View Full Version : Gezi Parkı Direnişi
Pages :
1
2
3
4
5
6
[
7]
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
sui generis
04.Haziran.2013, 00:33
Cidden anlamıyorum cidden. Tencere-tava kadar masumane bir demokratik eylem olabilir mi ? Gelip buraya aferin aferin yazacağınıza başbakana söylenin. bir özür dilemesi sadece özür dilemesi bu olayları bitirecekti. Cumhurbaşkanı olayı sakinleştirmeye çalıştı , çıkıp yine açıklama yaptı ; ben cumhurbaşkanının ne anladığını bilmem dedi. Bu adama kızmayıp en doğal hakkını kullanan vatandaşa kızıyorsanız siz de art niyet ararım. Devlet yani başbakan sağ duyulu olmak zorundadır. IMF'ye olan borcun bitmesiyle övünen başbakan ekonomideki düşüşü hesaba katarak açıklama yapmak ve hareket etmek zorundadır.
Bunları başbakandan değil de halktan bekleyenler garip insanlardır benim gözümde.
attirson
04.Haziran.2013, 00:35
Nihat Dogan'ın kafasına birşey mi düsmüs ? Helal olsun ilk defa bu kadar mantıklı konusuyor.
SAİT71
Neden haklı olarak protesto eden 100 binlerce milyonlarca insan provakatör oluyor, boşu boşuna eylem yapmış oluyor, ekonomiyi zora sokmuş oluyorda, bir avm uğruna ülkeyi günlerce meşgul eden, avm yapımına(!) gösterilen bunca tepkiye rağmen ne polisi sürekli olarak çeken ve yanlış adım attık halkımız bu konuda haklı demeyen üstüne birde akp yandaşlarına yönelik olarak protestocuları tehdit ederek %50'yi evde zor tutuyoruz, 1 milyon kişi toplarız gibi akplileride galeyane getirebilecek sözler söyleyen başbakan suçlu olmuyor. Halk bir davada ilerliyor ve gayelerini açıklıyorlar. Madem başbakan ekonomiyi felan düşünüyorda hem gereksiz külfet oluşturacak avm yapımından geri adım atmıyor hemde olayları yatıştırmak yolu varken herkesi dahada gaza getirecek açıklamalar yapıyor? Çünkü böylesi daha işine geliyor. Bu olaylar sırasında meclisden petrolle ilgili bir yasanın geçtiğini eminim ülkenin büyük bir kısmı bilmiyordur. Bu olaylar sayesinde başbakanın tam üslubuna siyasi kişiliğine uygun olarak daha iyi politika yapabildiğini kimse farketmiyordur... İyi niyet yok burada..
nannar
Arkadaşlar "ekonomimiz çok iyi" diyen insanlara birkaç sözüm var;
Milyonlarca kişi açlık sınırının altında maaş alıyor.Çıkmış bakan 700 TL ile geçinilir diyor.
Kişi başına düşen milli gelir 10.000 $'mış.Kardeşim hiç babası,anası veya tanıdığı 10.000 $ geliri var mı ? Nadir.
2 Milyon 890 bin işsiz var.
IMF'ye borç bitti de,dış borç aldı başını gidiyor ?
Zamanında Erbakan memurlara % 50 zam verdiğinde mi iyiydi ekonomi? Acısı krizle çıktı... Her ülkenin bir kişi başına düşen milli gelir rakamı vardır ama hiçbir ülkede insanların cebine o rakamlar girmez. Yani bazıları çok bazıları az kazanır. Her ülkede herkes az para kazandığından yakınır. Ekonomi bu söylemlerle ölçülseydi siz haklı olabilirdiniz ama bugün dünyanın milli geliri en yüksek ülkesinde bile açlıktan ölen insanlar da var,dilenciler de... sapla samanı karıştırmayalım. köy kahvehanesinde çay içerken yapılan yorumlara bakarsak fakiriz,fakat madalyonun öbür yüzünü reddedemezsiniz...
Aydin
04.Haziran.2013, 00:36
Nihat Dogan'ın kafasına birşey mi düsmüs ? Helal olsun ilk defa bu kadar mantıklı konusuyor.
Bi bit yeniği vardır bu işin içinde.
Önder HOCA
rte durumu abdullah güle postaladı gitti yarın bir toplantı var bakalım ne çıkacak burdan yarın olumlu gelişmeler bekliyorum hatta hükümetten bir geri adım bile gelebilir
E.Cartman
Diğer sayfada kaldı belki dikkat çekmiyor ama izlemenizi şiddetle tavsiye ediyorum.
https://www.facebook.com/photo.php?v=132666913601545
Sonuna doğru kameraya çeken arkadaş sigara istiyor polisten o da diyor ki biz sizin arkadaşlardan aldık zaten, çok iyi :n::n:
nannar
04.Haziran.2013, 00:38
Yarın hükümet kanadından rahatlatıcı bir açıklama gelse de herkes sakinleşse bari...
europeanconquer
04.Haziran.2013, 00:39
Yarın hükümet kanadından rahatlatıcı bir açıklama gelse de herkes sakinleşse bari...
İnşallah hocam inşallah.
attirson
04.Haziran.2013, 00:42
Bi bit yeniği vardır bu işin içinde.
Adam Twitter'da TT'ye girdi dünya gündeminde. :D
nannar
04.Haziran.2013, 00:44
Abi başbakan milli gelirle övünüyor,o yüzden öyle bir şey dedim.
Ayrıca kahvehanedeki yorumlar benim dediğim yorumlar.Ekonomimiz çok iyi değil abi yapma gözünü seveyim.
dedimya zaten kahvehanelere bakarsak sen haklısın diye :) Dünya üzerinde devletler batıyor. İspanya,İtalya ve Yunanistan bitmiş durumda. Halimize şükür etmek lazım. Bazı ülke liderlerinin çıkıp "ekonomik olarak türkiye'yi örnek alıyoruz" dedirtebildiysek her ne kadar biz cebimizde hissetmesek de iyi bir şeyler vardır. kıbrıs rum kesiminde borçları kapatmak için mevduatlardaki paralara vergi koyulduğunda adamlar paralarını çekebilmek için haftasonu bankaya dozerle girdiler. :n: bu günleri de yaşayabilirdik. zamanında 1 günde bu ülkede paramız pula dönmüştü. döviz uçmuştu. öyle bir ekonomik kriz yaşansa emin olun bu günlerimizi çok ararız... Enflasyonun %70lerde gezdiği,bankaların türk parasına % 90larda ,dövize %10'larda faiz verdiği günleri anımsıyorum... ekonomi tabiki de cebimizde hissettiğimiz bir konudur ancak sadece cebimizden ibaret olmadığını da unutmamak lazım
Partenopei
04.Haziran.2013, 00:45
Hükümetten ortamı sakinleştirecek bir açıklama yapılmazsa bu olayların protestoların biteceğini düşünmüyorum.Üç gündür Çorum'da her gece yürüyoruz.Her gece sayımız artıyor.Çorum'da 6.yılım böyle bir kalabalık görmemiştim daha önce her akşam on binler yürüyor.
E.Cartman
04.Haziran.2013, 00:46
Şu ekonomi iyi muhabbetini bir türlü anlayamadım. Ekonomi iyide nasıl iyi ? Halka yansımayan ekonomi iyi olsa ne yazar. Sadece zenginler daha da zenginleşti. Halkın tabanı hâlâ sürünüyor. Her şeye zam gelmiş, her şeyin fiyatı artmış, millet meteliğe kurşun atıyor. Millet borcunu borçla kapatıyor. Çoğu insan etin tadını unuttu. IMF'ye olan borç kapanmışmış, bravo büyük iş başardınız. Bu kadar vergi alıp o borcu kapatamıyorsanız sıkıntı var zaten. Vergi demişken de vergi bir tek memurdan, fakirden alınıyor. Zenginler sürekli vergi affı alıyor. 3 büyüklerin milyonlarca lira vergisi affedildi ama garibanın biri vergisini geciktirdi mi çakıyorlar cezayı, çakıyorlar icrayı, yok öyle dünya.
nannar
04.Haziran.2013, 00:52
Şu ekonomi iyi muhabbetini bir türlü anlayamadım. Ekonomi iyide nasıl iyi ? Halka yansımayan ekonomi iyi olsa ne yazar. Sadece zenginler daha da zenginleşti. Halkın tabanı hâlâ sürünüyor. Her şeye zam gelmiş, her şeyin fiyatı artmış, millet meteliğe kurşun atıyor. Millet borcunu borçla kapatıyor. Çoğu insan etin tadını unuttu. IMF'ye olan borç kapanmışmış, bravo büyük iş başardınız. Bu kadar vergi alıp o borcu kapatamıyorsanız sıkıntı var zaten. Vergi demişken de vergi bir tek memurdan, fakirden alınıyor. Zenginler sürekli vergi affı alıyor. 3 büyüklerin milyonlarca lira vergisi affedildi ama garibanın biri vergisini geciktirdi mi çakıyorlar cezayı, çakıyorlar icrayı, yok öyle dünya.
Madem konu "et"den açıldı,oradan vereyim en güzel örneği. ben kendim gönen anadolu öğretmen lisesi mezunuyum.yatılı okudum. bizim okudugumuz yıllarda devletin yatılı öğrenciye sunduğu imkanlar çok kısıtlıydı. ne et gördük ne de meyve. sırf kendi yaşadıklarımı benim öğrencilerim yaşamasın diye 3 yıldır okulun pansiyonunun idaresini yapıyorum ve inanın imkanlar çok değişmiş durumda.ben 42 kişilik beton zeminli koğuşlarda kaldım,şimdi odalar 4 kişilik ve yerler halı. biz 450 kişi 7 banyoda sıra bekliyorduk ,şimdi 4 kişiye 1 banyo düşüyor. en son hazırladğımım yemek listesinde 30 günde 17 gün et yemeği var.Şeftaliyi eve alamadığım haftalarda okula aldım.haftada en az 3-4 gün meyve vermeye çalışıyorum ve buna imkan sağlayan ödenek geliyor. siz her ne kadar hissetmeseniz de bu devletin ekonomisi inanın güçlü... ben sadece 1 okulun değişen imkanlarını yazdım... bunu kaçla çarparsanız çarpın, üzerine de devlet hastanelerini ve diğer kurumları ekleyin...
nannar
04.Haziran.2013, 00:57
Direnişe gelince....AKP'nin yanlışlarını liste yapıp sokaklara yapıştıralım,evlere dağıtalım,insanları bilinçlendirelim diyorsanız sonuna kadar varım.Fakat bu direniş ülkenin zarar göreceği bir eylem haline dönüştüyse işte orada ben yokum ."Başbakan gurur meselesi yaptıysa bizim gururumuz yok mu? " diyen arkadaşlara sesleniyorum; Başbakan bu ülkeyi sevmiyor ve düşünmüyorsa biz de onun gibi mi davranalım? Biz bari ülkenin menfaatlerini düşünerek daha fazla zarar vermeyelim...
SAİT71
04.Haziran.2013, 01:07
Her önemli bir kararda bir olayın arkasına gizleniliyor. Halkın çoğunun haberinin olmadığı o yasanın ayrıntıları... Tayyip Erdoğan'ın kaos ortamındaki işleri, politikaları işte bu yüzden daha etkili. İstediği kararları kimseye duyurmadan alabilmesine yarıyor karışıklık ortamı. O yüzden Haksızız demek yerine %50 yi zor tutuyoruz diyerek ortalığı iyice karıştırmak istiyor.
Kapitülasyonlar, Petrol Yasası’yla geri döndü!
http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/resimler/1369946318.jpg
Osmanlı’nın kapitülasyonu önceki gece Meclis’ten geçen petrol yasası ile geri geldi. Yabancı petrol şirketi ihracattan sağladığı dövizi yurt dışında tutabilecek
TBMM’den geçen yeni Türk Petrol Kanunu mevcut yasadaki “milli menfaat” vurgusunu kaldırıyor “devlet hissesini” kuyularda sahalara göre azaltıyor
Türkiye’nin petrol sektörü yeni Türk Petrol Kanunu ile birlikte artık yabancıların hakimiyetine terk ediliyor. Yabancı petrol şirketleri,milli petrol arama şirketimiz Türk Petrolleri Anonim Ortaklığı’na karşı imtiyazlı duruma geçiyor. TBMM’den geçen yeni Türk Petrol Kanunu mevcut yasadaki “milli menfaat” vurgusunu kaldırıyor, “devlet hissesini” sahalara göre azaltıyor. Yeni yasada “Devlet adına arama ve işletme ruhsatı alma hakkı TPAO’ya aittir” hükmü çıkarıldı.Böylece süresi dolan petrol üretim sahalarının devlet adına üretime devam etmesi için TPAO’ya verilmesini öngören yasa maddesi kaldırılarak, bu sahaların özel sektör şirketlerine sunulmasının yolu açıldı. TPAO’nun özelleştirilmesinin de önü açılmış oldu.
Kara sularında arama
Yeni Kanuna göre, petrol hakkı sahibi yabancılar da Türk kara sularında petrol arama ve üretim faaliyetleri icra edebilecek. Doğal gaz üretimi yapan hak sahibi yerli ve yabancı şirketler ile yabancı şirketlerin Türkiye’deki şubelerine, toptan satış lisansı verilecek.
Kanun, daha önce alınan arama ve işletme ruhsatlarına ilişkin hak ve yükümlülükleri koruyor. Yasanın öngördüğü hazırlıkların yapılması ve ilgili yönetmeliklerin hazırlanması için bir yıl süreyle yeni arama ruhsatı başvurusu alınmayacak.
Yapımı devam eden projeler tamamlanıncaya kadar ithalat, ihracat ve kamulaştırma haklarının yürürlüğü devam edecek.
Vergi imtiyazı
Petrol hakkı sahiplerinin safi kazançları üzerinden ödemekle yükümlü bulundukları vergiler ve hissedarları adına yapmaları gereken gelir vergileri kesintisi toplamı, yüzde 55’i geçemeyecek. Dar mükellefiyet esasında vergilendirilen kurumlara petrol arama faaliyetleri için yapılan serbest meslek kazancı ödemelerinden Kurumlar Vergisi Kanunu uyarınca yüzde 5’i oranında tevkifat yapılacak. Petrol işlemleriyle birlikte diğer faaliyetlerde bulunan petrol hakkı sahiplerinin petrol işlemlerine ait faaliyetleri, diğer faaliyetlerinden ayrı olarak muhasebe kayıtlarında izlenecek ve vergilendirilecek. Esas faaliyetleri bu kanuna göre petrol işlemi olan iki veya daha fazla petrol hakkı sahibi, aralarında bir ortaklık oluştursa bile ayrı ayrı vergiye tabi olacak.
İhracattan sağladığı geliri yurt dışında tutabilecek
Kanunla, petrol işlemlerinde kullanılacak malzeme ithalinin, gümrük muafiyeti, dahilde alınan vergi ve fonlar ile TSE ve CE güvenlik sertifikası konularında başka kurum ve kuruluşun iznine tabi olmadan, bakanlığın uygunluk izniyle yapılabilmesi sağlanıyor. Petrol hakkı sahibinin Türkiye’deki petrol işlemi için idari faaliyetleri ile bina tesislerinin ve teçhizatlarının inşası, kurulması ve işletmesine ait malzemeler hariç, petrol işlemlerinde kullanılacak ve Genel Müdürlükçe onaylanan malzemeyi, ekipmanı, akaryakıtı, kara, deniz ve hava nakil vasıtalarını ithal etmesi ya da yurt içinden teslim alması, gümrük vergisinden, yapılan işlemler harçlardan, düzenlenen kağıtlar damga vergisinden müstesna olacak. Yabancı petrol şirketi sahibi, sermayesine mahsuben her zaman transfer talebinde bulunabilecek. Petrol hakkı sahibi ihraç ettiği petrolden sağladığı dövizi yurtdışında muhafaza edebilecek. Bu döviz tutarı, Türkiye’ye ithal edilmiş sermaye ile bunu aşan net kıymetlerin transferinden mahsup edilecek.
Osmanlı’nın yabancılara imtiyazı Lozan Antlaşması’yla bitmişti
Geniş anlamıyla kapitülasyon baş eğmek, teslim anlaşması yapmak anlamlarını taşır. Tarihte kazandığı özel anlamla kapitülasyon, bir ülke tarafından başka bir ülkenin vatandaşlarına verilen ticari ayrıcalıklar bütünüdür. Osmanlı Devleti tarafından Yükselme Dönemi’nden imparatorluğun dağılışına değin Avrupa devletlerine çeşitli kapitülasyonlar verilmiştir.
Sevr’de verilen ayrıcalık
Devletin zayıfladığı dönemlerde ise, kapitülasyonlar Osmanlı Devleti üzerinde zimmî ve müste’menlerin hakları konusunda bir baskı aracı olarak kullanılmış ve demoklesin kılıcı haline gelmiştir.Osmanlıların ticarî ve siyasî imtiyazları yani ilk kapitülasyonları 1535’de Kanunî tarafından Fransızlara verilen imtiyazlardır. Osmanlı Devleti’nin en büyük imtiyaz muâhedesidir.Gerçekten Osmanlı Devleti’nden kapitülasyon alan devletlerin başında 1535 tarihli mukaddes yerlerin kurulması hakkını veren kapitülasyonla Fransa ve Katolik din adamlarının ibadet hürriyeti ile alâkalı 1617 tarihli kapitülasyonla Avusturya gelmektedir.
Ayrıca Avrupalı devletler kendileri Osmanlı’ya mal ihraç ederken gümrük vergisi ödememelerine karşın, Osmanlı malları ithal edilirken gümrük vergisi alıyorlardı.
1569, 1581, 1597, 1614, 1673 ve 1740 yıllarında yeni kapitülasyonlar verilmiştir. 1740 kapitülasyonlarıyla, Fransa’ya tanınan haklar daha da genişletilmiş, diğer batılı ülkelere de aynı hakların tanınması kabul edilmiştir. 1740 kapitülasyonlarından sonra Osmanlı sınırları içerisindeki yabancı devletlere çok geniş ticaret yapma olanakları sağlanmış, hatta bu haklar sayesinde İstanbul’da yabancı postaneler açılmıştı. Sevr Antlaşması’nın imzalanmasıyla kapitülasyonlardan yararlanma hakkı Yunanistan ve Ermenistan’a verilmiş, yabancı gemilere, Türk gemilerine tanınan bütün hakların tanınması kararlaştırılmıştır. Kapitülasyonlar Lozan Barış Antlaşmasıyla yürürlükten kalkmıştır.
http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=84761
Corpus
04.Haziran.2013, 01:11
https://pbs.twimg.com/media/BL27HkYCYAAzp5y.jpg:large
Kaan Souza
04.Haziran.2013, 01:16
Polis emir kuluyuz ayaklarını bıraksın artık resmen keyif alıyorlar bu durumdan.
Corpus
04.Haziran.2013, 01:25
interview
Türk basınının şımarttığı siyasetçilerin uluslararası basınla sınavı. Spiker delirmiş.
"Bu bir söylev değil, röportaj ! " diyerek çok güzel uyarmış spiker.
Bu arada belirtmeden geçmeyeyim. Videoda Çavuşoğlu, direnen kişileri tüm Dünya' ya karşı TERORIST olarak adlandırıyor.
E.Cartman
04.Haziran.2013, 01:33
Avcılar ve Beylikdüzü'nde çevik kuvvet gaz talimine başlamış, 1. ağızdan net bilgidir.
Ralph
04.Haziran.2013, 01:37
Bu adamlar artık resmen keyfi hareket ediyor
https://www.facebook.com/photo.php?v=10200475307582869&set=vb.100564726655836&type=2&theater
E.Cartman
04.Haziran.2013, 01:38
Kelime Oyunu'ndaki sorular ve cevaplar
gezi
görmek, eğlenmek amacıyla yapılan yolculuk
park
bir yerleşme merkezinde halkın gezip hava alması için düzenlenmiş ağaçlı ve çiçekli büyük bahçe
sivil
uluslararası hukukta herhangi bir ülkenin silahlı kuvvetlerine veya diğer silahlı gruplara mensup olmayan kişi
eylem
bir durumu değiştirme veya daha ileriye götürme yönünde etkide bulunma çabası
birlik
ana duygu ve düşünceler çevresinde toplanma durumu, bölünmezliği içeren yalın bütün
uyanma
mecazen gerçekleri anlar, kavrar duruma gelme
gençler
m. k. atatürk’ün “terbiye ve irfan ile insanlık meziyetlerinin, vatan muhabbetinin, fikir hürriyetinin en kıymetli timsâli olacaksınız” dediği kişiler
sağduyu
doğru, akla uygun yargılar verme yeteneği, aklıselim, hissiselim
kamumalı
hiçbir şekilde zarar verilmemesi gereken halkın bütününe ait taşınır veya taşınmaz varlıkların tümü
pasifizm
şiddetsizlik ilkelerini izleyip, şiddetsiz eylemi en etkili yol olarak gören ideoloji
vandalizm
bilerek ve isteyerek, kişiye ya da kamuya ait bir mala, araca veya ürüne zarar verme eylemi
oysandığı
demokratik çözüm kutusu
referandum
halkın türlü siyasi ve toplumsal sorunlar karşısında görüşünü belirlemek için başvurulan oylama
provokatör
haklıyı haksıza, göstericiyi teröriste çeviren kişi, kışkırtmacı
halk
aynı ülkede yaşayan, aynı kültür özelliklerine sahip olan, aynı uyruktaki insan topluluğu
ağaç
tek ve hür olmanın simgesi olan uzun yıllar yaşayabilen bir bitki
orman
kardeşçe yaşamanın simgesi sayılan ağaçlarla örtülü alan
çarşı
beşiktaş’ın şövalye ruhlu semt çocukları
taksim
bölme, bölüştürme anlamına gelen, birleştirici bir semtin de adı olan söz
meydan
"geniş alan" anlamına gelen arapça kökenli bir söz
yürüyüş
bir olayı protesto etmek, bir konuya dikkati çekmek amacıyla topluca adım atarak ilerleme
direniş
karşı koyma, vazgeçmeme işi
protesto
bir davranışı, düşünceyi, uygulamayı haksız, yersiz, gereksiz bularak karşı çıkma, kabul etmeme
özgürlük
dış etkilerden bağımsız olarak insanın kendi iradesine, kendi düşüncesine dayanarak karar vermesi
dayanışma
bir topluluğu oluşturanların duygu, düşünce ve ortak çıkarlarda birbirlerine karşılıklı bağlanması
genelgrev
bütün emekçi kesimince uygulanan iş bırakımı
örgütlenme
herhangi bir amacı gerçekleştirmek için bir araya gelme, organize olma
ayaklanmak
hem başkaldırmak hem de dikilmek, yürümeye başlamak anlamlarına gelen bir söz
halk
bir televizyon kanalına yakışan en güzel isim
etik
medya gibi çeşitli meslek kolları arasında uyulması veya kaçınılması gereken davranışlar bütünü
basın
türkiye cumhuriyeti anayasasının 28. maddesinde " hürdür, sansür edilemez" ifadesiyle yer alan olgu
medya
nezihe meriç’in “bin başlı ejderha” olarak tanımladığı iletişim ortamı
susmak
onaylamak ve ikrarla eşdeğer görülen eylem
sansür
basın, yayın ve haberleşme ile sinema ve kitap yapıtlarının hükümetçe denetlenmesi ve kısıtlanması
haberci
bir olay, bir olgu üzerine edinidiği bilgiyi hazırlayıp yayın organlarında yayınlaması beklenen kişi
twitter
“baş belası” olarak tanımlanan bir sosyal ağ ve mikroblog sitesi
gazeteci
m.k. atatürk’ün “gördüklerini, düşündüklerini, bildiklerini samimiyetle yazmalıdır” dediği kişi
yaltakçı
çanak yalayan, dalkavukluk eden kişi
korkaklık
güç, tehlike ve zorbalığa karşı durabilecekken çekinme, sakınma ve ses çıkarmama hali
sanalalem
ana akım tarafından terk edilip sosyal medyaya mahkum kalan vatandaşın tutunduğu dal
yalanhaber
iletişim veya yayın organlarıyla verilen gerçek olmayan, uydurma veya çarpıtılmış bilgi
çanaktutma
davranışları veya sözleriyle kötü bir sonuca yol açma, ateşe körükle gitme
toma
toplumsal olaylara müdahale aracı
aman
ünlem haliyle “yapma, sakın” anlamında kullanılan bir söz
polis
adı “kent, site, devlet, devlet düzeni” anlamlarında yunanca kökenli bir sözden türeyen bir kamu görevlisi
hukuk
kelime anlamı “haklar” olan toplumsal yasalar bütünü, tüze
avukat
yargı yolu kılavuzu
şiddet
kaba güç
gözaltı
birinin, güvenlik kuvvetleri tarafından belli bir yerde belli bir süre alıkonulması
barikat
bir yolu veya geçidi kapamak için her türlü araçtan yararlanılarak yapılan engel
çekilmek
bazen gerilimi azaltmak için yapılması gereken eylem, geri gitmek, ricat etmek
merhamet
hangi mesleği yaparsa yapsın, her insanda bulunması gereken acıma duygusu
orantısız
sağduyusunu kaybetmiş “güç kullanımını” niteleyen söz
bibergazı
göz, burun, ağız ve akciğerlerdeki mukus zarlarına saldıran, maddenin en gevşek halindeki silah, oleoresin capsicum
tazyiklisu
toma ifrazatı
gazmaskesi
demokrasi solungaçı
tbmm
varoluşunun temel dayanağı “egemenlik, kayıtsız, şartsız milletindir” ilkesi olan anayasal devlet organı
halk
cumhur sözünün eş anlamlısı
baskı
hak ve özgürlükleri kısıtlayarak zor altında bulundurma durumu, tahakküm
kibir
kendini beğenme, başkalarından üstün tutma, büyüklenme anlamlarındaki söz
despot
iktidarı altında bulunanlara söz hakkı ve davranış özgürlüğü tanımayan kimse
vicdan
kişiyi kendi davranışları hakkında bir yargıda bulunmaya iten güç, içsel mahkeme
dalâlet
"sapkınlık, doğru yoldan ayrılma" anlamındaki arapça kökenli söz
çapulcu
düşüncesini fiilen gerçekleştirmeye çalışan kimse, etkinci, eylemci
reyhanlı
hamamat kaplıcalarıyla ünlü hatay ilinin ilçesi
diktatör
bütün siyasi yetkileri kendinde toplamış bulunan kimse
hizmetkâr
ücretle iş gören genellikle erkek işçi, uşak
başkanlık
bir yürütme erkinin yasama organından bağımsız bir şekilde yönetimde bulunduğu hükûmet sistemi
istifaetme
kendi isteğiyle işten veya bir hizmetten ayrılma
özürdileme
kişinin büyüklüğünü arttıran, yaptığı bir yanlıştan ötürü bağışlanmasını isteme eylemi
http://eksisozluk.com/entry/34312630
KaRaBükLü KraL
04.Haziran.2013, 01:40
Arkadaşlar "ekonomimiz çok iyi" diyen insanlara birkaç sözüm var;
Milyonlarca kişi açlık sınırının altında maaş alıyor.Çıkmış bakan 700 TL ile geçinilir diyor.
Kişi başına düşen milli gelir 10.000 $'mış.Kardeşim hiç babasının,anasının veya tanıdığının 10.000 $ geliri var mı ? Nadir.
2 Milyon 890 bin işsiz var.
IMF'ye borç bitti de,dış borç aldı başını gidiyor ?
Ya kardeş ben şeyi merak ettim.10.000 dolar paradan konu açmışında senin babanın kazancı ile Tarkan'ın cebine giren bir mi.Bırak yıllık geliri baban işçi ya da memursa babanın kıdem tazminatı ile Tarkan'ın gecelik kazancı bir mi.Bunları düşünecek yaşta olduğunu düşünüyorum.Aritmetik ortalama gibi Tarkan'ın kazancı+işçi kazancı+memur kazancı+emekli kazancı bölü 4 ortalama yani :) Diğerlerine bir şey demiyorum da şu GSMH'ya çok takılmamak lazım.
Corpus
04.Haziran.2013, 01:44
https://pbs.twimg.com/media/BL3P79zCQAANick.jpg
Kask numaraları neden bantlı ?
OrcunFB
04.Haziran.2013, 01:45
Ajan 47'ye özenmişlerdir. :D
KaRaBükLü KraL
04.Haziran.2013, 01:46
https://www.facebook.com/photo.php?v=501025059950976
Dünkü caminin içinden görüntüler.
Kardeşim başbakan bunla övünüyor,o yüzden paylaştım.Yani geçerliliği olmayan bir bilgiyle sanki durum çok iyiymiş gibi lanse ediliyor başbakan tarafından.
Tamamdır o zaman :)
RasAnt
04.Haziran.2013, 01:46
Sen bu özrün zamanlamasını hiç sorguladın mı?
Özür geldi evet ama ne zaman geldi? İsrail tarihinde ilk defa özür diledi. Peki ne zaman diledi?
Araştırma yapmadığını ve okuduğun, takip ettiğin sitelerde bu olaydan bahsedildiğini sanmıyorum. Bu yüzden ben aydınlatayım seni. Oslo olayını duydun mu?
Oslo olayından kastım, 30.000 kişinin katili (yolcu arkadaşım bunları sen de okuyorsundur) ile hükümetin yaptığı pazarlığın ortaya çıkmasıdır.
Hani o obama'ya önünü ilikleten tayyip vardı ya. "Biz terörist başıyla görüşmedik" dedikten sadece 1 gün sonra oslo belgeleri yayınlanmış, yani apo'nun türk hükümetiyle yaptığı pazarlık belgelenmişti. Peki o tayyibin ne demişti. Hani 1 gün önce "teröristlerle görüşmedik" diyen başbakanın "bu görüşmeleri yayınlayanlar Allah'ından bulsunlar" demişti :)
Yolcu kardşeşim. Bana diyordun ya 30.000 tane yakınım öldü diye. İşte o başbakanın, apo ile mehmetçiklerin savaş suçlusu ilan edilmesi pazarlığını bile yaptı.
Ve bu olayın ortaya çıkmasından 1 gün sonra İsrail özür diledi. Gündem değişti. Terörist başıyla pazarlık yapıldığından sonra o gururla söylediğin "israil bizden özür diledi" olayı gerçekleşti.
