View Full Version : Büyük Şike Soruşturması
C h A o S
26.Nisan.2012, 15:21
Kesin gözüyle bakılan 45milyon eurolar hayal oldu desenize.
SaLviO
26.Nisan.2012, 15:22
Av.Emre : Başkanın açıklaması akşam olacakmış,onu bekleyin..Beni tanıyanlara şunu söyleyeyim,biz bu işi her yönüyle kazanmak üzereyiz,ama rehavet yok
Av.Emre :CAS bir hamleydi, istediğimiz elbette bir hamlede mat etmek ama zor bu, yine de CAS görevini fazlasıyla ifa etti #dahayenibasliyor (https://twitter.com/#%21/search/%23dahayenibasliyor) izleyin..
Av.Emre :1.Aziz Yıldırım ile ilgili şike/tesvik yönunden delil yok! 2. Tamer yelkovan'in ifadesine dahi gerek duyulmadigi dogru
sui generis
26.Nisan.2012, 15:41
parayı da TFF'nin vereceği konuşuluyor.
Lucas Neill
26.Nisan.2012, 15:41
FB davayi bizi haksiz yere Samp Ligine almadilar diye acmadi mi? Zaten bunun neyine anlasma olacak ki anlasma gelin seneye direk ceyrek final oynayin manasinda mi?
SaLviO
26.Nisan.2012, 15:43
dava açılan kurum UEFA istersen benim topumu aldı diye dava aç adam yine adına laf gelmemesi için herşeyi yapar
nannar
26.Nisan.2012, 16:01
Yönetim geri çektiyse Auvv, Aziz Yıldırım geri çektiyse bir bildiği vardır.
Bu nasıl bir anlayış ben merak ediyorum. Yönetim geri çektiyse bir bildiği olamaz mı ? Öte yandan bu kulüp Aziz Yıldırım'ın tapulu malı mı ? Son sorum da F.Bahçe'Li arkadaşlar neden bu kadar körü körüne Aziz Yıldırım'a inanıyor, daha doğrusu inanmaktan öte birşey sizinki resmen tapıyorsunuz.
:) Ben baştan beri bunu dedim ama almadığım ceza kalmadı. Artık çok da önemsememek lazım. Herkes işini yüzdürmei öğrenmiş nasıl olsa. Bu nasıl bir balonsa artık, ne şike kaldı ortada ne teşvik. Ben kendi adıma Galatasaray'ın Denizli'ye teşvik gönderdiğini düşünüyorum.Bunun kulübe ya da başkana güvenmekle alakası yok. Kurulu düzen öyle işlerken her kulüp bu tarz işlere girişmiştir. Ama sobelenen Fenerbahçe ve bazı ekipler oldu. Siz kabul etseniz de etmeseniz de gerçekler birgün gün yüzüne çıkacaktır.
Suicider
26.Nisan.2012, 17:15
Okadar yok Dupont oldu avukatımız,kesin kazanıcaz gibi laflardan sonra davanın çekilmesi gerçekten enteresan.Madem kesin kazanılacak diye görüyorsun neden çekiliyorsun? Ozaman kesinlikle çekilmemesi lazım,bu dava bizim namusumuz diyen arkadaşlar,şimdi 180 derece dönüp madem çektik kesin Aziz Yıldırım'ın bir bildiği vardır deniyor.Ne diyim valla hayırlısı olsun arkadaşlar.
World Hollow o1
26.Nisan.2012, 17:20
Davanın çekilmesinin sebebi açıklandımı arkadaşlar bilgisi olan varmı?
RaSenGan
26.Nisan.2012, 17:22
Okadar yok Dupont oldu avukatımız,kesin kazanıcaz gibi laflardan sonra davanın çekilmesi gerçekten enteresan.Madem kesin kazanılacak diye görüyorsun neden çekiliyorsun? Ozaman kesinlikle çekilmemesi lazım,bu dava bizim namusumuz diyen arkadaşlar,şimdi 180 derece dönüp madem çektik kesin Aziz Yıldırım'ın bir bildiği vardır deniyor.Ne diyim valla hayırlısı olsun arkadaşlar.
Aynen katılıyorum.Namus meselesi yapanlar şimdi tamamen başka şeyler söylüyor.Burda konuşuluyordu şu kadar para alıcaz Uefa'ya şu şu olacak falan.Davanın çekilmesi çok garip.Ama bu çekilmeyi bu kadar doğal karşılamak çok daha garip.
Ralph
26.Nisan.2012, 17:26
Bana bu davada gizlice alttan altta yürütülen durumlar var gibi geliyor. Yoksa Ali Koç'un yaptığı "namus davası" açıklamasından sonra Fenerbahçe böyle birden pat diye vazgeçmezdi. Aylardır o kadar savunuldu edildi ve birden vazgeçiliyor. Benim mantığım almıyor bu durumu. Birileri bir şeyler biliyor ve bir şekilde hallediliyor bu olay. Bakalım foyası çıkacak mı ortaya.
Bordo61Mavi
26.Nisan.2012, 17:33
"Namus" ve "Onur" ismi koyulan bu dava geri cekilmemeliydi. Sahislar bu karari verirken taraftari dusunmeliydiki, bu surecte kendi takimlarina olumsuz sartlara ragmen sahip ciktilar.
Bu karari veren sahislar belliki bi yerle anlasmis, buda TFF'den baskasi olamaz.
SaLviO
26.Nisan.2012, 17:38
başkanın açıklamasını beklemekte fayda var
sui generis
26.Nisan.2012, 17:42
davadan feragat edildi ve CAS'a gidilen tüm davalarda ya UEFA kazanmış ya da karşı taraf feragat etmiş ve anlaşma yoluna gidilmiş.
Sitede bugün sorun var o sebeple hızlı yazacağım.
Ali Koç bu dava bizim namus davamızdır DEMEDİ. Aksini iddaa ediyorsanız videosu varsa buyrun burada paylaşın.
Platini hangi hakla gelip Başbakan'la görüşüyor? TFF başkanı nasıl bizden Cas davamızı geri çekmemizi istiyor?
Bunlar konuşulmuyor ama çekilmesi konuşuluyor :) Sanki biz destek veriyormuşuz gibi yorumlar yapılıyor. Büyük Başkan çıkıp açıklayacak. O zaman anlayacağız her şeyi.
byariff
26.Nisan.2012, 17:55
Sitede bugün sorun var o sebeple hızlı yazacağım.
Ali Koç bu dava bizim namus davamızdır DEMEDİ. Aksini iddaa ediyorsanız videosu varsa buyrun burada paylaşın.
Platini hangi hakla gelip Başbakan'la görüşüyor? TFF başkanı nasıl bizden Cas davamızı geri çekmemizi istiyor?
Bunlar konuşulmuyor ama çekilmesi konuşuluyor :) Sanki biz destek veriyormuşuz gibi yorumlar yapılıyor. Büyük Başkan çıkıp açıklayacak. O zaman anlayacağız her şeyi.
nihat ozdemir ve ali koc soledi bu dava bizim namus davamizdir diye.
Fenerbahçe Asbaşkanı Ali Koç 27 şubat'ta "Cas davası bizim namuz meselemizdir." ve Fenerbahçe başkanı Aziz Yıldırım ise 23 Nisan'da "bu dava bizim onur meselemizdir." demişti.
sananes
26.Nisan.2012, 18:06
Nihat Özdemir'i bilmem ve sevmem ama Ali Koç bu dava bizim namusumuzdur dediyse ve üstüne dava çekildiyse bir daha yönetimde olacağını sanmıyorum.Bu beni oldukça üzer.
Ayrıca bir arkadaşın yazdığı gibi cas'taki davaların ya uefa lehine sonuçlandığı yada anlaşma yönüne gidildiği doğruysa bu çok çarpıcı bir durum bana kalırsa.
Cas davasında haklıydık tarafsız bakan herkes bunu görebilir.Çünkü şike yapmış dahi olsak o günki şartlarda turnuva dışına itilmemiz usulsüzceydi.
Son olarak bu işler basit işler değil, özellikle ülkemizde. Siyasetçiler var gücüyle sürece dahil oluyorken kapalı kapılar ardında yapılan anlaşmalar,lobiler en önemli şey haline geliyor. Son birkaç gün içerisinde olanları düşünelim;
-Sadri Şener "siyasetçilerimiz de biraz yanımızda olsa" diye açıklama yaptı
-Ünal Aysal, cumhurbaşkanıyla görüşmek için köşke çıktı.
-Zekeriya Öz apar topar TFF ile görüşme ihtiyacı hissetti,sonrasında Nihat Özdemir'i çağırmışlar diye duydum, o şekilde olmasa bile bu üçlü görüşmüş
-Ve son olarak Cas davasının geri çekildiği,etik kurulu raporunda Fenerbahçe'nin de Aziz Yıldırım'ın da aklandığı haberi geldi.
Bunları düşündüğümüzde UEFA istediğini almış gibi duruyor.Çünkü özellikle Platini'yi ilerisi için bu dava çok zorluyordu. Fenerbahçe'de istediğini almış gibi duruyor çünkü 45 milyon euro'nun da TFF tarafından ödeneceği konuşulup duruyor.
Bu davayı geri çekmek benim kıt zekama göre yanlış bir karardır.İlk defa dik duruşumuzu kaybettik gibi geliyor bana. Başkan ne açıklama yaparsa yapsın da bu değişmeyecek.
sananes
26.Nisan.2012, 18:12
Etik Kurulu Tamer Yelkovan'dan ifade almaya gerek duymamış.
Sebebi ne biliyor musunuz? Fenerbahçe kulübünün yaptığı bütün harcamalar belgeli ve usulüne uygunmuş da o yüzden. O zaman bu adamı aylardır yatıranlardan Fenerbahçe'lilerden başka şikayet edecek bir allah'ın kulu çıkmayacak mı!
SaLviO
26.Nisan.2012, 18:13
Etik Kurulu Tamer Yelkovan'dan ifade almaya gerek duymamış.
Sebebi ne biliyor musunuz? Fenerbahçe kulübünün yaptığı bütün harcamalar belgeli ve usulüne uygunmuş da o yüzden. O zaman bu adamı aylardır yatıranlardan Fenerbahçe'lilerden başka şikayet edecek bir allah'ın kulu çıkmayacak mı!
ses etme boşver !
Lucas Neill
26.Nisan.2012, 18:26
Etik kurulu FB sike yapti diyince tü kaka simdi sizin yaninizda olunca aouuvvv
sui generis
26.Nisan.2012, 18:34
Etik kurulu FB sike yapti diyince tü kaka simdi sizin yaninizda olunca aouuvvv
o etik kurulu raporunun nasıl hazırlandığını biliyor musun , hiç sanmıyorum.
Fernando Gago
26.Nisan.2012, 18:43
Savunma alınmadan oluşturulmuş bir hukuk metni tuvalet kağıdından farksızdır, bunu anlamak çok zor olmamalı!
Sekopej
26.Nisan.2012, 18:53
Zaten savcının şike/teşvikte kullanıldığını iddia ettiği paraların hepsinin faturaları ve makbuzları ortaya çıktı, mahkemeye sunuldu. Bunu ilk duruşmada yaptılar, orada davanın düşmesi gerekiyordu aslında.
Fernando Gago
26.Nisan.2012, 19:03
Zaten savcının şike/teşvikte kullanıldığını iddia ettiği paraların hepsinin faturaları ve makbuzları ortaya çıktı, mahkemeye sunuldu. Bunu ilk duruşmada yaptılar, orada davanın düşmesi gerekiyordu aslında.
Bu gerçekten bir şike davası olsaydı tabi :)
DisCo
26.Nisan.2012, 20:31
Davadan vazgeçmek demek "Fenerbahçe'nin şike yaptığını" kabul etmesi demek değildir ama "Şampiyonlar ligine alınmamasının doğru karar olduğunu" kabul etmesi demektir.
Resmi sitenin sol altında haberiniz olsun bölümü var. Oradan Mehmet Ali Aydınlar'la ilgili bazı şeyler paylaşmışlardı. Şimdi resmi siteden bir özür mesajı yayınlayacaklar mı?
Daha da önemlisi sırf bu konu yüzünden sürekli TFF ile çatıştılar. Mehmet Ali Aydınlar'ı koltuğundan edip Demirören gibi bulunmaz bir başkanı başa getirdiler.
Şimdi bu olay yazıklar olsun diyerek geçiştirilecek kadar ucuz değildir. Mesele işleri olduktan sonra değil olmadan önce görüp değerlendirmektir.
Trabzonspor
26.Nisan.2012, 20:45
Etik kurulu raporunun hukuki bir değeri yokki! :):)
Fernando Gago
26.Nisan.2012, 20:50
Etik kurulu raporunun hukuki bir değeri yokki! :):)
Etik kurulu hukuki bir metindir, her hukuki metin bağlayıcı değildir. Etik Kurulunu Esnaf Odası hazırlanmıyor. Profesörlerin, Avukatların hazırladığı bir rapor. Burada bir mahkemeden elbette bahsetmiyoruz.
dipnot: ti'ye almak eyvallah lakin önce dil bilgisi kurallarını bilmek gerekir :):) .
sui generis
26.Nisan.2012, 20:50
Fenerbahçe düşmanlığı gözlerinizi karartmış.
Fernando Gago
26.Nisan.2012, 20:52
Etik Kurulunu itibarsızlaştırma başladı da geç kaldılar biraz iş işten geçti :) Hak Haklı olana verilecek, bunu kimse engelleyemez.
sananes
26.Nisan.2012, 20:53
Sadri Şener hakkında sürpriz ve beklenmedik şeylerin çıkmasını bekliyorum ben nedense. Sanki başında büyük bir dert var gibi geliyor son zamanlardaki açıklamaları bana.
sui generis
26.Nisan.2012, 20:54
Rapor açıklandıktan sonra Sadri Şener kupa istemeye devam edecek mi acaba? Kupayı vermezlerse istifa ederim demişti, hiç sanmıyorum ama bakalım belki :)
ReaList
26.Nisan.2012, 20:57
@Disco
Mehmet Ali ve beraberindekilerin ne halt yediğini biz açılan Cas davası savunmaları sayesinde öğrendik. Dava bize çok şey kazandırdı, En azından Uefa Fenerbahçe'nin şike yaptığını tespit etti diye oluşan kamuoyunu çürüttü bunların hepsi mahkeme'de elimizi güçlendirdi, daha çok şey de kazandırabilirdi ama dava çekildi. Bakalım bu konuda nasıl bir açıklama yapılacak.
Fernando Gago
26.Nisan.2012, 20:58
Adam Ankaragücü'ne oyuncu vermeyi teklif ediyor, Siyasilere oy baskısı yapmaktan bahsediyor, Trabzonda düzenlenen organizasyon için 5 milyon doları alenen kulube geçirdiğini söylüyor, Zeki Mazlum vakası ortada, Ayrıca şike teklif itirafı yapılan tek kulup ( Sivasspor Başkanı ve Mehmet Yıldız olayı ) ... Kümede kalmaları için yalvarmaları lazım yapmadıkları rezillik kalmamış!
Sakat bir etik kurulu raporunun arkasına sığındılar ama dur bakalım nereye kadar.
di canio
26.Nisan.2012, 20:59
CAS davası zaten uyuşmazlık davası. Tarafları anlaştırma yoluna gidilen bir dava. Davanın hangi şartlarla çekildiği çıksın ortaya, ondan sonra daha sağlıklı yorumlar yapılabilir.
CAS davası çekilmeseydi; kimse hapse girmeyecek, Fenerbahçe ŞL finalina dahil edilmeyecekti. Fenerbahçe'nin zararları, kusurlu bulunanlarca karşılanacaktı. Dava çekildi ama hangi şartlarla çekildiği bilinmeden, karşılıksız çekilmiş gibi bir ortam yaratmamak gerek. Bekleyelim, öğrenelim ne karşılığı çekilmiş dava. Belki de Fenerbahçe'nin istediği şekilde çekildi. O zaman bir zararı olur mu Fenerbahçe'nin?
DisCo
26.Nisan.2012, 21:24
@Disco
Mehmet Ali ve beraberindekilerin ne halt yediğini biz açılan Cas davası savunmaları sayesinde öğrendik. Dava bize çok şey kazandırdı, En azından Uefa Fenerbahçe'nin şike yaptığını tespit etti diye oluşan kamuoyunu çürüttü bunların hepsi mahkeme'de elimizi güçlendirdi, daha çok şey de kazandırabilirdi ama dava çekildi. Bakalım bu konuda nasıl bir açıklama yapılacak.
Dostum,
Sen benden alıntı yapmadan önce geçmişe doğru uzanmıştım. Hatta seninde bu davayı değerlendirdiğin bir mesajını okumuştum. Merak edenler içinde söyleyeyim; 190'lı sayfaların çevresini turlarsanız ne demek istediğimi anlarsınız.
Açıkçası yönetim sizi nereye yönlendiriyorsa oraya gidiyorsunuz. Yönetim biz Şampiyonlar Ligi'ne gitmeme kararını almadık çünkü bunu alsaydık tazminat hakkımız olmazdı diye açıklamalar yapıyor. Sizlerde yürü yavrum benim yapıyorsunuz. Cornu olayları çıkıyor ve ekşın üstüne ekşın derken sizler Cornu yalan söylemez geliyor geliyor tazminat geliyor yapmışsınız. Sonra amacımız para değil bu CAS'ı kazanıp bize yapılan haksızlığı göstermek diye tonla yorum var. Avukatların CAS davası cepte diye açıklamaları ve buna güvenen tonla yorum var. Bu davayı kazanamazlar diye eleştiren programlara saydırmaların bini bir para. Bu işler dava açmakla olmaz, diyalogla çözülür diye akıl veren Ali Şen'i aşağılamın tadı bir başka.
Sonuç ne oldu? Bugün vardır bir bildikleri oldu. O zamanda biliyorlardı. Yahu ne kadar bilgili bir yönetim bu. Türkiye'nin % bilmem kaçı mal bir tek bilgili bu adamlar mı?
Kamuoyunda şike yapmış bir takım etiketi vardı en azından bu dava ile bunu yok ettik demişsin. Ben hikayenin öyle olmadığını sana söyleyeyim. Hatam varsa da burada yanlışın var diyerek bana bunu gösterebilirsin. Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi'ne niye alınmadı. Sorunun tek bir cevabı var. Uefa şike ile adı yanyana geçtiği için almadı. Fenerbahçe almayanı da göndermeyeni de dava etti. Çünkü hakkı yenmişti. Sonrasında şike ile adı geçtiği için turnuvaya alınmamasının doğru karar olduğunu kabul etti. Nasıl mı? Davayı geri çekerek.
ReaList
26.Nisan.2012, 21:30
Son söylediğin kısmın kesin cevabı için yönetimi dinlemek şart. Görünen ile yaşanan arasında bir fark olduğu gerçek.
sui generis
26.Nisan.2012, 21:40
Davadan feragat etmek anlaşma yoluna gidildiğini gösterir, uğranilan haksızlığı kabul etmisligi değil.
ReaList
26.Nisan.2012, 21:41
Eklemeyi unuttum ben kamuoyundaki Fenerbahçe şike yapmış algısı yok oldu demedim orada bir yanlış anlaşılma olmuş, Uefa Fenerbahçe'yi Şampiyonlar Ligine almayınca, oluşan algı şuydu : Uefa geldi araştırdı, Fenerbahçe'nin şike yaptığını tespit etti, Uefa ciddi bir kurumdur bir şeyleri kesin bilmiyorsa adım atmaz vs. Eğer Cas davası olmasaydı bu algı sürecekti. Cas davasına verilen savunmalarla beraber olayın aslı ortaya çıkınca bu algıda çürümüş oldu.
DisCo
26.Nisan.2012, 21:46
Yönetimin ne diyeceğini bir önceki sayfada yazdım. Yanlışlarını kapatmak için birini hedef göstereceklerdir.
Bunun dışında oluşacak her şey daha da beter kokular yayar.
1- Şikeden suçlusunuz ama sizi suçsuz çıkaracağız. Uefa'dan da ceza gelmeyecek. Eğer davayı çekmezseniz suçlu olduğunuz için çok ağır yaptırımları olacaktır.
2- Fenerbahçe'ye sen davayı geri çek biz sana paranı öderiz demişlerdir. Eğer çekmezseniz Uefa ile papaz olacağız ve turnuva alamayacağız.
3- Fenerbahçe takımı olarak haklısınız ama bunlar bizim burnumuzdan getirirler. Yap bir babalık ve çekildir.
4- Fenerbahçe yönetimi Allahından bulsunlar diyerek kendi isteği ile çekilmiştir.
Başka bir açıklama gelebilir mi? Ben başka senaryo üretemedim.
ReaList
26.Nisan.2012, 21:51
2. madde yüksek bir oran gibi görünüyor. Aslında ben yaşanan sürece bakınca suçu Uefa'da değil TFF'de buluyorum çünkü onların taraflı yönlendirmesi sonucu böyle bir karar aldılar. Uefa'da haklı olarak kendisinden kaynaklanmayan bir kararın cezasını ödememek için dişini gösterdi. Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligine alınmamasının tek sorumlusu TFF'dir ve cezayı ödeyecek kurumda odur bu açık ve net.
Eğer ortada bir anlaşma varsa bu anlaşma da büyük ihtimalle TFF tarafından sen davayı çek biz parayı öderiz şeklinde olmuştur. Bakalım nasıl gelişecek olaylar.
DisCo
26.Nisan.2012, 21:58
Artık olacak her şeye hazırlıklıyım. Çünkü bunun için her türlü ortam hazırlandı.
Bu dakikadan sonra birinin düzeni gerçekten değiştirmesi gerekiyor. Spor yöneticiliği bölümünden mezun olup da yöneticilik yapan kişi sayabilirsiniz. Türk futbol tarihinde böyle bir örnek var mıdır?
İşi bilmeyenleri işin başında tuttukça şike soruşturması da olur, Beşiktaş'ta batar, Galatasaray Başkanı da Çankaya'ya çıkar.
Ne yöneticilerimiz yönetici ne takımımız takım ne de taraftarımız taraftar. Belki de sadece ben ne yazdığımı bilmeyen bir adamım.
The.Crow
26.Nisan.2012, 22:03
Yahu ortada şike falan yok. Uydurma bir soruşturma ile aylarımız gitti. Bu olaya bu kadar yorum yapmanın manası yok.. Birileri Fenerbahçe'ye başkan olmak istedi olamadı iş bitti. Belki ilerde bir daha denerler. Çoğu iddaa çürümüşken çürüyen bir olayın tartışmasının bu kadar fazla yorumlanmasına gerek yok bence.
Sekopej
26.Nisan.2012, 22:13
Platini ülkemize geliyor, başbakan ile görüşüyor! (var mı hiç bizim başbakandan başka görüştüğü başbakan acaba gerçekten merak ediyorum?) sonra çıkıyor EURO 2020'yi size veririz diyor ki Olimpiyatlar ile EURO 2020 aynı anda yapılması akla sığmazken, biz ikisine de başvuruyoruz.
CAS'a önce verdiği savunmayı geri çekiyor UEFA ve bana iddianameyi gönderin, ben çeviririm diyor, sonra da bunu savunması olarak sunuyor.
UEFA'dan bir açıklama geliyor, almamak sizin bileceğiniz bir iş, biz karışmayız diyor, TFF Fenerbahçe'yi göndermedi, biz de yerine başkasını aldık diyor, topu TFF'ye atıyor.
Bir şeyler birleştirip bazı sonuçlar çıkaranlar, bunları da görsün.
Platini kendi itibarı zedelenmesin diye büyük bir baskı yaptı, ülke içerisinde buna çanak tutanlarla birlikte. TFF'nin göndermediği ortada beni bağlamaz dedi, olası tazminatı ben ödemem dedi, CAS, uyuşmazlığı çözme mahkemesi, orta yolu bulmak için dava tarihi belirledi. Ya taraflar anlaşır CAS'a gidilmekten vazgeçilir ya da UEFA kazanır, genel işleyiş bu şekilde.
Fenerbahçe'ye belki de TFF tarafından garanti verildi, UEFA size bir yaptırım uygulamayacağız, bu iç işlerinizdir dedi ve olaydan sıyrıldı, Fenerbahçe de davayı çekti. CAS da, bu sizin iç meselenizdir sonucu çıksa, yine UEFA sıyrılmış olacaktı.
Parçaları bu taraftan birleştirince de böyle bir sonuç ortaya çıkıyor.
Sonuç ne olursa olsun, 2 kendini bilmezin işbilmezliği yüzünden ŞL'ye alınmayışımız ortada, UEFA'nın aynı davada yer alan Beşiktaş ve Trabzon'u alırken Fenerbahçe'nin avrupaya gitmesine izin vermeyen TFF'nin suçu ortada, bu değişmeyen gerçek.
Fernando Gago
26.Nisan.2012, 23:41
Etik Kurulu Raporu açıklandı, özetle:
"Müsabakalar bakımından ya da olaylarda adı geçen kişiler açısından, kanaat oluşturmaya yetecek kanıt bulunmamıştır."
