Sayfa 18 / 57 İlkİlk ... 8161718192028 ... SonSon
511 ile 540 arası toplam 1701 sonuç

Konu: FM 2010 Türkçe Yolda mı?

  1. #511
    Nesil
    2003
    Yaş
    47
    Mesajlar
    4,569

    Default

    Quote Originally Posted by geyik20 View Post
    Olay şu Eğer satılmıyorsa bilemedin 100 adet satıyorsa Türkiyede
    fiyat düşersin olmazsa fiyat düşünce olmadımı yine Tekrar Türkçeyi eklersin oyuna Fiyatı biraz daha düşersin Bu seferde olmadısa Türkiyeyi Listeden silersin oyun satamıyorsa Ağlanıp sızlanıyorlar korsan kullanım fazla diye her yerde çok mu satıyorda oraya dil yapıyorlar Bunu yıllardır bize karşı kullandılar ama işin siyasi boyutları olduğunu düşünüyorum bazı zamanlar bunlarıda konuştuk Satıştan Memnun değilsen ne yapabiliriz ki ülke böyle 90 lira 80 lira Bir oyuna (şahsen ben verdim Pes serisine)nedenide online oyunlardı
    şimdi duruma şöyle baktığımızda Türkçeyi koy fiyatı 50 ye atıyorum 35-40 a düşür ne kaybedeceksin Bir türkiye ile batacağını sanmıyorum Fmnin yine fazla 35-40 ama ne yaparsın 80 liralık oyuna bu kadar düşürürler herhalde...
    Birde Cm gibi Koleksiyon bir versiyon yap tutuyor mu tutmuyor mu Görelim yine olmuyorsa Sigamesin Fazla birşey kaybedeceğini sanmıyorum.
    Çevirmen ücreti kampanya ücretleri gibi şeylerden yanarlar çok fazla yazmaya çizmeye gerek yok bu kadar
    200 bin kisi arasinda, 60 TL verecek 10 bin kisi cikmiyorsa, zaten bosuna ugrasiyoruz.

    30 TL verecek 20 bin kisi de cikmaz (2 kisi ortaklasa alir).

    20 TL verecek 30 bin kisi de cikmaz (3 kisi ortaklasa alir).

    15 TL verecek 40 bin kisi de cikmaz (4 kisi ortaklasa alir).

    12 TL verecek 50 bin kisi de cikmaz (5 kisi ortaklasa alir).

    Umarim anlatabilmisimdir.

    Burada dusunulecek bu oyunun ne kadar oynandigi. Eger bu oyunu yilda toplam 20 saat oynuyorsaniz, oyunun saatte 3 TL'lik bir maliyeti vardir. 40 saat oynuyorsaniz, maliyet saatte 1.5 TL, 60 saat oynuyorsaniz maliyet saat basina 1TL'dir.

    Eger bu kadar oynamiyorsaniz, diyecek bir seyim yok. Ancak bu kadar ve hatta daha fazla oynuyorsaniz maliyetin esasinda pek de fazla olmadigi bir gercek.

  2. #512

    Default

    Quote Originally Posted by Aydın View Post
    Ben kısmen katılıyorum. SIgames çok katı davranıyor bana göre. Ama savundukları şey sonuçta korsan oyunun azaltılması olduğu için birşey diyemiyorsun.

    Katılmadığım nokta olayı cm ile bağdaştırman. Eidos bunca zamandır TR yatırımı yapmadı da neden birden yatırım yaptı? Neden ucuzlattı? Pazarlama stratejisi bunlar. FM menajerlik oyun piyasasını domine ediyor. Adamlar rahat. Dediklerinde bana göre haklılık payın olsa da böyle bir oyun için bu bir fırsattır sonuçta.
    Onlarda haklı piyasayı değiştirebilen bir şirket piyasayı da istediği gibi oynayabiliyor.Cm ile bağdaştırmıyacaktım ama onlarda bir çok konuda bizi haklı çıkartıyor.Eidos istese Dünyada ucuzlatabilirdi niye türkiye 10-20 bin kişi için niye bu kadar uğraştıki demek geliyor akla Türkçe yapıyor oyunu yeniliyor çok büyük profesyonel ekiplerle çalışmışlar Cm tarafı elinden gelen herşeyi yapmışlar bunu oyunda görebiliyoruz Fm Bence korsan azaltılması değil türkiyedeki kullanıcının parasını yiyemediği için yapıyor.
    Eğer Miles jacobson gerçekten korsan azatılmasını düşünüyorsa niye Türkleri bunca senedir oyalıyorlar? Zamanında yapsaydı ya kampanyasını aral ile anlaşıp Türk kullanıcısını kendisine sevdirmeyi bilecekti bırakın bence Sigames i bu adamların ciddi hiç almamak lazım ki akılları başlarına gelsin bizim 10 bin imza toplanır 10 bin oyun alınmaz Aralda güvenip çok getirmesin oyunu bu kampanyayı görüp satmaz Gönlümüz ister satsın Türkçemiz eklensin ama Miles Jacobson seneye aynısını yaparsa ? 10-20 bin satsın steamden Türkçe yamayı verelim böyle birşey olabilir mi allah aşkına neresi etik bu davranışın

    perpetua;

    Son olarak haklısın ama zaten bu iş yürümez 5-10 kişi aldımı 10 bin filan tutmaz 1000 kişi alıyor demişti Mustafa abi tahmini aral böyle açıklıyor.
    fiyatı düşmeden o rakama ulaşmak zor Korsana yönelme sebebide pahalılık neyse durum bu Yalanlarla Vaatlerle kandırılan ülke olarak kalacaz.
    seneye aynısını yaparlar sigames azaltılmasını isteyebilir ama yapılacak birşey yok fiyat pahalı oyundaki hatalar cabası

  3. #513

    Default

    Quote Originally Posted by perpetua View Post
    O zaman da FM'i oynamayip, Turkce oynayabileceklerin onunu kapatmamaniz en dogrusu olur.
    Kesinlikle katılıyorum. Oyuna aylık taksit yapılıyormuş, bu biraz olsada oyunu rahat almak için yeterli.

  4. #514

    Default

    D&R gibi mağazalarda kredi kartına taksit olayı olacaktır herhalde değil mi?

  5. #515

    Default

    Öncelikle bence burdaki insanlar bazı şeyleri düşünmelidirler. Burdaki insanlar derken, bütün Türk FM severlerden bahsediyorum.

    Nedir bunlar ?

    1- Yıllardır Türkçe dil desteği konusunda bir tek adım bile atılmamışken niye şimdi 10bin orjinal oyun alınması durumunda Türkçe dil desteği yapılacağı söyleniyor ?

    2- Bu ülke insanı 60 TL verip de orjinal oyun alabilir mi veya yine aynı ülkenin insanı ortak oyun almaya karar verip de o işi sorun çıkmadan becerebilir mi ?

    3- Turksportal bu işte kimin tarafında ? Biz FM severlerin mi, yoksa Sigames'in mi ? (bence temel düşünülmesi gereken budur)

    4- 10 bin oyun hasbel kader satıldı diyelim, sizce Sigames gerçekten Türkçe dil desteği koyacak mı ? Bu adamların sözüne ne kadar güvenilebilir ?

