View Full Version : Gezi Parkı Direnişi
Pages :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
[
11]
12
13
14
15
16
17
petrol_fb12
12.Haziran.2013, 00:30
Ben buna karşıyım işte, Yaşadığım için de biliyorum, bu yanlış. Hiç bir hak, başkalarının haklarını gasp ederek savunulmaz. Ben 10 dakikalık bir işimi böyle saçma bir yöntem yüzünden 2.5 saatte hallettim hem de tonla işim varken. Sen şimdi bunu yaparsan sizin hak aramanıza sempatiyle bakan insanları illallah ettirirsin.
Tem alanı için demiyorum, benim içinde kaldığım durum için ; Boş sahil şeridi var, yol kenarında geniş bir alan var ama sen eylem için yolun ortasından yürürsen ve bu yol da en işlek cadde olursa, yaptığın hak arama değil aptallığın ve insanları mağdur etmenin en önde geleni olur.
Polis müdahaleleri oluyor böyle durumlara, videolarda görme şansımız oluyor, Polisin normal bir şekilde eylemini yapan göstericilere müdahalesi ne kadar yanlışsa, yolun ortasına çöp tenekelerini devirip içinde ateş yakarak yolu kapatanlara müdahale etmesi o kadar doğru.
Hak aramak var, hak aramak var.
Bilmiyorum dediğim gibi iki şerif bırakılabilirdi.Yada 1 Şerit bu foto cekildiğinde eminim yürüyorlardı.Belkide bıraktılar.Bilemiyorsun.
sarianet
Yandaş medyadan izledim doğrudur. NTV, CNNTürk ve HaberTürk sağolsun 15 gündür ilk kez sabahın köründe yayın yaptılar ve ne hikmetse bu olaylar patlak verdi. Ayrıca TOMA'ların ordakileri ıskalaması, yavaş su sıkması falan kameranın oyunu demeyeceksin inşallah. Yeterince güldüm çünkü daha fazlasına kalbim dayanmaz. Hee orda değilsen emin konuşma tarzı falan bi kontraya gireceksen hiç zorlama kendini onu da söyleyeyim. Orada olan arkadaşlarımla sürekli irtibat halindeyim. Onlara erzakta, ilaçta yolladım zaman zaman, gittim destekte verdim, merak etme yani.
cevabın için teşekkürler ben cevabımı aldım :)
E.Cartman
Hee birde CNN International'a şöyle laflar ettiren güzel medyamı ayakta alkışlıyorum.
Corpus
sorduğum soru açık cevabı da basit
ordaydım yada değildim
gerisi kelime israfı...
"Velev ki " ben ordaydım. Arkadaşımın dedikleri aynen doğrudur diyorum.
Bu onayı aldıysanız aynı soruları ben yöneltiyorum size
erdem344
Aynı kapıya çıkıyor ise yalan söylemeyi sevdiğini söyleyebiliriz demektir ki bu da beni bir diğer soru sormama yönlendiriyor.
Bugün başkalarını yalan söyleyerek veya lafları dolandırarak kandıran birinin yarın sizi de kandırabileceği hiç aklınıza gelmiyor mu ? Hatta ve hatta belkide şuan bile sizi kandırıyor ve bu daha sonra ortaya çıkacak.
Siz, biz dedim. Onu da ufak bir not ile açıklayayım. Siz: kandırıldığına inanmayanlar , biz : kandırıldığına inananlar
Tabiki geliyor ama bunun cevabını sende bende veremeyiz tarih verir
2023 , 2071 verir
E.Cartman
12.Haziran.2013, 00:31
cevabın için teşekkürler ben cevabımı aldım :)
Ah birde ben cevaplarımı alabilsem Ahmet abi, birde beni bilgilendirsen.
GeanyGS
12.Haziran.2013, 00:32
Sabah molotof kokteyli atan göstericilerin sadece özel timin kullandığı (oksijen tüpünün nişan almayı kolaylaştırması için sol tarafta olduğu) gaz maskerinden kullanması tesadüf mü diyorsunuz? Bu tip maskelerin satışının olmadığını da belirtmek isterim.
Corpus
12.Haziran.2013, 00:32
Tabiki geliyor ama bunun cevabını sende bende veremeyiz tarih verir
2023 , 2071 verir
Peki bu aklına geliyor ise yine de oy vermeye devam edecek misin ?
erdem344
12.Haziran.2013, 00:34
Eğer benim demokratik hakkım engelleniyorsa o yoluda keserler ben niye 9 Eylül saat 22den sonra içki alamıyorum bana bunu açıklayabilir misin? Eğer benim özgürlüğüm engelleniyorsa o insanlar orada yürüyecek hükümete tepki gösterecek çünkü; muhalefet bu işi yürütemiyor.
Buda yanlış.
Ben yanlışa yanlış diyorum zaten
Ama siz şiddeti savunuyorsunuz burda
adam çıkmış tek şerit bırakabilrlerdi diyor varmı böyle bişey
erdem344
12.Haziran.2013, 00:34
Peki bu aklına geliyor ise yine de oy vermeye devam edecek misin ?
Bu da bende kalsın :)
Unutma ya sen ya ben akpliyiz.
petrol_fb12
12.Haziran.2013, 00:35
Şu yol kesme olayında bir foto gelirse paylaşırım 1-2 şerit illaki bırakmışlardır.(ÖYLE ÜMİT EDİYORUM)
GeanyGS
12.Haziran.2013, 00:36
Unutma ya sen ya ben akpliyiz.
Oyu kimin verdiği değil, kimin saydığı önemlidir. - Stalin
sarianet
12.Haziran.2013, 00:37
Şu yol kesme olayında bir foto gelirse paylaşırım 1-2 şerit illaki bırakmışlardır.(ÖYLE ÜMİT EDİYORUM)
tek şerit yol kesseler diğer şeritleri açsalar
özgürlükle alakası ne yol kesme eyleminin lütfen anlatır mısınız
Corpus
12.Haziran.2013, 00:37
Yolcu soruların cevapları ?
hani ben ordaydım. Söylenenleri onayladım ya. E malum senin cevap vermen lazım sorulara :)
Universal
12.Haziran.2013, 00:38
Buda yanlış.
Ben yanlışa yanlış diyorum zaten
Ama siz şiddeti savunuyorsunuz burda
adam çıkmış tek şerit bırakabilrlerdi diyor varmı böyle bişey
Ben burada şiddet olmadığı sürece her türlü protestonun yapılmasını destekleyeceğim ben çünkü AKP'nin ülkeyi doğru yönetemediğini 12 yıldır mağduru oynayarak oy topladığını, dini istismar edip benim imamım benim camiimim dediği bir partidir. Bu partiyi muhalefet eğer indiremiyorsa halkda ne yazık ki böyle yapar.
petrol_fb12
12.Haziran.2013, 00:39
tek şerit yol kesseler diğer şeritleri açsalar
özgürlükle alakası ne yol kesme eyleminin lütfen anlatır mısınız
Orda rahat 3-4 bin kişi yürüyor.Sesimi duyurursam söylerim.
erdem344
12.Haziran.2013, 00:39
Ben burada şiddet olmadığı sürece her türlü protestonun yapılmasını destekleyeceğim ben çünkü AKP'nin ülkeyi doğru yönetemediğini 12 yıldır mağduru oynayarak oy topladığını, dini istismar edip benim imamım benim camiimim dediği bir partidir. Bu partiyi muhalefet eğer indiremiyorsa halkda ne yazık ki böyle yapar.
O zaman polis de böyle müdahale eder kimsede sesini çıkaramaz
ayrıca sormak istiyorum ne mağduru oynadı ?
Universal
12.Haziran.2013, 00:40
O zaman polis de böyle müdahale eder kimsede sesini çıkaramaz
Elinde silah olmayan kimseye saldırı yapamazsın. Eğer engelli birisi su yiyor, 13 yaşındaki çocuğun başı yarılıyorsa kusura bakmayın, polis bunları yapmasaydı kimse sokağa dökülmeyecekti.
sarianet
12.Haziran.2013, 00:41
Orda rahat 3-4 bin kişi yürüyor.Duyurursam söylerim.
yani bu konuda herhangi bi fikrin yok bunu mu anlamalıyım bu sözünden :)
petrol_fb12
12.Haziran.2013, 00:42
yani bu konuda herhangi bi fikrin yok bunu mu anlamalıyım bu sözünden :)
Ben fotoraf paylaştım.Fotoraf paylaşılınca durum öyleydi.Umarım açılmıştır.
Ne diyim ben ? Helipkopter orayımı gidiyim yolu acın diye ?
Gncl1905
12.Haziran.2013, 00:42
Ne alakası var? Şu dediklerinizin demokrasiyle alakası olduğunu sanmıyorum. Biz Mısır vs. gibi yönetilmiyoruz. Eğer muhalefeti beğenmiyorsanız parti kurun, muhalefet olun. Böyle hükümet düşmez, düşmemeli. Eylem hakkınız var ancak başkalarının hakkını yiyerek yok.
Aydin
12.Haziran.2013, 00:43
Yolcu, çok arka sayfalarda kalmadığı için görmemişsindir. Şöyle bir şey sormuştum birkaç saat önce.
tamam hadi diyelim marksistlerin oyununa kurban gidiyoruz. körüz. aptalız. ergeniz. türkiye'yi kargaşaya sürüklemek isteyenlerin ekmeğine yağ sürüyoruz. bunu kabul ettik diyelim.
memleket savaş alanına döndü diyorlar. ona da tamam. millet artık organize olmaya başladı. telsizle gezenler de sivil polis değil, onlara, tomalara molotof atanlara da biz sebep olduk. buna da tamam.
ee ya başbakan napıyor? teröristlerle bile masaya oturan bu başbakan değil miydi? neyin atarlanmasını yapıyor ilk günden beri. "çapulculara tamah etmem" dedi. "cehapeli onlar" dedi. sen ki teröristlere o kadar imtiyaz verdin. pazarlık ettin. derdin, inadın neydi de olayların bu kadar uzamasına ne gerek vardı?
Abdullatif Şener "başbakan, rant neredeyse ordadır" diye bir şey söylemişti. Ama artık kendisi tayyibe muhalif olduğu için söyledikleri elbette taraflıdır. abartı olabilir.
Burada bize o kadar karşı çıkan arkadaşlara soruyorum. Başbakan niye böyle yapıyor. Hatalı mı değil mi? Cevap verebilir misiniz zahmet olmazsa :) Bu konudaki fikirlerinizi merak ediyorum.
Del Piero_10, _yolcu_ gibi arkadaşlara soruyorum. Başbakan haklı mı inadında?
GeanyGS
12.Haziran.2013, 00:43
Türkiye Cumhuriyeti'ni bölmeye çalışanlara karşı milli mücadele ruhu ile çoluğu çocuğu ile sokoğa dökülen insanlar adına yarım saatlik işini 2 saatte halletmiş arkadaştan özür diliyorum. Gün gelecek vicdanlar dile gelecek ya, o gün özür dileme sırası size gelecek ne de olsa.
Universal
12.Haziran.2013, 00:44
Ne alakası var? Şu dediklerinizin demokrasiyle alakası olduğunu sanmıyorum. Biz Mısır vs. gibi yönetilmiyoruz. Eğer muhalefeti beğenmiyorsanız parti kurun, muhalefet olun. Böyle hükümet düşmez, düşmemeli.
Hükümet seçim kararı alır, sonra seçim yapılır eğer gene oy alırlarsa devleti yönetirler. Ne yazık ki yüzde10 barajı var iken inandığım partiye oy veremiyorum. Bir işe yaramıyor çünkü. Meclise giremiyorlar.
sarianet
12.Haziran.2013, 00:44
Ben fotoraf paylaştım.Fotoraf paylaşılınca durum öyleydi.Umarım açılmıştır.
Ne diyim ben ? Helipkopter orayımı gidiyim yolu acın diye ?
ben sana herhangi bir müdahale et demiyorum kardeş
sadece yol kesmenin özgürlükle alakası ne ha pardon yürüyüşün :)
erdem344
12.Haziran.2013, 00:45
Elinde silah olmayan kimseye saldırı yapamazsın. Eğer engelli birisi su yiyor, 13 yaşındaki çocuğun başı yarılıyorsa kusura bakmayın, polis bunları yapmasaydı kimse sokağa dökülmeyecekti.
Elinde silah yok taş var bir farkı var mı ?
Yahu adam sözde eyleme damperli kamyonla gelmiş var mı dünyada böyle bir eylem benim aklım mantığım almıyor sizde hala bu adamların yaptıklarına eylem diyorsunuz
Corpus
12.Haziran.2013, 00:47
Bir de _Yolcu_ hazır soru cevaplarken şunları da cevaplayıver malum şahit var olaylara.
Ha yok cevaplayamam diyorsan zaten 3 mesajdır cevap yazmadığın gibi yine yazma. Biz ne kadar körü körüne bağlandınızı anlamış oluruz, sorun değil :)
Senin nezdinde bütün devlet destekçilerine sadece bugünle ilgili bir kaç soru sorucam, mantıklı bi açıklama yap bana bende gelecek seçimlerde AKP'ye oy vermeye söz veriyim.
1) Yüzlerce kişiyi gözaltına alan polis elinde hayvan kadar TOMA'lar, bi dolu biber gazı varken 5 kişiyle nasıl baş edemedi ?
2) Sabah TOMA o kişilere neden suyu isabet ettiremedi ?
3) TOMA'lar neden o kadar yavaş su sıktı ?
4) Kendini söndürme sistemi bulunan son teknoloji TOMA'nın yanması nasıl bu kadar uzun sürdü, sistem bozuk muydu ki diğer TOMA'dan sıkılan suyla söndürülmeye çalışıldı ?
5) (Sistemi bozuk olarak kabul edersek) Bu nasıl bir devlettir, nasıl bir teşkilattır ki kendi görevlendirdiği memurun can güvenliğini sağlayamayacak şekilde, yarım yamalak bir araçla böyle tehlikeli işlere polis gönderiyor ?
Bunların cevabını istiyorum ben. Bunlar sadece bugün Taksim'de olanların bir kısmı.
erdem344
yolcuya bu kadar yüklenmeyin :D :D :D
petrol_fb12
ben sana herhangi bir müdahale et demiyorum kardeş
sadece yol kesmenin özgürlükle alakası ne ha pardon yürüyüşün :)
Polis'in sabah 5 'te biber gazı atıp çadırlarını yakması ne kadar haksa bunun o kadar hak olduğunu düşünmek saçma olmaz ?
Ne bekliyorsun ? Ne diyim.
Gncl1905
Hükümet seçim kararı alır, sonra seçim yapılır eğer gene oy alırlarsa devleti yönetirler. Ne yazık ki yüzde10 barajı var iken inandığım partiye oy veremiyorum. Bir işe yaramıyor çünkü. Meclise giremiyorlar.
Bunlarda haklısınız. İlk günden beri olaylar büyümesin diye erken seçim dedim ancak olayların sonu gelmiyor çünkü kimse geri adım atmıyor.
Seçim barajı konusunda da haklısınız ancak adamlar iktidardayken düşürmez onu. Sadece onlar değil eğer bir parti %50 ile iktidar oluyorsa seçim barajını düşürmek akıllarının ucundan bile geçmez.
Ancak bunlar olmuyor diye ülkede isyan çıkarmanın mantığı yok. CHP ve MHP düzelse AKP bu kadar rahat oy alamaz. Sorun biraz da onlarda.
Aydin
Yahu adam sözde eyleme damperli kamyonla gelmiş var mı dünyada böyle bir eylem benim aklım mantığım almıyor sizde hala bu adamların yaptıklarına eylem diyorsunuz
İşte biz de bundan bahsediyoruz. İlk gün o çadırlara polis biber gazı ile müdahale ettiğinde, 2. ve 3. günde hiçbir şey yoktu o kişilerde.
Bugünkü polis olayının tiyatro olduğunu düşünüyorum. Ve polisin bugünkü yaptıklarını meşru kılmak için yapılmış bir hareket olduğunu düşünüyorum.
Artık çarşı sağolsun kepçemiz var damperimiz var :D
antiochia
12.Haziran.2013, 00:48
Sen silahsız insanlara bütün vahşiliği ile saldırıyorsun. İnsanlar haksızlıkğa, özgürlüğe ve baskıya karşı seslerine duyurmaya çalışıyor. Sen saldırırsan çiçeklerle mi karşılayacaklar
Nocna Mora
12.Haziran.2013, 00:48
Yahu ülkenin başbakanı canlı yayında siyah ırka mensup insanları aşağııladı, ırkçılığın dibine vurdu. Ötesi var mı ?
Universal
12.Haziran.2013, 00:49
Adam onla geliyorsa o kişi Allah'ından bulsun. Ama polis artık ilk başta masum insanlara saldırmış, ardından bu gün yaşanan tiyatrodan sonra kontrol tamamen çıkmıştır. Bu saatten sonra kimse kimseden sağ duyu beklemeyecektir. Bunlar ne yazık ki acı gerçeklerdi. Ben şiddet yanlısı veya polisin zarar almasını isteyen birisi değilim onlarda insan, onlarında çocuğu var eşi var.
Aydin
yolcuya bu kadar yüklenmeyin :D :D :D
yazdığı 1-2 mesaj dışında yolcu düzgün bir şekilde yorum yapıyor.
fikirleri tartışıyoruz burada. o yüzden yüklenme konusunda pek bir sıkıntı olmaz. yolcu'nun da bunu sıkıntı edeceğini sanmıyorum. hakarete varılmadığı müddetçe sadece tartışıyoruz :)
mwaru
Jobu,gazı,mermiyi,plastik mermiyi,suyu biz yiyelim hala bizden anlayış beklensin.Biz elimizden geldiğince çevremize dikkat ediyoruz.Yok şurayı kirlettiler,şurayı yağmaladılar,yolu kestiler demeyi bırakın.Önce polis,insanına ve çevresine olan sorumluluklarını yerine getirsin.Cidden artık insanlar sinir krizi geçirecekler ve olaylar boyut değiştirecek.
europeanconquer
Yahu ülkenin başbakanı canlı yayında siyah ırka mensup insanları aşağııladı, ırkçılığın dibine vurdu. Ötesi var mı ?
Vardır bir bildiği,o sadece bizim değil herkesin Başbakan'ı :)
Nocna Mora
12.Haziran.2013, 00:50
bu polislerin arasındaki goruntulerdeki molotofÇu ! paylaşalım herkes görsün !
https://pbs.twimg.com/media/BMgbuv9CUAAec5f.jpg
Universal
Bunlarda haklısınız. İlk günden beri olaylar büyümesin diye erken seçim dedim ancak olayların sonu gelmiyor çünkü kimse geri adım atmıyor.
Seçim barajı konusunda da haklısınız ancak adamlar iktidardayken düşürmez onu. Sadece onlar değil eğer bir parti %50 ile iktidar oluyorsa seçim barajını düşürmek akıllarının ucundan bile geçmez.
Ancak bunlar olmuyor diye ülkede isyan çıkarmanın mantığı yok. CHP ve MHP düzelse AKP bu kadar rahat oy alamaz. Sorun biraz da onlarda.
Bunun anlamı demokrasi yok demektir işte, hatta barajın düşmeside yetmez. Partiye değil milletvekiline oy atmalıyız. Ben bir partiye oy atıyorum; ama orada ki milletvekilini seçemiyorum; o partinin bana dayattığı listeye oy atıyorum.
petrol_fb12
http://www.ustream.tv/channel/cnn-international-simultane-%C3%A7evirisi?utm_campaign=t.co&utm_source=14796973&utm_medium=social
Burdan çeviri yapıyorlar.CNN'den.
Aydin
Vardır bir bildiği,o sadece bizim değil herkesin Başbakan'ı :)
:D çok güldüm buna. fatality olmuş yine :)
Corpus
12.Haziran.2013, 00:52
Ulen ben basket şortu ile giderken onlar TOMA ile gelmesini biliyordu ya :n:
Boşuna mı bağırıyoruz; kaskını çıkar copunu bırak delikanlı kim bakalım , diye :D
erdem344
12.Haziran.2013, 00:53
Ulen ben basket şortu ile giderken onlar TOMA ile gelmesini biliyordu ya :n:
Boşuna mı bağırıyoruz; kaskını çıkar copunu bırak delikanlı kim bakalım , diye :D
:D :D :D :D
bu güzeldi :D :D
sarianet
12.Haziran.2013, 00:54
Polis'in sabah 5 'te biber gazı atıp çadırlarını yakması ne kadar haksa bunun o kadar hak olduğunu düşünmek saçma olmaz ?
Ne bekliyorsun ? Ne diyim.
polisin sabah beşte yaptığı yanlış senin de diyeceğin şey basit yol kesme de yanlış :)
Aydin
12.Haziran.2013, 00:56
vali diyoki sdp li molotof atan kişi ulaş bayraktaroğluymus..
error: ulaş bayraktaroğlu 1.5 yıldır TUTUKLU..
doğru mu acaba
Aydin
12.Haziran.2013, 00:57
Bunlar hep amerikanın oyunu yieeeeeeeea
https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/601940_10152891968795720_539028316_n.jpg
SAİT71
12.Haziran.2013, 00:58
Herşey bir yanada bence forum tarihinde bu kadar seviyeli bir şekilde siyaset konuşulduğunu duymadım görmedim bilmiyorum. Kendi adımıza tarih yazıyoruz...
#direnturksportal :n:
petrol_fb12
12.Haziran.2013, 00:58
polisin sabah beşte yaptığı yanlış senin de diyeceğin şey basit yol kesme de yanlış :)
O fotoraf çekildiği "AN,SANİYE,SALİSE" öyleydi.Şimdi düzeltmiştir.Bilmedne yorum yapamasın..
Ayrıca arkdaşlar senden cevap bekliyor.
Bana verdiğin cevapları arkadaşlara vermeni bekliyorum.
BU İYİYDİ :D :D :D
Mamadou
12.Haziran.2013, 01:00
https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc1/995664_509233435815553_769641964_n.jpg
Yorum yok...
Harbiden buna yorum yok. Avukatların göz altına alınışını izledim çok kötüydü.
sarianet
12.Haziran.2013, 01:00
O fotoraf çekildiği "AN,SANİYE,SALİSE" öyleydi.Şimdi düzeltmiştir.Bilmedne yorum yapamasın..
Ayrıca arkdaşlar senden cevap bekliyor.
Bana verdiğin cevapları arkadaşlara vermeni bekliyorum.
BU İYİYDİ :D :D :D
yanlışa yanlış demek bu kadar mı zor :) de kurtul bana burda melih gökçeklik yaptırıyosun :D
E.Cartman
12.Haziran.2013, 01:01
Herşey bir yanada bence forum tarihinde bu kadar seviyeli bir şekilde siyaset konuşulduğunu duymadım görmedim bilmiyorum. Kendi adımıza tarih yazıyoruz...
Sait abi çabuk çevirdin valla ama aldım ss'yi, #direkturksportal he :zuhaha
petrol_fb12
12.Haziran.2013, 01:01
yanlışa yanlış demek bu kadar mı zor :) de kurtul bana burda melih gökçeklik yaptırıyosun :D
YANLIŞ YANLIŞ YANLIŞ...
sarianet
12.Haziran.2013, 01:04
YANLIŞ YANLIŞ YANLIŞ...MUTLU OLDUN MU ?
rahatladım valla arkadaşlarla halaya başladık halay başıyım hemde :D
biraz tansiyon düşsün da
GFB de çekilme kararı almış diyorlar ne kadar doğru bilemem
SAİT71
12.Haziran.2013, 01:06
Bi an korktum yakalancam diye ama temiz iş çıkardım :n:
####
Pardon SS'yi koydum demişsin... Yani yakalandık mı şimdi :n:
E.Cartman
12.Haziran.2013, 01:07
Bi an korktum yakalancam diye ama temiz iş çıkardım :n:
####
Pardon SS'yi koydum demişsin... Yani yakalandık mı şimdi :n:
görüntü elimde abi bundan sonra ona göre davransan iyi edersin :cool::cool::n:
europeanconquer
12.Haziran.2013, 01:09
Direk ? :n:
Bu arada tekrarlıyoruz her zaman;
#çaredrogba
https://pbs.twimg.com/media/BMeIBXLCAAERSRZ.jpg:large
SAİT71
12.Haziran.2013, 01:14
Şeyy hakim bey o anlamda değildi... Iııı benn karanlıkta şey yaparken kem küm :(
Eylemciler, TURKSPORTAL KAFE'de bulunan Sohbet başlığının silinip yerine İlanlarınız başlığı açılmasını protesto etmek amacıyla Turksportal Kafe içerisinde mesaj yazma eylemi yaptılar. Bunun üzerine başlığı silmek isteyen yöneticiler moderatörlere talimat verdiler. Moderatörler ile eylemciler arasonda yaşanan gerilimin ardından olaylar patlak verdi. Son edinilen bilgiye göre bir çok eylemcinin profilinde gaz bombası smileyi bulundu.
europeanconquer
12.Haziran.2013, 01:16
Bende kalın fontlu sprey boyalarla imza yerimi boyayarak direnişe başladım :(
erdem344
12.Haziran.2013, 01:17
Çare Lugano
:D :D :D :D :D
sarianet
12.Haziran.2013, 01:21
Yılmaz Vural hükümeti tek düşürecek adamdır
düşürdüğü takımlar malum yaptıkları yapacaklarının teminatıdır :)
anil luque
12.Haziran.2013, 01:25
Vay vay tansiyon düşmüş goygoy başlamış. Allah artırsın.
petrol_fb12
12.Haziran.2013, 01:30
ANKARA !
http://t1306.hizliresim.com/1b/d/p1t7m.jpg
erdem344
12.Haziran.2013, 01:32
el bombası o
arkadaş kaldırmış resmi :D
Raheem Lawal.
12.Haziran.2013, 01:36
Hükümetin ne kadar Yalan Söylediğini Öğrenmiş olduk, Yazıklar Olsun.
petrol_fb12
12.Haziran.2013, 01:37
.......
SON DAKİKA - Polis Ankara'da TOMA ve biber gazı ile müdahale ediyor...
YOLCU ve del piero sevgilerle.
el bombası o
arkadaş kaldırmış resmi :D
Mesajı sil cok emin değiliz.Birde proveke olamya cok acık bir şey.. o yüzden :)
Sil bende silicem :)
Börk
12.Haziran.2013, 01:42
2
Ağzına sağlık.
sarianet
12.Haziran.2013, 01:42
petrol kardeş iyisin dimi
petrol_fb12
12.Haziran.2013, 01:44
Yok cok savunduğun "DİN,İSLAM" sahibi dediğin hükümet.Hayranı olduğun lider.Bak ne yapmış.Cami yıkmış. ...Ne için rant için..
anil luque
12.Haziran.2013, 01:45
2
Ağzına sağlık.
Şu adamın başkan olacağı günü sabırla bekliyorum.
ShevAnil
12.Haziran.2013, 01:50
Şu adamın başkan olacağı günü sabırla bekliyorum.
