Sayfa 37 / 41 İlkİlk ... 273536373839 ... SonSon
1,081 ile 1,110 arası toplam 1209 sonuç

Konu: [TSL] Galatasaray Araştırması FM2008 - 8.0.2

Nesil
    2006
    Yer
    Belcika / Antwerpen

Galatasaryli oyuncularda genellem yapacak olursak kendini cok yere atan oyuncu var orta saha ve forvet tamamen kendini her mucadelede yere atan oyunculardan kurulu, bunun icin birseyler yapilacak mi?

sakaydi

serkan calik bence abartilmamali(sahada cok kayboluyor top gelince hizlaninca bizde "wauww" diyoruz(yani siz),
    mehmet topal biraz daha iyi olabilirdi!

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

barış özbek konusunda haklısın personal özelliklerinden sportmenlik düşük olmalı

ama barış dışında pek futbolcu görmedim bu konuda zaten o kadar düşük olsa bu özellikleri bu kadar press yapan top çalan bir takım olamazdı galatasaray

(arda ve ümit bunu sadece ceza sahasındayken deniyor )
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    bana göre:

lincoln 158 fazla 152-3 olmalı
    linderoth fazla 143-2 olmalı
    kalli 144 az 160 olmalı
    hasan sas fazla 138 değil 133-2 olmalı
    servet az 143-4 olmalı
    marcelo carrusca bence 115 e 130 olur
    ugur uçar mehmet topal emre güngor barış 120 yerine 125 olsa daha iyi olur

Genel olarak galatasaraylı futbolcuların kalitelerinin birbirine çok yakın olduğunu düşünüyorum ancak bence oyuncular arasında uçurum var
    Last edited by extensor : 16.Şubat.2008 at 01:23 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)
    Fikirlerim burada

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by mkkadi View Post
    Ömer abi bu oyuncuların özelliklerinin eskisi gibi fazla olmaması CAyı arttırmana ramen özelliklerin 8.01den kötü olmasıyla alakalı ne yapılacaktır. Yani Özellikle türkiye ligini açıp baktığımda genel olarak özelliklerde bi düşüş varmış gibi gözüküyor oyundan kaynaklı..
    Bu konu arastirma ile ilgili degil, SI games'in oyun kodu ile ilgili. Ben sadece bunun oldugunu onlara bildirebilirim ve zaten bildirdim. Arastirma acisindan bir degisiklik yapilmasi sozkonusu degil.

Editördeki değerlere bakınca genel olarak görüş datanın çok mantıklı olduğu (oyunda çıkan değerleri kastedmiyorum), ancak bana şöyle bir problem yaşayabiliriz gibi geliyor buna da cevabı işi bilenler verecektir. Acaba bu oyuncu özellikleriyle fenerbahçe Clden çıkabilecek mi veya intere kök söktürebilecek mi. Veya beşiktaş gruptan 6 puan alabilecek mi veya liverpoolu yenebilecek mi? GS uefada grupta pek başarılı değildi ama istediği zaman gençlerle Leverkusene veya ligdeki takımlara karşı başarılı olabilir mi? Bana diğer liglere bakınca sanki Bizim lig biraz onlara göre düşük olmuş gibi geliyor. Yani şimdi Fener Sevillayı eleme şansı. Sevilla favori ama bence hiç belli olmaz. Ama oyunda dek gelse 10 kere eşleşseler 9 ya da 10unda sevilla alır. Bilmem ne demek istediğimi anlatabildim mi?
    Taktigini dogru yakalarsa, takimlarin bu takimlara kok sokturme veya bu takimlar karsisinda basarili olma sansi tabii ki var.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by yusufislam View Post
    Galatasaryli oyuncularda genellem yapacak olursak kendini cok yere atan oyuncu var orta saha ve forvet tamamen kendini her mucadelede yere atan oyunculardan kurulu, bunun icin birseyler yapilacak mi?
    Kendini yere attigini dusundugum hic bir oyuncuya acimadim ve sportmenlik ozelligini zayif yaptim.

serkan calik bence abartilmamali(sahada cok kayboluyor top gelince hizlaninca bizde "wauww" diyoruz(yani siz),
    mehmet topal biraz daha iyi olabilirdi!
    Tekrarliyorum. Topal'in ozellikleri oyun tarafindan dusuruluyor. veritabaninda sahip oldugu ozellikler ve CA bence yerinde.

Nesil
    2007
    Yer
    Finlandiya'dan selamlar

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Simdi CA diye belirledigimiz nesne, bir oyuncunun ozelliklerinin agirlikli toplami. CA'yi belirledikten, mantikli bir seviyeye cektikten sonra ozellikler arasinda oynama/degerlendirme yaparak mevcut CA'ya uymasi saglaniyor. Yani CA, bir oyuncunun alabilecegi ozelliklerin limiti oluyor.

Ozellikler az geldi deyip CA'yi yukseltmek mumkun mu. Tabii mumkun ama bu da oyuncu abartma konusunda ilk adim oluyor.

Bir oyuncunun fiziksel ozelliklerinin en kolay saptanabilen ozellikler oldugunu goz onunde bulundurursak, fiziksel ozellikleri mantikli seviyelerde girdikten sonra teknik ve zihinsel ozellikler de once belirgin ozellikler iyi seviyelere getirildikten sonra geri kalan ozelliklere ortalama veya zayif degerler veriliyor. Boylece oyuncularin belirgin ozellikleri yuksek/olmasi gereken seviyede, cok on plana cikmayan veya zayif ozellikleri de orta veya zayif seviyede oluyor.

Nonda'nin gucu yanilmiyorsam 16 olarak girilmis olmasi lazim. Nonda bu guc ile bize geldi ve daha yuksek olmasi icin bir neden gormedim simdiye kadar.

Baris'in tackling yanilmiyorsam 15 ve zaten Turkiye liginin en iyi "tackling" ozelligine sahip olan oyunculardan birisi. Avrupa maclarinda izledikce daha ust seviyede olmasi konusu degerlendirilir ama simdilik hali hic de zayif degil.

Serkan'i hala yeterince izledigimize inanmiyorum. Toplam 10-12 macta izlemisizdir simdiye kadar ve bir cok ozelliginde tabii ki dusunce farkliliklari olacaktir. Serkan'in veritabanindaki ozellikleri:
    Stamina: 10
    Team Work: 12
    Work Rate: 13
    Bravery 13
    Yani esasinda en buyuk gorus farkliligi olan stamina onun da 3 puanlik farki var. Evet belki biraz daha yukselebilir ve hatta buyuk ihtimalle zaten FM 2009'da yukselecektir.

Yine Mehmet Topal'in top kapma veritabaninda 12. Topal'da defansif ozelliklerden daha cok ofansif ozelliklerin daha belirgin oldugunu dusunuyorum. Bu nedenle de tercihimi Tackling'i 12, techique'i 13 yaparak kullandim. Oyunda nedense Topal'in ozellikleri daha alt seviyede cikiyor. Bunun nedeni de veritabanindaki bilgiler degil, oyunun veritabani degerleri uzerinde degisiklik yapmasi.
    Cevapin icin tesekkür ederim.

Bu oyunun veritabani üzerinde degisiklik yapmasi rassal olayimi oluyor? Mesela bazi oyunculara +1,+2 ve +3 bile verirken, -1 ve -2 bunlarida verebiliyor.

Bu arada merak ettimde, Emre Colak ve Cem Sultan -8 olarak girilmis? Bu düsüs, SI kriterlerinemi göre yapildi?

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by YusufT View Post
    Cevapin icin tesekkür ederim.

