View Full Version : Gezi Parkı Direnişi
Pages :
1
2
3
4
5
[
6]
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
RasAnt
03.Haziran.2013, 18:31
Halk gereken cevabı meydanda veriyor.
Sandığada bekleriz meydanda kalmayın. :)
Eminoski
03.Haziran.2013, 18:32
Bu ülkenin %50 çıkmasının en büyük nedeni din.Onu kullanarak insanları en zayıf yerlerinden vurdunuz 3 dönemdir kazanıyorsunuz.
sarianet
03.Haziran.2013, 18:34
Provakatörler iki kanatlı çalışıyor herkes uyanık olsun
hükümet karşıtlarını hükümete karşı kışkırtacak resim vide v.s. yayınlıyorlar
aynı kişiler hükümet yanlılarını kışkıartacak resim video vs ortaya koyuyorlar amaç çok belli
hedet hükümet değil devlettir arkadaşlar
eylemlere katılan ve katılmayan masum çoğunluk bunlara prim vermemeli
Aydin
03.Haziran.2013, 18:34
Bu ülkenin %50 çıkmasının en büyük nedeni din.Onu kullanarak insanları en zayıf yerlerinden vurdunuz 3 dönemdir kazanıyorsunuz.
Daha dur. Seçimlere var. Yine bulurlar dinle alakalı bir durum. Şu an o kozu kullanmak için erken :)
Aydin
03.Haziran.2013, 18:35
Provakatörler iki kanatlı çalışıyor herkes uyanık olsun
hükümet karşıtlarını hükümete karşı kışkırtacak resim vide v.s. yayınlıyorlar
aynı kişiler hükümet yanlılarını kışkıartacak resim video vs ortaya koyuyorlar amaç çok belli
hedet hükümet değil devlettir arkadaşlar
eylemlere katılan ve katılmayan masum çoğunluk bunlara prim vermemeli
sana bugünkü ölen arkadaşımız yüzünden senin bize dediğin gibi (ki senin dediğin olay yalandı) "sevinin" deseydim ne hissederdin acaba?
RasAnt
03.Haziran.2013, 18:35
Sizde ayran için oyumuzu birde size verelim. :)
ReaList
03.Haziran.2013, 18:36
halk !
Bakın kimler oradaymış
http://j1306.hizliresim.com/1b/3/nrt46.gif
Aydin
Siz oyu genellikle makarna ve kömüre veriyorsunuz. Karıştırmayalım ayranı :)
europeanconquer
Siz dediğiniz kim acaba ? Biz ülkemizi savunuyoruz,bir kişiyi veya kurumu değil hocam.
mpaker66
03.Haziran.2013, 18:38
@Rasant demokrasiyi seçimden ibaret sanıyor. İnşallah bi iktidar döneminde büyük haksızlıklara uğrarsında anlarsın her şeyi.
sarianet
03.Haziran.2013, 18:39
sana bugünkü ölen arkadaşımız yüzünden senin bize dediğin gibi (ki senin dediğin olay yalandı) "sevinin" deseydim ne hissederdin acaba?
Başbakanlık ofisinde görevli polislere saldırıldı 1 polis ağır yaralı
Sevinin
sanırım bundan bahsediyorsun
RasAnt
03.Haziran.2013, 18:40
Siz oyu genellikle makarna ve kömüre veriyorsunuz. Karıştırmayalım ayranı :)
Buraya girersek oynak liderler gene belirecek, başörtüsüne karşıyız ama seçim öncesi başörtüsü dağıtırız gibi :) neler var neler bizimkiler en azından makarna ve kömüre karşı değil. :)
sarianet
03.Haziran.2013, 18:41
arkadaşlar seviye gerçekten düşmeye başladı gerek yok böyle şeylere
Aydin
03.Haziran.2013, 18:42
sanırım bundan bahsediyorsun
Evet bundan bahsediyorum. Hiçbir kaynak göstermeden söylediğin olaydan bahsediyorum.
Deus Dominus
03.Haziran.2013, 18:43
Sidik yarışına son sürat devam! Bakalım kim daha uzağa işeyecek...
sarianet
kaynak göstermeden yazılan mesajlar silinsin o zaman kardeş bakalım burda kaç mesaj kalıyor :)
RasAnt
Siz dediğiniz kim acaba ? Biz ülkemizi savunuyoruz,bir kişiyi veya kurumu değil hocam.
Siz dediğim son umutları bu park olanlar. :)
Aydin
03.Haziran.2013, 18:46
kaynak göstermeden yazılan mesajlar silinsin o zaman kardeş bakalım burda kaç mesaj kalıyor :)
Tamam diyelim ki kaynaksız olmana rağmen söylediklerin doğru. Sorduğum soruma cevap verir misin?
"Bugün 1 arkadaşımız, çıkan olaylar sonucunu hayatını kaybetti.
Sevinin"
Böyle bir mesaj görseydin benden, ne hissederdin? Bunu merak ediyorum ve hala cevap bekliyorum :)
Eminoski
03.Haziran.2013, 18:46
Biz ayranı sizden değil.Atatürk'ün yetiştirdiği dedelerimizin , ninelerimizin ellerinden içerek öğrendik anadoluda aslan.Ortada çok güzel bir espri dolanıyor.İçki yasaklandı ve biz ayıldık artık meydanlardayız diye.Direniş süresince ne ben nede alkolik arkadaşlarım 1 gram alkol almadık sadece kafamız ayıkken hükümete 1 gram daha fazla zarar verebilmek için.Neyse birşeyleri kanıtlamak için yazmıyorum.Bir parti içinde meydanda değiliz.Üniversiteler için liseler için özgür hayatlar için 6 yaşında türban takılmayan kızlarımız için kendini korkmadan ifade edebilecek olan bireyler için bu olayın içindeyim.68 de olmuş yetişemedik kısmet belkide bugünlerdir.Deniz olcaksak Mahir olcaksak Ulaş olcaksak Hüseyin olcaksak hiç geri adım atmadan olurum.Yeter ki kardeşim ve ailem bu ülkenin dayattığı sistemde yaşamasın.Çok geç kalındığınıda biliyoruz ama millet uyanıyor.
Aydin
03.Haziran.2013, 18:47
Ayrıca "dont feed the troll" diye bir olay var ekşide. Ona göre hareket etmek gerekir :)
mpaker66
@yolcu seviyeyi sana sorcağımızı düşünmüyorum. Herkes düşüncesini yazıyor.
Corpus
http://www.bbc.co.uk/turkce/haberler/2013/06/130603_arap_basin.shtml?ocid=socialflow_twitter_bb cturkce
Eminoski
http://i.imgur.com/tdpJ4l0.jpg
sarianet
03.Haziran.2013, 18:48
Tamam diyelim ki kaynaksız olmana rağmen söylediklerin doğru. Sorduğum soruma cevap verir misin?
"Bugün 1 arkadaşımız, çıkan olaylar sonucunu hayatını kaybetti.
Sevinin"
Böyle bir mesaj görseydin benden, ne hissederdin? Bunu merak ediyorum ve hala cevap bekliyorum :)
ölen kişi neden ölmüş nasıl ölmüş o konuda bilgilendirilmek isterdim önce olayın iç yüzünü tam araştırıp gerçekten haklıysanız özür dilerdim :)
sarianet
03.Haziran.2013, 18:49
ben iyi niyetimle mutaabık olmaya çağırırken şimdi böyle yazarak ne yapmaya çalıştığını anlayamıyorum
RasAnt
03.Haziran.2013, 18:50
Biz ayranı sizden değil.Atatürk'ün yetiştirdiği dedelerimizin , ninelerimizin ellerinden içerek öğrendik anadoluda aslan.Ortada çok güzel bir espri dolanıyor.İçki yasaklandı ve biz ayıldık artık meydanlardayız diye.Direniş süresince ne ben nede alkolik arkadaşlarım 1 gram alkol almadık sadece kafamız ayıkken hükümete 1 gram daha fazla zarar verebilmek için.Neyse birşeyleri kanıtlamak için yazmıyorum.Bir parti içinde meydanda değiliz.Üniversiteler için liseler için özgür hayatlar için 6 yaşında türban takılmayan kızlarımız için kendini korkmadan ifade edebilecek olan bireyler için bu olayın içindeyim.68 de olmuş yetişemedik kısmet belkide bugünlerdir.Deniz olcaksak Mahir olcaksak Ulaş olcaksak Hüseyin olcaksak hiç geri adım atmadan olurum.Yeter ki kardeşim ve ailem bu ülkenin dayattığı sistemde yaşamasın.Çok geç kalındığınıda biliyoruz ama millet uyanıyor.
Atatürk mü yetiştirmiş oldu tamam. Uyanın bakalım kim daha uyanık.
Eminoski
İzmirde gece 3-4 gibi elinde sopayla türeyen insanlar var bize saldırıyorlar.
Aydin
Biraz daha sakin. Fikri ne olursa olsun insanların yazdıklarına saygı duymak zorundayız hakaret olmadığı müddetçe.
sarianet
03.Haziran.2013, 18:53
alsancaktaki binlerce insanın elindeki şişelerde ayran vardı hatta şişelerle TC yazdıklarında bile o şişenin içindeki biraları içmediler lavıma döktüler öyle yazdılar :)
europeanconquer
03.Haziran.2013, 18:54
Siz dediğim son umutları bu park olanlar. :)
Son umut değil bu son nokta.Bir sabrı var insanların,bunu protesto etmeleri en doğal hakları.
mpaker66
Peki Aydın abi, özür dilerim.
Önder HOCA
melih gökçek twitter ı kapatmış :D takipçi sayısı 500.000 olunca kapatıcam demiş daha önceden.
allah o beşyüzbininci takipçiden razı olsun.
Eminoski
03.Haziran.2013, 18:56
alsancaktaki binlerce insanın elindeki şişelerde ayran vardı hatta şişelerle TC yazdıklarında bile o şişenin içindeki biraları içmediler lavıma döktüler öyle yazdılar :)
Şimdi ben seni %50 olan bir Akp vatandaşıyla bir tutuyormuyum. Yanda bir komşum var akp li misal hergün çay ısmarlarım.Ama seni görsem ayran dökerim be yolcu.Herkesi bir tutma sakın.
RasAnt
03.Haziran.2013, 18:58
Son umut değil bu son nokta.Bir sabrı var insanların,bunu protesto etmeleri en doğal hakları.
Son nokta öyle olmaz, nasıl olacağını tabir edersem bana yakışmaz. Protesto kuralları çerçevesinde yapılırsa ne gaz atılır ne tazyik.
sarianet
03.Haziran.2013, 18:58
Şimdi ben seni %50 olan bir Akp vatandaşıyla bir tutuyormuyum. Yanda bir komşum var akp li misal hergün çay ısmarlarım.Ama seni görsem ayran dökerim be yolcu.Herkesi bir tutma sakın.
ben sana bir şey dedim mi sadece gördüğüm resmi yazdım ki yazdığımın gerçek olduğunu sen de biliyorsun sen grup olarak içmemiş olabilirsin ki takdire şayan bi hareket tebrik ederim ama sen de çok iyi biliyorsun ki eyleme katılanların yüzde yetmişi içtiler gözlerimle görmesem bunu yazmam inan
Aydin
03.Haziran.2013, 18:59
Peki Aydın abi, özür dilerim.
Esta. Özüre gerek yok.
Bu olaylarda hükümetin hatalı olduğunu kabul etmeyenler çok garip ve çok katı davranıyorlar bence.
Spor forumuyuz ve bu olayları Fenerbahçe'nin muz sallayanları sahiplenmesi gibi görüyorum.
Muz olayının yanlış argümanlarla savunmuştu fenerbahçeli yöneticiler ve muz sallayanları sahiplenmişti.
Şimdi aynı şekilde polisleri, ellerinde taş ve sopa olmayanlara saldıran polisleri savunmanın mantığını anlayamıyorum. Particilik, futbol taraftarlığı gibi olmamalı. Doğruya doğru, yanlışa yanlış denmeli.
mpaker66
03.Haziran.2013, 18:59
Ülkede 2002 sen beri Şöyle bi algı oluşturuldu istenerek:AKP ye oy vermeyen insan dinsiz imansızdır. Bunu bilerek yaptı iktidar.
europeanconquer
03.Haziran.2013, 19:00
Son nokta öyle olmaz, nasıl olacağını tabir edersem bana yakışmaz. Protesto kuralları çerçevesinde yapılırsa ne gaz atılır ne tazyik.
Sana olayları tekrar anlatacak değilim.Kendi fikrin var,görüşün var,onu da sen ayırt etmişsin belli ki.Saygı duyarım.
Eminoski
03.Haziran.2013, 19:00
ben sana bir şey dedim mi sadece gördüğüm resmi yazdım ki yazdığımın gerçek olduğunu sen de biliyorsun sen grup olarak içmemiş olabilirsin ki takdire şayan bi hareket tebrik ederim ama sen de çok iyi biliyorsun ki eyleme katılanların yüzde yetmişi içtiler gözlerimle görmesem bunu yazmam inan
Tamam sağ ol inandım.
sarianet
03.Haziran.2013, 19:02
Tamam sağ ol inandım.
Teşekkürler :)
RasAnt
03.Haziran.2013, 19:03
Ne bu Atatürk düşmanlığınız ? Evet,kocaman bir nesil Atatürk'ün ve arkadaşlarının kurduğu cumhuriyet sayesinde yetişti.Hatta biraz tarih bilgini zorlarsan,çoğu insan okuma yazmayı bile onun devrimi sayesinde öğrendi.
Nankörlük insanoğlunun en büyük düşmanıdır,bu etken maalesef size bulaşmış çoktan.
Atatürk düşmanı falan değilim. Bu ülkeyi Atatürk kurdu, o yaptı, o olmasa bir hiçtik diyenlerin her zaman karşısındayım. Atatürk'ün beğendiğim bir sözü var :
Beni övmeyi bırakınız gelecek için neler yapacağız onları söyleyiniz…
Kendisi bile farketmiş onu ilah yapacağınızı ama malesef yeterli olmamış, mesajlar farklı şekilde alınmış.
Corpus
03.Haziran.2013, 19:05
http://www.estanbul.com/attachments/32440d1346323403-ataturk-bugunleri-89-yil-once-gormus-251527_412817408775996_1871592414_n.jpg
Atatürk daha neleri görmüş neleri...
RasAnt
03.Haziran.2013, 19:07
Atatürk daha neleri görmüş neleri...
Evet bunlarıda görmüş, bunları yapanları 3 dönemdir %20 lerde gezdiriyoruz. Halk gerçeği hep görür, cevabıda polemiğe girmeden verir.
Corpus
03.Haziran.2013, 19:09
Evet bunlarıda görmüş, bunları yapanları 3 dönemdir %20 lerde gezdiriyoruz. Halk gerçeği hep görür, cevabıda polemiğe girmeden verir.
Haklısın da bunları yapanlar %20lerde değil 50lerde :) sen yanlış gelmişsin
Aydin
Atatürk düşmanı falan değilim. Bu ülkeyi Atatürk kurdu, o yaptı, o olmasa bir hiçtik diyenlerin her zaman karşısındayım. Atatürk'ün beğendiğim bir sözü var :
Beni övmeyi bırakınız gelecek için neler yapacağız onları söyleyiniz…
Kendisi bile farketmiş onu ilah yapacağınızı ama malesef yeterli olmamış, mesajlar farklı şekilde alınmış.
Atatürk'ün bir dünya lafı var. Umarım onları da beğenir ve uygularsın :)
sarianet
Türk Halkı...
Meydana çıkmayıp sabredenler kim peki...
europeanconquer
03.Haziran.2013, 19:10
@RasAnt
İlahı geçiniz,kimse kimseyi ilah yapmıyor.Milleti şirk koşuyormuş gibi göstermenin hiç bir faydası yok hani törenler falan düzenlenirken ''Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'' diyorlar ya orada ki ''ulu önder'' süs olsun diye kullanılmıyor.
Önder kelimesinin sözlük anlamı;
Gücü, ünü ve toplumsal yeri dolayısıyla, belli zaman ve durumlar içinde, ilişkili bulunduğu küme veya toplumun tutum, davranış ve etkinliklerini değiştirip yönetme yeteneğini gösteren kimse, lider, şef.
Böyle bir kişi o zaman ortaya çıktığı için şanslıyız ki şu an rahatça tartışabiliyoruz,o zaman ortaya çıktığı için şanslıyız ki Ata Demirer'in ''Osmanlı Cumhuriyeti'' filminde kurguladığı bir ülkede değiliz ancak gidişat kötü.Evet,gururla söylüyorum o olmasaydı şu an bir hiçtik,böyle bir ortamda yaşamamızı sağladığı için önce Allah'a sonra ona minnettarım ve bu ortamı bozmaya çalışanlara da karşıyım.Şu an olduğu gibi.Siz onun sözünden bir örnek vermişsiniz o zaman bende bir örnek veriyim;
Şayet bir gün, çaresiz kalırsanız, bir kurtarıcı beklemeyin. Kurtarıcı kendiniz olun!
mpaker66
03.Haziran.2013, 19:11
Bence konuyu kapatmanın zamanı gelmiş, iş Atamı tartışmaya kadar gitmiş.
RasAnt
03.Haziran.2013, 19:12
Haklısın da bunları yapanlar %20lerde değil 50lerde :) sen yanlış gelmişsin
Senin görüşün saygı duyuyorum. :)
Atatürk'ün bir dünya lafı var. Umarım onları da beğenir ve uygularsın :)
Ben tek bir şahısa bağlı olmayı sevmiyorum abi, her liderden farklı farklı örnekler almak benim ufkumu daha çok açıyor. Tek bir kişiyi örnek almak benim tarzım değil. :)
Aydin
03.Haziran.2013, 19:13
Bence konuyu kapatmanın zamanı gelmiş, iş Atamı tartışmaya kadar gitmiş.
Hayır. Bu forumda Atatürk'ü tartıştırmam. Tartışmak isteyen varsa gitsin başka forumlara.
Konuya yaşananlarla ilgili devam edelim lütfen.
Aydin
03.Haziran.2013, 19:14
Senin görüşün saygı duyuyorum. :)
Ben tek bir şahısa bağlı olmayı sevmiyorum abi, her liderden farklı farklı örnekler almak benim ufkumu daha çok açıyor. Tek bir kişiyi örnek almak benim tarzım değil. :)
Güzel cevap. Teşekkür ederim :)
Hoşgörülü olalım arkadaşlar. Olayları düzgünce, kişilere karşı sivrilmeden tartışalım. Birbirimizi yıpratmanın bir faydası yok.
Corpus
03.Haziran.2013, 19:14
NTV gece haber prodüktörü Ömer Faruk Aykar ve haber merkezinde çalışan Dilara Eldaş bugün istifa etti.
Redhack , milletvekillerinin telefon numaralarını yayınladı.
sarianet
03.Haziran.2013, 19:16
bizde zaten ifrat ve tefrit olduğu müddetçe hiçbir şeyi tartışamayız.