Yapmamız gereken "bayram değil seyran değil, eniştem beni niye öptü" diye sormak yerine ULAN ÇOK BÜYÜĞÜZ İSRAİL BİZDEN ÖZÜR DİLEDİ XDDDDDD moduna geçti herkes.
Olaya büyük resimden bakmak yerine her zaman küçük şeyleri görüyorsunuz. Üzülüyorum. Ciddi ciddi üzülüyorum.
Abi oslo belgeleriyle özrün ne ilgisi var. Özür,belgelerden 4-5 ay sonra yaşanan bir süreç yanlış bir örnek olmuş. O belgelerinde imzasız pkknın oyunu olduğu apaçık ortada onlara inanıyorum deme sakın.
byariff
04.Haziran.2013, 01:54
acaba su olay dogrumu...
https://pbs.twimg.com/media/BL19RK9CMAEn_1i.jpg:large
Aydin
04.Haziran.2013, 01:55
Abi oslo belgeleriyle özrün ne ilgisi var. Özür,belgelerden 4-5 ay sonra yaşanan bir süreç yanlış bir örnek olmuş. O belgelerinde imzasız pkknın oyunu olduğu apaçık ortada onlara inanıyorum deme sakın.
Yanlış hatırlamıyorsam, bu oslo muhabbetleri ilk çıktığında eylül ayı gibiydi ve başbakan "teröristlerle pazalık yaptığımızı kanıtlamayan namerttir" falan diyordu.
Tam bu oslo belgeleri "ispatlı" bir şekilde ortaya döküldü mart ayında. Ardından yani o mesajda bahsettiğim tarihte bunların hakkaten teröristlerle görüştüğü ortaya çıkınca hükümetin hiçbir kanadı bunları yalanlamadı ve bunları yayınlayanları eleştirdiler hatta.
Bu söylediklerim maalesef gerçek. pkk'nın oyunu falan değil. adamlar pkk ile pazarlık halindeyken pkk niye oyun yapsın :) akıl var mantık var. senin söylediğin 4-5 ay önce sadece sözü geçiyordu ama mart ayında bu ispat edildi.
Oslo belgesiyle, senin övündüğün özrün alakası şu: Amerika, İsrail ve Türkiye. BOP.
Mantığı kurmayı sana bırakıyorum :) ama vazgeçtim. böyle bir şeyi düşünebileceğini sanmıyorum çünkü başbakanı çok beğeniyorsun. açıklayayım. Her türlü sıkıntı durumda gündem değişiyordu hatırlarsan. oslo olayı, yani terörist başı ile pazarlık yapılması kimin işine gelir? BOP olayı için Kürt halkı kilit nokta. Ve bu BOP'un gerçekleşmesi için verdiğimiz imtiyazları oslo belgeleri diye aratarak nette bulabilirsin.
Bu BOP projesi, başbakanının kendi ifadesiyle "amerika projesi"dir. Sence amerika, işine gelmeyecek bir şeyin önüne geçmek istemez mi? Oslo belgelerine Türk halkı daha uyanamadan, İsrail özür diledi. Bak o çok övündüğün özür dileme olayı var. İsrail'in tarih boyunca yaptığı katliamları biliyorsun.
Senin kıllanman gerekir "lan bu israil niye bizden özür diledi" diye. Ama bunu yapmıyorsun. Sen bundan övünüyorsun. Amerika ve İsrail zaten kanki. Elbetteki BOP'un önü açılsın, süreç yara almasın diye bir şey yapacakalardı. İsrail'in özür dilemesi oldu bu olay.
Olaylara büyük resimden bakmıyorsunuz derken bunu kastediyorum. Bu yazdıklarıma inanmayabilirsin. Normaldir. Seni zorlayamam. Düşüncelerine saygı duyarım.
byariff
04.Haziran.2013, 01:57
seytan ayrintida gizli.... hukumetin polisi korkudan kask numarasini bantlamis
E.Cartman
04.Haziran.2013, 02:03
Devlet şu anda kendi yönettiği ülkede işgal kuvveti gibi. Taksimi alamadılar diğer ilçelere dalaşıyorlar. Ya feth et ya terk et mantığı var. Taksim'i bıraktılar -ki hâlâ çok sayıda sivil var orda- Beşiktaş'ta ısrarcılar şimdi Avcılar ve Beylikdüzü'ne TOMA'ları indirdiler. İş kızışıyor.
Aydin
04.Haziran.2013, 02:07
1 kişi daha vefat etmiş Hatay'da.
Bütün suçlu başbakandır.
vivoperlei
04.Haziran.2013, 02:11
Bugün Beylikdüzü'nde yürüyüş yapan arkadaşlarımdan aldığım habere göre daha erken saatlerden başlamışlar biber gazlarını atmaya. Doğru olduğuna inanmasam da; arkadaşım, portakal gazı atıldığını da söylüyor. Benim bildiğim kadarıyla, portakal gazı birçok uluslararası kuruluş tarafından yıllar önce yasaklandı ve insanlarda çok fena etki yaratıyor. Bu yüzden portakal gazı olduğundan şüpheliyim. Yalnız; şu an anlattığına göre Beylikdüzü fena karışmış. Çocukluğum geçtiği semtte, keşke şu an direnmekte ve çeşitli zulme maruz kalan insanlar arasında ben de olsaydım. Böyle oturduğum yerden ne olup bittiğini izlemek çok ağır geliyor bana.
Aydin
04.Haziran.2013, 02:17
O kadar foto paylaşıldı. En anlamlısı bu bence
https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc1/600833_10151689059954402_499553916_n.jpg
anil luque
04.Haziran.2013, 02:22
O kadar foto paylaşıldı. En anlamlısı bu bence
https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc1/600833_10151689059954402_499553916_n.jpg
En başından beri anlatmak istediğimiz buydu ama dinletemedik...
TeNaciOUS MidFieLdeR
04.Haziran.2013, 02:26
burayi tartismak yerine olaylarin ic yuzunu anlamamiza yarayacak paylasimlar icin kullansak daha yerinde olacak gibi. boylesine bir medya varken en azindan burdaki kucuk gruba disarda nelerin oldugunu gostermek daha faydali olacaktir. fotograf video haber ne varsa elinizde paylasmaya devam. birinci elden fotograflar ve haberler daha da degerli.
footballer33
04.Haziran.2013, 02:46
Bu şekilde olduğu zaman, bazı şeyleri aşmış olacağız ve olaylar kendiliğinden son bulacak.
Halk-Polis Sohbet
Juan Diaz
04.Haziran.2013, 02:48
Bu konu hakkında konuşmaya çekinir oldum ya siyasi parti sempatizanı yada provakator damgası yiyorsun. Olaylar acayip bir noktaya geldi..Sağduyu çağrısı bu kadar zor olmamalıydı...İlk gün Cumhurbaşkanı bugünki açıklamasını yapsa ve başta Başbakan diğer siyasiler önayak olsa buraya gelmezdi diye düşünüyorum..Gün geçtikçe bu işi kendi çıkarına kullanmak isteyenlerde artıyor iş daha da çıkmaza giriyor.Son olarak bir vatandaşımız hayatını kaybetmiş haberi var :(
petrol_fb12
04.Haziran.2013, 03:15
Erdoğan "Ben 76 Milyonu seviyorum "
Fatih Altaylı : Efendim her alkol içen Alkolik midir ?
Erdoğan:Evet Alkoliktir..
Fatih Altaylı :Bende 2 kadeh içiyorum ama tayyip beye oy veriyorum diyenler var.
Erdoğan: "ONLAR ZATEN ALKOLİKLER ARASINA GİRMEMİŞ OLUYOR"
Bir kişi Hayatını kaybetti.Evet gerçekten seviyorsun
Erdoğan ""EN AZ" %50 BİR KISMI SABIRLA EVLERİNDE TUTUYORUZ" Tehdit ve tahrik ediyor resmen.
Borsa %-10.47 Düşüşle 2003'ten beri ilk kez %10 düştü..
Başbakan bu acıklamları yapamdan önce %4 seyir eden borsa 3 saat'te %6 fırladı.
Faiz 4.4'ken 6.6'ya yükseldi..
http://j1306.hizliresim.com/1b/4/nsbr6.jpg
Dünyada'ki bazı borsalar normal seyirde sürmüş.
footballer33
04.Haziran.2013, 03:29
1 kişi daha vefat etmiş Hatay'da.
Bütün suçlu başbakandır.
Vefat eden kardeşimiz... Henüz 22 yaşındaydı. Mekanı cennet olsun. :icon_sad:
https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/480928_482166185200608_1430725185_n.jpg
petrol_fb12
04.Haziran.2013, 04:00
http://p1306.hizliresim.com/1b/4/nsc6f.jpg
BU NEYİN KİNİ ? BU NEYİN ÖFKESİ ?
http://j1306.hizliresim.com/1b/4/nscd3.jpg
....
:( :( :( :( :( :( :(
Şahit arkadaşım.
http://geziparki.web.tv/
Bunu Fotolarlarsa ,işte o zaman neyin ne olduğu anlaşır..Tabiki Medya "KİMLİĞİ BELİRSİZ KİŞİLER ADI ALTINDA" verir.
Şu Ana kadar gördüğüm en kaliteli Resim.
http://l1306.hizliresim.com/1b/4/nsd0x.jpg
Corpus
04.Haziran.2013, 04:04
http://www.youtube.com/watch?v=kKl629Wgk_s&sns=fb
petrol_fb12
04.Haziran.2013, 04:08
Sen istedeğin kadar karşı cık bir adam emir veriyor.348 kişi Padişahım cok yaşa diyor ve kabul ediyor..
Coğunluk onların elinde..Halk olayı uyanamadı.Yakkında oturtudğumuz evleri özelleştirme cabasına girerse şaşırmam..
Mamadou
04.Haziran.2013, 04:30
Hatay'da başından vurularak ölen genç için diyeceğim şu ki; polisin bu kadar ileri gideceğini düşünmüyorum. Adana, Mersin, Hatay bu saydığım üç ilde her türlü provokasyon dönüyor, hemde provokasyonun kralı dönüyor. Bu illerin arasına Antep'i ekleyebilirim ama oradan emin değilim. Malum Reyhanlı katliamından sonra Reyhanlı'da kalan Suriyeliler ülkelerine geri dönmüştü yarısı da çevre illere yerleştirildi. hatta dün Metro'da giderken yanımda oturan beş Suriyeli adres sordu. Suriyeli olduklarını konuşmalarından kestirebiliyorum çünkü Hatay'da okuduğum için orada kaldım. Suriyeli muhalifler yerleştirildikleri, yerleşmeye başladıkları günden itibaren huzursuzluk çıkarttı, çıkartmaya çalıştılar. Son olanlar çok büyük bir fırsat muhalifler için diye düşünüyorum. Dün Adana'daki eylemlerde arkadaşım anlattı sakallı, bıyıksız adamlar arabadan akreplerle inip eline geçirdikleri sivilleri öldüresiye dövmüşler. Bunlar sivil polis olabilir ama muhaliflerin çoğunluğu koyu olarak yazdığım tarzda kişiler. Şahsen Adana'daki eylemlere birinci gün katılmıştım ama dün ve bugün hiç katılmadım. Çünkü bazı grupların amacı direniş değil başka şeyler burada amaç başka yerlere saptı. Bugün polis olmadığı için daha sakinmiş ama eylemlerin gerçekleştiği yerlerin 10 dakika uzaklığında kalıyorum. Balkondan ara ara bakıyorum polis hiç eksik değil. Olanlar psikolojik olarak toplumu çok etkiledi. İnşallah olayları körüklemek yerine biraz sağduyulu davranılır. Bu işin bir tek İstanbul'u yok maalesef başka yerlere kaydı ve amaç başka.
DaveJones
04.Haziran.2013, 04:34
Sakin olun, ve yasa tasarısını bi inceleyin gaza gelmeden önce. Kapitülasyon ve peşkeş çekilmiş gibi görülen sektör yerel yatırımcının riskten dolayı girmesinin çok zor olduğu bir alan. Zaten halihazırda Türkiye'de petrol ve doğalgaz arama çalışmalarını yapan şirketlerin %77'si yabancı yatırımcılar. Arama kuyularındaki isabet oranı %10 seviyelerinde olduğundan dolayı bu riske yerli yatırımcının girmesi zor. Bu tasarıyla Türkiye petrol alanları 2'ye ayrılmış oluyor kara ve deniz diye. Petrol yataklarında 1980 öncesi bulunan yatakların tamamı devlete giderken 1980 sonrası yataklarda ise devlet karadan çıkan petrolün %65'ini, denizden çıkan petrolün ise %55'ini alıyor. Gelir vergisi oranı da %40 civarında.
Yasanın eleştirilebilecek yanı ise yabancı yatırımcının ülkemize getirdiği sermayesini dışarı çıkarmak istediğinde gelir vergisinden muaf tutulması. Bunu da sermayeyi ülkeye soktuğu andaki kur sabit alınarak dengelemeye çalışmışlar. Bu muafiyeti vermelerinin nedeni ise riskli görünen bir yatırımı cazip hale getirmek ve bu sayede ülkedeki petrol ve doğalgaz yataklarından alınacak maksimum verimi kısa süre içerisinde almak. Veriler 2011 sonu itibariyle ülkede çıkartılan petrolün ülkeye katkısı %8 civarında. Doğalgazda daha kötü olduğumuzu söylememe gerek yok sanırım. Rusya anlaşmalarımız falan malum.
Genel olarak bakıldığında maliyeti dolayısıyla kendimiz çıkaramadığımız petrolü yabancı yatırımcılara ağız payı vererek çıkartmış oluyoruz. Yerli yatırımcı açısından kötü bir durum ancak ülkeye katkısı kısa vadede daha çok olur. İncelemek isteyenler için yasa tasarısının linki (http://web.tbmm.gov.tr/gelenkagitlar/metinler/166788.pdf).
Corpus
04.Haziran.2013, 04:43
Şahit arkadaşım.
polis geziparkinin asagisinda gumussuyu civarindaki agaclari yakiyor (03.38)
sananes
04.Haziran.2013, 05:29
demokrasiye çok inanıyorsa hükümet seçim barajını kaldırsın. Demokrası %50 oy alıp 550 milletvekilinin 347'sine sahip olmak mıdır?
petrol_fb12
04.Haziran.2013, 06:45
http://l1306.hizliresim.com/1b/4/nsd2b.jpg
davidvilla
04.Haziran.2013, 11:08
Madem konu "et"den açıldı,oradan vereyim en güzel örneği. ben kendim gönen anadolu öğretmen lisesi mezunuyum.yatılı okudum. bizim okudugumuz yıllarda devletin yatılı öğrenciye sunduğu imkanlar çok kısıtlıydı. ne et gördük ne de meyve. sırf kendi yaşadıklarımı benim öğrencilerim yaşamasın diye 3 yıldır okulun pansiyonunun idaresini yapıyorum ve inanın imkanlar çok değişmiş durumda.ben 42 kişilik beton zeminli koğuşlarda kaldım,şimdi odalar 4 kişilik ve yerler halı. biz 450 kişi 7 banyoda sıra bekliyorduk ,şimdi 4 kişiye 1 banyo düşüyor. en son hazırladğımım yemek listesinde 30 günde 17 gün et yemeği var.Şeftaliyi eve alamadığım haftalarda okula aldım.haftada en az 3-4 gün meyve vermeye çalışıyorum ve buna imkan sağlayan ödenek geliyor. siz her ne kadar hissetmeseniz de bu devletin ekonomisi inanın güçlü... ben sadece 1 okulun değişen imkanlarını yazdım... bunu kaçla çarparsanız çarpın, üzerine de devlet hastanelerini ve diğer kurumları ekleyin...
Abicim anlıyorum ne demek istediğini. Tabi ki gelişme var hem de büyük bir gelişme.
Fakat devlet bunları sanki kendi cebinden veriyormuş gibi gösteriyor.
Ben maaşımın yarısını vergi olarak ödüyorum artık bunun yanı sıra temel ihtiyacların da fiyatları tavan yapmış durumda.Peynirin kilosu 15 tl aşağı yukarı.
Adamlar bizim paramızı alıyorlar o parayla ihaleden bir şeyler satın alıyorlar gönderiyorlar. Mesela sizin yemek olayı diyelim, normalde 10tllik bir hizmet varsa o hizmet 20tlye satın alınıyor devamı cep yapılıyor. Ve satın alınan para senin benim param.
Tamam hizmet vs. var fakat inanılmaz adaletsiz bir vergi sistemimiz var. Bizim patron Porsche'ye biniyor şirket üzerine kaydettiği için düşük vergi veriyor ben zar zor ucuz bir araba alıyorum yuzde 50lere varan bir vergi ödüyorum ayrıca onunla benim gelirlerim de çok farklı arada uçurum var. Vergi sistemi çok adaletsiz bir boyut kazandı.
Bunun yanısıra IMF'ye borç ödendi muhabbetine geleyim.
Ticarethane gibi düşün. 100tl borcun var 25 tl vergi vs gelirin var diyelim. 25 tl'de elindeki malvarlıgından gelen kira bedeli diyelim. Yani toplamda 100tl borcun ve 50tl gelirin var.
Sen bu açığı kapatmak için ayda 25 tl getiren malvarlıgını 75tlye satıyorsun. Borcu kapatıyorsun.
Fakat senin giderin hala 50 tl aylık ve artık bundan sonra gelirin 25tlye düşecek. Yine açığın var. Bu açığı vergiyle kapatamıyorsun zira zaten alabileceğin maksimum vergiyi alıyorsun. Elinde mal varlıgın da kalmadı. Artık bu açığı mecbursun yine borç ile kapatacaksın.
Bu kez sana kim kredi verecek ? Onun da yolunu bulup rant sağlayacaklar çünkü bu gune kadar hep böyle oldu, tabi ki ileride hep beraber göreceğiz.
Ayrıca özelleştirilen kamu mallarının hakettiği değere gittiğini düşünüyor musun ?
Ayrıca adamlar ülkeyi satıyorlar deniyor ya satsalar iyi, bizim paramızla kendileri satın alıyorlar işin kötüsü bu. Yarın öbür gün bu adam hükümetten düşse bile ülkenin yarısına sahip olacak. En güçlü en nüfuzlu adam olacak. Oysa bu goreve geldiğinde Kasımpaşa'da evi olan mütevazi bir siyasetçiydi.
Demokratik yollardan bu adamı yenebilmenin imkanı yok. Öyle bir hükümet gelmeli ki bu 10 senelik dönem içerisindeki tüm yolsuzlukları açığıa cıkarıp bu adamların tüm mallarına el koymaları gerekir. Anca bu şekilde bu adamı ülkede söz sahibi olmayan birine dönüştürebiliriz.
Kısacası bizim paramızla bize sahip oldular.
Yani kısa vadede herşey çok güzel günlük güneşlik gözüküyor ama uzun vadede ülke ekonomisinin geleceği hiç iyi gözükmüyor bütçe açığı git gide büyüyor. Hem de hepimiz gelirimizin yarısını belki de fazlasını dolaylı yollardan devlete vermemize ragmen.
Eminoski
04.Haziran.2013, 11:13
Abi dediklerinde haklısın fakat şunu da bilmekte fayda var yıl 2013 , 4 kişiye 1 duş değil 1 kişiye 1 duş düşmesi lazım. Ben bu tür örnekleri haklı bulmuyorum mesela.Mazor 2 liraydı şimdi 5 oldu , et 1 liraydı 10 oldu , e kardeşim yıl oldu 2013 herşeyin değeri değişecek gelişiceksin bu konudaki fiyat konularına pek takılmamak lazım.Tabi dış ülkede mazot 2 lirayken biz 4e alıyorsak sorun var demektir o ayrı :) birde bu hastane mevzusuna gelince ben anlamadım nerde hizmet yapılmış gerçekten.İnsan devlet hastanesine gitmek istemiyor ya hep sıra hep sıra ilgisiz doktorlar.Özele 15-20 lira veriyorsun adam seni kucağında taşıcak nerdeyse.
Universal
04.Haziran.2013, 12:05
http://webtv.hurriyet.com.tr/2/50328/23430969/1/eylemlerdeki-buyuk-gercek-ortaya-cikti.aspx
Polis ile Vatandaş arasında ki mükemmel diyalog izleyin.
https://www.youtube.com/watch?v=Raf1CgyUV4o&list=FLw8IdpjNLnak9DlXRqtqrjg&index=1
Birde Levent Üzümcü'nün anlattıkları var cidden çok doğru noktalara tespit ediyor.
RasAnt
04.Haziran.2013, 13:01
Yanlış hatırlamıyorsam, bu oslo muhabbetleri ilk çıktığında eylül ayı gibiydi ve başbakan "teröristlerle pazalık yaptığımızı kanıtlamayan namerttir" falan diyordu.
Tam bu oslo belgeleri "ispatlı" bir şekilde ortaya döküldü mart ayında. Ardından yani o mesajda bahsettiğim tarihte bunların hakkaten teröristlerle görüştüğü ortaya çıkınca hükümetin hiçbir kanadı bunları yalanlamadı ve bunları yayınlayanları eleştirdiler hatta.
Bu söylediklerim maalesef gerçek. pkk'nın oyunu falan değil. adamlar pkk ile pazarlık halindeyken pkk niye oyun yapsın :) akıl var mantık var. senin söylediğin 4-5 ay önce sadece sözü geçiyordu ama mart ayında bu ispat edildi.
Oslo belgesiyle, senin övündüğün özrün alakası şu: Amerika, İsrail ve Türkiye. BOP.
Mantığı kurmayı sana bırakıyorum :) ama vazgeçtim. böyle bir şeyi düşünebileceğini sanmıyorum çünkü başbakanı çok beğeniyorsun. açıklayayım. Her türlü sıkıntı durumda gündem değişiyordu hatırlarsan. oslo olayı, yani terörist başı ile pazarlık yapılması kimin işine gelir? BOP olayı için Kürt halkı kilit nokta. Ve bu BOP'un gerçekleşmesi için verdiğimiz imtiyazları oslo belgeleri diye aratarak nette bulabilirsin.
Bu BOP projesi, başbakanının kendi ifadesiyle "amerika projesi"dir. Sence amerika, işine gelmeyecek bir şeyin önüne geçmek istemez mi? Oslo belgelerine Türk halkı daha uyanamadan, İsrail özür diledi. Bak o çok övündüğün özür dileme olayı var. İsrail'in tarih boyunca yaptığı katliamları biliyorsun.
Senin kıllanman gerekir "lan bu israil niye bizden özür diledi" diye. Ama bunu yapmıyorsun. Sen bundan övünüyorsun. Amerika ve İsrail zaten kanki. Elbetteki BOP'un önü açılsın, süreç yara almasın diye bir şey yapacakalardı. İsrail'in özür dilemesi oldu bu olay.
Olaylara büyük resimden bakmıyorsunuz derken bunu kastediyorum. Bu yazdıklarıma inanmayabilirsin. Normaldir. Seni zorlayamam. Düşüncelerine saygı duyarım.
Kabul etmiyorum. Düşümcelerimi söylemiştim zaten. Saygı duyarım.
anil luque
04.Haziran.2013, 13:25
en basinda "teror orgutuyle gorusen namerttir" idi.. sonrasinda "ispatlayamayan namerttir , serefsizdir" dedi , cok gecmeden ispatlandi.. en sonunda "ben gorusmedim , devlet gorustu" oldu.. daha neyi kime anlatmanin derdindesiniz siz ..?
Universal
04.Haziran.2013, 13:30
en basinda "teror orgutuyle gorusen namerttir" idi.. sonrasinda "ispatlayamayan namerttir , serefsizdir" dedi , cok gecmeden ispatlandi.. en sonunda "ben gorusmedim , devlet gorustu" oldu.. daha neyi kime anlatmanin derdindesiniz siz ..?
Bebek katilini medya aracı ile halk kahramanı yapan bir milletiz biz. Hala destekleyenler var.
Universal
04.Haziran.2013, 13:46
Yahu yazmayı unutmuşum 93de 3.köprü cinayettir diyen kimdi acaba? Hatırlayamadım.
sarianet
04.Haziran.2013, 13:52
Yahu yazmayı unutmuşum 93de 3.köprü cinayettir diyen kimdi acaba? Hatırlayamadım.
93 ile 2013 arasındaki nufus araç sayısı yoğunluk olayını bir tutmayı anlayamıyorum
Hem trafikten şikayet edilir adımlar atılınca da ta 20 yıl öncenin şartlarında yapılan açıklama sunulur
Anlamakta güçlük çekyorım biri anlatsın
Universal
04.Haziran.2013, 13:53
93 ile 2013 arasındaki nufus araç sayısı yoğunluk olayını bir tutmayı anlayamıyorum
Hem trafikten şikayet edilir adımlar atılınca da ta 20 yıl öncenin şartlarında yapılan açıklama sunulur
Dünya'da trafik çözümü raylı sistemler ile sağlanmıştır köprü yaparak değil. Köprü yapma ikinci bir tüp geçiş yap, hem ağaç kesilmek hem görsellik bozulmaz. Sdney'de şehir içi ulaşımı yüzde90dan fazlası raylı sistemlerdedir.
Suicider
04.Haziran.2013, 13:54
Şu anda Bülent Arınç bile olayları başlatan ve şiddetlendiren polisin aşırı güç kullanımı derken siz hala bu polisleri savunmaya çalışıyorsunuz.Bakın öl dese öleceğiniz adamlar söylüyor bunları artık inanırsınız herhalde.
Universal
04.Haziran.2013, 13:56
Şuan Bülent Arınç: "Herşeyi engellemek mümkün engellemediğimiz için demokratız diyor." Yahu yerli basın yayınlamadığı için iyi, yabancı basın yayınladığı için kötü olan bir durumdayız. Siz nasıl destekliyebiliyorsunuz böyle bir iktidarı iki tane kömüre oy satan adama da zaten bu soru sorulmaz. Kalkıp 2 kömüre oy satana 3 kömür parası vercem ülkeyi terk etsin.
Suicider
04.Haziran.2013, 13:59
Bülent Arınç:O ilk olayda çevre duyarlılığıyla hareket edenlere karşı yapılan aşırı şiddet gösterisi yanlıştır o insanlarımızdan özür diliyorum. Ama sokaklarda tahribat yapanlara özür borcumuz olduğunu düşünmüyorum.
Başbakan daha ilk günler şöyle dese de insanları kışkırtmasaydı daha iyi olmaz mıydı? Kaç gündür anlatmaya çalıştığımız şey budur.Devlet adamları insanları provoke etmemelidir,kendileri haklı olsa bile(ki bence haksızlar) insanlarla oturup konuşulmalı istekleri dinlenmelidir.Daha en başta 'Ben kararımı verdim siz istediğiniz kadar gösteri yapın' mantığın da olunursa işlerin çığırından çıkması gayet normal.
sarianet
04.Haziran.2013, 14:05
Şuan Bülent Arınç: "Herşeyi engellemek mümkün engellemediğimiz için demokratız diyor." Yahu yerli basın yayınlamadığı için iyi, yabancı basın yayınladığı için kötü olan bir durumdayız. Siz nasıl destekliyebiliyorsunuz böyle bir iktidarı iki tane kömüre oy satan adama da zaten bu soru sorulmaz. Kalkıp 2 kömüre oy satana 3 kömür parası vercem ülkeyi terk etsin.
Her olayda da kömür mevzusu
Chp izmirde bana hiç ihtiyaç sahibi olmadığım halde yardım paketi gönderdi
Ben sattım mı ideolojimi satmadım
Muhalefet dağıtsa kömürü muhalefete mi oy verecek bu vatandaş
Halk aptal mı insanlar iki kömüre oy verecek kadar geri zekalı mı
İnsanları aşağıladığınız için ideolojiniz bu ülkede iktidara gelemeyecektir
Bunu anladığınız an insanları adam yerine koyduğunuz zaman belki bir şeyler olabilir ama bu kafa bu ülkede iktidar olamaz
Universal
04.Haziran.2013, 14:06
Her olayda da kömür mevzusu
Chp izmirde bana hiç ihtiyaç sahibi olmadığım halde yardım paketi gönderdi
Ben sattım mı ideolojimi satmadım
Muhalefet dağıtsa kömürü muhalefete mi oy verecek bu vatandaş
Halk aptal mı insanlar iki kömüre oy verecek kadar geri zekalı mı
İnsanları aşağıladığınız için ideolojiniz bu ülkede iktidara gelemeyecektir
Bunu anladığınız an insanları adam yerine koyduğunuz zaman belki bir şeyler olabilir ama bu kafa bu ülkede iktidar olamaz
Evet vermiştir. Açık ve net duydum akp bana yardım ediyor bende oy veriyorum diyen insanlar var. Bu gün yeşil kart sahibi insanlar var sırf bu yüzden akpye oy veren. Kusrua bakmayın duydum ve yazıyorum ve kömüre oy satan adamı da aşağılarım. Çünkü birileri bana çapulcu diyerak aşağılıyor ama onlar gelebiliyor iktidara? Demek ki sizin ideolojiniz daha çok seviyormuş bunu.
byariff
04.Haziran.2013, 14:06
Arinç"a 2 kez kask olayi soruldu cevap veremedi eveledi geveledi konuyu degistirdi ayrica reuters muhabiri birgul altayli yok neden yok niye yok cevabini hepimiz biliyoruz aslinda
Bülent Arınç: 64 yaralı • CNN International: 2 ölü 3195 yaralı
europeanconquer
04.Haziran.2013, 14:08
Provokatörler bizim okulda arkadaşlarımın 6-7 aydır hazırlandığı tiyatronun içine ettiler.Arkadaşlar rica ediyorum bu tip kimselere prim vermeyin.Eyleminizi sokakta yürüyerek,slogan atarak yapın.Kimsenin hakkına gasp etmeyin.Yüz kere söylendi bunlar ancak çok moralim bozuldu.Böyle vatan savunulmaz,küçücük tiyatro salonunda slogan atmakla vatan kurtarılmaz.Allah bildiği gibi yapsın bu insanları.Çıkarcı insanlar,Atatürk Atatürk diye gezerler ancak Atatürk'ün en çok saygı duyduğu sanata bir gram saygıları olmaz.Sinirlendim yemin ediyorum.
Suicider
04.Haziran.2013, 14:09
Sadece İzmir'de benim çevremde ki insanlardan 20-30 tane yaralı var nasıl oluyor da 64 yaralı çıkıyor? Resmen komedi.
