View Full Version : Büyük Şike Soruşturması
di canio
14.Temmuz.2011, 02:40
Ben Sadri başkanı neden aldılar ve saldılar onu çok merak ediyorum.Okuyamadım biryerde bilen varsa bir açıklasında bende rahatlıyım kafamda çok şey dolanıyor.
Biz ne dersek diyelim, basın ne yazarsa yazsın için rahat etmeyecek. Az önce de yazmıştım. Bu operasyondaki yargılama sürecinde kafamı karıştıran çok durum var.
Chinatown
14.Temmuz.2011, 02:45
Savcı Mehmet Berk tarafından sorgulanan Şener’in ifadesi ise yaklaşık 20.00 sıralarında bitti. İlginç bir karara imza atan savcı Berk, Sadri Şener’i adli kontrol hükümleri çerçevesinde 200 bin lira kefalet ödemesi karşılığında serbest bırakılması istemiyle mahkemeye sevk etti.
Hâkim uygun görmedi
Nöbetçi İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi’ne sevk edilen Şener’e, savcı Berk’in 200 bin liralık kefalet talebini uygun görmeyerek, CMK’nın 109. maddesinde düzenlenen ve adli tedbir uygulaması olarak geçen yurt dışına çıkış yasağı koyarak Sadri Şener’i serbest bıraktı. Serbest bırakılmasının ardından Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi'nden çıkan Şener, burada bekleyen basın mensuplarının sorularına karşılık “bağırmazsanız sorabilirsiniz” cevabını verdi. Şener, “Yargılama sonucunda serbest kaldık. Trabzonspor’a hayırlı olsun. Benim şahsımın beklediği bir şey yok” dedi.
fanatik
attirson
14.Temmuz.2011, 02:47
Böyle büyük kulüplere böyle şeyler hiç yakışmıyor bu kadar bütçeyle imkanlada anca şikeyle başarı getirebiliyorsa böyle büyük kulüpler (Eğer gerçekse iddialar ) yazıklar olsun .
KaPaLı
14.Temmuz.2011, 02:49
Galatasaray'dan 2 yönetici ve 3 futbolcunun göz altına alınacağı konuşuluyor. Haber siteleri son dakika olarak geçiyor sürekli.
Night_Mare17
14.Temmuz.2011, 02:50
Galatasaray'dan 2 yönetici ve 3 futbolcunun göz altına alınacağı konuşuluyor. Haber siteleri son dakika olarak geçiyor sürekli.
Hangi site mesela ?
eXcitinG
14.Temmuz.2011, 02:51
GaLatasaray Ligi iLk 10 da bitirmek için şike mi yapmış :) Kendi oyuncuLarına kupa aLmasınLar, maç kazanmasınLAr diye şike tekLif ettiLer herhaLde. Komedi resmen :D
Night_Mare17
14.Temmuz.2011, 02:52
GaLatasaray Ligi iLk 10 da bitirmek için şike mi yapmış :) Kendi oyuncuLarına kupa aLmasınLar, maç kazanmasınLAr diye şike tekLif ettiLer herhaLde. Komedi resmen :D
Adnan Sezgin şike teklif etmiş . Pazarlık bitene kadar lig bitmiş .
eXcitinG
14.Temmuz.2011, 02:54
Adnan Sezgin şike teklif etmiş . Pazarlık bitene kadar lig bitmiş .
Adnan Sezgin ve Adnan PoLat ne başardı ki adam gibi şike yapsın. Yapmaya kaLksa yapamaz o adamLar.
KaPaLı
14.Temmuz.2011, 02:54
Çok adı duyulmamış bir site. O yüzden pek inanmadım ama karpuz kabuğu soktular bir defa aklına insanın.
eXcitinG
14.Temmuz.2011, 02:59
Yarın ki daLga da YıLmaz VuraL ve Serdar KuLbiLge var. Ondan sonra neLer oLacağını yeni bir daLga oLacak mı, oLmayacak mı göreceğiz.
SaLviO
14.Temmuz.2011, 03:22
Siyasete karışmadan bir bilgi vermek istiyorum zaten siyasi bir bilgi de değil yöneticilerin silmesini gerektiren bir şey yok.
Aziz Yıldırım---->Nato Müteahhidi
Serdar Adalı---->Nato Müteahhidi
başka sözüm yoktur.
Aynen katılıyorum
footballer33
14.Temmuz.2011, 03:23
Yarın ki daLga da YıLmaz VuraL ve Serdar KuLbiLge var. Ondan sonra neLer oLacağını yeni bir daLga oLacak mı, oLmayacak mı göreceğiz.
Daha bu işin içinde hakemler ve medya da var kardeşim, dur bakalım. :) Onların da göreceğim nazik yerlerini ben, hele bir zamanı gelsin de.!
Bordo61Mavi
14.Temmuz.2011, 03:27
Bizim kaderi Nevzat Sakar cizer :) bi an once sagligina kavusada verse su ifadesini.
Trabzonspor
14.Temmuz.2011, 03:30
sadri şener tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
bildiğim tek şey bu.
Bunu biliyorumda,neden alındı bir anda durduk yere onu çözemedim ben.
eGowiCh
14.Temmuz.2011, 03:34
İbrahim Akın ın Serdar AdaLı dan 150 bin doLar ve transfer garantisi aLdığını açıkLAdığı söyLeniyor. Kıytırık bir Kupa ve ne oLursa oLsun her türLü kazanabiLeceğimiz bir Türkiye Kupası için 100 küsür yıLLık kuLübü yakmak bu demek oLsa gerek.
Soruşturma ilk başladığı günden beri kıyamet alametçisi gibisin. Beşiktaş'ın veya başka bir takımın şike yaptığı henüz ispatlanmadı, bir yargı kararı yok, hatta daha yargılama bile başlamadı ama sen her takım hakkında hükmünü verdin. 100'er yıllık camiaları bu kadar kolay suçlamak, bu kadar kolay hüküm vermek ne kadar doğru?
Basında çıkan dedikodular bir yana, aklınızı mantığınızı kullanın. Oyuna gelmeyin. Sizin önünüze her konulan doğru değil. Neden her şeyi kabullenen bir yapınız var? Bu adamlar tutuklandı diye veya haklarında basında haberler çıkıyor diye şike yaptılar demek doğru mu? Bir bit yeniği olamaz mı işin içinde? Neden medyanın bir bölümü bu kadar büyük bir karalama kampanyası yürütüyor, şike soruşturması neden seçimden önce başlamadı, neden Fenerbahçe ve Beşiktaş gibi iki büyük camianın kıyımına izin veriliyor, neden Trabzonspor gibi şampiyonluk potasında oynayan bir kulüp hakkında bir tane bile tutuklama kararı yok? Bunları sorgulamak gerek.
Her şeyi körü körüne, size sunulduğu şekilde kabullenmek yerine biraz aklı mantığı çalıştırmak gerek.
İ.Akın her oynadığı maçta Beşiktaş'a karşı ölümüne oynamıştır. Hatta neredeyse her maç gol atmıştır. Bu adam Türkiye Kupası'nda şike yapmış olabilir mi? Böyle saçma bir şey var mı ya? Maçı hatırlayın. Beşiktaş kupayı penaltılarla kazandı. Yahu Allah aşkına, penaltılarla maçın sonucu nasıl belirlenir? Penaltılar sonucu kupayı İBB kazansaydı, hani yapılan şike, ne olacaktı? Benim aklım almıyor. Diyorlar ki, Sivasspor-FB maçının skoru belliydi. Alex'in frikikten attığı gol de belirlenmiş miydi? Yapmayın Allah aşkına.
Chinatown
14.Temmuz.2011, 03:37
Serkan Çalık vardı çağırılan, avukatı yurtdışından göndermemişti sanırım.
Trabzonspor
14.Temmuz.2011, 03:45
Soruşturma ilk başladığı günden beri kıyamet alametçisi gibisin. Beşiktaş'ın veya başka bir takımın şike yaptığı henüz ispatlanmadı, bir yargı kararı yok, hatta daha yargılama bile başlamadı ama sen her takım hakkında hükmünü verdin. 100'er yıllık camiaları bu kadar kolay suçlamak, bu kadar kolay hüküm vermek ne kadar doğru?
Basında çıkan dedikodular bir yana, aklınızı mantığınızı kullanın. Oyuna gelmeyin. Sizin önünüze her konulan doğru değil. Neden her şeyi kabullenen bir yapınız var? Bu adamlar tutuklandı diye veya haklarında basında haberler çıkıyor diye şike yaptılar demek doğru mu? Bir bit yeniği olamaz mı işin içinde? Neden medyanın bir bölümü bu kadar büyük bir karalama kampanyası yürütüyor, şike soruşturması neden seçimden önce başlamadı, neden Fenerbahçe ve Beşiktaş gibi iki büyük camianın kıyımına izin veriliyor, neden Trabzonspor gibi şampiyonluk potasında oynayan bir kulüp hakkında bir tane bile tutuklama kararı yok? Bunları sorgulamak gerek.
Her şeyi körü körüne, size sunulduğu şekilde kabullenmek yerine biraz aklı mantığı çalıştırmak gerek.
İ.Akın her oynadığı maçta Beşiktaş'a karşı ölümüne oynamıştır. Hatta neredeyse her maç gol atmıştır. Bu adam Türkiye Kupası'nda şike yapmış olabilir mi? Böyle saçma bir şey var mı ya? Maçı hatırlayın. Beşiktaş kupayı penaltılarla kazandı. Yahu Allah aşkına, penaltılarla maçın sonucu nasıl belirlenir? Penaltılar sonucu kupayı İBB kazansaydı, hani yapılan şike, ne olacaktı? Benim aklım almıyor. Diyorlar ki, Sivasspor-FB maçının skoru belliydi. Alex'in frikikten attığı gol de belirlenmiş miydi? Yapmayın Allah aşkına.
Bu yazdıkların mantıklı mı peki?Kim neden FB ve BJK gibi camiayı karalama kampanyası yapsın?Yada Fener BJK yaptı diye illa biz de mi yaptı sayılıyoruz?Suçlu yok ki içeri kimse alınmıyor ne saçma cümleler kullanıyorsunuz.
eGowiCh
14.Temmuz.2011, 03:53
Bu yazdıkların mantıklı mı peki?Kim neden FB ve BJK gibi camiayı karalama kampanyası yapsın?Yada Fener BJK yaptı diye illa biz de mi yaptı sayılıyoruz?Suçlu yok ki içeri kimse alınmıyor ne saçma cümleler kullanıyorsunuz.
Bir gazete manşet attı "Beşiktaş'ın şike yaptığı kanıtlandı" diye. Hani nerde kanıtı, nerden ulaşmışlar? Diğer gazeteler ve medya kuruluşları da Fenerbahçe hakkında kıyım yapıyor bir haftadır. İki kulübün şu an şike yaptığı kanıtlanmış gibi yayınlar yapılıyor. Muhtemelen yarın borsada BJK'nin hisseleri tepetaklak olacak. İnanılır gibi değil, böyle haberler ile milyonlarca kişi mağdur ediliyor.
Çok acı bir durum.
Trabzonspor
14.Temmuz.2011, 03:58
Bir gazete manşet attı "Beşiktaş'ın şike yaptığı kanıtlandı" diye. Hani nerde kanıtı, nerden ulaşmışlar? Diğer gazeteler ve medya kuruluşları da Fenerbahçe hakkında kıyım yapıyor bir haftadır. İki kulübün şu an şike yaptığı kanıtlanmış gibi yayınlar yapılıyor. Muhtemelen yarın borsada BJK'nin hisseleri tepetaklak olacak. İnanılır gibi değil, böyle haberler ile milyonlarca kişi mağdur ediliyor.
Çok acı bir durum.
Bugün Ntv spor'da bir adam vardı gazteci ama herhalde yüksek makamlı birisiydi.Gazeticler ve spor basını varını yoğunu bilgi almak için harcıyor dedi ve ekledi yorumsuz yayınlıyorlar dedi he yorum katan varmıdır?vardır.
Şuan ortalık karışık ve herkez tiraj yükseltme derdinde.Bu lkede en çok taip edilen kulüpler söz konusu iken kimseden susmasını beklemyin.Mutlaka manşette olur,haberde.
Bordo61Mavi
14.Temmuz.2011, 04:03
"Bu sıkıntıyı, bu üzüntüyü spekülasyon yapıp da, bundan bir menfaat bekleyeceksek doğru iş yapmayız" diyen Güneş, Trabzonspor camiasının adının bile bu konularla geçmesinin kendisini üzdüğünü dile getirdi.
Başkanları ve yöneticilerinin adlarının iddialarda geçtiğini hatırlatan Güneş, "Hepsine geçmiş olsun diyorum. Özellikle çok sevindim. Bu işler konuşuldu, tartışıldı. Böyle bir şey olmadığı söylendi, ben de mutlu oldum tabii. Ama adımız geçmesin istiyorum. Sadece bizim değil hiçbir takımın geçmesin. Temennim o. Ama şu anda durum itibarıyla baktığım zaman hiç de iyi bir görüntü yok. Üzüntü verici. Şu aşamada söyleyeceklerim, çok sıkıntılı ve üzüntülü bir durumdayız. Bunu elbirliği içinde çözmemiz gerekiyor. Gereksiz konuşmayalım. Herkes bildiği doğruları net ortaya koysun. Hem kendini hem ülkeyi kurtarır. Aksi halde hepimize zarar verir" diye konuştu
.
Senol hocadan aciklamalarin sadece son kismi. Hazirlik maci sonrasi
LaigLeNoiR
14.Temmuz.2011, 05:05
Benim ŞEREF'li takımıma bu lekeyi sürenler en kısa sürede ne gerekiyorsa yapılsın ve ilişiği kesilsin. Bu takımda bu renkler altında böyle insanlar istemiyorum ben.
anil luque
14.Temmuz.2011, 05:11
Her işte bir hayır vardır diyeceğim ama ŞEREFiyle oynayıp HAKKIyla kazananların takımına bunu yapmakta nasıl bir hayır vardır bilemeyeceğim. İnşallah iddiadan ibarettir bu olanlar. He yok değilse de beyazın aydınlığı bize kalsın , siyah bunu yapanlara zindan olsun!
caglaruzun
14.Temmuz.2011, 06:28
Tayfur Havutçu, Serdar Adalı, İskender Alın, İbrahim Akın acaba bunlar Türkiye Kupası ile ilgili mi şike iddaalarıyla tutuklandılar? Öyleyse eğer ibb'ye de verilmez kupa herhalde?
Bujsas
14.Temmuz.2011, 09:11
İbrahim akın bunu kabul ettiyse İ.B.B niye zarar görsünki yönetimin,teknik ekibin bi haberi yok sonuçta !
World Hollow o1
14.Temmuz.2011, 10:18
İbrahim akın bunu kabul ettiyse İ.B.B niye zarar görsünki yönetimin,teknik ekibin bi haberi yok sonuçta !
Aykut hocanın Nöbetçi Semih'in aylardır sakat top oynayan Gökhan gönülün ve gol makinası Gûiza'nın emeği neden zarar görcek şekilde küme düşürme muhabbetleri dönüyor madem? :)
murat taşlı
14.Temmuz.2011, 11:39
bütün hukukçular bas bas bağırıyor mahkemeye çıkmadan hakim kararını vermeden herkes suçsuzdur diye ama birçok arkadaş hakimdende daha hakim olmuşlar delil tutanak görmeden kişiler kendini savunmadan karar vermişler olaki benzer bi durumda kendiniz kalsanız aynı muamele size yapılsa tek bir tarafı dinleyerek karar verilmez gerçek adalet her iki tarafı dinleyerek karar verir.Ne demişler duyduğunun hiç birine gördüğünün yarısına inan diye daha bizim bişey gördüğümüz yok sadece duyumlar iddialar var herkes bu insanlarında aileleri olduğunu unutmasın eleştiri yaparken de inandıklarınızı yazarkende daha vicdani olmanızı temenni ediyorum, tabiki olanlar üzücü ama sağ duyulu olmak lazım...
RaSenGan
14.Temmuz.2011, 12:42
Aykut hocanın Nöbetçi Semih'in aylardır sakat top oynayan Gökhan gönülün ve gol makinası Gûiza'nın emeği neden zarar görcek şekilde küme düşürme muhabbetleri dönüyor madem? :)
Bu saydıkların kazanan taraf :) İBB ise kaybeden taraf :)
World Hollow o1
14.Temmuz.2011, 12:45
Kardeşim ben küme düşmesi konusunda dedim onu.
Gncl1905
14.Temmuz.2011, 13:32
Yönetim şike yaparsa takım küme düşer ve yöneticilere cezalar verilir, bir futbolcu kendi başına şike yaparsa ona ceza verilir(hak mahrumiyeti yanılmıyorsam)...
World Hollow o1
14.Temmuz.2011, 13:48
O kadar ince ayrıntısına kadar bilmiyorum, ama dediğin gibi doğrudur..
Çok ters iş oluyor, belki bizim futbolcularımız emeğinle kazandı yönetim yaptı yanlışı ibb yönetimide belki yanlış yapmadı ama ibrahim akın yaptı..
Bakalım en doğrusunu mahkeme verecek..
eGowiCh
14.Temmuz.2011, 13:55
Dinlemeye takılan görüşmede, ilk olarak işadamı H.A., Başkan Sadri Şener ile görüşüyor. H.A.'nın görüşmede, “Ankara'dayım Melih başkan ile beraber” dediği, Sadri Şener'in, “En kritik yerdesin sen ya. Aziz dinlettiriyormuş yav bizi. Melih başkan, bu hafta ümidimiz o. Melih başkana selam söyle, güveniyoruz. Ben biliyorum ki Ankaragücü bu hafta işi halledecek” şeklinde karşılık verdiği iddia edildi.
