PDA

View Full Version : Büyük Şike Soruşturması

Pages : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 [35] 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49

DisCo
21.Mayıs.2012, 19:48
Bunlar varsayım. Gerçek olması en muhtemel olay "adaletin bekçisi" Cornu'nun savunmasındaki olaylar. Malum mektuba kadar her şeyin açıklaması orada.

Uefa istemiştir orası ayrı, ama TFF'nin tek seçeneği o muydu? Aylardır çektiğimiz de bu zaten. Uefa'nın biz yapmadık dediği bir olayı örnek gösterilerek ortada dolaşan bir Uefa sopası var.

Şu an disiplin soruşturması açılmış zaten sanırım ondan sonra karar çıkar ne olacaksa. Bizi paklayacaksa ne olur sipariş mektupla paklamasın Uefa.

Uefa sürecin başından beri yokları oynuyor. Bunu herkesin gördüğünü düşünüyorum. Hiyerarşi düzeninde kural olmasada işleyiş budur. En üst mercii olarak kararı alır ama açıklamayı alt sistemdeki kuruma yaptırır. Sen alt sistem olarak ben yapamam diyemezsin, sadece istifa edersin. İstifa etmeyip açıkladılar. Ee, açıklamayı kim yaparsa iş onun üstüne kalır.

Bu döneme kadar Uefa'nın ağzından bir kere bile Şampiyonlar Ligi'ne biz almadık lafını duymadım; geçen gün kanlı canlı Platini'nin söylemi dışında. Bu durumda her ne kadar süreci iyi yönetmeselerde eski federasyonu günahı boşuna alındı. Özür dilenir mi? Sanmıyorum. Adı çıktı ne de olsa günah keçisi olarak.

Bundan sonraki süreçte Fenerbahçe'ye ceza gelecektir ama ertelenecektir. Bunun sonucunda bu federasyonda yerinde kalmaz, ister şike yaptığı için ister siyasi oyun deyin Aziz Yıldırım'da koltuğunda kalmayacaktır.

Gncl1905
21.Mayıs.2012, 21:33
Şu PFDK kararlarından sonra ceza gelmedi ya :)

FeNerbahçe, UEFA Disiplin Kurulu'na giren eski Galatasaraylı futbolcudan oldukça rahatsız...

Şike konusunda karar vermek için 24 Mayıs'ta toplanacak kurulda yer alan Rumen efsanenin Galatasaraylı olduğunu ve aleyhlerinde çalıştığını UEFA'ya ileten sarı-lacivertli yöneticiler, Popescu'nun bu davadan el çektirilmesini istedi.

Star Gazetesi'nin haberine göre; Türkiye'deki şike soruşturması için 31 Mayıs'ta kesin kararını açıklaması beklenen UEFA'nın 24 Mayıs'ta gerçekleştireceği Disiplin Kurulu toplantısında eski Galatasaraylı Georghe Popescu da oy kullanacak. UEFA'dan sadece şike soruşturmasında adı geçen takımlara ceza gelmesi, diğerlerine ceza gelmemesi için büyük bir kulis çalışması içerisine giren ve TFF'ye aldığı kararlar nedeniyle tam anlamıyla savaş açan Galatasaray Yönetimi, Popescu'nun birkaç hafta önce yeni üye olarak UEFA Disiplin Kurulu'na seçilmesiyle rahatladı.

Detayları öğrenip rapor etti

Popescu, Galatasaray'ın ceza almama umudunu arttırırken, "Cim Bom da Avrupa'ya katılmasın" düşüncesine sahip olan Fenerli yöneticileri ise tedirgin etti. UEFA'da çok sevilen ve güven duyulan Popescu'nun Galatasaray ile görüştüğü ancak dava süreci ile ilgili net bilgiler vermediği öğrenildi. Popescu'nun Türkiye'deki çevresi sayesinde şike sürecini bütün gerçekliği ile öğrenip kurul üyelerine rapor ettiği ifade edildi. Fenerli yöneticiler ise Popescu'nun durumunu UEFA'ya bildirip, kendisinin davadan el çektirilmesini istedi.

Kaynak: Sporx

Sekopej
21.Mayıs.2012, 22:19
Tabi UEFA'ya giden, oradan gelen mektupların hiç önemi yok bu süreçte. Başkandan habersiz iş çevirenlerin hiç önemi yok. Yazışmalar açıklandı yahu, Aydınlar nasıl daha çok zarar verebilirdi ki?

UEFA sopası hala devam ediyor, olay sadece şike yapanlar ceza alacakmış seviyesine geldi 8 sene milli takımlar dahil tüm turnuvalardan men olmaktan.

Aman da 8 sene aman de 5 sene diye ortalarda dolaşanlardır bugünlere gelmesini sağlayanlar. Basında çıkanlarla, varsayımlarla UEFA'yı doldurursan bunda da başarılı olursun çünkü istedikten sonra her yöne çekilebileceğini önceki mesajlarımda örnekleriyle söyledim.

KanaKe
22.Mayıs.2012, 00:48
su takimi sezon basinda düsürmeyerek zan altinda birakanlara hakkimi helal etmiyorum.. fenerbahce yönetiminde bu 58. madde degisikligine destek veren yöneticilerede hakkimi helal etmiyorum.. fenerbahcenin küme düsmesini engelleyen basbakana ve demirörene de hakkimi helal etmiyorum.. he yayinci kurulusu unutuyordum az daha fenerbahcenin küme düsmesine göz yumamayan bircok aboneligin iptalinden korkan sonrada bizi süper final gibi bir sacmaliga zorlayanlara hakkimi hic mi hic helal etmiyorum.. sezon basinda direk küme düsürülseydik bu sezon tekrar süper lige cikmistik tertemiz alnimizin akiyla yolumuza devam ederdik ama simdi ne oldu rakip takim taraftarlarinin agzina sakiz olduk sürekli göndermeler sürekli atifta bulunmalar satasmalar.. küme düsüp tekrar yükselseydik bütün bunlar olmazdi vallahi ne yalan söyliyeyim süper ligiden sahsen bu sezon sogudum fenerbahcenin 34 macindan belki 15 tanesini seyretmisimdir onlari da 90 dakika seyretmemisimdir.. süper finalmis türkiye kupasiymis benim icin hicbir önemi yok bi kere o leke sürüldü bize artik ömür boyu duracak ta ki aziz yildirimin sike yapmadigi ispatlanana kadar oda bu gidisle bayagi zor cünkü olayin tamamen siyasi oldugu belli oldu.. yani demek istedigim bütün bunlar aslinda zaman kaybi herkes bu olayin siyasi oldugunun farkina vardi fakat hala sike diye tutturan bazi rakip takim taraftarlarinin tek amaci fenerbahcelileri kiskirtmak sinirlendirmektir baska birsey degil onlara cevap bile vermeye gerek yok kanimca... degerli vaktinizi onlara cevap yazmakla degil daha önemli seylere ayirin.

Universal
29.Mayıs.2012, 11:22
Aziz Yıldırım ve Sadri Şener mahkeme başkanı karar verirse, birbirlerine soru soracaklarmış... O an kesinlikle TVlerde canlı yayınlanmalı.

ReaList
29.Mayıs.2012, 12:28
Şuan Sadri Şener mahkeme'de konuşuyor. Cevaplara verdiği yanıtlar ; Bilmiyorum, Şaka,Espri Yaptık, Gırgır olsun diye konuştuk. Her defasında diyorum şuana kadar başkalarının yaşamış olduğu falsonun %1'ni Fenerbahçe tarafı yaşasa bu dava çoktan aleyhimize sonlanmıştı.

LaigLeNoiR
29.Mayıs.2012, 12:41
Mahkeme'den canlı yayın mı var ? Kaynak ne bu haberlerin.

DisCo
29.Mayıs.2012, 12:53
Şuan Sadri Şener mahkeme'de konuşuyor. Cevaplara verdiği yanıtlar ; Bilmiyorum, Şaka,Espri Yaptık, Gırgır olsun diye konuştuk. Her defasında diyorum şuana kadar başkalarının yaşamış olduğu falsonun %1'ni Fenerbahçe tarafı yaşasa bu dava çoktan aleyhimize sonlanmıştı.

Bence gruplara ayırmamak lazım. Herkes bu şekilde konuşuyor. Fenerbahçe üzerinden değerlendirirsek hakimin şike yaptınız mı sorusuna cevap olarak "Şike Yapma Defterimiz (tüm kulüplerde zorunlu olan bir defter diyelim) burada ve gördüğünüz gibi tek bir kayıt yer almıyor" gibi bir cevap göremeyiz. Çünkü bu işin belgesi yoktur. Yaparsın ya da yapmazsın ama ikisinde de iş efsane olur. İspatlayamazsın.

Aziz Yıldırım tarlayı kurban kesme diyor bir başkası totemdir sokakları turlama diyor. Bunlarda gırgır yaptık diyor. Pek fark göremiyorum.

Yoksa mahkemede birbirlerini aklamaya gelmişler.

Size bunu dedik mi? Cevap: Hayır

Şu şu oldu mu? Cevap: Haberim yok

Ben sana ihale vermemişmiydim? Cevap: Vermiştin. Ee, ben böyle mübarek adamım.

ReaList
29.Mayıs.2012, 12:58
Sadri Şener

Soru: FB ankgs, sivas fb tesvik girisiminiz var iddiasi var,buyrun!
-FB ankaragucunde hamdi akin melih gokcek beni arayacakmis kardesim soyledi aradilar temennide bulundular, ikiside fb kongre uyesi, hamdi akin asbaskanlik yapti..bunlarla tesvik mantiga uygun degil
gabrici bize verirmisin diye onlar soruyor..bizde vittek i istemistik.. Sivas maci stad korumamizi yapan zeki mazlum beni aradi..odemelerini istedi 2 gun sonrada yaptik.

Hakim; gabric daha once gundeme geldimi? subatta sanirim
Uye hakim; Melih beyle gorusmen spontanemiydi?
-evet spontaneydi
Boyle girgirsamata icin mi aradinız?
-evet
Hakim; olmazki
Aziz Y: ben silahli orgut uyesi orgut basi ve sikeyle suclaniyorum! "Yok ama oyle degil gabrici vereceksin onu alsak, heh he " diyolar, bu konusma sike degil bizim en ufak konusmamiz onumuze sike diye geliyor. Manisa maci kenan beye verilen para ve krediler konu olmustu,Sadri bey 92 trilyonluk ihaleyi bedelsiz sana verdim mi Sadri bey?
Cevap; etmistir!
Aziz Y: Yani ben dostlarima yardim ediyormusum degil mi?
Hakem atamasi yaptin mi Sadri bey?
-Bilmiyorum
Devletten aldiginiz para karadeniz oyunu vs nereye gitti?
-Aldik 6 trilyonu aldik, stadimiz 60 senelik CLye uygun degil basbakandan aldik Stada harcanan paranin icinde bu...
Hakim: Aziz hep bizi dinletti ne demek?
Sadri Ş: Espri, espri yapmisimdir
Aziz Y; iddianamede az ama eklerde cok ts ,soruyorum .. bulent ataman gelen tesvikten bir kurus emenikeye vermeyecegim demis gonderdinmi ?
Sadri Ş: Hayir ama tanimam bulenti, Nereli bu? Trabzonlu ..
Aziz Y: Tesekkur ediyorum!
Sani Şener (Sadri Şener'i kardeşi) : Hamdi akin benim ortagim sadri bey abim, hamdi incekde insaat yapiyor,melihle sadriyi ariycaz telefonunu versene dedi, Bende sadriye haber verdim..melih gokceki tanimam, Sonra aksam sadriyi birdaha aradim.
Hakim; sizin gibi adamlar boyle girgirmi yapar ?
-He evet yapariz

Nevzat Şakar;
-Telefon gorusmeleri benim dogru,sike tesvik yapmadim
Hakim :Musteki ahmet bulut u tehdit etmissin sonra sikayetinden vazgecmis ne bu? ayagini denk al ne demek?
-Tehdit degil trabzonda boyle
Hakim; ne yani bizde turkiyedeyiz o farkli burda farkli mi olur!
(300 Milyar olayının geçtiği tape okundu)
Bu konusma sivas macindan once mi? d
Dogrudur bunlar, benim kahvecim konusacak dedi bende dinledim,aradi resatmis adi,adapazarli trabzonda calsyor, Adapazarinda hoca var okuycak sampiyon yapacak deyince 300 milyar istiyor dedi,girgir yaptik..
Hakim: Girgirsa niye dusunurum diyorsun?
(Satir satir tapeyi okuyor Aziz Yildirim.. Nevzat Şakar itiraz etti)
Aziz Y: Pantalonlu kaleci bulent mi?
-hayir..
Neden antalyaya gittin?
Nevzat Şakar: Sanami soracam lan !!
(Ve ortalık uğultuyla beraber hafiften karıştı hakim müdahale etti)

Evet bu şekilde devam ediyor, bilmiyorum, gırgır, şamata ve espri. Başka söze ne hacet. Sonuç olarak Aziz Yıldırım 11 aydır hapis yatıyor ya helal olsun bu ülkede ki Adalete...

titates1
29.Mayıs.2012, 13:03
Bence gruplara ayırmamak lazım. Herkes bu şekilde konuşuyor. Fenerbahçe üzerinden değerlendirirsek hakimin şike yaptınız mı sorusuna cevap olarak "Şike Yapma Defterimiz (tüm kulüplerde zorunlu olan bir defter diyelim) burada ve gördüğünüz gibi tek bir kayıt yer almıyor" gibi bir cevap göremeyiz. Çünkü bu işin belgesi yoktur. Yaparsın ya da yapmazsın ama ikisinde de iş efsane olur. İspatlayamazsın.

Aziz Yıldırım tarlayı kurban kesme diyor bir başkası totemdir sokakları turlama diyor. Bunlarda gırgır yaptık diyor. Pek fark göremiyorum.

Yoksa mahkemede birbirlerini aklamaya gelmişler.

Size bunu dedik mi? Cevap: Hayır

Şu şu oldu mu? Cevap: Haberim yok

Ben sana ihale vermemişmiydim? Cevap: Vermiştin. Ee, ben böyle mübarek adamım.

Pek fark görememinize rağmen , Aziz Yıldırım'ın dışarıda olmasını veya Sadri Şener'in içeride olmasını bir kere bile savunamıyorsunuz.

Biz de her fırsatta laf attığınız adaletle , sizin aranızda bir fark göremiyoruz.

titates1
29.Mayıs.2012, 13:07
Yasemin Merçil: "Parayı Karadeniz Oyunlarına mı harcadınız?" Nevzat Şakar: "Evet"
Yasemin Merçil: "Az önce Sadri Şener, bu parayı Şampiyonlar Ligi için stad hazırlıklarına ödendiğini açıkladı?!"

DisCo
29.Mayıs.2012, 13:14
Pek fark görememinize rağmen , Aziz Yıldırım'ın dışarıda olmasını veya Sadri Şener'in içeride olmasını bir kere bile savunamıyorsunuz.

Biz de her fırsatta laf attığınız adaletle , sizin aranızda bir fark göremiyoruz.

Şimdi olayın içinde olan ve canı yanan tarafın her zaman daha çok sesi çıkar. Eminim ki bu konuda hayır sana katılmıyorum demeyeceksin. Mesela takımının attığı bariz gol ofsayt diye kesilirse ortalığı yakarsın ama bir Amasyaspor'un ofsayt pozisyonuna yorum yapmazsın. Hırsızlığa sen uğradığında yaptığın isyan ile tv'de izlediğin bir hırsızlık olayına vereceğin tepki aynı olmaz. Polis seni döver sayfa sayfa yazarsın ama hakkını aramak sebebiyle giden işçiyi döver bu forumda tek kelimesini etmezsin.

Bu mantıkla baktığın zaman hepimiz kötü hepimiz vahşi hepimiz sahtekar hepimiz adaletsiz hepimiz adını koyacağın ne kadar kötülük varsa oyuz. Dünyanın işleyişi bu değildir. Zaten uzun bir süredir eleştirdiğim şeylerde budur; sen buna buna laf etmiştin ama bugün sesin çıkmıyor. Ben laf ederkende senin sesin çıkmamıştı. Aynı hesap değil mi? Bu denklemi kurmak denklem anlamında doğru ama mantık anlamında yanlıştır.

Aziz Yıldırım için delil varsa ve karartacaksa içerde kalması doğaldır. Ancak sürenin bu kadar uzun olması doğal değildir. Bunun haricinde de diğer kişilerin dışarda kalması ya da onlar dışardayken kendisinin içerde kalması doğal değildir. Yani burada da ters bir denklem var.

titates1
29.Mayıs.2012, 13:22
Şimdi olayın içinde olan ve canı yanan tarafın her zaman daha çok sesi çıkar. Eminim ki bu konuda hayır sana katılmıyorum demeyeceksin. Mesela takımının attığı bariz gol ofsayt diye kesilirse ortalığı yakarsın ama bir Amasyaspor'un ofsayt pozisyonuna yorum yapmazsın. Hırsızlığa sen uğradığında yaptığın isyan ile tv'de izlediğin bir hırsızlık olayına vereceğin tepki aynı olmaz. Polis seni döver sayfa sayfa yazarsın ama hakkını aramak sebebiyle giden işçiyi döver bu forumda tek kelimesini etmezsin.

Bu mantıkla baktığın zaman hepimiz kötü hepimiz vahşi hepimiz sahtekar hepimiz adaletsiz hepimiz adını koyacağın ne kadar kötülük varsa oyuz. Dünyanın işleyişi bu değildir. Zaten uzun bir süredir eleştirdiğim şeylerde budur; sen buna buna laf etmiştin ama bugün sesin çıkmıyor. Ben laf ederkende senin sesin çıkmamıştı. Aynı hesap değil mi? Bu denklemi kurmak denklem anlamında doğru ama mantık anlamında yanlıştır.

Aziz Yıldırım için delil varsa ve karartacaksa içerde kalması doğaldır. Ancak sürenin bu kadar uzun olması doğal değildir. Bunun haricinde de diğer kişilerin dışarda kalması ya da onlar dışardayken kendisinin içerde kalması doğal değildir. Yani burada da ters bir denklem var.

Valla kendi adınıza konuşun , ben haksızlık karşısında susmam , böyle yetiştirdim kendimi , onun dışında 1 senedir heryerde tartışılan bir konuda yorum yapmakla , gazete gördüğün bir hırsızlık olayına yorum yapmak aynı şey değil , nasıl bir denklem kurdunuz anlamak mümkün değil.

Ayrıca dün Volkan'ın tehdit olayı için , ortalığı yıkan arkadaşlar , Nevzat Şakar için ne diyecekler ama Trabzon'da böyle demiş , eyvallah , ben de Türk gençleri böyle der dedim , şimdi herkes yıksın bakalım ortalığı , Trabzonlu arkadaşlar gelip bakalım , bu adam Trabzon'a yakışmıyor diyecek mi ?

Ben sizin gibi bir olaya öyle , bir olaya böyle olamıyorum , kusura bakmayın.

Sekopej
29.Mayıs.2012, 13:34
Şu Trabzon başkanın ve yöneticisinin söylediklerini Fenerbahçe başkanı ve yönetici söylese, şu anda hüküm giymiş olur, asılmaya başlarlardı her ortamda.

Birisi diyor ki parayı kullanmadık, öbürü stadda kullandık diyor.

İhale Fenerbahçe'nin üzerine her türlü kalacak ama bu türlü gariplikler de görülüyor, görmek istemeyene yapacak bir şey yok ama tarih bunu yazacak. Fenerbahçe gerçekten inşaat için harcanan parayı belgeleriyle ispat eder yine inandıramaz, Trabzon o zaten inşaatçı der, dediğine inanılır, garip karşılanmaz.

Neyse alıştık, bu hafta Tahkim de keser cezayı, Türk futbolunun tek kötüsü, her pisliği yapanı, tek suçlusu Fenerbahçe üzerine kalır her şey, herkes derin bir ohh çeker ve yola devam ederiz.

sui generis
29.Mayıs.2012, 13:48
Aziz Başkan keşke tüm sorulara biz çok şakacayız, her zaman böyle gırgır şamata yaparız , en büyük eğlencemiz bu falan deseymiş. o zaman dışarıda olurdu tahminen. ya da İstanbul da biz böyle konuşuruz deseymiş de yine dışarıda olabilirmiş.

byariff
29.Mayıs.2012, 13:48
Sadri Şener'in bir soru üzerine, "Biz stada 15 trilyon harcadık. Devletten para tabi ki alacağız. O stat devletin stadı. Bizim değil. Çevresini de süsleyeceğiz..." demesi üzerine Aziz Yıldırım araya girdi.

Yıldırım'ın "Bu süsleme de bizim tarla gibi" esprisi, Şener de dahil olmak üzere salondakiler güldürdü

DisCo
29.Mayıs.2012, 13:49
Ben sizin gibi bir olaya öyle , bir olaya böyle olamıyorum , kusura bakmayın.

Tebrikler Ünal Aysal ; işte şu yukarıda gördüğümüz iki arkadaş gibi bir taraftar profiline , kutuplaşmaya , yangına körükle gitmeye , büyük katkı sağladın , tebrikler.

Bir önceki sayfadaki , böyle dalga geçer gibiki muhabbetleri okudum ,

Yöneticiler'e ve Fenerbahçeli arkadaşlara burdan sesleniyorum , bunlara müdahele edilmiyorsa ben de en ufak konuda bu şekilde dalga geçicem , bazı şeyleri okumadan etmeden , suçlamalarda bulunucam , açık açık söylüyorum , ya Fenerbahçeli arkadaşların hepsi aynı şeyi yapmaya başlayacak zaten , ya da burdan çoluk çocuğu ve çocuk akıllıları temizleyeceksiniz.

Bütün Fenerbahçeli arkadaşlara da mesaj atarız gerekirse , zamanında hiç birinizin haberi olmadan Aykut Hoca için birleşmiştik , şimdi de aynı şeyi yaparız gerekirse, kıskandığınız da bu zaten biliyoruz ne kadar vursanız da biz kol kola , hep beraberiz.

Birinde kutuplaşmayı eleştiriyorsun. Diğerinde kutuplaşma yaratıyorsun. Şimdi olaylara bir öyle bir böyle bakmadığından eminmisin? Başka alıntılarda koyayım mı? Mesela hakaret edilmemesi gerektiğini söyleyip de burada millete çocuk akıllı dediğin örnekler gibi.

Mesele olaydaki görüşünün ne olduğudur, ne kadar yazdığın ya da dillendirdiğin değildir. Aziz Yıldırım içerde bu kadar fazla kalmamalıydı. Görüşüm budur ister 10 kere isterse hiç yazmam. Aziz Yıldırım ne kadar komik savunma yapıyorsa diğerleri de o kadar yapıyor. Görüşüm budur ister 10 kere ister 100 kere ister 1000 kere yazarım. Anayasa bana bu hakkı vermiştir.

furkan58
29.Mayıs.2012, 14:18
11 ay sonra Mahkeme Başkanı açıkladı; "Şekip Mosturoğlu ve Sami Dinç görüşmesinde, konuşma ile tape uyumsuz."

MeMo
29.Mayıs.2012, 14:26
11 ay sonra Mahkeme Başkanı açıkladı; "Şekip Mosturoğlu ve Sami Dinç görüşmesinde, konuşma ile tape uyumsuz."

Bunlara bakarsak savcının ne kadar mükemmel bir iş yaptığını görürüz.

ReaList
29.Mayıs.2012, 14:30

Yani Şekip Mosturoğlu'nun tapesindeki konuşmaların başı, sonu, ortası kırpılarak iddianame'ye konulmuştur. 11 ay sonra bunu görmek büyük başarı : ) Gerçi biraz üzerinde dursalar aslında ne garipliklerle karşılaşacaklar ama Emir büyük yerden davaya devam.

barahir
29.Mayıs.2012, 14:31
Tapeler de hayal ürünü zaten :)

Şekip Mosturoğlu'nun tapesi montaj çıktı Aygün ve bunu söyleyen mahkeme balkanı.. Allah'ın sopası yok diyorum sadece..

DisCo
29.Mayıs.2012, 14:41
Geçmiş dönemde tapeler uydurulmamışsa savunuculacak tarafı yok demiştim. Bugün Türkiye'de bununda olabileceğini gördük. Bu bizim bildiğimiz insandır hata yaparla açıklanacak bir iş değildir.

Sami Dinç konuşması ile ilgili böyle bilginin verilmesi 2 düşünceyi doğuracaktır.

Tüm konuşmalar incelendi ve sadece hatalı olan Sami Dinç tapesi belirtildi yani diğerleri doğru (!) şekilde hazırlanmıştır.

Tek bir hata bile tapelerin tamamına gölge düşürür. Güvenirliliğin kaybolduğu yerde hiçbir şey bulunmaz. Gerçektende iddianame= domastes, biber, patlıcan.

Tüm takım yöneticileri, futbolu yöneten tüm idarecilerin değişmesi gerekiyor. Bunu yapayım diyorsun ama tüm hukuk adamlarının değişmesi lazım, tüm polis teşkilatının değişmesi lazım, doktorların, öğretmenlerin derken bu işin malesef sonu yoktur.

Bu ülkede doğmuşsak bu çarpık sistemi sineye çekmek zorundayız.

furkan58
29.Mayıs.2012, 14:42
Tapeler de hayal ürünü zaten :)

Mahkeme başkanıyla akrabalığın var mı Aygün ? Yaklaşık 2 hafta önce doğruları buraya yazmışsın :)

titates1
29.Mayıs.2012, 14:43
Birinde kutuplaşmayı eleştiriyorsun. Diğerinde kutuplaşma yaratıyorsun. Şimdi olaylara bir öyle bir böyle bakmadığından eminmisin? Başka alıntılarda koyayım mı? Mesela hakaret edilmemesi gerektiğini söyleyip de burada millete çocuk akıllı dediğin örnekler gibi.

Mesele olaydaki görüşünün ne olduğudur, ne kadar yazdığın ya da dillendirdiğin değildir. Aziz Yıldırım içerde bu kadar fazla kalmamalıydı. Görüşüm budur ister 10 kere isterse hiç yazmam. Aziz Yıldırım ne kadar komik savunma yapıyorsa diğerleri de o kadar yapıyor. Görüşüm budur ister 10 kere ister 100 kere ister 1000 kere yazarım. Anayasa bana bu hakkı vermiştir.

Boldladığın yerde ne var anlayamadım , Ben bir öyle bir böyle konuşmuyorum , istediğin kadar mesajımı koy buraya, benim neye cevap olarak yazdığımı da koy , işinize geldiğinde işte aynı Türk adaleti gibi oluyorsunuz , ordan kırp , burdan biç , olayın başı yok , sonu belli değil , işine gelen kısmı al buraya yapıştır , aha ispatladım de.

Lütfen istediğiniz kadar mesajımı koyun , elinizden geleni ardınıza koymayın , nasıl şeylere tölerans gösterilmesine karşılık yazdığımı da okuyun ama ondan sonra anayasal haklarınızı kullanmaya devam edin , ben vicdani haklarımı kullandığım için haksızlık olan yerde susmuyorum.

Benim buradaki insanlara ters çıkmam veya bana , bize yapılanı size yaparız , daha da birlik oluruz savunuruz demem , onlarca hakaret , dalga geçmeden sonra bir insana çocuk akıllı demem olaylara bir öyle bir böyle baktığımı mı gösteriyor ?

Demagoji sanatını nereden öğrendiyseniz , çok iyi öğrenmişsiniz.

ReaList
29.Mayıs.2012, 14:59
Bu ülkede doğmuşsak bu çarpık sistemi sineye çekmek zorundayız.

Yahu neyi sineye çekiyorsun ? Sene başında verilen savcılık ifadelerinde X Partisinin adının geçtiği yer bile emir ile iddianameye kırpılarak sokulmadı. Dava başladığı gün iddianame okunurken Avukatlara verilen ile okunan arasında ki fark tespit edildi. Dava süresince çoğu -biz ona yanlışlıkla yapılmış insanlık hali diyoruz- hata tespit edilerek not alındı ve bugün balondan tapeler konuşuluyor.

Yukarıda Sadri Şener ve Nevzat Şakar'ın ifade verirken olayları şaka,espri,gırgır diye yorumladığını söyledim, sende diğerleri ile ayırt etmemek lazım onlarda uğur olsun diye açıkladıklarını söyledin. Peki neden bu insanlar 11 ay özgürlüklerinden mahrum iken aynı suçla yargılananlar serbest ? Neden bütün suç bir kulübe ve bu insanlara yıkılırken aynı suçla yargılananlar pürü pak ortada dolaşıp haksız yere hak arıyor ? İşte bizim isyan ettiğimiz şeyler bunlar.