Universal
04.Haziran.2013, 14:10
Haber yayınlamayan medya iyi, yayınlayanın kötü olduğu bir durumdayız. Ey uyan halkım yasakcı zihneyete hayır de.
sarianet
04.Haziran.2013, 14:11
Evet vermiştir. Açık ve net duydum akp bana yardım ediyor bende oy veriyorum diyen insanlar var. Bu gün yeşil kart sahibi insanlar var sırf bu yüzden akpye oy veren. Kusrua bakmayın duydum ve yazıyorum ve kömüre oy satan adamı da aşağılarım. Çünkü birileri bana çapulcu diyerak aşağılıyor ama onlar gelebiliyor iktidara? Demek ki sizin ideolojiniz daha çok seviyormuş bunu.
%50 ye genelleyemeyiz bu durumu
Peki chp ilçe belediyesinin yaptığı hakkında ne düşünüyosun
Meydanlarda iktidarı sıkıştırıp tenkit ettiği şeyi kendilerinin yapmasının mantığı nedir ?
Universal
04.Haziran.2013, 14:16
%50 ye genelleyemeyiz bu durumu
Peki chp ilçe belediyesinin yaptığı hakkında ne düşünüyosun
Meydanlarda iktidarı sıkıştırıp tenkit ettiği şeyi kendilerinin yapmasının mantığı nedir ?
CHPde eğer yapıyorsa hatadır. Zaten onların yapamadığını bu gün halk yaptı. Ama şuan iktidarın basın toplantısında söylediği bir sözü yazayım: "yeniköyde seçkin bir ailenin düğünü yapılamıyormuş." Aman ne üzüldük. Böyle bir iktidardır bunlar fakire kömür dağıtarak oyalarlar, tek bir sefer ağzına almazlar. Ama zengini düşünürler.
Suicider
04.Haziran.2013, 14:16
Hiç bir siyasi partiye bağlı değilim.Çünkü hepsi kendi çıkarları peşinde ne yaparlarsa meşru olarak görüyorlar.Hepsi birbirinden kötü durumda.Biz suçlu değiliz,siz suçlusunuz,biz en iyiyiz gibi söylemler çok saçma.Bu olayların da hala,ısrarla parti meselesi olmadığını söylemek istiyorum.Ama Başbakan bir kere Chp dedi ya bütün seçmeni onların üstüne yıkıyor şu anda.Chp'yi savunduğumdan değil başta da söylediğim gibi hiç bir parti sempatizanı değilim.Siyasilerin hepsi yalancı,düzenbaz ve rant peşinde koşan insanlardır.
anil luque
04.Haziran.2013, 14:17
birsen altayli yok , hic sasirmadim.
adama kask sorusu soruluyor dogru duzgun cevap veremiyor , yaralilar hususunda milletin gozu onunde agzi yuzu titremeden yalan soyluyor , seckin ailelerimizin dugunlerini iptal ettirmeye ne hakkiniz var diyor. ulan olen insanlar var ÖLEN ! sizin ar damariniz catlamis haysiyetsiz adamlar!
RasAnt
04.Haziran.2013, 14:17
Bugün MHP grup toplantısı vardı olaylar hakkında çok güzel mesajlar verdi Bahçeli, sağduyu çağrısı yaptı bu eylemlere biz katılmadık, katılmayız, yanlış dedi.
Ardından 1 saate yakın konuşma yapan başbakan yardımcısı Bülent Arınç mikrofonu aldı, harika mesajlar verdi çok doğru konuştu, bize hükümetinize bakın, uyanın diyenler bu konuşmaları izleseler hükümetimizi görecekler adamın dibisin Bülent Arınç, herkes sağduyulu davranmaya çağırıyor.
CHP lideri Kılıçdaroğlu kamu malına zararın yanlış olduğuna dikkat çekti, böyle güzel demeçlerini arttırıp sağduyu ortamı yaratmaya devam etmeli.
Eylemler, eylem çerçevesinde olmalı. İLLEGAL örgütlere kanmayın şuanda eylemden ziyade amaçları zarar vermek olan provakatörler ülkemizin baş düşmanları onlara kanıp oyuna gelmeyelim. Eylemlerini yapan haklı vatandaşlarımızın İLLEGAL örgütlerden ayrıştırılması lazım. Polisinde zarar veren eylemlerini İLLEGAL örgütlere yöneltmesi gerekir masum insanlarımıza değil. İnşallah en kısa sürede atlatırız bize dışardan gülen dış güçlere prim vermemeliyiz.
uAburak89
04.Haziran.2013, 14:19
adamın dibisin Bülent Arınç
Bu kısmı mizah bölümüne taşımayı öneriyorum.
RasAnt
04.Haziran.2013, 14:20
birsen altayli yok , hic sasirmadim.
adama kask sorusu soruluyor dogru duzgun cevap veremiyor , yaralilar hususunda milletin gozu onunde agzi yuzu titremeden yalan soyluyor , seckin ailelerimizin dugunlerini iptal ettirmeye ne hakkiniz var diyor. ulan olen insanlar var ÖLEN ! sizin ar damariniz catlamis haysiyetsiz adamlar!
Niye kaska takılıyorsun ? Bir sürü şey söyledi onları niye görmüyorsun ? O konuya hakim değilim emniyet müdürü konuşma yapacak gibi o açıklayacak dedi daha ne demesini bekliyorsun. Çok art niyetlisiniz.
RasAnt
04.Haziran.2013, 14:21
Bu kısmı mizah bölümüne taşımayı öneriyorum.
Ben komik birşey göremedim, mizahın anlamı değiştide benmi bilmiyorum ?
uAburak89
04.Haziran.2013, 14:24
Ben komik birşey göremedim, mizahın anlamı değiştide benmi bilmiyorum ?
Sana göre adamın dibi olan o ağlak zat, bütün sorulara kaydırma yaparak cevap verdi. Başbakan'dan farklı konuşmadı sadece daha sakin konuştu, ses tonu farklıydı, o kadar. Konuya hakim değilse çıkmayacak oraya, 2 seçkin ailenin düğünü falan diyerek insanlarla dalga geçmeyecek.
RasAnt
04.Haziran.2013, 14:28
Sana göre adamın dibi olan o ağlak zat, bütün sorulara kaydırma yaparak cevap verdi. Başbakan'dan farklı konuşmadı sadece daha sakin konuştu, ses tonu farklıydı, o kadar. Konuya hakim değilse çıkmayacak oraya, 2 seçkin ailenin düğünü falan diyerek insanlarla dalga geçmeyecek.
Herkes anlayamaz bu konuşmaları, sizlerdende anlamanızı beklememiştim zaten. Burası illegal örgüt sempatizanlarıyla dolu, size sığ düşüncelerinizle mutluluklar dilerim. Sizleri görünce aslında başbakanın takındığı üslubun son derece yerinde olduğunu görüyorum bazı insanlar bunları hakediyor. Bu konuya son mesajımdır kalın sağlıcakla.
Aydin
04.Haziran.2013, 14:29
Bugün MHP grup toplantısı vardı olaylar hakkında çok güzel mesajlar verdi Bahçeli, sağduyu çağrısı yaptı bu eylemlere biz katılmadık, katılmayız, yanlış dedi.
Ardından 1 saate yakın konuşma yapan başbakan yardımcısı Bülent Arınç mikrofonu aldı, harika mesajlar verdi çok doğru konuştu, bize hükümetinize bakın, uyanın diyenler bu konuşmaları izleseler hükümetimizi görecekler adamın dibisin Bülent Arınç, herkes sağduyulu davranmaya çağırıyor.
CHP lideri Kılıçdaroğlu kamu malına zararın yanlış olduğuna dikkat çekti, böyle güzel demeçlerini arttırıp sağduyu ortamı yaratmaya devam etmeli.
Eylemler, eylem çerçevesinde olmalı. İLLEGAL örgütlere kanmayın şuanda eylemden ziyade amaçları zarar vermek olan provakatörler ülkemizin baş düşmanları onlara kanıp oyuna gelmeyelim. Eylemlerini yapan haklı vatandaşlarımızın İLLEGAL örgütlerden ayrıştırılması lazım. Polisinde zarar veren eylemlerini İLLEGAL örgütlere yöneltmesi gerekir masum insanlarımıza değil. İnşallah en kısa sürede atlatırız bize dışardan gülen dış güçlere prim vermemeliyiz.
Ülkenin baş düşmanı kimdir :) (ne diyeceğini tahmin ederek soruyorum) Direk örgüt adı vererek yazar mısın :)
Mamadou
04.Haziran.2013, 14:30
Reyhanlı katliamında yaklaşık 300 yakın ölü olmasına rağmen 52 ölü var dendi. Şimdide bu olaylara sadece 64 yaralı var diyorlar . şaka gibi gerçekten. Twitter'da bir arkadaş doğru yazmış. Bunlara doğruyu söyletene kadar devam edeceksin. İnsanların gözüne baka baka yalan söylüyorlar.
Aydin
04.Haziran.2013, 14:30
Herkes anlayamaz bu konuşmaları, sizlerdende anlamanızı beklememiştim zaten. Burası illegal örgüt sempatizanlarıyla dolu, size sığ düşüncelerinizle mutluluklar dilerim. Sizleri görünce aslında başbakanın takındığı üslubun son derece yerinde olduğunu görüyorum bazı insanlar bunları hakediyor. Bu konuya son mesajımdır kalın sağlıcakla.
Kusura bakma ama sana o kadar belge ortaya çıktı, başbakanınla alakalı teröristlerle görüştü dedim. Araştırsan sen de göreceksin. Sen "ben inanmam" diyorsun. Bunları yazıp sığ görüşlü sen olmuyorsun, başkalarına sığ görüşlü diyorsun.
Çok çelişiyorsun :)
Aydin
04.Haziran.2013, 14:33
İşte biz bu yüzden sizin gibi körü körüne bazı şeylere bağlı olanlara sinirleniyoruz. Her şeyi başbakan daha iyi biliyordur diyenlere sinirleniyoruz. Olayları yaşananları tam olarak algılamadan, arkadan neler döndüğüne bakmadan, İsrail özür dilerken, aslında başbakanının arkadan amerika ve israille el sıkıştığını görmediğiniz için sizlere sığ düşünceli diyoruz.
Hislerimiz bu konuda karşılıklı.
Universal
04.Haziran.2013, 14:33
Her ana soruya bilmiyorum diyip, sakin bir ses tonu ile bir iki açıklamanın tek hedefi ekonomiyi düzeltme çabalarıdır. Ama Kanyon'da, haber kanallarının önünde ve Çağlayan adliyesinde herkes istifa istiyor.
uAburak89
04.Haziran.2013, 14:35
Ayrıca, ister oy ver, ister sev, ister tap, istersen de öl dese öl ama sen yanlışa yanlış diyemiyorsan hepsi boş. Günlerdir sempatizanlar yanlışı savunmaya çalışıyor, neden sonuç ilişkisi kurmak zor bir şey değil oysa. Çok basit, masum ve medenice başlayan bir eylem polisin aldığı talimat doğrultusunda uyguladığı şiddetle aşırı boyutlara gelmiştir. En başında bu yapılmasa, veya yapıldıktan sonra abartıldığı, hatalıyız, özür dileriz - ki bunu demezler, o yürek yok- kusura bakmayın denilse bu olay büyümezdi. Kalkıp İstanbulda'ki ağaçlardan İzmir'e, Ankara'ya, Antalya'ya ne oluyor demek, cehape, marjinal kesim falan demek göz göre göre dalga geçmektir.
Bunları savunanlara saygı duymuyorum, oy veren kesim de evet yanlış yapılmıştır demeliydi, diyemedi. Padişahınız çok yaşarsa bir gün sizler de bu konumda kalabilirsiniz, her geçen gün daha kötüye gidiyor ama emin olun sizler mağdur olursanız biz kalkıp savunmayız, destek oluruz. İnsanlık bunu gerektirir. Fanatizmden çıkın artık, savunduğunuz iktidar din temasıyla destekçi bulmuştur, herhangi bir farklı görüşü yoktur, İslam da güzel bir dindir, günlerdir yapılanlar Müslümanların yapacağı iş midir ? Ortada çok büyük bir çelişki var, bunu göremeyenlerin olması çok üzücü.
Aydin
04.Haziran.2013, 14:35
Şu olayları zaten haber7, samanyolu, ensonhaber gibi yerlerden takip ettiğinize eminim (bunu bazılarına diyorum). Şu yazıyı bir okumanızı tavsiye ediyorum. Korkmayın, zaman gazetesinin yazarı yazmış.
http://gundem.milliyet.com.tr/-erdogan-i-seviyorsaniz-ona/gundem/detay/1718423/default.htm
RasAnt
04.Haziran.2013, 14:37
İşte biz bu yüzden sizin gibi körü körüne bazı şeylere bağlı olanlara sinirleniyoruz. Her şeyi başbakan daha iyi biliyordur diyenlere sinirleniyoruz. Olayları yaşananları tam olarak algılamadan, arkadan neler döndüğüne bakmadan, İsrail özür dilerken, aslında başbakanının arkadan amerika ve israille el sıkıştığını görmediğiniz için sizlere sığ düşünceli diyoruz.
Hislerimiz bu konuda karşılıklı.
Nasıl siz herşeyi Atatürk biliyordu diyorsanız, bende böyle diyorum ve gidiyorum. İyi günler.
uAburak89
04.Haziran.2013, 14:39
Anlamamızı beklemiyorsan buraya yazma sebebin ne ? Yazık değil mi harcadığın vakite ? Diyecek bir şey bulamamanın sonucunda klasik tepki; yan yollara sapma..
Desteklediğim tek örgüt var, insanlık örgütü çok şükür. Son mesajın olursa ki sanmıyorum, sevinirim, görüntü kirliliğinden başka bir şey değil yazdıkların çünkü.
Mamadou
04.Haziran.2013, 14:40
Bak mesela ben katılmadım. Ama dün Adana'daki eylemlerde o kadar kalabalık olmasına rağmen polis müdahalede bulunmayınca gayet sakin geçmiş. Bunu niye yazıyorum çünkü önceki mesajımda Suriyeli muhaliflerin yanı sıra Apocularda burada cirit ediyor, provokasyona getiriyorlar. Dün herhangi bir müdahale olmayınca avuçlarını yalamışlar. Yani düşündüğün bu millet affedersin geri zekalı değil. Kimin ne olduğunu biliyor ilk önce baştakiler aklını başına alsın. Yalan söylemekten vazgeçsinler.
Aydin
04.Haziran.2013, 14:41
Tamam cevap verdiğini sanarak gitti zaten :) Sakin olalım.
sananes
04.Haziran.2013, 14:43
2. Dünya Savaşı ve kriz dönemi şartlarını "Bunlar ekmeği karne ile dağıtıyorlardı" diyerek propaganda unsuru yapan bir insanı savunuş şeklinize hayran kaldım.
3. köprünün trafige falan da fayda sağlayacağı yok. Rant sahası açmak istediler ve açtılar.
Addolorato
04.Haziran.2013, 14:45
Mhp bu olaylara katılmamıştır lafı külliyen yalandır. Bahçeli kendini kurtarmaya çalışıyor. Biz gaz yediğimizde bize gaz maskesi verenler otobüs dolusu gelen Mhplilerdi. Biz şimdi gidiyoruz akşam tekrar geleceğiz diyerek maskelerini bize verdiler. Hatta bir tanesi yediği plastik mermiyi gösterdi sırtında pinpon topu büyüklüğünde derin bir yara vardı.
Universal
Nasıl siz herşeyi Atatürk biliyordu diyorsanız, bende böyle diyorum ve gidiyorum. İyi günler.
:0::0::0::0::0::0::0::0::0::0::0::0::0::0::0:
Aydin
2. Dünya Savaşı ve kriz dönemi şartlarını "Bunlar ekmeği karne ile dağıtıyorlardı" diyerek propaganda unsuru yapan bir insanı savunuş şeklinize hayran kaldım.
3. köprünün trafige falan da fayda sağlayacağı yok. Rant sahası açmak istediler ve açtılar.
Abdüllatif şener bile dedi "rant varsa başbakan ordadır" diye. Ama tabii başbakanlarına kötü söz söylendiği için abdüllatifin neden böyle dediğini araştırmaya hiç gerek yok. yalandır kesin :)
Suicider
04.Haziran.2013, 14:46
Başbakanları neyse bunlarda aynı o hesap.Burası illegal örgüt sempatizanlarıyla dolu ne demek yahu? Yaftalamak bu kadar kolay mı insanları? Sen beni tanıyo musun,ne yiyiorum ne içiyorum,neler düşünüyorum,neler yaşıyorum biliyor musun?Sen kimsin,sen necisin,bu ülkeye ne katkı yaptın da bana örgüt sempatizanı diyorsun? Hemen senden özür bekliyorum.
Aydin
04.Haziran.2013, 14:47
Mhp bu olaylara katılmamıştır lafı külliyen yalandır. Bahçeli kendini kurtarmaya çalışıyor. Biz gaz yediğimizde bize gaz maskesi verenler otobüs dolusu gelen Mhplilerdi. Biz şimdi gidiyoruz akşam tekrar geleceğiz diyerek maskelerini bize verdiler. Hatta bir tanesi yediği plastik mermiyi gösterdi sırtında pinpon topu büyüklüğünde derin bir yara vardı.
Başbakan olaylara bok attı diye bahçeli de kendini sıyırmak istiyor. Çünkü bahçeli'nin aklı akp'ye kaptırdığı oylarda.
Ralph
04.Haziran.2013, 14:48
Size bir şey diyeyim mi? Erdoğan kendisine hakaret etse, ben böyleyim böyleyim dese bunlar yine Erdoğanı savunur :D Bu kadar olmaz be arkadaş. Bu kadar da olmaz.
Aydin
04.Haziran.2013, 14:48
Başbakanları neyse bunlarda aynı o hesap.Burası illegal örgüt sempatizanlarıyla dolu ne demek yahu? Yaftalamak bu kadar kolay mı insanları? Sen beni tanıyo musun,ne yiyiorum ne içiyorum,neler düşünüyorum,neler yaşıyorum biliyor musun?Sen kimsin,sen necisin,bu ülkeye ne katkı yaptın da bana örgüt sempatizanı diyorsun? Hemen senden özür bekliyorum.
Özüre gerek yok. Adamlar israilden aldığı özürle övünüyorlar zaten. Böyle kişilerden özür beklemeye gerek yok. Dün vatan haini olduk. Bugün de örgüt sempatizanı.
Hiç sorun değil.
uAburak89
04.Haziran.2013, 14:49
Aynen öyle, ben Bahçeli'ye rağmen Mhp'ye oy veriyorum gerçi az önce illegal örgüt sempatizanı olduk. :D Bahçeli gitse Mhp'nin oyu artar çok net, RTE bundan daha iyi muhalefet bulamaz.
Universal
04.Haziran.2013, 14:52
Burada Kılıçdaroğlu konuşuyor izleyin ve suçladığınız CHPnin neler dediğini izleyin ve utanın.
Önder HOCA
04.Haziran.2013, 14:53
bayrampaşa çevik kuvvetten 3 tane çevik kuvvet aracı sanırım taksime doğru gidiyor çok sayıda iett otobüsüde gönderilmek üzere hazırlanıyor demin bayrampaşadaydım çoğu yolu kapatmışlar zaten
Universal
04.Haziran.2013, 14:54
bayrampaşa çevik kuvvetten 3 tane çevik kuvvet aracı sanırım taksime doğru gidiyor çok sayıda iett otobüsüde gönderilmek üzere hazırlanıyor demin bayrampaşadaydım çoğu yolu kapatmışlar zaten
Bende birazdan gidiyorum gelsinler, birde şu Nusreti merak ettin, mangal yakmışlar en son önünde. :)
footballer33
04.Haziran.2013, 14:56
Bu lafından dolayı bu arkadaşa ceza verilmesini talep ediyorum. Bildiğin terörist yanlısı ilan ediyor, şuna bak!
Hadi güle güle, bir daha da gelme!
Universal
04.Haziran.2013, 14:56
Bu lafından dolayı bu arkadaşa ceza verilmesini talep ediyorum. Bildiğin terörist yanlısı ilan ediyor, şuna bak!
Ben engelledim. :)
Aydin
04.Haziran.2013, 14:57
"artık gidiyorum" dedi. Konuya artık yazmayacak diye ayın üyesi yapmayı düşünüyorum elemanı sen ne cezasından bahsediyosun :icon_biggrin:
footballer33
04.Haziran.2013, 15:01
"artık gidiyorum" dedi. Konuya artık yazmayacak diye ayın üyesi yapmayı düşünüyorum elemanı sen ne cezasından bahsediyosun :icon_biggrin:
Bu konuya son mesajımdı deyip tekrar geldi ve bir şeyler daha yazdı. Lafına güvenmiyorum ben o şahsın!
O laf, yenilir yutulur cinsten bir laf değil. Terör yanlısı da olduk, iyi mi? :mad:
Deus Dominus
04.Haziran.2013, 15:01
http://mervesebnem.com/post/51997620169/basbakan-gemileri-neden-yakt
Aydin
04.Haziran.2013, 15:02
Bu konuya son mesajımdı deyip tekrar geldi ve bir şeyler daha yazdı. Lafına güvenmiyorum ben o şahsın!
O laf, yenilir yutulur cinsten bir laf değil. Terör yanlısı da olduk, iyi mi? :mad:
Ben de konu açılmayacak dedim ama açtım. Olsun. Tekrar gelebilir. Yazabilir. Ama önceki mesajı gibi yazmaya devam ederse bu forumda artık duramaz. Sakin olmalı.
footballer33
04.Haziran.2013, 15:06
Ben de konu açılmayacak dedim ama açtım. Olsun. Tekrar gelebilir. Yazabilir. Ama önceki mesajı gibi yazmaya devam ederse bu forumda artık duramaz. Sakin olmalı.
Siz polemikleri önleyebilmek için mecbur kaldınız ve kapattınız. Daha sonra da istek üzerine açtınız konuyu. Bence ikisi aynı şeyler değil; ama öyle diyorsanız öyle olsun.
Önceki şekilde yazmaya devam ederse, yanında başkalarını da götürecek zaten. Ortalığı bulandırmadan, insanları tahrik etmeden yazmayı öğrenmeli herkes.
William Rookwood
04.Haziran.2013, 15:08
Taksimde içkinin kaldırılmasını yediremeyenler var.
Ağzı leş gibi içki kokup ezan sesine bile tahammülü olmayan dinsiz insanlar var
Taksimde kürtaja karşı çıkanlar var
Terörün bitmesini yediremeyenler var
Muhalefet parti yandaşları var.
Ha bunun yanında Erdoğan'ı sebepsiz yere sevmeyenlerde var.
Gerçekten ağaçlar için doğa içn savaşan insanlarda var. Fakat bunlar bir elin parmağını geçmez bence.
Aydin
04.Haziran.2013, 15:11
Gerçekten ağaçlar için doğa içn savaşan insanlarda var. Fakat bunlar bir elin parmağını geçmez bence.
Taksimde baş örtülü arkadaşlarımız da var. Onu da unutma :)
Bunların hepsi birlikte hareket ediyor. Neden birlikte hareket ediyor diye sormanızı istiyoruz sadece.
Tek istediğimiz düşünmeniz.
Aydin
04.Haziran.2013, 15:13
Taksim'e gitseydin görürdün, oradaki insanlar, yeni gelenlere "yoruldunuz mu, işten mi geliyorsunuz, aç mısınız" diye soruyor ve bunu dil, din, ırk'a bakmadan yapıyorlar.
Lütfen tayyip gibi bilmeden, olaylara uzaktan bakarak peşin hükümlü olmayın. Başbakan da zaten böyle düşündüğü için küçümsüyor oradaki halkı. Siz bunu yapmayın.
Tekrar yazıyorum, tek istediğimiz düşünmeniz.
petrol_fb12
04.Haziran.2013, 15:17
http://mervesebnem.com/post/51997620169/basbakan-gemileri-neden-yakt
Çok zorlamış.Çok uçuk gitmiş.Seneryo yazma yeteneği cok iyi yazabilir..
petrol_fb12
04.Haziran.2013, 15:21
Bende taksime gitmek istiyorum..
Alkol ve Sigara fabrikalarının komple kapıtılmasından yanıyım..Ama bunu ben istiyorum diye diğerlerinin FİKRİNE saygı duyuyorum herkesin kendi düşüncesi ..
Namazımı kılarım (ARA SIRA) Selavat ve tekbir getiririm kendi duyabiliceğim ara sıra..
Terör barış süreci ..http://www.tsk.tr/3_basin_yayin_faaliyetleri/3_4_tsk_haberler/2013/tsk_haberler_47.htm#10
Kürtaj olayına karşıyım bende..AMA Sağlığa zarar verdiği taktirde olabilir.
Bütün partileri hiç birinin desteklemem.Aksine başa kim gelirse yeterki özgür yayın organı ve özgür düşüncelerin konuşulan bir yer istiyorum..
Sen olayı "AĞAÇ" olarak görüyorsan zaten baştan kaybediyorsun..
SAİT71
04.Haziran.2013, 15:22
Kadın muhabir Bülent Arınç'a öz eleştiride yaparız dediniz, siz bu olaylar hakkında hükümet olarak ne tür bir özeleştiri yaptınız diye bir soru yöneltti. Bülent Arınç ise tamamiyle alakasız bir cevap verdi. Biraz daha dikkatli dinleyin şu adamı. Bülent Arınç tamamiyle insanların duygularını istismar ederek siyaset yapan birisidir.
Deus Dominus
04.Haziran.2013, 15:27
Çok zorlamış.Çok uçuk gitmiş.Seneryo yazma yeteneği cok iyi yazabilir..
Gözünde at gözlüğü olmadığı için, olaylara daha geniş açıdan, daha büyük pencereden bakabildiği için paylaştım. Katılırsın katılmazsın senin tercihin.
Ayrıca bakıyorum bazen üslup çok düşüyor. Yeri geldiğinde teknik direktörlere ismiyle hitap edenlere (aykut, fatih vs. vs.) bir küfür etmediğiniz kalıyor ama bu konuda maşallah gayet tolerans gösteriliyor.
Mamadou
04.Haziran.2013, 15:40
Bülent Arınç'ın konuşmalarını şimdi tekrar izledim. Twitter hakkında tehdit edercesine bir açıklaması var. İstesek buralara iletişimi keseriz, elimizde bu imkanlar var ama yapmıyoruz demiş. Ya adam masa altından sopa göstermiş resmen. Allah kahretsin.
Suicider
04.Haziran.2013, 15:44
"İstesek" interneti keserdik - Bülent Arınç
"İstesek" bir kaşık suda boğardık - İ. Melih Gökçek
"İstesek" bir milyonu sokağa dökeriz - RTE
Biz bu zihniyete kızıyoruz.Hayır arkadaşım %90'da oy alsanız istediğiniz yapamazsınız.Bu ülke de farklı kesimlerden bir sürü insan var.Onların isteklerine cevap vermek zorundasınız eğer ülkede demokrasi var ise.
Eminoski
04.Haziran.2013, 15:53
Öyle birşey yok RTE ne derse o olur bu ülkede. Şu bülent arınç'a duyduğum nefretide ksklı arkadaşlara duymuyorum bu kadar açık ve net. Dua ediyorum bak diğerlerini bilmem ama şu adamı assınlar :)
Eminoski
04.Haziran.2013, 15:54
"İstesek" interneti keserdik - Bülent Arınç
"İstesek" bir kaşık suda boğardık - İ. Melih Gökçek
"İstesek" bir milyonu sokağa dökeriz - RTE
Biz bu zihniyete kızıyoruz.Hayır arkadaşım %90'da oy alsanız istediğiniz yapamazsınız.Bu ülke de farklı kesimlerden bir sürü insan var.Onların isteklerine cevap vermek zorundasınız eğer ülkede demokrasi var ise.
http://www.zaman.com.tr/ahmet-turan-alkan/dedim-birakin-yurusunler_2096443.html
TeNaciOUS MidFieLdeR
04.Haziran.2013, 15:54
RTEnin twitter yani sosyal medya toplumlarin belasidir aciklamasi var, daha ne olsun. hangi dunyada yasiyor acaba, abdullah gulu de yaptigi aciklamalardan afaroz eder bu camia. RTEnin tam tersi konusuyor devamli (:
petrol_fb12
04.Haziran.2013, 15:57
KAMUDA HALA CALIŞILMIYOR...(ÇOK DESTEKLEDİĞİNİZ PARTİ OLDUĞU HALDE ? )
BAŞBAKAN ŞU AN YAPTIĞI NEDİR ? FİŞLEMEK DEĞİL Mİ ? BEN 2004'TE SABAH CAMİYE GİDERKEN BİR TANE GERİCİ YOBAZ SÖZÜ DUYMADIM HİÇ KİMSEDEN AKSİNE MİLLİTE DESTEKLİYORDU..
CEPHEDE "SADECE" ONLAR SAVAŞMIŞ.UNUTMA O CEPHEDE SAVAŞAN TORUNLARI BÜGÜN ACIK VE ÖZGÜRCE DOLAŞIYOR..
HALA DİZİLERDE BEN KAPALI KESİMLER GÖREMİYORUM (SAMANYOLU TV HARİÇ)
CENAZE LER "SADECE ONLARI KAPASININ CIKMIŞ"
TAKSİM GENÇLİĞİ DEVLET YÖNETMEK İSTEMEDİĞİNİ BİN KERE DUYURDU VE BUNU ANLATIYOR.YANLIZ YANDAŞ MEDYA BUNU FARKLI AKTARIYOR..
"MOLOTOF VE HAVAİ FİŞEK FIRLATANLARIN HERKES KİM OLDUĞUNU BİLİYOR"
POLİS ARABASINI TERS ÇEVİRMEKLE İÇİNE ALDIĞI KESİM "FENERBAHCE TARAFTARI"
ELİMİZE TENCERE TAVA ALMADIK DİYOR.DEDİĞİ "ACIKLAR ALMIŞ"
BU KADAR AŞIRI "İSLAMCI" BİR HÜKÜMET CÜMLE YANDAŞ MEDYAYI ELİNE GEÇİRMESİNE RAĞMEN EN BÜYÜK HAKKIN OLAN "ÜNİVERSİTE'YE GİRİŞİ HALA SAĞLIYAMADI" ..
