PDA

View Full Version : Beşiktaş Sohbet Alanı

Pages : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 [14] 15 16 17 18 19 20 21 22

darkkobal123
19.Mart.2013, 19:05
Nice 110. yıllara BEŞİKTAŞ'ım !

footballer33
19.Mart.2013, 22:22
Nice 110 yıllara Karakartal'ım! :k:

http://tarihbilgisi.net/wp-content/uploads/Kartal.gif

https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/562213_484207258311810_1880008684_n.jpg

https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/579056_484207278311808_1437327941_n.jpg

https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/555127_484207291645140_1374350890_n.jpg

https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/734255_484207281645141_1237818635_n.jpg

https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/562088_484207344978468_275995850_n.jpg

https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc1/526779_484207341645135_1687035014_n.jpg

https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc7/423385_10151517203326248_1750136248_n.jpg

https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/401998_10151517201411248_1880833267_n.jpg

https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/482142_10151517202406248_1092889726_n.jpg

https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc7/599821_10151517203816248_93649042_n.jpg

https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/388496_504090389626490_468796593_n.jpg

https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/64143_508008549256697_692549735_n.jpg

https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/31930_10151494296473827_911013515_n.jpg

darkkobal123
19.Mart.2013, 22:50
Görüntüler çok güzel. Orada olmak vardı şimdi. :(

Ralph
19.Mart.2013, 23:19
http://img708.imageshack.us/img708/5895/ekranalntsit.png (http://img708.imageshack.us/i/ekranalntsit.png/)

darkkobal123
19.Mart.2013, 23:36
Keşke oyuncuların hepsi stadda olsaydı. Önemli bir motivasyon olurdu onlar için. Bu arada Ünal Aysal'ın dışında kimse tenezzül edip gelmemiş. Erdemli bir davranış göstererek gelmesi beni sevindirdi, teşekkür ederim başkana.

europeanconquer
20.Mart.2013, 00:04
Ünal Aysal cidden büyük biri ancak Fikret Orman'da onu davet ederek büyüklük göstermiş.Demirören'den sonra Beşiktaş çok iyi bir başkana sahip oldu.Hataları tabi olacaktır ancak ben çok beğeniyorum kendisini.

En eski rakibimiz Beşiktaş'ın da 110. yılı kutlu olsun.

footballer33
20.Mart.2013, 00:24
http://img708.imageshack.us/img708/5895/ekranalntsit.png (http://img708.imageshack.us/i/ekranalntsit.png/)
Dedemin zamanında, 45. senemiz falandı o zamanlar. Babamın gençliğinde 80'li yaşları falan kutluyorduk, şimdi de 110. yaşımız. Kadın, azraile meydan okuyor. Acaba, benim torunum da görür mü Ajda'yı? :roll:

O değil de; sahneye bir çıktı, inmeyi bilmedi. Beşiktaş ile beraber kendisi de 110. yaşını kutladı herhalde. :icon_biggrin:

ForzaRQ7
20.Mart.2013, 14:36
İşte Samet Aybaba'nın ağzından Beşiktaş gerçekleri:

Escude neden oynamıyor?

Bugüne kadar Escude'yi yabancı kontenjanından dolayı oynatamadım. Kasımpaşaspor maçında da hafif bir sakatlığı vardı ve idmanlarda kendisinden tam randıman alamadık. Benim ona karşı ne bir önyargım, ne de başka bir olumsuz düşüncem var.

'Defterden silmiyorum ki'

Fernandes nasıl bir anda iyileşti?

Fernandes için önceden şu kadar süre oynamayacak diye bir açıklama yapıldı. Ama doktor bana, 'Oynayabilir' raporu verirse ve üstüne Fernandes de kendisini iyi hissettiğini söylerse oynatırım. Sözkonusu kişi Fernandes ise idman yapıp yapmadığına bakmam, muhakkak forma şansı veririm.

Değişiklikler erken olmuyor mu?

Oyuncu değişikliği yapılması gerekiyorsa ben o an saate bakmam. Emre Özkan'dan çok ben üzüldüm ama Beşiktaş'ın futbolcusu bazı gerçeklerle yüzleşmeli. Oyuncularımı üzmek istemem. Emre ile maçtan sonra da konuştum. Ben Emre'yi defterden silmiyorum ki... Önümüzdeki maçlarda yine oynatacağım. Daha önce Ersan'ı da bu şekilde çıkardım ama bir hafta sonra çıktı, gol attı. Takımdaki her oyuncu benim oğlum gibi.

Şampiyonluk neden gizli bir hedef?

Evet gizli bir hedefimiz var. Bu hedef tabii ki şampiyonluk, Beşiktaş'ın başka ne hedefi olabilir ki... Ama burası öyle bir ülke ki, hedefimiz şampiyonluk desek birileri çıkıp laf söyler. O da ayrı bir gerçek. Benim bu hedefi gizli tutmamın tek sebebi, böylesine genç ve tecrübesiz bir takım üzerinde stres yaratmamak.

'Günü kurtarmalıyız'

McGregor-Cenk tercihi

Öncelikle McGregor, Trabzonspor maçında bileğinde ağrısı olduğu için bandaj yaptı. Gücünü daha iyi bildiği için bu bandajı kendi kendine yaptı. Fakat bunu çok sıkı yaptığı için elini hissetmedi, panik haliyle bir anda yerini Cenk'e bıraktı. Kasımpaşaspor maçında ise onu son anda maç kadrosuna aldım. Çünkü çok zor bir karşılaşma olacaktı. McGregor bu sene daha çok oynadı. Bu tamamen tercih meselesi... Bizim Cenk'e karşı bir tutumumuz yok.

Gençlere neden fazla şans verilmiyor?

Sakatlıklar döneminde olsun, diğer dönemlerde olsun, gençlere elimden geldiği kadar şans vermeye çalıştım. Fakat Beşiktaş gibi bir takımda sadece geleceğe yatırım yapamazsınız. Günü de kurtarmak zorundasınız.

'Yok olup gidebilir'

Oğuzhan'daki düşüşün sebepleri nedir?

Oğuzhan'da bir düşüş var. Ben zamanında basın mensubu arkadaşlarımıza bu oyuncunun abartılmaması gerektiğini söylemiştim. Benim bir bildiğim var ki bunu sürekli tekrarlıyorum. Oğuzhan gerçekten çok yetenekli bir oyuncu ve muhakkak böyle düşüşler yaşayacaktır. Ama çok genç olduğu için bir anda yok olup gidebilir.

Bazılarının eli ayağı titredi

Bu senenin bir doğum olduğunu düşünüyorum. Başlangıcımız böyleyse varın gerisini siz düşünün. Seneye ve ondan sonraki sezonlarda çok daha iyi Beşiktaş göreceksiniz. Biz henüz genç bir takımız. Bu sezon derbilerde bazı oyuncularımızın eli ayağı titredi. Bu işler bu kadar kolay değil. Önümüzdeki sezon çok daha farklı bir Beşiktaş olacak. Transfer çalışmalarımız devam ediyor. Bir kaç tane tecrübeli oyuncu alacağız. Aynı zamanda mevcut kadrodaki isimler daha çok tecrübe kazanmış olacak.

Real de havlu attı

Sezon başında bizi kimse hesaba katmamıştı. Real Madrid neredeyse sezon ortasında havlu attı, Galatasaray kendi evinde Gençlerbirliği'ne yenildi. Ama bütün bunlar bu takımların büyüklüğünü gölgelemez. Büyük takım nasıl olunur bilir misiniz? Büyük takım olmak demek mağlubiyetlerde bile o takımın arkasında durmak demektir. Kasımpaşaspor maçında iki tane direğe giden top var. Başka ne diyebilirim ki... Biri girse belki de maçın kaderi değişecek. Bu sezon yaşadığımız şanssızlıklar karşısında insan, yok böyle bir şey diyor. Ben bu çocukların hepsiyle gurur duyuyorum çünkü inanılmazı başarıyorlar.

'Zor günde geldik'

Bu kadroyla çalışmaya cesaret edemeyenler oldu. Ben Beşiktaş'a geldiğimde yaşayacağım zorlukları bilerek geldim. Çaresizlikten Mehmek Akgün'ü ön liberoda bile oynattım. O gün başka hoca olsa korkup kaçardı. Başkan Fikret Orman'ın benim gönlümdeki yeri çok ayrı. O da bu kulübün başına zor bir dönemde geldi. Bana ve takıma çok güveniyor. Almeida'nın olmadığı dönemlerde çok zorlandık. Adam futbolcuymuş gerçekten. O oynadığı zaman rakip takımda stoperler ve bekler nefes alamıyor. Öylesine pres yapıyor ki, arkadasındaki takım arkadaşları da dinlenebilme şansı buluyor.

Kaynak: Milliyet

darkkobal123
20.Mart.2013, 18:50
Herşeye bir cevabı var hocanın, hiçbir hatası yokmuş. Ne diyelim o zaman yapalım hemen 10 senelik bir sözleşme. :)

Mamadou
21.Mart.2013, 02:00
Önceden Samet Aybaba ile ilgili yapılan olumsuz yorumlara artık katıldığımı bildirmek isterim. Bir hoca takımı içeriden ancak bu kadar yok edebilirdi. Basına konuştuğu kadar icraat yapsa çok daha farklı konumda olunurdu. Koca adam gencecik oyuncuları taraftarın önüne atıyor. Madem Oğuzhan'dan memnun değilsin o zaman oynatmayarak ona en büyük cezayı verirsin. Yerine hali hazırda ikinci yarıya iyi başlamış Veli, Necip gibi oyuncuların var. Bütün olanı biteni oyuncuların üstüne yıkıyor . Şimdiye kadar bir kez bile olsun sorumluluğu üstüne almadı. İlk yarı en azından kurulu düzen varken ikinci yarı o düzeni bozdu. Belki sakatlıklar bunda en büyük etken olmuş olabilir ama istediği oyuncularda alındı. İki ay önce transfer edilmiş Süzen'e beklentileri karşılayamamış demiş ama Süzen'i isteyende kendisiydi. Hali hazırda orjin bek Ziegler'i istemeyende kendisiydi. Kaldı ki Süzen'in kötü oynadığı maçlar kadar iyi oynadığı maçlarda var . Artık yemiyor kendisini tehlikede görünce oyunculara sarmaya başladı. bu takımın önünün açılabilmesi için lobisi yüksek bir yerli hoca yada iyi bir yabancı hoca ile anlaşılmalı. Gelecek sezon Samet Aybaba ile devam edilirse facia olur. Ama sanmıyorum yönetimin hoca konusunda kararı hemen hemen bellidir.

ForzaRQ7
21.Mart.2013, 02:15
Forza'nın facebook sayfasında Hakan Arslan'ın şu yazısını paylaşmışlar, ben çok doğru buldum buraya da ekleyeyim dedim.

Beşiktaş geçen sezon 54 maç oynadı. Ondan önceki sezon ise tam 57 maç. Bu 111 maçın 26’sı UEFA Avrupa Ligi’nde. Diğer deyişle, her 4 maçından biri Avrupa arenasındaydı Beşiktaş’ın. Şimdi “Feda” diye başlanan sezonu ise yalnızca 38 maçla tamamlayacak. Ara transferde kadro alternatiflerini doğru mevkilerde artıramamış olmak yönetimin ve teknik heyetin kusuru. Sakatlıklar önemli bir sorun, kabul. Ama Beşiktaş’ın hücum üretkenliğindeki düşüşü tek başına açıklamaz. Taktik anlayışta kısıtlar söz konusu.

Kadro sorununu ilk kez yaşamıyor ki Beşiktaş. Tek bir örnek vereyim: 21 Ekim 2010 tarihli Porto maçı. Sakatlık ve cezalardan yalnızca 4 yedek var kulübede: Rüştü, Ersan, İsmail, Ali Kuçik. Beşiktaş maçı 3-1 kaybediyor, ama rakibinin neredeyse 3 katı gol girişimi üretiyor. Hücum üretkenliği açısından bugünle karşılaştırırsak, kadro kalitesi de çok farklı değil aslında. İlk 11’i de hemen sayayım: Hakan - İ. Üzülmez, İ. Toraman, Zapo, Hilbert - Necip, Ernst, Tabata - Nobre, Bobo, Nihat. Rüştü haricindeki 3 yedek de oyuna giriyor. İlk değişiklik Ali Kuçik kimin yerine giriyor hem de? Zapo’nun! Çok eleştirildiği Kiev maçlarında bile rakibinden daha çok gol girişimi üretti Beşiktaş o sezon.

Bu örnek kimilerine anlamlı gelmeyebilir. Ama taktik zihniyet açısından fikir verici. Yukarıda saydığım kadroyla bile ayağında top tutmayı, pas yapmayı beceriyordu takım. “Geriye yaslanmayın, ileriye çıkın” demekle olmuyor o iş. Takıma belli oynama alışkanlıkları kazandırmakla oluyor. Bu köşeyi düzenli izleyenler skora göre yorum yapmadığımı biliyordur. Schuster’i o sezon bütün başarısızlıklara karşın savundum. Bu sezon ise, çıkış dönemleri dahil, takımın hücum üretkenliğini belli ilkeler açısından eleştiriyorum.

Schuster bir örnek. Bielsa’dan Wenger’e, van Gaal’den M. Laudrup’a pek çok ada benzer gerekçelerle alkış tutarım. Wenger’in elinde çok kaliteli orta sahalar da oldu, gayet vasatları da, ama oyun zihniyeti hiç değişmedi. Tam o sıra aklıma Muhammed’in ilk kez A takım forması giydiği tarih geliyor: 3 Mart 2011. Schuster kalsaydı, Muhammed’le özel olarak ilgilenen Guti de dışlanmazdı bu takımdan. Ya Muhammed nerede olurdu şimdi dersiniz?

Kaka Leite
21.Mart.2013, 02:17
Fernandes nasıl bir anda iyileşti?[/B]

Fernandes için önceden şu kadar süre oynamayacak diye bir açıklama yapıldı. Ama doktor bana, 'Oynayabilir' raporu verirse ve üstüne Fernandes de kendisini iyi hissettiğini söylerse oynatırım. Söz konusu kişi Fernandes ise idman yapıp yapmadığına bakmam, muhakkak forma şansı veririm.

Şu sözden sonrasını okuma gereği duymadım. Bu laf bana kalırsa tüm ortasaha oyuncularına bir hakarettir.

Ne anlamda söylediğini bilmem ancak buradaki anlamı çok ağır, bu aynı zamanda antremanlarda kendisini çok gösteren bir oyuncunun bile Fernandes'den sonra geleceği anlamını taşır.

Eğer burada Fernandes'in takımdaki önemine dikkat çekilmek istendi ise bu laf çok saçma olmuş. Ya da aynı şekilde Ferdi'nin mükemmel bir oyuncu olduğunu göstermek istediyse de bu olmamış bence.

Mamadou
21.Mart.2013, 02:30
Ya her şeyi geçtim koca Beşiktaş'ın saha içinde belli bir oyun düzeni yok. Sen büyük takımsın ama ne oynadığın belli değil daha. İlk yarı Almeida'ya kurulu düzen vardı diyorduk ama ikinci yarı Fenerbahçe maçı dışında ben saha içinde düzen göremiyorum. Tam Fenerbahçe maçında başa döndük derken takım dahada kötüye gitti.

darkkobal123
21.Mart.2013, 16:04
" Genç ve tecrübesiz bir takımız. " Hadi tecrübesiz kısımını bir nebze anlarımda, genç takımızı ne demek ya ? Kadroda 2 tane genç oyuncu var biri Oğuzhan diğeri Necip. Genç ve tecrübesiz takımız demek bahaneden başka bir şey değildir. Takımın yaş ortalaması sanki 22. Yine bahaneyi bulmuş hocam. :)

darkkobal123
23.Mart.2013, 02:11
Havada asılı kalmış adam. :D

Hugo Almeida

ForzaRQ7
23.Mart.2013, 02:51
Bomba gibi dönecek Hugo. :)

pele96
23.Mart.2013, 11:56
110.yil kutlamalarinda aksam olmasada sabah ordaydim bayagi eglenceliydi dersane yuzunden pek kalamadim ama guzeldi ceket telef oldu bu arada :D

footballer33
23.Mart.2013, 12:44
Bomba gibi dönecek Hugo. :)
Bu sene atom bombası da olsa, son senesi. :) Sözleşmesi önümüzdeki sezon bitecek ve fona para vermemek için satmanın yolunu arayacak yönetim. Yazılanlar doğruysa, kendisi de gitmeyi istiyordu zaten.

manager725
23.Mart.2013, 15:54
Futbolcu ve kulüplere geçmişten kalan borçları nedeniyle büyük sıkıntı yaşayan Beşiktaş rahata eriyor. Geçtiğimiz sezon başında Avrupa arenasından men edilen Siyah-Beyazlılar, bu ay sonuna kadar 60 milyon TL’lik borcunu ödemediği ya da yapılandırmadığı takdirde yine Avrupa’dan uzak kalacaktı. UEFA kriterlerini yerine getirmek zorunda olan Beşiktaş’ta şubat ayının başından bu yana başkan Fikret Orman ve yöneticiler bu konuyu çözmek için harıl harıl çalışıyordu. Yönetim sonunda emeğinin karşılığını aldı ve yapılan görüşmelerin sonunda kulübün kasasına büyük miktarda sıcak para girmesi garanti altına alındı. SPK’ya başvurup sermaye arttırımı talep eden Beşiktaş, buradan çıkan olumlu yanıtın ardından 40 milyon TL gelir elde edecek. Geçtiğimiz hafta TFF Başkanı Yıldırım Demirören’le görüşen Fikret Orman, kulübün ileriye dönük alacaklarının tahsil edilmesini istedi. Bu isteği geri çevirmeyen Demirören, Siyah-Beyazlılar’ın alacağı olan 10 milyon Dolar’lık miktarın aktarılmasının talimatını verdi.

Spor Toto da devrede

Ankara’ya giderek burada devletin önemli kademeleriyle görüşmelerde bulanan Orman, bu çerçevede Spor Toto Teşkilat Başkanı Mehmet Kasapoğlu’nu ziyaret etti. Futbol Komitesi Üyesi Deniz Atalay ile birlikte gerçekleştirilen bu ziyarette kulübün mali durumunu Kasapoğlu’na aktaran Başkan, görüşmelerinden sonuç almayı başardı. Spor Toto’dan gelecek olan parayla birlikte eli güçlenecek olan Beşiktaş, Avrupa kupalarına katılması yönündeki en büyük engeli de ortadan kaldırmış oldu.

anil luque
23.Mart.2013, 17:04
Çok iyi oldu bu. Önümüzdeki sene de Avrupa'ya gidemesek felaket olurdu cidden.

Mamadou
23.Mart.2013, 17:29
Beni Almeida yapan Beşiktaş diyen bir oyuncu gitmemeli :) Fernandes'den umudum yok büyük ihtimal ayrılmak isteyecektir. Ama Almeida kalır inşallah kalmalı da. Bana göre son yıllarda Beşiktaş'a gelmiş en kaliteli forvetlerden biri Almeida. Her ne kadar teknik olarak zayıf olsa da.

darkkobal123
23.Mart.2013, 18:19
Bende çok beğeniyorum Almeida'yı, seneye kesinlikle takımda tutmalıyız. Birde şu sakatlıkları olmasa hem kendisi için, hem de bizim için çok iyi olacak.

pele96
23.Mart.2013, 22:32
Ben nedense hic begenmiyorum fizik haric tek bir ozelligi yok Q7 zamaninda ikisi iyi anlasiyordu Q7 harika toplar cikartiyordu oda atiyordu atamiyordu ama yine de oyuna ortak oluyordu suan hic begenmiyorum onun yerine Umut Bulut alinsa harika olur,

Mamadou
23.Mart.2013, 23:30
Şu şartlarda yönetim Almeida'dan daha iyisini bulamayacağına göre Almeida kalmalı. Sow'dan sonra rakip stoperleri üzerine çekebilen iki forvetten biri Almeida. Dikkatli izleyin Almeida'lı Beşiktaş ile Almeida'sız Beşiktaş'ta rakiplerin savunmadaki kurgularına. Kasımpaşa maçının ilk yarısında Yalçın orta sahanın ortasına kadar gelip oyun kurabiliyorken ikinci yarı Almeida'nın oyuna girmesiyle doğru düzgün hiç çıkamadı.

darkkobal123
23.Mart.2013, 23:56
Adam oynadığı her maçta 2 kişilik oynuyor, takıma yarar sağlıyor. Tek sorunu kronik sakatlığı. Tam formdayken sakatlandı, çok kötü oldu. Sakatlanmasa şu an ligde rahat 14-15 golü vardı. Garanti 4 puanımızda olurdu. Ayrıca, Almeida'nın sakatlığı Holosko'yu da çok etkiledi. Almeida olunca Holosko'da çok farklı oynuyor.

pele96
24.Mart.2013, 00:13
Almeida nin yaninda Niang Dentinho tarzi bir forvet oynayacaksa kalmasinda problem yokta tek basinayken ben yeterli gormuyorum .

ForzaRQ7
24.Mart.2013, 01:16
Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, ''Merak etmeyin gelecek sezon Beşiktaş UEFA'ya gidecek, lisansını da alacak'' dedi.

Anadolu Beşiktaşlılar Derneği tarafından Ramada Otel'de düzenlenen ''110 Yıldır Hakkıyla Şerefiyle Beşiktaş Gecesi''ne katılan Orman, burada yaptığı konuşmada, kulübün 110. kuruluş yıl dönümü nedeniyle organize edilen gecede bulunmaktan dolayı son derece mutlu olduğunu söyledi.

Beşiktaş Kulübü'nün bundan 110 yıl önce Ahmet Fetgeri'nin arkadaşlarıyla bir hayal üzerine kurulduğunu ifade eden Orman, ''Bizlere düşen görev, onların ardından Şeref Bey, Şükrü Gülesin, Baba Hakkı, Yusuf Tunaoğlu, Süleyman Seba ağabeyler gibi insanların döktükleri alın teri, gözyaşları ve kanlarıyla bugünlere getirdikleri kulübümüzü bizden sonraki nesillere en iyi şekilde teslim etmektir' diye konuştu.

Orman, bu iradeyle göreve gelen yönetim kurulunun aynı ciddiyetle Beşiktaşlılara layık olmaya çalıştığını vurgulayarak şunları söyledi:

''İnşallah Allah bizi kimseye karşı mahcup etmez. Yalnız şunu bilmenizi isterim; bu aramızdaki iletişim devam ettiği sürece bizde kanımızın son damlasına kadar Beşiktaş için uğraşacağız. Buna emin olabilirsiniz. Beşiktaş zor bir süreçten geldi. 'UEFA'ya katılabilir mi? Lisans alabilir mi?' gibi konularla kamuoyunun gündemindeyken, buradan şunu açıklamak istiyorum; merak etmeyin Beşiktaş UEFA'ya gidecek, lisansını da alacak. Sezon sonundan itibaren de artık Beşiktaş'ta parayla alakayı bir şey konuşulmaz. Herkes bundan emin olsun. Önümüzdeki ay bizim için çok önemli bir ay olacak. Allah nasip kısmet ederse İnönü Stadı'nın inşaatına başlayacağız.''

Almeida konusunda ise ben Almeida'nın futbolunu beğeniyorum. Çift forvet oynarsak eğer daha verimli olacağına inanıyorum. Almeida-Mustafa ikilisini çift forvet olarak izlemeyi istemiştim hep ama beraber sahada oynadıklarında da Mustafa genelde sağ ya da sol açık oynuyordu. 4-3-1-2 oynasak fena olmaz aslında.

darkkobal123
24.Mart.2013, 02:14
İnşallah şu mali krizi atlatıp Avrupa Kupalarına katılırız.

footballer33
24.Mart.2013, 22:16
Aybaba demoralize ediyor

Sabah Gazetesi Samet Aybaba'nın Beşiktaş'ın kaybettiği maçlar sonrası talebelerini eleştirmesine parmak bastı

Elindeki kısıtlı kadroya rağmen, takıma başarılı bir grafik çizdirmeyi başaran teknik direktör Samet Aybaba'ya, kaybedilen maçlar için değil ama futbolcuları hakkında sarfettiği sözler nedeniyle tepki geldi. Puan yitirilen maçlar sonrası özellikle futbolculara yönelik eleştrisel açıklamaları tecrübeli hocanın başına dert oldu.

