PDA

View Full Version : Büyük Şike Soruşturması

Pages : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 [38] 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49

MeMo
22.Haziran.2012, 18:09
Birkaç gün önce bununla ilgili sağlam bir yazı okumuştum.Bu dava sürecinde borsada acayip işler olmuş TS ve FB hisselerinde.Çok sağlam kazananlar olmuş.

Her önemli karar verileceğinde 2 takımda da inanılmaz inişler yükselişler olmuştu. Biz kan ağlarken millet parayı götürdü.

goosfraba
22.Haziran.2012, 18:10
Birkaç gün önce bununla ilgili sağlam bir yazı okumuştum.Bu dava sürecinde borsada acayip işler olmuş TS ve FB hisselerinde.Çok sağlam kazananlar olmuş.

geçen sene temmuz ve ağustosta bizim hisseler düştüğünde, millet bir sürü lot alıp köşesine çekiliyordu. şimdi sefasını sürüyorlar.

Trabzonspor
22.Haziran.2012, 18:12
geçen sene temmuz ve ağustosta bizim hisseler düştüğünde, millet bir sürü lot alıp köşesine çekiliyordu. şimdi sefasını sürüyorlar.

Yokki elimizde para bizde alsak.Bizim alabileceklerimizle kazanç falan yapılmaz.

Bordo61Mavi
22.Haziran.2012, 18:16
Aylardan beri diyorumya, Mehmet Baransu, Ibrahim Seten ve Talip Karlibel.

Banka hesaplarini bi arastirsinlar, 1 sene icinde mali goturmuslerdir borsadan. Adamlarin her dedigi ile milyon dolarlik degisimler oluyor :)

MeMo
22.Haziran.2012, 18:17
Aylardan beri diyorumya, Mehmet Baransu, Ibrahim Seten ve Talip Karlibel.

Banka hesaplarini bi arastirsinlar, 1 sene icinde mali goturmuslerdir borsadan. Adamlarin her dedigi ile milyon dolarlik degisimler oluyor :)

Alakasız olacak ama Mehmet Baransu ve İbrahim Seten hadi gazeteci, kendilerine bilgi servis ediliyor.

Bu Talip Doğan Karlıbel'e nasıl inandı insanlar ?

ForsakeN
22.Haziran.2012, 18:18
Bazı arkadaşlar Avrupa vizesi almamıza üzülmüşler ya en çok da ona güldüm :D Kardeşim bu ne çekememezliktir yahu :D

Nedvedmania
22.Haziran.2012, 18:24
ertem şener ‏@_ertemsener
SON DAKİKA !!! ŞENES ERZİK : '"ARTIK FENERBAHÇE'NİN ŞAMPİYONLAR LİGİ'NDE MÜCADELE ETMESİ İÇİN ÖNÜNDE BİR ENGEL KALMADI. BU İŞ BİTTİ"

MeMo
22.Haziran.2012, 18:24
ertem şener ‏@_ertemsener
SON DAKİKA !!! ŞENES ERZİK : '"ARTIK FENERBAHÇE'NİN ŞAMPİYONLAR LİGİ'NDE MÜCADELE ETMESİ İÇİN ÖNÜNDE BİR ENGEL KALMADI. BU İŞ BİTTİ"

Bu güzel haber işte.

Bordo61Mavi
22.Haziran.2012, 18:27
Alakasız olacak ama Mehmet Baransu ve İbrahim Seten hadi gazeteci, kendilerine bilgi servis ediliyor.

Bu Talip Doğan Karlıbel'e nasıl inandı insanlar ?

Civittiktan sonra onada kimse inanmaya basladi, milletin kendi hayatlarina laf atmaya basladi cirkin bir sekilde. Yok Y.D simdi Zurihte eskortlari gorur, yok Metriste kan cikti :D

MeMo
22.Haziran.2012, 18:28
Civittiktan sonra onada kimse inanmaya basladi, milletin kendi hayatlarina laf atmaya basladi cirkin bir sekilde. Yok Y.D simdi Zurihte eskortlari gorur, yok Metriste kan cikti :D

O en baştan cıvıtmıştı. Sıkıntılı bir adam.

Bordo61Mavi
22.Haziran.2012, 18:38
O en baştan cıvıtmıştı. Sıkıntılı bir adam.

Civitmis derken kullandigi kelimleri diyorum, ama dusuncelerini diyorsan evet bastan beri herkesten daha abartili senaryolar kuran bir isimdi :)

RaSenGan
22.Haziran.2012, 19:11
Ben İbrahim Akın'a üzülüyorum.Şikeyi itiraf ettiğiyle kaldı.

byariff
22.Haziran.2012, 19:34
yoneticileriniz neden ozman ceza aldi onuda açiklasana ? pardonnn unutmusum kisiler ve kurumlar birbirini baglamaz demi :)

Universal
22.Haziran.2012, 19:39
Agir ol biyerlerinize kacti falan hakarete gerek yok ya adam gibi konus yada agzina sahip ol.

yoneticileriniz neden ozman ceza aldi onuda açiklasana ? pardonnn unutmusum kisiler ve kurumlar birbirini baglamaz demi :)

Bunu diyen ben değilim ki başkaları bir yıldır diyor. Yöneticilerimizin ve bir iki futbolcu ceza aldı da yaptıklarını kanıtlayan herhangi bir belge sunabildiler mi gösterebildiler mi? Fenerbahçe kesin şu maçı şike ile kazanmıştır diye bir yargıya varabildiler mi? Hiç biri yok alnımız tertemizdir, yola kaldığımız yerden devam ediyoruz.

sui generis
22.Haziran.2012, 19:44
birkaç saattir uefa sopasından haber alınamıyor :) medya bu ülkede ne kadar etkili yahu, insanlar bir kere bile düşünmeden bu insanların dediklerini taparcasına savunuyor... uefa sopası gitti yakında fifa sopası çıkarırlar. fifa tüm ülkeye 5 yıl Fenerbahçe'ye 8 yıl ceza verdi haberleri görürüz kesin :D

uAburak89
22.Haziran.2012, 19:45
Fenerbahçe dava açsın, şike yoktu ama geçen sene alınmadık Şampiyonlar Ligine, hakkımız yendi diye. Maddi ve manevi kayıplarını tazmin etsin.

barahir
22.Haziran.2012, 19:46
Mehmet Yalansu'nun bir dediği daha doğru çıktı.. Bu istikrarı korumasını bekliyoruz.. Bir insanın her dediği doğru çıkar mı yaa

Universal
22.Haziran.2012, 19:48
Fenerbahçe dava açsın, şike yoktu ama geçen sene alınmadık Şampiyonlar Ligine, hakkımız yendi diye. Maddi ve manevi kayıplarını tazmin etsin.

Zaten o davadan vazgeçtik, vazgeçme nedeni EURO 2020 başvurusu olduğu söyleniyordu, biz davadan çekilince Almanya'da başvurusunu geri çekmişti.

KanaKe
22.Haziran.2012, 19:59

casa acilmisti zaten geri cekildi tekrardan acmak mümkün degil bildigim kadari ile :)

vego
22.Haziran.2012, 20:16
casa acilmisti zaten geri cekildi tekrardan acmak mümkün degil bildigim kadari ile :)
Bende böyle biliyorum.Feragat etti çünkü FB.

sui generis
22.Haziran.2012, 20:25
daha neyi tartışıyoruz ki;

Ali Yıldırım : '' Fenerbahçe'nin Avrupa'da oynamaması için yurt dışından çok,YURT İÇİNDEN çalışmalar oldu,HERŞEYİ BİLİYORUZ ''

Suicider
22.Haziran.2012, 20:44
Erzik, BBC Türkçe'nin soruları üzerine, kendisine atfedilen ''Artık Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'nde mücadele etmesi için önünde bir engel kalmadı. Bu iş bitti'' ifadelerini ise yalanladı ve bu ifadeleri kullanmadığını söyledi.

BBC'nin 'Fenerbahçe'ye Şampiyonlar Ligi için koşullu izin' başlıklı haberi.

http://www.bbc.co.uk/turkce/haberler/2012/06/120622_uefa_fenerbahce.shtml?utm_source

DisCo
22.Haziran.2012, 20:48
Benim anlamadığım nokta Demirören, Aziz Yıldırım zihniyetindeki kişiler futbolun içinde yer aldığı sürece Fenerbahçe Avrupa'dan 100 yıl men alsa ne olur, futbol lisansı elinden alınsa ne olur?

Bence pek bir şey farketmez. Elbette yapılan yanlışların içerisinde Fenerbahçe'nin alacağı cezalarda gidişatın içinde vardır ama sadece buna odaklanmamak gerekir. Odaklanırsan işin gücün Fenerbahçe olmuş demektir.

barahir
22.Haziran.2012, 21:06
Erzik, BBC Türkçe'nin soruları üzerine, kendisine atfedilen ''Artık Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'nde mücadele etmesi için önünde bir engel kalmadı. Bu iş bitti'' ifadelerini ise yalanladı ve bu ifadeleri kullanmadığını söyledi.

BBC'nin 'Fenerbahçe'ye Şampiyonlar Ligi için koşullu izin' başlıklı haberi.

http://www.bbc.co.uk/turkce/haberler/2012/06/120622_uefa_fenerbahce.shtml?utm_source

Yine Resmi Siteden bi haber

UEFA’nın Fenerbahçemize 2012-2013 sezonu için Şampiyonlar Ligi’nde mücadele etme hakkı vermesinin ardından UEFA 1. Asbaşkanı Şenes Erzik, alınan bu kararın Türk futbolu ve Türkiye’nin imajı açısından olumlu olduğunu söyledi. Erzik konu ile ilgili olarak "Artık bu konu ile ilgili görüş bildirmeye de gerek kalmadı. Özellikle son bir aydır konu ile ilgili yoğun bir çalışma halindeydik. Bugün verilen karar ile konuyu sonuçlandırdık. Türk futbolu ve Türkiye’nin imajı açısından bu karar çok önemliydi. Artık Fenerbahçe’nin Şampiyonlar Ligi’nda mücadele etmesi için önünde bir engel kalmadı. Bu iş bitti." dedi.

http://www.fenerbahce.org/fb2008/detay.asp?ContentID=29651

Sekopej
22.Haziran.2012, 22:03
Şenes Erzik, bu dönemde nedense kimileri tarafından eleştirildi ve böyle bir açıklama yaptıysa, bu iş gerçekten bitmiştir. Yoksa hem ona duyulan güvende sarsılma olduğu bir ortamda, bu açıklamadan sonra dediği gibi bu iş bitmediyse, eleştiriler artacaktır.

Tabi bu açıklamasını yalanlamazsa.

Walter Sakana
23.Haziran.2012, 13:41
‘Heykeli dikilmeli’

UEFA Tahkim Kurulu Üyesi Bıçakçı “Yıldırım Demirören olmasa UEFA bu kararı almazdı.”

UEFA 1. Asbaşkanı Şenes Erzik’ten sonra UEFA Tahkim Kurulu üyesi Levent Bıçakçı da F.Bahçe’nin Şampiyonlar Ligi’nde yer alması ile ilgili önünde hiçbir engelin bulunmadığını açıkladı. Bıçakçı “Müfettişin 3 günlük itiraz süresi var ama Disiplin Kurulu kararı verdi. Artık geri dönüş yok. Türk futbolu büyük badire atlattı. Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören’in heykelini dikmek gerek. O olmasa UEFA bu kararı almazdı. Artık Fener’e ceza yok” diyerek tartışmalara noktayı koydu.

F.BAHÇE Başkan Vekili Abdullah Kiğılı, UEFA’nın F.Bahçe’yi Şampiyonlar Ligi’ne davet etmesinden sonra Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirönen’i telefonla arayarak, kendilerine gösterdiği yoğun çabadan ve mesaiden ötürü teşekkür etti.

Erzik: Bu iş bitti artık engel yok

UEFA 1. Asbaşkanı Şenes Erzik, F.Bahçe’ye Şampiyonlar Ligi’nde mücadele etme hakkı verilmesinin Türk futbolu ve Türkiye’nin imajı açısından olumlu olduğunu söyledi. Erzik “Artık bu konu ile ilgili görüş bildirmeye de gerek kalmadı. Özellikle son bir aydır konu ile ilgili yoğun bir çalışma halindeydik. Bu karar ile konuyu sonuçlandırdık. Türk futbolu ve Türkiye’nin imajı açısından bu karar çok önemliydi. Artık F.Bahçe’nin Şampiyonlar Ligi’nda mücadele etmesi için önünde bir engel kalmadı. Bu iş bitti.”

http://haber.gazetevatan.com/heykeli-dikilmeli/459798/1/Gundem

eGowiCh
23.Haziran.2012, 14:21
Mehmet Ali Aydınlar'ın Türk futboluna verdiği zarardan sonra Yıldırım Demirören ilaç gibi geldi.

M.Ali Aydınlar, Lütfi Arıboğan ve İlhan Helvacı üçlüsü Türk futbolunu resmen kaosa sürükleyip ciddi zarara soktular. Bu üç ismin kesinlikle ve kesinlikle hiçbir şekilde Türk sporunun yönetim kademesinde yer almaması için gerekli önlemler alınmalıdır.

Yıldırım Demirören gibi değerli ve saygın bir kişinin kaos ortamını sonlandırması da Türk sporu için unutulamaz bir şeydir.

Revolution
23.Haziran.2012, 14:25
Şenes Erzik yaptığı o açıklamayı yalanladı.

Mehmet Ali Aydınlar'ın Türk futboluna verdiği zarardan sonra Yıldırım Demirören ilaç gibi geldi.

M.Ali Aydınlar, Lütfi Arıboğan ve İlhan Helvacı üçlüsü Türk futbolunu resmen kaosa sürükleyip ciddi zarara soktular. Bu üç ismin kesinlikle ve kesinlikle hiçbir şekilde Türk sporunun yönetim kademesinde yer almaması için gerekli önlemler alınmalıdır.

Yıldırım Demirören gibi değerli ve saygın bir kişinin kaos ortamını sonlandırması da Türk sporu için unutulamaz bir şeydir.

Şaka değil mi bu? Yani sizin için kaos ortamı etik kurulu raporu değişmesiyle, Fenerbahçe'ye davet yazısının gelmesiyle sonlanıyorsa stadın da önüne heykelini dikebilirsiniz. Ama doğruya doğru misyonunu tamamladı ama onun kadar iş bilmez, kukla bir kişi daha gelmez Türk spor camiasına.

Gncl1905
23.Haziran.2012, 14:31

Bu günleri de gördük ya :)

Walter Sakana
23.Haziran.2012, 14:54

Kesinlikle katılıyorum, değerli ve saygın Demirören başkanın Türk futboluna katkıları gözardı edilmemeli.

vFor
23.Haziran.2012, 15:04
CcC Demirören CcC :D

DisCo
23.Haziran.2012, 15:23
Rıdvan Dilmen'de Başbakan'ı övdü.

Anlamadık ki Başbakanın başarısı mı yoksa Demirören'in başarısı mı?

LadroN
23.Haziran.2012, 15:30

Şaka herhalde.

Nedvedmania
23.Haziran.2012, 15:36
Yahu ironi yapmıştır abartmayın :)

KanaKe
23.Haziran.2012, 16:06
herkesin fikri kendine öyle düsünüyorsa birakin düsünüsn size ne zarari var :)

Trabzonspor
23.Haziran.2012, 16:28
Rıdvan Dilmen'de Başbakan'ı övdü.

Anlamadık ki Başbakanın başarısı mı yoksa Demirören'in başarısı mı?

Bu sonuclar hepsinin ortak basarisi.Rapor degisimi,kanun degisimi,58. made degisimi,gorusmeler, sahaya yansimadi safsatasi vs vs hepsi yapabileceklerini yapti ve basarili oldu.Bende Demiroreni kutlarim buyuk adam vesselam.Simdi kaldiklari yerden para icin her istediklerini yapmaya devam nasilsa suca cezq yok.

goosfraba
23.Haziran.2012, 16:45
ülke olarak öyle bir hal aldık ki, demirören iyi, diyeni sokakta görseniz dalacaksınız.

yahu size ne? isteyen istediğini düşünür.

RaSenGan
23.Haziran.2012, 16:59
ülke olarak öyle bir hal aldık ki, demirören iyi, diyeni sokakta görseniz dalacaksınız.

