View Full Version : Büyük Şike Soruşturması
SaLviO
01.Mayıs.2012, 01:12
o 105. madde resmi mi tffnin resmi sitesinde varmı
Madem sike yok/sahaya yansimadi niye 105'ci madde cikti meydana.
Trabzonspor'u kurtarmak içindir belki :) Hani teşvik falan diyorum.
europeanconquer
01.Mayıs.2012, 01:13
O değilde ben en çok şu CAS davasının neden çekildiğini merak ediyorum.Onun nedeni bir ortaya çıksın ona göre daha sağlıklı yorumlar yapılır.
Mahkeme veya savci her ne ise iste benim siz kadar hukuki bilgim yok. Eger suc olsaydi zaten su güne kadar dava acilirdi? Hani nerde ? Yok o zaman konusmanin mantigi yok siz CAS davanizin pesinii birakmayin. 58'e de mantikli bi cevap verin.
Dava açıldı zaten. Teşekkür ediyorum sana.
Her şeyin mantıklı cevabını verdik. Çok merak ediyorsan Çarşamba saat 2'de televizyon başına geç.
nannar
01.Mayıs.2012, 01:13
işte 2 kulübün aynı açıklamaya verdiği tepki :) Açıklamaya kimin olumlu kimin olumsuz baktıgı ortada :)
http://i.imgur.com/oTd62.jpg
http://i.imgur.com/Yp3sw.jpg
furkan58
01.Mayıs.2012, 01:14
Var diyorsan git ara ? Niye bekliyorsun. Senin de itiraz hakkın yok mu ?
Var elbette. Benim aramama gerek yok ortada kayıp 1 milyon varsa bunu sizin aramanız ne olduğunu ortaya çıkartmanız gerekiyor. Ben sana onun nerde nereye gittiğini sorarım sen cevap verirsin veremiyosan senin suçundur.
furkan58
01.Mayıs.2012, 01:15
işte 2 kulübün aynı açıklamaya verdiği tepki :) Açıklamaya kimin olumlu kimin olumsuz baktıgı ortada :)
Sahaya yansıyan bir şey yok demek Fenerbahçe adına olumlu bişey değil midir ? Şikenin olmadığı anlamına gelir bunu koymicakta neyi koyucak ?
RaSenGan
01.Mayıs.2012, 01:15
1) Cas bizim namus davamızdır demedi hiç bir yönetici. Bunu arka sayfalarda konuştuk.
"Cas'taki davamızı geri çekmeyeceğiz. Bu dava bizim onur meselemiz, namusumuzdur"
Ali Koç
Etik Kurulu Raporunu açıklıyor orada YD. Kendi fikrini söylemiyor.
TFF'nin çok haberi paylaşılıyor. Ama gidip bunu eklemişsin. Sanki açık vermişiz gibi. :)
byariff
01.Mayıs.2012, 01:16
Herseye mantikli cevap veren taraftarlar 58.ci maddeyede bi cevap versin uzun lafin kisasi kurtarma operasyonu bitti simdi 5-10 puan silcekler uzerini kapatcaklar.
Lucas Neill
Kardeşim anlamak istemiyorsun heralde. 58'e bizim vericek bi şeyimiz yok aynı pfdkya sizde sevk edildiniz sizinde cevap vermeniz gerekiyor. Merak etme o 1 milyon Fenerbahçe'de kayıp çıksaydı 10 ay konuşulurdu ama galatasarayda olunca ört bas ediliyor.
PFDK'ya sevk edilmemizin nedeni UEFA'dan gelecek herhangi cezada kimseyi avrupaya göndermemek bak GS'nin de adi geciyor mantigi. Zaten biz müsteki olarak yani tesvik veren degil teklif edilen takim olarak sevk edildik. Ne yazik ki Denizli planlariniz suya düstü.
"Cas'taki davamızı geri çekmeyeceğiz. Bu dava bizim onur meselemiz, namusumuzdur"
Ali Koç
Resmi site, video vb. kanıtlamadığın takdirde bu haber yalandır. Kim yazmış bunu Habertürk mü, Fotomaç mı? :)
SaLviO
cas davası amacına ulaşmıştır siz merak etmeyin o davanın şike ile hiçbir ilgisi yok
Bordo61Mavi
01.Mayıs.2012, 01:17
Trabzonspor'u kurtarmak içindir belki :) Hani teşvik falan diyorum.
Diyorsun :D sen daha cok dersin ama bos dersin. Sen hayata boyle devam et, seni kimse sallamaz :)
nannar
Değişikliğe karşıyız diyorsunuzya.Ondan koydum.Madem karşıydınız neden siteden tepkinizi koymadınız ?
furkan58
Herseye mantikli cevap veren taraftarlar 58.ci maddeyede bi cevap versin uzun lafin kisasi kurtarma operasyonu bitti simdi 5-10 puan silcekler uzerini kapatcaklar.
Kardeşim aynı şeyde sizde varsınız çok mantıklı bişey arıyosanız siz cevap verin biz en başından beri karşı çıkıyoruz. Oylamada da değişmesin verdik zaten daha niye mantikli cevap verin mantikli cevap verin diyip duruyorsunuz.
Eğer 1 puan dahi silinirse ve Fenerbahçe o zaman küme düşürün derse sen burada tüm Fenerbahçe taraftarından özür dileyecek misin?
Corpus
Var elbette. Benim aramama gerek yok ortada kayıp 1 milyon varsa bunu sizin aramanız ne olduğunu ortaya çıkartmanız gerekiyor. Ben sana onun nerde nereye gittiğini sorarım sen cevap verirsin veremiyosan senin suçundur.
Ceza almamız gerekiyorsa zaten alırız. Öyle olmadığına inanıyorsanız arkasına ararsınız. Madem 1 milyon kayıp ve dava kapatılmaya çalışılıyor, sizin avukatlarınız bu düşünemeyecek kadar aciz mi de Melo ile uğraşıyorlar ?
LadroN
01.Mayıs.2012, 01:18
Þike yapmayý býrakýn en ufak TEÞVÝK GÖRÜÞMESÝ bile yapan küme düþsün. Benim istediðim bu. Ben baþkanýma güveniyorum. Bu oyunlarýn hepsi siyasi. Allah bu komployu kuranlara evlat acýsý yaþatsýn.
Volkan sakatlandiginda herkes corpus un yazdigina tepki gosterdi.evlat acii nedir.gozunuz degil kalbiniz de korlesmis zift gibi olmus.
byariff
01.Mayıs.2012, 01:19
Resmi site, video vb. kanıtlamadığın takdirde bu haber yalandır. Kim yazmış bunu Habertürk mü, Fotomaç mı? :)
isine gelmiyorda ondan :)
furkan58
01.Mayıs.2012, 01:20
Volkn sakatlandiginda herkes corpus un yazdigina tepki gosterdi.evlat acii nedir.gozunuz degil kalbiniz de korlesmis zift gibi olmus.
Corpus yorumunda 9 dikiş atılmış dizi yarılmış birine bi nebze lanet okudu. Arkadaş burada haksızlığa uğramış ise evlat acısı azdır onlara bize 10 aydır çektirdikleri yetmedi mi ? Şu 10 aylık sürecin bana mantıklı açıklamasını kimse yapamaz gerek davaları olsun gerek iddianamesi hiç biri kanıtlanmamış ve hala içeride yatan yöneticilerimiz başkanımız var. 10 ay dile kolay 10 ay !
Volkan sakatlandiginda herkes corpus un yazdigina tepki gosterdi.evlat acii nedir.gozunuz degil kalbiniz de korlesmis zift gibi olmus.
Biri haksız yere çıkıp senin başkanını aylarca içeride tutsa ne dersin? Okuman yok mu? Bu komployu KURANLARIN diyorum.
Corpus
01.Mayıs.2012, 01:22
Corpus yorumunda 9 dikiş atılmış dizi yarılmış birine bi nebze lanet okudu. Arkadaş burada haksızlığa uğramış ise evlat acısı azdır onlara bize 10 aydır çektirdikleri yetmedi mi ? Şu 10 aylık sürecin bana mantıklı açıklamasını kimse yapamaz gerek davaları olsun gerek iddianamesi hiç biri kanıtlanmamış ve hala içeride yatan yöneticilerimiz başkanımız var. 10 ay dile kolay 10 ay !
Haklı sebebin varsa beddua edebiliyorsun yani ? Madem öyle bana laf söyleme hakkınız bulunmamaktadır. Ne kadar yazdığım şey ile umut ettiklerimin farklı olduklarını biliyor olsamda.
RaSenGan
01.Mayıs.2012, 01:22
http://www.youtube.com/watch?v=Py7pQIykuxA
Saniye 37 : "Bizim için namus meselesi bu"
Başka bir isteğin ?
LadroN
01.Mayıs.2012, 01:23
Senin de abin olse evlat acisini kardes acisini gorursun.ne diyim ki daha size yaziklar olsun.
byariff
Başka bir isteğin ?
Fake video o fake video inanmaz :icon_cool:
furkan58
Haklı sebebin varsa beddua edebiliyorsun yani ? Madem öyle bana laf söyleme hakkınız bulunmamaktadır. Ne kadar yazdığım şey ile umut ettiklerimin farklı olduklarını biliyor olsamda.
Ederim. Hak yeniyor orada hak ! Sizin gibi terinin son damlasına kadar savaşan insanlara beddualar okunmuyor hak yiyene okunuyor anlamanızı beklemiyorum gerçi düşmanlık kanınıza işlemiş.
nannar
01.Mayıs.2012, 01:24
http://www.youtube.com/watch?v=Py7pQIykuxA (http://forum.turksportal.net/vb//redirector.php?url=http%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2F watch%3Fv%3DPy7pQIykuxA)
Başka bir isteğin ?
teyyy...çok ayıp yaptıgın aygün :)
Corpus
01.Mayıs.2012, 01:24
Başka bir isteğin ?
Üzerinde Fenerbahçe ile ilgili hiçbir emare yok. Fenerli değil o kişi. Sözleri Fenerbahçe için söylememiştir.
furkan58
01.Mayıs.2012, 01:25
Senin de abin olse evlat acisini kardes acisini gorursun.ne diyim ki daha size yaziklar olsun.
Siz orda terinin son damlasına kadar savaşan adama inşallah sakatlığı uzun sürer dercesine laf edince bişey yok çok normal biz burda HAK yiyene laf edince yazıklar olsun asıl size yazıklar olsun hatta biz Fenerbahçeli arkadaşlara yazıklar olsun ki sizden anlayış bekliyoruz.
SaLviO
valla bizden çok size dert olmuş bu cas davası bu kadar casmayın
nannar
hem namus kelimesi olan cümlede CAS dememişki adam! :) iftiracı herifler.
Başka bir isteğin ?
Cidden demiş. Tebrik ediyorum seni 1 haftadır sayfalarca konuşulan şeyi sonunda eklemişsin.
Ali Koç bu açıklamayı yaptıktan sonra ve dava çekildikten sonra istifa etmelidir. Açık ve net yazıyorum. Öyle sizin gibi bir şeye kanıt koyduğumuzda kaçıp gitmiyorum konudan.
DisCo
01.Mayıs.2012, 01:26
Fenerbahçe yönetimi Yıldırım Demirören'in yaptıklarına karşı neden sessiz kalıyor. Aynı suskunluğu diğer federasyonda görmemiştik.
- Düşme olmayacak,
- Avrupa'ya gitmeyiz,
- 58. madde değişir,
- Disipline sevk edilme olur,
- Disiplin kararını verirse puan silinecek,
Fenerbahçe yönetimi dilini yuttu. Niye? Yıldırım Demirören'in ne ayrıcalığı var. Çünkü süreci böyle yönetsin diye birini başa getirirsen tabi ki ona kızmazsın. İnşallah çarşamba günü bir tepki duyarız da söylediklerimizden utanırız.
Bu ülkede herkesin hataları var. Önemli olan bu hatalar ortaya çıksın mı? Çıkmasın mı? Bunun kararını da ipi eline alanlar belirler. Ağam, paşam yaparsan yaptığın hatalar ortaya çıkmaz. Yapmayıp ters düşersen yaptığın hataları ortaya çıkarırlar.
Deniz Baykal gibi. Mhp milletvekilleri gibi. Aydın Doğan'ın yüklü vergi borcu gibi. Bize uymazsanız biz hatalarınızı kullanıp sizi ıslah ederiz diyorlar.
İşte aynı hikaye Aziz Yıldırımın'da başına geldi. Başını eğmedi ve eğmediği için dinlemeye aldılar ve olay buralara geldi.
Bugün Galatasaray'ın kayıp 1 milyonunu soranlar var. Bunun üstünde durulmuyor ve paranın nereye gittiği de bulunamıyor değil mi? Galatasaray ağam, paşam yapmasın o paranın nereye gittiği anında ortaya çıkar. Bundan eminim.
İşte ben buraya kadar çoğu kişiyle aynı fikirdeyken bir yerde ayrılıyorum.
Bu ülkenin en kolay mantık felsefesidir. Türk'ün Türk'ten başka dostu yokturla başlar, beni bitirmeye çalışıyorlarla son bulur. Kimse yaptığı hatalarla yüzleşmek istemez. Sen gidip vergi borcu takarsan buna göz yumanlar ayıplanır ama onların ayıbı senin vergi borcu ayıbını kapatmaz. Sen bu ayıbını onunla kapatamazsın. Sen gidip haksız kazançlara başvurursan ve birileri seni bitirmek için bunu kullanırsa o onların ayıbıdır. Senin haksız kazançlara girmeni örtmez, kendi ayıbınla kalırsın. Sen 1 milyon dolarına sahip olamıyorsan ve bu gizleniyorsa bu gizleyenlerin ayıbıdır ama sen o parayı haksız şekillerde kullanmanı örtmez.
Tabi ne kadar boş düşünüyorum. Beni bitirmeye çalışıyorlar gibi ulvi bir söz varken ne gerek var yanlışlarını görmeye. Hele bu lafına senden çok inanlar varsa...
europeanconquer
01.Mayıs.2012, 01:26
Benim kimse sallamazsa bu benim sorunumdur senin değil. Çernobil faciası çok etkilemiş sizi yazık.
Bu nasıl bir terbiyesizliktir ya ? Halkın acılıarını birisinin yüzüne vurmak ha.Helal olsun şöyle bir konu için o bölgede yaşanan o faciayı hatırlatıp bir de yüzlerine vuruyorsun ya ayıp be çok ayıp.
nannar
01.Mayıs.2012, 01:28
Neden istifa etsin yahu? CAS meselesinin açılımını ben size yazdım.FB taraftarını galeyana getirerek destek almak için namus ve onur kelimeleri kullanıldı.Şimdi de maddiyat için davadan vazgeçilmiş olabilir.Ya da FB menfaatleri için. Daha çok ters öşe izlicez bu süreçte. izlemeye devam..
Corpus
01.Mayıs.2012, 01:28
Ederim. Hak yeniyor orada hak ! Sizin gibi terinin son damlasına kadar savaşan insanlara beddualar okunmuyor hak yiyene okunuyor anlamanızı beklemiyorum gerçi düşmanlık kanınıza işlemiş.
Düşmanlık, kan falan sen kendini farklı ırkların savaştığı bir savaşta sanıyorsun galiba. Bir futbolcu iyi bir futbolcu olabilir ama adam değilse pek fazla önemi yoktur benim için. Hayatını etkileyecek sakatlık yaşamasını istemem. 2 maçta oynamamasını ister miyim ? Evet. Ama bu Volkan' ın ölmesini, futbolculuk hayatının bitmesini istediğim anlamına gelmez. Siz alıştınız tabi biri birşey söylesin de hemen üstüne çullanalım, büyük ama aslında bulunmayan Fenerbahçe Cumhuriyeti'nizin halkını savunalım havalarına girmeye, normaldir.
LadroN
01.Mayıs.2012, 01:29
Karsindaki insan dunyanin en kotu insani olsun boyle bir beddua edilmez ayiptir gunahtir.bunun vebali tasinmaz.
Düşmanlık, kan falan sen kendini farklı ırkların savaştığı bir savaşta sanıyorsun galiba. Bir futbolcu iyi bir futbolcu olabilir ama adam değilse pek fazla önemi yoktur benim için. Hayatını etkileyecek sakatlık yaşamasını istemem. 2 maçta oynamamasını ister miyim ? Evet. Ama bu Volkan' ın ölmesini, futbolculuk hayatının bitmesini istediğim anlamına gelmez. Siz alıştınız tabi biri birşey söylesin de hemen üstüne çullanalım, büyük ama aslında bulunmayan Fenerbahçe Cumhuriyeti'nizin halkını savunalım havalarına girmeye, normaldir.
Fenerbahçe Cumhuriyeti sevgi cumhuriyetidir. Senin gibiler anlayamaz. Anlamasını beklemem.
Night_Mare17
01.Mayıs.2012, 01:30
Herifin biri bir işler çeviriyor bunun destekçileri de o herife çevirmedi diye millete evlat acısı diliyor , hakaret ediyor abartmayın yahu hayatınızda 10 metre bile yaklaimadığınız kişi yüzünden neler yapıyorsunuz. Tek kelime ile yazık millet bir yerleriyle gülüyor bu halimize az özünüze dönün hayatın keyfini çıkarın.
Neden istifa etsin yahu? CAS meselesinin açılımını ben size yazdım.FB taraftarını galeyana getirerek destek almak için namus ve onur kelimeleri kullanıldı.Şimdi de maddiyat için davadan vazgeçilmiş olabilir.Ya da FB menfaatleri için. Daha çok ters öşe izlicez bu süreçte. izlemeye devam..
Ali Koç'un isteği doğrultusunda bu karar alındı diyemeyiz. Belki Ali Koç istemediği halde çekildi. Ama böyle bile olsa Ali Koç bu açıklamadan sonra istifa etmeliydi.
Lucas Neill
01.Mayıs.2012, 01:31
Fenerbahçe Cumhuriyeti sevgi cumhuriyetidir. Senin gibiler anlayamaz. Anlamasını beklemem.
Cernobil muhabbetiyle sevgini cok iyi gördük bundan sonra da yazdigin hic biseye cevap vermem diger arkadaslarin da seni muhatap alacaklarini sanmiyorum.
nannar
01.Mayıs.2012, 01:32
Beni bitirmeye çalışıyorlar gibi ulvi bir söz varken ne gerek var yanlışlarını görmeye. Hele bu lafına senden çok inanlar varsa...
bu kısım FB taraftarı tarafında olayın özeti.
Corpus
Benim bildiğim bir tek Cumhuriyet vardır o da Ata'mızın kurduğu Türkiye Cumhuriyeti'dir. Bunun aksini iddia eden veya başka bir Cumhuriyet olduğunu sananlar ise sadece ve sadece Teröristtir ! Bu da böyle biline !
Gncl1905
Abarttınız, yine bir yönetici darbe yapıp mesaj temizliği yapacak az kaldı...
nannar
01.Mayıs.2012, 01:33
Bekq bence sen bu gece başka yazma :) Belki bilerek belki farkında olmadan yazmaman gereken şeyler yazdın.Konuyu sporun çok çok dışına taşıdın.Tartışmak yerine cevap yazmamanı tavsiye ederim.En azından bu gecelik ;) Sadece bir tavsiye... Yoksa birbirinize hakaret edip ceza alacaksınız
Night_Mare17
01.Mayıs.2012, 01:34
Cumhuriyet içinde cumhuriyet kurmaya çalışanlarına ne dendiğini iyi biliyorsunuz. Tabi bu tabir size çok uzak değil İnter'i , Cska'yı , Arsenal'i destekleyerek de gördük ne olduğunuzu. Yazık
Herifin biri bir işler çeviriyor bunun destekçileri de o herife çevirmedi diye millete evlat acısı diliyor , hakaret ediyor abartmayın yahu hayatınızda 10 metre bile yaklaimadığınız kişi yüzünden neler yapıyorsunuz. Tek kelime ile yazık millet bir yerleriyle gülüyor bu halimize az özünüze dönün hayatın keyfini çıkarın.
furkan58
01.Mayıs.2012, 01:34
Bekq bence sen bu gece başka yazma :) Belki bilerek belki farkında olmadan yazmaman gereken şeyler yazdın.Konuyu sporun çok çok dışına taşıdın.Tartışmak yerine cevap yazmamanı tavsiye ederim.En azından bu geceli ;) Sadece bir tavsiye..
Hocam bu yorumunu hep görebilsek keşke :) Arada ateşlemek gaz vermek tahrik etmek yerine hep böyle yorumlar atsan :)
LadroN
01.Mayıs.2012, 01:35
Konuya kilit vurulmasini talep edlyorum herkes sacmaladi niyice.
byariff
01.Mayıs.2012, 01:36
AHMET ÇAKAR: Avrupa'daki TV kanalları Türk takımlarının 5-8 yıl ceza alacaklarını belirtiyorlar..
Mehmet Baransu:''Etik Kurulu üyeleri Demirören'in yalan söylediğini ifade ediyor ..Rapor 48 saat içinde Tff sitesinden açıklanmalı''
Gncl1905
01.Mayıs.2012, 01:38
AHMET ÇAKAR: Avrupa'daki TV kanalları Türk takımlarının 5-8 yıl ceza alacaklarını belirtiyorlar..
Mehmet Baransu:''Etik Kurulu üyeleri Demirören'in yalan söylediğini ifade ediyor ..Rapor 48 saat içinde Tff sitesinden açıklanmalı''
Olaylar olaylar :)
SaLviO
01.Mayıs.2012, 01:38
bu adamlar yüzünden bu durumdayız
europeanconquer
01.Mayıs.2012, 01:39
Lafını bil de konuş.
Şu konu da sende dikkat etmelisin belki sabahdan beridir herkese cevap yazmaktan istemediğin şeyler söyledin daha demin.Biraz dikkat etmelisin.İnsanların,milletlerin hassas duygularıyla oynamamalısın hele hele hala etkilerini göstermeye devam eden ve benim ailemde de bu Çernobil Faciası yüzünden kanserden ölenler var.Neyse ki hemen sinirlenen birisi değilim.Bir de sabahdan beridir burada olmana veriyorum yoksa normalde öyle şeyler diyeceğini düşünmüyorum.