Bu oyunun veritabani üzerinde degisiklik yapmasi rassal olayimi oluyor? Mesela bazi oyunculara +1,+2 ve +3 bile verirken, -1 ve -2 bunlarida verebiliyor.

Bu arada merak ettimde, Emre Colak ve Cem Sultan -8 olarak girilmis? Bu düsüs, SI kriterlerinemi göre yapildi?
    Eski sürümde genelde + vardı ama herkesde. Şimdiki sürümde ise + pek yok diyebilirim. -ler ise mevcut. Rassal mı sorusuna ise bence rassal değil çünkü 2-3 oyun aç baştan dikkatini çekecektir - olan oyuncular her oyunda aynı. Bakınız Mehmet Topal. Rassal olmuş olsaydı + veya - lerin farklı kişilere denk gelmesi gerekirdi..

Nesil
    2005
    Yer
    Tuzla

herkes arda ve topal üzerine yoğunlaşmış ama fm nin ilk çıkdığından beri ayhan ın 2. lig düzeyinde bir futbolcu olarak yansıtılması konuşulmamış ayhan ın en azından sakatlanana kadar gösterdiği performansdan 150 C.A. yı hak ettiğini düşünüyorum...
    tackling 12 den 14 e
    passing 14 den 16 ya
    first touch 12 den 15 e
    crossing in de sol açık oynarken yapdığı düzgün ortalar hesaba katılınca 13-14 gibi bir düzeyde olmasını beklerdim açıkcası ayhan benim için oyundaki en büyük hayal kırıklığı oldu...
    mental özellik olarak bakarsak
    bravery 10 halbuki ayhanı biz gözünü budakdan sakınmayan bir oyuncu olduğundan sevdik birazda 15 olmasını beklerdim
    important match 11 nasıl olur derbilerde hiç ayhanın çökdüğünü kötü oynadığını görmedim üstüne üstün takım kötüyse bile ayhan hep ateşleyici olmaya çalışır en az 17-18 olmalıydı
    team work de 12 burdada takımın hem hücumda hemde savunmada komple olmasını sağlayan klit oyuncudur ayhan yokluğunu nasıl hissettiğimizide hatırlatırım 16 olabilirdi
    blance de keza dengeli bir oyuncu olduğundan 9 değeri kötü değil komik

kısaca ayhan çok büyük bir hayal kırıklığı

emre güngör ün tackling i 13 ise biz yanlış emre güngör izliyoruz geldiği günden beri kaldı ki emrenin en önemli özelliği kritik müdahaleleri ile top çlma yeteneği
    heading i de 11 olmamalı çünkü bu adam ankaragücünde kafa ile attığı gollerle bilinir keza jumping i de 14 ün üzerinde olmalı

song un tackling i 15 ise türkiyede 10 un üzerinde tacklingi olan başka hiçbir yerli yabancı oyuncu olmaması lazım başka yoruma gerek yok sanırım
    desicion 13 değil en az 16 olmalı

bence barış özbek gayet iyi olmuş ama serkan çalık ın teknik özellikleri süper olmasada vasat da değil normalin biraz üzerinde olmalıydı bence
    pace 16
    acceleration 18
    stamina 14 (maç boyunca hızını ve çevikliğini koruyabildiği için)
    desicions 13(hızlı oyuncular her zaman çabuk karar vermelidir)
    dirbbling 15
    first touch 14

gibi olabilirdi...finishing inin çok iyi olmadığı konsuna katılıyorum...

mehmet topal ın bravery si 13 den daha yüksek çoğu maçda tekmeye kafa sokan bir oyuncu 15 olabilir
    flair in ise 14 den 9-10 çivarı bir değere düşmesi taraftarıyım çok ekstra bir yeteneğiolan oyuncu değil
    off the ball ve positoning de çoğu zaman orta sahada tek kalmasına rağmen çok iyi atak kestiğini bildiğimiz için 9-10 değilde 14-15 olması taraftarıyım
    long shots en az 17 olmalı
    heading 12 den 8 e düşmeli
    passing özllikle uzun paslarda çok başarılı olduğu için bir iki puandaha yükselmeli...

arda nın agression 10 olması bence çok düük çoğu maça kendi takım arkadaşları ve hocasına bile ters hareketler yapacak kadar hırslı bir oyuncu
    important matches 14 den 17-18 civarına çıkmalı büyük maçlara çok iyi konsantre olan bir oyuncu
    dribbling 16 olması ardaya haksızlıkdır çünkü arda dar alanda çok çabuk adam geçme özelliğiyle bugünlere gelmiş bir oyuncu
    long shots özelliğinin düşük olması normaldir çünkü rize maçına kadar ardanın bu denli etkili uzun şut atan bi oyucu olduğunu bilmiyoduk açıkcası İnşallah bu klasda devam eder fm 2009 da bu özellik buna göre ayarlanır...
    passing 13 de biraz düşük olmuş en az 15 olmalıydı bence...

en son bunlar tamamen benim kendi yorumum kimseyi kızdırmak için veya kötülemek için birşey yazmadım araştırmacı arkadaşlarada kolay gelsin daha başarılı çalışmalar çıkarırlar İnşallah...

Nesil
    2007
    Yer
    Finlandiya'dan selamlar

Quote Originally Posted by kral_67 View Post
    herkes arda ve topal üzerine yoğunlaşmış ama fm nin ilk çıkdığından beri ayhan ın 2. lig düzeyinde bir futbolcu olarak yansıtılması konuşulmamış ayhan ın en azından sakatlanana kadar gösterdiği performansdan 150 C.A. yı hak ettiğini düşünüyorum...
    tackling 12 den 14 e
    passing 14 den 16 ya
    first touch 12 den 15 e
    crossing in de sol açık oynarken yapdığı düzgün ortalar hesaba katılınca 13-14 gibi bir düzeyde olmasını beklerdim açıkcası ayhan benim için oyundaki en büyük hayal kırıklığı oldu...
    bravery 10 halbuki ayhanı biz gözünü budakdan sakınmayan bir oyuncu olduğundan sevdik birazda 15 olmasını beklerdim
    important match 11 nasıl olur derbilerde hiç ayhanın çökdüğünü kötü oynadığını görmedim üstüne üstün takım kötüyse bile ayhan hep ateşleyici olmaya çalışır en az 17-18 olmalıydı
    team work de 12 burdada takımın hem hücumda hemde savunmada komple olmasını sağlayan klit oyuncudur ayhan yokluğunu nasıl hissettiğimizide hatırlatırım 16 olabilirdi

kısaca ayhan çok büyük bir hayal kırıklığı

emre güngör ün tackling i 13 ise biz yanlış emre güngör izliyoruz geldiği günden beri kaldı ki emrenin en önemli özelliği kritik müdahaleleri ile top çlma yeteneği
    heading i de 11 olmamalı çünkü bu adam ankaragücünde kafa ile attığı gollerle bilinir keza jumping i de 14 ün üzerinde olmalı

song un tackling i 15 ise türkiyede 10 un üzerinde tacklingi olan başka hiçbir yerli yabancı oyuncu olmaması lazım başka yoruma gerek yok sanırım

bence barış özbek gayet iyi olmuş ama serkan çalık ın teknik özellikleri süper olmasada vasat da değil normalin biraz üzerinde olmalıydı bence
    pace 16
    acceleration 18
    stamina 14 (maç boyunca hızını ve çevikliğini koruyabildiği için)
    desicions 13(hızlı oyuncular her zaman çabuk karar vermelidir)
    dirbbling 15
    first touch 14

gibi olabilirdi...finishing inin çok iyi olmadığı konsuna katılıyorum...