Lucas Neill
26.Nisan.2012, 23:44
Tapeleri kim uydurduysa müthis hayal dünyasi varmis
Nedvedmania
26.Nisan.2012, 23:44
Ne oldu şimdi ? Bitti mi herşey ?
Sekopej
26.Nisan.2012, 23:48
Savcının iddialarına karşılık, savunmaları da delilleriyle değerlendirip, bir rapor hazırlayıp, bu raporu federasyona sunuyor Etik Kurul.
Herhangi bir bağlayıcılığı yok, sadece durumu ortaya koyan bir rapor.
Fernando Gago
26.Nisan.2012, 23:48
Fenerbahçe üzerinde oynanmak istenen oyunların, oynamak isteyenlerin elinde patladığını gördük bir şey olmadı.
ReaList
26.Nisan.2012, 23:49
Tapeleri kim uydurduysa müthis hayal dünyasi varmis
Davanın savcısı Mehmet Berk'in son duruşmalarda kendisine gelen eleştiriler üzerine yaptığı bir açıklama vardı "Emniyet'in beyanları beni yanılttı" diye. Emniyet 19 maçta şike teşvik var deyip biz bunları delillendirdik deyince, bilgi ve bulguları ele alıp bir iddianame hazırladı tabi iddianame'yi Allah'ın emri olarak görenler Fenerbahçe haklı çıksa bile altında buzağı arayacaklar bundan şüphemiz yok : )
Ne oldu şimdi ? Bitti mi herşey ?
Hayır her şey mahkemede biter, bu rapor nihai karar değil sadece değerlendirme.
Lucas Neill
26.Nisan.2012, 23:50
Ilk kurul sike var demisti ikinci etik kurulu yok dedi Uefa arastirma yapacakmis konu hakkinda sanirim.
Fernando Gago
26.Nisan.2012, 23:51
Etik Kurulu, İlk kurul savunma almadan iddia makamının gölgesinde rapor hazırladık diye açıklama yaptı aha yukarıda yav. UEFA istediğini dibine kadar araştırsın, hala oralardan medet bekliyoruz :)
Sekopej
26.Nisan.2012, 23:52
Bahsi geçen iddiaların çoğu çürütüldü, savcının bu şikedir dediği olaylar açıklığa kavuşturuldu.
Ortada ne şike konuşması, ne görüntüsü ne para alış verişi ne de suç üstü, hiç bir şey yokken ortaya çıkan saçmalıklar yığınının saçma olduğu görüldü.
Görmek istemeyenler olacaktır, onlardan da görmelerini bekleyen yok. Sen çıkıp Ersun Yanal'ın yardımcısını Karabük antrenörü diye dinlersen ve onun konuşmalarından şike anlaşması yapılmıştır sonucunu çıkarırsan, her konuşmadan her sonucu çıkarabilirsin demektir.
Yanlış adam üzerinden yanlış sonuç çıkarılan bir iddianameye, savunmaları bile dinlemeden bu kadar güvenenlerin yanıldıkları ortaya çıkıyor, çıkacak da ama onlar bunu görmeyecek, görmek istemeyecekler eminim.
Lucas Neill
26.Nisan.2012, 23:53
Davanin geri cekildigi gün etik kurulunun raporu aciklamasi ülke futbolumuzun ne kadar temiz oldugunu kanitliyor zaten. Baska da burada yirtinip dövünmeye gerek yok.
barahir
26.Nisan.2012, 23:55
Ilk kurul sike var demisti ikinci etik kurulu yok dedi Uefa arastirma yapacakmis konu hakkinda sanirim.
İLk rapor, savunmalar alınmadan ve Tapelerin sadece belli bir kısmı ile alınan karardı.. Tabi bunların içinde ek klasörler de yoktu..
Ama şunu görmek mümkün..Savcının ve emniyetin hayallerinde yaşayanlar var..
Sekopej
26.Nisan.2012, 23:55
Kurul aynı kurul, değişmedi. İşinize geldiği yerleri görmeyin.
Etik Kurulu bir durum değerlendirmesi yapar, o dönemde daha mahkeme savunma almadığı için savunma alamadılar ve o durumu değerlendiren, savunmalar alındığında tamamlanacak denilen o raporu hazırladılar.
Çok gizli denilen, 6 kişinin bilmesi gereken ve bağlayıcılığı olmayan, savunmaların olmadığı rapor, basına Fenerbahçe'nin şikesi ispatlandı diye yansıtıldı, kasıtlı olarak. Oysa ki, şu anda olduğu gibi, o rapor da durum değerlendirmesi idi, bağlayıcılığı yoktu.
di canio
26.Nisan.2012, 23:57
Davanin geri cekildigi gün etik kurulunun raporu aciklamasi ülke futbolumuzun ne kadar temiz oldugunu kanitliyor zaten. Baska da burada yirtinip dövünmeye gerek yok.
Etik Kurulu raporunun açıklanmasından hemen önce Çankaya'ya çıkanları, TFF'yi ziyaret eden Özel Yetkili Savcıları da eklemeliyiz temizliğe.
ReaList
26.Nisan.2012, 23:59
Serkan boşuna dil döküyorsun : ) Sen değil miydin Fenerbahçe aklansa bile buna kimsenin -inanmak istemeyenlerin- inanmayacaklarını söyleyen ?
Rapor Fenerbahçe aleyhine olsaydı destan olacaktı, Lehine olunca tü kaka oldu. Hep söylediğim gibi adalet arayanların tek adalet beklentisi Fenerbahçe'nin suçlu veya suçsuz her koşulda ceza alması, yoksa hakmış hukukmuş geçeceksin bunları.
RaSenGan
27.Nisan.2012, 00:00
Daha dün Etik Kuruluna demediğini bırakmayan hiçe sayanlar bugün etik kuruluna laf söyletmez olmuş.
di canio
27.Nisan.2012, 00:02
Daha dün Etik Kuruluna demediğini bırakmayan hiçe sayanlar bugün etik kuruluna laf söyletmez olmuş.
Daha dün Etik Kurulu'nun kararlarına tapanlar da hiçe sayar olmamış mı? Daha dün savunma almadan, bazı seçilmiş delil adı verilen belgelerle karar alması mı doğru? Yoksa savunmalar alınarak, bütüğn bilgi ve belgeler incelenerek alınan mı? Etik Kurulu şimdi yanlı bir tavsiye yazmış da olabilir. O zaman yazmadığını kim iddia edebilir?
Sekopej
27.Nisan.2012, 00:03
Serkan boşuna dil döküyorsun : ) Sen değil miydin Fenerbahçe aklansa bile buna kimsenin -inanmak istemeyenlerin- inanmayacaklarını söyleyen ?
Rapor Fenerbahçe aleyhine olsaydı destan olacaktı, Lehine olunca tü kaka oldu. Hep söylediğim gibi adalet arayanların tek adalet beklentisi Fenerbahçe'nin suçlu veya suçsuz her koşulda ceza alması, yoksa hakmış hukukmuş geçeceksin bunları.
Ben yazmaktan sıkılmadım ama onlar anlamamaktan sıkılmışlardır umarım.:) İlk günden bu şekilde düşünüyordum, çamur at izi kalsın, başvurmadıkları yer kalmadı, UEFA, FIFA, ABD, NASA hepsinden de aklansa Fenerbahçe, onar yine de bildiklerini okumaya devam ederler.
Etik Kurul'u, çok gizli belgeyi sızdırdığı için eleştirildi, Etik Kurulu bağlayıcı sanıldığı için laf söylendi, Etik Kurul, savunmaları almadan değerlendirme yapıldığı için eleştirildi, şu anda da herhangi bir bağlayıcılığı olmadığı yazılıyor, kafandan saldırmak için hazırda tuttuğun cümleleri kullanacaksan, biraz mesajları okuyup öyle kullan.
Sekopej
27.Nisan.2012, 00:05
Daha dün Etik Kurulu'nun kararlarına tapanlar da hiçe sayar olmamış mı? Daha dün savunma almadan, bazı seçilmiş delil adı verilen belgelerle karar alması mı doğru? Yoksa savunmalar alınarak, bütüğn bilgi ve belgeler incelenerek alınan mı? Etik Kurulu şimdi yanlı bir tavsiye yazmış da olabilir. O zaman yazmadığını kim iddia edebilir?
Bu aklıma gelmemişti abi, Etik Kurul'unda suçlu bulundu Fenerbahçe diyenler, aynı Etik Kurulu, o günlerde bile bu ek******, daha savunmalar alınmadı dediğinde, savunmaları aldıktan sonra oluşturduğu raporu gördüğünde, neden Etik Kurul'una çamur atar duruma gelmişler?
sui generis
27.Nisan.2012, 00:05
Aygün neye laf söylediğimize bence iyi bak
LaigLeNoiR
27.Nisan.2012, 00:07
Şu Fenerbahçe aklansa da, Şampiyon olsa ligde Türkiye Kupasını alsa, hatta Şampiyonlar Ligi'ni falan da alsa da rahatlasak biz de.
Emin olun buradaki Fenerbahçe'liler Yönetim'den daha iyi savunma yapardı o mahkemelerde mi nerelerdeyse.
RaSenGan
27.Nisan.2012, 00:09
Ben Etik Kurulunun kararına bir şey demiyorum.Ama sizlerdeki bu kurula olan bakış açışı tamamen değişti bu olaydan sonra.Etik Kuruluna hiçe sayan adamlar şimdi laf söylemiyor.Etik Kurulu Fenerbahçe aleyhine bir açıklama yapsa eminim yine kimse takmazdı.
Etik Kurul'u, çok gizli belgeyi sızdırdığı için eleştirildi, Etik Kurulu bağlayıcı sanıldığı için laf söylendi, Etik Kurul, savunmaları almadan değerlendirme yapıldığı için eleştirildi, şu anda da herhangi bir bağlayıcılığı olmadığı yazılıyor, kafandan saldırmak için hazırda tuttuğun cümleleri kullanacaksan, biraz mesajları okuyup öyle kullan.
Cümleleri hazırlamıyorum abi o an doğaçlama yapıyorum.
Sekopej
27.Nisan.2012, 00:10
Şu Fenerbahçe aklansa da, Şampiyon olsa ligde Türkiye Kupasını alsa, hatta Şampiyonlar Ligi'ni falan da alsa da rahatlasak biz de.
Emin olun buradaki Fenerbahçe'liler Yönetim'den daha iyi savunma yapardı o mahkemelerde mi nerelerdeyse.
Daha iyisini yapamazdık, en iyisini Aziz Yıldırım yaptı zaten. Biz yapılan savunmalar üzerinden ancak yazabiliyoruz, iddia var, karşısında savunma var ve buna getirdiğimiz yorumla beraber sonuç var.
En azından savunmaya bakmadan yargısız infaz yapanlardan değiliz, doğru ya da yanlış, savunmayı da değerlendirip, öyle yorum yapıyoruz.
di canio
27.Nisan.2012, 00:11
Derdimiz savunma yapmak değil Murat. Derdimiz çifte standart uygulanan eylemler, hukuksuzluklar. Güdümlü basının gazlamalarıyla bunlara körü körüne bağlanıp, bizi şikeci ilan edenler. Bu süreci yaşamadan, dışarıdan basit gözükebilir. İnanın kolay değil. Ligdeki hakem hatalarına nasıl çıldırıyorsunuz? Bir çifte standart olduğuna inanıp, çileden çıkmıyor musunuz? Bu örnekleri aklınıza getirerek, kat kat ağır sıkıntılar yaşadığımızı en azından senin anlayabilmeni umuyorum.
perpetua
Etik Kurulu Raporu açıklandı, özetle:
"Müsabakalar bakımından ya da olaylarda adı geçen kişiler açısından, kanaat oluşturmaya yetecek kanıt bulunmamıştır."
Basindaki 'bazi' kismini kaldirinca tabii cok farkli bir anlam kazaniyor cumle. Tabii oncesindeki cumleyi tamamen unutmak da yazidan cikartilabilecek sonucu degistiriyor.
Kurulumuz, yaptığı inceleme ve değerlendirmeler sonunda, müsabakalardaki eylemler bakımından ilgili bazı kişiler hakkında, "şike", "şike teşebbüsü", "teşvik primi" veya "teşvik primine teşebbüs" şüphesinin mevcut olup olmadığı ve bu kişilerin eylem ve davranışlarının kulüplere izafesinin mümkün olup olmadığı bakımından kanaate ulaşmıştır; bazı müsabakalar bakımından ya da olaylarda adı geçen kişiler açısından ise "kanaat oluşturmaya yetecek kanıt bulunmadığı" şeklinde görüş bildirmiştir.
Bu kisimin, ilk etik raporundaki beyandan tek farki, ilkinde acik bir sekilde eldeki deliller isiginda sike/tesvik vs.'nin oldugu konusunda kanaat olustuguldugunun yazilmasiydi. Bu ise daha belirsiz bir sekilde yazilmis. Biz her vaka icin bir kanaate vardik ama bu kanaatin ne oldugunu soylemiyoruz diyorlar.
Kisacasi bu kanaatin ne oldugunu ogrenmek icin de etik kurulu raporunu okuyun diyorlar.
Ama hic bir macta sike/tesvik olaylarina rastlanmadi gibi bir aciklama olmadigina gore, adi gecen kuluplerin hic biri icin yirtmis denilemez bu aciklama ile. Erkenden heyecan yapmayin.
Sekopej
Ben Etik Kurulunun kararına bir şey demiyorum.Ama sizlerdeki bu kurula olan bakış açışı tamamen değişti bu olaydan sonra.Etik Kuruluna hiçe sayan adamlar şimdi laf söylemiyor.Etik Kurulu Fenerbahçe aleyhine bir açıklama yapsa eminim yine kimse takmazdı.
Cümleleri hazırlamıyorum abi o an doğaçlama yapıyorum.
Aygün okumuyorsun sanırım. Etik Kurulu'nun herhangi bir bağlayıcılığı yok, onlar sadece görüş bildirir, rapor hazırlar.
Etik Kurul'unu kesin sonuç verir diye düşünen sizlerdiniz, şimdi onun dediklerini ciddiye almayanlar da sizlersiniz.
O dönemde de bu raporun bir bağlayıcılığı yok deniyordu, şu anda da bir bağlayıcılığı yok deniyor.
Lucas Neill
27.Nisan.2012, 00:14
Madem FB temiz o zaman davayi neden cekti ki? Haklari olan parayi niye almiyorlar ?
Sekopej
27.Nisan.2012, 00:16
Madem FB temiz o zaman davayi neden cekti ki? Haklari olan parayi niye almiyorlar ?
Biz de bunu merak ediyoruz ve yapılacak açıklamayı bekliyoruz. Gerçekten merak ediyorum, UEFA ben karışmam deyi tazminatı TFF'nin ödemesini istedi, Yıldırım Demirören de bunu kabul etti mi acaba?
Kısa zamanda bir açıklama gelir umarım.
di canio
27.Nisan.2012, 00:16
İşte bu bilinmiyor. Bu paranın alınmadığını okudunuz mu bir yerlerde? Ben okumadım, duymadım. Belirsizlik var şu anda. Eğer Fenerbahçe'nin zararı tazmin edilmişse davanın çekilmesi normal bence. Zaten davanın sonucunda da Fenerbahçe'nin haklı bulunması durumunda böyle bir durum sözkonusu olacaktı.
Fernando Gago
27.Nisan.2012, 00:19
Bu kirli bir oyun, en başından beri emniyetiyle, savcısıyla kirli bir oyundu. Burada mantık aramayacaksınız, maalesef. Her şey ama her şey kirliydi medyasından, federasyonuna. Fenerbahçe bu kirli oyuna temiz girdi, kirlenmeden çıktı. Bunu kabul ederek işe başlamak lazım.
GeorgeWeah
27.Nisan.2012, 00:28
Konuşmak için henüz erken ama en başından beri o delillendirildi tape var görüntü var deniyordu. Etik kurulu ise yeterli kanıt yok diyor.Eee daha neyi konuşuyoruz.
DisCo
27.Nisan.2012, 00:29
Daha dün Etik Kurulu'nun kararlarına tapanlar da hiçe sayar olmamış mı?
Şuradaki önemli noktayı gözden kaçırdığını düşünüyorum.
Etik kurulu ilk raporunu hazırlarken tamamen saçma bir şekilde hazırlasa bile herkes heyecanla bekliyordu. Acaba sonuç ne olacaktı.
İkinci rapor hazırlanırken sonucu kimse merak etmiyordu. Çünkü sonuç zaten belli izlenimi vardı.
Bu iki değerlendirme arasındaki farkı umarım anlatabiliyorum. İhtiyacı olmadığı halde ısrarla birini kurtarma pozisyonuna kendini sokarsan inandırıcılığını kaybedersin.
Fernando Gago
27.Nisan.2012, 00:33
Şuradaki önemli noktayı gözden kaçırdığını düşünüyorum.
Etik kurulu ilk raporunu tamamen saçma bir şekilde hazırlasa bile hazırlarken herkes heyecanla bekliyordu. Acaba sonuç ne olacaktı.
İkinci rapor hazırlanırken sonucu kimse merak etmiyordu. Çünkü sonuç zaten belli izlenimi vardı.
Bu iki değerlendirme arasındaki farkı umarım anlatabiliyorum. İhtiyacı olmadığı halde ısrarla birini kurtarma pozisyonuna kendini sokarsan inandırıcılığını kaybedersin.
İlk Kurul'un raporu sızdırılmaması gerekirken medyaya sızdırıldı günler öncesinden, neyin heyecanını duydun sorabilir miyim? Yahu savunma alınmamış, eksik klasörlerle emniyetin "gözü önünde" bir rapor hazırlanmış, o rapora göre biz 14 maçtan filan suçluyuz. Bir maç şike bir maç teşvik. Hiç akıl alıyor mu? Fenerbahçe camiası direnmeseydi o anlayış devam edecekti ama biz oyunları ittifakları birer birer bozduk. Gelen nokta sizleri tatmin etmemiş olabilir ama elinizi vicdanınıza koyun süreç adil mi işledi? Adaletin gözü kör müydü? Yoksa belirli amaçlar için mi bu operasyon yapıldı. Olay burada kilitleniyor zaten. Bu bir şike davası DE-ĞİL-DİR.
Raporun kendisini okumak lazım TFF'nin yaptığı açıklamadan bir şey anlaşılmıyor ama bunun yarattığı tedirginlik çok ilginç.
Fernando Gago
27.Nisan.2012, 00:36
Rapor 750 sayfaymış :) Ama ana metin malumunuz.
DisCo
27.Nisan.2012, 00:44
İlk Kurul'un raporu sızdırılmaması gerekirken medyaya sızdırıldı günler öncesinden, neyin heyecanını duydun sorabilir miyim? Yahu savunma alınmamış, eksik klasörlerle emniyetin "gözü önünde" bir rapor hazırlanmış, o rapora göre biz 14 maçtan filan suçluyuz. Bir maç şike bir maç teşvik. Hiç akıl alıyor mu? Fenerbahçe camiası direnmeseydi o anlayış devam edecekti ama biz oyunları ittifakları birer birer bozduk. Gelen nokta sizleri tatmin etmemiş olabilir ama elinizi vicdanınıza koyun süreç adil mi işledi? Adaletin gözü kör müydü? Yoksa belirli amaçlar için mi bu operasyon yapıldı. Olay burada kilitleniyor zaten. Bu bir şike davası DE-ĞİL-DİR.
Ben çok farklı bir şeyden bahsediyorum. Hatta senin içinde bulunduğun düşünceler için tatmin edici yeri de yazmıştım. Gri olan kısım. Tekrarlıyorum ben farklı bir noktadan bahsediyorum.
Bir adam çıkıp diyor ki gerekirse Avrupa'ya gitmeyiz. Bu adam TFF Başkanı seçiliyor. Fenerbahçe takımı demiyor mu? Arkadaş, hayırdır biz niye Avrupa'ya gitmiyoruz diye. Yok demiyor, destekliyor.
Siz bana 1 tane iddianame anormalliği koyun ben size 4 tane takımların yaptığı anormal işleri sayayım. Var mısınız? Siz varsanız bile ben yokum çünkü bir olay değerlendirilirken benim anormalim senin anormalini döverle yapılmaz.
Uefa Başkanı geldi de onla görüştü, onun karekökü böyle oldu da biz haklıyız diyenler dava çekilir çekilmez, etik raporunun açıklanmasını neye bağlıyorlar. Acaba dava geri çekilmeseydi rapor farklı mı çıkacaktı. Haydi gel beni buna inandır. Ovv hemen yazmalıyım, sen inanmak istemedikten sonra diye birisi yazmadan.
Mevzu işlerin neden sürekli anormal zamanlarda yapılmasıdır. Çankaya'ya çıkma mevzusu da bunlardan birisidir. Kendini bu pozisyonlara sokmaya ne gerek var. Ben bunu anlatıyorum sen yine Fenerbahçe'yi savunmaya geçiyorsun.
Fernando Gago
27.Nisan.2012, 00:55
Yazdıklarını tam anlamadım açıkçası ama kafanın karışık olduğunu veya olayları neden mantıkla açıklayamadığını söyleyebilir miyiz?
Eğer böyle düşünüyorsan yani kafanda Neden soruları bitmiyorsa , olaylarını birbirine bağlayamıyorsan işte bahsettiğim durum yüzündendir. Bu bir şike davası değildir, bu topyekun kirli bir operasyondur. Bu yüzden Etik Kurulu raporlarını, CAS davasını, Fenerbahçe'nin Avrupa'dan men edilmesini, Türk Futbol tarihinin belki de en başarısız hadi "eleştirilen" adamı diyelim TFF başkanı olması, Fanatik Fenerbahçeli diye bilinen bir adamın Camia'ya düşman olması .... Onlarca Yüzlerce şey sayılabilir, ve hiçbirini mantıkla açıklayamabilirsin, çünkü bu doğal bir dava değildir. Ve süreç anormal işleyemeye devam ediyor
DisCo
27.Nisan.2012, 01:09
Yazdıklarını tam anlamadım açıkçası
Yargılanma yapılırken yasayı şekilden şekile sokarsam eleştirilmeyi hak ederim. İnsanlar altında bir şeyler ararlar. Sen istediğin kadar dürüst ol.
Beni Avrupa'ya göndermedi diye Mehmet Ali Aydınlar federasyonuna tepki koyarken, biz Avrupa'ya gitmeyiz diyen bir federasyonu desteklersem eleştirilmeyi hak ederim. İnsanlar bunun altında bir şeyler ararlar. Sabaha kadar dürüst ol.
Biz tamamen haklıyız dediğim bir davayı tak geri çekersem eleştirilirim. Bana ne teklif edilirse edilsin zaten kazanacağım bir davadan çekilmemin mantığı olamaz. Hele bu davanın önemini göklere çıkarmışsam. Buna da kimseyi inandıramazsın.
Dava çekilir çekilmez, raporu açıklarsam dava & rapor ilişkisinin masumluğunu kimseye anlatamam. Buna Kadir İnanır bile inanmaz.
Fenerbahçe maçları öncesi Fenerbahçe'yi olumsuz etkileyecek kararları açıklarsam bununda tesadüf olduğuna kimseyi inandıramam.
Hatta kendimden bir örnek vermek gerekirse benim cezalı olduğum bir süreçte tüm cezalar sıfırladı diye turnuva alanlarında hep örnek teşkil ederim. Yöneticinin biri cezalıyken cezalar kalktı diye. Eee, cezalı olduğun süreçte cezaları kaldırırsan başına bu gelir ama insanların inanmamasını ayıplayamam. Çünkü zamanı doğru ayarlayamazsan eleştirilirsin.
Yani haklı ya da haksız olduğun bir noktada yaptığın işlerin zamanlamasına dikkat etmezsen insanların bunun altında bir şey araması normaldir. Bunu anlatmaya çalışıyorum.
Lucas Neill
27.Nisan.2012, 01:12
Mehmet Baransu enteresan seyler yaziyor takip edin arkadaslar.
https://twitter.com/#!/mehmetbaransu
Bu rapordan bu kadar korkmayın Baransu'lar falan tek ilacınız olmasın.
Cengo
27.Nisan.2012, 01:22
Takip etmiyor mu nedir, disiplin talimatnamesi çoktan değişti. Hem de derbi öncesi yapmışlardı. Küme düşme yok artık, resmen puan silme var. Hikaye yazıyor ayrıca, yazdıklarının tutarlı bir tarafı yok.
Bu adam kaale alınacak biri değil. Rüzgar ne yöne eserse, kimden nasıl bir talitmat alıyorsa o yöne gidiyor.
di canio
27.Nisan.2012, 01:23
Son çırpınışları. Bekleyelim.
sananes
27.Nisan.2012, 01:25
Tüm ülke gündemi hakkında düşünecek olursak eğer tarih bugünlerde olanları doğru şekilde yazarsa bundan 100 yıl sonra mesela Mehmet Baransu'nun çocukları,torunları bu adamdan utanır.
not:Futboldan bahsetmiyorum,adamın gazeteciliği benim yorumumun muhattabı.