Daha sonra H.A.'nın yanında bulunan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in telefonu aldığı ve Sadri Şener'e, “Aziz'den inşallah bu maçı alacağım. Size yarayacak o inşallah” dediği öne sürüldü.
byariff
14.Temmuz.2011, 14:13
Tayfur havutcunun boyle islere kariscagini sanmiyorum umarim yanilmam..
insallah galatasarayimizin adi boyle islerde cikmaz zaten ligi 8.ci"mi ne bitirdik ne sikesi yapcaksak :D
Varonil
14.Temmuz.2011, 14:13
Mehmet Ali Aydınlar:Savcı Bey'e soruşturmayla ilgili bilgi ve belge verip veremeyeceğini sordum. Henüz soruşturma devam ettiği ve gizli olduğu için belge veremeyeceğini söyledi.Soruşturma tamamlandıktan sonra bizimle paylaşabileceklerini söylediler.Biz önümüze bir termin (belirlenmiş zaman, randevu) koyduk.Farklı gelişmeler olursa yeniden değerlendireceğiz. Bizim verdiğimiz karar, yönetim kurulu kararıdır.Sürekli toplantı halindeyiz.Aldığımız kararları revize edilebilir.Sonuçta bu kararlar Allah'ın emri değildir.En doğru kararı vermeye çalışıyoruz.
eXcitinG
14.Temmuz.2011, 14:15
Görünen o ki daLga devam edecek. HakemLere sıçramasını bekLiyorum ben, zaten sıçramazsa kimse kimseyi şike iLe suçLamasın. Şike oLması için ortada yönetici,futboLcu ve hakem kombinasyonu oLması gerek ki böyLe de iddaa ediLiyordu zaten.
byariff
14.Temmuz.2011, 14:25
M.Baransu: "Soruşturmayı yürüten üst düzey bir yetkilinin bana açıklaması: Altı takımın küme düşmesi gerekiyor. Lig 12 takımla oynanmalı."
M.Baransu: "M.Ali Aydınlar hukukun gereğini yapmazsa hukuk kendisine gereğini yapar. Şikecileri korumak, şikeye ortak olmak anlamına gelir."
Efkans1903
14.Temmuz.2011, 14:32
Benim ŞEREF'li takımıma bu lekeyi sürenler en kısa sürede ne gerekiyorsa yapılsın ve ilişiği kesilsin. Bu takımda bu renkler altında böyle insanlar istemiyorum ben.
Aynen.Gerekiyorsa kupa elimizden alınsın,küme düşürülmeyi gerektirecek bir durum varsa hemen düşürsünler.
GeNç KaRTaL
14.Temmuz.2011, 15:23
En kötü senaryoyu düşündüğümüz zaman bizimkiler en fazla şikeye teşebbüs etmiş olabilirler.Zira İ.Akın ve İskender o maçta takımlarının kazanması için ellerinden geleni yaptılar.Şike yapsalar İ.Akın penaltıyı gole çevirmezdi,İskender penaltıyı yaptırmazdı veya yine İskender ofsayt gerekçesiyle iptal edilen golünde topu ağlara yollamazdı.Bu maçta iyi oynama gibi bir teklif de mantıklı gelmiyor bana.Ya da öyle olmamasını düşündüğüm için böyledir.İBB bizi takım olarak zorlayan bir ekip,kupayı kazanmak için ekibin diğer çok önemli oyuncularını da ayarlamak lazım.Zar zor kazandık zaten.Şu konuda müsterihim.Kazandığımız kupada bence bir hile hurda yok yukarıda açıkladığım sebeplerden dolayı.En fazla İ.Akın ve İskender'i bağlama gibi bir teşebbüs olmuştur.(dediğim gibi çok mantıklı değil böyle bir şey ama belli olmaz tabii) Umarım öyle bir şey de yoktur.Umarım sadece bu oyuncuları transfer etmek için girişimde bulunulmasından dolayıdır tüm bu soruşturma olayı.
Efkans1903
14.Temmuz.2011, 15:31
Bence de kupayı kazanmamızda hile hurda yok ama teşebbüs olduğu kesin,zira böyle olmasaydı Serdal Adalı şuan serbest olurdu.Sonuçta İBB elinden geleni yaptı takım olarak ama şikeye teşebbüs var maalesef.
Zekirdek
14.Temmuz.2011, 16:12
Manisaspor - Trabzonspor maçında teşvik primi olarak iddia edilen para transferi maçtan birkaç gün sonra olmuş. Nasıl teşvik olacak anlayamıyorum. Hadi Manisa puan alsa birşey demiyeceğimde Manisa'da kaybetti maçı. Aziz Yıldırım ise Kenan Yaralı'nın kişisel bir sorunu için para istediğini iddia etmişti. Bu belirttiğim bilgi gerçek ise Aziz Yıldırım'ın eli burada da güçleniyor. En azından bu müsabakanın teşvik primi iddasından kurtulabilir.
byariff
14.Temmuz.2011, 16:26
olmasi gereken buydu
Şike soruşturması kapsamında adliyeye sevk edilen isimlerden teknik direktör Yılmaz Vural, savcılık tarafından serbest bırakıldı.
The.Crow
14.Temmuz.2011, 16:50
Beyler hemen balıklama atlıyorsunuz. Soruşturma gizli soruşturma .. Kabul etmiş deniyor da kim söyledi yani Savcı falan mı.. İafedeye avukat katılır o da yalanlıyor. Hemen etkilenmeyin TV'den. Sonuçta rating dünyası rahat olun bekleyin.
byariff
14.Temmuz.2011, 16:57
SON DAKİKA! Beşiktaş kulübü başkanı Y.Demirören şike davası sonuçlanana kadar Türkiye Kupasını az önce geri iade etmiş! Helal olsun
eXcitinG
14.Temmuz.2011, 17:01
HeLaL oLsun. Gerçekten heLaL oLsun.
BaFraLı
14.Temmuz.2011, 17:03
Güzel bir davranış Beşiktaş'tan.
besiktas1903
14.Temmuz.2011, 17:04
Beşiktaş kupayı iade etti!
Besiktas Asbaşkanı Serdar Adalı ve Teknik Direktör Tayfur Havutçu'nun , Türkiye Kupası Final maçı öncesi transfer teklifi yaptıkları iddiasıyla tutuklanmaları üzerine Beşiktaş yönetimi tarihi bir karar aldı.
Günün erken saatlerinden beri toplantı halinde olan Beşiktaş yönetimi. 2010-1011 Ziraat Türkiye Kupası'nı federasyona iade etti.
Haber Kaynağı: Haber1903 Özel Haber
Takimimla tekrar gurur duydum, madem adimiz bu operasyonla geçiyor ve takimimizdan iki kisi tutuklu aklanana kadar yada suclu bulunulurlarsa kupaya iade etmek en dogru karar.
Zekirdek
14.Temmuz.2011, 17:05
Demirören sırf başkaları alkışlasın diye kendi camiasına güvenmeyerek son yıllardaki en büyük hatasını yapmıştır.
Night_Mare17
Helal olsun Beşiktaş yönetimine.
murat taşlı
güzel bir davranış tebrik etmek lazım gerçekten hatta aynı davranışı fenerbahçe den de beklamek lazım...
BaFraLı
14.Temmuz.2011, 17:07
Demirören sırf başkaları alkışlasın diye kendi camiasına güvenmeyerek son yıllardaki en büyük hatasını yapmıştır.
Ne alakası var ki dediğin şeyle kupanın geri iade edilmesinin ? Belki sana bu reklam olarak geliyodur belki göz boyama olarak geliyordur. Ama adamlar aklanana kadar ne aldıysak geri veriyoruz diyor işte. Bunda kötü bir durum yok bilakis yakışanı yapıyorlar gibi geliyor bana.
Gncl1905
14.Temmuz.2011, 17:07
SON DAKİKA! Beşiktaş kulübü başkanı Y.Demirören şike davası sonuçlanana kadar Türkiye Kupasını az önce geri iade etmiş! Helal olsun
Helal olsun Beşiktaş'a...
Bordo61Mavi
14.Temmuz.2011, 17:08
Helal Olsun !
Zekirdek
14.Temmuz.2011, 17:09
güzel bir davranış tebrik etmek lazım gerçekten hatta aynı davranışı fenerbahçe den de beklamek lazım...
Fenerbahçe camiası kendine ve olayda ismi geçen şahıslara sonuna kadar güveniyor. Böyle reklam amaçlı bir davranış sergileyeceğini sanmıyorum.
Gerçekten bu davranışın reklamdan başka ne kazandırdığını merak ediyorum.
sarianet
14.Temmuz.2011, 17:10
kamuoyu tepkisini azaltmak için yapılmış bi hareket bence de.
murat taşlı
14.Temmuz.2011, 17:11
Fenerbahçe camiası kendine ve olayda ismi geçen şahıslara sonuna kadar güveniyor. Böyle reklam amaçlı bir davranış sergileyeceğini sanmıyorum.
yapılan olaylar reklamdır deildir ama nabzı düşürmek ve kendine olan güvenini ortaya koymak adına güzel bir davranış şuçlu bulunursa nasıl olsa alınacak kupa ayrıca şu ifadeye karşıyım aklanan kadar denmiş bence şüphe kalkana kadar demeleri daha doğru olurdu şahsi fikrim.
besiktas1903
14.Temmuz.2011, 17:12
Yönetimin kararini alkisliyorum ne olursa olsun dogru yada yanlis bu olayda adimiz geçiyor.
EndlessDark
Helal Olsun Sana Beşiktaş ! ! !
GodfatheR
Sen eğer suçluysan zaten o kupayı senden alırlar. Tribünlere oynuyor Demirören. Bu hareketiyle de işin içinden sıyırdı kendini :)
eXcitinG
14.Temmuz.2011, 17:13
YanLız anLayamadığınız nokta Beşiktaş yönetimi hocasına ve yöneticisine güvenmediği için değiL, aksine tamamen arkasında oLduğunu göstermek amacı iLe kupayı iade etme kararı veriyor. FarkLı aLgıLamayaLım.
C h A o S
Allah aşkına nesi reklam yahu?Ben Beşiktaş'lı değilim ancak Beşiktaş doğru olanı yaptı.Aklanana kadar biz bu kupayı müzemizde görmek istemiyoruz diyorlar neresi reklam?
besiktas1903
İşte olayların perde arkası!
Beşiktaş Kongre Üyesi ve Avukat Ali Rıza Dizdar, bugün Ahmet Ateş'i ziyaret etmek için Metris cezaevine gitti.
Ahmet Ateş ile yaptığı görüşmenin ardından yaşanan gelişmeleri HABER1903'e anlattı.
- YUSUF DİYE BİRİSİ ADALI'YI ARAMIŞ -
" Ortada Yusuf diye bir menajer var. İbrahim Akın ile İskender Alın'ı Beşiktaş'a transfer etmek için çabalayan bir isim. İbrahim Akın, Galatasaray kulübüne gidecekmiş. Serdal Adalı, Ahmet Ateş'e demişki; Yusuf denen birisi arıyor bunu tanıyor musun? Ahmet Ateş'te ben bu ismi tanımıyorum ama bir araştırayım demiş. Tayfur hoca da bu oyuncular iyi, alırsak iyi olur demiş. Bu olay Bursaspor - Beşiktaş maçının öncesinde yapılan bir konuşmadır. Bu isim Bursa'dayken, Tayfur Havutçu gelin yüz yüze konuşalım demiş. Yusuf bey Otel'e gelirken, Otel'in tarifi için Ahmet Ateş'i arayıp yol tarifi istemiş. O sırada bazı olaylar çıkınca görüşememişler. Daha sonradan Yusuf beye Milliyet gazetesine gelin orada konuşalım notunu bırakmış. Ama Savcının bu hususta kafasına taktığı nokta şu; Neden menajerin yalnız gelmesini istediği yönünde. Serdal Adalı'da demişki, tabii ki yalnız gelmesini istedim. Çünkü futbolcuların fiyatının arttırılmaması için. "
- YETER Kİ TRANSFERİN BİTSİN -
" İbrahim Akın, "Ben bir at istiyorum" demiş. Serdal Adalı'da, Akın'a senin transferin bitsin yeterki ben sana daha iyilerini hediye ederim demiş. Şunu açıkça söylüyorum, tek kelime bile Serdal Adalı, Tayfur Havutçu ve Ahmet Ateş'in İbrahim Akın'a maçta kötü oyna, maçı bize sat gibisinden konuşması olmamış. Ben bir Hukukçu gözüyle şunu gördüm, bu olayda bir kurban yaratmışlar. Bunlarda Serdal Adalı, Tayfur Havutçu ve Ahmet Ateş oldu. " dedi.
- SAVCI İBRAHİM'E İFADE İMZALATMIŞ -
"İbrahim Akın ile görüşme şansım olmadı ama avukatı Hakan A. ile görüştüm. Savcı İbrahim Akın'a sen bir ifade imzalayacaksın ben seni serbest bırakacam demiş. İbrahim'de ifadeyi imzalamış. Daha sonra mahkemeye çıkacağını duyunca da mahkemede bu ifadeyi yalanlamış. " dedi.
- SAVCI KENDİNİ TATMİN ETMİŞ -
"Mahkemesi olmayan suçtan dolayı içeride tutuluyorlar. Anlamsız bir tutuklama oldu. Savcı kendini tatmin etmek için Adalı, Tayfur ve Ateş'i tutuklamış." diyerek sözlerini tamamladı.
William Rookwood
14.Temmuz.2011, 17:14
Beşiktaş'ın kupayı vermesi, kupa bizim için önemsiz biz kendi oyuncularımıza teknik direktörlüğümüze sahip çıkarız biz büyük bir kulübüz kupayı her zaman kazanırız ve hedefleriz anlamındadır
Night_Mare17
Niyeyse bütün Fenerbahçe'li arkadaşlar reklam , göz boyama diyorlar . Beşiktaş böylelikle kulübüne en ufak bir leke sürdürtmedi.
sananes
Kupayı iade etmek bir anlam ifade etmiyor.Kupanın getirilerini iade etse mesela anlarım da bu kadar tribünlere oynamak olmaz.Yıldırım başkan kendi yöneticisi ve teknik direktörüne güvenmiyosa kupanın getirilerinden vazgeçseydi mesela gitmiyorum avrupaya deseydi.
BaFraLı
14.Temmuz.2011, 17:18
İyide sizin Fenerbahçe TÜrkiye dediğiniz büyük cumhuriyet takımıda o zaman vereydi ya kupayı. O zaman bu kadar millet üstüne gidermiydi Fenerbahçe'nin ? Hani diyorsunuz ya Galatasaray'lı arkadaşlar tahrik ediyor, çok üzerine gidiyor.
Eminim ki aynı davranışı Fenerbahçe yapsa ben gene helal olsun derdim. En azından bir takımın üzerine o kadar gidilmezdi, suçlu yada suçsuz. Aynı şeyi FB yapsa ben gene helal olsun derdim.
besiktas1903
14.Temmuz.2011, 17:18
Kupayı iade etmek bir anlam ifade etmiyor.Kupanın getirilerini iade etse mesela anlarım da bu kadar tribünlere oynamak olmaz.Yıldırım başkan kendi yöneticisi ve teknik direktörüne güvenmiyosa kupanın getirilerinden vazgeçseydi mesela gitmiyorum avrupaya deseydi.
Ayrıca yukarıda bi kendini bilmez yazıklar olsun fenerbahçe yazmış.Herkes haddini bilsin abuk subuk konuşmasın.
Besiktas yönetimi açiklamisinda zaten kendi yöneticisine ve teknik direktörüne güvendiklerine belli ettiler.
murat taşlı
14.Temmuz.2011, 17:19
Niyeyse bütün Fenerbahçe'li arkadaşlar reklam , göz boyama diyorlar . Beşiktaş böylelikle kulübüne en ufak bir leke sürdürtmedi.
:) yani mahkeme şike var desedemi? Güzelmiş...
Night_Mare17
14.Temmuz.2011, 17:20
@sananes Beşiktaş Kulübü kupayı iade ederek yöneticisine ve teknik direktörüne güvendiğini göstermiştir . Aklanacağız ki kupayı iade ediyoruz.
@murat taşlı beşiktaş kupayı iade etmeseydi şu an ismine leke sürdürtmüş olacaktı . teknik direktörü ve yöneticcisi hapiste . Fakat haksız bir kupa kazanmak istemediklerinide dile getiriyorlar böylece.
sananes
14.Temmuz.2011, 17:21
Besiktas yönetimi açiklamisinda zaten kendi yöneticisine ve teknik direktörüne güvendiklerine belli ettiler.
o zaman bjk yönetimi hukuk bilmiyoki en temel kural olan suçsuzluk karinesine göre hareket etmiyorlar.Yahu kupayı iade etmek nedir? bizim müzede durmasın sizde dursun bu çünkü adımız şikeye karıştı demektir değil mi? o zaman güzel beşiktaş camiası bu düşünceye sahipsen gitmesene avrupaya,geri iade etsene kupadan kazandığın paraları.
Kupa çelik parçasıdır,yapılan harekette gaza getirmelik gereksiz bir çıkıştır.Ha tabi bunun üstüne çıkıp avrupaya da gitmiyoruz falan derlerse o zaman helal olsun denilebilir.
ForsakeN
14.Temmuz.2011, 17:22
Tamamiyle kamuoyundan övgü almak için yapılmış bir hamle. Zaten şike yapıldığı ortaya çıktığında elinden alınacak kupa veya aklandığında hakkınla kazanadığın ortaya çıkacak.Biraz profesyoneller gibi davranmak lazım. 100milyonlarca dolarlık kulüpleri yönetiyorlar sonuçta.
Fenerbahçe'nin ders alması gerekir vs. diyenlere de gülüyorum açıkçası. Biz şike yaptığımızdan en ufak bir kuşku duymuyoruz ki,mahkemenin lehimize sonuçlanacağını düşündüğümüz bir süreçte neden hakkımızla kazandığımız kupayı millete yaranmak için geri teslim edelim.
murat taşlı
14.Temmuz.2011, 17:23
@sananes Beşiktaş Kulübü kupayı iade ederek yöneticisine ve teknik direktörüne güvendiğini göstermiştir . Aklanacağız ki kupayı iade ediyoruz.