mehmet topal ın bravery si 13 den daha yüksek çoğu maçda tekmeye kafa sokan bir oyuncu 15 olabilir
    flair in ise 14 den 9-10 çivarı bir değere düşmesi taraftarıyım çok ekstra bir yeteneğiolan oyuncu değil
    off the ball ve positoning de çoğu zaman orta sahada tek kalmasına rağmen çok iyi atak kestiğini bildiğimiz için 9-10 değilde 14-15 olması taraftarıyım
    passing özllikle uzun paslarda çok başarılı olduğu için bir iki puandaha yükselmeli...

arda nın agression 10 olması bence çok düük çoğu maça kendi takım arkadaşları ve hocasına bile ters hareketler yapacak kadar hırslı bir oyuncu
    important matches 14 den 17-18 civarına çıkmalı büyük maçlara çok iyi konsantre olan bir oyuncu
    dribbling 16 olması ardaya haksızlıkdır çünkü arda dar alanda çok çabuk adam geçme özelliğiyle bugünlere gelmiş bir oyuncu
    long shots özelliğinin düşük olması normaldir çünkü rize maçına kadar ardanın bu denli etkili uzun şut atan bi oyucu olduğunu bilmiyoduk açıkcası İnşallah bu klasda devam eder fm 2009 da bu özellik buna göre ayarlanır...

en son bunlar tamamen benim kendi yorumum kimseyi kızdırmak için veya kötülemek için birşey yazmadım araştırmacı arkadaşlarada kolay gelsin daha başarılı çalışmalar çıkarırlar İnşallah...
    yorumun gayet güzel herkesin kendine özel düsüncelileri vardir, bunada saygim sonsuz. Bence Arda'nin dribblingi 17 olabilirdi, Flair 16-18.

Nesil
    2003

Ilk olarak yorumlar icin tesekkurler.

tackling 12 den 14 e
    passing 14 den 16 ya
    first touch 12 den 15 e
    Ayhan konusunda hic bir zaman cok iyi dusuncelere sahip olmadim. Bence Ayhan hic bir isi cok iyi yapmayan ama ayni zamanda hic bir isi cok kotu yapmayan bir oyuncu.

Bravery konusunda 10 az gelebilir ancak 15'e kadar yukselecegini dusunmuyorum. Ayhan'in cesaret konusunda ortalama, cok da cesur olmayan bir oyuncu oldugunu dusunuyorum. Zaman zaman cesur, zaman zaman da hamlelere uzak kalan bir yapisi var bence.

Onemli Maclar ozelligi, ozellikle onemli maclarda (kupa finalleri vs.) normalden daha iyi bir varlik gosteremedigi icin 11 olarak verildi. Bence bu gercekci.

Passing konusunda bir Mehmet Guven kadar isabetli pas attigini dusunmuyorum Ayhan'in. First touch icin yine topu ilk hamlede cok iyi kontrol eden bir oyuncu degil Ayhan bence.

Teamwork ozellikle ilk tercihinin pas atmak degil rakibi gecmek olarak goruldugu icin teamwork dusuk tutuldu. Ayrica her zaman pas almak icin kendini bosa cikartan veya hep takim arkadasinin imdadina yetisen bir oyuncu olarak gormedim Ayhan'i.

Ayhan'in dengeli olmadigi da bence cok asikar. Kora kor mucadelelerde Ayhan oldukca cabuk yere dusebilen bir oyuncu. Bu nedenle orta sahada oynarken bir cok macta fiziksel mucadele sirasinda kaptirdigi toplar Galatasaray'a tehlike oldu. Ozellikle gecen sezon Sampiyonlar Ligi maclarinda.

Jumping'in 14 olmasi Emre icin olabilecek en yuksek degerler arasinda. Bildiginiz gibi Jumping = Ziplama kabiliyeti + Boy. 1.82-1.83 civarindaki bir cok oyuncunun 13 seviyesinde oldugu goz onune alinirsa, 14 olmasi pek de zayif degil..

Tackling ve heading konusunda ilerleyen haftalarda Emre'yi daha dikkatli izleyerek fikirler ve tabii ozellikler de degisebilir. Simdiye kadar Emre'yi sadece bir kac macta izleme sansi bulduk ve simdiye kadar hemen hemen her konuda olumlu gorundu. Sezon sonunda daha saglikli bir fikir sahibi olurum.

Song'in tackling'inin 15 olmasi bence yeterli. 15 degeri zaten bu konuda iyi oldugunu ama cok cok iyi olmadigini gosteriyor. Turkiye'de diger oyuncualrin 10'un uzerinde olmamasi gerekli sozu ise cok yanlis. Biraz sari-kirmizi gozluk hissi verdi.

Decisions 13 ile oldukca iyi seviyede. Song hic bir zaman hata yapmayan bir oyuncu degil sonucta. Hatalari yapiyor ancak hizi ile hatalarini kapatabildigi icin bunlar goze batmiyor bence.

Bravery'ye goz atarim tekrar.

Flair konusunda katilmiyorum. Rakibin beklemedigi hareketleri surekli yapmaya calisan ve yapan bir oyuncu. (Flair = ozel yetenek = beklenmedik hareketleri yapma egilimi).

Off the ball ofansif, positioning defansif bir ozellik. Topal'in defansif pozisyon alma konusunda zaaflarini da gormedim demem mumkun degil. Bu konuda bence ortalamanin henuz ustunde degil.

Long shots = uzun sutlarla bitirici vuruslar yapabilme becerisi. Cok temiz sut cekiyor ancak henuz kaleciyi cok zorlayan sutlarini gozlemlemedik pek.

Passing konusunda, sezon sonuna kadar daha izledikten sonra bir degisiklik yapmayi dusunuyorum.

Aggression ozelligi ters hareketler yapmakla tamamen alakasiz. Aggression, oyuncunun topa ne kadar agresif bir sekilde girdigi.
    Katilmiyorum. Arda simdiye kadar onemli maclarda cok agirligini koyan bir oyuncu profili cizmedi. Buyuk maclarda ekstra bir performans gosterdigini de gozlemlemedim henuz. Arda kucuk mac, buyuk mac hemen hemen ayni Arda bence.

Arda/Lincoln benzer seviyede dripling konusunda ve bence yeterli.

Arda son zamanlarda uzun sut denese de, sutlarin cogu kalecinin ustune gitmistir. Bitirici vuruslar degildir. Ancak bu konuda calisma yapmaya basladigi, maclarda sutlari denemeye baslamasindan dolayi bence asikar. Gelecek aylar/yillar tam olarak ne seviyede olmasi gerektigini gosterecektir.

Bence pas atma Arda'nin belirgin bir ozelligi degil. Ne cok iyi pas atan, ne de cok zayif pas atan bir oyuncu. 15'e cikmasi cok iyi pas attiginin gostergesi olur ve gercek disi olur bence.
    Last edited by perpetua : 16.Şubat.2008 at 20:15

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Katilmiyorum. Arda simdiye kadar onemli maclarda cok agirligini koyan bir oyuncu profili cizmedi. Buyuk maclarda ekstra bir performans gosterdigini de gozlemlemedim henuz. Arda kucuk mac, buyuk mac hemen hemen ayni Arda bence.

.
    14 belki çok düşük bir not değil, ama Arda bence büyük maçlarda ağırlığını daha fazla koymaya çalışan bir futbolcu. Bu yılki Fenerbahçe maçı, Beşiktaş maçı, Leverkusen maçı, Geçen yıl Liverpool, İtalya maçları ilk etapta aklıma gelen maçları. Bu maçlarda normalde oynadığından daha özverili oynadığını düşünüyorum.. Zaten bu maçlardan sonra naşka insanlarında dikkatini çekmiştir.

