View Full Version : Büyük Şike Soruşturması
Corpus
04.Ağustos.2011, 17:40
Bence TT Arena'nın hangi konu ile alakalı olduğunu kesin olarak bilmeden bir yargıya varmak doğru değil. Fenerbahçe'de olan gibi bu araştırmanında ayrıntıları medyaya yansıdığında daha sağlıklı bir tartışma ortamı ortaya çıkacaktır. Şuan elde veri olmadan kimse kimseyi inandıramaz.
@SAİT71
Bırak basına verilsin her şey. Başka operasyonlarda(bunlar sporla ilişkili olmayanlar) basına sızma olmayınca neler olduğunu kimlerin 3-4 yıl kimse bir şey bilmediği için gereksiz hapiste tutulduğunu biliyoruz. Bu basına sızma olayı sizin açınızdan olumlu bence :)
di canio
04.Ağustos.2011, 17:49
Bence TT Arena'nın hangi konu ile alakalı olduğunu kesin olarak bilmeden bir yargıya varmak doğru değil. Fenerbahçe'de olan gibi bu araştırmanında ayrıntıları medyaya yansıdığında daha sağlıklı bir tartışma ortamı ortaya çıkacaktır. Şuan elde veri olmadan kimse kimseyi inandıramaz.
@SAİT71
Bırak basına verilsin her şey. Başka operasyonlarda(bunlar sporla ilişkili olmayanlar) basına sızma olmayınca neler olduğunu kimlerin 3-4 yıl kimse bir şey bilmediği için gereksiz hapiste tutulduğunu biliyoruz. Bu basına sızma olayı sizin açınızdan olumlu bence :)
Basına nelerin, hangi amaçla sızdırıldığı da önemli ama.
SAİT71
04.Ağustos.2011, 17:50
Basına sızdırılan belgelere bakınca bizim açımızdan pek olumlu olduğunu düşünmüyorum. Zaten parantez içleri doldurulmuş, ifadelerin altlarında tefsirleri var.
Bordo61Mavi
04.Ağustos.2011, 17:50
Tartismali Cem Papila macinida arastirsinlar bizim madem geriye gidiyoruz :)
Ayrica nette 150 sayfalik konusmalar dolasiyormus , pc basinda degilim bakamadim henuz. Dogrumu ?
SAİT71
04.Ağustos.2011, 17:54
Ayrica nette 150 sayfalik konusmalar dolasiyormus , pc basinda degilim bakamadim henuz. Dogrumu ?
Evet indirme linkleri bile var :D
Corpus
04.Ağustos.2011, 17:54
Tabiki hangi amaçla sızdırıldıkları önemli ancak en azından siz bu şekilde farkına varıyorsunuz neyin ne olduğunun. Zaten basında Fener'i karalasalar ne değişir ki ? Siz takım mı değiştirirsiniz ? Sanmıyorum. Başkaları nefret eder derseniz de. Biz zaten sevmiyoruz Fener'i pek birşey değişmez :D
Redrum
04.Ağustos.2011, 17:55
Basına sızdırılan belgelere bakınca bizim açımızdan pek olumlu olduğunu düşünmüyorum. Zaten parantez içleri doldurulmuş, ifadelerin altlarında tefsirleri var.
İşte deli olduğum bir nokta daha. Sence o parantez içindeki açıklama, sadece üstteki iki cümlelik olay özeti metninden mi çıkarılmış?? O adamların senden daha çok bilgisi olması ihtimali acaba ne kadar yüksek?? Hayır hüküm çıksa millet "aa işte katakulliden hüküm verdiler" diyecek oluşturulan ortam bu.
SAİT71
04.Ağustos.2011, 17:57
Tabiki hangi amaçla sızdırıldıkları önemli ancak en azından siz bu şekilde farkına varıyorsunuz neyin ne olduğunun. Zaten basında Fener'i karalasalar ne değişir ki ? Siz takım mı değiştirirsiniz ? Sanmıyorum. Başkaları nefret eder derseniz de. Biz zaten sevmiyoruz Fener'i pek birşey değişmez :D
Çok gizli tutulan ve taraflara dahi verilmeyen belgelerin bulunduğu, uğruna TFF'de parmak iziyle girilebilen kozmik odaların oluşturulduğu bir davanın ne denli olursa olsun belgelerinin sızdırılması normal bir durum mudur? :)
İşte deli olduğum bir nokta daha. Sence o parantez içindeki açıklama, sadece üstteki iki cümlelik olay özeti metninden mi çıkarılmış?? O adamların senden daha çok bilgisi olması ihtimali acaba ne kadar yüksek?? Hayır hüküm çıksa millet "aa işte katakulliden hüküm verdiler" diyecek oluşturulan ortam bu.
Sence o belgeyi okuyan insanın o cümleleri yorumlama kabiliyeti yok mudur?
Corpus
04.Ağustos.2011, 17:58
Çok gizli tutulan ve taraflara dahi verilmeyen belgelerin bulunduğu, uğruna TFF'de parmak iziyle girilebilen kozmik odaların oluşturulduğu bir davanın ne denli olursa olsun belgelerinin sızdırılması normal bir durum mudur? :)
Normal olmadığı zaten aşikar ancak bunun yararını ve zararını tartışıyorum ve konuşuyorum ben zaten :)
di canio
04.Ağustos.2011, 18:01
Benim açımdan Fenerbahçe ile ilgili bir şey değişmez. Ama sızdıranların sıfatlarına, bağlı bulundukları kurumlara inancım ve saygımda büyük bir azalma olacağı kesin.
Buna bir de olayla doğrudan alakalı kişiler açısından bakmak gerek. Bir soruşturmada ifade vermişsiniz ve tüm bilgiler sizin özlük bilgilerinizle beraber sızdırılıyor. Kişilerin maddi ve manevi durumları hiçe sayılıyor. Bu kişilerin bir ailesi, çevresi, işi gücü var. Bu mağduriyetlerin giderilmesi çok zor olacaktır.
SAİT71
04.Ağustos.2011, 18:02
Normal olmadığı zaten aşikar ancak bunun yararını ve zararını tartışıyorum ve konuşuyorum ben zaten
Zaten gerisini tartışmamızında çok anlamı kalmıyor. Gizli diyorsan kimin yararına veya zararına olursa olsun sızdırmayacaksın bana göre... Neyse ceza almamak adına daha fazla şey yazmayı düşünmüyorum benim yazdıklarıma yazılmadığı sürece. Benim bu dava hakkındaki görüşüm budur. Sportif olaylarla ilgisinin, siyasi çıkarlar kadar çok olmadığını düşünmekteyim.
Cengo
04.Ağustos.2011, 18:06
GALATASARAY'IN ŞİKE İLE İLGİLİ BİR BAĞLANTISI YOKTUR !
Galatasaray yöneticisi Sedat Doğan, şike soruşturması kapsamında Galatasaray tesislerinin aranmasıyla ilgili bir açıklama yapıyor.
İşte açıklamadan satır başları:
- Sabah güvenlik güçlerinden Bülent Tulun'a davet geldi, kendisi de Florya Tesisleri'ne gitti yardımcı olmak üzere. Tulun aleyhinde tutuklama, gözaltı vs. yok, tamamen tanık sıfatıyla bilgisine başvuruluyor. Daha önce kendisi tarafından bir yere yazılan belgeyle ilgili bilgi veriyor. Ki bu belge de aldığımız bilgiye göre 2007'ye ait.
- Biz de Galatasaray Kulübü olarak Emniyete ve savcılığa yardımcı olacağız.
- Bülent Tulun kendisiyle ilgili belgeyi arama kararı olmadan kendi isteğiyle evine güvenlik güçlerini davet etti. 2007 yılına ait ve kulübün iç işlerine dair bir belge olduğu bilgisini aldık. Bu şikeyle alakalı değil, tamamen Galatasaray'ın iç işleriyle ilgili bir belgedir.
- Mektup niteliğinde bir belgedir, başka bir şey değil. Kime yazıldığını bilmiyorum.
- İki adreste arama yok, biz kendimiz davet ettik eğer kulüple ilgili bir şey varsa, yardımcı olabileceğimiz bir şey varsa diye davet ettik.
- Galatasaray'ın şikeyle vs. bir ilgisi yok, siz de bunu öğreneceksiniz. Bizim gocunacak bir şeyimiz yok, gayet rahatız.
MEDYASPOR
Ahmet Çakar der ki:
Beklemiyordum ama bu arama muhtemelen Bülent Tulun'un Adnan Polat'a yazdığı bir mektupla ilgili. Bu mektubun içeriği de bildiğim kadarıyla Song'a ödenmesi gerekip de ödenmeyen bir parayla ilgiliydi.
Hatırladığım kadarıyla Bülent Tulun bu mektupla Song'a ödenmiş gibi gösterilip aslında ödenmeyen ve başka bir yerde kullanıldığını parayı Adnan Polat'a hatırlatıyordu. Daha da önemlisi bu üstü kapalı mektup, Adnan Polat'a bir tehditti. Ama burada bence ima edilen bu paranın başka bir yerde kullanılması, belki de teşvik primi olarak yollanmasıydı.
Corpus
04.Ağustos.2011, 18:07
Zaten gerisini tartışmamızında çok anlamı kalmıyor. Gizli diyorsan kimin yararına veya zararına olursa olsun sızdırmayacaksın bana göre.
Ben senin dediğine birşey demiyorum zaten. Sızdıranların ceza alması gereklidir ve yasal değildir ancak sızdırıldıktan sonra bunu tartışmakta olağan birşeydir. Ben daha öncede söylemiştim. Zaten sızdırılan sızdırılıyor bu elde olan veya bu forumdaki kişilerin önleyebileceği şeyler değiller. Bu yüzden biz önümüze konulan belgelerin gerçek olduğunu varsayarak yorumları yapalım bundan bir zarar görülmez.
vego
04.Ağustos.2011, 18:12
dipnottv: Adnan Polat'ın ofisinde arama yapıldı - Dipnot.Tv http://www.dipnot.tv/9641/Adnan-Polatin-ofisinde--arama-yapildi-.aspx
vego
04.Ağustos.2011, 18:23
dipnottv: Adnan Polat'ın ifadesi alınacak - http://www.dipnot.tv/9641/Adnan-Polatin-ifadesi-alinacak.aspx
Redrum
04.Ağustos.2011, 18:27
Heh ya hele şükür. Alınsın suçlu çıksın atsınlar içeriye 10 yıl yesin. Rahatlayacağım vallahi.
Bordo61Mavi
04.Ağustos.2011, 18:39
Herkesin ifadesi aliniyor, isin sonu sahaya bozuk para atanlara kadar uzanacak sanki :D
Cengo
04.Ağustos.2011, 18:45
Herkesin ifadesi aliniyor, isin sonu sahaya bozuk para atanlara kadar uzanacak sanki :D
şşttt teknik takip :D
ekin baş vermedi, kör buzağı sağlam.
RaSenGan
04.Ağustos.2011, 18:45
Bir bizimkiler eksikti kadro tamamlandı :D Hiç takmıyorum şahsen.Artık bu konu acayip sıktı.Kime ne ceza gerekiyorsa verilsin de bitsin bütün yaz bununla geçti.
Bordo61Mavi
04.Ağustos.2011, 18:51
Bu savcilar tam pskopat olmali adam 1 ay icinde kac kisi sorguladi. Biz takip etmekte zorlandik adam sayfa sayfa ifade aliyor. Idolumsun savci bey :D
C h A o S
04.Ağustos.2011, 19:18
Ali Dürüst:Bülent Tulun ve Adnan Polat'ın arasındaki özel yazışmadır.Kulübü bağlamaz.Yanlış anlaşılma var onu düzelttik dedi.Yazışmalar verilmiş emniyete.
sarianet
04.Ağustos.2011, 19:24
bence bu gidişle afyonkarahisarspora şampiyonlar lgine katılma ihtimali var savcı bey hadi zorla biraz bi ka ç lig atlayalım:D
LadroN
04.Ağustos.2011, 19:29
Ali Dürüst Denizlispor maçı ile ilgili soru sorulmadığını söyledi Ntvsporda.
C h A o S
04.Ağustos.2011, 19:38
Galatasaray Spor Kulübü'nden Duyuru
Galatasaray Spor Kulübü'ne ilişkin herhangi bir iddia ve bu iddialara ilişkin bir arama
kararı bulunmamaktadır.
Bu süreçte Rigobert Song dahil, hiçbir eski ve yeni sporcumuzun adı gecmemektedir. Hiçbir kulüp çalışanı veya yöneticisi de şüpheli sıfatı ile yer almamaktadır. Bir takım medya organlarında çıkan haberler gerçeği yansıtmamakadır. Galatasaray Spor Kulubü bugün olduğu gibi her zaman adli makamlara ve emniyet güçlerine her türlü destegi vermeye
hazırdır.
Kamuoyuna duyurulur.
Galatasaray Spor Kulubü
KaRaBükLü KraL
04.Ağustos.2011, 19:47
Galatasaray Spor Kulübü'ne ilişkin herhangi bir iddia ve bu iddialara ilişkin bir arama
kararı bulunmamaktadır.
Bu süreçte Rigobert Song dahil, hiçbir eski ve yeni sporcumuzun adı gecmemektedir. Hiçbir kulüp çalışanı veya yöneticisi de şüpheli sıfatı ile yer almamaktadır. Bir takım medya organlarında çıkan haberler gerçeği yansıtmamakadır. Galatasaray Spor Kulubü bugün olduğu gibi her zaman adli makamlara ve emniyet güçlerine her türlü destegi vermeye
hazırdır.
Kamuoyuna duyurulur.
Galatasaray Spor Kulubü
Nokta teşvik primi Denizli maçı falan uçmaya başladı basın cevap olmuştur umarım:)
SaLviO
04.Ağustos.2011, 20:04
Nokta teşvik primi Denizli maçı falan uçmaya başladı basın cevap olmuştur umarım:)
O zaman adnan polatı neden aradılar ? Bu olay bu kadar basit değil potaya gs de girdi hayırlı olsun aziz başkan içerde rahat durmamış belli
C h A o S
04.Ağustos.2011, 20:04
Başta Cnn olmak üzere baktım haber kanalları 2005-2006 sezonundaki tüm maçlar inceleme altında diyor.Atmaya başladılar.Ancak bu açıklama gereken yerlere cevap olmuştur...
C h A o S
04.Ağustos.2011, 20:06
O zaman adnan polatı neden aradılar ? Bu olay bu kadar basit değil potaya gs de girdi hayırlı olsun aziz başkan içerde rahat durmamış belli
Kulübün yaptığı açıklamaları okursan anlarsın neden aradıklarını.Yapılan arama herhangi bir maç için yapılmış şike soruşturması değil.
sui generis
04.Ağustos.2011, 20:09
kararı bulunmamaktadır.
hazırdır.
Kamuoyuna duyurulur.
Galatasaray Spor Kulubü
simdi siz bu açıklamayı mı ciddiye alıyorsunuz ? fenerbahçe de her gün suçsuzuz diye açıklama yapıyor o zaman ona da inanın. bu açıklamada yaptıkları tek şey her şeyi reddetmek..
SaLviO
04.Ağustos.2011, 20:09
Açıklamaları okursan anlarsın neden aradıklarını.Yapılan arama herhangi bir maç için yapılmış şike soruşturması değil.
Neden o zaman organize şuçla mücadele ekipleri aldı neden şike savcısının talimatıyla alındılar
KaRaBükLü KraL
04.Ağustos.2011, 20:13
Neden o zaman organize şuçla mücadele ekipleri aldı neden şike savcısının talimatıyla alındılar
Sadri Şener Emre Belözoğlu ve Sinan Engin gibi isimlerde çağırılmadılar mı bu konuda ifadeleri alınmadı mı içeri mi attılar hemen.Çabucak uçmayalım lüften daha ortada net birşey yokken
DisCo
Denizlispor'a giden bir teşvikin belgesi Galatasaray'da var diye bunlar oluyor. Gönderen kim onu çözemedik daha.
C h A o S
simdi siz bu açıklamayı mı ciddiye alıyorsunuz ? fenerbahçe de her gün suçsuzuz diye açıklama yapıyor o zaman ona da inanın. bu açıklamada yaptıkları tek şey her şeyi reddetmek..
İyide kim dediki Fenerbahçe'nin açıklamalarına yalan diye?Ben hiç bir yerde görmedim o açıklamalara bir şey dendiğini.Kendi kulübümün yaptığı açıklamaya tabiyki ciddiye alıcam.
Ali Dürüst'de çıktı dedi Bülent Tulun ve Adnan Polat ile yapılan bir yazışmadan dolayı arandı.
Neyse siz inanmak istediklerinize inanın.Bizde kulübümüze.
sui generis
04.Ağustos.2011, 20:16
İyide kim dediki Fenerbahçe'nin açıklamalarına yalan diye?Ben hiç bir yerde görmedim o açıklamalara bir şey dendiğini.Kendi kulübümün yaptığı açıklamaya tabiyki ciddiye alıcam.
benim ordaki kastım kulübün her açıklamasına pek güvenmeyin. bu ifade alma şike soruşturması kapsamında olduğu kesin. ama ifadesine başvurmak ama şuçlu olarak çağırmak..
Sirius Black
04.Ağustos.2011, 20:17
Herhangi bir gözaltı ya da tutukluluk kararı çıkmadı. Daha şike soruşturması kapsamında bile değil. Heyecanlanmaya gerek yok. :) Sadece "tanık" sıfatıyla sorular sorulduğunu biliyoruz.
europeanconquer
04.Ağustos.2011, 20:18
Denizli teşvik primi almasa bile -ki aldığına ve verilmeye çalışıldığına inanmıyorum- o maçtan kesin puan çıkarması gerkiyordu ligde kalmak için.Aklı olan teşvik primi var demez :)
DisCo
04.Ağustos.2011, 20:26
Bu mantığın doğru olduğunu düşünmüyorum. Denizlispor zaten ligden düşmemek için mücadele edecekti. Bu olayı daha da güçlendirmek için teşvik verilebilir. Kısaca teşvik sadece hiçbir iddiası kalmadığı için yenileceği düşünülen bir takıma verilmez.
europeanconquer
04.Ağustos.2011, 20:28
Verilmişte olabilir :) Eğer varsa öyle bir şey çekeriz cezasını.
