PDA

View Full Version : Büyük Şike Soruşturması

Pages : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 [16] 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49

eGowiCh
25.Ağustos.2011, 02:40
evet Fenerbahçe başkanı için yurtdışı yasağı yok. bir de bu cümleyi nereden aldın?

Tutuklu biri hakkında yurtdışı çıkış yasağı koymak anlamlı olmaz zaten.

Google'a "Sadri Şener tutuksuz" yaz, aradığın sonuçla karşılaşabilirsin.

FenoMachine
25.Ağustos.2011, 02:40
Sıfır toleransı (UEFA'nın sözde sıfır toleransı - sadece Fenerbahçe'ye uygulanan bir tolerans bu, TFF de öyle yapıyor) mantıklı ve gerekçeli olarak izah edebilecek biri varsa, her Şampiyonlar Ligi maçında Trabzonspor forması giyip maç izler, sonuna kadar desteklerim.

Bende fenerbahceliyim,demek istediğin şey gerçi tüm fenerbahcelilerin demek istediği şey
Neden SADECE fenerbahce? sorusu Uefa ya sadece fenere uygulanan bir sıfır tolerans bu demen yanlıştır ben demiyorum fener suçlu diyerleri sütten çıkmış ak kaşık diye fakat, Uefanın Fenere bir garezi olduğunu da sanmıyorum tolerans konusunda aksine
Fenerbahce ye şu Uefanın verdiği karardan sonra da TFF nin fenerbahce ye toleranslı olduğu bile söylenilebilir.,
Eğerki başka bir kişi suç işlemişse bence UEFA Onada ceza verirdi tabiki haddinin yeteceği yere kadar ,Uefa kendisiyle ilgili olan kararı vermiş ve Alınacak cezalarıda TFF ye bırakmıştır diye düşünüyorum.Diyorsunuz ki neden sadece FB ye ceza veriliyor şunlarında ceza alması gerekiyor derseniz bilmeden konuşmuş olursunuz Kimse delilsiz suçlanamaz bir kişi Gerçekten suçluysa Fakat Delil yoksa O Kişi suçsuzdur KURAL BUDUR.

TR.CaPTaiN
25.Ağustos.2011, 02:44
UEFA'nın kararı TFF'ye aldırtması CAS yolunu kapatıyor mu acaba ? Bu konu şuan çok önemli. Çünkü UEFA zaten kendisi birşeyler biliyorsa ŞL'den atma yetkisine sahipken neden TFF'ye bu işi sen yap diyor. Gerçi kulübümüzün açıklamasında da zaten bunlar mevcut. Umarım CAS yolu kararı TFF'nin alması dolayısıyla kapanmıyodur.

SAİT71
25.Ağustos.2011, 02:50
Sadri Şener tutuksuz yargılanıyor, ama bir şekilde bu soruşturma ile bağlantılı durumda. Nasıl oluyor bu tolerans olayı onu çözemedim. Hangi madde böyle birşeyi söylemiş. UEFA deseydiki Kayserispor'u, Bursaspor'u alıyorum bu takımları bu soruşturmada adı geçtiği için, marka değerini zedeleyebileceği ihtimali olduğu için almıyorum deseydi yine eyvallah kabuldü ama bu aldıkları takımın başkanının şike soruşturması kapsamında tutuksuz yargılanması ve yurtdışı çıkış yasağının olması ve birde sıfır tolerans lafıda UEFA'yı sınıfta bıraktı.

eGowiCh
25.Ağustos.2011, 02:57
Del Piero_10 daha iyi bilir. Milan, şike yaptığı gerekçesiyle -8 puanla lige başlamadı mı? Aynı sezon, lige -8 puanla başladığı yıl, Liverpool'u yenip Şampiyonlar Ligi şampiyonu olmadı mı?

Chinatown
25.Ağustos.2011, 03:07
Tutuklu biri hakkında yurtdışı çıkış yasağı koymak anlamlı olmaz zaten.

Google'a "Sadri Şener tutuksuz" yaz, aradığın sonuçla karşılaşabilirsin.

konu Trabzonspor olmayınca ciddi anlamda savunmalar oluyor, ama Trabzonsporda ince olarak suç aranıyor. İçerde olan Fenerbahçe yöneticileri haksızlığa uğrarken, serbest bırakılan başkan tutuksuz yargılatıyor. Sende 'Sadri Şener serbest' yazarsan binlercesini bulursun. Ama aynısı Fenerbahçe için olurmu bilemem.

Başta dediğimi tekrarlıyorum. Adli tedbir 3 yıl ve az cezalar için uygulanır. (CMK 109) Şikenin cezası 5 yıldan başlıyor. Ayrıca soruşturma savcısı kefalet ile serbest kalması için mahkemeye sevk ediyor. Mahkeme de kefalet yerine tedbir koyuyor. Yurtdışına çıkmasın diyor. Serbest bırakılan biri bile Yurt dışına çıkmayabilir. Bunun için yargılanması gerekmez.

Ve bu konu hakkında tartışmanın da anlamı yok. Ne Fenerbahçe taraftarı ne de bizim konu hakkında suçumuz yok. Filler güreşiyor çimler eziliyor. Olan taraftarlara oluyor. Ben birşey diyemiyorum. Fenerbahçe taraftarının bugün düştüğünü düşündüğü haksızlığı biz de yaşadık. Kolay değil.

eGowiCh
25.Ağustos.2011, 03:23
konu Trabzonspor olmayınca ciddi anlamda savunmalar oluyor, ama Trabzonsporda ince olarak suç aranıyor. İçerde olan Fenerbahçe yöneticileri haksızlığa uğrarken, serbest bırakılan başkan tutuksuz yargılatıyor. Sende 'Sadri Şener serbest' yazarsan binlercesini bulursun. Ama aynısı Fenerbahçe için olurmu bilemem.

Başta dediğimi tekrarlıyorum. Adli tedbir 3 yıl ve az cezalar için uygulanır. (CMK 109) Şikenin cezası 5 yıldan başlıyor. Ayrıca soruşturma savcısı kefalet ile serbest kalması için mahkemeye sevk ediyor. Mahkeme de kefalet yerine tedbir koyuyor. Yurtdışına çıkmasın diyor. Serbest bırakılan biri bile Yurt dışına çıkmayabilir. Bunun için yargılanması gerekmez.

Ve bu konu hakkında tartışmanın da anlamı yok. Ne Fenerbahçe taraftarı ne de bizim konu hakkında suçumuz yok. Filler güreşiyor çimler eziliyor. Olan taraftarlara oluyor. Ben birşey diyemiyorum. Fenerbahçe taraftarının bugün düştüğünü düşündüğü haksızlığı biz de yaşadık. Kolay değil.

CMK'da atladığın bir nokta var.

Madde 109 - ( 1 ) 100 üncü Maddede belirtilen tutuklama sebeplerinin varlığı halinde, üst sınırı üç yıl veya daha az hapis cezasını gerektiren bir suç sebebiyle yürütülen soruşturmada, şüphelinin tutuklanması yerine adlî kontrol altına alınmasına karar verilebilir.

Tutuklama sebeplerinden kastedilen nedir? CMK m.100'de gösterilen suçların işlendiğine dair kuvvetli suç şüphesi, kaçma ve delilleri karartma şüphesi vb.

Sen neyin haksızlığından bahsediyorsun? Aynı soruşturmada sen de varsın, Şampiyonlar Ligi ön elemesinde eleniyorsun, UEFA Avrupa Ligi'nde yola devam ediyorsun ve saçma sapan, hiçbir hukuki gerekçesi olmayan bir kararla piyangodan Şampiyonlar Ligi'ne katılıyorsun.

nekop
25.Ağustos.2011, 03:31
Egemen atladığın bir nokta var diyorsunda bırakta atlasın adam. Herkes senin gibi hukukcu degil. :D

Chinatown
25.Ağustos.2011, 03:47
CMK'da atladığın bir nokta var.

Tutuklama sebeplerinden kastedilen nedir? CMK m.100'de gösterilen suçların işlendiğine dair kuvvetli suç şüphesi, kaçma ve delilleri karartma şüphesi vb.

Sen neyin haksızlığından bahsediyorsun? Aynı soruşturmada sen de varsın, Şampiyonlar Ligi ön elemesinde eleniyorsun, UEFA Avrupa Ligi'nde yola devam ediyorsun ve saçma sapan, hiçbir hukuki gerekçesi olmayan bir kararla piyangodan Şampiyonlar Ligi'ne katılıyorsun.

eğer olayı kişiselleştirip basitleştirirsek olay uzar gider. sana burada 3. kez yazıyorum. umarım 4. 5. ye gitmez. şike cezası 5 yıldan başlar. şike olmayan bir cezadan da uefa karar veremez. bu davada a klübü herhangi bir adamı tehdite azmettirse adam şike davasında yargılanır. ama uefa şikeye adı karışan klüplere ceza verir. adamın sportif kimliği yok uefa neyine el atsın olayın. olayın adli yanı var idari yanı var. uefa idari yanına bakıyor bu işin. ayrıca tekrar söylüyorum, serbest bırakılan biri de tedbir altında olabilir. BU YARGILANIYOR ANLAMINA GELMEZ. 20-30 yıldır yurtdışına çıkamayan insanlar var bu ülkede. hapishanelerde ömrünü tükettikten sonra serbest kalan insanlar bile bazen tedbire uğrarlar.

ikinci olarak şu 2. cümlende konuştukların. valla federasyon biraz düzgün davransaydı da keşke ön elemeleri oynamadan gitseydik. daha takım dağılmadan, 1 ay önce sezonu açmadan bir karar verilseydi. ben de mutlu olurdum. ikincisi de piyango değil. bu bize gelen bir lütuf ta değil. TFF'nin kararı idari bir karardır. Herhangi bir memurda tutuklanırsa dava sonuna kadar açığa alınır. Bu da böyledir. tff'nin, uefa'nın hatasını A,B klübüne mal etmeyin. unutmayın, Fenerbahçenin avrupaya gidememe gerekçesi kötü tezahürat değil..

FenoMachine
25.Ağustos.2011, 04:06
Ben anlamadım siz neyin tartışmasını yapıyorsunuzki Sanki herşey göz önünde delilleri bizim önümüze sunmuşlar ceza kesmeye çalışıyormuşsunuz gibi tartışma yapıyorsunuz ben anlamadım valla sizi.Bize halka açılan bir delil yok kararlar hakkında konuşuyorsunuz sanki biz yönetiyoruz soruşturmayı ya Yapmayın gözünüze seveyim Burda gözle görülen Uefanın Fb yi ŞL Den men etmesi bir suç yoksa neden men etsin Demekki FB Suçluymuş TS Çıkartılıyorsa ŞL Ye Demekki TS Nin Suçu Yasal olarak yokmuş.Uefada bu kararı doğru görmüş olay bu kadar basit
Yok işte neden şuna verilmedi sadri şenerin yurt dışına çıkma kararı var TS yi nasıl ŞL ye çıkartıyorlar gibi sorular soruyorsunuz adamın Yurt dışına çıkma yasağı varsa Suçludur diyemezsinizki
Yani Kısacası DELİLLERİ SİZMİ GÖRDÜNÜZ HERŞEY KESİN VE NETMİ DE BÖYLE KONUŞUYORSUNUZ BİZ UEFAMIYIZ DELİLLERİ BİZ GÖRDÜKMÜ BİZE DAHA HERHANGİBİR BELGE SUNULMADAN BİZ BAŞLIYORUZ KARAR YANLIŞ YOK KARAR DOĞRU
YOK UEFA TARAFLI SAÇMALAMAYALIM Gözünüzü seveyim.

Not : Fenerliyim.

furkan58
25.Ağustos.2011, 04:15
Ben anlamadım siz neyin tartışmasını yapıyorsunuzki Sanki herşey göz önünde delilleri bizim önümüze sunmuşlar ceza kesmeye çalışıyormuşsunuz gibi tartışma yapıyorsunuz ben anlamadım valla sizi.Bize halka açılan bir delil yok kararlar hakkında konuşuyorsunuz sanki biz yönetiyoruz soruşturmayı ya Yapmayın gözünüze seveyim Burda gözle görülen Uefanın Fb yi ŞL Den men etmesi bir suç yoksa neden men etsin Demekki FB Suçluymuş TS Çıkartılıyorsa ŞL Ye Demekki TS Nin Suçu Yasal olarak yokmuş.Uefada bu kararı doğru görmüş olay bu kadar basit
Yok işte neden şuna verilmedi sadri şenerin yurt dışına çıkma kararı var TS yi nasıl ŞL ye çıkartıyorlar gibi sorular soruyorsunuz adamın Yurt dışına çıkma yasağı varsa Suçludur diyemezsinizki
Yani Kısacası DELİLLERİ SİZMİ GÖRDÜNÜZ HERŞEY KESİN VE NETMİ DE BÖYLE KONUŞUYORSUNUZ BİZ UEFAMIYIZ DELİLLERİ BİZ GÖRDÜKMÜ BİZE DAHA HERHANGİBİR BELGE SUNULMADAN BİZ BAŞLIYORUZ KARAR YANLIŞ YOK KARAR DOĞRU

Delilleri görmedik ama madem ŞL'den men ediyorlar ligdende düşürsünler . Şikeyi ligde yaptıysak ordan ceza alalım ligden almayıp ŞL ' den almak nedir ?

SAİT71
25.Ağustos.2011, 04:17

Aziz Yıldırım'da şuanda suçlu değil. Herhangi bir hüküm yok daha. Delilleri görmedik kimsede görmedi ve böyle bir karar çıktı.

Gncl1905
25.Ağustos.2011, 04:22
Federasyonun cesaret edip veremediği kararı UEFA birkaç günde verdi.Bu şekilde yeni sezon nasıl oynanacak merak ediyorum.O kadar rezalet bir durum var ki ortada, fena.

SAİT71
25.Ağustos.2011, 04:23
Kararı Federasyon verdi UEFA vermedi...

Bordo61Mavi
25.Ağustos.2011, 04:24
Dunde Federasyona destek vermedik bugunde vermiyelim. MAA varken bu lig ileri gitmez

TR.CaPTaiN
25.Ağustos.2011, 04:28
Ertem Şener de Porto ve Milan meselesinden bahsetmiş;

http://www.facebook.com/video/video.php?v=10150296363733164

eGowiCh
25.Ağustos.2011, 04:36
Egemen atladığın bir nokta var diyorsunda bırakta atlasın adam. Herkes senin gibi hukukcu degil. :D

Hehe :D Estağfurullah, hukukçu değil, hukukçu adayıyım, çok fırın ekmek yememiz gerek :)

eğer olayı kişiselleştirip basitleştirirsek olay uzar gider. sana burada 3. kez yazıyorum. umarım 4. 5. ye gitmez. şike cezası 5 yıldan başlar. şike olmayan bir cezadan da uefa karar veremez. bu davada a klübü herhangi bir adamı tehdite azmettirse adam şike davasında yargılanır. ama uefa şikeye adı karışan klüplere ceza verir. adamın sportif kimliği yok uefa neyine el atsın olayın. olayın adli yanı var idari yanı var. uefa idari yanına bakıyor bu işin. ayrıca tekrar söylüyorum, serbest bırakılan biri de tedbir altında olabilir. BU YARGILANIYOR ANLAMINA GELMEZ. 20-30 yıldır yurtdışına çıkamayan insanlar var bu ülkede. hapishanelerde ömrünü tükettikten sonra serbest kalan insanlar bile bazen tedbire uğrarlar.

ikinci olarak şu 2. cümlende konuştukların. valla federasyon biraz düzgün davransaydı da keşke ön elemeleri oynamadan gitseydik. daha takım dağılmadan, 1 ay önce sezonu açmadan bir karar verilseydi. ben de mutlu olurdum. ikincisi de piyango değil. bu bize gelen bir lütuf ta değil. TFF'nin kararı idari bir karardır. Herhangi bir memurda tutuklanırsa dava sonuna kadar açığa alınır. Bu da böyledir. tff'nin, uefa'nın hatasını A,B klübüne mal etmeyin. unutmayın, Fenerbahçenin avrupaya gidememe gerekçesi kötü tezahürat değil..

Israr ettiğin ve anlamak istemediğin noktalar var.

Sorularıma yanıt verebilecek misin?

1. Sadri Şener neden yargılanıyor? Hangi suç atfediliyor? Bilmediğin bir konu: Cezası 3 yıldan az olan bir suça "özel yetkili mahkeme" bakmaz.
2. İdari yöne bakan UEFA'nın idari raporu nerede? "Şike tespiti yapılmıştır, şu maçlarda şikeye karışılmıştır vb." yönündeki. İdari yargılamalar tek yanlı mı olur? Yoksa, savunma alınarak mı idari yargılama yapılır?
2. Herhangi bir memurun açığa alınması ile bu olay arasındaki irtibatı açıklayabilir misin? Açığa alınan memur, açığa alındığı süre içerisinde görevini yapmaz ve maaşının belli bir kısmı kesintiye uğrar. Yargılama sonucunda, memur beraat ederse görevine devam eder ve kesentiye uğrayan maaşlarını da alır. Hukuken kaybı olmaz. Ancak bir spor kulübüne böyle bir yaptırım uyguladığınız zaman 25 milyon Euro'luk bir kayıp ortaya çıkar, bir turnuvadan oynama hakkı elinden alınır. Geri dönüşü olmayan bir karardır bu, memur örneğinle hiçbir alakası yok. (FB beraat ettiği halde, "Hadi Şampiyonlar Ligi'ni en baştan oynayalım" denmeyecek)
3. Fenerbahçe'nin Avrupa'ya gidememesinin sebebi "şikeden dolayı şüpheli olması" ise, Trabzonspor da Beşiktaş da "şikeden dolayı şüpheli" değil midir? Fenerbahçe soruşturmada şüphelidir, Trabzonspor, Beşiktaş, Sivasspor, Eskişehirspor da şüphelidir. Şüpheli kulüplerden neden sadece Fenerbahçe aleyhine bir yaptırım uygulanırken, diğer kulüplere dokunulmamaktadır?

Trabzonspor değil de, Bursaspor ligi ikinci bitirmiş olsaydı, Şampiyonlar Ligi'ne Bursaspor'un gönderilmesinin hiçbir mahsuru olmayacaktı, zira şüpheli sıfatına sahip değil.

4. ve 5. kez yazışların umarım aynı argümanlar üzerine kurulu olmaz, hukuk ve mantık çerçevesinde bir şeyler yazabilirsin.

SAİT71
25.Ağustos.2011, 04:41
Ertem Şener de Porto ve Milan meselesinden bahsetmiş;

http://www.facebook.com/video/video.php?v=10150296363733164

Şikenin babasını yapanlar gidebiliyorsa, hakkımızda bir delil karar vs. yokken bizi men ediyorlarsa bu turnuvadan kusura bakmasın UEFA'da bir bit yeniği ararım...

Gncl1905
25.Ağustos.2011, 04:51
Kararı Federasyon verdi UEFA vermedi...

Düzelteyim o zaman; UEFA kararı verdirtti.

Chinatown
25.Ağustos.2011, 05:13
Hehe :D Estağfurullah, hukukçu değil, hukukçu adayıyım, çok fırın ekmek yememiz gerek :)

Israr ettiğin ve anlamak istemediğin noktalar var.

Sorularıma yanıt verebilecek misin?

1. Sadri Şener neden yargılanıyor? Hangi suç atfediliyor? Bilmediğin bir konu: Cezası 3 yıldan az olan bir suça "özel yetkili mahkeme" bakmaz.
2. İdari yöne bakan UEFA'nın idari raporu nerede? "Şike tespiti yapılmıştır, şu maçlarda şikeye karışılmıştır vb." yönündeki. İdari yargılamalar tek yanlı mı olur? Yoksa, savunma alınarak mı idari yargılama yapılır?
2. Herhangi bir memurun açığa alınması ile bu olay arasındaki irtibatı açıklayabilir misin? Açığa alınan memur, açığa alındığı süre içerisinde görevini yapmaz ve maaşının belli bir kısmı kesintiye uğrar. Yargılama sonucunda, memur beraat ederse görevine devam eder ve kesentiye uğrayan maaşlarını da alır. Hukuken kaybı olmaz. Ancak bir spor kulübüne böyle bir yaptırım uyguladığınız zaman 25 milyon Euro'luk bir kayıp ortaya çıkar, bir turnuvadan oynama hakkı elinden alınır. Geri dönüşü olmayan bir karardır bu, memur örneğinle hiçbir alakası yok. (FB beraat ettiği halde, "Hadi Şampiyonlar Ligi'ni en baştan oynayalım" denmeyecek)
3. Fenerbahçe'nin Avrupa'ya gidememesinin sebebi "şikeden dolayı şüpheli olması" ise, Trabzonspor da Beşiktaş da "şikeden dolayı şüpheli" değil midir? Fenerbahçe soruşturmada şüphelidir, Trabzonspor, Beşiktaş, Sivasspor, Eskişehirspor da şüphelidir. Şüpheli kulüplerden neden sadece Fenerbahçe aleyhine bir yaptırım uygulanırken, diğer kulüplere dokunulmamaktadır?

Trabzonspor değil de, Bursaspor ligi ikinci bitirmiş olsaydı, Şampiyonlar Ligi'ne Bursaspor'un gönderilmesinin hiçbir mahsuru olmayacaktı, zira şüpheli sıfatına sahip değil.

4. ve 5. kez yazışların umarım aynı argümanlar üzerine kurulu olmaz, hukuk ve mantık çerçevesinde bir şeyler yazabilirsin.

teşekkürler izin için, hukuk ve mantık çerçevesinde yazmak için çok çabaladım.