KanaKe
bi bu ikisi eksikti simdi tam oldu :) he bak birini unuttum.. erman toroglu yorumda bulundu mu konu ile ilgili? onun yorumuda cok degerlidir :)
byariff
Baransu: "GS'nin sevk sebebi, Şekip Mosturoğlu'nun Adnan Sezgin ile konuşması." - Adnan Sezgin o dönem yönetici değil ki?
Erman Toroğlu : Galatasaray'ın küme düşmesi lazım ses çıkarmadı çünkü.
Mehmet Baransu : Bunu bekliyorum YD yapar.
Erman Toroglu : etik kurulunun raporunu istiyorum vermezlerse yasal yollara basvurcam
Addolorato
Ahmet Çakar'ın ne suçu var yahu ? Adam sadece konuşuyor kurduğu cümlelerin sürece bir etkisi yok.
DisCo
01.Mayıs.2012, 01:40
bu adamlar yüzünden bu durumdayız
Dostum,
Basın her yazdığında bunlar bunlar bunlar bunlar... Sana sonuna kadar katılıyorum da bu adamların dedikleri bir bir çıkıyor. Bu konuda fikrini merak ediyorum.
CAS'tan dava geri çekilecek dediler. Puuuu bunlara dedik.
Mehmet Baransu raporun yorumlanmasını ve kararları söyledi. Puuu sana dedik.
Hepsi olmadı mı?
nannar
01.Mayıs.2012, 01:41
Sizce bu etik kurulu raporunu TFF yayınlar mı yarın falan ?
Şu konu da sende dikkat etmelisin belki sabahdan beridir herkese cevap yazmaktan istemediğin şeyler söyledin daha demin.Biraz dikkat etmelisin.İnsanların,milletlerin hassas duygularıyla oynamamalısın hele hele hala etkilerini göstermeye devam eden ve benim ailemde de bu Çernobil Faciası yüzünden kanserden ölenler var.Neyse ki hemen sinirlenen birisi değilim.Bir de sabahdan beridir burada olmana veriyorum yoksa normalde öyle şeyler diyeceğini düşünmüyorum.
Sinirlerimiz gergin. Her gün başka bir köşe yazarı rant uğruna bilmeden atıp tutuyor. Üstüne gelip bu yorumları görüp sinirleniyoruz. Ben insan gibi Trabzonspor'un teşvik yaptığının iddaanamede geçtiğini söyledim. Adamın bana yazdığına bak.
Corpus
01.Mayıs.2012, 01:41
bi bu ikisi eksikti simdi tam oldu :) he bak birini unuttum.. erman toroglu yorumda bulundu mu konu ile ilgili? onun yorumuda cok degerlidir :)
O yemek programına başladı.
ParduS
01.Mayıs.2012, 01:42
Şu dava kapansada, verilecek cezalar verilsede, üzerinden aylar geçse de unutulsa. Kalpler nefret doluyor farkedilmeden, kimse kızmasın ama görünen bu.
nannar
01.Mayıs.2012, 01:43
Gökmen Özdanak komedi yahu :n: "400 sayfalık iddaanameden sahanın içine birşey çıkaramadınız mı ?" diyor :D
şu etik kurulu raporu neymiş onu da bir göreydik
Gncl1905
01.Mayıs.2012, 01:43
Şu dava kapansada, verilecek cezalar verilsede, üzerinden aylar geçse de unutulsa. Kalpler nefret doluyor farkedilmeden, kimse kızmasın ama görünen bu.
Aynı fikirdeyim...
europeanconquer
01.Mayıs.2012, 01:44
Sinirlerimiz gergin. Her gün başka bir köşe yazarı rant uğruna bilmeden atıp tutuyor. Üstüne gelip bu yorumları görüp sinirleniyoruz. Ben insan gibi Trabzonspor'un teşvik yaptığının iddaanamede geçtiğini söyledim. Adamın bana yazdığına bak.
Orada direk sana söylüyor lafını ama sen milyonlarca kişiye söylüyorsun.Dediğin gibi sinirlerimiz gergin ben ona bağlıyorum yoksa tepkim şimdi ki gibi normal olmazdı.
SaLviO
01.Mayıs.2012, 01:45
Dostum,
Basın her yazdığında bunlar bunlar bunlar bunlar... Sana sonuna kadar katılıyorum da bu adamların dedikleri bir bir çıkıyor. Bu konuda fikrini merak ediyorum.
CAS'tan dava geri çekilecek dediler. Puuuu bunlara dedik.
Mehmet Baransu raporun yorumlanmasını ve kararları söyledi. Puuu sana dedik.
Hepsi olmadı mı?
bu adamların dedikleri malesef çıkıyor ama söylem türleri yanlış adeta fenerbahçe düşmanlığıyla söylüyorlar bak twitterda bi adam var tnt de programıda var o adamında her dediği çıkıyor ama kimse ona tepki vermyor adam çünkü tarafsız bunlar taraf bunlar parayla tutulmuş adamlar bunların dini imanı para yazık milleti birbiriyle düşmanlaştırıyorlar
hem namus kelimesi olan cümlede CAS dememişki adam! :) iftiracı herifler.
Katılıyorum. Orada Şampiyonlar Ligi'nden haksız şekilde çıkarılmamızdı konu. Güzel tespit yapmışsın.
nannar
01.Mayıs.2012, 01:45
1 aya kalmaz sonuçlanacak.Anlaşılan o ki PFDK "herkes temiz" diyecek ve UEFA'nın tepkisi beklenecek.UEFA yerse herşey bitecek ve normale göneceğiz.Yemezse "o iş öyle olmaz böyle olur" diyip cezaları kesecek
furkan58
01.Mayıs.2012, 01:47
Belli başlı galatasaraylı arkadaşlar var sırf damara basmak için tahrik edici mesajlarda bulunuyorlar altta kalmak istemeyen bizlerde cevap vermek isteyince böyle ortam geriliyor ve en sonunda suçlu tabiki bizler oluyoruz çözemediğim mantık budur. Her tartışmada mı Fenerbahçeliler suçlu olur ? Galip geliriz bi konu açılır suçlu biz mağlup oluruz bi konu açılır suçlu biz şike konusu olur kendimizi savunuruz suçlu biz savunmayız suçlu biz ee tüm günahları tüm suçları Fenerbahçeliler işliyor o zaman burada ?
KanaKe
Ahmet Çakar'ın ne suçu var yahu ? Adam sadece konuşuyor kurduğu cümlelerin sürece bir etkisi yok.
hee hicbir etkisi yok :) adamlarin isi gücü ortaligi aleve vermek gündemi yönlendirmek dur daha yasa yeni degisti elin avrupalisi da türkiyede olan biteni dikkatle takip ediyordu tv de onu tartisiyordu ne demessin :)
Night_Mare17
Fenerbahçe aleyhine kararlar alındığında bile Fenerbahçeliler kendi lehlerine gördüğü için böyle tepki veriyor basın Fenerbahçe aleyhine yazıyor Fenerbahçeliler saldırıyor basına. Bu durumda olmamızın tek sebebi de Aziz Yıldırım'dır. Şike yapmasa bile kendisinden her türlü iş beklenebileceği için şu an tutuklu olarak yargılanmaktadır. Hakem odası basmalar , tehditler , bağırmalar , böbürlenmeler vs. Tff'nin başına Haluk Ulusoy, Erman Toroğlu gibi adam lazım erkenden vereceksin cezayı niye uzatıyorsun ki bu kadar sonra kim ne konuşursa konuşsun kimsenin umrunda olmaz bu olayda kapanıp giderdi. Çok gereksiz şeylerle uğraşıyoruz çok bir adam için millet yeni cumhuriyetler kuruyor , karşısındakine evlat acısı diliyor , hakaret ediyor , alay ediyor.
nannar
01.Mayıs.2012, 01:48
Yahu aramızda bu Yıldırım Demirören'in TFF bşkanlığı yapmasını mantıklı bulan kaç kişi var cidden merak ettim? Adam şaka gibi :) MAA saçmalıyordu bu daha da beter çıktı.Yanındaki adamlara soruyor "Bizde bu nasıl oluyor" diye. Adam oturdugu koltugun farkında değil hala. Kilitlenmiş hedefe,başkanlık hakkında birşey öğrenmeden görevini tamamlayıp bırakacak herhalde
byariff
Baransu ; Etik Kurulu raporunu alma girişimlerine hız verdim. hadi dua edin de yarın alıp, gazetede basalım. Alacağımla ilgili ışık var söyleyeyim.
DisCo
bu adamların dedikleri malesef çıkıyor ama söylem türleri yanlış adeta fenerbahçe düşmanlığıyla söylüyorlar bak twitterda bi adam var tnt de programıda var o adamında her dediği çıkıyor ama kimse ona tepki vermyor adam çünkü tarafsız bunlar taraf bunlar parayla tutulmuş adamlar bunların dini imanı para yazık milleti birbiriyle düşmanlaştırıyorlar
Bende senin hatalarını söyleyeyim. Adamların üslubunu eleştirmek yerine sanki söyledikleri yalanmış gibi yorum getiriyorsun. Hatta genel olarak bu tutum var.
Ben bir yere kadar bu üslubuda haklı bulabiliyorum. Mesela Erman Toroğlu'nun Lig Tv'de keyfi yerindeydi. Adamı rahatından, parasından ettiler. Kim etti? Aziz Yıldırım.
Burada fikir yarıştırırken birbirine hakaret eden, terörist diyen, büyük acılarımızı aşağılama olarak kullananlar varken acaba birbirlerini işinden etselerdi neler olurdu. İşte Aziz Yıldırım bunu yaptı ve insanların ona karşı düşmanca davranması normaldir.
SaLviO
01.Mayıs.2012, 01:49
Fenerbahçe aleyhine kararlar alındığında bile Fenerbahçeliler kendi lehlerine gördüğü için böyle tepki veriyor basın Fenerbahçe aleyhine yazıyor Fenerbahçeliler saldırıyor basına. Bu durumda olmamızın tek sebebi de Aziz Yıldırım'dır. Şike yapmasa bile kendisinden her türlü iş beklenebileceği için şu an tutuklu olarak yargılanmaktadır. Hakem odası basmalar , tehditler , bağırmalar , böbürlenmeler vs. Tff'nin başına Haluk Ulusoy, Erman Toroğlu gibi adam lazım erkenden vereceksin cezayı niye uzatıyorsun ki bu kadar sonra kim ne konuşursa konuşsun kimsenin umrunda olmaz bu olayda kapanıp giderdi. Çok gereksiz şeylerle uğraşıyoruz çok bir adam için millet yeni cumhuriyetler kuruyor , karşısındakine evlat acısı diliyor , hakaret ediyor , alay ediyor.
hakem odası basma olayının yalan olduğunu bilmiyorsun gelip bunu burda yazıyorsun işte bunu kızıyoruzya bilmeden etmeden burda yazıyosun
KanaKe
01.Mayıs.2012, 01:51
Ben bir yere kadar bu üslubuda haklı bulabiliyorum. Mesela Erman Toroğlu'nun Lig Tv'de keyfi yerindeydi. Adamı rahatından, parasından ettiler. Kim etti? Aziz Yıldırım.
daha iyi olmadimi? bence cok da güzel oldu yerine markus merk gibi dünyanin en iyi hakemlerinden birisi getirildi ermanin o cenesinden de kurtulduk abuk subuk hareketlerinden de.. yaptigi yorumlardan hic bahsetmiyorum onun kadar yaratici ve fantazisi saglam olan adam görmedim..
furkan58
01.Mayıs.2012, 01:52
Hatalar yazılıyor ya senin en büyük hatan bazı şeyleri bilmeden medyanın uydurmasıyla yazman. Sonra olaylar çıkıyor biz karşı çıkınca büyüyor.
Ayrıca Erman felan TFF başına geçerse şu durumda ölü Türk futbolu toprağa konur üzerine toprak atılır hakkın rahmetine kavuşur yani :)
SaLviO
01.Mayıs.2012, 01:57
Bende senin hatalarını söyleyeyim. Adamların üslubunu eleştirmek yerine sanki söyledikleri yalanmış gibi yorum getiriyorsun. Hatta genel olarak bu tutum var.
Burada fikir yarıştırırken birbirine hakaret eden, terörist diyen, büyük acılarımızı aşağılama olarak kullananlar varken acaba birbirlerini işinden etselerdi neler olurdu. İşte Aziz Yıldırım bunu yaptı ve insanların ona karşı düşmanca davranması normaldir.
erman toroğlu ve aziz yıldırım arasındaki durumu bilmiyorum ben ama tapelerde oda vardı
söylediklerii bence yanlış bu adamların tek derdi fenerbahçe sanki tüm pisliği fenerbahçe yapmış bugün yine bi takıma karşı itiraf geldi onu 1 kere olsun konuştularmı konuşmazlar çünkü bunların amacı belli hizmet ettikleri yer belli serhat uluerenin ne olduğu çıktı tapelerde var kimden emir aldığı çıktı hala o yüzle ben tarafsızım diyerek çıkıyor
kime uğur melekeye mehmet demirkola ali eceye böyle tepkiler vermiyor neden vermiyor adamlar tarafsız
KanaKe
01.Mayıs.2012, 01:57
Ayrıca Erman felan TFF başına geçerse şu durumda ölü Türk futbolu toprağa konur üzerine toprak atılır hakkın rahmetine kavuşur yani :)
ya erman toroglu kim ki kardesim ? bu adamin yorumlarina neden bu kadar deger verilir hayret.. zamaninda kendi stadlarinda bu adama ana avrat sövmedimi bu kisiler? simdi neden bu adamin yorumlarini bu kadar ciddiye aliyorlar? ermanin o kadar iyi bir hakemlik kariyeri yok olsaydi zaten su anda mhk nin basinda olurdu neden bunca yildir tercih edilmedi?.. futbolculuk kariyeri desen ne izledim ne adini büyüklerimden duydum bu adama mi tff baskanligi yakisir? bu adamin türk futbolunu yönetebilecegine inananlar zaten tamamen fanatik kisilerdir fenerin aleyhine yorum yaptigi icin islerine geliyor yoksa sike olayi olmasa bu sene yine stadlarinda ana avrat söverlerdi ona..
Nedvedmania
01.Mayıs.2012, 02:00
Arkadaşlar sakin olun ne yaptınız yahu. 1 saat içinde herkes birbirine girmiş.
Corpus
Bir futbolcuya inşallah sakatlanır demek ne kadar doğru ne kadar ciddi şey hayranlıkla izliyorum :)
Onun açıklamasını gerektiği yerde zaten yaptım. Hala üzerinde duruyorsan o senin art niyetindir. Yıllardır bu sitedeyim. Tanıyan bilir tanımayan da böyle tepki verir.
Sen böyle düşünmeye devam et.
footballer33
Yaşanan geLişmeLerden sonra varıLan nokta konusunda gram anLadığım bir nokta varsa ne oLayım. Bu nedir yahu. Resmen Türk futboLunu bitirdiLer. YıLdırım Demirören Beşiktaşı mahvetti, yetmedi Türk futboLunu da bitirdi. HeLaL.
Al benden de o kadar. İyice içine ettiler Türk futbolunun. :icon_confused:
furkan58
01.Mayıs.2012, 02:02
Onun açıklamasını gerektiği yerde zaten yaptım. Hala üzerinde duruyorsan o senin art niyetindir. Yıllardır bu sitedeyim. Tanıyan bilir tanımayan da böyle tepki verir.
Sen böyle düşünmeye devam et.
İstersen sitenin kurucusu ol inşallah sezonu kapatır diyen bir kişi hakkında istediği açıklamayı yapsın düşüncem değişmez. Sonra gelip hak yiyenlere laf edince adalet bekçisi olmayın ama ...
Corpus
01.Mayıs.2012, 02:04
İstersen sitenin kurucusu ol inşallah sezonu kapatır diyen bir kişi hakkında istediği açıklamayı yapsın düşüncem değişmez. Sonra gelip hak yiyenlere laf edince adalet bekçisi olmayın ama ...
Olay sitenin kurucusu olmak değil. Kastettiğim, yıllardır sohbet ettiğim, konuştuğum kişiler bilir. Ben senin önüne ses kaydı koysam sen bana inanmazsın o yüzden boşuna cevap yazma.
DisCo
01.Mayıs.2012, 02:05
daha iyi olmadimi? bence cok da güzel oldu yerine markus merk gibi dünyanin en iyi hakemlerinden birisi getirildi ermanin o cenesinden de kurtulduk abuk subuk hareketlerinden de.. yaptigi yorumlardan hic bahsetmiyorum onun kadar yaratici ve fantazisi saglam olan adam görmedim..
Bende seviyemize uymayan yorumlarını desteklemiyorum. Markus'a da iyi diyemem ama kötünün iyisi yorumu tam oturur.
Yani kısaca Erman Toroğlu'nun üslubunun nedenini anlatmak istedim. Neticede çekişmesi var. Üslubunun Aziz Yıldırım ve onunla bağlantılı Fenerbahçe'ye düşman olması çok hayret edilecek durum değildir. Yapmasa daha iyi olur tabi.
furkan58
01.Mayıs.2012, 02:07
Olay sitenin kurucusu olmak değil. Kastettiğim, yıllardır sohbet ettiğim, konuştuğum kişiler bilir. Ben senin önüne ses kaydı koysam sen bana inanmazsın o yüzden boşuna cevap yazma.
Aslında aynı durum senin içinde geçerli ben sana burda videolarla resimlerle koysam photoshoptur o diyecek kadar gözün boyanmış sen ve bazı bir kaç arkadaş daha şikenin olmadığına nasıl inanıcak merak ediyorum. ( Tabi dava daha sonuçlanmadı ama eğer olmadığı çıkarsa )
Lucas Neill
01.Mayıs.2012, 02:12
GS ile ilgili yazildi mi bilmiyorum S. Mosturoglu ve A. Sezginin görüsmesi nisan 2011deymis A. Sezgin Martta görevden ayrilmis. Dönemin yöneticisiymis gercekten, GS'yi bu muhabbetlere nasil cekeceklerini bilemediler. Nerden baksan tutarsizlik nerden baksan ahmakca.
SaLviO
01.Mayıs.2012, 02:13
gs kim niye çekmek istesinki neyle çekiceklerki tapemi var gs için
Lucas Neill
01.Mayıs.2012, 02:21
Gerek Aziz Yildirimin Sturm Graz GS macinda sike var, sonra Denizli incelensin ve kimsenin neden anlamadigi sekilde ismi bile iddianamede gecmeyen takimlarla birlikte PFDK'ya sevkedilmesi.
Olayin ic yüzü su bence herkes biliyor UEFA'nin PFDK'da ismi gecen takimlara ceza verecegini bu yüzden kimsenin gidememesi icin 16 takimi sevk ettiler. Zaten YD aciklamisti avrupaya gitmezsek ne olur diye. Gitmeyelim temiz ligimizde oynayalim marka degeri de cok güzel olur zaten öyle.
nannar
01.Mayıs.2012, 02:22
TFF yönetim kurulu üyelerinin telefonları kapalı,Etik kurulu başkanının telefonu kapalı. Etik kurulu raporu ile Y.D. beyin açıkldığı ile farklı oldugu dolaşıyor ortalıkta.Hayır bu milleti neden salak yerine komaya çalışıyorar onu anlamıyorum.Yaptıkları şey deve kuşunun başını yere sokması gibi birşey. Eğer rapor Demirören'in dediği gibiyse Etik kurulu başkanı çıkıp "Evet raporumuz böyledir" dese ya da TFF raporu siteden yayınlasa ?çok mu zor bu işler. toplumun önüne bombayı atıp,patlayacakmı patlamayacakmı diyip geriye çekiliyorlar.sonra ortamını bulunca geri çıkarıyorlar kafalarını. böyle insanların yönettiği bir futbol ailesi içinde kavgalar,tartışmalar,haksızlıklar ve adaletsizlikler asla bitmez!!!! Herkes sağır ve dilsiz oldu bugün TFF ve Etik kurulunda.Yazıklar olsun... Ayıp...
SaLviO
01.Mayıs.2012, 02:24
Gerek Aziz Yildirimin Sturm Graz GS macinda sike var, sonra Denizli incelensin ve kimsenin neden anlamadigi sekilde ismi bile iddianamede gecmeyen takimlarla birlikte PFDK'ya sevkedilmesi.
Olayin ic yüzü su bence herkes biliyor UEFA'nin PFDK'da ismi gecen takimlara ceza verecegini bu yüzden kimsenin gidememesi icin 16 takimi sevk ettiler. Zaten YD aciklamisti avrupaya gitmezsek ne olur diye. Gitmeyelim temiz ligimizde oynayalim marka degeri de cok güzel olur zaten öyle.
aziz yıldırım o maçlar için şike var demedi.Denizli içinde incelensin dedi tıpkı sizin burda söylediğiniz gibi
SaLviO
01.Mayıs.2012, 02:25
yeni bombayı ortaya attı telegol buyur işte
sananes
01.Mayıs.2012, 02:31
58. madde neden değişti sorusuna kayıtsız kalmıyor fenerbahçe taraftarı bunu yazıp duruyorsunuz ama öyle bir şey yok. Bu forumdaki tüm fenerbahçelilere bu konuda kefil olabilirim hiç birimiz 58. madde değişsin istemedik,istemiyoruz. Neden değiştiğini de değiştirme kararını biz vermediğimiz için cevaplamamız imkansız.
DisCo
01.Mayıs.2012, 02:45
58. madde neden değişti sorusuna kayıtsız kalmıyor fenerbahçe taraftarı bunu yazıp duruyorsunuz ama öyle bir şey yok. Bu forumdaki tüm fenerbahçelilere bu konuda kefil olabilirim hiç birimiz 58. madde değişsin istemedik,istemiyoruz. Neden değiştiğini de değiştirme kararını biz vermediğimiz için cevaplamamız imkansız.