Atatürk bazı arkadaşlarının çok hassas noktası daha bu toplumun tartışma ahlakı Atatürkü tartışacak olgunluğa gelmiş değil. Ya ilahlaştırılıyor hiçbi hatası yok mükemmel deniyor ya da tam tersi iyi yanlarıyla hatalarıyla doğrularıyla eksikleriyle değerlendirmeyi öğrenemedik
bence de Atatürk tartışılmamalı.
sarianet
03.Haziran.2013, 19:21
ayakkabıyı anlamaya çalışıyorum da o hengamede çıkarmamıştır
abi bu ne ya
http://l1306.hizliresim.com/1b/3/nruv6.jpg
europeanconquer
03.Haziran.2013, 19:21
Kızılay'da birinin gözü çıkmış,durmuyorlar,ne provokatörler duruyor ne polis duruyor orada zararı gören hep halk oluyor.Fotoğrafını buraya koyamam,Twitter'da arayın bulursunuz.
Aydin
03.Haziran.2013, 19:29
abi bu ne ya
Temizlerler. Orayı da temizlerler. Polisler bir geri çekilse oraya yapılan bu ayıbı da temizler gerçek protestocular.
Gözü çıkan arkadaşın fotosunu ben de gördüm.
Bunların hepsi hükümetin boynuna. O gösterdiğin foto var ya yolcu. İşte onun sorumlusu da aslında hükümet. Ama tabii anlayana.
Corpus
03.Haziran.2013, 19:32
abi bu ne ya
1 tane bira şişesi var. Kendini bilmezin biridir o da.
Ayrıca 2 gündür kendini bilmez bazı polis ekipleri camiinin içine - bahçesine gaz bombası atıyor. Tüm polisler Allahsız, dinsiz mi diyelim ?
erdem344
03.Haziran.2013, 19:33
Yapmayın Allah aşkına
Hırsızın hiç mi suçu yok
Polis ilk gün çekildi Parktan halk dağılsaydı veya daha sakin olup SADECE eğlencesine baksaydı bunlar olurmuydu
veya
Polis diğer günler daha sakin olsa bunlar olurmuydu
Sizin AKP nefretiniz gözünüzü kör etmiş
anil luque
03.Haziran.2013, 19:36
oncelikle herkes sakin olsun isi cigirindan cikarmaya sen şöylesin biz boyleyize getirmeye gerek yok. insanca fikirlerimizi belirtelim forum kurallari ve tabii ki saygi cercevesinde..
gel gelelimm..
RasAnt kardesim..
oncelikle aydin abinin de dedigi gibi yaradanina kurban oldugum Atatürk'ün bir cok lafi daha var oku ogren. bir tanesini ben soyleyeyim su anki durumumuza cuk oturuyor. Turkiye Cumhuriyeti seyhler, dervisler , muriter ve meczuplar memlekeri olamaz..
umarim ne demek istedigimi anlamissindir..
oynak olma konusuna gelince .. bir basbakan iki erdogan isimli bir video vardi izlemediysen izlemeni oneririm. sayet izleyip de kendisini bu konuda diger liderlerden masum goruyorsan objektif muhakeme yetenegini sorgulamani oneririm..
inanin biraz objektif olmayi basarabilseniz basbakan hakkinda bircok gercegi goreceksiniz ama nasil bir bag varsa bir turlu goremiyorsunuz , gorseniz de gozardi ediyorsunuz..
hic dusundun mu bu adam neden AKM derken bir kez olsun acilimini kullanmadi? hic dusundun mu bu adam ulusa seslenis ekraninda arkadaki Atatürk resmini kaldirdi? hic dusundun mu bu adama neden her 29 ekimde 10 kasimda birseyler oluyor tabir-i caizse dongusu varmis gibi hep o tarihlere denk geliyor?
ben bu sorulari basbakani biraz objektif yargilayabilin diye soyluyorum kimse aralarinda bir bag kurdugumu falan dusunmesin aman. hatta en cok karsi oldugum seydir bu olay. tayyip erdogan kim ki kiyaslanacak.
Aydin
03.Haziran.2013, 19:37
Yapmayın Allah aşkına
Hırsızın hiç mi suçu yok
Polis ilk gün çekildi Parktan halk dağılsaydı veya daha sakin olup SADECE eğlencesine baksaydı bunlar olurmuydu
veya
Polis diğer günler daha sakin olsa bunlar olurmuydu
Sizin AKP nefretiniz gözünüzü kör etmiş
:) olaylardan habersiz olduğun belli.
olayları cumartesiden başladı sanıyorsun galiba.
Cumartesi günkü olaylara gelince, polis çekilmedi. Beşiktaş'a doğru ilerledi ve sırtını güvenli yere dayadı.
Beşiktaş'ta çıkan olayları biraz araştırırsan gözümüzün akp nefreti bürümediğini görmüş olursun :)
Peşin hükümlü olmadan önce birazcık araştırma lütfen. Birazcık. Sadece biraz. Ama tabii o olaylar varken muhtemelen penguen belgeseli izliyordun :)
RasAnt
03.Haziran.2013, 19:37
Bu yapılanlardan tüm eylemciler sorumlu tutulamaz, sıkılan gazdan, tazyikten, orantısız güçtende tüm polis sorumlu tutulamaz. İşte bu davranışları yapanlar amaçsız provakatörler, farklı farklı insanlar! var kimi camiye tuborg atıyor kimi vatandaşa orantısız güç kullanıyor. Tüm bunlardan devleti sorumlu tutmak doğru değil, birey kendinden sorumludur. Yanlış yapan birey cezasını mutlaka çekecektir.
Corpus
03.Haziran.2013, 19:41
'Eli sopalı siviller polisle birlikte saldırdı'
http://www.ntvmsnbc.com/id/25446860
NTV patronlarını kafasını bir yerlere çarptılar sanırım.
goosfraba
https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=X_tni9Ql_j8
polisle halk diyaloğa girmiş. bu önemli...
Redrum
Devletin görevlisinin görevi süresince yaptıgı her şeyden devlet sorumludur, hukuken.
Aydin
03.Haziran.2013, 19:42
Bu yapılanlardan tüm eylemciler sorumlu tutulamaz, sıkılan gazdan, tazyikten, orantısız güçtende tüm polis sorumlu tutulamaz. İşte bu davranışları yapanlar amaçsız provakatörler, farklı farklı insanlar! var kimi camiye tuborg atıyor kimi vatandaşa orantısız güç kullanıyor. Tüm bunlardan devleti sorumlu tutmak doğru değil, birey kendinden sorumludur. Yanlış yapan birey cezasını mutlaka çekecektir.
Yanlış olduğun nokta tam olarak burası. Taşlı sopalı dalanlara polis karşılık versin ona eyvallah (tabii olaylar böyle başlasaydı eyvallah). Biz polislerden bahsederken bütün polis teşkilatından bahsetmiyoruz. Benim şahsen hala inancım var bu ülkenin güzel günler göreceğine dair.
Elinde taş ve sopa yokken polis, "saldır" emri alıyorsa, sonrasında o polise karşı romörkle bile karşı verilir çarşının karşılık vermesi gibi :)
Yanlışa yanlış demek gerekir. Camiye girip içki içilmesi, çöp bıraklıması bir yanlış.
Ama lütfen artık siz de şu olayların başlangıcına yanlış diyin. Gereksiz yere ısrar eden başbakanınızın yanlışını görün. Tek istediğimiz bu. "Gereksiz yere ısrar ediyor" deseniz "en azından bunu görmüşler" deriz.
Ama bunu görmemekte ısrar etmeniz ve kötüye kötü örneklerle önümüze gelmeniz bizi çileden çıkartıyor. Ortak noktaya varamıyoruz.
RasAnt
03.Haziran.2013, 19:42
anil luque
Burada kimse karşıt bir görüşün düşüncesini kabullenmez o yüzden bunlar senin fikirlerin bana kalırsa yanılıyorsun ama sana yanlış düşünüyorsun demem birşey ifade etmez çünkü sen bir bireysin ve kendi düşüncelerin var, ben başka bir bireyim benimde kendime ait düşüncelerim var. Senin bazı doğruların bana yanlış, benim doğrularım sana yanlış gelebilir bunlar yaratılışın gayeleri zaten.
Börk
03.Haziran.2013, 19:43
Plastik mermi adamın gözünü çıkardı arkadaşlar.Şu an arkadaşımı aradım yanında olmuş tam olay arabaya bindirip götürmüşler fotoğrafı koyamıyorum çünkü o kadar kötü bir sahne ki.Allah belanızı versin artık.Bugün yine Kızılay'daydık.Yine geberene kadar biber gazı yedik,ama yılmıyoruz arkadaşlar direneceğiz hep birlikte.
sarianet
03.Haziran.2013, 19:47
20 trilyonu aşkın zarar var bunu yine biz ödeyeceğiz
olaylara artık son verilmeli. Olayların boyutu başka mecralara kaymak üzere.
Başörtülü arkadaşlar izmirde rahat yürüyemez oldular.
europeanconquer
03.Haziran.2013, 19:47
https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=X_tni9Ql_j8
polisle halk diyaloğa girmiş. bu önemli...
Kimse şunlar gibi olamıyor.Fikirleri farklıdır falan ama konuşmak tek yol.İnsanlarda algı çok yanlış oluştu,polis anca fiziki müdahale uygulayıp milleti dağıtan biri gibi sanılıyor herhalde,oysa ki şöyle güzel güzel konuşsalar kim çıkıp diyebilir ki polis suçlu ?
semih99999
03.Haziran.2013, 19:48
ankarada polis iyice abartı olaylar çıgrıgından çıktı artık konur,izmir caddesinde ki bütün dükkanlara,kafelere rastgele gaz bombası atmaya başladılar bi dışarı çıktım gözlerim şiş eve döndüm olay kabak tadı vermeye başladı
erdem344
03.Haziran.2013, 19:48
Ama lütfen artık siz de şu olayların başlangıcına yanlış diyin. Gereksiz yere ısrar eden başbakanınızın yanlışını görün. Tek istediğimiz bu. "Gereksiz yere ısrar ediyor" deseniz "en azından bunu görmüşler" deriz.
Abi zaten hepimiz kabul ediyoruz olayların polisin hatasını ama siz resmen bu olanları onaylıyorsunuz ben ona kızıyorum adam belediye otobüsünün içine etmiş üstüne T.C yazmış varmı böyle anlayış
yahu izmirde camiye giden cemaate laf atıyorlar
ne oluyoruz nereye doğru gidiyoruz
Corpus
03.Haziran.2013, 19:49
20 trilyonu aşkın zarar var bunu yine biz ödeyeceğiz
olaylara artık son verilmeli. Olayların boyutu başka mecralara kaymak üzere.
Başörtülü arkadaşlar izmirde rahat yürüyemez oldular.
Başörtüsüzler de rahat yürüyemiyor. Polis saçından tutup sürüklüyor :)
RasAnt
03.Haziran.2013, 19:50
Yanlış olduğun nokta tam olarak burası. Taşlı sopalı dalanlara polis karşılık versin ona eyvallah (tabii olaylar böyle başlasaydı eyvallah). Biz polislerden bahsederken bütün polis teşkilatından bahsetmiyoruz. Benim şahsen hala inancım var bu ülkenin güzel günler göreceğine dair.
Elinde taş ve sopa yokken polis, "saldır" emri alıyorsa, sonrasında o polise karşı romörkle bile karşı verilir çarşının karşılık vermesi gibi :)
Yanlışa yanlış demek gerekir. Camiye girip içki içilmesi, çöp bıraklıması bir yanlış.
Ama bunu görmemekte ısrar etmeniz ve kötüye kötü örneklerle önümüze gelmeniz bizi çileden çıkartıyor. Ortak noktaya varamıyoruz.
Koyulaştırdığım kısımlara bende katılıyorum zaten, mesajımdada buna değinmiştim. Olayın başlangıcı bir proje yapılmak isteniyor bir kısım halk kabul etmiyor bir kısımı ise destek veriyor ki destek veren daha çok. Burada 2 düşünce ortaya çıkıyor eylemciler bizde halkız illa çoğunluğun dediğimi olacak istemiyoruz diyip ortalığı yerlebir ediyor. Diğer taraf ise halkım beni seçmiş çoğunluk istiyor, chp başkanına ve 3-5 çapulcuya sormayız diyor. Malesef 2 tarafında üslubu yanlış ama eylemcilerin asıl amacı oranın yenilenmesi değil hükümet karşıtlığı, durum böyle oluncada malesef olaylar uzadı, daha ne kadar sürecek bakacağız.
goosfraba
03.Haziran.2013, 19:51
http://d3j5vwomefv46c.cloudfront.net/photos/large/777832170.png?1370274655
Börk
03.Haziran.2013, 19:52
Coprus kardeşim gerekli cevabı vermiş sağ olsun.
Aydin
03.Haziran.2013, 19:52
Abi zaten hepimiz kabul ediyoruz olayların polisin hatasını ama siz resmen bu olanları onaylıyorsunuz ben ona kızıyorum adam belediye otobüsünün içine etmiş üstüne T.C yazmış varmı böyle anlayış
Yanlış, bunlar da yanlış. İşte sen böyle bir sırada hükümet olarak olayların yatıştırılması için ne yapardın?
Polis geri çekilse, hiçbir şey kalmayacak ortada. Hiçbir şey. Araya karışan provakatörlerin eline şu an oraya gerçekten protesto etmek için gidenler koz vermiyor. Hükümet koz veriyor.
Gerçi bu durum da hükümetin işine geliyor "aha bakın bunlar bankaya saldırıyor, sağa sola saldırıyor, chp nin işi bunlar" diye geri adım atmamaya çalışıyorlar.
anil luque
03.Haziran.2013, 19:54
@RasAnt
dostum ben dogru yanlis boyutunda degilim olayin. dediklerine katiliyorum , fikir ayriliklari insanin dogasinda olan birsey. benim yogun bir sekilde merak ettigim su ;
siz bunca seye ragmen cidden durup dusunmuyor musunuz yahu basbakan ne yapiyor niye boyle yapiyor amaci ne ?
eger dusunup hala bence sikinti yok diyorsaniz erdem arkadasin dedigi gibi asil akp ve tayyip sempatizanligi sizi kor etmis.
bu arada uc bes serserinin yaptigi seyi vay arkadas noluyoruz nereye gidiyoruz hoop is cigrindan cikti naralariyla buraya gelip koymayin lutfen. olayin en basindan hepimiz kardesiz turku kurdu sagcisi solcusu acigi kapalisi diye bagiriyor bu insanlar. yok efendim kapalilar yuruyemez olmus. onu yurutmeyen zihniyetin de icine edeyim , benim alkolume karisanin da.
Burak Akmanoğlu
03.Haziran.2013, 19:57
BIR POLISIN PAYLAŞTIKLARI ;
Hepiniz *****! Neden mi? Bir elinde Türk bayrağı taşıyıp diğer eliyle üzerinde Türk bayrağı olan üniformalı polisi ve aracını taşladığın için.. En ufak bir olayda ***** sıkışınca 155 i arayıp arkana 100 binleri alınca da polisi terörist yerine koyduğun için.. Ülkende senin için yüzlerce şehit olunca kılını kıpırdatmayıp 2 ağaç için o polisi-askeri şehit eden ***** ****** militan gruplarıyla omuz omuza verip sözde milliyetçi Atatürkçü marşlar söyleyip yürüdüğün için.. Hepinizin yakın akrabaların da polis olduğu halde ve polis olmak için ***** yırttığınız halde Polise 'Simit sat daha onurlu meslek' dediğin için.. lan onursuz , haysıyetsizler 24 saat mesai yapmadığında; bir ülkenin 2 yıl geriye gittiği senin sokağa dahi çıkmaya ***** yemeyeceği, ananın bacının namusunu koruyamayacağın *bir mesleği ifa ediyorum.. Bununla gurur duyuyorum.. Sizin 2 günlük gazla elinize alıp sokağa çıktığınız başka zaman camınıza bile asmaya ****** yemediği Al bayrağı ben hergün göğsümde taşıyorum..
***> Küfür içerik.
sarianet
03.Haziran.2013, 19:57
Başörtüsüzler de rahat yürüyemiyor. Polis saçından tutup sürüklüyor :)
ikisini bir tutuyorsan tartışmaya gerek yok :)
Corpus
03.Haziran.2013, 19:59
ikisini bir tutuyorsan tartışmaya gerek yok :)
İkisini bir tutmuyorsan tartışmaya gerek yok :)
Önder HOCA
03.Haziran.2013, 19:59
o camdan küfredilen bir video var ondan bahsediyorsan birşey sorucam sabah namazını cemaatle kılmadığımdandır sabah namazına gece 2.30 damı gidiliyor üstelik sopalarla amaç önce bir kaç kiş pataklayalım sonra kazamızı kılar döneriz mi? (video tam olarak dün yada ondan önceki gün 2.30 3 gibi internete düştü)
çok iki yüzlü yayınlar var bir yerde camiye gidiyor diyorlar başka yerde protestoculara saldırmaya gidiyor diyorlar
anil luque
03.Haziran.2013, 20:00
en basitinden sunu dusunun yahu ; ben yurttaki butun ama butun akp secmeninin bu projeyi destekledigine inanmiyorum ama basbakan kendi secmenini de dinlememis oluyor , onu o koltukta oturtan insana da kulak vermemis oluyor. yanlissam yanlissin deyin. bir devlet adami hele de basbakan boyle bir konuda durup halkina demez mi sizin dusunceniz nedir? din , basortusu iman vs gibi hassas konularda halka danismayi , destek almayi cok iyi bilir ama kendisi. neyse konu dagilmasin bastakine doneyim. dedigim gibi ben tamamiyle , istisnasiz desteklendigini dusunmuyorum bu projenin. velev ki oyle , yani hic fire vermeden destekleniyor bu proje. o zaman yine basa donuyoruz , insanlar olaya "tayyipbaba yapiyorsa dogrudur" gozuyle bakiyor demektir. operaya bilmem neye cok duskun bir millet oldugumuzu sanmiyorum zira.
Börk
03.Haziran.2013, 20:01
BIR POLISIN PAYLAŞTIKLARI ;
Hepiniz *****! Neden mi? Bir elinde Türk bayrağı taşıyıp diğer eliyle üzerinde Türk bayrağı olan üniformalı polisi ve aracını taşladığın için.. En ufak bir olayda ***** sıkışınca 155 i arayıp arkana 100 binleri alınca da polisi terörist yerine koyduğun için.. Ülkende senin için yüzlerce şehit olunca kılını kıpırdatmayıp 2 ağaç için o polisi-askeri şehit eden ***** ****** militan gruplarıyla omuz omuza verip sözde milliyetçi Atatürkçü marşlar söyleyip yürüdüğün için.. Hepinizin yakın akrabaların da polis olduğu halde ve polis olmak için ***** yırttığınız halde Polise 'Simit sat daha onurlu meslek' dediğin için.. lan onursuz , haysıyetsizler 24 saat mesai yapmadığında; bir ülkenin 2 yıl geriye gittiği senin sokağa dahi çıkmaya ***** yemeyeceği, ananın bacının namusunu koruyamayacağın *bir mesleği ifa ediyorum.. Bununla gurur duyuyorum.. Sizin 2 günlük gazla elinize alıp sokağa çıktığınız başka zaman camınıza bile asmaya ****** yemediği Al bayrağı ben hergün göğsümde taşıyorum..