DisCo
27.Nisan.2012, 01:30
Millette kendisine iyi verip veriştiriyor. :)
Lucas Neill
27.Nisan.2012, 01:38
Baransu bu geceki tweetleriyle pazar günü Telegol'de yerini garantiledi :D
Fernando Gago
27.Nisan.2012, 01:40
Beni Avrupa'ya göndermedi diye Mehmet Ali Aydınlar federasyonuna tepki koyarken, biz Avrupa'ya gitmeyiz diyen bir federasyonu desteklersem eleştirilmeyi hak ederim. İnsanlar bunun altında bir şeyler ararlar. Sabaha kadar dürüst ol.
Biz tamamen haklıyız dediğim bir davayı tak geri çekersem eleştirilirim. Bana ne teklif edilirse edilsin zaten kazanacağım bir davadan çekilmemin mantığı olamaz. Hele bu davanın önemini göklere çıkarmışsam. Buna da kimseyi inandıramazsın.
Dava çekilir çekilmez, raporu açıklarsam dava & rapor ilişkisinin masumluğunu kimseye anlatamam. Buna Kadir İnanır bile inanmaz.
Fenerbahçe ile ilgili olan kısımlarına yazayım. Diğerleri konusunda büyük ölçüde katılıyorum.
Mehmet Ali Aydınlar federasyonu sıfır tolerans diyip Fenerbahçeyi göndermedi lakin Trabzonspor ile Beşiktaşı gönderdi asıl kıyamet burada kopmadı mı zaten? Trabzonspor'un dahil edilmesiyle kıyamet kopmadı mı, gece yarısı toplantısı bundan sonra düzenlenmedi mi? TFF en başta iddianamede adı geçen takımları göndermeseydi Fenerbahçe sesini çıkarmayacaktı Bunu Ali Koç da Nihat Özdemir de dedi. Yıldırım Demirören mevzusu bununla alakalı olmayan bir mevzu. Yıldırım Demirören UEFA'ya karşı dik duruştan bahsetti. Geldiğim gibi Avrupa'dan men edeceğim demedi ki. Avrupa'ya 5 sene gitmiyoruz dese Sen Fenerbahçe Kulubunun veya taraftarların itiraz etmeyeceğini mi düşünüyorsun?
CAS davası Fenerbahçe için haklı bir kozdu. Bu kozunu sonuna kadar kullanmış oldu. Ben Fenerbahçe Sohbet alanına da yazdım. Soğukkanlılığımı korumaya devam ediyor. Yönetim kulup için en iyisin yapmıştır böyle inanmak istiyorum ve sürecin takibinde oldugumuzu söylüyorum. Daha açıklama gelmedi yönetimden veya Aziz Yıldırım'dan sakin olmak lazım. Ama tüm bunların dışında bu kirli oyunda ne ittifaklar döndüyse bunun kulubümüz için hayırlı olmasını diliyorum.
Fernando Gago
27.Nisan.2012, 01:47
Mehmet Baransu'nun dediklerine göre Fenerbahçe 3 maçta şike yapmaktan 1 maçta teşvik vermekten, Trabzonspor da 1 maçta teşvik vermekten suçlanıyor. Öyle mi? Fenerbahçe'nin tüm girişimleri de Ali Kıratlı-İlhan Ekşioğlu üzerinden tespit edilip onlara ceza gelecek. Fenerbahçe ve Aziz Yıldırım aklanmış mı olacak. Bu nasıl bir komedidir?
Bordo61Mavi
27.Nisan.2012, 01:50
Baransu reklam yapiyor, gazetemdede yazacam diyor :) hadi ordan
Bordo61Mavi
27.Nisan.2012, 01:52
Bu adamlar resmen borsayla oynuyor, talip and mehmet iyi para kazanmislardir :)
sui generis
27.Nisan.2012, 01:53
ortalığı karıştırmaya çalışıyor, kendisine verilen görevi yerine getirdi. bizim yöneticiler başkandan habersiz şike mi yapmış olacakmış hadi ordan baransu, daha yaratıcı olabilirdi bence.
Fernando Gago
27.Nisan.2012, 01:57
Talip Doğan'a göre Beşiktaş da teşvik girişiminden ve teşvik vermekten suçlanıyormuş. Belirli mihrakların adamları işte insana kafayı yedirtirler. Neyse bunlarla zaman öldürmemek gerekir önümüzdeki günlere bakacağız. Herkese iyi akşamlar :)
ReaList
27.Nisan.2012, 02:00
Baransu'yu dikkatle takip edin ve gülün :D
http://c1204.hizliresim.com/w/v/4ycbr.jpg
Bordo61Mavi
27.Nisan.2012, 02:12
Baransu Trabzonsporda supheli tesvik diyor
5 dakika sonra Yildirim Demiroreni gorevi kotuye kullanmakla sikayette bulunabilir Trabzonspor diyor
DisCo
27.Nisan.2012, 02:13
Hesabı olan yok mu? Bu kurul ne rapor vermiş bir karar versin diye soralım. Millette küfür edeceğine böyle şeylerle yazdıklarını taça atsa daha iyi olur.
Baransu Trabzonsporda supheli tesvik diyor
5 dakika sonra Yildirim Demiroreni gorevi kotuye kullanmakla sikayette bulunabilir Trabzonspor diyor
Avrupada olmayan Fenerbahçe,Avrupada ceza alacak diyip Şampiyonlar Ligi'nde oynayan Trabzonspor'a değimemesini untumayalım :)
ReaList
27.Nisan.2012, 02:15
Hesabı olan yok mu? Bu kurul ne rapor vermiş bir karar versin diye soralım. Millette küfür edeceğine böyle şeylerle yazdıklarını taça atsa daha iyi olur.
Sence cevap verir mi ?
Arada bir kendisini övenlerin yazılarını retweetleyip kişisel rahatlama pozisyonuna geçiyor o kadar :D
DisCo
27.Nisan.2012, 02:21
Delikanlı adamın cevap vermesi lazım. Çünkü hava durumu tahmini yapmıyor. Çok ciddi şeylerden bahsediyor.
Gerçi 58. madde konusunda insanlar yazıyor. O konudaki bilgisizliği hakkında hala bir düzeltme yapmadı.
Bordo61Mavi
27.Nisan.2012, 02:22
Avrupada olmayan Fenerbahçe,Avrupada ceza alacak diyip Şampiyonlar Ligi'nde oynayan Trabzonspor'a değimemesini untumayalım :)
Yani salliyor ve reklam yapiyor.
Bir an once su isler bi bitsede bizde neredeysek oranin macini rahat izliyelim :)
barahir
27.Nisan.2012, 02:29
Yok önemli birinci ağızdan. Geç olmasa bi kaç kişiyi daha arayacaktım..
Kim bunlar arkadaşım? Açıkla da biz de bilelim.. Üzümü ye bağını sorma mantığıyla olmaz bu iş..
Bordo61Mavi
27.Nisan.2012, 02:38
Sarji bitmis :D bu nasil gazeteci boyle
ReaList
27.Nisan.2012, 02:46
Sarji bitmis :D bu nasil gazeteci boyle
Bir gazeteci arkadaşım aradı beni söylediklerim doğruymuş :D tarzında bir tweet atarak gece gece beni koparmıştır. Ayrıca sürekli bir gazeteci, başka gazeteci, bir arkadaş, içerden bir dost, vs gibi terimler kullanarak ve yazdığı birbirinden bağımsız tweetlerle etik kurulu raporundan daha anlamsız bir hal almıştır.
Sekopej
27.Nisan.2012, 10:09
Etik Kurulu'nda tüm maçlar temizdir denmiyor, hadi bakalım dün Etik Kurul'una sallayanları şimdi Etik Kurul'un raporunu savunmaya davet ediyorum, o raporu kesin hüküm içerir gibi savunmaya başlasınlar, alıştık yanar dönerliğe nasılsa.:p
5 ay önce söylediğimiz gibi, dün de söylediğimiz gibi bu raporun bir bağlayıcılığı yok, sadece durumu değerlendiren bir rapor. Disiplin Kurulu ve Tahkim Kurulu'dur bağlayıcılığı olan.
sarianet
27.Nisan.2012, 11:10
biri özet geçer mi ne diyo bu etik kurulu kafam karıştı :D
Gncl1905
27.Nisan.2012, 11:13
biri özet geçer mi ne diyo bu etik kurulu kafam karıştı :D
+1 Ben de anlamadım :D Bir yerde şike yokmuş yazıyor bir yerde 3 maçta kusur bulunmuş yazıyor kime inanacağımı şaşırdım :)
Corpus
27.Nisan.2012, 12:30
Şike de var teşvik de var
Etik Kurulu ana mütalaasını TFF Başkanlığı’na teslim etti, ortaya çıkan sonuç vahim F.Bahçe’nin iddianamede yer alan İstanbul BŞ, Eskişehir, Karabük ve G.Birliği ile oynadığı maçlarda şike yaptığına kanaat getirildi. Trabzon’un Sivas-F.Bahçe maçında teşvik primi gönderdiği yönünde kuvvetli şüphelere rastlanıldı...
07:34 | 27 Nisan 2012
F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım ile Tayfur Havutçu’da suçlayıcı delile ulaşılamadı. Beşiktaş herhangi bir suçla itham edilmedi. İbrahim Akın’ın İstanbul BŞ-F.Bahçe maçıyla ilgili tapeleri ise soruşturmanın en tartışma götürmez delili olarak rapora kondu.
VE Etik Kurulu 8 aylık yoğun mesaisini tamamlayıp ana mütalaasını VATAN’ın yazdığı gisi dün TFF Yönetim Kurulu’na teslim etti. Kurul, iddianamede yer alan F.Bahçe’nin, İstanbul BŞ, Eskişehir, Karabük ve G.Birliği ile oynadığı maçlarda şike yapıldığına dair yeterli delil olduğuna kanaat getirdi. Kurul ayrıca Trabzon’un Sivas-F.Bahçe maçı için kırmızı-beyazlılara teşvik primi verilmesi girişiminde bulunduğuna dair kuvvetli şüphelere sahip olduklarını da ana mütalaanın sonuç bölümüne yazdı.
35 BİN?BELGE İNCELENDİ
ETİK Kurulu iddianameyle birlikte ellerine ulaşan ek delil ve tapeler üzerinde yaklaşık 35 bin belge üzerinde yaptığı incelemede de özellikle Tayfur Havutçu’nun Yusuf Turanlı’yla yaptığı görüşmelerin şike görüşmeleri değil, teknik direktör-futbolcu menajeri konuşmaları olduğuna kanaat getirdi. Bunun doğrultusunda da Beşiktaş’ın herhangi bir suçla ihtam edilmesine de gerek duyulmadığına yer verildi.
-ETİK Kurul, İbrahim Akın’ın İstanbul BŞ-F.Bahçe karşılaşmasıyla ilgili yapmış olduğu itirafların ve daha sonra bir imamla olan görüşmesini soruşturmanın en net tartışma götürmez delili olarak raporuna koydu.
ŞİKE DEĞİL,?BİLET?PARASI?
ETİK Kurulu yaptığı incelemesinde şike yapıldığı iddiaları bulunan Sivasspor-F.Bahçe maçıyla ilgili olarak ise ‘Bu konuda bir bulgu ya da delile ulaşılmamıştır’ diye yazdı. Etik Kurul ayrıca bu maçla ilgili iddianamede yer alan para trafiğiyle ilgili bir tutarsızlık bulmadığını ve çanta içinde şike için getirildiği iddia edilen paranın, bilet parası olduğuna kanaat getirdiklerini de mütalaasına yazdı.
YELKOVAN?DA?TEMİZ
İDDİANAMEDE adı geçen tüm kişilerle yüz yüze görüşen tutuklu sanıkların ifadelerini Metris’e giderek alan Etik Kurulu, kişilerle ilgili yaptığı değerlendirmede ise F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım’a yönelik hiçbir suçlayıcı delile ulaşamadıklarını ve Yıldırım’ın iddianamede adı geçen şike ve teşvik girişimlerinin hiçbirinde yer almadıklarına dair kanaatlerini de yazdılar. Kurul ayrıca F.Bahçe’nin mali işler sorumlusu Tamer Yelkovan’la da ilgili suçlayıcı bir delil ve bulguya rastalamadıklarını da belirtti.
İŞTE?KURULUN AÇIKLAMASI:
“KURUL müsabakalardaki eylemler bakımından ilgili bazı kişiler hakkında ’şike’, ’şike teşebbüsü’, ’teşvik primi’ veya ’teşvik primine teşebbüs’ şüphesinin mevcut olup olmadığı ve bu kişilerin eylem ve davranışlarının kulüplere izafesinin mümkün olup olmadığı bakımından kanaate ulaşmıştır. Bazı müsabakalar bakımından ya da olaylarda adı geçen kişiler açısından ise ’kanaat oluşturmaya yetecek kanıt bulunmadığı’ şeklinde görüş bildirmiştir.
DOSYADAKİ kanıtlar çerçevesinde bazı kişilerin, savcılık evrakında ’şüpheli’ olarak belirtilmelerine rağmen, ’somut olayla ilgisini gösteren kanıt bulunmadığı’ yönünde kanaat bildirmiştir.
İLK rapora konu evrakın, sadece iddia makamının iddiasına dayanak aldığı iletişim tespit tutanakları ve fiziki takip tutanaklarından ibaret olması sebebiyle, ilk raporda ilgililerin iddiada yer alan somut vakıalar hakkındaki açıklamaları ve bu açıklamaları destekleyen delillerine hiçbir şekilde ulaşılamamıştır.
BU?rapor tez niteliğindeki iddia ve dayanakları yanında antitez niteliğindeki savunma ve dayanaklarının da değerlendirilebildiği bir çalışmanın ürünü olmuştur.“
Kaynak: Tayfun Bayındır
Milliyet
ReaList
27.Nisan.2012, 12:58
Ben bir şeyi çok merak ediyorum, bütün alanlarda oluyor ama özellikle şu şike sürecinde belli başlı gazetecilerin yaptığı çoğu haber asılsız ve yalan çıkmasına rağmen hala ne yüzle haber yapıyorlar ? Onu geçtim gazeteler nasıl bunlara prim veriyor ? Hayır insanda hiç mi utanma olmaz anlamıyorum, cami duvarı olsalar it işemez, o derece yani.
TFF raporun tam metnini yayınlasın bakalım, Mahkeme'deki duruşmalar haftaya mı başlıyordu tam bilmiyorum, Dava üzerinde büyük bir emsal olacaktır lehte veya alehte ama mahkemenin şartlar ne olursa olsun buna uymak gibi bir zorundalığı yok. Oradan her türlü karar çıkabilir.
nannar
27.Nisan.2012, 13:29
şike varmıymış yokmuymuş ? ne oldu şimdi ben de tam anlayamadım? :)
zaten bu tarz metinler nedense hep böyle anlaması zor oluyor
Sekopej
27.Nisan.2012, 13:32
En basit örneği Habertürk. Yayınladıkları rezilliği gazetecilik başarısı olarak gösteren Fatih Altaylı, neden o resimle ilgili 2 kişinin aldığı cezayı 1 satır bile olsun haber yapmadı.
Gazeteciliğin ne olduğunu öğreten Altaylı, bu olayda haber değeri görmedi, o nedenle mi haber yaptırmadı yoksa işine gelmediği için, işine gelmeyen haberleri es geçerek mi gazetecilik yapıyor.
Yine mi diyeceksiniz ama Aziz Yıldırım bunu da söyledi, konuşmalarım ortada, nerede hangi suç unsuru var, onu söyleyin bari diyor mahkemeye ama mahkeme gerekçe olarak hala delilleri karartma şüphesi gibi şeyler sunarak tutuksuz yargılanmasına izin vermiyor.
İbrahim'in dediği gibi, bu 2 süreç birbirinden ayrı yürüyecek bir süreç ama bu ikisi de birbirine karışacak, birbirini etkileyecektir, bu da daha büyük kaos doğurur, bekleyip göreceğiz.
Sekopej
27.Nisan.2012, 13:35
şike varmıymış yokmuymuş ? ne oldu şimdi ben de tam anlayamadım? :)
zaten bu tarz metinler nedense hep böyle anlaması zor oluyor
Şikenin olup olmadığına karar verecek bir kurul değil Etik Kurulu. Mevcut durumu değerlendirip, bununla alakalı rapor hazırlayan bir kurul. Bağlayıcılığı yok, federasyon bunu dikkate alır ya da almaz. Disiplin Kurulu'nun yapacağı değerlendirmeler esas alınır, onların alacağı savunmalar ve vereceği kararlar.
Etik Kurulu, iddialara baktı, 1 defa savunmalara baktı ve rapor oluşturdu, olay bundan ibaret. Herhangi bir gelişme olursa yeniden rapor hazırlamasını isteyebilir federasyon.
sui generis
27.Nisan.2012, 13:40
Tamer Yelkovan'ın ifadesi bile alınmıyor TFF'nin disiplin soruşturması kapsamında ama adam içeride. evet, haklısınız 2 ayrı süreç bu. ama şöyle bir şey var; disiplin soruşturmasında suçsuz çıkan ceza davasında suçlu çıkamaz, normalde çıkmamalı. çünkü; ceza davasındaki cezayı gerektirecek en ufak bir tespit bu adamın disiplin cezası almasını gerektirir. ama bu adam disiplin soruşturmasında öyle bir durumdaki senin ifadeni almamıza bile gerek yok deniyor. ama bu adam kaç aydır içeride. o adama bunları yaşatanların en ağır şekilde burunlarından gelmesini istiyorum.
Sekopej
27.Nisan.2012, 13:48
Tamer Yelkovan'ın ifadesi bile alınmıyor TFF'nin disiplin soruşturması kapsamında ama adam içeride. evet, haklısınız 2 ayrı süreç bu. ama şöyle bir şey var; disiplin soruşturmasında suçsuz çıkan ceza davasında suçlu çıkamaz, normalde çıkmamalı. çünkü; ceza davasındaki cezayı gerektirecek en ufak bir tespit bu adamın disiplin cezası almasını gerektirir. ama bu adam disiplin soruşturmasında öyle bir durumdaki senin ifadeni almamıza bile gerek yok deniyor. ama bu adam kaç aydır içeride. o adama bunları yaşatanların en ağır şekilde burunlarından gelmesini istiyorum.
Orasını benim de aklım almıyor, aklımın almadığı çok şey var aslında, umuyorum ve diliyorum, kimsenin başına böyle durumlar gelmez, kimse kendisi ya da yakını adalet sisteminin mağdurlarından olmaz ülkemizde.
Kulübün muhasebecisi, para girdi çıktı işlerini yapan, şikede kullanıldığı iddia edilen paraların girdi çıktısını yapan adam ama o paraların şikede kullanılmadığını belgeleyen faturalar ve makbuzlar.
Gerçi onu da çıkarsalar, Aziz Yıldırım tek kişilik örgüt kurmak suçundan yatacak bu gidişle.:D Dünya üzerinde tek başına şike yapan takımdan sonra tek başına örgüt kurarak da tarihe geçecek.
Aziz Yıldırım'ın talimatıyla para girdisi/çıktısı yapmış, e herhalde yapacak kulübün başkanı, kulübün çalışanına rica minnet iş yaptırmayacak ya, talimatla, emirle iş yaptıracak, sonra da birisi çıkıp başkan altındakilere, talimat verdi diye, örgüt var, bu da örgütün lideri diyecek.
Habertürk yine başlamış sallamaya. Fenerbahçe TFF ile anlaştı o sebeple davayı geri çekti yazmışlar. 45 Milyon + UEFA'dan men edilmeme garantisi almış güya. Cem Yılmaz'ın da deyimiyle; "Habercilik bu" :)
SaLviO
27.Nisan.2012, 16:42
o çok meşhur rapormu açıklandı :D
LaigLeNoiR
27.Nisan.2012, 17:33
Ha bu arada yeni gördüm de bazı arkadaşlar dün eğer Aziz Yıldırım bu kararı almadıysa diye cümleler kuruyordu.
Kararı onun almadığını açıklamış Fenerbahçe Yönetimi.
GeorgeWeah
27.Nisan.2012, 17:55
Ha bu arada yeni gördüm de bazı arkadaşlar dün eğer Aziz Yıldırım bu kararı almadıysa diye cümleler kuruyordu.
Bu imkansız birşey. Eğer yönetim kurulu toplanıp da başkanından habersiz karar veriyorsa bu ihanettir. Bunu göze alamazlar.
Stan13
27.Nisan.2012, 17:55
Etik Kurulu'nda tüm maçlar temizdir denmiyor, hadi bakalım dün Etik Kurul'una sallayanları şimdi Etik Kurul'un raporunu savunmaya davet ediyorum, o raporu kesin hüküm içerir gibi savunmaya başlasınlar, alıştık yanar dönerliğe nasılsa.:p
5 ay önce söylediğimiz gibi, dün de söylediğimiz gibi bu raporun bir bağlayıcılığı yok, sadece durumu değerlendiren bir rapor. Disiplin Kurulu ve Tahkim Kurulu'dur bağlayıcılığı olan.
Zaten onlar da kafalarına göre ceza verecek veya vermeyecek, haklısın.
LaigLeNoiR
27.Nisan.2012, 17:57
CAS'ta açtığı davayı geri çeken Fenerbahçe, kararı Aziz Yıldırım'ın aldığına ilişkin iddiaları yalanladı.
Sarı lacivertli kulübün internet sitesinden yapılan açıklamada; çekilme kararının yönetim kurulu tarafından alındığı belirtilerek şu ifadeler kullanıldı:
"26 Nisan 2012 Perşembe günü Fenerbahçe Sportif A.Ş tarafından Kamu Aydınlatma Platformu’na gönderilen ve CAS’taki davamızın çekildiğine ilişkin açıklama 24 Nisan 2012 tarihli Yönetim Kurulu toplantımızda alınan karar uyarınca yapılmıştır.
Hal böyle iken bugün tarihli Milliyet Gazetesi’nde Cemal Ersen imzası ile yayınlanan ve CAS davasının çekilmesi kararının başkanımız Sayın Aziz Yıldırım tarafından alındığına ilişkin haber de doğru değildir. Başkanımız Sayın Aziz Yıldırım’ın CAS’taki davanın çekilmesine dair dahli ya da direktifi olmamıştır.
Önümüzdeki günlerde konuya ilişkin detaylı bilgilendirme yapılacaktır.
Saygılarımızla Fenerbahçe Spor Kulübü"
ommix
27.Nisan.2012, 18:03
Fenerbahçe Asbaşkanı Ömer Temelli, sarı-lacivertli kulübün CAS'ta olan davasını geri çekmesi hakkında açıklamalarda bulundu. Mikro blog sitesi twitter üzerinden kendisine yöneltilen sorulara sıklıkla yanıt veren Temelli, Fenerbahçe Kulübü'nün kısa bir süre içerisinde resmi internet sitesinden resmi bir açıklama yayımlayacağını belirtti.
Sarı-lacivertli taraftarları rahat olmaları ve yönetime güvenmeleri konusunda telkinler veren Temelli, "CAS davasıyla ilgili açıklama yakında yapılacak. Fenerbahçemizin onurunu ya da menfaatlerini zedeleyecek hiç bir şey yapılmamıştır." dedi.
Fenerbahçe taraftarından sabırlı olmasını beklediklerini belirten Temelli, "Bu güne kadar kulübüne her şeyiyle destek veren taraftarımızı rencide edecek bir şeyi kimse yapamaz" ifadelerini kullandı.
KAYNAK : SPORX
Suicider
27.Nisan.2012, 18:03
Aziz Yıldırım'ın işi olmadığına göre sanırım Fenerli arkadaşların hoşuna gitmeyecektir CAS davasının çekilmesi.
GeorgeWeah
27.Nisan.2012, 18:10
Aziz Yıldırım'ın işi olmadığına göre sanırım Fenerli arkadaşların hoşuna gitmeyecektir CAS davasının çekilmesi.
Şu anda yönetimin ve Aziz Başkan'ın açıklamalarını bekliyor taraftar. Şu anda satranca döndüğü için olaylar en iyisi beklemek...
sui generis
27.Nisan.2012, 18:14
Aziz Yıldırım tek basına cekmemistir diyor, Aziz baskanın görüşü onemsizdi demiyor. Murat abi bizim direnişimiz devam eder, yönetim isterse yanımızda olur istemezse olmaz.davadan feragat etmenin getireceği sonuclara bakarak tepkimizi ortaya çıkaracağız. Bakalım bizi neler bekliyor. Bence istediğimizi aldık biz.
LaigLeNoiR
27.Nisan.2012, 18:18
Sayın Aziz Yıldırım’ın CAS’taki davanın çekilmesine dair dahli ya da direktifi olmamıştır.
Muhammed ben buradaki cümleden Aziz Yıldırım'ın bu konudan haberi bile olmadığını çıkartıyorum.