Yaşanan bunca olaya, haksızlıklara ve dönen oyunlara rağmen bu mahkeme süreci olmalı, bu insanlar suçsuzluklarını burada ispat etmeli. Zor iş çünkü gerçekler kadar hayalleri de savunmak zorundasınız.

DisCo
Benim buradaki insanlara ters çıkmam veya bana , bize yapılanı size yaparız , daha da birlik oluruz savunuruz demem , onlarca hakaret , dalga geçmeden sonra bir insana çocuk akıllı demem olaylara bir öyle bir böyle baktığımı mı gösteriyor ?

Aramızda bir sıkıntı ya da düşmanlık olduğunu düşünmüyorum. Fikirlerimizi ileri sürüyoruz. Sen ortaya bir fikir attın ve bende kendimce öyle olmadığını gösterdim. Takdir insanlarındır. DisCo'nun "kutuplaşmayı eleştiren ama kutuplaştıran bir profil" alıntısına aşırı saçma diyenlerde olabilir, doğru yakalamışsın diyenlerde olabilir. İstersen bir kutuplaşmaya gidebilir ve özel mesaj yoluyla gelip beni haklı bulun gibisinden örgütlenebiliriz. Bakalım kim kimi yenecek. Gerçi işin espiri tarafı galip gelme gibi hissiyatımızın olmadığına eminim.

Sekopej
Güvenilirliği yitirmek için tek bir örnek yeter ama biz iddianame için bunu yitirecek pek çok şey söyledik.

En basiti, Karabük ile hiç alakası olmayan Ersun Yanal'ın yardımcısının konuşmalarından şike şüphesi çıkabiliyorsa, herhangi bir konuşmayı savcı istediği gibi şüpheyle suçlayabilir.

Eğer mahkeme başkanının böyle bir açıklaması varsa, yani yazanlar ile konuşulanlar tutmuyorsa, burada ayıklama yoluna gidilmez. Zaten dinlemelerin de usule uygun olmadığı itirazı yapılırken, böyle bir şaibe, güveni yitirir.

Tıpkı iddianamenin güvenilirliğini yitirdiğinde davanın düşmesi gerektiği gibi.

Ya da yetkisizlik kararıyla Asliye Hukuk Mahkemeleri'ne gönderilmesi gerektiği gibi. Ama bunlar olmayınca, kuşkuya düşmek, güven duymamak, huzursuz olmak da hakkımız.

Trabzonspor
29.Mayıs.2012, 15:03
Tapler yanllış demişsiniz ama bu İstnabul'un 1 nurmaralı gazetesi Hürriyette farklı yazıyor.

http://www.hurriyet.com.tr/spor/futbol/20646356.asp

Hakim: Ses kayıtları ile yazılı hale dönüşen tapeler arasında uyumsuzluk yok. Bunu böyle bilin.

ReaList
29.Mayıs.2012, 15:06
Yasemin Merçil: "Parayı Karadeniz Oyunlarına mı harcadınız?" Nevzat Şakar: "Evet"
Yasemin Merçil: "Az önce Sadri Şener, bu parayı Şampiyonlar Ligi için stad hazırlıklarına ödendiğini açıkladı?!"

Hakim Zeki Mazlum'a soruyor
Hakim; Sadri bey para isi oldu ama gorusmedik yuzyuze dedi sen gorustuk diyorsun?
- ?!
Hakim; Trabzon'da başka guvenlik sirketi var mi?
-3-4 tane
Hakim; Sadri Şener baska yok demisti..
-ha pardon duzelteyim ?!

Zekirdek
29.Mayıs.2012, 15:07
Aygün sende de duyumlar fena yalnız.

DisCo
29.Mayıs.2012, 15:07
Yahu neyi sineye çekiyorsun ?

Bozuk düzeni değiştiremiyorsam terk etmem gerekir. Öyle havalı konuştuğum zannedilmesin nitekim forumu neden bıraktığımla ilgili destansı hikayeler dönmüştü. Neden bıraktığımda anlaşılmış olur. Malesef Türkiye içerisinde bunu yapabilme imkanım yok ve bu imkan yoksa yaşantılara kendimi kapatamam, ahmak rolünü oynayamam. Mecburen bu düzeni sineye çektiğimi kabul ederim. Yarın şartları olgunlaştırdığım ilk fırsatta bu ülkeyi çok sevmeme rağmen bu ülkenin düzeni yüzünden gideceğim. Hepimizin gelecekle ilgili bir planı vardır ve benimde planım budur.

Bugün Fenerbahçe davası biter başka bir dava devam eder. Düzen bu olduktan sonra davanın adı önemli midir? Yarın belki sen bu durumdasın belki ben belki bir başkası.

Bir tape hatalı çıktı diye tüm tapeler öyledir teşhisi koyamayız. Ancak sinekte ufaktır ama mide bulandırır. Zaten yıllardır midemiz bulanıyordu. Hadi tape uyduracak kadar rezilleşmemişizdir diyebiliyordum, demek istiyordum, inandırıyordum. Futbolda "yok artık o kadarı olmaz canım dediğim" olayların olması gibi bugün bu başımıza geldi.

MeMo
29.Mayıs.2012, 15:08
Tapler yanllış demişsiniz ama bu İstnabul'un 1 nurmaralı gazetesi Hürriyette farklı yazıyor.

Hakim: Ses kayıtları ile yazılı hale dönüşen tapeler arasında uyumsuzluk yok. Bunu böyle bilin.

Bu Trabzonspor'un tapeleriyle ilgiliydi sanırım.

Trabzonspor
29.Mayıs.2012, 15:13
Paranın nereye harcandığı konusnda 2 ayrı ifade gelmiş ama bunlarda bir art niyet aranmamalı bence ikiside haklı.Olimpiyatların açılışı Avni Aker'de yapıldı.Şampiyonlar liginide Avni Aker'de oynadık doğal olarak iki organizasyon içinde para harcandı.

DisCo
29.Mayıs.2012, 15:16
Paranın nereye harcandığı konusnda 2 ayrı ifade gelmiş ama bunlarda bir art niyet aranmamalı bence ikiside haklı.Olimpiyatların açılışı Avni Aker'de yapıldı.Şampiyonlar liginide Avni Aker'de oynadık doğal olarak iki organizasyon içinde para harcandı.

Senin açıklamanda tam kılıfına uydurma oldu.

Trabzonspor
29.Mayıs.2012, 15:19
Senin açıklamanda tam kılıfına uydurma oldu.

Abi öyle ama.He onlar farklı bir düşünceyle söyledilersede ben gerçekten iyi kılıf bulmuş oldum :)

DisCo
29.Mayıs.2012, 15:29
Onlar, Şampiyonlar Ligi nedeniyle stad için düzeltme çalışmaları yapıldı diyorlar.

Karadeniz Oyunları, Uefa, Şampiyonlar Ligi pek alakalı kuruluşlar değildir.

titates1
29.Mayıs.2012, 15:40
Aramızda bir sıkıntı ya da düşmanlık olduğunu düşünmüyorum. Fikirlerimizi ileri sürüyoruz. Sen ortaya bir fikir attın ve bende kendimce öyle olmadığını gösterdim. Takdir insanlarındır. DisCo'nun "kutuplaşmayı eleştiren ama kutuplaştıran bir profil" alıntısına aşırı saçma diyenlerde olabilir, doğru yakalamışsın diyenlerde olabilir. İstersen bir kutuplaşmaya gidebilir ve özel mesaj yoluyla gelip beni haklı bulun gibisinden örgütlenebiliriz. Bakalım kim kimi yenecek. Gerçi işin espiri tarafı galip gelme gibi hissiyatımızın olmadığına eminim.

önemli olan bu şekilde konuşabilmemiz birbirimizin haklı , haksız noktalarını görüp , ders çıkarmamız , yenmek gibi bir düşüncemiz kesinlikle olamaz.

Universal
29.Mayıs.2012, 15:49
Tapelerimizin montajlandığı az önce açıklandı. Gururluyuz mutluyuz, Aziz Başkan 1 Haziranda ki güneş ile birlikte serbest kalacaktır. İnancım artık tam anlamıyla arttı.

Kaynaklardan birisi:

Hürriyet gazetesinde yazılan haber.

Trabzonspor
29.Mayıs.2012, 16:06
Twetterda şöyle yazmış birisi.

Olay su: hakim ses kayıtlarıyla yazılı tapelerin bire bir aynı olduğunu, sadece bir mosturoglu'nun-dinç görüşmesinde 'kuzen' yerine 'kuzey' olarak yazıldığını söyledi.. Olay budur..

Benim verdiğim linktede hürriyetin haberinde hakimin tapelerin doğru olduğu yazıyordu.

Bordo61Mavi
29.Mayıs.2012, 16:36
Bu Trabzonspor'un tapeleriyle ilgiliydi sanırım.

Hemen Trabzonspor ile ilgili :D ulan ne kadar guclu adamisiz tape degistiriyoruz., bukadar gozunuzde buyutmeyin Trabzonun potansiyeli belli.

Del Piero_10
29.Mayıs.2012, 16:37
Gazeteler haberi editlemeye başladı, yanlış anons.

ReaList
29.Mayıs.2012, 16:38
Bu Arada ;

"Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın da arasında bulunduğu 7 kişinin ''gizli kalması gereken bilgileri temin ettikleri'' iddiasıyla yargılandıkları davada esas hakkındaki görüşünü açıklayan Cumhuriyet savcısı, sanıkların tümünün beraatını istedi."

MeMo
29.Mayıs.2012, 16:39
Hemen Trabzonspor ile ilgili :D ulan ne kadar guclu adamisiz tape degistiriyoruz.

Haydaa.

"Hakim: Ses kayıtları ile yazılı hale dönüşen tapeler arasında uyumsuzluk yok. Bunu böyle bilin."

Hakimin bu lafı Trabzonspor tapeleri için söylediğini duymuştum onu yazdım. Ne alakası var senin anladığınla.

Bordo61Mavi
29.Mayıs.2012, 16:42
Haydaa.

"Hakim: Ses kayıtları ile yazılı hale dönüşen tapeler arasında uyumsuzluk yok. Bunu böyle bilin."

Hakimin bu lafı Trabzonspor tapeleri için söylediğini duymuştum onu yazdım. Ne alakası var senin anladığınla.

Nerden duymustun ? merak ettim.

SaLviO
29.Mayıs.2012, 16:49
mehmet yıldızda var bıseyler

MeMo
29.Mayıs.2012, 16:58
Nerden duymustun ? merak ettim.

Ekşi sözlükte görmüştüm. Ben hala anlamadım neden bu kadar önem verdiğini bu olaya.

meddah
29.Mayıs.2012, 17:01
Bilginin halka arz edilme süresi kısaldıkça doğruluğunun kontrol edilebilme başarısı azalıyor. Gazetelerin internet sitelerine bile bu açıdan güvenmek mümkün değilken, Twitter gibi sıradan kullanıcıya açık platformlara çok daha mesafeli yaklaşmak lazım.

Mevzu bahis haber, daha konuyu takip eden pek çok kişi varlığından haberdar bile olamadan yandı-söndü, bitti--gitti mesela.

Bordo61Mavi
29.Mayıs.2012, 17:03
Ekşi sözlükte görmüştüm. Ben hala anlamadım neden bu kadar önem verdiğini bu olaya.

Ne zaman spekulasyon yaratsa medya, Trabzonspor'la ilgilidir yazanlari gormek komik olmaya basladi. Duymuyorsunuz, okuyorsunuz ama bos yerlerden okuyorsunuz.
Konuya dahada fazla onem vermeden sana iyi gunler diliyorum :)

Aziz yıldırım (sinirlenerek mehmet yıldız'a) : madem teşvik geldiği sadece aranızdaki dedikoduydu..neden TS'yi zan altında bırakıyorsun

Tessekur ederiz Aziz Yildirim. Mehmet Yildiz konusuda temizlenmis oldu.

byariff
29.Mayıs.2012, 17:05
Mehmet Yıldız: ''Trabzon'un Fener maçı öncesi teşvik gönderdiğini antremanda duydum yada öyle sandım.Belki de ben yanlış anladım

Mehmet Yıldız: ''Yine de başkana durumu ilettim.O da tüm futbolcuları toplayarak görüşme yaptı.''

Mehmet Yıldız: ''Başkanımız bizi topladı ve bu maçı satan yarın karısını da satar şerefli oynayın dedi. Biz de çıktık oynadık.''

Mehmet Yıldız : ''Yenmeye mi gittik lafını arkadaşımı kızdırmak için şaka olarak söyledim.Çünkü kendisi FB'yi hiç sevmez.''

(Mehmet Yıldız'ın ses kaydı dinleniyor) Hakim: İlginç.Arkadaşını kızdırmak istiyorsun sanki ama nedense kızmıyor dimi? Mehmet Yıldız: Evet.

Mehmet Yıldız'ın ses kaydında 'Ben gol atmaya gitmiyorumki sadece sahada bulunmaya gidiyorum' dediği konuşmalar.Sefer Yılmaz'la konuşuyor.

Aziz Yıldırım : ''Mehmet önce yüzüme bak.Bir göz göze gelelim.Şimdi bana bildiklerini söyle.''

Aziz Yıldırım : ''Mehmet birilerinin sana birşey söylemiş olması lazım.Abdurrahman yada Sedat sana ne dedi.? Cevap ver.''

Mehmet Yıldız: ''Bana birşey diyen yok Aziz Bey.'' Aziz Yıldırım: ''Bak bu isimleri buraya tanık olarak getireceğim.Bana doğruyu söyle.''

Aziz Yıldırım:''Sen antremanda kimden duyduğunu söylemeyerek bir duyumla hareket ederek TS'a iftira atıyorsun.Onlara yazık değilmi Mehmet?''

A.Yıldırım: ''Trabzonspor'dan kimse kalmadı.Ama bir de balık işi vardı.'' Hakim: ''Yoo.Sadri bey hala burada TS adına.''

Hakim: ''Sadri Bey lütfen Aziz Yıldırım'ın yanına oturun''.(Sadri Şener, Aziz Yıldırım'ın yanına oturur)

Aziz Yıldırım: ''Mehmet Yıldız, TS'un teşvik primi gönderdiği haberini Sedat Bayrak ve Abdurrahman Dereli'den öğrenmiştir.Açıklamıyor.''

Mehmet Yıldız: ''O idmanda 20 kişi vardı.Bu dedikodu yada duyum kulağıma kimden geldi gerçekten hatırlamıyorum Aziz Bey''

Aziz Yıldırım: ''Ben Sedat Bayrak ve Abdurrahman Dereli'yi tanık olarak çağıracağım.Eminimki Mehmet bu duyumu onlardan almıştır.Söylemiyor''

Mehmet Yıldız'ın da çapraz sorgusu sona erdi.

Mahkeme başkanı: ''Çok ilginçtirki alacağı olan Vederson, ama Vederson aramıyor onun yerine tercüman Samet Vederson'u arıyor.''

Mahkeme başkanı: ''Bu 2 kişi kendi iddaalarına göre telefonda anlaşıp yüzyüze buluşup görüşüyorlar.''

Mahkeme başkanı: ''Ancak 'alacağı yoktur' kağıdını Vederson imzalamıyor.E para verme meselesi yoksa neden buluşuyorlar?''

Mahkeme başkanı : ''Samet Güzel, Vederson'un dedikleri doğrumu?'' Samet Güzel: ''Evet, doğru.''

Trabzonspor
29.Mayıs.2012, 17:28
Bu Samet neden heryerde ortada?Bu adam tercüman değil mi nereye baksam onu görüyorum.Her olayda var.Tercümanlıkdan daha öte bir görevi mi var bu adamın ?

byariff
29.Mayıs.2012, 17:31
Mehmet Şen: ''Serdar Kulbilge, FB'ye transfer olmak istiyordu.Benden yardım istedi, bende Aykut Kocaman'a ilettim.''

Mehmet Şen: ''Ne ben ne de Serdar Kulbilge hiçbir şekilde şikeye karışmadık.Zaten mesaj attığım Gençlerbirliği kadrosu da doğru çıkmadı.''

Mahkeme başkanı: ''Kadronun yanlış çıkması önemli değil.Önemli olan mesaj atman.O teşebbüste bulunman.Mesaj attığını kabul ediyorsun yani?''

Mehmet Şen: ''Evet mesaj attım.'' (Mehmet Şen'in sorgusu bitti.) (Cengiz Demirel sorgu sandalyesinde)

Gençlerbirliği eski antrenörü Cengiz Demirel: ''Fenerbahçe'ye hakem hatalarıyla yenildik.Teşvik yada şikeyle değil.''

Gençlerbirliği eski antrenörü Cengiz Demirel: ''Kulübün kamera görüntülerine baktığımda sivil araçlar tarafından takip edildiğimi gördüm.''

Gençlerbirliği eski antrenörü Cengiz Demirel:''Ancak takip edenin polis olacağı aklımın ucundan dahi geçmedi.''

Gençlerbirliği eski antrenörü Cengiz Demirel:''Tapelerde işçiler dediğim kişiler gerçekten işçiler.Annemin evinde işçiler çalışıyordu.''

Cengiz Demirel: ''Bildiğim kadarıyla Serdar Kulbilge'nin Fb'ye transfer olması gerekiyordu.Neden olmadı bilmiyorum.''

barahir
29.Mayıs.2012, 17:32
Samet Portekizce bildiği için Vederson ile muhatap oluyor..

byariff
29.Mayıs.2012, 17:33
Samet Portekizce bildiği için Vederson ile muhatap oluyor..

Turkcede biliyordur 8 yildir turkiyede

barahir
29.Mayıs.2012, 17:34

Zaten sadece Portekizce bilerek tercümanlık yapamaz. Sanıyorum Türkçe anadili zaten.. Öyle olması lazım

ForsakeN
29.Mayıs.2012, 17:35
Zaten sadece Portekizce bilerek tercümanlık yapamaz. Sanıyorum Türkçe anadili zaten.. Öyle olması lazım

Vederson için öyle söyledi arkadaş :)

Bordo61Mavi
29.Mayıs.2012, 17:36
Sametmi Wedersonu ariyor yoksa Wedersonmu Sameti bu bahsi gecilen telefon konusmalarinda ?

usteki yazida baktim simdi, Samet ariyormus. Samet Wedersonun alacaginin derdine dusmus.

barahir
29.Mayıs.2012, 17:38
Vederson için öyle söyledi arkadaş :)

O zaman şöyle değiştireyim

Bazı teknik konularda 8 yılda öğrendiğin Türkçe yetmez.. 18 yıldır ingilizce görüyorum ama bi alacak verecek durumu olsa yeminli tercüman gerekir.. Senin daha iyi bilmen lazım :)

Bordo61Mavi
29.Mayıs.2012, 18:09
Ilhan Eksioglu'nun ifadeleri, 2.ci etik kurulu raporunu cope atti :)

DisCo
29.Mayıs.2012, 18:29
Ilhan Eksioglu'nun ifadeleri, 2.ci etik kurulu raporunu cope atti :)

Başkanın her şeyden haberi var muhabeti ise neticede İlhan Ekşioğlu yaptığı şike girişimlerini söylememiş olabilir. Yani Aziz Yıldırım'ın her şeyden haberi vardır ama bundan yoktur.

Burada önemli olan nokta şudur; bazı tabu olan şeyleri yavaş yavaş kabullenir hale geliyoruz. Önce şikeyi aklımızın ucundan geçirmeyiz dedik. Sonra geçirdik ama telafuz etmeyiz dedik. Sonra telafuz etsek bile teklif etmeyiz dedik. Sonra teklif etsek bile kabul görmemiştir dedik. Sonra kabul görse bile sahaya yansımamıştır dedik. Öyle kaldı. Bakalım daha ne kadar ileriye gidecek daha ne kadar normalleşecektir.

Bordo61Mavi
29.Mayıs.2012, 18:39
Zafer Onder Ipek fazla tehlikeli senaryo yazmis :D

- At yarislarindan oturu bir sikinti yasadim..

- At yarsinda yaptigim borcu ailemden saklamak icin senaryo yazdim.

- Ipek'in ailesine karsı yazdığı senaryo, gb'nin ts'yi yenmesi icin tesvik olayı.

Bordo61Mavi
29.Mayıs.2012, 18:47
Sira Hikmet Karamanda, her gittigi yerde resim cekilen adamdan burdanda resim bekliyoruz :)

DisCo
29.Mayıs.2012, 18:52
Daha öncede defalarca söyledim. Bu dava olsun ya da olmasın, birileri suçlu çıksın ya da çıkmasın, iddianame uydurulsun uydurulmasın fark etmiyor. Yani hepsi ayrı tartışılırda Türkiye'de şike varlığına karşı fark yaratmıyor demek istiyorum.

Dünyanın her yerinde olduğu gibi bu ülkede de şike yapılıyor.

Ek olarak bilirsiniz Çin'de ejderha yılı vardır. Yıl boyunca ejderha temalı bir dönem ilerler. Sanırım 2011 yılıda Türkiye'de şike yılıymış ortada fol yok yumurta yok ama herkesin dilinde bir şikedir gitmiş.

İbrahim Akın başka konu kalmadı da şike üzerinden hocaya şaka yapıyor,
Trabzonspor cephesi hiç konu kalmadı da şike üzerinden gırgır yapıyor,
İBB'li oyuncu o kadar konu varken kız arkadaşına şikeden bahis açıyor,
Gençlerbirliği tonla konu varken borçtan kurtulmak için şike üzerinden hikaye yazıyor.

Acayip geliyor bana.

Universal
29.Mayıs.2012, 18:52

Arkadaşım var ismi Jose, benden iyi Türkçe konuşur; ama Türkiye'de hiçbir işlem yapamaz o Türkçesi ile. Resmi kurumlar, ya yeminli tercüman ya da yetki verdiğin birisini istiyor. Vederson, Samet'e böyle bir yetki veremez mi? Veya arkadaş olamazlar mı?

byariff
29.Mayıs.2012, 18:57
Arkadaşım var ismi Jose, benden iyi Türkçe konuşur; ama Türkiye'de hiçbir işlem yapamaz o Türkçesi ile. Resmi kurumlar, ya yeminli tercüman ya da yetki verdiğin birisini istiyor. Vederson, Samet'e böyle bir yetki veremez mi? Veya arkadaş olamazlar mı?

ben on yargili olmadim art niyette aramiyorum 8 yildir turkiyede biliyordur dedim sadece yani bilmeside lazim 8 yil olmus

O zaman şöyle değiştireyim

Bazı teknik konularda 8 yılda öğrendiğin Türkçe yetmez.. 18 yıldır ingilizce görüyorum ama bi alacak verecek durumu olsa yeminli tercüman gerekir.. Senin daha iyi bilmen lazım :)

:) evet biliyorum aga burda mahkemede bile ispanyolca bilsende yeminli tercuman lazim

byariff
29.Mayıs.2012, 18:59
Hikmet Karaman: ''Şike ve teşvik yıllardır Türk futbolunda var ve bende maalesef herzaman bu kirli düzenin içinde oldum.''

Hikmet Karaman: ''Fakat şuan gelinen noktada olay biraz değişti.Şuan olay Fenerbahçe - Trabzonspor olayına döndü ve bu nefret büyüyor.''

H.Karaman: ''TS maçı için Fb'den teşvik primi alıp buna göre oynamış olsam o maçtan 2 haftaki önce Fb maçında da şike yapmış olmalıyım.''

H.Karaman: ''Evet, Cemil Turan yanıma geldi benle konuştu fakat aldığı duyumlarla ilgili geldi.Başka birşey için değil.''

Hikmet Karaman: ''Bu olayı kulüpten kimseye anlatmadım.Ancak soruşturma olunca bende başkana 3 temmuzdan sonra bunu anlattım.''

Hikmet Karaman: ''Benim bir hedefim var o da Gaziantepspor'la Şampiyonlar ligi şampiyonluğu, gerisi beni kesmez.O yüzden bunlarla uğraşmam.''

Hikmet Karaman: ''Böyle bir olay varsa var diyin yoksa yok diyin artık bitsin bu iş.Futbola dönelim.''

Universal
29.Mayıs.2012, 19:01
Aziz Yıldırım, bu gün Mehmet Yıldız ile diyaloğunda Trabzonspor'u savunmuştur. Helal olsun büyük başkan.

byariff
29.Mayıs.2012, 19:23
Hikmet Karaman: ''Tapeleri şahsım olarak tek tek inceledim.Kafa bulandıran konular olduğunu üzülerek gördüm.Bunu kabul ediyorum.''

Hikmet Karaman: ''Benim Fb'li olduğum için bunu yaptı diyenler var.Ancak küçüklüğümden beri Fb'li olmadığımı söyler dururum.''

Hakim: ''Maçın sonucuna baktığımızda Fenerbahçe'ye yenildiğiniz görülüyor.''

Hikmet Karaman: ''Sormayın ya son dakikalarda yedik.Allah'ın işi işte.Şans.''

Hikmet Karaman: ''Gaziantepspor'la Şampiyonlar ligi şampiyonu olacağımızdan hiçbir şüphem yok.Kök söktürücez Avrupa'ya.''

H.Karaman: ''Bu ülkede futbol acaip bir olay.Fb'ye yenilirsin trabzonlu, trabzon'a yenilirsin fenerli.Bir sürü saçma sapan şey.''

H.Karaman: ''Bütün önemli Avrupa maçlarını yerinden izledim.Yani futbolu biliyorum.Tesiste şike konuşacak kadar aptal değilim.''

H.Karaman: ''CL finalini yerinden izledim.Drogba'nın golü attığı kaleye sadece 10 metre uzaktım.Teşvikle şikeyle işim olmaz.''

Avukat Ali Rıza Dizdar: ''Hikmet bey lütfen 'bu ülke acaip' lafını geri alınız.İtalya ve Almanya'daki bahis olayları yok bu ülkede.''

Hikmet Karaman: ''Bugün bahis olayı çıkmamış olabilir.Ama yarın çıkabilir.Garantisini verebilirmisin? bence veremezsin.Sence?''

Hikmet Karaman: ''Zaten bu düzende çok durmaya niyetim yok.Antep'i CL şampiyonu yaptıktan sonra Avrupa'da çalışacağım.''

meddah
29.Mayıs.2012, 19:34
Hikmet hoca çok fena dolmuş anlaşılan Avrupa'yı turlarken. Bedeni gelmiş ama aklı oralarda kalmış; Gaziantepspor ile Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu ancak bu şekilde aynı cümle içerisinde geçer herhalde.

DisCo
29.Mayıs.2012, 19:35
Şampiyonlar Ligi ile davanın ne alakası var. Birde biz bazen kendine güvenle cahil cesaretini karıştırıyoruz.

Gaziantepspor'la daha Galatasaray'ı, Fenerbahçe'yi onu geçtim diğer anadolu kulüplerini yenemiyorsun ama ŞL'yi alacağım. İnşallah alırsın da gurur duyarız.

meddah
29.Mayıs.2012, 19:39
"Ben ne diyorum, siz ne diyorsunuz" demeye getiriyor galiba bu Şampiyonlar Ligi muhabbetiyle. Korkarım ki birazdan hakim de aynı şeyi söyleyecek kendisine.

LaigLeNoiR
29.Mayıs.2012, 19:40
Siz bu bilgileri nereden takip ediyorsunuz arkadaşlar. Söyleyin de biz de takip edelim :)

Ziya38
29.Mayıs.2012, 19:42
Siz bu bilgileri nereden takip ediyorsunuz arkadaşlar. Söyleyin de biz de takip edelim :)

Ben burdan takip ediyor( d)um.

https://twitter.com/#!/qbasaran

Nedvedmania
29.Mayıs.2012, 19:46
Hikmet Karaman: ''Gaziantepspor'la Şampiyonlar ligi şampiyonu olacağımızdan hiçbir şüphem yok.Kök söktürücez Avrupa'ya.''

Hikmet Karaman: ''Zaten bu düzende çok durmaya niyetim yok.Antep'i CL şampiyonu yaptıktan sonra Avrupa'da çalışacağım.''

Biri Hikmet Karaman'a "Sakin ol şampiyon" desin :D

eng1n
29.Mayıs.2012, 20:13
Mahkeme Başkanı: Şike ile bildiklerini anlat Hikmet Karaman: O değilde Şampiyonlar Liginde Drogba'nın attığı golü gördün mu ?