Videoda kim var acaba adas, mobil bakamiyorum da :)
anil luque
12.Haziran.2013, 01:51
Videoda kim var acaba adas, mobil bakamiyorum da :)
Muharrem İnce adaş.
petrol_fb12
12.Haziran.2013, 01:51
Anonymous hedefi ankara.pol.tr çevirmiş durumda.
Bu arada GEZİ PARKI olayları için..Başbakan "HÜLYA AVŞAR" ile görüşücek.
ANKARA !
http://n1306.hizliresim.com/1b/d/p1u30.jpg
http://t1306.hizliresim.com/1b/d/p1ucp.jpg
Raheem Lawal.
12.Haziran.2013, 01:52
Helal olsun Muharrem İnce, Beyler Akıl Nolur Biraz Akıl.
ShevAnil
12.Haziran.2013, 01:54
Hulya avsar kim ki basbakan onunla gorusuyor?
Tesekkur ederim adas.
SAİT71
12.Haziran.2013, 01:55
Başbakan Hülya Avşar ile niye görüşecek :D
Mamadou
12.Haziran.2013, 02:00
CHP'de bir Emine Ülker Tarhan, iki Muharrem İnce.
Aydin
12.Haziran.2013, 02:09
Avukatların bile yaka paça içeri tıkıldığı bir ülkede hala kalkıp adaletten bahsedebilecek olan var mı merak ediyorum.
Yığın önüme istatistikleri, 100 iş yeri zarar görmüş falan. 15 yıl önce baş örtülü kızlar alınmamış falan.
Hiçbir dönem şu zihniyet gibi gerici değildi. Bunu görmeyen, görmek istemeyenler de şu kadının dediği gibi düşünüyor olsa gerek:
http://aydinguzelhisar.com/haber/ak-partili-olmak-basbakana-nikahla-baglanmaktir/1639/
anil luque
12.Haziran.2013, 02:12
Enteresan bir detay..
https://twitter.com/dileklc/status/344549432454414337/photo/1
E.Cartman
12.Haziran.2013, 02:13
Bahadır Baruter'in Facebook'ta paylaştığı yazı. Serkan Altuniğne'nin dediğine göre Facebook sayfası bu yazı nedeniyle kapanmış.
insanın ağırına gidiyor lan! gencecik, tertemiz, taptaze çocukların üzerine gazı acımadan boca ediyorlar. iblisler!!!. zerre vicdanı olmayan bir faşist sürüsü, genç olana, güzel olana, aydınlık olana karşı biriktirdiği bütün ezikliğini vandalca, pervasızca, gaddarca kusuyor kusuyor kusuyor.... pırıl pırıl çocukların birbirine bir tutunuşu, bir dayanışması, gazın ızdırabına zerafetle bir katlanışı var içiniz parçalanır arkadaşlar. gaz gerçek bir kabus. onu tadan oraya değil evladını düşmanını salmaz. önce solunumunuz kavruluyor sonra böcekler gibi aşağılanmış hissediyorsunuz kendinizi. sinirinden ağlayanları görmelisiniz. boyunlar bükük gururlar kırık hüzünlü bir öfkeyle burkulmuş büyük acıyı görmelisiniz. sonra derinlerden bir çığlık: "oomuuzoomuuza".... böyle başlıyor direnişin şakıması... kıpırdanmaya başlıyor umut. geçti geçti diyorsunuz birkaç dakika birkaç sloganla... " faşiiizme kaarşı..." sonra annesini arayanlar... sevgilsine sarılanlar... arkadaşına yaslananlar... ve sonra tekrar başlıyor herşey. pat pat paaat pata pata pata ta ta ta!!!...oradan oraya koşturuyor ürkek kediler gibi ülkenin aydınlık geleceği... imdaaaaaaat diye haykırasınız geliyor, yediremiyorsunuz... lanet olsun ki katlana katlana büyüyorsunuz oracıkta, birkaç dakika içinde.... aaahhhhhh!!!
faşizme karşı ne yapılabilir arkadşlar? allah aşkına ne yapılabilir? birşey yapmak lazım, bişey... birşey...
bu halkı uyandıralım en azından ne olur... ne olur! ne olur!!
bu halkı uyutan, yalancı , sahtekar, işbirlikçi medyayı asla affetmeyelim! gözünü seveyim affetmeyelim bu aşağılık kelekçileri.
asla asla asla!!!!
Aydin
12.Haziran.2013, 02:16
Enteresan bir detay..
Bugün polise molotof atanlar, SR10 isimli sadece polisin kullandığı özel gaz maskesi takıyormuş ve MKE, ürünün sayfasını apar topar silmiş.
demişti arkadaş.
sarianet
12.Haziran.2013, 02:17
2
Ağzına sağlık.
muharrem ince unutuyor eylemin ilk günü chp başkan yardımcısı tomaların altında aylin isminde biz kız ezildi diyip halkı galeyana getirdi. önce kendi bahçesine baksın sonra laf etsin zamanında camileri ahır yapan zihniyet cami üzerinden saldırıyo
şimdi diyecekler biralar fotoşop ayakkabılar da fotoşop hatta ordaki eylemciler de fotoşop bu gördüğünüz yazıda fotoşop :)
anil luque
12.Haziran.2013, 02:18
demişti arkadaş.
Daha da enteresan bir detaymış o zaman abi :)
Aydin
12.Haziran.2013, 02:19
muharrem ince unutuyor eylemin ilk günü chp başkan yardımcısı tomaların altında aylin isminde biz kız ezildi diyip halkı galeyana getirdi. önce kendi bahçesine baksın sonra laf etsin zamanında camileri ahır yapan zihniyet cami üzerinden saldırıyo
şimdi diyecekler biralar fotoşop ayakkabılar da fotoşop hatta ordaki eylemciler de fotoşop bu gördüğünüz yazıda fotoşop :)
işte başbakanın tam istediği bu. böyle bir yorum. adam geldiği günden beri "camii" ve "faiz"den girdi. her köşeye sıkıştığında yaptığını yaptı. dinden oynarım dedi. senin gibi muhafazakar kardeşlerin yüreğine göz kırptı.
ve yine istediğini almış :)
ciddiyim başbakan çok akıllı.
ShevAnil
12.Haziran.2013, 02:20
Editttttttttt.
Börk
yav hee he
sarianet
Enteresan bir detay..
bu bilginin gerçekliği nedir nerden bilelim sadece polislerinkinde öyle olduğunu
ya da nerden bileyim yabancı istihbaratların bu maskeleri temin etmediklerini.
Aydin
Umarim kimse yolcu nickli abimizi kale alip cevap vermez, zira kendisi ona yoneltilen sorulara henuz cevap vermis degil.
artık çok geç :(
Aydin
12.Haziran.2013, 02:21
bu bilginin gerçekliği nedir nerden bilelim sadece polislerinkinde öyle olduğunu
o bilgi de fotoşop yolcu :)
ShevAnil
12.Haziran.2013, 02:22
Gec gordum ve editledim abi :)
anil luque
12.Haziran.2013, 02:23
Benim başörtülü kardeşim. Camileri ahır yapan. Bu ikisi dışında söyleyecek lafınız yok mu ?
Yoksa sen şu yalan olduğu ispatlanan Seferihisar Camii'nden mi bahsediyorsun ?
Aydin
yolcu sana bir soru sorsam cevaplar mısın? millet sana soruları cevaplamıyor diyor ama bunu test etmek istiyorum. mümkün mü?
E.Cartman
Ulan ne yabancı istihbaratmış anamızı ağlattı ilk günden beri. Yolda taşa takılıp düşseniz ya CeHaPe'li zihniyetten ya da "düşman" ülkelerden bileceksiniz. Kimsenin ABD'nin ülkeye üs kurmasına izin veren adama bir şey dediği yok ama.
anil luque
12.Haziran.2013, 02:25
Belki de bu evrende yalnız değilizdir :confused:
sarianet
12.Haziran.2013, 02:26
Ulan ne yabancı istihbaratmış anamızı ağlattı ilk günden beri. Yolda taşa takılıp düşseniz ya CeHaPe'li zihniyetten ya da "düşman" ülkelerden bileceksiniz. Kimsenin ABD'nin ülkeye üs kurmasına izin veren adama bir şey dediği yok ama.
aynı şeyi ben sana desem mesela yolda taşa takılsan tayyipten bileceksiniz burdaki yorumlar böyle
peki beni itham ettiğin şeyi sen yaptığına göre farkımız ne
ben doğruyum sen yanlışsın diyeceksin
peki ya ben doğru sen yanlışsan ne olacak
ötekileştirmeye gerek yok inanmazsan inanmazsın bitmiştir :)
sarianet
12.Haziran.2013, 02:28
Benim başörtülü kardeşim. Camileri ahır yapan. Bu ikisi dışında söyleyecek lafınız yok mu ?
Yoksa sen şu yalan olduğu ispatlanan Seferihisar Camii'nden mi bahsediyorsun ?
geçen pazartesi sorduğum "hangi özgürlükleriniz kısıtlandı" lafına hala cevap alamamışken beni bunla itham etmen doğru mu sence :)
Nocna Mora
12.Haziran.2013, 02:28
insanın ağırına gidiyor lan! gencecik, tertemiz, taptaze çocukların üzerine gazı acımadan boca ediyorlar. iblisler!!!. zerre vicdanı olmayan bir faşist sürüsü, genç olana, güzel olana, aydınlık olana karşı biriktirdiği bütün ezikliğini vandalca, pervasızca, gaddarca kusuyor kusuyor kusuyor.... pırıl pırıl çocukların birbirine bir tutunuşu, bir dayanışması, gazın ızdırabına zerafetle bir katlanışı var içiniz parçalanır arkadaşlar. gaz gerçek bir kabus. onu tadan oraya değil evladını düşmanını salmaz. önce solunumunuz kavruluyor sonra böcekler gibi aşağılanmış hissediyorsunuz kendinizi. sinirinden ağlayanları görmelisiniz. boyunlar bükük gururlar kırık hüzünlü bir öfkeyle burkulmuş büyük acıyı görmelisiniz. sonra derinlerden bir çığlık: "oomuuzoomuuza".... böyle başlıyor direnişin şakıması... kıpırdanmaya başlıyor umut. geçti geçti diyorsunuz birkaç dakika birkaç sloganla... " faşiiizme kaarşı..." sonra annesini arayanlar... sevgilsine sarılanlar... arkadaşına yaslananlar... ve sonra tekrar başlıyor herşey. pat pat paaat pata pata pata ta ta ta!!!...oradan oraya koşturuyor ürkek kediler gibi ülkenin aydınlık geleceği... imdaaaaaaat diye haykırasınız geliyor, yediremiyorsunuz... lanet olsun ki katlana katlana büyüyorsunuz oracıkta, birkaç dakika içinde.... aaahhhhhh!!!
faşizme karşı ne yapılabilir arkadşlar? allah aşkına ne yapılabilir? birşey yapmak lazım, bişey... birşey...
bu halkı uyandıralım en azından ne olur... ne olur! ne olur!!
bu halkı uyutan, yalancı , sahtekar, işbirlikçi medyayı asla affetmeyelim! gözünü seveyim affetmeyelim bu aşağılık kelekçileri.
asla asla asla!!!!
Bahadır Baruter
Güzel bir yazı yazmıs Bahadır Baruter. Bilmeyenler icin söyleyelim karikatüristtir. Bizzat tanısmıslıgım da vardır kendisiyle.
sarianet
12.Haziran.2013, 02:29
yolcu sana bir soru sorsam cevaplar mısın? millet sana soruları cevaplamıyor diyor ama bunu test etmek istiyorum. mümkün mü?
sor bakalım :)
petrol_fb12
12.Haziran.2013, 02:31
@_yoLcu_
O sadece basit sorulara cevap verir anlamadınızmı hala :D
Öyle derin düşünceli sorulara cevap veremez.Anca soru sorar cevap arar :D
Sizde ona göre sorun :D
anil luque
12.Haziran.2013, 02:33
geçen pazartesi sorduğum "hangi özgürlükleriniz kısıtlandı" lafına hala cevap alamamışken beni bunla itham etmen doğru mu sence :)
Abi önceki sayfaları karıştır cevabın kralı verildi bu soruya. Defalarca hem de.
E.Cartman
12.Haziran.2013, 02:36
aynı şeyi ben sana desem mesela yolda taşa takılsan tayyipten bileceksiniz burdaki yorumlar böyle
peki beni itham ettiğin şeyi sen yaptığına göre farkımız ne
ben doğruyum sen yanlışsın diyeceksin
peki ya ben doğru sen yanlışsan ne olacak
ötekileştirmeye gerek yok inanmazsan inanmazsın bitmiştir :)
Seni itham ettiğim şeyle benim yaptığım şeyin aynı olduğunu düşünüyosan sıkıntı çok büyük abi. Sen tutturdun en başından beri dış güçler, provokatörler falan diye, toz kondurmadın Tayyip'e. Ben ne diyorum bu olayların bu boyuta gelmesi Tayyip yüzündendir. Konuşmaları ortada, inadı ortada, faşist tavrı ortada daha ne diyim ben.
Aydin
12.Haziran.2013, 02:37
sor bakalım :)
Bu yaşananlara verdiğin tepkiyle alakalı bir şey sormak istiyorum.
Bu yaşanan olaylara hükümet gözüyle baktığını biliyoruz ve seni bu konuda suçlamıyorum. Sonuçta 27 yaşındasın ve 28 Şubat'ı hatırlayan birisindir. Daha ötesini hatırlamazsın benim gibi. Sadece okumuşsundur.
28 Şubat bir ayıptı bence. Muhafazakar kardeşlerimize yapılan bir ayıptı. Ve iktidar, buranın üstünden çok oy topladı. Normaldir. Muhafazakar parti. Mazlum edebiyatı yapıp oy toplaması normaldir. 12 eylülde bile mazlum edebiyatı yapıp oy referandumda "evet" toplamaya çalışması ne kadar anormalse, şu zamana kadar muhafazakarlara yapılanlardan ötürü mazlum edebiyatı yapması da o kadar normaldir bence.
Muhafazakar olduğunu düşünüyorum. Ki bunu sen de kabul edersin, sonuçta bir ayıp değil. Dinin, Müslümanlığın zorunluluklarının benden daha fazla farkındasındır. Filistin'deki kardeşlerimiz için benden daha fazla üzülüyorsundur muhtemelen.
Buraya kadar doğru muyum? Ona göre bir şey soracam.
petrol_fb12
12.Haziran.2013, 02:43
RTÜK Halk Tv'ye Para Cezası Vermiş..
Taksim güllüoğluna sığınmayın polise teslim ediyolarmış yayalım lütfennnn!!!
Çok kişi yazdı.
sarianet
12.Haziran.2013, 02:45
Bu yaşananlara verdiğin tepkiyle alakalı bir şey sormak istiyorum.
Bu yaşanan olaylara hükümet gözüyle baktığını biliyoruz ve seni bu konuda suçlamıyorum. Sonuçta 27 yaşındasın ve 28 Şubat'ı hatırlayan birisindir. Daha ötesini hatırlamazsın benim gibi. Sadece okumuşsundur.
28 Şubat bir ayıptı bence. Muhafazakar kardeşlerimize yapılan bir ayıptı. Ve iktidar, buranın üstünden çok oy topladı. Normaldir. Muhafazakar parti. Mazlum edebiyatı yapıp oy toplaması normaldir. 12 eylülde bile mazlum edebiyatı yapıp oy referandumda "evet" toplamaya çalışması ne kadar anormalse, şu zamana kadar muhafazakarlara yapılanlardan ötürü mazlum edebiyatı yapması da o kadar normaldir bence.
Sorum şu. Muhafazakar olduğunu düşünüyorum. Ki bunu sen de kabul edersin, sonuçta bir ayıp değil. Dinin, Müslümanlığın zorunluluklarının benden daha fazla farkındasındır. Filistin'deki kardeşlerimiz için benden daha fazla üzülüyorsundur muhtemelen.
Buraya kadar doğru muyum? Ona göre bir şey soracam.
hükümeti destekliyorum sosyal açıdan ve kendi açımdan sebeplerim var ama muhafazakarlık konusunda aşırı bi tutumum yok
Filistindeki kardeşlerim için elbette üzülüyorum üzüllmek için de müslüman değil insan olmak yeterli
Aydin
12.Haziran.2013, 02:52
hükümeti destekliyorum sosyal açıdan ve kendi açımdan sebeplerim var ama muhafazakarlık konusunda aşırı bi tutumum yok
Filistindeki kardeşlerim için elbette üzülüyorum üzüllmek için de müslüman değil insan olmak yeterli
Kesinlikle. İnsan olmak yeterli.
Bu konuda en başından beri görmeni istediğimiz bir şey var. Başbakanın bu konudaki yanlış tavrı. Bunu göremiyorsun ya da görmek istemiyorsun ya da sana göre yanlış olan bir şey yok. Eyvallah.
Sormak istediğim olay şu, başbakanın bir sürü videosu var. Onlardan bahsetmeyecem. Kendi kendini 30 saniyede yalanladığı videolar falan değil derdim.
Derdim şu: Başbakan Müslümanları katleden, tecavüz ettikleri ispatlanan (ispatlananın altını çizdim çünkü bunu yapanlardan biri suçunu itiraf edip hapse atıldı amerikada. çok istiyorsan linki araştırabilirim) amerikan askerleri için "kahraman amerikan askerlerinin evlerine dönmesi için dua ediyorum" dediğinde acaba başbakanla aynı görüşte miydin? Yani bu konuda düşündüğün gibi, Irak halkının Irak ekonomisine zarar verdiğini, yüzlerce dükkanı, binayı yakıp yıktıklarını düşündüğün için başbakanı yine haklı mı gördün?
Şu konuda sana o kadar çok şey söylendi. Başbakanın yaptıklarına bir kere hata dediğini görmedim. Verdiğin cevapların çoğu, soruya soruyla yanıt vermekle kaldı.
Bu soruyu şu yüzden sordum. En damar akpli arkadaşım bile başbakanın bu lafına "oha" demişti. Bunu diyebilmişti. Acaba sen bu konuda başbakana toz kondurabilecek misin. Hatasına hata diyebilecek misin, yoksa dediğim gibi suçlu yine Irak halkı mı :)
Tek sorum bu.
Nocna Mora
12.Haziran.2013, 03:04
http://t24.com.tr/yazi/sonun-baslangicina-dogru/6875,
SONUN BASLANGICINA DOGRU
Bu yazı, dün gece Taksim Meydanı ve Gezi’de yaşanan olaylardan önce yazılmıştı. Taksim’le yetinmeyip Gezi’ye de müdahale başladığı 21.30 sıralarında yazıyı çöpe atıp bambaşka bir yazı yazmayı düşündüm önce, sonra vazgeçtim. Öfkeme, tepkime yenilmemek için, sert bir içki doldurdum kendime. Tayyip Bey’in ve şürekâsının kendi kazdığı kuyulara doğru tutturduğu amok koşusunun ve acılar içinden doğacak yeni Türkiye’nin şerefine kaldırdım kadehimi. (Günahı Tayyip Bey’e; beni o “ayyaş” yaptı son zamanlarda) O sırada İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, ekranlarda hayatının en utanç verici nutkunu atmakla meşguldü. Kafam henüz “kıyak” değildi ama ne dediğini anlamakta güçlük çektim, kendisinin anladığından da emin değilim. Günlerdir özürler dilediği, size hiç dokunulmayacak diye yemin billah tweetlediği Gezi’deki “cici çocuklar” gazlanırken Vali karmakarışık laflarla, tükürdüklerini yalamakla meşguldü. Belli ki Başbakanı’ndan fırça yemiş, ayar almıştı.
Sonun başlangıcı, diye düşündüm. Televizyonu kapadım ve ağladım. Sevinçten mi, çaresizlikten mi bilmiyorum. Bunu zaman gösterecek.
Zırcahil gazeteciler, zırzır cahil danışmanlar
Başbakan’ın en güvendiği, siyasetini söylemini ona göre ayarladığı, dil ve üslup ikizi danışmanlarından Yalçın Akdoğan’ın, “Zırcahil bir gazeteci takımı var” sözlerini işittiğimde, doğru diye geçirdim içimden Yeni Şafak’ın Gazi olaylarını kastederek attığı “Houston’dan ölüm emri” başlığını, Ankara temsilcisinin yorumlarını, Yiğit Bulutgillerin yazılarını, iddialarını düşünerek... Sonra baktım, söz Başbakan’ı eleştiren yazarlara, gazetecilere yönelikmiş meğer.
Ne zamandır gazete köşelerinden, televizyon ekranlarından izlediğim, AKP çevresinde kümelenmiş çoğu sosyolog, sosyal bilimci ve profesör olan bir kısım zevatı dinledikçe, kim okutmuş, kim yetiştirmiş, kim profesör yapmış bu adamları, bunlar nerelerden mezun olmuş, hangi jürilerden ünvan almışlar diye sorup duruyordum kendi kendime. “Ben bir bilim adamı olarak”, “ben bir sosyolog olarak”, “ben bir profesör olarak” diye başlayan ego şişkini konuşmaları, -bırakın yorum perişanlığını- maddi hatalarla, hazmedilmemiş, üstünkörü, çoğu zaman çarpıtılmış bilgilerle, ana kaynağa gittiğinizde bütünüyle yanlış olduğunu gördüğünüz sözde verilerle öylesine doluydu ki, gerçekten hayret ediyordum. Bunların kimisi bir süredir her yanda mantar gibi biten şu veya bu stratejik araştırma enstitüsünün, vakfının, vb. başkanı, kimisi Başbakan’ın danışmanı, kimisi iktidara yakın gazetelerin köşe yazarlarıydı.
Örneğin, Yeni Şafak gazetesi, Gezi eylemcilerine, Zello ile (akıllı telefonlara indirilebilen bir çeşit telsiz uygulaması) ölüm emri verildiğini iddia ederken, Star bu habere katılırken ve bütün bir AKP basını Gezi direnişinin ne biçim bir dış güçler oyunu, nasıl bir kökü dışarda komplo olduğunu yazarken şu sıralarda ekranlardan düşmeyen AKP milletvekili ve TayyipBey’in resmi ya da gayri resmi danışmanı bir Prof. (Galiba o da bir stratejik araştırma kuruluşunun başı falan) bu iddiaların ne kadar doğru olduğunu, Zello’nun tam da bu amaçla kurulduğunu savunmak için televizyonda yırtınıyordu. AKP düşmanı olduğu kuşkusunu taşıyamayacağımız Nazlı Ilıcak bile dayanamadı, hem şakacı hem de böyle dezenformasyonlara itibar etmeyen tavrıyla anında açtı Zello uygulamasını, ekranda herkese dinletti ve adamı kibarca bozum etti.
Evet, paradigma çöktü
Danışmanlar takımından biri var ki, ben Tayyip Erdoğan’ın ne düşündüğünü, daha doğrusu ona nasıl düşündürüleceğini, “zırcahil bir gazeteciler takımı var” diyecek pervasızlık, kibir ve cüretteki bu kişiden izlerim. Yasin Doğan takma adıyla yazan Yalçın Akdoğan’ın yazılarındaki, beyanatlarındaki fikirler, cümleler Başbakan’ın konuşmalarına aynen yansır. Danışman Akdoğan’ın yazılarında sık sık kullandığı bir kavram “paradigmanın çöküşü”dür. Haklıdır; laik-Kemalist paradigma, kurucu vesayetin, darbeciliğin, halkın bir bölümünü (Müslüman kesimi) tarih sahnesinden sürüp mağdur eden 1.Cumhuriyet’in toplum mühendisliği zihniyetiyle birlikte çökmüştür. Ne var ki, seksen yıl hüküm süren eski paradigmanın yerine geçirilmeye çalışılan yeni paradigmanın da çöküşüne şahit oluyoruz şu günlerde. Çünkü çöken paradigmaya eklemlenerek, onun kodlarıyla konuşmaya başlayan AKP, sadece tellakların değiştiği eski devlet hamamında debelenmeye kararlı görünüyor. Liderin damgasını bastığı tek adam partisi AKP, bir süreden beri, elli yıldır ne duymuşsak, nelere maruz kalmışsak aynı sözleri söylüyor, aynı devlet reflekslerini tekrarlıyor. Bunların başında, iktidarın karşısındaki farklı siyasetlerin, farklı düşünce ve eylemlerin, hele de ekonomik ve siyasal krizlerin dış güçlerin ve çıkar çevrelerinin kışkırtmaları olduğu; iktidara, dolayısıyla Türkiye’ye karşı içerdeki hainleri kışkırtan dış mihrakların komplosuyla karşı karşıya bulunulduğu ulusalcı paranoya geliyor. Yedi düvel bize karşı, büyümemizi, başarılarımızı çekemiyorlar, bizi zayıf düşürmek için komplo örgütlüyorlar söylemlerini gerçekten inanarak mı yoksa kitleleri kandırmak için mi hep bir ağızdan tekrarlıyorlar bilemiyorum ama, bildiğim bir şey varsa, ben elli yıldır bu sözlerin tıpa tıp aynısını duyarak ihtiyarladım. Ulusalcı zihniyette tavan yapan bu türden komplo teorilerinin, toplumsal-ekonomik krizleri çözemeyen iktidarların can simidi olduğunu defalarca gördüm. Şimdi aynı can simidine AKP sarılmış görünüyor. On beş gündür yaşanmakta olan krizin gerçek nedenlerini kavrayıp kendisine çeki düzen vermek, hatayı kendisinde aramak yerine dış güçler, faiz lobisi, bir takım sermaye grupları, çıkar çevreleri edebiyatı gırla gidiyor.
Krizin vahametini kavramıyorsunuz Beyler!
İktidar, dün Taksim’e polisi yeniden sürmesiyle körüklediği krizin ciddiyetinin ve vahametinin hâlâ farkında değil. Aynı şekilde Erdoğan’ın krizin sorumlusu olarak bazı büyük bankaları, ülkenin en önemli sermaye gruplarını (bütünüyle teslim olmayan, biat etmeyen, AKP’nin kanatları altında büyümemiş olanlar), ne olduğu belirsiz faiz lobisini gösterip “hesabını çok ağır soracağız” diyerek tehdit etmesinin ekonomide nasıl sonuçları olacağına da aldıran yok anlaşılan. İktidara ve özellikle Erdoğan’a bu sonuçları göstermesi gerekenler, o zır-âlim danışmanlar, Tayyip Erdoğan’a attırdıkları ya da engel olmadıkları her adımla krizin (ve suçun) ortakları olduklarının da farkında değiller.
Başbakan’ın dünkü grup toplantısında yaptığı, Gezi’nin ruhunu, özünü, isyanın nedenini, itici gücünü kavrayamayan, Taksim’deki irili ufaklı örgütleri yalan yanlış bilgilerle dolu emniyet raporları ötesinde tanımayan, aralarındaki farkları bilmeyen, camide içki içildi türünden pek çok tanıklıkla çürütülmüş yalanlara sığınan, buram buram böl-cepheleştir-yönet stratejisi kokan, sapla samanı vahim şekilde birbirine karıştıran konuşması hastanın kendisi kadar müdahale eden sahte hekimlerin de marifetiydi. Unutmayalım, lider kendi yapısı kadar çevresinin de ürünüdür.
