View Full Version : Fenerbahçe Transfer Haberleri | Lazar Markovic
tarikko
21.Temmuz.2009, 03:30
Andre Santos +2 olarak alındı. Carlosun gelecegi yok. Deividde diğer+ oyuncu. Edu yolcu bir stoper alınacak ve bu stoper Avrupadan olacak.
1 transfer daha bekleyin bakalım :)
Andre Santos +2 olmaz :).Banko oynayacaktir sol kanatta.
Clayman
21.Temmuz.2009, 03:31
Ön liberoyu Brezilya'da araması zaten yanlıştı Fenerbahçe'nin. Bana göre ön libero alacaksan Afrikalı alacaksın. Onlar kadar kuvvetli, dayanıklı ön liberolar görmedim ki bunun birçok örneği de var Dünya'da.
tarikko
21.Temmuz.2009, 03:32
Dos Santos fena adam değil gibi ama neticede solbek..Ön libero için daha kaliteli bir isim alınabilirdi sürpriz yumurta oldu orası..
Keitaya karşılık solbek transferi.. :D
Sol bek degil asil mevkiisi sol acik :)
Universal
Ön liberoyu Brezilya'da araması zaten yanlıştı Fenerbahçe'nin. Bana göre ön libero alacaksan Afrikalı alacaksın. Onlar kadar kuvvetli, dayanıklı ön liberolar görmedim ki bunun birçok örneği de var Dünya'da.
Biz kısaca onlara zenci diyoruz... Brezilyalılar onlar kadar zenci değiller, melez yapıları var. =)))
eGowiCh
Andre dos Santos'tan ümitliyim, zira Uğur Boral'dan kötü olacağını sanmıyorum. En azından Uğur'dan kurtulacak olmamıza sevinçliyim. Umarım Uğur'dan kötü bir oyuncu almamıştır bizim yönetim.
Cristian ise hayal kırıklığı. Ön libero adaylarına bak, aldığımız adama bak. Gerçekten şaka gibi. Savaşçı diyoruz, revizyon diyoruz, Brezilyalı vizyonuyla devam etmemizdeki ısrar neden? Yakında çıkar yine bloklaşmalar, Güiza'ya Alex pas atmıyor vs. cinsinden, bunlara yine ortam hazırlandı.
Ön libero fiyasko. Bu kadar eksik olduğumuz mevki böyle bir adamla mı doldurulur?
Yönetim çaresizlikten aldı bence Cristian'ı.
Umarım ben yanılırım. Forma sattıracak isim değil ikisi de, bir Borowski, Poulsen, Diarra alınsa çok daha faydası olur ve forma sattırırdı.
Sekopej
Solbekte Carlos var yahu, son maçta Daum onu kaptan yaptı, bu sene yeri garanti.
Ve Santos ile beraber oynatarak birbirlerini tamamlamalarını bekliyor bence. Uğur'un savunmaya vermediği destek nedeniyle çok yalnız kalıyordu Carlos. İkisi defans sorununu çözerse ofansta zaten sıkıntı yaşayacağımızı sanmıyorum.
scar face
21.Temmuz.2009, 03:33
Bu arada Santos 4-2-3-1 li sistemin 3lü orta sahanın solunda oynayamaz...
LaigLeNoiR
21.Temmuz.2009, 03:33
Andre sol bek mi sol açık mı asıl olarak ?
Lavezzi1907
21.Temmuz.2009, 03:34
Luciano'yu Edu'yu Lugano'yu Nobre'yi Türkiye'ye gelmeden önce ne kadar tanıyorduk ?
Bunların hepsinide getiren adam Daum'du..Ben Daum'un yanlıs transfer yapacagına ihtimal vermiyorum..
Not: Lugano'yu Daum'da istiyordu ama transfer gerceklesmedigi icin Zico zamanında geldi..
scar face
21.Temmuz.2009, 03:35
Santos sol bek oynuyor aslen...
Crazycat
Neyse Edu yerine sağlam bir stoper gelir de takım transfer biter.Artık alınan alınmış bekleyip göreceğiz.
titates1
Bu arada Santos 4-2-3-1 li sistemin 3lü orta sahanın solunda oynayamaz...
neden oynayamaz onu da söylersen ben iletiyim herr daum'a ..
Sheriff
21.Temmuz.2009, 03:37
Santos sol bek oynuyor aslen...
Hayır. Okadar teknik sol bek olmaz :D
Adam Ronaldinho gibi hareketler yapıyor yahu daha ne olsun süper adam işte. Brezilya milli takımında da oyanamış.
scar face
21.Temmuz.2009, 03:37
neden oynayamaz onu da söylersen ben iletiyim herr daum'a ..
Her Dauma bi de selamımı söyle...
Asıl mevkisi sol bek olan bi adam Ben Arfa,Arda,Uğur gibi oyuncuların oynadığı kısımda oynayamaz...
Clayman
21.Temmuz.2009, 03:38
Andre sol bek mi sol açık mı asıl olarak ?
Oyunda Brezilyalı araştırmacılar WBL yapmışlar.
Since-1907
21.Temmuz.2009, 03:38
Sol bek Sol açık 2 sinide oynuyor ama tekniği bayağı iyi sol açıkta rahatlıkla oynar.
scar face
21.Temmuz.2009, 03:39
Siz düşünebiliyor musnuz Santosu Aml de?
Ben konfedarasyon kupasındaki bütün macları izledim Fmye göre konusmuyorum...
Robinho ile sol tarafta oynadı.Hiç zannetmiyorum 4-2-3-1 de basarılı olacağına...
İnsallah yanılırım
titates1
21.Temmuz.2009, 03:40
Her Dauma bi de selamımı söyle...
Asıl mevkisi sol bek olan bi adam Ben Arfa,Arda,Uğur gibi oyuncuların oynadığı kısımda oynayamaz...
tabi söylerim kim diyim ?
carlos gibi bir adamla arkalı önlü müthiş olurlar , iyiden öte olurlar diyorum , carlos seneye de gider büyük ihtimal ya yeni bir solbek yada sol açık alınır ... sol kanat sorunumuz diye bir şey kalmaz...
eGowiCh
Sol bek arkadaşlar Dos Santos. Ama bizde sol açık oynayacak.
Fenerbahce.org'dan alıntı:
Futbolculuk kariyerine Figueirense takımında başlayan 26 yaşındaki sol bek, 1,80 boyunda ve atletik yapısıyla Brezilya'nın efsane oyuncularından Cafu'ya çok benziyor
Sol kanatta yaptığı çıkışlarla Brezilya'nın efsane oyuncusu Fenerbahçeli Roberto Carlos'u andıran genç oyuncu, defansif bir pozisyonda oynasa da ofansif anlamda rakip takımlar için büyük bir tehdit oluşturabiliyor
Bizimkiler sol açık sanıp aldılar galiba. Başka izahati yok bunun.
Varonil
Daum ile girdiğimiz bu yeni dönemde futbolcular arasında herhangi bir bloklaşma olacağını düşünmüyorum.
Transfer döneminde bir Arjen Robben ismi geçiyordu.En kötü 20 Milyon Euro bonservisi olsa,yıllığı 4 Milyon €'dan 3 yıllık imzalasan 32-33 Milyon Euro yapıyor.Böyle bir harcamayı da kulüp yapmazdı zaten.
Sonra Poulsen kısmına gelelim.Bonservisi konusunda Juventus ile hertürlü konuda anlaşıldı.Oyuncuya da yıllık 4 Milyon € teklif edildi,ama eşi Türkiye'ye gelmek istemedi.Duyduğuma göre Fenerbahçe'li bir yönetici düğün hediyesi almış Poulsen çiftine evlendikleri zaman,kabul etmemişler.Sonra eski futbolcularımızdan Brian Nielsen'i de araya katmamıza rağmen bu transfer olmadı.
Emana ismi geçiyordu basında,aslında alınsa çok da faydalı olabilirdi.Liga Adelante'ye düşmüş bir Real Betis mi,yoksa Fenerbahçe'mi.Oyuncu çok rahat ikna edilirdi ama sanırım gündemimizde yoktu bu oyuncu.
Borowski hücum vasıfları daha yüksek bir oyuncu,aradığımız isim değil.
Hamit B.Münih'in satış listesine çıkarmasına rağmen gelmek istemedi,ilk tercihinin Premier Lig olduğu söylendi.
Clayman
Santos iyi oldu ama Cristian yerine dediğim gibi "zenci" alınabilirdi. Aslında alınabilirdi değil alınmalıydı :)
Lavezzi1907
21.Temmuz.2009, 03:41
Siz düşünebiliyor musnuz Santosu Aml de?
Ben konfedarasyon kupasındaki bütün macları izledim Fmye göre konusmuyorum...
Robinho ile sol tarafta oynadı.Hiç zannetmiyorum 4-2-3-1 de basarılı olacağına...
İnsallah yanılırım
Yav önünde kendinde diyorsun Robinho vardı..Belki Robinho olmasa sol acık oynayacaktı..Adam sol tarafın her yerinde oynayabiliyor..Bu gelen oyuncular cok iyi performans gösterdiginde ne diyeceksiniz merek ediyorum..
PesimiSTyLa
21.Temmuz.2009, 03:42
FM ye göre; Santos DL 16, WBL 20, ML 16
enforcer
Sol bek arkadaşlar Dos Santos. Ama bizde sol açık oynayacak.
Fenerbahce.org'dan alıntı:
Bizimkiler sol açık sanıp aldılar galiba. Başka izahati yok bunun.
vederson da sol bek idi ancak carlos'la gayet iyi anlaşıp iyi de oyun çıkarıyorlardı...
scar face
tabi söylerim kim diyim ?
carlos gibi bir adamla arkalı önlü müthiş olurlar , iyiden öte olurlar diyorum , carlos seneye de gider büyük ihtimal ya yeni bir solbek yada sol açık alınır ... sol kanat sorunumuz diye bir şey kalmaz...
Bak bi kere saygısızlık yaptın sen cıkarmadım ama sınırları aşma...
Görürüz bakalım AML oynar mı oynayamaz mı...
TR.CaPTaiN
21.Temmuz.2009, 03:44
Böyle büyük bütçem var diye övüneceksin sonra Avrupa'dan adam almaya beceremeyip Brezilya'ya yöneleceksin. Hadi Brezilya'ya yöneldin, 26 yaşına kadar kendini kanıtlayamamış adamı alıp en sorunlu mevkine yerleştireceksin. Hadi onu da yaptın, taraftarla dalga geçer gibi 2 Büyük transfer diye başlık atacaksın. Hadi onu da yaptın yandaş adamlarını televizyona çıkarıp insanların gazını almaya çalışacaksın. Şaka desen değil, gerçek desen inanılır gibi değil.
LaigLeNoiR
21.Temmuz.2009, 03:45
Arkadaş her sol bek sol açıkta oynayabilir ancak belli bir sınırda kalır.Fenerbahçe gibi büyük bir takım bu durumdaki bir oyuncuyu sol açıkta oynatmamalı.Zor durumda kalınsa da oynasa eyvallah derim ama sol bek birisi sol açık için alınmamalı bence.
Lavezzi1907
21.Temmuz.2009, 03:46
Antuda 8000'e yakın kisi var felc oldu forum.. Ziyaretcilere kapatılsa bari :D
scar face
Murat'ın da dediği gibi Roberto Carlos seneye veda eder.onun yerini alır...Anlamamak da ısrar ediyorsunuz...Tekrar ediyorum Santos 6+2 için bile alınmıs olabilir...
titates1
Bak bi kere saygısızlık yaptın sen cıkarmadım ama sınırları aşma...
Görürüz bakalım AML oynar mı oynayamaz mı...
ben kimseye saygısızlık yapmam , sen gellip burda oynayamaz deyip gidersen diye bende öyle sorarım sana ama sen bu adam böyle böyle bundan oynamaz deseydin ona göre cevap verir veya soru sorardım ben sana ...
goosfraba
21.Temmuz.2009, 03:47
Lugano ile anlaşılmış.
Kaynak : TRT
ForsakeN
21.Temmuz.2009, 03:47
Yönetimin de kendine göre prensipleri var sanırım. Ön libero mevkiine 1.80'in üstünde yabancı oyuncu almamak gibi...
Memedov
21.Temmuz.2009, 03:48
2 senedir olduğu gibi büyük isimlerle uğraşıldı fakat transferler gerçekleştirmeyi bir türlü beceremedik ha oldu ha olacak derken Aykut Kocaman Brezilya ya gönderildi 2 haftada transferler yapıldı transfer politikamız işte bundan ibaret arkadaşlar.
yönetimi tebrik ederim, üst üste 3 sene şampiyonluk sözünü belki gerçekleştirirsin ama bu takımın avrupada bir yol alacağına pek inanmıyorum.
DaveJones
Bütün sol koridoru kullanacak yeteneklere sahip ancak oyun karakteri açık mevkisi için daha uygun. Zira bek için gereken defansif özelliklerden ziyade açık oynamak için gerekli hücum özelliklerine daha fazla sahip Andre Santos. Mükemmel bir fizik, ortalama üstü bir sürat, kadife gibi bir sol ayak, dripling, adam eksiltme ve şut becerilerinin yanı sıra dayanıklılık, devamlılık ve oyun zekası. Uğur Boral'dan sonra ilaç gibi gelecek o bölgeye. Nokta transferdir. Roma, Milan, Juventus gibi İtalyanlarla adı geçen ve Brezilya'da bölgesinde en iyisi olan bir oyuncuyu, hem de Brezilya Milli Takımı'nda düzenli olarak oynuyorken almak da büyük başarıdır. Lambuja'dan alıntı. Link (http://lambuja.blogspot.com/2009/07/andre-santos-ve-cristian-fenerbahcede.html)
KaF KeF
Trt dün Borowski ile anlaştığımızıda söylüyordu..
scar face
ben kimseye saygısızlık yapmam , sen gellip burda oynayamaz deyip gidersen diye bende öyle sorarım sana ama sen bu adam böyle böyle bundan oynamaz deseydin ona göre cevap verir veya soru sorardım ben sana ...
Cevabı o zaman güzel güzel iste sana sabaha kadar açıklama yapayım...
Anladın mı neden oynayamacağını aml de oynaması imkansız...
Enterokinaz
21.Temmuz.2009, 03:49
bence bu kadar karamsar olmayın. ön libero olayı bana da saçma geldi ancak sol kanada alınan topçu iyiye benziyor.
nekop
21.Temmuz.2009, 03:50
Ramires, Benfica'da. :)
Ramires olmaz Hernanes olur. :) Aziz Yıldırım heryerde şu kadar bütçemiz var deyip duruyor bu bütçenin 20-25 milyon eurosu harcanıp Hernanes gibi bir isim takıma kazandırılabilirdi.
titates1
21.Temmuz.2009, 03:51
Cevabı o zaman güzel güzel iste sana sabaha kadar açıklama yapayım...
Anladın mı neden oynayamacağını aml de oynaması imkansız...
tamam imkansızı açıklarmısın o zaman bana santosu oraya koyduklarında ben oynamam mı diyormuş ?
juan manuel vargasla ilgileniyorduk o da açık oyuncusu değildi ml - wbl idi bir hatırlatma olsun
TR.CaPTaiN
Bütün sol koridoru kullanacak yeteneklere sahip ancak oyun karakteri açık mevkisi için daha uygun. Zira bek için gereken defansif özelliklerden ziyade açık oynamak için gerekli hücum özelliklerine daha fazla sahip Andre Santos. Mükemmel bir fizik, ortalama üstü bir sürat, kadife gibi bir sol ayak, dripling, adam eksiltme ve şut becerilerinin yanı sıra dayanıklılık, devamlılık ve oyun zekası. Uğur Boral'dan sonra ilaç gibi gelecek o bölgeye. Nokta transferdir. Roma, Milan, Juventus gibi İtalyanlarla adı geçen ve Brezilya'da bölgesinde en iyisi olan bir oyuncuyu, hem de Brezilya Milli Takımı'nda düzenli olarak oynuyorken almak da büyük başarıdır. Lambuja'dan alıntı. Link (http://lambuja.blogspot.com/2009/07/andre-santos-ve-cristian-fenerbahcede.html)
Roma, Milan, Juventus gerçekten isteseydi alırdı. Hele ki bizim gibi Avrupa'dan transferi beceremeyen takımın eline yan sanayi Santos'u verip kendileri orjinalini alırdı.
ForsakeN
Haydi hep beraber sayalım.
1-R.Carlos
2-Alex
3-Deivid
4-Edu
5-Bilica
6-Andre Santos
7-Cristan Oliveira
8-Vederson
Guiza'nın yerinde olmak istemezdim açıkçası.
eGowiCh
21.Temmuz.2009, 03:53
Bilica
R.Carlos
Edu
Cristian
Dos Santos
Alex
Deivid
7 Brezilyalı + Güiza.
Şaka gibi. Takımlar Brezilyalılar'dan kurtulmaya çalışırken biz sayıyı arttırıyoruz. Yolla Güiza'yı, al bir Brezilyalı forvet, tamamdır.
Eli belinde gezen Brezilya çetesi geçen yıl bizi akıllandırmamış anlaşılan.
KaF KeF
Güiza'yı satıp Nilmar'ı falan getirelim..
RoNNiE91
Vederson Türk statüsünde.
Lavezzi1907
Bütün sol koridoru kullanacak yeteneklere sahip ancak oyun karakteri açık mevkisi için daha uygun. Zira bek için gereken defansif özelliklerden ziyade açık oynamak için gerekli hücum özelliklerine daha fazla sahip Andre Santos. Mükemmel bir fizik, ortalama üstü bir sürat, kadife gibi bir sol ayak, dripling, adam eksiltme ve şut becerilerinin yanı sıra dayanıklılık, devamlılık ve oyun zekası. Uğur Boral'dan sonra ilaç gibi gelecek o bölgeye. Nokta transferdir. Roma, Milan, Juventus gibi İtalyanlarla adı geçen ve Brezilya'da bölgesinde en iyisi olan bir oyuncuyu, hem de Brezilya Milli Takımı'nda düzenli olarak oynuyorken almak da büyük başarıdır. Lambuja'dan alıntı. Link (http://forum.turksportal.net/vb//redirector.php?url=http%3A%2F%2Flambuja.blogspot.c om%2F2009%2F07%2Fandre-santos-ve-cristian-fenerbahcede.html)
Yazının tamamını okudum süper yazmıs..
TR.CaPTaiN
21.Temmuz.2009, 03:54
Haydi hep beraber sayalım.
1-R.Carlos
2-Alex
3-Deivid
4-Edu
5-Bilica
6-Andre Santos
7-Cristan Oliveira
8-Vederson
Guiza'nın yerinde olmak istemezdim açıkçası.
Brezilya büyükelçiliğini kapatır bu gidişle. Çünkü gerek kalmadı onlara.
ForsakeN
21.Temmuz.2009, 03:54
Vederson Türk statüsünde.
Türk statüsünde oynaması onun Brezilyalı olduğu gerçeğin değiştirmez ki.
scar face
21.Temmuz.2009, 03:55
tamam imkansızı açıklarmısın o zaman bana santosu oraya koyduklarında ben oynamam mı diyormuş ?
juan manuel vargasla ilgileniyorduk o da açık oyuncusu değildi ml - wbl idi bir hatırlatma olsun
Şimdi seni alıp oraya koyarız dolanıp durursun..Fakat yararlı olamazsın dimi...İşte öyle bi sey anlamak da nasıl bu kadar ısrarlı oluyorsunuz..
Yahu kanatlar sundan ibaret değil mi 4-4-2 için sol bek dl,sol acık ml..
tek forvet oynayan takımlar için dl,aml...
5li defans oynayan takımlar için wbl...
Gökhan Gönül'ü Deivid'in yerinde düşünsenize bi aynı sey işte...
Yani ya sistem değişecek ya da Santos amlde oynayacak...
Mirza
21.Temmuz.2009, 03:58
Oyuncuları izlemeden yorum yapılması çok yanlış arkadaşlar.. Brezilya liginde harika işler çıkarmış bir futbolcu Türkiye liginde çuvallayabilir; çünkü iki liginde farklı futbol anlayışı farklı futbol profili var. En büyük örnek Maldonado. Araştırın görün Brezilya'da, Güney Amerika'da çok iyi işler çıkarmış bir futbolcudur; ama Türkiye'de yapamadı. Bence Türkiye liginde izlemeden yorum yapmak oyunculara önyargı ile yaklaşmak kötüdür. Carlos'un son zamanlarda defansif yönden zayıf kaldığı için böyle bir transfer yapılmış olabilir. Hücum'dan carlos santos'a yardım eder defansta da santos carlos'a yardım eder gibi düşünüyorum. Aynı Vederson - Carlos gibi. Carlos'un Fenerbahçe'deki son sezonu 2010-2011 sezonu düşünülerek yapılmış bir transfer de olabilir. Cristian hakkında bir şey diyemiyorum Hernanes'in geleceğini zannetmiştim; ama olmadı. Serbest kalma maddesi 30Milyon Euro takımı 25Milyon Euro istemiş bu futbolcu'dan ve Fenerbahçe vazgeçmiş. Bence Emana transferi buraya ilaç gibi gelecekti; ama heralde yönetimin gündeminde değildi. Hayırlı olsun yeni transferlerimiz.. Bekleyip göreceğiz...
Enterokinaz
biraz avuntu yazısı olmuş gibi geldi. fazla abartılmış bence.
titates1
Şimdi seni alıp oraya koyarız dolanıp durursun..Fakat yararlı olamazsın dimi...İşte öyle bi sey anlamak da nasıl bu kadar ısrarlı oluyorsunuz..
yok ben dolanıp durmam , sol açık oynuyorum normalde
ben carlosla gökhanı açıkta düşünüyorum gayet de güzel olur neyse ben iyi diycem sen kötü uzatmaya gerek yok ikimiz de değiştiremiycez birbirimizin fikrini uzatmaya gerek yok
Onurap
Yabancılardan kim yedek kalacak acaba?
sananes
dos santosun videosunu izleyen herkes onun bek değil sol kanat olduğunu anlayabilir zaten hiç top kesmemişde videoda hep çizgide yaptığı bilek hareketleri yada dribling yaparak adam geçişleri var muhtemelen brezilya milli takımında bek sıkıntısı oldugu için bek oynamıstır ki ugur boral bile yeri geldiginde sol bek oynayabildi biraz zorladıgında her kanat oyuncusu bek oynayabilir.çok yönlü bi oyuncu santos ama asıl mevkisi sol acıktır bence
Lavezzi1907
21.Temmuz.2009, 04:00
Oynar kardesim oynar..
Ugur bize gelmeden Genclerbirliginde cogu macta sol bekte oynuyordu..
Ki Santos'un hücum gücündeki yeteneklerini sol ayagını ortalarını Ugur'la kıyaslanmaz bile..
scar face
21.Temmuz.2009, 04:00
Arkadaşlar bizim sistemimizde sol açık dediğiniz Abdullah,Hakan Ünsal,Roberto Carlos gibi adamlar değil...Carlos teknik değil mi hızlı değil mi onu hiç bir hoca total dominasyonda amlde oynattı mı:D
tarikko
21.Temmuz.2009, 04:01
Deivid yedek oturacak buyuk ihtimalle ama digeri belli olmaz.
