Quote Originally Posted by heartbreaker007 View Post
Benim perpatua hocama Semih ile sormak istediğim çok farklı bir bir soru var. Kendisinin de dikkatini çekmiştir, Semite çok eksantirik bir durum var. Bu adam ayakta duramıyor o ayrı ama düştüğü zaman kalkamıyor. Sakatlanmaları çok acaip Semih'in. İDMAN sakatlanması yok, adele sakatlığı yok, Ancak Aşk-ı Memnu daki Nihal gibi düşüyor ve bayılıyor. Bu çok sık olmuyor ama bir kere yaşadığı zaman 3-4 maç içinde yine nüksediyor. özellikle kafa topuna çıkınca, işin garibi bu çocuk başını da koruyamıyor, mesela yere düşerken kafayı yere vuruyor, hoop gitti Semih için oyuncu değişikliği vakti. Neyse sorum şu böylesine eksantirik bir sakatlık durumu olan Semih'in sakatlık eğilimi, vucut zindeliği gibi özellikleri ayarlanırken, bu göz önünde bulundurulamazmıydı? Ya da göz önünde bulunudurulup ta verilen değerler buysa biraz bonkör davranmış olmuyormusunuz? Ben Semih konusuna bu açıdan bakmak istedim.
Semih'in sakatlik egilimi 12.
Sakatlik modeli bu oyunda yeni degisti ve henuz detayli test etme sansi bulamadim ama eski sistemde sakatlik egilimi 20 olan oyuncular sezon basina 5 sakatlik, 10 olan oyuncular ise 3 sakatlik geciriyordu (1 olanlar hic sakatlanmiyordu).

Yeni sakatlik modelinde futbolcunun oyun tipi de sakatlik frekansini etkilemeye basladi.
Ornegin ozellikle cesur oyuncular cok daha fazla darbe sakatligi yasiyor.
Daha sprinter oyuncular daha fazla adele sakatligi yasiyor.
Ayrica bu tip oyuncularin sakatlik frekansi da daha yukseltildi.

Bu bilgilere gore bir test daha yapip sakatlik egilimlerini tekrar dusunmek gerekebilir ama bu testi yapip guncel verilere ulasana kadar Semih'e verilen deger mantikli gorunuyor cunku son 4 yilda 12 sakatlik gecirmis Semih. Yani her yil ortalama 3 sakatlik.