Edit: Çam ağacında olsak bile son sözümüz Galatasaray :zuhaha
partizanlion
04.Ağustos.2011, 20:38
Varsa bir şey cezası çekilir yoksa da basının ne olduğunu gördük. ntvspor olayı anlamadan dinlemeden ''sıçradı sıçradı şike galatasaraya sıçradı'' diye diye halaya tutuşacaklardı.. :D
şu an polisten bir açıklama var mı bilmiyorum bu konuda, ee ozaman kulübümün açıklamasını tabi ki doğru kabul ederim. :)
KanaKe
04.Ağustos.2011, 20:47
insani futboldan soguttular vallahi.. ne karar vereceklerse versinler küme düsüreceklerse düsürsünlerde basinda ki su iddialar bir son bulsun.. atis serbest ellerinde delil yok birsey yok kafalarina göre yazip ciziyorlar.
DenizlispoR
04.Ağustos.2011, 20:48
Cnntürk ; Fenerbahçe - Denizlispor maçı ile ilgili belge aranıyor,1.4 milyon dolar teşvik primi iddiası araştırılıyor.
Bundan önce CNNTürk şöyle taraflıdır,haberlerine inanmayınız diyen taraftarların oranın haberlerini paylaşmaları ne hoş. Umarım Ali İpek ceza alır bu hususta .
Nedvedmania
04.Ağustos.2011, 20:54
Bundan önce CNNTürk şöyle taraflıdır,haberlerine inanmayınız diyen taraftarların oranın haberlerini paylaşmaları ne hoş.
Güzel tespit :)
Bundan önce basının sizin hakkınızda çıkarttığı haberlere inanmadığınız gibi bu tip haberlerede hemen inanmamak lazım. Bekleyelim görelim. Az kaldı az.
MeMo
04.Ağustos.2011, 21:33
Bundan önce CNNTürk şöyle taraflıdır,haberlerine inanmayınız diyen taraftarların oranın haberlerini paylaşmaları ne hoş. Umarım Ali İpek ceza alır bu hususta .
Ne hoş ? Oğuz saçmaladığının farkında mısın ? Çok yakışıksız olmuş.
Twitterda gördüm direk kopyaladım yazıyı oldu bundan sonra koyduğumuz haberlere dikkat ederiz ne oluyor diye.
Ayrıca dikkatle incelersen bir tutarlılık bile bulabilirsin.Örnek olarak CNN çok taraflı bir Fenerbahçe düşmanı olarak bile böyle haber yapıyorsa artık siz düşünün gibi.
İlginç olan senin bunları aklında tutup CNN savunucusu gibi yetişmen.
Son olarak umarım Ali İpek ceza alır bu hususta.
Night_Mare17
04.Ağustos.2011, 21:52
Bizden en ufak bir şüpheleri varsa düşürsünler .
Corpus
04.Ağustos.2011, 21:53
Ne hoş ? Oğuz saçmaladığının farkında mısın ? Çok yakışıksız olmuş.
CNN savunucusu olamaz mı ? Nasıl siz bir kanalı karalayabiliyorsanız bir başkası da onu savunabilir. Bunda hiç bir sorun yok.
Night_Mare17
04.Ağustos.2011, 22:00
Ne varmış CNN ' de . Ntv ile CNN Türkiye'nin en iyi 2 haber kanalı bunu unutmayın.
C h A o S
04.Ağustos.2011, 22:02
CNN en iyi haber kanallarından ancak bu süreçte çok yaygara yaptılar.Ortalığı çok bulandırdılar.Mesela ben bugün baktım bir ara hemen Galatasaray'ı şikeci yaptılar.Kapadım izlemeye gerek yok.
sananes
04.Ağustos.2011, 22:20
CNN ne fenerbahçe düşmanıdır ne galatasaray.Sadece digiturk düşmanılar.D Smarttan ötürü yani küme düşürülse takımlar lig tv zora gireceği için onlar mutlu olacaklar.Olay bundan ibaret bana kalırsa.
Bunun dışında CNN Türk'ü eleştirenlere neden eleştiriyorsunuz deyip, onların koyduğu CNN haberlerine CNN yalancı,yancı değil miydi? tepkisi vermek aynı şekilde şaşırtıcı bana kalırsa.Sonuçta CNN'i savunan sizsiniz yine savunmalısınız yaptıkları haberleri doğru olabilir gibisinden.
SAİT71
04.Ağustos.2011, 22:24
CNN soruşturma kapsamında ne yapılırsa onu destekler. Hiç bir takımı desteklemez.
sananes
04.Ağustos.2011, 22:25
Ayrıca şike yaptığımıza inanmadığım gibi galatasaray'ın o sene teşvik gönderdiğine de inanmıyorum.Zaten kimsenin tutuklanacağını ya da tutuksuz yargılanacağını da düşünmüyorum galatasaraydan.Tabi TARAF gazetesi önemli onlar bu konuda haber yaptı mı? Savcı ve emniyetle birlikte çalışıyor biliyorsunuz.
KanaKe
04.Ağustos.2011, 23:01
CNN ne fenerbahçe düşmanıdır ne galatasaray.Sadece digiturk düşmanılar.D Smarttan ötürü yani küme düşürülse takımlar lig tv zora gireceği için onlar mutlu olacaklar.Olay bundan ibaret bana kalırsa.
Bunun dışında CNN Türk'ü eleştirenlere neden eleştiriyorsunuz deyip, onların koyduğu CNN yalancı,yancı değil miydi? tepkisi vermek aynı şekilde şaşırtıcı bana kalırsa.Sonuçta CNN'i savunan sizsiniz yine savunmalısınız yaptıkları haberleri doğru olabilir gibisinden.
aynen olayin özeti budur.. zaten basinda ne kadar iddia ortaya atildiysa hepsi dogan yayin holdingin yayinci kuruluslari tarafindan atildi..
MeMo
04.Ağustos.2011, 23:49
CNN en iyi haber kanallarından ancak bu süreçte çok yaygara yaptılar.Ortalığı çok bulandırdılar.Mesela ben bugün baktım bir ara hemen Galatasaray'ı şikeci yaptılar.Kapadım izlemeye gerek yok.
Bunu diyorum.
2 sayfa ciddi ciddi CNN muhabbeti döndü :D
Suicider
04.Ağustos.2011, 23:55
Galatasaray Sportif Koordinatörü Bülent Tulun, ifade verdikten sonra İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden ayrıldı. Tulun Emniyet'ten ayrılırken "Kendi arabamla geldim, kendi arabamla gidiyorum" dedi.
Hugo
05.Ağustos.2011, 00:19
Önder Turacı'nın dayak attığı iddia edilen eski eşi Önder Turacı'nın FB-Kayseri maçında Trabzonspor'dan teşvik primi aldığını söyleyerek suç duyurusunda bulunmuş.
di canio
05.Ağustos.2011, 00:33
Önder Turacı'nın dayak attığı iddia edilen eski eşi Önder Turacı'nın FB-Kayseri maçında Trabzonspor'dan teşvik primi aldığını söyleyerek suç duyurusunda bulunmuş.
Aman sen eksik kal Bayan Turacı.
Trabzonspor
05.Ağustos.2011, 01:03
Bende bunu radyoda duydum az önce.
sananes
05.Ağustos.2011, 02:01
Önder bizim maçlarda anlaşma gereği oynamadı ki trabzonspor'da teşvik primi alsın.Bu haber asılsızdır ama asılsız haberlerin bu kadar çok olmasının sebebi de emniyet ve savcıdır.Bu önemli süreci çok kötü yönettiler.Medyaya belgeleri servis ederek ciddiyeti kaybedersen, her şey çorba olur işte böyle.
Hugo
05.Ağustos.2011, 02:08
Önder bizim maçlarda anlaşma gereği oynamadı ki trabzonspor'da teşvik primi alsın.Bu haber asılsızdır ama asılsız haberlerin bu kadar çok olmasının sebebi de emniyet ve savcıdır.Bu önemli süreci çok kötü yönettiler.Medyaya belgeleri servis ederek ciddiyeti kaybedersen, her şey çorba olur işte böyle.
Eski karısı gıcıklık yapmak istiyor ollabilir.
Trabzonspor
05.Ağustos.2011, 03:24
Fener-Kayseri maçlarında oynamamasıyla bizim Kayseri ile olan maçımızda teşvik pirimi alama ki nasıl bir bağlantıdır?Ben orasını anlayamadım:)
Böyle birşey olacağını sanmıyorum bende,eşi belki bir şekilde intikam almak istiyordur.
TR.CaPTaiN
05.Ağustos.2011, 03:43
Eşinin iddiası Fenerbahçe - Kayserispor maçında Trabzon tarafından Önder'e teşvik verildiği yönünde Mustafa. sananes de Önder Fenerbahçe - Kayserispor maçında oynamadı ki teşvik alsın diyor.
Trabzonspor
05.Ağustos.2011, 03:50
Eşinin iddiası Fenerbahçe - Kayserispor maçında Trabzon tarafından Önder'e teşvik verildiği yönünde Mustafa. sananes de Önder Fenerbahçe - Kayserispor maçında oynamadı ki teşvik alsın diyor.
Kayserispor-Trabzonspor maçında diyordu radyoda.Ben yanılmışım o zaman.
byariff
05.Ağustos.2011, 04:17
Bülent Tulun: "Kendi arabamla geldim, kendi arabamla gidiyorum" Davet ediliriz, buyur ederiz, kendimiz gideriz, kendimiz çıkarız...
vego
05.Ağustos.2011, 16:50
Adnan Polat İstanbul Emniyeti'nde ifade verdi
4 Ağustos 2011 17:22 | NTV Spor ve Ajanslar
Eski Galatasaray Başkanı Adnan Polat, tanık olarak ifade verdikten sonra İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden ayrıldı.
http://media1.ntvspor.net/C/I/172/sondakikahaber_8F5U0.jpg
Eski Galatasaray Başkanı Adnan Polat, tanık olarak ifade verdikten sonra İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden ayrıldı.
Polat, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden ayrılırken yaptığı açıklamada, "Söz konusu mektubun varlığından dün haberdar oldum. İfademi verdim. Şikeyle ilgili hiçbir şey sorulmadı, mektupla ilgili soruları yanıtladım" dedi.
ADNAN POLAT'IN OFİSİNDE VE EVİNDE ARAMA
Galatasaray'ın eski başkanı Adnan Polat'ın Mecidiyeköy'deki ofisinde ve evinde polisler tarafından arama yapılmıştı. Devam eden operasyon kapsamında Adnan Polat'ın da ifadesinin alınmasına karar verilmişti.
DÜN SABAH SAATLERİNDE BAŞLAYAN OPERASYON DEVAM EDİYOR
Organize Suçlar Şube Müdürlüğü'nden 3 ayrı ekip dün sabah saatlerinde harekete geçti. İlk ekip Florya'da bulunan Metin Oktay Tesisleri'ne geldi. Bir diğer ekip ise Türk Telekom Arena Stadı'na giderek aramalarda bulundu. Polis ekiplerinin diğer durağı ise Galatasaray Sportif Koordinatörü Bülent Tulun'un evi oldu. Güvenlik güçleri ile Bülent Tulun son olarak Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena'ya geldi. Buradan İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne giden Tulun, ifade verip ayrıldı.
byariff
05.Ağustos.2011, 16:53
Vatan'ın haberine göre; 3 Temmuz'dan bu yana şikeyle yatıp şikeşle kalkan Türk futbolunun en üst makamı olan Federasyon Başkanı Mehmet Ali Aydınlar (http://www.htspor.com/etiket/mehmet_ali_ayd%C4%B1nlar), dün Emniyet’in G.Saray’la ilgili adım atması üzerine çok net ifadeler kullandı; "Kupayı geri alırız.."
TFF (http://www.htspor.com/etiket/tff) Başkanı Aydınlar’ın düşüncesi şöyle:
“20 yıl öncesine kadar inceleme yetkimiz var. Geriye dönük dosyaların adli boyutu olmaz ama biz gerekirse kupayı geri bile alırız.”
İSİM FARKETMEZ
"Şu an yurt dışındayım. Olaylarla ilgili bilgim yok. Ancak şunu net biçimde söyleyebilirim: 20 yıl öncesine kadar dönüp inceleme yetkimiz var. Eğer bir başvuru, daha da önemlisi bir kanıt olursa tabii ki gerekeni yaparız, kim sportif suç işlemişse F.Bahçe, Beşiktaş, G.Saray, Trabzon bizim için farketmez. Biz zaten bu bataklığı kurutmaya geldik.
Fakat geriye dönük dosyaların adli boyutu olmaz. Yasa yeni çıktığı için adli boyuttan öte biz, gerekirse kupa almak ve hak mahrumiyetleri vermek dahil her türlü yaptırımı uygularız...
Polat Emniyet'ten ayrıldı!
İfade veren Adnan Polat (http://www.htspor.com/etiket/adnan_polat), "Söz konusu mektubun varlığından dün haberdar oldum, ifademi verdim. Şikeyle ilgili soru sorulmadı, mektupla ilgili soruları yanıtladım" dedi.
byariff
05.Ağustos.2011, 16:57
Eger aydinlarin aciklamasi dogru ise
konu Galatasaray olunca kupayi geri aliyorsunuz.1 aydir bir sürü şike dosyasi var hiç açiklama yapmadiniz sayin(!) aydinlar.
KanaKe
05.Ağustos.2011, 17:14
05-06 sezonu zaten basli basina sike kokan bir sezondu özellikle kadiköydeki fenerbahce - galatasaray macindan sonra iki takimin oynadiklari maclar tek tek incelensin galatasaray belkide tarihindeki en kolay sampiyonlugu aldi
LadroN
05.Ağustos.2011, 17:20
05-06 sezonu zaten basli basina sike kokan bir sezondu özellikle kadiköydeki fenerbahce - galatasaray macindan sonra iki takimin oynadiklari maclar tek tek incelensin galatasaray belkide tarihindeki en kolay sampiyonlugu aldi
:n: :n: :n:
Tarihimizdeki en rahat şampiyonluk he komik gerçekten.
byariff
05.Ağustos.2011, 17:21
Polat:"Şike ile alakalı soru sorulmadı.
http://www.ligtv.com.tr/VideoHaber/?r=1&hid=96325
Tatanga17
05.Ağustos.2011, 17:24
Bu konudanda soruşturmadanda iğreniyorum artık. İş bilmezlikleri bir yana sataşacak kulüp arıyorlar.
anil luque
05.Ağustos.2011, 17:27
Sen şampiyonluk yolundaki rakibini bitime 4 hafta kala 4-0 la bozguna uğrattıktan sonra şampiyonluk ver , yetmezmiş gibi en kolay şampiyonlukları de. Ben Beşiktaşlıyım ama bana bile komik geldi bu.
Facx
05.Ağustos.2011, 17:32
aynen aynen en basit şampiyonluğumuz du sorma :icon_lol: mesela küme düşcek olan denizlinin sizden puan alıp ligde kalmasından ziyade bizim şampiyonluğumuz önemli olduğu için maça asıldı :icon_lol:
MeMo
05.Ağustos.2011, 17:57
Arkadaş Galatasaray'ın oynadığı maçlar için demiş kolay diye.Burada aksi yönde de çok mesaj oldu kimse itiraz etmemişti.
vego
05.Ağustos.2011, 18:17
@firatgunayer: Son Dakika...!! HSYK, Aziz Yıldırım'ın avukatlarının şikayeti üzerine iki müfettiş görevlendirdi
Hugo
05.Ağustos.2011, 18:18
"Kim olduğu farketmez kupayı alırız" açıklamasını ilk gün yapması gerekirdi Aydınlar'ın. Hep kulüpleri şahıslardan ayırmaya çalışıyordu bugüne kadar. Bugünse kulübe ceza vermekten açıkça bahsetti. Teşekkürler başkan ama geç kaldın.
bursa_mc
05.Ağustos.2011, 19:24
aynen aynen en basit şampiyonluğumuz du sorma :icon_lol: mesela küme düşcek olan denizlinin sizden puan alıp ligde kalmasından ziyade bizim şampiyonluğumuz önemli olduğu için maça asıldı :icon_lol:
Zaten GS'nin Denizli'ye teşvik vermesine gerek yoktu.Denizli kendisini kurtarmak için oynadı. :)
sananes
05.Ağustos.2011, 19:44
Mehmet Ali Aydınlar çok acemice davranıyor.Bi çıkıyor sakin davranmak gerektiğini sürecin uzun olacağını söylüyor,bi çıkıyor biz bunları bitirmeye geldik zaten ne gerekirse lig başlamadan yapılacak diyor.Çok kararsız ve söylemleri birbirini tutmuyor.Fenerbahçeli başkan diye lanse edildiği içinde bu bizim aleyhimize oluyor aslında.
Denizlispor'la olan iddialara gelince."Denizli kendini kurtarmak için oynuyordu ne teşviki" mantığı saçmalık.Böyle savunma olmaz ki ben o senenin araştırılmasının bir sonuç vermeyeceğini düşünen biri olarak söylüyorum bunu.Bence öyle bir şey yok ama denizli düşme potosundaydı diye bir mantık kurmak yanlış.
Zaten denizlispor maçının öncesi ve oynandığı sırada tüm olanlar skandaldır.Ben buna göz yuman federasyon,kamuoyu,rakip ve medya varken bir şampiyonluk eksik olmuş fazla olmuş bunla ilgilenmem.O maç sırasında yapılanlar haysiyetsizliktir, hakemin buna göz yumup o maçı bitirmesi,ertelememesi de öyle.(Federasyon başkanından maç bitecek diye devre arasında telefon aldığı da söyleniyor tabi orası ayrı bir konu)
Medya konuyu daha az gündeme getirse de yine de bilgi kirliliğini eksik etmiyo sağolsun.Bir haber sitesine giriyorum, etik kurulu üyelerinden ismini vermeyen biri kendilerine gönderilen belgelerle hiç bir takıma ceza veremeyeceklerini söyledi diye haber çıkıyor.Başka birine giriyorum işte şikenin en net belgesi tarzı haber çıkıyor.