Arda konusunda, biraz daha fazlasını hak ettiğini düşünüyorum. Bunu düşünürken kendi yorumlarımdan çıkıp başka yorumlara bakıyorum. Mesela bir Kezman geçen yıl iyi zamanında Arda için Fenerde oynamasını isterim demişti veya Zico Brezilyada verdiği bir demeçte Türkiyeden Ardann gelecek vadettiğini belirtmişti. Şimdi yine olay kıyasa gelecek. Ömer abi demişki Arda ilk 10 takımda oynamaz, bencede oynamaz ama bu değerlerle oyunda avrupaya bile gidemiyor yani oyunu iki kere açıp go on holiday dedim 5er sene. Mehmet topuzu 11M€ya newcatle 1.sezonda alırken Ardaya teklif bile gelmiyor. Bence ikiside bunu hak ediyor ama Arda biraz aşağıda kalmış gibime geliyor. Mehmet Topuz CA145 PA165 Arda CA136 PA166. Arda şu an için bu özelliklerle avrupanın dikkatini çekemiyor diye düşünüyorum.

Nesil
    2005
    Yer
    Tuzla

Ilk olarak yorumlar icin tesekkurler.

Ayhan konusunda hic bir zaman cok iyi dusuncelere sahip olmadim. Bence Ayhan hic bir isi cok iyi yapmayan ama ayni zamanda hic bir isi cok kotu yapmayan bir oyuncu.
    bence hem defansda hem ofansda etkili olabilen ligimizin ender futbolcularından biri hatta Rıdvan Dilmen Türkiyede bu işi en iyi yapan oyuncunun ayhan olduğunu söyler her programında...
    Bravery konusunda 10 az gelebilir ancak 15'e kadar yukselecegini dusunmuyorum. Ayhan'in cesaret konusunda ortalama, cok da cesur olmayan bir oyuncu oldugunu dusunuyorum. Zaman zaman cesur, zaman zaman da hamlelere uzak kalan bir yapisi var bence.
    Bravery 15 olmasada 10 da değil en azından 13 olabilir 10 çok düşük kalıyor çünkü boşdaki topa koşarlarken veya ikili mücadelelerde çok çabuk yılıyor ayhan halbuki normalde sürekli pres yapan saldıran bir oyuncudur ayhan...

Onemli Maclar ozelligi, ozellikle onemli maclarda (kupa finalleri vs.) normalden daha iyi bir varlik gosteremedigi icin 11 olarak verildi. Bence bu gercekci.
    önemli maçlar özelliğini ben başka bir şekilde düşünmüşdüm bu konuda haklısın bencede ayhan her maçda ayhan...

Passing konusunda bir Mehmet Guven kadar isabetli pas attigini dusunmuyorum Ayhan'in. First touch icin yine topu ilk hamlede cok iyi kontrol eden bir oyuncu degil Ayhan bence.

Teamwork ozellikle ilk tercihinin pas atmak degil rakibi gecmek olarak goruldugu icin teamwork dusuk tutuldu. Ayrica her zaman pas almak icin kendini bosa cikartan veya hep takim arkadasinin imdadina yetisen bir oyuncu olarak gormedim Ayhan'i.

Ayhan'in dengeli olmadigi da bence cok asikar. Kora kor mucadelelerde Ayhan oldukca cabuk yere dusebilen bir oyuncu. Bu nedenle orta sahada oynarken bir cok macta fiziksel mucadele sirasinda kaptirdigi toplar Galatasaray'a tehlike oldu. Ozellikle gecen sezon Sampiyonlar Ligi maclarinda..
    bende tam tersine ayhanın pas yüzdesinin oldukça yüksek olduğunu gözlemliyorum özellikle takımı defansdan hücuma çıkarma görevini üstlendiği zamanlarda çok az pas hatasıyla oynayan bir oyuncu...

Teamwork olayınıda başka bi şekilde değerlendirmişdim...ama maç içinde boşa çıkmayan bir oyuncu demek ayhan için çok büyük haksızlık yapmak olur 18 civarında sıkışan her topda ayhan oyunu açmak için o bölgeye gelir...

Denge konusundada haklısın...

Jumping'in 14 olmasi Emre icin olabilecek en yuksek degerler arasinda. Bildiginiz gibi Jumping = Ziplama kabiliyeti + Boy. 1.82-1.83 civarindaki bir cok oyuncunun 13 seviyesinde oldugu goz onune alinirsa, 14 olmasi pek de zayif degil..

Tackling ve heading konusunda ilerleyen haftalarda Emre'yi daha dikkatli izleyerek fikirler ve tabii ozellikler de degisebilir. Simdiye kadar Emre'yi sadece bir kac macta izleme sansi bulduk ve simdiye kadar hemen hemen her konuda olumlu gorundu. Sezon sonunda daha saglikli bir fikir sahibi olurum. ..
    jumping konusunda haklı olabilirsin ama ankaragücünden bildiğim emre güngör hem ofans da hem de defansda kafa toplarına çok hakim bir oyuncu tackling ide fenerbahçe ve leverkusen gibi zorlu maçlarda sarı kartı olmasına rağmen yapdığı müdahalelere bakarak 13 den daha yüksek olmalı diye düşünüyorum

özellikle karşılaştırmalardan uzak durmaya çalışsamda can arat ve yasin çakmak gibi doğru düzgün hiçbir maçda oynamamış oynadığı maçlardada çok büyük hatalar yapmış ouncular bile 15 değerine sahipken servet ve emre ye haksızlık yapılmış gibi geldi bana...

Song'in tackling'inin 15 olmasi bence yeterli. 15 degeri zaten bu konuda iyi oldugunu ama cok cok iyi olmadigini gosteriyor. Turkiye'de diger oyuncualrin 10'un uzerinde olmamasi gerekli sozu ise cok yanlis. Biraz sari-kirmizi gozluk hissi verdi.
    Song objektif olarak görüşbildiren herkesin kabul ettiği gibi şuanda Türkiyede bulunan en kaliteli defans oyuncusu bunun gözlükle falan alakası yok kariyerlere bakılınca gayet net görülüyor böyle bir oyuncunun yasin çakmak ve can arat gibi oyuncularla aynı tackling değerine sahip olması biraz abesle iştigal olmuş gibi maalesef...

Decisions 13 ile oldukca iyi seviyede. Song hic bir zaman hata yapmayan bir oyuncu degil sonucta. Hatalari yapiyor ancak hizi ile hatalarini kapatabildigi icin bunlar goze batmiyor bence.
    Song hata yapıyor tabi ama minimum düzeyde yapıyor ve her insanın hata yapdığını kabul edersek bence decisions düşük olmuş...

Flair konusunda katilmiyorum. Rakibin beklemedigi hareketleri surekli yapmaya calisan ve yapan bir oyuncu. (Flair = ozel yetenek = beklenmedik hareketleri yapma egilimi).
    Valla bende sana katılmıyorum bu konuda çünkü mehmet topal uzakdan düzgün şutlar çekmesine rağmen bu şutları çoğu zaman göstere göstere attığı için gol yüzdesi düşük oluyor...yani çokda beklenmedik işler yapan bi adam değil mehmet topal işini yapan bi adam...

Off the ball ofansif, positioning defansif bir ozellik. Topal'in defansif pozisyon alma konusunda zaaflarini da gormedim demem mumkun degil. Bu konuda bence ortalamanin henuz ustunde degil.

Long shots = uzun sutlarla bitirici vuruslar yapabilme becerisi. Cok temiz sut cekiyor ancak henuz kaleciyi cok zorlayan sutlarini gozlemlemedik pek.