Varonil
21.Temmuz.2009, 04:01
Deivid ve Edu büyük ihtimalle ..
titates1
21.Temmuz.2009, 04:02
Arkadaşlar bizim sistemimizde sol açık dediğiniz Abdullah,Hakan Ünsal,Roberto Carlos gibi adamlar değil...Carlos teknik değil mi hızlı değil mi onu hiç bir hoca total dominasyonda amlde oynattı mı:D
Carlosu winingin ilk serilerinde koyardık sol açıga hatta forvete canavar gibi olurdu :p:icon_biggrin::icon_biggrin:
DaveJones
21.Temmuz.2009, 04:03
Brezilya liglerini en iyi bilenlerden ve takip edenlerden birisi olduğu için onun yazdıklarına güveniyorum ben. Ki daha önceki entrylerinde Santos'dan bahsetmişti. Yorumlardada gelirse iyi transfer olcağını ancak gelmesenin zor olduğunu söylemişti.
Enterokinaz
21.Temmuz.2009, 04:05
roma, milan, juve gibi kulüpler göz koydukları oyuncuları alırlar. fenerbahçe'ye kaldığına göre bu kadar üstünde durmaya değmedi onlar için. iyi futbolcudur, ona şüphe yok fakat saydığı özellikler komple bir kanat oyuncusunu tarif ediyor. en üst düzey bir oyuncuyu yani.
ön libero hakkında bilgiler var mı ?
Del Piero_10
21.Temmuz.2009, 04:06
Andre Santos iyi transfer. Ancak FB Tv peşinde Barcelona, Real Madrid gibi kulüplerin olduğunu söylemek zorunda değildi. O zaman adama sorarlar niye alamadılar diye. Ayrıca oyuncunun oynadığı mevki ile ilgili bir karmaşa yaşanıyor gibi. Hazırlanan video'da oyuncuyu anlatan adam sol açık olarak bahsederken alttaki yazı sol bek olduğunu yazıyordu.
Cristian için yorum yok çünkü tanımıyorum ama 26 yaşına kadar Brezilya'dan bir Avrupa kulübüne sıçrayamamış bir ön liberoyu almak pek akıl karı değil. Onu tanıtırken de ileride Brezilya milli takımına seçileceği iddiasını ortaya attılar ama neye dayanarak söyledikleri meçhul. Aslında kendilerini bu tarz şeyleri söylemek zorunda hissetmeseler, bu sezon Şampiyonlar Ligine katılamayan bir takım olarak bu oyunculara yönelmek zorunda olduklarını anlatsalar taraftar bu hayal kırıklığına uğramamış olacak.
Gncl1905
21.Temmuz.2009, 04:07
Kimileri çok karamsar, kimileri de acayip abartıyor :)
A.D.Santos; şahsen izlemedim ama Brezilya Milli Takımı'nda forma giymiş bir oyuncu muhtemelen kötü değildir.Fenerbahçe'de de iyi performans gösteriir gibime geliyor.Bir yıldız olmaz ama iyi oynar zaman zaman maçlar kurtarır pek kötü oynadığı maç olmaz...
C.Oliviera; bu oyuncu hakkaten kapalı kutu bence ortalama ancak oynar, belki bir Maldonado belki bir Aurelio olur ilk seçenek biraz daha ağır basıyor...
Benim düşüncelerimde bunlar, futboluların nasıl olduğunu zaman bize gösterecek.Kimi oyunculara deriz bu adam hiçbirşey yapmaz, ama takımın yıldızı olur, kimilerinede çok iyi deriz bu adam yıldız olur ama o sadece yatar :)
Hayırlı olsun...
King_91
21.Temmuz.2009, 04:11
ne adamlara iyi dedik balon çıktı ne tırt dediğimiz adamlar iyi çıktı . bekleyip göreceğiz . yermek için de övmek için de erken . şu anda tek şey söyleyebilirim : vidyolara fazla aldanmayın . sabri'nin bi vidyoları var dersiniz bu adamı takımımda istiyorum :D
Varonil
21.Temmuz.2009, 04:12
İlginç bir dipnot:
2003 Konfederasyon Kupası'nda Brezilya Milli Takımında oynayan Alex de Souza turnuva sonrasında Fenerbahçe ile sözleşme imzalamıştı.
Yıl 2009,yine bir Konfederasyon Kupası .. :D
Kendi kendimi mi avutuyorum yoksa ne :D
enforcer
21.Temmuz.2009, 04:13
bir zamanlar da maldonado'yu alamadığımız için appiah ile anlaşmıştık... nedense aklıma geldi...
Clayman
21.Temmuz.2009, 04:14
Ramires olmaz Hernanes olur. :) Aziz Yıldırım heryerde şu kadar bütçemiz var deyip duruyor bu bütçenin 20-25 milyon eurosu harcanıp Hernanes gibi bir isim takıma kazandırılabilirdi.
Fenerbahçe istese Hernanes'i anında kadroya katardı. Almamalarının sebebi ise geçen seneye dayanıyor. Güiza'ya gözünü kırpmadan 14 milyon € bonservis bedeli ödedi ve sonucu ortada. İkinci bir faciadan korkuyor yönetim. O nedenle alınmadı Hernanes bana göre.
Hem zaten bu sefer ödenecek para 20-25 milyon € arası. Çok fazla para. Eğer Hernanes gelip de bozuk çıkarsa olay çıkar Fenerbahçe'nin içinde :)
anilton
21.Temmuz.2009, 04:14
Bu iki transferin maliyeti ne acaba?
15 milyon €'nun altında değildir bence...
Cristian için 6 milyon € istemişlerdi W.Bremen'den.Brezilya milli takımında oynayan Santos'tan daha fazla isteyecekleri aşikar...
Mirza
21.Temmuz.2009, 04:19
2oyuncu aldığımız için indirim yapmışlardır.. :) +1'de promosyon olaraktan birini verselerdi.. Bomba etkisi yaratacak bir stoper'i de promosyon verselerdiya :p
Lavezzi1907
21.Temmuz.2009, 04:19
Fenerbahçe istese Hernanes'i anında kadroya katardı. Almamalarının sebebi ise geçen seneye dayanıyor. Güiza'ya gözünü kırpmadan 14 milyon � bonservis bedeli ödedi ve sonucu ortada. İkinci bir faciadan korkuyor yönetim. O nedenle alınmadı Hernanes bana göre.
Hem zaten bu sefer ödenecek para 20-25 milyon � arası. Çok fazla para. Eğer Hernanes gelip de bozuk çıkarsa olay çıkar Fenerbahçe'nin içinde :)
Kısmen öyle olabilir..Zaten cok net bilmiyoruz olayları..Belkide cok yüksek para istedi Sao Poulo..Hernanes'i mesela suan Milan bile alamıyor :) Kaka'yı Milan'a düsük bir fiyata sattılar simdi ne bicim pismanlar :D Hernanes'te de aynı hataya düsmek istemezler bence..
Umarım hayırlı olur..
Gangstaa
21.Temmuz.2009, 04:22
Çok abartanlar için söylüyorum bunu.Brezilyalı oyuncuları Avrupaya satabilmek için göstermelik milli takımda 1-2 maç oynattıklarınıda unutmayın.
titates1
21.Temmuz.2009, 04:23
http://www.oleole.com/blogs/blog-viva-el-milanello/posts/milan-chasing-corinthians-star-andre-santos
http://www.tribalfootball.com/inter-milan-turn-andre-santos-after-maxwell-sale-257329
http://www.goal.com/tr/news/444/italya/2009/06/26/1347643/cissokho-olmad%C4%B1-andre-santos-olsun
http://www.goal.com/tr/news/444/italya/2009/06/28/1351673/juventus-andre-santosla-ilgileniyor
http://www.calciomercato.com/index.php?c=46&a=129338
yabancı kaynaklar da goal.com da santosla ilgili baya haber vermiş ilgilenen kulüpler olarak da inter,juventus,milan geçiyor, yalnız goal.com daki bir haberde türkiyeden de teklifler var dediği söyleniyor menajerinin ve kulüp 20 milyon euro civarı satacak diyor heralde yüksek bir bonservis ödendi oyuncuya...
Lavezzi1907
21.Temmuz.2009, 04:27
Çok abartanlar için söylüyorum bunu.Brezilyalı oyuncuları Avrupaya satabilmek için göstermelik milli takımda 1-2 maç oynattıklarınıda unutmayın.
Allah askına Dunga'nın eline ne gececek ? Hayır 1 tane yeterli sebeb söyle..Brezilya'lı bir oyuncuyu oynatıp Avrupa'ya gönderince Dunga bundan para mı alacak ? Milli formayı paraya mı satacak ?
Alex'de bu takımın kaptanıydı Konfederasyon Kupası'nda..Simdiki istatistiklerine Türkiye'de ulasmıs oyuncu yok ve olması da cok cok zor..O da mı Avrupa'ya gitmesi icin oynatıldı ?
İki düsünün bir söyleyin..Fatih Terim'de Avrupa'ya gitsin diye Sabri'yi Baki'yi oynatsın olacak sey mi ?
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Edit: Sabriyi zaten oynatıyordu unutmusum :)
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
http://www.iha.com.tr/haber/detay.aspx?nid=81246&cid=6
Bu arada cogu ajanslarda Lugano anlastı haberi var..Umarım dogrudur..
enforcer
21.Temmuz.2009, 04:31
Allah askına Dunga'nın eline ne gececek ? Hayır 1 tane yeterli sebeb söyle..Brezilya'lı bir oyuncuyu oynatıp Avrupa'ya gönderince Dunga bundan para mı alacak ? Milli formayı paraya mı satacak ?
Alex'de bu takımın kaptanıydı Konfederasyon Kupası'nda..Simdiki istatistiklerine Türkiye'de ulasmıs oyuncu yok ve olması da cok cok zor..O da mı Avrupa'ya gitmesi icin oynatıldı ?
şöyle bir durum var, brezilya milli takımının sürekli yerel lig kontenjanı var. yani her teknik direktörün misyonu takımı hazırlamanın yanısıra yerel ligden iki-üç futbolcu kadroya dahil etmek...
titates1
21.Temmuz.2009, 04:32
Lugano ile anlaşıldıysa süper olur , edu direk yollansın zaten , Guiza da kampa katılmış bu sene çok güzel geçicek ..
TR.CaPTaiN
21.Temmuz.2009, 04:32
Hiç yoktan Lugano haberi doğru olsa da gece gece bir teselli olur.
titates1
21.Temmuz.2009, 04:33
şöyle bir durum var, brezilya milli takımının sürekli yerel lig kontenjanı var. yani her teknik direktörün misyonu takımı hazırlamanın yanısıra yerel ligden iki-üç futbolcu kadroya dahil etmek...
tamam işte ne güzel , koca ligden bizim aldığımız adam kadroya dahil ediliyor bir de oynatıldığı maçtan sonraki bütün maçlarda oynuyorsa daha ne isteriz...
Lavezzi1907
21.Temmuz.2009, 04:35
Koskoca ligden aldıgımız oyuncu cagırılıyor ve kupada sürekli oynuyor..Bundan güzel sey mi var..
Cengo
21.Temmuz.2009, 04:36
Alper Bey Brezilya Futbolunu en yakından tanıyan biridir.
Sevilen bir kişiliktir, çok da takip edilen bir blog sahibidir.
Tanımadığınız kişiler hakkında yargıda bulunurken dikkatli olmalısınız.
enforcer
21.Temmuz.2009, 04:36
tamam işte ne güzel , koca ligden bizim aldığımız adam kadroya dahil ediliyor bir de oynatıldığı maçtan sonraki bütün maçlarda oynuyorsa daha ne isteriz...
ben o arkadaşa açıklama olsun diye yazdım yoksa öyle abartmayın falan demek için değil. açıkçası çok da mutlu oldum santos transferi için konfederasyon kupasını izlerken keşke gelse ama bırakmazlar bize diyordum :)
Cengo
21.Temmuz.2009, 04:37
Andre Santos iyi transfer. Ancak FB Tv peşinde Barcelona, Real Madrid gibi kulüplerin olduğunu söylemek zorunda değildi. O zaman adama sorarlar niye alamadılar diye. Ayrıca oyuncunun oynadığı mevki ile ilgili bir karmaşa yaşanıyor gibi. Hazırlanan video'da oyuncuyu anlatan adam sol açık olarak bahsederken alttaki yazı sol bek olduğunu yazıyordu.
Cristian için yorum yok çünkü tanımıyorum ama 26 yaşına kadar Brezilya'dan bir Avrupa kulübüne sıçrayamamış bir ön liberoyu almak pek akıl karı değil. Onu tanıtırken de ileride Brezilya milli takımına seçileceği iddiasını ortaya attılar ama neye dayanarak söyledikleri meçhul. Aslında kendilerini bu tarz şeyleri söylemek zorunda hissetmeseler, bu sezon Şampiyonlar Ligine katılamayan bir takım olarak bu oyunculara yönelmek zorunda olduklarını anlatsalar taraftar bu hayal kırıklığına uğramamış olacak.
Cristian kapalı kutu, tamamen hayalkırıklığı yarattı bende..
titates1
21.Temmuz.2009, 04:37
Koskoca ligden aldıgımız oyuncu cagırılıyor ve kupada sürekli oynuyor..Bundan güzel sey mi var..
kardeş aynı şeyleri yazıp duruyoruz senle =) bu kadar mı benzerlik olur ya sen bırak yazmayı ya ben :p
titates1
21.Temmuz.2009, 04:39
ben o arkadaşa açıklama olsun diye yazdım yoksa öyle abartmayın falan demek için değil. açıkçası çok da mutlu oldum santos transferi için konfederasyon kupasını izlerken keşke gelse ama bırakmazlar bize diyordum :)
=)) tamam bende bişey demedim krdşm , ikimiz de aynı şeyi düşünüyoruz nihayetinde
Cengo
21.Temmuz.2009, 04:41
EE şef sen öyle bir savunuyordun ki seko ile birlikte daum ile aykut kötü tranfer yapmaz diye gördük işte yazıktır günahktır.aylarca beklettiniz bu taraftarı..
Demek ki bazen yanılabiliyormuşuz.
Bunu derken ikimizi de yanıtılırsa futbolcular o zaman daha başka olur.
Lavezzi1907
21.Temmuz.2009, 04:42
kardeş aynı şeyleri yazıp duruyoruz senle =) bu kadar mı benzerlik olur ya sen bırak yazmayı ya ben :p
Sen devam et :D
Sadece transferler icin ön yargılı olunmamalı Cristian biraz kapalı kutu olabilir ama elle tutulu sadece Maldonado örnegi var kötü olarak..Daum'un Brezilya'dan suana kadar getirdigi tüm oyuncular iyi cıktı..İnsallah bunlarda öyledir..
Sheriff
21.Temmuz.2009, 04:43
Relax Coşkun. Herifler iyi gibi. İzleyelim bakalım bir iki.
tarikko
21.Temmuz.2009, 04:46
Insallah Lugano haberleri dogrudur.
Clayman
21.Temmuz.2009, 04:47
İki düsünün bir söyleyin..Fatih Terim'de Avrupa'ya gitsin diye Sabri'yi Baki'yi oynatsın olacak sey mi ?
Sen dediklerinin farkında değilsin. Bir tarafta 5 Dünya Kupası kazanmış, dünyanın en yetenekli futbolcularını çıkartan, oyuncu fabrikası Brezilya var, bir tarafta yeni yeni Dünya futboluna ismini duyurmaya başlamış Türkiye var. Aynı şey mi ikisi ?
Ozan'ın dediği çok mantıklı. Dünya futbolunun gündeminde kalmak için bu yapılıyo olabilir. Belki tek sebep o değildir, o olayların arkasında bizim bilmediğimiz birçok sebep olabilir. O yüzden Ozan'ın dedikleri bana gayet mantıklı geldi.
Enterokinaz
21.Temmuz.2009, 04:52
Alper Bey Brezilya Futbolunu en yakından tanıyan biridir.
Sevilen bir kişiliktir, çok da takip edilen bir blog sahibidir.
Tanımadığınız kişiler hakkında yargıda bulunurken dikkatli olmalısınız.
allah aşkına banane alper beyden ? onun gibi düşünmek zorunda mıyım ?
kaldı ki kötü birşey söylemedim ben. hatta iyi oyuncu olduğunu, sabır gösterilirse işe yarayacağını söyledim.
şakşakçı mı olmam lazım ?
Alicanfmfan
21.Temmuz.2009, 04:54
Biz tanımadıgımız kişiler hakkında yargısız infaz yapmıyoruz ama sen burada fenerbahçe taraftarına rahat olun yıldızlar gelecek diyip , saygısızlık felan yapmayın diyince dikkatli olamıyoruz kusura bakma sitedeki bir cok kişi artık bu kesin-net yorumlarına dayanamıyor.
Cengo
21.Temmuz.2009, 04:56
Biz tanımadıgımız kişiler hakkında yargısız infaz yapmıyoruz ama sen burada fenerbahçe taraftarına rahat olun yıldızlar gelecek diyip , saygısızlık felan yapmayın diyince dikkatli olamıyoruz kusura bakma sitedeki bir cok kişi artık bu kesin-net yorumlarına dayanamıyor.
Yıldız demedim?
İzlemeden yargılıyorsunuz, ki hoş bir şey değil.
Alper Bey hakkında da seviye dışı hoş olmayan yorumlar da doğru değil.
Huzursuz etmeye mi çalışılıyor yoksa gerçekten yorum yapmaya mı çalışıyor anlamadım.elinizde argüman var ise üslubunca açıklamalısınız, kavga dövüş yok.
MeMo
21.Temmuz.2009, 04:57
İlk anda Santos'u tanımadığım için sinirlendim ama Brazilya milli takımının oyuncusuymuş bilmemem benim hatam tabii.Yalnız milli takımda oynamasına çeşitli bahaneler gösterilmiş komik geldi :D eleme maçı falan da değil Konfederasyon kupasında hep 11miş adam.Santos'dan umutluyum ama Christian kapalı kutu.
Lavezzi1907
21.Temmuz.2009, 04:59
Amac nedir yani Fenerbahce transfer yapmıs iyi veya kötü..Fenerbahce taraftarını galeyana getirmek midir ?
Neden Fenerbahce topicine baska takım taraftarları veya GS,BJK topiclerine baska taraftarlar girer onuda anlamıyorum..
Sheriff
21.Temmuz.2009, 05:03
Sakin arkadaşlar. Herkes transferleri değerlendirebilir rakip takım taraftarı veya Fenerbahçe taraftarı farketmez. Sadece herkes birbirine saygılı olsun, sıkıştırmasın yeter.
Sheriff
21.Temmuz.2009, 05:12
Yaklaşık 5 dakikadır ben siliyorum siz yazıyosunuz. Konuya dönüş yapalım lütfen..
sitte
21.Temmuz.2009, 05:19
Galatasaray'lı olarak Fenerbahçeyi kutluyorum gerçekten beğenerek izlediğim sol beki takıma getirdiler diğer oyuncuyu tanımıyoruz yine transferde Figerin ismi geçiyor Figer Santos gibi oyuncuyu Fenere getirip yanında diğerini de kakalamış olabilir çünkü diğerini tanımıyoruz Figerden beklenir böyle şeyler valla ...
Onun dışında sol bekte yabancı bir oyuncu varken oraya 1 yabancı daha almanın neden gerektiğini Daum daha iyi biliyodur ...
Herşeyi geçelim de sol bek transferinizi çok beğendim bi laf var 'Para var huzur var' o laf burada şimdilik geçerli olmuş.Şimdilik kelimesini yanlış anlamayın kimsenin sonunu bilemeyiz çünkü ...
Gncl1905
21.Temmuz.2009, 05:20
Transferler hakkındada bekleyip görme taraftarıyım, yararlı olurlar mı olmazlar mı bilinmez, şu anda tek merak ettiğim konu maddi yönü...
enforcer
21.Temmuz.2009, 05:24
Galatasaray'lı olarak Fenerbahçeyi kutluyorum gerçekten beğenerek izlediğim sol beki takıma getirdiler diğer oyuncuyu tanımıyoruz yine transferde Figerin ismi geçiyor Figer Santos gibi oyuncuyu Fenere getirip yanında diğerini de kakalamış olabilir çünkü diğerini tanımıyoruz Figerden beklenir böyle şeyler valla ...
Onun dışında sol bekte yabancı bir oyuncu varken oraya 1 yabancı daha almanın neden gerektiğini Daum daha iyi biliyodur ...
Herşeyi geçelim de sol bek transferinizi çok beğendim bi laf var 'Para var huzur var' o laf burada şimdilik geçerli olmuş.Şimdilik kelimesini yanlış anlamayın kimsenin sonunu bilemeyiz çünkü ...
yok canım bu kadar olaydan sonra artık figer ile çalışılmaz herhalde... uzak duralım böyle insanlardan
sitte
21.Temmuz.2009, 05:27
yok canım bu kadar olaydan sonra artık figer ile çalışılmaz herhalde... uzak duralım böyle insanlardan
Galiba Figueirense'yi figer diye okudum :D
Lavezzi1907
21.Temmuz.2009, 05:38
Fanatikce yazmıyorum Fenerbahce'yi ilgilendirecek konulara yazıyorum :)
Mesela Galatasaray topicine gidip Fenerbahce hakkında atıp tutsam hak veririm ama Fenerbahce topicinde yapılan transferlerin elestirilmemesi gerektigini oyuncuların oynayıp performanslarını öyle degerlendirmeleri gerektigini söyledim..
Heralde tuttugum takım hakkında bu kadarcık sey söylemem fanatiklik degildir :)
Oghuse
21.Temmuz.2009, 05:42
NTV'de yeni transferlerin videoları..http://video.ntvmsnbc.com/Default.aspx?QueryStringValue=58585858585835733333 29757277653053643033587358653053643033307386652436 81544772
ve
http://video.ntvmsnbc.com/Default.aspx?QueryStringValue=58585858585835733386 29757277653053643033587358653053643033307386652436 81544772
Reklam falan var ama idare ediverin..
Lavezzi1907
21.Temmuz.2009, 05:46
Apinin gelmesini isterdin şimdi
Cluj'le anlasabilir diyorlar..
Appiah bambaskaydı..
EreN
21.Temmuz.2009, 05:46
Sol açık veya bek herneyse çok iyi oldu. Nokta transferdir. Brezilya gibi liglerde bek/açık kavramı pek yoktur. Bu yüzden bek gelen adam gayet açıkta oynayabilecek kapasiteye sahiptir.
Cengo
21.Temmuz.2009, 05:50
Apinin gelmesini isterdin şimdi
Eski Appi ile 4-3-3 oynanır zaten bu kadroda :)
KanaKe
21.Temmuz.2009, 06:04
Iki adi sani duyulmamis adam transfer etmisler "Iki büyük transfer" diye duyuruyorlar siteden resmen komedi.. tamam transfer olan oyunculara lafim yok ama eger bu adi sani duyulmamis adamlar büyük transfer ise Roberto Carlos nasil bir transferdir acaba merak ettim simdi. Bu arada iki oyuncuyuda izlemedim tanimiyorum benim icin ikiside tamamen kapali kutu lig basladiktan sonra görecegiz ikisinide ondan sonra daha saglikli yorumlar yapabiliriz.
eGowiCh
21.Temmuz.2009, 06:14
Andre dos Santos'tan umutluyum, boş bir transfer değil ama Cristian transferi hayal kırıklığı yarattı bende.
Cristian yerine daha kaliteli bir ön libero (Emana, Diarra) alınsa ve yanında da Andre dos Santos transferi açıklansa, bence o zaman bomba olurdu ama Cristian pek içi açıcı bir transfermiş gibi durmuyor.