Şimdi ben yanlış bakıyorsam düzeltmeni rica ediyorum.
Düşme olmayacak diye gelen bir başkan adayını destekliyorum. Adamın felsefesi bu zaten. Sonra adam düşme olmaması için bir şeyler yapınca biz karar vermedik ki bizde istemiyorduk diyorum. Sence bir çelişki yok mu?
perpetua
01.Mayıs.2012, 02:45
UEFA'nin gozunu boyamaya calismak.
Butun takimlar isin icinde, hepsini orjinal 58. madde ile cezalandirirsak futbol coker, zaten bu nedenle talimati degistirdik demek istiyorlar.
SaLviO
01.Mayıs.2012, 02:47
Butun takimlar isin icinde, hepsini orjinal 58. madde ile cezalandirirsak futbol coker, zaten bu nedenle talimati degistirdik demek istiyorlar.
uefa gibi bi kurum bunu yermi yemez kimsenin gözünün yaşına bakmaz bakmadıda
sananes
01.Mayıs.2012, 02:49
Şimdi ben yanlış bakıyorsam düzeltmeni rica ediyorum.
Düşme olmayacak diye gelen bir başkan adayını destekliyorum. Adamın felsefesi bu zaten. Sonra adam düşme olmaması için bir şeyler yapınca biz karar vermedik ki bizde istemiyorduk diyorum. Sence bir çelişki yok mu?
ben taraftarım,bu forumdakilerde taraftarlar ve bu forumda kimse demirören'i desteklemedi diye biliyorum ben. Yönetim Demirören'i destekledi evet ve yönetimin hatalarından takımda sorumludur ama ben değilim.çünkü benim görüşüm belli; Demirören'i istemedim,58. madde değişmesin istedim,eğer şikeye teşebbüs dahi etmişsek düşmemiz gerektiğini savundum vs vs. Hala da bunları düşünüyorum.
Yönetim Demirören'i düşme cezasını kaldırmak için mi desteklemiştir? Bu soruya çıkıyor aslında senin yorumun.Ben öyle olmadığını düşünüyorum sonuçta öyle olsa 58. madde değişmesin diyen takımlardan biri olmazdık. Ama tabi son günlerde bir şeyler oldu zannediyorum fazlasıyla pazarlık edildi,kararlar alındı.Şu an yönetim ne düşünüyor bilemiyorum o yüzden.
SaLviO
01.Mayıs.2012, 02:53
düşürsünler abi tek bizi düşürsünler hatta amatöre düşürsünler biz gider yine çubuklumuzu alırız yeterki şu adamlar artık sussun
perpetua
01.Mayıs.2012, 03:01
Yildirim Demiroren'in Besiktas'i nasil yonettigi malum.
Stan13
01.Mayıs.2012, 03:12
Bugünden itibaren geri vitesin babalarını görmeye başlayacağız burada, kalıbımı basarım.
Cengo
01.Mayıs.2012, 03:36
UEFA öyle bir organizasyon değil. Önceki 58. madde değişiklğini de onaylamışlardı, hatta bir kerelik affa bile izin vermişlerdi.
Platini şu dönemde riskli hamleler yapacak durumda değil. UEFA rüzgara göre yön değiştiren bir organizasyondur ve siyasi hamleler ile baskı yediğinde geri çekilir.
Çoktan bu kararı görüşmüş bile belli ki Yıldırım Demirören, UEFA istediği için PFDK'ya sevkettik diyerek istemeden de olsa açık etti. UEFA karar ne olursa olsun çabuk alınsın diye bekliyor. O kadar ince düşünülseydi bu zamana kadar ötelemezdi UEFA :)
Ayrıca bugün 205 sayfalık bilirkişi raporunda F.Bahçe'nin hesaplarında usülsüzlük saptanmadı. Fenerbahçe mali açıdan aklandı. Dava bundan sonraki süreçte Fenerbahçe lehine gidiyor, bir kaç gün sonra Aziz Yıldırım çok büyük olasılık ile serbest kalacak. Bu süreç sonunda Fenerbahçe aklandığında aksi bir hatalı kararın maddi ve manevi tazmini yoktur.
Esas hata şu noktada. Teşvik teşebbüsüne aslen ceza yok. Ağır şike teşebbüsü diye bir suç cezası yaratıldı. Eğer buna karar verilirse ceza var, yok verilmezse yöneticiye disiplin cezası. Bu durumda Trabzonspor'a olası bir ceza ihtimali de mümkün olmayacak. Ağır şike teşebbüsünün içeriği yok, keyfi karar verilecek. Usülleri belli değil.
Aksi bir durumda tüm takımlar ceza alır ki UEFA bunun peşinde değil, bu iş kapansın istiyor artık. Fenerbahçe'nin CAS davası çektirildi, siyaset EURO 2020 için çok çaba sarfediyor, Michel Platini Türkiye'nin EURO 2020 adaylığını destekledi, Michel Platini'nin FIFA adaylığı için önünün açılması nedeni ile daha fazla konuşulacak bir gündem istenmiyor. Hâlâ çözemediniz mi?
Sekopej
01.Mayıs.2012, 09:53
GS ile ilgili yazildi mi bilmiyorum S. Mosturoglu ve A. Sezginin görüsmesi nisan 2011deymis A. Sezgin Martta görevden ayrilmis. Dönemin yöneticisiymis gercekten, GS'yi bu muhabbetlere nasil cekeceklerini bilemediler. Nerden baksan tutarsizlik nerden baksan ahmakca.
İşte bu tutarsızlık, bu ahmaklık 3 temmuzdan beri yaşanıyor.
Neden bu soruma cevap verilmiyor diye bir mesaj gördüm, ben 3 temmuzdan beri sorular soruyorum, hangisine cevap verildi burada da kendileri cevap bekliyor?
Ersul Yanal'ın yardımcısını, Karabükspor'un yardımcı antrenörü sanıp, Ersun Yanal'ın yardımcı antrenörünün telefon konuşmalarından şike görüşmesi sonucunu çıkaran bir savcı var. Elinizi vicdanınıza koyun, bunu yapabilen yetki, her istediğini yapamaz mı?
Yine sizin koşulsuz her dediğine doğru dediğiniz savcı, şike/teşvik için kullanılan paralardan bahsetti. O paraların hepsinin açıklaması yapıldı, usulsüzlük olmadığı ortaya çıktı.
Yani savcının iddiaları, mahkeme başladığından beri tek tek çürütüldü ve çürütülmeye de devam ediyor.
Şimdi dönelim başa, süreç uzamasın, hemen ceza verilsin diyenlere, bu nedenle UEFA korkusunu gün geçtikçe önümüze sürenlere.
Ersun Yanal'ın yardımcısının yaptığı konuşmaya bakıp, Fenerbahçe'ye ceza verselerdi, ne olurdu? Diyorsunuz ya, hemen ceza verilsin, ben de size diyorum, buna bakıp ceza verilseydi ne olurdu?
Burada savunma hakkından bahsedince bizimle dalga geçtiniz, masumiyet karinesinin alay sözcüğü olarak kullanmaya başladınız.
Sıralasam, ilk günden beri ortaya çıkan saçmalıklar sayfalara sığmaz. Ben bunun bir komplo olduğunu düşünüyorum, kendi çıkardığım sonuçlara da şu şekilde ulaşıyorum;
-İddianame ismi karıştırılanlar olması, savcı birisi hakkında fiziki takip yapıyorsa, uzun süre yanlış adamı dinleyemez sanırım.
-Fenerbahçe'nin hesaplarında para giriş çıkışı olduğunu belirttiği tarih. Evet o para giriş çıkışı var ama tarihi yanlış, günü gününe bunu takip eden savcı, bulunduğu günü bilemez de bunu karıştırır mı?
-Şimdi soruyorum, iddianızı üzerine kurduğunuzu paraların hiç de düşünüldüğü gibi harcanmadığı ortaya çıkıyor, bu iddiaların hepsi çökmüş olmuyor mu?
-Daha Aziz Yıldırım'ın emniyette ifadesi bile alınmamışken, tutuklu yargılanacağı bile belli değilken, hastanede adres kısmına Metris Cezaevi yazılması. Demek ki planlanan, konuşulan bir şey var ki, ortada tutukluluk hali yokken, oraya gideceğini biliyor, bunu yazan.
Ama olmaz, erken karar verilsin, çabuk karar verilsin yeter ki Fenerbahçe cezalandırılsın, birileri bunun keyfini yaşasın. Umarım bu adalet hayatınız boyunca bir gün size lazım olmaz, olur da bir mahkemeye çıktığınızda hakime daha ağzınızı açmadan hakim cezanızı yüzünüze okumaz, savunma hakkı vermeden.
Bir üstteki mesajda Cengiz bahsetmiş, Platini başbakan ile görüşüyor, sonra çıkıp Euro 2020 adaylığınızı destekleyeceğim diyor, yahu UEFA 3 yıl 5 yıl avrupadan men ettiği ülkenin adaylığını niye desteklesin? Üstelik de o sene için Türkiye Olimpiyatlara da aday ve belki ikisine de ev sahipliği yapacak, Olimpiyatlara aday olduğu belliyken, Platini EURO 2020 için bizi niye destekliyor? Başbakan ile ne görüştü? Sonrasında 15 gün önce Aziz Yıldırım'ın avukatının bahsettiği baskıyı kimler yaptı?
Yarın basın toplantısında elbette bunlardan bahsetmeyecekler, baskı geldiği aşikar, bu baskıya karşı dik duruşu sürdürüp, Fenerbahçe menfaatleri doğrultusunda dava geri çekildiyse ne ala ama yok bu baskıya direnemeyip, dik duruşu da sağlayamadılarsa, buna boyun eğdilerse tarih de bu kararı alanları asla unutmayacaktır.
Sekopej
01.Mayıs.2012, 09:57
Ha bir de şu var, sürekli öne UEFA'yı sürenler, UEFA'nın ertelemeli ceza verdiğinden bihaberler mi? Erteleme cezayla burada dalga geçiyorlar. UEFA'nın uyguladığını uygulasan suç, uygulamasan suç.
Pek çok cezada UEFA ertelemeyi kullanır, ikinci defa olması durumunda ağırlaştırılmış cezayı uygular.
Ülkemizde uygulansın, doğrudur, yanlıştır kısmında değilim olayın, geçmiş sayfalarda okumuştum, ertelenmiş cezalarla alakalı bir kaç mesaj, o nedenle yazmak istedim, UEFA'nın uygulamasını.
titates1
01.Mayıs.2012, 11:25
yani o kadar takım çekilir , bir galatasaray dışarıda kalırsa uefa'nın gözü boyanamaz mı ? tek galatasaray kalsa futbol ayakta mı kalacak ? bence nedeni bu değildir , hiçbirimiz bilmiyoruz tabi tahmin yürütüyoruz sonuçta ama sizin dediğiniz gibi olduğunu sanmıyorum.
burada fenerbahçelileri yargılamak da kimsenin hakkı değil , biz sanki herşeyden haberdarmışız gibi herkes aynı şeyi savunmuş yine gelip bize niye niye o zaman diye soruyosunuz ne bileyim ben niye bilsem çıkar açıklarım kamuoyuna.
Manisaspor başkanının itirafı hiçbir gazetede yer almıyor. Aynı şey Fenerbahçe için olsa düşünebiliyor musunuz?
Tarafsız (!) medya iş başında.
sarianet
01.Mayıs.2012, 12:16
galatasarayın olayın içine çekildiğini söyleyen dostlarıma nasrettin hocanın o güzel sorusunu soruyorum
Kazanın doğurduğuna inanıyorsunuz da öldüğüne neden inanmıyorsunuz ?
Fenerbahçe adı geçince bunlar şikeci galatasaray geçince ya ne var ya bizde olmaz böyle şeyler bana dokunmayan yılan bin yıl yaşar dersen o yılan seni sokar zamanında tepkini adilce gösterseydin şimdi problem olmayacaktı neyse boşverin zaten büyük ihtimal hiçbir şey olmayacak
Ha bir de şu var, sürekli öne UEFA'yı sürenler, UEFA'nın ertelemeli ceza verdiğinden bihaberler mi? Erteleme cezayla burada dalga geçiyorlar. UEFA'nın uyguladığını uygulasan suç, uygulamasan suç.
Pek çok cezada UEFA ertelemeyi kullanır, ikinci defa olması durumunda ağırlaştırılmış cezayı uygular.
Ülkemizde uygulansın, doğrudur, yanlıştır kısmında değilim olayın, geçmiş sayfalarda okumuştum, ertelenmiş cezalarla alakalı bir kaç mesaj, o nedenle yazmak istedim, UEFA'nın uygulamasını.
Hatta bu ertelemeli cezayı da direk şike yaptığı tespit edilip o sene Avrupa'da oynayanlara verildiğini biliyorlar mı ?
Trabzonspor
01.Mayıs.2012, 12:44
Yazılanlar çizilenler çok ilginç.Fener bir puan silme cezası alır ve geçen sezona değilde bu sezona veya daha sonraki bir sezona uygulamaya kalkarlarsa işler karışır.
Az önce spor servisini izliyordum orada da aynı şey konuşuldu.
Birsürü takımı suçluymuş gibi ortaya atarak suçu örtpas etmek isteniyor diyordular.Hatta Demirkol'un bir yazısı vardı okudular ama bulamadım,onu paylaşacaktım.
Birde bazı kulüpleri 'Siz gönderildiniz biz gönderilmedik'demesinler diye göndermişler. :)
Deus Dominus
01.Mayıs.2012, 12:49
Manisaspor başkanının itirafı hiçbir gazetede yer almıyor. Aynı şey Fenerbahçe için olsa düşünebiliyor musunuz?
Tarafsız (!) medya iş başında.
Tarafsızlık değil, popülarite. Millet ne yapsın Manisaspor'u, onun başkanını... Kendi taraftarları tanıyor mu acaba kimdir nedir :) Arz-talep meselesi. Millet Aziz Yıldırım, Ünal Aysal, Sadri Şener istiyor, İstanbul takımı istiyor, 2 yıldır da Trabzonspor'u...
Tarafsızlık değil, popülarite. Millet ne yapsın Manisaspor'u, onun başkanını... Kendi taraftarları tanıyor mu acaba kimdir nedir :) Arz-talep meselesi. Millet Aziz Yıldırım, Ünal Aysal, Sadri Şener istiyor, İstanbul takımı istiyor, 2 yıldır da Trabzonspor'u...
Sen anlamamışsın beni. 3. lig takımının bir başkanı "Aziz Yıldırım zamanında bize teşvik verdi" dese şuan sayfalarca yazılmıştı bu. Spor programları bu laftan 1 hafta ekmek yerdi.
SaLviO
01.Mayıs.2012, 12:51
medyanın görevi olaylara tarafsız bakmak para peşinde koşmak değil o haberleri yapan kişilerin hepsinin dimi imanı para para peşine adanmış hayatlar
ReaList
01.Mayıs.2012, 12:53
Oğuz Atalay :İlk raporumuzda 26 klasöre bakmıştık... Bu sefer elimizde 70 klasör vardı. Kanatimizde değişiklikler oldu. 5-6 maçta şike ve teşvik girişimi şüphesi var. Ama iddiaları kanıtlayacak yeterli delil bulunmamaktadır. Şike ve teşvik yapılmıştır diyemeyiz. Sadece teşebbüs şüphesi var diyebiliriz. Aziz Yıldırım net suçludur diyemem. Elimizdeki kanıtları inceledikten sonra Yıldırım'ın suçlu olduğu kanaati bizde oluşmadı
Ben şu bilginin üzerine neyin tartışıldığını gerçekten anlamıyorum. Şimdi Savcı bey emniyet tarafından kendisinin önüne sürülen birkaç resim belge ve teknik takip bilgilerini harmanlayıp bir şike teşvik iddianamesi hazırlamış, iyi hoş güzel. Lakin bunu destekleyecek elinde belge veya kanıt yok. Kendisi de bu konuda emniyet beni yanılttı demişti. Bkz. Emniyet'in 19 maçta şike var deyip delillendirdik demesi
Ve ben inanıyorum ki mahkemeden de aynı sonuç çıkacak, çünkü sen suç atıyorsun karşı tarafa suç yüklüyosun ama elde delil yok. Ortaya koyduğun iddianame ise 3.duruşma haftasına girilen davada gerek sanık ve avukatları gerek tanık beyanları sayesinde delik deşik edilmiş durumda. Eğer birileri çıkıp süreci bulandırma yoluna gitmezse büyük ihtimalle beraat çıkacak.
Acaba o zaman kime sallayacaksınız ? Acayip merak ediyorum. Her zaman söylüyorum ve üzülerek yinelemek zorundayım, Sizlerin adalet beklentisi gerçeklerin ortaya çıkması değil, koşulsuz şartsız Fenerbahçe'nin ceza alması.
SaLviO
01.Mayıs.2012, 12:54
Ben şu bilginin üzerine neyin tartışıldığını gerçekten anlamıyorum. Şimdi Savcı bey emniyet tarafından kendisinin önüne sürülen birkaç resim belge ve teknik takip bilgilerini harmanlayıp bir şike teşvik iddianamesi hazırlamış, iyi hoş güzel. Lakin bunu destekleyecek elinde belge veya kanıt yok. Kendisi de bu konuda emniyet beni yanılttı demişti. Bkz. Emniyet'in 19 maçta şike var deyip delillendirdik demesi
Ve ben inanıyorum ki mahkemeden de aynı sonuç çıkacak, çünkü sen suç atıyorsun karşı tarafa suç yüklüyosun ama elde delil yok. Ortaya koyduğun iddianame ise 3.duruşma haftasına girilen davada gerek sanık ve avukatları gerek tanık beyanları sayesinde delik deşik edilmiş durumda. Eğer birileri çıkıp süreci bulandırma yoluna gitmezse büyük ihtimalle beraat çıkacak.
Acaba o zaman kime sallayacaksınız ? Acayip merak ediyorum. Her zaman söylüyorum ve üzülerek yinelemek zorundayım, Sizlerin adalet beklentisi gerçeklerin ortaya çıkması değil, koşulsuz şartsız Fenerbahçe'nin ceza alması.
o zaman saldırma sırası bizde olucak aziz başkan konuşucak tüm türkiye dinlicek
Trabzonspor
01.Mayıs.2012, 12:55
medyanın görevi olaylara tarafsız bakmak para peşinde koşmak değil o haberleri yapan kişilerin hepsinin dimi imanı para para peşine adanmış hayatlar
Ulusal medyada bunu amaç edinmemiş bir tane gazete dergi yada tv söylesene bana?Söyleyemezsin çünkü öyle bir oluşum yok.
SaLviO
01.Mayıs.2012, 12:57
Ulusal medyada bunu amaç edinmemiş bir tane gazete dergi yada tv söylesene bana?Söyleyemezsin çünkü öyle bir oluşum yok.
tarafsız gazeteciler ama adamları konuşturmuyolarki biliyolar bu adam söyledikleri bize bişey kazandırmaz
Deus Dominus
01.Mayıs.2012, 12:58
Sen anlamamışsın beni. 3. lig takımının bir başkanı "Aziz Yıldırım zamanında bize teşvik verdi" dese şuan sayfalarca yazılmıştı bu. Spor programları bu laftan 1 hafta ekmek yerdi.
Tamam işte aynı şeyi söylüyoruz popüler kültür :) İçinde bir şekilde büyük denen takımlar ve onları ilgilendiren şahıslar geçmiyorsa tırs konu, tırs haber oluyor :)
perpetua
01.Mayıs.2012, 13:03
yani o kadar takım çekilir , bir galatasaray dışarıda kalırsa uefa'nın gözü boyanamaz mı ? tek galatasaray kalsa futbol ayakta mı kalacak ? bence nedeni bu değildir , hiçbirimiz bilmiyoruz tabi tahmin yürütüyoruz sonuçta ama sizin dediğiniz gibi olduğunu sanmıyorum.
Bilmiyorum yazdigimi nasil okudun ama ben ozellikle Galatasaray neden PFDK'ya sevkedildi sorusunu cevaplamaya calismadim.
Neden sadece etik kurulu raporunda sike/tesvik/tesebbus ile adi gecen kulupler yerine, iddianamede adi hangi nedenle olursa olsun gecen butun takimlarin sevkedildigini aciklamaya calistim.
Gncl1905
01.Mayıs.2012, 13:04
Kayserispor Kulübü, internet sitesinden Türkiye Futbol Federasyonu'nun disipline sevk kararını çok sert sözlerle eleştirdi.
Siteden yapılan açıklamada;
"Hatalı hakem kararları ile mağlup edilerek şampiyonluk yarışından alıkonulduğumuz Manisaspor Maçı dolayısıyla; Türkiye Futbol Federasyonu’nun Kulübümüzü de Disiplin Kurulu’na sevk etmesi utanç verici bir karardır.
Bu karar; rezalet bile değildir, ötesinde bir kelime icat etmek artık zorunludur.
"Hiçbir şike bulgusuna rastlamadık; ama herkesi disipline sevk ediyoruz" ifadesi; kabul edilemez bir çelişkidir.
Böyle bir sebeple Kulübümüzün Disiplin Kurulu’na sevk edilmesi onur kırıcıdır ve küme düşürülmekten bile ağırdır.
Kulübümüz, yaşanan bu kepazeliğe ortak olmayacak ve savunma yapmayacaktır.
Bu kararı alarak herkesi pisletme amacı güdenler, kendi oyunlarına devam etsinler" sözlerine yer verildi.
Kaynak: NtvSpor
sarianet
01.Mayıs.2012, 13:06
o değil de şu konuya ilk yorumu yapaamışım ona yanıyorum :D
ForsakeN
01.Mayıs.2012, 13:27
Beyler sataşmalara daha fazla kulak asmayalım. Burda Fenerbahçelileri kızdırmayı hobi haline getirmiş insanlar görmeye başladım.
DisCo
01.Mayıs.2012, 13:28
Federasyonun alacağı karar ile herkesi memnun etmesi beklenemez.
