Arkadaşın gönderdiği screende fark ettim Serkan Çalık Declared For Germany olmuş.Kendisi Türk Milli takımında oynamak istediğini söylemişti düzeltilirse iyi olur.
18A takımda ine olan beş-altı adet oyuncu var.Oyundan kaynaklı bir hata mı yoksa gözden kaçmış birşey mi bilemiyorum.Birde genç oyunculara gerektiği özen gösterilmemiş gibi geldi.Çoğu özellikleri de gerektiğinden düşük.Misalen Cem Sultan geleceğin gol kralı olabilecek wonderkid bir oyuncu belki Dubbed as new Metin Oktay ya da Dubbed as Tanju Çolak olabilecek kapasitesi var.Ama çoğu özelliği hala oyun tarafından rastgele atanıyor.GsTv'de paf ve B Genç takımının bir çok maçı canlı veya battan yayınlanıyor izleme imkanınız rahatlaşacaktır böylelikle diye düşünüyorum.
Gs'nin A Takıma çıkmış çoğu oyuncularının potansiyeli çok düşük.Özellikle Arda Ve M.Topal gerektiğinden düşük olmuşlar.Arda geçen sene yaşadığı büyük sakatlığın etkisinden daha yeni yeni çıkıyor ama özellikleri 801'e göre fazla değişmemiş.Orkestara şefi gibi yönetiyor takımı,uzaktan şutları da sert ve isabetli gidiyor,topsuz oyununu da geliştirdi.Nonda fizik olarak Türkiye'nin en kuvvetli ve savunulması en zor forveti.Ama fiziği kuvvetli olmasına rağmen oldukça çabuk Rize maçında attığı goller ve Bursa maçında attığı gol buna dallettir diye düşünüyorum.Kafa vuruşları da düşük gibi geldi.En az 15-16 seviyesinde bitiriciliğe ve 13-14 civarı kafa vuruşlarına sahip olmasının gerektiğini düşünüyorum.Hakan Şükür'ün mental özellikleri yüksek olmalı takım arkadaşlarını motive etme oyuna konsantre olma gibi özellikleri Türkiye standartlarının çok üstünde olmalı diye düşünüyorum.Ve hakanın fiziksel özellikleri de biraz daha iyileştirilmeli diye düşünüyorum.25-26 yaşındaki kadar pres-boş koşular(alan açmak için)-Topa koşular yapıyor.Orkunun area ability ve commication yükseltilmeli.Ve ayrıca konsantrasyonu da..
Kalli'nin oynattığı sistem hatalı.Bu seneyi geçtim.Kallinin 1993 senesinde geldiğinde bile çift önlibero oynattığını görmedim.Hep atağı düşünen bir hocanın ilk taktiğinin çift dmfli bir defans taktiği olması hayli ilginç.Tek Dmf-iki kanat-bir amc-Çift forvet oynatan bir hoca.Dikkate alınması gerekiyor.