İlginç bir detay var:
Calciomercato.com isimli web sitesine konuşarak oyuncusuyla ilgili transfer iddialarına açıklık getiren Andrade, “Evet Milan, Andre Santos’u istiyor. Kararı verecek olan taraf Corinthians. Oyuncumun kulübü, 25-30 milyon avro civarında bir bonservis istiyor; ancak bu transfer 20 milyon avroya bitebilir. İngiltere, Rusya, İspanya ve Türkiye gibi ülkelerden de teklifler var” dedi.
1. Juventus ve Milan'ın, başka kulüplerin de bu oyuncuyla ilgilendiği doğru, bu anlaşılıyor. İtalyan basınında epey yer bulmuş. Ben bu transfere sıcak bakıyorum, gerçekten iyi transfere benziyor.
2. Bahsi geçen fiyat çok yüksek. Bu meblaya mı transfer ettik acaba?
3. R.Carlos-Andre dos Santos uyumu beni heyecanlandırıyor. Hem hücumda hem savunmada ikisi çok iyi işler yapacakmış gibime geliyor. İkisi de Brezilyalı, ikisi de çift yönlü, gerçekten bu transferden umutluyum.
Ah be yönetim, Cristian yerine adam gibi bir ön libero alamadın mı?
Fietra 10
21.Temmuz.2009, 06:18
Santos hamlesi ne kadar dogruysa Cristian hamlesi o kadar yanlıştır..Konfederasyon kupasında ilk maçın ardından aldıgı formayı bırakmamıştı kupa boyunca ve dikkatimi çekmişti Santos..Ama Cristian ise olas ıbir Maldonado görünüyor..Bırak kardeşim 26'sına kadar Brezilya'da kalmış oyuncuya dokunma kalsın orada..Belki iyi oyuncu çıkacaktır ama beklentileri karşılayacak kapasitede olduguna inanmıyorum hiç izlemesem bile..
KanaKe
21.Temmuz.2009, 06:21
Benim anlamadigim defans ne olacak ? Bekir ile Bilica'ya kaldiysak yandik..
eGowiCh
21.Temmuz.2009, 06:24
Bilica'nın nesi varmış? Gayet iyi.
Bekir de takıma adapte oldu mu katkı sağlayacaktır. Önder de var ayrıca.
Türkiye ligi için yeterli defansımız. Sol kanat probleminin çözülmesi kadar daha iyi bir şey olamaz. Tuncay'dan beri sol kanat oyuncumuz yoktu, umarım Tuncay kadar katkı sağlar Andre Santos.
KanaKe
21.Temmuz.2009, 06:28
Bilica kim yahu ? adini daha gecen sene duyduk eminimki cogunuz derbiler disinda Bilica'nin 1 macini dahi izlememistir. Bu kadar net konusmak dogru degil Lugano'yu aratacagini düsünüyorum. Elbette kötü futbolcu degil fakat bizim aradigimiz defans oyuncusu kesinlikle degil. Bekir ise iyi bir yedek olur daha fazlasi olmaz.
Cengo
21.Temmuz.2009, 06:35
Lugano takımda kalmış galiba.
tarikko
21.Temmuz.2009, 06:41
Benim anlamadigim defans ne olacak ? Bekir ile Bilica'ya kaldiysak yandik..
Bilica'ya kaldiysak ne demek ? Bilica cok onemli bir oyuncu bizim icin.Bekir'de iyi olacaktir ilerleyen zamanlarda.
KanaKe
21.Temmuz.2009, 06:42
Kaldiysa Edu ile yollar ayrilmistir büyük ihtimalle.. umarim haber dogrudur.
eGowiCh
21.Temmuz.2009, 06:43
Antrenörlük hayatının (2,5 yıllık Köln dönemi hariç) neredeyse tamamı şampiyonluk kovalayarak geçmiş Christoph Daum’un doğasında hücumcu bir anlayış var. Sarı-lacivertlilerin (aşırtma gol uzmanı Ulm kalecisi ve şaşkın Nürnberg savunmasına karşı oynadığı) iki hazırlık maçı izleyenlere belki çok fazla fikir vermedi, ama yine de Daum’un “yediğinden fazlasını atmak” gibi bir niyeti olduğunu anladık en azından...
Daum, takımının savunmadan top yaparak çıkmasını istiyor, Ulm önünde ilk 11’de şans verdiği Bekir’in yerinde Nürnberg karşısında (ayağı daha iyi olan) Önder’i kullanması bunun işareti... Bu düşüncedeki bir hocanın Türkiye’de bulabileceği en uygun stoper Bilica, Daum için büyük şans... Nürnberg önünde sol stoperde görev yapan Bilica, hem savunmanın yönetimini üstlendi, hem artık ciddi biçimde kaçak oynayan Carlos’un açıklarını kapattı, hem de çok cesurca ve başarıyla dikine toplar atarak oyun kurdu. Rijkaard’ı saymazsak, bu yılın en faydalı transferi Bilica...
İyi top kullanılmasını istiyor
Köln’deki gibi Fenerbahçe’de de 4-2-3-1 benzeri bir anlayış benimseyen Daum, göbekteki ikilisinin de iyi top kullanmasını istiyor. Alman hocanın Ulm önünde Ali Bilgin’i, Nürnberg karşısında da Vederson’u bu bölgede denemesinin nedeni bu. Gerek Selçuk, gerekse Deniz’in, “topu al ve en yakınındakine ilet” algoritması ile çalışması Daum’u tatmin etmiyor, daha akılcı oynayan merkez oyuncusu arıyor. Belli ki Daum, Aykut Kocaman’ın Brezilya’dan 2 uçak biletiyle dönmesi için duacı...
Öndeki dörtlüde Deivid, Alex ve Semih çok formda, ayakları aynı dili konuşan bu (ikisi doğuştan, biri kalpten) üç Brezilyalının yanına aynı lisanı konuşan dördüncü bir adam gerek... Uğur Boral’ın o dili çok akıcı konuşamadığı ortada, ama gerek M.Topuz gerekse Özer’in dönüşleri oradaki lisan sorununu çözebilir.
Bilica için Uğur Meleke yazmış, bence çok da güzel yazmış. Bilica'yı beğenmeyenlere...
nekop
21.Temmuz.2009, 06:57
Fenerbahçe istese Hernanes'i anında kadroya katardı. Almamalarının sebebi ise geçen seneye dayanıyor. Güiza'ya gözünü kırpmadan 14 milyon � bonservis bedeli ödedi ve sonucu ortada. İkinci bir faciadan korkuyor yönetim. O nedenle alınmadı Hernanes bana göre.
Hem zaten bu sefer ödenecek para 20-25 milyon � arası. Çok fazla para. Eğer Hernanes gelip de bozuk çıkarsa olay çıkar Fenerbahçe'nin içinde :)
Guiza alındı ve geçen sezon begenilmeyen haliyle bile takıma en çok katkı yapan 4-5 adamdan biri oldu.Zaten geçen sezon Fenerbahçe'de isteneni veren 1-2 oyuncu vardı.Şimdi de isteseler Guiza'yı aldıkları fiyata satabilirler.Bence ortada facia falan yok..
KanaKe
21.Temmuz.2009, 06:59
Bilica kötü bir stoper degil ama benim bekledigim isim degil. Fakat lig basladiktan sonra performansina göre degerlendirilir. Ben yönetimden en az Lugano kadar kaliteli bir stoper transferi bekliyordum fakat olmadi.
eGowiCh
21.Temmuz.2009, 07:05
Yönetimin bu tip transferlerde en kötü hatası abartılı reklam etmesi. Cristian için Brezilya Milli Takımında yer alacak denmiş. Eğer bu bilgi doğru bile olsa bana inandırıcı gelmiyor, çünkü:
- Maldonado için "G.Amerika'nın en iyi ön liberosu" dendi.
- Josico için "Aragones İspanya Milli Takımı kadrosuna onu alacaktı ama sakatlığı yüzünden alamadı." dendi.
Bu yüzden bu kadar abartı olmamalı. Maldo ve Josico için söylenenler ve ortaya çıkan fiyasko ortada. Ne gereği var Cristian için öyle sözler söylemeye, anlamıyorum. Yarın öbür gün fiyasko çıkacak, yöneticiler kalacak.
21.Temmuz.2009, 07:20
Skandal! Diyeceğim ama diyemiyorum çünkü hedefimiz sadece Türkiye'de üstüste 3 kere şampiyon olmak ki transferlerden de belli oluyor.. Neyse sağlık olsun, umarım biz hayal kırıklığına uğrarız.. Iyi ki lig tv ve kombine almamışım :) Paramız var istediğimiz oyuncuyu alırız, Avrupada hedeflerimiz olan bir takımız vs..vs.. demesinler şu yabancı transferleri ile.. O değil de bir de utanmadan 2 BÜYÜK OYUNCU diye lanse ettiler, tıpkı Burak ve Josico gibi.. :) Ya neyse daha da bir şey demiyorum, sağlık olsun..
eGowiCh
21.Temmuz.2009, 07:26
SON DAKİKA!
Fener, Lugano'yla yeniden anlaştı
Fenerbahçe, sözleşmesi biten Lugano ile yeniden anlaştı.
Fenerbahçe, sözleşmesi sona eren Uruguaylı defans oyuncusu Diego Lugano ile yeniden anlaşmaya vardı.
BAD WORISHOFEN - İHA
TR.CaPTaiN
21.Temmuz.2009, 07:28
Yönetimin bu tip transferlerde en kötü hatası abartılı reklam etmesi. Cristian için Brezilya Milli Takımında yer alacak denmiş. Eğer bu bilgi doğru bile olsa bana inandırıcı gelmiyor, çünkü:
- Maldonado için "G.Amerika'nın en iyi ön liberosu" dendi.
- Josico için "Aragones İspanya Milli Takımı kadrosuna onu alacaktı ama sakatlığı yüzünden alamadı." dendi.
Bu yüzden bu kadar abartı olmamalı. Maldo ve Josico için söylenenler ve ortaya çıkan fiyasko ortada. Ne gereği var Cristian için öyle sözler söylemeye, anlamıyorum. Yarın öbür gün fiyasko çıkacak, yöneticiler kalacak.
Bence bu tip açıklamaların tek nedeni bu tip transferlerin böyle savunulmaya ihtiyacı olması. Oysa ki bizim almamız gereken oyuncunun kariyerine, ismine, alındığı takıma bakıldığında savunulmaya hiç ihtiyacı olmaması gerekirdi. Volkan Ballı'nın Josico'yu getirirken havaalanındaki resmini unutmak ne mümkün. Daha sonra da Mahmut Uslu o bildiğimiz saçma sapan milli takım muhabbetlerine girmişti. Tıpkı eski Türk filmlerindeki gibi yüzü boyanan ve yeni zenci transfer olarak gösterilip, övünülen film kahramanları gibi. :}
goosfraba
21.Temmuz.2009, 08:45
Lugano kalırsa evet olmayacak gibi.
KaPaLı
21.Temmuz.2009, 11:52
Sabah sabah çok güzel moral oldu. NTV Spor'da körün göreceği şekilde yazmış ekrana. Yine Daum var ve biz yine Brezilya'dan adam topluyoruz. Bakalım nasıl oynayacaklar görelim önce.
KaPaLı
21.Temmuz.2009, 12:15
8 Mart 1983 doğumlu Andre Clarindo dos Santos Brezilya'nın Corinthians kulübünden transfer edildi.
Futbolculuk kariyerine Figueirense takımında başlayan 26 yaşındaki sol bek, 1,80 boyunda ve atletik yapısıyla Brezilya'nın efsane oyuncularından Cafu'ya çok benziyor. Sol ayağını raket gibi kullanabilen Andre Santos, saha içinde çabukluğu ile ön plana çıkıyor.
2005-2006 yıllarında Flamengo ve Atletico Mineiro takımlarında forma giyen Andre Dos Santos, 2008'den beri Corinthians'ta oynuyor...
Sergilediği futbolla Brezilya Milli Takımı'na kadar yükselen Andre Dos Santos 2009 Konfederasyon Kupası'nda Brezilya'nın Mısır'a karşı oynadığı maçta ilk kez milli oldu. Andre dos Santos bu maçtan sonra turnuva boyunca Brezilya Milli Takımı ile ilk 11'de maçlara çıktı ve final mücadelesinde de yer aldı.
2004 Santa Catarina liginde şampiyonluk yaşayan Andre Dos Santos, 2006 ve 2009'da Brezilya kupasını, 2006 ve 2008'de Brezilya ikinci ligini ve 2009 Paulista şampiyonluğunu kazandı. Andre Dos Santos aynı zamanda bu şampiyonanın en iyi sol beki seçildi.
Brezilya Milli Takımı'nda 5 maçta forma giyen Andre Dos Santos 2009 kariyerinin en büyük başarısı olan Konfederasyon Kupası şampiyonluğunu elde etti.
Konfederasyon kupası boyunca Brezilya Milli Takımı'nın en başarılı oyuncuları arasında gösterilen Andre Dos Santos takım oyuncusu karakteriyle dikkat çekiyor.Sol kanatta yaptığı çıkışlarla Brezilya'nın efsane oyuncusu Fenerbahçeli Roberto Carlos'u andıran genç oyuncu, defansif bir pozisyonda oynasa da ofansif anlamda rakip takımlar için büyük bir tehdit oluşturabiliyor… Andre dos Santos Corinthians ile oynadığı 64 maçta 18 gol kaydetme başarısını gösterdi.
Corinthians ve Bezilya Milli Takımı'nda yıldızı parlayan 26 yaşındaki oyuncu bu sezon bütün Avrupa devlerinin dikkatini çekmeyi başardı… Roma, Barcelona, Real Madrid ve Milan gibi Avrupa devlerinin transfer listesinde bulunan Andre dos Santos artık Fenerbahçe için mücadele edecek.
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
4zSay7xIBAo
t6s2dZcoim0
Andre Santos ve Christian için Corinthians taraftarları müthiş transferler diyo. Andre Santos'tan umutlanmaya başladım nedense :)
nerazzuri
21.Temmuz.2009, 13:02
Şu anda hepiniz ön yargılı davranıyorsunuz, yine medyanın oyununa geldik, aylardır saçma sapan haberler ile bizler umutlandırdılar. Ronaldinho Robben vs.
Andre Santos, sol açık,sol bek oynayan üstelik 26 taşında en verimli çağlarında.
Milli takımda oynadığı oyunla tüm avrupayı kendine hayran bırakmış bir isim. Bence muhteşem derecede çok kaliteli bir transferdir Santos. Andre Santos adını duyduğum anda heycanlandım ben.
Kesin konuşmuyorum, ama Andre Santos ile Carlos şu dakikadan sonra Süper Lig'in en iyi sol ikilisi olmaya aday. Muhtemelen maç içinde değişmeli oynayacaklar. Hatta avrupanın bile en iyi sol ikilisine sahip olduk diyebiliri. Bu şahsi düşüncemdir, Santos inanılmaz derecede, kaliteli muhteşem bir transferdir takımımız adına.
Cristian'a gelirsek, daha öncede söylediğim gibi ; fbtv'de gösterilen bir iki serbest atış, ama gol olan serbest atış! dışında hiç birşey bilmiyorum.
Umarımki kendisi takım oyuncusudur, görevini yerine getiren bir karakteri vardır, bana göre yeterlidir. Emre'yi daha fazla ileride görücez demektir Cristian'ın transferi.
Andre Santos için hala aynı düşünceler içindeyim muhteşem derecede çok kaliteli bir transferdir takımımız adına, zaman geçtikçe ne kadar haklı olduğumu göreceksiniz umarım. Cristian ise tam bir kapalı kutu.
King_Theoden
21.Temmuz.2009, 13:37
Beklenti büyük olunca kötülemek kolay oluyor herhalde, Yerli transfere büyük paralar harcayan Fenerbahçe bu sene ŞL vizesi de olmayınca bence akıllı bir hareket yapmıştır, sonuçta şunu unutmayın her ne kadar Türkiyenin en zengin kulübü de olsanız dipsiz kuyu değil bu. Elbet bir yerde tıkanacak, ben iki futbulcuyuda hiç izlemedim Fenerlide değilim ama şuraya yorum yazanların %90 ı bence iki futbolcuyuda hayatında izlememiştir, Kanımca öyle yada böyle Brezilya kampına dahi girmiş olsa o futbolcuda bir kumaş vardır, şu an unutamadığınız Marco hani şu geçen sene gitmesi ile orta sahanızın çöküşüne neden olan, Brezilyada milli forma giydi mi hiç ?
Bekleyip izlemeden çok ağır yorumlar yapmayın ki, bu sıcakta asfalt yalamayın sonra :D
Beklenti büyük olunca kötülemek kolay oluyor herhalde, Yerli transfere büyük paralar harcayan Fenerbahçe bu sene ŞL vizesi de olmayınca bence akıllı bir hareket yapmıştır, sonuçta şunu unutmayın her ne kadar Türkiyenin en zengin kulübü de olsanız dipsiz kuyu değil bu. Elbet bir yerde tıkanacak, ben iki futbulcuyuda hiç izlemedim Fenerlide değilim ama şuraya yorum yazanların %90 ı bence iki futbolcuyuda hayatında izlememiştir, Kanımca öyle yada böyle Brezilya kampına dahi girmiş olsa o futbolcuda bir kumaş vardır, şu an unutamadığınız Marco hani şu geçen sene gitmesi ile orta sahanızın çöküşüne neden olan, Brezilyada milli forma giydi mi hiç ?
Bekleyip izlemeden çok ağır yorumlar yapmayın ki, bu sıcakta asfalt yalamayın sonra :D
2009 konfederasyon kupası'nda Dani alves'i bile yedeğe itti ve ben ondan çok ümitliyim Marco ise kalitelibir ortasahaydı ve Türk olduğundan beri yeri milli takımda değişmiyordu (sakatlar/cezalar dışında) diğer futbolcuyu tanımıyorum inşAllah başarılı olur
FoRZa SKiNCLuB_I9o3
21.Temmuz.2009, 14:03
2009 konfederasyon kupası'nda Dani alves'i bile yedeğe itti ve ben ondan çok ümitliyim Marco ise kalitelibir ortasahaydı ve Türk olduğundan beri yeri milli takımda değişmiyordu (sakatlar/cezalar dışında) diğer futbolcuyu tanımıyorum inşAllah başarılı olur
Daniel Alves sağ,Andre Santos sol :icon_biggrin:
dani kupada solkanatta oynadı genellikle
Clayman
21.Temmuz.2009, 14:23
Andre Santos gerçekten çok kaliteli oyuncu ama bazı arkadaşlar sanki Fenerbahçe dünyanın en iyi sol bekini almış gibi seviniyor. O kadar büyük bir oyuncu değil.
Konfederasyon Kupası'ndan önce de adını bilen bir kişinin olduğuna inanmıyorum şahsen ki ben de bilmiyordum.
Bu kadar fazla sevinmeyin, eğer oynayamaz ise taraftarda çok büyük hayal kırıklığı oluşur.
HooijDonk07
21.Temmuz.2009, 15:01
Lugano'da gelirse büyük ihtimal Bilica yedek olur.Önder oynar gibi.Yasin gitmeseydi keşke :D
titates1
21.Temmuz.2009, 15:03
Andre Santos gerçekten çok kaliteli oyuncu ama bazı arkadaşlar sanki Fenerbahçe dünyanın en iyi sol bekini almış gibi seviniyor. O kadar büyük bir oyuncu değil.
Konfederasyon Kupası'ndan önce de adını bilen bir kişinin olduğuna inanmıyorum şahsen ki ben de bilmiyordum.
Bu kadar fazla sevinmeyin, eğer oynayamaz ise taraftarda çok büyük hayal kırıklığı oluşur.
Yok , onu zaten almıştık biz halen daha takımımızda eskisi kadar iyi olmasa da , bu sefer de dünyanın en iyi takımında solbek oynayan , çok kaliteli bir isim aldık ondan böyle seviniyoruz hem de inişte değil çıkışta olan bir isim
goosfraba
21.Temmuz.2009, 15:09
Milan, Juventus gibi takımlarda bilmiyordu ama öğrendiler. Bu tür kupalar oyuncular için vitrindir.
Oyuncular bu tür organizasyonlarda sivrilirler.
Önyargılı olmak kadar olaya pozitif bakma hakkımızda var sanıyorum. Kaldı ki pozitif olmak zorundayız.
anilton
21.Temmuz.2009, 15:13
Cristian kapalı kutu değil arkadaşlar.Tam F.Bahçe'nin aradığı tipte bir oyuncu.Yeni Aurelio,uzaktan atacağı gollerde cabası.Santos'tan çok daha faydalı olacak...
Santos sol bek olarak alındıysa amenna ama sol açık için aman aman bir isim değil.Sol açıkta Özer'de yapar M.Topuz'da yapar onun yaptığını.Ayağı iyi,tekniği fena değil,fiziği iyi,çok hızlı değil,hızlanması iyi değil.Tam bir sol bek bana göre.Sol bek oynayacaksa fazlasıyla yeterli bir isim ama sol açıkta öyle fırtınalar estirecek,atıp geçecek,kuvvetli driblingleri olan bir isim değil.Santos'u kötülemiyorum ama F.Bahçe sol açık alacaksa böyle bir isim almalıydı.Yoksa zaten dediğim gibi Özer'de M.Topuz'da idare eder orada.Daha öncede söyledim Brezilya milli takımına hücum oyuncusu olarak seçilmesi mümkün değil.Sol bek olarak girdi Konfederasyon kadrosuna.O bölgede de Kleber ile o vardı bir tek.Hatta Santos Kleber'in alternatifiydi.İlk maçta Kleber kötü oynayınca formayı aldı...
Kanat oyuncusu ya çok süratli(Capel) olur,ya da çok teknik(Arda).İkiside iyiyse zaten Messi olursun.:)F.Bahçe'ye de ya çok süratli bir adam ya da çok teknik bir adam lazımdı.İkisinden de biraz varsa ve fiziğide iyiyse bek olur.(Santos)
Cristian'a bu yaşına kadar Avrupa'ya çıkmadığı için kapalı kutu diyorsunuz Santos çıkmış mı acaba?Cristian Santos'tan çok daha faydalı olur...
Hayırlı olsun...
Sekopej
21.Temmuz.2009, 15:16
Hayal kırıklığı yaşamak isteyen zaten şimdiden buna kendini hazırlamış, destek olayım, arkasında durayım yok.
20 yaşında adam gündeme gelir, alına alına bu mu alınıyor derler, oysa geçmişte neden genç alıp ileride satmıyoruz diyorlardı. Gidersin tecrübeli diye yaşlı alırsın, ne işi var bunun bizde derler, şimdi gidiyorsun 26 yaşında milli takımda da oynayan, daha önünde uzun yıllar olan bir ismi alırsın, niye alındı derler?
Basın için kolay, hergün Ronaldinho'ları, Robbenleri yazmak, basının uydurması diyorduk ama demek ki bunlara inananlar da varmış, şimdi hüzün içerisindeler. Öncelikle Şampiyonlar Ligi'nde yer almıyor Fenerbahçe.Yabancıları bile geçtim, Hamit'e bile neredeyse aldığı ücretin 3 katı teklif ediliyor ama gelmiyor Türkiye'ye.
Geçen sene Senna'ya 30 milyon bonservis bedeli verilse gelecekti, ve cebini doldurduğu için yata yata sezonu geçirecekti, şu dönemde de nasıl göndeririz düşüncesi olacaktı, böyle bir transfer mi yapalım? Para var diye de hesap bilmeden mi harcayalım?