    Kişisel cevaplarım:

    1- Cevap basit, CM Türkçe dil desteği, düşük fiyat ve bir sürü yeni ve güzel özellikle karşımıza çıkınca bu kadar FM severi olan bir ülkedeki pazarı kaybetmemek için tabi ki, anlayacağınız tamamen duygusal (!). CM'nin bunca atılımına rağmen FM'nin ismi hala var ve 1-2 sene boyunca da bu durum değişmeyecek. FM de bu ismi değişik bir pazarlama stratejisiyle beraber kullanıyor ve 10 bin oyunun satılması durumunda Türkçe dil desteğini koyacağını söylüyor. İnsanlar da bu durumda maddi durum vs. demeden (büyük bir kısmın maddi durumu orjinal oyuna o parayı verecek seviyede değil) Türkçe dil hayalleriyle (hayal yani, adı üstünde) 10 bin rakamına ulaşılması için dua ederekten gidip orjinal oyun alacak. Ve bu durumda kazananı açıklıyorum: Sigames. Türkçe dil oyuna konulmayacak, Sigames ise sadece kazandığı parayla kalacak. Çünkü her ne kadar o rakam vadedilmiş olsa da bu vaade rağmen Sigames'in beklediği satış rakamı 10 binin çok altındadır. Tahminen 5-6 bin satış rakamı beklediklerini düşünüyorum. Bu rakama ulaşılması durumunda olacakları söylüyorum, Sigames'te Turksportal'le iletişime geçen kişi elinde bir kadeh 20 yıllık fransız şampanyası Turksportal'i arayacak ve diyecek ki: "Kusura bakma adamım, 3-4 bin eksik kaldık. Türkçe dil için de umarım gelecek sene". Surat ifadesi pişmiş kelle şeklinde pis pis sırıtan, telefonu (veya neyle konuşuyosa işte) kapatır kapatmaz da gülmekten yerlere yıkılacak ve bizim ne kadar saf insanlar olduğumuzu söyleyecek. Yani onlar için "10 bin oyun satılsın, Türkçe dil desteği koyarım" vaadinin şeklen "Fenerbahçe Sevilla'yı elerse sonraki programa bikiniyle çıkarım" veya "Galatasaray Elano'yu transfer ederse taksimde soyunurum" vaatlerinden bir farkı yok. %99.999 ihtimalle gerçekleşmeyecek bir şey olması durumunda normal bir günde %99.999 ihtimalle yapmayacağı bir şeyi yapma vaadi veriyor.

    2- Hayır ve hayır. İki durumda da sorun çıkacağı aşikar, aksini düşünen abesle iştigal ediyor.

    3- Turksportal uzun yıllardır bu oyun için gerçekten uğraşmış olabilir. Bir yandan siteyi yönetmek, bir yandan datalar, Türkçe çevirileri falan filan, bir de insanların kendi hayatları var, bunları da Turksportal'in karşılık bekleyerek yaptığını düşünmüyorum. Ancak iş biraz Türkçe dile geldiği zaman olaylar daha değişik bir hal alıyor. Turksportal biraz bu iş için Sigames ve Türk halkının arasını bulmaya çalışıyor, ancak bunu yanlış yolla yapıyor. Çok afedersiniz kıytırık ve kitipiyoz bir ithalat firmasının elinden orjinal oyun satışı işini almak gerekir. Turksportal'in (yine çok afedersiniz) kıytırık bir ithalat firmasına nazaran kitleye daha rahat ulaşabildiği ortada (yalansa yalan diyin). Eğer Turksportal insanları fahiş fiyatlardan orjinal oyun almaya teşvik etmek yerine işin bu kısmını yapmış olsaydı insanlar bu oyunu daha az fahiş fiyatlarla satın alırdı (Turksportal işin kâr kısmını ithalat firmasından daha az düşünüyor, bu kesin), daha çok oyun satılırdı, Türkçe dil ise şimdiye kadar çıkmış olurdu.

    4- Ben açıkçası 10bin rakamına ulaşılması durumunda da Türkçe dil desteğinin bu oyunda olacağını düşünmüyorum, Sigames yine sağdan soldan bahaneler bulacaktır, elindeki sahte rakamlarla 10bine ulaşılmadığını iddia edecektir, veya çok geç ulaşıldığını falan filan söyleyip işi FM 2011 veya 2012'ye postalayacaktır. Bu adamların sözüne bu kadar güvenip 10 bin oyunu satın almaktan daha başka şeyler bulmalıyız Türkçe dil için. Bu da Turksportal çeviri ekibi veya bu işi yapabilecek bu gibi başka oluşumların eline kalacaktır (2010 sürümü için böyle olacak, 2011 ve gerisi için bilmiyorum). Sonuçta ilk maddede belirttiğim vaatlerde olduğu gibi Ahmet Çakar bikini giymedi, Elano Galatasaray'a transfer olduktan sonra da ana haber bültenlerinde taksimde soyunan kimseyi görmedik. Bu yüzden bunun da olacağına inanmıyorum.

  6. #516

    Default

    Quote Originally Posted by Mookie View Post
    Kişisel cevaplarım:

    1- Cevap basit, CM Türkçe dil desteği, düşük fiyat ve bir sürü yeni ve güzel özellikle karşımıza çıkınca bu kadar FM severi olan bir ülkedeki pazarı kaybetmemek için tabi ki, anlayacağınız tamamen duygusal (!). CM'nin bunca atılımına rağmen FM'nin ismi hala var ve 1-2 sene boyunca da bu durum değişmeyecek. FM de bu ismi değişik bir pazarlama stratejisiyle beraber kullanıyor ve 10 bin oyunun satılması durumunda Türkçe dil desteğini koyacağını söylüyor. İnsanlar da bu durumda maddi durum vs. demeden (büyük bir kısmın maddi durumu orjinal oyuna o parayı verecek seviyede değil) Türkçe dil hayalleriyle (hayal yani, adı üstünde) 10 bin rakamına ulaşılması için dua ederekten gidip orjinal oyun alacak. Ve bu durumda kazananı açıklıyorum: Sigames. Türkçe dil oyuna konulmayacak, Sigames ise sadece kazandığı parayla kalacak. Çünkü her ne kadar o rakam vadedilmiş olsa da bu vaade rağmen Sigames'in beklediği satış rakamı 10 binin çok altındadır. Tahminen 5-6 bin satış rakamı beklediklerini düşünüyorum. Bu rakama ulaşılması durumunda olacakları söylüyorum, Sigames'te Turksportal'le iletişime geçen kişi elinde bir kadeh 20 yıllık fransız şampanyası Turksportal'i arayacak ve diyecek ki: "Kusura bakma adamım, 3-4 bin eksik kaldık. Türkçe dil için de umarım gelecek sene". Surat ifadesi pişmiş kelle şeklinde pis pis sırıtan, telefonu (veya neyle konuşuyosa işte) kapatır kapatmaz da gülmekten yerlere yıkılacak ve bizim ne kadar saf insanlar olduğumuzu söyleyecek. Yani onlar için "10 bin oyun satılsın, Türkçe dil desteği koyarım" vaadinin şeklen "Fenerbahçe Sevilla'yı elerse sonraki programa bikiniyle çıkarım" veya "Galatasaray Elano'yu transfer ederse taksimde soyunurum" vaatlerinden bir farkı yok. %99.999 ihtimalle gerçekleşmeyecek bir şey olması durumunda normal bir günde %99.999 ihtimalle yapmayacağı bir şeyi yapma vaadi veriyor.
    Bunu Aynen yazdım ama sen daha açıklayıcı yazmışsın açıkcası olacaklar belli
    fazla yazıp çizmeye gerek yok 4-5 bin satsa türkçe yapmayacakları bu belli birşey ama olduda Sattı 5-6 yada 7-8-9 bin yada 10 bin olmasa sigames türkçeyi ekliyecekmi bence bunu tartışmalıyız 10 bin lafı belki ortaya atılmıştır belkide bizi düşünüyorlardır bilmiyorum ama adam gibi açıklamalar yapsınlar ortaya birşey attılar toplanmayacak kadar kişi istiyorlar ayrıca işin saçmalığı Fm 2010 nasıl türkçe ekleyecekler 30 ekimde çıkıyor herkes ön siparişlemi ulaşacak bu rakama bence saçmalık ötesi bir laf saçmalık ötesi bir kampanya hiç birşey olacağı yok