Passing konusunda, sezon sonuna kadar daha izledikten sonra bir degisiklik yapmayi dusunuyorum.
    her oyuncunun hataları vardır muhakkak ama genele bakdığımızda topalın "akın kesme" konusunda ligin en iyilerinden biri vede çoğu maçda tek başına kalmasına rağmen bu özelliğini biraz daha dikkatli incelemeni öneririm

şutlarıyla ilgili değerlendirmeyi yukarda yapdım bence çok iyi şut atıyor ama göstere göstere vuruyor...

Bu sezon oynana beşiktaş-fenerbahçe ve en son leverkusen maçlarında arda takımın neredeyse virtüözüydü bence önemli maçlarda çok iyi motive oluyor...

Nesil
    2003

bence hem defansda hem ofansda etkili olabilen ligimizin ender futbolcularından biri hatta Rıdvan Dilmen Türkiyede bu işi en iyi yapan oyuncunun ayhan olduğunu söyler her programında...
    Zaten hic bir konuda cok iyi olmayan ama her konuda var olan dedigim bu anlamda idi.

bende tam tersine ayhanın pas yüzdesinin oldukça yüksek olduğunu gözlemliyorum özellikle takımı defansdan hücuma çıkarma görevini üstlendiği zamanlarda çok az pas hatasıyla oynayan bir oyuncu...
    Gelecek maclarda biraz daha dikkatli izlerim kendisini.

özellikle karşılaştırmalardan uzak durmaya çalışsamda can arat ve yasin çakmak gibi doğru düzgün hiçbir maçda oynamamış oynadığı maçlardada çok büyük hatalar yapmış ouncular bile 15 değerine sahipken servet ve emre ye haksızlık yapılmış gibi geldi bana...

Song objektif olarak görüşbildiren herkesin kabul ettiği gibi şuanda Türkiyede bulunan en kaliteli defans oyuncusu bunun gözlükle falan alakası yok kariyerlere bakılınca gayet net görülüyor böyle bir oyuncunun yasin çakmak ve can arat gibi oyuncularla aynı tackling değerine sahip olması biraz abesle iştigal olmuş gibi maalesef...
    Hem sadece tackling ozelligi olarak dusunmemek lazim. Hem de veritabaninda verilmis degerlere dikkat ederek yorum yapmamiz en dogrusu olacaktir.

Tackling acisindan:
    Yasin: 13
    Can: 13 (12 de olabilir bence)
    Emre: 13
    Song: 15 (ve hatta ligin en iyi defans oyuncusu konumunda 146 CA ile)

Sadece tackling'e takiliyorsunuz ve hiz, hizlanma, soguk kanlilik, onsezi gibi ozellikleri degerlendirmiyorsunuz benim anladigim kadari ile. Song'u komple olarak dusunmek yerine, sadece 1 ozellik uzerinden degerlendirirseniz, o zaman mesela Sabri'yi hizi cok yuksek oldugu icin cok iyi kanat oyuncusu olarak degerlendirebilirsiniz. Veya Umit Karan'in bitiriciligi cok yuksek oldugu icin Umit'i ligin en iyi forveti olarak degerlendirebilirsiniz. Ama bir gercek var ki Nonda Umit'den daha komple bir forvet ve bu nedenle daha iyi bir forvet oldugu asikar.

Song hata yapıyor tabi ama minimum düzeyde yapıyor ve her insanın hata yapdığını kabul edersek bence decisions düşük olmuş...
    Ligimizde az hata yapiyor. Ever katiliyorum. Ancak avrupa maclarinda Song'un kararlarinin genelde cok saglikli oldugunu dusunemiyorum. Kisa paslarla takimi ileriye tasimak yerine uzun top atma, gereksiz pozisyonlarda foul yapma gibi Song'un bir cok falsosunu gozlemlemek mumkun. Ozellikle Galatasaray'in baski altinda oynadigi maclarda.

Valla bende sana katılmıyorum bu konuda çünkü mehmet topal uzakdan düzgün şutlar çekmesine rağmen bu şutları çoğu zaman göstere göstere attığı için gol yüzdesi düşük oluyor...yani çokda beklenmedik işler yapan bi adam değil mehmet topal işini yapan bi adam...
    Topu havaya kaldirip rakibinin uzerinen gecirip kendine alan yaratma esntantanelerini eminim gozlemlemissindir Topal'in.

her oyuncunun hataları vardır muhakkak ama genele bakdığımızda topalın "akın kesme" konusunda ligin en iyilerinden biri vede çoğu maçda tek başına kalmasına rağmen bu özelliğini biraz daha dikkatli incelemeni öneririm
    Yine Turkiye ligi ve avrupa maclari arasindaki ayirimi yapmamiz lazim. Etkili top kullanma konusunda zaten zayif olan ligimizin oyunculari karsisinda Mehmet Topal'in iyi gorunmesi defansif becerisinin pek de saglikli bir gostergesi degil.

şutlarıyla ilgili değerlendirmeyi yukarda yapdım bence çok iyi şut atıyor ama göstere göstere vuruyor...
    Gostere gostere vursa bile, rakip kalecinin erisemeyecegi noktalara vurabilmek de bir meziyet. Mac motorunda Topal'in arada sirada uzun sutlarla goller attigini goreceksiniz bu hali ile. Daha yuksek olmasi, bu tip gollerin surekliligini cogaltacaktir. Rica ederim bir analiz yapin bu tip uzaktan sutlardan ne kadar gol atmayi basariyor Mehmet oyunda.

Bu sezon oynana beşiktaş-fenerbahçe ve en son leverkusen maçlarında arda takımın neredeyse virtüözüydü bence önemli maçlarda çok iyi motive oluyor...
    Biraz daha fazla final macinda izleyelim, onemli maclar onlar sonucta ona gore daha da gelistirilmesi gerekirse gelistirilir. Gecen sene onemli maclarda yok olan bir Arda vardi karsimizda zira.

Nesil
    2006
    Yer
    Belcika / Antwerpen

Kendini yere attigini dusundugum hic bir oyuncuya acimadim ve sportmenlik ozelligini zayif yaptim.

Tekrarliyorum. Topal'in ozellikleri oyun tarafindan dusuruluyor. veritabaninda sahip oldugu ozellikler ve CA bence yerinde.
    haklisin, farkindayim.
    bazi oyuncular -2 +2 gibi ya dusuk ya yuksek duruyo, tuhaf karsiliyorum...
    ne oldu bu oyuna boyle?

Nesil
    2006
    Yer
    Afyonkarahisar

Bir ufak bilgi daha.
    Arda Turan 2012 yılına kadar uzatmış sözleşmesini.
    Kaynak: http://www.tff.org/Default.aspx?pageId=30&kisiId=664036

Birde Uğur Uçar'ın Dc abiltysinin biraz daha düşürülerek Dr yeteniğinin yükseltilmesinin gerektiğini düşünüyorum.Çünkü Dc de yeri geliyor Song'u veya Servet'in yerine yapay zeka tarafından tercih ediliyor.

Birde Emre Güngör'ün favorite team'i Fenerbahçe gözüküyor bunun Galatasaray olarak düzeltilmesi gerekiyor.Emre GsTv'dek roportajında Bakırköy'de oturduğunu düzenli olarak idmanlara giderek Galatasaray'ı izlediğini ve Galatasaray'lı olduğunu belirten bir açıklama yaptı..

