PDA

View Full Version : Beşiktaş Sohbet Alanı

Pages : 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22

anil luque
02.Şubat.2012, 22:17
PFDK "çift sarı karttan" kırmızı kart gören Manuel Fernandes'e 2 maç ceza verdi. Manu fener maçında yok. Helalin var pefedeka. Hakikaten Allah sizi nasıl biliyorsa öyle yapsın başka birşey demiyorum.

vego
02.Şubat.2012, 22:20
TFF resmi sitesine göre 1 maç abi.

http://www.tff.org/default.aspx?pageID=246&ftxtID=14431

di canio
02.Şubat.2012, 22:21
2 maç cezalı Fernandes. 1 maç çift sarı kart-kırmızı karttan, 1 maç ihraç sonrası sportmenliğe aykırı hareketten.

Aynı müsabakada BEŞİKTAŞ A.Ş. sporcusu MANUEL HENRIQUE TAVARES FERNANDES'in, ihraç sonrası sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle takdiren 1 RESMİ MÜSABAKADAN MEN CEZASI ile cezalandırılmasına, Cezanın infazının çift sarı kart görmesi nedeniyle oynamaması gereken ilk müsabakayı takiben başlatılmasına,

Ralph
02.Şubat.2012, 22:21
Çok kötü oldu çok... Bu maç tatil olmasın diye umuyordum ki Fernandes oynasın, ama oda yalan oldu.

GeNç KaRTaL
02.Şubat.2012, 22:24
Haydaaaaa.Hiç iyi olmadı bu.

anil luque
02.Şubat.2012, 22:28
Emeği geçen herkese teşekkürler. 3 ismi var Fernandes'in 3 maç olsun ceza bence.

byariff
02.Şubat.2012, 22:30
1 maca dusurulur bence.

di canio
02.Şubat.2012, 22:33
Cezayı verenlerde mi asıl sorun, kart gördükten sonra hakeme saldıranda mı? Fernandes saldırmasa çift sarı karta 2 maç ceza verilmezdi.

ForzaRQ7
02.Şubat.2012, 22:35
Daha once ornekleri oldugu gibi itiraz edilirse eger 1 maca inecektir sanirim.

anil luque
03.Şubat.2012, 00:56
Cezayı verenlerde mi asıl sorun, kart gördükten sonra hakeme saldıranda mı? Fernandes saldırmasa çift sarı karta 2 maç ceza verilmezdi.

Olayı seyretmeyen biri gelip şu yorumu okusa Fernandes hakemi tartakladı zanneder abi bırakın bunları allah aşkına ya. Hakem raporunda en ufak bir kötü söz veya sportmenlik dışı hareket rapor etmemişken PFDK neye göre bu cezayı veriyor ? Neden neden neden ? Süper ötesi dudak okuma yöntemleri mi var PFDK'nın ? Veya beden diliyle mi birşeyler yorumluyorlar nedir yani raporda olmayan şeylere göre ceza neden yahu biri bana izah etsin !

LaigLeNoiR
03.Şubat.2012, 01:43

Bilmiyorum dikkatini çekti mi ama bugün Fenerbahçe maçında Cristian son dakikalarda korner direğinde rakip ve direğe karışık bir şekilde tekme attı sert bir şekilde ancak sarı kartı olduğu için hakem oralı bile olmadı. Bazı şeylerde çifte standartın ayarını kaçırmamak lazım.

anil luque
03.Şubat.2012, 02:03
O ayar çoktan kaçtı atı alan üsküdarı geçti abi boşver..

Ralph
03.Şubat.2012, 02:10
Ooooof off ne olacak bizim sonumuz...

Revolution
03.Şubat.2012, 02:21
Şu an konuşulan konuyla alakasız ama Beşiktaş'ın acilen Yıldırım Demirören'den kurtulması lazım. Beşiktaş'tan çok başka şeylerle uğraşan ve Beşiktaş'ı bu kadar borca sürükleyen bir adam Beşiktaş'a kesinlikle yakışmıyor. Kanser gibi resmen.

footballer33
03.Şubat.2012, 02:23
Hiçbir raporda Fernandes'in kötü bir söz ya da eylemde bulunduğuna dair bir ibare yokken, çift sarı karttan gelen kırmızı karta verilen 2 maç neyin nesidir arkadaş?! İtiraz bekleyenlere de, Y.D.'yi hatırlatıyorum. ;) :) Bu itirazı yaparsa, başkan dışında birisi yapar. Yoksa 2 maç onaylandığıyla kalır, biz de burda sinir krizleri yaşamaya devam ederiz.

Revolution, biz de tam da onu söylüyorduk. Konuyla alakasız bir yana, konuyla çok alakalı yazdıkların. :)

di canio
03.Şubat.2012, 02:28
Olayı seyretmeyen biri gelip şu yorumu okusa Fernandes hakemi tartakladı zanneder abi bırakın bunları allah aşkına ya. Hakem raporunda en ufak bir kötü söz veya sportmenlik dışı hareket rapor etmemişken PFDK neye göre bu cezayı veriyor ? Neden neden neden ? Süper ötesi dudak okuma yöntemleri mi var PFDK'nın ? Veya beden diliyle mi birşeyler yorumluyorlar nedir yani raporda olmayan şeylere göre ceza neden yahu biri bana izah etsin !

Benim demek istediğim kartı gören oyuncu, hakemin üzerine hışımla yürüyorsa suç o oyuncudadır, ceza verende değil.

Bilmiyorum dikkatini çekti mi ama bugün Fenerbahçe maçında Cristian son dakikalarda korner direğinde rakip ve direğe karışık bir şekilde tekme attı sert bir şekilde ancak sarı kartı olduğu için hakem oralı bile olmadı. Bazı şeylerde çifte standartın ayarını kaçırmamak lazım.

Konuyu sen Cristian'a getirirsin, ben başka bir takımın bir futbolcusuna, uzar gider. Olayları kıyas yaparak savunmak çok sağlıklı değil. Çifte standart diye yorumlanan şeyler yaşanacak. Birbirinden farklı hakemler, birbirinden farklı futbolcular, birbirinden farklı pozisyonlar olacak. Çoğunda da birbirinden farklı kararlar çıkacak. Amacınız bu durum üzerinden Cristian ya da Fenerbahçe kollandı demekse ben de Fenerbahçe'nin maruz kaldığı hakem hataları sayabilirim çokça. Tartışmaları "ama o takıma şöyle, ama bu futbolcuya böyle" diye sürdürürsek çıkamayız içinden.

Revolution
03.Şubat.2012, 02:28
Eyvallah abi şimdi onu diyecektim. Kulüpler Birliği başkanlığına soyundu ve Carvalhal'in ondan daha çok sesi çıkıyor Beşiktaş'ın sıkıntıları hakkında. Tanıdıklarının prim yaptığı bir kulüp oldu Beşiktaş, özellikle altyapıda. Şurada en çok bağırması gereken adam Yıldırım Demirören'ken o fikirleriyle tek başına Türk futbolunu kurtaracağına inanıyor. Beşiktaşlılar'ın en çok birlik olma vakti bugünlerdir bence. Çarşı'dan ben tepki göstermesini beklerdim ama onlarda da sıkıntı var gibi şu sıralar.

footballer33
03.Şubat.2012, 03:06
Tepki gösterilecekse bu, tüm taraftarlar organize olunarak gösterilir. Olaya sadece çArşı olarak bakmayalım. Bugün, Dişi Kartalların gösterdiği tepki bile artık bu işin önünün alınamayacağına kanıttır bence. Zaten onların yapamadığını İnönü'de oynanacak bir sonraki maçta erkek taraftarlar yapamazsa sıkıntı çok büyük demektir, ki ben öyle bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum. Tekerlekli sandalye basketbol maçında bile tepki verilmişti çünkü, bu olaylardan sonra.

LaigLeNoiR
03.Şubat.2012, 03:13
Benim demek istediğim kartı gören oyuncu, hakemin üzerine hışımla yürüyorsa suç o oyuncudadır, ceza verende değil.

Konuyu sen Cristian'a getirirsin, ben başka bir takımın bir futbolcusuna, uzar gider. Olayları kıyas yaparak savunmak çok sağlıklı değil. Çifte standart diye yorumlanan şeyler yaşanacak. Birbirinden farklı hakemler, birbirinden farklı futbolcular, birbirinden farklı pozisyonlar olacak. Çoğunda da birbirinden farklı kararlar çıkacak. Amacınız bu durum üzerinden Cristian ya da Fenerbahçe kollandı demekse ben de Fenerbahçe'nin maruz kaldığı hakem hataları sayabilirim çokça. Tartışmaları "ama o takıma şöyle, ama bu futbolcuya böyle" diye sürdürürsek çıkamayız içinden.

Orada hakem hata yaptı zaten bence Fernandes'e direkt kırmızı kart vermesi gerekiyordu otomatikman 2 cezadan başlayacaktı ancak çift sarıdan olunca sonra böyle şeyler oluyor.

Ralph
03.Şubat.2012, 14:05
http://img100.imageshack.us/img100/3088/ekranalntst.png (http://img100.imageshack.us/i/ekranalntst.png/)

Adamdaki göbeğe bak. Sakatlığı işine gelmiş anlaşılan. Adam kafasına göre yaşıyor hala bazı arkadaşlar bu sorumsuz adamı savunuyor bana. Geçen maçta da söyledim ve uzuuuuun zamandır da söylüyorum. İsterse tüm Beşiktaş'lılar kızsın bana ama bu herif adam olmaz. Dün ne oyuna girerken mutlu görünüyordu ne de kırmızı kart gördükten sonra üzgün göründü. Umursamıyor hiç bir şeyi. Belli ki gitmeyi kafasına koymuş. Dün Rıdvan Dilmen'de söyledi dediklerimin aynısını. Beşiktaş büyük bir kulüptür. Kafasına göre davranamaz hiç kimse. Bu zamana kadar ne futbolcular geldi gitti, sen ise kara bir leke olarak kalacaksın bu kulüpte. Abartıyorsun diyenler olacak belki. Varsın desinler, düşüncem böyle ve değişmeyecek.

Ralph
03.Şubat.2012, 14:10
http://www.fanatik.com.tr/Default.aspx?atype=Detail&KategoriID=33&ArticleID=251962&ref=nf

Şöyle bir pankart açılmış.

ForzaRQ7
03.Şubat.2012, 14:22
http://www.haber1903.com/images/haberler/boyle_ceza_mi_verilir_1328262288.jpg

Beşiktaş'ın Portekiz'li oyuncusu Fenrandes'in neden 2 maç ceza aldığı ortaya çıktı.

Kayserispor maçında kırmızı kart gören Manuel Fernandes sahayı terk ettikten sonra, soyunma odalarının yolunu tutar. Beşiktaş kulübüne tahsis edilen soyunma odasının kapısına geldiğinde öfkesinden kapıyı tekmeleyen Fernandes, kapıya ufak tefek hasar verir.

Bu olayı kameralarla tespit eden stad müdürü Ahmet Bilor, görüntüleri TFF temsilcisine ulaştırır. Normalde 1 maç ceza alması gereken Fernandes'e saha dışında gelişen bu görüntüler sonrası 2 maç ceza verilir.
Haber Kaynağı: Haber1903 Özel Haber

Ayrıca Itır Esen'in bir yazısı var, okumanızı öneririm. http://www.haber1903.com/futbol/baskanin-gozyaslari-makale,437.html

Ralph
03.Şubat.2012, 14:24
Bu olay cezayı 2 maça çıkartmaya bir neden midir yani? Adam hırsını saha dışında almış. Hakeme tekme tokat dalsa daha mı iyiydi acaba hayret bir şey. Bana çok saçma geldi.

di canio
03.Şubat.2012, 17:23
Beşiktaş'ın itirazı Tahkim Kurulunda reddedilmiş, Fernandes'in cezası 2 maç.

Beşiktaş A.Ş 'nin, PFDK'nın 02.02.2012 tarihli ve E. 2011-2012/713, K.2011-2012/851 sayılı kararına karşı yapmış olduğu itiraza ilişkin E.2012/19 numaraya kayıtlı dosyada itirazın süresinde olduğu ve gerekli harcın yatırıldığı görüldü. Yapılan müzakere neticesinde PFDK'nca Beşiktaş AŞ futbolcusu Manuel Henrique TAVARES FERNANDES'İN ihraç sonrası sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle FDT'nin 37/a maddesi uyarınca ceza tayin edilmesi gerekirken PFDK kararında maddi hataya müsteniden FDT m.37/c yazılması neticeye etkili görülmemekle Futbolcuya verilen 1 resmi müsabakadan men cezasına yapılan itirazın reddine kararın oybirliğiyle onanmasına;

anil luque
03.Şubat.2012, 17:46
Komik yemin ediyorum komik. Stad müdürü görmüş vesaire olmuş. Şu mübarek günde küfür etmek istemiyorum zaten forum müsaade etmiyor o ayrı. İnşallah Beşiktaş kadar taş düşer yolumuza taş koyanın başına.

anil luque
03.Şubat.2012, 18:03

Ligimizde Emre Belözoğlu gerçeği varken yok efendim hakemin üstüne hışımla yürümek vs gibi şeyleri geçiniz efenim.

Ralph
03.Şubat.2012, 18:05
http://spor.mynet.com/haber/guntekin-ridvani-sok-etti-video/45801

Helal vallahi Güntekin iyi konuşmuş.

di canio
03.Şubat.2012, 18:17
Ligimizde Emre Belözoğlu gerçeği varken yok efendim hakemin üstüne hışımla yürümek vs gibi şeyleri geçiniz efenim.

Verilen ceza da o yüzden değilmiş. Önemli olan Emre Belözoğlu sorununu çözmek mi, yoksa ona veriliyor diye herkese taviz verilmesini istemek mi? Emre Belözoğlu'na bir taviz söz konusu. Bunun nedeni nedir? Bunu çözmek daha doğru değil mi? Emre Belözoğlu'nun yokluğunda takım çok kötü oynasa da ben bir Fenerbahçe'li olarak Emre Belözoğlu'nun takımdaki varlığını istemeyen birisiyim. Emre'ye öyle davranılıyor diye bir başka futbolcuya da taviz beklenmesi doğru değil bence. Birçok futbolcuya birçok pozisyonda kart çıkmıyor. Burada hakemlerimizin standartlarının olmaması en büyük sorun. Emre'ye daha fazla müsamaha gösterildiği de bir gerçek. Ama sadece Emre'ye müsamaha gösterilmiyor. Birçok maçta görebilirsiniz benzer hareketleri yapıp ceza almayanları. Fernandez ceza alanlardan olmuş.

anil luque
03.Şubat.2012, 18:35
Ben kesinlikle hatayı hatayla örtme taraftarı biri değilim. Bu zamana kadar olmadım bundan sonra da asla olmam.

Fernandez ceza alanlardan olmuş.

Olayı özetleyen nokta bu abi. Elmander direk kırmızı görüyor 1 maça düşüyor. Alex direk kırmızı görüyor 1 maça düşüyor. Bizim oyuncumuz hakem raporunda en ufak bir kötü referans olmadığı halde hırsını kapıdan çıkarttığı için muhterem stad müdürünün katkısıyla hayati önem taşıyan bir Fenerbahçe derbisi öncesi 2 maç ceza alıyor. Yetmiyormuş gibi Tahkim itirazımızı reddediyor.

Vallahi ne diyelim emeği geçenler başını yastığa koyduğunda vicdanıyla herhangi bir sorun yaşamıyorsa helal olsun. Bu renklere gönül veren milyonların hakkı bu dünyada çıkmasa da eninde sonunda yakanıza yapışır unutmayın. BEŞİKTAŞ ağır taştır , altında kalırsın.

di canio
03.Şubat.2012, 18:51
İyi de Anıl yazdıklarının içinde Fernandes'e dair hiçbirşey yok. Fernandes bunları yapmasa 2 maç ceza alacak mıydı? Sorun bu. Emre yapıyor ceza almıyor. Yapmasa verilmeyen ceza durumu olmayacak. Emre'nin yaptıklarını alkışlarsan, Emre yapmaya devam eder. Ülkemizdeki genel taraftar profiline göre hep hakemler ve federasyon bize karşıdır, başarılı olmamızı istemez. Genel olarak Fenerbahçeliye göre de böyle, Beşiktaşlıya göre de, Galatasaraylıya göre de. Bu düşünceye göre kimi destekliyor hakemler ve federasyon? Bu düşünce nedeniyle çoğu maçta kırmızı kart gören futbolcular kendi taraftarları tarafından alkışlanır, tezahürat yapılır. Futbolcuların geneli için söyleyeyim, tribünleri nasıl arkalarına almaları gerektiğini çok iyi biliyorlar. Fernandes özelinde söylemiyorum bunu. Çevremde de görüyorum, Emre'nin hareketlerinde Emre'den önce hakeme tepki gösterenleri. Futbolcu kızmakta haklı olabilir. Ama hiçbir gerekçe, takım arkadaşlarını yalnız bırakmayı haklı göstermez. İnsandır, bir anda gelişir bazı şeyler. Ne Emre'ninkiler, görebildiğim kadarıyla ne Fernandes'in durumu bir anda olup biten birşey değil. Fenerbahçe maçı öncesi olmasının sizi daha fazla kızdırdığını görüyorum ama hırsız'ın hiç mi suçu yok?

anil luque
03.Şubat.2012, 19:19
Ben Fernandes'i koruma niyetinde falan değilim zaten. He bana göre haksız kırmızı gördü yetmiyormuş gibi 2 maç ceza aldı o ayrı. Ama buraya geldi geleli Fernandes'i ilk defa bu kadar sinirli gördüm, bence haklıydı.

Ayrıca benim anlatmak istediğim nokta farklı. Madem görüntülerden ceza veriilyor http://www.youtube.com/watch?v=YNJ4K3Bi40k buna niye ceza yok. Hakemin gözü önünde yahu yarım metre bile yok aralarında. böyle bir hareket nasıl cezasız bırakılır ? Hadi diyelim bir ihtimal görmedi sayın yunus yıldırım. Sonradan izleyenler buna niye ceza vermedi?

Benim anlatmak istediğim nokta tam olarak bu. Buna verilmedi bize de verilmesin değil. Tam tersi ; bize verilen ortamda bu niye es geçildi zamanında ?

di canio
03.Şubat.2012, 19:23
Saha içindeki pozisyonlara görüntülerle ceza verilmiyor.

anil luque
03.Şubat.2012, 19:26
O zaman halimiz daha vahim desene abi. Saha içinde rakip yumruklanıyor ceza yok saha dışında kapı tekmeleniyor ceza var vallahi süper iş :)

di canio
03.Şubat.2012, 19:30
Keyfi değildir benim düşüncem. Tahkim Kurulu'nun açıklamasında da hepsi bir maddeye bağlanıyor. Ona verelim, buna vermeyelim işimize gelmez değil. Sürekli Fenerbahçe'den örnekler veriyorsun, ben de sana Fenerbahçe aleyhine yapılanları gösterebilirim. Her takımın aleyhine oluyor yanlış. Sana göre Beşiktaş'a fazla, bana göre Fenerbahçe'ye daha fazla.

anil luque
03.Şubat.2012, 19:34
Keyfi olup olmadığı konusunda ciddi şüphelerim var abi.

footballer33
04.Şubat.2012, 00:13
Fernandes'e verilen cezanın neresinden tutarsan tut, mantıklı bir açıklaması yok bana göre. Kapıyı tekmeliyor diye bir futbolcuya ceza veriliyorsa, sözün bittiği yerdeyiz zaten. Fernandes'in yaptığı hareket direk kırmızıyı gerektirirdi, o işin başka tarafı. Fakat, kendisine yapılan faulün es geçilmesine gösterdiği tepki ve sonrasında yaptıkları da bununla paralel gelişen şeylerdi. Adam insan nihayetinde, robot değil. Etkili olamadı, kendisine yapılan fauller es geçildi ve haliyle sinirlenip anlık bir refleksle yapmaması gereken bir hareket yaptı. Burda Fernandes 1 kez suçluysa, bu olayın içindeki diğer kişiler 2 kez suçludur benim nazarımda. Neyse, F.Bahçe derbisinde Fernandessiz de çıkıp oynayacağız, yapacak bir şey yok.

Bu arada; Hilbert 2 ay, İsmail ise 10 gün sakatlıklarından ötürü forma giyemeyecekler. Dün 3 ve 1 hafta deniyordu, bu daha da kötü oldu.

Umarım, bu 2 ay süresince Ekrem'e tahammül etmek zorunda kalmayız. Tanju sol bek, Toraman sağ bek isteğimdir. Ekrem'e, sol bek oynayacak bir Egemen'i bile tercih ederim.

di canio
04.Şubat.2012, 00:17
Oğuz diye bir oyuncu vardı Beşiktaş altyapısında. Soyismi aklıma gelmedi şimdi. Sağ bek oynuyordu. Ayrılmış sanırım. Birkaç maç izlemişimdir, çok değil gerçi ama fiziği, tekniği falan iyi gibiydi.

footballer33
04.Şubat.2012, 00:25
Oğuz diye bir oyuncu vardı Beşiktaş altyapısında. Soyismi aklıma gelmedi şimdi. Sağ bek oynuyordu. Ayrılmış sanırım. Birkaç maç izlemişimdir, çok değil gerçi ama fiziği, tekniği falan iyi gibiydi.
Oğuz Ceylan. Geçen senenin son maçında sahadaydı G.Antep'e karşı. :)

http://tr.wikipedia.org/wiki/O%C4%9Fuz_Ceylan

di canio
04.Şubat.2012, 00:48
Oğuz Ceylan. Geçen senenin son maçında sahadaydı G.Antep'e karşı. :)

http://tr.wikipedia.org/wiki/O%C4%9Fuz_Ceylan

Evet Oğuz Ceylan. Ama Süper Lig maçı yok onun. Geçtiğimiz sezonun maç bilgilerini tuttuğum için biliyorum. Beşiktaş'ta hiç resmi maça çıkmadı.

Zekirdek
04.Şubat.2012, 00:53
Aslında Fernandes için bir maç yeterli diye düşünüyorum. 2 olmayabilirdi.

footballer33
04.Şubat.2012, 00:54
Evet Oğuz Ceylan. Ama Süper Lig maçı yok onun. Geçtiğimiz sezonun maç bilgilerini tuttuğum için biliyorum. Beşiktaş'ta hiç resmi maça çıkmadı.
O zaman yedekler arasındadır, ben yanlış hatırlıyorumdur. Çünkü çok iyi hatırlıyorum onun kadroda olduğunu. Demek ki 18'deydi ve oynamadı. :)

Zekirdek
04.Şubat.2012, 01:02
Ben geçen sene Manisa maçında oynayan sol bek Doğukan Pala'yı beğenmiştim şimdi ne alemde acaba.

footballer33
04.Şubat.2012, 01:13
A2 alemlerindeydi en son, bildiğim kadarıyla. :) Sezon başında Denizli'ye gitmişti ve geri döndü daha sonra.

anilton
04.Şubat.2012, 01:51
Oğuz Ceylan Siirtspor'da kiralıktı.Devre arasında Ç.Rizespor'a kiralandı.Doğukan'da Adana Demirspor'a kiralandı.

footballer33
04.Şubat.2012, 01:59
Oğuz Ceylan Siirtspor'da kiralıktı.Devre arasında Ç.Rizespor'a kiralandı.Doğukan'da Adana Demirspor'a kiralandı.
Doğukan'ın resmi sitede, hala kadroda olduğu görülüyor.

http://www.bjk.com.tr/tr/takim/12/

Ama TFF'nin sitesinde, dediğin gibi Adana Demirspor'da oynadığı görülüyor.

http://www.tff.org/Default.aspx?pageId=30&kisiID=897780

:)

ForzaRQ7
04.Şubat.2012, 14:41
http://www.fanatik.com.tr/Default.aspx?atype=Detail&KategoriID=33&ArticleID=251962&ref=nf

Şöyle bir pankart açılmış.

Pankart olayıyla ilgili şöyle bir haber var. http://www.haber1903.com/futbol/pankarti-acanlar-belli-oldu-h9694.html

Forza'da da şu açıklama yapılmış.

"Samsunspor - Fenerbahçe maçı sonrası S.Gökçen Havaalanında açılan flamayla Beşiktaş Taraftarlarının hiçbir ilgisi-alakası yoktur.

Bir Beşiktaşlının, Fenerbahçe'yi havaalanında karşılaması Türk futbolunda tarih değil talihsizliktir. Beşiktaş kongre yapısı içinse başlı başına düşündürücüdür. Beşiktaş taraftarımızın, Süleyman Seba ile malum şahsın ismini peş peşe anmakta imtina ederken, aynı karede resmedilmesi bizi çok üzmüştür.

A.Yıldırım’ı özleyen ama BEŞİKTAŞLIYIM diyen herkesi, herkesin sorgulaması lazım.

Çarşı"

ForzaRQ7
04.Şubat.2012, 16:27
http://www.haber1903.com/images/haberler/bebe_sahalara_ne_zaman_1328357659.jpg

Beşiktaş'ın M.United takımından kiraladığı ancak Portekiz Milli takımında yaşadığı sakatlık nedeni ile uzun bir süredir futboldan uzak kalan Bebe, sakatlığının ardından Portekiz'de düz koşulara başlamıştı.

Taraftarların merak ile beklediği Bebe'nin son durumunu sizler için araştırdık.

Konu ile ilgili HABER1903'e açıklama yapan Beşiktaş Kulübü Doktoru Mete Düren, yaptığı açıklamada;

" Bebe'nin son tetkik durum raporları ve çalışma videosu elimize ulaştı ve izledik. Videolarında birazda olsa kilo aldığını farkettik. Fakat durumu oldukça iyi. Bebe'yi UEFA Avrupa Ligi'nde ikinci tur karşılaşmasında Portekiz'de oynayacağımız Braga maçının ardından takım ile birlikte Türkiye'ye getirmeyi planlıyoruz. Türkiye'ye dönmesinin ardından son kontrollerini yapıp, Beşiktaş formasını giydirmek için hazırlayacağız. " diyerek sözlerini tamamladı.

Haber Kaynağı: Haber1903 Özel Haber

GeNç KaRTaL
04.Şubat.2012, 21:20
Ayrıca Kayserispor maçında Demirören karşıtı pankart açanlara yönetim polise yalan iddialarla şikayet etmiş.Bu adam bir de kongrede açık ara kazanıyor.Beşiktaş taraftarının içinde bulunduğu zor durumun anlaşılmasına yardımcı olacağını düşünüyorum bu bilgilerin.

Beko Basketbol Ligi'nde 28 puanla dördüncü sırada yer alan Beşiktaş Milangaz Basketbol Takımı, bugün saat 17.00'de Beşiktaş Milangaz Arena’da oynadığı Pınar Karşıyaka karşılaşmasını 88-80 kazandı.

Bir grup Beşiktaş taraftarı Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören'e tepki gösterdi. Taraftarın " Yıldırım Demirören Yeter" tezahuratlarına tepki gösteren Beşiktaş Kulübü yöneticisi Şeref Yalçın, ayağa kalkarak Beşiktaş taraftarına susmaları yönünde işaret yaptı.

Şeref Yalçın'ın ayağa kalkıp Beşiktaş taraftarlarına susun demesi Beşiktaşlı taraftarlardan büyük tepki aldı.

Karşılaşma oynanırken "Yıldırım Demirören Yeter" diyen bir grup Beşiktaş taraftarı karşılaşmanın 3.periyotunda Beşiktaş Kulübüne bağlı güvenlikler tarafından dışarı çıkarıldı.

LaigLeNoiR
05.Şubat.2012, 00:49
Almeida ve Rüştü'de Derbi'nin kadrosundan çıkartıldı.

Alicanfmfan
05.Şubat.2012, 00:58
Saha içindeki pozisyonlara görüntülerle ceza verilmiyor.

Yaklaşık 4-5 sene önce diye hatırlıyorum , Beşiktaş maçında Song Veysel'e bir haraket yapıyordu ancak saha içinde cezalandırılmıyordu ama görüntülerden Song'a iki maç verilmişti , belkide o seneden bu seneye değişti bilemem ama hatırlatayım dedim.

di canio
05.Şubat.2012, 01:22
Yaklaşık 4-5 sene önce diye hatırlıyorum , Beşiktaş maçında Song Veysel'e bir haraket yapıyordu ancak saha içinde cezalandırılmıyordu ama görüntülerden Song'a iki maç verilmişti , belkide o seneden bu seneye değişti bilemem ama hatırlatayım dedim.

Dediğin gibi, 4-5 sene önceymiş. Son zamanlarda, bu sezon ya da geçtiğimiz sezon böyle verilen ceza hatırlıyor musun? Ben hatırlamıyorum.