Bu türden bütün olaylarda görülen fırsatçı sızmalara, eylem çalma çabalarına, sözde sol aslında lumpen çetelere, iktidarı düşürme kof hayallerine kapılmış/kaptırılmış köhnemiş siyaset erbabına, nostaljik ve artık komik darbe heveslilerine rağmen Gezi’den çıkıp dalga dalga yayılan isyanın, en karşıt kesimleri orada biraraya getiren gerçek nedenlerini ne hastanın ne de hekimlerin hiç bir şekilde kavramadıkları apaçık görülüyor. Geçmişten kalma köhnemiş “paradigma”nın ürünü değerlendirmelerle ve tek doğrunun kendilerinde olduğu yanılgısıyla kavramaları da mümkün değil. Kavramadıkları, yanlış teşhis ettikleri için Taksim’e yazdıkları devlet şiddeti reçetesi de hastalığı ağırlaştırmaktan başka işe yaramayacak. Ve Taksim’de bütün gürültücülüklerine, kimilerinin yer yer vandalizme varan lumpen eylem anlayışlarına rağmen aslında azınlıkta kalmış olan gruplar asıl şimdi güç kazanacaklar ve asıl şimdi, krizi yönetemeyen iktidarın kendi eliyle yarattığı kaos karanlık emelleri olan şer mihraklarının bekledikleri ortamı yaratacak.
Durum, bugün itibariyle gerçekten de vahim. Taksim Dayanışması temsilcileriyle görüşme gündemdeyken, bu görüşmeyi sekteye uğratacak polis müdahalesi neresinden bakarsanız, provokasyonun dik âlâsıdır. Bu müdahale olmasaydı, birkaç gün beklenseydi, Başbakan’la görüşme sonrasında Gezi’dekiler Taksim’deki örgütlerin önemli bölümünü ikna edebileceklerdi büyük olasılıkla. Ayrıca Taksim’dekiler zaten alandan çekilme kararını tartışmaktaydılar.
Bu aklı Başbakan’a kimler verdiyse, bu stratejiyi kimler çizmişse sübjektif provokatörlerdir. Türkiye’ye dönüşüyle ortamı yeniden geren Tayyip Erdoğan da artık provokasyonun tam ortasındadır. Bankacısından sermaye gruplarına, sanatçısından yazarına, aydınından gencine, sendikalardan muhalefet partilerine kadar ülkenin AKP’ye biat etmeyen yarısını karşısına almış bulunan Erdoğan şimdi örgütlemeye çalıştığı sokağa güvenmektedir.
Gezi’deki ve twittlerdeki en anlamlı sözlerden biri “Biz senin demokrat olma ihtimalini sevmiştik” sloganı, bir diğeri de “Tayyip Bey, bir düşün; bizim gibi üç çocuk ister miydin” cinliğiydi benim için. Doğru teşhis bu iki cümlede gizliyken devlet şiddetinden medet ummayı önerenler kına yaksınlar! Sonun başlangıcı uzun sürebilir ama başlamıştır.
----
Harika bir yazı olmuş. Objektif bir bakıs acısıyla yazıldığı için her kesimden insanın okuması gerektiğini düşünüyorum.
Nocna Mora
12.Haziran.2013, 03:06
'Protestoların suç olması mümkün değil'
Ankara'da mahkeme Gezi Parkı protestoları ile ilgili önemli bir içtihad oluşturdu. Şu ana kadar tutuklama kararı vermeyen mahkeme, 'protestoların demokratik hak olduğunu ve göstericilerle ilgili suç isnadının mümkün olmadığını belirtti.
Ankara 3. Sulh Ceza Mahkemesi, serbest bırakma kararını verirken önemli bir içtihad da oluşturdu.
Mahkeme, "Vatandaslik haklarını kullanarak demokratik tepkilerini ortaya koymak için protesto gösterisi yapanlara herhangi bir suç isnadı mümkün değildir" dedi.
http://www.ntvmsnbc.com/id/25448485#storyContinued
Nocna Mora
12.Haziran.2013, 03:08
'Atılmadı, düştü. iddialar yalan'
Adana'daki protestolar sırasında alt geçit inşaatından düşerek hayatını kaybeden Komiser Mustafa Sarı'nın ailesi, 'Atıldı' iddialarını yalanladı.
Adana'da Gezi Parkı eylemleri sırasında alt geçit inşaatına düşerek yaşamını yitiren Komiser Mustafa Sarı'nın ağabeyi Adem Sarı, sosyal medyada kendilerini 'Sarı ailesinin yakınları' olarak tanıtan Feride Pelin Özdemir'i ve diğer kişileri tanımadıklarını söyledi.
Radikal gazetesinin haberine göre, Mustafa Sarı'nın babası oğlunun düştüğünü ve bu konuda kendilerine bu yönde bilgi veren Adana Valiliği ve Emniyet Müdürlüğü'ne inandıklarını belirtti.
'MUSTAFA DÜŞTÜ, ATILMADI'
Mustafa Sarı'nın kardeşi Adem Sarı, "Polisi göstericiler köprüden attı" iddialarına sert tepki gösterdi. Adem Sarı, bu tür spekülasyonlara yer verilmesinin kendilerini daha da üzdüğünü ifade ederek, "Mustafa düşmüştür, atıldığı iddiaları spekülasyon. Abim arkadaşlarıyla beraber göreve giderken düşüyor. Biz acımızı yaşamak istiyoruz" dedi.
http://media4.ntvmsnbc.com/j/NTVMSNBC/Components/ArtAndPhoto-Fronts/SectionsThumbnails-TSM-Colorbox/_Cover/130610-komiser-%C3%B6l%C3%BCm.hlarge.jpg
http://www.ntvmsnbc.com/id/25448193/
petrol_fb12
12.Haziran.2013, 03:08
'Protestoların suç olması mümkün değil'
Ankara'da mahkeme Gezi Parkı protestoları ile ilgili önemli bir içtihad oluşturdu. Şu ana kadar tutuklama kararı vermeyen mahkeme, 'protestoların demokratik hak olduğunu ve göstericilerle ilgili suç isnadının mümkün olmadığını belirtti.
Ankara 3. Sulh Ceza Mahkemesi, serbest bırakma kararını verirken önemli bir içtihad da oluşturdu.
Mahkeme, "Vatandaslik haklarını kullanarak demokratik tepkilerini ortaya koymak için protesto gösterisi yapanlara herhangi bir suç isnadı mümkün değildir" dedi.
http://www.ntvmsnbc.com/id/25448485#storyContinued
Tek suc.Uyanmak.Yandaş Medya 15 gün sonra gösterdi olayları.
sarianet
12.Haziran.2013, 03:12
Kesinlikle. İnsan olmak yeterli.
Bu konuda en başından beri görmeni istediğimiz bir şey var. Başbakanın bu konudaki yanlış tavrı. Bunu göremiyorsun ya da görmek istemiyorsun ya da sana göre yanlış olan bir şey yok. Eyvallah.
Sormak istediğim olay şu, başbakanın bir sürü videosu var. Onlardan bahsetmeyecem. Kendi kendini 30 saniyede yalanladığı videolar falan değil derdim.
Derdim şu: Başbakan Müslümanları katleden, tecavüz ettikleri ispatlanan (ispatlananın altını çizdim çünkü bunu yapanlardan biri suçunu itiraf edip hapse atıldı amerikada. çok istiyorsan linki araştırabilirim) amerikan askerleri için "kahraman amerikan askerlerinin evlerine dönmesi için dua ediyorum" dediğinde acaba başbakanla aynı görüşte miydin? Yani bu konuda düşündüğün gibi, Irak halkının Irak ekonomisine zarar verdiğini, yüzlerce dükkanı, binayı yakıp yıktıklarını düşündüğün için başbakanı yine haklı mı gördün?
Şu konuda sana o kadar çok şey söylendi. Başbakanın yaptıklarına bir kere hata dediğini görmedim. Verdiğin cevapların çoğu, soruya soruyla yanıt vermekle kaldı.
Bu soruyu şu yüzden sordum. En damar akpli arkadaşım bile başbakanın bu lafına "oha" demişti. Bunu diyebilmişti. Acaba sen bu konuda başbakana toz kondurabilecek misin. Hatasına hata diyebilecek misin, yoksa dediğim gibi suçlu yine Irak halkı mı :)
Tek sorum bu.
Biz Allahtan başkasına tapmayız peygamber as bile severiz ama tapmayız :)
Liderler hata yapar peygamberler dahi hata (zelle) yapmıştır
Cevap vereyim
Tasvip etmediğim işler illaki var
Ama bu beklentiyle de alakalı
Tasvip etmediğim kısımlar oy vereceğim partiyi değiştirecek kadar değil
Hadi değiştirme fikri doğdu aklımda şuanda hiçbir partiye bu ülkenin yönetimini sen al diyecek kadar güvenmiyorum
Geçmişte gördüm çünkü sıkıntı çektim tıpa girecek puanı aldım ama bi yere giremedim
Neden
Sen şu kimliğe sahipsin
Bu adam herkese eşit şart verdi
Bir kısım sesi çok çıkan azınlığın sesini kesti
Polis yine biber gazı sıkıyormuş
Ya amacınız ne bırakın yürüsün adamlar demokratik haklarını kullansın çevreye zarar verilmediği müddetçe isteyen istediğini yapsın
sanırım bunlar yanlış yapabileceğini ve yaptığını gösteren mesajlarıma örnek olabilir neyse bu önemli değil
öncelikle aradım başbakanın ağzından böyle bir dua ettiğine dair video bulamadım
diyelim ki dediğin açıklamayı yaptı
amerikan askerlerinin evlerine dönmesi için dua etmek ıraklıların yararına değil midir. hepimiz istemiyor muyuz ırakın ıraklılara bırakılmasını amerikan askerlerinin ırak halkına zarar vermemesini
kahraman dedi diyeceksin. amerika saddam zalimini devirmek için ıraka girmiştir tabiiki kahraman kelimesi kesinlikle yakışmıyor ama sebep olarak saddamdan kurtulmak için girdikleri ülkeden zulümle çıktılar
zulmun bitmesi için evlerine dönmesini dilemek saçma değil saçma olan kahraman kelimesini kullanması tabi böyle bi kelime ağzından çıktıysa
Nocna Mora
12.Haziran.2013, 03:20
11.06.2013 TAKSİM GEZİ PARKI VE TASİM MEYDANINDA VAHŞET
https://www.facebook.com/photo.php?v=10152003028179152
İZLEYİN, İZLETTİRİN.
Çiçekten böcekten ıhlamur ağacından bahseden vali İSTANBUL VALİSİ Mİ yoksa kendisi yanlış bir GEZİ PARKI için mi tweet atmış.
AŞAĞIDA İZLEYECEKLERİNİZ DEĞİL BİR ÜLKENİN POLİSİ TRAFINDAN SİVİL VATANDAŞINA, SAVAŞTA DÜŞMAN TARAFINDAN SİVİL HALKA YAPULŞABİLECEK BİR OLAY DEĞİLDİR. POLİS AKM nin ÖNÜNDE TOPLANMIŞ, İNSALAR LA POLİSİN ARASINDA 2 MT MESAFE VAR. kİMİLERİ SOLGAN ATIYOR, KİMLERİ HORON ÇEKİYOR VSVSVS... VE TAM O SIRADA BİNLERCE İNSANIN ÜZERİNE YÜZLERCE POLİS GAZ BOMBASI YAĞDIRMAYA BAŞLIYOR. DUMANDAN BİR ŞEYLER GÖRMEK VE ÇEKMEK MÜMKÜN DEĞİL, NEFES ALMAK İMKANSIZ VE O ANDA CEP TELEFONUMLA VİDEO KAYDI YAPIYORUM.BİR YANDAN DA O GAZ BULUTUNUN İÇİNDEN ÇIKMAK İÇİN KAÇMAYA ÇALIŞIYORUM. kAÇAN İNSANLAR SIKIŞMIŞ VE BİRBİRLERİNİ EZİYORLAR. GÖZ GÖZÜ GÖRMEDİĞİ GİBİ BİR DE PANİĞİ ARTTIRMAK İÇİN SES BOMBALARI ATIYORLAR. BUNUN ŞEREFSİZLİKTEN BAŞKA BİR ADI OLABİLİR Mİ BİLMİYORUM. HIZINI ALAMAYAN POLİS BU SEFER GAZ BOMBALARINI GEZİ PARKININ İÇİNE YAĞDIRMAYA BAŞLADI. REVİRE BİR YARALI ARKADAŞI GÖTÜRMÜŞTÜM VE REVİRE HABİRE GAZ BOMBASI DÜŞÜYORDU. BU NASIL BİR KİN NASIL BİR NEFRETTİR GERÇEKTEN ANLAMAK MÜMKÜN DEĞİL. zATEN O ANDAN SONRA DA BİR SÜRE KENDİME GELEMEDİM.
BÜTÜN BUNLARI YAŞAYAN VE GÖREN OLARAK KİMSE BUNUN ADINI ORANTISIZ GÜÇ DİYE GEÇİŞTİRMESİN. bU YAPILANIN YANINDA ORANTISIZ GÜÇ İFADESİ, ÇOK AMA ÇOK YAVAN KALIR.
ŞU ANDA O KADAR NEFRET DOLUYUM Kİ KENDİMİ ZOR TUTUYORUM DESEM YERİDİR.
tEK BİR ŞEY İSTERİM. EVET TEK BİR ŞEY. UMARIM BU DİRENİŞLE ÜLKEYE YENİ BİR DÜNYA HAKİM OLUR VE BAŞBAKANINDAN, İÇİŞLERİ BAKANINA, VALİSİNDEN EMNİYET MÜDÜRLERİNE VE BÜTÜN YANDAŞ VE YALKA BASINDAHİL BU YAPILANLARI DESTEKLEYEN HER KİM VARSA İÇERİ TIKILIP GÜNDE 3 SEFER GAZ BOMBASINA MARUZ BIRAKILSIN VE BU DA CANLI OLARAK YAYINLANSIN.
BELKİ O ZAMANHALKA NE YAPTIKLARINI ANLARLAR VE BİZ DE O ZAMAN BİZİ ANLADIKLARINI ANLARIZ.
Aydin
12.Haziran.2013, 03:22
sanırım bunlar yanlış yapabileceğini ve yaptığını gösteren mesajlarıma örnek olabilir neyse bu önemli değil
öncelikle aradım başbakanın ağzından böyle bir dua ettiğine dair video bulamadım
amerikan askerlerinin evlerine dönmesi için dua etmek ıraklıların yararına değil midir. hepimiz istemiyor muyuz ırakın ıraklılara bırakılmasını amerikan askerlerinin ırak halkına zarar vermemesini
kahraman dedi diyeceksin. amerika saddam zalimini devirmek için ıraka girmiştir tabiiki kahraman kelimesi kesinlikle yakışmıyor ama sebep olarak saddamdan kurtulmak için girdikleri ülkeden zulümle çıktılar
zulmun bitmesi için evlerine dönmesini dilemek saçma değil saçma olan kahraman kelimesini kullanması tabi böyle bi kelime ağzından çıktıysa
önceki cevaplarını hatırlattığın için teşekkür ederim. zahmet vermişim biraz :)
amerika'nın ırak'a girmesi konusunda perspektifini yanlış buluyorum. yazdıkların hakkında söylenecek çok şey de doğdu, amerika yarın bir gün tayyip için "zalim" diye düşündüğünde buraya girmesini de mi normal karşılayacaksın gibi. ama bu sorularla uzatmak istemiyorum :)
teşekkür ederim cevabın için :)
Nocna Mora
12.Haziran.2013, 03:26
taksimde polis terörü
yağmur gibi yağıyor yahu. bu neyin kini? bu erk sarhoşluğu ne? ulan bu halk lan. her gün yüzüne baktığın insanlar var orada. yaşlılar var, çocuklar var. tekerlekli sandalyedeki insana tazyikli su niye? adam sana ne yapabilecek lan? yazık, çok yazık. bu ülkede adalet tamamen bitmiştir. polise olan güven sıfırlanmıştır ve hatta eksiye gitmiştir. şu hale bak lan. ne oluyor lan size?
petrol_fb12
12.Haziran.2013, 03:27
http://n1306.hizliresim.com/1b/d/p1wn0.jpg
Taksim Gezi Parkı mühadele varmış.HANİ MÜHADELE YOKTU ! Yalancısınız yalancı !
http://s1306.hizliresim.com/1b/d/p1wt3.jpg
Nocna Mora
12.Haziran.2013, 03:35
Gezi Parkına Müdahele Baslamıs. Adamlar 12 Saat Içinde Dönekliğin Alasını Yaptı. Müdahale olmayacak dendi, çok sert bir müdahele varmıs suan. Hala Bu Adamları Savunanlar Olamaz, Olmamalı.
ReaList
12.Haziran.2013, 03:38
@Aydin @_yoLcu_
Aydın'ın bahsettiği söz 2003 yılında Wall Street Journal'e verilen açıklamada geçen kısım.
Yazının orijinali: http://online.wsj.com/article/SB104907941058746300.html#articleTabs%3Darticle
Aydın'ın bahsettiği kısım: "We further hope and pray that the brave young men and women return home with the lowest possible casualties, and that the suffering in Iraq ends as soon as possible."
By Recep Tayyip ErdoganThe Wall Street Journal
March 31st, 2003
ANKARA-Turkey enjoys historical, cultural and traditional ties with the Middle East, and promotes cordial relations with all countries and peoples of the region. A source of instability and concern in the region is the situation of our neighbor, Iraq. After more than a decade since the liberation of Kuwait, the Iraqi problem remains unresolved.
* * *
For the last six months in particular, Turkey has been compelled to pay close attention to the Iraqi crisis. The 58th Turkish Government, established after the elections last November, dedicated most of its work to the Iraq issue. The 59th government, of which I have just been appointed prime minister, has also engaged itself with Iraq, literally on a day-and-night basis. My Justice and Development Party government as exerted every effort so that the Iraqi problem would not lead to war, and so that new sufferings could be prevented.
The U.N. inspectors, while acknowledging in their reports that Iraq’s cooperation was gradually increasing, also stressed that Iraq was elusive in providing conclusive information on the chemical and biological elements it is known to possess. As a result, it has been concluded that Iraq’s cooperation, as far as substance was concerned, fell short of the requirements as set forth in U.N. Security Council Resolution 1441.
In our suggestions to Iraq at the highest level, we emphasized time and again the need for openness with regard to the chemical and biological material they may possess. We also stressed that small and occasional steps forward would not prevent war. Our worries have, unfortunately, proven justified.
In regard to Iraq, the Turkish government has, on three occasions, sought authority to act from our National Assembly. On Feb. 6, the motion regarding site preparation was approved. As the U.S.-led military operation loomed, a second motion on March 1-to authorize sending Turkish troops abroad as well as the deployment of foreign troops in Turkey-failed to receive the constitutionally required majority. This result and its reasons were widely and publicly discussed in a democratic environment. It seems that the shared concern among Turkish parliamentarians was the need to take account of Turkish public opinion, as well as the losses we were bound to incur in a war.
The developments that ensued clearly demonstrated that a war was imminent. In this respect, Turkey’s choice was not one of war or peace; instead, the country had to choose ways in which to minimize the effects of such a war in our immediate vicinity-while supporting our strategic ally, the United States.
The relations between Turkey and the U.S. are based on a long-standing friendship. From the outset of the Iraqi crisis we have been in close consultation with Washington, which is not only our ally but also our strategic partner. Indeed, the U.S. made numerous requests to us seeking support in the operation. Turkey did not ignore them, but appraised them very seriously, in a manner compatible with the fabric of close relations between our two countries.
Contrary to some reports in the U.S. media, and to an extent in the Turkish press, our discussions at no point entailed a bargaining for dollars. To the contrary, we have maintained the understanding that in bad days the two allies need to act shoulder-to-shoulder. Turkey has indeed been alongside the United States in nearly every major military conflict, from Korea to the Gulf War, from Bosnia to Somalia, Kosovo and Afghanistan.
Based on an urgent U.S. request on March 19, we reapplied to the National Assembly to get authorization for the opening of Turkish air space to the coalition forces led by the U.S. The Assembly approved this request on March 20, the day the war began in Iraq. Turkish air space was made available to the coalition forces on the very next day.
The Assembly has further authorized my government to deploy the Turkish Armed Forces in northern Iraq. In this regard we are witnessing certain doubts, an unease in some circles in northern Iraq, as well as in the U.S. and some European countries. This is unnecessary. Turkey has no intention to fight in a war in northern Iraq, let alone fire a single bullet. We have no desires on our neighbor’s natural resources either. Yet we vividly remember the influx of 500,000 refugees escaping from the atrocities of Saddam Hussein in the last Gulf War. We do not wish to go through the same experience again.
The aim of a limited deployment on the Iraqi side along our border is to control such an influx of refugees while providing them with humanitarian aid in an effective manner. Furthermore we need to take precautionary measures for possible intrusions by PKK/Kadek terrorists, who are concentrated in the region. In sum, Turkey’s military presence in northern Iraq is envisaged with full cooperation and coordination with the U.S., as well as with the Kurdish groups in the region.
* * *
Turkish policy regarding Iraq rests on openness and sincerity, and Turkey’s policy is clear. The territorial integrity and national unity of Iraq must be preserved. Iraq’s political system should be determined by the democratic participation and consent of the Iraqi population. Furthermore, the natural resources of Iraq are the wealth and property of the Iraqi nation as a whole. These resources should in no way be apportioned among population groups.
The Arab, Kurdish, Turkmen and other peoples that constitute Iraq are linked to Turkey by kinship. We wish them freedom, democracy, human rights and a prosperous future. Turkey will strive for peace and durable stability in the region alongside the U.S., her strategic partner and ally for more than half a century. We are determined to maintain our close cooperation with the U.S. We further hope and pray that the brave young men and women return home with the lowest possible casualties, and the suffering in Iraq ends as soon as possible.
Mr. Erdogan is the prime minister of Turkey
Benim yorumum: Köprüyü geçene kadar ayıya dayı de demişler. Bazen miting alanlarında çoşkuyla dillendirilir "İsrail'i dize getiren lider, ABD'yi korkutan lider" vs. Güçlü olan Amerika, Güçlü İsrail Güçlü Rusya. Sen daha bu yollara düşmeye başlarken adamlar yolu bırakıp dünya dışında kapışma derdinde. Erdoğan çok akıllı bir lider, Sağ eğilim üzerinde ve dış politikada denge politikasını oldukça başarılı uyguluyor, nereden ne alacağını iyi biliyor. Hiç bir zaman siyasetçilerin sözlerine güven olmaz çünkü siyaset çok farklı bir olgu. Ne demişti Demirel "Dün dündür bugün bugün" Bu yüzden dün böyleydi, şu şöyle yapıldıya fazla takılmamak gerek. Makyavel'in sözünü hatırlatır uzaklaşırım "Amaca giden her yol mübahtır" siyasetçiler için bu hep böyledir ve böyle kalacak.
Nocna Mora
12.Haziran.2013, 03:39
http://www.ustream.tv/channel/bchrzgl
petrol_fb12
12.Haziran.2013, 03:42
CNN Yayını.CNN ASİA dönmüş.Digitürk ve D-Smart'ta.
......
Bu kadar mı yalakalık olur !
vuque
12.Haziran.2013, 03:43
Öncelikle şunu söylemek istiyorum ki burada cahil cühelayla laf yarışına girmeyeceğim. Bu konuya yazmayı da düşünmüyordum, tıpkı 3 Temmuz konularına yazmadığım gibi, çünkü sabit fikirli ve daha da kötüsü kötü niyetli kişilerle girilen laf dalaşının sonuçta sinirlerimi zıplatmaktan başka bir etkisinin olmayacağının farkındayım.
İşim gereği yurt dışında yaşıyorum ve şu ana kadar kendi kendime kahrettim, keşke orada olsaydım ve kardeşlerimle yan yana meydanlarda olsaydım diye, elden bir şey gelmiyor ama ruhum sizlerle meydanlarda...
Sadece ruhum değil, tüm ailem; kardeşim, annem, babam, kuzenim, teyzem, eniştem, vs...
Şimdi gelelim bu yazıyı yazma sebebime; dün(11/06/2013) tarihinde Taksim'de olan kardeşimden aldığım bilgileri insanlığa sığdıramadığım için yazıyorum.
Bir polis düşünün halkına gerçek kurşun sıksın, bir polis düşünün delil olmasın diye mobese kameralarını devreden çıkarsın, bir polis düşünün görevi vatandaşın güvenliğini sağlamak canını ve malını korumakken, cana kast etsin...
Gencecik insanlar öldürülüyor sokaklarda, kimse bana resmi ölü sayısı şu bu demesin, kardeşimin bir kaç metre yakınındaki bir genç arkadaşımız güpe gündüz polis tarafından gerçek mermiyle öldürülüyor, bu benim kardeşimde olabilirdi, düşünmesi bile kanımı donduruyor. Ölen genç arkadaşımızda kardeşimizdir ancak düşünün bir kere ailenizden birisine böyle bir şey olduğunu?
Kendi halkını öldürerek gösterileri dağıtmaya çalışan, insanlar belki can korkusundan meydanlara çıkmaz diye böyle ümitsizce ve insanlık dışı yollara başvuran bu yaratıkları ben insan sayamıyorum maalesef!
Bu meselenin detayları ve sebepleri yazarak bitmez ancak kısa kesip burada bitireceğim ancak öncesinde meydanlarda olan kardeşlerime bir mesajım var; kendinize dikkat edin lütfen, bu ülkenin size ihtiyacı var!
Bir not: Yarın Beşiktaş tarafında da gerçek mermi kullanılacağı şeklinde duyum aldım, lütfen kendinize dikkat edin.
Ayrıca madem yazdık bir kere; şunu da belirtmek istiyorum, başta Aydın olmak üzere tüm Turksportal ailesine de teşekkür ediyorum çünkü şu anda yaptıkları şey gerçekten çok büyük bir anlam ifade ediyor.
vuque
12.Haziran.2013, 03:56
Öyle bir video'yu istediğin kadar ara bulamazsın, çünkü söz konusu açıklama sözlü değil yazılı olarak yapılmıştır.
http://www.youtube.com/watch?v=39fzdsGsHEE
Tayyip Erdoğan’ın tüm dünyada okunan Wall Street Journal’e yazdığı yazı şu satırlarla bitiyor:
"We further hope and pray that the brave young men and women return home with the lowest possible casualties..." Yani...
"Kahraman çocuklarınızın anavatana en az kayıpla dönmesini umuyor ve dua ediyoruz..."