özel yetkili değil, kararı nöbetçi mahkeme verdi. ikinci olarak uefanın tff ve savcıyla yaptığı görüşmeleri bilemeyiz. ama bu görüşmelerden sonra Fenerbahçe yerine Trabzonspor gönderildiyse bunu değerlendirmekte fayda var. veya da belgeleri görmesine rağmen iddanemeyi bekleyeceğini söyleyip ertesi gün zoru görünce aniden karar değiştiren TFF nin tavrını da incelemek gerekir. Futbolda geriye dönük yaptırım olmaz doğru. Ama fenerbahçe devre arasında suçlanırsa da o zaman da olmayacak. O zaman da geri dönüş olmayacak.

Şimdi Sadri Şener'i bu kadar suçlamaya, şüphelemeye çalışıyorsun, sorumu tersten soruyorum. Eğer Sadri Şener'in gerçekten şike ya da şikeye teşebbüs gibi bir şuçu ya da ihtimali olsaydı, en ufak şüpheyi kaçırmayan savcı tutuklanmasını istemez miydi?

Fenerbahçe soruşturmada şüphelidir, Trabzonspor, Beşiktaş, Sivasspor, Eskişehirspor da şüphelidir. demişsin. Bu klüplerden birinin başkan, yardımcısı 7-8 tane yöneticisi, diğerinin başkan yardımcısı ve teknik adamı, diğerinin teknik ekibi içerde. Bizim başkandan da görünüşe göre sadece bazı fenerbahçeliler şüpheleniyor. Ama onun da şu anda bir yaptırımı yok.

bu tartışmanında faydası yok, Fenerbahçenin şampiyonlar liginden alınmasının sorumlusu Trabzonspor değil. iyi geceler.

FenoMachine
25.Ağustos.2011, 05:16
Aziz Yıldırım'da şuanda suçlu değil. Herhangi bir hüküm yok daha. Delilleri görmedik kimsede görmedi ve böyle bir karar çıktı.

Delilleri görmedik diyorsunda uefa bişey görmeden nasıl böyle bir karar alabilir bunu bana açıklarmısın? Bir ceza verilmiş demekki suçda varmış hadi diyelim komplo Uefa nın işi gücü yok Fenere komplomu kurmaya çalışıcak ?

Ayrıca Aziz yıldırım Tutuklanıp metrise gönderilmedimi suçlu değilse ne işi var cezaevinde ? ve Evet ŞL Den men edildiyse
STSL de ceza verilmesi gerekiyor ve verileceğinide düşünüyorum.

SAİT71
25.Ağustos.2011, 05:22
Delilleri görmedik diyorsunda uefa bişey görmeden nasıl böyle bir karar alabilir bunu bana açıklarmısın? Bir ceza verilmiş demekki suçda varmış hadi diyelim komplo Uefa nın işi gücü yok Fenere komplomu kurmaya çalışıcak ?

F.Bahçe'yi men edebilecek delilleri gördüyse skandal demektir çünkü gizlilik kararı var ve hiç kimseye gösterilmiyor.

UEFA'nın bizle işi olmayabilir, ama ülkemiz futboluna zarar vermek isteyebilir, Peki Milan ve Porto neden gidebildiler o halde? Bu soruyu sormamın sebebi UEFA'nın sıfır tolerans uyguluyoruz demesidir. Yoksa bu sadece bizim ülkede mi geçerli?

Ayrıca Aziz yıldırım Tutuklanıp metrise gönderilmedimi suçlu değilse ne işi var cezaevinde ?

Evet ama hala yargılanıyor(güya). Bu ülkede 3-4 yıldır yargılanmadan, hüküm giymeden yatanlarda şuan suçsuzdur. Ayrıca her tutuklu suçlu değildir. O mantıkla Serdar Adalı Tayfur Havutçuda içeride ve demekki suçlular o halde BJK'de ihraç edilmesi lazım?

FenoMachine
25.Ağustos.2011, 05:42
F.Bahçe'yi men edebilecek delilleri gördüyse skandal demektir çünkü gizlilik kararı var ve hiç kimseye gösterilmiyor.

UEFA'nın bizle işi olmayabilir, ama ülkemiz futboluna zarar vermek isteyebilir, Peki Milan ve Porto neden gidebildiler o halde? Bu soruyu sormamın sebebi UEFA'nın sıfır tolerans uyguluyoruz demesidir. Yoksa bu sadece bizim ülkede mi geçerli?

Evet ama hala yargılanıyor(güya). Bu ülkede 3-4 yıldır yargılanmadan, hüküm giymeden yatanlarda şuan suçsuzdur. Ayrıca her tutuklu suçlu değildir. O mantıkla Serdar Adalı Tayfur Havutçuda içeride ve demekki suçlular o halde BJK'de ihraç edilmesi lazım?

Peki sence Tff ve Uefa nın ne yapması gerekiyor ? Hepsinin yargıya göre hareket etmekten başka çaresi varmı ? ayrıca bu deliller Tff ye gönderilmedimi ? Tff nin emniyetin veya yargının verdiği kararlara inanmaması gerekiyor ozaman ayrıca Tff nin yeterli delil yok açıklaması Tff nin delilleri gördüğünü göstermiyormu ? Tff görmüşse Uefanında belli bir izin ile bu delilleri görmesi mümkün değilmi ?

SAİT71
25.Ağustos.2011, 05:47
TFF'nin gördüğü deliller yargıya varabilecek kadar yeterli değil. Onların bahsettiği deliller onlar. Bende onu diyorum. TFF'ye yollanan ve yeterli olmayan delillere dayanarak nasıl böyle bir karar verilmiştir yada madem verilebiliyordu neden şimdiye bıraktın? Madem Kupadan men edildik ve olay bu kadar büyük, ligi başlatma yada F.Bahçeyi düşür. Düşürmezse çelişecek kendisi ile TFF...

FenoMachine
25.Ağustos.2011, 06:32
TFF'nin gördüğü deliller yargıya varabilecek kadar yeterli değil. Onların bahsettiği deliller onlar. Bende onu diyorum. TFF'ye yollanan ve yeterli olmayan delillere dayanarak nasıl böyle bir karar verilmiştir yada madem verilebiliyordu neden şimdiye bıraktın? Madem Kupadan men edildik ve olay bu kadar büyük, ligi başlatma yada F.Bahçeyi düşür. Düşürmezse çelişecek kendisi ile TFF...

Evet o noktada doğru söylüyorsun Tff kendisiyle çelişecek. Bizim önümüzda iki şık var

Ya Emniyete veya Yargıya Yada TFF ye güveneceğiz yani adamların yeterli değil dediği yeterlide olabilir nasıl bazı kişiler emniyete yargıya delilsiz iş yapıyor diyip ne biliyim bilip bilmeden konuşuluyorsa e doğal olarak Tff nin Delil yeterli değil açıklamasınada inanmaya bilir bir insan ve direk suç atabilir tabii öyle düşünürsek ki zaten Tff nin delilin yetersiz olduğunu belirtmesi Emniyet ile çelişdiğini gösteriyor ayrıca ben daha öncede belirtmiştim Tff gizliliğin kalkıp herkezin savunma yapmasını istiyorda Zaten Emniyet ve yargılama şike konusu sorgulamadılarmı belirtilen kişiler savunmasını yapmadımı Tff nin yapacağı tek şey delillere bakıp emniyetten alıcağı bilgilerle bir karara varması olucaktı fakat karar vermediler üzerine sanki emniyetmiş gibi bizde sorgulayacağız dediler açıkcası ben bu kararı yanlış buluyorum emniyetin tüm sorgulamaları ve aldığı sonuçlar boş muş gibi bir karar yani tff nin yaptığı şey
Emniyetin söylediklerine kulak asmayıp kendi kafalarına göre karar verme gibi birşey oluyor bu bence.

GeNç KaRTaL
25.Ağustos.2011, 07:05
Yeni federasyon yönetiminin ne kadar tecrübesiz ve bilgisiz olduğu ortaya çıktı bu süreçte.Daha göreve gelir gelmez böyle bir süreçle karşı karşıya kalmaları gerçekten onlar için büyük şansızlık,kabul etmek gerek.Herkes Mehmet Ali Aydınlar ve federasyon yönetimini eleştiriyor ve çok haklı eleştiriler.Benim aklıma ise eski federasyon geliyor.Acaba Mahmut Özgener'in bu olacaklardan haberi varmıydı da seçime girmeme kararı aldı. Çok önemli değil belki ama merak ettim doğrusu.

Mehmet Ali Aydınlar'ın UEFA'nın Fenerbahçe'yi avrupa kupalarından men ettirip,bizi men ettirmemesiyle ilgili açıklamaları okudum.Gerçekten çok ilginç.Bu konu hakkında da şöyle bir şey düşündüm.Acaba buraya gelen UEFA yetkilisi soruşturma ile ilgili yaptığı araştırmadan sonra Fenerbahçe'nin suçlu olduğu,bizim ise suçsuz olduğumuz kanaatine mi vardı da UEFA apar topar federasyondan Fenerbahçe'yi ŞL'den geri çekmesini istedi.Mehmet Ali Aydınlar bunu söyleyemiyor olabilir.Çünkü bunu söylese o zaman neden Fenerbahçe'yi ligden düşürmediniz denecek.Yaptığı ilginç açıklamadan sonra böyle olabilir diye düşündüm doğrusu.Gerçi kendisi 9 gün önce de,şüphesi olan kulüpler Avrupa'ya gitmesin demişti.Orası da var.Çok ilginç şeyler oluyor gerçekten.Keşke herşey bir an önce açıklığa kavuşsa.

jesmatador
25.Ağustos.2011, 10:12
Fenerin Yerine Trabzon Katılacak ama Trabzon Bence Ş. Ligi'ne Hazır Değil... Trabzon Avrupa Ligi İçin Kadro Kurdu.. Ama Ş. Ligi'nde Bence Çok Zorlanır... Trabzon Öyle Barcelona M. United Gibi Takımlarla Fazla Oynamadı.. Çok Zorluk Çekecek Bence Trabzon...

sui generis
25.Ağustos.2011, 10:34
Yeni federasyon yönetiminin ne kadar tecrübesiz ve bilgisiz olduğu ortaya çıktı bu süreçte.Daha göreve gelir gelmez böyle bir süreçle karşı karşıya kalmaları gerçekten onlar için büyük şansızlık,kabul etmek gerek.Herkes Mehmet Ali Aydınlar ve federasyon yönetimini eleştiriyor ve çok haklı eleştiriler.Benim aklıma ise eski federasyon geliyor.Acaba Mahmut Özgener'in bu olacaklardan haberi varmıydı da seçime girmeme kararı aldı. Çok önemli değil belki ama merak ettim doğrusu.

Mehmet Ali Aydınlar'ın UEFA'nın Fenerbahçe'yi avrupa kupalarından men ettirip,bizi men ettirmemesiyle ilgili açıklamaları okudum.Gerçekten çok ilginç.Bu konu hakkında da şöyle bir şey düşündüm.Acaba buraya gelen UEFA yetkilisi soruşturma ile ilgili yaptığı araştırmadan sonra Fenerbahçe'nin suçlu olduğu,bizim ise suçsuz olduğumuz kanaatine mi vardı da UEFA apar topar federasyondan Fenerbahçe'yi ŞL'den geri çekmesini istedi.Mehmet Ali Aydınlar bunu söyleyemiyor olabilir.Çünkü bunu söylese o zaman neden Fenerbahçe'yi ligden düşürmediniz denecek.Yaptığı ilginç açıklamadan sonra böyle olabilir diye düşündüm doğrusu.Gerçi kendisi 9 gün önce de,şüphesi olan kulüpler Avrupa'ya gitmesin demişti.Orası da var.Çok ilginç şeyler oluyor gerçekten.Keşke herşey bir an önce açıklığa kavuşsa.

tamam da Şemsi bu olması muhtemel bir şey ama bu uefa sürekli masumiyet karinesine vurgu yapmıyor mu ? karşı tarafı dinlemeden mi hüküm verdi ? zaten inanmıyorum belgeleri görmediğine. ordan kalkıp buraya geldiyse görmüştür. hatta daha önceden bile faks lamışlardır.

bu arada fenerbahçe tahkimdeymiş.

Universal
25.Ağustos.2011, 10:43
Milan - 8 puan ile lige başladı ve o sezon şampiyonlar ligini kazandılar, Porto -6 puan ile başladı şampiyonlar liginde oynadı bu markanın adı kirlenmedi, biz mi kirlettik?

Ligden de çekilelim hiçbir futbol sevgisi kalmadı içimde...

Umarım Türk futbolu batar tek isteğim budur... Andorra, Lichestien gibi ülkeler oluruz. Bize bu yakışır.

comandante
25.Ağustos.2011, 11:13
bak şimdi sürecin başı fenerbahçenin takdir ettiği dönemdir sonu ise bugün yapılandır.Yani sürecin başı ve sonunda gidilen yolda çok saçma ve zıt şeyler yapılırsa başından sonuna hatalı denilebilir.Çünkü düne kadar başından sona hemen hemen aynı şeyi söyleyen federasyon bugün ise başında söylediği şeylerden çok farklı şeyler söylüyor.

sürecin en başında fener tff ye ateş püskürdü...sonrasında alınan kararlarda fener tff yi takdir etti...şimdi yine ateş püskürüyor...burda bana kimse doğru karar yanlış karar ayağı yapmasın ya da fener bi öyle yapıyo bi böyle yapıyor demesin...tff nin böyle büyük bir kaos u yürütme yeteneği olmadığı başından beri belliydi.herhangi bir stratejisi olmayan, o sabahki haberlere göre günü kotarmaya çalışan,tamamen aciz bir kuruym oldu tff mma sayesinde...burada fenerbahçe kulübü kendi çıkarları doğrultusunda tff nin kararlarını eleştirebilir buna kimse laf edemez...ama galatasaray ve trabzon tff ye karşı direnirken sizle bu iş olmaz derken gs ve ts ye ateş püskürenler başlarını öne eğmelidirler arttık diye düşünüyorum...

tuttuğumuz kulüp tamamen önemsiz şu anda...türk futbolunu 1 ayda şu hale getirebilen tff yi hala destekleyen var mı çok merak ediyorum...milan porto örnekleri varken fenerbahçe gibi türkiyenin köklü bir kulübüne bu haksızlık yapılıyor ve tff buna karşı çıkması gerekirken nihai kararı veriyorsa birilerinin buna dur demesi lazım...

sürecin geldiği bu noktada derhal kulüpler birliği toplanıp bir icraat düşünmeliler...aysal, demirören, şener neden karar hakkında fenerbahçenin arkasında olduklarını bildiren , uefayı eleştiren 1-2 kelam etmiyor bu da sorgulanması gereken bir durumdur...bunu vicdani olarak yapmıyorsan en azından böyle saçma kararı veren uefanın yarın buna benzer kararları senin aleyhine de verebileceğini düşün...

sui generis
25.Ağustos.2011, 11:19
marsilya nın avrupa kupalarından men edilmesiyle PSG avrupa kupalarına davet edilmiş ama PSG bunu reddetmiştir. @Faik Işık

comandante
25.Ağustos.2011, 11:24
marsilya nın avrupa kupalarından men edilmesiyle PSG avrupa kupalarına davet edilmiş ama PSG bunu reddetmiştir. @Faik Işık

aynen yukarda bahsettiğim de budur...bu kadarını geçtim aga bi çıkın bi açıklama yapın ya...ezeli rekabet ebedi dostluk diyoruz yıllardır...rekabeti hep gördük eyvallah da biraz da dostluğu görelim...

senin dediğin kadar olgun olabilecek tek başkan özhan canaydındır o da maalesef artık aramızda değil.

BaFraLı
25.Ağustos.2011, 12:59

Nedir yani bu. Trabzonspor utanmalı mı ? Bukadar midesiz olmayın be abi. Avrupanın heryerinden Futbol Federasyonları bu büyük turnuvaya hem en iyi topu oynayanı hem de duruşu ile herşeyi ile ülkesinin en iyi takımı olanı yolluyor. Şikede adı geçen ki bir takımı nasıl bir mide ile Şampiyonlar Ligi gibi biryere Türkiyeyi temsil etmek için yollamamız gerektiğini veya yollanmamasının yanlış olduğunu düşündüğünüzü anlayamıyorum.

Bilakis bu duruma sevinmeliyiz. Ülke puanında çok gerilere düşebilirdik ama Trabzonspor yada başka bir Türk takımının gitmesi bir nebze durumu toparlamak için iyi birşey değilmi ?

sui generis
25.Ağustos.2011, 13:01
trabzon şuan şüpheli değil mi ?

peki bu karar neden son gün alındı ? itiraz edemeyelim diye olmasın!

nannar
25.Ağustos.2011, 13:01
İyi de şimdi ne olacak? İçerde tamam en çok yönetici Fenebahçe'den var. Fakat diğer kulüpler ne olacak ? Sivas,BJK ve diğerleri ? Bu hapiste olan insanlar hakkında tutuklama kararı vermeye yetecek kadar kararı türk adliyesi gördü fakat yollanan 26 klasör belgeden bu delilleri etik kurulu göremedi dedi MAA. Ama sonra UEFA müfettişi gelip diğerlerini bilmeyiz ama Fenerbahçe bal gibi de şike yapmış diyerek men kararı verin diyip gitti. Yani TFF'nin bu olayda rolü ne onu anlamadım ben :) Ne içerde be dışarda bu krizi yönetemiyor. Ligine de takımına da UEFA'ya karşı sahip çıkamadığı gibi içerde de kriz hakkında net karar alamıyor. Şimdi Fenerbahçe ŞL'den men edildi,madur. Bursa ŞL ön elemesi oynayabilirdi, o da madur. Alta doğru indikte madur sayısı da arttığına göre bu bizim TFF Türk futboluna mı ihzmet ediyor sorusu geliyor akıllara.... Allahtan biz çok geride bitirdik de madur olmadık.Yoksa bizimkiler de çıkar mahkemeye giderdi,başımız ağrırdı.Bu olaylar tabiki de ligdeki tüm takımları ilgilendirir fakat konu ile doğrudan muhatap olan tüm takımların camialarına Allah sabır versin. Bu sancılı dönem bittiğinde ve toz duman dağıldığında hepimiz göreceğiz TFF'nin Türk futboluna kattıklarını ya da götürdüklerini..

BaFraLı
25.Ağustos.2011, 13:02
trabzon şuan şüpheli değil mi ?

peki bu karar neden son gün alındı ? itiraz edemeyelim diye olmasın!

Adam gibi federasyon olaydıda zamanında vereydi o zamna kararları. Korkaklıktan cesaretsizlikten veremedi işte. Elin yabancısı gelip 2 saatte karar verebilyosa. Mehmet Ali Aydınlar bu işi bıraksın zaten. Köpeköldüren içip basın karşısına çıkıp zor açıklama yapan bir adam federasyon başkanıysa olayımız zaten bitmiş.

sui generis
25.Ağustos.2011, 13:06
Adam gibi federasyon olaydıda zamanında vereydi o zamna kararları. Korkaklıktan cesaretsizlikten veremedi işte. Elin yabancısı gelip 2 saatte karar verebilyosa. Mehmet Ali Aydınlar bu işi bıraksın zaten. Köpeköldüren içip basın karşısına çıkıp zor açıklama yapan bir adam federasyon başkanıysa olayımız zaten bitmiş.

soruma cevap vermiyorsun. ts de şüpheli değil mi ? kim verdiyse verdi kararı sonuçta mağdur edildik. zamanında porto ve milan katılmadı mı. hem de suçları ispatlanmışken. yunan takımları ligden düşürülene kadar uefa birşey yaptı mı ? uefa kararı federasyona verdirtmiştir. çünkü; tazminat ödemek istemiyor. federasyon kulube sahip çıkamamıştır. avrupadan men ediyorsan şike var demektir. neden biz hala şampiyonuz ? neden düşürülmedik ?

BaFraLı
25.Ağustos.2011, 13:11
soruma cevap vermiyorsun. ts de şüpheli değil mi ? kim verdiyse verdi kararı sonuçta mağdur edildik. zamanında porto ve milan katılmadı mı. hem de suçları ispatlanmışken. yunan takımları ligden düşürülene kadar uefa birşey yaptı mı ? uefa kararı federasyona verdirtmiştir. çünkü; tazminat ödemek istemiyor. federasyon kulube sahip çıkamamıştır. avrupadan men ediyorsan şike var demektir. neden biz hala şampiyonuz ? neden düşürülmedik ?

Trabzonspor'un neyi şüpheli ? Fenerbahçe kadar adı geçmemiştir heralde şike operasyonunda. Evet zaten şimdi Avrupa'dan men ettiysen küme de düşürmen lazım. Çünkü demekki birşey varki Avrupa'dan men edildi. İleride problem çıksa küme düşürülse falan bu yüzden demekki men ettiler. Ama ligten düşürebileceklerini halen sanmıyorum.

sui generis
25.Ağustos.2011, 13:18
Trabzonspor'un neyi şüpheli ? Fenerbahçe kadar adı geçmemiştir heralde şike operasyonunda. Evet zaten şimdi Avrupa'dan men ettiysen küme de düşürmen lazım. Çünkü demekki birşey varki Avrupa'dan men edildi. İleride problem çıksa küme düşürülse falan bu yüzden demekki men ettiler. Ama ligten düşürebileceklerini halen sanmıyorum.

sıfır tolerans deniyordu hani nerde ? ya da masumiyet karinesi nerde ? fenerbahçenin adını bu kadar medyada geçirmiştir. peki neden porto ve milan katıldı ? yunan takımları nasıl beklendi ? mehmet demirkol un dediği gibi uefa ve tff herseyi planlamış. cl den uefa men etseydi direkt cas'a gidebilirdik. ya da cl'ye ts'yi tff yollasaydı feneri düşürmek zorundaydı. ama fenere mecbur oldukları için yapmadı. ya son gün açıklanmasına ne diyeceksin ?