çok güzel yapılan haraket bencede ama aynı şeyi fener yapmadı diye eleştirmekde doğru değil...
sananes
14.Temmuz.2011, 17:23
@murat taşlı beşiktaş kupayı iade etmeseydi şu an ismine leke sürdürtmüş olacaktı . teknik direktörü ve yöneticcisi hapiste . Fakat haksız bir kupa kazanmak istemediklerinide dile getiriyorlar böylece.
arkadaşım kupa biraz ağır şekil verilmiş metal parçasıdır.Müzede bi kupa az olsa ne olur çok olsa ne olur.Önemli olan böyle bir duruş göstereceklerse getirilerinden vazgeçselerdi de sizi anlayabilseydim.
güven konusunda da enterasan bir güven gösterme yolları varmış gerçekten.
besiktas1903
14.Temmuz.2011, 17:24
o zaman bjk yönetimi hukuk bilmiyoki en temel kural olan suçsuzluk karinesine göre hareket etmiyorlar.Yahu kupayı iade etmek nedir? bizim müzede durmasın sizde dursun bu çünkü adımız şikeye karıştı demektir değil mi? o zaman güzel beşiktaş camiası bu düşünceye sahipsen gitmesene avrupaya,geri iade etsene kupadan kazandığın paraları.
Kupa çelik parçasıdır,yapılan harekette gaza getirmelik gereksiz bir çıkıştır.Ha tabi bunun üstüne çıkıp avrupaya da gitmiyoruz falan derlerse o zaman helal olsun denilebilir.
Ben aklanicagimizi düsünüyorum ama yinede kupa'yi iade ettik ve Avrupa'ya da gitmeyelim parayi da iade edelim.
murat taşlı
14.Temmuz.2011, 17:24
şu an üstündeki kalkmışmı oldu bu kararı kim neye göre verdi acaba?
Night_Mare17
14.Temmuz.2011, 17:27
Uzamaya gerek yok . Her türlü mahkeme Fenerbahçe şike yaptı dese bile savunacaksınız o kişileri . Artık bir şey diyemiyorum.
europeanconquer
14.Temmuz.2011, 17:29
Beşiktaş'ın almış olduğu kararı doğru buluyorum ama Fenerbahçe'nin aynı şeyi yapması gibi bir gerekliliği yok herkesin fikirleri farklıdır aynı olacak diye bir şey olamaz.Ona göre bu doğru diğerine göre şu doğrudur :)
sananes
14.Temmuz.2011, 17:29
Uzamaya gerek yok . Her türlü mahkeme Fenerbahçe şike yaptı dese bile savunacaksınız o kişileri . Artık bir şey diyemiyorum.
nereden biliyosun savunacağımızı? biz savunmayız utanırız ve bir daha kulübün kapısından bile sokmayız o kişileri siz rahat olun.Ama görünen o ki siz hep şikeci diyeceksiniz ya da ima edeceksiniz.Baksanıza mahkeme daha karar vermeden başladınız neredeyse hepiniz.
murat taşlı
14.Temmuz.2011, 17:31
olmayan şeyler hakkında yorum yapıyorsun kendin inanmak istediğin gibi buada hibir fenerli arkadaş dedimiki mahkeme suçlu bulursa düşürmeyin ceza vermesinler falan yazdığını en azından ben görmedim...
LeqenDary
Helal olsun Beşiktaş'a ..Kendilerine yakışanı yaptılar .
anil luque
Forumda araştırsak belki de en az okunan bölüm hukuk çıkacak ama en çok hukuk varmış gibi yorumlar geliyor , neyse..
Size göre reklam , bize göre Beşiktaşlılık duruşu..
Size göre göz boyama , bize göre destek mesajı..
Size göre yanlış , bize göre doğru..
Siz kulüpsünüz , biz aileyiz..
Kendi yağınızda kavrulun , bize karışmayın..
Zekirdek
Eğer Beşiktaş Süper Kupa maçını oynayıp UEFA Kupası'na katılacak ise kupa iade etmesinin mantığını açıklayacak biri var mı? Unutmasınlar ki Süper Kupa finalinde gidecekleri UEFA kupasınada kazandıkları Türkiye Kupası ile gidecekler.
EndlessDark
14.Temmuz.2011, 17:33
Forumda araştırsak belki de en az okunan bölüm hukuk çıkacak ama en çok hukuk varmış gibi yorumlar geliyor , neyse..
Size göre reklam , bize göre Beşiktaşlılık duruşu..
Size göre göz boyama , bize göre destek mesajı..
Size göre yanlış , bize göre doğru..
Siz kulüpsünüz , biz aileyiz..
Kendi yağınızda kavrulun , bize karışmayın..
çok güzel bir mesaj :k:
ForsakeN
14.Temmuz.2011, 17:35
İade etmek istediklerini söylemişler. :D
Bu kulüp başkanlarının veya temsilcilerinin Federasyonla toplantı yaptıklarında akılları neredeymiş acaba merak ediyorum.
Zekirdek
14.Temmuz.2011, 17:36
O kupa sadece sembol. Kupa hala Beşiktaş'ın üzerinde sadece yeri değişti. O kupanın olanaklarını kullanıp kupayı geri iade bence reklamdan öte birşey değil. He deselerdi ki kupayı iade ediyoruz ve bize sağladığı olanakları da kullanmayacağız. Derdimki mantıklı bir açıklaması olabilir. 17 gün sonra Süper Kupa maçına çıkacan ama iade ettiğin Kupa sayesinde çıkacan. Enteresan...
anil luque
14.Temmuz.2011, 17:39
O kupa sadece sembol. Kupa hala Beşiktaş'ın üzerinde sadece yeri değişti. O kupanın olanaklarını kullanıp kupayı geri iade bence reklamdan öte birşey değil. He deselerdi ki kupayı iade ediyoruz ve bize sağladığı olanakları da kullanmayacağız. Derdimki mantıklı bir açıklaması olabilir. 17 gün sonra Süper Kupa maçına çıkacan ama iade ettiğin Kupa sayesinde çıkacan. Enteresan...
Sen de o maça çıkacan ama akıbetin belli değil bu ne perhiz bu ne lahana turşusu ?
sananes
14.Temmuz.2011, 17:39
enterasan ama görmezden gelinir. nasılsa türk insanı gaza gelmeye müsait ve duygusal:)
anil luque
14.Temmuz.2011, 17:40
enterasan ama görmezden gelinir. nasılsa türk insanı gaza gelmeye müsait ve duygusal:)
Aynen öyle. Yoksa binlerce insanın işi gücü yok muydu da yaylaya yürüdü bilmem ne yaptı. Gaza geliyoruz işte.
sananes
14.Temmuz.2011, 17:41
Sen de o maça çıkacan ama akıbetin belli değil bu ne perhiz bu ne lahana turşusu ?
hukuk derki suç ispatlanana kadar herkes suçsuzdur ve biz buna göre hareket ediyoruz.
siz ise kupayı iade etmeyi teklif ediyorsunuz ona rağmen süper kupa maçına çıkmayı düşünüyorsunuz.Bahsettiğiniz turşunun tarifi budur:)
GsDoruk
14.Temmuz.2011, 17:43
Keşke siz de Beşiktaş'ın yaptığı büyüklüğü yapsanız...
besiktas1903
14.Temmuz.2011, 17:45
Federasyon karari onaylamis?
EreN
14.Temmuz.2011, 17:45
Eğer fenerbahçe yapsaydı aynı hareketi herkes derdi ki işte şikeyi kabul ettiler güvenmiyorlar masum olduklarına. Bundan da adım olan EreN kadar eminim.
The.Crow
14.Temmuz.2011, 17:46
Kupayı teslim etmenin teknik direktöre güvenle ne alakası var acaba . AKSİ İSPATLANANA kadar herkes masumdur. Ne Alaka kupayı teslim eetmek şu an herkes masum zaten. Ortada bir şey yok. Ayrıca avukat şikeyi kabul etme diye bir şey yok diyor. Demirören de gelmiş basının gazına kupa götürüyor. Ne alaka.
anil luque
14.Temmuz.2011, 17:49
hukuk derki suç ispatlanana kadar herkes suçsuzdur ve biz buna göre hareket ediyoruz.
siz ise kupayı iade etmeyi teklif ediyorsunuz ona rağmen süper kupa maçına çıkmayı düşünüyorsunuz.Bahsettiğiniz turşunun tarifi budur:)
Görüşmeye şahit olmuş gibisin , kendinden emin. Demirören finali oynamak koşuluyla mı vermiş kupayı ? Federasyon buna karar verecek.
sarianet
14.Temmuz.2011, 17:50
geçiniz bunları geçiniz bakalım süper kupa maçına çıkacak mı yada uefa hakkından vz geçecek mi sayın demirören kupa neymiş ki madem iade ediyosun tüm haklarını iade et
demirören şova devam ediyor bakalım ne olacak
sananes
14.Temmuz.2011, 17:51
Görüşmeye şahit olmuş gibisin , kendinden emin. Demirören finali oynamak koşuluyla mı vermiş kupayı ? Federasyon buna karar verecek.
tamam unut süper kupa finalini ben bi önceki örnek ordan olduğu için söyledim.BJK avrupa kupalarına katılacak mı? Katılacak.Siz kupayı iade ediyorsanız bu kararınızın arkasında durun da avrupaya da katılmıyoruz suçsuzluğumuz ispatlanana kadar deyin.Öyle metal parçasını vermekle olmuyor bu işler.
sui generis
14.Temmuz.2011, 17:52
kupayı veriyorlarsa finali de oynayamazlar avrupa ya da gidemezler.
anil luque
14.Temmuz.2011, 17:53
tamam unut süper kupa finalini ben bi önceki örnek ordan olduğu için söyledim.BJK avrupa kupalarına katılacak mı? Katılacak.Siz kupayı iade ediyorsanız bu kararınızın arkasında durun da avrupaya da katılmıyoruz suçsuzluğumuz ispatlanana kadar deyin.Öyle metal parçasını vermekle olmuyor bu işler.
Federasyon karar verecek cümlesinden ne anladığını merak etmekle birlikte susuyorum..
murat taşlı
14.Temmuz.2011, 17:58
Arkadaşlar şurda dürüst olalım ortada hiç istemediğimiz (en azından bizim istemediğimiz)olaylar olmuştur bu konudada en doğal hakkımız olan kendimizi savunma hakkını kullanmak istiyoruz sonucunda mahkemedeki hakimler kararı verecektir bizim adalelete güvenimiz tam suçlu bulursak(inş. bulunmayız) cezamızı çekeriz yani işin sonucunda ya şampiyonlar liginde şampiyon gibi ülkemiziz temsil ederiz ya kaldırımları tribün yaparız bu arada da varsa şuçlular en ağır cezayıda biz fenerliler veririz merak etmeyin...
RaSenGan
14.Temmuz.2011, 17:58
Helal olsun Beşiktaş'a.Niyetleri ne olursa olsun bu yürekliliği gösterdiler.Onurlu bir davranış gerçekten.Kupayı aklanırlarsa gidip omuzlarda taşınarak geri alırlar.Eğer aklanamazlarsa kendi elleriyle teslim ettikleri kupa doğru adrese gider.
Trabzonspor
14.Temmuz.2011, 18:01
Helal olsun Beşiktaş'a.Niyetleri ne olursa olsun bu yürekliliği gösterdiler.Onurlu bir davranış gerçekten.Kupayı aklanırlarsa gidip omuzlarda taşınarak geri alırlar.Eğer aklanamazlarsa kendi elleriyle teslim ettikleri kupa doğru adrese gider.
Bunu yazacaktım.
EndlessDark
14.Temmuz.2011, 18:04
çok doğru...
RaSenGan
14.Temmuz.2011, 18:09
Sağolun arkadaşlar :)
Serdar Kulbilge de tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilmiş.
Trabzonspor
14.Temmuz.2011, 18:10
Merak ettiğim bir konu var.Şimdi Beşiktaş bu kupayı iade ederek Uefa kupasına katılma hakkından da mı çekilmiş oluyor?
Böyle birşey olursa işler daha da çok karışır.Uefa ile sorun yaşarız diye düşünüyorum.
eXcitinG
14.Temmuz.2011, 18:11
Senin dediğin gibi oLursa takım şikeyi de kabuL etmiş oLuyor. Beşiktaş kuLübü şikeyi kabuL etmiyor, sadece tamamen akLanana kadar, madem üzerimizde böyLe bir iddaa var o zaman kupa yı da bu oLay netLeşene kadar aLın kardeşim diyor.
Gncl1905
14.Temmuz.2011, 18:12
Bende bu olaydan bunu anladım; biz Fenerbahçe gibi zorluk çıkarmayacağız.Üstümüzde bir şaibe var dediler verdiler kupayı sembolik olarak aklanana kadar.Suçlu çıkarlarsa alacaklardı, şimdiden verdiler.Suçlu çıkarlarsa zaten diğer haklarıda ellerinden alınır, onunda endişesi olmasın.
Hem klüp bazında hem taraftar bazında görünen o.Bu konuda taraftarıda kutlamak lazım(gerçi sadece bu foruma ve haberlere bakıyorum), bu kadar sakin oldukları için...
Ayrıca sanki Türkiye Kupası'nın, Türkiye Süper Kupası'nın çok büyük maddi değeri var, çok büyük prestiji varda Beşiktaş trübüne oynuyor oluyor.Bu iki kupayıda almak/almamak Beşiktaş'ın çokta derdinde değil bence, zaten onlarcası müzesinde var.Dediğim gibi maddi getiriside çok büyük olmadığı için eğer suçu ispat edilirse çıkarır geri verir parasını.
Tek getirisi UEFA'dır bu kupanın oda vazgeçilmeyecek birşey değil, Şampiyonlar Ligi değil sonuçta.Bu sene gitmesse seneye gider, Beşiktaş'tan bahsediyoruz.Eğer suçlu bulunursa heralde Türkiye Kupası için küme düşürmezler takımı, TSL'de yapılmamış şike iddaalara göre...
murat taşlı
14.Temmuz.2011, 18:12
Merak ettiğim bir konu var.Şimdi Beşiktaş bu kupayı iade ederek Uefa kupasına katılma hakkından da mı çekilmiş oluyor?
Böyle birşey olursa işler daha da çok karışır.Uefa ile sorun yaşarız diye düşünüyorum.
ne oldu şimdi biranda :)
sui generis
14.Temmuz.2011, 18:13
aynen katılıyorum. avrupa kupalarından çekilmese bile sorun yaşarız.
Trabzonspor
14.Temmuz.2011, 18:13
ne oldu şimdi biranda :)
Nasıl ne oldu merak ettim sordum.Birşey mi olması lazım?
Efkans1903
14.Temmuz.2011, 18:23
kupayı veriyorlarsa finali de oynayamazlar avrupa ya da gidemezler.
Eğer aklanmazlarsa merak etmeyin bizim taraftar ne süper kupa finali ister ne de uefa.Yönetiminde buna göre davranacağını düşünüyorum.Bizim kazandığımız kupada şike falan da yok bana göre.Ama teşebbüs olmuş ve buna bağlı olarak yönetim kupayı vererek en güzel kararı vermiş.Keşke Fenerbahçeli taraftarlarda sürekli suçu reddedeceğine böyle bir davranışta bulunabilseler.
TR.CaPTaiN
14.Temmuz.2011, 18:26
14 Temmuz - 17:08 - Savcılık tarafından sorguları tamamlanan Serdar Kulbilge (A.Gücü kalecisi) , Seyit Kalender (TFF çalışanı) ve Zeki Mazlum (TS Stadı'nın güvenlik işlerini yapan firmanın sahibi) tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi.
14 Temmuz - 15:27 - Yılmaz Vural'ın ardından Levent Kızıl ve Mümtaz Karakaya da serbest bırakıldı.
Sporx
sarianet
14.Temmuz.2011, 18:28
bir fenerbahçeli olarak yönetimin şampiyonluk kupasını vermesi beni gerçekten üzerdi. çünkü bu durumda suçlamaları kısmen de olsa kabul etmiş durumda oluyorsun. tamamen güveniyor yönetim ki.kupayı falan verme gibi gündem oluşturma teşebbüsünde bulunmadılar.
aklanırlarsa diyor bazıları bu aklanma işi belki yıllar sürecek e ne olacak şimdi tffden de rica edelim süper kupayıda transit olarak fenerbahçeye göndersin.
hem kupayı iade et hemde avantajşlarından yararlan samimiyetsizliktir bu.
murat taşlı
14.Temmuz.2011, 18:32
Nasıl ne oldu merak ettim sordum.Birşey mi olması lazım?
düşünmeden hareket etmemk gerikor demek ki...
LaigLeNoiR
14.Temmuz.2011, 18:33
Verilen karar hosuma gitti, Besiktas yonetimi dogru olani yapmis.
GALATAS4R4Y
14.Temmuz.2011, 18:34
Bu işin bir anda gaza gelmeyle yapıldığını düşünüyorum.
eng1n
14.Temmuz.2011, 18:35
Demirören yapmış şovunu. Helal olsun.
murat taşlı
14.Temmuz.2011, 18:35
Eğer aklanmazlarsa merak etmeyin bizim taraftar ne süper kupa finali ister ne de uefa.Yönetiminde buna göre davranacağını düşünüyorum.Bizim kazandığımız kupada şike falan da yok bana göre.Ama teşebbüs olmuş ve buna bağlı olarak yönetim kupayı vererek en güzel kararı vermiş.Keşke Fenerbahçeli taraftarlarda sürekli suçu reddedeceğine böyle bir davranışta bulunabilseler.
peki kupayı boşverde avrupaya gitmediniz sonunda da suçşuz olduğunuz ortaya çıktı ne olacak o zaman daha kötü değilmi?
