Bişey sorucam. Biz arkadaşlarla spor salonundaki programı bırakıp arkadaşımın bir bodybuilding hakemi abisi var ona program yazdırdık. Haftada artarda 5 gün gidicez ve hergün sadece tek bölgeye odaklanıcaz. Sizce böyle daha mı yararlı olur.
Bişey sorucam. Biz arkadaşlarla spor salonundaki programı bırakıp arkadaşımın bir bodybuilding hakemi abisi var ona program yazdırdık. Haftada artarda 5 gün gidicez ve hergün sadece tek bölgeye odaklanıcaz. Sizce böyle daha mı yararlı olur.
He böyleyse tamam o zaman sorun yok. Zaten vücut geliştirme amacıyla spora gidipte 3-4 ayı geçtikten sonra bu tür programlara geçilmesi uygun. Ama ek olarak her ağırlık çalışmasından sonra karın çalışabilirsin. Böylece karın kasların daha fazla gelişir. Yani ben kişisel olarak her ağırlık çalışmasından sonra karın çalışırım ve 15 dakika bisiklet yapıyorum. Tek bir günde karına yüklenmektense gittiğim günler yapıyorum.
Steam: briannn07
PS4: Swoldern
Hareketleri bölme işlemi doğru ama programı yazan kişi biraz kendini baz alarak yapmış gibi geldi bana.Çünkü 5 gün üst üste dinlenmeden ağırlık çalışmak yorucu olur biraz, birde sıkılma ihtimalinde var.
P.tesi : Göğüs
Salı : Bacak
Çarşamba : Dinlenme
Perşembe : Omuz
Cuma : Sırt
C.Tesi : Biceps ve triceps
Böyle daha iyi gibi. Çünkü bende bu programın benzerini uyguluyorum şuan ve böyle gidiyorum. Aralıklarla dinlenmek her zaman iyidir, hemde kas gelişimini olumlu yönde etkiler.Ağırlık çalışmasından sonra da karın çalışırsın tamamdır.
![]()
Steam: briannn07
PS4: Swoldern