Quote Originally Posted by perpetua View Post
Simdi CA diye belirledigimiz nesne, bir oyuncunun ozelliklerinin agirlikli toplami. CA'yi belirledikten, mantikli bir seviyeye cektikten sonra ozellikler arasinda oynama/degerlendirme yaparak mevcut CA'ya uymasi saglaniyor. Yani CA, bir oyuncunun alabilecegi ozelliklerin limiti oluyor.

Ozellikler az geldi deyip CA'yi yukseltmek mumkun mu. Tabii mumkun ama bu da oyuncu abartma konusunda ilk adim oluyor.

Bir oyuncunun fiziksel ozelliklerinin en kolay saptanabilen ozellikler oldugunu goz onunde bulundurursak, fiziksel ozellikleri mantikli seviyelerde girdikten sonra teknik ve zihinsel ozellikler de once belirgin ozellikler iyi seviyelere getirildikten sonra geri kalan ozelliklere ortalama veya zayif degerler veriliyor. Boylece oyuncularin belirgin ozellikleri yuksek/olmasi gereken seviyede, cok on plana cikmayan veya zayif ozellikleri de orta veya zayif seviyede oluyor.

Nonda'nin gucu yanilmiyorsam 16 olarak girilmis olmasi lazim. Nonda bu guc ile bize geldi ve daha yuksek olmasi icin bir neden gormedim simdiye kadar.

Baris'in tackling yanilmiyorsam 15 ve zaten Turkiye liginin en iyi "tackling" ozelligine sahip olan oyunculardan birisi. Avrupa maclarinda izledikce daha ust seviyede olmasi konusu degerlendirilir ama simdilik hali hic de zayif degil.

Serkan'i hala yeterince izledigimize inanmiyorum. Toplam 10-12 macta izlemisizdir simdiye kadar ve bir cok ozelliginde tabii ki dusunce farkliliklari olacaktir. Serkan'in veritabanindaki ozellikleri:
Stamina: 10
Team Work: 12
Work Rate: 13
Bravery 13
Yani esasinda en buyuk gorus farkliligi olan stamina onun da 3 puanlik farki var. Evet belki biraz daha yukselebilir ve hatta buyuk ihtimalle zaten FM 2009'da yukselecektir.

Yine Mehmet Topal'in top kapma veritabaninda 12. Topal'da defansif ozelliklerden daha cok ofansif ozelliklerin daha belirgin oldugunu dusunuyorum. Bu nedenle de tercihimi Tackling'i 12, techique'i 13 yaparak kullandim. Oyunda nedense Topal'in ozellikleri daha alt seviyede cikiyor. Bunun nedeni de veritabanindaki bilgiler degil, oyunun veritabani degerleri uzerinde degisiklik yapmasi.
Cevapin icin tesekkür ederim.

Bu oyunun veritabani üzerinde degisiklik yapmasi rassal olayimi oluyor? Mesela bazi oyunculara +1,+2 ve +3 bile verirken, -1 ve -2 bunlarida verebiliyor.

Bu arada merak ettimde, Emre Colak ve Cem Sultan -8 olarak girilmis? Bu düsüs, SI kriterlerinemi göre yapildi?