  7. #517

    Smile

    Oysa bir umuttu bizim ki. Niye hayallerimizi yıkıyorsunuz ki? Oyunu aldıktan 7-8 ay sonra türkce yamasını kullanabiliyoruz. İşin açıkcası onca türkce yama yapan yer varken Turksportal'ın yamasını bekliyorum ha çıktı ha çıkacak diye oda %'de bilmem kaç ile çıkıyor. Sonra bekliyorum ha güncellendi ha güncellenecek diye hiç bişey yok. En sonra bi güncelleniyor ama adı güncelleme hala aynı. Şuan oyunu yarım yamalak oynamak için bile 40 kere programı çalıştırıp kapatıyorum çünkü kesinlikle türkce olarak başlamıyor oyun. Belki 40. başlatışımda türkce oluyor. Neden dil dosyasını değiştirmek yerine program kullanıyoruz ki? Amaç para kazanmak mı? Gillettenin reklamını almak mı? Eyvallah bu sene o reklamı izlemek zorunda kalmıyoruz ama dediğim gibi programda sıkıntı var.

    Neyse demek istediğim artık böyle programlarla uğraşmak istemiyorum. 7-8 ay beklemek istemiyorum. Aldığım gibi full türkce başlamak istiyorum. Fiyatlar gerçekten pahalı. Bugune kadar neyse verdik bundan sonrada veririz ama bize böyle koşul sunmaları gerçekten üzücü ve yıpratıcı bir durum.

    Oyuna Türkçe yama koymak çok extra bir bütçe gerektirmez. 90 liradan 5000 satacaklarına 50 liradan 10000 satsınlar daha iyi. Madem korsan kullanmaktan vazgeçirmeye çalışıyorlar maddiyattan biraz fedakarlık yapsınlar.

    Bende bu kampanya için elimden geleni yaptım. Arkadaşlarımı davet ettim. Facebook'ta sahibi olduğum gruplardan mesaj attım. Oyun oynadığım yerlerin forumlarına yazdım ama ülkemizde ki maaşlar belli. Yurt dışında ki maaşlarda belli. Onlar alıyor 2000 euro maaş biz alıyoruz 700 lira. Onlar oyuna 40 euro veriyor biz 90 lira.

    Şimdi bana kimse vergi demesin. CM nasıl düşürdü o kadar fiyatları? Onlara vergi işlemiyor mu? Biz CM gibi 25 lira yapsınlar demiyoruz. Madem korsana karşı bir kampanya başlatıyorlar, madem bizleri orjinal oyuna teşvik ediyorlar biraz daha makul bir fiyat belirlesinler.

    Benim Turksportal Admin'lerinden ricam biz üyelerin bu isteklerini/şikayetlerini gerekli yerlere iletmesi. Bunun sonucunda bu uygulamada ne kadar samimi olduklarını görebiliriz.

  8. #518
    Nesil
    2003
    Yaş
    47
    Mesajlar
    4,569

    Default

    Quote Originally Posted by Mookie View Post
    Öncelikle bence burdaki insanlar bazı şeyleri düşünmelidirler. Burdaki insanlar derken, bütün Türk FM severlerden bahsediyorum.

    Nedir bunlar ?

    1- Yıllardır Türkçe dil desteği konusunda bir tek adım bile atılmamışken niye şimdi 10bin orjinal oyun alınması durumunda Türkçe dil desteği yapılacağı söyleniyor ?

    2- Bu ülke insanı 60 TL verip de orjinal oyun alabilir mi veya yine aynı ülkenin insanı ortak oyun almaya karar verip de o işi sorun çıkmadan becerebilir mi ?

    3- Turksportal bu işte kimin tarafında ? Biz FM severlerin mi, yoksa Sigames'in mi ? (bence temel düşünülmesi gereken budur)

    4- 10 bin oyun hasbel kader satıldı diyelim, sizce Sigames gerçekten Türkçe dil desteği koyacak mı ? Bu adamların sözüne ne kadar güvenilebilir ?

    Kişisel cevaplarım:

    1- Cevap basit, CM Türkçe dil desteği, düşük fiyat ve bir sürü yeni ve güzel özellikle karşımıza çıkınca bu kadar FM severi olan bir ülkedeki pazarı kaybetmemek için tabi ki, anlayacağınız tamamen duygusal (!). CM'nin bunca atılımına rağmen FM'nin ismi hala var ve 1-2 sene boyunca da bu durum değişmeyecek. FM de bu ismi değişik bir pazarlama stratejisiyle beraber kullanıyor ve 10 bin oyunun satılması durumunda Türkçe dil desteğini koyacağını söylüyor. İnsanlar da bu durumda maddi durum vs. demeden (büyük bir kısmın maddi durumu orjinal oyuna o parayı verecek seviyede değil) Türkçe dil hayalleriyle (hayal yani, adı üstünde) 10 bin rakamına ulaşılması için dua ederekten gidip orjinal oyun alacak. Ve bu durumda kazananı açıklıyorum: Sigames. Türkçe dil oyuna konulmayacak, Sigames ise sadece kazandığı parayla kalacak. Çünkü her ne kadar o rakam vadedilmiş olsa da bu vaade rağmen Sigames'in beklediği satış rakamı 10 binin çok altındadır. Tahminen 5-6 bin satış rakamı beklediklerini düşünüyorum. Bu rakama ulaşılması durumunda olacakları söylüyorum, Sigames'te Turksportal'le iletişime geçen kişi elinde bir kadeh 20 yıllık fransız şampanyası Turksportal'i arayacak ve diyecek ki: "Kusura bakma adamım, 3-4 bin eksik kaldık. Türkçe dil için de umarım gelecek sene". Surat ifadesi pişmiş kelle şeklinde pis pis sırıtan, telefonu (veya neyle konuşuyosa işte) kapatır kapatmaz da gülmekten yerlere yıkılacak ve bizim ne kadar saf insanlar olduğumuzu söyleyecek. Yani onlar için "10 bin oyun satılsın, Türkçe dil desteği koyarım" vaadinin şeklen "Fenerbahçe Sevilla'yı elerse sonraki programa bikiniyle çıkarım" veya "Galatasaray Elano'yu transfer ederse taksimde soyunurum" vaatlerinden bir farkı yok. %99.999 ihtimalle gerçekleşmeyecek bir şey olması durumunda normal bir günde %99.999 ihtimalle yapmayacağı bir şeyi yapma vaadi veriyor.
    Kisisel dusuncem sudur ki 5-6 bin kisi oyunu satin alsa, bize cok daha ciddi bir pazar olarak bakarlar.

