1 ile 30 arası toplam 405 sonuç

Konu: 4. Geleneksel Football Manager Araştırması Eleştiri Başlığı

Hybrid View

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by ttarlabasi View Post
    @perpetua

- Ambition hırs değil mi? Ben anlam yüklemiyorum Türkçe anlamını söylüyorum.
    Haklisin. Ben yanlis okumusum.

- Stoperde kimin hangi tarafta oynayabileceği prefers right-left veya ayaklarının gücüne göre ayarlanabilir bence. Marcelo'nun pas kalitesi oyuna yansıtılamamış.
    Bu ayarlamaya gerek oldugundan cok da emin degilim.

Bence Marcelo saga oturtuldugu icin orada devam ediyor. Rhodolfo solda nasil olur diye Antep hazirlik macinda denendi, biraz da Konya macinda oynadi ama tam olarak oturmuyor cunku bir hayli agir bir stoper. Bu arada gecen sezon ikilinin beraber ilk 11 oynadigi tek macta da Rhodolfo sagda oynadi, Marcelo solda.

Marcelo formayi sag stoper olarak kapmis. Yanina partner aranirken Rhodolfo solda denendi. Ancak bence Rhodolfo solda yapamadigi (agirligi bunun nedeni bence) icin yedek kulubesinde oturuyor ve Tosic oynuyor. Rhodolfo'nun net bir sagda oynama tercihi oldugunu dusunuyorum (zaten Brezilya'dan da bize 3'lu merkezde, 2'li sagda oynar sekilinde gelmisti.

Marcelo'nun paslarini istersen arastirma bolumu acildiginda yazarsin. Besiktas'i arastiran arkadas degerlendirir.

- Quaresma'nın olmadığı maçlarda Ömer sağ önde oynuyor genelde. Kayseri maçında amaç hocanın zayıf rakibe karşı çift forvetli sistemi görmek istemesiydi. Bunda Olcay, Kerim ve Aras'ın formsuzluğu da bir etkendir. Ömer'in AMR oynadığı maçlar: Karabükspor ve Rizespor ilk 11 olarak, Konyaspor ve Kayserispor maçlarında sonradan girerek. +hazırlık maçları da var.
    Yani Quaresma'nin olmadigi maclarda taktik degisikligi olmus. Zira Quaresma'dan beklendigi gibi pozisyon yaratici bir rolde degil, kanattan ceza alani icinde gol arayan bir kimligi var Omer'in.

- Gerçekte Caner ile devam edilecek. Buna göre düşünülmeli. Ayrıca maaşı 1.75 milyon euro olarak söylendi, oyunda 2'nin üzerinde.
    Gomez ile devam edilecek, Fernandes ile sozlesme imzalanacak vs. vs.
    Belki Caner'in savunma hatalari veya gereksiz agresifligi yuzunden Senol Gunes onu istemeyecek?
    Oyunda Senol Gunes bir tercih yapmis ve opsiyonu kullanmamis. Veya belki Caner Italya'ya geri donmek istemis. Gercekte ne olacagini, oldugu zaman goruruz. O zamana kadar herhangi bir sozlesmesel yukumluluk yoksa tam olarak neyi yansitacagiz?
    Maasi da net 1.75. Ustune vergileri eklemen gerekli.

Nesil
    2007

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Haklisin. Ben yanlis okumusum.
    Estağfurullah, sıkıntı yok.

Bu ayarlamaya gerek oldugundan cok da emin degilim.

Bence Marcelo saga oturtuldugu icin orada devam ediyor. Rhodolfo solda nasil olur diye Antep hazirlik macinda denendi, biraz da Konya macinda oynadi ama tam olarak oturmuyor cunku bir hayli agir bir stoper. Bu arada gecen sezon ikilinin beraber ilk 11 oynadigi tek macta da Rhodolfo sagda oynadi, Marcelo solda.

Marcelo formayi sag stoper olarak kapmis. Yanina partner aranirken Rhodolfo solda denendi. Ancak bence Rhodolfo solda yapamadigi (agirligi bunun nedeni bence) icin yedek kulubesinde oturuyor ve Tosic oynuyor. Rhodolfo'nun net bir sagda oynama tercihi oldugunu dusunuyorum (zaten Brezilya'dan da bize 3'lu merkezde, 2'li sagda oynar sekilinde gelmisti.