***> Küfür içerik.
Her polis değil o bayrağı hak eden polis göğsünde taşısın bundan sonra.Bu olay ağaç için değil o asalaklara bunu da anlatmak lazım.Hepsine karşı koyulan bir tepki bu.Hem nereden biliyorsunuz şehitlerin yürüyüşünde de olmadığımızı ? Hepinizmiş bunun yazan kimse ayılamamış herhalde hala ya da yorgunluk başına vurmuş olmalı.Siz gurur duyun,biz utanıyoruz zaten sizlerden.
erdem344
03.Haziran.2013, 20:02
Yanlış, bunlar da yanlış. İşte sen böyle bir sırada hükümet olarak olayların yatıştırılması için ne yapardın?
Polis geri çekilse, hiçbir şey kalmayacak ortada. Hiçbir şey. Araya karışan provakatörlerin eline şu an oraya gerçekten protesto etmek için gidenler koz vermiyor. Hükümet koz veriyor.
Gerçi bu durum da hükümetin işine geliyor "aha bakın bunlar bankaya saldırıyor, sağa sola saldırıyor, chp nin işi bunlar" diye geri adım atmamaya çalışıyorlar.
Ben neden polisimi çekeyim abi
Ordaki insanların eylemle alakası olmayan insalara zarar vermeyeceği garanti mi ? Kocaeli de polis 20 dakika bekledi ki sakinleşsinler ne oldu sonunda gittiler AKP binasına saldırdılar sonrada polis müdahale etti
Amaç sadece eylem olsa ne bu olaylar çıkardı nede bu kadar uzardı
Ben polis haklı da demiyorum kesinlikle polisin yatası halkın hatasından yüz kat daha fazladır
sarianet
03.Haziran.2013, 20:03
Projeyi eleştiriyorsunuz da projeye bütün partiler imza attı bundan bütün partiler sorumlu değil mi neden başbakanı sorumlu tutuyorsunuz
öneriyi o getirdi diye mi
imza atmaları öneriyi onayladıklarını gösterir
Gerçi çoğu kişi projenin daha ne olduğunu bile bilmiyor ya o da ayrı mesele
Bordo61Mavi
Sike sorusturmasi konusu ile yarisir bu konu kilidi ac kapamakla. Niye karardan donuldu ?
Bari kural 5'i silelimde hergun yazalim :)
SAİT71
Başbakan diyor ki bu olayları zararı kim ödeyecek tüyü bitmemiş yetimin hakkı var diyor. Tüyü bitmemiş yetimin hakkı demeyi biliyorsun madem neden taksime fantazilerini gerçekleştirmek için abuk sabuk projeler yapmaya kalkıyorsun. Çok mu ihtiyacı var avmye İstanbul'un?
Türkiye'de 347 avm varmış. Bunlardan yeni yapılmakta olanlarla birlikte, 94 tanesi İstanbul’da bulunuyormuş. New York'ta 7, Paris'te 5, Berlin'de 3, Tokyo'da 22 avm varken İstanbul'da 100 tane avm olmamalıdır.
Ha illa para harcayacaksan insanlığa faydası olacak müze gibi birşeyler yap. ABD'de 17.500 Almanya'da 6501 müze varken ülkemizde ise 295 tane müze var... Biraz farkında olun. Başbakan avm yapacak park zaten boş ve gereksiz diye takım tutar gibi fanatikçe her görüşü savunacağınız yere araştırma yapın...
Padişahım çok yaşa davranışı ülkeye yarar getirmez.
RasAnt
03.Haziran.2013, 20:05
@RasAnt
dostum ben dogru yanlis boyutunda degilim olayin. dediklerine katiliyorum , fikir ayriliklari insanin dogasinda olan birsey. benim yogun bir sekilde merak ettigim su ;
siz bunca seye ragmen cidden durup dusunmuyor musunuz yahu basbakan ne yapiyor niye boyle yapiyor amaci ne ?
eger dusunup hala bence sikinti yok diyorsaniz erdem arkadasin dedigi gibi asil akp ve tayyip sempatizanligi sizi kor etmis.
Bak bana soru soruyorsun altınada vermem gereken cevabı yazıyorsun. :) Yanlış burada ben o altta yazdığın cevaba katılmıyorum. Bu olayları düşünmeyen vatandaş yok şuanda. Olayların taksimden ülkemizin heryerine dağılması son derece rahatsız edici. İş eylemden çıktığı için şuanda kargaşa var sadece eylem yapılsaydı bunlar olur muydu bende bunu sorayım sana. Başbakan çıkmış bunu diyor Gezi parkı yenileniyor Kışla yapacağız, cami yapacağız, kiliseyi gün yüzüne çıkaracağız, tamamen yayalaştıracağız, kesilen ağaçların yenisi dikilecek, avm yapılacak deniyor ancak henüz kararımızı vermedik. Yani bunları vaad eden bir insana neden karşı olayım ben söyler misin ?
europeanconquer
Biz istiyoruz ki ''herkes'' özgürce yaşasın.Eskiden -hükümet tarafından- dinine aşırı bağlı bir toplum hor görülüyordu şimdi aydın kesim hor görülüyor.
Bunlar bitsin istiyoruz,iki kesim de artık eşit olsun iki kesim de birbirine karışmasın istiyoruz,eğer bunu sağlaya bileceklerse eyvallah kalsınlar iktidarın başında ancak sağlayamayacaklar,açıklamaları bunu gösteriyor.Olayı din düşmanlığına,darbeye çekmeye çalışıyorlar.
Bakın normal bir günde,AKP'ye destek amaçlı, izin olmadan Taksim'e binlerce hatta milyonlarca kişi gitse önlerine 1 polis çıkıpta durun izniniz yok gidemezsiniz demez.Bu hak herkeste olsun istiyoruz,ayrı gayrı yapılmasın istiyoruz.İstemeyenler vardır onlarda çok küçük bir gruptur.
Demokrasi de evet seçimle gelen seçimle gider ancak oraya seni halk getirdi,sana oy vereni de vermeyeni de dikkate almak zorundasın sen,sana oy vermedi diye onları yok sayamazsın.Bir şey için protesto ediyorlarsa,eylem yapıyorlarsa polisten önce oraya sen gidip onların dertlerini sen öğreneceksin.Biber gazı ve türlü türlü şiddetle o düşünceyi bastırmaya çalışmayacaksın.
sarianet
hala avm diyenler var :)
https://m.ak.fbcdn.net/sphotos-f.ak/hphotos-ak-frc1/295528_10151531397822885_594116421_n.jpg
anil luque
03.Haziran.2013, 20:06
Projeyi eleştiriyorsunuz da projeye bütün partiler imza attı bundan bütün partiler sorumlu değil mi neden başbakanı sorumlu tutuyorsunuz
öneriyi o getirdi diye mi
imza atmaları öneriyi onayladıklarını gösterir
Gerçi çoğu kişi projenin daha ne olduğunu bile bilmiyor ya o da ayrı mesele
Cumhueiyet Halk Partisi taksimin yayalastirilmasina imza vermistir Gezi Parki projesine degil , arastirdiktan sonra yorum yazalim lutfen.
sarianet
03.Haziran.2013, 20:08
Kendini "aydın kesim" olarak nitelendiren grup ne gibi bi özgürlüğünüz kısıtlandı örnek verebilir misiniz ?
(ki bu isimde bile karşı tarafı aşağılayıcı ifade var aydınsınız diğerleri ne ?)
Gncl1905
03.Haziran.2013, 20:10
Sike sorusturmasi konusu ile yarisir bu konu kilidi ac kapamakla. Niye karardan donuldu ?
Bari kural 5'i silelimde hergun yazalim :)
Yahu ülke sallanıyor hala kural 5 kural 5 :D Zamanında bu forum yönetimi için de diktatör denmişti bu arada yeni hatırladım :D Açık kalsın konu işte nesi var. Ne güzel seviyeli seviyeli tartışıyoruz. Bu yüzden seviyorum bu forumu. Diğerlerinde küfürler havada uçuşuyor.
anil luque
03.Haziran.2013, 20:10
Kendini "aydın kesim" olarak nitelendiren grup ne gibi bi özgürlüğünüz kısıtlandı örnek verebilir misiniz ?
(ki bu isimde bile karşı tarafı aşağılayıcı ifade var aydınsınız diğerleri ne ?)
basin ozgurlugu diyeyim. gerisini yazmaya bile gerek yok.
europeanconquer
03.Haziran.2013, 20:11
Cımbızlamaya devam abicim,iyi günler :)
sarianet
03.Haziran.2013, 20:12
basin ozgurlugu diyeyim. gerisini yazmaya bile gerek yok.
aydın kesim sadece basından mı oluşuyor kişisel olarak ne gibi özgürlükleriniz kısıtlandı
Bugün ölen arkadaşa da jip çartı haberi var bilgisi olan var mı nasıl öldü bu arkadaş ?
sarianet
03.Haziran.2013, 20:13
Cımbızlamaya devam abicim,iyi günler :)
abim sorumun cevabı bu değil ama sende haklısın ne diyeceksin ki :)
Aydin
03.Haziran.2013, 20:13
hala avm diyenler var :)
https://m.ak.fbcdn.net/sphotos-f.ak/hphotos-ak-frc1/295528_10151531397822885_594116421_n.jpg
Olayı hangi siteden aldığını tahmin edebiliyorum.
Olaylarla alakalı bu şekilde haber yapmaları şaşırtıcı değil :)
anil luque
03.Haziran.2013, 20:14
Bak bana soru soruyorsun altınada vermem gereken cevabı yazıyorsun. :) Yanlış burada ben o altta yazdığın cevaba katılmıyorum. Bu olayları düşünmeyen vatandaş yok şuanda. Olayların taksimden ülkemizin heryerine dağılması son derece rahatsız edici. İş eylemden çıktığı için şuanda kargaşa var sadece eylem yapılsaydı bunlar olur muydu bende bunu sorayım sana. Başbakan çıkmış bunu diyor Gezi parkı yenileniyor Kışla yapacağız, cami yapacağız, kiliseyi gün yüzüne çıkaracağız, tamamen yayalaştıracağız, kesilen ağaçların yenisi dikilecek, avm yapılacak deniyor ancak henüz kararımızı vermedik. Yani bunları vaad eden bir insana neden karşı olayım ben söyler misin ?
Dostum sen ne demek istediğimi anlamadın. Bu yazdığımı görmeden cevaplamışsındır , olabilir.
en basitinden sunu dusunun yahu ; ben yurttaki butun ama butun akp secmeninin bu projeyi destekledigine inanmiyorum arada istemeyenler illaki vardır. ancak basbakan bu tutumuyla kendi secmenini de dinlememis oluyor , onu o koltukta oturtan insana da kulak vermemis oluyor. yanlissam yanlissin deyin. bir devlet adami hele de basbakan boyle bir konuda durup halkina demez mi sizin dusunceniz nedir? tutturmuş bir "biz kararı verdik tabii ki yapılacak , üç beş çapulcu engel olamaz" vs. din , basortusu iman vs gibi hassas konularda halka danismayi , destek almayi cok iyi bilir ama kendisi. neyse konu dagilmasin bastakine doneyim. dedigim gibi ben tamamiyle , istisnasiz desteklendigini dusunmuyorum bu projenin. velev ki oyle , yani hic fire vermeden destekleniyor bu proje. o zaman yine basa donuyoruz , insanlar olaya "tayyipbaba yapiyorsa dogrudur" gozuyle bakiyor demektir. operaya bilmem neye cok duskun bir millet oldugumuzu sanmiyorum zira.
Önder HOCA
aydın kesim sadece basından mı oluşuyor kişisel olarak ne gibi özgürlükleriniz kısıtlandı
Bugün ölen arkadaşa da jip çartı haberi var bilgisi olan var mı nasıl öldü bu arkadaş ?
sanırım izmir yada ankara avm içinde polisin döverek öldürdüğü biri var ondan bahsediliyordur
SAİT71
Yahu ülke sallanıyor hala kural 5 kural 5 :D Zamanında bu forum yönetimi için de diktatör denmişti bu arada yeni hatırladım :D Açık kalsın konu işte nesi var. Ne güzel seviyeli seviyeli tartışıyoruz. Bu yüzden seviyorum bu forumu. Diğerlerinde küfürler havada uçuşuyor.
Bana göre de şuana kadar gayet seviyeli ve medeni bir şekilde ilerliyor konu. Ne kimseye bir hakaret var ne bir atışma. Ufak tefek şeyler olabilir ancak konunun seyrini bozacak yazılara kişilere hep birlikte karşıyız. Bizim tartışma özgürlüğümüze zarar verecek tırnak içinde "troll üyeler" kişisel olarak cezalandırılabilir... Onun dışında konu açık kalmalıdır. Herşeye yasak getirerek hiç bir yere varılamayacağı aşikar. Onu tartışma bunu tartışma nereye kadar. Tartışalım ki kim ne düşünüyor nasıl fikirlere sahibiz ne yapılabilir görelim. Seviye korunmak şartı ile tabi :)
sarianet
03.Haziran.2013, 20:15
sanırım izmirde avm içinde polisin döverek öldürdüğü biri var ondan bahsediliyordur
o sizin dediğiniz birkaç kendini bilmez bunu bir hükümet politikası olarak söylemek akıl karı değil
evet hangi özgürlüğünüz kısıtlandı hani bu eylemlerin sebebi özgürlüklerin kısıtlanması ya
tartışalım :)
Aydin
03.Haziran.2013, 20:16
Hakkaten hala ne kural 5'ten bahsediliyor ki :)
Bir kere daha tekrarlıyorum: Yasakçı zihniyete inat, bu konu açık kalacak. Yeter ki fikrimiz, tarafımız ne olursa olsun, karşı tarafa saygılı bir biçimde yaklaşmamız gerekiyor.
Sevmesek de, fikirlere saygı duymalıyız.
Bordo61Mavi
03.Haziran.2013, 20:17
Kimseye hakaret yokmuymus :)
Dun ninja yazildiginda hakaret olmuyormu ? benim anneannem carsafla iner sehire koyden geldigi zaman oda ninjami oluyor ?
Hani ozgurluk ? ozgurce dusunme ? demokrasi ? tirtmi oldu
Gncl1905
03.Haziran.2013, 20:17
Biz istiyoruz ki ''herkes'' özgürce yaşasın.Eskiden -hükümet tarafından- dinine aşırı bağlı bir toplum hor görülüyordu şimdi aydın kesim hor görülüyor.
Bunlar bitsin istiyoruz,iki kesim de artık eşit olsun iki kesim de birbirine karışmasın istiyoruz,eğer bunu sağlaya bileceklerse eyvallah kalsınlar iktidarın başında ancak sağlayamayacaklar,açıklamaları bunu gösteriyor.Olayı din düşmanlığına,darbeye çekmeye çalışıyorlar.
Bakın normal bir günde,AKP'ye destek amaçlı, izin olmadan Taksim'e binlerce hatta milyonlarca kişi gitse önlerine 1 polis çıkıpta durun izniniz yok gidemezsiniz demez.Bu hak herkeste olsun istiyoruz,ayrı gayrı yapılmasın istiyoruz.İstemeyenler vardır onlarda çok küçük bir gruptur.
Demokrasi de evet seçimle gelen seçimle gider ancak oraya seni halk getirdi,sana oy vereni de vermeyeni de dikkate almak zorundasın sen,sana oy vermedi diye onları yok sayamazsın.Bir şey için protesto ediyorlarsa,eylem yapıyorlarsa polisten önce oraya sen gidip onların dertlerini sen öğreneceksin.Biber gazı ve türlü türlü şiddetle o düşünceyi bastırmaya çalışmayacaksın.
Bende böyle düşünüyorum, işte sağlamamız gereken durum bu ama sol kesim başa geçince sağ kesimi eziyor, sağ kesim başa geçince solu. Sol kesim başa geçince her yere kendi adamlarını yerleştiriyor, sağ kesim başa geçince kendilerinkini. Türk'ün Türk'ten başka dostu yoktur diyoruz ama aynı zamanda kendimizin en büyük düşmanıyız. Bu ülkeden artık umudu kesmeye başladım yavaş yavaş şahsen. PKK, Ermenistan, Yunanistan, dış güçler vs. yetmiyor biz birbirimizi yiyelim.
SAİT71
03.Haziran.2013, 20:19
“Anıtkabir’i de yıkarız elhamdülillah”
AKP'nin 'gençlik başkanı' istifa etti!
http://cdn.sozcu.com.tr/wp-content/uploads/2013/06/k%C3%BCpo%C4%9Flu-160.jpg
twitter’den yaptığı açıklamalarla gündeme gelen AKP İnebolu Gençlik Kolları Başkanı Ferhat Küpoğlu, istifa ettiğini açıkladı. Vatandaşların tepkisi üzerine internet hesaplarını da kapatan Küpoğlu sırra kadem bastı.
Kastamonu’nun İnebolu ilçesi AKP Gençlik Kolları Başkanı Ferhat Küpoğlu, Taksim Gezi Parkı olayları nedeniyle , “Taksim Gezi Parkı’ndan sonra Anıtkabir’i de yıkarız elhamdülillah” demiş ve tepkilere neden olmuştu.
Küpoğlu’nun bu açıklaması, kamuoyunda büyük tepkiye neden oldu. Kamuoyundan gelen tepkiler üzerine Başkan Küpoğlu, istifa ettiğini açıkladı.
Konuyla ilgili açıklama yapan AKP İlçe Başkanı İsa Karamehmetoğlu, ‘Hasan Ferhat Küpoğlu’nun şahsına ait sosyal medya hesaplarından paylaşmış olduğu fikirler ve ifadeler, parti teşkilatımızın görüşü ve düşünceleri ile hiçbir şekilde bağdaşmamaktadır.’ dedi.
İŞTE O TWEETLER
http://cdn.sozcu.com.tr/wp-content/uploads/2013/06/k%C3%BCpo%C4%9Flu-orta.jpg
Sözcü Gazetesi
Gncl1905
03.Haziran.2013, 20:19
Dun ninja yazildiginda hakaret olmuyormu ? benim anneannem carsafla iner sehire koyden geldigi zaman oda ninjami oluyor ?
Onu kim söylemiş bilmiyorum ama çok ayıp etmiş. Muhtemelen en azından uyarı alır.
anil luque
03.Haziran.2013, 20:20
benim saat 22:01 de alkol almam neden yasak? bir aciklasana bunu.
RasAnt
03.Haziran.2013, 20:21
Dostum sen ne demek istediğimi anlamadın. Bu yazdığımı görmeden cevaplamışsındır , olabilir.
Okudum şimdi yazını, tabiki haklısın herkesin destek vermesi beklenemez ama bu durum eylem yapanların partileri içinde geçerli değil mi ? Orada geneli chp destekli eylemlerden,chpye oy atan bütün seçmenler suçlanamaz. Yani bu durum anayasa, cumhurbaşkanlığı, başbakanlık seçimi gibi büyük birşey değil ki halka soralım birde bunun seçimini yapalım. Böyle birşey yapmak imkansız her zaman bir grup istemiyor diye halka sorup durulmaz ki. Halka seçim zamanı soruluyor halkta cevabı veriyor. Tekrar seçim olacak tekrar cevap verilecek. Yapılanlar yanlışsa seçimde belli olur zaten haksızmıyım ?