BUNLARI ÖZGÜRCE YAZABİLİYORSAN VE ÖZGÜRCE SOKAKTA KONUŞABİLİYORSAN REJİMİNİ BEĞENMEDİĞİN "CUMHURİYET SAYESİNDEDİR"
İRAN ÜLKESİNDE KADIN'A BU KADAR HAKKI YOK.DİĞER İSLAM ÜLKELERİNDE DAHA YENİ SEÇİLME HAKKI TANINDIĞI HABERLERDE DUYMUŞTUM.
KENDİ İÇİNDE HAKLI OLDUKLARI BİR KONU.ASKERİYEYE GİRMEME KONUSU..
Bu yazıyı neden yazdım yayınladım..MAHMUTPAŞA'DA her gün kapalı ve acık Annelerimiz var.Kapalı acık ve ablalarımız var..
Hiç bir gün birbiri ile kapıştıklarını gördün mü ? yada kötü söz söylediklerini..
Ne istediklerini anlayamadım ben.Suudi arabistana dönelim.4 kadınlı evlikler olsun ?
Bunumu istiyorsunuz bir çözebilsem..
NOT = KİMSE ÜSTÜME GELMESİN SOSYAL MEDYADA HER 5 KİŞİNİN 2 Sİ BU FOTORAFI PAYLAŞMAYA BAŞLAMIŞ.BENDE KENDİ ÇAPIMDA BİR YAZI YAZIYIM DEDİM....
http://p1306.hizliresim.com/1b/4/nsnh7.jpg
Eminoski
04.Haziran.2013, 16:04
Hangi cephede şehit olmuşlar yahu.Daha dün Atatürk'ü tanımayız Tayyip babamız diyorlardı.Tayyip savaşmı görmüş.
Dediğim gibi siz geride kalmayı kendiniz istiyorsunuz zaten , teknolojinin doruklarındayız , sosyal ağın en geniş dönemi belkide ama siz bela olarak adlandırıyorsunuz. Video izleme kanalını kapattılar be zamanında. Şimdide bir ünlü yazıyorsun arama motoruna erotik resmi var diye hiç bir bilgi çıkmıyor hakkında yazık yani.Neleri kullanmak varken geride kalmayı isteyen sizler o zamanki iktidarda da geride kalmaya mecburdunuz.
Redrum
04.Haziran.2013, 16:09
KAMUDA HALA CALIŞILMIYOR...(ÇOK DESTEKLEDİĞİNİZ PARTİ OLDUĞU HALDE ? )
BAŞBAKAN ŞU AN YAPTIĞI NEDİR ? FİŞLEMEK DEĞİL Mİ ? BEN 2004'TE SABAH CAMİYE GİDERKEN BİR TANE GERİCİ YOBAZ SÖZÜ DUYMADIM HİÇ KİMSEDEN AKSİNE MİLLİTE DESTEKLİYORDU..
CEPHEDE "SADECE" ONLAR SAVAŞMIŞ.UNUTMA O CEPHEDE SAVAŞAN TORUNLARI BÜGÜN ACIK VE ÖZGÜRCE DOLAŞIYOR..
HALA DİZİLERDE BEN KAPALI KESİMLER GÖREMİYORUM (SAMANYOLU TV HARİÇ)
CENAZE LER "SADECE ONLARI KAPASININ CIKMIŞ"
TAKSİM GENÇLİĞİ DEVLET YÖNETMEK İSTEMEDİĞİNİ BİN KERE DUYURDU VE BUNU ANLATIYOR.YANLIZ YANDAŞ MEDYA BUNU FARKLI AKTARIYOR..
"MOLOTOF VE HAVAİ FİŞEK FIRLATANLARIN HERKES KİM OLDUĞUNU BİLİYOR"
POLİS ARABASINI TERS ÇEVİRMEKLE İÇİNE ALDIĞI KESİM "FENERBAHCE TARAFTARI"
ELİMİZE TENCERE TAVA ALMADIK DİYOR.DEDİĞİ "ACIKLAR ALMIŞ"
BU KADAR AŞIRI "İSLAMCI" BİR HÜKÜMET CÜMLE YANDAŞ MEDYAYI ELİNE GEÇİRMESİNE RAĞMEN EN BÜYÜK HAKKIN OLAN "ÜNİVERSİTE'YE GİRİŞİ HALA SAĞLIYAMADI" ..
BUNLARI ÖZGÜRCE YAZABİLİYORSAN VE ÖZGÜRCE SOKAKTA KONUŞABİLİYORSAN REJİMİNİ BEĞENMEDİĞİN "CUMHURİYET SAYESİNDEDİR"
İRAN ÜLKESİNDE KADIN'A BU KADAR HAKKI YOK.DİĞER İSLAM ÜLKELERİNDE DAHA YENİ SEÇİLME HAKKI TANINDIĞI HABERLERDE DUYMUŞTUM.
KENDİ İÇİNDE HAKLI OLDUKLARI BİR KONU.ASKERİYEYE GİRMEME KONUSU..
Bu yazıyı neden yazdım yayınladım..MAHMUTPAŞA'DA her gün kapalı ve acık Annelerimiz var.Kapalı acık ve ablalarımız var..
Hiç bir gün birbiri ile kapıştıklarını gördün mü ? yada kötü söz söylediklerini..
Ne istediklerini anlayamadım ben.Suudi arabistana dönelim.4 kadınlı evlikler olsun ?
Bunumu istiyorsunuz bir çözebilsem..
NOT = KİMSE ÜSTÜME GELMESİN SOSYAL MEDYADA HER 5 KİŞİNİN 2 Sİ BU FOTORAFI PAYLAŞMAYA BAŞLAMIŞ.BENDE KENDİ ÇAPIMDA BİR YAZI YAZIYIM DEDİM....
http://p1306.hizliresim.com/1b/4/nsnh7.jpg
Devamı da var;
Biz sizin o "koyun" dediğiniz müslümanlarız.. Ve unutmayın, köpekliktensen koyunluk evlâdır, hiç olmazsa bir davaya kurban oluruz..
davidvilla
04.Haziran.2013, 16:09
Diyelim ki bende bunların hepsi var ve Türk'üm gayet. Özgür yaşama hakkım yok mu?
Ne zararım var sana içiyorsam ? Ezanı da duymak istemiyorsam, ateistsem hatta sanane?
Sevgilime kürtaj yaptırıyorsam da sanane?
Terorün bittiğine inanmıyorsam cok büyük tavizler verileceğine hepsini öldürseydik diye düşünüyorsam sanane? (düşünce özgürlüğü)
Muhalefet partisi baskanı benim idolumse sanane?
Erdoğan'ı da kara kaşından kara gozunden sevmiyorsam sanane?
Benim sana ne zararım var arkadaşım söyler misin ? Ben özgür düşüncelerimi paylaşıyorum kimseye de yaptığım bir saygısızlık yok.
Ben diyor muyum 5 vakit ezan okunmasın? Diyelim ki rahatsız oluyorum ama bir şey diyor muyum inanç özgürlüğü diyorum.
Ben diyor muyum devletin imamı mı olur? benim vergimle imama niye maaş veriliyor bunun için çıkıp sağı solu yıkıyor muyum? Bu milletin gelenegi görenegidir diyorum saygı gösteriyorum.
Ben sağda solda full makyajlı kapalı kadınlar range rover'a biniyor diye sağı solu yakıyor muyum?
Din tüccarlığı yapıyorlar diye eleştiriyorum yazıyorum ifade özgürlüğü
Benim CHP zihniyetim yasaklıyor mu türbanı ? Bu söylediklerimin hangisini yapamadınız DSP CHP MHP iktidarlığı zamanlarında. Sokakta gezen kapalı kadınları aşağıladı mı Cehape zihniyeti ?
Ben yarın öbür gün tek başıma iktidar olsam, türbanı yasaklasam imamları devlet kanadı altından çıkarsam erdogan'ı kendi atadığım savcılarla kendi mahkemelerimde yargılasam sen çıkıp protesto yapmayacak mısın?
Evet konu sadece iki ağaç değil park değil, olmamalı da. Senin zihniyetin benim özgürlüğümü kısıtlıyor hem de kimseye zarar vermediğim halde. Ama benim zihniyetim sana tamamen kapılarını açıyor işte fark burada.
Aydin
04.Haziran.2013, 16:15
RTEnin twitter yani sosyal medya toplumlarin belasidir aciklamasi var, daha ne olsun. hangi dunyada yasiyor acaba, abdullah gulu de yaptigi aciklamalardan afaroz eder bu camia. RTEnin tam tersi konusuyor devamli (:
iyi polis-kötü polis olarak bakıyorum ben olaya.
davidvilla
04.Haziran.2013, 16:19
@REDRUM (kızım sana söylüyorum gelinim sen anla)
1. Asker yemin töreni diyorsan bu devleti bağlayan bir şey zaten değil.
Gayleri de mesela askere almıyorlar ona bakarsan. Karşı mısın? Ordu başka şey devletin halka yaptığı baskı başka şey.
2.Okulun da kuralları var, beğenmiyorsan imam hatipte okursun. Fatih Üniversitesine gidersin. Ben de bikiniyle gitmek istiyorum okula beni de almıyorlar ona bakarsan.
3.Sinema ve dizilere hiç girmiyorum dini bütün sinema yönetmeni aktör hiç mi yoktu mesela 90larda. Abartıyorsunuz.
4. Hala subay olamıyorsun polis olamıyorsun başını açmazsan. Demekki bu Akp'nin ve devletin elinde olan bir durum değil. Dediğim gibi tek dini bütün insanlar mı olamıyor bunları? Bir çok özellik arıyor adamlar. Bu kurumlar belli başlı kuralları var bunların devlet yönetimiyle bir alakası yok. Ben de küçükken ayagımdan ameliyat geçirdim beni de hor gördüler almadılar.
5.Cephede hepimiz şehit olduk bir tek siz değil.
5.Kimsenin sizi hor gördüğü yok,kendi kafanıza göre haklı olmaya calısıyorsunuz. Alpaslan Türkeş mi hor gördü dini bütün insanları allah aşkına. Ecevit mi hor gördü Özal mı?
Sen dinini kendi içinde yaşadın da namazını kendin için kıldın da bu millet sana bir şey mi söyledi ?
Aydin
04.Haziran.2013, 16:25
Yahu bu memlekette 80'lerdeki darbe olayları yüzünden en çok kimin canı yandı? Sağcılar (milliyetçiler) ve solcular kavgasında kimin canı yandı?
Tayyip'in bu olaylarla alakası yoktu. Ama adam gitti bu olaylardan bile nemalandı. Referandumda ne alakaysa 12 eylül'ün düşmanı kesildi. Adını bile doğru düzgün bilmediği, yanlış söylediği 12 eylül şehidi için ağlamadı mı tayyip?
@davidvilla, halk kandırılmaya son derece müsait. Önceki konuşmaları okursan, arkadaşa bazı şeyleri belgeleriyle, tarih tarih anlatmama rağmen "ben inanmıyorum" diyor. Kendimizi yormanın anlamı yok.
Yanlışa yanlış demeyenlerle tarıtşmayı uzatmanın anlamı yok.
Aydin
04.Haziran.2013, 16:30
Redrum, yukarıda yazdıklarım seninle alakalı değil bu arada :)
LifeYourself
04.Haziran.2013, 16:33
@petrol
Diğerleri ile ne alakam ne bilgim var ama artık üniversiteye girebiliyor çok rahat şekilde kapalılar.
sarianet
04.Haziran.2013, 16:33
Gerici demiş birisi bize biz susalım necip fazıl konuşsun...
Ben Fransa'da talebeyken, bu daire sırrını pek hoş belirten bir hâdise gördüm: At yarışı, bilirsiniz ki, bir daire üzerinde olur. Askerî bir yarıştı o... Subayların yarışı... Hep beraber kalktılar. Eh, biraz geri, biraz ileri fakat bir bütün halinde gidiyorlar... Farkları az... Fakat bir tanesi, atını hareket ettiremedi, ona hâkim olamadı; ıslıklar, yuhalar arasında zor belâ çıktı yola... Üç devir yapacaklar. İki devri bitirdiler, üçüncü devre yaklaştılar. O daha birinci devirde. Grup son devri bitirir ve potaya yaklaşır, varış noktasına gelirken, mahut at daha birinci devrini bitiriyor ve öbür atların önünde erişiyordu varış noktasına... Ve yuha çektiler o önde gelene.. Utanmadan önde geliyorsun, gibilerden...
İşte bizim gericiliğimiz buna benziyor... Biz yüz milyon devir ilerdeyiz... Sahte nisbet oyunları ile bir ân için zaman-mekân hokkabazlığı yapanlar, basit kemmiyet hileleri düzenler, bize "gerici" diyor... Bizim ne kadar ilerde olduğumuzu anlamaları için, onların bizim yaptığımız devir kadar devri tamamlamaları lâzımdır.
petrol_fb12
04.Haziran.2013, 16:35
http://r1306.hizliresim.com/1b/4/nsq97.jpg
@petrol
Diğerleri ile ne alakam ne bilgim var ama artık üniversiteye girebiliyor çok rahat şekilde kapalılar.
Hala giremiyor diye biliyordum.Bilgilendirdiğin için teşşekürler.
Dahada bu konuda bilgisi olan varsa yazabilir.
Filmin amacını biliyorsunudur.V For Vendetta her yerde paylaşıldığı replik hatırlamayan yoktur.
"HÜKÜMETLER HALKTAN KORKMALI,HALK HÜKÜMETLERDEN DEĞİL"
Bu maskeyi profil yapıp hemde olayların iç yüzünü anlamadan harbiden ironi olmuş.
http://l1306.hizliresim.com/1b/4/nsqdp.png
Aydin
04.Haziran.2013, 16:35
Gerici demiş birisi bize biz susalım necip fazıl konuşsun...
Ben Fransa'da talebeyken, bu daire sırrını pek hoş belirten bir hâdise gördüm: At yarışı, bilirsiniz ki, bir daire üzerinde olur. Askerî bir yarıştı o... Subayların yarışı... Hep beraber kalktılar. Eh, biraz geri, biraz ileri fakat bir bütün halinde gidiyorlar... Farkları az... Fakat bir tanesi, atını hareket ettiremedi, ona hâkim olamadı; ıslıklar, yuhalar arasında zor belâ çıktı yola... Üç devir yapacaklar. İki devri bitirdiler, üçüncü devre yaklaştılar. O daha birinci devirde. Grup son devri bitirir ve potaya yaklaşır, varış noktasına gelirken, mahut at daha birinci devrini bitiriyor ve öbür atların önünde erişiyordu varış noktasına... Ve yuha çektiler o önde gelene.. Utanmadan önde geliyorsun, gibilerden...
İşte bizim gericiliğimiz buna benziyor... Biz yüz milyon devir ilerdeyiz... Sahte nisbet oyunları ile bir ân için zaman-mekân hokkabazlığı yapanlar, basit kemmiyet hileleri düzenler, bize "gerici" diyor... Bizim ne kadar ilerde olduğumuzu anlamaları için, onların bizim yaptığımız devir kadar devri tamamlamaları lâzımdır.
Necip Fazıl :) Muhafazakar gözüküp kumar oynayan birisi benim için gerici değildir :)
davidvilla
04.Haziran.2013, 16:40
Yahu bu memlekette 80'lerdeki darbe olayları yüzünden en çok kimin canı yandı? Sağcılar (milliyetçiler) ve solcular kavgasında kimin canı yandı?
Tayyip'in bu olaylarla alakası yoktu. Ama adam gitti bu olaylardan bile nemalandı. Referandumda ne alakaysa 12 eylül'ün düşmanı kesildi. Adını bile doğru düzgün bilmediği, yanlış söylediği 12 eylül şehidi için ağlamadı mı tayyip?
@davidvilla, halk kandırılmaya son derece müsait. Önceki konuşmaları okursan, arkadaşa bazı şeyleri belgeleriyle, tarih tarih anlatmama rağmen "ben inanmıyorum" diyor. Kendimizi yormanın anlamı yok.
Yanlışa yanlış demeyenlerle tarıtşmayı uzatmanın anlamı yok.
Kardeşim,
Ben biliyorum durumu zaten. Kendi görüşlerimi de yansıtmıyorum o sözlerde.
Tayyip Bey'in uç orgütler dediği genclerin düşüncelerini yazdım.
Akp zihniyeti özgürlük istiyorsa bu çocukların zihniyeti de özgürlük istiyor.
Sen başın kapalı dini bütün badem bıyıklı olanlarlar polis olsun istiyorsun
O adamda küpeli piercingli dövmeli olanlar polis olabilsin kamuda çalışabilsin istiyor.
Ya ikisi de yasak olsun ya da ikisi de serbest olsun.
Ama bu bazılarının işine gelmiyor işte. Çunku onların istediği özgürlük değil ki istedikleri şey CİFTE STANDARD.
Şimdi diyorlar ya hor görüldük, bak 27 yasındasın. 15-16 yaşlarında dövme yaptırmak küpe takmak istedin de yapabildin mi özgürce? Düşünmedin mi ilerde memur olamam diye ?
Benim düşüncem özgürlükse olay, hepsi serbest bırakılsın herkes özgür olsun hea yok cifte standardsa tabi ki karşıyım.
Çok büyük sosyal bölünme içindeyiz yıllardır bu da böyle olaylarda patlak veriyor. Bu ulkede yıllardır kimse özgürce yaşayamıyor sadece sağcı kesim değil. Yine en çok taviz verilen kesim sağcılar. Alevilere verilmeyen eşcinsellere verilmeyen Hristiyanlara verilmeyen tavizler onlara verildi yıllarca hala da verilmeye devam ediyor.
sarianet
04.Haziran.2013, 16:42
Ne oldu vitesi düşürdünüz ey esip gürleyenler mi
amacınız ne
- Hükümet yumuşatsın tutumunu
- hükümet yumuşattı
- ne oldu ey esip gürleyenler
hayır derdiniz ne anlamıyorum ki gökten mesihi mi getirsin bu hükümet :D
davidvilla
04.Haziran.2013, 16:47
amacınız ne
- hükümet yumuşattı
Recep Tayyip Erdoğan'ın istifasını istiyorlar. Mesih değil.
Ayrıca dini bütün adama gerici diye etiketleyeni zaten biz de istemiyoruz. Kim sizi gazlıyor böyle?
CHP türbanla okula girilmesin diye AKP'ye muhalefet olurken solculardan bir sürü destek almadınız mı? Biz dinin de dinsizliğin de özgürce yaşanmasını istiyoruz. O tencere tava vuranlar sizin de haklarınızı savunuyor aslında siz farkında olmasanız da.
Aydin
04.Haziran.2013, 16:54
amacınız ne
- hükümet yumuşattı
yolcu, umarım bir gün sana karşı da bu devletin başbakanı çapulcu, ayyaş falan der. Hakkını ararken bunu der. O zaman aynı senin yaptığın gibi oturduğun yerden biri sana "1 polis ağır yaralanmış, sevinin!" der. "Nooldu esip gürleyenler, pıstınız" der.
Umarım bunları der. Çünkü sana çok önce de dedim. Ateş düştüğü yeri yakar. Sana daha önceki mesajlarımdan birinde sormuştum. Bir yakınını şehit verdin mi teröre diye. Bana 30.000 yakınımı kaybettim dedin.
Peki yine soruyorum lütfen cevap ver. Başbakanın "terörist başıyla görüşmedim" dediğinde, oslo belgelerinde terörist başıyla pazarlık yapıldığı İSPATLANDIĞINDA hiç için sızladı mı o 30.000 şehit yakının için.
Bunu merak ediyorum. Bu sana karşı tek sormak istediğim soru. Cevabımı aldığımda başka soru sormayacağım. Seninle ikili muhattaba girmeyeceğim. Sana saygı duyuyorum. Ama burada bir daha milletin damarına basacak "nooldu he nooldu" gibi söylemlerine izin vermeyeceğim. Bunu da belirteyim.
Olaylara bizim kadar taraflı yaklaştığını biliyorum. Ama hataya hata demediğini de biliyorum. Bu son soruma ne diyeceksin cidden çok merak ediyorum ve direk cevap bekliyorum.
Ve nolur bu sefer cevabın "30.000 yakınımı kaybettim" gibi tayyipvari, ortaya olmasın. Direk cevap bekliyorum. Sorumu tekrarlıyorum.
30.000 yakınınıın şehit olmasının baş sorumlusu ile başbakanının pazarlık yapmasından ötürü için sızladı mı? Tayyip "görüşmedik" demesine rağmen, görüştüğü ortaya çıkınca "ben görüşmedim, devlet görüştü" dediklerinde hiç için sızladı mı?
sarianet
04.Haziran.2013, 16:54
Recep Tayyip Erdoğan'ın istifasını istiyorlar. Mesih değil.
Ayrıca dini bütün adama gerici diye etiketleyeni zaten biz de istemiyoruz. Kim sizi gazlıyor böyle?
CHP türbanla okula girilmesin diye AKP'ye muhalefet olurken solculardan bir sürü destek almadınız mı? Biz dinin de dinsizliğin de özgürce yaşanmasını istiyoruz. O tencere tava vuranlar sizin de haklarınızı savunuyor aslında siz farkında olmasanız da.
Ben istifa etmesini istemiyorum ne olacak şimdi sandık denen bir şey var :)
Kaç defa anayasa mahkemesinden döndü başörtüsü yasağı. meydanlara çıkanların kaçta kaçı oradaydı.
bu halkın seçtiği milletvekili meclisten kovulurken neredeydi demokrasiciler
ben de şahsen ateistin hristiyanın müslümanın alevinin sünninin kürdün türkün özgürlüğünden yanayım.
ama bu özgürlüğün sınırı ne
özgürlük konusunda kim ne kadar samimi.
Bence özgürlüğün ne olduğunu önce tartışmalıyız.
ayrıca başörtüsü inancın gereğidir. küpe ve pirsing bir hobidir ikisini kıyaslamamak lazım
petrol_fb12
04.Haziran.2013, 16:57
amacınız ne
- hükümet yumuşattı
Hz.İsa'nın gelmesine daha cok var..
Millet dizi izlemekten kendi dinini unutmuş.
Birde acıklasana bu kadar neden korkuyorlar.Bunların arkasında Başbakan yok mu ?
http://r1306.hizliresim.com/1b/4/nsr5q.jpg
davidvilla
04.Haziran.2013, 17:02
Ben istifa etmesini istemiyorum ne olacak şimdi sandık denen bir şey var :)
Kaç defa anayasa mahkemesinden döndü başörtüsü yasağı. meydanlara çıkanların kaçta kaçı oradaydı.
bu halkın seçtiği milletvekili meclisten kovulurken neredeydi demokrasiciler
ben de şahsen ateistin hristiyanın müslümanın alevinin sünninin kürdün türkün özgürlüğünden yanayım.
ama bu özgürlüğün sınırı ne
özgürlük konusunda kim ne kadar samimi.
Bence özgürlüğün ne olduğunu önce tartışmalıyız.
ayrıca başörtüsü inancın gereğidir. küpe ve pirsing bir hobidir ikisini kıyaslamamak lazım
Kardeşim sen sadece başörtüsü üzerine yaparsan taslagı tabi ki döner ve kimse de itiraz etmez. Cifte standard yapıyorsun. Buda kaftanıyla girilebiliyor mu universiteye ? Hadi küpe piercing dedin hobi , ama bu inanç. Turuncu kaftanıyla girebilecek mi budist? Ya da rahibe kıyafetliler sokakta rahatça dolaşabilecek mi ? Ayrıca biri inanç biri hobi diyorsun yine saçma. İkisi de kılık kıyafet düzeniyle ilgili, hee o inançmış o zaman onu salalım öbürü yasak olsun zihniyeti ne kadar özgürlükçü bu durumda? Sen insanları aptal mı sanıyorsun afedersin? O başörtüsünün dini şova çevrildiğini bu millet bilmiyor mu ? Gerçekten özgürlükçü düşünseniz zaten cifte standardı elde edebilmek adına diğer insanların özgürlüklerini hobi diye geçiştirmezsiniz. Siz istiyorsunuz ki kafanıza göre her yerde şov yapın, ama anarşistler komünistler ateistler eşcinseller gebersin ölsün. Yok öyle bir dunya Anadolu'da.
sarianet
04.Haziran.2013, 17:06
yolcu, umarım bir gün sana karşı da bu devletin başbakanı çapulcu, ayyaş falan der. Hakkını ararken bunu der. O zaman aynı senin yaptığın gibi oturduğun yerden biri sana "1 polis ağır yaralanmış, sevinin!" der. "Nooldu esip gürleyenler, pıstınız" der.
Ben de devlete 20 trilyon zarar veren bi eylemin bir parçası olayım bana da desin sıkıntı olmaz
başbakan o masum insanlara değil eylemlerde anarşi çıkaran insanlara söyledi ama bunu benim gibi anlamamış olmanız da muhtemel
Umarım bunları der. Çünkü sana çok önce de dedim. Ateş düştüğü yeri yakar. Sana daha önceki mesajlarımdan birinde sormuştum. Bir yakınını şehit verdin mi teröre diye. Bana 30.000 yakınımı kaybettim dedin.
sen de samimiyetime inanmamıştın inanmayabilirsin saygı duyarım :)
Peki yine soruyorum lütfen cevap ver. Başbakanın "terörist başıyla görüşmedim" dediğinde, oslo belgelerinde terörist başıyla pazarlık yapıldığı İSPATLANDIĞINDA hiç için sızladı mı o 30.000 şehit yakının için.
O belgeleri bilmiyorum ama doğru olduğunu varsayarak yapayım yorumumu
GÖrüşmüş diyelim. Neden görüşmüş? Terörü bitirmek için.
Allah aşkına terörün bitmesine değmez mi. bi 30 bin canımız daha mı toprağa gitsin.
bu zamana kadarki politikalarla olmuyor bitmiyor bu terör.
Şimdi bu kadar bitirmeye yaklaşmışken öcalanla görüşmesini takıyorsunuz
terörün bitmesini istiyorum gerekirse tekrar görüşsün yeter ki bitsin başka canlar yanmasın.
Bunu merak ediyorum. Bu sana karşı tek sormak istediğim soru. Cevabımı aldığımda başka soru sormayacağım. Seninle ikili muhattaba girmeyeceğim. Sana saygı duyuyorum. Ama burada bir daha milletin damarına basacak "nooldu he nooldu" gibi söylemlerine izin vermeyeceğim. Bunu da belirteyim.
benim amacım senin fikirlerini değiştirmek değil sadece fikirlerimi söyleyip tutarsız bulduğum düşüncelere karşısöylem getirmek
Özgürlük bekliyorsun
ama yönettiğin şu forumda bile öyle yaptırmam böyle dedirtmem diyorsun
yöneticilik zordur aydın kardeş sen özgürlük ver ki özgürlük bekle :)
ne oldu hee ne oldu derken nerede öyle bi söylem kullandım gösterir misin ?
sarianet
04.Haziran.2013, 17:10
Kardeşim sen sadece başörtüsü üzerine yaparsan taslagı tabi ki döner ve kimse de itiraz etmez. Cifte standard yapıyorsun. Buda kaftanıyla girilebiliyor mu universiteye ? Hadi küpe piercing dedin hobi , ama bu inanç. Turuncu kaftanıyla girebilecek mi budist? Ya da rahibe kıyafetliler sokakta rahatça dolaşabilecek mi ? Ayrıca biri inanç biri hobi diyorsun yine saçma. İkisi de kılık kıyafet düzeniyle ilgili, hee o inançmış o zaman onu salalım öbürü yasak olsun zihniyeti ne kadar özgürlükçü bu durumda? Sen insanları aptal mı sanıyorsun afedersin? O başörtüsünün dini şova çevrildiğini bu millet bilmiyor mu ? Gerçekten özgürlükçü düşünseniz zaten cifte standardı elde edebilmek adına diğer insanların özgürlüklerini hobi diye geçiştirmezsiniz. Siz istiyorsunuz ki kafanıza göre her yerde şov yapın, ama anarşistler komünistler ateistler eşcinseller gebersin ölsün. Yok öyle bir dunya Anadolu'da.
evet rahibler de istediği kılık kıyafete istediği yerlere girsinler isteyen istediğini taksın ama ben dini inançla ikisini aynı kefeye koymana şaşırdım yoksa küpe takmasınlar demedim. ki küpeye de karşı bi insan değilim kendim takmam ama takana da negatif yorum yapmam
başörtüsü üzerinden şov yapanlar çok ben onlarla da burda verdiğim mücadeleden daha katısını veriyorum arkadaşlarım bilir
Osmanli12
04.Haziran.2013, 17:11
Bu Ülke Madımakı Gazi Mahellesini Unutmadı. Kendim Her gün olabidiiğinde namazımı kılıyorum.Bu ateist olma olmama mevzusu değil bu polisin Halka karşı uyguladığı Zulumdür.Şahsen bir Siyasi Parti Desteklemiyorum Bir Görüşüm Var ama Bu ülkede Başbakanlık yapıcak kapasitede fazla insan yok Ve Bu protestoyu CHP ye Yüklemek Çok yanlış .Hani diyorlar Borsa %10 Düştü Bunun sebebi orada Kitap Okuyan İnsanların Çadırıbı Yakan Polistir.Onun için 2 kere Düşünüp 1 Kere Konuşmak Lazım
MoisHaLe
04.Haziran.2013, 17:16
http://bulent-peker.tumblr.com/post/52081396478/ak-partili-direnisciden-basbakana-mektup
arkadaşlar twitter da gördüm bu yazıyı ve kesinlikle tavsiye ederim okumanızı..
Redrum
04.Haziran.2013, 17:17
@REDRUM (kızım sana söylüyorum gelinim sen anla)
1. Asker yemin töreni diyorsan bu devleti bağlayan bir şey zaten değil.
Gayleri de mesela askere almıyorlar ona bakarsan. Karşı mısın? Ordu başka şey devletin halka yaptığı baskı başka şey.
2.Okulun da kuralları var, beğenmiyorsan imam hatipte okursun. Fatih Üniversitesine gidersin. Ben de bikiniyle gitmek istiyorum okula beni de almıyorlar ona bakarsan.
3.Sinema ve dizilere hiç girmiyorum dini bütün sinema yönetmeni aktör hiç mi yoktu mesela 90larda. Abartıyorsunuz.