Ben tüm takımların suçsuz bulunacağını düşünüyorum hala.Özellikle etik kurulu üyesi ile ilgili okuduğum haberde "bize davanın sadece sportif tarafıyla ilgili belge geldi" cümlesi var.Yani sportif olarak bişey çıkmayacak en azından süper ligin büyük başlarına bişey olmayacak ama suç örgütü gibi bir suçlamayla Aziz Yıldırım'ın ve Serdar Adalı'nın başı çok ağrıycak gibi görünüyor.(olayın siyasi olduğunu düşünüyorum bildiğiniz gibi,o yüzden böyle bir mantık çıkarımı yapıyorum)
-Son olarak şunu yazmak istiyorum.Konu fenerbahçe olduğunda her konu, her ihtimal kötüye çekilirken,konu fenerbahçe'nin yarıştığı takımla alakalı olduğunda her konu, her ihtimal,her mantık çıkarımı rakibin lehine oluyo ya:) teşekkürler rakipler, tek tek her birinize teşekkürler.
DenizlispoR
05.Ağustos.2011, 22:25
Denizlispor'la olan iddialara gelince."Denizli kendini kurtarmak için oynuyordu ne teşviki" mantığı saçmalık.Böyle savunma olmaz ki ben o senenin araştırılmasının bir sonuç vermeyeceğini düşünen biri olarak söylüyorum bunu.Bence öyle bir şey yok ama denizli düşme potosundaydı diye bir mantık kurmak yanlış.
Zaten denizlispor maçının öncesi ve oynandığı sırada tüm olanlar skandaldır.Ben buna göz yuman federasyon,kamuoyu,rakip ve medya varken bir şampiyonluk eksik olmuş fazla olmuş bunla ilgilenmem.O maç sırasında yapılanlar haysiyetsizliktir, hakemin buna göz yumup o maçı bitirmesi,ertelememesi de öyle.(Federasyon başkanından maç bitecek diye devre arasında telefon aldığı da söyleniyor tabi orası ayrı bir konu)
Şahsen ilgi alanım Denizlispor olunca sadece onun hakkındaki sorulara cevap vereceğim.
Hiç küme düşme hattındaki bir takımın maçına gittiniz mi? Fenerbahçe hiç bir zaman öyle bir duruma düşmediğinden/düşürülmediğinden o anki psikolojiyi yaşamanız zor.
O konfetiler o maçtan yıllar önce de kullanılıyordu,gerek avrupa kupalarında gerek liglerde. Eğer bu skandal ise yıllar önce UEFA görüp yasaklardı bence.
sui generis
05.Ağustos.2011, 22:31
burada şimdi o maçı tartışmak yersiz olur ama hangi maçta görülmüş 15-20 dk oyunun durması ?
SAİT71
05.Ağustos.2011, 22:46
O halde şöylede desek yanlış olmaz. Son hafta şampiyonluğa oynuyorsunuz küme düşmesi garantileşen bir takım ile. Şike yapıyor ve kazanıyorsunuz. Sonuçta küme düştü araştırılmasına gerek yok... Yanlış tabikide. Bırakın araştırsınlar. Bulamazlarsa o zaman eleştirirsiniz yetkili mercileri...
Tatanga17
05.Ağustos.2011, 22:50
Bu gidişe Aydınların başkanlığı uzun sürmez. Daha önündeki sorunu çözemiyorsun kalkıp 2005- 2006 yılındaki maçlara el atıyorsun. Bunun adı işbilmezliktir başka birşey değil
DenizlispoR
05.Ağustos.2011, 23:02
burada şimdi o maçı tartışmak yersiz olur ama hangi maçta görülmüş 15-20 dk oyunun durması ?
Yıl 1991. Maç Adanaspor vs Eskişehirspor.20 dakikalık rötar
5 Ocak Stadı'nda Adanaspor sahaya çıkarken adeta yer yerinden oynadı. Tribünleri tıklım tıklım dolduran turuncu beyazlı futbolseverler, ‘‘Şampiyon Adana'' sesleriyle yeri göğü inletti. Taraftarların sahaya attığı konfetiler yüzünden saha bir anda bembeyaz bir görüntüye bürünürken, konfetilerin temizlenme çalışmaları yüzünden maç 20 dakika geç başladı.
Kaynak : http://turbey-turbey.blogspot.com/2009/08/eskisehir-macmzn-hurruyete-yansmas.html
sananes
05.Ağustos.2011, 23:08
Maç 20 dakika geç başlayabilir ama bir takım her hücuma çıktığında konfetiyle durdurulursa bu rezalettir.O örnek verdiğiniz olay da öyledir zaten ama denizlispor'un yaptığı çok daha farklı ve organize bir şeydi.
İkisi aynı olay olsaydı bile yanlışı başka bir yanlıştan örnek vererek savunmamalıyız bana kalırsa.
DenizlispoR
05.Ağustos.2011, 23:09
Her atağa çıktığında ? Şahsen o gün stadyumdaydım ve ne yazık ki o gün Fenerbahçeli idim. Her atağa çıktığımızda oyunun durduğunu hatırlamıyorum. Bu konfeti olayı çok sık olur.
sananes
05.Ağustos.2011, 23:13
Tamam maçın özellikle 2. yarısını baştan izlersiniz görürsünüz o zaman ne sıklıkla konfeti atıldığını ve sık falan olmaz amatör küme mi burası? en fazla takımlar çıkarken atılırdı eskiden o kadar.Şu olay bile savunulabiliyor ya bu ülkede gerçekten bravo yahu:)
di canio
05.Ağustos.2011, 23:14
Denizlispor-Fenerbahçe maçıyla ilgili henüz bilgi, belge, iddia ve soruşturma mevcut değil bu operasyon kapsamında. Bu maçla ilgili tartışmalar gereksiz şu aşamada. Lütfen devam etmesin.
goosfraba
05.Ağustos.2011, 23:14
chemedya (http://forum.turksportal.net/vb//redirector.php?url=http%3A%2F%2Ftwitter.com%2F%23% 2521%2Fchemedya) Ahmet Ercanlar
Sivas maçından sonra Bilyoner'i kapatalım...İlhan Ekşioğlu,Ömer -Temelli'ye söylüyor. Bir gazete bu sözleri şikenin belgesi olarak veriyor
chemedya (http://forum.turksportal.net/vb//redirector.php?url=http%3A%2F%2Ftwitter.com%2F%23% 2521%2Fchemedya) Ahmet Ercanlar
Yani Fenerbahçe bilyoneri kapatalım diyerek bahis mafyası da olmuş manası çıkıyor. Şimdi bir sonraki twitime dikiz lütfen:))
Fenerbahçe şampiyonluk kutlamasını Levent'te Bilyoner isimli bir barda yaptı:)) Maalesef polis bunu şike belgesi olarak sunuyor.
Burada ismi geçen bilyoneri bahis şirketi bilyoner sanıp soru soruluyor:)) Gel de anlat bilyonerin bar olduğunu. İşte size şok belge!!!:)))
goosfraba
05.Ağustos.2011, 23:19
soruşturmada yapılan saçmalıkları görmek hiç de zor değil :)
SAİT71
05.Ağustos.2011, 23:43
Bizim araştırmacı ilkeli tarafsız medyamız bu kadar işte :D
MeMo
06.Ağustos.2011, 00:35
@DenizlispoR
İkidir aynı şeyleri söylüyorsun bu konfeti olayı yapılır diye ama şu ana kadar 1 örnek verdin ve üst düzey bir ligin şampiyonluk maçında 11 kere duran başka bir maç örneği vermedin.
Versen bile onlar da rezalet.Bu olayı buradan savunmaya çalışman yanlış bence.
Revolution
06.Ağustos.2011, 00:46
Bence de o mac tatil edilmeliydi 11 kere durdugu icin. Ama bunu Haluk Ulusoy'un parmagi, Galatasaray'in sikesi olarak yorumlayanlar var. Bunlara katilmiyorum, katilmadigim gibi gulunc buluyorum. -Burada yorumlayan var demek istemedim, genel- buraya yazmayacagim yazmayacagim dedim ama yine tutamadim kendimi insallah bu son mesajim olur :)
sarianet
06.Ağustos.2011, 01:04
http://a1.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/282159_205222726196921_118014618251066_606956_8572 24_n.jpg
byariff
06.Ağustos.2011, 01:21
Galatasaray Spor Kulübü'nden Kamuoyuna Duyuru
Çeşitli yayın organlarında Galatasaray Spor Kulübü'nden istenen bazı belgelerin bulunamadığı ve bu sebeble emniyet görevlilerine temin edilemediği yönünde asılsız haberler yer almaktadır.
Galatasaray Spor Kulübü yetkilileri dün de ifade edildiği gibi, emniyet güçleri ve yargı mensuplarıyla tam bir işbirliği içerisindedir. Dün istenen belgelere ek olarak, bugün bazı başka belgeler de talep edilmiştir. Söz konusu taleple ilgili Galatasaray Spor Kulübü, her türlü özeni göstererek elde olan Türkçe ve yabancı dildeki tüm belgeleri tasnif etmekte ve yabancı dilde olanları yeminli tercümanlar vasıtasıyla tercüme ettirmektedir.
Emniyet güçleri ve sayın Savcılığın iş yükünü azaltmak maksadıyla ve yargıya olan saygının bir gereği olarak belgeler yabancı dildeki orjinalllerinin yanı sıra Türkçe tercümeleriyle sunulacaktır.
Bu itibarla, Galatasaray Spor Kulübü'nün talep edilen belgelerdeki eksiklikten dolayı bir gecikmesi veya noksanlığı bulunmamaktadır.
Yürütülen bu süreçte basın ve yayın organlarının kulübümüzü itham edebilecek nitelikte yaptığı yayınlara bir son vermesi ve hukuka tam olarak uygun hareket eden ve hatta benimsemiş olduğu etik değerler gereği mecbur olmamasına rağmen her türlü belge ve bilgiyi paylaşan Kulübümüze saygı göstermeleri önemle rica olunur.
Galatasaray Spor Kulübü
TR.CaPTaiN
06.Ağustos.2011, 01:24
Faik Işık ısrarla ayın 8'ini işaret ediyor. Bakalım belki önemli gelişmeler olabilir.
sui generis
06.Ağustos.2011, 01:27
Faik Işık ısrarla ayın 8'ini işaret ediyor. Bakalım belki önemli gelişmeler olabilir.
ben de merak ettim bakalım. aziz başkan 8 inde konusacak falan dedi sanki yanlış hatırlamıyorsam
TR.CaPTaiN
06.Ağustos.2011, 01:41
Kanıtlasınlar, futbolu bırakırım
Fenerbahçe'nin kaptanı Alex de Souza, kişisel internet sitesinden yaptığı açıklamada kendisine yönelik yapılan şike iddialarına yanıt verdi.
Fenerbahçe futbol takımı kaptanı Alex De Souza, 10 günlük iznin ardından İstanbul'a döndüğünde, bir gazetede isminin savcı tarafından yürütülen futbolda şike iddialarına yönelik soruşturmanın içine katıldığı yönündeki haberi gördüğünü belirterek, ''Eğer herhangi bir kişi, bu saha dışı olaylara katıldığıma dair bir virgül bile kanıtlarsa, futboldan bütün kazandıklarımı geri veririm ve aynı anda futbolu bırakırım'' dedi.
Alex, internet sitesinde ''Türk futbolunda kaos'' başlığıyla yaptığı açıklamada, 2010-2011 sezonunun kariyerindeki en zor sezonu olduğunu, takım olarak sezona kötü başlangıç yaptıklarını, kulüp içinde performansının sorgulandığını ve 6 sezon geçirdiği kulüpte bir kez daha değerini kanıtlamak zorunda kaldığını belirtti.
Bu durumun deplasmandaki Bursaspor maçından önce olumlu anlamda değişmeye başladığını anlatan Brezilyalı futbolcu, ''Hocamız Aykut Kocaman ile olağan konuşmalarımızdan daha uzun süreli ve farklı bir konuşma yaptık. Bu maçtan itibaren bu durum benim adıma olumlu olarak gelişmeye başladı. Takım olarak sorunlarımızı çözmeye Kadıköy'de aldığımız Trabzonspor galibiyeti ile başladık'' ifadelerini kullandı.
Çok sert ve zorluk derecesi çok yüksek maçları kazanıp, ikinci yarıda Trabzonspor'un verimliliğinin düşmesini beklediklerini kaydeden Alex, şöyle devam etti:
''Unutulmaz maçlar oynadık. 20 dakikada kopardığımız Trabzonspor maçı, deplasmanda oynadığımız Beşiktaş maçı, son dakikalarda galibiyete ulaştığımız deplasmandaki Galatasaray derbisi, son saniyede kazandığımız Gaziantepspor maçı, Lugano'nun golü ile kazandığımız Kardemir Karabükspor maçı, fantastik bir geri dönüşle kazandığımız Bucaspor maçı ve son saniyelerine kadar hiçbir şeyin garanti olmadığı Sivasspor maçı unutulmazdı. Prim kazandık, prestij kazandık ve sahada UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki yerimizi kazandık. Taraftarımızla birlikte çok kutlamalar yaptık, çünkü bunu gerçekten hak ettik.''
-''SORUŞTURMA HAKKINDA KONUŞMADIM, KONUŞMAYACAĞIM''-
Sezon bittikten sonra tatile çıktığını, yeni sezonun ilk idman haftasında savcılık tarafından yürütülen soruşturmanın başladığını kaydeden Alex, ''Soruşturma hakkında hiçbir zaman konuşmadım ve konuşmayacağım'' dedi.
Bu konuların kendisinin konuşacağı konular olmadığını vurgulayan Alex, şunları söyledi:
''Böyle bir şey yapmam, çünkü her şeyden önce ben bir futbolcuyum. Kulüp yöneticileri ile pazarlıklar ya da politika hakkında konuşmam. Sadece futbol hakkında konuşurum. Fakat futbol sahası sınırları içinde oynanan futbol hakkında konuşmayı seviyorum. Futbol kulislerinin içerisinde hiçbir zaman bulunmadım, hiçbir zaman bu şekilde kendimi kirletmeyeceğim gibi, bu olaylardan nefret ederim. Ben futbol oynayıp, saha içerisindeki sıkıntıları çözmek üzere yetiştirildim. Kazanarak, kaybederek, ama her zaman futbolun taleplerine saygı duyarak hareket ederim.''
-''BENİM KATILIMIM SAHA İÇERİSİNDE OLDU''-
Ligin 9 Eylül'e ertelenmesinin ardından ailesiyle birlikte kafasını dinlemek için tatil için Türkiye dışına gittiğini belirten Alex, ''Sürpriz, üzüntü ve özellikle de öfkeyi İstanbul'a döndükten sonra daha fazla yaşadım. Bir gazetede ismimin savcı tarafından yürütülen bu soruşturmanın içine katıldığı yönündeki haberi gördüm. Evet, benim katılımım etkili oldu, ama benim katılımım saha içerisinde oldu'' ifadelerini kullandı.
Brezilyalı futbolcu, hukuka aykırı hiçbir durumun içerisinde isminin geçmesine izin vermeyeceğini vurgulayarak, şunları kaydetti:
''Deli gibi çalıştım, zamanımdan fedakarlık ettim, ağrılarla oynadım. Limitimi zorladım, bu yüzden 28 tane gol attım ve bir sürü gol pasında pay sahibiydim. Ben bunları yaparken takım arkadaşlarımın da aynısını yaptığını gördüm. Hukuka aykırı hiçbir durumun içerisinde ismimin geçmesine izin vermem, vermeyeceğim. Benim ismim ve karakterim, ortaya atılan bu aptal güvensizlik ortamının üstündedir. Eğer herhangi bir kişi, bu saha dışı olaylara katıldığıma dair bir virgül bile kanıtlarsa, futboldan bütün kazandıklarımı geri veririm ve aynı anda futbolu bırakırım. Türkiye Futbol Federasyonu'nun kararının beklentisi içerisindeyim ve aynı zamanda Türk Futbolu'nun ileriye gitmesinin destekçisiyim.''
AA
DenizlispoR
06.Ağustos.2011, 01:54
@DenizlispoR
İkidir aynı şeyleri söylüyorsun bu konfeti olayı yapılır diye ama şu ana kadar 1 örnek verdin ve üst düzey bir ligin şampiyonluk maçında 11 kere duran başka bir maç örneği vermedin.
Versen bile onlar da rezalet.Bu olayı buradan savunmaya çalışman yanlış bence.
Benden sonra Beşiktaş'ın CL'DE yaptığı konfeti olayınında örneği verilmişti. Ki ondan sonra Adanaspor'un 2 sene önce yaptığı , Bucaspor ile çekişirkenki son maçtaki örneği de vermiştim.
Sen de bana üst düzey bir ligin şampiyonluğa giden bir maçında 3 defa penaltı olan bir maç örneği vermedin. Her ikisi de oyun kurallarında yok mu? :icon_redface:
Madem ki rezalet,yasaklasınlar. :icon_smile:
sui generis
06.Ağustos.2011, 02:07
Benden sonra Beşiktaş'ın CL'DE yaptığı konfeti olayınında örneği verilmişti. Ki ondan sonra Adanaspor'un 2 sene önce yaptığı , Bucaspor ile çekişirkenki son maçtaki örneği de vermiştim.
Sen de bana üst düzey bir ligin şampiyonluğa giden bir maçında 3 defa penaltı olan bir maç örneği vermedin. Her ikisi de oyun kurallarında yok mu? :icon_redface:
Madem ki rezalet,yasaklasınlar. :icon_smile:
yok artık diyorum cidden ikisi aynı şey mi :D o penaltılara bile laf ettiniz ya pes doğrusu...
DenizlispoR
06.Ağustos.2011, 02:55
yok artık diyorum cidden ikisi aynı şey mi :D o penaltılara bile laf ettiniz ya pes doğrusu...
İkiside aynı şey demiyorum ben. Oyun kuralları içerisinde maçın 20 dakika durmasını engelleyen bir kural var mı? Yok. 3 penaltı olmasını engelleyen bir kural var mı? Yok.
Düz mantık.
europeanconquer
06.Ağustos.2011, 14:43
Mehmet Ali Aydınlar taraflı davranıyor.