Haluk Burcuoğlu > tff'nin feneri şampiyonlar liginden men hakkı yok!

BaFraLı
25.Ağustos.2011, 13:24
sıfır tolerans deniyordu hani nerde ? ya da masumiyet karinesi nerde ? fenerbahçenin adını bu kadar medyada geçirmiştir. peki neden porto ve milan katıldı ? yunan takımları nasıl beklendi ? mehmet demirkol un dediği gibi uefa ve tff herseyi planlamış. cl den uefa men etseydi direkt cas'a gidebilirdik. ya da cl'ye ts'yi tff yollasaydı feneri düşürmek zorundaydı. ama fenere mecbur oldukları için yapmadı. ya son gün açıklanmasına ne diyeceksin ?

Haluk Burcuoğlu > tff'nin feneri şampiyonlar liginden men hakkı yok!

Siz şimdi Şampiyonlar Ligini niye bu kadar büyüttünüz onu anlamadım ben. Milan ve Porto katılmış olabilir. Bana göre burdaki asıl sorun küme düşüremeyi beceremedikleri için böyle zamansız kararlarlar alıyolar. Milan ve Porto o sene küme düştü mü ? Hayır. Eksi puanla başladı. Fenerbahçe'ye daha eksi puan ile başlayacak diye bir karar bile çıkmadı. Halen yeterli delil yok işte iddaname cart curt diyolar. Yapmayın Allah aşkına ya. Federasyon karar veremiyo işte beceremiyor. Cesaretide yok. Ben dünden beri bunu diyorum.

Yunan takımları beklendide UEFA'da bir süre verdi bekliyordu zaten. Sadece yumurta kapıya dayanınca Federasyon böyle bir karar verdi bence.

sui generis
25.Ağustos.2011, 13:28
Siz şimdi Şampiyonlar Ligini niye bu kadar büyüttünüz onu anlamadım ben. Milan ve Porto katılmış olabilir. Bana göre burdaki asıl sorun küme düşüremeyi beceremedikleri için böyle zamansız kararlarlar alıyolar. Milan ve Porto o sene küme düştü mü ? Hayır. Eksi puanla başladı. Fenerbahçe'ye daha eksi puan ile başlayacak diye bir karar bile çıkmadı. Halen yeterli delil yok işte iddaname cart curt diyolar. Yapmayın Allah aşkına ya. Federasyon karar veremiyo işte beceremiyor. Cesaretide yok. Ben dünden beri bunu diyorum.

Yunan takımları beklendide UEFA'da bir süre verdi bekliyordu zaten. Sadece yumurta kapıya dayanınca Federasyon böyle bir karar verdi bence.

şampiyonlar ligini niye mi bu kadar büyüttük ? buna cevap bile vermiyorum. federasyon yanlış yürüttüyse yürüttü benim hakkım yendi nasıl bunu kabul edemezsin. milan ve porto nun cezası kesinken katılıyor biz daha şüpheliyken katılamıyoruz ve sen bunu normal görüyorsun. karar son gün çıkıyor ama bunun hakkında birşey söylemiyorsun..

Suicider
25.Ağustos.2011, 13:30
Fenerbahçe tahkime gitmiş diyelimki tahkim iptal etti bu kararı bu seferde Ts gitmiyor Fb gidiyor mu denilecek.Çoçuk oyuncağımı bu yahu.Federasyon bu işi yapamadı bu kadar basit.

comandante
25.Ağustos.2011, 13:45
Nedir yani bu. Trabzonspor utanmalı mı ? Bukadar midesiz olmayın be abi. Avrupanın heryerinden Futbol Federasyonları bu büyük turnuvaya hem en iyi topu oynayanı hem de duruşu ile herşeyi ile ülkesinin en iyi takımı olanı yolluyor. Şikede adı geçen ki bir takımı nasıl bir mide ile Şampiyonlar Ligi gibi biryere Türkiyeyi temsil etmek için yollamamız gerektiğini veya yollanmamasının yanlış olduğunu düşündüğünüzü anlayamıyorum.

Bilakis bu duruma sevinmeliyiz. Ülke puanında çok gerilere düşebilirdik ama Trabzonspor yada başka bir Türk takımının gitmesi bir nebze durumu toparlamak için iyi birşey değilmi ?

konuyu ne kadar alakasız bir yere çekmişsin arkadaşım sen böyle? kim trabzon utanmalı dedi burda bi oku istersen...

avrupada ülkenin hem en iyi top oynayanını hem de duruşu ile herşeyi ile ülkesinin en iyi takımını gönderiyolarmış...Bana bunun bir örneğini gösterir misin? Aga sen 7. oldun ama iyi top oynuyosun ara pası falan , efendisin oturmasını kalkmasını da biliyosun , az biraz ingilizcen de var hadi sen şampiyonlar ligine...böyle birşey yok...

ayrıca da trabzonsporun da adı karıştı operasyona başkan tutksuz yargılanıyor. dikkatini çekerim.

biz trabzonspor utansın demedik...gitmesin de demedik...sadece ben kendi düşüncem olarak neden en azından büyük kulüp başkanları fenerbahçeye sahip çıkmıyor bu adaletsizlik içinde dedim.

di canio
25.Ağustos.2011, 13:50
Fenerbahçe tahkime gitmiş diyelimki tahkim iptal etti bu kararı bu seferde Ts gitmiyor Fb gidiyor mu denilecek.Çoçuk oyuncağımı bu yahu.Federasyon bu işi yapamadı bu kadar basit.

Tahkim bozarsa Fenerbahçe'nin men kararını, TFF UEFA'ya diyecek ki bizim kararımız bozuldu. Fenerbahçe katılabilecek. Ama bu da grup kuraları belirlendikten sonraya denk gelir muhtemelen. UEFA da bu durumda, ben TFF'nin kararına istinaden Trabzonspor'u aldım organizasyona. Bunu değiştiremem. Fenerbahçe TFF'yi mahkemeye verir. Yüklüce bir tazminat kazanır. Benim bildiğim ve tahminlerim bu yönde.

Suicider
25.Ağustos.2011, 13:54
Tahkim bozarsa Fenerbahçe'nin men kararını, TFF UEFA'ya diyecek ki bizim kararımız bozuldu. Fenerbahçe katılabilecek. Ama bu da grup kuraları belirlendikten sonraya denk gelir muhtemelen. UEFA da bu durumda, ben TFF'nin kararına istinaden Trabzonspor'u aldım organizasyona. Bunu değiştiremem. Fenerbahçe TFF'yi mahkemeye verir. Yüklüce bir tazminat kazanır. Benim bildiğim ve tahminlerim bu yönde.

Evet haklısın tahkimin bozması durumunda en olası durum bu gözüküyor.

Xsnoopkarl
25.Ağustos.2011, 13:59
TFF Başkanı kararı önce biz verdik dedi sonra biz ne yapalım UEFA verdi kararı dedi.Ben UEFA'nın verdiğine inanmıyorum öyle olsa adı geçen kimseyi istemezdi avrupada.Hadi diyelim çok ciddi iddialar yok trabzonla ilgili onu aldı ama fenerbahçeyi istemeyip,beşiktaşa ses çıkartmaması UEFA'nın komik bi yalandan başka bir şey değil gibi geliyor bana.Çünkü bjk'nin de yöneticisi şu an tutuklu aynı zamanda teknik direktörü de.

Zaten kararın kura çekiminden 1 gün önce verilmesi çok manidar tam düğmeye basılmış gibi.Kısacası federasyon UEFA'nın yolladığı fenerbahçe'yi istemiyorum belgesinin orjinalini yayınlarsa bi miktarda kafamdaki sorulara cevap bulabilirim.

BaFraLı
25.Ağustos.2011, 14:03
konuyu ne kadar alakasız bir yere çekmişsin arkadaşım sen böyle? kim trabzon utanmalı dedi burda bi oku istersen...

- Konuyu alakasız hiç bir yere çekmedim. Gayet dengeli bir yerde. Nasıl anlamak istiyorsan öyle anladığın için söylüyorsun onu.

avrupada ülkenin hem en iyi top oynayanını hem de duruşu ile herşeyi ile ülkesinin en iyi takımını gönderiyolarmış...Bana bunun bir örneğini gösterir misin? Aga sen 7. oldun ama iyi top oynuyosun ara pası falan , efendisin oturmasını kalkmasını da biliyosun , az biraz ingilizcen de var hadi sen şampiyonlar ligine...böyle birşey yok...

Yahu akıl var mantık var. Demek istediğimi çok iyi anlayıp laf ebeliği yapmanın anlamı nedir ? Benim yazdığım o mesajdan '' Aga sen 7. oldun ama iyi top oynuyosun ara pası falan , efendisin oturmasını kalkmasını da biliyosun , az biraz ingilizcen de var hadi sen şampiyonlar ligine... '' bu anlamı çıkartıyorsan senle benim bu konuyu tartışmamın hiç bir amacı zaten yok. Orda demek istediğim liginde alın teriyle mücadele etmiş, şike yada başka türlü illegal masa başı oyunlarıyla adı geçmeyen, alın teriyle şampiyon olan vs. gibi şeylerdi. Ha dediğine de örnek var. Takım , ligi 7. de bitirse 14. de bitirse Fiar Play ligiydi sanırım orada puanı yüksekse Avrupa Kupalarına katılabiliyor.

ayrıca da trabzonsporun da adı karıştı operasyona başkan tutksuz yargılanıyor. dikkatini çekerim.

Trabzonspor'un Fenerbahçe kadar adı hiç bir zaman geçmedi bana göre. O kadar iddaa, gözaltı vs gibi şeyler Trabzonspor için çok fazlasıyla olmadı. Senin gibi düşünürsek Beşiktaş'da gitmesin Avrupa Kupalarına. Böylede birşey yok malesef. Sen gidemiyosan o takım niye gitmesin. Bu mantıkta çok yanlış. Sen demekki takımındaki olumsuzlukları kabul ediyorsun ki, diğer takıma diyorsun onlarda yaptı onlar niye gidiyo diye.

biz trabzonspor utansın demedik...gitmesin de demedik...sadece ben kendi düşüncem olarak neden en azından büyük kulüp başkanları fenerbahçeye sahip çıkmıyor bu adaletsizlik içinde dedim.

Bende zaten size utansın dediniz demiyorum. Sadece bu durumdan Trabzonspor utanmalı mı diyorum. Bende kendi düşüncemi yazdım sonuçta. Herkesin düşüncesine saygılıyım. Benim düşüncem sana ters düşer seninki bana ters düşer. Buna yapabilecek bişey yok.

Ben daha yazmıyorum konuya.

vFor
25.Ağustos.2011, 14:04
adalet reisi şenol hoca nerde adaletçiyseniz gitmiceksiniz şampiyonlar ligine sizinde isminizde var bu soruşturmanın içinde.asıl adaletsizlik yapılan takım biziz bunların hesabını gün gelicek sorucaz.

vFor
25.Ağustos.2011, 14:08
bu arada Allah aşkına bizi düşürsünler ligden daha neye sırıtıyolar herkes bunu istiyo yönetici bile bizi düşürün diye rica ediyo biz düşeriz temiz temiz oynarlar ts-bjk-gs kardeş kardeşe play-offa girer.

SaLviO
25.Ağustos.2011, 14:10
Eğer tahkim feneri gönderirse kuralar yarında çekilebilir.

nekop
25.Ağustos.2011, 14:14
Bütün yıl boyunca 17'ye karşı tekiz parolasıyla hareket eden Fenerbahçe yöneticileri ve taraftarının şimdi diğer kulüplerden haksızlığa karşı onlara destek vermesini istemeleri abes kaçmıyor mu biraz?

di canio
Yarın da Avrupa Ligi kura çekimi var yanılmıyorsam. Bugünkü organizasyonu ertelemezler ve tahkimin kararı ne olursa olsun Trabzonspor Şampiyonlar Ligi'nde mücadele eder bence.

vFor
tahkim tffnin işine karışsada uefa tanımazmış tahkim kararını zaten ret çıkacağı için düşünmeye gerek yok.

comandante
25.Ağustos.2011, 14:15
@ bafralı

ortada hiçbirşey yokken bu kadar midesiz olmayın trabzon utansın mı diye bir giriş yapıyorsan bu gayet alakasız bir yerdir.

istediğim ebeliği yaparım buna karışamazsın...alın teri diyorsun adı karışmamış diyorsun ben de sana diyorum ki trabzonsporun adı karıştı mı karışmadı mı?Başkanınız yargılanıy mu yargılanmıyo mu bana bunu söyle sen? sen şikeye çok karıştın sen az karıştın gel diye birşey mi var ki fener kadar adı geçmedi trabzonun diyorsun?

benim gibi düşünürsek beşiktaş da gitmesin değil durum.ben o gitmesin bu gitmesin demiyorum ben ortada örnekler varken bir türk takımına farklı tarife kesilmesine karşıyım isimler öenmli değil benim için...ve bu konuda büyük kuküp başkanlarının birşeyler yapması gerektiğine inanıyorum...

bir galatasaraylı olarak ünal aysalın çıkıp son durumu eleştirecek 1-2 şey söylemesini sterdim...bunu diyorum

byariff
25.Ağustos.2011, 14:15
Vfor senol hoca ne yapti omu Tff"yi zorla fenerbahceyi dusurun sampiyonlar liginden zorlami men edin dedi burda tek suc TFF"nindir korkakligi yuzunden bak olaylar ne hala geldi ilk basta karar verseydi fener iste eksi puanla baslicak yada sampiyonlar liginden men edilcek deseydi bu hale gelmezdi olaylar. Uefadan elin yabancisi geldi 1 gunde dosyalari inceledi cozdu benim gorusum adamin dedigi ya fenerbahceyi men edersiniz yada turk milli takimini belirli sure men ederiz yada bir daha turk takimlarini uefaya sampiyonlar ligine vs almayiz MAA ile uefa"da beraber olup men ettiler fenerbahceyi turk futbolunun gelecegini dusunerek futbol"u sukur bitirdiler zaten ama Zararin neresinden Donersen Kar"dir. Bu arada porto sike olaylarindan evet men edilmisti ama CAS"A basvurarak geri sampiyonlar ligine katilabildi fenerbahcede boyle yapabilir CAS"a basvurarak

SaLviO
25.Ağustos.2011, 14:16
Bursasporda hak istemiş çok güzel antepde çıkar ister inşallah.

comandante
25.Ağustos.2011, 14:19
Bursasporda hak istemiş çok güzel antepde çıkar ister inşallah.

işte bahsettiğim bu...bu etik bi davranış değil bence bunu söylemeye çalışıyorum ben...fırsatçılık değil midir bu?

vFor
25.Ağustos.2011, 14:19
fenerbahçeyi tff men ettiği için CAS'a başvuramıcaz.

di canio
25.Ağustos.2011, 14:20
Vfor senol hoca ne yapti omu Tff"yi zorla fenerbahceyi dusurun sampiyonlar liginden zorlami men edin dedi burda tek suc TFF"nindir korkakligi yuzunden bak olaylar ne hala geldi ilk basta karar verseydi fener iste eksi puanla baslicak yada sampiyonlar liginden men edilcek deseydi bu hale gelmezdi olaylar. Uefadan elin yabancisi geldi 1 gunde dosyalari inceledi cozdu benim gorusum adamin dedigi ya fenerbahceyi men edersiniz yada turk milli takimini belirli sure men ederiz yada bir daha turk takimlarini uefaya sampiyonlar ligine vs almayiz MAA ile uefa"da beraber olup men ettiler fenerbahceyi turk futbolunun gelecegini dusunerek futbol"u sukur bitirdiler zaten ama Zararin neresinden Donersen Kar"dir. Bu arada porto sike olaylarindan evet men edilmisti ama CAS"A basvurarak geri sampiyonlar ligine katilabildi fenerbahcede boyle yapabilir CAS"a basvurarak

Gelen müfettiş dosyaları inceledi mi? Eğer böyle bir durum varsa gizlilik kararı nedeniyle şüpheli durumda olanlara bile gösterilmeyen dosyalar nasıl gösteriliyor. Eğer gösterilmediyse nasıl bu kadar emin oluyorsunuz? Ayrıca dendiğine göre Fenerbahçe'yi UEFA engelleseydi, CAS'a başvurabilirdi Fenerbahçe. Ama TFF engellediği için CAS'a başvurup Porto ya da bu durumda olan başka bir takımın yaptığını yapamıyor. UEFA bunu bildiği için daha önce yaşadığı için kararı TFF'ye aldırtıyor. TFF'nin kucağına bırakıyor bombayı.

vFor
25.Ağustos.2011, 14:27
uefanın hukuk tanımamazlığı doğru bi yaklaşımdır Fenerbahçe açıklamasında.FB men edilecek CL'den ama kendisi etmeyecek ederse FB'nin CAS'a gidip tekrar katılım hakkı sağlayacını biliyor topu TFF'ye atıyor eğer sen düşürmezsen ülkeni,takımlarını almayız 5-6 yıl beklersiniz diyor TFF'de mecburen başkasından aldığı emri kendi statüsünde uyguluyor MAA dedi zaten mecburen düşürdük eğer düşürmezseniz tüm ülkeye yaptırım uygularız dediler demişti yani üstü kapalı şekilde tehdit ettiler bizi dedi.UEFA kendi kafasına göre hareket etmiştir herkes bi soru sorar-tepki koyar ama UEFA'ya bişey diyemez kimse adamlar akıllık yaptı.....

goosfraba
25.Ağustos.2011, 14:46
fenerbahçeyi tff men ettiği için CAS'a başvuramıcaz.

uefa akıllı. kararı almadı, aldırttı.

besiktas1903
25.Ağustos.2011, 14:49
Yalniz benim anlamadigim Uefa neye göre karar verdi? TFF bu karari kendi vermemistir yoksa neden son gün ve lig'de niye birsey yapmiyorlar? UEFA dosyalari/delileri gördümü bilmiyorum ama gizlilik karari var. Sadece süphe oldugu için böyle bir karar verdiyse ozaman Milan ve Porto nasil katildi?

Bence Uefa, TFF'yi korkuttu eger sike ispatlanirsa Türkiye'yi men ederiz demistir ve TFF bu karari almistir. TFF bunlari bilmiyormuda son güne birakiyorlar..

Bursaspor
25.Ağustos.2011, 14:50
UEFA eğer elenmiş bir takımı yeniden Şampiyonlar Ligi'ne hak edilmiş hak gibi alıyorsa, Şampiyonlar Ligi'nde Ön Eleme oynaması gereken takımı, UEFA Avrupa Ligi'ne katılması gereken takımı (Kayserispor) ve elendiği hâlde yoluna devam etmesi gereken takıma (Gaziantepspor) da aynı şekilde davranması gerekiyor.

Trabzonspor elendiği halde alınıyorsa üzerinde şüphe bulunan Trabzonspor ve Beşiktaş'ın yerlerine de Bursaspor'a ve onun yerine de Gaziantepspor, Kayserispor ve altındaki bir başka takıma katılım hakkı doğuyor. Aynı mantıkla düşünürsek.

Buna fırsatçılıktan çok hakkını aramak denir. Ki yine haksızlığa kurban edilen her türlü biz olduk.

sui generis
25.Ağustos.2011, 14:51
eğer kuraya kadar yürütmenin durdurulması kararı çıkarsa cl ye biz gideriz. yok çıkmazsa trabzon gider ve bu karar sonra çıkarsa tff ve uefa nın işi iş! tazminat öderler. ama orada fenerbahçe ye avrupa hakkı ekstra formullerle tanınabilir. ama bu onların takdir yetkisindedir. fenerbahçe sadece tazminat olarak para isteyebilir. başka bir şey isteyemez! evet uefa ne kadar akıllıysa tff o derece bilgisiz.

Bursaspor
25.Ağustos.2011, 14:52
Türkiye'den çıkacak kararlar UEFA'yı bağlamaz. UEFA kendi kararını vermiştir ve Trabzonspor'u davet etmiştir. Fenerbahçe istese de CAS'a başvuramaz UEFA'nın bu kararına itiraz olarak çünkü kendisini iddia edildiği şekilde mağdur etti denen kurum TFF'dir. UEFA kendisi men etseydi, olası bir geri dönüşte tazminat ödemek durumunda kalacaktı, bu olaydan en kolay bu şekilde sıyrılabilirdi ve öyle de oldu.

sui generis
25.Ağustos.2011, 14:54
ve ayrıca bursa ve diger kulüplerin başvurması iyi bir şey. tff ve uefa nın başının yanması gerekir biraz. bjk kupayı vererek iyi niyetini gösterdi gibi mantıksız bir söylem açıklama olarak kabul edilemez. aynı şey ts başkanın yurt dışı yasağı içinde geçerli.

sui generis
25.Ağustos.2011, 14:55
Türkiye'den çıkacak kararlar UEFA'yı bağlamaz. UEFA kendi kararını vermiştir.

avrupa ya takım yollama hakkı federasyona aittir uefa ya değil. uefa sadece özel davetlerle ek kulüp çağırabilir. ts ye olduğu gibi.