KAZANIRKEN SORUN YOK
Beşiktaş'ta bazı yöneticiler, "Hocanın futbolcuları sürekli eleştirir görüntü vermesi doğru değil. Kazanırken, takımdaki aksaklıklar gözükmez ancak kaybedince sorunlar da su yüzüne çıkar. Aybaba'nın futbolcusunun eleştirir-över fotoğraftan uzaklaşması gerek" diye görüş belirttiler. Aybaba'nın açıklamaları karşısında, takımın ligdeki iddiası nedeniyle sessiz kalmayı seçen yöneticiler, kaybedilen Kasımpaşa maçıyla şampiyonluk şansının azalması sonrası düşüncelerini dile getirmeye başladı. Futbol Şube Sorumlusu Ahmet Kalvacı, "Şampiyonluk sözü vermedim" diyen Aybaba'ya "Beşiktaş ambleminin olduğu yerde tek hedef şampiyonluktur" çıkışını yaptı. Bu çıkış Aybaba'nın bir yönetici tarafından ilk kez hedef alınması olarak kayıtlara geçti.

İşte Aybaba'nın oyuncularını eleştiren açıklamalarından örnekler:

G.Saray-Beşiktaş: 2-1
"Biz araya çabuk oynayan bir takımdık. Bunları yapamadık. Fernandes, Oğuzhan, Olcay yapamadı. Pas trafiğini kuramadık. Savunma oyuncularının yapacak bir şeyi yok. Pas yapamayınca onlar da mecburen uzun oynadı."

Beşiktaş-Karabük: 2-2
"Oyunu 2-0 öne taşıdık. Rakibimiz 10 kişi kaldı. Sonrası kabus gibiydi. Çok kötü goller yedik. Bunu çevirecek oyuncu sayımız sıfır. Fernandes oyuna kötü başladı, oyuna ağırlığını koyamadı. Bırakın ağırlığını koymayı yardımcı bile olamadı."

Beşiktaş-Gaziantep: 1-1
"Karşılaşmanın son bölümünde oyuncularım geriye çekilerek yanlış yaptı. 10 kişi kalmış rakip karşısında öne çıkıp, gol atmalıydılar. Rakip baskı yapmıyor, spontane bir şekilde gol yiyoruz. Kalemizde gördüğümüz son dakika golüne inanmakta güçlük çekiyorum.

Oğuzhan Özyakup için
(Gazetecilere) 'Oğuzhan'ın kendine iyi bakması ve futbolunu geliştirmesi lazım. Onun havaya sokulmaması uyarısını devamlı yaptım. Yüz kere söyledim; 'Şımarıyor, yapmayın, etmeyin' diye, sonuçlarını görüyorsunuz."

--------------------------------------------------------------------------

Sonuç; Oğuzhan, Samet Aybaba'nın açıklamalarından sonra ağlıyor ve başlıktaki gibi demoralize oluyor. Bir delikanlı da çıkıp; 'sus artık ve işine bak!' demiyor, diyemiyor.

Tekrar ediyorum: Gidene kadar karşındayım Samet Aybaba!

darkkobal123
24.Mart.2013, 22:35
Samet Aybaba gerçekten basına çok fazla demeç veriyor oyuncularla ilgili. Oyuncuların eksiklerini bizzat yüzüne söylemesi lazım, basın aracılığıyla değil. Böyle yapınca oyuncusunu taraftarın önüne atıp kendini kurtarmaya çalışmış oluyor. Ortada bir hata varsa, öncelikle kendinde araması lazım.

anil luque
24.Mart.2013, 22:38
Çuvaldızı hep başkasının orasına burasına batırıyor ama sorsan cebinde iğnesi yoktur Aybaba'nın.

Mamadou
25.Mart.2013, 00:00
Başkanın kendisi hakkında yaptığı açıklamalardan sonra son zamanlarda hep bir agresif. Gencecik oyunculara takarak çapını belli ediyor işte. Tecrübeli oyuncular hakkında çıksın böyle açıklamalar yapsın görelim ama yemez. Benim sezonun geri kalanından ümidim kalmadı. 3. veya 4. olup Avrupa kupalarına katılalım yeterli. 5. olursak ki bu muhtemel FB'nin kupayı kazanmasını bekleriz gibi geliyor. Yönetim transferden önce hoca konusunda herkesi tatmin edecek bir hoca ile anlaşır diye düşünüyorum. Samet Aybaba sezon bittikten sonra ya gidecek ya gidecek o yüzden kafa yormaya gerek yok. Gerçekten gelecek sezon Samet Aybaba'nın takımın başında kalacağına inanan taraftar sayısı çok az o yüzden yönetime tepki yok hoca konusunda farkındaysanız. Rıza,Şifo dışında yerli olmasın. Bunların dışında olacaksa yabancı olmalı.

Ralph
25.Mart.2013, 00:01
http://img818.imageshack.us/img818/764/ekranalntsbvq.png (http://img818.imageshack.us/i/ekranalntsbvq.png/)

europeanconquer
25.Mart.2013, 16:49
Ben mi çok fazla nem kapıyorum yoksa Samet Aybaba gereğinden fazla demeç mi veriyor ? Her gün yeni yeni açıklamaları çıkıyor ortaya.

Ralph
25.Mart.2013, 16:57
Samet Aybaba kendini 70-80 lerde zannediyor. Gerikafalı bi teknik direktörümüz var ne yazık ki. Evet haddinden fazla konuşuyor.

darkkobal123
25.Mart.2013, 21:43
Aynı zamanda çok boş konuşuyor. Sezon sonu umarım istifa eder de tazminat vermekten kurtuluruz.

Mamadou
26.Mart.2013, 02:00
Tazminat isteyeceğini sanmam. Tamam bu seviyede yeterli bir hoca değil ama sonuçta Beşiktaş'lı.

zeck17
26.Mart.2013, 21:39
http://www.haber1903.com/Besiktas-10839-3_yabanci_da_cok_sir_aybaba.html

Ali Ece'nin Samet Aybaba yorumu:

son zamanlarda büyük takım teknik direktörlüğünü her gün konuşmak olarak algılayan samet aybaba farkında değil: beşiktaş taraftarından büyük tepki görüyor. mesela herkes geçen hafta basının önünde bel altı vurarak eleştirdiği oğuzhan'ın ümit milli takımımız'ın son maçındaki 2 gol 1 asistlik performansı hakkındaki görüşlerini merak ediyor. kendi yaptığı hataları asla kabul etmediği ve puan kaybedilen maçlarda başta kendi transfer etmediği oyuncular olmak üzere kendisi hariç herkesi suçlayan samet aybaba'ya bu yüzden beşiktaş taraftarı "sir" diyor!

trtspor beşiktaş muhabiri fırat günayer'in "hocam oğuzhan'ın ümit milli takım'daki harika performansı hakkında ne düşünüyorsunuz?" sorusuna sadece "iyi" deyip maçı hiç izlememiş gibi konuyu geçiştiriyor. sonra da tüm beşiktaş muhabiri emekçi arkadaşlarımıza türk futbolunu kurtaracak dâhiyane (!) planını açıklıyor: "yabancı sayısı düşmeli. bir kadroda en fazla 3 yabancı oyuncu olmalı. galatasaray, uefa kupası'nı kazandığı zaman kadrosunda kaç yabancı vardı?" diye soruya soruyla cevap veriyor.

uefa finalini kazanan galatasaray'da 3 değil 5 yabanci vardi!

17 mayıs 2000 gecesi oynanan uefa kupası finalinde galatasaray 11'inde tam 4 yabancı vardı: taffarel, hagi, popescu, capone. yedek kulübesinde ise brezilyalı marcio. yani toplam 5 yabancı. türkiye'ye uefa kupası'nın geldiği o gece uefa maçın adamı olarak o 5 yabancıdan birisi olan taffarel'i seçmişti. peki, samet aybaba, kaleci antrenörü olarak yabancı diye taffarel'i de almaz, sırf tanıdığı diye şimdiki türk kaleci antrenörünü mü seçerdi sizce?

100 türk sol beki de beğenmediyseniz!

asıl "yabancı" olma durumu bu işte. modern futbola, onun dinamiklerine "yabancı" olmak. birkaç hafta önce "escude'yi yabancı sınırından dolayı oynatamadım" diyen sürekli "yüzlerce türk sol bek izledim hiçbirini beğenmedim" diye buyuran samet aybaba, "en fazla 3 yabancı olsun" diyor. bu açıklamasıyla da beşiktaş taraftarının önemli bir kısmı için "sir"lükten "dük"lüğe terfi ediyor!

oğuzhan da mi yabanci?

hatta haklı olarak birçok kişi aybaba'nın oğuzhan'a karşı takındığı anlamsız tavırla ilgili şöyle düşünmeden edemiyor: "acaba oğuzhan, hollanda 17 yaş altı takımının eski kaptanı olduğu ve londra takımı arsenal'de oynadığı için onu da mı yabancı olarak görüyor?"

sahi, "oğuzhan'ı şımarttınız!" ne demek? ne yapmış oğuzhan size? "inek şaban" filminde kemal sunal'ın canlandırdığı karakter gibi antrenman yapmak yerine kale arkasında yöneticilerle pişti mi oynamış? ya da galatasaray derbisi öncesinde oğuzhan'ın oynadığı beşiktaş maç başına 2.2 puan (oğuzhan'ın oynamadığı maçlarda 1.1) ortalaması yakaladığında "hocam ben yarın sabah antrenmana gelmeyeceğim son maçta süper oynadım o yüzden sabaha kadar gazinoda emel sayın dinleyeceğim" mi dedi?

guardiola salak mi yani?

"oğuzhan bir şey yapmadı, oynayıp bizi şampiyon yapsın o zaman iyi mi değil mi göreceğiz?" ne demek? oğuzhan gibi genç yaşta arsenal altyapısında forma giyen fabregas varken arsenal a takımı hiç premier lig şampiyonu olmadı! yani aybaba mantığına göre fabregas iyi oyuncu değil mi? barcelona'nın o zamanki teknik direktörü pep guardiola salak mı ki fabregas'ı almak için arsenal'e 34 milyon euro ödedi?

samet aybaba sadece modern futbola ve dinamiklerine yabancı değil, maalesef yıllarca formasını giydiği beşiktaş'a da "yabancı" bu aralar ekonomik açıdan zor bir dönem geçiren ve yönetimin de sürekli altını çizdiği gibi sıkıntılı durumdan çıkmak için mutlaka avrupa kupalarına gidip başarılı olmayı hedefleyen bir beşiktaş söz konusu.

beşiktaş, barcelona'yi 3 0 yenerken kaç yabancisi vardi?

hedef avrupa'da başarı ise son 10 yılda feyz alınacak iki çok önemli başarı sağlanan maç var. 2000 yılında şampiyonlar ligi'nde beşiktaş, barcelona'yı 3 0 yendiğinde ilk 11'de tam 5 yabancı oyuncu vardı: shorumnu, karhan, munch, khlestov, nouma. peki, allah aşkınıza beşiktaş'ta nouma mı yabancı yoksa samet aybaba'nın bu sezon transfer ettiği bazı türkiye cumhuriyeti pasaportu taşıyan adamlar mı beşiktaş kalitesine daha çok yabancı?

beşiktaş, deplasmanda chelsea'yi yenerken 7 yabancisi vardi!

avrupa'da başarının kralını aslında bıraksalar mircea lucescu-ibrahim altınsay-erdil arpacı 3'lüsünün ortaklaşa kurduğu kadro yaşatacaktı. mesela abramovich'in chelsea'sini şampiyonlar ligi maçında londra'da 2 0 yenen beşiktaş'ta o gece kaç yabancı oynadı? cordoba, zago, ronaldo, giunti, pancu, ahmed hassan ve türk vatandaşı statüsünde oynayan polonyalı dobrowski namı diğer kaan dobra: yani o gün beşiktaş forması giyen 14 oyuncunun 7'si yabancıydı!

salih gerçeği bambaşka!

samet aybaba bunları bir anda unutmuş herhalde. ya da bu yaptığı açıklamada bir kez daha görüyoruz ki maalesef "dük" beşiktaş'tan çok kendi koltuğunu sağlama alma hesapları yapıyor.

yazın ibrahim altınsay'ın hazırladığı daha sonra ayrılınca görevli kişilere bıraktığı listede oğuzhan, hakan çalhanoğlu ve salih uçan da vardı. "ben o zaman beşiktaş'ın teknik direktörü olsam salih uçan, fenerbahçe'ye değil beşiktaş'a gelirdi" demek maalesef gerçeği kendine göre yontmaktır. beşiktaş mayıs ayının son günlerinde salih uçan'ı almak için her şeyi yaptı. birçok yönetici gecesini gündüzüne kattı. ancak bucaspor, salih'i beşiktaş'tan daha fazla bonservis ücreti teklif eden fenerbahçe'ye sattı. ayrıca samet aybaba, 27 maç görev yaptığı bucaspor'da salih'i topu topu 95.5 dakika oynatmamış mıydı?

salih yoksa oğuzhan var!

ayrıca iş işten geçmiş, salih ezeli rakibinize transfer olmuş ve orada çok başarılı. o zaman şimdi bonservis ücretini en az 4'e katlayan salih'ten bahsetmenin beşiktaş'a faydası nedir? üstelik de elinde oğuzhan varken bu salih açıklamaları ne kadar gerekli?

ama işte yazının başında da anlatmaya çalıştığım gibi samet aybaba modern futbola olduğu kadar beşiktaş'ın kadrosuna da zaman zaman "yabancı" kalıyor! ibrahim altınsay'ın bıraktığı ve sonraki arkadaşların scouting çalışmasıyla önemli isimler eklediği listeden önerilen oyunculara "ben bilmediğim izlemediğim oyuncuyu almam" tavrı da neyin nesidir? beşiktaş teknik direktörü hele hele bu dönemde yabancı ayrımı yapmadan tüm potansiyeli yüksek, oğuzhan örneğindeki gibi ucuza alınıp hem takıma çok şey katacak hem de alındığı bonservis fiyatını katlayarak arttıracak oyuncuları bilmeli, izlemeli, takıma kazandırmak için çalışmalıdır.

avrupa'nin kalite liglerinin hangisinde 3 yabanci sinirlamasi var?

işler iyi giderken samet aybaba "yurt dışında çalışmak istiyorum" demişti. peki, hedeflediği hangi ligde "3 yabancı sınırlaması" var ki? ligin seviyesini gerçekten de en üste yükseltmek istiyorsak ülkemizde yabancı kontenjanı dâhil bir çok uygulama ingiltere, ispanya, fransa, almanya, italya yani avrupa'nın en başarılı 5 büyük ligindeki gibi olmalı. orada herhangi bir takıma giderseniz de "yabancı sayısı 3'le sınırlandırılmalı!" der misiniz sir aybaba?

yabancilar ve ingiltere milli takimi gerçeği

bu vesile ile yabancı kontenjanını sınırlamak isteyen herkesin verdiği ingiltere örneğinin aslını astarını da anlatmaya çalışalım. evet, eskiden ingiltere'de yabancı sınırlaması vardı. mesela 1970'lerde her ingiltere takımında (irlandalı, iskoç, galliler ligde yabancı sayılmıyordu) ortalama 1 yabancı bile yoktu. ingiltere 1974 ve 1978 dünya kupası'na katılamadı. 1980'lerde ise takım başına neredeyse 2 yabancı düşüyordu: 1982'de son 6'ya 1986'da son 8'e kaldılar. euro 84'e katılamadılar, euro 88'de gruptan çıkamadılar. 1990 dünya kupası'nda yarı final oynadılar.

euro 92'de ise tarihin en silik en kalitesiz ingiltere milli takımı gruptan bile çıkamadı, 1994 dünya kupası'na da katılamadı. tam da o dönemde lig revize edildi, yabancı sınırlaması ab standartlarında genişletildi. 1992-93'te premier lig başladı. önce cantona, ginola, bergkamp, schmeichel, anelka gibi çok kaliteli yabancılar ligi globalleştirdi, kaliteyi arttırdı. sonra euro 96'da 1966'dan beri en güzel oynayan ingiltere milli takımı'nı izledik, yarı finalde penaltılarla elendiler. 2000'lerde sadece euro 2008'e katılamadılar onun dışında 5 büyük turnuvada da çeyrek finale kadar çıktılar. yani ligde yabancı sınırlamasına gidince milli takımın düzeleceğini sanmak ingiltere ligi ve milli takımı arasındaki ilişkiyi anlayamamaktır.

yeni messi gelmesin mi yani?

ekonomisinde, kültüründe bu kadar dışa açılmış bir türkiye'nin futbolunu dışa kapamayı düşünmek "küçük olsun bizim olsun" kafasıdır. bu kafadan çok çektik, aynı şeyleri yapıp farklı sonuçlar alacağımızı sanarak aynı hatayı tekrarlamayalım. avrupa'da mücadele ediyorsak mümkün olduğu kadar rakiplerle eşit şartlarda mücadele etmek gerek.

pasaportu birakalim, oyuncu yetiştirelim!

en üst seviyeyi düşlüyorsak pasaportları bırakıp oyuncu yetiştirmemiz gerek. şu anda dünyanın faal en iyi iki futbolcusu arjantinli messi, barcelona'da; portekizli cristiano ronaldo ise 16 yaşında geldiği manchester united'da yetişti. yani getirilmek istenen "yabancı oyuncu gelecekse milli takımının son maçlarının yüzde şu kadarında oynamalı" kriterine göre ronaldo ve messi türkiye'ye genç yaşta da gelemeyecek kontenjana takılacaktı. ingiltere ligi'ndeki "yabancı oyuncu gelecekse milli takımının son maçlarının yüzde şu kadarında oynamalı" kriteri ayrı tabii ki! çünkü dünyadaki futbolcuların çoğu ingiltere'nin de dâhil olduğu avrupa'nın 5 büyük liginde oynamak için can atıyor. bizim lige ise böylesine bir rağbet olmadığını da göz önünde bulundurursak yeni yabancı kısıtlaması demek yeni mehmet topuz'ları 9'a değil 19 milyon'a almaya çalışmak demek.

michu mu kim?

onun yerine samet aybaba ve benzer düşünenlere daha çok maç izlemeyi, yetenek keşfetmeyi öneriyorum naçizane. mesela geçen sezon ispanya la liga'nın en çok gol atan ispanyol orta sahası olan michu, rayo'dan swansea'ye sadece 4 milyon lira karşılığı transfer oldu. swansea'de daha da iyisini yapıyor, şimdilerde fiyatı 20 milyon liradan fazla!

swansea, ingiltere premier lig'de mücadele eden bir galler ekibi 101 yaşında ve ilk kupasını bu sezon kazandı! 33 kişilik kadrosunda sadece 10 galler vatandaşı var! tarihinde ilk kez bir kupa kazanırken lig kupası finaline çıkan ilk 11'de sadece 2 galler vatandaşı vardı. ama tabii samet aybaba kafası ile en büyük farkı danimarkalı teknik direktör michael laudrup'un ingiltere lig kupası'nı kazanan galler ekibini çalıştırıyor olması.

futbolu biraz bilip de laudrup'u bilmeyeni döverler ya hani, tarihin en büyük futbolcularından birisi olmasına rağmen laudrup sürekli maç izliyor, tüm ligleri tarıyor. 101 yıl sonra kulübüne ilk kupasını kazandırırken de finalde laudrup'un toplam 4 milyon euro'ya transfer ettiği michu ve de guzman toplam 3 gole imza attılar. swansea de siyah-beyaz oradan bu örnek aklıma geldi. yoksa bilen biliyor samet aybaba'nın saçma ötesi yabancı sınırlamasını anında çürütecek en az 100 futbol örneği daha var ama daha fazla yerimiz yok!

Nocna Mora
26.Mart.2013, 21:46
Ali Ece en beğendiğim yorumcudur Türkiye'de. Bütün tespitlerinde haklı ve gerçekten objektif yaklaşabiliyor bütün olaylara.

himone
26.Mart.2013, 22:06
Çok güzel bir yazı olmuş. Zaten Avrupa futbolunu, dünya futbolunu bilen nadir yorumculardandır. Samet Aybaba gerçekten BJK tarihinin en kötü hocası, adamın yaptığı açıklamalara akıl sır erdirmek mümkün değil.

Yabancı sınırlamasının niye olduğunu sormaya gerek bile yok. Federasyon başkanlığına aday olurken bir şekilde Anadolu kulüplerini ikna etmek gerekir. En etkili yöntem de yabancı kontejanıdır. Yıllardır ligde yapılan tüm değişiklikler Anadolu kulüpleri içindir, ama ligimiz gram ilerlememiştir. Anadolu kulüplerinin tek geliri olan büyükleri söğüşlemenin tek yolu da yabancı kontejanı ile 5 para etmez oyuncuların değerini 4-5 milyon seviyesine çekmektir. Çünkü tüm Anadolu kulüpleri biliyorki eğer kontejan olmazsa tüm topçuları ellerinde patlayacak çünkü hiçbirinden cacık olmaz.

Sonra televizyonlara çıkıp Anadolu kulüplerinin maçlarda hakları yeniyor diyorlar, peki her transfer döneminde milyonlarca EURO hakkı yenen büyükler ne olacak. İşte bu şekilde verdiklerini geri alıyorlar.

Mamadou
27.Mart.2013, 01:23
Sivok Milli takımda sakatlanmış. MİY maçına zor diyorlar inşallah Bursa deplasmanına yetişir. Sonumuz hayrola.

ForzaRQ7
27.Mart.2013, 01:35
Hoca Escude'yi yabancı sınırından dolayı oynatamadığını söylüyordu, Sivok yetilmezse Escude oynar herhalde.

Mamadou
27.Mart.2013, 01:55
Hoca Escude'yi yabancı sınırından dolayı oynatamadığını söylüyordu, Sivok yetilmezse Escude oynar herhalde.

Ersan'ı oynatırsa iki solak stoper oyuncusunu tercih edeceğini sanmam. Geri dörtlüyü Hilbert, Toraman, Ersan, Süzen dörtlüsünden oluşturur. Ortada Veli, Necip ikilisi önlerinde Fernandes. Sağda Niang, solda Olcay, ileride Almeida. Almeida döndüğüne göre artık 4-2-3-1'e geçiş yapacaktır. Kesin Oğuzhan ve Holosko'yu kesecek göreceksiniz. Hele ki Oğuzhan'ı hedef alması kendinden nefret ettirme noktasına getirdi. Böyle standart bir orta saha oyuncusu bulmuşken resmen adamı eliyle bitirecek. İleride Fernandes gittiğinde yerini dolduracak oyuncu sayısı çok ya nasıl olsa..

footballer33
27.Mart.2013, 11:56
Samet Aybaba'ya olan nefretim bin kat daha arttı yazıyı okuyunca ve özellikle Oğuzhan'a yaptıklarından sonra. Sir Samet Hazretleri'ni, Ali Ece'nin yazısını okuyup da hâlâ savunabilecek arkadaşlara da, at gözlükleriyle mutluluklar dilerim ve Allah akıl, fikir ihsan eylesin onlara! Hani biz Quaresmasporluyduk ya, onlar da Sametsporlu o zaman bu mantıkla bakarsak!

Tez zamanda kovulursun inşallah Sir Samet Han Hazretleri!!!

darkkobal123
27.Mart.2013, 18:20
Alıştık artık her hafta biri sakatlanıyor. :) İnşallah önemli birşeyi yoktur. Zaten defansımız kötü, o mevkimizin en önemli oyuncusu da sakatlanırsa işimiz çok zorlaşır.

Ralph
27.Mart.2013, 21:21
Durmak yok küçülmeye devam!

Ülker, Beşiktaş'a veda etti!
27.03.2013 18:49:48
Yıldız Holding'e bağlı Ülker Grubu, yeni sezonda Beşiktaş ile olan sponsorluk anlaşmasını uzatmama kararı aldı.

Yıldız holding tarafından bugun yapılan acıklamada, Fenerbahce ve Galatasaray dışında bütün kulüplerle yapılan sponsorluk anlaşmalarının yeni dönemde uzatılmayacağı belirtildi.