Abi bırakalım şunları.Bu adamın sayesinde ceza almadınız adamı savunmanız normal ona bi şey demiyoruz.Ama kulüp başkanlığında kulübünü batıran,federasyonluğunda da bi tane olumlu hareketi olmayıp saçma sapan kararlar alan bir başkana iyi demek için taraflılığın dibine vurmak lazım.

goosfraba
23.Haziran.2012, 17:01
Abi bırakalım şunları.Bu adamın sayesinde ceza almadınız adamı savunmanız normal ona bi şey demiyoruz.Ama kulüp başkanlığında kulübünü batıran,federasyonluğunda da bi tane olumlu hareketi olmayıp saçma sapan kararlar alan bir başkana iyi demek için taraflılığın dibine vurmak lazım.

neyi bırakalım canım?

ben demirören'i değil, düşüncelere saygıyı savunuyorum.

Revolution
23.Haziran.2012, 17:01

Şurada şike var diyeni yiyecek kapasitede olan insanlar dolaşırken, siz neredeydiniz? Ben şike var demedim şu zamana kadar sızan şeyleri söylediğim halde bana aynı terane 40 defa anlatıldı, ne Fenerbahçe düşmanlığım kaldı ne de abuk subuk "ne biliyorsun ki" tarzı şeyler söylendi tek onlar biliyormuş gibi. Bir kere kalkıp da aynı takımı tuttuğunuz insanlara sakin olun, onun düşüncesidir dediğinizi hatırlamıyorum.

RaSenGan
23.Haziran.2012, 17:10
neyi bırakalım canım?

ben demirören'i değil, düşüncelere saygıyı savunuyorum.

Biz şike olduğunu düşünürken neden gelip savunmadın bizleri ? Düşünce özgürlüğü falan demedin.Saygı demedin.

goosfraba
23.Haziran.2012, 17:35
Şurada şike var diyeni yiyecek kapasitede olan insanlar dolaşırken, siz neredeydiniz? Ben şike var demedim şu zamana kadar sızan şeyleri söylediğim halde bana aynı terane 40 defa anlatıldı, ne Fenerbahçe düşmanlığım kaldı ne de abuk subuk "ne biliyorsun ki" tarzı şeyler söylendi tek onlar biliyormuş gibi. Bir kere kalkıp da aynı takımı tuttuğunuz insanlara sakin olun, onun düşüncesidir dediğinizi hatırlamıyorum.

çok iyi hatırlıyorum o dönemi, zira ben hep buradaydım.

önceleri biz, masumiyet karinesini savunduk, sizler de ''yok şike var'' dediniz. doğrusu bizimkisiydi çünkü, henüz kesinleşen hiçbir şey yoktu.

sonra medyanın fenerbahçe'yi linç etmesini konuştuk burada. burada birkaç anti-fenerbahçeli güruh, boy boy o haberleri koyup, savunurken, biz ''yanlış yapıyorsunuz'' diyerek doğruyu yaptık.

şu dönemde ne kadar şey olduysa, fenerbahçe aleyhine, art niyetli oldu. hem siyaset ayağı, hem medya ayağı, hem de sportif ayağı.

şimdi doğruya doğru, o dönem burada birkaçınız, bilerek, alenen, buradaki fenerbahçelileri, sırf tahrik etmek için mesajlar yazdınız mı yazmadınız mı?

şu da var, evet dediğin burada olmuştur. kendi adıma, ''keşke şu mesajı yazmasaymış'' dediğim fenerbahçeli arkadaşlarım oldu. ama bu çok azdı.

diğer yandan, bir kesim hep yanlışı, bir kesim de hep doğruyu yaptı, taraftar kısmında. hal böyle olunca, doğruyu yapanın, yanlışı yapana tahammülü olmaz.

her ne kadar düşünceye saygıyı savunsam da, o dönemde benim de bu tür mesajlarım olmuştur. kopan şaltere değil, şalteri kopartana bakacaksın.

bilmem anlatabildim mi?

Biz şike olduğunu düşünürken neden gelip savunmadın bizleri ? Düşünce özgürlüğü falan demedin.Saygı demedin.

bak işte, mantıksızlığın dibine vurulmuş bir mesaj daha. sanırım bu tür mesajlar foruma girmeme sebebim olacak.

aygün, o dönem ben, şike yoktur'u savunurken, neden saf değiştirip te sizi savunayım?

RaSenGan
23.Haziran.2012, 17:41
bak işte, mantıksızlığın dibine vurulmuş bir mesaj daha. sanırım bu tür mesajlar foruma girmeme sebebim olacak.

aygün, o dönem ben, şike yoktur'u savunurken, neden saf değiştirip te sizi savunayım?

Abi çok iyi hatırlıyorum şike var diyenlere cevaplar veriyordun bir şeyler söylüyordun.O zamanlar düşüncelere saygı duyup karşı çıkmayabilirdin herkesin fikri kendine sonuçta.Hadi gel şike vardır de demiyorum.Savunmadan kastım kendi düşüncelerimiz olduğunu savunman tıpkı burada olduğu gibi.İşine gelince savunmacılık yapmamak gibi.Tıpkı yıllardır kötü olan demedik laf bırakılmayan YD'in bir anda birçok kişi tarafından savunulur hale gelmesi gibi.

Sheriff
23.Haziran.2012, 17:43
Forum kurallarını benden daha iyi bilen güzide kardeşlerim, atışmayın hadi artık, yada msnleriniz birbirinizde vardır mutlaka orda atışın.

Revolution
23.Haziran.2012, 17:49
Forum kurallarını benden daha iyi bilen güzide kardeşlerim, atışmayın hadi artık, yada msnleriniz birbirinizde vardır mutlaka orda atışın.
Tartışmak da mı yasak oldu forumda, kavga demiyorum sadece tartışmak? Konu dışı mesaj diye silersiniz isteseniz bütün mesajları ama 3 satır fikirlerimizi/gördüklerimizi de tartışamayacak seviyeye ne zaman geldik?

Revolution
23.Haziran.2012, 17:51

Bana yazdıklarını geçiyorum zaten dediğim o değildi. Şu yazdıkların da bizi anlamadığını gösteriyor. Biz diyoruz ki tamam farklı fikirlerde olabiliriz, o zaman niye siz böyle düşünüyor olabilirsiniz deyip kestirip atmadın da şimdi 1 laf gelince tepki gösteriyorsun? Sen bize "kendi fikridir saygı duyalım" demeyip, bizden size kendin yapmadığın şeyi bekliyorsun. Komik birşey bu.

sui generis
23.Haziran.2012, 17:58
şike var demek bir fikirden çok iftira oluyor. düşüncülerini açıklama özgürlüğü elbette var ama onun da sınırı var. ve şike yapıldı vs demek o sınır fazlasıyla aşıyor resmi kurumların böyle bir karara ulaşmadığı sürece. karşılaştırma yaptığınız şey ise çok komik. adam YD'nin yaptıklarını beğenir ya da beğenmez. hakarete varacak birşey yok ki orada.

Revolution
23.Haziran.2012, 18:05
şike var demek bir fikirden çok iftira oluyor. düşüncülerini açıklama özgürlüğü elbette var ama onun da sınırı var. ve şike yapıldı vs demek o sınır fazlasıyla aşıyor resmi kurumların böyle bir karara ulaşmadığı sürece. karşılaştırma yaptığınız şey ise çok komik. adam YD'nin yaptıklarını beğenir ya da beğenmez. hakarete varacak birşey yok ki orada.
Eldeki tapelere, belgelere bakarak şike var diyorum. Bu iftira mı? Pardon da ben de siz de Yıldırım Demirören'in yaptıklarına bakarak "kurtarıcı" veya başka birşey diyorum. Bana göre de siz iftira atıyorsunuz o zaman Demirören duysa kahrolur valla :D

Trabzonspor
23.Haziran.2012, 18:07

Adil olmayan,tarafsiz gozle bakamayan kurumun kararina ancak o karardan memnun olanlar saygi gosterir.Suc isledigi iddaa edilen kisi yada kurulusu sucsuz cikarnak icin binbir turlu dqlavere cevirip sonra karari alincq inandiricilik kqlmiyor Muhammet.

Sheriff
23.Haziran.2012, 18:08
Tartışmak da mı yasak oldu forumda, kavga demiyorum sadece tartışmak? Konu dışı mesaj diye silersiniz isteseniz bütün mesajları ama 3 satır fikirlerimizi/gördüklerimizi de tartışamayacak seviyeye ne zaman geldik?
Tartışma serbest, kişisel atışma yasak, konular hakkında herkes fikrini savunabilir ama karşılık 3 mesaj sonra bu kişisel atışmaya döner.

sui generis
23.Haziran.2012, 18:10
Eldeki tapelere, belgelere bakarak şike var diyorum. Bu iftira mı? Pardon da ben de siz de Yıldırım Demirören'in yaptıklarına bakarak "kurtarıcı" veya başka birşey diyorum. Bana göre de siz iftira atıyorsunuz o zaman Demirören duysa kahrolur valla :D

evet , ilk dediğiniz iftira oluyor. ben Demirören'e birşey demiyorum kurtarıcı falan. eğer siz diyorsanız o da iftiradır. ':D' bunu koyarak komik olduğunuzu sanıyorsunuz anladığım kadarıyla.

Revolution
23.Haziran.2012, 18:11
Tartışma serbest, kişisel atışma yasak, konular hakkında herkes fikrini savunabilir ama karşılık 3 mesaj sonra bu kişisel atışmaya döner.
Abicim pardon ama bir kişi kendisinin yapmadığı birşeyi burada insanların gördüğü şekilde gayet kendisi uyguluyormuş gibi "ne var yahu bunda, sadece öyle düşünüyor." diyorsa ben de doğal olarak burada cevap veririm. Bu iş çığrından çıkıp, 2-3 sayfa sürse eyvallah zaten haklısın. Ama ben kendimi açıkladığımı düşünüyorum, bundan sonra ne yazarsa yazsın cevap da vereceğimi sanmıyorum :)

sui generis
23.Haziran.2012, 18:12
Adil olmayan,tarafsiz gozle bakamayan kurumun kararina ancak o karardan memnun olanlar saygi gosterir.Suc isledigi iddaa edilen kisi yada kurulusu sucsuz cikarnak icin binbir turlu dqlavere cevirip sonra karari alincq inandiricilik kqlmiyor Muhammet.

abi güvenmeye bilirsin ben güvenin demiyorum ama herhangi bir organ şike var demedikçe şike var demek karşı tarafın başarısına çamur atmak , o başarıya hakaret etmek olur. bu da Türk Ceza Kanununda suç.

Walter Sakana
23.Haziran.2012, 18:14
Siz yıllardır bizim 8-0'lık Ankaragücü maçını ve sizin Denizli maçını gündeme getirip Galatasaray'ı şikeyle teşvikle suçlarken iftira olmuyor muydu Muhammet? Üstelik ortada gözaltı, soruşturma, mahkeme gibi unsurlar da yokken. Nerede masumiyet karinesi o zaman?

sui generis
23.Haziran.2012, 18:16
Siz yıllardır bizim 8-0'lık Ankaragücü maçını ve sizin Denizli maçını gündeme getirip Galatasaray'ı şikeyle suçlarken iftira olmuyor muydu Muhammet? Üstelik ortada gözaltı, soruşturma, mahkeme gibi unsurlar da yokken. Nerede masumiyet karinesi o zaman?

abicim benden öyle bir mesaj gördüysen söyle. yoksa aksini savunmuyorum. aynı şeyler orada da geçerli.

Revolution
23.Haziran.2012, 18:17
evet , ilk dediğiniz iftira oluyor. ben Demirören'e birşey demiyorum kurtarıcı falan. eğer siz diyorsanız o da iftiradır. ':D' bunu koyarak komik olduğunuzu sanıyorsunuz anladığım kadarıyla.
"Belgeler" diyorum değil mi? Siz inanmıyorsunuz diye o belgeler yalan olmaz. Bir insan/kurum yargılanıyor, yargılaması bitmedi diye de bazı belgeler sızmışken suçsuz ilan edilemez. O zaman davanın başlangıç sebebi de "iftira"dan ibaret olur. Hayırdır benim Demirören'e söylediklerim seni neden bu kadar laf sokmaya itecek kadar gerdi ki? Neden üzerine alındın yani bir anlat da anlayayım. İbrahim Akın şikeden ceza alıyorken ve şikeyi Fenerbahçe maçında yapıyorken, başbakan kalkıp kişilerle kurumlarıa ayırmalıydık diyorsa insanların böyle düşünmesi normal. Kimse körü körüne "Fenerbahçe şike" yaptı demiyor. İşte o zaman bu iftira olurdu. Bir düşün bakalım aynılarının Galatasaray'ın başına geldiğini sen ne düşünürdün? Aa çok pardon bu seni ilgilendirmezdi büyük ihtimal bu cevabı vereceksin, ya da mahkeme sonucunu beklerdim diyeceksin kestirmeden.

Sekopej
23.Haziran.2012, 18:52
Şimdi, yaptıkları tartışılabilir ama aylardır, Demirören bunları yapıyor, Türk futbolu ceza alacak, UEFA buna izin vermez, bedelini ödeyeceğiz, milli takım bile 5 sene ceza alacak, beceriksiz Demirören, Türk futbolunu bitirdin Demirören diye gezinenler, gelinen noktada görüyoruz ki, Türkiye'ye bir yaptırım uygulanmadı.

Hatırlayın, nisan ayında UEFA ceza verecek, TFF vermezse dendi, play off öncesi UEFA ceza verecek TFF vermezse dendi, TFF değişiklikler yaptı, UEFA artık kesin ceza verecek yandık dendi ama şu anda ülke adına verilmiş bir ceza yok.

Kamuoyunun büyük bölümünün beklentisi gerçekleşmedi, demek ki Demirören bir şeyler yapmış ki, UEFA yapılanlara itiraz edip müdahale etmemiş.

Yaptıkları eleştirilir mi, elbette. Her yaptığı doğrudur denemez her yaptığı yanlıştır denemeyeceği gibi.

Ama UEFA'nın ceza vermesinin bekleyip, UEFA'nın ceza vermesiyle şike/teşvik kesinleşecek, TFF'nin keyfi işler yaptığı kesinlenecek diye bekleyenler, şimdi UEFA cezası olmadığına göre, şike/teşvik yokmuş ve TFF'nın uygulamarı UEFA'ya göre uygunsuz değilmiş diyecekler mi?

İşin özü, aylardır UEFA'dan ülke futboluna gelmesi beklenen ceza gelmedi. Kapalı kapılar ardında ne döndüğünü bilemiyoruz. O dönemlerde yazdık, Demirören seçildiğinde hemen UEFA ile görüştü, Platini Türkiye'ye geldiğinde başbakan ile görüştü. Neler konuşuldu bilmiyoruz ama beklentilerin aksine Türkiye'nin ceza alma ihtimali artık tamamen kalktı.

O zaman demek ki ortada yararlı bir durum var yoksa daha haftalar önce Ünal Aysal, transferi UEFA'nın açıklamasına göre yapacağız dememiş miydi? Yani futbol kamuoyunda beklenen bir ceza vardı ve uygulamaya geçmiş bir ceza yok.

sui generis
23.Haziran.2012, 19:35
"Belgeler" diyorum değil mi? Siz inanmıyorsunuz diye o belgeler yalan olmaz. Bir insan/kurum yargılanıyor, yargılaması bitmedi diye de bazı belgeler sızmışken suçsuz ilan edilemez. O zaman davanın başlangıç sebebi de "iftira"dan ibaret olur. Hayırdır benim Demirören'e söylediklerim seni neden bu kadar laf sokmaya itecek kadar gerdi ki? Neden üzerine alındın yani bir anlat da anlayayım. İbrahim Akın şikeden ceza alıyorken ve şikeyi Fenerbahçe maçında yapıyorken, başbakan kalkıp kişilerle kurumlarıa ayırmalıydık diyorsa insanların böyle düşünmesi normal. Kimse körü körüne "Fenerbahçe şike" yaptı demiyor. İşte o zaman bu iftira olurdu. Bir düşün bakalım aynılarının Galatasaray'ın başına geldiğini sen ne düşünürdün? Aa çok pardon bu seni ilgilendirmezdi büyük ihtimal bu cevabı vereceksin, ya da mahkeme sonucunu beklerdim diyeceksin kestirmeden.

belgeler diyormuşsun da o belgeleri yorumlama, karar verme yetkisi kim de olduğunu bilmiyorsun. sence belli belgelerin sadece suçlu ilan etmede yeterli mi ? daha önce anlattım; tapeler sadece konuşmadır ve Yargıtay'da o konuşmaların fiilen gerçekleştiğinin ispatını istiyor. ee ne oldu o dediğin belgelere ? sen , ben yorumlayıp karar veriyorsak ne anlamı kaldı mahkemelerin ? o belgelere bu kadar güveniyorsan içerisindeki milyonlarca hatayı niye görmüyorsun. davanın başlangıç sebebi de iftira demişsin yahu anlatamıyorum heralde. o savcının görevi , senin benin değil. o yapabilir ama sen , ben yapamayız.

