Sayfa 46 / 57 İlkİlk ... 36444546474856 ... SonSon
1,351 ile 1,380 arası toplam 1701 sonuç

Konu: FM 2010 Türkçe Yolda mı?

Nesil
    2003
    Yer
    İzmir/KARŞIYAKA

Quote Originally Posted by brosman View Post
    (önceden turkportal full olmasada türkçe çıkararak oyundan zevk almamızı sağlarken şuan türkçe çıkarmayacağını beyan etmesi ile) 80 tl vermek bana tüketici mantığı açısından mantıksız geliyor.
    Desenize adamlar kampanya yapıp çok satacaz diye düşünürken elindekilerdende oldu. Senmisin Türk halkını aptal yerine koyan Bu vaatleri yermi hiç Anadolu çocuğu.

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by medievil View Post
    Her hangi bir icraatlarını görmemekle birlikte önümüzüde tıkıyor bunlar. Bu kampanya olayı çıkmadan önce (sanırım Vieri admin) fm 2010 Türkçe'nin kasım ayında çıkacağını söylemişti. Ancak kampanya başlayınca vazgeçildi. Sayelerinde yaram yamalak bile olsa Türkçe oynayamıyoruz..

Adam gibi çıkıp yeni yamada Türkçe olacak yada olmayacak deseler herkes ona göre davranır.
    Asla böyle bir şey söylemedi.Talep edilen 10k adet satılırsa Türkçe yapılır.
    TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Nesil
    2006
    Yer
    Malatya

Çocuk doğacak mı doğmayacak mı diye bekliyoruz şu anda. Oyun çıktığında Türkçe de çıksaydı 9 aylık doğacaktı. Oyundan önce Türkçe çıkarılacağı söylenseydi 7 aylık olacaktı. Ama bundan sonra çıkarsa 11 aylık olacak, ne kadar ihtimal dahilinde tartışılır..

Nesil
    2003
    Yer
    İzmir/KARŞIYAKA

Quote Originally Posted by ABOOO View Post
    Asla böyle bir şey söylemedi.Talep edilen 10k adet satılırsa Türkçe yapılır.
    Quote Originally Posted by Vieri View Post
    biz bu sene firma resmi olarak oyuna eklemiyorum açıklaması yapana kadar Türkçe Yama çıkartmayacağız. Bizim tüm hazırlıklarımız 1 Kasım tarihine kadar hazırdı ve gerçekçi oranlarda tespit edilmiş %60 oran (Yeni eklenen cümle kalıpları nedeniyle oran her sene düşüş gösteriyor) ile yamayı yayınlayacaktık.
    Hala böyle birşey söylenmediğini iddia ediyorsan benzer başka mesajlarıda bulurum. Benim burda tepkim size değil onlara zaten. Adamların böyle bir kampanya yapmasından dolayı yamayı yayınlamamanız kabul edilir bir şey. Umarım biran önce net bir cevap verirlerde bizde Türkçe FM'mize kavuşuruz.

Nesil
    2003

Desenize adamlar kampanya yapıp çok satacaz diye düşünürken elindekilerdende oldu. Senmisin Türk halkını aptal yerine koyan Bu vaatleri yermi hiç Anadolu çocuğu.

Sonucta karli cikan kim oldu?

Oyunu Turkce oynamak isteyenlerin eline bir sey gecti de ben mi kacirdim?

Birak bunlari guzel kardesim. Ortaya cikan tek bir sey var. O da Turkce FM'in cikmasi icin Turkiye'de yeterince buyuk bir alici piyasasi olmadigi. Sen boyle gormesen de, bu konuda karar verecekler boyle gordugu surece sen sadece bosa konusursun.

Bu arada bilmem kimsenin haberi var mi. Eidos/BGS, CM'in kodlanmasinda calisanlarin %80'ini isten atti. Bundan sonra kodlamayi Cin'de yaptiracaklarmis. Demek ki oyunu Turkce cikartmak da kurtaramamis BGS calisanlarini.

Hayir kurumu degil bu sirketler.

Not: Tam rakami bilmiyorum ancak gecen yila gore satislarin cok cok daha fazla oldugunu biliyorum. Ancak hala onemli bir sayida oyunun satilmasi gerekli. Hala satilmasi gereken rakam, asagi yukari FM 2009 icin satildigi kadar. Bu gerceklesirse Turkce FM olur. Ne zaman olacagi satin alacak kisi sayisina bagli. Yukarida yazdiklarimdan havlu atildigi dusuncesi ortaya cikmasin.
    Last edited by perpetua : 23.Aralık.2009 at 15:50

Nesil
    2009
    Yer
    Tekirdağ-İzmit

Beyler hala TR dilden umudu olanmı var

Nesil
    2003
    Yer
    İzmir/KARŞIYAKA

Ya bırakın bu işleri. Gitsinler rakam açıklasınlar o zaman. Bizde diyelim ki adamlar ciddi bu işte. Birçok oyunun satış rakamları açıklanmasına rağmen fm nin açıklanmıyor. Arala sorduğumdada paniklemiş bir şekilde cevap yazıyorlar. Kimse kimseyi kandırmayacak. Açık net olacak. Oyun çıkalı aylar olmuş herhangi bir açıklama yok. Adamların niyeti olsa zaten bizi teşvik etmek için rakam açıklar. Bu devirde insanlar yakın arkadaşlarına bile tam anlamıyla güvenemezken elin ne olduğu belirsiz firmasınamı güvenecek de hiçbirşey anlamadığı oyuna 90tl verecek? Hayal aleminde yaşamayın.

Elimize geçen birşey olmadı gibi kaybettiğimiz birşeyde yok. Aynı tas aynı hamam senelerdir..