SAİT71
03.Haziran.2013, 20:22
Aslında tam olarak açıklayamadım. Yanlış kelime kullandım..
Genel olarak herkesin karşılıklı birbirine hakaret ettiği bir ortam yok demek istedim. Belirttiğim gibi o tür hakaret yolunu kullananlar kişisel olarak ceza almalıdır. Çok yanlış bir tabir. Benimde babaannem anneannem kapalı insanlar sonuçta...
Bordo61Mavi
03.Haziran.2013, 20:22
Avrupadaki ulkeleride bir arastir istersen. Ingilteredede alkolun en fazla tuketildigi ulkeler arasinda. Burdada saat 10da alkol satisi duruyor ama onlar bukadar sorun etmedi nedense.
sarianet
03.Haziran.2013, 20:23
Alkol satın alman yasak
avrupanın hemen hemen her ülkesinde böyle bir yasak mevcut
21 59 da alabiliyorken 22 01 de yasak olmasını kafaya takmak...?
alkol alabilirsiniz içki hizmeti veren yerlerde sadece satışı yasak
elinizden alındığınızı iddia ettiğiniz özgürlüklerinizi yazın arkadaşlar beş gündür neden eylem yaptığınızı anlamaya çalışalım
europeanconquer
03.Haziran.2013, 20:24
abim sorumun cevabı bu değil ama sende haklısın ne diyeceksin ki :)
Sorunun cevabını sana ben versem beni dikkate alır mısın ki ? Sizlere göre daha 17 yaşındayım ben ne bilirim,ne düşünürüm ? Ben hala yapıcı konuşmaya çalışıyorum sen didik didik ediyorsun alıyorsun bir kelimeyi ha ''Aydın'' kesim ha ''laik'' kesim ha ''Atatürkçü'' kesim ne önemi var bunların ? Sen konuyu baştan anlamak istememişsin ki,sana burada sorulan onlarca soruya cevap vermemişsin,sırf bir şeyin tanımına takılıyorsan o zaman sizlere Aydın diyeyim bize dinine bağlı toplum diyeyim.Olay o değil,olay bizi bölmüş olmaları,tekrar bir olalım istiyorum ben;fikir olarak değil toplum olarak kimse kimseye karışmasın istiyorum benim tek derdim bu ha çarşaf giymiş ha dekolte giymiş ayırt etmeksizin bir arada olmayı kastediyorum.
Özgürlükler konusuna girmeyeceğim bile.
sui generis
03.Haziran.2013, 20:25
abi hangi mesajı diyorsun bilmiyorum ama varsa öyle bir mesaj raporla gereken yapılır.
Aydin
Alkol satın alman yasak
Ben bunu geçen gün de yazmıştım şimdi de yazayım. Alkol yasağı güzel bir yasak. Ama bunu din kurallarını dayatarak öne süremezsin. Laik bir ülke burası :)
Hani olaylar sadece avm için değil diyorsun ya yolcu. Haklısın. Ben sana olayı şu fotoyla özet geçeyim:
http://pbs.twimg.com/media/BLuocw9CcAA_f8g.png
Gncl1905
“Anıtkabir’i de yıkarız elhamdülillah”
AKP'nin 'gençlik başkanı' istifa etti!
http://cdn.sozcu.com.tr/wp-content/uploads/2013/06/k%C3%BCpo%C4%9Flu-160.jpg
twitter’den yaptığı açıklamalarla gündeme gelen AKP İnebolu Gençlik Kolları Başkanı Ferhat Küpoğlu, istifa ettiğini açıkladı. Vatandaşların tepkisi üzerine internet hesaplarını da kapatan Küpoğlu sırra kadem bastı.
Kastamonu’nun İnebolu ilçesi AKP Gençlik Kolları Başkanı Ferhat Küpoğlu, Taksim Gezi Parkı olayları nedeniyle , “Taksim Gezi Parkı’ndan sonra Anıtkabir’i de yıkarız elhamdülillah” demiş ve tepkilere neden olmuştu.
Küpoğlu’nun bu açıklaması, kamuoyunda büyük tepkiye neden oldu. Kamuoyundan gelen tepkiler üzerine Başkan Küpoğlu, istifa ettiğini açıkladı.
Konuyla ilgili açıklama yapan AKP İlçe Başkanı İsa Karamehmetoğlu, ‘Hasan Ferhat Küpoğlu’nun şahsına ait sosyal medya hesaplarından paylaşmış olduğu fikirler ve ifadeler, parti teşkilatımızın görüşü ve düşünceleri ile hiçbir şekilde bağdaşmamaktadır.’ dedi.
Sözcü Gazetesi
Ortalığın içine edip istifa et; sonrada kayıplara karış, oh ne ala. Şu gençlik kolları başkanlarına biraz daha aklı selim insanlar seçilmeli böyle insanları kışkırtacak süper zekalar değil.
Aydin
03.Haziran.2013, 20:26
Şimdi muhtemelen sen bana geçmişte şunlar yaşanırken siz neredeydiniz diyeceksin, doğru muyum :)
anil luque
03.Haziran.2013, 20:26
Okudum şimdi yazını, tabiki haklısın herkesin destek vermesi beklenemez ama bu durum eylem yapanların partileri içinde geçerli değil mi ? Orada geneli chp destekli eylemlerden,chpye oy atan bütün seçmenler suçlanamaz. Yani bu durum anayasa, cumhurbaşkanlığı, başbakanlık seçimi gibi büyük birşey değil ki halka soralım birde bunun seçimini yapalım. Böyle birşey yapmak imkansız her zaman bir grup istemiyor diye halka sorup durulmaz ki. Halka seçim zamanı soruluyor halkta cevabı veriyor. Tekrar seçim olacak tekrar cevap verilecek. Yapılanlar yanlışsa seçimde belli olur zaten haksızmıyım ?
o zaman isine gelince "ben 76 milyon vatandasimin hizmetkariyim , her birine hizmet etmekle meshulum" demeyecek:)
neyse bu konu boyle uzar gider , ortak paydada bulusmamiz imkansiz. basta da dedigin gibi benim dogrum senin yanlisin vs vs ..:)
RasAnt
03.Haziran.2013, 20:27
Avrupadaki ulkeleride bir arastir istersen. Ingilteredede alkolun en fazla tuketildigi ulkeler arasinda. Burdada saat 10da alkol satisi duruyor ama onlar bukadar sorun etmedi nedense.
Biz bi adama kafayı taktıkmı ağzıyla kuş tutsa yaranamaz. Yenilik, gelişme vs bunlar mühim değil.
Bordo61Mavi
03.Haziran.2013, 20:28
Ninja team iş başında.
https://pbs.twimg.com/media/BLyGuFwCMAEfakR.jpg:large
Iste Ninja team karsimizda :)
raporladimda.
Simdide burda yazmayalimki medeni medeni tartisiyoruz, neden kural 5. O kural bosuna koyulmamis oraya, bak boyle hakaretlere sebep olabiliyor.
erdem344
03.Haziran.2013, 20:28
Sadece 3 nolu maddeye bir yorum yapmak istiyorum
Ya halkın yarısından fazlası bunu istiyorsa ?
SAİT71
03.Haziran.2013, 20:30
Valla büyük bir çoğunluk medeni medeni tartışıyor halada aynı fikirdeyim. Buna ayak uyduramayıp hakaret eden ceza alır... :)
Bordo61Mavi
03.Haziran.2013, 20:32
Evet ceza aliyor/alabilir ama ben o arkadasin ceza almasini istemem. Sadece mesaji silinsin benim icin yeterli.
Önder HOCA
03.Haziran.2013, 20:33
o sizin dediğiniz birkaç kendini bilmez bunu bir hükümet politikası olarak söylemek akıl karı değil
evet hangi özgürlüğünüz kısıtlandı hani bu eylemlerin sebebi özgürlüklerin kısıtlanması ya
tartışalım :)
benim alkol kısıtlamasayıla bilememne kısıtlamasıyla bir derdim yok alkol kullanmıyorum zaten
derdim beni böyle bir adamın temsil etmemesi
anil luque
03.Haziran.2013, 20:35
Alkol satın alman yasak
elinizden alındığınızı iddia ettiğiniz özgürlüklerinizi yazın arkadaşlar beş gündür neden eylem yaptığınızı anlamaya çalışalım
yahu bana ne avrupasindan. ordaki kurallari benimsesem gider orada yasarim. isinize gelince avrupa da avrupa. avrupanin kac ulkesinde daha "basilmamis" kitaplarin yasaklandigini gordun? avrupanin kac tane ulkesinde milli degerlerin bu kadar asagilandigini gordun? millet kurulus yildonumlerine kendileri icin onemli insanlara dort elle sarilir , bizim beyefendiler kacacak delik ariyorlar o gunlerde. konusturmayin simdi!
defalarca soyledik allah askina abi bu forumda sana en iliman yaklasan benim emin ol herseyden once buyugumsun saygida kusur etmem ama her seferinde temcit pilavi gibi isitip isitip onumuze koyuyorsun yine koseye sikisinca geldin bu protestolar niye soyleyin de bilelim vs.
ben yine oturup uzun uzun yazarim sen gelip "bana ne arkadas sehide kelle dediyse" diye bi mesaj atarsin benim cinlerim yine tepeme cikar. gerek yok. ulkenin dort bir yaninda insanlar eglence ariyorlar hadi polis bizi gazlasin dediler eylem baslattilar. sebebi bu , en azindan sen oyle bil.
Universal
03.Haziran.2013, 20:35
Bir ülke düşünün o ülkenin lideri ben evlerinde ülkenin yüzde50sini zor tutuyorum desin. Yahu bu lafın üstüne konuşma yapılır mı?
Boşuna tartışmayın gerçekleri görebilecek kadar aydınsanız almamanız gereken gazeteleri, izlememeniz gereken kanalları, para yatırmayacağınız resturant, banka ve kafeleri biliyorsunuz.
Bu bir sivil direniştir, bir partinin değildir. Sakın ola bunlar belli görüşün kafası diyip karşı çıkmayın orayı gördüm her inançtan bir insan mutlaka var. Bu insanlar 24 saatin 18 saatini meydanda yaşayan insanlar bu insanlar çiçek diken insanlar, hayvanları besleyen insanlar.
Söylemek isterim ki bu ülke AKPden öncede camiilere gidip ibadet edebiliyordu, müslümanlığını yaşıyordu bugünde gidiyor yarın AKP gidincede gidecek.
Kendisine destek veremeyenlere hakaret edebilecek insanlar tarafından biz yönetiliyoruz.
Aydin
03.Haziran.2013, 20:37
Biz bi adama kafayı taktıkmı ağzıyla kuş tutsa yaranamaz. Yenilik, gelişme vs bunlar mühim değil.
Eğitimde kpss'deki skandallar mı yenilik :)
Hastane olayında "eskiden sabahları sıra bekliyorduk" diyenler, sabahları bi devlet hastanesine gitmeye çalışsınlar baksınlar bakalım farklı manzarayla mı karşılaşacaklar.
Kaldı ki devlet hastaneleri bile artık özel hastenelere sevk ediyorlar çoğu durumda. Niye? SSK ile ödenmesin hastanın masrafını. Çünkü para devletin cebinden çıkıyor.
Ordu'ya hiç girmiyorum.
Basına hiç girmiyorum.
Yargıya hiç girmiyorum.
İlerlemeden kastınız yolların yapılması mıdır? Bu mudur ülkenin rahatlaması? Ekonomik olarak rahatlamaktan kastınız, dış borcu çoğaltıp, rekor seviyelere getirip, enflasyonun şişmesini engellemek ise, IMF'ye olan borcun bu yollarla ödenmesi ise bunun bedelini de ilerleyen yıllarda çok ağır ödeyeceğiz.
Ama 10 senedir iyiyiz değil mi? Karnımız doyuyor. İsrail'e gider falan da yapıyoruz (sonradan yaptığımız geri vitesleri görmüyoruz tabii). Komşularımızla aramız süper. Savaşın eşiğinde değiliz.
İlerleme bu mudur :)
Universal
03.Haziran.2013, 20:37
Alkol yasağı konuşuluyor. Kuzey Avrupa'da yasak yılın 6 ayını sadece gündüz geri kalan 6 ayını gece yaşayan ülkelerdir onlar. Sizce o ülkelerde yasak olmayacakda nerede olacak? Saate bakıyorsun gündüz 3 mü akşam 3 mü bilmiyorsun, güneş hiç yer değiştirmiyor. İnsanlar'ın zaten akli dengesi yerinde olmuyor bunu önlemek için. Bizim ülkemiz böyle bir ülke değil. Yıllardır insanlar sokakta rakı balık yapıyor kaç olay gördünüz veya yaşadınız. Evet sarhoş olup olay çıkaran zaten çıkarırda, o insanın içinde ki saldırganlıktır. Eğer sırf kendi seçmeni mutlu olsun diye oy değiştiren bir hükümet demokrat değildir. Eklemek isterim; eğer bir kişi içki içip direksiyona geçiyorsa o kişi hapis cezası almalı bunuda destekliyorum.
RasAnt
03.Haziran.2013, 20:41
Hastane olayında "eskiden sabahları sıra bekliyorduk" diyenler, sabahları bi devlet hastanesine gitmeye çalışsınlar baksınlar bakalım farklı manzarayla mı karşılaşacaklar.
Kaldı ki devlet hastaneleri bile artık özel hastenelere sevk ediyorlar çoğu durumda. Niye? SSK ile ödenmesin hastanın masrafını. Çünkü para devletin cebinden çıkıyor.
Ordu'ya hiç girmiyorum.
Basına hiç girmiyorum.
Yargıya hiç girmiyorum.
İlerlemeden kastınız yolların yapılması mıdır? Bu mudur ülkenin rahatlaması? Ekonomik olarak rahatlamaktan kastınız, dış borcu çoğaltıp, rekor seviyelere getirip, enflasyonun şişmesini engellemek ise, IMF'ye olan borcun bu yollarla ödenmesi ise bunun bedelini de ilerleyen yıllarda çok ağır ödeyeceğiz.
Ama 10 senedir iyiyiz değil mi? Karnımız doyuyor. İsrail'e gider falan da yapıyoruz (sonradan yaptığımız geri vitesleri görmüyoruz tabii). Komşularımızla aramız süper. Savaşın eşiğinde değiliz.
Detaylara girersek uzarda uzar. :) Şu benim için yeterli.
http://i.milliyet.com.tr/GazeteHaberIciResim/2011/04/22/fft16_mf1291439.Jpeg
buda olabilir
http://i.ensonhaber.com/resimler/diger/esh223_1.jpg
goosfraba
03.Haziran.2013, 20:42
İbrahim Melih Gökçek @06melihgokcek (https://twitter.com/06melihgokcek) 4 dk (https://twitter.com/06melihgokcek/status/341594184525963264) 500.000 TAKİPÇİYE ULAŞTIĞIMDA O GÜN TWETTERI BIRAKACAĞIMI SÖYLEMİŞTİM...DAN GECE 500.000 YAKALADIK...SÖZÜMDE DURDUM VE DÜN TWETTERI BIRAKTIM
İbrahim Melih Gökçek @06melihgokcek (https://twitter.com/06melihgokcek) 1 dk (https://twitter.com/06melihgokcek/status/341594920928288769)
DİKKAT EDERSENİZ UZUN SÜRE TWİT ATMADIM...SÖZÜM 500.000'İ BULDUĞUM GÜN İÇİNDİ...YANİ O GÜNE MAHSUS , BİR GÜN İÇİNDİ...
:D
europeanconquer
03.Haziran.2013, 20:43
Ah be başganım :n: Hep böyle yapıyorsunuz ama :(
Aydin
03.Haziran.2013, 20:44
Detaylara girersek uzarda uzar. :) Şu benim için yeterli.
http://i.milliyet.com.tr/GazeteHaberIciResim/2011/04/22/fft16_mf1291439.Jpeg
Gösteriş midir her şey? One minute müdür yani her şey?
Amerika'nın kuklası olmak olay :) Dış politikamız tamamen onların elinde. En azından o zamanlar bağımsızlık ve bütünlüğümüz bu derece yerlerde değildi.
Mutluysan, sorun yok senin için. Ne ala :)
sarianet
03.Haziran.2013, 20:44
Ben bunu geçen gün de yazmıştım şimdi de yazayım. Alkol yasağı güzel bir yasak. Ama bunu din kurallarını dayatarak öne süremezsin. Laik bir ülke burası :)
Hani olaylar sadece avm için değil diyorsun ya yolcu. Haklısın. Ben sana olayı şu fotoyla özet geçeyim:
http://pbs.twimg.com/media/BLuocw9CcAA_f8g.png
1 Hangi halk devlete 20 trilyon zarar verenler de dahiil mi buna :)
2 Bu subjektik bi değerlendirme halkın yüzde atmışı belki adalet sisteminden memnun nerden biliyosun
3 Evet osmanlı atamıza yıllardır saygısızlık yapıldı haklısınız katılıyorum
4 Hangi baskı hangi yasak örnek...?
5 Kutlamadığınızı mı düşünüyorsunuz :)
6 Darbeciler yani devlete ayaklanma başlatmak isteyenler suçu sabit görülenler benim ordum bu değil :)
7 Madem haksız AİM diye bir şey var o kadar avukat var neden içerden çıkaramıyorlar...?
8 Açılımı bölünme olarak ele alanlar bi yurdunuz gezsin gerçekten bölünme var mı
9 Laik bir ülkede Diyanet İşleri Başkanlığının ve camilerin devlet taratından yıllarca baskı altıda kalması da laikliğe giriyor mu din devlete karışamazken devlet dine karışabiliyor mu
10 Aç ama İPhone telefonu olan halkımız evet fakiriz
11 bu maddeyi yazarken ne içti merak ediyorum ne alaka ?
11 aydınlarınızın pkkya verdiği destek gün yüzüne çıkmışken bunu temcit pilavı gibi öne sürmek...?