Alicanfmfan
05.Şubat.2012, 01:31
Dediğin gibi, 4-5 sene önceymiş. Son zamanlarda, bu sezon ya da geçtiğimiz sezon böyle verilen ceza hatırlıyor musun? Ben hatırlamıyorum.

Bende ''hatırlamıyorum'' ancak , orada verilmiyor diyince bi ekleme yapayım dedim.

footballer33
05.Şubat.2012, 01:49
Ayrıca Kayserispor maçında Demirören karşıtı pankart açanlara yönetim polise yalan iddialarla şikayet etmiş. Bu adam bir de kongrede açık ara kazanıyor.Beşiktaş taraftarının içinde bulunduğu zor durumun anlaşılmasına yardımcı olacağını düşünüyorum bu bilgilerin.

Beko Basketbol Ligi'nde 28 puanla dördüncü sırada yer alan Beşiktaş Milangaz Basketbol Takımı, bugün saat 17.00'de Beşiktaş Milangaz Arena’da oynadığı Pınar Karşıyaka karşılaşmasını 88-80 kazandı.

Bir grup Beşiktaş taraftarı Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören'e tepki gösterdi. Taraftarın " Yıldırım Demirören Yeter" tezahuratlarına tepki gösteren Beşiktaş Kulübü yöneticisi Şeref Yalçın, ayağa kalkarak Beşiktaş taraftarına susmaları yönünde işaret yaptı.

Şeref Yalçın'ın ayağa kalkıp Beşiktaş taraftarlarına susun demesi Beşiktaşlı taraftarlardan büyük tepki aldı.

Karşılaşma oynanırken "Yıldırım Demirören Yeter" diyen bir grup Beşiktaş taraftarı karşılaşmanın 3.periyotunda Beşiktaş Kulübüne bağlı güvenlikler tarafından dışarı çıkarıldı.
Yatacak yerin yok senin Y.D., yatacak yerin yok! :icon_evil: Bu kadar net söylüyorum. Seba gibi bir efsaneden sonra o koltukta bulunman çok ağrıma gidiyor, çok. :( Şimdiden Beşiktaş tarihinin yüz karası olarak yerini en zirvede almış bulunuyorsun benim gözümde. :mad: :icon_mad:

Almeida ve Rüştü'de Derbi'nin kadrosundan çıkartıldı.
Haydaaaaaa, İsmail Mayda.! :icon_eek: Bu sakatlıklar da hep tam zamanında gelir arkadaş. Bu kadar da şanssızlık olamaz yahu!

byariff
06.Şubat.2012, 01:33
Ernst, Hilbert ve Edu alacakları için Beşiktaş'ı FIFA'ya şikayet ettiler(NTVSPOR-Hakan Gündoğar)

Bujsas
06.Şubat.2012, 01:35
oyuncuların hiçbiri şu an maaşını alamıyo mu ?

Bujsas
06.Şubat.2012, 01:43
Ernst, Hilbert ve Edu alacakları için Beşiktaş'ı FIFA'ya şikayet ettiler(NTVSPOR-Hakan Gündoğar)

Doğru mu yaptılar ? İhanet mi ettiler ?

vego
06.Şubat.2012, 01:45
Bu sezon için kimseye kuruş ödenmediği söyleniyordu.

Doğrusu budur bence.

Mamadou
06.Şubat.2012, 01:48
Doğru mu yaptılar ? İhanet mi ettiler ?

Doğru yaptılar. Oyuncu parasını bu işten kazanıyor.

fotosuki
06.Şubat.2012, 02:03
Önce içerden halletmeye çalışıp sonuçsuz kalmışlarsa eğer doğru olanı yapmışlar.

Hugo
06.Şubat.2012, 14:33
http://tr.eurosport.com/futbol/spor-toto-super-lig/2011-2012/almeida-fifa-ya-kostu_sto3141577/story.shtml
Almeida kulübünü FIFA’ya şikayet etti

http://i.tr.eurosport.com/2011/09/15/760058-8972659-317-238.jpg
AA

Beşiktaş’ın Portekizli yıldızı Hugo Almeida (http://tr.eurosport.com/futbol/hugo-almeida_prs31931/person.shtml)’nın FIFA'ya "Ücretim zamanında ödenmiyor" diyerek ihtar yazısı gönderdiği öğrenildi.

Crazycat
06.Şubat.2012, 17:05
http://www.trtspor.com.tr/Haber.aspx?id=10851

"Beşiktaşlı taraftarların gönlünde taht kuran Fabian Ernst, son iki sezondaki alacaklarını tahsil edemeyince FIFA'ya başvurdu."

besiktas1903
06.Şubat.2012, 18:00
Haklilar, 2/3 ay olsa neyse ama 2 sezon da nedemek..

eXcitinG
06.Şubat.2012, 18:23
Takım tökezLemesinin sebebi beLLi oLuyor.

GeNç KaRTaL
06.Şubat.2012, 19:56
Eğer gerçtekten uzun süre paralarını almıyorlarsa,buna rağmen bu sezon gösterdikleri mücadeleden ve başarılarından dolayı helal olsun oyuncularımıza.Gidişat onu gösteriyor,korktuğumuz başımıza gelecek sanırım,100 yılı aşkın geçmişi olan kulübü batıracak beceriksiz,iş bilmez başkan sıfatındaki insan.

Bujsas
06.Şubat.2012, 20:09
bu adam istifa etmezse bu devam edicek böyle tabi yerine gelicek adamında sağlam olması lazım şu anda bu şahsiyet istifa ederse öyle kolay kolay kimse geçemez takımın başına...

anil luque
06.Şubat.2012, 20:28
Karanlığı görmeden aydınlığın tadı çıkmazmış. İnşallah bizim sonumuz da böyle olur. Kör kuyu yerine uzun bir tünelde olalım razıyım sonunda ışık olsun en azından.

kalemci
06.Şubat.2012, 20:48
Karanlığı görmeden aydınlığın tadı çıkmazmış. İnşallah bizim sonumuz da böyle olur. Kör kuyu yerine uzun bir tünelde olalım razıyım sonunda ışık olsun en azından.

Aga karanlık 2004'te yeterince görülmedi mi zaten ?

Mamadou
06.Şubat.2012, 20:52
Her zaman her yerde yazarım. Galatasaray bu yönden çok şanslı. Beşiktaş'ta Galatasaray lisesi gibi bir güç olsaydı şimdiye Demirören başkanlığı 100 kere bırakmış olurdu. Lise Adnan Polat'ı başkanlıktan etmişti.

Deus Dominus
06.Şubat.2012, 21:14
Sanmıyorum Berlusconi gibi sarıldı koltuğa bırakmıyor :) Ahtapot gibi, bir kolu kessen daha 7 tane var :)

anil luque
06.Şubat.2012, 21:18
Bu adamın gitmesini sağlayacak tek şey zengin bir adamın başkanlığa aday olması. Ama sıradan bir zengin değil tabii ki. Pılını pırtını borcunu harcını herşeyini bu adama verecek ve buyur kardeşim kapı orada diyecek. Yoksa bu adam gitmeeeezzzz.

kalemci
06.Şubat.2012, 21:21
Özilhan, Demir, Rahmi Koç ve Kalkavan'dan başka o seviyede zengin de gelmiyor pek akılma :)

Nevzat Demir tek aday şartıyla girer seçime.

Özilhan ve Koç imkansız bulaşmaz.

Kalkavan'da elini eteğini çekti gibi bu işlerden.

anil luque
06.Şubat.2012, 21:31
Mübariz Mansimov ismi bir ara çok sık geçiyordu ama o da pek sıcak bakmıyormuş artık. İşimiz zor yani :)

footballer33
07.Şubat.2012, 01:09
Futbolculara yerden göğe kadar hak veriyorum. Kötü futbolun sebebini şimdi daha iyi anladık. Bazı futbolcularla ilgili çıkan maddi sebepli haberler gerçekmiş demek ki. Her şeye rağmen gösterdikleri mücadeleden ötürü tebrik ediyorum futbolcuları, helal olsun.

Of be of! Yazıklar olsun böyle yönetime de, böyle başkana da, böyle anca laf söyleyip, eleştirip elini taşın altına sokamayan muhalefete de, bu adamı göndermeyi başaramayan kongre üyelerine de... Hepsine yazıklar olsun!

Ralph
07.Şubat.2012, 03:50
Guti Twitter'da ne yazmış bakın :]

http://img811.imageshack.us/img811/9270/96412419.png (http://img811.imageshack.us/i/96412419.png/)

byariff
07.Şubat.2012, 04:21
1.ci yazisinda diyorki Guti ; ben ordan geldim gectim yani turkiyeden orasi inanilmaz bir sehir. muazzam bir yer.

obur yazisinda turkiye icin birsey dememis o yuzden ne dedigini yazmadim :D

Ralph
07.Şubat.2012, 05:00
Basın Sözcüsü Mete Düren, futbolcu ödemeleri hakkında basında çıkan haberler üzerine açıklama yaptı.

Basın sözcüsü ve futbol komitesi üyesi Mete Düren, bugün bir takım basın organlarında, bazı yabancı futbolcularımızın ücretlerinin ödenmemesi konusunu uluslararası boyuta taşıdığına dair haberlerin yer aldığını belirterek, ''Türkiye'nin mevcut futbol ekonomisinin durumuna paralel olarak kulübümüzde de futbolcularımızın hakkedişlerinin ödenmesinde bir takım makul gecikmeler söz konusu olabilmektedir'' dedi.

Yönetim olarak bu sorunu, futbolcularımızla karşılıklı iyi niyet ve anlayış çerçevesinde çözmekte olduklarını anlatan Düren, ''Yönetimimiz, futbolcularımızın bu konudaki taleplerini, karşılıklı iyi niyet ve anlayış çerçevesinde birbiri ardına sırayla çözmekte olup, bu sürecin uluslararası platforma taşınmış herhangi bir boyutunun olmadığını camiamızın bilmesini isteriz'' diye konuştu.

di canio
07.Şubat.2012, 18:27
PFDK Ricardo Quaresma'ya 2 maç ceza vermiş.

anil luque
08.Şubat.2012, 00:05
Az vermişler hayret.

di canio
08.Şubat.2012, 00:13
Yıldırım Demirören'in TFF başkanlığına aday olacağı söylentileri var.

footballer33
08.Şubat.2012, 00:33
Nerede o günler? :) Öyle bir şey yapsa, istemese de Beşiktaş'ı bırakmak zorunda kalacak, eli mahkum. Bu iyiliği yapar mı acaba? Gerçi, TFF'ye başkan olsa orda da Türk futbolunu batırır. :D

GeNç KaRTaL
08.Şubat.2012, 02:08
Başkan olsanaaa,başkan olsanaaa,federasyona başkan olsanaaa.:icon_lol:

LaigLeNoiR
08.Şubat.2012, 02:13
Eğer olursa sadece İnönü'de değil tüm stadlarda duyacağız;

"Yıldırım Demirören Yeteer!" diye...

BaGa TaRKaN
08.Şubat.2012, 02:16
Başkan olsanaaa,başkan olsanaaa,federasyona başkan olsanaaa.:icon_lol:

Tarihimizin En Güzel Olayı Olur Bütün Beşiktaşlılar Adak Kurban Keserler

byariff
08.Şubat.2012, 03:16
Ünal Aysal, Demirören'i Sözünü Tutmaya Davet Etti (VIDEO)

http://www.trtspor.com.tr/video.aspx?id=2469&cid=-1

Orduspor Başkanı Nedim Türkmen:"Yıldırım Demirören ismini tüm takımlar destekledi, Galatasaraylılar da birşey demedi."

fotosuki
10.Şubat.2012, 15:44
Nihat Kahveci alacaklarının ödemesi yapılmadığı için yasal yollara başvuracağını söylemiş.

eng1n
10.Şubat.2012, 20:57
Demirören Federasyon başkanı olsa bile yerine gelecek adam yine YD'nin seçeceği bir adam olacak çünkü geçen haberlerde söylüyordu kulübün günlük ihtiyaçlarını bile ödeyecek parası yokmuş o ihtiyaçları YD cebinden ödüyormuş, Eğer YD'ye rakip olmak isteyenin cebinde en az 20-25 M € gibi bir parayla gelmesi gerekiyormuş.

vego
11.Şubat.2012, 00:36
Beşiktaş'ın, PFDK kabusu

10 Şubat 2012 Cuma 20:28:16 - trtspor.com.tr Süper Lig'de zirve mücadelesi veren Beşiktaş, en büyük destekçisi olan taraftarlarının neden olduğu saha olayları ve küfür nedeniyle bu sezon yüksek miktarda para cezaları ödedi.
http://www.trtspor.com.tr/Gallery/Images/Haber/Resized/0502bjktrib%C3%BCn%C3%BC.jpg

]
Beşiktaş, bu sezon taraftarlarının maçlardaki taşkınlıkları nedeniyle şu ana dek Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PDFK) tarafından toplam 725 bin lira para cezası aldı.

Beşiktaş, yarattıkları atmosferin yanı sıra, tezahüratlarıyla takımlarına verdikleri destekle uluslararası alanda adından söz ettiren taraftarlarının zaman zaman neden olduğu saha olayları ve küfür nedeniyle bu sezon büyük sıkıntılar da yaşadı.

Siyah-Beyazlı kulüp, sezon başından beri yaşanan saha olayları ve küfür nedeniyle önemli bir miktarı ceza olarak vermek zorunda kaldı.

Ekonomik sıkıntılarda ceza ödedi

Son yıllarda borçlarıyla gündeme gelen Beşiktaş Kulübü, bu sezon cezalar için büyük ödemeler yaptı.

PFDK'dan, sezonun ilk yarısında 392 bin 500 lira para cezası alan Siyah-Beyazlı kulüp, ikinci yarıda ise şu ana dek 332 bin 500 lira para cezasına maruz kaldı.

Beşiktaş, son olarak Fenerbahçe derbisinde taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle PFDK tarafından 125 bin lira ile cezalandırıldı.

Deplasmandaki maçlarda bile ceza aldı

Beşiktaş, deplasmandaki maçlarda bile taraftarlarının neden olduğu saha olayları dolayısıyla ceza ödemek durumunda kaldı.

Siyah-Beyazlı kulüp, Eskişehirspor, Mersin İdman Yurdu, Gençlerbirliği, Manisaspor, Ankaragücü, Kayserispor ve Fenerbahçe ile dış sahada oynadığı karşılaşmalarda taraftarlarının taşkınlıklarından dolayı PFDK tarafından 197 bin 500 lira para cezasına çarptırıldı.

3 maçta cezalı oldu

Siyah-Beyazlı ekip, bu sezon taraftarlarının kötü tezahüratı ve neden olduğu saha olayları nedeniyle 3 maçta cezalı oldu.

Aldığı cezalar sonrası Orduspor ile Fiyapı İnönü Stadı'nda yapması gereken karşılaşmayı Antalya'da oynamak zorunda kalan Beşiktaş, Ziraat Türkiye Kupası'nda Gaziantep Büyükşehir Belediyespor maçını ve ligde Mersin İdmanyurdu mücadelesini ise sadece kadın ve 12 yaş altı çocukların önünde oynadı.

Para cezası aldığı maçlar

Beşiktaş Kulübü'nün, PFDK'dan para cezası almasına neden olduğu maçlar ve miktarları şöyle:

Eskişehirspor-Beşiktaş: 5 bin lira

Beşiktaş-Ankaragücü: 7 bin 500 lira

Mersin İdman Yurdu-Beşiktaş: 30 bin lira

Beşiktaş-Fenerbahçe: 95 bin lira

Gençlerbirliği-Beşiktaş: 5 bin lira

Beşiktaş-Galatasaray: 235 bin lira

Manisaspor-Beşiktaş: 5 bin lira

Beşiktaş-İstanbul B.Şehir Bld: 10 bin lira

Beşiktaş-Eskişehirspor: 60 bin lira

Ankaragücü-Beşiktaş: 7 bin 500 lira

Beşiktaş-Gaziantepspor: 120 bin lira

Kayserispor-Beşiktaş: 20 bin lira

Fenerbahçe-Beşiktaş: 125 bin lira

Düren: ''Taraftarımız azami özen göstermeli''

Beşiktaş Kulübü Basın Sözcüsü Mete Düren, bu konuda taraftarların dikkat etmesi gerektiğini söyledi.

Düren, kendi sahalarındaki maçlarda sadece 3 puanı düşündüklerini, ancak gelişen olaylar nedeniyle bunu revize ederek, seyircili olarak 3 puan alma gibi bir hedefle sahaya çıkmak istemediklerini dile getirdi.

Moral olarak çok yüksek seviyede olmadıkları dönemde takımın oynayacağı ilk maçta taraftara çok özel destek görevinin düştüğünü vurgulayan Mete Düren, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

''Aynı zamanda maç sırasında kontrolünü kaybederek kötü tezahüratta bulunma ihtimali olan az sayıda taraftara dikkat etmeleri ve bu kişileri engellemeleri görevi kaçınılmazdır. Zira Gençlerbirliği maçında meydana gelebilecek kötü tezahürat sonrası para cezasının 1 milyon lirayı aşma gibi bir durumunun olması dışında, daha sonra konuk edeceğimiz Trabzonspor karşısında avantajımızı kaybetme düşüncesi de gözden kaçırılmamalıdır. Taraftarımız bu konuda azami önem göstermeli. Gelişen olaylar nedeniyle hedefimizi sadece 3 puan değil, sahamızda seyircili ve cezasız 3 puan olarak yeniden belirlemek zorunda kalmak istemiyoruz.''

Nocna Mora
11.Şubat.2012, 04:59
Demirören Federasyon başkanı olsa bile yerine gelecek adam yine YD'nin seçeceği bir adam olacak çünkü geçen haberlerde söylüyordu kulübün günlük ihtiyaçlarını bile ödeyecek parası yokmuş o ihtiyaçları YD cebinden ödüyormuş, Eğer YD'ye rakip olmak isteyenin cebinde en az 20-25 M € gibi bir parayla gelmesi gerekiyormuş.

Evet aynen öyle oluyor. YD Beşiktaş kulübünü kendisine borçlandırıyor. İlerde burnundan getirecek kulübün. Beşiktaş'ın ileri sezonlarda izlemesi gereken politika genç oyuncuları keşfedip, iyi fiyatlara satmak olmalı. Galatasaray'ın Mehmet Topal örneğinde yaptığı gibi. Yoksa ekonomik olarak YD'den asla bağımsız olamaz bu külüp..

Deus Dominus
11.Şubat.2012, 05:08
Bu akşam trt spor'da üzerine bayağı konuştular konu Yıldırım Demirören ve olası TFF adaylığına geldiğinde. Kulübün başına geldiğinde futbol şubesinin 12 milyon tl karda olduğunu, bugün 450 milyon tl zararda olduğunu dile getirdiler. Bu borcun 75 milyon kadarı Yıldırım Demirören'e olan borçmuş, 10 milyon kadarda Serdar Adalı'nın parası varmış içinde -ki Ali Ece Serdar Adalı alacaklarından feragat etti dedi. Durum vahim, daha ne kadar bu şekilde devam eder bilmiyorum ama UEFA'nın mali kriterlerine uyum sağlaması çok çok zor görünüyor Beşiktaş'ın. Yani önümüzdeki birkaç yıl içinde avrupa kupalarına bile gidemeyebilir Beşiktaş.

Nocna Mora
11.Şubat.2012, 06:04
Ayrıca anlamadıgım bir diger nokta Portekizlilerin eleştirilmesi.

M. Fernandes o kadar eleştirildi sezon başında. Şimdi takımın bankosu. Gitmesin diye yalvaracak nerdeyse taraftarlar. Türkiye'deki en iyi orta saha oyuncusu belki de. Maliyetine bakıyorum da;

Kiralık alınırken ödenen bonservis bedeli: 1.904.000 TL
Satın alınırken ödenen bonservis bedeli: 4.760.000 TL
Toplam: 6.610.000 TL

Bazı takımların o böylege aldığı oyunculara bir bakalım.

Yekta Kurtuluş - 8.925.000 TL
Emmanuel Culio - 4.760.000 TL
Misimovic - 20.230.000 TL
Popov - 7.140.000 TL
Adrian - 12.495.000 TL
Sezer Öztürk - 6.545.000 TL
Ismael Sosa - 8.330.000 TL
Henrique - 8.925.000 TL
Volkan Şen - 8.568.000 TL
Riera - 7.140.000 TL

Karşılaştırılınca Beşiktaş çok ucuza kapatmış bu transferi. Ve bu adam daha 26 yaşında. Yani çok sağlam bir transfer olmuş diyebiliriz :)

--

Quaresma ne kadar disiplinsiz olsa da çok ama çok etkili bir oyuncu. Yetenegine şüphe yok. Sadece tek eksigi disiplinsiz olması. Son oyundan atıldığı maçta bile oyuna girdikten sonra yaptıgı dribblinglerle, paslarla Beşiktaş'ın haftalardır yaşadığı son alana topu taşıma olayını çok iyi yaptı. Bu adam kendisiyle iyi anlaşan bir teknik direktör ile çalıştıgı zaman çok ama cok etkili olabiliyor. Savunmaya da geliyor, yardımlasıyor da. Sadece kullanmayı bilmeli. 17.374.000 TL'ye gelmişti Inter'den.

Ufak bir karşılaştırma;

Abdulkader Keita - 18.000.000 TL
Issiar Dia - 15.470.000 TL
Stoch - 13.090.000 TL
Mehmet Topuz - 21.500.000 TL

Yani ideal bir rakam Q7 için verilen rakam.

--

Almeida'ya gelirsek eğer; ondan beklentiler daha fazlaydı. Çünkü geldiğinde cok büyük bir forvetmiş gibi lanse edildi. Oysa değil. Tam amacı gol atmak değil. Kariyerinde zaten o kadar ahım şahım bir gol performansı yok. Canlı izledim defalarca, çok geziyor ama çok geziyor. Sağa sola oraya buraya gidiyor. Hava toplarını alıyor. Diğer oyunculara boş alan yaratıyor. Tam bir çift forvet oyuncusu aslında. Çok yararlı bir oyuncu. Daha 27 yaşında ve maliyeti sadece 4.760.000 TL.

Diğer forvet oyuncularının maliyetlerine bir bakalım;

Almeida'nın alındığı sezon Batuhan Karadeniz Eskişehirspor'a 5.000.000 TL'ye satıldı. Yani Batuhan'ın transferinden gelen para ile Almeida alındı. Aralarındaki kalite farkını konusmaya gerek yok sanırım. ;)
Vittek - 5.000.000 TL
Ismael Sosa - 8.300.000 TL
Stancu - 12.000.000 TL
Bienvenu - 9.500.000 TL
Bangoura - 7.900.000 TL
Sercan - 7.100.000 TL
Kris Boyd - 4.800.000 TL
Sestak - 5.200.000 TL

Fiyat-performans karşılaştırması yapılırsa Beşiktaş'ın ne kadar iyi bir transfer yaptıgı görülmüş olacaktır.

--

Simao'nun bedeli 2.142.000 TL. Benim belki de en yetersiz bulduğum Portekizli. Kariyeri başarılarla dolu evet fakat 32 yaşında ve eski günlerinden cok uzak. Evet fiyatına göre iyi bir transfer fakat sorumluluk almaktan çekiniyor. Alındığı fiyata yakın bir bedelle gönderilirse hem o hem de Beşiktaş için yararlı olacaktır. Tabii diğer Portekizli arkadaşları sorun yapmayacaksa. Eğer sorun yaparız diyorlarsa gönderilmese de olur. Kaliteli bir isim çünkü. Aldığı maaşı bilmiyorum ama çok almıyorsa kalabilir yedek olarak..

--
Julio Alves - 7.400.000 TL

Tam bir kapalı kutu. Kumaşının kaliteli oldugunu oynadıgı az dakikalardan görebildim fakat şans verilmezse bu tür oyunculara ne olacagı bilinmez. Burak Kaplan yerine bu çocuga şans verilse ya :)

Portekizliler'i suçlamak kolay geliyor Beşiktaş taraftarına. Anlam veremiyorum.. UEFA maçlarında grubu lider bitirmelerini sağlarken Fernandes ve Q7 çok iyiler. 2-3 hafta kötü oynadılar çok kötüler. Yok ya. Olur mu öyle şey. Her oyuncuda iniş çıkış olabilir. Önemli olan performanslarını, morallerini bozmamalarının sağlayacak bir teknik yönetimdir. Tayfur geldiginden beri takımda bir düşüş başladı. Teknik direktör olarak zaten begenmiyorum onu ve geldiginden beri çok müdahele ediyor gibi bir düşüncem var. Bu da takıma özellikle Portekizlilere zarar veriyor bence tabii ki. Carvalhal hem Portekizlilerle hem diğerleriyle iyi anlaşan bir hoca. Evet yanlışları var, oyunu cok iyi okuyamıyor ve bazı oyuncularda çok diretiyor doğru fakat herkesle iyi anlaştıgı ve savunma olayına çok önem verdigi biliniyor. Ofsayt taktiğini en iyi uygulayan takımlardan birisi Beşiktaş. Tabii as kadrosuyla. As kadro demişken bu düşüşte tabii ki de Hilbert'in yoklugu çok büyük. Eksikliği çok hissedildi. Yeri doldurulamadı resmen. Savunmanız zayıf olursa rahat hücum yapamazsınız. İşte bunun handikapını yaşadı Beşiktaş son haftalarda. Bekler hücuma cıkmayınca orta sahalar oyunu cok acamadılıar sağa sola. Pozisyon kısırlıgı oldu hep ama eğer bir günah keçisi lazımsa Portekizliler olmayacagını anlaması gerek Beşiktaş'lıların..

Kolaya kaçmaktan vazgeçmeli artık taraftar. Mesela çok koşan adamın iyi oynamadıgını görmeli. Veli'nin son oynadıgı 2-3 maç dışında hiç bir iş yapmadıgını kimse görmedi mesela. Şükür ki biraz geliştirdi kendini Veli. Sırıtmıyor eskisi kadar. Bir örnek verdim sadece. Portekizliler gitsin diyip kenara çekilmek saçmalıktan başka bir şey değil. Ucuz maliyetli, çok kaliteli oyuncular bunlar. Biraz daha objektif olmalı taraftar artık. Yoksa sadece takıma zarar verirler..

Aslında takım kötü gitmeye basladıgı her sene, gördügümüz şeyler bunlar Beşiktaş'ta. Bakalım bu sezon ki kaostan ne sonuçlar çıkacak.. :)

fotosuki
11.Şubat.2012, 10:36
Bence yanlış açıdan konuya yaklaşmışsınız. Burada önemli olan oyuncuların kaç paraya alındığı değil. Olmayan paradan oyuncunun alınması. Yoksa kimse bu oyuncu neden geldi demez. Oyuncuların alındığı fiyatlar iyi güzel ama maaşlarını bile ödeyemedikten sonra hepsini bedavaya alsan ne yazar.

anil luque
11.Şubat.2012, 11:29
Bu akşam trt spor'da üzerine bayağı konuştular konu Yıldırım Demirören ve olası TFF adaylığına geldiğinde. Kulübün başına geldiğinde futbol şubesinin 12 milyon tl karda olduğunu, bugün 450 milyon tl zararda olduğunu dile getirdiler. Bu borcun 75 milyon kadarı Yıldırım Demirören'e olan borçmuş, 10 milyon kadarda Serdar Adalı'nın parası varmış içinde -ki Ali Ece Serdar Adalı alacaklarından feragat etti dedi. Durum vahim, daha ne kadar bu şekilde devam eder bilmiyorum ama UEFA'nın mali kriterlerine uyum sağlaması çok çok zor görünüyor Beşiktaş'ın. Yani önümüzdeki birkaç yıl içinde avrupa kupalarına bile gidemeyebilir Beşiktaş.

Çıldırmamak elde değil...

GeNç KaRTaL
11.Şubat.2012, 13:10

Bir bu var,bir de kongrede üye yaptığı kendi adamları var Demirören'in.İşini çok çok sağlama almış durumda yani.O istemediği sürece kimse onu koltuğundan edemez.Durum bu kadar vahim.

Ek olarak Nocna Mora'nın yazısındaki ücretlerin bir çoğunda Serdal Adalı imzası var.Hani şey deniliyor ya,yıldızlar geldi,taraftar başkanı bağrına bastı,protestoların kesilmesinde yıldızlardan çok Adalı faktörü vardı aslında.Taraftar seçimlerde büyük bir zaferle ayrılan Demirören'in protestoyla gönderilemeyeceğini anlayınca Serdal Adalı'ya da güverek sesini kesti.Yoksa YD Q7'i alarak bir anda taraftarın sevgilisi olmadı.Serdal Adalı,soruşturma sürecinden sonra içeriye alınınca fark ortaya çıktı yine.Alves diye ismi duyulmamış adamın %50'sine 3 milyon verildi,sakatlanan Bebe'nin yerine Edu gibi alakasız bir adam alındı vs.