Xsnoopkarl
25.Ağustos.2011, 14:56
Futbol Federasyonu (TFF) tarafından, UEFA'nın isteği üzerine bu sezon UEFA Şampiyonlar Ligi'ne katılmaktan men edilen Fenerbahçe Kulübü, TFF Tahkim Kurulu'na itiraz etti.

Fenerbahçe Kulübü Avukatı Haluk Burcuoğlu, TFF'nin İstinye'de bulunan binasına gelerek, sarı-lacivertli ekibin TFF'nin aldığı men kararına yönelik itirazını Tahkim Kurulu'na iletti.

Haluk Burcuoğlu, federasyon binasına girişte oldukça sinirli şekilde sert bir açıklamada bulunurken, TFF'ye tepkilerini dile getirdi.

Aracından indikten sonra basın mensuplarına, ''Buraya geldik, konuyla ilgili gereken her yere de gideceğiz'' diyen Burcuoğlu, şu ifadeleri kullandı:

"TFF'nin Fenerbahçe'yi şampiyonlar Ligi'nden men etme hakkı yoktur. Hakkımızı her yerde arayacağız. Fenerbahçe'nin kim olduğunu görecekler. Biz TFF'nin özerk olduğunu biliyorduk ama değillermiş. Açın bakın mevzuata, TFF'nin Şampiyonlar Ligi'nden men etme yetkisi de yok. Hukukçu olduğuma üzülüyor, utanıyorum.''
Açıklamasının ardından TFF binasına giren Burcuoğlu, itiraz dilekçesini sunmak üzere Tahkim Kurulu'nun bulunduğu kata geçti.
Bu arada, Fenerbahçe Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Yasemin Merçil de daha sonra federasyon binasına geldi.

internetspor

Renkli yazdığım yerde kurulan cümle çok enteresan eğer hukuksuzluk yaparak bu karar alınmışsa TFF ödeyeceği tazminatı toplamaya başlasın yavaş yavaş.

sui generis
25.Ağustos.2011, 14:56
uefa dan kurayı ertelemesini bekliyorum ama çok zor.

Bursaspor
25.Ağustos.2011, 14:57
avrupa ya takım yollama hakkı federasyona aittir uefa ya değil. uefa sadece özel davetlerle ek kulüp çağırabilir. ts ye olduğu gibi.

Biz de aynı şeyi diyoruz zaten, TFF'nin kararıdır istense de UEFA'yı CAS'a şikayet edemez şu an için Fenerbahçe.

besiktas1903
25.Ağustos.2011, 14:59
ve ayrıca bursa ve diger kulüplerin başvurması iyi bir şey. tff ve uefa nın başının yanması gerekir biraz. bjk kupayı vererek iyi niyetini gösterdi gibi mantıksız bir söylem açıklama olarak kabul edilemez. aynı şey ts başkanın yurt dışı yasağı içinde geçerli.

Katiliyorum çok mantiksiz bir söylem, sizi afediyoruz gibi oldu bu cümle. TFF çok amatörce davraniyor..

sui generis
25.Ağustos.2011, 14:59
Biz de aynı şeyi diyoruz zaten, TFF'nin kararıdır istense de UEFA'yı CAS'a şikayet edemez şu an için Fenerbahçe.

abi bende diyorum ki eğer takhim kurulu yürütmenin durdurulması kararını verirse; tff nin feneri cl den atma kararı duracak ve doğal olarak fenerbahçe cl ye katılacak. trabzon ise; fenerin yerine gelmiştir ama uefa nın özel davetiyle yani o feneri bağlamaz. onun açıklamasını uefa yapar. eğer tff ts yi yollasaydı diret çekebilirdi. ama burada farklı bir uygulama olabilir. ama fenerin hakkı yenemez.

Bursaspor
25.Ağustos.2011, 15:03
İyi de bak sorun şurada tahkimden dönse bile UEFA diyebilir ki Fenerbahçe benim için şüpheli bir kulüptür onun yerine Trabzonspor'u davet ettim. O zaman zaten Fenerbahçe'nin yapabileceği bir şey kalmıyor.

Xsnoopkarl
25.Ağustos.2011, 15:05
İyi de bak sorun şurada tahkimden dönse bile UEFA diyebilir ki Fenerbahçe benim için şüpheli bir kulüptür onun yerine Trabzonspor'u davet ettim. O zaman yapılabilecek bir şey zaten yok.

UEFA bunu derse topun altına kendisi de girmiş olacak ama nasılsa tahkim reddeder etmese dahi o zamana kadar kuralar çekilmiş olur avrupada,sorumluluk yine TFF'ye kalır.

sui generis
25.Ağustos.2011, 15:07
İyi de bak sorun şurada tahkimden dönse bile UEFA diyebilir ki Fenerbahçe benim için şüpheli bir kulüptür onun yerine Trabzonspor'u davet ettim. O zaman zaten Fenerbahçe'nin yapabileceği bir şey kalmıyor.

o zaman bize cas a gitme hakkı doğar. ve porto ve milan nasıl katıldıysa biz de öyle katılırız.

vFor
25.Ağustos.2011, 15:11
uefa trabzonu türkiye şampiyonu olarak davet etti 3.eleme turunda hakkını kaybeden bi takımı bidaha turnuvaya alamazsın bal gibide gideriz aslında CAS'a.

Xsnoopkarl
25.Ağustos.2011, 15:13
uefa trabzonu türkiye şampiyonu olarak davet etti 3.eleme turunda hakkını kaybeden bi takımı bidaha turnuvaya alamazsın bal gibide gideriz aslında CAS'a.

Aynen öyle bi turnuvadan elenen takım tekrar o turnuvada oynayamaz her ne olursa olsun diye biliyorum ben.Bu olay UEFA'nın da başını ağrıtabilir bu yüzden.Ah bi Şekip Mosturoğlu şu süreci yönetiyo olabilseydi kulübümüz tarafından,çok daha dişli ve spor hukuku konusunda bilgili bir yönetimimiz olurdu.

Bursaspor
25.Ağustos.2011, 15:15
Volou'nun düşürülmesi ve men edilişi üzerine elediği Differdange'nin UEFA tarafından bir üst tura davet edilmesiyle benzer bir durum denebilir, birebir aynısı olmasa da.

SAİT71
25.Ağustos.2011, 15:17
Temiz krampon, sıfır tolerans gibi yalan bahanelerle bizi sildiler.

UEFA Bursaspor'u almalıydı. Hiç bir şekilde bu kararın adil olduğuna inanmıyorum inandıramazlarda...

sui generis
25.Ağustos.2011, 15:17
Volou'nun düşürülmesi ve men edilişi üzerine elediği Differdange'nin UEFA tarafından bir üst tura davet edilmesiyle benzer bir durum denebilir, birebir aynısı olmasa da.

abi dediğin gibi benzer ama düşürülme var. burda o yok. neyse; bekleyip göreceğiz.

RaSenGan
25.Ağustos.2011, 15:19
Fenerbahçe tercümanı Samet Güzel ve futbolcusu Orhan Şam ifade veriyor.

vFor
25.Ağustos.2011, 15:21
bizim yerimize gitmesi gereken bi takım varsa oda bursaspordur.

Xsnoopkarl
25.Ağustos.2011, 15:25
Ola ki iddianame açıklandığında fenerbahçe ile birlikte beşiktaşta suçlu görünse federasyon tarafından Türk futbolu ceza almayacak mı merak ediyorum.Hayır türk futbolu değil sadece beşiktaş ceza alırsa o gün geldiğinde o zaman fenerbahçenin men edilmesi UEFA'dan tamamen bağımsız demektir.

Süreç çok karışık yani fenerbahçe ile aynı davada yargılanan bjk'yi yolluyosunuz avrupa'ya ve bjk'nin de aynı fb gibi ceza alması ihtimali var.Eğer avrupadan ceza alma ihtimali varsa türk futbolunun bjk'yi neden yolluyorsun? eğer yoksa ki bence yok bence sadece sorumlu kulüp ceza alır, fenerbahçeyi hangi hakla men ediyosun?

Men ediyosan neden utanmadan bugün fenerbahçeli bir fikstür çekebiliyosun?

SAİT71
25.Ağustos.2011, 15:28
Orhan Şam'mı ? Ne için aldılar çocuğu acaba, kimbilir ne yaptı gariban. Niye Fener'e transfer oldun diye almış olabilirler.

Universal
25.Ağustos.2011, 15:42
Hayır Fenerbahçe tamam elendi; ama Avrupa'da hala bir takım eksiğiz neden bir Türk takımı yerine Atc. Bilbao mücadele edecek ki? O zaman o takım ile bir Türk takımı mücadele etmesi gerekiyor. Böyle saçmalık olamaz, son gün böyle karar alınamaz.

Universal
25.Ağustos.2011, 15:44
Bu arada tahkim kararı bozarsa Fenerbahçe, BATE'nin olduğu grupta yer alacak, BATE'de Trabzonspor'un yerinde... Tabii böyle bir karar çıkmaz...

A.FaruK
25.Ağustos.2011, 16:02
Ne kadar adaletli bi karar oldu şimdi bu. Harika bi karar bence. Bi biz zan altındayız çünkü. Yarın öbür gün olduda Trabzonspor adına bi suçlama çıktı ceza aldılar o zaman ülke futbolu ceza almıyodu di mi ? Ya bu federasyon ne kadar komik bi kurum. Neremle güleceğimi şaşırdım yemin ediyorum. Ya arkadaş şampiyonlar ligine yollamadıysan şampiyonluğuda geri al cezanıda ver. 10 gün önce bu belgelerle karar veremeyiz deyip şimdi nasıl men ediyorlar yahu çıldırmamak elde değil. Ama yok olmaz ki bizim örnek aldığımız ligler belli böyle Yunanistan, Belçika falan. Niye Portekizi veya İtalyayı örnek alıp karar verelim ki . Gerek yok yahu vurun abalıya vurun.

GeorgeWeah
25.Ağustos.2011, 16:09
Nereden bakarsak bakalım bu iş böyle olmaz. Eğer soruşturmada adı geçen takımlar -UEFA'ya göre gazetedeki haber bile yeterli olduğu için söylüyorum- yollanmayacaksa bu takım Bursaspor olmalıydı. Ön eleme oynayacak takım da Gaziantepspor. Neden Türk takımı gitmiyor da Bilbao bizim yerimize gidiyor. Basel neden bir üst torbadan katılıyor. Bu nasıl saçma bir karardır. Ya MAA yalan konuşuyor ya da UEFA yanlış işler peşinde. Şimdi Bursa itiraz etti. Yakında Antep ve Kayseri de itiraz edecek belki de. Şu an maddi ve manevi kayıp var kulüplerde. Herşeyi geçtim. Şikeden dolayı Avrupa'da oynamayan Fenerbahçe Türkiye'de oynayabiliyor. O zaman bizim ülkede soruşturmanın önemi yok. Bu işte bi iş var. Bana göre bu kararı TFF verdi. UEFA yetkilisi Fenerbahçe katılacak diye haber okudum. Akşamüstü bu haberler çıktı. Futboldan soğutmayı başardılar bizi. Teşekkürler !

The.Crow
25.Ağustos.2011, 16:12
2006 yılı porto şike yapıyor -6 puan ile lige başlıyor ve yanı zamanda şampiyonlar liginde oynuyor. 2007 yılı milan şike yapıyor lige -8 puan ile başlıyor ve şampiyonlar ligi şampiyonu oluyor. Ve 2011 yılı fenerbahçe şike ile suçlanıyor. (Henüz verilmiş karar yok)Ama nasıl oluyorsa şampiyonlar liginden men ediliyor hemde kura çekiminden bir gün önce. Bu nasıl bir adalet?

Nede böyle oluyor .. Çünkü o kendini her şey zanneden UEFA Portekiz ve İtalya'ya söz geçiremez. Ya da bu ülkeler UEFA'ya boyun eğmez. Ancak bizim gibi 3.dünya ülkelerine daha verilmiş hüküm yokken bile ceza verme yüzsüzlüğünü gösterirler.

SAİT71
25.Ağustos.2011, 16:13
Tabiki insan inanmakta güçlük çekiyor ama Ertem Ş. Tweetinde:

Yunan futbol federasyonu BJK ve Bursanında men edilmesi için ciddi baskı yapıyor demiş...

Bursa ne alaka onu çözemedim.

Yunanlıların baskısı gözardı edilemez. Çünkü onlar yaklaşık 1000 puan üzerimize geçtiler ve biz bu sene onları muhtemelen geçecektik. Şimdi bizim takımlar elenirse aradaki fark iyice açılacak Avrupa sıralamalarında.

Bursaspor
25.Ağustos.2011, 16:13
Yalnız şu noktaya dikkat etmek lazım "sıfır tolerans" Nisan 2007 tarihli yeni bir karar, yani Milan'ı bağlamıyor ve hem bu yüzden hem de oradaki kararların Temmuz sonunda alınmış olmasından dolayı kendilerine bir yaptırım uygulanamadı.

Porto'nun durumunda durum 2008 yılında ortaya çıktı ama olay 2003-2004 sezonunda yaşandı yani yine "sıfır tolerans" kararını bağlamıyor.

sui generis
25.Ağustos.2011, 16:17
peki abi sıfır tolerans diğer Türk takımlarını bağlamıyor mu ? ve uefa sürekli masumiyet karinesi diyordu o nerede ?

The.Crow
25.Ağustos.2011, 16:18
Yalnız şu noktaya dikkat etmek lazım "sıfır tolerans" Nisan 2007 tarihli yeni bir karar, yani Milan'ı bağlamıyor ve hem bu yüzden hem de oradaki kararların Temmuz sonunda alınmış olmasından dolayı kendilerine bir yaptırım uygulanamadı.

Porto'nun durumunda durum 2008 yılında ortaya çıktı ama olay 2003-2004 sezonunda yaşandı yani yine "sıfır tolerans" kararını bağlamıyor.

Dediğin sıfır tolerans bizim ki şüpheleri de affetme diyor ancak yukarıda anlattıklarım şüphe değildi ispatlanmış şikeci olduklarını kesinleşmiş takımlardı. Yani şüphe bile yoktu. Bizde şüpheli durumu var sıfır tolerans hikayesi ile uyutuyorlar. Tamam madem 0 tolerans yokken şike serbest mi demek oluyor UEFA için. Dediğimiz Porto ve Milan Federasyonlarından ceza almış şikeleri garantilenmiş. Yani Milan şike yaptı kesin ama UEFA ceza vermiyor demekki 0 toleranstan önce şike UEFA için serbestti öyle mi.

Bursaspor
25.Ağustos.2011, 16:18
UEFA şu an sadece Şampiyonlar Ligi için bu kararı aldı. UEFA Avrupa Ligi için aynı kararı alıp almayacağını bilemeyiz. Keza Trabzonspor hakkında da başka bir karar alıp almayacağını bilemeyiz.

Calciopoli'yi tartışacaksak UEFA o zaman da IFF'ye restini çekmişti ya karar alın ya biz devreye girelim diye ancak IFF basiretli davranıp kararları Temmuz sonunda almıştı bizim gibi Eylül'e sarkıtmadı.

The.Crow
25.Ağustos.2011, 16:23
Eee işte kararları almışlar.ç UEFA niye şikesi resmileşmiş takımı sözüm ona büyük markası CL ye kabul etmiş. Ne derseniz deyin İtalya,Portekiz hele ki İngiltere gibi ülkelere sözü geçmez UEFA'nın. Ama helal olsun kurnazlar ileride tazminatı FB'ye biz ödemeyelim diye TFF'ye karar aldırdılar. yani UEFA yaptı hamleyi biz birbirimizi yiyelim.

byariff
25.Ağustos.2011, 16:23
Ligtv Son dakika : Nihat Özdemir istifa etti.

Juan Figer : Lugano, Dia ve Niang Türkiye'de futbol oynamak istemiyorlar.Üçü de yönetime bunu ilettiler şimdi takım arıyorlar.

Bursaspor
25.Ağustos.2011, 16:25
Aynı UEFA Juventus, Lazio ve Fiorentina'yı da men etti, niye o gündeme gelmiyor da Milan geliyor. Tipik insani bir tepki olarak yapılanı değil de yapılmayanı görüyoruz.

SaLviO
25.Ağustos.2011, 16:27
Nihat özdemir istifa etmiş.
Görünen bütün yabancılar gidicek olağan üstü genel kurul yeni başkan ve bank asya birinci lig.

guarin14
25.Ağustos.2011, 16:31
Bank Asya'yı falan da ertelemeseler bari.

GeorgeWeah
25.Ağustos.2011, 16:34
Aziz Yıldırım ile yapılan görüşme sonrasında olağanüstü kongre alınmış. O yüzden Nihat Özdemir istifa etmiş. Ali Koç başkan adayı olacakmış. Aziz Yıldırım ve yönetimimiz de Ali Koç'u destekleyecekmiş.

The.Crow
25.Ağustos.2011, 16:34
Ben düşürülmemesini istiyordum takımımın . Çünkü o zaman CL falan da otomatik olarak olmayacaktı. Ancak şu an zaten Avrupa yok o yüzden takımın düşürülmesini, şampiyonluk kupasının alınmasını ve de havuzun çökmesini istiyorum. Yönetim kurulu karar alsın açıklama yapsın şikenin kralını yaptık diye o zaman TFF düşürür de şu tantana biter zaten Avrupa yok.

comandante
25.Ağustos.2011, 16:36
Aynı UEFA Juventus, Lazio ve Fiorentina'yı da men etti, niye o gündeme gelmiyor da Milan geliyor. Tipik insani bir tepki olarak yapılanı değil de yapılmayanı görüyoruz.

yalnız o cezları uefa mı verdi ben italya federasyonu verdi diye hatırlıyorum yanlış mı hatırlıyorum??

besiktas1903
25.Ağustos.2011, 16:36

Wikipedia'da (güvenilir degil biliyorum) Milan'in eksi puan'dan sonra lig siralamasina göre katilmis diye okudum

perpetua
25.Ağustos.2011, 16:38
Milan ornegini pek kullanmayin bence.

Milan'in sampiyonlar ligine katilma hakki kazandigi sezon icin geriye dogru -30 puan ceza aldi. 88 puan toplayan ve ikinci olarak sampiyonlar ligi gruplarina katilacak Milan, bu cezadan sonra 58 puana indi ve lig tablosunda 3. siraya dustu.

Bu nedenle de on eleme oynadiktan sonra sampiyonlar ligine katildi.

Biz bir karar vermedik, veremedik. Karar veremedigimiz icin de bizim yerimize karar verdiler.

Chinatown
25.Ağustos.2011, 16:41

ben buna katılıyorum, hatta Milan'ın şampiyonlar ligine katılması Fenerbahçenin değil bizim durumumuza benziyor. Juventus ceza aldı katılamadı, Milan da ceza almasına karşın (ki bizim yargıya taşınmış tutuklu bir yöneticimiz de yok) şampiyonlar ligine katıldı. Yani 0 tölerans olayı olduğunu düşünmüyorum.

Bursaspor
25.Ağustos.2011, 16:42
Doğrudur, Calciopoli'deki tüm cezaları IFF vermiştir ancak UEFA bizde olduğu gibi onlara da karar alma baskısı uygulamıştır, bizdeki tek fark biz süreci çok fazla erteledik, zamanında gereken müdahale yapılmadı ve ipin ucu kaçtı.

Milan'ın durumu Ömer Abi'nin dediği gibi puan düşümünden sonra ligdeki sıralamasına göre belirlendi ve Partizan Belgrad takımıyla eleme oynayıp geldi. Normalde 44 puan düşürülecekti ve gidemeyecekti ancak sonradan ceza 30 puan düşürülmesi şeklinde oldu ve bu şekilde gidebildi.

SAİT71
25.Ağustos.2011, 16:43
Mesele karar vermek değil verilen kararın arkasında durmamaktır. Korkaklıktır.

comandante
25.Ağustos.2011, 16:47
Mesele karar vermek değil verilen kararın arkasında durmamaktır. Korkaklıktır.

tff şu süreçte 3 kere ağız değiştirdi aga korkaklık kaypaklık adını sen koy artık...

kötü oldu fenerbahçe için istifalar gelmeye başladı anında.futbolcuların ayrılma haberleri falan...

ayseeg
25.Ağustos.2011, 16:48
kesinlikle. yahu milan sanki 05-06 sezonunda şampiyon olmuştu da yalnızca -8 puanla yırttılar gibi görüyor herkes. nolur gözlerinizi açınız gençler. ayrıntılı inceleyelim serie a 05-06 yı. 38 maç sonunda şikeye adı karışan kulüpler;
Milan, Juventus, Fiorentina, Lazio.

hadi sırayla ilk yediyi inceleyelim.

Juventus ligi 91 puanla lider tamamlamış. (ş.l doğrudan hakkı)
Milan 88 ile ikinci. (ş.l doğrudan hakkı)
inter 76 ile üçüncü. (ş.l ön eleme)
fiorentina 74 ile dördüncü. (ş.l ön eleme)
roma 69 ile beşinci. (uefa)
lazio 62 ile altıncı.(uefa)
chievo 54 puan ile yedinci.(uefa)

soruşturma sonunda italya nın yargı organları sayesinde bu tablo:;

inter 76 puan lider.(ş.l doğrudan)
roma 69 puan ikinci.(ş.l doğrudan)
milan 58 puan üçüncü.(ş.l ön eleme)
chievo 54 puan dördüncü.(ş.l ön eleme)
palermo 52 puan beşinci.(uefa)
livorno 49 puan altıncı.(uefa)
parma 45 puan yedinci.(uefa)

şimdi durumu ille de milan a benzetenlere şöyle açıklayalım. tescil edilmiş bir sezonun ardından italyan federasyonunun karar verebilme becerisiyle erken çözümlenmiş cezalar var. şampiyonun -91 i uçar ve serie b ye iner. doğal olarak ülkesini temsil etme hakkı kalmaz. bu soruşturmanın en kirli tarafı juventus tur çünkü. milan şikeyle çalkalanan sezonda tam 30 puanları silinir. buna rağmen ş.l ön eleme hakları sıralamadan ötürü kaldığı için paşa paşa ş.l ye yollanır. lazio nun, fiorentina nın yine milan la aynı biçimde 30 puan ları silinir. lazio 16. tamamlar. fiorentina ise 44 puana düşerek 9. olarak ligi tamamlar. lazio nun fiorentina nın hakları alınmamıştır esasen. cezayı kendi içlerinde adam gibi kesebildikleri için müdahaleye gerek kalmamıştır. yoksa milan ı kayırdılar meselesi yoktur ortada.

şimdi italya dan ülkemizin farkı var. soruşturmaya bir ad veremeyen yetkililer. bir ak bir kara diyen sözde yetkililer. uefa dan tarihin ayarını ülkece yememek için köşede sıkışmış bir tff heyeti, ve cezayı puan düzenlemeleri gelmeden ligden korktuğu için veremediklerinden ötürü ne olduğunu bilmeyen haklı taraftarlar. ş.l den doğrudan men etmeden önce soruşturma başladığından beri geviş getirileceğine ciddi açıklamalarla sorgulamalar yapılabilseydi kimin ne konuda haklı olduğunu görebilecektik. ülkenin ipi karar alamama mekanizmasıyla çökmüştür. durum budur. ne fenerbahçe taraftarı olan arkadaşlar ne de diğer futbolseverlerin renk aşkı ile birlikte yönetici yardakçılığı yapmasına gerek yoktur.

ek: juve serie b de -17 ile milan serie a da -8 ile 06-07 ye başlamıştı.

sui generis
25.Ağustos.2011, 16:48
tff şu süreçte 3 kere ağız değiştirdi aga korkaklık kaypaklık adını sen koy artık...

kötü oldu fenerbahçe için istifalar gelmeye başladı anında.futbolcuların ayrılma haberleri falan...

istifa kongreye gitmek için...

GeorgeWeah
25.Ağustos.2011, 16:50
Bu istifa kongrenin bir an evvel toparlanması için diye umuyorum. Aksi takdirde yönetimi yalnız bırakmak Nihat Özdemir'e yakışmaz...

Ayrıca tahkimin kararı bozduğu söylentisi var. Açıklamayı merakla bekliyorum. Eğer böyle birşey olursa bakın o zamanki komediye.

Hugo
25.Ağustos.2011, 17:27
Milli Takımın Kaptanı Emre Belözoğlu: "TFF yönetimi istifa etmeden Fenerbahçeli Futbolcular olarak Milli Takıma gitmeme kararı aldık"

Hani senin milli duyugların vardı da milli maçta şöyle böyle olmazdı? orası milli takımdı hani..

vego
25.Ağustos.2011, 17:29
RT @CemKurel: Ulastigimiz Fenerli futbolcular Milli takim boykotu gibi birseyin soz konusu bile olmadigini soylediler.

The.Crow
25.Ağustos.2011, 17:31
Milli Takımın Kaptanı Emre Belözoğlu: "TFF yönetimi istifa etmeden Fenerbahçeli Futbolcular olarak Milli Takıma gitmeme kararı aldık"

Hani senin milli duyugların vardı da milli maçta şöyle böyle olmazdı? orası milli takımdı hani..

O milli duygular , ondan fazla milli duyguları olan insanların ıslıklarıyla köreldi.

Hugo
O milli duygular , ondan fazla milli duyguları olan insanların ıslıklarıyla köreldi.
O zaman sorun yok. Baştan söylesin bunları, ıslık yedim duygum köreldi desin anlayalım.

MeMo

RT @CemKurel: Ulastigimiz Fenerli futbolcular Milli takim boykotu gibi birseyin soz konusu bile olmadigini soylediler.

Haluk Yürekli de yok böyle bir şey demiş.Fırsat kollamamak lazım.

The.Crow
25.Ağustos.2011, 17:33
O zaman sorun yok. Baştan söylesin bunları, ıslık yedim duygum köreldi desin anlayalım.

Bazı şeyleri açık açık söylemene gerek yok anlayan anlıyor. Bak TFF'ye dava sonuçlanmadan nasıl anladı şikeyi. CL'den men etti. Anlayan anlıyor yani rahat ol sen.

sui generis

hala bunu nasıl tartısabiliyorsunuz. sizin takımınıza yapılsaydı merak ediyorum ne yapacaktınız. sen benim takımıma şikeci damgası vur avrupadan men et. ben gelip milli takım için oynayım ha. güldürmeyin beni..

inşallah devamı gelir diğer branşlarla..

gs'nin istediği gibi temiz futbol.. oynasalar uefa gelip 8 yıl men eder ya.. dün MAA diyordu. biz ülkemize zarar vermek istemeyiz.

runforafall

Yorumsuz....

sui generis
25.Ağustos.2011, 17:35

serkan abi iyi özetlemiş..

İnsanları yaftalamaya bayılıyoruz, Emre sırf Fenerbahçe'ye transfer olduğu için her fırsatta laf sokma çabasında olanlar, milli forma altında Emre ıslıklandığında, ıslıklayanlara VATAN HAİNİ demeyenler, AY YILDIZ ıslıklanıyor yahu, ötesi var mı bunun, şimdi daha Emre'nin söylediği belli bile olmayan bir söz üzerine, hepsini vatan haini yapabiliyorlar. :)

vego
25.Ağustos.2011, 17:35
RT @Fenerbahce: Emre Belozoglu: Internet ortaminda ve sosyal paylasim sitelerinde benim adim kullanilarak yapilan aciklamalar dogru degildir.

MeMo
25.Ağustos.2011, 17:36
Emre Belozoglu: Internet ortaminda ve sosyal paylasim sitelerinde benim adim kullanilarak yapilan aciklamalar dogru degildir.

Fenerbahçe resmi twitter hesabı.

Hani milli takımı bırakıyordun ?

Börk
25.Ağustos.2011, 17:39
hala bunu nasıl tartısabiliyorsunuz. sizin takımınıza yapılsaydı merak ediyorum ne yapacaktınız. sen benim takımıma şikeci damgası vur avrupadan men et. ben gelip milli takım için oynayım ha. güldürmeyin beni..

biliyorum fenerbahçe'yi türkiye,türkiye'yi fenerbahçe olarak görüyorsunuz çoğu kişi bunu takımı için düşünür.ama türkiye bu sonuçta tff değil milli takımın adı.bende baştaki hükümet kötü,herkeste bundan var bende yok diye protesto amaçlı askere falan gitmeyin olur mu hiç öyle şey yazık günah vallaha

Tatanga17

inşallah devamı gelir diğer branşlarla..

gs'nin istediği gibi temiz futbol.. oynasalar uefa gelip 8 yıl men eder ya.. dün MAA diyordu. biz ülkemize zarar vermek istemeyiz.

Öyle bir konuşmuşsunuz ki sanki kulüp suçsuz fedarasyon oyun olsun diye clden men ediyor :D

jesmatador
Kim dedi Bunu merak ettim :)

sui generis
25.Ağustos.2011, 17:40
Öyle bir konuşmuşsunuz ki sanki kulüp suçsuz fedarasyon oyun olsun diye clden men ediyor :D

sende öyle bir konusuyorsun ki sanki suçlu olduğuna karar verilmiş...

Tatanga17
25.Ağustos.2011, 18:08
sende öyle bir konusuyorsun ki sanki suçlu olduğuna karar verilmiş...

verilmese, şampiyonlar liginden men edilirmiydi sence

sui generis
25.Ağustos.2011, 18:09

verilmiş olsa hala şampiyon olup süper lig de kalır mıydı sence..

World Hollow o1
25.Ağustos.2011, 18:09

Varmı elinde belgen kardeşim şike yaptımıza dair varsa belgen böyle konuş yoksa hiç burda ortamı germe.

The.Crow
25.Ağustos.2011, 18:11

UEFA,TFF sitede kararı açıklamadan 15 dakika önce kendi sitesinde kuraya katılacakların isimleri yazdı ve Fenerbahçe vardı. Ancak UEFA TFF ye şöyle demiş. Biz alırız ancak lig ortasında suçluluk kararı çıkarsa oynadığı maçları yok sayar çok ağır cezalar veririz. Zaten MAA, tedbiren gitmemesi kararı aldık demişti toplantı çıkışında. Yani ortada suçluluk garantileşmiş diye bir durum yok. Bizim TFF'nin ya suçlu çıkarsa korkusu durum.

ShevAnil
25.Ağustos.2011, 18:12
Bence TFF'nin elinde birşeyler olmasa bu kararı vermezdi, buna rağmen Fenerbahçe'yi küme düşürmeme sebebi ise, yayın gelirleri, havuz sistemi, klüp büyüklüğü, tepkiler vb. şeyler olabilir.

Sadece benim görüşüm.

vFor
25.Ağustos.2011, 18:22
UEFA haklı karar aldıysa denilcek bişey yok haklıyız veya haksısız ama artık kimse bu klüpten eskisini beklemesin bitmiştir bu klüp büyük bi krize girecek klübüde kimse kolay kolay sahiplenmez riske girmez.

Universal
25.Ağustos.2011, 18:26
Temiz olduğumuza artık sonuna kadar inanıyorum, düşürsünler bizi bank asyada gümbür gümbür geliriz... Umrumda bile değil, digitürk batar, benide en çok bu sevindirir... Bu TFF digitürk batmasın diye play-off sistemi getirmiştir, işte böyle ürünler böyle kararlar veriyor...

vFor
25.Ağustos.2011, 18:34
arkadaslar demin uefayi aradim
Kendimi serbest gazeteci olarak tanitim ve medya bölümüylen görüstüm...
Dediklerim ve aldigim cevaplar aynen söyle.

Ben: Türkiyedeki durumu biliyorsunuzdur.?
UEFA: Evet biliyoruz...
Ben: Peki, dün TFF bir aciklama yapti, eger ki Fenerbahce men edilmesze 8 sene ceza alacaksiniz demissiniz bu dogru mu?
UEFA: Hayir böyle birsey olamaz böyle bir durum söz konusu degil ve biz bunu aciklamadik.
Ben: Peki Fenerbahce baskani hapiste.TS baskaninin yurtdisi yasagi oldunu biliyrmuydunuz ?
UEFA: Hayir bilmiyordum
Ben: TS sike olayinin icinde neden onlari aliyorsunuz sampiyonlar liginine?
UEFA: bu konuda bilgim yok...
Ben; Bakin ben Fenerbahce taraftariyim ve bu olay böyle bitmeyecek. Bizi men edemesiniz.Nasil bu karari kuradan bir gün önce verirsiniz.
UEFA: bu karari TFF aldi
Ben: Peki TFF bu karari almasaydi siz bizi men edicekmiydiniz.
UEFA: Bilgim yok.
Ben: Bunun hesabini kim verecek peki.Sucsuz yere bizi men ediyorsunuz
UEFA: Bu konuda daha fazla birsey diyemem. Ama bu 8 sene olayi yalan ve bu karari TFF aldi.
Ben: Bu kura cekimini yapmayin cok kötü hesap verirsiniz.aciklama istiyoruz.durdurun bu olayi dedim ve telefonu kapatim

aramak isteyen arkadaslar icin
+41 (0) 848 00 2727

medya bölümünü isteyin
ve aciklama yapmalarini isteyin

kaynak = gencFB forum

comandante
25.Ağustos.2011, 18:39
arkadaslar demin uefayi aradim

evden mi aramış cepten mi? inandırıcı mı şimdi bu gfb linin dediği? koca uefa abi tüpçü mü.

Universal
25.Ağustos.2011, 18:51
UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik‚ Fenerbahçenin Avrupa kupalarından men edilmesi kararının alındığı toplantıda yer almadığını söyledi. Erzik‚ UEFA karar için artık federasyonu zorlamaz dedi.

UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik‚ Fenerbahçe´nin Şampiyonlar Ligi´nden ihraç edilmesi hakkında ilk kez konuştu.

CNBC-e´ye özel açıklamalarda bulunan Şenes Erzik‚ UEFA´nın bundan sonra Türkiye Futbol Federasyonuna (TFF) Fenerbahçe ile ilgili kararlar hakkında herhangi bir zorlaması olmayacağını‚ federasyon yönetiminin kararlarını bekleyeceğini söyledi.

Kendisi taraf olduğu için Fenerbahçe´nin Şampiyonlar Ligi´nden ihraç edilmesi hakkında "UEFAda konuşacak son kişi olduğunu" belirten Erzik‚ "Kararlar kapalı kapılar ardında alındı ve prosüdür gereği o toplantılara alınmadım" açıklamasında bulundu.

..........

vego
25.Ağustos.2011, 18:53
Sadri Şener'in yurt dışına çıkma yasağı kaldırıldı.

MeMo
25.Ağustos.2011, 18:53
Sadri Şener'in yurt dışına çıkma yasağı kaldırılmış.Son derece gerekli bir hamleydi.

Bordo61Mavi
25.Ağustos.2011, 18:55
Sadri Senerin yurt disi yasagi kalkti haberleri var, yeri degil ama konuda lafi geciyor

comandante
25.Ağustos.2011, 18:56
eleştrileri susturma hamlesi...

The.Crow
Şike soruşturması kapsamında Trabzonspor Başkanı Sadri Şener'e verilen yurt dışına çıkış yasağı kaldırıldı. Kaynak : Sporx

Hahahahahaha. Komediye bak komediye. Olay siyasi değilmiş artık kesinlikle anladım bunu.

GeorgeWeah
Çok doğru ve gerekli bir karardı. ŞL'ye giden Trabzon'un maçlarını takip edemezdi yoksa.

DisCo
25.Ağustos.2011, 18:57
Uefa kendi organizasyonundan çıkardı. Zaten artık seneye kadar karışmaz ve zorlamazda.

The.Crow
25.Ağustos.2011, 18:59
Herkesten özür diliyorum. Olay siyasi diyordum. Bu yurt dışı yasağının kaldırılmasıyla olayın siyasi olmadığını anladım helal olsun...!

comandante
25.Ağustos.2011, 19:00
Herkesten özür diliyorum. Olay siyasi diyordum. Bu yurt dışı yasağının kaldırılmasıyla olayın siyasi olmadığını anladım helal olsun...!

abi anlamadım da ben alakası nedir açıklayabilirmisin?

Flawless Victory
25.Ağustos.2011, 19:03
Emre Belözoğlu: "TFF yönetimi istifa etmeden Fenerbahçeli Futbolcular olarak Milli Takıma gitmeme kararı aldık".

Emre efendi, Galatasaray taraftarı milli maçta ıslıklayınca ne demiştin? "Eleştirileri başka maçta anlarım ama milli maçta olmaz". Peki şimdi sen ne yapıyorsun? Klüpte yaşadığın sorunlar nedeniyle milli takıma gitmeyecekmişsin. Ancak bu kadar iki yüzlü olunabilir.

GeorgeWeah
25.Ağustos.2011, 19:03
Aziz Yıldırım Kulüpler Birliği Başkanlığı'ndan İstifa Etti.

GeorgeWeah
25.Ağustos.2011, 19:04
Emre Belözoğlu: "TFF yönetimi istifa etmeden Fenerbahçeli Futbolcular olarak Milli Takıma gitmeme kararı aldık".

Emre efendi, Galatasaray taraftarı milli maçta ıslıklayınca ne demiştin? "Eleştirileri başka maçta anlarım ama milli maçta olmaz". Peki şimdi sen ne yapıyorsun? Klüpte yaşadığın sorunlar nedeniyle milli takıma gitmeyecekmişsin. Ancak bu kadar iki yüzlü olunabilir.
Emre yalanladı bunu. Böyle birşey yok.

Sekopej
25.Ağustos.2011, 19:06

Emre'nin böyle bir açıklaması yok, olur olmaz bilemem, belki yapar ama şu ana kadar yapmadığı ortada.

Başkanının yurt dışına çıkma yasağı var deniyordu, bu konuşuluyordu hemen kaldırıldı yurt dışına çıkış yasağı, ne oldu da ne değişti soruşturmada da kaldırıldı?

vego
25.Ağustos.2011, 19:06
Aziz Yıldırım Kulüpler Birliği Başkanlığı'ndan İstifa Etti.

C h A o S
25.Ağustos.2011, 19:07
Tahkim kuralar belli olduktan sonra kararı kaldırırsa ne olur?

SaLviO
25.Ağustos.2011, 19:08
Yakında serdar adalı ve tayfurda cıkartırlar.Güzelim ülmekin hukuk sistemi ne güzel

GeorgeWeah
25.Ağustos.2011, 19:08
Tahkim kararını açıklayacakmış birazdan...

comandante
25.Ağustos.2011, 19:14
Başkanının yurt dışına çıkma yasağı var deniyordu, bu konuşuluyordu hemen kaldırıldı yurt dışına çıkış yasağı, ne oldu da ne değişti soruşturmada da kaldırıldı?

daha dur abi yarın tayfur çıkar içerden eleştrilen eleştirilebilecek her konuyla özel olarak ilgilenecekler belli ki...

bana biri çıkıp şu kaos gibi 1 günlük süreçte kim çıkıp da sadri şeneri iyice araştırdı da bu karar veridli acilen...

Universal
25.Ağustos.2011, 19:15
Tahkim kuralar belli olduktan sonra kararı kaldırırsa ne olur?

Fenerbahçe, BATE'nin grubuna, BATE'de Trabzonspor grubuna dahil olacak.

C h A o S
25.Ağustos.2011, 19:17
Fenerbahçe, BATE'nin grubuna, BATE'de Trabzonspor grubuna dahil olacak.

Trabzon her türlü ŞL'de yani...

sui generis
25.Ağustos.2011, 19:17

orda gruptan kasıt torba...

Bursaspor
25.Ağustos.2011, 19:24
E tamam ama öyle olursa 33 takımla olur ŞL, UEFA buna izin verecek mi ? İzin verecekse madem 31 takımla oynatsaydı Trabzonspor'u almak yerine.

sui generis
25.Ağustos.2011, 19:25
E tamam ama öyle olursa 33 takımla olur ŞL, UEFA buna izin verecek mi ? İzin verecekse madem 31 takımla oynatsaydı Trabzonspor'u almak yerine.

ordaki kasıt fener 3.torbaya girecek bate 4.torbaya.. trabzon yok diyor.

C h A o S
25.Ağustos.2011, 19:28
Tahkim kararı bozarsa Trabzon'nun yapıcağı açıklamaları merakla bekliyorum.

Bursaspor
25.Ağustos.2011, 19:29
Eğer öyle olacaksa Trabzonspor'u neden çağırdı ki ? Mantıksız bir süreç olur, Fenerbahçe'nin kararı dönse bile torbalara alınacağını düşünmüyorum. Eğer alınırsa Trabzonspor alınmaz, e alınmazsa Bilbao gruplara gidemez, e o gidemezse maç yapmak zorunda kalırlar, bu böyle devam eder.

C h A o S
25.Ağustos.2011, 19:31
Bu arada tahkim kurulu kararlarını http://www.tff.org/default.aspx?pageID=445 buradan takip edebilirsiniz.Sanırım yazılı bir açıklama yapıcaklarmış.Muhtemelen buradan yayınlanır.

vFor
25.Ağustos.2011, 19:31
Tahkimin kararı bozmaya niyeti olsa 18.45 i ısrarla beklemezdi grup çekildikten sonra iş işten geçeeeer gider.

Xsnoopkarl
25.Ağustos.2011, 19:33
Sabah 9'da tahkime itiraz yapıldı ama beyefendiler 10 saattir karar vermediler.Şu dakikadan sonra fenerbahçenin hakkını nasıl geri vereceksin,10 dakika sonra gruplar belli oluyor.

Universal
25.Ağustos.2011, 19:37

Hayır Trabzonspor yok. Biz yerimizi geri almış olacağız; ama önemli olan tahkimin kararı.

Xsnoopkarl
25.Ağustos.2011, 19:38
5 dakika sonra kura çekimi başlayacak tahkimin ne karar verdiği belli değil mi?

RaSenGan
25.Ağustos.2011, 19:38
Hayır Trabzonspor yok. Biz yerimizi geri almış olacağız; ama önemli olan tahkimin kararı.

Yerinizi geri alacağınız kararını kendi kendinize aldınız sanırım.Hiçbir yerde öyle bir şey yok.

Xsnoopkarl
25.Ağustos.2011, 19:40
Yerinizi geri alacağınız kararını kendi kendinize aldınız sanırım.Hiçbir yerde öyle bir şey yok.

tahkim kararı bozarsa yani.

Universal
25.Ağustos.2011, 19:41

Tahkim kararı bozarsa daha önceki mesajlarda belli edildi.

vFor
25.Ağustos.2011, 19:43
ya gerçekten artık şu ligde oynamamız gerekiyo herkesinde faydasına olacaktır olamaz böyle bişey ya.

SAİT71
25.Ağustos.2011, 19:45
Tahkim kararı bozmaz. Kura çekilecek zaten...

RaSenGan
25.Ağustos.2011, 19:45
Tahkim kararı bozarsa daha önceki mesajlarda belli edildi.

tahkim kararı bozarsa yani.

Önceki mesajları okumamıştım Fenerbahçe yerini alıyor mesajını okuyup Ntvspor'u açtım Trabzonspor'un rakiplerini yazıyordu :) Tahkim kararı bozacak olsa bunca saat bekler miydi :) 1 dk kaldı kuralara.Kuraların ortasında da öyle bir karar verilemeyeceğine göre.

vFor
25.Ağustos.2011, 19:46
hahaha 18.45 tahkim kararı ve kura çekimi düşük olan ihtimal bunla beraber hiç kalmıyor ne diyim ki ben size gülüyorum sadece .....

EndoplazmiK RetikuluM
25.Ağustos.2011, 19:48
Kura çekimi başladı hiç bi şey değişmez bu saatten sonra.

Universal
25.Ağustos.2011, 19:48
Tahkim kararı bozmasa çoktan açıklardı diye düşünüyorum, toplantı biteli kaç saat oldu sonuçta. Ne biçim iştir, iki saat dediler 6 saat oldu...

Xsnoopkarl
25.Ağustos.2011, 19:50
Kulüpler Birliği başkanlığını bırakmış Aziz Yıldırım.Yahu bunun bi önemi mi var? Adam gibi bir şeyler yapmak istiyorsanız takımı ligden çekin yani çıkmayın ilk 2 maça otomatikman küme düşürülmüş olsun takım.Ya da yapamıyosanız bunu kulüpler birliğinden ayrılın,hiç bir deplasmana gitmeyin,zamanında Haluk Ulusoy nasıl stadımıza gelemiyosa MAA ve ekibi de gelemeyecek duruma gelsin.Havuzdan çıkın,maddi olarak zarar edin ama çıkın havuzdan.

REsist JuvE11
25.Ağustos.2011, 20:16
Kulüpler Birliği başkanlığını bırakmış Aziz Yıldırım.Yahu bunun bi önemi mi var? Adam gibi bir şeyler yapmak istiyorsanız takımı ligden çekin yani çıkmayın ilk 2 maça otomatikman küme düşürülmüş olsun takım.Ya da yapamıyosanız bunu kulüpler birliğinden ayrılın,hiç bir deplasmana gitmeyin,zamanında Haluk Ulusoy nasıl stadımıza gelemiyosa MAA ve ekibi de gelemeyecek duruma gelsin.Havuzdan çıkın,maddi olarak zarar edin ama çıkın havuzdan.

"F.Bahçe amatöre kadar düşer!"

Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi (CAS) Hakimi ve Spor Hukuku Enstitüsü Başkanı Av. Kısmet Erkiner, Fenerbahçe'nin ligden çekilme durumu hakkında konuştu.

Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi (CAS) Hakimi ve Spor Hukuku Ens. Başkanı Kısmet Erkiner, Fenerbahçe'nin ligden çekilmesi durumunda olabilecekleri anlattı.

AA'nın haberine göre Fenerbahçe'nin TFF Tahkim Kuruluna yaptığı başvuruyu eksik bulan Erkiner, tahkimin vereceği kararın iç hukuka göre olacağını söyledi.

Erkiner, TFF'nin Fenerbahçe hakkında aldığı kararlardan sonra Sarı Lacivertli takımın ligden çekilmesinin faturasının ağır olabileceğini söylerken, "Fenerbahçe ligden çekilirse cezası ağır olur. TFF takımı Amatör Lig'e kadar indirebilir" ifadelerini de sözlerine ekledi.

goal.com/tr

Xsnoopkarl
25.Ağustos.2011, 20:27
"F.Bahçe amatöre kadar düşer!"

Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi (CAS) Hakimi ve Spor Hukuku Enstitüsü Başkanı Av. Kısmet Erkiner, Fenerbahçe'nin ligden çekilme durumu hakkında konuştu.

Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi (CAS) Hakimi ve Spor Hukuku Ens. Başkanı Kısmet Erkiner, Fenerbahçe'nin ligden çekilmesi durumunda olabilecekleri anlattı.

AA'nın haberine göre Fenerbahçe'nin TFF Tahkim Kuruluna yaptığı başvuruyu eksik bulan Erkiner, tahkimin vereceği kararın iç hukuka göre olacağını söyledi.

Erkiner, TFF'nin Fenerbahçe hakkında aldığı kararlardan sonra Sarı Lacivertli takımın ligden çekilmesinin faturasının ağır olabileceğini söylerken, "Fenerbahçe ligden çekilirse cezası ağır olur. TFF takımı Amatör Lig'e kadar indirebilir" ifadelerini de sözlerine ekledi.

goal.com/tr

peşinen gidip biz ligden çekiliyoruz denildiğinde bu olabilir o konudaki mevzuatı,işleyişi bilmiyorum.Ama 2 maça çıkmamak farklı şeyler oyuncu sayımız yeterli değil,maddi gücümüz yeterli değil gibi sebeplerle maça çıkamayıp bir alt lige düşen bir sürü takım var alt liglerimizde.Aynı şey fenerbahçenin yapması gereken.

Zaten amatöre düşmeye de razı taraftarımızın büyük bölümü bu da ayrı tabiki.

Del Piero_10
25.Ağustos.2011, 20:29
peşinen gidip biz ligden çekiliyoruz denildiğinde bu olabilir o konudaki mevzuatı,işleyişi bilmiyorum.Ama 2 maça çıkmamak farklı şeyler oyuncu sayımız yeterli değil,maddi gücümüz yeterli değil gibi sebeplerle maça çıkamayıp bir alt lige düşen bir sürü takım var alt liglerimizde.Aynı şey fenerbahçenin yapması gereken.

Zaten amatöre düşmeye de razı taraftarımızın büyük bölümü bu da ayrı tabiki.

Eğer şikeden de ceza alırsa üçüncü lige düşer.

Xsnoopkarl
25.Ağustos.2011, 20:31
Eğer şikeden de ceza alırsa üçüncü lige düşer.

Evet olabilir ya da işleyiş İtalya'dan farklı olabilir böyle bir şey yaşanmaz.Bu konuda yasaları net bilmediğimiz için muallakta konuşuyoruz hep.

Bordo61Mavi
25.Ağustos.2011, 20:43
Türkiye Futbol Federasyonu, Trabzonspor'un Fenerbahçe yerine Şampiyonlar Ligi'ne alınma kararının, tamamen UEFA'nın kendi insiyatifi ile gerçekleştiğini belirtti.

Kamuoyundaki çeşitli spekülasyonlara açıklık getirmek isteyen TFF'nin açıklaması şöyle:

"UEFA Başkanı ve 4 UEFA Yönetim Kurulu Üyesi'nin katılımı ile 24 Ağustos'ta yapılan acil durum toplantısının ardından açıklanan Trabzonspor'un Şampiyonlar Ligi'ne katılma kararı, tamamen UEFA tarafından alınmış ve resmi açıklama da yine UEFA tarafından yapılmıştır. Türkiye Futbol Federasyonu'nun bu kararda dahli olmadığı gibi, gelişmeler de bilgisi ışığında gerçekleşmemiştir. Bu konu hakkında, bir kesimin yapmış olduğu gerçekdışı yönlendirmelere futbol ailesinin itibar etmemesini önemle rica ederiz."

http://www.tff.org/default.aspx?pageID=285&ftxtID=13271 (http://www.tff.org/default.aspx?pageID=285&ftxtID=13271)

Xsnoopkarl
25.Ağustos.2011, 20:48
Türkiye Futbol Federasyonu, Trabzonspor'un Fenerbahçe yerine Şampiyonlar Ligi'ne alınma kararının, tamamen UEFA'nın kendi insiyatifi ile gerçekleştiğini belirtti.

Kamuoyundaki çeşitli spekülasyonlara açıklık getirmek isteyen TFF'nin açıklaması şöyle:

"UEFA Başkanı ve 4 UEFA Yönetim Kurulu Üyesi'nin katılımı ile 24 Ağustos'ta yapılan acil durum toplantısının ardından açıklanan Trabzonspor'un Şampiyonlar Ligi'ne katılma kararı, tamamen UEFA tarafından alınmış ve resmi açıklama da yine UEFA tarafından yapılmıştır. Türkiye Futbol Federasyonu'nun bu kararda dahli olmadığı gibi, gelişmeler de bilgisi ışığında gerçekleşmemiştir. Bu konu hakkında, bir kesimin yapmış olduğu gerçekdışı yönlendirmelere futbol ailesinin itibar etmemesini önemle rica ederiz."

http://www.tff.org/default.aspx?pageID=285&ftxtID=13271 (http://forum.turksportal.net/vb//redirector.php?url=http%3A%2F%2Fwww.tff.org%2Fdefa ult.aspx%3FpageID%3D285%26ftxtID%3D13271)

açıklamaya bakar mısın marifetmiş gibi yaptıklarına bak :)

tahkim itirazımızı reddetmiş,sebebi çok merak ediyorum.

SAİT71
25.Ağustos.2011, 20:53
İngilizcem kötü UEFA resmi açıklamasında TFF'nin kararı aldığını söylememiş miydi?

The UEFA Emergency Panel has decided to replace Fenerbahçe SK with Trabzonspor AŞ after the Turkish FA withdrew Fenerbahçe from the 2011/12 UEFA Champions League.

http://www.uefa.com/uefa/footballfirst/matchorganisation/disciplinary/news/newsid=1666823.html

Hugo
25.Ağustos.2011, 20:55
http://www.tff.org/default.aspx?pageID=285&ftxtID=13271

Xsnoopkarl
25.Ağustos.2011, 20:55
UEFA kararı TFF'nin aldığını söylemişti evet,tahkimse reddetme gerekçesi olarak UEFA'nın kararlarına saygı duyulmak zorunda diyor,vallahi pes!

Hugo
25.Ağustos.2011, 20:56
İngilizcem kötü UEFA resmi açıklamasında TFF'nin kararı aldığını söylememiş miydi?

The UEFA Emergency Panel has decided to replace Fenerbahçe SK with Trabzonspor AŞ after the Turkish FA withdrew Fenerbahçe from the 2011/12 UEFA Champions League.

http://www.uefa.com/uefa/footballfirst/matchorganisation/disciplinary/news/newsid=1666823.html (http://forum.turksportal.net/vb//redirector.php?url=http%3A%2F%2Fwww.uefa.com%2Fuef a%2Ffootballfirst%2Fmatchorganisation%2Fdisciplina ry%2Fnews%2Fnewsid%3D1666823.html)

TFF'nin Fenerbahçeyi men etme kararını vermek için toplandık demiş. Biz kararı vereceğiz onlar da uygulacayak manasında.

comandante
25.Ağustos.2011, 21:03

http://www.uefa.com/uefa/footballfirst/matchorganisation/disciplinary/news/newsid=1666823.html

Türk federasyonunun fenerbahçeyi şl deb men etmesinden sonra uefa aci açık oturumu fenerbahçenin yerini trabzonsporla doldurmaya karar vermiştir...

tam çeviri budur.

hakan769
25.Ağustos.2011, 21:04
Fenerbahçe'nin itirazı reddedildi

25 Ağustos 2011 18:06 | NTVSpor.net
Tahkim Kurulu, Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'nden men edilmesine sabah saaatlerinde yaptığı itirazı reddetti.

Tahkim Kurulu, Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'nden men edilmesine sabah saaatlerinde yaptığı itirazı reddetti.
Türkiye Futbol Federasyonu'nun Fenerbahçe'yi Şampiyonlar Ligi'nden men etmesinin ardından, Fenerbahçe Yönetim Kurulu, bu kararla ilgili sabah saatlerinde Tahkim Kurulu'na başvurmuştu.
TAHKİM KURULU'NDAN YAPILAN YAZILI AÇIKLAMA
"Başkanın çağrısı üzerine 25 Ağustos 2011 günü olağanüstü olarak toplanan Tahkim Kurulu gündemindeki işi inceleyerek aşağıdaki kararı almıştır.
E.2011/292
Fenerbahçe Spor Kulübü'nün TFF Yönetim Kurulu'nun 24 Ağustos 2011 tarihli ve 7 sayılı toplantısında aldığı, Fenerbahçe Spor Kulübünün bu sezon UEFA Şampiyonlar Lig'ine katılmaktan men edilmesine dair kararına karşı yaptığı itirazla ilgili E.2011/292 numaraya kayıtlı dosya incelendi. Başvurunun süresinde olduğu ve gerekli harcın yatırıldığı görüldü. Fenerbahçespor Kulübü vekillerinin talebi doğrultusunda duruşma açıldı. Duruşmaya Fenerbahçespor Kulübünü temsilen katılan Prof.Dr. Haluk Burcuoğlu, Av. Emin Özkurt ve Av. Yasemin Merçil ile Federasyonu temsilen katılan Prof.Dr. İlhan Helvacı ile Av. Ergin Akçay'ın sözlü açıklamaları dinlendi, beyanları tutanak altına alındı. Yapılan müzakere neticesinde;
Türkiye Futbol Federasyonu Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun'un 3. maddesi TFF'ye UEFA'nın yetkili organları tarafından verilmiş kararlara uyma yükümlülüğünü getirmiştir. Aynı şekilde TFF Statüsü'nün 2. Maddesinin c, i ve l bentleri ve 13. Maddesinin a ve k bentleri uyarınca da gerek TFF'nin gerekse de TFF'ye üye olan futbol kulüplerinin FIFA ve UEFA'nın koyduğu tüm kural ve talimatlara uyma zorunluluğu bulunmaktadır. TFF Statüsünün 80. maddesinin II. fıkrası hükmü uyarınca da TFF, UEFA ve FIFA kural ve talimatlarına uygun karar almak zorundadır.
Yine 2011-2012 Şampiyonlar Ligi Talimatı'nın (Regulation of the UEFA Champions League- 2011/2012 edition) 2.o4 maddesi, müsabakalara katılacak kulüplere UEFA Statü, talimat, karar ve düzenlemelerine uyacaklarını teyit zorunluluğu getirmektedir. Bu Talimatın 2.05 maddesine göre, 27 Nisan 2007'den beri yürürlükte bulunan UEFA Statüsünün madde 50/3 hükmü gereğince, bir kulübün ulusal veya uluslararası maçlarda maç sonucu belirlemeye yönelik bir faaliyetinden şüphe duyması halinde UEFA, bu kulübün şampiyonlar ligine katılmasını engelleme kararı alabilmektedir.
Yukarıda yazılan mevzuat hükümleri çerçevesinde UEFA 23 Ağustos 2011 tarihinde TFF'ye gönderdiği yazılı bildirim ile gerekçesini de göstererek Fenerbahçe Spor Kulübünün bu seneki Şampiyonlar Ligine Katılma yeterliliği bulunmadığını belirtmiştir.
2011-2012 Şampiyonlar Liginin düzenleyicisi UEFA olup TFF UEFA'nın üyesidir. Fenerbahçe Spor Kulübü de TFF 'nin üyesidir. Yukarıda anılan mevzuat ve 2011-2012 Şampiyonlar Ligi Talimatına göre üyelik yükümlülükleri uyarınca gerek TFF'nin gerekse de Fenerbahçe Spor Kulübü'nün UEFA'nın her türlü karar, talimat ve bildirimlerine uyma yükümlülüğü bulunmaktadır.
Bu hukuki mevzuat kapsamında yapılan inceleme ve değerlendirme sonucunda TFF Yönetim Kurulu'nun 24 Ağustos 2011 tarihli ve 7 sayılı toplantısında aldığı kararda mevzuat hükümlerine aykırı bir yön bulunmadığı anlaşıldığından yapılan itirazın ve yürütmenin durdurulması talebinin REDDİNE (2011/ 294 K.); karar verilmiştir. 25.08.2011
TAHKİM KURULU"

http://www.ntvspor.net/haber/spor-toto-super-lig/46846/fenerbahcenin-itirazi-reddedildi

Chinatown
25.Ağustos.2011, 21:20
Sadri Şener'in de yurtdışı yasağı kaldırıldı. Bizi Fenerbahçe kadar suçlu etmeye yetecek basit tedbir de ortadan kalkmış gözüküyor.

sarianet
25.Ağustos.2011, 21:31
yazık yazık

sui generis
25.Ağustos.2011, 21:37
UEFA ya mail atmaya baslandigind bu yasağın kalkması ilginç

sarianet
25.Ağustos.2011, 21:38

mail msn verrirsen bende atarım yazarsan sevinirim.

byariff
25.Ağustos.2011, 21:38
Ozellikle Fenerbahceli arkadaslarin bu videoyu izlemesini tavsiye ederim.

http://www.youtube.com/watch?v=0aJ4U1mfvWQ&feature=youtu.be

GeorgeWeah
25.Ağustos.2011, 21:40
Yeter artık yahu. Çekin şu takımı ligden. Amatöre düşelim hiç önemli değil.

sarianet
25.Ağustos.2011, 21:41
http://gazete.netgazete.com/Gazete/fotospor.jpg

fotospor zirve yapmış :)

sarianet
25.Ağustos.2011, 21:44
???

UEFA ile tekrar görüştüm. Mektubun içeriğini öğrendim. Merak eden renkdaşlar vardı UEFA'nın Fenerbahçe'ye tazminat ödeyeceği şeklinde MAA'nın açıklaması ile ilgili.

Görüşmeyi telefona kaydettim bu sefer:

Ben Emilia ile görüşebilir miyim?

UEFA Media Cnter Officer: Şuan ben yerine bakıyorum. Aynı konulardan sorumnluyuz. Lütfen ben yardımcı olayım size.

Ben: UEFA Türkiye Futbol Federasyonuna 'Eğer Fenerbahçeyi CL'den yasaklamaz iseniz Türkiye'ye, 8 yıl ceza vereceğiz' dediniz mi? UEFA'nın böyle bir bildirisi oldu mu TFF'ye? Türkiyenin UEFA'dan dolayı 8 yıl ceza alacağı doğru mu?
UEFA: (Özetliyorum sadece) Size TFF'ya gönderdiğimiz mektubu kontrol edip, böyle bir şeye değinilmiş mi hemen cevap vereceğim. Hatta kalın lütfen. Evet mektubu okuyorum şimdi, UEFA şunu diyor, 'Şu anda verilecek ceza hakkında birşey tahmin etmemiz gerçekten imkansız.' Kesinlikle UEFA'nın bu şekilde bir ceza vereceği iddiası spekülasyon. Tamamen spekülasyon. Ancak mektupta şuna değinilmiş, daha önceki cezalara göre bir karar vermemiz imkansız. Size şunu tavsiye ederiz ki zamanında A kulübü 8 yıla kadar ceza almış. Ama bu size de bu cezayı vereceğiz anlamına gelmez. Mektupta 8 yıl ile ilgili geçen konu bu ama,UEFA'nın bu söylediği tamamen spekülasyon. Biz 8 yıl ceza vereceğiz diye bir baskıda asla bulunmadık.

Ben: Peki UEFA eğer Fenerbahçenin suçsuz olduğu ispatlanırsa biz tazminat ödemeye hazırız dedi mi TFF'ye?

UEFA: Mektuba bakıyorum şaun..Hayır asla böyle birşey demedik TFF'ye. Bu doğru değil. Bu suçlamayı kabul etmiyoruz.

Ben: Fakat TFF başkanı heryerde bunları diyor. Biz size email olarak bu konuşmaları gönderdik. Lütfen bir Türk tercüman bularak bunları deşifre ediniz. Dava tamamen siyasidir. Trabzon 300 bin kişilik küçük bir şehirdir ama, 80 tane milletvekili vardır mecliste. Siyasette çok güçlüdür. Son 8 aydır şampiyon olmak için TFFya her türlü siyasi baskı yapılmıştır. Fenerbahçe kurban edilmiştir. Bunun bedelini hem TFF hem UEFA ödeyecektir.

UEFA: Dediklerinizi dikkatle dinliyorum.

Ben: TFF Başkanı açık ve net şekilde iki konuda yalan söylemiştir. Lütfen UEFA bu konuyu incelesin. Bu arada, bana çok yardımcı oldunuz. Bu yalanları sizin sayenizde ortaya çıkardık. KONUŞMALARINIZI KAYDETTİM VE FENERBAHÇE KULÜBÜNE GÖNDERECEĞİM ŞİMDİ!

UEFA: Derin bir sessizlik........

Bu telefon konuşması kesiti Forum 12 Numaradan The Last Canary adlı arkadaşımıza ait olup UEFA YETKİLİSİYLE GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR.

Forum 12 Numara olarak The Last Canary'e teşekkürü borç biliriz.

@Rajon Rondo 9

Bu gerçek mi ?

World Hollow o1
25.Ağustos.2011, 21:52
Doğrudur büyük ihtimalle.

SaLviO
25.Ağustos.2011, 21:53
???

Bu gerçek mi ?

Bu gerçekse buyrun cenaze namazına.

EndoplazmiK RetikuluM
25.Ağustos.2011, 21:54
???

http://www.youtube.com/watch?v=0aJ4U1mfvWQ&feature=youtu.be (http://forum.turksportal.net/vb//redirector.php?url=http%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2F watch%3Fv%3D0aJ4U1mfvWQ%26feature%3Dyoutu.be)

Bu gerçek mi ?

Doğruysa söylenecek şey yok...

RaSenGan
25.Ağustos.2011, 21:56
UEFA'dakiler de her arayıp sorana mektubu okuyordur zaten :)

vFor
25.Ağustos.2011, 22:00
Hiç de sahte gibi durmuyor söylenecek hiç bir şey yok ....

jesmatador
25.Ağustos.2011, 22:01
Bir de doğruysa Olayı Gör Sen Şimdi :D

Chinatown
25.Ağustos.2011, 22:03

kesin ondandır, benim de aklıma ilk o ihtimal geliyor

GeorgeWeah
25.Ağustos.2011, 22:14
Yarın federasyona BankAsyada oynamak için talepte bulunacakmışız. Ali Koç teknik heyet, futbolcular ve taraftarın böyle istediğini söyledi.

Xsnoopkarl
25.Ağustos.2011, 22:17
Bizi bank asya'ya gönderin diye yarın federasyona çıkacakmış yönetim.Federasyon bunu bu aşamada kabul etmez,fikstür çekildi vs vs. gibi bahanelerle.Fenerbahçe'nin havuzdan çıkmasını kabul edemez federasyon kolay kolay.2 senemiz yanacak bu gidişle.

vFor
25.Ağustos.2011, 22:18
En doğrusunu yapmış olucaz şike diyenler 1 sene temizlik içinde oynasın sonra geri döneriz.

GeorgeWeah
25.Ağustos.2011, 22:19
Ali Koç'un açıklamaları gerçekten yüreğime su serpti. Helal olsun sana. Bu sene süper ligde oynamayacağımız için mutluyum.

vFor
25.Ağustos.2011, 22:20
Futbolcular Bank Asya'da oynamayı talep etmiş !

GeorgeWeah
25.Ağustos.2011, 22:22
Futbolculara teklifler varmış. Üzülerek söylüyorum bunları değerlendireceğiz dedi. Fazla söylenecek söz yok. Öncelikle futbolcuları toplayan kaptanlarımız Alex, Emre ve Volkan'a, daha sonra da diğer futbolculara ve teknik heyete teşekkürlerimizi sunarız. Taraftar sonuna kadar arkanızda.

Xsnoopkarl
25.Ağustos.2011, 22:22
Süper ligde kalsak dahi gidecekler olacak dedi.Çok büyük kayıplar var dedi(maddi kayıpları kast etti muhtemelen) maalesef tefklifleri kabul etmek zorundayız dedi.Koskoca fenerbahçe istenilince bu duruma düşürülebiliyormuş işte.Hükümete yakın fenerbahçeli büyük iş adamlarının da nedense hiç sesi çıkmıyor bu süreçte.

Umarım Ali Koç başkan olur Aziz Yıldırım'dan sonra.Hangi ligde oynarsak oynayalım Antihükümetçi bir başkanımız olsun istiyorum ve sayın Ali Koç tam bu isimdir.

GeorgeWeah
25.Ağustos.2011, 22:25
Ali Koç: "TFF madem BJK nin kupayı vermesinden etkilenmiş bu kadar‚ biz bankasyaya gitmek istiyoruz"

Şu lafı söyledin ya Ali Koç sana helal olsun. Biz kupa vermiyoruz Bank Asya'ya gitmek istiyoruz. Umarım kabul etmeye yüreğiniz vardır. Ama veremezsiniz demi? Neden? Çünkü havuz var. Digitürk var. Allah sizi bildiği gibi yapsın.

vFor
25.Ağustos.2011, 22:27
Kendimiz düştüysek kendimiz kalkmasını biliriz tekrar toparlanırız.Oyuncu satılıyosa satılsın kayıp kapatılsın ama bu takım ayakta dursun ve BANK ASYA'da oynayalım.

vFor
25.Ağustos.2011, 22:30
Adam ağlıcak vallaha ya zor tutuyor.

Xsnoopkarl
25.Ağustos.2011, 22:30
Şu an ntvspor'da telefonla bağlanan Tayfun Bayındır(spor yazarı) diyorki "fenerbahçe yönetimi bu sefer süreci çok iyi yönetti.Eğer tff, şu an fenerbahçe'nin talebini kabul etmeyip,ilerde lig ortası gibi bir dönemde fenerbahçeyi ligden düşürmeye kalkarsa fenerbahçe tazminat hakkı kazanmış olacaktır."

perpetua
25.Ağustos.2011, 22:33
Keske MAA bu isi basindan cozebilseydi ama maalesef bence Fenerbahce'yi kurtarmaya calisirken daha da buyuk bir ucuruma surukledi kararsizligi nedeniyle.

Bu lig oynanmaz. Oynanmamali. Ne zaman federasyon hakkinda iddialar olan takimlar konusunda nihai karar verir, o zaman lig oynanir.

Turk futbolu sadece yayin hakkini digiturk'e satmistir, ruhunu degil!

Yaziklar olsun olayi buraya kadar getiren herkese.

Chinatown
25.Ağustos.2011, 22:34
Ben açıkca bir suç işlemişler olsa dahi bir klübün bank asyaya gönderilmesine karşıyım. Herkes herşeyi teklif eder hayatta, ayıp olan haksızlığı kabul etmektir. Benim gözümde şikeyi veren değil alan suçludur. Neyse. Umarım federasyon reddeder Fenerbahçenin talebini. Seneye lig normal olarak devam eder.

Xsnoopkarl
25.Ağustos.2011, 22:36
Keske MAA bu isi basindan cozebilseydi ama maalesef bence Fenerbahce'yi kurtarmaya calisirken daha da buyuk bir ucuruma surukledi kararsizligi nedeniyle.

Bu lig oynanmaz. Oynanmamali. Ne zaman federasyon hakkinda iddialar olan takimlar konusunda nihai karar verir, o zaman lig oynanir.

Turk futbolu sadece yayin hakkini digiturk'e satmistir, ruhunu degil!

Yaziklar olsun olayi buraya kadar getiren herkese.

ben de bu mantığı anlayamıyorum.Tek bir adam karar vermiyor orada hatayı tüm TFF yaptı,içerisinde fblisi kadar bjklisi gslisi de olan TFF.

vFor
25.Ağustos.2011, 22:37
Ayaklarına gidip bizi düşürün diyipde düşürmezlerse bişey demiyorum artık kabul etsinler artık.

perpetua
25.Ağustos.2011, 22:37
ben de bu mantığı anlayamıyorum.Tek bir adam karar vermiyor orada hatayı tüm TFF yaptı,içerisinde fblisi kadar bjklisi gslisi de olan TFF.

Bence tek bir adam karar veriyor.

Konusmalarini dikkatle dinlersen MAA'in ne kadar cok 'ben' dedigini ve ne kadar az 'biz' dedigini fark edersin.

vFor
25.Ağustos.2011, 22:39
Çıkıp biz Fenerbahçe'nin iyiliği için bu kararı verdik diyor MAA buda bizim iyiliğimiz için bu talebide kabul etmesi lazım adam zaten süper ligde kalsak bile oyuncular gidicek diyor 2 sene kaybetmektense 1 yılımız gitsin.

GeorgeWeah
25.Ağustos.2011, 22:39
Ben açıkca bir suç işlemişler olsa dahi bir klübün bank asyaya gönderilmesine karşıyım. Herkes herşeyi teklif eder hayatta, ayıp olan haksızlığı kabul etmektir. Benim gözümde şikeyi veren değil alan suçludur. Neyse. Umarım federasyon reddeder Fenerbahçenin talebini. Seneye lig normal olarak devam eder.
Digitürk ve havuz oldukça Fenerbahçesiz Süper Lig olmaz. Bunu bildiğimiz için Süper Ligde oynamak istemiyoruz.

Universal
25.Ağustos.2011, 22:43
O değilde biz şike yaptık diyelim, neden para verdiğimiz kulüplere yaptırım yok? Tek namusuz biz miyiz? Şaka gibi adalete inancım yok. Gidelim bank asyada şerefimiz ile oynayalım. Kendileri yarattığı kaosda mücadale etsin.

Xsnoopkarl
25.Ağustos.2011, 22:43
Beşiktaş haklarında iddialar olduğu için kupayı iade ettiğinde bunu memnuniyetle karşıladı TFF.

Şimdi yarın Fenerbahçe gidecek ve "hakkımızda şike iddiaları varken biz bu ligde kalmak istemiyoruz,iddiaları kabul etmiyoruz ama böyle şeyler dile getirildiği için dahi ligden affımızı istiyoruz.Bize şike yaptığımız ispatlanmış gibi cezayı verin ve tüm şüphelerden arınarak dönelim" derse TFF bundan da memnun olup,bu isteği kabul etmek zorundadır.

comandante
25.Ağustos.2011, 22:46
tff de kulüpler de lig tv nin önünde diz çöksünler aynen devam...helal olsun lig tv ye resmen dize getirdi türk futbolunu...

kendi dümeninin kendi çıkarının peşinde olmayan bi büyük kulüp de çıksın ben bu havuzda yokum arkadaş ben sizin oyuncağınız değilim desin...

Universal
25.Ağustos.2011, 22:46
Gerekirse on senemiz yansın, biz temiziz sonuna kadar inanıyoruz. Umarım Türk futbolu batar. Tek isteğim budur.

GeorgeWeah
25.Ağustos.2011, 22:47
Beşiktaş haklarında iddialar olduğu için kupayı iade ettiğinde bunu memnuniyetle karşıladı TFF.

Şimdi yarın Fenerbahçe gidecek ve "hakkımızda şike iddiaları varken biz bu ligde kalmak istemiyoruz,iddiaları kabul etmiyoruz ama böyle şeyler dile getirildiği için dahi ligden affımızı istiyoruz.Bize şike yaptığımız ispatlanmış gibi cezayı verin ve tüm şüphelerden arınarak dönelim" derse TFF bundan da memnun olup,bu isteği kabul etmek zorundadır.
Yönetim de aynen bunu yapacak. Elinde koz da var çünkü. Bjk yaptı kabul ettiniz. Biz de aklanana kadar ligde oynamak istemiyoruz diyecekler. Tabiki TFF kabul etmeyecek. Hiç ama hiç inancım yok.

goosfraba
25.Ağustos.2011, 22:47

havuz ve digiturk gibi etkenler varken tff bunu reddeder.

playoff olayını boşuna getirmediler bence.

Xsnoopkarl
25.Ağustos.2011, 22:48
Gerekirse on senemiz yansın, biz temiziz sonuna kadar inanıyoruz. Umarım Türk futbolu batar. Tek isteğim budur.

koyulaştırdığım düşüncemiz ispatlandığında TFF'nin ödemek zorunda kalacağı tazminat Türk Futbolunu bitirecektir.

vFor
25.Ağustos.2011, 22:49
fenerbahçenin talebini kabul etmez lig ortasında düşürme kararı alırsa fenerbahçeye yüklü miktarda tazminat vermek zorunda.

Xsnoopkarl
25.Ağustos.2011, 22:49
havuz ve digiturk gibi etkenler varken tff bunu reddeder.

playoff olayını boşuna getirmediler bence.

Beşiktaş yaptığında kabul eden TFF hangi bahaneyle bunu reddedecek ben de onu merak ediyorum.

Xsnoopkarl
25.Ağustos.2011, 22:50
fenerbahçenin talebini kabul etmez lig ortasında düşürme kararı alırsa fenerbahçeye yüklü miktarda tazminat vermek zorunda.

bunu bir spor yazarı da dile getirdi ama bana mantıklı gelmiyor yani TFF, "o zaman belli bir şey yoktu,şimdi ispatlandı düşürdük" diyebilir gibi geliyor bana.

GeorgeWeah
25.Ağustos.2011, 22:50
TFF nasıl ŞL hakkından kendiniz vazgeçin dediyse ligden feragat edip Bank Asya'da oynamamızı kabul etmesi gerekli. Yarın göreceğiz bakalım neler olacak? Ayrıca Süper Lig bir de temiz oynansın. Nasıl olacak bi görelim. Tek kirli Fenerbahçe çünkü !

vFor
25.Ağustos.2011, 22:52
Vallaha dostum ligden düşme talebimizede ret çıkarsa oturur ağlarım daha ne diyim ya ülkenin 4/3'ü zaten bunu istiyor e lig tv de bunu düşünerek sorun çıkarmaz zaten fenerliler alayına iptal ettirdi tff kabul etsin BANK ASYADAYIZ.

SaLviO
25.Ağustos.2011, 22:54
Ali koçu izlerken bir kez daha fenerbahçeli olduğuma şükrettim.

GeorgeWeah
koyulaştırdığım düşüncemiz ispatlandığında TFF'nin ödemek zorunda kalacağı tazminat Türk Futbolunu bitirecektir.
Zaten öyle birşey olursa tazminattan dolayı diğer takımların bütün gelirleri kaybolacak. Çünkü TFF ödediği tazminattan sonra pay veremeyecek. Ama şu Ramazan gününde bu olayları Allah'a havale ediyorum. İnşallah ilahi adalet yerine gelecektir. Ayrıca bir de atasözümüz var. Keser döner sap döner gün gelir hesap döner. Artık hiçbirşey eskisi gibi olmayacak....

DisCo
Federasyon işi yürütmeyi bilmese de Fenerbahçe yönetimide iş nasıl tutulur bilmemiştir.

Koskoca takımın yöneticileri topumu verin eve gidiyorum mantığına bürünmemelidir. Fenerbahçe, Şampiyonlar liginde kalmak için gücünü kullanamadıktan sonra bizi bank asyalara gönderin derse daha çok kaybeder.

Xsnoopkarl
Tek istediğim ligde kalıp,bu sezon da şampiyon olduğumuzu görmekti ama artık bu ligde oynamamız mümkün değil.Avrupadan ihraç edilmemiz demek suçluluğumuza kanaat gösterildi demektir ve bu durumda bir an önce bank asya'ya indirilmeliyiz.

Ligler başlamadığı için ve çok ekstra bir durumla karşı karşıya olunduğu için fenerbahçe bank asya'ya indirilip yeniden fikstür çekilebilir ya da buna benzer ayarlamalar yapılabilir.Sonuçta UEFA bile sınırları zorladı Trabzonspor'u fenerbahçe'nin yerine lige alırken,bunu TFF'ninde yapabilmesi gerek.

Universal
25.Ağustos.2011, 22:55

Tek oradan değil, UEFA'dan da gelecek; ama önemli olan para değil, her şey bittiğinde o kişilerin sokağa çıkamıyacak olması. Allah'dan tek duam vardır, acil birşey olmadığı sürece Acıbadem hastahanesinde tedavi görmemek...

GeorgeWeah
Vallaha dostum ligden düşme talebimizede ret çıkarsa oturur ağlarım daha ne diyim ya ülkenin 4/3'ü zaten bunu istiyor e lig tv de bunu düşünerek sorun çıkarmaz zaten fenerliler alayına iptal ettirdi tff kabul etsin BANK ASYADAYIZ.
Büyük ihtimal şike yaptığınızı kabul edin cezanızı verelim diyecekler. Diğer türlü imkanı yok kabul etmez TFF.

vFor
"BANK ASYA'DA OYNAMAK İSTİYORLAR"
"Futbolcularımız bu akşamki toplantıda bizlere gelecek sezon için onurlarıyla Bank Asya 1. Lig'de oynamak istedikleri iletti. Biz de yarın TFF ile bir araya geleceğiz ve bu isteğimizi onlara bildireceğiz"

Helal Olsun.

uAburak89
25.Ağustos.2011, 22:56
Bir takım kendi isteğiyle ligden düşebiliyor mu ki ?

Chinatown
Digitürk ve havuz oldukça Fenerbahçesiz Süper Lig olmaz. Bunu bildiğimiz için Süper Ligde oynamak istemiyoruz.

lig tv yine allem eder kallem eder, 40 maça çıkarır birşey yapar kurtarır. Bu sene de Galatasaray yok gibiydi zaten. Ama heyecanlı bir lig geçti. Ben maddi kısmında değilim işin. Futbol anlamında düşmesini istemiyorum.

Universal
Bir takım kendi isteğiyle ligden düşebiliyor mu ki ?

Düşmesse çekilir, kısaca bir sezon dondurur kendini doğal olarak iki sezon kaybeder.

Universal
25.Ağustos.2011, 22:58
lig tv yine allem eder kallem eder, 40 maça çıkarır birşey yapar kurtarır. Bu sene de Galatasaray yok gibiydi zaten. Ama heyecanlı bir lig geçti. Ben maddi kısmında değilim işin. Futbol anlamında düşmesini istemiyorum.

Lig TV girin Fenerbahçe'nin düşmesi ile ilgili hiçbir haber yapmıyorlar, istemiyorlar çünkü Fenerbahçe'ye zarar gelmesini, bu yıl Şansal bile dedi Fenerbahçe oynayacaktır diye, oynamassa başıan gelecekleri biliyorlar, bu gün iptal ettirmek için arayın Fenerbahçe'li olduğunuzu söyleyin telefonda ki ses ama Süper Lig'de Fenerbahçe var, Avrupa'da yok cümlesini duyacaksınız. Tek kelime ile korkuyorlar, zarar ediyorlar onun için play-off geldi...

vFor
25.Ağustos.2011, 23:00
Ya arkadaş inanın şu Süper ligde oynarsak gıdım şampiyon olacağımza inancım kalmadı istemiyorumda bu hale nasıl geldim bilmiyorum gerçekten hani süper lig başlasada Fenerimin maçlarını izlesem yok bitti heyecan BankAsya'da oynasak belki heyecan olur falan hem TRT'den izleriz :)

GeorgeWeah
25.Ağustos.2011, 23:00
Federasyon işi yürütmeyi bilmese de Fenerbahçe yönetimide iş nasıl tutulur bilmemiştir.

Koskoca takımın yöneticileri topumu verin eve gidiyorum mantığına bürünmemelidir. Fenerbahçe, Şampiyonlar liginde kalmak için gücünü kullanamadıktan sonra bizi bank asyalara gönderin derse daha çok kaybeder.
Bizi bu mantığa büründürenler düşünmesi lazım. Ortada bir yargısız infaz vardır. Fenerbahçe'nin ŞL'ye gidememesi ve Trabzon'un gitmesi (Ayrıca Sadri Şener'in cezasının kalkması) Fenerbahçe'yi suçlu konumuna sokmuştur. Hiçbi karar verilmemiş olmasına rağmen.

Ayrıca Bursa'nın cezasını kaldıran

Fenerbahçeyi ŞL'ye yollamayan, Trabzonu ŞL'ye yollayan

Ayrıca UEFA gibi bir kurum ŞL hakkını kaybeden bir takımı ŞL'ye direk alabiliyorsa (Sonuçta TFF'nin babası UEFA dır.)

Fenerbahçe'nin de Bank Asya da oynama teklifini kabul etmesi gereklidir.

Xsnoopkarl
25.Ağustos.2011, 23:02
Aynen dün tam 20 dakika konuştum digiturkle iptal için 2 farklı kişi ayrı ayrı dakikalarca ikna etmeye çalıştı,fenerbahçe ligde mağdur olmazsınız diye.Lig tv bu süreçte TFF'den daha çok taraf ama para için bizi piyon yapamazlar.Fenerbahçe'nin maddi manevi kaybını hepimiz biliyoruz,biraz da başkaları kaybetsin.Diğer takımlar rahat rahat transfer yapabilsin,lig tv batmasın diye ortalıkta şamar oğlanı olacak bir camia değil fenerbahçe.

ParduS
25.Ağustos.2011, 23:04
Bir şey sormak istiyorum. Ts gruplardan çıktı diyelim. Karşısına da Benfica geldi. Oldu Ts Benfica'yı eledi. Benfica itiraz etse, biz bu takımı daha önce eledik diye. Ortalık daha da çok kızışmaz mı? Oluşabilecek kaos ortamını düşünemiyorum.

Tek kelimeyle skandal.

LadroN
25.Ağustos.2011, 23:06
Diliyorum ki Galatasaray'da çıksın şu havuz sisteminden.İlhan Cavcav gibi adamlar bizim sırtımızdan para kazanıpta Galatasaray'ı ihraç edelim Kulüpler Birliği'nden diyip ahkam kesmenin.Yukarda bir abimin dediği gibi Tff sadece yayın haklarını sattı ruhunu değil.Futbolu Ligtv ve paragöz adamlar yönetmesin.

comandante
25.Ağustos.2011, 23:06
Bir şey sormak istiyorum. Ts gruplardan çıktı diyelim. Karşısına da Benfica geldi. Oldu Ts Benfica'yı eledi. Benfica itiraz etse, biz bu takımı daha önce eledik diye. Ortalık daha da çok kızışmaz mı? Oluşabilecek kaos ortamını düşünemiyorum.

Tek kelimeyle skandal.

bir gider bin geliriz aga portekiz liginde bile çıkarız karşılarına...

hakkatten komedi ya dicek bişey bulamıyorum

vFor
25.Ağustos.2011, 23:08
Siz neye gülüyosunuz bilmiyorumda bizim durumumuz hiç gülüncek tarzda değil ligden düşmek istiyoruz engeller var böylesinide ilk kez görüyorum.

Universal
25.Ağustos.2011, 23:08
Trabzon'un durumu Zaytung'luk haberdir, isteseler yazamalar, hem eleniyorlar hem gruplara giriyorlar. Şaka gibi, hayır o zaman Şampiyonluk Kupasını verin de bari tam sevinsinler.

sui generis
25.Ağustos.2011, 23:14
o kadar mutluyum ki anlatamam. federasyon bizim itirazımızı kabul etmeyecektir. bkz. fatih altaylı nın programında söylemişti maa. ama elbet bir yol bulunur ve oynamayız bu sezon. zaten şuan digitürk kan alıyor. büyük bir kesim fenerbahçeli digitürk ü iptal ettirdi/ettiriyor.
daha önce de dedik 1 değil 3 forma alırız zararımızı kapatırız. Türk Futbolu bizsiz kendi yağında kavrulsun. inşallah bizi çok ararlar ve başarısızlığın dibine vurur. Ayrıca; derhal tüm sporcularımız Milli takımdan çekilmeli. inanıyorum bunun da vakti gelecek...

GeorgeWeah
25.Ağustos.2011, 23:15
Trabzon'un durumu Zaytung'luk haberdir, isteseler yazamalar, hem eleniyorlar hem gruplara giriyorlar. Şaka gibi, hayır o zaman Şampiyonluk Kupasını verin de bari tam sevinsinler.
O da 8 Eylül'de olacakmış. UEFA baskı yapacakmış TFF'ye. Ama biz öyle bilecekmişiz. Sonra TFF kendi insiyatifiyle karar vermiş olacak. Sistem tıkır tıkır işliyor. Nedense Bank Asya'da görmek istiyorum takımı. Eminim diğer senelerde takımlar Bank Asya'ya gelmek için uğraşacaktır.

C h A o S
25.Ağustos.2011, 23:18
TFF,Fenerbahçe'nin isteğine derse şike ile ilgili gerekli kanıtlar yok biz sizi düşürmüyoruz diye.Ben TFF'nin bu Bank Asya işine olumsuz yanıt vericeğini düşünüyorum.O zaman Fenerbahçe ligden çekilir mi sizce?Bence çekilmez.Bana göre Fenerbahçe topu TFF'ye atmamalıydı.Biz ligden çekiliyoruz ne haliniz varsa görün demesi lazımdı.Tabi bana göre.Ben kendi kulübümden böyle bir davranış beklerdim açıkçası.

ParduS
25.Ağustos.2011, 23:18
Bir şey daha soracağım. "Süper" Kupa'nın oynanma tarihi belli mi ? Lig 9 Eylül'de ama ondan haber yok. (Gelişmelerden uzağım tarih belliyse öğrenmek istiyorum.)

hakan769
25.Ağustos.2011, 23:19
Bir şey daha soracağım. "Süper" Kupa'nın oynanma tarihi belli mi ? Lig 9 Eylül'de ama ondan haber yok. (Gelişmelerden uzağım tarih belliyse öğrenmek istiyorum.)

yok gümbürtüye gitti o belli değil sanırsam.

sui generis
25.Ağustos.2011, 23:20
TFF,Fenerbahçe'nin isteğine derse şike ile ilgili gerekli kanıtlar yok biz sizi düşürmüyoruz diye.Ben TFF'nin bu Bank Asya işine olumsuz yanıt vericeğini düşünüyorum.O zaman Fenerbahçe ligden çekilir mi sizce?Bence çekilmez.Bana göre Fenerbahçe topu TFF'ye atmamalıydı.Biz ligden çekiliyoruz ne haliniz varsa görün demesi lazımdı.Tabi bana göre.Ben kendi kulübümden böyle bir davranış beklerdim açıkçası.

arkadaşım fener neden böyle yaptı diye hiç düşündün mü? eğer bu yıl düşersek 1 yılımız gider. biz çekilirsek en az 2 yıl...

goosfraba
25.Ağustos.2011, 23:21

tff bunu derse ortalık kazan kaynar :)

byariff
o kadar mutluyum ki anlatamam. federasyon bizim itirazımızı kabul etmeyecektir. bkz. fatih altaylı nın programında söylemişti maa. ama elbet bir yol bulunur ve oynamayız bu sezon. zaten şuan digitürk kan alıyor. büyük bir kesim fenerbahçeli digitürk ü iptal ettirdi/ettiriyor.
daha önce de dedik 1 değil 3 forma alırız zararımızı kapatırız. Türk Futbolu bizsiz kendi yağında kavrulsun. inşallah bizi çok ararlar ve başarısızlığın dibine vurur. Ayrıca; derhal tüm sporcularımız Milli takımdan çekilmeli. inanıyorum bunun da vakti gelecek...

arkadas hala cumhuriyet havasinda yahu fenerbahce olmayinca ne olcak en fazla 1 yil olmucak geri yukselicek daha dusecegide belli degil yani ve dusurmezlerde zaten bu havuz reklam gelirleri vs yuzunden. Italya ligi bizim ligimizden daha kalitelidir italyada juventus dusunce ne oldu ekonomik olarak zarar gorduler ama 1 yil sonra geri ciktilar ve su an hersey gulluk gulistanlik adamlar yollarina devam ediyor.

vFor
haberiniz yok galiba ordanda men edildik trabzon oynayacak.

vFor
25.Ağustos.2011, 23:23
İtalyayla bizi kıyaslaman yanlış en başta.

GeorgeWeah
25.Ağustos.2011, 23:25
arkadas hala cumhuriyet havasinda yahu fenerbahce olmayinca ne olcak en fazla 1 yil olmucak geri yukselicek daha dusecegide belli degil yani ve dusurmezlerde zaten bu havuz reklam gelirleri vs yuzunden. Italya ligi bizim ligimizden daha kalitelidir italyada juventus dusunce ne oldu ekonomik olarak zarar gorduler ama 1 yil sonra geri ciktilar ve su an hersey gulluk gulistanlik adamlar yollarina devam ediyor.
O şike olayından sonra İtalya ligi değer kaybetti. Şu anda gelirler konusunda Almanya ve Fransa'nın bile gerisindeler. Ayrıca seneye 4. takım ŞL hakkını Amanya'ya kaptırmak üzereler. Türk Futboluna olacak zararı siz düşünün.

sui generis
25.Ağustos.2011, 23:25

ne mi olacak ? türk futbolu bize mecbur.. biz gelecek sene çıktığımızda sence havuza dahil olur muyuz bunca olandan sonra.. bu arada kesin bir bilgi olmamakla birlikte: digitürk kullanıcılarının %65 fenerbahçe taraftarı..

ek olarak düşürmüyorlar diye de oynamak zorunda değiliz..

Xsnoopkarl
25.Ağustos.2011, 23:26

Juventus dünya'nın en güçlü 1-2 takımından biriydi şu an avrupa ligine gidip gidememeye oynuyor her sene.İtalya ligi avrupa'nın en önemli 2. ligiydi şimdi 4-5 arası gidip geliyorlar.Fransa dahi geçmeye yaklaştı deniyor.Yani o kadar kolay değil.

Ayrıca juventus mahkeme sürecinin sonunda aklandı.Şu an tazminat sürecinde ilerliyorlar.

comandante
fenerlilere bir sorum olacak...diyelim ki düşürdü tff sizi ki imkanı yok böyle birşeyin...ama düşürdü hadi...seneye lider olarak yükseldiniz...gene lig tv...napcaksınız?çıkıp çıkıp düşcekmisiniz ?

eğer havuza dahil olmayı diyorsanız ve bu mümkünse ve erçekten fb yönetimi bunu yaparsa inanın bir gsli olarak forma alır destek olurum...ama sanmıyorum böyle birşeyin olacağını...

SAİT71
Hiç yorumlarına katılmadığım Tanburacı bile farkında:

İşte bir kötü örnek daha!
Şike hakkında gerekeni yapamayan Aydınlar Federasyonu, (http://www.sporx.com//) Trabzonspor’un haklarını koruyan Başkanı Sadri Şener’i PFDK’ya (http://www.sporx.com/a/) yolluyor.
Şener (http://www.sporx.com/sener/) 30 gün hak mahrumiyeti alıyor!
UEFA (http://www.sporx.com/uefa/) ne yapıyor?
Aydınlar’ın başkanına ceza yazdığı Trabzonspor’u ödüllendiriyor.
Trabzonspor (http://www.sporx.com/futbol/superlig/trabzonspor/) Şampiyonlar Ligi’nde.
Böyle bir federasyona sahip olduğumuzdan ötürü utanıyorum!

Şenol Hoca da PFDK’ya sevk edildi hem de Bilbao maçı arifesinde.
Bereket cezadan yırttı.
Düşünebiliyor musunuz haksızlığı…

GeorgeWeah
25.Ağustos.2011, 23:27
Yahu her işin çzöümü vardır Türkiye'de. 2 maça çıkmazsın bir alt lige düşersin. 3 maçı yarıda bırakırsın bir alt lige düşersin. Türk futbolunda herşey kurala göre oluyor da Fenerbahçe'nin düşmesi de olacak. Hiç sorun değil.

goosfraba
ne mi olacak ? türk futbolu bize mecbur.. biz gelecek sene çıktığımızda sence havuza dahil olur muyuz bunca olandan sonra.. bu arada kesin bir bilgi olmamakla birlikte: digitürk kullanıcılarının %65 fenerbahçe taraftarı..

ek olarak düşürmüyorlar diye de oynamak zorunda değiliz..

resmi kayıtlar %58 diyor. bu bile yeterli.

RaSenGan
Türk futbolu kimseye mecbur değil isteyen oynamaz oynamayan kaybeder.Kimse kendini göklerde sanmasın.

GeorgeWeah
25.Ağustos.2011, 23:29
fenerlilere bir sorum olacak...diyelim ki düşürdü tff sizi ki imkanı yok böyle birşeyin...ama düşürdü hadi...seneye lider olarak yükseldiniz...gene lig tv...napcaksınız?çıkıp çıkıp düşcekmisiniz ?

eğer havuza dahil olmayı diyorsanız ve bu mümkünse ve erçekten fb yönetimi bunu yaparsa inanın bir gsli olarak forma alır destek olurum...ama sanmıyorum böyle birşeyin olacağını...
Kendinizi çok önemsiyorsunuz diyeceksin biliyorum. Ama biz 1 sezon ligde olmayalım Digitürk 400 m € luk ihaleyi iptal eder. Ama kurnaz oldukları için TRT ile anlaşıp maçları yine vermek ister. Bu sefer de decoderler iptal edileceği için yine sonuca ulaşamaz.

comandante
25.Ağustos.2011, 23:30
resmi kayıtlar %58 diyor. bu bile yeterli.

o resmi kayıtları bi gösterebilir msiiniz bi şekilde...istanbuda ailemin evinde de izmirde kendi öğrenci evimde de lig tv var bana soran olmadı hangi takımlısın diye de ondan soruyorum...

SaLviO
25.Ağustos.2011, 23:30
Bu klup fenerbahçeyse mecbur.

sui generis
25.Ağustos.2011, 23:31

ne mi olacak tabii ki havuza dahil olmayız. böyle bir hak her kulubün var. ama biz şuan sözleşme imzaladığımız için çıkamıyoruz havuzdan.

seneye hersey farklı olur.

bu arada rıdvan ntv den istifa etti diyorlar doğru mu bilmiyorum. Fenerbahçemizin ona da ihtiyacı var. dön kulübe be Rıdvan...

C h A o S
25.Ağustos.2011, 23:31
arkadaşım fener neden böyle yaptı diye hiç düşündün mü? eğer bu yıl düşersek 1 yılımız gider. biz çekilirsek en az 2 yıl...

İşte bende diyorumki zaten 1 seneniz gidicek.Fenerbahçe olarak ağırlığınızı koyup biz çekiliyoruz arkadaş bu ligden dese sence daha iyi olmayacak mı?Demek istediğim ortaya bir tavır koymanız.

SaLviO
25.Ağustos.2011, 23:32
ne mi olacak tabii ki havuza dahil olmayız. böyle bir hak her kulubün var. ama biz şuan sözleşme imzaladığımız için çıkamıyoruz havuzdan.

seneye hersey farklı olur.

bu arada rıdvan ntv den istifa etti diyorlar doğru mu bilmiyorum. Fenerbahçemizin ona da ihtiyacı var. dön kulübe be Rıdvan...

Aykutla beraber olsa ne güzel olur.

sui generis
25.Ağustos.2011, 23:32
Türk futbolu kimseye mecbur değil isteyen oynamaz oynamayan kaybeder.Kimse kendini göklerde sanmasın.

öyle bir mecbur ki yakında görürsün Aygün. bakalım o transferleri bu kulüpler yapabilecek mi. digiturk sözleşmeyi fesh edecek mi. hepsini göreceğiz..

GeorgeWeah
25.Ağustos.2011, 23:33
İşte bende diyorumki zaten 1 seneniz gidicek.Fenerbahçe olarak ağırlığınızı koyup biz çekiliyoruz arkadaş bu ligden dese sence daha iyi olmayacak mı?Demek istediğim ortaya bir tavır koymanız.
Yarınki görüşmede gerekli tavır konacaktır. Merak etmeyin. Kim bilir ne teklifler olacak yarın?

goosfraba
25.Ağustos.2011, 23:33
o resmi kayıtları bi gösterebilir msiiniz bi şekilde...istanbuda ailemin evinde de izmirde kendi öğrenci evimde de lig tv var bana soran olmadı hangi takımlısın diye de ondan soruyorum...

arkadaşımın yakın bir arkadaşı ligtv'de çalışıyor. ikisi de fenerbahçeli. bilgiyi ondan almıştım.

sui generis
25.Ağustos.2011, 23:34

anlatamıyorum heralde bu yıl onlar düşürürse bank asya da oynayacağız. ama biz çekilirsek ( 2 maça cıkıp düşürülürsek) seneye bank asya da oynayacağız ve bir yıl sonra çıkabileceğiz. aynı şey mi bu ikisi sence..

vFor
25.Ağustos.2011, 23:34
Teknik ekipte yer alsın o TV'deki yorumlarının yarısın yapsa açık ara farkla şampiyon oluruz ama şampiyonluk istemiyorum teknik ekibe gelsin yeter.

GeorgeWeah
25.Ağustos.2011, 23:35
Rıdvan futbolun içinde olmayacağını açıklamış. Büyük ihtimal bu kararı doğrultusunda istifa edecektir. Aslında sportif direktör olsa iyi olur Rıdvan. Ya da menejerlik gibi bir görev. İşin idari kısmında olabilir. Ya da sorun etmezse Aykut Hoca'nın ekibinde de olabilir.

byariff
25.Ağustos.2011, 23:35
öyle bir mecbur ki yakında görürsün Aygün. bakalım o transferleri bu kulüpler yapabilecek mi. digiturk sözleşmeyi fesh edecek mi. hepsini göreceğiz..

transfer ile ne alaka yahu olayi nereye getiriyorsunuz ee juventus dusunce inter milan transfer yapamadimi ? :D

comandante
25.Ağustos.2011, 23:36
arkadaşımın yakın bir arkadaşı ligtv'de çalışıyor. ikisi de fenerbahçeli. bilgiyi ondan almıştım.

doğrudur belki o zaman ama inandırıcı bir bilgi değil bence bu...dediğim gibi üye olurken ya da herhangi bir dönemde bana takımımı soran olmadı size oldu mu bilmiyorum..yüzde 58 çok ciddi bir oran çünkü gerçekçi gelmedi bana pek...

LadroN
25.Ağustos.2011, 23:37
Teknik ekipte yer alsın o TV'deki yorumlarının yarısın yapsa açık ara farkla şampiyon oluruz ama şampiyonluk istemiyorum teknik ekibe gelsin yeter.
Rıdvan Dilmen bir ara teknik direktör olarak gelmiş o zaman ne yapmış bir baksana.

comandante
25.Ağustos.2011, 23:38
digitürk neden feshediyor sözleşmeyi ya? playoff olayı çıktı %10 zamla anlaştılar gene...fener düşer %20 indirimle anlaşırlar abi...adamlar nelere çözüm buluyo baksana buna mı bulamıcak =)

C h A o S
25.Ağustos.2011, 23:38
anlatamıyorum heralde bu yıl onlar düşürürse bank asya da oynayacağız. ama biz çekilirsek ( 2 maça cıkıp düşürülürsek) seneye bank asya da oynayacağız ve bir yıl sonra çıkabileceğiz. aynı şey mi bu ikisi sence..

Ben senin demek istediğini anladımda sen benim anlatmak istediğimi anlamadın.Neyse boşver.

vFor
25.Ağustos.2011, 23:39
Kimsenin kendini göklerde sandığı yok Ali Koç'un ağzından -Lig TV'yi batırıcaz ligden çekilelim herkes batıcak görürsünüz diye bi lafmı çıktı ? Adam biz yarın Bank Asya'da oynamak için başvuru yapıcaz dedi.Bu senin dediğin bazı taraftarların düşünceleri he bir alt lige gidersek Digitürk için bir zarar olucağı muhtemeldir.

sui generis
25.Ağustos.2011, 23:39
transfer ile ne alaka yahu olayi nereye getiriyorsunuz ee juventus dusunce inter milan transfer yapamadimi ? :D

naklen yayın gelirleridir bir kulubun en büyük geliri. fener gidince digiturk o parayı verir mi sanıyorsun. juventus ne alaka anlayamadım. aynı orana mı sahipti juventus... ve şunu atlıyorsunuz orada kulubun sahibi var ve onunda parası var. burada kuluplerin halkın.. şahsın değil..

comandante
25.Ağustos.2011, 23:40
ben bu şike olaylarının başından beri rıdvanı pek piyasada görmedim...çok takip edemiyorum o ayrı bi konu ama gazete okuyorum en azından...yanlış mıyım yoksa tam da bilmiyorum?

attirson
25.Ağustos.2011, 23:40
doğrudur belki o zaman ama inandırıcı bir bilgi değil bence bu...dediğim gibi üye olurken ya da herhangi bir dönemde bana takımımı soran olmadı size oldu mu bilmiyorum..yüzde 58 çok ciddi bir oran çünkü gerçekçi gelmedi bana pek...

Doldurduğun kağıtta takım yazıyordu ben üye olurken .

GeorgeWeah
25.Ağustos.2011, 23:41
Şöyle anlatayım. Kulüpler sponsorlardan para alıyor. 4 büyük ligde olacak şekilde yapılıyordur bu anlaşmalar. Örneğin Digitürk ihalede 400 m € verdi. Çünkü özellikle 4 büyükler taraftarları hücum ediyor decoderlere. Şimdi Fenerbahçe olmayınca Digitürk' ün yarı üyesinin Fenerbahçeli olduğu düşünülürse ne oluyor Digitürk Fenerbahçe'den kar elde edemeyecek. Adam diyecekki benim anlaşmamda Fenerbahçe vardı şimdi yok. Ben bu parayı vermem. Bütün sponsorlar aynı şekilde. Böyle olunca sene içinde kulübüne 50 m euro geliyorsa yarı yarıya düşecek. Daha başka şeyler de var tabi. Maddi gücün azalacak. Anlatabildim mi? Sadece sponsor kısmı bu.

SaLviO
25.Ağustos.2011, 23:42
Rıdvan Dilmen bir ara teknik direktör olarak gelmiş o zaman ne yapmış bir baksana.

Ligde 5 de 5 yaptı ama uefadan elendi diye kovuldu.

SAİT71
Bu lig F.Bahçe'ye muhtaç değil demek son derece yanlış bir yaklaşım. Digitürk 400 milyon dolar veriyorsa 3-4 takıma güvenerek vermiştir ve büyük çoğunluğu oluşturanlarda bizim taraftarımızdır. Şahsen bende bu sebeple iptal ettireceğim ve bu kervana katılacağım. Ayrıca İtalya ligi şikeden önce nasıldı şikeden sonra nasıl bunu anlamak çok zor olmasa gerek?

Ayrıca bugün üyelik bilgilerimdeki hangi takımlısınız sorusuna Fenerbahçe dedim. Demekki oradan felan alıyorlar bilgileri Digitürk.

comandante
Doldurduğun kağıtta takım yazıyordu ben üye olurken .

izmirdeki eve aldığımda ki bu sene aldık başında öyle bir soruyla karşılaşmadım aga ben...dediğim gibi bi yerden öğreniyo olsalar bile yüzde 58 inandırıcı gelmedi bana.

Xsnoopkarl
25.Ağustos.2011, 23:43

Rıdvan Dilmen ligde nağmağlup iken istifa etti.Sebebi Aziz Yıldırım'la sorunlar yaşamasıydı,başarısızlık değil.Soyunma odasına girme muhabbetleri sanırım sorunda en azından böyle bir dedikodu vardı.

GeorgeWeah
25.Ağustos.2011, 23:44
Bu lig F.Bahçe'ye muhtaç değil demek son derece yanlış bir yaklaşım. Digitürk 400 milyon dolar veriyorsa 3-4 takıma güvenerek vermiştir ve büyük çoğunluğu oluşturanlarda bizim taraftarımızdır. Şahsen bende bu sebeple iptal ettireceğim ve bu kervana katılacağım. Ayrıca İtalya ligi şikeden önce nasıldı şikeden sonra nasıl bunu anlamak çok zor olmasa gerek?
İtalya futbolu çöküşte ve Juventus bitmiş. Hala Türk Futboluna ne olacak deniyor. Umarım bizde de Juventus gibi aklanma olmaz. Yoksa kim verir bu olanların hesabı.

sui generis
25.Ağustos.2011, 23:44
izmirdeki eve aldığımda ki bu sene aldık başında öyle bir soruyla karşılaşmadım aga ben...dediğim gibi bi yerden öğreniyo olsalar bile yüzde 58 inandırıcı gelmedi bana.

peki ya doğruysa ne kadar vahim değil mi ?

GeorgeWeah
25.Ağustos.2011, 23:45
peki ya doğruysa ne kadar vahim değil mi ?
Yeni ihale 180m € falan olur herhalde. :)

vFor
25.Ağustos.2011, 23:45
Bu lig Fenerbahçeye muhtaç değilde yanlış ama biz olmazsak takımlar biter olayını geçmemiz lazım diğer takımlar bizi gram ilgilendirmez kendi yolumuza bakmamız lazım.