4. Hala subay olamıyorsun polis olamıyorsun başını açmazsan. Demekki bu Akp'nin ve devletin elinde olan bir durum değil. Dediğim gibi tek dini bütün insanlar mı olamıyor bunları? Bir çok özellik arıyor adamlar. Bu kurumlar belli başlı kuralları var bunların devlet yönetimiyle bir alakası yok. Ben de küçükken ayagımdan ameliyat geçirdim beni de hor gördüler almadılar.
5.Cephede hepimiz şehit olduk bir tek siz değil.
5.Kimsenin sizi hor gördüğü yok,kendi kafanıza göre haklı olmaya calısıyorsunuz. Alpaslan Türkeş mi hor gördü dini bütün insanları allah aşkına. Ecevit mi hor gördü Özal mı?
Sen dinini kendi içinde yaşadın da namazını kendin için kıldın da bu millet sana bir şey mi söyledi ?
Ben açıkçası sizi anlıyorum. Çünkü bu içki yasağı, hamilelik testi yapılınca devletin kontrolü ve herkesin haberi olması. Beni rahatsız eden şeyler. Ben hakkını arayan insanların arkasındayım. Ama bu verdiğin cevaplar var ya, hakikaten bu kişilerin yerinde olmadan anlayamacağın şeyler. Askeri lise mülakatına gidince "aranızda anafene gitmiş olan, evine zaman gazetesi gelen falan varsa zaten direk çıksın hiç burada beklemeyin" lafı da duydum. Bikiniyle gitmek istiyorum diye saçma bir örnek olabilir mi allah aşkına? Ha demişsin ki "içkini 22:00den önce al kardeşim, içme demiyoruz", ha demişsin ki "başörtüsü takma demiyoruz, okul dışında yine takabilirsin". Lise çıkışında başlarını kapatan kızlara, öğretmenin dışarı çıkıp "sokakları kirletiyorsunuz siz, yobazlar örümcek kafalılar" diye bağırdığını da duydum. İnsanların hor görme ve nefretini, yaşamadan bilemezsin kardeşim. Abartmıyoruz. Tayyip Erdoğan'ın %50 oy alarak iktidar olmasının en büyük sebebi, abartmıyor olmamızdır.
Eminoski
04.Haziran.2013, 17:35
Kralcılıktan öteye gidenler var resmen. Adam işemeyin dese kestircek olanlar var.
Aydin
04.Haziran.2013, 17:51
Teşekkürler yolcu. Hala cevap veremediğini gördüm sorduğum basit bir soruya. Cevap veremesen de ben cevabımı aldım :)
Başka bir sorum veya seni direk muhattap alacağım bir konu yok. Olayları anlamaya çalıştığını da sanmıyorum zaten.
Fikirlerini karşı tarafı tahrik etmediğin sürece söyleyebilirsin. tayyibin yaptığı gibi karşı tarafı alevlendiren şeyler söylersen yine tayyibin yaptığı gibi -bu forumdaki- özgürlüğünü kısıtlarım :)
Ters bir şey dediysem kusura bakma. Asla kişiliğine karşı bir art niyetli fikrim yok.
Aydin
04.Haziran.2013, 18:05
Ben açıkçası sizi anlıyorum. Çünkü bu içki yasağı, hamilelik testi yapılınca devletin kontrolü ve herkesin haberi olması. Beni rahatsız eden şeyler. Ben hakkını arayan insanların arkasındayım. Ama bu verdiğin cevaplar var ya, hakikaten bu kişilerin yerinde olmadan anlayamacağın şeyler. Askeri lise mülakatına gidince "aranızda anafene gitmiş olan, evine zaman gazetesi gelen falan varsa zaten direk çıksın hiç burada beklemeyin" lafı da duydum. Bikiniyle gitmek istiyorum diye saçma bir örnek olabilir mi allah aşkına? Ha demişsin ki "içkini 22:00den önce al kardeşim, içme demiyoruz", ha demişsin ki "başörtüsü takma demiyoruz, okul dışında yine takabilirsin". Lise çıkışında başlarını kapatan kızlara, öğretmenin dışarı çıkıp "sokakları kirletiyorsunuz siz, yobazlar örümcek kafalılar" diye bağırdığını da duydum. İnsanların hor görme ve nefretini, yaşamadan bilemezsin kardeşim. Abartmıyoruz. Tayyip Erdoğan'ın %50 oy alarak iktidar olmasının en büyük sebebi, abartmıyor olmamızdır.
Bir bakıma haklısın. Bu ülkenin tarihinde o şekilde baskı yapanlar sayesinde şu anki hükümet "intikam alıyoruz" zihnini taşıyor.
O zamanlar bu bahsettiğin güruh ayaklandığında Madımak gibi bir olay çıkmıştı.
Tıpkı o zamanlar başörtüsü takan kardeşlerimizin bastırılmasının yanlış olduğu gibi o zamanlarda başörtüsünü kullanarak hala prim yapmaya çalışanlar var.
Yanlışa yanlış demeli. Biz sadece bunu istiyoruz. Karşı tarafın da bunları düşünmesini istiyoruz.
anil luque
04.Haziran.2013, 18:19
oldu olacak konunun adini "insanlara dusunceleri uzerinden laf atma alani" diye degistirelim. olay farkli boyutlara tasindi artik. akpli kardeslerimin dusuncesi o yonde bunu en azindan bu forumdaki insanlar acisindan degistiremeyecegimizi anladik. daha dogrusu degistirmek de demeyeyim , durup bir durum degerlendirmesi , liderleri hakkinda bir tenkit yapmalarini dahi saglayamadik birak dusunce degistirmeyi. canlari sagolsun. benim zaten kimsenin dusuncesini degistirmek haddime degil. insanlara kendi capimda tavsiyeler verebilirsem veririm , bazi konularda objektif olarak muhakeme yapmalarini saglayabilirsem saglarim , gerisi onlara kalmis birsey..
donelim asil konumuza.. gezi parkinda bugun bir grup capulcu eylemine devam ederek "yoga" yapti..
Redrum
04.Haziran.2013, 18:25
Bir bakıma haklısın. Bu ülkenin tarihinde o şekilde baskı yapanlar sayesinde şu anki hükümet "intikam alıyoruz" zihnini taşıyor.
O zamanlar bu bahsettiğin güruh ayaklandığında Madımak gibi bir olay çıkmıştı.
Tıpkı o zamanlar başörtüsü takan kardeşlerimizin bastırılmasının yanlış olduğu gibi o zamanlarda başörtüsünü kullanarak hala prim yapmaya çalışanlar var.
Yanlışa yanlış demeli. Biz sadece bunu istiyoruz. Karşı tarafın da bunları düşünmesini istiyoruz.
Katılıyorum. Bir AKP'li olarak, baskı gören insanların desteği sayesinde hükümete gelen başbakanımızın, diğer görüşten insanlara da baskı yapmaması taraftarıyım. İsteğim o ki, bahsi geçen özgürlüklerine bir an önce eylemciler kavuşur ve aynı zamanda bu eylem "hükümet devirme" muhabbetinden kurtulur.
Mamadou
04.Haziran.2013, 18:30
Aslında son olanlar topluma ayna tuttu. Kafalar bir olunca insanların nasıl kenetlendiğini gördük. İşte belkide bu kısım bazılarının işine gelmiyor. Ettiğimin futbolunu kullanarak milletin çoluğunu çocuğunu birbirine düşürmüşlerdi. Bu olanlar insanların bazı şeylerin farkına varmasını sağlayacak, tüm kalbimle inanıyorum. Medyayı kullanarak milleti birbirine düşürdüler. Şimdi medya sallamıyor bile. Bu olanlar sayesinde kimilerinin maskesi düştü. Türk milleti inşallah bunları unutmayacaktır.
KaRaBükLü KraL
04.Haziran.2013, 18:35
Hz.İsa'nın gelmesine daha cok var..
Millet dizi izlemekten kendi dinini unutmuş.
Birde acıklasana bu kadar neden korkuyorlar.Bunların arkasında Başbakan yok mu ?
http://r1306.hizliresim.com/1b/4/nsr5q.jpg
Yanlış oldu.Yanlış yazdım silinirse sevinirim.
uAburak89
04.Haziran.2013, 18:38
Kimsenin hükümet devirme gibi bir derdi yok, sonuçta seçilerek geliyorlar kaç dönemdir. Bu ülkede sadece onlara oy verenler yaşamıyor, herkes aynı düşünmek zorunda değil. Oy verenler tarafından seçildiler ama herkesin hükümeti, başbakanı, cumhurbaşkanı olmak zorundalar. Elbette kendi görüşleri ve seçmenlerinin beklentileri doğrultusunda hareket edecekler ağırlıklı olarak, ama ipin ucu kaçmaya başlamıştı artık. Bu eylemler bunların patlaması, doğru yorumlansa herkes için çok daha iyi olabilir, hala çok geç değil, bunu bir kazanma/kaybetme davası olarak görmezlerse tabii.
KaRaBükLü KraL
04.Haziran.2013, 18:40
Milletvekillerinin bu konularda baş hatalılardan olduğunu düşünüyorum.Neticede bu yasak/düzenlemeler yasalaşmış şeyler.Ve bunlar meclisin türlü kısımlarından geçerek yasa oluyor.Muhalefet muhalefet etmedikten sonra her yasa teklifi geçtikten sonra normal tabi bu kadar yasak ve düzenleme gelmesi.Ardından halkta tepki koyuyor doğal hakkı olarak.
Universal
04.Haziran.2013, 18:56
Gezi parkından geliyorum; bir yer vardı bedava su ve yemek dağıtan, orada servis yapan iki kişi vardı biri bir kadındı ve inancı gereği başı örtülü idi. Oraya gelen malzemeler starbucksun önünden başlayıp gezi parkının girişine kadar uzanan bir kuyruktan sağlanıyordu. 7den 70e herkes o kuyrukda elden ele malzeme taşıyordu. İşte orada olan kişilerin yaptığı bu başka da bir şey değil.
Corpus
04.Haziran.2013, 19:00
Arkadaşlar özgürlükçü bir tavır takınıyoruz. Ancak her özgürlüğün sınırı vardır.
Başörtülü kişi istediği yere girsin çıksın, olur. Alkol, isteyen istediği gibi için, saat sınırı olmadan, olur. İsteyen istediği yerde öpüşsün, olur. Daha bir sürü şey var bunun gibi. Siz eğer ben özgürlükçüyüm diyorsanız, saydığım ve aklınıza gelen benzer örneklerden herhangi birini kabul ediyorsanız, diğerlerini de kabul etmek zorundasınız.
İsteyen istediğini yapsın, ama türban yasak olsun ! Bu yanlış.
Türban her yerde serbest olsun, ama alkol, öpüşme yasak olsun ! Bu da yanlış. Bizim eksik olduğumuz nokta, bu saydıklarımızın hepsini aynı anda kabul edemiyor oluşumuz. Örnek; hükümetin davranışı.
Ancak şöyle bir durum da var ki; herşey serbest olsun diyoruz ancak özgürlüğün de bir sınırı var tıpkı herşeyin olduğu gibi. İşte bu sınırı çok iyi belirlemek lazım. Şimdi biz birşeyi serbest bırakınca bunun gerisini de getirecek insanlar da var. Halkın esas korkusu bu. Sen türbanı bugün serbest bıraktın okullarda, 5 yıl sonra çarşaf da serbest olsun denirse naparız ? Sen bugün alkolü belli saatlerde yasaklıyorsun, 5 yıl sonra tamamen yasaklarsa naparız ? Bu tip endişelerimiz olduğu için insanlar tepki verme ihtiyacı duyuyorlar aslında.
(Verdiğim örneklere Aynı şekilde ters örnekler de düşünülebilir. )
Corpus
04.Haziran.2013, 19:14
Fas Kralı , Erdoğan' ı neden reddetmiş ? Dış politikada da çok güçlüyüz aslında. Sebep ne ki ?
Universal
04.Haziran.2013, 19:16
Arkadaşlar özgürlükçü bir tavır takınıyoruz. Ancak her özgürlüğün sınırı vardır.
Başörtülü kişi istediği yere girsin çıksın, olur. Alkol, isteyen istediği gibi için, saat sınırı olmadan, olur. İsteyen istediği yerde öpüşsün, olur. Daha bir sürü şey var bunun gibi. Siz eğer ben özgürlükçüyüm diyorsanız, saydığım ve aklınıza gelen benzer örneklerden herhangi birini kabul ediyorsanız, diğerlerini de kabul etmek zorundasınız.
İsteyen istediğini yapsın, ama türban yasak olsun ! Bu yanlış.
Türban her yerde serbest olsun, ama alkol, öpüşme yasak olsun ! Bu da yanlış. Bizim eksik olduğumuz nokta, bu saydıklarımızın hepsini aynı anda kabul edemiyor oluşumuz. Örnek; hükümetin davranışı.
Ancak şöyle bir durum da var ki; herşey serbest olsun diyoruz ancak özgürlüğün de bir sınırı var tıpkı herşeyin olduğu gibi. İşte bu sınırı çok iyi belirlemek lazım. Şimdi biz birşeyi serbest bırakınca bunun gerisini de getirecek insanlar da var. Halkın esas korkusu bu. Sen türbanı bugün serbest bıraktın okullarda, 5 yıl sonra çarşaf da serbest olsun denirse naparız ? Sen bugün alkolü belli saatlerde yasaklıyorsun, 5 yıl sonra tamamen yasaklarsa naparız ? Bu tip endişelerimiz olduğu için insanlar tepki verme ihtiyacı duyuyorlar aslında.
(Verdiğim örneklere Aynı şekilde ters örnekler de düşünülebilir. )
Ben zamanında baş örtüye karşı çıkardım, takanları aşağlardım, annanem takmasına rağmen. Çocukluktu geçti gitti, çünkü benim okuldaki kız arkadaşlarım derse giremiyordu. Düşündüm hakları engelleniyorlar şimdi giriyorlar. Ülke mi çöktü? İnsanlar birbirini mi boğazladı? Hayır.
Ben yaşam tarzı olarak istanbulu bilen bilir caddebostanda örtü yayıp kızlı erkekli şarap veya bira içip, peynir yeriz. Veya ayvallık'ın cunda adasında rakı balık yapan bir karakterim benim bu hakkımın gitmesini istemiyorum. Bunu yaptığım için ülke bölünmez, ülke nefretle dolmaz. 90 yıldır bir şey olmadığı gibi.
Bakın biz ramazan geldiğinde oruç tutmayanların içki içmediği bir ay yaşarız, böyle bir ülkeyiz kültürümüzde bu var. Dini sebepten değil, saygıdan ve kültürden olan bir olaydır. İşte özgürlük bu dur. İçki içen birisinin bir ay boyunca hür kararla içmemesidir.
Aydin
04.Haziran.2013, 19:33
Çok iyi
https://pbs.twimg.com/media/BL7Qb51CEAIRRgX.jpg
Universal
04.Haziran.2013, 19:37
@Aydın ozan o annem yazısını okudun mu bilmiyorumda paylaşmak istiyorum. :) (Küfürlü olduğundan izin almak istedim. )
Aydin
04.Haziran.2013, 19:45
Küfür yasak :)
Universal
04.Haziran.2013, 19:47
Bu arada izlenecek güzel bir röportaj. Uğur Dündar'dan...
http://video.sozcu.com.tr/2013/video/haber/ugur-dundar-gezi-parkinda.html
erdem344
04.Haziran.2013, 19:50
Necip Fazıl :) Muhafazakar gözüküp kumar oynayan birisi benim için gerici değildir :)
Yapma bunu ....
LifeYourself
04.Haziran.2013, 19:50
Ben zamanında baş örtüye karşı çıkardım, takanları aşağlardım, annanem takmasına rağmen. Çocukluktu geçti gitti, çünkü benim okuldaki kız arkadaşlarım derse giremiyordu. Düşündüm hakları engelleniyorlar şimdi giriyorlar. Ülke mi çöktü? İnsanlar birbirini mi boğazladı? Hayır.
Ben yaşam tarzı olarak istanbulu bilen bilir caddebostanda örtü yayıp kızlı erkekli şarap veya bira içip, peynir yeriz. Veya ayvallık'ın cunda adasında rakı balık yapan bir karakterim benim bu hakkımın gitmesini istemiyorum. Bunu yaptığım için ülke bölünmez, ülke nefretle dolmaz. 90 yıldır bir şey olmadığı gibi.
Bakın biz ramazan geldiğinde oruç tutmayanların içki içmediği bir ay yaşarız, böyle bir ülkeyiz kültürümüzde bu var. Dini sebepten değil, saygıdan ve kültürden olan bir olaydır. İşte özgürlük bu dur. İçki içen birisinin bir ay boyunca hür kararla içmemesidir.
Sorun ne biliyor musun abi?Zina yapanları veya içki içenleri müslüman olarak görmeleri.Müslümansanız niye bunları yapıyorsunuz falan moduna girmeleri.Bu ülkede herkesin nüfus cüzdanında müslüman yazmasa bunlar olmazdı.Herkes özgürce takılsa kardeşim ben müslüman değilim evlilik öncesi seksimi yaparım içkimi içerim dese problem olmazdı.
Yanlış anlaşılmasın fakat zina falan yapıp ben müslümanım denmez.Dersenizde müslüman kesim size kötü gözle bakar.Bu olaylar olur.Her koyun kendi bacağından asılır muhabbeti dışarısı için geçerlidir müslümanlıkta.Eğer sen müslümansan sağındaki müslüman senden sorumludur.Sıkıntı burda başlıyor.
Şimdi sokaktan öpüşen bir çift müslüman değilse müdahale edemez bir müslüman.
Fakat eğer öpüşen çift müslümansa dersin dur kardeşim bu yaptığın günahtır.Bu ülkenin sorunu çocuklarına seçim hakkı vermemesi.Bunun sonucunda doğan ikilemdir.
Ha bana sorsan ben sevgilisiyle öpüşen veya cinsel münasebeti olan bir arkadaşıma yine bir şey demem.Çünkü onu müslüman olarak görmem.Fakat dışarıdaki bazı insanlar onları müslüman olarak görüp işte seninde anan var kardeşin var moduna giriyor.Kardeşim sanane adam müslüman değil.Adamın kitabında bu olay günah değil.Alan memnun veren memnun.Sanane!!!
Konu belki din olmayabilir ama bu halkın ana sorunu dindir.Dini tanımlayamamasıdır.İnsanların din konusunda seçim hakkı olamaması kaynaklıdır.Halkımız bunu aşmadıkça din kullanılacaktır bazı kişiler tarafından.Bu konuda insanlara dini özgürlük konusunda müsamaha göstermek gelecek nesillere vereceğimiz öğretilerle bize düşmektedir.Ha diyebilirsiniz sen 19 yaşında bir veletsin ne bilirsin.Kabülümdür.Umarım şu olaylarda halkın tümünün yüzünü güldürecek şekilde biter.Direnişteki iyi niyetli herkese kolay gelsin :)
Aşağıdaki hadisler yazılarda düşündüklerimi desteklemek ve bir fikir olması açısından koyuyorum.
Bir mü'minin, diğer bir mü'min kardeşine her halükarda yardımcı olması gerekmektedir. Peygamberimiz bir hadisinde, "zalim de olsa, mazlum da olsa mü'min kardeşine yardım et!" diye buyurmaktadır. Zulüm konusunda nasıl yardım edileceğini ise şu çarpıcı sözlerle dile getirmektedir: "Onu zulümden el çektirirsin. Ona yapacağın yardım işte budur." (Buhârî, Mezalim, 4; Müslim, birr, 62)
“İyilik ve takvâda yardımlaşın, günah ve düşmanlık üzerine yardımlaşmayın.” (Mâide sûresi, 5/2) buyurur. Günah ve düşmanlık birer zulümdür. Kişi günah işlemekle kendine zulmetmiş olur, düşmanlık ise dostluğu ortadan kaldırır.
İslâm, insanların can ve mal güvenliğini, ırz ve namusunun korunmasını garanti altına alır. Bu garantiler öncelikle Müslümanların kendi aralarında sağlanır. Fakat netice itibariyle bütün insanlar için bu hakların kudsiyeti kabul edilir. İslâm, bunlara ilâveten insanların inanç hürriyetini ve akıllarını korumayı da esas alır. Bu sebeple, canı, malı, ırzı ve namusu, dini ve aklı korumak ve bunlar uğrunda savaşmak gerekebilir. Bunlar uğrunda ölenler de şehit sayılır. Çünkü bunların her biri fertler için vazgeçilmez temel haklardır.
Corpus
04.Haziran.2013, 20:10
https://www.facebook.com/photo.php?v=10201193415547458
anil luque
04.Haziran.2013, 20:24
COPS gonna pop some GAS
only got twenty BULLETS in their CHOPPERS
they they they comin'
lookin' for ÇAPULS
this is fuckin' awesome ..
hahahahah cok iyi ya :D
Escochae
04.Haziran.2013, 20:27
Sorun ne biliyor musun abi?Zina yapanları veya içki içenleri müslüman olarak görmeleri.Müslümansanız niye bunları yapıyorsunuz falan moduna girmeleri.Bu ülkede herkesin nüfus cüzdanında müslüman yazmasa bunlar olmazdı.Herkes özgürce takılsa kardeşim ben müslüman değilim evlilik öncesi seksimi yaparım içkimi içerim dese problem olmazdı.
Yanlış anlaşılmasın fakat zina falan yapıp ben müslümanım denmez.Dersenizde müslüman kesim size kötü gözle bakar.Bu olaylar olur.Her koyun kendi bacağından asılır muhabbeti dışarısı için geçerlidir müslümanlıkta.Eğer sen müslümansan sağındaki müslüman senden sorumludur.Sıkıntı burda başlıyor.
Fakat eğer öpüşen çift müslümansa dersin dur kardeşim bu yaptığın günahtır.Bu ülkenin sorunu çocuklarına seçim hakkı vermemesi.Bunun sonucunda doğan ikilemdir.
Ha bana sorsan ben sevgilisiyle öpüşen veya cinsel münasebeti olan bir arkadaşıma yine bir şey demem.Çünkü onu müslüman olarak görmem.Fakat dışarıdaki bazı insanlar onları müslüman olarak görüp işte seninde anan var kardeşin var moduna giriyor.Kardeşim sanane adam müslüman değil.Adamın kitabında bu olay günah değil.Alan memnun veren memnun.Sanane!!!
Konu belki din olmayabilir ama bu halkın ana sorunu dindir.Dini tanımlayamamasıdır.İnsanların din konusunda seçim hakkı olamaması kaynaklıdır.Halkımız bunu aşmadıkça din kullanılacaktır bazı kişiler tarafından.Bu konuda insanlara dini özgürlük konusunda müsamaha göstermek gelecek nesillere vereceğimiz öğretilerle bize düşmektedir.Ha diyebilirsiniz sen 19 yaşında bir veletsin ne bilirsin.Kabülümdür.Umarım şu olaylarda halkın tümünün yüzünü güldürecek şekilde biter.Direnişteki iyi niyetli herkese kolay gelsin :)
Aşağıdaki hadisler yazılarda düşündüklerimi desteklemek ve bir fikir olması açısından koyuyorum.
Bir mü'minin, diğer bir mü'min kardeşine her halükarda yardımcı olması gerekmektedir. Peygamberimiz bir hadisinde, "zalim de olsa, mazlum da olsa mü'min kardeşine yardım et!" diye buyurmaktadır. Zulüm konusunda nasıl yardım edileceğini ise şu çarpıcı sözlerle dile getirmektedir: "Onu zulümden el çektirirsin. Ona yapacağın yardım işte budur." (Buhârî, Mezalim, 4; Müslim, birr, 62)
“İyilik ve takvâda yardımlaşın, günah ve düşmanlık üzerine yardımlaşmayın.” (Mâide sûresi, 5/2) buyurur. Günah ve düşmanlık birer zulümdür. Kişi günah işlemekle kendine zulmetmiş olur, düşmanlık ise dostluğu ortadan kaldırır.
İslâm, insanların can ve mal güvenliğini, ırz ve namusunun korunmasını garanti altına alır. Bu garantiler öncelikle Müslümanların kendi aralarında sağlanır. Fakat netice itibariyle bütün insanlar için bu hakların kudsiyeti kabul edilir. İslâm, bunlara ilâveten insanların inanç hürriyetini ve akıllarını korumayı da esas alır. Bu sebeple, canı, malı, ırzı ve namusu, dini ve aklı korumak ve bunlar uğrunda savaşmak gerekebilir. Bunlar uğrunda ölenler de şehit sayılır. Çünkü bunların her biri fertler için vazgeçilmez temel haklardır.
Saçmalamışsın resmen. İşte bu yüzden biz gerideyiz. Din konusunda bile onların öğrettiklerini kabul etmek zorunda bırakıldığımız için. Soruyorum sana her öpüşen yada zina yapan müslüman değil midir? Yada bunu yargılamak bir başka kula düşer mi? Ben zina yaparım veya içkimi içerim günahım neyse bunu BEN çekerim, kimseyi de ilgilendirmez. Anlayacağjn Allahla benim aramda bu durum. Bunu sorgulayan, müslüman değilsin gibi söylemlerde bulunanlarda aslında o insanın içinde birazcık inancı varsa "kafir" olur. Bunu o inandığımız kitap söylüyor zaten. Tabiki okumana izin verildiyse. Hayatlarında bi sefer dahi inandığı kitabı okumamış insanların gelip naara atmaları yüzünden bu haldeyiz. O yüzdendir ki bizim işimiz hiç bir zaman dinini kendi içinde yaşayan doğru insanlarla olmadı. Dini bu şekilde kullanıp insanları yargılayan DİNCİLERLEDİR savaşımız ..
Bıktım artık! Nasıl inanacağıma nasıl içeceğime nasıl bi cinsel hayatımın olacağına karışılmasından !!
Mamadou
04.Haziran.2013, 20:30
Ben hiç bir partiyi desteklemem. Ne yalan söyleyeyim iki sene önce yapılan seçimlerde hangi partiye oy attığımı bile hatırlamıyorum. Desteklemek gibi olmasın CHP'den Ankara Milletvekili Emine Ülker Tarhan. Çok yürekli bir kadın en son Reyhanlı katliamındaki meclis konuşması ve şimdi ise bu konuşmacı çok dobra.
https://www.youtube.com/watch?v=uoBnlEzHCUI&feature=player_embedded
Corpus
04.Haziran.2013, 20:30
COPS gonna pop some GAS
only got twenty BULLETS in their CHOPPERS
they they they comin'
lookin' for ÇAPULS
this is fuckin' awesome ..
hahahahah cok iyi ya :D
Fak mı ovsım mı ? :icon_eek:
anil luque
04.Haziran.2013, 20:36
Fak mı ovsım mı ? :icon_eek:
prdn kuznm yzms .s.s.s
saka bir yana lifeyourself kardesim , hemen hemen ayni anlam cikiyor ama liveyourself olsaymis tam cuk otururmus nickin. kendin yasa kardesim baskasina karisma , birak bosver sana zarari yoksa. her gun onlarca kadinimizin sokak ortasinda sidder gordugu bir ortamda iki sevgilinin masum opucugu mu rahatsiz etti allasen. live your life , live yourself kardesim.
LifeYourself
04.Haziran.2013, 20:38
Saçmalamışsın resmen. İşte bu yüzden biz gerideyiz. Din konusunda bile onların öğrettiklerini kabul etmek zorunda bırakıldığımız için. Soruyorum sana her öpüşen yada zina yapan müslüman değil midir? Yada bunu yargılamak bir başka kula düşer mi? Ben zina yaparım veya içkimi içerim günahım neyse bunu BEN çekerim, kimseyi de ilgilendirmez. Anlayacağjn Allahla benim aramda bu durum. Bunu sorgulayan, müslüman değilsin gibi söylemlerde bulunanlarda aslında o insanın içinde birazcık inancı varsa "kafir" olur. Bunu o inandığımız kitap söylüyor zaten. Tabiki okumana izin verildiyse. Hayatlarında bi sefer dahi inandığı kitabı okumamış insanların gelip naara atmaları yüzünden bu haldeyiz. O yüzdendir ki bizim işimiz hiç bir zaman dinini kendi içinde yaşayan doğru insanlarla olmadı. Dini bu şekilde kullanıp insanları yargılayan DİNCİLERLEDİR savaşımız ..
Aynı şeyi söylüyoruz.Fakat senin anlamlandıramadığın zinanın en büyük günahlardan olduğu.İçki içenin 40 gün ibadetinin hiç olduğu gibi aşamalar.Dinini kendi içinde yaşamak diye bir şey yoktur.Müslümansan diğerlerinden ayrı olman lazımdır zaten.Peygamber Efendimiz(S.a.v) sakal kesişinde bile bu hikmeti görürsün(Mekke ve Medine farkı).Asıl senin dediğin içimizde içimizde kavramı avrupadan aldığın öğeler.Zaten insanları yargılama konusunda da aynı şeyi söylüyoruz.Bende yargılanmasınlar diyorum.Zaten zina yapan,sürekli içki içen adamın bir yandanda islamın şartlarını yerine getirdiğini düşünmesinler o insanları kendi gibi müslüman görmesinler diyorum.Burda istisnalardan bahsetmiyorum.Bu işi artık devamlılığa sokmuş adamlardan kastım.
prdn kuznm yzms .s.s.s
saka bir yana lifeyourself kardesim , hemen hemen ayni anlam cikiyor ama liveyourself olsaymis tam cuk otururmus nickin. kendin yasa kardesim baskasina karisma , birak bosver sana zarari yoksa. her gun onlarca kadinimizin sokak ortasinda sidder gordugu bir ortamda iki sevgilinin masum opucugu mu rahatsiz etti allasen. live your life , live yourself kardesim.
Abi yazımı okumadınız dimi?Beni rahatsız etmiyor zaten dedim.Hatta dedimki gelecek nesillere bu bakımdan özgürlük vermeyi öğretmeliyiz dedim.Tabi sadece ucunu okuyup yada başka şekilde hücum etme isteğinizden böyle oluyor...
Ne yazmışım:
Ha bana sorsan ben sevgilisiyle öpüşen veya cinsel münasebeti olan bir arkadaşıma yine bir şey demem.Çünkü onu müslüman olarak görmem.
Arkadaşım demişim.Demek böyle şeyler yapan insanlarla arkadaşım.Demek ki onlara karışmıyorum.Din kardeşim olarak görmüyorum sadece.Sizlerden ayrıldığım nokta burada yoksa bende herkes özgürce takılsın diyorum.Neyseki artık yeni nesiller müslüman değilim falanıda serbestçe diyebiliyorlarda din içimizde nesli yavaş yavaş azalıyor...