    Su anda 9 bin adet satan ve dillerinin oyunda olmasini isteyen bir ulkeyi geri ceviriyorlar. Ancak 12 bin satan bir ulkenin dili eklenmis durumda. Bu iki ulkenin de nufusu da Istanbul'un nufusundan daha az. Tabii buna orantili olarak kullanici sayisi da az. Bizde kullanici sayisi cok, satin alan sayisi ise kullanici sayisina oranla cok dusuk.


    2- Hayır ve hayır. İki durumda da sorun çıkacağı aşikar, aksini düşünen abesle iştigal ediyor.
    Bu konuda bir araya gelemiyorsak, yukarida dedigim gibi zaten bosuna kurek cekiyoruz.

    3- Turksportal uzun yıllardır bu oyun için gerçekten uğraşmış olabilir. Bir yandan siteyi yönetmek, bir yandan datalar, Türkçe çevirileri falan filan, bir de insanların kendi hayatları var, bunları da Turksportal'in karşılık bekleyerek yaptığını düşünmüyorum. Ancak iş biraz Türkçe dile geldiği zaman olaylar daha değişik bir hal alıyor. Turksportal biraz bu iş için Sigames ve Türk halkının arasını bulmaya çalışıyor, ancak bunu yanlış yolla yapıyor. Çok afedersiniz kıytırık ve kitipiyoz bir ithalat firmasının elinden orjinal oyun satışı işini almak gerekir. Turksportal'in (yine çok afedersiniz) kıytırık bir ithalat firmasına nazaran kitleye daha rahat ulaşabildiği ortada (yalansa yalan diyin). Eğer Turksportal insanları fahiş fiyatlardan orjinal oyun almaya teşvik etmek yerine işin bu kısmını yapmış olsaydı insanlar bu oyunu daha az fahiş fiyatlarla satın alırdı (Turksportal işin kâr kısmını ithalat firmasından daha az düşünüyor, bu kesin), daha çok oyun satılırdı, Türkçe dil ise şimdiye kadar çıkmış olurdu.
    Kendimizden baska herkezi haksiz gorme gibi bir aliskanligimiz var. Tabii bir de yaptigini begenmedigimiz kisilerin herseyi dusunmedigini varsaymamiz gibi bir aliskanligimiz da var.

    Gercekten ithalatci firmanin daha dusuk fiyata oyunlari satarsa, ne kadar satis yapacagi konusunda bir fikri yok mu sizce?

    En basidinden sorayim. Oyun ilk ciktiginda fiyati yuksek olur. Ancak daha sonra bu fiyat zamanla duser. Mesela FM gibi bir yillik oyunlar icin bu fiyat dususu ilk once Nisan/Mart aylarinda gerceklesir, ardindan bir sonraki surum cikinca.

    Acaba kac kisi "oyun ilk ciktiginda alacak param yok, ancak korsan kullanmak yerine fiyati dustugunde satin alacagim" deyip Nisan/Mart aylarini bekliyor. Kac kisi oyunun cikmasindan bir kac gun icinde internet'den oyunu indiriyor?

    Yani kac kisi verilen emegin hakkini vermeye hazir, kac kisi ise bu programlar internet uzerinden bedavaya indirilebildigi icin bu paranin odenmesini fuzuli olarak goruyor? Mantalite bir ust paragrafta yazdigim gibi ise, sorun yok. Ancak mantalitenin o olmadigi gorunuyor maalesef. En azindan disariya verilen sinyal bu yonde.

    4- Ben açıkçası 10bin rakamına ulaşılması durumunda da Türkçe dil desteğinin bu oyunda olacağını düşünmüyorum, Sigames yine sağdan soldan bahaneler bulacaktır, elindeki sahte rakamlarla 10bine ulaşılmadığını iddia edecektir, veya çok geç ulaşıldığını falan filan söyleyip işi FM 2011 veya 2012'ye postalayacaktır. Bu adamların sözüne bu kadar güvenip 10 bin oyunu satın almaktan daha başka şeyler bulmalıyız Türkçe dil için. Bu da Turksportal çeviri ekibi veya bu işi yapabilecek bu gibi başka oluşumların eline kalacaktır (2010 sürümü için böyle olacak, 2011 ve gerisi için bilmiyorum). Sonuçta ilk maddede belirttiğim vaatlerde olduğu gibi Ahmet Çakar bikini giymedi, Elano Galatasaray'a transfer olduktan sonra da ana haber bültenlerinde taksimde soyunan kimseyi görmedik. Bu yüzden bunun da olacağına inanmıyorum.
    Ben SI'a ilk olarak bu yonde yaklastim ve demo ile quickstart'in cikartilmasini rica ettim, aldigim cevap "Turkiye'de oyun satilmiyor neden quickstart cikartalim?" oldu. Kisaca hayir ile imkani yok kivaminda bir cevap aldim. Ben fiyat yuksek, asgari ucret dusuk vs. gibi seyleri derken onlara bu fark etmedi. 200 bin kisinin icinden 10 bin kisi de ciksin denilmesi cok da garip degil. Sonucta oynayan her 100 kisiden 5 kisi satin alsa sorun zaten olmayacak. SI zaten bizi sevecek. Ancak SI bizi sevmiyor su anda. Sevmiyor cunku az kisinin satin almasi disinda, korsan kullanan sayisi inanilmaz yuksek seviyede. Dunyada ilk 3'e giriyoruz diyorum ya. Eger 10 bin satis olursa, Turkce eklenecek. Bu bir tahmin degil, bu bir istek degil. Bu sozlu kontrat uzerine dayali bir gercek. Yapilmazsa da SI'i rezil rusva edecek, bu sozun verildigine dair kanitim elimde.

    Biz satin alirsak, SI bizi sevecek. Sevmek durumunda cunku para veren musterisini sevmemek gibi bir luksu yok. Hem oyunu satin almiyoruz, hem de SI bizi sevsin istiyoruz. Onlarin bir cikari var mi bu satislar sonucunda? Tabii ki var. Tipki bizim de bir cikarimiz oldugu gibi.