Konu Fenerbahçe olunca: Elimizde belge yok.Belge olmadan karar veremeyiz - oysa ki polis sana klasör klasör belge gönderdi-
Konu Galatasaray olunca: Gerekirse kupalarını geri alırız. -Şike ile ilgili hiç bir belge yokken böyle konuşuyor-
GeNç KaRTaL
06.Ağustos.2011, 15:19
Mehmet Ali Aydınlar'ın ağzından söylediğini duydunuz mu arkadaşlar böyle kızıyorsunuz?
uAburak89
06.Ağustos.2011, 15:24
Aynen, bir gazete haberi bu sadece. Herhangi bir görüntüsü yok şu an itibariyle, haliyle verdiğiniz tepkiler abartılı.
LadroN
06.Ağustos.2011, 15:45
Hürriyet ve Milliyet gibi gazetelerin haberlerini görerek pek gaza gelmeyin açıkçası.Özellikle Hürriyet'in Galatasaray ile ilgili yaptığı haberler niyetini o kadar belli ediyor ki.
Chivalry
06.Ağustos.2011, 16:07
İkiside aynı şey demiyorum ben. Oyun kuralları içerisinde maçın 20 dakika durmasını engelleyen bir kural var mı? Yok. 3 penaltı olmasını engelleyen bir kural var mı? Yok.
Düz mantık.
O zaman gelenek haline getirelim şampiyonluğun belirleneceği maçlarda 2 maçta da benim maçım dahageç başlasın daha geç bitsin diye durmadan konfetiye boğsunlar sahayı, hatta yarışma düzenleyelim kim daha çok uzatabilecek maçı diye. Penaltı örneğini vermen de komik olmuş, sanki yoktan yere feneri 3 penaltıyla ödüllendirmişler gibi.
DenizlispoR
06.Ağustos.2011, 16:25
O zaman gelenek haline getirelim şampiyonluğun belirleneceği maçlarda 2 maçta da benim maçım dahageç başlasın daha geç bitsin diye durmadan konfetiye boğsunlar sahayı, hatta yarışma düzenleyelim kim daha çok uzatabilecek maçı diye. Penaltı örneğini vermen de komik olmuş, sanki yoktan yere feneri 3 penaltıyla ödüllendirmişler gibi.
Tamam,kurallar dahilinde değil mi? Buyrun yapın kardeşim,tutmuyoruz sizi. Siz elinizde adam gibi kanıt olmadan 5 yıldan beri bizi suçlamaya devam ederseniz,ben de aynı düz mantığı sürdüreceğim. Bakalım ilk kim patlayacak. :icon_cool:
TR.CaPTaiN
06.Ağustos.2011, 16:28
http://www.yukleresim.com/images/07857051405544911438.jpg
Dün Takvim Gazetesi’nde yer alan bir haberde yöneticilerimiz Sayın İlhan Ekşioğlu ile Sayın Ömer Temelli arasında geçen bir telefon konuşmasından bahsedilmektedir. Söz konusu haber kulübümüz sponsorlarından Bilyoner.com’un logosu kullanılarak yayınlanmış ve iki yöneticimiz arasında geçen "Bilyoner’i kapatalım" şeklindeki ifadeler sanki maç ile ilgili bahis oynanması için verilmiş talimatlar olarak yansıtılmıştır.
Oysa ki 20 Mayıs 2011 tarihinde yapılan görüşmede kast edilen Bilyoner, The Edition Otel’in içerisinde yer alan "The Billionare" adlı gece kulübüdür. Yöneticilerimiz takımımızın şampiyon olması halinde söz konusu gece kulübünün kutlama amacıyla kapatılmasını kast etmişlerdir.
Sponsorumuz Bilyoner.com’u da son derece rahatsız eden bu haber ile ilgili yargısız infaz yapmak yerine kulübümüzü arayıp doğruluğunu sorgulamayan ve bu tarz haberleri yapmayı adeta gelenek haline getiren Takvim Gazetesi’ni kınıyor ve gizlilik kararı olan bir soruşturmayı daha fazla delik deşik etmemeye davet ediyoruz.
FENERBAHÇE SPOR KULÜBÜ
http://www.yukleresim.com/images/91644431113284544209.jpg
Zekirdek
06.Ağustos.2011, 16:47
Arkadaş bu Bilyoner iddiası ne miş böyle. Ne de olsa insan anlamak istediğini anlarmış.
guarin14
06.Ağustos.2011, 17:18
Polisin teknik takibine takılan şike konuşmalarından biri de geçen sezon Bank Asya 1. Lig'in 30'uncu haftasındaki Giresun-Mersin İdman Yurdu maçında yaşanmış. Şampiyonluğa oynayan Mersin İdman Yurdu'nun, düşmeme mücadelesi veren Giresun'u 2-1 yendiği maçtan önce
ve sonra yapılan konuşmalar şöyle:
(23 Nisan 2011 tarihinde gerçekleşen Mersin İdman Yurdu taraftar derneği yöneticisi Murat Tanış (http://www.fotomac.com.tr/index/murat_tanis) ile X şahıs arasındaki telefon görüşmesi)
X Şahıs: Nasıl olur yarın?
Murat Tanış: Vallahi işte yeni geldik. Şimdi geldim işte, Giresun. Çocuklarla oturup konuşuyorduk.
X Şahıs: Almaz mıyız acaba maçı. Beni ayıktır.
Murat Tanış: Akşama doğru ben sana ayıktırırım. Akşama doğru ben sana haber verecem.
X Şahıs: Ama bak geç kalma. Niye biliyor musun, ona göre hareket edecem yani.
(Saat 15.30'da X şahıs, Murat Tanış'ı arıyor)
X Şahıs: Mersin'e yüklü basış yapacam, eminiz de mi artık?
Murat Tanış: İnşallah abi.
(Giresunspor Başkanı Ömer Ülkü ile Mersin İdman Yurdu Asbaşkanı Beşir Acar'ın maç öncesi telefon konuşması)
Beşir Acar: Biz Akhisar ve Güngören'i yenerek Giresun'un küme düşme riskini azalttık. Biz görevimizi yaptık... Senle görüştüklerimizi unutmayalım.
Ömer Ülkü: Yav bir şeyler yapacağız işte... Sizin için gerekeni yapalım.
Maçtan sonra ise 25 Nisan 2011 tarihinde Ömer Ülkü'nün telefonda konuştuğu Hacı isimli bir kişiye "BU HAFTA MAÇI SATTIK"sözleri telefon dinlemesine takıldı.
fotomaç
MeMo
06.Ağustos.2011, 18:06
Düz mantık.
Nasıl yok kural 2 defa anons olmadı mı ? Niye oldu o anonslar sanıyorsun ? Düz mantıktan ziyade mantıksızlık.
sananes
06.Ağustos.2011, 19:47
Polisin teknik takibine takılan şike konuşmalarından biri de geçen sezon Bank Asya 1. Lig'in 30'uncu haftasındaki Giresun-Mersin İdman Yurdu maçında yaşanmış. Şampiyonluğa oynayan Mersin İdman Yurdu'nun, düşmeme mücadelesi veren Giresun'u 2-1 yendiği maçtan önce
ve sonra yapılan konuşmalar şöyle:
(23 Nisan 2011 tarihinde gerçekleşen Mersin İdman Yurdu taraftar derneği yöneticisi Murat Tanış (http://www.fotomac.com.tr/index/murat_tanis) ile X şahıs arasındaki telefon görüşmesi)
X Şahıs: Nasıl olur yarın?
Murat Tanış: Vallahi işte yeni geldik. Şimdi geldim işte, Giresun. Çocuklarla oturup konuşuyorduk.
X Şahıs: Almaz mıyız acaba maçı. Beni ayıktır.
Murat Tanış: Akşama doğru ben sana ayıktırırım. Akşama doğru ben sana haber verecem.
X Şahıs: Ama bak geç kalma. Niye biliyor musun, ona göre hareket edecem yani.
(Saat 15.30'da X şahıs, Murat Tanış'ı arıyor)
X Şahıs: Mersin'e yüklü basış yapacam, eminiz de mi artık?
Murat Tanış: İnşallah abi.
(Giresunspor Başkanı Ömer Ülkü ile Mersin İdman Yurdu Asbaşkanı Beşir Acar'ın maç öncesi telefon konuşması)
Beşir Acar: Biz Akhisar ve Güngören'i yenerek Giresun'un küme düşme riskini azalttık. Biz görevimizi yaptık... Senle görüştüklerimizi unutmayalım.
Ömer Ülkü: Yav bir şeyler yapacağız işte... Sizin için gerekeni yapalım.
Maçtan sonra ise 25 Nisan 2011 tarihinde Ömer Ülkü'nün telefonda konuştuğu Hacı isimli bir kişiye "BU HAFTA MAÇI SATTIK"sözleri telefon dinlemesine takıldı.
fotomaç
ilk konuşma olan taraftar derneği başkanının konuşması, iddaa oynuycaktı arkadaş tüyo istedi cart curt gibi açıklanabilir konuya iyi niyetle bakıldığında ama ikinci konuşma gerçekse çok büyük sıkıntı yaratır bu 2 takım için.
DenizlispoR
06.Ağustos.2011, 19:56
Nasıl yok kural 2 defa anons olmadı mı ? Niye oldu o anonslar sanıyorsun ? Düz mantıktan ziyade mantıksızlık.
2 defa anons olsa 3.de maç bitiliridi herhalde. Siz şu kanıtları bulun gelin,ben bırakırıp düz mantığı.
Bu arada bir sayfa önce
Denizlispor-Fenerbahçe maçıyla ilgili henüz bilgi, belge, iddia ve soruşturma mevcut değil bu operasyon kapsamında. Bu maçla ilgili tartışmalar gereksiz şu aşamada. Lütfen devam etmesin.
şöyle bir mesaj var ama.
MeMo
06.Ağustos.2011, 20:01
2 defa anons olsa 3.de maç bitiliridi herhalde. Siz şu kanıtları bulun gelin,ben bırakırıp düz mantığı.
Bu arada bir sayfa önce
şöyle bir mesaj var ama.
3.olmadı işte 2 anons yapıldı oyun 20dk durduğu için.Demek ki kural varmış.
di canio
06.Ağustos.2011, 20:10
Denizlispor-Fenerbahçe maçı ile ilgili uyarı yapmıştım. 3 Temmuz'da başlayan operasyonda bu maçla ilgili bir durum yok. İleride bu maç bu operasyonun kapsamına girerse o zaman tartışılır. Ama şu an bu maç üzerinden yapılan tartışmanın bu konu ile alakası yok, konuya katkısı yok. Daha fazla uzamasın lütfen.
KaRaBükLü KraL
08.Ağustos.2011, 00:23
Galatasaray'a takipsizlik kararı
Bülent Tulun'la Adnan Polat arasında olduğu iddia edilen bir yazışma yüzünden başlatılan soruşturmada, yapılan incelemelerin ardından takipsizlik kararı verildiği öğrenildi.
Galatasaraylılar, 4 Ağustos sabahına şok eden bir haberle uyanmıştı. Bülent Tulun’un, Adnan Polat’a yazdığı bir mektupla ilgili olarak başlatılan soruşturma kapsamında, Florya Metin Oktay Tesisleri, Türk Telekom Arena, Adnan Polat’ın ofisi ve eviyle, Bülent Tulun’un evinde aramalar yapılmıştı. Aynın günün akşamı Bülent Tulun emniyette ifade vermiş, çıkışta da, “Arabamla geldim, arabamla gidiyorum” diye konuşmuştu. Önceki gün de Adnan Polat emniyete gelip ifade vermiş, mektuptan yeni haberi olduğunu belirtmişti. Hem Polat’ın, hem de Tulun’un ifadelerinde, birbirlerinden habersiz olarak benzer şeyler söylemesinin ve incelenen belgelerde herhangi bir suç unsuruna rastlanmamasının ardından, bu konuyla ilgili olarak takipsizlik kararı verildiği öğrenildi. Bu arada emniyet güçlerinin yaptığı incelemede, son 3 ay içerisinde 21 milyon Dolar harcandığı ancak bunun 20 milyon Dolar’lık bölümünün kaydı olduğu tespit edilmişti. Aradaki 1 milyon Dolar’ın, kısa vadeli borçlar için ödendiği ve gerekli yerlerden faturalar alındıktan sonra bunların da polise teslim edileceği kaydedildi.
Alıntıdır:Fanatik
goosfraba
08.Ağustos.2011, 05:51
korcan'ın kızkardeşine araba alınmış. (şike belgesidir)
ama nasıl bir iştir ki korcan'ın kızkardeşi yok. (ilkay çelikay)
savcıya şimdiden geçmiş olsun.
Vieri
08.Ağustos.2011, 11:36
verilen ifadelerin internete düşmüş olmasıda ayrı bir rezillik konusu
Revolution
08.Ağustos.2011, 12:38
korcan'ın kızkardeşine araba alınmış. (şike belgesidir)
ama nasıl bir iştir ki korcan'ın kızkardeşi yok. (ilkay çelikay)
savcıya şimdiden geçmiş olsun.
Kızkardeşini kim dedi bilmiyorum ama ben menajerine araba alınmış olarak biliyorum. Öyle denmişti yani medyada.
sananes
08.Ağustos.2011, 13:31
Korcan ile menajerinin araba konusunda yaptıkları konuşmaları kardeşi İlkay Çelikay anlatmıştı.Okumuştum bir yerde ve o araba konusundan hiç bir şey çıkmaz.Savcıya bence de geçmiş olsun.Gerçi spor tarafından bunu diyorum diğer taraftan aziz yıldırım ve serdar adalı'yı içerde tutmak adına bir çok çalışma yapılıyordur, diye düşünüyorum.
Fearless Coward
08.Ağustos.2011, 15:11
Birde bu nete düşen belgelerin doğru olduğunu nerden biliyorsunuz ? niye böyle bir şey yapsınlarki ?
Nedvedmania
08.Ağustos.2011, 15:37
Birde bu nete düşen belgelerin doğru olduğunu nerden biliyorsunuz ? niye böyle bir şey yapsınlarki ?
"Bize belgeleri gönder sana şu kadar para yollayalım" gibi bir cümle bazı insanlar için yeterli.
Military
08.Ağustos.2011, 15:51
Takip etmeyeli olaylar gelişmiş yav.
ozaniel
08.Ağustos.2011, 15:57
İnsanlar gazeteleri sorgulamadıkları için bence belgeleri parayla satın alma işine bile girişmemişlerdir. Bence olaylar bitene kadar spor gazetelerini veya sitelerini takip etmemek en iyisi.
di canio
08.Ağustos.2011, 16:04
İnsanlar gazeteleri sorgulamadıkları için bence belgeleri parayla satın alma işine bile girişmemişlerdir. Bence olaylar bitene kadar spor gazetelerini veya sitelerini takip etmemek en iyisi.
Sadece spor gazeteleri veya siteleri değil ki. Basının her kolu ilgileniyor soruşturmayla. Devlet televizyonumuzun haber kanalı bile 'şike yapılan maçlar' etiketiyle bazı maçların geniş özetini yayınladı birkaç kez.
SAİT71
08.Ağustos.2011, 22:18
Ertem Şener : "Dün akşam yaptığım bi kaç görüşmeden sonra Türk futbolu üzerinden karabulutların dağılacağını duydum . Fenerbahçe %100 Şampiyonlar Liginde oynayacak ."
eng1n
09.Ağustos.2011, 00:58
Ertem'e göre Kaka Beşiktaş'a atmıştı imzayı
Night_Mare17
09.Ağustos.2011, 04:31
http://www.fotomac.com.tr/Galatasaray/2011/08/09/pek-aydin-degil
Hıncal Uluç müthiş bir yazı yazmış.
di canio
09.Ağustos.2011, 05:02
Yazıda bahsedilen hukuki durumlara katılıyorum. Ancak takıldığım kısımlar var.
Şu an yurt dışındayım. Olaylarla ilgili bilgim yok. Ancak şunu net biçimde söyleyebilirim: 20 yıl öncesine kadar dönüp inceleme yetkimiz var. Eğer bir başvuru, daha da önemlisi bir kanıt olursa tabii ki gerekeni yaparız, kim sportif suç işlemişse Fenerbahçe, Beşiktaş, Galatasaray, Trabzon bizim için farketmez. Biz zaten bu bataklığı kurutmaya geldik.
Fakat geriye dönük dosyaların adli boyutu olmaz. Yasa yeni çıktığı için adli boyuttan öte biz, gerekirse kupa almak ve hak mahrumiyetleri vermek dahil her türlü yaptırımı uygularız.
Mehmet Ali Aydınlar'ın üsttekinden başka açıklaması var mı kupa alma konusuyla ilgili? Ben üsttekini buldum. İnternette aradım, önde gelen hiçbir haber sitesinde yok. Herkes Vatan gazetesini kaynak gösteriyor ve Aydınlar'ın yukarıdaki söyledikleri "Galatasaray'ın kupasını alırız" başlığı ile veriliyor. Aydınlar'ın açıklaması bu ise, bundan "Galatasaray'ın kupasını alırız" sonucunu bir tek ben mi çıkaramıyorum acaba? Ayrıca son 1 aydır basının Fenerbahçe üzerine yaptıklarını düşündükçe Hıncal Uluç'un "Fener medyası" iddiası da basit kalıyor.
Hugo
09.Ağustos.2011, 05:22
Yazıda bahsedilen hukuki durumlara katılıyorum. Ancak takıldığım kısımlar var.
Mehmet Ali Aydınlar'ın üsttekinden başka açıklaması var mı kupa alma konusuyla ilgili? Ben üsttekini buldum. İnternette aradım, önde gelen hiçbir haber sitesinde yok. Herkes Vatan gazetesini kaynak gösteriyor ve Aydınlar'ın yukarıdaki söyledikleri "Galatasaray'ın kupasını alırız" başlığı ile veriliyor. Aydınlar'ın açıklaması bu ise, bundan "Galatasaray'ın kupasını alırız" sonucunu bir tek ben mi çıkaramıyorum acaba? Ayrıca son 1 aydır basının Fenerbahçe üzerine yaptıklarını düşündükçe Hıncal Uluç'un "Fener medyası" iddiası da basit kalıyor.
