Oncellikle sizi bu yapmis oldugunuz basarili calisma icin tebrik etmek istiyorum. Gercekten ilk defa genel olarak duzgun, dengeli, gercekci bi TSL ile karsi kasiyayiz ama ne yazik ki onumuze simdi de financial bug gibi bi olay cikti.

Genel olarak yapmis oldugunuz calismada cok fazla elestirilcek bisey bulmadim burada bir cok insan mesela Arda hakkinda yazmis bence Arda icin benim en cok merak ettigim CA neden sadece 136'ya yani 1 puan artti? Hasan Sas hala 138 mesela? Bence artik GS'de banko olmus CL'de ve UEFA'da basarili performans gosteren milli takimda banko olan bir Arda en azindan 140-145 CA hak eder artik GS'nin ve Turkiye'nin en iyi oyuncularindan biri olmali kendisi.

Cem Sultan'in -9 PA'den -8'e dusurulmesine pek anlam veremedim. Acaba Bursaspor'lu Sercan Yildirim ile yer mi degistirdiler? Eger durum bu ise cok yazik olmus bence Ilhan Parlak ile yer degistirmesi cok dah dogru bi karar olur du. Sanirim Cem Sultan'in yine insan ustu gol rakamlarina ulasip rekorlar kirmaya devam etmesi potansiyelinde bi dusukluk sinyali verdi. Emre Colak'a Flair ozelligi neden verilmedi? Simdi bi oyunda 9 flair'li Emre gorunce insan biraz garip oluyo hele ki bu oyunda degismeyen sabit bi ozellik olunca ya var ya yok bence 16 verilmeliydi en azindan bi Irfan Basaran gibi. Mehmet Duz ve Erhan Senturk free role 15 almislar belki bu ikizinden de fazla hak edicek Cem 13 almis ayrica Cem'e hic bi AMC ozelligi verilmemis.

Baktim Giresunspor'lu bi defans oyncusuna (emre karaman) -8 PA verilmis ama Anil Karaer gibi Semih Kaya gibi ulkenin en cok gelecek vaad eden defans oyunculari hala -7. Acikcasi ben bu oyuncularin 110 PA kadar dusuk olma ihtimallerinin olduguna inanmakda gucluk cekiyorum dogrusu. Mesela Emre Karaman 21 yasinda ve 1. Lig de ama Anil Karaer 19 yasinda Rizespor'de Super Lig ekbinde Banko oynuyor. Semioh Kaya daha 16 yasinda GS'de A takima dusunulmus bi oyuncu belki de Turkiye'den iyi defans oyuncusu cikmiyor tezini curtebilicek bu oyuncular daha dusuk PA aliyorlar.

Bakiyorum da GS'nin alt yapi tesisleri 17 su anda ulke capinda en onde ama onun la birlikte Genclerbirligi ve Oftasspor var. Malasef bu karara katilamicam kesinlikle bu konuda GS'ninyanina yaklasamaz bu kulupler mesela bi Altay'dan bi Kartalspor'dan daha iyi olduklari pek solenemez ha su var Cavcav akili adam marketing konusunda cok iyiler oyuncularini cok iyi pazarliyorlar. Genclerden cikan hic bi oyuncu oranin ustun tesisleri antremanlari ile degil kendi kisisel yetenegi ile cikiyo ole 1000 tane oyuncu getir 1-2 tanesi biraz iyi ciksin hemen iyi alt yapi olsun. Su son 5 yilda kim cikmis ki o alt yapidan Turk futboluna uzun vaadede damgasini vurabilen tutunup istikrarli olabilen. Ya GS gene 18 olsun ya da bu Gencler 1-2 puan dussun derim.

Ve son olarak belki cok onemli bi ayrinti degil ama resmi site Serkan Calik icin 167 cm ve 64 kg diyor ama oyunda gecen surumde yanlis olan 169 cm ve 62 kg olarak duruyor hala.