Galatasaray altyapısının biraz daha iyileştirilmesinin gerektiğini düşünüyorum üst düzey oyuncu çıkarma potansiyeli konumunda kimse Gs ile yarışabilecek konumda değil.
    Şu anda ilk 11'inde 3 tane kendi altyapısından çıkardığı genç oyuncuyla oynuyor bu da yüksek bir yüzde ligimiz için : Orkun-Arda-Uğur

Orkun karşı karşıya pozisyonlarda pek etkili değil.Yan toplarda biraz daha üzerinde durulması gerektiğini düşünüyorum.Takım arkadaşlarını motive etme özelliği de yüksek bana göre.Ayrıca çoğumuza anlamsız gelen o bağırmalarının nedeni adam paylaşımını düzeltmek için olduğunu dikkatli takip ederseniz anlarsınız..

Nesil
    2007
    Yer
    Manhattan, New York

Oncellikle sizi bu yapmis oldugunuz basarili calisma icin tebrik etmek istiyorum. Gercekten ilk defa genel olarak duzgun, dengeli, gercekci bi TSL ile karsi kasiyayiz ama ne yazik ki onumuze simdi de financial bug gibi bi olay cikti.

Genel olarak yapmis oldugunuz calismada cok fazla elestirilcek bisey bulmadim burada bir cok insan mesela Arda hakkinda yazmis bence Arda icin benim en cok merak ettigim CA neden sadece 136'ya yani 1 puan artti? Hasan Sas hala 138 mesela? Bence artik GS'de banko olmus CL'de ve UEFA'da basarili performans gosteren milli takimda banko olan bir Arda en azindan 140-145 CA hak eder artik GS'nin ve Turkiye'nin en iyi oyuncularindan biri olmali kendisi.

Cem Sultan'in -9 PA'den -8'e dusurulmesine pek anlam veremedim. Acaba Bursaspor'lu Sercan Yildirim ile yer mi degistirdiler? Eger durum bu ise cok yazik olmus bence Ilhan Parlak ile yer degistirmesi cok dah dogru bi karar olur du. Sanirim Cem Sultan'in yine insan ustu gol rakamlarina ulasip rekorlar kirmaya devam etmesi potansiyelinde bi dusukluk sinyali verdi. Emre Colak'a Flair ozelligi neden verilmedi? Simdi bi oyunda 9 flair'li Emre gorunce insan biraz garip oluyo hele ki bu oyunda degismeyen sabit bi ozellik olunca ya var ya yok bence 16 verilmeliydi en azindan bi Irfan Basaran gibi. Mehmet Duz ve Erhan Senturk free role 15 almislar belki bu ikizinden de fazla hak edicek Cem 13 almis ayrica Cem'e hic bi AMC ozelligi verilmemis.

Baktim Giresunspor'lu bi defans oyncusuna (emre karaman) -8 PA verilmis ama Anil Karaer gibi Semih Kaya gibi ulkenin en cok gelecek vaad eden defans oyunculari hala -7. Acikcasi ben bu oyuncularin 110 PA kadar dusuk olma ihtimallerinin olduguna inanmakda gucluk cekiyorum dogrusu. Mesela Emre Karaman 21 yasinda ve 1. Lig de ama Anil Karaer 19 yasinda Rizespor'de Super Lig ekbinde Banko oynuyor. Semioh Kaya daha 16 yasinda GS'de A takima dusunulmus bi oyuncu belki de Turkiye'den iyi defans oyuncusu cikmiyor tezini curtebilicek bu oyuncular daha dusuk PA aliyorlar.

Bakiyorum da GS'nin alt yapi tesisleri 17 su anda ulke capinda en onde ama onun la birlikte Genclerbirligi ve Oftasspor var. Malasef bu karara katilamicam kesinlikle bu konuda GS'ninyanina yaklasamaz bu kulupler mesela bi Altay'dan bi Kartalspor'dan daha iyi olduklari pek solenemez ha su var Cavcav akili adam marketing konusunda cok iyiler oyuncularini cok iyi pazarliyorlar. Genclerden cikan hic bi oyuncu oranin ustun tesisleri antremanlari ile degil kendi kisisel yetenegi ile cikiyo ole 1000 tane oyuncu getir 1-2 tanesi biraz iyi ciksin hemen iyi alt yapi olsun. Su son 5 yilda kim cikmis ki o alt yapidan Turk futboluna uzun vaadede damgasini vurabilen tutunup istikrarli olabilen. Ya GS gene 18 olsun ya da bu Gencler 1-2 puan dussun derim.

Ve son olarak belki cok onemli bi ayrinti degil ama resmi site Serkan Calik icin 167 cm ve 64 kg diyor ama oyunda gecen surumde yanlis olan 169 cm ve 62 kg olarak duruyor hala.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Arkadaşlar yaptığınız çalışmaya ve emeklerinize saygı duyuyorum ama ben GS'nin bu kadar kötü yapılacağını hiç tahmin etmemiştim. O yüzden yama sadece Fenerliler için hazırlanmış bir yamadır... Neymiş efendim Mehmet Topal'ın performansı düşecektir. Neymiş Serkan Çalık'ın düşecektir vs vs vs.......

Cem Sultan 16 maçta 33 gol attı diye mi -8 verdiniz ya da İlhan Parlak hiç oynamadığı için mi -9 verdiniz. Umarım bundan sonra daha iyi düşünürsüz oyuncuları değerlendirirken. Lütfen bir cevap verin...
    Football Manager araştırmasında gözlemlediğiniz eksiklikler ve hataları bildirebilirsiniz. Yazdıklarınız araştırma sorumluları tarafından değerlendirilecek ve veri tabanı üzerinde gerekli düzenlemeler yapılacaktır.
    Futbolcu Bilgileri
    Oyuncu profillerini buraya tıklayarak görebilirsiniz.

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

Yaptığınız eleştriler rencide edici olmasın lütfen. Sözlerinize dikkat edin lütfen. Bu iş ekip işi, ve ithamınız çok mantıksız. Çünkü araştırma şefimiz Galatsaraylı. Kendisi gerçekten bu işi fanatizm ile yapsa takımı allar pullardı. Örneğin 120 CA'lı bir defans oyuncusunun pozisyonu ve özellikleri ile oynayarak ondan ligin en kaliteli 5 defans oyuncusundan biri yapabiliriz. Bunun yöntemlerini araştırmacılarımız bilirler. Ancak gerçekçi olunması için yapıldı herşey.

Hiç bir araştırmacının bu işi para için yapmadığını bilin. Ayrıca hiçbir araştırmacı bu işi ismi FM yapımcıları arasında gözüksün diye de yapmıyor.

Oyuncu özelliklerini FM editörü kullanarak da değiştirebilirsiniz kendinizce. Ama bilin ki şu anki araştırmada belirlenen kriterler SI krtiterleri ile uyumlu olmak zorunda, bunu da bilin. Ve dozunu kaçırmadan, yapıcı eleştirin. İnsanların hevesini koparmayın.
    Football Manager 2006&2007&2008 Türkçe Dili Çevirmeni & Çevirmen Ekibi Yöneticisi - Turksportal Site ve Forumları Eski Yöneticisi

Nesil
    2005
    Yer
    Tuzla

teknik takdik detayların yanı sıra dikkatimi çeken birşeyde sabri ve volkan ın free kick leri falsolu olarak kullanması halbu ki barajın yanından köşeye sert vuruşlar yapan oyuncular ikiside shots with power özelliği free kick lerde geçerli olmuyo mu acaba?...

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Ben rencide etmek istememiştim bende araştırmaya yardımcı oldum ama bu kadar kötü olacağını tahmin etmiyordum Galatasaray'ın olsun inşallah FM 2009'da daha da güzel bir yama olur...
    Football Manager araştırmasında gözlemlediğiniz eksiklikler ve hataları bildirebilirsiniz. Yazdıklarınız araştırma sorumluları tarafından değerlendirilecek ve veri tabanı üzerinde gerekli düzenlemeler yapılacaktır.
    Futbolcu Bilgileri

Gs o kadarda kötü değil oyunda ben şimdi 1M 2 B 11 G ile liderim.Ama avrupada pek iyi değilim...