GeorgeWeah
27.Nisan.2012, 18:24
Ömer Temelli twitterdan yazmış.
http://www.yukleresim.com/di-NUFG.jpg
Lucas Neill
27.Nisan.2012, 20:27
Niye bu kadar bekletiyolar ki aciklamayi
sui generis
28.Nisan.2012, 00:09
yazıklar olsun hepsine. Aziz Yıldırım çekmeyin demiş çekmişler. hiçbirine güvenim yok.. kim ne oy kullandı orada açıklasınlar. Ali Koç başkana rağmen çekelim dediysen sana da güvenim kalmaz. Nihat Özdemir ve Cihan Kamer büyük sorun bizim için. kim ne için çekti , ne aldılar da feragat ettiler. belki anlaşma şartlarını tam olarak açıklayamazlar ama ne olduğunu belli etmek zorundalar. yahu siz kimsiniz de Aziz Başkan çekmeyelim derken bu davayı çekersiniz? yönetim kurulu şimdiden başkanı ciddiye almıyorsa istifa edip gitsinler.
DisCo
28.Nisan.2012, 01:19
Bu hafta Telegol'e iyi ekmek çıktı. Şiddeti bol günler bizi bekliyor.
Bu cümleyi oluşturan harfler klavyemde eskise de "işi bilmeyen kişiler suyun başında durduğu sürece ot durumunda olan sorunu çınar yaparlar."
Federasyon ve altında ne kadar kurul varsa burada çalışan kişiler,
takımlardaki yönetici ve alt kadroları,
Şansal Büyüka liderliğindeki Lig TV acilen futboldan uzaklaştırılmalıdır.
Yoksa Fenerbahçe'li arkadaşlarıma katıldığım nokta haklılığını sonuna kadar korur. Aziz Yıldırım hatalı olsa bile onu içeri tık diğerleri kalsın olmaz. Aziz Yıldırım suçlu ise sadece onu uzaklaştırmış olursun. Şimdi biz sorunları çözmek için mi? Yoksa Aziz Yıldırım'ı göndermek için mi? uğraşıyoruz. Bunun cevabını ilerisi verecek ama bu durumda yapılan bir hata varsa ona kılıf olmamalıdır.
Lucas Neill
28.Nisan.2012, 01:34
Ben iddianameyi tamamen okudum sike sahaya yansimamis arkadaslar yaptirim uygulanacak bisey yok
LaigLeNoiR
28.Nisan.2012, 02:15
TFF çözüm yolunu buldu! 58. madde değişiyor
Türkiye Futbol Federasyonu, Etik Kurulu'nun bulmacayı andıran raporunun ardından alternatif çözümler üretmeye başladı ve ilk yol olarak 58. maddenin değiştirmek için kolları sıvadı.
SPORX - Etik Kurulu'nun 720 sayfalık raporunu Türkiye Futbol Federasyonu'na sunmasının ardından 3 gün sürecek olan TFF Yönetim Kurulu toplantısı Antalya'da başladı. Etik Kurulu'nun 26 Nisan Perşembe günü yaptığı açıklamanın adeta bulmaca gibi olması ortaya birbirinden ilginç iddiaların atılmasına neden oldu.
Etik Kurulu'nun yaptığı araştırmalar ve değerlendirmeler sonucunda Fenerbahçe'nin 5 ve Trabzonspor'un da 1 maçıyla ilgili şike ve teşvik teşebbüsü şüphesi kanaatine varması, Türkiye Futbol Futbol Federasyonu Yönetimi'ni zor duruma soktu.
Etik Kurulu'nun sunduğu raporun ardından çıkış yolu arayan Türkiye Futbol Federasyonu'nun 28 Nisan Cumartesi günü yapacağı toplantıda 58. maddenin değiştirilmesi yönünde karar alacağı iddia edildi.
'TEŞEBBÜS' PUAN SİLME CEZASINA DÖNÜŞTÜRÜLECEK!
Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu'nun, Etik Kurulu'nun şike ve teşvik teşebbüsünün sahaya yansıdığına dair bir kanıt bulamaması ve şike ve teşvik girişimi şüphesinin 'teşebbüs' aşamasında kalması yönünde kanaate varmasından sonra 'teşebbüsü' puan silme cezasına dönüştürme yönünde bir karar alacağı belirtildi.
Etik Kurulu'nun hazırladığı raporun 20 sayfalık sonuç kısmında Fenerbahçe ile ilgili olarak; Fenerbahçe - İstanbul BŞB (Şike teşebbüsü), İstanbul BŞB - Trabzonspor (Teşvik teşebbüsü), Gençlerbirliği - Fenerbahçe (Şike teşebbüsü), Eskişehirspor - Trabzonspor (Tevşik teşebbüsü), Ankaragücü - Fenerbahçe (Şike teşebbüsü) maçlarının yer aldığına dair bazı ifadeler yer bulunduğu ifade edildi.
Fenerbahçe'nin yanı sıra Trabzonspor için de Etik Kurulu'nun raporunda Fenerbahçe - Sivasspor teşvik girişimi teşebbüsü şüphesi kanaatine varıldığı yönünde ifadeler olduğu öğrenildi.
TFF Yönetimi, Etik Kurulu'nun beklenmedik bir rapor hazırlamasının ardından 28 Nisan Cumartesi hukukçular ile bir araya gelecek ve 58. maddede yer alan teşvik ve şike eylemimin teşebüs aşamasında uygulanması gündemde olan küme düşme cezasını puan silme cezasına dönüştüreceği iddia edildi.
Etik Kurulu’nun raporunda net bir şekilde "Sahaya yansımış şike ve teşvik eylemi saptanmamıştır" kanati ve ayrıca kişilerin şike ve teşvik eylemlerinden dolayı kulüplerin sorumlu tutulmaması yönünde karar vermesi de 58.maddenin değişimi konusunda yönetimin elini güçlendirdi. Yönetim kurulunun 58. Maddede ayrıca kişilerin eylemlerinden dolayı kulüplerin sorumluluğu konusunda bir ayrım yapacağı ve küme düşme cezası kapsamına sadece sahaya yansıyan şike ve teşvik eylemlerini sokacağı öğrenildi.
HABER: Tahir KUM
di canio
28.Nisan.2012, 02:20
Dün Fenerbahçe'nin 4 maç deniyordu, bugün 5 mi olmuş? Yakında yine 13 maça çıkar. Sonra da 19 maçla kapatırız sezonu.
meddah
28.Nisan.2012, 09:53
Görünen o ki, bomba Aziz Yıldırım'ın kucağına bırakılıyor.
KanaKe
28.Nisan.2012, 11:08
Dün Fenerbahçe'nin 4 maç deniyordu, bugün 5 mi olmuş? Yakında yine 13 maça çıkar. Sonra da 19 maçla kapatırız sezonu.
benim bildigim 3 mac deniyordu bugün 5 e cikti :)
SaLviO
28.Nisan.2012, 11:12
Trabzonspor Başkanı Sadri Şener’in suçlamalarına maruz kalan MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, yanıtını Twitter’dan verdi. İşte Türkkan’ın görüşleri: “Aziz Yıldırım şikeden yatıyor diyenlerin aklına şaşarım. İsnat edilen suç şikeyse nerede şike yaptığı futbolcu, hakem, antrenör ve diğer kulüp başkanı? Yıldırım sadece ve sadece bu hükümet ve ona destek veren bir cenah istedi diye cezaevinde tutuluyor. Mahkemenin 3 yıl hapis cezası verip, Yıldırım’ın bundan böyle yöneticilik yapmasının önüne geçilmeye çalışılıyor. Şike Yasası Meclis’te görüşülürken yaptığım konuşmada ‘Aziz Yıldırım bu yasaya rağmen tahliye olmaz’ demiştim. Buradaki amaç, Emine hanımın abisinin damadı olan kulüp başkanını kurtarmaktı. Ne şimdi ne de geçmişte Fenerbahçeli olmadım. Tuttuğum takım Kocaelispor. Oy hesabı yaparak ne zulmü alkışlarım, ne de mazlumun yanından ayrılırım.”
Aziz Yıldırım zaten yaklaşık 1 senedir içeride. Ne ceza alırsa alsın yattığı süre göz önüne alınıp para cezasına çevirilir. Ha yakınlarda bir ihale falan varsa daha çok bekleriz :)
di canio
28.Nisan.2012, 13:25
Geçen akşam Etik Kurulu'nun raporunu TFF'ye teslim etmesinden sonra özellikle bu soruşturma sürecinde yaptıkları haberler ve konuşmalarla birilerinin güdümünde olduğu ve amaçları belli olan kişilerin yaptıklarını manidar buluyorum ben. Yanlış olabilir ama benim düşüncem; daha önceden başladıkları, toplumda "Fenerbahçe suçlu ama kollanacak" algısı yaratma çalışmalarının ürünü son yaşananlar. Bu kişilerin kimler olduğu, neler yaptıkları, amaçlarının ne olduğu, kimlerin güdümünde hareket ettikleri, bugüne kadar söyledikleri ama gerçek olmadığı ortaya çıkan şeyler de ortadadır.
Çok ilginç şeyler dönüyor.Bu hamleyle kazanmış da olabiliriz ya da bu hamleyi zaten kaybetmişken hasarı hafifletmek için yapmış da olabiliriz.Yapılacak tek şey 2-3 gün beklemek bence.
nannar
28.Nisan.2012, 14:27
Size göre Fenerbahçe'nin suçsuz ve haklı olduğu yönünde herşey ortada, bize göre ise suçlu ve haksız olduğu ortada dersek kimin doğru ,kimin yanlış, ya da kimin haklı,kimin haksız olduğuna kim ve nasıl karar verecek ? :) Bu şike işlerinin ayyuka çıktıgı ilk günden beri cevaplanması en zor soru bu bence :)
SaLviO
28.Nisan.2012, 14:28
Size göre Fenerbahçe'nin suçsuz ve haklı olduğu yönünde herşey ortada, bize göre ise suçlu ve haksız olduğu ortada dersek kimin doğru ,kimin yanlış, ya da kimin haklı,kimin haksız olduğuna kim ve nasıl karar verecek ? :) Buşike işlerinin ayyuka çıktıgı ilk günden beri cevaplanması en zor soru bu bence :)
katılıyorum.hakimler feneri suçsuz bulsa siz inanmıcaksınız suçlu bulsa biz inanmıcaz :D
Bence cevaplanması en zor soru "biz şike var diye düşünüyoruz siz nasıl düşünmezsiniz" diye ikna yoluna gitmenin gerekli olup olmadığı.
di canio
28.Nisan.2012, 14:31
Size göre Fenerbahçe'nin suçsuz ve haklı olduğu yönünde herşey ortada, bize göre ise suçlu ve haksız olduğu ortada dersek kimin doğru ,kimin yanlış, ya da kimin haklı,kimin haksız olduğuna kim ve nasıl karar verecek ? :) Buşike işlerinin ayyuka çıktıgı ilk günden beri cevaplanması en zor soru bu bence :)
Fenerbahçe veya adı geçen diğer kulüpler ve kişilerin haklılığı-suçluluğu değil, geçtiğimiz akşam yine ortaya çıkan gazeteci kişilerin eylemleri ortada demek istedim. Birilerinden aldığı kesin duyumlar, birilerinin ağzını açamayacağı görüntüler, vs.
nannar
28.Nisan.2012, 14:31
yani herkesin inanacağı ve tatmin olacağı bir son görünmüyor ufukta :)
SaLviO
28.Nisan.2012, 14:32
kim neye inanmak istiyorsa ona inanır olur biter :D
nannar
28.Nisan.2012, 14:33
Bence cevaplanması en zor soru "biz şike var diye düşünüyoruz siz nasıl düşünmezsiniz" diye ikna yoluna gitmenin gerekli olup olmadığı.
o zaman ben de cevaplanması en zor soruyu " biz şike yok diye düşünüyoruz,siz nasıl düşünmezsiniz?" diye ikna yoluna gitmenin gerekli olup olmadığıdır.
diye değiştirip sonsuza yollarım bu cümleni :)
Fenerbahçe veya adı geçen diğer kulüpler ve kişilerin haklılığı-suçluluğu değil, geçtiğimiz akşam yine ortaya çıkan gazeteci kişilerin eylemleri ortada demek istedim. Birilerinden aldığı kesin duyumlar, birilerinin ağzını açamayacağı görüntüler, vs.
ben senin yazdıgın mesaja istinadn yazmamıştım o yorumu zaten.genel anlamda bir şey yazdım.
o zaman ben de cevaplanması en zor soruyu " biz şike yok diye düşünüyoruz,siz nasıl düşünmezsiniz?" diye ikna yoluna gitmenin gerekli olup olmadığıdır.
diye değiştirip sonsuza yollarım bu cümleni :)
ben senin yazdıgın mesaja istinadn yazmamıştım o yorumu zaten.genel anlamda bir şey yazdım.
İşin ilginci yazdığın cümledeki eylemi yapan olmadı.
nannar
28.Nisan.2012, 14:36
Salvio bile işin mantığını artık kaptı ve konunun ciddiyetten uzaklaştığının ve esprilerle yumuşatılınca tartışmanın bize düşen kısmının daha normal halde seyredeceğinin farkına vardı ama MeMo'da bir gelişme gözlenmiyor :) Amacım tartışma değil genç. Herkes zaten istediğine inandığı ve bunu karşıdakine de kabul ettirmeye çalıştığı için bu başlık şu anda binlerce kere görüntülendi ve cevaplandı.
DisCo
28.Nisan.2012, 14:54
Olayın yaşandığı dönemde çözüm için kimse ortak paydada buluşmak istemedi. Herkesin dilinde gezen olayı yaşatırsan yani sulandırırsan mana üstüne mana çıkar.
Olay Fenerbahçe'yi bitirme olarak görülüyordu. Durum sulandırılmasaydı da sadece Fenerbahçe'yi bitirme olarak algılasaydık. Şimdi ne oldu? Fenerbahçe'yi kurtarma günlerini yaşattılar. Ee baştaki algının yanına yeni birisini de oluşturdun artık.
İki algı oluşturursan üstüne üstlük yıllardan beri gelen devlete, adalete güvensizlik algıları da eklenirse eder sana 3 algı. Hadi bakayım kime neyi inandırıyorsun. Güvenle, samimiyetle...
Deus Dominus
28.Nisan.2012, 15:31
Şike Davasında Bir İlerleme Sağlayamayan TFF, Menajerlik Oyununda Maçlardan Önce Save Yapan Lise Öğrencisi Hakkında Soruşturma Başlattı (http://www.zaytung.com/haberdetay.asp?newsid=163513) - Zaytung
Biraz da gülelim :)
Night_Mare17
28.Nisan.2012, 15:38
Herkesin inanması ancak şu şekilde olabilir. Şike çıkar ve kesin kanıtları sunarlar böylece de herkes inanır ama zor.
furkan58
28.Nisan.2012, 16:08
Herkesin inanması ancak şu şekilde olabilir. Şike çıkar ve kesin kanıtları sunarlar böylece de herkes inanır ama zor.
Şike olmaz ve kanıt bulunamaz böylede herkes inanır tabi inanmak istemeyene zorla bişey yapamayız. Aslında şuan olan durumda bu Fenerbahçe düşmanları buna inanmak istemiyor ama gerçeğide bu şu an çünkü ortada kanıt yok. Hala delil aranıyor.
Night_Mare17
28.Nisan.2012, 16:23
Şike olmaz ve kanıt bulunamaz böylede herkes inanır tabi inanmak istemeyene zorla bişey yapamayız. Aslında şuan olan durumda bu Fenerbahçe düşmanları buna inanmak istemiyor ama gerçeğide bu şu an çünkü ortada kanıt yok. Hala delil aranıyor.
Yinede inanmak istemeyenler olur fakat şike çıkar ve deliller kesin bir şekilde şike olduğunu ispat ederse inanmamayan kalmaz. Ama öyle bir şey olacağını düşünmüyorum.
GeorgeWeah
28.Nisan.2012, 16:25
TFF bugün açıklama yapacak deniyor. Artık karar açıklansa ve kim ne yaptı açıklasa çok iyi olacak. Harbiden taraftar artık gerilmiş durumda. Her maç öncesi bir haber çıkması da takımı olumsuz etkiliyor.
Mesajını dün görmedim. Şimdi farkettim. Bunu ben söylemiştim. Pazartesi günü kararı alanlar hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunacağımı söyledim. Ama açıklama yapılacak deniliyor. İşin aslını astarını öğrenmek lazım.
Deus Dominus
28.Nisan.2012, 17:59
TFF bugün açıklama yapacak deniyor. Artık karar açıklansa ve kim ne yaptı açıklasa çok iyi olacak. Harbiden taraftar artık gerilmiş durumda. Her maç öncesi bir haber çıkması da takımı olumsuz etkiliyor.
Amaç o değil mi zaten? Mind games...
Mamadou
28.Nisan.2012, 19:00
Mehmet Ali Aydınlar: Benim için 'Fenerbahçe'ye zarar verdi' demişlerdi. CAS davasını geri çektiklerine göre bazı şeyleri kabul ediyorlar.
Mehmet Ali Aydınlar: Ben bu kulübün üyesi olarak şimdi diyorum ki, 45 milyon euroyu bu yönetim Fenerbahçe'nin kasasına koymak zorunda.
Mehmet Ali Aydınlar: Hani CAS davası namus meselesiydi? Suçun olmadığına inanıyorsan neden vazgeçtin diye adama sormazlar mı?
ReaList
28.Nisan.2012, 19:06
Yönetim suskun oldukça muhalif sesler yükselecektir.
nannar
29.Nisan.2012, 00:43
Taraftarı "bu bizim namus meselemizdir,onurumuzdur,asla vazgeçmeyiz" diyip gaza getirirsen sonunda bunların olması normal.Aziz yıldırım "benim haberim yok" diyormuş.ya da "ben karar vermedim" gibisinden birşeyler dolanıyor ortalıkt.siz inanıyormusunuz gerçekten bu süreçte kendi başına karar verme yeteneğinin olup olmadığı kanıtlanan bu yönetimin böylesine hassas ve önemli bir konuda Aziz Yıldırım'ın direktifi dışında karar alabileceğine? :)
SaLviO
29.Nisan.2012, 00:46
yönetim ne karar verdiyse fenerbahçenin çıkarınadır biz verilen tüm kararların arkasındayız.
Bu dava olmasaydı dönen oyunlardan kimsenin haberi olmucaktı siz ne kadarda kabul etmeseniz tüm türkiye gördü fenerbahçenin haklı olduğunu ve bu davada amacına ulaşılmış oldu
nannar
29.Nisan.2012, 01:03
:) başkan ya da yönetim yarın tekrar dava açıyoruz dese siz " yönetim diyorsa dogrudur,dava namusumuzdur" diyip sarılacaksınız. diyecek birşey yok o yüzden
Nedvedmania
29.Nisan.2012, 01:07
yönetim ne karar verdiyse fenerbahçenin çıkarınadır biz verilen tüm kararların arkasındayız.
Şunu anlayamıyorum. Yönetimdeki adamlar hata yapamaz mı ? Niye taparcasına bağlanıyorsunuz adamlara.
sui generis
29.Nisan.2012, 01:09
:) başkan ya da yönetim yarın tekrar dava açıyoruz dese siz " yönetim diyorsa dogrudur,dava namusumuzdur" diyip sarılacaksınız. diyecek birşey yok o yüzden
aynı şekilde ; siz de Fenerbahçe'ye kim nasıl saldırsa doğru bu, yapmıştır, etmiştir diye bakıyorsunuz. yaptığınız Fenerbahçe düşmanlığını kimse yapmadı. tüm güçlere karşın Fenerbahçe hala dimdik ayakta.
Fernando Gago
29.Nisan.2012, 01:09
CAS davasından vazgeçmekle Fenerbahçe'nin zarar gördüğünü düşünmüyorum. Yönetim bu işi yaptıysa Fenerbahçe'nin çıkarları için yapmıştır. Aksini düşünmek 3 Temmuz yaratıcılarının amaçlarına hizmet eder.
Biz ne büyük sözler duyduk. Şimdi yazıcam da mesajım silinecek :) Bu milletin duygusallık yapısında var. Ayrıca Fenerbahçe'nin CAS davasında çok "dik duruşlu" olduğunu kamuoyuna açıklaması TFF veya UEFA ile oturulacak masadan eli güçlü şekilde ayrılmayı da beraberinde getirir. Sonuçta bir kaostur bir hengamedir gidiyor.
Fernando Gago
29.Nisan.2012, 01:11
Şunu anlayamıyorum. Yönetimdeki adamlar hata yapamaz mı ? Niye taparcasına bağlanıyorsunuz adamlara.
Onlar bu işin 24 saat içinde. Başbakanla UEFA ile TFF ile daha nice güçler ile kontak halindeler. Onlar böyle büyük bir adım atıyorsa bildikleri vardır. Söylemlerdeki amaç budur. Padişahım neylerse güzel eyler mantığı değil.
CAS davası geri çekilirken Mevcut hükümetle, UEFA ile TFF ile onlarca hatta yüzlerce görüşme olmadadığını mı sanıyorsun?
futureless
29.Nisan.2012, 01:12
3 Temmuz'dan beri bir gelişmeyle ilgili ' detaylar bilinmeden atıp tutma furyası ' söz konusu , bu tongaya bizler de düştük , rakip takım taraftarları da . Ancak hala akıllanamadık , çıkar kokusu ortaya yakında , bekleyip görelim işin aslını .
LaigLeNoiR
Arkadaşlar siz değil miydiniz geçen gün Aziz Yıldırım çekmediyse yönetime yazıklar olsun diyenler ?
Ne değişti ?
Öte yandan F.Bahçe neden davadan çekildi ve Fenerbahçeliler neden bundan memnun anlamıyorum. Sonuçta bu dava haksız şekilde Avrupa'ya gidemediğiniz için değil miydi ? TFF'nin veya Mahkemenin kararı önemsizdir bence ne olursa olsun bu konuda geri adım atılmamalıydı.
Sekopej
15 gün kadar önce avukatı söylemişti Aziz Yıldırım'ın, büyük baskı var, yönetim kurulu istediği kararı alabilir diye.
Aziz Yıldırım neler söyledi, artık bir şeyler korkup sinecek durumda değil. Tek kabul edilecek başkan adayı Aziz Yıldırım'dır. Aksi olursa, ilk günden beri samimi olmadığını düşündüklerim hakkındaki kuşkularım doğruymuş diyeceğim. Hele ki artık bu davada Aziz Yıldırım çıkarsa, hiç ama hiç şaşırmam çünkü demişti mayıstan önce bizi salmazlar diye.
"Dava namusumuzdur" geyiğidir dönüyor. Ali Koç'un bunu dediğine dair kanıt istedim bana haber sitesi linki verdi bir arkadaş. Böyle böyle demiş yazıyor haberde de :)
Hata yapar. Artniyet olmadıktan sonra destekleriz. Cas davasının amacı nedir? Maddi zararı karşılamak + prestij. Eğer 45 Milyon ödenirse bize zaten amacımıza ulaşmış oluruz. Prestij ise bu para ödendikten sonra sağlanır zaten. Fenerbahçe haksız olsa sonuna kadar gidin derler. Nasıl olsa bir şey çıkmaz derler. Bu kadar üstüne düşülüyorsa hatta UEFA başkanı gelip Başbakan ile görüşüyorsa o zaman bir şeyler var bu davada :)
Arkadaşlar siz değil miydiniz geçen gün Aziz Yıldırım çekmediyse yönetime yazıklar olsun diyenler ?
Ne değişti ?
Öte yandan F.Bahçe neden davadan çekildi ve Fenerbahçeliler neden bundan memnun anlamıyorum. Sonuçta bu dava haksız şekilde Avrupa'ya gidemediğiniz için değil miydi ? TFF'nin veya Mahkemenin kararı önemsizdir bence ne olursa olsun bu konuda geri adım atılmamalıydı.
Bunu ben dedim. Diğer arkadaşları bilmiyorum ama ilk cümledeki lafını ben yazdım.
Sonuna kadar gidilmesini istiyordum. Hala istiyorum. Keşke çekilmese. Ama çekilmiş.
Tekrar söylüyorum. Eğer 45 Milyon $ ödenmemişse bize ve sırf baskılardan dolayı çekilmişse bu dava yazıklar olsun bu kararı alanlara.
LaigLeNoiR
29.Nisan.2012, 01:16
Bunu ben dedim. Diğer arkadaşları bilmiyorum ama ilk cümledeki lafını ben yazdım.
Sonuna kadar gidilmesini istiyordum. Hala istiyorum. Keşke çekilmese. Ama çekilmiş.
Tekrar söylüyorum. Eğer 45 Milyon $ ödenmemişse bize ve sırf baskılardan dolayı çekilmişse bu dava yazıklar olsun bu kararı alanlara.
İyi de Fenerbahçe'Nin Avrupa'ya gidememesinin itibarının değeri 45 Milyon Dolar mı ?