Nocna Mora
11.Şubat.2012, 14:08
Tabii ki transferde var bazı hatalarda. Ama olmayan para bile olsa bu oyuncuların oldugu bir takım kalitelidir.Baskanlık konusunda önceki mesajımda da söyledim tekeline aldı YD Beşiktaş'ı. O yüzden su an ki bagımlı ekonomisinde bile kadrosu gayet iyi fakat hep bir sorun var işte. Şampiyonluktan uzak değiller fakat beklenti düşük. YD'nin gitmesi isteniyorsa yavaş yavaş geliştir sat şeklinde borç kapatılıp gönderilmeli babacan biri tarafından. Tabii o da zor bir ihtimal..

anil luque
11.Şubat.2012, 16:25
Bu adamın başımıza bela olacağı Serdar Bilgili'yi tribünden adam tutup küfür ettire ettire illallah dedirttiğinde belliydi zaten. Halbuki Beşiktaş o yönetimle bir iki sene daha devam etseydi şu an çok daha farklı bir yapı ve konumda olurduk.

footballer33
12.Şubat.2012, 05:06
Ayrıca anlamadıgım bir diger nokta Portekizlilerin eleştirilmesi.

M. Fernandes o kadar eleştirildi sezon başında. Şimdi takımın bankosu. Gitmesin diye yalvaracak nerdeyse taraftarlar. Türkiye'deki en iyi orta saha oyuncusu belki de. Maliyetine bakıyorum da;

Kiralık alınırken ödenen bonservis bedeli: 1.904.000 TL
Satın alınırken ödenen bonservis bedeli: 4.760.000 TL
Toplam: 6.610.000 TL

Bazı takımların o böylege aldığı oyunculara bir bakalım.

Yekta Kurtuluş - 8.925.000 TL
Emmanuel Culio - 4.760.000 TL
Misimovic - 20.230.000 TL
Popov - 7.140.000 TL
Adrian - 12.495.000 TL
Sezer Öztürk - 6.545.000 TL
Ismael Sosa - 8.330.000 TL
Henrique - 8.925.000 TL
Volkan Şen - 8.568.000 TL
Riera - 7.140.000 TL

Karşılaştırılınca Beşiktaş çok ucuza kapatmış bu transferi. Ve bu adam daha 26 yaşında. Yani çok sağlam bir transfer olmuş diyebiliriz :)

--

Quaresma ne kadar disiplinsiz olsa da çok ama çok etkili bir oyuncu. Yetenegine şüphe yok. Sadece tek eksigi disiplinsiz olması. Son oyundan atıldığı maçta bile oyuna girdikten sonra yaptıgı dribblinglerle, paslarla Beşiktaş'ın haftalardır yaşadığı son alana topu taşıma olayını çok iyi yaptı. Bu adam kendisiyle iyi anlaşan bir teknik direktör ile çalıştıgı zaman çok ama cok etkili olabiliyor. Savunmaya da geliyor, yardımlasıyor da. Sadece kullanmayı bilmeli. 17.374.000 TL'ye gelmişti Inter'den.

Ufak bir karşılaştırma;

Abdulkader Keita - 18.000.000 TL
Issiar Dia - 15.470.000 TL
Stoch - 13.090.000 TL
Mehmet Topuz - 21.500.000 TL

Yani ideal bir rakam Q7 için verilen rakam.

--

Almeida'ya gelirsek eğer; ondan beklentiler daha fazlaydı. Çünkü geldiğinde cok büyük bir forvetmiş gibi lanse edildi. Oysa değil. Tam amacı gol atmak değil. Kariyerinde zaten o kadar ahım şahım bir gol performansı yok. Canlı izledim defalarca, çok geziyor ama çok geziyor. Sağa sola oraya buraya gidiyor. Hava toplarını alıyor. Diğer oyunculara boş alan yaratıyor. Tam bir çift forvet oyuncusu aslında. Çok yararlı bir oyuncu. Daha 27 yaşında ve maliyeti sadece 4.760.000 TL.

Diğer forvet oyuncularının maliyetlerine bir bakalım;

Almeida'nın alındığı sezon Batuhan Karadeniz Eskişehirspor'a 5.000.000 TL'ye satıldı. Yani Batuhan'ın transferinden gelen para ile Almeida alındı. Aralarındaki kalite farkını konusmaya gerek yok sanırım. ;)
Vittek - 5.000.000 TL
Ismael Sosa - 8.300.000 TL
Stancu - 12.000.000 TL
Bienvenu - 9.500.000 TL
Bangoura - 7.900.000 TL
Sercan - 7.100.000 TL
Kris Boyd - 4.800.000 TL
Sestak - 5.200.000 TL

Fiyat-performans karşılaştırması yapılırsa Beşiktaş'ın ne kadar iyi bir transfer yaptıgı görülmüş olacaktır.

--

Simao'nun bedeli 2.142.000 TL. Benim belki de en yetersiz bulduğum Portekizli. Kariyeri başarılarla dolu evet fakat 32 yaşında ve eski günlerinden cok uzak. Evet fiyatına göre iyi bir transfer fakat sorumluluk almaktan çekiniyor. Alındığı fiyata yakın bir bedelle gönderilirse hem o hem de Beşiktaş için yararlı olacaktır. Tabii diğer Portekizli arkadaşları sorun yapmayacaksa. Eğer sorun yaparız diyorlarsa gönderilmese de olur. Kaliteli bir isim çünkü. Aldığı maaşı bilmiyorum ama çok almıyorsa kalabilir yedek olarak..

--
Julio Alves - 7.400.000 TL

Tam bir kapalı kutu. Kumaşının kaliteli oldugunu oynadıgı az dakikalardan görebildim fakat şans verilmezse bu tür oyunculara ne olacagı bilinmez. Burak Kaplan yerine bu çocuga şans verilse ya :)

Portekizliler'i suçlamak kolay geliyor Beşiktaş taraftarına. Anlam veremiyorum.. UEFA maçlarında grubu lider bitirmelerini sağlarken Fernandes ve Q7 çok iyiler. 2-3 hafta kötü oynadılar çok kötüler. Yok ya. Olur mu öyle şey. Her oyuncuda iniş çıkış olabilir. Önemli olan performanslarını, morallerini bozmamalarının sağlayacak bir teknik yönetimdir. Tayfur geldiginden beri takımda bir düşüş başladı. Teknik direktör olarak zaten begenmiyorum onu ve geldiginden beri çok müdahele ediyor gibi bir düşüncem var. Bu da takıma özellikle Portekizlilere zarar veriyor bence tabii ki. Carvalhal hem Portekizlilerle hem diğerleriyle iyi anlaşan bir hoca. Evet yanlışları var, oyunu cok iyi okuyamıyor ve bazı oyuncularda çok diretiyor doğru fakat herkesle iyi anlaştıgı ve savunma olayına çok önem verdigi biliniyor. Ofsayt taktiğini en iyi uygulayan takımlardan birisi Beşiktaş. Tabii as kadrosuyla. As kadro demişken bu düşüşte tabii ki de Hilbert'in yoklugu çok büyük. Eksikliği çok hissedildi. Yeri doldurulamadı resmen. Savunmanız zayıf olursa rahat hücum yapamazsınız. İşte bunun handikapını yaşadı Beşiktaş son haftalarda. Bekler hücuma cıkmayınca orta sahalar oyunu cok acamadılıar sağa sola. Pozisyon kısırlıgı oldu hep ama eğer bir günah keçisi lazımsa Portekizliler olmayacagını anlaması gerek Beşiktaş'lıların..

Kolaya kaçmaktan vazgeçmeli artık taraftar. Mesela çok koşan adamın iyi oynamadıgını görmeli. Veli'nin son oynadıgı 2-3 maç dışında hiç bir iş yapmadıgını kimse görmedi mesela. Şükür ki biraz geliştirdi kendini Veli. Sırıtmıyor eskisi kadar. Bir örnek verdim sadece. Portekizliler gitsin diyip kenara çekilmek saçmalıktan başka bir şey değil. Ucuz maliyetli, çok kaliteli oyuncular bunlar. Biraz daha objektif olmalı taraftar artık. Yoksa sadece takıma zarar verirler..

Aslında takım kötü gitmeye basladıgı her sene, gördügümüz şeyler bunlar Beşiktaş'ta. Bakalım bu sezon ki kaostan ne sonuçlar çıkacak.. :)
Bu transferlerin takıma olan katkıları tartışılsa da, mali başarısını alkışlarım. Fakat küçük bir detayı atlamışsınız. :) Aslında küçük denemez, tam tersine en büyük ve en önemli detay:

S.A.Ö. & S.A.S. (Serdal Adalı'dan önce & Serdal Adalı'dan sonra). Alves dışında kalanlar, Adalı dışardayken alınırken; Alves, Edu gibi futbolcular o içerdeyken alındı. :icon_wink:

Diğer yazdıklarınızın da çoğunluğuna katılıyorum.

Nocna Mora
12.Şubat.2012, 06:28
Yönetim olaylarını cok iyi bilmedigim için deginmedim o konulara pek. Play-offlarda bakalım ne performans gösterecek Beşiktaş. Çok merak ediyorum. Ve seneye yeniden mi yapılanacak yoksa kemik kadroyu koruyacak mı. Eger kemik kadroyu bozarsa yani portekizlileri yollarsa yerine taşları oturtması zor olur diye düşünüyorum. Avrupa'da başarı hedefleyen bir takım için özellikle büyük handikap olur yeniden yapılanmak. Eldekilerle devam edip mesela Simao'nun, Veli'nin vb. yerlerine daha iyi oyuncular alınabilir. İstikrarda sürmüş olur.. :)

anil luque
12.Şubat.2012, 12:06
Ama şöyle de bir durum var. Eğer bir aksilik çıkmazsa Hugo Almeida EURO 2012'de Portekiz forması giyecek. Hatta belki Manu bile. Bu oyuncuların göstereceği performansa göre 30-40 milyon euroya yakın para kazanabiliriz. Eğer bir an önce para kazanmak istiyorsak en kolay yolu bu. Ben de satılmalarına hiç mi hiç sıcak bakmıyorum ama mali kriterler ortada.

Zekirdek
12.Şubat.2012, 12:15
@anil luque

O 30-40 milyon Euro sadece güzel bir hayalden öteye gitmez.

anil luque
12.Şubat.2012, 12:20
@anil luque

O 30-40 milyon Euro sadece güzel bir hayalden öteye gitmez.

Euro 2012'de gösterecekleri performansa göre dedim kardeşim. Şu anda elbette kimse çıkıp o paraları vermez.

Zekirdek
12.Şubat.2012, 12:40
Euro 2012'de gösterecekleri performansa göre dedim kardeşim. Şu anda elbette kimse çıkıp o paraları vermez.

2012'de, 2014'te ve hatta 2016'da sadece hayal olduğunu düşünüyorum.

anil luque
12.Şubat.2012, 13:12
O senin güzel görüşün o zaman kardeşim :)

Önümüzde Mehmet Topal , Arshavin , Modric , Mario Gomez gerçekleri var. Euro 2008 sonrası büyük kulüplerin almak için yarıştığı oyuncular bunlar. Hadi içlerinden Mario Gomez'in Stuttgart kariyeri parlaktı oradan da takipteydi. Ben şahsen Modric'i , Arshavin'i Euro 2008'e kadar pek bilmiyordum. Bunları göz önünde bulundurarak neden olmasın diyorum.

eng1n
12.Şubat.2012, 14:43
O senin güzel görüşün o zaman kardeşim :)

Önümüzde Mehmet Topal , Arshavin , Modric , Mario Gomez gerçekleri var. Euro 2008 sonrası büyük kulüplerin almak için yarıştığı oyuncular bunlar. Hadi içlerinden Mario Gomez'in Stuttgart kariyeri parlaktı oradan da takipteydi. Ben şahsen Modric'i , Arshavin'i Euro 2008'e kadar pek bilmiyordum. Bunları göz önünde bulundurarak neden olmasın diyorum.

Arshavin euro 2008 öncesinde Uefa kupasını kazanmıştı Zenit ile.

@Nocra Mora

Transferlerin fiyatlarını karşılaştırdığın mesaj da bence Türk oyuncularla karşılaştırmak doğru olmaz çünkü yabancı kuralı olmasa o oyuncular o fiyatlara gitmez ama yine de Beşiktaş o transferleri iyi fiyata almıştır.

fotosuki
14.Şubat.2012, 17:37
Bank Asya 1. Lig takımlarından TKİ Tavşanlı Linyitspor'un kulüp yönetimi, futbolcu Mehmet Akyüz'ün transferinden kalan 300 bin lira alacağın ödenmediği gerekçesiyle Beşiktaş Kulübü'ne icra takibi başlattı.

Komedi.

footballer33
15.Şubat.2012, 03:49
Bank Asya 1. Lig takımlarından TKİ Tavşanlı Linyitspor'un kulüp yönetimi, futbolcu Mehmet Akyüz'ün transferinden kalan 300 bin lira alacağın ödenmediği gerekçesiyle Beşiktaş Kulübü'ne icra takibi başlattı.

Komedi.
http://3.bp.blogspot.com/_xcfuekUAIZ8/StpTiZNRUiI/AAAAAAAAAj4/yR8lw0gis_Y/s400/y%C4%B1ld%C4%B1r%C4%B1m+demir%C3%B6ren+yeter.jpg

:mad: :icon_mad: :director:

Nocna Mora
20.Şubat.2012, 22:41
Kurtuluyor sanırım Beşiktaş'lılar sonunda. Peki yeni başkanla neler olacak ? Neler degisecek birileri anlatabilir mi.. ? :)

Ralph
21.Şubat.2012, 18:43
Güzel bir kare olmuş;

http://img607.imageshack.us/img607/280/10846102.png (http://img607.imageshack.us/i/10846102.png/)

Ralph
21.Şubat.2012, 20:06
Buda 97 yılından bir derbi bileti;

http://img851.imageshack.us/img851/9120/ekranalntsgt.png (http://img851.imageshack.us/i/ekranalntsgt.png/)

Ralph
21.Şubat.2012, 21:29
Çok güzel bir blog yazısı buldum sizinle paylaşmak istiyorum,

Gemisini terk eden başkan

Beklendiği gibi Yıldırım Demirören, TFF Başkanlığına adaylığını koydu. Demirören'le birlikte 20 kişi daha vardı, bugün Kürşat Tüzmen çekildiğini açıkladı ve toplam aday sayısı 20'ye indi. Diğer adaylar arasında tanıdık simalar var, adını ilk kez duyduklarımız var. Zaten oyunun 3. perdesi için başrol oynayacak kişi bellidir. Biz de izleyip göreceğiz.

Yıldırım Demirören. Beşiktaşlıların sevmediği başkanı. Tüm Beşiktaşlılar mı sevmiyor bu adamı? Hayır, seven elbette vardır. Yaptıklarını alkışlayan, onu destekleyen ve başarılı bulan bir sürü insan vardır muhakkak. Ama bunların azınlık olduğu aşikar. Tabi kongre üyelerinden bahsetmiyorum. Zira Beşiktaş kimliğini doğru yansıtmayan, Beşiktaş taraftar profilinin çoğunluğunu oluşturmayan bir kongre üyesi profili var. Onlar başkandan memnunlar. Yönetim kurulunda ise başkan sevgisi daha da fazla. Üçgenin tepesine çıktıkça sevgi oranı artıyor. Acaba neden? Siz biliyorsunuz zaten...

Yıldırım Demirören başkan adayı oldu ama kulüp başkanlığından istifa etmedi. Mete Düren'in açıklamalarını okurken iğrendim. Başkan seçilmezse geri dönecekmiş. Beşiktaş başkanlığına devam edecekmiş. Hangi yüzle?

Bir de o kadar üzülmüşler ki sormayın. Şeref Yalçın bugün "Bizi öksüz bıraktı" demiş. Daha kötüsü bir başkası çıkıp "Beşiktaş'a Demirören gibisi gelmez" diyebiliyor. Gerçekten gelmez, gelmesin de... Bu adamları anlamak mümkün değil. Her okuduğumda şok oluyorum. Yazık diyorum. Gerçekten böyle düşünüyor olmalarına yazık diyorum.

Hala çıkıp "Quaresma'yı al dediler aldı, Guti'yi al dediler aldı, Türkiye Kupasını kazandı basketbolda ama hala eleştiriliyor" diyorlar. Taraftar der, sen taraftara göre değil ihtiyaca göre transfer yapmak zorundasın. Buradan ben de derim şunu al bunu al diye ama oturur hocanla konuşursun makulse alırsın. O oyuncuyu alırsın ama taraftar dedi diye değil, hoca istedi diye. Demirören daha bunun ayrımını yapamamış ki. Kupa konusu daha vahim. Türkiye kupasının kazanılmasında aslan payı net olarak Serhat Çetin'indir. Bu adam takımdan ayrılsın diye diretilen ve ayrılmayı kabul etmediği için noter getirtilerek, sabahın köründe zorla antrenman yaptırılan adam. Sen daha kupadan mı bahsediyorsun bana? Utanmıyor musunuz?

Ben Demirören'in TFF başkanı olmasını istemem çünkü bu görev için doğru kişi değildir. Bunu söylemeye dahi gerek yok. Beşiktaşlılar haricinde isteyen kaç kişi var? İsteyen de belki bizi düşürmez diye istiyordur. Beşiktaşlılar da gitsin diye istiyor. Türk futbolunun bugünü ve yarını için TFF başkanı olmasını istemem ama Beşiktaş'ın ufacık bir kurtulma ihtimali varsa, olsun...

Demirören'e sorarım. Bugün Beşiktaş kulüp Başkanı için Beşiktaş'tan daha önemli bir şey olabilir mi? Peki o zaman bugün kulübü neden yarı yolda bırakıyorsun? Türk futbolu için mi? Senin öncelikli görevin Türk futbolu değil Beşiktaş, otur işini düzgün yap. Beşiktaş için mi? Küme düşmesini engellemek için mi? E sen bu kulübü küme düşecek duruma getirdiysen zaten burada işin yokmuş senin.

Eskiden başkan için "İyi bir Beşiktaşlı ama başkanlık için doğru adam değil" derdim. Yanılmışım. İyi Beşiktaşlı değilmiş. Hiç biri değilmiş. İyi Beşiktaşlılık kulübe zor gününde para veren onu da kara kaplı deftere yazan değildir. O zor güne getirmemek için gece gündüz çabalayandır. Yıldız oyuncu alan değil, bu takımın başka branşlarında bu kutsal forma için ter dökenlerin hakettiği parasını zamanında ödeyendir. Bunların hiçbiri iyi Beşiktaşlı değil dostlar. Hiçbiri iyi Fenerbahçeli de değil, Galatasaraylı da... Bu takımları hiçbiri benden, senden çok sevmiyor...

ALINTIDIR

mustangshelby
22.Şubat.2012, 00:11
beğencemde face değilmi bura onu farkettim :)

besiktas1903
23.Şubat.2012, 02:56
Paylasim için sagol Ralf yazanin eline saglik

Avukat Levent Erdoğan'ın yayınladığı açıklama şöyle;

Sayın Yıldırım Demirören’in Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığı için adaylığını açıklaması siyah beyazlı kulübümüze Olağanüstü Kongre’nin yolunu açmıştır.

109 yıllık maziye sahip Beşiktaş’ı, içinde bunduğu hassas vaziyetten kurtaracak, camiayı bütünleştirerek kucaklayacak ve mevcut meselelerin çözüm yollarını bulacak yetkin bir yönetimin idare etmesi kaçınılmaz bir hal almıştır.

Bu bağlamda, siyah beyazlı camianın yıllarca içinde olan ve çeşitli kademelerde hizmet veren bir isim olarak, Beşiktaş’ın sorunlarına çözüm getirecek en yetkin yönetim kurulunu bir araya getireceğime inancım sonsuzdur.

Bu vesile ile Beşiktaş Jimnastik Kulübü Başkanlığı’na aday olduğumu kamuoyuna resmen duyurmak isterim.

Av. Levent Erdoğan

Kartalbakisi.com

GeNç KaRTaL
23.Şubat.2012, 02:58
Umarım ilerleyen süreçte,adam gibi bir başkan adayı çıkar.Demirören'nden sonra Levent Erdoğan,Celal Kolot,Sinan Vardar gibi adamları kaldıramaz bu camia.

LaigLeNoiR
23.Şubat.2012, 02:59
Ben Serdal Adalı'dan bekliyorum.

kalemci
23.Şubat.2012, 03:00
Erdal Acar adı dolanıyordu bi ara. Şemsi gibi düşünüyorum, saydığı isimlerin en iyi yapacağı iş asbaşkanlık. O listeye Fikret Orman'ı da eklerim. Serdal Adalı soruları cevapsız bırakıyormuş bu arada.

eXcitinG
23.Şubat.2012, 03:02
ArapLara satabiLsek takımı asLında. Amma oLur yahu.

LaigLeNoiR
23.Şubat.2012, 03:06
Mansimov vardı bir ara alsın takımı işte :)

anil luque
23.Şubat.2012, 04:43
O adam tam bir fiyasko çıktı Murat abi. Herkes büyük yatırımlar bekliyordu o adamdan kulüp doğrultusunda ama sesi soluğu hiç çıkmadı bu zamana kadar.

footballer33
23.Şubat.2012, 04:51
Demirören'den sonra; Celal Kolot, Levent Erdoğan, Murat Aksu, Sinan Vardar ve türevleri bize uzak, Allah'a yakın olsunlar. Fikret Orman'ı bir nebze kabul ederim de; bu adamlarla olmaz, olamaz.

Bu arada, başkan başkan diyip duruyoruz; fakat başkanla birlikte yönetici kadrosu da çok önemli. İstenilen bir başkan gelir, ama yönetimi iş bilmez olur, o da bir şeye benzemez. Umarım, seçimi yapacak olanlar bunu da dikkate alır.

BaGa TaRKaN
23.Şubat.2012, 05:13
Bize Şöyle Seba veyahut Öğrencisi Serdar Bilgili Gibi Biri Lazım Başka Kimseden Hayır Gelmez Bize

fotosuki
23.Şubat.2012, 10:20
Levent Erdoğan adaylığı açıklamış. Allah'ım sabır ver. Bir ayyaş başkan eksiğimiz vardı zaten.

Mamadou
23.Şubat.2012, 12:42
Levent Erdoğan'ın yönetimde olmasını isterim ama başkan olmasını kesinlikle istemem. Başkanlık için Fikret Orman.

footballer33
23.Şubat.2012, 18:08
Bu adam mı bize başkanlık yapacak yani? :D

http://www.yorumblog.com/resim/levent-erdogan-forma.jpg

eXcitinG
23.Şubat.2012, 18:57
AsLında mantıkLı oLarak bakıLdığı Demirören ve ekibi artık oturmaya başLamıştı. HeLe sezon başında ki o oLayLar oLmasaydı ve Serdar AdaLıLı yönetim kadrosu devam ediyor oLsaydı, sanırım kimsenin sesi çıkmıyor oLacaktı. Demirören son dönemde tam taraftar ve medya iLe arasını düzeLtmişken AdaLı iLe ters düşmesi iLE beraber tekrar eskiye döndü. Şimdi adı geçen adamLarı da duyunca inşaLLah Demirören TFF ye başkan oLmaz ve bize başkanLık yapmaya devam eder diyorum.

GeNç KaRTaL
23.Şubat.2012, 20:07
AsLında mantıkLı oLarak bakıLdığı Demirören ve ekibi artık oturmaya başLamıştı. HeLe sezon başında ki o oLayLar oLmasaydı ve Serdar AdaLıLı yönetim kadrosu devam ediyor oLsaydı, sanırım kimsenin sesi çıkmıyor oLacaktı. Demirören son dönemde tam taraftar ve medya iLe arasını düzeLtmişken AdaLı iLe ters düşmesi iLE beraber tekrar eskiye döndü. Şimdi adı geçen adamLarı da duyunca inşaLLah Demirören TFF ye başkan oLmaz ve bize başkanLık yapmaya devam eder diyorum.

Abi ne oturması Allah aşkına,Serdal Adalı içeri girdi,yönetim namına bir şey kalmadı resmen takımın başında.Bonservisin yarısına 3 milyon avro verilen Julio Alves mi dersin,Bebe'nin yerine kadroya katılan Edu'mu dersin,soruşturma sürecinde tek bir kelime açıklama yayınlanmaması mı dersin,takımın haklarının savunulmaması mı dersin,oyuncuların uzun süre maaşlarının ödenmemesi mi dersin.Tek bir adamla bu kadar şey değişiyorsa,ömrü billah beklesek hiç bir şey olmazdı o başkan ve yönetiminden.

Ralph
23.Şubat.2012, 23:19
Size çok taze bir haberim var. Bir maç seyircisiz cezası almışız. "Yine". Artık Seyircimizin biraz akıllanması lazım.

byariff
24.Şubat.2012, 00:03
Almasi normal her mac her mac kufurmu olur.

Fernando Gago
24.Şubat.2012, 00:13
Beşiktaş'ın cezalı oldugu maclarda kadın taraftarlar da epey küfür ediyor :D Sadece çocuklara açık olmalı bence :P

footballer33
24.Şubat.2012, 02:47
Yuh, yine mi ceza? :icon_evil: Cezayı çekeceğimiz maç da, bizim için önemi büyük olan Trabzonspor maçı. Yazık! :icon_frown:

Ralph
26.Şubat.2012, 14:31
Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığı'na adaylığını açıklayan Yıldırım Demirören, bütün alacaklarını siyah-beyazlı kulübe hibe ettiğini açıkladı.

http://img208.imageshack.us/img208/7807/ekranalntskl.png (http://img208.imageshack.us/i/ekranalntskl.png/)

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığı'na adaylığını açıklayan Yıldırım Demirören, Beşiktaş'tan alacaklarının tamamını hibe ettiğini açıkladı.

Demirören, "Herkes stat yapma sözüyle göreve gelir, ben görevden ayrılırken size stat müjdesi veriyorum" diye konuştu.
Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören, ''Herkes borcumu konuşuyor. Ben borcumu Beşiktaş'a hibe edeceğim. Ama tek şartım var, bundan sonraki başkan ve yöneticiler de Beşiktaş'ın kasasına koyacakları her parayı onlar da hibe edecekler'' dedi.

Demirören, stat konusunda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisine söz verdiğini ve stat için onayın alınacağını da sözlerine ekledi.

Sekopej
26.Şubat.2012, 14:37
Borçlarından dolayı kulübü bırakmaz, parasını almadan gitmez deniyordu. Demek ki adam gerçekten Beşiktaş'ı sevdiği için gitmiyormuş, verdiği paralar umrunda değilmiş.:p

Nocna Mora
26.Şubat.2012, 14:41
Kulübün ona olan borçlarını almaktan vaz mı geçtiği anlamına geliyor bu? Çok iyi bir haber eğer öyleyse. Ama diğer başkanlar hakkında istedigi şartı anlamadım tam olarak.

Borçlarından dolayı kulübü bırakmaz, parasını almadan gitmez deniyordu. Demek ki adam gerçekten Beşiktaş'ı sevdiği için gitmiyormuş, verdiği paralar umrunda değilmiş.:p

Kendisinden beklenmeyen bir çeviklikle şaşırttı herkesi sanırım :D ;)

Sekopej
26.Şubat.2012, 14:47
Ben verdim, siz de verin, ben enayi durumuna düşmeyeyim demek istemiş sanırım.:D

Bence bu kadar kolay kurtulmamalı, borç yüklü, onların da bir kısmını ödesin, cebinden para vermiş olabilir ama yanlış politikalarla zaten cebinden verdiğinin fazlasını zarar ettirdi.

byariff
26.Şubat.2012, 15:15
Para bol hiba etmesi iyi olmus :D

fotosuki
26.Şubat.2012, 20:17
Adam 11 milyon borcu 400-500 milyon yaptı. 90 milyonu kendisinden çıkmış. Onu hibe etsen ne olur, geri kalan 300-400 milyonun hesabını kim verecek?