Birkez daha yorumumu yanlış anlayan olursa yada çarpatan adminlerden ricam silmeleri.Çünkü bir kesim oluşmuş a desen direk hurra sataşıyor.Yorumda yazamıyacağız insanlar kendi başına çal keke çal yapacak burada.Durum buysa tamam.
anil luque
04.Haziran.2013, 20:50
Aynı şeyi söylüyoruz.Fakat senin anlamlandıramadığın zinanın en büyük günahlardan olduğu.İçki içenin 40 gün ibadetinin hiç olduğu gibi aşamalar.Dinini kendi içinde yaşamak diye bir şey yoktur.Müslümansan diğerlerinden ayrı olman lazımdır zaten.Peygamber Efendimiz(S.a.v) sakal kesişinde bile bu hikmeti görürsün(Mekke ve Medine farkı).Asıl senin dediğin içimizde içimizde kavramı avrupadan aldığın öğeler.Zaten insanları yargılama konusunda da aynı şeyi söylüyoruz.Bende yargılanmasınlar diyorum.Zaten zina yapan,sürekli içki içen adamın bir yandanda islamın şartlarını yerine getirdiğini düşünmesinler o insanları kendi gibi müslüman görmesinler diyorum.Burda istisnalardan bahsetmiyorum.Bu işi artık devamlılığa sokmuş adamlardan kastım.
Abi yazımı okumadınız dimi?Beni rahatsız etmiyor zaten dedim.Hatta dedimki gelecek nesillere bu bakımdan özgürlük vermeyi öğretmeliyiz dedim.Tabi sadece ucunu okuyup yada başka şekilde hücum etme isteğinizden böyle oluyor...
Ne yazmışım:
Ha bana sorsan ben sevgilisiyle öpüşen veya cinsel münasebeti olan bir arkadaşıma yine bir şey demem.Çünkü onu müslüman olarak görmem.
Arkadaşım demişim.Demek böyle şeyler yapan insanlarla arkadaşım.Demek ki onlara karışmıyorum.Din kardeşim olarak görmüyorum sadece.Sizlerden ayrıldığım nokta burada yoksa bende herkes özgürce takılsın diyorum.Neyseki artık yeni nesiller müslüman değilim falanıda serbestçe diyebiliyorlarda din içimizde nesli yavaş yavaş azalıyor...
Birkez daha yorumumu yanlış anlayan olursa yada çarpatan adminlerden ricam silmeleri.
kardesim benim bir ustteki paragrafinda diyorsun ki musluman , etrafindaki muslumandan sorumludur. bilemedim boyle biseyi ama benim eksigimdir eyvallah. ayrica diyorsun ki opusen cift muslumansa bir durun ayiptir gunahtir derler ama sonra da diyorsun ki ben opusen cifti musluman olarak gormem zaten. yani sana gore musluman insan zaten kusursuz olmali ve oyledir de zaten. o zaman sorumlu olacagin bisey kalmiyorki , ortada sikinti yok zaten. ben mi yanlis anladim seni bilemedim , ders calisiyorum ona ver :)
LifeYourself
04.Haziran.2013, 20:57
kardesim benim bir ustteki paragrafinda diyorsun ki musluman , etrafindaki muslumandan sorumludur. bilemedim boyle biseyi ama benim eksigimdir eyvallah. ayrica diyorsun ki opusen cift muslumansa bir durun ayiptir gunahtir derler ama sonra da diyorsun ki ben opusen cifti musluman olarak gormem zaten. yani sana gore musluman insan zaten kusursuz olmali ve oyledir de zaten. o zaman sorumlu olacagin bisey kalmiyorki , ortada sikinti yok zaten. ben mi yanlis anladim seni bilemedim , ders calisiyorum ona ver :)
Bak örneklendirme yapıyorum abi orada.Muhafazakar kesim öpüşme koklaşmayı millet önünde yapıp işi ileriye götüren gençleri müslüman olarak sayıp onları uyarıyor ikaz ediyor.Eğer bu gençler müslümansa bu insanların bunu yapması hakkı diyorum.
Sonrada diyorumki ben uyarmam isterse yanımda gelsinler yesinler birbirlerini.Arkadaşımsa hala arkadaşım kalır.Sadece din kardeşim görmem onu diyorum.(Eğer bu sürekliyse.İlk defa bunu yapmıyorsa uyarmam onu)Gelip onu namaza çağırmam.Gidip demem bak kardeşim bu yanlıştır evli değilseniz günahtır falan diye laf yapmam ona.Çünkü o benim gözümde din kardeşim olmayan özgür bir insan.Ben demiyorum ki müslüman yanlış yapmaz.Ama müslüman aynı delikten iki kez sokulmaz.Bir kere nefsine yenik düştü zina yaptı.Sonradan tövbe etti onunla Allah(c.c) arasında.Bunu sürekli hale getirmiş bir insanı din kardeşim görmem onada uyarı yapmam diyorum.Benim gözümde o adam serbesttir.Kendi bacağından asılabilir.
Edit:Bu müslüman sağındaki müslümandan sorumludur olayında da anlatmak istediğim.Müslüman kardeşine yapılan zulme veya onun kendine yaptığı zulme engel olmasından söz bahis yazdım.
Bir insanın içki içmesi ona zarar veriyor ve günah.O zaman kendine zulmediyor bu din kardeşim.Onu uyarmak hakkım olayı.
Benim yorumum ise o adam aileden gelme müslüman olmuştur.Rahat bir seçim hakkı versek kendi yolunu bulabilirdi.O yüzden o adama karışmamalıyız.
Galiba açıklamak istediğim şeyleri çok iç içe yazınca benim ne tarafta olduğum ne düşündüğüm falan karıştı yada biraz sert yazmışta olabilirim.Özür dilerim
attirson
04.Haziran.2013, 20:58
Antalya'da polis 4 metreden attıgı biber gazı kapsülü ile 18 yaşında bir gencin gözünü çıkardı.
anil luque
04.Haziran.2013, 21:07
Bak örneklendirme yapıyorum abi orada.Muhafazakar kesim öpüşme koklaşmayı millet önünde yapıp işi ileriye götüren gençleri müslüman olarak sayıp onları uyarıyor ikaz ediyor.Eğer bu gençler müslümansa bu insanların bunu yapması hakkı diyorum.
Sonrada diyorumki ben uyarmam isterse yanımda gelsinler yesinler birbirlerini.Arkadaşımsa hala arkadaşım kalır.Sadece din kardeşim görmem onu diyorum.(Eğer bu sürekliyse.İlk defa bunu yapmıyorsa uyarmam onu)Gelip onu namaza çağırmam.Gidip demem bak kardeşim bu yanlıştır evli değilseniz günahtır falan diye laf yapmam ona.Çünkü o benim gözümde din kardeşim olmayan özgür bir insan.Ben demiyorum ki müslüman yanlış yapmaz.Ama müslüman aynı delikten iki kez sokulmaz.Bir kere nefsine yenik düştü zina yaptı.Sonradan tövbe etti onunla Allah(c.c) arasında.Bunu sürekli hale getirmiş bir insanı din kardeşim görmem onada uyarı yapmam diyorum.Benim gözümde o adam serbesttir.Kendi bacağından asılabilir.
ayrildigimiz nokta belli oldu. ilki veya sureklisi yok bence. kimsenin kimseye boyle bir konuda karisma hakki yoktur. hakkidir dedigin icin diyorum. opmek bana gore anlik birsey yani buna zaten kimsenin birsey demeye hakki olmadigi gibi opusmek hususunda da karisilmamali. abes gorunur disaridan onda hemfikiriz yani insanlarin icinde dakikalarca opusmek falan ama kimse gidip sen ne.yapiyorsun kardesim diyemez. benim gorusum bu.
Universal
04.Haziran.2013, 21:09
Şunu söyleyeyim ben müslümanım içkimide içerim, evlilik olmadan da cinsel ilişkiye girerim. Müslüman olmak başka olay müslüman olup dinin kurallarına uymamak başka bir olay. Burada ki olayı karıştırma.
Deus Dominus
04.Haziran.2013, 21:11
ayrildigimiz nokta belli oldu. ilki veya sureklisi yok bence. kimsenin kimseye boyle bir konuda karisma hakki yoktur. hakkidir dedigin icin diyorum. opmek bana gore anlik birsey yani buna zaten kimsenin birsey demeye hakki olmadigi gibi opusmek hususunda da karisilmamali. abes gorunur disaridan onda hemfikiriz yani insanlarin icinde dakikalarca opusmek falan ama kimse gidip sen ne.yapiyorsun kardesim diyemez. benim gorusum bu.
Türkiye'de der usta, daha o kadar medeni değiliz. Ben göreyim ben de derim :) İnsanın yapısında var. Hani deriz ya, 'kendine yapılmasını istemediğin şeyi başkasına yapma' diye. İşte insan kendi yapamadığı şeyi başkası da yapamasın istiyor :)
attirson
04.Haziran.2013, 21:14
Komediye bak ya herşey geçilmiş millete müdahaleye gelinmiş.Ahlak polisimi oldunuz ? Ne hakkın var demeye herkes kendinden mesuldur.Bakmassın olur biter.Kimse birşey diyemez şahsen bana öyle birşey diyen hiç ummadıgı bir tepki ile karşılaşır.İşte insanları dinden sogutanlar böyle düsünen insanlar.
SAİT71
04.Haziran.2013, 21:16
Yalan haber yapıyoruz, bıktık..
04.06.2013
TRT çalışanlarının üyesi olduğu Haber-Sen'in açıklaması ilginç bir gerçeği ortaya koydu.
"TRT çalışanları, Türkiye’nin hiçbir yerinde eylem alanlarına TRT logolu kamera ve mikrofonlarla giremiyor!" diyen Haber-Sen gösteriler sırasında TRT'de olanları şöyle anlattı: "TRT İstanbul Radyoevi binasında bulunan Haber Merkezi çalışanları, geçtiğimiz Cuma günü gösterici tepkilerinden korkulduğu için yöneticiler tarafından Ulus’taki İstanbul Televizyonu binasına gönderildi ve arkadaşlarımız oradan haber yaptı.
Hafta sonu TRT binasında, savaş dönemlerinde uygulanan “karartma tedbirleri” uygulandı.
TRT güvenlik görevlileri talimatla sivil kıyafetlerle geldiler göreve."
İşte o açıklamanın tamamı:
TRT çalışanları, Türkiye’nin hiçbir yerinde eylem alanlarına TRT logolu kamera ve mikrofonlarla giremiyor!
TRT İstanbul Radyoevi binasında bulunan Haber Merkezi çalışanları, geçtiğimiz Cuma günü gösterici tepkilerinden korkulduğu için yöneticiler tarafından Ulus’taki İstanbul Televizyonu binasına gönderildi ve arkadaşlarımız oradan haber yaptı.
Hafta sonu TRT binasında, savaş dönemlerinde uygulanan “karartma tedbirleri” uygulandı.
TRT güvenlik görevlileri talimatla sivil kıyafetlerle geldiler göreve.
Medyaya ve özel olarak TRT’ye duyulan tepkinin nedenini hepimiz biliyoruz.
İzlediği olayları Emniyet Müdürünün, Valinin, Bakanın, Başbakanın ağzıyla veren bir yayın kurumu ancak Hükümetin basın bürosu olabilir.
TRT haberlerinde bir yandan sadece resmi görevlilerin açıklamaları verilirken bir yandan da protesto eylemlerine ilişkin dezenformasyon yapılmaktadır.
Reddediyoruz!
Biz, AKP Hükümetinin ve her dönemdeki hiçbir hükümetin borazanı, propaganda görevlisi, aklayıcısı değiliz. Bizler, haberci ve yayıncıyız.
Tüm TRT çalışanlarını, yaptıkları işin etik, mesleki ilkelerine uymaya, halkın ve vicdanlarının sesini dinlemeye çağırıyoruz.
Çalışanlarını insan içine çıkamayacak bir utançla baş başa bırakan TRT yöneticileri elbet bunun muhasebesini yapacaktır.
Yapmadıkları takdirde o hesabı kendi yurttaşları, izleyicileri, dinleyicileri kesecektir.
Unutmayın; TRT’nin kasasına giren her 100 liranın yaklaşık 90 lirası halkın cebinden çıkıyor. TRT’nin harcadığı her 100 liranın 90 lirası halkın parası. TRT yöneticilerinin ve çalışanlarının maaşını hükümet değil halk veriyor. Yani çalışanlarının, yöneticilerinin aldığı maaşın her 100 lirasının 90 lirası da halkın cebinden çıkıyor.
Bu nedenle TRT yöneticileri ve çalışanları halka karşı sorumludur.
TRT, halkın haber ve bilgi alma hakkına saygı göstermelidir.
TRT yönetimi 2954 sayılı TRT yasasının yayın esaslarını belirleyen 5. maddesinin “k” ve “m” fıkralarını okusun yeter. Yasa diyor ki; “TRT, Haberlerin toplanması, seçilmesi ve yayınlanmasında tarafsızlık, doğruluk ve çabukluk ilkeleri ile çağdaş habercilik teknik ve metotlarına bağlı olmak, kamuoyunun sağlıklı ve serbestçe oluşabilmesi için kamuoyunu ilgilendirecek konularda yeterli yayın yapmak; tek yönlü, taraf tutan yayın yapmamak ve bir siyasi partinin, grubun, çıkar çevresinin, inanç veya düşüncenin menfaatlerine alet olmamak zorundadır.”
TRT yönetimini anayasaya ve kendi yasasına uygun davranmaya çağırıyoruz.
TRT Yöneticileri,
Görevinize, görevinizin evrensel ilkelerine ve etik kurallarına uyun!
Yüz binlerce göstericiyi üç beş çapulcu diye aşağılamaya çalışan Başbakan ile aynı gemidesiniz. İnat, kibir ve ısrarla fırtınaya kırıyorsunuz dümeni.
Sığınacağınız son liman, halkın bizatihi kendisidir. 04.06.2013
HABER-SEN
MERKEZ YÖNETİM KURULU
anil luque
04.Haziran.2013, 21:16
Türkiye'de der usta, daha o kadar medeni değiliz. Ben göreyim ben de derim :) İnsanın yapısında var. Hani deriz ya, 'kendine yapılmasını istemediğin şeyi başkasına yapma' diye. İşte insan kendi yapamadığı şeyi başkası da yapamasın istiyor :)
deniyor zaten abi yapacak birsey yok ama olmamali bence ya. insanlarin hayatina burnunu sokmak kimsenin harci olmamali. ben hayvan gibi sokak ortasinda tepisip toplum huzurunu bozan bir hareket yapmiyorum. insanlar bunun bilincinde olmali. bence yanlis bir dusunce. simdi ben burada saygi duyuyorum bu dusunceye yazacagim ki duyuyorum da. duymasam burda parlardim ne diyorsun sen sacmalama gibisinden ama basima gelirse nasil tepki veririm bilmem. sana ne ulan derim heralde:)
LifeYourself
04.Haziran.2013, 21:20
Anladım saygı duyarım.Bende bu zamana kadar kimseye bir şey demedim dememde.Çünkü senin gibi düşünüyorum.Sadece ben ileri götürüp onu din kardeşim olarakta görmüyorum.(Bunu asla suratına demem ama.Ona sen müslüman değlsin ayakları yapmam yani.İçimde olan düşünce bu sadece.)
Şunu söyleyeyim ben müslümanım içkimide içerim, evlilik olmadan da cinsel ilişkiye girerim. Müslüman olmak başka olay müslüman olup dinin kurallarına uymamak başka bir olay. Burada ki olayı karıştırma.
Abi sen bunu dediğin zaman adam böyle düşünmüyor.Çünkü müslüman olup dinin kurallarına uymamak diye bir şey söz konusu değil.Farz denen günah denen bir şeyler var bu dinde.
Ha ben sana saygı duyarım.Sana hiçbir şey demem.En yakın arkadaşım bile olabilirsin içki içsende.(Var böyle arkadaşlarım)Fakat muhafazakar kesimin düşündüğünü anlatmaya çalışıyorum.Onlarda kendilerince size yardım ettiklerini düşünüyorlar.
Altta yazdığım şey onların düşüncesi
-Bir insanın içki içmesi ona zarar veriyor ve günah.O zaman kendine zulmediyor bu din kardeşim.Onu uyarmak hakkım olayı.Eğer seni uyarır ve yolundan geri çevirirse sevap kazanacağını düşünüyor adam.
Benim yorumum ise o adam aileden gelme müslüman olmuştur.Rahat bir seçim hakkı versek kendi yolunu bulabilirdi.O yüzden o adama karışmamalıyız.
O yüzden orada anlatmaya çalıştığım ama kimsenin okumadığı gelecekte bizim çocuklarımız torunlarımız olduğunda onlara seçim hakkını sunmamız.Beyin olarak özgür bırakmamız yönünde.Elbet o kendi yolunu bulacaktır.
Komediye bak ya herşey geçilmiş millete müdahaleye gelinmiş.Ahlak polisimi oldunuz ? Ne hakkın var demeye herkes kendinden mesuldur.Bakmassın olur biter.Kimse birşey diyemez şahsen bana öyle birşey diyen hiç ummadıgı bir tepki ile karşılaşır.İşte insanları dinden sogutanlar böyle düsünen insanlar.
Şu anda aramızda ahlak polisi yok zaten.Hepimiz özgür olmalı diyoruz.Benim yazımı tam okuyan biri varsa ana amacı özgürlük verilmesi üzerine.Fakat ben muhafazakar kesimin ne düşündüğünü söylerken insanlar benim görüşüm sanıyor.
SAİT71
04.Haziran.2013, 21:21
https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/q71/s480x480/6998_486768438068582_1979046744_n.jpg
Deus Dominus
04.Haziran.2013, 21:34
deniyor zaten abi yapacak birsey yok ama olmamali bence ya. insanlarin hayatina burnunu sokmak kimsenin harci olmamali. ben hayvan gibi sokak ortasinda tepisip toplum huzurunu bozan bir hareket yapmiyorum. insanlar bunun bilincinde olmali. bence yanlis bir dusunce. simdi ben burada saygi duyuyorum bu dusunceye yazacagim ki duyuyorum da. duymasam burda parlardim ne diyorsun sen sacmalama gibisinden ama basima gelirse nasil tepki veririm bilmem. sana ne ulan derim heralde:)
Diyeceğim o ki, yalnızlık zor panpa. Başkasını mutlu görmeye dayanamıyor insan :0:
panpa kelimesini de ilk kez kullandım cümle içinde, artık gözüm açık gitmez :p
Del Piero_10
04.Haziran.2013, 21:39
Halk hareketi denilen şeyin içinde
Ak Parti seçmeni 21.466.356 (2011)
MHP 5.575.993
Saadet 535.599
HAS 327.404
BBP 315.997
destek vermeyen BDP'yi de eklersek %70'leri buluyor, bunlar yok.
Bunlar hareket içinde olmadığına göre halk bunlar değil. Bu durumda halk TKP, İP, DHKP-C falan oluyor herhalde. Her seçimden önce halkın nabzını twitter, facebook dan tutmaya kalksak çok farklı sonuçlar alırdık lakin ülke gerçeklerinin farklı olduğunu her seçimde anlıyoruz.
Corpus
04.Haziran.2013, 21:44
https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/421305_10151504001883650_321530346_n.jpg
SAİT71
04.Haziran.2013, 21:49
MHP veya başka partiler resmi olarak yokuz diyebilirler ancak seçmenlerinin orada olmadığını kimse ispatlayamaz. Bir çok arkadaşım var o meydanda. Orada her kesimden insan mevcut. AKP'den tutunda MHP'ye kadar.
Del Piero_10
04.Haziran.2013, 21:53
MHP veya başka partiler resmi olarak yokuz diyebilirler ancak seçmenlerinin orada olmadığını kimse ispatlayamaz. Bir çok arkadaşım var o meydanda. Orada her kesimden insan mevcut. AKP'den tutunda MHP'ye kadar.
İstisnalar olabilir ama MHP tabanını, içinde polis var mı diye ambulans durduran bir anarşinin içinde hayal etmek zor.
anil luque
04.Haziran.2013, 21:54
Diyeceğim o ki, yalnızlık zor panpa. Başkasını mutlu görmeye dayanamıyor insan :0:
panpa kelimesini de ilk kez kullandım cümle içinde, artık gözüm açık gitmez :p
benim icin kullanmandan mutevellid muteşekkirim abi :zuhaha
petrol_fb12
04.Haziran.2013, 21:58
MHP 5.575.993
Saadet 535.599
HAS 327.404
BBP 315.997
Bunlar hareket içinde olmadığına göre halk bunlar değil. Bu durumda halk TKP, İP, DHKP-C falan oluyor herhalde. Her seçimden önce halkın nabzını twitter, facebook dan tutmaya kalksak çok farklı sonuçlar alırdık lakin ülke gerçeklerinin farklı olduğunu her seçimde anlıyoruz.
2014 Genel seçimlerine 3-4 ay kala Televizyonları iyi izlemeni tavsiye edebilriim ?
2011 Seçimlerinde Türkiye'de sanki 4 Parti varmış lanse edildi.İnsanlara diğer partilere sorduğumda öyle bir partimi var dediler ?
Yani olayın ÖZETİ :MEDYA !
Erdoğan "Ben 76 Milyonu seviyorum "
Fatih Altaylı : Efendim her alkol içen Alkolik midir ?
Erdoğan:Evet Alkoliktir..
Fatih Altaylı :Bende 2 kadeh içiyorum ama tayyip beye oy veriyorum diyenler var.
Erdoğan: "ONLAR ZATEN ALKOLİKLER ARASINA GİRMEMİŞ OLUYOR"
Bu ne demek oluyor ? :)
Ayrıca İmzanda olduğu gibi..
Sahte Kahramanları Temizlemek !
Del Piero_10
04.Haziran.2013, 22:00
2014 Genel seçimlerine 3-4 ay kala Televizyonları iyi izlemeni tavsiye edebilriim ?
2011 Seçimlerinde Türkiye'de sanki 4 Parti varmış lanse edildi.İnsanlara diğer partilere sorduğumda öyle bir partimi var dediler ?
Yani olayın ÖZETİ :MEDYA !
Medya olmasaydı beşinci bir parti mi iktidar olacaktı yani?
SAİT71
04.Haziran.2013, 22:02
Bence Medya olsaydı iktidar burada olmazdı :) En kötü tek başına olamazdı...
Kaka Leite
04.Haziran.2013, 22:05
https://pbs.twimg.com/media/BL7uGqRCUAEUMoT.png
Çok iyimiş :D
Redrum
04.Haziran.2013, 22:06
Şurada en doğru konuşanlardan birisi LifeYourself olmuş. Yanlış anlaşılmasın, ama adam kimseye sataşmadı etmedi, toplumdaki din algısındanki bir sorundan bahsetti. Serzenişte bulunduğunuz faşistçe yaklaşımı size ters -sandığınız- her düşünceye karşı uyguluyorsunuz. Biraz sükunet lütfen.
petrol_fb12
04.Haziran.2013, 22:07
Medya olmasaydı beşinci bir parti mi iktidar olacaktı yani?
Demokrosi diye tuturan bir hükümet.TRT VE MEDYA neden vermedi acaba ?
Demokrosi anlayaşı bumu hükümetin ?
Medya CUMA,CUMARTESİ,PAZAR,PAZARTESİ olayları neden vermedi ?
Suriye'de haberleri çarşaf çarşaf veren medya ? Mısır'daki olayları Çarşaf çarşaf veren medya ? Tunus'daki olayları Çarşaf Çarşaf veren medya.Neden bunu 4 gün sakladı ?
Ben 5'in iktidara gelecek yazdığımı görmedim ? Demokrosi anlayışı olan ülkelerde ülkede bütün partilere eşit haber yapılır.Gelişmiş ülkelerde.
2014 Seçim hablerini takip etmen dileği ile ?
Ben bir gün bu 4 parti DIŞINDA nmiting gösterildiği ini görmedim ?
Olayın özeti şu :MEDYA'YI KENDİNE BAĞLARSAN İSTEDİĞİNE HÜKMEDERSİN ...
Şurada en doğru konuşanlardan birisi LifeYourself olmuş. Yanlış anlaşılmasın, ama adam kimseye sataşmadı etmedi, toplumdaki din algısındanki bir sorundan bahsetti. Serzenişte bulunduğunuz faşistçe yaklaşımı size ters -sandığınız- her düşünceye karşı uyguluyorsunuz. Biraz sükunet lütfen.
Herkesin kendi düşüncesi.Karşıt görüşlü olmak onun ifadesine saygı duymadığımız göstermez.Düşüncedir.İnsanları tek düşünce ürünü yapmak.DİKTÖRYA'NIN İŞİDİR.Herkes güzel bir uslupla cevap yazmaya çalışıyor.
İstediğini beğenmekte özgürsün.
Del Piero_10
04.Haziran.2013, 22:10
Bence Medya olsaydı iktidar burada olmazdı :) En kötü tek başına olamazdı...
İlk defa tek başına iktidar olduklarında medyanın durumu farklıydı. Daha önce Tayyip Erdoğan'ın İBB adaylığı döneminde medyanın durumu bugüne tamamen zıttı ama halkın seçimini etkilemedi. Twitter, facebook olayında olduğu gibi bence medyanın etkisini fazla abartmamak lazım.
petrol_fb12
04.Haziran.2013, 22:23
http://p1306.hizliresim.com/1b/4/nt4dj.jpg
Para akıtılması ? Bana tanıdık geldi 2011 yazına yaklaşırkene
erdem344
04.Haziran.2013, 22:25
Ben gördüm adamıda iyi tanırım :)
Bu iş çok uzadı artık
Addolorato
04.Haziran.2013, 22:26
Müslüman olup dinin kurallarına uymamak diye bir şey söz konusu değil demiş LifeYourself arkadaşım. Bunu dini eksik bilmesine bağlıyorum. İslamiyet'te zorlama yoktur eğer kişi kelime-i şahadet getirdiyse , Allah'a ve onun peygamberine inanıyorsa müslümandır. Kimse içki içtiği için müslümanlıktan çıkmaz ya da zina yaptığı için. Afedersiniz Allah bize bu özgürlüğü vermiş Tayyip kimde kısıtlamaya çalışıyor. Ah şunu bir anlasanız gerisi o kadar kolay gelecek ki.
Redrum
04.Haziran.2013, 22:33
Müslüman olup dinin kurallarına uymamak diye bir şey söz konusu değil demiş LifeYourself arkadaşım. Bunu dini eksik bilmesine bağlıyorum. İslamiyet'te zorlama yoktur eğer kişi kelime-i şahadet getirdiyse , Allah'a ve onun peygamberine inanıyorsa müslümandır. Kimse içki içtiği için müslümanlıktan çıkmaz ya da zina yaptığı için. Afedersiniz Allah bize bu özgürlüğü vermiş Tayyip kimde kısıtlamaya çalışıyor. Ah şunu bir anlasanız gerisi o kadar kolay gelecek ki.
Değildir. İslamın (=müslümanlığın) şartları vardır. Ve farz olan yani kesinlikle yapılması emronulan şeyler vardır. Bunları yapmayan tam anlamıyla müslüman sayılmaz. Şöyle söyleyeyim, müslüman müslümandan sorumludur. Kötülüğü engellemek, iyiliği emretmek diye bir prensip vardır islamiyette. Bunu yapabilmek için, bir toplumda, toplumun hepsinin(%100) müslüman olması gerekir, zaten Kuran-ı Kerim'in düzeni de şeriat düzenidir. Kuran-ı Kerim'i açın okuyun orada yazdığı ölçüden bahsediyorum. İslam Cumhuriyeti diye geçinen İran dünyanın en faşist ülkesi, Krallık diye geçinen İngiltere'nin de dünyanın en demokrat ülkesi olduğu gerçeğini unutmadan davranın.
E haliyle %100 saf müslümanlığın olmadığı bir toplumda şeriat veya şeriata dair düzenlemeler abes kaçıyor. Bunu bu toplumda yapamayız.
erdem344
04.Haziran.2013, 22:35
Biz bu kadar geniş bir millet olamayız bizim tarihimize adetlerimize ters
benim görüşüm tabi ki
Corpus
04.Haziran.2013, 22:35
Bu işin uzaması hükümet ve taraftarlarını bizden çok daha fazla rahatsız ediyor. Çünkü güç kaybeden taraf onlar oluyorlar. Bu yüzdendir ki sürmeli ! sürecek ! Taaa ki aşağıda da alıntıladığım gezi parkı istekleri gerçekleşene kadar.
1- Gezi Parkı, park olarak kalacaktır. Ne Taksim'de Topçu Kışlası'na, ne de tüm doğa ve yaşam alanlarımızın talanına izin vermeyeceğiz.
2- Gezi Parkı'ndaki direnişten başlayarak halkın demokratik hak kullanımını engelleyen, şiddetle bastırma emrini veren, bu emri uygulatan, yüzlerce insanın yaralanmasına neden olan sorumlular, başta İstanbul Valisi, Emniyet Genel Müdürü olmak üzere derhal istifa etmelidir. Gaz bombası kullanılması yasaklanmalıdır.
3- Ülkenin dört bir yanında direnişe katıldığı için gözaltına alınan arkadaşlarımız derhal serbest bırakılmalı, haklarında hiçbir soruşturma açılmamalıdır.
4- Taksim başta olmak üzere Türkiye'deki tüm meydanlarında, kamusal alanlarda toplantı, eylem yasaklarına son verilmelidir.
Redrum
04.Haziran.2013, 22:37
Bu işin uzaması hükümet ve taraftarlarını bizden çok daha fazla rahatsız ediyor. Çünkü güç kaybeden taraf onlar oluyorlar. Bu yüzdendir ki sürmeli ! sürecek ! Taaa ki aşağıda da alıntıladığım gezi parkı istekleri gerçekleşene kadar.
Bu gerçekten çok güzel. Yani olayın somutlaştırılması. Ben olumlu / olumluya yakın bir sonuç bekliyorum.
petrol_fb12
04.Haziran.2013, 22:38
Yanlış anlaşılmasın fakat zina falan yapıp ben müslümanım denmez..
"HİÇ BİR GÜNAH ADAMI DİNDEN CIKARMAZ."