Nesil
    2006
    Yer
    Denizli - Köln

Aslında uzun zamandır yazmak istiyordum ama biraz daha yorumları okumak için bekledim...

1. Bizden dilini bilmediğimiz bir oyunu satın almamız bekleniyor, ondan sonra da bize Türkçe verileceği söyleniyor. Hangi akla mantığa sığar?Sen bu oyunu önce Türkçe çıkar, herkes desin ki "SIGAMES oyunu Türkçe yapmış, hadi alalım da oynayalım!". CM Türkçe çıktı, ayrıca ne kadar ödersen öde seçeneği koydu, oyun güzel olmasa da ciddi şekilde alım oranı arttı yasal olarak Türkiye'den.

2. Fiyatı daha uyguna çekilmeli! Kimse kimseyi kandırmasın, kaç kişi gidip de 70-100 tl arası para verecek oyuna? zaten bu oyunun en çok oynayanı 16-21 yaş arası. bunlardan 19una kadar olan gurup ailesinden bu parayı alacak da yasal olyun alacak?! Kaçak CD 4-6 tl arası... Bir gün içinde de yamanın çaresini de buluyorlar...

Benim gibi yani işi gücü olup da bir kaç yabancı dili iyi bilen kaç kişi var? Ben online aldım ve İngilizce'mle oyundan keyif alıyorum ancak 15-20 yaş gurubu bunu nasıl yapabilir?

Çözüm tek taraflı olmaz, biraz sizden biraz bizden olur. Yani:

EVET orjinal alalım. Fiyat da uygun seviyelere insin. Mesela ben online aldığımda ön sipariş ile 29 $'a aldım ki dolar da o zaman 1,3 lira mı neydi. Mesela bu fiyat 20 $'dan sabitlense... Sadece bir örnek...

Hele ki bir de bu da tam Türkçe içerirse... Başka bir sitede bunu yapmışlar çoğumuz biliyoruz. Nasıl olduğuna bakmak için indirip kurdum,Kendilerini tebrik ederim kolay değildir Türkçe'ye çevirmek, ki dünyaca kelime var zamanında ben de çevirmiştim, ancak yamada çokça cümle düşüklüğü var. Bir de Turksportal'ın yamasına benzemesin diye yamada cümleler garip olmuş, kelimeler uymamış bazı yerde( Mesela hepimizin bire bir diye bildiğimiz kalıp teke tek diye yapılmış, ya da kalecinin top atma özelliği taç atma diye çevrilmiş ) Burada da o arkadaşları eleştirmiyorum ama oyun İngilizce olduğu için tam profesyonel kişiler olmuyor Türkçe'ye çeviren ve oyundan istediğimiz verimi alamıyoruz.

Sizlerin görüşleri nelerdir arkadaşlar?

Last edited by DisCo : 23.Aralık.2009 at 17:13

Nesil
    2008
    Yer
    Aydın

Quote Originally Posted by metinoktay View Post
    Aslında uzun zamandır yazmak istiyordum ama biraz daha yorumları okumak için bekledim...

1. Bizden dilini bilmediğimiz bir oyunu satın almamız bekleniyor, ondan sonra da bize Türkçe verileceği söyleniyor. Hangi akla mantığa sığar?Sen bu oyunu önce Türkçe çıkar, herkes desin ki "SIGAMES oyunu Türkçe yapmış, hadi alalım da oynayalım!". CM Türkçe çıktı, ayrıca ne kadar ödersen öde seçeneği koydu, oyun güzel olmasa da ciddi şekilde alım oranı arttı yasal olarak Türkiye'den.

2. Fiyatı daha uyguna çekilmeli! Kimse kimseyi kandırmasın, kaç kişi gidip de 70-100 tl arası para verecek oyuna? zaten bu oyunun en çok oynayanı 16-21 yaş arası. bunlardan 19una kadar olan gurup ailesinden bu parayı alacak da yasal olyun alacak?! Kaçak CD 4-6 tl arası... Bir gün içinde de yamanın çaresini de buluyorlar...

Benim gibi yani işi gücü olup da bir kaç yabancı dili iyi bilen kaç kişi var? Ben online aldım ve İngilizce'mle oyundan keyif alıyorum ancak 15-20 yaş gurubu bunu nasıl yapabilir?

Çözüm tek taraflı olmaz, biraz sizden biraz bizden olur. Yani:

EVET orjinal alalım. Fiyat da uygun seviyelere insin. Mesela ben online aldığımda ön sipariş ile 29 $'a aldım ki dolar da o zaman 1,3 lira mı neydi. Mesela bu fiyat 20 $'dan sabitlense... Sadece bir örnek...

Hele ki bir de bu da tam Türkçe içerirse... Başka bir sitede bunu yapmışlar çoğumuz biliyoruz. Nasıl olduğuna bakmak için indirip kurdum,Kendilerini tebrik ederim kolay değildir Türkçe'ye çevirmek, ki dünyaca kelime var zamanında ben de çevirmiştim, ancak yamada çokça cümle düşüklüğü var. Bir de Turksportal'ın yamasına benzemesin diye yamada cümleler garip olmuş, kelimeler uymamış bazı yerde( Mesela hepimizin bire bir diye bildiğimiz kalıp teke tek diye yapılmış, ya da kalecinin top atma özelliği taç atma diye çevrilmiş ) Burada da o arkadaşları eleştirmiyorum ama oyun İngilizce olduğu için tam profesyonel kişiler olmuyor Türkçe'ye çeviren ve oyundan istediğimiz verimi alamıyoruz.

Sizlerin görüşleri nelerdir arkadaşlar?

Oyunun ilk çıkacağı zamanlar orjinal alınmasını şiddetle öneren biriydim.Fakat Miles Jacobson Türkiye'ye geldiği zaman yaptığı açıklamalar beni tereddütte bırakmaya yetti.Kendisi oyunun dünya üzerinde en fazla oynanan 3. ülkenin Türkiye olduğunu belirterek %97'lik korsan oyun satışının %95'e çekilirse türkçe yama çıkarılacağını söyledi.
    Peki 10.000 satış rakamı istenen bir durumda geçen yıl orjinal FM kaç adet sattı? Sadece % 2'lik bir pay için mi bu kadar uğraşıldı.Garip olan ise Türkiye pazarının bu kadar büyük bir pazar olduğunu söyledikleri halde neden hala bu kadar küçük değerler peşindeler. Madem buradan beklentin büyük örneğin;oyunun türkçe patchli versiyonunu dijital olarak 20$ a Türkiye'ye özel olarak sat.Bak bakalım senin ulaşmaya çalıştığın % 2'lik değişim %20-%25'lere ulaşmıyor mu? Eminim ki bu rakama rahatlıkla ulaşılacak ki sen amaç edindiğim % 2'den daha fazla kar elde edeceksin.
    Belirttiğiniz gibi oyunu oynayan yaş ortalaması düşük.Biliyorum ki bu oyuncuları şimdiden kazanabilirsen uzun yıllar daha müşterilerini garantiye almış olacaksın.Bende aynı yaşlarda oyuna başladım,askere gittim,evlendim,iş güç sahibi oldum belki ileride çocuğum da olacak,ama ben hala bu oyunu oynamaya devam edicem bundan adım gibi eminim.Yeterli ingilizce sevisine sahip olsamda,bahsetiğiniz patch'leri gördüm,kurdum,kullandım ki oyunu oynayan grubun en azından %60'lık bölümü kullanıyordur bunu.Tamam çeviri iyi değil,garip cümleler var şu an için insanların başka bir şansı yok çünkü oyunda geçen cümlelerin ne anlama geldiğini bilmeden bu oyundan zevk alamazsınız.Oyunu devamlı olarak orjinal satın almama rağmen,bizler gibi yıllardır oynayan alım gücü ve dil konusunda sıkıntı çekmeyen kişiler için;ingilizce yada türkçe olmuş,fiyatı 50$ mış falan bu durumu fazla önemsemez.Çünkü bizim için sorun yok biz nasıl olsa oynamaya devam edicez.Fakat bu tarz tutumlar sergilemeye devam eden bir şirketin elindeki hazır müşterisini de kaybetmesi kaçınılmazdır.Göründüğü üzere sitede oyunu almayan,oyundan soğuduğunu belirten çok fazla mesaj yazılmakta.Umarım herkes için uygun bir orta yol bulunurda hepimizin istediği özelliklerde,dilediğimiz gibi bir oyun olur...

Saygılar...

Nesil
    2003

Ya bırakın bu işleri. Gitsinler rakam açıklasınlar o zaman. Bizde diyelim ki adamlar ciddi bu işte. Birçok oyunun satış rakamları açıklanmasına rağmen fm nin açıklanmıyor. Arala sorduğumdada paniklemiş bir şekilde cevap yazıyorlar. Kimse kimseyi kandırmayacak. Açık net olacak. Oyun çıkalı aylar olmuş herhangi bir açıklama yok. Adamların niyeti olsa zaten bizi teşvik etmek için rakam açıklar.
    Cevap almak isterseniz Sega'ya yazin, telefon edin, faks cekin, teleks yollayin. Bilgi onlara ait, cevap verebilecek sadece onlar.

Bu devirde insanlar yakın arkadaşlarına bile tam anlamıyla güvenemezken elin ne olduğu belirsiz firmasınamı güvenecek de hiçbirşey anlamadığı oyuna 90tl verecek? Hayal aleminde yaşamayın.
    Guvenecek degil. Hakkini verecek. Zaten oynadigi oyunun parasini odeyecek! Burada Turk FM severler Turkce olsun diye yalvariyor. SI/Sega ise bizim oyunumuzu korsan kullanmayin diye yalvariyor. Ikisi de ricaci. Birisi adim atip digerinin istegini karsilamayi kabul etti. Digeri (siz ve sizin dusuncenizekiler) bir adim atmaya diretiyor. Boyle hic bir yere varilmaz. Bunun kusurlusu da SI/Sega olmaz cunku onlar adimi attilar. Bu adimi adim olarak kabul etmiyorsaniz zaten yapacak bir sey yok.

Insan ya bastan guvenini verir kazik yemeyi goze alir, ya da hic bir zaman guvenmez ve guvenmenin getirecegi yararlardan mahrum kalir.

Yakin arkadasina bile guvenemedigin icin insanlara guvenmiyorsan, zaten hic bir zaman yakin arkadas sahibi olamazsin. Ote yandan guvenini vererek yakin arkadasin olamayacaklari ayiklayabilirsin. Hayat gorusune bagli.

Elimize geçen birşey olmadı gibi kaybettiğimiz birşeyde yok. Aynı tas aynı hamam senelerdir..
    Gordugunuz gibi bu olay sonuclanana kadar Turksportal'da ceviri ile ugrasan arkadaslar Turkce FM cikartmama karari aldi. Yanilmiyorsam daha once de soylediginiz gibi Turkce oynamak sizin umurunuzda degil. Zaten Ingilizce oynayabiliyorsunuz. Bu durumda sizin sahsinizin bir sey kaybetmesi zaten mumkun degil. Kaybedilen bir sey olup olmadigini bir de Ingilizce veya diger bir dilde oynamakta zorluk cekenlere sorun.

Turkiyedeki satis rakamlarinin aciklanmamasinin amaci ne olabilir? Mantikli bir aciklama bulamadim,bulanada rastlamadim.Birde Turkiyede fm severlerin %97 oraninda korsan kullandigini nerden biliyorlar?Turkiyedeki tum korsancilardan kendi aciklamadiklari satis rakamlarinimi aldilar?
    Belgesi yada kaynagi olmadan aciklamalar yapan bir firmaya guvendik, soz verdik,oyun aldik.Onlarin sirket politikalari musteriyi baglamaz.Verdigimiz sozun gerceklesmesine ne kadar kaldi bunu gormek hakkimiz.
    Madem onlar tum korsancilardan satis rakamlarini aldi,Bende turkiyedeki tum magazalardan fm satislarini aldim.14679 adet fm satilmis simdiye kadar.Sozunuzu tutun!! Varmi aksini ispat edecek.

Nesil
    2009
    Yer
    Tekirdağ-İzmit

Bu işin olmasının yada olmamasının benim için önemi yok. Ancak SI' bütün türk fm severleri alenen kandırmıştır , dalga geçmiştir.

Nesil
    2003
    Yer
    İzmir/KARŞIYAKA

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Cevap almak isterseniz Sega'ya yazin, telefon edin, faks cekin, teleks yollayin. Bilgi onlara ait, cevap verebilecek sadece onlar.

Guvenecek degil. Hakkini verecek. Zaten oynadigi oyunun parasini odeyecek! Burada Turk FM severler Turkce olsun diye yalvariyor. SI/Sega ise bizim oyunumuzu korsan kullanmayin diye yalvariyor. Ikisi de ricaci. Birisi adim atip digerinin istegini karsilamayi kabul etti. Digeri (siz ve sizin dusuncenizekiler) bir adim atmaya diretiyor. Boyle hic bir yere varilmaz. Bunun kusurlusu da SI/Sega olmaz cunku onlar adimi attilar. Bu adimi adim olarak kabul etmiyorsaniz zaten yapacak bir sey yok.

Insan ya bastan guvenini verir kazik yemeyi goze alir, ya da hic bir zaman guvenmez ve guvenmenin getirecegi yararlardan mahrum kalir.

Yakin arkadasina bile guvenemedigin icin insanlara guvenmiyorsan, zaten hic bir zaman yakin arkadas sahibi olamazsin. Ote yandan guvenini vererek yakin arkadasin olamayacaklari ayiklayabilirsin. Hayat gorusune bagli.

Gordugunuz gibi bu olay sonuclanana kadar Turksportal'da ceviri ile ugrasan arkadaslar Turkce FM cikartmama karari aldi. Yanilmiyorsam daha once de soylediginiz gibi Turkce oynamak sizin umurunuzda degil. Zaten Ingilizce oynayabiliyorsunuz. Bu durumda sizin sahsinizin bir sey kaybetmesi zaten mumkun degil. Kaybedilen bir sey olup olmadigini bir de Ingilizce veya diger bir dilde oynamakta zorluk cekenlere sorun.
    Sizin bile satış rakamı hakkında net birşey söyleyemediğiniz durumda benim cevap almam ne kadar mantıklı. Ben yine şansımı dener fax çekerim. Ama eminimki bırakın olumlu yada olumsuz cevabı cevap dahi alamayacağımada eminim.

Oynadığı oyunun tabiki hakkını verecek insanlar ama sorun şu: İnsanlar oyundan birşey anlayamıyorkı, oynayamıyorkı. Bu durumda kimin hakkını kime veriyoruz? Sayfalarca risk risk risk yazdınız durdunuz. Neden riske giren biziz. Ben bu zamana kadar durumum el verdiği için gittim orjinal fm aldım. Yeterince riske girdimde zaten. Ama bu sene almadım. Kampanya olmasına rağmen. Keşke geçen seneler korsan kullanıpta bu sene orjinal alsaydım dediğimde olmadı değil. Ama artık yeter. Bakın tekrar yazıyorum. çok daha kaliteli oyunlar daha ucuza satılırken insanlar neden oynayamadığı bir oyun alsınlar? Siz daha buradaki insanları düşüncelerini fikirlerini kavrayabilmiş değilsiniz birde bizi temsil ediyorsunuz sözde.

Benim hayat görüşümü buruda yazdığım 3-5 satıra görede yorumlamayın. Çok merak ediyor, öğrenmek istiyorsanız christmasda Türkiyeye gelin karşılıklı oturup tartışalım. Yok gelemem yada ilgilenmiyorum diyorsanızda fikirlerinizi kendinize saklayın.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by alleenje View Post
    Turkiyedeki satis rakamlarinin aciklanmamasinin amaci ne olabilir? Mantikli bir aciklama bulamadim,bulanada rastlamadim.Birde Turkiyede fm severlerin %97 oraninda korsan kullandigini nerden biliyorlar?Turkiyedeki tum korsancilardan kendi aciklamadiklari satis rakamlarinimi aldilar?
    Belgesi yada kaynagi olmadan aciklamalar yapan bir firmaya guvendik, soz verdik,oyun aldik.Onlarin sirket politikalari musteriyi baglamaz.Verdigimiz sozun gerceklesmesine ne kadar kaldi bunu gormek hakkimiz.
    Madem onlar tum korsancilardan satis rakamlarini aldi,Bende turkiyedeki tum magazalardan fm satislarini aldim.14679 adet fm satilmis simdiye kadar.Sozunuzu tutun!! Varmi aksini ispat edecek.
    Yazin bunu Miles Jacobson'a. Alacaginiz cevabi okurken gulmek istiyorum.

Yazin bunu Miles Jacobson'a. Alacaginiz cevabi okurken gulmek istiyorum.
    Cevap veriyolarmi her maile? Veriyorlarsa yollayayim.

Yapmayın bunu. Sevgilimizle küsmüşüzde bi adım o atarsa 1 adımda biz atalım der gibi konuşmuşsunuz. Onlar şirket yani satıcı, biz ise alıcıyız. Onlar bize birşeyler sunacaklarki biz alalım. Şunu yaparsanız sizin dilinizde çıkartırız, yapmazsanız çıkartmayız mantığı nekadar doğru sizce ? Bu oyuna Türkçe dil ekleme maliyeti nekadar olabilir en fazla ? En abartılı tahminimi söylemek istiyorum 50.000 tl. Koskoca sigames 50.000 tl riske atamıyorsa yapacak birşey yok. 50.000 tl riske atıp Türkçe ekleseler sorun kalmayacak zaten. Bu olayın tek kusuru fm yapımcılarındadır. Çünkü biz onların arkadaşları değil müşterileriyiz. Bir önceki mesajımda da yazdığım gibi bu sene çok soğuttular beni fmden. 99 senesinden, cmden beri aralıksız oynuyorum fmyi. Bu sene ne korsan ne orjinal alıp oynamadım bile. Türkçesini çıkartsalardı direkt olarak alacaktım oyunu. Fakat şirketin makara yapar gibi tutumu yüzünden şuanda cm oynuyorum. Sebebi her ne olursa olsun cm hem Türkçe dil eklemiştir hemde kampanya yapmıştır. Fmden kampanyada beklemiyorduk çoğumuz, Türkçe yapıp piyasaya sürselerdi eminimki en kötü ihtimalle satış oranları 2 ye katlardı. Ama alırsanız Türkçe yaparız gibi bir tutum tutmadı büyük ihtimalle. Yapacak bişey yok, fm yapımcıları bu mantıkla devam ederlerse artık cm oynayacağım.

Nesil
    2003

Sizin bile satış rakamı hakkında net birşey söyleyemediğiniz durumda benim cevap almam ne kadar mantıklı. Ben yine şansımı dener fax çekerim. Ama eminimki bırakın olumlu yada olumsuz cevabı cevap dahi alamayacağımada eminim.

Oynadığı oyunun tabiki hakkını verecek insanlar ama sorun şu: İnsanlar oyundan birşey anlayamıyorkı, oynayamıyorkı. Bu durumda kimin hakkını kime veriyoruz? Sayfalarca risk risk risk yazdınız durdunuz. Neden riske giren biziz. Ben bu zamana kadar durumum el verdiği için gittim orjinal fm aldım. Yeterince riske girdimde zaten. Ama bu sene almadım. Kampanya olmasına rağmen. Keşke geçen seneler korsan kullanıpta bu sene orjinal alsaydım dediğimde olmadı değil. Ama artık yeter. Bakın tekrar yazıyorum. çok daha kaliteli oyunlar daha ucuza satılırken insanlar neden oynayamadığı bir oyun alsınlar? Siz daha buradaki insanları düşüncelerini fikirlerini kavrayabilmiş değilsiniz birde bizi temsil ediyorsunuz sözde.
    Turk insaninin dusuncelerini kavrayan sizseniz buyurun yazin Miles'a e-posta. Bakalim biliyor mu yazdiklarinizi, bilmiyor mu. Ogrenin burada yazilanlar ona anlatilmis mi, anlatilmamis mi. Benim Turklerin dusuncelerini/fikirlerini burada anlatmamin bir yarari yok. Biz zaten kendimizi bilmiyormuyuz? Bu dusunceleri/fikirleri SI/Sega'ya anlatirsam bir anlami olur. Siz zaten kendi bakis acinizi biliyorsunuz. Burada anlattigim onlarin bakis acisi. Ben burada size, siz haklisiniz, soyle dogru dusunuyorsunuz, boyle dogru sey yazdiniz diye yazsam ne yarari olacak? Memnun mu olacaksiniz? Tabii ki onlarin bakis acisini yazacagim ki burada okuyanlar karsilarindaki sirketin fikirlerini/dusunce yapisini anlasin. Tipki onlarla konustugumda Turk bakis acisini anlattigim, onlarla bu dogrultuda tartistigim gibi.

Ben taraf degilim. Belki de sizi rahatsiz eden bu.

Onlarin acisindan bakarsak, 200 bin kisi oyunu oynuyorsa kimse SI/Sega'ya oyunu anlamadiklari icin satin almadiklarini anlatamaz. Bu 200 bin kisi nasil anlamadigi oyunu satin aldi/indirdi/korsan aldi ve anlamadan oynadi demez mi mantikli birisi?

Oyunun en fazla oynandigi 3. ulkeymis Turkiye. Ingiltere ve Cin'den sonra (yukarida Miles ile konusma firsati bulmus birisi yazmisti). Oyunun dilinde ciktigi bir cok ulkede bile bu kadar fazla oynayan yok.

Hala siz "insanlarin anlamadiklari, oynayamadiklari" diyorsunuz ve hic inandirici gelmiyor. Zaman bir degerse, anlamadigi veya oynayamadigi bir oyun icin insanlar neden bu degerini harciyor da, anlayabilecegi bir ortami olusturacak satin alim islemini yapmiyor? Anlamiyor, oynayamiyor diye hikaye yazmak yerine bunu cevaplayin belki aylar sonra bir yere variriz.

Benim hayat görüşümü buruda yazdığım 3-5 satıra görede yorumlamayın. Çok merak ediyor, öğrenmek istiyorsanız christmasda Türkiyeye gelin karşılıklı oturup tartışalım. Yok gelemem yada ilgilenmiyorum diyorsanızda fikirlerinizi kendinize saklayın.
    Guven sorununuzu paylasan sizsiniz. Verdigim cevabi hak ettiginizi dusunuyorum.

Sigames kesin bişey desin Türkçe çikacakmi çikmayacak mi

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by alleenje View Post
    Cevap veriyolarmi her maile? Veriyorlarsa yollayayim.
    Cevap vermiyorlarsa bile yazarak ne kaybedersiniz? 3 dakika mi?

Bunu sormak bile cok garip bence. Turkce yaparlarsa alirim kivaminda olmus bu yazdiginiz.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by kralksk View Post
    Yapmayın bunu. Sevgilimizle küsmüşüzde bi adım o atarsa 1 adımda biz atalım der gibi konuşmuşsunuz. Onlar şirket yani satıcı, biz ise alıcıyız. Onlar bize birşeyler sunacaklarki biz alalım.
    Onlar bir oyun sunuyor. Bu oyunu Turkiye'de oynayanlarin cogu da para vermeden oynuyor. Sevgilinizle kusmus tanimi bence de hic uygun degil. Yillardir somurdugunuz (sahsiniz degil genel olarak) sirket'den ricaci olmussunuz (Turkce isteyerek) ve onlar da evvel burada demis.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by rammstein7 View Post
    Sigames kesin bişey desin Türkçe çikacakmi çikmayacak mi
    10 bin adet oyun satilirsa cikartilacak.

Nesil
    2003
    Yer
    İzmir/KARŞIYAKA

Ben bu konuda yazılan ne rakamlar gördüm. 200bin korsan kullanan.fm 2009 1000 adet bile satmadı gibi. Herkes konuya kendi açısından bakıyor. Benim açımda şu 200bin kişinin korsan veya değil bu oyunu oynadığına inanmıyorum. Bu sitenin 180bin üyesi var diyeceksiniz. Var ama 10 senede oldu o 180bin. Bu tartışma uzar gider. Her ne kadar yazdıklarınıza -özellikle yazdığınız rakamlara- şüphe ile baksamda bizim düşüncelerimiza aktarma konusunda dürüst olduğunuzu umuyorum.

Bakın birkaç mesaj önce bir arkadaş "ben öğrendim 14589 adet orjinal satılmış" yazmış. Bence onu yazmasındaki amaç şu "siz benim bu cümleme ne kadar inanıyorsanız binimde onlara güvenim bu kadar". Ben bunu çıkarttım şahsen siz ise bunu mail olarak yollada bir dalgamızı geçelim peşindesiniz. İşte bu ve bunun gibi nedenlerden tepki çekiyorsunuz. Sadece ben değil benim gibi diğer düşüncesizlerden!

Güven sorunuma gelince burası grup terapisi yapılan bir yer değil. Sadece genelleme yaptım. Siz farklı bir yere çektiniz. Yaşça benden büyük olduğunuz için size bu konuda aynı üslup ile cevap yazmadım. Olayı kişiselleştirip benim hayali sorunlarım hakkında yorum yapacaksanız PM yoluyla yapın. Sosyal mesafe alanıma girmeyin.

Nesil
    2003

Ben bu konuda yazılan ne rakamlar gördüm. 200bin korsan kullanan.fm 2009 1000 adet bile satmadı gibi. Herkes konuya kendi açısından bakıyor. Benim açımda şu 200bin kişinin korsan veya değil bu oyunu oynadığına inanmıyorum. Bu sitenin 180bin üyesi var diyeceksiniz. Var ama 10 senede oldu o 180bin. Bu tartışma uzar gider. Her ne kadar yazdıklarınıza -özellikle yazdığınız rakamlara- şüphe ile baksamda bizim düşüncelerimiza aktarma konusunda dürüst olduğunuzu umuyorum.

Bakın birkaç mesaj önce bir arkadaş "ben öğrendim 14589 adet orjinal satılmış" yazmış. Bence onu yazmasındaki amaç şu "siz benim bu cümleme ne kadar inanıyorsanız binimde onlara güvenim bu kadar". Ben bunu çıkarttım şahsen siz ise bunu mail olarak yollada bir dalgamızı geçelim peşindesiniz. İşte bu ve bunun gibi nedenlerden tepki çekiyorsunuz. Sadece ben değil benim gibi diğer düşüncesizlerden!
    Tabii ki dalgami gecerim.

Yukarida yazmistim. Hayat gorusudur. Guvenmenin avantajlari da vardir, dezavantajlari da. Dezavantajlarindan korkup guvenmemek de hakkiniz, avantajlarini dusunup guvenmek de baskalarinin hakki.

180 bin uye var, 200 bin kullanici olamaz dusuncesi de hic mantikli degil cunku bu oyunu sadece bu foruma veya benzer forumlara giren, uye olan kisiler oynamiyor. Arastirma isi olmasa belki ben de hic uye olmazdim. Bu arada siteye uye olan 204 bin kisi var. Ayrica FM 2008 cevirisi yaklasik 160 bin defa indirilmisti.

Tabii bir diger onemli nokta da, bu FM 2009 rakamlari hakkinda benim (ve diger arastirma seflerinin) bilgimin Haziran ortasinda olmasi. Turkce FM konusunda ise Miles ile bundan 4 ay sonra konustugumuzda bu rakamlari ayni sekilde tekrarladi. Yani bu rakamlarin boyle oldugu, daha Turkce FM konusunda konusmadan once de belliydi.

Ama tabii siz istediginize guvenme hakkina sahipsiniz. Ben, bana simdiye kadar durust olmus olanlara guveniyorum.