11 hiçbi kimse başbakanına saygısızlık edemez ama başbakan da bu kelimeyi söylememeli haklısınız
12 Kafirler :D Laik bi ülkede mi yaşıyorduk :)
13 Suriyedeki katliama ses çıkarmasına kızıyosunuz bu maddede bi tutarsızlık var
14 Halk geri zekalı değil iki torba kömürle ideolojisini satacak insan yok bu ülkede
15 Chpnin reyhanlıyla bağlantısı açıklanacak yakında eee o zaman ne diyeceksiniz
16 temellendiriniz
17 o ayrımı başbakanın lafını oturma organıyla dinleyip eğip bükenler yapıyorlar :)
18 Kimler onlar...?
19 Eğitim sistemimiz ne olsun öneriniz nedir ?
20 Buda sadece bi iddia
21 Yabancı sermayeye mahkum etmek mi ekonomiden anlayan birisi bu cümleye güler :)
22 bu doğru bankalara bağımlıı olduk
Aydin
03.Haziran.2013, 20:45
Obama tayyibin önünde önünü ililkliyor :D
Dış politikamız süpermiş yahu. Niye daha önce görmedim ben bu fotoyu :)
Çok güçlüyüz yhaaaa :)
Ah ah. Ne diyeyim, böyle fotolarla göğsünüz geriliyorsa ve dış politikadaki acizliğimizi göremiyorsanız, cidden söylenecek hiçbir şeyim yok.
anil luque
03.Haziran.2013, 20:45
Alkol yasağı konuşuluyor. Kuzey Avrupa'da yasak yılın 6 ayını sadece gündüz geri kalan 6 ayını gece yaşayan ülkelerdir onlar. Sizce o ülkelerde yasak olmayacakda nerede olacak? Saate bakıyorsun gündüz 3 mü akşam 3 mü bilmiyorsun, güneş hiç yer değiştirmiyor. İnsanlar'ın zaten akli dengesi yerinde olmuyor bunu önlemek için. Bizim ülkemiz böyle bir ülke değil. Yıllardır insanlar sokakta rakı balık yapıyor kaç olay gördünüz veya yaşadınız. Evet sarhoş olup olay çıkaran zaten çıkarırda, o insanın içinde ki saldırganlıktır. Eğer sırf kendi seçmeni mutlu olsun diye oy değiştiren bir hükümet demokrat değildir. Eklemek isterim; eğer bir kişi içki içip direksiyona geçiyorsa o kişi hapis cezası almalı bunuda destekliyorum.
en son cumlene atifta bulunmak istiyorum kardesim. katiliyorum bu olaya. alkollu arac kullanip agaca toslayip olene Allah rahmet eylesin bisey diyemem. ancak olay diger insanlari etkileyecek duruma gelirse dur demek lazim sonuna kadar katiliyorum.baskalarina zarar vermeyi gectim zarar verme ihtimalinin olmasi durumunda bile (alkollu arac ornegi iste) kesinlikle yaptirim uygulansin eyvallah.
gel gelelim basbakan alkol duzenlemesindeki en buyuk dayanagini insanlara anlatirken yani "alkolluyken insan oldurenleri ne yapacagiz peki bunlara dur demek lazim=((((((((" derken , kensi oglunu niye hesaba katmiyor? bu kadar cift tarafli olunur mu ? gunahtir gunah.
Aydin
03.Haziran.2013, 20:46
yolcu, hangi baskı diye soruyorsan hala, sanırım aynı ülkede yaşamıyoruz arkadaşım. :)
Selametle.
sarianet
03.Haziran.2013, 20:48
benim alkol kısıtlamasayıla bilememne kısıtlamasıyla bir derdim yok alkol kullanmıyorum zaten
derdim beni böyle bir adamın temsil etmemesi
seni temsil edecek kişiye oyunu ver halk da kendisini temsil etmesini istediği kişiye versin bna demokrasi diyoruz değil mi :)
yahu bana ne avrupasindan. ordaki kurallari benimsesem gider orada yasarim. isinize gelince avrupa da avrupa. avrupanin kac ulkesinde daha "basilmamis" kitaplarin yasaklandigini gordun? avrupanin kac tane ulkesinde milli degerlerin bu kadar asagilandigini gordun? millet kurulus yildonumlerine kendileri icin onemli insanlara dort elle sarilir , bizim beyefendiler kacacak delik ariyorlar o gunlerde. konusturmayin simdi!
defalarca soyledik allah askina abi bu forumda sana en iliman yaklasan benim emin ol herseyden once buyugumsun saygida kusur etmem ama her seferinde temcit pilavi gibi isitip isitip onumuze koyuyorsun yine koseye sikisinca geldin bu protestolar niye soyleyin de bilelim vs.
ben yine oturup uzun uzun yazarim sen gelip "bana ne arkadas sehide kelle dediyse" diye bi mesaj atarsin benim cinlerim yine tepeme cikar. gerek yok. ulkenin dort bir yaninda insanlar eglence ariyorlar hadi polis bizi gazlasin dediler eylem baslattilar. sebebi bu , en azindan sen oyle bil.
sakin ol kardeşim sıkıntı yok :)
SAİT71
03.Haziran.2013, 20:50
Ekonomimiz süper IMF'ye borç yok ama dünyanın en pahalı benzinini kullanan halk bizimki. Kışın doğalgaza zam yapan yazın indirim yapan hükümet bizimkisi, işsizlik zaten her şehirin sorunu. Bir ülkenin ekonomisinin iyi olup olmadığını sırf bunlardan bile anlarsınız...
sarianet
03.Haziran.2013, 20:50
yolcu, hangi baskı diye soruyorsan hala, sanırım aynı ülkede yaşamıyoruz arkadaşım. :)
Selametle.
Ben sadece insanların "özgürlükler elimizden alındı"
hangi özgürlükleri alındı gerçekten samimiler mi bunu anlama gayreti içerisindeyim
Bu ülkenin en büyük şehirlerinde "hayat kadınının çocuğu recep tayyip erdoğan" diye slogan atılıyor bence özgürlükler alındı konusunu bi daha düşünün :)
europeanconquer
03.Haziran.2013, 20:51
Herkesin ağzında bir demokrasidir gidiyor;
Demokrasi, tüm üye veya vatandaşların, organizasyon veya devlet politikasını şekillendirmede eşit hakka sahip olduğu bir yönetim biçimidir.
RasAnt
03.Haziran.2013, 20:51
Obama tayyibin önünde önünü ililkliyor :D
Dış politikamız süpermiş yahu. Niye daha önce görmedim ben bu fotoyu :)
Çok güçlüyüz yhaaaa :)
Ah ah. Ne diyeyim, böyle fotolarla göğsünüz geriliyorsa ve dış politikadaki acizliğimizi göremiyorsanız, cidden söylenecek hiçbir şeyim yok.
Dış politika ve acizlik mi ya biz başka yerlerdemi yaşıyoruz :) benim yurtdışındaki arkadaşlarım ülkeniz çok güçlendi politikaları çok iyi vs diye saatlerce konuştuğumuz oluyor ama benim insanım neden göremiyor ?
Gncl1905
03.Haziran.2013, 20:53
Ordu'ya hiç girmiyorum.
Basına hiç girmiyorum.
Yargıya hiç girmiyorum.
Hastane konusunda laf ettirmem :) Çektiğim çileleri ben bilirim. Sabahın köründe hastaneye git sıra bekle, bekle, bekle. Bir de hastane bir kalabalık bir kalabalık of. Bir vezne önünde onlarca kişi. Her neyse sevk almak istiyorsun diyelim; o zamanlar memurların hastanesi farklı olduğu içindi galiba ÇAPA'ya sevk almadan gidemiyorduk. O sevk alana kadar uğraş dur. Neyse gittik diyelim muayenemizi olduk şaka maka(kaç gün sürer belirsiz tahlil falan). İlaç alma zamanı! Her eczaneden ilaç alamazdık hastane eczanesinde saatlerce sıra bekle ki beklemek en kötü halidir yaşamanın(L&M). Her neyse onda da sıra geldi mi bir bakardık o ilaç bitmiş :) Haydi başka güne gel. Hayal meyal hatırlıyorum gerçi ama hemen hemen böyleydi. Yıllardır da hastaneye gitmem, sadece sivilce için falan gittim; küçüklüğümde nasıl iğrendiysem ölmeden gitmeyi de düşünmüyorum, büyük konuşmayayım da durum bu.
Doktorların afralarına tafralarına hiç değinmiyorum. SSK hastanelerinde suratımıza bakmayan adam muayenehanesinde buyrun efendimlerle karşılıyordu bizi. Hey gidi günler be :)
Şimdi çok mu iyi? Kötüye gidiyor gibi. Bir ara mükemmeldi. Birkaç gün sonraya randevumu alırdım saatinde orada olurdum, hiç problem çıkmazdı ama MHRS sistemiyle 15 günden önce randevu alamaz oldum. Ben yine kendime almıyorum ama annem babam için uğraş dur. Gelen ek ücretler de cabası. Bir de 18 yaşından sonra ikide bir öğrenciliğini kanıtlama durumu, GSS falan var tabi. Şu an da sigortasızım mesela öğrenci belgemi götürmedim kaç aydır öyle duruyor.
Ordu, basın, yargıya bende katılıyorum. Bu ülkede gücü eline alan her alanda almaya çalışıyor maalesef.
Borcu vs. bilmem. Ekonomi konusunda bilgili olduğumu düşünmüyorum. Naçizane olarak görüş bildirirsem; benim bildiğim dış borç 300milyar dolar, 200 milyarı özel sektöre ait. ABD dış borcu ise 1 trilyon dolar. Bana göre bu borç fazla/az meselesi çok abartılıyor. Gelirin çoksa borcun çok olmasının önemi yok. Önemli olan geliri arttırmak. Onun için de iyi yaptığın/yapacağın şeyler bulup dünyada tekel olmalısın.
10 senedir benim ailemin ekonomisi ileriye gitti ki orta direk bir aile olduk her zaman. Evimiz var arabamız yok bu kadar işte. Başkaları hakkında yorum yapmam doğru olmaz sanırım bu konuda.
İsrail falan hiç girmiyorum. Güçsüzsen yönetilirsin. O one minute olayında baya sinir olduğu belliydi ama kimse İsrail başbakanına öyle atar yapamaz gücün bu kadar sınırlıyken :) Sonradan çark etmesi doğaldı. Ya da ABD Libya'ya saldırmak istiyorsa sen engelleyemezsin. Fransa bile bomba atmak için izin alıyor, Almanya ABD saldırılarına ara sıra karşı çıkıyor ama iplenmiyoken Türkiye kim. Kendimizi aşağılamıyorum ama güçsüzüz kabul edelim.
sarianet
03.Haziran.2013, 20:53
Herkesin ağzında bir demokrasidir gidiyor;
Demokrasi, tüm üye veya vatandaşların, organizasyon veya devlet politikasını şekillendirmede eşit hakka sahip olduğu bir yönetim biçimidir.
Bana dünyada herkesin ama herkesin eşip olduğu bir tane ülke söyler misin...?
Bordo61Mavi
03.Haziran.2013, 20:54
Dış politika ve acizlik mi ya biz başka yerlerdemi yaşıyoruz :) benim yurtdışındaki arkadaşlarım ülkeniz çok güçlendi politikaları çok iyi vs diye saatlerce konuştuğumuz oluyor ama benim insanım neden göremiyor ?
Aynen.
Bir cok musterim ve arkadaslarim aynisini soyluyor.
anil luque
03.Haziran.2013, 20:55
2 Bu subjektik bi değerlendirme halkın yüzde atmışı belki adalet sisteminden memnun nerden biliyosun
6 Darbeciler yani devlete ayaklanma başlatmak isteyenler suçu sabit görülenler benim ordum bu değil :)
7 Madem haksız AİM diye bir şey var o kadar avukat var neden içerden çıkaramıyorlar...?
8 Açılımı bölünme olarak ele alanlar bi yurdunuz gezsin gerçekten bölünme var mı
9 Laik bir ülkede Diyanet İşleri Başkanlığının ve camilerin devlet taratından yıllarca baskı altıda kalması da laikliğe giriyor mu din devlete karışamazken devlet dine karışabiliyor mu
11 aydınlarınızın pkkya verdiği destek gün yüzüne çıkmışken bunu temcit pilavı gibi öne sürmek...?
11 hiçbi kimse başbakanına saygısızlık edemez ama başbakan da bu kelimeyi söylememeli haklısınız
13 Suriyedeki katliama ses çıkarmasına kızıyosunuz bu maddede bi tutarsızlık var
14 Halk geri zekalı değil iki torba kömürle ideolojisini satacak insan yok bu ülkede
15 Chpnin reyhanlıyla bağlantısı açıklanacak yakında eee o zaman ne diyeceksiniz
16 temellendiriniz
17 o ayrımı başbakanın lafını oturma organıyla dinleyip eğip bükenler yapıyorlar :)
18 Kimler onlar...?
20 Buda sadece bi iddia
21 Yabancı sermayeye mahkum etmek mi ekonomiden anlayan birisi bu cümleye güler :)
laik bir ulkede mk yasiyorduk derken?????
Aydin
03.Haziran.2013, 20:56
Sadece son yaşananlardan olay vereyim. Ülkende insanlar ölürken -ki senin yüzünden ölürken- olay yerine gidemeyip, amerika'ya tıpış tıpış gidiyorsan (hani obama önünü ilikliyordu demin, o amerika'dan bahsediyorum) bir sıkıntı yok mudur?
Hadi çok az daha geri gideyim. İsrail'e gider yaptık di mi one minute diye. E ardından niye mayın arazisi anlaşması yapıyorsun bu İsrail'le?
Suriye konusuna hiç girmiyorum bak. Kardeşim esad'dan katil esad'a dönmeye hiç girmiyorum :)
Universal
03.Haziran.2013, 20:57
Ekonomimiz iyi diyenlere tek bir soru bu gün bir emekli Fransada 1 hafta 5 yıldızlı tatil yapabilir mi? Hayır onların emeklisi burada 1 ay tatil yapıyorda.
sarianet
03.Haziran.2013, 20:59
laik bir ulkede mk yasiyorduk derken?????
tam olarak hangi cümlede yazdım gösterirseniz düzelteyim tekrar okudum göremedim
europeanconquer
Bana dünyada herkesin ama herkesin eşip olduğu bir tane ülke söyler misin...?
Norveç,Finlandiya,İsveç.
Al 3 tane.
goosfraba
Timuçin Oral @timucinoral (https://twitter.com/timucinoral) 58 sn (https://twitter.com/timucinoral/status/341599701621153792) Ankara Belediye Başkanının twitlerine bakınca görünen o ki, onu bir 23 Nisan'da koltuğa oturtup sonra orada unutmuşlar. Kimse farkında değil
sarianet
03.Haziran.2013, 21:00
Ekonomimiz iyi diyenlere tek bir soru bu gün bir emekli Fransada 1 hafta 5 yıldızlı tatil yapabilir mi? Hayır onların emeklisi burada 1 ay tatil yapıyorda.
önce şu ele alınmalı
fransa mı pahalı türkiye mi ucuz...?
sarianet
03.Haziran.2013, 21:02
Norveç,Finlandiya,İsveç.
Al 3 tane.
sanırım bu ülkelerin bazılarında soykırım gündeme geldi
norveçte yapılan eylemler hala hatırımızda
finlandiya ve isveçte de soykırım gündeme gelmişti
soykırım olan bi ülkede bi türk olarak kendini eşit hissedebilecek misin ?
sarianet
03.Haziran.2013, 21:04
İbrahim Melih Gökçek @06melihgokcek (https://twitter.com/06melihgokcek) 4 dk (https://twitter.com/06melihgokcek/status/341594184525963264) 500.000 TAKİPÇİYE ULAŞTIĞIMDA O GÜN TWETTERI BIRAKACAĞIMI SÖYLEMİŞTİM...DAN GECE 500.000 YAKALADIK...SÖZÜMDE DURDUM VE DÜN TWETTERI BIRAKTIM
İbrahim Melih Gökçek @06melihgokcek (https://twitter.com/06melihgokcek) 1 dk (https://twitter.com/06melihgokcek/status/341594920928288769)
DİKKAT EDERSENİZ UZUN SÜRE TWİT ATMADIM...SÖZÜM 500.000'İ BULDUĞUM GÜN İÇİNDİ...YANİ O GÜNE MAHSUS , BİR GÜN İÇİNDİ...
:D
:D ben olsam yeni bi hesap açıp hadi bakalım bunda da bulabilecek miyiz acaba derdim :D
RasAnt
03.Haziran.2013, 21:06
Sadece son yaşananlardan olay vereyim. Ülkende insanlar ölürken -ki senin yüzünden ölürken- olay yerine gidemeyip, amerika'ya tıpış tıpış gidiyorsan (hani obama önünü ilikliyordu demin, o amerika'dan bahsediyorum) bir sıkıntı yok mudur?
Hadi çok az daha geri gideyim. İsrail'e gider yaptık di mi one minute diye. E ardından niye mayın arazisi anlaşması yapıyorsun bu İsrail'le?
Suriye konusuna hiç girmiyorum bak. Kardeşim esad'dan katil esad'a dönmeye hiç girmiyorum :)
Bu amerika,fas vs bu geziler hep olan şeyler altında birşey aramak manidar.
Bunlar politika israil senden af diledi mi ? Özür dilettin mi sen onlara ? tazminatta aldın mı ? Evet demekki birşeyleri doğru yapıyo herkesin küçümsediği Türkiye yok artık herkes önünü ilikliyor. :)
Esad kardeşti halkına ihanet etti işkence yaptı. Kardeş yanlış yaparsa mazlum hakkı yerse o kardeş katile dönüşür. Bilmem anlatabildim mi.
Gncl1905
Aziz Yıldırım başbakan olsa Melih Gökçek ülkeden sürgün yerdi zaten, elinde twit devamlı :D
Corpus
Kazanılan para - yaşamak için gereken para
oranı yaparsak Türkiye, Avrupa'daki devletlerden oldukça geride kalıyor onu çok iyi biliyoruz.
Aksini iddia edenler ülkelerin mali rakamlarını inceleyebilirler.
europeanconquer
03.Haziran.2013, 21:07
sanırım bu ülkelerin bazılarında soykırım gündeme geldi
norveçte yapılan eylemler hala hatırımızda
finlandiya ve isveçte de soykırım gündeme gelmişti
soykırım olan bi ülkede bi türk olarak kendini eşit hissedebilecek misin ?
Oho oo sen yabancı ülkede yaşamayı mı soruyorsun halkın kendi ülkesinde yaşamasını mı soruyorsun hangisini soruyorsun ?
Konudan konuya zıplıyorsun abi.
sarianet
03.Haziran.2013, 21:08
Aziz Yıldırım başbakan olsa Melih Gökçek ülkeden sürgün yerdi zaten, elinde twit devamlı :D
aziz yıldırımın CB olduğu bi ülke olsak :D sürekli başbakan değiştirirdi :D
Corpus
03.Haziran.2013, 21:10
1 Haftaya doğudan çatışma haberleri gelir. Bu tip şeyler unutulur. Konu değişir ve bir anda bu işi de hallederler.
Maalesef oyunlarını oynamaya devam ediyorlar.
http://www.bbc.co.uk/turkce/haberler/2013/06/130603_tsk_pkk.shtml?ocid=socialflow_twitter_bbctu rkce
Türk Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanlığı, Türkiye-Irak sınırının Uludere bölgesinde PKK militanları tarafından taciz ateşi açıldığı duyuruldu.
zeck17
03.Haziran.2013, 21:14
Bu arada bugün adanada hiç bir olay yaşanmadı polis yoktu yani vardı da karışmadı provakatörler yoktu halk yürüdü sadece olması gerekn bu
SAİT71
03.Haziran.2013, 21:16
Esad değil abi artık Esed. :)
Universal
03.Haziran.2013, 21:19
önce şu ele alınmalı
fransa mı pahalı türkiye mi ucuz...?
Fransada ki emekli geçemi için ek işe girmiyor, Türkiyede emekliler geçim için ek işde çalışıyor. En güzel karşılaştırma bu olur.
anil luque
03.Haziran.2013, 21:20
tam olarak hangi cümlede yazdım gösterirseniz düzelteyim tekrar okudum göremedim
aydon abiye madde madde verdigin cevabin 12.si. bence de duzeltsen iyi olur Allahima sukur seriatla yonetilmeye baslamadik henuz , gerci o da yakindir ama neyse.
DenizlispoR
03.Haziran.2013, 21:25
Kelime Oyununda ardı ardına gelen cevaplar tesadüf mü acaba ?