ORMAN: 3 YILLIK ACI REÇETE LAZIM
Eski başkan adaylarından Fikret Orman ise 3 yıllık bir acı reçetenin gerektiğini söyledi.
Başkan Demirören'in 8 yıllık dönemiyle ilgili mali bilgiler veren Orman, ''8 yıllık süreçte Beşiktaş'ın kaynağı harcandı. Yüzde 22.5 anonim şirketinin hisseleri satılmış vaziyette. Bunun sonucunda Beşiktaş yeni bir stat mı yaptı? Fulya'yı kendi kaynaklarıyla mı yaptı? UEFA Kupası'nı mı aldı? 3-5 şampiyonluk mu geldi. Tarihi kadrolar mı kuruldu. Önümüzdeki seneler ipotek altına alınmıştır. Deniz bitmiştir. Popülist politikaları bırakıp Beşiktaş'ın kendi özüne dönmesi gerekiyor. Giderleri yüzde 50 düşürmek gerekiyor. Beşiktaş'ın küçülmesi lazımdır. 3 yıllık acı reçete lazım. 3.5 milyon avroya A2 takımına futbolcu almamalıdır. Dünya kulübü laflarıyla değil, gerçek stratejiler oluşturulmalıdır. Beşiktaş'ın menfaatlerine sahip çıkılmasıyla aydınlık günler gelecektir'' dedi.

GeNç KaRTaL
27.Şubat.2012, 00:35
Kendisine olan borçları zaten hibe etmesi gerekiyordu.O borçlar onun hataları yüzünden oluştu.Başkanlığı sayesinde yaptığı reklam ile servetine servet katması da cabası.Neyse hiç olmazsa kurtuluyoruz kendisinden.İnşallah iyi bir yönetim gelir ve karanlık olan geleceğimizi aydınlığa çevirir.

footballer33
27.Şubat.2012, 03:02
Şov yapmış efendimiz. Aklınca şirin görünecek giderayak, övgü alacak, alkışlayacağız. Yemezler Ticaret. :) Başkanlığı süresince borcumuzun nerelerden nerelere geldiği açık ve net ortada. Bu borçlar yüzünden Avrupa'ya gidemeyeceğiz. Haziran'a kadar 50 milyon euro ödemesi gerekiyor kulübün. Bunu kim yaptı acaba? Takımlarımız gerekirse Avrupa'ya gitmesin derken bizi mi düşünüyordu sanki, yoksa kendini mi? Koskoca bir çınarı, Beşiktaş'ı ne hallere soktu bu borçlar yüzünden? 150 bin dolar için mahkemelik bile olduk. Sen hakkını helal edip alacağını hibe edebilirsin, ama şahsım adına ben sana hakkımı hibe etmiyorum. Beşiktaş'ıma uzak, Allah'a yakın ol. Haydi güle güle.

Ralph
27.Şubat.2012, 23:24
http://img846.imageshack.us/img846/9375/48704969.png (http://img846.imageshack.us/i/48704969.png/)

Beşiktaş'ta 25 Mart tarihinde yapılacak olağanüstü seçimli genel kurul öncesi, ilk olarak kulübün eski as başkanlarından Levent Erdoğan başkan adayı olacağını açıklamış. Levent Erdoğan dışında Beşiktaş camiasının içindeki bazı isimlerin adı başkan adaylığı ile birlikte anılsa da henüz resmi bir açıklama gelmedi.

Bugün yapılan Türkiye Futbol Federsyonu seçimleri sonrası, Yıldırım Demirören'in başkan olmasının ardından Siyah Beyazlı kulüpte de hareketlilik arttı.

Levent Erdoğan'ın ardından 25 Mart'ta yapılacak başkanlık seçiminde yine eski bir yönetici olan Sinan Vardar aday olmaya hazırlanıyor. Vardar konu ile ilgili DHA'ya yaptığı açıklamada Yıldırım Demirören'in TFF başkanı olmasından dolayı bir Beşiktaşlı ve Türk futboluna yıllarını vermiş biri olarak mutlu olduğunu, Başkan Demirören'in başarılı olacağına inandığını söyledi.

Bu sabah itibari ile istifaları yürürlüğe giren son Beşiktaş yönetiminde de görev alan Vardar, 25 Mart'taki olağanüstü genel kurulda başkan adayı olmak için hazırlıklara başladığını belirtti. Sinan Vardar Beşiktaş'a yıllarca hizmet ettiğini ve bundan sonrada hizmet etmenin kendisine gurur vereceğini belirtirken, "Ben yıllarca öz kaynaklarımızı ve altyapımızı en iyi şekilde kullanmak için mücadele verdim. Bundan sonra da ilk işim altyapımıza büyük önem vererek yakalayacağımız başarıları öz kaynaklarımızı kullanarak elde etmek için çalışmak olacaktır. 25 Mart'taki başkanlık seçimi için aday olmayı düşünüyorum. Vardar ailesi olarak her zaman Beşiktaş'ın hizmetinde olacağız" dedi.

Kaynak : Milliyet

Ralph
27.Şubat.2012, 23:55
25 Mart tarihinde yapılacak olağanüstü seçimli genel kurul öncesi, Levent Erdoğan'dan sonra ikinci başkan adayı da ortaya çıktı.

http://img823.imageshack.us/img823/5816/10690626.png (http://img823.imageshack.us/i/10690626.png/)

Beşiktaş’ta 25 Mart tarihinde yapılacak olağanüstü seçimli genel kurul öncesi, ilk olarak kulübün eski asbaşkanlarından Levent Erdoğan başkan adayı olacağını açıklamıştı.

Levent Erdoğan dışında Beşiktaş camiasının içindeki bazı isimlerin adı başkan adaylığı ile birlikte anılsa da henüz resmi bir açıklama gelmedi. Bugün yapılan Türkiye Futbol Federsyonu seçimleri sonrası, Yıldırım Demirören’in başkan olmasının ardından siyah-beyazlı kulüpte de hareketlilik arttı.
Levent Erdoğan’ın ardından 25 Mart’ta yapılacak başkanlık seçiminde yine eski bir yönetici olan Sinan Vardar aday olmaya hazırlanıyor. Vardar konu ile ilgili yaptığı açıklamada Yıldırım Demirören’in TFF başkanı olmasından dolayı bir Beşiktaşlı ve Türk futboluna yıllarını vermiş biri olarak mutlu olduğunu, Başkan Demirören’in başarılı olacağına inandığını söyledi.

Bu sabah itibari ile istifaları yürürlüğe giren son Beşiktaş yönetiminde de görev alan Vardar, 25 Mart’taki olağanüstü genel kurulda başkan adayı olmak için hazırlıklara başladığını belirtti.

Sinan Vardar Beşiktaş’a yıllarca hizmet ettiğini ve bundan sonrada hizmet etmenin kendisine gurur vereceğini belirtirken, "Ben yıllarca öz kaynaklarımızı ve altyapımızı en iyi şekilde kullanmak için mücadele verdim. Bundan sonra da ilk işim altyapımıza büyük önem vererek yakalayacağımız başarıları öz kaynaklarımızı kullanarak elde etmek için çalışmak olacaktır. 25 Mart’taki başkanlık seçimi için aday olmayı düşünüyorum. Vardar ailesi olarak her zaman Beşiktaş’ın hizmetinde olacağız" dedi.

Kaynak: Hürriyet

eXcitinG
28.Şubat.2012, 00:11
VaLLa Demirören i de arayacağız gibi gözüküyor. Bir tane güçLü aday çıkmadı daha.

Ralph
28.Şubat.2012, 00:19
Evet bende korkmaya başladım açıkçası ama belli olmaz. Bunlar hep dedikodu.

footballer33
28.Şubat.2012, 00:29
Kongreye 1 aya yakın bir süre var henüz. İlla ki çıkacaktır sağlam bir aday. Bunlar hazırlık evresi daha. :) En geç martın 2. haftası kesinleşir adaylarımız. Demirören'in zamanında yönetimine almış olduğu Sinan Vardar, Levent Erdoğan, Celal Kolot tarzı isimlerin başkan seçileceğine inanmıyorum. Beşiktaş'ım sahipsiz değildir, böyle zamanlarda çıkar mutlaka sahiplenecek birileri. Umudumu hâlâ koruyorum bu konuda.

Benim isteğim, güçlü bir adayın ortaya çıkması ve yönetimin onun etrafında toplanarak tek aday olarak seçime girmesi. Şöyle Serdal Adalı, Hasan Arat, İbrahim Altınsay, Hüsnü Güreli gibi adamlar çıksa ve tek bir yönetimde birleşseler ne de müthiş olurdu. :) Ama bu söylediklerimin gerçeklik payı olmadığını ne yazık ki, ben de biliyorum. :)

Nocna Mora
28.Şubat.2012, 00:36
Serdal Adalı olursa eğer çok yararlı olur gibime geliyor.. (:

anil luque
28.Şubat.2012, 01:27
Serdal Adalı hakikaten süper olurdu ..

footballer33
28.Şubat.2012, 02:53
Kongreye 1 aya yakın bir süre var henüz. İlla ki çıkacaktır sağlam bir aday. Bunlar hazırlık evresi daha. :) En geç martın 2. haftası kesinleşir adaylarımız. Demirören'in zamanında yönetimine almış olduğu Sinan Vardar, Levent Erdoğan, Celal Kolot tarzı isimlerin başkan seçileceğine inanmıyorum. Beşiktaş'ım sahipsiz değildir, böyle zamanlarda çıkar mutlaka sahiplenecek birileri. Umudumu hâlâ koruyorum bu konuda.

Benim isteğim, güçlü bir adayın ortaya çıkması ve yönetimin onun etrafında toplanarak tek aday olarak seçime girmesi. Şöyle Serdal Adalı, Hasan Arat, İbrahim Altınsay, Hüsnü Güreli gibi adamlar çıksa ve tek bir yönetimde birleşseler ne de müthiş olurdu. :) Ama bu söylediklerimin gerçeklik payı olmadığını ne yazık ki, ben de biliyorum. :)

Derken;

ali aydın ‏ @realista77
Serdal adali yarin baskan adayi olcagini aciklayacak...Yonetimi cok gucluymus...

ali aydın ‏ @realista77
Listesinde hasan arat mansimow omer sabanci ethem sancak isimleri konusuluyor...

Yok artık! :icon_eek: :eek: Gözümle görmeden inanmam buna!

kalemci
28.Şubat.2012, 02:54
Bir kaç futbol istihbaratçısında daha yazıyor bu haber.

eXcitinG
28.Şubat.2012, 03:08
Derken;

ali aydın ‏ @realista77
Serdal adali yarin baskan adayi olcagini aciklayacak...Yonetimi cok gucluymus...

ali aydın ‏ @realista77
Listesinde hasan arat mansimow omer sabanci ethem sancak isimleri konusuluyor...

Yok artık! :icon_eek: :eek: Gözümle görmeden inanmam buna!

Ha arapLar satın aLmış, ha bu oLmuş. İşte böyLe bir kadronun oLması Lazım yeni yönetimin.

anil luque
28.Şubat.2012, 03:47
Efsane olur yahu bu kadro

footballer33
28.Şubat.2012, 05:04
Bilemem, belki de ben kuruntu yapıyorumdur. :D Fakat, şöyle de bir tehlike var:

Bu kadar önemli isimler, bu listede birleşirse herkes ayrı telden de çalabilir. Çünkü, hepsi tek başlarına aday olup başkanlık yapabilecek kalibrede insanlar. Oldu da bu şekilde girdiler ve seçildiler; görev dağılımı yapılırken, biri diğerine göre daha da önplanda olacabileceği bir görev istemez mi acaba? Atıyorum, 2. başkanlık gibi. Bu açıdan da risk taşıyor bu durum.

Ha, biz sadece güçlü bir yönetim oluşturmak için, tek aday olarak seçime girilmesi için böyle bir karar aldık. Yaptığımız her şey Beşiktaş için, derlerse de ona eyvallah. Hatta bu dediğim olursa süper olur. :)

Ralph
28.Şubat.2012, 20:01
Beşiktaş Kulübü Başkan Vekili ve Divan Kurulu Başkanı Yalçın Karadeniz, geçici yönetim kurulu üyeleriyle birlikte basın açıklaması yaptı. Karadeniz, geçici yönetim kurulunun en geç 25 Mart’ta bütün camiayı kucaklayacak güçlü bir başkan ve yönetimi göreve getireceğini söyledi.

http://img141.imageshack.us/img141/441/ekranalntsoj.png (http://img141.imageshack.us/i/ekranalntsoj.png/)

Beşiktaş Kulübü Divan Başkanlık Kurulu, görevinden istifa eden yönetim kurulunun görevini devraldı.
Beşiktaş Kulübü Başkan Vekili ve Divan Kurulu Başkanı Yalçın Karadeniz, kurul üyeleriyle birlikte Akaretler'deki kulüp binasında düzenlediği basın toplantısında, Divan Başkanlık Kurulu'nun, tüzük uyarınca bugün itibariyle yönetim kurulunun yerine getirmekle yükümlü olduğu görevi üstlendiğini söyledi.
Karadeniz, yönetim kurulu başkanı Yıldırım Demirören'in dün itibariyle Türkiye Futbol Federasyonu başkanlığına seçildiğini hatırlatarak, ''Statü gereği Beşiktaş Derneği yönetim kurulu başkanlığı görevinden istifa etmiştir. Sayın başkanın bu istifa kararı, dernek tüzüğümüz gereğince olağanüstü seçimli genel kurula gidilmesi için yeterli olmakla beraber, başkan tarafından oluşturulan yönetim kurulunda görev alan arkadaşlarımız da incelik ve nezaket göstererek bu görevlerinden istifa etmişlerdir'' dedi.
Dernek tüzüğünün 27-E maddesinde, başkan veya yönetim kurulundan birinin veya başkanla birlikte yönetim kurulunun istifa etmesi halinde, 1 ay içinde olağanüstü seçimli genel kurul toplantısına gidileceğini ve bu süre içinde Divan Başkanlık Kurulu'nun, yönetim kurulu görevlerini yerine getirmekle yükümlü olduğunu vurgulayan Yalçın Karadeniz, ''Divan Başkanlık Kurulu, tüzüğümüzün yukarda anılan maddesi uyarınca bugün itibariyle bu görevi üstlenmiştir. Derneğimizin en yetkili organı olan genel kurulumuzun iradesini yansıtan tüzüğümüz hükümleri uyarınca görev alan Divan Başkanlık Kurulu'nun öncelikli ve önemli görevi; 1 ay içinde yapılması gereken olağanüstü seçimli genel kurul toplantısını gerçekleştirmek ve böylece genel kurulumuzun onayını almış yeni bir yönetim kurulunun oluşmasını sağlamaktır. Günlük hizmetler hiçbir kesintiye uğramadan aynen sürdürülecektir. Kulübümüz uzun zamandan beri, başta maddi olmak üzere önemli sorunlar yaşadığı zor bir süreçten geçmektedir. Camiamız ayrışmadan, gruplaşmadan birlik ve beraberliğini koruyarak ve pekiştirerek, bu zor süreci atlatacak büyüklükte ve güçtedir. Sorumluluğun ve sorunların bilincinde olan kulübümüzün en yetkili organı genel kurulumuz, en geç 25 Mart'ta bütün camiamızı kucaklayacak güçlü bir başkan ve yönetimi göreve getirecektir'' diye konuştu.
Karadeniz, kulübün eski başkanı Yıldırım Demirören ve yönetim kuruluna da hizmetlerinden dolayı teşekkür ederek, ''Türk futbolunun önemli sorunlarla karşı karşıya bulunduğu bir dönemde, federasyon başkanlığı görevini üstlenen eski başkanımız Yıldırım Demirören'e de başarılar diliyoruz'' dedi.

''BEŞİKTAŞ BÜTÜNDÜR''

Divan Kurulu Başkanı Karadeniz, olağanüstü seçimli genel kurulun 25 Mart tarihinde yapılma kararını kendilerinin mi yoksa istifa eden yönetim kurulunun mu aldığı sorusunu, ''Beşiktaş bütündür. Onlar almış, biz almışız fark etmez. Bizim alacağımız karar da tüzük gereği olacaktı, onlarınki de tüzük gereği olacaktı. Neticede sonuç aynı olacaktı'' diye yanıtladı.
Başkanlık sürecinde bir zamanın olup olmadığı yönündeki soruyu ise Yalçın Karadeniz, ''Başkan adaylığında belli bir süreç yok. Seçimden önce olmak üzere bir liste veriliyor. Seçimden 3 gün öncesinde listeler verilir'' diye konuştu.
Divan Başkanlık Kurulu'nun görevi alamayacağı yönündeki görüşlere yanıt veren başkan Karadeniz, ''Türkiye hukuk devletidir. Hukuk dışı bir şey yoktur. Her şey tüzük içinde yapılmıştır. Tüzük açıktır. Tartışılacak konu değildir. Şu anda burada olduğumuza göre konu kapanmıştır'' dedi.
Takımın yarın gerçekleştireceği idmana gidip gitmeyecekleri konusundaki soruyu ise Karadeniz, ''Bu konular tekniktir. Gitsek ne olur, gitmesek ne olur? Kulübün diğer işleri daha fazla aktif olacak. Elbette kendi kulübümüzün antrenmanlarını ve maçlarını izlemek arzumuz olabilir. Ama oraya gideceğiz, bakacağız gibi bir sorunumuz yok'' şeklinde cevapladı.

Nocna Mora
28.Şubat.2012, 21:17
Merakla bekliyorum Serdal Adalı'nın adaylıgını koyup koymayacagını.

meddah
29.Şubat.2012, 01:41
Ben hayatımda böyle saçmalık duymadım. Yok tövbe; duydum: Ankaragücü'nü batırıp giderken Ahmet Gökçek yapmıştı bir benzerini (http://ortakafagolblog.blogspot.com/2010/12/yeni-baslayanlar-icin-matematik.html).

Senin keyfine göre harcadığın parayı ben niye ödüyorum yahu? Benim keyfime göre harcanmadı ki. Zaten bismillah der demez, senin kendi hatan yüzünden kendi cebinden ödediğin senelik bilmemkaç milyonluk bir açığın altına gireceğim ben ve muhtemelen sezon sonunda bu yüzden Portekizli mortekizli kalmayacak takımda.

Bir an evvel, genel bir yasal düzenleme mi yapılır, özel olarak kulüpler tüzüklerine madde mi eklerler; bir şekilde bu türden keyfiyetlerin önüne geçilmesi lazım. Mali kongrelerde el kaldırıp indiren adamların tercihine kalmamalı bu iş.

anil luque
01.Mart.2012, 15:28
BEŞİKTAŞIM 109 yaşında ! Nice mutlu seneler Karakartalım !

Ralph
01.Mart.2012, 21:30
http://img836.imageshack.us/img836/2051/38136713.png (http://img836.imageshack.us/i/38136713.png/)

Hay goççum benim baldırlarındaki kaslara kurban.

footballer33
01.Mart.2012, 22:03
BEŞİKTAŞIM 109 yaşında ! Nice mutlu seneler Karakartalım !
Doğum günümüz 3 Martta Anıl. Bari sen yapma. :)

http://www.tribundergi.com/forum/viewtopic.php?p=2203186#axzz1noawXXbe

http://www.uludagsozluk.com/k/3-mart-1903/

anil luque
02.Mart.2012, 01:01
O sembolik olsun diye "03.03.1903" olduğu için öyle kutlanıyor normalde 1 mart diye biliyordum ben. Ama olabilir tabi abi.

footballer33
02.Mart.2012, 01:18
Yok kardeşim, sembolik olan 19.03. Yani, 19 Mart. Bizim gerçek doğum günümüz 3 Mart. Forzada da öyle söylediler, emin olmak için sorduğumda. Zaten 1 Mart olsa, orada konu da açarlardı, öyle bir şey yok. :)

anil luque
02.Mart.2012, 01:26
twitterda sabahtan beri 1. sıradayız , enteresan :D

Ralph
02.Mart.2012, 12:26
Beşiktaş’ta başkan adaylığı için geri sayıma geçen Serdal Adalı, seçilirse ilk etapta yıldızların yıllık ücretlerini azaltarak, kulüpte mali disiplini sağlamak istiyor. Adalı’nın transfer listesinin ilk sırasında ise Sinan Bolat var

http://img818.imageshack.us/img818/8867/65107590.png (http://img818.imageshack.us/i/65107590.png/)

Beşiktaş’ta, Serdal Adalı’nın başkanlık için her an adaylığını açıklaması beklenirken, kongrede seçilmesi durumunda uygulamayı düşündüğü projelerini şimdiden hazırladığı ortaya çıktı.
İstifa etmeden önce Yıldırım Demirören başkanlığındaki yönetimde görev almış olması nedeniyle siyah-beyazlı kulübün iç dinamiklerini iyi bilen Adalı, seçilmesi halinde tecrübe konusunda fazla sıkıntı yaşamayacağına inanıyor. Beşiktaş Futbol Komitesi’nin başına geçer geçmez önemli adımlar atan Serdal Adalı, başkanlık koltuğuna oturursa ilk etapta yarım kalmış işleri tamamlayacak.
Görev yaptığı sırada yüksek ücret alan yıldız futbolcularla bire bir konuşarak, paralarında indirime gitmeyi hep isteyen Adalı, mali disiplini devam ettirecek ve o dönem transfer edemediği bazı futbolcuları siyah-beyazlı renklere kazandırmaya çalışacak. Serdal Adalı ilk etapta daha önce çok istediği A Milli Takım’ın genç kalecisi Sinan Bolat’ı gündemine alacak. Adalı’nın, Sinan için ısrarlı olduğu ve başkan seçilmesi halinde bu transfere resmiyet kazandıracağı kaydedildi.

Bilgili beklemede

Bu arada başkanlık için Serdal Adalı’nın yanı sıra Murat Aksu çalışmalarını sürdürürken eski başkan Serdar Bilgili’nin de ismi gündeme geldi. Yıldırım Demirören’den önce kulüp başkanlığı yapan Bilgili’ye, yakın çevresinin yoğun baskı yaptığı öğrenildi. Adaylık konusunda camianın önde gelen isimleriyle görüş alış verişinde bulunan Serdar Bilgili’nin önümüzdeki günlerde kesin kararını vereceği kaydedildi.

anil luque
02.Mart.2012, 20:24
Gel Serdal Başkan geell

footballer33
03.Mart.2012, 00:40
Umudun adı, Serdal Adalı. Destekliyoruz ve bekliyoruz. :)

sarianet
03.Mart.2012, 00:42
kafa değişmedikten sonra başkanlar değişsin ne fark eder umarım artık bu soruşturmayla birlikte tüm kulüplerimizde kafa değişir.

sui generis
03.Mart.2012, 00:46
Serdar Adalı Beşiktaş'a çok şey katar. seçilen inşallah o olur.

footballer33
03.Mart.2012, 00:54
kafa değişmedikten sonra başkanlar değişsin ne fark eder umarım artık bu soruşturmayla birlikte tüm kulüplerimizde kafa değişir.
Serdal Adalı'nın kafa yapısının diğerlerinden daha farklı olduğu ortada. Adam, başkanlığa gelirse mali kısıtlamaya gideceğini açıklıyor, futbolcu maaşlarında indirim yaparak.

Yöneticiyken yaptığı icraatlar da aşikar. En basitinden, 8 milyonluk Fernandes'i 2 milyon euroya alması bile buna bir kanıt. Bu yüzden, mali açıdan sorunumuz olacağına inanmıyorum.

Y.D. ile kaybettiğimiz değerlerimize sahip çıkacak kadar da düzgün bir kişiliği olduğunu düşünüyorum.

Etrafındaki insanları düzgün seçerse ve onların dolduruşuna kapılmayıp galeyana gelmezse çok sağlam bir başkan bizi bekliyor.

Ralph
03.Mart.2012, 01:22
Yıldırım Demirören birazcık takımın finansını kontrol etmeyi bilseydi çok şeyler katabilirdi bu kulübe. Zenginliğine kimse bir şey diyemez çünkü. Ama işte servetini boş işlere yatırdı hep. İnşallah Serdal Adalı ile benliğimize kavuşacağız.

footballer33
03.Mart.2012, 02:13
Bu nasıl büyük bir sevda?
Geçer babadan oğullara.
Bu aşkın tarifi yok ki!
Seni sevmek yaşam biçimi.

Bir asır 9 yıl önce,
Beşiktaş'ım doğdu bu gece,
Dertlerin, sevinçlerinle,
Kartal'ım nice senelere.

İN ŞAL LAH!

:icon_cool:

Kartal'ım Nice Senelere

Bordo61Mavi
06.Mart.2012, 18:43
http://www.ligtv.com.tr/haber/teselliyi-gunes-verdi

byariff
07.Mart.2012, 18:07
Besiktas tribununden bileti aldim normalde satilmiyordu ama nasil olduysa satiyorlarmis

http://d1203.hizliresim.com/v/7/39nht.jpg

macida burdan izlicez :D

http://www.colchonero.com/media/galeria/4/2/3/1/4/n_atletico_de_madrid_04_at_madrid_vs_almeria-554132.jpg

Ralph
08.Mart.2012, 16:13
İnanlar Holding'in sahibi işadamı Serdar İnan, 500 milyon dolarla Beşiktaş başkanlığına talip olduğunu açıkladı.

http://img96.imageshack.us/img96/3919/96961382.jpg (http://img96.imageshack.us/i/96961382.jpg/)

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 30 milyar dolarlık projesi Kanal İstanbul'a da talip olan İnanlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Serdar İnan, Beşiktaş başkanlığı için kolları sıvadı. İnan, Beşiktaşlı bazı önde gelen işadamlarıyla Fransa'da toplantılar yaparken önemli vaatlerde bulundu. Kartal’ı Barcelona ve Real Madrid ayarında bir takıma dönüştürmek için çalışmalara başladıklarını söyleyen İnan; Akşam'a şu açıklamayı yaptı:

“Biz, Beşiktaş Kulübü'nü borçlarıyla değil futbol başarılarıyla konuşacağız. Böyle bir takım yaratmak için kolları sıvadık. Beşiktaş için 500 milyon dolarlık bir bütçe hazırlıyoruz. Amacımız Real Madrid ve Barcelona ayarında bir takım yaratmak. Bunun için bazı dünya yıldızlarını Türkiye'ye getireceğiz.”

İnan, kendisiyle birlikte hareket eden işadamlarının isimlerini vermekten kaçınarak; “Şu anda o isimleri vermem doğru olmaz. Çok sayıda saygın işadamıyla birlikteyiz. Bana destek veriyorlar. Biz Beşiktaş'ı bir dünya devi haline getireceğiz. Bunun için Fransa'ya geldik” yorumunda bulundu.

Serdar İnan kimdir?

1965'te Erzincan'da doğdu. Robert Kolej'in ardından İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık bölümünden mezun oldu. Aile üyelerinin birçoğu mimar ve inşaat mühendisi olan İnan, üniversite yıllarında aile şirketi İnanlar İnşaat'ta çalışmaya başladı. 1995 yılında İnanlar İnşaat'ın Yönetim Kurulu Başkanı oldu ve bugüne kadar da 100'ün üzerinde önemli projeye imza attı.

İnşaatın dışında otomotiv, enerji ve turizm sektörlerinde yatırımı bulunan Serdar İnan, Mimar Sinan Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanlığı'nın yanı sıra İstanbul İnşaatçılar Derneği'nde (İNDER) başkan vekili olarak görev yapıyor. İstanbul Ticaret Odası, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu ve İstanbul Mimarlar Odası üyesi olan Serdar İnan, İstanbul aşığı mimar olarak biliniyor.

anil luque
08.Mart.2012, 17:12
Bir yanda sıcacık para kulübü çok üst düzeylere taşıyabilecek miktarda hem de. Diğer yanda (kişisel görüşüm olmakla beraber) cemaatin kulübe karışacak olması.

İkinci seçenekten dolayı sıcak bakamıyorum.

Ralph
08.Mart.2012, 17:14
Ben beş parasız olsa yine de Serdal Adalı'yı tercih ederim.

Ralph
08.Mart.2012, 17:24
Beşiktaş Kulübü Başkanlığı için ismi geçen Serdal Adalı, Atletico Madrid maçı öncesi önemli bir açılama yaptı.

Beşiktaş'ta yaklaşan başkanlık seçimi öncesi Serdal Adalı'dan flaş açıklama. Serdar Adalı, Beşiktaş Kulübü Başkanlığı'na aday olacağını Madrid'de açıkladı...

Adalı, "Beşiktaş sahipsiz kalmaz, gerektiği zaman hizmete hazırım. Tek aday olarak seçime girmek istiyorum" dedi.

Kaynak : Milliyet- NTVSPOR

anil luque
08.Mart.2012, 18:13
Şükür.. Bir de seçilse artık..

GeNç KaRTaL
08.Mart.2012, 20:28
Serdal Adalı'ya güvenim tam.Yöneticilik performansı çok iyiydi.Başkanlığının da aynı doğrultuda başarılı olacağına inanıyorum.

kalemci
08.Mart.2012, 20:35
Serdal Adalı günlerdir borcu inceleyip bir çıkar yol arıyordu. Demek ki bulmuş bi çıkar yol. Cebinden çıkarıp ödeyerekte olduğunu sanmıyorum bu çözümün.