Direkt Galatasarayın kupasını alırız demedi zaten. Kim olursa olsun kupasını alırız tarzında konuştu ama bunu ilk olaylar patlak verdiğinde yapmazken, Galatasaray işin içine girince yapması ayıp oldu biraz. En başta kulüplerle kişileri ayırmalıyız diyip duruyordu. Galatasaray soruşturulurken söylemek yerine en başta bunu söylemeliydi ya da sonradan kupa alma yetkimiz var vs söylemlerine hiç girmemesi gerekiyordu. Zamanlama hatası yaptı.
di canio
09.Ağustos.2011, 05:32
Direkt Galatasarayın kupasını alırız demedi zaten. Kim olursa olsun kupasını alırız tarzında konuştu ama bunu ilk olaylar patlak verdiğinde yapmazken, Galatasaray işin içine girince yapması ayıp oldu biraz. En başta kulüplerle kişileri ayırmalıyız diyip duruyordu. Galatasaray soruşturulurken söylemek yerine en başta bunu söylemeliydi ya da sonradan kupa alma yetkimiz var vs söylemlerine hiç girmemesi gerekiyordu. Zamanlama hatası yaptı.
En başta şampiyonluğun geri alınması, Avrupa kupalarına katılım ve küme düşürülme durumları varken "elimizde belge ve delil olmadan ceza veremeyiz" demişti. Şimdi de "kanıt olursa gerekeni yaparız. kim sportif suç işlemişse cezalandırırız" diyor. Bir fark yok bence. O zaman kişileri ve kurumları ayırmak gerek demesinin nedeni, şike ve teşvik primi iddiasından ayrı olarak soruşturmanın ilk zamanlardaki adı olan silahlı çete iddialarından dolayı diye düşünüyorum.
goosfraba
09.Ağustos.2011, 07:36
bence herkes bu işten yara almadan kurtulacak.
ben çok rahatım kendi adıma.
SAİT71
09.Ağustos.2011, 15:34
Şu durumda bile Federasyonu bizim lehimize gösteriyorlarya diyecek söz yok hakikaten. :)
Hugo
09.Ağustos.2011, 17:06
En başta şampiyonluğun geri alınması, Avrupa kupalarına katılım ve küme düşürülme durumları varken "elimizde belge ve delil olmadan ceza veremeyiz" demişti. Şimdi de "kanıt olursa gerekeni yaparız. kim sportif suç işlemişse cezalandırırız" diyor. Bir fark yok bence. O zaman kişileri ve kurumları ayırmak gerek demesinin nedeni, şike ve teşvik primi iddiasından ayrı olarak soruşturmanın ilk zamanlardaki adı olan silahlı çete iddialarından dolayı diye düşünüyorum.
O şampiyonluğun geri alınması şeklindeki söylemler hiçbir zaman Aydınlar'dan gelmedi. Hep basın yazdı, Aydınlar kullanmadı o tarz ifadeler. Durum bize gelince de kullanmaması lazım. Bunu eminim siz de anladınız ama yokuşa sürmek istiyorsunuz.
Fatih Altaylı'yı sevmem ama bu sefer aynı şeyleri düşünüyoruz onunla: http://www.fatihaltayli.com.tr/content.cfm?content_id=7609
di canio
09.Ağustos.2011, 18:00
O şampiyonluğun geri alınması şeklindeki söylemler hiçbir zaman Aydınlar'dan gelmedi. Hep basın yazdı, Aydınlar kullanmadı o tarz ifadeler. Durum bize gelince de kullanmaması lazım. Bunu eminim siz de anladınız ama yokuşa sürmek istiyorsunuz.
Fatih Altaylı'yı sevmem ama bu sefer aynı şeyleri düşünüyoruz onunla: http://www.fatihaltayli.com.tr/content.cfm?content_id=7609
O durumlar konuşulurken medyada Aydınlar "belge, kanıt olmadan ceza veremeyiz" dedi. Şimdi de "kanıt olursa gerekeni yaparız" diyor. Sadece "Galatasaray'a ceza veririz" de demiyor. Neden yokuşa süreyim ki işi? Aydınlar soruşturma ile ilgili açıklama yapıyor, ama "Galatasaray'ın kupasını alırız" başlığıyla bu açıklamalara muhatap Galatasaray gösteriliyor. Galatasaraylılar da Vatan gazetesinin provokasyonuna geliyor bence ve Aydınlar'a sallıyor. Bu açıklama sizin için bizim için değil devam eden soruşturma için.
MeMo
09.Ağustos.2011, 18:00
Aynı federasyonda iddianameyi bekleme kararını Ünal Aysal'ın uyarısıyla geri çekmişti.Bu konuda biraz fazla tepki veriliyor.
Hugo
09.Ağustos.2011, 18:02
Dışarıdan gelen uyarılarla hareket etmek yerine en baştan adam gibi bir yol haritası belirlemeleri gerekiyordu.
SAİT71
09.Ağustos.2011, 18:44
Eğer bu soruşturmayı medyadan takip ediyorsanız binbir türlü haber ve tam zıt yönlere çekilmiş açıklamalar ile karşılaşırsınız.
Night_Mare17
09.Ağustos.2011, 19:03
Bana göre bu işten yara almadan kurtulmak imkansız ötesi gibi bir şey .
Nedvedmania
09.Ağustos.2011, 19:10
Yaralar çoktan alındı bile.
goosfraba
09.Ağustos.2011, 19:31
Yaralar çoktan alındı bile.
aslında doğru dedin. maddi ve manevi anlamda hem kulüpler hem de türkiye büyük yara aldı.
yanlış kelime koydum cümleye. küme düşürme ve puan silme kelimelerini kullanmalıydım.
SAİT71
09.Ağustos.2011, 19:35
Ben en azından bizim açımızdan öyle olacağını sanmıyorum. Eğer hiç kimseye ceza vermezlerse zaten herkes onlara ceza verir ki haklıdırlarda. Ceza vermeyecek olsalar bu kadar yaygara çıkmazdı. Mutlaka bir ceza verirler bence. (Maneviyattan çok somut cezalar...)
RaSenGan
09.Ağustos.2011, 20:26
Bana tam tersi diken üstündeymişsin gibi geliyor abi :) Önceki mesajlarına bakarak bunu söylüyorum :) Ayrıca kulübün başkanı içerideyken bu kadar rahat olunması doğru değil bana göre.
goosfraba
09.Ağustos.2011, 20:35
Bana tam tersi diken üstündeymişsin gibi geliyor abi :) Önceki mesajlarına bakarak bunu söylüyorum :) Ayrıca kulübün başkanı içerideyken bu kadar rahat olunması doğru değil bana göre.
rahatım ama, tampon yapmaya da devam ediyorum.
tepki göstermezsen seni yutarlar.
Rsa
10.Ağustos.2011, 08:14
Futbolda 'Şike Operasyonu'
Şike ve teşvik primi iddiaları ile ilgili soruşturma derinleşiyor. Eski Fenerbahçe Asbaşkanı Hakan Bilal Kutlualp, futbolcu Semih Şentürk ve hakem Fırat Aydınus'un da bulunduğu 27 kişinin daha şüpheli veya tanık sıfatıyla ifadesinin alınacağı öğrenildi.
Şike ve teşvik primi iddiaları ile ilgili soruşturma derinleşiyor. Dün spor yazarı Ercan Saatçi'nin savcılıkta ifade vermesinin ardından, aralarında eski Fenerbahçe Asbaşkanı Hakan Bilal Kutlualp, futbolcu Semih Şentürk ve hakem Fırat Aydınus'un da bulunduğu 27 kişinin daha şüpheli veya tanık sıfatıyla ifadesinin alınacağı öğrenildi.
Şike soruşturması kapsamında şüpheli ve tanık olarak 27 kişinin ifadesine başvurulacak.
Son olarak şüpheli sıfatı ile dün öğlen saatlerinde Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesine giden spor yazarı Ercan Saatçi soruşturmayı yürüten savcıya ifade verdi daha sonra adliyeden ayrıldı.
Geçen yıl Fenerbahçe-Gaziantep arasında oynanan maçla ilgili hakem Hüseyin Göçek, hakem Fırat Aydınus, Fenerbahçeli futbolcu Semih Şentürk, futbol hayatını Rusya’da sürdüren eski Trabzonsporlu futbolcu Gökdeniz Karadeniz, spor yazarı Alaettin Metin , eski PFDK Başkanı Reşat Bostan, Sabah gazetesi muhabiri Deniz Derinsu, menajer Zafer Demiray, Fenerbahçe Eski Asbaşkanı Hakan Bilal Kutlualp, Birleşik Fenerbahçeliler Vakfı Başkanı Aziz Yılmaz, Trabzonspor Eski Başkan Yardımcısı İbrahim Hacıosmanoğlu ifadesi alınacak isimler arasında bulunyor.
Akşam gazetesi yazarı Alaattin Metin ve eski PFDK Başkanı Reşat Bostan'ın ifadesinin Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’nde diğer 25 kişinin ise gruplar halinde organize suçlar şubesinde alınması bekleniyor.
Şike soruşturma kapsamında bugüne kadar gözaltına alınarak Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi’ne sevk edilen 76 kişiden 31'i tutuklanırken, 26 kişi savcılıkça, 19 kişi de mahkemece serbest bırakıldı.
ntvspor.net
sui generis
10.Ağustos.2011, 12:01
fener-antep maçı mı ? biz onu son dakikada attığımız golle kazanmadık mı ?
anil luque
10.Ağustos.2011, 16:58
Gaziantep maçının şikeyle uzkatan yakından alakası yoktur bence yani rakip takım olarak. Olsa olsa hakem konusunda sıkıntı vardır ki ona can-ı yürekten inanıyordum.
TR.CaPTaiN
10.Ağustos.2011, 17:08
Hüseyin Göçek o maçta Fenerbahçe'nin 2 veya 3 net penaltısını yemişti, büyük gerginlik olmuştu. Bu arada Semih'in de şike konusuna müdahil edilmesi iyi oldu. Sonradan girip davayı lehimize çevirir nöbetçi golcü. :}
Varonil
10.Ağustos.2011, 17:41
Gaziantepspor maçı soruşturmaya dahil olacaksa rakibe teşvik girişiminden filan olur herhalde.Yoksa öbür türlü çok saçma,o maçta yaşadığım sinir harbini,krizini hiçbir maçta yaşamadım.
MeMo
10.Ağustos.2011, 17:42
Gaziantepspor maçı soruşturmaya dahil olacaksa rakibe teşvik girişiminden filan olur herhalde.Yoksa öbür türlü çok saçma,o maçta yaşadığım sinir harbini,krizini hiçbir maçta yaşamadım.
Karabük maçında şike var diyen onu da der.
eng1n
10.Ağustos.2011, 18:38
Hüseyin Göçek o maçta Fenerbahçe'nin 2 veya 3 net penaltısını yemişti, büyük gerginlik olmuştu. Bu arada Semih'in de şike konusuna müdahil edilmesi iyi oldu. Sonradan girip davayı lehimize çevirir nöbetçi golcü. :}
ahah çok iyi ya :n:
barahir
10.Ağustos.2011, 18:40
Hakkatan akılalmaz şeyler yaşanıyor..
sui generis
10.Ağustos.2011, 18:41
Büyüksün kaptan:)
Tatanga17
10.Ağustos.2011, 20:25
Gereğinden fazla uzamış konu
di canio
10.Ağustos.2011, 21:38
Aydınus ve Göçek hakkında açıklama
Bugün bazı yayın organlarında, FIFA kokartlı hakemlerimiz Fırat Aydınus ve Hüseyin Göçek hakkında yer alan haberlere açıklık getirmek isteriz.
Şike soruşturmasını yürüten savcılık tarafından Fırat Aydınus ve Hüseyin Göçek'e herhangi bir davet gelmemiştir. Bu sebeple her 2 hakemin de savcılıkta ifade vermesi söz konusu değildir.
tff.org (http://www.tff.org/default.aspx?pageID=285&ftxtID=13166)
eng1n
10.Ağustos.2011, 21:45
Bu yasa hangi tarihden sonrasını kapsıyordu acaba ?
edit : 14 Nisan 2011'den sonrasını kapsıyormuş ama ifadeleri okuyorum şimdi Ali Kıratlının ifadesini, 06.03.2011 tarihindeki BJK-Trabzon maçını ve aynı tarihde ki Bursa - İBB maçını falan sormuşlar onları neden soruyorlar onlar ilgili bir yaptırım yapabilirler mi ?
Nedvedmania
10.Ağustos.2011, 23:41
Bobiler yapmış :D
http://b1108.hizliresim.com/11/8/10/15767.jpg (http://goo.gl/mc9cY)
sananes
11.Ağustos.2011, 00:32
Yargılanan kulüpler hiç bir şey yapamıyorlar şu an idari olarak.Yani oyuncu alamıyorlar, ilerisini planlayamıyorlar,ellerindeki oyuncular huzursuz oluyor,yabancılar gitmek istiyor.İşleri zor biliyorum federasyonun ama daha hızlı karar vermeleri gerek bana kalırsa.
barahir
11.Ağustos.2011, 00:39
neyse haftaya açıklanacak bari herkes önünü görsün..
goosfraba
11.Ağustos.2011, 06:25
3 temmuzdan bu yana gizlilik kararını delen, bu da yetmezmiş gibi, polis, savcı ve hakim rolünü üstlenen ne kadar televizyon, gazete ve gazeteci varsa hakkında dava açılmış. inşallah yaptıkları yanlarına kâr kalmaz.
meddah
11.Ağustos.2011, 14:05
edit : 14 Nisan 2011'den sonrasını kapsıyormuş ama ifadeleri okuyorum şimdi Ali Kıratlının ifadesini, 06.03.2011 tarihindeki BJK-Trabzon maçını ve aynı tarihde ki Bursa - İBB maçını falan sormuşlar onları neden soruyorlar onlar ilgili bir yaptırım yapabilirler mi ?
Zannediyorum sivil mahkeme bu tarihten önceki maçlarla ilgili bir ceza veremez ama tabii bu, sorguda sorulamayacakları, delil olarak kullanılamayacakları anlamına gelmiyor; buna mukabil, Federasyon, 50 sene önceki maç için bile ceza verebilir.
14 Nisan itibaritle sivil mahkemeler bu tür davalara bakma yetkisi aldı, Federasyon'un bu yetkisi hep vardı.
Stan13
11.Ağustos.2011, 14:14
14 Nisan ama benim bildiğim 14 Nisan 2010.
meddah
11.Ağustos.2011, 14:17
14 Nisan ama benim bildiğim 14 Nisan 2010.
Hayır, 2011.
goosfraba
12.Ağustos.2011, 17:23
aziz başkan tekrar hastaneye kaldırılmış.
umarım sağsalim oradan geri çıkar.
Nedvedmania
12.Ağustos.2011, 17:38
Yine birşeyler oluyor demekki içerde.
Ama bence karar olarak takım düşürme olmayacak.
MeMo
12.Ağustos.2011, 18:30
Bir şey olması gerekmiyor adam hasta zaten.
sananes
12.Ağustos.2011, 19:27
Karar konusunda orta yol bulma düşüncesine çok karşıyım.2 seçenek var burada, siyahla beyaz gibi uç noktalar ya suçluyuz küme düşürülürüz ya suçsuzuz yolumuza devam ederiz.Yani küme düşürme olmayacaksa ceza da olmayacaktır en azından sportif olarak.Tutuklanan kişiler suç örgütü kurmuşsa ve bunu ispatlarsa polis teşkilatı ve savcılar bunu bilemem ama sportif olarak şike,teşvik ve benzeri bir durum yaşanmışsa hemen küme düşürsünler,marka değeri cart curt diyerek bizi ligde tutmasınlar.
Sekopej
12.Ağustos.2011, 19:29
Katılıyorum, puan silme cezasıyla ligde tutmasınlar eğer ceza verilecekse, tutarlarsa ligden çekilsin bu sene Fenerbahçe, seneye devam eder alt ligden ama bu sene piyon olmasın.
Bordo61Mavi
12.Ağustos.2011, 20:13
Premierleague yarin basliyor, bizim halen fiksturumuz cekilmedi :)
Bi adini koyun herkes rahat etsin
meddah
12.Ağustos.2011, 22:25
Bence Federasyon bu sezonun başında karar vermesin, sezon sonunda soruşturmaya konu olan takımların 2011-2012 sezonu için fiilen olmasa da kanunen küme düşürüldüğüne karar versin, kamuoyunu da "düşürsek de nasıl olsa çıkacaklardı, değişen bir şey yok" diyerek rahatlatsın; ne şiş yansın ne kebap!
goosfraba
12.Ağustos.2011, 22:57
hsyk davayı dağıtmış.
artık davaya özel savcı değil, asliye mahkemesi bakacak.
genelde tutuksuz yargılama yapılıyormuş asliye mahkemesinde. aziz yıldırım dahil bütün içerdekilerin çıkması yakındır.
sananes
12.Ağustos.2011, 23:02
hsyk davayı dağıtmış.
genelde tutuksuz yargılama yapılıyormuş asliye mahkemesinde. aziz yıldırım dahil bütün içerdekilerin çıkması yakındır.
işte bu çok olumlu bir haber.Süreç hızlanırsa çok mutlu olacağım.
Zekirdek
12.Ağustos.2011, 23:05
Twitter'da gördüm. Biri yazmıştı. Aziz Yıldırım hastanedekilere haftaya çarşamba çıkıyorum 17.08 tarihinde serbest kalacağını söylemiş.
Stan13
12.Ağustos.2011, 23:25
hsyk davayı dağıtmış.
Bu haber nerede yazıyor ? Kesin mi ?
SAİT71
12.Ağustos.2011, 23:35
Süper olacak. Aziz başkan hayırlısı ile çıkarsa inşallah başkanlığı bırakmaz. Gerçi çoğu kişi bırakacağına kesin gözüyle bakıyor ama bence bırakmasın...
Zekirdek
12.Ağustos.2011, 23:36
Bu haber nerede yazıyor ? Kesin mi ?