Fernando Gago
29.Nisan.2012, 01:16
Ben yönetim ile ilgili hiçbir zaman kötü bir söz söylemedim. Nihat Özdemir dahil olmak üzere Fenerbahçe'nin çıkarları için ne yapıyorlarsa yapıyorlar. Dediğim gibi onlar 24 saat bu işin içindeler. Hükümet, CAS, TFF ve nice güçler ile sürekli mesajlaşma halindeler. Böyle bir adım elbette kolay atılmadı. Ancak bekleyip görmek lazım. Bu işin takipçisiyiz ama şimdiden eleştireyi yanlış buluyorum. Mayıs Kongresine'ne kadar bu yönetime kesinlikle kötü söz söylemeyeceğim.
byariff
29.Nisan.2012, 01:17
Bekq inanmak istemiyorsan bizim sorunumuz degil Sekopej adli arkadas bizden daha cok ilgileniyor ona sorabilirsin ali koc boyle birsey dedimi demedimi diye
Sekopej
29.Nisan.2012, 01:17
Ne değişti ?
Biz gerekçeleri bekleyelim diyoruz, ben hala sonuçları görmedim neyin ne olup bittiğini anlamadan bir şey demiyorum.
Siz de anlasanız, Platini neden bir ülkenin başbakanıyla görüşür, neden olimpiyatlara aday olunduğu sene için avrupa şampiyonası adaylığında Türkiye'yi desteklerim der, durduk yere yapar mı bunları?
Hiç baskı gelmediğini mi düşünüyorsunuz? Ülkenin mevcut yapısında, siyasi iradeye karşı, üstelik de iş adamlarının ağırlıkta olduğu bir zümre kafa tutabilir mi? Ya Aziz Yıldırım gibi herşeyini Fenerbahçe'ye adamış birileri olacak ya da çıkarları siyasi iradeye bağlı olmayanlar olacak yoksa zor ki neler konuşuldu, ne için anlaşıldı bunu bilmiyoruz.
Açıklanmasını da merakla bekliyoruz.
LaigLeNoiR
29.Nisan.2012, 01:20
Biz gerekçeleri bekleyelim diyoruz, ben hala sonuçları görmedim neyin ne olup bittiğini anlamadan bir şey demiyorum.
Siz de anlasanız, Platini neden bir ülkenin başbakanıyla görüşür, neden olimpiyatlara aday olunduğu sene için avrupa şampiyonası adaylığında Türkiye'yi desteklerim der, durduk yere yapar mı bunları?
Hiç baskı gelmediğini mi düşünüyorsunuz? Ülkenin mevcut yapısında, siyasi iradeye karşı, üstelik de iş adamlarının ağırlıkta olduğu bir zümre kafa tutabilir mi? Ya Aziz Yıldırım gibi herşeyini Fenerbahçe'ye adamış birileri olacak ya da çıkarları siyasi iradeye bağlı olmayanlar olacak yoksa zor ki neler konuşuldu, ne için anlaşıldı bunu bilmiyoruz.
Açıklanmasını da merakla bekliyoruz.
Serkan açıkcası Fenerbahçe'Nin durumu beni zerre kadar ilgilendirmiyor.
İsterse Siirt Jetpaspor olsun Türkiye adının Avrupa'daki haline bakarım. Eğer bu uğurda kim zarar görüyorsa onu savunurum ancak benim tek söylemim sizlere. Sizler buradan hem yönetime hem Aziz Yıldırım'a arada ona buna söylüyorsunuz biraz sonra sözlerinizden vazgeçiyorsunuz. Ben sizi anlamaya çalışıyorum.
İyi de Fenerbahçe'Nin Avrupa'ya gidememesinin itibarının değeri 45 Milyon Dolar mı ?
Gruplara kalma ücreti: 10 M $'a yakın.
Galibiyet ücreti: 1.6 Milyon $'a yakın.
6/6 yapsak 9.6 M $ + 10 M $ gruplara kalma : 19.6 M $ yaklaşık.
Finale çıkana kadar her maçı kazansak 45 M $ etmiyor. Ama bize finale çıkmış kadar hatta kazanmış kadar para ödeyecekler. Bu maddi olarak bizi rahatlatır. 1 sene gidememenin acısını maddi olarak çıkartmış oluruz.
Dipnot: Ücretler tahminidir.
LaigLeNoiR
29.Nisan.2012, 01:21
Gruplara kalma ücreti: 10 M $'a yakın.
Galibiyet ücreti: 1.6 Milyon $'a yakın.
6/6 yapsak 9.6 M $ + 10 M $ gruplara kalma : 19.6 M $ yaklaşık.
Finale çıkana kadar her maçı kazansak 45 M $ etmiyor. Ama bize finale çıkmış kadar hatta kazanmış kadar para ödeyecekler. Bu maddi olarak bizi rahatlatır. 1 sene gidememenin acısını maddi olarak çıkartmış oluruz.
Dipnot: Ücretler tahminidir.
Ben ondan bahsetmiyorum arkadaşım. Benim bahsettiğim konu bu işin ücreti Maddi olarak karşılanmaz, karşılanamaz. Olay tamamen Manevidir.
Fernando Gago
29.Nisan.2012, 01:22
İsterse Siirt Jetpaspor olsun Türkiye adının Avrupa'daki haline bakarım. Eğer bu uğurda kim zarar görüyorsa onu savunurum ancak benim tek söylemim sizlere. Sizler buradan hem yönetime hem Aziz Yıldırım'a arada ona buna söylüyorsunuz biraz sonra sözlerinizden vazgeçiyorsunuz. Ben sizi anlamaya çalışıyorum.
Birkaç kişinin sözlerinden 25 milyonluk çıkarım yapmak ne kadar doğru? Olayın sıcağı sıcağına verilen tepkileri muhatap alıp bir genelleme yapmak ne kadar doğru? Evet bu Fenerbahçe'nin maddi manevi bir davasıdır ve yalnızca Fenerbahçe'lileri ilgilendirir. Seni tenzih ederek söylüyorum kesinlikle ama bizden ziyade rakip takım taraftarlarının ana konusu oldu. Nereden biliyoruz ki Fenerbahçe bu durumdan karlı çıkmayacak? Sabretmek lazım.
Sekopej
29.Nisan.2012, 01:22
Fenerbahçeliler böyledir demeyeceksin, öyle yapanlar varsa ona diyeceksin, ben yapıyorsam benim mesajlarımdan alıntı yapıp bana de.
Fenerbahçeliler dersen olmaz, ben buna karşı çıkarım.
Ben ondan bahsetmiyorum arkadaşım. Benim bahsettiğim konu bu işin ücreti Maddi olarak karşılanmaz, karşılanamaz. Olay tamamen Manevidir.
Cas davasını kazansakta bu sene gidememenin önüne geçemedik artık.
Cas davasının sonucu ne olursa Fenerbahçe manevi olarak tatmin olacak? Ben öyle sorayım en iyisi.
nannar
29.Nisan.2012, 01:25
Ali Koç'u bilmem ama taraftar bunu namus meselesi yapmadık demesin :)
http://i.imgur.com/mAqHd.jpg
Fernando Gago
29.Nisan.2012, 01:26
Bundan bahsediyorum işte :)
LaigLeNoiR
29.Nisan.2012, 01:27
Birkaç kişinin sözlerinden 25 milyonluk çıkarım yapmak ne kadar doğru? Olayın sıcağı sıcağına verilen tepkileri muhatap alıp bir genelleme yapmak ne kadar doğru? Evet bu Fenerbahçe'nin maddi manevi bir davasıdır ve yalnızca Fenerbahçe'lileri ilgilendirir. Seni tenzih ederek söylüyorum kesinlikle ama bizden ziyade rakip takım taraftarlarının ana konusu oldu. Nereden biliyoruz ki Fenerbahçe bu durumdan karlı çıkmayacak? Sabretmek lazım.
Fenerbahçeliler böyledir demeyeceksin, öyle yapanlar varsa ona diyeceksin, ben yapıyorsam benim mesajlarımdan alıntı yapıp bana de.
Anlaşıldı bundan sonra ne kadar mesaj varsa kayıt altına almak gerekecek.
Bunu diyen kişi çekildikten sonra tepkisini koymuştur zaten. Şuan çektiğimiz iyi oldu diyen kimse zamanında "Bu dava namusumuzdur" dememiştir. En azından ben demedim ve maddi olarak zarar karşılandıysa bu şeyi doğru buluyorum.
LaigLeNoiR
29.Nisan.2012, 01:30
Yazıklar olsun, bu kararın alınmasını Aziz Yıldırım istediyse ayrı ama o çekin demediyse, bu kararı alanlarla da hesaplaşacaktır Fenerbahçe taraftarı.
Platini'nin başbakan ile görüşmesinden belliydi birşeyler olacağı, UEFA itibarı zedelenmesin diye baskı yaptı hatta avrupa şampiyonası sözü bile verdi Platini hatırlarsanız.
Buna boyun eğen yöneticilere de yazıklar olsun. CAS davası, şike yapıp yapmamakla alakalı bir dava değildi, ortadaki haksızlık, hukuksuzluğu gösterecek dava idi, şike yapmış da olsa Fenerbahçe o dava bundan ayrı bir davaydı.
Aziz Yıldırım'ın mutlaka açıklama yapması gerekiyor, onun harici gelecek açıklamalar taraftarı sakinleştirmez.
Bu konudaki mesajın yukarıda ve aşşağıda Serkan.
Fernando Gago
29.Nisan.2012, 01:32
Anlaşıldı bundan sonra ne kadar mesaj varsa kayıt altına almak gerekecek.
Velev ki 25 milyon Fenerbahçe taraftarı bu davaya "namus davamız" dedi. Sen bunu duymak istiyorsun sanırım. Evet şimdiki hedef ne? Yönetimi darbeyle aşağıya mı indirelim, kendimizi mi yakalım. Ne duymak istediğini anlamadım doğrusu. Bu dava önemlidir demek başka namus davamız diyen başka. Madem kayıt tutma hevesin var önceki kayıtlara bak "namus davamız" diyen kimse ondan hesap sor, aklındakileri sor. Ben önemli bir dava biz koz olarak bakıyordum. Çekilme sürecinde de yönetimi arkasındayım. Ama sen bunu duymak istemiyorsun :)
Sekopej
29.Nisan.2012, 01:32
İyi de ben o görüşten vazgeçtim diye bir şey demedim ki, hala öyle düşünüyorum, Aziz Yıldırım dolaylı da olsa açıklama yaptı, yönetimin de açıklamasını bekliyorum. Biraz önce attığım mesaja da bakabilirsin, yönetimde kuşku duyduğum isimler var diye yeni yazdım daha.
Sekopej
29.Nisan.2012, 01:34
Velev ki 25 milyon Fenerbahçe taraftarı bu davaya "namus davamız" dedi. Sen bunu duymak istiyorsun sanırım. Evet şimdiki hedef ne? Yönetimi darbeyle aşağıya mı indirelim, kendimizi mi yakalım. Ne duymak istediğini anlamadım doğrusu. Bu dava önemlidir demek başka namus davamız diyen başka. Madem kayıt tutma hevesin var önceki kayıtlara bak "namus davamız" diyen kimse ondan hesap sor, aklındakileri sor. Ben önemli bir dava biz koz olarak bakıyordum. Çekilme sürecinde de yönetimi arkasındayım. Ama sen bunu duymak istemiyorsun :)
Budur işte, genelleme yapamazsın, Fenerbahçe taraftarı şöyleydi deyip, onu düşünmeyen birisinin açıklamasına bakıp, Fenerbahçe taraftarı çark etti diyemezsin.
O nedenle genelleme yapma dedim, ben öyle bir şey demedim, demedim.
LaigLeNoiR
29.Nisan.2012, 01:34
Ben hiçbirşey duymak istemiyorum açıkcası bu konu hakkında. O yüzden siz birbirinize topu bırakıyorsunuz. Demek ki hiçbiriniz F.Bahçe taraftarı değilsiniz veya hiçbiriniz tek bir yürek olmamışsınız.
İyi de ben o görüşten vazgeçtim diye bir şey demedim ki, hala öyle düşünüyorum, Aziz Yıldırım dolaylı da olsa açıklama yaptı, yönetimin de açıklamasını bekliyorum. Biraz önce attığım mesaja da bakabilirsin, yönetimde kuşku duyduğum isimler var diye yeni yazdım daha.
Onları yazdın yazmadın demiyorum ama sence yukarıdaki mesajından sonraki attığın mesajlarda o dediklerine uyuyor musun ? Aynı şekilde sert ve katı tavırla mı yaklaşıyorsun. Bence hayır, artık bakıp görelim sonucu merak etmeye başladınız. Sen söylemiştin bu dava Şike davası değildir diye.
Fernando Gago
29.Nisan.2012, 01:35
Fenerbahçe taraftarı 3 Temmuz'dan beri toplasan en fazla 10 15 kişi hariç kalan 25 milyon taraftarı ile tek yumruk tek ses olduğu için her konuda bu duruşu bekliyorlar. Onlar da haklı :D
LaigLeNoiR
29.Nisan.2012, 01:37
Fenerbahçe taraftarı 3 Temmuz'dan beri toplasan en fazla 10 15 kişi hariç kalan 25 milyon taraftarı ile tek yumruk tek ses olduğu için her konuda bu duruşu bekliyorlar. Onlar da haklı :D
25 Milyon taraftar tek yürek sadece bu forumdaki F.Bahçe'Liler tek yürek değil buradan bunu çıkartıyorum ben. Çünkü herkes sorumlu kimse ona sorun diyor.
Fernando Gago
29.Nisan.2012, 01:37
Ben hiçbirşey duymak istemiyorum açıkcası bu konu hakkında. O yüzden siz birbirinize topu bırakıyorsunuz. Demek ki hiçbiriniz F.Bahçe taraftarı değilsiniz veya hiçbiriniz tek bir yürek olmamışsınız.
Türkiye Spor Tarihinde tem yumruk olmuş tek taraftar topluluğu belki de kendi tarihinde de ilk defa Fenerbahçe taraftarı olmuştur. Bu dediğin kabul edilemez, gülünç olur.
Fernando Gago
29.Nisan.2012, 01:39
25 Milyon taraftar tek yürek sadece bu forumdaki F.Bahçe'Liler tek yürek değil buradan bunu çıkartıyorum ben. Çünkü herkes sorumlu kimse ona sorun diyor.
Bence sen kafandan bir sorun ürettin, kafanda sorular oldu. Onların cevabını arıyorsun. Çünkü ben senin düşündüğün gibi bir ayrılma bir kırılma görmüyorum. Fenerbahçe sohbet alanındaki mesajları okuyorum, buradakileri okuyorum. Senin yarattığın algının zerresi yok.
LaigLeNoiR
29.Nisan.2012, 01:41
Bence sen kafandan bir sorun ürettin, kafanda sorular oldu. Onların cevabını arıyorsun. Çünkü ben senin düşündüğün gibi bir ayrılma bir kırılma görmüyorum. Fenerbahçe sohbet alanındaki mesajları okuyorum, buradakileri okuyorum. Senin yarattığın algının zerresi yok.
Az önce benim sizlere sorduğum soruların yanıtı neydi, bir daha baksanız yukarı acaba.
Ben sizlere bazı şeyler soruyorum, sizler de tüm F.Bahçe taraftarına diyemezsiniz bunu kim dediyse ona söyleyin diyorsunuz.
E bu ne demek oluyor peki ? Benim söylediğimle aynı kapıya çıkıyor.
di canio
29.Nisan.2012, 01:43
3-5 kişi değil ki tek düşünceye sahip olunsun. Milyonlarca insandan bahsediyoruz. Milyonlarca kafa, milyonlarca akıl, düşünce. Aynı olan vardır, benzer olan vardır, farklı olan vardır. Herkes kendi bakış açısıyla yorumlar gelişmeleri. Kimi Fenerbahçe taraftarlarına göre kulüp ve idarecileri sütten çıkmış ak kaşıktır, kimilerine göre her türlü pisliği yapmıştır. Birisinden böyle birşey duyunca da tüm taraftar böyle düşünüyor denmesi doğru olmaz.
Fernando Gago
29.Nisan.2012, 01:44
Az önce benim sizlere sorduğum soruların yanıtı neydi, bir daha baksanız yukarı acaba.
Ben sizlere bazı şeyler soruyorum, sizler de tüm F.Bahçe taraftarına diyemezsiniz bunu kim dediyse ona söyleyin diyorsunuz.
E bu ne demek oluyor peki ? Benim söylediğimle aynı kapıya çıkıyor.
CAS davası konusunda Fenerbahçe yönetiminin arkasında duranlar ile arkasında durmayanlar arasında bir kavga bir savaş var algısı yaratıyorsun. Böyle bir şey kesinlikle yok. Sen buna inanmışsın ama. Ben de bunun yanlışlığını söylüyorum. Fenerbahçe yönetimini eleştirenler, yazıklar olsun diyenler varsa onlar sor ne oldu ne değişti diye. Ama yaratılan algı bir kaos bir savaş durumu :) Biz gayet birliğiz, sakiniz, olanları izliyoruz. Kaos çıkmaraya gerek yok :)
Sekopej
29.Nisan.2012, 01:44
Onları yazdın yazmadın demiyorum ama sence yukarıdaki mesajından sonraki attığın mesajlarda o dediklerine uyuyor musun ? Aynı şekilde sert ve katı tavırla mı yaklaşıyorsun. Bence hayır, artık bakıp görelim sonucu merak etmeye başladınız. Sen söylemiştin bu dava Şike davası değildir diye.
Amacın nedir onu da anlayamadım Murat?
Evet hala söylüyorum, bu dava şike davası değildir diye, hala söylüyorum gelecek açıklamaları bekleyelim diye, hala söylüyorum kuşkularım olduğunu.
Bugün he fırsatta Aziz Yıldırım'ı eleştirmeyi kaçırmayan Ali Şen bile, başkan olacak tek kişi tek adayla Aziz Yıldırım'dır diyebiliyorsa, bu camianın ne kadar kenetlendiğinin bir göstergesidir.
LaigLeNoiR
29.Nisan.2012, 01:45
Benim zaten Fenerbahçe taraftarlarından kastım bu forumdaki, bu forum haricindeki F.Bahçe'Liler ile pek tanışıklığım olmadığından.
Bir amacım falan yok Serkan sadece sizleri anlamaya çalışıyorum. Demek ki sizi yumuşatan birşeyler olmuş diyorum. Siz bence fazla alıngansınız. Size soru soran insanlarda dahi art niyet aramaya başladınız. Bu konuyu isterseniz sadece F.Bahçe'Liler arasında yapın da rahat edin. G.Saray'Lı,Beşiktaş'lı yada Trabzon'Lu birisi bu konuya birşey yazdığı anda hemen cevap verme ihtiyacı duyuyorsunuz.
Fernando Gago
29.Nisan.2012, 01:48
Fenerbahçe Taraftarının tek ses olmasını bu zamana dek yıkamadılar, en azından 19 Mayıs kongresine kadar yıkmaya çalışıyorlar. Bu forumdaki mesajlar için demiyorum şu 3 4 günlük olaylar için diyorum. Ama Fenerbahçe taraftarı bunlara çok alıştı, bunları çok gördü. Hedeflerine ulaşamayacaklar.
Benim zaten Fenerbahçe taraftarlarından kastım bu forumdaki, bu forum haricindeki F.Bahçe'Liler ile pek tanışıklığım olmadığından.
Bilmem "soru"larının cevabı olacak mı ama 25 milyon taraftarı bu foruma indirgir. Velev ki öyle olsun. Bizim aramızda fevri tepkiler verenler olur, kızanlar, kırılanlar olur, ne oluyor diye soranlar olur fark etmez. Ama hedefimizden şaşmayız, birliğimizden şaşmayız, En azından 19 Mayıs kongresine kadar böyle olacak. O yüzden suni kaoslara gerek yok :)
Sekopej
29.Nisan.2012, 01:49
CAS davası konusunda Fenerbahçe yönetiminin arkasında duranlar ile arkasında durmayanlar arasında bir kavga bir savaş var algısı yaratıyorsun. Böyle bir şey kesinlikle yok. Sen buna inanmışsın ama. Ben de bunun yanlışlığını söylüyorum. Fenerbahçe yönetimini eleştirenler, yazıklar olsun diyenler varsa onlar sor ne oldu ne değişti diye. Ama yaratılan algı bir kaos bir savaş durumu :) Biz gayet birliğiz, sakiniz, olanları izliyoruz. Kaos çıkmaraya gerek yok :)
Evet, öyle bir şey yok. Ben Nihat Özdemir'i sevmeyen birisiyim, bu 3 temmuz süreci ile alakalı bir durum değil bu, o nedenle de onun içinde yer aldığı durumlara kuşkuyla bakıyorum, bu tamamen benim kişisel yorumumdur.
Ayrıca defalarca da yazdım, bence çekmeleri yanlış olsa da, bir baskı varsa buna dayanmaları zor olur diye de yazıyorum.
Açıklama yaparlar ya da Aziz Yıldırım basına değil de avukatı ile ilgili açıklama yapar, seçimde bir şekilde Aziz Yıldırım'ı ekarte ederler, o zaman doğru düşünmüşüm derim, açıklama yaparlar ve Fenerbahçe menfaatleri doğrultusunda bir çekilme olduğunu önümüze koyarlarsa ben de özrümü dilerim.
Bunun Fenerbahçe taraftarının birlik olamamasıyla ne alakası var? Bir tartışma yok ki bu konuda, yönetimi destekleyenler ve desteklemeyenler diye.
Önce namus dediniz çektiniz deyip fazla ilgi göstermeler sonra durup dururken çektiğimizi aslında suçlu olduğumuz için çektiğimize inanmalar...
Çok yakında gerçekler ortaya çıkacak ve iş "58.madde değişsin istiyor aslında yönetim ama taraftara farklı davranıyorlar." durumuna benzeyecek.
Fernando Gago
29.Nisan.2012, 01:51
İşte yönetime muhalefeti arttırmaya çalışıyorlar ki 19 Mayıs'ta elleri güçlensin. MAA hemen açıklamalar yapmış, Baransu ile Karlıbel twitterde yüzlerce mesaj yazıyorlar Bence bu yöntim istifa etmeli, yarın hangi yüzle stada gelecekler, Fenerbahçe taraftarı gerçekleri görüyor helal olsun gibisinden. Böyle komiklikler yapıyorlar ama 19 Mayıs onlar için büyük hüsran olacak.
nannar
29.Nisan.2012, 01:53
Davanın çeklme sebebi bence Başbakan'ın olaya dahil olmasıyla ilgili. Fenerbahçe'nin maddi zararlarının karşılanacağının garantisini vermiştir başbakan ya da TFF, yönetim de çekmiştir davayı.çekmese bir şekilde UEFA kazanabilirdi ve Fener'e uzun yıllar avrupaya katılmama cezası verirdi. bu şekilde hem ceza süresi kısa olur ya da ceza gelmez. hem de maddi hasar tamir olur. dediğim gibi yöneticilerin çıkıpta "bu dava namusumuzdur" diye taraftarların diline bunu dolamaları çekildiğinde böyle tepkilere yol açtı. bence çekilmesi mantıklı ;)
Sekopej
29.Nisan.2012, 01:53
Bir amacım falan yok Serkan sadece sizleri anlamaya çalışıyorum. Demek ki sizi yumuşatan birşeyler olmuş diyorum. Siz bence fazla alıngansınız. Size soru soran insanlarda dahi art niyet aramaya başladınız. Bu konuyu isterseniz sadece F.Bahçe'Liler arasında yapın da rahat edin. G.Saray'Lı,Beşiktaş'lı yada Trabzon'Lu birisi bu konuya birşey yazdığı anda hemen cevap verme ihtiyacı duyuyorsunuz.
Fenerbahçe üzerine kurulmuş bu süreçte, Fenerbahçeliler kadar sesi çıkarsa herhalde onlara da cevap vereceğiz Murat.
Yine tekrarlayayım, açıklama yapıldı da ben mi kaçırdım? Açıklamayı bekleyelim dedim, Aziz Yıldırım'dan gelecek açıklama önemli dedim. Aziz Yıldırım buna, yönetim beni sattı, sırtımdan vurdu şeklinde yorum yapmayınca, benim de Aziz Yıldırım'ın açıklamalarını bekleyelim, o önemli dememle örtüşmüyor mu durum?
Ben çıkıp, Fenerbahçe menfaatleriyle sonuçlansa, hala hayır benim dediğim doğrudur şeklinde ısrar mı edeyim?
DisCo
29.Nisan.2012, 01:55
İnsanların merak ettiği bir konu var. Aslında merak etmenin nedeni de ortak bir paylaşım alanında olmamızdır.
Fenerbahçe taraftarı ne olursa tepki koyar. Yani hangi nokta onlar için yanlıştır. İsteyene tek tek alıntıda yaparım. Şayet geçmişte burada fikir belirtmişse.
Şu varsa eğer biz tepkiyi koyarız, kimse merak etmesin deniyor. Oluyor, ama ama o zaten hükümet adamı...