Lugano kalacaksa herhalde Figer 8 milyonluk bonservisten vazgeçti. Edu gönderilecektir muhtemelen bu durumda çünkü şu anda kontenjan dolu. Daum orta sahada çapa kullanmayacak gibi, Emre ve yanında bir oyuncu olacaktır, +2'yi de düşünürsek Cristian ilk 11 için bile alınmamış olabilir. Sonuçta sizin 6 yabancı oynatmanız gerekiyor, defasnta 3 yabancı, forvette Alex ile birlikte 2, geriye kalır 1 yabancı hakkı, bunu orta sahaya mı kullanırsınız, sol kanada Santos'a mı yoksa sağ kanada Deivid'e mi?
Orta sahaya çok büyük bir isim alınsa yedek oturtamazsın, sol tarafta Uğur ile devam etmen gerekirdi o zaman. Daum'un da takım hakkında düşünceleri yok mu, elbette var. Nasıl oynatması gerekiyorsa o şekilde oynatacaktır ve buna bağlı olarak kadroyu kuruyor. 2 yabancı kesinlikle kulübede olacak ve takım içi dengeleri bozmaması için, kulübede oturduğunda sorun çıkarmayacak türden bir oyuncu da transfer gerçekleştirirken ele aldığın kriterlerden olmalı.
O nedenle şimdiden oturup ahkam kesmek yerine, oyuncular bir gelsin, bakalım kadro tamamlandığında nasıl bir düzenle oynayacağız, kimleri nerede kullanacak? Ondan sonra eğer başarısız olursa eleştirilerimizi yaparız ama başarılı olursa, Zcio'ya 8. haftada istifa diye bağıranlar gibi, hiçbirşey olmamaış gibi I Love You Zico diye bağırmaları gibi yaparız biz de.
Şimdi konuşanlardı o zaman Zico'yu istifaya çağıranlar, onların sözünü dinleseydi Aziz Yıldırım avrupada çeyrek finali görürdük mutlaka!!!
goosfraba
21.Temmuz.2009, 15:17
Cristian kapalı kutu değil arkadaşlar.Tam F.Bahçe'nin aradığı tipte bir oyuncu.Yeni Aurelio,uzaktan atacağı gollerde cabası.Santos'tan çok daha faydalı olacak...
Santos sol bek olarak alındıysa amenna ama sol açık için aman aman bir isim değil.Sol açıkta Özer'de yapar M.Topuz'da yapar onun yaptığını.Ayağı iyi,tekniği fena değil,fiziği iyi,çok hızlı değil,hızlanması iyi değil.Tam bir sol bek bana göre.Sol bek oynayacaksa fazlasıyla yeterli bir isim ama sol açıkta öyle fırtınalar estirecek,atıp geçecek,kuvvetli driblingleri olan bir isim değil.Santos'u kötülemiyorum ama F.Bahçe sol açık alacaksa böyle bir isim almalıydı.Yoksa zaten dediğim gibi Özer'de M.Topuz'da idare eder orada.Daha öncede söyledim Brezilya milli takımına hücum oyuncusu olarak seçilmesi mümkün değil.Sol bek olarak girdi Konfederasyon kadrosuna.O bölgede de Kleber ile o vardı bir tek.Hatta Santos Kleber'in alternatifiydi.İlk maçta Kleber kötü oynayınca formayı aldı...
Kanat oyuncusu ya çok süratli(Capel) olur,ya da çok teknik(Arda).İkiside iyiyse zaten Messi olursun.:)F.Bahçe'ye de ya çok süratli bir adam ya da çok teknik bir adam lazımdı.İkisinden de biraz varsa ve fiziğide iyiyse bek olur.(Santos)
Cristian'a bu yaşına kadar Avrupa'ya çıkmadığı için kapalı kutu diyorsunuz Santos çıkmış mı acaba?Cristian Santos'tan çok daha faydalı olur...
Hayırlı olsun...
Yorumun geneline katılıyorum. Ama Santos transferinin ne denli doğru olduğunu seneye RC3 bıraktığında anlayacağız Anıl :)
KanaKe
21.Temmuz.2009, 15:26
Bana sorarsaniz ikiside yedek icin alindi bu oyuncularin. Roberto Carlos varken solbekte Santos mu oynayacak sanki :) sol acikta oynayabilir ama asil mevkiisi solbekmis. Deivid ve Alex zaten yedek oturtulmaz bu takimda olay cikartirlar.
ForsakeN
21.Temmuz.2009, 15:35
Lugano'da kaldığına göre Edu takımdan ayrılmış demektir.
---------------Volkan---------------
GG-------Bilica----Lugano------Carlos
------------------------------------
Topuz-----Emre---Cristian-----Santos
-------------------------------------
----------------Alex(Guiza)----------------
---------------Semih---------------
Deivid'in yedek kalması garanti gibi bişey oldu bu durumda.
Alex veya Guiza yedek kalacak. Guiza oynadığı takdirde çift forvet oynanacaktır.
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
6 yabancı kuralını dikkate alarak oluşturdum.
KaPaLı
21.Temmuz.2009, 15:51
http://www.facebook.com/Fenerbahce#/video/video.php?v=1198183477782
Cristian Oliveira Baroni
http://www.facebook.com/video/video.php?v=1198173677537
Andre Clarindo Dos Santos
Mirza
21.Temmuz.2009, 15:53
10milyon Euro'ya almışız ikisini.. Luganoyu da Lazio istiyormuş..
sananes
21.Temmuz.2009, 15:58
bence ligde alex yada guizadan birini degil stoperlerden birinin yerine türk oyuncu oynatır daum deivid bilica yada deivid lugano +2 olur değişmeli
eGowiCh
21.Temmuz.2009, 16:08
Lugano'yu Lazio'nun veya başka takımların istediği haberleri yalan. 21 Temmuz olmuş, Lazio alacak olsa ocaktan beri serbest olan adamı alırdı. Bu saatten sonra almaz.
Andre Santos akıllıca bir transfer, bu yıl sol kanat oynar, seneye R.Carlos bırakınca onun yerine geçer, sol bek oynar. Bu açıdan mantıklı, R.Carlos'un boşluğu şimdiden doldurulmuş oluyor, seneye Carlos bıraktığında sol bek arama derdi olmayacak.
Yönetim artık şu transfer işini düzene sokmalı. Bu yıl şampiyon olursak, kaliteli bir stoper lazım olacak seneye ŞL için, şimdiden gelecek planlaması yapılıp stoper bakılmalı. Temmuzun ortasında oyuncu izlenmemeli. Aykut Kocaman sene içinde izlemeli listedeki isimleri.
Edu'nun durumunu merak ediyorum, gönderilecek mi kalacak mı, belli değil.
Sekopej
21.Temmuz.2009, 16:29
Lugano'yu Lazio'nun veya başka takımların istediği haberleri yalan. 21 Temmuz olmuş, Lazio alacak olsa ocaktan beri serbest olan adamı alırdı. Bu saatten sonra almaz.
Andre Santos akıllıca bir transfer, bu yıl sol kanat oynar, seneye R.Carlos bırakınca onun yerine geçer, sol bek oynar. Bu açıdan mantıklı, R.Carlos'un boşluğu şimdiden doldurulmuş oluyor, seneye Carlos bıraktığında sol bek arama derdi olmayacak.
Yönetim artık şu transfer işini düzene sokmalı. Bu yıl şampiyon olursak, kaliteli bir stoper lazım olacak seneye ŞL için, şimdiden gelecek planlaması yapılıp stoper bakılmalı. Temmuzun ortasında oyuncu izlenmemeli. Aykut Kocaman sene içinde izlemeli listedeki isimleri.
Edu'nun durumunu merak ediyorum, gönderilecek mi kalacak mı, belli değil.
Seneye de bu sezon olduğu gibi transfer yapılırsa, bu sezon eleştirenler gibi ben de eleştiririm. Çünkü oturmuş bir sistem olacak, futbol alanında tam yetkili Aykut Kocaman olacak, sezon içerisinde eksikler hakkında sürekli Daum ile fikir alış verişinde bulunulacak ve gelecek sezonun planlanması yapılacak. Bu yönde de listeye alınan oyuncuların gelmesi için çalışmalar başlayacak.
Ekstra bir durum olmadıkça da kamp başladığında transfer tamamlanmış olmalı. Ama seneye Dünya Kupası var, mesela bu ekstra bir durum, kupa bitmeden pek transfer gerçekleşmez ya da yıldız getirecekseniz kupanın bitmesini bekler, diğer transferleri bitirirsiniz.
Bu işleri organize edebilecek kişi de Aykut Kocaman. Bu Sportif Direktörlük işi tutarsa geleceğe daha umutlu bakabiliriz, çünkü futbolu bilen biris olacak başımızda ve Daum ayrıldığında, takım karakterine uyan bir hoca getirecek, Zaco ile Aragones arasında yaşanan farklı karakterde oyun yapısı sorunu yaşanmayacak, çünkü artık yöneticiler isme göre hoca getirmeyecek.
shamur1
21.Temmuz.2009, 16:34
Konfederasyon kupası vs bu gibi turnuvalarda Brezilyalı oyuncuları pazarlamak için 3-5 maç forma veriyorlar ama daha sonra takıma çağrılmıyorlar. Bi nevi oyuncuları pazarlama taktiği.. Hayırlısı olsun diyelim.
KaPaLı
21.Temmuz.2009, 16:38
Tamam bizim aldığımız adamlar kötü tek diğer takımlar iyi transfer yapıyolar :)
Başlasın sezon ak . kara . belli olacak (::)
anilton
21.Temmuz.2009, 16:41
Konfederasyon kupası tam anlamıyla ideal kadro değil ama yok pazarlamak için falanmış filanmış,bununla bir alakası yok.Ne oldu yani Santos'u F.Bahçe'ye pazarladılarda!Dunga komisyon mu aldı?
Var mı böyle bir mantık?
shamur1
21.Temmuz.2009, 16:42
Sizin aldığınız adamlar kötü mü dedim ben ? Bu kadar aLıngan olma :)
bugra 1905
21.Temmuz.2009, 16:45
Andre Santos Ligimiz İçin Çok İyi Bir Oyuncu Fenerbahçeli Arkadaşlarımıza Ve Fenerbahçe Camiasına Hayırlı Olsun
tarikko
Konfederasyon kupası vs bu gibi turnuvalarda Brezilyalı oyuncuları pazarlamak için 3-5 maç forma veriyorlar ama daha sonra takıma çağrılmıyorlar. Bi nevi oyuncuları pazarlama taktiği.. Hayırlısı olsun diyelim.
Tamam oldu pazarladilar bize oyuncuyu mutlu oldular dimi ? :) Ne sacma bir mantikdir bu ya..
Clayman
Konfederasyon kupası tam anlamıyla ideal kadro değil ama yok pazarlamak için falanmış filanmış,bununla bir alakası yok.Ne oldu yani Santos'u F.Bahçe'ye pazarladılarda!Dunga komisyon mu aldı?
Var mı böyle bir mantık?
Olaya para yönünden yaklaşırsan tabi ki böyle bir mantık yok ama "futbol" açısından bu mantık çok normal.
shamur1
21.Temmuz.2009, 16:46
Var mı böyle bir mantık?
Komisyon falan Dunga neler diyorsun sen ? Bir çok Brezilyalı oyuncuyu vitrine çıkarmak için bu tür organizasyonlar da 3-5 maç oynatıyorlar.
Clayman
21.Temmuz.2009, 16:48
Komisyon falan Dunga neler diyorsun sen ? Bir çok Brezilyalı oyuncuyu vitrine çıkarmak için bu tür organizasyonlar da 3-5 maç oynatıyorlar.
Arkadaşlar buna inanmak istemiyorlar. Biz inandıramayız bu yüzden.
anilton
21.Temmuz.2009, 16:48
Bana yeterli bir sebep söyleyebilirmisiniz bu konuda?
Haydi diyelim kabul ettik.Neye göre belirliyorlar pazarlayacakları oyuncuları.Kura ile mi?:)
Clayman
21.Temmuz.2009, 16:50
Bana yeterli bir sebep söyleyebilirmisiniz bu konuda?
Haydi diyelim kabul ettik.Neye göre belirliyorlar pazarlayacakları oyuncuları.Kura ile mi?:)
Birazcık düşün bakalım. Brezilya dediğin ülkenin Avrupa kulüplerinde oynayan dünya yıldızı olacak kapasitede onlarca oyuncusu var. Eğer Brezilya gerçekten başarıya aç olsaydı, katıldığı her turnuvada, yaptığı her maçta onları oynatırdı. Ama artık başarıya doyduklarından hedefleri sadece Dünya futbol piyasasına oyuncu sürmek. Bunun için bunu yapmalarından doğal birşey olamaz.
shamur1
21.Temmuz.2009, 16:52
Alex örneğini vereyim yine aynı kupada oynattılar göze battı hatta bize de gol atmıştı daha sonra Fener'e transfer oldu.. peki daha sonra Milli Takım'a çağrıldımı Alex ?
Fener'in aldığı oyunculara laf etmiyorum ben hem etsem de ne değişecek transfer olmuşlar.. fakat Brezilya'da bu işler böyle dönüyor.. Milli Takım forması giyen yüzlerce oyuncu var bunların hepsi deneme amaçlı mı alınıyor sizce Milli Takım'a ? çoğunu vitrine çıkarıp pazarlamak için kısa süreli oynatıyorlar.
Since-1907
21.Temmuz.2009, 16:53
Komik yorumlar olmuş.Corinthians sanırım para vermiştir , Andre Santosu kadroya çağırın ki iyi bir takıma iyi bir fiyata satalım.Kendi dediğinize kendiniz inanıyormusunuz çok merak ediyorum..
anilton
21.Temmuz.2009, 16:53
Bende diyorum ki sana pazarlayınca eline ne geçecek?
Brezilya başarıya doymuş falan değil.Dunga Konfederasyon Kupasını aldı diye sevinçten bayılacaktı.Önemsemiyor falanda değil...
Haydi diyelim dünya futbol piyasasına futbolcu sürmek için böyle yapıyor,demek ki Santos dünya futbol piyasasında yer edecek bir oyuncu...
Yoksa gider Brezilya 2.lig takımından bir adamı alır?
Kesinlikle katılmıyorum bu yoruma...
MeMo
21.Temmuz.2009, 16:54
Birazcık düşün bakalım. Brezilya dediğin ülkenin Avrupa kulüplerinde oynayan dünya yıldızı olacak kapasitede onlarca oyuncusu var. Eğer Brezilya gerçekten başarıya aç olsaydı, katıldığı her turnuvada, yaptığı her maçta onları oynatırdı. Ama artık başarıya doyduklarından hedefleri sadece Dünya futbol piyasasına oyuncu sürmek. Bunun için bunu yapmalarından doğal birşey olamaz.
Bu oyuncuları neye göre seçiyolar söyler misin?
Clayman
21.Temmuz.2009, 16:55
Komik yorumlar olmuş.Corinthians sanırım para vermiştir , Andre Santosu kadroya çağırın ki iyi bir takıma iyi bir fiyata satalım.Kendi dediğinize kendiniz inanıyormusunuz çok merak ediyorum..
Onun en güzel örneği yine kendi futbolcunuz, hala böyle birşey yok diye savunup dalga geçiyorsan senin fikrini kimse değiştiremez. Sen inanmak istediğin şeye inan, ben de inanmak istediğim şeye inanayım varmı bir sorunun ?
Fietra 10
21.Temmuz.2009, 16:56
Bende diyorum ki sana pazarlayınca eline ne geçecek?
Brezilya başarıya doymuş falan değil.Dunga Konfederasyon Kupasını aldı diye sevinçten bayılacaktı.Önemsemiyor falanda değil...
Haydi diyelim dünya futbol piyasasına futbolcu sürmek için böyle yapıyor,demek ki Santos dünya futbol piyasasında yer edecek bir oyuncu...
Yoksa gider Brezilya 2.lig takımından bir adamı alır?
Kesinlikle katılmıyorum bu yoruma...
İşte Emrah abide bunu diyor..İyi oyuncu olabilir ama milli takıma seçilme ihtimalini düşük görüyor..
shamur1
21.Temmuz.2009, 16:57
İkna olmaz bu arkadaşlar.. :) Bekleyip görelim bu 2 oyuncu ilerleyen zamanlarda da Milli Takım'da forma bulacaklar mı.. Transferleri kötüleyen yok izlemediğim , haklarında bilgi sahibi olmadığım oyuncular olduğu için hayırlı olsun diyorum sadece. Ama Brezilya'da bu çark böyle dönüyor.
anilton
21.Temmuz.2009, 17:02
Santos bundan sonra milli takıma seçilir seçilmez bunu bilemem.Ama Santos milli takıma pazarlanmak için seçildi,Konfederasyon kupasında da vitrine çıkarılmak için banko oynatıldı demenin hiç bir mantıklı sebebini görmüyorum.Santos Dunga tarafından yararlı olacağı için,sol bekte iyi performans göstereceği için -ki gösterdi- çağırıldı.Ve Dunga'yı yanıltmadı...
Brezilya milli takımında 50 kez oynamış bir futbolcu içinde geçerli bu diyorsanız zaten durum vahim...
Since-1907
21.Temmuz.2009, 17:08
Onun en güzel örneği yine kendi futbolcunuz, hala böyle birşey yok diye savunup dalga geçiyorsan senin fikrini kimse değiştiremez. Sen inanmak istediğin şeye inan, ben de inanmak istediğim şeye inanayım varmı bir sorunun ?
Dalga geçmiyorum öyle birşey olması söz konusu bile olamaz.Kimmiş bizim futbolcumuz ?
KaPaLı
21.Temmuz.2009, 17:11
Face'de corinthians sayfasına yazmıştım. Onlardan gelen mesaj.
http://i26.tinypic.com/20t58vn.jpg
*O melhor de todos! = Best of all!
enforcer
21.Temmuz.2009, 17:12
İkna olmaz bu arkadaşlar.. :) Bekleyip görelim bu 2 oyuncu ilerleyen zamanlarda da Milli Takım'da forma bulacaklar mı.. Transferleri kötüleyen yok izlemediğim , haklarında bilgi sahibi olmadığım oyuncular olduğu için hayırlı olsun diyorum sadece. Ama Brezilya'da bu çark böyle dönüyor.
diyelim ki 3 tane aynı ayarda aynı bölgenin oyuncusu var ve bunlardan ikisi seçilecek.. eğere birisi brezilya ligindense genelde banko o adam seçilir ki pazarlama veya vitrinden ziyade o ligde oynayanları küstürmesinler milli takıma hatta onlar için belli bir yaşa kadar ülkelerinde kalmak fayda oluyor. ispanya ingiltere italya dışından brezilya milli takımına girmek çok zor. hernanes türkiye ye gelse banko ilk 11 olacağını bilmiyor mu biliyor ama orada kalarak milli takıma daha çok gireceğini de biliyor ve milli takımda parladıktan sonra avrupaya giderse oynamasa dahi milli takım şansı vardır... andre santos da belki zorlanacak milli takıma girerken ancak eğer brezilya liginden onun boşluğunu dolduracak isim bulunamazsa milli takımda onu göreceğimizden şüphem yok...
TR.CaPTaiN
21.Temmuz.2009, 17:18
Marsilya'nın neden gidip 2 senedir topa dokunmayan Appiah ile ilgilenip de Cristian'la ilgilenmediğini araştırmak lazım. Selçuk Şahin demiş ki: Yapılan transfer beni etkilemez. Aurelio ve Appiah gibi 2 tane çok kaliteli oyuncu gittikten sonra yerlerine getirilenler Selçuk'u kesemediği için Selçuk da sanıyorum ki kendisinin üst düzey bir oyuncu olduğunu düşünmeye başladı. Şu şartlarda normal.
Neymiş Daum'un seçimleri tutuyormuş. Bizim en sorunlu mevkimiz olan ortasahaya ya tutarsa mantığıyla mı adam almamız lazım ? Ya Daum'un Fabiano'su gibi çıkarsa ? 26 yaşına kadar kimsenin keşfedemediği Cristian'ı biz keşfetmişiz, büyük başarı ! Ha pardon Ronaldo onun için çok iyi oyuncu dedi. Sanki Ronaldo da çıkıp bir işe yaramaz, Fenerbahçe benim vatandaşıma boşuna o kadar para döktü diyecekti. Bir de Aurelio da Brezilyalıymış.. Her Brezilya'dan alınan adam zaten Aurelio gibi çıksaydı Türk takımlarının yöneticilerinin hepsi Brezilya'da yatar, kalkardı. Cristian oynamaya başladığında bizim futbolumuza ne kadar yatkın göreceğiz. Umarım yeni Aurelio olur ama ya olmazsa ? İşte yönetimin yapması gereken bu ya olmazsa sorusunu sordurtmamaktı. Sorduruyosa da minimuma indirmekti.
Eğer gerçekten kendine bir Avrupa kupası hedefi koyuyorsan, Avrupa'da başarı hedefi koyuyorsan Avrupa'dan mümkün olduğunca kaliteli oyuncu getirmeye çalışırsın. Bizim yaptığımız gibi beceremezsen de Brezilya hemen elinin altında gider kapar gelirsin 3-5 oyuncu. Robben'in Ronaldinho'nun imkansız olduğunu herkes çok iyi biliyordu. Ama bu oyuncuların Türkiye'yi tercih etmemiş/etmeyecek olması yönetimin Avrupa'dan transfer yapamadığı gerçeğini değiştirmez. Hatırlatalım ki Avrupa'da sadece Robben'le R10 yok. Örneğin bir Lucas Biglia transferi bile beni mutlu ederdi.
Son olarak; yabancı sınırı konusundaki görüşlerim tamamen değişti. İyi ki böyle bir sınır var.
enforcer
21.Temmuz.2009, 17:23
Marsilya'nın neden gidip 2 senedir topa dokunmayan Appiah ile ilgilenip de Cristian'la ilgilenmediğini araştırmak lazım. Selçuk Şahin demiş ki: Yapılan transfer beni etkilemez. Aurelio ve Appiah gibi 2 tane çok kaliteli oyuncu gittikten sonra yerlerine getirilenler Selçuk'u kesemediği için Selçuk da sanıyorum ki kendisinin üst düzey bir oyuncu olduğunu düşünmeye başladı. Şu şartlarda normal.
Neymiş Daum'un seçimleri tutuyormuş. Bizim en sorunlu mevkimiz olan ortasahaya ya tutarsa mantığıyla mı adam almamız lazım ? Ya Daum'un Fabiano'su gibi çıkarsa ? 26 yaşına kadar kimsenin keşfedemediği Cristian'ı biz keşfetmişiz, büyük başarı ! Ha pardon Ronaldo onun için çok iyi oyuncu dedi. Sanki Ronaldo da çıkıp bir işe yaramaz, Fenerbahçe benim vatandaşıma boşuna o kadar para döktü diyecekti. Bir de Aurelio da Brezilyalıymış.. Her Brezilya'dan alınan adam zaten Aurelio gibi çıksaydı Türk takımlarının yöneticilerinin hepsi Brezilya'da yatar, kalkardı. Cristian oynamaya başladığında bizim futbolumuza ne kadar yatkın göreceğiz. Umarım yeni Aurelio olur ama ya olmazsa ? İşte yönetimin yapması gereken bu ya olmazsa sorusunu sordurtmamaktı. Sorduruyosa da minimuma indirmekti.