"TÖVBE KAPISI ACIKTIR HER ZAMAN.İNSAN HATAYA MEYYİLİ YARATILMIŞTIR"
"HZ.ADEM ELMAYI YEDİKTEN SONRA.YILLARCA TÖVBE ETTİ.ALLAH KABUL ETMEDİ Mİ ? " ETTİ.LAKİN O ALLAH'TAN UTANIYOR YAPTIĞI ŞEYDEN...
Allah Kuran-ı Kerim'de derki "İNSAN NANKÖRDÜR" !
Dini bilgi eksikliği olmuş burası.
erdem344
04.Haziran.2013, 22:40
Allaha şirk koşmak dinden çıkartır ve onun affı yoktur.
Universal
04.Haziran.2013, 22:41
Yarın üyesi olmadığım bir dernek ile birlikte kandil simidi dağıtma projemiz vardır destek verenleriniz olursa haber etsin, detaylı bilgiyi yarın paylaşacağım.
Del Piero_10
04.Haziran.2013, 22:42
Kısmen doğru. Yasak olduğunu reddetmedikten sonra yasağı çiğnemek seni dinden çıkarmaz. Ama bir de şu var, İslamda ölçü Hz. Muhammed(SAV) dönemidir ve o dönemde yasakların toplum içinde çiğnenmesine göz yumulmazdı. Bir müslüman gücü yettiğince yanlışı düzeltmeye uğraşmak ile mükelleftir(hiçbirşey yapamıyorsa içten içe tasvip etmeyerek) ve yönetici konumundaki insanların sorumluluğu sıradan bir kulun kat kat üstündedir. İşte Tayyip de bir inanan olarak gücü yettiğince inancının gereğini yerine getirmeye çalışıyor.
Corpus
04.Haziran.2013, 22:47
Allaha şirk koşmak dinden çıkartır ve onun affı yoktur.
Mantık olarak; Allah' a inanmıyorum ama müslümanım diyen yoktur zaten :)
Redrum
04.Haziran.2013, 22:51
Mantık olarak; Allah' a inanmıyorum ama müslümanım diyen yoktur zaten :)
Ama şirk çok tehlikeli bir şey. Allah'a inanıyorum deyip aslında paraya tapıyor olabilir bir insan. Veya makama mevkiye. Vesaire. Bu konuyu niye burada konuşuyorsak bir konu serbest bırakıldı herşey konuşulmaya başlandı :D
Corpus
04.Haziran.2013, 22:53
Ama şirk çok tehlikeli bir şey. Allah'a inanıyorum deyip aslında paraya tapıyor olabilir bir insan. Veya makama mevkiye. Vesaire. Bu konuyu niye burada konuşuyorsak bir konu serbest bırakıldı herşey konuşulmaya başlandı :D
Konuyu boş bulmuşken "çapulculuk" yapıyoruz işte :D
E.Cartman
04.Haziran.2013, 22:58
Ayarımız yok bizim valla :D
Universal
04.Haziran.2013, 23:00
Gezi Parkı muhabbetini müslümanlığı anlamaya çalışmaya getirmek zaten bizden beklenirdi, sonuçta Trabzon Beşiktaş maçı konusunda Fener Galatasaray kavgası yapabiliyoruz.
ReaList
04.Haziran.2013, 23:01
Olay Din mevzusuna girmesin arkadaşlar "Her koyun kendi bacağından asılır"
Geçenlerde alanlarda Atatürk ve Bölücü örgüt elebaşının fotolarının aynı anda havalandığına tanık olmuştuk, Bugün bir kaç yerde alanlarda Türk bayrağının yakıldığı bilgileri dolaşıyor bunları resmedenler de var. Alanlarda demokratik tepkilerini sonuna kadar verenler bunu bir şekil icra etti -her ne kadar polis müdahalesi olsa da- Ancak beklediğim gibi olayları fırsat bilen terör örgütü mensubu gruplar hızlı bir biçimde alanlarda kendini gösteriyor. Özellikle kamu mallarına ve halkın malına kasıtlı olarak bir saldırı içindeler. Otla samanı ayırmak ve bunlara izin vermemek gerek. Yanınızda Türk bayrağı yakılırken sessiz kalacaksanız, yerim ben sizin eyleminizi !
LifeYourself
04.Haziran.2013, 23:04
"HİÇ BİR GÜNAH ADAMI DİNDEN CIKARMAZ."
"TÖVBE KAPISI ACIKTIR HER ZAMAN.İNSAN HATAYA MEYYİLİ YARATILMIŞTIR"
"HZ.ADEM ELMAYI YEDİKTEN SONRA.YILLARCA TÖVBE ETTİ.ALLAH KABUL ETMEDİ Mİ ? " ETTİ.LAKİN O ALLAH'TAN UTANIYOR YAPTIĞI ŞEYDEN...
Allah Kuran-ı Kerim'de derki "İNSAN NANKÖRDÜR" !
Dini bilgi eksikliği olmuş burası.
Hz. Adem elmayı bir kere yemiştir.
Kişi ilk defa zina işler.Pişmanlığıyla yanıp kavrulur.Yazımda da yazdığım gibi onun tövbesi Allah ile kul arasındadır benim bir yorumum yok dedim..Fakat dedim sürekli hale getirmiş birini BEN kendim din kardeşim olarak görmem.(Yine onun yolunun ne yol olduğunu Allah(cc) bilir.Fakat ben Mevlana değilim ne olursan ol yine gel demek her insanın fıtratında değildir.)
Hani bir fıkra vardır.Adam her katta zina yapıyor.Sonra tövbe ediyor şeytana uydum falan diye.En sonunda şeytan çıkıyor.Yav kardeşim yapıyorsun yapıyorsun sonra suçu bana atıyorsun 1 değil 2 değil yeter artık.O hesap.
Dini bilgi eksikliğim vardır ama bu konuyla alakalı olduğunu düşünmüyorum.Ki zaten hüküm vermiyorum.Benim için diyorum din kardeşim olmaz.Bazı cümlelerim aşırı keskin ilk mesajımda bunun içinde zaten sonraki mesajımda sert ifadeler kullanmışım sanırım diye yazdım ve özür diledim zaten.
Fakat yine tekrar ediyorum.Benim orada amacım kimseyi sorgulamak değil.Mesajımın asıl anlatmak istediği farklı zaten tam olarak bir sözüme takılmadan okursanız.
Universal
04.Haziran.2013, 23:08
Geçenlerde alanlarda Atatürk ve Bölücü örgüt elebaşının fotolarının aynı anda havalandığına tanık olmuştuk, Bugün bir kaç yerde alanlarda Türk bayrağının yakıldığı bilgileri dolaşıyor bunları resmedenler de var. Alanlarda demokratik tepkilerini sonuna kadar verenler bunu bir şekil icra etti -her ne kadar polis müdahalesi olsa da- Ancak beklediğim gibi olayları fırsat bilen terör örgütü mensubu gruplar hızlı bir biçimde alanlarda kendini gösteriyor. Özellikle kamu mallarına ve halkın malına kasıtlı olarak bir saldırı içindeler. Otla samanı ayırmak ve bunlara izin vermemek gerek. Yanınızda Türk bayrağı yakılırken sessiz kalacaksanız, yerim ben sizin eyleminizi !
Öyle bir olayla karşılaşmadım tek karşılaştğım birbirien yardım eden insanlar; ama ortamda çok fazla TKP, BDP gibi çok uç parti mensupları mevcut ve hepimiz direnmek için oradayız birbirmize saldırmak için değil.
erdem344
04.Haziran.2013, 23:11
MHP 5.575.993
Saadet 535.599
HAS 327.404
BBP 315.997
Ellerine sağlık.
ReaList
04.Haziran.2013, 23:16
Öyle bir olayla karşılaşmadım tek karşılaştğım birbirien yardım eden insanlar; ama ortamda çok fazla TKP, BDP gibi çok uç parti mensupları mevcut ve hepimiz direnmek için oradayız birbirmize saldırmak için değil.
http://j1306.hizliresim.com/1b/4/nt6kq.jpg
Valla sen o niyetle ordasın, Ali de Veli de... Ama fırsatçı her zaman fırsatçıdır. Zarar vermek için fırsat kollar ve her zaman bunu değerlendirir. Bugün onlarca kamu aracı zarar görmüş durumda. Adım gibi eminim senin gibi alanlarda demokratik tepkilerini veren insanlardan ziyade bu grupların kasıtlı ve planlı işidir. Ama işte kurunun yanında yaşı göremiyoruz bazen. Şu görüntüde elini kolunu bağlayarak izleyenler var ya ne diyeyim ki ?
Universal
04.Haziran.2013, 23:22
Valla sen o niyetle ordasın, Ali de Veli de... Ama fırsatçı her zaman fırsatçıdır. Zarar vermek için fırsat kollar ve her zaman bunu değerlendirir. Bugün onlarca kamu aracı zarar görmüş durumda. Adım gibi eminim senin gibi alanlarda demokratik tepkilerini veren insanlardan ziyade bu grupların kasıtlı ve planlı işidir. Ama işte kurunun yanında yaşı göremiyoruz bazen. Şu görüntüde elini kolunu bağlayarak izleyenler var ya ne diyeyim ki ?
8 günde o kadar mesaj gördüm ki çoğu yalan bunun bir PKK şovu olmadığını nereden bilebileceğiniz. Buranın taksim olduğuna dair bir kanıt. Hiçbiri yok. Daha önce camiiye bira şişesi atıldı denildi kola şişesi çıktı. Ayakkabı ile basıldı denildi, biber gazıdan kaçanların son anda girdiği yer olduğunu imam açıkladı. Buna benzeyen bir olay.
petrol_fb12
04.Haziran.2013, 23:25
O zaman Terör Örgütü yandaşları Bayrağını yakarken ülkende bayrak acıp bölücü örgüt slogan atarken tepki koysaydın "İMZANLA YAZDIKLARIN COK ÇELİŞMİŞ"
Ayrıca alana acık bölge herkes Metro'ile gider...
Millet Sağduyulu...
Onlar cıkıp orda bayrak yaktıklarını tepki koysa MEDYA gösterimi ?
Haber Şu Olur : "DİRENİŞ DİYE BAYRAK YAKTILAR"
Ayrıca bayrağımızı yakanları Allah Helak Etsin !!!!
ReaList
04.Haziran.2013, 23:29
8 günde o kadar mesaj gördüm ki çoğu yalan bunun bir PKK şovu olmadığını nereden bilebileceğiniz. Buranın taksim olduğuna dair bir kanıt. Hiçbiri yok. Daha önce camiiye bira şişesi atıldı denildi kola şişesi çıktı. Ayakkabı ile basıldı denildi, biber gazıdan kaçanların son anda girdiği yer olduğunu imam açıkladı. Buna benzeyen bir olay.
Benim anlatmak istediğimi tam olarak anlamadığını hissediyorum.
Ben bu olaylar fasa fiso, Her şey çatışma çıkaran grupların işidir demiyorum. Böyle gruplar içeri sızmış ve tamamen zarar vermeye yönelik faaliyetler içindeler. Bunların amacı devlete ve halka zarar vermek ; demokratik haklarını savunmak, temel hak ve hürriyetlerini duyurabilmek için o alanda değiller. Eğer aramızda alanlara gidenler varsa bunlara fırsat vermeyin, anlatmak istediğim bu.
@petrol_fb12
İmza dedin de aklıma getirdin, değiştireyim sıkıldım ondan : )
TeNaciOUS MidFieLdeR
04.Haziran.2013, 23:33
verdigin fotoda bir tuhaflik var ibrahim, pek gercekci gorunmuyor. alevler ve cevrede donen hava hic oyle hissettirmiyor. o isigin alev oldugunu sanmiyorum, oynama yapilmis gibi.
oyle birsey yapildiysa bile kimse seyirci kalmaz zaten, haddini bildirirler.
ReaList
04.Haziran.2013, 23:38
verdigin fotoda bir tuhaflik var ibrahim, pek gercekci gorunmuyor. alevler ve cevrede donen hava hic oyle hissettirmiyor. o isigin alev oldugunu sanmiyorum, oynama yapilmis gibi.
Bilgi hiçbir zaman kesin değildir tabi, Şuan o yönlü bilgiler ve görüntüler var diye söyledim. Keza Atatürk ve Bölücü terör örgütü liderini aynı kare içine sığdıranlar da aynı niyet peşinde. Milletin dükkanlarına kasıtlı olarak saldıranlar da. Bunlar haklı bir davayı haksız yöne çeken taraflar, benim dem vurduğum nokta da bu; Kimsenin, özellikle bu grupların, haklı bir davayı haksız bir mecraya çekmesine izin vermeyin.
KaRaBükLü KraL
04.Haziran.2013, 23:39
Cevap verme daha doğrusu bilgilendirme ihtiyacı duydum.Buradaki kastedilen zorlama olayı inanıp inanmama konusunda bir şey.Kimse zorla müslüman olmaz.Ama sonrasında eğer olduysan belirli hükümleri var uygulamak farz.Ha yapmayınca müslümanlıktan mı çıkıyorsun hayır tabi ama günah meselesi var ama alkol yasağında içersem içerim günahı bana değil mi dendiği için girme gereği bile duymuyorum.
Börk
04.Haziran.2013, 23:52
https://www.youtube.com/watch?v=t33ipQlgwPA
YOLUMUZ DEVRİM YOLUN,GELİN KARDAŞLAR GELİN !!
Redrum
04.Haziran.2013, 23:53
Bilgi hiçbir zaman kesin değildir tabi, Şuan o yönlü bilgiler ve görüntüler var diye söyledim. Keza Atatürk ve Bölücü terör örgütü liderini aynı kare içine sığdıranlar da aynı niyet peşinde. Milletin dükkanlarına kasıtlı olarak saldıranlar da. Bunlar haklı bir davayı haksız yöne çeken taraflar, benim dem vurduğum nokta da bu; Kimsenin, özellikle bu grupların, haklı bir davayı haksız bir mecraya çekmesine izin vermeyin.
Ben dünden önceki gün bizzat gördüm taksim meydanında dev apo bayrağı ve bdp bayraklarını.
petrol_fb12
04.Haziran.2013, 23:54
@balde_mir_07
Egonu belli etmişsin Teşşekürler :)
http://m1306.hizliresim.com/1b/4/nt8j7.jpg
ReaList
05.Haziran.2013, 00:02
Ben dünden önceki gün bizzat gördüm taksim meydanında dev apo bayrağı ve bdp bayraklarını.
Barış ve Demokrasi Partisinin bayraklarının olmasının bir ziyanı yok. Sonuçta demokratik bir ülke. Her ne kadar izlemiş oldukları siyaset ters bir işlevde olsa da en azından bunu dile getirmek için Meclis çatısı içindeler, Keşke çok önceleri bu durum ötekileştirilmeseydi de bu insanlar doğru veya yanlış olan haklarını aramak için dağlara çıkmasaydı. Dağda silahlı bir örgüt halinde olmak yerine, Mecliste olmalarını yeğlerim. Siyasal hakların, siyasal ortamda konuşulması tabiidir. Her ne kadar savunmuş oldukları çoğu şeye katılmasam da doğru olan budur, Tüm demokratik ülkelerde olması gerektiği gibi. Ama Terör örgütünün veya Elebaşlarının bu olaylara alet edilip, sempatilize edilmesinin savunması yoktur, olmamalı.
Redrum
05.Haziran.2013, 00:08
Barış ve Demokrasi Partisinin bayraklarının olmasının bir ziyanı yok. Sonuçta demokratik bir ülke. Her ne kadar izlemiş oldukları siyaset ters bir işlevde olsa da en azından bunu dile getirmek için Meclis çatısı içindeler, Keşke çok önceleri bu durum ötekileştirilmeseydi de bu insanlar doğru veya yanlış olan haklarını aramak için dağlara çıkmasaydı. Dağda silahlı bir örgüt halinde olmak yerine, Mecliste olmalarını yeğlerim. Siyasal hakların, siyasal ortamda konuşulması tabiidir. Her ne kadar savunmuş oldukları çoğu şeye katılmasam da doğru olan budur, Tüm demokratik ülkelerde olması gerektiği gibi. Ama Terör örgütünün veya Elebaşlarının bu olaylara alet edilip, sempatilize edilmesinin savunması yoktur, olmamalı.
Ben de seninle aynı görüşteyim bu konuda. Hatta benim için haklı olduğuna inandıkları apo'yu savunmaları bile sorun değil.
petrol_fb12
05.Haziran.2013, 00:13
Gazi Mahalesinde Yürüyüş yapan bir gruba polis mühadele etti..
Corpus
05.Haziran.2013, 00:25
http://www.bbc.co.uk/turkce/multimedya/2013/06/130604_vid_mason_gezi.shtml?ocid=socialflow_twitte r_bbcturkce
Mamadou
05.Haziran.2013, 00:30
Antakya karışmış. Adana'da ise bir saattir polis arabaları gezip duruyor. İstanbul, Ankara derken en büyük kazık Antakya'dan yenilecek.
erdem344
05.Haziran.2013, 00:38
Antakyada ki çocuğu polis öldürmemiş
Sert bir darbe almış kafasına
Muhtemelen yanında ki arkadaşlarının elindeki sopalar vb. şeyler çarptı
Corpus
05.Haziran.2013, 00:42
Evet bence de. Polis kalabalıktan bir çocuğu yakalayıp sopalarla dövecek de öldürecek de ohooo bunlar hayal dünyası. Zaten görgü tanıkları var silahla vuruldu öyle öldü diyorlardı, otopsi mermi izi yok diyor. Belli, olayı polise yıkmak istediler !
---------------Bu arada----------------------
YALAN HABER YAPIYORUZ..BIKTIK !!
04.06.2013
TRT çalışanlarının üyesi olduğu Haber-Sen'in açıklaması ilginç bir gerçeği ortaya koydu.
"TRT çalışanları, Türkiye’nin hiçbir yerinde eylem alanlarına TRT logolu kamera ve mikrofonlarla giremiyor!" diyen Haber-Sen gösteriler sırasında TRT'de olanları şöyle anlattı: "TRT İstanbul Radyoevi binasında bulunan Haber Merkezi çalışanları, geçtiğimiz Cuma günü gösterici tepkilerinden korkulduğu için yöneticiler tarafından Ulus’taki İstanbul Televizyonu binasına gönderildi ve arkadaşlarımız oradan haber yaptı.
TRT güvenlik görevlileri talimatla sivil kıyafetlerle geldiler göreve."
İşte o açıklamanın tamamı:
TRT çalışanları, Türkiye’nin hiçbir yerinde eylem alanlarına TRT logolu kamera ve mikrofonlarla giremiyor!
TRT İstanbul Radyoevi binasında bulunan Haber Merkezi çalışanları, geçtiğimiz Cuma günü gösterici tepkilerinden korkulduğu için yöneticiler tarafından Ulus’taki İstanbul Televizyonu binasına gönderildi ve arkadaşlarımız oradan haber yaptı.
TRT güvenlik görevlileri talimatla sivil kıyafetlerle geldiler göreve.
Medyaya ve özel olarak TRT’ye duyulan tepkinin nedenini hepimiz biliyoruz.
İzlediği olayları Emniyet Müdürünün, Valinin, Bakanın, Başbakanın ağzıyla veren bir yayın kurumu ancak Hükümetin basın bürosu olabilir.
TRT haberlerinde bir yandan sadece resmi görevlilerin açıklamaları verilirken bir yandan da protesto eylemlerine ilişkin dezenformasyon yapılmaktadır.
Reddediyoruz!
Biz, AKP Hükümetinin ve her dönemdeki hiçbir hükümetin borazanı, propaganda görevlisi, aklayıcısı değiliz. Bizler, haberci ve yayıncıyız.
Tüm TRT çalışanlarını, yaptıkları işin etik, mesleki ilkelerine uymaya, halkın ve vicdanlarının sesini dinlemeye çağırıyoruz.
Çalışanlarını insan içine çıkamayacak bir utançla baş başa bırakan TRT yöneticileri elbet bunun muhasebesini yapacaktır.
Yapmadıkları takdirde o hesabı kendi yurttaşları, izleyicileri, dinleyicileri kesecektir.
Unutmayın; TRT’nin kasasına giren her 100 liranın yaklaşık 90 lirası halkın cebinden çıkıyor. TRT’nin harcadığı her 100 liranın 90 lirası halkın parası. TRT yöneticilerinin ve çalışanlarının maaşını hükümet değil halk veriyor. Yani çalışanlarının, yöneticilerinin aldığı maaşın her 100 lirasının 90 lirası da halkın cebinden çıkıyor.
Bu nedenle TRT yöneticileri ve çalışanları halka karşı sorumludur.
TRT, halkın haber ve bilgi alma hakkına saygı göstermelidir.
TRT yönetimi 2954 sayılı TRT yasasının yayın esaslarını belirleyen 5. maddesinin “k” ve “m” fıkralarını okusun yeter. Yasa diyor ki; “TRT, Haberlerin toplanması, seçilmesi ve yayınlanmasında tarafsızlık, doğruluk ve çabukluk ilkeleri ile çağdaş habercilik teknik ve metotlarına bağlı olmak, kamuoyunun sağlıklı ve serbestçe oluşabilmesi için kamuoyunu ilgilendirecek konularda yeterli yayın yapmak; tek yönlü, taraf tutan yayın yapmamak ve bir siyasi partinin, grubun, çıkar çevresinin, inanç veya düşüncenin menfaatlerine alet olmamak zorundadır.”
TRT yönetimini anayasaya ve kendi yasasına uygun davranmaya çağırıyoruz.
TRT Yöneticileri,
Görevinize, görevinizin evrensel ilkelerine ve etik kurallarına uyun!
Yüz binlerce göstericiyi üç beş çapulcu diye aşağılamaya çalışan Başbakan ile aynı gemidesiniz. İnat, kibir ve ısrarla fırtınaya kırıyorsunuz dümeni.
Sığınacağınız son liman, halkın bizatihi kendisidir. 04.06.2013
HABER-SEN
MERKEZ YÖNETİM KURULU
Corpus
05.Haziran.2013, 00:46
müdahale var canlı
Redrum
05.Haziran.2013, 00:57
Arkadaşım dalga mı geçiyorsun ? Apo'yu savunmaları sorun değil demek,30 yıldır verilen mücadeleyi hiçe saymak demek.
Bir şerefsiz(Apo) böylesine normalleştirilebilir,eskiden bebek katiliydi,sonra elebaşı oldu,sonra da İmralı.Nerdeeen,nereye.
Ben karşıt düşünceleri sindirmeye çalışan faşist bir insan değilim. Hiç kimse "ben kötüyüm, kötüleri savunalım" diyerek davranmaz. Onların da kendince haklı sebepleri var. Aynı görüşte değilim onlarla. Ama görüşlerini savunabilirler, beni rahatsız etmez. Hadi diyelim rahatsız eder, ama sindirmeye çalışmam, baskı yapmam.
Mamadou
05.Haziran.2013, 01:00
Polisin yapmadığından %100 eminim. Suriyeli muhaliflerin katlettiğini düşünüyorum.
Aydin
05.Haziran.2013, 01:02
pazarlık var canlı
Bu yayını izleyin ve hiçbir şey yapmayan, taşla sopayla saldırmayan gençlere nasıl davranıldığını izleyin.
Corpus
05.Haziran.2013, 01:04
Bu yayını izleyin ve hiçbir şey yapmayan, taşla sopayla saldırmayan gençlere nasıl davranıldığını izleyin.
Sanırım çekimi yapan çocuk fenalaştı
Namzet
05.Haziran.2013, 01:06
evet,sebepsiz yere polisin müdahalesi geldi yine;allah yardımcıları olsun
Aydin
05.Haziran.2013, 01:07
Sanırım çekimi yapan çocuk fenalaştı
Attıkları kesinlikle biber gazı değil. Biber gazı gözü boğazı yakar. Ama bunların attığı cilde de etki ediyor. Geçen gün cildimdeki her gözeneğin yandığını hissettim.
İnsanlık suçu işleniyor oralarda ve burada hala bunu savunan arkadaşlar var. Çok acı. Ciddiyim çok acı.
SAİT71
05.Haziran.2013, 01:12
Aslında şu kullandıkları şeyi ele geçirip inceleteceksin. Eğer kullanımı yasak bir şeyse İnsan haklarına gideceksin.
TeNaciOUS MidFieLdeR
05.Haziran.2013, 01:42
https://pbs.twimg.com/media/BL8RxtYCIAEsjCU.jpg
Önder HOCA
05.Haziran.2013, 01:47
bugün pek internete giremedimde, hükümet kanadından bir gelişme varmı
anil luque
05.Haziran.2013, 02:00
kedidir o kedir.
berkebjk1
05.Haziran.2013, 02:18
Direnmeye devam...
Raheem Lawal.
05.Haziran.2013, 02:27
Bu Göstericilerin %70i Chp Gerisi Ermeni ve Pkklı Diyen Abilerime Kardeşlerime sesleniyorum, fazla bilginiz olmadan kafadan yorum yapıyorsunuz, adanada chpli ve mhpli yan yana slogan atıyor ve ben o anı canlı yaşıyorum her eylemde marjinal gruplar oluyor,bunları hemen pkklı yapıyorsunuz. unutmayın mhpliler ve chpliler gösterileri oluşturuyor ermeniler değil.
Mamadou
05.Haziran.2013, 02:30
Bu Göstericilerin %70i Chp Gerisi Ermeni ve Pkklı Diyen Abilerime Kardeşlerime sesleniyorum, fazla bilginiz olmadan kafadan yorum yapıyorsunuz, adanada chpli ve mhpli yan yana slogan atıyor ve ben o anı canlı yaşıyorum her eylemde marjinal gruplar oluyor,bunları hemen pkklı yapıyorsunuz. unutmayın mhpliler ve chpliler gösterileri oluşturuyor ermeniler değil.
Vallahi kusura bakma aynı memlekette yaşıyoruz. Adana'da apocular cirit atıyor haksız mıyım ? Özellikle yüreğir tarafında bazı mahallelerde çoğunluk apocuların yaşadığını sende,bende biliyoruz. Devamlı provoke eden gruplar onlar. Polis onlar bir şey yapmadıkça bulaşmıyor pek.
Raheem Lawal.
05.Haziran.2013, 02:33
Vallahi kusura bakma aynı memlekette yaşıyoruz. Adana'da apocular cirit atıyor haksız mıyım.
Şöyle birşey Söyleyim sana barajyolunda Gerçek Gezi parkı direnişi Eylemcileri Saat 19.00 ile 23.30 arasındaki insanlar bunlarda chplisi var bdplisi var mhplisi var Birlikte slogan atıyorlar, senin gördüğün marjinal grup yani dediğin pkk 12den sonra ortalığı karıştırıyorlar.Aynı memleketteyiz Diyorsunda Polisin atatürk parkında yaptığı sert Müdaheleleri Görmüyorsun yani öylemi?
sananes
05.Haziran.2013, 02:38
E kardeşim Apocular son yıllarda her yerde cirit atıyor. Bu kadar rahat olmalarının sebebi mevcut iktidar değil mi?
sananes
05.Haziran.2013, 02:38
edit 2 kez göndermişim
Mamadou
05.Haziran.2013, 02:40
Şöyle birşey Söyleyim sana barajyolunda Gerçek Gezi parkı direnişi Eylemcileri Saat 19.00 ile 23.30 arasındaki insanlar bunlarda chplisi var bdplisi var mhplisi var Birlikte slogan atıyorlar, senin gördüğün marjinal grup yani dediğin pkk 12den sonra ortalığı karıştırıyorlar.Aynı memleketteyiz Diyorsunda Polisin atatürk parkında yaptığı sert Müdaheleleri Görmüyorsun yani öylemi?
Evet gecenin 11,12'sinden sonra o gruplar kışkırtıyor. Ben Atatürk parkının zaten 10 dakika uzağında eski Çetinkaya'nın orada oturuyorum. Sesleri duyabiliyorum. Ben bir tek Cumartesi akşamı eylemlere katıldım. Pazar günü polisin çok sert olduğunu biliyorum. Dün ve bugün polisin müdahalesi olmamış. Ama işte gecenin ilerleyen saatlerinde o gruplar organize oluyor. Polisin müdahalesi de doğal haliyle zaten çarşıda ortalık sivil polis kaynıyor. Yakaladıklarını öldüresiye linç ediyorlar. Bir kaç tane gözümün önünde alıp götürdükleri oldu polisin.
Ekleme: Barajyolu ve Özal'a hiç gitmedim.
Raheem Lawal.
05.Haziran.2013, 02:46
Evet gecenin 11,12'sinden sonra o gruplar kışkırtıyor. Ben Atatürk parkının zaten 10 dakika uzağında eski Çetinkaya'nın orada oturuyorum. Sesleri duyabiliyorum. Ben bir tek Cumartesi akşamı eylemlere katıldım, Pazar günü polisin çok sert olduğunu biliyorum , dün ve bugün polisin müdahalesi olmamış. Ama işte gecenin ilerleyen saatlerinde o gruplar organize oluyor. Polisin müdahalesi de doğal haliyle zaten çarşıda ortalık sivil polis kaynıyor. Yakaladıklarını öldüresiye linç ediyorlar.
Sen söyledin zaten Yakaladıklarını öldüresiye linç ediyorlar, Size tek birşey söyleyecem katılanlar olabilir, katılmayanlar olabilir saygı duyarım,Başbakanın Alaycı açıklamalarından sonra Ortam dahada kızıştı, Evinde oturanlar bile Sokaklara çıkmaya başladılar, Diyeceğim şu, Başbakanı korku sardı Eylemler bir kaç gün içinde Bitmezse Ya askerler olaya el atacak yada Avrupa birliği komisyonu Hükümetin istifasını Sunacak,Kısacası Başbakan Emir verdi Sert Müdahale edip Eylemcileri Bezdirin, Çünkü Başbakanda sonunu görmeye başladı.
petrol_fb12
05.Haziran.2013, 03:00
...
..........
http://www.sabah.com.tr/Gundem/2011/03/05/cumhurbaskani_gul_twitterdan_seslendi
Haberin İçerğini iyice okuyunuz..En Fanatik medya tarafından verdim..yalan olmamaıs için..
Sonra o 16 tane cocuğu düşünün.
Deus Dominus
05.Haziran.2013, 03:02
"AB komisyonu ne alaka? hükümetin istifasını nasıl sunabilir?" diye hiç sordun mu kendine Lawal?