A.FaruK
14.Temmuz.2011, 18:37
Tribüne oynamak işte böyle oluyor sen kulüp olarak hocanın ve idarecine inanmıyorsan destek vermiyorsan onlara inanmadığını ve şike yaptıklarından şüphelendiğini gösterir. bunun cezasıda kupayı vermek değil küme düşmektir. O kadar dürüstlerse 2 hayali şampiyonluğu da geri versin bakalım. Aile dostu ulusoy'un hediyesi olan... Lig 1959'da başlamış; 59 öncesine ait 2 şampiyonluk Beşiktaş'a veriliyor.
Asıl sorum şu: KUPAYI İADE ETMEK YETMEZ. BEŞİKTAŞ SAMİMİYSE UEFA'YA KATILMA HAKKINI DA İADE ETSİN.
Bize gelince. Göz nurumuz, alın terimiz şampiyonluğumuza kimse dokunamaz. Emeğe ve tarihe ihanet olur; şampiyonluğumuza sahip çıkacağız. Çünkü onu savaşarak kazandık. İnsanoğlu kendisinin hakkı olan, ter akıttığı değerden niye vazgeçsin?
besiktas1903
14.Temmuz.2011, 18:38
peki kupayı boşverde avrupaya gitmediniz sonunda da suçşuz olduğunuz ortaya çıktı ne olacak o zaman daha kötü değilmi?
Avrupa umrumuzdami adimiz temize çiktigi için sampiyon oldugumuz gibi seviniriz.
Efkans1903
14.Temmuz.2011, 18:40
Elbetteki daha kötü ama bu şekilde Avrupada oynayacağımıza 1 sene gitmeyiz Avrupa'ya.
besiktas1903
14.Temmuz.2011, 18:42
Şike soruşturması kapsamında tutuklanarak cezaevine gönderilen Beşiktaş Teknik Direktörü Tayfur Havutçu'nun şuan ki durumlardan dolayı görevine devam edip etmeyeceği kafalarda ki en büyük soru işareti.
HABER1903 olarak sizler için bu konuyu araştırdık. Bilgilerine başvurduğumuz Beşiktaşlı yöneticiler yaptıkları açıklamada;
" Biz Serdal Adalı ve Tayfur Havutçu'nun bu işte suçsuz olduğuna inanıyoruz. Şuan için Tayfur Havutçu'nun avukatları bir üst mahkemeye başvuruyorlar. Bir üst mahkemeden çıkacak karar doğrultusunda hareket etmeyi düşünüyoruz. Şuanda hocamızın bu olaydan aklanarak görevinin başına geri geleceğini ümid ediyoruz. Bu yüzden şuan için teknik direktör arayışı içinde değiliz. Üst mahkemenin olası bir red kararında oturur bu konuyu tekrar değerlendiririz. " diyerek sözlerini tamamladı.
eXcitinG
14.Temmuz.2011, 18:42
Tribüne oynamak işte böyle oluyor sen kulüp olarak hocanın ve idarecine inanmıyorsan destek vermiyorsan onlara inanmadığını ve şike yaptıklarından şüphelendiğini gösterir. bunun cezasıda kupayı vermek değil küme düşmektir. O kadar dürüstlerse 2 hayali şampiyonluğu da geri versin bakalım. Aile dostu ulusoy'un hediyesi olan... Lig 1959'da başlamış; 59 öncesine ait 2 şampiyonluk Beşiktaş'a veriliyor.
Asıl sorum şu: KUPAYI İADE ETMEK YETMEZ. BEŞİKTAŞ SAMİMİYSE UEFA'YA KATILMA HAKKINI DA İADE ETSİN.
Bize gelince. Göz nurumuz, alın terimiz şampiyonluğumuza kimse dokunamaz. Emeğe ve tarihe ihanet olur; şampiyonluğumuza sahip çıkacağız. Çünkü onu savaşarak kazandık. İnsanoğlu kendisinin hakkı olan, ter akıttığı değerden niye vazgeçsin?
Kupayı iade etmek, bütün hakLarı iade etmek demektir zaten. Beşiktaş yönetimi de aksini söyLemiyor ki. Biz kupayı verdik ama süper kupa da da oynarız, UEFA maçLarına da çıkacağız demiyor, hatta kupayı iade ederken bu soruLarın soruLması üzerine artık kupa bizde oLmadığına göre bundan sonrası Federasyonun kararıdır ve bize saygı duymak düşer demişLer.
besiktas1903
14.Temmuz.2011, 18:43
Ntvspor'da Beşiktaş'ın Türkiye Kupası'nı iade etmesini değerlendiren Ntvspor Haber Müdürü Haluk Yürekli Süper Kupa Finali'nin büyük olasılıkla iptal edileceğini söyledi.
Son gelişmelerin ardından TFF'nin Beşiktaş ile Fenerbahçe arasında 31 Temmuz'da Erzurum'da oynanacak karşılaşmanın iptali yöngünde eğiliminin olduğunu ifade etti.
murat taşlı
Elbetteki daha kötü ama bu şekilde Avrupada oynayacağımıza 1 sene gitmeyiz Avrupa'ya.
yani bu farklı bi yaklaşım ama yine artlarını eksilerini değerlendirmek gerekir bence bu konularda aceleci olmamak lazım ...
Night_Mare17
SON DAKİKA: TFF pazartesi günü Cenevre'de UEFA ile bir toplantı yapacak..
Varonil
14.Temmuz.2011, 18:44
....................................
Efkans1903
14.Temmuz.2011, 18:45
yani bu farklı bi yaklaşım ama yine artlarını eksilerini değerlendirmek gerekir bence bu konularda aceleci olmamak lazım ...
Temiz olalım da bence gerisi önemli değil.
eng1n
14.Temmuz.2011, 18:46
" Biz Serdal Adalı ve Tayfur Havutçu'nun bu işte suçsuz olduğuna inanıyoruz.
Ee kupayı iade ederek suçu kabul etmişsiniz neredeyse.
A.FaruK
14.Temmuz.2011, 18:50
Ha bide şey var. Kupa dediğin nihayetinde sembolik bir teneke.Kupadan gelen 3 milyonluk geliri ve kupanın getirisi olan Uefa'ya katılma hakkını da iade ederlerse samimiyetlerine inanırım.
anil luque
14.Temmuz.2011, 19:00
Yahu bu kadar da algıda seçicilik olmaz, işine nasıl geliyorsa öyle yorum yapan arkadaşlar var. Yok efendim kupa sembolik , haklarını da iade et cart curt. Kupa bizden çıktı artık karar federasyonun , katılıp katılmayacağımız veya süper kupa finali federasyonun kararı bizim değil! Bunun nesini anlamakta güçlük çekiyorsunuz. Klavyeden kullanıcı adıyla şifreyi yazıp oturum açabilen insanlarız hepimiz yani bu cümle çok açık 'Federasyon kararı verecek'.
Bir de şunu anlamıyorum. İş Fenerbahçe'ye gelince ananızın ak sütü kadar helal , bize gelince kızılca kıyamet kopuyor. İddiaya göre dahi olsa bir çok maçta şike kapsamında isminiz geçiyor , sıkıntı yok. Bizim tek bir maçtan önce şikeyle alakası olmadığı halde (transfer görüşmesi) adımız lekeleniyor. O kadar da değil arkadaşlar. Beşiktaş'tan bahsediyoruz bir başkasından değil. O kadar kolay harcayamazsınız bu kulübü , tıpkı sözü geçtiğinde kendi takımınızı savunduğunuz gibi.
"Çok gençtim. Her kulüp peşimdeydi. Ciddi ciddi Beşiktaş'a gidiyordum. Korktum. Heybetinden çekindim. Baba Hakkı'nın olduğu yerde belki elim ayağım birbirine dolanır dedim ve Beşiktaşlı olmaktan vazgeçtim"
Lefter Küçükandonyadis
besiktas1903
14.Temmuz.2011, 19:04
Ee kupayı iade ederek suçu kabul etmişsiniz neredeyse.
Evet inaniyoruz ama inanmakla bitmiyor süphe de olsa ki bu yüzden tutuklandilar, istemeyiz kupayi. Aklanana kadar iade ettik. Suçlu bulunurlarsada kalir kupa orada
Walter Sakana
14.Temmuz.2011, 19:13
Son Dakika: İbrahim ve İskender'in sözleşmeleri İBB tarafından tek taraflı feshedilmiş (Lig TV).
Chinatown
14.Temmuz.2011, 19:15
şimdi anlamadığım bir konu var, Beşiktaşı eleştirme bağlamında 'kupayı vermek yetmez, uefaya da katılmazsa samimi değildir' diye kelam eden fenerli arkadaşlar var. E sizin suçsuzluk karineniz yüzünden 3-4 ay sonra suçlu da olsanız Bursanın Antepin hakkını gaspederek şampiyonlar ligine gitmiş olacaksınız. Avrupa kupaları yeni mi aklınıza geldi? Beşiktaş kendine düşen kısımda şık bir hareket yapmıştır. Uefa katılımı federasyonun gözetimindedir. bu konuda da federasyon pek sorumluluk alma peşinde gözükmediğinden yaptırım yapılacak bir durum yoktur.
C h A o S
14.Temmuz.2011, 19:21
Fenerbahçe lig kupasını federasyona verseydi Beşiktaş'a dediğiniz gibi reklam amaçlı dermiydiniz?Yoksa helal olsun bizim yönetimede bu yakışırdı mı derdiniz?
Bana göre aynı durumda yönetiminizi yüceltirdiniz.Beşiktaş'ın bu hareketi niye tepki çekti anlayamadım.Yapılması gerekeni yaptılar.
Efkans1903
14.Temmuz.2011, 19:22
benim veya sizin inanmanız bişey ifade etmez şu anda kanunlara göre suçsuz ben ona vurgu yapmak istedim...
''Şu anda'' suçsuz ama...
eng1n
14.Temmuz.2011, 19:23
Fenerbahçe lig kupasını federasyona verseydi Beşiktaş'a dediğiniz gibi reklam amaçlı dermiydiniz?Yoksa helal olsun bizim yönetimede bu yakışırdı mı derdiniz?
Bana göre aynı durumda yönetiminizi yüceltirdiniz.Beşiktaş'ın bu hareketi niye tepki çekti anlayamadım.Yapılması gerekeni yaptılar.
Ben şahsen kesin karar çıkana kadar böyle bir şey yapılmaması gerektiğini söylerdim. ha yapılırsa zaten bunun şov amaçlı olduğu belli.
murat taşlı
14.Temmuz.2011, 19:24
''Şu anda'' suçsuz ama...
evet doğrudur...
GsDoruk
14.Temmuz.2011, 19:28
İBB 2 oyuncunun sözleşmesini fesh etmiş. Bunlardan biri İbrahim Akın. Demek ki bazı şeylerlerden eminler ki sözleşmeleri fesh edebiliyorlar...
A.FaruK
14.Temmuz.2011, 19:28
şimdi anlamadığım bir konu var, Beşiktaşı eleştirme bağlamında 'kupayı vermek yetmez, uefaya da katılmazsa samimi değildir' diye kelam eden fenerli arkadaşlar var. E sizin suçsuzluk karineniz yüzünden 3-4 ay sonra suçlu da olsanız Bursanın Antepin hakkını gaspederek şampiyonlar ligine gitmiş olacaksınız. Avrupa kupaları yeni mi aklınıza geldi? Beşiktaş kendine düşen kısımda şık bir hareket yapmıştır. Uefa katılımı federasyonun gözetimindedir. bu konuda da federasyon pek sorumluluk alma peşinde gözükmediğinden yaptırım yapılacak bir durum yoktur.
Alın teri ve emekle kazanılanı iade etmek zordur. Biz bu kupayı savaşarak ve alın teriyle kazandık. Korumak içinde sonuna kadar savaşacağız. Bir emekçinin alın terinin karşılığı olan ekmek parasına sahip çıkması gibi hakkımız olan şampiyonluğa sahip çıkacağız. Yolda bulmadık ki iade edelim. Baba mirası değil, alın teri.
besiktas1903
14.Temmuz.2011, 19:32
Alın teri ve emekle kazanılanı iade etmek zordur. Biz bu kupayı savaşarak ve alın teriyle kazandık. Korumak içinde sonuna kadar savaşacağız. Bir emekçinin alın terinin karşılığı olan ekmek parasına sahip çıkması gibi hakkımız olan şampiyonluğa sahip çıkacağız. Yolda bulmadık ki iade edelim. Baba mirası değil, alın teri.
Besiktasli, Fenerli, Trabzonlu, Bursali ve Antepli oyuncularda alin teri ile mucadele ettiler. Simdi Fenerbahçe suçlu bulunulursa ozamandami sampiyonluga sahip çikarsin? sampiyonluk nedirki..
GsDoruk
14.Temmuz.2011, 19:36
Valla Faruk sen de beni güldürdün :)
William Rookwood
14.Temmuz.2011, 19:39
Türk futbolu karanlığa sürükleniyor....
GsDoruk
14.Temmuz.2011, 19:43
Gençlerbirliği Taraftarından Açıklama
ÇOK BİRŞEY İSTEMİYORUZ, AZ BİRAZ HAYSİYET, BİRAZCIKTA ŞEREF !!!!
Gençlerbirliği sahibi olduğunu düşünen zat-ı muhtereme;
Sizin tek inandığınız şey yani para, ne kadar çok değerlidir ki ,hiçbir zaman ona karşı şirinliğinizden ! ödün vermezsiniz.. Sağlam delillerle şike yaptığı kanıtlanmış ve tutuklu yargılanması devam eden bir klüp başkanını hala savunma eğilimdesiniz?Şikeden dolayı duyduğu rahatsızlığı dile getiren Gs klubü başkanını hangi mantığa göre, "futbola darbe " indirmekle suçluyorsunuz?Bugüne kadar verdiğiniz hizmetler yetmedimi ki Fenerbahçeyi kendi avukatlarından çok savunuyorsunuz?Kimseler yanlış anlamasın bizim amacımız Fenerbahçe düşmanlığı falan değil sadece istedğimiz tek şey, kendi başkanımızın çıkıp birilerinin savunmasını yapması yerine kendi takımının başarısını düşünmesi...Aslında söyleyecek o kadar çok şey var ki !!!
En çok övündüğünüz ve taraftarlarca saygı duyduğumuz icratınız ;tesislerimiz..Peki bugüne kadar altyapıdan çıkan hangi futbolcumuz uzun yıllar Gençlerbirliği forması giymiş ?Ayrıca, Uğur Boral,Serkan Balcı, Deniz Barış,Ümit Özat,OrhanŞam ve daha pekçok futbolcuyu sözkonusu klube vererek yeterince hizmet etmediniz mi?
BİZİM İSTEĞİMİZ KLUBÜMÜZÜ YÖNETEN ŞAHISLARIN GENÇLERBİRLİĞİ TARAFTARI OLMASIDIR !!!SAYIN BAŞKAN TESİSLERİNİZİDE ALIN GİDİN, TAKIMIMIZI BİZE VERİN SADECE, YALAKALIKLARLA SÜPERLİGDE YER ALMAKTANSA, ŞEREFİMİZLE 2. LİGLERDE YER ALIRIZ ARTIK YETER !!
--------------------------------------------------------------
Helal olsun...
BaFraLı
14.Temmuz.2011, 19:47
İyide dahaca Fenerbahçe'ninde alın teriyle bişey kazandığının ispatı yok, Beşiktaş'ında alının teriyle kazandığı birşeyin ispatı yok. Yani olan bitenin kanıtlarıyla bir açıklaması varmı ?
Sadece Beşiktaş birşeyler ortaya çıkana kadar biz kupa mı aldık ? Tamam şimdilik veriyoruz. Ama aklandığımız takdirdede söke söke kupamızı alırız diyor. Fenerbahçe bunu bile yapamadı ki. Yani FB haklı yada haksız bu kadar basit şeyi yapamadı Yıldırım Demirören böyle bişey yaptı diye tribünlere oynuyor, reklam yapıyor, göz boyuyor oluyor.
Buda bana çok ilginç geliyor. Bu arada benim Galatasaray'a sempatim var. İki takımdanda banane. Ama şurda yazılanlar gerçekten çok komik.
besiktas1903
14.Temmuz.2011, 19:48
böyle bir şey mi var Şemsi ? bu şike soruşturmasında en çok kimin hakkında konuşuldu burada. Aziz başkan yüzünü saklarken turp gibi görünüyor hiçbir şeyi yok denmedi mi? o zaman kimse başka kulüp hakkında konuşmasın.
bence de yıldırım demirören şov peşindedir. altta bir arkadaş demiş ki; sizin yönetimde iade etseydi kupayı ne derdiniz? ne derdik biliyon mu ? biz de öyle bir şey olsaydı: o yöneticilerden birini görsem yüzüne tükürmek isterdim. bu bir kabullenmektir şikeyi. eğer beşiktaş gider; süper kupa finalini oynamam avrupaya gitmem bir de şike yapmışım beni düşürün derse o zaman samimiyetine inanırım. yoksa bu tam anlamıyla şovdur.
Federasyon böyle bir karar verirse buna uyariz, kupayi iade ettik ve karar federasyonda. demek sizin için sampiyonluk bukadar önemli, yöneticinin yüzüne tükürecek kadar. Kimse bosuna tutuklanmadi hepsi süpheli durumda ve AKLANINA kadar kupayi iade ettik tarihimizde leke istemeyiz. varsin sampiyon olmayalim, kupalar kazanmayalim ama serefimizle oynayalim
GsDoruk
14.Temmuz.2011, 19:50
Şansal Büyüka'dan gündemin 1 numaralı konusuna dair açıklamalar!
Lig TV Yönetim Kurulu Başkan Vekili Şansal Büyüka, 3 Temmuz'da başlayan şike soruşturması operasyonu hakkında Vatan Gazetesi'ne açıklamalarda bulundu.
"Cezaları kılı kırk yararak, hakkıyla verin" diyen Büyüka, bu yapılırken zamanlamaya dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı. Takım ya da takımlara küme düşme cezası verilecekse bunu sezon ortasında yapmanın dolayısıyla ligi sezon ortasında dizayn etmenin çok zor olacağını ifade eden Büyüka, aklına gelen en pürüzsüz çözümün sezon sonunu beklemek olduğunu belirtti.