Eğer gerçekten kendine bir Avrupa kupası hedefi koyuyorsan, Avrupa'da başarı hedefi koyuyorsan Avrupa'dan mümkün olduğunca kaliteli oyuncu getirmeye çalışırsın. Bizim yaptığımız gibi beceremezsen de Brezilya hemen elinin altında gider kapar gelirsin 3-5 oyuncu. Robben'in Ronaldinho'nun imkansız olduğunu herkes çok iyi biliyordu. Ama bu oyuncuların Türkiye'yi tercih etmemiş/etmeyecek olması yönetimin Avrupa'dan transfer yapamadığı gerçeğini değiştirmez. Hatırlatalım ki Avrupa'da sadece Robben'le R10 yok. Örneğin bir Lucas Biglia transferi bile beni mutlu ederdi.
Son olarak; yabancı sınırı konusundaki görüşlerim tamamen değişti. İyi ki böyle bir sınır var.
bir de bu açıdan baksan:
ligimizi şampiyon bitirecek ekip direk şampiyonlar ligine gidecek. avrupa liginde ekip sayısı arttığından daha güçsüz rakipler olacak. gruplardan rahat çıkacağımızı düşünüyorum ama öncelik lig bizim için. şampiyon olup direk şl gidersek seneye çok daha kaliteli isimler getirilebilir. ayrıca sezon içinde oyuncu gözlemleyebilecek, gerektiğinde görüşmelerde bulunacak bir isim var artık: aykut hoca. bana göre sabredeceğimiz bir sezon kaldı şurada bu kadro daum ile şampiyon olabilecek güçte...
eGowiCh
21.Temmuz.2009, 17:29
Kaptan haklı. Cristian konusundaki endişelerimiz aynı. Afrika'dan adı sanı duyulmayan bir oyuncu dahi alınsa daha fazla umut olurdu. Ön libero için yanlış tercih oldu bana göre ama umarım Aurelio gibi çıkar. Çıkmazsa da ocak ayında mutlaka takviye yapılmalıdır, sene sonu beklenmemeli yine.
Andre Santos'un milli takıma çağrılması ile ilgili saçmalayanlara söyleyecek söz bulamıyorum. Adamlar nasıl başarıya aç değil? 2006'da yaşadıkları hayal kırıklığından dolayı Ronaldinho'yu bile kadroya almıyorlar artık, son kupada da deli gibi mücadele ettiler. Pazarlama amacı gütseler Kaka, Robinho, D.Alves'in kadroda ne işi var, onları da mı pazarlıyorlar? Saçmalamayın artık! Siz alsaydınız "milli takımdan adam aldık" derdiniz, biz alınca pazarlama deniliyor.
Andre Santos doğru bir adım, zira şu sebepten de doğru, adam Brezilya Milli Takımında yer aldı son turnuvada. 2010 Dünya Kupası için en büyük aday o bölge için hiç şüphesiz. Dolayısıyla Brezilya Milli Takımına seçilmek, formasını korumak, Dünya Kupası kadrosuna girebilmek adına bu sezon her zamankinden çok daha fazla hırslı oynayacak, mücadele edecektir. Lig ve UEFA'da hırslı olacaktır.
Andre Santos'un doğru transfer olmasını kanıtlayacak, bizi umutlandıracak ne kadar çok sebep varsa, Cristian transferinde ise bizi heyecanlandıracak, düşündürecek o kadar az sebep var. Andre Santos ne kadar doğru bir hamleyse, Cristian o kadar yanlış.
shamur1
21.Temmuz.2009, 17:31
Aurelio'yu Olaria'dan almıştık biz Brezilya 2 veya 3.ligiydi ve çok çok ucuza mal etmiştik.. Kendisi Özkan Sümer tarafından keşfedilmişti.. ha tutmasa bile sorun olmazdı çünkü kendisine yüklü bir bonservis verilmemişti. Ama bu 2 oyuncu hem 25 li yaşlarda , bonservis bedellerini bilmiyorum ama Fenerbahçe ucuza adam almaz.. ayrıca bu zamana kadar hiçbir Avrupa klubu tarafından keşfedilmemiş olması da cabası. Maldanado'da Şili Milli Takımında oynuyordu.
Leke atmak gibi düşünmeyin benim içime sinmedi bu yabancılar ha siz taraftarı olduğunuz kulubun geçen sene sergilediği kötü performans ve Başkan'ın üst üste 3 sene şampiyonluk sözü vermesinden sonra böyle kapalı kutu 2 Brezilya'lı oyuncuya sıcak bakıyorsanız sorun yok :)
TR.CaPTaiN
21.Temmuz.2009, 17:32
bir de bu açıdan baksan:
ligimizi şampiyon bitirecek ekip direk şampiyonlar ligine gidecek. avrupa liginde ekip sayısı arttığından daha güçsüz rakipler olacak. gruplardan rahat çıkacağımızı düşünüyorum ama öncelik lig bizim için. şampiyon olup direk şl gidersek seneye çok daha kaliteli isimler getirilebilir. ayrıca sezon içinde oyuncu gözlemleyebilecek, gerektiğinde görüşmelerde bulunacak bir isim var artık: aykut hoca. bana göre sabredeceğimiz bir sezon kaldı şurada bu kadro daum ile şampiyon olabilecek güçte...
Türkiye'de şu bir gerçektir ki Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş formasının içine kimi koyarsan koy hedefi şampiyonluktur, bu yolda yürür. Bazı sezonlarda Gaziantepspor gibi Gençlerbirliği gibi büyük saygı duyduğum Sivasspor gibi takımlar çıkar ve bu yarışa ortak olurlar. Bir de Trabzonspor'un da geçmişte vurduğu bir damga var ve o 3 takım arasına hemen hemen Trabzonspor'u da ekleyebiliriz. Yani lig şampiyonluğu bu takımlar için başarıdır ama abartılı başarı değildir. Mesela Chelsea'yi yendiğimiz maçtan sonraki sevinç 2 şampiyonluğa bedeldi bana göre.
Geçenlerde Selçuk Yula Daum'un hedefimiz lig şampiyonluğu açıklamasını şöyle açıklıyor: Lig şampiyonu olacaksın ki Şampiyonlar Ligine gidesin, orda başarı yakalayasın. Sanki biz bu sezon Avrupa kupalarına katılamıyoruz gibisinden değerlendiriliyor. Bu bana baya garip geldi. Tabi ki lig şampiyonluğu önemli ama Avrupa'da başarı olmadan lig şampiyonluğu bence yeterli değil. Geçen sene ŞL'ye gitmemize rağmen ortasahaya çözüm bulamadığımız düşünülürse pek umutlu olamıyor insan ama futbol bu her transfer döneminde ister istemez yeni heyecanlar oluyor.
enforcer
21.Temmuz.2009, 17:38
Aurelio'yu Olaria'dan almıştık biz Brezilya 2 veya 3.ligiydi ve çok çok ucuza mal etmiştik.. Kendisi Özkan Sümer tarafından keşfedilmişti.. ha tutmasa bile sorun olmazdı çünkü kendisine yüklü bir bonservis verilmemişti. Ama bu 2 oyuncu hem 25 li yaşlarda , bonservis bedellerini bilmiyorum ama Fenerbahçe ucuza adam almaz.. ayrıca bu zamana kadar hiçbir Avrupa klubu tarafından keşfedilmemiş olması da cabası. Maldanado'da Şili Milli Takımında oynuyordu.
Leke atmak gibi düşünmeyin benim içime sinmedi bu yabancılar ha siz taraftarı olduğunuz kulubun geçen sene sergilediği kötü performans ve Başkan'ın üst üste 3 sene şampiyonluk sözü vermesinden sonra böyle kapalı kutu 2 Brezilya'lı oyuncuya sıcak bakıyorsanız sorun yok :)
thomas schaaf umarım cristian'ı kadromuzda görebilirzi dememiş miydi? yoksa yanlış mı hatırlıyorum...
Sekopej
21.Temmuz.2009, 17:39
Sen Trabzon'un gündemde olan ilgilendiği son oyuncudan memnunsan, içine siniyorsa, Brezilya Milli Takım'ında oynayan oyuncu da benim içime siniyor, çok sıcak bakıyorum, benim adıma endişelenmene gerek yok.:)
KaPaLı
21.Temmuz.2009, 17:44
Sen Trabzon'un gündemde olan ilgilendiği son oyuncudan memnunsan, içine siniyorsa, Brezilya Milli Takım'ında oynayan oyuncu da benim içime siniyor, çok sıcak bakıyorum, benim adıma endişelenmene gerek yok.:)
+1 hatta hiç ismi bile olmayan adama Robben tarzında diyebilecek kadarda uçuyosa bizde Christian için rahatız.
enforcer
21.Temmuz.2009, 17:45
Türkiye'de şu bir gerçektir ki Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş formasının içine kimi koyarsan koy hedefi şampiyonluktur, bu yolda yürür. Bazı sezonlarda Gaziantepspor gibi Gençlerbirliği gibi büyük saygı duyduğum Sivasspor gibi takımlar çıkar ve bu yarışa ortak olurlar. Bir de Trabzonspor'un da geçmişte vurduğu bir damga var ve o 3 takım arasına hemen hemen Trabzonspor'u da ekleyebiliriz. Yani lig şampiyonluğu bu takımlar için başarıdır ama abartılı başarı değildir. Mesela Chelsea'yi yendiğimiz maçtan sonraki sevinç 2 şampiyonluğa bedeldi bana göre.
Geçenlerde Selçuk Yula Daum'un hedefimiz lig şampiyonluğu açıklamasını şöyle açıklıyor: Lig şampiyonu olacaksın ki Şampiyonlar Ligine gidesin, orda başarı yakalayasın. Sanki biz bu sezon Avrupa kupalarına katılamıyoruz gibisinden değerlendiriliyor. Bu bana baya garip geldi. Tabi ki lig şampiyonluğu önemli ama Avrupa'da başarı olmadan lig şampiyonluğu bence yeterli değil. Geçen sene ŞL'ye gitmemize rağmen ortasahaya çözüm bulamadığımız düşünülürse pek umutlu olamıyor insan ama futbol bu her transfer döneminde ister istemez yeni heyecanlar oluyor.
geçen sene karmaşa vardı kulüpte takım tolanacak daha teknik direktör belli değildi, en güvendiğimiz adam takıma alışamadı, bir de aragones faktörü var ki ağzıma neler neler geliyor ama bize yakışmaz söylemek. ayrıca yönetim hatanın farkına vardı gidip bir oyuncunun peşinden haftalarca koştu ve bu hataya bir daha zor düşer eminim. ayrıca geçenlerde emre'nin menejerinin röpotrajını okudum orada diyordu ki " emre'nin transferi 3 hafta da tamamlandı ki bu futbol için gayet kısa bir zaman." önümüzdeki seneden itibaren önümüzü daha rahat göreceğiz artık çünkü yönetim hem kendi kafasında bir transfer yaptı aynı zamanda kulüp yönetimi biraz daha profesyonelleşti. avrupa ligi için zorlamaya gerek yok bu takım eminim ki şubatta hatta martta o kupa olacaktır ama bana kalırsa yönetim asıl olarak daha sonraki sezonu düşünüyor...
Clayman
21.Temmuz.2009, 17:45
Andre Santos'un milli takıma çağrılması ile ilgili saçmalayanlara söyleyecek söz bulamıyorum. Adamlar nasıl başarıya aç değil? 2006'da yaşadıkları hayal kırıklığından dolayı Ronaldinho'yu bile kadroya almıyorlar artık, son kupada da deli gibi mücadele ettiler. Pazarlama amacı gütseler Kaka, Robinho, D.Alves'in kadroda ne işi var, onları da mı pazarlıyorlar? Saçmalamayın artık! Siz alsaydınız "milli takımdan adam aldık" derdiniz, biz alınca pazarlama deniliyor.
Terbiye sınırlarını aşmadan konuş bence.
Ayrıca okumadan yorum yaptığın çok açık. Bu "Pazarlama amacı gütseler Kaka, Robinho, D.Alves'in kadroda ne işi var, onları da mı pazarlıyorlar?" şeklindeki cümlenden belli. Biz bütün Brezilya Milli Takımı, pazarlanmak için seçildi demedik. Söyleyeceklerim bu kadar.
shamur1
21.Temmuz.2009, 17:47
Serkan .. Sadri Şener çıkıp dese ki 3 sene üst üste şampiyon olacaz bende adını ilk kez duyduğum oyuncuya sıcak bakmam.. Ama Fenerbahçe'nin durumu böyle değil ki. Poulsen vs bir çok Avrupa'da kulubünde top koşturan isimler geçerken birden Brezilya pazarına yönelip 26 yaşındaki 2 tane oyuncuyu getirmek demek ki sizi memnun edebiliyor :) Kaldı ki Aurelio'dan sonra Fenerbahçe ortasahayı Selçuk ile idare etmeye kalktı.. şimdi ise kapalı kutu Cristian. Lucas Levia , Denilson vs bunların ne suçu vardı da Arsenal ve Liverpool bu 2 oyuncuyu kaptı Brezilya'dan :)
TR.CaPTaiN
21.Temmuz.2009, 17:48
Dün bir sitede Cristian'a 4 m € Santos'a ise 6 m € verildiği yazıyordu.
Daum bugün umarım daha da transfer yaparız dedi ama kadroda 8 yabancı olduğunun hatırlatıldı ve oyuncu göndermeyi düşünüyor musunuz sorusuna Daum, hayır şuanda kimseyi göndermeyi düşünmüyoruz dedi. Geriye tek seçenek kalıyor; Daum yerli bir oyuncu istiyor.
shamur1
21.Temmuz.2009, 17:49
+1 hatta hiç ismi bile olmayan adama Robben tarzında diyebilecek kadarda uçuyosa bizde Christian için rahatız.
Cümleleri tam okumuyorsun heralde. Videolardan izlediğim kadarıyla Robben tarzında bir adam dedim. Tabi Fener,A.gücü,Sivas bu 3 takımın peşinde koşuştuğun için zor oluyordur yazılan msjları tam olarak okuyabilmek :)
enforcer
21.Temmuz.2009, 17:49
Serkan .. Sadri Şener çıkıp dese ki 3 sene üst üste şampiyon olacaz bende adını ilk kez duyduğum oyuncuya sıcak bakmam.. Ama Fenerbahçe'nin durumu böyle değil ki. Poulsen vs bir çok Avrupa'da kulubünde top koşturan isimler geçerken birden Brezilya pazarına yönelip 26 yaşındaki 2 tane oyuncuyu getirmek demek ki sizi memnun edebiliyor :) Kaldı ki Aurelio'dan sonra Fenerbahçe ortasahayı Selçuk ile idare etmeye kalktı.. şimdi ise kapalı kutu Cristian. Lucas Levia , Denilson vs bunların ne suçu vardı da Arsenal ve Liverpool bu 2 oyuncuyu kaptı Brezilya'dan :)
şu bir gerçek ki türkiye liginde 3 büyüklerin formasını koysan şampiyonluğa oynar. açıkçası geçen sene ligi orta sıralarda bitiren bir anadolu takımından farksızdık ancak bursa ve kocaeli maçları istediğimiz gibi bitseydi ligin sonu farklı olurdu...
KaPaLı
21.Temmuz.2009, 17:53
Cümleleri tam okumuyorsun heralde. Videolardan izlediğim kadarıyla Robben tarzında bir adam dedim. Tabi Fener,A.gücü,Sivas bu 3 takımın peşinde koşuştuğun için zor oluyordur yazılan msjları tam olarak okuyabilmek :)
Bizde Christian için videolardan izlediğimiz kadarıyla iyi adam diyoruz ne fark var ?
Laf sokup seviyeyi düşüreceksen hodri meydan (::)
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
http://forum.turksportal.net/vb/showpost.php?p=1498240&postcount=606 Videodan izlediğim kadarıyla diyomuşsun evet. Ben bütün forumu takip ediyorum doğru mesaj yazıyorum sen tek yere bakmana rağmen ne yazdığını bilmiyosun baksana :)
Sekopej
21.Temmuz.2009, 17:57
Arsenal ve Liverpool'un kaptığı oyuncular Türkiye'ye gelir mi? Zaten göze batan oyuncuları, genç yaşta getirmek bu ülkeye imkansız, hadi Brezilya ile ortak kültürümüz olsa Portekiz takımları gibi alabilirdik ama öyle bir durum da yok.
Bu 2 transfer olmasaydı da mevcut kadro ile şampiyonluğa giderdi Fenerbahçe, transferlerin katkısı olursa zaten şampiyonluk kolaylaşır. Şampiyon olmak için çok üst düzey bir orta sahaya ihtiyacımız yok ki.
Basının gazına gelmedim, Poulsen için bile çok ısrarcı olunduğunu sanmıyorum, gelmeyeceğim dediğinde o defter kapanmıştı bana göre. Basının gazına gelip, boşumutlara da kapılmadım, yapılan transferlerin de ismine bakmayacağımı ilk günden beri söylüyorum. Katkı konusunda da Daum'a, Daum'un Brezilya'da kurduğu ekibe ve Aykut Kocaman'a güveniyorum. Bu da benim rahat olmamaı sağlıyor.
Hani deniyordu da sezon öncesi kamp önemli, gelen oyuncu bunu kaçırmış olacak, takıma nasıl uyum sağlayacak, işte Brezilya'dan transfer yapılarak hepsi helledilmiş oldu. Oyuncular ligleri devam ettiği için zaten hazırlar, takımın yarısı neredeyse Brezilyalı, uyum sorunu da bu sayede en aza indirilmiş oluyor.
Bu yeniden yapılanma döneminde bu transferlerden rahatsızlık duymuyorum, seneye Daum'Un oturttuğu takıma yapılacaksa yıldız transferi yapılır, şu aşamada kim yararlı olacaksa onun getirilmesi doğrudur diye düşünüyorum.
Ha bu oyuncuları biliyor musun, emin misn başarılı olacaklarına diyenler varsa, ben güveniyorum, Daum gönderilip Zico geldiğinde, nereden çıktı bu diyenlere karşı da Zico'yu tutuyordum, çünkü güveniyordum, çünkü artık bu gelenlere destek olunma zamanı, köstek olup, eleştiri yapıp, daha gelmeden adamları silmek yerine, bekleyip görme taraftarıyım.
shamur1
21.Temmuz.2009, 17:57
Sen o seviye düşürme işini tek başına hallediyorsun zaten sorun değil :) Cristian için ne çok felaket bir topçu ne de yetersiz bir oyuncu dedim neden bu yaygara ? Anlatmak istediğim büyük hedefler koyup , Avrupa'dan bir çok isim yapmış oyuncuya yönelip daha sonra 2 tane 26 yaşında Brezilya'lı oyuncu getirmek F.Bahçe'nin hedefleriyle orantılı olmuyor. Ha size göre orantılıysa sorun yok zaten hayırlı olsun dedik kaç kez daha da uzamasın.
Clayman
21.Temmuz.2009, 17:58
eGoWich'e son sözüm...
Sen heralde benim, Brezilya'da bu olayların var olduğunu söylememi, Santos'u kötülemek için yaptığımı falan düşünüyorsun heralde. Halbuki önceki sayfaları okusan, transfer ilk açıklandığı anda Santos hakkındaki görüşümü belirtmiştim.
Bu kadar...
KaPaLı
21.Temmuz.2009, 18:00
Yaa yönetimin avrupadan oyunculara yöneldiğini nerden biliyosunuz. Daum ilk geldiğinde Geromel - Ibson daha bisürü adı duyulmamış adam çıkıyodu. Poulsen'le ilgilendiler oda gelmek istemedi sonrada direk Brezilya'ya gittiler zaten.
Sekopej
21.Temmuz.2009, 18:02
Sen o seviye düşürme işini tek başına hallediyorsun zaten sorun değil :) Cristian için ne çok felaket bir topçu ne de yetersiz bir oyuncu dedim neden bu yaygara ? Anlatmak istediğim büyük hedefler koyup , Avrupa'dan bir çok isim yapmış oyuncuya yönelip daha sonra 2 tane 26 yaşında Brezilya'lı oyuncu getirmek F.Bahçe'nin hedefleriyle orantılı olmuyor. Ha size göre orantılıysa sorun yok zaten hayırlı olsun dedik kaç kez daha da uzamasın.
Basının gazına gelmeyelim işte, nereden biliniyor avrupda bir çok oyuncuya yönelindiği. Sadece Poulsen vardı, o da ayrılmak istemediğinden transfer geçekleşmedi. Büyük hedeflerden kastın ne bilmiyorum ama öncelikli hedef ligde şampiyon olup direk ŞL'ye katılmak. Bu sene için Avrupa'da bir hedef koyulmadı. Ha bu hedef koyulmaması yanlıştır dersen onu tartışırım, katılırım da ama zaten koyulan hedef lig şampiyonluğu şu aşamada.
KanaKe
21.Temmuz.2009, 18:04
Neden bu yaygara anlamadim daha adamlarin performansini görmeden niye yaygara cikartiyorsunuz ? birakin bir 5-10 mac oynasinlar ondan sonra yorum yaparsiniz iyi transfer mi kötü mü diye. Daha simdiden tartismanin hicbir anlami yok... Bos tartisiyorsunuz gercekten..
ParduS
21.Temmuz.2009, 18:05
Yemeğin tadına,tuzuna bakmadan iyi veya kötü olduğunu belirtmemek lazım..Bakarsınız tuzu fazladır,bakarsınız yağı ek******..
Her zamanki gibi zaman.Tek umudum oyuncuların takım içinde sırıtmadan oynamaları.
Del Piero_10
21.Temmuz.2009, 18:17
Brezilya'da oyuncuların 3-5 kez milli yapılıp yurt dışına gidişlerinin kolaylaştırılması bilinen bir yöntem ama Andre Santos'un onlardan biri olup olmadığını söylemek için erken. Bundan sonra milli takıma çağırılıp çağırılmayacağını gördükten sonra karar verebiliriz.
Clayman
21.Temmuz.2009, 18:29
Brezilya'da oyuncuların 3-5 kez milli yapılıp yurt dışına gidişlerinin kolaylaştırılması bilinen bir yöntem ama Andre Santos'un onlardan biri olup olmadığını söylemek için erken. Bundan sonra milli takıma çağırılıp çağırılmayacağını gördükten sonra karar verebiliriz.
Hay çok yaşa ya. Anlatmak istediğimi özetlemişsin. Anlamayan arkadaşlar bu sefer anlarlar umarım. :)
eGowiCh
21.Temmuz.2009, 18:32
Brezilya pazarlama olayı fanatizmden öte bir şey değil. Milli takımda oynasa kabahat, oynamasa kabahat, ne yapılması gerekiyor acaba çok merak ediyorum. Milli takımda oynamasa "26 yaşında, sıradan, hiç milli olmamış bir oyuncu" denilecekti, şimdi öyle bir bahane kurulamadığı için "pazarlanıyor" deniliyor. Bir yazdıklarınıza bakın, şu yazdığım iki cümleye bakın da ondan sonra karar verin gerçekten fanatizm yapıp yapmadığınıza. Oyuncuyu eleştir, kötüle, kötü transfer de ama Brezilya milli takımına seçilmesini sırf FENERBAHÇE'ye transfer oldu diye çeşitli bahanelerle örtbas etmeye çalışma!