Antep'le fm de ki bütün bug oyuncuları topla yine şl'yi alamazsın.

Sadri Şener'in cevapları güzel mahkeme de 'ehe espri yapmıştım'

ForsakeN
29.Mayıs.2012, 20:44
Antep'le fm de ki bütün bug oyuncuları topla yine şl'yi alamazsın.

Sadri Şener'in cevapları güzel mahkeme de 'ehe espri yapmıştım'

Sadri Şener'in klasik bahanesi değil midir o zaten :) Herşeyi şakayla karışık dokundurur, bazen ciddi olur, sorarlar, espri yapıyodum der..

attirson
29.Mayıs.2012, 20:56
Demek Hikmet Karaman sonsuza kadar Antep'te çalısacak. :D

GeanyGS
29.Mayıs.2012, 22:56
çok adaletsiz bir yargı süreci mevcut. suçu kesinleşmemiş bir insanı 1 yıldır içeride tutmak nasıl bir mantık, nasıl bir demokrasi anlamak mümkün değil. Yazık gerçekten, yarın çıkarmıyım umuduyla kafanı koyduğun yastığa ertesi gün için daralarak koyuyorsun. Bi an önce çözsünler şu işi artık çocuk oyuncuğanı döndü.

ReaList
29.Mayıs.2012, 23:06

https://twitter.com/#!/aAdvo
Ben burdan takip ediyorum, davada geçen her şeyi anında aktarıyor avukat. Ayrıca sadece davayla sınırlı değil sonrası içinde kendisinden bilgi almak mümkün.

Alicanfmfan
29.Mayıs.2012, 23:16
Hikmet Karaman'a sanki , ''Antep'te ki hedeflerin neler? '' diye soru yöneltiyorlar. tey Allah'ım ya.

SaLviO
30.Mayıs.2012, 01:47
trabzonlu yöneticilerin verdiği cevaplar bana çok basit geldi ben hiç tatmin olmadım acaba fenerliyim diyemi beyler sizi ikna ettimi ?

ReaList
30.Mayıs.2012, 02:01
Hikmet Karaman'a sanki , ''Antep'te ki hedeflerin neler? '' diye soru yöneltiyorlar. tey Allah'ım ya.

Hikmet Karaman zeki adam, böyle davaya böyle sorulara böyle ithamlara böyle cevap dedi. Senin sorun ne kadar gerçekçiyse benim cevabım da bu kadar gerçekçi demek, Takdir ettim kendisini : )

Deus Dominus
30.Mayıs.2012, 02:15
Diğer bir deyişle "kafa bulmuş" yüce mahkemeyle(!) :D

DisCo
30.Mayıs.2012, 11:56
Alakalı alakasız 16 kulübün disipline gönderilmesinin altında Demirören'in akıl hocalarının planları yatıyormuş diye iddialar bir hayli arttı. Bazen ufacık bir ottan orman yapmayı iyi beceriyoruz ama öyle güvensiz bir ortam ki inanmıyorum diyemiyorsun.

Düşürün olayı olursa 16 kulübü nasıl düşürelim karşılığı gelecektir.
Avrupadan men gelirse 16 kulübe de ceza gelsin.

Demirören bu yapar yani.

MeMo
30.Mayıs.2012, 12:47
Ümit Karan: ''Trabzonspor'a gol atmak istemedim. İçimden gelmedi pası vermek. Fenerbahçe’nin şampiyon olmasını istemiyordum''

Bu laf geçen sezonun özeti olmuş. İnsana gördüğünü de unutturur Fenerbahçe mağduriyeti.

ReaList
30.Mayıs.2012, 12:50
Bugün büyük bir itiraf mahkemede geçti ama buralar sus pus hayret konu Fenerbahçe olunca celalleniyor buralar. Neyse efenim ; Bugünkü duruşmada

Ümit Karan: "Fenerbahçenin Şampiyon olmasını istemediğim için Trabzonspor'a gol atmak istememişimdir.Uygun pozisyonda Sezer'e pas vermedim"

Mehmet Yıldız, Sivas Başkanı, Manisa Başkanı ve Trabzon aleyhine ifade veren 4. tanık Ümit oldu.Bizim aleyhimize ifade veren tanık sayısı: 0 olmasına rağmen adaletsizliğe bir dem daha vurmak istiyorum.

Aziz Yıldırım hastaneye kaldırılmış acil şifalar dilerim.

furkan58
30.Mayıs.2012, 12:52
Aleyhine ifade veren tanık sayılarına göre davranılsa şuan Aziz Yıldırım dışarda , sadri bey içerde olurdu. Şampiyonlar Liginde de ülkemizi Fenerbahçe olarak temsil ederdik.. Adaletine ..

Nedvedmania
30.Mayıs.2012, 12:55
Aziz Yıldırım hastaneye gönderiliyormuş.

furkan58
Fenerbahçe aleyhine itiraflar olsa son dakikalardan geçilmezdi televizyon kanalları. Neredesin basın ?

sui generis
Ümit karan dediklerini fenerbahçe için deseydi neler olurdu neler :) tarafsız turk basınımız böyle iste

Aziz Yıldırım'ın durumu ciddiymis. Allah korusun kanser ihtimali varmış. Öyle bir durumda bu taraftarı kim durdurabilir acaba

vego
30.Mayıs.2012, 12:56
Çok ilginç.Kimsenin umurunda olmamış Ümit Karan'ın sözleri :n:

Hatır şikesi böyle birşey herhalde.Ama kimsenin hatrı da yok ortada.Ben gene anlamadım ya :uzgun:

MeMo
30.Mayıs.2012, 12:59
Çok ilginç.Kimsenin umurunda olmamış Ümit Karan'ın sözleri :n:

Hatır şikesi böyle birşey herhalde.Ama kimsenin hatrı da yok ortada.Ben gene anlamadım ya :uzgun:

Çünkü Ümit Karan'ın dedikleri şeyleri geçen sezon maçları izleyen herkes gizliden de olsa biliyordu. Malumun ilanı olmuş.

uAburak89
30.Mayıs.2012, 13:01
Bu gönül şikesi oluyor herhalde.

DisCo
30.Mayıs.2012, 13:03
Olayların neyine şaşırıyorsunuz ki. Orada ben masumum diyen herkesin bu işlerde parmağı var. Ben alemi cihan bu işin içinde diyorum. Siz hala Fenerbahçe'ye olsa Trabzonspor'a olsa derdindesiniz.

Dün Kanal 24'te Keşke Olmasaydı programını izleyen oldu mu bilemiyorum. Devletin kendi eliyle nasıl şike yaptığı anlatılıyordu. Malum Diyarbakırspor - Altay maçıyla ilgiliydi.

Devlet yapıyor, Başbakan şikeyi destekliyor, federasyonlar kolluyor, takımlar, hocalar, yöneticiler, futbolcular yapıyor.

sui generis
30.Mayıs.2012, 13:04
: Karabükspor geçen yıl 7 maçı 1 farklı kaybetti. Peki Tomic, bunların kaçının son dakikasında kornerde gol atmak için ileri çıktı?

Bunu gördüm twitter da az önce. Bunun da sorgulanması gerek ama nerde ?

Ralph
30.Mayıs.2012, 13:06
Helal olsun Ümit Karan'a valla. Adam mert adammış bazılarının itiraf edemediklerini yürekli bir şekilde itiraf etti taktir ettim.

uAburak89
30.Mayıs.2012, 13:11
Ümit Karan'ın forma meselesindeki söylemlerine inanmadım, bir yerde samimi konuşup başka yerden sallıyor gibi. Hagi takımdan göndermekle haklıymış, böyle iş ahlakı olmaz.

DisCo
30.Mayıs.2012, 13:11
Yaptığı mertliğe sığmaz ama açıklaması mı mertlik oluyor. Sonrada orada burada çıkıp ben şuna gönül vermiş olabilirim ama meslek namusu denen bir şey vardır diye masal okuyorlar.

Galatasaraylı olduğun için Galatasaray'a gol atmak istemezsin olabilir ama yakaladın mı atarsın. Fenerbahçe şampiyon olmasın diye rakibine gol atmak istemezsin ama yakalarsan atarsın anlarım.

Gol atmak istemedim ve atmadım farklı bir şey oluyor. Birde bunu çok iyi Galatasaraylı olduğuna bağlarsan malesef olmaz.

ReaList
30.Mayıs.2012, 13:13
: Karabükspor geçen yıl 7 maçı 1 farklı kaybetti. Peki Tomic, bunların kaçının son dakikasında kornerde gol atmak için ileri çıktı?

Bunu gördüm twitter da az önce. Bunun da sorgulanması gerek ama nerde ?

Yahu bırak neyi sorguluyorsun, biz burada 1 senedir bu dava sadece Fenerbahçe üzerine yargılanan sadece Fenerbahçe deyince "Dünya sizin etrafınızda dönüyor sanıyorsunuz" diye dalga geçiyorlardı. Şu 2 günde Trabzon başkanı ve yöneticileri geldi mahkemeye neler neler döküldü. Aynı suçla yargılananlar takımlarıyla beraber avrupa kupalarında gezerken Aziz Yıldırım 1 senedir hapiste, hasta haliyle can çekişiyor. 1 senedir orada işlenen bir insanlık suçu var ve biz bunları gösterdiğimizde "Efendim burası zaten Türkiye siz bunları bilmiyor muydunuz falan filan" yazmayın Allah aşkına ayıptır.

SaLviO
30.Mayıs.2012, 13:20
olayın ozetı
Trabzonun tesvıgını mecnun baskan bılıyormus,mehmet yıldız duymus,bulent uygun engellemıs

ReaList
30.Mayıs.2012, 13:23
olayın ozetı
Trabzonun tesvıgını mecnun baskan bılıyormus,mehmet yıldız duymus,bulent uygun engellemıs

Bülent Uygun: "Trabzonspor'un oyuncularımıza 1 Milyon $ + araba teklif ettiği iddiaları vardı. Buna karşı tedbirler aldık."

DisCo
30.Mayıs.2012, 13:24
Yahu bırak neyi sorguluyorsun, biz burada 1 senedir bu dava sadece Fenerbahçe üzerine yargılanan sadece Fenerbahçe deyince "Dünya sizin etrafınızda dönüyor sanıyorsunuz" diye dalga geçiyorlardı.

Bu konuda fikrimi belirtmek istiyorum. Bir davada suçluyum ya da suçsuzum ama sadece beni yargılıyorlar dediğimde farklıdır. Bunlar beni bitirmek için yargılıyorlar demek farklıdır.

Fenerbahçe tarafı ısrarla bizi bitirmeye çalışıyorlar yani biz biz biz biz durumunda olduğu için dünya sizin etrafınızda dönmüyor denmesi doğaldır.

En basitinden geçen gün Nihat Özdemir eğer ceza gelirse sorumlusu Şenes Erzik'tir dedi. Açıkçası ceza geldiğinde hepiniz o adamı yerden yere vuracaksınız. Çünkü Ali Koç'ta bunu söylemişti. Hedefi gösterdiler.

Aynı Nihat Özdemir bu işin cemaatle alakası yoktur, adalete güvenmek lazım diyor ama bu söyledikleri hiç önemli değildir. Çünkü diğer laf "biz", "bize karşı", "bizi yok etme" algısına daha uygundur.

SaLviO
30.Mayıs.2012, 13:30
58 ı neden degıstırdıler acaba

ReaList
30.Mayıs.2012, 13:32
@Disco

Fenerbahçelilerin bu söylemde bulunmasının hiç mi haklı tarafı yoktur ? Şöyle yaşanan bütün olayları kulübün üzerinde oynanan basın oyunlarını şu süreçte gözden geçir, Koca davada Başkanın ve yöneticilerin 1 sene içeride yatarken aynı suçla yargılananlar pürü pak ilan edilsin ve bugünlere gelinsin, Şike denildiği zaman yargılanan onca kulüp olmasına rağmen sadece senin adın geçsin ve sen o yoruma kanaat getirme... Zor zanaat gerçekten.

furkan58
30.Mayıs.2012, 13:34
Zamanında 58 trabzonspor için değiştirildi dedik kimse inanmamıştı. Ahh ahh sene başından beri neler söyledikte inanılmadı teker teker çıkıyor ortaya :)

DisCo
30.Mayıs.2012, 13:40
Haklı tarafı vardır. Ben olayı oraya endekslemeyi tartışıyorum. Dikkat edersen diğer yazdıklarınla ilgili fikrimi belirtmedim.

Fenerbahçe bu ülkede sevilmiyor deniyor. Evet, sevilmiyor. Siz bunu başarılı olmaya bağlıyorsunuz ama asıl nedeni biz biz biz yaklaşımıdır.

Her gün gelip en iyi benim, sizlerinde benim seviyeme gelmeniz lazım, ben olmazsam siz olmazsınız desem beni sevmezsiniz. Bu işin kanunu budur.

Durum böyle iken elbette işin içinde siyaset vardır, Fenerbahçe düşmanlığı vardır, vardır da vardır. Ama bunlar var şike yoktur diyemeyiz. Malesef bunlarda vardır. Siyasetin olması diğerlerinin üstünü örtmüyor.

Bordo61Mavi
30.Mayıs.2012, 14:36
Acaba 58'i neden degistirdiler ?

Universal
30.Mayıs.2012, 14:47
Trabzon hakkında bu kadar iddia var, tabii ki kanıtlanmadığı sürece Trabzon kesinlikle bunları yaptı denemez; ama bizim durumuz da kanıtlanmadan bizi idam edenler, neden Trabzon'a tek laf söylemiyorlar?

Sekopej
30.Mayıs.2012, 14:47
Pankreas değerleri yüksek çıkmış deniyor Aziz Yıldırım'ın, umarım doğru değildir, kanser değildir. Pankreas kanseri çok kısa sürede insanı bitirebiliyor, anneannemden biliyorum, günler içinde eridi kadın ve sonu malum. Allah kimsenin başına vermesin, umarım kanser değildir, stresten fenalaşmıştır sadece.

Bordo61Mavi
30.Mayıs.2012, 14:49
Bülent Uygun ES-FB maçından 2 gün sonra Ekşioğlu'nun evine gitmediğini söylüyor. Önüne fotoğraf konulunca, "Masum bir görüşmeydi" diyor

Bunlarin ifadelerine inanip, Trabzona karsi 4 itiraf oldu demek komiklikten baska birsey degildir :D

Umit Karan Tolgaya dayan 5 dakika kalmis demis, oyuncu degisme hakimiz yokmus oysaki vardi yandada kaleci isiniyordu. Tutarsiz bol bol yalan

Universal
30.Mayıs.2012, 14:50
Ambulansda sağlık çalışanından çok jandarma görevlisi vardır? Tamam tabii ki tutuklu olan birisinin başında jandarma olacaktır da bu kadar jandarma ile kime güç gösterisi yapıyorsunuz anlamak mümkün değil...

http://www.ntvspor.net/video-galeri/aziz-yildirim-hastaneye-boyle-geldi

Walter Sakana
30.Mayıs.2012, 14:51
Bugün büyük bir itiraf mahkemede geçti ama buralar sus pus hayret konu Fenerbahçe olunca celalleniyor buralar. Neyse efenim ; Bugünkü duruşmada

Ümit Karan: "Fenerbahçenin Şampiyon olmasını istemediğim için Trabzonspor'a gol atmak istememişimdir.Uygun pozisyonda Sezer'e pas vermedim"

Mehmet Yıldız, Sivas Başkanı, Manisa Başkanı ve Trabzon aleyhine ifade veren 4. tanık Ümit oldu.Bizim aleyhimize ifade veren tanık sayısı: 0 olmasına rağmen adaletsizliğe bir dem daha vurmak istiyorum.

Aziz Yıldırım hastaneye kaldırılmış acil şifalar dilerim.

Ümit Karan'ın durumunun şike yapmakla ilgisi alakası yok ondan olmasın? Herhangi bir kişi yada kurumdan gol atma veya pas verme diye teklif veya para almış mı? Böyle bir şey itiraf etmiş mi? Gönlünden geçeni sporculuk ahlakına uygun olmayan bir şekilde uyguladığını itiraf etmiş. Yaptığı eleştirilmeli evet ama şike davasıyla şikeyle ne gibi bir alakası var onu anlayamadım. Holosko’da Fenerbahçe’nin şampiyon olmasını istiyorum demişti play-off devam ederken hatırlarsan ve Galatasaray'a gol atmıştı. O zaman onu da şikeyle suçlayalım.

Trabzon aleyhine ifade veren kişiler arasında Ümit Karan’ı da saymışsın ama adam TS aleyhine ifade vermiyor ki. Trabzondan teşvik veya teşvik teklifi aldım dese haklısın. Onun yerine 4.kişi olarak Bülent Uygun’u ekleyebiliriz (Trabzondan teşvik geldiğini ve engellediğini söylüyor). Şimdi;

Trabzonspor aleyhine ifade veren kişiler nedense hepsi Fenerbahçe'li veya Fenerbahçe lehine şike teşebbüsünde bulunduğu iddia edilen kişiler. Haftalar önce bu konuya değinmiştim:

http://forum.turksportal.net/vb/showthread.php?p=2246550#post2246550

Trabzonspor aleyhine ifade verenler kimler:

Mecnun Odyakmaz: Yukarıda linkini verdiğim mesajda detaylı yazmıştım, adam FB Kongre Üyesi, Sedat Peker’in eniştesi ve Sivasspor Başkanı (FB-Sivas maçı şike soruşturmasında adı geçen maçlardan biri)
Mehmet Yıldız: Dönemin Sivasspor futbolcusu, son ifadesinde kimden duyduğumu hatırlamıyorum gibisinden kemküm ediyor.
Manisspor Başkanı: Soruşturmada Manisaya FB tarafından teşvik primi verildiği geçiyor. Aziz Yıldırım kendisine 500 bin dolar vermiş, Yıldırım’ın bu parayı kendisine borç olarak verdiği iddia ediliyor.
Bülent Uygun: Fenerbahçeliliği herkesçe biliniyor ve Eskişehir’in Fenerbahçe’den teşvik primi aldığına dair iddialar soruşturmada geçiyor.

Sonuç olarak adı geçen isimler soruşturmada Fenerbahçe lehine şike yapmakla suçlanan isimler. Ayrıca bunlardan ikisi Fenerbahçeli olduğu bilinen isimler. Kusura bakmayın ama bu kişilerin ifadelerine güvenmek biraz saflık veya taraflılıktan başka birşey değil. Kaldı ki Mecnun Odyakmaz ve Mehmet Yıldız Trabzondan teşvik geldiğini duyduklarını söyleyip bunu o zaman gerekli mercilere bildirmemekle suç işlemiş olmuyorlar mı? Mecnun Odyakmaz ve Bülent Uygun nedense aylar sonra Trabzondan teşvik geldiğini ifade ediyorlar.

Son olarak şunu da ekleyeyim; ben hiçbir zaman Trabzonsporun bu tür işlerde temiz olduğuna inanmadım. Özellikle Mehmet Ali Yılmaz döneminde ki bu soruşturmanın ilk zamanlarında katıldığı bir tv programında söylediklerini hatırlayanlar bana hak verecektir. Burada itirazım bu saydığınız isimlerin ifadelerinin pek gerçekçi olmadığına ve Ümit Karan'ın ifadesinin de bir şike itirafı olmadığına, Holosko'nun Fenerbahçe şampiyon olsun isterim ifadesiyle bir farkı olmadığına.

Walter Sakana
30.Mayıs.2012, 14:53
Allah acil şifalar versin Aziz Yıldırım'a inşallah ciddi birşey çıkmaz.

Sekopej
30.Mayıs.2012, 15:00
Ahh keşke Fenerbahçe aleyhine sunulan iddialarda da böyle detaylı incelemeler yapılsa, çoğunun mantıksız olduğu zaten ortaya çıkacak.

İsyanımız buna, ilk günden beri. Fenerbahçe bu davada diye avrupaya alınmıyorsa Beşiktaş ve Trabzon da alınmayacaktı. Yalan ya da doğru, Trabzon aleyhine ifadeler varsa bunlar değerlendirilecekti, bir tarafın başkanı içerideyken diğeri dışarıda olmayacaktı.

Aziz Yıldırım hakem atamasına müdahale ediyor diye dinlemeye alınıyorsa hakem hatasına müdahale eden Sadri Şener de aynı şekilde dinlemeye alınmalıydı. Sadece Fenerbahçe tarafını dinlemek, orayı dinlerken garnitür niyetine tesadüfen diğer kulüpleri dinlemek, Türk futbolunu temizlemek için yapılıyor söylemini çok ama çok yersiz yapıyor.

Savcı artık mahkemeye gelse de, şu iddialarını kendisi sorsa, artık şu iddialar üzerinden gidilse ve en azından suç şüphesi olmayan iddialar ayıklanıp kalabalık azalsa, ne olup ne bitiyor daha net görebilsek.

Ralph
30.Mayıs.2012, 15:01
Acil şifalar diliyorum Aziz Yıldırım'a.

Trabzonspor
30.Mayıs.2012, 15:07
Ambulansda sağlık çalışanından çok jandarma görevlisi vardır? Tamam tabii ki tutuklu olan birisinin başında jandarma olacaktır da bu kadar jandarma ile kime güç gösterisi yapıyorsunuz anlamak mümkün değil...

http://www.ntvspor.net/video-galeri/aziz-yildirim-hastaneye-boyle-geldi

Sence bu güç gösterisi için mi?Yoksa güvenlik gerekliliği için mi?O adam şuan gündemin bir numarası.Bu ülkede kendini bilmez adam çok.

Universal
30.Mayıs.2012, 15:11
Sence bu güç gösterisi için mi?Yoksa güvenlik gerekliliği için mi?O adam şuan gündemin bir numarası.Bu ülkede kendini bilmez adam çok.

Tek farkımız siz iyi niyetli ben kötü niyetli bakıyorum, en son maç bittikten sonra sadece alkışlarken biber gazı yediğim için iyi niyetli düşünce sistemimi kaybettim.

DisCo
30.Mayıs.2012, 15:17
Dün biber gazı yiyen bir vatandaşın beyin ölümü gerçekleşti. Astım rahatsızlığı bunun en önemli nedeni olarak görülüyor. Biber gazı normal bir insanı öldürmeyebilir ama rahatsızlığı olan birisinin hayatını sonlandırabilir.

Hangi sistemi değiştirmeye kalksan öbürü elinde patlıyor.

byariff
30.Mayıs.2012, 15:26
Menajer Fatih Akkaya: Ali Kiratlidan Alper için 300.000 dolar elden aldim.Başka da para almadim.

Ali Kiratli: Alper Potuk için maclar lig devam ederken para verdim evet ama ilk gorusme ligler bitince oldu.

Eksioglu: ben yanlis hicbirsey goremiyorum.Paralarin elden verilmesi gayet dogal bir durum.

Hakim: ya transfer gerceklesmeden neden menajere para verilir? Ali kiratli: o an öyle oldu on ödeme gibi.olmayinca parayi iade ettiler.

I.Akin: kolay beddua etmem ama Mehmet berk beni korkutarak tehdit etti yaptigimi kabul edersem cikabilecegimi söyledi.bende kabul ettim.

İbrahim Akın: "Savcı bana 'İstediğim ifadeleri vermezsen hapse girersin, pencereden ailene bak öyle karar ver' dedi."

Bordo61Mavi
30.Mayıs.2012, 15:30
haydaaaaaaaaaaaaaaaa bi saniginda Trabzonspor hakkinda biseydi olmasa, bak Ibo'nun dayisida Trabzonsporluymus ve Ibo'yu tehdit etmis :D

Walter Sakana
30.Mayıs.2012, 15:36

"BELKİ DE FENERBAHÇE'NİN ŞAMPİYON OLMASINI İSTEMEDİM"
Ümit Karan'ın avukatı Ayhan Sağaroğlu, "Trabzonspor maçında niye önündeki Sezer Öztürk'e pas vermedin?" diye sordu.

Bu soruya Ümit Karan, "Orada bireysel olarak, kendim ilerlemek istedim. Belki de Fenerbahçe'nin şampiyon olmasını istemedim" yanıtını verdi. Bu sözler üzerine şaşıran mahkeme başkanı, "Böyle şeyler yapabiliyorsun o zaman maçlarda" dedi. Ümit Karan ise, "Ben iyi bir Galatasaraylıyım. Gönlümden Fenerbahçe'nin şampiyon olmasını istemem, ama şike de yapmam" diye konuştu.

Kaynak: http://www.ntvspor.net/haber/spor-toto-super-lig/65786/belki-de-fenerin-sampiyonlugunu-istemedim

furkan58
30.Mayıs.2012, 15:38
Hem bilerek gol atmıyor hem de şike yapmam diyor :)

ReaList
30.Mayıs.2012, 15:42
@Walter Sakana

El İnsaf !

Beşiktaşlı futbolcu Filip Holosko "Stoch’un mutlu olması için Fenerbahçe’nin kazanmasını tercih ederim. Ama mantık olarak soracak olursanız, bu sezon gösterdiği performanstan dolayı şampiyonluğu hak eden Galatasaray" diye konuştu

Konu Fenerbahçe olunca en ufak kelimeleri bile tutup "Bu şikenin kanıtıdır" diye mahkeme önüne serilir. Başkaları yapınca; efendim bu hatırdır gönül meselesidir denir. Allah aşkına o zaman kapatalım kepenkleri, kim kimin şampiyon olmasını istiyorsa ona bilensin diğerine maçı bıraksın. Onur 2010'da Fenerbahçe maçında hayatının maçını oynadı sırf arkadaşı Ozan İpek hatırına (!) Ertesi sene Bursaspor başkanı, Trabzon ile Fenerbahçe şampiyonluk için çekişirken, Kadıköyde Fenerle berabere kalıp Trabzonda yenililence "Diyetimizi ödedik" diyorsa ve bunların hepsi Hatır, Gönül işiyse gerçekten mücadele boşunadır.

Fenerbahçeli olduğu gerekçesiyle senin bile inanmadığın insanlar aynı durumlarla itham edilince hapis yatar yargılanır, diğerleri ellerini kollarını sallayarak dolaşır. Sonrada adalet tecelli eder (yersen)

LifeYourself
30.Mayıs.2012, 15:45
niye bu en basit futbol oyunu fmde bile adamın istediği parayı vermiyorsun transfer olmasını engelliyorsun topu dağa taşa atıyor bilerek.olağan şeyler...

Walter Sakana
30.Mayıs.2012, 15:46

Ben bilerek gol atmadım şeklinde bir ifadesini göremedim. Varsa paylaşın lütfen kaynak göstererek. Benim okuduğum "Orada bireysel olarak, kendim ilerlemek istedim. Belki de Fenerbahçe'nin şampiyon olmasını istemedim" ifadesi. Arkadaşın yazdığı şekilde bir ifade göremedim.

Üç tane kaynak vereyim okuyun:

http://haber.gazetevatan.com/Haber/454223/1/Gundem
http://www.sabah.com.tr/SabahSpor/Futbol/2012/05/30/umit-karandan-tarihi-itiraf
http://www.ntvspor.net/haber/spor-toto-super-lig/65786/belki-de-fenerin-sampiyonlugunu-istemedim

C h A o S
30.Mayıs.2012, 15:48
Bakalım yarın Uefa nasıl bir karar verecek.Türkiye'ye 3 yıl avrupadan men verirse şaşırmam.Bugün 3 takımın men edilmesi tedirgin ediyor.

furkan58
30.Mayıs.2012, 15:49

Buradan bunu anlıyorsanız :) Neyse siz 2006'da Sergen'in geriye dönmesine de kendim ilerlemek istedim dersiniz :)

furkan58
30.Mayıs.2012, 15:51
niye bu en basit futbol oyunu fmde bile adamın istediği parayı vermiyorsun transfer olmasını engelliyorsun topu dağa taşa atıyor bilerek.olağan şeyler...

Fm'de transfer olmasını engellediğin için topu dağa taşa atıyor hmm. Sen müsait pozisyonda topu arkadaşına atmıyorsun neden çünkü Fenerbahçe şampiyon olmasın diye ve bunlar olağan şeyler :)

Trabzonspor
30.Mayıs.2012, 15:53
Ümit Karan'ın durumunun şike yapmakla ilgisi alakası yok ondan olmasın? Herhangi bir kişi yada kurumdan gol atma veya pas verme diye teklif veya para almış mı? Böyle bir şey itiraf etmiş mi? Gönlünden geçeni sporculuk ahlakına uygun olmayan bir şekilde uyguladığını itiraf etmiş. Yaptığı eleştirilmeli evet ama şike davasıyla şikeyle ne gibi bir alakası var onu anlayamadım. Holosko’da Fenerbahçe’nin şampiyon olmasını istiyorum demişti play-off devam ederken hatırlarsan ve Galatasaray'a gol atmıştı. O zaman onu da şikeyle suçlayalım.