Katoliklerin ruhani lideri Papa 2. Paul bile savaşın bitmesi ve masum kanı dökülmemesi için dua ederken "Müslüman Demokrat" Erdoğan’ın sadece Amerikalı askerler için dua etmesine ne buyurulur?
davidvilla
12.Haziran.2013, 09:28
Dün tüm dünyaya verilen görüntü;
"Göstericiler Gezi Parkını yaktı itfaiye ve Tomalar söndürdü."
Yine güzel bir eylemin daha sonuna geldik, TKP ve benzerleri bu güzelim eylemi de berbat etmeyi başardılar.
Bana sorarsanız dün akşamdan sonra bütün emekler boşa gitti. Yazık oldu çocuklara.
Del Piero_10
12.Haziran.2013, 10:52
Burada bize o kadar karşı çıkan arkadaşlara soruyorum. Başbakan niye böyle yapıyor. Hatalı mı değil mi? Cevap verebilir misiniz zahmet olmazsa :) Bu konudaki fikirlerinizi merak ediyorum.
Del Piero_10, _yolcu_ gibi arkadaşlara soruyorum. Başbakan haklı mı inadında?
Yaptığı hata gidere gider yapmak mı? Caminin talan edilmesinin, baş örtülü kadının darp edilmesinin yalan olduğunu mu sanıyorsunuz? Kitlelerin gazını almak için olay çıkaranlara pabuç bırakmayan bir görüntü vermek zorunda. O cevap vermez gözükürse, polis müdahale etmez gözükürse, meydanı boş bulan insanlar cevap verir.
http://yenisafak.com.tr/yazarlar/AbdulkadirSelvi/basbakanin-sozunu-ettigi-gelin/38114
Çok sık düştüğünüz iki yanılgı var. Her dindarı ''şakirt'' zannetmek ve eylemlerin karşısında olanların tekerlekli sandalyedeki adama su sıkıldığında alkış tuttuğunu zannetmek.
'MUSTAFA DÜŞTÜ, ATILMADI'
Mustafa Sarı'nın kardeşi Adem Sarı, "Polisi göstericiler köprüden attı" iddialarına sert tepki gösterdi. Adem Sarı, bu tür spekülasyonlara yer verilmesinin kendilerini daha da üzdüğünü ifade ederek, "Mustafa düşmüştür, atıldığı iddiaları spekülasyon. Abim arkadaşlarıyla beraber göreve giderken düşüyor. Biz acımızı yaşamak istiyoruz" dedi.
http://media4.ntvmsnbc.com/j/NTVMSNBC/Components/ArtAndPhoto-Fronts/SectionsThumbnails-TSM-Colorbox/_Cover/130610-komiser-%C3%B6l%C3%BCm.hlarge.jpg
http://www.ntvmsnbc.com/id/25448193/
Atıldı iddialarına neyin neden olduğu konusunda bir fikrin var mı?
Eylemciler "Zello Walkie Talkie" programı ile konuşuyor.
- "Arkadaşlar Sergen arkadaşımız polisi kafa üstü atmış. Sonra da kaybolmuştur. Arkadaşlar 3 polis düşmüş biri kafa üstü.
Arkadaşlar tam olarak bilgi verin lütfen. Tüm Adana seni arıyor Sergen dikkatli ol. G...'nü kolla. Her yer Taksim her yer direniş. Küfürlü konuşmayın."
Polisi atmamış olsalar bile kafa üstü düşen birinin makarasını yapacak kadar insanlar.
Deus Dominus
12.Haziran.2013, 10:57
Ne güzel Dünya, herkes işine geleni cımbızla çekip, kendi penceresinden bakıyor. Herkes mağdur, herkes haklı...
erdem344
12.Haziran.2013, 11:03
Güzel bir yazı yazmıs Bahadır Baruter. Bilmeyenler icin söyleyelim karikatüristtir. Bizzat tanısmıslıgım da vardır kendisiyle.
Sadece o sokaktakiler mi aydın
Eğer onlar aydınsa ben dünyanın en büyük filozofuyum
erdem344
12.Haziran.2013, 11:07
Avukatların bile yaka paça içeri tıkıldığı bir ülkede hala kalkıp adaletten bahsedebilecek olan var mı merak ediyorum.
Yığın önüme istatistikleri, 100 iş yeri zarar görmüş falan. 15 yıl önce baş örtülü kızlar alınmamış falan.
Hiçbir dönem şu zihniyet gibi gerici değildi. Bunu görmeyen, görmek istemeyenler de şu kadının dediği gibi düşünüyor olsa gerek:
http://aydinguzelhisar.com/haber/ak-partili-olmak-basbakana-nikahla-baglanmaktir/1639/
Avukatlar dokunulmaz mı ?
Adliye içinde eylem yapmak ne demek ne hakkın var buna
davidvilla
12.Haziran.2013, 11:28
Demokratik hak demek. Sen de yapabilirsin istediğin yerde.
Anayasanın 34.maddesi B bendi.
Tabi bazılarının sayesinde bu ve bunun gibi bir çok demokratik hak yakında olmayacak o zaman sigaranı yakar ayakları uzatır rahat rahat eleştirirsin eylem yapanı.
Universal
12.Haziran.2013, 12:04
Milyonlarca kişi bir partiye karşı isyan ediyor bazen ne yazık ki şiddetli bazense sadece sessiz ve gururla, yahu elinizi vicdanınıza koyun milyonlarca kişi hatta başbakanın deyimine göre ülkenin yüzde50si neden isyan etsin? Demek ki burada büyük bir sorun var. Artık AKP bile içinde çözülmeye başladı üç milletvekili şuan kendi partisinden şikayet etmeye başladı. AKPliler bu kadar insanla beraber sokakta yürüyor. İnanın bana artık 12 yıllık iktidarın sonuna gelindi, yeni bir hükümet lazım bu ülkeye. Yasaklarla hiçbir yere varılmaz. AKP gelecekte sadece yasakları ile anılacak.
Nocna Mora
12.Haziran.2013, 12:16
Avukatlar dokunulmaz mı ?
Evet dokunulmazlar. Ağır bir suc islemedikleri sürece dokunulmazlar. Diger tüm vatandaslar gibi. Normal bir sekilde protesto haklarını kullanırlarken tutuklanmaları, alıkonulmaları yasalara aykırı. Adliye içinde de eylem yapma hakları var. Daha anayasa bilmiyorsun gelip konusuyorsun burada :)
Nocna Mora
12.Haziran.2013, 12:23
Yaptığı hata gidere gider yapmak mı? Caminin talan edilmesinin, baş örtülü kadının darp edilmesinin yalan olduğunu mu sanıyorsunuz? Kitlelerin gazını almak için olay çıkaranlara pabuç bırakmayan bir görüntü vermek zorunda. O cevap vermez gözükürse, polis müdahale etmez gözükürse, meydanı boş bulan insanlar cevap verir.
http://yenisafak.com.tr/yazarlar/AbdulkadirSelvi/basbakanin-sozunu-ettigi-gelin/38114
Çok sık düştüğünüz iki yanılgı var. Her dindarı ''şakirt'' zannetmek ve eylemlerin karşısında olanların tekerlekli sandalyedeki adama su sıkıldığında alkış tuttuğunu zannetmek.
Atıldı iddialarına neyin neden olduğu konusunda bir fikrin var mı?
Eylemciler "Zello Walkie Talkie" programı ile konuşuyor.
- "Arkadaşlar Sergen arkadaşımız polisi kafa üstü atmış. Sonra da kaybolmuştur. Arkadaşlar 3 polis düşmüş biri kafa üstü.
Arkadaşlar tam olarak bilgi verin lütfen. Tüm Adana seni arıyor Sergen dikkatli ol. G...'nü kolla. Her yer Taksim her yer direniş. Küfürlü konuşmayın."
Polisi atmamış olsalar bile kafa üstü düşen birinin makarasını yapacak kadar insanlar.
https://www.facebook.com/photo.php?v=10201357953373519&set=vb.176406489644&type=2&theater
https://www.facebook.com/photo.php?v=10152003028179152
https://www.facebook.com/photo.php?v=265737990236543
https://www.facebook.com/photo.php?v=1383651628514003
Bunları yapan insanları destekleyenler gelipte bana insanlıktan bahsetmesin lütfen :)
Caminin talan edilmesinin, baş örtülü kadının darp edilmesinin yalan olduğunu sanmıyoruz. Yalan oldugunu biliyoruz. Oradaki arkadaslarımızdan biliyoruz. Ben taksime gittim oradan biliyorum. Sen hala kendi pencerenden bakıyorsun olaya. Ben gittim yasadım gördüm geldim yazıyorum. Oradakilerin yasadıklarını anlatıyorum, kendi yasadıklarımı anlatıyorum. Ne camii talan edildi, ne bir bas örtülü kardesimiz darp edildi. Ezan okunurken slogan atmayan bir kitlenin camiiyi talan edecegini düsünmek tamamen sapıkca bir düsüncedir. Aynı camii de grup seks yaptılar demek gibi. Fikriniz neyse zikriniz de o anlasılan.
Universal
12.Haziran.2013, 12:26
Efes One Love bu yıl yok çünkü hayat tarzıma müdahale edilmiyor.
Universal
12.Haziran.2013, 12:35
İşte photoshop şov...
http://sozcu.cubecdn.net/wp-content/uploads/2013/06/photoshop-650-01.jpg
anil luque
12.Haziran.2013, 12:39
Basbakanin her zaman basvurdugu yalan yontemi ve her zaman kazanabilmesinin sebebi koru korune her dedigine inananlar.
Yahu delpiero10 biraz da su acidan bak. Tum bu iddialara cami muezzini cevap veriyor hayir bir sey olmadi diye. Ne tesaduftur ki birkac gune kalmadan adam izne?! Cikiyor. Nr var bunda gayet normal diyorsan susuyorum.
Gncl1905
12.Haziran.2013, 12:47
Caminin talan edilmesinin, baş örtülü kadının darp edilmesinin yalan olduğunu sanmıyoruz. Yalan oldugunu biliyoruz. Oradaki arkadaslarımızdan biliyoruz. Ben taksime gittim oradan biliyorum. Sen hala kendi pencerenden bakıyorsun olaya. Ben gittim yasadım gördüm geldim yazıyorum. Oradakilerin yasadıklarını anlatıyorum, kendi yasadıklarımı anlatıyorum. Ne camii talan edildi, ne bir bas örtülü kardesimiz darp edildi. Ezan okunurken slogan atmayan bir kitlenin camiiyi talan edecegini düsünmek tamamen sapıkca bir düsüncedir. Aynı camii de grup seks yaptılar demek gibi. Fikriniz neyse zikriniz de o anlasılan.
Size göre yandaş dediğiniz medyanın her haberi yalan zaten. Nereden biliyorsunuz o haberlerin de yalan olduğunu? Size göre tarafsız ama her halinden diğer tarafın yandaşı olan medyanın %100 doğruları anlattığını nereden biliyorsunuz? Bu kadar da körü körüne inanmaz insan. Kendi penceresinden bakmakla suçluyorsunuz ancak siz de kendi pencerenizden bakıyorsunuz :) Komik gerçekten.
Ben de başörtülü bir tanıdığımın taciz edildiğini biliyorum aynı gün farklı kişiler tarafından. Darp olayını, cami olayını bilemem olmuş da olabilir olmamış da. İki medyaya da güvenmiyorum; ikisi de kendi tarafına yontuyor. Hoş bu sözlerime de inanmayacaksınız, belki AKP yalakası falan olacağım gözünüzde ama en azından tek yöne bakıp diğerlerini görmezden gelmiyorum; kendi adıma içim rahat.
petrol_fb12
12.Haziran.2013, 12:56
"68" "78" Kuşağı şu sözleri beni cok güldürdü..
"BİZ BU KADAR UĞRAŞTIK TAKSİMİ ALAMADIK "90" GENÇLİĞİ TEK BAŞINA TAKSİM'İ ALDI UTANMAMIZ LAZIM" :D
Cnn spikeri:"gezi parkını yapmayı niye taktınız kafaya?" İbrahim Kalın:"bunlar ABD konsolosluğuna saldıranlar"Spiker:"soru o değil"
Bu iyiydi Baya iyiydi :D
http://www.hurriyet.com.tr/gundem/23485982.asp :/
Dış mihraplar gelmiş Ankara'ya görüşmüşler :/
Yiğt Bulut : Bu olaylar dış güçlerin işi Türkiye'nin gelişmesini istemiyorlar..
Yiğit Bulut: İMF borçu sıfırladık borç vermeye başlıyıcaz ondan bu isyan .
Muhabir: Efendim 640 Milyon EURO borç para almışısız İMF'den Yiğit Bulut : Sanki Amerika almıyor.Herkesin ihtiyacı var (ERORR)
http://s1306.hizliresim.com/1b/d/p24wm.jpg
Resim Gerçektir.http://www.hazine.gov.tr/default.aspx?nsw=OAa+264VIos=-H7deC+LxBI8= 7 Haziran duyurusuna bakabilirsiniz.
Nocna Mora
12.Haziran.2013, 13:03
Size göre yandaş dediğiniz medyanın her haberi yalan zaten. Nereden biliyorsunuz o haberlerin de yalan olduğunu? Size göre tarafsız ama her halinden diğer tarafın yandaşı olan medyanın %100 doğruları anlattığını nereden biliyorsunuz? Bu kadar da körü körüne inanmaz insan. Kendi penceresinden bakmakla suçluyorsunuz ancak siz de kendi pencerenizden bakıyorsunuz :) Komik gerçekten.
Ben de başörtülü bir tanıdığımın taciz edildiğini biliyorum aynı gün farklı kişiler tarafından. Darp olayını, cami olayını bilemem olmuş da olabilir olmamış da. İki medyaya da güvenmiyorum; ikisi de kendi tarafına yontuyor. Hoş bu sözlerime de inanmayacaksınız, belki AKP yalakası falan olacağım gözünüzde ama en azından tek yöne bakıp diğerlerini görmezden gelmiyorum; kendi adıma içim rahat.
Camii imamının -ya da müezzininin- acıklamalarını görmedin mi. Camii de kötü bir sey yapılmadıgını söyledi. Fakat basbakan kitleleri kıskırtmak icin konusmasında MÜEZZİNİ TEHDİT EDİP ÖYLE SÖYLETMİŞLER gibi bir yalan söyledi. Camii de olan bitenin videosu var ve basbakanın bu yalan söyleminin de videosu var. Adamı izine cıkarttı hükümet sırf dogru söyledigi için. Dogrulugundan emin olmasam söylemezdim.
Gördügüm her habere inanan biri degilim. 10dan fazla kaynaga bakıyorum yandaş olan olmayan sonra dogruyu sentezleyip yazıyorum. Bu nedenle her görüs acısından köse yazısını da okuyorum mesela. Objektif bakıyorum elimden geldigince olan bitene. Fakat RTE'yi destekleyenler de aynı tutumu göremiyorum ne yazık ki.
davidvilla
12.Haziran.2013, 13:06
"BİZ BU KADAR UĞRAŞTIK TAKSİMİ ALAMADIK "90" GENÇLİĞİ TEK BAŞINA TAKSİM'İ ALDI UTANMAMIZ LAZIM" :D
Ben bunu görünce 80gençliği olarak çok utandım yalnız :D
Bizim hiçbi başarımız yok la, anca nostalji, Euro 96 var çıkartmalar var Prekazi falan var Hagi var.
Nocna Mora
12.Haziran.2013, 13:06
Diren Gezi Parkı!
Mesele basit . İnsan olma hakkımızı elimizden aldıklarında biz bağırırız . Tek tip istedikleri biçimde insan yetiştirmeyi amaçlıyorlar bunu gerçekten anlayabiliriz evet ama kabul etmiyoruz . Yaşamımızın iyi ya da başkalarına göre çok kötü olması bizim için önemli değil biz böyleyiz ve sırf bunu isteme hakkımız olduğu için bunu yapıyoruz ya da başka bir sürü şey ama bu durumu zincire vurdutturamayız . ''Kıran da olsa kırıl , fakat eğilme sakın.'' Gandhi ne demiş ; ''Kemiklerimizi kırabilirler , bize işkence edebilirler , hapise atabilirler ama itaat ettiğimizi asla göremeyecekler . '' Gelelim provokatörler meselesine . Bu her zaman olacaktır fransız ihtilaline bir bakın . Her görüş , ırk veya ideoloji kendini öne çıkaracaktır . Fırsattan istifade etmeye çalışacaktır . Bunlar olsa bile biz tarafımızı belli edip o yolda ilerlemeliyiz . Zaten genele bakınca biz bu insanlarla sevişip yani insanca bir özellik bu , sonra kalkıp farklı ideolojiler şeklinde bağırabiliriz bu sıkıntı değil .
Bir de benim bahsetmek istediğim başta hangı yönetim biçimi olursa olsun hangi düzen olursa olsun insanlığın değişmeyeceğidir . Dünya ya daha iyiye gider ya da daha kötüye bizim işimizse bunu dengelemek . Yani iktidara karşıyız hep muhalefet . Tek bir ideolojinin açık ara başta olması bizi kötü duruma sürükler içimizdeki maddi manevi şeyleri kalktıttırır ve bunların indirilmeleri gerekebilir . Birbirlerine yakın olmaları lazım yoksa chp basa gelince de cok daha iyi şeyler olmayacak .
zeki
Zeki Demirkubuz'un acıklamaları..
Ralph
12.Haziran.2013, 13:11
NTV'nin her şeyi bu şekilde daha iyi ortaya çıkmış
wdafadgag
Del Piero_10
12.Haziran.2013, 13:13
Marifet kuşakta değil, değişen zamanda. O zaman böyle bir kalkışmaya cesaret edemezlerdi çünkü şimdikine rahmet okutacak cinsten bir devlet kuvvetiyle ezileceklerini biliyorlardı.
davidvilla
12.Haziran.2013, 13:16
Marifet kuşakta değil, değişen zamanda. O zaman böyle bir kalkışmaya cesaret edemezlerdi çünkü şimdikine rahmet okutacak cinsten bir devlet kuvvetiyle ezileceklerini biliyorlardı.
O kadar cevap verdiler sana soru sordular yukarılarda kalkıp buna mı cevap verdin :)
Anıl'a "ne var bunda gayet normal" de bari en azından.
mwaru
12.Haziran.2013, 13:18
Moral bozmak yok.Direniş devam edecek.
Del Piero_10
12.Haziran.2013, 13:34
O kadar cevap verdiler sana soru sordular yukarılarda kalkıp buna mı cevap verdin :)
Anıl'a "ne var bunda gayet normal" de bari en azından.
O, müezzinin tehdit edilmediğini, aynı müezzinin o anda o kadar kişinin her saniye ne yaptığını görebilecek durumda olduğunu, o an cami içine doluşanların tümünün İslami hassasiyet taşıdıklarını, ben ise öyle olmadığını düşünüyorum. Daha fazla tartışılacak birşey yok.
anil luque
12.Haziran.2013, 13:47
O, müezzinin tehdit edilmediğini, aynı müezzinin o anda o kadar kişinin her saniye ne yaptığını görebilecek durumda olduğunu, o an cami içine doluşanların tümünün İslami hassasiyet taşıdıklarını, ben ise öyle olmadığını düşünüyorum. Daha fazla tartışılacak birşey yok.
Basbakanin her zaman basvurdugu yalan yontemi ve her zaman kazanabilmesinin sebebi koru korune her dedigine inananlar.
Yahu delpiero10 biraz da su acidan bak. Tum bu iddialara cami muezzini cevap veriyor hayir bir sey olmadi diye. Ne tesaduftur ki birkac gune kalmadan adam izne?! Cikiyor. Ne var bunda gayet normal diyorsan susuyorum.
Hala buraya cevap vermedin farkında mısın ?
anil luque
12.Haziran.2013, 14:00
ATATÜRK Kültür Merkezi'nin çatısından rüzgarın etkisiyle düşen tahta parçasının yaraladığı polisimize ilk müdahaleyi Gezi reviri yaptı.
Del Piero_10
12.Haziran.2013, 14:01
İki seçenek var. Tehdit edildi veya bir müezzin için fazlasıyla popüler hale geldi, zili ve telefonu fazlaca çalmaya başladı. İki durumda da izin alması normal.
anil luque
12.Haziran.2013, 14:04
İki seçenek var. Tehdit edildi veya bir müezzin için fazlasıyla popüler hale geldi, zili ve telefonu fazlaca çalmaya başladı. İki durumda da izin alması normal.
Teşekkürler cevapladığın için.
petrol_fb12
12.Haziran.2013, 14:05
Olay ne biliyormusun ? Sırf Baişbakan içki içti dediler diye.Montajlarla oynuyorlar.TRT gibi cami kayıtları varmış. o iş 2 saate acıklanırdı.Niye saklıyorlar.
Kamera kayıtları olayı heryerde var.En kötü dükkanda bile en fazla 3 saate cıkartırsın..
Olay Başbakan'ı haklı çıkarmak yoksa Müzeezin umurlarında değil.
anil luque
12.Haziran.2013, 14:07
Olay ne biliyormusun ? Sırf Baişbakan içki içti dediler diye.Montajlarla oynuyorlar.TRT gibi cami kayıtları varmış. o iş 2 saate acıklanırdı.Niye saklıyorlar.
Kamera kayıtları olayı heryerde var.En kötü dükkanda bile en fazla 3 saate cıkartırsın..
Olay Başbakan'ı haklı çıkarmak yoksa Müzeezin umurlarında değil.
Gerek yok petrol , ne desen boş.
ShevAnil
12.Haziran.2013, 14:08
Basbakan neden Hulya Avsar ve Necati Sasmaz ile gorusuyor?
petrol_fb12
12.Haziran.2013, 14:11
Basbakan neden Hulya Avsar ve Necati Sasmaz ile gorusuyor?
Çünkü Başbakan eleştirye tahamül edemiyor.Olaylarla alakası olmayan ve KENDİNİ DESTEKLEYEN kişilerle görüşmek istiyor.
Nocna Mora
12.Haziran.2013, 14:13
Taksim'de dün akşam göstericilerle polis arasında yaşanan çatışmaların ardından sabah saatlerinde Atatürk Kültür Merkezi (AKM) önünde beklemeye geçen Çevik Kuvvet polislerinin üzerine rüzgarın savurması sonucu tahta düştü.
AKM'nin önündeki konteynerdan düşen tahta parçası nedeniyle, bir polis memuru başından yaralandı.
İlk müdahale meslektaşları tarafından yapıldıktan sonra Gezi Parkı'ndaki eylemciler park içindeki revirden sedye getirdi. Polisler önce sedyeyi kabul etmezken eylemcilerin ısrarı üzerine yaralı polisi sedyeye aldılar.
Havanın soğuk olmasından dolayı polis memurunun üzeri yine eylemciler tarafından getirilen battaniyeyle örtüldü.
Olay yerine gelen sağlık ekipleri yaralı polisi ambulansa alarak hastaneye kaldırdı. Polisin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.
http://icube.milliyet.com.tr/YeniAnaResim/2013/06/12/yaralanan-polise-eylemciler-yardim-etti-3368492.Jpeg
davidvilla
12.Haziran.2013, 14:14
Kardeş insanlar yaralanmış köşeye sıkıştırılmış kolu bacagı kırılmış camiye sıgınmış hala ne islami hassasiyetinden bahsediyorsun ?
Ortada bir harp durumu var.
Grup sex'e hiç gelmiyorum zaten onu dillendirmiyorum bile, ayakkabıyla girmekten falan bahsediyorum hassasiyetten kasıtla.
petrol_fb12
12.Haziran.2013, 14:28
Kardeş insanlar yaralanmış köşeye sıkıştırılmış kolu bacagı kırılmış camiye sıgınmış hala ne islami hassasiyetinden bahsediyorsun ?
Ortada bir harp durumu var.
Grup sex'e hiç gelmiyorum zaten onu dillendirmiyorum bile, ayakkabıyla girmekten falan bahsediyorum hassasiyetten kasıtla.
Delpiero bir youtube Video'su gönderdim.AK Parti'nin "HAL VEYA AVM" orda AVM yazıyor.Cami yıktığını gösteren video'su ona rağmen savunuyor.Boşver abi laf anlatma ..Tek derdi "BAŞBAKAN İNMESİN"
davidvilla
12.Haziran.2013, 14:39
@petrol_fb12
Yav he he de diyorsun yani :)
Benim bu olaylarda en çok sevindiğim nokta , 17yaşımdan beri dile getirdiğim bazı gerçeklerin artık yavas yavas anlasılması.
-Medya gruplarının satılık ve her zaman paraya ve güce bakan müesseseler birliği olması
-AKP iktidarının dinle falan alakasının olmadıgı "ki Erbakan bile ölmeden önce olayları görmüş ve müdahele etmeye çalışmıştı" adamlarının olayının tamamen "götürmek" üzerine kurulu olması..
-Seçimlere hile karışmış olabileceği
-Türk solunun imajının siyaseti hiç bilmeyen aşırı sol gruplar yüzünden hep kötü gözüktüğü.
-Ekonominin söylendiği kadar güçlü olmadığı, özelleştirmelerle gelen sıcak paranın anlık iyileştirme yaptığı fakat dış borç açığının hayvani bir şekilde açılacağını (açıldı ve devam ediyor)
Bunu anladık mı bilmiyorum: (anlamadıysak da yakındır)
-Şeriatın falan hiç bir zaman gelmeyeceğini çünkü bu adamların derdinin bu olmadığını
Zira en lüks yemekleri kendileri yer en lüks arabalara onlar biner. Avrupadan Amerikadan ithal malların 1.numaralı tüketicilerinin bu adamlar olduğu..
10 sene sonunda da olsa insanlar bazı şeylerin farkına vardı ya o yüzden mutluyum ve umudum var.
Aydin
12.Haziran.2013, 15:06
@petrol_fb12
Yav he he de diyorsun yani :)
Benim bu olaylarda en çok sevindiğim nokta , 17yaşımdan beri dile getirdiğim bazı gerçeklerin artık yavas yavas anlasılması.
-Medya gruplarının satılık ve her zaman paraya ve güce bakan müesseseler birliği olması
-AKP iktidarının dinle falan alakasının olmadıgı "ki Erbakan bile ölmeden önce olayları görmüş ve müdahele etmeye çalışmıştı" adamlarının olayının tamamen "götürmek" üzerine kurulu olması..
-Seçimlere hile karışmış olabileceği
-Türk solunun imajının siyaseti hiç bilmeyen aşırı sol gruplar yüzünden hep kötü gözüktüğü.
-Ekonominin söylendiği kadar güçlü olmadığı, özelleştirmelerle gelen sıcak paranın anlık iyileştirme yaptığı fakat dış borç açığının hayvani bir şekilde açılacağını (açıldı ve devam ediyor)
Bunu anladık mı bilmiyorum: (anlamadıysak da yakındır)
-Şeriatın falan hiç bir zaman gelmeyeceğini çünkü bu adamların derdinin bu olmadığını
Zira en lüks yemekleri kendileri yer en lüks arabalara onlar biner. Avrupadan Amerikadan ithal malların 1.numaralı tüketicilerinin bu adamlar olduğu..
