1 ile 30 arası toplam 1209 sonuç

Konu: [TSL] Galatasaray Araştırması FM2008 - 8.0.2

Hybrid View

Nesil
    2006
    Yer
    Afyonkarahisar

Exclamation

Quote Originally Posted by Onurap View Post
    Önceden hazırladığım m.topal resimden farklı olarak uzun şut 13 olabilir.Ca 125 pa:155

http://img77.imageshack.us/img77/2575/90894368pd6.jpg

S.çalık için önerim.Resimden farklı olark topsuz alan 13 inmeli.Çalışma oranı 15 çıkmalı Gerçi ben hepsini dediğim gibi yaptım ama editör şişiriyo bazı özellikler 2-3 puan.Ca:124 pa 145

http://img523.imageshack.us/my.php?i...6498860ew6.jpg
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    Barışta eksik olan güç ve dayanılılık tacklink iyi bence.
    Arkadaşın gönderdiği screende fark ettim Serkan Çalık Declared For Germany olmuş.Kendisi Türk Milli takımında oynamak istediğini söylemişti düzeltilirse iyi olur.

18A takımda ine olan beş-altı adet oyuncu var.Oyundan kaynaklı bir hata mı yoksa gözden kaçmış birşey mi bilemiyorum.Birde genç oyunculara gerektiği özen gösterilmemiş gibi geldi.Çoğu özellikleri de gerektiğinden düşük.Misalen Cem Sultan geleceğin gol kralı olabilecek wonderkid bir oyuncu belki Dubbed as new Metin Oktay ya da Dubbed as Tanju Çolak olabilecek kapasitesi var.Ama çoğu özelliği hala oyun tarafından rastgele atanıyor.GsTv'de paf ve B Genç takımının bir çok maçı canlı veya battan yayınlanıyor izleme imkanınız rahatlaşacaktır böylelikle diye düşünüyorum.

Gs'nin A Takıma çıkmış çoğu oyuncularının potansiyeli çok düşük.Özellikle Arda Ve M.Topal gerektiğinden düşük olmuşlar.Arda geçen sene yaşadığı büyük sakatlığın etkisinden daha yeni yeni çıkıyor ama özellikleri 801'e göre fazla değişmemiş.Orkestara şefi gibi yönetiyor takımı,uzaktan şutları da sert ve isabetli gidiyor,topsuz oyununu da geliştirdi.Nonda fizik olarak Türkiye'nin en kuvvetli ve savunulması en zor forveti.Ama fiziği kuvvetli olmasına rağmen oldukça çabuk Rize maçında attığı goller ve Bursa maçında attığı gol buna dallettir diye düşünüyorum.Kafa vuruşları da düşük gibi geldi.En az 15-16 seviyesinde bitiriciliğe ve 13-14 civarı kafa vuruşlarına sahip olmasının gerektiğini düşünüyorum.Hakan Şükür'ün mental özellikleri yüksek olmalı takım arkadaşlarını motive etme oyuna konsantre olma gibi özellikleri Türkiye standartlarının çok üstünde olmalı diye düşünüyorum.Ve hakanın fiziksel özellikleri de biraz daha iyileştirilmeli diye düşünüyorum.25-26 yaşındaki kadar pres-boş koşular(alan açmak için)-Topa koşular yapıyor.Orkunun area ability ve commication yükseltilmeli.Ve ayrıca konsantrasyonu da..

Kalli'nin oynattığı sistem hatalı.Bu seneyi geçtim.Kallinin 1993 senesinde geldiğinde bile çift önlibero oynattığını görmedim.Hep atağı düşünen bir hocanın ilk taktiğinin çift dmfli bir defans taktiği olması hayli ilginç.Tek Dmf-iki kanat-bir amc-Çift forvet oynatan bir hoca.Dikkate alınması gerekiyor.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by 03Gs1905 View Post
    Arkadaşın gönderdiği screende fark ettim Serkan Çalık Declared For Germany olmuş.Kendisi Türk Milli takımında oynamak istediğini söylemişti düzeltilirse iyi olur.
    Yok bu eski 8.0.1 yaması.8.0.2 de türkiye gözüküyor.
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    Birde barıs ın top sürmesi 14 bence 11-13 olmalı bars bu konuda iyi değil malesef
    Last edited by Onurap : 15.Şubat.2008 at 18:31 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by 03Gs1905 View Post
    18A takımda ine olan beş-altı adet oyuncu var.Oyundan kaynaklı bir hata mı yoksa gözden kaçmış birşey mi bilemiyorum.Birde genç oyunculara gerektiği özen gösterilmemiş gibi geldi.Çoğu özellikleri de gerektiğinden düşük.Misalen Cem Sultan geleceğin gol kralı olabilecek wonderkid bir oyuncu belki Dubbed as new Metin Oktay ya da Dubbed as Tanju Çolak olabilecek kapasitesi var.Ama çoğu özelliği hala oyun tarafından rastgele atanıyor.GsTv'de paf ve B Genç takımının bir çok maçı canlı veya battan yayınlanıyor izleme imkanınız rahatlaşacaktır böylelikle diye düşünüyorum.
    Oyuna sadece prof. sozlesme imzalamis oyunculari ekliyoruz. Galatasaray alt yapisinda bir cok baska oyuncu olmasina ragmen, bu oyunculari eklemek icin once prof. sozlesme imzalamalari bekleniyor.