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by licentia View Post
    Oncellikle sizi bu yapmis oldugunuz basarili calisma icin tebrik etmek istiyorum. Gercekten ilk defa genel olarak duzgun, dengeli, gercekci bi TSL ile karsi kasiyayiz ama ne yazik ki onumuze simdi de financial bug gibi bi olay cikti.

Genel olarak yapmis oldugunuz calismada cok fazla elestirilcek bisey bulmadim burada bir cok insan mesela Arda hakkinda yazmis bence Arda icin benim en cok merak ettigim CA neden sadece 136'ya yani 1 puan artti? Hasan Sas hala 138 mesela? Bence artik GS'de banko olmus CL'de ve UEFA'da basarili performans gosteren milli takimda banko olan bir Arda en azindan 140-145 CA hak eder artik GS'nin ve Turkiye'nin en iyi oyuncularindan biri olmali kendisi.
    CA = oyuncunun ozelliklerinin pozisyonuna gore agirlikli toplami.

Hasan hala cok onemli ozelliklere sahip bir oyuncu. Her ne kadar bir cok macta bunu gosteremese de (Consistency dusuk), sinirlerine hakim olamayip maci unutsa da (temperament dusuk). Hasan'in 138 CA'lik performans gosterdigini cok nadir goreceksiniz oyunda zaten. Ancak Hasan'in bazi maclarda ipleri
    eline alip cok iyi performans gosterdigini de gormeniz mumkun.

Cem Sultan'in -9 PA'den -8'e dusurulmesine pek anlam veremedim. Acaba Bursaspor'lu Sercan Yildirim ile yer mi degistirdiler? Eger durum bu ise cok yazik olmus bence Ilhan Parlak ile yer degistirmesi cok dah dogru bi karar olur du. Sanirim Cem Sultan'in yine insan ustu gol rakamlarina ulasip rekorlar kirmaya devam etmesi potansiyelinde bi dusukluk sinyali verdi. Emre Colak'a Flair ozelligi neden verilmedi? Simdi bi oyunda 9 flair'li Emre gorunce insan biraz garip oluyo hele ki bu oyunda degismeyen sabit bi ozellik olunca ya var ya yok bence 16 verilmeliydi en azindan bi Irfan Basaran gibi. Mehmet Duz ve Erhan Senturk free role 15 almislar belki bu ikizinden de fazla hak edicek Cem 13 almis ayrica Cem'e hic bi AMC ozelligi verilmemis.
    Cem konusunda cok yazdim. Potansiyelinde dusukluk sinyali vermedi. Daha yas grubunda atlama yapmamis bir oyuncunun o seviyede olmasi bence yanlisti.

Baktim Giresunspor'lu bi defans oyncusuna (emre karaman) -8 PA verilmis ama Anil Karaer gibi Semih Kaya gibi ulkenin en cok gelecek vaad eden defans oyunculari hala -7. Acikcasi ben bu oyuncularin 110 PA kadar dusuk olma ihtimallerinin olduguna inanmakda gucluk cekiyorum dogrusu. Mesela Emre Karaman 21 yasinda ve 1. Lig de ama Anil Karaer 19 yasinda Rizespor'de Super Lig ekbinde Banko oynuyor. Semioh Kaya daha 16 yasinda GS'de A takima dusunulmus bi oyuncu belki de Turkiye'den iyi defans oyuncusu cikmiyor tezini curtebilicek bu oyuncular daha dusuk PA aliyorlar.
    Emre Karaman'i kac defa izlediniz? Anil'in veya Semih'in daha cok gelecek vaad ettigini karsilastirmasini nasil yapiyorsunuz?

Bakiyorum da GS'nin alt yapi tesisleri 17 su anda ulke capinda en onde ama onun la birlikte Genclerbirligi ve Oftasspor var. Malasef bu karara katilamicam kesinlikle bu konuda GS'ninyanina yaklasamaz bu kulupler mesela bi Altay'dan bi Kartalspor'dan daha iyi olduklari pek solenemez ha su var Cavcav akili adam marketing konusunda cok iyiler oyuncularini cok iyi pazarliyorlar. Genclerden cikan hic bi oyuncu oranin ustun tesisleri antremanlari ile degil kendi kisisel yetenegi ile cikiyo ole 1000 tane oyuncu getir 1-2 tanesi biraz iyi ciksin hemen iyi alt yapi olsun. Su son 5 yilda kim cikmis ki o alt yapidan Turk futboluna uzun vaadede damgasini vurabilen tutunup istikrarli olabilen. Ya GS gene 18 olsun ya da bu Gencler 1-2 puan dussun derim.
    Alt yapi tesisleri diye bir deger yok. Youth academy'den bahsediyorsaniz bunun 1 olmasi veya 20 olmasi arasinda, oyuna etki acisindan zaten bir fark yok. Youth Setup'dan bahsediyorsaniz, bunun oyunda etkisi zaten Reputation ile orantili ve Gencler, Oftas ve Dardanel'in diger takimlardan daha ust seviyede yer alabilmesi icin rakam olarak ayarlanmis durumda. Su anki siralamaya gore oyuncu cikarmada en iyi 3 alt yapi Galatasaray, Besiktas, Genclerbirligi (newgen'in CA'si olarak).

Ve son olarak belki cok onemli bi ayrinti degil ama resmi site Serkan Calik icin 167 cm ve 64 kg diyor ama oyunda gecen surumde yanlis olan 169 cm ve 62 kg olarak duruyor hala.
    Serkan'in bu bilgilerinin dogru oldugunu varsaymistim, o yuzden kontrol etmedim. 2009'da duzeltirim.

Nesil
    2007
    Yer
    Manhattan, New York

[quote=perpetua;1034594]
    Emre Karaman'i kac defa izlediniz? Anil'in veya Semih'in daha cok gelecek vaad ettigini karsilastirmasini nasil yapiyorsunuz?quote]

Mesela Emre Karaman'i izlemis ve izlememis olman degil daha ziyade bu oyuncuya -8 PA veirilirken Anil Karaer ve Semih Kaya'a neden verilmemis olmasidir. Bunu sorgulama sebebim de Turkiye'de 140 PA gecicek defans oyuncusu yetismiyor gerekcesi ile bu iki oyunculara -7 PA'den fazlasi verilmezken, Besiktas'da ilk onbir oynayan ve milli takima bile cagirilan Ibrahim Kas'a da -7 verilirken (yeni surumde PA'i 141 olmus sanirim) ve eski surumde -8 PA alan tek defans oyuncusu Ugur Ucar iken (yeni surumde 143 olmus sanirim) neden 1. Lig'de oynayan 21 yasina gelmis yani artik set PA almasi gereken bi oyuncuya -8 veriliyor ben daha cok bunu sorguluyorum. O zaman GS Emre Gungor'u alicagina Emre Karaman'i alsaymis A milli takima Ibrahim Kas yerien Emre Karaman cagirlsaymis. 21 yasina gelip Super Lig seviyesine bile ulasamamis bi defans oyuncusu. Ulkemizde bu konuda o kadar sikinti varken bu kadar gelecek vaad eden bi adami neden kimse dusunmuyor? Giresunspor tipki Kayserspor gibi satmamak icin direniyor mu acaba? Simdi butun bunlar olabilir ama madem bi oyuncuya uksek PA veriliyor hak edebilicek kendi seviyesinden ust seviyeside oynayan gelecek vaad eden baskalarina da bole bi PA verilmedi. Anil daha henuz 19 yasinda Super Lig'de banko oyunuyor gecen sene 18 yasinda PAF liginin yildizlarindandi ve Ali Yavas paf'tan su anda Arda gibi A takima cikmaya hazir iki oyuncu var demisti biri Anil Karaer digeri Cagri Yarkin (kendisi ne yazik ki bu sene kotu bi sakatlik gecirdi). Semih Kaya daha henuz 16 yasinda PAF liginde banko oynayan yasitlarina gore ustun fizige sahip ve GS A takimi icin bile dusunulmus bi isim. Bugun 1. Lig'de olsa buyuk olasilik bankop oynayabilirdi Semih Kaya ama malasef o da koptu bi sakatlik gecirdi bu sezon ust uste fazla mac oynatilmaktan yani ust uste ara vermeden milli ve paf takimi maclari.