Şu olduğu gün tepki koyarız deniyor. Oluyor, vardır bir bildikleri...
Acaba bizler eleştirirken olursa tepkiyi biz koyarız size ne oluyor diyenler bugün neden tepki koymuyorlar. Tepki koymayacaklarsa biz eleştirirken neden siz susun biz gereken tepkiyi koyarız şemsiyesi altında yorum yaptılar. Dediğim gibi ortak paylaşım alanı olunca ve bu durumu beraber paylaşınca insanlar merak ediyor, bende ediyorum.
Fernando Gago
29.Nisan.2012, 01:56
Davanın çeklme sebebi bence Başbakan'ın olaya dahil olmasıyla ilgili. Fenerbahçe'nin maddi zararlarının karşılanacağının garantisini vermiştir başbakan ya da TFF, yönetim de çekmiştir davayı.çekmese bir şekilde UEFA kazanabilirdi ve Fener'e uzun yıllar avrupaya katılmama cezası verirdi. bu şekilde hem ceza süresi kısa olur ya da ceza gelmez. hem de maddi hasar tamir olur. dediğim gibi yöneticilerin çıkıpta "bu dava namusumuzdur" diye taraftarların diline bunu dolamaları çekildiğinde böyle tepkilere yol açtı. bence çekilmesi mantıklı ;)
O kelime çok talihsiz bunu herkes kabul ediyor, anlık tepkiler maalesef ilerisi için de bağlayıcı olarak kalıyor. Ama Fenerbahçe için büyük koz olmuştur. Bu da bir gerçek. Fenerbahçe yönetimi CAS davası olmazsa olmaz değil çekebiliriz sorun değil filan diye açıklamalar yapsa tümden dağılmıştık. Ama o kelime çok talihsiz oldu Hem de Ali Koç gibi bir yönetimizden. Buradan vurarak da kaos yaratılamadı, bu da bir başarı(!).
Sekopej
29.Nisan.2012, 01:57
Önce namus dediniz çektiniz deyip fazla ilgi göstermeler sonra durup dururken çektiğimizi aslında suçlu olduğumuz için çektiğimize inanmalar...
Çok yakında gerçekler ortaya çıkacak ve iş "58.madde değişsin istiyor aslında yönetim ama taraftara farklı davranıyorlar." durumuna benzeyecek.
Aynı günü hatırlasın herkes, dava çekildi, sonra Etik Kurul'u raporu temiz dendi ve hemen o belli kesim yönlendirmeye başladı, işte anlaşma, Fenerbahçe çekti, Etik Kurul'u da temiz rapor verdi.
Sonra Etik Kurul'un temiz demediği söylendi, 3 maç 4 maç 5 maç şüpheli şeklinde haberler yapıldı, yine kıvırdılar.
Şimdi de taraftarın tepki göstermesi için gereksiz bir çaba var, niye yarın tepki olsun sonraki maçımız kiminle? Ya da tepki olsun, camia bölünsün ama bilmiyorlar, gün geçtikçe daha da birleşiyoruz, hele Fenerbahçe'nin kazandığını görüp, komik olaylara şahit oldukça, taraftar daha da bütünleşiyor.
Fernando Gago
29.Nisan.2012, 01:58
İnsanların merak ettiği bir konu var. Aslında merak etmenin nedeni de ortak bir paylaşım alanında olmamızdır.
Fenerbahçe taraftarı ne olursa tepki koyar. Yani hangi nokta onlar için yanlıştır. İsteyene tek tek alıntıda yaparım. Şayet geçmişte burada fikir belirtmişse.
Şu varsa eğer biz tepkiyi koyarız, kimse merak etmesin deniyor. Oluyor, ama ama o zaten hükümet adamı...
Şu olduğu gün tepki koyarız deniyor. Oluyor, vardır bir bildikleri...
Acaba bizler eleştirirken olursa tepkiyi biz koyarız size ne oluyor diyenler bugün neden tepki koymuyorlar. Tepki koymayacaklarsa biz eleştirirken neden siz susun biz gereken tepkiyi koyarız şemsiyesi altında yorum yaptılar. Dediğim gibi ortak paylaşım alanı olunca ve bu durumu beraber paylaşınca insanlar merak ediyor, bende ediyorum.
Yönetimi darbe ile alaşağı edelim, veya 19 Mayıs kongresini basıp MAA'yı başkan ilan edelim cebren ve zorla ile. Bunu bekliyorsun sanırım :)
LaigLeNoiR
29.Nisan.2012, 01:58
Fenerbahçe üzerine kurulmuş bu süreçte, Fenerbahçeliler kadar sesi çıkarsa herhalde onlara da cevap vereceğiz Murat.
Yine tekrarlayayım, açıklama yapıldı da ben mi kaçırdım? Açıklamayı bekleyelim dedim, Aziz Yıldırım'dan gelecek açıklama önemli dedim. Aziz Yıldırım buna, yönetim beni sattı, sırtımdan vurdu şeklinde yorum yapmayınca, benim de Aziz Yıldırım'ın açıklamalarını bekleyelim, o önemli dememle örtüşmüyor mu durum?
Ben çıkıp, Fenerbahçe menfaatleriyle sonuçlansa, hala hayır benim dediğim doğrudur şeklinde ısrar mı edeyim?
O zaman ilk başta mesaj yazarken Azizi Yıldırım bu kararı almadıysa tepki koyarız gibisinden mesajlar boşa gitmiş oluyor. İlk başta söylenilecekti menfaatlerimiz için hangisi doğruysa o yapılsın diye.
DisCo
29.Nisan.2012, 02:00
Yönetimi darbe ile alaşağı edelim, veya 19 Mayıs kongresini basıp MAA'yı başkan ilan edelim cebren ve zorla ile. Bunu bekliyorsun sanırım :)
Lafınızın arkasında tek yumruk olmanızı bekliyorum.
Ben şu olduğunda bunu yaparım diyorsam olduğunda yaparım. Zaten bunu demediğim sürece kimse bana hak iddia edemez.
Fenerbahçe yönetimi ne yapsa bağrıma basarım demişsem ne olsa basarım. Bu bu olunca gerçek tepkiyi Fenerbahçe taraftarı koyar dedikten sonra bir bahane bulursam eleştirilirim. İş Fenerbahçe davası olduğu için hemen tepki geliyor ama normal şartlarda doğru söylediğim çok açıktır.
İnsan bir konuda fikrini söyledikten sonra o fikrin arkasında durur. Hadi yalan söylüyorsun, sana yanlış öğretmişler de ve bana doğrusunu öğret ki yarın başka ortamda kötü duruma düşmeyeyim. Ama malesef doğru bir şeyden bahsediyorum.
Fernando Gago
29.Nisan.2012, 02:02
Ben şu olduğunda bunu yaparım diyorsam olduğunda yaparım. Zaten bunu demediğim sürece kimse bana hak iddia edemez.
Fenerbahçe yönetimi ne yapsa bağrıma basarım demişsem ne olsa basarım. Bu bu olunca gerçek tepkiyi Fenerbahçe taraftarı koyar dedikten sonra bir bahane bulursam eleştirilirim.
Fenerbahçe yönetimi ne yaptıysa kulubün menfaati için yaptı! Bu cümle gayet basit.
Sekopej
29.Nisan.2012, 02:03
O zaman ilk başta mesaj yazarken Azizi Yıldırım bu kararı almadıysa tepki koyarız gibisinden mesajlar boşa gitmiş oluyor. İlk başta söylenilecekti menfaatlerimiz için hangisi doğruysa o yapılsın diye.
Aziz Yıldırım bu kararı almadıysa tepkimizi koyarız diyenlere soracaksın o zaman Murat. Nedir yani, bir kişi çıkacak, hepimiz onun dediği üzerinden mi gideceğiz?
Taraftar şampiyonluk yolunda takıma sahip çıkmaya devam edecektir.
Menfaatlerimiz için hangisi doğruysa o yapılsın da doğru bir mantık değil, siz şike yaptığınızı kabul edin, biz 100 milyon vereceğiz deseler, bu da bir menfaattir bakış açısına göre.
Ama bu kabul edilemez bir olay, suç varsa cezası çekilsin, ört bas edilmesin diye, 58. madde tartışmalarında da defalarca söyledik. Varsa suçu, düşürsünler Fenerbahçe'yi, pazarlık etmesinler.
Fernando Gago
29.Nisan.2012, 02:04
Fenerbahçe yönetimi ne yapsa bağrıma basarım demişsem ne olsa basarım. Bu bu olunca gerçek tepkiyi Fenerbahçe taraftarı koyar dedikten sonra bir bahane bulursam eleştirilirim. İş Fenerbahçe davası olduğu için hemen tepki geliyor ama normal şartlarda doğru söylediğim çok açıktır.
İnsan bir konuda fikrini söyledikten sonra o fikrin arkasında durur. Hadi yalan söylüyorsun, sana yanlış öğretmişler de ve bana doğrusunu öğret ki yarın başka ortamda kötü duruma düşmeyeyim. Ama malesef doğru bir şeyden bahsediyorum.
Fikrinin arkasında durmayanları burada ifşa eder misin? Senden böyle "rezil" bir istek de bulunuyorum ama evet istiyorum. Kimler "dönmüş" sözlerinde. Burada ifşa et de görelim. Bu neyin çabası yahu zorla muhalefet ettirme peşindesiniz. Şu mesaja bak şu tahriklere bak. Muhalefet etmeyceğiz. e-t-m-e-y-e-c-e-ğ-i-z :)
nannar
29.Nisan.2012, 02:04
ben şimdi birşey yazıcam da bana kızacak fenerliler.
fenerbahçe başkanı ve yönetimi taraftarı bu süreçte resmen kullanıyor. hani savaşta önce gönderelim de ölürlerse de düşmanı yıpratırar diye zırhı olmayan,silahı zayıf ve at üzerinde olmayan piyadeler olurya,olar gibi görmeye başladım taraftarı. başkan ya da yönetim şuraya koşun diyor taraftar "hurraaaa" diyip oraya gidiyor. sonra başkan ya da yönetim diyorki o taraf yanlışmış, bu yana koşun , taraftar tekrardan "hurrraaa" tabi bunu yaptırırken para pul ya da ödül vermiyor kimse. verilen tek şey daha dogrusu kullanılan tek şey taraftarın fenerbahçe sevgisi ve renklere olan aşkı...
LaigLeNoiR
29.Nisan.2012, 02:05
Fenerbahçe yönetimi ne yaptıysa kulubün menfaati için yaptı! Bu cümle gayet basit.
Fenerbahçe kulübü kulübün menfaati için şike yaptığını itiraf etse de bu söylediklerin geçerli olacak o zaman :)
Her şart ve koşulda arkasında durmanıza anlam veremiyorum. İnanmak başkadır ama körü körüne arkasında durmak başkadır.
Dersin ki ben inanıyorum böyle olacağına farklıdır, ama yok kesinlikle böyle her şartta arkasındayız diye o zaman da sonuç ortada.
Fernando Gago
29.Nisan.2012, 02:06
ben şimdi birşey yazıcam da bana kızacak fenerliler.
fenerbahçe başkanı ve yönetimi taraftarı bu süreçte resmen kullanıyor. hani savaşta önce gönderelim de ölürlerse de düşmanı yıpratırar diye zırhı olmayan,silahı zayıf ve at üzerinde olmayan piyadeler olurya,olar gibi görmeye başladım taraftarı. başkan ya da yönetim şuraya koşun diyor taraftar "hurraaaa" diyip oraya gidiyor. sonra başkan ya da yönetim diyorki o taraf yanlışmış, bu yana koşun , taraftar tekrardan "hurrraaa" tabi bunu yaptırırken para pul ya da ödül vermiyor kimse. verilen tek şey daha dogrusu kullanılan tek şey taraftarın fenerbahçe sevgisi ve renklere olan aşkı...
Haydi Fenerbahçe'liler gidelim yönetimi kılıç&kalkan Kuşanıp darbe ile devirelim" gazı vol.1 :)
di canio
29.Nisan.2012, 02:07
Kimin lafının arkasında? Benim lafım farklı, bir başkasınınki farklı. Ayrıca açıklama yapılmasını bekliyor birçok taraftar. Açıklamayı beklemeden yönetime tepki gösterenler de var. Anlamadığım bütün Galatasaraylılar ya da diğer takım taraftarları aynı şeyi mi düşünüyor? Tek yumruk musunuz? Milyonlarca kişi aynı şeyi düşünüp, aynı anda uyguluyor mu?
Ben yazıklar olsun derim, Serkan demez. Ben sorgusuz sualsiz tepki gösteririm, küfrederim; Serkan etmez. Kişinin bakış açısıyla, düşünce yapısıyla farklılık gösterir bunlar.
Hayır bu konu neden bu kadar kasıldı onu da anlamış değilim.
Fernando Gago
29.Nisan.2012, 02:07
Fenerbahçe kulübü kulübün menfaati için şike yaptığını itiraf etse de bu söylediklerin geçerli olacak o zaman :)
Her şart ve koşulda arkasında durmanıza anlam veremiyorum. İnanmak başkadır ama körü körüne arkasında durmak başkadır.
Dersin ki ben inanıyorum böyle olacağına farklıdır, ama yok kesinlikle böyle her şartta arkasındayız diye o zaman da sonuç ortada.
Bir spor kulubü şike yaptığını itiraf edecek ve bu kulup için menfaatine olacak. Baştan ağır mantık hatası var ben mesajın kalan kısmını nasıl okuyayım :)
LaigLeNoiR
29.Nisan.2012, 02:09
Bir spor kulubü şike yaptığını itiraf edecek ve bu kulup için menfaatine olacak. Baştan ağır mantık hatası var ben mesajın kalan kısmını nasıl okuyayım :)
Hadi bu sana ağır geldi, derse ki kulüp menfaatleri için Futbol branşını kapatmamız gerekiyor yoksa batıyoruz diye, bunu da normal sakinlikte mi karşılarsın ?
Sekopej
29.Nisan.2012, 02:09
Haydi Fenerbahçe'liler gidelim yönetimi kılıç&kalkan Kuşanıp darbe ile devirelim" gazı vol.1 :)
İlk günden beri, Fenerbahçe ha şimdi dağılacak, şimdi bitti, ha gitti, ha gidiyor diye bekleyenler, birlikteliği, camianın inanılmaz bütünleşmesini, tüm bu süreçte en fazla maç hasılatı, Fenerium'da rekor ciroları sağlaması, takıma her şartta sahip çıkması, sürekli onlara inanması, o bekleyenleri hayal kırıklığına uğrattı.
O nedenle bu şekilde düşünmelerini normal karşılıyorum, hele kazanmaya devam edersek daha da farklı çevrelerden ne yorumlar gelecek. Alıştık.
Fernando Gago
29.Nisan.2012, 02:11
İlk günden beri, Fenerbahçe ha şimdi dağılacak, şimdi bitti, ha gitti, ha gidiyor diye bekleyenler, birlikteliği, camianın inanılmaz bütünleşmesini, tüm bu süreçte en fazla maç hasılatı, Fenerium'da rekor ciroları sağlaması, takıma her şartta sahip çıkması, sürekli onlara inanması, o bekleyenleri hayal kırıklığına uğrattı.
O nedenle bu şekilde düşünmelerini normal karşılıyorum, hele kazanmaya devam edersek daha da farklı çevrelerden ne yorumlar gelecek. Alıştık.
Çok açık ve net söylüyorum. Bağdat Caddesinde veya Taksim Meydanında 10 Fenerbahçeli hmmm fazla oldu haydi 5 Fenerbahçeli forma bayrak kuşansın çıksın "yönetim bizi rezil ettin, istifa, Aziz Yıldırım istifa" dese hemen hepsi rahatlayacak, rahat uyku çekecekler. Ama bunu göremedikleri için böyle nifaklar peşindeler :)
DisCo
Bir açıklama gelmediğini biliyoruz. Şayet senin bu konuda edinmiş olduğun bazı bilgiler olabilir. Bu menfaatin ne olduğunu açıklarsan bizde öğreniriz.
Dediğim gibi bir açıklama gelmeden menfaat var diyorsan bu gözleri kapalı bağlılıktır.
Tekrarlıyorum ister gözün açık ister gözün kapalı istediğine inanabilir ve destekleyebilirsin. Senin özgür kişiliğine müdahale etmek benim haddime değildir. Belki de benim gözüm kapalıdır.
Ben ne zaman seni eleştirme hakkına sahip olurum onu söyleyeyim; ben bu davayı boşuna açtılar çünkü geri çekecekler dediğimde sen (örnekleme manasında söylüyorum, dememiş olabilirsin) bu dava ile hakkımızı göstereceğiz, bu dava sonuçlanınca görüşeceğiz, para umrumda değil yeter ki bu davayı alalım ve günlerini gösterelim, yönetim bu davayı çektiğinde tepkiyi ben koyarım dersen benim seni eleştirme hakkım doğar.
Bu noktayı iyi değerlendirmek lazım. Yoksa sen desteklersin, muhalefet olursun, olmazsın bunlarda değilim.
nannar
Serkan kulübe sahip çıkın,forma alın.maça gidindestek verin. ama kişiler üzerinden bu kadar at gözlüğü takarcasına "yönetim yaptıysa dogrudur" diyen taraftarlara sözüm. yani iş "şike yaptıysa bile yönetmn vardır bir bildiği" cümlesine gidiyor :)
LaigLeNoiR
Ben bu sözlerine hiç mi ama hiç katılmıyorum.
Fenerbahçe'Nin dağılması umrumda bile değil. Birlikteliğinize de inanmıyorum. Camianızda da hiçbir bütünlük göremiyorum. Maç hasılatında her zaman zaten F.Bahçe üstündü.
Siz alışmaya devam edin biz de sizin bu tavırlarınıza alıştık.
Her şartta üste çıkıp haklılığınızı savunuyorsunuz. Benim için şike davası hiçbirşey ifade etmiyor. F.Bahçe suçlu veya suçsuz olsun şuanki durumdan hiçbir fark olmayacak. Bu ülkede neler olurken bu davanın sonucunun hiçbir önemi yok.
İnsan bir konuda fikrini söyledikten sonra o fikrin arkasında durur. Hadi yalan söylüyorsun, sana yanlış öğretmişler de ve bana doğrusunu öğret ki yarın başka ortamda kötü duruma düşmeyeyim.
Sen bence bazı şeyleri anlayamamışsın. Aziz Yıldırım'ı herkes savunuyor burada ama eğer gerçekten suçluysa ve GERÇEK delillerle bu kanıtlarsa Aziz Yıldırım hain olur bu kulüpte. Kimse çıkıp savunmaz.
Cas davası yönetim tarafından çekilmişse yazıklar olsun dedim. Evet yazıklar olsun. Ama işin içinde Fenerbahçe'nin menfaatleri varsa ve onlar bunu düşünerek yaptılarsa ne diyebiliriz ki?
Bu kararı alanlar yarın çıkıp; "45 Milyon $ tazminat aldık" derse ben bu adama hala nasıl kızarım? Cas davasının amacının %70'i maddi zaten. Onada ulaşmış olacağız işte. Ne yani Cas davasında Platini'ye idam cezası falan mı verilmesini bekliyorsunuz?
Ama eğer ortada tazminat falan yoksa ve sırf gelen baskılardan çekildiyse o zaman zaten savcılığa suç duyurusunda bulunacağımı söyledim. Kimsede çıkıp desteklemez açıklama gelmezse. Herkes açıklamayı bekliyor zaten.
Fernando Gago
29.Nisan.2012, 02:15
Bir açıklama gelmediğini biliyoruz. Şayet senin bu konuda edinmiş olduğun bazı bilgiler olabilir. Bu menfaatin ne olduğunu açıklarsan bizde öğreniriz.
Dediğim gibi bir açıklama gelmeden menfaat var diyorsan bu gözleri kapalı bağlılıktır.
Tekrarlıyorum ister gözün açık ister gözün kapalı istediğine inanabilir ve destekleyebilirsin. Senin özgür kişiliğine müdahale etmek benim haddime değildir. Belki de benim gözüm kapalıdır.
Ben ne zaman seni eleştirme hakkına sahip olurum onu söyleyeyim; ben bu davayı boşuna açtılar çünkü geri çekecekler dediğimde sen (örnekleme manasında söylüyorum, dememiş olabilirsin) bu dava ile hakkımızı göstereceğiz, bu dava sonuçlanınca görüşeceğiz, para umrumda değil yeter ki bu davayı alalım ve günlerini gösterelim, yönetim bu davayı çektiğinde tepkiyi ben koyarım dersen benim seni eleştirme hakkım doğar.
Bu noktayı iyi değerlendirmek lazım. Yoksa sen desteklersin, muhalefet olursun, olmazsın bunlarda değilim.
Serkan kulübe sahip çıkın,forma alın.maça gidindestek verin. ama kişiler üzerinden bu kadar at gözlüğü takarcasına "yönetim yaptıysa dogrudur" diyen taraftarlara sözüm. yani iş "şike yaptıysa bile yönetmn vardır bir bildiği" cümlesine gidiyor :)
Benim dediğim çok açık. Fenerbahçe Yönetimi 3 Temmuz'dan beri milyon dolarlık şirketletini bir yana bıraktılar, 24 saat kendilerini bu işe adadılar. Onlar bu süreçte hükümet, UEFA, TFF ile sürekli iletişim halindeler, sürekli bir masa etrafında istişare ediyorlar. Benim güvencem sadece ama sadece budur. Ben ne kadar Fenerbahçe'mi düşünüyorsam en az onlar da o kadar düşünüyordur. Ben buna inanıyorum AMA CAS çekildiğinden beri söylüyorum bu sürecin takibindeyiz bu da bilinsin diyorum. Şimdi ne sakınca var bunda ?
LaigLeNoiR
29.Nisan.2012, 02:15
Sen bence bazı şeyleri anlayamamışsın. Aziz Yıldırım'ı herkes savunuyor burada ama eğer gerçekten suçluysa ve GERÇEK delillerle bu kanıtlarsa Aziz Yıldırım hain olur bu kulüpte. Kimse çıkıp savunmaz.
Cas davası yönetim tarafından çekilmişse yazıklar olsun dedim. Evet yazıklar olsun. Ama işin içinde Fenerbahçe'nin menfaatleri varsa ve onlar bunu düşünerek yaptılarsa ne diyebiliriz ki?
Bu kararı alanlar yarın çıkıp; "45 Milyon $ tazminat aldık" derse ben bu adama hala nasıl kızarım? Cas davasının amacının %70'i maddi zaten. Onada ulaşmış olacağız işte. Ne yani Cas davasında Platini'ye idam cezası falan mı verilmesini bekliyorsunuz?
Ama eğer ortada tazminat falan yoksa ve sırf gelen baskılardan çekildiyse o zaman zaten savcılığa suç duyurusunda bulunacağımı söyledim. Kimsede çıkıp desteklemez açıklama gelmezse. Herkes açıklamayı bekliyor zaten.
Kusura bakma ama sen bunları söyledikten sonra benim aklıma gelen tek şey F.Bahçe kulübü maddi menfaatleri için kendi adının temize çıkmasına gerek duymadı yorumu yaparım.
Bu da gayet doğal hakkım çünkü sen diyorsun bu davanın %70'i maddi amaçlı yani para olsun yeter. Para için kulübünün ismini satar mısın ?
SaLviO
29.Nisan.2012, 02:16
Bu ülkede neler olurken bu davanın sonucunun hiçbir önemi yok.
bu davanın sonucu doğrudan 20 milyon insanı etkilicek
nannar
29.Nisan.2012, 02:16
.
Ali KOÇ "Davamızın amacı para değil. O ikinci planda" dedi. Yani amaç para değil,itibarımızı kurtaracağız dendi.
Yahu yönetim taraftarı sokakta futbol tartışmalarında güçsüz duruma düşürdü resmen. Ne deseniz çürütülür bu aralar. Yönetim açıklama yapana kadar fazla yorum yapmamak lazım o yüzden
Fernando Gago
29.Nisan.2012, 02:17
Bireysel yorumlar üzerinden 25 milyon çıkarsama yaptığınız sürece yarattığınız suni gündemde oyalanmaya devam ediceksiniz :)
LaigLeNoiR
29.Nisan.2012, 02:18
bu davanın sonucu doğrudan 20 milyon insanı etkilicek
Bu davanın sonucuna göre 20 milyon insan işe mi girecek ? Gelir kapısı mı açılacak ? 20 Milyon konut mu verilecek ?
Ne etkisi olacak insanlara ?
Şikeci yaftasına gelirsek, diyenler yine diyecek değiştiremezsiniz hiçbir şekilde.
Şike olduğu açıklanırsa da ona da yine kılıf bulanlar olacak.
DisCo
29.Nisan.2012, 02:18
İşin içinde zaten Fenerbahçe'nin menfaati olduğu bellidir.
1- Bahsettiğin gibi tazminat alınmıştır.
2- Fenerbahçe'nin davayı kaybedeceği anlaşılmış ve daha büyük belalar almamak adına geri çekilmiştir.