10 sene sonunda da olsa insanlar bazı şeylerin farkına vardı ya o yüzden mutluyum ve umudum var.
- Ama camii'de içki içtiniz :(
- Faiz lobisini savunuyorsunuz :(
onlar yorulmasın diye ben başbakanın bahanelerini serdim önlerine. Yeter ki siz yorulmayın :)
petrol_fb12
12.Haziran.2013, 15:18
Hükümet TWİTTER VE FACEBOOK internette forum'larına bir çok kısıtlama getirmek için kolları sıvamış
Bu kadar "ACİZ" olunamaz herhalde
http://www.isbank.com.tr/ Ulaşım sağlanamıyor.
davidvilla
12.Haziran.2013, 15:26
@Aydin
Zaten boşuna biz birbirimizi yiyoruz burada. Bunlar hep laf kalabalıgı. Tayyip onu demiş Kılıçdar bunu demiş. Yok kürsüde tükürük varmış. Camide içki içilmiş, belediyeler şunu yapmış. Politikacılar zaten hep aynı.
Ama sosyal problemlerden cok ekonomik gidişat sanılanın aksine çok kötü. Bunun ucu bize dokunmaz ama çocuklarımıza dokunur.
O zaman bu adamları savunanların çocukları, işsiz kalınca, aile kuramayacak durumda olunca çıkıp der "Baba 2013 Haziran'da neden Taksime sen de çıkmadın" diye.
Simdi bu iktidar döneminde yancılıktan zengin olan da sanıyorki bu sonsuza dek 7 sülale böyle devam edecek. Yedirirler mi sana o pastayı sanıyorsun. Bu Cemaatler Selamın Aleykum ile sakal ile ihale almalar devam mı edecek sonsuza dek sanıyorsun.
İşte anlatamazsın. Adam kul hakkının dibine vurmuş hala iki üç arapça cümle kuruyor diye bu adamın düzgün bir mümin olduguna inanan var.
Tıpkı her türlü kazıgı atan hacı bakkal profili gibi.
Peki nasıl inanmasın;
Radyoda arapça konuşma duydugu zaman gözleri yaşaran ablalarımız/annelerimiz var.
Kime anlatıyoruz bütün bunları aslına bakarsan.
Burada en azından sevindirici olan o Taksim'de sokaga dökülen halkın iktidara öyle her kafana eseni yapamayacaksın mesajı vermiş olması. Tabi o mesajı alan iktidarın bunu nasıl kullanacagını bilemediğimiz için sevincimiz pek uzun sürmüyor.
Daha da fazla baskıcı olabilirler ya da geri adım atabilirler. Bakalım göreceğiz.
GeanyGS
12.Haziran.2013, 15:35
http://img198.imageshack.us/img198/3408/maldr.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/198/maldr.jpg/)
Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)
vivoperlei
12.Haziran.2013, 15:36
O zaman bu adamları savunanların çocukları, işsiz kalınca, aile kuramayacak durumda olunca çıkıp der "Baba 2013 Haziran'da neden Taksime sen de çıkmadın" diye.
İnanır mısın, dün tam bu aklımdan geçmişti. Direkt olarak alakalı olmasa da bunu özetleyen bir karikatür var:
"Baba, savaşta SEN ne yaptın?"
http://lowres-picturecabinet.com.s3-eu-west-1.amazonaws.com/39/main/3/67680.jpg
Tabii ki savaş falan diyerek yanlış anlaşılmak istemem. "Savaş" kelimesini "Gezi Parkı Direnişi" ile değiştirmek doğru olur gelecekte öngördüğümüz şey için.
petrol_fb12
12.Haziran.2013, 15:48
Arkadaki Resme Dikkat...
http://k1306.hizliresim.com/1b/d/p2b84.jpg
http://arsiv.ntvmsnbc.com/news/128856.asp?cp1=1
Nocna Mora
12.Haziran.2013, 15:48
http://icube.milliyet.com.tr/YeniAnaResim/2013/06/12/polis-de-slogan-atti-3369005.Jpeg
Taksim’de Atatürk Kültür Merkezi’nin (AKM) üzerine çıkan polisler, burada asılı daha küçük ebattaki bayrak yerine dev iki Türk bayrağı ile bir Atatürk Posteri astı. AKM önünde bekleyen yüzlerce çevik kuvvet polisi, önce alkışladı, ardından ise ‘Vatan Sana Canım Fena", "Her Şey Vatan İçin, Akan Kan Bayrak İçin" sloganları attı. Çevreden geçen vatandaşlar da polislere alkışlarıyla destek verdi.
Bayrak asılmasını Gezi Parkı’ndan izleyen göstericiler de alkışların bitmesinden sonra "Tayyip İstifa", "Tayyip Buraya Gelsin" diye bağırdılar.
Daha önce AKM’de yasadışı örgütlere ait bayrak ve flamalar bulunuyordu. Dün yapılan operasyonun ardından polisler, AKM’deki tüm yasadışı bayrakları indirmişlerdi.
anil luque
12.Haziran.2013, 16:02
Efes pilsen one love festivali yeterli sayida mikrofon bulunamadigi icin iptal edildi. Zaruretten yani ozgurlugun falan kisitlandigi yok yanlis anlasilmasin.
davidvilla
12.Haziran.2013, 16:15
Efes pilsen one love festivali yeterli sayida mikrofon bulunamadigi icin iptal edildi. Zaruretten yani ozgurlugun falan kisitlandigi yok yanlis anlasilmasin.
o görünen sebep.
Asıl olay yine duygusal dogruya dogru.
Şimdi festival için düşünülen hedef kitle katılımı az olur. Olaylar durulsun öyle yapılır.
davidvilla
12.Haziran.2013, 16:18
http://icube.milliyet.com.tr/YeniAnaResim/2013/06/12/polis-de-slogan-atti-3369005.Jpeg
Taksim’de Atatürk Kültür Merkezi’nin (AKM) üzerine çıkan polisler, burada asılı daha küçük ebattaki bayrak yerine dev iki Türk bayrağı ile bir Atatürk Posteri astı. AKM önünde bekleyen yüzlerce çevik kuvvet polisi, önce alkışladı, ardından ise ‘Vatan Sana Canım Fena", "Her Şey Vatan İçin, Akan Kan Bayrak İçin" sloganları attı. Çevreden geçen vatandaşlar da polislere alkışlarıyla destek verdi.
Bayrak asılmasını Gezi Parkı’ndan izleyen göstericiler de alkışların bitmesinden sonra "Tayyip İstifa", "Tayyip Buraya Gelsin" diye bağırdılar.
Daha önce AKM’de yasadışı örgütlere ait bayrak ve flamalar bulunuyordu. Dün yapılan operasyonun ardından polisler, AKM’deki tüm yasadışı bayrakları indirmişlerdi.
İtalya-Fransa arası savaşlarda 1900lerin başlarında cephede savaş devam ederken dini tatiller oldugu zaman ateşkes yaparlarmış. Paskalyada Noelde falan. Ateşkes yaptıkları zaman iki karşıt ülkenin askerleri birbirlerine noel yemegi paskalya yumurtası falan götürürmüş beraber bayram kutlarlarmış. Neden savaştıklarını bilmezlermiş sohbetlerde birbirlerine sorarlarmış.
Bayram bitince de aynı yerden savaşa devam ederlermiş.
anil luque
12.Haziran.2013, 16:19
O da olabilir abi dikkatimden kacmis. :)
Nocna Mora
12.Haziran.2013, 16:23
http://tr.wikipedia.org/wiki/1989_Tiananmen_Meydan%C4%B1_Olaylar%C4%B1
http://tr.wikipedia.org/wiki/Romanya_Devrimi
petrol_fb12
12.Haziran.2013, 16:41
Ankara'da gündem Gezi Parkı eylemleri. Başbakan'la görüşecek 11 kişilik heyette yer alan 7 isim belli oldu. Toplantıya üç bakan da katılacak
İTÜ'den mimar Selva Erdoğan, yönetmen Kutluğ Ataman, öğrenci Nil Eyüpoğlu, Oyuncu Ahmet Mümtaz Taylan, Taksim Platformu’ndan Betül Tanbay, Sabancı Üniversitesi Finans Kürsü Başkanı Özgür Demirtaş, Erdogan’a mektup yazan AK Parti’li Bülent Peker Başbakan'la yapılacak görüşmeye katılacak.
Toplantıya İçişleri Bakanı Muammer Güler, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik de katılacak.
Facebookta Edinson Cavani ' nin sayfasi olaylara ilgili yazi ve bayragimizi paylasti az once. Bunlar hep dis mihraplar iste. Edinson cavani bile olayin icinde!!!!1!1!1!1
http://www.hurriyet.com.tr/gundem/23485982.asp
anil luque
12.Haziran.2013, 16:43
Facebookta Edinson Cavani ' nin sayfasi olaylara ilgili yazi ve bayragimizi paylasti az once. Bunlar hep dis mihraplar iste. Edinson cavani bile olayin icinde!!!!1!1!1!1
Nocna Mora
12.Haziran.2013, 17:08
Ankara'da gündem Gezi Parkı eylemleri. Başbakan'la görüşecek 11 kişilik heyette yer alan 7 isim belli oldu. Toplantıya üç bakan da katılacak
İTÜ'den mimar Selva Erdoğan, yönetmen Kutluğ Ataman, öğrenci Nil Eyüpoğlu, Oyuncu Ahmet Mümtaz Taylan, Taksim Platformu’ndan Betül Tanbay, Sabancı Üniversitesi Finans Kürsü Başkanı Özgür Demirtaş, Erdogan’a mektup yazan AK Parti’li Bülent Peker Başbakan'la yapılacak görüşmeye katılacak.
Toplantıya İçişleri Bakanı Muammer Güler, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik de katılacak.
http://www.hurriyet.com.tr/gundem/23485982.asp
Eski haber bu. Ahmet mümtaz taylan haberi olmadıgnı söylemişti.
davidvilla
12.Haziran.2013, 17:15
http://tr.wikipedia.org/wiki/1989_Tiananmen_Meydan%C4%B1_Olaylar%C4%B1
http://tr.wikipedia.org/wiki/Romanya_Devrimi
Benzer yönler var fakat bu iki olayda da askerin müdahalesi söz konusu.
Yani silahlı çatışma söz konusu.
Bizim olaylarda direnişçilerin şiddete başvurdugunu görmedik daha.
Öyle şiddet diyince minibus / ağaç yakmaktan bahsetmiyorum yalnız.
Nocna Mora
12.Haziran.2013, 17:16
CÜNEYT ÖZDEMİR YAZDI... #direngezi
#ACİLDEMOKRASİ
Bir yandan Gezi Parkı’nın içine polislerle girip mütevazı mescidi yıkıp aynı dakikalarda Avrupa’nın en büyük adliyesine çevik kuvvetle baskın düzenleyip avukatları cüppeleri üzerlerindeyken yaka paça gözaltına alıyorsanız zaten diyalog miyalog istemiyorsunuz demektir.
* Bir yandan sanatçılara veryansın edip, işi tehdit noktasına kadar getirip, ‘hesap soracağız’ diye cadı kazanlarının altını yakıp diğer yandan Gezi Parkı eylemcileri gözünde sıfır sözü dinlenecek Hülya Avşar’ı Tarabya’daki Kıyı lokantasından Ankara’ya diyalog için çağırıyorsanız sizin amacınız zaten diyalog miyalog değilmiş demektir.
* Camiyi yaralı insanlara açan imamı görevden alıp, göstericiye kurşun gibi gaz bombasını sıkan, kör eden polisi korumakta ısrar ediyorsanız bu işi başka türlü çözmeyi kafanıza çoktan koymuşsunuz demektir.
* “Bazı gazeteler özgür, bazı gazeteler sansürlü olacak” diyorsanız basın özgürlüğünü çoktan rafa kaldırmışsınız demektir.
* Kordon’da oturan zavallı kızları saçından çekip coplayan polisin ceza olarak görev yerini değiştiriyorken bu anın fotoğrafını sosyal medyada paylaşan kızların evini basıp kollarından tuttuğunuz gibi savcının karşısına çıkarıyorsanız niyetiniz baştan farklıdır demektir.
* Yakılan araç sayılarını, tahrip edilen kamu mallarını alt alta sayıp rakamlarını açıklarken binlerce yaralanan insanın sayısı bilançonuzda yer almıyorsa zaten vicdan balatalarını sıyırmışsınız, haberiniz yok demektir.
* Bir hiç uğruna şehit olan gencecik polise üzüldüğünüz kadar, bir hiç uğruna ölen göstericiye de canınız yanmıyorsa konuşacak zaten çok da bir şey kalmamış demektir.
* Bütün dünyanın gözlerini diktiği, canlı yayın kameralarının 24 saat çalıştığı bir meydandaki gerilimi diyalogla çözmek yerine TOMA’yla, suyla, gazla çözmekte kararlıysanız sonrasında direnen kimseye de kızmaya hakkınız yok demektir.
* İlk cümlede Gezi Parkı’ndakilere “Gelin benimle konuşun çocuklar” derken ikinci cümleye ‘bunlar biracı’, ‘zaten kokuyorlar’ deyip yine bildiğimiz ezbere geçiyorsanız ilk cümlenizin de zaten bir kıymet-i harbiyesi yoktur demektir.
* Eğer bir meydandaki protestoya başka bir meydanda miting ile karşılık vermeye kararlıysanız bir ülkeyi birleştirmiyor, bölüyorsunuz demektir.
* Benim komedyenim iyi, sizin komedyeniniz kötü olmuşsa ortada gülünecek bir şey kalmamış demektir.
* Karşınızdakinin demokrasi istemesini ‘darbe girişimi’ diye tercüme ediyorsanız farklı dilleri konuşuyorsunuz, anlaşmanız çok zor demektir.
* Siyasetin tartışıldığı yer Meclis’ten çıkıp parka dönüştüyse siyasi sisteminde ciddi bir tıkanma var demektir.
* Ağaç isteyene başörtü mağduriyetini anlatmaya girişiyorsanız asıl meselenin çok uzağına düşmüşsünüz demektir.
* Mizah gerçeği yenmeye başladıysa biber gazı yiyen kitleler korku eşiğini aşıp “Bu gaz şahane dostum” demeye başlamışsa artık iş trajediye dayanmış demektir.
* Şehrin orta yerine barikatlar kuruluyorsa, bütün bu olan biteni “İşte demokrasimizin zenginliği” olarak tanımlama eşiğini geride bırakmışsınız demektir.
* Kendi meydanını doldururken, otobüs kaldırırken diğer meydan dolmasın diye vapur seferlerini iptal ediyorsan içine düştüğün durum bayağı zor demektir.
* Gazetecilerin susması değil soru sorması haber olmaya başlamışsa zaten çoktaaaaan ‘yandı gülüm keten helva’ demektir.
* BDP’li ile ulusalcı ellerindeki bayrakları bırakmadan el ele tutuşup polisten kaçıyorsa ve tam o sırada yanlarından geçtikleri adam ülkücü işareti yaparken aynı fotoğraf karesinin içine sık sık sığmaya başlamışsa farkında olmadan kendi % 50’nin karşısındaki % 50’yi birleştirmişsin demektir.
* Bir ülkenin sinirleri gerilmeye başladıysa, halkı tencere tava çalmaya başladıysa, başörtülüsü sokak ortasında taciz edilecek kadar baskı altındaysa emin ol bu inadın kazananı yok demektir.
* Düne kadar İstanbul’un varoşlarında tutabildiğin marjinal gruplar Taksim’in ortasında barikat kurup canlı yayınlarda polisle çatışacak noktaya geldiyse uyguladığın güvenlik politikalarında, stratejinde ciddi bir hata var demektir.
* Karşındakine kulaklarını tıkadıysan, senden farklı düşünen kim olursa olsun düşman bellediysen, mücadele çıtasını ‘ümüğünü sıkma’ noktasına getirdiysen haklı davanda bile haksız olacaksın demektir.
Tüm bu saydıklarımız ve daha fazlası eğer aynı ülkede olmaya başlamışsa çok #ACİLDEMOKRASİ’ye ihtiyaç var demektir.
CÜNEYT ÖZDEMİR / Radikal
davidvilla
12.Haziran.2013, 17:16
al hemen bunu al al al :D
Aydin
12.Haziran.2013, 17:19
Cüneyt Özdemir'in yazısı çoğu kişinin işine gelmeyip, okumayı yarıda bırakacaklarından ötürü kısaca özet geçeyim:
* Karşındakine kulaklarını tıkadıysan, senden farklı düşünen kim olursa olsun düşman bellediysen, mücadele çıtasını ‘ümüğünü sıkma’ noktasına getirdiysen haklı davanda bile haksız olacaksın demektir.
Nocna Mora
12.Haziran.2013, 17:24
https://www.facebook.com/photo.php?v=183516498480199
Taksim Meydanı’nda dün akşam 20.15 sularında polisin kalabalığa yapığı müdahalede yaşanan kaosa ve panik kameralarda ! ( Görüntüler: Radikal Muhabiri Serkan Ocak'tan )
İZLEYİN' DE GÖRÜN POLİS, DEVLET TERÖRÜNÜ.
Aydin
12.Haziran.2013, 17:25
polisin öyle davranması
280 işyeri, 103 polis otosu, 259 özel araç, 1 konut, 1 polis merkezi, 5 kamu binası, birisi CHP, 11'i de AK Parti teşkilatlarına ait 12 binada hasar meydana geldi
bunu meşru kılmaz
Burada bazı arkadaşlara anlatmaya çalıştığımız şeyin de üstünden geçmiş Cüneyt Özdemir.
* Yakılan araç sayılarını, tahrip edilen kamu mallarını alt alta sayıp rakamlarını açıklarken binlerce yaralanan insanın sayısı bilançonuzda yer almıyorsa zaten vicdan balatalarını sıyırmışsınız, haberiniz yok demektir.
Aydin
12.Haziran.2013, 17:36
Olayın özeti sayılır yine :)
https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/s851x315/1017234_545596928811199_580323040_n.jpg
petrol_fb12
12.Haziran.2013, 17:37
Vali Mutlu, "Gezi Parkı'nda bulunanların risk oluşturduklarını ifade ediyorum. O yüzden yapmaları gereken bu alandan çekilmek, oradan ayrılmaktır" dedi.
Birileri şu adamlara şu "TEHDİT" lerle bir yere varılmadığını anlatsın.Ne kadar böyle demeç verirlerse.O kadar insan geliyor
"Ortada bir risk var. Bu riski herkesin satın alması ve değerlendirmesi gerekir. Artık bu noktadan sonra kendilerini de sıkıntıya sokarlar"
Aydin
12.Haziran.2013, 17:38
amerika bütün kötülüklerin anasıdır stayla
https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc3/972278_531466140248184_689929743_n.jpg
davidvilla
12.Haziran.2013, 17:45
amerika bütün kötülüklerin anasıdır stayla
https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc3/972278_531466140248184_689929743_n.jpg
+ 2 haftada bir USA ziyareti yapan benim eniştem zaten :D
Nocna Mora
12.Haziran.2013, 17:47
Yahu dikkatimi çeken bir şey de su , "GELİŞEN TÜRKİYE'Yİ CEKEMEYEN DIS GÜCLER YAPIYOR BUNLARI" senaryosuna inanan insanlar var. Lan ne gelişmesi, ne gelişmişliği. Asgari ücretin 600 lira oldugu ülke mi gelişmiştir ? İşçi ölümlerinin, trafiğin, hava kirliliginin fazla oldugu ülke mi gelişmistir ? Kadına, avukata, öğrenciye şiddetin oldugu ülke mi gelişmiştir ? Dünya yaşam standartı sıralamasında 60'lı sıralarda olan Türkiye mi gelişmiştir ? İşlerine gelen rakamları acıklayan yöneticilerin her fabrikasını, ekonomik gücünü özel şirketlere peşkeş çektiği ülke mi gelişmiştir ? Hadi lan ordan.
Avrupa'ya hiç gittiniz mi bilmiyorum da Avrupa'lıların ülkemizi kıskanacak bir durumları yok. Paraları da bol, yaşam standartları da sizin hayal edemeyeceginiz kadar yüksek.
petrol_fb12
12.Haziran.2013, 17:54
Yahu dikkatimi çeken bir şey de su , "GELİŞEN TÜRKİYE'Yİ CEKEMEYEN DIS GÜCLER YAPIYOR BUNLARI" senaryosuna inanan insanlar var. Lan ne gelişmesi, ne gelişmişliği. Asgari ücretin 600 lira oldugu ülke mi gelişmiştir ? İşçi ölümlerinin, trafiğin, hava kirliliginin fazla oldugu ülke mi gelişmistir ? Kadına şiddetin oldugu ülke mi gelişmiştir ? Dünya yaşam standartı sıralamasında 60'lı sıralarda olan Türkiye mi gelişmiştir ? İşlerine gelen rakamları acıklayan yöneticilerin her fabrikasını, ekonomik gücünü özel şirketlere peşkeş çektiği ülke mi gelişmiştir ? Hadi lan ordan.
Avrupa'ya hiç gittiniz mi bilmiyorum da Avrupa'lıların ülkemizi kıskanacak bir durumları yok. Paraları da bol, yaşam standartları da sizin hayal edemeyeceginiz kadar yüksek.
Sert olmuş.Ama Gerektiği gibi.
Bu arada Bütün AK Parti yandaşları OLAYI SAHİPLENMİŞ DURUMDA ...Duyarsız kalmamışlar.
Şimdi İngiltere cıksa dese bunlar DIŞ MİHRAPLARIN OYUNU..Ne diyicez :(
Bu arada kendi ülkemiz hariç her ülkeye duyarlı olan."MİLLET" vekkillerine teşşekürler.
Anonymous http://www.rtuk.gov.tr Hackledi.
Bu saldırılar .Göstericeklerin "KARAKOLA SALDIRMAK" istemesi üzerine meydana gelmiştir.(EN AZINDAN YANDAŞ MEDYADAN ÖYLE DUYDUM)
http://p1306.hizliresim.com/1b/d/p2hyd.jpg
İş bankası ..
Arızanın bilgisayar sisteminden kaynaklandığı açıklanırken, bazı hacker grupları sistemi kendilerinin hacklediğini iddia etti. Bankacılık işlemlerinin yanısıra ATM, internet bankacılığı işlemleri yapılamadığı gibi, İş Bankası çalışanlarının mail sistemi de tamemen durdu. Türkiye İş Bankası’ndan hurriyet.com.tr’ye yapılan açıklamada şunlar ifade edildi.
“Bankamızın ana sisteminde oluşan genel bir arıza nedeniyle bugün çeşitli kanallarımızdan hizmet verilmesinde ciddi aksamalar olup arızanın giderilmesi için gerekli tüm çalışmalar sürdürülmektedir. Bu arıza için tüm müşterilerimizden özür dileriz.”
Aydin
12.Haziran.2013, 18:12
Şimdi oradaki mantık nedir? Bunu yaymalarındaki mantık nedir? "bakın bu dünyanın her yerinde oluyor" diye örnek mi veriyorlar?
Yoksa BBC kendi ülkesindeki olayı yayınlamamış da taksimdeki olayları yayınladığı için mi suçlanıyor?
Kötüye karşılık kötü örneği niye veriyorlar?
Hangi lider konuştu tayyibin kötülüğü için? Esad dışında hangi ülke lideri tayyibe ne yapması gerektiğini söyledi? Kimse. Ama bu olayları yazan basına karşı öfke kusuyorlar hala.
Bir söz görmüştüm: "Tutunacak dalın kalmadıysa, ağaçları kesme" diye. Hakikaten iktidar iyice saçmalamaya başladı. Camii, faiz lobisi, bbc yayını. Nasıl savunuyorsunuz daha bu olayı? Bu türden şeylerle meşru kılmaya çalışmaları çok komik :)
davidvilla
12.Haziran.2013, 18:14
Hee ingilterede de oluyormuş, tamam o zaman yarabilirsiniz kafamızı hadi.
Nocna Mora
12.Haziran.2013, 18:17
cogu insanın hayal meyal hatırlayacakları bir süreci, akp eski milletvekili feyzi işbaşaran twitter hesabında bizimle paylaşmış.
bu noktalara neden gelindiğini, direnişin haklı sebeplerini değerlendirme sürecinde yardımcı olacağını düşünüyorum.
tweetler; imla, noktalamalara dokunulmadan aynen alınmıştır.
1) tayyip bey nasıl milletvekili oldu ve arkasından başbakan oldu.bu süreci geriye dönüp hatırlayın.cezası infaz edildi ve aday olamamıştı.
2)tayyip bey milletvekili ve başbakan değilken ve sadece ak parti genel başkanı olarak beyaz saray'da bush tarafından resmi olarak ağırlandı
3)tayyip beyin bush tarafından resmi olarak ağırlanmasına kamhi,üzeyir garih,hahambaşı hallavi ve yahudi lobisi aracı oldu
4)tayyip bey bush görüşmesinde ileriye dönük sözler alınıp verildi.sıra tayyip beyin başbakanlık yolunun açılmasına geldi.
5)bush'un gözü dönmüştü.babasının başa çıkamadığı saddam'ı bitiren adam olmak istiyordu.bunu da en kolay türkiye üzerinden yapabilirdi.
6)tayyip bey bush'un bu taleplerinin tamamına evet dedi.meclisten yasa çıkmasını beklemeden abd'lileri türkiye'ye davet etti.
7)abd'liler türkiye'ye geldi bazı havaalanlarımızı elden geçirmeye ve g.antep,urfa,mardin,hatay vs.illerimizde arazi kiralamaya başladı.
8)tayyip bey -bush anlaşması meclisin önünden gidiyordu.araziler,havaalanları kiralanmış.paralar ödenmiş abd savaş gemileri iskenderun'daydı
9)tayyip bey meclisten yasayı geçireceğine emindi.başbakan a.gül, tbmm başkanı bülent arınç'tı ak parti içten içe kaynıyordu.
10)ak parti tabanı ve ak partiye destek veren medya bu yasaya direndi.asker sessiz kaldı.gül ve arınç da bundan rahatsızdı.
11)bu yasa meşhur 1 mart tezkeresiydi.tezkere mecliste hükümet abd ile para pazarlığındaydı.98 milyar dolar isteyince abd çıldırdı.
12)abd 98 milyar dolar talebi ile karşılaşınca türkler bizimle at pazarlığı yapıyor"dedi.dış işleri bakanı yakış ve abd'li powell kavga etti
13)abd savaş gemileri 45 gün iskenderun açıklarında bekledi.yasa meclisten geçmedi.tayyip bey şaşkın-pişmandı.yasayı tekrar getirmek istedi
14)abd tayyip beye çok kızdı ve gemilerini çekti ırak'ka güneyden girmeye karar verdi.türkiye'den girse kolay.uzun yolu seçmek zorunda kaldı
15)tayyip bey abd'ye "ben başbakan olmayınca etkim olmuyor" deyince,yeniden konuşuldu.abd araya girdi baykal ikna edildi.