Andre Santos konusunda Anilton'un yazdıkları doğru gibi görünüyor, oyuncuyu izledim, ancak dikkat etmemiştim pek, videolarını bir kez daha izlediğimde anilton'un haklı olduğunu gördüm. Yani Andre Santos'un oyun anlayışı konusunda söyledikleri doğru tespitler gibi görünüyor. Hantal bir adam gibi, fiziği yerinde, sol açık değil de sol bek olduğu her halinden belli. Geleceğe yönelik doğru bir adım daha önce de dediğim gibi, memnunum bu transferden. Fabiano gibi çıkmaz Andre Santos.
Clayman
21.Temmuz.2009, 18:35
Brezilya pazarlama olayı fanatizmden öte bir şey değil. Milli takımda oynasa kabahat, oynamasa kabahat, ne yapılması gerekiyor acaba çok merak ediyorum. Milli takımda oynamasa "26 yaşında, sıradan, hiç milli olmamış bir oyuncu" denilecekti, şimdi öyle bir bahane kurulamadığı için "pazarlanıyor" deniliyor. Bir yazdıklarınıza bakın, şu yazdığım iki cümleye bakın da ondan sonra karar verin gerçekten fanatizm yapıp yapmadığınıza. Oyuncuyu eleştir, kötüle, kötü transfer de ama Brezilya milli takımına seçilmesini sırf FENERBAHÇE'ye transfer oldu diye çeşitli bahanelerle örtbas etmeye çalışma!
Hala anlamıyorsun demek istediğimi, ne desem boş. O yüzden cevap vermeyeceğim sana !
eGowiCh
21.Temmuz.2009, 18:37
"The news of the players signing with the Turkish giants will come as a shock to some‚ as recent rumors had strongly linked Santos with a move to Serie A - the player´s agent supposedly having flown to Milan in order tout his client.
The 26-year-old had been linked with Milan themselves‚ as well as fellow Italian superpower Juventus. Oliviera‚ meanwhile‚ had been heavily tipped to be finalizing a deal with Abu Dhabi-based club Al-Jazera Club."
Goal.com editörlerinden Stephen Crawford yazmış yukarıdaki yazıyı.
Andre Santos için söyledikleri umutlandırıcı ama Cristian için yazılan en son cümle bence yanlış transfer olduğunu kanıtlıyor.
S4mp1y0N
21.Temmuz.2009, 18:45
dos santos pazarlanmak için felan seçilmedi milli takıma.
carlostan sonra gilberto ve marcelo dolduramadı yerini.
son yıllarda da güzel maçlar çıkaran dos santos'a şans verildi. o da şansını çok iyi kullandı..
Fenerbahçemize hayırlı olsun.
Hugo
21.Temmuz.2009, 18:47
Ben izledim iki youncuyu da . Konfederasyon kupasında çok izledik Santos'u. Süper oyuncu.
Diğerini de Corinthians'ın maçlarında izliyorum. Sağ olsun Araplar her hafta Corinthians ve Palmeiras'ı izleme şansı veriyorlar bana. Oliviera öyle maç içinde çok gözüme çarpmamıştı. Ama Maldonado'dan iyi olacağı kesin gibi gelyior bana. Andre Sandos transferi mükemmel oldu Fenerbahçe'nin. Getirenlere tebrikler.
Lavezzi1907
21.Temmuz.2009, 19:10
Evet Dunga Kaka'yı da Real Madrid'e pazarlamak icin Milli Takım'a aldı..Hatta Luis Fabiano Milan'a gitsin diye Brezilya Federasyonu'ndan emir aldı onu da mecbur oynattı sansına gol kralı oldu..Alves yerine Maicon'u oynattı İnter'den Barca'ya Madrid'e gitsin diye..
Evet haklısınız öyle..
ShevAnil
21.Temmuz.2009, 19:22
Evet Dunga Kaka'yı da Real Madrid'e pazarlamak icin Milli Takım'a aldı..Hatta Luis Fabiano Milan'a gitsin diye Brezilya Federasyonu'ndan emir aldı onu da mecbur oynattı sansına gol kralı oldu..Alves yerine Maicon'u oynattı İnter'den Barca'ya Madrid'e gitsin diye..
Evet haklısınız öyle..
Anlamak istememekte ısrarcısınız. Oyuncuya avupa kapılarını açmak için yapılan bu olayı Arjantinde yapıyor. Arkadaşlar Andre Santos için pazarlama amacıyla alındı demiş, yani bütün kadro değil. Ayrıca Kaka, Fabiano kendini zaten kanıtlamış isimler nesini pazarlıyacaklar? Fabiano serbest kalsa avrupadaki her ligden 15 takım ister minimum. Brezilya bunu senelerdir yapıyor. Cicinho, Marcos gibi oyuncularada bu yüzden şans verilmedimi?
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
ve Andre Santos'u bende beğeniyorum ama Cristian'ı tanımıyorum
KanaKe
21.Temmuz.2009, 19:25
Adam forvet yada ortasaha felan oynasa tamam diyecegimde sol bek oynuyor, o bölge ise zaten Roberto Carlos'tan sonra birsürü isim denendi hicbirisi de yerini dolduramadi sanmiyorum pazarlama amacli oynattiklarini. Ilerleyen aylarda milli takima cagrilinca görürüz pazarlama amaclimi degilmi.
Ghonedre
21.Temmuz.2009, 19:29
Andre Santos kalite anlamında Fener'in tam aradığı adm.Bu yıl olsun geçen yıl osun sol kanatta ki oyuncumuz ki Uğur Boral bu da..Topla dribblingi yapıp korner bayrağına çarpıyordu ne uzaktan raket gibi şutları vardı ne de şuurlu teknik çalımları.Santos'un en önemli özelliğde bana göre bu.Harikulade bir tekniği var ve raket gibi bir sol ayak..Ve daha güzel çok bilinçli futbol oynuyor...Santos'u getirenlere gerçekten teşekkür ediyorum.
Ayrıca değinmek istediğim bir nokta da şu Brezilya Milli Takımı Oyuncuları pazarlıo falan deniliyor..Tamam buna örnek verilebilecek futbolcular war bence de.Ama Andre Santos'u en az 5 kere izledim Brezilya'nın sol bekini hakeden bir oyuncu olduğu için oynadı.Yani pazarlmayla falan alakası yok.
Bir de pazarlama ya en büyük örnek takımınızda diyenler var..Hiçbirşey söyleyemiyorum.Pazarlamak için 3 maç oynat 5 maç oynat anlarm..Ama Alex dediğin futbolcu 49 A milli 20 ye yaknda olimpik milli olmuş futbolcudur ve 20 ye yaknda golü var..Bu adamı tartışırken bütün yaptklarına rağmen bağnazlık yapmanın ne lüzumu var.Gerçekten çk üzücü bir durum..
Universal
21.Temmuz.2009, 19:33
Bu yoruma katılıyorum, Brezilya'dan 5 milli takım çıkar ve asıl milli takım Dünya Kupalarında oynar, Dos Santos eğer Dünya Kupasına çağırlırsa gerçek milli oyuncudur.
KanaKe
21.Temmuz.2009, 19:56
Yaptigin yorum cok alakasiz olmus ona bakarsan Ricardinho 2 Dünya Kupasi'nda da kadrodaydi fakat hicbir zaman milli takimin as oyuncusu olamadi. Gercek milli oyuncu diye bir kavram yoktur. Sürekli cagirilan milli oyuncu desen anlarim.
Lavezzi1907
21.Temmuz.2009, 19:59
Anlamak istememekte ısrarcısınız. Oyuncuya avupa kapılarını açmak için yapılan bu olayı Arjantinde yapıyor. Arkadaşlar Andre Santos için pazarlama amacıyla alındı demiş, yani bütün kadro değil. Ayrıca Kaka, Fabiano kendini zaten kanıtlamış isimler nesini pazarlıyacaklar? Fabiano serbest kalsa avrupadaki her ligden 15 takım ister minimum. Brezilya bunu senelerdir yapıyor. Cicinho, Marcos gibi oyuncularada bu yüzden şans verilmedimi?
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
ve Andre Santos'u bende beğeniyorum ama Cristian'ı tanımıyorum
Brezilya Milli Takımı'nda suana kadar kim forma giymisse illa bir basarısı olmustur..Alex'te Konfederasyon Kupası'ndan sonra geldi Türkiye'ye gelen hic bir yabancı oyuncu onun istatistiklerinin yanına bile yaklasamadı..
Ayrıca Alex bize geldikten sonra Brezilya Milli Takımı'na birkac kez daha cagrılmıstı..Hem Santos Milli Takıma bundan sonra cagrılmasa basarısız bir futbolcu mu olacak ?
Cok mu önemli yani Milli Takım'da oynaması..Suanda Brezilya Milli Takımının sol kanat oyuncusu..Öyle degil mi hala neyi tartısıyoruz ?
Ramires Benfica'ya transfer oldu hala cagırılıyor ona bakarsanız..Veya neden baska oyuncu icin bu söylenmiyorda Santos icin söyleniyor..Türkiye'den eminim baska takım alsaydı süper transfer Brezilya'nın banko oynayan sol kanat oyuncusunu aldık denilirdi..
Lig acılınca performanslarını hep beraber görücez..Nedir bu adamlar gelir gelmez elestirme telası anlamıyorum.Hak etti aldı Milli Takım formasını.. O Kadar.
Alicanfmfan
21.Temmuz.2009, 20:39
bana kalırsa taraftarların beklentileri karsılamadı bu isimler vasat transfer ama yinede oynamadan yorum yapılmaz.
nerazzuri
21.Temmuz.2009, 20:55
bana kalırsa taraftarların beklentileri karsılamadı bu isimler vasat transfer ama yinede oynamadan yorum yapılmaz.
Vasat'ı açıklarmısın lütfen.
Alicanfmfan
21.Temmuz.2009, 20:56
Cristian ve Dos Santos , Serkan
nerazzuri
21.Temmuz.2009, 20:57
Cristian ve Dos Santos , Serkan
Brezilya Milli takım sol bek'i, ve milli takımda oynaması muhtemel bir ön libero. Vasat ? açıklamanı bekliyorum hala.
Alicanfmfan
21.Temmuz.2009, 20:59
Bana göre dedim izlemeden yorum yapılmaz brezilya milli takımında oynuyor diye cok mu iyi olacak gider başka avrupa takımına konferadasyon kupası zaten pazarlama amaclı olduguna inanmıyorum bende.
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
inanıyorum bende - olacaktı
MeMo
21.Temmuz.2009, 21:02
Bu pazarlama amaçlı gerçekten saçma.Eleme maçı falan olsa yine iyi Konfederasyon kupasında sürekli 11 oynuyor adam.Fenerbahçe'ye geldi diye mi böyle oldu.Ayrıca bu pazarlama amaçlı milli takımda oynayanlar neye göre seçiliyor çok merak ediyorum ?
Alicanfmfan
21.Temmuz.2009, 21:04
Hee ondan böyle oldu izleyip görecegiz diyorum ama taraftarlar bomba isim beklerken bu iki isim taraftarların %80 ini mutlu etmedi.
Clayman
21.Temmuz.2009, 21:04
Brezilya Milli Takımı'nda suana kadar kim forma giymisse illa bir basarısı olmustur..Alex'te Konfederasyon Kupası'ndan sonra geldi Türkiye'ye gelen hic bir yabancı oyuncu onun istatistiklerinin yanına bile yaklasamadı..
Ayrıca Alex bize geldikten sonra Brezilya Milli Takımı'na birkac kez daha cagrılmıstı..Hem Santos Milli Takıma bundan sonra cagrılmasa basarısız bir futbolcu mu olacak ?
Cok mu önemli yani Milli Takım'da oynaması..Suanda Brezilya Milli Takımının sol kanat oyuncusu..Öyle degil mi hala neyi tartısıyoruz ?
Ramires Benfica'ya transfer oldu hala cagırılıyor ona bakarsanız..Veya neden baska oyuncu icin bu söylenmiyorda Santos icin söyleniyor..Türkiye'den eminim baska takım alsaydı süper transfer Brezilya'nın banko oynayan sol kanat oyuncusunu aldık denilirdi..
Lig acılınca performanslarını hep beraber görücez..Nedir bu adamlar gelir gelmez elestirme telası anlamıyorum.Hak etti aldı Milli Takım formasını.. O Kadar.
Anlamadan konuşmuşsun, ağzına geleni söylemişsin.
Tekrar açıklamaya çalışayım belki anlarsın, biz burda Santos'u kötülemiyoruz. Sadece Brezilya'nın yaptığı birşeyi gündeme getirdik, gerçekte yaptıkları birşeyi.
Bütün Brezilya milli takımı oyuncuları pazarlama amaçlı kadroya alındı da demedik.
Anlatmaya çalıştığımız şey bir önyargıdan ibaret. Konfederasyon Kupası'ndan önce milli takıma çağrılmadı sanırım Santos. Brezilya milli takımına şuana kadar o amaçla çağrılmış oyuncular var, Santos da bunlardan biri olabilir dedik. Eğer gerçekten milli takım formasını hakederek almışsa şu günden itibaren Brezilya'nın sol beki olacaktır diyoruz. Bunu da sezon içindeki performansını izleyince göreceğiz diyoruz.
Yine de anlamamakta ısrar edersen, uğraşamam bir daha.
nerazzuri
21.Temmuz.2009, 21:07
Bana göre dedim izlemeden yorum yapılmaz brezilya milli takımında oynuyor diye cok mu iyi olacak gider başka avrupa takımına konferadasyon kupası zaten pazarlama amaclı olduguna inanmıyorum bende.
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
inanıyorum bende - olacaktı
Hala vasat'ı açıklamadın bana.
Alicanfmfan
21.Temmuz.2009, 21:09
Açıklamıyorum !
vuque
21.Temmuz.2009, 21:13
O Değilde Birşey Dikkatimi Çekti.Fenerbahçe'li Taraftarlar Memnun Fakat Diğer Takım Taraftarları Memnun Değil,Beklenen Transferler Bunlar Değil Diyor.Kardeşim Fenerbahçe Taraftarı Mutluysa Daha Başka Sorun Yok Bence.
Diğer Takım Taraftarları Çok Daha Kaliteli Oyuncuları Almamızı Bekliyor Olabilirler.Zaten Almamızda Gerekir.Bizim Büyük Takım Olduğumuzu Kabul Ettiğiniz Ve Bizden Büyük Transferler Beklediğiniz İçin Teşekkürler.Ancak Bu Transferlerde Bence Gayet Güzel.Hemde Ucuz Maliyetlerine Rağmen.Bence 2'side Potansiyeli Olan Oyuncular.Sahada Gördükten Sonra Yorum Yapılmalı Diyorum.Ama Türkiye Standartlarında Oldukça İş Yaparlar :)
Hele Hele Yattara Ve Alanzinho'nun İş Yaptığı Türkiyede Santos Hayli Hayli İş Yapar...
Amacım Yattara Ve Alanzinho'yu Kötülemek Değil Ama Bence İkiside Sınırlı Kapasitede Oyuncular...
nerazzuri
21.Temmuz.2009, 21:16
Açıklamıyorum !
:) Açıklamış kadar oldun, teşekkür ediyorum.
Ayrıca bir dipnot düşüyorum ; Senin Lyon takımından aldığın harika! forvet üstelik geçen sezon gol atamamış muhteşem derecede forvet vasat değil, fekat;
Şu an formlarının zirvesinde ve gelişmekte olan, Milli takım yıldızı Andre Santos, ve muhtemel ilerleyen zamanlarda ön liberoda görev alacak olan Cristian vasat.
Fenerbahçe Spor Klübü taraftarları olarak, takımınızın taraftar grubunun vasat anlayışına hastayız. :)
Hugo
21.Temmuz.2009, 21:20
Ayrıca bir dipnot düşüyorum ; Senin Lyon takımından aldığın harika! forvet üstelik geçen sezon gol atamamış muhteşem derecede forvet vasat değil, fekat;
Şu an formlarının zirvesinde ve gelişmekte olan, Milli takım yıldızı Andre Santos, ve muhtemel ilerleyen zamanlarda ön liberoda görev alacak olan Cristian vasat.
Fenerbahçe Spor Klübü taraftarları olarak, takımınızın taraftar grubunun vasat anlayışına hastayız. :)
Ooh kulüp adına da konuşmaya başlanmış. Arkadaş 25 yaşına kadar Avrupa'ya gelememiş bir oyuncuya vasat dedi normaldir bence. Kendi görüşü sonuçta.
anilton
21.Temmuz.2009, 21:21
Arkadaşlar pazarlandı pazarlamak için alındı diyorsunuzda şunu neden söylemiyorzunuz?
Bu adam milli takıma alındı.Peki o milli forma ile nasıl bir performans sergiledi?Brezilya milli takımına yakışır bir futbol ortaya koydu mu?O formayı layıkıyla terletti mi?Ben pazarlanmak için değil iyi olduğum için buradayım diyebildi mi oyunyuyla?
Yoksa pazarlanmak için alındığı belliydi,sırıttı.Kötü bir futbol oynadı diyebilirmiyiz?
Madem pazarlanmak için alındığını düşünüyorsunuz,o forma ile nasıl performans gösterdiğinide bilmeniz gerekir...
nerazzuri
21.Temmuz.2009, 21:22
Ooh kulüp adına da konuşmaya başlanmış. Arkadaş 25 yaşına kadar Avrupa'ya gelememiş bir oyuncuya vasat dedi normaldir bence. Kendi görüşü sonuçta.
Aynı renklerin taraftarı olduğun için, biz bunuda normal karşılıyoruz:)
Hugo
21.Temmuz.2009, 21:22
Ayrıca Oliviera öyle süper gelişmekte olan bir oyuncu da değil. Kaç kere izlediğinizi sorabilir miyim?
KaPaLı
21.Temmuz.2009, 21:24
Bu muhabbet iyice sıkmaya başladı. Size ne kardeşim biz aldık sarı - laci formayı layıkıyla giyer kimsede sesini çıkaramaz. Yok şöylede yok böylede. Adam daha antrenmana çıkmadı Türkiye'ye gelmedi adamı 3. lig topçusu yaptınız.
Clayman
21.Temmuz.2009, 21:24
1. Keita forvet değil sağ kanat, araştır da gel.
2. Milli takımın yıldızı(?) diye lanse ettiğin Santos, gerçekten yıldızı olsaydı şuana kadar çoktan Avrupa'da bir takımda 30-35 milyon € civarı bir bonservis bedeline sahip oyuncu olarak oyunuyo olurdu.
PesimiSTyLa
21.Temmuz.2009, 21:25
Keita'ya mı laf atmaya calıştın? Cünkü kendisinden bahsediyorsan; forvet degil sag acık oldugunu bilmen gerekirdi.
Cristian'ın sen brezilyanın ön liberosunda oynayabilecegini düşünüyorsan zaten sana diyecek söz bulamıyorum. FB TV nin oyuncuyu tanıtırken söylemiş oldugu abartılı cümle o. He pardon Josico da eger sakatlanmasaydı Euro 2008 kadrosundaydı degil mi? Bir FB TV klasigi.
Santos iyi transfer. Ama sol bekte oynarsa. Bence Carlos'un önünde pek verimli olmaz. Bir de kendisinin adını hepimiz gibi konfederasyon kupasında duyduk. İyi bir oyun oynadı ve adını duyurdu. Ondan önce 26 yasına kadar ismini duyuramamış bir oyuncuydu.
Cristian ise Fenerbahcenin en sorunlu bölgesini emanet etmek için yeterli bir oyuncu degil bence. Bir avrupalı, çok büyük yıldız olmasada kendini ispatlamış bir önlibero daha iyi olurdu.
Daha kesin yorumları da zaten oynadıklarında yaparız. Şuanki yorumların hepsi varsayım.
vuque
21.Temmuz.2009, 21:26
Ayrıca Oliviera öyle süper gelişmekte olan bir oyuncu da değil. Kaç kere izlediğinizi sorabilir miyim?
Peki Ben Sizin Kaç Kere İzleyipte Vasat Dediğinizi Sorabilirmiyim?
Aynı Zamanda Kendi Transferlerinizide Kaç Kere İzlediğinizi Ve Onlara Süper Dediğinizide Merak Ediyorum...
Ben Süper Veya Vasat Demiyorum.İzlediğim Kadarıyla Potansiyeli Var.Fiyatıda Uygun.Önemli Olan Türkiyede Başarılı Olup Olamayacağı.İzleyip Göreceğiz... :icon_wink:
murat taşlı
21.Temmuz.2009, 21:30
milli takıma pazarlama amaçlı bile alınsa brezilya milli takımına girmek sıradan bi adamın işi değil en azından türk milli takımına giremeyen adamdan iyidir
nerazzuri
21.Temmuz.2009, 21:30
Süper derecede gelişmiş olarak nitelendirmedim! dikkat çekerim.
Brezilya ligini çok yakın takip edenler sayesinde buna ulaşmak çok çok kolay artık, teknoloji çağı gelişmiş durumda. Evet seyretmedim. Bir iki frikik dışında izlemişiğim yok fakat, ligi takip edenler sanırım abartacak değiller :)
1. Keita forvet değil sağ kanat, araştır da gel.
Keita çok yönlü bir futbolcudur, sağ açıkda değildir tam olarak, sol açık, forvet arkası, ve forvet pozisyonunun oyuncusudur.
Genel olarak, Al Sadd ve Lille klübünde açık olarak değil, kendisi forvet pozisyonunda oynamıştır.
2. Milli takımın yıldızı(?) diye lanse ettiğin Santos, gerçekten yıldızı olsaydı şuana kadar çoktan Avrupa'da bir takımda 30-35 milyon � civarı bir bonservis bedeline sahip oyuncu olarak oyunuyo olurdu.
Zaten vitrine çıktığı vakit, İtalya'nın bazı ünlü takımlarının listeside idi kendisi. Fenerbahçe'yi tercih etmiş olaması ayrı bir güzelliktir. Belkide paramız meth etmiştir, ve ayrıca Brezilya lı oyuncuları getirmek için bir çok futbolcumuz teknik adamımız var destek olacak. Bence en önemli etkende burada Roberto Carlos'tur.
Lavezzi1907
21.Temmuz.2009, 21:34
Anlamadan konuşmuşsun, ağzına geleni söylemişsin.
Tekrar açıklamaya çalışayım belki anlarsın, biz burda Santos'u kötülemiyoruz. Sadece Brezilya'nın yaptığı birşeyi gündeme getirdik, gerçekte yaptıkları birşeyi.
Bütün Brezilya milli takımı oyuncuları pazarlama amaçlı kadroya alındı da demedik.
Anlatmaya çalıştığımız şey bir önyargıdan ibaret. Konfederasyon Kupası'ndan önce milli takıma çağrılmadı sanırım Santos. Brezilya milli takımına şuana kadar o amaçla çağrılmış oyuncular var, Santos da bunlardan biri olabilir dedik. Eğer gerçekten milli takım formasını hakederek almışsa şu günden itibaren Brezilya'nın sol beki olacaktır diyoruz. Bunu da sezon içindeki performansını izleyince göreceğiz diyoruz.
Yine de anlamamakta ısrar edersen, uğraşamam bir daha.
Hic ugrasma en iyisi cünkü Santos'un pazarlama amaclı Milli Takıma alındıgına kendini inandırmaya calısıyorsun..
Santos 64 macta 18 gol atmıs.Bir sol kanat oyuncusu icin hicte fena bir rakam degil..Sizin cok büyük transferiniz Keita'nın golü yok gecen sezon..Ayrıca biz bu adama 6 m € bonservis verdik..Yemisim Milli Takımı'nı oynamasın kardesim Milli Takım'da oynayınca Messi mi olacak bu adam varsın oynamasın..