1'e Fenerbahçe'nin menfaati, 2'ye Fenerbahçe'nin zararı diyemeyiz. Yönetim yaptığı hatadan dönmüştür çünkü Fenerbahçe'nin menfaati ön plandadır deriz.
Benim kızdığım ve sizlerle paylaştığım nokta müthiş bir gaz verildi ve sonra dava geri çekildi. Ortamın sıcaklığını artırmak sonrada geri çektik demek bu kadar basit olmamalıdır.
Hele bir açıklama gelsin diyoruz ama gelmeden yapılanı savunuyoruz. Bende haliyle eleştiriyorum. Bu dava geri çekilsin biz tepki koyarız dendi ve şimdi savunuluyor, eleştiriyorum.
Bu yarın seninle dışarı gelecem deyip gelmemekle aynı bir durumdur. Gelecem deyip gelmezsen eleştiririm.
sui generis
29.Nisan.2012, 02:19
ben dedim; Aziz Başkan çekmeyin dediği halde çektilerse yazıklar olsun o çekenlere. ben bunu dedim, hala savunuyorum. bu süreçte başkanın yapma dediğini yapmayacaksın. fazla sert olmak istemiyorum, gerekli açıklamaya göre tepkimiz artar, azalır.
Kusura bakma ama sen bunları söyledikten sonra benim aklıma gelen tek şey F.Bahçe kulübü maddi menfaatleri için kendi adının temize çıkmasına gerek duymadı yorumu yaparım.
Bu da gayet doğal hakkım çünkü sen diyorsun bu davanın %70'i maddi amaçlı yani para olsun yeter. Para için kulübünün ismini satar mısın ?
Bilgi: Para için stad ismini satmayan 3 büyükler arasındaki tek kulüp Fenerbahçe'dir.
Kazanamayacağımız bir dava için neden bize 45 M $ hibe etsinler? Demekki korkuyorlar. Bir şeyler çıkacağını biliyorlar. O sebeple gelip Başbakan ile görüşüyor UEFA başkanı.
LaigLeNoiR
29.Nisan.2012, 02:21
ben dedim; Aziz Başkan çekmeyin dediği halde çektilerse yazıklar olsun o çekenlere. ben bunu dedim, hala savunuyorum. bu süreçte başkanın yapma dediğini yapmayacaksın. fazla sert olmak istemiyorum, gerekli açıklamaya göre tepkimiz artar, azalır.
Fenerbahçe yönetimi resmi siteden bu konu hakkında açıklama yapmıştı Muhammed, Aziz Yıldırım'ın bu kararla hiçbir alakası yoktur diye.
Fernando Gago
29.Nisan.2012, 02:22
Fenerbahçe Taraftarı da eleştirilmez değildir, elbette eleştirilebilir Ancak bir kaos algısı yaratmak niye ben onu anlamıyorum. Sürekli tahril dalgası çıkarmak, birbirine düşürmek gayreti nedendir. Ben Bekq nickli arkadaşa Emre, Aykut Kocaman konuları dahil olmak üzere birçok konuda katılmıyorum. Olabilir ama 3 Temmuz operasyonuna aynı yerden bakıyoruz. En azından bunu biliyorum. Bu değişmeyecek bir gerçektir.
Ben bu sözlerine hiç mi ama hiç katılmıyorum.
Fenerbahçe'Nin dağılması umrumda bile değil. Birlikteliğinize de inanmıyorum. Camianızda da hiçbir bütünlük göremiyorum. Maç hasılatında her zaman zaten F.Bahçe üstündü.
Siz alışmaya devam edin biz de sizin bu tavırlarınıza alıştık.
Her şartta üste çıkıp haklılığınızı savunuyorsunuz. Benim için şike davası hiçbirşey ifade etmiyor. F.Bahçe suçlu veya suçsuz olsun şuanki durumdan hiçbir fark olmayacak. Bu ülkede neler olurken bu davanın sonucunun hiçbir önemi yok.
Taraftar Kart + Kombine + Yürüyüşler (topuk yaylası vs.) + Fenerium Satışları
Gidip Mehmet Berk'i mi vuralım? MAA'yı mı devirelim? Daha ne yapalım yani?
İlk formalar çıktı. Fenerium'a almaya gittim. Genelde ilk çıktığı gün alırım formayı. Gittiğimde 2 adam vardı. Biri işte denedi falan formayı. Sonra üstüne olunca tamam bundan alıyorum birde çubuklusundan aynı beden 1 tane daha istiyorum dedi. Sonra adam dediki: "3 Temmuz kulüp maddi kayıp yaşadı falan dediler bende 2 forma alıyorum".
Anlayamazsın bir Beşiktaş'lı olarak. Anlamanı beklemem. 3 Temmuz günü olan olaylar tatilimi zehir etti. Anlamazsın sen. Bilemezsin. Sonra dersin öyle ne yaptınız siz diye.
LaigLeNoiR
29.Nisan.2012, 02:22
Bilgi: Para için stad ismini satmayan 3 büyükler arasındaki tek kulüp Fenerbahçe'dir.
Kazanamayacağımız bir dava için neden bize 45 M $ hibe etsinler? Demekki korkuyorlar. Bir şeyler çıkacağını biliyorlar. O sebeple gelip Başbakan ile görüşüyor UEFA başkanı.
Hmm o zaman 45 Milyon Dolar karşılığında sizin takımınızı satın alabiliriz, adını değiştirebiliriz, renklerinizle oynarız. Herşeyiniz para demek ki öyle mi ?
Daha sonrasında tüm taraftarları kapsayamaz bu düşünceler denir...
Fernando Gago
29.Nisan.2012, 02:25
Hmm o zaman 45 Milyon Dolar karşılığında sizin takımınızı satın alabiliriz, adını değiştirebiliriz, renklerinizle oynarız. Herşeyiniz para demek ki öyle mi ?
O mesajdan bu sonucu çıkardın ya :) :)
Bu lafımdan bunu mu çıkardın?
Ne yapsınlar yani? Söyler misin Cas davasının senin için amacı nedir? Platini'yi asmalarını falan mı bekliyorsun?
Biz davayı Platini Türkiye'ye gelip Başbakan ile görüştüğü gün kazandık. Üstüne tazminat aldığımız anda olay biter.
LaigLeNoiR
29.Nisan.2012, 02:25
Taraftar Kart + Kombine + Yürüyüşler (topuk yaylası vs.) + Fenerium Satışları
Gidip Mehmet Berk'i mi vuralım? MAA'yı mı devirelim? Daha ne yapalım yani?
İlk formalar çıktı. Fenerium'a almaya gittim. Genelde ilk çıktığı gün alırım formayı. Gittiğimde 2 adam vardı. Biri işte denedi falan formayı. Sonra üstüne olunca tamam bundan alıyorum birde çubuklusundan aynı beden 1 tane daha istiyorum dedi. Sonra adam dediki: "3 Temmuz kulüp maddi kayıp yaşadı falan dediler bende 2 forma alıyorum".
Anlayamazsın bir Beşiktaş'lı olarak. Anlamanı beklemem. 3 Temmuz günü olan olaylar tatilimi zehir etti. Anlamazsın sen. Bilemezsin. Sonra dersin öyle ne yaptınız siz diye.
Kusura bakma da aynı olaylar Beşiktaş içine de çekildi Giresunspor içine de. İki taraftan da olayı anlayabiliyorum ancak hiçbir zaman körü körüne savunmadım hiçbirşeyi.
İlk önce ben eleştirdim eğer böyle birşey varsa yazıklar olsun, beni inandıramazlar diye. Kim varsa anında ilişkisi kesilsin diye. Ancak ben sizden böyle birşey göremiyorum.
Kaç ay olduğunu unuttuğum başkanınız içeride yatarken onun arkasındasınız ve asla aklınızda bir gram şüphe yok. Bu kadar eminsiniz. Bana birşey demek düşmez bu konu hakkında herkes özgürdür.
nannar
29.Nisan.2012, 02:26
Aziz başkanı falan aşan bir konu haline gelmiştir bence bu dava çekme işi. Başbakan müdahale etmiştir bence. Senaryo yazılmıştır sonra.Sen bunu diyeceksin, sonra sen bunu yapacaksın gibisinden.Ama Fenerbahçe'yi en az zararla işin dışına alırken türk futbolunun da zarar görmemesi sanırım. Dediğim gibi aslında bu CAS davası sadece para ile ilgili değil dedi yönetim.Hatta para ikinci planda dedi.Baskı gelmese Fb davayı çekmezdi.Çekmezseniz bu sonuçlar ortaya çıkar diye korkuttular ve çekmek zorunda kaldı bence.Sonuçta yönetim kurulu iş adamlarından oluşuyor ve iş adamları iktidarla karşı karşıya kalmak istemez.bu da gayet doğal. buraya kadar bir sorun yok ama işte eleştirdiğimiz nokta taraftarın gaza gelip bir yöne koşarken birileri durdu diye durup artık koşmaya gerek yok demesi. inşallah süreç sonunda türk futbolu daha sağlam bir şekilde tekrar ayaklanır. yoksa bu süreçte artık herşey saçma sapan bir hal aldı. yorumlarla falan çözülecek bir durum yok. rüzgar nerden esse taraftar o yöne gitmeye başladı. fırtına dursa da taraftarar da bir dinlense artık
Fernando Gago
Sayın Fenerbahçeli olmayanlar,
UEFA başkanı , UEFA tarihinde hangi tarihte bir siyasi hükümetle görüşmüştür, başkente giderek. Siz bunun cevabını verebilir misiniz. Ve neden? Platini'nin gollerini konuşmak için değildir herhalde.
di canio
Murat; bu kadar basit mi? O davada Fenerbahçe neyini sattı? Şike davası değil ki, 45 milyon'a şike yaptığımızı kabul etmiş olalım. Fenerbahçe'nin usulsüz olarak men edildiği turnuvadan olası kazancının tutarıdır o miktar. Fenerbahçe kulübünün fiyatı değil. Ayıp ediyorsunuz vallahi. Elma başka armut başka. Şike soruşturması başka, CAS davası başka. Defalarca yazdık ama hala anlayamadınız sanırım.
LaigLeNoiR
Bu lafımdan bunu mu çıkardın?
Ne yapsınlar yani? Söyler misin Cas davasının senin için amacı nedir? Platini'yi asmalarını falan mı bekliyorsun?
Biz davayı Platini Türkiye'ye gelip Başbakan ile görüştüğü gün kazandık. Üstüne tazminat aldığımız anda olay biter.
Yahu ne demek ne kazanacaktık.
Sizin davayı açma sebebiniz nedir bunu Ali Koç söylemiş. Daha sonra istediğimizi aldık diyorsunuz. Sizin istediğiniz para mı itibar mı ?
Siz de bu soruya para diye yanıt verince yukarıda yazdıklarımı çıkarmak da çok zor değil.
sui generis
29.Nisan.2012, 02:27
evet eminiz, çünkü; hala birşey gösteremediler bize. aksine suçluluğunu göstermeleri gerekirken her gün ne kadar haklı olduğumuzu anlıyoruz. başkana olan inancım her geçen gün artıyor.
Kusura bakma da aynı olaylar Beşiktaş içine de çekildi Giresunspor içine de. İki taraftan da olayı anlayabiliyorum ancak hiçbir zaman körü körüne savunmadım hiçbirşeyi.
İlk önce ben eleştirdim eğer böyle birşey varsa yazıklar olsun, beni inandıramazlar diye. Kim varsa anında ilişkisi kesilsin diye. Ancak ben sizden böyle birşey göremiyorum.
Kaç ay olduğunu unuttuğum başkanınız içeride yatarken onun arkasındasınız ve asla aklınızda bir gram şüphe yok. Bu kadar eminsiniz. Bana birşey demek düşmez bu konu hakkında herkes özgürdür.
Beşiktaş Taraftarı: Aklanın da gelin.
Beşiktaş Yönetimi: Aklanana kupayı iade ediyoruz.
Sonra? Ne mi oldu? Hep beraber bakalım :)
Beşiktaş Türkiye Kupası şampiyonu olduğu için kazandığı UEFA Kupası hakkını kullandı. Sembolik olarak kupayı iade etti sadece.
1-2 Ay sonra dahada değişik bir hal aldı olay. Kupa hala müzedeydi çünkü geri falan verilmemişti.
Ama bunun kaymağını AYLARCA yediniz. Biz işte iyi niyetli davrandık falan diye.
SaLviO
29.Nisan.2012, 02:29
bizim istediğimiz yapılan haksızlığın ortaya çıkmasıydı,allaha sükürde çıktı herkes gördü
nannar
ben bu fikri ilk günden beri yazdım.fakat sanırım yazma şeklimde sıkıntı oldugu içi 3-4 kere ceza aldım :D
Fernando Gago
UEFA kurum olarak federasyonların özerkliğini savunduğu halde, UEFA başkanı bir ülkenin başkentine gidip o ülkenin başbakanı ile 1 saatten fazla görüşüyorsa ve binbir baskı ile CAS davası geri çektiriliyorsa Fenerbahçe buradan alnı aktır. Bekq b konuda %100 haklı.
di canio
Beşiktaş Taraftarı: Aklanın da gelin.
Beşiktaş Yönetimi: Aklanana kupayı iade ediyoruz.
Sonra? Ne mi oldu? Hep beraber bakalım :)
Beşiktaş Türkiye Kupası şampiyonu olduğu için kazandığı UEFA Kupası hakkını kullandı. Sembolik olarak kupayı iade etti sadece.
1-2 Ay sonra dahada değişik bir hal aldı olay. Kupa hala müzedeydi çünkü geri falan verilmemişti.
Ama bunun kaymağını AYLARCA yediniz. Biz işte iyi niyetli davrandık falan diye.
Ek olarak; aklanın da gelin dedikleri isimlerden 1 tanesini başkan yapmak için çabaladılar, 1 tanesi de şu an takımın başında.
futureless
29.Nisan.2012, 02:30
Bunu nasıl çıkarabildin anlayamadım Murat .
Bekq'in yazdığı 'anlayamazsın , tatilimizin nasıl zehir olduğunu bilemezsin' temalı kısma da katılıyorum.
Asmaya kesmeye meraklı olmanız bir yana şekilden şekile girmek konusunda güzel örnekler veriyorsunuz her gelişme sonrasında , yalnız hep elinizde patlıyor . Burda birine cevap yazarken , normalde senin istediğin cevabı veren Muhammet'e birşey demiyorsun , onu da tebrik et o zaman . Kimimiz CAS davasının çekilmesinde çok büyük sıkıntı görmüyor olabilir ama görenler de var . Hepimiz aynı cevabı vermiyoruz burada , sadece işinize gelenlere cevap vermenizi yakıştıramıyorum . Bizler dikkat ederseniz kişisel görüşlerimizle yorumluyoruz CAS davasının çekilmesini , ya sizler ? nasıl topluca bir ağızdan cevap verebiliyorsunuz aynı şekilde ? Tesadüf mü ? Allah muhafaza , duymak istemiyorum artık o kelimeyi.
Fernando Gago
29.Nisan.2012, 02:35
Populizm yapmak kötü bir hastalıktır, şükür ki Fenerbahçe taraftarı bu populizm dalgasında sürüklenmedi :)
LaigLeNoiR
29.Nisan.2012, 02:37
Ek olarak; aklanın da gelin dedikleri isimlerden 1 tanesini başkan yapmak için çabaladılar, 1 tanesi de şu an takımın başında.
Benim ağzımdan bir kere duydunuz mu olumlu bir cümle bu konuyla ilgili ?
Tüm Beşiktaş taraftarına yıkamazsınız olayı kabul etmem :)
Öte yandan Tayfur Havutçu'ya bu lafı atıyorsanız eğer belirli bir süre yatıp çıkmış adam hakkında böyle kafanıza göre yargılama yapıyorsanız eğer Aziz Yıldırım için bu kadar insan az bile söylüyorlar.
Tayfur Havutçu içerden çıktığı halde gözünüzde temiz değil ve siz Aziz Yıldırım'a hala söz ettirmiyorsunuz.
YORUMSUZ.
Fernando Gago
29.Nisan.2012, 02:39
Öte yandan Tayfur Havutçu'ya bu lafı atıyorsanız eğer belirli bir süre yatıp çıkmış adam hakkında böyle kafanıza göre yargılama yapıyorsanız eğer Aziz Yıldırım için bu kadar insan az bile söylüyorlar.
Tayfur Havutçu'ya kimse suçlu demiyor. Sadece Çarşı yanı Beşiktaş tribünlerinin lokomotifi aklanın da gelin dedi. Tutuksuz yargılanmak aklanmak değildir :)
LaigLeNoiR
29.Nisan.2012, 02:40
Tayfur Havutçu'ya kimse suçlu demiyor. Sadece Çarşı yanı Beşiktaş tribünlerinin lokomotifi aklanın da gelin dedi. Tutuksuz yargılanmak aklanmak değildir :)
Siz burada eğer bu örnekleri veriyorsanız bu sizin onun temiz olmadığınızıın göstergesidir, lafı dolaştırmaya gerek yok.
Tayfur Havutçu içerden çıktığı halde gözünüzde temiz değil ve siz Aziz Yıldırım'a hala söz ettirmiyorsunuz.
YORUMSUZ.
İlk önce ben eleştirdim eğer böyle birşey varsa yazıklar olsun, beni inandıramazlar diye. Kim varsa anında ilişkisi kesilsin diye.
Senin mesajın.
http://forum.turksportal.net/vb/showpost.php?p=2239491&postcount=8715
Fernando Gago
29.Nisan.2012, 02:42
Siz burada eğer bu örnekleri veriyorsanız bu sizin onun temiz olmadığınızıın göstergesidir, lafı dolaştırmaya gerek yok.
Hayır, ortada temiz veya kirli diye bir şey yok. Orada mahkeme devam ediyor. Kimi tutuksuz yargılanıyor, kimi tutuklu yargılanıyor, kimi 5 ay ay tutuklu şuanda da tutuksuz yargılanıyor.
Ortada temiz veya kirli olan yok. Ama Çarşı aklanın da gelin diyorsa mahkeme sonucu beklenmeden kimse görevde olmaması lazım. Mahkeme Sonucu! :)
sui generis
29.Nisan.2012, 02:42
yalnız atlanan önemli bir nokta var. Uefa ya CAS ta açılan davalarda ya feragat edilme olup anlaşılmış ya da uefa kazanmış davayı. karşı tarafın kazandığı dava yokmuş. o yüzden getirceği sonuçlara bakmak gerekir. Beşiktaş taraftarı dik duramamıştır bana kalırsa, aklanın da gelin ne demek yahu ve di canio nun da dediği gibi sonra da gel başkan, td ol .. bu ne yaman çelişkidir ? tabii; çarşının internet sitesinden ts'nin sözde şampiyonluğunu kutlamasını da unutmadık. Fenerbahçe taraftarı gibi kimse dik duramamıştır ve bu belli kesimler tarafından kıskanılmıştır. Fenerle kimse başa çıkamaz dediğimizde siz bunu sadece bir tezahürat mı sandınız ?
Fernando Gago
29.Nisan.2012, 02:43
Şuanda zaten dik duran ve dik duramayan camiaların halini görüyoruz :) Fazla söze gerek yok sanırım.
LaigLeNoiR
29.Nisan.2012, 02:44
Senin mesajın.
http://forum.turksportal.net/vb/showpost.php?p=2239491&postcount=8715
Buradan çıkarttığın anlam nedir gerçekten merak ettim. Ben sizin cümlelerinizle size cevap verdim orada. Tayfur Havutçu veya Beşiktaş konusu açıldı ve ben de söyledim hiçbir zaman Beşiktaş'In yaptıklarını desteklediğimi. Bunun ardından da sizin Tayfur Havutçu'yu temiz değil gözüyle görmenizi örnek gösterdim Aziz Yıldırım üzerinden.
Ha şuna gelirsek ben hala arkasındayım Beşiktaş'La ilişkisi kesilsin ne kadar bu işin içine karışan insan varsa.
nannar
29.Nisan.2012, 02:45
:) Yeni mi anlamış FB yönetimi UEFA'ya karşı açılan davalarda karşı tarafın kazanma oranını falan?
di canio
29.Nisan.2012, 02:45
YORUMSUZ.
Tayfur Havutçu'ya suçlu dediğim bir ifade yok orada. Sana, sizin tarafınızdan bir örnek verdim. Beşiktaş camiasında o dönem bunu söyleyenler yok muydu? Bu tüm taraftarın düşüncesi olarak yorumlanabilir mi? Bence yorumlanamaz. Ama siz tüm Fenerbahçelilerden aynı şeyi düşünmelerini bekliyorsunuz. Bunun sonucu olarak da tüm Fenerbahçelilerden tepki göstermesini bekliyorsunuz. Tüm Beşiktaş taraftarı şimdi neden tepki göstermiyor? Sen gösterirsin, bir başkası göstermez. Fenerbahçe taraftarının birliğini sorgulayan sizler, neden sizi daha çok ilgilendiren bunu da sorgulamıyorsunuz?
Tayfur Havutçu ya da Serdal Adalı şu an suçlu değildir benim gözümde. Onlar da bu orta oyunun içinde kullanılan figüranlar olmuştur.
Buradan çıkarttığın anlam nedir gerçekten merak ettim. Ben sizin cümlelerinizle size cevap verdim orada. Tayfur Havutçu veya Beşiktaş konusu açıldı ve ben de söyledim hiçbir zaman Beşiktaş'In yaptıklarını desteklediğimi. Bunun ardından da sizin Tayfur Havutçu'yu temiz değil gözüyle görmenizi örnek gösterdim Aziz Yıldırım üzerinden.
Ha şuna gelirsek ben hala arkasındayım Beşiktaş'La ilişkisi kesilsin ne kadar bu işin içine karışan insan varsa.
Kimse "TEMİZ DEĞİL" gibi bir tabir kullanmadı. Aklanında gelin diyenler mahkeme sonucunu beklemeden yani hoca aklanmadan başa geçmesine ses etmedi.
Fernando Gago
29.Nisan.2012, 02:46
İlişkisi varsa kesilsin diyen ile İlişkisi olduğu iddia edilen ama sonuclanması bekleyen taraftar arasında dağlar kadar fark var. Beşiktaş taraftarının neredeyse tamamı bu ikilem arasında boğuldu gitti.
SaLviO
29.Nisan.2012, 02:47
Tayfur Havutçu'ya suçlu dediğim bir ifade yok orada. Sana, sizin tarafınızdan bir örnek verdim. Beşiktaş camiasında o dönem bunu söyleyenler yok muydu? Bu tüm taraftarın düşüncesi olarak yorumlanabilir mi? Bence yorumlanamaz. Ama siz tüm Fenerbahçelilerden aynı şeyi düşünmelerini bekliyorsunuz. Bunun sonucu olarak da tüm Fenerbahçelilerden tepki göstermesini bekliyorsunuz. Tüm Beşiktaş taraftarı şimdi neden tepki göstermiyor? Sen gösterirsin, bir başkası göstermez. Fenerbahçe taraftarının birliğini sorgulayan sizler, neden sizi daha çok ilgilendiren bunu da sorgulamıyorsunuz?
Tayfur Havutçu ya da Serdal Adalı suçlu değildir. Onlar da bu orta oyunun içinde kullanılan figüranlar olmuştur.
heleki tayfur hoca tüm tapeleri okuyan biri olarak o adam yerinde olsam savcıya dava açarım
LaigLeNoiR
29.Nisan.2012, 02:47
Şuanda zaten dik duran ve dik duramayan camiaların halini görüyoruz :) Fazla söze gerek yok sanırım.
Maşallah siz devam edin dik durmaya.
Sizinle bu durumda kimse başedemez zaten, gözlerinizi öyle bir hırs bürümüş ki başka veya aksi hiçbirşey görmüyorsunuz.
Aziz Yıldırım çıksa ve itiraf etse Şike yaptığını siz yine dersiniz ki o Aziz Yıldırım değildi veya söylemek istediği farklıydı diye.
Bu şekilde devam edin dediğim gibi dik durmaya ama yanınıza Beşiktaş'ı karıştırmayın. Onlar farklıdır hatta bana göre çArşı ile de Beşiktaş taraftarı farklıdır ama bu konuların yeri burası değil.
Yarın sabah yola çıkacağım ve burada sizinle kaç saattir gereksiz yere konuşuyoruz. :) Esenlikle kalın.
nannar
29.Nisan.2012, 02:48
İçerden çıkan herkes TEMİZ olarak algılanıp, "gördünüz mü bak,suçsuzlarmış" dendii içindir Tayfur'un TD olması.
:) Yeni mi anlamış FB yönetimi UEFA'ya karşı açılan davalarda karşı tarafın kazanma oranını falan?