İşte Büyüka'nın "Sezon ortasında çıkan ceza nasıl uygulanacak? Kılı kırk yarmalı ve cezalar 2012-13’te geçerli olmalı" şeklindeki açıklamaları:
"TEK BİLEK, TEK YÜREK DEĞİLLER"
"Kulüpler Birliği ‘Tek yürek, tek bilek’ açıklaması yaparken bildirinin altında G.Saray 2. Başkanı Ali Dürüst’ün de imzası vardı. Ancak 1 gün sonra Ünal Aysal’ın açıklaması Kulüpler Birliği’nin de G.Saray’ın da ‘Tek yürek tek bilek’ olmadığını ortaya koydu."
"EN AZ 3-4 AY SÜRER"
"Bu iş ciddi şekilde kutuplaşmalara neden olacak belli. Cezalar için iddianameyi beklerseniz, en az 3-4 ay süreceği kesin. Üstelik bunun itirazı var, Tahkim’i var, zaman alacak bir sürü yasal süreci var. Kaldı ki iddianame ile karar vermeye kalktığınız da bile ceza ile karşı karşıya kalan kulüplerin buna ciddi şekilde itiraz edeceğinin işaretlerini şimdiden alıyoruz."
"SEZON ORTASINDA DÜŞÜRÜRsenİZ..."
"Ligi başlatsanız, 3. veya 4. ayında cezayı verseniz nasıl oynayacaksınız, nasıl uygulayacaksınız? Örneğin 11 yabancısı olan takım küme düşerse ne yapacak? O yabancıların üçü dışındakiler sezon ortası serbest mi kalacak? Düşen takımın yarım sezonu ne olacak? Bank Asya’ya inerse 2011-12 sezonunun neresinden başlayacak? Kasım'dan mı, Ocak'tan mı, Şubat ayından mı? Bu nasıl uygulanacak? Sezonun bir kısmını boşta geçirecek..."
"CEZALARI KILI KIRK YARARAK veRİN!"
Bütün bunları gördükten sonra çok tartışacağını bildiğim halde söylemeliyim. Cezaları kılı kırk yararak, hakkıyla verin. Ne karar alırsanız alın, uygulamayı yeni sezondan, yani 2012-13’ten başlatın. Düşünüyorum, taşınıyorum, pürüzsüz başka yol bulamıyorum. Örneğin şubat 2012’de belki yeniden dizayn etmekte zorlanacağınız ligi, ağustos 2012’de, yeni sezona girmeden ‘Pürüzsüz’ başlatmak daha iyidir.
--------------------------------------------------------
Pek çok yorum yapıldı ama bu kadar dangalakçası yapılmamıştı. Bu da bir başarıdır! Şaka gibi bu adam. Resmen cezayı boşverin demiş.
sui generis
14.Temmuz.2011, 19:51
Federasyon böyle bir karar verirse buna uyariz, kupayi iade ettik ve karar federasyonda. demek sizin için sampiyonluk bukadar önemli, yöneticinin yüzüne tükürecek kadar. Kimse bosuna tutuklanmadi hepsi süpheli durumda ve AKLANINA kadar kupayi iade ettik tarihimizde leke istemeyiz. varsin sampiyon olmayalim, kupalar kazanmayalim ama serefimizle oynayalim
orada önemli olanın kupa değil de güven olduğunu anlayamadın mı ? federasyonun karar vermesini beklemek ne kadar savunulabilir. kupayı iade ederken federasyon mu size iade edin dedi de burda federasyonun kararını bekliyorsunuz ? ee hepsi şüpheli durumda suçlu mu ? siz suçluluğu kabul etmişsiniz biz etmiyoruz bu kadar basit.
Chinatown
14.Temmuz.2011, 19:53
hani 4-5 yöneticisi şike soruşturmasında gözaltındayken, suçsuzluk karinesini anlarım da, kendini hakim yerine koyup sonuç çıkararak takımını suçsuz ilan edip birde bunun üzerinden edebiyat yapmayı ben anlamıyorum, doğrudur. siz anlıyorsanız bolca tadını çıkarın.
footballer33
14.Temmuz.2011, 19:55
Kupanın iade edilmesi kararını sonuna kadar destekliyorum ve savunuyorum. Helal olsun. :yildiz: Başka da bir şey yazmak istemiyorum ve susuyorum.
RasAnt
14.Temmuz.2011, 19:57
Adamlar yıllardır ulaşamadığı emele 2 ayda futbolla ulaşacaklar o duruma geldik.
besiktas1903
14.Temmuz.2011, 19:59
orada önemli olanın kupa değil de güven olduğunu anlayamadın mı ? federasyonun karar vermesini beklemek ne kadar savunulabilir. kupayı iade ederken federasyon mu size iade edin dedi de burda federasyonun kararını bekliyorsunuz ? ee hepsi şüpheli durumda suçlu mu ? siz suçluluğu kabul etmişsiniz biz etmiyoruz bu kadar basit.
hayir suçlu degiller süpheli durumdalar. Biz inaniyoruzki aklanicaklar ve suçluluguda kabul etmedik ve bu yüzden diyorumki madem süphe var aklanina kadar kupayi iade ederiz.
Varonil
14.Temmuz.2011, 20:15
İnşallah Taurasi olayına dönmez bu soruşturma.Vallahi çok güzel söyleyecek sözlerimiz var dönerse.Sabırsızlıkla bekliyoruz.
World Hollow o1
14.Temmuz.2011, 20:17
Arkadaşlar dışardaydım olaylardan haberim yok yanlış anlamayın..
ciddi ciddi kupayı vermişmi Beşiktaş bilmediğimden soruyorum*
ForsakeN
14.Temmuz.2011, 20:19
Bazi arkadaslar hala utanmadan sikeci,sike yapmis baskan gibi ithamlarda bulunuyor. Daha iddianame hazirlanmadi.Ayiptir. Varsa bi kininiz,nefretiniz taraftar forumlarinda dokun icinizi.
vego
14.Temmuz.2011, 20:25
İ.B.B. tutuklanan futbolcuları İbrahim Akın ve İskender Alın'ın sözleşmelerini tek taraflı feshetti.
Suicider
14.Temmuz.2011, 20:44
Ya beyler şaka gibisiniz bu olayı bile ne kadar tartışıyosunuz adamlar gurur yapmışlar geri vermişler kupayı eğer aklanırsa tutuklananlar geri alacaklar kupayı aklanmazlarsa zaten alamazlar yani olay bu kadar basit bunun daha nesini tartışıyosunuz anlamadım.
di canio
14.Temmuz.2011, 20:47
M.Baransu: "Soruşturmayı yürüten üst düzey bir yetkilinin bana açıklaması: Altı takımın küme düşmesi gerekiyor. Lig 12 takımla oynanmalı."
M.Baransu: "M.Ali Aydınlar hukukun gereğini yapmazsa hukuk kendisine gereğini yapar. Şikecileri korumak, şikeye ortak olmak anlamına gelir."
Başından beri operasyonun durumu hakkında yorumlar yapıyoruz. Mehmet Baransu'yu azıcık araştırın, ne için çalıştığını görürsünüz. Buradaki ifadeleri ile de, istedikleri kararı vermeyen federasyonu bir güzel tehdit ediyor.
Bende bu olaydan bunu anladım; biz Fenerbahçe gibi zorluk çıkarmayacağız.Üstümüzde bir şaibe var dediler verdiler kupayı sembolik olarak aklanana kadar.Suçlu çıkarlarsa alacaklardı, şimdiden verdiler.Suçlu çıkarlarsa zaten diğer haklarıda ellerinden alınır, onunda endişesi olmasın.
Hem klüp bazında hem taraftar bazında görünen o.Bu konuda taraftarıda kutlamak lazım(gerçi sadece bu foruma ve haberlere bakıyorum), bu kadar sakin oldukları için...
Ayrıca sanki Türkiye Kupası'nın, Türkiye Süper Kupası'nın çok büyük maddi değeri var, çok büyük prestiji varda Beşiktaş trübüne oynuyor oluyor.Bu iki kupayıda almak/almamak Beşiktaş'ın çokta derdinde değil bence, zaten onlarcası müzesinde var.Dediğim gibi maddi getiriside çok büyük olmadığı için eğer suçu ispat edilirse çıkarır geri verir parasını.
Tek getirisi UEFA'dır bu kupanın oda vazgeçilmeyecek birşey değil, Şampiyonlar Ligi değil sonuçta.Bu sene gitmesse seneye gider, Beşiktaş'tan bahsediyoruz.Eğer suçlu bulunursa heralde Türkiye Kupası için küme düşürmezler takımı, TSL'de yapılmamış şike iddaalara göre...
Türkiye Kupası'nın ve Süper Kupa'nın eskiye oranla epey yüksek geliri var. Küçümsememek gerek.
Ayrıca kupa iadesi ile ilgili olarak; sözleşmelerini feshetmek istedikleri oyuncular kabul etmedi diye günde 3 idman yaptırarak bir nevi işkence uygulayıp, NBA'den milyon dolarlarla yıldız oyuncu transfer etmek isteyen yönetimin samimiyeti bana yapmacık geldi. Kimse kusura bakmasın. Beni ilgilendirir mi? İlgilendirmez. Samimiyetse her alanda samimiyet. Orada öyle, burada böyle davranmak tribünlere oynamaktır bence. Beşiktaş böyle davrandı diye Fenerbahçe'ye sallayanlar olmuş, fırsat kolladığınızı bu kadar belli etmeyin bari. Beşiktaş böyle yaptı diye, Fenerbahçe'nin de yapma zorunluluğu yok. Fenerbahçeliler suçlamaları kabul etmiyor, takımlarına ve yöneticilerine inanıp, şampiyonluk bizimdir diyor, güzel bir şekilde kenetleniyor. Beşiktaş da Fenerbahçe'den farklı, güzel bir davranış sergiliyor. İkisini kıyaslamak gereksiz.
El Barto
14.Temmuz.2011, 21:11
Beşiktaş'ın kupayı iade etmesi hadi anlaşılabilir. Ama bunun çok iyi bir şey olduğunu savunmak bana garip geliyor. Beşiktaşlı olmama rağmen bunun tamamen Başkan'ın şirin gözükme çabasından kaynaklandığına inanıyorum. Ne olacak yani kupa iade edildi? Büyük çoğunluk helal olsun bak Beşiktaş'a, Yıldırım Demirören'e diyecek.
Ama ben bir Beşiktaşlı olarak öyle demiyorum. Siz şike işlerine adınız karıştığı için kupayı iade ediyorsunuz. 108 yıllık bir büyük kulübün adı şike olaylarıyla gündemde ve aldığı kupayı aklanana kadar iade etme kararı alıyor. Ben buna sevinmiyorum. Vayy be helal olsun bak kimsenin yapamadığını yapıyorlar helal olsun demiyorum, diyemiyorum. Benim başımı öne eğdin ey kulübüm. Ne zaman ki aklanır bu işlerle hiç bir alakan olmadığı anlaşılır benim başım o zaman yerden kalkar. Yoksa kupayı iade etmişsin, etmemişsin umrumda değil.
El Barto
14.Temmuz.2011, 21:17
İşi kişiselleştirmeyin.
Varsa yorumunuz yapın yoksa birbirinize sallamayın.
Suicider
14.Temmuz.2011, 21:22
şu anda fenerlisi beşiktaşlısı ts lisi hep tutuklu yargılanıyor ve hepsi eşit durumdalar.Burda kimseyi savunmuyoruz kim neden suçluysa hepsinin cezasını çekmesini istiyoruz buraya kadar yanlış birşey yok umarım.Diğer konu ise Beşiktaş bence kupayı vermeyi yapabilirdide yapmayabilirdide yani neden geri verdi yada neden vermedi diye saatlerce tartışılacak bir durum yok ortada.Vermeyi tercih ettiler eğer suçsuz çıkarsa tutuklu yargılananlar kupayı alacaklardır geri.Tutuklanırlarsada büyük ihtimal kupa maçı yüzünden olacak ve kupayı alamıcaklar zaten.Neyi yanlış söylüyorum söyleyin bileyim hak vereyim size düzelteyim kendimi.
Bordo61Mavi
14.Temmuz.2011, 21:33
Nevzat Sakar kendini iyi hissetigini ve ifade vermeye hazir oldugunu soylemis. Startv
GALATAS4R4Y
14.Temmuz.2011, 23:09
Bence bi takımı sezon ortasında düşürüp harap etmektense sezon başlamadan düşürmek daha iyidir.
eGowiCh
14.Temmuz.2011, 23:44
Beşiktaş kupayı iade ederek UEFA Kupası'na katılmaktan da feragat etti mi?
Kupa, fiziksel bir şey değil. Kupayı iade etmekle olay bitmiyor. Kupanın getirisi var, TÜRKİYE KUPASI ŞAMPİYONLUĞU. Böyle bir ünvan var. Bunun da arkasında UEFA Kupası'na katılmak ve Süper Kupa finalinde oynamaya hak kazanmak hakkı var. İş sadece fiziksel kupanın teslimiyle sona ermiyor. Sadece gösteriş. Eğer sen şampiyonluk ünvanını, kupalara katılmak hakkını teslim ediyorsan, ben de arkasındayım Demirören'in.
besiktas1903
14.Temmuz.2011, 23:54
Beşiktaş kupayı iade ederek UEFA Kupası'na katılmaktan da feragat etti mi?
Kupa, fiziksel bir şey değil. Kupayı iade etmekle olay bitmiyor. Kupanın getirisi var, TÜRKİYE KUPASI ŞAMPİYONLUĞU. Böyle bir ünvan var. Bunun da arkasında UEFA Kupası'na katılmak ve Süper Kupa finalinde oynamaya hak kazanmak hakkı var. İş sadece fiziksel kupanın teslimiyle sona ermiyor. Sadece gösteriş. Eğer sen şampiyonluk ünvanını, kupalara katılmak hakkını teslim ediyorsan, ben de arkasındayım Demirören'in.
Federasyon bu konu hakkinda karar verecek
LaigLeNoiR
15.Temmuz.2011, 00:24
Ne kadar saçma sapan şeyler oluyor şurada inan kendimi zor tutuyorum.
Hiç kimseyi anlayamıyorum ne Fenerlisini ne Beşiktaşlısını ne de Trabzonlusunu...
Ha ben şu anda savunmuyorum takımımı yaptıysa bir yanlış düşürsünler ligden. Hakkımızla kazanmadığımız bir kupa varsa alsınlar. Ha şunu da söyliyim final maçında şike varsa bile Beşiktaş'Lı oyuncuların ALIN TERİ yadsınamaz. Yine de alsınlar geri.
Bu ALIN TERİ mevzusu da çok saçma geliyor bana. F.Bahçe şimdi şike yapmış olsa da o kadar maçta harcanan alın teri yalan mı olacak ? Ter dökmemiş mi olacak ? Ya da şike yapmadığı ortaya çıkarsa yine aynısı. Sonuçta dökülen bir ter var yeşil sahada.
TR.CaPTaiN
15.Temmuz.2011, 01:20
Beşiktaş'ın kupa teslimi bana göre yanlış. En azından bana göre Serdal Adalı ve Tayfur Havutçu'yu bu zor günlerinde daha da üzecek bir gelişme. Ancak yorumum sadece bundan ibarettir. Çünkü sonuçta Beşiktaş'ın iç dinamiklerini Beşiktaş yönetimi dışardan bakan bizlerden daha iyi biliyor ve bu doğrultuda kendilerine bir yol haritası çıkarmış durumdalar. Bu gelişmeyi ele alarak ne Fenerbahçe'nin de aynı yoldan gitmemesi eleştirilebilir ne de Beşiktaş'a vay efendim nasıl teslim edersin kupayı denilebilir.
GeNç KaRTaL
15.Temmuz.2011, 03:17
Kupayı iade etmemiz doğru değil bence.Çünkü kupayı hileyle,hurdayla kazanmadığımız kesin.En kötü ihtimalle teşebbüs söz konusu olabilir.Onun hakkında bir fikir edinebilmek için de en azından iddianameyi görerene kadar sabretmek gerekirdi.Eğer İbrahim Akın ve İskender kupa finalinde şike yapıldığı şüphesine neden olabilecek hareketlerde bulunsalardı o zaman kupayı iade etmemiz anlaşılabilir bir neden olabilirdi.Camianın içindeki bulunduğu şok haline bağlıyorum bu kararı.
http://www.youtube.com/watch?v=1wVLva5wdDY
LaigLeNoiR
15.Temmuz.2011, 13:36
http://www.youtube.com/watch?v=1wVLva5wdDY
Biz zaten böyle şike yapıyorsak vay halimize :)
BaFraLı
15.Temmuz.2011, 13:41
Çok tezatlık var o maçta ya. Golü atan, takımı için penaltı kazandıran adamlar içeri atıldı.
sui generis
15.Temmuz.2011, 13:56
Fenerbahçe Başkanı'nın tutuklanmasının asıl nedeninin 21 Nisan 2011'de sonuçlanan 4 milyar dolarlık helikopter ihalesi olduğu iddia edildi. Zira, Aziz Yıldırım, ihaleyi kazanan konsorsiyumun içinde yer aldığı öne sürüldü.
Konsorsiyumun içinde yer alan bir diğer ismin ise Serdal Adalı olduğu iddia edildi. Beşiktaş Futbol Komitesi Başkanı olan Serdal Adalı da şu anda Aziz Yıldırım gibi Metris Cezaevi'nde bulunuyor.
kaynak: Mynet
RaSenGan
15.Temmuz.2011, 15:02
Geçelim bunları.Onlarca insan tutuklandı sebepleri de belli.