Demirören kim yahu niye savunayım adamı. ben yaptığınız benzetmelerin alakasız olduğunu söyledim. tekrar oradaki benzetmenin yanlışlığını anlatmayacağım.

bir düşünün bakalım kişiler ve kurumlar ayrılmalı dendiği en büyük tepkiyi kim verdi ? Fenerbahçe taraftarı ve Aziz Yıldırım.

Aynısı GS başına gelseydi inan sizin gibi olmazdım. yanlışın var ben mahkeme sonucunu değil Yargıtay'ın kararını beklerdim. sen böyle kesin şöyle derdin yok kestirmeden böyle derdin diyorsun da sen benim neyim oluyorsun beni tanıyor musun da böyle konuşuyorsun. neyse seninle artık tartışmayacağım, yazdıklarımın aksini savunmak yerine başka taraflara çekiyorsun.

sui generis
23.Haziran.2012, 19:37
Şimdi, yaptıkları tartışılabilir ama aylardır, Demirören bunları yapıyor, Türk futbolu ceza alacak, UEFA buna izin vermez, bedelini ödeyeceğiz, milli takım bile 5 sene ceza alacak, beceriksiz Demirören, Türk futbolunu bitirdin Demirören diye gezinenler, gelinen noktada görüyoruz ki, Türkiye'ye bir yaptırım uygulanmadı.

Hatırlayın, nisan ayında UEFA ceza verecek, TFF vermezse dendi, play off öncesi UEFA ceza verecek TFF vermezse dendi, TFF değişiklikler yaptı, UEFA artık kesin ceza verecek yandık dendi ama şu anda ülke adına verilmiş bir ceza yok.

Kamuoyunun büyük bölümünün beklentisi gerçekleşmedi, demek ki Demirören bir şeyler yapmış ki, UEFA yapılanlara itiraz edip müdahale etmemiş.

Yaptıkları eleştirilir mi, elbette. Her yaptığı doğrudur denemez her yaptığı yanlıştır denemeyeceği gibi.

Ama UEFA'nın ceza vermesinin bekleyip, UEFA'nın ceza vermesiyle şike/teşvik kesinleşecek, TFF'nin keyfi işler yaptığı kesinlenecek diye bekleyenler, şimdi UEFA cezası olmadığına göre, şike/teşvik yokmuş ve TFF'nın uygulamarı UEFA'ya göre uygunsuz değilmiş diyecekler mi?

İşin özü, aylardır UEFA'dan ülke futboluna gelmesi beklenen ceza gelmedi. Kapalı kapılar ardında ne döndüğünü bilemiyoruz. O dönemlerde yazdık, Demirören seçildiğinde hemen UEFA ile görüştü, Platini Türkiye'ye geldiğinde başbakan ile görüştü. Neler konuşuldu bilmiyoruz ama beklentilerin aksine Türkiye'nin ceza alma ihtimali artık tamamen kalktı.

O zaman demek ki ortada yararlı bir durum var yoksa daha haftalar önce Ünal Aysal, transferi UEFA'nın açıklamasına göre yapacağız dememiş miydi? Yani futbol kamuoyunda beklenen bir ceza vardı ve uygulamaya geçmiş bir ceza yok.

bunu burada anlatamazsın abi. buradaki insanlara göre bir insan ya hep yanlış yapar ya da hep doğru. o adamı ya hep eleştirmelisin ya da her zaman yaptıklarını doğru kabul etmelisin.

Sekopej
23.Haziran.2012, 19:40
Aziz Yıldırım'ın savunmasından;

Önemle ve ısrarla belirtirim ki, bu operasyon Fenerbahçe ve Aziz Yıldırım’a karşı yürütülen bir
operasyondur. Her ne kadar huzurunuzda Fenerbahçe’nin değil, sadece şahısların yargılandığı gibi bir
algı yaratılmaya çalışılsa da, yargılanan bu şahısların Fenerbahçe’nin başkan ve yöneticileri olduğu, bu
şahıslara isnat olunan her asılsız eylem nedeniyle Fenerbahçe Spor Kulübü’nün sorumlu tutulacağı
gerçeği unutulmamalıdır. Hatta Spor Hukukunu bir kenara bırakıp neredeyse saha kapama cezasını
dahi özel yetkili mahkemeye terk etmeye çalışan ve polis fezlekeleri ile savunma isteyen bir
Federasyon’un varlığı göz önüne alınırsa Fenerbahçe’nin bu asılsız iddialardan zarar görmediği ve
görmeyeceği düşünülemez. Bu yüzdendir ki, bugüne kadar ısrarla talep ettiğimiz husus, yargılamanın
her aşamasında yer alan tüm iddia ve isnatların Fenerbahçe Başkanı ve yöneticileri ile temsil ettikleri
kurumun büyüklüğüne ve ciddiyetine yakışır nitelikte olması gerekliliğidir.

Revolution
23.Haziran.2012, 19:41
Aziz Yıldırım zaten bu duruşmanın başından beri çizgisini hiç bozmayan tek insan. Derdim Aziz Yıldırım'la değil, ama derdimi anlatamıyorum ben her neyse.

Sekopej
23.Haziran.2012, 19:48
Ki, Aziz Yıldırım'ın savunmasında, başbakan ile aramızı bozmak isteyenler var, bozamazlar diye bir cümle de var.

Savcıdan beklenti, bu kadar aydır takip yaparken ortaya somut şeyler koyması.

Çantanın içinde para var diyor ama çantanın içindeki para hiç görülmüyor.

O kadar dinleme yaparken ki bu adamlar hep mi şifreli konuşuyorlar, hep şifreli konuşuyorlarsa en azından şifreye ne deneceğine nasıl kara veriyorlar? Bu kadar büyük organizasyon yapabilen savcının yetkisinde ortam dinlemesi yapabilecek teknoloji yok mu?

Şimdi yine gelir tapeler, tarla sürme diye oysa ki savcı 3 maç için konuşulan tarla sürme olayıyla alakalı 1 maçta şüphe duyarken, diğer 2 maçı ciddiye almamış.

Ama bu tarz şeyleri defalarca yazdık, buna karşın karşı görüşte olanlar da kendine mantıklı buldukları şeyleri defalarca yazdı yani bu böyle sürer.

Ben tarafsız bakabilenlere ki aslında tarafsız bakmayanlar da yanıtlayabilir, yargılama sürecinin yeterince adil devam ettiğini düşünüyor musunuz sorusunu sormak istiyorum? Adil değil demiyorum, sizce yeterince adil mi?

sui generis
23.Haziran.2012, 19:54
UEFA Fenerbahçe’ye temiz kağıdı verdi. Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi’nde oynayacak.

Peki...

Hani, 3-5 yıl UEFA’yı unutmalıydı.

Hani, artık Türk futbolu bitmişti.

Hani, Avrupa’ya rezil olmuştuk.

Bakınız...

Sözde şike operasyonu başladığında aynı soruyu yönettik: Bu operasyonun Ergenekon ve Balyoz’a benzediğini, itibarsızlaştırma kampanyasının başlatıldığını ve nedense cemaate yakın olmayan spor adamlarının gözaltına alınıp tutuklandığını yazdık.

Sonra:

Bu delillerle, bu iddianameyle kimseyi mahkum edemeyeceklerini belirttik. “Çete” iddiası zorlamaydı. Ve dolayısıyla şike iddiasını özel yetkili mahkemelere havale ediverdiler. Hele o silah meselesi komikti.

Ayrıntıya girmeyelim, zaman geçecek ve bu yapılanlar gün gelecek tek tek ortaya çıkacak.

Aziz Yıldırım ve arkadaşları mahkemede de aklanacaklar. Bunu mahkemeyi birazcık takip eden herkes biliyor.

Ve şimdi ekrana çıkıp Fenerbahçe’nin hakkını geri aldığını söyleyenler, 1 yıl önce neler söylüyordu, sanırız herkesin unuttuğunu sanıyorlar...

Odatv.com

ReaList
23.Haziran.2012, 20:40
UEFA Fenerbahçe’ye temiz kağıdı verdi. Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi’nde oynayacak.

Peki...

Hani, 3-5 yıl UEFA’yı unutmalıydı.

Hani, artık Türk futbolu bitmişti.

Hani, Avrupa’ya rezil olmuştuk.

Aslında gündemi bu sözlerle sürekli işgal eden bir kaç adam var. Bunların başında Baransu denen zat geliyor, İşin kötü tarafı bu adam onca yalan dolana rağmen rağbet görüyor ve bu yalanların üzerine yeni yalanlar üretilerek haberler üretilip piyasaya sürülüyor. Çok uzağa gitmeyecem, Antu'daki geyik konusunu bile haber yapıp sunan insanlar var, Basın bu kadar ki kalitesiz bu kadar ki ucuz.

http://c1206.hizliresim.com/y/r/8l2pl.jpg

Klavuzu karga olanın...

KanaKe
23.Haziran.2012, 20:41
ya bu adam hala utanmadan nasil twit atiyor su konuda anlamiyorum :) bir insanda hic mi yüz olmaz..

Night_Mare17
23.Haziran.2012, 22:41

Şike var diyeni yiyecek değil , öldürecek.

A.FaruK
24.Haziran.2012, 03:58

İki mesaj arasında tezatlık var gibime geldi. Yanlış düşünüyorda olabilirim tabi. Ama asıl önemli nokta neyi savunduğun. .

İlk mesajdan anladığım senin yüzde yüz Fenerbahçenin şike yaptığı görüşün. Eğer o adam sayesinde ceza almadıysak yani görüşüne göre ceza almamız lazımdı. Çok enteresan cidden. Neyse saygı duyuyorum kardeşim.

Bunları derken Aygün sırf sen üzerine alınma uzun süredir foruma pek uğramıyorum sadece bu mesajı gördüm. Ama şunu söylemek istiyorum yakışmıyor cidden yakışmıyor. Niyedir bu Fenerbahçe düşmanlığınız. Kimse sevmenizi beklemiyor tabi hani bu FB-GS rekabetinden sadece düşmanlığı almış olabilirsiniz. Ama şunuda biliyorum cidden burdan kardeşliğide alan vardır. Şu konuda ne mesajlar vardı bilmiyorum duruyormuda şimdi bi çoğunuz baksa güler kendi yazdığına yada başkalarının yazdığına. Destek olun demiyoruzda köstekte olmayın. Fenerbahçenin ceza alması CL'de giderken bi miktar para kazandırır klübünüze başka bişey değil emin olun...

Night_Mare17
24.Haziran.2012, 04:10
Aslında gündemi bu sözlerle sürekli işgal eden bir kaç adam var. Bunların başında Baransu denen zat geliyor, İşin kötü tarafı bu adam onca yalan dolana rağmen rağbet görüyor ve bu yalanların üzerine yeni yalanlar üretilerek haberler üretilip piyasaya sürülüyor. Çok uzağa gitmeyecem, Antu'daki geyik konusunu bile haber yapıp sunan insanlar var, Basın bu kadar ki kalitesiz bu kadar ki ucuz.

http://c1206.hizliresim.com/y/r/8l2pl.jpg

Klavuzu karga olanın...

Orada konuşuluyor , gündemde demiş kesin olarak bir şey demedi kimse.

barahir
24.Haziran.2012, 05:06
Orada konuşuluyor , gündemde demiş kesin olarak bir şey demedi kimse.

Sonraki attığı twitlerde 5 yıl ceza alında görcem sizi :)))) şeklinde söylemler söylemesiyle kendini belli etti.. Bi insanın her dediği yalan çıkamaz diyosun ama çıkıyo işte..

Balyoz davası, kitap davası, şike davası, cami bombalama olayı ve bi çok konuda sunduğu belgeler! yalandan ibaret zaten bunlar çıktı meydana, ancak hala sözüne nasıl itibar ediliyo anlamadım..

Walter Sakana
24.Haziran.2012, 15:19
Fenerbahçe'nin neden Şampiyonlar Ligine alındığı sondan ikinci paragrafta yazıyor:

UEFA da açıkladı

Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'ne katılabileceğine dair yazıyı TFF ve sarı-lacivertli kulübe bildiren UEFA, resmi açıklamasını da yaptı.

UEFA'nın resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, Fenerbahçe davasıyla ilgili kontrol ve disiplin komitesi'nin sarı-lacivertli kulübün 2012-2013 sezonunda Şampiyonlar Ligi'ne katılabileceği yönünde karar verdiği belirtildi.

Açıklamada, disiplin müfettişi ve Fenerbahçe Kulübü'ne ek dosya yollamak için süre tanındığı ve son karar disiplin kurulu'nda olmak kaydıyla Fenerbahçe'nin şu an için UEFA maçlarına katılmasında sakınca olmadığı aktarıldı.

UEFA'NIN YAPTIĞI AÇIKLAMANIN TÜRKÇE TAM METNİ

22 Haziran Cuma günü UEFA Kontrol ve Disiplin Kurulu, Türk kulübü Fenerbahçe'nin 2012-13 UEFA Şampiyonlar Ligi'ne katılmasıyla ilgili UEFA Şampiyonlar Ligi kural kitabının 2.09 makalesine uygun bir karar yayınladı.

UEFA Kontrol ve Disiplin Kurulu, Disiplin Müfettişi ve Fenerbahçe'ye ek dosyalar ibraz etmesi iznini verdi. Özellikle TFF Tahkim Kurulu'nun gerekçeli kararının henüz elimize ulaştığı için UEFA Disiplin Müfettişi ve UEFA Kontrol ve Disiplin Kurulu bu dosyaları detaylarıyla inceleme fırsatını elde edemedi.

Bu yüzden mevcut durumda Fenerbahçe hak sahibi olduğu UEFA yarışmasına son sözün UEFA Kontrol ve Disiplin Kurulu'nda olması kaydıyla katılabilir.

http://www.ntvspor.net/haber/futbol/67070/uefa-da-acikladi

Walter Sakana
24.Haziran.2012, 15:27
Bilmeyenler için hatırlatayım; TFF Tahkim Kurulu Kararlarını Uefa'ya Türkçe* olarak gönderdi. Çevirinin tamamlanması belirli bir zaman aldığı için Uefa Disiplin Kurulunun bu dosyaları detaylı inceleyecek zamanı olmamış demek ki.

3 Temmuz 2011'de başlayan "Şike ve teşvik primi" iddialarıyla ilgili TFF'nin disiplin yargılamasının bitmesinin ardından gözler UEFA'ya çevrildi. Küme düşmeyi düzenleyen Futbol Disiplin Talimatnamesi'nin 58. maddesinin genel kurul onayına sunulmadan değiştirilmesi ve hiçbir kulübe ceza verilmemesi üzerine UEFA'nın kulüplere ceza vereceği endişesi sürüyor. TFF'nin, önceki günü açıklanan Tahkim Kurulu kararlarını Türkçe olarak UEFA'ya gönderdiği biliniyor. trtspor.com.tr'nin ulaştığı bilgiye göre UEFA'nın, çeviri tamamladıktan sonra TFF'yi 15 Haziran'da Disiplin Kurulu'na sevketmesi, 25 Haziran'da yapılacak UEFA Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi kura çekimi öncesi de kararını açıklaması bekleniyor.

* http://www.trtspor.com.tr/Haber.aspx?Id=23855

KanaKe
24.Haziran.2012, 15:32
@Walter Sakana

tamam hocam disiplin kurulu feneri yine men edecek ozaman.. zaten sizinde istediginiz o degil mi? hayir sampiyonlar ligine alindik olay kapandi hala son karar disiplin kurulunun men edilebilir diyenler var ona sasiyorum..