Trabzon aleyhine ifade veren kişiler arasında Ümit Karan’ı da saymışsın ama adam TS aleyhine ifade vermiyor ki. Trabzondan teşvik veya teşvik teklifi aldım dese haklısın. Onun yerine 4.kişi olarak Bülent Uygun’u ekleyebiliriz (Trabzondan teşvik geldiğini ve engellediğini söylüyor). Şimdi;

Trabzonspor aleyhine ifade veren kişiler nedense hepsi Fenerbahçe'li veya Fenerbahçe lehine şike teşebbüsünde bulunduğu iddia edilen kişiler. Haftalar önce bu konuya değinmiştim:

http://forum.turksportal.net/vb/showthread.php?p=2246550#post2246550

Trabzonspor aleyhine ifade verenler kimler:

Mecnun Odyakmaz: Yukarıda linkini verdiğim mesajda detaylı yazmıştım, adam FB Kongre Üyesi, Sedat Peker’in eniştesi ve Sivasspor Başkanı (FB-Sivas maçı şike soruşturmasında adı geçen maçlardan biri)
Mehmet Yıldız: Dönemin Sivasspor futbolcusu, son ifadesinde kimden duyduğumu hatırlamıyorum gibisinden kemküm ediyor.
Manisspor Başkanı: Soruşturmada Manisaya FB tarafından teşvik primi verildiği geçiyor. Aziz Yıldırım kendisine 500 bin dolar vermiş, Yıldırım’ın bu parayı kendisine borç olarak verdiği iddia ediliyor.
Bülent Uygun: Fenerbahçeliliği herkesçe biliniyor ve Eskişehir’in Fenerbahçe’den teşvik primi aldığına dair iddialar soruşturmada geçiyor.

Sonuç olarak adı geçen isimler soruşturmada Fenerbahçe lehine şike yapmakla suçlanan isimler. Ayrıca bunlardan ikisi Fenerbahçeli olduğu bilinen isimler. Kusura bakmayın ama bu kişilerin ifadelerine güvenmek biraz saflık veya taraflılıktan başka birşey değil. Kaldı ki Mecnun Odyakmaz ve Mehmet Yıldız Trabzondan teşvik geldiğini duyduklarını söyleyip bunu o zaman gerekli mercilere bildirmemekle suç işlemiş olmuyorlar mı? Mecnun Odyakmaz ve Bülent Uygun nedense aylar sonra Trabzondan teşvik geldiğini ifade ediyorlar.

Son olarak şunu da ekleyeyim; ben hiçbir zaman Trabzonsporun bu tür işlerde temiz olduğuna inanmadım. Özellikle Mehmet Ali Yılmaz döneminde ki bu soruşturmanın ilk zamanlarında katıldığı bir tv programında söylediklerini hatırlayanlar bana hak verecektir. Burada itirazım bu saydığınız isimlerin ifadelerinin pek gerçekçi olmadığına ve Ümit Karan'ın ifadesinin de bir şike itirafı olmadığına, Holosko'nun Fenerbahçe şampiyon olsun isterim ifadesiyle bir farkı olmadığına.

Bunu bende daha önce söylemiştim.Bu isimler Fenerbahçe ile bu kadar yakınken bu adamların takımlarına teşvik verme yada birbaşka şekilde girişimde bulunmamız hiç mantığa sığıyor mu?

Bu Fenerbahçe sevdalısı adamlar kalkıpta biz Fenerbahçe için çıkar sağladık demezler.Belki yapmamışlar evet ama yapsalarda demezler.Ama bize gelince baya dilleri çözülüyor.

Zaten söylemleride pek tutarlı değil orasıda farklı bir boyut.

ReaList
30.Mayıs.2012, 16:03
Ben bilerek gol atmadım şeklinde bir ifadesini göremedim. Varsa paylaşın lütfen kaynak göstererek. Arkadaşın yazdığı şekilde bir ifade göremedim.

http://d1205.hizliresim.com/x/y/76582.jpg

Not: Bilgi direk mahkeme içinden.

Walter Sakana
30.Mayıs.2012, 16:11

Buradan bunu anlıyorsanız :) Neyse siz 2006'da Sergen'in geriye dönmesine de kendim ilerlemek istedim dersiniz :)

Öyle bir ifade yok işte, ben bulamadım. "Trabzonspor'a gol atmak istememişimdir" diye bir cümle göremedim ben.

@Walter Sakana

El İnsaf !

Konu Fenerbahçe olunca en ufak kelimeleri bile tutup "Bu şikenin kanıtıdır" diye mahkeme önüne serilir. Başkaları yapınca; efendim bu hatırdır gönül meselesidir denir. Allah aşkına o zaman kapatalım kepenkleri, kim kimin şampiyon olmasını istiyorsa ona bilensin diğerine maçı bıraksın. Onur 2010'da Fenerbahçe maçında hayatının maçını oynadı sırf arkadaşı Ozan İpek hatırına (!) Ertesi sene Bursaspor başkanı, Trabzon ile Fenerbahçe şampiyonluk için çekişirken, Kadıköyde Fenerle berabere kalıp Trabzonda yenililence "Diyetimizi ödedik" diyorsa ve bunların hepsi Hatır, Gönül işiyse gerçekten mücadele boşunadır.

Fenerbahçeli olduğu gerekçesiyle senin bile inanmadığın insanlar aynı durumlarla itham edilince hapis yatar yargılanır, diğerleri ellerini kollarını sallayarak dolaşır. Sonrada adalet tecelli eder (yersen)

Holosko'dan yaptığım alıntının Ümit Karan'dan yaptığın alıntıdan pek bir farkı yok değil mi?

Evet o 4 kişiye inanmıyorum çünkü bu kişiler soruşturmada kendilerini aklamaya çalışan kişilerdi aynı Ümit gibi. Sonuçta suçu kabul etmelerini beklemiyorsundur sanırım şike yapmış olsalar bile? Bu kişilerde suçu kabul etmediler (gerçekten suçsuz veya değiller o ayrı) ve bununla da kalmayıp Trabzon'a suç attılar (Fenerbahçeli kimlikleri burada devreye girdi benim için). Aylardır sessiz kalan insanlar nedense aylar sonra Trabzondan teşvik geldiğini hatırlayıveriyorlar anlatmak istediğim bu. İnanmama sebebim bu. Madem Trabzondan teşvik gelmişti neden bu 4 kişiden en azından 1 tanesi çıkıpta buna yönelik bir şikayette veya açıklamada bulunmadı bu kadar zamandır?

Şunu da ekleyeyim; "Falanca kişiler kulüpler yapınca normal biz yapınca şike" yorumunu yaptığınız zaman şikeyi kabul etmiş oluyorsunuz. Ayrıca gerek Aziz Yıldırım'ın gerek sizin burada geçmiş sezonlarla ilgili iddialarınız hakkında ortada bir soruşturma falan var mı Galatasaray'ın kayıp 1m doları dışında? Biz en azından açılmış bir soruşturma üzerinde konuşuyoruz, soruşturmada adı geçen kişiler, kulüpler ve maçlar hakkında konuşuyoruz. Bu soruşturmada ön plana çıkan kulüp Fenerbahçe ise elbette Fenerbahçe hakkında konuşacağız. Bahsettiklerinizin (Onur, Bursaspor, GS-Denizli maçı vs...) bu soruşturmada adı geçiyor mu? Geçmiyor, o zaman ne diye onları konuşalım. Siz bunu Fenerbahçe düşmanlığıyla bağdaştırmak istiyorsanız o sizin bileceğiniz bir şey.

Walter Sakana
30.Mayıs.2012, 16:19
Evet çok güvenilir bir kaynakmış Kenan Başaran da :)

Trabzonspor taraftarlarıyla ilgili "Yasinler" yorumunu yapan değil mi kendisi?

furkan58
30.Mayıs.2012, 16:20
Direk gol atmak istememişdir demiyor zaten dolaylı yoldan diyor bunu anlamak istememenizi normal karşılamaya çalışsamda anlamamak anormalliktir.

ReaList
30.Mayıs.2012, 16:21
Holosko'dan yaptığım alıntının Ümit Karan'dan yaptığın alıntıdan pek bir farkı yok değil mi?

Fazlasıyla fark var. Çünkü Holosko o açıklamayı Galatasaray-Beşiktaş maçından sonra yaptı. Hadi o maçtan önce yapmış varsayalım. Ona rağmen Kaleci Onur'la veya Ümit Karan'la aynı mı ? Onur'la Karan Fenerbahçe şampiyon olmasın diye mücadele ederken, Holosko söyleminde "Stoch mutlu olsun diye Fenerin kazanmasını isterim ama mantık açısından bakarsak Galatasaray hakediyor" diyor. ve Fenerbahçe şampiyon olsun diye başka maçlarda ekstra mücadele etmiyor veya kasıtlı olarak gollere engel olmuyor (!)

Mecnun Odyakmaz 3 Temmuzdan 1-2 hafta sonra bize Trabzondan teşvik teklif edildi duyumlarım var demişti çarşaf çarşaf haberleri yapıldı takip etmiş olsaydın "Niye aylar sonra gündeme getirdiler, şimdi akıllarına geldi" demezdin. Bülent Uygun'da içerideyken bunu söylemişti. Yani bugünün ürünleri değiller tek fark bugün mahkeme önünde bunların söylenmiş olması.

Walter Sakana
30.Mayıs.2012, 16:26
Direk gol atmak istememişdir demiyor zaten dolaylı yoldan diyor bunu anlamak istememenizi normal karşılamaya çalışsamda anlamamak anormalliktir.

Bu tartıştığımız anlamsız. Ben "bilinçaltımda FB'nin şampiyon olmasını istemediğimden dolayı o an pas vermemiş olabilirim" anlamını çıkartırım sen "bilerek gol atmadım" anlamını çıkarırsın. Önemli olan direk sizin anladığınız şekilde dese bile farketmez çünkü bu bir şike itirafı değil. Onu anlatmaya çalışıyorum. Ha yaptığı (öyle birşey yaptıysa) sporcu ahlakını geçtim bir insan olarak onursuzca hatta daha ağır ifadelerle eleştirilebilecek bir davranış o ayrı. Hakaret edelim, asalım keselim diyorsanız tamam :) (tekrar ediyorum eğer yaptıysa).

ReaList
30.Mayıs.2012, 16:29
Evet çok güvenilir bir kaynakmış Kenan Başaran da :)

Trabzonspor taraftarlarıyla ilgili "Yasinler" yorumunu yapan değil mi kendisi?

Yahu adam mahkemeyi yerinden takip ediyor, Dün tapeler ile ortaya çıkan belirsizliği bu adamın içeriden verdiği bilgi ile -o kaynak olarak verdiğin çoğu medya grubu- bu adamı kaynak alarak geçti ve haberleri düzeltme yoluna gitti. Al sana bir kaynak daha
http://www.hurriyet.com.tr/spor/futbol/20654994.asp

Gerçi şimdi buna da kulp bulursun : ) Neyse.

LadroN
30.Mayıs.2012, 16:31
Fazlasıyla fark var. Çünkü Holosko o açıklamayı Galatasaray-Beşiktaş maçından sonra yaptı. Hadi o maçtan önce yapmış varsayalım. Ona rağmen Kaleci Onur'la veya Ümit Karan'la aynı mı ? Onur'la Karan Fenerbahçe şampiyon olmasın diye mücadele ederken, Holosko söyleminde "Stoch mutlu olsun diye Fenerin kazanmasını isterim ama mantık açısından bakarsak Galatasaray hakediyor" diyor. ve Fenerbahçe şampiyon olsun diye başka maçlarda ekstra mücadele etmiyor veya kasıtlı olarak gollere engel olmuyor (!)

Mecnun Odyakmaz 3 Temmuzdan 1-2 hafta sonra bize Trabzondan teşvik teklif edildi duyumlarım var demişti çarşaf çarşaf haberleri yapıldı takip etmiş olsaydın "Niye aylar sonra gündeme getirdiler, şimdi akıllarına geldi" demezdin. Bülent Uygun'da içerideyken bunu söylemişti. Yani bugünün ürünleri değiller tek fark bugün mahkeme önünde bunların söylenmiş olması.
Şu Onur muhabbeti çok saçma Onur o sene her maçta hayatinin topunu oynuyordu zaten.Adam o sezonki performansiyla milli takima seçilmedi mi?o sakatlik olmasaydi şu an tolga yerine onur olurdu trabxon kalesinde.

Walter Sakana
30.Mayıs.2012, 16:39
Yahu adam mahkemeyi yerinden takip ediyor, Dün tapeler ile ortaya çıkan belirsizliği bu adamın içeriden verdiği bilgi ile -o kaynak olarak verdiğin çoğu medya grubu- bu adamı kaynak alarak geçti ve haberleri düzeltme yoluna gitti. Al sana bir kaynak daha
http://www.hurriyet.com.tr/spor/futbol/20654994.asp

Gerçi şimdi buna da kulp bulursun : ) Neyse.

Hayır, bu kaynağı* kabul ederim tabi ki. Tamam bunun üzerinden tartışalım o zaman, senin burada anlatmak istediğin ne bu ifade üzerinden? Şöyle yazmışsın alıntıladığım ilk mesajında:

* Ahmet Ercanlar'ın da pek bir farkı yok ama uzatmaya gerek yok, sonuca bağlayalım diye.

Bugün büyük bir itiraf mahkemede geçti ama buralar sus pus hayret konu Fenerbahçe olunca celalleniyor buralar.

Ümit Karan'ın bu senin yazdığın şekildeki ifadesine ne tür bir tepki vermemizi bekliyordun veya "beklemiyordum" diyeceğini tahmin ederek ne tür bir tepki gösterilmeliydi objektif gözle, soruşturma açısından nereye bağlanmalıydı diye sorayım.

Bordo61Mavi
30.Mayıs.2012, 16:48
Umit Karanin bahsetigi

5 dakika daha kaldi daha dayan demis, oyuncu degisikligine haklari yok demis. Kendi isaret ediyor degistirilsin diye Tolga :)

ReaList
30.Mayıs.2012, 16:56
Ümit Karan'ın bu senin yazdığın şekildeki ifadesine ne tür bir tepki vermemizi bekliyordun veya "beklemiyordum" diyeceğini tahmin ederek ne tür bir tepki gösterilmeliydi objektif gözle, soruşturma açısından nereye bağlanmalıydı diye sorayım.

Pek zamanım yok arayıp tarayamam ama burayı takip eden görmüştür. İbrahim Akın'ın Fenerbahçe maçında çektiği bir şut ve şutun dışarı çıkmasından sonra verdiği bir tepki vardı. Burada paylaşıldı ve üzerine Fenerbahçe aleyhine yorum yapıldı. Altında hiç bir bağlayıcı bir durum olmamasına rağmen tamamen yoruma dayalı (sana göre-bana göre) olan bir durumu bile sırf lekelemek için kullanırken ; Fenerbahçe lehine şike yaptığı iddia edilen birinin "Ben TS maçında gole giden bir pozisyonun gol olmasını engelledim çünkü Fenerbahçe'nin şampiyon olmasını istemiyordum" demesini görmezden gelmek, bunun mahkeme önünde söylenmiş açık ve resmi bir söz (bakın diğerleri gibi yoruma dayalı, sana göre bana göre değil) olmasına rağmen bunun basit bir durum, hatır ve gönül işi olduğunu varsayarak önemsememek, 11 aydır bu olay üzerinde yorum yapanların objektifliğini gözler önüne seriyor aslında. Vurgulamak istediğim buydu.

Örneğin; İbrahim Akın'ın hoca ile olan muhabbeti üzerine yorum yapan, onun dediklerinin aksini savunup dalga geçenler, dün neden Nevzat Şakar'ın hoca dua etsin diye 300 bin liraya anlaştıklarını irdelemedi ? Üzerine konuşmadı ?

Benim burda söylediklerim "Bakın biz yaptık, onlarda yapmış" demek değil, Ortadaki iddialar birbirine bu kadar yakın iken niye A takımı 1 yıldız hukuki olarak zülm görürken B takımı pürü pak ilan ediliyor ? A takımına karşı cin olan gözler niye diğer durumlarda köreriyor ? Ben kamuoyunun yaratmaya çalıştığı bu iki yüzlülüğe dem vuruyorum. Umarım anlatabilmişimdir.

Walter Sakana
30.Mayıs.2012, 17:20
Pek zamanım yok arayıp tarayamam ama burayı takip eden görmüştür. İbrahim Akın'ın Fenerbahçe maçında çektiği bir şut ve şutun dışarı çıkmasından sonra verdiği bir tepki vardı. Burada paylaşıldı ve üzerine Fenerbahçe aleyhine yorum yapıldı. Altında hiç bir bağlayıcı bir durum olmamasına rağmen tamamen yoruma dayalı (sana göre-bana göre) olan bir durumu bile sırf lekelemek için kullanırken ; Fenerbahçe lehine şike yaptığı iddia edilen birinin "Ben TS maçında gole giden bir pozisyonun gol olmasını engelledim çünkü Fenerbahçe'nin şampiyon olmasını istemiyordum" demeyi görmezden gelmek, bunun mahkeme önünde söylenmiş açık ve resmi bir söz (bakın diğerleri gibi yoruma dayalı, sana göre bana göre değil) olmasına rağmen bunun basit bir durum, hatır ve gönül işi olduğunu varsayarak önemsememek, 11 aydır bu olay üzerinde yorum yapanların objektifliğini gözler önüne seriyor aslında. Vurgulamak istediğim buydu.

Örneğin; İbrahim Akın'ın hoca ile olan muhabbeti üzerine yorum yapan, onun dediklerinin aksini savunup dalga geçenler, dün neden Nevzat Şakar'ın hoca dua etsin diye 300 bin liraya anlaştıklarını irdelemedi ? Üzerine konuşmadı ?

Benim burda söylediklerim "Bakın biz yaptık, onlarda yapmış" demek değil, Ortadaki iddialar birbirine bu kadar yakın iken niye A takımı 1 yıldız hukuki olarak zülm görürken B takımı pürü pak ilan ediliyor ? A takımına karşı cin olan gözler niye diğer durumlarda köreriyor ? Ben kamuoyunun yaratmaya çalıştığı bu iki yüzlülüğe dem vuruyorum. Umarım anlatabilmişimdir.

Evet teşekkür ederim.

Anlatmaya çalıştığını anladım, bende yazdığım cevaplarda kendi açımdan neden önemsemediğimi anlattığımı düşünüyorum. Gönül-hatır şikesi yorumları da yanlış bence. Tekrar etmem gerekirse ben bunun bir şike itirafı olduğunu düşünmüyorum. Böyle düşünmememin de objektiflikten uzak olduğunu sanmıyorum. Eğer soruşturmada Trabzondan Ümit Karan'a şike teklifi gitti ifadesi geçseydi o zaman bu açıklaması bir şike itirafı olurdu. Ben G.Saraylıyım, ayağım gitmedi, gönlümden gelmedi tarzı bir açıklama olmuş kişisel yorumumca. Yaptığı yanlış mı yanlış orası tartışılmaz.

Tabi ki FB-GS rekabeti farklı olduğu için dediğin doğru olabilir, FB aleyhine bir şey yakaladığımızda çok daha fazla üstüne gidiyoruzdur bunu inkar edemem. O konuda haklısın. Diğer yandan Nevzat Şakar'ın ve diğerlerinin ifadelerini de okumadım henüz. Hatta Ümit'in de ifadelerini okumamıştım foruma girip yazılanları gördükten sonra araştırıp göz gezdirdim. Sadri Şener'in ifadelerini de gene forumdan takip ettim.

DisCo
30.Mayıs.2012, 18:44
Bu tartıştığımız anlamsız. Ben "bilinçaltımda FB'nin şampiyon olmasını istemediğimden dolayı o an pas vermemiş olabilirim" anlamını çıkartırım sen "bilerek gol atmadım" anlamını çıkarırsın.

Bir insanın fikri neyse zikri de odur diye boşuna dememişler. Ümit Karan orada kendime güvendim ve pası vermedim de diyebilir. Tabi pozisyonu hatırlamadığım için bu söylediğim uygun düşüyor mu bilemiyorum. Yani Ümit Karan Fenerbahçe şampiyon olmadı diye fikir edindiyse golüde kaçırarak fikrine uygun zikr yapmıştır. Neticede böyle bir durum varsa kendi işine ihanet etmiş demektir. İhtimaller arasında Trabzonspor'dan şike teklifi aldığı da olabilir.

Mesela bundan yıllar önce şampiyonluğa oynayan bir Galatasaray, Fenerbahçe ve Moda üçlüsü var. Fenerbahçe şampiyonluk iddiasını kaybedince Galatasaray'ın son maçta 7 fark yakalaması gerekiyor ki Moda'nın önünde ligi şampiyon tamamlasın.

Galatasaray ve Fenerbahçe arasında oynanan müsabaka da Galatasaray 13 fark önde iken Fenerbahçe birden maçtan çekiliyor. Bu şekilde olunca Galatasaray hükmen 3-0 kazanacak ve Moda'nın gerisinde kalarak 2. olacaktı.

Hikayeyi sana katıldığım bir noktayı belirtmek için anlattım. Fenerbahçe'nin yaptığı ile Ümit Karan'ın yaptığı arasında bir fark bulunmuyor. İkiside bir başkasının şampiyon olmasını engellemek istiyor. Şike olabilmesi için Trabzonspor'un Ümit'e, Moda'nında Fenerbahçe'ye yap bir kıyak demesi gerekir.

Diğer önemli nokta ise durum böyle gelişince o dönemin yöneticileri hem Moda'yı hem de Galatasaray'ı şampiyon ilan ediyor ve 54/55 sezonu çift şampiyonla bitiyor.

Böyle radikal karar alacak bir federasyonumuzda olmadı malesef.

byariff
30.Mayıs.2012, 18:48
haluk ulusoydan gerisi yalan...

DisCo
30.Mayıs.2012, 19:02
Bence en iyi federasyon başkanı Hasan Doğan'dı.

byariff
30.Mayıs.2012, 19:18
Menajer erdem durmaz emenikenin ister istemez psikolojik olarak anlastigi takima gol atmak istememesi yüzünden oynamadigini söyledi.

Bordo61Mavi
30.Mayıs.2012, 19:42
Bence en iyi federasyon başkanı Hasan Doğan'dı.

Zaten bu aralar ne kotu karar verilirse ilk aklima o adam geliyor, Allah rahmet eylesin yasasaydi suan bu durumda olmazdik.

titates1
30.Mayıs.2012, 19:54
Ümit Karan Disco'nun dediği gibi kendi işine ihanet etmiş , bu onun şike yaptığının göstergesi kesinlikle olamaz.

Ancak bizim dediğimiz şey de , bundan daha basit ifadelerle , Fenerbahçe ve Aziz Yıldırım 11 aydır yargılanıyor , işte en büyük sorun , adaletsizlik sorunu burada başlıyor.

Her zaman söylüyorum , ben takımımın nasıl mücadele ettiğini gördüm , bize karşı nasıl mücadele edildiğini , Ümit Karan'ın dediğinden söylemiyorum ama aynı takımların rakibimize nasıl mücadele ettiğini gördüm.

Türk futbolundaki hiçbir kimse için , bu tertemizdir demem , diyemem , hele o kadar parası olan insanların , kirli işlere bulaşmamış olmasına ihtimal dahi vermiyorum.( Çok söz yalansız , çok para haramsız olmazmış )

Bunun , Fenerbahçe'yi ele geçirmek için yapılan bir operasyon olduğunu düşünmemin nedeni de sadece Fenerbahçe üzerine oynanılması , Can Dündar'ın bir yazısı vardı her iktidar Fenerbahçe'yi ele geçirmeye çalışır diye onu da 3 temmuz civarı yazmıştı daha bu muhabbetler dönmeden sanırım , onu tavsiye ederim.

Kendi takımım dahil , hiç bir takım için temiz diyemem ama adil yargılanma olmadığı sürece , ben takımımın ve başkanım sonuna kadar arkasındayım...

DisCo
30.Mayıs.2012, 19:59
Zaten bu aralar ne kotu karar verilirse ilk aklima o adam geliyor, Allah rahmet eylesin yasasaydi suan bu durumda olmazdik.

Gerçi o adamın duruşunu seviyordum. Yani ortalıkta görünmezdi. Belki o da bu süreçte olsa olmadık kararlar verirdi.

Ben federasyonda olan kişileri eleştiriyorum ama bir noktada durumlarından haberdarım. Senin kimseye eyvallahın yoksa alacağın kararlarda yapacağın işlerde en kralı kimse onu bile tanımazsın. Türkiye Futbol Federasyonunun başına sen gelmiyorsun, seni getiriyorlar. İster istemez seni o makama getirenlerin dediğini yapmak zorundasın.

En güzel örneği de Sadri Şener'dir. Biz Demirören'i destekledik anlamak için ince zeka lazım dedi. Sonra Demirören anormal kararlar verince çıktı bize böyle söz vermemişti dedi.

Şimdi kendi gücünle başa gelemiyorsun, gelsen bile arkasında milyonların olduğu kurumlarla kapışıyorsun. Bunun en güzel örneği de Mehmet Ali Aydınlar'dır. Bir hain damgası yedi, koltuğundan oldu.

Böyle bir kurumda sözünü geçirebilmek için federasyonun itibarını yeniden kazandırmak için başkalarının desteğiyle değil kendinden güçlü olmalısın. Ahh ahh ben olacaktım başında da görecektiniz federasyon başkanını

105,5. madde: Galatasaray dışında şampiyon olan takımların şampiyonlukları kıyamete kadar ertelenebilir.

:)

LifeYourself
30.Mayıs.2012, 20:00
Fm'de transfer olmasını engellediğin için topu dağa taşa atıyor hmm. Sen müsait pozisyonda topu arkadaşına atmıyorsun neden çünkü Fenerbahçe şampiyon olmasın diye ve bunlar olağan şeyler :)

demeye çalıştığım atmak zorunda mı o maçta kötü oynadıysa sen kulüp olarak cezasını verirsin.adamın atmaması kendi tercihi kendi kararlarıyla yaptığı şey şike mi oluyor bir tarafta iyi melek bir tarafta kötü melek çıkıyor kötü melekle şike yapıyor.Adam sevmiyordur feneri o gün bilerek kötü oynamıştır olamaz mı bir kini bir takıma yada o takıma karşıykende aşırı efor sarfeder ve Fener'e gol atmak için elinden geleni yapar.Bu şike değil kişisel tercih Ümit'in ifadesine bakılırsa...

DisCo
30.Mayıs.2012, 20:24
Bu nasıl bir duruşmadır yahu!

Kabe'yi tavaf edenler, dinimde imanımdayım ama kumar oynarım diyenler, şampiyonlar ligini alanlar, tercümenin hatalı olduğunu bir gün sonra anlayanlar...

Ben herkes komik komik savunma veriyor dediğimde yanlış anlaşıldı. Gerçek bu değil mi?

DisCo
30.Mayıs.2012, 20:34
Peker: 7 yıl sonra da üniversiteyi bitireceğim...
Hakim: inşallah..

Bu hakim tam benim kafada verdiği cevaplarla koparıyor resmen. :)

attirson
30.Mayıs.2012, 20:39
Böyle davaya böyle hakim.

Walter Sakana
30.Mayıs.2012, 23:49
Pankreas değerleri yüksek çıkmış deniyor Aziz Yıldırım'ın, umarım doğru değildir, kanser değildir. Pankreas kanseri çok kısa sürede insanı bitirebiliyor, anneannemden biliyorum, günler içinde eridi kadın ve sonu malum. Allah kimsenin başına vermesin, umarım kanser değildir, stresten fenalaşmıştır sadece.