GeNç KaRTaL
08.Mart.2012, 20:37
Serdal Adalı günlerdir borcu inceleyip bir çıkar yol arıyordu. Demek ki bulmuş bi çıkar yol. Cebinden çıkarıp ödeyerekte olduğunu sanmıyorum bu çözümün.

Yönetiminde Hüsnü Güreli olacakmış,mali konularda çok başarılı olduğu bilinen bir isim.Hayırlısı bakalım.İnşallah takımı bataklıktan kurtarırlar.

kalemci
08.Mart.2012, 20:47
Kurtulmaktan başka çare kalmadı o bataklıktan. Benim en çok merak ettiğim federasyon ile nasıl olacakları.

Ralph
08.Mart.2012, 21:37
Açıkçası bu kanayan parmağın koparılması konusunda korkuyorum ben.

Nocna Mora
08.Mart.2012, 21:42
Serdar Adalı çok yararlı olacaktır. Umarım seçilir.

footballer33
09.Mart.2012, 02:00
Serdar İnan'a hem Anıl'ın söylediği cemaat olayından ötürü hem de dünya yıldızlarını getireceğiz sözünden dolayı olumlu yaklaşmıyorum. Bizim dünya yıldızlarına, para saçıp borca borç katmaya ihtiyacımız yok. Özkaynağa dönülsün artık, mali kısıtlamalara gidilsin. Kulüp zaten batmak üzereyken bir de üstüne borç eklenmesin.

Beşiktaş'ın başkanı SERDAL ADALI...

anil luque
09.Mart.2012, 02:11
Ben de Serdal Adalı'nın illaki bir çıkış planı olduğunu düşünüyorum. Şike davası şu bu vesaire derken mental olarak çok yoruldu. Tüm bunların üzerine karanlık bir tünele gireceğini sanmıyorum.

footballer33
09.Mart.2012, 02:49
Bugünkü açıklamasında yanında Hüsnü Güreli'nin de olacağının işaretini verdi. Kendisine yardımları için teşekkür etti. Diğer başkan adaylarına ise, uyarı yolladı, şimdiden transferi konuşmak yanlış diyerek.

Adam bilinçli konuşuyor kardeşim! Mali kısıtlamalara gideceğiz, kemerleri sıkacağız diyor. Transfer işini arka planda tutuyor. Bir de yanlış duymadıysam, 'taraftarın isteğini kıramadım' dedi başkan adaylığı için. :)

Lütfen camia bu isme sahip çıksın ve Serdal Adalı'nın istediği yönde güçlü bir yönetimle tek aday olarak seçime girilsin. ;;)

RaSenGan
10.Mart.2012, 01:33
Quaresma süresiz kadro dışı bırakılmış.

http://www.dha.com.tr/besktasta-quaresma-kadro-disi-birakildi-son-dakika-haberi_283229.html

barahir
10.Mart.2012, 01:35
Türk futboluna hayırlı olsun

SaLviO
10.Mart.2012, 01:38
İyi olmuş bjk adına sevindim

LaigLeNoiR
10.Mart.2012, 01:38
Kaynak nedir Aygüncüm ?

LaigLeNoiR
10.Mart.2012, 01:40
kartalhaber'den mi bahsediyorsun yoksa ?

Beşiktaş Teknik Direktörü Carlos carvalhal'in taraftarların büyük tepki gösterdiği Quaresma'yı kadro dışı bırakmaya hazırlanıyor. Beşiktaş Futbol Genel Direktörü Tayfur Tavutçu'ya içini döken Carvalhal "Quaresma'ya güvenerek sahaya çıkmak bir teknik direktör için intihar gibi bir şey. çok yetenekli bir futbolcu ama sanki bu işi bırakmış. Onun kadar gamsız bir oyuncu görmedim" diyerek serzenişte bulundu. Havutçu'nun Quaresma konusunda Carvalhal'e hak verdiği öğrenildi. Havutçu'nun Portekizli teknik adama; "Quaresma konusunda vereceğin her türlü kararda senin arkandayım. Zaten taraftarlar da onu takımda görmek istemiyor" dediği belirtildi. Carvalhal'in büyük olasılıkla Quaresma'yı kadro dışı bırakarak Ordusspor maçı kardosunda bu oyuncuya yer vermeyeceği öğrenildi.
Kartalhaber.com özel haberi...

Hiç inanmadığım bir site...

RaSenGan
10.Mart.2012, 01:41
Kaynak: DHA BJK muhabiri Övünç Özdem :)

byariff
10.Mart.2012, 01:46
Kadro disi kalmasi normal , Dunki macda geriye hic yardim etmedi ilerdede hic kosmadi.

Walter Sakana
10.Mart.2012, 01:49
Daha güvenilir bir kaynak verelim o zaman :)

http://haber.gazetevatan.com/besiktasta-sok-gelisme/435916/5/Spor

RaSenGan
10.Mart.2012, 01:51
Daha güvenilir bir kaynak verelim o zaman :)

http://haber.gazetevatan.com/besiktasta-sok-gelisme/435916/5/Spor

İkisinin de kaynağı aynı isim :icon_lol:

darkkobal123
10.Mart.2012, 02:04
Aklı başına gelir belki ama sanmıyorum. Sezon sonu takımdan ayrılır.

anil luque
10.Mart.2012, 02:07
Kendine de kulübe de zarar veremez artık. Kimse kusura bakmasın Beşiktaş herkesten büyük , Quaresma falan dinlemez.

GeNç KaRTaL
10.Mart.2012, 02:08
Carvalhal mi,Quaresma mı? Tabii ki Quaresma.

goosfraba
10.Mart.2012, 02:19
inşallah serdal adalı seçilir.

GeNç KaRTaL
10.Mart.2012, 02:51
Haber kolpaymış.

footballer33
10.Mart.2012, 03:58
Haber kolpa, sadece Ordu maçı için kadroya alınmadı Quaresma. Bu 1.

2.si, Quaresma iyi top oynamıyor diye kadro dışı kalacaksa futbolcuların birkaç tanesi hariç hepsini kadro dışı bırakalım olsun bitsin. Böyle bir dünya yok, ama olsaydı bunun sebebinin kötü futbolla alakalı olmadığını da bilirdim.

Bir futbolcuyu kadro dışı bırakarak adam edemezsin, kazanamazsın. Aksine Guti'de olduğu gibi çeker gider. Sonra da yerine adam aramaya başlarsın. Unutulmasın ki, Fernandes'i de yiyecekti bu zihniyet neredeyse.

Bunları Q7'yi savunmak için yazmıyorum. Onun takıma futbol anlamında ne kadar zarar verdiğini ben de biliyorum. Ama çözüm bu olamaz. Ya yedek bırakırsın ya az süre verirsin ya da ağır bir para cezası verir, kulağını çekersin.

Tamam Carlos adam, ama Quaresma da adam, eğer iş adamlıkta bitiyorsa. Quaresma'nın ne kadar adam olduğunu bilmek isteyen olursa da, burda paylaşacağım videolarla gösterebilirim.

Quaresma satılmasın, gitmesin demiyorum. Fakat, bu şekilde olmaz. Sezon sonunu beklersin, iyi bir teklif getirene satarsın olur biter. Daha onun piyasasını arttırabileceği bir Avrupa Şampiyonası var. Hiç değilse onun bitmesini beklemek lazım.

Şunu da söyleyim; takımda otorite yok kardeşim, bir futbolcunun kenara bakınca tırsacağı bir hoca yok. Ersan hocaya sallar, Simao hocaya sallar, İsmail Quaresma'ya sallar (ki haksızlar diyemem) bizler de Carlos'a adam diyip Quaresma'yı göndeririz. Başkansız, vizyonsuz, 1 ileri 2 geri gidiyoruz. Bunları da görmek lazım. Her şeyimiz iyi, güzel, süper; bir tek Quaresma mı yani?

Tek umudum Serdal Adalı'nın gelmesi. İnşallah pazartesi ya da salı günü açıklar artık şu adaylığını resmi olarak ve başkanlık koltuğuna oturur.

Ralph
10.Mart.2012, 14:20
Şunu da söyleyim; takımda otorite yok kardeşim, bir futbolcunun kenara bakınca tırsacağı bir hoca yok. Ersan hocaya sallar, Simao hocaya sallar, İsmail Quaresma'ya sallar (ki haksızlar diyemem) bizler de Carlos'a adam diyip Quaresma'yı göndeririz. Başkansız, vizyonsuz, 1 ileri 2 geri gidiyoruz. Bunları da görmek lazım. Her şeyimiz iyi, güzel, süper; bir tek Quaresma mı yani?

Katılıyorum buna. Şahsen Ersan'ın geçen gün o şekilde rahat bir yorum yapmasına çok şaşırdım. Haklı değilmi, evet haklı ama sen çıkıp da aleni bir şekilde hocanı takımını nasıl eleştirirsin? Yani içerideki olayları dışarı taşırmaktan başka bir şey değil. Keza İsmail - Quaresma olayı ve Simao'nun açıklamaları gibi. Yani hepsi söylemlerinde haklılar ona lafım yok, aynen lafı lafına katılıyorum. Hele ki Ersan'a. Ama söyleyiş tarzı yanlış, daha doğrusu söylenmesi yanlış. Bunu takım içerisinde yapılan toplantılarda, kendi aranda konuşur, tartışır ve çözersin. Doğru olan bu.

KanaKe
10.Mart.2012, 14:54
quaresma zaten türkiye ye top oynamaya degil sov yapmaya geldi aksini iddia eden ya bu adami sahada izlemiyor yada futboldan anlamiyor gecen sezon takima katkisi ne kadar di bu sezon ne kadar? tel aviv maci disinda dogru dürüst top oynadigi görülmedi.. verilen karar cok dogrü cünkü quaresma guti gibi vurdumduymaz oyuncular sahada mücadele eden diger oyuncularida etkiliyor özellikle türk oyunculari.. quaresma giderse besiktas birsey kaybetmez.

eXcitinG
10.Mart.2012, 20:05
Beşiktaş ın Quaresma gibi ruhsuz adamLara ihtiyacı yok. Basket takımında ki Arroyo gibi iyi bir 10 numaraya, Mensah-Bonsu gibi süper bir forvete ihtiyacı var. Bu ruha sahip adamLara ihtiyacı var takımın.

Ralph
10.Mart.2012, 20:09
Beşiktaş ın Quaresma gibi ruhsuz adamLara ihtiyacı yok. Basket takımında ki Arroyo gibi iyi bir 10 numaraya, Mensah-Bonsu gibi süper bir forvete ihtiyacı var. Bu ruha sahip adamLara ihtiyacı var takımın.

Ben bir yıldır bunu söylüyorum ama bir çok Beşiktaşlı arkadaş bana karşı çıktı. Bizim böyle soytarı adamlara ihtiyacımız yok ki. Bize adam gibi adam lazım, artist değil. Kısacası "futbolcu" lazım bize.

Ralph
12.Mart.2012, 13:18
http://img259.imageshack.us/img259/1811/adsztg.jpg (http://img259.imageshack.us/i/adsztg.jpg/)

sarianet
12.Mart.2012, 15:55
inşallah Beşiktaşımız turu atlar carlos umarım ders almıştır son maçlardan gerçekten buna türk futbolunun ihtiyacı var

byariff
12.Mart.2012, 16:13
Carvalhal:'Yeni yönetim beni yollar çünkü benim sözleşmemin fesh edilmesi, Quaresma'nın takımdan gönderilmesinden kolay olur.' (DHA)

Carvalhal:Ben varken Quaresma bu takımda oynayamaz.Onu göndermek çok maliyetli..Bu yüzden Bjk benimle yolları ayırır''

http://www.sporx.com/futbol/superlig/besiktas/carvalhalden-veda-sinyaliSXHBQ271864SXQ

Ralph
12.Mart.2012, 16:17
İkisi de tez zamanda uzaklaşır takımdan umarım.

sarianet
12.Mart.2012, 16:18
ama affedilmiş hemde tayfur havutçu açıklamış affedildiğini carlosa küfür gibi bir şey bu bence

Ralph
12.Mart.2012, 18:41
Beşiktaş Kulübü'nün onursal başkanı Süleyman Seba, yaptığı yazılı açıklamada camianın Yalçın Karadeniz etrafında birleşmesi gerektiğini söyledi.

Beşiktaş Kulübü Onursal Başkanı Süleyman Seba, 25 Mart'ta gerçekleştirilecek olağanüstü seçimli genel kurulda başkan vekili ve divan kurulu başkanı Yalçın Karadeniz'in etrafında birleşme tavsiyesinde bulundu.
Süleyman Seba'nın yaptığı açıklama, "Kulübümüzde yeni bir başkan ve yönetim kurulu seçim süreci yaşanmaktadır. Tüzük gereği şu anda yönetim sorumluluğunu üstlenen Divan Kurulu Başkanı Sayın Yalçın Karadeniz etrafında birleşilmesini tavsiye ediyorum. Geçmiş yıllarda yöneticilik deneyimi kazanmış ve tanıdığımız bir arkadaşımızın camiamızı kucaklayacağına ve toplayacağına inanıyorum" dedi.

NTVSPOR

byariff
12.Mart.2012, 19:58
Atletico - besiktas macinin goruntulerini koycam ilk basta plaza mayorda stada giderken :)

besiktas

Ben Burdaydim :D

Via

Buda oylesine cekmistim

Stad goruntu

http://imgim.com/25042010457.jpg

http://imgim.com/25042010452.jpg

http://imgim.com/25042010461.jpg
http://imgim.com/25042010459.jpg
http://imgim.com/388inciy8784905.jpg
http://imgim.com/25042010463.jpg
http://imgim.com/25042010460.jpg
http://imgim.com/25042010453.jpg

GeNç KaRTaL
12.Mart.2012, 20:19
YD kulüpten elini çekmiyor.YD yönetimi boyunca divan kurulu başkanlığı yapıp,yapılan yanlışlıklara bir kere bile sesini çıkarmayan Yalçın Karadeniz piyondan başka bir şey olamaz.Etrafına Sinan Vardar,Levent Erdoğan,Bülent Deriş gibi amaçları Beşiktaş'a hizmet değil,yönetime girererek menfaat sağlamak olan ve bu sebeple başkanlığa aday olan isimleri alıp,plansız projesiz kulübün başına geleceğini düşünüyorum.Bu durum da,zaten zor günler geçiren kulübümüzün daha kötü günler geçirmesine neden olacaktır.Serdal Adalı uzun süredir kulübü bu zorumdan nasıl çıkartırımın arayışındayken,yukarıda saydığım özellikleriyle Yalçın Karadeniz kulüp başkanı olursa,vay Beşiktaş'ımın haline.

kalemci
12.Mart.2012, 20:34
Serdal Adalı'nın çekileceğine dair söylentiler dolanıyor-muş.

Nocna Mora
12.Mart.2012, 20:38
Serdar Adalı çekilmesin. Kurtarsın artık bu takımı. Bırakın Seba'yı falan. Devri geçmiş adamlar bunlar. Revizyon şart.

Ralph
12.Mart.2012, 20:38
Aynı fikirdeyim. Eğer başkanlığa o gelirse büyük hayal kırıklığı olur. En az bir 10 yılımız daha yalan olur sanıyorum. Tüm umut Serdal Adalı'da.

Ayrıca şunu söylemek istiyorum, bize paralı değil futboldan ve kulübü yönetmekten anlayan adam lazım. Serdal Adalı kuruş vermeden takımın başına geçsin razıyım ben. Demirören o kadar zengindi ve neler yaptı gördük.

GeNç KaRTaL
12.Mart.2012, 20:48
Kulüp ne hale düşmüş,hala hatır gönül işleri..:icon_smile:

Murat Tokel ‏ @murattokel

Murat ozen az once sebanin evindeydi "3 arkadasim geldi bir kagit getirdi, okudular imzaladim, onlari kiramazdim" demis..

GeNç KaRTaL
12.Mart.2012, 20:50
Fatih Doğan

1)BJK'ta grupların tahakkümü vardır. Demirören döneminde güçlenen gruplar bağimsiz ve taraftarin sevgilisi S. Adali'nin önünü kesmek uzereler
2)BJK'de Demirören döneminde güçlenen gruplar tavan kesiyor. YD ve bize selam vermeden uçan kuşun rotasını şaşırtırız.
3)YD Tff kongrelerinde Yalçın Karadeniz'i delege ve divan başkanı yaptı. Ertunç Soğancıoğlu gibi yakın isimleri kullanarak YK'inin önünü açtı
4)Minareyi çalan tüzüğüne uydurur. Şimdi hangi kongre üyesi çıkıp 23/4e göre itiraz edecek.
5)Gerçeği bilmek isteyenlere Yalçın Karadeniz'in aday çıkartılması profesyonelce Demirören operasyondur.
6)Serdal Adali'nin Murat Aksu ile 4 gün önce görüşüp "Geçmişle hesaplaşma" mesajı vermesinden sonra YD kurmayları Y.K'i aday göstermiştir.
7)S.Adali'ya kayıtsız şartsız destek veren M.Aksu "Benimle görüştükten sonra YD hemen karşına aday çıkarır, önünü kesmeye çalışırlar" demiş.
8)Serdal Adalı ile konuştum "Destek istedim nasihat verdiler. Ben kulis kumpas işini bilmem. Arkadaşların yolu açık olsun" dedi.

besiktas1903
12.Mart.2012, 21:58
Atletico - besiktas macinin goruntulerini koycam ilk basta plaza mayorda stada giderken :)

Diger konuda yanimda GS formali biri vardi demisdin o zaman seni gördüm stad'da :). sizin yaniniza gelen ve formayi çikarttiran Carsi Berlin'den. çikan kavgada bildigim kadariyla Hollandalilar karismadi, galiba Berlin ve Istanbul arasindaydi.

Sen yenimi gittin Madrid'e yoksa kaliyormusun bayadir?

Maç kötü geçsede Madrid güzel sehir ve iyi vakit geçirdik.

Nocna Mora
12.Mart.2012, 22:42
Serdar Adalı pes etmesin. Bu taraftar onun arkasında.

footballer33
12.Mart.2012, 23:42
Şu olanları hayretle, büyük bir kızgınlıkla ve endişeyle takip ediyorum. :icon_eek: Üstte yazılanları okurken, kafamdan binbir türlü senaryo geçti. Bu takım ya yine Y.D.'ye muhtaç olursa, ya batarsak, kepenkleri kapatırsak diye düşünüp durdum. Dehşete düştüm desem yeridir. Eğer Serdal Adalı bu oyunlara boyun eğip adaylıktan çekilirse ona da diyecek bir şey yok bana göre. Ama beni en çok üzen ve şaşırtan, Süleyman Seba'nın tavrıydı, Yalçın Karadeniz için söyledikleriydi. Bu duruma söyleyecek kelime bulamıyorum. Seba'yı inanılmaz severim, ona bu yaptıklarını konduramıyorum. Umarım, Adalı adaylığını yarın ya da en geç çarşamba günü resmen açıklar ve biz de rahat bir nefes alırız.

footballer33
12.Mart.2012, 23:56
Serdal Adalı karar verdi

Beşiktaş'ımızda başkan adaylığını resmi olarak açıklaması beklenen eski yöneticimiz Serdal Adalı'nın bu konuyla ilgili olarak karar verdiği iddia edildi.

12 Mart 2012 18:44

http://www.karakartal.com/img/5/2012/adali-medium.jpg

Süleyman Seba (http://www.karakartal.com/suleyman-seba/)'nın Yalçın Karadeniz (http://www.karakartal.com/yalcin-karadeniz/)'i işaret etmesi üzerine Serdal Adalı (http://www.karakartal.com/serdal-adali/), Beşiktaş (http://www.karakartal.com/besiktas/)'ın kanaat önderlerinin etik davranmadığı gerekçesiyle yakın çevresine aday olmayacağını söylediği öğrenildi.

Adalı'nın aday olmaktan vazgeçmesinin nedenlerini yarın düzenleyeceği basın toplantısıyla açıklayacağı bildirildi.

Beşiktaş (http://www.karakartal.com/besiktas/) Kulübü'nün efsane başkanı Süleyman Seba (http://www.karakartal.com/suleyman-seba/), yaptığı yazılı açıklamada camianın Yalçın Karadeniz (http://www.karakartal.com/yalcin-karadeniz/)etrafında birleşmesi gerektiğini söylemişti.

Süleyman Seba (http://www.karakartal.com/suleyman-seba/)'nın yaptığı açıklama, "Kulübümüzde yeni bir başkan ve yönetim kurulu seçim süreci yaşanmaktadır. Tüzük gereği şu anda yönetim sorumluluğunu üstlenen Divan Kurulu Başkanı Sayın Yalçın Karadeniz (http://www.karakartal.com/yalcin-karadeniz/) etrafında birleşilmesini tavsiye ediyorum. Geçmiş yıllarda yöneticilik deneyimi kazanmış ve tanıdığımız bir arkadaşımızın camiamızı kucaklayacağına ve toplayacağına inanıyorum" demişti.

Kaynak: TRT spor

-----------------------------------------------------

Yorumu yaparken haberle ilgili bir bilgim yoktu, şimdi gördüm. Yazıklar olsun, tek kelimeyle. YAZIKLAR OLSUN...!!! :mad:

besiktas1903
13.Mart.2012, 00:11
Serdal Adalı karar verdi

Beşiktaş'ımızda başkan adaylığını resmi olarak açıklaması beklenen eski yöneticimiz Serdal Adalı'nın bu konuyla ilgili olarak karar verdiği iddia edildi.

12 Mart 2012 18:44

http://www.karakartal.com/img/5/2012/adali-medium.jpg

Süleyman Seba (http://www.karakartal.com/suleyman-seba/)'nın Yalçın Karadeniz (http://www.karakartal.com/yalcin-karadeniz/)'i işaret etmesi üzerine Serdal Adalı (http://www.karakartal.com/serdal-adali/), Beşiktaş (http://www.karakartal.com/besiktas/)'ın kanaat önderlerinin etik davranmadığı gerekçesiyle yakın çevresine aday olmayacağını söylediği öğrenildi.

Adalı'nın aday olmaktan vazgeçmesinin nedenlerini yarın düzenleyeceği basın toplantısıyla açıklayacağı bildirildi.

Beşiktaş (http://www.karakartal.com/besiktas/) Kulübü'nün efsane başkanı Süleyman Seba (http://www.karakartal.com/suleyman-seba/), yaptığı yazılı açıklamada camianın Yalçın Karadeniz (http://www.karakartal.com/yalcin-karadeniz/)etrafında birleşmesi gerektiğini söylemişti.

Süleyman Seba (http://www.karakartal.com/suleyman-seba/)'nın yaptığı açıklama, "Kulübümüzde yeni bir başkan ve yönetim kurulu seçim süreci yaşanmaktadır. Tüzük gereği şu anda yönetim sorumluluğunu üstlenen Divan Kurulu Başkanı Sayın Yalçın Karadeniz (http://www.karakartal.com/yalcin-karadeniz/) etrafında birleşilmesini tavsiye ediyorum. Geçmiş yıllarda yöneticilik deneyimi kazanmış ve tanıdığımız bir arkadaşımızın camiamızı kucaklayacağına ve toplayacağına inanıyorum" demişti.

Kaynak: TRT spor

-----------------------------------------------------

Yorumu yaparken haberle ilgili bir bilgim yoktu, şimdi gördüm. Yazıklar olsun, tek kelimeyle. YAZIKLAR OLSUN...!!! :mad:

Aynen anlamiyorum....

Nocna Mora
13.Mart.2012, 00:25
Serdar Adalı herşeye rağmen aday olmalı diye düşünüyorum.Taraftar isterse baskan o olur. Seba'yı kimsenin takacagını sanmıyorum tribünlerden ;) ki takmamalıdır da .

GeNç KaRTaL
13.Mart.2012, 00:47
Serdar Adalı herşeye rağmen aday olmalı diye düşünüyorum.Taraftar isterse baskan o olur. Seba'yı kimsenin takacagını sanmıyorum tribünlerden ;) ki takmamalıdır da .

Taraftar ile kongre üyeleri arasında dağlar kadar fark var Taylan'ım.Geçen seçimde taraftarın büyük bir çoğunluğu YD'yi istemiyordu fakat seçimden büyük bir farkla galip ayrıldı.Yalçın Karadeniz ismi de YD'nin maşasıdır.Divan başkanlığı süresince yapılan yanlışlara bir kere bile sesini çıkartmamıştır.Ayrıca yönetiminde olacağı söylenen Kenan Öner,Levent Erdoğan gibi isimlerden de maşa olduğunu anlayabiliriz.Muhtemelen YD federasyon başkanlığında çok fazla kalamayacağını bildiği için tekrar Beşiktaş başkanı olmak için kendisine ortam yaratmaya çalışıyor.Adalı'nın kendisine maşalık yapmayacağını,hatta geçmiş dönemde yapılanların sorgulanacağını öğrenince apar topar Yalçın Karadeniz ismi ortaya atıldı.Seba'nın bugün yaptığı açıklamanın da bu oyunun bir parçası olduğu söyleniyor.(yani o açıklama olayı katakulliye getirilmiş) Yani anlayacağın,Beşiktaş kongre üyeleri senin kadar Beşiktaş'ı düşünmüyorlar.Daha demin Levernt Erdoğan,bir programda taraftarlar Adalı'yı istiyorlar,ne düşünüyorsunuz sorusuna,taraftar kongre üyelerinden daha mı iyi bilecek,seçilen isime saygı duymak zorundalar gibi bir çıkış yapabiliyor.:icon_smile:

byariff
13.Mart.2012, 00:49
Diger konuda yanimda GS formali biri vardi demisdin o zaman seni gördüm stad'da :). sizin yaniniza gelen ve formayi çikarttiran Carsi Berlin'den. çikan kavgada bildigim kadariyla Hollandalilar karismadi, galiba Berlin ve Istanbul arasindaydi.

Sen yenimi gittin Madrid'e yoksa kaliyormusun bayadir?

Maç kötü geçsede Madrid güzel sehir ve iyi vakit geçirdik.

ben madridde kaliyorum illaki gormussundur yani foto vs cekindinmi belki tanirim :D , arkadasin gs formasini cikarttiran besiktasli bir bayandi , ben ordakilere sordumda carsi berlin ile hollandililar etti dediler kavga.

Nocna Mora
13.Mart.2012, 01:08
Taraftar ile kongre üyeleri arasında dağlar kadar fark var Taylan'ım.Geçen seçimde taraftarın büyük bir çoğunluğu YD'yi istemiyordu fakat seçimden büyük bir farkla galip ayrıldı.Yalçın Karadeniz ismi de YD'nin maşasıdır.Divan başkanlığı süresince yapılan yanlışlara bir kere bile sesini çıkartmamıştır.Ayrıca yönetiminde olacağı söylenen Kenan Öner,Levent Erdoğan gibi isimlerden de maşa olduğunu anlayabiliriz.Muhtemelen YD federasyon başkanlığında çok fazla kalamayacağını bildiği için tekrar Beşiktaş başkanı olmak için kendisine ortam yaratmaya çalışıyor.Adalı'nın kendisine maşalık yapmayacağını,hatta geçmiş dönemde yapılanların sorgulanacağını öğrenince apar topar Yalçın Karadeniz ismi ortaya atıldı.Seba'nın bugün yaptığı açıklamanın da bu oyunun bir parçası olduğu söyleniyor.(yani o açıklama olayı katakulliye getirilmiş) Yani anlayacağın,Beşiktaş kongre üyeleri senin kadar Beşiktaş'ı düşünmüyorlar.Daha demin Levernt Erdoğan,bir programda taraftarlar Adalı'yı istiyorlar,ne düşünüyorsunuz sorusuna,taraftar kongre üyelerinden daha mı iyi bilecek,seçilen isime saygı duymak zorundalar gibi bir çıkış yapabiliyor.:icon_smile:

E tamam da canım abim alınan kararı protesto edemez mi taraftar ? Y.K seçilirse eğer maclara gitmesin mesela engel olsun girenlere de anlatabildim mi? Somut tepkiler konulursa istifadan baska caresi kalır mı bu illet adamların ? Kalmaz diye düşünüyorum. O manada söylemistim.

GeNç KaRTaL
13.Mart.2012, 01:08
Serdal Adalı aday olmayacağını açıkladı.:icon_sad:

Mensubu olmaktan büyük onur duyduğum Beşiktaş Jimnastik Kulübün’ de As Başkan ve Futbol Komitesi Başkanı olarak 1,5 yıl görev yaptım.

