Quote Originally Posted by peluk View Post
Yamayı girdiğim sömestr tatilinde test etme imkanı buldum. Gerçekten hoş bir yama olmuş. Birkaç önerim var.

Bu hafta Manisa maçında da gördüğümüz gibi Bobo çok kuvvetli bir oyuncu. ve oyun içi devamlılığı yüksek. Kalabane ve bir defans oyucusuna rağmen topu kontrol edişi ve Nobre'ye aktarışı onun soğukkanlılık değerinin de yüksek olduğunu gösteriyor.

Ayrıca Bobo için "looks for pass rather than attempting to score" kişisel özelliğinin de işaretlenmesi gerek.

Delgado'ya free role (15 civarı) verilmeli ve sağ kanatta 12 veya 13 düzeyinde oynayabilmeli. Çünkü Tigana son dizilişinde ona sağ kanada yakın bir alanda görev verdi. Kimi zaman sağ kanada deparları da oldu.

Burak biraz daha soğukkanlı olmalı.

Teşekkürler.
Besiktas'a cok bakmadim bu son calisma icin bu nedenle nasil yapildigini bilmeden cevap veriyorum. Bu konuda belki Koray veya Deniz ne dusundukleri konusunda biraz daha acabilirler.

Bobo Turkiye liglerine gore kuvvetli bir oyuncu en kuvvetlilerin 16-17 seviyesinde oldugu dusunulurse (ornegin Servet, Appiah) Bobo'nun buna cok yakin olmasi dogru olmaz. Ancak 13-14 seviyesi de yanlis olmaz bence.

Bobo'nun futbolunu begendigimi soylesem yalan olmaz. Her ne kadar bu sezon fazla Besiktas maci izlememis olsam da, Bobo klasik bir 2. forvet rolunu oynuyor, bu nedenle de Nobre'ye asist yapma gorevi bir miktar Bobo'da. Bu acidan "looks to pass rather than attempting to score" Bobo'ya uygun olabilir (gerci bu Bobo'nun icinden gelen bir sey mi yoksa taktik icabi mi onu tam bilemedigim icin Besiktas'i daha cok izleyenlerin buna karar vermesi dogru olur).

Delgado'nun sagda oynamasi son 1-2 maclik bir olay. Sezon sonuna kadar gozlemleyip bunun 3-4 maclik bir sistem mi yoksa artik boyle olacak mi diye gozlemlemek gerekli. Ancak o bolgede biraz oynayabildigini gosteren bir deger neden olmasin. Free role da yuksek olmali Delgado'da.