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın sağlık durumuyla ilgili açıklamayı Şişli Etfal Hastanesi Genel Cerrahi Klinik Şefi Prof. Dr. Mehmet Mihmanlı yaptı. Mihmanlı, Yıldırım'ın en az iki gün daha hastanede kalacağını söyledi. Yıldırım'ın acile karın ağrısı şikayetiyle geldiğini söyleyen Mihmanlı, " Sindirim problemleri var. Hayati bir şey saptamış değiliz.Daha önceden de hastamız olduğu için kontrol ediyoruz. Pankreas enzimlerinde yükseliş oldu" şeklinde konuştu.Pankreas'ın çok önemli bir organ olduğunu belirten Prof. Mihmanlı, " Çok önemli bir organ.İltihap ciddi sonuçlar oluşturabilir. Ciddi tetkikler yaptık. Sağlığıyla ilgili endişe edecek bir şey rastlamadık. Ağızdan gıdasını kestik. Yarın sabah alacak" şeklinde konuştu.

Öte yandan Yıldırım'ı Fenerbahçeli eski milli futbolcu Rıdvan Dilmen ziyaret etti. Yıldırım ile kısa süre görüşen Dilmen, Yıldırım'ın iyi olduğunu hastaneden ne zaman çıkacağına bilmediğini söyledi.

Kaynak: http://www.dha.com.tr/prof-dr-mehmet-mihmanli-aziz-yildirim-2-gun-daha-hastanede_319705.html

Geçmiş olsun diyelim, neyse ki korkulduğu kadar ciddi bir şey çıkmamış.

Walter Sakana
31.Mayıs.2012, 03:04
Burada genelde sıcağı sıcağına yorum yapıldığı için pek sağlıklı bir tartışma ortamı olmuyor. Ben şu birkaç gündür adı geçen ifadeleri okudum ve şunlar dikkatimi çekti:

Vederson 1 senelik alacağını tamda Trabzon maçı öncesinde istiyor.

Vederson maçtan önce 77 kez görüşme yapıyor, maçtan sonra ise tek bir görüşmesi yok.

Zafer Önder İpek "Bordo mavi için organizasyon yaptık. 250 bin dolar alacaktık ikimiz. 100 binini dağıtacak 150 bini bize kalacaktı. Kaybettik. 50 bin lira dağıtmak zorunda kaldık. Ortaya çıkmasın diye" şeklinde bir telefon konuşması var (Cengiz Demirel ile). Bununla ilgili savunması son derece komik:

At yarışı oynadığı için o dönemlerde sıkıntı yaşadığını belirten İpek, bu durumu eşinin fark etmemesi için böyle bir şey planladığını öne sürdü. Başkan Ekinci'nin "Bordo mavi nereden aklına geldi?" sorusuna ise İpek, "Benim sıkıntıda olduğum o döneme denk geldi" yanıtını verdi.

Serdar'la (Kulbilge) sözleşme yapılmadığını söylüyor, Serdar ise sözleşme yapalım dediklerini. İpek buna "Serdar'ı sezon sonuna kadar oyalamak amacıyla yapıldı, G.Birliğinin asla böyle bir niyeti yoktu" cevabını veriyor.

Zafer Tüzün Eskişehir maçlarında yorumcu olduğunu, bu maçlara bazen Ali Kıratlı ile gittiğini söylüyor. Ali Kıratlı'nın kimliğine bakalım:

Vatan'ın haberine göre Ali Kıratlı yer altı dünyasına yakınlığı ile bilinen bir şahıs. Yine aynı habere göre F.Bahçe başkanı Aziz Yıldırım’a çok yakın biri.

Soruşturmadaki kilit isimlerden biri olan Ali Kıratlı, Fenerbahçe kulübünün kongre üyesi olarak tanınıyor. Sarı-lacivertli kulüpte bu sezon alt yapıdan A takıma alınan kaleci Aykut’un babası olan Ali Kıratlı, ayrıca transfer operasyonlarında da görev alıyor. Başkan Aziz Yıldırım ile taraftarlar arasındaki bağı da kuran, menajerlik yapmayan Kıratlı, su sezon oynanan Eskişehirspor-Trabzonspor maçından önce soyunma odalarında görüntülenmiş ve teşvik primi getirdiği iddialarıyla karşı karşıya kalmıştı.

Zafer Tüzün Eskişehir'in Trabzon'u yenmesi yönündeki telefon konuşmalarına Eskişehirde Trabzonun sevilmediğini, Eskişehir'in zamanında Trabzon yenilgisi nedeniyle küme düştüğünü anlatarak cevap veriyor.

Kenan Yaralı'nın Aziz Yıldırım'dan 500 bin dolar borç aldığı iddia edilmişti. Bu paranın neden Aziz Yıldırım adına değil de başka bir çalışanı Kenan Şehirli adına kendisine havale edildiğine dair soruya "onu Aziz Yıldırım'a sormanız lazım. Resmi para şirkete kimden geldiyse onun adına para çıkışı yapılması lazım. Kredi alamadım o yüzden borç aldım. Bana bu parayı nakit olarak verme konusunda da ben istemedim. Bu kadar parayı üzerimde taşıyamam dedim. Banka üzerinden gönderin dedim" diye yanıt verdi.

Aziz Yıldırım'ın avukatı Şeref Dede "Aziz Yıldırım kulübe 30 milyon Dolar yardım yapmıştır" diyor, Mahkeme Başkanı "30 bin dolar geliri olan birisi nasıl 30 milyon Dolar veriyor" diye soruyor.

Bülent Uygun “Ali Kıratlı bizim dostumuzdur. Genelde arar beni. Kendisinin bana karşı özel sevgisi vardır. Sivas’taki görevimden itibaren benim maçlarımı izler" diyor. Üye hakimin, “Ali Kıratlı, maçtan önce Eskişehirspor’un kadrosunu İlhan Ekşioğlu’na gönderiyor. Hatta Ümit Karan’ın ikinci yarı da oyuna gireceğini söylüyor. Bunu nereden biliyor?" sorusuna Uygun, “ Bunu gazetecilerde biliyor. Karan’ın ikinci yarıda oyuna gireceğini tahmin ediyordur. Teşviki engellemeyi şike gibi sundular" diye yanıt verdi. Yani kendisini özel seven Ali Kıratlı Bülent Uygun'u özel sevdiği için kadroyu ve Ümit Karan'ın 2.yarıda oyuna gireceğini İlhan Ekşioğlu'na yani Fenerbahçe'ye iletiyor :)

Ayrıca o kadar özel bir sevgi ki bu Trabzondan teşvik primi geldiği de Bülent Uygun'a Ali Kıratlı tarafından iletiliyor.

Menajer Fatif Akbaba parayı Alper Potuk'un transferi için aldığını söylüyor. Transfer olmayınca parayı tekrar meşhur Ali Kıratlı'ya teslim ediyor :) Mahkeme başkanı "300 bin dolar nasıl veriliyor elden. Nasıl yazılı bir şey olmadan bu para veriliyor" diye soruyor doğal olarak. Cevap "Parayı alırken hiçbir belge düzenlemedik" :)

Üye hakim soruyor "Eskişehir başkanı yemekte Aziz Yıldırım'a satmayacağım Potuk'u demiş. Ancak 9 gün sonra size nasıl para veriyor bu transfer için?". Cevap "Bilmiyorum ama Ali Kıratlı bana Alper Potuk'u transfer etmek için geldi."

Mehmet Şen “Zaten mesaj attığım Gençlerbirliği kadrosu da doğru çıkmadı.” diyor. Hakim ''Kadronun yanlış çıkması önemli değil.Önemli olan mesaj atman.O teşebbüste bulunman.Mesaj attığını kabul ediyorsun yani?'' diye soruyor o da ''Evet mesaj attım.'' diyerek kabul ediyor.

Mehmet Yıldız ''Trabzon'un Fener maçı öncesi teşvik gönderdiğini antrenmanda duydum ya da öyle sandım. Belki de ben yanlış anladım" diyor. Aziz Yıldırım hangi futbolculardan duyduğunu soruyor , ''Kalabalık bir ortamdı. Hangi oyuncuların konuştuğunu bilmiyordum'' şeklinde cevap veriyor. Söylediklerini canlandırırsak "tüm takım toplanmış o kalabalıkta birileri Trabzondan teşvik geldi diye bağırıyor, kalabalık olduğu için kimlerin bağırdığını göremiyor, tabi başka kimse de duymuyor" :D

''Yenmeye mi gittik'' şeklindeki görüşmesinin Fenerbahçe'ye karşı antipatisi olan Galatasaraylı arkadaşını kızdırmak için olan bir görüşme olduğunu iddia ediyor. Mahkeme başkanı görüşmeyi dinletip ''Kızdırmak için dedim diyorsun ama görüşmeden arkadaşının kızdığına ilişkin hiçbir ibare yok'' diyor. Yıldız, bunun üzerine ''Demek ki o an çok ciddiye almadı." şeklinde cevap veriyor. Şaka gibi :)

Mahkeme Başkanı Ekinci, ''Durumu ciddiye alıp başkana anlatıyorsun ama arkadaşlarına sormadın mı'' diye soruyor, "sormadım diyor" :)

Çelişkiler, mantıksızlıklar o kadar çok ki kısalta kısalta ancak bu kadar kısaltabildim.

İbrahim Akın'ın ifadelerini hiç koymaya kalkışmadım çünkü baştan aşağı çelişki dolu. Sırf onun bugüne kadarki tüm ifadelerindeki çelişkilerden sayfa sayfa yazı çıkar. Keza Sadri Şener ve Nevzat Şakar'ın ifadeleri de benzer şekilde.

Ben gerek bu ifadeler gerekse daha önceki okuduklarımdan bu dava siyasi olsa bile şike de olduğunu açık ve net bir şekilde anlıyorum. Kişisel görüşüm 2010-2011 sezonunda Fenerbahçe de Trabzonspor da şike yapmıştır, teşvik primi göndermiştir, başka kulüplerdeki Fenerbahçeli veya Trabzonlu (futbolcu, yönetici, çalışan vs...) kişiler vasıtasıyla hatır şikesi de (parasız) yaptırmışlardır. 3 Temmuzdan bu yana devam eden bu dava dediğim gibi siyasi olsa (öyle olduğu ortaya çıksa) bile bu düşüncem değişmeyecektir.

Bordo61Mavi
31.Mayıs.2012, 03:09
Burada genelde sıcağı sıcağına yorum yapıldığı için pek sağlıklı bir tartışma ortamı olmuyor. Ben şu birkaç gündür adı geçen ifadeleri okudum ve şunlar dikkatimi çekti:

Vederson 1 senelik alacağını tamda Trabzon maçı öncesinde istiyor.

Vederson maçtan önce 77 kez görüşme yapıyor, maçtan sonra ise tek bir görüşmesi yok.

Zafer Önder İpek "Bordo mavi için organizasyon yaptık. 250 bin dolar alacaktık ikimiz. 100 binini dağıtacak 150 bini bize kalacaktı. Kaybettik. 50 bin lira dağıtmak zorunda kaldık. Ortaya çıkmasın diye" şeklinde bir telefon konuşması var (Cengiz Demirel ile). Bununla ilgili savunması son derece komik:

At yarışı oynadığı için o dönemlerde sıkıntı yaşadığını belirten İpek, bu durumu eşinin fark etmemesi için böyle bir şey planladığını öne sürdü. Başkan Ekinci'nin "Bordo mavi nereden aklına geldi?" sorusuna ise İpek, "Benim sıkıntıda olduğum o döneme denk geldi" yanıtını verdi.

Serdar'la (Kulbilge) sözleşme yapılmadığını söylüyor, Serdar ise sözleşme yapalım dediklerini. İpek buna "Serdar'ı sezon sonuna kadar oyalamak amacıyla yapıldı, G.Birliğinin asla böyle bir niyeti yoktu" cevabını veriyor.

Zafer Tüzün Eskişehir maçlarında yorumcu olduğunu, bu maçlara bazen Ali Kıratlı ile gittiğini söylüyor. Ali Kıratlı'nın kimliğine bakalım:

Zafer Tüzün Eskişehir'in Trabzon'u yenmesi yönündeki telefon konuşmalarına Eskişehirde Trabzonun sevilmediğini, Eskişehir'in zamanında Trabzon yenilgisi nedeniyle küme düştüğünü anlatarak cevap veriyor.

Kenan Yaralı'nın Aziz Yıldırım'dan 500 bin dolar borç aldığı iddia edilmişti. Bu paranın neden Aziz Yıldırım adına değil de başka bir çalışanı Kenan Şehirli adına kendisine havale edildiğine dair soruya "onu Aziz Yıldırım'a sormanız lazım. Resmi para şirkete kimden geldiyse onun adına para çıkışı yapılması lazım. Kredi alamadım o yüzden borç aldım. Bana bu parayı nakit olarak verme konusunda da ben istemedim. Bu kadar parayı üzerimde taşıyamam dedim. Banka üzerinden gönderin dedim" diye yanıt verdi.

Aziz Yıldırım'ın avukatı Şeref Dede "Aziz Yıldırım kulübe 30 milyon Dolar yardım yapmıştır" diyor, Mahkeme Başkanı "30 bin dolar geliri olan birisi nasıl 30 milyon Dolar veriyor" diye soruyor.

Bülent Uygun “Ali Kıratlı bizim dostumuzdur. Genelde arar beni. Kendisinin bana karşı özel sevgisi vardır. Sivas’taki görevimden itibaren benim maçlarımı izler" diyor. Üye hakimin, “Ali Kıratlı, maçtan önce Eskişehirspor’un kadrosunu İlhan Ekşioğlu’na gönderiyor. Hatta Ümit Karan’ın ikinci yarı da oyuna gireceğini söylüyor. Bunu nereden biliyor?" sorusuna Uygun, “ Bunu gazetecilerde biliyor. Karan’ın ikinci yarıda oyuna gireceğini tahmin ediyordur. Teşviki engellemeyi şike gibi sundular" diye yanıt verdi. Yani kendisini özel seven Ali Kıratlı Bülent Uygun'u özel sevdiği için kadroyu ve Ümit Karan'ın 2.yarıda oyuna gireceğini İlhan Ekşioğlu'na yani Fenerbahçe'ye iletiyor :)

Ayrıca o kadar özel bir sevgi ki bu Trabzondan teşvik primi geldiği de Bülent Uygun'a Ali Kıratlı tarafından iletiliyor.

Menajer Fatif Akbaba parayı Alper Potuk'un transferi için aldığını söylüyor. Transfer olmayınca parayı tekrar meşhur Ali Kıratlı'ya teslim ediyor :) Mahkeme başkanı "300 bin dolar nasıl veriliyor elden. Nasıl yazılı bir şey olmadan bu para veriliyor" diye soruyor doğal olarak. Cevap "Parayı alırken hiçbir belge düzenlemedik" :)

Üye hakim soruyor "Eskişehir başkanı yemekte Aziz Yıldırım'a satmayacağım Potuk'u demiş. Ancak 9 gün sonra size nasıl para veriyor bu transfer için?". Cevap "Bilmiyorum ama Ali Kıratlı bana Alper Potuk'u transfer etmek için geldi."

Mehmet Şen “Zaten mesaj attığım Gençlerbirliği kadrosu da doğru çıkmadı.” diyor. Hakim ''Kadronun yanlış çıkması önemli değil.Önemli olan mesaj atman.O teşebbüste bulunman.Mesaj attığını kabul ediyorsun yani?'' diye soruyor o da ''Evet mesaj attım.'' diyerek kabul ediyor.

Mehmet Yıldız ''Trabzon'un Fener maçı öncesi teşvik gönderdiğini antrenmanda duydum ya da öyle sandım. Belki de ben yanlış anladım" diyor. Aziz Yıldırım hangi futbolculardan duyduğunu soruyor , ''Kalabalık bir ortamdı. Hangi oyuncuların konuştuğunu bilmiyordum'' şeklinde cevap veriyor. Söylediklerini canlandırırsak "tüm takım toplanmış o kalabalıkta birileri Trabzondan teşvik geldi diye bağırıyor, kalabalık olduğu için kimlerin bağırdığını göremiyor, tabi başka kimse de duymuyor" :D

''Yenmeye mi gittik'' şeklindeki görüşmesinin Fenerbahçe'ye karşı antipatisi olan Galatasaraylı arkadaşını kızdırmak için olan bir görüşme olduğunu iddia ediyor. Mahkeme başkanı görüşmeyi dinletip ''Kızdırmak için dedim diyorsun ama görüşmeden arkadaşının kızdığına ilişkin hiçbir ibare yok'' diyor. Yıldız, bunun üzerine ''Demek ki o an çok ciddiye almadı." şeklinde cevap veriyor. Şaka gibi :)

Mahkeme Başkanı Ekinci, ''Durumu ciddiye alıp başkana anlatıyorsun ama arkadaşlarına sormadın mı'' diye soruyor, "sormadım diyor" :)

Çelişkiler, mantıksızlıklar o kadar çok ki kısalta kısalta ancak bu kadar kısaltabildim.

İbrahim Akın'ın ifadelerini hiç koymaya kalkışmadım çünkü baştan aşağı çelişki dolu. Sırf onun bugüne kadarki tüm ifadelerindeki çelişkilerden sayfa sayfa yazı çıkar. Keza Sadri Şener ve Nevzat Şakar'ın ifadeleri de benzer şekilde.

Ben gerek bu ifadeler gerekse daha önceki okuduklarımdan bu dava siyasi olsa bile şike de olduğunu açık ve net bir şekilde anlıyorum. Kişisel görüşüm 2010-2011 sezonunda Fenerbahçe de Trabzonspor da şike yapmıştır, teşvik primi göndermiştir, başka kulüplerdeki Fenerbahçeli veya Trabzonlu (futbolcu, yönetici, çalışan vs...) kişiler vasıtasıyla hatır şikesi de (parasız) yaptırmışlardır. 3 Temmuzdan bu yana devam eden bu dava dediğim gibi siyasi olsa (öyle olduğu ortaya çıksa) bile bu düşüncem değişmeyecektir.

Abi iznin varsa su yaziyi bir cok yerde paylasmak isterim ? tabi kendi gorusunu belirtigin son kisim haric :)

Walter Sakana
31.Mayıs.2012, 03:13
Abi iznin varsa su yaziyi bir cok yerde paylasmak isterim ?

Tabi ne demek.

byariff
31.Mayıs.2012, 03:15
bende takip ettigim bi adamin yazilarini paylasim galiba oda mahmedeydi sicagi sicagina aktardi konusmalari. umit karani vs olaylarini biliyoruz geri kalanlari aktarayim

Bulent Uygun: sike yapti iddia edilen başta aziz yildirim ve diğer insanlar aslinda tesvigi engellemeye calisiyolardi.

Menajer Fatih Akkaya: Ali Kiratlidan Alper için 300.000 dolar elden aldim.Başka da para almadim.

Ali Kiratli: Alper Potuk için maclar lig devam ederken para verdim evet ama ilk gorusme ligler bitince oldu.

Eksioglu: ben yanlis hicbirsey goremiyorum.Paralarin elden verilmesi gayet dogal bir durum.

Hakim vederson olayindan bir soru isareti daha kesin olarak yakaladi ve üstüne gidiyor.

Hakim: ya transfer gerceklesmeden neden menajere para verilir? Ali kiratli: o an öyle oldu on ödeme gibi.olmayinca parayi iade ettiler.

I.Akin: kolay beddua etmem ama Mehmet berk beni korkutarak tehdit etti yaptigimi kabul edersem cikabilecegimi söyledi.bende kabul ettim.

Ibrahim akin: bir önceki ifadem gecerlidir.hicbirsekilde sike ve tesvike karismadim.

Ibrahim akinin suana dek dikkat çeken tek aciklamasi erzurumlu hocayla konusmam cahilceydi demesiydi.sira gumusdagda.

Gumusdag: besiktasli yöneticiler benimle ibrahim akin için gorusmek istediler 2011 ocak ayiydi.ancak sonra vazgectiler.

Gumusdag: kupa finali oldu yenildik.ondan sonra serdar adali benimle gorusmek istedi ve gorustuk sartlari konusurken 3 temmuz oldu iste.

Akin: macta sike yaptigimi gösteren tek hareket yok.60.dakikada kötü oldum cikmak istedim ama 80de ciktim cikarken 2 1 ondeydik.

Peker: Giresun baskanligini sampiyonluk macina gelmeden birakmistim o son maç geldiginde ben mekkedeydim.pasaport kayitlarimi inceleyin.

Mahmut gunes: sekip mosturoglu abim gibidir ama bana tapelerde agir kufurler etmesi kötü oldu yüzüme soyleseydi keske.

Sike suan 2.planda menajerlik sinavindaki sorularin calinmasiyla ilgili sorular ve saniklar sorgulaniyor.mosturogluna da dokunuyor.

Karabuk baskani lig sonu telegole baglandiginda emenike transferinin lig bitiminde gerceklestigini belirtmisti ama yalanmis.

Menajer erdem konyar: ben emenike için birkaç avrupa kulubuyle temasa geçtim.

Menajer erdem konyar: ancak araya sami dinc girdi ve aklimi celdi ve ligler devam ederken emenikeyi fenere sattik mart ayinda.

Hakim: sami dinc sizin aklinizi nasil celebiliyor? Menajer erdem: cunku sami dinc benim kuzenim.

Menajer erdem: sami hemen turkiyey donmem için yalvardi cunku karabuk ankara macinda bulunmami istedi.

Menajer erdem: sebebi ise 4 avrupa takiminin temsilcilerinin emenike için o macta olduğu ve mactan sonra gorusecekleri icindi.

Hakim: emenikenin fb macinda oynamamasinin fb ile anlasmasiyla ilgisi yok diyemezsin dimi? menajer erdem: evet diyemem. ( erdem durmaz emenikenin menajeri bu arada )

Menajer erdem durmaz emenikenin ister istemez psikolojik olarak anlastigi takima gol atmak istememesi yüzünden oynamadigini söyledi.

Ibrahim akin yine sorgu sandalyesinde.adalinin avukatlari sikistiriyor.

Ibrahim akin: bana sen kendini sikma sana at verecez dediler bende atlara çok duskunum ama ati sike için değil hediye olarak vericez dediler

Hakim: zaten acik acik sike için at veriyoruz ibrahim demezler.

Yusuf turanli: kendini sikma kupa macini dusun dedim.besiktas maci icinse taraftara ters gelecek hareketler yapma anlaminda dedim.

Turanli: kendini sikma derken taraftara ters gelecek hareketler yapma demek istedim.kendini sikma o anlama da geliyor bence.

Samet güzel: dün çok trajik bir hata oldu bence.vedersonun söyledikleri yanlis tercüme edildi.tercumani taniyorum ama yanlis yapti.

Samet güzel: öyle bi tercüme ettiki sanki ben vedersonla gizli bir gorusme ayarlamisim durumu ortaya cikti.

Samet güzel: bu salonda portekizceyi en iyi konusan kişi benim.

Sivasspor yöneticisi faruk tasdelen: sürekli elimdeki çanta soruluyor içinde sadece bilet vardi.ben biletleri öyle cantalarda tasirim.

Hakim: yarin sizden devam edicez faruk bey.tum saniklar yarin yarim gün sorgu yapicaz.bu yüzden çapraz sorgu yapilanlar gelmesin.

Hakim: ancak digerleri gelsin bütün saniklar ise karar günü cuma tekrar tam olarak gelsin.

DisCo
31.Mayıs.2012, 09:37
Hastalık konusu mutlaka hassas bir konudur ama gerek filmlerden gerekse dizilerden gördüğümüz kadarıyla tutuklu, sanık ya da hüküm giymiş kişilerin hastaneyi bir kaçış aracı olarak kullandıklarını izledik.

Aziz Yıldırım ile ilgili de bu şekilde bir iddia var. Çapraz sorgudan kaçmak için bu yolu kullandı. 2-3 gün hastanede kalması demek bu haftanın tamamlanması demektir. Doğruluğunu bilmesemde çapraz sorguya girmeden duruşma devam edebilirmiş. Örnek olarak Emenike gösteriliyor. İddianın tamamı budur.

Bunun doğruluğunu ilerleyen süreç gösterecektir. Ek olarak İbrahim Akın'ın da soru bombardımanına tutulmaması ilginç.

SaLviO
31.Mayıs.2012, 09:48
kaçıcakmı aziz yıldırım :D :D ambulansın içinden 1 tane sağlık personeli çıkmadı

bu hafta da tahliye çıkmaz o konuda haklısın ama çapraz sorguz biterseki durum biteceğini gösteriyor içerde tutmak için bi neden kalmıyor

SaLviO
31.Mayıs.2012, 11:25
coskun cebinin 20:33 telefon balik gidiyor gol 20:32 1-1 oluyor balik gidiyor!!!

böyle bir tape sesli olarak dinleniyormuş

siavs-fener maçı (ts teşvik)

Sekopej
31.Mayıs.2012, 11:26
Savcının yaptığı gibi, Fenerbahçe lehine olan deliller görülmez, Fenerbahçe lehine olan olaylar görülmez, aleyhine olan olaylar üzerine durulur da durulur. Fenerbahçe lehine olan çelişkiler yine görülmez, şaşırmıyorum çünkü savcı en başından beri bu tavırla ilerliyor, kamuoyunun da bu tavırda olması normal.

ReaList
31.Mayıs.2012, 11:40
Savcının yaptığı gibi, Fenerbahçe lehine olan deliller görülmez, Fenerbahçe lehine olan olaylar görülmez, aleyhine olan olaylar üzerine durulur da durulur. Fenerbahçe lehine olan çelişkiler yine görülmez, şaşırmıyorum çünkü savcı en başından beri bu tavırla ilerliyor, kamuoyunun da bu tavırda olması normal.

İmam-Cemaat meselesi İmam yönlendirir Cemaat'e yürümek kalır : )

ReaList
31.Mayıs.2012, 11:46
Hastalık konusu mutlaka hassas bir konudur ama gerek filmlerden gerekse dizilerden gördüğümüz kadarıyla tutuklu, sanık ya da hüküm giymiş kişilerin hastaneyi bir kaçış aracı olarak kullandıklarını izledik.

Aziz Yıldırım ile ilgili de bu şekilde bir iddia var. Çapraz sorgudan kaçmak için bu yolu kullandı. 2-3 gün hastanede kalması demek bu haftanın tamamlanması demektir. Doğruluğunu bilmesemde çapraz sorguya girmeden duruşma devam edebilirmiş. Örnek olarak Emenike gösteriliyor. İddianın tamamı budur.

Bunun doğruluğunu ilerleyen süreç gösterecektir. Ek olarak İbrahim Akın'ın da soru bombardımanına tutulmaması ilginç.

Sonuçta bir iddia ama bunu ortaya atanların davayı takip etmediği gün gibi açık çünkü ilk gün Aziz Yıldırım öyle bir savunma ve çapraz sorgu taktiği yaptı ki herkesin eli ayağına dolandı o gün bütün avukatların ortak görüşü Aziz Yıldırım'ın avukatlardan bile kendini iyi savunduğuydu. Fakat o gün konuşulan bir durum daha vardı o da onun zor ayakta durduğuydu. Nitekim devamını biliyorsunuz. Aziz Yıldırım'ın davada olmaması onun aleyhinedir çünkü hiç kimse onu kendisi kadar savunamaz. Sonuç olarak bu durum kötü oldu.

İddia atanlar pek film izliyor bende onlardan yola çıkarak diyorum ki "Bence Aziz Yıldırım'ın yemeklerine kasıtlı olarak bir şey atıldı ve rahatsızlanmasına yol açtı çünkü davada etkin taraf olacaktı ve oraya gelen herkesi zor durumda bırakacaktı 1. gün Trabzonluları nasıl zor durumda bıraktığı gibi böyle durumları gerek filmlerde gerek dizilerde görmüşsünüzdür"

İddia iddiadır : )

SaLviO
31.Mayıs.2012, 12:07
ümit karan olayının fazla büyütülmemesi lazım adam kendim atmak istedim diyor aynı karabük kalecisinin 90artı 3 de kalemizde gol araması gibi butür olaylar ülkemizde fazlasıyla var

DisCo
31.Mayıs.2012, 13:01
Sonuçta bir iddia ama bunu ortaya atanların davayı takip etmediği gün gibi açık çünkü ilk gün Aziz Yıldırım öyle bir savunma ve çapraz sorgu taktiği yaptı ki herkesin eli ayağına dolandı o gün bütün avukatların ortak görüşü Aziz Yıldırım'ın avukatlardan bile kendini iyi savunduğuydu. Fakat o gün konuşulan bir durum daha vardı o da onun zor ayakta durduğuydu. Nitekim devamını biliyorsunuz. Aziz Yıldırım'ın davada olmaması onun aleyhinedir çünkü hiç kimse onu kendisi kadar savunamaz. Sonuç olarak bu durum kötü oldu.