16)abd'nin iknası üzerine tayyip bey ve baykal biraraya geldi.uzlaşıldı.meclise yasa getirildi ve tayyip beyin başbakanlık yolu açıldı.
17)abd-tayyip bey arasında çok sıkı"stratejik ortaklık"kuruldu.büyük orta doğu (bop) planı devreye girdi.bölgedeki görev tayyip beye verildi
18)tayyip bey artık bölgenin lideri ve kendisini küresel güç zaetti.halbuki abd'nin bölgedeki çıkarları "konjoktürel" ve değişkendir.
19)tayyip bey artık abd ile duygusal ilişkiye girmişti.aslında tayyip bey samimi adam birebir dostluğa önem verir.ama, abd'de öyle şey yok.
20)tayyip bey aldığı abd desteği ile bölgede,ab'de estiriyordu.herkes "abd'nin adamı" diye çekiniyordu.abd'de tayyip bey için fırça atıyordu
21)tayyipbey bush dönemi çok fırtınalı geçti.bush bölgeye saldırdıkça türkiye'de anti abd'llik %87'ye çıktı.abd bundan rahatsız oldu..
22)abd tyyip beyi davet etti "türkiye'deki bu anti merikancılık neden oluyor?" tayip bey "benden şüpheniz olmasın.ben dostum"
23)abd peki kim yapıyor?türkiye'de israil ve amerika karşıtlığı çok yükseliyor.hani biz "stratejik müttefik"tik? biz bu durumdan rahatsızız
24)tayyip bey'e bir dosya verdiler "cıa iyi bir türkiye raporu hazırlamıtı"abd için yeni bir durum vardı.muvazzaf ve emekli asker söz konusu
25) abd'nin cıa raporunda muvazzaf ve emekli askerlerin ak parti kızgınlıklarını abd'ye yönelttiği yazılıydı.bunların dernekler kurduğu vs.
26)gerçekten asker abd muhatabı olamamaktan,tayyip beyin muhatap alınmasından rahatsızdı.ama abd 1 mart tezkeresinden dolayı askere kızgındı
27)peki ne yapılmalıydı? askeriyenin içindeki bir takım yapılanmayı tayyip bey biliyordu ama dokunamıyordu.abd'nin bu desteği çok işe yaradı.
28)abd düğmeye bastı.abd g.kurmayın,mit'in tüm gizli bilgilerine hakimdi.çünkü uzun yıllardır iç içeydiler.mit'in maaşlarını bile ödüyordu
29) tayip bey abd'nin de desteği ile askeri saf dışı etti.yani win win.kazan kazan .her iki taraf da memnundu.ama öyle bir hal aldı ki.
30)tayyip bey de ölçünün kaçtığını anladı.çıkıp televizyonda bunu itiraf etti "atayacak generalim kalmadı" ölçü kaçtı.
31)tayyip bey tutuklu genel kurmay başkanı için"genel kurmay başkanına terörist başı diyeni tarih afetmez"gerçekten iş istemediği yere gitti
32)tayyip bey obama ile de çok iyi dostluk kurdu.ne de olsa hüseyin'di.obama tayyip bey'e çok değer verdi.türkiye'ye geldi.tbmm'de konuştu
33)tayyip bey yine duygusal.ne de olsa müslüman aileden geliyor.sempati duyuyordu.kardeş gibi oldular.ama,abd asla duygusal olamaz.
34) tayyip bey obama'yı da kafaya aldığını sandı ya,bölgede önüne gelen liderlere fırça atıyor, git falan demeye başlamıştı.ders veriyordu
35)tayyip bey bir şey unutuyordu, abd stratejik davranıyordu.kimin gitmesine kendi karar veriyordu.tayyip bey libya konusunda direndi.
36)tayyip bey kaddafi'den "insan hakları ödülü"nü ve 250 bin doları yeni almıştı.nasıl kaddafi'ye git diyecekti?zor durumdaydı.
37)tayyip bey önce direndi"nato'nun libya'da ne işi var"dedi.abd tayyip beyi br şekilde ikna etti.libya nato'nun izmir karargahından vuruldu
38)libya'yı izmir'den vurmak yetmedi bir de bingazi üzerinden 300 milyon dolar verdik.kaddafi insanlık dışı bir şekilde sokakta linç edildi.
39)libya'nın petrolü abd,fransa,italya,ispanya tarafından parsellendi.bizim müteahitler de kapı dışarı edildi.elimizdeki işler gitti.
40)abd enerji koridoruna hakim olmak,rusya,iran'ın akdenize çıkışını kapatmak,israil'in güvenliği için kürt otonomi bölge kurmak istiyordu
41)abd bunu nasıl yapacaktı?suriye'nin bölünmesi gerekiyordu.sünni s.arabistan,katar,türkiye'yi organize ederse bu iş olurdu.
42)abd rusya ve irandan sert bir direnç gördü.buna çin ve lübnan (hizbullah) da ilave oldu.durum zora girdi.abd durum değerlendirmesi yaptı
43)abd bu arada pkk'ya türkiye ile anlaşın.türkiye'ye de kürt sorununuzu artık hal edin yardımcı olacağız.görüşmeler başlamıştı.
44)türkiye için kürt sorununu çözmek, pkk (apo) için de legal siyaset yapma yolu açılıyordu ve önemliydi.herkes memnun.
45)abd rusya ile uzun görüşmeler yaptı ve suriye'ye askeri bir müdahaleden vazgeçti.sorunun diplomasi ile çözülmesi gerektiğine karar verdi.
46)abd'nin bu kararı üzerine türkiye tam ortada kaldı.s.arabistan,katar çekildi.arap ülkelerinin tamamı sustu.yalnız kaldık.
47)bundan 8 ay önce tayyip bey obama'yı telefonla aradı.suriye ve gazze konusunda sert bir görüşme yaptılar.o günden sonra görüşme olmadı.
48)tayyip bey-obama telefon görüşmesinden sonra beyaz saray bu nezaketsizliği yaptı. pic.twitter.com/vx7cne0uve
49)obama-tayyip bey görüşmesinden sonra bu sopalı fotoğraf tayyip beye soruldu "şık değl neden yaptıklarını bilmiyorum" demişti.hakaretti.
50)obama ikinci kez seçildi tayyip bey aradı kısa bir tebrik görüşmesi oldu.ama,tayyip bey aylardır obama'dan randevu bekliyordu.cevap yoktu
51) suriye ile başımız belaya girdi.herkesle kötü olduk.pkk ile görüşmeler nasıl neticelenir belli değil.toplumun kafası bu konuda karışık.
52) dün giden heyete apo "beni oyalayacaklarını sanıyorlarsa,yanılıyorlar.ben üstüme düşeni yapıyorum.hükümet hızlandırsın" iş zor.
53)tayyip bey "dış güçler türkiye'yi karıştırmak istiyor" biraz düşünün .bu dış güçler kimler olabilir? kimin öyle bir gücü var?suriye mi:))
54) abd tayyip bey ile yürümeyeceğine 8 ay önce karar verdi.türkiye'nin kırılgan bir ekonomisi var..merkez bankasındaki paramızla övünüyoruz
55)merkez bankamızdaki paramız bill gates'in parası kadar.yani sadece amerika'da bir kişinin parası kadar.biraz düşünmek lazım.
56) abd eski başkan adayı,yeni abd dışişleri bakanı bölgeyi ve türkiye'yi iyi bilen biri.seçilir seçilmez türkiye'ye geldi.ama bir şey oldu
57)abd dışişleri bakanı kerry iner inmez tayyip beyin "siyonizm insanlık suçu sayılsın" haberi patladı.ab(d), bm,israil sert kınadı.
58)tabi kerry de sert bir kınamada bulundu.cumhurbaşkanı,başbakan ile görüştü ve gitti.aslında tayyip beye randevu tarihini söyleyecekti
59)tayyip bey söylemlerini elaltında düzeltmeye çalıştı.tekrar devreye girildi.tayyip bey cumhurbaşkalığ seçimi öncesi obamayla görüşmeliydi
60)kerry bir kez daha türkiye'ye geldi.bu defa konu gazze'ydi.tayyip bey gazze'ye gitmekte ısrarlıydı.gideceği tarihi açıklamıştı.
61)kerry tayyip beye "gazze gidişiniz erken.filistin devlet başkanı m.abbas da istemiyor"bunu abd ziyeğaretinizde konuşalım.
62)kerry tayyip beyi ikna edemedi.dışarı çıktı basın toplantısı yaptı ve "tayyip beyin beyazsaray ziyaretinde gazze'ye karar verilecek"
63)kerry'nin bu siyasi nezaket dışı açıklaması tayyip beyin karizmasını yerle bür etti.tayyip beye sordular"şık olmadı" dedi.hiç şık değildi
64)tayyip beyin yapacağı bir şey yoktu.abd'nin tayip beye randevu vermediğini biliyordu.cb seçimi öncesi bu yok olmaktı.
65) beyaz saray tayyip beye randevu verdi.tam o sırada reyhanlı faciası yaşandı.böyle bir durumda hiç bir ülkenin başbakanı gitmezdi.
66)tayyipnbey reyhanlı'da henüz cesetler çıkarılıyorken abd'ye gitti.gitmeden http://feyziisbasaran.wordpress.com/ da beyaz saray'ı yazmıştım.duruyor.
67)ülkenizde bomba patlamış 54 ölü var.cesetler çıkarılırken ziyaret ettiğiniz devlet başkanı size hangi gözle bakar? ama tayyip bey gitti!
68)tayyip beyin beyaz saray görüşmesi de tuhaftı.ben de beyaz saray görüşmelerinde bulundum.ailece gittiler.ilgili ilgisiz herkes gitmişti
69)tayyip bey beyaz ve ailesi saray'da iyi ağırlandı.obama en son "biz suriye'de yokuz.halkım müslümanlarla savaşmıyalım diyor" dedi.bitti
70)bu yazdıkarımı yaşıyan bir liderde moral-motivasyon diye bir şey kalmaz.yaşadıkları gerçekten çok ağır.aldatılmışlık çok kötü duygu.
***71) dün gece size tayyip beyi biraz özetledim.1991 mv.genel seçimlerinde ben de kendisi de lstanbul'da adaydık.ben seçildim o seçilememişti.
72) ben anap'dan o da erbakan hoca'nın partisinden adaydı.propagandaları bizi şaşırtmıştı.m.ali şahin elinde güllerle meyhaneleri geziyordu
73) gel zaman git zaman erbakan hoca ile de yollarını ayırdılar.sayın a.gül erbaan'ın adayı kutan'a karşı aday oldu az oyla seçimi kaybetti.
74) sayın gül 53 milletvekili ile partisinden istifa etti ve tbmm'de ak parti grubunu kurdu.grup bşk sn.gül ,http://gn.xn--bk-fta.sn.erdoğan./
75) dsp-mhp-anap koalisyonu millete müthiş bir ekonomik kriz yaşattı.ecevit,bahçeli,yılmaz şaşkındı.sokağa çıkamıyorlardı.halk parişan oldu
76) sn.bahçel'nin bir çağrısı ile apar topar erken seçime gidildi (bu arada k.derviş tbmm'den çok ağır yasalar geçirdi) aslında düzeliyordu.
77) perişan olmuş üç parti erken seçime gitti (intihar etti) üçü de barajın altında kaldı.en hazır ve yeni olan ak parti'ydi.iktidar
78) doğrusu,ak parti iktdara geldiğindeki söylemleri çok iyiydi.özal'ın anavatan'ı gibi konuşuyorlardı.2002-2007 'de iyi işler yaptılar.
79)mesela "türban" denildiğinde bizim öyle bir sorunumuz yok.işimize bakıyoruz (m.ali şahin) ama,bir kesim şüphe ediyordu "gizli ajanda var"
80)parti'yi kurduklarında sn.gül beni de partiye davet etmişti.ben de teşekkür ettim."anap gn.bşk.yardımcısıyım.partim zorda ahlaki olmaz"
81)anap'tan-dyp'den bazı arkadaşlar o dönem ak parti'ye gitti.bir kısmı ayrıldı bir kısmı duruyor.pasif duranlar var h.çelik gibi aktifi de
82) 28 şubat ve devamında tbmm'de cumhurbaşkanı seçtirmeme (yargı-asker) korosu müthiş hata yaptı.tam darbe girişimiydi.(e muhtıra)
83)ben de herkes gibi bu hukuksuzluğa ve darbe girişimine karşı çıktım.tbmm kilitlendi ve ak parti erken seçim kararı aldı.doğru yaptı.
84)2007 seçimlerinde beni bir kez daha aday olmaya davet ettiler.bu defa kabul ettim.seçim meydanları müthişti.sn.a.gül'e büyük sahiplenme
85)2007seçimlerinde milletvekili seçildik meclise geldik.benim gibi dışardan gelenleri içlerine almıyorlardı.bizim yanımızda konuşmuyorlardı
86)benim gibi dışardan gelenlere içimizdeki hainler" gibi görüyorlardı.onlara cemil çiçek ve a.kadir aksu yetiyordu.soldan da e.günay tamam
87)ben anavatan'da yaşadığım gibi kapalı toplantılarda fikrimi çok net söylüyordum.her kes şaşırıyordu "nasıl konuşabiliyor"
88) sn .gül'ü cumhurbaşkanı seçtik.(mhp'nin desteği ile) arkasında beklenmedik bir şey oldu.tayyip bey ispanya'da konuştu...
89)tayyip bey ispanya'da bir soru üzerine "türban velevki simge olsa ne olur?" ortalık o gün karıştı.toplantı üstüne toplantılar yapıldı.
90)kapalı toplantıda fikrimi söyledim"sayın başbakan kılık kıyafet düzenlemesi anayasa değişikliği ile olmaz.bu uzlaşı-genelgelerle olur"
91)başbakan'a karşı fikrini söyleyen 2-3 kişi onlar da bir daha listeye konmadı zaten.kalanı "tam zamanı,cumhurbaşkanı da bizden yaparız"
92)ben o gün de bugün de kız çocuklarının başörtüleriyle üniversitelere gidebilmesini savunan biriyim.özgürlükler açısından bakıyorum.
93)tayyip bey o anayasa (başörtü) değişikliğini meclise getirdi.oy da verdim.bunun çözüm olamayacağını da biliyor ve söylemiştim.
94)ak parti hakkında kapatılma davası açıldı.iki yıla yakın zaman bu kavga ile geçti.bir şekilde kapatılma davası hal edildi.......
***95)bu kapatılma davasından sonra tayyip bey tamamen değişti.asker ve yargı operasyoları başladı.iş artık intikam almaya dönmüştü.
96)ben 2007 temmuzun'da seçildim 2009'aralığında beni disiplin kuruluna sevk ettiler.beklemedim istifa ettim.meclis öyle bir istifa görmedi
97)sayın a.gül arada bir "bu iş rövanşist bir harekete dönüşmesin" uyarısına rağmen tam gaz gidiliyordu.tayyip bey tamamen değişmişti.
98)tayyip bey artık abd'nin tek muhatabıydı.sayın a.gül safdışı edilmiş ve kendisine bilgi verilmiyordu.ailece de görüşmüyorlardı.
99)abd'nin geleneksel genel kurmay muhabeti de bitti.cumhurbaşkanı zaten başkakan'ken 1 mart tezkeresini çıkartamamış.tek muhatap tayyip bey
100)cumhurbaşkanı sayın abdullah gül neden abd ve tayyip bey tarafından devre dışı bırakıldı?biraz bunu yazacağım.10 dakika ara.
Nocna Mora
12.Haziran.2013, 18:18
101)2007 seçimlerine seçilip meclise geldiğimzde cumhurbaşkanı seçimi önümüzde duruyordu.mhp destek vereceğini açıklamıştı.sorun kalmamıştı.
102)bu defa tayyip bey sorun çıkardı. "adayımız kardeşimiz abdullah beydir" sözünü bırakmış.vecdi gönülü aday yapmak istiyordu.(hatırlatma)
103)bazen geriye doğru hatırlatmayla bir yere http://xn--geleceim-cgb.b.arıç/ ve sn.gül tayyip beyin vecdi gönül kararına direndi.
104)b.arıç "ya kendin aday olursun yada abdullah bey adayımızdı onunla devam ederiz.ısrar edersen v.gönül'e karşı ben adayım" dedi.
105)b.arınç'ın bu restine tayyip bey direnemedi ve sn.abdullah gül aday gösterildi.ben de oy verdim.doğru olan da buydu.
106) o gün bu gündür tayyip bey ve ssn.gül'ün arası hep kötü gitti.tayyip bey her hareketi ile cumhurbaşkanı'nı dışladı.tek adamlığı oynadı
107)size en çarpıcı örnek vereyim.türkiye cumhuriyeti'nin cumhurbaşkanı ilk defa beyazsaray tarafından remi olarak davet edilmedi.neden?
108) cumhurbaşkanı putin görşmesi engellendi.n son çin'den fırlatılan uydu törenine davet edilmedi.çok sayabilirim.
109)tayyip bey abd'den öyle bir destek alıyordu ki, gözü kimseyi görmüyordu.artık bölge liderliği tamamdı.
soru soranlara cevap: cumhurbaşkanı'nın rusya ve çin ile sorunu yok.tayyip bey tek muhatap benim tavrı.
110)tayyip bey "gazze" dedikçe arap ülkelerinin halkı (yönetimleri değil) ve türkiye ayaktaydı.arap liderlerini azarlıyordu.
111) olan oldu.ihh'nın bir organizasyonu ile gazze'ye yardım gemisi antalya'dan kalktı.başta içlerinde akp'li vekiller de vardı.indirildi
112)mavi marmara gemisi yolda ve israil sert uyarıyordu"vururuz"bu arada hükümet israil ile savunma sanayinde işbirliği içinde.
113)olan oldu.israil gemiyi uyardı ama gemi yoluna devam ediyordu.işte o facia yaşandı.sert bir müdahale 9 can kaybı, gemiye el kondu.
114) tayyip beyin karizması yerle bir oldu.israil ile savaşacak durumu da yok.karşısında bugüne kadar dost olduğunabd var.kolay mı?
115)en başta size yazmıştım.israil ile böyle dostluk kurulmuştu.abd'de memnundu.yahudi lobisi cesaret ödülü vermişti pic.twitter.com/etsju5kk7a
116) tayyip beye bir darbe de f.gülen'den geldi.gülen "böyle savaşa gider gibi yardım mı olur? keşke israil ile konuşsaydınız" şok oldular.
117) doğruya doğru.f.gülen'in küresel vizyonu geniş.dünyadaki gelişmeleri ve ona göre konumlamayı çok iyi biliyor.zamanlamayı çok iyi yapar
118)ak parti kendi içinde bir koalisyon.bu koalisyonda zaman zaman çatışmalar yaşanır.genelde üstü örtülür ve yola devam edilir.
119) bu defa öyle olmadı.tayyip bey f.gülen grbuna karşı temizlik hareketine girişti.f.gülen ve ona bağlı medya mesajlar vermeye başladı.
120)tayyip bey cemaatı eski cemaat zanetti.cemaat artık medyası,eğitimli insanı,parasal gücü ve devletteki gücü ile ciddi bir güç.
121) cemaat hakan fidan olayında tavrını net olarak ortaya koydu.medyası ile yüklend.tayyip by tv'lere çıktı "hedef benim" dedi
122) çözüm sürecini (adı bir kaç kez değişti) "güzel şeyler olacak" diyen sayın gül'dü.o başlattı.ama,sn.gül'e bilgi bile verilmiyor.
123) artık gizlemeye gerek yok.ortada yok farz edilen bir cumhurbaşkanı var.tek adamlığına abd'de tarafından son verilen tayyip bey var.
124)tayyip bey ve yakın çevresi "dış güçler"den bahsediyor."yedirmeyiz" diyorlar.bu dış güçler kimse açıklasınlar bilelim.
125) tayyip bey sn.gül'ü siyasetin dışına itmek için; başkanlık,yarı başkanlık,bir kaç maddelik anayasa vs.bunlar boş işler.
126)dedim ya, ak parti kendi içinde koalisyon.önümüzde üç seçim var.belediye,cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri.bu kaderi belirler.
***127) son 12 gündür yaşanan ve masum bir gençliğin başlattığı gezi parkı olayı sivil bir direniş olarak tüm türkiye'ye yayıldı.
128) sayın cumhurbaşkanı ve tayyip beyin bu olaylar karşısındaki tutumu gayet net.cumhurbaşkanı "masum hak arayışı"olarak görüyor.
129)tayyip bey ise gezi parkı olayını "bir kaç çapulcu" nun işi."yol ver gidelim,taksim'i ezelim" sloganları ile yürüyor.halkla inatlaşıyor.
130) tayyip bey alel acele bu mitingleri kime karşı yapıyor? meydanlardaki gençlere karşı mı? hayır.bunu iyi düşünün.mesele başka.
***131) tayyip bey son iki yıldır çizdiği profil.abd,ab,arap ülkeleri liderlerini,israili,iran'ı,rusya'yı çok rahatsız etti.karar verildi.
132)ak partili arkadaşlar "dış güçler" düyor ya,hepsini saydım.suriye'yi unuttum.suriye kendi derdi ile meşgul.hedef gezi parkı değil.
132)"bu dış güçlerin işi .tayyip beyi yedirmeyiz"diyenler dış güçleri açıkladım.gezi parkı ve kuğulu parktakiler mi sizi yiyecek?:))
133) sevgili ak parti'liler bu dış güçleri tayyip bey kendi yanlış politikaları ile meydana getirdi.hepsinden arka arkaya kınama geliyor
134) tayyip bey için gezi parkı olayını yatıştırmak zor değildi.bunu yapardı.asıl meseleyi biliyor.dünya kamuoyunda hızla güç kaybediyor.
135)türkiye siyaseti-ekonomisi kırılgandır.göreceli başarılarlar, tek adamlık yapamazsınız.dini-milli duyguları kullanmak da bir yere kadar
140)türkiye'de bunlar yaşanırken,tayyip beyin cumhurbaşkanı ile konuşması gerekmezmiydi? arınç gitti görüştü özür diledi.özürün tersi oluyor
141)ana muhalefet lideri,diğer partiler,kişiler, barolar birliği başkanı metin feyzioğlu vs.cumhurbaşkanı ile görüştü.
142)sayın cumhurbaşkanı ile görüşenler cumhurbaşkanı'nın tutumunu doğru bulduklarını ve desteklediklerini açıkladılar.bunun bir izahı olmalı
***143)sayın başbakan;size karşı görüşü olan hiç mi olmayacak?%50'ye yapmadığınız hakaret kalmadı.ağzınızdan çıkan kanun!bu nasıl şey?
144)sayın başbakan; hatırlıyormusunuz?ab'den gün almak için çırpınıyordunuz.mecliste "zina" görüşülüyordu.ab,0'den arayıp iptal ettirdiniz.
145)sayın başbakan;hatırlıyormusunuz?ab'den gün aldınız.melih aynen dün yaptığı gibi size karşılama yaptı.açık otobüste ab fatihi diye
146)sayın başbakan;bu halkın ne çapulculuğu,ne ayyaşlığı,ne ahlaksızlığı vs. kaldı.hergün saatlerce tv'lerdesiniz.herkesi tehdit ediyorsunuz
147)sayın başbakan;size karşı yazı yazacak kimse bırakmadınız.sabah-atv satışı faciaydı.bu yetmedi show,sky,akşam ihalesiz verildi.
***148)sayın başbakan;halk korku eşiğini aştı.üzerlerine ateş açtırsanız dahi meydanlardan çekilmeyecekler.siz sakin olun ve miting yapmayın
149)sayın başbakan;sayın cumhurbaşkanı ile oturup konuşun.cumhurbaşkanı devletin-millettin varlığı ve birliğini temsil ediyor.
150)sayın başbakan;milletvekillerinizi 3 dönem yaptınız hadi evinize.cumhurbaşkanını da yok farz etmeniz yanlış.siz köşke diğerleri eve.
151)sayın başbakan;siz dünyada gerçekten büyük itibar kaybettiniz.başkanlık,tek adamlığı falan bırakın.sayın a.gül ile oturup konuşun.
152)sayın başbakan;sayın gül ile partiyi beraber kurdunuz.şimdi "bu parti benim" demenizin anlamı yok.konuşun ve çözün.halkı germeyin.
153)sayın başbakan;siz de epey tecrübe kazandınız.şu an sayın a.gül'den daha deneyimli, donanımlı devlet adamımız yok.yok sayamazsınız.
154)cumhurbaşkanı olma gibi bir arzunuz varsa, yol bu değil.sayın a.gül de ak parti'nin akli selim siyasetçileri de türkiye'ye lazım.
155)meydanlar kalabalıklar toplarım.dünyaya gücümü göstereceğim.fikrini size kim verdiyse yanlış.diğer partiler cumhurbaşkanınına güveniyor.
156) meydanlardakilerin temsilcileri ile görüşürüm.kim bu temsilciler?seçtiğiniz akil insanlar gibi mi olacak.bunu 90 kuşağı gençlik yemez.
157) sizin bakanlarınız, milletvekilleriniz de rahatsız.fikirlerini söyleyemiyorlar.ama,bize konuşuyorlar.kendinizi kandırmayı bırakın.
158)son olarak;sayın cumhurbaşkanı ile bir araya gelin.sorunu suhuletle çözün.sayın cumhurbaşkanı buna hazır.bu gençlere de kıymayın.
159)yazacak yerimiz omadığı için bu platformu kullanıyoruz.keşke daha çok yazan- çizen insanımız olsaydı.böyle bir basınımız olsaydı!
160)burda herkesi memnun etmek mümkün değil.benimde öyle bir tarzım yok.kalbinini kırdıklarım olduysa özür dilerim.bunlar benim fikirlerim.
--- --- ---
feyzi isbasaran'in yazdiklari 3:34h, 11.06.2013 tarihi itibariyle bu kadar.
--- --- ---
feyzi isbasaranın yazıklarıyla ilgili bir yorum.
twitter'da bilinmeyen şeyleri yazmayan eski milletvekili.
ben cidden anlamıyorum arkadaş, 10 sene öncesini hatırlamıyor insanlar. tayyip erdoğan henüz bir parti başkanıyken (ki parti de iktidarda falan değildi henüz) gidip amerikan başkanıyla görüştüğünü, partisi iktidara gelirken nasıl milletvekili olamadığını, sonra nasıl bir operasyonla bir "ara seçim"* yumurtlandığını ve başbakan olduğunu vs. unutabilecek kadar balık hafızalı olmayı başaranları anlamıyorum gerçekten. bunlar hiç gizli saklı şeyler olmadı ki zaten; o görüşmeler ve tüm süreç her gün haberi yapılan olaylardı. sadece 10 sene öncesi yahu, bir asır geçmiş ya da kapılı kapılar ardında halktan habersiz olan şeylermiş gibi karşılıyor ahali.
petrol_fb12
12.Haziran.2013, 18:31
TAKSİM DAYANIŞMASININ İSTEDİĞİ TALEPLER.BANADA MANTIKLI GELDİ.AMA YANDAŞ MEDYA BUNU..YOK 3.KÖPRÜ İSTEMİYORLAR,YOK HAVAALANI İSTEMİYORLAR,YOK KANAL İSTANBULU İSTEMİYORLAR DİYE VERDİ !