Varonil
15.Temmuz.2011, 15:05
Aziz Yıldırım'ın da,Serdal Adalı'nın da NATO müteahhidi olduğunu düşündüğümüzde öyle hemen geçelim diyebilecek bir konu değil bence ama herkes istediğini düşünmekte özgür tabi ki. :)
RaSenGan
15.Temmuz.2011, 15:07
Aziz Yıldırım'ın da,Serdal Adalı'nın da NATO müteahhidi olduğunu düşündüğümüzde öyle hemen geçelim diyebilecek bir konu değil bence ama herkes istediğini düşünmekte özgür tabi ki. :)
Sadece ikisi olsa tamam da Şekip Mosturoğlu var Tayfur Havutçu var futbolcular var vs. :)
Varonil
15.Temmuz.2011, 15:09
Sadece ikisi olsa tamam da Şekip Mosturoğlu var Tayfur Havutçu var futbolcular var vs. :)
Ben doğrudur demiyorum ama nasıl siz şike iddaası konusunda şike yapılmış kadar emin konuşuyorsanız (genel olarak) benim de bu iddaa konusunda emin konuşmaya hakkım vardır sanırım.Sonuçta her iki taraftan da baktığımızda iddaalar üzerinde tartışıyoruz burada değil mi? :)
uAburak89
15.Temmuz.2011, 15:46
Serdal Adalı istifa etmiş.
Del Piero_10
15.Temmuz.2011, 16:46
Bence de. Koskoca Nato müteahhidleri ne işlere girmişler, hem de telefon vasıtasıyla. Resmen akıl tutulması yaşamışlar.
Arkadaşlar, telefon dinlemeleri ve itiraflar var. Biraz insaf.
sui generis
15.Temmuz.2011, 17:48
Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu'nun tutukluluk haline yapılan itiraz reddedildi.
Şike soruşturması kapsamında tutuklanan Fenerbahçe Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu dahil 18 kişinin tutukluluğa yaptıkları itiraz reddedildi.
kaynak : mynet
A.FaruK
15.Temmuz.2011, 17:50
Aynen katılıyorum. Bu söylenenler çok uçuk değil bencede.
sui generis
15.Temmuz.2011, 17:55
Aynen katılıyorum. Bu söylenenler çok uçuk değil bencede.
Faruk zaten tutuklanma nedeni arasında silahlı örgüt kurma gibi şikeyle alakalı olmayan bir şey de vardı.
A.FaruK
15.Temmuz.2011, 18:00
Faruk zaten tutuklanma nedeni arasında silahlı örgüt kurma gibi şikeyle alakalı olmayan bir şey de vardı.
Zaten hatırlıyorsan bi ara bu konuları konuşurken bunlarada değinmiştik. Bi sıkıntı çıkarsa burdan çıkar gibime geliyor.
ToRoSKaPLaNı
15.Temmuz.2011, 18:07
Bence takımlara birşey olmayacak.Kazanan kazandığını alacak.Lig aynen devam edecek.çünkü bir takımı düşürmeye kalksalar arkası kesilmez bunun.bir sürü takım iner çıkar.Ortalık iyice karışır.italya gibi işin üstesinden gelirsek ne ala.Ama hiç sanmıyorum geleceğimizden.O yüzden de federasyonun radikal bir karar alacağını sanmıyorum.Sadece kişilere özel futboldan men ve hapis cezaları,kulüplere de para cezaları gelir gibi duruyor
mpaker66
15.Temmuz.2011, 18:45
O olay aslında şöyle.Galatasaray'a kümede kal diyenler yani Fb ve Bjk şimdi Bank Asya'ya düşebilir.Gülme komşuna gelir başına :)
benden büyüksen ellerinden küçüksen gözlerinden öperim kardeşim :D :D :0:
LeqenDary
15.Temmuz.2011, 18:51
O olay aslında şöyle.Galatasaray'a kümede kal diyenler yani Fb ve Bjk şimdi Bank Asya'ya düşebilir.Gülme komşuna gelir başına :)
(g) İyi dedin iyi .
eng1n
15.Temmuz.2011, 19:21
3.dalga hakemlere olabilirmiş zaten hakemler dışında da başka büyük kulüp kalmadı Galatasaray falan çıkmaz ismi herhalde şike soruşturmasında.
sarianet
15.Temmuz.2011, 22:08
ana bu bi olay üç saattir kimse bişi yazmamış :D
LaigLeNoiR
15.Temmuz.2011, 23:32
Sıkıldı artık herkes şikeden :) Şike kusacam zaten yakında.
William Rookwood
15.Temmuz.2011, 23:44
3 bin 200 küsür mesaj atılmış daha ne olsun :)
Varonil
16.Temmuz.2011, 00:27
Artık futbol konuşalım hepimiz çok yıprandık bu süreçte :)
bursa_mc
16.Temmuz.2011, 12:50
Beşiktaş UEFA'ya da katılmayacakmış.
footballer33
16.Temmuz.2011, 13:35
Beşiktaş UEFA'ya da katılmayacakmış.
Nerede okudunuz, kaynağınız nedir? Ben Deron Williams'ın imzaladığıyla ilgili haber dışında bizimle alakalı flaş bir haber göremedim.
bursa_mc
16.Temmuz.2011, 15:15
Nerede okudunuz, kaynağınız nedir? Ben Deron Williams'ın imzaladığıyla ilgili haber dışında bizimle alakalı flaş bir haber göremedim.
Bugün Gazetesi
di canio
16.Temmuz.2011, 15:39
Bu konuda paylaşılan haberler için kaynak belirtelim lütfen. Konu çok hassas ve önemli. Bu konu birçok kişinin moralini fazlasıyla bozuyor, herkesi fazlasıyla geriyor zaten. Bu operasyonla ilgili en ufak bir gelişme bile büyük önem taşıyor o açıdan. Kendi yorumlarımız dışındaki haberlerde ya da duyumlarda kaynak belirtelim. Her ne kadar birçoğumuz güven duymasa da nerede ve kimin yazdığı önemli.
goosfraba
16.Temmuz.2011, 15:41
aziz yıldırım'ın ifadesinin tam metni.
http://haber.mynet.com/detay/foto-analiz/aziz-yildirimin-ifadesinin-tam-metni/581734/1
Night_Mare17
18.Temmuz.2011, 15:23
Büyük gün.
ancar
18.Temmuz.2011, 15:35
Açıklamalar bugün akşam saatlerinde gelir :)
uAburak89
18.Temmuz.2011, 15:51
Bugün bir şey çıkmaz, Uefa karışmaz mevcut durumda, ilerleyen dönemlerde sabit görülen bir suç olursa devreye girebilir Uefa. Sanıyorum yarın federasyon toplanacakmış, o toplantı sonucu ligin ertelenmesi kararının çıkacağını düşünüyorum.
footballer33
18.Temmuz.2011, 15:59
Ben de net bir şey çıkacağını düşünmüyorum, sadece bir fikir verecektir bize bu görüşmeler ve yol haritası çizilecektir bundan sonrası için.
GeorgeWeah
18.Temmuz.2011, 17:26
Yarınki toplantıda liglerin ertelendiği açıklanacak bence 1-2 hafta. Çünkü Lütfi Arıboğan delillerin 1 hafta içinde kendilerine verileceğini söylemiş. Böylece deliller üzerinden karar verilecek. Yeni sezona sportif cezaların verilmiş haliyle başlayacağız.
GodfatheR
18.Temmuz.2011, 17:59
Karar bir an evvel verilmeli. Yoksa 2 sezon kaybedicez. Ki düşürülücez bu çok açık.
sarianet
18.Temmuz.2011, 18:27
karar ne olursa olsun adil olsun
The.Crow
18.Temmuz.2011, 19:43
Yarınki toplantıda liglerin ertelendiği açıklanacak bence 1-2 hafta. Çünkü Lütfi Arıboğan delillerin 1 hafta içinde kendilerine verileceğini söylemiş. Böylece deliller üzerinden karar verilecek. Yeni sezona sportif cezaların verilmiş haliyle başlayacağız.
Soruşturma gizli iddaname açıklanmadan verilmesi hukuka aykırı. Ancak iddaa makamı iddalarını sıralayıp gönderir ki kimbilir neler yazıp gönderir
Varonil
18.Temmuz.2011, 21:11
Son günlerde basında dolaşan Şekip Mosturoğlu'nun Etkin Pişmanlık Yasasından yararlanmak istediği haberleri üzerine;
http://www.hurriyet.com.tr/spor/futbol/18283201.asp?gid=381
goosfraba
18.Temmuz.2011, 23:38
http://www.yildiz.tv/?act=dvr&chan=beyaz&seekTime=18-07-2011%2021:53
aziz yıldırım'ın avukatı konuşuyor.
çok doğru şeyler söylüyor.
footballer33
18.Temmuz.2011, 23:40
Karar bir an evvel verilmeli. Yoksa 2 sezon kaybedicez. Ki düşürülücez bu çok açık.
Bu konuda iddialar çoğalmakta, yazıyı okumakta fayda var. Sadece Fenerle değil, diğer ismi geçen takımlarla ilgili de yazılar mevcut.
http://haber.gazetevatan.com/Haber/389135/1/Gundem
GodfatheR
19.Temmuz.2011, 00:08
Avukat verdi ayarı.
goosfraba
19.Temmuz.2011, 00:13
izlemeyen allah aşkına izlesin. sadece fenerbahçeli arkadaşlar değil diğerleri de izlesinler.
perpetua
19.Temmuz.2011, 16:34
http://www.yildiz.tv/?act=dvr&chan=beyaz&seekTime=18-07-2011%2021:53
aziz yıldırım'ın avukatı konuşuyor.
çok doğru şeyler söylüyor.
Konusmasini biraz ironik buldum.
Hem bilgileri disariya sizdirdigi icin emniyet, savcilik vs.'ye yukleniyor, hem de yaptigi konusmanin iceriginin hemen hemen tamami benzer bilgileri iceriyor.
Benzerini Fenerbahce kulubu de yapmisti. Once konunun medyada islenmesini onlemeye calisildi, daha sonra Aziz Yildirim'in ifadesi kulubun resmi sitesinden yayinlandi.
Nacizane dusuncem avukat'in konusmalarina, medyada cikan haberlere yaklastiginiz sekilde yaklasmak oldugudur.
Night_Mare17
19.Temmuz.2011, 16:42
Gizlilik ve yayın yasağı diyen bağıran avukat. Şimdi gelmiş gizlilik istemiyoruz diyor . 360 derece.
di canio
19.Temmuz.2011, 16:46
Gizlilik ve yayın yasağı diyen bağıran avukat. Şimdi gelmiş gizlilik istemiyoruz diyor . 360 derece.
Gizlilik varsa yayın yasağı konsun dendi. Gizli kalsın denmedi. Orada talep edilen gizli olduğu söylenen bir soruşturmayla ilgili basının hiç de gizli bir soruşturmaymış gibi davranmamasının önüne geçilmesi idi. Aksine başından beri soruşturmanın şeffaf yürütülmesi istendi. Ne ile suçlanıyorsa kişiler, bilinsin dendi.
The.Crow
19.Temmuz.2011, 16:50
İbrahim Akın : Uygulanan psikolojik baskı bedeniyle suçu kabul etmiş bulunmaktayım. Kaynak : NTVspor
Buyur burdan yak. Gizli soruşturmada sanki bütün haberciler delilleri biliyormuş gibi sallarsa olacağı bu. Daha avukatların delillerden haberi yok. Nasıl bir devlet olmuşuz be...Yazık..
di canio
19.Temmuz.2011, 16:52
Savcının psikolojik baskısı nedeniyle doğru olmamasına rağmen suçlamaları kabul ettim demiş. Gerçek dışı iddiaların hepsini reddettiğini söylemiş. Ntv Spor'da söylendi.
Night_Mare17
19.Temmuz.2011, 16:58
Geçmiş olsun . İbrahim Akın suçu kabul ettiğini açıkladı.
Varonil
19.Temmuz.2011, 17:14
Madem doğru değil,madem yapmamış ne diye kabul ediyor suçlamaları o zaman? Hayır itiraf edersen serbest bırakırız filan mı demişler acaba,hiçbirşey anlamadım çünkü niye böyle birşey yaptı.Baskı varsa sadece ona değil ki,şu an bu olayla ilgili metriste bulunan herkese var.suçsuzluğuna inanan bir insan niye işlemediği bir suçu kabul etsin?
The.Crow
Şöyle bir durum var. Şimdi ellerinde sağlam deliller var deniyor ki gizli soruşturma olduğundan hiçbirini bilmiyoruz basın sallıyor sadece. Madem bu kadar sağlam deliller var neden sürekli itirafçı aranıyor. Sağlamsa delil koy önüne bitsin gitsin.
sarianet
eee şimdi ne olacak kabul etmiş mi oldu etmemiş mi oldu ben anlamadı
Night_Mare17
19.Temmuz.2011, 17:17
eee şimdi ne olacak kabul etmiş mi oldu etmemiş mi oldu ben anlamadı
Suçlamaları kabul ettim diyor . Etmiş...
sarianet
19.Temmuz.2011, 17:19
ama yapmadığım şeyleri diyor o zaman yapmadığı şeyi kabul etmişse yapmamış olmuyor mu :D
Night_Mare17
19.Temmuz.2011, 17:22
ama yapmadığım şeyleri diyor o zaman yapmadığı şeyi kabul etmişse yapmamış olmuyor mu :D
Ben şöyle anladım biraz garip. Baskı altında kaldım yapmadım ama yaptım . Ama kabul ediyorum . Ama zorladılar falan :n: Yapmadım ama kabul ediyorum :n:
sarianet
19.Temmuz.2011, 17:24
bu dava başladığından beri "PARDON" filmi aklımdan çıkmıyo ordada ibrahim vardı ibrahim akın da öyle olmasın sonra :D
Since-1907
19.Temmuz.2011, 17:27
İ.Akın suçlamaları psikolojik baskıyla kabul ettim demiş , şimdi reddediyor yani yapmadığını söylüyor.Sezer ve Emenike'ye para verdiğimiz görüntüler vardı asparagas çıktı , İ.Akın'a para verdiğimiz söyleniyordu onuda İ.Akın reddetti.Bakalım başka ne deliller varmış savcının elinde ?
SyNdRoMe23
19.Temmuz.2011, 17:30
İ. Akın ile ilgili çıkan haberler bence sahte. Ama eğer gerçekse çok karışır bu ülke demedi demeyin.
1- İ. Akın'ı biri satın almış olabilir
2- Bu sözlerin anlamı bence "polis bana zorla yalan söyletti" gibi bir şey.
Aman deyim İbrahim, umarım böyle bir şeyler dememişsindir.
Ama zaten bence yalan. Çünkü avukatı bütün suçlamaları reddettik demişti.
E.Cartman
19.Temmuz.2011, 17:32
Ben şöyle anladım biraz garip. Baskı altında kaldım yapmadım ama yaptım . Ama kabul ediyorum . Ama zorladılar falan :n: Yapmadım ama kabul ediyorum :n:
Aklıma bu video geldi :D
Adam Öldürürüm Ama Cinayet İşleyemem
Zekirdek
19.Temmuz.2011, 17:34
Süreç yavaş bir şekilde de olsa lehimize ilerlemeye başlıyor.
footballer33
19.Temmuz.2011, 17:53
Bu işin içinde savcının da olduğunu düşünüyorum. Söylentilere göre soruşturmayı yürüten savcı Ergenekon savcısıymış zaten. Ortalık fena halde siyaset kokuyor ve artık verilecek kararın her ne olursa olsun, adaletli olmayacağına inanıyorum (suçsuzluğu ispat edilenlerin serbest bırakılması hariç). İbrahim Akın'ın baskı altında ifade verdiği doğruysa -ki düşüncem doğru olduğu şeklinde- savcıya da patlayabilir olaylar.
di canio
19.Temmuz.2011, 18:04
Bu işin içinde savcının da olduğunu düşünüyorum. Söylentilere göre soruşturmayı yürüten savcı Ergenekon savcısıymış zaten. Ortalık fena halde siyaset kokuyor ve artık verilecek kararın her ne olursa olsun, adaletli olmayacağına inanıyorum (suçsuzluğu ispat edilenlerin serbest bırakılması hariç). İbrahim Akın'ın baskı altında ifade verdiği doğruysa -ki düşüncem doğru olduğu şeklinde- savcıya da patlayabilir olaylar.
Ne derece doğrudur bilinmez ama Aziz Yıldırım'ın avukatı Faik Işık'ın soruşturma savcısı hakkında bazı ithamları var birkaç gündür.
Şöyle bir durum var. Şimdi ellerinde sağlam deliller var deniyor ki gizli soruşturma olduğundan hiçbirini bilmiyoruz basın sallıyor sadece. Madem bu kadar sağlam deliller var neden sürekli itirafçı aranıyor. Sağlamsa delil koy önüne bitsin gitsin.
Ne kadar ilginç değil mi? Şaşırmadım açıkçası :)
Chinatown
19.Temmuz.2011, 18:24
Konusmasini biraz ironik buldum.
Hem bilgileri disariya sizdirdigi icin emniyet, savcilik vs.'ye yukleniyor, hem de yaptigi konusmanin iceriginin hemen hemen tamami benzer bilgileri iceriyor.
Benzerini Fenerbahce kulubu de yapmisti. Once konunun medyada islenmesini onlemeye calisildi, daha sonra Aziz Yildirim'in ifadesi kulubun resmi sitesinden yayinlandi.
Nacizane dusuncem avukat'in konusmalarina, medyada cikan haberlere yaklastiginiz sekilde yaklasmak oldugudur.
çok net, aynısını yazacaktım yazılmış, bence ek olarak suçsuz olduğundan ziyade herkesin yaptığından bahsediyor, olayı teröre, savcılara çekip demogoji yapıyor. aslında adı üzerinde avukat. yapması gereken de bu.
bir de konuşmda söyle bir kısım varki çok dikkat çekici.
spiker avukata nasıl belgeler sundular size, neler sordular, görüntülerde ne vardı diyor. avukat '10 polisle gel, sanki terör örgütü lideri, o bile böyle sorgulanmaz, 8 gün gözaltı, hukuka aykırı' vs. vs. derken en can alıcı soruya net bir cevap vermedi.
uAburak89
19.Temmuz.2011, 18:33
Avukatın görevi müvekkilini her şartta sonuna kadar savunmak, ben yaptığı açıklamaları dinlemedim, bilmiyorum ancak tahmin edebiliyorum ortada bir suç olsa bile çıkıp bunu kabul edecek değil, bu konuya çok takılmamak lazım bence. Sağlıklı bir değerlendirme olmaz.