Güven sorunuma gelince burası grup terapisi yapılan bir yer değil. Sadece genelleme yaptım. Siz farklı bir yere çektiniz. Yaşça benden büyük olduğunuz için size bu konuda aynı üslup ile cevap yazmadım. Olayı kişiselleştirip benim hayali sorunlarım hakkında yorum yapacaksanız PM yoluyla yapın. Sosyal mesafe alanıma girmeyin.
    Amac grup terapisi yapmak degildi. Ama genel olarak yazilmis bir seyi kendi ustunuze alinmaniz cok dikkat cekici. Ozellikle oradaki butun yazimda siz diye hitab etip, sadece o bolumde farkli bir sekilde hitab etmem sahsiniza yazilmis bir sey olmadigini fark etmeniz icin bir tuyo olabilirdi.

Bu arada ozellikle sordugum hic bir soruya cevap vermemeniz cok ama cok dikkat cekici.

Nesil
    2003
    Yer
    İzmir/KARŞIYAKA

Sizinde burada sorulan bazı sorulara cevap verip bazılarına vermediğiniz zamanlar oldu. Siz neden öyle yaptınız bilmiyorum ama cevap verilmeye değer olsa neden cevap vermeyeyim? Belki size katıldığım için cevap vermemişimdir kim bilir? Burada önemli olan kişiler değil zaten. Herkes kendi düşüncesini yazıyor. Katılan olur katılmayan olur.

Benim 200bin rakamına şüphe ile bakmamın sebebi şu: Bu forumun 204bin üyesi var. Yanlış hatırlamıyorsam TTnet'in ağustos ayında 6-7milyon abonesi vardı.(tam rakamı şuan bulamadım) Bu durumda internet kullanıcısı olan her 30-40 kişiden 1i fm2010 oynuyor demektir. Rakamı Türkiye geneline vurarsak ortaya korkunç bir rakam çıkar. Buda bana gerçekçi gelmediği için 200bin kişinin fm 2009 yada 2010 oynadığını düşünmüyorum.160bin tekil kullanıcının Türkçe yamayı indirdiğinede şüpheyle bakıyorum ki sadece ben çok kere indirdim o yamayı Tabiki onbinlerce kişi bu oyunu düzenli olarak oynuyordur ama onbinlerce kişide beğenmeyip siliyordur.

Benim şüphe ile bakmanın sebeplerinden sadece bazıları bunlar. Katılırsınız katmazsınız saygı duyarım ama dalga geçilmesine itirazım olur.

Terapiniz ve tavsiyeleriniz konusundada hakettin yerine kişisel yorum yapmadığınızı söyleseydiniz zaten bunları şuan konuşmuyor olurduk. Şuan 42" tv kullandığım için zaten yazılar tam seçilmiyor o yüzden sizin kelime oyunlarınızı fark edemedim.

Nesil
    2003

Sizinde burada sorulan bazı sorulara cevap verip bazılarına vermediğiniz zamanlar oldu. Siz neden öyle yaptınız bilmiyorum ama cevap verilmeye değer olsa neden cevap vermeyeyim? Belki size katıldığım için cevap vermemişimdir kim bilir? Burada önemli olan kişiler değil zaten. Herkes kendi düşüncesini yazıyor. Katılan olur katılmayan olur.

Benim 200bin rakamına şüphe ile bakmamın sebebi şu: Bu forumun 204bin üyesi var. Yanlış hatırlamıyorsam TTnet'in ağustos ayında 6-7milyon abonesi vardı.(tam rakamı şuan bulamadım) Bu durumda internet kullanıcısı olan her 30-40 kişiden 1i fm2010 oynuyor demektir. Rakamı Türkiye geneline vurarsak ortaya korkunç bir rakam çıkar. Buda bana gerçekçi gelmediği için 200bin kişinin fm 2009 yada 2010 oynadığını düşünmüyorum.160bin tekil kullanıcının Türkçe yamayı indirdiğinede şüpheyle bakıyorum ki sadece ben çok kere indirdim o yamayı Tabiki onbinlerce kişi bu oyunu düzenli olarak oynuyordur ama onbinlerce kişide beğenmeyip siliyordur.
    Her 30-40 internet kullanicisindan 1'i FM 2010 oynuyor diye hesaplarsaniz garip olur tabii.

Internet baglantisi olan her 30-40 evde bir tane FM oynayan cikiyor diye baksak nasil olur peki? Yani 120-160 kisiden 1 kisi oynuyor desek? Veya internet baglantisi olan 30-40 aileden 1 tanesinde FM oynayan cikar desek?

Tabii internet cafeler ve okullar da muhtemel internet erisim yerleri. Mesela Turkiye Istatistik Kurumu'nun arastirmasina gore toplam internet kullanicilarinin %8.8'i okullardan ve %21.8'i internet cafelerden baglaniyor.

Terapiniz ve tavsiyeleriniz konusundada hakettin yerine kişisel yorum yapmadığınızı söyleseydiniz zaten bunları şuan konuşmuyor olurduk. Şuan 42" tv kullandığım için zaten yazılar tam seçilmiyor o yüzden sizin kelime oyunlarınızı fark edemedim.
    Kelime oyunu yapmamistim. Sadece siz'den, sen'e gecmenin ortada genele yazdigim bir sey oldugunu gostermesini beklemistim. Belli ki hata yapmisim.
    Last edited by perpetua : 23.Aralık.2009 at 21:51

sakary Ali Misafir

bare si desin biz çıkartmıyoruz diye bu forumda çıkar

Nesil
    2003
    Yer
    İzmir/KARŞIYAKA

Her 30-40 internet kullanicisindan 1'i FM 2010 oynuyor diye hesaplarsaniz garip olur tabii.