Cas'ın amacının UEFA suçsuz olduğunda anlaşma yoluna gitmek olduğunu okumuştum. Ayrıca Sion'da Cas davasını çekip kendi yerel mahkemesini kullandı. Onlarda CAS ile UEFA ilişkilerinden dolayı çektiklerini söylemişlerdi.
sui generis
29.Nisan.2012, 02:48
senden benden iyi biliyorlardır merak etme; istediğimizi alacağız demişlerdi, gerekirse anlaşırız da dediler. belki de tüm sonuçlar bizim lehimize. benim sadece kızdığım Aziz Başkan çekme diyorsa çekmeyeceksin budur.
Fernando Gago
29.Nisan.2012, 02:49
Sizinle bu durumda kimse başedemez zaten, gözlerinizi öyle bir hırs bürümüş ki başka veya aksi hiçbirşey görmüyorsunuz.
Aziz Yıldırım çıksa ve itiraf etse Şike yaptığını siz yine dersiniz ki o Aziz Yıldırım değildi veya söylemek istediği farklıydı diye.
Bu şekilde devam edin dediğim gibi dik durmaya ama yanınıza Beşiktaş'ı karıştırmayın. Onlar farklıdır hatta bana göre çArşı ile de Beşiktaş taraftarı farklıdır ama bu konuların yeri burası değil.
Yarın sabah yola çıkacağım ve burada sizinle kaç saattir gereksiz yere konuşuyoruz. :) Esenlikle kalın.
Bence böyle kinayeli mesajlar yazacağına en azından aklanma ile tutuksuz yargılanma arasındaki farklı bilip mesaj yazmış olsaydın. İyi Geceler, beni de yordu bu trafik :)
di canio
Varsayımlarla insanları etiketleme Murat. Olursa, öyle yaparsın bunu. Nacizane bir tavsiye.
futureless
İyi ki Muhammet söylemiş ben emin olmadığım için yazmıyordum.Evet , ya UEFA kazanmış ya da karşı taraf çekilmiş.Buradan iki şey çıkar , birincisi , Fenerbahçe davayı kaybedecekti ve çekildi.İkincisi , Fenerbahçe davayı kazanacaktı , anlaşıldı , çekildi.
Platini'nin gelip buraya kendi adaylığı ve Türkiye'nin 2020 adaylığından söz etmesi sonucu ben buradan ikinci olayı çıkarıyorum.Mantıklı gelmiyor mu sizce de ?
Bu lafımdan da davadan çekilmemizi desteklediğim çıkarılmasın.Ben CAS'ta çoktan kazanan olduğumuza inanıyorum.
Fernando Gago
İçerden çıkan herkes TEMİZ olarak algılanıp, "gördünüz mü bak,suçsuzlarmış" dendii içindir Tayfur'un TD olması.
Kıraathane algısı bu, ciddiye alınacak bir algı değil ki milyonların duruşundan bahsediyoruz burada.
nannar
29.Nisan.2012, 02:54
Fenerbahçe taraftarına yol göstermek haddimiz değildir. Aslında hiçbir takım taraftarının başka bir takım taraftarına yol göstermek haddi değildir fakat biz forumda arkadaşlarla sohbet ortamında işi konuşuyoruz.Yanlış algılayanlar da oluyor FB düşmasısın diyerek :D FB'ye karşı antipatimizin oldugu ortada ama sizlere karşı bir antipatim yok :) Gecenin sonunda sizler için ancak dua edebilirim."Allah'ım Fenerbahçe'li arkadaşlara sabır ver,çünkü taraftarlığını yaptıkları camia şu anda zor durumda. Fakat daha da önemlisi onlara camialarının içerisinde dönen tüm olayları göster ki insanlar kime inanıp,kimin arkasından gidecekleri konusunda hata yapmasınlar"
iyi geceler arkadaşlar :)
futureless
29.Nisan.2012, 02:59
Fenerbahçe taraftarına yol göstermek haddimiz değildir. Aslında hiçbir takım taraftarının başka bir takım taraftarına yol göstermek haddi değildir fakat biz forumda arkadaşlarla sohbet ortamında işi konuşuyoruz.Yanlış algılayanlar da oluyor FB düşmasısın diyerek :D FB'ye karşı antipatimizin oldugu ortada ama sizlere karşı bir antipatim yok :) Gecenin sonunda sizler için ancak dua edebilirim."Allah'ım Fenerbahçe'li arkadaşlara sabır ver,çünkü taraftarlığını yaptıkları camia şu anda zor durumda. Fakat daha da önemlisi onlara camialarının içerisinde dönen tüm olayları göster ki insanlar kime inanıp,kimin arkasından gidecekleri konusunda hata yapmasınlar"
iyi geceler arkadaşlar :)
Valla hocam , x kişisi , y ve z kişileriyle birlikte kişisel görüş olarak dava konusunda farklı görüşler sürebilirler Fenerbahçe taraftarları olarak . Neyin ne olduğu ortaya çıktığında biri haklı çıkar biri haksız . Ancak değişmeyecek tek birşey olur , o da x , y ve z kişileri yarın öbür gün yine Saracoğlu'nda , omuz omuza armaya , renklere olan aşkı için bağıracak . Önemli olan bu.
DisCo
29.Nisan.2012, 03:17
Fikrinin arkasında durmayanları burada ifşa eder misin? Senden böyle "rezil" bir istek de bulunuyorum ama evet istiyorum. Kimler "dönmüş" sözlerinde. Burada ifşa et de görelim. Bu neyin çabası yahu zorla muhalefet ettirme peşindesiniz. Şu mesaja bak şu tahriklere bak. Muhalefet etmeyceğiz. e-t-m-e-y-e-c-e-ğ-i-z :)
Soruşturma bittiğinde bu başlığı dergi haline getirip yayınlayacağım. Her olayda kimin ne dediğini daha rahat değerlendirmiş olacağız.
Tabi koskoca adam işin gücün yok mu? Diyenlerin sesini duyabiliyorum. Bu konuyu ve taraftarın durumunu yüksek lisans için tez çalışmasında kullanacağım. Büyük ses getireceğinden ve akademik kariyerimde bana basamak atlatacağından şüphem yoktur. Umarım bunu gerçekleştirebilecek düzeye ulaşırım.
Stan13
29.Nisan.2012, 03:26
İyi ki Muhammet söylemiş ben emin olmadığım için yazmıyordum.Evet , ya UEFA kazanmış ya da karşı taraf çekilmiş.Buradan iki şey çıkar , birincisi , Fenerbahçe davayı kaybedecekti ve çekildi.İkincisi , Fenerbahçe davayı kazanacaktı , anlaşıldı , çekildi.
Platini'nin gelip buraya kendi adaylığı ve Türkiye'nin 2020 adaylığından söz etmesi sonucu ben buradan ikinci olayı çıkarıyorum.Mantıklı gelmiyor mu sizce de ?
Bu lafımdan da davadan çekilmemizi desteklediğim çıkarılmasın.Ben CAS'ta çoktan kazanan olduğumuza inanıyorum.
Davadan çekilmenin iki anlamı olabilir. Açıklayayım...
Birincisi Fenerbahçe'ye suçlu olduğu söylendi ve hem kulübün hem de federasyonun daha fazla ceza almaması için davadan çekilme konusunda baskı uygulandı ve sonuç olarak çekildi.
İkinci durum ise Fenerbahçe'ye suçsuzluğu söylendi ve UEFA'nın ülke ile genel olarak uğraşmaması yani takmaması için bu davadan vazgeçirildi. Bu durum bana pek mantıklı gelmiyor zira Fenerbahçe'liler ortada bu dava için bas bas bağırdıktan sonra, suçsuzluğu da kanıtlanmışken ve üstüne yüklü miktarda tazminat alacakken bu davadan hayatta vazgeçmezdi.
di canio
29.Nisan.2012, 03:30
Davadan çekilmenin iki anlamı olabilir. Açıklayayım...
Birincisi Fenerbahçe'ye suçlu olduğu söylendi ve hem kulübün hem de federasyonun daha fazla ceza almaması için davadan çekilme konusunda baskı uygulandı ve sonuç olarak çekildi.
İkinci durum ise Fenerbahçe'ye suçsuzluğu söylendi ve UEFA'nın ülke ile genel olarak uğraşmaması yani takmaması için bu davadan vazgeçirildi. Bu durum bana pek mantıklı gelmiyor zira Fenerbahçe'liler ortada bu dava için bas bas bağırdıktan sonra, suçsuzluğu da kanıtlanmışken ve üstüne yüklü miktarda tazminat alacakken bu davadan hayatta vazgeçmezdi.
2. duruma, muhtemel siyasi baskıları eklersek -ki Platini'nin Başbakanla görüşmesi malum- durum değişir ama.
futureless
29.Nisan.2012, 03:30
Yukarıda söyledim yine söylüyorum.CAS davasını görülmeden kazandığımızı düşünüyorum , 'anlaşmalar yapıldı ve çekildi' demişim yukarıda bakın , maddi bir gelirimizin de bir şekilde olacağını düşünüyorum . Neler dönüyor perde arkasında kim bilir.
2. duruma, muhtemel siyasi baskıları eklersek -ki Platini'nin Başbakanla görüşmesi malum- durum değişir ama.
Aynen , yukarıda onu da yazdım.
sui generis
29.Nisan.2012, 03:46
Soru: başkanı verdik mi ömer bey casa karşılık?
Ö.T. : biz baskanimizi dunyayi verseler vermeyiz
Soru: biz sizin en doğru adımları attığınızı biliyoruz, ama bu etik kurulu raporuyla ilgili m.baransu'nun iddiaları doğrumu
Ö.T.: Hayir!
Soru: Gazeteler ve siteler etik kurulunun raporuna göre FB'NİN 5 maçında şike ve teşvik teşebbüsü var diyor bu doğru mu ?
Ö.T.: hayir!
Soru: Sizce Aziz Başkan bu duruşma da aramıza döner mi ?
Ö.T.: Döner!
Soru: Açıklama yapmayıp ortalığı karıştıranlara fırsat veren yönetimimize teşekkür ederiz (!)
Ö.T: sabirli ol susuluyorsa bir sebebi vardır
Soru: başkanım artık herşey ortaya çıkmaya başladı.sorgulma sırası bize gelsin.bu GS'nin belgelenemeyn 1 mily. dolarn takipçsi olalım?
Ö.T: Olacağız
Soru: abi iki farkılı etik kurulu raporu konuşuluyor hangisi dogru yada hepsi yalan mı?
Ö.T.: yanlis
Soru: Cas davasını geri çektikten sonra yüzümüzü kızartacak bişeyler yaşamayız degil mı?
Ö.T.: Yasasak cekilmezdik
Soru: omer bey yapilacak aciklama ile tartismalar sona erecekmi yani bizler tatmin olacagizmi hem cas davasi hemde rapor konusuda?
Ö.T.: Evet
Soru: Ömer Bey.. Etik kurul'un TFF'ye sundugu raporda neler diyorlar.? Okudum ama anlayamadım. Şike var demiyorlar, yok demiyorlar?
Ö.T.: Onlar okuduğun birilerinin yorumu
Soru: cas davası ve etik kurul raporyla alakalı bir acıklama yapmayı düşünüyor mu yönetim kurulu ?
Ö.T: yapilacak
Soru: iyi geceler başkanım,aziz başkan dönecekmi artık aramıza düşünceniz nedir?
Ö.T: dönecek, baskan olarak
Soru: mehmet baransu puan silme cezası verilecek diye yazıyor doğrumu? cas davası daha fazla ceza glemesin diye cekildi yazıyor
Ö.T.: yok artik (!!!)
Soru: Ömer bey 58.madde tekrar gündeme gelirse taraftar olarak kırmızı çizgimiz net..Sizden ricamız geri adım atmayın , arkanızdayız
Ö.T.: atmayiz
Soru: yok işte ilk önce 8 yıl avrupaya gitmeyecekmişiz de cas davasını geri çekince 4 yıla inmiş?
Ö.T.: yok öyle birşey
Soru: omer abi 5 kişilik etik kurulu raporları tüm medyaya el altından sızdırmış ve durum vahim deniyor?
Ö.T.: rapor cikinca goreceksiniz
Soru: omer bey yanilmiyorsam cas davsini maddi kayiplarimiz karsilanirsa ckebiliriz demistiniz,karsilandimi peki?
Ö.T.: acıklamada goreceksiniz
Soru: gerek cas gerekse başkanın agzından çıkmış gib yalan haberler içim bir açıklama yapılacakmı yönetimden?
Ö.T.: evet
Soru: siz raporun nasi oldugunu biliyormusunuz baskanim?
Ö.T.: ben hicbir macta problem yok diye biliyorum pazar gunu gorecegiz
Soru: CAS davası açıklaması genişmi olcak?
Ö.T.: Evet
Soru: cas sürecindeki o "iddialı" demeçlerimizde bahsettiğimiz haklarımızın bir tanesinden bile taviz vermedik değil mi ömer bey?
Cevap: Hayir
Soru:cas'a karsılık baskan mı alcaz?
Ö.T.: hayir
Soru: antep olayi ile y.demiroreni baski altinda tutulup bize karsi kulandirabilirler mi sizce omerbey?
Ö.T.:hayir
Soru: baskanım açıklama ne zaman yapılacak?
Ö.T: ptesi veya sali yapilir heralde
Soru: davayı cekmemiz icin siyasi baskı geldimi?
Ö.T.: hayir bildiğim
Soru: ömer bey duponta 4.5 milyon euro verildi deniliyor doğru mu?
Ö.T.: yok artik!
Soru: seneye avrupaya gidebilecek miyiz NET CVP LÜTFEN?
Ö.T.: gideceğiz
Soru: iyi geceler ömer bey açıklama yapmak için beklenen birşey mi var?
Ö.T.: birden fazla!
Soru: Ömer Bey etik kuruldan çıkacak rapora güveniniz tam mı ? içiniz rahat mı sizin ?
Ö.T.: basimiza gelen bunca seyden sonra icimizin rahat olmasi zor ama ben birsey cikacagina inanmiyorum
Soru: ömer bey gürkan kubilay bile fb azda olsa ceza alacak dedi. mesut bakkal ise enaz 2 yıl ceza bekliyorum diyor neler oluyor ??
Ö.T.: hakem gozlemci ve temsilci raporlarinda birsey yok diyorlar .o zaman niye ceza cikacak?
Soru: medyada 4 maçla ilgili suçlanıyormuşuz kafalar karışık cası bu yüzden çekmişiz daha fazla ceza almamak için doğrumu?
Ö.T.: alakasi yok
Soru: ömer abi cas etık raporu felan cok kastı bızı transfer calısması varmı hocamızın sımdıden baslamısıszdır dıye dusunuyroum
Ö.T.: evet baslandı
Soru: gelecek sezon yabancı sayısı sınırlaması aynı kalacakmı? sizce kalkmalımı?
Ö.T.: kalkmaz ama playoff kalkacak
Soru: inanmıyorum basındaki haberlere ama 1 yıl gitmeyelim diye pazarlık yapılmamıştır inşallah güveriyoruz sizlere?
Ö.T.: gitmiyelim diye pazarlik olurmu?
Soru: Ömer abine olacak bu halimiz?
Ö.T.: iyi olacak
Ömer Temelli'nin twitterdan bazı sorulara verdiği cevaplar...
Stan13
29.Nisan.2012, 03:54
Ne açıdan ? Platini özel olarak Fenerbahçe'ye bir kin beslemediğine göre Başbakan ile görüşmesinin sebebi şike muhabbetinden rahatsız olması ve çözülmesi için baskı yapmasıdır. Maalesef sizi komploya getirdiklerine o kadar inanmışsınız ki gerçekleri göremiyorsunuz. Ülkemizi geçtim, UEFA'nın da Fenerbahçe düşmanı olacak hali yok herhalde :)
sananes
29.Nisan.2012, 03:56
Fenerbahçe Yönetici grubu için önce Fenerbahçe'deki görevleri sonra kendi işleri gelir. Bana hep bunu hissettirdikleri için aldıkları kararların,attıkları adımların yanlış olacağını düşünmüyorum.
Ha evet insandır hata yapar bu da doğrudur ama taraftarı kullanmak falan bu söylemler yanlış geliyor bana.Zaten hata yaptıklarına da şahit olmadım henüz.Son gelişmeler için açıklama yapmalarını beklemek gerek.
di canio
29.Nisan.2012, 04:10
Ne açıdan ? Platini özel olarak Fenerbahçe'ye bir kin beslemediğine göre Başbakan ile görüşmesinin sebebi şike muhabbetinden rahatsız olması ve çözülmesi için baskı yapmasıdır. Maalesef sizi komploya getirdiklerine o kadar inanmışsınız ki gerçekleri göremiyorsunuz. Ülkemizi geçtim, UEFA'nın da Fenerbahçe düşmanı olacak hali yok herhalde :)
Çözülmesi için baskı yapması, siyasi iradeyi sporun içine sokması başlı başına bir yanlış, o ayrı bir mevzu. Ayrıca emin misininz bunun için görüştüğünden? Ben bu gerçektir demedim zaten. Fenerbahçeli yöneticiler ve avukatlar tarafından söylenen siyasi baskıya dayanarak, böyle bir şey de olabilir demek istedim. Ayrıca sizin gerçekleriniz sizin içindir, benim için gerçek olmayabilir. Benim gerçeklerim de sizin için geçerli olmayabilir.
futureless
29.Nisan.2012, 04:11
Platini geldi , görüşmeler yapıldı falan ya ; işte orda bir konu geçti , kendi başkanlık adaylığı ve Türkiye'nin 2020 adaylığı ile ilgili . CAS'ta kaybedince itibar kaybedecek olması söz konusu kendisinin de . O günden beri davanın lehimize bittiğini düşünüyorum çekilmesi çok bişey ifade etmedi bana.
Corpus
29.Nisan.2012, 04:18
Çözülmesi için baskı yapması, siyasi iradeyi sporun içine sokması başlı başına bir yanlış, o ayrı bir mevzu. Ayrıca emin misininz bunun için görüştüğünden? Ben bu gerçektir demedim zaten. Fenerbahçeli yöneticiler ve avukatlar tarafından söylenen siyasi baskıya dayanarak, böyle bir şey de olabilir demek istedim. Ayrıca sizin gerçekleriniz sizin içindir, benim için gerçek olmayabilir. Benim gerçeklerim de sizin için geçerli olmayabilir.
Gerçek: Bilinçten bağımsız, somut ve nesnel olarak varolan.
Gerçek nesneldir. Herkesin kendine ait gerçekleri olamaz.
di canio
29.Nisan.2012, 04:25
Gerçek: Bilinçten bağımsız, somut ve nesnel olarak varolan.
Gerçek nesneldir. Herkesin kendine ait gerçekleri olamaz.
Gerçeğin tanımı için yazsaydım onları, sözlüğe bakmak benim için de kolay. Anlatmak istediğim, arkadaş gerçek dediği şeyleri kendisi öyle inandığı için gerçek görüyor. Gerçek dediği şeyler belki de onun inandığı kadar gerçek değil. Ben bir ihtimalden bashetmişim, arkadaş da "sizi komploya getirdiklerine o kadar inanmışsınız ki gerçekleri göremiyorsunuz" demiş. Eğer kastettiği gerçekler benim bahsettiğim ihtimalden farklı ise lafım yok. Göremediğimiz gerçekler nelermiş, yazarsa okuruz. Ama benim yazdığım durumla alakalıysa, kendisi hangi gerçeği biliyor, yine yazsın, okuyalım.
Corpus
29.Nisan.2012, 04:39
Benimde bahsettiğim şey de "Gerçek dediği şeyler belki de onun inandığı kadar gerçek değil. " diye birşey yoktur. Ya o şey gerçektir ya da tam olarak değildir. Bunun da tartışılacak bir tarafı yoktur.
"kendisi öyle inandığı için gerçek görüyor"
Belki dayanakları vardır nereden biliyorsunuz ? Nedir bu ön yargı ?
di canio
29.Nisan.2012, 04:48
Benimde bahsettiğim şey de "Gerçek dediği şeyler belki de onun inandığı kadar gerçek değil. " diye birşey yoktur. Ya o şey gerçektir ya da tam olarak değildir. Bunun da tartışılacak bir tarafı yoktur.
Belki dayanakları vardır nereden biliyorsunuz ? Nedir bu ön yargı ?
Yazım hatası, "belki" eksik kalmış. Önyargım yok.
Şu sürece dair hangi gerçeği biliyoruz da bu kadar emin konuşuyoruz desem, uzayıp gidecek. Gerek yok. Onun inandığı şeyler ona göre gerçektir. O öyle inanır, siz başka türlü, ben başka türlü.
Corpus
29.Nisan.2012, 04:51
Gerek yok. Onun inandığı şeyler ona göre gerçektir. O öyle inanır, siz başka türlü, ben başka türlü.
Böyle bir mental yapı varsa zaten tartışmaya daha da gerek yok. Çünkü tartışmanın sonunda bir sonuç ortaya çıkmayacaktır. Çünkü hala siz kendi inandığınıza inanıyor, ben de kendi inandığıma inanıyor olacağım.
di canio
29.Nisan.2012, 04:56
Böyle bir mental yapı varsa zaten tartışmaya daha da gerek yok. Çünkü tartışmanın sonunda bir sonuç ortaya çıkmayacaktır. Çünkü hala siz kendi inandığınıza inanıyor, ben de kendi inandığıma inanıyor olacağım.
Amacın tartışmaksa, başka zaman istediğin kadar tartışırım. Şu an özel bir durumdan ötürü müsait değilim, uzatmak istemiyorum. Mental yapım bu maalesef. Ben anlatamamış olabilirim ya da sen anlamamış olabilirsin anlatmak istediklerimi.
Corpus
29.Nisan.2012, 05:00
Amacın tartışmaksa, başka zaman istediğin kadar tartışırım. Şu an özel bir durumdan ötürü müsait değilim, uzatmak istemiyorum. Mental yapım bu maalesef. Ben anlatamamış olabilirim ya da sen anlamamış olabilirsin anlatmak istediklerimi.
Amacım tartışmak veya iğnelemek değil. Dediğim sadece ve sadece, herkesin kendisine göre doğruları olmaması gerektiğidir.
İyi geceler.
Mamadou
29.Nisan.2012, 16:55
Beklenen açıklama yarın!
Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, Antalya'da basın toplantısı düzenleyecek..
TFF'den yapılan açıklamaya göre, yarın Antalya Gloria Golf Otel'deki konferans salonunda yapılacak basın toplantısı saat 11.00'de başlayacak.
ReaList
29.Nisan.2012, 18:34
Gelecek hafta sonunda büyük ihtimalle her şey çözülecektir, hem federasyon kanadında hem de mahkeme kanadında. Her iki ihtimalde de konuşulacakları şimdiden gözümün önüne getirebiliyorum, ermiş miyim ? hayır : ) Görünen köy kılavuz istemez.
SaLviO
29.Nisan.2012, 18:35
mahkeme kararı çok açık kimse tahliye beklemesin :D
Ralph
30.Nisan.2012, 02:27
@fırat günayer
Tff toplantısıyla ilgili gelen son iddialar.. 1- Kulüpleri Disiplin Kurulu'na sevketmeyelim" düşüncesi çöktü..Tüm takımlar sevk ediliyor..
İddia 2: Tff toplantısında 58.madde değişti.Teşebbüs puan silme ve para cezasına; sahaya yansıyan teşebbüs ise küme düşme cezasına çevrildi
İddia 3: Yarın herşey netleşecek sananlar yanılıyor..Kulüpler Disiplin Kurulu'na gidiyor..Bundan sonra kurul kararı beklenecek..
SporX 'in iddiası ise oldukça önemli ..İddia 4) Disiplin Kurulu'ndan puan silme cezası çıkarsa bu sezon uygulanması düşünülüyor..
Demirören topu Disiplin Kurulu'na atacak gibi gözüküyor.Bence disiplin kurulu ligin bitiminde karar verir.Bu derbi trafiğinde karar çıkmaz..
europeanconquer
30.Nisan.2012, 02:38
Şahsi görüşüm yarın Fenerbahçeli'leri sevindirecek bir açıklama gelecek.
Nedvedmania
30.Nisan.2012, 02:43
Bence de .
SaLviO
30.Nisan.2012, 02:52
beyler cihan öskay kimdir tanıyan varmı
SaLviO
30.Nisan.2012, 03:03
mahkeme bu adamı dinlemek için çağırdıysa yazık çok yazık
GeorgeWeah
30.Nisan.2012, 04:43
Tek dileğim eğer şike var diyorlarsa kanıtlarıyla beraber açıklasınlar küme düşürsünler geçen senenin kupasını alsınlar, kazanılan paraları alsınlar yani gereğini yapsınlar. Yoksa para cezası, puan silme cezası, yok efendim sahaya yansımadı falan böyle şeylere gerek yok. 1 puanın bile silinmesi halinde ise yönetim artık gerekeni yapmalıdır. Eğer yapamıyorsa istifa etmelidir...
Ziya38
30.Nisan.2012, 12:11
Yıldırım Demirören: Ağır şike teşebbüsü ile ilgili olarak en az 12 puan indirme cezası 58.maddeye eklendi.
SaLviO
30.Nisan.2012, 12:14
12 puanımızı silicekler yani