Trabzonspor
24.Haziran.2012, 15:34
@Walter Sakana

tamam hocam disiplin kurulu feneri yine men edecek ozaman.. zaten sizinde istediginiz o degil mi? hayir sampiyonlar ligine alindik olay kapandi hala son karar disiplin kurulunun men edilebilir diyenler var ona sasiyorum..

Olayın kapandığı yok deniyor işte.Geçen yılda alınmıştı Fenerbahçe takımı ama sonradan ihraç edildi yine olabilir deniyor.

KanaKe
24.Haziran.2012, 15:35
Olayın kapandığı yok deniyor işte.Geçen yılda alınmıştı Fenerbahçe takımı ama sonradan ihraç edildi yine olabilir deniyor.

sike süreci basladiktan sonra ihrac edildi ama...

Sekopej
24.Haziran.2012, 15:36
İhraç edilmedi, TFF göndermedi geçen sene.

Walter Sakana
24.Haziran.2012, 15:41
@Walter Sakana

Adamlar resmi açıklama yapmışlar onu paylaşıyorum ve bu açıklamada şimdilik geçici olarak aldıkları, dosyaları detaylı inceledikten sonra gerek görürlerse men edebilecekleri yazıyor neye şaşıyorsun resmi açıklama bu. Tabi Tahkim Kurulu Kararlarını esas aldıkları için bende Uefa'nın kararının değişmeyeceğini düşünüyorum orası ayrı.

Demirören aslında doğruyu yapıyor, elbetteki hangisi olursa olsun bir Türk takımının menfaatlerine göre davranması gerekir. Elbetteki Fenerbahçe veya başka bir kulüp eğer Demirören sayesinde Avrupa Kupalarına alınıyorsa bu alkışlanmalıdır ancak burada bizlerin tepki gösterdiği şey farklı. Tamamen Fenerbahçe'yi kurtarmaya odaklı göreve gelmesi ve tüm icraatlarının bu yönde olması bizim tepki gösterdiğimiz.

Sekopej
24.Haziran.2012, 15:48
Fenerbahçe mi Türk futbolu mu?

Demirören gelip bir şeyler yapmaya başladığında Türk futbolunu batırıyor, men edileceğiz deniyordu. Gelinen noktada ülke futbolunun tamamına verilmiş bir men kararı yok. Demek ki, ülke futbolu bitti, avrupada 5 sene yokuz diyenler yanılmış oldu.

Bu adam bunun için göreve geldi ve beklenilenin aksine ülke futbolunu ceza almadan bu süreci geçirdi.

Fazlasını beklemeye gerek yok, mahkeme de kısa sürede biter, istifa etsin, futbolumuzun başına da futbolu bilen birisi geçsin artık, parası ve gücü olan birisi değil.

Tabi UEFA Disiplin Komitesi'nin de ne açıdan karar vereceğini incelemek gerekir. Fenerbahçe'ye ceza veremez çünkü UEFA'nın kendi düzenlediği organizasyonlarda bir sıkıntı yok Fenerbahçe için. Geçen sene de UEFA ceza vermedi, TFF göndermedi Fenerbahçe'yi.

Şimdi de, UEFA Disiplin Komitesi, Fenerbahçe'yi almazsa, ülke federasyonunun kararını ciddiye almamış olacak. Bu da demek oluyor ki, UEFA'Nın gözünde, TFF görevini yapmıyor. O nedenle de cezayı TFF'ye keser ve Türk futbolunu men eder.

Olayın Fenerbahçe odaklı yürümesi de beni rahatsız ediyor çünkü ya ülkeye tamamen ceza gelir ya da gelmez, olay budur.

Mahkemedeki gelişmeler önemliyse ki bunun hiç ama hiç önemli olduğunu sanmıyorum, öyle olsa Trabzonspor ve Beşiktaş geçen sene alınmazdı, aynı şekil bu sezon Trabzonspor ve Fenerbahçe alınmazdı.

sui generis
24.Haziran.2012, 15:56
UEFA incelemeye yeni başlamış olsaydı davetiyeyi Trabzonspor ve Galatasaray'a yolladığı anda yollardı bize de. ama demek ki incelemiş bir şey bulamamış. açıklamasına öyle bir ayrıntı koyması bence kontrol bende demek içindir. bizim CL ye gidemeyeceğiz tek durum; UEFA müfettişinin karara itiraz etmesiyle olur. onun da 3 günlük süresi varmış, yarın doluyor o sürede. ben sanmıyorum bu saatten sonra men edilme olacağını. men edecek olsa en başta almazdı. geçen seneki olay çok farklı. o davetiye yollandıktan sonra soruşturma açılmıştı ve resmi olarak men eden TFF idi.

Trabzonspor
24.Haziran.2012, 16:05
Olayın yeniden alvlenmesine luzum yok disiplin kurulunda karar alınacaksa bile ben sonucun değişeceğini düşünmüyorum.

vFor
24.Haziran.2012, 19:13
Zaten ön eleme oynicaz 4 maç gruplara kalmak için en fazla Play-Off turunda eleniriz bu kadar tantana boşa gitmiş olur :)

Universal
24.Haziran.2012, 19:17
Geçen yıl TFF göndermedi bizi, UEFA değil. UEFA sonraki süreci takip etti, TFF ise kulübe hiçbir yaptırım uygulamıyınca bu yıl Avrupa Kupalarına aldı. Bu kadar basit.

KanaKe
24.Haziran.2012, 19:36
Adamlar resmi açıklama yapmışlar onu paylaşıyorum ve bu açıklamada şimdilik geçici olarak aldıkları, dosyaları detaylı inceledikten sonra gerek görürlerse men edebilecekleri yazıyor neye şaşıyorsun resmi açıklama bu. Tabi Tahkim Kurulu Kararlarını esas aldıkları için bende Uefa'nın kararının değişmeyeceğini düşünüyorum orası ayrı.

Demirören aslında doğruyu yapıyor, elbetteki hangisi olursa olsun bir Türk takımının menfaatlerine göre davranması gerekir. Elbetteki Fenerbahçe veya başka bir kulüp eğer Demirören sayesinde Avrupa Kupalarına alınıyorsa bu alkışlanmalıdır ancak burada bizlerin tepki gösterdiği şey farklı. Tamamen Fenerbahçe'yi kurtarmaya odaklı göreve gelmesi ve tüm icraatlarının bu yönde olması bizim tepki gösterdiğimiz.

prosedür geregi öyle aciklama yapmak zorunda adamlar.. men edecek olsalar anteple bursa gibi bastan men ederlerdi..

DisCo
25.Haziran.2012, 00:21
Platini bir röportajda, Fenerbahçe'yi Şampiyonlar Ligine disiplin kurulumuz almadı demişti. Gözümle gördüğüm kulağımla işittiğim bir video var. Buna rağmen görünen gerçeği sorguluyorum. Sonrada kim beni kandırmak için Platini ile böyle bir şaka videosu hazırlayacak diyorum. Adamların mutlaka daha ciddi işleri vardır.

Uefa, başkanı ve yöneticileri tutuklu bir takımı biz almadık diyor ama Türkiye'de bunu TFF men etti diye çeviriyorlar.

Uefa, Fenerbahçe Şampiyonlar Ligine katılabilir son kararı disiplin kurulu verecektir diyor ama Türkiye'de bunu bu iş bitti diye çeviriyorlar.

Daha birçok gönlümüzün istediği çeviri var. Herkes gönlüne göre çevirecekse ona da varım maksat gönüller hoş olsun.

Walter Sakana
25.Haziran.2012, 14:47
Beyaz Futbol programında ünlü futbol yorumcusu Ahmet Çakar yine çileden çıktı. Şikenin üzerinin örtülmeye çalışıldığını kaydeden Çakar 'Bu ülkede yaşadığım için lanet ediyorum kendime' dedi.

'CİDDİ PAZARLIKLAR VAR'

UEFA'dan ceza gelmeyecekse benim senaryom hazır. UEFA ile bazı mihraklar arasında çok ciddi pazarlıklar var. Türk futbolunun etik değerleri yanında yemişim minik kuşu, küçük kuşu...

Corneu aynı anda işten el çektiriliyor, CAS'tan dava geri çekiliyor, CAS'tan dava çekilmesiyle ilgili bir ay önceden imza altına alındığı iddia ediliyor, Lütfi Arıboğan yeni federasyona sokulmuyor. Gazetelerde 'kazananlar ' olarak ilan edenler aslında 'kaybedenler 'dir. Türkiye'de şikenin üzeri örtülmüştür.

LANET EDİYORUM KENDİME

Türk insanının belli spor yazarlarının nasıl bellerinin döndüğünü Cuma'dan beri izliyorum. Çamuru kapatmış gibi konuşuyorlar. Bu ülkede yaşadığım için lanet ediyorum kendime. 30 yılım geçmiş ben çocukken sahalardaydım. Her sene yapılıyordu. Ve Türk halkı şu anda alkışlıyor.

ALLAH BELALARINI VERSİN

Gelen bazı açıklamalara tepki gösteren Çakar 'UEFA Asbaşkanı 'Bu iş bitmiştir' demişse, UEFA Tahkim Kurulu'nda ki Levent Bıçakçı 'Bu iş bitmiştir beyler ' demişse, bu iş bitmiştir. dedi. Bu sözler üzerine sinirlenen Rasim Ozan Kütahyalı 'Öylemi diyorlar? O zaman Allah belalarını versin. Şikenin üzerini kapatamazlar" dedi.

FENERLİLER BAŞBAKAN'A DUA ETSİN

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Fenerbahçe'nni Şampiyonlar Ligi'ne katılması için yoğun bir diplomasi yaptığını söyleyen Kütahyalı 'UEFA cezayı verecek ama bu sene değil. Mahkeme kararını verse bile UEFA Fenerbahçe'yi Şampiyonlar Ligi'ne gönderecek. Aziz Yıldırım konusunda tavrım 3 Temmuz'dan beri aynı ama Fenerbahçe'nin ligden düşürülmesine karşıyım. Bende öz eleştiri yapıyorum amigo gibi adamlar gelince, amigo gibi konuşuyoruz. Tayyip Erdoğan Fenerbahçe'yi kendi gücüyle Uefa'ya sokmuştur. Helal olsun. Tebrik ediyorum. Fenerbahçeliler Recep Tayyip Erdoğan'a dua etsin.' dedi.

sui generis
25.Haziran.2012, 15:36
Çakar ile ortak tek yanımız: biz kendisine lanet ediyoruz o da kendisine lanet ediyormuş. ne güzel...

Corpus
25.Haziran.2012, 15:39
Aziz Yıldırım ile ilgili herhangi bir gelişme var mı ?

Trabzonspor
25.Haziran.2012, 15:42
Platini bir röportajda, Fenerbahçe'yi Şampiyonlar Ligine disiplin kurulumuz almadı demişti. Gözümle gördüğüm kulağımla işittiğim bir video var. Buna rağmen görünen gerçeği sorguluyorum. Sonrada kim beni kandırmak için Platini ile böyle bir şaka videosu hazırlayacak diyorum. Adamların mutlaka daha ciddi işleri vardır.

Uefa, başkanı ve yöneticileri tutuklu bir takımı biz almadık diyor ama Türkiye'de bunu TFF men etti diye çeviriyorlar.

Uefa, Fenerbahçe Şampiyonlar Ligine katılabilir son kararı disiplin kurulu verecektir diyor ama Türkiye'de bunu bu iş bitti diye çeviriyorlar.

Daha birçok gönlümüzün istediği çeviri var. Herkes gönlüne göre çevirecekse ona da varım maksat gönüller hoş olsun.

Çeviriler hep istediklerine göre yapılmış.Geçenlerde biryerde de görmüştüm bu tarz bir yazı.

KanaKe
25.Haziran.2012, 18:21
bu senede katilmayalimda bazi arkadaslar rahatlasin cok taktilar uefanin bizi men etmemesine :) senes erzik levent bicakci gibi uefa da görev yapan kisiler bu is bitti diyorsa bitmistir uzattikca uzattiniz

DisCo
25.Haziran.2012, 18:23
Çeviriler hep istediklerine göre yapılmış.Geçenlerde biryerde de görmüştüm bu tarz bir yazı.

Bu insanın doğasında var olan bir konudur. Sıkıntı duyduğun her süreçte bu baskıdan kurtulmak için çeşitli yollara başvurursun. Kimisi içsel süreçlerle kendi kendini kandırır kimisi dayanamaz küfür eder ya da fiziki saldırılara yönelir. Eğer bunları yapmazsan insan zihni, vicdanı, duyguları ciddi hasarlar alır.

Mesela bu süreci ve yapılanları kabul etmiyorsan bir tanımlama yapman gerekir. Siyasidir -siyasi yönünün olduğuna inanıyor ama safkan siyasi olduğuna inamıyorum- dedikten sonra artık gerçekleşen her olayı bu şekilde açıklarsın. İsimler, kurumlar, yaşananlar senin için önemli değildir. Bir örnek daha istersen Uefa'nın Fenerbahçe'yi almamasını da ekleyebiliriz. Kabul etmemek için ısrarla TFF bizi almadı demen lazım. Çünkü Uefa'nın almadığını -ki Uefa bunu söylemesine rağmen (başta niye sessiz kaldı onu da bilmiyorum)- kabul edersen suçu başkasına nasıl yönelteceksin.

Siyasi demiştik ama süreç devam ettikçe bir tantana başladı. Arena'da Beşiktaş oynasın mı oynamasın mı? Siyasete karşı olanlar "Biz emredersek Beşiktaş oynar" yorumuyla siyasetsever oldular. Çünkü Galatasaray ezilmiş konuma girdi çünkü Galatasaray'ın stadında söz hakkı yoktur. Devlet derse oynayacaklar kardeşim anlayışı hakim oldu.

Peki, değişen yasalar, değişen ve türetilen maddeler, kişilerle kurumların ayrılması... Siyasetin övünülesi emredici gücü bunları yaptırmış olabilir mi? Kulaklarımda bir söz çalınıyor ama anımsayamıyorum; kişilerle kurumların ayrılması lazım, beraber yürüdük biz bu yollarda beraber ıslandık yağan yağmurda bana her şey oylarınızı hatırlatıyor.

Ama olmaz, olamaz siyasetin sporda ne işi olabilir. Şikeyi yapan ya da teşebbüs eden olmadığı için bu süreç böyle tertemiz çıktı.

kasım akdemir
25.Haziran.2012, 18:29
Sıkıldım hergün bu başlığı son yazılanlar sayfasında görmekten. Kabak tadı verdi. Bir arkanıza yaslanın arkadaşlar. Mümkünse kilitleyin bir süre konuyu. Artık haberlerde bile konuşulmuyor tartışılmıyor. Sağda solda birkaç demeç var birde takımların kanllarında söz ediliyor o kadar. Süreç daha uzun sürecek. Biz Tayfurun avukatı olduğumuz için davayı yakından takip ediyoruz. Hatta ağırcezadaki dosyaya sistem üzerinden erişip bilgi edinebiliyoruz. Dişe dokunur birşey olursa ben size derim söz. Hatta belgeleride paylaşırım ama artık kapatın şu başlığı. Herkesin yeterince midesi bulandı zaten... Saygılar

TeNaciOUS MidFieLdeR
25.Haziran.2012, 18:29
Hadi Ahmet Cakar bir nebze de su rasim efendinin sozlerine itibar edip suraya koymasaniz diyorum. Sozu dinlenicek en son insan su ulkede. hangi torpille basimiza musallat oldu bu zat bilmiyorum ama artik sabirlari tasiriyor. Her alanda tahrik edici konusmaktan usanmadi.

Walter Sakana
25.Haziran.2012, 18:30
bu senede katilmayalimda bazi arkadaslar rahatlasin cok taktilar uefanin bizi men etmemesine :) senes erzik levent bicakci gibi uefa da görev yapan kisiler bu is bitti diyorsa bitmistir uzattikca uzattiniz

"Bu leke ovalayarak çıkmaz"

byariff
25.Haziran.2012, 18:33
Ayse teyze belki cikartir :D

Walter Sakana
25.Haziran.2012, 18:33
'Şike davası'nda son perde'

Yarın İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edecek olan 'Futbolda şike' iddialarına yönelik davada cuma günü tahliye bekleniyor.

Aziz Yıldırım, İlhan Ekşioğlu, Olgun Peker ve Yusuf Turanlı'nın tutuklu bulunduğu 'Futbolda şike' iddialarına yönelik dava yarın devam ediyor. 20. duruşması görülecek dava öncesinde en son sanık ve avukatların, yargılamanın genişletilmesine ilişkin tüm taleplerinin reddine karar verilmişti.

UEFA'dan gelen olumlu haberlerle moral bulan Fenerbahçe camiasında tahliye beklentisi bu kez çok yüksek. Sportif açıdan Türkiye'de kapanan, UEFA tarafından da kapatılması beklenen 'Şike dosyası' kararlarının mahkeme tarafından da dikkate alınması ve Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ile yöneticisi İlhan Ekşioğlu'nun Cuma günü serbest bırakılması bekleniyor.

http://www.trtspor.com.tr/Haber.aspx?id=25249

Night_Mare17
25.Haziran.2012, 19:46
37 yasindasin ama masallah insanlari tahrik etmekten geri kalmiyorsun.. sike kanitlandi da bizim haberimiz mi yok nedir?

Şikeden cezalar verildi daha ne kanıtı.

KanaKe
25.Haziran.2012, 19:47
Şikeden cezalar verildi daha ne kanıtı.
kulüplere ceza verildi mi? mahkeme tarafindan kanitlandi mi? 2-3 futbolcuya göstermelik verilen cezalardan bahsetmeyin.. onlarada verdikleri cezalari kaldirdilar zaten.

byariff
25.Haziran.2012, 19:48
yoneticilere verilenleride unutma KanaKe

Suicider
25.Haziran.2012, 19:49
kulüplere ceza verildi mi? mahkeme tarafindan kanitlandi mi? 2-3 futbolcuya göstermelik verilen cezalardan bahsetmeyin.. onlarada verdikleri cezalari kaldirdilar zaten.

Yöneticileriniz ceza aldı.

Night_Mare17
25.Haziran.2012, 19:51

Sizin yöneticileriniz keyiften mi ceza aldı.

KanaKe
25.Haziran.2012, 19:51
Onlar güya sikeye tesebbüsten ceza aldi fakat sike sahaya yansimadi dendi.. bilmiyorum beni zaten tff nin verdigi kararlar ilgilendirmiyor ben gecen sene izledigim maclarda gördüm sike olup olmadigini icim rahat o yüzden...

Night_Mare17
25.Haziran.2012, 19:54
Onlar güya sikeye tesebbüsten ceza aldi fakat sike sahaya yansimadi dendi.. bilmiyorum beni zaten tff nin verdigi kararlar ilgilendirmiyor ben gecen sene izledigim maclarda gördüm sike olup olmadigini icim rahat o yüzden...

Demirören yansımadı dedi Disiplin Kurulu şike olduğunu açıkladı.

Revolution
25.Haziran.2012, 19:55
Onlar güya sikeye tesebbüsten ceza aldi fakat sike sahaya yansimadi dendi.. bilmiyorum beni zaten tff nin verdigi kararlar ilgilendirmiyor ben gecen sene izledigim maclarda gördüm sike olup olmadigini icim rahat o yüzden... Hakikatten çok komiksin. Şikeden ceza mı verildi haberim yok diyorsun, verildi diyorlar güya diyorsun. Pardon da 18de 17 yaptık diye övünüyorsunuz. Ve tam da bu süreç şikeyle yargılanıyor. Şikenin yansıyıp yansımaması hangi kıstasla ölçülüyor? Çocuk kandırır gibi yansıma/yansımama olayı çıktı bu sene. Bunu bir açıklasana allah aşkına.

Facx
25.Haziran.2012, 20:35

sahaya nası yansıyo bi açıklarmısın ?

DisCo
25.Haziran.2012, 22:02
Kesin olarak şike yapılan maçlarda bile itiraflar gelmeseydi maçlar sıradan maç konumundaydı. Yani sahaya bakarak bunu anlayabilmek mümkün değildir. Yine şike yapılan maçlarda gözlemci raporları tertemizdir. Yani bunların kıstas olamayacağını defalarca söyledik, dünya söylüyor.

Sadece Fenerbahçeli oyuncuların ve teknik ekibin haberi yoktu ve aslanlar gibi oynadılar görüşüne katılabilirim. Fenerbahçe takımı tek kale oynar, rakibin nefesini keser ve emekle mücadelesini sürdürür. Tüm bunlar rakibinde aynı ciddiyette iş yaptığını göstermez. Aynen Ümit Karan'ın Trabzonspor'a gol atmak istemedim açıklaması gibidir.

Galatasaray'ı da yenmedik mi? O da mı şikeydi? Dünyanın hiçbir yerinde ligdeki tüm maçları bağlayamazsınız. 33 hafta kendi hakkınla oynarsın ama 34. haftada şike yapabilirsin. 22. haftaya kadar her şey çok iyidir ama 27. hafta kritikse şike yaparsın. 3. hafta yaparsın 20. hafta yaparsın 21'de bir daha yaparsın ve geri kalanında hakkınla kazanırsın.

Şike var diyen TFF'nin hiçbir kararına güvenilmiyor ama Avrupa'ya gönderen TFF kararı nedeniyle biz şike yapmadık aha kanıtı denebiliyor.

Sahaya yansımadı diye şike yoktur denebiliyor ama sahaya yansımadığı halde Trabzonspor, Galatasaray ya da bir başkası şike ile suçlanabiliyor.

Son dakikada yeniyoruz, şike yapan takım son dakikada yener mi diyoruz. Trabzonspor'un Bucaspor maçına, Gençlerbirliği maçına hatta geçmiş yıllardaki Hasan Kabze'nin golleriyle kazanılan Beşiktaş maçına şike diyoruz. Şike olsa son dakikayı mı bekler bu takımlar.

Dedim ya çeviriyi hep gönlümüze göre yapıyoruz.

titates1
26.Haziran.2012, 00:56
tahkim kurulu kararlarında şike yaptığımız tescillenmiş , bu kararlara çok güveniyorsunuz tamam kabul edelim o zaman aziz yıldırım suçsuz ? hadi biz kabul edelim , siz de bunu kabul edin ? işine gelince güvenip işine gelmeyince güvenmeyenler var bu kararlara , bunun adı hakaret etmek için değil ama sözlük anlamı , herşeyi , dünyanın heryerinde atgözlülük , ikiyüzlülüktür.

RaSenGan
26.Haziran.2012, 01:10
tahkim kurulu kararlarında şike yaptığımız tescillenmiş , bu kararlara çok güveniyorsunuz tamam kabul edelim o zaman aziz yıldırım suçsuz ? hadi biz kabul edelim , siz de bunu kabul edin ? işine gelince güvenip işine gelmeyince güvenmeyenler var bu kararlara , bunun adı hakaret etmek için değil ama sözlük anlamı , herşeyi , dünyanın heryerinde atgözlülük , ikiyüzlülüktür.

Bunu en başından beri iki taraf da fazlasıyla yapıyor.TFF FB şike yaptı dedi.Fenerli der yazıklar olsun Tff.Diğerleri der helal olsun TFF.3 gün sonra mahkemede FB suçlu çıkar.Fenerli der bu adalete güven olmaz.Diğerleri der işte hukuk işte adalet.Aradan bir süre geçer TFF Fener'i suçsuz bulur bir yaptırım uygulamaz.Bu sefer tüm işler değişir.Fenerli der helal olsun TFF doğru kararı verdi.Diğerleri der yazıklar olsun TFF.Sonra mahkeme Fener için suçsuz der.Fenerli der işte adalet budur diğerleri der yazıklar olsun böyle adalete.Kim işine nasıl gelirse öyle bakıyor.Yeri gelir TFF ve mahkeme vezir olur yeri gelir rezil.Bunu sürecin başından beri hemen hemen herkes yapıyor şimdi çıkıp ben yapmıyorum demesin kimse.Herkes kendisiyle çelişiyor.

titates1
26.Haziran.2012, 01:11
Bunu en başından beri iki taraf da fazlasıyla yapıyor.TFF FB şike yaptı dedi.Fenerli der yazıklar olsun Tff.Diğerleri der helal olsun TFF.3 gün sonra mahkemede FB suçlu çıkar.Fenerli der bu adalete güven olmaz.Diğerleri der işte hukuk işte adalet.Aradan bir süre geçer TFF Fener'i suçsuz bulur bir yaptırım uygulamaz.Bu sefer tüm işler değişir.Fenerli der helal olsun TFF doğru kararı verdi.Diğerleri der yazıklar olsun TFF.Sonra mahkeme Fener için suçsuz der.Fenerli der işte adalet budur diğerleri der yazıklar olsun böyle adalete.Kim işine nasıl gelirse öyle bakıyor.Yeri gelir TFF ve mahkeme vezir olur yeri gelir rezil.Bunu sürecin başından beri hemen hemen herkes yapıyor şimdi çıkıp ben yapmıyorum demesin kimse.Herkes kendisiyle çelişiyor.

bir tane fenerbahçelinin helal olsun adalete , tff'ye dediğini gösterin bu forumdan , verdiği herhangi bir karar için.

RaSenGan
26.Haziran.2012, 01:13
bir tane fenerbahçelinin helal olsun adalete , tff'ye dediğini gösterin bu forumdan , verdiği herhangi bir karar için.

http://forum.turksportal.net/vb/showpost.php?p=2275319&postcount=11206

Nedvedmania
26.Haziran.2012, 01:16

Adam ezberledi artık linki. Her sorana şak diye yapıştırıyor :D

RaSenGan
26.Haziran.2012, 01:17
Adam ezberledi artık linki. Her sorana şak diye yapıştırıyor :D

:D Bu günlerde çok kullanışlı :D

titates1
26.Haziran.2012, 01:21

ilginç , yıldırım demirören'e saygın ve önemli bir kişi demiş , dalga geçmediğine emin misiniz ?

cidden peki bunu göstererek benim dediğimi çürüttüğünüzü düşünüyor musunuz ? ciddi şekilde inanarak , fenerbahçelilerden bunu savunanlar oldu diyebiliyorsanız vicdanınız rahat şekilde , kabul edip daha mesaj yazmayacağım.

MeMo
26.Haziran.2012, 01:24
ilginç , yıldırım demirören'e saygın ve önemli bir kişi demiş , dalga geçmediğine emin misiniz ?

cidden peki bunu göstererek benim dediğimi çürüttüğünüzü düşünüyor musunuz ? ciddi şekilde inanarak , fenerbahçelilerden bunu savunanlar oldu diyebiliyorsanız vicdanınız rahat şekilde , kabul edip daha mesaj yazmayacağım.

Bırak Fenerbahçelilerden bunu savunanlar oldu muhabbetini tüm Fenerbahçe'lileri federasyondan mennun ilan ettikleri de oldu.

RaSenGan
26.Haziran.2012, 01:27

Ben de ilk başta emin olamadım ama ciddi ciddi demiş :)

Şu an YD yönetimindeki TFF'den memnun olan birçok Fenerbahçe taraftarı olduğuna eminim.Bu taraftarlardan kimilerine göre yapılmayan şikeye bu yönetim ceza vermediği için yönetimden memnuniyet duyuluyor kimilerine göre ise şikeyle ilgili bazı gerçekler varken TFF cezasız bıraktığı için memnuniyet duyuluyor.Adalete karşı tutum Aziz Yıldırım içerden çıkarıncaya kadar değişmeyecektir.Ama özellikle twitterda YD hakkında övgüler ve "yaşasın adalet" vs. tarzı cümleleri sıkça gördüm.

MeMo
26.Haziran.2012, 01:30
Ben de ilk başta emin olamadım ama ciddi ciddi demiş :)

Şu an YD yönetimindeki TFF'den memnun olan birçok Fenerbahçe taraftarı olduğuna eminim.Bu taraftarlardan kimilerine göre yapılmayan şikeye bu yönetim ceza vermediği için yönetimden memnuniyet duyuluyor kimilerine göre ise şikeyle ilgili bazı gerçekler varken TFF cezasız bıraktığı için memnuniyet duyuluyor.Adalete karşı tutum Aziz Yıldırım içerden çıkarıncaya kadar değişmeyecektir.Ama özellikle twitterda YD hakkında övgüler ve "yaşasın adalet" vs. tarzı cümleleri sıkça gördüm.

"kimilerine göre ise şikeyle ilgili bazı gerçekler varken TFF cezasız bıraktığı için memnuniyet duyuluyor"

Bu kısım keşke şaka olsaydı.

kasım akdemir
26.Haziran.2012, 01:50
Tartışmanın dozu yavaş yavaş kaçıyor. Millet birbirine sataşmaya başladı Seviye iyice düşmeden KİLİT lütfen...Bugün söylemiştim sıkıcı olmaya başladı diye. Nerdesiniz adminler?

Zekirdek
26.Haziran.2012, 13:18
Tabiki hiçbir kanıtım vb. birşeyimiz yok mantık şunu söylüyor. Bahis şikesi yapılırsa alt liglerde olması daha mantıklıdır. Ki ben yine Dünya'nın tamamının alt liglerinde bahis şikesi olduğunu inanıyorum. Ve bahis her geçen gün daha alt liglere düşüyor ve de bu durum şikeyi tetikliyor.

titates1
26.Haziran.2012, 14:07
şike konusunda bazı kulüplerin şike yaptığını söylüyorum , begelerle kanıtlayamazsınız kural 6 diye mesaj siliniyor , burdaki bütün fenerbahçeyi itham eden belgelerle kanıtlanmayan iddiaları siler misiniz sayın yönetici bey ?

meddah
26.Haziran.2012, 14:24
"bazı kulüplerin şike yaptığını" değil, isim vererek bir kulübün "X süredir, kendini sağlama aldıktan sonra, istisnasız bütün maçlarını sattığını" söylemişsiniz. Bildiğim kadarıyla adı geçen kulüple ilgili bu iddia temelinde bir mahkeme süreci, disiplin soruşturması, hadi en azından kamuoyuna yansımış benzer bir iddia söz konusu değil.

Night_Mare17
26.Haziran.2012, 14:33
Aziz Yıldırım : Konuşursam dava biter.

Bordo61Mavi
26.Haziran.2012, 14:35
Aziz Yıldırım : Konuşursam dava biter.

Bi turlu su konusmayi yapmadi Aziz Yildirim :)

Lim10
26.Haziran.2012, 14:39
Bi turlu su konusmayi yapmadi Aziz Yildirim :)Bir türlü ortaya çıkmayan para sayma görüntüleri gibi.

"Futbolda şike" iddiaları üzerine görülen davada tutuklu sanık Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın çapraz sorgusu sona erdi.

Gergin geçen duruşmada, mahkeme başkanı, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’ı sert bir dille uyarması dikkat çekti.

Trabzonspor avukatı Nusret Yılmaz’ın, “Ekşioğlu niçin 250 bin dolar aldı kulüpten? Bu konu ile ilgili çelişkili cevaplar var" sorusu üzerine, Yıldırım, “Benimle ilgili soruları sor. Ben bu paraların hesabını verdim. Size bu paranın hesabını verecek değilim" dedi.
MAHKEME BAŞKANINDAN YILDIRIM’A TEPKİ
Avukat Yılmaz, "Bana değil mahkemeye veriyorsunuz" demesi üzerine mahkeme başkanı araya girdi. Mahkeme başkanı, Aziz Yıldırım’a, "Aziz bey karışmayın. Soruyu sorar, gerekirse biz müdahale ederiz . Haddini bil. Sorulara cevap vermek istemiyorsan verme" diye tepki gösterdi. Yıldırım, “Ben haddimi biliyorum başkan" dedi.
MAHKEME BAŞKANI: ÖZAYDINLI SEN İZLEYİCİSİN KONUŞAMAZSIN
Trabzonspor avukatı Nusret Yılmaz'ın bir sorusunda Murat Özaydınlı’nın ismini zikretmesi üzerine, salonda izleyici olarak yer alan Özaydınlı söz almak istedi. Mahkeme başkanı, Özaydınlı’ya "Sen konuşamazsın izleyicisin" dedi. Özaydınlı ise, "Adım geçiyor ben konuşurum. O zaman adımı geçirmesin" dedi. Mahkeme başkanının gülümseyerek, “Tanık mı sanık mı ne olmak istiyorsun?" diye konuşması üzerine Özaydınlı, “Hepsini olurum ben" diye konuştu.
"SAVCI BEYİN İŞİNE GELMEDİĞİ İÇİN TAPELERE KOYMAMIŞTIR"
Avukat Yılmaz, "Emenike’nin transferi hangi aşamada gerçekleşti?" diye sordu. Bu soruya Yıldırım, "Ocak-Şubat aylarında kardeşim Yıldırım ve Göksel Gümüşdağ gitti ve Karabük Başkanı Feridun bey ile görüştü. Ben maça gittiğimde de konuştum bu konuda. Zamana bıraktık. Kulüpten izin istedik ve Emenike ile de konuştuk. Daha sonra 9-10 milyon civarında başkan ile pazarlık yaptık. 9’a anlaştık. Savcı beyin işine gelmediği için tapelere koymamıştır. Diğer oyuncuların fiyatını arttırmamak için kamuoyuna 7 milyon dolar verdik dedik" dedi.
reklam

YILDIRIM: BÜTÜN TAPELER YOK
Duruşmada söz alan Aziz Yıldırım, “İddianameyi hazırlayan savcı bazı tapeleri hasır altı etmiş. Burada sadece Fenerbahçe yargılanmıyor. Bütün tapeler hasıraltı olmadan gelecekti" dedi.
Bu sözlere mahkeme başkanı, "Bütün tapeler var" diye yanıt vermesi üzerine Yıldırım, "Bütün tapeler yok. Hayır" diye konuştu.
Mahkeme Başkanı da "İddianameler uzun diyorsunuz sonra. Klasörde var tapeler. O savcı beyin takdiri" dedi.
Yıldırım’ın çapraz sorgusu tamamlandı.
MÜTALAAYA KARŞI SAVUNMALAR BAŞLADI
Daha sonra savcılık makamının mütalaasına karşı savunmalara başlandı. Sami Dinç’in avukatı ‘Mahkemeye sunduğumuz yazılı savunmaları tekrar ediyoruz. Duruşma sırasında yaptığımız sözlü savunmamızı tekrar ediyoruz. Beraatimizi talep ediyoruz" dedi.
"Futbolda şike" iddiaları üzerine görülen davada sanıklar, savcılık makamının esas hakkındaki mütalaasına karşı savunmalarını yaptı. Söz alan sanık avukatları, mütalaaya karşı savunmalarını geçtiğimiz hafta yazılı verdiklerini belirterek, “Mahkemeye sunduğumuz yazılı savunmaları tekrar ediyoruz. Duruşma sırasında yaptığımız sözlü savunmalarımızı da tekrar ediyoruz. Beraatimizi talep ediyoruz." dedi.

Mahkeme öğle arası verdi.

Walter Sakana
26.Haziran.2012, 14:41
Tarihi davada 20. duruşma!

Aziz Yıldırım:“İddianameyi hazırlayan savcı bazı tapeleri hasır altı etmiş. Burada sadece Fenerbahçe yargılanmıyor. Bütün tapeler hasıraltı olmadan gelecekti"
Mahkeme Başkanı: “ Bütün tapeler var"
Aziz Yıldırım: "Bütün tapeler yok. Hayır"
Mahkeme Başkanı: “İddianameler uzun diyorsunuz sonra. Klasörde var tapeler. O savcı beyin takdiri"

Trabzonspor avukatı Nusret Yılmaz'ın bir sorusunda Murat Özaydınlı’nın ismini zikretmesi üzerine, salonda izleyici olarak yer alan Özaydınlı söz almak istedi.

Mahkeme başkanı: “Sen konuşamazsın izleyicisin"
Murat Özaydınlı: “Adım geçiyor ben konuşurum. O zaman adımı geçirmesin"
Mahkeme Başkanı (gülümseyerek): “Tanık mı sanık mı ne olmak istiyorsun?"
Murat Özaydınlı: “Hepsini olurum ben"

Nusret Yılmaz (TS Avukatı): “Emenike’nin transferi hangi aşamada gerçekleşti?"
Aziz Yıldırım: “Ocak-Şubat aylarında kardeşim Yıldırım ve Göksel Gümüşdağ gitti ve Karabük Başkanı Feridun bey ile görüştü. Ben maça gittiğimde de konuştum bu konuda. Zamana bıraktık. Kulüpten izin istedik ve Emenike ile de konuştuk. Daha sonra 9-10 milyon civarında başkan ile pazarlık yaptık. 9’a anlaştık. Savcı beyin işine gelmediği için tapelere koymamıştır. Diğer oyuncuların fiyatını arttırmamak için kamuoyuna 7 milyon dolar verdik dedik"

Nusret Yılmaz: “Maça hakem tayin ettirdiniz"
Aziz Yıldırım: “O tapenin tamamını oku burada"
Aziz Yıldırım (sesini yükselterek): “Tapeyi iyi oku."
Mahkeme Başkanı: “Bir dakika Aziz Bey. Ben burada başkanım ya, sen sanıksın"

Nusret Yılmaz: “Fenerbahçe’nin şampiyonlar ligine alınması konusunda Lütfi Arıboğa’nın payı olduğunu söylediniz"
Aziz Yıldırım: “Ben değil kamuoyu söyledi"
Mahkeme Başkanı: “Bunun ne ilgisi var"

Bu soruya salondaki bazı Fenerbahçeli izleyiciler isyan etti ve “Yeter be" diye bağırdı. Mahkeme Başkanı da, salona dönerek, "Ne oluyor orada" diye bağırdı.

Nusret Yılmaz: “Doğan Ercan, FB tarafından görevlendirildi mi?"
Aziz Yıldırım: “Gençlerbirliği- Fenerbahçe maçında Trabzonspor’un teşvik primi gönderdiğine yönelik duyum üzerine kendisine konuyu araştırması için görev verdik. Ara sırada transfer çalışmaları için yetki verdik. Burada ne varsa sorumlusu benim. Biz Fenerbahçe’yi şampiyon yaptık. Aziz Yıldırım her şeyi bilmez. Yıldırım herkesin yatak odasını bilmiyor kardeşim"
Mahkeme Başkanı: “Bak seni atacağım dışarı"
Aziz Yıldırım: “Valla giderim"
Mahkeme Başkanı: “Böyle devam edemezsiniz. Hakaret edemezsiniz"
Aziz Yıldırım: “Ben bir senedir hapis yatıyorum boşu boşuna.Ben bir konuşuyum dava biter"

Nusret Yılmaz: “Ekşioğlu niçin 250 bin dolar aldı kulüpten?Bu konu ile ilgili çelişkili cevaplar var"
Aziz Yıldırım: “Benimle ilgili soruları sor. Ben bu paraların hesabını verdim. Size bu paranın hesabını verecek değilim"
Nusret Yılmaz: “Bana değil mahkemeye veriyorsunuz"
Mahkeme Başkanı: “Aziz bey karışmayın. Soruyu sorar, gerekirse biz müdahale ederiz . Haddini bil. Sorulara cevap vermek istemiyorsan verme"
Aziz Yıldırım: “Ben haddimi biliyorum başkan"

Soru: “Dinlemelere göre 12 hat var sizin kullandığınız. 10 tanede başkasının telefonlarından görüşmeleriniz var. Rabia Akın ve Gülbahar Çakın adına hatları neden kullanıyorsunuz?"
Aziz Yıldırım: "İki tane telefonum var. Diğer telefonların çoğu şirkete ve kulübe ait telefonlar. Biri şirketten muhasebe müdürü Reyhan adınadır. Alın dedik aldılar. Diğeri de devletin bana verdiği korumanın aldığı telefondur. Almış getirmiş. Türkiye’de herkesin telefonu dinleniyor. Bizde o amaçla telefonum dinlenmesin diye aldık. Devlet her şeyi dinliyor. Devlet suça teşkil ediyor. Biz devlete güvenin insandık. Bu süreçten sonra güvenmiyoruz"

Nusret Yılmaz: "Manisaspor Başkanına verilen paralarda açık var?"
Aziz Yıldırım: "Bunların hepsi dosyada var"
Mahkeme Başkanı: "Birbirinize saygılı olun"
Aziz Yıldırım: “Cevap vermiyorum o zaman"
Aziz Yıldırım: “Ben de soru sorabilecek miyim bu avukata, Sadri Beye sorabilir miyim?"

Nusret Yılmaz: “Gönderdiğiniz paranın maçtan 12 saat geçmeden niye istediniz?"
Aziz Yıldırım: “Sen dosyayı iyi okumamışsınız. Ben Tamer’e parayı iade edeceklerdi 3 ay sonra. Ne kadar oldu dedim. O da 2 ay oldu dedi. Ben de ara parayı iste dedim. Bunların hepsinin kaydı var. Ben senin başkanına 92 milyonluk ihaleyi verdim. Trabzon’a ne yaptım bunu bilsinler. 3 tane büyük kulüp vardı Türkiye’de. Trabzon’u ben büyüttüm. Manisa maçında şike var. Trabzon şike yaptı. Hangi oyuncular Trabzonluydu o maçta"

Night_Mare17
26.Haziran.2012, 14:44
Aziz Yıldırım tüm ses kayıtlarının yayınlanmasını istedi , İlhan Ekşioğlu ve Mosturoğlu itiraz etti.

Bu arada Aziz Yıldırım'ın sonu bu üslupla hayır değil.

Bordo61Mavi
26.Haziran.2012, 14:55
Bir türlü ortaya çıkmayan para sayma görüntüleri gibi.

Para sayma goruntuleri hakkinda birsey dedigimi hatirlamiyorum :)

Her mahkemede konusursam su olur, herkes mahkemede gorecek, yer yerinden oynicak sudur budur.

Hic bomba etkisi yaratacak savunmasini gormedik suana kadar, kendisi icin yazik ediyor. Konusunda bitsin mahkeme, onun konusmasiyla bitiyorsa.

Corpus
26.Haziran.2012, 15:26
Böyle üslup mu olur yahu. Davanın havası çok garip.

Mahkeme Başkanı: “Bak seni atacağım dışarı"
Aziz Yıldırım: “Valla giderim"

Bu kısım oldukça güldürdü beni :n: Aziz Yıldırım arada eğleniyor sanırım :D

Bordo61Mavi
26.Haziran.2012, 15:27
Aziz Yıldırım tüm ses kayıtlarının yayınlanmasını istedi , İlhan Ekşioğlu ve Mosturoğlu itiraz etti.

Niye itiraz ediyorlarki ? yayinlansinda kokten cozume gidilsin bu davada fazla uzadi

RaSenGan
26.Haziran.2012, 15:31
Aziz Yıldırım ben bir konuşayım dava biter demiş.E niye o zaman 1 yıldır içeride yatıyor konuşmak için ne bekliyor anlamıyorum.

İçerisi değiştirmiş Aziz Yıldırım'ı :)

Corpus
26.Haziran.2012, 15:44
Ben o kadar değişmeyi normal görüyorum. Adam ne kadar zamandır içeride. Kendini haklı gördüğü için de haksız yere orada olduğunu düşünüyorum. Bunun psikolojik olarak etkisi çok fazladır. Kınamamak lazım.

MeMo
26.Haziran.2012, 16:17
O ses kayıtları mevzusu geçen ayki duruşma muhabbetiymiş alakasız bir olay yani.

Bordo61Mavi
26.Haziran.2012, 16:19
"Kulüp sevgisi renk aşkı için hareket menfaat sayılamaz." İlhan Ekşioğlu

Lim10
26.Haziran.2012, 17:37
Duruşmadan anektodlar...

Sadri Şener'in Avukatı Zeki Mazlum'un teşvik primi verdigini resmen kabul etti.Trabzonlular bu duruma biraz tepki gosterdi.

Sadri Şener'in vekili: "Zeki Mazlum, teşvik verdi ama yönetimin haberi yok demeye getirdi."

( Diğer avukatlar söz alıp hemen düzelttirdiler)

RaSenGan
26.Haziran.2012, 17:39
Aziz Yıldırım'ın başkaları adına kayıtlı 12 adet telefon kullandığının ortaya çıktığı söyleniyor.

SaLviO
26.Haziran.2012, 17:41
Aziz Yıldırım'ın başkaları adına kayıtlı 12 adet telefon kullandığının ortaya çıktığı söyleniyor.

hani şu emenikenin para sayma görüntüleri olduğu gibimi

Lim10

Tamam işte şike yapmış:icon_biggrin:

MeMo
Aziz Yıldırım: "İki tane telefonum var. Diğer telefonların çoğu şirkete ve kulübe ait telefonlar. Biri şirketten muhasebe müdürü Reyhan adınadır. Alın dedik aldılar. Diğeri de devletin bana verdiği korumanın aldığı telefondur. Almış getirmiş. Türkiye’de herkesin telefonu dinleniyor. Bizde o amaçla telefonum dinlenmesin diye aldık. Devlet her şeyi dinliyor. Devlet suça teşkil ediyor. Biz devlete güvenin insandık. Bu süreçten sonra güvenmiyoruz"

attirson

Soru: “Dinlemelere göre 12 hat var sizin kullandığınız. 10 tanede başkasının telefonlarından görüşmeleriniz var. Rabia Akın ve Gülbahar Çakın adına hatları neden kullanıyorsunuz?"

attirson
26.Haziran.2012, 17:46
Fenerbahçe Başkanvekili Abdullah Kiğılı, Lig TV Muhabiri Ömer Güvenç'in sorularını yanıtladı.

UEFA KARARI
İlk olarak UEFA'nın Fenerbahçe'yi Şampiyonlar Ligi'ne davet etmesiyle ilgili kararı değerlendiren Kiğılı, "Bu kararı bekliyorduk. UEFA, TFF'den çıkan karara bakar. 2 federasyon arasındaki farkı görüyoruz. Esas olan TFF kararıdır. UEFA'da bu karara baktı. Gidip UEFA'ya giden binlerce ihbara mı bakacak? Onların hepsi çöpe gidiyor" dedi.

Son kararın UEFA Disiplin Kurulu'nda olacağı yönündeki maddeye de değinen Kiğılı, sözlü savunmayı geçen hafta verdiklerini ve denetim kurulunda temiz raporu aldıklarını söyledi. Kiğılı ayrıca, Disiplin Kurulu'nda da olumsuz bir karar beklemedikleri ve bu işin artık bittiğini ifade etti.

"YILDIRIM BU HAFTA TAHLİYE OLUR"
Başkan Aziz Yıldırım'ın cezaevinde olmasını yabancılara izah edemediklerini belirten Kiğılı, hukuksal bu durumu açıklamayadıklarını, Yıldırım'ın çete suçlaması ile yargılandığı için dışarı çıkamadığını tahmin ettiğini söyledi. Kığılı bu hafta tahliye kararı beklediklerini ve Aziz Yıldırım'ın yokluğunu çok hissettiiklerini dile getirdi.

"KEŞKE OYUNCULARIMIZI SATMASAYDIK"
Fenerbahçe Başkan Vekili geçen sene yaşadıklarını süreci ise şöyle anlattı: "İlk başta çok önemsemedik. Ancak daha sonra durumun çetrefilleştiğini anladık. Bankalar sıkıştırıyordu. Feneriumlar boştu. Bizim de hatalarımız var tabiii. Mesela Lugano, Niang ve Andre Santos gibi oyuncularımızı gereksiz yere sattık. Emenike'nin durumu farklıydı. İçeriden çıktığı zaman tanınmayacak haldeydi ve artık Türkiye'de durmak istemediğini söyledi. O takım Şampiyonlar Ligi için oluşturulmuştu. Ve çok büyük başarılara imza atacaktık."

"Fenerbahçe'nin ne kadar büyük bir marka olduğunu son bir yılda anladım" diye sözlerine devam eden Kiğılı, "Allah, geçen sene yaşadıklarımızı kimsenin başına vermesin. Çok zor günler geçirdik. Taraftar çok büyük destek verdi. Düşünün hangi takım 46 bin kadın taraftar önünde oynar. Feneriumlar doldu taştı. Geçen sene 62 milyon TL ciro yaptık. Önümüzdeki senelerde de halka açmayı planlıyoruz" diye konuştu.

"HERKESTEN DAYAK YEDİK"
Abdullah Kiğılı bu süreçte kimseden destek görmediklerini dile getirirken, "365 gündür UEFA sopasıyla bizi darağacında idam ettiler. Şimdi ne yapacaklar merak ediyorum. Ancak hala ayaktayız" dedi.

Yeni yönetimde yer almayan Nihat Özdemir, Ali Koç, Murat Özaydınlı'yı arayacaklarını vurgulayan Kiğılı, bu isimlerin ayrılmamaları için de çok uğraştığını sözlerine ekledi.

http://www.ligtv.com.tr/haber/bu-is-artik-bitti

DisCo
26.Haziran.2012, 17:46
Trabzonspor şike ve teşvik girişimi yaptığını söylemese bile bundan haberdardık.

Bu davanın artık nasıl sonuçlanacağı önemli değildir. Şike ve teşviğin önü açılmıştır ve kılıfı da hazırdır. Ben yönetici olsam milyon dolarların döndüğü bu noktada şikeyi yaparım. Tutarsa paralar bizimdir tutmazsa sahaya yansımamıştır zaten.

RaSenGan
26.Haziran.2012, 17:48
Trabzonspor'lu yöneticilerin şike veya teşviği açıklamasında bir sorun yok.Nasılsa herhangi bir cezası yok bunun.

Revolution
26.Haziran.2012, 17:49
Teşviğin cezası puan silme olmamış mıydı?

SaLviO
26.Haziran.2012, 17:50
ts teşviğimi açıkladı hayırdır :D

LadroN
26.Haziran.2012, 17:53
Duruşmadan anektodlar...

Sadri Şener'in Avukatı Zeki Mazlum'un teşvik primi verdigini resmen kabul etti.Trabzonlular bu duruma biraz tepki gosterdi.

Sadri Şener'in vekili: "Zeki Mazlum, teşvik verdi ama yönetimin haberi yok demeye getirdi."

( Diğer avukatlar söz alıp hemen düzelttirdiler)
Ceza almazlar ki.Sahaya yansımamıştır büyük ihtimal ;) Sadri Şener teşviği kabul etse bile bir halt olmaz.

Corpus
26.Haziran.2012, 17:53
ts teşviğimi açıkladı hayırdır :D

Ağzından kaçırmış Lim10' un yazdığı mesaja göre. Ama doğru mudur yanlış mıdır bilinmez.

Revolution
26.Haziran.2012, 17:57
Doğruysa bu adam hangi yüzle bütün sezon kupayı istedi?

Universal
26.Haziran.2012, 18:05
Savcı şike ve teşvik için nediyor? Cezalansın.

Kısaca mahkeme heyeti bir maçta şike ve teşvik görürse cezalansın diyecek ve dosyayı kapatacak. Kısaca o maç için ne bir puan silme kararı verebilir ne takım düşürme ne de başka bir sey. Sadece tek kelime olan cezalansın diyerek dosyayı kapatır. Kısaca bu kararı örnek göstererek uygulayacak tek kurum TFFdir, o da özerk olduğu için mahkeme kararını kabul etme zorunluluğu yoktur.

MeMo
26.Haziran.2012, 18:13
Ceza almazlar ki.Sahaya yansımamıştır büyük ihtimal ;) Sadri Şener teşviği kabul etse bile bir halt olmaz.

O kadar emin olmazdım ben.

SaLviO
26.Haziran.2012, 18:57
https://p.twimg.com/AwUtFKOCQAE6EsM.jpg

Walter Sakana
27.Haziran.2012, 00:31

04.05.2012:

...

Ayrıca soruşturmada adı geçen kişilerin bazıları telefon görüşmeleri için dinlenmesi imkansız denilen Blackberry telefon kullanmış olabilir mi? (telefon herhangi birinin adına olabilir, kullanan kişinin adına olması şart değil).

http://forum.turksportal.net/vb/showpost.php?p=2243865#post2243865

Walter Sakana
27.Haziran.2012, 02:15
Trabzonspor Kaptanı Tolga Zengin, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın bugünkü şike duruşmasında, “Trabzonspor’u ben 4. büyük yaptım” sözünün sorulması üzerine de şu ifadeleri kullandı:

“Bu konuları benim konuşmam yanlış olur. Neticede bizden yaşça büyük insanlar. Ama Trabzonspor’un büyüklüğü şahıslarla alakalı değildir. İnsanlar Trabzonspor’un tarihini açıp okurlarsa daha iyi anlarlar. Onunla bununla büyüklük olmaz”.

http://www.dha.com.tr/tolga-zenginden-aziz-yildirim-aciklamasi_331833.html

SaLviO
27.Haziran.2012, 12:56
Maçtan sonra yapılan şike görüşmesi, izinden 1 hafta önce yapılan dinleme, el yazısı ile resmi evrak ... (eses - fener maçı özeti)

titates1
27.Haziran.2012, 13:00
Hakim: Murat bey neden sakal bıraktın, Survivora mı katıldın?
Murat Özaydınlı: Söylemeyeyim bozulursunuz.
Hakim: Soyle
MÖ:Adaleti bekliyorum

uAburak89
27.Haziran.2012, 13:02
Hakim resmen işin dalgasında, bu nedir ya.

KanaKe
27.Haziran.2012, 13:27
Hakim resmen işin dalgasında, bu nedir ya.

hakimlerin hangisi isin dalgasinda degilki :) hakimler zaten islerini dogru dürüst yapsalar davalar böyle bir kac sene uzamaz. Türkiye'nin adaletini seveyim ben.

ReaList
27.Haziran.2012, 18:16
Sonucu belli olduğu için rolantide geçen bir davada hakim canı sıkıldıkça espri yapıyor fakat sanıklar işi ciddiye bindirip olayın iç yüzünü hakimin suratına vurunca bir çocuk misali -oynamıyorum küstüm- deyip ara veriyor.

Bugün Köksal Bayraktar haklılığında vermiş olduğu güce dayanarak mükemmel bir savunma yaptı ama işe yaradı mı ? Sanmam. Niye mi ? Hakim Mehmet Ekinci bu davanın soruşturma kapsamında da görevliydi. Hukuk kuralları gereği "CMK 23/2:" Aynı işte soruşturma evresinde görev yapmış bulunan hâkim, kovuşturma evresinde görev yapamaz.

Ama biz hangi hukuktan bahsediyoruz ?

RaSenGan
27.Haziran.2012, 18:19
Sadece hakim değil sanıklar da aynı şekilde.Adamlar geyik yapıyor resmen mahkemede :)

sananes
27.Haziran.2012, 18:58
Mahkeme Heyeti çok şanslı, Köksal Bayraktar gibi saygın ve işinin en iyilerinden birisi olan hocadan bedava ders aldılar birkaç saat önce uzun uzun.

vFor
27.Haziran.2012, 19:24
Savunma gerçekten çok iyi olmuş bence

Walter Sakana
27.Haziran.2012, 21:59
Özel Yetkili İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Mehmet Ekinci, "Futbolda şike" davasına ilişkin, "Bir aksilik olmazsa cuma günü karar vermeyi planlıyoruz" dedi.

http://www.trtspor.com.tr/Haber.aspx?id=25484

sui generis
27.Haziran.2012, 22:02
savcıya dinleme iznini Mehmet Ekinci vermiş.. adalete, hukuka gel.

Sekopej
28.Haziran.2012, 00:14
savcıya dinleme iznini Mehmet Ekinci vermiş.. adalete, hukuka gel.

Cuma günü kararı elbette verirler çünkü zaten olayı başlatan kendileri, ne kara vereceği sonucunda belli durum da ortada.

Ne savunmalar dikkate alınıyor, ne istekler dikkate alınıyor, bir şekilde geçiriliyor günler.

Ve son örnek, hem soruşturma hem kovuşturma evresinde görevli. Şimdi Aziz Yıldırım siparişle geldi bu iddianame lafını neden söylediğini anladım.

HSYK'nın bile, bu davanın görülme yeri Asliye Hukuk Mahkemeleridir diye görüş belirttiği bir ortamda, CMK'ya uymayan işler yapsalar ne olur, ne bunu sorgulayan var ne de buna işlem yapabilecek olan.

Tıpkı aylarca yayın yasağı koymayan savcı gibi, yayın yasağı koyduktan sonra bunu ihlal edenler hakkında işlem yapamayan savcı gibi. Sonra da çıkıp aynı savcı konuşulanların %90'ı yalan diyebiliyor, o zaman neden işlem yapmadın diye niye sormazlar? Sorsan gerçi bir şekilde soruyu soranı da suçlu çıkartırlar.

DisCo
28.Haziran.2012, 10:03
Şenes Erzik'te şikeden değil bunun şikayet edilmesinden utanıyorum demiş. Bu basının uydurması mı yoksa TFF kurulunda söylediği gerçek bir söylem mi?

vFor
28.Haziran.2012, 10:44
Şenes Erzik'te şikeden değil bunun şikayet edilmesinden utanıyorum demiş. Bu basının uydurması mı yoksa TFF kurulunda söylediği gerçek bir söylem mi?

Basının uydurmasıdır muhtemelen :0:

KanaKe
28.Haziran.2012, 13:10
olimpiakos 5. ligemi düsürüldü de bizim haberimiz yok :)

KanaKe
28.Haziran.2012, 13:10

benim ligtv den okudugum kadari ile adam uefaya sikayt etmeyin demis utaniyorum da demis olabilir , sahsen bir türk olarak bende utaniyorum..

byariff
28.Haziran.2012, 14:22
olimpiakos 5. ligemi düsürüldü de bizim haberimiz yok :)

olympiakos volou o takim :)

Walter Sakana
28.Haziran.2012, 15:15

Şenes Erzik röportajı (video):
http://www.ntvspor.net/video-galeri/turkiyenin-men-edilme-ihtimali-yoktu

10:40 - 11:35 arası:
- Bugün kongrede yaptığınız konuşmanın bir bölümünde Türkiye'den Uefa'ya mail, telefon ve faksla ilgili (Ş.E.:gerçek onlar) çok fazla sayıda gönderildi (Ş.E.:çok) ve siz bundan utanıyorum gibi bir şey söylediniz...

- Utanıyorum demedim, bu durumda olmak beni çok rahatsız etti dedim. Çünkü yani netice itibariyle Yönetim Kurulu Uefa'nın, onlar seçilmiş benim gibi ve size 53 ülke oy vermiş. E şimdi ülkemin zaten problemleri varken bide böyle maillerle fakslarla onların telefonlarının web sitelerinin kilitlenmesi ülkem adına çok hoş bir şey değil. Onu anlatmak istedim. Yani kendi içimizde sorunları çözmek varken oraya buraya şikayet etmenin çok yararlı olmadığını kısaca özetlemek istedim.

Röportajdan diğer alıntılar:

- Bu iş bitti diye bir açıklama yayınlandı sizin ağzınızdan.

- Ben böyle bir şey söylemedim kimseye. Nerden kaynaklandığını tahmin ediyorum. Çünkü o gün yoğun bir şekilde bir sürü telefon geldi, bir çoğunu cevaplayamadım çünkü benim orda işlerim var. Yani bildiğiniz gibi dün geldim bugün gidiyorum şimdi, maçlara gidip geliyoruz. Tabi ki bir görev bölümü yapmış durumdayız, şimdi bütün yönetim kurulu üyeleri bir arada olduğu için zaten toplantılar da var belki bir ikisine cevap verdim o da bekleyin Uefa'dan ne açıklama gelirse odur dedim, ona ilave yapılmışsa ben onu bilemem.

- Bu süreç ne kadar devam eder sizce? Siz çünkü çok uzun yıllardır Uefa'nın içindesiniz oradaki bürokrasiyi prosedürleri çok iyi biliyorsunuz...

- Evet ama çok büyük değişiklikler var Uefa'da. Disiplin Müfettişi kavramı konusu eskinden yoktu. Daha birkaç senenin içine girmiş şeyler. Mesela Kulüp Lisans Sistemi. Kulüp Lisans Sisteminde finansal fair play olayı olmadığı için bugüne kadar finansal fair play paneli kurulmamıştı. O kuruldu, onlara Mayıs ayında yaptığımız toplantıda (yönetim kurulu toplantısında) gelen teklif üzerine bir takım hukuki sorumluluklar da ekledik hatta ceza yetkisi verdik. Bildiğiniz gibi CAS'a giden Bursaspor'un, Beşiktaş'ın, Gaziantepspor'un olaylarında olduğu gibi onlar o yetkiyi kullandılar, cezalar verdiler, başka kulüplere verdiler Avrupa'da. Dolayısıyla bir değişim içinde. Onun için süreç hakkında bir şey söyleyemem.

- Sayın Başbakanla da bugün yarım saatlik bir görüşmeniz oldu, makamında sizi kabul etti kendisi. Bu görüşmede bizimle, kamuoyuyla paylaşacağınız ne gibi detaylar var?

- Önemli bir şey yok, sadece durumu anlattık, kongreyle ilgili görüşlerimizi. Bide kongrede dikkat ettiyseniz kendisine teşekkür ettim. Çünkü gerçekten orada söylediğim gibi 2012 Uefa kongresinin İstanbul'da olması çok önceden kararlaştırılmıştı ama süreç içerisinde bir takım sıkıntılarımız oldu ve bizzat ben kendisinden randevu istedim. Sağolsunlar verdiler, gittim konuştum. Bütün sıkıntılarımızı giderme konusunda çok yardımcı oldu, onun için bir kere daha teşekkür etmiş oldum.

- Aslında Avrupa'da disiplin soruşturmasıyla yargı yani futbol hukukuyla yargı ayrı, Cuma günü aslında bu davanın sonuçlanması da bekleniyor, bir karar bekleniyor Cuma günü. Mahkeme tarafından verilmesi bekleniyor. Mahkemenin vereceği karar Uefa'da disiplin kurulunun vereceği kararı etkiler mi?

- Ben o konuda bir şey söyleyemem, yetkili değilim yani.

- Peki Beşiktaş'la ilgili de bir takım sıkıntılar var, o CAS davasında 5 Temmuzda görülecek bu dava, Bursaspor'la ilgili sizin girişimleriniz oldu CAS'a taşınması yönünde bildiğim kadarıyla. Bursa Uefa tarafından kabul edildi. Sizce Beşiktaş'ın kabul edilme ihtimali var mı, yüksek mi nasıl?

- İki olay ayrı birbirlerinden. İki kulübün cezalandırılma nedenleri de ayrı. Dolayısıyla bilemem şu anda ne karar alacak CAS. O konu beni aşar.

- Son sorum, Türkiye Avrupa'dan men edilmeyle karşı karşıya kalmış mıydı bu süreçte hiç? Böyle bir ihtimal var mıydı çok tartışıldı çünkü Türkiye'de bu. Hem Milli takım hem tüm ülke futbol takımları...

- Bence yoktu

- Hiç olmadı değil mi?

- Bence olmadı, bilmiyorum.

SaLviO
28.Haziran.2012, 15:48
Kısacası "silahlı suç örgütünden soruşturulup, şikeden tutuklanıp, haksız ve ekonomik çıkar amaçlı suç örgütünden" yargılanacaktık.

RasAnt
28.Haziran.2012, 17:15
Doğru olanıda bu zaten,çocukken bizim başkan mafya diye övünürdük o günler geride kaldı,ülkeye ihanet eden cezasını çekmeli.

Fernando Gago
28.Haziran.2012, 17:59
Savcı mütaalasını baz alıp böyle saçma sapan tablolar yapılmaz mı :) Fenerbahçe'nin davasında karar çıktı ve tahkim onayladı da biz mi bilmiyoruz. UEFA bıkmış bu saçmalıklardan.

barahir
28.Haziran.2012, 19:04
Bi fıkra vardır..

Cehennemde her ırkı ayrı ayrı cehennem çukuruna atarlarmış ve her ırkın çukurunda da zebaniler varmış ki çıkan olursa zebani geri atsın içeri diye, ancak Türkçukuruna koymamışlar ve bunu gören birisi sormuş:
- Her çukurun başında ikişer üçer zebani varken Türklerinkinde neden yok?
- Gerek yok ki.. Ne zaman bi Türk dışarı çıkmaya yaklaşsa aşağıdaki kalan Türkler paçasından indiriyolar onu demiş..

Trabzonspor
28.Haziran.2012, 19:08
Bi fıkra vardır..

Cehennemde her ırkı ayrı ayrı cehennem çukuruna atarlarmış ve her ırkın çukurunda da zebaniler varmış ki çıkan olursa zebani geri atsın içeri diye, ancak Türkçukuruna koymamışlar ve bunu gören birisi sormuş:
- Her çukurun başında ikişer üçer zebani varken Türklerinkinde neden yok?
- Gerek yok ki.. Ne zaman bi Türk dışarı çıkmaya yaklaşsa aşağıdaki kalan Türkler paçasından indiriyolar onu demiş..