Gs'nin A Takıma çıkmış çoğu oyuncularının potansiyeli çok düşük.Özellikle Arda Ve M.Topal gerektiğinden düşük olmuşlar.Arda geçen sene yaşadığı büyük sakatlığın etkisinden daha yeni yeni çıkıyor ama özellikleri 801'e göre fazla değişmemiş.Orkestara şefi gibi yönetiyor takımı,uzaktan şutları da sert ve isabetli gidiyor,topsuz oyununu da geliştirdi.
    Potansiyel acisindan Turkiye liglerinin en yuksek kulubu Galatasaray su anda veritabaninda.

Arda'nin 166'lik potansiyeli Arda'yi gayet iyi bir oyuncu yapacaktir. Ancak ben su anda Arda'yi kesin Dunya'nin 10 buyuk kulubunde oynar gibi dusunmuyorum. Bu nedenle de 166'lik PA onun Ingiltere'de orta siralarda oynayan bir takimda oynamasina ve basarili olmasina yeterli olacaktir.

Daha once de yazdigim gibi ben de Mehmet Topal'i cok begeniyorum ve bu nedenle 153 PA verdim. Yani asagi yukari Linderoth'un PA ile yakin. Simdilik Linderoth'dan cok daha iyi bir on libero olur dusuncesine sahip degilim ama tabii gelecekte bu degisebilecektir. Topal'in PA'sinden ben gayet memnunum acikcasi ve bu PA ile dunya yildizi olmadan cok yararli bir oyuncu olabilecegini dusunuyorum.

Nonda fizik olarak Türkiye'nin en kuvvetli ve savunulması en zor forveti.Ama fiziği kuvvetli olmasına rağmen oldukça çabuk Rize maçında attığı goller ve Bursa maçında attığı gol buna dallettir diye düşünüyorum.Kafa vuruşları da düşük gibi geldi.En az 15-16 seviyesinde bitiriciliğe ve 13-14 civarı kafa vuruşlarına sahip olmasının gerektiğini düşünüyorum.
    Kafa vuruslari konusunda tam katilmiyorum. Kafa ile vurup gol attigi kadar, atamadigi basit pozisyonlari da izledik Nonda'nin. Simdilik yurt disindan geldigi seviyede olmasi bence mantikli zira cok daha iyi kafa vurur veya vuramaz diye bir izlenim birakamadi henuz Nonda.

Hakan Şükür'ün mental özellikleri yüksek olmalı takım arkadaşlarını motive etme oyuna konsantre olma gibi özellikleri Türkiye standartlarının çok üstünde olmalı diye düşünüyorum.Ve hakanın fiziksel özellikleri de biraz daha iyileştirilmeli diye düşünüyorum.25-26 yaşındaki kadar pres-boş koşular(alan açmak için)-Topa koşular yapıyor.
    25-26 yasindaki Hakan'i izlememis olsam bu konuda belki hak verirdim. Hakan ozellikle pres yapacagi durumlar konusunda cok daha secici olmaya basladi. Ozellikle yakininda baska bir oyuncu varsa, presi o oyuncunun yapmasini bekliyor. Eger Hakan'dan baska pres yapacak oyuncu yoksa bolgesinde Hakan basliyor kosturmaya. Ayrica konsantrasyon konusunda da katilmiyorum cunku Hakan'in ozellikle istedigi pasi almadiktan sonra mactan bir surelik kopmasi ve hemen defans moduna gecmemesi (ozellikle 50-60. dakikalardan sonra) oldukca cok gozlemledigim bir durum.

Motive etme (leadership/influence//soz gecirme) zaten oldukca yuksek bir seviyede ama belki de daha yukariya cekilebilir. Su anda tam hatirlamiyorum kac yaptigimi ama 17 ustunde oldugundan eminim.

Orkunun area ability ve commication yükseltilmeli.Ve ayrıca konsantrasyonu da..
    Area ability diye bir ozellik yok. Aerial ability, yani hava hakimiyetinin yukselmesi gerekli diyorsaniz pek katilmiyorum. Command of Area ozelliginin cok ust duzey olduguna da inanmiyorum cunku defans arkasina atilan toplarda cikislari bazen cok zamanli, bazen de cok gec. Belki bu sureklilik eksikliginden kaynaklaniyordur ancak Orkun'u sureklilik sorunu yasayan bir kaleci olarak gormuyorum ben. Konsantrasyon ve communication ozelliklerinin zaten oldukca ust seviyede oldugunu dusunuyorum ancak bir daha veritabani uzerinde calistigimizda tekrar goz atarim.

Kalli'nin oynattığı sistem hatalı.Bu seneyi geçtim.Kallinin 1993 senesinde geldiğinde bile çift önlibero oynattığını görmedim.Hep atağı düşünen bir hocanın ilk taktiğinin çift dmfli bir defans taktiği olması hayli ilginç.Tek Dmf-iki kanat-bir amc-Çift forvet oynatan bir hoca.Dikkate alınması gerekiyor.
    Kalli'nin ilk taktigi 41212 (DM, MC, MC, AMC)
    Ikinci taktigi 4321 (MC MC MC, AMC AMC)
    Defansif taktigi 442DM (DM DM ML MR)
    Ofansif Taktigi 442DIA (yani DM, ML, MR ve AMC)

Ofansif taktik, ilk taktigin yerine belki gecebilir ancak ozellikle on libero'nun onundeki ikili hem defansif hem de ofansif bolgelerde cizgide oynamadiklari icin 41212'nin gercege daha yakin olan taktik oldugunu dusunuyorum.

Siz 442DM'yi eger oyunda gorduyseniz, demek ki bu macligina Kalli bu sekilde bir taktigi tercih etmis. (Mesela Fenerbahce ve Leverkusen maclarinda bu taktik tercih edilmisti) Ancak bu demek degil ki DM'ler ofansa katilamaz ve ofansa katki yapamaz.

Mesaj Yetkileri