Siz Santos'un pazarlama amaclı oynadıgını düsünüyorsunuz ben hakettigi icin oynadıgını düsünüyorum..Konfederasyon Kupası'nı izlerken biri sana bu adam Galatasaraya gelse ister miydin dese hayır demeyecegini ikimizde biliyoruz..
İnsanlar sizin transferleriniz olunca gelip topicinize camur attılar mı..
Hugo
21.Temmuz.2009, 21:35
Peki Ben Sizin Kaç Kere İzleyipte Vasat Dediğinizi Sorabilirmiyim?
Aynı Zamanda Kendi Transferlerinizide Kaç Kere İzlediğinizi Ve Onlara Süper Dediğinizide Merak Ediyorum...
Ben Süper Veya Vasat Demiyorum.İzlediğim Kadarıyla Potansiyeli Var.Fiyatıda Uygun.Önemli Olan Türkiyede Başarılı Olup Olamayacağı.İzleyip Göreceğiz... :icon_wink:
Bizim aldığımz adamlar belli: Leo, Mustafa, G.Zan, Keita. Bilinen oyuncular.
Ayrıca ben kimseye vasat demedim. Hemen her hafta Corinthians'ı izlerim Ronaldo'dan dolayı. Sizde araştırırsanız uyduda Brezilya ligini veren kanallar bulabilirsiniz. Daha önce de yazmıştım.
Andre Santos "bu adam ne zaman Avrupa'ya gelecek, İtalya ligine yakışır." dediğim bir oyuncudur. Ona laf etmedim. Diğer oyuncu ise takımda fazla öne çıkmayan bir oyuncu. Bizim Mustafa Sarp gibi falan. Şimdi Galatasaray'dan örnek verdim diye sorun olmasın. Ankaraspor'daki Hürriyet'in üzerine biraz ofans biraz da defans katarsan Oliviera olacaktır gibi geliyor bana. Yani Santos kadar iyi oyuncu değil. Santos Sol bekten aldığı topu orta sahaya getirip top dağıtabilen bir oyuncu.
Yeri geldiğinde Fenerebahçe'nin transferinden övgüyle bahsetmesini bilen birisiyim. Sürekli bir şekilde tahrik ediliyoruz. Ancak istediğim karşılıklı adam gibi tartışabilmektir.
Örneğin ben G.Zan transferimize temkinli yaklaşırken Santos transferinin yılın transferine aday olduğunu söylüyorum. 2 sezon sonra belki de Avrupa'da büyük bir takıma satılacaktır muhtemelen.
Clayman
21.Temmuz.2009, 21:37
Genel olarak, Al Sadd ve Lille klübünde açık olarak değil, kendisi forvet pozisyonunda oynamıştır.
Kendin diyorsun forvet pozisyonunda oynamış. Asıl mevkisi sağ açıktır Keita'nın diyorum ve burda noktalıyorum Keita muhabbetini, konumuz bu değil.
Konuya gelirsek, bir düşün mevzuda bahsi geçen İtalyan kulüpleri istese o adamı Fenerbahçe'nin elinden almasını bilmez miydi ? Kaldı ki sen Santos'u yıldız olarak tanıttın bizlere, Avrupa'da yıldız oyuncular hangi kulüplerde görüyoruz. Santos kendini tanıyordur az çok, eğer gerçekten kendisinde bir gelecek görseydi, Fenerbahçe'yi değil, ismini söylemediğin İtalyan kulüplerini seçerdi.
Lavezzi1907
21.Temmuz.2009, 21:38
Keita'ya mı laf atmaya calıştın? Cünkü kendisinden bahsediyorsan; forvet degil sag acık oldugunu bilmen gerekirdi.
Cristian'ın sen brezilyanın ön liberosunda oynayabilecegini düşünüyorsan zaten sana diyecek söz bulamıyorum. FB TV nin oyuncuyu tanıtırken söylemiş oldugu abartılı cümle o. He pardon Josico da eger sakatlanmasaydı Euro 2008 kadrosundaydı degil mi? Bir FB TV klasigi.
Santos iyi transfer. Ama sol bekte oynarsa. Bence Carlos'un önünde pek verimli olmaz. Bir de kendisinin adını hepimiz gibi konfederasyon kupasında duyduk. İyi bir oyun oynadı ve adını duyurdu. Ondan önce 26 yasına kadar ismini duyuramamış bir oyuncuydu.
Cristian ise Fenerbahcenin en sorunlu bölgesini emanet etmek için yeterli bir oyuncu degil bence. Bir avrupalı, çok büyük yıldız olmasada kendini ispatlamış bir önlibero daha iyi olurdu.
Daha kesin yorumları da zaten oynadıklarında yaparız. Şuanki yorumların hepsi varsayım.
Luca Toni 27 yasında Seri A'da oynamayı basarabildi..O yasına kadar Seri B'de oynuyordu ;)
Dedigin gibi elestirmeden önce performanslarını beklemek lazım
KaPaLı
21.Temmuz.2009, 21:38
http://www.uefa.com/competitions/uefacup/news/kind=1/newsid=852712.html
titates1
21.Temmuz.2009, 21:39
İtalyan kulüpleri - milan - juventus ve inter ' di inter maxwellin yerine düşünüyordu hatta barçaya sattıktan sonra ...
KaPaLı
21.Temmuz.2009, 21:39
Ben Real'den Diarra veya Javi Garcia'yı çok isterdim ama Christian aldık.
anilton
21.Temmuz.2009, 21:40
Javi Garcia'yı da Benfica aldı Ramires gibi...
PesimiSTyLa
21.Temmuz.2009, 21:42
İnsanlar sizin transferleriniz olunca gelip topicinize camur attılar mı..
Herkes istedigi topice istedigini yazar yahu, niye kastın bu kadar? Sanki bu topici bir taraftar forumu gibi görüp FB li olmayanlar yazmasın diye birsey diyeemezsin.
Diger konuda Galatasaray Transfer haberlerine de girip istediiginizi yazabilirsiniz. Eleştrebilirsiniz de. Gelip bizde tartışırız, forumun amacı bu zaten. Vakit geçer.
nerazzuri
21.Temmuz.2009, 21:43
Kendin diyorsun forvet pozisyonunda oynamış. Asıl mevkisi sağ açıktır Keita'nın diyorum ve burda noktalıyorum Keita muhabbetini, konumuz bu değil.
Konuya gelirsek, bir düşün mevzuda bahsi geçen İtalyan kulüpleri istese o adamı Fenerbahçe'nin elinden almasını bilmez miydi ? Kaldı ki sen Santos'u yıldız olarak tanıttın bizlere, Avrupa'da yıldız oyuncular hangi kulüplerde görüyoruz. Santos kendini tanıyordur az çok, eğer gerçekten kendisinde bir gelecek görseydi, Fenerbahçe'yi değil, ismini söylemediğin İtalyan kulüplerini seçerdi.
Yahu, her insanın karakteri farklıdır bunu nerden biliyorsun.
Kendisini buraya çekebilecek etkenler var. Carlos olsun Alex olsun diğer Brezilya'lı oyuncular olsun. Para olsun, takım büyüklüğü olsun.
Hala anlamamak için uğraş veriyorsunuz, aklınızın bir kenarına öyle bir mantık yerleşmiş, istese alamazmıydı. Çok yanlış bu.
Shaktar'ın stoper'i neden Barcelona'ya gitmedi, kendini geliştirmek istedi. Nereden biliyorsunuz Santos'un böyle düşünmediğini.
Hep ön yargı, hep kafanızdakiler. Bir çok etken vardı kendisini buraya gelmesi için üstüne biraz para, o kadar da zor değil bu işler.
vuque
21.Temmuz.2009, 21:43
Bizim aldığımz adamlar belli: Leo, Mustafa, G.Zan, Keita. Bilinen oyuncular.
Ayrıca ben kimseye vasat demedim. Hemen her hafta Corinthians'ı izlerim Ronaldo'dan dolayı. Sizde araştırırsanız uyduda Brezilya ligini veren kanallar bulabilirsiniz. Daha önce de yazmıştım.
Andre Santos "bu adam ne zaman Avrupa'ya gelecek, İtalya ligine yakışır." dediğim bir oyuncudur. Ona laf etmedim. Diğer oyuncu ise takımda fazla öne çıkmayan bir oyuncu. Bizim Mustafa Sarp gibi falan. Şimdi Galatasaray'dan örnek verdim diye sorun olmasın. Ankaraspor'daki Hürriyet'in üzerine biraz ofans biraz da defans katarsan Oliviera olacaktır gibi geliyor bana. Yani Santos kadar iyi oyuncu değil. Santos Sol bekten aldığı topu orta sahaya getirip top dağıtabilen bir oyuncu.
Yeri geldiğinde Fenerebahçe'nin transferinden övgüyle bahsetmesini bilen birisiyim. Sürekli bir şekilde tahrik ediliyoruz. Ancak istediğim karşılıklı adam gibi tartışabilmektir.
Örneğin ben G.Zan transferimize temkinli yaklaşırken Santos transferinin yılın transferine aday olduğunu söylüyorum. 2 sezon sonra belki de Avrupa'da büyük bir takıma satılacaktır muhtemelen.
Öncelikle Güzel Açıklaman İçin Teşekkürler.Bazı Konularda Sana Katılıyorum.Bende Süper Falan Demiyorum.Sadece Potansiyelleri Var Diyorum.Şans Verilmesi Gerekiyor.İzleyip Göreceğiz İyiler Mi Değiller Mi :)
Bende Santos'un Daha Kaliteli Olduğunu Düşünüyorum.Diğeri Biraz Onun Bonusu Gibi Dursa'da Ligimize Gelen Bonus'ların Neler Yaptığını Çok İyi Biliyoruz. Bknz Ribery :)
Bence Önce İzleyip Sonra Değerlendirip En Son Yorum Yapmak Lazım.Galatasaray'da Fena Transfer Yapmıyor Ama Galatasaray İçin Parası Bu Kadar Ondan Böyle Orta Halli Oyuncular Alıyor Diyebiliyorsun.Fenerbahçe'den Herkes Pahalı Transfer,Yıldız Transfer Bekliyordu.Bence Böyle Yapmakla İyi Yaptılar.Kendi Yıldızını Kendisi Yaratan Klüpler Her Zaman Daha Karlı Olmuştur.Bence Fenerbahçe Bu Oyuncuları Biraz Ön Plana Çıkarıp Satabilir.Hayırlı Olsun Diyelim.
G.Zan Konusunda Sana Katılıyorum.Başınıza Bence Bela Aldınız ;)
Alicanfmfan
21.Temmuz.2009, 21:46
Diyorum ki Serkan , herkes isimli bomba beklerken bu transfeler şok yarattı ama süper cıkar ama kötü cıkar kapalı kutu izlemeden yorum yapamayız diyorum isime göre vasat transfer dedim performansınıda izleyip görecegiz dedim.
Clayman
21.Temmuz.2009, 21:49
Sanki bu topici bir taraftar forumu gibi görüp FB li olmayanlar yazmasın diye birsey diyeemezsin.
Diger konuda Galatasaray Transfer haberlerine de girip istediiginizi yazabilirsiniz. Eleştrebilirsiniz de. Gelip bizde tartışırız, forumun amacı bu zaten. Vakit geçer.
Dedi de duruyor bile;
http://forum.turksportal.net/vb/showthread.php?p=1498401#post1498401
Shaktar'ın stoper'i neden Barcelona'ya gitmedi, kendini geliştirmek istedi. Nereden biliyorsunuz Santos'un böyle düşünmediğini.
Chygrynskyi 22, Santos 26 yaşında bunu düşün bu lafı söylerken.
Lavezzi1907
21.Temmuz.2009, 21:49
Herkes istedigi topice istedigini yazar yahu, niye kastın bu kadar? Sanki bu topici bir taraftar forumu gibi görüp FB li olmayanlar yazmasın diye birsey diyeemezsin.
Ben Fenerbahceli olarak Galatasaray topicine girip oyuncuyu elestirmem..Baska takım topicine girip transferini elestirdigim bir tane postumu bulamazsınız..Burası taraftar forumu degil dogru ama böyle bir tartısma oalcak olsa Galatasaray haberleri-Fenerbahce haberleri diye ayrılmazdı heralde..
Elestirebilirsiniz tabi ama öyle yorumlar yapılıyor ki sanki Dunga bu adamı silah zoruyla Milli Takıma almıs pazarlanması icin oynatmıs..
O zaman Fatih Terim'de son maclarda Nuri Sahin'i pazarlamak icin oynattı..Böyle bir mantık olabilir mi..Elestirmek ayrı yermek ayrı..
vuque
21.Temmuz.2009, 21:50
Diyorum ki Serkan , herkes isimli bomba beklerken bu transfeler şok yarattı ama süper cıkar ama kötü cıkar kapalı kutu izlemeden yorum yapamayız diyorum isime göre vasat transfer dedim performansınıda izleyip görecegiz dedim.
Bence Vasat Demek Yanlış.Tamam Herkes Bomba Transfer Bekliyordu Ama Kapalı Kutu Geldi Diyorsun Orada Haklı Olduğun Yerler Var.Ama Bence Fenerbahçe Böyle Yapmakla Daha İyi Yaptı.Çünkü Diğer Şekilde Saçma Oyunculara Milyonlar Döken Arap'lardan Ne Farkımız Kalacaktı?
Potansiyeli Olan Oyuncuları Uygun Fiyata Getirerek Bence Fenerbahçe Doğru Bir İş Yaptı.Bir Fenerbahçe'li Olarak Takımımın Popüler Transfer Yaparak Oyuncu Zengin Etmesindense Potansiyeli Olan Oyuncuları Transfer Edip Para Kazanmasını Tercih Ederim ;)
nerazzuri
21.Temmuz.2009, 21:51
Dedi de duruyor bile;
http://forum.turksportal.net/vb/showthread.php?p=1498401#post1498401
Chygrynskyi 22, Santos 26 yaşında bunu düşün bu lafı söylerken.
22 yaşındaki bir oyuncuya göre, 26 yaşındaki oyuncu daha verimli daha olgundur.
Clayman
21.Temmuz.2009, 21:53
22 yaşındaki bir oyuncuya göre, 26 yaşındaki oyuncu daha verimli daha olgundur.
Kendi lafınla kendi düşünceni çürüttün, benim cevap vermeme gerek kalmadı zaten.
nerazzuri
21.Temmuz.2009, 21:57
Kendi lafınla kendi düşünceni çürüttün, benim cevap vermeme gerek kalmadı zaten.
Hala anlamak istemiyorsun- daha ne kadar direniceksiniz bilemiyorum.
22 yaşındaki stoper, kabul etmedi. Karakterini örnek verdim. Santos'un böyle düşünmediğini nerden biliyorsunuz dedim.
Santos daha olgundur kararını daha olgunca verebilecek yaştadır. Kendisi belkide burada sükse yapıp Avrupa'ya gitmek istedi? bunu bende bilemem. Anlatmak istediğim budur.
Ne istediğini gayet iyi bilen bir oyuncudur yaşı dolayısı ile.
Clayman
21.Temmuz.2009, 22:02
Hala anlamak istemiyorsun- daha ne kadar direniceksiniz bilemiyorum.
22 yaşındaki stoper, kabul etmedi. Karakterini örnek verdim. Santos'un böyle düşünmediğini nerden biliyorsunuz dedim.
Santos daha olgundur kararını daha olgunca verebilecek yaştadır. Kendisi belkide burada sükse yapıp Avrupa'ya gitmek istedi? bunu bende bilemem. Anlatmak istediğim budur.
Ne istediğini gayet iyi bilen bir oyuncudur yaşı dolayısı ile.
Sizler de benim amacımın Santos'u kötülemek olduğunda ısrarcısınız sanırım. Bir daha açıklamayacağım demiştim. Gerekli açıklamayı artık benim Santos'a kötü futbolcu dediğimi sanan arkadaşların kendilerinin bu posttan çıkarmasını bekliyorum. Hala da anlamıyorsanız sorun sizde. Ben gayet açık konuştum.
http://forum.turksportal.net/vb/showpost.php?p=1498135&postcount=4222
nerazzuri
21.Temmuz.2009, 22:04
Sizler de benim amacımın Santos'u kötülemek olduğunda ısrarcısınız sanırım. Bir daha açıklamayacağım demiştim. Gerekli açıklamayı artık benim Santos'a kötü futbolcu dediğimi sanan arkadaşların kendilerinin bu posttan çıkarmasını bekliyorum. Hala da anlamıyorsanız sorun sizde. Ben gayet açık konuştum.
http://forum.turksportal.net/vb/showpost.php?p=1498135&postcount=4222
Teşekkür ediyorum ama hala konu dışındasın,usandım. Bende son veriyorum.
Hugo
21.Temmuz.2009, 22:07
Zorla insanları konunu dışına çıkarıyorsun SerKan.
nerazzuri
21.Temmuz.2009, 22:09
Zorla insanları konunu dışına çıkarıyorsun SerKan.
Arkadaş, İtalyan klüplerinin istese alabileceğini açıkladı.
Bunun yanlış olduğunu belirttim, üsteki cevabım ortada son cevabı ortada.
EreN
21.Temmuz.2009, 22:12
Şu gereksiz tartışmaya bir an önce son verir misiniz gençler?
KaF KeF
22.Temmuz.2009, 00:12
http://video.globo.com/Videos/Player/Entretenimento/0,,GIM1085514-7822-CRISTIAN+SE+EMOCIONA+EM+SUA+DESPEDIDA+DO+CORINTHIA NS,00.html
Cristian salya sümük..:D
HooijDonk07
22.Temmuz.2009, 01:23
İmza törenleri ne zaman ?
Universal
22.Temmuz.2009, 01:28
Açıklamıyorum !
Açıklamıyacağın yorum yapma, biz burada açıklanacak yorumlar okumak istiyoruz. İki oyuncuda vasat değildir, kaç maçını izledin ki vasat diyorsun?
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
İmza törenleri ne zaman ?
UEFA resmi internet sitesi yarın diyordu.
MaliKaya
22.Temmuz.2009, 01:30
Fenerbahce camiasina hayirli olsun.
Bir Galatasaray'li olarak bu transferleri begendim. Eger Turk Futboluna birseyler katabileceklerse bravo Fenerbahce.
Uzun bir aradan sonra yildiz transferi hegemonyasindan kurtulup gercekten is yapacak oyunculara yonelmesi ayrica bir mutluluk kaynagi.
uAburak89
22.Temmuz.2009, 01:35
Ben Fenerbahceli olarak Galatasaray topicine girip oyuncuyu elestirmem..Baska takım topicine girip transferini elestirdigim bir tane postumu bulamazsınız..Burası taraftar forumu degil dogru ama böyle bir tartısma oalcak olsa Galatasaray haberleri-Fenerbahce haberleri diye ayrılmazdı heralde..
Eleştirmemen seni bağlar, kimse sana sende girip sallıyorsun falan dememiş.. Konuların ayrı olması tartışması olmasın diye mi, yoksa haberler karışmasın diye mi ? Forumun farkında değilsin, sen yenisin herhalde..
Sol bek'in adını duymuştum ama ön liberoyu ilk defa duyuyorum açıkçası. Oynasınlar görelim bakalım, yalnız bir cümleye takıldım Brezilya milli takımına seçilmesi beklenen tam olarak ne demek, Dunga mı demiş bunu ?
Aşk-ı Şehir
22.Temmuz.2009, 02:20
Fenerbahçe'den iki iyi transfer. Özellikle Santos çok iyi transfer bence. Bakalım nasıl performans sergileyecekler...
Lavezzi1907
22.Temmuz.2009, 02:25
Eleştirmemen seni bağlar, kimse sana sende girip sallıyorsun falan dememiş.. Konuların ayrı olması tartışması olmasın diye mi, yoksa haberler karışmasın diye mi ? Forumun farkında değilsin, sen yenisin herhalde..
Sol bek'in adını duymuştum ama ön liberoyu ilk defa duyuyorum açıkçası. Oynasınlar görelim bakalım, yalnız bir cümleye takıldım Brezilya milli takımına seçilmesi beklenen tam olarak ne demek, Dunga mı demiş bunu ?
Ben yeni miyim :muhaha
Girip cıkmadıgım forum yok kafanı yorma..
Türkce sor da cevap vereyim sözlük kullanabilirsin dediginden birsey anlamadım..
Transferleri begenip begenmemen beni ilgilendirmez Fenerbahce taraftarı begnmisse sorun yok..
Ne cok ilgilendiriyormus Fenerbahce sizi 2 gündür transfer hakkında tartısıyorsunuz..
Alicanfmfan
22.Temmuz.2009, 02:31
Batuhan acıklamamı yaptım zaten diger sayfalarda görebilirsin :)
bay e-ko
22.Temmuz.2009, 02:33
Fenerbahçe, sözleşmesi sona eren Uruguaylı defans oyuncusu Diego Lugano ile yeniden anlaşmaya vardı.
Transferi adeta yılan hikayesine dönen Diego Lugano, Sarı-lacivertli ekipten yıllık 4 milyon euro gibi büyük bir rakam isteyince görüşmeler tıkanmış ve Lugano kendisine kulüp aramaya başlamıştı. İtalya ya da İspanya'ya gitmek istediğini her fırsatta söyleyen Lugano oynamak istediği takımlardan teklif alamadı veya istediği ücret verilmediği için tekrar Sarı-lacivertli kulübün yolunu tuttu.
Fenerbahçe Yönetimi, Lugano'nun dönmesi ile birlikte yabancı kontenjanı aşıldığı için bir süre önce ameliyat olan Edu'nun sözleşmesini 6 aylığına askıya alacak.. Böylelikle Uruguaylı yıldıza takımda yer açılacak..
kaynak: İnternethaber
Doğru mu acaba yoksa gene mi yalan haber :)
indie
22.Temmuz.2009, 02:34
oyuncuların ikisi de ocak 2008de 350-400 bin eurolara transfer olmuşlar. 1,5 senede bonservis bedellerini 16 katına çıkardıklarına göre gerçekten müthiş performanslar sergilemiş olmalılar.
Universal
22.Temmuz.2009, 02:49
Batuhan acıklamamı yaptım zaten diger sayfalarda görebilirsin :)
Tamam kusura bakma, yazdıktan sonra gördüm. :o
Sheriff
22.Temmuz.2009, 03:30
Arkadaşlar konuyla alakasız ve gereksiz tartışmayı artık noktalayalım. Son uyarı.
goosfraba
22.Temmuz.2009, 04:43
Lugano ile anlaşıldığı doğru sanırım ki zaten İHA'nın haberleri genellikle doğrudur. Yıllık 2.8 verileceği konuşuluyor.
Ayrıca gereksiz muhabbetlere girmeyelim.
Sheriff
22.Temmuz.2009, 04:57
Lugano ile anlaşıldığı doğru sanırım ki zaten İHA'nın haberleri genellikle doğrudur. Yıllık 2.8 verileceği konuşuluyor.
Bi resmiyet kazansa çok güzel olacak. Lugano takım için önemli bir oyuncu.
Cengo
22.Temmuz.2009, 05:02
Ajansların da bu konularda sabıkaları var.
Formayı öpüp yeşil çimler üzerinde top sektirmeden hiçbir transfere inanmam..
