Böyle bir şey mümkün değil, tamamen şehir efsanesi. Bu takviyeleri yiyecek olarak düşün mesela atıyorum günde 1 ölçek amino asit = 1 tencere nohut yemeği, 1,5 kilo kırmızı et, 13 yumurta beyazı, 20 gram lif, 1 kilo tavuk gibi yiyeceklerin içeriği var. Bunların toplamında yine atıyorum 160 gram protein, 20 gram lif, 10 gramda yağ almış oluyorsun. Fakat bu yiyecekleri normal olarak yediğini düşünürsek aldığın besin kadar yağıda alırsın. Çünkü bu yiyecekler kalori çetvelinde yazdığı değer kadar kalmıyor. İçerisine yağıdır, tuzudur, şekeridir derken iki katına çıkıyor. Mesela bir patetes 150 kalori ise onun kızarmışı 450 kaloridir.
Şuan senin için bu takviyeler çok erken. Dediğim gibi 6 ay ve sonrasında whey protein ile başlarsın ilk. Whey protein seni 1 yıla hatta 1,5 yıla kadar götürür. 1 yıldan sonrası da dilersen amino asit, BCCA, gibi takviyeleri alırsın.
Aklında soru işareti kalmasın diye biraz daha detaya gireyim. Şuan atıyorum sen bench presste 40 kilo kaldırıyorsun, dumbell olan hareketlerde de 10'ar kilo ile çalışıyorsun. Göğüse ve enseye çekiş hareketlerinde ise 35-40'a kadar çıkıyorsun diyelim. Bu ağırlık çalışması için bu takviyeler oldukça fazla. O takviyeleri kullandığında da gücün artıcak ve daha fazla kaldırmak isteyeceksin. Vücudun alışık olmadığı içinde eklemlerini yada kaslarına ciddi derecede zarar verebilirsin. Aslında vücut geliştirme çok tehlikeli bir spordur. İlk 3 ay inan ki hareketler esnasında nasıl nefes alıp vereceğini, hareketlerin doğru yapımı ve uyum süreciyle geçer. İlk üç ayda zaten temel hareketleri yaparsın ve sonrasında yavaş yavaş ısınır vücudun.

Alıntılı Yanıtla