Çarşı-Taksim-Meydan-Yürüyüş
Bordo61Mavi
Fransada ki emekli geçemi için ek işe girmiyor, Türkiyede emekliler geçim için ek işde çalışıyor. En güzel karşılaştırma bu olur.
Fransayi bilmem ama Ingilterede emekliler haftanin 3-4 gecinmek icin calisiyorlar.
Aydin
Bu amerika,fas vs bu geziler hep olan şeyler altında birşey aramak manidar.
Bunlar politika israil senden af diledi mi ? Özür dilettin mi sen onlara ? tazminatta aldın mı ? Evet demekki birşeyleri doğru yapıyo herkesin küçümsediği Türkiye yok artık herkes önünü ilikliyor. :)
Esad kardeşti halkına ihanet etti işkence yaptı. Kardeş yanlış yaparsa mazlum hakkı yerse o kardeş katile dönüşür. Bilmem anlatabildim mi.
Sen bu özrün zamanlamasını hiç sorguladın mı?
Özür geldi evet ama ne zaman geldi? İsrail tarihinde ilk defa özür diledi. Peki ne zaman diledi?
Araştırma yapmadığını ve okuduğun, takip ettiğin sitelerde bu olaydan bahsedildiğini sanmıyorum. Bu yüzden ben aydınlatayım seni. Oslo olayını duydun mu?
Oslo olayından kastım, 30.000 kişinin katili (yolcu arkadaşım bunları sen de okuyorsundur) ile hükümetin yaptığı pazarlığın ortaya çıkmasıdır.
Hani o obama'ya önünü ilikleten tayyip vardı ya. "Biz terörist başıyla görüşmedik" dedikten sadece 1 gün sonra oslo belgeleri yayınlanmış, yani apo'nun türk hükümetiyle yaptığı pazarlık belgelenmişti. Peki o tayyibin ne demişti. Hani 1 gün önce "teröristlerle görüşmedik" diyen başbakanın "bu görüşmeleri yayınlayanlar Allah'ından bulsunlar" demişti :)
Yolcu kardşeşim. Bana diyordun ya 30.000 tane yakınım öldü diye. İşte o başbakanın, apo ile mehmetçiklerin savaş suçlusu ilan edilmesi pazarlığını bile yaptı.
Ve bu olayın ortaya çıkmasından 1 gün sonra İsrail özür diledi. Gündem değişti. Terörist başıyla pazarlık yapıldığından sonra o gururla söylediğin "israil bizden özür diledi" olayı gerçekleşti.
Yapmamız gereken "bayram değil seyran değil, eniştem beni niye öptü" diye sormak yerine ULAN ÇOK BÜYÜĞÜZ İSRAİL BİZDEN ÖZÜR DİLEDİ XDDDDDD moduna geçti herkes.
Olaya büyük resimden bakmak yerine her zaman küçük şeyleri görüyorsunuz. Üzülüyorum. Ciddi ciddi üzülüyorum.
erdem344
Sen Cumhuriyet , Atatürk istersin ben şeriat isterim çoğunluk kimdeyse o kazanır
Gncl1905
03.Haziran.2013, 21:27
aydon abiye madde madde verdigin cevabin 12.si. bence de duzeltsen iyi olur Allahima sukur seriatla yonetilmeye baslamadik henuz , gerci o da yakindir ama neyse.
Sağcı kesimin darbe, solcu kesimin şeriat korkusundan da gına geldi. Öyle şeyler olmaz artık, demokrasi kök saldı salacağı kadar. Çeşitli partilerin seçim propagandası safsatasından öteye gitmiyor.
Corpus
03.Haziran.2013, 21:29
Sen Cumhuriyet , Atatürk istersin ben şeriat isterim çoğunluk kimdeyse o kazanır
Memnun olmayan da gider işte bu işte demokrasi bu ! tebrik ediyorum :)
erdem344
03.Haziran.2013, 21:31
Aynen öyle memnun olmayan gider istediği yerde yaşar
europeanconquer
03.Haziran.2013, 21:32
Anayasa'nın ilk 3 maddesine bakın rica ediyorum,ona ciddi ciddi dokunulmaya çalışılırsa asker devreye girer,girme zorunluluğu vardır.Demokrasi devletin politikasıyla alakalıdır,devletin yönetim biçimi ile alakalı değildir.
Aydin
03.Haziran.2013, 21:35
MADDE 1: Türkiye Devleti bir cumhuriyettir.
MADDE 2: Türkiye Cumhuriyeti, toplumun huzuru, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devletidir.
MADDE 3: Türkiye Devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür. Dili Türkçe'dir.
hatırlatayım :)
erdem344
03.Haziran.2013, 21:36
halk istemedikten sonra ne anayasa kalır ne babayasa kalır
Bordo61Mavi
03.Haziran.2013, 21:38
!
Sondaki ayaga kalkip "polis kaydi...."
Sanki Amerikayi kesfettin muthisin gercekten (ı)
anil luque
03.Haziran.2013, 21:40
sen ne anlatiyorsun?
europeanconquer
03.Haziran.2013, 21:42
sen ne anlatiyorsun?
Demokrasiyi çok yanlış anlamış arkadaş.
Börk
03.Haziran.2013, 21:43
Allah sabır versin arkadaşın çevresindekilere.
Corpus
03.Haziran.2013, 21:43
Arkadaş haklı. Önemli olan çoğunluğun ne istediği.
Sonuçta demokrasi nedir çoğunluk ne derse o olur. Seçim sonucunda başa kim geçerse her istediğini yapabilir. Geri kalan kesimin ne düşündüğü önemli değildir. Bir ülke 100 milyon ise 50 milyon birşeyi istiyorsa o yapılır. Demokrasi işte böyle birşey. Bilmeyenler öğrenmeli !
Aydin
03.Haziran.2013, 21:45
Ortam gerilmesin lütfen. Gerek yok. Fikirleri tartışıyoruz. Ama abartmadan.
Şeriat gelecek vs. türevi komik şeyler yazmayalım. Türkiye Cumhuriyeti'nde yaşadığımızı unutmayalım.
europeanconquer
03.Haziran.2013, 21:45
Arkadaş haklı. Önemli olan çoğunluğun ne istediği.
Sonuçta demokrasi nedir çoğunluk ne derse o olur. Seçim sonucunda başa kim geçerse her istediğini yapabilir. Geri kalan kesimin ne düşündüğü önemli değildir. Bir ülke 100 milyon ise 50 milyon birşeyi istiyorsa o yapılır. Demokrasi işte böyle birşey. Bilmeyenler öğrenmeli !
Demokrasi devletin yönetim şekline karışamaz,şeriat gelirse ortada demokrasi diye bir şey kalmayacak neyin kafasıdır bu ? Cidden demokrasi deyip halk şeriat isterse o gelir demek garip bir kafa.
Hangi şeriat ülkesinde demokrasi gördünüz siz ?
Aydin
03.Haziran.2013, 21:46
Demokrasi devletin yönetim şekline karışamaz,şeriat gelirse ortada demokrasi diye bir şey kalmayacak neyin kafasıdır bu ? Cidden demokrasi deyip halk şeriat isterse o gelir demek garip bir kafa.
Corpus orada ironi yapıyor :)
anil luque
03.Haziran.2013, 21:47
zafer kinaye yapiyor oguzhanim sakin ol :)
erdem344
03.Haziran.2013, 21:47
Yahu ben şeriat gelecek veya istiyorum mu yazdım
Siz Atatürkçüsünüz ben de belki şeriatçıyım neden saygı duyulmuyorda saldırıyorlar direk
europeanconquer
03.Haziran.2013, 21:48
Corpus orada ironi yapıyor :)
(!) şöyle ünlem koyamıyor mu ne bileyim ben :D
Hayır Şeriat'ı demokrasi ile getirmeye çalışmak cidden dünyada rastlanmayacak bir şey olur.Vallaha sesli güldüm :n: Yahu şeriatın olduğu yerde demokrasi desen seni toprağa gömerler 5 gün boyu şeytan taşlar gibi taş atarlar kafana.
@erdem344
Estağfirullah senin ne istediğin beni ilgilendirmez,ne düşündüğün de ancak senin halk şeriat isterse şeriat gelir deyip demokrasi demen kendinle çelişmendir.
Aydin
03.Haziran.2013, 21:49
Siz Atatürkçüsünüz ben de belki şeriatçıyım neden saygı duyulmuyorda saldırıyorlar direk
Şeriatçisindir orası ayrı. Ama bu ülkenin değişmeyecek belli başlı şeylerine "halk isterse değişir" falan diyemezsin arkadaşım :) İlk 3 maddeyi içeren şeye karşı laf söyleyemezsin. Söylemek istiyorsan bunu bu forumda söylettirmem. Kusura bakma.
anil luque
03.Haziran.2013, 21:50
Atatürk'ün Cumhuriyetinde boyle seylere hos bakilmiyor. begenmeyen gider seriat ile yonetilen bir yerde yasar. tipki senin mantigin.
sui generis
03.Haziran.2013, 21:53
Aydın abiye ek :
IV. Değiştirilemeyecek hükümler
MADDE 4.– Anayasanın 1 inci maddesindeki Devletin şeklinin Cumhuriyet olduğu hakkındaki hüküm ile, 2 nci maddesindeki Cumhuriyetin nitelikleri ve 3 üncü maddesi hükümleri değiştirilemez ve değiştirilmesi teklif edilemez.
attirson
03.Haziran.2013, 21:54
Ya Allah aşkına kendimi tutuyorum surda birşey yazmamak icin iyice diplere düstün artık ne demek saygı niye duyulmuyor ? Atatürk'ün sabitledigi Anayasa'nın ilk 3 maddesine karşı gelen Atatürk'ün ilkelerine karşı gelen bir yönetim bicimine mi saygı gösterecegim ?
erdem344
03.Haziran.2013, 21:54
Atatürk'ün Cumhuriyetinde boyle seylere hos bakilmiyor. begenmeyen gider seriat ile yonetilen bir yerde yasar. tipki senin mantigin.
Atatürkün Cumhuriyeti değil Atatürkün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti
wladcas
03.Haziran.2013, 21:55
Atatürkün Cumhuriyeti değil Atatürkün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti burda bi kere anlaşalım
Tamam kardeşim işte kendin söylüyorsun "cumhuriyet" sonuç olarak
Aydin
03.Haziran.2013, 21:55
Ülkede şeriat isteyen çok. Ancak onları kovamayız. Şeriat istiyorum bile diyebilir. Ancak kalkıp da değişemeyecek maddeler için, ülkenin birlik ve bütünlüğünün üstüne inşa edildiği maddeler için "değişir halk isterse" türevi şeyler diyemez.
.
attirson
03.Haziran.2013, 21:56
Bu arada hiçbir şey yokken yine Gezi'ye havadan gaz atılmaya baslanmıs.
pele96
03.Haziran.2013, 21:58
Atatürkün Cumhuriyeti değil Atatürkün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti
Atatürk'ün devrimlerini benimseyen bir Cumhuriyet , bir gençlik AK Gençlik yok burada Kemalist Gençlik var.
Aydin
Cnn türk yayın yapıyor.
Levent Üzümcü de yayına girerken "orucunuzu bozdunuz, hayırlı olsun" dedi :)
Aydin
Ayrıca konuyu yine Atatürk'ü ve dolaylı olarak yaptıklarını tarıtşmaya çekmeyelim. O tartışmayı bitirelim arkadaşlar. Boş bir tartışma o.
Gncl1905
03.Haziran.2013, 22:00
Bence de saygı duyulmalı. Bu ülkede yıllarca bir şeyleri bastırdık, konuşulmasın dedik, saçmaladık. Bir şeyleri halı altına süpürünce onlar yok olmuyor maalesef. Zamanında ülkenin yeni rejime ayak uydurması için gerekli şeyler yapıldı/yapılmalıydı ama 90 yıl oldu artık her şey olmasa da belli başlı şeyler oturdu; özgürlük gibi.
Kendi adıma konuşursam şeriat, sosyalizm, faşizm gibi kendi kollarımı bağlayacak sistemleri istemiyorum. Demokrasi iyidir hoştur. Bugün bu forumda yazabiliyorsak da bu sistem sayesinde. Eğer o 3 sistemden biri ile yönetiliyor olsaydık muhtemelen bu gösteriler sırasında internet kesilmiş olurdu. Sıkı yönetim falan ilan edilirdi. Halk bu kadar özgürlüğe alıştıktan sonra da bu 3 sistemden herhangi biri için oylama yapılırsa %50'yi geçeceğini düşünmüyorum. O yüzden boşa tartışmalar bence bunlar. Yine de insanlar konuşmaktan korkmamalı. Biz tartışmaya tartışmaya bilimi unuttuk zamanında yine tartışmaya tartışmaya kendi ufkumuzu açma fırsatından mahrum kalmayalım. Tabi abartmamak da lazım. Bizim ülkemizde tartışma=kavga, karşı kesimler düşman askeri gibi görülebiliyor bazen. Hepimiz Türk'üz. Kendi fikrimizle bu vatanın iyiliğini düşünüyoruz. Kendimize düşman gibi bakmaktan vazgeçmeliyiz.
sarianet
03.Haziran.2013, 22:06
tekrar baktım 12. maddede öyle bir şeye rastlamadım ?
Suicider
03.Haziran.2013, 22:09
Konuşulanlardan bağımsız olarak şu olayları da herhangi bir parti üzerine yüklemezseniz iyi olur.Başbakan her ne kadar bu olayı Chp'ye yüklemeye çalışsa da orda her partiden ve her inançtan insan var.Chp bu kadar bir güce sahip olsa zaten şimdiye kadar bu olayları yapardı.Hiç bir parti bu olayı üstüne alınıp burdan çıkar sağlamaya da çalışmasın.Bu olay partiler üstüdür,halkın direnişidir.
sarianet
03.Haziran.2013, 22:09
herkesin dilinde şeriat
peki şeriatın ne manaya geldiğini islam terminolojisinde ne demek olduğunu bilen kaç kişi var...?
Hiç araştıran oldu mu ?
Aydin
03.Haziran.2013, 22:10
Arkadaşlar şeriat tartışmasını bırakalım. Rica ediyorum. Kelime anlamlarına hiç girmeyelim. Konumuz şeriat değildir.
attirson
03.Haziran.2013, 22:12
Editt.... uzatmak istemiyorum.
sarianet
03.Haziran.2013, 22:14
Ben açıklıyım konu kapansın.
Şeriat bir müslümanın mensubu olduğu ülkenin kurallarına denir. O ülkenin yönetimi cumhuriyetse o müslümanın şeriatı cumhuriyettir. Yıllarca bu kelimeyi örtbas edip şeriat adı altında islama saldırdılar.
zaten peygamberimizin bir sürü hadisinde devlete ve yasalarına uyulması emredilmiştir.
europeanconquer
03.Haziran.2013, 22:14
Konuyu amacından saptırmayın beyler.Daha önce forumda çok tartışıldı bu konu,ama silinmişti eskiden.Tekrar tekrar tartışmanın anlamı yok aynı kişi ile.
darkkobal123
03.Haziran.2013, 22:15
Mahallede tencere tava sesleri yükseldi yine.
sarianet
03.Haziran.2013, 22:17
https://m.ak.fbcdn.net/sphotos-h.ak/hphotos-ak-prn2/182913_10200677224908486_1299046483_n.jpg
furkan58
03.Haziran.2013, 22:18
http://25.media.tumblr.com/fbfbd1e1e977c43de97a70f84bc9c89c/tumblr_mntlix0y641s6mzg6o1_500.jpg
Çapulcu ve ayyaş halk...
sarianet
03.Haziran.2013, 22:18
FATİH ALTAYLI'DAN İNANILMAZ İDDİALAR!
- "Üniversite öğrencisi kız, Twitter'de tanıştığı ve Gezi Parkı eyleminde buluştuğu 3 eylemci erkeğin evinde tecavüzden Polis'i arayarak kurtuldu."
- "Türkiye'nin 3 büyük işadamı eylemlere müthiş destek veriyor. Biri bir spor kulübünün başkanı!"
- Başta ABD ve Rusya olmak üzere çeşitli ülkelerden 250 ajan Gezi Parkı eylemlerine katıldı!
https://m.ak.fbcdn.net/sphotos-g.ak/hphotos-ak-ash3/946790_525797327456155_2086563256_n.jpg
furkan58
03.Haziran.2013, 22:20
https://m.ak.fbcdn.net/sphotos-h.ak/hphotos-ak-prn2/182913_10200677224908486_1299046483_n.jpg
Bu resim 1 yıl öncesinden kalma bir olayın resmi daha yeni mi gündeme getiriyorsun ?
pele96
03.Haziran.2013, 22:21
- "Üniversite öğrencisi kız, Twitter'de tanıştığı ve Gezi Parkı eyleminde buluştuğu 3 eylemci erkeğin evinde tecavüzden Polis'i arayarak kurtuldu."
- "Türkiye'nin 3 büyük işadamı eylemlere müthiş destek veriyor. Biri bir spor kulübünün başkanı!"
- Başta ABD ve Rusya olmak üzere çeşitli ülkelerden 250 ajan Gezi Parkı eylemlerine katıldı!
Hatta orda Mustafa Kemal'in askerleriyiz diye de bağırmıyorduk biz Aponun askerleriyiz diyorduk değil mi ?
Aydin
Fatih altaylı'nın eline önceden hazırlanmış iddiaları vermişlerdir yine :)
furkan58
Fatih Altaylı biraz daha yalasın bakalım dün yaptığı programdan sonra :)
ToRoSKaPLaNı
03.Haziran.2013, 22:22
Ortalığı karıştırmak için eski resimleri bile gündeme getiriyorsunuz ya helal olsun.
erdem344
03.Haziran.2013, 22:23
Başbakan , Cumhurbaşkanına da postayı koydu
furkan58
http://25.media.tumblr.com/7af61909cf20b7efb4dace3309610eb1/tumblr_mntjecr5Vw1r4jw3fo1_500.jpg
http://25.media.tumblr.com/a3551d5aca19aff81475a0aea933867e/tumblr_mntsulRsd41qjm46no1_500.jpg
Çapulculara bak uyarıda yapıyorlar(!)
Melih Gökçek, Tunalı’yı taşlarla doldurtturuyor.
Corpus
Fatih Altaylı önce adam olsun sonra birşeyleri iddia etsin. Başbakan' ın karşısında kız çocuğu gibi oturmayı bıraksın.
europeanconquer
03.Haziran.2013, 22:24
Belediye çalışıyor !
byariff
03.Haziran.2013, 22:27
Marjinal gruplar polise saldirirken
https://pbs.twimg.com/media/BL2t-1YCQAAtAV_.jpg:large
mpaker66
03.Haziran.2013, 22:28
Başbakan yine aynı şeyleri dedi.
Altaylı'nın iddalarını paylaşan arkadaş, komik olma.
sarianet
bende inanmıyorum ama garibime giden, ideolojinize uyan haberlere hemen inanıp , ters bir şey yazıldığında inanmamanız. Kazanın doğurduğuna inanan öldüğüne de inanacak :)
furkan58
https://pbs.twimg.com/media/BL2uFk_CIAABUSN.png:large
İhsan Varol tebrik edilesi insan!
https://pbs.twimg.com/media/BL2rmYcCcAA7J4l.jpg
Buda daha okunaklısı.