“Beşiktaş’ ın 1 kuruşunu boşa harcatmam” prensibi ile başladığım görevimi en iyi şekilde yerine getirmeye gayret ettim. Bu süreçte camiamızın teveccühü, taraftarımızın sevgisi en büyük mutluluğum oldu.

Beşiktaş Başkan ve Yönetimi’ nin istifa etmesi ve olağanüstü kongre sürecine girilmesi ile kendimi hiç hesabını yapmadığım başkan adaylığı sürecinde buldum. Camia ve taraftarlarımızdan gelen yoğun talep ve baskılar nedeniyle “Kulübümüz için neler yapabiliriz?” , “İçinde bulunduğumuz mali ve idari kriz ortamından nasıl çıkabiliriz?” sorularının cevabını aramaya başladık.

Çalışma arkadaşlarımla BJK’ nın kısa, orta ve 5 yıl gibi uzun vade de borçlarını ve ihtiyaçlarını tablo halinde çıkardık. Şunu açık ve net ifade etmeliyim ki Beşiktaş’ ın mali ve idari sorunlarının bilinenden çok daha fazla ve ağır olduğudur.

Sorunların çözümlenmesinde doğru yöntem belirlenmesinin çözüm yönünde önemli bir mihenk taşı olacağı gerçeği ile yüzleştik. Beşiktaş’ ın en büyük sıkıntısının camia da yönetime olan güven eksikliği ve çözüm odaklı fikir birliğine ihtiyaç olduğudur.

15 gün boyunca bununla ilgili sayısız görüşmeler yaptık. Beşiktaş’ ın sorunlarını ve çözüm önerilerimizi paylaştık. Beşiktaş camiasında bu konuda bizimle görüşen ve destek veren herkese duydukları güvenden dolayı çok teşekkür ederim. Bu süreçte dikkat ettiğim hususlar; çalışmalarımız sırasında şeffaf olmak, açık ve net konuşmak oldu. Biz kulüp için çalışmalarımızı sürdürürken gördüm ki kişisel hesaplar dönmeye başlamış. Ben, “Beşiktaş’ a maddi manevi katkı sağlayacak vizyon sahibi yöneticilere ihtiyaç var” derken karşıma “Benim şu kadar oyum var” diye çıkan karakterlerle karşılaştım.

Beşiktaş’ ın bu kadar çözüme kavuşması gereken meselesi varken son günlerde ki gelişmeler benim yabancısı olduğum ibretlik kareler olarak hafızama kazındı. Bugüne kadar hayatımda hiç kimsenin emanetçisi olmadım, kendi bildiğim doğrulardan da şaşmadım.

Büyük Beşiktaş camiasının ve büyük taraftarının benden ne beklediğini biliyorum ancak bu samimiyetsiz ve kaotik ortamda benim Beşiktaş’ a hizmet etmem ve faydalı olmam mümkün değildir.

Mevcut adaylara ve bundan sonra aday olacak Beşiktaşlılara başarılar diliyorum. Beşiktaş camiası ve büyük taraftarı hakkını helal etsin, her zaman kalbimin onlarla olduğunun bilinmesini istiyorum.

Saygılarımla,
Serdal Adalı

footballer33
13.Mart.2012, 01:09
Şimdi ben, Levent Erdoğan'a sağlam bir laf söylerdim de burda, böyle bir insan uğruna nopost almak istemiyorum. Akıllı ol Levent Efendi. Bu camianın gerçek sahipleri biz taraftarlarız. Siz gelip geçisiniz. Bunu idrak edemiyorsan da konuşma, yeter artık. Sen önce nerde, ne yapman gerektiğini öğren. Şu tipe bak. :icon_mad:

http://www.yorumblog.com/resim/levent-erdogan-forma.jpg

GeNç KaRTaL
13.Mart.2012, 01:11
E tamam da abim alınan kararı protesto edemez mi taraftar ? Y.K seçilirse eğer maclara gitmesin mesela engel olsun girenlere de anlatabildim mi? Somut tepkiler konulursa istifadan baska caresi kalır mı bu illet adamların ? Kalmaz diye düşünüyorum. O manada söylemistim.

Adamların umrunda değilki taraftar ne yapmış ne etmiş,tek dertleri kendilerine menfaat sağlamak.Beşiktaş taraftarı zamanında YD'ye az tepki göstermedi,ne oldu? Bir sonraki seçimde büyük farkla kazandı.İnsanlar da bunları görünce soğuyor ister istemez.Desteğini çekiyor kulüpten.Bu seçimlerden sonra böyle insanların sayısı artacak,olan Beşiktaş'a olacak.

footballer33
13.Mart.2012, 01:21
Serdal Adalı aday olmayacağını açıkladı.:icon_sad:
Demirören ve yandaşları kına yaksın. İnşallah, iflas etmeyiz yarın birgün.

GeNç KaRTaL
13.Mart.2012, 01:25
Demirören ve yandaşları kına yaksın. İnşallah, iflas etmeyiz yarın birgün.

Serdal Adalı'nın açıklamalarında çok önemli noktalar var.Kulübün gidişatı hiç iyi değil.Bir de Yalçın Karadeniz yönetimine maddi desteği Erdoğan Demirören'in,bilet gelirleri karşılığında sağlayacağı söyleniyor,çıldırmamak elde değil.

eXcitinG
13.Mart.2012, 01:33
Görünen o ki yakın zamanda kendimize tutacak başka bir takım buLsak daha iyi oLacak gibi. Swensea City yeni gözdem. Hem renkLerde uyuyor. Bundan sonra sıkı bir Swensea taraftarı oLabiLirim.

fotosuki
13.Mart.2012, 01:40
Vay anasını ya... Vay anasını...

kalemci
13.Mart.2012, 01:46
Görünen o ki yakın zamanda kendimize tutacak başka bir takım buLsak daha iyi oLacak gibi. Swensea City yeni gözdem. Hem renkLerde uyuyor. Bundan sonra sıkı bir Swensea taraftarı oLabiLirim.

Kuğu abi onların simge olmaz o :n:

eXcitinG
13.Mart.2012, 01:48
Kuğu abi onların simge olmaz o :n:

OLsun onLarda uçangiLLer grubundan :) Hep yüksekLerde uçtuk bir cacık oLmadı, birazda aşağıLardan uçaLım.

kalemci
13.Mart.2012, 01:57
Abi uçanlardan yüzümüz gülmedi biraz da ayağımız yere bassın ona göre geçelim :)

Bu arada Ertem Şener bile tarafsızlığını kaybettiyse Adalı çekildikten sonra, işler daha da karışır :n:

byariff
13.Mart.2012, 01:59
Fikret Ormanda Aday olmus

kalemci
13.Mart.2012, 02:02
Kötünün iyisi şuan ki ortamda.

Benim anlamadığım olay ise şu; eğer 3 temmuz şike olayları olmasa Adalı reyiz şuanda YD ile beraber TFF de mi olurdu yoksa YD güzelce Adalıya mı devrederdi başkanlığı. Bende çok severim ama maval okunmasına gerek yok. Adalı da daha 10 ay önce yönetimin en içindeydi. Yani mali yapıyı da durumları da çok çok iyi biliyordu. Ben severim Adalı'yı onun olmasını isterim de doğruya doğru malesef.

LaigLeNoiR
13.Mart.2012, 02:04
Hayrettin abi sen de aday olsana. Ben listene girebilirim.

fotosuki
13.Mart.2012, 02:27
Yok mu bi Arap milyarder çıkacak, alın paranızı basın gidin diyecek? Yok mu? :)

footballer33
13.Mart.2012, 02:30
Bugün; y.d. ve yandaşlarına bu kulübü teslim edenlere, ona oy verip başımıza musallat olmasına sebep olanlara ve hâlâ dolaylı da olsa başımızda olmasına göz yumanlara bir kez daha lanet okudum. Ne bitmez çilemiz varmış bizim böyle? Bir türlü yüzümüz gülmedi şu başkanlardan yana, bilhassa son 10 yıldır.

eXcitinG
13.Mart.2012, 02:54
Hayrettin abi sen de aday olsana. Ben listene girebilirim.

Ben artık Swensea taraftarıyım. Beşiktaş ta ki bu pisLikLer arınana kadar dahiL oLmak istemiyorum bu ortama :)

Lucas Neill
13.Mart.2012, 03:04
Baskan Zafer Algöz olsun.

footballer33
13.Mart.2012, 03:06
Baskan Zafer Algöz olsun.
Ben, Haldun Boysan'ı tercih ederim.

LaigLeNoiR
13.Mart.2012, 03:06
%99 yeni başkan belli gibi ama bakalım neler yaşanıcak.

Ralph
13.Mart.2012, 13:53
Yazık oldu. Gerçekten son umudumuzdu, o da gitti.

http://www.ntvspor.net/video-galeri/serdar-adali-besiktas-sahipsiz-kalmaz

eXcitinG
13.Mart.2012, 18:30
Kesin Y.D nin parmağı vardır. Serdar AdaLı içeri girdiğinden beri adama karşı inanıLmaz bir cephe aLdı ve bitirdi onu.

Nocna Mora
13.Mart.2012, 18:39
http://media1.ntvspor.net/C/I/241/karadeniz4_4IXZH.jpg

Bu adamlar futboldan ne anlar ya :)?

kalemci
13.Mart.2012, 19:18
Bende istemem Karadeniz'i ama futboldan anlayıp anlamadığı nereden çıktı :n:

GeNç KaRTaL
13.Mart.2012, 20:03
Kesin Y.D nin parmağı vardır. Serdar AdaLı içeri girdiğinden beri adama karşı inanıLmaz bir cephe aLdı ve bitirdi onu.

Abi,YD'nin parmağı olmadığını söylemek çok güç.Karadeniz'in yönetiminde olacağı söylenen isimler hepsi eski YD yönetiminin adamları,ayrıca Serdal Adalı'nın açıklamasında kimsenin emanetçisi olmam sözü de,yenil gelecek yönetimin maşa olduğunun net göstergesi.YD federasyon başkanı olarak uzun süre gidemeyeceğini bildiği için tekrar geri dönmek için kendisine ortam hazırlıyor.Yetmedi Beşiktaş'ın üzerinden sağladığı menfaatler.Kulübü batırana kadar sömürecekler anlaşılan.

Ralph
13.Mart.2012, 23:18
Allahaşkına bakın ya adamın tipinde hayır yok tövbe tövbe... Hep hayal kurarım "bir gün bende Beşiktaş'ı rahat rahat izleyeceğim, yönetiminden mutlu olacağım" şeklinde ama Serdal Adalı'nın söylediklerinden sonra yıkıldım, yalan oldu her şey. Takımım ile ne günler atlattım, inanılmaz sıkıcı sezonlar, maçlar izledim. Bir gıdım olsun soğumadım çok şükür. Takımımdır dedim inandım ve her geçen gün daha fazla sevdim. Bütün olanlara rağmen. Kişilere değil, renklere aşığız dedik ama bu adamlar umarım bizi renklerden de soğutmaz. Şu dünyada bir futbol zevkimiz var adam gibi, bıraksınlar onu da güzelce zevkini tada tada yaşayalım lanet olsun yahu.

eXcitinG
13.Mart.2012, 23:31
Serdar AdaLı dan sonra beLki bir nebze de oLsa Fikret Orman en azından adı geçen diğer adayLara ve isimLere göre daha mantıkLı gibi.

GeNç KaRTaL
13.Mart.2012, 23:37
Murat Aksu ismi de geçiyor.Serdal Adalı olmadığı için son umudum Murat Aksu.Geçen seçimde yönetim kadrosu ve plan-projeleri iyiydi bence.

footballer33
14.Mart.2012, 00:18
Ben Murat Aksu'nun aday olacağını sanmıyorum. Fikret Orman'ın yönetimine girse ve Serdal Adalı, Hüsnü Güreli, İbrahim Altınsay gibi isimler de Fikret Orman'ın yönetiminde birleşse ne iyi olurdu. Serdal Adalı ile ilgili kurduğumuz tüm hayaller içimizde patladı maalesef. Hiç değilse bu olsun. Hepsi olmasa da 2-3 tanesi yer alsın o yönetimde. Çok mu şey istiyoruz?

Levent Erdoğan da, Yalçın Karadeniz'in adaylığını açıklamasından sonra çekilmiş başkanlıktan. Böylece, amacını da anlamış olduk. :) Sinan Vardar da çekilmişti yanlış hatırlamıyorsam. Seçim yarışı, Karadeniz-Orman arasında geçecek böylece.

besiktas1903
14.Mart.2012, 15:34
ben madridde kaliyorum illaki gormussundur yani foto vs cekindinmi belki tanirim :D , arkadasin gs formasini cikarttiran besiktasli bir bayandi , ben ordakilere sordumda carsi berlin ile hollandililar etti dediler kavga.

Sizin yaninizdan geçtik görmüs olabilirsin, foto çekindim ama suan isyerindeyim evde gönderirim :). Bayan'i görmedim ama carsi Berlin'den bir abi sizin yaniniza geldigini gördüm.

--

Murat aksu'da aday olmayacagini açikladi.. umarim YK olmaz, kötü günler devam edecek gibi..

byariff
14.Mart.2012, 15:40
Sizin yaninizdan geçtik görmüs olabilirsin, foto çekindim ama suan isyerindeyim evde gönderirim :). Bayan'i görmedim ama carsi Berlin'den bir abi sizin yaniniza geldigini gördüm.

--

Murat aksu'da aday olmayacagini açikladi.. umarim YK olmaz, kötü günler devam edecek gibi..

ben o arkadasimla yan yana oturmadim cunki biletleri ayri yerden aldik ama haberlesiyorduk bi baktim bayan geldi cikart o formayi falan , sonra oda gorevlilere soleyip atletico tribunlerine gecti :D

ben burdaydim 2.ci katta ustte turk bayragi actilardi

http://imgim.com/25042010462.jpg

Ralph
14.Mart.2012, 15:40
BEŞİKTAŞ’TA?Madrid’teki Atletico maçının devre arasında Teknik Direktör Carlos Carvalhal ile kavga eden Ricardo Quaresma twitter’dan bombaladı.

İspanya’daki maçın 2. yarısına çıkamayan ve ardından Ordu deplasmanına götürülmeyen ve yarınki Atletico maçı için de maç kadrosuna alınmayan Portekizli yıldız kişisel hesabından “Bazı insanlar benim kötü olmamı istiyor. Onlar için üzgünüm. Çünkü ben Beşiktaş'ta mutluyum” mesajını yazdı. Carvalhal’a gönderme yapan Quaresma Siyah-Beyazlı takımdan ayrılmayı düşünmediğini ifade ederken, çalışmaya devam edeceğini de söyledi.

Milliyet

Umarım doğru değildir. Gitse de kurtulsak şu adamdan artık.

footballer33
14.Mart.2012, 23:59
Merak etme Görkem, sezon sonu küçülme politikası adı altında satılır ve hepimiz kurtuluruz. :) Ama; Quresma'nın yanında Fernandes, Almeida gibi futbolcuların gidişine de hazırlıklı olmalıyız. Takım, şu an borç batağında yüzüyor çünkü. Elde para edecek kim varsa gönderip altyapıya yönelecekler. Öyle tahmin ediyorum.

Murat Aksu beklediğim gibi adaylığını koymamış başkanlığa. :) Fakat, en azından Fikret Orman'ı desteklemesini beklerdim. Tarafsız kalarak, Y.D.'nin ekmeğine yağ sürdü. Tek bir umudum, Fikret Orman'ın sağlam bir kadroyla ve iyi bir destek alarak başkan olması. Bu da gerçekleşmezse, şu ankinden çok daha zor günler bizi bekliyor ne yazık ki.

GeNç KaRTaL
15.Mart.2012, 00:02
Quaresma'nın twitter hesabı yok diye biliyorum.

besiktas1903
16.Mart.2012, 15:42
Iste bu iyi haber YK adaylıktan çekilmiş :)

footballer33
16.Mart.2012, 16:18
Bu Ayıp Tarihe Geçer

Beşiktaş'ın Efsane Başkanı Süleyman Seba'nın, Divan Kurulu Başkanı Yalçın Karadeniz'i işaret göstererek Kongre sürecine yön vermesi çok tartışıldı.

Hatta Serdal Adal'nın çekilme nedeni de buna bağlandı.

Benim en çok ağrıma giden, sanki bu sürecin tek sorumlusu 86 yaşında ki, bu koca adam mış gibi davranılması ve ona ağır ithamlarda bulunulması.

Ben mahalle baskısından korkmam, Benim sorumluluğunu üstlendiğim kurumun sahibi, Başkan adayı, Levent Erdoğan olabilir. Levent Erdoğan da, Seba'nın çağrısı doğrultusunda Başkanlıktan çekilip Yalçın Karadeniz'i destekleyebilir.

Hatta taraftarların göz bebeği Serdal Adalı'nın adaylıktan vaz geçme kararı da, Seba'ya bağlanabilir.

Ama bunun koca bir yalan olduğunu bilmenizi isterim.

Çünkü Seba, Yalçın Karadeniz'i Aday Göstermedi.

Sayın Süleyman Seba Allah ömür versin hala ayakta. Arada bir sevenleriyle buluşur sohbetlerde bulunur.

Geçenlerde bu sohbetlerden birine katıldım. Gecenin ilerleyen saatlerinde, Cengiz Sarıkaya ,Seba'ya sokularak "Ne olacak Başkanım Beşiktaş'ın hali" diye fısıldadı.

Seba, duymadı. Sarıkaya'nın koluna "Bir daha sorar mısın" anlamında dokundum.

Seba kafyı çevirip sert bir ifadeyle baktı ve "Ne diyorsun Cengiz" diye sordu.

"Başkanım ne düşünüyorsunuz. Başkan kim olmalı?"

Seba kendinden emin bir tavırla, "Beşiktaş'a Başkan mı yok, ne sorup duruyorsunuz" dedi.

Masadakilerle ile göz göze geldik, çünkü ortada herkesin birleşeceği bir aday falan yoktu.

Sonra bir anda gülümsedi.

"Korkmayın, Beşiktaş Başkansız Kalmaz. En kötü son gün biri çıkar camia onun altında toplanır" diye ekledi.

Başka soru soramadık.

Hata yapmışız.. Keşke Kağıt imzalatsaymışız!

Seba anlaşılan bir kaç gece sonra da dostlarıyla buluşmuş. Bu buluşmada ona Beşiktaş gündemi daha da karartılarak anlatılmış. "Başkan adayı yok kimsede çıkmıyor. Beşiktaş kayyuma gidiyor" denince, sinirlenip aynı tepkileri vermiş ve eklemiş.

"Söyleriz Yalçın'a (Karadeniz) kimse çıkmazsa o çıkar"

"O zaman bunu yazılı olarak duyuralım da Camia rahat etsin" dediklerindeyse güvenmiş.

Ve İmza!..

Sonrasını biliyorsunuz zaten.

Seba, Adayını Seçti.

İşte Seba'nın adayı.

Seba Yalçın Karadeniz'in Başkan olmasını istedi.

Süleyman Seba, Yalçın Karadeniz'i aday falan göstermedi. "Kimse çıkmazsa söyleriz o çıkar" dedi.

Faruk Pala, Mehki Başak, Erdoğan Nasıroğlu maalesef bu olayı dolandırdılar.

86 yaşında ki bir çınarın tepesine çıkıp "Budayacağız" diyerek, dallarını kırdılar.

"Sulayacağız" diyerek köküne kazma vurdular.

Koca Ağacı da Beşiktaş'ın üzerine yıktılar.

Önce Adalı gitti. Sanki tek suçlu Seba'ymış gibi.

Fikret Orman, "Adalı yoksa ben varım" dedi.

L.Erdoğan adaylıktan çekilip, Karadeniz'i destekledi.

Karadeniz'e göreyse, Seba'nın söylediği. "Emir" teşkil edilmeli.

Hiç kimse gidipte "Sen ne demek istedin Başkan?" demedi.

Çünkü herkesin işine öyle geldi.

Seba'nın tüm yemeklerinde hazır bulunan Genel Kurul üyesi Altay Altın, geçen gün kendisini arayarak, kilit soruyu sordu:

Yalçın Ağabeyi mi destekliyoruz Başkan?

Seba sinirlendi ve "Ne münasebet. Kimi destekleyeceğinizi bana mı soruyorsunuz. Kime inanıyorsanız gidin onu destekleyin" dedi.

Son Başkan adayı Nazmi Koca'da helallik almaya gittiği Seba'ya, dün akşam, kimseyi aday göstermediğini doğrulattı.

Koskoca Beşiktaş, 86 yaşında ki bir çınarın arkasına saklanarak resmen saklambaç oynadı.

Ben Seba'yı kandırdılar demiyorum.

Seba'yı alet edip, hepimizi kandırdılar diyorum.

Yalçın Karadeniz, ya bu işi acilen netleştirmeli, ya da adaylıktan hemen çekilmeli.

Yoksa bu ayıp hepimize yeter.

Bu ayıp tarihe geçer.

Erdem ULUS

Bu yazının üstüne çekilmeseydi büyük bir skandal olurdu zaten. İsabet olmuş. Fikret Orman hayırlı olsun.

Deus Dominus
16.Mart.2012, 18:03
Dün akşamda trt spor'da Basın Tribünü isimli bir programda konuktu Fikret Orman.

GeNç KaRTaL
16.Mart.2012, 19:01
"Seba beni aday göstermiş malesef,yapacak bir şey yok." diyerek adaylığını açıklayan bir adamın başkan olmasından kurtulduk.Yalnız olaylar öyle bir gelişti ki,sanki Serdal Adalı'nın başkan olmasını engellemek için yapılmış gibi bir hava oluştu.Neyse bunları pek düşünmek istemiyorum.Umarım doğru da değildir.Fikret Orman şu an en güçlü aday olarak duruyor ve mantıklı açıklamalar yapıyor.Geleceğe umutla bakmamızı sağlayabilir.

Bu da Deus Dominus'un bahsettiği programdaki açıklamaları:

Fikret Orman: "Demirören'e notum 10 üzerinden 3"

TRT Spor ekranlarında yayınlanan "Basın Tribünü" programına katılan Beşiktaş kulübü başkan adaylarından Fikret Orman, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

TRT Spor ekranlarında yayınlanan "Basın Tribünü programının bu haftaki konuğu, Beşiktaş kulübü başkan adaylarından Fikret Orman oldu. Başkan adayı Yalçın Karadeniz'in de davet edildiği; fakat katılmak istemediğini belirttiği programda,yorumcuların sorularını cevaplayan Fikret Orman çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Beşiktaş başkanlığına neden aday oldunuz, bu gereksinimi neden hissettiniz?

Ben çocukluğumdan beri Beşiktaş camiası içindeyim, çocukluğumun hayalidir Beşiktaş Başkanı olmak. Her Beşiktaş taraftarı da her kulüp taraftarı da kendi mensubu olduğu kulübe başkan olmak ister. Ben de o amaçlar içersinde 2004 senesinde aday olmuştum. Tekrar adaylığımı koydum; çünkü Beşiktaş'ın içinde olduğu durum itibariyle, bu süreçte Beşiktaş'a sahip çıkmayacaksam, ne zaman sahip çıkacağım diyerek kendi kendime ve arkadaşlarımla yapmış olduğum muhakeme sonucunda 12 Mart’ta aday olmaya karar verdim ve aday oldum.

Herhangi bir olay var mı bu kararınızı tetikleyen?

Serdal Adalı kardeşimiz Sayın Demirören’in başkanlıktan ayrılmasıyla beraber, bu konuyla ilgilendiğini, mali imkanlarının ve Beşiktaş’a katkılarının olabileceğini ifade etti. Şahsi olarak bana düşen de, şu anda Beşiktaş’ın mali durumu çok problemli olduğu için onlara zemin hazırlamak veya fedakarlıkta bulunmaktı. Ben de o şekilde davrandım. Fakat Seldar Adalı, "Ben bu işte yokum. Bu yükü kaldırmak için bir tek benim gücüm yeterli değil, başka güçler de bulmam lazım" dedi. Bu gelişme üzerine vermiş olduğumuz özveriyi daha derinleştirip bu dakikadan sonra taşın altına elimizi koymamız gerektiğini düşünerek kararımı verdim.

Murat Aksu da siz de daha önce aday olmuş, ancak seçimlerde kaybetmiş isimlersiniz. İkinizde Serdal Adalı ile görüşmeler yaptınız, mali olarak ta destekleyeceğinizi söylediniz ve önünü açtınız. Niçin Serdal Adalı'nın önünü açtınız, "Siz aday olun biz destekleyelim" dediniz, bu fedakarlığı neden yaptınız? Bunun ekonomik nedenleri var mı? Serdal Adalı’nın adaylıktan çekilme gerekçesi olan kaygıları siz duyuyor musunuz? Beşiktaş’ı mali krizden çıkartacak çözümleriniz, projeleriniz var mı?

1984 senesinden beri kongre üyesiyim. Baktığınız zaman 2 yıl sonra tam 30 senelik kongre üyesi olacağım. Babamdan dolayı da 1978 senesinden beri Beşiktaş kulübünün içindeyim. Baba Hakkı'yı tanırım, o şansa sahip olan insanlardan bir tanesiyim. Beşiktaş'ta ki birçok ağabeyimizi de eskiden beri tanıyorum. Yaşım her ne kadar genç olsa da ben kendimi Beşiktaş'ta tecrübeli olarak görüyorum. 2004’teki adaylığımın üzerinden 8 sene geçmiş. Serdal Adalı ise 5 sene evvel kongre üyesi olmuş ve yönetimde son dönemde bulunmuş bir arkadaşımız. 2000’li yıllardaki yöneticiliklerimiz artık unutulmaya doğru gitmiş durumda. Serdal çok sempatiyle bakılan, taraftarın da benimsediği birisi ve bir kamuoyu rüzgarı arkasında oluşmuş vaziyette. Benim şahsi egolarımı bir yana bırakıp Beşiktaş menfaatinden bakmamız gerekir çünkü bu dakika itibariyle, çok fazla derecede problemler zinciri mevcut. Bir tek mali konular değil çözüme kavuşması gerekenler. Taraftarla olan ilişkiler, Beşiktaş’ın 8 maç sahası kapatılıyor, cezalar alıyor, ekonomik bir sürü problemler var. Burada kamuoyu rüzgarı almak çok önemli bir şey, Serdal Adalı’da bu var. İkincisi kendi de ifade ettiği gibi mali imkanları yeterliydi, Beşiktaş’a katkıda bulunmak istiyordu. Özellikle benim bir fedakarlık yapmam gerektiğini düşünüyordum. Bizi “Beşiktaş’ın önde geleni” diye adlandırırlar. Önde gelmek her zaman öne çıkmak manasına gelmez. Bazı zaman ön açmak, akil insan pozisyonunda durmak, doğruları söylemek gerekir. Mali kongre sonrasında Serdal beye “Allah yolunu açık etsin arkadaş” dedim. Hemen arifesinde de yurt dışı seyahatine çıktım. Döndüğümde Serdal Adalı’nın çekildiğini duyunca aday oldum. Murat Aksu adına bir şey söylemek istemem, o 3 sene evvel aday olmuştu, benim açımdan, biraz da kendimizi tecrübeli saydığımız için önünü açmamız gerektiğini düşündüm. Ancak bunlar oluşmayınca, şu andaki aday yapısına da baktığımız zaman, kamuoyunu tatmin eden, bu problemleri üstlenebilecek bir aday olarak kendimi gördüğüm için de aday olmayı daha doğru buldum.

"Bu sihir işi değil, plan, projelerimiz var"

Gelecek yönetim aslında çok kısa süreliğine geliyor. Beşiktaş’ta başkanlık süresi 3 yıldır ancak, Beşiktaş 19 ay sonra olağan seçime gidecek. Yani 14-15 ay sonra Beşiktaş tekrar seçim konuşmaya başlayacak. Ortadaki problemler zincirine bakacak olursak, buna normalde aklı olan insanların girmesi çok zor. Bu miktarda paraları atmak tutmak, konuşmak kolay, ortaya çıkartmak, en azından bizim dünyalarımız için, gerçek hayat içinde bakacak olursak hiç kolay değil. Beşiktaş’ın gelirlerinin büyük kısmı temlik edilmiş vaziyette, ödemeler var. Futbolcuların alacakları var. Beşiktaş’ın gecikmiş borcu yaklaşık 90 milyon TL civarında. Gecikmiş borçlardan daha önemlisi, geliri olmadığı için her gün o borç üzerine gecikmiş olan borç katsayısı artı geliyor. 2004’ten bu yana bu konuyu dile getiriyorum. Aldığınız avanslar bir borçtur. Bu durum matematik hesabı ile altına girilecek bir denklem değil. Bir ekonomist yaklaşımı ile bu denklemin içerisinden çıkamazsınız. Yada bizim gelirlerimizle, bizim kaynaklarımızla bunun altından kalkamazsınız. Cesur olmak lazım, böyle bir yüke girmek için aşk olması lazım. Sevgi olmadan olmaz. Sevginin karşılığı fedakarlık demektir. Yüreklilikle birlikte para ihtiyacı var. Bu bir sihir işi değil, planlarımız projelerimiz var.