İddia atanlar pek film izliyor bende onlardan yola çıkarak diyorum ki "Bence Aziz Yıldırım'ın yemeklerine kasıtlı olarak bir şey atıldı ve rahatsızlanmasına yol açtı çünkü davada etkin taraf olacaktı ve oraya gelen herkesi zor durumda bırakacaktı 1. gün Trabzonluları nasıl zor durumda bıraktığı gibi böyle durumları gerek filmlerde gerek dizilerde görmüşsünüzdür"

İddia iddiadır : )

Açıkçası zamanında -daha ortada dava yokken- Aziz Yıldırım'ın mafya tarzı var dediğimde aynı bu şekilde bir yanıt almıştım. Sonrasında muhalefet olanları darp edin diyen de Aziz Yıldırım'dı.

O gün bırak davayı takip etme işini 15 - 20 yıllık Fenerbahçeliler, gözü gibi takip ettikleri başkanları hakkında yanıldı. Her şey ihtimal dahilinde vardır ve takip ediyor olmak demek her şeyi doğru görüyor olmak değildir.

Bu iddia masumiyet karinesine göre hatalı adi karineye göre nokta atışıdır.

MeMo
31.Mayıs.2012, 13:10
Açıkçası zamanında -daha ortada dava yokken- Aziz Yıldırım'ın mafya tarzı var dediğimde aynı bu şekilde bir yanıt almıştım. Sonrasında muhalefet olanları darp edin diyen de Aziz Yıldırım'dı.

O gün bırak davayı takip etme işini 15 - 20 yıllık Fenerbahçeliler, gözü gibi takip ettikleri başkanları hakkında yanıldı. Her şey ihtimal dahilinde vardır ve takip ediyor olmak demek her şeyi doğru görüyor olmak değildir.

Bu iddia masumiyet karinesine göre hatalı adi karineye göre nokta atışıdır.

Kim ne hakkında yanıldı ? Yine mi gerçek yaratıyorsun ?

ReaList
31.Mayıs.2012, 13:25
3 Temmuz ve sonrası basının genel durumunu özetleyen bir durum > http://www.eksisozluk.com/show.asp?id=28789675

ReaList
31.Mayıs.2012, 13:32
Ve bugünkü duruşmada sona erdi. Savcı yarın esasa ilişkin mutaalasını verecek. Davada arık sona geliniyor Her şeyin hayırlısı.

SaLviO
31.Mayıs.2012, 13:50
bi sonraki duruşmada karar verebilir hakim

Walter Sakana
31.Mayıs.2012, 14:39

Fenerbahçe'yle ilgili atıyorum 100 tane durum var diyelim. Bunlardan 90 tanesinde deliller Fenerbahçe lehine, 10 tanesinde ise aleyhine çıkarsa bu durumda Fenerbahçe suçsuz mu olur?

ReaList
31.Mayıs.2012, 14:51
3 Temmuz ve sonrası basının genel durumunu özetleyen bir durum > http://www.eksisozluk.com/show.asp?id=28789675

TFF'den açıklama: http://www.tff.org/default.aspx?pageID=285&ftxtID=15351
TFF ayıp etti, bunca zamandır ne güzel kendileri çalıp kendileri oynuyordu. Hazır Uefa farklı gerekçelerden dolayı bazı kulüplerimize ceza vermişken buradan da bir vurgun elde edermiyiz diyenlerin oyunlarına çomak sokmak olmadı şimdi.

Suicider
31.Mayıs.2012, 14:59
Zaten bu gazeteler spekülasyon üzerinden prim yapıyolar.Hala bunları alıp spor bölümlerini okuyup inananlar var mı? Hayret yahu.Şuan bu haberi yapan adamın üzerine gidilmesi bile ona reklam sağlıyor.Reklamın iyisi kötüsü olmaz mantığı ile.O yüzden ne alıp okuyacaksın,alıp okusan bile gülüp geçiceksin.Ciddiye almaya gerek yok bizim basını.

ReaList
31.Mayıs.2012, 15:03
( 1 )Zaten bu gazeteler spekülasyon üzerinden prim yapıyolar.( 2 )Hala bunları alıp spor bölümlerini okuyup inananlar var mı? Hayret yahu.Şuan bu haberi yapan adamın üzerine gidilmesi bile ona reklam sağlıyor.Reklamın iyisi kötüsü olmaz mantığı ile.O yüzden ne alıp okuyacaksın,alıp okusan bile gülüp geçiceksin.( 3 )Ciddiye almaya gerek yok bizim basını.

1- O spekülasyonlar yüzünden kulübün borsadaki hisseleri ciddi anlamda zarar görüyor
2- OoOoo milyonlarca : )
3- Sen ben ciddiye almıyoruz ama Uefa'nın gerekçeli kararlarında basını da önemsediğini biliyoruz ayrıca bu ve gibi haberlerin yapılmasının tek amacı baskı oluşturmak. Zaten buram buram baskı kokuyor bu haberler. Amaç belli.

Sekopej
31.Mayıs.2012, 15:10
Fenerbahçe'yle ilgili atıyorum 100 tane durum var diyelim. Bunlardan 90 tanesinde deliller Fenerbahçe lehine, 10 tanesinde ise aleyhine çıkarsa bu durumda Fenerbahçe suçsuz mu olur?

Suçluluk ya da suçsuzlukta değilim olayın. Savcı bile lehte olabilecek konuşmaları almıyor, burada ben art niyet ararım.

Eğer amaç gerçekten Türk futbolunda şike ve teşvik olayını bitirmekse, bu sadece Fenerbahçe'yi kapsayan bir operasyonla bitmez amaç sadece Türk futbolunda şike ve teşvik olayını bitirmekse, Özel Yetkili Mahkeme değil, yasanın belirttiği mahkeme davaya bakar.

Niyetler hakkında yorum yaptım, en basiti, çok fazla hukuk bilmeye de gerek yok, savcı diyor ki, şu şu şu tarihlerde kulüpten çıkan paralar şike ve teşvik amacıyla kullanılmıştır, sonra Fenerbahçe bu paraların harcama makbuzlarını, faturalarını gösterdiğinde bu iddialar ve buna dayandırılıp devam edenler düşmüş olmaz mı?

En azından yarın ki ara kararda artık bazı beraat kararlarının çıkmasını bekliyorum. Bu şekilde yürümez çünkü dava, net durumu geçtim, üzerinde şüphe/şaibe olmayan pek çok isim var, en azından onlar ayıklansa da artık olaylar üzerinden gidilip sonuca ulaşılsa. Şu anda çok dağınık her şey.

Emniyet'in delillerle ispat ettiği 19 maç nedense 13'e düştü ve şu ayıklamayı mahkeme yaparsa 3 ya da 4 maç kalacak, üzerinde görüşülmeye devam edilecek, o zaman daha anlaşılır ilerler dava.

Yoksa tarla sürmeyi siz şifreli konuşma demeye devam edersiniz savcının 3 maçta geçen bu deyiş için sadece 1 maçta şüphe göstermiş olmasını gözardı ederek.

Walter Sakana
31.Mayıs.2012, 15:23
Maşallah hacıya hocaya gitmeyen kalmamış futbol camiasında. En cahil okumamış futbolcusundan en okumuş kültürlü başkanına kadar. Belgelendirmek buysa oh ne ala, şu şu parayı nereye verdin: hocaya. Ayrıca köşeye sıkışanların en çok kullandıkları ifadeler: bilmiyorum, hatırlamıyorum, haberim yok.

Tamer Yelkovan:
Yelkovan Fenerbahçe’nin bazı maçlarından önce Başkan Aziz Yıldırım’ın Bolu’daki bir hocaya 5 bin lira vererek dua ettirdiğini belirtti.

Mecnun Otyakmaz:
Mahkeme Başkanının, “Takip olayından endişe ediyorsunuz. Neden?" diye sorması üzerine Otyakmaz, “O günlerde seçim yaklaşıyordu. Çok sayıda telefon tapeleri internette yer alıyordu. Maç kritik hale geldikten sonra Fenerbahçeli biri ile temas kurmanın dışarıda spekülasyona yol açar kaygısı yaşıyordum. O da tapelerde belli zaten" diye cevap verdi. Mahkeme Başkanı Ekinci’nin, “Aziz bey size ‘bir şey olursa biletlerle ilgili görüşüyorduk dersin’ diyor" yönündeki sözlerini hatırlatması üzerine, Otyakmaz, “Oradaki konuşmalar biletlerle ilgiliydi" dedi.

Serkan Acar:
Hikmet Karaman ile Manisa’da, Manisaspor- Trabzon maçı öncesi görüştüğünü belirten Acar, “Biz kendisine endişelerimizi bildirdik camiamıza olan baskılardan dolayı. Çevreden gelen duyumlar üzerine başkanımız (Aziz Yıldırım) bu konu ile ilgili konuşmamızı istedi. Gidip görüştük" ifadelerini kullandı.

Tuğrul Çağrı Özer:
Özer, “Ben Ankara’ya yeğenimi askere ziyarete gittim. Orada Doğan Ercan bana para verdi ve bu parayı İstanbul’a götürmemi istedi. Bu paranın iki futbolcunun ön protokol parası olduğunu söyledi. Ben de İstanbul’da teslim ettim" dedi.

Doğan Ercan:
Ercan, “Benim futbol dışında şike veya teşvik ile bir bağlantım yok" diye konuştu. Mahkeme Başkanının “İlhan Ekşioğlu sana, maçtan önce konuştun mu diyor. Maçtan sonra siz paradan bahsediyorsun. Parayı geri vermeden bahsediyorsunuz. Beceremedim diyorsun" sözleri üzerine Ercan, “Bu konuşmalar her tarafa çekilebilir" yanıtını verdi.

Faruk Yaşar:
Sanık Faruk Yaşar, İlhan Ekşioğlu ile yaptığı ‘Serdar Kulbilge ile ilgili telefon konuşmasının’ sorulması üzerine, “Maçtan sonra İlhan bey ile maçla ilgili yorum yapıyorum. Ne söylediğimi çok hatırlamıyorum. Yedeklere de mi şey yapalım derken, yani yedeklere de mi dua edeceğiz anlamında söylüyorum. Gerçi bu konuşmayı da hatırlamıyorum. Gençlerbirliği kalecisine dua ediyorum Trabzon’dan gol yemesin diye. İlhan bey maçlardan sonra beni arar genelde. Ben de yorum yaparım ben onu. Bu görüşme de onlardan bir tanesi" dedi.

Davaya müdahil Trabzonspor avukatının, “İlhan bey size şirketin CEO geldi diyor. Buradan kastı nedir?" sorusu üzerine, “Buradaki kastı nedir bilmiyorum" diye yanıt verdi. Avukatın, “Bir telefon görüşmesinde İlhan Bey size maçtan sonra bu işçilere ne dedim biliyor musun? Atılmak üzere bir yüz verdim buna. Abi sen o tuvalette yaptığımız konuşmayı biliyorsun? diyor. Nedir bu tuvaletteki görüşme?" sorusuna ise ses tonunu yükselterek, “1.5 sene önce tuvalette yapılan konuşmayı mı soruyorsunuz?" diye yanıt verdi. Bunun üzerine müdahale eden mahkeme başkanı, “Soruya soru ile cevap verme. Bilmiyorsan bilmiyorum diye konuş. Daha önce de aynı şekilde davrandın" diye uyardı. Bunun üzerine sanık Yaşar, “Hatırlamıyorum" diye konuştu.

Universal
31.Mayıs.2012, 16:01
Bundan sonra yapılacak ilk duruşma artık, karar duruşmasıdır. Hakimde zaten mahkemeyi bitirmek istediğini açıkladı. 1 yıllık süreç tamamlanacak.

Walter Sakana
31.Mayıs.2012, 16:04
Mahkeme başkanı bomba ya cidden :n:

“Demin para değil öylesine konuştuk dedi. Sen tercümeyi mi doğru yapmıyorsun acaba. Doğru yapmıyorsan tercümeyi sıkıntı olur, gereğini yaparız sonra"

“Avukat bey, uzman değil sanık sanık"

• Yıldırım: Benim yanımda da hoca yatıyor. Onunla görüşüyorum. 300 bin TL bir hocaya verilir mi?
• Mahkeme Başkanı: Yanınızda kim yatıyor?
• Yıldırım: Cüppeli Ahmet Hoca. Bana bedava dua okuyor. 300 bin TL fazla değil mi, kazık mı yediniz? Eğer futbol temizlenecekse hepimiz erkek gibi konuşalım.
• Şakar: Önce sizden başlayalım.
• Mahkeme Başkanı: Hoca senin yanında. Sen de okutturuyor musun?
• Yıldırım: Okuyor tabi. Kendi için de bizim için de boyuna dua okuyor.

Salonda sorgu sırasında çok ses çıkması üzerine tepki gösteren Mahkeme Başkanı, “Beyler mahkemedeyiz. Yüzümüz gülüyor diye unuttunuz galiba, dışarı atarız, içeri atarız" dedi.

Mahkeme Başkanı,"Sen, Kıratlı ile yakınsın bu belli. Antalya’ya gelince yüz yüze görüşmedin mi?" diye sorması üzerine Karan, “Maçtan önce kampa giriyoruz. O zaman herkes ile görüşmeye izin verilmiyor" dedi.

Mahkeme Başkanı da, “Sen takımda önemli adamsın tabi..." diye konuştu.

Davaya müdahil Trabzonspor Kulübü avukatının “Ümit futbol da böyle değildi ama burada çok agresif"dedi. Bu sözlere mahkeme başkanı, “Yok ya Ümit Karan çok sempatik" diye karşılık verdi.

Ümit Karan, “Orada bireysel olarak, kendim ilerlemek istedim. Belki de Fenerbahçe’nin şampiyon olmasını istemedim" dedi. Bu sözler üzerine şaşıran Mahkeme Başkanı, “Böyle şeyler yapabiliyorsun o zaman maçlarda" dedi.

Aradan sonra mahkeme başkanı Ekinci, duruşma başlamadan önce izleyiciler sırasında oturan Nihat Özdemir’i fark etti. Başkan Ekinci, “Tebrik ederiz bu sene Türkiye Kupası’nı aldınız." dedi. Özdemir, başkan Ekinci’ye teşekkür etti. Mahkeme başkanı, “Kaç sene olmuştu 27 mi?" diye sodu. Salondan ‘29 sene olmuştu’ cevabı üzerine mahkeme başkanı Ekinci’nin, “Bu sene Fenerbahçe’ye uğurlu geldi." demesi gülüşmelere neden oldu.

Havutçu’nun çapraz sorgusu iki dakika sürdü. Mahkeme Başkanı, Havutçu’ya, “Yaptınız mı şike?" diye sordu. Havutçu ise, “Hayır, yapmadım" diye yanıt verdi. Duruşmaya öğle arası verildi.

Akın’ın bir cami hocası ile yaptığı telefon konuşması salonda dinletildi. Telefon görüşmesinde, “Hocam bir menajer arkadaş aradı gol atmasın 100 bin dolar para verilim dedi" sözleri dinletildi. Bu ses kaydının ardından cami hocası olduğu belirtilen kişinin sözlerine yorum yapan Mahkeme Başkanı, “Burada hoca seni parayı almaya ikna ediyor gibi" sözleri salonu güldürdü. İbrahim Akın ise ,"Söyleyecek bir şey yok. Gerçekten çok cahilce..." Akın’ın, cami hocası ile yaptığı görüşme salondakileri bol bol güldürdü.

Söz konusu telefon görüşmesindeki konuyu kafasından uydurduğunu, konuşmadaki menajer ve para konularını uydurduğunu belirten Akın’a mahkeme başkanı, "İfadelerin çelişkili. Ya şimdi de uyduruyorsan nasıl inanalım sana?"diye sordu.

Akın’ın “Ben at yarışı, kumar oynuyorum Kıbrıs’a gidip" demesi üzerine Mahkeme Başkanı, “İddia oynuyor musun?" diye sordu. Akın ise “Yok" yanıtını verdi. Mahkeme Başkanı, “Her türlü kumar var, iddia yok" dedi.

Yelkovan’ın Fenerbahçe’nin bazı maçlarından önce Başkan Aziz Yıldırım’ın Bolu’daki bir hocaya 5 bin lira vererek dua ettirdiğini belirtmesi üzerine Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci, Cübbeli Ahmet Hoca’yı kastederek “Niye para verdiniz? Başkan bedava ettiriyor duayı" dedi. Yelkovan ise, “O Metris'tekine ettiriyor" diye konuştu.

mahkeme başkanı, “Soruya soru ile cevap verme. Bilmiyorsan bilmiyorum diye konuş. Daha önce de aynı şekilde davrandın" diye uyardı. Bunun üzerine sanık Yaşar, “Hatırlamıyorum" diye konuştu.

Peker: 7 yıl sonra da üniversiteyi bitireceğim...
Hakim: inşallah..

Son alıntım ise farklı:

"Futbolda şike" iddialarına ilişkin açılan davada Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci, yargılamayı bir an önce bitirmek için uğraştıklarını belirtti. Mahkeme Başkanı, “Amacımız hızlı olmak, gecikmiş adalet, adalet değil. Biran önce davayı sonlandırmak istiyoruz. Tutuklular var , insanlar mağdur oluyor. Biz de başka dosyalara da bakıyoruz bununla da ilgileniyoruz. Bir an önce bitirmek istiyoruz" diye konuştu.

DisCo
31.Mayıs.2012, 17:08
Kim ne hakkında yanıldı ? Yine mi gerçek yaratıyorsun ?

Aziz Yıldırım'ın durumu için kendimce bir yorum yapmıştım. Aziz Yıldırım'ın mafya tarzı hareketleri var demiştim. Bu yorumum üzerine gayet medeni şekilde tartışma yaşadığım Fenerbahçeli arkadaşlarımız oldu. Dikkat edersen fikir birliği yaptık demedim, fikir tartışıyorsan eğer senin söylediğinin tersini söyleyenler var demektir. Yani ben Aziz Yıldırım'ın mafya tarzı var dediğimde bunun tersini savunan kişiler oldu. Başkanlık süresi boyunca -yanılmıyorsam 98 yılından bu yana- Aziz Yıldırım'ın bu hareketlerini görememiş olabilirler. Belki de ben yanlış görüyordum.

Aradan çok geçmedi ve soruşturma başladı. Demokratik ortamda rakipleriyle karşılaşmak yerine muhalefeti şiddetle durdurmayı amaçlıyor. Kendisini haklı ya da haksız eleştirenleri işinden ediyor. Eğer bunlara rağmen sorunları şiddetle ve yok etmeyle çözen bir adam olduğunu kabul etmeyen varsa hadi seni kırmayayım o da benim ayıbım olsun. Kabul edenlerde Fenerbahçeliyse ve benimle o dönem tartışmaya girdiyse yanıldığını görmüştür.

baldemir kardeşim, bana davayı takip etmeyenler rahatsızlığından haberdar olmayabilir dedi. Bende bazen bir şeyleri görmek için uzun uzadıya takip etmek yetmez dedim ve yukarda anlattığım olayı belirttim. Çünkü görmek için bakman gerekir.

Gerçekleri Allah yaratıyor, bizlerde yorumluyoruz.

Walter Sakana
31.Mayıs.2012, 17:50
Aziz Yıldırım'ın durumu için kendimce bir yorum yapmıştım. Aziz Yıldırım'ın mafya tarzı hareketleri var demiştim. Bu yorumum üzerine gayet medeni şekilde tartışma yaşadığım Fenerbahçeli arkadaşlarımız oldu. Dikkat edersen fikir birliği yaptık demedim, fikir tartışıyorsan eğer senin söylediğinin tersini söyleyenler var demektir. Yani ben Aziz Yıldırım'ın mafya tarzı var dediğimde bunun tersini savunan kişiler oldu. Başkanlık süresi boyunca -yanılmıyorsam 98 yılından bu yana- Aziz Yıldırım'ın bu hareketlerini görememiş olabilirler. Belki de ben yanlış görüyordum.

Aradan çok geçmedi ve soruşturma başladı. Demokratik ortamda rakipleriyle karşılaşmak yerine muhalefeti şiddetle durdurmayı amaçlıyor. Kendisini haklı ya da haksız eleştirenleri işinden ediyor. Eğer bunlara rağmen sorunları şiddetle ve yok etmeyle çözen bir adam olduğunu kabul etmeyen varsa hadi seni kırmayayım o da benim ayıbım olsun. Kabul edenlerde Fenerbahçeliyse ve benimle o dönem tartışmaya girdiyse yanıldığını görmüştür.

Güncel bir örnekle destekleyeyim: http://www.dha.com.tr/menajer-metin-korkmazin-ifadesinde-aziz-yildirimin-kendisini-tehdit-ettigini-soyledigi-belirlendi_317435.html

Şike davasında hakkında yakalama kararı çıkarıldıktan sonra mahkemeye ifade veren sanık menajer Metin Korkmaz’ın ifadesinde Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’ın kendisini tehdit ettiğine ilişkin bilgiler verdiği ortaya çıktı.

Mehmet Topuz’un transferinde 10 milyon Euro’ya çıkan transfer ücreti nedeniyle Aziz Yıldırım’ın kendisine kızdığını belirten Korkmaz, “ Aziz Yıldırım bana, menajerliği adam gibi yapacaksınız. Ben de bu ülkede olduğum sürece size menajerlik yaptırmayacağım. Daha sonra da kendisi federasyon üzerinde baskı kurarak eskiden şirket üzerinden yapabildiğimiz menajerliğimizi, federasyonun da şirket yoluyla menajerlik yapılamayacağı üzerine bir karar alması sebebiyle yapamamaya başladık. Hatta Fenerbahçe Kulübü’nden herhangi bir kimse Aziz Yıldırım’ın bana kızması sebebiyle benimle görüşmeye çekiniyordu. " dedi.

Sekopej
31.Mayıs.2012, 18:15
Ortaya çıkmasına gerek yok, o dönemde Aziz Yıldırım zaten bunu söylüyordu, bu şekilde menajerlik sistemiyle ülkemizde bu iş yürümez diyerek ki FIFA'ya göre oldukça yetkisiz kalınan bir menajerlik sistemimiz var ki zaten bu davanın 1 numaralı sanığının yargılanma sebebi de menajerlikle alakalı.

Yani demem o ki, bunu yeni bir şeymiş gibi ortaya sunmalarına gerek yok, ben bu lafları o dönemde zaten Aziz Yıldırım'dan duymuştum, ortaya çıkacak bir durum değil.

Bekq
31.Mayıs.2012, 18:39
Aziz Yıldırım Erman Toroğlu'nun LigTV'den işine son verdirdi diye demediklerini bırakmayanlar, LigTV Fenerbahçe Spikeri Loran Vayloyan "KENDİ İSTEĞİYLE" ayrıldığında "Tabii canım kendi ayrılmıştır" diye dalga geçmişlerdi. Hatta Fatih Terim kovdurttu falan yazmışlardı.

Aziz Yıldırım mafya gibiyse size göre, bana göre de Fatih Terim futbolun Padişah'ıdır. Hani Cemaat falan diyorum :)

Cemaat lafı sıkça dile gelir olmuş forumda. O sebeple kullanmakta sakınca görmedim.

byariff
31.Mayıs.2012, 18:49
"INSANLARIN" Ayagi Kayip yere dusse Cemaat yapti dicekler...

Bekq
31.Mayıs.2012, 18:58
"INSANLARIN" Ayagi Kayip yere dusse Cemaat yapti dicekler...

Polis biber gazı yağdırınca suçlu Fenerbahçe taraftarı oluyor.

Şike Soruşturmasında tek suçlu Aziz Yıldırım görülüyor.

Size göre her şey tesadüf zaten. Necati transferleri, Culio olayı falan hepsi tesadüf. Karşı çıktığınız, uğruna değişmesi için yürüyüş yaptığınız maddeden yararlanıp cezayı erteletmeniz hepsi tesadüf.

Nedense Fenerbahçe'ye olmuyor bu tesadüfler :)

Walter Sakana
31.Mayıs.2012, 18:58
"2.5 milyon cemaat mensubu Fenerbahçeli"

Fenerbahçe'nin eski başkanvekili Nihat Özdemir, 'Cemaat Fenerbahçe'yi ele geçiriyor mu?' sorusuna "20 milyon taraftardan 2-2.5 milyonu cemaat mensubudur" yanıtını verdi.

TRT1'de soruları cevaplayan Özdemir'in konuyla ilgili açıklamaları şöyle..

"Son 11 ay Fenerbahçe'nin başkanvekiliydim. Şunu söyleyeyim son 11 ayda herhangi bir cemaatin, herhangi bir derneğin, herhangi bir siyasi görüşün, biraz daha genişleteyim yalnız cemaat değil, herhangi bir kesimin Fenerbahçe'yi ele geçirmek, önümüzdeki kongrede bazı arkadaşları Fenerbahçe yönetimine sokmak gibi herhangi bir hareketlerini görmedim. Benim 20 milyon taraftarım varsa bu 20 milyon taraftarımın 2-2.5 milyonu da cemaat mensubu arkadaşlarımızdır. Onlar da Fenerbahçemizin başarılı olması için benim kadar iyi niyetli olarak onlar da dua etmişlerdir."

...Ama bir gazeteci olarak dünkü yazımda sorduğum şu sorunun cevabını araştırmayı çok isterim: Cemaat’in Fenerbahçe’yi ele geçirmek istediğine inananlar, “dar bir zümre”, yani büyükşehirlerde yaşayan, zaten Gülen cemaatine karşı hasmane duygulara sahip bir avuç “Beyaz Türk” müdür, yoksa, örneğin Anadolu’da yaşayan ve/veya normal şartlarda Gülen cemaatine sempatiyle bakan Fenerbahçeliler arasında da böyle düşünenler var mıdır?

Bazı okurlar, bu hayati sorunun cevabını araştırmak yerine tüm Fenerbahçelilerin “tek yumruk” olduğunu, genellikle kaba bir üslupla anlatmaya çalışmış. Kabalık, genellikle kendine güvensizlikten kaynaklanır, dolayısıyla onların ısrarlarını pek önemsemiyorum. Bunun yerine Fenerbahçe’ye gönül vermiş okurların, bu iddia hakkında sahiden ne düşündüklerini bilmek ve serinkanlı bir tartışmayı mümkünse bu köşeden sürdürmek isterim.

http://haber.gazetevatan.com/fenerbahce-gulen-cemaati-ve-medyamizin-hali/450510/4/Haber

LadroN
31.Mayıs.2012, 19:01
Ünal Aysal'ın açıklamalarına laf atanlar ne der acaba:D.Kopyala yapıştır olmuş resmen.

DisCo
31.Mayıs.2012, 19:03
Aziz Yıldırım Erman Toroğlu'nun LigTV'den işine son verdirdi diye demediklerini bırakmayanlar, LigTV Fenerbahçe Spikeri Loran Vayloyan "KENDİ İSTEĞİYLE" ayrıldığında "Tabii canım kendi ayrılmıştır" diye dalga geçmişlerdi. Hatta Fatih Terim kovdurttu falan yazmışlardı.

Aziz Yıldırım mafya gibiyse size göre, bana göre de Fatih Terim futbolun Padişah'ıdır. Hani Cemaat falan diyorum :)

Cemaat lafı sıkça dile gelir olmuş forumda. O sebeple kullanmakta sakınca görmedim.

Sıkıntı sence de burada başlamıyor mu?

Loran Vayloyan meselesi olurken keşke bunları dile getirseydin. Getirdiysen ve ben takip edemediysem kusura bakmamanı rica ediyorum.

Şimdi Aziz Yıldırım'ı savunmak için Fatih Terim'i ortaya atman beni üzüyor. Yani Aziz Yıldırım'a laf etmeseydik Fatih Terim'in yaptığını normal mi görecektin. Bu anlayış bize kaybettiriyor.

Aziz Yıldırım mafya ise Fatih Terim'in de ondan aşağı kalır yanı yoktur. Ee, ne oldu? Yine DisCo iki yanlışa yanlış dedi ama sen Aziz Yıldırım'a laf gelince yanlışı koz kullanmaya çalıştın.

Birbirimize bunu yapmamamız lazım.

Sekopej
31.Mayıs.2012, 19:06
İktidara yakın isimler iktidar aleyhine konuşmaktan çekinirler. Bu karşılıklı çıkar ilişkisidir iş adamlarıyla iktidar arasında. Sen siyasi iradeye baş kaldırıyorsan, sonuçlarına katlanman gerekir, bu nedenle baş kaldırmak yerine yanında olmayı seçerler genelde.