Corpus
03.Haziran.2013, 22:30
bende inanmıyorum ama garibime giden, ideolojinize uyan haberlere hemen inanıp , ters bir şey yazıldığında inanmamanız. Kazanın doğurduğuna inanan öldüğüne de inanacak :)
Söyleyenin kişiliğine bakıyoruz önce :) Ondan garip gelmiştir
Aydin
03.Haziran.2013, 22:31
ensonhaber'den haberleri, fatih altaylı'dan haberleri önümüze koyarsan elbette bir durup düşünürüz :)
furkan58
03.Haziran.2013, 22:31
https://pbs.twimg.com/media/BL2vrddCMAIz01v.jpg
İhsan Varol'u severdim , programını da izlerdim sevgim kat kat arttı. 3 maymunu oynayan yandaş medyaya ders olsun!
E.Cartman
03.Haziran.2013, 22:32
Arkadaş bana kimse polisi savunmasın. Bugün Beşiktaş'a ve Taksim'e gittim. Beşiktaş Çarşı'ya kadar gittik yemek yedik falan. Bu dolmuşların kalktığı yer sanırım onların orada bir Beşiktaş Store var. Ondan sonraki ilk sokaktan yukarı doğru çıktık arkadaşlarla. Geziye gidecektik. İTÜ İşletme'nin kapısını gördüm, yerlerin adını tam bilmediğim için böyle anlatıyorum. İTÜ'den az biraz sonra bizi 20-30 tane sivil, resmi polis çevirdi. 3 kişiydik, üzerimizde hiçbir şey yoktu. Sadece bir arkadaşın boynunda Beşiktaş atkısı vardı. Polisin biri nerden geldiğimizi sordu. Avcılar dedik. Neden geldiğimizi sordu, işimiz vardı geldik dedik. Nereye dedi, Taksim'e dedik. Neden diye sorunca sorun yaratmasınlar diye metroya dedik, eve gidicez dedik. Bize aynen şunu söyledi "Sizi buradan Avcılara'a uçururum, doğruca evinize gidin eğer yolu bulamam diyorsanız yardımcı oluruz biz merak etmeyin." Bunları gayet tehditkar bakışlarla ve konuşma stiliyle söyledi. Orda açıkca söyliyim tutup kafayı geçiresim geldi de yine açık söyliyim yemedi :n::n: Arkadaş sen kimsin böyle konuşuyorsun. Senin görevin bizi, halkı korumak. Biz napmışız sana, dik dik mi baktık, taş mı attık, küfür mü ettik, sen hangi hakla bizimle böyle konuşuyorsun. Normal halkız ya biz, yoldan geçen insanız. Dizilerde arkadan geçen adam vardır ya meşhur, işte oyuz, sessizce, öylece yürüyoruz. Eline jopu beline silahı alınca -kusura bakmayın ama- adam olmuş. Hakkaten Çarşı tezahuratta haklı, "Kaskını çıkar, Jopunu bırak, Delikanlı kim bakalım" Bu arada yeri yanlış bile anlatmış olabilirim pek dikkat etmedim oraya gelene kadar ama hatırladığım böyleydi ama İTÜ İşletme Fakültesi yazısını gördüğüme emim onun ilerisinde oldu bu olay.
Facx
03.Haziran.2013, 22:32
https://pbs.twimg.com/media/BL2vrddCMAIz01v.jpg
İhsan Varol'u severdim , programını da izlerdim sevgim kat kat arttı. 3 maymunu oynayan yandaş medyaya ders olsun!
alkışlamaktan başka yapıcak bişey yok gerçekten müthiş adam zaten çok düzgün biri egoları vs. yok bide üstüne bu yaptıklarıyla iyice yükseldi valla
DenizlispoR
03.Haziran.2013, 22:33
https://pbs.twimg.com/media/BL2uFk_CIAABUSN.png:large
İhsan Varol tebrik edilesi insan!
https://pbs.twimg.com/media/BL2rmYcCcAA7J4l.jpg
Buda daha okunaklısı.
Bunu koymak için gelmiştim,1-2 sayfa önceden de paylaştım neler oluyor diye.
Corpus
03.Haziran.2013, 22:37
https://pbs.twimg.com/media/BL2TcC7CUAErufK.jpg
furkan58
03.Haziran.2013, 22:40
http://25.media.tumblr.com/3ac6a4f41b619771dbcf4e2fa8a3c2b6/tumblr_mntxl2SqaB1ravhuoo1_1280.jpg
Bugünki program tarihe geçicek tarihe! Helal olsun!
mpaker66
03.Haziran.2013, 22:44
Asker bu işe karışmaz, inşaallah.
anil luque
03.Haziran.2013, 22:48
tekrar baktım 12. maddede öyle bir şeye rastlamadım ?
16 temellendiriniz
18 Kimler onlar...?
20 Buda sadece bi iddia
yahu arkadas 12. de yazmissin iste neyi gormuyorsun?
sarianet
03.Haziran.2013, 22:53
12. maddede mk nerde allah aşkına ben göremedim gören varsa söylesin ?
http://o1306.hizliresim.com/1b/3/ns2mv.jpg
anil luque
03.Haziran.2013, 22:56
12. maddede mk nerde allah aşkına ben göremedim gören varsa söylesin ?
http://o1306.hizliresim.com/1b/3/ns2mv.jpg
yahu ohooo sen ona mı bakıyorsun arkadaş? telefonda i ve k üst üste k'ya basmışım. ne farkeder. Laik bi ülkede mi yaşıyoduk ne demek onu açıklar mısın? Ne anlatmak istedin orda?
sarianet
03.Haziran.2013, 22:58
Ordaki ironiyi anlayacak yaştasın bence.
12. maddede diyor ki kafir milletlerle vıdıvıdı yaptı
Devleti kafir müslüman diye ayır ondan sonra laikiz de ona ironi yaptım.
Aydin
03.Haziran.2013, 23:00
Tayyip
Sadece ilk 1 dakikayı izleyin yeterli. İzlemek istemeyenler için özet geçiyorum:
tayyip, "vur de vuralım" diyenlere "onun da zamanı gelecek" diyen Devlet Bahçeli'yi eleştirirken "bir siyasi sorumluluk taşıyan insana böyle bir söylem yakışır mı" diyor. :)
Ve her zamanki gibi günler geçiyor, tayyibimiz yine ne dediğini unutuyor. Tükürdüğünü 103901273712312. kere yalıyor. Şunları söylüyor:
- Evlerinde zor tuttuğumuz %50 var.
Ne diyeyim, böyle oynak bir başbakanla mutluysanız, mutlu olmaya devam edin.
Aydin
03.Haziran.2013, 23:02
Söylediklerine, kendi söyledikleriyle cevap verebileceğimiz yalancı bir başbakanımız var. Ne güzel.
anil luque
03.Haziran.2013, 23:03
Ordaki ironiyi anlayacak yaştasın bence.
12. maddede diyor ki kafir milletlerle vıdıvıdı yaptı
Devleti kafir müslüman diye ayır ondan sonra laikiz de ona ironi yaptım.
Fazlasıyla ince bir ironi olmuş ama de ki ben anlamadım. Sen o maddedeki "kafirler" kısmının yabancı devletler olduğunu anlayamayacak yaşta mısın?
Eğer öyle olduğunu anlayıp da yazdıysan laiklikle ne alakası var?
E.Cartman
03.Haziran.2013, 23:04
Bugün Taksim'e gittim dedim Gezi'yi hiç anlatmadım :D Gezi gerçekten muhteşem. Ölmeden önce görülmesi gereken yerler diye çıkar ya hep işte şu sıralar Gezi Parkı'da öyle bir yer. Öğrencilerin kendi ceplerinden aldığı, karşılıksız dağıttığı erzaklar. Birbirini hiçbir şekilde tanımayan, tek ortak yönü Gezi'de oturmak olan insanların birbirlerine ikram ettiği yemekler, börekler. Atılan sloganlar, alkışlanarak parka giren gruplar. Ordaki ortam, hava çok başka, çok güzel.
sarianet
03.Haziran.2013, 23:05
bunda bi tutarsızlık yok
vur de vuralım ile hükümete destek için eyleme çıkacak eylemi bir tutmak bana mantıklı gelmedi
birincisinde anarşi ikincisinde destek
ha destek bazılarının lugatında anarşi
yada anarşi bazılarının lugatında destek demekse özür dilerim başbakan sizin dediğiniz gibi :)
Fazlasıyla ince bir ironi olmuş ama de ki ben anlamadım. Sen o maddedeki "kafirler" kısmının yabancı devletler olduğunu anlayamayacak yaşta mısın?
Eğer öyle olduğunu anlayıp da yazdıysan laiklikle ne alakası var?
işte bende onu diyorum laik bi kişi devletleri yabancı olarak ayıracakken dinsel bir terim olan kafir tabiriyle neden ayırıyor hani laiktin demek istedim başka bişi demek istemedim
erdem344
03.Haziran.2013, 23:05
Başbakan tencere tava hep aynı hava konusunda haklı bence
bune arkadaş 2 gündür aynı melodi :D :D :D
BaGa TaRKaN
03.Haziran.2013, 23:06
Adamlar Güçlü Nasıl Olsa Her İmkanı Kullanmasını Biliyor Bu Adamlar Daha Çok Başımızda Kalmaya Devam Eder Bizde Böyle Bir 10 Sene Daha Kendi Kendimize Daha Çok Tartışırız
Önder HOCA
03.Haziran.2013, 23:07
https://m.ak.fbcdn.net/sphotos-g.ak/hphotos-ak-ash3/946790_525797327456155_2086563256_n.jpg
Benim için polis hiç bir şey ifade etmiyor bundan 5 sene önce kadıköy rıhtımda dtp(yada bdpydi) gösterisi düzenleniyor apo posterleri kürdistan bayrakları zılgıtlar eşliğinde açılıyor polisimiz o zaman bunlara tahammül edebiliyordu şimdimi edemiyor (gözlerimle gördüm)
13 canlı bomba yakalamışlarmış benmi gidip yakalıycam, kızı kurtarmışmış benmi gidip kurtarıcam
E.Cartman
03.Haziran.2013, 23:08
Söylediklerine, kendi söyledikleriyle cevap verebileceğimiz yalancı bir başbakanımız var. Ne güzel.
Ne güzel işte abi, yormuyor bizi. Kendi cevabını kendi veriyor. Tam Otomatik Başbakan.
Edit: Bu Tam Otomatik Başbakan'da güzel oldu valla, yanlış mıyım :n::n:
Aydin
03.Haziran.2013, 23:10
Bebek katilinin gösterileri gayet olaysız oluyordu polisler oradayken hiçbir şey yapmıyorlardı.
Yolcu, hadi biz tarafız ama senin yaptığın paylaşımlar ciddi ciddi komik paylaşımlar olmaya başladı.
Aydin
03.Haziran.2013, 23:11
https://www.facebook.com/photo.php?v=532675540125000
Bununla da ilgili bir açıklama yaparsa polis, paylaşırsın yolcu olur mu :)
sarianet
03.Haziran.2013, 23:15
Biliyorum komik paylaşımlar yapıyorum aynen 5 gündür her gördüğünü araştırmadan buraya koyanlar gibi komik :)
europeanconquer
03.Haziran.2013, 23:16
Onun doğruluğunu yanlışlığını biz ayırt ediyoruz abi,sen paylaşmaya devam et.
Aydin
03.Haziran.2013, 23:18
Feysi olan çoğu kişi bunu defalarca görmüştür ama yine de paylaşayım:
https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/7810_10151657409414801_1288010295_n.jpg
sarianet
03.Haziran.2013, 23:19
O zaman sorun yok abim :)
SAİT71
03.Haziran.2013, 23:19
1 Haziran akşamı Kızılay-Güvenpark bölgesinden fotoğraf çekimlerim oldu... Karışıktı ortalık..
http://img835.imageshack.us/img835/4843/img8164br.jpg
http://img713.imageshack.us/img713/1466/img8163zh.jpg
http://img59.imageshack.us/img59/8938/img8160p.jpg
http://img11.imageshack.us/img11/9775/img8159v.jpg
http://img855.imageshack.us/img855/8946/img8165j.jpg
E.Cartman
03.Haziran.2013, 23:23
https://pbs.twimg.com/media/BL226QxCUAEpjyD.jpg
:n::n:
europeanconquer
03.Haziran.2013, 23:24
Çare Drogba beyler :n:
Aydin
03.Haziran.2013, 23:26
O muhabbet avangers'taki muhabbete benziyor:
Loki, "benim bir ordum var" diyordu. Tony stark da "bizde de hulk var" diyordu :)
anil luque
03.Haziran.2013, 23:29
işte bende onu diyorum laik bi kişi devletleri yabancı olarak ayıracakken dinsel bir terim olan kafir tabiriyle neden ayırıyor hani laiktin demek istedim başka bişi demek istemedim
her başı sıkıştığında işi dinden imandan müslümanlıktan götüren başbakanın KAFİRLERLE planlar yapıyor olması dikkatinizi çekmiyor sizi rahatsız etmiyor da orada herhangi birinin kendince yaptığı bir bildirinin KAFİR kelimesi her nasıl oluyorsa dolanıp laikliğe getiriliyor , getiriyorsun ya da her neyse öyle mi ?
Vallahi ilginç.
SAİT71
03.Haziran.2013, 23:34
http://img191.imageshack.us/img191/5882/img8165w.jpg
Hukuk sistemimizle ilgili bir haber vardı HT gazetesinde... Gerçekten çok üzücü...
nannar
03.Haziran.2013, 23:44
Hepiniz rahatladınız mı? Hafta sonu olaylar patlak verdiğinde sanki iç savaş çıkmışcasına tencere tava dövenlere sesleniyorum! Rahatladınız mı? Hafta sonu "bu işler provake ile oluyor,dış basın olayı 'ülke karıştı' olarak yansıtıyor,yanlış yoldayız"dediğimde sizler hiç önemsememiştiniz. Bugün ülkenin ekonomisine can veren halka açık en büyük 30 şirketimizin hisseleri % 11 düştü ve faizler % 11 yükseldi! Yabancı yatırımcılar ülkede iç savaş çıktığını düşünerek sahip oldukları hisseleri satmaya başladılar. Dışarda bu olaylara vurulan etiket "Türk Baharı" !!!!!
Hadi şimdi çıkıp "Biz biz yeteriz.Türkün türkten başka dostu yoktur.Yabancıların parasına ihtiyacımız yok" diye nara atın.
Meydana çıkıp tencere tava dövenlerin % 70'i CHP'li , kalanın da büyük bir bölümü Ermeni ve PKK yandaşları... Herkes rahatladı sanırım... Haydi siz de çıkın sokaklara! Çıkın ve tencere tava dövün. yaşlarınızı bilemem ama son 15 yıl içerisinde 2 kere ekonomik kriz yaşadı bu ülke ve ikisini de yaşayan biri olarak bizi zor günlerin beklediğini söyleyebilirim. Tencere tava dövenler yaptıkları işe devam etsinler...Sürecin sonunda kazanan da belli olacak kaybeden de... Yazıklar olsun böyle vatanseverliğe!!!!
E.Cartman
03.Haziran.2013, 23:46
"Bizim tomamızı buldum" Muazzam yorum :n::n:
https://pbs.twimg.com/media/BL3BM66CQAAENet.png:large
Aydin
03.Haziran.2013, 23:51
İslamcı Yazar İhsan Eliaçık : " Gençliği anlamıyorlar, bunlar dışardan destek alıyor doğru birisi ALLAH birisi Halk. Bu eylemcilere sağcı solcu ulusalcı demek mümkün değil bunlar halk. Bunların büyük çoğunluğu futbol taraftarları. "
Aydin
03.Haziran.2013, 23:52
https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/601811_10151624243263609_1988843347_n.jpg
europeanconquer
03.Haziran.2013, 23:52
Hepiniz rahatladınız mı? Hafta sonu olaylar patlak verdiğinde sanki iç savaş çıkmışcasına tencere tava dövenlere sesleniyorum! Rahatladınız mı? Hafta sonu "bu işler provake ile oluyor,dış basın olayı 'ülke karıştı' olarak yansıtıyor,yanlış yoldayız"dediğimde sizler hiç önemsememiştiniz. Bugün ülkenin ekonomisine can veren halka açık en büyük 30 şirketimizin hisseleri % 11 düştü ve faizler % 11 yükseldi! Yabancı yatırımcılar ülkede iç savaş çıktığını düşünerek sahip oldukları hisseleri satmaya başladılar. Dışarda bu olaylara vurulan etiket "Türk Baharı" !!!!!
Hadi şimdi çıkıp "Biz biz yeteriz.Türkün türkten başka dostu yoktur.Yabancıların parasına ihtiyacımız yok" diye nara atın.
Meydana çıkıp tencere tava dövenlerin % 70'i CHP'li , kalanın da büyük bir bölümü Ermeni ve PKK yandaşları... Herkes rahatladı sanırım... Haydi siz de çıkın sokaklara! Çıkın ve tencere tava dövün. yaşlarınızı bilemem ama son 15 yıl içerisinde 2 kere ekonomik kriz yaşadı bu ülke ve ikisini de yaşayan biri olarak bizi zor günlerin beklediğini söyleyebilirim. Tencere tava dövenler yaptıkları işe devam etsinler...Sürecin sonunda kazanan da belli olacak kaybeden de... Yazıklar olsun böyle vatanseverliğe!!!!
Ne kadar zengin ve bolluk içinde olursa olsun,bağımsızlıktan yoksun bir millet,medeni insanlık dünyası karşısında uşak olmak konumundan yüksek bir davranışa layık görülmez.
-Mustafa Kemal Atatürk
Vatanseverlik ülke ekonomisini mi düşünmektir sadece ?
nannar
03.Haziran.2013, 23:56
Ne kadar zengin ve bolluk içinde olursa olsun,bağımsızlıktan yoksun bir millet,medeni insanlık dünyası karşısında uşak olmak konumundan yüksek bir davranışa layık görülmez.
-Mustafa Kemal Atatürk
Vatanseverlik ülke ekonomisini mi düşünmektir sadece ?
sizlere göre vatanseverlik karşı görüşe muhalefet için tencere tava dövmek, bana göre ise her fikre saygı duymak ve ülkenin idaresinin seçimle seçip,seçimle koltuktan indirmek... Bu ülkenin ekonomisi her ne kadar sizler kabul etmeseniz de günden güne güçleniyordu ve buna en sağlam baltayı yine kendi HALK'ımız vurdu...Tebrikler!!!!!
Aydin
03.Haziran.2013, 23:56
Ekonomik bir olayı vatanseverliğe nasıl bağlarsın abi. Öğretmensin bir de.
anil luque
03.Haziran.2013, 23:58
bosver abi herkes kredi notumuzu yukseltti , borc alan degil vereniz artik , teget gecti bizi , ekonomi super.
Aydin
03.Haziran.2013, 23:58
@ yolcu
https://www.facebook.com/photo.php?v=529065027149534
Yazılan yorumu da okuyarak, bilgi eksikliğini giderebilirsin umarım arkadaşım.