Daha önce de belirttiğimiz taleplerimizi tekrarlıyoruz:
- Gezi Parkı, Park olarak kalmalıdır. Taksim Gezi Parkına Topçu Kışlası adı altında ya da başka herhangi bir yapılaşma olmayacağını, projenin iptal edildiğine dair resmi bir açıklamanın yapılmasını, Atatürk Kültür Merkezinin yıkılmasına ilişkin girişimlerin durdurulmasını,
- Taksim Gezi Parkı’ndaki yıkıma karşı direnişten başlayarak halkın en temel demokratik hak kullanımını engelleyen, şiddetle bastırma emrini veren, bu emri uygulatan ve uygulayan, binlerce, insanın yaralanmasına, üç yurttaşımızın ölmesine neden olan sorumlular, başta İstanbul, Ankara, Hatay ve Adana Valileri ve Emniyet Müdürleri olmak üzere tüm sorumluların görevden alınmasını, Gaz bombası ve benzeri materyallerin kullanılmasının yasaklanmasını,
- Ülkenin dört bir yanında direnişe katıldığı için gözaltına alınan yurttaşlarımızın derhal serbest bırakılmasını, haklarında hiçbir soruşturma açılmayacağına ilişkin açıklama
- 1 Mayıs alanı olan Taksim ve Kızılay başta olmak üzere Türkiye’deki tüm meydanlarımızda, kamusal alanlarımızda toplantı, gösteri, eylem yasaklarına ve fiili engellemelere son verilmesini; ifade özgürlüğünün önündeki engellerin kaldırılmasını TALEP EDİYORUZ.
Ülkenin ve dünyanın dört bir yanında sahip çıkılarak meşruluğu tartışılmaz bir hal alan, açtığımız davalar ve uluslararası evrensel hukuk kriterleri açısından da en temel insan hakları ve demokrasi kriterleri açısında hukukiliği tartışılamayacak olan taleplerimizin takibinde ısrarcıyız.
Buradayız ve hiçbir yere gitmiyoruz.
mwaru
12.Haziran.2013, 18:34
bu da eklenmeli başbakan bizlere türlü yakıştırmalarda bulunduğu için özür dilemeli.
petrol_fb12
12.Haziran.2013, 18:44
Ethem Sarısülük Beyin ölümü gerçekleşmiştir.Allah Rahmet Eylesin.Mekanı cennet olsun..
http://webtv.hurriyet.com.tr/2/50629/0/1/ankara-daki-gezi-parki-protestolarinda-ethem-sarisuluk-boyle-vuruldu.aspx
O anı izlemek istiyenler için.
anil luque
12.Haziran.2013, 19:17
Beyefendi ic isleri bakanina kesin talimat vermis 24 saat icinde olaylar bitecekmis. Hidrojen bombasi falan geliyor sanirim.
LadroN
12.Haziran.2013, 20:03
Avrupa Parlamentosu saglam giydiriyor hukumete.cnntjurk yayini kesmis onlara da giydirdiler.
petrol_fb12
12.Haziran.2013, 20:23
Beyefendi ic isleri bakanina kesin talimat vermis 24 saat icinde olaylar bitecekmis. Hidrojen bombasi falan geliyor sanirim.
Pearl Harbor saldırısı olabilir.
Nocna Mora
12.Haziran.2013, 20:52
https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/971753_141906576003232_321846692_n.jpg
A pathetic, racist comment from Erdoğan.
Erdoğan'dan acınası bir yorum.
"They think we don't understand/know anything about art and music. They think we're black people(negroes)" - Prime Minister Erdogan.
Edit from admins: He said "Negroes" but we tried to moderate it a little bit, so instead we used "black people", we were worried that it may cause inconvenience for some people.
Namzet
12.Haziran.2013, 20:53
Cuk bir twit daha
https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc3/296125_512037068851217_1836141839_n.jpg
Nocna Mora
12.Haziran.2013, 20:55
https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc3/971230_529683067079570_1878651759_n.jpg
Redrum
12.Haziran.2013, 21:05
https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/971753_141906576003232_321846692_n.jpg
A pathetic, racist comment from Erdoğan.
Erdoğan'dan acınası bir yorum.
"They think we don't understand/know anything about art and music. They think we're black people(negroes)" - Prime Minister Erdogan.
Edit from admins: He said "Negroes" but we tried to moderate it a little bit, so instead we used "black people", we were worried that it may cause inconvenience for some people.
Yalnız şu olaydaki "ırkçı söylem" eleştirisi kadar saçma bir şey yok. Erdoğan'ın ne demek istediğini herkes anlamıştır. Bence elle tutulur eleştirilerinize devam edin, güzel gidiyordunuz. Bunlar basitleştiriyor.
Nocna Mora
12.Haziran.2013, 21:12
Yalnız şu olaydaki "ırkçı söylem" eleştirisi kadar saçma bir şey yok. Erdoğan'ın ne demek istediğini herkes anlamıştır. Bence elle tutulur eleştirilerinize devam edin, güzel gidiyordunuz. Bunlar basitleştiriyor.
Bu acıklamanın bana nasıl ırkcılık icermedigini anlatır mısın rica etsem. :) Hic bir 'zenci' ile konustun mu ? Kendilerine zenci denmesini hakaret olarak kabul ediyorlar. Özellikle de fransız olanları. Basbakanın siyahi insanları müzikten, resimden anlamayan ırk olarak lanse etmesi hem bir ırkcılık sucudur hem de kendisinin cehaletini göstermektedir.
Basbakanın bu söyleminden sonra insanların sevdikleri siyahi futbolcuları ve basketbolcuları savunup yaygara koparması gerekirdi benim bildiğim, düşledigim toplumlarda.
Aydin
12.Haziran.2013, 21:26
Başlı başına "zenci" kelimesinin bile ayıp olduğunu söyleyebiliriz.
Futbolla iç içe bir forumuz biliyorsun ve çoğunlukla spor gazetelerini de okuyorsundur. Artık "zenci futbolcu" denen bir terim kullanılmaz. "Siyahi futbolcu" terimi kullanılır çünkü "zenci" kelimesi -yazıılı bir kural olmasa da- görgü kuralı olarak kullanılmaz.
Yani zaten o kadar cümle ettikten sonra, "onlar göre biz marslıyız" demek de marslılara hakaret olurdu çünkü önceden söyledikleri, cümleyi bağladığı özneyi küçümseyen şeylerdi. Hem "zenci" kelimesini kullanıyor, hem de zencileri küçümsüyor.
http://www.radikal.com.tr/haber.php?haberno=47808
Redrum
12.Haziran.2013, 21:38
Başlı başına "zenci" kelimesinin bile ayıp olduğunu söyleyebiliriz.
Futbolla iç içe bir forumuz biliyorsun ve çoğunlukla spor gazetelerini de okuyorsundur. Artık "zenci futbolcu" denen bir terim kullanılmaz. "Siyahi futbolcu" terimi kullanılır çünkü "zenci" kelimesi -yazıılı bir kural olmasa da- görgü kuralı olarak kullanılmaz.
Yani zaten o kadar cümle ettikten sonra, "onlar göre biz marslıyız" demek de marslılara hakaret olurdu çünkü önceden söyledikleri, cümleyi bağladığı özneyi küçümseyen şeylerdi. Hem "zenci" kelimesini kullanıyor, hem de zencileri küçümsüyor.
http://www.radikal.com.tr/haber.php?haberno=47808
Merak ediyorum, hiç mi haberiniz yok Amerika'daki eskiden olan olaylardan? Sanattan anlamama ve zencilik bağlantısı kendi düşüncesi olarak mı aktarıyor? Yoksa onlara göre kelimesini yalnızca ben mi görüyorum? "Onlara göre biz hiç bir şeyden anlamayız, biz köylüyüz." deseydi köylüye hakaret etmiş mi olacaktı? Demek istediği şey gayet açık değil mi? Dayanaktan yoksun dışlanmadan söz ediyor(Bunun varlığını veya yokluğunu tartışmıyorum). Yani bu kadar kasıtlı ve aşikar bir şekilde ard niyetli çarpıtmayın. Güzel eleştirilerinizi, yorumlarınızı görmüşken, bunlarla uğraşarak kalitenizi düşürüyorsunuz.
anil luque
12.Haziran.2013, 21:41
Ben sahsen anlamadim ne demek istedigini basbakanin. Gayet kotu bir intiba birakiyor.
sen anlatirmisin bir cikarimda bulunabildiysen ?
Night_Mare17
12.Haziran.2013, 21:46
Basbakan orada acık bir sekilde siyahileri aşağılamıştır. He isteyerek olmamıştır orası ayrı konuşmasını bilmiyor başbakan.
Aydin
12.Haziran.2013, 21:48
Merak ediyorum, hiç mi haberiniz yok Amerika'daki eskiden olan olaylardan? Sanattan anlamama ve zencilik bağlantısı kendi düşüncesi olarak mı aktarıyor? Yoksa onlara göre kelimesini yalnızca ben mi görüyorum? "Onlara göre biz hiç bir şeyden anlamayız, biz köylüyüz." deseydi köylüye hakaret etmiş mi olacaktı? Demek istediği şey gayet açık değil mi? Dayanaktan yoksun dışlanmadan söz ediyor(Bunun varlığını veya yokluğunu tartışmıyorum). Yani bu kadar kasıtlı ve aşikar bir şekilde ard niyetli çarpıtmayın. Güzel eleştirilerinizi, yorumlarınızı görmüşken, bunlarla uğraşarak kalitenizi düşürüyorsunuz.
Başbakan hangi amerikadan bahsediyor ki? Zencilerin dışlanması 60'lara kadardı. Ayrıca 2. sınıf vatandaş şeklinde davranıyorlardı ama sanat konusunda zencileri kimse ezemiyordu o zamanlar. New Orleans başlı başına yeter siyahilerin 1930'ların başından beri amerikada sanata yaptığı katkılar için. Sanat için siyahilerin ezilmesi gibi bir durum amerika tarihinde yok yani :) Varsa söyle, bilelim.
Başbakanın sürekli yaptığını yapıyor. Örnek veriyor veriyor ve zamanında bu örneklerle ezilen toplumu öne çıkararak mazlum edebiyatı yapıyor yine.
Hadi diyelim ki senin dediklerin olsun. Zenci kelimesinin yanlış olduğunu da geçiyorum. Dayanaktan yoksun dışlanmaktan söz etmiş olsun başbakan. Niye 1960'lardan örnek veriyor ki?
Başbakanın verdiği örnek yanlış. Bundan bahsediyoruz. O cümlede söylediklerini iyi süzdüğünü düşünmüyorum. Ki sen de aynısını düşündüğün için durumu bizlere anlatmak istiyorsun. Teşekkür ederim. Ama art niyetli çarpıtma diye bir şey yok. Başbakan bir şeylere örnek vermeyi beceremiyor zaten genellikle. Her zamanki yaptığı olayı yapıyor. Mazluma yatıyor.
europeanconquer
12.Haziran.2013, 21:48
Kendi halkını bile ayrıştıran adamdan siyahi insanlara duyarlı davranmasını beklemeyin.
GeanyGS
12.Haziran.2013, 21:49
Irkçılık ile hakaret arasında ki farkı anlatmamız lazım önce.
Redrum
12.Haziran.2013, 21:52
Başbakan hangi amerikadan bahsediyor ki? Zencilerin dışlanması 60'lara kadardı. Ayrıca 2. sınıf vatandaş şeklinde davranıyorlardı ama sanat konusunda zencileri kimse ezemiyordu o zamanlar.
Başbakanın sürekli yaptığını yapıyor. Örnek veriyor veriyor ve zamanında bu örneklerle ezilen toplumu öne çıkararak mazlum edebiyatı yapıyor yine.
Hadi diyelim ki senin dediklerin olsun. Zenci kelimesinin yanlış olduğunu da geçiyorum. Dayanaktan yoksun dışlanmaktan söz etmiş olsun başbakan. Niye 1960'lardan örnek veriyor ki?
Başbakanın verdiği örnek yanlış. Bundan bahsediyoruz. O cümlede söylediklerini iyi süzdüğünü düşünmüyorum. Ki sen de aynısını düşündüğün için durumu bizlere anlatmak istiyorsun. Teşekkür ederim. Ama art niyetli çarpıtma diye bir şey yok. Başbakan bir şeylere örnek vermeyi beceremiyor zaten genellikle. Her zamanki yaptığı olayı yapıyor. Mazluma yatıyor.
Bakın yorumlarınızı mantıklı buluyorum, katılıyorum demiyorum ama mantıklı buluyorum. Mazluma yatmak, örnek vermeyi becerememek, konuşmayı bilmemek, evet olabilir. Ama ırkçı - aşağılayıcı söylem? Bu yorum nefret ve art niyet içeriyor bence.
TeNaciOUS MidFieLdeR
12.Haziran.2013, 21:54
@Nocna Mora
alintiladigin tweet mesajlarinin dogrulugu nedir? aciklamayi yapan kisi bakimindan cok carpici ifadeler, zaten bilinen soylentiler bunlar ama dogrulayan biri olmasi bakimindan onemli...
Aydin
12.Haziran.2013, 22:05
Bakın yorumlarınızı mantıklı buluyorum, katılıyorum demiyorum ama mantıklı buluyorum. Mazluma yatmak, örnek vermeyi becerememek, konuşmayı bilmemek, evet olabilir. Ama ırkçı - aşağılayıcı söylem? Bu yorum nefret ve art niyet içeriyor bence.
Ben de senin açıklamalarını gayet mantıklı buluyorum. Gayet güzel bir dille anlatmaya çalışıyorsun ama olayı iyi süzemediğini düşünüyorum dediğim gibi.
"zenci" kelimesinin kullanılması "ayıp"tır. Aslında bu ayıp bizim genel kültürümüzde olan bir şey değil. Bundan 15-20 sene öncesine kadar gayet zenci kelimesini kullanabiliyorduk. Ama sonra saçma bir şekilde bu kelimenin ayıp olduğunu öğrendik. amerika'da siyahi birine "hey what's up nigga" diyemezsin beyaz olduğun için. dersen ağzını yüzünü kırarlar. ki bunu biliyorsundur yüksek ihtimal.
daha önce "zenci" dediği için pascal nouma'ya ali aydın özür dilemişti. ki emre'nin de ırkçılık olaylarında bu kelimeyi kullandığını duymuşsundur.
dediğim gibi saçma bana göre. ama bir başbakan bunu kullanmamalı böyle rahat bir şekilde. dikkat etmeli.
petrol_fb12
12.Haziran.2013, 22:18
Anonmyous http://www.rtuk.org.tr/ hackledik ten sonra www.istanbul.gov.tr eklendi. sonra http://www.ankara.pol.tr/ eklendi.
http://www.ayyildiz.org bu kapsamda hacklenmiş.
Universal
12.Haziran.2013, 22:44
Referandum? Kısaca şu; sonucuna güvenilmeyecek bir karara kimse varmaz.
petrol_fb12
12.Haziran.2013, 22:51
Referandum? Kısaca şu; sonucuna güvenilmeyecek bir karara kimse varmaz.
Mahkemenin yürütmeyi durdurma kararı var..
Hukuk adalet diyenlerin mühtiş marifetidir .
antiochia
12.Haziran.2013, 22:59
Referandum: Yani ben çoğunluğum dilediğimi yaparım. Demokrasi'den anladığınız bu mu?
Siz demek ki hala hiç bir şey anlayamamışsınız.
Universal
12.Haziran.2013, 23:00
Mahkemenin yürütmeyi durdurma kararı var..
Hukuk adalet diyenlerin mühtiş marifetidir .
Mahkeme geçici olarak durdurdu, şimdi AKP tarafını dinleyerek asıl kararı verecek ve karar bir hakimin oy değiştirmesi ile bozulabilecek durumdadır. O nedenle pekde önemli değil.
Asıl düşünülmesi gereken sadece Beyoğlu semtide referanduma gidebilirmiş.(Kısaca Kasımpaşa.)
Mamadou
12.Haziran.2013, 23:00
Niye sadece İstanbul
Aydin
12.Haziran.2013, 23:05
YGS kopya skandalı için "N'olmuş şifre varsa, bankamatik kartlarında da şifre var!" diyen Hüseyin Çelik'e referandum konusunda güvenim tam.
: )
uAburak89
12.Haziran.2013, 23:06
Günlerdir yaratmaya çalıştıkları algı protestocuları terörist gibi göstermek. Ülkemizin büyük bir çoğunluğunda neden sonuç ilişkisine bakmak gibi bir özellik olmadığı için, bu referandumdan bir şey çıkmaz.
Universal
12.Haziran.2013, 23:10
Hayır referandumun mali boyutuda düşünülmeli.
@Aydın beğen tuşu nerede :)
Aydin
12.Haziran.2013, 23:11
Bu arada camiideki grup seks olayı nete düşmüş:
https://www.facebook.com/photo.php?v=10151633524003194
Başbakan cidden çok haklı. Bu olaylardan sonra bi de zevk birası içmişlerdir kesin.
Aydin
12.Haziran.2013, 23:14
Hayır referandumun mali boyutuda düşünülmeli.
@Aydın beğen tuşu nerede :)
Camii'yle alakalı böyle bir şey beğenilir mi? Çabuk yazdığını sil yoksa başbakan bu yazdıklarını görüp, "camii'de içki alemini bi de beğeniyor bu kafirler" diye yine mazluma yatar. Muhafazakar kardeşlerimiz de yine gelir bize "camiide bira içmişsiniz bir de beğeniyorsunuz :(" der.
Corpus
12.Haziran.2013, 23:17
Linkteki olayı yapan ve destekleyen kişiler de oy verecekse ben yokum.
http://s7.directupload.net/images/130611/6z7zvv5s.swf
Aydin
12.Haziran.2013, 23:33
redhack, ayyildiz.org'u da uçurmuş.
petrol_fb12
12.Haziran.2013, 23:35
redhack, ayyildiz.org'u da uçurmuş.
Gün boyu İşbanka sını AYT hacklemiş dediler.Redhack gereken cevabı vermiş.
Corpus
12.Haziran.2013, 23:36
Hüseyin Avni Mutlu @Valimutlu 6 dk
Gezi parkına bu gece müdahale edileceği yönünde gene provakatif dedikodular yayılıyor. Bu söylentilere itibar edilmesin. İyi geceler.
Taksim'e haber salın. Bu gece harekat var !
Universal
12.Haziran.2013, 23:38
Camii'yle alakalı böyle bir şey beğenilir mi? Çabuk yazdığını sil yoksa başbakan bu yazdıklarını görüp, "camii'de içki alemini bi de beğeniyor bu kafirler" diye yine mazluma yatar. Muhafazakar kardeşlerimiz de yine gelir bize "camiide bira içmişsiniz bir de beğeniyorsunuz :(" der.
Dur dur sakin benim YGS skandalı içindi beğen tuşu. :uzgun: :icon_biggrin:
Universal
12.Haziran.2013, 23:39
Yalnız şu RedHack'in başında ki kişi 14-15 yaşında ki bir delikanlı çıkarsa o yıllarda bilgisayar başımda yaptığım şeyleri düşünerek intihar bile edebilirim.
vivoperlei
12.Haziran.2013, 23:42
Yalnız şu RedHack'in başında ki kişi 14-15 yaşında ki bir delikanlı çıkarsa o yıllarda bilgisayar başımda yaptığım şeyleri düşünerek intihar bile edebilirim.
1997 yılından beri faaliyet gösteriyorlarmış dostum. Teknik anlamda pek mümkün değil sanırım. :icon_lol:
Corpus
12.Haziran.2013, 23:43
Her ergen aynı şeyleri yaptı sıkıntı yapma :icon_redface:
Bu arada eylemciler polislerin önüne "insan zinciri " oluşturmuşlar. Sebebi polislere birşeyler atılmasını engellemekmiş.
Universal
12.Haziran.2013, 23:47
1997 yılından beri faaliyet gösteriyorlarmış dostum. Teknik anlamda pek mümkün değil sanırım. :icon_lol:
97 mi bırakın evi o yıllarda mahallelerde bile internet yoktu. Helal olsun adamlara.
Ralph
12.Haziran.2013, 23:59
"Merhaba Direnenler,
Özetle pasif bir direniş sergilediğimizi ve bunun yorucu bir süreç olduğunu unutmayın, başınızı dik tutun ve iyi durumda olduğumuzu unutmayın.
1-) Moralinizi bozmayın.
... Bunu sadece sizleri motive etmek ve yorulan ruhlarınızı rahatlatmak için söylemiyorum. Amacım bir durum tespitinde bulunmak. Direniş başarılı; park bizim, dünya sesimizi duydu ve AKP içinde bile süreç uzadıkça aklı selim sesler yükselmeye başladı.
2-) Bir arada durduğumuz sürece birşey yapmaları mümkün değil!
Unutmayın polis de sizden korkuyor. Biliyorum kulağa komik geliyor ama bu kadar bomba atmalarının asıl sebebi bu. Biz onların olduğu tarafa baktığımız zaman 300-500 polis görüyoruz; onlar ise bizi sayamıyorlar.
3-) Ellerindeki tek silah, korku. Vali, Emniyet Müdürü vb. bütün makamlar sizleri korkutacak açıklamalar yapacaklar. Amaç sizleri Gezi'den uzak tutmak ve direnişçileri ötekileştirmek. Kolay olmadığını biliyorum ancak galeyana gelmeyin ve sakín olun. Kalabalığın üzerine ateş filan açamazlar ancak sadece bunun korkusunu yaymaya çalışabilirler.
4-) Direnişin ana merkezinin Gezi Parkı olduğunu unutmayın.
Harbiye, İstiklâl vb. lokasyonlar yerine direkt, polisle de çatışmadan, Gezi'ye gelin.
Sadece Divan tarafında kalmayın; Gezi'nin içerisinde AKM tarafına ilerleyin. Hepiniz yürürseniz yapabilecekleri pek fazla birşey yok. Burası kalabalık olduğu sürece Vali daha çok tweet atar.
5-) Gezi'de insanlar kötü durumda değil
6-) Gaz bombası atıldığı zaman panik yapmayın.
Gazdan değil ancak izdihamdan çok daha fazla zarar görebilirsiniz. İnsanları sakinleştirin, birbirinizin üzerine koşmayın.
7-) Deprem çantanız gibi direniş çantanız da tabii ki hazır olsun; akşam için bir sandviç, su, telefon şarjı, belki bir kazak, fener, vb. -gaz maskesi zaten zorunlu gibi..
Kendinize iyi bakın
kopyala ve yapıştır küçük çekirge
Nocna Mora
12.Haziran.2013, 23:59
@Nocna Mora
alintiladigin tweet mesajlarinin dogrulugu nedir? aciklamayi yapan kisi bakimindan cok carpici ifadeler, zaten bilinen soylentiler bunlar ama dogrulayan biri olmasi bakimindan onemli...
25 yıldır politikada, 6 senedir de akp'de çalışan bir eski vekil...
daha önce turgut özal başbakan'ken özel kalem müdürü, yine turgut özal cumhurbaşkanı iken başdanışmanlığını yapmış eski akp milletvekili.
twitter'da son dönem türk siyasi tarihini özetliyor resmen. doğrulukları tabii ki tartışılır (bana göre birçok bilgiyi kanıtlarıyla sunuyor ve inandırıcı) fakat feyzi işbaşaran'ın yazdıkları dikkatle takip edilmeli.
petrol_fb12
13.Haziran.2013, 00:01
97 mi bırakın evi o yıllarda mahallelerde bile internet yoktu. Helal olsun adamlara.
O kadar acımasız değil :D Bizde PC vardı :D İnternete bağlanmak için.Süperonline ve telefon hattı gerekiyordu ..İnternet vardı ama bu kadar yaygın değildi :D
Universal
13.Haziran.2013, 00:03
O kadar acımasız değil :D Bizde PC vardı :D İnternete bağlanmak için.Süperonline ve telefon hattı gerekiyordu ..İnternet vardı ama bu kadar yaygın değildi :D
Bize ilk 98 veya 99du bilgisayar geldi; ama internet daha geç sonra anet vardı, onla beraber bağlanıyorduk tabii bağlanamıyordum bizimkiler evin teli kesiliyor diye kızıyorlardı. :)
Night_Mare17
13.Haziran.2013, 00:05
Referandum nerden çıktı ? Biri açıklama mı yaptı ?
TeNaciOUS MidFieLdeR
13.Haziran.2013, 00:06
25 yıldır politikada, 6 senedir de akp'de çalışan bir eski vekil...
daha önce turgut özal başbakan'ken özel kalem müdürü, yine turgut özal cumhurbaşkanı iken başdanışmanlığını yapmış eski akp milletvekili.
twitter'da son dönem türk siyasi tarihini özetliyor resmen. doğrulukları tabii ki tartışılır (bana göre birçok bilgiyi kanıtlarıyla sunuyor ve inandırıcı) fakat feyzi işbaşaran'ın yazdıkları dikkatle takip edilmeli.
kendisinin dogrulugu degil kastettigim, baska kaynaklardan da dogrulandi mi? kendi hesabi olmayabilir diye soyledim.
Önder HOCA
13.Haziran.2013, 00:07
yapmayın abi 98 de 146(56kbps ile) falan bir şekilde giriyorduk nete
Universal
13.Haziran.2013, 00:07
Siz referandumu tartışında, şuan pkkın bir yaylada şenlik yaptığı gerçeğinide unutmayın.
Nocna Mora
13.Haziran.2013, 00:09
kendisinin dogrulugu degil kastettigim, baska kaynaklardan da dogrulandi mi? kendi hesabi olmayabilir diye soyledim.
Kendi hesabı.
petrol_fb12
13.Haziran.2013, 00:13
Kanada televizyonu CBC: İki muhabirimiz İstanbul'da gözaltında...
Nocna Mora
13.Haziran.2013, 00:21
http://www.capul.tv/
Canlı yayındalar gezi parkından..
SAİT71
13.Haziran.2013, 00:38
Kanada televizyonu CBC: İki muhabirimiz İstanbul'da gözaltında...
Doğruysa çok büyük ayıp olur...
petrol_fb12
13.Haziran.2013, 00:45
Çelik, "Gezi Parkı'nda bu eylemin kıyamete kadar sürdürülmesi hükümet tarafından kabul edilmeyecektir"
Hayırdır ? Başbakan sonsuza kadar yaşıyacak mı ? Ne kıyameti ?