    Ama herkez alismis. Turksportal nasil olsa Turkce cikartiyor, bunu kendi zamanlarini bir karsilik beklemeden harcayarak ortaya cikartiyorlar. Oh hayat ne rahat. FM ciksin. FM indirilsin ve kurulsun. Sorunlar yuzunden SI'a laf ustune laf edilsin, Turkce yok diye laf edilsin. Sonra Turksportal Turkce cikartsin, bedavaya indirilsin ve oyun keyifle oynansin. Cogu kisiye maliyeti 1 lira bile degil.

    Ne kadar hazira konmaya alismis, ne kadar belesci insanlar var hayret ediyorum acikcasi.

    Vereceginiz 60 veya 90 TL'yi sizi 2-4-6-8 vs. yildir eglendiren bu oyuna bir katkida bulunmak icin harcayin. Insanda biraz utanma olur degil mi? Her hafta komusunuza gidip, "komsu lutfen biraz kahve alabilirmiyim" deyip o kahveyi afiyetle icmeye yuzleri var insanlarin. Ama komsu gelip biraz seker istediginde yuzunuzu burusturup "yok olmaz" demekten de cekinmiyorlar.

    Pes dogrusu.

    Demek ki Turkce ceviri isininin hic yapilmamasi gerek sizlerin satin almaniz gerektiginin farkina varmaniz icin. Demek ki bu ceviri uzerinde calisan kisiler tasdikli enayi. Bir gun FM'e Turkce eklenir umidiyle gozlerinden kan gelene kadar ceviri yapiyorlar. Ama insanlarin bakis acisi, nasil olsa bedavaya cikiyor neden para odeyelim.

    Bu yazilanlari okuduktan sonra ben FM'in Turkce'ye cevirilmesine karsiyim.

    Volkan/Mustafa ve diger cevirmen arkadaslar. Rica ediyorum birakin Turkce ceviriyi falan. Cikartmayin, hatta dosyalari imha edin. Hak etmiyor bu millet verdiginiz zamani, cektiginiz sikintilari...

  9. #519
    Nesil
    2003
    Yaş
    47
    Mesajlar
    4,569

    Default

    Quote Originally Posted by geyik20 View Post
    Bunu Aynen yazdım ama sen daha açıklayıcı yazmışsın açıkcası olacaklar belli
    fazla yazıp çizmeye gerek yok 4-5 bin satsa türkçe yapmayacakları bu belli birşey ama olduda Sattı 5-6 yada 7-8-9 bin yada 10 bin olmasa sigames türkçeyi ekliyecekmi bence bunu tartışmalıyız 10 bin lafı belki ortaya atılmıştır belkide bizi düşünüyorlardır bilmiyorum ama adam gibi açıklamalar yapsınlar ortaya birşey attılar toplanmayacak kadar kişi istiyorlar ayrıca işin saçmalığı Fm 2010 nasıl türkçe ekleyecekler 30 ekimde çıkıyor herkes ön siparişlemi ulaşacak bu rakama bence saçmalık ötesi bir laf saçmalık ötesi bir kampanya hiç birşey olacağı yok
    Imza kampanyasini dikkatlice okusaydiniz, gorurdunuz ki 10 bin adet oyun satildiktan sonra ceviri bedava indirebilmeniz icin Steam uzerinden dagitilacak. Yani 1 Aralik'da 10 bin'e ulasirsak o zaman Turkce eklenir. Gelecek yillarda da Turkce oynamaya devam edersiniz.

  10. #520

    Default

    @geyik20: Kampanya gerçek anlamda saçma zaten, insanların da bu kampanyaya fazla umut bağlamamaları gerektiğini düşünüyorum. 10 bin imza atılırsa ne mi olacak ? Güya demoya Türkiye liginin quick startını koyacaklarmış. Ben daha demolarda ingiltere quick startı dışında başka quick start görmedim, o kadar oyun sattıkları ve dilini koydukları diğer ülkeler de buna dahil. Dil olayında da düşüncem bu. Bu vaade rağmen adamların planladıkları satış rakamı KESİNLİKLE 10bin değildir. En fazla 5-6binde kalacaklarını düşünüyorlardır, ki 5-6 binde kalmaları 10 bine çıkmalarıyla aynı kâr yaklaşık aynı kâr oranına denk geliyor. Zira dil dosyasını bir Türk oyun stüdyosuna outsource etmeleri, dosyayı çabuk çıkarmaları için de extra para verecek olmaları vs. vs. düşünürsek tamamen aynı kâra denk gelir, belki 10bin 5-6 bine nazaran biraz daha zarar bile ettirebilir (tabi bunları 10bin rakamına ulaşılması durumunda vaatlerini gerçekleştireceklerini düşünerek söylüyorum).

    @igneli: Gerçekler acıdır, kusura bakma.

  11. #521
    Nesil
    2003
    Yaş
    47
    Mesajlar
    4,569

    Default

    Quote Originally Posted by igneli View Post
    Oyuna Türkçe yama koymak çok extra bir bütçe gerektirmez. 90 liradan 5000 satacaklarına 50 liradan 10000 satsınlar daha iyi. Madem korsan kullanmaktan vazgeçirmeye çalışıyorlar maddiyattan biraz fedakarlık yapsınlar.
    Satis fiyatinin belki de 5 TL'si SI'in eline geciyor.

    Siz fiyatini 50 liraya indirsin diyorsunuz.

    50 TL yerine 60 TL'den alin Steam'den. 10 liranin lafi mi olur? Siz 30 lira indirim istiyorsunuz ama 20 liralik indirime burun mu kiviriyorsunuz?

  12. #522
    Nesil
    2003
    Yaş
    47
    Mesajlar
    4,569

    Default

    Quote Originally Posted by Mookie View Post
    Ben daha demolarda ingiltere quick startı dışında başka quick start görmedim, o kadar oyun sattıkları ve dilini koydukları diğer ülkeler de buna dahil.
    Dikkatli bakmamisiniz demek ki.

    http://www.fmevi.com/fm-2009-demo-va...ve-strawberry/

    http://www.blicca.com/haberler/oyun/...ayinlandi.html

    http://www.bildirgec.org/yazi/fm-200...nlandi-deneyin

    Bir de insanlari yanlis yonlendirmeseniz.

    Dil olayında da düşüncem bu. Bu vaade rağmen adamların planladıkları satış rakamı KESİNLİKLE 10bin değildir. En fazla 5-6binde kalacaklarını düşünüyorlardır, ki 5-6 binde kalmaları 10 bine çıkmalarıyla aynı kâr yaklaşık aynı kâr oranına denk geliyor. Zira dil dosyasını bir Türk oyun stüdyosuna outsource etmeleri, dosyayı çabuk çıkarmaları için de extra para verecek olmaları vs. vs. düşünürsek tamamen aynı kâra denk gelir, belki 10bin 5-6 bine nazaran biraz daha zarar bile ettirebilir (tabi bunları 10bin rakamına ulaşılması durumunda vaatlerini gerçekleştireceklerini düşünerek söylüyorum).
    Outsource?