Twitter'sa Uğur Karakullukçu yazmıştı. O da bilgileri Faik Işık'tan almış. Düzeltme: Yazdıklarım Umut abi'nin dediği haber ile ilgilidir. Biryanlış anlaşılma olmuş. http://twitter.com/#!/AlperTurgut01/status/102049533458001920Dediğim şey buydu. Tabiki boş bir söylenti ama bir umut. :) Uykusuz yanlış görmüş olabilirim. Başka biri yazmıştı ama. Neyse adama karalamak gibi olmuş. Takip ediyorsa özür dileriz.
goosfraba
12.Ağustos.2011, 23:42
bilgiler avukat faik ışık'tandır.
sananes
13.Ağustos.2011, 00:15
Soruşturmayı yürüten kurum değiştiğine göre tüm sorgulamalar ve yargılamalar sil baştan mı olacak şimdi?
goosfraba
13.Ağustos.2011, 00:29
Soruşturmayı yürüten kurum değiştiğine göre tüm sorgulamalar ve yargılamalar sil baştan mı olacak şimdi?
galiba ama tutuklular tutuksuz yargılanacak sanırım.
Stan13
13.Ağustos.2011, 01:01
galiba ama tutuklular tutuksuz yargılanacak sanırım.
Böyle birşey söz konusu değil. Verilen kararlar aynen geçerli olacak.
MeMo
13.Ağustos.2011, 01:04
Nereden biliyorsunuz ?
SAİT71
13.Ağustos.2011, 01:59
Soruşturmayı yürütenler değişince kendine göre tekrar silbaştan mı sorgulayacak yoksa davayı olduğu gibi kabul edip buradan itibaren teslim mi alacak burası önemli.
sananes
13.Ağustos.2011, 02:04
sorulmuş ama tekrar soruyorum nereden biliyorsunuz?siz yazdıktan sadece 3 dakika sonra sorulmuş ama görmediniz sanırım?Hukuk ne diyo aydınlatırsanız iyi olur, "aynen geçerli olacak" dediğinize göre bilgi sahibisiniz.
futureless
13.Ağustos.2011, 03:00
Kısa süre sonra çıkacağı ile Kemal Açıkgöz'den de duyumlar var ( Sosyal sitelerde veya medyaya yapılmış bir açıklama değil kendisininki ) . Hayırlısı neyse olsun.Beklemekten stres yaptık iyice.Özledik futbolu.
sananes
13.Ağustos.2011, 03:02
Bu çıkma olayına adli tatilin engel olma durumu yok mu? Adli tatil var diye biliyoruz hepimiz,yeni mahkeme yargılamaya başlamak için bunun bitmesini beklemeyecek mi?
futureless
13.Ağustos.2011, 03:45
Bilemiyorum ancak benim anladığım önümüzdeki birkaç gün içerisinde Aziz Yıldırım başta olmak üzere yargılanacak kişiler adına önemli gelişmeler olacak gibi duruyor.Bekleyip göreceğiz yine.
di canio
13.Ağustos.2011, 04:01
Soruşturmayı yürütenler değişince kendine göre tekrar silbaştan mı sorgulayacak yoksa davayı olduğu gibi kabul edip buradan itibaren teslim mi alacak burası önemli.
Farklı bir mahkeme ele alacaksa soruşturmanın kapsamı da değişiyordur sanırım. Tekrar, baştan sorgulama yapılır diye düşünüyorum.
Hugo
13.Ağustos.2011, 04:11
Twitter'sa Uğur Karakullukçu yazmıştı. O da bilgileri Faik Işık'tan almış.
http://twitter.com/#!/ukarakullukcu/status/102167888047259648
goosfraba
13.Ağustos.2011, 04:33
chemedya Ahmet Ercanlar
HSYK ile yazdığım haberin kaynağı Faik Işık. O da bu davanın asliyeye alınmasından sonra başkanın serbest bırakılacağını söylüyor.
RaSenGan
13.Ağustos.2011, 04:42
Uğur Karakullukçu dalgaya almış bizi (: Bilgilerimizin doğruluğu kesin olmadıkça paylaşmamaya özen gösterelim arkadaşlar her duyduğumuzu da gelip yazmayalım.
Trabzonspor
13.Ağustos.2011, 05:13
http://www.sabah.com.tr/SabahSpor/Futbol/2011/08/13/tahkim-61-bizden
Seçim sonraı ile ilgilide sorun var diyor burda.
Zekirdek
13.Ağustos.2011, 11:47
Uğur Karakullukçu dalgaya almış bizi (: Bilgilerimizin doğruluğu kesin olmadıkça paylaşmamaya özen gösterelim arkadaşlar her duyduğumuzu da gelip yazmayalım.
Ben kendi yazdığım değil Umut abi'nin kaynağı olarak Uğur Karakullukçu dedim. Yoksa kendi dediğimde biri yazmış demiştim. Yanlış anlaşılma olmuş.
jesmatador
13.Ağustos.2011, 11:50
Hiçbişey anlamadım :D
Del Piero_10
13.Ağustos.2011, 12:02
VELİ SARIBOĞA - SABAH
Şike soruşturmasında kapsamında yapılan telefon dinlemelerinde ortaya çıkan kayıtlar herkesi şaşırtmaya devam ediyor. Son ortaya çıkan kayıtlarla, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın, TFF Merkez Hakem Kurulu'nun hakem atamalarına müdahale ettiği, hakemler üzerinde baskı kurduğu, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu ve Tahkim Kurulu kararlarına müdahale edip yönlendirdiği tespit edildi. Dinlemelere göre Fenerbahçe Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu, kendisinin gözaltına alınmasından sadece bir gün önce 2 Temmuz'da saat 10:38'de gazeteci Tahir Kum ile görüşüyor. Mosturoğlu bu telefonda "Tahkim Kurulu 6-1 bizde. Disiplin Kurulu da 4-3 bizde" ifadesini kullanıyor. Bu konuşma, TFF seçimleri sonrası yapıldığı için mevcut kurul için söylendiği ortaya çıkıyor. MHK'ye atanacak üyelerin belirlenmesinde de TFF eski Başkanı Mahmut Özgener'in aralarında 'haberci' olarak kullandıkları Mümtaz Karakaya ile Aziz Yıldırım'dan MHK için bir üye ismi belirlemesini istediği, diğer isimler için de olurunu aldığı tespit edildi.
'Gol olmasaydı, Aziz Bey öldürürdü bizi'
Aziz Yıldırım'ın, TFF eski Başkanı Mahmut Özgener ile başkanlık koordinatörü Mümtaz Karakaya aracılığıyla görüştüğü tespit edildi. Yıldırım'ın Karakaya'nın telefonu üzerinden Özgener ile görüştüğü, çok önemli konularda ise Karakaya'nın taşıdığı yazılı notlar aracılığıyla iletişim kurulduğu belirlendi. Emniyet kayıtlarında "Eski TFF Başkanlık Koordinatörü Mümtaz Karakaya'nın, 'Haberci-kurye' görevi gördüğü tespit edildi" ifadesi kullanılıyor. Fenerbahçe'nin Kayserispor'u 2-0 yendiği 14 Şubat'taki maç öncesi 10 Şubat günü Aziz Yıldırım Mahmut Özgener'i arayıp hakem Fırat Aydınus'un Fenerbahçe aleyhine hareket etmemesi için uyarılmasını istiyor: "Pazartesi günkü adam için Oğuz konuşsun. Bir şey istediğimiz yok ama yani şimdi bu Beşiktaşlı. Beşiktaş filan bizi aradan çıkarmasın." Yıldırım, 27 Şubat'ta Karakaya'yı arayarak, 3-3 biten Trabzon- Kayseri maçının hakemi için, "Bunun gibi hakemi s.... ben ya Bunun a... k...ben ya. Bu hakem makemliği bıraksın yarın çok ağır beyanat veririm ha A.... k.... böyle hakem mi olur ya O....ç.... bu ya" ifadelerini kullanıyor.
"OZAN'I PFDK'YA VERİN"
Yıldırım 9 Mart saat 19:54'te Karakaya'ya Bursasporlu Ozan İpek'i şikayet ediyor: "Ozan İpek mi ne Bursalı. Fenerbahçe- Gençlerbirliği maçını seyrederken güldük demiş. Maçı demiş bu kadar belli etmesinler işte hakemlere falan sallamış. Bir yarın bakın onu. Pez.... verin gitsin." Karakaya: "Tamam başkanım." 16 Nisan'da Fenerbahçe'nin 1-0 galip geldiği Gaziantep maçında Levent Kızıl, Mümtaz Karakaya'yı arayarak, "Yandık a. k.. Telefonu da kapattım 5 kere aramış" der. Karakaya da, "Mahmut da kapattı abi inşallah bari yensin de h... s.. yenerse" dediği tespit edildi. Saat 21.14'te ise Kızıl, kendisini arayan Ömer isimli şahsa, "Fener'i mahvetti Hüseyin Göcek. Ödüm koptu. Gol olmasaydı Aziz Bey öldürürdü bizi" dedi. Yıldırım, 30 Nisan 2011'de Mümtaz Karakaya'ya telefonda "Benim söylemediğim adam ne başkan olur ne bilmem ne olur. Onu bilin yani. Senin İzmirli başkanın i..e tamam mı?" diyor.
ÖZGENER'E TELEFONDA KÜFÜR
Yıldırım, 15 Mart'ta MHK Başkanı Oğuz Sarvan'ın kulüp başkanlarını hedef alan sözleri üzerine çıldırır ve Özgener'i arar: "Şimdi Kulüpler Birliği var buna istifa çağrısı yapacağım. Özgener: Yapma başkan. Sıkıntı olur. Allah aşkına yapma Yıldırım:Lan o... ç.... sen şampiyonları, küme düşenleri tayin ediyorsun. Sen farkında değilsin ki ş...oğlu ş....siz Özgener: Öbürü istifa edecek başkanım söyledim ona, Yüksel Okçuoğlu edecek.
Özgener belgeler için 'izin' aldı
TFF eski başkanı Özgener, 3 Mart'ta Aziz Yıldırım'ı arayarak, Fenerbahçe Kulübünden 3 yıl süreyle geçici ihraç cezası verilen eski yönetici Hakan Bilal Kutlualp hakkında mahkeme tarafından TFF'den istenen belgeler için onay alıyor. Özgener ayrıca Sadettin Saran ve bir Rus futbolcunun transferiyle ilgili mahkeme için de Yıldırım'a danıştıktan sonra, sözü Beşiktaş Başkanı Demirören'e getirerek, "Yüz yüze muhakkak görüşmemiz lazım. Bu Yıldırım birşeyler karıştırıyor başkanım. Hakemle canı yananı arıyor" diye dert yanıyor.
uAburak89
13.Ağustos.2011, 12:11
Fazla fantezi geldi bana diyaloglar. Gerçekse durum vahim yalnız.
Homer J.S
13.Ağustos.2011, 12:43
Gerçek olacağını düşünmüyorum, ne Fenerbahçe Başkanı bu kadar kaybeder saygısını ne de Özgener bu kadar tırsar.
KanaKe
13.Ağustos.2011, 12:44
aynen diyaloglar fantezi.. aziz yildirim türkiyede telefonlarin dinledigini bilmiyormu da telefonda bu sekilde konussun bulusur biryerde oturur konusurlar telefonda böyle seylerin konusulmayacagini kendisi iyi bilir tahmin ediyorum ki.. hele hele türkiye gibi bir ülkede.
SAİT71
13.Ağustos.2011, 14:16
Peri masalları gibi yazmışlar :D
eng1n
13.Ağustos.2011, 15:13
Bilgi doğru da yanlış kişi kaynak gösterilmiş aslında kaynak Chemedya - Ahmet Ercanlar aslında
futureless
13.Ağustos.2011, 19:02
Aynen , Aygün sanıyorum adın hocam.Bilgi doğru..Birşeyler bekleniyor sanırım.
RaSenGan
14.Ağustos.2011, 00:40
Bilgi doğru da yanlış kişi kaynak gösterilmiş aslında kaynak Chemedya - Ahmet Ercanlar aslında
Aynen , Aygün sanıyorum adın hocam.Bilgi doğru..Birşeyler bekleniyor sanırım.
Yine de yanlış kişileri kaynak göstermek doğru değil :) Haberimiz kadar kaynağımız da doğru olsun :)
futureless
14.Ağustos.2011, 02:14
Yine de yanlış kişileri kaynak göstermek doğru değil :) Haberimiz kadar kaynağımız da doğru olsun :)
Katılıyorum tabiki kaynak da doğru olmalı , sonuçta çok önemli meselelerden bahsediliyor burada.
RaSenGan
14.Ağustos.2011, 03:01
Katılıyorum tabiki kaynak da doğru olmalı , sonuçta çok önemli meselelerden bahsediliyor burada.
Kesinlikle :)
PCLioN
14.Ağustos.2011, 04:31
Estağfurullah, dalga geçmek değil de komiğime geldi :) Faikli espri şansı bulunca da ıskalamayayım dedim, eheh. Herkese selamlar...
RaSenGan
14.Ağustos.2011, 04:50
Estağfurullah, dalga geçmek değil de komiğime geldi :) Faikli espri şansı bulunca da ıskalamayayım dedim, eheh. Herkese selamlar...
O tweetlerde iyi geyik yapılmış ona istinaden dalgaya aldığınızı düşünüp söylemiştim (: Sonuçta burada birçok haber paylaşılıyor.Kaynakları da doğru belirtmek gerekir :) Siz kendiniz mi gördünüz burada kaynak olarak gösterildiğinizi yoksa bir başkası mı söyledi size :)
TR.CaPTaiN
14.Ağustos.2011, 14:16
'Şikede somut kanıt yok'
Etik Kurul’un raporunda, şike ve teşvik iddialarını net biçimde destekleyecek somut kanıt olmadığı yorumu yer alıyor. Gerekçe olarak da “Gizlilik nedeniyle ifade alımı yapılamamıştır” deniliyor.
Toplam 14 bin belgeyi 21 günde inceleyen Etik Kurul, çalışmasını bitirdi. Yazımına başlanan 150 sayfalık mütalaa yarın TFF yönetimine teslim edilecek.
Etik Kurul’un raporunda, şike ve teşvik iddialarını net biçimde destekleyecek somut kanıt olmadığı yorumu yer alıyor. Gerekçe olarak da “Gizlilik nedeniyle ifade alımı yapılamamıştır” deniliyor.
Ayrıca mütalaanın, aralarında İbrahim Akın ve Ü.Karan’ın da olduğu bazı kişilerle ilgili savcılıktan ek bilgi talebinin karşılık görmemesi nedeniyle bu bilgiler olmaksızın yazıldığı belirtiliyor
TFF yönetimine şike ve teşvik primi iddiaları konusunda “yol haritası“ hazırlayan Etik Kurul, 26 klasör içinde yer alan 14 bin belgeyle ilgili çalışmalarını dün tamamladı. Kurul, yazımına başlanan ve yaklaşık 150 sayfayı bulması beklenen mütalaasını yarın TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar’a elden teslim edecek. Etik Kurul’un kendisine ulaştırılan tüm iddialarla ilgili tek tek değerlendirme yapıp tavsiyelerde bulunduğu raporunda, iki tane can alıcı yorumu yer alıyor. Bu yorumlar mealen şöyle:
-“Öncelikle gizlilik nedeniyle ifade alımı yapılamamıştır. Ayrıca 25 klasör incelendiğinde çok sayıda ifadenin eksik olduğu ortaya çıkmış, savcılıktan istenen bu ek bilgiler ise gönderilmemiştir. Bu nedenle şike ve teşvik primi iddialarını çok net biçimde destekleyecek somut kanıtlar yeterli değildir.”
-“Ancak dellillerin yeterli olmaması şike ve teşvik ihlali olmadığı anlamına gelmemelidir. Bu nedenle gizlilik kararı kalkıp iddianame yazıldıktan sonra Etik Kurul olarak bu dosyayı yeniden açacağız“
-KOZMİK Oda’daki resmi çalışmalarına 25 Temmuz tarihinde başlayan ve 21 gün aralıksız çalışan Etik Kurul, 14 bin belgeyi sağlıklı bir biçimde inceleyip değerlendirebilmek için şöyle bir yöntem belirledi. Kurul savcılıktan gönderilen belgeleri, kulüp adı, şahıslar, oynanan müsabakalar gibi kategorilere ayırdı. Daha sonra her kurul üyesi kendisindeki dosyalarla igili değerlendirmeleri diğer üyelerle paylaştı. Bu paylaşımın ardından da üyeler kendilerindeki dosyalarla ilgili rapor hazırladı.
RAPORUN ANA HATLARI
PROF. Dr. Oğuz Atalay’ın başkanlığını yaptığı ve Prof. İlyas Doğan, Doç. Dr. Burak Oder ve avukatlar Kemal Işkın ile Mertay Kugay’dan oluşan 5 kişilik Etik Kurul’un merakla beklenen tarihi raporunun ana hatları ise şöyle:
- Gizlilik kararı nedeniyle ifade alamayan kurul, iddianamenin açıklanıp gizlilik kararının kaldırılmasıyla birlikte bu dosyayı yeniden açacak. İkinci çalışmasında çok sayıda futbolcu, teknik adam, gazeteci, hakem ve temsilcinin ifadesine başvuracak olan Etik Kurul, kesin kanaatini ek bir raporla TFF yönetimine iletecek. Kurul bu dönemde ismi şu ana kadar hiç ortaya çıkmamış, gözaltına alınmamış çok sayıda kişiyi ifadeye çağıracak
- Kozmik odada Hukuk Kurulu üyeleriyle birlikte çalışan Etik Kurul’un yarın TFF Başkanı M.Ali Aydınlar’a elden telim edilecek raporunda, şike ve teşvik primi iddialarını çok net biçimde destekleyecek somut kanıt olmadığı yorumu yer alıyor. Buna gerekçe olarak da “gizlilik nedeniyle ifade alımı yapılamamıştır” deniliyor. Ama “Şike ve teşvik primi” yoktur da denilmiyor.
- Raporda ayrıca, “Belgelerde adı geçen ama ifadeleri savcılıktan gelen klasörlerde yer almayan bazı kişiler ile ifadesini reddeden İbrahim Akın ve ifade yenileyen Ümit Karan için savcılıktan ek bilgi talebimiz karşılık görmemiş ve mütalaamız bu bilgiler gelmeden yazılmıştır” değerlendirmesi de yer alıyor.
Aynı dosyayla ilgili olarak Hukuk Kurulu da çalışmalarını tamamladı. Prof. İlhan Helvacı ve Avukat Ömer Bedük başta olmak üzere çok sayıda kurul üyesi, ‘Kozmik Oda’daki belgeleri inceleyip disiplin yönünden raporlarını hazırladılar. Hukuk Kurulu’nun da birçok kişiyi PFDK’ya sevk etmesi bekleniyor.
Ntvmsnbc.com
Corpus
14.Ağustos.2011, 14:33
Gizlilik kararı nedeniyle ifade alamayan kurul
Şu gizlilik nedeniyLe ifade alamamak ne demek ?
sui generis
14.Ağustos.2011, 14:56
bunlar bizden ifade almadan kanıt yok dediyseler bu dava boştur. iddianameyi bekleyeceğiz denmiş çok saçma. iddianame savcının bu ol(may)an delillere yorumlaması olacaktır.
zamanında Avukat Faik demişti: kozmik oda hukuk dışıdır. yargısız infazdır. savunma hakkı yoktur diye. Baransu da ona olur mu öyle şey savunma hakkı verilecek demişti. hani nerede Baransu ?
bu kozmik oda şimdi böyle söylüyorsa aklanmamız yakındır.
Sekopej
14.Ağustos.2011, 15:20
Şu gizlilik nedeniyLe ifade alamamak ne demek ?
Dosyada ve soruşturmada gizlilik kararı var yani savcı dışında ve savcının özel izin verdiği (Etik Kurul) dışında kimsenin bilmemesi gereken şeyler.
Bu gizlilik sebebiyle Etik Kurul kimseyi ifadeye çağıramıyor çünkü ifadeye çağırdığında bu iddianamede yazanları soracak gelenlere ama iddianemaden bir şey paylaşması yasak, gizlilik kararı var.
Hal böyleyken gizlilik kararı varken, nasıl oluyor d basında sürekli ifadeler çıkıyor, çıkabiliyor orasını siz düşünün ve dosyada, soruşturmada gizlilik kararı varken neden yayın yasağı getirilmiyor onu da düşünün.
attirson
14.Ağustos.2011, 16:01
Karar bu hafta açıklanacak demi ?
Revolution
14.Ağustos.2011, 16:06
Ben kararın mahkeme sonrasına erteleneceğini düşünüyorum.
eng1n
14.Ağustos.2011, 22:51
Tff yonetımı yarın 15.30 toplanıyor. Etık kurulu raporunu yonetıme verdı. Toplantı sonunda karar acıklanacak. Kararı da tahmın edıyorum...
Haluk Yürekli.
SAİT71
14.Ağustos.2011, 23:45
Tahmininide söyleseymiş bari :)
TR.CaPTaiN
15.Ağustos.2011, 02:03
Etik kurulunun sunacağı rapor çok önemli. Şöyle ki; TFF'ye sunulan belgeler seçmece olarak sunulmamıştır. Doğal olarak savcı meselenin medya desteğini kaybetmesini istemeyeceğinden elindeki en sağlam belgeleri TFF'ye sunmuş olmalı. Çünkü amaç etik TFF'nin liglerin gidişatını etkileyen bu davada karar verebilmesini sağlamak. Eğer etik kurulu bize verilen belgelerde şike kanıtı yoktur şeklinde rapor sunacak olursa -ki şuan birçok medya kuruluşu bu yönde haber yapıyor- (gerçi benim için önemli olan Ntv'nin haberi) bu davanın önemli bir kısmı kapanmış olur. Atıyorum savcının elinde X futbolcunun Fenerbahçeli yöneticiden para alırken görüntüsü varsa savcı bunu TFF'yle paylaşmış olmalı. Zaten paylaşmıyorsa da öyle bir belge yok demektir.
Ek olarak; savcının medyada her Fenerbahçe aleyhine konuşanı ifadeye çağırması da bence birşeyler bulma çabasından kaynaklanıyor. Savcı doğal olarak davanın tarafıdır ancak elinde net kanıt olan adam Fenerbahçeliler derneğinde kumar oynatan Aziz Yılmaz'dan, Fenerbahçe iyi yönetilmiyor dedikten sonra ifadeye çağrılan Hakan Bilal Kutlualp'ten medet ummaz diye düşünüyorum.
sui generis
15.Ağustos.2011, 02:06
Etik kurulunun sunacağı rapor çok önemli. Şöyle ki; TFF'ye sunulan belgeler seçmece olarak sunulmamıştır. Doğal olarak savcı meselenin medya desteğini kaybetmesini istemeyeceğinden elindeki en sağlam belgeleri TFF'ye sunmuş olmalı. Çünkü amaç etik TFF'nin liglerin gidişatını etkileyen bu davada karar verebilmesini sağlamak. Eğer etik kurulu bize verilen belgelerde şike kanıtı yoktur şeklinde rapor sunacak olursa -ki şuan birçok medya kuruluşu bu yönde haber yapıyor- (gerçi benim için önemli olan Ntv'nin haberi) bu davanın önemli bir kısmı kapanmış olur. Atıyorum savcının elinde X futbolcunun Fenerbahçeli yöneticiden para alırken görüntüsü varsa savcı bunu TFF'yle paylaşmış olmalı. Zaten paylaşmıyorsa da öyle bir belge yok demektir.
abi deliller arasında yine o siyah çanta vardır. etik kurul içini bilemeyiz der. iddianame beklenecek der. savcı da o çanta da para var der :) ispatlayabilseydi dediğin gibi zaten en başta onu yollardı.
GeNç KaRTaL
15.Ağustos.2011, 03:22
Benim tahminim etik kurulunun raporu doğrultusunda federasyon süper ligdeki hiç bir kulübe ceza vermeyecek.
Nedvedmania
15.Ağustos.2011, 03:23
En başa geri döndük :) Bence de bir ceza verilmeyecek.
futureless
15.Ağustos.2011, 04:53
Önce Fenerbahçe karşıtı medya , ve rakip takım taraftarlarının yarattığı kamuoyu ile düşmeler olacak dendi.Düşmeler diyorum ama ön planda Fenerbahçe vardı.Son günlerde daha çok Fenerbahçe taraftarının ve medyasının yarattığı kamuoyu etkili olmaya başladı bu kez de düşmeyecek şeklinde yorumlanıyor.
Ne olacağı hiç belli olmaz , her türlü sonuca hazır olmak lazım.Etik kurul yaratılan kamuoyundan etkilenecek değil.Ama tabiki gözönünde bulunduracağı hususlar olacaktır.
Artık bekliyoruz heyecanla.Hayırlısı..
RaSenGan
15.Ağustos.2011, 05:17
Yarın hareketlenecek buralar :) Kaç gündür sinek avlıyor konu :p Çıkacak kararları merakla bekliyoruz :)
europeanconquer
15.Ağustos.2011, 05:44
Etik kurul ne derse o olacaktır.Ne diyeceğini de adım gibi biliyorum :)
FenoMachine
15.Ağustos.2011, 08:12
somut kanıt olamazki zaten şikenin nasıl bi somut kanıtı olurki :D bence fenerlilerin yaptığı gibi celallenmeye gerek yok ben adalete güveniyorum cezalı cezasını çeker inşallah kim seninin cezasını ez geçmezler.Heleki bu kadar olay dan sonra hiçbirşey yok demek saçmalık olur yani illaki birşeyler yapıcaklar lig düşme olayını pek sanmıyorum en fazla şampiyonluk elden alınıp eksi puanla başlatma olur lig düşürülürse fazla olay çıkıcağı için yapmazlar diye düşünüyorum ha eğerki suçsuzlarsa herkez serbest kalır olur biter fakat bunun ihtimalide %5
not : fenerliyim.
di canio
15.Ağustos.2011, 08:41
Bu yaşanan sürecin ardından şampiyonluk kupası elimizden alınır ama lig düşürülmezsek çok büyük bir skandal olur. Neye dayanarak şampiyonluk kupasını alıp, eksi puanla başlatacaklar? Eğer şike veya teşvik primi sebebiyle ise cezası bellidir, bir alt lige düşürülme. Buna rağmen ligde tutup, kupayı alırlarsa bizim bir suçumuz var demektir. Eğer yukarıda yazdıklarım gibi bir durum gerçekleşirse böyle kalmaktansa ligde, ben isterimki çekilelim.
SyNdRoMe23
15.Ağustos.2011, 10:26
dün okuduğum haberler, bahsedilen gelişmeler ışığında düşünüyorum ve hiç bir şey çıkmayacak bu soruşturmadan diyorum tekrardan.
Del Piero_10
15.Ağustos.2011, 11:02
Yapılan son yorumlara göre ilgili kişilerin savunmasının alınmaması bahane edilerek ligler aynı şekilde başlatılacak, ancak 2 ay sonra iddianame tamamlanıp tüm telefon dökümleri medyada yer aldığında, ligin ve federasyonun sıkıntıya girmesi kaçınılmaz.
sananes
15.Ağustos.2011, 13:50
nereden çeksen elinde kalan bir süreç yaşıyoruz.
Etik kurula belgeler gönderiliyor,belge demek iddia demektir.İnsanlar iddiaları okuyup kesin suçlu bunlar derken, savunma gelip herşeyin farklı olduğunu ispat edebilir.Ama bizim davamızda savunmanın gelmesine izin verilmiyor,sebep GİZLİLİK!
Buna rağmen etik kurul diyorki çıkan haberlere göre net bir delil yok şikeyle ilgili,insanlar imalı sözlere başlıyor.Güçlüya fenerbahçe :) başka insanlar da iddianameden medet ummaya devam ediyorlar:)
Federasyon'unda iddianameyi bekleyeceği söyleniyor.Tamam da iddianameyi savcı hazırlar ve onun düşünceleridir bunlar, sen ya bunlara takılmadan kendi kararını verirsin,hukuksal olarak da hakkındır bu ya da ben süreci bekleyeceğim dersin."Süreci bekleyelim diyorsan bu iddianame olamaz artık,davanın sonucu olur."
Saçmalıklar silsilesi devam edip gidiyor ama hala yavaş hareket etmeye özen gösteriyorlar.Arkadaşım lig yaklaşıyo,avrupa yaklaşıyo gerekirse hafta sonu toplan,gece yarısı toplan şu kararını açıkla da bizde önümüze bakalım.
SAİT71
15.Ağustos.2011, 14:04
Yok öyle eksi puan felan. Madem şike yapmış düşüreceksin. Eksi puanla felan başlatmak korkaklık, eziklik olur benim gözümde. Kupayı alacak kadar bir olay olmuşsa küme düşürmede verilmeli...
Yapılan son yorumlara göre ilgili kişilerin savunmasının alınmaması bahane edilerek ligler aynı şekilde başlatılacak, ancak 2 ay sonra iddianame tamamlanıp tüm telefon dökümleri medyada yer aldığında, ligin ve federasyonun sıkıntıya girmesi kaçınılmaz.
Bence bu takımlarımıza yapılabilecek en büyük hainlik. Bir çok takım Avrupa'da oynayacak. Ülke futbolu adına zaten iyi bir konumda değiliz ve bu yıl takımlar puan alamazlarsa iyice geriye gideceğiz. Böyle durumda en başta Avrupada oynayanlar otomatik olarak tekrar bu sürecin içine girecekler ve allak bullak olacaklar... Bence bu yıl çok kötü olacak ama hayırlısı diyorum...
MeMo
15.Ağustos.2011, 14:10
Savunma alınmadı ceza nasıl verilir ?
bursa_mc
15.Ağustos.2011, 16:44
Belki de ceza vermeyecekler??
Stan13
15.Ağustos.2011, 16:45
Federasyonun yargıdan bağımsız olarak karar verme yetkisi bulunuyor. Ceza verirlerse bu haklarını kullanarak verecekler. Savunma alma süreci yargıda olan kısım için devreye girer.
ancar
15.Ağustos.2011, 17:05
Bugün saat 17'de Federasyon kararı açıklayacak
World Hollow o1
15.Ağustos.2011, 17:10
Bugün saat 17'de Federasyon kararı açıklayacak
Neyin kararı abi? ligden düşürülme gibi mi?
byariff
15.Ağustos.2011, 17:20
Evet Ligden duscekmi dusmucek"mi cezalar vesaire vesaire iste
bursa_mc
15.Ağustos.2011, 17:24
Düşürmeyecekleri için fazla merak etmiyorum.Karar belli.
Chinatown
15.Ağustos.2011, 17:32
savunmaların alınamaması bahanesiyle karar alınmazsa, ya da kararname falan beklenecek derlerse o da ayrı skandal. Savunmaların alınamayacağı 2 hafta önceden de belliydi. Ligler neden ertelendi o zaman? 15 ağustosta karar açıklanacak, şayet birşey çıkmazsa ligler keyiften 1 ay ertelenmiş olacak. Nasıl iş ben anlamadım.
Stan13
15.Ağustos.2011, 17:34
Tabi sadece ligden düşürülüp düşürülmeme kararı olmayacak. Belki men cezaları gelebilir. Bu açıdan da önemli.
Night_Mare17
15.Ağustos.2011, 17:43
Mehmet Ali Aydınlar : Elimizde herhangi bir somut kanıt yok , bu yüzden ligler planlandığı tarihte başlayacak ve süper kupa maçı şu / şu / şu tarihte oynanacak . (Benim düşüncem bu kadar carcaradan sonra bu kadarcık konusup çekip gidecek.)
World Hollow o1
15.Ağustos.2011, 17:52
bütün kanallar verir heralde demi? :)
düşüşümüzü izlermek üzcek ama olsun
Bordo61Mavi
15.Ağustos.2011, 18:09
1.5 aydan beri basimizi bosuna agritmis oldugumuzu anlicaz 20 dakika sonra :)
BaGa TaRKaN
15.Ağustos.2011, 18:27
Gündemi Günlerdir Meşgul Eden Kritik Açıklamaya 3dk Kaldı.
Dakikaların Geçmesi Bile Heyecanlı Yahu :D
attirson
15.Ağustos.2011, 18:40
Hala açıklanmadı
SAİT71
15.Ağustos.2011, 18:43
Açıklayın kardeşim şu kararı ne kadar yavaşsınız ya... :S
GodfatheR
15.Ağustos.2011, 18:44
Hiç bir karar beni mutlu etmeyecek.
byariff
15.Ağustos.2011, 18:44
bosuna bekliyoruz en bastada solemistim Birseyler cikmicak eger sike olduysa bile eski olaylar gibi turkiyede her zaman"ki gibi uzeri kapanacaktir.
BaGa TaRKaN
15.Ağustos.2011, 18:45
Fonda Keşke "Cendere" Müziği Olsa :D
attirson
15.Ağustos.2011, 18:46
Salona geldiler .
SAİT71
15.Ağustos.2011, 18:47
Eğer somut kanıt olupta küme düşmezsek ben art niyet ararım altında...
sarianet
15.Ağustos.2011, 18:48
açıklama yapılıyor.
BaGa TaRKaN
15.Ağustos.2011, 18:48
Adli ve Emniyet kaynaklarından edinilen bilgiye göre sonu merakla beklenen "Futbolda Şike Soruşturması" nda hukuki süreç şöyle işleyecek.
Soru : Soruşturma bitti mi? Bitmediyse başka isimlerinde de ifadeleri alınacak mı ?
Cevap : Hayır soruşturma bitmedi. 25 kişilik bir liste daha var. Bu kişlerin de Emniyette ifadesine başvurulacak.
Soru : Savcılık en önemli süreç, iddianamenin yazımına ne zaman başlayacak. ?
Cevap : İddianame Eylül ayında yazılmaya başlanacak.
Soru : İddianamenin "şüpheliler" bölümü tutuklu 31 isimden mi oluşacak.
Cevap: Hayır. Soruşturma kapsamında ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakılan bazı isimler de iddianamede yer alacak.
Soru : Peki Soruşturma ne zaman bitecek? İddianame mahkemeye ne zaman teslim edilecek.
Cevap : İddanamenin yazım işlemi 1 ay sürebilir. Mahkemeye teslim tarihi ise Ekim başı.
31 kişinin tutuklandığı ‘Futbolda şike soruşturması’nda hukuki süreçin nasıl işleyeceği, soruşturma ve kovuşturma takvimi merakla bekleniyor.
SORUŞTURMADA SONA YAKLAŞILIYOR
Aziz Yıldırım, Tayfur Havutçu, Ümit Karan, Bülent Uygun gibi isimlerin tutuklandığı, Semih Şentürk, Sinan Engin, Adnan Polat gibi isimlerin ise ‘şüpheli’ sıfatıyla ifade verdiği soruşturmada da yavaş yavaş sona yaklaşılıyor.
İDDİANAME YAZIMINA EYLÜL’DE BAŞLANACAK-
Aralık 2010’da eski Ergenekon savcısı Zekeriya Öz’ün başlattığı, özel yetkili savcı Mehmet Berk yürüttüğü soruşturmada iddianamenin yazımına Eylül ayında başlanacağı belirtildi. Mahkemeye teslim tarihinin ise Ekim ayının ilk günleri olarak öngörülüyor.
25 İSİM DAHA EMNİYETTE DİNLENECEK
Soruşturma kapsamında dinlenilmesi gereken yaklaşık 25 kişilik bir isim listenin olduğu, bu isimlerin İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde Ramazan Bayramı’ndan sonra dinleneceği ifade edildi.
YAZIMININ 1 AYDA TAMAMLANMASI ÖNGÖRÜLÜYOR
Bu isimlerin de dinlenmesinin ardından savcı Mehmet Berk’in iddianamenin yazımı aşamasına geçeceği öğrenildi. İddianamede tutuklanan isimlerin yanı sıra ifadesinin ardından serbest bırakılan isimlerin de iddianamede ‘şüpheli’ olarak yer alacağı belirtildi. Savcı Berk’in ‘Futbolda şike iddianamesinin’ yazımını yaklaşık 1 ayda tamamlaması öngörülüyor.
Selahattin GÜNDAY, İstanbul DHA
eng1n
15.Ağustos.2011, 18:49
Belki düşeceğiz belki lig de kalacağız ama benim için değişmeyecek tek şey günün sonunda yine Fenerbahçeli olarak kalacağımdır.
Bordo61Mavi
15.Ağustos.2011, 18:53
Hadi gecmis olsun :)
Chinatown
15.Ağustos.2011, 18:53
konuşmanın başından bir yaptırım veya karar çıkmayacağı belli oldu. lig bu şekilde başlayacak gibi. herkese hayırlı olsun.
Nedvedmania
15.Ağustos.2011, 18:54
Düşmedi . Yüz ifadesinden belliydi zaten :)
SAİT71
15.Ağustos.2011, 18:54
Artık sakız gibi eğlenirler. Yahu elinde belge varsa sonuçlandır. Yok bu böyle sürer gider.
Night_Mare17
15.Ağustos.2011, 18:55
3. Geleneksel Mehmet Ali Aydınlar konuşması . Biz böyle gideriz , karar falanda açıklamıyorlar .
deniz.91
15.Ağustos.2011, 18:56
Boş konuşup duruyor aynı şeyler bir karara bağlayın artık şu işi
BaGa TaRKaN
Mehmet Ali Aydınlar'ın konuşmasından satırbaşları şöyle:
TFF olarak hukukun çizdiği çerçevede aldığımız kararları kamuoyuyla paylaşıyoruz.
Elde ettiğimiz belgeler uzun süredir etik kurulumuz tarafından incelenmiştir.
Savunma alınmadan yargılama yapılamaz.
Eksik belgelerin tamamlanması gerekir
Bu aşamada karar verilmesi için gerekli belgeler yok.
Belgelerde gizlilik kararı var, bu kararı ihlal suçtur
Karar için gerekli dellilere ulaşılamadı.
Gizlilik kararı kalkınca şüphelilerin savunması istenecek.
Karar için iddianame kabul edilmeli.
Aziz Yıldırım, Tayfur Havutçu, Serdal Adalı ve Şekip Mosturoğlu dahil tedbirli olarak disiplin kuruluna sevkedildi
Eylül veya Ekim'den Önce Hiçbirşey Belli Olmaz
Night_Mare17
Sahaya yabancı madde atsan daha büyük ceza gelir :D
eng1n
15.Ağustos.2011, 18:57
Bu karardan hiç memnun değilim, İddianame açıkladığında lig başlamış olacak ve bizi o zaman düşürürlerse 2 senemiz gidecek ama bende Federasyonun yerinde olsam böyle bir karar alırdım iş tamamen kesinleşmeden karar vermek çok büyük risk.
Night_Mare17
15.Ağustos.2011, 18:59
O kadar carcara yapıp , kozmik oda da günlerce çalışıp , toplantılar yapıp verilen karar bu mudur ? Kararı ertelemek zorunda mısın Mehmet Ali Aydınlar , düşmüyorsa söyle düşmeyecek diye , düşüyorsa söyle düşüyor diye artık futbola dönelim .
SAİT71
15.Ağustos.2011, 19:01
Kozmik odaya konulan belgeler ne tür belgeler? Demekki bir takımı küme düşürmeye yetebilecek nitelikleri yok... Fasa fiso yani...
MeMo
15.Ağustos.2011, 19:01
Rakipler hemen düşürsün istiyorlar ama dediğim bir gerçek.Savunma almaları lazım karar çok iyi olmasa da gereken karar.
Bu arada yüz ifadesinden anlaşılıyordu diyip ince ince laf sokanlar var.Ayıp...
eng1n
15.Ağustos.2011, 19:02
Ek olarak; savcının medyada her Fenerbahçe aleyhine konuşanı ifadeye çağırması da bence birşeyler bulma çabasından kaynaklanıyor. Savcı doğal olarak davanın tarafıdır ancak elinde net kanıt olan adam Fenerbahçeliler derneğinde kumar oynatan Aziz Yılmaz'dan, Fenerbahçe iyi yönetilmiyor dedikten sonra ifadeye çağrılan Hakan Bilal Kutlualp'ten medet ummaz diye düşünüyorum.
TR.CaPTaİN'in bu görüşüne katılıyorum ve savcı elinde ki en sağlam delillerini TFF'ye verdiyse ve TFF bu delillere rağmen bizi düşüremediğine göre delillerin çok sağlam olmadığı ortaya çıkıyor. Bu yazdıklarım tabii ki teori.
Night_Mare17
15.Ağustos.2011, 19:04
Kozik odaya konulan belgeler ne tür belgeler? Demekki bir takımı küme düşürmeye yetebilecek nitelikleri yok... Fasa fiso yani...
Aynen öyle düşmeyecek desin bitsin bu olay . İlla erteleyecekler .
Del Piero_10
15.Ağustos.2011, 19:05
Federasyon kendini büyük sıkıntıya soktu. İddianameyi bekleyip, savunmaları alıp karar vereceğiz diyorlar. Bunlar sezon ortasında gerçekleşecek hadiseler.
byariff
15.Ağustos.2011, 19:07
Federasyon gercekten korkmustur dusureceksen dusur dusurmuceksen dusurme daha ne uzatip duruyorsun anlamis degilim bu arada Hapisteki adamı disiplin kuruluna göndermek anormal degil"mi
BaGa TaRKaN
15.Ağustos.2011, 19:07
TR.CaPTaİN'in bu görüşüne katılıyorum ve savcı elinde ki en sağlam delillerini TFF'ye verdiyse ve TFF bu delillere rağmen bizi düşüremediğine göre delillerin çok sağlam olmadığı ortaya çıkıyor. Bu yazdıklarım tabii ki teori.
Bunu da Şu Söylemler Çürütüyor "Belgelerde gizlilik kararı var, bu kararı ihlal suçtur"
Henüz Soruşturmanın Tamamlanmadığı ve Sürecin Devam Ettiği Bu Ortamda Gizliliğin Sürdüğü Açıklamaları Olumlu veya Olumsuz Senaryoları Çürütüyor.
Kısacası Bu Olayın Kararı Soruşturmanın Tamamen Bittiği Gün Federasyon Savunmalarla Beraber Net Bir Karar Verecek. Ama Bu Aşamaya Daha Çok Var ve Her Gün Yeni Bir Soruşturma Başlatılıyor
futureless
15.Ağustos.2011, 19:08
Bu karar kimseyi tatmin etmez , işin çok uzayacağı belli artık.Bu sezon normal oynanır diye düşünüyorum.
GodfatheR
15.Ağustos.2011, 19:08
MA Aydınlar: Bazılarının istediği yerine gelsin diye kararlar veremeyiz. Sorumluluğumuzun bilincindeyiz.
SAİT71
15.Ağustos.2011, 19:10
Bence Türk futbolu bu kararla gerileme aşamasını pekiştirmiş oldu. Bu sezon sürekli geriye gideceğiz.
byariff
15.Ağustos.2011, 19:12
Mehmet Ali Aydınlar: Elimizde bir takım belge ve bilgiler var. Fakat bu belgeler bizim karar almamız için yeterli değil.
Rick Nelson
15.Ağustos.2011, 19:14
Federasyon kendini büyük sıkıntıya soktu. İddianameyi bekleyip, savunmaları alıp karar vereceğiz diyorlar. Bunlar sezon ortasında gerçekleşecek hadiseler.
Harfi harfine katılıyorum..
Sirius Black
15.Ağustos.2011, 19:14
Federasyon "ne şişi yakalım ne de kebabı" kararı verdi biraz.
Nedvedmania
15.Ağustos.2011, 19:15
Off sorulara bak boşa zaman kaybı. Adama "Bu tip kararlar alırken herhangi bir toplum baskısı altında kaldınız mı" diye soru soruyorlar. Bu soruya tabiki de hayır cevabı verecek.
futureless
15.Ağustos.2011, 19:15
Federasyon "ne şişi yakalım ne de kebabı" kararı verdi biraz.
Kesinlikle
GodfatheR
15.Ağustos.2011, 19:17
Süper kupayı soran yok .
Night_Mare17
15.Ağustos.2011, 19:18
Federasyonun kararı , karar almama kararıymış
TR.CaPTaiN
15.Ağustos.2011, 19:19
TFF eline ulaşan Etik kurulu raporu doğrultusunda net kanıt yok diyor, savunmaları da alamıyoruz diyor. Ama düşürecekseniz düşürün, düşürmeyecekseniz düşürmeyin net kararı şimdi açıklayın deniliyor. Şunun adını öncelikle koyalım; istenilen düşürecekseniz düşürün, düşürmeyecekseniz düşürmeyin şeklinde net karar değil. Düşürecekseniz düşürün, düşürmeyecekseniz de düşürün şeklinde bir düşünce. 5 tane hukukçunun günlerce üzerinde çalışıp ulaşamadığı kanıtlara ulaşanlar varsa bilemeyiz tabi ancak elinde net belge olmayan TFF'nin ceza verme riskine girmesi mümkün değildi. Mahkemede Fenerbahçe veya diğerleri aklandığında bunun tazminatının riskine net olmayan belgelerle giremezlerdi. TFF'ye verilen belgeler arasında bir futbolcunun para alırken çekilmiş görüntüsü veya hesaplarda yapılan incelemelerde ulaşılan bir bağlantı olsa zaten gereken yapılırdı. Daha önce de söylediğim gibi meselenin büyük kısmının çürüdüğünü düşünüyorum.
Bir de Mehmet Ali Aydınlar baskı yoktu diyerek doğruyu gizledi. 1 aydır medyada Fenerbahçe'yi düşürün şeklindeki baskı ortada.
runforafall
15.Ağustos.2011, 19:19
Off sorulara bak boşa zaman kaybı. Adama "Bu tip kararlar alırken herhangi bir toplum baskısı altında kaldınız mı" diye soru soruyorlar. Bu soruya tabiki de hayır cevabı verecek.
Bunu soran kim Allah aşkına :D
bursa_mc
15.Ağustos.2011, 19:20
Ligler boşuna ertelenmiş oldu.
eng1n
15.Ağustos.2011, 19:20
sorular gerçekten kötü en son, "bu şike iddialarında ismi geçen takımlardan bazıları avrupa kupalarında da oynuyor ve sezon için düşürülme kararı gelirse UEFA ne yapacak, avrupa'da devam edecekler mi ?" diye bir soru soruldu cevabını kaçırdım ama herhalde ona UEFA karar verecek demiştir.
C h A o S
15.Ağustos.2011, 19:21
En güzelini Kemal Belgin Sordu: "Bundan sonra Lig Fikstürünü; Spor Toto Teşkilatı mı belirleyecek, Maç Cezalarını da Adalet Bakanlığı mı verecek ?
Stan13
15.Ağustos.2011, 19:21
Açıklama içinde bir sürü çelişki barındırıyor. Hangi birini dile getirmeli acaba ?
C h A o S
15.Ağustos.2011, 19:22
Lig başlasaymış keşke.Bugün söylediklerini keşke o gün düşünselerdi.
SAİT71
15.Ağustos.2011, 19:23
Bari ligler başlayacaksa erkenden başlasada millet Avrupa kupaları için form yakalayıpta bizim takımlar geri kalmasa. İlk maçlarda gördük takımlarımızı...
Bordo61Mavi
Madem adamlardan savunma alinmadi, neden PFDK ya sevkedildi bu adamlar ?
bursa_mc
Cezaevinde yatanlarda zevkini yatıyor heralde..
MeMo
TFF eline ulaşan Etik kurulu raporu doğrultusunda net kanıt yok diyor, savunmaları da alamıyoruz diyor. Ama düşürecekseniz düşürün, düşürmeyecekseniz düşürmeyin net kararı şimdi açıklayın deniliyor. Şunun adını öncelikle koyalım; istenilen düşürecekseniz düşürün, düşürmeyecekseniz düşürmeyin şeklinde net karar değil. Düşürecekseniz düşürün, düşürmeyecekseniz de düşürün şeklinde bir düşünce. 5 tane hukukçunun günlerce üzerinde çalışıp ulaşamadığı kanıtlara ulaşanlar varsa bilemeyiz tabi ancak elinde net belge olmayan TFF'nin ceza verme riskine girmesi mümkün değildi. Mahkemede Fenerbahçe veya diğerleri aklandığında bunun tazminatının riskine net olmayan belgelerle giremezlerdi. TFF'ye verilen belgeler arasında bir futbolcunun para alırken çekilmiş görüntüsü veya hesaplarda yapılan incelemelerde ulaşılan bir bağlantı olsa zaten gereken yapılırdı. Daha önce de söylediğim gibi meselenin büyük kısmının çürüdüğünü düşünüyorum.
Bir de Mehmet Ali Aydınlar baskı yoktu diyerek doğruyu gizledi. 1 aydır medyada Fenerbahçe'yi düşürün şeklindeki baskı ortada.
Aynen katılıyorum.
barahir
15.Ağustos.2011, 19:24
Benim anladığım bu kozmik odadaki belgeler fos.
eng1n
15.Ağustos.2011, 19:24
Madem adamlardan savunma alinmadi, neden PFDK ya sevkedildi bu adamlar ?
Onun cevabını verdi zaten keşke sonuna kadar izleseydiniz.
bursa_mc
15.Ağustos.2011, 19:27
Gökmen Özdanak çıldırdı :)
eng1n
15.Ağustos.2011, 19:30
Gökmen Özdanak çıldırdı :)
hangi kanalda ya bulamadım Kanaltürk'de yok, kesinlikle izlemem gerek :D
Bordo61Mavi
15.Ağustos.2011, 19:31
Sansal'da bir anda cikti piyasaya :D
@Eng1n
Sonuna kadar dayanamadim :)
DisCo
15.Ağustos.2011, 19:38
Beklentileri karşılamadı diye TFF'ye kızmamak gerekir. Ancak herşeyin ne olduğunu baştan beri biliyorlar. Zaten bu soru kendisine de soruldu. Gizlilik olduğunu ve gelen belgelerde somut deliller olmadığını bildikleri halde ciddi çalışıyoruz, etik kurul inceliyor, kararı açıkladık/açıklayacağız durumlarına girmeye yoktur.
Bir kere çıkıp olaylar bu şekildedir ve gizlilik kalkmadıkça biz birşey yapamayız. Ligler normal şekilde başlayacak ve lig ortasında suçlu olan takım çıkarsa o gün oturup değerlendiririz diyecek ve iş bitecektir. Sırf bir karar alınmış olsun diye de PFDK'ya sevk ediyorlar.
bursa_mc
15.Ağustos.2011, 19:38
''Serhat Ulueren:TFF Korktu''
Chinatown
15.Ağustos.2011, 19:40
bu konuda beklediğim bir karardı, ben bu kararda TFF'den önce içine edilmiş yargı sistemini daha çok suçlarım. Ama TFF'nin de bariz hataları var. Güney Kore, İtalya, Yunanistan 20 günde karar çıkarıyorsa biz 50. günde hala zaman istiyorsak problem var. Federasyon bu konuda pasif davranıyor, savunma almaya, ya da soruşturma açmaya daha önce başlayabilirdi. Hatta 3 temmuzda kendi de bir soruşturma açabilirdi. Neyse sağlık olsun..
toplantıda Kemal Belgin'in sorusu muazzamdı. aslında merak edilen güzel bir soru sordu.
bir de ince bir ayrıntı garip geldi bana.
Mehmet Ali Aydınlar tutklu olanlardan PFDK'ya sevkedilenleri söylüyor.
1-Aziz Yıldırım--------------------Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı
2-Mehmet Şekip Mosturoğlu------Fenerbahçe Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi
3-İlhan Yüksel Ekşioğlu-----------Fenerbahçe Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi
4-Tamer Yelkovan------------------Fenerbahçe Spor Kulübü Muhasebe Müdürü
5-Cemil Turan----------------------Fenerbahçe Spor Kulübü Amatör Şubeler Genel Koordinatörü
ilk 5 Fenerbahçenin içerdeki yöneticileri. daha sonra teknik direktörler ve oyuncular.. sonra tutuksuzlara geçiyor. futbolcular, stad müdürleri, oyuncu temsilcileri, sıradan insanlar.. arada çat bizim başkan.. tee 23. sırada, arada 2 oyuncu, sonra asbaşkan. tesadüf işte..
MeMo
15.Ağustos.2011, 19:44
Bazıları hukuku baştan yazmaya çalışıyor ama nafile.Bu kararı oluşturan etkenleri biz daha önce sürekli yazdık zaten buraya.Tüm bunları federasyon uydurmuş gibi bir hava var.
garydelgadov
15.Ağustos.2011, 19:48
Türk futbolu gün itibariyle bitmiştir.
eXcitinG
15.Ağustos.2011, 19:51
İçeride ki adamLar çıktıkLarında ki bu dakikadan sonra çıkmaLarı kesinLeşmiştir. Boşuna içeride yatmış oLacakLar. AyLardır süren bu atıp, tutmaLar bunun için mi yapıLdı ?
eng1n
15.Ağustos.2011, 19:52
Bu arada karardan önce Fenerbahçe hisseleri uçmuş, TFF'den biri dışarıya bilgi vermiş olabilir.
SAİT71
15.Ağustos.2011, 19:56
Her anlamıyla bence skandal bir oluşum bu.
Bordo61Mavi
15.Ağustos.2011, 19:57
Kemal Belgin Twitterda trendlere girmis :D guzel soru sordu
http://http://tinypic.com/usermedia.php?uo=aA1TvidBoMhFBafva4cj6oh4l5k2TGxc
b7baris
15.Ağustos.2011, 20:06
Bence bugünkü açıklamasıyla Mehmet Ali Aydınlar vasıfsız birisi olduğunu göstermiştir. Mahkeme iddianameyi kabul etmesini beklemek zorunda değil federasyon. Federasyon denen kurum yargıdan bağımsız bir şekilde karar verebilir. UEFA en ufak bir şüphe dahi oluştuysa gerekeni yap (Yunanistan'da yapıldığı gibi) derken hala düşecek veya düşmeyecek diye bir karar vermeyip olayı yargıya atmak vasıfsızlığın göstergesidir. Lig başladıktan sonra alınacak her karar hem işlem yapılacak kulüpleri hem de Türk futbolunu olumsuz anlamda etkileyecektir.
SAİT71
15.Ağustos.2011, 20:08
Artı belki bu sezon başında düşürse F.Bahçe'nin 1 yılı gitmeyecek. Bu sezon oynayıp üst lige çıkacak. Ama sezon ortasında alınacak bir karar hem bu sezonu götürür hemde toparlanmasını zorlaştırır. Ne olacaksa sezon başında olmalıydı... Ligimiz adınada çok belirsiz bir süreç başladı şimdi.