Börk
04.Haziran.2013, 00:00
Beni gün geçtikçe hırslandıran olaylar bugün daha bir yükseldi.Sevgilim,eylem de sivil polisler tarafından dayak yemiş.Sevgilim diye ayrım yapmayacağım bana göre zaten bir kadına el kaldırmak başta yanlıştır.Polise,devlete bugüne kadar hiç bir zararda bulunmadan eylemlerde ama sınırları zorluyorlar artık.
nannar
04.Haziran.2013, 00:01
Ekonomik bir olayı vatanseverliğe nasıl bağlarsın abi. Öğretmensin bir de.
iyice bıktırdınız şu cümleden!gına geldi yani! % 70 CHP yandaşları, gerisinin büyük bir bölümünü pkk ve ermenilerin oluşturduğu bir olay yüzünden bu ülkede iç savaş varmış gibi olaylar çıkıyorsa ve bundan dolayı ülke ekonomisi etkileniyorsa bunun vatanseverlikle ilgisi vardır! Ülkelerin can damarı ekonomik güçleri değil midir? Sizler hala savaşın süngü ve kılıçla yapıldığını falan mı sanıyorsunuz? Vatanını seven insan ülkeyi bu hale sokar mı? Bir siyasi iradeye muhalefet olmanız size bu hakkı verir mi? ayıptır!Günahtır!
Aydin
04.Haziran.2013, 00:02
Abi ne kadar bıkarsan bık. Olaya başbakan gibi "zaten cehapeliler bu olayın arkasında" diye yaklaşıyorsun. Ben tartışmayı uzatmam. Sen ekonomide en ufak bir oynamayı vatan hainliği ile yaftalıyorsan çok yazık. Bir de öğretmensin. Cidden çok yazık.
Ayrıca bir ülkenin can damarı bağımsızlığı ve egemenliğidir. Hakkaten acayip şaşırıyorum yazdığın şeylere.
Önder HOCA
04.Haziran.2013, 00:04
https://www.facebook.com/photo.php?v=10151482675617815
nannar
04.Haziran.2013, 00:04
Ben bir ÖĞRETMENİM ve öğretmen olduğum halde sokaklara dökülen ve halk diye tabir ettiğiniz CHP ,PKK ve ERMENİLERİN yaptığı ayıbı DESTEKLEMİYORUM! AKP'yi günahım kadar SEVMEM! Fakat ülkemi seviyorum! Var mı ötesi? Bu kadar basit ve net!
Aydin
04.Haziran.2013, 00:06
evet çok basit olduğu belli :)
Seni seviyorum Hasan hocam ama tartışmayı uzatmayacağım daha fazla.
Addolorato
04.Haziran.2013, 00:06
Abi çok uzaklardan belki göremiyor olabilirsin ama sokaktakilerin çoğunluğu chp'li falan değil. Bütün halk sokaklarda. Ha nerden biliyorsun diyeceksin aramızda bir fark var ben gidip yaşadım o ortamı. Yandaş medyadan takip etmedim.
ToRoSKaPLaNı
04.Haziran.2013, 00:07
Olaya hala siyasi olarak bakanlar var.Yahu bu eylemler hak aramak için yapılıyor.Bizim ne CHP ile ne MHP ile nede başka bir partiyle alakamız yok.Biz bizi yok sayılmasından dolayı eylemlerdeyiz.Özgürlüklerimizin kısıtlandığı için eylemlerdeyiz.Atamıza ayyaş dendiği için eylemlerdeyiz.Hala siyasi partilere gem vuruluyor anlamış değilim arkadaş.
Aydin
04.Haziran.2013, 00:08
Abi çok uzaklardan belki göremiyor olabilirsin ama sokaktakilerin çoğunluğu chp'li falan değil. Bütün halk sokaklarda. Ha nerden biliyorsun diyeceksin aramızda bir fark var ben gidip yaşadım o ortamı. Yandaş medyadan takip etmedim.
O ortama chp bayrağı ile girmeye çalışanların sokulmadığını bile bilmiyordur Hasan hocam. Ama neyse, canı sağolsun. Ben böyle vatan haini olmaktan gurur duyarım.
europeanconquer
04.Haziran.2013, 00:09
sizlere göre vatanseverlik karşı görüşe muhalefet için tencere tava dövmek, bana göre ise her fikre saygı duymak ve ülkenin idaresinin seçimle seçip,seçimle koltuktan indirmek...
Karşı görüşten falan çıktı bu olay.Tencere-tava dövme olayını nasıl ekonomi ile bağdaştırdın onu anlamadım.Bizim her fikre saygımız var ara sıra haddimizi aştığımız zamanlar oluyor kabul ancak saygımız her zaman var.Ülkenin idaresi seçimle olacaktır bunu herkes kabul ediyor.Sen nasıl bir algı edindin bilemeyeceğim hocam.Bu tepki özgürlüklerin kısıtlanmasına verilen bir tepkidir, eğer ''Tayyip istifa'' sloganı sana darbe,devrim çağrıştırıyorsa ben bilemem onu.
Zaten memleketin yarısı mali krizsiz ortamda mali kriz yaşıyor.Millet refah içinde,bolluk içinde yaşıyormuşta paralarımız kaybolmuş gibi konuşuyorsun.O bahsettiğin ekonomiye can veren şirketlerin hiç biri benim hayrıma değil,vergiden kurtulmak için türlü türlü numaralar çeviren insanların şirketleri onlar.Onların vergileri de bize geri dönüyor,yani halka.
Addolorato
04.Haziran.2013, 00:10
O ortama chp bayrağı ile girmeye çalışanların sokulmadığını bile bilmiyordur Hasan hocam. Ama neyse, canı sağolsun. Ben böyle vatan haini olmaktan gurur duyarım.
Hatta 1 Haziran günü Kılıçdaroğlu gelecek diye çoğu kişi küfür ediyordu halkımızın hareketini sahiplenecek diye.
Aydin
Zaten memleketin yarısı mali krizsiz ortamda mali kriz yaşıyor.Millet refah içinde,bolluk içinde yaşıyormuşta paralarımız kaybolmuş gibi konuşuyorsun.O bahsettiğin ekonomiye can veren şirketlerin hiç biri benim hayrıma değil,vergiden kurtulmak için türlü türlü numaralar çeviren insanların şirketleri onlar.Onların vergileri de bize geri dönüyor.
Yaşının 17 olmasına rağmen bu olaydan haberdar olman, bilgili olman çok iyiymiş. Tebrik ederim. Akıl yaşta değil, baştadır diye boşuna dememişler.
Önder HOCA
hak aramak haklı olmak bir yana bencede çok uzadı bu süreç bu saatten sonra yaradan çok zarar getirir
Deus Dominus
04.Haziran.2013, 00:12
Bende sportif yönüne ışık tutayım. u20 Dünya Kupası ve Akdeniz oyunları gibi iki büyük ve önemli organizasyon bu ay içinde başlayacak, ülkemiz ev sahipliği yapacak. Şu ortamda nasıl kazasız-belasız atlatılır bilemiyorum. Uluslararası düzeyde ciddi itibar kaybı oldu Türkiye'nin, daha da olacak gibi görünüyor. İnşallah yanılırım...
Rsa
04.Haziran.2013, 00:13
Ne ekonomiymiş arkadaş. Gören de ülkede fakir kalmadı herkesin cebine 11 bin dolar giriyor sanacak.
Aydin
04.Haziran.2013, 00:14
Bende sportif yönüne ışık tutayım. u20 Dünya Kupası ve Akdeniz oyunları gibi iki büyük ve önemli organizasyon bu ay içinde başlayacak, ülkemiz ev sahipliği yapacak. Şu ortamda nasıl kazasız-belasız atlatılır bilemiyorum. Uluslararası düzeyde ciddi itibar kaybı oldu Türkiye'nin, daha da olacak gibi görünüyor. İnşallah yanılırım...
Olimpiyatlar da hayal olur zaten artık ülkede bu huzursuzluk varken.
nannar
04.Haziran.2013, 00:15
hak aramak haklı olmak bir yana bencede çok uzadı bu süreç bu saatten sonra yaradan çok zarar getirir
bahsetmeye çalıştıgım olay tam da bu! bu işin suyunu çıkarmak ülkeye zarar getiriyor ama siz hala burada fotograflar,videoalar vs vs paylaşıyorsunuz! bu olayların sonunda ulaşılmak istenen amaç ne? ne zamana kadar sürdürme peşinde bu insanlar bu protestoyu ? Ağaçlar için başlandı tamam,sonra yılların hıncı çıktı ve devam etti;ona da eyvallah.Ama artık yeter değil mi? Şu dakikadan sonra bizim ülkemize ne fayda getirecek bu olaylar ?
Börk
04.Haziran.2013, 00:16
Bizim çekilmeye niyetimiz yok şahsen.
E.Cartman
04.Haziran.2013, 00:18
Başbakan inat etmeyi bırakıp polisini çekene kadar bu iş devam edecek. "Kendi halkına zulmeden bir yönetimin meşruiyeti yoktur."
Aydin
04.Haziran.2013, 00:18
bahsetmeye çalıştıgım olay tam da bu! bu işin suyunu çıkarmak ülkeye zarar getiriyor ama siz hala burada fotograflar,videoalar vs vs paylaşıyorsunuz! bu olayların sonunda ulaşılmak istenen amaç ne? ne zamana kadar sürdürme peşinde bu insanlar bu protestoyu ? Ağaçlar için başlandı tamam,sonra yılların hıncı çıktı ve devam etti;ona da eyvallah.Ama artık yeter değil mi? Şu dakikadan sonra bizim ülkemize ne fayda getirecek bu olaylar ?
Geri adım atması gereken sence protestocular mı?
nannar
04.Haziran.2013, 00:19
Bizim çekilmeye niyetimiz yok şahsen.
Başbakan inat etmeyi bırakıp polisini çekene kadar bu iş devam edecek. "Kendi halkına zulmeden bir yönetimin meşruiyeti yoktur."
Geri adım atması gereken sence protestocular mı?
çekilmeyin kardeşim!taş atın! tencere tava dövün.polis gaz sıksın,plastik mermi sıksın.yabancı ülkeler zaten zilleri taktı.oynamaya da başlarlar...
Aydin
04.Haziran.2013, 00:19
https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/970833_591331604220500_459315995_n.jpg
Önder HOCA
04.Haziran.2013, 00:20
bu arada webster griffin tarpley (http://forum.turksportal.net/vb//redirector.php?url=http%3A%2F%2Fwww.google.com.tr% 2Furl%3Fsa%3Dt%26rct%3Dj%26q%3Dwebster%2Bgriffin%2 6source%3Dweb%26cd%3D1%26ved%3D0CC0QFjAA%26url%3Dh ttps%253A%252F%252Feksisozluk.com%252F%253Fq%253Dw ebster%252Bgriffin%252Btarpley%26ei%3DbfmsUePDHcGV O_LxgcgP%26usg%3DAFQjCNGdA8tTfy5m9X73hifF2QWogODwb w) bu adamın videosunu paylaştım umarım bakanınız vardır bizi ve dış politikamızı çok güzel özetlemiş altına imzamı atarım
nannar
04.Haziran.2013, 00:21
yahu aydın gerçekten iyice komik olmaya başladınız. sanal alemde kimin gerçek kimin yalan oldugunu hiçbirimiz bilemeyiz.zeynep duygu bir pkk yandaşı olamaz mı? başörtülü bir resmi profiline koyup bu tweet'i yazamaz mı? bunlar mı sizin araştırmacı zihniyetiniz? lütfen bu tarz resimleri paylaşıp kutuplaşmayı arttırmayın.
Börk
04.Haziran.2013, 00:22
Eyvallah abi çekilmeyeceğiz zaten kazanana kadar.Biz taş atmayız,zarar da vermeyiz bence karıştırıyorsun.Ama adam gibi eylem yapıp gazı da mermiyi de yiyoruz.Yabancı devlette önce içimizde oynayanlar ne olacak ? Bizim protestocuların yaralı hallerini paylaşıp mizah yapan,iyi olmuş diyenlere ne olacak ?
anil luque
04.Haziran.2013, 00:22
bu ulkenin basbakani ortami yumusatmak yerine her gecen gun ortami daha fazla geriyorken , despotlugundan "ben istiyorsam elbette olacak" zihniyetinden zinhar geri adim atmiyorken ve ustune ustluk bunca sey yasanirken dalga gecer gibi afrika turuna cikiyorken neden milyonlarca insan geri adim atiyor? zayif oldugu icin mi , ezilen oldugu icin mi ?
Aydin
04.Haziran.2013, 00:23
çekilmeyin kardeşim!taş atın! tencere tava dövün.polis gaz sıksın,plastik mermi sıksın.yabancı ülkeler zaten zilleri taktı.oynamaya da başlarlar...
Olayı çok karıştırıyorsun. Yabancı hangi ülke lideri, arap baharındaki gibi, direk o dikdatörleri hedef alan açıklama yaptı?
Hatırlarsan tayyip bile karışıyordu. "görevi bırakın" diyordu. Bunu obama, merkel ve bir sürü avrupa başkanı söylüyordu.
Fakat sen obama'dan veya herhangi bir avrupa liderinden tayyibe "koltuğu bırak" dediğini duydun mu? Esad söyledi bunu sadece ve esad'ın yaptığı tayyibe kendi sözlerini hatırlatmaktı :)
Avrupa ve amerika hiç de zilleri takıp oynamaya başlamaz. Şurada 100 kere yazdım. Dış politikamız tamamen amerika'ya bağlı. Adamlar bindiği dalı kesmezler. şu olaylar yüzünden emin ol çok sıkıntı duyuyorlardır.
Bu olayın arap baharıyla bir alakası yok.
Börk
04.Haziran.2013, 00:24
https://www.facebook.com/photo.php?v=132666913601545&set=vb.273354499345549&type=2&theater
Polis ve direnişçilerin samimi sohbeti
Önder HOCA
04.Haziran.2013, 00:25
yahu zaten bu saate kadar kazanılan kazanıldı uyuyan çoğu kesim uyandı bundan sonra sandık konuşur
nannar
04.Haziran.2013, 00:27
yok arkadaş biz sizinle anlaşamayacağız. ben "ülke" diyorum,siz "başbakan" diyorsunuz. ben "ekonomik kriz geliyor" diyorum , siz "biz geri adım atmayız,başbakan çekilsin" diyorsunuz. ben "AKP'yi günahım kadar sevmem" diyorum,siz bana "bir de öğretmen olacaksın" diyorsunuz :)
Ülkenin bu hafta yaşadıklarının sebebi olan ve işi gurur meselesine dönüştüren herkesi (başbakanından ,alanlarda insanları provake eden mahlukatlara kadar) Allah bildiği gibi yapsın.
Aydin
04.Haziran.2013, 00:27
yahu aydın gerçekten iyice komik olmaya başladınız. sanal alemde kimin gerçek kimin yalan oldugunu hiçbirimiz bilemeyiz.zeynep duygu bir pkk yandaşı olamaz mı? başörtülü bir resmi profiline koyup bu tweet'i yazamaz mı? bunlar mı sizin araştırmacı zihniyetiniz? lütfen bu tarz resimleri paylaşıp kutuplaşmayı arttırmayın.
Abi senin mantıkla konuşayım o zaman. Bu olayları daha ilk günden uysal yaklaşımla yatıştırmayı reddedip, inat giden, "%50'yi evde zor tutuyorum" diyen başbakanı da vatan haini olarak görüyor musun?
Çünkü -senin mantığına göre konuşuyorum- bu başbakanın tek bir cümlesi olayları yatıştırmaya yeterdi ve hani çok telaşlandın ya %11'lik değer kaybı oldu diye. %11'lik değer kaybı olmasını tencerelerle dışarı çıkanlara bağladın ya hani. onlara vatan haini dedin ya hani. sorum şu sana, bu olayları engelleme fırsatı olan ve bunu her fırsatta elinin tersiyle geri iten başbakanı da vatan haini olarak görüyor musun? AKP'yi de zerre sevmezmişsin zaten.
Senin mantığına göre hareket ederek bir soru sordum. Umarım yanlış anlamazısn.
nannar
04.Haziran.2013, 00:29
Abi senin mantıkla konuşayım o zaman. Bu olayları daha ilk günden uysal yaklaşımla yatıştırmayı reddedip, inat giden, "%50'yi evde zor tutuyorum" diyen başbakanı da vatan haini olarak görüyor musun?
Çünkü -senin mantığına göre konuşuyorum- bu başbakanın tek bir cümlesi olayları yatıştırmaya yeterdi ve hani çok telaşlandın ya %11'lik değer kaybı oldu diye. %11'lik değer kaybı olmasını tencerelerle dışarı çıkanlara bağladın ya hani. onlara vatan haini dedin ya hani. sorum şu sana, bu olayları engelleme fırsatı olan ve bunu her fırsatta elinin tersiyle geri iten başbakanı da vatan haini olarak görüyor musun? AKP'yi de zerre sevmezmişsin zaten.
Senin mantığına göre hareket ederek bir soru sordum. Umarım yanlış anlamazısn.
Evet,RTE sırf gurur meselesi yapıp bu yaşananları yatıştırmadığı için vatan hainidir...
Aydin
04.Haziran.2013, 00:29
Nihat doğan halk tv'de :D
Deus Dominus
04.Haziran.2013, 00:30
Terörün bitmesi için başlanan görüşmelerde iki tarafında kazanmaması- kaybetmemesi gerektiğini düşünüyordum. Çünkü böyle bir durumda kaybeden taraf yara almış, ezilmiş hissine kapılacak, barış uzun sürmeyecek.
Şu an gelinen noktada yine aynı şey geçerli. Bilmiyorum nasıl uzlaşılır, nasıl orta yol bulunur... Hükümet geri adım atarsa mağlup olmuş havası yaratılır. Her canı istediğinde eyleme kalkışan, şiddete yönelen bir topluluk oluşur. Meydanlardaki insanlar geri adım atarsa başbakanın ekmeğine yağ sürülmüş olur, halkın içindeki öfke daha da büyür. Geçici süreyle durulmuş olur ortam.
Aşağı tükürsen sakal, yukarı tükürsen bıyık. Ah ah! Bu noktalara varmadan bitirebilirdi işi, o cuma sabahı yapılana mantıklı bir açıklama getiremiyorum... Hadi o oldu, ondan sonra çık bir özür dile, biraz yumuşak açıklamalar yap, çek baskıyı geri... Nedir bu inat anlamadım ki?! Keçi ayranı mı içiyor ne...
Aydin
04.Haziran.2013, 00:30
Evet,RTE bu yaşananları yatıştırmadığı için vatan hainidir...
Görmek istediğim buydu abi. Olaylara iki taraflı bakabiliyorsan eyvallah. Keşke bunu en başta söyleseydin de boşuna sürtüşmeseydik :)
europeanconquer
04.Haziran.2013, 00:31
İyi geceler beyler,bu gece sakin bir gece olmasını diliyorum,inşallah polis yatışır,provokatörlerde eylemcilerden gerekli muameleyi görürler.
Börk
04.Haziran.2013, 00:32
Diğer sayfada kaldı belki dikkat çekmiyor ama izlemenizi şiddetle tavsiye ediyorum.
https://www.facebook.com/photo.php?v=132666913601545