    Outsource'un yapildigi yerde yaziyorsun.

  13. #523

    Default

    Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Outsource?

    Outsource'un yapildigi yerde yaziyorsun.
    Çok teşekkürler ya, Sigames'in Türkiye datasını yapma işini size vermesinin ticari terim olarak neye tekabül ettiğini unutmuşum.

    Benim orada bahsettiğim şu: Sigames yarın Türkçe dil çıkarmaya karar verirse bunu londra sokaklarını arşınlayıp Türkçe bilen yeminli tercüman arayarak geçirmez. Türkiye'deki küçük bir oyun stüdyosuna telefon açar, ingilizce dil dosyasının kaynak kodunu (yanlış anlamayın, kaynak kod çok farklıdır) verir, Türkçe'ye çevirmesini ister, karşılığında da belli bir süre aşılırsa kesintiye uğraması/belli bir süreden önce bitirilmesi durumunda bonus verilmesi/her ikisi şartında para verir. Ordaki insanlar da programlama bilgileri iyi olan kişiler olduğundan ötürü neyi çevirip neyi çevirmeyeceklerini bilirler. O çeviri de bir grup insanın sabah 8 akşam 5 mesaisiyle (yetişmezse fazla mesailer de dahil) en fazla 1 ayda yapılabilecek bir iştir. SI'ın verdiği söz bunu gösteriyor (bunu daha önce de ilgili konularda söyledim).
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Dikkatli bakmamisiniz demek ki.
    Strawberry demoyu indirmek istediğimde benden para istemişti. Yoksa orda kaç dil/kaç lig olduğu her yerde yazıyor.
    Last edited by Mookie : 21.Eylül.2009 at 14:19 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)

  14. #524
    Nesil
    2003
    Yaş
    47
    Mesajlar
    4,569

    Default

    Quote Originally Posted by Mookie View Post
    Çok teşekkürler ya, Sigames'in Türkiye datasını yapma işini size vermesinin ticari terim olarak neye tekabül ettiğini unutmuşum.

    Benim orada bahsettiğim şu: Sigames yarın Türkçe dil çıkarmaya karar verirse bunu londra sokaklarını arşınlayıp Türkçe bilen yeminli tercüman arayarak geçirmez. Türkiye'deki küçük bir oyun stüdyosuna telefon açar, ingilizce dil dosyasının kaynak kodunu (yanlış anlamayın, kaynak kod çok farklıdır) verir, Türkçe'ye çevirmesini ister, karşılığında da belli bir süre aşılırsa kesintiye uğraması/belli bir süreden önce bitirilmesi durumunda bonus verilmesi/her ikisi şartında para verir. Ordaki insanlar da programlama bilgileri iyi olan kişiler olduğundan ötürü neyi çevirip neyi çevirmeyeceklerini bilirler. O çeviri de bir grup insanın sabah 8 akşam 5 mesaisiyle (yetişmezse fazla mesailer de dahil) en fazla 1 ayda yapılabilecek bir iştir. SI'ın verdiği söz bunu gösteriyor (bunu daha önce de ilgili konularda söyledim).
    Yani sonuc?

    Diyorsunuz ki outsource edilince isin hizli bitirilmesi icin fazladan para odemesi gerekecek SI'in. Boyle bir durumu siz vehmediyorsunuz demek gayet yerinde olacak.
    Strawberry demoyu indirmek istediğimde benden para istemişti. Yoksa orda kaç dil/kaç lig olduğu her yerde yazıyor.
    Demo sizden para istedi yani?

    Demo icin para istendigini ilk defa duyuyorum. Inanmazsam umarim kusuruma bakmazsiniz..

  15. #525

    Default

    Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Yani sonuc?

    Diyorsunuz ki outsource edilince isin hizli bitirilmesi icin fazladan para odemesi gerekecek SI'in. Boyle bir durumu siz vehmediyorsunuz demek gayet yerinde olacak.
    SI'ın fazladan para ödemesi gerekecek gibisinden bir şey demiyorum. Bu iş nasıl yaparsan yap biraz para isteyecek bir iştir (tutup da bu işe gönüllü ve profesyonel ingilizce ve biraz programlama bilen ve senin-benim gibi insanların FM'yi Türkçe oynayabilmelerini isteyen 5-6 tane insan bulup onlara yaptırmayı düşünmezlerse, ki profesyonel anlamda onları rezil edebilecek bir durum olduğundan göze alamazlar). Bu dediğim işin (her şeyiyle) 30-35 bin dolar civarında tutacağını ve FM'nin bütçesinin tahminimce 7 haneli rakamlarda olduğu (değilse bile 960-970 bin dolar seviyesinde olduğu) düşünülürse bütçenin zekatından hallice bir rakama tekabül ediyor. SI Türkçe dil çıkarmaya karar verdiği an zaten bu parayı ödemeye hazır olur, bunun için de kendisine bu paradan biraz daha yüksek bir mebla getirecek 10 bin oyun satışını bize şart olarak sunuyor. Bilmem anlatabildim mi kendimi.

    Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Inanmazsam umarim kusuruma bakmazsiniz..
    Estafurullah.
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    not: Bu işin bitirilme süresi 1 ayı geçmez.
    Last edited by Mookie : 21.Eylül.2009 at 14:35 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)

  16. #526

    Default

    Magazadan alma sartiyla imzaladim.Insallah 10.000 kisiyi geceriz

  17. #527
    Nesil
    2003
    Yaş
    47
    Mesajlar
    4,569

    Default

    Quote Originally Posted by Mookie View Post
    SI'ın fazladan para ödemesi gerekecek gibisinden bir şey demiyorum. Bu iş nasıl yaparsan yap biraz para isteyecek bir iştir (tutup da bu işe gönüllü ve profesyonel ingilizce ve biraz programlama bilen ve senin-benim gibi insanların FM'yi Türkçe oynayabilmelerini isteyen 5-6 tane insan bulup onlara yaptırmayı düşünmezlerse, ki profesyonel anlamda onları rezil edebilecek bir durum olduğundan göze alamazlar). Bu dediğim işin (her şeyiyle) 30-35 bin dolar civarında tutacağını ve FM'nin bütçesinin tahminimce 7 haneli rakamlarda olduğu (değilse bile 960-970 bin dolar seviyesinde olduğu) düşünülürse bütçenin zekatından hallice bir rakama tekabül ediyor. SI Türkçe dil çıkarmaya karar verdiği an zaten bu parayı ödemeye hazır olur, bunun için de kendisine bu paradan biraz daha yüksek bir mebla getirecek 10 bin oyun satışını bize şart olarak sunuyor. Bilmem anlatabildim mi kendimi.
    Yukarida yazmistim.

    Sadece oyunu satan perakendecilerin payi satis fiyatinin %20'si civarinda (90TL'yi kullanmayacagim cunku Turkiye'de oyun ithal oldugu icin, ithal etmenin icerdigi masraflar da mevcut).