Bu da kendi çıkarları düşünüldüğünde gayet normal görülebilir, 2 taraf için de.

Walter Sakana
31.Mayıs.2012, 19:06
Polis biber gazı yağdırınca suçlu Fenerbahçe taraftarı oluyor.

Suçlu Fenerbahçe taraftarı olmuyor, biz bunun polisin Fenerbahçe düşmanlığıyla ilgili olmadığını, öğrenciye, işçiye, memura, bazı siyasi görüşlülere karşı da aynı tutum içerisinde olduğunu anlatmaya çalıştık. İşte son örneği günlerdir televizyonlarda gazetelerde, astım hastası gencecik delikanlı biber gazından dolayı hayatını kaybetti.

Şike Soruşturmasında tek suçlu Aziz Yıldırım görülüyor.

Hayır öyle görülmüyor. İbrahim Akın, Serdar Kulbilge, Ümit Karan, Zafer Önder İpek, Zafer Tüzün... bir sürü kişi suçlu görülüyor ama siz algıda seçicilik yaptığınızdan öyle anlıyorsunuz.

Size göre her şey tesadüf zaten. Necati transferleri, Culio olayı falan hepsi tesadüf. Karşı çıktığınız, uğruna değişmesi için yürüyüş yaptığınız maddeden yararlanıp cezayı erteletmeniz hepsi tesadüf.

O maddeden yararlanmamızı da eleştirdik burada. Galatasaray sohbet alanında kendi tepkimi yazmıştım.

Bekq
31.Mayıs.2012, 19:07
"2.5 milyon cemaat mensubu Fenerbahçeli"

Fenerbahçe'nin eski başkanvekili Nihat Özdemir, 'Cemaat Fenerbahçe'yi ele geçiriyor mu?' sorusuna "20 milyon taraftardan 2-2.5 milyonu cemaat mensubudur" yanıtını verdi.

TRT1'de soruları cevaplayan Özdemir'in konuyla ilgili açıklamaları şöyle..

"Son 11 ay Fenerbahçe'nin başkanvekiliydim. Şunu söyleyeyim son 11 ayda herhangi bir cemaatin, herhangi bir derneğin, herhangi bir siyasi görüşün, biraz daha genişleteyim yalnız cemaat değil, herhangi bir kesimin Fenerbahçe'yi ele geçirmek, önümüzdeki kongrede bazı arkadaşları Fenerbahçe yönetimine sokmak gibi herhangi bir hareketlerini görmedim. Benim 20 milyon taraftarım varsa bu 20 milyon taraftarımın 2-2.5 milyonu da cemaat mensubu arkadaşlarımızdır. Onlar da Fenerbahçemizin başarılı olması için benim kadar iyi niyetli olarak onlar da dua etmişlerdir."

Eski bir haberi eklediğinize göre bana cevap olarak sanırım.

http://www.cnnturk.com/2012/spor/01/27/unal.aysal.20.milyon.gsli.ak.partiye.oy.verdi/646619.0/index.html

Resmen açık nota vermiş adam :)

Dediğim gibi olayı siyasete getirmek istemiyorum. Ama ben konu Fenerbahçe olduğunda siyaseti 2. plana atan biriyim. Yani ne iktidar partiler, ne muhalefet partiler umrumda değil. Onlara karşı bir kin gütmüyorum. Aksine muhalefet partileri oy korkusu yüzünden Fenerbahçe hakkında konuşmak istemiyor diye eleştirmiştim.

Başbakan Fenerbahçe Kongre Üyesi
Savcı Mehmet Berk Fenerbahçe Kongre Üyesi
Mehmet Ali Aydınlar Fenerbahçe Kongre Üyesi + Voleybol Takımının ESKİ Sponsoru

Olayın Fenerbahçe ile alakası yok. Başbakan çıkıp ben Fenerbahçe'li değilim kongre üyesiyim diyorsa bu kanıt olarak sunulamaz. Madem her şey tesadüf neden şike sürecinden sonra Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu stadını HİÇ milli maç verilmedi? Tesadüftür ama doğru. :)

Walter Sakana
31.Mayıs.2012, 19:20
Eski bir haberi eklediğinize göre bana cevap olarak sanırım.

http://www.cnnturk.com/2012/spor/01/27/unal.aysal.20.milyon.gsli.ak.partiye.oy.verdi/646619.0/index.html

Resmen açık nota vermiş adam :)

Dediğim gibi olayı siyasete getirmek istemiyorum. Ama ben konu Fenerbahçe olduğunda siyaseti 2. plana atan biriyim. Yani ne iktidar partiler, ne muhalefet partiler umrumda değil. Onlara karşı bir kin gütmüyorum. Aksine muhalefet partileri oy korkusu yüzünden Fenerbahçe hakkında konuşmak istemiyor diye eleştirmiştim.

Başbakan Fenerbahçe Kongre Üyesi
Savcı Mehmet Berk Fenerbahçe Kongre Üyesi
Mehmet Ali Aydınlar Fenerbahçe Kongre Üyesi + Voleybol Takımının ESKİ Sponsoru

Olayın Fenerbahçe ile alakası yok. Başbakan çıkıp ben Fenerbahçe'li değilim kongre üyesiyim diyorsa bu kanıt olarak sunulamaz. Madem her şey tesadüf neden şike sürecinden sonra Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu stadını HİÇ milli maç verilmedi? Tesadüftür ama doğru. :)

Bende siyaset kısmına girmek istemiyorum çünkü hem foruma aykırı hemde siyasetten hiç anlamam. Ama verdiğin örnekte "AKPye 20 milyon oy atılmıştır" ile "2-2.5 milyon Cemaat mensubu vardır" -AKP/Cemaat ilişkisi hangi boyutlarda olursa olsun- farklı şeyler ona da değinmeden geçemeyeceğim.

Saraçoğluna gelince ancak mantık yürütebilirim; sezon başında Shaktar maçında yaşananlar ve Fenerbahçe'nin Avrupa kupalarından men edilmesinden sonra Uefa'dan bu statta Milli maç oynanmaması yönünde talimat gelmiş olabilir. Ya da federasyon aynı düşünceyle bu tür bir riske girmek istememiş olabilir. Mantıksız mı? Bu şike soruşturmasının üstüne bir milli maçta herhangi bir olay çıksa sonuçlarını tahmin etmek zor değil.

byariff
31.Mayıs.2012, 19:20
Olayın Fenerbahçe ile alakası yok. Başbakan çıkıp ben Fenerbahçe'li değilim kongre üyesiyim diyorsa bu kanıt olarak sunulamaz.

Sadece bu yorumuna cevap vericem , cunki cevap verdikce konuyu baska taraflara çekiyorsun siyasetten girip futbolculardan çikiyorsun alakasiz yaziyorsun.

Recep Tayip Erdogan : "Fenerbahçeli olarak Galatasaray’ı tebrik ediyorum"

Bekq
31.Mayıs.2012, 19:23
Sadece bu yorumuna cevap vericem , cunki cevap verdikce konuyu baska taraflara çekiyorsun siyasetten girip futbolculardan çikiyorsun alakasiz yaziyorsun.

E bu örnekleri uzatırız. Başbakan'ın ne olacak Fenerbahçe'nin hali diyen bayana; "Boşver şimdi Fenerbahçe'yi bak ne güzel açılış yapıyoruz" dediği ortamda şu lafları pek kaale alınacak cinsten değil. Çünkü her fırsatta bunu diyor. Ben kongre üyesiyim. E MAA'da kongre üyesi. Sıkı Fenerbahçe'li ama Fenerbahçe'ye neler yaptığı ortada.

LaigLeNoiR
01.Haziran.2012, 12:57
http://media2.ligtv.com.tr/img/news/2012/6/01/AzizYildirim03.jpg

"Futbolda şike" iddiaları üzerine açılan davada Aziz Yıldırım'ın doktoru Serdar Erkan tanık olarak dinlenildi. Üroloji uzmanı olduğunu belirten doktor Erkan, "Pankreas intihabı nedeniyle hastaneye yattı. Pankreas değerleri yüksek şu an. İç kulaktan ya da beyinden kaynaklanan denge sorunu var" dedi.

YILDIRIM'IN DOKTORU: ÖLÜM RİSKİ VAR
Aziz Yıldırım'ın avukatı Şeref Dede, "Cezaevinde yaşamını devam ettirebilir mi Aziz Yıldırım? Ölüm riski ne kadar?" diye sorması üzerine doktor Erkan, "Pankreas intihabı değerleri yüksek olan kişi hastanede olmalı. Bu ölümcül bir hastalık zaten. Hastane dışında kalmaması gerekir. Ölüm riski altındadır. Aziz Yıldırım'ın cezaevinde, pazartesiden cumaya kadar yüzde 20 ölüm riski bulunmaktadır" diye cevap verdi.
DHA

SaLviO
01.Haziran.2012, 12:58
Abdullah Başak: "22 saat ifade verdim. 600 tape sordular. Hiçbirine şaka yaptım demedim. Böyle diyenler tutuklanmadı bile..

ReaList
01.Haziran.2012, 13:01
http://media2.ligtv.com.tr/img/news/2012/6/01/AzizYildirim03.jpg
"Futbolda şike" iddiaları üzerine açılan davada Aziz Yıldırım'ın doktoru Serdar Erkan tanık olarak dinlenildi. Üroloji uzmanı olduğunu belirten doktor Erkan, "Pankreas intihabı nedeniyle hastaneye yattı. Pankreas değerleri yüksek şu an. İç kulaktan ya da beyinden kaynaklanan denge sorunu var" dedi.

YILDIRIM'IN DOKTORU: ÖLÜM RİSKİ VAR
Aziz Yıldırım'ın avukatı Şeref Dede, "Cezaevinde yaşamını devam ettirebilir mi Aziz Yıldırım? Ölüm riski ne kadar?" diye sorması üzerine doktor Erkan, "Pankreas intihabı değerleri yüksek olan kişi hastanede olmalı. Bu ölümcül bir hastalık zaten. Hastane dışında kalmaması gerekir. Ölüm riski altındadır. Aziz Yıldırım'ın cezaevinde, pazartesiden cumaya kadar yüzde 20 ölüm riski bulunmaktadır" diye cevap verdi.
DHA

Yok yahu mahkemedeki sorgudan kaçmak için bu taktiği kullandılar, Allah korusun ölürse falan olası bir cezadan kurtulmak için intihar etmiş olacaktır, vicdanları rahatlatmanın yolu çok.

SaLviO
01.Haziran.2012, 13:04
İlhan Ekşioğlu : Kızım okulu bıraktı

Gncl1905
01.Haziran.2012, 13:09
F.BAHÇE MÜDAHİL OLMAK İSTEDİ

"Futbolda şike" iddiaları üzerine açılan davada Fenerbahçe Spor Kulübü davaya müdahillik talebinde bulundu. Fenerbahçe, müdahillik dilekçesinde suçtan zarar gördüğünü belirtti ve daya müdahil olmak istedi.

Kabul edilmiş sanırım. Zamanında Trabzonspor davaya müdahil olurken çok sallayan arkadaşlar oldu. Umarım kendi takımlarına da aynı tepkiyi gösterirler...

ReaList
01.Haziran.2012, 13:16
F.BAHÇE MÜDAHİL OLMAK İSTEDİ

"Futbolda şike" iddiaları üzerine açılan davada Fenerbahçe Spor Kulübü davaya müdahillik talebinde bulundu. Fenerbahçe, müdahillik dilekçesinde suçtan zarar gördüğünü belirtti ve daya müdahil olmak istedi.

Kabul edilmiş sanırım. Zamanında Trabzonspor davaya müdahil olurken çok sallayan arkadaşlar oldu. Umarım kendi takımlarına da aynı tepkiyi gösterirler...

Ben hala o duruma karşıyım, şuan o müdahil olma durumu yüzünden süreci o kadar tıkama yoluna gitti ki Trabzon avukatı daha önce sorulmuş ve mahkemede cevabı verilmiş soruların yarısından çoğunu tekrar sordu. Tam olaylar bir bağlama kavuşacakken ortam onun sorularıyla tekrar bulanıyor. Son sorularında Fenerbahçe üzerine dava akışı çizgisinden çıkıp konuşmalarında yorum yapmaya başlayınca tek taraflı bir suçlama ortaya çıktı ve mecburen Fenerbahçe tarafı davaya mudahil oldu. Allah'tan son gün yoksa dava akışından tamamen çıkarak horoz dövüşüne sahne olacaktı. Bu yüzden olayları eşleştirirken otla samanı birbirinden ayırmak gerek.

LaigLeNoiR
01.Haziran.2012, 13:18
İlhan Ekşioğlu : Kızım okulu bıraktı

Konu ile alakası nedir bunun ?

SaLviO
01.Haziran.2012, 13:21

Konu şike ve teşvik konusu değilmi ben yanlış yeremi yazdım ?

İlhan Ekşioğlu mahkemede söyledi bunu , savunmasında söyledi

Nedvedmania
01.Haziran.2012, 13:21

Kızını rahat bırakmıyorlardır okulda ondan.

Bordo61Mavi
01.Haziran.2012, 13:26
https://p.twimg.com/AuSt91_CIAARfmn.jpg

TFF binasi onu, birseyler aciklanacak galiba onlem alinmaya baslamis

ReaList
01.Haziran.2012, 13:29
TFF binasi onu, birseyler aciklanacak galiba onlem alinmaya baslamis

Tahkim Kurulu yapılan itirazları değerlendiriyor bugün açıklama yapacak.

SaLviO
01.Haziran.2012, 13:30
pazartesi açıklanmıcakmıydı

Universal
01.Haziran.2012, 13:32
Aziz Yıldırım'ın ölüm ihtimalini bile düşünmek istemiyorum; oldu da gerçekleşti bu ülkede hükümet filan kalmaz benden size söylemesi.

Sekopej
01.Haziran.2012, 13:33
Davada sanık olan tarafın davaya müdahil olması bana garip geliyor, komik geliyor. Belki de hukuk işleyişini tam bilmediğimizden ama zaten orada bu sanıkların da çapraz sorguda soru sorma hakkı yok mu?

Pankreas çok dikkat edilmesi gereken bir durum, artık bugün tutukluluğu kalkar Aziz Yıldırım'ın ama sağlık gerekçesiyle kalkarsa hastanede bir süre yattıktan sonra çıkması da spekülasyon doğurur.

Ayrıca Tahkim Kurul'u dün toplandı ama bir karar çıkmadı, onlar da mahkemenin vereceği kararı bekliyor olabilirler. Nasılsa hakimin ne karar vereceğini önceden bilenler var ülkemizde, mahkeme kararı açıklamadan gün içersinde Tahkim'den açıklama gelebilir.

Bekq
01.Haziran.2012, 13:35
Bence Aziz Yıldırım sağlık sorunları sebebiyle serbest bırakılabilir. Yani ben böyle düşünüyorum. Tıpkı Doğan Yurdakul gibi.

Tabii bu farklı yorumlanacaktır. Çünkü Fenerbahçe en nefret edilen takım. Hani öyle diyorlarya; http://www.turktime.com/haber/Ankete-Gore-En-Sevilmeyen-Takim-Fenerbahce-/91681 :)

LaigLeNoiR
01.Haziran.2012, 13:37
Konu şike ve teşvik konusu değilmi ben yanlış yeremi yazdım ?

İlhan Ekşioğlu mahkemede söyledi bunu , savunmasında söyledi

Doğru yazdın da ben arasında bağlantı kuramadım ilk başta. Biraz daha açıklayıcı yazsaydın anlayacaktım :)

SaLviO
01.Haziran.2012, 13:37
Bugün hepsi çıkıcak geçen duruşmada tamer yelkovan dedim o çıktı bugün hepsinin çıkması gerekiyor :D :D

byariff
01.Haziran.2012, 14:06
Bu sahis mahkemenin içinde sicagi sicagina aktariyor bilgileri.
https://twitter.com/#!/aburakbozdag

Çok ilginc basladi.fenerbahce avukatlari farkli bir strajiyle geldi.davaya ts gibi mudahil olmak istiyoruz dediler.

Savci bi dusundu ve itiraz etmedi.mahkeme baskani 5dk ara verdi.bunu konusup tartisacaklar sonra karar verecekler.

Içeri girmekte zorlandik disarida hala giremeyen basin mensuplari var en az 20tane basin arabasi var

Ses kayitlarinin saniklara verilmesi isteniyor.savci reddini istedi eksioglunun avukati özel hayat desifre olur medyay duser diye istemedi.

Ali riza dizdar kukruyor.medyadan korkmayin diyip mosturoglunun avukatina top atti.ben ses kaydini istiyorum diyor.

Hakim ne karar verecegini sasirdigindan saniklara sordu.4 kişi istemiyor.olgun peker korktugum birsey yok farketmez bana dedi.

Birtek azizin yildirimin avukatlari israr ediyor istiyoruz diye.yelkovan,eksioglu,kiratli ve cebeci istemedi.mosturoglu zaten itiraz etmişti.5e 1.

kabul edildi fb mudahilligi.

Ses kayitlari talebi ise reddedildi.

Bi sekreter oturdu.mecnun otyakmazla gorusmesi sorulacak hakim lube ayarin ismini telafuz edemedi:)) luemi rubemi neydi ismi dedi ciddice:)

sekreter: mecnun beni 19 mayista aradi ve lube ayarin twitlerinden rahatsiz oldum bunu azize iletirmisin dedi.

Sekreter: bunun uzerine aziz beyde bana lubeyi cagirtti.lube ayar geldi ve aziz yildirimla kendi odasinda gorustuler.

Yalniz sekreterin aciklamalarinda sonra fb avukatlari bozuldu.bunu beklemiyolardi.

Simdi sekreter ile mecnunun gorusmeleri dinleniyor.

Ve beklenen kadin lube öne cikti.konusacak.

Lube ayar: aziz yildirim beni cagirdi ve beni tehdit falan etmedi.sadece sitem etti.

Lube ayar: aziz yildirim bana bundan sonra beni tanima bende seni cunku yazdiklarina kizanlar aninda beni ariyor dedi.

Lube ayarin sikayet edilme sebebi ise kelebek davasina dair yazdiklarindanmis.mecnunu o twitler rahatsiz etmiş.

Eksioglu öne cikti simdi.

Eksioglunun avukati: ben bu tapeleri hukuki gormuyorum bu sebeple sorulari kabul etmiyoruz.muvekkilim serbestttir.

Ts'un avukatlari soruyor eksiogluna: başka takimlarin kadrolarini ogrenme girisiminiz oldumu? Eksioglu: evet oldu.

Eksioglu: takip edildigimin farkindaydim herzaman.ama bunun polis olacagini hiç dusunmedim.

Eksioglu: tas ocaklari lafi sercanin transferi için kullandigimiz bir terimdir.

Eksioglu: kirmizi kart gören isci kelimesi ise kiratli ile aramizdaki bi mevzu.ilgisi yok olaylarla.

Eksioglu: tarla olayini ise daha önce aciklamistim.

Eksioglu: 3 tarlayi sürdük lafi benim ugurlu lafimdir.ugurumdur.

Topu simdi hakim fenerli avukatlara atti balik olayini sorcaz demiştiniz buyrun sorun sadri bey burada dedi.sadri sener rahat.

Ts avukat: kenan yaraliya verilen para neden manisa-ts maci sonraki sabahi istendi? Eksioglu: bu beni ilgilendirmiyor.

Ts avukati: kulubunuzde 300bin dolarlik makbuz nasil kaybolur aciklarmisiniz? (Eksiogluna)

Eksioglu: cunku transfer henüz kesinlesmemisti bu yüzden makbuz vermedik.

Mahkeme baskani: kiratli insaat islerine bakarmi? Eksioglu: hayir.faruk yasarin ilgisi vardir.

Eksioglu: kisacasi faruk yasarla tum konusmalarim insaatla ilgilidir.

Eksioglu ile kiratlinin tapesi dinletildi tapelerdeki 300 gram diye gecen meshur mevzu.

Eksioglu: bu gorusme transferlerle ilgiliydi.3 menajer kisacasi somut bi delil yok biz ts'un tesvigini onledik cogu zaman.

İ Ekşioğlu: Tecavüzcüler bile tutuksuz yargılanabiliyor. Sayın Ekşioğlu siz milyonların hakkına tecavüzden yargılanıyorsunuz, küçümsemeyin.

Eksioglu: sikeye tesvige bulasmamama ragmen 11 aydir icerdeyim.

Kiratli: sürekli içerde kalma korkusu saldi beni.inlerle cinlerle top oynuyorum.

Kiratli: bugün gelirken de arkadaslarima siz giderseniz ben yalniz olcam dedim dayanamiyorum.

Hakim: sezer transferi için yapildigi iddia edilen eksiogluyla yaptiginiz konusmayi aciklayin.

Menajer metin korkmazi getirmeleri için polise talimat verilmiş.

Hakim: yusuf bey abdullah basak ile transfer yapmaya calistinizmi? Turanli: evet calistik ama olmadi yapamadik.

Hakim: transfer gerceklesmemis.gerceklesmemisken abdullah basak hala para istiyor.neden?

Turanli: ya yok o ara bitiyordu transfer ondan istedi fakat transfer gerceklesmedi.

Ibrahim iscen: suç nedir? Suç dediginiz şey eylemdir.neymis benim eylemim? Aciklansin.

Iscen: doğru aza yildirim her daim yaninda oldum ama bu bahsettiginiz suç iddialarinda yaninda degildim.

Ibrahim iscen: tutuklu kaldigim süre içerisinde masraflari karsilamak için evimi bile sattim.

Ve kavgaya donustu.emniyet geliyor.isimleri tanimadigim için yazamiyorum fakat feci kavga oluyor.

Buradaki fenerlilerde trabzonlular bizi provoke edtti diyor.artik hangisi hakliysa konu kapandi.

Ali koç,mecnun odyakmaz ve aykut yildirimin ali savasa saldirdigi soyleniyor burada.

Kaos yaratmaya calisiyor buradakiler diye bahsettigim disarda bekleyen fbli taraftarlar değil içerde kavgayi cikartanlar.

mehmetcoo
01.Haziran.2012, 16:18
Aykut Yıldırım NTV Spor muhabiri Aykut Yıldırım mı ?

Suicider
01.Haziran.2012, 16:51
Duruma bakılırsa bugünde bol kavgalı ve bol biber gazlı bir gün geçireceğiz.

Bekq
01.Haziran.2012, 17:45
Duruma bakılırsa bugünde bol kavgalı ve bol biber gazlı bir gün geçireceğiz.

Aynı polisler görevlendirilmişse sözüne katılıyorum.

ReaList
01.Haziran.2012, 18:15
Evet tahliye talepleri alınıyor şuan daha sonra Savcı esas hakkında mütalaa vermesi bekleniyor. Oysa savunmalar daha tamamlanmamıştı. 11 ay sonra bunca insanın neyle suçlandığını öğrenmiş olacağız.

Gncl1905
01.Haziran.2012, 20:37
Savcı Aziz Yıldırım için örgüt, şike ve teşvikten dolayı 14 yıldan 39 yıl 9 aya kadar ceza istedi...

uAburak89
01.Haziran.2012, 20:38
Savcı başından beri çok şey istiyor da, adam akıllı kanıtı yok.

Bekq
01.Haziran.2012, 20:39
Allah büyük.

Biz Fenerbahçe'yiz. Burada olmazsa sandıkta bozarız oyunlarını..

MeMo
01.Haziran.2012, 20:39
Daha sorgular sürerken 260 sayfalık mütalaa yazdı savcı ve ne diyecek diye ağzının içine baktık. Durumumuz budur malesef.

sui generis
01.Haziran.2012, 20:42
yahu bir iş yapıyorsun bari adam akıllı yap. zaten bunları isteyeceğini hepimiz biliyoruz da sen bunları 1 saatte nasıl yazdın? nasıl bunlara karar kıldın zeki adam ? bu hafta yapılan capraz sorgunun hiç mi önemi yoktu ? 2 temmuzda yazdıklarını okuyor savcı bey.

eng1n
01.Haziran.2012, 20:42
Savcı Ali Yıldırımın'da cezalandırılmasını istemiş. 'Yıldırımları bitireceğim ulaan' diyo herhalde savcı.

attirson
01.Haziran.2012, 20:50
Şu 14 yıl olayı dogru mu ?

byariff
01.Haziran.2012, 20:53
Savci aziz yildirima örgüt kurmaktan, gencler-fb karabuk-fb eskisehir-fb sivasspor-fb maclarinda tesvik suçundan..
Özetle aziz yildirima 13macta sike, 4 mactada tesvik, ve orgut kurmak,yonetmekten ceza istendi.

Bahsettigim 13 macin 6sinda net sike olup 7sinde net sike girisimi olmuş fakat gerceklesmemis.4 macin 3ude net tesvik 1i girisim.

Aziz yildirim disinda ali yildirim içinde örgüt faaliyetlerinde bulunduğu için ceza istendi.

Bulent uygun ve cemil turanda bu suç örgütüne delillerle kayitlidir ceza almalilar diye karar verdi savci.

Savci, BJK protokol muduru Ahmet Ateş icin ceza istedi.

Savcı, Bülent Uygun'un suç örgütüne üyelikten dolayı cezalandırılmasını talep etti.

Corpus
01.Haziran.2012, 20:55
Davada sanık olan tarafın davaya müdahil olması bana garip geliyor, komik geliyor. Belki de hukuk işleyişini tam bilmediğimizden ama zaten orada bu sanıkların da çapraz sorguda soru sorma hakkı yok mu?

Pankreas çok dikkat edilmesi gereken bir durum, artık bugün tutukluluğu kalkar Aziz Yıldırım'ın ama sağlık gerekçesiyle kalkarsa hastanede bir süre yattıktan sonra çıkması da spekülasyon doğurur.

Ayrıca Tahkim Kurul'u dün toplandı ama bir karar çıkmadı, onlar da mahkemenin vereceği kararı bekliyor olabilirler. Nasılsa hakimin ne karar vereceğini önceden bilenler var ülkemizde, mahkeme kararı açıklamadan gün içersinde Tahkim'den açıklama gelebilir.

Unutulur gider. Bu ülke unutmaya alışkın. Son 10 seneye bakabiliriz mesela.

attirson
01.Haziran.2012, 20:57
Durmak yok saçmalamaya devam.Lugano'nun şansa attıgı golle kazandıgımız Karabük maçı.Ardından zar zor kazanıp şampiyon oldugumuz Sivas maçı.Öbürleride aynı şekilde gözü olan şike olmadıgını olduysa bile 1 tanesinin sahaya yansımadıgını görür.Allah'tan bul savcı inşallah basına böyle bir komplo gelir.

byariff
01.Haziran.2012, 20:58
Son Dakika : Bulent Uygun icin orgut uyeligi, 2 mac sike ve 1 mac tesvok suclamasiyle 10,5 yil hapsi istendi.

SON DAKIKA - Savci, Vederson icin tesvikten ceza istedi.

SON DAKIKA - Savci, Goksel Gumusdag icin beraat istedi.

Bekq
Göksel Gümüşdağ için beraat istenmiş.

MeMo
Savci aziz yildirima örgüt kurmaktan, gencler-fb karabuk-fb eskisehir-fb sivasspor-fb maclarinda tesvik suçundan..
Özetle aziz yildirima 13macta sike, 4 mactada tesvik, ve orgut kurmak,yonetmekten ceza istendi.

Bahsettigim 13 macin 6sinda net sike olup 7sinde net sike girisimi olmuş fakat gerceklesmemis.4 macin 3ude net tesvik 1i girisim.

Aziz yildirim disinda ali yildirim içinde örgüt faaliyetlerinde bulunduğu için ceza istendi.

Bulent uygun ve cemil turanda bu suç örgütüne delillerle kayitlidir ceza almalilar diye karar verdi savci.

Savci, BJK protokol muduru Ahmet Ateş icin ceza istedi.

Savcı, Bülent Uygun'un suç örgütüne üyelikten dolayı cezalandırılmasını talep etti.

adalet yerini buluyor..

Savcı hakkında dava açtığı insanlar hakkında ceza isteyince mi adalet yerini buluyor ? Daha ne kadar komik olabilirsiniz ?

Biraz da bilgi yerini bulsa iyi olacak.

Bekq
01.Haziran.2012, 20:59
Hasan Çetinkaya için beraat istenmiş.

