Aynı uygulamanın, aynı kişi tarafından farklı mesaj ve üsluplara karşı da yapıldığını gördüm. Bu nedenle bu kadar üzerinde durdum ve tepki verdim. Bu konuda sizden farklı düşünüyorum ve uzlaşamayacağımızın farkındayım. Dolayısıyla uzatmanın bir manası yok sanırım.
Rica ederim. Faydası olduysa ne mutlu bana. Açık konuşmak gerekirse çok düzgün yazmak; en azından derdimi anlatabildiğimi düşündüğüm sürece imla kurallarına dikkat etmek gibi bir çabam yoktu. (vakit kazanmak için sanırım yerine 'snrm' yazmanın Türkçe'yi katletmek olduğunu düşünmüyorum şahsen; ancak böyle düşünene de saygım var)
Bence sizin bu yaptığınız tartışma çıkarmak. Ne söylediğim çok açık. İbrahim Toraman da o mevkide Gökhan kadar iyi oynayabilir; ancak Fatih Terim onu kadroya almadı diye kötü oyuncu mu oldu? Dünya Kupası'nda üçüncülük yaşanayan kadroda olan Yıldıray Fatih Terim döneminde sakatlık sorunu olmadığı zamanlarda bile kadroya alınmadı yada Konfederasyon Kupası'nda üçüncülük yaşayan Okan Yılmaz'ın bugün ikinci ligde olduğunu kaçımız biliyoruz? Milli takıma seçilmek yada seçilmemek biraz da ülke milli takımının kalitesiyle veya kadroyu belirleyenlerin tercihleriyle alakalı olabiliyor. Bence bunu özellikle bizim ülkemizde oyuncu kalitesini belirlemek için kriter olarak almamak lazım. Siz de benim söylemek istediğimi tam anlayamamışsınız sanırım ya da sizin iddia edeceğiniz gibi ben anlatamamışım.
Uyarı için teşekkürler.
Verdiğim örnekler hatalı olabilir; ancak en azından heading ile ilgili bir şeyler yazmaya çalıştığım çok açık. Yazının en başında bu özelliğin düşürülmesine tepki verdiğimi belirtmişim çünkü. Bunu görüp de yanlış veriler kullanıyorsunuz yazmak yerine beni eleştirmek de tartışmanın çıkış noktası. (polemik yerine tartışma kelimesini kullanmayı tercih ettim; çünkü Fransızca polémique kelimesinden gelen polemik, sanılanın aksine sadece siyaset, bilim ve edebiyat alanında yapılan sert tartışmadır)
Emre başlığında Ayhan-Emre karşılaştırması yaptığımda rıdanv (nickini yanlış yazdıysam kusura bakmasın) ne söylemek istediğimi rahatlıkla anlamış ve bu doğrultuda bir cevap vermişti. (ki tek yaptığım Emre için 145 ca normal bence şeklindeki mesajını alıntılayıp ama Ayhan'ın ca'sı da şu kadar demekti) Sanırım mantık çerçevesinde karşılaştırma yapabiliyorum. Yeter ki karşımdaki yazdıklarıma kötü niyetli olduğum önyargısıyla yaklaşmasın.
Ben bu konuyla ilgili olarak kendi yaptığım yorumların anlaşılmadığından yakınmadım orada. Genel olarak çoğu kişi bu şekilde davranıyor. Fbli bir oyuncu için Gsli örneği verilse hemen Gsliler isyan ediyor, Gsli için Fbli örneği verilse Fbliler. Oysa Ayhan-Emre kıyaslamasını iki Beşiktaşlı yapınca rahatlıkla birbirinin ne demek istediğini anlıyor. Şahsi fikrim; fanatiklik, hem yöneticiler açısından hem de üyeler açısından bazen birçok şeyin önüne geçebiliyor. (üzerinize alınmamanız ve buradan da bir tartışma çıkmaması için tek tek isim vermeme gerek yoktur umarım)