    60 TL x 10 bin = 600 bin TL

    600 bin TL = $400 bin

    $400 bin x .8 = $320 bin

    Bunun uretim maliyeti var, vergisi var, pazarlama masrafi, oyun icin lisans alma masrafi vs.. 1 yil boyunca calisanlarinizi besliyorsunuz, elektrik/su/isitma vs. faturasi oduyorsunuz, ofisinizin kirasini oduyorsunuz. Eger cebinize bu para yoksa, bunu borc ile yapip bir de bunun finansman masraflarini oduyorsunuz. Sene sonunda unite basina kalan para $3-4.

    Bu parayi da alip oyunu gelistirme icin kullaniyorsunuz.

    Yani 10 bin unite satiliyorsa, toplamda girdi $30-40 bin. Yani beklediginiz gibi bir onemli gelir patlamasi yok. Turkiye'de 10 bin oyun satilmasi, SI'i zengin etmeyecek. 10 bin oyun satilmasi ile SI zengin olsa, cebinde akrep olan Turklerle neden ugrassin zaten? Gider oyunun ABD'de satilmasi icin ugrasir.

  18. #528
    Nesil
    2009
    Yer
    Tekirdağ-İzmit
    Yaş
    32
    Mesajlar
    2,458

    Default

    796.........
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    Bence çok iyi bir rakam 3 günde....
    Last edited by Ahmet Göktaş : 21.Eylül.2009 at 15:28 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)

  19. #529
    Nesil
    2006
    Yer
    ıstanbul
    Mesajlar
    613

    Default

    türkiyedeki elit fm siteleriyle irtibata geçilseydi zaten kaç tane site varki?...bu hızla ımza atarsak başaramayız....düz mantık 3 gunde 800 3 haftada.... 800.7=5600 civarı bi rakam cıkıyo karsımıza...umarım haberler gıderek katlanır ve herkes bu başlığı okur...

  20. #530
    Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½
    Yaş
    39
    Mesajlar
    8,683

    Default

    Ben anlamıyorum, orjinal almayacak arkadaşlar almasın oyunu orjinal. Türkçe çıkmadan almam, alın Türkçe çıkıyor ama niyette alma yok ki, bu nedenle ne yapılırsa yapılsın bir bahane mutlaka bulunacaktır.

    Bizim bu kampanyadan bir çıkarımız yok ama alınmamasından sizlerin çıkarı var sanırım. Ortaya koyulmuş taahhütler var, ne demek 10 bin satış olsa çıkacağına inanmıyorum, böyle büyük bir firmanın bu sözü verdikten sonra gerçekleştirmeyeceğini düşünmek???

    Eğer 10 bin sayısına ulaşılmazsa ne olur? Hayatınızda 1 defa olsun, saatlerinizi, günlerinizi verdiğiniz oyunu orjinal edinmiş olursunuz. Bunun neresi kötü olur olur ki?

    Almayacaklar yine almasın, atmasın imzalarını. Düşüncelerini de yazsınlar ama neden alınmaması yönünde prorapanda yapıp, Türkçe olma umudunu elimizden alıyorsunuz ki?

    Ama ben şunu öğrendim, demek ki sadece laftaymış Türkçe çıksın alırım diyenlerin sözü. Çok emindiler kendilerinden Türkçe çıkmaz diye ve her fırsatta bunu kullanıp konuşuyorlardı. Türkçe çıksın alırım diyenler şimdi fiyat düşsün alırıma döndü, fiyat düşse başka şey bulursunuz eminim.

    Oyunda orjinal Türkçe'ye bu kadar yaklaşmışken, gölge etmeyin, bize yeter. İmzanızı, oyunu almanızı zaten beklemiyoruz, bırakın destek olmayın bu olaya, Türkçe eklendiğinde siz de alır oynarsınız nasılsa.

    Bir de açıklamaları iyi okuyalım, dendi ki demo çıkmadan ben oyunu alıp almayacağıma karar veremem, bu nedenle demo çıkmadan almam diye. Eğer sayı 10 000 olursa zaten satışlara bakılmaksızın demoya Türkiye girecek, orada incelemeleri yapıp, alıp almamaya karar verirsiniz. Ve 10 000 sayısına ulaşıldığında Türkçe kullanılabilir olacak.

    Evet bu sene ulaşılmadı, sayı 5-6 binde kaldı. Hadi kapatalım bu defteri mi diyeceğiz, önceki sene yaptığınız satışlara bakın bir de Türkçe olması durumunda yaptığınız satışlara, eğer Türkçe olursa inanın daha fazlasını satarsınız gibisinden baskı uygulanmayacağını mı sanıyorsunuz? Sizin için makul gördüğünüz ve 6 bin civarı satışın bile çok etkisi olacaktır.

    Gönül isterdi ki hiç böyle işler olmadan oyun Türkçe çıksın, 40-50 lira fiyatı olsun ama olmuyor işte. Ve ben 1 sene boyunca devamlı bu oyunu oynuyorum, bu oyun için harcadığım zamanı düşündüğümde, bu fiyat çok da yüksek gelmiyor. Başka şeylerle eğlenmeye kalksam, aynı harcanılan zamanda çok daha büyük paralar harcarım muhtemelen.

    Bir de ülkemizde oyunu aldım orjinal şu fiyata dediğinde, enayi, bende netten indirdim bedava, ne o kadar para vercem ki, bendeki de Türkçe, diye tepki verenlerin/vereceklerin sayısı azınmanmayacak düzeyde. Bunun da FM ile alakası yok, yerleşmiş zihniyetimiz bu yönde ve bunu zaten ne Turksportal değiştirir ne de şurada Türkçe çıksın diye çırpınan, FM severler için uğraşan insanlar.
    "YÜCE ATATÜRK"

  21. #531
    Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½
    Yaş
    39
    Mesajlar
    8,683

    Default

    Şunu da ekleyeyim, bu kampanyanın tamamına % 100 katıldığımı bende söyleyemem elbette. Bana göre de yanlış olan noktalar var. Türkiye'de orjinal saysının artmasını sağlamak için başka seçenekler de olmalı. Siz zaten almazsınız, alın çıkaralım mantığını yerleştirmek yerine, biz çıkarsk bunlar kesin alırdı mantığını yerleştirseydik keşke.

    Ama orjinal Türkçe FM hiç bu kadar yakın olmamıştı, bu nedenle benim tek düşündüğüm Türkçe Fm şu anda. Ve burada bu iş için emek harcayanlar zaten İngilizce'ye oldukça hakim, kendileri için uğraşmıyorlar. Ben de orjinal alıyordum, bu sene de orjinal alacağım, çok üst seviyede ingilizcem olmasa da Türkçe olmadan da oyunu oynayabiliyorum, anlayabiliyorum. Burada aman bize ne demeden, Türkçe çıkması için çabalayan, bir şekilde şartlı da olsa bu imkanı sağlayan, uğraşan abilerimizin bu emeklerine saygımız olsun en azından.
    "YÜCE ATATÜRK"

  22. #532
    Nesil
    2005
    Yer
    Samsun
    Mesajlar
    5,498

    Default

    İmzayı attım fakat birşey soracağım..

    Bi pc den birkaç imza atılmıyor heralde yoksa modem'e reset atıp kapanınca bu kalkıyormu ?