Del Piero_10
13.Haziran.2013, 00:47
Feyzi İşbaşaran, çok muteber bir kaynak.
http://www.ensonhaber.com/gundem/246632/akpli-vekille-polis-birbirine-girdi-izle.html
bir de bunlar var
http://haberdesin.com/sites/default/files/fevzi_isbasaran_0.jpg
http://img.vol.io/rotahaber/newpics/news/080520121115191723546_3.jpg
petrol_fb12
13.Haziran.2013, 00:50
Del Piero_10 yanlış yer
TeNaciOUS MidFieLdeR
13.Haziran.2013, 00:51
polat aciklamalariyla saskinlik yaratti :zuhaha
Addolorato
13.Haziran.2013, 00:51
polat aciklamalariyla saskinlik yaratti :zuhaha
https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/999879_10151705675262594_1812931174_n.jpg
TeNaciOUS MidFieLdeR
13.Haziran.2013, 00:55
Yekta Kopan @yektakopan 1 dk
Toplantı boyunca ayran içmişler belli ki. Kafa bin birim!
Aydin
13.Haziran.2013, 00:58
Necati şaşmaz da mı gitmiş oraya? Neyi, kimi temsilen gitmiş bilen var mı?
ShevAnil
13.Haziran.2013, 01:00
Olecek misin? 10 yillik dizi bitiyor mu diye sordu galiba basbakan.
petrol_fb12
13.Haziran.2013, 01:01
Necati şaşmaz da mı gitmiş oraya? Neyi, kimi temsilen gitmiş bilen var mı?
Kurtlar Vadisi Suriye için senaryo sormaya galiba :)
polat Alemdar' ı dinleyince Nihat Doğan' a yıllarca haksızlık yaptığımızı düşündüm :)
Bu barikata su sıkılır mı ?
http://o1306.hizliresim.com/1b/f/p32ff.jpg
Nocna Mora
13.Haziran.2013, 01:10
necati sasmaz'in ne dedigini anlamaya calisirken ben ->
https://pbs.twimg.com/media/BMlnkFJCIAAqn9I.jpg:large
https://pbs.twimg.com/media/BMlm8OwCcAAovhc.jpg
Aydin
13.Haziran.2013, 01:12
ben kaçırdım şaşmazı. var mı link beyler?
link pls plssplspls
byariff
13.Haziran.2013, 01:13
ben kaçırdım şaşmazı. var mı link beyler?
link pls plssplspls
buyur aydin necati sasmazin tekrari olan konusmasi
http://www.youtube.com/watch?v=U8K6b76G_WY&feature=youtu.be
Nocna Mora
13.Haziran.2013, 01:15
Başbakan Erdoğan’la görüşen 11 kişilik heyette yer alan tiyatro sanatçısı Ahmet Mümtaz Taylan, görüşmeye ilişkin şunları söyledi:
,
“Biz bugüne kadar ki gözlemlerimizi tek tek aktardık. Başbakan hiç kesmeden araya girmeden, gerilim yaratmadan dikkatle dinledi ve not aldı. Tamamı farklı kesimlerden gelen, ortak ideolojileri olmayan ama Gezi Parkı hakkında son derece kaygılı olan, polisin orantısız şiddetini eleştiren 11 kişinin konuşmalarını sükunetle dinledi, notlarını aldı. 4.5 saat biz konuştuk. Yarım saat de Başbakan konuştu. Katıldığı katılmadığı yanları söyledi. Bu toplantının eğer varsa bir kazanımı şudur: Başbakan Gezi Parkı ve çevresinin, AKM’nin değil, Topçu Kışlası’nın referanduma götürülebileceğini, bunun MKYK’da değerlendirileceğini, buna MKYK’nın karar vereceğini söyledi. Benim bütün dileğim ağır bir müdahale, bir gerilim olmadan inşallah bu Gezi Parkı’ndaki gerilim sona erer. Çünkü bir adım atıldığını düşünüyorum. Bunun bir kazanım olduğunu düşünüyorum. Ancak tabiki kimseyi temsil ediyor değilim. Bireysel olarak dileğim bu. Gezi Parkı için zaman daralıyor. Biz, ‘Provokatörlerle Gezi Parkı’ndaki gençleri birbirinden ayırarak bir şekilde orayı temizlemek boşaltmak zorundayız İstanbul’da hayatın devam etmesi için, nefes alması için. Bunun için zamanımız daralıyor. Şimdi biz referandumdan bahsediyoruz artık Gezi Parkı’nın boşaltılması lazım’ olarak algıladık.
Ralph
13.Haziran.2013, 01:17
sanırım....
sfasgfsg
Nocna Mora
13.Haziran.2013, 01:20
sanırım....
sfasgfsg
edit: ilk 1 dakika da ya cok yorgun ya da sarhos oldugunu düsündüm fakat zamanla adamın üslubuna, konusma tarzına alıstım.
ve bence;
dile o kadar takılınmazsa -ki fazlasıyla imla hatası, cümle kesilmesi, düşünce akışı değişiklikleri var- olan bitene kendi penceresinden bakıp konustugunu görmek mümkün.
akıcı konusamamak bir kusur olsa bile bu kadar eleştiriyi hak etmedigini düsünüyorum. herkes akıcı konusacak diye bir kaide yok ve en nihayetinde bu tahammül edilebilir bir sey. soyle ki, bilmem hic kekeme tanıdıgınız var mı fakat onların cümleyi bitirmelerini beklerken sıkılsanız bile -en azından insana ve insani degerlere saygınız varsa- sıkıldıgınızı onları kırmamak icin belli etmez, cümlelerini bitirmelerini sabırla beklersiniz. bu da boyle bir tahammül durumu.
akıcı olmasa bile kendi fikirlerini, düsüncelerini belirtmiş ki bu düsünceler ne kadar yüzeysel ve komik olsa da yine de ezberden baskalarının düsüncelerini tekrarlamaktan iyidir.
Ralph
13.Haziran.2013, 01:21
Yıllardır izlemiyorum ve saçmalığın daniskası buluyorum oynadığı diziyi. Şimdi iyi ki izlememişim diyorum. Gereksiz, saçma sapan bir adam.
Aydin
13.Haziran.2013, 01:22
1. dakikaya gelmeden kapadım.
arif haklıymış. Özet için sağ ol çapulcu arif.
Önder HOCA
13.Haziran.2013, 01:23
sanırım....
sfasgfsg
8 dakika izlemeye değer mi?
gereksizmiş
Mamadou
13.Haziran.2013, 01:30
Bu ne ya iki cümleyi bir araya getiremiyor.
Addolorato
13.Haziran.2013, 01:31
Bu ne ya iki cümleyi bir araya getiremiyor.
Cümleye razıyım yine adam 2 tane kelimeyi mantıklı şekilde birleştirirken zorlanıyor.
TeNaciOUS MidFieLdeR
13.Haziran.2013, 01:34
Cem Mumcu @cemmumcu 12 dk
silindi ama ben silinmeden görmüş bulundum pic.twitter.com/tlc2MHjsNV
https://pbs.twimg.com/media/BMlta5JCYAA1DYu.png:large
Aydin
13.Haziran.2013, 01:37
Cümleye razıyım yine adam 2 tane kelimeyi mantıklı şekilde birleştirirken zorlanıyor.
Game of Thrones'taki Hodor'un konuşmaları daha seri, akıcı ve anlamlıydı.
petrol_fb12
13.Haziran.2013, 01:40
ANKARA ! (AN İTİBARİYLE)
http://o1306.hizliresim.com/1b/f/p33vk.jpg
byariff
13.Haziran.2013, 01:43
necati sasmaz"in 10 yil onceki abisiymis :D
http://s7.directupload.net/images/130612/wjjz3zhm.swf
aciz demeye dilim varmiyor ama bu adam akil adami seçilmisti galiba 2 kelimeyi 1 araya getiremiyor yahu.
TeNaciOUS MidFieLdeR
geceden gunduze... dunden yarina degil.. acele de degil.. cabuk cabuk. olmasi lazim :zuhaha
@petrol_fb12
polatin aciklamalari ankarayi costurmus desene :zuhaha
sarianet
#referandumahayır tag olmuş
demokrasi arayanlar demokrasiden kaçıyor :)
petrol_fb12
13.Haziran.2013, 01:45
Çünkü MAHKEME KARARI VAR...
Aydin
13.Haziran.2013, 01:45
Mahkeme kararı denen bir şey var da ondan :)
Raheem Lawal.
13.Haziran.2013, 01:47
Gercekten Ciddi Ciddi soruyorum Size Necati şaşmaz ne demek istedi Anlayan varasa anlatsın, bu adam 10 sene boyunca nasıl bu dizide oynadı :D
TeNaciOUS MidFieLdeR
13.Haziran.2013, 01:48
suna koptum zaten, cuk oturmus :zuhaha
Aslı Çapulcuoğlu @asliyazicioglu 1 sa
Necati hadi ablam kalk yerine yat.
Yekta Kopan tarafından retweetlendi
Aydin
13.Haziran.2013, 01:51
benim hala anlamadığım, necati şaşmaz'ın orada işi neydi?
gitmiş gözlemlemiş mi ki olayı? adamı bir kere görmedim. ne alaka?
gezi'ye gitmeden etmeden oturdukları yerden zaten buradaki arkadaşlara bir türlü olan biteni anlatmaya çalışmak deveye aduket çektirmekten daha zorken, bu olay neyin olayı?
sarianet
13.Haziran.2013, 01:52
hani mahkeme akpnin tekelindeydi ?
petrol_fb12
13.Haziran.2013, 01:52
hani mahkeme akpnin tekelindeydi ?
Mahkemeyi takmıyorlar ne dersek o .
Ayrıca şuda var BÜTÜN ÜLKE BİZİ DESTEKLİYOR DİYİP.OLAYLARDAN SONRA 90 GENÇLİĞİNİ KİMMİŞ BUNLAR DİYİP ARAŞTIRMAK İSTİYEN AK PARTİ.YANİ HER YERE SIZMIŞ OLABİLİRLER.YİNEDE İÇERDE SAĞLAM ADAMLAR KALIR.
Nocna Mora
13.Haziran.2013, 01:55
polisin kürtlere yaptığı
https://www.facebook.com/photo.php?v=129015863969772
Su videoya rastladım da diyecek hic bir sey bulamıyorum, o kadar sinirliyim ki. Yıllarca yandaş medyadan izledik biz Kürt kardeşlerimizi. Onları hep kötü, terörist olarak gösterdiler oysa ne kürt arkadaşlarım oldu türk'üm diye gecinenlerden daha insan olan. Sırf kürt asıllı bir sanatcının türkce sarkısını söyledigi icin polisten dayak yedi kürt çocuklar bu ülkede. Cok degil 3-4 sene önce. Bu gercekler kabak gibi ortadayken hala polisi savunmaya nasıl cüret edebiliyor insanlar, bu kadar mı körler, bu kadar mı sagırlar..türk'ü de kürt'ü de insan ve türk'üne de kürt'üne de eşit davranılmalı. bırakın milliyetleri, ırkları ! karsınızdakinin önce 'insan' oldugunun farkına varın.
Mamadou
13.Haziran.2013, 02:00
Cem Mumcu @cemmumcu 12 dk
silindi ama ben silinmeden görmüş bulundum pic.twitter.com/tlc2MHjsNV
https://pbs.twimg.com/media/BMlta5JCYAA1DYu.png:large
Fake diyorlar bu hesaba.
anil luque
13.Haziran.2013, 02:08
Sen olaylarin cigrindan cikmasini sagla , butun kontrolunu kaybet , insanlara demedigini birakma Bir tek savas cikarmadigin kalsin. Baktin olmuyor hadi referandum. Oldu pasam malkara kesan.
Fark 5 iken topun pesinde deli gibi Kosturan fark 1 e inince hadi mav bitti diyen cocuk vardi ya mahalle maclarinda. Tayyip iste aynen o.
ShevAnil
13.Haziran.2013, 02:12
Arkadaslar cumartesi ve pazar gunleri lys sinavlarim var ve ikiside Besiktas'da, nasil girecegim acaba, olaylar orada devam ediyor mu?
sarianet
13.Haziran.2013, 02:12
Sen olaylarin cigrindan cikmasini sagla , butun kontrolunu kaybet , insanlara demedigini birakma Bir tek savas cikarmadigin kalsin. Baktin olmuyor hadi referandum. Oldu pasam malkara kesan.
Fark 5 iken topun pesinde deli gibi Kosturan fark 1 e inince hadi mav bitti diyen cocuk vardi ya mahalle maclarinda. Tayyip iste aynen o.
madem egemenlik kayıtsız şartsız milletin diyorsunuz işte millete gidiliyor neden rahatsız oluyorsunuz ki yoksa halk bizden yana balonunun patlayacağından mı :)
petrol_fb12
13.Haziran.2013, 02:13
RedHackHaber ★ @RedHackHaber_ 2 dk
Bizi mecbur etmeyin...Halka zulmetmekten vazgeçin...Çevik Kuvvet adreslerini ve telefonlarını yayınlamak istemiyoruz !
Arkadaslar cumartesi ve pazar gunleri lys sinavlarim var ve ikiside Besiktas'da, nasil girecegim acaba, olaylar orada devam ediyor mu?
Merak etme girersin bizim milletimiz o konuda çok hassas.Bir şey olmaz.Tabi Polis MÜDAHALE ETMESE
Nocna Mora
13.Haziran.2013, 02:14
Olay yok kardesim. Ki protesto olsa bile sınav günleri sınav bitene kadar sessizlik saglanıyor.
Nocna Mora
13.Haziran.2013, 02:19
madem egemenlik kayıtsız şartsız milletin diyorsunuz işte millete gidiliyor neden rahatsız oluyorsunuz ki yoksa halk bizden yana balonunun patlayacağından mı :)
-temel hak ve özgürlükler referanduma götürülemez.
ayrıca
-devletin, anayasal ve demokratik haklarından biri olan protesto hakkını kullanan vatandaslarına(avukatlar dahil) orantısız polis müdahalesi, şiddeti uygulamasının suc olması,
-medya sansürü
-valinin ve bazı makam sahiplerinin halka söyledigi yalanlar ve bölücü söylemler,
-basbakanın provakatif, ayrımcı, ırkçı, saldırgan tavırları-söylemleri
-ve polis devlet terörünün ortaklasa kırdığı kemikler, öldürdüğü ve sakat bıraktığı insanlar
göz ardı edilip, referandum konusu bile olmayacagından istenmeyen referandumdur.
Aydin
13.Haziran.2013, 02:20
yolcu'cuğum (artık o kadar samimi olduk ki seninle "cuğum" demeyi kendime hak görüyorum :) ), düşün ki senin evinin önünde park var. belediye ilk başta diyo ki, ben o parkı yıkayım yerine şöyle avm'li camii'li ortaya karışık bir şey yapayım. sen diyorsun ki "tamam da benim çocukluğum o parkta geçmişti, benim söz hakkım yok mu", sonra o söz hakkını kaldırım taşı atmadan arayanlardan biri olarak parkta protestonu yapıyorsun. adam gibi protesto yaparken biber gazı soluyorusun, adam gibi protesto yaparken arkadaşın biber gazı kapsülünü kafasına yiyor. sonra da senden alakasız kişiler gidip belediye başkanıyla görüşüyor. belediye başkanı da diyor o zaman "referandum yapak yieaa" diyor.
oraya giden sendin. kapsülü yiyen arkadaşındı. sen bir taş atmadın. ama yine de bu olayın çözüm aşamasında senin sözün bile geçmiyor, senin gibi düşünen biri senin adına konuşamıyor.
oraya hiç gitmeyen, sırf ideolojisi uğrana, inat uğruna kime oy vereceği belli olan bir kesim de işin içine giriyor.
ee sen bu olayların neresindesin?
(biliyorum sen devletine 20 bilmem kaç milyon zarar getiren bir olayın içinde bulunmazsın ama bir de böyle düşün)
petrol_fb12
13.Haziran.2013, 02:22
Başbakan REFARANDUM yaparsa elinde patlar seçim.Şu an GARANTİ (BENİM BİLDİĞİM) 7 tane O parkın yapılmaması için oy var...
Artık diğer evleri sen düşün..
Ayrıca son genel seçimde..
İstanbul'da 2,932,786 Oy kullanılmış Seçmen Sayısı:3,373,219
Ak Parti : 1,389,224
Chp : 964,237
Mhp : 259,218
Oy almış..İstnabul'da refaranduma gidilirse o projeye onay cıkmaz.
Aydin
13.Haziran.2013, 02:24
Başbakan REFARANDUM yaparsa elinde patlar seçim.Şu an GARANTİ (BENİM BİLDİĞİM) 7 tane O parkın yapılmaması için oy var...
Artık diğer evleri sen düşün..
Ayrıca son genel seçimde..
İstanbul'da 2,932,786 Oy kullanılmış Seçmen Sayısı:3,373,219
Ak Parti : 1,389,224
Chp : 964,237
Mhp : 259,218
Oy almış..İstnabul'da refaranduma gidilirse o projeye onay cıkmaz.
Benim bu olaylar öncesi akp'nin herhangi bir seçimde düşük oy alacağı konusundaki inancım %0'dı. Şu an %1. Bu olayların pek bir şey değiştireceğini düşünmüyorum.
petrol_fb12
13.Haziran.2013, 02:27
Bu arada Ankara'da hala müdahale devam ediyor.
Birden bütün Tunalının elektrikleri kesildi, öncesindeyse patlamaya benzer bişey duyduk.Bu gece nasıl sonlanacak?!?
Nocna Mora
13.Haziran.2013, 02:46
http://www.ustream.tv/channel/yomgashum1ahttp://www.ustream.tv/channel/yomgashum1
sicilyalılar, çinliler kaydediyor, piyano resitali yapılıyor. thank you sesleri esliginde herkese teşekkür ediliyor. piyanoyu daha sonra sahneden asagı tasıyor calanlar, oradakiler. inanılmaz..
SAİT71
13.Haziran.2013, 02:56
........
.............
petrol_fb12
13.Haziran.2013, 03:03
Adam 3 kişi ölmüş diyor.YENİ İDDALARI GÜNDEME GETİRMEYİN DİYORLAR. !
Sonra derler MEDYAYA neden inanmıyorsunuz bu yüzden !
petrol_fb12
13.Haziran.2013, 05:00
http://s1306.hizliresim.com/1b/f/p38hx.png
anil luque
13.Haziran.2013, 08:32
Yok canim olur mu oyle sey ben halka guveniyorum ben cevreye guvenmiyorum .s.s
europeanconquer
13.Haziran.2013, 09:26
Referandum da normal olan hayır çıkmasıdır ancak _yoLcu_ gibi sırf karşısında ki karşıt görüş olan insan istediğini alamasın diye konunun amacı nedir umursamazlar,sırf başbakana karşı bir tepki verildi diye eveti basarlar.Zaten referandumla ilgili mesajlarından o sonuç çıkıyor ortaya.Onun gibi de düşünen binlerce,hatta milyonlarca insan vardır bu memlekette.O yüzden referandum bir çözüm getirmekten öte mahkemenin aldığı kararı bozmak için düzenlenen bir şey olur.
goosfraba
13.Haziran.2013, 09:40
o ölen 3 insanın canı, can değil de malmış gibi moderatörlük yapan habertürk spikerine selam olsun.
DenizlispoR
13.Haziran.2013, 10:38
Çünkü ;
Oy verenler hiçbir şeye karar vermez. Oyları sayanlar herşeye karar verir. Joseph Stalin
Stalin'i günahım kadar sevmesem de doğruyu söylemiş.
Del Piero_10
13.Haziran.2013, 10:48
http://s1306.hizliresim.com/1b/f/p38hx.png
Önce tamamen reddet, sonra öyleyken böyle oldu de. Millet olup bitenin farkında. Biraz daha böyle devam etsinler, istediklerinin tam aksi istikametinde nur topu gibi bir halk devrimleri olur.
Universal
13.Haziran.2013, 12:06
Danıştay, referandum mahkeme kararının önüne geçemez kararı aldı. Kısaca referandum olamayacak. Çünkü mahkeme onay veya red etse bile bir mahkeme kararı olmuş olacak.
Nocna Mora
13.Haziran.2013, 12:23
Danıştay Başkanı Hüseyin Karakullukcu, Gezi Parkı’nda yapılacak projenin referanduma götürülmesi fikrine ilişkin, “Bunu referandum olarak algılayamıyorum. Daha çok kamunun istek ve arzusunu ortaya çıkarmak için yapılan bir oylama. Bu yargı kararının önüne geçemez. Hukuk devleti deyince yargı kararı esastır” dedi.
Nocna Mora
13.Haziran.2013, 12:23
........
.............
Kahrolsun yandas medya. Bu adamlar gazeteciyim diye gezerler bir de.
anil luque
13.Haziran.2013, 12:40
Ethem Sarısülük'ün organlarını bağışlama durumu vardı , siyasi diye reddedilmiş. Vay arkadaş kere vay arkadaş..
mwaru
13.Haziran.2013, 12:53
Ethem Sarısülük'ün organlarını bağışlama durumu vardı , siyasi diye reddedilmiş. Vay arkadaş kere vay arkadaş..
Gerçekse yazıklar olsun.Söylenecek hiç birşey kalmamış.
Necati Şaşmaza karşılık Boomcu Onur Ankara'ya doğru yola çıkmış.
anil luque
13.Haziran.2013, 13:55
Başbakan yine halka sallıyor bol keseden.
Nocna Mora
13.Haziran.2013, 13:56
Kapatılan belediyelerin AK partili Başkanları ile yapılan toplantıda konuşan Erdoğan'ın konuşmasından satır başları
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Avrupa Parlementosunun bizle ilgili alacağı kararı ben tanımıyorum" dedi
12 Kasım 2012'de çıkardığımız yasa ile 14 ilimizi Büyükşehir Belediyesi statüsüne kavuşturduk. Böylelikle 30 Büyükşehirimiz oldu.
AK Partili bin 627 belediye bulunuyor. Bizim yeni yasa ile dönüştürdüğümüz belediyelerin yüzde 57'si AK Partili. O yüzden asla partizanlık yapmadık. Yapsaydık zaten çalışmayı bu yönde gerçekletirmezdik.
KÖYDES ile köylere hiçbir zaman olmayan bir desteği sunduk. BELDES ile belediyelere ekstra bir desteği yine biz ulaştırdık.
Tunceli'den biz milletvekili çıkaramadık ama oraya gittiğinizde yaptığımız üniversiteleri, yolları, hastaneleri görürsünüz. Ama Tunceli'den en fazla oy alan CHP, oraya bizim kadar hizmet götürmemiştir.
Hakkari aynı şekilde. Hiç milletvekilimiz olmamasına rağmen, hastanelerine, yollarına, okullarına ve inşallah havalimanı da açılınca işte bu yatırımları görürsünüz.
Antalya bize oy versin veya vermesin Cumhuriyet tarihinin en büyük yatırımlarını bizim dönemimizde almıştır.
Biz bölgesel milliyetçilik yapmayacağız dedik. 81 ilin tamamı bizim nazarımızda birdir, kardeştir, vatandır. 2001 yılında bölgesel Milliyetçiliği ayaklarımızın altına alacağız dedik. O günden bugüne biz bu anlayış ile geldik.
Biz dinsel bölücülükte yapmıyacağız. Müslüman, Hristiyan, Sünni, alevi gibi bir ayrım yapmayacağız. ancak muhalefet bu ülkede mezhebi bir kaşıma gayreti içerisinde. Bu da Reyhanlıdaki saldırıda gayet net bir şekilde ortaya çıkmıştır. Bu işi sabırla takip ediyoruz.
Bu birliğimizi, kardeşliğimizi kimseye bozdurmayacağız. Biz bu söylemleri slogan için kullanmıyacağız, içini doldurmaya çalışacağız.
Ben karşınızda İstanbul gibi bir şehrin belediye başkanlığını yapmış biri olarak duruyorum. Sizin derdinizi en iyi ben anlarım. Kılıçdaroğlu'mu anlar, Bahçeli mi anlar... Onların eline 5 tane koyun ver kaybeder geri gelirler. CHP'ye, MHP'ye ve BDP'ye oy verenler benim kardeşimdir.
AK Parti kurulurken 3 dönem kuralını koymuştur. Hangi partide var bu. 30 yaş olan seçilme yaşını biz 25 yaşına indirdik.
Seçilme yaşının 18'e indirilmesi için çalışma yaptırdıyoruz.ı, Muhalefetin, "Bu cesareti gösteren iktidar, bizim iktidarımız. Gençliğine demokrasi mücadelesi içinde Parlamento'nun yolunu açmada bu kadar cesur hareket eden bizim iktidarımız. Nerede CHP, nerede MHP? Hadi görelim onlar da çıksınlar meydana. 'Biz böyle bir düzenlemenin içinde varız' desinler"
Gençliğine güvenerek parlamento yolunu açan tek parti biziz. Bizim önümüzde bir örnek var bir karanlık çağı kapatıp aydınlık bir çağı başlatan Fatih var.
Bazı medya organlarında Türkiye yanıyormuş gibi bir imaj oluşturuluyor. Mitinglerle gerçek bir Türkiye fotoğrafı sunacağız.
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Avrupa Parlementosunun bizle ilgili alacağı kararı ben tanımıyorum"
"AP gidip önce Yunanistan'a baksın! Sen nasıl benim ülkemle ilgili bir karar alıyorsun senin haddine mi?"
GEZİ PARKI
"Meydanı illegal örgütlerin yer attığı yer haline getirmeyiz"
"Gezi Parkı'nda ağaçların tamamının temizlenmesi söz konusu değilken bu yaygara kopuyor"
"Gezi Parkı affedersiniz ama sidik kokuyor. Büyük abdestini bile yapanlar var" Bu durum tespit edildi.
"Herkes hukuk devletine uygun hareket edecek Biber gazını güvenlik teşkilatı kullanabilir mi evet"
Taksim'i yaktılar, yıktılar 100 trilyonluk zarar var bu vatan sevgisine giriyor mu?
Ben samimi olan çevrecilere diyorum ki Topçu kışlası için direniyor musunuz o halde bu konuyu halka soralım. Yerel yönetimler yasası 15. maddede var bu. Referandum değil referandum sadece yasalar için yapılır.
Dünkü heyetinbir kısmı halka sormasını destekledi.
Ağaçlar kesilmiyor 600 ağacın 70-80 tanesi sökülüp uygun yerlere dikilecek. Topçu Kışlası'nın ana girişi açık olacak ve herkes girebilecek. ve kışla şehir müzesi olacak.
Hala inadı inat, son kozlarını oynuyor artık. Bitmek üzere
anil luque
13.Haziran.2013, 13:59
Bu adam ya ciddi ciddi cahil ya da nasıl olsa yalan arsızı oldular inandırırım heralde diyor. İstanbul'da opera binası yokmuş.
Kadıköy'deki Süreyya Operası nereye bağlı Şırnak'a mı ?
Aydin
13.Haziran.2013, 14:00
Hala inadı inat, son kozlarını oynuyor artık. Bitmek üzere.
Adam "ne alırsan bir milyoncu"dan ucuz, maliyetli sıfıra olan, hatta üstüne para verilen mitingler düzenliyor.
Gitsek mi acaba? Beleşe yolculuk, beleşe karın tokluğu, beleşe Türk bayrağı. Hem başbakanımızı da yakından görmüş oluruz.