Ülker gurubunun Beşiktaş'ıda devre dışı bırakarak sadece Fenerbahçe ve Galatasaray ile yola devam kararına, diğer kulüplerden gelecek tepki merakla bekleniyor.

Mamadou
27.Mart.2013, 22:00
İki büyük yaratma çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

Toyota ile olan sponsorluk anlaşması da bu sezon sonu bitiyor diye biliyorum. Kulübe belkide büyük gelir sağlayan iki sponsorluk anlaşması bitiyor. Yeni sponsorlar bulunur elbet zaten Ülker formanın arkasında hiç hoş durmuyordu. Şimdi yönetimin elinde olan şey ney bunda. Ülker aylar öncesinde açıklamıştı Galatasaray ve Fenerbahçe dışında diğer kulüplerle sponsorluk anlaşması uzatılmayacağını. Bu firma zaten diğer iki takımdan birine full sponsor. Geçiniz en ufak olumsuzlukta yönetime sallanmaz ki. Mevcut yönetim olmasa bu sezon Beşiktaş'ın anasını ağlatırlardı. Stat projesi falan hiç biri ortaya çıkmazdı.

Bu arada Sivok 10 gün sahalardan uzak kalacakmış. Kötü oldu bu Bursa deplasmanı öncesi hiç akmadı.

darkkobal123
27.Mart.2013, 22:29
Ülker'i bende beğenmiyordum, hoş durmuyordu dediğin gibi. Onlar kaybeder boşverin biz değil. İnşallah BEKO gelir eski günlerdeki gibi.

Sivok'un sakatlığı çok kötü oldu. Neyse, Escude'ye şans doğdu, umarım bu şansı iyi değerlendirir.

Ralph
27.Mart.2013, 22:44
Ali Ece'nin yazısını henüz okudum. Bu adam gerçekten çok kaliteli bir yorumcu. Noktasından virgülüne kadar katılıyorum. Tek kötü yanı var o da, insan okudukça Samet Aybaba'ya daha çok sinir oluyor.

resoag
27.Mart.2013, 22:59
sivok 10 gün yok büyük ihtimal savunma ersan ibrahim önde veli necip olur

resoag
27.Mart.2013, 23:45
bu nasıl rezillik ya
http://www.haber1903.com/Besiktas-10897-besiktasa_israilde_sok.html

Mamadou
28.Mart.2013, 01:00
Bu arada bugün yapılan hazırlık maçında Tepecikspor'u 3-1 yenmişiz. Gollerden ikisini Almeida atmış. Maşallah sakatlıktan sonra iyi döndü. Milli takımda da golünü attı. Bence seneye bütün ümidi Almeida'ya bağlarız. Bu sezon ki Fernandes etkisini gelecek sezon Almeida'da görebiliriz. Çünkü gelecek sezon için Fernandes'in ayrılmak isteyeceğini düşünüyorum. İddialı bir takım kurulmazsa kesinlikle ayrılmak ister.

darkkobal123
28.Mart.2013, 15:30
Adam daha geçen gün Portekiz maçında oynadı, bugün burada maça çıkmış, gollerini de atmış. MİY maçında da bekliyoruz aynısını. :)

Nocna Mora
30.Mart.2013, 14:20
Samet Aybaba;

“DEVRE arasında iyi bir oyuncu almak isterseniz maliyeti çok yüksek olur. Bizden şimdi Olcay’ı alabilir misiniz? 20-25 milyon TL isteriz. Biz de düşük maliyetli oyuncuların peşine düştük. Niang biraz katkılı olmaya başladı. Gökhan geldiğinde iyiydi, şimdi bocalama dönemi geçiriyor. Dentinho 1.5 sene oynamamıştı, şimdi gelişmeye başladı.
OLCAY çok coşkulu, saygılı bir çocuk. İşine inanılmaz bağlı ve hep yapmak istiyor, hep araştırıyor sahada. Kendisini hep geliştirmek istiyor. Rakip takımı en çok karıştıran oyuncu Olcay. Bu performansıyla, bu duruşuyla daha da iyi yerlere gelecektir. Bu isteği, bu arzusu, futbol sevgisi ve duruşu böyle olduğu takdirde milli takımımızın da değişmez oyuncusu olur.”

ozan42
30.Mart.2013, 16:43
Bir teknik direktör oyuncusuna şuan bozalıyor diye bir açıklama yaparmı ya vallahi sanki mahalle takımı yönetiyor hiç vizyon yok !

darkkobal123
30.Mart.2013, 19:16
Samet Hocam sağolsun hiçbir röportajı kaçırmıyor. :) Basına bu kadar demeç veren bir teknik direktör görmedim ben, yeter artık ya.

manager725
31.Mart.2013, 17:02
Ya Bu Samet Aybaba ne kadar bilgisiz bir adam. Bu kadar basına konuşulur mu? Fethiye'de de Türkiye'nin Barcelona'sıyız demiş. Yok Artık Lionel Messi!:). Rezil ediyor bizi. Bu adam sene sonunda gider. Fikret Orman'da sinyalleri verdi zaten. Şöyle iyi bir teknik direktörle 10 sene gitmeye razıyım ama mümkünse Türk olmasın.

uAburak89
31.Mart.2013, 17:44
Samet Aybaba'yı oynattığı / oynatamadığı futbol değil, çenesi bitirecek.

Mamadou
31.Mart.2013, 18:00
Kendisinden nefret ettirdi. İfade biçimi çok yanlış her açıklamasında battıkça batıyor. Beşiktaş'ın teknik direktörü olduğunu unutuyor. Fenerbahçe maçından sonra bir haller oldu. Sezon sonu ya istifa eder yada gönderilir inşallah ne olacaksa artık. Yönetimin yeni sezonda yabancı bir hocayla anlaşacağını düşünüyorum ama isterim ki Şifo başa getirilsin. Saha dışında bol bol konuşuyor saha içinde hakemler takımın anasını ağlatırken suspus.

pele96
31.Mart.2013, 21:37
Riza Calimbay istifa etmis sanirim , Samet Aybaba'da bir demecinde ben burda kalici olmadigimi biliyorum demisti Riza Calimbayda getirilebilir ama favorim Mustafa Denizli.

footballer33
31.Mart.2013, 21:53
Yerli Mustafa Denizli, yabancı Van Gaal... Şahsen takımda görmeyi istediğim 2 teknik adam bunlar. Yerli olarak Şenol Güneş de olabilir. Tabii önce, Sir Samet Han Hazretleri'nin gitmesi lazım.

ozan42
31.Mart.2013, 22:06
Benim takımda görmek istediğim tek bir teknik adam var oda Lucescu... Ama sözleşme yeniledi sanırsam.

kalemci
31.Mart.2013, 22:14
Denizli'ye iyi bir bütçe verilmediği takdirde kesinlikle gelmez. Gelse de 1.5 yıl durur en fazla giderken de enkazı bırakır.

Facx
31.Mart.2013, 22:17
Denizli'ye iyi bir bütçe verilmediği takdirde kesinlikle gelmez. Gelse de 1.5 yıl durur en fazla giderken de enkazı bırakır.

zaten denizli şuan çaykur rizede ekstra bi destek var rizeye bildiğim kadarıyla (maddi olarak) bırakmazlar denizliyi

footballer33
31.Mart.2013, 22:19
Bize gelmeme sebebi, bütçeden öte eldeki yıldızların ve çok para alanların gönderilmemesini istemesiydi ve yönetimin de bu konuda geri adım atmamasıydı. Çifte kupa aldığımızda da öyle çok da bir bütçe ve transfer istemedi. Sadece, 30'unu geçmiş 2 futbolcu olan Ernst ve Yusuf yetti de arttı kupaları kazanmasına.

darkkobal123
31.Mart.2013, 22:58
Keşke yeniden Schuster gelse.

ForzaRQ7
01.Nisan.2013, 00:02
Schuster bir ara Beşiktaş'ta yeniden görev almak istediğini söylememiş miydi?

Mamadou
01.Nisan.2013, 16:15
Schuster keşke geri dönse ama sanmam. Denizli ile önünü göremezsin. Yerliler arasında uyacak en iyi isim Şifo.

Ralph
01.Nisan.2013, 21:21
Hani Fm'de takımın başına gelince bazen personelin tamamını kovuyorsunuz ya, işte Beşiktaş'a da o lazım gerçekten. Alayının takımla ilişkisini keseceksin. Sadece Başkan'ın adı kalacak. Teknik direktör dahil.

Ralph
01.Nisan.2013, 23:16
Almeida 5 hafta yok.

ForzaRQ7
01.Nisan.2013, 23:26
Sakatlık konusunda söyleyecek söz yok artık. Sezon sonuyla birlikte büyük değişiklikler yapılması şart.

Mamadou
02.Nisan.2013, 00:00
Niang'da sakatlandı. Bursa maçında Niang'da olmayabilir durumu yarın belli olacakmış. Ne kadar şanssız bir takım olduk. İkinci yarı takımın bütün dengesi bozuldu. Halbuki yeni transferlerin takıma katılmasıyla baya baya ümitliydim. Çok yazık oluyor çok halada devam ediyor :(

LaigLeNoiR
02.Nisan.2013, 00:20
Neyse Bursa maçında da Dentinho ve Mustafa Pektemek oynarlar ve muhtemelen sakatlanırlar. Sonrasında elde sadece Sinan Kurumuş kalıyor :)

Holosko'da çok formsuz son 5-6 haftadır.

footballer33
02.Nisan.2013, 11:30
Almeida'dan bize hayır gelmez artık bu sene. Seneye de gitmek istiyorsa, tutmasınlar takımda bence. Almeida'nın tarzında bir forvet alınsın bence yine. Elmander'i almamızı isterim ben mesela.

darkkobal123
02.Nisan.2013, 15:35
Abi gidin devlet hastanesine falan götürün bizim doktorlardan daha çabuk iyileştirirler. Her hafta birileri sakatlanıyor yahu yeter artık.

Mamadou
02.Nisan.2013, 16:00
Almeida'dan bize hayır gelmez artık bu sene. Seneye de gitmek istiyorsa, tutmasınlar takımda bence. Almeida'nın tarzında bir forvet alınsın bence yine. Elmander'i almamızı isterim ben mesela.

Katılıyorum abi Almeida'ya güvenilip gelecek sezon yola çıkarsan yarı yolda bırakır. Beşiktaş'a geldiğinden beri herhalde bu dördüncü sakatlığı oldu. Hepside uzun süreli sakatlıklar. Gelecek sezon en büyük kozumuz olabilirdi ama malum sakatlıklar belini büküyor. Hazır piyasası varken gelecek transfer döneminde satılmalı. Aslında az çok ne olacağını tahmin edebiliyorum. Avrupa takımlarından çok zor teklif gelmesi ama Arap takımlarına iyi bir fiyata okutabilir yönetim. Hem Almeida, hem Niang gelecek sezon olmasa daha iyi olur. Niang tamam oynadığı maçlarda çok iyi işler yapıyor ama onunda sakatlık yönünden patlak vereceği çok belliydi. Marsilya ve Fenerbahçe'ye geldiği ilk zamanlardaki fizik gücü yok.

Elmander demişsin ama o adamdan da bu saatten sonra hayır gelmez. Sezonun başında ciddi bir sakatlık geçirdi. Sakatlıktan sonra bir daha toparlayamadı. İlk 18'e bile giremiyor herhalde. Mustafa Pektemek'ten umutluyum. Bu sezon onun için bitti bence ama gelecek sezon bomba gibi dönebilir. Transfer sezonunda mutlaka iyi bir kaleci ve iyi bir forvet alınmalı. Yoksa bir yere kadar idare ediyorsun. Başta kaleci .

Ralph
02.Nisan.2013, 17:07
Niang tam forma girdiği anda sakatlandı. İlk defa beğenerek izledim geldiği günden beri. Şu sakatlıklar olacak iş değil.

@footballer33
Kardeşim ben katılmıyorum Almeida tarzı bir forvet tipine ihtiyacımız olduğuna. Hala, hızlı ve kıvrak bir oyuncu gerektiğine inanıyorum bize. Tabi ki boş adam olmayak buda. Devamlılığı olan ve Sow gibi olan bir adam lazım bize.

footballer33
02.Nisan.2013, 17:33
@Matthaus;
Elmander'i, G.Saray'da yaptıklarını gördüğümüz için ve Almeida gibi o da kalıplı, hava hakimiyeti yüksek olduğu için istedim. Sakatlık sorunu ciddiyse, istemem tabii ki gelmesini.

@Ralf;
Hızlı ve kıvrak diyebileceğimiz, Niang, Dentinho ve Holosko var zaten Görkem. Niang kalırsa, Dentinho'nun da sözleşmesi seneye biteceği için sorun olmaz; ama bence, Holosko'yu gönderip kontenjanı boşaltmak lazım. Almeida ve Holosko'dan boşalan kontenjana sağlam bir golcü şart. Pektemek'i bu sene, önümüzdeki seneye hazırlamak için kullanacağız zaten. O da, seneye iyi olursa sıkıntı yaşamayız forvet hattında.

Keisuke Honda haberleri çıkmış. Doğruysa, çok iyi olur.

darkkobal123
02.Nisan.2013, 17:34
Milli maçta oynamış oyuncuyu ertesi sabah gidip hazırlık maçında oynatırsan adam sakatlanır haliyle. Hemen satalım falan demeyelim, seneye bize lazım olur bu adam.

europeanconquer
02.Nisan.2013, 17:38
Elmander'de ki çalışkanlık ve takım oyunu Almeida'nın kat kat üstünde,hızı,tekniği ve kafa vuruşlarına bir şey diyemem ancak takıma yarar sağlayabilecek tarzda bir oyuncu Elmander.Bu yıl biraz formsuz olduğu doğrudur ancak gol kralı olarak gelen Burak ve sezona hızlı bir giriş yapan Umut'un ardından düzenli forma şansı bulamaması ve geçirdiği sakatlık etkendir ama Elmander her zaman güvenebileceğiniz ve belli bir düzeyin altına asla düşmeyecek bir futbolcudur.

Hayranıyımdır ve şahsen bizden ayrılmasını istemem.

Ralph
02.Nisan.2013, 17:48
Dentinho'yu bir görebilseydik iyiydi. Adam yatarak sezonu tamamlayacak. Holosko ise bir var bir yok çok dengesiz bir oyuncu. Bu da güven vermiyor. Niang desen kariyerinin son dönemlerinde. Benim kastettiğim daha genç ve daha parlak, heyecanlı bir oyuncu :)

C h A o S
02.Nisan.2013, 17:52
Elmander'i sakatlıklar yıprattı.Kariyerinde sakatlanmayan adam burada sakatlanmaya başladı.Geçen sene dinamo gibiydi.Önümüzdeki sezon öncesi kampını iyi geçirirse ve düzenli 11 oynayacağı takıma giderse yine geçen seneki performansına ulaşır.Kasımpaşa istiyormuş sanırım.Beşiktaş'ta talip olursa bence Galatasaray zorluk çıkarmaz.Kısacası Elmander fizik olarak eski halini bulursa ligimizde her takımda iş yapar.Tabi 4-4-2'de kullanıcaksın onu.Ben isterim Elmander'in Beşiktaş'a gitmesini.Eminim taraftarın sevgilisi olur.Zaten bizde herkes seviyor ancak bu sezon kötü.Bu saatten sonra Galatasaray'da pek geleceği yok.Olurda Beşiktaş'a giderse çok iyi işler yapacağına eminim.

footballer33
02.Nisan.2013, 18:11
Milli maçta oynamış oyuncuyu ertesi sabah gidip hazırlık maçında oynatırsan adam sakatlanır haliyle. Hemen satalım falan demeyelim, seneye bize lazım olur bu adam.
Kardeşim, şöyle de bir şey var; Almeida kendisi de gitmek istiyor. Bununla ilgili haberler 1-2 kere de çıkmadı hani. Bir de sürekli sakatlanacaksa, kalmasının bir manası yok. Kötü olduğunu düşünmüyorum, hatta geldiğinden beri en iyi sezonunu geçiriyor; fakat sakatlıklar onu çok etkiledi.

@Görkem;
Daha genç ve parlak isimleri bize yedirmezler. Samet Efendi de zaten alamaz öyle isimleri. Sırbistan Milli takımında bile bize uygun bir futbolcu yokmuş, baksana. Onun kalibresi, çok başka. :)

darkkobal123
02.Nisan.2013, 18:20
Kardeşim, şöyle de bir şey var; Almeida kendisi de gitmek istiyor. Bununla ilgili haberler 1-2 kere de çıkmadı hani. Bir de sürekli sakatlanacaksa, kalmasının bir manası yok. Kötü olduğunu düşünmüyorum, hatta geldiğinden beri en iyi sezonunu geçiriyor; fakat sakatlıklar onu çok etkiledi.
Ben gitmek istediğini sanmıyorum. Oyundan çıktıktan sonra kulübedeki ifadesi yeter. :) Almeida maçın 10. dakikasında koşarken sakatlanıyorsa sorun onda değil, sağlık ekibindedir, teknik kadrodadır. Baştan aşağı yenilemesi lazım takımı Fikret Orman'ın. O zaman seneye Almeida'dan daha iyi yararlanırız eminim.

Ralph
02.Nisan.2013, 18:28
5-6 hafta yokmuş Almeida.

darkkobal123
02.Nisan.2013, 18:33
Almeida sezonu kapattı. Niang'da form tutana kadar lig biter. Dentinho ve Mustafa Pektemek oynar ileride.

footballer33
02.Nisan.2013, 18:34
Niang da 2 hafta yok. Bursa ve Antalya maçları çok zor olacak.

darkkobal123
02.Nisan.2013, 18:36
Holosko Bursa sever rahat olun. :)

Mamadou
02.Nisan.2013, 19:00
darkkobal123 bu Almeida'nın ilk sakatlığı değil. Beşiktaş'a geldiği günden beri bu dördüncü sakatlığı oluyor yanılmıyorsam. Çok sık sakatlanıyor ve onun bu sezon ki ilk sakatlığı takımı baltaladı. Sağlık ekibi ve teknik heyet konusunda katılıyorum ona denecek bir şey yok. Amatörlük akıyor.

Bursa maçına Mc Gregor, Hilbert, Toraman, Ersan, Süzen, Veli, Fernandes, Necip, Oğuzhan, Olcay, Holosko ilk 11'i ile çıksak fena olmaz. Orta sahanın kontrolü Beşiktaş'ta olur. Dün izlediğim Necip'ten ön libero falan olmaz. Resmen sahada yürüyor , kaçak oynuyor. SA Necip'i sağ iç oynatarak belki o bölgede faydalanabilir. En büyük eksikliğimiz kanatlarda oynayan oyunculardan birinin orta saha özellikli olmaması. Galatasaray'da geçen sezon Engin, bu sezon Hamit. Fenerbahçe'de Caner , Topuz var mesela. Bizde de Necip denenebilir. SA böyle bir şey yapar mı sanmıyorum. En son Oğuzhan'ı Elazığ maçında sol iç oynattığını biliyorum.

darkkobal123
02.Nisan.2013, 19:15
O zaman arka adaleleri zayıf, o vücudu kaldırmıyor. Başka açıklaması olamaz yani. MİY maçı Almeida'yı son kez Beşiktaş formasıyla gördüğümüz maç olmaz umarım, gerçekten çok üzülürüm.

footballer33
02.Nisan.2013, 21:30
darkkobal123 bu Almeida'nın ilk sakatlığı değil. Beşiktaş'a geldiği günden beri bu dördüncü sakatlığı oluyor yanılmıyorsam. Çok sık sakatlanıyor ve onun bu sezon ki ilk sakatlığı takımı baltaladı. Sağlık ekibi ve teknik heyet konusunda katılıyorum ona denecek bir şey yok. Amatörlük akıyor.

Bursa maçına Mc Gregor, Hilbert, Toraman, Ersan, Süzen, Veli, Fernandes, Necip, Oğuzhan, Olcay, Holosko ilk 11'i ile çıksak fena olmaz. Orta sahanın kontrolü Beşiktaş'ta olur. Dün izlediğim Necip'ten ön libero falan olmaz. Resmen sahada yürüyor , kaçak oynuyor. SA Necip'i sağ iç oynatarak belki o bölgede faydalanabilir. En büyük eksikliğimiz kanatlarda oynayan oyunculardan birinin orta saha özellikli olmaması. Galatasaray'da geçen sezon Engin, bu sezon Hamit. Fenerbahçe'de Caner , Topuz var mesela. Bizde de Necip denenebilir. SA böyle bir şey yapar mı sanmıyorum. En son Oğuzhan'ı Elazığ maçında sol iç oynattığını biliyorum.
Görmek istediğin kadro, çok defansif ve golcüsüz bir takımdan oluşuyor. Holosko formsuz ve tek forvet oynayabilecek bir yapıya sahip değil. Arena'daki G.Saray maçında buna benzer bir düzenle oynamıştık ve çok az pozisyona girebilmiştik. Yarım saat boyunca 10 kişi ve forvetsiz oynayan G.Saray'a karşı etkili bir atağımız yoktu. Senin kadrona saygı duymakla; fakat katılmamakla beraber, bence şöyle bir 11 daha iyi olur:

McGregor
Hilbert - SQD - Ersan - G.Süzen
Toraman
Holosko (Dentinho) - Oğuzhan - Fernandes - Olcay
Mustafa Pektemek

zeck17
02.Nisan.2013, 21:54
Bencede beşiktaaş 4-6-0 la başlamalı mustafa pektemek arta arta zaman almalı ve 90 dakika oynayacağı zaman onla başlanmalı riske atmaya gerek yok almeida ve niang tan sonra o da sakatlanırsa facia olur ve son olarak sağlık ekibi ve kondsiyonerler(mümkünse yabancı) değiştirilmeli bu sezon çok maç oynamayan beşiktaşın hali ortada seneye avrupaada işin içine girecek

Mamadou
02.Nisan.2013, 22:00
Görmek istediğin kadro, çok defansif ve golcüsüz bir takımdan oluşuyor. Holosko formsuz ve tek forvet oynayabilecek bir yapıya sahip değil. Arena'daki G.Saray maçında buna benzer bir düzenle oynamıştık ve çok az pozisyona girebilmiştik. Yarım saat boyunca 10 kişi ve forvetsiz oynayan G.Saray'a karşı etkili bir atağımız yoktu. Senin kadrona saygı duymakla; fakat katılmamakla beraber, bence şöyle bir 11 daha iyi olur:

McGregor
Hilbert - SQD - Ersan - G.Süzen
Toraman
Holosko (Dentinho) - Oğuzhan - Fernandes - Olcay
Mustafa Pektemek

Bursa maçında hazır olmayan Pektemek ve daha doğru düzgün oynamamış Dentinho tercihi ne kadar doğru olur bilemem. Ben Bursa maçına göre yazdım o ilk 11'i. Rakibin orta sahasında Edu, Beluschi, Batalla üçlüsü var. Bekleri de çok rahat oyunun iki yönünü oynayabiliyor. Rakibin en iyi olduğu bölge orta saha. Hem böyle bir rakibe karşı deplasmanda defansif bir oyun benimsemek daha doğru olur. Maçı orta sahada kazanırsın. Gol atan illa çıkar ama önemli olan oyunu tutabilmek. Galatasaray maçında Hilbert'i sağ iç , Akgün'ü sağ bek , Toraman'ı ön liberoda oynatmak yerine stoper , Ersan'ı yedek soyundurmuştu falan. O maç tamamen SA'nın tercihleri yüzünden güme gitti.