    Mesela üniversite okuyan ev arkadaşlarını düşünün veya abi kardeş oynayanlar.

    Bunlar 1er 1er bile olsa baya kişi kazandırırdı sanki.
    20 Ocak 1989 - Onların formaları vardı , Taraftarları için terlettikleri.

  23. #533
    Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½
    Yaş
    39
    Mesajlar
    8,683

    Default

    Abi kardeş zaten tek oyun alır, üniversite okuyanlar da muhtemelen birleşip alırlar. Bu nedenle tek imza yeterlidir. Şişirilmiş bir sayı elde etmeye gerek yok.
    "YÜCE ATATÜRK"

  24. #534

    Default

    Yurtdışından siparis vermek isteyen arkadaşlara shopto.net'i öneririm, ben xbox 360 için oyunlarımı oradan alıyorum, üstelik kayıtlı posta ile yolluyorlar. 1 hafta içinde elime ulaşıyor. Dilerim ki destek verdiğimiz bu kampanya amacına ulaşır, FM 2010'u Türkçe olarak oynama imkanına kavuşuruz.

  25. #535
    Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul
    Yaş
    41
    Mesajlar
    5,405

    Default

    Quote Originally Posted by kkurt View Post
    Yurtdışından siparis vermek isteyen arkadaşlara shopto.net'i öneririm, ben xbox 360 için oyunlarımı oradan alıyorum, üstelik kayıtlı posta ile yolluyorlar. 1 hafta içinde elime ulaşıyor. Dilerim ki destek verdiğimiz bu kampanya amacına ulaşır, FM 2010'u Türkçe olarak oynama imkanına kavuşuruz.
    FM için bunu kullanmayalım rica ediyorum.
    TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye

    Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

  26. #536
    Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul
    Mesajlar
    3,895

    Default

    Ama şöyle bir şey var.. Daha Türk.çe çıkmadı ki insanlar alsın.. Sadece bir ihtimal var ve bu 10000 ve üstü satış ihtimali ve eğer 10000 olmazsa Türkçe eklenmeyeceği için "Türkçe olsun alırım" diyenler pek ala almazlar.. Çünkü bu olayda büyük risk var..

    Diğer dediklerine kayılıyorum..


    ve bana kalırsa daha imza bile toplayamayacağoız..
    Sentugo.

  27. #537

    Default

    Kusura bakmayın ben yurtdışından verilecek siparişlerinde bu kampanyada geçerli olacağını sanıyordum.

  28. #538

    Default

    Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Yukarida yazmistim.

    Sadece oyunu satan perakendecilerin payi satis fiyatinin %20'si civarinda (90TL'yi kullanmayacagim cunku Turkiye'de oyun ithal oldugu icin, ithal etmenin icerdigi masraflar da mevcut).

    60 TL x 10 bin = 600 bin TL

    600 bin TL = $400 bin

    $400 bin x .8 = $320 bin

    Bunun uretim maliyeti var, vergisi var, pazarlama masrafi, oyun icin lisans alma masrafi vs.. 1 yil boyunca calisanlarinizi besliyorsunuz, elektrik/su/isitma vs. faturasi oduyorsunuz, ofisinizin kirasini oduyorsunuz. Eger cebinize bu para yoksa, bunu borc ile yapip bir de bunun finansman masraflarini oduyorsunuz. Sene sonunda unite basina kalan para $3-4.

    Bu parayi da alip oyunu gelistirme icin kullaniyorsunuz.

    Yani 10 bin unite satiliyorsa, toplamda girdi $30-40 bin. Yani beklediginiz gibi bir onemli gelir patlamasi yok. Turkiye'de 10 bin oyun satilmasi, SI'i zengin etmeyecek. 10 bin oyun satilmasi ile SI zengin olsa, cebinde akrep olan Turklerle neden ugrassin zaten? Gider oyunun ABD'de satilmasi icin ugrasir.
    Tamam çok güzel söylüyosun pazarlaması var şusu var busu var diye ama bu oyun sadece bizim ülkemizde satılmıyor ki. Fiyatını Aşağı çekenler nasıl kazandı peki. Crysis ve CM buna bir örnek.

    Ayrıca benim demek istediğim kutu olarak 50 lira olması. Ben steam üzerinden satın alıyorum ama bizim ülkemizde kredi kartına güvenipte steam üzerinden alacak çok az insan var.

    Bu sene FM yerine CM almayı planlıyordum. FM'nin Türkçe çıkmasını duyduktan sonra vazgeçtim yine FM almaya karar verdim. Uzun lafın kısası böyle şart koşmalarını hiç sevmedim. Bana göre SIGAMES imajını zedeledi. Kaş yapayım derken göz çıkarttı. Ama sırf Türkçe olması ve sizlerin verdiği bu emekten dolayı bu senede FM alacağım.

  29. #539
    Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½
    Yaş
    39
    Mesajlar
    8,683

    Default

    Türkçe olsun alırım diyenler eminim Türkçe olduğunda başka bahane bulacaklar. Risk nedir yahu, değer verdiğiniz, çoook uzun zamanlarınızı harcadığınız bir oyunu ömrünüzde 1 defa olsun orjinal almış olacaksınız. Bunun için risk almaya değmez mi? Zaten demo çıkana kadar istenilen sayıya ulaşılmazsa, oyunu almazsınız.

    Üstelik eğer sayı 6 bin civarında olurs, bakın satışlarınızı katladınız diye baskı yapılacağını da düşünüyorum. Eğer bu civarlarsa satış olursa, seneye de 10 bin sözü verin ona göre ekleyelim demeleri yerine, eklenme ihtmali bile satışları arttırdı diyerek 2011 için olması adına şimdiden uğraşmaya başlanılır.

    Bir de oyunu Türkiye'den aktive edeceğin için sanırım Türkiye'den alınmış gibi işleme konacak. İmza bölümünde zaten yabancı sitelerden sipariş edilen oyunlar için de bölüm açılmış. O şekilde olabilir sanırım, Ömer abi daha net bilgi verir bu konuda.
    "YÜCE ATATÜRK"

  30. #540

    Default

    Sekopej doğru söylüyor, yine bahaneler olacaktır mutlaka. Ben şimdiye dek almadım orijinal ama bu gelişme üzerine orijinal oyun almaya hazırım. 5 arkadaş ortak alma şansı da var ama ben 2 arkadaşımla beraber adam başı 45 TL'ye alabilirim. 50 TL olsun diye isyan edenler, 2 kişi ortak alsınlar mağazadan 45 TL'ye veya STEAM üzerinden 30'ar TL'ye alsınlar. Şu ana kadar oyuna 1 kuruş ödemedim, istersem yine tek kuruş ödemeden oyunu oynayabilirim ama bunca yıldır zaman geçirdiğim oyunu bir kez olsun hem de böyle bir gelişme söz konusu iken orijinal almalıyım. Herkesin de bu mantıkla hareket etmesi çok iyi olacaktır.

Sayfa 18 / 57 İlkİlk ... 8161718192028 ... SonSon

Mesaj Yetkileri

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •