1 ile 30 arası toplam 1701 sonuç

Konu: FM 2010 Türkçe Yolda mı?

Hybrid View

Nesil
    2003
    Yer
    İzmir/KARŞIYAKA

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Cevap almak isterseniz Sega'ya yazin, telefon edin, faks cekin, teleks yollayin. Bilgi onlara ait, cevap verebilecek sadece onlar.

Guvenecek degil. Hakkini verecek. Zaten oynadigi oyunun parasini odeyecek! Burada Turk FM severler Turkce olsun diye yalvariyor. SI/Sega ise bizim oyunumuzu korsan kullanmayin diye yalvariyor. Ikisi de ricaci. Birisi adim atip digerinin istegini karsilamayi kabul etti. Digeri (siz ve sizin dusuncenizekiler) bir adim atmaya diretiyor. Boyle hic bir yere varilmaz. Bunun kusurlusu da SI/Sega olmaz cunku onlar adimi attilar. Bu adimi adim olarak kabul etmiyorsaniz zaten yapacak bir sey yok.

Insan ya bastan guvenini verir kazik yemeyi goze alir, ya da hic bir zaman guvenmez ve guvenmenin getirecegi yararlardan mahrum kalir.

Yakin arkadasina bile guvenemedigin icin insanlara guvenmiyorsan, zaten hic bir zaman yakin arkadas sahibi olamazsin. Ote yandan guvenini vererek yakin arkadasin olamayacaklari ayiklayabilirsin. Hayat gorusune bagli.

Gordugunuz gibi bu olay sonuclanana kadar Turksportal'da ceviri ile ugrasan arkadaslar Turkce FM cikartmama karari aldi. Yanilmiyorsam daha once de soylediginiz gibi Turkce oynamak sizin umurunuzda degil. Zaten Ingilizce oynayabiliyorsunuz. Bu durumda sizin sahsinizin bir sey kaybetmesi zaten mumkun degil. Kaybedilen bir sey olup olmadigini bir de Ingilizce veya diger bir dilde oynamakta zorluk cekenlere sorun.
    Sizin bile satış rakamı hakkında net birşey söyleyemediğiniz durumda benim cevap almam ne kadar mantıklı. Ben yine şansımı dener fax çekerim. Ama eminimki bırakın olumlu yada olumsuz cevabı cevap dahi alamayacağımada eminim.

Oynadığı oyunun tabiki hakkını verecek insanlar ama sorun şu: İnsanlar oyundan birşey anlayamıyorkı, oynayamıyorkı. Bu durumda kimin hakkını kime veriyoruz? Sayfalarca risk risk risk yazdınız durdunuz. Neden riske giren biziz. Ben bu zamana kadar durumum el verdiği için gittim orjinal fm aldım. Yeterince riske girdimde zaten. Ama bu sene almadım. Kampanya olmasına rağmen. Keşke geçen seneler korsan kullanıpta bu sene orjinal alsaydım dediğimde olmadı değil. Ama artık yeter. Bakın tekrar yazıyorum. çok daha kaliteli oyunlar daha ucuza satılırken insanlar neden oynayamadığı bir oyun alsınlar? Siz daha buradaki insanları düşüncelerini fikirlerini kavrayabilmiş değilsiniz birde bizi temsil ediyorsunuz sözde.

Benim hayat görüşümü buruda yazdığım 3-5 satıra görede yorumlamayın. Çok merak ediyor, öğrenmek istiyorsanız christmasda Türkiyeye gelin karşılıklı oturup tartışalım. Yok gelemem yada ilgilenmiyorum diyorsanızda fikirlerinizi kendinize saklayın.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by medievil View Post
    Sizin bile satış rakamı hakkında net birşey söyleyemediğiniz durumda benim cevap almam ne kadar mantıklı. Ben yine şansımı dener fax çekerim. Ama eminimki bırakın olumlu yada olumsuz cevabı cevap dahi alamayacağımada eminim.

Oynadığı oyunun tabiki hakkını verecek insanlar ama sorun şu: İnsanlar oyundan birşey anlayamıyorkı, oynayamıyorkı. Bu durumda kimin hakkını kime veriyoruz? Sayfalarca risk risk risk yazdınız durdunuz. Neden riske giren biziz. Ben bu zamana kadar durumum el verdiği için gittim orjinal fm aldım. Yeterince riske girdimde zaten. Ama bu sene almadım. Kampanya olmasına rağmen. Keşke geçen seneler korsan kullanıpta bu sene orjinal alsaydım dediğimde olmadı değil. Ama artık yeter. Bakın tekrar yazıyorum. çok daha kaliteli oyunlar daha ucuza satılırken insanlar neden oynayamadığı bir oyun alsınlar? Siz daha buradaki insanları düşüncelerini fikirlerini kavrayabilmiş değilsiniz birde bizi temsil ediyorsunuz sözde.
    Turk insaninin dusuncelerini kavrayan sizseniz buyurun yazin Miles'a e-posta. Bakalim biliyor mu yazdiklarinizi, bilmiyor mu. Ogrenin burada yazilanlar ona anlatilmis mi, anlatilmamis mi. Benim Turklerin dusuncelerini/fikirlerini burada anlatmamin bir yarari yok. Biz zaten kendimizi bilmiyormuyuz? Bu dusunceleri/fikirleri SI/Sega'ya anlatirsam bir anlami olur. Siz zaten kendi bakis acinizi biliyorsunuz. Burada anlattigim onlarin bakis acisi. Ben burada size, siz haklisiniz, soyle dogru dusunuyorsunuz, boyle dogru sey yazdiniz diye yazsam ne yarari olacak? Memnun mu olacaksiniz? Tabii ki onlarin bakis acisini yazacagim ki burada okuyanlar karsilarindaki sirketin fikirlerini/dusunce yapisini anlasin. Tipki onlarla konustugumda Turk bakis acisini anlattigim, onlarla bu dogrultuda tartistigim gibi.

Ben taraf degilim. Belki de sizi rahatsiz eden bu.

Onlarin acisindan bakarsak, 200 bin kisi oyunu oynuyorsa kimse SI/Sega'ya oyunu anlamadiklari icin satin almadiklarini anlatamaz. Bu 200 bin kisi nasil anlamadigi oyunu satin aldi/indirdi/korsan aldi ve anlamadan oynadi demez mi mantikli birisi?

Oyunun en fazla oynandigi 3. ulkeymis Turkiye. Ingiltere ve Cin'den sonra (yukarida Miles ile konusma firsati bulmus birisi yazmisti). Oyunun dilinde ciktigi bir cok ulkede bile bu kadar fazla oynayan yok.

Hala siz "insanlarin anlamadiklari, oynayamadiklari" diyorsunuz ve hic inandirici gelmiyor. Zaman bir degerse, anlamadigi veya oynayamadigi bir oyun icin insanlar neden bu degerini harciyor da, anlayabilecegi bir ortami olusturacak satin alim islemini yapmiyor? Anlamiyor, oynayamiyor diye hikaye yazmak yerine bunu cevaplayin belki aylar sonra bir yere variriz.

Benim hayat görüşümü buruda yazdığım 3-5 satıra görede yorumlamayın. Çok merak ediyor, öğrenmek istiyorsanız christmasda Türkiyeye gelin karşılıklı oturup tartışalım. Yok gelemem yada ilgilenmiyorum diyorsanızda fikirlerinizi kendinize saklayın.
    Guven sorununuzu paylasan sizsiniz. Verdigim cevabi hak ettiginizi dusunuyorum.

Mesaj Yetkileri