Zaten tepki çekeceği muhtemel bir karar alırken neden illa anormal olanı seçme gereği duyuyorsun. Şike bulgusu yoksa neden neden bu takımları sevk ediyorsun. Birisi çıkıp bunun mantıklı açıklamasını yapabilir mi?
Açıklaması içinde birbirini öldüren o kadar bölüm var ki yazmaya üşeniyorum. Uzun süredir bahsini ettiğim bir konuya da değinmek istiyorum.
Hakem hataları olduğunda "yahu federasyon başkanı ya da merkez hakem kurulu bu adama şu takımı katlet mi? dedi" yorumlarını yapıyoruz. Bende bu yoruma karşılık bunun direk olarak söylemesine gerek yoktur. İma edersin, tavrınla belli edersin ve hakemler bundan kendine görev çıkarırlar, etkisinde kalırlar demiştim. Örneği gelince de göstermek istedim.
"Tüm görevi Türk futbolunu korumak ve ileriye götürmek için hizmet vermek olan Türkiye Futbol Federasyonunun Başkanı olarak, bir kez daha tekrar etmek isterim ki; Profesyonel Futbol Disiplin Kuruluna sevk edilen kulüplerimiz bu aşamada suçlu değildir. Kişisel ve samimi temennim; Kurulun incelemesi neticesinde, tüm kulüplerimizin akladığını görmektir."
Gerekli mesajın açık açık verilmiş olduğunu görüyoruz. İşte arka perdede bu şekilde yapılan kişisel fikirler ve tavırlar nedeniyle kurullar, kurullara bağlı kişiler kendilerine görev çıkarmaktadırlar. Umarım "Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu" zaten kararını verdiğin bir olayı neden bana gönderiyorsun diye yüzlerine çarpar.
titates1
01.Mayıs.2012, 14:22
Bilmiyorum yazdigimi nasil okudun ama ben ozellikle Galatasaray neden PFDK'ya sevkedildi sorusunu cevaplamaya calismadim.
Neden sadece etik kurulu raporunda sike/tesvik/tesebbus ile adi gecen kulupler yerine, iddianamede adi hangi nedenle olursa olsun gecen butun takimlarin sevkedildigini aciklamaya calistim.
ben sadece dediğiniz gibi olduğunu sanmıyorum demeye çalıştım benim dediğim de bir örnekti 3 büyük kulüp gitse zaten yeterli böyle de ikna edilebilir , onun için sebebin o olduğunu zannetmiyorum dedim , doğru okudum ama birbirimizi yanlış anlamış olabiliriz =)
byariff
01.Mayıs.2012, 14:24
Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören'in sözde Türk futbolunun içinde bulunduğu çıkmazdan kurtulması yönünde çözüm yollarını sıraladığı basın toplantısı maalesef büyük bir hayal kırıklığına sahne olmuştur.
Trabzonspor Kulübü olarak bu toplantıda yer alan söylemlere gününde cevap vermememizin sebebi, bir süredir seslendirmeye çalıştığımız doğruların iyice özümsenmesi ve aradığımız adaletin sadece kendimiz için değil futbolun tüm unsurları için geçerli olduğu gerçeğidir.
Herkes şunu çok iyi bilmelidir ki; Trabzonspor'un aylardır kupa talebiyle ilgili öne sürdüğü söylem, sıradan bir istek değil, temelinde hukukun üstünlüğünün sağlanmasını talep eden, temiz futbolu hakim kılmaya çalışan anlamlı bir sesleniştir.
Bu gerçeğin altını çizdikten sonra güncel konuya tekrar dönersek; TFF Yönetim Kurulu'nun 58. maddeyi değiştirmeye yönelik hamlesi, gerek uluslararası futbol yönetenlerinin, gerekse de Türk futbolundaki sağduyulu gerçek adalet arayıcılarının kabul edemeyecekleri nafile arayıştan başka bir şey değildir.
Trabzonspor olarak bu maddenin değişmesiyle ilgili alınan kararın engellenmesi yolundaki gereken tüm hukuksal adımları atacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın.
Zira Futbol Federasyonu Genel Kurulu'nda reddedilen bir madde değişiklinin, federasyon yönetimince yapılması en basit tabiriyle genel kurula, dolayısıyla da kulüplere saygısızlıktır.
Bu saygısızlığı yapan Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu önce gündemdeki konuları değil, kendi konumunu sorgulamalıdır. Futbol Federasyonu Fenerbahçe’yi kurtarmak için kendini feda etmiştir. Görevdeki federasyonun oluşumuna vermiş olduğumuz destek, uğradığımız haksızlığın devamı süresince de aynı tavrı sürdüreceğimiz yanılgısını yaratmasın.
Trabzonspor adalet ve temiz futbol beklentisi doğrultusunda hak ettiklerini alamazsa önümüzdeki genel kurulda da en sert tavrı koyacak kulüplerin başında gelecektir.
TFF tarafından alınan 58. maddenin değiştirilmesi kararı artık Türkiye’de bir nevi sportif anlamda şike ve teşvik priminin serbest bırakıldığı anlamını taşımaktadır.
UEFA'nın bu ortamda sergileyeceği tavrın ülke futboluna vereceği zararın muhatapları, yaşanacak gelişmelerin ve uğranacak mağduriyetlerin en büyük sorumlularıdır. Bu sorumluluk onları ağır bedeller ödemek zorunda bırakabilir.
Ayrıca disiplin talimatına eklenen 105. madde suçluların cezalandırılmasını değil, aksine cezalandırılmamasını sağlamaya yönelik en çarpıcı hamlelerin başında gelmektedir.
Sözde futbolda adaleti sağlamak adına, suçlu suçsuz tüm takımları gündeme ortak edip, aynı kefeye koyarak PFDK'ya sevk etmek, federasyonun bütün inandırıcılığını ortadan kaldırmış, bu önemli kurumun sadece durumdan vaziyet çıkartmaya çalışan bir pozisyona oturmasına yol açmıştır.
Bu yaklaşım tarzını iyiniyetli bir adım olarak görmemiz mümkün değildir. Ayrıca Federasyon Başkanı’nın yetkili kurullarına sevk ettiklerini açıkladıkları bir konuyla ilgili olarak yorum yapması, daha da ileri giderek araştırılması gereken süreç hakkında “şike sahaya yansımamıştır” ifadelerini kullanması, başlamadan sportif adalet sürecinin nasıl dejenere edildiğinin en çarpıcı ispatıdır.
TFF Başkanı yaptığı açıklamayla ne yazık ki bünyesindeki kurulları etkileme yolunu tercih etmiştir.
Oysa yine Federasyon Başkanı’nın kurtarmak istediği Türk futbolunun geleceği; suçların üstünün örtülmesiyle değil, suç işleyenlere yönelik hak edilen yaptırımların uygulanmasıyla aydınlığa kavuşur.
Olayın geldiği aşama itibariyle Trabzonspor Kulübü olarak daha önce altyapısını oluşturduğumuz hukuksal zeminin üzerine giderek, yurt içi ve yurtdışı yasal yolların hepsinin kullanılması suretiyle gerekli girişimlerde bulunacağımızın bilinmesini isteriz.
Yeri gelmişken hatırlatmakta fayda görüyoruz; bu konu sadece kulüpler ve federasyon arasında cereyan eden dar boyutlu hak arama meselesi değil, kitleleri de geren toplumsal bir olgu haline dönüşmüştür.
Bugüne kadar sağduyulu tavrından taviz vermeyen ve gelişmeleri soğukkanlılıkla takip eden Trabzonspor taraftarında maalesef yavaş yavaş haksızlığa uğrayacağız endişesi oluşmaktadır.
Bu sebeple oluşması meydana gelmesi muhtemel toplumsal reaksiyonlar da düşünülerek dikkatli davranılmalı, bu vesileyle birilerini kurtarmak adına herkesi yakma arayışından vazgeçilerek geciken adalet en kısa zamanda sağlanmalıdır.
Saygılarımızla.
Trabzonspor Yönetim Kurulu
SaLviO
01.Mayıs.2012, 14:26
trabzonsporun ne yapmak istediğini hala anlamış değilim anlayanda varmı
byariff
01.Mayıs.2012, 14:28
Mehmet Demirkol : UEFA bir tek Galatasaray'ı avrupadan men edemez şu durumda.. Çünkü süreçte ki örnek kulüp.
SaLviO
01.Mayıs.2012, 14:30
örnek kulüpten ziyade adamlar hiçbişeyin içinde yok niye men etsin bunu bi gs taraftarı anlamıyor
antiochia
01.Mayıs.2012, 14:40
Mehmet Demirkol : UEFA bir tek Galatasaray'ı avrupadan men edemez şu durumda.. Çünkü süreçte ki örnek kulüp.
Ne örnek ama. 1 milyon doların bile hesabını veremeyecek kadar örnek
antiochia
01.Mayıs.2012, 14:41
uefa kendi kafasına göre değil disiplin komitesinin soruştırmaına göre karar verir.Yani Platini'den fazla medet ummayın
antiochia
01.Mayıs.2012, 14:44
Ha bu arada söyleyeyim. "Temiz lig" istediğini iddia eden hiç bir kulüp ve kişi bu ligin temizlenmesini samimiyetle istediğine inanmıyorum. Hepsi kişisel ve kulübün menfaatlerinin peşinde.
Revolution
01.Mayıs.2012, 14:47
@antiochia: kardeşim keşke önce bir sakin olsan.
antiochia
01.Mayıs.2012, 14:50
@antiochia: kardeşim keşke önce bir sakin olsan.
Ben sakinim. Sadece takım renklerimizi sırtımızdan çıkarıp, olaya objektif bakmamız gerektiğini söylüyorum o kadar.
LadroN
01.Mayıs.2012, 14:51
Trabzonspor Demiroren'e oy vermedi mi?boyle olacagini bilmiyorlar miydi?bu konuda trabzon samimi gelmiyor acikcasi.
SaLviO
01.Mayıs.2012, 14:54
samimi gelmiyoru bırak bu davada sende varsın sen ne kadar kabul etmesende sana karşı 2 tane cok ciddi itiraf var sen önce bunların hesabını ver
Dün benden cevap isteyen üyelerden ricam aşağıda başkanın açıklamasından bölümleri okumasıdır. Tabi soru sorarken samimi oldularsa.Çünkü tüm cevaplar burada.
"Sahaya yansımayan eylemlerin, nerede ve nasıl yapıldığını ortaya koyamayanlar bu hukuk dışı safsatalara dayanarak karar alamazlar. Hele hele günü kurtaran yasa değişiklikleri ile Fenerbahçe’yi kurtarma adı altında lekelemeye çalışanlar, Türk Futboluna ihanet etmektedirler.
Ceza yargılamasında Mahkemeye ulaşan ve "Fenerbahçe’nin tüm hesaplarının tertemiz olduğunu, yöneticilerinin tüm tasarruflarının belgelere dayandığını içeren resmi bilirkişi raporları" onca açıklamanın içinde bile yer almamaktadır.
Etik Kurulu Raporu gündeme geldiğinde, TFF’na yapılan ziyaretleri söyleyemeyen ve nedenlerini yazamayan korkusuz(!) ve özgür(!) medya; konu Bizler ve Fenerbahçe’miz olunca neden ve hangi maksatla kana susamış bir canavara dönüşmektedir?"
perpetua
01.Mayıs.2012, 15:35
ben sadece dediğiniz gibi olduğunu sanmıyorum demeye çalıştım benim dediğim de bir örnekti 3 büyük kulüp gitse zaten yeterli böyle de ikna edilebilir , onun için sebebin o olduğunu zannetmiyorum dedim , doğru okudum ama birbirimizi yanlış anlamış olabiliriz =)
Uc tane kulube disiplin sorusturmasi yapilmasi ile ligdeki hemen hemen butun takimlarin disiplin sorusturmasina dahil edilmesi arasinda fark var. Birisi ligi zedeliyor, digeri cokertiyor.
Yeniden duzenlenen 58. madde FIFA'nin ve UEFA'nin talimatlari ile uyusmuyor. Ikisinin talimatlarinda da sahaya yansima diye bir sey yok. Sadece anlasmanin yapilmis olmasi yeterli (Bkz. FIFA Disciplinary Coda 69. madde 1. fikra ve UEFA Disciplinary Regulations 5. madde). Yani mesela Ibrahim Akin'in Fahri Tatan'a soylediklerine dayanarak bu konuda sike oldugunun kanaatine ulasilabilir. Ibrahim'in sahada nasil oynadigi onemli degil.
Ama yeni 58. madde sahaya yansimadan bahsederek olayi sulandiriyor. Ibrahim Akin'in boyle bir konusmasi olabilir ama sahaya cikip aslanlar gibi oynadi deniliyor (rivayete gore etik kurulu raporu boyle demiyor ama TFF yonetim kurulu bunu ima etti).
Bu sulandirmayi aciklamak icin de TFF'nin bir ozel durum oldugunu anlatmaya calismasi gerekli. Bu ozel durum da sadece bir kac takim degil, ligin tamaminin disiplin kuruluna sevkedilmesi ve ligin cokme tehlikesinde oldugu imajinin verilmeye calisilmasi.
Ben olup bitenleri bu sekilde okuyorum cunku TFF'nin bir turlu 58. maddeyi neden degistirdigini aciklamasi gerekli UEFA ve FIFA'ya. Bunu da 1-2 takim kume duserse ligimiz coker diyerek aciklayamaz.
sui generis
01.Mayıs.2012, 15:38
UEFA, TFF'nin aldığı hiçbir karara karışmayacak, göreceksiniz.
byariff
01.Mayıs.2012, 15:57
Sonuna kadar hakli adamlar..
Son dakika : Altay'dan büyük protesto.. İzmir'in köklü ekibi 58.madde değişikliği nedeniyle önümüzdeki yıl ligden çekilebileceğini açıkladı
SaLviO
01.Mayıs.2012, 15:58
altayı etkiliyen bi sorunmu vardı
byariff
01.Mayıs.2012, 15:59
ALTAY SPOR KULÜBÜ YÖNETİM KURULU
BASIN AÇIKLAMASIDIR
Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu tarafından Disiplin Talimatının 58.maddesinde yapılan değişiklik ile şike ve teşvik primi verilmesi olaylarına karışan kulüplere verilecek cezalarda değişiklik yapılmasına ve hatta bu cezaların gerektiğinde ertelenmesine yol açılmış bulunmaktadır.
Böyle bir değişikliğin 26 Ocak 2012 tarihinde yapılan Futbol Federasyonu Genel Kuruluna katılan kulüpler ve ilgili meslek kuruluşları temsilcileri tarafından ret edilmiş olmasına rağmen kısa bir süre sonra genel kurul kararının aksine Federasyon Yönetim Kurulu tarafından gerçekleştirilmesinin kabul edilemez olduğu ve futbolun asli unsurlarının görüşlerinin aksine dayatma içerdiği açıktır.
2011 Temmuz ayından beri, Türk futbolu herkesin bildiği, dile getirdiği ancak yokmuş gibi davranmayı tercih ettiği kirlilikten kurtulma yolunda eline geçen fırsatı değerlendirememiştir. Maalesef bugün gelinen noktada futbol ve kulüp yöneticilerinin futbol algısının gelişen, dinamik, dünya ile entegre olmuş Türk ulusunun gelişmişlik düzeyinin altında kaldığı, evrensel hukuk kuralları ile uygar dünyanın yerleşmiş değerleri ile çelişen, şark usülü kurnazlıklar ile tüm toplumun aklı ile alay eder tarzda hareket etmekte ısrarlı olduklarını ortaya koymuştur.
Hukukun temeli suçluları affetmek değil bilakis mağdurların zararlarını telafi etmek olmalıdır. Diğer türlü davranışın kamuoyu vicdanını zedeleyeceği ve toplumda dayanak bulamayacağı açıktır.
Futboldaki kirlilikten, spora siyaset karışmasından, şike ve teşvikten bugüne kadar en fazla zarar gören Altay Spor Kulübü olarak, eskiden olduğu gibi bugün de temiz futbol için çabalayacağımıza, zararlarımız giderilene ve mağduriyetimiz ortadan kaldırılana kadar olaya karışan ve gereğini yapmayan kişi ve kuruluşlar hakkında ülke içi ve ülke dışında her türlü yasal hakkımıza kullanacağımızın bilinmesini isteriz.
Ayrıca son kararlı ile futbolun kendisini temizleme niyetinin samimi olmadığının, herkesin dilindeki Türk Futbolunun menfaatleri klişesinin etik menfaat değil maddi menfaat olarak algılandığını üzülerek görmekteyiz. Yine şikenin ve teşvik eylemlerinin sahaya yansımadığı şeklindeki açıklamanın devam eden şike davasını, ayrıca dosyanın sevk edildiği P.F.D.K müstakbel kararlarına müdahale anlamı taşıdığı ve yargılamayı etkileyeceği ortadadır. Artık bunun böyle gitmeyeceği, bu tip hareket ve kararların devamı halinde, uzun vadede Türk Futbolunun imajının üçüncü dünya ülkeleri düzeyine ineceği kanısındayız.
Türk halkının büyük çoğunluğunun da bu durumdan rahatsız olduğu bilinci ile Haziran ayında yapılacak Altay Spor Kulübü Genel Kurulunda, önümüzdeki sezon lige katılma taahhüdünü Federasyona verilmemesi konusunun görüşülmesini de gündeme almaya kararlıyız. 100 yıllık tarihe sahip olan BÜYÜK ALTAY KULÜBÜ’NÜN önümüzdeki sezon liglere katılmama kararı alma düşüncesinin vicdani sorumluluğunu, bu kararı alan kişi ve kamuoyunun takdirine bırakıyoruz. Bizim gibi düşünen, temiz futbolu özleyen, kirlilikten ve bu oyunlardan sıkılan tüm Kulüpleri ve kuruluşları de bu haksızlıklara boyun eğmemeye, birlikte hareket etmeye, sessiz çoğunluğun birlikte hareket etmesi halinde kirliliğin devamını isteyenlerden çok daha güçlü olduklarını göstermeye çağırıyoruz.
Sloganımız eskiden olduğu gibi temiz Kulüp, temiz futbol olacaktır.
Saygılarımızla.
Altay Spor Kulübü adına
Başkan
Ömer HIZLIOK
perpetua
01.Mayıs.2012, 16:30
altayı etkiliyen bi sorunmu vardı
Illaki etkileyen bir durum olmasi mi lazim TFF'nun yaptiklarinin evrensel kurallari cignedigini gormek, soylemek ve bundan endise duymak icin?
Gelecek sezonun 7. haftasinda bu TFF'nu su andan itibaren sahadaki yabaci kurali 6 degil, 3 olacak talimatini yayinlarsa ne olacak?
Veya ayni hafta takimlarin mac kadrosu 18 oyuncu degil, 15 oyuncu olacaktir dese ne olacak?
Veya gelecek sezonun yayin gelirleri dagilimini, Besiktas'i icinde oldugu finansal zorluktan cikartacak sekilde degistirirse ne olacak?
58. maddeyi bu sekilde degistirebilen bir federasyon, bunlari da pekala degistirebilir.
RaSenGan
01.Mayıs.2012, 16:37
Helal olsun Altay'a.
byariff
01.Mayıs.2012, 16:42
TFF'ye Gönderilen İhtarname
Galatasaray Sportif AŞ'nin Türkiye Futbol Federasyonu'na gönderdiği ihtarnameyi yayınlıyoruz.
TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONU BAŞKANLIĞI’NA,
30.04.2012
Konu: Federasyonunuzca alınacak kararlarda 5894 sayılı yasanın 3.maddesinin (c),(f) ve (g) bentleri hükümleri uyarınca ülkemizin dahil olduğu uluslararası futbol örgütleri talimat ve regülasyonlarının gereklerinin yerine getirilerek; (a)Türk futbolunun ve spor kulüplerimizin gelecekte mağduriyetine yol açabilecek nitelikte idari kararların alınmasına sebebiyet verilmemesi, (b)TFF Genel Kurul’unun almış olduğu kararlara aykırı olarak alınan kararlardan doğacak sorumlulukların hatırlatılması, (c) haksız olarak PFDK ya sevk edilen Şirketimizin uğrayacağı her türlü maddi ve manevi zararın tarafınızdan talep edileceği ve (d) hakkınızda her türlü cezai ve hukuki yaptırımın uygulanması için gerekli tedbirlerin alınacağının ihtarı hakkındadır.
Açıklamalarımız:
1) Ülkemiz kamuoyunda “şike soruşturması” olarak adlandırılan bir dizi hukuki ve cezai soruşturma kapsamında düzenlenen savcılık fezlekesi neticesinde, Türk futbolunun hukuki ve idari regülasyonuyla sorumlu olan Başkanlığınızca konu hakkında idari karar verilmesi aşamasına gelinmiştir.
2) Söz konusu kararın verilmesinde Başkanlığınızın sahip olduğu takdir yetkisinin öncelikle FİFA ve UEFA disiplin regülasyonları başta gelmek üzere, 5894 sayılı yasa,Türkiye Futbol Federasyonu Ana Statüsü ve nihayet Futbol Disiplin talimatı hükümleriyle sınırlı bir yetki olduğu ve Başkanlığınızca alınacak her türlü idari kararda söz konusu bu düzenlemeler hiyerarşisine bağlı kalınma yükümü bulunduğu izahtan varestedir.
3) Sayın Federasyonunuzun UEFA ile yapmış olduğu görüşmeler neticesinde UEFA tarafından Sayın Federasyonunuza yazılı bir belge verdiği açıklanmış, bu belgede Futbol Disiplin Talimatının 58. Maddesinin değiştirilebilmesi ve bunun uluslararası normlarda kabul edilebilmesi için TFF Genel Kurulunun onay vermesi gerektiğinin ifade edildiği tüm kulüplerle paylaşılmıştı.
