Zaten hic bir konuda cok iyi olmayan ama her konuda var olan dedigim bu anlamda idi.
Gelecek maclarda biraz daha dikkatli izlerim kendisini.bende tam tersine ayhanın pas yüzdesinin oldukça yüksek olduğunu gözlemliyorum özellikle takımı defansdan hücuma çıkarma görevini üstlendiği zamanlarda çok az pas hatasıyla oynayan bir oyuncu...
Hem sadece tackling ozelligi olarak dusunmemek lazim. Hem de veritabaninda verilmis degerlere dikkat ederek yorum yapmamiz en dogrusu olacaktir.özellikle karşılaştırmalardan uzak durmaya çalışsamda can arat ve yasin çakmak gibi doğru düzgün hiçbir maçda oynamamış oynadığı maçlardada çok büyük hatalar yapmış ouncular bile 15 değerine sahipken servet ve emre ye haksızlık yapılmış gibi geldi bana...
Song objektif olarak görüşbildiren herkesin kabul ettiği gibi şuanda Türkiyede bulunan en kaliteli defans oyuncusu bunun gözlükle falan alakası yok kariyerlere bakılınca gayet net görülüyor böyle bir oyuncunun yasin çakmak ve can arat gibi oyuncularla aynı tackling değerine sahip olması biraz abesle iştigal olmuş gibi maalesef...
Tackling acisindan:
Yasin: 13
Can: 13 (12 de olabilir bence)
Emre: 13
Song: 15 (ve hatta ligin en iyi defans oyuncusu konumunda 146 CA ile)
Sadece tackling'e takiliyorsunuz ve hiz, hizlanma, soguk kanlilik, onsezi gibi ozellikleri degerlendirmiyorsunuz benim anladigim kadari ile. Song'u komple olarak dusunmek yerine, sadece 1 ozellik uzerinden degerlendirirseniz, o zaman mesela Sabri'yi hizi cok yuksek oldugu icin cok iyi kanat oyuncusu olarak degerlendirebilirsiniz. Veya Umit Karan'in bitiriciligi cok yuksek oldugu icin Umit'i ligin en iyi forveti olarak degerlendirebilirsiniz. Ama bir gercek var ki Nonda Umit'den daha komple bir forvet ve bu nedenle daha iyi bir forvet oldugu asikar.
Ligimizde az hata yapiyor. Ever katiliyorum. Ancak avrupa maclarinda Song'un kararlarinin genelde cok saglikli oldugunu dusunemiyorum. Kisa paslarla takimi ileriye tasimak yerine uzun top atma, gereksiz pozisyonlarda foul yapma gibi Song'un bir cok falsosunu gozlemlemek mumkun. Ozellikle Galatasaray'in baski altinda oynadigi maclarda.Song hata yapıyor tabi ama minimum düzeyde yapıyor ve her insanın hata yapdığını kabul edersekbence decisions düşük olmuş...
Topu havaya kaldirip rakibinin uzerinen gecirip kendine alan yaratma esntantanelerini eminim gozlemlemissindir Topal'in.Valla bende sana katılmıyorum bu konudaçünkü mehmet topal uzakdan düzgün şutlar çekmesine rağmen bu şutları çoğu zaman göstere göstere attığı için gol yüzdesi düşük oluyor...yani çokda beklenmedik işler yapan bi adam değil mehmet topal işini yapan bi adam...
Yine Turkiye ligi ve avrupa maclari arasindaki ayirimi yapmamiz lazim. Etkili top kullanma konusunda zaten zayif olan ligimizin oyunculari karsisinda Mehmet Topal'in iyi gorunmesi defansif becerisinin pek de saglikli bir gostergesi degil.her oyuncunun hataları vardır muhakkak ama genele bakdığımızda topalın "akın kesme" konusunda ligin en iyilerinden biri vede çoğu maçda tek başına kalmasına rağmen bu özelliğini biraz daha dikkatli incelemeni öneririm![]()
Gostere gostere vursa bile, rakip kalecinin erisemeyecegi noktalara vurabilmek de bir meziyet. Mac motorunda Topal'in arada sirada uzun sutlarla goller attigini goreceksiniz bu hali ile. Daha yuksek olmasi, bu tip gollerin surekliligini cogaltacaktir. Rica ederim bir analiz yapin bu tip uzaktan sutlardan ne kadar gol atmayi basariyor Mehmet oyunda.şutlarıyla ilgili değerlendirmeyi yukarda yapdım bence çok iyi şut atıyor ama göstere göstere vuruyor...
Biraz daha fazla final macinda izleyelim, onemli maclar onlar sonucta ona gore daha da gelistirilmesi gerekirse gelistirilir. Gecen sene onemli maclarda yok olan bir Arda vardi karsimizda zira.Bu sezon oynana beşiktaş-fenerbahçe ve en son leverkusen maçlarında arda takımın neredeyse virtüözüydü bence önemli maçlarda çok iyi motive oluyor...