Emre Karaman'da Turkiye icin cok ustun gelecek vaad eden bi defans oyuncusu olabilir ama eger yasitlarina gore hem ustun performans gosteren hem de otoriteler tarafindan gelecegin en parlak isimleri arasina giren Semih ve Anil gibileri yuksek PA almicaksa kim alicak?

Nesil
    2003

Mesela Emre Karaman'i izlemis ve izlememis olman degil daha ziyade bu oyuncuya -8 PA veirilirken Anil Karaer ve Semih Kaya'a neden verilmemis olmasidir.
    Izlemeden fikir yurutmeyin o zaman lutfen.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Özgürcan Roberto Carlostan bile daha çok para kazanıyo maaşı düşürülmeli çünkü genellikle galatasaray takımında as oynamıyo ve maaş yükü oluyo boşu boşuna

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by galatasaray12 View Post
    Özgürcan Roberto Carlostan bile daha çok para kazanıyo maaşı düşürülmeli çünkü genellikle galatasaray takımında as oynamıyo ve maaş yükü oluyo boşu boşuna
    8.0.2 Yamasini kullanin.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Oyunda yanliş görmediysem Barussonun kiralık parasını Roma ödüyor. Gerçekte GS aylık 100bin dolara anlaştı diyebiliyorum. Ayrıca sözleşme 1.5 yıllık gerçekte de böylemi? Son olarak sözleşme bitince GSde oyuncuyu alma opsiyonu var mı?
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    Bu söylediklerim de arka sayfanın son mesajı olarak kaynadı tekrar yazıyorum.

Arda konusunda, biraz daha fazlasını hak ettiğini düşünüyorum. Bunu düşünürken kendi yorumlarımdan çıkıp başka yorumlara bakıyorum. Mesela bir Kezman geçen yıl iyi zamanında Arda için Fenerde oynamasını isterim demişti veya Zico Brezilyada verdiği bir demeçte Türkiyeden Ardann gelecek vadettiğini belirtmişti. Şimdi yine olay kıyasa gelecek. Ömer abi demişki Arda ilk 10 takımda oynamaz, bencede oynamaz ama bu değerlerle oyunda avrupaya bile gidemiyor yani oyunu iki kere açıp go on holiday dedim 5er sene. Mehmet topuzu 11M€ya newcatle 1.sezonda alırken Ardaya teklif bile gelmiyor. Bence ikiside bunu hak ediyor ama Arda biraz aşağıda kalmış gibime geliyor. Mehmet Topuz CA145 PA165 Arda CA136 PA166. Arda şu an için bu özelliklerle avrupanın dikkatini çekemiyor diye düşünüyorum.
    Last edited by mkkadi : 17.Şubat.2008 at 22:24 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Cem konusunda cok yazdim. Potansiyelinde dusukluk sinyali vermedi. Daha yas grubunda atlama yapmamis bir oyuncunun o seviyede olmasi bence yanlisti.
    ben araştırmada yeterince belirttiğimi düşünüyorum şu an 17 yaşında seneye PAF takıma çıkacak ve orada banko oynayacak. VE bende sizlere videolar halinde getireceğim ancak seneye
    Futbolcu Bilgileri

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by mkkadi View Post
    Oyunda yanliş görmediysem Barussonun kiralık parasını Roma ödüyor. Gerçekte GS aylık 100bin dolara anlaştı diyebiliyorum. Ayrıca sözleşme 1.5 yıllık gerçekte de böylemi? Son olarak sözleşme bitince GSde oyuncuyu alma opsiyonu var mı?
    Kontrat detaylari tam olarak aciklanmadan transferi tamamlamak zorunda kaldik. En son haber'de medyamizda 1.5 yil olarak aciklandigi icin transferin 1.5 yil olmasini istedim Italyan arastirma sefinden.

Daha sonra TFF'de anlasma belirince, sezon sonuna kadar olarak degistirilmesini rica ettim ancak veritabani SI'a yollanmadan once yapilmadi.

Satin alma opsiyonu oldugu rivayetleri var, hatta bu sekilde yonetici aciklamalari da oldu. Ancak bu opsiyonun degeri belli olmadan herhnagi bir opsiyon belirtilmesi mumkun degildi.
    .

Arda'nin yas 20 ve fizigi tam oturmamis durumda. Boylece CA'si da dusuk. Mehmet Topuz 23 yasinda ve fizigi oturmus durumda. Farkin buyuk bir kismi da bundan kaynaklaniyor. 1-2 sene icinde Arda'da ilerlemeler gorecegiz zaten. Ama simdiden belki de gelecek kis olacagi hale getirmeye gerek yok.

Ayrica unutmayin ki Arda Kayseri'de degil, Galatasaray'da oynuyor. Yani reputation acisindan zaten Kayseri'nin cok ustunde bir takimda oynuyor. Yani Galatasaray Arda'yi satmak istemeyecek ve Arda'da kolay kolay ayrilmak istemeyecektir oyunda. Mehmet Topuz ise kalite olarak Kayseri'yi asmis durumda oldugu icin kulubu kontrat yenilememe ihtimalini dusunerek en iyi ucret veren takima satiyor.

Ayrica Topuz'un Newcastle'a gitmesi kullandiginiz veritabani buyuklugu ve actiginiz lig sayisina gore degisken.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by taytopcuoglu View Post
    ben araştırmada yeterince belirttiğimi düşünüyorum şu an 17 yaşında seneye PAF takıma çıkacak ve orada banko oynayacak. VE bende sizlere videolar halinde getireceğim ancak seneye
    O yuzden PAF'da gordukten sonra Cem konusunda gerekirse biraz daha degisiklik yapilir. Ancak su anda Super Gencler'de bile degil, B Genc'de oynuyor.

Nesil
    2007

Öncelikle araştırmacı arkadaşlara teşekkür ediyorum 8.0.1 deki düzeltilen hatalarda Turkey bölümünün boş kalmasından sonra 8.0.2 yi boş bırakmadıkları için.
    Bende kendimce birkaç şey söyleyeyim.
    Arda hakikaten düşük olmuş.En azından Orta Yapma özelliği 12 den yüksek olmalıydı bunu sadece bir değere dayanarak söyledim çünkü daha tam incelemedim en azından bu.Arda iyi orta yapan bir futbolcu 12 bana çok düşük geldi. birkez daha baktığımda Uzun Şut 6 buda biraz daha yükseltilebilirdi.Zaten birkaç maç oynattım fakat pek de iyi bir performans gösteremedi ne yazıkki.Birkere özelliklere bakarak kanat desen kanat değil ofansif ortasaha desen o değil nereye koyacağımı şaşırdım ve pekde iyi oynamıyor.Kısacası gene beklediğim Arda'yı bulamadım.

Sayfa 37 / 41 İlkİlk ... 273536373839 ... SonSon

Mesaj Yetkileri