4) Nitekim Sayın federasyonunuz UEFA’nın bu yazısı üzerine 27.01.2012 tarihinde Ankara’da bir genel kurul toplamış ve uzun süren görüşmeler ve tartışmalar neticesinde anılan maddenin değişmemesi yönünde büyük bir çoğunluk kararı alınmıştır.
5) Bu kere 30.04.2012 tarihinde, TFF Genel Kurulunun iradesine ve, kuralları ile uygulamalarına Kanun gereği bağlı olduğunuz UEFA’nın taleplerine aykırı olarak Futbol Disiplin Talimatının 58. Maddesini Yönetim Kurulu kararı alarak değiştirmiş bulunmaktasınız.
6) Bu kapsamda, ülkemiz futbol camiasını ve özellikle de spor kulüplerimizi zaten yeterince mağdur etmiş bulunan söz konusu soruşturma sürecinde yaşanan olumsuz gelişmelerin yanı sıra, Başkanlığınızca konuyla ilgili olarak alınacak olan idari kararda, yukarıda sayılan ulusla arası futbol örgütlerince regüle edilmiş kurallar ile uluslararası uygulama ve teamüllere aykırı bir tutum içine girmesi sebebiyle özellikle de uluslar arası alanda mücadele etmeye aday spor kulüplerimiz başta olmak üzere ülkemizin tüm futbol ve spor camiası büyük bir kaos ve telafisi imkansız zararlarla karşı karşıya kalabilecektir.
7) Sayın Federasyonunuz bununla da kalmayarak Şirketimiz aleyhinde en ufak bir suç unsuru yok iken anlaşılamaz bir biçimde PFDK ya sevk ederek şirketimizin itibarına zarar vermiştir.
Bu itibarla, netice olarak, Başkanlığınızın uluslararası futbol kural, ilke ve uygulamaları ile teamüllere ve ayrıca TFF Genel Kurulunun almış olduğu kararlara aykırı bir karar vermiş olması sebebiyle, yine alacağınız kararlarla Türk futbolunun uluslar arası alanda yaptırımlarla karşılaşması halinde, Galatasaray Sportif ve Sınayi Ticari Yatırımlar A.Ş. ve iştirakleri olarak uğrayacağımız tüm müspet ve menfi zararların Başkanlığınız ve tüm yönetim kurulu üyelerinin şahsi sorumluluğu kapsamında talep edileceği ve ayrıca uluslar arası yükümlere uyulmaması nedeniyle de birer kamu görevlisi olarak görev yapmakta olan tüm yönetim kurulu üyeleri hakkında hukuki ve yasal süreci işleteceğimiz hususunu bilgilerinize sunarız.
Saygılarımızla.
Galatasaray Sportif Sınai ve Ticari Yatırımlar A.Ş.
Vekili
Av. Mahinur Dengiz
Altay bir Türkiye Kupası maçına çıkmamıştı diye biliyorum. Önceki yıllarda sanırım günü ile ilgili bir sorun olmuştu ve finalden çekilmişlerdi. Altay yapar yani dediğini :D
Ama ligten çekilmesi bir şey değiştirmez. Daha doğru bir yol izlenmeli.
Ayrıca kulüp bu kararı bize bağlayanlar ile ilgili açıklama yapmalı artık. Kulüp sustukça herkes bir şeyler söylüyor.
Nedvedmania
01.Mayıs.2012, 17:02
SON DAKİKA : Bursaspor, PFDK'ya savunma vermeyeceğini açıkladı.
SaLviO
01.Mayıs.2012, 17:06
haklı abi adamlar :D
adamlarla ilgili 1 kelime bile yok
Corpus
01.Mayıs.2012, 17:23
haklı abi adamlar :D
adamlarla ilgili 1 kelime bile yok
Bir de şöyle bir durum var; Neyi savunacaklar ?
omersal
01.Mayıs.2012, 18:24
Bu verilen kararla Türk futbolu bitme noktasına geliyor. Süper Lig benim için ve çoğu kişi için bitti artık. Feneri kurtaracam diye taraftar kaybettiler , LigTVyi dünden beri 20bin kişi iptal etmiş
Ayrıca Altay yine büyüklüğünü gösterdi helal olsun
sarianet
01.Mayıs.2012, 18:31
buradan platiniye sesleniyorum
benim buradan playiniye seslenmem neyse altayınkı da o :)
DisCo
01.Mayıs.2012, 18:32
Türk futbolu zaten başlamamıştı. Yıllarca düzen bu şekilde ilerledi ama biz hiçbirini göremedik. Soruşturmayı yapanlardan Allah razı olsun. Kimin kaç maskesi varsa hepsi düştü ve haksızlığın nasıl savunulduğunu her alanda görmüş olduk.
Şuan tüm Türkiye'de yer yer tepki çeken bir karar alındı. Yanlışa yanlış demek için bize değmesine ya da değmemesine bakmamak lazım. Federasyonun yaptıklarına normal demek mümkün değildir. Tepki koyan tüm takımlarında bu duruşlarında kararlılık bekliyorum.
Mevcut kararlara en çok tepki koyması gereken camia ise şuan Fenerbahçe'dir. Normalde tepki koyan takımlar gibi bildiri yayınlaması gerekirdi ancak sessizlik daha uygun geliyor sanırım. Mevcut durumun değerlendirmesi budur. Çarşamba gününe kadar sessiz kalıyor da olabilirler. Çarşamba günü verecekleri tepkiyi bekliyorum.
Federasyon bunları yaptıkça, Fenerbahçe yönetimi sessiz kaldıkça ve bu anormalliklere tepki koyanlara karşı Fenerbahçe taraftarı size ne oluyor dedikçe bu olayın adı Fenerbahçe'yi kurtarma operasyonu olarak kalacaktır.
byariff
NTVSPOR ; 850 Trabzonspor taraftarı 1100 Beşiktaş taraftarı ve 18.000 Galatasaray taraftarının LİG TV üyeliğini iptal ettirdiği öğrenildi.
RaSenGan
Hiç de öyle değil :)
Bordo61Mavi
01.Mayıs.2012, 18:33
Hikmet Karaman konusmus galiba
mpaker66
01.Mayıs.2012, 18:35
Neler oluyor? Hala TFF yi savunan var mı? Her şey ortaya çıkmadı mı? Feneri kurtarma çabaları.İnsanları enayi yerine koymak komik değil mi? Altay'ı etkileyen durum ne demek? Altay Türk takımı değil mi? Komik bi açıklama. İnşallah UEFA bişey demez.İnşaallah Fener CAS davasından UEFA nın birşey dememesine karşılık çekilmiştir.
eng1n
01.Mayıs.2012, 18:36
NTVSPOR ; 850 Trabzonspor taraftarı 1100 Beşiktaş taraftarı ve 18.000 Galatasaray taraftarının LİG TV üyeliğini iptal ettirdiği öğrenildi.
eheh twitterdan aldın herhalde bu yazıyı, fake NTVSPOR o :D
Alicanfmfan
01.Mayıs.2012, 18:38
Aynen banada çok abes geldi.
DenizlispoR
01.Mayıs.2012, 18:38
Sen UEFA'nın en köklü kişilerinden miydin,ben mi kaçırdım.
#buyukaltay hastag'ını kullanarak Altay'a destek olabilirsiniz,ben takdir ettim şahsen.
sarianet
01.Mayıs.2012, 18:40
Sen UEFA'nın en köklü kişilerinden miydin,ben mi kaçırdım.
#buyukaltay hastag'ını kullanarak Altay'a destek olabilirsiniz,ben takdir ettim şahsen.
hah işte doğru yerden bakmışsın ama ince mesajı kaçırmışsın :)
mpaker66
01.Mayıs.2012, 18:40
şaka yapıyor olmalısın.:confused: şakaydı demi bu yazı?
DenizlispoR
01.Mayıs.2012, 18:41
hah işte doğru yerden bakmışsın ama ince mesajı kaçırmışsın :)
Yontulmamış odun olduğumu öğrendim. Moralim yerinde artık.
O kadar ince ki,maşallah tek sen görebiliyorsun. Yorumlardan çıkarttığım bu.
sarianet
01.Mayıs.2012, 18:43
Kamuoyuna Duyuru
01.05.2012
Türkiye Futbol Federasyonu'nun Beşiktaş'ı Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na sevk ettiğiyle ilgili haberleri yakından, dikkatle ve serin kanlılıkla takip ediyoruz.
Bu aşamada TFF'nin kulübümüzü hangi delillere dayanarak neyle suçladığını bilmiyoruz. Resmi suçlamalar elimize ulaştığında bunlarla ilgili ayrıntılı açıklama yapılacak, Beşiktaş'ın hakları ve hukuku sonuna kadar savunulacaktır.
Saygılarımızla,
@DenizlispoR şahsileştirme mevzuyu anamak isteyen anlamıştır
DenizlispoR
01.Mayıs.2012, 18:46
Yoo,sadece mesajının alınmadığını belirttim. Eğer mesajın varsa ve kimse anlamadıysa,onu aç ki fikirlerini rahatça beyan ettiğin anlaşılsın. Eğer bu şahsileştirme ise kaç aydır forumdaki tartışmaların sebebini çözdüm ben.
Her neyse,baştan beri saçmalık gibi gelen bu soruşturma da sona erdi sanırım. Fakat artçı sarsıntıları sürecektir,seneye kadar bu işin kokusu çıkar.
fotosuki
01.Mayıs.2012, 18:53
http://video.fanatik.com.tr/Turk-futbolundan-cacik-yapti_1_35049.htm?auto=1
mustangshelby
01.Mayıs.2012, 18:54
Kamuoyuna Duyuru
01.05.2012
Türkiye Futbol Federasyonu'nun Beşiktaş'ı Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na sevk ettiğiyle ilgili haberleri yakından, dikkatle ve serin kanlılıkla takip ediyoruz.
Bu aşamada TFF'nin kulübümüzü hangi delillere dayanarak neyle suçladığını bilmiyoruz. Resmi suçlamalar elimize ulaştığında bunlarla ilgili ayrıntılı açıklama yapılacak, Beşiktaş'ın hakları ve hukuku sonuna kadar savunulacaktır.
Saygılarımızla,
@DenizlispoR şahsileştirme mevzuyu anamak isteyen anlamıştır
Bu kalın puntolarla yazdığın yazıdaki imayı pek anlamadım..?
attirson
01.Mayıs.2012, 19:08
Şu Ligtv olayı yalan haber.Bir yerde gördüm gerçek mi bilmiyorum ama resmi iptal sayısı bugun 450 imiş.
byariff
01.Mayıs.2012, 19:12
Hikmet Karaman:Beni bu işlere bulaştırmayın..Antrenörlük hayatımda Trabzonspor'dan beni hiç kimse bir talepte bulunmak için aramadı.. (İHA)
World Hollow o1
01.Mayıs.2012, 19:15
18.000 kişi iptal ettirdiyse eğer o zaman maçları radyodan dinleyecekler veya Ntvspor ya da özet.
Gidip kahveye izlerlerse ayrı komedi. :n:
Nedvedmania
01.Mayıs.2012, 19:18
18.000 kişi iptal ettirdiyse eğer o zaman maçları radyodan dinleyecekler veya Ntvspor ya da özet.
Gidip kahveye izlerlerse ayrı komedi. :n:
Ntv özet paylaşamıyor.
Lig tv ye para kazandıracağıma gidip kahvede izlerim daha iyi. Komik bir durum yok.
attirson
01.Mayıs.2012, 19:20
Neyse uydurma bir haber oldugundan tartısmaya gerek yok.
Nedvedmania
01.Mayıs.2012, 19:21
Neyse uydurma bir haber oldugundan tartısmaya gerek yok.
Haber uydurma değil ama sayı yanlış olabilir. Haberin uydurma olmadığını arkadaşlarımdan biliyorum. Birsürü arkadaşım var bugün iptal ettiren.
SaLviO
01.Mayıs.2012, 19:21
Hikmet Karaman:Beni bu işlere bulaştırmayın..Antrenörlük hayatımda Trabzonspor'dan beni hiç kimse bir talepte bulunmak için aramadı.. (İHA)
o zaman kenan yaralı mahkemeye yalan ifade veriyor buda suçtur
Revolution
01.Mayıs.2012, 19:22
Anlamadığım olay şu, sene başında Fenerbahçeliler LigTV iptal ettirirken gülünç durum yoktu da şimdi mi oluştu?
18.000 bana da abartı geldi ama hatrı sayılır bir kesim iptal ettirdi. Biz de yarın sabah iptal ediyoruz.
attirson
01.Mayıs.2012, 19:24
Haber uydurma değil ama sayı yanlış olabilir. Haberin uydurma olmadığını arkadaşlarımdan biliyorum. Birsürü arkadaşım var bugün iptal ettiren.
Bende dedim zaten 450 küsür net rakammış 18.000 olayı uydurma.Ayrıca LigTv'ye herkes düsman ama yapılacak birşey yok her maç kahveye gitmeyede üsenir millet fazla iptal olacagını sanmıyorum.
RaSenGan
01.Mayıs.2012, 19:24
Anlamadığım olay şu, sene başında Fenerbahçeliler LigTV iptal ettirirken gülünç durum yoktu da şimdi mi oluştu?
O iptal ettirenlerin hepsi şimdi maç yayını yapan yerleri tıklım tıklım doldurmuş durumda :) Kendi hallerine güleceklerine bize gülüyorlar napsınlar :)
kayseride savunma vermicekmiş böyle giderse tüpçü başkanımız ya istifa eder ya görevden alırlar ki bunlardan biri olmazsa vay halimize bizim
attirson
01.Mayıs.2012, 19:26
O iptal ettirenlerin hepsi şimdi maç yayını yapan yerleri tıklım tıklım doldurmuş durumda :) Kendi hallerine güleceklerine bize gülüyorlar napsınlar :)
Tamam doldursunlar ne olmuş yani ?
byariff
01.Mayıs.2012, 19:27
turk futbolunu kurtarcak tek isim ulusoy... :D
Revolution
01.Mayıs.2012, 19:29
Tamam doldursunlar ne olmuş yani ?
O zaman iptal ettirmenin pek de anlamı kalmıyor açıkçası. Dolaylı olarak yine aynı kesime para kazandırmış oluyorsunuz.
attirson
01.Mayıs.2012, 19:30
İşte bende onu dedim en başta kaçış yok bu işten.LigTv kötü diye takımının maçını izlemicekmisin.Özette izlemiyceksin o zaman ondanda para kazanıyor LigTv.
SaLviO
01.Mayıs.2012, 19:31
turk futbolunu kurtarcak tek isim ulusoy... :D
mehmet ağar :D :D
Nedvedmania
01.Mayıs.2012, 19:31
O zaman iptal ettirmenin pek de anlamı kalmıyor açıkçası. Dolaylı olarak yine aynı kesime para kazandırmış oluyorsunuz.
Hayır kafeden izlediğinde sadece kafe kazanır. Atıyorum kafeye 100 kişi gelse 10 kişinin parasıyla o kafenin aylık lig tv parası çıkar zaten. Geriye kalan 90 kişinin parası kafeye gidiyor.
Kişi başına hisse olarak bölersen ben kafeden izlerken 5 lira veriyorsam bunun belki 10 kuruşu lig tvye gidiyordur. Evden onmilyonlar vereceğime kafeden 10 kuruş veririm daha iyi.
futureless
01.Mayıs.2012, 19:32
Tartışmadık bir lig tv iptal ettirme olayı kalmış hea :D Fenerbahçe taraftarı sezon başında tehdit aşamasında bırakmadı işi , gerçekleştirdi de . Galatasaray taraftarından da beklediğim o şu aşamada , çok sayıda kapatma talebi gidecektir lig tv ye.Ortada şu an için geçen 18 bin in doğru olduğunu düşünmüyorum ama ilerde o civara ulaşabilir tabi.
Revolution
01.Mayıs.2012, 19:32
İşte bende onu dedim en başta kaçış yok bu işten.LigTv kötü diye takımının maçını izlemicekmisin.Özette izlemiyceksin o zaman ondanda para kazanıyor LigTv.
İkisini hakikatten bir mi tutuyorsun? Yayın yapan mahallendeki yere örgütlenir gitmezsin, adam da iptal ettirir LigTV'sini iş yapmıyor diye. TRT'yi protesto etsek ne olacak? Kanalı mı kapatacak? Özetleri mi almayacak? TRT'den bahsediyoruz.
Kahveler gelen kişi sayısına göre Ligtv'ye ödeme yapmıyor. Sabit bir para ödüyorlar(Digiturk Ticari Kanal 777).
Maç fiyatı kahvede: 1 maç 3 TL(derbiler 5 TL). Ha gidersen sağlam bir yere orası ayrı.
Ben 49 TL ödüyordum. Kapattıracaktım adamlar yalvar yakar dondurdu üyeliğimi 2 ay. Sonra HD cihaz verdiler. Elden kaçırmamak için her şeyi yaptılar. Hala devam ediyor üyeliğim aynı paraya + HD iziliyorum.
Ben hergün kahveye gitmek zorunda değilim. Ligtv'sini kapatan insanlara helal olsun. Bir amaç uğruna yapıyorlar bunu. Ama maçları izlemeden olmuyor işte :D
özet hakları trt de olduğu için özetten para falan alamıyo ligtv kaldıki cafe/kahveye gitmememizle cafe/kahve dekoderi iade edicekse oralarada gitmeyelim ama böyle bişeyin olcağı yok bana göre
attirson
01.Mayıs.2012, 19:35
Benim bildigim özetleri Ligtv hazırlayıp gönderiyor.
Revolution
01.Mayıs.2012, 19:35
Pratikte pek mümkün olmadığını biliyorum ama insanlar birşeyleri göstermek için tepki gösterirler. Tepkinin meyvesini almak için değil. Zaten paranın izindekiler o tepki gösterenlerden de birşeyler koparmak için belli tavizler vereceklerdir.
attirson
01.Mayıs.2012, 19:36
Pratikte pek mümkün olmadığını biliyorum ama insanlar birşeyleri göstermek için tepki gösterirler. Tepkinin meyvesini almak için değil.
Meyvesini almadıktan sonra kendin çalar kendin eglenirsin.
Benim bildigim özetleri Ligtv hazırlayıp gönderiyor.
TRT özetler için milyon dolarlar ödüyor :) Önceden habertürk falan veriyordu özetleri Ligtv bu ihaleye çok para verince özet fiyatlarını arttırdı. Birtek TRT alıyor.
Revolution
01.Mayıs.2012, 19:38
Meyvesini almadıktan sonra kendin çalar kendin eglenirsin.
Sen hiç bir bakkala kızıp bir daha oradan alışveriş yapmadığında o bakkalın kapandığını gördün mü? Bu yaptığını kendin çalıp kendin eğlenmek olarak mı gördün?
Bordo61Mavi
01.Mayıs.2012, 20:19
Suan ligtvyi arayip abone olmak istiyorum desek bizle dalgami geciyorsun diye sorarlarmi acaba :)
LaigLeNoiR
01.Mayıs.2012, 20:51
İptal ettirin sonrasında gidip kahveden izleyin.
Kahve kazanıyor değil mi o zaman parayı ?
Senin 50 tl verdiğin Lig TV'ye kahvehane gidip 500 TL veriyor.
Açıkcası bu durum LİGTV'nin işine gelir :)
ReaList
01.Mayıs.2012, 20:59
Fazlanın fazlasıyla hemde.
Lig Tv ticariden 8 ile 12 bin lira yıllık para alıyor : )
Biz kapattırıyoruz diye kahve açılmayacak ki. En fazla 10 tabure fazla ekleyecekler. Gitsekte gitmesekte aynı para ligtv için.
sui generis
01.Mayıs.2012, 21:55
açık ve net; 2020 Türkiye'ye verilirse bunu Fenerbahçe sağlamıştır.
RaSenGan
01.Mayıs.2012, 21:55
Alaka ?
sui generis
01.Mayıs.2012, 21:58
Aziz Yıldırım'ın açıklamasına bak ve Platini'nin gelip başbakanla görüştükten sonra neden 2020 için Türkiye'yi desteklerim dediğini düşün. davadan feragat edildi , Platini rahatladı ve 2020'yi almamızı sağlayacak. davadan feragat etmenin ilk getirisi bu, bakalım başka neler çıkacak.
Nedvedmania
01.Mayıs.2012, 22:03
İyide lig tv o kafeden her zaman aynı parayı kazanıyor. Lig tv ye gelen ek bir ücret yok. Ben gitsemde gitmesem de lig tv ordan izlemiş oluyor. Ben izleyince para lig tvye değil kafeye gidiyor. Her kafenin belli bir izleyici kitlesi vardır zaten. O grup lig tv nin aylık parasına yetiyor. Bizim gittiklerimiz de kafenin kârına geçiyor.
Night_Mare17
01.Mayıs.2012, 22:18
Kahve değilde arkadaş grubunda tek kişi Lig Tv'yi bırakıyor gerisi iptal maçlar onun evinde izleniyor hem Lig Tv zarar ediyor hem biz kazanıyoruz.
sarianet
01.Mayıs.2012, 22:32
şahsen ben kahvede değil de yurtlarda izliyorum para da vermemiş oluyorum problem yok :D
SaLviO
01.Mayıs.2012, 22:45
ben gidiyorum kaveye hem içimi boşaltıyorum hemde maçımı izliyorum :D eğer 18 bin olduysa helal olsun
Fernando Gago
02.Mayıs.2012, 00:33
O rakamlar tamamen hayal ürünü, 2 hafta sonra Lig bitiyor zaten Bunlar gereksiz uğraşlar.
TR.CaPTaiN
02.Mayıs.2012, 01:37
Sözde MAA da Fenerbahçe'yi kurtarıyordu. İstifa ettikten sonra öğrendiğimiz üzere eğer o genel kuruldaki formül kabul edilseydi Fenerbahçe'yi yakıp, yıkacaklardı. Hayır işin garip tarafı onun adı da Fenerbahçe'yi kurtarma operasyonuydu ama bir gerçekleşse tüm yükü Fenerbahçe'ye yükleyip aradan malı götürenler olacaktı. Fenerbahçe bu işin başında ŞL'ye gönderilmedikten sonra madem beni suçlu görüyorsun düşür diyebilmiş bir kulüptür. Hala ne Fenerbahçe'yi kurtarması ? 58'in değiştirilmesi de saçmalıktır.
CAS davasıyla ilgili yarınki basın toplantısında eğer en ufak bir Euro2020 vurgusu olursa şahsen büyük hayal kırıklığına uğrarım. Şuan Türk futbolu falan umrumda değil, varsa yoksa Fenerbahçe. Benim yöneticilerimin de Türk futbolundan ziyade önce Fenerbahçe'yi düşünmesini isterim. Yerler Euro2020'yi. Platini gelip burda pazarlık edercesine konuştuktan sonra Euro2020 gibi bir şey karşılığında CAS davası verilmişse taraftara büyük ayıp edilmiş olur. Biz özellikle son yıllarda hangi takımla çekişiyorsak o illerin bakanlarıyla da mücadele etmek zorunda kaldık. Her gün ayrı bir bakan çıkıp sanki rakip takım yöneticisiymiş gibi rahatça açıklama yaptı. Dolayısıyla biz kulübümüzü siyaset üstü gördük. Biz gerektiğinde siyasetle de ters düşmeyi göze aldık. Ama eğer bu dava siyasi baskılarla çekilmişse mücadelemizde bir cephe ağır yara alır. Umarım böyle bir şey yoktur, yarınki açıklamalar tatmin edici olur.
mustangshelby
02.Mayıs.2012, 02:24
Valla helal olsun Fenerbahçe'ye çok borçlandık desene CAS'a dava açarken bizim yüzümüzden 2020'ye gidemeyecek Türkiye demediniz, ama CAS'tan davayı çektik sayemizde 2020 ye gidicek Türkiye diyorsunuz. Bu olaylar olmasaydıda heralde sayemizde Türkiye 2020'ye gidiyor yargılanmadığımız için CAS'a dava açacak birşey bulamadık derdiniz?
iz' ler uz'lar saygıdandır tüm Fenerbahçe'lileri kapsamamaktadır böyle düşünenleri kapsamaktadır.
SaLviO
02.Mayıs.2012, 09:46
türk futbolu umrumda değil fenerbahçem şu pislikten kurtulsunda isterse tüm türkiye 50 yıl men yesin zerre umrumda olmaz
World Hollow o1
02.Mayıs.2012, 11:42
Kahve değilde arkadaş grubunda tek kişi Lig Tv'yi bırakıyor gerisi iptal maçlar onun evinde izleniyor hem Lig Tv zarar ediyor hem biz kazanıyoruz.
Öyle bir arkadaş grubunuz varsa helal olsun, ama bana kalırsa hayal ürünü geldi bu. Sonuçta eli mahkum tepki gösterdiğin kanalı öyle veya böyle ne yapıp ne edip tıpış tıpış ayağına gidiyorsun... :)
Haa, GS'yi izlemek için aylık verdiğimiz paradan dolayı tepki koyduk değmez diyorsan o sizin sorununuz. :D :n:
Revolution
02.Mayıs.2012, 12:43
Aziz Yıldırım'ın açıklamasına bak ve Platini'nin gelip başbakanla görüştükten sonra neden 2020 için Türkiye'yi desteklerim dediğini düşün. davadan feragat edildi , Platini rahatladı ve 2020'yi almamızı sağlayacak. davadan feragat etmenin ilk getirisi bu, bakalım başka neler çıkacak.
CAS'taki davayı çekmenin kılıfı da hazırlanmış anladığım kadarıyla. Madem böyle bir durum vardı kimse yok CAS namusumuz, onurumuz demeyecekti. Platini çok yandaşımız olsa 2016 için binbir türlü dolap çevirmezdi. Tamamen taraftarın sesini CAS konusunda kesmek için yapılmış birşey. Açık konuşayım bu Galatasaray'ın başına gelseydi "Başlarım 2020'sine, benim gururum-hakkım ne olacak?" derdim. Tabii herkes bir değil.
CAS'taki davayı çekmenin kılıfı da hazırlanmış anladığım kadarıyla. Madem böyle bir durum vardı kimse yok CAS namusumuz, onurumuz demeyecekti. Platini çok yandaşımız olsa 2016 için binbir türlü dolap çevirmezdi. Tamamen taraftarın sesini CAS konusunda kesmek için yapılmış birşey. Açık konuşayım bu Galatasaray'ın başına gelseydi "Başlarım 2020'sine, benim gururum-hakkım ne olacak?" derdim. Tabii herkes bir değil.
Açık konuşayım bu Galatasaray'ın başına gelseydi ben daha çok ilgi göstermem,neden çektiklerini öğrenmeden namus gitti onur gitti geyiği yapmazdım.
Revolution
02.Mayıs.2012, 12:54
Açık konuşayım bu Galatasaray'ın başına gelseydi ben daha çok ilgi göstermem,neden çektiklerini öğrenmeden namus gitti onur gitti geyiği yapmazdım.
Şu tribinizi de anlamıyorum. Gayet ilgilenirdiniz. En basitinden Trabzonspor maçında "Trabzon'a bak maçı ne güzel sattı." diyenler sosyal medya'da da çevremde de sadece Fenerbahçelilerdi.
Ben herhangi bir geyik yapmıyorum. "CAS davası namusumuzdur" pankartıyla dolaşan Kartalsporlular değil Fenerbahçelilerdi. Eğer davayı çekme ihtimali varsa Fenerbahçe'nin, avukatı kanal kanal gezip CAS davası konusunda ahkam kesip, aba altından sopa göstermeyecek. Sonra sava çekilince Fenerbahçe taraftarı tepki gösterilmediğinde de diğer taraftarlardan bir tepki toplamanız gayet normal. İnsan sosyal bir varlıktır ve etrafındaki gelişmeler kendini doğrudan ilgilendirmese bile o konu hakkında ilgi oluşur, istese de istemese de. Zaten salt kendini ilgilendiren konulara ilgisi uyanan kişiye de asosyal deniyor. Her seferinde başkalarına ders vermeye kalkışan kendini bulutların üstünde gören bir kısım Fenerbahçeliler neden CAS davasına olan iğnelemelere bu kadar alınıyor anlamıyorum.
"Şike davası" sürecinden midir nedir bilmiyorum ama herkes özeleştiri yeteneğini tamamen kaybetti bu sene. Özellikle davanın göbeğinde bulunduğu için Fenerbahçeliler.
Şu tribinizi de anlamıyorum. Gayet ilgilenirdiniz. En basitinden Trabzonspor maçında "Trabzon'a bak maçı ne güzel sattı." diyenler sosyal medya'da da çevremde de sadece Fenerbahçelilerdi.
Ben herhangi bir geyik yapmıyorum. "CAS davası namusumuzdur" pankartıyla dolaşan Kartalsporlular değil Fenerbahçelilerdi. Eğer davayı çekme ihtimali varsa Fenerbahçe'nin, avukatı kanal kanal gezip CAS davası konusunda ahkam kesip, aba altından sopa göstermeyecek. Sonra sava çekilince Fenerbahçe taraftarı tepki gösterilmediğinde de diğer taraftarlardan bir tepki toplamanız gayet normal. İnsan sosyal bir varlıktır ve etrafındaki gelişmeler kendini doğrudan ilgilendirmese bile o konu hakkında ilgi oluşur, istese de istemese de. Zaten salt kendini ilgilendiren konulara ilgisi uyanan kişiye de asosyal deniyor. Her seferinde başkalarına ders vermeye kalkışan kendini bulutların üstünde gören bir kısım Fenerbahçeliler neden CAS davasına olan iğnelemelere bu kadar alınıyor anlamıyorum.
"Şike davası" sürecinden midir nedir bilmiyorum ama herkes özeleştiri yeteneğini tamamen kaybetti bu sene. Özellikle davanın göbeğinde bulunduğu için Fenerbahçeliler.
Oraya yazmışım ama bir daha açıklayayım ; Galatasaray'lılardan daha çok ilgilenmem,hele bilmeden cas gitti namus gitti geyiği yapmam. Bu konuda bir şey bilmediğin malum. Yönetim de çekilebilir demişti zaten zamanında.
2 şey çıkardım yazdıklarından.1.si bu dava yanlışlıkla çekildi ona kılıf aranıyor. Diğeri ise şikeyle alakası olmayan dava aslında şike yapıldığı için çekildi çünkü Uefa 10 yıl men edecekti. Burada başka bir şey varsa beni aydınlatırsan sevinirim.
Kaldı ki Fenerbahçe taraftarı da bu durumdan son derece rahatsız zaten yine de bir açıklama bekleniyor.
Revolution
02.Mayıs.2012, 13:09
Şike nereden çıktı ben onu anlamadım. Aziz Yıldırım "Ülke menfaati için çekildik." dedi onu biliyorum da yanlış hatırlamıyorsam Aziz Yıldırım "Benim tasarrufumda olmayan bir karardı." dedi davanın çekilmesi konusunda. Sebebi de açıklanmadı yönetim tarafından. Ama haklı olduğuna %100 inandığın bir davadan (Avrupa'ya FB'nin alınmaması ve FB'nin zararı vb.) çekilmenin 8 sene sonraki organizasyonu etkileyeceğini sanmıyorum. Zaten Fenerbahçe emin olduğu gibi haklıysa davayı kazanacaktır ve "Pislikler bize dava açtı kazandı organizasyonu vermeyelim." diyeceklerini sanmıyorum.
Dediğim şu madem yönetim çekilebilir diyor o zaman neden avukat kanal kanal dolaşıp ahkam kesiyor. Madem çekme ihtimalin var, ortalığı velveleye neden veriyorsun? Tepkim buna bir de.
Dava yanlışlıkla çekildi de demedim, şikeyle alakası da var demedim. Ama TFF'nin yaptığı açıklamadan birkaç gün önce davanın çekilmesi, TFF'yle bu konuda bir görüşmenin olabileceği ihtimallerini de akıllara getirmiyor değil.
DisCo
02.Mayıs.2012, 13:31
Madem çekme ihtimalin var, ortalığı velveleye neden veriyorsun? Tepkim buna bir de.
Zaten tepki buna verilmelidir. Öyle bir ortam oluşturdular ki insanlar kendi isimlerine inanmadıkları kadar bu davaya inandılar. Kitleleri bir yere yönlendirip sonra aa pardon demek olmaz. Ya bu yönlendirme anormal sonuçlara neden olsaydı? Haklıısınız, neden olmadı değil mi? Aman, boşverelim(!); olunca konuşuruz.
Büyük ihtimalle bugün kendilerinin de inanmadığı bir şeyi söyleyeceklerdir. Herkesin, söylenenlere onlardan daha çok inandığı görünce kendi dediklerine kendileri de inanacaklardır.
Sonrada ölene kadar övünürüz; 2020'yi aldık diye. İşte, biz bu kadar ufak bir ülkeyiz.
Sekopej
02.Mayıs.2012, 13:38
Fenerbahçe üzerinden oynanmaya çalışılan son oyunun adı ise CAS davasıdır. Birileri "CAS davasının namusumuz olduğunu ancak namusumuzdan kayıtsızca vazgeçtiğimizi hatta şahsi pazarlıklar uğruna Fenerbahçe menfaatlerini bir çırpıda feda ettiğimizi" fısıldayarak; Taraftarlarla Fenerbahçe yönetimini karşı karşıya getirmeye çalışmaktadırlar. Öncelikle herkes şunu çok iyi bilmelidir ki Aziz Yıldırım ve Arkadaşları için iki şey asla ama asla pazarlık konusu yapılamaz; teklif dahi edilemez. Bunlar, "BÜYÜK TÜRKİYE CUMHURİYETİ VE BU CUMHURİYETİN KALESİ FENERBAHÇE’MİZİN MENFAATLERİDİR"
Aziz Yıldırım’ın imzası ve onayı olmasa dahi, böyle bir kararın Fenerbahçe Yönetim Kurulu tarafından ancak ve ancak ülke menfaatleri söz konusu olduğu zaman ve bir an bile düşünülmeden, hiçbir karşılık gözetmeden derhal alınabileceğini bilmemek ya da bildiğini söylememek alçaklıktan öte ihanettir. Sürekli sınanan ve denenen sabrımızın da bir sınırı olduğu unutulmamalıdır.
Gncl1905
02.Mayıs.2012, 13:58
Kayserispor'a gönderilen etik kurulu raporu;
http://www.kayserispor.org.tr/tur/hdetay.asp?id=1314
Tarla sürme muhabbetinden birşey çıkmamış deniyor kısaca anladığım kadarıyla...
byariff
02.Mayıs.2012, 14:17
SON DAKİKA : UEFA, TFF'den 2. Etik Kurulu Raporu'nu acilen istedi.
iste bu cok iyi oldu hadi bakalim yolla tfff etik kurulu raporunu
Aziz Yıldırım noktayı koymuş :) Ama anlatamazsın. 3 sayfa yazsan yine anlamazlar.
Platini'nin başbakan ile görüşmesine hala 1 TANE mantıklı açıklama gelmedi. Ama Fenerbahçe Cas davasını çekince yazmayan kalmadı.
Ben çekilmemesinden yanaydım. Hala öyle. Ama sanki gelip Fenerbahçe'li taraftarlar davanın çekilmesini destekliyormuş gibi yorum yapmayın.
DisCo
02.Mayıs.2012, 14:53
Tarla sürülür, ekinler çıkar ama totemdir ya da kurbandır.
Yasanın durup dururken ağır olduğuna kanaat getirillir ve onay için yürütmeye gönderilir.
Yürütme bu yasayı geri gönderir ama tek teline dokunmadan yürütmeye geri gönderilir ve yasa onaylanır.
58. maddenin değiştirilmesi için zorlanır ama değişmeyeceği anlaşılınca herkes bir anda değişmesin safına katılır.
Yıldırım Demirören, Beşiktaş Başkan sıfatıyla Fenerbahçemiz der.
Sonra aday olur ama felsefesi düşme yok gerekirse kendi kendimize oynarızdır.
Sonra ittifakla Yıldırım Demirören gibi birisi futbolun başına getirilir.
Akıl almaz şekilde alakası olan olmayan herkes disipline sevk edilir.
Ancak sevk edilirken bunlar zaten suçsuz ve temennimiz suçsuz olmalarıdır diyerek göz kırpılır.
Unutmadan değişmesin diye el kaldırdığı 58. maddeyi değiştirir.
Üstüne ne olur ne olmaz diye garantici davranıp başka maddelerde ekler.
Bu kadar tantana Aziz Yıldırım'ın tek açıklaması ile mantık çerçevesine oturur.
Ancak 36. Olağan Uefa Kongresi İstanbul'da yapılırken, Başbakan'da açılış konuşmasını yapacak kişiyken Platini ve Başbakan'ın bir araya gelmesi mantıksızdır.
Çünkü onunda tanımlamasını Aziz Yıldırım yapmıştır.
Depremleri de tahmin etse ülke zarardan kurtulsa.
Sekopej
02.Mayıs.2012, 15:06
Savcı Ersun Yanal'ın yardımcısını Karabük yardımcı antrenörü olarak dinler ve bu dinleme sonucu konuşmadan şike anlaşması sonucunu çıkarır, bu hiç garip değil, buna benzer şeyler garip değil.
Platini özel olarak gider Başbakan ile görüşüz, kongre binasında ya da kongre günü değil, sonra çıkar 2020 için sizi destekliyorum der ama bunlar garip olmaz.
SaLviO
02.Mayıs.2012, 15:06
acilen istemiş ilginç kaynak habertürk felanmı
SaLviO
02.Mayıs.2012, 15:07
Savcı Ersun Yanal'ın yardımcısını Karabük yardımcı antrenörü olarak dinler ve bu dinleme sonucu konuşmadan şike anlaşması sonucunu çıkarır, bu hiç garip değil, buna benzer şeyler garip değil.
Platini özel olarak gider Başbakan ile görüşüz, kongre binasında ya da kongre günü değil, sonra çıkar 2020 için sizi destekliyorum der ama bunlar garip olmaz.
bunun nesi garip ya :D :D
SaLviO
02.Mayıs.2012, 15:54
Nihat Özdemir: "58. maddeyle ilgili ilk günden aynı tavrı gösterdik. Biz sadece suç ve ceza dengesinin sağlanmasını istedik"
nannar
02.Mayıs.2012, 16:41
SÜPER OLMUŞ BU :)
Yasanın durup dururken ağır olduğuna kanaat getirillir ve onay için yürütmeye gönderilir.
Yürütme bu yasayı geri gönderir ama tek teline dokunmadan yürütmeye geri gönderilir ve yasa onaylanır.
58. maddenin değiştirilmesi için zorlanır ama değişmeyeceği anlaşılınca herkes bir anda değişmesin safına katılır.
Ancak sevk edilirken bunlar zaten suçsuz ve temennimiz suçsuz olmalarıdır diyerek göz kırpılır.
Ancak 36. Olağan Uefa Kongresi İstanbul'da yapılırken, Başbakan'da açılış konuşmasını yapacak kişiyken Platini ve Başbakan'ın bir araya gelmesi mantıksızdır.
:) KATILIYORUM
Sekopej
02.Mayıs.2012, 16:47
Nihat Özdemir;
YANITSIZ KALAN SORULAR
Tüm bunlara rağmen şu sorular maalesef yanıtsız kaldı:
"Bir takım takipler, tespitler yapıldıysa neden suçüstü yapılmadı?"
"Operasyon neden liglerin tescil edilmesinden haftalar sonra yapıldı?"
"6 Temmuz açıklamasında 19 olan maç sayısı, iddianamede nasıl ve ne şekilde azaldı?"
"Lehteki deliller neden iddianamede yer almadı?"
"Toplumun geniş kesimlerini ilgilendiren, bu kadar hassas bir konuda neden bir an önce yayın yasağı uygulanmadı?"
"Emenike’nin para sayma görüntüleri nerede?"
"Gizlilik ihlalinin önüne neden geçilemedi?"
"Fenerbahçe’nin çete ile örgüt ile ne alakası olabilir?
Bu sorular yeterince medyada, kamuoyunda irdelenmedi, tatmin edici yanıtlar verilmedi.
Bordo61Mavi
02.Mayıs.2012, 16:47
Ulke menfaati mazeretini cok aramamislar
Bu Fenerbahceli arkadaslar icin yeterli mazeretmi ?
ForsakeN
02.Mayıs.2012, 16:51
Soruşturmalar delilller davalar tanıklar çok normal zaten değil mi? Madalyonun tek tarafını görmekten vazgeçin artık
goosfraba
02.Mayıs.2012, 16:58
Tek soru!
Neden suçüstü yapılmadı da, seçimlerden sonra yapıldı?
Hayırlı işler.
Sekopej
02.Mayıs.2012, 17:14
Tek soru!
Neden suçüstü yapılmadı da, seçimlerden sonra yapıldı?
Hayırlı işler.
Ben de hep bunu düşünüyorum, o kadar çantalarda paralar varmış, o kadar para alış verişi olmuş, 1 tanesi suç üstü yapılsaydı, bu kadar uzamazdı da dava çünkü suç üstü yapmak, kesin delildir.
Ya da ortada, içinde para olduğunu gösteren bir görüntü olsaydı, hadi geçtim para sayma olayını, para görebilseydik.
DisCo
02.Mayıs.2012, 17:16
Soruşturmalar delilller davalar tanıklar çok normal zaten değil mi? Madalyonun tek tarafını görmekten vazgeçin artık
Dostum buradaki farkı anlatmaya çalışıyorum. Sende bunu anlayamazsan kim anlar merak ediyorum.
Çeşit çeşit anormallikler bulabiliriz. Fikrim gereği anormallikler denklem değildir, demiştim.
http://f1205.hizliresim.com/x/2/56f5t.png
Bu formülle olanın ya da olmayanın üstünü kapatamayız.
Yani soruşturma = 1
1'de etkisiz elemandır diyerek her şey güllük gülistanlık olmaz.
Durum böyle iken Aziz Yıldırım Fenerbahçe'nin tespit ettiği anormalliklere isim bulunca yok böyle bir mantık, süper mantık, nasıl bir mantık diyoruz.
Diğer anormalliklere kamuoyu bir isim bulunca olur mu öyle şey oluyor.
Anormallik her şartta anormaldir. Aziz Yıldırım söylemesine gerek yoktur.
Benim tepkimde Aziz Yıldırım demeden bir şeyi göremeyenleredir.
sui generis
02.Mayıs.2012, 17:18
sadece 2020 demedi , 2020 ve başka şeyler... konuşulan genel olarak şunlar ;
UEFA, TFF'nin aldığı karara karışmayacak
2020 gelecek
Stat arazisi Fenerbahçe'ye verilecek
Fenerbahçe'nin tüm zararı TFF tarafından tazmin edilecek
Cuma günü Aziz Başkan ve yöneticilerimiz serbest kalacak
Ralph
02.Mayıs.2012, 17:23
Şu videoya denk geldiniz mi bilmiyorum. İbrahim Akın az kalsın golü atacaktım diye üzülüyor gibi yorumladım bende videoyu. "Tabi başka bir şey varsa ayrı."
http://siz.net/bu-goruntuler-fenerbahcelileri-cok-kizdiracak-videosu/
sui generis
02.Mayıs.2012, 17:23
Son dakika!!!!!!! :Etik Kurulu:Demirören'in açıklamalarında raporumuza aykırı bir husus bulunmamaktadir
Şu videoya denk geldiniz mi bilmiyorum. İbrahim Akın az kalsın golü atacaktım diye üzülüyor gibi yorumladım bende videoyu. "Tabi başka bir şey varsa ayrı."
Trabzonspor'da önceden oynamış bir oyuncu gol attıktan sonra üzülüyor. O zaman o mantığa göre adam yanlışlıkla gol attı diye üzülüyor.
EDİT
Hasan Üçüncü'ymüş adı.
EDİT 2
Resim:
http://www.sondakikahaberleri.info.tr/images/haberresim/3904-trabzon-u-90-da-yikti-sevinmedi.jpg
Ralph
02.Mayıs.2012, 17:25
Trabzonspor'da önceden oynamış bir oyuncu gol attıktan sonra üzülüyor. O zaman o mantığa göre adam yanlışlıkla gol attı diye üzülüyor.
İbrahim Akın önceden Fenerbahçe'de mi oynadı yoksa ben mi kaçırdım böyle bir olayı? Alakaya maydanoz yani seninki.
*Boş yere editleyip uğraşmışsın dostum alakasız örnek seninki.
İbrahim Akın önceden Fenerbahçe'de mi oynadı yoksa ben mi kaçırdım böyle bir olayı? Alakaya maydanoz yani seninki.
*Boş yere editleyip uğraşmışsın dostum alakasız örnek seninki.
Bana göre o videoda "Ulan az kalsın fıstık gibi gol oluyordu kaçtı" gibi bir ifadesi var. Ön yargılarını kaldır tekrar izle.
Ee bu para nerede? İ. Akın'ın hesaplarında yok. Bizim kulüp hesaplarında yok. Bu para havadan mı geldi?
İ. Akın olayını yine 3-4 sayfa önce yazmıştım. Ama genelde okumaya üşengeç bir milletiz. Son sayfadan dalıp yazıyoruz.
İ. Akın'ın menajeri İ. Akın'a böyle bir durum var diyor o da parayı almadan hocaya soruyor. Yani o menajer kiminle görüşmüş, parayı almışlar mı, kulüp çalışanı ile mi görüşmüşler belli değil.
Adam itiraf edersem beni çıkaracaklarını söylediler dedi. Daha ne olsun yahu.
Ralph
02.Mayıs.2012, 17:33
Vallahi ön yargılarımı da çıkardım her şeyimi de çıkardım gayette bariz o ifadelerin ne olduğu. Bence sen Fenerbahçeliliğin dışında bak o videoya. Adam kendini nasıl kasmış pozisyon sonrası. Kaşlarını kaldırıyor, dişleri ile dudağını sıkıyor, kenara bakıyor yedek kulübesine doğru (muhtemelen) vs vs...
Verdiğin örneğe gelecek olursak, yüzlerce benzer şey vardır bununla ilgili. İlhan Mansız Ankaragücü'nde oynadığı zaman Beşiktaş'a attıktan sonra sevinmemişti. O da mı o zaman şike yapmış? Savunacağım diye absürt örnek verme bence. Tarafsız bakması gereken sensin gibi geliyor bana.
sui generis
02.Mayıs.2012, 17:51
Mehmet Baransu doğru yazıyor diyenler; Baransu etik kurulu üyeleri ile görüşmüştü, Demirören'in açıkladığı raporu biz yazmadık demişlerdi (!) ... Baransu'dan ses seda yok :)
Vallahi ön yargılarımı da çıkardım her şeyimi de çıkardım gayette bariz o ifadelerin ne olduğu. Bence sen Fenerbahçeliliğin dışında bak o videoya. Adam kendini nasıl kasmış pozisyon sonrası. Kaşlarını kaldırıyor, dişleri ile dudağını sıkıyor, kenara bakıyor yedek kulübesine doğru (muhtemelen) vs vs...
Verdiğin örneğe gelecek olursak, yüzlerce benzer şey vardır bununla ilgili. İlhan Mansız Ankaragücü'nde oynadığı zaman Beşiktaş'a attıktan sonra sevinmemişti. O da mı o zaman şike yapmış? Savunacağım diye absürt örnek verme bence. Tarafsız bakması gereken sensin gibi geliyor bana.
Eee peki madem sahadan anlaşılıyor şike biz birtek İ. Akın olayında şike yaptık. Çünkü şike yapıldığı iddaa edilen maçlarda 90+5'te attığımız gol bile var. 90+5 şike mi olur? Hele o golden sonra spikerin gol diye bağıramaması, Serhat Ulueren'in canlı yayında ... neyse :)
Adam şut çekmez olur biter yahu. Dalga mı geçiyorsun. Ben sana bunun gibi avrupadan baya pozisyon gösteririm. Hulk 45 metreden gol atıyor kendi bile inanamıyor gole. O da şike o zaman.
Ralph
02.Mayıs.2012, 18:09
Eee peki madem sahadan anlaşılıyor şike biz birtek İ. Akın olayında şike yaptık. Çünkü şike yapıldığı iddaa edilen maçlarda 90+5'te attığımız gol bile var. 90+5 şike mi olur? Hele o golden sonra spikerin gol diye bağıramaması, Serhat Ulueren'in canlı yayında ... neyse :)
Adam şut çekmez olur biter yahu. Dalga mı geçiyorsun. Ben sana bunun gibi avrupadan baya pozisyon gösteririm. Hulk 45 metreden gol atıyor kendi bile inanamıyor gole. O da şike o zaman.
Ben bunun dışında Fenerbahçe şike yapıyor falan demedim ki zaten dostum. Ben sadece bu pozisyonu konuşuyorum :] Gördüm ve yorumumu yazdım oraya.
eng1n
02.Mayıs.2012, 18:19
TFF Etik kurulu 3648 numarali tape kayboldugu icin Ankaragucu-Fenerbahce macinda Trabzon'un tesvik verdigi iddiasi hakkinda karar veremedi
DisCo
02.Mayıs.2012, 18:22
Adam itiraf edersem beni çıkaracaklarını söylediler dedi. Daha ne olsun yahu.
Suçu işlediğini kabul ettikten sonra insanı serbest bırakırlar mı? Nasıl çıkacağını düşündü merak ediyorum.
Bunu neden merak ediyorum çünkü Telegol'e bağlandığında "şike parasınının haram olduğunu bilmiyormuyum ağabey ben, bunun hocaya sorması mı olurmuş" kısmını bilen kişi, suçu kabul ettiğinde dışarı çıkamayacağını nasıl görememiş ve dışarı çıkmak için suçu kabul etmiş.
ForsakeN
02.Mayıs.2012, 18:27
Dostum buradaki farkı anlatmaya çalışıyorum. Sende bunu anlayamazsan kim anlar merak ediyorum.
Çeşit çeşit anormallikler bulabiliriz. Fikrim gereği anormallikler denklem değildir, demiştim.
http://f1205.hizliresim.com/x/2/56f5t.png
Bu formülle olanın ya da olmayanın üstünü kapatamayız.
Yani soruşturma = 1
1'de etkisiz elemandır diyerek her şey güllük gülistanlık olmaz.
Durum böyle iken Aziz Yıldırım Fenerbahçe'nin tespit ettiği anormalliklere isim bulunca yok böyle bir mantık, süper mantık, nasıl bir mantık diyoruz.
Diğer anormalliklere kamuoyu bir isim bulunca olur mu öyle şey oluyor.
Anormallik her şartta anormaldir. Aziz Yıldırım söylemesine gerek yoktur.
Benim tepkimde Aziz Yıldırım demeden bir şeyi göremeyenleredir.
Komik olmuş bu :D İlkokul çocuklarının yaptıgı basit denklemlere benzemiş. Hani vardır ya 15x0 = 45x0.. 0'lar birbirini götürür 15=45 çıkaaar !! " tarzı bişey olmuş sizin denklemleriniz.
O Fenerlilerin bulduğu diye bahsettiğiniz anormalliklerden bahsedersek, Karabük antrenörü, Bilyoner komedisi, mini cooper vs. Bunlar direk olarak ortaya atılan suçlamaları çürüten kanıtlar. Suçlamaların ne kadar yanlış kanıtlar üzerinden yapıldığına dair somut izlenimler.
Bu durumda sizin ifade ettiğiniz anormalliklerin olması da bizim suçluluğumuzu kanıtlamaz. Orda saydıklarınızın çoğu Fenerbahçe dışında gelişen ve de soruşturmanın gidişatının ne kadar garip oldugu üzerine yorumlar. Bir çoğunda da haklısınız fakat bunlar herhangi bir suç unsuru içermiyor Fenerbahçe özelinde
Komedi ya bu görüntüden bunu çıkarmak :D Adam bariz "hadi bee" tepkisi veriyor. Ben halı sahada ne zaman güzel bi şutum kaçsa bu tepkiyi veriyorum. Karşı takıma gol atmayı da baya baya istiyorum.
Ama yeter komik olmaya başladınız artık :D
Ralph
02.Mayıs.2012, 18:31
Komik olmuş bu :D İlkokul çocuklarının yaptıgı basit denklemlere benzemiş. Hani vardır ya 15x0 = 45x0.. 0'lar birbirini götürür 15=45 çıkaaar !! " tarzı bişey olmuş sizin denklemleriniz.
O Fenerlilerin bulduğu diye bahsettiğiniz anormalliklerden bahsedersek, Karabük antrenörü, Bilyoner komedisi, mini cooper vs. Bunlar direk olarak ortaya atılan suçlamaları çürüten kanıtlar. Suçlamaların ne kadar yanlış kanıtlar üzerinden yapıldığına dair somut izlenimler.
Bu durumda sizin ifade ettiğiniz anormalliklerin olması da bizim suçluluğumuzu kanıtlamaz. Orda saydıklarınızın çoğu Fenerbahçe dışında gelişen ve de soruşturmanın gidişatının ne kadar garip oldugu üzerine yorumlar. Bir çoğunda da haklısınız fakat bunlar herhangi bir suç unsuru içermiyor Fenerbahçe özelinde
Komedi ya bu görüntüden bunu çıkarmak :D Adam bariz "hadi bee" tepkisi veriyor. Ben halı sahada ne zaman güzel bi şutum kaçsa bu tepkiyi veriyorum. Karşı takıma gol atmayı da baya baya istiyorum.
Şu üç günlük yorucu dünyada seni güldürebildiysem ne mutlu bana. Allah keyfini artırsın bol bol gül :]
RaSenGan
02.Mayıs.2012, 18:33
Hadi be ile uzaktan yakından alakası yok yahu.Buna hadi be demek inan çok çok daha komik :)
ForsakeN
02.Mayıs.2012, 18:34
Hadi be ile uzaktan yakından alakası yok yahu.Buna hadi be demek inan çok çok daha komik :)
Tamam adam ulu orta kameraların onu çektiği bile bile dövünmüş saha ortasında nerdeyse gol olacaktı diye. Bunu diyorsunuz yani. Neyse
RaSenGan
02.Mayıs.2012, 18:35
Tamam adam ulu orta kameraların onu çektiği bile bile dövünmüş saha ortasında nerdeyse gol olacaktı diye. Bunu diyorsunuz yani. Neyse
Ben öyle bir şey demedim.Ama tepkisinin hadi be ile uzaktan yakından hiçbir alakası yok.
ForsakeN
02.Mayıs.2012, 18:36
Ben öyle bir şey demedim.Ama tepkisinin hadi be ile uzaktan yakından hiçbir alakası yok.
Ne ile alakası var ? hadi çıkar baklayı ağzından :)
Nedvedmania
02.Mayıs.2012, 18:37
Nasıl bakarsan öyle görürsünlük bir video.
RaSenGan
02.Mayıs.2012, 18:42
Ne ile alakası var ? hadi çıkar baklayı ağzından :)
Cihan'ın dediği gibi nerden bakarsan öyle gözükür.Sen her gol kaçırdığında bu mimiği yapabiliyor olabilirsin ama aç bak bakalım İbrahim Akın gol kaçırdığında böyle mi yapınıyor dövünüyor mu napıyor ? Ben izlemiyorum takip etmiyorum kaçırınca da nasıl hareket yaptığını bilmiyorum.O yüzden kesin şunu yapmıştır demiyorum.Ama hadi be demediği çok açık :)
futureless
02.Mayıs.2012, 18:44
Nasıl bakarsan öyle görürsünlük bir video.
Katılıyorum , nasıl görmek istediğine bağlı .
Görkem , koymuşsun videoyu , fikrini belirtmişsin , tamam sana birşey demiyorum da , Aygün , bunu da mı gol sandın be Aygün ? :D
ForsakeN
02.Mayıs.2012, 18:46
Cihan'ın dediği gibi nerden bakarsan öyle gözükür.Sen her gol kaçırdığında bu mimiği yapabiliyor olabilirsin ama aç bak bakalım İbrahim Akın gol kaçırdığında böyle mi yapınıyor dövünüyor mu napıyor ? Ben izlemiyorum takip etmiyorum kaçırınca da nasıl hareket yaptığını bilmiyorum.O yüzden kesin şunu yapmıştır demiyorum.Ama hadi be demediği çok açık :)
Adamın kameralar önünde gol olmasından korktugunu kastediyorsun hala :) İlginç bu kadar da art niyetli olunmaz
RaSenGan
02.Mayıs.2012, 18:47
Adamın kameralar önünde gol olmasından korktugunu kastediyorsun hala :) İlginç bu kadar da art niyetli olunmaz
Öyle bir şey kastettiğimi düşünüyorsun hala :) İlginç bu kadar da art niyetli olunmaz :)
ForsakeN
02.Mayıs.2012, 18:47
Neyi kastediyosun Aygün peki? Söyle de bilelim yahu.
RaSenGan
02.Mayıs.2012, 18:49
Neyi kastediyosun Aygün peki? Söyle de bilelim yahu.
Abi bir şeyi kastetmiyorum valla.Diyorum ki merak eden baksın adam önceden de gol kaçırdığında böyle bir tepki veriyorsa sorun yok.Ama bu maça özel böyle bir tepki veriyorsa altında bir şeyler yatabilir.Sonuçta bu işlerle adı anılan ve içerde yatmış bir isim.
Bordo61Mavi
02.Mayıs.2012, 18:54
Kenan Yaralinin itiraflari ne oldu? pardon iftiralari
Kenan Yaralinin itiraflari ne oldu? pardon iftiralari
O olay yanlış aksettirildi sanki. Kenan Yaralı mahkemede Hikmet Karaman'ın aldığı teşvik duyumunu anlattığını söylemiş.
Revolution
02.Mayıs.2012, 19:17
Hikmet Karaman da yalanladı zaten.
Şunu anlamıyorum. İçeridekiler madem suçsuz. İlk etik kurulu mu kör ikincisi mi?
Bu adamlar madem suçsuz, neden bu insanları bunca zaman içeride tuttunuz? Bu insanların ailesine çoluğuna çocuğuna yazık değil mi? Bunun sebebi olarak siyasi gösterilmesini de aklım ermiyor.
Herşeyin başı Aziz Yıldırım dersin şikeyi de bulaştırmazsın bahis çetesi vs başka birşey dersin. Ayıklarsın alacağın adamları, madem dendiği gibi siyasi emellerin var. Bu ülkede kurumların patronlarında büyük sıkıntı var. Halimiz hiç ama hiç iyi değil.
The.Crow
02.Mayıs.2012, 19:18
Yahu 312 sayfa olmuş . Fenerbahçe taraftarı dışındakilerin yorumlarının hepsi Fenerbahçe şike yaptı doğrultusunda. Şimdi Fenerbahçe şike yapmış madem anlatın hangi maçta nasıl kime para vererek yapmış?Anlatın yahu??
RaSenGan
02.Mayıs.2012, 19:20
Yahu 312 sayfa olmuş . Fenerbahçe taraftarı dışındakilerin yorumlarının hepsi Fenerbahçe şike yaptı doğrultusunda. Şimdi Fenerbahçe şike yapmış madem anlatın hangi maçta nasıl kime para vererek yapmış?Anlatın yahu??
Zora girince her zaman yaptığınız şey.Bunu biz niye anlatalım abi.Bizim işimiz değil bu.Mantıklı bir şekilde düşünebilen her insan Kaan'ın dediği gibi düşünür.
Bordo61Mavi
02.Mayıs.2012, 19:22
O olay yanlış aksettirildi sanki. Kenan Yaralı mahkemede Hikmet Karaman'ın aldığı teşvik duyumunu anlattığını söylemiş.
Bazi arkadaslar 2 ciddi itiraf var diyordu, 2'si birbirinden bos cikti.
Bugun ayrica Nihat Ozdemirin bi lafi epey gulmeme sebep oldu, Sivasin baliklari niye Trabzondan aldigininin arastirilmasi gerektigini soylemis, nerden alacaklardi ? Erzincandanmi :) Isin dahada komik yani Istanbulda yasiyan Nihat Ozdemir bile baliklarini Denizer ailesinden aliyormus.
RaSenGan
02.Mayıs.2012, 19:23
Bugun ayrica Nihat Ozdemirin bi lafi epey gulmeme sebep oldu, Sivasin baliklari niye Trabzondan aldigininin arastirilmasi gerektigini soylemis, nerden alacaklardi ? Erzincandanmi :) Isin dahada komik yani Istanbulda yasiyan Nihat Ozdemir bile baliklarini Denizer ailesinden aliyormus.
Ciddi ciddi demiş mi bunu :D
The.Crow
02.Mayıs.2012, 19:26
Ben Kaan'a bir şey dememdim ki genel 312 sayfadan konuştum ve merak ettim. Anlatın şike yapmış diyenler nerde nasıl hangi maçta yapılmış anlatsın bilelim.Ne zorda kalması. Kimse rakibin yorumuna bakmıyor ne tutturmuşsa gidiyor. Sadri Şener diyor kupa bizim. Açıkla neden sizin? Şike yapılmış diyorsan anlat şikeyi inanalım. Sadedce kupa bizim . Nasıl bir yargılama , suçlamadır bu dünyanın neresinde görülmüştür. Misal sen katilsin. Neden? Katilsin işte gir hapse?Çek cezanı. Olay bu. Zora girmeyle alakası yok.30 yaşıma geldim böyle saçmalık,komedi,rezillik görmedim.
Bordo61Mavi
02.Mayıs.2012, 19:27
Ciddi ciddi demiş mi bunu :D
Canli izlemedim, haber siteleri dediklerini carpitmadiysa aynen bunu demis :D
Revolution
02.Mayıs.2012, 19:28
Bunu bize mi soruyorsun abicim cidden? Benim anlamadığım nokta şikenin sahaya yansıyıp yansımadığı nasıl anlaşılıyor? Şike ya vardır ya yoktur. Şike konusunda anlaşmışsındır, sahaya yansımadığını nasıl anlayabilirsin aklım asıl bunu almıyor.
Lütfen taş attığımı düşünüp, alınganlık olmasın gayet ciddi muhabbet anlamında konuşuyorum.
Fernando Gago
02.Mayıs.2012, 19:31
Canli izlemedim, haber siteleri dediklerini carpitmadiysa aynen bunu demis :D
Tapeyi tam hatırlamıyorum ancak Sivasspor-Fenerbahçe maçından önce geçen konuşmalarda balık avlamasından ve daha sonra Sivas'a gidecek balıklardan bahsediliyor. İlginç. Sivas esnafına sormak lazım balıkları nereden alırlar diye :D
Ayrıca Trabzon Yönetiminde balık avlayan filan var mı?
Revolution
02.Mayıs.2012, 19:33
Tapeyi tam hatırlamıyorum ancak Sivasspor-Fenerbahçe maçından önce geçen konuşmalarda balık avlamasından ve daha sonra Sivas'a gidecek balıklardan bahsediliyor. İlginç. Sivas esnafına sormak lazım balıkları nereden alırlar diye :D
Tapelerde zaten bazı şeyler belli oluyor. Ama genelde insanlar işine geldiği tapeye "kanıt", gelmeyene "yalan" gözüyle bakıyor.
The.Crow
02.Mayıs.2012, 19:33
İşte anlatın kim kiminle nerde hangi maç öncesi anlaşmış.Anlatın . Size de sormuyorum 3 temmuzda bir yem atıldı. Medya zaten verdi gazı herkeste bir şike yapılmış olmuş konuşma edaları.
Neyse ya 312 sayfa olmuş hala 3 temmuzda ne söylenmişse o konuşuluyor bundan sonra mı düzelecek. Ben kendi hayatımdaki GS'li ve FB'li arkadaşlarımla,akrabalarımla bile artık konuşmuyoruz bu konuyu işimize bakıyoruz. Çünkü TV'de spor programı izlesem 30 yaşına gelmişim dalga geçiyor bunlar benimle diye bir yığın küfür edip günaha giriyorum. Konuşacak bir şeyim yok bu konuda artık.
Son 1 şey 3 temmuzda da siyasi demiştim olay şimdi de diyorum. Unutmayın ki soruşturma başladığında Emre Belözoğlu hakkında da çok konuşuluyordu şimdi adı geçmiyor başka dünyanın adamı gibi. Halbuki Korcan aylarca yattı. Anlayan anlamıştır nasıl bu olayın siyasi olduğunu. En çabuk aklanan Emre oldu.Medya bile bir daha bahsetmedi.Hatta Mehmet Baransu bile.
312 sayfa oluş bir 312 sayfa daha olur. Herkese bu konuda iyi tekrarlar. Çünkü her şey tekrar tekrar söyleniyor.
Sağlıcakla kalın.
Bordo61Mavi
02.Mayıs.2012, 19:36
Yonetici Recep Denizer dededen gelme meslek, bak Nihat Ozdemire bile yolluyormus.
Haftanin 2 gunu Sivasa balik gidiyormus Trabzondan. Simdi baligi para anliyorsun dimi :) peki tarla ve insaat ne oluyor, niye bunlarin anlami eyup sultanda kurban kesmek oluyor :)
Fernando Gago
02.Mayıs.2012, 19:42
Yonetici Recep Denizer dededen gelme meslek, bak Nihat Ozdemire bile yolluyormus.
Haftanin 2 gunu Sivasa balik gidiyormus Trabzondan. Simdi baligi para anliyorsun dimi :) peki tarla ve insaat ne oluyor, niye bunlarin anlami eyup sultanda kurban kesmek oluyor :)
Bu konuşmaların Zeki Mazlum'la ilgisi yok mu? İddianame bilgisayarımda uygun bi zamanda bakıcam. Orada Recep Denizer'lerden filan bahsedilmiyor. Trabzonspor bölümü Zeki Mazlumlar'dan, 1 milyona bağlarızlar civarında geçtiği için ilgi uyandırıyor.
İnşaatın ve işçilerin ne olduğu malum, tarla sürmek de kişiler gerekli açıklamaları yaptı. Anlamak istersen anlarsın, anlamamakta direnirsen o senin bileceğin iş. 12 Kızgın Adam'ı izlemiş miydin?
Bordo61Mavi
02.Mayıs.2012, 19:48
Bu konuşmaların Zeki Mazlum'la ilgisi yok mu? İddianame bilgisayarımda uygun bi zamanda bakıcam. Orada Recep Denizer'lerden filan bahsedilmiyor. Trabzonspor bölümü Zeki Mazlumlar'dan, 1 milyona bağlarızlar civarında geçtiği için ilgi uyandırıyor.
İnşaatın ve işçilerin ne olduğu malum, tarla sürmek de kişiler gerekli açıklamaları yaptı. Anlamak istersen anlarsın, anlamamakta direnirsen o senin bileceğin iş. 12 Kızgın Adam'ı izlemiş miydin?
Yok izlemedim :) Ne olduysa bu totemden oldu, belki normal konusa Aziz Yildirim suan disarda olurdu ama o tarlayi surunce boyle oldu.
Emniyet ifadelerinede bi bakiver uygun zamaninda , Recep Denizerinkini oku. Zeki Mazlum bildigim kadari ile bizim stadin guvenlik islerini yapan adam, onun konusmalarini okumadim yonetici olmadigi icin. Mehmet Yildizin emniyet sorgusunuda oku, sonra Mecnun ile nasil celiskide olduklarini gor :)
Fernando Gago
02.Mayıs.2012, 20:04
Yok izlemedim :) Ne olduysa bu totemden oldu, belki normal konusa Aziz Yildirim suan disarda olurdu ama o tarlayi surunce boyle oldu.
Emniyet ifadelerinede bi bakiver uygun zamaninda , Recep Denizerinkini oku. Zeki Mazlum bildigim kadari ile bizim stadin guvenlik islerini yapan adam, onun konusmalarini okumadim yonetici olmadigi icin. Mehmet Yildizin emniyet sorgusunuda oku, sonra Mecnun ile nasil celiskide olduklarini gor :)
Aziz Yıldırım adil bir şekilde yargılansa, bak yargılansa diyorum zaten çoktan dışarıya çıkmış oradan hesabını verirdi. Bunu geçelim bence :)
Sen Mecnun Odyakmaz'ın yalan söylediğini defalarca ima ediyorsun ama Mecnun Odyakmaz emniyette de söylüyor Trabzon'dan girişim olduğu. Zeki Mazlum'a bizzat söylüyor bunu. Futbolcularıma gelmiş, onlar da bana söylediler diye. Burada "sonradan" meydana gelmiş sözde iftira söz konusu değil.
Recep Denizer'in ismini hatırlamıyorum ek iddianamedeki klasörleri incelemek lazım vs. Bu konuda iddia etmeyeceğim ama okuduğumda öyle Sivas'a 2 haftada 1 balıklar gidiyor filan olayı değil. Neyse zaten ortada adil bir yargılama yok kendimizi yırtmayalım.
Bordo61Mavi
02.Mayıs.2012, 20:12
Aziz Yıldırım adil bir şekilde yargılansa, bak yargılansa diyorum zaten çoktan dışarıya çıkmış oradan hesabını verirdi. Bunu geçelim bence :)
Sen Mecnun Odyakmaz'ın yalan söylediğini defalarca ima ediyorsun ama Mecnun Odyakmaz emniyette de söylüyor Trabzon'dan girişim olduğu. Zeki Mazlum'a bizzat söylüyor bunu. Futbolcularıma gelmiş, onlar da bana söylediler diye. Burada "sonradan" meydana gelmiş sözde iftira söz konusu değil.
Recep Denizer'in ismini hatırlamıyorum ek iddianamedeki klasörleri incelemek lazım vs. Bu konuda iddia etmeyeceğim ama okuduğumda öyle Sivas'a 2 haftada 1 balıklar gidiyor filan olayı değil. Neyse zaten ortada adil bir yargılama yok kendimizi yırtmayalım.
Ben Mecnunu hic bir sekilde samimi bulmuyorum zaten " Trabzonlular" ismini verdigi insanlarmi artik hayal urunu yaratiklarmi onun futbolcularina para teklif etmis. Bi ismini koyabilseydi sunlarin daha inandirici olabilirdi.
Adil ortam yok bunda hep ayni fikirde olduk, onun icin bugunluk yeter :) bizim mac baslicak radyo ayarlamam lazim
byariff
02.Mayıs.2012, 20:45
Arkadaslar yeni geldim disardann ee ne oldu Cas davasi açikladilarmi niye çektiklerini 58.ci dava hakkinda konustularmi disardan geldim hic bilmiyorum biraz bilgilendirin bizi :)
sananes
02.Mayıs.2012, 21:22
Tekrar yazmak istiyorum. Hukuka göre olması gereken suçlayan tarafın iddialarını ispatlaması zorunluluğudur. Yani tarla muhabbeti benim totemim derse aziz yıldırım ve buna ülkenin büyük bir kesimi inanmasa bile savcılar,polisler bunun yalan olduğunu ispatlayamadığı sürece aziz yıldırım'ın söylediği doğru kabul edilir.
O yüzden fenerbahçe'nin küme düşme, puan silme ya da avrupaya gönderilmeme gibi cezalar alabilmesi için artık davanın son zamanlarına gelinen şu günlerde gerekli olan şeyler şunlar;
1-Kulüp hesaplarında bir anormallik bulunmak zorunda. Bulunamıyor ise; sonraki adıma geçilmeli
2-Aziz Yıldırım veya diğer suçlananların hesaplarında anormallik tespit edilmeli.Bu da boş çıkarsa
3-Her büyük baş adamın gizli kasası olduğu söylenir durur.O halde son seçenek o gizli kasayı bulup,şike için harcamaları onun yaptığı belgelenmek zorunda.
Eğer bu yazdığım 3 maddeden herhangi birini suçlayan taraf ispat edemezse, üzgünüm ama fenerbahçe'li olmayan kardeşlerim dava düşer.
Sekopej
02.Mayıs.2012, 23:24
Şunu anlamıyorum. İçeridekiler madem suçsuz. İlk etik kurulu mu kör ikincisi mi?
Çok basit. Savunma.:)
İlk rapor hazırlandığında sadece iddianame vardı ortada. Ona bakıp bir değerlendirme yapıldı.
Eğer ona doğru dersek, ben de o iddianameye giren Ersun Yanal'ın yardımcısının Karabük yardımcı antrenörü olarak karıştırılıp, Ersun Yanal'ın yardımcısının telefon görüşmesinden şike şüphesi çıkarıldığını söylerim.
Yani savunma işte bu kadar önemli, sen savunmayı dinlemezsen, sadece iddialara bakarsan, bu konuşmaya bağlı olarak Fenerbahçe'yi cezalandırırsın. Ama olayın aslı nedir, isimlerin karışması.
O zaman savunma alınmadan oluşturulan raporun bağlayıcılığı nedir?
di canio
02.Mayıs.2012, 23:40
Çok basit. Savunma.:)
İlk rapor hazırlandığında sadece iddianame vardı ortada. Ona bakıp bir değerlendirme yapıldı.
Eğer ona doğru dersek, ben de o iddianameye giren Ersun Yanal'ın yardımcısının Karabük yardımcı antrenörü olarak karıştırılıp, Ersun Yanal'ın yardımcısının telefon görüşmesinden şike şüphesi çıkarıldığını söylerim.
Yani savunma işte bu kadar önemli, sen savunmayı dinlemezsen, sadece iddialara bakarsan, bu konuşmaya bağlı olarak Fenerbahçe'yi cezalandırırsın. Ama olayın aslı nedir, isimlerin karışması.
O zaman savunma alınmadan oluşturulan raporun bağlayıcılığı nedir?
Ayrıca Etik Kurulu'nun o raporu, seçmece delillerle oluşturuldu. Bazı belgeler gizlilik kararı olduğu için seçilerek verildi Kurul'a. Hangi kriterlere göre seçildiği meçhul.
ReaList
02.Mayıs.2012, 23:45
Acaba şu sorulan sorunun cevabı 312 sayfada kaç defa verildi merak ediyorum : )
Lucas Neill
02.Mayıs.2012, 23:57
Bu Etik Kurulu Raporu ne zaman aciklanacak? Niye bu kadar gecikti ki? Aciklanacak derken ne zaman okuyabilecegiz?
SaLviO
02.Mayıs.2012, 23:59
en az 48 saat sonra demişlerdi
sarianet
03.Mayıs.2012, 01:28
Yıldırım Demiören'den UEFA'ya sitem: "Playoff'tan önce 8 takımın puanlarının yarısını sildik daha ne yapalım?"
abi adamlar yapıyor ya :D
Deus Dominus
03.Mayıs.2012, 02:10
Yıldırım Demiören'den UEFA'ya sitem: "Playoff'tan önce 8 takımın puanlarının yarısını sildik daha ne yapalım?"
Güzelmiş :D
İtiraf olmadan kimse birşeyi kanıtlayamaz, cinayet değil, hırsızlık değil. O yüzden boş yere birbirinizi kırmayın yok şike varmış yokmuş. Tadını çıkarın hayatın, futboldan daha güzel şeyler de var hayatta :)
nannar
03.Mayıs.2012, 10:17
:n: Y.D. daha ne yapsın bence de :D
Stan13
03.Mayıs.2012, 10:33
Peki Nihat Özdemir'in "Saha dışında maç bağlamanın nasıl bir sakıncası olabilir ?" dediği söyleniyor bunun aslı astarı nedir ?
SaLviO
03.Mayıs.2012, 12:10
yok öyle bişey
europeanconquer
03.Mayıs.2012, 13:04
Peki Nihat Özdemir'in "Saha dışında maç bağlamanın nasıl bir sakıncası olabilir ?" dediği söyleniyor bunun aslı astarı nedir ?
Öyle bir şey dediyse eğer -dememiştir tabi ki- 3 Temmuz'dan bu yana olan bütün olaylar sonuca bağlanır.Dava biter,Fenerbahçe düşer.Altını çize çize söylüyorum böyle bir şey dememiştir ama dediyse olacak olayları varsaydım.
ReaList
03.Mayıs.2012, 13:21
Bugünkü duruşmadan bir kaç bilgi vereyim size ;
Mahkeme önüne çıkan çoğu tanık, menajerlik sınavlarıyla ilgili bilgi verdi. İbrahim Akın'ın annesi, Mahmut Tekdemir ve Yıldırım Demirören tanıklık yaptı. Hakim ve sanık avukatlarının çeşitli sorularıyla beraber öğle arası verildi.
Normalde öğleden sonra çapraz sorgu olacaktı, bu çapraz sorgu bizim lehimize çok iyi işler akıllarda kalan soruların çoğunu yıkabilirdi ama hakimler ani bir kararla çapraz sorgudan vazgeçti ! Umarım yine üzerimize oyunlar dönmüyordur ! Normalde şike, teşvik suçlaması olan bir iddianame'ye sırf Özel yetkili Ağır Ceza mahkemesinde görülsün diye içi Çete, Suç örgütü ile donatıldı. Olay odur ki içeride Aziz Yıldırım'dan başka bu suçla suçlanan adam kalmadı yahu.
Yeter bu adaletsizlik, hukuksuzluk. 3.duruşma haftası oluyor, tamam anladık zorla suç yükleme göreviniz var ama olmuyor işte. Yok işte arkadaş, Elinizde delil yok, kanıt yok, İddianameniz verilen savunmalar belge ve bilgilerle kevgire döndü, Getirdiğiniz gizli tanıklar dahi verdikleri komik beyanlarla elinizde patladı. Onlar ifade verirken siz (hakimler) bile güldünüz. Umarım ben yanlış düşünüyorumdur ve Yarın hak yerini bulur.
SaLviO
03.Mayıs.2012, 14:04
şu durumda bile tahliye çıkmassa yazıklar olsun
dünyanın neresinde görülmüş şike suçunun ağır ceza mahkemesinde yargılandığı
SaLviO
03.Mayıs.2012, 14:10
çapraz sorgulara başlamışlar , iyi oldu
nannar
03.Mayıs.2012, 14:19
Fenerbahçe lehine yazan,konuşan kim varsa "yaşa,doğrusun", aleyhine kim yazar ya da konuşursa "auvvvv" :) En basit örneği TFF lehine kararlar alırken "dogru yolu buldunuz,tebrikler" , aleyhine karar alınca "tff istifa" :) Size göre adli kurumlar,Başbakan,TFF,hakemler daha doğrusu Fenerbahçe taraftarı dışında tüm kişi ve kurumların şu anda tek hedefi "Fenerbahçe'yi ve Aziz yıldırımı bitirmek" . Ama gerçi şu aralar TFF ve Etik kurulu falan adil davranıyor size bakılırsa
SaLviO
03.Mayıs.2012, 14:21
ilhan cavcav tanık olarak dinleniyormuş
di canio
03.Mayıs.2012, 14:22
Fenerbahçe lehine yazan,konuşan kim varsa "yaşa,doğrusun", aleyhine kim yazar ya da konuşursa "auvvvv" :) En basit örneği TFF lehine kararlar alırken "dogru yolu buldunuz,tebrikler" , aleyhine karar alınca "tff istifa" :) Size göre adli kurumlar,Başbakan,TFF,hakemler daha doğrusu Fenerbahçe taraftarı dışında tüm kişi ve kurumların şu anda tek hedefi "Fenerbahçe'yi ve Aziz yıldırımı bitirmek" . Ama gerçi şu aralar TFF ve Etik kurulu falan adil davranıyor size bakılırsa
Bunun tam tersi de mevcut değil mi bazılarında? Fenerbahçe aleyhine olan durumlarda "yaşa, doğrusun", lehine olan durumlarda "Fenerbahçe kollanıyor".
SaLviO
03.Mayıs.2012, 14:22
Cavcav: şike olsa benim bilgim dahilinde olurdu...
beyler bizim suçlandığımız maçları yazabilecek varmı
di canio
03.Mayıs.2012, 14:26
Tutuklu yargılanan sanıkların tahliyesi yönünde karar verilmesi bekleniyor söylentileri var.
sui generis
03.Mayıs.2012, 14:27
Tövbe tövbe buna burada kaç defa cevap verildi. Ya okuduğunuzu anlamıyorsunuz ya da anlamak istemiyorsunuz. İlk rapor ile ikinci rapor arasındaki farkları biliyor musunuz? Hiç sanmıyorum. Yine belirtelim; ilk raporda sanıkların lehine olan tapeler yollanmamisti etik kuruluna aynı sekilde savunma alınmamıştı. İkinci rapor hazırlanırken bu hukuksuzluk giderildi. Bu hukuksuzluğun giderilmesi sizi neden bu kadar derinden etkiledi yoksa Fenerbahçe masum çıkınca hayal kırıklığına mı uğradınız ?
byariff
03.Mayıs.2012, 14:27
Sadri Şener: Yıldırım Demirören'e, TFF Başkanlığına seçilirken kulüp olarak büyük destek verdik. Bundan Trabzon halkı da hoşnut olmamıştı.
Sadri Şener: İnsan biriyle evleniyor, 6 ay sonra ayrılıyor. Bu da onun gibi bir şey. Bizimki ani çıktı
Sadri Şener: Ben kaç kişiyi karşıma alıp destek veriyorum.Bana sormadan 58. maddeyi değiştiremezsin. Değiştirirsen sonucuna katlanırsın
Sadri Şener: Yıldırım Demirören'e destek verdiğim için pişmanım biraz. Ben net insanım. Benimle konuştuysan benle aynı yolda yürüyeceksin
Sadri Şener:Bu federasyonla olmaz, değişmesi lazım. abi aday bulmak önemli.2.- 3.ligde çok takımın başkanı bizim oralı. İmzada sıkıntı olmaz
Sadri Şener: Etik kurulunun ilk ve 2.raporunda Trabzonspor için aynı ifadeler yer alıyor. Ancak Fenerbahçe'nin ki aynı değil.
Sadri Şener: 58. maddeyi değiştirdiler. Niye, Fenerbahçe küme düşmesin diye. Bu, Fenerbahçe'yi kurtarmak için yapılan bir operasyondur
Sadri Şener: Nihat Özdemir "Trabzonspor, tapelerde görüldüğü gibi 5 milyon lira almış mıdır?" diye soruyor. Hayır 6 milyon lira aldım.
Sadri Şener: Bu paranın tamamını stat için kullandık. Bizim stat UEFA normlarına uymuyor.60 yaşında stadımız var. CL maçlarını böyle oynadık
Sadri Şener: Bu paraları maçlarda kullandılar diyorlar. Maçlar bitmişti o zaman. Fenerbahçe'de Topuk yaylası için aldı.
Sadri Şener: Fenerbahçe 'Türk sporuna hizmet ediyorum' diyor. Biz sanki Rus sporu için hizmet ediyoruz
Sadri Şener: Yöneticimiz Recep bey, Türkiye'nin en büyük balıkçısıdır. Batum'dan Romanya'ya kadar gemileri gider. 81 ile balık gönderiyor
Sadri Şener: Bu arkadaşımız Sivasspor'a değil, 'Sivas'a balık göndereyim mi' diye soruyor. İsterse Nihat Bey'e de gönderir, sıkıntı olmaz.
SaLviO
03.Mayıs.2012, 14:32
ne büyük fenerbahçeymiş koruya koruya bitiremediler
nannar
03.Mayıs.2012, 14:32
Bunun tam tersi de mevcut değil mi bazılarında? Fenerbahçe aleyhine olan durumlarda "yaşa, doğrusun", lehine olan durumlarda "Fenerbahçe kollanıyor".
:) Açıkcası ben bu işler hiç ortaya çıkmadan Aziz Yıldırım'a kuyruk acısı olan özellikle medyada bazı kişi ya da kurumların bu davayı fırsat bilip yalan haber ya da açıklama yaptıgı kanısındayım.Yani basında kimin doğru kmin yanlış yazdığını,hangi kişi ya da kurumların gerçekleri yansıttığını bilemeyiz.Fakat siz "hayır, kesinlikle hiçbirşey yoktur,basında herkes FB düşmanı,spor yazarları,polis,hakim,savcı herkes Fenerbahçe'yi bitirme planında yer alıyor" iddaasıyla gelince komik oluyor. Yani deseniz ki "Belki de birşeyler vardır ama basında yazılıp çizilen kadar değildir, Aziz yıldırım ve Fb düşmanı olan kişi ya da kurumlar durumu fırsat bilip üstümüze oyunlar oynayarak olan şeyi daha da büyütme uğraşındalar" o zaman derim ki "eyvallah,siz de haklı olabilirsiniz :) "
Cavcav: şike olsa benim bilgim dahilinde olurdu...
beyler bizim suçlandığımız maçları yazabilecek varmı
İlhan Cavcav kadar nefret ettiğim bir adam yok Türk futbolunda. Aziz Yıldırım dahil :) Her türlü pis işin altından Cavcav'ın çıkma ihtimali vardır bence de
RaSenGan
03.Mayıs.2012, 14:33
Sadri Şener: Fenerbahçe 'Türk sporuna hizmet ediyorum' diyor. Biz sanki Rus sporu için hizmet ediyoruz :zuhaha
byariff
03.Mayıs.2012, 14:36
ne büyük fenerbahçeymiş koruya koruya bitiremediler
adam hakli 58.ci maddenin degismesine mantikli bir açiklama gelmedi daha.
SaLviO
03.Mayıs.2012, 14:37
arkasına sığınabilinecek en güzel cavap : fenerbahçeyi koruyoruz
di canio
03.Mayıs.2012, 14:39
:) Açıkcası ben bu işler hiç ortaya çıkmadan Aziz Yıldırım'a kuyruk acısı olan özellikle medyada bazı kişi ya da kurumların bu davayı fırsat bilip yalan haber ya da açıklama yaptıgı kanısındayım.Yani basında kimin doğru kmin yanlış yazdığını,hangi kişi ya da kurumların gerçekleri yansıttığını bilemeyiz.Fakat siz "hayır, kesinlikle hiçbirşey yoktur,basında herkes FB düşmanı,spor yazarları,polis,hakim,savcı herkes Fenerbahçe'yi bitirme planında yer alıyor" iddaasıyla gelince komik oluyor. Yani deseniz ki "Belki de birşeyler vardır ama basında yazılıp çizilen kadar değildir, Aziz yıldırım ve Fb düşmanı olan kişi ya da kurumlar durumu fırsat bilip üstümüze oyunlar oynayarak olan şeyi daha da büyütme uğraşındalar" o zaman derim ki "eyvallah,siz de haklı olabilirsiniz :) "
Benim gördüğüm çoğunluğun söylediği "kesinlikle birşey yok" değil, "biz inanıyoruz temiz olduklarına" şeklindeydi. Basının nasıl bir itibarsızlaştırma çalışması yaptığı herkesin malumu. Emniyet'in ilk zamanlar buna dahli de ortada. Çoğu Fenerbahçeli, (en azından benim çevremdekilerin, benim tanıdıklarımın neredeyse tamamı) "kesinlikle hiçbirşey yok" demiyor. "Biz hiçbirşey olmadığına inanıyoruz" diyor. İkinci kısımda bahsettiğinizi söyleyen büyük bir çoğunluk var. Hiçbir kulübün temiz olduğuna inanmıyorum şahsen. Her kulübün kirli bir işi muhakkak çıkar. Bizde belki fazladır, belki az. Ama bizlerin bu söylediklerini görmeyip, farklı düşünceleri genel Fenerbahçeli görüşüymüş gibi yansıtmaya çalışıp, "eyvallah, siz de haklı olabilirsiniz" demekten kaçma durumunda genel rakip profili.
nannar
03.Mayıs.2012, 14:39
Yıldırım Demirören istifa eder mi sizce ? :D
SaLviO
03.Mayıs.2012, 14:41
etmez.daha batırılacak bi tff var