Bu arada MİY ve Bursa maçından sonra Antalyaspor maçı da Pazartesi. Ligin ilk yarısında Cuma maçlarına abone olduk. Ligin ikinci yarısında da Pazartesi maçlarına abone olduk. Hafta sonu gündüz oynatılsa Beşiktaş maçları çıkıp hiç kimse bir şey demez.

darkkobal123
02.Nisan.2013, 22:10
3 tane iç saha maçımız var zaten, gidiyorlar Pazartesiye veriyorlar. Versene Galatasaray'ın, Fenerbahçe'nin maçlarını Pazartesiye. Hafta içi Avrupa'da maç yapıyor adamlar, bırak dinlensinler işte. Önceden Cuma'ya aboneydik, şimdi de Pazartesi'ye.

footballer33
02.Nisan.2013, 22:31
Ben de, Antalya maçının p.tesi günü oynanacağını söylemek için girmiştim. TFF'nin başındaki şahıs, ibra edilmemesinin acısını çıkarıyor gibi. 3 hafta üst üste pazartesi maçı olmaz, işin altında başka bir iş aranır o zaman. Geriye 2 İnönü maçı kalıyor, onları da cuma yaparlar artık! Yönetim, yönetim değil ki yahu; çıksın bir sesini çıkarsın, bir şeyler söylesin! Anca, twitterde yok artık, el insaf tarzı şeyler yazarlar veya biz cuma maçlarından memnunuz derler. Şimdi de, pazartesinden memnunuz derlerse şaşırmam.

erdem344
02.Nisan.2013, 22:34
Hafta içi avrupa maçları var ondan vermediler heralde

footballer33
02.Nisan.2013, 22:37
Hafta içi avrupa maçları var ondan vermediler heralde

9 Nisan G.Saray-R.Madrid
13 Nisan Karabük-G.Saray

11 Nisan Lazio-F.Bahçe
14 Nisan F.Bahçe-Eskişehir

Burada mantıklı olan; bizim maçımızın cumartesi, G.Saray'ın pazar, F.Bahçe'nin pazartesi günü oynanması değil mi sence?

Facx
02.Nisan.2013, 22:41
9 Nisan G.Saray-R.Madrid
13 Nisan Karabük-G.Saray

11 Nisan Lazio-F.Bahçe

Burada mantıklı olan; bizim maçımızın cumartesi, G.Saray'ın pazar, F.Bahçe'nin pazartesi günü oynanması değil mi sence?

pazar maç yapıp salı günü maça mı çıkıcaz bu mu ? sizin fixtürün durumunu bilmiyorum ama malesef bizim için en uygun gün c.tesi

erdem344
02.Nisan.2013, 22:41
Bu hafta için demiştim ben gelecek haftada yani Bjk'nin 2 hafta üst üste pazartesi oynaması tuhaf olmuş

ForzaRQ7
02.Nisan.2013, 22:43
Almeida konusunda kesin bir sonuca ulaşabilmek için Almeida'nın kariyerinde Beşiktaş öncesi sakatlıklarına da bakmak gerek. O zamanlarda da devamlı bu sakatlığı yaşıyorsa sorun onunla ilgilidir. Ama bu son iki ayda yaşadığı iki sakatlığında teknik heyet hatası olduğunu düşünüyorum. İlkinde tam olarak hazır olmadan ilk 11'de başlatıldı, bu defa da Portekiz milli takımında oynadıktan hemen sonra hazırlık maçında 45 dakika oynatılıp, ligde 11'de sahaya çıkarıldı.

footballer33
02.Nisan.2013, 22:43
pazar maç yapıp salı günü maça mı çıkıcaz bu mu ? sizin fixtürün durumunu bilmiyorum ama malesef bizim için en uygun gün c.tesi
Sen çok yanlış anlamışsın galiba olayı! R.Madrid ile rövanş maçınızdan sonra Karabük maçınız oynanacak. Salı-Cumartesi olayı bu yani. Karabük'ten sonraki salı değil R.Madrid ile maçınız, önce.

Mamadou
02.Nisan.2013, 23:00
Yahu her açıklamalarında kulüplerin durumunu göz önünde bulunduruyoruz diyorlar ya bu sadece iki kulüple alakalı olmamalı. Yazık, günah başka bir şey demiyorum. Çok alakasız zamanlarda maç oynatarak amaçlarını belli ediyorlar. Beşiktaş seyircisi gişe seyircisi. Sırf bundan dolayı kasıtlı olarak maçları alakasız zamanlara atıyorlar. Bu takımların taraftarlarını takımlarından soğutmak sanırım amaçları sonuçta çalışanı da var.

Facx
03.Nisan.2013, 00:19
Sen çok yanlış anlamışsın galiba olayı! R.Madrid ile rövanş maçınızdan sonra Karabük maçınız oynanacak. Salı-Cumartesi olayı bu yani. Karabük'ten sonraki salı değil R.Madrid ile maçınız, önce.

ahaha valla hiç dikkat etmedim kusura bakma :D

Ralph
03.Nisan.2013, 00:52
@erginaslan
Besiktas Iniesta'yi aliyormus, Iniesta, Xavi'siz gelmem demis... T.Kiran Feda demis, Aybaba veto etmis, Hürriyet'i istemis (ultra yazdim)

:)

footballer33
03.Nisan.2013, 09:59
@erginaslan
Besiktas Iniesta'yi aliyormus, Iniesta, Xavi'siz gelmem demis... T.Kiran Feda demis, Aybaba veto etmis, Hürriyet'i istemis (ultra yazdim)

:)
Olcay'ı Messi ile kıyaslayan zihniyetten böyle bir şeyi beklerim. Gerçek olursa da şaşırmam. Nefretimsin Aybaba! :icon_evil:

di canio
03.Nisan.2013, 21:13
9 Nisan G.Saray-R.Madrid
13 Nisan Karabük-G.Saray

11 Nisan Lazio-F.Bahçe

Diğerlerini bilmem ama Fenerbahçe'nin 14 Nisan'dan sonra 17 Nisan'da Eskişehirspor'la Türkiye Kupası maçı var. Yine de bu dikkate alınıp farklı bir şekilde düzenlenibilirdi sanırım. Sadece Fenerbahçe'nin maçlarına baktım, diper takımların maç tarihlerine bakmadım.

GeNç KaRTaL
04.Nisan.2013, 13:51
Sezon sonundaki sıralamamıza göre devam edip etmemesine karar verilmeli diye düşünüyordum ama bu görev için çok yetersiz olduğu daha şimdiden ortaya çıktı Samet Aybaba'nın.Umarım sezon sonu yollanır ve adam gibi bir hoca getirilir takımın başına.

footballer33
05.Nisan.2013, 09:54
https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/529380_10151580680113377_1132198277_n.jpg

'Herkesi bir defa kandırabilirsiniz, bazılarını her zaman kandırabilirsiniz; ama herkesi, her zaman kandıramazsınız!'

Sen bizleri hiç kandırmadın 'Yaşayan Efsane'! Doğum günün kutlu olsun. Allah, uzun ömürler versin Büyük Başkan.

LaigLeNoiR
05.Nisan.2013, 09:58
Fikret Orman artık zor günler geride kalıyor tünelin sonundaki ışık göründü. Sezon sonundan itibaren Beşiktaş'ta para konuşulmayacak.... bunları söylüyor. Acaba bir bildiği mi var ? Neler dönüyor merak ediyorum.

himone
05.Nisan.2013, 11:09
Fikret Orman artık zor günler geride kalıyor tünelin sonundaki ışık göründü. Sezon sonundan itibaren Beşiktaş'ta para konuşulmayacak.... bunları söylüyor. Acaba bir bildiği mi var ? Neler dönüyor merak ediyorum.

İcralık olan birsürü alacak yapılandırıldı diye biliyorum. Artık hergün kapıya kim dayanacak diye korkuları kalmadı bence. Bu sayede de yeni yapılanma ile para harcayabilirler, bir de bazı yöneticilerden destek gelirse BJK seneye daha iyi olacaktır. 1 yılda takımı bu şekilde düzeltmek gerçekten zor iş. Mesela GS'ın da borcu çoktu ama öyle icralık olmuş borcu fazla değildi, ama BJK'ın CAS gibi mahkemelere taşınmış birsürü borcu vardı.

Unutmadan bir de sermaye artışı olacak, asıl katkıyı ordan sağlar takım.

darkkobal123
05.Nisan.2013, 15:40
Mümkünse artık konuşulmasın para. Taraftar olarak büyük gelir sağladığımızı düşünüyorum takıma. Yönetim de bütçeyi sıktı. Artık yeni sezonda sadece futbol konuşulmalı. Hayırlısıyla Avrupa'ya gideceğiz inşallah.

anil luque
07.Nisan.2013, 00:36
Sermaye artırımından 75.000.000TL gelir elde etmişiz ve ivedi borçlar için kullanılacak bu para. 200.000.000 TL'lik muhtemel gelirin 3te 1'i eder bu. Kalan parayla pekala güzel şeyler yapılır. Sen başımızdan eksik olma Fikret Orman.

darkkobal123
07.Nisan.2013, 01:26
Helal olsun başkan, arkandayız. Güzel günler yakındır. Birde yeni sezon hoca ve teknik ekibi baştan aşağı yeniledik mi tamamdır. Revizyon şart.

footballer33
07.Nisan.2013, 02:41
Helal olsun başkan, arkandayız. Güzel günler yakındır. Birde yeni sezon hoca ve teknik ekibi baştan aşağı yeniledik mi tamamdır. Revizyon şart.
Yönetimdeki bazı şahsiyetleri de değiştirmesi gerekiyor. Ahmet Nur Çebi, Levent Erdoğan, Tamer Kıran, Abdullah Sözer vs.

darkkobal123
07.Nisan.2013, 02:47
Yönetimdeki bazı şahsiyetleri de değiştirmesi gerekiyor. Ahmet Nur Çebi, Levent Erdoğan, Tamer Kıran, Abdullah Sözer vs.
Kesinlikle abi. Ah birde Altınsay geri dönse ..

footballer33
07.Nisan.2013, 02:49
O iş zor artık kardeşim. Fikret Orman varken ve Levent Erdoğan olduğu sürece, İbrahim Altınsay'ın dönmesi mümkün değil.

darkkobal123
07.Nisan.2013, 03:00
Yeniden ikna edilebilir belki ama dediğin gibi çok zor.

Ralph
09.Nisan.2013, 20:42
Menemenini de al git Samet Aybaba. Boş adamsın boş. Sene başından beri beni utandırman için dua ettim ama yok, iş yok.

Mamadou
09.Nisan.2013, 22:30
Toraman'da sezonu kapattı. Sakat sakat oynuyordu zaten bir yerde patlayacağı belliydi. Çifte kupalı sezon ve ertesi sezon ikinci yarıyı sakat sakat oynayarak geçirmişti. Bu sezonda sakat olmasına rağmen, devre arasında ameliyat olması gerekirken oynamaya devam etti. Eğer mesele FEDA ise kralını Toraman yaptı. Belki bu son sakatlığı futbol hayatını etkileyecek. Toraman gibi 2,3 tane daha hırslı adam olsa bu takımın sırtı yere gelmezdi. Söz bitti artık kulübün içinde neler dönüyor hiç kimse kestiremiyor. Guti'nin dediği gibi harbi Beşiktaş amatörler tarafından yönetiliyor. Tek umudum yönetim. Yönetimin bu sezon mali açıdan çabası taktir edilesi. Artık gelecek sezondan itibaren idari açıdan bir şeyleri yoluna koymalarının vakti geldi. Galatasaray ve Fenerbahçe iskelet kadroyu kurdu. Artık sıra bize geldi. Yoksa bu böyle gider.

Mesela baskette Kunter ne kadar başarısız gözükse de elindeki malzemeye göre bir düzen oturtmaya çalışıyor. Ama SA 'da bu yok maalesef. Adamda harbiden tek vizyon evindeki televizyon.

darkkobal123
09.Nisan.2013, 22:40
Sadece Toraman değil, dün akşamdan sonra bizde taraftar olarak sezonu kapattık artık. Geçmiş olsun.

byariff
12.Nisan.2013, 20:10
Beşiktaş AŞ sezonun ilk 9 ayında (31.064.693)TL zarar açıkladı.

Beşiktaş AŞ'nin sezonun ilk 9 ayında geliri 110.430.131 TL oldu. Geçen sezon aynı dönemde gelir 119 mio TL'ydi.

Beşiktaş sezonun ilk 9 ayında futbol giderlerini 147 m TL'den 115 m TL'ye indirdi.

Beşiktaş sezonun ilk 9 ayında 6,9 m TL faaliyet zararı açıkladı, geçen sene aynı dönemde zarar 50 m TL'ydi.

Beşiktaş'ın 28-02-13 tarihi itibarı ile banka borcu 112,7 m TL oldu. Sezon başında borç 132,2 m TL'ydi.

Beşiktaş'ın vergi otoritelerine borcu 72,7 m TL. Sezon başında bu rakam 66,5 m TL'ydi.

BJK AŞ 'nin sezonun ilk 9 ayında geliri 110mTL oldu. Yayın geliri 41 m TL, 19,7 m TL kombine ve bilet geliri, 19 m TL ürün satış geliri.

Beşiktaş geçen sene 93,4 m TL ödediği futbolcu maaşlarını bu sene 64,1 m TL'ye düşürdü.

Beşiktaş'ın 9 aylık faiz gideri 19,4 m TL, kur farkı zararı ise 2,8 m TL oldu. Net zararın 22 m TL'si borçlardan geliyor.

BJK AŞ'nin 28-02-13 tarihi itibarı ile borç toplamı 305mTL. 112mTL banka, 71mTL ticari, 106mTL vergi ve diğer, 15mTL faktoring borçları.

https://twitter.com/kakbas

Mamadou
12.Nisan.2013, 21:30
Zaten böyle bir durumda kar açıklanması beklenemezdi. Yani durum o kadar iç açısı değil. Borçların faizi bunlar hep..

anil luque
13.Nisan.2013, 03:17
600.000.000 TL borçtan 300e mi düştü şimdi onu anlamadım ?

himone
13.Nisan.2013, 15:21
Asıl önemli olan borçlarıın ödenmesi veya azalması değil. Bütün borçlar hacizlikti ve onlarla anlaşma yapıldı, bu süreçte de başka hiçbirşeyle ilgilenemediler. Ama hepsi yapılandırıldığına göre artık mantıklı işler yapma vakti gelmiştir. 2-3 tane daha gençe ve 1-2 tane kaliteli transferle takım 2 yıl içinde eski haline gelir.

zeck17
13.Nisan.2013, 16:32
Borçlar bu kadar önemli değil elbet ödenir kötü olan gelirlerin ipotekli olması bence çünkü o gelirler beşiktaşa gelmeden borçlara gidiyor bu durumda nakit para kalmıyor takımda..

pele96
13.Nisan.2013, 21:52
600.000.000 TL borçtan 300e mi düştü şimdi onu anlamadım ?

Aynen birisi aciklarsa .Acaba YDye olan borclar felan sayilmiyormu?

Mamadou
13.Nisan.2013, 23:00
Zat bir şeyler yazıyor ama ne kadar doğru veya yanlış bilemem. Öğrenmek istediğiniz şeyleri yazmış olabilir.

https://twitter.com/YuruGunese

Cengo
14.Nisan.2013, 00:38
Beşiktaş usülüne uygun sermaye arttırımı yaptı. Daha önce kasadan koyduğu parayı kullandı. Sermaye arttırımına kendisi de katıldı. Sanırım üzerine de hisse sattılar emin olmamakla birlikte.

zeck17
16.Nisan.2013, 00:56
sezon başında teklif götürdükleri, ancak bu teklifi reddeden mustafa denizli için;

"rize’ye gitmeye cesaret edenler, fatih terim’in karşısına çıkmaya cesaret edemedi.”

Fikret Orman

Böyle bir haber okudum ne kadar doğrudur acaba bileniniz var mı bunu canlı yayında filan mı söylemiş Fikret Orman

ForzaRQ7
16.Nisan.2013, 02:02
Fikret Orman'ın o kadar çok demeci oluyor ki hangisi doğru hangisi yanlış ben bilemiyorum artık. :)

Mamadou
16.Nisan.2013, 03:20
İyi ki gelmemiş zaten Denizli.

anil luque
16.Nisan.2013, 11:42
sezon başında teklif götürdükleri, ancak bu teklifi reddeden mustafa denizli için;

"rize’ye gitmeye cesaret edenler, fatih terim’in karşısına çıkmaya cesaret edemedi.”

Fikret Orman

Böyle bir haber okudum ne kadar doğrudur acaba bileniniz var mı bunu canlı yayında filan mı söylemiş Fikret Orman

Ben hiç bir yerde duymadım.

anil luque
16.Nisan.2013, 13:29
Senin gibi bir efsaneye sahip olmak herkese nasip olmaz tıpkı Beşiktaşlılığın da olmayacağı gibi.

Ruhun şad olsun "Baba"..

http://img546.imageshack.us/img546/7954/babae.jpg (http://img546.imageshack.us/i/babae.jpg/)

darkkobal123
16.Nisan.2013, 15:56
Eğer haber doğruysa gereksiz bir gerginlik olur bu, gerek yok böyle şeylere.

himone
16.Nisan.2013, 16:38
Mustafa Denizli cevap bile verdi "Yürek, Beşiktaş'ta o durumda başlamak mıdır, yoksa beşinci, altıncı sıradaki Rize'de devam etmek midir Bunu kamuoyunun taktirine bırakıyorum. Hangisi cesaret, hangisi korku işidir".

footballer33
16.Nisan.2013, 17:08
BABA HAKKI ödenmez.

Ölümünün 24. yılında saygıyla anıyorum BABA HAKKI'mızı.

Ralph
16.Nisan.2013, 17:45
İ.Toraman:Ben Milli Takımda oynarken A.Avcı belki daha antrenör değldi.Yapmış olduğu açıklama Milli Takım hocasının kapasitesini gösteriyor.

Beşiktaş'ın tecrübeli futbolcusu İbrahim Toraman, A Milli Takımı Teknik Direktörü Abdullah Avcı'nın "Eğer Toraman'ı çağırsam, Macar forvetlerin beline bile gelemezdi" şeklinde yaptığı açıklama ve Olcay Şahan'ın gol sonrası taraftarları yaptığı hareketi hakkında HABER1903'e konuştu.

Toraman, HABER1903'e yaptığı açıklamada;

-BU AÇIKLAMA, MİLLİ TAKIM HOCASININ KAPASİTESİNİ GÖSTERİYOR-

Abdullah Avcı'nın yaptığı açıklamayı komik bulduğunu dile getiren İbrahim Toraman; "İnsanlar panellerde ya da dışarıda Abdullah Avcı'ya "İbrahim Toraman'ı neden Milli Takıma almıyorsun?" diye sorular soruyor. Onun da bu soruya bir bahane bularak cevap vermesi gerekiyor. Verdiği cevap komik ve mantıksız bir şey. Ben bir çok kez Milli Takım forması giydim. Benim en büyük özelliğim hava toplarındaki hakimiyetimdir. Ben Milli Takım'da oynarken Abdullah Avcı, belki daha antrenör değildi. Bu yapmış olduğu açıklama Milli Takım hocasının kapasitesini gösteriyor" dedi.

-OLCAY'A SAHİP ÇIKALIM-

Olcay Şahan'ın gol sonrası taraftara yaptığı harekete değinen Toraman, "Olcay, üzerimizde baskı olduğu için o hareketi yaptı. Olcay, bu sene takımımızda çok faydalı olmuştur ve uzun yıllar da olacaktır. Kendisinin Beşiktaş taraftarını çok sevdiğini biliyorum. Böyle genç oyunculara sahip çıkmalıyız" diyerek sözlerini tamamladı.

anil luque
16.Nisan.2013, 18:26
Abdullah Avcı'nın bu demecini bilmiyordum. Yeni olan bir şey midir acaba ?

Gerçi yenisini eskisini tartışmak yerine koskoca Türkiye A Milli Futbol Takımı'nın başındaki adamın seviyesizliğine , laubaliliğine odaklanmak lazım. Yenildiği maçtan sonra röportajında yılışık yılışık sırıtan adamdan da başka bir demeç beklenmezdi ya neyse.

Ralph
16.Nisan.2013, 19:08
Abdullah Avcı sadece Toraman olayında değil, tüm milli takım kapsamında bocaladı. Yüzüne gözüne bulaştırdı.

Night_Mare17
16.Nisan.2013, 19:55
Bir kere onu geçtim gurbetçi diye amatör topçuları kovalacağına Oğuzhan , Salih gibi oyuncuların üstünde dursun bari.

zeck17
16.Nisan.2013, 20:18
Ben hiç bir yerde duymadım.

Google da aratın dediği cümleyi onlarca haber çıkıyor sözleriyle ilgili bende dün akşam rastladım neyse olan olmuş artık

darkkobal123
16.Nisan.2013, 20:37
Milli takımı rezil ettiği yetmiyormuş gibi birde tutarsız, mantıksız, saçma sapan açıklamalar yapıyor. Toraman gereken cevabı vermiş. Adamsın kaptan !

uAburak89
16.Nisan.2013, 21:30
Takımın başında hoca varken Fikret Orman'ın bu şekilde açıklama yapması saçma olmuş. Samet Aybaba'yı yaptıkları ve yapamadıkları değil, verdiği demeçler bitirdi. Fikret Orman da ara ara abartıyor bu konuşma işini, önemli olan yaptığın işi konuşturmaktır esasen.

footballer33
17.Nisan.2013, 00:26
Takımın başında hoca varken Fikret Orman'ın bu şekilde açıklama yapması saçma olmuş. Samet Aybaba'yı yaptıkları ve yapamadıkları değil, verdiği demeçler bitirdi. Fikret Orman da ara ara abartıyor bu konuşma işini, önemli olan yaptığın işi konuşturmaktır esasen.
O sözlerin üzerine bile istifa etmiyorsa zaten, diyecek söz kalmıyor artık. Ben, S.Aybaba'nın yerinde olsam, hemen bugün istifamı basardım. O sözleri muhakkak duymuştur, haberinin olmaması imkansız.

Mamadou
17.Nisan.2013, 04:30
Başkanın Denizli hakkında yaptığı açıklamalar üzücü. Denizli'nin yeri ayrı keşke hiç karıştırmasaydı. Denizli'de ters bir cevap vermemiş Allah'tan.

anil luque
17.Nisan.2013, 12:26
Bugün 17 Nisan. Anlamlı ve güzel bir gün :)

darkkobal123
17.Nisan.2013, 14:15
Ne maçtı be :)

Ralph
17.Nisan.2013, 14:59
1 Fenerli, 1GS li ve ben izlemiştik maçı. Hop oturup hop kalkmıştık. Hayatımda izlediğim en heyecanlı maçlardan biriydi :)

ozan42
17.Nisan.2013, 18:52
Bu Abdullah Avcı öyle bir acıklama yaptıgı dogruysa bune rezıllıktır ya mılli takımımızın hocasının uslubuna bak yazık gercekten yazık, öncelikle karakteri olacak sonradan futbol zekası..

darkkobal123
17.Nisan.2013, 19:45
Ben Fenerbahçelilerin arasında izlemiştim, çok iyi hatırlıyorum. :D

footballer33
17.Nisan.2013, 19:46
Kaleye geçmek istiyor insan. :icon_biggrin:

O günü dün gibi hatırlıyorum. Yanımdaki arkadaşım, Cordoba atılıp Pancu kaleye geçtiğinde 'Allah'ım ne olur rezil olmayalım!' diyordu. Maç sonu ise, çılgın gibiydi.

O maç, unutulmaz! Her zaman efsane maçlar arasında yerini alacaktır. :)

anil luque
17.Nisan.2013, 20:04
Ben anne tarafımdan ne kadar psikopat fenerli varsa onların arasında izlemiştim bir tek benle babam Beşiktaşlıydık. Maçtan sonra dayılar ortalıkta yoktu o kadarını hatırlıyorum :D

darkkobal123
17.Nisan.2013, 20:30
Ben anne tarafımdan ne kadar psikopat fenerli varsa onların arasında izlemiştim bir tek benle babam Beşiktaşlıydık. Maçtan sonra dayılar ortalıkta yoktu o kadarını hatırlıyorum :D
Bende aynı durumdaydım abi, bir tek dayım ve ben Beşiktaşlıydık. :D Maçtan sonra sesleri çıkmıyordu, furkan58 iyi hatırlar, o da vardı. :n:

davidvilla
18.Nisan.2013, 09:32
O maç ile ilgili benim de hatırladıgım bir kaç gün sonra Ali Sami Yen'de Trabzon maçı vardı. Her yerde Pancu formalı insanlar vardır. Butun maç Fener'e küfür edildi hatta bir ara sessizlik oldu aynı tezahuratı Trabzon taraftarı yapmaya başladı Gs tribunleri önce alkışladı sonra hep beraber söylemeye başlamıştı. O sıralar büyük bir FB nefreti vardı herkeste o 3-4lük maç biraz Sen Benua - Çeliktepe Cengizhan lisesi maçı tadında bir maç olmuştu öncesiyle sonrasıyla :)

Ralph
18.Nisan.2013, 15:38
Son dakika:

Fikret Orman: Beşiktaş Başkanı olarak gururla söylüyorum Beşiktaş’ın artık borcu yoktur. Kimsenin alacağı yoktur. Kulüp artık ayağa kalmıştır.