Internet baglantisi olan her 30-40 evde bir tane FM oynayan cikiyor diye baksak nasil olur peki? Yani Internet baglantisi olan her 30-40 evde, 1 tane FM oynayan cikiyor desek daha mantikli gelir mi acaba? Yani 120-160 kisiden 1 kisi oynuyor desek? Veya internet baglantisi olan 30-40 aileden 1 tanesinde FM oynayan cikar desek?

Tabii internet cafeler ve okullar da muhtemel internet erisim yerleri. Mesela Turkiye Istatistik Kurumu'nun arastirmasina gore toplam internet kullanicilarinin %8.8'i okullardan ve %21.8'i internet cafelerden baglaniyor.

Kelime oyunu yapmamistim. Sadece siz'den, sen'e gecmenin ortada genele yazdigim bir sey oldugunu gostermesini beklemistim. Belli ki hata yapmisim.
    Aynen dediğiniz gibi şöyle desek böyle desek ama diyemiyoruz. Net birşey yok ortada. Herhangi bir araştırma yok. Anket yok. (yada var haberiniz yok??)Biri ortaya 200bin lafı attı isteyen inanır isteyen inanmaz. Yok ben bu konuda ısrarcıyım derseniz bir anket hazırlayın çıkıp sokakta rastgele seçilmiş kişilere uygulayın. Hem bilimsel bir araştırma olur sonucu hep beraber görürüz. Anketle uğraşılmaz derseniz siz firmanın verdiği rakamlara inanmakta serbestsiniz ama o fikri savunmanız ne kadar doğru olur orasını bilemem..

Konudan iyice sapıldı bu yüzden konuyla ilgili olarak benden size bir kaç soru:

1- 10bin satışa ulaşması için fm2011e kadar beklenilecekmi yoksa önümüzdeki aylarda firmadan olumlu yada olumsuz bir açıklama gelebilirmi.

2- Türkçe dilin eklenmemesi durumunda TSİ bir çalışma yapacakmı yoksa fm severler TSİ çakması yamalarla idaremi edecek?

Nesil
    2003

Aynen dediğiniz gibi şöyle desek böyle desek ama diyemiyoruz. Net birşey yok ortada. Herhangi bir araştırma yok. Anket yok. (yada var haberiniz yok??)Biri ortaya 200bin lafı attı isteyen inanır isteyen inanmaz. Yok ben bu konuda ısrarcıyım derseniz bir anket hazırlayın çıkıp sokakta rastgele seçilmiş kişilere uygulayın. Hem bilimsel bir araştırma olur sonucu hep beraber görürüz. Anketle uğraşılmaz derseniz siz firmanın verdiği rakamlara inanmakta serbestsiniz ama o fikri savunmanız ne kadar doğru olur orasını bilemem..
    Net olmayan ne? Anlayamadim. Evinde internet olan 30-40 aile arasinda 1 tane FM kullanicisinin cikma ihtimali mi?

Hadi tamam her 30-40 kisiden birisi cok sacma bir rakam ama 30-40 cekirdek ailenin bir ferdinin FM oynamasi bana hic garip gelmiyor. Ozellikle evinde internet baglantisi olan aileler olarak bakarsak. Tabii bir de simdi wireless baglanti cikti. Dizustu bilgisayarini alip servisin oldugu yerlerde internet'e baglanan yokmudur? Ya peki komsunun wireless'ina baglanip kullananlar?

Ben bir fikiri savunmuyorum. Ben bir gercegi savunuyorum. Bir dayanak olmadan fikire sahip olan ve bunu savunan sizsiniz.

Kivirmak yerine yanlis dusunmusum de diyebilirdiniz.

Konudan iyice sapıldı bu yüzden konuyla ilgili olarak benden size bir kaç soru:

1- 10bin satışa ulaşması için fm2011e kadar beklenilecekmi yoksa önümüzdeki aylarda firmadan olumlu yada olumsuz bir açıklama gelebilirmi.

2- Türkçe dilin eklenmemesi durumunda TSİ bir çalışma yapacakmı yoksa fm severler TSİ çakması yamalarla idaremi edecek?
    1. 10 bin satis icin bekliyoruz. Onumuzdeki aylarda SI'dan olumlu veya olumsuz yanit da gelebilir. Sahsen mumkun olan son ana kadar 10 bin satisi bekleyeceklerini saniyorum (buyuk ihtimalle yaz aylarinin basi). Onlarin da Turkce eklemek istediklerine inaniyorum. Bunu karsiliksiz yapmak istememelerine de saygi duyuyorum. Bu kararlarina katildigim icin degil, katilmamam icin elimde yeterli bilgiye sahip olmadigim icin.

2. Bunun cevabini bilmiyorum. Ceviri ile benim hic bir alakam yok (2 yil once cevirdigim 1000 cumle disinda hic de olmadi).

avatar reklami fmde var ve türkçe aralikda felan yaziyor ilginç bunu görunce türkçe gelecek galiba diyorum

Nesil
    2003
    Yer
    İzmir/KARŞIYAKA

Kıvırdığım falan yok söylediklerim aynı 10 yazım öncede gerçekçi değil diyordum şimdide öyle diyorum. Gerçeği savunduğunuzu söylüyorsunuz ama ortada bir gerçek yok. Tamamen varsayım. 150-200 kişiden 1 kişinin fm oynamasının mantıklı gelmesi başka birşey 150-200 kişiden 1 kişinin fm oynaması başka birşey.

Keşke söylediklerinizle benim yanlış düşünme itirafımı yada "kıvırmamı" sağlayabilseniz. Ama bu varsayımlarla zor.

Not: Komşudan internet çekmek suçtur. Cezası vardır.

Sayfa 46 / 57 İlkİlk ... 36444546474856 ... SonSon

Mesaj Yetkileri