Marcelo'nun paslarini istersen arastirma bolumu acildiginda yazarsin. Besiktas'i arastiran arkadas degerlendirir.
    Haklısınız ilk beraber oynadıklarında Rhodolfo sağda, Marcelo solda oynamıştı. Sonra Rhodolfo sakatlandı. Sağda Alexis, solda Marcelo olarak devam ettiler. Fakat ne zaman ki Marcelo sağa geçti, verimi arttı ve hep sağda devam etti partnerleri değişti. Hannover'de de sağ stoper oynuyordu yanılmıyorsam. Yani Marcelo için "prefers right" demek pek de yanlış olmaz. Ayrıca Gremio'da sağda Geromel, solda Rhodolfo şeklinde oynadığını biliyorum. Rhodolfo çok ağır bir oyuncu değil. Bir Kayseri maçında arkaya sarkan Aatif'i yakaladığı pozisyonu hatırlayın. Bu arada oyunda Tosic, Rhodolfo'dan daha ağır yapılmış.

Marcelo ile ilgili geçen sezon da yazdık, BJK araştırmacısı kimse pek bakmıyor oralara herhalde. Bakıyorsa da hiç bir şey yazmadığı için varlığından haberimiz yok.

Yani Quaresma'nin olmadigi maclarda taktik degisikligi olmus. Zira Quaresma'dan beklendigi gibi pozisyon yaratici bir rolde degil, kanattan ceza alani icinde gol arayan bir kimligi var Omer'in.
    4-2-3-1 Wide'da AMR hocam işte. Diziliş aynı roller farklı.

Gomez ile devam edilecek, Fernandes ile sozlesme imzalanacak vs. vs.
    Belki Caner'in savunma hatalari veya gereksiz agresifligi yuzunden Senol Gunes onu istemeyecek?
    Oyunda Senol Gunes bir tercih yapmis ve opsiyonu kullanmamis. Veya belki Caner Italya'ya geri donmek istemis. Gercekte ne olacagini, oldugu zaman goruruz. O zamana kadar herhangi bir sozlesmesel yukumluluk yoksa tam olarak neyi yansitacagiz?
    Maasi da net 1.75. Ustune vergileri eklemen gerekli.
    Gomez konusuna benzer bir durum olabilir haklısınız. Fakat eğer Caner kalmayı kesinlikle reddediyorsa bu düzeltilebilir. Herhalde kiralık olduğu için vergiler hariç maaşı gözükmüyor diğer oyunculardaki gibi.
    Last edited by ttarlabasi : 22.Ekim.2016 at 23:23

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by ttarlabasi View Post
    Haklısınız ilk beraber oynadıklarında Rhodolfo sağda, Marcelo solda oynamıştı. Sonra Rhodolfo sakatlandı. Sağda Alexis, solda Marcelo olarak devam ettiler. Fakat ne zaman ki Marcelo sağa geçti, verimi arttı ve hep sağda devam etti partnerleri değişti. Ayrıca Gremio'da sağda Geromel, solda Rhodolfo şeklinde oynadığını biliyorum. Rhodolfo çok çok ağır bir oyuncu değil. Bir Kayseri maçında arkaya sarkan Aatif'i yakaladığı pozisyonu hatırlayın.
    Rhodolfo cok agir bir oyuncu. Uzun mesafede rakibi yakalayabilecek kadar hizli olabilir ama bu cabuk oldugu veya belinin hizli dondugunu gostermez.

Marcelo ile ilgili geçen sezon da yazdık, BJK araştırmacısı kimse pek bakmıyor oralara herhalde. Bakıyorsa da hiç bir şey yazmadığı için varlığından haberimiz yok.
    Yazmak veya yazmamak ona kalmis.
    Ama her ic saha macina gittigini biliyorum.

4-2-3-1 Wide'da AMR hocam işte. Diziliş aynı roller farklı.
    Dizilisi neden bu kadar kafana taktin anlamadim.
    Mac icinde bile dizilis 4411'e, 2 DM'li 4411'e 4231'e (MR MC ML'li), 2 DM'li 4231'e, dar 4231'e veya genis 4231'e donusebilir. Teknik direktorun rakibe karsi futbolcularindan ne istedigine gore bu degisir ama bunlarin hepsi (ama gercekten hepsi) medyada 4231 olarak gosterilir.

Cunku medya da senin gibi bakiyor olaya. Bu adam Quaresma. Sag onde oynar, oraya yazalim.
    Ama Quaresma rakip bek ouncusuna yapisarak oynamaz, ceza alaninin icine girmez, klasik bir sag orta saha gibi geriden orta ustune orta yapar. Fakat ne? Savunmasi kuvvetli olmadigi icin o MR olamaz, AMR olur.

Gomez konusuna benzer bir durum olabilir haklısınız. Fakat eğer Caner kalmayı kesinlikle reddediyorsa bu düzeltilebilir. Oyunda Caner 2.025.000 Euro net alıyor. Brütü de neti de 2.025.000 Euro gibi bir durum var.
    Kiralik oldugu icindir.

Mesaj Yetkileri