Fikret Orman: Samet Aybabanin isliklanmasi hoş olmadi.Ben hocamizla geldiğimiz su durumu basarili buluyorum.

Fikret Orman: Samet Hoca adam gibi geldi..Zor zamanda geldi..Maçta yapılan protesto Bjk taraftarına yakışmadı.

Fikret Orman: Anadolu Efes ile bizim birleşme arzumuz var.Ama onlarin boyle bir düşünce de oldugunu sanmiyorum.

Fikret Orman: 600 m borç yapılırken Bjk 1 kez şampiyon oldu..Hocaya haksızlık yapılıyor..Medya da bunu körüklüyor.

Fikret Orman: Mayısta normal borclarımızın 200-300 milyon düştüğünü göreceksiniz. Kimsenin şu an için alacağı yok.

Fikret Orman: Borclar olurken cildirt bizi baskan diye bagiriyorlardi onlarin soz soylemeye hakki yok.

Fikret Orman: Bir sene önce Demirören'e " çıldırt bizi başkan" diyenler bugün hesap sorsana diyor.

Fikret Orman: İbrahim Altınsay benim abimdir.Gelirse kapimiz sonuna kadar acik.

Fikret Orman: Kapalı tribünün adı kapalıdır ama parayı veren herkese açıktır

Fikret Orman: Samet hoca Besiktas kulübünün hocasidir.Bize dusen ona sahip cikmaktir

Fikret Orman: Samet hocanin sozlesmesi uzun soluklu ama basarili oldugumuz surece calismaya devam ederiz

footballer33
18.Nisan.2013, 16:51
Genel olarak yüreklere su serpen açıklamalar. Bilhassa borçların azalması ve İ.Altınsay'a dönüş kapılarını açık tutması iyi haberler olarak görünüyor.

Taraftar için söylediği sözlerin bir kısmında haklı. Çıldırt bizi başkan diyenler, hesap sorsana deme hakkına sahip değil bence de. Seba artık istifa diyenlerin şimdi pişmanlık duymasına benziyor bu durum.

Samet Aybaba için söyledikleri, onunla devam edeceğini gösteriyor gibi. Umarım, böyle bir hataya düşmez.

anil luque
18.Nisan.2013, 17:52
İbrahim Altınsay konusu çok ama çok güzel. Borçlar konusunda ne kadar iyileşmede olduğumuzu zaten herkes biliyor.

Güzel günler göreceğiz , güneşli günler..

darkkobal123
18.Nisan.2013, 17:57
Başkan kısaca bunu demek istemiş; Sezon sonu Aybaba'dan daha iyi bir hoca arayacağız ama bulamazsak Aybaba ile devam edeceğiz. Böylece daha önce söylediği istikrar sözlerinin de arkasında duruyor gözükecek, hem de Aybaba zaten başarılı diyebilecekler. Komiksin başkan. :)

Neden YD ile kıyaslıyor ki bu adam hep kendini anlamıyorum. Tüm suçu taraftara at geç, oh ne ala memleket.

GeNç KaRTaL
18.Nisan.2013, 18:30
Nasıl borcumuz yok yahu? Orada borçlar yapılandırıldı demek istedi herhalde.O kadar borcun bir anda bitmesi mümkün değil çünkü.Ayrıca İbrahim Altınsay'a kapımız açık demekle olmaz.Tutup kolundan getireceksin ve tek yetkili yapacaksın.Yoksa adam neden gelsin? Sezon başındaki saçmalıkları tekrar yaşamak için mi? Son olarak Samet hocanın başarılı olduğu konusunda kesinlikle katılmıyorum.Fikret Orman malesef icraatlarıyla ve açıklamalarıyla bana güven vermiyor ama malesef elde de başka seçenek yok.

Mamadou
18.Nisan.2013, 19:00
Borçların azalması çok iyi. Yönetim bu konuda teşekkürü sonuna kadar hak ediyor. Başkanlığa seçildiği günden beri FO ve yönetiminin mali açıdan kulübü düzlüğe çıkartacağına inanıyordum ve yanıltmadılar. Birde en geç iki yıla kadar yeni stat yapılırsa harika olur.

SA'nın ıslıklanması doğaldır. İşler yolunda gitmediği zaman Real'de Mourinho'da protesto edildi. Başkan bu konuda belli ki çok içerliyor. Şimdi ve ileride belli zamanlarda kriz ortamı olacaktır. O zamanda başkan kriz ortamını iyi yönetebilmeli. Başkan taraftara bu kadar yüklenmemeli. Büyük kulüplerde işler her zaman böyle yürümüştür. Başkanda zamanla bunları aşacaktır. Ama haklı olduğu kısımlar var.

Anadolu Efes yerinde kalsın. Bir Beşiktaş'lı olarak Efes gibi bir ekolün bozulmasını hiç istemem. En son basket şubesi ile ilgili ne karar alındıysa o yapılsın.

Taraftarın hocayı istememesi, hocayı eleştirmesi en çok basının işine geliyor. Bunu kullanarak olayı iyice körüklüyor basın her zamanki gibi. Bu konuda başkana katılmamak elde değil.

SA konusunda ayarı vermiş. Başarılı olduğu sürece devam eder, başarısız olduğu zaman gider. Açıkça belirtmiş ne var bunda taraftar parlamaya hazır. Böyle dedi diye SA gelecek sezon kesin kalacak değil. Şahsen sezon sonu yolların ayrılacağını düşünüyorum. Yönetimin planları içerisinde yabancı bir hocayla çalışma fikri olabilir. Yönetiminde ilk sezonu illaki yanlışları olacaktı ve oluyor. Ders çıkarılsın yeter.

Başkanın açıklamalarından ayrı olarak taraftar GS ve FB'nin bu sezon ki başarılardan sonra tepkinin dozajını iyice artırdı. Taraftar sonuna kadar haklı. Boşa geçen sezonların ardından taraftar başarıya aç. İki sezondur kupa bazında sıfırız. Önceki sezonlarda ligde tökezlese bile takım Türkiye kupasını kazanıyordu. O kupa teselli oluyordu. Artık bu saatten sonra hataya yer yok. Gelecek sezon her şey iyi planlanmalı. Bir şampiyonluk durumu toparlar aslında ama dediğim gibi iyi bir planlama şart. Şampiyonluk olmasa da her sezon zirveyi kovalayan bir takım yaratılmalı. Elde iyi yerli oyuncular var yok değil. Hedef tabi her sezon şampiyonluk olmalı elbette ama önce takıma winner ruhu aşılamak.

Nasıl borcumuz yok yahu? Orada borçlar yapılandırıldı demek istedi herhalde.O kadar borcun bir anda bitmesi mümkün değil çünkü.Ayrıca İbrahim Altınsay'a kapımız açık demekle olmaz.Tutup kolundan getireceksin ve tek yetkili yapacaksın.Yoksa adam neden gelsin? Sezon başındaki saçmalıkları tekrar yaşamak için mi? Son olarak Samet hocanın başarılı olduğu konusunda kesinlikle katılmıyorum.Fikret Orman malesef icraatlarıyla ve açıklamalarıyla bana güven vermiyor ama malesef elde de başka seçenek yok.

Fikret Orman: Mayısta normal borclarımızın 200-300 milyon düştüğünü göreceksiniz. Kimsenin şu an için alacağı yok.

Dediği gibi azalmış. O kadar borcun bir sezonda bitmesi imkansız zaten.

kalemci
18.Nisan.2013, 20:13
Bence ligdeki konumumuz başarı değil. Sezon başında ki beklentilere göre başarılı sayılabilir ama sen 2-3 kere liderlik şansı yakalamışken bu fırsatı geri tepiyorsan başarılı sayılmamalısın. Ayrıca beklentilere göre başarılı sayılmasının sebebi de bi kaç futbolcunun beklenenden fazla katkı yapmasıdır.

ForzaRQ7
18.Nisan.2013, 23:32
Beşiktaş Muhammed Demirci'yle imzaladı!
Şirketimiz Profesyonel futbolcularından Muhammed Demirci ile 01.06.2013 tarihinden itibaren 3 yıl süre ile sözleşme yenilenmiştir. Buna gore, futbolcuya;

2013-2014 sezonu için 600.000 TL garanti ücret ve 10.000 TL maçbaşı ücret
2014-2015 sezonu için 600.000 TL garanti ücret ve 15.000 TL maçbaşı ücret,
2015-2016 sezonu için 600.000 TL garanti ücret ve 15.000 TL maçbaşı ücret ödenecektir.

footballer33
18.Nisan.2013, 23:34
Güzel haber; ama garanti ücret biraz fazla gibi geldi bana. Hayırlısı olsun. Sırada Erkan Kaş var, o da kalmalı bence.

darkkobal123
18.Nisan.2013, 23:45
Sevindim bu habere, artık Muhammed'i izlemek istiyoruz.

titates1
19.Nisan.2013, 00:00
600.000 tl mi ? çok fazla değil mi ya , elinde tutmak için yaptı herhalde Muhammed gitmek istiyordu demektir.

eXcitinG
19.Nisan.2013, 00:20
Ben Mami nin yerinde oLsam giderdim. NasıL oLsa 3-5 yıL sonra milyon euroLar vererek geri aLırdık ya da, değerini bilemeyip bizden ayrılan ve performansı yukarılara çıkan oyunculara imrendiğimiz gibi imrenirdik.

europeanconquer
19.Nisan.2013, 00:27
Bu kadar para verilecekse şimdiden oynatılmaya başlansın yani,bizim 2 yıldır as oyuncumuz olan Semih bile 240 bin lira alıyor.18 yaşında ve bu parayı alacak olması kendisi için büyük şans.

Biliyorum parası yüksek diye oynatılacak değil ancak 18 yaşında bu parayı veriyorsan biz zahmet de oynat yani adam yattığı yerden almasın o parayı.

byariff
19.Nisan.2013, 00:33
valla iyi para a2"deki oyuncu için..

LaigLeNoiR
19.Nisan.2013, 01:48
Bilmem kaç maç oynarsa Mami yüksek ücret alacağı konuşuluyordu bu sezon o andan beri A takımda maça çıkmadı acaba bu mu düşünülüyor bu sezon oynamamasında ?

anil luque
20.Nisan.2013, 12:07
Önümüzdeki sezon itibariyle takıma monte edileceğinin resmidir bu ücret. Başka türlü 18 yaşındaki oyuncuya bu para verilmez. Bunun izahı yok yani.

Ralph
20.Nisan.2013, 12:21
Bu zamana kadar verilseydi bir takıma kiralık, oynatılsaydı, pişseydi. Biz gerçekten oyuncu yetiştirmesini bilmeyen bir kulübüz. Nasıl bi zihniyet ben anlamış değilim. Senelerdir Muhammed'de Muhammed ağızlarından düşmüyor, ama onun gelişmesi için hiç bir şey yapılmıyor. Hiç umudum yok Muhammed'den. Keşke gitseydi de önü açılsaydı garibimin.

darkkobal123
20.Nisan.2013, 13:53
Draxler 17 yaşında Schalke'de oynuyordu. Bizde ise 30 yaşına gelmesini bekliyor herhalde. Seneye oynayacak duruma getirmek için hazırlamak lazım, seneye ilk 18'in değişmezi olmalı bu çocuk.

Night_Mare17
20.Nisan.2013, 17:09
Muhammed Türkiye'nin en yeteneklilerinden bu kadar para alması normal belkide teklifler vardı. Seneyede oynamaya başladığında ligide dağıtmaya başlayacaktır inanıyorum. Tek sıkıntısı galiba sigara kulanıyormuş bu yaşlarda.

europeanconquer
20.Nisan.2013, 17:14
Gelecek sene bir şeyler yapması bekleniyorsa şimdiden oynatılmaya başlanmalı bence.

byariff
20.Nisan.2013, 18:06
figen civan"in haberine gore fernandes ilk 18"e alinmayabilirmis dun antremana vs cikmamis

anil luque
20.Nisan.2013, 18:29
Edit : senin yüzünden ben de yanlış yere yazdım Arif :D Maç konusuna yazsana bunu :)

footballer33
21.Nisan.2013, 03:33
Candan Karlıtekin ‏@Candan_Dost 4h

Beşiktaş'ı 3 büyükler kategorisinden Trabzon ve Bursa ile birlikte yeni bir 3'lü gruba taşıyan Yıldırım Demirören Futbol tarihine geçmiştir.

:k:

GeNç KaRTaL
21.Nisan.2013, 09:14
Bizi bu durumdan bir tek İbrahim Altınsay çıkartır.Futbol şubesi komple ona bırakılmalı.Sezon başında tarihi bir fırsatı teptik bazı x'lerin egoları yüzünden.Sezon başında adam gibi bir yapılanmaya gitseydik bugün her şey çok farklı olabilirdi.Yeniden yapılanma için bundan daha iyi bir sezon bir daha zor buluruz.Çünkü rakiplerimiz bu sezon çok puan kaybettiler,belki Galatasaray'da olduğu gibi yeniden yapılanmanın ardıdan ilk sezonda şampiyon bile olabilirdik.Fikret Orman,İbrahim Altınsay abimizdir,kapımız ona açık,isterse gelebilir gibi boş lafları bırakıp ne yapıp edip futbol şubesini ona emanet etmelidir.Yoksa Samet gider,Ertuğrul gelir,Ertuğrul gider,Rıza gelir.Biz de kanser olmaya devam ederiz.

Beşiktaş taraftarı Başkan Fikret Orman'a soruyor:
İbrahim Altınsay ‘ABİ’niz ise neden hemen imza attır mıyorsunuz?
Beşiktaş, öyle ya da böyle ligde bir şekilde iki ezeli rakibinin arkasında kaldı, şampiyonluk yarışından koptu. Belki sezon başında şampiyonluk beklenmiyordu ancak ilk yarıdaki umut veren performanstan sonra devre arasında takviyeler (Gökhan Süzen, Sinan Kurumuş) teknik direktör inadı yerine Beşiktaş’ın profesyonel ve gönüllü scout’larının çalışmaları (Razvan Rat ve aynı paraya Sinan Kurumuş’tan 5 gömlek üstün forvetler) ışığında yapılsaydı, Beşiktaş halen şampiyonlukta iddiasını güçlü bir şekilde sürdürebilirdi. Bilakis son 1 ayda artan ‘Samet Aybaba ve Beşiktaş’ta futbol takımının yönetimi’ konusundaki tüm tartışmaların ardında bu ‘ıskalanan tarihi fırsat’ var. Yoksa Beşiktaş taraftarı bazılarının iddia ettiği gibi medya tarafından Aybaba ve onu getirenlere karşı tahrik edilmiyor. Bilakis bu satırların yazarı sadece Beşiktaş taraftarının Aybaba ve onu getirenlerle ilgili görüşlerini aktarıyor. Çünkü bazılarının iddia ettiğinin aksine Beşiktaş taraftarları da her insan gibi özgür düşünecek birer beyin ve özgür hareket edecek birer yürek sahibi!
Top Fikret Orman’da...
Sezon başında, önce ‘bütçe küçültme’ sonra da bizzat başkan Fikret Orman’ın açıkladığı şekilde kısa süre önce Beşiktaş’a benzer finansal sorunlar yaşayan ancak akılcı hamlelerle yeniden büyük bir yükselişe geçen ‘Borussia Dortmund modeli’ne yöneleceği açıklanan kulüp, son zamanlarda futbol yönetimi açısından ‘Dortmund modeli’nden çok uzaklarında bir performans ve imaj sergiliyor.
‘Dortmund modeli’ İbrahim Altınsay yerine, onu kaçıranlarla gerçekleşebilir mi?
Neredeyse her gün gazeteler ve kulübün resmi internet sitesinde kongre ve seçim ateşi harlanırken Beşiktaş yönetimi asıl yoğunlaşması gereken hayati konuyu ıskalıyor: Futbol Takımı’nın yeniden ve modern futbol dinamiklerine göre yapılandırılması.
Beşiktaş’ta futbol takımının ‘modern futbol dinamiklerine uygun şekilde yapılandırılması’ denince akıllara gelen ilk isim tabii ki İbrahim Altınsay. 2000’lerin başında yönetime giren ve özellikle tüm dünyanın saygı duyduğu usta teknik direktör Mircea Lucescu’nun da kadro mühendisliği yönetiminde Türkiye’de örnek gösterdiği en önemli isim olan İbrahim Altınsay.
Beşiktaş taraftarı sezon öncesinde çok cüzi rakamlara İbrahim Altınsay tarafından transfer edilen Oğuzhan Özyakup ve Beşiktaş formasıyla uzun süredir bir sezonda ligde en çok gol atan Türk oyuncu olan Olcay Şahan örneklerinden yola çıkarak İbrahim Altınsay’ın dönmesini çok istiyor.
Taraftarın yüzde 99’u Altınsay’ın geri dönmesini çok istiyor...
Altınsay’ın dönmesi için sosyal medyada taleplerini her gün tekrarlayan Beşiktaş taraftarının baskısı karşısında ise başkan Fikret Orman geçtiğimiz günlerde konuk olduğu bir panelde “İbrahim Altınsay abimdir. Gelmek isterse ona kapım sonuna kadar açık” dedi.
Ancak bu sözü söyleyen başkanın seçim ve kongre işleri kadar İbrahim Altınsay’ı da geri döndürmek için somut adımlar atmaması Beşiktaş taraftarının kafasında büyük soru işaretleri yaratıyor!
İbrahim Altınsay kalsa, Salih Uçan gelecekti...
Kısa süre önce İbrahim Altınsay’ın Beşiktaş’a kazandırdığı Oğuzhan’ı sürekli eleştirip Beşiktaş’ın ezeli rakibi Fenerbahçe’nin genç yıldızı Salih Uçan ile ilgili “O dönemde ben olsaydım Salih’i Beşiktaş’a getirirdim” diyen Samet Aybaba’ya taraftarın gösterdiği tepkinin altındaki sebeplerden birisi de İbrahim Altınsay’ın Aybaba’nın teknik direktörlüğe getirilmesi üzerine istifa etmiş olması!
2012 Mayıs’ına dönersek ‘İbrahim Altınsay-Samet Aybaba-Beşiktaş yönetimi üçgenindeki Salih Uçan gerçeğini’ daha net görebiliriz. Göreve gelir gelmez ilk olarak Salih Uçan’ı Beşiktaş’a transfer etmek için harekete geçen ve Buca başkanı ile 1.2 milyon euro’ya el sıkışan İbrahim Altınsay, yönetimdeki bazı kişilerin ‘Bu kadar genç adama bu para verilir mi?’ tartışması başlatması üzerine transferi bir süre erteledi. Bu ‘bazı kişiler’den birisi kesinlikle Tamer Kıran değil, onu belirtelim. Ancak İbrahim Altınsay’ın o dönemde en çok üzüldüğü konu Yıldırım Demirören yönetiminde de yer alan bazı isimlerin ‘İbrahim Altınsay, Salih transferinde komisyon mu alıyor?’ dedikodusunu çıkartması. Bir de üstüne Salih Uçan konusunda İbrahim Altınsay’ın referansına güvenilmek yerine başka takımlarla özdeşleşmiş futbol yorumcularından Salih için referans istenmesi, Beşiktaş’ın Salih Uçan’ı ezeli rakibi Fenerbahçe’ye kaptırmasında başrol oynadı.
Yani asıl İbrahim Altınsay’ın, Samet Aybaba’nın kendisinden habersiz teknik direktörlüğe getirilmesine tepki olarak istifa etmesinden önce zaten Salih Uçan transferiyle ilgili çoktan Beşiktaş adına İbrahim Altınsay ve Bucaspor arasında el sıkışılmıştı.
1 yıl önce 1.5 milyon euro’ya alınabilecek Hakan Çulhaoğlu’nu kim kaçırdı?..
Salih Uçan transferinin yanı sıra Beşiktaş’ın sezon öncesinde kaçırdığı en büyük genç yıldız ise Hakan Çalhanoğlu’ndan başkası değil! Şimdilerde Almanya’da ‘Yeni Mesut Özil’ olarak gösterilen ve Feyyaz Uçar yönetimindeki Türkiye 20 yaş altı takımında da gösterdiği performansla herkesi büyüleyen Hakan Çalhanoğlu finansal sıkıntılar yaşayan Karlsruher’den direkt Beşiktaş’a gelecekti. İbrahim Altınsay, Hakan Çalhanoğlu için 1.5 milyon euro’ya Karlsruher’le el sıkışmış haber bekliyordu. Ancak yine aynı çatlak sesler ‘Bu kadar büyük paraya bu kadar genç bir oyuncu alınır mı?’ demeye başlayınca transfer yine çıkmaza girdi. Bunun üzerine İbrahim Altınsay, Oğuzhan Özyakup transferini bizzat kendi ofisinde attırdığı imzayla bitirdi. Oğuzhan konusunda da kendisine muhalefet edenleri ‘Benfica’da Ola John var ya Oğuzhan Özyakup işte Hollanda alt yaş milli takımlarında onun kaptanıydı!” diyerek ikna etmeyi başardı.
İbrahim Altınsay’ın ayrılmasından sonra ise bıraktığı listeyi değerlendiren Beşiktaş scout ekibi yönetime bir kez daha Hakan Çalhanoğlu’nu önerdi ama çoktan Hamburg, Karlsruher’den 2.5 milyon euro karşılığı 18 yaşındaki ‘Yeni Mesut Özil’i transfer etmişti ve ara transferde Beşiktaş’tan 7 milyon euro isteyince transfer tabii ki olmadı. Yani İbrahim Altınsay döneminde 1.5 milyon euro’ya alınabilecek Hakan Çalhanoğlu artık 7 milyon euro’ydu!
Oğuzhan-Salih-Hakan 3’lü orta sahanın Metin-Ali-Feyyaz’ı olmaz mıydı?
Ara başlıktaki sorumuzun cevabı Beşiktaş taraftarlarının yüzde 99’u için belli. Gerçekten de Oğuzhan-Salih Uçan-Hakan Çalhanoğlu orta 3’lüsüne İbrahim Altınsay’ın listesindeki genç oyuncuları yetiştirme konusunda çok başarılı teknik direktörlerin elinde fazlasıyla gelişecek Muhammed Demirci ve Necip Uysal’ı ekleyelim. Beşiktaş uzun yıllar Türkiye’nin açık ara en kaliteli yerli orta sahasına sahip olup yabancı kontenjanını büyük sıkıntı çektiği savunma hattında kullanabilirdi. Burada bir parantez açmak gerekirse mesela Escude, İbrahim Altınsay’ın listesinde değildi. İbrahim Altınsay ve beraber çalıştığı scout ekibi savunma hattına ‘Yeni Zago’yu transfer etmenin peşindeydi.
Nouma ve Cordoba gibi efsaneleri kim transfer etti?
Fikret Orman yönetimi altında futbol şubesi yöneticiliği bir kelebeğin yaşamı kadar kısa sürse de Oğuzhan Özyakup gibi son 10 yılda Beşiktaş’a kelepir fiyata kazandırılmış en kaliteli yerli oyuncuyu transfer eden İbrahim Altınsay, yabancı oyuncu klasmanında da Beşiktaş’a efsane isimler kazandırmış bir isim.
2000’lerin başında Serdar Bilgili yönetiminde göreve başlayan İbrahim Altınsay, 100. Yıl öncesinde Lucescu’nun talebi üzerine alınması gündemde olan Mondragon transferi suya düşünce Oscar Cordoba’yı Beşiktaş kalesine kazandıran isim olmuştu. Beşiktaş tarihinin Mrmiç ile beraber en iyi yabancı kalecisi olan ve halen taraftarın sevgilisi olarak kaleci antrenörü olarak Beşiktaş’a dönmesi için taraftarın bastırdığı Cordoba’yı transfer eden de bizzat İbrahim Altınsay’ın kendisi.
Nouma olmasa bile İbrahimovic gelebilirdi!..
Evet, bu ara başlığı okuduktan sonra belki nefesiniz tutuldu, belki de içinizden ‘Atma Ali Ece, din kardeşiyiz’ dediniz! Ama işin gerçeğini hem Scala hem de İbrahim Altınsay’a sorabilirsiniz. Bizzat ben her ikisine de sorduktan sonra yazıyorum. 2000 yazında Zlatan İbrahimoviç, ailesinin göç ettiği İsveç’in Malmö takımında forma giyerken İbrahim Altınsay’ın listesinde en üstteki isimlerden birisiydi.
Dönemin Beşiktaş teknik direktörü Nevio Scala, İbrahim Altınsay’dan bir santrfor transferi talep edince, İbrahim Altınsay 3 isim sunmuştu: Tecrübeli golcü kontenjanından o yaz 30 yaşında olan Pierre Van Hooijdonk, Beşiktaşlıların yüzde 99’unun sonradan âşık olacağı yetenekli ama arıza oyuncu kontenjanından Pascal Nouma ve genç oyuncu kontenjanından Zlatanİbrahimoviç!
Dönemin Beşiktaş teknik direktörü Nevio Scala, Van Hooijdonk’u yaşı ilerlemiş bulduğu için diğer iki isme yöneldi. Zlatan İbrahimoviç’i çok beğenen ama Türkiye’de o dönemin ‘Hemen başarı isteriz, sabırlı değiliz’ futbol anlayışını hesaba katarak daha tecrübeli ve Fransa Ligi ve altyapı milli takımlarında kendisini kanıtlamış olan Pascal Nouma’yı tercih etti. Nouma tabii ki sadece isabetli bir transfer değil bir Beşiktaş fenomeni oldu, iyi ki de geldi! Keşke hiç gitmeseydi!
Ancak o dönem 19 yaşında olan Zlatan İbrahimoviç bir dahaki yaz Ajax’a gitti, ondan sonra da dünya futbol tarihinin en önemli yeteneklerinden birisine dönüştü. Bir nevi Ribery’nin Galatasaray’da yarattığı etkiyi de hesaplarsak, İbrahim Altınsay’ın İbrahimoviçli listesiyle Altınsay sonrası Beşiktaş’a ‘kazıklanan’ Tabata, JulioAlves, Edu başta olmak üzere ‘futbola yabancıları’ düşününce Altınsay’ın futbol vizyonu farkını daha net anlayabiliyoruz.
İbrahim Altınsay Daum ile anlaşamadı ve veto etti...
Son zamanlarda Beşiktaş taraftarı İbrahim Altınsay’ın bu fark yaratan futbol vizyonunu dile getirdikçe bazıları tarihi gerçekleri saptırıyorlar. O yüzden bir parantez açmamız tarihin daha fazla çarpıtılmasının önüne geçmemiz için hayati önem taşıyor. Görev yaptıkları dönemlerde Beşiktaş’a tarihinin en kötü sonuçlarını aldıran ve tarihi borçlanmaya sebep olanlar Altınsay’ın 2001-2002 yılları arasında Daum’un 2. dönemindeki yabancılardan ‘vurmaya’ çalışıyorlar.
Futbol gerçeği ise İbrahim Altınsay’ın bizzat dönemin başkanı Serdar Bilgili’ye verdiği ‘Daum’un dönüşü Beşiktaş’a faydalı olmaz’ raporu. Daum’un transfer ettiği Baya, Veit, Stavrum ve bir sezonda 3 yabancı kaleci Myhre, Asper, Kjaer (şimdilerin TFF başkanı Yıldırım Demirören’e ikizi gibi benzeyen kaleci) ile Altınsay’ın hiçbir ilgisi yok. Hatta İbrahim Altınsay, Daum gibi bu isimleri de veto etmiş ancak dönemin ‘kulüp dengeleri’ nedeniyle bu hayal kırıklığı transferlerde ipler Daum’a bırakılmıştı.
Kulüp dengeleri mi, kongre dengesizlikleri mi?
Hemen yarın Beşiktaş Çarşı’ya bir seçim sandığı koysak ve gerçek Beşiktaş taraftarı oy kullansa, adaylar da İbrahim Altınsay ve Samet Aybaba’da inat ederek Altınsay’ın 2012 yazında istifa etmesine sebep olan Levent Erdoğan olsa, çok büyük ihtimal yüzde 99 gibi ezici bir oyla İbrahim Altınsay tercih edilir. Ancak önümüzdeki ayki kongrede İbrahim Altınsay ve Levent Erdoğan rakip adaylar olsalar İbrahim Altınsay seçilmez. İşte tam bu yüzden, tam da bu yüzden hazır üyelik ücreti ayda, taksitli 100 TL iken, İbrahim Altınsay’ı isteyen tüm Beşiktaşlıların hemen kongreye üye olmaları lazım.
O zaman madem Beşiktaş başkanı Fikret Orman “İbrahim Altınsay abimdir. Gelmek isterse ona kapım sonuna kadar açık” diyor, o zaman kongre matematiklerine odaklanmak yerine taraftarın yüzde 99’unun çok istediği İbrahim Altınsay’a neden imza attırmıyor? Bu satırların yazarı değil, Beşiktaş taraftarı soruyor. ‘Beşiktaş halkın takımıdır’ diyen Başkan Fikret Orman’a ‘Halk’ soruyor. Eğer Önder Özen konusunda olduğu gibi ‘Kulüp dengeleri’ derseniz de o taraftar için ‘dengesizliğin’ had safhası olanlar nedir onları soruyorlar?
Çok zor bir dönemde başkanlığa sahip çıkarak taraftarın desteğini alan sayın Fikret Orman’ın mutlaka bu sorulara cevap vermesi gerek. En çok da “İbramih Altınsay ‘ABİ’niz neden hemen imza attırmıyorsunuz” sorusuna…