İbrahim Akın'ın savcılıkta suçu kabul etmesi bir şeyi değiştrmiyormuş, son verdiği ifade geçerliymiş TV'de bir hukukçu öyle söyledi. İki farklı ifade vermiş galiba, ikincisinde suçsuzum diyerek hepsini reddetmiş ama buna rağmen tutuklanması da ilginç.
Artık kabak tadı verdi bu soruşturma mevzusu, bu sene güzel bir lig olacağını düşünüyordum, çekişmeli heyecanlı, en az 6-7 takımın tepeye oynayacağı kaliteli bir lig bekliyordum ancak bu olay gölge düşürdü. Şahsen futbola karşı olan heyecanım azaldı tuttuğum takımın bu olaylarda bir kere bile adı geçmemesine rağmen. Varsa sağlam delilleri kamuoyu ile paylaşsınlar artık, yoksa da içerdeki onca insanı bıraksınlar, yok yere tutmasınlar. Bu kaos her geçen gün daha çok zarar veriyor.
di canio
19.Temmuz.2011, 18:36
çok net, aynısını yazacaktım yazılmış, bence ek olarak suçsuz olduğundan ziyade herkesin yaptığından bahsediyor, olayı teröre, savcılara çekip demogoji yapıyor. aslında adı üzerinde avukat. yapması gereken de bu.
bir de konuşmda söyle bir kısım varki çok dikkat çekici.
spiker avukata nasıl belgeler sundular size, neler sordular, görüntülerde ne vardı diyor. avukat '10 polisle gel, sanki terör örgütü lideri, o bile böyle sorgulanmaz, 8 gün gözaltı, hukuka aykırı' vs. vs. derken en can alıcı soruya net bir cevap vermedi.
Demagoji veya değil, nasıl yorumlarsanız yorumlayın bahsettiği bazı hususlar çok önemli bence. Durup dururken terör ve savcıyla ilgili konuşmuyor. Bunlardan bahsederken öne sürdüğü iddialar da var. Bunlarında üzerinde düşünülmesi gerek bence.
Delil denilen şeyleri bize bile göstermediler diyor. Ellerinde ne olduğunu bilmiyoruz dedi. Cevap verdi aslında en can alıcı soruya.
Night_Mare17
19.Temmuz.2011, 19:21
Varan 1 : Süper Kupa maçı ertelendi .
goosfraba
19.Temmuz.2011, 19:23
ersinduzen (http://twitter.com/#%21/ersinduzen) Ersin Düzen
avrupa kupalarına gidecek takımlarda değişiklik yok... suçlu bulunan kulüp olursa, kararı uefa verecek...
TR.CaPTaiN
19.Temmuz.2011, 19:23
İbrahim Akın meselesi ya bizim ve Beşiktaş'ın kellesini götürür ya da savcının. İtiraflar şike meselesinde çok önemli yer tutar ama sen savcı olarak elinizde çok ciddi belgeler olduğunda dair bilgiler sızdırıyorsan oyuncuya emniyetteki ifadeni değiştir, suçlamayı kabul et, kurtul gibi bir oyun içine girmezsin. Evet doğruyu öğrenmek adına baskını yaparsın ama pazarlık içine niye girersin ? Zaten senin elinde çok ciddi delillerin yok mu ? Adam yine verir ifadesini, alabildiğin bilgiyi alırsın, itiraf da ediyorsa pazarlık olmaması şartıyla ettirirsin. Etmiyorsa da elindeki ciddi(!) belgelerle zaten bu adam ve bağlantılı olduğu kişiler cezasını çeker. Pazarlık yapıp suçları kabul et, kurtul mantığına girersen de adam tutuklanınca doğal olarak bunları açıklar ve böyle belirsiz bir durum ortaya çıkar.
Gelelim öte tarafa; İbrahim Akın emniyette verdiğim ifadeyi savcının baskısıyla ve kandırmasıyla değiştirdim diyor. Belki dışardan oturduğum koltuktan söylemek kolay ama bir insan yapmadığı şeyi niye kabul eder ki ? Tabi dediğim gibi baskının boyutunu bilmiyoruz, neler yaşandı tam bilmiyoruz. Ben şike olmadığına inanan biri olarak ilk ihtimalin gerçekleşmesini istiyorum. Yani savcının hatasının olmasını istiyorum. Öyle olursa Fenerbahçe kurtulacaktır ama sonrasında bu ülkede inşallah adalete işimiz düşmez diye dua etmek zorunda kalacağız.
Aydınlar Süper Kupa'nın ertelendiğini ve yarından itibaren belgelerin TFF'ye ulaşacağını açıkladı. Önümüzdeki günler ufak da olsa bazı şeyleri öğreneceğiz gibi.
Chinatown
19.Temmuz.2011, 19:26
Demagoji veya değil, nasıl yorumlarsanız yorumlayın bahsettiği bazı hususlar çok önemli bence. Durup dururken terör ve savcıyla ilgili konuşmuyor. Bunlardan bahsederken öne sürdüğü iddialar da var. Bunlarında üzerinde düşünülmesi gerek bence.
Delil denilen şeyleri bize bile göstermediler diyor. Ellerinde ne olduğunu bilmiyoruz dedi. Cevap verdi aslında en can alıcı soruya.
demogoji dediğim boş konuşmadı, ama söyledikleri bir ispattan ziyade isyandı. delilleri görmedim dedi, ama sanki görmüş ve fos delillermiş gibi emin konuştu, o konuşmalar her zaman olur başkanlar arasında, suç teşkil etmez dedi vs. vs. Geçmişte de oldu vurgusu önemliydi. Galatasarayın Ankaragücü maçına göndermesi falan enteresandı.
yani aslında avukat Fenerbahçeyi savunmaktan ziyade başkalarını suçladı daha fazla. savcının, emniyetin, medyanın tutumunu eleştirdi vs. eleştirilerinde haksız değil. ama Fenerbahçe ve Aziz Yıldırımın suçsuz olduğuna dair bir kelam etmedi, ettiklerini de destekleyici birşeyler sunmadı .
GeorgeWeah
19.Temmuz.2011, 19:28
Süper Kupa'nın ertelenmesi ile TFF'nin kararını sezon başlamadan vermesi kesinleşti. En azından ligden düşenler ve puan cezaları alanlar belli olacak. Tabiki federasyonun kararından sonra mahkemede aksi bir karar çıksa hoş olmaz ama Türk futbolu için karar vermek mecburi. Ben Fenerbahçe'nin küme düşürüleceğini, fakat daha sonra tahkimden ağır bir puan cezası ile süper lige başlayacağını düşünüyorum.
barahir
19.Temmuz.2011, 19:29
Belli olsunda kurtulalım belirsizlikten.. Çok can sıkıcı..
di canio
19.Temmuz.2011, 19:44
demogoji dediğim boş konuşmadı, ama söyledikleri bir ispattan ziyade isyandı. delilleri görmedim dedi, ama sanki görmüş ve fos delillermiş gibi emin konuştu, o konuşmalar her zaman olur başkanlar arasında, suç teşkil etmez dedi vs. vs. Geçmişte de oldu vurgusu önemliydi. Galatasarayın Ankaragücü maçına göndermesi falan enteresandı.
yani aslında avukat Fenerbahçeyi savunmaktan ziyade başkalarını suçladı daha fazla. savcının, emniyetin, medyanın tutumunu eleştirdi vs. eleştirilerinde haksız değil. ama Fenerbahçe ve Aziz Yıldırımın suçsuz olduğuna dair bir kelam etmedi, ettiklerini de destekleyici birşeyler sunmadı .
Evet isyandı. Yaşanan süreç skandallarla doluydu. İsyan da son derece haklı bir isyandı. Delil iddiasıyla basında yayınlanan şeylerden bahsetti, kendi iddiası olan bedava biletler gibi şeylerden başka farklı birşey söylemedi. Yani görmüş olabileecği delillerden değil de, delil olduğu iddia edilen basındaki fotoğraflardan bahsetti. Galatasaray-Ankaragücü maçına göndermesi de basitliktir bence. Elinde bilgi, belge varsa suç duyurusunda bulun, yoksa konuşup ortalığı bulandırma. Avukat savunmasını mahkemede, iddia edilen suçlamalar kesinleşince yani iddianame hazırlanınca yapacaktır. Zaten buna da vurgu yaptı. Dedi ki savunma olarak biz suçlamaların dayanağını bilmiyoruz. Delil dedikleri şeyleri biz göremedik. Süreç boyunca burada da defalarca bahsedildi. Bence kimseyi suçlamadı. Basında çıkan yemek fotoğrafları, misafir biletleri örgüt suçlaması için yeterliyse, birçok kişiyi örgüt kurmaktan veya örgüt üyesi olmaktan suçlu ilan edilebilir dedi. Savunacak bir durumdan ziyade ortada daha önemli olan, suç unsuru olmasa da hukuksal açıdan skandal sayılabilecek gerçekler var.
Del Piero_10
19.Temmuz.2011, 19:49
İbrahim Akın baskıyı, suçu kabul ettikten sonra yemiş gibi görünüyor.
sananes
19.Temmuz.2011, 20:45
gündemi takip edemedim ama ana başlıklar geçerken trabzonsporun açıklamasına rastladım televizyonda.Her zamanki gibi beni şaşırtmadılar:) Neymiş 50küsür yıllık ligde kimse 17'de 16 yapamamış da fenerbahçe nasıl yapmış:) gülüyorum başka da hiç bir şey demiyorum artık yeter gerçekten.
unutmadan ezeli rakibimiz gs'de uefayı nağmağlup almıştı ve bu da görülmemiş bir başarıydı o zamana kadar.Sonrasında da görüldü mü bilmiyorum zaten.Demekki trabzonspor yönetiminin bakış açısına göre bu da şüpheli bir durum oluyor:) Saçmalamış o açıklamayı yazanlar ve onaylayanlar.
sananes
19.Temmuz.2011, 20:49
İbrahim Akın baskıyı, suçu kabul ettikten sonra yemiş gibi görünüyor.
ibrahim akın mahkemede kabul etmiyorum baskı altında ifade verdim derse olay iyice karışacak gibi görünüyor.Bakalım yarından itibaren hızlanır süreç.
footballer33
19.Temmuz.2011, 21:02
SON DAKİKA !! Fenerbahçeli yöneticiler Ali Koç,Murat Özaydınlı,Nihat Özdemir ve Abdullah Kiğılı Futbol Federasyonu'na geldiler (TRTSPOR)
Hayırdır inşallah?
sananes
19.Temmuz.2011, 21:05
O değilde eğerki İbrahim Akın'ın söylediği savcı itiraf edersen tutuklanmayacaksın dedi sözü doğruysa savcı beyin işi zor.Gerçi bunu ispat etmek imkansıza yakın bir şey ama.
Del Piero_10
19.Temmuz.2011, 21:11
O değilde eğerki İbrahim Akın'ın söylediği savcı itiraf edersen tutuklanmayacaksın dedi sözü doğruysa savcı beyin işi zor.Gerçi bunu ispat etmek imkansıza yakın bir şey ama.
Bir futbolcuya, iki büyük takımdan şike teklifi aldığı konusunda yalan söyletme ihtimali bana gerçekçi gelmiyor.
Nedvedmania
19.Temmuz.2011, 21:13
SON DAKİKA !! Fenerbahçeli yöneticiler Ali Koç,Murat Özaydınlı,Nihat Özdemir ve Abdullah Kiğılı Futbol Federasyonu'na geldiler (TRTSPOR)
Hayırdır inşallah?
Hal hatır soruyorlardır :)
sananes
19.Temmuz.2011, 21:15
Bir futbolcuya, iki büyük takımdan şike teklifi aldığı konusunda yalan söyletme ihtimali bana gerçekçi gelmiyor.
polis ifadesinde iddiaları reddetmiş,savcılık ifadesinde kabul etmiş, mahkemede reddedeceğim çünkü bir şey yapmadım baskı altında,serbest kalacaksın iddiasıyla kabul ettirdiler diyor.Yani neye inanmalı burda karar veremedim? İbrahim Akın'ın şike yaptığını söylemesine inanacaksak, yapmadım dediğine de inanmalıyız.
ancar
19.Temmuz.2011, 21:28
gündemi takip edemedim ama ana başlıklar geçerken trabzonsporun açıklamasına rastladım televizyonda.Her zamanki gibi beni şaşırtmadılar:) Neymiş 50küsür yıllık ligde kimse 17'de 16 yapamamış da fenerbahçe nasıl yapmış:) gülüyorum başka da hiç bir şey demiyorum artık yeter gerçekten.
unutmadan ezeli rakibimiz gs'de uefayı nağmağlup almıştı ve bu da görülmemiş bir başarıydı o zamana kadar.Sonrasında da görüldü mü bilmiyorum zaten.Demekki trabzonspor yönetiminin bakış açısına göre bu da şüpheli bir durum oluyor:) Saçmalamış o açıklamayı yazanlar ve onaylayanlar.
baya komikler yaa eee Beşiktaş'ta kazandı ligi 34'te 33 şeklinde ona niye demediler entresan bunlar anlaşılmıyorlar :)
Chinatown
19.Temmuz.2011, 21:33
doğrudur, saçmalamış olabilirler. herşey doğru da bizimkiler eğri zaten. ama saçmalık göreceli, misal bugün öğlen tff toplantısından önce pres yapıcı bir açıklama yapıp da, toplantı sonrası tam kadro yönetim ile tff binasına yine tam saha pres yapmak da bana göre saçmalıktır. ya sen anlatmak istediğini anlatamıyorsun, ya da tffnin anlama güçlüğü olduğunu iddaa ediyorsun.. yangından mal kaçırır gibi her fırsatta ligin zamanında başlamasının bu kadar kendinden geçerek istenmesi de saçma görülebilir. dediğim gibi; göreceli.
TR.CaPTaiN
19.Temmuz.2011, 21:34
Şu dönemde Fenerbahçe yönetiminin TFF ile değil de Tel Aviv büyükelçisiyle görüşmesi bekleniyor herhalde.
World Hollow o1
19.Temmuz.2011, 21:37
Şu dönemde Fenerbahçe yönetiminin TFF ile değil de Tel Aviv büyükelçisiyle görüşmesi bekleniyor herhalde.
Bülent başgannn :n: :n: :n: :n:
sananes
19.Temmuz.2011, 21:39
doğrudur, saçmalamış olabilirler. herşey doğru da bizimkiler eğri zaten. ama saçmalık göreceli, misal bugün öğlen tff toplantısından önce pres yapıcı bir açıklama yapıp da, toplantı sonrası tam kadro yönetim ile tff binasına yine tam saha pres yapmak da bana göre saçmalıktır. ya sen anlatmak istediğini anlatamıyorsun, ya da tffnin anlama güçlüğü olduğunu iddaa ediyorsun.. yangından mal kaçırır gibi her fırsatta ligin zamanında başlamasının bu kadar kendinden geçerek istenmesi de saçma görülebilir. dediğim gibi; göreceli.
trabzonspor'Un yaptığı açıklama saçma ve komiktir.Fenerbahçenin ki içinse en fazla baskı yapmaya çalışıyorlar etik davranmıyorlar diyebilirsiniz.Hakkını aramak ne zamandır saçma oldu ben de bunu anlamıyorum.
di canio
19.Temmuz.2011, 21:49
Trabzonspor'un açıklamasındaki 17'de 16 vurgusu ile Aziz Yıldırım'ın avukatı Faik Işık'ın Galatasaray-Ankaragücü göndermesi arasında fark yoktur. Trabzonspor yönetiminin geçtiğimiz sezon boyunca davranışlarını düşününce ciddiye almıyorum ben.
Ayrıca güzel bir şekilde bahsedilmiş yukarıda ama konu ile ilgili kiminle görüşmeliydi Fenerbahçe yönetimi diye ben de sormak istiyorum.
Chinatown
19.Temmuz.2011, 21:52
trabzonspor'Un yaptığı açıklama saçma ve komiktir.Fenerbahçenin ki içinse en fazla baskı yapmaya çalışıyorlar etik davranmıyorlar diyebilirsiniz.Hakkını aramak ne zamandır saçma oldu ben de bunu anlamıyorum.
dediğim gibi göreceli, yabancı filmlerin türkçe tercümelerinde sabittir, bir adam hoşuna gitmeyen lafa, iddaaya atarlı bir şekilde 'bu saçmalık' der keser atar.
ikinci cümle için ise diyeceğim şu. tembel ya da yaramaz, hata yapmış çocuğun velisi okula en fazla uğrayandır. ama aksine oğlunun hakkını aramaz.
goosfraba
19.Temmuz.2011, 21:59
savcı mehmet berk ibrahim akın'a yalan vaatlerde bulunmuş.
en basiti, ''akşam çocuğunu görmek istiyor musun? ''
eğer bu doğruysa, mehmet berk'in işi zor.
elinde delil yoksa, daha da zor.
faik ışık bu işin peşini de bırakmaz.
ibrahim akın'ın avukatı da bu konuyla ilgili hsyk'a başvurmuş.
di canio
19.Temmuz.2011, 22:02
İbrahim Akın konusundaki iddialar doğruysa eğer operasyonun başından beri sağlam deliller var denmesine rağmen neden itirafçı aramaya çalışılıyor? Yandaş basın Mosturoğlu itirafçı oldu diye manşetler atıyor. İbrahim Akın'ın itirafçı olması için yalan vaatte bulunuluyor. Neden? Ellerinde sağlam delil olmadığı için mi acaba?
