Quote Originally Posted by Mookie View Post
Kişisel cevaplarım:

1- Cevap basit, CM Türkçe dil desteği, düşük fiyat ve bir sürü yeni ve güzel özellikle karşımıza çıkınca bu kadar FM severi olan bir ülkedeki pazarı kaybetmemek için tabi ki, anlayacağınız tamamen duygusal (!). CM'nin bunca atılımına rağmen FM'nin ismi hala var ve 1-2 sene boyunca da bu durum değişmeyecek. FM de bu ismi değişik bir pazarlama stratejisiyle beraber kullanıyor ve 10 bin oyunun satılması durumunda Türkçe dil desteğini koyacağını söylüyor. İnsanlar da bu durumda maddi durum vs. demeden (büyük bir kısmın maddi durumu orjinal oyuna o parayı verecek seviyede değil) Türkçe dil hayalleriyle (hayal yani, adı üstünde) 10 bin rakamına ulaşılması için dua ederekten gidip orjinal oyun alacak. Ve bu durumda kazananı açıklıyorum: Sigames. Türkçe dil oyuna konulmayacak, Sigames ise sadece kazandığı parayla kalacak. Çünkü her ne kadar o rakam vadedilmiş olsa da bu vaade rağmen Sigames'in beklediği satış rakamı 10 binin çok altındadır. Tahminen 5-6 bin satış rakamı beklediklerini düşünüyorum. Bu rakama ulaşılması durumunda olacakları söylüyorum, Sigames'te Turksportal'le iletişime geçen kişi elinde bir kadeh 20 yıllık fransız şampanyası Turksportal'i arayacak ve diyecek ki: "Kusura bakma adamım, 3-4 bin eksik kaldık. Türkçe dil için de umarım gelecek sene". Surat ifadesi pişmiş kelle şeklinde pis pis sırıtan, telefonu (veya neyle konuşuyosa işte) kapatır kapatmaz da gülmekten yerlere yıkılacak ve bizim ne kadar saf insanlar olduğumuzu söyleyecek. Yani onlar için "10 bin oyun satılsın, Türkçe dil desteği koyarım" vaadinin şeklen "Fenerbahçe Sevilla'yı elerse sonraki programa bikiniyle çıkarım" veya "Galatasaray Elano'yu transfer ederse taksimde soyunurum" vaatlerinden bir farkı yok. %99.999 ihtimalle gerçekleşmeyecek bir şey olması durumunda normal bir günde %99.999 ihtimalle yapmayacağı bir şeyi yapma vaadi veriyor.
Bunu Aynen yazdım ama sen daha açıklayıcı yazmışsın açıkcası olacaklar belli
fazla yazıp çizmeye gerek yok 4-5 bin satsa türkçe yapmayacakları bu belli birşey ama olduda Sattı 5-6 yada 7-8-9 bin yada 10 bin olmasa sigames türkçeyi ekliyecekmi bence bunu tartışmalıyız 10 bin lafı belki ortaya atılmıştır belkide bizi düşünüyorlardır bilmiyorum ama adam gibi açıklamalar yapsınlar ortaya birşey attılar toplanmayacak kadar kişi istiyorlar ayrıca işin saçmalığı Fm 2010 nasıl türkçe ekleyecekler 30 ekimde çıkıyor herkes ön siparişlemi ulaşacak bu rakama bence saçmalık ötesi bir laf saçmalık ötesi bir kampanya hiç birşey olacağı yok