Ali Ece

anil luque
21.Nisan.2013, 12:54
Bu adamın konuşmalarına da yazılarına da bayılıyorum. Doğruya doğru ne varsa , omurgalı bir şekilde yapıyor yorumunu.

İbrahim Altınsay'ın bir an önce gelmesi dileğiyle diyelim artık ne yapalım..

darkkobal123
21.Nisan.2013, 13:10
Bu taraftarın gönlünü almak istiyorsanız İbrahim Altınsay'a tam yetki vererek göreve yeniden getirin. Ulan Quaresma'yı, Ernst'i, İbrahim Altınsay'ı harcadınız Samet Aybaba için ona yanıyorum.

Ralph
21.Nisan.2013, 13:22
Yani öyle bi gaza getirdiki bu yazı beni , hani param olsa yemin ediyorum şu an gidip kongre üyesi olurum.

Çok doğru şeyler yazmış. Sezon başında ne ipleri kaçırmışız elimizden, ah Fikret Orman ah!

zeck17
21.Nisan.2013, 13:24
Böyle bilgili adamlar neden kulüplerde görev almıyorlar hep merak etmişimdir

Koy Ali Ece'yi scout ekibin varsa başına adam hem menajerlik oyunlarından hem de canlı izlediği maçlardan dolayı binlerce futbolcu tanıyor

Sonra Zeki Önder Özen var büyük takımlardan biri bank asyadan bir takımla sözleşme imzalasın gençleri oraya göndersin belli bir bütçe ayırsın bu adam o gençlerle hem başarılı olur hem harcananın %1000'i kar elde ettirir hem ilerde takımının başına bile geçebilir inter'İn teknik direktörü Stramaccioni(İnterin u18'inin başındaydı yanılmıyorsam) çok başarılı olmasa da takımı zor günlerinde iyi idare ediyor bir de galibiyet serisi yakalarsa ligi 4.bile bitirebilirler

ForzaRQ7
22.Nisan.2013, 01:37
Önümüzdeki yıl Bilic, Zico ve Daum'dan birinin takımın başında olabileceği söyleniyor. Geçen yazda bu isimlerden bahsedilmişti. O dönemde Bilic/Zico ikilisinden birinin teknik direktörümüz olmasını istemiştim, hala aynı fikirdeyim.

Bunun dışında teknik heyet, sağlık ekibi vs. her şeyin tamamen değişmesi gerek. Çok zor işler olacağını düşünmüyorum bunların, yeter ki doğru adımlar atılsın. Eğer kariyerine teknik adam olarak devam etmekte ısrar etmezse Carvalhal'i çağıralım kondisyonerimiz, yardımcı antrenörümüz olur belki. Rüştü gelsin kaleci antrenörümüz olsun, hayır demeyeceğini düşünüyorum. Guti'yi getirelim altyapı ile ilgilensin. Yani isimler böyle olmak zorunda da değil ama her şeyin değişmesi gerektiğini düşünüyorum.

İbrahim Altınsay meselesinde basketbolda şampiyon olduğumuz zaman istifa etmişti sanırım, o yüzden o gün tepki göstermiştim ama ne kadar önemli işler yapabilirmiş, yeni yeni fark edebiliyorum. Fikret Orman eğer İbrahim Altınsay'ı futbol şubesinin başına getirip, yetkileri verirse çok büyük iş yapmış olur.

darkkobal123
22.Nisan.2013, 14:15
İbrahim Altınsay'ı yeniden başa getirelim gerisi gelir zaten, bu adam en iyilerini bulur bize.

pele96
22.Nisan.2013, 23:08
Suanda net borcumuz ne kadar?

GeNç KaRTaL
23.Nisan.2013, 15:17
Ahh ahh...

http://www.altinsay.com.tr/news_detail.asp?id=36&type=6

Kryptonite
23.Nisan.2013, 15:19
Altınsay kongre de yönetime dahil edilecek ve Kenny Dalglish gelecekmiş TDye sezon başı da ayarlamış Altınsay ama yönetim kabul etmemiş şimdi ciddi anlamda getirecekmiş.

Mamadou
23.Nisan.2013, 20:00
SA'nın bugün yaptığı açıklamalardan anlaşılan şu Fernandes'i satmak için sezon bitmeden zemin hazırlıyorlar. Hocalığı beş para etmez onu biliyor herkes ama kişilik olarak ta beş para etmezmiş. Şu 2.5 ayda takımın anasını ağlattı. İnşallah bir an oda, ona buna naz yapıp mücadeleyi bırakan Fernandes'de gider bu kulüpten. Koca kulübü panayıra çevirdiler. Başkanda ortada kalmış ne yapacağını şaşırdı adam.

manager725
23.Nisan.2013, 20:23
'Samet Aybaba’nın İbrahim Altınsay ismine sıcak bakmadığı bilinirken...'

Samet kim ya? Kararım 1 dakika sürmez.

Esssteban
23.Nisan.2013, 20:41
İbrahim Altınsay kesinlikle tekrar gelmeli.

Ama adamın getireceği topçulara "Bunu boşver, bunun yerine şu olsun" gibi şeyler yapıp adamın işine karışacaklarsa bir daha düşünmek lazım.

Tamer Kıran'da defolsun gitsin.

darkkobal123
23.Nisan.2013, 20:54
'' Ben kalırsam, Fernandes olmayacak. " demiş kısacası. Taraftar kendisini istemiyor farkında değil galiba bu adam.

Kryptonite
23.Nisan.2013, 20:59
Zamanında Zlatanı önermiş isim İbrahim Altınsay ama o zamanın teknik direktörü kabul etmemiş :)

manager725
23.Nisan.2013, 21:45
Beşiktaş Kulübü'nün Yönetim Kurulu üyelerinden Adnan Dalgakıran görevinden istifa etti.

darkkobal123
23.Nisan.2013, 21:52
Adnan Dalgakıran gider Levent Erdoğan kalır, yazık ..

footballer33
23.Nisan.2013, 23:13
Adnan Dalgakıran gider Levent Erdoğan kalır, yazık ..
https://encrypted-tbn2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSLzZYioS6FBqTMTFUY3GWMZbGYLEbai eKZkDvxfI4l5yqD5y1Jww

Sezon sonunda, çifte bayram olabilir. :icon_smile:

kumbara
23.Nisan.2013, 23:56
Ahh ahh...

http://www.altinsay.com.tr/news_detail.asp?id=36&type=6

01 Haziran 2004 Salı
Radikal Futbol Eki -

Fransa Teknik Direktörü Santini Nasıl Beşiktaş’a “Evet” Dedi

GERÇEKTİ RÜYA OLDU

BJK Yönetimine aday olduğumuzda ilk ve en önemli konumuz futbol takımının başına geçecek teknik direktörün belirlenmesiydi... Nasıl bir yapılanma amaçlıyoruz, geleceği nasıl inşa edeceğiz, Hoca’dan ne bekliyoruz, önce bunları belirledik. Yani elbiseyi biçtik. Sonra sıra geldi provalara. Bu elbiseyi en iyi kim doldurabilir, en iyi kim taşıyabilirdi?

ÖNCESİ

A takımdan minik takıma, arama-tarama sisteminden futbolcu sağlığına önde gelen Avrupa kulüplerinin düzeyine ulaşmalıydık, hem de Beşiktaş olarak... Aynı zamanda da ilk günden itibaren futbolseverleri tribünlere çekecek, zevk veren bir futbol oynamalıydı takımımız. Taraftarın sevgilisi olmalıydı. Türkiye Ligi’nde ve Avrupa kupalarında ilk günden hedefe yürümeliydik. Sistem ve takım yaratmış, genel yöneticilik özelliği gelişmiş, zevk veren futbol oynatan, büyük turnuva deneyimi olan bir Teknik Direktör (TD) gerekti bize. Beşiktaş’ın 1970’lerde yaptığı hamleyi 2000’lerin Avrupa arenasında yaratacak ve yönetecek biri gerekti.

Bilgisine ve yorumlarına güvendiğim arkadaşlarla çalışmaya başladık. Kaçınılmaz olarak Fransız isimler ağır basıyordu. Fransız oyuncu ve hocaların gerçekten ayakkabı numaralarını bile bilen öğretim görevlisi dostum Öktem Başol çok yardımcı oldu.

Benim TD favorim, Sochaux mucizesinin mimarı olan hocaydı. Ancak sonraları kendisiyle görüşecek, kesinlikle Fransa’da kalmak istediğini öğrenecektim. Sonraki favorim olan isim de bizim tanımımıza uyuyordu. İleriki günlerde onunla da her konuda anlaşacaktık. Ardından düşündüğümüz üçüncü ismi yazdık. Ön görüşme yaptığımız Jean Tigana’yı ise teknik direktörlük hevesi pek kalmadığı ve Fulham’da zaman zaman futbolculara taktığı için sona bıraktık. Bruno Metsu, Phillip Troussiere gibi hocaları ise şimdilik yedekte tuttuk.

SANTİNİ HAREKATI

Tam bu sırada kulaklarımıza inanamadığımız bir haber aldık. Fransa Milli takımının Teknik Direktörü Jacques Santini, Avrupa Şampiyonası’nın sonucu ne olursa olsun ulusal takımı bırakacak ve iddialı bir lig takımında çalışacaktı. Kararını da 1 Haziran’a kadar kesin vermek istiyordu. Haberi bize veren kişi FİFA lisanslı, güvenilir bir menajerlik bürosunun ortağıydı.

Fransa’nın ve efsane Saint Etienne’in orta saha oyuncusuydu Santini. Sakatlık yüzünden futbolu bırakınca Toulouse, Lille, Sochaux ve Saint Etienne’de teknik direktörlük yapmış, orta sıralarda gezinen Lyon’u yeni baştan yaratarak şampiyonluğa ulaştırmıştı. Lyon o zamandan bu yana şampiyonluğu bırakmayacaktı. Ben de Santini’yi Şampiyonlar Ligi’nde Fenerbahçe’yi yendikleri maçlarda ve elbette geçen yaz Konfederasyon Kupası’nda Fransa’nın başında izlemiştim. Ulusal takımla 21 maç oynamış, 18 maçı kazanmış, sadece dostluk maçında Çekler’e yenilmişti... Tam bizim aradığımız isimdi...

Hareket planımız kökten değişmişti.

11 Mayıs 2004 – Cannes

11 Mayıs Salı günü, Film Festivali için Cannes’a uçuyorum. Amacım hem festivali izlemek hem de TD ve futbolcular konusunda temasta bulunmak.

Santini’yle telefonda konuşuyorum. Resmi ve tek yetkili menajeri Thierry Gras ile görüşmemizi istiyor öncelikle... Kurduğumuz telefon trafiği sonucunda Thiery ile Çarşamba günü Nice’de oynanacak Nice-Toulouse maçı öncesinde görüşmek ve sonra da maçı izlemek üzere anlaşıyoruz. Kendisine ilgilendiğimiz futbolcuları da aktarıyorum.

12 Mayıs 2004 – Nice

Thierry ile Çarşamba günü maç öncesinde Nice Havaalanı yakınında bir otelde buluşuyoruz. İhtiyacımızı anlattıyorum. O da Hoca’nın Beşiktaş’a saygı duyduğunu, Beşiktaş gib iddialı bir kulüpte çalışabileğini söylüyor. “İstanbul’un üç büyüğünden biri olabilir” demiş Hoca “ama İnönü Stadı’nda oynayan takım olursa daha iyi olur”. Daha sonra Santini’den bu statta İstanbulspor’la bir Avrupa Kupası maçı yaptıklarını öğreneceğim. İki elinin parmaklarını açıp 10 işareti yapacak ve “10 numara sizde değil mi?” diye soracak. “Evet” diyeceğim “Sergen zaten hep bizim futbolcumuzdu”. Hoca, Beşiktaş’ın her iki Chelsea maçını da izlediğini, Sergen’i ve takımı tanıdığını ekleyecek...

Thierry değişik teklifler olduğunu söylüyor ve Santini’nin koşullarını sıralıyor. Koşullar oldukça ağır ama kapıyı kapatmamak için “görüşebiliriz” diyorum. Hoca ile telefonda kısaca iyi dileklerde bulunuyoruz ve maça yollanıyoruz.

Nice ve Toulouse 1-1 berabere kalıyor. Stat dökülüyor ve maç çok sıkıcı. Ancak Toulouse’da oynayan ve bizim de listemizde olan orta saha oyuncusu döktürüyor; hem mücadeleci, hem teknik, hem de son derece enerjik... Sonra bu futbolcuyu Santini’ye söylediğimde “onu ben yetiştirdim” diyecek ve Fransız basınına da Beşiktaş’a götürebileceğini açıklayacak...

Maçtan sonra Nice ve Toulouse’un futbol direktörleriyle yemekte buluşuyoruz, futboldan ve futbolculardan konuşuyoruz.

15 Mayıs 2004 – Monaco

Cumartesi günü Monaco-Rennes maçı öncesinde Monte Carlo’ya geçiyorum. Maç öncesi Monaco Futbol Direktörü ile listemizde olan bir santraforun transferi için görüşüyorum. Futbolcuyu verebileceklerini söylüyorlar, koşulları da makul, pazarlıkla bizim istediğimiz yerlere çekilebilir. Maçı futbolcunun menajeri ve Thiery ile birlikte izliyorum. 90 dakika oynuyor ve harika bir asist yapıyor. Kulübün izniyle maçtan sonra futbolcuyla buluşup merhabalaşıyoruz. Rennes’de izlemek istediğim orta saha oyuncusu ve santrafor ise oynamıyor. Çok beğendiğim ancak transfer ücreti çok yüksek olan savunmacı-ön libero Faty yine etkili... Monaco’nun aristokratik harika stadında maçı Rennes 4-1 kazanıyor.

Santini ile haftaya Paris’te buluşmak ve detayları görüşmek için telefonda anlaşıyoruz. Hoca özellikle tesisler ve takım hakkında bilgi istiyor.

Ertesi gün Film Festivali’ni yarıda kesip İstanbul’a dönüyorum. Zaman azalıyor.

17-23 Mayıs 2004 – İstanbul

İstanbul’a dönünce konuyu arkadaşlarımızla görüşüyorum. İkinci sıradaki TD adayımızla anlaşma noktasına geliyoruz. Santini hakkında da istihbarat topluyoruz. Hangi koşullarda evet diyeceğini anlamaya çalışıyoruz. Uzakdoğu’dan ve Ortadoğu’dan iki milli takımdan ve İngiltere’den Tottenham’dan teklif olduğunu, hocanın gönlünde iddialı bir Avrupa kulüp takımının yattığını öğreniyorum.

Çok hevesli görünmemek için seçim çalışmalarını bahane edip o hafta içinde randevu vermiyorum. Sonraki hafta Perşembe günü için anlaşıyoruz. Fransa Milli takımı Andorra ile oynayacağı hazırlık maçı için Montpellier’de kampa girecek. Maçtan bir gün önce buluşacağız. Hoca 16.00-19.00 arası bizimle birlikte olacak, sonra futbolcularla yemek yiyecek, sonra yine bizimle buluşacak.

27 Mayıs 2004- Montpellier

Montpellier’e bizi ulaştıracak uçuş seferlerini baktırıyorum, çok karışık çıkıyor. Sonunda bir özel uçak ayarlıyoruz. İki yıl önce Mondragon seferine çıkıp Cordoba ile döndüğümüz uçak bu. Yönetim Kurulu Üyesi adaylarımızdan Kerem Üstünkaya da bana katılıyor. O da hocayı görmeli, dinlemeli, pazarlıklara katılmalı. İkinci görüş çok önemli. Ben, Kerem, Öktem Başol ve bize aracılık eden FIFA menajeri yola çıkıyoruz. Hocayla anlaşırsak Öktem onun toplumla, kulüple ve medya ile ilişkilerini düzenleyen yardımcısı olacak.

Montpellier sadece Fransa’nın değil Avrupa’nın en güzel en estetik kentlerinden biri... Kentin sayfiyesi Grand Motte’a geçiyoruz. Buluşacağımız otelin bahçesinde özel toplantı yerimiz ayrılmış bile.

Santini tam saat 16.00 geliyor. Üzerinde Milli takım eşortmanları var. Fotoğraflarından daha genç ve enerjik... Hemen söze girip 1970’den beri Beşiktaş’ı anlatıyoruz. Tesislerimizi gösteriyoruz. İhtiyacımızı açıklıyoruz. Kadrodan gidecekleri, transfer düşüncelerimizi ve bütçemizi aktarıyoruz. Dikkatle dinliyor. Sonra uluslararası basına demeç verir gibi tek ek konuşuyor ve çeviri araları bırakıyor. İngilizce biliyor ama Fransızca’yı tercih ediyoruz. Konuşmaları çeviren Öktem’in Paris aksanına şaşırıyor...

Santini, İstanbulspor’la, Fenerbahçe’yle ve milli takımla oynadığını söylüyor. “Penaltıyı atsaydınız Konfederasyon Kupası’nı siz kazanacaktınız” diyor. İnönü’yü ve İstanbul’u sevmiş. Ümraniye tesislerinden etkileniyor. “Akademi ( altyapı) nerede kalıyor, nerede çalışıyor”diye soruyor.Beşiktaş’ı biliyor. Fransız futbolcular yüzünden Chelsea maçlarını izlemiş. “Kadronuz iyi ama kalitesinin yükselmesi gerek” diyor, “altyapı için zaman var ama önce takımı ligde ve UEFA Kupası’nda başarı için hazırlamalıyız”. Sonra bir mühendis gibi detaylı sorular soruyor: Deplasmanlara nasıl gidilir, maçlar hangi günlerde oynanır, sahaya kaç kişiyle çıkılır, yedekler ligi var mı? Olmadığını öğrenince “hafta içleri özel maç almalıyız” diyor.

Sonra mevcut kadroyu ve transferleri konuşuyoruz. Sergen’i fotoğraflarından tanıyor, Cordoba’nın bizde olmasına seviniyor, Zago gidecekse yerine aynı kalitede birini almak gerektiğini söylüyor. “Takımı 4 kategoride futbolcudan oluşan bir piramit gibi kurmalıyız, en tepede uluslararası yıldızlar olmalı” diye anlatıyorum. “Kim mesela”, diyor, “Crespo” olur mu?”. “Ücretinde anlaşırsak neden olmasın ama biz yeni Batistuta denilen bir Arjantinli var, onu tercih ederiz. Belki siz ikna edersiniz”. “Bu futbolcuyu duydum. Araştıracağım.”...