Facx
19.Temmuz.2011, 22:07
İbrahim Akın konusundaki iddialar doğruysa eğer operasyonun başından beri sağlam deliller var denmesine rağmen neden itirafçı aramaya çalışılıyor? Yandaş basın Mosturoğlu itirafçı oldu diye manşetler atıyor. İbrahim Akın'ın itirafçı olması için yalan vaatte bulunuluyor. Neden? Ellerinde sağlam delil olmadığı için mi acaba?
basın fenerbahçenin aleyhine bişey söylediğinde hemen yalan haber yalancı basın
lehine bişey söylediğinde niye bu tavrı sergilemiyosunuz ?
sui generis
19.Temmuz.2011, 22:08
yine her zamanki gibi karıstırdınız. bu açıklama birinci ağızdan geldi basından değil..
Facx
19.Temmuz.2011, 22:12
yine her zamanki gibi karıstırdınız. bu açıklama birinci ağızdan geldi basından değil..
DHA'nın haberine göre, ifade anında baskı altında olduğunu ve yapmadığı bir şeyi yapmış gibi itiraf ettiğini dile getiren İbrahim Akın, "Sorgu esnasında Savcı Mehmet Berk'in uyguladığı yöntemler ve itiraf halinde tutuklanmayacağım şeklindeki sözleri nedeniyle gerçek olmamasına rağmen suçu kabul ettim. Emniyet sorgusunda reddettiğim olayı savcılık sorgusunda kabul etmemin sebebi bu psikolojik baskıdır. Konuyla ilgili savunmamı yargı aşamasında yapacağımı kamuoyuna bildiririm." şeklinde konuştu.
ayrıetten burda çocuğuyla alakalı bişey yok ki şike yaptığını itiraf edip kurtulcağını düşündüğünümü zannediyosunuz adamın bildiğin çevir gazı yanmasın yapmış.
di canio
19.Temmuz.2011, 22:15
Her durumda aynı şeyi savunuyorum. Basına güvenmiyorum, inanmıyorum. Benim için yapacakları haberlerin leyhte ya da aleyhte olması basın hakkındaki düşüncelerimi değiştirmez. Ayrıca mesajımın başında bunlara inanmadığımı "İbrahim Akın konusundaki iddialar doğruysa eğer" diyerek belirtebildiğime inanıyorum.
Yazdıklarımın dayanağı da zaten basın değil, basın aracılığıyla duyduğum İbrahim Akın'ın avukatının iddiaları. Bu konu hakkında onlarca farklı yorum, farklı düşünce ortaya çıksın ki içlerinden 1 tane doğru olan bakış açısı elde etsek kazanımdır düşüncesindeyim.
sananes
19.Temmuz.2011, 22:22
DHA'nın haberine göre, ifade anında baskı altında olduğunu ve yapmadığı bir şeyi yapmış gibi itiraf ettiğini dile getiren İbrahim Akın, "Sorgu esnasında Savcı Mehmet Berk'in uyguladığı yöntemler ve itiraf halinde tutuklanmayacağım şeklindeki sözleri nedeniyle gerçek olmamasına rağmen suçu kabul ettim. Emniyet sorgusunda reddettiğim olayı savcılık sorgusunda kabul etmemin sebebi bu psikolojik baskıdır. Konuyla ilgili savunmamı yargı aşamasında yapacağımı kamuoyuna bildiririm." şeklinde konuştu.
ayrıetten burda çocuğuyla alakalı bişey yok ki şike yaptığını itiraf edip kurtulcağını düşündüğünümü zannediyosunuz adamın bildiğin çevir gazı yanmasın yapmış.
bu yazdıklarınız haberin sadece bir kısmı.Tam açıklama içerisinde çocukla ilgili kısımlarda var.
Ben basına inanmıyorum hiç bir şekilde ama bu haberi avukatın açıklamaları diye servis ediyorlar.Buna rağmen emin olamıyorum mesela ben doğruluğundan.Çünkü öyle bir basınımız varki bu iddiaları avukatın ağzından bile yazmış olabilirler gibi geliyor,paranoyak yaptılar insanları.
di canio
19.Temmuz.2011, 22:26
Aziz Yıldırım'ın avukatı Faik Işık Cnn Turk'te konuşuyor şu an.
sananes
19.Temmuz.2011, 22:29
Aziz Yıldırım'ın avukatı CNN TÜRK'te şu an. Yanlış duymadıysam ekinler,tarlalar vs gibi bahsedilen konuşmalar şekip mosturoğlu'nun başka bir avukatla bi arazi davası ile ilgili konuşmasından kes yapıştır yaparak, başka konuşmaların altına eklenerek, ortaya bir çorba çıkarma yöntemiyle oluşturulduğunu iddia ediyor.Eğer böyle bir şey varsa vay ki ne vay.
Ayrıca İbrahim Akın ve Şekip Mosturoğlu'nun itirafçı olmak istediklerini de yalanladı.Yazılı beyanları varmış iki kişininde bu konuda.
goosfraba
19.Temmuz.2011, 22:32
Faik Işık: Kimse 73 milyonun futboluyla, taraftarıyla, 107 yıllık geçmişiyle, 104 yıllık geçmişiyle, 105 yıllık geçmişiyle oyun oynayamaz.
sadece fenerbahçe'yi savunmuyor adam.
goosfraba
19.Temmuz.2011, 22:33
http://video.cnnturk.com/canli-yayin
sananes
19.Temmuz.2011, 22:36
Kör bulduğunu öpermiş dedi:) sempatik bir konuşma dili var.Zaman aşımına uğramamış tüm seneleri araştıralım diyor ayrıca.Aziz Yıldırım'ın talebiymiş bu.Buradan "biz yaptıysak diğer yapanları da bulalım anlaşılmasın" gibi bir şey söyledi.Benim anladığım biz suçsuzluğumuza güveniyoruz ama geçmişi de araştıralım o yıllarda suç işlemiş varsa bulalım, yargılayalım diyor.
RaSenGan
19.Temmuz.2011, 22:41
Kör bulduğunu öpermiş dedi:) sempatik bir konuşma dili var.Zaman aşımına uğramamış tüm seneleri araştıralım diyor ayrıca.Aziz Yıldırım'ın talebiymiş bu.Buradan "biz yaptıysak diğer yapanları da bulalım anlaşılmasın" gibi bir şey söyledi.Benim anladığım biz suçsuzluğumuza güveniyoruz ama geçmişi de araştıralım o yıllarda suç işlemiş varsa bulalım, yargılayalım diyor.
Ben yandım diğerleri de yansın hesabı :)
sananes
19.Temmuz.2011, 22:41
"bizim gördüğümüz deliller içerisinde Aziz Yıldırım'ın tutuklanmasını gerektirecek hiç bir gerekçe yoktur." dedi avukat.
di canio
19.Temmuz.2011, 22:42
Gayet güzel açıkladı bu düşünceyi :)
sananes
19.Temmuz.2011, 22:42
o mu yazıyor orada?o mu söylenmiş? Bu olay çok ciddi geyiğe çevirmesek çok daha iyi olur bence.
Chinatown
19.Temmuz.2011, 23:00
yanlış duymadıysam aziz yıldırım mahmut özgeneri tehdit etmemiş, günlük konuşma dilinde asarım, keserim varmış. başarılı bir avukat. her avukat müvekkiliin suçsuz olduğunu söyler, ki bunun için para alırlar. 10000 adam da öldürse biri, onun da avukatı onu savunur. olaya tarafsız bakmaya çalışıp aziz yıldırımın avukatını baz almak da pek sağlıklı olmaz.
di canio
19.Temmuz.2011, 23:04
Üzerine suç yüklenen kişilerin ve avukatlarının görüşleri bu soruşturmada önemli yer tutan konulardır. Avukatlar savunur. Ancak Faik Işık'ın söyledikleri çok hassas ve önemli şeyler. Söylediklerinin tamamı doğru değildir. Ancak sadece yanlış olduğuna inanılan birkaç hususla geçiştirmemek gerek söylediklerini.
sananes
19.Temmuz.2011, 23:12
Trabzonspor şampiyon olmaktan bahsediyor da neden fenerbahçeyi yenemedi tarzı bir şey söyledi.Buna katılmıyorum ben boks maçı değil bu kazanan şampiyon olmuyo, uzun bir maraton.İyi hukukçu ama futboldan uzak bana kalırsa.
di canio
19.Temmuz.2011, 23:14
Beni en çok ilgilendiren şeytan taşlama mevzusu değil; bu soruşturma süreciyle ilgili yaptığı, ona dayanarak eleştirdiği Türk yargısıyla ilgili açıklamalarıdır.
RaSenGan
19.Temmuz.2011, 23:21
o mu yazıyor orada?o mu söylenmiş? Bu olay çok ciddi geyiğe çevirmesek çok daha iyi olur bence.
Ben öyle anladım sen başka türlü anlamışsın.Ben sana o mu yazıyor orada o mu söylenmiş diye soruyor muyum ? Hayır.Geyik yaptığım falan da yok.Yapacak olsam en başta yapardım.
Gayet güzel açıkladı bu düşünceyi :)
Teşekkür ederim abi :icon_smile:
goosfraba
19.Temmuz.2011, 23:22
faik ışık çok güzel konuşuyor. sadece fenerbahçe ve aziz yıldırım'ı değil, trabzon'u da savunuyor.
di canio
19.Temmuz.2011, 23:25
Aziz Yıldırım'ın şekeri yükselmiş yine. 350'lerdeymiş yanlış duymadıysam. Şişli Etfal Hastanesi'ne kaldırılmış.
goosfraba
20.Temmuz.2011, 00:29
aziz yıldırım şeker komasına girmiş. durumu ciddiymiş.
Since-1907
20.Temmuz.2011, 00:40
aziz yıldırım şeker komasına girmiş. durumu ciddiymiş.
Komanın asılsız haber olduğu , şekerinin düşmeye başlandığı söyleniyor.
Nedvedmania
20.Temmuz.2011, 00:42
Hadi ya. İnşallah düzelir sağlığı.
Demekki içeride başka birşeyler dönüyor. Birden bire bi kupanın ileriye ertelenmesiyle şeker komasına girmesi bana ilginç geldi.
Edit : İyi bari yalanlama gelmiş.
goosfraba
20.Temmuz.2011, 01:08
Komanın asılsız haber olduğu , şekerinin düşmeye başlandığı söyleniyor.
inşallah öyledir.
GeorgeWeah
20.Temmuz.2011, 16:07
4 klasör belge TFF'ye gönderilmiş.
Gncl1905
20.Temmuz.2011, 16:19
Aynen bunu düşünüyorlar ama yasanın çıkma yılı var, ve geçen yılları araştırmak zordur haliyle; geçmişe gidip telefon dinlemesi vs. yapamayacaksan veya yapanlar gelip suçu kabul etmedikçe ancak iddaa olarak kalır...
"bizim gördüğümüz deliller içerisinde Aziz Yıldırım'ın tutuklanmasını gerektirecek hiç bir gerekçe yoktur." dedi avukat.
Avukat başka ne diyebilirdi ki?Evet Aziz Yıldırım suçlu diyecek hali yok sonuçta, o adamı savunurken...
bursa_mc
20.Temmuz.2011, 19:44
"Etik kurulu; şike yok derse talimatlara uymak zorundayız. Biz göreve gelmeden hangi takımların Avrupa'ya katılacağı bildirilmiş. UEFA kendi takvimini uyguluyor. 31 Mayıs'tan sonra herhangi bir değişiklik yapmıyor."
Mehmet Ali Aydınlar
SyNdRoMe23
20.Temmuz.2011, 19:55
ligler ertelendi deniyor ?
GeorgeWeah
20.Temmuz.2011, 19:59
ligler ertelendi deniyor ?
Ağustos sıcak olacağı için ertelenecekmiş. :)
Bordo61Mavi
20.Temmuz.2011, 20:00
Toplam kac klasor belge var acaba ?
Varonil
20.Temmuz.2011, 20:02
58 diye duymuştum bir yerde,ama nerden duydum hatırlamıyorum.
sarianet
20.Temmuz.2011, 20:02
fanatike göre dört klasör
http://fanatik.ekolay.net/Default.aspx?atype=Detail&KategoriID=88&ArticleID=231819&ref=facebook
GeorgeWeah
20.Temmuz.2011, 20:04
26 klasör belge varmış. Etik Kurulu bir kaç gün inceledikten sonra yönetim kuruluna rapor sunacakmış. Yönetim kurulu da kararı verecek.
sarianet
20.Temmuz.2011, 20:06
ahh ahh şimdi o etik kurulunun üyesi olmak vardı :D
uAburak89
20.Temmuz.2011, 20:09
Ağustos sıcağının yeni mi farkına varmışlar, lig planlanan tarihinde başlayacak açıklaması yapılırken Ağustos ayında kar falan mı bekleniyordu ? İlginç geldi bana bu açıklama.
GeorgeWeah
20.Temmuz.2011, 20:12
Ağustos sıcağının yeni mi farkına varmışlar, lig planlanan tarihinde başlayacak açıklaması yapılırken Ağustos ayında kar falan mı bekleniyordu ? İlginç geldi bana bu açıklama.
Kesinlikle Burak. Bana öyle geliyorki belgelerin gelmesi ve karar verilecek olması liglerin ertelenmesine yol açtı. Ama yaygara olmasın diye sıcaklara bağlandı.
uAburak89
20.Temmuz.2011, 20:14
Kesinlikle Burak. Bana öyle geliyorki belgelerin gelmesi ve karar verilecek olması liglerin ertelenmesine yol açtı. Ama yaygara olmasın diye sıcaklara bağlandı.
Bu durum komik oldu, belgeleri inceleyeceğiz bu süreç uzun sürebilir, sağlıklı olan liglerin bir süre geç başlaması denilse yani doğru olan şey söylense kimseden bir itiraz gelmezdi, ya da altında başka anlamlar aranmazdı. Sıcağı bahane etmelerine gerek yoktu yani.
Estranged
20.Temmuz.2011, 20:16
Bu durum komik oldu, belgeleri inceleyeceğiz bu süreç uzun sürebilir, sağlıklı olan liglerin bir süre geç başlaması denilse yani doğru olan şey söylense kimseden bir itiraz gelmezdi, ya da altında başka anlamlar aranmazdı. Sıcağı bahane etmelerine gerek yoktu yani.
Bahanelerinde de haksız sayılmazlar ama, yazın maçlar sıcakta oynanmasın diye 9'da başlıyordu. Bence yapılması gereken bir şeydi, bu soruşturma sadece vesile oldu.
GeorgeWeah
20.Temmuz.2011, 20:16
Senin de dediğin gibi normal olanı buydu.
uAburak89
20.Temmuz.2011, 20:18
Bahanelerinde de haksız sayılmazlar ama, yazın maçlar sıcakta oynanmasın diye 9'da başlıyordu. Bence yapılması gereken bir şeydi, bu soruşturma sadece vesile oldu.
O kısmına katılıyorum zaten, bence de geç başlasın, devre arası kısa tutulsun çoğu Avrupa ülkesinde olduğu gibi. Bunun ayrı bir karar olması gerekiyordu, ertelenme zaten bekleniyordu bu soruşturmadan ötürü buna sıcak bahanesi bulunması benim takıldığım nokta.
DisCo
20.Temmuz.2011, 20:22
Kriz dönemlerini yönetmekte sorun yaşıyoruz. Federasyonun kendine güveni olmadığı için bu yollara başvuruyor. "O gün şartlar ertelenmemesini gerektiriyordu bugün ertelenmesi gerekiyor" diyememenin açıklaması budur.
Varonil
20.Temmuz.2011, 20:22
Spor Hukuku Enstitüsünden TFF'ye sorular;
http://www.sporhukuku.org/dosyalar/basin-aciklamasi-20-07-2011.pdf
Zekirdek
20.Temmuz.2011, 20:36
Sıcağı bahane etmek konuşuluyor ama Meduna'da unutulmasın. Mondragon görmeseydi 15 metre önümde ölüyordu adam.
Chinatown
21.Temmuz.2011, 01:24
Ligi geç başlatmak mantıklı. İspanyada, İngilterede 20 takım varsa, bizden fazla kupa oynuyorlarsa biz de yapabiliriz. ama bu şekilde de avrupa kupalarında ön eleme oynayacak takımlara ızdırap olacak. en az 30-40 gün antremanlara başlayıp, bir nevi başarılarıyla rezil olacaklar.
Trabzonspor
21.Temmuz.2011, 17:15
http://www.ligtv.com.tr/VideoHaber/?r=1&hid=95649
footballer33
22.Temmuz.2011, 19:24
TUTUKLULUK İTİRAZLARI REDDEDİLEN BAZI İSİMLER:
-Aziz Yıldırım
-Şekip Mosturoğlu
-İlhan Ekşioğlu
-Mecnun Odyakmaz
-Bülent Uygun
-Ümit Karan
-Korcan Çelikay
-Olgun Peker
-Abdurrahman Yakut
-Cemil Turan
-Yusuf Turhanlı
-Tamer Yelkovan
Revolution
22.Temmuz.2011, 23:19
Normalde bu konuya bir daha yazmayacaktım ama Habertürk'te bir program var şu anda. Faik Işık'ı tanımıyorum ama Karadenizli sanırım. Kimseyi konuşturmuyor, bir bağırıyor salonda 8 kez yankılanıyor. Asıp kesiyor saatlerdir. Başım ağrıdı yeminle komedi.
Biraz önce bir laf etti taraftara oynuyor sanırım, o laftan bunu anlıyorum.
uAburak89
22.Temmuz.2011, 23:25
Bence de çok komik bir adam, biz iyi güldük ailecek. Babam Fenerbahçeli, Aziz Yıldırım'ı bu avukat savunacaksa işi zor, mahkemede de böyle ise hakim atar bunu dışarı dedi. Tabii burada şovunu yapıyor, mahkeme de tavrı değişecektir herhalde.
Night_Mare17
22.Temmuz.2011, 23:28
Bu adam savcıyı döver yeminle . Çok komik :n:
http://s1.directupload.net/images/110722/xaeqwh4j.swf