Nedvedmania
01.Haziran.2012, 21:02
Savcı bu kadar büyük cezalar istediğine göre elinde net kanıt var demek değil midir ?

attirson
01.Haziran.2012, 21:02
Norveç'te 80 kişi öldüren seri katil icin 27 yıl istendi.Aziz Yıldırım'ın adam akıllı kanıtsız şikesi icin 39 yıl isteniyor.Yürrü be Türkiye !

Bekq
01.Haziran.2012, 21:03
İlhan Ekşioğlu örgüt üyeliği
Manisa-Trabzon beraat
Fenerbahçe-Kasımpaşa beraat
Bursa-İBB beraat
Es Es-Trabzon Cezalandırılsın
FB-İBB Cezalandırılsın
FB-Ankaragücü Cezalandırılsın
Trabzon-İBB Cezalandırılsın

Savcının istekleri.

https://twitter.com/#!/aAdvo

Nedvedmania
01.Haziran.2012, 21:05
Norveç'te 80 kişi öldüren seri katil icin 27 yıl istendi.Aziz Yıldırım'ın adam akıllı kanıtsız şikesi icin 39 yıl isteniyor.Yürrü be Türkiye !

Kıyaslama için demiyorum ama orada Norveç'in yanlış kararı var. Müebbet verilmeliydi notmal şartlar altında :)

byariff
01.Haziran.2012, 21:06
SON DAKİKA: Savcı Cemil Turan hakkında örgüt üyeliği ve F.Bahçe A.Gücü maçında şike yapmak suçundan 2 yıldan 6 yıla kadar hapsini istedi.

SON DAKIKA - Ilhan Eksioglu, Gencler, Eskisehirspor, IBB, A.Gücü ve Sivas maclarinda sike yapmakla suclandi

attirson
01.Haziran.2012, 21:07
Kıyaslama için demiyorum ama orada Norveç'in yanlış kararı var. Müebbet verilmeliydi notmal şartlar altında :)

Peki.Türkiye'den yola çıkalım Cem Garipoglu'na verilen ceza tasarlayarak adam öldürmekten 24 yıl.

Bekq
01.Haziran.2012, 21:07
Korcan Çelikay cezalandırılma
Mecnun Odyakmaz Örgüt
İskender Alın cezalandırılma

Savcının istekleri.

Nedvedmania
01.Haziran.2012, 21:08
Peki.Türkiye'den yola çıkalım Cem Garipoglu'na verilen ceza tasarlayarak adam öldürmekten 24 yıl.
O da yanlış karar :D Yanlış anlama bu benim görüşüm. Adam öldürmenin cezası çok abartı birşey olmalı. Tam olarak bilmiyorum hukukta, kanunda nasıl belirlenir.

Neyse konu dışı o zaten. Önemli olan kanıt var mı, yok mu. Eğer kanıt yoksa zaten birşey çıkmaz yine davadan.

byariff
01.Haziran.2012, 21:09
SON DAKİKA: Savcı, Bülent Uygun'un 3 yıl 6 aydan 10 yıl 6 aya kadar hapsi istendi.

Savci, Mecnun Otyakmaz icin örgüt ve şikeden ceza istedi.

SON DAKIKA - Savci, Sekip Mosturoglu icin örgüt, şike ve tesvikten ceza istedi.

Bekq
Şekip Mosturoğlu için örgütten dolayı ceza istenmiş.

sui generis
bana çıkıp biri mütalanın nasıl 1 saatte hazırlandığını anlatsın , o iddiaları kabul edeceğim.

attirson
01.Haziran.2012, 21:10
O da yanlış karar :D Yanlış anlama bu benim görüşüm. Adam öldürmenin cezası çok abartı birşey olmalı. Tam olarak bilmiyorum hukukta, kanunda nasıl belirlenir.

Neyse konu dışı o zaten. Önemli olan kanıt var mı, yok mu. Eğer kanıt yoksa zaten birşey çıkmaz yine davadan.

Öyle.Ancak ona 24 yıl veriyorsan buna en fazla 5 yıl verebilirsin ki daha adam akıllı bir kanıt olduguna inanmıyorum.

byariff
01.Haziran.2012, 21:12
SON DAKIKA - Savci, Sadri Sener icin beraat istedi

SON DAKIKA - Savci, Nevzat Sakar icin beraat istedi

attirson
01.Haziran.2012, 21:13
Bırakın bu işi ya adalet filan demeyin bana.Mithat Halis ve Sani Şakar beraat.Ts'lileri aradan çıkarıyorlar.Senin adaletin sana uygulansın insallah savcı sana yapılacak en büyük beddua bu ! Nevzat Şakar tehditten düsme.Sinirden gülüyorum.

‎3 Ay sonra Olimpiyatlara gidecek Türk kafilesinin 3 te biri FB li sporcular ve bunu saglayan adama 39 sene ceza talebi !!

uAburak89
01.Haziran.2012, 21:14
Habertürk'te savcının ismi farklı, Mehmet Berk değil herhalde şu anda bu ceza/beraat talebinde bulunan kişi ?

Ha bi de ortada futbolcu yok doğru dürüst, şikeyi kim yapıyor. Arkadaş 1 sene olacak nerdeyse, ben ilk günden beri bir şey anlamış değilim bu işten.

Corpus
01.Haziran.2012, 21:14

Norveç ile Türkiye' yi karşılaştırma. Orası çok ayrı bir yer. Burada 80 kişi öldür bak ne ceza alıyorsun.

Bu arada 1 tane baklava çalan çocuğa ne ceza geldiğini de gördük

goosfraba
01.Haziran.2012, 21:15
adalet yerini buluyormus. Hadi be sen de.

byariff
01.Haziran.2012, 21:16
Savcı, Mehmet Yıldız'ın Sivasspor-Fenerbahçe maçında şike yapmaktan 3 yıl hapsini istedi.

SON DAKIKA - Savci, Sadri Sener icin Sivas macinda tesvige tesebbusten ceza istedi

SON DAKIKA - Savci, Fenerbahce tercümani Samet Güzel icin tesvikten ceza istedi.

Sami dinç icin örgüt, sike ve teşvikten ceza istendi..

attirson
Çapraz sorguda zor anlar yaşayan, balık tapesi ile 6 Trilyon'u açıklayamayan Sadri Şener, Nevzat Şakar ve Sani Şakar hakkında beraat.

Bekq
Yazıp yazıp siliyorum. Allah nasıl biliyorsa öyle yapsın.

attirson
01.Haziran.2012, 21:18
Norveç ile Türkiye' yi karşılaştırma. Orası çok ayrı bir yer. Burada 80 kişi öldür bak ne ceza alıyorsun.

Bu arada 1 tane baklava çalan çocuğa ne ceza geldiğini de gördük

3 adam öldürüp 5 ayda çıkanlarıda gördük bu ülkede bir sistem filan yok benle bunun tartısmasına girme her türlü maglup çıkarsın.Zaten şu cezayı onaylıyorsan davayı ne gözle izledigin bellidir.

DisCo
01.Haziran.2012, 21:19
Şaşılacak en önemli nokta Göksel Gümüşdağ için beraat istenmesidir. Bu adamın bu gücü nereden geliyor.

Bekq
4 Aralık 2011
Aziz Yıldırım: Tüm Türkiye bu komediyi izlesin.

İzliyoruz başkanım. Artık bir şeylerin farkına vardık sayende.

attirson
Samet Güzel'e ceza istendi diyorlar.Azda olsa şaşırdım ama şaşırmamak lazım.Andre Santos'a ceza gelirse birazdan şaşırmayın Antep'e attıgı golden dolayı.

Corpus
Trabzon' un başkanının ne ile suçlandığını ve bu suçun gerçekleştiğini basından duyarak ısrar ediyor ve suçluyken serbest kaldığını söylüyorsunuz.
Fenerbahçe başkanının suçsuz olduğunu ve hiçbir kanıt yokken hapis istendiğini bu sefer basındakileri yok sayarak savunuyorsunuz.

Anlamak güç...

Bekq
01.Haziran.2012, 21:20
Şaşılacak en önemli nokta Göksel Gümüşdağ için beraat istenmesidir. Bu adamın bu gücü nereden geliyor.

Sen Yüce(!) Türk adaletine ne demek istiyorsun?!!!!

:)

byariff
01.Haziran.2012, 21:21
Savcı, Sercan Yıldırım'ın teşvikten dolayı cezalandırılmasını talep etti.

Savcı, Serdal Adalı'nın şikeden dolayı cezalandırılmasını talep etti.

Savci, Serdar Kulbilge icin sikeden ceza istedi.

Sezer Öztürk icin şikeden ceza istendi..

Savcı, Tamer Yelkovan için şike ve teşvikten dolayı cezalandırılmasını istedi.

Savcı, Ümit Karan için teşvik ve şike suçundan dolayı cezalandırılmasını talep etti.

Savcı, Tayfur Havutçu'nun şike suçundan dolayı cezalandırılmasını talep etti

sui generis
01.Haziran.2012, 21:21
Fenerbahçe'yi geçin artık. bu dava açılan ve açılacak yeni davaların göstergesidir. adalet herkese lazım. yaşasın ileri demokrasi !

attirson
01.Haziran.2012, 21:22
Ya açsınlar Türkiye'ye tazminat davasını.Skandal üstüne skandal böyle bir hukuk sistemi hiçbir ülkede yok.

attirson
01.Haziran.2012, 21:23
Savcı, Sadri Şener'in Sivas-Fenerbahçe maçında teşvikten girşişimden dolayı cezalandırılmasını talep etti.
Haayyyreeeeet !

Trabzonspor
01.Haziran.2012, 21:24
Bırakın bu işi ya adalet filan demeyin bana.Mithat Halis ve Sani Şakar beraat.Ts'lileri aradan çıkarıyorlar.Senin adaletin sana uygulansın insallah savcı sana yapılacak en büyük beddua bu ! Nevzat Şakar tehditten düsme.Sinirden gülüyorum.

‎3 Ay sonra Olimpiyatlara gidecek Türk kafilesinin 3 te biri FB li sporcular ve bunu saglayan adama 39 sene ceza talebi !!

Bir kişi iyi bir iş yağtı diye yaptığı tüm kötü davranışları gzö ardı mı etmeyi seçiyorsun?Bu sadece bu dava için sprulmuş bir soru değil bunu diyorsan sen bunu tüm hayatında uyguluyorsun demektir.

Kaka Leite
01.Haziran.2012, 21:25
Sadece adı olan birşey hakkında konuşuyoruz.İşlev yok...

sui generis
Savcı, Sadri Şener'in Sivas-Fenerbahçe maçında teşvikten girşişimden dolayı cezalandırılmasını talep etti.
Haayyyreeeeet !
onu hakime bıraktı. bunu da sen kaldır dedi.

DisCo
Geç takip ettiğim için şaşılacaklar 2'ye çıktı. Trabzonspor'da aklanmış görünüyor.

attirson
01.Haziran.2012, 21:26
Bir kişi iyi bir iş yağtı diye yaptığı tüm kötü davranışları gzö ardı mı etmeyi seçiyorsun?Bu sadece bu dava için sprulmuş bir soru değil bunu diyorsan sen bunu tüm hayatında uyguluyorsun demektir.

Türk sporuna bu kadar katkısı olan bir adam bu şike yasasının çıkmasında en çok emeği olan adamın bunları yaptıgını düsünüyorsan birşey demiyorum.

Bekq
01.Haziran.2012, 21:27
Haayyyreeeeet !

OHA.

Gitti Trabzon'un oyları. Hemen Trabzon'da bir miting daha yapılsın :)

attirson
01.Haziran.2012, 21:27
Tayfur Havutçu ve Serdar Adalı icinde ceza isteniyor.

Bekq
01.Haziran.2012, 21:28

Sporda Şiddet Yasasını çıkaran adam Sporda Şiddet Yasasından yargılanıyor :)

Bekq
Tayfur Havutçu ve Serdar Adalı icinde ceza isteniyor.

Serdar Adalı 4.5 Yıl.

uAburak89
Yasa çıkmasında katkısı olduğu diye şike yapmaz mı oluyor, bu mantığı çözemedim.

attirson
01.Haziran.2012, 21:31
Yasa çıkmasında katkısı olduğu diye şike yapmaz mı oluyor, bu mantığı çözemedim.

Sen bir çukur kazıp içine atlarmısın ?

Bekq
01.Haziran.2012, 21:32

Katkı denemez aslında. Bizzat başrol oynadı. İnanılmaz terslik var bu işte. İnsan kendi kuyusunu kazar mı?

Kimseyle tartışmak istemiyorum şu süre içinde. Kırıcı olabilirim. Sinirlerim laçkalaştı.

MeMo
01.Haziran.2012, 21:34
adalet yerini buluyormus. Hadi be sen de.

"Tahrik mi oldunuz yoksa :)" dan sonra gelen en alçakça laftı.

sui generis
01.Haziran.2012, 21:37
buna insanlar güler savcı bey. mini cooper in müsaderesini istemiş. hani olmayan kız kardeşe verilen cooper.

Sekopej
01.Haziran.2012, 21:37
İyi de zaten bunları biliyorduk, savcı bu kadar sayfa mütaalayı ne zaman yazmış?

Yoksa iddianame gibi mutalaa da ısmarla mı?

Daha çapraz sorgular devam ederken ki demek ki çapraz sorguların da çok önemi yok, önemi olsa savcı bu kadar kısa sürede bunları değerlendirip nasıl oluşturuyor?

En azından artık neyle suçlandıklarını bilecekler, herhalde artık dava olaylar üzerinden devam edecek, emniyetin delilleriyle ispat ettiği 19 maçı savcı 13'e düşürmüştü, şimdi 9 maça düştü. Olay olay artık yargılama devam ederse, daha kısa sürede sonuca ulaşılır muhtemelen.

Ama çapraz sorguların çok da önemi olmadığı, savcının bunları dikkate almadığı bir davada, bu saatten sonra olumlu şeyler beklemek de hayalcilik.

Bakalım mahkemeye heyeti, bu değerlendirmelerinin ne kadarına katılacak, bugün çıkacak ara kararda, acaba bu savcının isteklerine karar verilme durumu var mı?

uAburak89
01.Haziran.2012, 21:38
Yasayı çıkarırım, her haltı yerim, yasayı biz çıkardık olur mu öyle şey derim.

Ben şike olduğuna inanmıyorum, en başından beri bilen biliyor, ama bu şekilde savunma mantığını da anlamadım dediğim gibi.

byariff
01.Haziran.2012, 21:39
Savcinin mütalaasindan sonra savunma makami yanit icin mahkemeden süre talep edecek.

SON DAKIKA - Savci, bugünkü tahliye taleplerine iliskin tutuklu sanıkların tutukluluk halinin devamını istedi.

Trabzonspor
01.Haziran.2012, 21:41
Yasayı çıkarırım, her haltı yerim, yasayı biz çıkardık olur mu öyle şey derim.

Ben şike olduğuna inanmıyorum, en başından beri bilen biliyor, ama bu şekilde savunma mantığını da anlamadım dediğim gibi.

Şu sayfalarca yazılan yazılarda,aylarca süren davada,savunmalarda vs vs ne mantıklı ki yazdığım o yazıya mantıklı bir cevap verilsin.

MeMo
01.Haziran.2012, 21:41
İyi de zaten bunları biliyorduk, savcı bu kadar sayfa mütaalayı ne zaman yazmış?

Yoksa iddianame gibi mutalaa da ısmarla mı?

Daha çapraz sorgular devam ederken ki demek ki çapraz sorguların da çok önemi yok, önemi olsa savcı bu kadar kısa sürede bunları değerlendirip nasıl oluşturuyor?

En azından artık neyle suçlandıklarını bilecekler, herhalde artık dava olaylar üzerinden devam edecek, emniyetin delilleriyle ispat ettiği 19 maçı savcı 13'e düşürmüştü, şimdi 9 maça düştü. Olay olay artık yargılama devam ederse, daha kısa sürede sonuca ulaşılır muhtemelen.

Ama çapraz sorguların çok da önemi olmadığı, savcının bunları dikkate almadığı bir davada, bu saatten sonra olumlu şeyler beklemek de hayalcilik.

Bakalım mahkemeye heyeti, bu değerlendirmelerinin ne kadarına katılacak, bugün çıkacak ara kararda, acaba bu savcının isteklerine karar verilme durumu var mı?

Bugün karar çıkmayacak diye okudum. Tahliye hakkında karar verilir oradan da bir şey çıkmaz sanki.

Bu arada iddianame ortada,hazırlayan aynı savcı ama hala sapla samanı karıştırıp mütalaaya göre demek ki net kanıt var diyen bir zihniyetle karşı karşıyayız.

bySperman
01.Haziran.2012, 21:44
Savcı mütaalasını bu kadar hızlı hazırladğına göre,kafasında çoktan bir fikir oluşmuş ve savunmalar bu fikri değiştirmek için yetersiz kalmış.

RaSenGan
01.Haziran.2012, 21:46
Fenerbahçe kendi kendine mi şike yaptı diye soranların cevapları bir bir belli olmuş :)

byariff
01.Haziran.2012, 21:46
savci mehmet berk degil beyler ufuk adinda bir savci.

MeMo
01.Haziran.2012, 21:47
Fenerbahçe kendi kendine mi şike yaptı diye soranların cevapları bir bir belli olmuş :)

İddianın sahibi mi belirlemiş bunu :) Laf sokacam mağduriyetin öcünü alacağım diye öyle saçmaladınız ki bilgisayar başında ben üzülüyorum.

MeMo
01.Haziran.2012, 21:48
savci mehmet berk degil beyler ufuk adinda bir savci.

İddia makamını temsilen o okuyormuş. Mütala iddianın.

RaSenGan
01.Haziran.2012, 21:51
İddianın sahibi mi belirlemiş bunu :) Laf sokacam mağduriyetin öcünü alacağım diye öyle saçmaladınız ki bilgisayar başında ben üzülüyorum.

Geçende "Fenerbahçe kendi kendine mi şike yaptı ?" diye soruyordunuz ya hani.Sonra biz sorduk "İbrhaim Akın kendi kendine mi şike yaptı ?" diye.Şimdi savcının kararlarıyla bir bir belli oluyor her şey.Ama savcı ne bilsin elinde kanıt yok bir şey yok atıp duruyor bu kararları (:

uAburak89
01.Haziran.2012, 21:54
Sporda şiddet yasasına göre cezalar katlanarak gitmiyor muydu, 6 maç şike 3 maç teşvik için istiyorsa toplamda 39 yıl çıkması çok anormal değil sanki ?

Ülkemizde yasalar, suç ve ceza dengesi açısından ultra anlamsız zaten. Milletin parasını hortumlayanların ekmek çalandan az ceza aldığını da biliyoruz.

Bu 39 yıl, ilgili yasaya göre normal mi değil mi esas onun konuşulması gerek.

Sekopej
01.Haziran.2012, 21:55
Geçende "Fenerbahçe kendi kendine mi şike yaptı ?" diye soruyordunuz ya hani.Sonra biz sorduk "İbrhaim Akın kendi kendine mi şike yaptı ?" diye.Şimdi savcının kararlarıyla bir bir belli oluyor her şey.Ama savcı ne bilsin elinde kanıt yok bir şey yok atıp duruyor bu kararları (:

İyi de savcı zaten bunu diyecek Aygün, aksini söylese zaten dava olmazdı.:)

Bu kadar uzun bir mütaalayı, hala çapraz sorguların yapıldığı gün nasıl oluşturdu? Çapraz sorguların hiç bir önemi yoksa savcı için neden yapıldı?

En azından yalandan da olsa, süre isteseydi de, yine aynı mütaalayı verseydi, biz yemiş gibi yapardık.

attirson
01.Haziran.2012, 21:55
Ben anlamıyorum Türkiye'deki anlayısı.Diyelim biz şike yaptık Aziz Yıldırım 40 yıl içerde kalıcak Gs'lilerin eline ne gecicek ? Nedir bu mutluluk.Şimdi bana adalet ayagı çekmeyin İBB'ye olsa bunlarr çok mu tınıcaktınız adaleti ? Tüm Gs'liler icin demiyorum dediklerim kendini biliyor zaten.

Sekopej
01.Haziran.2012, 21:56
Sporda şiddet yasasına göre cezalar katlanarak gitmiyor muydu, 6 maç şike 3 maç teşvik için istiyorsa toplamda 39 yıl çıkması çok anormal değil sanki ?

Ülkemizde yasalar, suç ve ceza dengesi açısından ultra anlamsız zaten. Milletin parasını hortumlayanların ekmek çalandan az ceza aldığını da biliyoruz.

Değil, savcı mütaalasının sonunda bir maddeyle bunu açıklamış, hukukçu değilim sürenin bu bahsedilen kadar olmadığını hukukçular söylüyor.

sui generis
örgütle suçladığı için 39 yıl oluyor. yoksa sadece şikeden bu rakam olamaz.

DisCo

Dostum, bu tarz şeylere gerek yoktur. Seni bilmem ama Türk futbolunda kökleşmiş bazı isimlerin temizlenmesi beni mutlu eder. Bu tavrın sadece Fenerbahçe'ye olmasına sevinmiş gibi durduğunu gösteriyor. Eminim ki tutumun bu değildir.

Şuan belli başlı kişilerin bir kenara ayrılışını izliyorum. Aslında olayın ana merkezinde olan ama temiz diye kenara ayrılan kişilerdir. Adalet yerini buluyor dendiğinde hatalıydı adalet eksik şekilde yerini buluyor. Bu durumda da bu değişen düzene sevinmemiz mümkün değildir. Zaten daha yolcu etmemiz gereken bir Demirören var.

MeMo
01.Haziran.2012, 21:58
14 yıl olayı yanlış anlaşılmış ve gerçeği yansıtmıyormuş tam olarak anlamadım nasıl olduğunu ama durum bu.

Sekopej
01.Haziran.2012, 22:00
Neyse, savcı da çapraz sorgu yapacakmış sanırım, en azından artık olaylar üzerinden gider, tek tek durum ortaya konur ve suç ya da suçsuzluk ortaya çıka çıka yürür dava.

RaSenGan
01.Haziran.2012, 22:01
İyi de savcı zaten bunu diyecek Aygün, aksini söylese zaten dava olmazdı.:)

Bu kadar uzun bir mütaalayı, hala çapraz sorguların yapıldığı gün nasıl oluşturdu? Çapraz sorguların hiç bir önemi yoksa savcı için neden yapıldı?

En azından yalandan da olsa, süre isteseydi de, yine aynı mütaalayı verseydi, biz yemiş gibi yapardık.

Abi adamlar ne yapsa bir kulp buluyorsunuz.Sizlere yaranabilmesi için herkes suçsuzdur demesi lazım.Yoksa her şeye karşı çıkacaksınız kendinizi programlamış gibisiniz bu konuda.Tamam sizin haklı olduğunuz konular elbette vardır ona bir şey demiyorum ama adamlar ne yaparsa yapsın sürekli bir şey diyorsunuz.Mesela Sadri Şener de suçlu bulunulmuş savcı tarafından teşvikten ama siz dalga geçer gibi cevaplar yazıyorsunuz savcıya.Bu kafayla bir yere varılmaz.

MeMo
01.Haziran.2012, 22:02

39 yıl istemiş savcı katlanarak hesaplamış dediğin gibi ama durum farklıymış yani eğer Aziz Yıldırım suçlu bulunursa 9 şikeden değil 1 şikeden ceza alacak. Avukatın anlattığı durum bu.

Sekopej
01.Haziran.2012, 22:03
Abi adamlar ne yapsa bir kulp buluyorsunuz.Sizlere yaranabilmesi için herkes suçsuzdur demesi lazım.Yoksa her şeye karşı çıkacaksınız kendinizi programlamış gibisiniz bu konuda.Tamam sizin haklı olduğunuz konular elbette vardır ona bir şey demiyorum ama adamlar ne yaparsa yapsın sürekli bir şey diyorsunuz.Mesela Sadri Şener de suçlu bulunulmuş savcı tarafından teşvikten ama siz dalga geçer gibi cevaplar yazıyorsunuz savcıya.Bu kafayla bir yere varılmaz.

Sizin taraflar övgü pankartları açarken bu takımın taraftarı ıslıkladı onu :)

Siz derken ben Sadri Şener ile alakalı bir şey demedim.

Sana şunu soruyorum, savcı bu kadar uzun görüşünü ne zaman yazdı? Çapraz sorgular bitmeden neden yazdı? Çapraz sorguları dinlemeyecekse, çapraz sorgular neden yapıldı?

MeMo

Savcı karar mı vermiş ? İddianameyi aç oku zaten yazıyor Fenerbahçe suçlu Aziz Yıldırım suçlu diye. Orada çıkmadı da burada mı çıktı ?

attirson

Sizin taraflar övgü pankartları açarken bu takımın taraftarı ıslıkladı onu :)

Evet o yüzden Amigolarınız mitinglerini costurdu Fatih Terim Ünal Aysal ve Ali Dürüst karşıladı :)

sui generis
01.Haziran.2012, 22:04
hadi biz şike yaptık diyelim Nihat Özdemir; sen Aziz Yıldırım'ın 1 numaralı adamısın. nasıl bilmezsin, nasıl olur da tapelerde bir tane bile konuşman olmaz. seni farklı kılan nedir ?

adam akıllı iddialarla gelse şu savcı anlayacağım ama yok. sen nasıl hazırladın 1 saatte mütalayı. çapraz sorgunun önemi yok muydu ? ya da mahkemeden çıkarken(şimdi) hakime sanıklar hatırlatıyor tutuksuz yargılanma taleplerinin inceleneceğini, adam o zaman 1 saat ara diyor.. sen hakimsin yahu nasıl böyle bir şeyi unutursun , herşey aslında yazılı, masanın üzerinde duruyor. kimse tutuksuz yargılanma beklemesin. belki Aziz Yıldırım sağlık sorunlarıyla nedeniyle olur o da belki..

Savcının verdiği mütalaya ters karar alınmaz ülkemizde yine öyle olacaktır. önemli olan bundan sonra ne yapacağımızdır. herhangı bir cezada Genel kurul toplanıp çeksin takımı ligden. tertemiz ligde oynasın herkes.

DisCo
01.Haziran.2012, 22:06
9 şikeden değil 1 şikeden ceza alacak.

Değişen yasada bu madde gelmişti değil mi? 10 cinayet işle ama sadece birinden yargılan gibi muhabbetler dönmüştü.

RaSenGan
01.Haziran.2012, 22:07
Dostum, bu tarz şeylere gerek yoktur. Seni bilmem ama Türk futbolunda kökleşmiş bazı isimlerin temizlenmesi beni mutlu eder. Bu tavrın sadece Fenerbahçe'ye olmasına sevinmiş gibi durduğunu gösteriyor. Eminim ki tutumun bu değildir.

Şuan belli başlı kişilerin bir kenara ayrılışını izliyorum. Aslında olayın ana merkezinde olan ama temiz diye kenara ayrılan kişilerdir. Adalet yerini buluyor dendiğinde hatalıydı adalet eksik şekilde yerini buluyor. Bu durumda da bu değişen düzene sevinmemiz mümkün değildir. Zaten daha yolcu etmemiz gereken bir Demirören var.

Beni de mutlu eder Burak abi.Sadece Fenerbahçe'ye olmasına sevinmiyorum tabi ki.Bu içinde olduğumuz durum taraftarlar için son derece onur ve gurur kırıcı bir durum.Kendimi de onların yerine koyabiliyorum böyle bir durumda olmayı kesinlikle istemem ama verilen tepkileri çok gereksiz buluyorum.Körü körüne bir şeye inanılıyor ve ortada olan birçok gerçek görmezden geliniyor.Böyle olunca benim de tutumum o şekilde oluyor.Keşke herkes ortada buluşup bazı fikir birliklerine varabilse ama şu an çok uç noktada birçok insan.

sui generis
01.Haziran.2012, 22:07
39 yıl istemiş savcı katlanarak hesaplamış dediğin gibi ama durum farklıymış yani eğer Aziz Yıldırım suçlu bulunursa 9 şikeden değil 1 şikeden ceza alacak. Avukatın anlattığı durum bu.

3-4 suç hariç tüm suçlarda fikri içtima uygulanır(adam öldürme, yaralama vs). fikri içtima da aynı suçtan tek sefer ceza alıyorsun ama en ağır haliyle, o ağır hali de biraz arttırılıyor.

MeMo
01.Haziran.2012, 22:08
Değişen yasada bu madde gelmişti değil mi? 10 cinayet işle ama sadece birinden yargılan gibi muhabbetler dönmüştü.

Sanırım öyle. Arada kurduğun ilişki bence tartışılır.