Futbolcuları da konuştuktan sonra sıra geliyor teknik kadroya. Birinci yardımcısı Türk olacak. Feyyaz Uçar’ı anlatıyoruz, etkileniyor. İkinici yardımcı Fransız; oynamayanlarla ilgilenecek daha çok. Kondüsyonerini ve fizyosunu da getirecek. Altyapının başına Fransa’nın önde gelen akademi direktörlerinden birini getirecek, takımların başına ise eski BJK’lı futbolcuları vereceğiz. Bir de izlemeci(scout) getirecek, oynayacağımız takımların bir önceki maçlarını izleyecek, ayrıca arama tarama sistemimizi düzenleyecek.

Santini sanki kırk yıllık Beşiktaşlıymış gibi sakin ama kararlı anlatıyor. Gözleri parlıyor. Sanki Hoca’yla kamptayız ve yeni sezonu hazırlıyoruz. Üç buçuk saat sonra izin isteyip ayrılıyor. Ulusal takım toplanmadan önce, Desailly, Thuram, Zidane, Lizarazu, Barthez ve Henry ile gizli bir toplantı yapıp Avrupa Şampiyonası’nın stratejisini belirleyecek. “Turnuva sırasında çok tartışmak, konuşmak iyi olmaz” diyor. “Thiery tam ve tek yetkili. Onunla anlaşma konularını görüşebilirsiniz” diyerek ayrılıyor.

Sonra işin en çetin ve tatsız yanı başlıyor. Kerem’le birlikte gece 12.00’ye kadar uğraşıyor, tartışıyoruz. Thiery birkaç kez Santini’yi arıyor ve sonunda Lucescu’nunkilere benzer koşullarda anlaşıyoruz. Getireceği ekibin ücretlerini bile belirliyoruz. Thiery Hoca ile telefonda son kez konuşuyor ve onun adına ön anlaşmayı imzalıyor. Ertesi sabah vekaletname belgesini ve Fransız Federasyonu onaylı yetki belgesini de anlaşmaya ekleyecek.

28 Mayıs 2004- Montpellier

Santini basını atlatıp sabah kahvaltısına geliyor. Herkes memnun. “Artık Beşiktaşlılar Kupa’da Fransa’yı tutacak ama biz de sizden Kupa’yı istiyoruz” diyoruz. Fotoğraf çektiriyoruz. Seçimde başarılar diliyor. Maçtan sonra Saint Etienne’e gidip eşiyle planlar yapacak ve bize dönecek. Eşinin ve yardımcısının haftaya İstanbul’a gelmesini kararlaştırıyoruz.

Belgeleri alıp Montpellier’de bir internet kafeden fakslıyoruz, fotoğrafları geçiyoruz... Yeniden uçağımızdayız. Rüya gerçek olmaya başladı. Derwall’in Türkiye’ye gelişinden daha önemli bir olay bu. Tasarladıklarımız olursa, rakiplerimizi ezip geçecek ve en az 5 yıla damgasını vuracak bir takım yapacağız... Avrupa altımızda uzanıyor.

SONRASI

Pazar akşamı Kongre’den dönerken Hoca’yı arıyorum. Cep telefonu kapalı. “Mesaj bırakın” diyor...

Daha sonra konuşacağız. 2 Haziran’a kadar bekleyecek ve Tottenham’a imza atacak. Bizi Avrupa Kupası’na davet edecek. “Çeyrek finale kalın geliriz” diye yanıtlayacağım…

Ama o Pazar akşamı sahil yolundan dönerken kötü bir Fransızcayla cep telefonuna mesaj bırakacağım. Seçimi kazanamadığımızı söyleyecek ve ekleyeceğim:

“Mersi Mösyö. Herşey için çok mersi.”

Daha öncede okumuştum bunu.

çifte bayram demişsiniz ama bu l.e derneklerle arası çok iyi. kolay kola yok olmaz bu adam.

petrol_fb12
24.Nisan.2013, 01:10
Samet Aybaba bence bu sezon cok iyi işler cıkardı.Fernandes-ALmedia Gitmek istiyorlardı durdurdu.Transfere 4 Milyon Euro Para harcandı.9 Trilyon rakipleriyle kıyaslıyınca ? Yaptığı hatalar vardır o hatalar yüzünden en az 15 puan kaybedildi.Fenerbahce,Galatasaray en az onlar kadar puan kaybetti.Fenerbahce geçen gün Şampiyonluğu kaybetti.34 Milyon Euro Transfere para harcadığı halde.Lakin Devre arası Gekas Alınsaydı şu an liderin iki puan gerisindeydi.Forvet hattını bir türlü oturtamadı Samet Aybaba.

Tek Hatası Kondisyoner seçimi oldu.Onun yüzünden bir cok oyuncusu boşu boşuna sakatlandı.

Samet Aybaba sezon sonu gider mi bilmem ? Bugun bir abinin dediği gibi.

"Fernandes'in cevrisine vermişler çoçukları top oyna diyorlar."

europeanconquer
24.Nisan.2013, 01:13
Samet Aybaba tipik Anadolu takımı hocası,anca bir yere kadar götürebiliyor takımı,bir noktadan sonra eli ayağına dolaşıyor ne yapacağını bilemiyor ve ortaya böyle saçma sapan bir yönetim çıkıyor.

Cengo
24.Nisan.2013, 04:42
Zamanında Zlatanı önermiş isim İbrahim Altınsay ama o zamanın teknik direktörü kabul etmemiş :)

Zlatan için Ajax yönetimi ile birebir görüşmüş Daum ilk Fenerbahçe yıllarında ancak Ajax 20 Milyon Dolar diye diretince Fenerbahçe yönetimi ödeyemeyiz diyerek reddetmiş.

Bordo61Mavi
24.Nisan.2013, 04:56
Besiktasin ilaci Ersun Yanal. Samet Aybaba'dan umitliydim ama beni hayal kirikligina ugratti son donemdeki yaptiklari ile.

Ralph
24.Nisan.2013, 10:57
Vatan gazetesi Bony ile ilgilendiğimizi yazmış. Gelirse bomba olur.

Fearless Coward
24.Nisan.2013, 12:53
Bony'nin fiyatı da hayli yüksek olur adam leblebi gibi gol atıyor fiyatı en az 10-15 Milyon olur ki Beşiktaş bu parayı vermez bence o adama.

footballer33
24.Nisan.2013, 16:07
Bony gelirse muhteşem ötesi olur; ama ben geleceğini düşünmüyorum daha iyi alıcıları çıkacağı için. Hollanda'da 30 küsür gol attı diye, burada o kadar gol atacağının garantisi de yok ayrıca. Jozy Altidore de Hollanda'da yardırırken, Bursaspor'a geldiğince 1 gol atabilmişti sadece. Hollanda Ligi, çok gol atmaya müsait, golcüler açısından. Türkiye'de ise, kasap oldukça fazla neticede. Adamı hayatından bezdiriyorlar. :)

E.Cartman
24.Nisan.2013, 16:12
Big club, small coach
Kartal’ın yıldızı Manuel Fernandes, Beşiktaş'ın son durumunu şu sözlerle özetledi:

Portekizli oyuncunun, Samet Aybaba hakkındaki düşüncelerini AMK açıklıyor: Beşiktaş gibi büyük bir kulüpte, böylesine amatör bir hoca nasıl çalışıyor anlamıyorum.

Beşiktaş’ın en çok tartışılan ismi Samet Aybaba ile takımın yıldızı Manuel Fernandes arasında yaşananları AMK açıklıyor. İşte iki taraf arasında yaşanan gerilimin içyüzü…

‘BÖYLE İDMAN GÖRMEDİM’

Sezon başında göreve gelen Samet Aybaba’yla tanışan Manuel Fernandes, Avusturya’daki kampta büyük şaşkınlığa uğrar. Antrenman tekniklerinin ‘taş devri’nden kaldığını dile getiren Fernandes, kariyeri boyunca böyle bir idman programı uygulamadığını itiraf eder. Yakın çevresine sürekli bu konuda şikayette bulunan Fernandes, kendi bireysel antrenörüyle fiziksel çalışmalar yapar. Bu konudaki sıkıntılarını yönetimle de paylaşan Fernandes, geçiştirici açıklamalarla yoluna devam eder. Konu Samet Aybaba’nın da kulağına gider, ikili arasındaki gerilim, gün geçtikçe büyür.

YÖNETİM BASKISIYLA BARIŞ

Bomba, 1 Şubat’ta İnönü Stadı’nda oynanan Kardemir Karabükspor maçında patlar. 71. dakikada Aybaba’nın kararıyla oyundan alınan Fernandes, kulübede hocasının yüzüne bakmaz ve elini bile sıkmaz. Yönetimin baskısıyla ‘suni’ dostluk mesajları verilir… Ama kötü gidişin ardından Aybaba’nın verdiği ‘iki gün kamp yapılacak’ kararı, Fernandes’i çıldırtır. Son yaşanan olaylarla ilgili yakın çevresine dert yanan Fernandes, Samet Aybaba hakkındaki düşüncelerini dört kelimeye sığdırır: Big club, small coach. (Büyük takım, küçük hoca)

ALMEIDA’NIN HEDEFİNDE O VAR

Tıpkı Fernandes gibi, Samet Aybaba’nın varlığından rahatsız olan bir futbolcu daha var: Hugo Almeida

Tıpkı Fernandes gibi düşünen bir Beşiktaşlı daha var: Hugo Almeida… Vatandaşı Fernandes’in düşüncelerine katılan Almeida, Aybaba’nın idman tekniklerini beğenmiyor. Ayrıca sakatlanıp, sezonu kapatmasından da teknik direktör Samet Aybaba’yı sorumlu tutuyor. Hem Fernandes, hem de Almeida’nın sakatlandıktan sonra Portekiz Milli Takımı’nın doktorlarına tedavi oldukları biliniyor.

GÖRÜŞMELERİ AÇIKLAYINCA…

Sezon başında takımdan ayrılmak isteyen Almeida, bu düşüncesini basınla paylaştığı için de Aybaba’ya ayrıca kırgın… Transfer görüşmelerinin kapalı kapılar arkasında yapılması gerektiğine inanan Portekizli, Aybaba’nın tavrına çok bozulmuştu.

Alican ESENCİ/Açık Mert Korkusuz

Ralph
24.Nisan.2013, 16:31
Bana çok gerçek dışı bir yazı gibi geldi.

davidvilla
24.Nisan.2013, 16:49
Ne idmanı yaptırıyormuş da bu adam neyini begenmemiş anlamadım?
Tamam hoca basına verdiği açıklamalarda bir çok insanın sevgisini yitirmiş olabilir. Bjk taraftarı da gitmesini istiyor olabilir ama yerdekine bir tekme de biz atalım mantıgı çok aptalca.
Bugun taraftar Aybaba'nın gitmesini istiyorsa bu kamuoyuna verdiği görüntü/demeçlerdir.
Yok kötü idman yaptırıyor yok bilmem ne bunlar hepsi bahane.
Bir de acaba Toraman ve diğerleri Fernandes hakkında ne düşünüyor onu da merak ediyorum.
Orada bir idman yapılıyorsa herkes yapıyor. Hem de Fernandes'e taviz verilirken diğer çocuklar çatır çatır o antrenmanlara da çıktılar. Bunları da çıkıp birileri söylesin o zaman.
Birilerinin bir taraflarını kaldırmada üstümüze yok valla

Fearless Coward
24.Nisan.2013, 16:53
O değilde Beşiktaş maçının öyküsüne bakın Holosko falan ne sinirlenmiş yahu öyle camları kırmış oyuncular sinirden Aybaba ayıp ediyor oyunculara 2. yarıda çıkarsana yahu adamı madem 11'de başlatıyorsun ilk yarıda çıkarıp oyuncuların moralini niye bozuyorsun çoğu maçta yaptı bunu.E sonuç olarak tabi yenilirsin.

darkkobal123
24.Nisan.2013, 17:58
Yıllardır yırtıcı, boğa gibi bir forvet arıyoruz. Bony tam aradığımız adam. Ama bonservisi çok yüksek, maalesef imkansız gözüyle bakıyorum ben. Ama bir mucize olur da alabilirsek yılın transferi olur.

ForzaRQ7
24.Nisan.2013, 18:12
Beşiktaş Kulübü'nde alınan kötü sonuçların ardından Beşiktaş Kulübü Teknik Direktörü Samet Aybaba ile yolların ayrılacağına kesin gözü ile bakılıyor.

HABER1903'ün edindiği bilgiye göre; Spor Toto Süper Lig'de kalan 4 maçın ardından Samet Aybaba ile yolların ayrılacağı ve adaylar içerisinde Zico, Felix Magath yer alırken, Kayserispor'u çalıştıran Robert Prosinecki'nin de Beşiktaş Kulübü Yöneticilerine önerildiği öğrenildi.

Yabancı bir hocayı getireceğimiz kesin gibi duruyor.

Fearless Coward
24.Nisan.2013, 18:21
Prosinecki Kayseri'yi çalıştırmaktan memnun zannetmem onun geleceğini zaten genç bir kadro var hedefler bu sezona yönelikte değildi uzun vadeli planları olduğunu düşünüyorum Kayseri'de.Bana kalırsa Zico çok iyi olur ama onun da tekrar Türkiye'ye döneceğine sıcak bakmıyorum Daum bu aralar takım çalıştırmıyor sanırım o gelirse şaşırmamak lazım.

darkkobal123
24.Nisan.2013, 18:24
İbrahim Altınsay yönetim kadrosuna kazandırılamaz ise gelecek hiçbir hocanın önemi kalmaz. Önce şu işi halledelim, sonra Altınsay ile yöneticiler kafa kafaya verip yerli veya yabancı fark etmeksizin en iyi hocayı getireceklerdir.

Kryptonite
24.Nisan.2013, 18:34
Kenny Dalglish gelecek.

footballer33
24.Nisan.2013, 18:56
Kenny Dalglish gelecek.
http://www.egitmentv.com/wp-content/uploads/2011/11/welding.jpg

Kryptonite
24.Nisan.2013, 19:02
Ne bu kardeşim :D

footballer33
24.Nisan.2013, 19:08
Ne bu kardeşim :D
Yazdığın mesajın kaynağını sordum kısaca. :) Dalglish ismini nerden duydun? Tahmin mi, sana gelmiş bir bilgi mi?

Kryptonite
24.Nisan.2013, 19:15
Hem tahmin diyelim hemde bir köşe yazısında okumuştum tam hatırlamıyorum kimin olduğunu.Sezon başında İA yine Dalglish ile anlaşmıştı ama Fikret Orman istememiş.Şimdi gelirse yeniden tek isim Dalglish diyorlar.

footballer33
24.Nisan.2013, 19:18
Hem tahmin diyelim hemde bir köşe yazısında okumuştum tam hatırlamıyorum kimin olduğunu.Sezon başında İA yine Dalglish ile anlaşmıştı ama Fikret Orman istememiş.Şimdi gelirse yeniden tek isim Dalglish diyorlar.
Bahsettiğin yazıyı ben de okumuştum. Hayırlısı diyelim. Önce, Altınsay'ın gelmesi lazım; sonrası kolay.

anil luque
24.Nisan.2013, 20:13
Bony imkansız ötesi bence.

Mamadou
25.Nisan.2013, 00:30
Bula bula Bony'i bulmuşlar demek. Scout ekibi Bony'i buldu da ne oldu. O adamı Vitesse'ye gitmeden önce transfer edeceksin. Şimdi istesen de alamazsın zaten. Öneren sanırım Bony'i iki,üç kez izledi. Oyuncunun devler tarafından takip edildiğinden bi haberler sanırım.

anil luque
25.Nisan.2013, 02:49
Habertürk'te oturmuşlar "Beşiktaş büyük mü değil mi ? " diye tartışıyorlar. :)

Komik insanlar var bu memlekette.

byariff
25.Nisan.2013, 13:21
Kenny Dalglish gelecek.

aynen gelsinde liverpool"u batirdigi gibi besiktasida batirsin demi oyle adamlarin futbolda yeri yok miladi doldu oyle adamlarin.

Deus Dominus
25.Nisan.2013, 14:34
Bula bula Bony'i bulmuşlar demek. Scout ekibi Bony'i buldu da ne oldu. O adamı Vitesse'ye gitmeden önce transfer edeceksin. Şimdi istesen de alamazsın zaten. Öneren sanırım Bony'i iki,üç kez izledi. Oyuncunun devler tarafından takip edildiğinden bi haberler sanırım.

Bony Vitesse'ye gitmeden önce Bursaspor'un da gündemine girdi, transferini bekliyorduk ama bizim cimriler paraya kıyamayınca gittiler Leonel Nunez'i getirdiler... Azıcık vizyon olsa neler yapacak Türk takımları da işte yöneticilerin zihniyeti ortada...

Mamadou
26.Nisan.2013, 21:20
Yönetimin bugünkü rezaletinden hiç bahsedilmemiş. Bir yönetime güveniyordum az çok oda gitti. Her şey çorba oldu.

footballer33
26.Nisan.2013, 22:30
Yönetimin bugünkü rezaletinden hiç bahsedilmemiş. Bir yönetime güveniyordum az çok oda gitti. Her şey çorba oldu.
Başkan, nerede bir gereksiz varsa toplamış kadrosuna. Yeni yönetimde, Levent Erdoğan başta olmak üzere birçoğu olmaz umarım. Aynı adamlarla devam edecek kadar kör olacağını sanmıyorum Fikret Orman'ın.

darkkobal123
26.Nisan.2013, 23:10
Her gün yeni birşey patlak veriyor, Allah sonumuzu hayır etsin.

pele96
26.Nisan.2013, 23:24
Net Borcumuz ne kadar arkadaslar bilgisi olan varmi?

himone
27.Nisan.2013, 10:36
Net Borcumuz ne kadar arkadaslar bilgisi olan varmi?

28 Şubat tarihli çıkan mali verilere göre Kısa vadeli borç 252 milyon TL, uzun vadeli borç 258 milyon TL. Uzun vadeli borcun 141 milyon TL'si ilişikili taraflara borçlar, yani BJK Derneğe olan borç olduğu için saymamak lazım. 9 aylık dönem net zararı da 31 milyon TL.

ForzaRQ7
28.Nisan.2013, 00:53
https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/406975_10200518704542841_1719009470_n.jpg

Bu işin peşi bırakılmamalı.

Yönetim de açıklama yapmış.

Bugün BJK İnönü Stadı'nda Orduspor ile oynanan karşılaşmanın ardından numaralı tribünde çıkan üzücü olayı şiddetle kınıyoruz.

Beşiktaşımız’ın en önemli değeri olan taraftarlarımızın şiddete maruz kalmış olduğu bu münferit olayın kabul edilmesi mümkün değildir. Geçmişte bu tarz olayların üzerini örten zihniyetin tam karşısında olan bir yönetim anlayışına sahip olduğumuzun altını bir kez daha önemle çizmek isteriz.

Bu müeesir olayın sorumlularının bulunması ve cezalandırılması amacıyla kulüp olarak emniyet yetkilileri ve adli mercilerle sonuna kadar işbirliği içinde bulunacağımızdan ve bu olayın sonuna kadar takipçisi olacağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmamalıdır.

Kamuoyunun bilgilerine saygılarımızla sunarız

darkkobal123
28.Nisan.2013, 01:00
Patlaklar, skandallar dur durak bilmiyor. Rezalet ya başka birşey değil. Durun bakalım daha neler çıkacak.

I3esiktas
28.Nisan.2013, 01:09
Tamer kıran denilen ... herif bakalım bundan sonra inönüye nasıl gelecek

footballer33
28.Nisan.2013, 01:12
yd geldi aklıma birden, o meşhur Denizli maçı!

Sizlerin de gitmesi yakındır, bugünkü olaylardan sonra! Merak etmeyin eşkiya sürüleri sizi!

Mamadou
28.Nisan.2013, 03:00
Adamı karısının, çocuğunun önünde ağzını, burnunu kırmışlar diye yazanlar var. Adamın halini düşünmek istemiyorum. Bir tane çapsız için istifa diye bağrılıyor sonra taraftarın ağzı burnu kırılıyor. Tamer Kıran veya değil zaten Tamer Kıran'a yakın biri bu işin içindedir. Yazıklar olsun bu adamlığa sığmaz. Adam akıllı bir yönetim gelmedi şu kulübün başına. Yönetime zerre güvencim kalmadı. Ne halt olduklarını belli ettiler.

Ayrıca şöyle bir ekleme yapayım. Bu stat mevzusu yüzünden daha çok rant dönecek. Stat yapılana kadar ne bu olayların sonu var, nede Beşiktaş düzlüğe çıkar. Bu olanlar daha başlangıç asıl gelecek sezon daha beteri olabilir. Galatasaray'ın iki sezon önce düştüğü durumun daha beteri. Ama yeni stat yapılır biter o zaman bu örümceklerin hiç biri kalmaz temizlerler alayını. Yedirmezler sahip çıkan olacaktır elbet.

Suicider
28.Nisan.2013, 14:49
Dün akşam maçta çıkan olaylarla ilgili fotoğrafları daha yeni gördüm gerçekten yazık günah acıdım adamlara.Resmen coplamışlar adamları.

C h A o S
29.Nisan.2013, 16:49
Tamer Kıran istifa etmiş.Bugün yönetim toplanmış Beşiktaş'ta.Sanırım çıkan olaylardan dolayı Fikret Orman istemiştir istifasını.Takip ettiğim kadarıyla taraftar tarafından sevilmiyordu zaten.

anil luque
29.Nisan.2013, 16:55
Su anda benden mutlusu yok. Darisi levent erdoganin basina. Geri donusunuz olmaz insallah. Gel altinsay geeelll

Mamadou
29.Nisan.2013, 17:00
Mafya bozuntusu elbette istifa edecek. Bir daha o stada giremeyeceğini anlamıştır. Ama bir tek Tamer Kıran değil Samet Aybaba, Levent Erdogan, Seyit Ateş bunlarda istifa etsin, edecek. Ama bu iş öyle hemen kapanmayacak cinsten. Gençler maçında taraftardan sağlam bir protesto bekliyorum. Eğer durumum müsait olursa İnönü'deki son maça gideceğim.

Başkan FO ve Çebi'yi yazmadım. FO'nun listesine kimleri alacağını merak ediyorum. Eğer saçma sapan isimleri alacaksa ilk gitmesi gereken kişidir.

Deus Dominus
29.Nisan.2013, 19:22
Çok geç geldi istifa... Bakan Suat Kılıç konuşmasa o da gelmeyecekti herhalde. Kimi, neyi savunuyor, neyi kayırıyorsalar artık. Spordan çıktı bu iş...

Mamadou
29.Nisan.2013, 19:30
Rauf Büyük denilen zat tutuklanmış. Maç gecesi bu adamı göz altına alıp ertesi sabah yani dün serbest bırakmadılar mı.. Şimdide tutuklanmış. İnşallah gerekli cezayı alırlar. Beraberinde 4 kişi daha tutuklanmış. Bunun gibi adamlar resmen kulübü ele geçirmiş..

darkkobal123
29.Nisan.2013, 21:34
Her işte bir hayır vardır. Taraftar dayak yedi ama hayırlı bir dayak oldu. :D Şaka bir yana umarım Levent Erdoğan, Seyit Ateş ve Samet Aybaba'da istifa eder. Eğer işi bilen insanlar gelirse çok daha iyi yerlere geliriz. Ayağa kalkalım artık !

footballer33
29.Nisan.2013, 22:54
Bu, başlangıç. Sıradaki isimler arkadaşlar tarafından yazılmış zaten. Sonra da, Altınsay göreve!

manager725
30.Nisan.2013, 17:55
FİKRET ORMAN LEVENT ERDOĞAN'IN İSTİFASINI İSTEDİ!!

Helal be Fikret Başkan.

LEVENT ERDOĞAN 'FİKRET ORMAN İSTİFA ETSİN.'

Alın bunu alın bunu burdan.

darkkobal123
30.Nisan.2013, 18:24
Bunlar nasıl insanlar yahu, yapıştı mı bırakmıyorlar. İnşallah en kısa zamanda sende gidersin Levent Erdoğan !

pele96
30.Nisan.2013, 19:25
Mustafa Denizli Rizeyi birakmaz ama onu alabilsek super olur ya .