Selman Ozturk
22.Temmuz.2009, 06:22
Öncelikle iki transferin de Fenerbahçe'ye ve Türk futboluna hayırlı olmasını diliyorum.
İlk olarak futbolcuları bir 90 dakika dahi izlemeden kötüleyen yahut göklere çıkartıp bulutlara oturtan kardeşlerime şaşkınlıklarımı belirtmek istiyorum. "Yahu pazardan aldığın elmayı ısırmadan ekşi mi tatlı mı olduğunu kesin olarak nasıl söylersin be adam" derler...
Her yıl elimden geldiğince dünya liglerini takip etmeye çalışıyorum. Bu yıl Brezilya Ligi'ni izleme şansım olmadı. Bu yüzden araştırma yapmadan yorum yapmak istemedim. Brezilya Ligi'ni bu yıl takip etmiş olan ve objektifliğine güvendiğim birkaç arkadaşıma sordum iki oyuncuyu da. Ayrı ayrı tüm özelliklerini analiz ettiler. Ben de bu analizlere dayandırdım yorumumu.
Velhasıl, Fenerbahçe ön liberoya tam bir görev adamı almıştır. Aurelio'dan kademe olarak eksik ama hücum olarak katlayan bir oyuncu olduğu söyleniyor. Presiyle rakibi boğan değil de tekniğiyle hücumu geriden başlatan bir oyuncu.
Andre Santos'u Konfederasyon Kupası'nda seyretme şansım oldu. Ben açıkçası böyle bir top tekniğine sahip olan oyuncunun sol bekte körelebileceğine inanıyorum. Öyle zannediyorum ki Fenerbahçe Santos'u sol açıkta oynatacaktır. Santos için "İyi oyuncu ancak devamlılığı yok, bazen üst üste 4-5 maç silik oynar bazen de 4-5 maç takım sırtlar" yorumları yapıldı. İyi bir antrenman programına tabi olursa ben bu sorununu atabileceğini düşünüyorum.
Henüz izleyemediğim için iki oyuncu için de kesin yorumlar yapmam mümkün değil. Bekleyip göreceğiz. Tekrar hayırlı olsun Fenerbahçe camiasına...
KaPaLı
22.Temmuz.2009, 11:54
İyi bir antrenman programına tabi olursa ben bu sorununu atabileceğini düşünüyorum.
Selman abi takımda Roland Koch var. O varsa antrenman programları pek sorun olmuyo. Santos eğer önde oynarsa arkasında Roberto Carlos gibi bir oyuncu oynayacağı için extra motive durumlarıda olabilir.
KaPaLı
22.Temmuz.2009, 12:09
Facede bayaa Corinthians taraftarına mesaj attım tek tek dönmeye başladılar.
http://i32.tinypic.com/97uoih.jpg
Universal
22.Temmuz.2009, 13:36
Facede bayaa Corinthians taraftarına mesaj attım tek tek dönmeye başladılar.
http://i32.tinypic.com/97uoih.jpg
Baya bi övmüş, umarım dediği gibidir, Santos için Carlos benzetmesi yapmış. :)
Clayman
22.Temmuz.2009, 14:48
Açıklamıyacağın yorum yapma, biz burada açıklanacak yorumlar okumak istiyoruz. İki oyuncuda vasat değildir, kaç maçını izledin ki vasat diyorsun?
Sen kaç maçını izledin acaba ?
HooijDonk07
22.Temmuz.2009, 17:10
Gereksiz yorum yapıyorsun bunun sonucundada tartışma oluyor. Sonuçda geldi.
sananes
22.Temmuz.2009, 21:08
santos cok iyi transfer yani belki de brezilyanın bi pazarlama taktigi vardır yada bu rivayettir bu tartışılır ama santosun bu pazarlama sistemi için milli takıma çağrıldığını kanıtlayan hiç bi argüman yok elimizde yada sizde sadece transfere gölge düşürme konuşmaları olabilir bunlar,fenerbahce tvnin yok milan istiyodu real madrid istiyodu demesi gibi
diğer oyuncu kapalı kutu bi çoğumuz izlememişizdir muhtemelen ve milli takıma çağırılabilecegini de zannetmiyorum brezilyada oynarken çağrılmaları daha kolay oluyo oyuncuların dünyanın en büyük liglerine transfer olmadıkjları takdirde...Zaten türkiyede oynayan bi ön liberoyu çağıracak olsalar türkiye milli takımında oynamadan önce aurelioyu çağırırlardı yada klebersonu çağırmaya devam ederlerdi
HooijDonk07
22.Temmuz.2009, 22:17
santos cok iyi transfer yani belki de brezilyanın bi pazarlama taktigi vardır yada bu rivayettir bu tartışılır ama santosun bu pazarlama sistemi için milli takıma çağrıldığını kanıtlayan hiç bi argüman yok elimizde yada sizde sadece transfere gölge düşürme konuşmaları olabilir bunlar,fenerbahce tvnin yok milan istiyodu real madrid istiyodu demesi gibi
diğer oyuncu kapalı kutu bi çoğumuz izlememişizdir muhtemelen ve milli takıma çağırılabilecegini de zannetmiyorum brezilyada oynarken çağrılmaları daha kolay oluyo oyuncuların dünyanın en büyük liglerine transfer olmadıkjları takdirde...Zaten türkiyede oynayan bi ön liberoyu çağıracak olsalar türkiye milli takımında oynamadan önce aurelioyu çağırırlardı yada klebersonu çağırmaya devam ederlerdi
Santos konusunda katılıyorum ama Cristian hakkında ki düşüncelerim farklı Bobo veya Edu onlar Turkiye'ye geldikden sonra milli takımda oynadı.
Varonil
23.Temmuz.2009, 00:21
İki bomba İstanbul'da
Fenerbahçe'nin yeni transferleri Andre Clarindo Dos Santos ve Cristian Oliveira Baroni akşam saatlerinde Fenerbahçe asbaşkanı Cihan Kamer ile birlikte İstanbul Atatürk Havalimanı'na indi.
İki Brezilyalı ismi Fenerbahçe yöneticileri ve Fenerbahçe taraftarları karşıladı.
Fenerbahçe asbaşkanı Cihan Kamer ve futbolcular Andre Dos Santos ile Christian, havalimanında ilk izlenimlerini açıklarken, önemli sözler sarfetti.
"İNŞALLAH ŞANS GETİRİRİZ"
Fenerbahçe'nin yeni transferlerinden Andre Santos ilk sözleri olarak, "Çok mutluyum. İnşallah şans getiririz Fenerbahçe'ye... En iyi şekilde oynayıp en güzel şampiyonluklar kazandırmak istiyoruz. Cristian ile birlikte başarılı olacağımıza eminim" dedi.
Andre Santos, Fenerbahçe Kulübü hakkında ise "Daha öncesinden çok iyi referansımız vardı. Fabio Luciano ile Cristian aynı takımda oynamışlardı. Fenerbahçe bizim ilk yabancı takımımız. Burada olmaktan çok mutluyuz" şeklinde konuştu.
"R.CARLOS'U TELEVİZYONDAN İZLİYORDUM"
Fenerbahçe'nin bir diğer transferi Cristian ise ilk izlenimleri olarak; "Umarım Fenerbahçe'ye uğurlu geliriz, başarıların devamını sağlarız. Başarılı olacağımıza inanıyoruz" dedi.
Cristian; Roberto Carlos, Alex, Deivid gibi isimlerle aynı takımda oynayacak olmasıyla ilgili; "Onlarla beraber oynamak büyük mutluluk. Daha önce R.Carlos'u televizyondan izliyordum. Onunla hiç beraber oynamadım. Alex ve Deivid'i de takip ediyordum" dedi.
Fenerbahçe'nin iki Brezilyalı oyuncusu, Atatürk Havalimanı'nın ardından Fenerbahçe konuk evine geçecek. Daha sonra Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'ndaki lansmana geçecek olan futbolcular, ardından sarı lacivertlilerin yeni formalarının tanıtılacağı defileyi izleyecek ve takım arkadaşlarıyla tanışacak.
22.07.2009
Kaynak : Sporx.com
Hugo
23.Temmuz.2009, 00:54
Santos konusunda katılıyorum ama Cristian hakkında ki düşüncelerim farklı Bobo veya Edu onlar Turkiye'ye geldikden sonra milli takımda oynadı.
Bobo oynamadı sanırım
HooijDonk07
23.Temmuz.2009, 00:59
Bobo oynamadı sanırım
Çağrıldı ama oynamadımı bilmiyorum sonuçda milli takım kadrosunda olmadımı ?
KanaKe
23.Temmuz.2009, 02:26
U-21 de oynamisti galiba
KaPaLı
23.Temmuz.2009, 12:09
http://i28.tinypic.com/28kpnh4.jpg
Andre Santos çok iyi diyodum heryerde Brezilyalılar Cristian daha iyi diyo :)
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
http://www.youtube.com/watch?v=bAyBYA82g58
http://www.youtube.com/watch?v=vmY4w1s4sYM
http://www.youtube.com/watch?v=WArYPmasKzc
Videoları izlemek isteyen varsa izlesin.
Universal
23.Temmuz.2009, 14:54
Gereksiz yorumlara gerek yok, senle tartışarak vakit kaybedemem...
nerazzuri
23.Temmuz.2009, 14:59
Antu forumlarında, stoper alacağımız haberleri var. Japonya'dan Marcus Tulio olduğu söyleniyor, 28 yaşında kendisi. Yarı Japon Yarı Brezilyalı :)
13 m € gibi uçuk bir rakam söylentileri var.
LaigLeNoiR
23.Temmuz.2009, 15:00
8 buçuğuncu Brezilyalıyı mı alıyor Fenerbahçe :D
Universal
23.Temmuz.2009, 15:53
Japon mapon istemem ben. :D Onlardan hayır gelseydi kendi milli takımları iyi olurdu. :D
KaPaLı
23.Temmuz.2009, 16:49
F.Bahçe'yi reddetti!
Şimdi takım bulamıyor!
İtalya Birinci Futbol Ligi takımlarından Juventus, Danimarkalı orta saha oyuncusu Christian Poulsen ile yollarını ayırıyor.Juventus'un eski futbolcusu ve yeni teknik direktörü Ciro Ferrara, yeni sezonda kadrosunda düşünmediği Christian Poulsen'i, İspanya'da düzenlenen ve Türkiye'den Beşiktaş'ın da katıldığı ''Barış Kupası'' kadrosuna almadı.
İtalyan ekibinin, Poulsen'den kendisine takım bulmasını istediği, ancak tecrübeli futbolcuya talip çıkmamasının sıkıntısını yaşadığı belirtildi.
Fenerbahçe'nin de transfer etmek istediği iddia edilen 29 yaşındaki Danimarkalı orta saha oyuncusu, sarı-lacivertlilerin teklifini kabul etmemiş ve futbol hayatını İngiltere'de veya İspanya'da sürdürmek istediğini söylemişti.
İtalyan medyasında, Poulsen'e İngiltere Premier Lig takımlarından Fulham, Tottenham Hotspur ve kısa bir süre önce Birleşik Arap Emirlikleri'nden süper zengin Süleyman el-Fehim'in satın aldığı Portsmouth'un talip olabileceği iddiaları yer aldı.
Fenerbahçe'ye Chamakh İddaaları var umarım doğrudur. Gûiza yerine isteyeceğim adamların başında geliyo Chamakh. Veyada Deivid yerinede düşünülebilir.
goosfraba
23.Temmuz.2009, 17:04
Mesajlar silindi, daha fazla uzatmamanızı rica ediyorum.
Bordo61Mavi
23.Temmuz.2009, 17:13
Juventus director of football Alessio Secco has revealed Christian Poulsen could join a club in England this summer.
The Denmark midfielder appears surplus to requirements at Stadio Olimpico and has been linked with Fulham, Portsmouth and Tottenham.
Juventus are keen to sell in order to finance a move for Barcelona defender Martin Caceres, (http://topics.skysports.com/Martin+Caceres/?section=football)http://static.lingospot.com/spot/image/spacer.gif while Poulsen (http://topics.skysports.com/Christian+Poulsen/?section=football)http://static.lingospot.com/spot/image/spacer.gif is eager for first-team football in a World Cup (http://topics.skysports.com/World+Cup/?section=football)http://static.lingospot.com/spot/image/spacer.gif season.
European champions Barcelona have made tentative enquiries regarding the 29-year-old, but Secco claims there has also been interest from clubs in England.
"Christian understands the situation, Secco said in Tuttosport.
"He also knows that he wants to play in the World Cup. We are working to find a solution that suits us and him.
"What is new? Something has happened in England."
KAYNAK SKYSPORTS
kulupler pesınde, takım bulamadığı felan yok :) Hem iyiki Fenerbahçe almamıs, gelen Brezilyalı cok daha yararlı olcaktır. En azından devam eden bir ligden geldi
KaPaLı
23.Temmuz.2009, 17:20
Yaa hocam Türk gazeteleri işte abartır :) Takım bulamıyor yazıyo altttada Fulham Tottenham - Portsmouth ilgileniyo deniyo bu adam daha ne bulacak merak ediyorm :D
Devam eden ligden geldi hazır şekilde geldi benim tek korkum sezon sonuna doğru yorgunluk belirtisi göstermeleri.
Alicanfmfan
23.Temmuz.2009, 17:37
İsot böyle bi durumda ligin ilk 10 haftasına fırtına gibi girer oyuncu performansı olarak ama son haftalarda düşer performansı :ÇD
eGowiCh
23.Temmuz.2009, 18:34
Brezilyalı taraftarın söyledikleri güzel. Andre Santos ve Cristian'ı epey övmüş, ikisinin gitmesinden dolayı üzgün olduğunu söylemiş. Cristian'ın takımı atağa çıkarıp sürpriz şut ve gollerinden bahsetmiş. Umarım dediği gibidir, bizde de aynılarını yapar.
murat taşlı
23.Temmuz.2009, 20:52
yorumlardan bakacak olursak tam kesici değil ama topu oyuna sokmada iyi adam gibi cristian .Bizim sert oynayan top kazanan tekniğide fena olmayan bi adam lazımdı bu adamlarla daha çok hücumu düşünen, takım halinde alan daraltan bir sistemle oynamalıyız barca gibi(keşke) hadi hayırlısı.Tabi bu arada ençok sıkıntı çekilecek bölge defans olabilir hele açık alanda oynarlarsa.Görmeden bişey denemiyeceği için bu yıl yapılan tranferlerlerin çoğu tartışmaya açık halbuki bizim yapacağımız transferler tartışılamayacak adamlar olmalıydı
uAburak89
23.Temmuz.2009, 23:59
Ben yeni miyim :muhaha
Girip cıkmadıgım forum yok kafanı yorma..
Türkce sor da cevap vereyim sözlük kullanabilirsin dediginden birsey anlamadım..
Transferleri begenip begenmemen beni ilgilendirmez Fenerbahce taraftarı begnmisse sorun yok..
Ne cok ilgilendiriyormus Fenerbahce sizi 2 gündür transfer hakkında tartısıyorsunuz..
Sen yeniymişsin, üyelik tarihinden belli, nerelere girip çıktın bilemem, bir yerde yazmıyor. Soru gayet Türkçe, algıların kapalı galiba ? Seni ilgilendirmiyorsa, yorum da yapmayacaksın, verdiğin cevap kasım kasım kasıldığını gösteriyor o pc başında.
Bu arada sayın yöneticiler, tartışmayın, mesajları siliyoruz falan demişsiniz de hepiniz birden bu mesajı nasıl görmemeyi başardınız ?
Enterokinaz
24.Temmuz.2009, 00:03
brezilyalı futbolseverler kendi futbolcularını tabiki övecekler dışarıya. bunlar kıstas olamaz. yukarıda birbirlerine sormuş 2 arkadaş, kaç maçını izledin diye bu futbolcuların. gerçekten kim hangi maçını izledi de bu kadar tartışma çıkıyor ?
tahminime göre andre dos santos iyi bir grafik çizip, fener'de kalıcı olabilir. ama cristian aranılan futbolcu değil yorumlara bakılırsa.
hayırlısı.
sananes
24.Temmuz.2009, 00:08
brezilyalı futbolseverler kendi futbolcularını tabiki övecekler dışarıya. bunlar kıstas olamaz. yukarıda birbirlerine sormuş 2 arkadaş, kaç maçını izledin diye bu futbolcuların. gerçekten kim hangi maçını izledi de bu kadar tartışma çıkıyor ?
tahminime göre andre dos santos iyi bir grafik çizip, fener'de kalıcı olabilir. ama cristian aranılan futbolcu değil yorumlara bakılırsa.
hayırlısı.
aslına bakarsan christian da umdugumuz kadar iyi cıkmasada elimizdeki ön liberolardan iyi olacaktır bundan eminim ama sonrun +2 yabancı kontenjanında kimin oturacagı deivid yedek kalacaktır edu yollanıp yerine birini alırsak kimi yedek bırakabiliriz ki; Christian çok fark yaratamazsa selcuktan iyi olsa bile +2 yüzünden yedek kalabilir yani...sonucta umarım her takımımız iyi transferler yaparlar da hem ligimizde daha hoş bi futbol oynanır hem de ülkemizin paraları boşa harcanmamış olur.
Clayman
24.Temmuz.2009, 00:15
Şunu da belirtmek istiyorum, Andre Santos çok sempatik bir oyuncu :) Taraftarın gönlünü fethedebilir. Dün formaların tanıtımı sırasında yüzünde gülücükler vardı.
goosfraba
24.Temmuz.2009, 00:57
Fenerbahçe Robben için 25 milyon avro önermiş.
17:08 Real Madrid (http://de.eurosport.yahoo.com/more/football.html?title=Real+Madrid): Fenerbahçe (http://de.eurosport.yahoo.com/more/football.html?title=Fenerbahce) Istanbul hat ein Angebot über 25 Millionen Euro für Arjen Robben (http://de.eurosport.yahoo.com/fussball/arjen-robben.html) gestellt. Der Holländer möchte eigentlich in Spanien bleiben. Trotzdem könnte Real das Angebot annehmen.
Eurosport
HooijDonk07
24.Temmuz.2009, 00:59
2 arkadaş arıyıp Lugano'yLa anlaşmışsız internetten bakar mısın diye aradılar ne kadar doğru :zuhaha HeraLde baLon haber olabilir :D
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
17:08 Real Madrid (http://forum.turksportal.net/vb//redirector.php?url=http%3A%2F%2Fde.eurosport.yahoo .com%2Fmore%2Ffootball.html%3Ftitle%3DReal%2BMadri d): Fenerbahçe (http://forum.turksportal.net/vb//redirector.php?url=http%3A%2F%2Fde.eurosport.yahoo .com%2Fmore%2Ffootball.html%3Ftitle%3DFenerbahce) Istanbul hat ein Angebot über 25 Millionen Euro für Arjen Robben (http://forum.turksportal.net/vb//redirector.php?url=http%3A%2F%2Fde.eurosport.yahoo .com%2Ffussball%2Farjen-robben.html) gestellt. Der Holländer möchte eigentlich in Spanien bleiben. Trotzdem könnte Real das Angebot annehmen.
Eurosport
Alırsa bırakım Fener'i Dos Santos'u aldık bence gereksiz olucak.Onun yerine o parayı ver al bi kaliteli stoper.İtalyan al hatta en iyisinden :D
KanaKe
24.Temmuz.2009, 01:02
17:08 Real Madrid (http://forum.turksportal.net/vb//redirector.php?url=http%3A%2F%2Fde.eurosport.yahoo .com%2Fmore%2Ffootball.html%3Ftitle%3DReal%2BMadri d): Fenerbahçe (http://forum.turksportal.net/vb//redirector.php?url=http%3A%2F%2Fde.eurosport.yahoo .com%2Fmore%2Ffootball.html%3Ftitle%3DFenerbahce) Istanbul hat ein Angebot über 25 Millionen Euro für Arjen Robben (http://forum.turksportal.net/vb//redirector.php?url=http%3A%2F%2Fde.eurosport.yahoo .com%2Ffussball%2Farjen-robben.html) gestellt. Der Holländer möchte eigentlich in Spanien bleiben. Trotzdem könnte Real das Angebot annehmen.
Eurosport
Almanca yaziyor, Fenerbahce'nin 25 milyon € nun üzerinde bir teklif sundugunu fakat Robben'in Ispanya'da kalmak istedigini yazmislar fakat Real Madrid'in Robben'in kalmak istemesine ragmen teklifi kabul edebilecegini yazmislar.
Ghonedre
24.Temmuz.2009, 01:03
Andre Santos hakkında çok iyi şeyler hissediyorum ya adama hayranm şu an inşallah pişman etmez bni :D
Aşk-ı Şehir
24.Temmuz.2009, 01:05
Ya Anderson Santos sol bek değil miydi? Bence Daum Carlos'u keser. Robben gelirse zaten yazık olur Türkiye'de ki beklere.:D
HooijDonk07
24.Temmuz.2009, 02:04
Ya Anderson Santos sol bek değil miydi? Bence Daum Carlos'u keser. Robben gelirse zaten yazık olur Türkiye'de ki beklere.:D
Santos Bek ve açık oynayabiliyor Hatta bazen orta sahanın ortasında oynamıs çok yonlu oyuncu .Robben gelmesin ya Stoper alınsın :zuhaha
vuque
24.Temmuz.2009, 02:19
Robben Gelsin Carlos+Edu+Deivid+Hatta Alex'de Gitsin 2 Tane Sağlam Defans Alınsın.Kalan Yabancı Hakkıyla'da 1 Tane Potansiyelli Forvet(22 Yaşını Geçmeyecek) Alınarak İleriye Yatırım Yapılsın.Bir Tanede 22 Yaşını Geçmeyecek Potansiyelli Orta Saha Alınsın...
Santos Bek Oynar Robben Açık Oynar...
KanaKe
24.Temmuz.2009, 02:28
Robben imkansiz Eurosport'un uydurmasidir o.
Nedvedmania
24.Temmuz.2009, 02:30
Robben beşiktaşa gitmiyormuydu ya :n:
GebzeLi1907
24.Temmuz.2009, 02:37
Robben'in ne işi var.Ayrıca sola adam alındı yalan haber besbelli.Ayrıca bence Robben Madrid de kalıp oynayacaktır.
Since-1907
24.Temmuz.2009, 03:12
Robben haberi yalandır bence.Ayrıca Andre Santos sol açık rahatlıkla oynayabilir 64 maç 18 gol ofansif yönünün ne kadar iyi olduğunu gösteriyor.Zaten Corinthians'a gelmeden önceki takımında açık oynuyormuş.
Universal
24.Temmuz.2009, 03:29
Robben haberi yalandır bence.Ayrıca Andre Santos sol açık rahatlıkla oynayabilir 64 maç 18 gol ofansif yönünün ne kadar iyi olduğunu gösteriyor.Zaten Corinthians'a gelmeden önceki takımında açık oynuyormuş.
Asıl mevkisi sağ bek ama; Fenerbahçe'de sol açık oynayacağı kesindir. Buda Santos için zorluk çıkarmaz, golden çok asist yapması önemlidir. Umarım R.Carlos ile iyi uyum sağlarlar ve Dünya Kupasında forma şansı yakalar.
Cengo
24.Temmuz.2009, 03:36
Robben satılabilir, Real Madrid teklif gelirse satmayı planıyor.
Robben ok derse Aziz Yıldırım bir delilik yapıp o parayı verip getirebilir.
Sakatlanmadan durursa dünyanın en klas 1-2 sol açığından biri.