Sayfa 25 / 41 İlkİlk ... 15232425262735 ... SonSon
721 ile 750 arası toplam 1209 sonuç

Konu: [TSL] Galatasaray Araştırması FM2008 - 8.0.2

Nesil
    2007
    Yer
    East Unbool

hala saygı diyorsun bana, ben ne saygısızlık yaptım onu soruyorum işte, karşımdakinin benim fikrime ve kişiliğime saygı duymasını istemek ne zamandır saygısızlık? Premier ligde ortalama bir kanat oyuncusu kaç stamina alıyor peki? 14-16 civarı ve siz hala bana Arda en fazla 13'tür mü diyorsunuz? ama eyvallah, size laf anlatmak pek mümkün değil anlaşılan, bildiğiniz okuyacaksınız her halukarda. "bilmediğim konuda ahkam kesersem komik olurmuşum", extensor öyle demiş, eminim ki senden çok şey biliyorumdur arkadaşım bu konuda, sonuçta bitirme tezimi biyoistatistik konusunda vermiş ve insan fizyolojisini az çok bilen birisiyim, burada söylediklerimin desteksiz ya da temelsiz olmadığını ispatlamak için kalkıp geçmişim hakkında bilgi vermek durumunda kalıyorum ya inanılır gibi değil! ama sonuçta "ben futboldan zerre kadar anlamıyorum" diyip kenara çekiliyorum, Diyojen misali...

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by Belgorth View Post
    hala saygı diyorsun bana, ben ne saygısızlık yaptım onu soruyorum işte, karşımdakinin benim fikrime ve kişiliğime saygı duymasını istemek ne zamandır saygısızlık? Premier ligde ortalama bir kanat oyuncusu kaç stamina alıyor peki? 14-16 civarı ve siz hala bana Arda en fazla 13'tür mü diyorsunuz? ama eyvallah, size laf anlatmak pek mümkün değil anlaşılan, bildiğiniz okuyacaksınız her halukarda. "bilmediğim konuda ahkam kesersem komik olurmuşum", extensor öyle demiş, eminim ki senden çok şey biliyorumdur arkadaşım bu konuda, sonuçta bitirme tezimi biyoistatistik konusunda vermiş ve insan fizyolojisini az çok bilen birisiyim, burada söylediklerimin desteksiz ya da temelsiz olmadığını ispatlamak için kalkıp geçmişim hakkında bilgi vermek durumunda kalıyorum ya inanılır gibi değil! ama sonuçta "ben futboldan zerre kadar anlamıyorum" diyip kenara çekiliyorum, Diyojen misali...
    Bak 18-19 israrindan simdi 14-16'ya cevirdin dusunceni benim yazdiklarimdan sonra.

Euro 2008'de Arda'nin takimin geri kalani gibi buyuk ozveri ile oynadigini da varsayarsak, bunu bir sezonun tamamina yaymasinin halen mumkun olmadigini dusunursek gecen sezona bakarak, 13 civari bir deger ne uzucu ne de mantik disi.

Nesil
    2006
    Yer
    Istanbul

18-19 konusu kapandı sanırım artık Arda ile Sabriyi bir tutmak gibi bir sonuç cıkmıs oluyor yoksa bu degerlendirmeden.

Arda'nın staminası için ne 18-19 gibi uçuk bir deger ne de 10-11 gibi bir sezon önceki degerleri gerçekçi bir degerlendirme olur.14ün yerinde bir deger oldugu aşikar.Gerekçelerinin üzerinde yeterince duruldu tekrar deginmek gereksiz.Ama natural fitness konusunda hala şefimizden bir cevap bekliyoruz.Sadece maç izlemekle bu özellik için saglıklı bir tesbit yapılamayacagı için genelde tüm liglerin datalarında degerlendirme konusunda sıkıntı yaşanan bi özellik bu.Bu özelligi belirlerken nelere dikkat ediyor,nasıl kıyaslama yapıyor ve Arda için bu özellik hangi aralıkta olacak?

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by Prowler84 View Post
    Ama natural fitness konusunda hala şefimizden bir cevap bekliyoruz.Sadece maç izlemekle bu özellik için saglıklı bir tesbit yapılamayacagı için genelde tüm liglerin datalarında degerlendirme konusunda sıkıntı yaşanan bi özellik bu.Bu özelligi belirlerken nelere dikkat ediyor,nasıl kıyaslama yapıyor ve Arda için bu özellik hangi aralıkta olacak?

Natural fitness oyuncularin bir mactan diger maca ne kadar cabuk tam kapasiteye geldigini, ve sakatlik durumunda ne kadar cabuk geri donebildigini gosteriyor.

Arda bildigimiz kadar ile bir defa sakatlik gecirdi ve sezonu kapatti. Ufak tefek sakatliklari da cok buyuk sorun yaratmadi. Bu acidan ne yuksek bir deger, ne de dusuk bir deger dogru olan gibi geliyor bana.

Laf arası, arkadaşlara değerlendirmeleri konusunda bir istirhamım olacak. Euro 2008 boyunca performanslarını izlediğimiz oyuncularımızın dayanıklılık, kondisyon gibi özelliklerini yorumlarken bu turnuvayı baz almanız sizi yanıltmasın. Çünkü Amerikan kondisyonerler tarafından özel bir programla doping verilmişçesine soluksuz oynamalarını hep beraber izledik. Son dakikalarda attığımız gollerin altında yatan nedenlerden biri de buydu. Uç bir durum olduğunu göz ardı etmeyin lütfen. Daha geniş zaman dilimini yani tüm sezonu değerlendirmeye çalışın.

Nesil
    2007
    Yer
    East Unbool

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Bak 18-19 israrindan simdi 14-16'ya cevirdin dusunceni benim yazdiklarimdan sonra.

Euro 2008'de Arda'nin takimin geri kalani gibi buyuk ozveri ile oynadigini da varsayarsak, bunu bir sezonun tamamina yaymasinin halen mumkun olmadigini dusunursek gecen sezona bakarak, 13 civari bir deger ne uzucu ne de mantik disi.
    Hayır değiştimedim, sizin verdiğiniz örneğe gönderme yaptım sadece. Herhangi bir değersel yorum yapmayacağımı belirtmiştim son mesajımda, sadece buna cevap vermem gerektiğini düşündüm...

Nesil
    2003

Hayır değiştimedim, sizin verdiğiniz örneğe gönderme yaptım sadece. Herhangi bir değersel yorum yapmayacağımı belirtmiştim son mesajımda, sadece buna cevap vermem gerektiğini düşündüm...
    Anlayamadim.

3 macta normal dayaniklilik seviyesinde oynayan Arda icin,
    14-16 seviyesinin premier lig'in ortalama oyuncularina ait oldugunu soyleyerek,
    18-19'un dogru olacagini mi savunuyorsunuz?

Normal seviyede kabul edilen 11km civarinda hareket eden Arda'nin, FM'da normalin ustunde dayanikliliga sahip olmasinin dogru olacagini savunmanizin arkasinda ne yatiyor?

Biraz acin isterseniz bu buyuk celiskinizi. Gerekirse bilimsel yaklasin, hic merak etmeyin okudugumu ilk asamada anlamasam bile kitap alip okuyup, ogrenmekten cekinmem.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

18-19 olması mümkün değil...Kondisyonerlerinde etkisi olabilir ligdeki performansına göre değerlendirmek daha doğru olucak yoksa 13 bile fazla olabilir..Ama çalışma oranı 10 olmamalı..Umarım gelişme yapılmıştır..

Nesil
    2006
    Yer
    ıstanbul

hanı bırı demıs bı oyuncunun ozellıgı 11 ken 20 olmaz dıye 8.01 dekı defourun dayanıklıgına bı bakın sonrada 8.02 dekıne ....hak edıyosa olurr arda ıcın dayanıklılık 13-14 uygundurr......

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

ben demiştim buna benzer bişey ama tam olarak idrak edememişsin sanıyorum ben dedimki arda ilk çıktığı yıl hani müthiş çocuk dediğimiz gerets zamanında 8 lik bir dayanıklılığa sahipti

sonra da dedimki nasıl olabilirde bi sakatlıktan kurtulur ve bir sezon sonra bu 8 dayanıklılık 18 dayanıklılığa dönüşebilir ha arttımı hemde çok arttı

nefes dersleri aldı gücünü mantıklı kullanmayı öğrendi ve arttırdı bu özelliğini 13 e arttırdı daha fazlası değil bana göre
    Fikirlerim burada

Nesil
    2007
    Yer
    East Unbool

şöyle açıklayayım. bana göre Arda ortalama bir Premier ligi kanat oyuncusundan daha dayanıklıdır zira hiçbir Premier ligin ortalama kanat oyuncusu Arda kadar prese ya da tekmeye maruz kalmaz. zira o kişiler ortalama oyunculardır, onlara fazla basmak ya da faul yapmak gerekmez düşüncesi hakimdir rakip oyuncularda. siz diyorsunuz ki ortalama bir Premier lig kanat oyuncusu 11,5 km hareket eder, bunun üzerine ben de ortalama bir Premier ligi kanat oyuncusuna yaklaşık 14-16 stamina verilemektedir diyorum, bu durumda en basitinden Arda'ya sizin yürüttüğünüz çıkarsamayla bu değerler arası bir şey verilmeli. ancak siz hala 13-14 yeterlidir diyorsunuz. bende burada Arda'nın yediği tekmeleri ve presi de hesaba katarak en az 17 hatta benim görüşüme göre 18-19'dur diyorum. aynı takımdan Lincoln'ü ele alalım. adam geçen sezon çıktığı her maçta yediği pres ve tekmeler dolayısıyla doğru düzgün performans gösteremedi ve koşamadı, doğal olarak da oynayamadı. Lincoln kadar olmasa da Arda'da tekme yiyor ve pres görüyor oynadığı maçlarda. futbol oynamışsanız bilirsiniz, yediğiniz tekmeler ve yaşadığınız preste yorar sizi. bu adam buna rağmen her maç 11 km hareket ediyor. bende bu nedenle sizin makul gördüğünüz 13 değerine el insaf diyorum. hadi ben abartıyorum diyelim yine de en az 15 olmalı bu değer...

Nesil
    2006
    Yer
    ıstanbul

Belgorth mantıklı bı acıklama olmus aslında ama ardaya 19 verınce sabrıye ne verılmelı....servete lınderohta ne verılmelı buda dusunulmelı

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

En iyisi 15 gibi duruyor Arda'nın dayanıklılığı için ayrıca Song Galatasaray'dan ayrıldı...
    Football Manager araştırmasında gözlemlediğiniz eksiklikler ve hataları bildirebilirsiniz. Yazdıklarınız araştırma sorumluları tarafından değerlendirilecek ve veri tabanı üzerinde gerekli düzenlemeler yapılacaktır.
    Futbolcu Bilgileri
    Oyuncu profillerini buraya tıklayarak görebilirsiniz.

Nesil
    2007
    Yer
    istanbul

ömer abi aydın için 150-155 arası bir set p.a. 9.0.0 için uygun olacaktır gerekli ışığı verirse daha sornaki serilerde yükselebilir.

karar alma,cesaret,denge, kısacası mental özellikleri bir kez daha gözden geçirilebilir.çünkü gerçekte daha farklı görünüm veren bir oyuncu bana kalırsa.

fiziksel den de denge ve çeviklik gözden geçirilebilir.11 çeviklik az bana kalırsa en azından 13 ü hakediyor.
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    Quote Originally Posted by taytopcuoglu View Post
    En iyisi 15 gibi duruyor Arda'nın dayanıklılığı için ayrıca Song Galatasaray'dan ayrıldı...
    taylancım arda bu turnuvada kendini kanıtlamak için açıkçası kendini çok kastı sahada çok hareket etti.

ronaldo messi kaka gibi yüksek tempoda tam verim veren oyuncuların dayanıklıkları 14 seviyesinde hatta kakanın ki 13.

arda ya 13 ten fazla verilmemeli şu anda hala takip edilmeli bence.zaten 8.0.2 de 10 du 13 e çıkarsa güzel bir gelişme olmuş olur zaten.
    Last edited by Lionel Andres Messi : 27.Haziran.2008 at 20:09 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

ya beyler güzel güzel konuşalım ben darbeye dayanıklı çok spor yaptım bunların başında da boks gelir hakikatten boksta 6-7 raund toplamda 25-30 dk dan sonra haraket edecek mecaliniz kalmaz sebebide yediğiniz darbedir

darbe olduğunda dediğin gibi insanın nefesi kesilir gücün vardır ama hareket edemezsin hatta ellerini yukarı bile kaldıramazsın bunlarda haklısın tamam ama her futbolcu hemen hemen eşit oranda darbe yer mesela galatasarayda en çok darbeyi tekmeyi lincoln arda yemez onlar darbe tekme yeyince yatar yere 1-2 dakika dinlenir ama servet linderoth mehmet topal darbeyi yeyince yere yatamaaz (ya faul çalmazsa hakem) sonra servet herkesle boğuşuyor senin söylemine göre servetin dayanıklılığı 20 olmalı desen anlarım hakta veririm

neden hak veririm esas darbeyi yiyen o çünkü bi kere hava topuna çıkıyor hava topuna çıkmanız sizin çalım atarken yediğiniz tekmeden daha sert bir durumdur. Mesela bir bursaspor maçında herve thum dan kafa topunu aldı dilini ısırdığı için dili yırtıldı. ama pozisyonu bırakamadı pozisyon bitince gitti dikiş attırdı. budur darbe ben darbeyi iyi bilirim insanın boşluklarına kafasına gögsüne aldığı darbeler darbedir bacaklarına aldıkların pek yormaz seni çünkü insan vücudunun en kuvvetli yani bacaklarıdır.

neyse bunlarıda bir kenera bırakalım sen diyorsunki arda 3 maçta 11 km koştu 3 maçta çok üst düzey maçlardı isviçre çek ve hırvat maçı hırvat maçı zaten 120 dk bunlar ele alınmaz
    mesela alexe bak şampiyonlar ligindeki koşuları 10 kilometre üstü genelde ama ligde öylemi alex dayanıklımı yooo

arda da değil ama bu yönünü çok geliştirdi. inşallah geliştirmeye devam eder geliştikçe arttırılır içiniz rahat olsun bende galatasaray taraftarıyım beni geçtim galatasaray araştırmacısı şefte galatasaraylı

yani bu araştırma işini yapanlar galatasaray arda düşmanı değil ben gözlerimi açtığımdan beri galatasaraylayım istisnasız her maçını izlerim
    ama objektif olmak gerekir beyler insanda iş ahlakı olması gerekir yaptığı iş ne olursa olsun

saygılar
    Fikirlerim burada

Nesil
    2003

şöyle açıklayayım. bana göre Arda ortalama bir Premier ligi kanat oyuncusundan daha dayanıklıdır zira hiçbir Premier ligin ortalama kanat oyuncusu Arda kadar prese ya da tekmeye maruz kalmaz. zira o kişiler ortalama oyunculardır, onlara fazla basmak ya da faul yapmak gerekmez düşüncesi hakimdir rakip oyuncularda. siz diyorsunuz ki ortalama bir Premier lig kanat oyuncusu 11,5 km hareket eder, bunun üzerine ben de ortalama bir Premier ligi kanat oyuncusuna yaklaşık 14-16 stamina verilemektedir diyorum, bu durumda en basitinden Arda'ya sizin yürüttüğünüz çıkarsamayla bu değerler arası bir şey verilmeli. ancak siz hala 13-14 yeterlidir diyorsunuz. bende burada Arda'nın yediği tekmeleri ve presi de hesaba katarak en az 17 hatta benim görüşüme göre 18-19'dur diyorum. aynı takımdan Lincoln'ü ele alalım. adam geçen sezon çıktığı her maçta yediği pres ve tekmeler dolayısıyla doğru düzgün performans gösteremedi ve koşamadı, doğal olarak da oynayamadı. Lincoln kadar olmasa da Arda'da tekme yiyor ve pres görüyor oynadığı maçlarda. futbol oynamışsanız bilirsiniz, yediğiniz tekmeler ve yaşadığınız preste yorar sizi. bu adam buna rağmen her maç 11 km hareket ediyor. bende bu nedenle sizin makul gördüğünüz 13 değerine el insaf diyorum. hadi ben abartıyorum diyelim yine de en az 15 olmalı bu değer...
    Ali Sami Yen'de soyunma odasi da biraz uzak sahadan. Oraya yururken de yoruluyordur Arda..

Saka bir yana, pres yemek, sert faul yapilmasi mantikli nedenler. Ancak sunu da unutmayalim ki Turkiye liginin hizi ile Premier Lig'in hizi, topun bir kaleden diger kaleye gidis/gelis hizi arasinda buyuk fark var. Arda ceza sahasindan ceza sahasina macin basindan sonuna kadar gidip gelebilen bir oyuncu degil. Ozellikle 65-70. dakikalardan sonra geri donusleri gittikce daha zor, daha yavas hale geliyor. Bunu Euro 2008 maclarinda da gorduk. Hirvatistan'a karsi 120. dakikada bizim ceza alaninin icine hizla dalan bir Modric vardi. Arda ise halsiz kaldigi icin normalde calimi atip rakibini gececegi pozisyonda orta denedi ve top rakibin ayagina carpip rakibe gecti.

Simdi sunu unutmayalim. Arda 90 dakika pres gorevi verebilecegimiz bir oyuncu degil. Dogru mu yanlis mi? Eger 90 dakika pres gorevi verebilecegimiz bir oyuncu degilse, Tukiye liglerinin en yuksek dayaniklilik ozelliklerinden birisine sahip olmasi, hangi acidan baskarsaniz bakin, dogru degil.

Ayni sekilde Alex'de cok hareket eden, pek kosmayan ancak devamli yuruyerek de olsa hareket halinde olan bir oyuncu. Arda ve Alex gibi oyuncularin yuksek dayaniklilik almasi, bu oyuncularin oyunda daha uzun sure pres yapabilmesini saglar. Ancak aksine, dayanikli olmadiklari icin bu pres gorevi onlara verilmiyor.

Ben acikcasi Arda'yi 90 dakika pres yapabilecek kapasitede bir oyuncu olarak gormuyorum. Bu nedenle de Arda'yi oyunda idareli kullanmak zorunda kalmamizin gerektigini dusunuyorum. Tipki teknik direktorlerin gercekte yapmak zorunda oldugu gibi.

Nesil
    2007
    Yer
    East Unbool

pek bir şey diyesim yok bu saatten sonra, fizyolojisinden girdim istatistiğinden çıktım ama bir faydası olmuyor. ben ne dersem diyim pek yararı da olmayacak belli ki, Arda'nın dayanıklılığını 13 göreceğiz her halukarda...

kusura bakmayın ama sizden bir talebim olacak. bütün özelliklerin tam olarak ne işe yaradığını, yani açık olarak neye göre değerlendiğini açıklayan bir belge varsa buraya koyabilmeniz mümkün mü acaba? yanlış bilinenler ortadan kalksın.

Nesil
    2006
    Yer
    Istanbul

Quote Originally Posted by LaVioRtH_cL View Post
    kusura bakmayın ama sizden bir talebim olacak. bütün özelliklerin tam olarak ne işe yaradığını, yani açık olarak neye göre değerlendiğini açıklayan bir belge varsa buraya koyabilmeniz mümkün mü acaba? yanlış bilinenler ortadan kalksın.
    belge zaten burada resmi arastırma ana ekranında sabitlenmiş olarak duruyor.Gözünden kaçtı heralde,tüm özelliklerin anlamını o başlıkta bulabilirsin.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by LaVioRtH_cL View Post
    Asagıdaki linkte arkadasımız cok güzel acıklamış:

http://forum.turksportal.net/vb/showthread.php?t=60301

Nesil
    2006
    Yer
    ıstanbul

ömer abi Semih Erdem i hiç izledinmi herkes cok ovuyo......cemle bırlıkte A takım kampına davet edıldıler

Nesil
    2007
    Yer
    Manhattan, New York

Quote Originally Posted by RIDVAN TLM View Post
    ömer abi Semih Erdem i hiç izledinmi herkes cok ovuyo......cemle bırlıkte A takım kampına davet edıldıler
    Semih Kaya olmasin o? Bir cok insan bu iki oyuncuyu karistiriyor ama aralarinda ilk isimleri haricinde hic bir benzerlik yok. Yalniz yanlis bilmiyosam Semih Erdem de ilk antremanda a takim ile calisti cunku sanirim artik yasi paf icin uygun degil.

Nesil
    2006
    Yer
    ıstanbul

yo semıh erdem...semıh kayayı herkes bılıyo...

Nesil
    2007
    Yer
    Manhattan, New York

Daha detayli acikliyim. Cem Sultan ile paf'dan cagirilan isim Semih Kaya'dir. Semih Erdem artik paf'da oynucak yasta olmadigi icin zaten paf'dan cagrilma gibi bi durumu soz konusu olamaz. Irfan Basaran, Muhammed Ali Atam gibi bi kac isim ile birlikte a takimla antremanlara cikiyorlar cunku artik paf takimind aoynayamicaklar. yani bu sene a takima giremezler ise ya kiralanicaklar ya da sebest birakilicaklar. Semih Kaya ve Cem Sultan'nin durumlari ise farkli ikisi daha henuz 17 yasinda oldugu icin paf da oynucak yasta olmalarina ragmen a takima cagrildilar.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

İrfan Başaran ve Muhammed Ali Atam 2 sene sonra kadroya girerler. Kiralansınlar...
    Football Manager araştırmasında gözlemlediğiniz eksiklikler ve hataları bildirebilirsiniz. Yazdıklarınız araştırma sorumluları tarafından değerlendirilecek ve veri tabanı üzerinde gerekli düzenlemeler yapılacaktır.
    Futbolcu Bilgileri

Nesil
    2007
    Yer
    istanbul

FM'de Galatasaray PAF'dan bir 5-10 yıl sonra en fazla 2-3 tane düzgün oyuncu çıkarabiliyorsunuz. PAF'ın üzerine biraz daha düşülebilir. Galatasaray'ın altyapısı Ajax ve Barcelona alt yapılarından sonra en iyi alt yapıdır bana göre. Muhammed Atam, İrfan Başaran ve Yaser Yıldız'dan başka adam gibi oyuncu yetiştiremiyorsunuz. O saydıklarım da zar zor en fazla Carrusca gibi oluyorlar. Anlaşılan Galatasaray geleceğin köy takımlarından olacak FM'e göre.

Nesil
    2007
    Yer
    Manhattan, New York

Quote Originally Posted by R00T3RR00R View Post
    FM'de Galatasaray PAF'dan bir 5-10 yıl sonra en fazla 2-3 tane düzgün oyuncu çıkarabiliyorsunuz. PAF'ın üzerine biraz daha düşülebilir. Galatasaray'ın altyapısı Ajax ve Barcelona alt yapılarından sonra en iyi alt yapıdır bana göre. Muhammed Atam, İrfan Başaran ve Yaser Yıldız'dan başka adam gibi oyuncu yetiştiremiyorsunuz. O saydıklarım da zar zor en fazla Carrusca gibi oluyorlar. Anlaşılan Galatasaray geleceğin köy takımlarından olacak FM'e göre.
    Yaser Yildiz Galatasaray alt yapisindan degil ki... zaten daha yeni transfer edildi FM 2009'da ancak Galatasaray kadrosunda olucak.

Muhammed Ali Atam oyunda yok

Sanririm sen herkezden once Fm 2009 oynama sansi buldun

Irfan ve Yaser -8 PA'li oyuncular yani oyunda 130-160 arasi Carrusca'nin sahip oldugu 145 PA kadar da olabilir daha az da daha fazla da oyundan oyuna degisir.

Aslinda su noktadan sonra daha fazla yazmaya gerek yok cunku ne dedigini bilmiyosun ama konuya girmisken Galatasaray, Dardanelspor ve Genclerbirligi'nin alt yapilar ayni degerde bence aralaridna en az 1 puan fark olmali yani ya Galatasaray 18 olucak ya da onlar 16. Cunku her ne kaadar bu kuluplerden iyi oyuncular cikiyo olsada yetistirme isini bi Galatasaray kadar bilincli yaptiklarini pek dusunmuyorum. Bulup getiriyorlar yetenkli olanlar sivrilip kendini gelisitiriyor onlarda daha cok.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

u 18 e en çok dardanal oyuncu göndermişti. türkiye ligine kazandırdıkları say say bitmez en son benim yaptığım iki oyuncuyu trabzonspor transfer etti bu işi çok iyi yapıyorlar

koskoca trakyadan tek takım dardanal var ve onlarda bütün trakya takımlarını sömürüyor alt yapılarında bir sürü trakyalı oyuncu var gençlerbirliğide öyle galatasaray da öyle bence 3 üde eşit
    Fikirlerim burada

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by licentia View Post
    ama konuya girmisken Galatasaray, Dardanelspor ve Genclerbirligi'nin alt yapilar ayni degerde bence aralaridna en az 1 puan fark olmali
    Sistem veritabaninda hangi "youth setup" yuksekse o o kadar iyi mantigi ile islemiyor.

Takimin reputation'i, youth setup seviyesi, akademisi olup olmadigi (bu ozellik 0 olmadigi zaman seviyesinin etkisi yok - yani 1 ile 13 ile 20'nin arasinda oyun acisindan fark yok) alt yapidan cikacak oyuncularin CA'sini belirliyor.

Cikacak oyuncunun CA'si en cok reputation tarafindan belirlendigi icin Galatasaray ile Dardanel'in youth setup seviyesinin ayni olmasi, iki takimin gelistirdigi oyuncularin ayni olmasini saglamiyor.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Galatasaray Dardanelspor ve Gençlerbirliği kulüplerden 10 kat daha iyi bir altyapıya sahip.......Unutmayın yurtdışındaki konsferanslara Dardanelspor çağrılmıyor....!!!!!Galatasaray dünyadaki en iyi 3.-4. altyapıdır.
    Futbolcu Bilgileri

Sayfa 25 / 41 İlkİlk ... 15232425262735 ... SonSon

Mesaj Yetkileri