Ralph
30.Nisan.2013, 19:55
İbrahim Altınsay için imza kampanyası başlatılmış beyler

http://imzakampanyam.com/Ibrahim-Altinsay-Besiktas-Futbol-Takiminin-Ceo-su-Olsun-imza-kampanyasi#.UX_lWQKDS8c.twitter

Mamadou
30.Nisan.2013, 20:00
Levent Erdoğan istifa falan etmez. O adam bir sonraki seçimlerde FO'nın karşısına aday olarak çıkarsa şaşırmam. Adam sümük gibi ya.

manager725
01.Mayıs.2013, 13:05
McGregor: Golü kaleci değil takım yer.

KALECİLERİ GENELLİKLE YEDİKLERİ GOL SAYISIYLA DEĞERLENDİRİYORLAR. SENİNLE İLGİLİ ELEŞTİRİLER DE YEDİĞİN GOLLERİN NİTELİĞİNDEN ÇOK NİCELİĞİYLE İLGİLİ. SENCE BİR KALECİ HAKKINDAKİ DEĞERLENDİRMENİN KISTASI BU MU OLMALI?

-Bence bu şekilde bir değerlendirme aptalca. Çünkü futbol bir takım oyunu. Yenilen gollerin yanında benim değil Beşiktaş'ın ismi yazılıyor. Bir maçı takım olarak kazanır ya da kaybedersiniz. Golleri de takım olarak atar veya yersiniz. Sorumluluk hiçbir zaman tek bir oyuncuda değildir. Takımın genel oyununa bakmak gerekir. Elbette bazı maçlarda "Keşke şunu daha iyi yapsaydım" diye kendinizi eleştirirsiniz ama nasıl ki atılan gol sadece atan oyuncunun ürünü değilse, yenilen golden de sadece kaleciyi sorumlu tutmamak gerekir. Daha az gol yeseydik de bu yine benim sayemde olmayacak, benim dünyanın en iyi kalecisi olduğum anlamına gelmeyecekti; sadece Beşiktaş'ın ne kadar iyi bir takım savunmasına sahip olduğunu gösterecekti.

Adam haklı, röportajının tamamı çok güzel okumanızı tavsiye ederim.

Beşiktaş’ın idmanı öncesinde arkadaşlarıyla sohbet eden Niang, ”Burada çok güzel 5 ay geçirdim. Artık üst seviyede rekabet edecek gücüm yok. Sözleşmem bitince, Katar’a geri döneceğim” dedi.

Ayrıca güle güle Niang. 5 ayda olsa sevdim bu adamı.

pele96
01.Mayıs.2013, 14:37
Takimiyla sorunlari yok muydu ?

Deus Dominus
01.Mayıs.2013, 15:03
Levent Erdoğan da Fikret Orman'ı istifaya davet etmiş. Ne pişkin, ne yüzsüz adammış, pes!

darkkobal123
01.Mayıs.2013, 15:38
McGregor çok güzel konuşmuş gerçekten. Tamam, belki hatalı 3-4 gol yemiş olabilir ama aslında kötü bir kaleci olduğunu sanmıyorum. Adamın önünde defans diye birşey yok ki. Bütün sorumluluğu sadece kaleciye yüklemek insafsızlıktır.

Keşke kalsan be Niang. Beşiktaş için verdiğin savaş, sahadaki mücadelen takdire değer. İyi ki geldin.

anil luque
01.Mayıs.2013, 16:03
Levent Erdoğan sıkıntı verecek ama onun da sonu Kıran gibi olacak inşallah. Bir düşün ulan yakamızdan !

Bordo61Mavi
01.Mayıs.2013, 17:22
Boyle bas belalari hep olur :)

manager725
01.Mayıs.2013, 17:51
Takimiyla sorunlari yok muydu ?

Sorunlarını çözmüş.:icon_sad:

footballer33
01.Mayıs.2013, 21:17
Bizde de terslik var arkadaş! Kimi sevsek gidiyor, kimi istemesek başımıza bela oluyor!

davidvilla
02.Mayıs.2013, 13:14
McGregor çok güzel konuşmuş gerçekten. Tamam, belki hatalı 3-4 gol yemiş olabilir ama aslında kötü bir kaleci olduğunu sanmıyorum. Adamın önünde defans diye birşey yok ki. Bütün sorumluluğu sadece kaleciye yüklemek insafsızlıktır.

Keşke kalsan be Niang. Beşiktaş için verdiğin savaş, sahadaki mücadelen takdire değer. İyi ki geldin.

Sivok Toraman süper ikili olmuşlardı niye bozuluyor anlamıyorum. İkisi de çabuk, ayaklarına yeteri derecede hakim ve çok uzun olmasalar bile havada kuş uçurtmayan adamlar. En guzeli ise birbirlerine yakışan ve beraber keyifle oynayan oyuncular. Samet değil de aklı başında bir adam olsaydı BJK belki şampiyon bile olabilirdi.
Hea bu arada Ne pektemek ne Almeida ne Niang. BJK'ın yuzde yuz saglam bir santrafora ve onu tamamlayabilecek ikinci forvet/forvet arkası/ofansif ortasaha gibi bir oyuncuya ihtiyacı var. Oguzhan ya da Muhammed bu rolu alabilir mi sorunsalı da var tabi.

mwaru
02.Mayıs.2013, 15:24
Yeni iddialar var Orman hakkında http://skorer.milliyet.com.tr/150-milyonluk-balon-/besiktas/detay/1702031/default.htm

darkkobal123
02.Mayıs.2013, 15:33
Sivok Toraman süper ikili olmuşlardı niye bozuluyor anlamıyorum. İkisi de çabuk, ayaklarına yeteri derecede hakim ve çok uzun olmasalar bile havada kuş uçurtmayan adamlar. En guzeli ise birbirlerine yakışan ve beraber keyifle oynayan oyuncular. Samet değil de aklı başında bir adam olsaydı BJK belki şampiyon bile olabilirdi.
Hea bu arada Ne pektemek ne Almeida ne Niang. BJK'ın yuzde yuz saglam bir santrafora ve onu tamamlayabilecek ikinci forvet/forvet arkası/ofansif ortasaha gibi bir oyuncuya ihtiyacı var. Oguzhan ya da Muhammed bu rolu alabilir mi sorunsalı da var tabi.
Gökhan-Ersan-Sivok-Hilbert ... Aslında defans blogu kalitesiz değil ama sorun ne anlamış değilim. Böyle bir defans kurgusu olamaz. Demek ki malzeme var ama malzemeyi yoğuran, yemeği hazırlayan usta, usta değil. Samet Aybaba ile devam etmez. Sezon sonu yollar ayrılmalı. Kaptan da misyonunu tamamladı artık. Ne pozisyon almayı biliyor, ne de defansı iyi yapabiliyor. Sürekli arkasına adam kaçırıyor. Onunla da yollar ayrılmalı. Sivok'un yanına kaliteli stoper almalıyız.

Genç bir forvet alamıyorsak Niang'ın kesinlikle kalması gerekir. Yaşına aldanmamak gerek. Drogba'da yaşlı mesela, ama adam oyun zekasıyla işi götürüyor. Kamp yapar, maç eksiğini kapatır seneye bomba gibi olur. Pektemek ile birlikte uçururlar bizi. Oğuzhan'da bu görevi rahatlıkla üstelenecektir. Az daha sabretsin, kendisini doğru yönlendirecek, geliştirecek bir hoca gelsin çok daha iyi olacaktır. Orta Sahaya defansif, tecrübeli bir adam da alırsak Oğuzhan ve Muhammed'den çok iyi verim alabileceğimizi düşünüyorum. Ancak öncelik tabii ki Samet Aybaba'nın gönderilmesi.

kumbara
02.Mayıs.2013, 16:05
Yeni iddialar var Orman hakkında http://skorer.milliyet.com.tr/150-milyonluk-balon-/besiktas/detay/1702031/default.htm

Birileri fikret ormanı istemiyor, net.

Ralph
02.Mayıs.2013, 17:17
Ben Muhammed'den umudumu kestim açıkçası. Hiç bir şey beklemiyorum artık. Belki onun suçu, belki de ona şans vermeyenlerin suçu orasını bilemiyoruz. Ama bize görünen bu.

Aybaba efendi seneye gitmezse büyük ihtimal Fernandes'de ayrılır. Onun görevini Oğuzhan üstlenecektir ama onun yanına mutlak suretle bir oyuncu alınması şart. Veli ile olmuyor. Necip'de artık olgunluk evresine geliyor bir şeyler yapması lazım. Ondan beklentim büyük çok seviyorum ama hep eksik kalıyor.

darkkobal123
02.Mayıs.2013, 17:42
Dur bakalım abi, çıkmadan candan umut kesilmez. :) Muhammed'de istemez mi hiç A takımda oynamayı ? İlla ki o da çok istiyordur yani, baskı yapmayalım. Bende de böyle bir kuşku var ama en azından yeni sezonu bekleyelim derim. Muhammed parlayacak mı, yoksa kaybolup gidecek mi ? Önümüzdeki sezon bu sorunun cevabını alacağımızı umuyorum.

Ralph
02.Mayıs.2013, 17:46
Vallahi Dortmund'da oynayan gençleri gördükçe "hadi ulen" diyorum bizim takımlardaki gençlere. Yani bu tüm Türkiye için geçerli tabi bir tek bizim için değil. Tek örnek Dortmund'da değil. Millet Şampiyonlar liginde 17 yaşındaki çocukları sürüyor sahaya. Galatasaray Schalke maçında kritik durumdayken bile 17 yaşındaki çocuk oyuna girmişti. Biz anca gençken övüyoruz, bu kadarını biliyoruz. Bir şeyler eksik bizde. Bunu artık oturtmak lazım. Mesela ben anlamıyorum açıkçası, neden bu zamana kadar Muhammed kiraya verilmedi? Ne yani bulunmaz hint kumaşımı bu adam? Verseydin 1-2 sene oynasaydı alt liglerde. Umarım beni utandırır seneye de harika oynar. Tek isteğim bu.

ozan42
02.Mayıs.2013, 17:48
Muhammed Demirci, Hasan Türk,Atınç gibi gençlerde Aydın Karabulut Gokhan Gulec Sezer Ozmen gibi harcanıp gidecek bizde böyle bit yönetim oldugu sürece cok yazık coookk

europeanconquer
02.Mayıs.2013, 17:54
Sezer Özmen'in harcandığını düşünmüyorum ben,1-2 yıla kalmaz adı 4 büyüklerle anılmaya başlanır.Ligimiz o kadar dikkat çekici bir lig olmadığı için Avrupa'dan pek ilgi görmez ama.

Genel olarak yetenekli gençleri özümseme gibi bir huyumuz var millet olarak,doğrudur.

Ralph
02.Mayıs.2013, 17:56
Para vererek yetenek almayı seviyoruz biz ülkecek. Daha kaliteli geliyor para verince :)

darkkobal123
02.Mayıs.2013, 18:07
Kiralık yollamak güzel fikir. Eğitimi göz önüne alınarak, bir şeyler öğretebilecek bir hocanın takımına kiralamalıyız. Mesela Arda'da Manisa'da kiralıktı, geliştirdi kendini. Orada pişti, yıldız oldu. Şuan ki hali ortada. Gelişme çağındaki oyuncular maç yaparak ritim tutar. Bu tarz genç oyuncuların kiralık gitmesi ; tecrübe kazanması, güçlenmesi ve kendilerine güven açısından çok önemli. Sanki 25 yaşına gelmiş gibi " Mami'den birşey olmaz artık " demek pek bir mantıklı gelmiyor bana. Bak abi, biraz düşününce Mami'yi nasıl kazanacağımızın yollarını bulduk. Çalışırsa olur, umudumuzu kaybetmeyelim. :)

davidvilla
02.Mayıs.2013, 18:13
Kiralık diye bir şey yok abi. gidecegi takımda ne görev verilecek neye alışacak belli değil.
Önemli olan takımda tutmak fiziki olarak güçlendirmek ve zaman zaman görev vermek.
Kiralıkla olacak iş değil o. Götze nerede kiralık oynadı ki.

Ralph
02.Mayıs.2013, 18:22
Götze ayrı. Messi de sürekli Barça'da oynadı ve orada yetişti. Onlar belli bir kapasite üzerinde olan oyuncular. Ama onların da bu kapasiteye gelmelerinde kulüpleri büyük rol oynuyor. Biz bunu yapamıyoruz işte.

davidvilla
02.Mayıs.2013, 18:38
Götze ayrı. Messi de sürekli Barça'da oynadı ve orada yetişti. Onlar belli bir kapasite üzerinde olan oyuncular. Ama onların da bu kapasiteye gelmelerinde kulüpleri büyük rol oynuyor. Biz bunu yapamıyoruz işte.

Yapmamız gereken bu ama. Öyle kiralık vermek demek oyncuyu bitirmek demek yani. Gideceği takımda bambaşka bir futbol oynanacak. Belki de küme düşmeme mucadelesi verecek garip garip 10 kere hocası değişecek bazı şeyler öğrenildi mi değişmiyor bir daha. Alışkanlıkları yok etmek imkansız. O yuzden yanlış öğrenmemesi gerekiyor. Klüpte kalmaları daha mantıklı oluyor.

Götze Messi gibi de abi Muhammed ne? Muhammed BJK'ye değilde 8 yasında Dortmund altyapısına gelmiş olsaydı şimdi ne diyecektik? Yapma allah aşkına. Götze bizim takımlarda olsa şimdi en fazla tavsanlı linyitte falan kiralıktı.

Ben bizim takımdan örnek vereyim Serdar Eylik gibi onlarca yetenek PTT 1.ligde deyim yerindeyse sürünüyor.

Veya o kel kafalı stoper var BJK'nin oyuncusuydu en son alt liglerde sürünüyordu.
Eurosport.co.uk onu gelecegin en yetenekli stoperlerinin arasında göstermişti. Ben gözlerimle okumuştum adını hatırlamıyorum su an.

Ralph
02.Mayıs.2013, 18:43
Tamam işte benim de demek istediğim Muhammed'in de Götze veya Messi gibi olabileceği (belki) ama işte biz onu yuğurmasını bilmiyoruz. Aynı şeyi söylüyorum :)

davidvilla
02.Mayıs.2013, 18:46
Valla ben sana şunu söyleyeyim asıl üzücü olan biz futbolseverler kadar bile bu çocukları düşünen yöneticiler olmaması.

darkkobal123
02.Mayıs.2013, 19:55
Kiralık giderse pek bir sıkıntı olacağını sanmıyorum ben. Burada beklentiler çok fazla harcanabilir. Oysa gideceği takımlarda böyle bir sıkıntı olmaz çıkar oyununu oynar, pişip gelir. Yoksa öyle yok yere giderse, daha da kötü döner. Planlı yapmak lazım bu işleri.

anil luque
02.Mayıs.2013, 21:24
Orduspor maçında taraftarın neden olduğu saha olayları nedir ? Ben son 10 dakikayı izleyemedim de 10 dakikada koro halinde küfür edip sahaya koltuk mu fırlattılar ?

Hayır yine 100.000 TL ceza vermiş de pefedeka o yüzden sordum.

darkkobal123
02.Mayıs.2013, 21:27
Sahayı kapatmamışlar hayret.

darkkobal123
02.Mayıs.2013, 22:09
Beşiktaş, 2013-2014 sezonu için UEFA Kulüp Lisansı almaya hak kazandı.

İncelemeler sonucunda Beşiktaş'ın UEFA Kulüp Lisansı almaya hak kazandığı ve UEFA müsabakalarına katılabileceği Türkiye Futbol Federasyonu tarafından Beşiktaş Kulübü'ne bildirildi.

Oh be ! Çok sevindim bu habere.

Bordo61Mavi
02.Mayıs.2013, 22:33
Sevindim Besiktas icin, bir insan yuzunden koskoca kulup avrupadan uzak kalacakti.

Mamadou
02.Mayıs.2013, 23:00

https://www.bjk.com.tr/tr/haber/55541/yonetim_kurulumuzdan_aciklama.html

Yani bu kadarına da pes.. Milliyet'in sahibi Demirören onu geçtim. Adam denetleme kurulundakileri kendine geçerek bir ben borç takmadım. Yeni yönetimde borç yapıyor izlenimi bırakmak istiyor. Yani ülkede bu kadar kişilik olarak bozuk adamlar var ki yeminli müşavir olması bağlamaz. O zaman sermaye artırımı falan niye yapıldı diye sorarlar adama. Türk futbol tarihi açısından en önemli maç öncesi böyle bir haber yaptırıyor isen amaç belli. Amaç taraftarı takımdan soğutmak, Beşiktaş hisselerine değer kaybettirip zarara sokmak. Öyle böyle değil adam medyada öyle bir yer etmiş ki kendine bağlı kaynaklar dört bir koldan karalama kampanyası içerisinde. İş taraftara düşüyor elbet organize olup bunlara karşı durulması gerek.

Ralph
03.Mayıs.2013, 01:20
UEFA işi çok rahatlattı beni. Avrupa demek ekstra gelir kapısı demek. Bu sene gitmememiz çok fena oldu gerçekten. Büyük zarar.

uAburak89
03.Mayıs.2013, 21:46
Uefa kupalarına katılma haberi geri mi çekildi ? Bazı sitelerde o şekilde haberler var da.

manager725
03.Mayıs.2013, 21:51
Uefa katılma haberi geri mi çekildi ? Bazı sitelerde o şekilde haberler var da.

Sen rahat ol, Beşiktaş seneye Avrupa'da!(::)

uAburak89
03.Mayıs.2013, 21:52
Sen rahat ol, Beşiktaş seneye Avrupa'da!(::)

Rahatsız olduğumu nereden çıkardın ? Soru sordum sadece.

darkkobal123
03.Mayıs.2013, 21:54
Resmi siteden kaldırılmış haber, bulamadım. Sanırım çıkan haberler doğru abi.

manager725
03.Mayıs.2013, 21:55
Rahatsız olduğumu nereden çıkardın ? Soru sordum sadece.

Antipatik geldi soru şeklin. 'Beşiktaş seneye Avrupa'da kesin değil mi, hadi inşallah.' tarzı olsa ben de daha güzel bir cevap verebilirdim.

uAburak89
03.Mayıs.2013, 21:59
Antipatik geldi soru şeklin. 'Beşiktaş seneye Avrupa'da kesin değil mi, hadi inşallah.' tarzı olsa ben de daha güzel bir cevap verebilirdim.

Uyarı butonu sol alt köşede hatırlatayım öncelikle.

Beşiktaş resmi sitesini takip etmiyorum, diğer takımlarla ilgili haberleri burada görüyorum, böyle bir şey yazılmış. Haber sitelerinde ise aksi yönde iddialar var, takip edenler bileceği için sorayım dedim. Gidersiniz, gitmezsiniz ne sevinirim ne üzülürüm, benimkisi sadece meraktı.

Mamadou
03.Mayıs.2013, 22:00
Uefa katılma haberi geri mi çekildi ? Bazı sitelerde o şekilde haberler var da.

Evet geri çekildi. Muhtemelen 10 Mayıs'ta yeni bir bildiri yayınlanır. Vadesi geçmiş borçlar yeniden yapılandırıldı, davalarda kapandı. Bu saatten sonra sıkıntı olacağını sanmıyorum. 10 Mayıs'ta bütün kulüplerin lisansı açıklanacak. Siteden kaldırılması tamamen TFF ile alakalı. İlk önce TFF belge gönderecek sonra açıklama yapacaksın. Yönetim maalesef arada bir böyle gariplikler yapıyor. Kurumsallıktan bir haber.

Amaç kulübü bataklıktan kurtardık diye gösterme çabaları..

uAburak89
03.Mayıs.2013, 22:04
Evet geri çekildi. Muhtemelen 10 Mayıs'ta yeni bir bildiri yayınlanır. Vadesi geçmiş borçlar yeniden yapılandırıldı, davalarda kapandı. Bu saatten sonra sıkıntı olacağını sanmıyorum. 10 Mayıs'ta bütün kulüplerin lisansı açıklanacak. Siteden kaldırılması tamamen TFF ile alakalı. İlk önce TFF belge gönderecek sonra açıklama yapacaksın. Yönetim maalesef arada bir böyle gariplikler yapıyor. Kurumsallıktan bir haber.

Amaç kulübü bataklıktan kurtardık diye gösterme çabaları..

Teşekkür ederim cevap için, o zaman sadece süreç uzamış. Hayırlı olsun. Olması gereken olmuş.

manager725
03.Mayıs.2013, 22:10
Uyarı butonu sol alt köşede hatırlatayım öncelikle.

Beşiktaş resmi sitesini takip etmiyorum, diğer takımlarla ilgili haberleri burada görüyorum, böyle bir şey yazılmış. Haber sitelerinde ise aksi yönde iddialar var, takip edenler bileceği için sorayım dedim. Gidersiniz, gitmezsiniz ne sevinirim ne üzülürüm, benimkisi sadece meraktı.

Ben o uyarıyı hakaret içerikli mesajlarda kullanıyorum, cevabını vereceklerimde değil. Neyse uzatmayacağım, hadi iyi akşamlar!

Mamadou
05.Mayıs.2013, 00:31
https://twitter.com/kerimsaat/status/330778046246297601

Ralph
05.Mayıs.2013, 02:34
Hep olumlu bir cümle beklentisi ile okudum ama...

anil luque
05.Mayıs.2013, 04:44
Çıkmadık candan umut kesilmez..

footballer33
05.Mayıs.2013, 13:45
Resmileşen yeni amblemimiz. Hayırlı olsun.

https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/943696_516682685061522_1159595223_n.jpg

http://www.haberkartallari.com/besiktasta-arma-degisikligi-.html

Ralph
05.Mayıs.2013, 13:50
Bana bu amblem çok abartı geliyor. Ben sadelikten yanayım, kartalsız daha sade ve daha güzeldi.

manager725
05.Mayıs.2013, 14:10
Ben beğendim. Kartal biraz büyük gibi ama kesinlikle bir kartal gerekiyordu.

darkkobal123
05.Mayıs.2013, 14:14
Kartal gayet hoş duruyor amblemin üzerinde, iyi yapmışlar. Beğendim ben.

erdem344
05.Mayıs.2013, 14:15
Çok güzel olmuş bence .

Forma üstünde çok iyi durur.

di canio
05.Mayıs.2013, 14:21
Ben de amblem değişikliklerine karşıyım. Nasıl başladıysa öyle devam etmeli.

GeNç KaRTaL
05.Mayıs.2013, 14:23
Amblem değişmedi yalnız.Daha önce de ara ara bazı yerlerde kullanılan bu logo resmileşti sadece,o kadar.

anil luque
05.Mayıs.2013, 15:01
Evet bu logo 2007-2008 sezonunda giydiğimiz formanın üzerinde vardı , yeni olan birşey değil.

http://4.bp.blogspot.com/_umWGwmcJH0k/SmME1byxIMI/AAAAAAAAAHM/N3PIyDFPFsM/s400/2007-08+beyaz.JPG

Güzel bence.

footballer33
05.Mayıs.2013, 15:14
Amblem değişmedi yalnız.Daha önce de ara ara bazı yerlerde kullanılan bu logo resmileşti sadece,o kadar.
Resmileşen amblemimiz derken, ben de onu kastettim zaten. :)

footballer33
05.Mayıs.2013, 15:51
Tüzük değişikliklerinde de güzel şeyler oluyor. Örneğin, üye olduktan sonra genel kurul üyesi olmak için 2 yıl beklemek gerekiyorken, bu süre 1 yıla düştü. Ayrıca, üye kabulünde % 5 kota maddesinin reddedilmesi de iyi haber. Levo, dellendi bugün zaten. Sürekli salonu terk edip durdu. En son yine terk etti, geri geldi mi bilmiyorum. :icon_biggrin:

Takip etmek isteyenler için;

http://besiktas.fm/

Mamadou
05.Mayıs.2013, 16:30
Levent Erdoğan'ın salonu terk edip geri dönmesi hep favorim olarak kalacak :n:

Redrum
05.Mayıs.2013, 17:05
Beşiktaş inşallah Avrupa kupalarına katılır da, başarılı olur. Seneye gidecek bütün takımlarımızın ocaktan sonrasını da görmesini istiyorum ben. İmkansız ama. En azından Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş bunu yapabilir.