Murat Aksu yaptığı bir açıklamada hem Yalçın Karadeniz hem de sizin için "Emanetçi adaylar" ifadesini kullandı. Yıldırım Demirören’le görüştünüz mü? Kulüpten alacağı var ve senetler konusunda ne söylemek istersiniz?

Murat Aksu'nun açıklamalarını kendi üzerime alınmıyorum, öyle bir yakıştırmayı da kabul etmiyorum. Murat Aksu kendi yazdıysa o ifadeyi ki ona da inanmıyorum. Beni kastettiğine kesinlikle inanmam, onun için de cevap verme gereği duymuyorum. Bundan beş sene evvelki röportajımda ifade etmiştim, “Beşiktaş inanılmaz bir borç yükü içersinde. Bugün başkan adayı olacak insanın, kan, ölüm ve gözyaşı taahhüt etmesi gerekir” dedim. 2. Dünya savaşı sırasında Winston Churchill’in Hitler’e söylediği bir sözdür bu. 2005’teki mali genel kuruldaki konuşmamı gayet net hatırlıyorum. “Beşiktaş bu yapıyla giderse, çok hızlı olarak 3 haneli borçlara doğru gider” demiştim. Bundan 7 sene evvel ikaz etmişim. Bunları söylerken de hep Sayın Demirören’i yererek söyledim. “Emanetçi” çok terbiyesizce bir ifade kesinlikle kabul etmem. Tekrar altını çizerek söylüyorum Murat Aksu’nun bu ifadeyi kendi hür iradesi ile yazdığına inanmam. Başkaları yazmış olabilir, kızgınlıkla,hırs zekanın önüne geçtiği zamanlar olur, insanlar o zamanlarda bazı laflar edebilir, bu insani bir konudur. Biz de zaman zaman yapmış olabiliriz. Yine de benim için söylediğini düşünmüyorum.

Yıldırım Demirören’le telefonda konuştuk. Benim Sayın Demirören’le hiçbir şahsi hesabım olmamıştır. Benim bir tek hesabım Beşiktaş’la olmuştur. Bizim Yıldırım Demirören’le kavgamız bir tek Beşiktaş’la ilgili olmuştur. Çünkü ne kadar arkadaş dahi olsak bakış açılarımız yüzde yüz birbirinden farklıdır. Ben aday olduğumda çok az oy farkı ile seçimi Sayın Demirören kazanmıştır. O dönemde de sloganları bugünlerdeki gibiydi. O transferleri yapacağım dedi, ben ise daha Beşiktaşçı, daha konservatif, gençlerle, tarayarak, inceleyerek transfer, uzun dönemli planlar yaptım. Bizim Yıldırım Demirören’le o yakıştırılan konuşmanın olması imkansızdır. Bunu beni tanıyanlarda gayet iyi bilirler.

Beşiktaş’tan başka bir hesabım olmadı Sayın Demirören’le dediniz. Hesap soracak mısınız Sayın Demirören’e?

"Beşiktaşlı'nın hakkını kimseye yedirmeyiz"

Hesaptan kastınız nedir bilmiyorum ama ben şunu söyleyeyim, yönetime geldiğimiz takdirde Beşiktaş Kulübünün borç yapısını ve gerçek borcunu inceleyeceğiz. Çok speküle edilen bir durum var. Seçildikten sonra genel kurul bize bir teveccüh gösterirse, 3-4 ay sonra tekrar bir genel kurula gitmek gerekebilir. Beşiktaş’ın gerçek durumunu genel kurul üyelerine anlatmak gerekebilir. Hesap sorulacak bir şey varsa, kesin olarak hesap soracağız. Mali durumları iyi olsa bile yöneticilerin, yağmur altında maç seyreden, maaşından arttırıp oraya gelen insanın parasını harcıyorsunuz. Bunu harcayan insanlar olarak ta, onların hakkını aramak, teslim etmek durumundasınız. Bence bu Sayın Demirören için de doğru bir şeydir, çünkü spekülasyon yapılıp konuşulacağına gerçeğin ortaya çıkması, saçların kesilip ak mı, kara mı herkesin görmesi lazım.

Zapatocny ile ilgili haberler yapıldı. 2 milyon avro teklif edildiği ancak sonra 4 milyon 500 bin avroya alındı. Bu alışveriş ibra edildi. Siz bu alışverişte bir kusur tespit ederseniz, Beşiktaş’ın kaybolan hakkını nasıl tahsil edebilirsiniz, bunun bir yöntemi var mı?

İbra edilmek demek, her şeyden aklandığın manasına gelmez. Halka açık anonim bir şirket açısından bakacak olursak eğer gayri kanuni işlem yapılmışsa bu bir suçtur. Dernek kanunlarına göre bakacak olursak, yani bir kamu kuruluşudur, o da bir suçtur. Genel kurul gördüklerine göre ibra eder ancak detayları bilmez. O detayda bir problem var ise o her zaman suçtur. En ince detayıyla incelememizi yapacağız. Beşiktaşlı'nın hakkını kimseye yedirmeyiz. Bu incelemenin yapılması Sayın Demirören içinde Beşiktaş içinde iyi bir şeydir. Her an konuşulup laf atılmasındansa açılıp bakılması gerekli olan bir durumdur.

Mali Kongreden önce Murat Aksu ile bir araya gelip, ibra etmeme konusunda fikir alışverişinde bulundunuz mu?

Mali Kongreden önce Murat Aksu ile bir araya gelmedik, telefonda görüştük. Özellikle 2006 Mali Genel Kurulu ile alakalı ibra ile ilgili biraz yaralıyım. O günden sonra ibra kelimesi bende irite yarattı. Murat bu kongrenin ibra olmaması gerektiğini söyledi, ben ise “benim bireysel olarak 1 oyum var, 1 oyla ibra olmuş olmamış çok önemli bir şey değil ama herkes kendi hür iradesindedir” dedim. Kongre üyesi olup, ismi başkan adaylığında geçen ancak daha kongre salonunu görmemiş, oy atmaya gelmemiş, mali genel kurula katılmamış insanlar var. Ben “Meyve veren ağaç taşlanır” diyerek kendimi avutuyorum, 2006’daki ibra konusu gibi şeyler temcit pilavı gibi önüme geliyor. Bazı zamanda beni kızdırıyor ama üstünde durmuyorum. Salondan çıkmam çok yazıldı, çizildi ancak ben yemek yemeğe gittim. Kongreyi Ali Rıza Dizdar yönetiyordu kendisine “kaç kişi var” diye mesaj attım oda “7 kişi var” dedi. Biz de yemeğe indik. O sırada Serdal Adalı’da vardı yanımızda, sohbet farklı bir şekilde gelişti ve uzadı, ibrayı kaçırdık. Aleyhte oy kullanmayacaktım, hiç elimi kaldırmayacaktım. İbra mevzusunun bir parçası olmayı ilk günden beri istemiyorum, biraz önce de söylediğim gibi 2006’daki hastalanmama sebep olan ibra konusundan beri bir hassasiyetim var.

2006’da kürsüde şu cümleyi kullanmıştınız: Yıldırım Demirören’i ibra etmiyorum ama Beşiktaş’ı ibra ediyorum. O gün salonda sizi bekleyen ve çoğunluğu teşkil eden bir 1500 kişilik grup vardı, sizin bu tavrınızdan dolayı Yıldırım Demirören ibra edilmişti.

Bugün ibra edilmesin diye bas bas bağıran Murat Aksu, o gün ibra edilsin diyen taraftaydı. Aksu, 2005 senesinde Del Bosque ile ilgili ceza var mı, Beşiktaş mali külfet altına girecek mi, dediğimde “Hayır ceza yok” diyerek 8,5 milyon avro ödeyen, %67’ye %33 Fulya tesislerini verdik diyen gerçeğinde bunun tam zıttı davranmış olan, 30-40 tane oyuncu alınıp borcu 16 milyondan 200 milyona çıkartan o yönetim kurulundaki kişilerden bir tanesiydi. İbra edilerek bir yere saklanamazsınız. Ortada bir sorun varsa, o sorun ortaya çıkacaktır. Ben iktidar olursam da hiçbir şeyin üstünü kapatmam, her dataya bakacağız. Dezenformasyon denilen bir şey var. Ben de duyuyorum mesela Fikret Orman’ın listesi, Alen Markarya ile başlıyor gibi, Nevzat Demir’e gitti para istedi gibi yalanlar üzerine kurgular yapılıyor. Ben Nevzat beyi bir senedir görmedim. Kayınpederi vefat etti, spekülasyon yapılır diye ona bile gidemedim.Gitmediğim halde saçma sapan, iğrençlik üzerine kurulu bir sürü söylentiler çıkartılıyor. Beşiktaş siyasetinin içersinde tabiî ki bunlarda olacaktır. Olabildiğince nazikçe cevap vermeye çalışıyorum.

GeNç KaRTaL
16.Mart.2012, 19:02
Devamı .

"Bütçeleri kısacağız gelirleri arttıracağız"

2004 yılından bu yana Demirören iktidarında giden oyuncular, gönderilenler, Del Bosque’ye ödenen paralar ile yaklaşık 1 milyar dolarlık bir sirkülasyon söz konusu. 90 milyon TL tarihi geçmiş borçlar var ve 31 Mart’ta çok ciddi ödemeler var, 26 mart sabahı Beşiktaş başkanı olarak uyandığınız takdirde nasıl bir yol izleyeceksiniz, bu kadar büyük meblağların ödenebilmesi için nasıl bir plan yaptınız?

“Yarın geleceğiz, 90 milyon TL’lik borcu kapatacağız” gibi ifadeler hiç kullanmadım. Benim ağzımdan böyle hayali laflar duymazsınız. Öncelikle Beşiktaş’ın sezon sonunu kazasız belasız getirmesi lazım. Bizim yapmış olduğumuz hesaplarda, 60-70 milyon TL gibi bir kaynakla biz buralara gelebiliriz gibi gözüküyor. Bu kaynağı yaratmak için, kendi özverilerimizle birlikte detaylarına burada girmeyeceğim yaptığımız birkaç tane planımız var. Sezon sonuna geldikten sonra Beşiktaş artık bir yapılanma dönemine girmek zorundadır. 270 milyon TL harcayıp, 200 milyon TL gelir elde edip, 70 milyon TL zarar üretirken, o 70 milyon TL’yi kapatabilmek için önündeki gelirini kullanmaya başlayarak, çığ gibi büyüyen ekonomik bir krize sürüklenmiştir. 2010’dan 2012’ye gelen süre içerisinde borç çok hızlı bir artışa geçmiştir. Yönetime geldiğimiz dakika itibari ile ne tedbir alırsak alalım bu borç yapısı içerisinde katlanarak gitmeye devam edecek. Futbol kulüpleri, Beşiktaş A.Ş. açısından bakacak olursak Türk ticaret kanunlarına göre yönetilse bile, UEFA standartlarında kuralları olan bir kurumdur. Dolayısıyla borcunuzu ödemediğinizde UEFA puan silerek, ligden düşürerek yaptırım uyguluyor. Bir haciz işlemiyle değil direkt olarak skorsal olarak da zarar görüyorsunuz. Beşiktaş’ın gider-gelir farkını azaltması lazım. Gideri bütçeleri kısarak azaltacağız, gelirleri arttırmanın yollarını arayacağız. Futbol takımı 110 - 150 milyon TL gibi rakamlar harcamayacak. Bütçelerde genel bir daralma olacak ve bütçemize uygun bir takım yaratacağız, uymayan futbolcularla yollarımız ayıracağız.Rakiplerimize baktığımız zaman bizden fazla gelirleri olan kalemlerde, stadyum gibi bizimde o seviyeyi yakalamamız gerekir. Amatör şubelerle ilgili, aklınıza gelebilecek her yerde bir kaynak yaratabilmek için küçülmemiz, öbür taraftan da büyüyebildiğimiz kadar büyümemiz lazım. Gelirlerin büyük bir kısmı temlik altında ancak, o temlik verilen konularda borç ödenmiş oluyor. Giderler aşağı çekilirse borç katsayısı artmayacak, makul seviyelere inecek. Ancak 6 ay , 1 sene gibi bir sürede günlük gülistanlık olmayacak. 3-4 senelik uzun vadede düzelecek bir durum var karşımızda. Kimse sihir yapmamızı beklemesin. Sihirli sözler sarf etmesi çok kolay ancak gerçeği görerek konuşmak gerekir. 2005’te de 2007’de de bu gerçekleri dile getirmiştim. Beşiktaş’ın belki biraz daha büyüyerek bu durumu toparlaması lazımdı ama maalesef şike operasyonuyla da Türkiye futbolda çok geriledi. Sponsorluklar anlamında, insanların spora bakış açısının değişmesi anlamında birçok şey değişti ve büyümekte artık çok kolay değil. Bir derbi maçı 1 hafta öncesinde konuşmaya başlardık. Şakalaşmalar, maç kritikleri yapılırdı. Artık derbi maçlara ilgi azaldı, kimse bunu yadsıyamaz. Bu gelişmelerin akabinde sponsorluklar iptal olmasa bile artmayacağı anlamına geliyor benim algılamamda. Bizde hayal üzerine bir bina inşa etmeyeceğiz, gerçek, temelleri oturan bir yapı oluşturmaya çalışacağız. Problemi bilirsek çözmeye çalışırız.

Sizce şike yapılmış mı, bu konudaki görüşünüz nedir? Diğer yandan UEFA’nın baskıları, federasyonun sahaya bakılmalı şeklinde çizdiği bir yol haritası var, siz ne düşünüyorsunuz bu süreç ile ilgili?

Olayı 2 türlü incelemek gerekir. Birincisi, ben bu futbol ailesi içerisinde olan bir kişiyim ve şu anda bu konular mahkemeye intikal etmiş, insanlar suçlanmış durumda. Kamuoyunun önünde, bu konuyla alakalı spesifik bir değerlendirme yapmak istemiyorum. Benim karar vereceğim, yönlendireceğim konular değil, artık delileri değerlendirecek hakimlerin, savcıların ve futbol federasyonunun karar vereceği konular.

"Efendilik prim yapmıyor!"

Olayların bu noktaya neden geldiğine bakmak lazım. Çok efendi, düzgün nazik başkanlar bizim futbol camiamızda taraftar primi görmez. Manşete çıkacak bir laf söyledim geçenlerde. "Beşiktaş formasını giyen futbolcu haddini bilecek" dedim. Mesele "Beşiktaş bu maçı alacak” gibi bu tür kesin konuşmalar insanlarda bir heyecan, motivasyon yaratıyor ve bu tarz söylemlerde bulunan yönetici bekleniyor. 2004 senesinde bir TV programına katılmıştım, Ömer Çavuşoğlu da programdaydı, bende başkan adayıyım ve Beşiktaş şampiyonluğu kaybetmiş. Ömer Çavuşoğlu “11 puan geriden geldiniz, Beşiktaş hep böyledir” gibi şeyler söyledi. Bende “Buraya bir Beşiktaş Başkan adayı olarak geldim, siz böyle alaylı bir tavır içersindesiniz” diyince gergin bir ortam oldu. Beklenti 11 puan geriden gelip kazanmak büyük başarı fakat kaybetmek başarısızlık. Yani efendilik prim yapmıyor. Bizim efsane yöneticilerimiz, Beşiktaş’ta, Galatasaray’da, Fenerbahçe’de bakacak olursanız, ismi taraftar tarafından sevilen gündemde olan daha agresif yöneticiler. Konular buralara bir kamuoyu yaratılmasıyla geldi, kendi kendine gelmedi. Bu yüzden herkesin kendine biraz bakması, özeleştirisini yapması lazım. Her yönetici bu niyetle gelmiyor, sistem bunu getiriyor. Eskiden kırmızı ışıkta EDS yoktu ve isteyen geçiyordu, bekleyen enayi yerine konuluyordu. Şimdi kimse geçemiyor çünkü takip var, ceza var. Artık Türk futbolunda bir çizgi çizilmiştir. 3 Temmuz’dan sonrasında farklı bir Türk futbolu, farlı bir bakış açısı ve yeni bir dünya düzeni var. Türk futbolu bazı şeylerle yüzleşmek zorunda, ödenecek bedeller, verilecek cezalar varsa, yapacak bitirecek ve önüne bakacak. Biz Beşiktaşlı olarak kendimizi masum olarak görüyoruz. Bütün kulüpler için bunu bitirip, önümüze yeni bir sayfa açmamız gerekir. Bu konunun devamlı olarak gündemde olmasının, basınıyla, kulüpleriyle, seyircisiyle genel futbol ailesine zarar verdiğini düşünüyorum.

Yalçın Karadeniz’i de yayınımıza davet ettik, ancak kendisi katılmak istemediğini, Fikret Orman’la yan yana olmasının Beşiktaş’a yakışmayacağını söyledi. Sert bir tartışma veya çekişme olabilmesi ihtimaline karşılık yayınımıza katılmak istemedi.

Ben büyüklerime karşı çok saygılıyımdır. Yalçın ağabeyi çok eski tanırım asla ona karşı bir saygısızlığım söz konusu olamaz. Keşke bu programda bulunmuş olsaydı. 2 adayın ne kadar medeni bir ortam içersinde konuştuğunu kamuoyu görmüş olurdu.

"Ben gücümü Seba'dan almam, genel kuruldan alırım"

Süleyman Seba’nın bir desteği oldu mu sizce? Kendisi yaptığı son açıklamada “Hiç kimseye desteğim söz konusu değil, bende şeffaflık vardır , tarafsızımdır ve tarafsızlığımı koruyacağım” dedi.

Ben olayların detayını bilmiyorum. Süleyman Seba 80 yaşının üzerine gelmiş, Türkiye’nin yetiştirdiği en önemli spor adamlarından biridir, yaşayan bir efsanedir. Beşiktaş seçimleri içerisinde şunu destekledi şeklinde malzeme olmaması gereken biri. 2004 senesinde ben başkan adayıyken Süleyman ağabeye “Bana olan sevgini biliyorum, benim için bir pozisyon alma sakın, öyle bir talebimde yok, sen de yapmazsın, kendini rahat hisset” dedim. Süleyman Seba Beşiktaş’ta seçimler üstüdür, bu konulara girmesi de doğru değildir, Süleyman ağabeyimizi kimsenin üzmeye, adını kullanmaya hakkı yoktur. Alet edildi demeyeceğim, o zaman konu farklı bir noktaya gider, ancak ben gücümü Süleyman Seba’dan almam, Beşiktaş Genel Kurulu Üyelerinden, Beşiktaşlılardan alırım. Süleyman ağabey burada bir temsildir artık, kendisini seçim süreçlerine sokmamamız lazım.

Adaylıktan çekilme gibi bir durum oluşabilir mi?

Asla.

Saha içine dönersek, Carvalhal ile Quaresma arasındaki kavgadan dolayı Beşiktaş’ta kazan kaynıyor. Başkan olduğunuzda Carvalhal ve Quaresma ile ilgili tavrınız ne olacak?

"Edepsizlik Beşiktaş futbolcusunda olmaz"

Bugünden 2 ay sonrası ile alakalı bir yorum yapmak istemiyorum. Beşiktaş’ın şu anda bir takımı var. Beşiktaş’ın en önemli varlıkları kendi oyuncuları ve hocasıdır. Şu anda onların aklını karıştırabilecek ve herhangi bir yoruma neden olacak bir şey söylemem. Quaresma çok kaliteli, dünyada kendini ispatlamış bir oyuncudur, hocamızda kendi alanında çok iyidir. Sezon sonu geldiği zaman o günün şartları neyi gerektiriyorsa o yapılacaktır. Profesyonel bir hayattır. Bizim şartlarımız devam etmeyi gerektiriyorsa ederiz, o günkü başarı neyse ona göre hareket ederiz. Maliyetlerden bahsederken hocanın değil futbolcuların maliyetinden bahsettim.. Benim olduğum yerde bir futbolcunun ev kirası aylık 12-15 bin Euro olmayacak. Futbolun komple maliyetleri, bütün masraflar itibariyle bakmak lazım. Sonuç olarak bu kişiler Beşiktaş’ın değerleri. Bunun üzerine yapılacak her spekülasyon değeri düşürür. Değerli oyunculara sahibiz ve istifade edeceğiz.

Mevcutta muktedir bir iktidar olmadığı için Qaresma ile ilgili bir yönetim kararı açıklanmadı. Carvalhal, “Ben daha ucuzum, Quaresma daha pahalı olduğu için muhtemelen beni gönderirler” dedi. Çok net bir şekilde ben buradayken forma giyemez demek istedi. Siz de böyle mi düşünüyorsunuz?

Ben bu konuya şu anda muktedir değilim, Beşiktaş’ın başında oturmuyorum. Futbol disiplin oyunudur. Takımın teknik direktörü, oranın patronajlığını yürütüyor, bir de Beşiktaş’ın disiplin yönetmeliği var. Hoca takımını disipline etmek zorundadır. Onun kararıdır saygı duyarım. Bazı şeyler vardır ki, mali verilerden dolayı taviz verirseniz, faturası daha büyük olabilir. Ben kesinlikle Beşiktaş duruşundan taviz vermem. Bir laf duruş değildir, onun alt satırlarını yazdığınız zaman birçok şey vardır. Mesela haksızlık Beşiktaş duruşunda olmaz. Edepsizlik Beşiktaş futbolcusunda olmaz. Bir cümleyle Beşiktaş duruşu özetlenemez. Nezaket, zerafet, saygı var. Mesela Süleyman Seba’nın herkeste bıraktığı izlenim, çok zarif bir insandır, mütevazidir.

"2014'te de adayım, bugünden açıklıyorum"

Gücümü Beşiktaş kongresinden alıyorum dediniz, kongre yapısından memnun musunuz? Üye sayısını 50 bin, 100 bin kişiye çıkartma söylemleri var sizin bu yönde bir çalışmanız olacak mı?

Beşiktaş kongre yapısından memnun değilim. Seçilirsem ki 19 aylık bir dönemde yapabilir miyim bilmiyorum, 19 aylık bir sürede Beşiktaş’ın problemlerini çözemem Bugünden 2014’te de aday olduğumu açıklıyorum. 2014 senesinde Beşiktaş’ın Divan kurulu üyeleri 3 bin, 4 binlere geliyor. Kongre üyeliğini arttırmayı da çok doğru bulmuyorum. Kongre üyeliği için 2 bin TL belki düşürebilir ama kesin olarak yıllık aidat yükselecektir.

Aidat 50 TL ve bir başkan adayı bin kişinin aidatını yatırabiliyor. Geçmiş seçimlerde bunu gördük.

Olabilir, bunlar sistemin getirdiği şeyler, bireysel olarak insanları suçlamamak lazım. Sistem oy simsarlarını da beraberinde getiriyor. Sistemi değiştirmek gerekir. Giriş fiyatı yüksek aidatlar düşük olduğu zaman, o blok ödemeler gerçekleşebiliyor.

Küçülmeden bahsettiniz, tam olarak neyi kast ediyorsunuz? Muhammet’lerin Atınç’ların önü mü açılacak? 1 yılda 10 trilyon kazanan oyuncular var, bir tarafta 2.500 TL maaş alan profesyonel oyuncular var.

Küçültmeden kast ettiğim o değil aslında. Yeniden yapılandırılması lazım. Ödeyemeyeceğin şeyi almayacaksın. Beşiktaş’ın gideri gelirinden fazla. Bunu azaltmak gerekiyor. Beşiktaş kendi bütçesi içerisinde yönetilecek. Artık Türk futbolu bu noktaya gelmek zorunda. UEFA 2013 kriterlerinde çok net belirtmiş.

UEFA tehlikesi görüyor musunuz? 2 ay sonra ödenmeyen 17 milyon TL’lik kesinleşmiş KDV borcundan dolayı ve UEFA’da açılmış olan 7’ye yakın, Türkiye’de açılmış olan 100’e yakın Beşiktaş’ın aleyhinde dava var. UEFA’nın Beşiktaş’ı Avrupa kupalarından men etme cezası ile karşı karşıya kalacağınızı düşünüyor musunuz?

"Bu sıkıntıları ben yaratmadım"

Bana bu şartlar altında nasıl aday oldun diye soruyorlar. Bende “Beşiktaş’ı burada bırakamazdım, kendimi sorumlu hissettim aday oldum” diyorum Sanki Rahmi Koç aday oldu, bende yanında aday oldum gibi nasıl aday oldun diye soruyorlar. Beşiktaş’ın problemleri ortada, aday olan insanlar burada, biz bu işi çözebilmek için varımızla yoğumuzla elimizi taşın altına koyduk. Evet 100 tane davası var, mücadele edeceğiz. Önümüzde UEFA ile ilgili sıkıntılar var, ama bu sıkıntıları ben yaratmadım, biz bunları çözmek için geliyoruz.

Yıldırım Demirören’in ibrasında oy kullanmadınız. Şu anda Demirören Futbol federasyonu Başkanı. Demirören’in Beşiktaş başkanlığı dönemine not verecek olursanız, 10 üzerinden kaç verirsiniz?

"Demirören'e notum 10 üzerinden 3"

Mali Genel Kurulda da anlattım. Sorulan sorular içersinde vardı. Beşiktaş’ta 1 milyar dolar harcanmış bu veriyi ben koydum. 5 filan değil notum 3’lerde kalır.

Programımızın final bölümünde seyirci sorularına geçeceğiz. Bir seyircimiz “En büyük baş belalarımızdan olan Menajer Mendez ile yollar ayrılacak mı” diye sormuş.

Mendez’le yollar niye ayrılsın, Mendez’le çok işimiz var, çok oyuncusu var bizde daha onları çözmemiz lazım. Oyuncuları alırız, işimize geliyorsa oyuncuları satarız, Beşiktaş’ın menfaatleri neyi gerektiriyorsa onu yaparız.

“Muhammed Zidan ile anlaşmıştınız geçen seçimlerde” şeklinde bir soru var.

Öyle bir şey yok.

“Yönetim kurulundan birkaç isim sayabilir misiniz” şeklinde bir soru gelmiş.

Yönetim kurulu listesini 21 Mart’ta açıklayacağım ama, Tamer Kıran, Ahmet Nur Çebi, Ahmet Kavalcı’nın olacağını söyleyebilirim.
Beşiktaş’ta eski sporcularla bir çalışma olacak mı?

Beşiktaşlı olan herkese sahip çıkacağım. Planlarım arasında, tarama izleme ekibi var, bu ekibin çoğunluğu eski Beşiktaşlı futbolculardan oluşacak.

“Tayfur Havutçu görevde kalacak mı” diye sormuş bir izleyicimiz.

Tayfur Havutçu zaten görevde, dolayısıyla görevde kalacak tabi.

Deniz Atalay ve İbrahim Altınsay isimleri çok önemli, Atalay ile daha önce çalışmıştınız yakınlığınız var, Altınsay ile görüşmeleriniz olmuş, bu isimler listenizde yer alacak mı?

3 isim saydım, bir hafta sonra hepsini sayarım.

Yeni stat için İnönü dışında başka bir arazi önerilirse düşünceniz ne olur?

Öyle bir düşüncem yok. Benim düşüncem olduğu yerde yapılmasıdır.

GeNç KaRTaL
16.Mart.2012, 19:03
Devamı .

Twitter adresiniz var mı?

Yeni bir adresimiz var. Fikret orman. Seçimle alakalı olarak gelen sorular bana ulaştırılıyor bende olabildiğince cevap vermeye çalışıyorum.

Murat Aksu ile görüştünüz mü, yada destek almak için görüşmeyi düşünür müsünüz? Şeklinde bir soru var.

Tabii ki görüşürüm çok eski arkadaşımdır, ancak destek almak için görüşeceğimi sanmıyorum.

Beşiktaş taraftarları İbrahim Altınsay’ı mutlaka yönetimde görmek istiyor. Listenizde yer alıyor mu diye sorulmuş.

Sayın Altınsay benim olduğum her yerde ister yönetimin içinde olsun, ister dışında Beşiktaş’a faydalı olacaktır.

Bir taraftar “Fikret Orman’dan yıldız oyuncu istemiyoruz, kadroyu korusun yeter, bizi rakiplere ezdirmesin, basketbola da sahip çıksın” demiş.

Beşiktaş’ı kimseye ezdirmem merak etmesinler.