Redrum
05.Haziran.2013, 03:10
"AB komisyonu ne alaka? hükümetin istifasını nasıl sunabilir?" diye hiç sordun mu kendine Lawal?
Öyle bir şey yok zaten AB kim ki hükümetin istifasını isteyecek :) BM bile isteyemez :)
Aydin
05.Haziran.2013, 03:17
E kardeşim Apocular son yıllarda her yerde cirit atıyor. Bu kadar rahat olmalarının sebebi mevcut iktidar değil mi?
Ve sonra da bu arkadaşlar Apo ve Atatürk bayrağının yan yana açılmasına çok içerleniyor :)
petrol_fb12
05.Haziran.2013, 03:17
Öyle bir şey yok zaten AB kim ki hükümetin istifasını isteyecek :) BM bile isteyemez :)
BM bu olaylar büyürse birlik cağrısı yapıp.Hükümeti uyarmaya hakkı var.BM üyesi olduğumuz için.
İstifasını istemez ama ciddi yaptırımlar yapabilir.
Ekonomik Olarak.Oda olmas ilişkiler kesilebilir.
Redrum
05.Haziran.2013, 03:23
BM bu olaylar büyürse birlik cağrısı yapıp.Hükümeti uyarmaya hakkı var.BM üyesi olduğumuz için.
İstifasını istemez ama ciddi yaptırımlar yapabilir.
Ekonomik Olarak.Oda olmas ilişkiler kesilebilir.
Aksine olayın iç savaşa dönme ihtimali de var ki bu durumda meşru hükümet sayılan yeni hükümetin isyancıları terörist bağlamında sindirme yetkisi oluyor. Ki bence bu durumların hiç birisi olmayacak.
petrol_fb12
05.Haziran.2013, 03:27
Aksine olayın iç savaşa dönme ihtimali de var ki bu durumda meşru hükümet sayılan yeni hükümetin isyancıları terörist bağlamında sindirme yetkisi oluyor. Ki bence bu durumların hiç birisi olmayacak.
İç savaş cıkıcağına bende sanmıyorum.Lakin bu böyle devam ederse.NATO-BM Dünyadaki bütün barış örgütleri örgütlenebilir.
Çünkü Türkiye diğer arap ülkelerine daha popüler.(TRUZİM OLDUĞU İÇİN)
Başbakan %50 sokağa salmadığı taktir de iç savaş cıkmaz.
Sheriff
05.Haziran.2013, 03:28
Sen söyledin zaten Yakaladıklarını öldüresiye linç ediyorlar, Size tek birşey söyleyecem katılanlar olabilir, katılmayanlar olabilir saygı duyarım,Başbakanın Alaycı açıklamalarından sonra Ortam dahada kızıştı, Evinde oturanlar bile Sokaklara çıkmaya başladılar, Diyeceğim şu, Başbakanı korku sardı Eylemler bir kaç gün içinde Bitmezse Ya askerler olaya el atacak yada Avrupa birliği komisyonu Hükümetin istifasını Sunacak,Kısacası Başbakan Emir verdi Sert Müdahale edip Eylemcileri Bezdirin, Çünkü Başbakanda sonunu görmeye başladı.
Bence sen hayal dünyasında yaşıyorsun. AB ne alaka, Asker nereden dahil oluyor. Hükümet istifa falan etmeyecek, bunu herkes biliyor, yapılması gereken sadece kendi krallıklarını yönetmediklerini göstermek, bunun için de direnen herkesin öncelikle provakatörlere göz açtırmaması gerek, taş atan, polise saldıran, kamu malları ve özel mallara zarar verenleri ezmek. Çevremde ki duyarlı insanların tamamı bunu savunuyor. Sağda solda milletin eline bu şekilde koz verilirse adamlar gider yanan arabaların otobüslerin camı çerçevesi inmiş dükkanların resimlerini koyar kendilerini haklı çıkarırlar, bunların yaptığı eylem falan değil terörizm derler. Bunları yapanlar gerçekten fırsattan istifade etmeye çalışan olayları provake eden teröristler oldukları açıktır.
İnsanların birbirine bukadar destek olduğunu ve dimdik durduğunu görmek çok güzel olsa da her yönden gelen provakatörlere karşı en az polis kadar sert olunmalı düşüncesindeyim.
Aydin
05.Haziran.2013, 03:29
Ab olayı, bu olaylar ilk çıktığınde nette dolaşan yalan bir bilgi sadece.
Redrum
05.Haziran.2013, 03:30
İç savaş cıkıcağına bende sanmıyorum.Lakin bu böyle devam ederse.NATO-BM Dünyadaki bütün barış örgütleri örgütlenebilir.
Çünkü Türkiye diğer arap ülkelerine daha popüler.(TRUZİM OLDUĞU İÇİN)
Başbakan %50 sokağa salmadığı taktir de iç savaş cıkmaz.
Burada Avrupa ülkelerinin menfaati söz konusu. Avrupa ülkelerinin hangisi menfaatineyse o şekilde davranacaklardır :)
petrol_fb12
05.Haziran.2013, 03:39
Burada Avrupa ülkelerinin menfaati söz konusu. Avrupa ülkelerinin hangisi menfaatineyse o şekilde davranacaklardır :)
Petrol var mı ülkende ?
Rusya derse ordaki halka destek veriyorum BM'de avrupa ülkerine derse siz vermeyin bende "DOĞALGAZI" keserim bak nasıl hep bir ağızdan halkın yanındayız derler.
Senin bir tek övündüğün BAKÜ-TİFLİS-CEYHAN hattı var..
Onun dışında bir şeyin yok..
Yani Avrupa Rusya'nın ağzına bakıyor.Rusya ÇİN biribirini destekliyor.Japonya onları yanında.İngiltere mecbur razı gelmeye Doğal Gaz yüzünden.Bu mantıkla bizimde Doğal Gazımızı kesebilir..
Amerika cok tarafsız bakıyor şu an olaylara.
Redrum
05.Haziran.2013, 03:42
Ülkede yatırımları var avrupa ülkelerinin. Olayların bir an önce sona ermesini isteyebilirler. Yani eylemcilerden yana gözüküp hükümetten yana davranırlar gibi geliyor bana.
petrol_fb12
05.Haziran.2013, 03:47
Ona bakarsan her ülkenin her yerde yatırımı var.
Ekonomi cok değişken bir şey.
Herşey değişibilir her saniyede..
Çünkü para İNSAN gibi bir canlı bir şey değil..
Hayali hemen elinden gidiyor.
Bence sen hayal dünyasında yaşıyorsun. AB ne alaka, Asker nereden dahil oluyor. Hükümet istifa falan etmeyecek, bunu herkes biliyor, yapılması gereken sadece kendi krallıklarını yönetmediklerini göstermek, bunun için de direnen herkesin öncelikle provakatörlere göz açtırmaması gerek, taş atan, polise saldıran, kamu malları ve özel mallara zarar verenleri ezmek. Çevremde ki duyarlı insanların tamamı bunu savunuyor. Sağda solda milletin eline bu şekilde koz verilirse adamlar gider yanan arabaların otobüslerin camı çerçevesi inmiş dükkanların resimlerini koyar kendilerini haklı çıkarırlar, bunların yaptığı eylem falan değil terörizm derler. Bunları yapanlar gerçekten fırsattan istifade etmeye çalışan olayları provake eden teröristler oldukları açıktır.
İnsanların birbirine bukadar destek olduğunu ve dimdik durduğunu görmek çok güzel olsa da her yönden gelen provakatörlere karşı en az polis kadar sert olunmalı düşüncesindeyim.
İstifa ederlermi bilmem ama..
Bu Twitter tutuklama olayıı miilleti çileden cıkarmış durumda.
Deus Dominus
05.Haziran.2013, 03:59
Yok arkadaşlar ne istifası :) Kazığı daha derine bile çakmasına sebep olabilir bu olağanüstü durum.
Bu hafta içinde büyük ölçüde yatışacağına inanıyorum ortamın. Yete ki başbakan yurtdışı gezisini erken tamamlayıp yine sivri diliyle ortalığı karıştırmasın, sinirleri hoplatmasın.
Corpus
05.Haziran.2013, 04:03
Çok iyi özetlenmiş
amaç polise saldırmak olsa zırhlı coplu gazlı panzerli TOMAlı polise saldırmaya basket şortuyla mı gideriz
Bir gazeteci başbakana soru sorabildi diye insanlar sevinçten çıldırıyor ve siz bize hala neden direniş başlattığımızı mı soruyorsunuz..
SAİT71
05.Haziran.2013, 04:14
https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc3/983859_594078990614105_1301613284_n.jpg
petrol_fb12
05.Haziran.2013, 04:20
2010'dan dolapdere'de Bölücü Terör Örgütü yaktığı ortaya cıktı..
Yerim senin MEDYANI :) ...
Anonymous Türkiye için 100 site hackledi.Başbakanlık'ta bulunan E-Mail adreslerini hackledi.
Birlik çağrısına cevap verilmiş..Arjantin,Meksika Gruplar hacklemeye başlamış..
Arjantinlinin deyimine göre..daha 300 site Hack yapıcaz diyorlar.
mwaru
05.Haziran.2013, 08:51
Meydanlar çok güzel beyler.İmkanı olanlar muhakkak gelsin.ha birde şu var : http://inciswf.com/hklsn.swf
davidvilla
05.Haziran.2013, 11:25
Bu direniş ile beraber taraftar gruplarının nasıl sömürüldüğünü aslında hepimizin aynı oldugunu da görmüş olduk. Şimdi Çarsı parti kursun falan demek yerine bence bu taraftar grupları birleşip futbolu temizleyebilirler diye dusunuyorum.
Bundan 5-6 sene önce Ultra'lar bir manifesto yayınlamıştı İtalya'da (As Roma).
Birleşip futbolun endüstriyel kazanç kapısı olmasına karşı bildiri yayınlamışlardı.
Bence biz de buna benzer bir bildiri yayınlayıp yeni sezonda bunu uygulayıp bazılarının cebine para olarak inen saf duygularımızı bir nebze olsun koruyabiliriz.
O manifesto şu şekilde idi;
Artık tüm taraftarların UEFA, FİFA, TV kuruluşları ve ulusal lig federasyonları arasında neler olduğunu anlaması gerekmektedir. Futbolu yönetenlerin amacı, her ülkenin en büyük kulüplerinden meydana gelen bir Avrupa ligi oluşturmaktır. Böyle bir yapılanma, TV yayın hakları ve tamamen dolu statlar sayesinde bu gruba çok büyük bir para girdisi sağlayacaktır. Küçük takımlarsa, statları küçük olduğu ve TV'ye seyirce çekecek potansiyelleri olmadığı için bu ligin dışında bırakılacaktır. Sürekli artmakta olan TV izleyicisi ile stadyumlardaki azalan seyirci arasındaki rekabet gün geçtikçe azalarak stadyumdaki taraftarı kulvar dışında bırakacaktır! Birkaç yıl sonra oyun sahası bile sponsorlarla işgal edilecek ve reklamların görünmesine engel olunur diye tribünlere pankart asmak yasaklanacak (Ajax-Arena Stadı?nda olduğu gibi). Taraftarların yanlarında büyük bayrak, pankart ve meşale gibi şeyleri getirmesi engellemek için tribünlerde binlerce görevli olacak. Ve bu yaptırımlar en küçük taraftar olayını abartarak manşetten veren büyük medya kuruluşlarının desteğiyle olacak. Ayrıca yine birkaç yıl sonra takım formalarımız (sahip olduğumuz son şey) tıpkı Formula 1 arabaları gibi sponsorların reklamlarıyla dolu olacak. Senaryo hazır ve uygulama başladı: Ilımlı, uslu taraftar! Artık Ultras?a yer yok. Tüm taraftarların oturarak maç seyretmesi gerektiğini söyleyen bir UEFA bildirisi var. Sinema ve tiyatro seyreder gibi maç seyreden, tezahürat yapmayan taraftar istiyorlar. Takımlarımızın bizler için bir din, bir inanç olduğunu anlayamıyorlar. Takım logolarını kollarımıza dövmeletip formalarını giyerek biz şehirlerimizi temsil ediyoruz. Bu yapay fabrika futboluna karşı, sadece bir kereliğine de olsa, tüm curva'lar (kale arkaları) birleşmelidir!
Manifesto
Gerçek taraftar bu kuralları benimsemelidir:
Oyuncu alışverişi sadece sezon öncesi olmalı, lig devam ederken değil.
Gol sevinci yaşam özgürlüğüdür: Gol sevincine müdahale edilmemelidir.
Tüm maçlar aynı gün, aynı saatte oynanmalı.
Yabancı sınırlaması getirilmeli, altyapıdan gelen geçlerin önü kesilmemeli.
Kendi kulubüyle sözleşme imzaladıktan sonra daha fazla para teklif edilince başka bir kulübe gitmek isteyen futbolcuya bir yıl futboldan men cezası verilmeli.
Bir kulüp başkanının, başkan veya yönetici olarak başka bir kulüpte aktif görevler alması engellenmeli.
Eski Şampiyon kulüpler kupası formatına dönülmeli: Ülkesinde hiç şampiyon olmamış bir takım Şampiyonlar Ligi ne katılıp kazanabiliyor.
Forma numaraları 1 den 11 e kadar olmalı.
Kulüplerin deplasman taraftarları için ayrılan biletleri turizm acentelerine vermeleri yasaklanmalı.
Futbol kulüpleri her sene aynı formayla mücadele etmeli.
Forma arkalarına isim yazılmamalı.
Ultras;
Kulüpten her türlü yardım ve iletişimi reddetmeli.
Polisten yardım almamalı. Polis düzeni sağlamalı, yardım etmemeli.
Tribünlerde değişik gruplar olmasını desteklemeli.
Deplasmana kendi imkanlarıyla gitmeli.
Diğer takımların Ultras?larıyla birlikte TV kuruluşlarına karşı mücadele etmeli.
Yapılan tüm sınırlamalara karşı gelmeli. Eğer deplasmana gitmesi yasaklanıyorsa, oraya gidip rakip takım tarafında bilet alıp oturulmalı.
Universal
05.Haziran.2013, 11:48
https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc3/983859_594078990614105_1301613284_n.jpg
Meclis 31 Mayısdan itibaran sadece dün Salı günü saat 15den sonra açıktı ne ara bu kadar madde görüşüldü ve oylama yapıldı.
davidvilla
05.Haziran.2013, 11:56
İşte bu da işin bir diger boyutu. Hala savunan arkadaşlar var. Sosyal boyutunda tamam haklı oldukları yönler var fakat adamlar karış karış her yeri sattılar ve satmaya devam ediyorlar. Paralarını da indiriyorlar. Yarın öbür gün satacak hiç bir şeyimiz kalmayınca bu adamları hükümetten düşürsen ne olur düşürmesen ne olur. Çoktan Miami sahillerini bulurlar. Ayrıca galiba aynı tasarıda Ormanların imara açılması yasası da vardı hatta şöyle bir cümle geçiyordu;
"İMARA AÇILACAK YERLER: Tasarıya göre orman olarak korunmasında yarar görülmeyen ve tarım alanına dönüştürülmesi mümkün olmayan yerler ‘ kentsel dönüşüm ’ çerçevesinde yapılaşmaya açılacak. ‘Orman olarak korunmasında yarar görülmeyen yerlerin’ neresi olduğuna ise bakanlar kurulu karar verecek. "
Buna nasıl kifayetsiz kalırsınız anlayamıyorum ya, babam olsa itiraz ederim bırak siyasi lideri.
ForsakeN
05.Haziran.2013, 12:07
http://www.anonpaste.me/anonpaste2/index.php?415562bd00a2f535#OOYw2XgiGeBuTCMGqeHupiW AdKk2km9X2sSHFuyr9ws
Biraz fazla olmaya basladilar. Ulkeye saldiriyorlar resmen direnise destek ayagiyla
SAİT71
05.Haziran.2013, 12:23
Meclis 31 Mayısdan itibaran sadece dün Salı günü saat 15den sonra açıktı ne ara bu kadar madde görüşüldü ve oylama yapıldı.
Daha bunlar hiç bir şey. Bir çok maddesi var. Bu yasanın bir gün içinde hazırlanması zaten çok zor...
sananes
05.Haziran.2013, 12:27
30'unda ya da 29'unda geçirilmiş olabilir haberler de görmüştüm zira ben bu olaylar daha bu kadar büyümemişken.
Vieri
05.Haziran.2013, 13:38
bu arada şundan da bahsetmek gerek, bu yasalar geçiyor ama muhalefette uyuyor, kısacası meclis memnun halk sorguluyor
petrol_fb12
05.Haziran.2013, 13:39
Meydanlar çok güzel beyler.İmkanı olanlar muhakkak gelsin.ha birde şu var : http://inciswf.com/hklsn.swf
İsrai oyunları demişsin ..
İsrail başbakanın gitmesini istemez neden mi ?
Güneydoğuya bakarsan anlarsın ?
Yapmayın Allah aşkına
Hırsızın hiç mi suçu yok
Polis ilk gün çekildi Parktan halk dağılsaydı veya daha sakin olup SADECE eğlencesine baksaydı bunlar olurmuydu
veya
Polis diğer günler daha sakin olsa bunlar olurmuydu
Sizin AKP nefretiniz gözünüzü kör etmiş
Milette durup duruken biber gazı atarsan.Çadırlarını yakıp fotosunu çeken kızı vahşice dövüp komaya sokarsan..
Olacağı bu.
Birde başbakanın söyledikleri var ?
Başbakanlık internet sitesine girilmiyor..Anonymous başladı.
http://basbakanlik.gov.tr/ acılan bazı e-mail adreslerinin içinde üniversite soruların dağılıtıldığı ortaya çıktı...
ForsakeN
05.Haziran.2013, 13:56
Anonymous'un yaptiklarinin eylemlerde provakator denilen teroristlerin yaptiklarindan hic bir farki yok ama garip olan buyuk destek aliyorlar. Egolarini ulkemiz uzerinden tatmin etmelerine destek olunmamasi gerekiyordu.
petrol_fb12
05.Haziran.2013, 14:01
Anonymous'un yaptiklarinin eylemlerde provakator denilen teroristlerin yaptiklarindan hic bir farki yok ama garip olan buyuk destek aliyorlar. Egolarini ulkemiz uzerinden tatmin etmelerine destek olunmamasi gerekiyordu.
Onların Egosu yokki ? Onlar bir çağrı yaptılar.Dünyada adamların 1 Milyon Bilgisayarı var.Gönüllüler var dedikleri şu "SÖZDE DEMOKROSİNİN OLDUĞU YERDE,CUNTACALIK YAPIP MİLLETİ TUTUKLAMAYA GİTMEK NEDİR ?"
Anonymous sandığınızda küçük bir grup olsa Ego tatmin grubu olsa rasgtele bütün dünyaya saldırırlar.En son Mosad'a saldılar.
O değilde adamların Gazze'den bile Üyesi var.
Ayrıca Kısa Bir Not ; FİLİSTİNİN ÖZGÜRLÜĞÜNÜDE İSTİYORLAR.SALDIRI O YÜZDEN GERÇEKLEŞMİŞ.
Son Dakika: "Fas Krali Erdogan ile Gorusmeyi Reddeti!"..
Anonymous Açıklaması...
"Türk Gezi Direnişi, yakın tarikteki en soylu sosyal ayaklanmalardan biridir. Uzun zamandır çok güçlü bir rejim tarafından ezilen Türk halkı, kadınlar, çocuklar, gençler ve yaşlılar artık uyandı. Korku taraf değiştirdi: Türk halkı korkmuyor, baskıcılar korkuyor. Türk halkı özgür insanlar olarak potansiyellerini gerçekleştiriyor ve daha önce görmediğimiz bir ruh iyileşmesi yaşanıyor."
Emniyet "sosyal medya uzerinde herseyi izliyoruz" demis, ne tesaduf biz de onlari izliyoruz. #RedHack Mesajı.
Ayrıca yayınlandıkları videonun sonunda şunu demişler..
"Biz Anonymous'uz.Biz Bir Orduyuz"
"Biz Affetmeyiz.Biz Unutmayız"
"Türk hükümeti; Bizi durdurmak için cok geç kaldınız"
Ayrıca Twitter üzerinden tutuklamalar başladıysa.Darbeci diye tabir ettiğiniz kesimden bir farkınız kalmadı.Fişlemeye başladınız demektir.
Neye karşı cıkıyorlarsa aynısını yapıyorlar.
Ayrıca Twitter hesaplarını inceleyen POLİS olmadığı ortaya cıktı.Bir bayan vatandaş Savılığa bilidiriyormuş.Polis gelip tutukluyormuş ..
Birde twitter adresin de şunu yazıyordu.Yazdıklarım kurumumu bağlamaz, özgürleştirir.
Aydin
05.Haziran.2013, 14:29
Camii'de bira içiyorlar dendi, o camiinin doktorlar tarafından kullanıldığı ortaya çıktı. Camii imamı bile bira içilmediğini söyledi. Yani fotoşop oluyor o foto.
Türk bayrağı yakılıyor dediler, olaylarla alakasının olmadığı çıktı.
davidvilla
05.Haziran.2013, 14:33
Camii'de bira içiyorlar dendi, o camiinin doktorlar tarafından kullanıldığı ortaya çıktı. Camii imamı bile bira içilmediğini söyledi. Yani fotoşop oluyor o foto.
Türk bayrağı yakılıyor dediler, olaylarla alakasının olmadığı çıktı.
Bugun Carsı'dan cocuklar kandil simitlerini kapıp o imamın elini öpmeye gideceklermiş diye duydum.
İmam baya savunmuş çocukları polisleri içeri almamış falan.
Revolution
05.Haziran.2013, 14:34
Sokaga/meydana inmemis, gelismeleri sadece sansurlu medyadan ve yandas twitter hesaplarindan takip edenler lutfen burada ahkam kesmesin. Oradaki toplulugun icindeki insanlarin yuzde 99u senin benim gibi insanlar, provakatorlere de elden geldigince engel olunmaya calisiliyor. At gozluklerinizi cikarin artik.
footballer33
05.Haziran.2013, 14:40
https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc1/421331_711015942247669_1981807654_n.jpg
ÇAPULCU Mega Star Tarkan Direnişe katıldı...
Gezi Parkı ünlü destekçilerine bir yeni isim daha eklendi...
Megastar Tarkan yurt dışından döner dönmez soluğu Taksim'de aldı...
petrol_fb12
05.Haziran.2013, 15:22
An İtibariyle Anonymous İçişleri bakanlığının E-MAİL adreslerine sızdı.
kalemci
05.Haziran.2013, 15:32
Şimdi kimler neyi destekliyor beyler ona göre safımızı belli edelim :n: :n:
Corpus
05.Haziran.2013, 16:01
Başbakanlık mail adresleri hacklenmiş.
http://leaks.sea.sy/txt/basbakanlik
[email protected] | 1234567
[email protected] | 123456*
Bu kişileri yaratıcı şifrelerinden dolayı kutluyorum :n:
ForsakeN
05.Haziran.2013, 16:18
Onların Egosu yokki ? Onlar bir çağrı yaptılar.Dünyada adamların 1 Milyon Bilgisayarı var.Gönüllüler var dedikleri şu "SÖZDE DEMOKROSİNİN OLDUĞU YERDE,CUNTACALIK YAPIP MİLLETİ TUTUKLAMAYA GİTMEK NEDİR ?"
Anonymous sandığınızda küçük bir grup olsa Ego tatmin grubu olsa rasgtele bütün dünyaya saldırırlar.En son Mosad'a saldılar.
O değilde adamların Gazze'den bile Üyesi var.
Ayrıca Kısa Bir Not ; FİLİSTİNİN ÖZGÜRLÜĞÜNÜDE İSTİYORLAR.SALDIRI O YÜZDEN GERÇEKLEŞMİŞ.
Son Dakika: "Fas Krali Erdogan ile Gorusmeyi Reddeti!"..
Anonymous Açıklaması...
"Türk Gezi Direnişi, yakın tarikteki en soylu sosyal ayaklanmalardan biridir. Uzun zamandır çok güçlü bir rejim tarafından ezilen Türk halkı, kadınlar, çocuklar, gençler ve yaşlılar artık uyandı. Korku taraf değiştirdi: Türk halkı korkmuyor, baskıcılar korkuyor. Türk halkı özgür insanlar olarak potansiyellerini gerçekleştiriyor ve daha önce görmediğimiz bir ruh iyileşmesi yaşanıyor."
Emniyet "sosyal medya uzerinde herseyi izliyoruz" demis, ne tesaduf biz de onlari izliyoruz. #RedHack Mesajı.
Ayrıca yayınlandıkları videonun sonunda şunu demişler..
"Biz Anonymous'uz.Biz Bir Orduyuz"
"Biz Affetmeyiz.Biz Unutmayız"
"Türk hükümeti; Bizi durdurmak için cok geç kaldınız"
Ayrıca Twitter üzerinden tutuklamalar başladıysa.Darbeci diye tabir ettiğiniz kesimden bir farkınız kalmadı.Fişlemeye başladınız demektir.
Neye karşı cıkıyorlarsa aynısını yapıyorlar.
Ayrıca Twitter hesaplarını inceleyen POLİS olmadığı ortaya cıktı.Bir bayan vatandaş Savılığa bilidiriyormuş.Polis gelip tutukluyormuş ..
Birde twitter adresin de şunu yazıyordu.Yazdıklarım kurumumu bağlamaz, özgürleştirir.
Soylediklerinin hic biri ulke bakanliklarinin yagmalanmasina destek olmani hakli kilmiyor
Corpus
05.Haziran.2013, 16:40
An itibariyle sorulan en güzel soru
Sosyal medya' dan Atatürk' e küfredenler de içeri alınacak mı ?
petrol_fb12
05.Haziran.2013, 16:45
An itibariyle sorulan en güzel soru
Alınmaz.Melih Gökçek ile başlanması lazım.
Soylediklerinin hic biri ulke bakanliklarinin yagmalanmasina destek olmani hakli kilmiyor
Alıcağımı aldım teşşekürler.
http://k1306.hizliresim.com/1b/5/ntw6u.jpg
Anonymous ve Syrian Electronic Army içişleri bakanlığına bu logoyu koydu.
http://j1306.hizliresim.com/1b/5/ntw77.png
Anonymous çağrısına cevap veren Tunus'lu bir hacker grubu Türkiye'deki bazı siteleri çökertti.
ve şunuda söylemek istiyorum her geçen saniye daha çok organize oluyorlar.Her ülke destek vermeye başladı.Japonya'dan bile.
Corpus
05.Haziran.2013, 17:58
https://www.facebook.com/photo.php?v=533933043332583
Polisten Eğlenceli Anons: Güldük Eğlendik Hep Beraber
petrol_fb12
05.Haziran.2013, 18:01
Bayrak yakma olayı gerçekmiş malesef
TRT arşivini acıcağını bilsem.Taksim'e gidip o videonun görüntüsünü bulmak isterdim.Gerçekten.Ama AÇMAZ !
SAİT71
05.Haziran.2013, 18:09
https://www.facebook.com/photo.php?v=533933043332583
Polisten Eğlenceli Anons: Güldük Eğlendik Hep Beraber
Güldük eğlendik :D
Polislerde artık yorgunluk ve uykusuzluktan ne dediklerini şaşırmışlar :)
petrol_fb12
05.Haziran.2013, 18:19
Anonymous http://www.habervaktim.com/ saldırıda bulundu site şu an açık.
Davudoğlu : "Türkiye'nin 2. sınıf bir demokrasi olmadığını.Söyledi
Biliyoruz 10 Sınıf demokrosi.SUS,KONUŞMA,GÖRME,İTİRAZ ETME,ÖĞRENME,BİLGİLENME,SAYGI DUYMA ...
trthaber.com
Bayrak yakma oalyının videosunu yayınlamış.Nerden bilelim sivil veya AKPARTİ LİLERİN YAKTIĞINI ?
Trthaber.com Tamamen AKP televizyonu ve interneti olmuşş.
SAİT71
05.Haziran.2013, 18:20
https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/936133_403633653088908_667997415_n.jpg
E.Cartman
05.Haziran.2013, 18:54
Bayrak yakma olayı kuyruklu yalan. O görüntü 2010'da Dolapdere'deki olaylardan kalma
petrol_fb12
05.Haziran.2013, 19:11
Şu bayrak yakılma görüntülerinin yalan cıkmaısnı istiyoruz.
Ayrıca TRT'nin doğru haber yapıyoruz sözüne itafen..
Öldürülen 2 gençimizi.Polsini keyfi mühadelelerini göremedim neden acaba ?
Başka bir şey bulmadılar burdan saldırıyolar..
Bundan sonra TRT=AKP.
sarianet
05.Haziran.2013, 19:31
tamam üllkede kaos olsun yabancı ülkelerin zaten salyası akıyor avuçlarını ovuşturuyor
başbakan istifa etsin seçim olsun
ben başbakanın yerine olsam erken seçime giderdim
Gerçek halk kimin yanında kimin arkasında gösterirdim tüm cihana
Aydin
05.Haziran.2013, 19:40
Bayrak yakma olayı gerçekmiş malesef
Arkadaşım bu bayrak yakma olayından bahsediyorsun. Kaynağını öğrenebilir miyiz? Kaynağın yoksa sileceğim mesajını.
sarianet
05.Haziran.2013, 19:45
sil ama bir hafftadır kaynak gösterilmeden yazılan mesajları da silmen gerekiyor bu mantıkla
furkan58
05.Haziran.2013, 19:50
http://sphotos-f.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/425263_10151483689415488_1618980649_n.jpg
Ahaha :n: Piyasaya çıkar yakında :D
Bordo61Mavi
05.Haziran.2013, 19:52
O bayrak yakma resmini face'te gordum. Sag altta tarih ve saat ile. Photoshop olma ihtimali varmidir ?
Aydin
05.Haziran.2013, 20:07
O bayrak yakma resmini face'te gordum. Sag altta tarih ve saat ile. Photoshop olma ihtimali varmidir ?
Bir görsel var 2010'dan kalma. Acaba o mu? Gösterirsen sevinirim.
yolcu, "sil" diyeceğine fotoyu koyup kaynak göstersen sözüne daha çok güvenebilriz :)
Aydin
05.Haziran.2013, 20:44
Neyse sildim mesajı.
Provakasyonlara gelmeyelim.