TARTIŞMALI POZİSYONLAR :

ŞANSAL BÜYÜKA : Bu arada Sayın Özhan Canaydın’ın ayağa kalktığı ve yürümeye başladığı, maçı da izlediğini öğrendik.. Dualarımız onunla birlikte.. Galatasaray – Beşiktaş maçının tartışmalı pozisyonları var.. Hocam ilk aut mu korner mi olayı var..

ERMAN TOROĞLU : Top burada çok net bir şekilde Arda’dan çıkıyor.. Buradaki olay hakemin otorite zafiyeti.. Hakem bu pozisyona 15 metre mesafede.. İlk pozisyonda autu verdi.. Arda elini kolunu kaldırınca yardımcıya döndü ve yardımcıdan bir hareket yok.. Selçuk autu verdi, yardımcıdan bir bayrak var ve köşe gönderini gösteriyor.. Selçuk ne yapıyorsun sen dedi.. Yardımcı bir daha korneri gösterdi.. Şimdi burada hakem kardeşim, sen görüyorsun kararını veriyorsun.. Bir daha yardımcıya teslim oluyorsun.. Böyle bir karar veriyorsan bu sefer penaltı pozisyonunda da milletin kafasını karıştırıyorsun.. Arda ellerini kollarını kaldırıyor.. Şimdi bu centilmenlik mi?.. Her futbolcunun elleri kolları havada.. Yanlış.. Arda’nın yüreği sızlayacak mı sızlamayacak mı?.. Kendi ayağından çıkan topa itiraz ediyorsun.. Yardımcı hakemi yanlış yönlendiriyorsun.. Üçüncüde korneri gösteriyor.. O zaman bunlar nasıl yardımcı abi?.. Bana yardımcı olmasın.. Sakat bırakıyorlar.. Bak geliyor gol oluyor..

ŞANSAL BÜYÜKA : Hakan ile Barış’ın arasında yaşanan bir pozisyon var..

ERMAN TOROĞLU : Hakan’ın Barış’a yaptığı hareket sarı kartlık bir hareket.. Futbolcu burada normal çıktı.. Sen tekme atıyorsun.. Bu senin zaafını gösterir.. Bu topu kaleci tuttu.. Hakem faulü çaldı.. Bence topu tuttuğu için faul çalmaması lazım.. Çalmadı diyelim.. Tekme attın.. Yaptığın hareket penaltı ve sarı kart.. Hiçbir şey yok pozisyonda.. Ne yapacaksın verse?.. Nasıl milli takım kalecisi bu?..

ŞANSAL BÜYÜKA : Penaltı pozisyonunda hocam söz konusu olan Toraman’ın hamlesi ise ben buna penaltı veremem.. Serdar’ın girişine verdim diyorsa ona da bir şey diyemem..

ERMAN TOROĞLU : Topa İbrahim vurduktan sonra sol ayağıyla bakın ne yapıyor?.. Dizi yerde olması beni ilgilendirmiyor.. Verse de vermese de tartışırım bu penaltıyı.. Bu tartışılır.. Serdar’ın girişi yanlış.. Hiçbir yere bakmıyor.. Kayarak geliyor.. Ayağını kurtaramıyor Arda.. Ayağı bile kırılabilir.. Hakem burada fotoğrafı çekiyor ve çalıyor yada çalmıyor.. İbrahim geliyor, ayağıyla topa hamle yapıyor ama ayağıyla Arda’yı engelliyor.. İkinci hamlesini yapamıyor Arda.. Gelip İbrahim direk topa vursa sorun yok.. Ama engelliyor..
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
ERMAN TOROĞLU : Pozisyon çok enteresan.. Ümit topuğuyla topu attığı anda Beşiktaşlı oyuncu yere yattı ve topa ilk hamlesini yaptı.. Fakat Beşiktaşlı oyuncu ilk hamlesini yaparken arda’ya da bir hamlesi oluyor. Arda iki oyuncu arasında kalıyor. Arda’nın ikinci hareketi yapma şansı kalmıyor. Topa kontrolsüz giriyor. Arda yerdeki oyuncunun sol dizinden darbeyi yemese topa ikinci hamlesini yapacak. Arda eğer ikinci hamlesini yapıp devam edebilir. Bu yüzde yüz penaltı mı dersen tartışılır. Ama Beşiktaşlı oyuncunun kontrolsüz hareketi var. Arda’nın yere basan ayağı iki oyuncunun arasında kalıyor.
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
okuyunda biraz futbol ogrenin bence atip tutmayin