Yalçın Karadeniz’in adaylıktan çekilmesini bekliyor musunuz, yada Yalçın beyin etrafında toplanıp maddi destek vermeyi neden tercih etmediniz?

Yalçın Karadeniz’in adaylıktan çekilmesini beklemiyorum.Kendisi şu anda Divan Başkanı zaten, bence bir büyüğün etrafında toparlanacak bir durum yok. 10 tane aday olurda o zaman bir büyüğün etrafında toplanmak gerekir. Yalçın beyi desteklemeyi gerektirecek bir durumda yok. Şu anda maddi bir problem var, ekibimizle beraber senelerdir hazırlandığımız bir durum var. Biz adaylığa dün karar veren bir ekip değiliz. Dün adaylığa karar veren Yalçın Karadeniz. 2004 senesinde de başkan adayıydım, 2004’ten bu yana da Beşiktaş’ın her konusuyla alakalı bir yorum yapan insanım.

2014’te de aday olacağım dediniz, 5 yıllık bir başkanlık planınız var. 5 yılda kaç şampiyonluk sözü verebilirsiniz?

Hiç şampiyonluk sözü vermem. Beşiktaş her zaman şampiyonluğa oynayan bir kulüptür. Beşiktaş’ın şu anda ki en öncelikli stratejisi, şampiyonluktan daha önemli mali kriterlerine tekrar geri dönmesidir. UEFA kriterlerine girmesi lazım.

Grup liderleri kabul edilen insanları yönetiminize alacak mısınız?

Yönetimle alakalı bir açıklamada bulunmadım ancak, şunu söyleyebilirim hiçbir gruptan birisini almayacağım.

Mamadou
17.Mart.2012, 16:20
SPORX: Ricardo Quaresma, bu sabah yapılan çalışma öncesinde takım arkadaşları ve Carvalhal'den özür diledi.

Corpus
17.Mart.2012, 16:41
SPORX: Ricardo Quaresma, bu sabah yapılan çalışma öncesinde takım arkadaşları ve Carvalhal'den özür diledi.

Adam olsun :n:

kalemci
18.Mart.2012, 23:03
"Kötü oynayıp da kaybettiğimiz bir maç gecesiydi. Taraftarlarımız bizden önce tesislere gelmiş ve bir hayli de öfkelilerdi. Takım arkadaşlarım tesislerden çıkmıyor taraftarla göz göze gelmek istemiyorlardı sanki. Ben ise eşyalarımı toplayıp arabama doğru hareketlendim. Bana gitme, bekle dediler ama dinlemedim. Kafamı öne eğip hızlıca arabama doğru giderken anlamadığım bir dilde ve öfkeli seslerle bana bir şeyler söylediklerini fark ettim. Söylenenleri anlamadığımdan dönüp cevap veremedim. Sanırım bu onları daha da öfkelendirdi. Sonra üzerime koşanları görünce korktum ve arabayı bırakıp ben de koşmaya başladım. Beşiktaş semtine kadar ben önde, onlar arkamda 20 dakika boyunca durmadan koştuk. Eve geldiğimde nefes nefeseydim. Sonra düşündüm ve onlara hak verdim. Maçta bunun yarısı kadar koşmuş olsaydım, o maçı kesinlikle kazanırdık dedim. Bana koşmayı Beşiktaş taraftarı öğretti bunun için onlara minnettarım."

Les Ferdinand

vego
19.Mart.2012, 17:15
Beşiktaş İnönü'yü kendi imkanlarıyla yapacak!

Beşiktaş'ın yeni başkan adaylarından Fikret Orman, İnönü'yü kendi imkanlarıyla yapacaklarını belirtti.

19 Mar 2012 14:26:00

Goal.com Türkiye

http://u.goal.com/15800/15818hp2.jpg
Beşiktaş 25 Mart Pazar günü yeni başkanının belirleneceği olağanüstü seçimli genel kurulu gerçekleştirecek. Başkanlık adaylarından biri olan Fikret Orman, hazırlıklarını tüm hızıyla sürdürmeye devam ediyor.

Seçim öncesi en iyi listeyi oluşturmaya çalışacağını belirten Orman, "Temaslarımız tüm hızıyla devam ediyor. Çarşamba günü en listeyi sunacağım. Şu ana kadar listemde yer alacağı konusunda camiamızın önemli birçok isminin adı geçti. Hüsnü Güreli, İbrahim Altınsay ve Muzaffer Nasıoğlu gibi değerli isimler benim listemde olmayacaklar. Bunların dışında kalan kişiler benim listemde yer alacak. Tüm Beşiktaşlıları taşın altına ellerini sokmaya davet ediyorum. Zor durumda ben nasıl taşın altına elimi sokabiliyorsam, takımımıza gönül vermiş diğer kişileri de bunu yapmaları için görev başına çağırıyorum." dedi.

Yeni İnönü Stadı projesi hakkında da çalışmalar yaptığını vurgulayan Orman, "Bizim stadımızın Yap-İşlet-Devlet modeli ile yapılmasına karşıyım. Bu konuyla ilgili çalışmalarım var. Kendi stadımızı kendi imkanlarımızla yapacağız." diye konuştu.

Başkanlığa resmi olarak aday olmasının ardından kulübün bütün hesaplarını istediğini ve son 10 gündür kulübün mali yapısını incelediğini belirten Orman, parasal konulardaki planlamasını seçimden sonra yapacağını belirtti.

SaLviO
19.Mart.2012, 17:43
devlet neden yapmıyorki ?

goosfraba
19.Mart.2012, 18:06
kendi imkanıyla yapmak gibisi var mı salvio?

tadan bilir bu duyguyu. fikret orman doğru yolda.

SaLviO
19.Mart.2012, 18:10
orası öyle tabikide hani zaten bjknin durumu ortada borçları çok fazla bide stad borcu olucak

devletle aralarında heralde imar sorunu vardı ondan yapmıyordu devlet şimdi aklıma geldi

GeNç KaRTaL
20.Mart.2012, 22:25
Fernandes'le alakalı dün twitter'da yapılan makaraya Fernandes'in tepkisi.:icon_smile:

http://www.dailymotion.com/video/xpki7a_fernandes_sport?start=0#from=embed

attirson
20.Mart.2012, 22:27
Bu Fernandes mükemmel bir oyuncu ezeli rakiplerden kolay adam beğenmem ama süper bişey. :D

Mamadou
21.Mart.2012, 03:10
İnşallah gelecek sezon yeni yönetimin yapacağı ilk icraat kulüp doktorlarını değiştirmek olur.

byariff
24.Mart.2012, 00:20
Firat Gunayer ;

1)Bjk maddi anlamda çok zor durumda.Çok detay veremiyorum çünkü şirketin borsa da hisse senetleri varken bu tip bilgiler spekülasyona girer

2)Bjk'de 3 yıl için gelir gösterilen 300 milyon kasaya girmiyor..Hepsi temlikli ama yıllık masraf 100 milyon..Bunun nasıl ödeneceği muamma..

3)Bjk'nin 28 mart ta ödenmesi gereken vergi borcu var...Yaklaşık 28 trilyon...Kulübün gelirinin tamamı temlikli..Fikret Orman çare arıyor..

4)Bjk'de Mayıs ayında kücülme başlıyor..Toplam 15 milyon USD futbol harici branşlara giden para var..Belli branşların kapatılma durumu var..

5)Fikret Orman'ın bu halde başkanlığa talip olması büyük olay..Çözüm arıyor..Görüşmeler yapıyor..Küçülme onun isteği değil..Tek çözüm..

6)Yerli futbolcular ile tekrar görüşülecek.Sözleşmelerde %20 ye varan indirim teklif edilecek..Kabul etmeyen kim varsa satılacak...

Önemli!! Bjk'nin sezon sonunda Fernandes,Almeida,Quaresma,Simao gibi isimlerle yola devam etme ihtimali çok çok düşük..Hepsi gidebilir..

Bir de güzel haber verelim Bjklilere..Stat için onay verildi gibi..Mayıs sonu Haziran başı yıkım başlayabilir..30-35 bin kişilik olacak gibi

Hem Gslileri hem de Bjklileri ilgilendirecek bir durum daha var.Büyük bir sürpriz olmazsa Bjk maçlarını önümüzdeki yıl TT Arena'da oynayacak

vego
24.Mart.2012, 00:28
Beşiktaş'ta seçime iki gün kala şok suçlamalar

23 Mart 2012 Cuma 22:04:28 - trtspor.com.tr Nazmi Koca'nın listesinde yer alan Aydoğan Cevahir, başkan adaylarından Bülent Deriş'le ilgili çarpıcı iddialarda bulundu.
http://www.trtspor.com.tr/Gallery/Images/Haber/Resized/23-03-cevahir-aydo%C4%9Fan.jpg
Haberi Beğen
2 (http://www.trtspor.com.tr/Haber.aspx?id=16145#)

http://www.trtspor.com.tr/images/fontsizeup.png http://www.trtspor.com.tr/images/fontsizedown.png
Beşiktaş'ta genel kurula sayılı saatler kala yarış kızışırken, iddialı demeçler birbiri ardına gelmeye başladı. Adaylığını açıklayan; ancak daha sonra Nazmi Koca'nın listesinden seçime girme kararı alan Aydoğan Cevahir, siyah-beyazlı kulübün başkan adaylarından Bülent Deriş ile ilgili şok suçlamalarda bulundu.

Nazmi Koca ve yönetim kurulunun TSYD Binası'ndaki tanıtım toplantısında basın mensuplarına açıklama yapan Cevahir, Bülent Deriş'i kulübün parasıyla kulübe üye yapmakla suçladı. Cevahir, "Bülent Deriş yönetim kurulunda olduğu dönemde toplam 400 kişiyi kulübe üye yaptı" iddiasında bulundu. İddiasını bir adım ileri taşıyan Aydoğan Cevahir, "Bülent Deriş yönetim kurulu üyesiyken, eşini, dostunu tanıdığını kulübe üye yaptı. Toplam 400 kişi bu şekilde kongre üyesi yapıldı. Bu kişilerin 2 bin TL'lik üyelik aidatları ise kulüp kasasından ödendi.

'Operasyonun belgeleri var'

Toplamda 800 bin TL gibi ciddi bir rakam kulüp kasasından çıkarılarak, Bülent Deriş'in yakınlarının üye yapılması için harcandı" dedi. Deriş'in kulüpten uzaklaştırılması gerektiğini savunan Cevahir, "Normalde kulüpten atılması lazım. Ama böyle kişiler başkan adayı oluyor" ifadesini kullandı. İddialarını ispatlayabileceğini de söyleyen Cevahir, "Yapılan bu operasyonun belgeleri bende var. Kulüpten çıkan parayı ispatlayabilirim" diyerek sözlerine nokta koydu.

di canio
24.Mart.2012, 01:55
Bebe dönmüş. Bugün Galatasaray'la oynanan ve 0-0 biten A2 Ligi maçında da 37 dakika oynamış.

footballer33
24.Mart.2012, 02:01
Takım mali açıdan bizim bile bilemeyeceğimiz kadar kötü durumda. Umarım, sezon sonu Fernandes satılmaz bu yüzden. :( Onun dışındaki yabancılardan da Bebe, Hilbert ve Sivok kesinlikle kalsın dediğim yabancılardır. Yerlilerden, yaşı ilerlemiş ve ederinden çok para alan kim varsa gitsin, bu sayede özkaynağa dönüş yaşanır böylece.

Bebe'nin bugün oynaması sevindiriciydi; ama durumu da iyi değildi. İlk 11'de maça başlayıp ilk devreyi bile tamamlayamadı. Playofflarda fazla umut bağlamamak gerekiyor sanırım.

Mamadou
24.Mart.2012, 04:19
Hayal kurmayalım. Şu şartlarda yeni yönetimin Fernandesi elinde tutması imkansız gibi :)

Gelecek sezon Altyapıdan ve Bank Asya liginde kiralık oynayan genç oyunculardan 3,4 tanesi ilk 11 monte edilmeli. Aklıma gelenler Mehmet Erkut, Rize'de kiralık oynayan Sezer Özmen ve Atınç Nukan. Yeni gelecek yönetim yüksek bonservis ücretleri ödeyerek transfer yapmaya hiç niyeti yok haklı olarak.

Bu konuya yazdığım bir önceki mesajda sağlık ekibi tamamen değiştirilsin. Rakiplerimizde bir oyuncunun neredeyse ayağı kopuyor. Bir bakmışsın 2 hafta sonra ilk 11'de yerini almış. Bizim takımda ufak bir darbede oyuncu 3 hafta yok. Bu sezon takım sakatlıklardan çok çekti. Takımın önünü tıkayan yoğun maç temposundan ziyade uzun süreli sakatlıklar oldu.

Yeni bir kaleci transfer edilmeli böylece Cenk'te kendini toparlayabilir. Kale konusunda rekabet artar. Kaleci transferi mutlaka lazım. İlk transfer yapılacak mevki diye düşünüyorum.

Tayfur Havutçu ve Koch dışında bütün teknik ekibe teşekkür edilip görevlerine son verilse isabet olur.

Gönderilecek oyuncular belli. Mevcut kadrodan işe yaramazları direk göndereceksin. Tek tek yazmaya kalksan 10,12 oyuncu rahat çıkar.

GeNç KaRTaL
24.Mart.2012, 13:08
Fikret Orman başkan seçilirse ki büyük ihtimal öyle olacak,teknik direktör olarak Samet Aybaba'yı getirecekmiş büyük ihtimal.Yardımcıları da Recep Çetin,Ulvi Güveneroğlu ve Metin Tekin deniliyor.

Ralph
24.Mart.2012, 13:29
Tayfur hoca yine yalan olacak anlaşılan.

Nocna Mora
24.Mart.2012, 14:12
Samet Aybaba mı ahaha :D :n: :n: hiç gülecegim yoktu :D Anadolu'dan bir hoca getirilecekse Yılmaz Vural getirilsin en eğitimlisi ve istedigi kadroya sahipse şampiyonluga rahatça oynatan bir hoca Yılmaz Hoca.

kalemci
24.Mart.2012, 14:22
Şampiyonluğa ne zaman oynatmış ki Yılmaz Hoca :n:

Bilic'i istiyormuş Fikret Orman.

GeNç KaRTaL
24.Mart.2012, 14:45
Bilic'i istedigini nereden duydun Ahmet?

kalemci
24.Mart.2012, 14:51
Radyospor ve Vatan kaynaklı Haber1903'te yazıyordu Şemsi. Bir hafta önce de Bilic Türkiye'den teklifler olduğunu ve ciddi olarak düşündüğü söylemişti. Şampiyona sonrası Milli Takımı bırakacak Bilic. Bi nebze bile doğruluk payı varsa sevindirici.

Ralph
24.Mart.2012, 15:06
Medya yaratıcılığını konuşturuyor şu ara.

GeNç KaRTaL
24.Mart.2012, 16:21
Hakan Gündoğar baya iddialı konuşuyor bu konuda.Açıkcası Bilic hayalimdeki hocalardan bir tanesidir ancak çok büyük bir risk olduğunu da göz ardı etmiyorum.Pek fazla kulüp tecrübesi yok ve bizim ülkemizdeki futbol anlayışı değişik.Buraya adapte olması zaman alacaktır.Kısacası zaman tanımak gerekecek kendisine.Tabii bu zamanda kendisiyle istikrar sağlanıp sağlanmaması gerektiğini kanıtlaması gerekiyor.Daha önce de söylemiştim ben istikrardan yanayım fakat hocanın bu istikrar için umut vermesi lazım.Mesela Carvalhal mantalitesiyle bu umudu vermiyor bana.

anil luque
24.Mart.2012, 16:40
Slaven Bilic taraftarın sevgilisi olur.

RasAnt
24.Mart.2012, 16:57
Bence diğer büyükler gibi takımda efsane olmuş isimlerden biri getirilmeli,Tayfur iyiydi aslında ama bir daha düşünülmüyor sanırım,Bilic bence tutmaz o olacağına Sergen olsun takımı havaya falan sokar radikal kararlar alır gibime geliyor q7 falan onların esamesi okunmaz.

eXcitinG
24.Mart.2012, 16:57
Beşiktaş ı buLunduğu durumdan, Lucescu, BiLic, Fatih Terim gibi içinde kazanma hırsı oLan hocaLar kurtarabiLir. CarvaLhaL beLki başarıLı oLdu gibi duruyor ama aynı anda tüm kupaLara havLu atıLıncada gerçekLer su yüzüne çıkıveriyor. BiLiç harika oLur.

goosfraba
24.Mart.2012, 17:10
bilic harika bir td. yararlı olur beşiktaşa.

sananes
24.Mart.2012, 18:20
Belkide türkiye tarihinde ilk kez bir başkan "küçülmeye gideceğiz" demesine rağmen seçilecek ve bu bence çok olumlu. Küçülmeden kasıt zaten daha mantıklı hareket etmek,orta sıra takımı olmak değil ve aşı tutacaktır. Beşiktaş'ı zorlu bir kaç sene ardından büyük başarılar bekliyor bence.

footballer33
25.Mart.2012, 01:49
Belkide türkiye tarihinde ilk kez bir başkan "küçülmeye gideceğiz" demesine rağmen seçilecek ve bu bence çok olumlu. Küçülmeden kasıt zaten daha mantıklı hareket etmek,orta sıra takımı olmak değil ve aşı tutacaktır. Beşiktaş'ı zorlu bir kaç sene ardından büyük başarılar bekliyor bence.
Umarım şu yazdıklarınız gerçekleşir ve uzun bir süre sonra bir başkanın arkasında gerçekten dururuz. Başarıyı beklediğimize de değer bu şekilde.

Bilic tam da Beşiktaş'ın taraftar yapısına uygun bir karakterde. :) Şayet gelecekse yardımcılarından en az 2 tanesi Türk ve kulübün içinden olmalı. Gelecek sezon, bu sene göremediğimiz A2'deki futbolcularla 18'e bile zor giren gurbetçi gençleri ve genç yabancıları izleriz böylece.

Ahmet Göktaş
25.Mart.2012, 03:11
3 Adayda beni tatmin etmedi açıkçası. Yine de başka seçenekl olmadıgı için gönlüm Nazmi Koca'dan yana.

kalemci
25.Mart.2012, 03:41
Eğer küçülmekten kastı bazı branşları kapatmaksa bence gerek yok öyle küçülmeye. Açıkçası ne basketbol nede diğer branşlar beni pek bağlamaz. Ama öyle küçülme de olmamalı. Çıksın desin 2 yıl transfer yok, şu şu oyuncular şu sebepten satılacak o zaman amenna.

Ahmet Göktaş
25.Mart.2012, 03:48
Eğer küçülmekten kastı bazı branşları kapatmaksa bence gerek yok öyle küçülmeye. Açıkçası ne basketbol nede diğer branşlar beni pek bağlamaz. Ama öyle küçülme de olmamalı. Çıksın desin 2 yıl transfer yok, şu şu oyuncular şu sebepten satılacak o zaman amenna.

Transfer yapmayarak yada oyuncu satarak küçülme olmaz , tasarruf olur belki biraz o kadar. Beşiktaşın borcu voleybolu kapatarak , Quaresma , Simao'yu satarak kapatılmaz. Beşiktaşın borcunu kapatacak tek şey 4-5 yıl üst üste şampiyonluk yaşamak ve avrupada 5 yıl içinde bir Lyon konumuna gelmektir. Bunlar zor mu ? Zor elbet ama küçülüpte büyümekten daha kolay.

Dünyada küçülüpte büyüyen bir takım yoktur. Küçülen küçük kalır , zaten 2 büyük var zırvalarınına tuz biber ekmiş oluruz.

GeNç KaRTaL
25.Mart.2012, 03:48
Küçülmekten kasıt şu,gelirlerimiz giderlerimizden az,bunu tersine çevirmek için tasarruf önlemleri alınacak.Yoksa bütün yabancıların satılıp tamamen alt yapıya yöneleceği tarzı bir küçülme söz konusu değil.İnsanlarda genelde bu algı oluşuyor.Fikret Orman'ın bir çok konuşmasını takip ettim anladığım bu benim küçülme muhabbetinden.

Ahmet Göktaş
25.Mart.2012, 03:51
Küçülmekten kasıt şu,gelirlerimiz giderlerimizden az,bunu tersine çevirmek için tasarruf önlemleri alınacak.Yoksa bütün yabancıların satılıp tamamen alt yapıya yöneleceği tarzı bir küçülme söz konusu değil.İnsanlarda genelde bu algı oluşuyor.Fikret Orman'ın bir çok konuşmasını takip ettim anladığım bu benim.

Bunu tersine çevirmek için mevcut gelir yok malesef. Fikret Orman diyor ki altyapıdan oyuncu yetiştireceğiz tasarruf edeceğiz. Altyapıdan her sene 4-5 oyuncu çıkarıp drek tahtaya yazabilmen lazım ki gelrlern artsın , ancak bu altyapı sistemi ancak 10 yılda değiştirilir ve Barcelona gibi olabilir. Yoksa bu altyapı ile çıkaracağımız en iyi yetenekler Necip'ten fazlası olmaz , Necip'i de bugün satsan alan olmaz. Malesef.

footballer33
25.Mart.2012, 03:52
Küçülme diyince merak ettim. Bilic gelirse nasıl küçüleceğiz? :) Küçülme küçülme diyip duruyoruz da; bu adamı getirirler mi gerçekten, getirirlerse kaça bağlarlar işi, nasıl bir kadro kurarlar, istediklerini yaparlar mı? Sorular, sorular...

Şahsi düşüncem şudur:

Metin - Ali - Feyyaz 3'lüsü gelsin. Birisi teknik direktör (Metin), diğeri yardımcı hoca (Feyyaz), öbürü de menajer olsun (Ali). Ulvi, Recep ve Gökhan gibi bu camiaya malolmuş kendi evlatlarımız dediğimiz adamlar da altyapının başında olsunlar. Bir de scouting ekibine sağlam adamlar alırdım ben olsaydım, futboldan ve futbolcudan anlayan. Genç futbolcuları bulup çıkaran. Al sana kendi evlatlarınla bir teknik kadro işte. Ama buna en az 3-5 yıllık bir sabır şart. O da bizde var mı ki? :)

kalemci
25.Mart.2012, 03:55
Transfer yapmayarak yada oyuncu satarak küçülme olmaz , tasarruf olur belki biraz o kadar. Beşiktaşın borcu voleybolu kapatarak , Quaresma , Simao'yu satarak kapatılmaz. Beşiktaşın borcunu kapatacak tek şey 4-5 yıl üst üste şampiyonluk yaşamak ve avrupada 5 yıl içinde bir Lyon konumuna gelmektir. Bunlar zor mu ? Zor elbet ama küçülüpte büyümekten daha kolay.

Dünyada küçülüpte büyüyen bir takım yoktur. Küçülen küçük kalır , zaten 2 büyük var zırvalarınına tuz biber ekmiş oluruz.

4-5 yıl üst üste şampiyonluk veya avrupada başarı ne yazık ki büyük çaplı harcama yapmadan olmaz. Lyon örneği çok yanlış veya Porto örneğini vereceksen oda yanlış hatta Shaktar'da yanlış. Sistem farklı çalışıyor onlarda. Avrupa'da başarıyı da özkaynağa yönelerek ve potansiyelli ucuza mal ettikleri oyuncuları kadrosuna katarak başardırlar. Yani Lyon ve bu tarz takımların Beşiktaş ile alakası yok.

Dünya da küçülüpte büyüyen takım çoktur bu arada :) Başta da dediğim gibi küçülmek özkaynaktan geçer ve sıfırdan yapılandırmadan geçer. Hatta şuanda aklına gelen bütün büyük takımlar dönemsel olarak bu küçülmeyi yaşamışlardır. Real, Milan, Ajax dahi. Google amca bu konuda benden daha iyi aydınlatır seni :)

Ahmet Göktaş
25.Mart.2012, 03:57
Küçülme diyince merak ettim. Bilic gelirse nasıl küçüleceğiz? :) Küçülme küçülme diyip duruyoruz da; bu adamı getirirler mi gerçekten, getirirlerse kaça bağlarlar işi, nasıl bir kadro kurarlar, istediklerini yaparlar mı? Sorular, sorular... Şahsi düşüncem şudur:

Metin - Ali - Feyyaz 3'lüsü gelsin. Birisi teknik direktör (Metin), diğeri yardımcı hoca (Feyyaz), öbürü de menajer olsun (Ali). Ulvi, Recep ve Gökhan gibi bu camiaya malolmuş kendi evlatlarımız dediğimiz adamlar da altyapının başında olsunlar. Bir de scouting ekibine sağlam adamlar alırdım ben olsaydım, futboldan ve futbolcudan anlayan. Genç futbolcuları bulup çıkaran. Al sana kendi evlatlarınla bir teknik kadro işte. Ama buna en az 3-5 yıllık bir sabır şart. O da biz de var mı ki? :)

Şuan herkes acı çekeceğiz falan diyor ama şuraya yazıyorum , Fikret Orman başkan olsun , Q7 , Fernandes falan da satılırsa 6 ay sonra başarısızlıkta taraftar homurdanmaya başlar , ertesi sene de F.Orman ve yönetimi istifaya çağrılır. Şuan böyle düşünüyor herks ama bence taraftar sportif başarısızlığı kaldıramaz borcu falan da unutur. Ha zaten 10 senede 1 şampiyon olabilirsek oluyoruz kabul etmek lazım , o yüzden sportif başarısızlık ne olur ne olursa sportif açıdan başarısız sayılırız o da önemli tabi.

Ahmet Göktaş
25.Mart.2012, 04:01
4-5 yıl üst üste şampiyonluk veya avrupada başarı ne yazık ki büyük çaplı harcama yapmadan olmaz. Lyon örneği çok yanlış veya Porto örneğini vereceksen oda yanlış hatta Shaktar'da yanlış. Sistem farklı çalışıyor onlarda. Avrupa'da başarıyı da özkaynağa yönelerek ve potansiyelli ucuza mal ettikleri oyuncuları kadrosuna katarak başardırlar. Yani Lyon ve bu tarz takımların Beşiktaş ile alakası yok.

Dünya da küçülüpte büyüyen takım çoktur bu arada :) Başta da dediğim gibi küçülmek özkaynaktan geçer ve sıfırdan yapılandırmadan geçer. Hatta şuanda aklına gelen bütün büyük takımlar dönemsel olarak bu küçülmeyi yaşamışlardır. Real, Milan, Ajax dahi. Google amca bu konuda benden daha iyi aydınlatır seni :)

Hayır Lyon örneğinden kastım Lyon gibi olmak değil yani takım olarak değil , başarı olarak Lyon gibi olmalıyız yani en az 4-5 sene ŞAmpiyonlar Ligi'ne katılıp gruplardan çıkacak üst turları zorlayacak bir yapılanmaya gidilmesi lazım. Ha bu yapılanmaya gidip başarısız olunursa ne olur ? 2. amatör kümede takip ederiz Beşiktaş'ı , stadın yerine de güzel bir otel dikilir ama onu da Demirören ailesi düşünsün.

GeNç KaRTaL
25.Mart.2012, 04:05
Bunu tersine çevirmek için mevcut gelir yok malesef. Fikret Orman diyor ki altyapıdan oyuncu yetiştireceğiz tasarruf edeceğiz. Altyapıdan her sene 4-5 oyuncu çıkarıp drek tahtaya yazabilmen lazım ki gelrlern artsın , ancak bu altyapı sistemi ancak 10 yılda değiştirilir ve Barcelona gibi olabilir. Yoksa bu altyapı ile çıkaracağımız en iyi yetenekler Necip'ten fazlası olmaz , Necip'i de bugün satsan alan olmaz. Malesef.

Dediğin gibi alt yapıdan verim alabilmek için çok uzun süreli bir yatırım şart.Hemen seneye alt yapıya yöneliyoruz,pahalı oyuncuları satıp gençleri oynatıyoruz dersek,rakiplerlemizle mücadele edemeyiz.Başarı gelmezse gelirlerimiz de artmaz.Bunların farkında Fikret Orman.İlk başta Samet Aybaba deniliyordu,bu beni o tarz bir küçülmemi söz konusu diye endişelendiriyordu açıkcası ama şu an ciddi bir şekilde Bilic isminden bahsediliyor.Bu da o tarz bir küçülme olmayacağının göstergesi eğer doğruysa.Şu da var.Mesela Trabzonspor'un kadrosu bütçe olarak bizden daha aşağıda bir kadro ama son 2 sezonu baz alırsak başarı olarak bizden daha iyi oldukları ortada.Başarı için illa çok yüksek bütçeli bir kadro gerekmiyor yani.Doğru isimlerle (hoca ve kadro) daha düşük bütçeyle de başarılı olabiliriz.