İiyi ama bu fıkrayla bu durum örtüşmüyor.Orda herkes günah işlediği için var burda günah işleyenin ceza almasını isteyenler aşağı itmyeye çalışıyor.Bu olguya uygun fıkra koyman daha iyi olur yanlış oldu bu.

ReaList
28.Haziran.2012, 19:16
Yarın Karar vakti. Aziz Yıldırımın Fenerbahce tarihndeki başkanlık süresi için son 24 saat. Her sey için Teşekkürler. Demokrasi ile geldiğin mevki ileri demokrasi ile son buldu.

barahir
28.Haziran.2012, 19:18
İiyi ama bu fıkrayla bu durum örtüşmüyor.Orda herkes günah işlediği için var burda günah işleyenin ceza almasını isteyenler aşağı itmyeye çalışıyor.Bu olguya uygun fıkra koyman daha iyi olur yanlış oldu bu.

Yoo bence gayet yerinde hatta cuk oturdu bu fıkra.. Sence yanlış olmasının sebebi ortada bi günah olduğunu düşünmen.. Oysa sürecin en başına gelirsek, bence ortada günah yokken bu ortan oluştu ve UEFA'ya gönderilen fakslar da cabası..

Bir Fransız kadar olamadınız derken ki konuyu hatırlayın, Marsilya men edildiğinde PSG UEFA'ya haksız yere men ettiniz şimdi beni çağırıyosunuz gelmiyorum dediği için..

Sanırım şimdi senin için de doğru bi fıkra oldu

Fernando Gago
28.Haziran.2012, 19:19
Ortaya atılan o korkunç iddialar ve yaratılan kamuoyuna karşı yarın Özel Yetkili Mahkeme'nin vereceği kararı göreceğiz. Beraat beklemiyorum operasyon mahkemelerinden. Ancak bu mahkemelerin bile zorlaya zorlaya vermiş olduğu komik kararları göreceğiz.

attirson
28.Haziran.2012, 19:20
Yoo bence gayet yerinde hatta cuk oturdu bu fıkra.. Sence yanlış olmasının sebebi ortada bi günah olduğunu düşünmen.. Oysa sürecin en başına gelirsek, bence ortada günah yokken bu ortan oluştu ve UEFA'ya gönderilen fakslar da cabası..

Bir Fransız kadar olamadınız derken ki konuyu hatırlayın, Marsilya men edildiğinde PSG UEFA'ya haksız yere men ettiniz şimdi beni çağırıyosunuz gelmiyorum dediği için..

Bunu bilmiyordum.Lafta çok milliyetçi bir ülkeyiz ama icraatta destek yerine köstek olunuyor..

SaLviO
28.Haziran.2012, 19:40
Yarın Karar vakti. Aziz Yıldırımın Fenerbahce tarihndeki başkanlık süresi için son 24 saat. Her sey için Teşekkürler. Demokrasi ile geldiğin mevki ileri demokrasi ile son buldu.

pazartesiyede kalabilir karar

vFor
28.Haziran.2012, 19:44
Kararın ne olacağını az çok herkes tahmin ediyodur heralde :)

Trabzonspor
28.Haziran.2012, 19:44

Marsilya ne yağtı bilmiyorum ama PSG neye inandıysa o doğrultuda hareket etmiş.Bizimö ülkede yaşananlarda zaten herşey belliydi.Şenol Güneş daha ligin son maçından sonra adalet elbet yerini bulacak dedi 1,2 ay sonra olay patladı herkes birşeyler olduğunu biliyordu bizde seve seve yer aldık çokta güzel oldu ilk tunuvamızda 1 mağlubiyet aldık.Bidaha olsun birdaha gideriz.ü

Sen bir ödül almak için çok uğraşıp,uzun süre o ödül için mesai harcayıp,canını dişine takıp çalışıp,birçok zorluğa göğüs gerip sonuca vardığında birbaşkası hileyle senin başarını alıyorsa ve sonrada bu ödülü sana veriyorlarsa lamazmısın?Ben alırım.Almayanda ahmaklık etmiş eder bence.Sen şimdi diyeceksinki suç kanıtlanmadı,masumiyet karinesi falan filan... Suç ortada zaten duruyor kendini belli ediyor ve bu süreçte yaşananlarda bunu kanıtlıyor.

Fernando Gago
28.Haziran.2012, 19:54
Marsilya ne yağtı bilmiyorum ama PSG neye inandıysa o doğrultuda hareket etmiş.Bizimö ülkede yaşananlarda zaten herşey belliydi.Şenol Güneş daha ligin son maçından sonra adalet elbet yerini bulacak dedi 1,2 ay sonra olay patladı herkes birşeyler olduğunu biliyordu bizde seve seve yer aldık çokta güzel oldu ilk tunuvamızda 1 mağlubiyet aldık.Bidaha olsun birdaha gideriz.ü

Sen bir ödül almak için çok uğraşıp,uzun süre o ödül için mesai harcayıp,canını dişine takıp çalışıp,birçok zorluğa göğüs gerip sonuca vardığında birbaşkası hileyle senin başarını alıyorsa ve sonrada bu ödülü sana veriyorlarsa lamazmısın?Ben alırım.Almayanda ahmaklık etmiş eder bence.Sen şimdi diyeceksinki suç kanıtlanmadı,masumiyet karinesi falan filan... Suç ortada zaten duruyor kendini belli ediyor ve bu süreçte yaşananlarda bunu kanıtlıyor.

Hak etmediği taktirde daha başarılı olanın başarısına göz dikmek isteyenleri ve ince ayar peşinde koşanları ne yapacağız bu hikayede :) ?

DisCo
28.Haziran.2012, 20:26
Tabi bende bu mail organizasyonlarını desteklemiyorum ama insanların inandıkları şeyleri de şikayet etmesini yadırgamıyorum.

Şikeden değil bunun şikayet edilmesinden utanıyorum gibi bir söylemin ne kadar ciddi olduğunun farkındasınızdır. Bu konunun muhabbetini duyduktan sonra sitelerde araştırınca bu vahim şekliyle gördüm. Burada işin takibini yapan insanlar olabileceğinden ötürü sormak istedim.

Tekrar başa dönersem şikayet konusunu yadırgamıyorum demiştim. Bizim stad küfür ediyorda sizinkisi etmiyor muydu o zaman neredeydiniz gibi bir tartışma yaklaşımında değilim. Sadece mevcut sürecin iki aynı yönünü görüp aynı yadırgamamazlığın peşindeyim.

Aziz Yıldırım'da bu ligde şike var ve TFF kayıtsız kalıyor diye Uefa'ya mektup yazmıştı. Aziz Yıldırım inandığı bir konu hakkında burada çözüm bulamamış ki futbolun daha üst makamına yazarak sorunu çözmeye çalışmıştır. Aziz Yıldırım bir birey ve bugün birçok birey bu şikayetleri yapıyor. TFF'nin bu işin üstünü örttüğünü düşünüp daha üst makama başvuruyor.

Banada bu konuda mail atmam için metinler, birçok mail adresi geldi ama ben yollamadım. Neticede temiz bir alan istiyorum ama olmazsa da çok dert edecek değilim. Zaten yıllardır bu şekil bir ligde üzülüp sevinmedik mi?

Facx
28.Haziran.2012, 20:48
artık Aziz Yıldırım çıksın içerden gerçekten , sportif bi ceza gelmedikçe kişilere hapis cezası gelse nolur ki

SaLviO
28.Haziran.2012, 22:02
(Aziz YILDIRIM’ın Avukatı Köksal BAYRAKTAR’ın 27-06-2012 tarihindeki savunmasından notlar aşağıdadır. Twitter’da @dilekimi , @gzdcmrt , @aadvo , @shanalerunal‘ın mahkeme salonundan aktardıklarının toparlanmış halidir. Emekleri için sonsuz teşekkürler…)
Heyetin 1 Haziran 2012 tarihli ara kararına saygı duyarak, tevsii tahkikat talepleri reddedilince 370 sayfalık savunma verdik. Dün başlayan duruşmalarda görduklerimiz uzerine 2. bir savunma hazirladik. Zapta geçilsin. Bu yeni savunma onceki beyanlara ek olarak ve tum Fenerbahçe avukatlarıyla birlikte hazirlandi.
İstanbul Universitesi’nden Prof. Mahmut Koca ve ITU Fen-Edebiyat Fakültesi’nden Doç. Dr. Cevdet Cerik mutaalasini da veriyorum, zapta geçsin.
Bu savunma tekrarı degil, farklı bir bakış açısı içeriyor. Zapta geçmek zorunda degilsiniz ama son aşamayı lutfen zapta geçin.
1 yıldır üç hususta hakkımızda ithamlarda bulunuldu:
1 – Haksız ekonomik sağlamak için çıkar amaçlı örgüt kurmak
2 – Dolandırıcılık
3 – Şike ve teşvik
Bu üç suçla ilgili savcılık ve onumuzdeki yargılamada üç kategori delil var:
1. kategori delil gözaltındaki ifade tutanağımız:
Gozaltı süresi 4 gun olmasına ragmen 8 gun goz altinda tutulmustur. Emniyette -3. katta, penceresiz bir yerde 2 gece tutulmustur. Arkasindan Haseki Hastanesi’ne sevk edilmis. Sonra tekrar emniyete, sonra tekrar hastaneye gonderildiginde doktorlarin gerek duymasi sebebiyle anjiyo yapilmistir.
Sadece sekerinin artmasi dusmesi degil, bobreginde kitle tespit edilmistir. 10 Temmuz’da hastaneye geri gonderilme kosuluyla goturulurken ÖYM’de tekrar tutuklanarak cezaevine gonderilmistir.

3 kere elde sedyeyle götürülmüş, agir koşullarda tedavi beklenmistir. Acil serviste kolunda sorumla bankin üstünde yatarak ifade vermiştir.Bu ifadeler kanuna aykırı delil niteligindedir.
Savcı karşısında onceden hazırlanmış sorulara cevap vermiştir. Savci da aynı klubun uyesidir. Hukuki etikten bahsediorum. Bu savcinin cekilme hakki yok muydu? Icinde tasidigi taraf olgusunu da ortaya koymus mudur? Tarafsız kalmış mıdir?
2. kategori delil, iletisim ve telefon kayıtları:
Tum arkadaslar soyledi, CMK 135’e açık aykırılık var. Kuvvetli suc suphesi olmali ve baska türlü delil elde etme imkanı olmamalı.
10 kisinin telefon kayitlarinin tutuldugu tarih Kasım 2010. Ama o tarihte sporda şiddetin önlenme yasası (6222) yururlukte dahi degil. Olmayan suçu nasıl 6 ay telefonla dinlersiniz? 6 ay henuz ne yapacagi belli olmayan bir grup dinleniyor . Silah kaçakçılığı yapan gruplar bile yargıtay kararında ancak 15 gün dinleniyor! Bu hınç nedir?
Bizler supheci insanlariz. Tapeler hukuka uygun degildir. Zaman itibariyle, yer itibariyle, sahis itibariyle hep karışık tutanaklar, kayıtlar! Telefon konusmalari içiçe kaydirilmis, 50 gün önceki konuşma 30 gün sonraki kayıtlara eklenmiştir.
Emniyet kayitlar tutarken insafa gelmis, bazi yerlere noktalar koymus. Kaydedilemedi, anlasilamadi yazmis. Bu bile sadece bu kayitlara guvenilemeyecegini,delil olamayacağını gosterir!
Teknik araclarla izlenmiş. CMK 140 baştan aşağı ihlal edilmistir. Telefonların bu suclar icin teknik takibe dayandırılması CMK 140’a aykırı.
İcinde para oldugu degerlendirilen kutu,poset var. Kim tespit etmis bunu? Sadece 2 polis memuru.
Üç suçla itham ediliyor ama deliller hukuki değil!
3. kategori delil, sayin mahkemede alınan ifadelerdir:
1 yıl onceki konusmaları yargiliyoruz. 93 sanık 6 Haziran 6 Temmuz tarihli konuşmaları nasıl hatırlar? Ben dun kimle konustugumu bilmem, 1 ay oncekini hatirlamam. Bu saniklar biyonik beyinli mi 6 ay oncekini tamamen hatirlayacak?
Siz usta bir baskansiniz, ama diyorsunuz ki bu tarihte bu konusmayi yapmissin ne diyorsun? Size cevap veren kisi tutuklu, ailesini gormemis, sizin her dediginizi kabul emek zorunda hissediyor kendisini.
Ileride siz de avukat olacaksiniz! Bu uygulamaniza siz de karsi cikacaksiniz.
Son durusmada ses taklidi olup olmadigini tespit icin kayıtları talep ettik.Tarafimiza verilmesini, incelemeyi kabul etmediniz. Bu delillere dayandırılamaz.
Son duruşmada esas hakkında mütalaa verildi. Iddianamenin özeti gibi. O zaman biz neden aylarca duruşma yaptık?
Madem ozetlenecekti, burada bosuna durmusuz. Ilk basta Mehmet Berk ne dediyse, bunu curutmeye calisiyoruz!
Turk hukukunda kanun koyucunun cezalandırmadigi fiili nasıl dolandırıcılığın icine koyarsınız?
Hicbir zaman tesvik ve sike suclari dolandiriciliga benzetilemez. Peki nasıl dolandiricilik olur? Telefon konuşmalarını mesrulastirmak icin!
6222’nin 11.maddesinin gerekcesinde şike suç haline getirildi, çünkü cezalandırılmıyordu. Dolandırıcılık bizim olayımıza uygulanamaz. Yanlistir, Nisan 2011 oncesine dolandiriciliktan hukum kurulmamalidir.
(Haksız ekonomik sağlamak için çıkar amaçlı örgüt kurmak ithamı yukarıda açıklandı. Diğer ithamlar hakkındaki savunma da şöyle):
2 – Suç örgüt kurmak:
Savci “örgut kurma ve yonetme” diyor. CMK 250/2’ye gore hem iddianamede hem mutaalada bunu soyluyor. Ayrica parantez aciyor, TCK 220/1 (haksiz ekonomik cikar saglamak amaciyla kurulan orgutun cebir ve siddet kullanmasi) diyor.
Hem savciligin hem iddia makaminin parantez acip TCK 220 demesi, bu mahkemenin yetkili kilinmasi icin yapilmis bir manipulasyondur.
Peki cebir siddet nerde (CMK 250)? “Örgütün buna uygun yapısı dikkate alındığında her an cebir, şiddet uygulanabilir” denmiş savcılıkta. Varsayimla suc olur mu? Biz sizin huzurunuza bir varsayim ustune cikariliyoruz. Bu insan haklarina ne derece uyuyor?
Orgutun olabilmesi icin ust-ast, amir-memur iliskisi,devamlilik lazim. Belirsiz suclari islemek icin bir araya gelmek lazim. Pankart asar, karsit yayin yapar vs, İşte bunlar belirsiz suctur. Peki belirli suc icin orgut olur mu? Olmaz. İştirak kuralları uygulanır, TCK 220 uygulanmaz! İddia makami diyor ki “cebir şiddette bulunabilir”. Peki şikayet var mı? Yok.
3 – Şike ve tesvik:
Ne çıkar amacı ne örgüt olmadıgı gibi bunu da kabul etmiyoruz.
Biz size onceki dilekcelerimizden birinde “şike nasil olur” diye anlatan 2 karar verdik. İlke degerinde kararlar var: defalarca aynı kisiye pas atmak, diger macin sonucunu öğrenip ona göre gol atmak, vb.. oyuncu rakibine surekli pas veriyor, takim genc takimla sahaya cikiyor.. Otelde yapilan konusmalar sike degildir.
Yargitay diyor ki, telefon kayitlarinin kuşkuya yer birakmayacak sekilde ispatlanmasi lazim. Aziz Yıldırım’ın diger kisileri baski-tehdit altinda tuttugu soyleniyorsa, burada anlasmadan bahsedilebilir mi? Sike ve tesvik icin esit sartlarda olmak lazim. Cebir ve siddet varsa eşit şart olmaz, anlasma olmaz, sike olmaz. Bu suc rusvete de benzetiliyor. Cebir siddet varsa irtikap uygulanir.
En belirgin mac Sivas-Fenerbahçe maçı deniliyor. Gelen futbolcuya siz sordunuz.Sivasli oyuncu topa vurmak istedigini ancak vuramadigini belirtti. Bunlar sike degildir.

Delillerimizin sadece başlıklarını verecegim:
Aziz Yıldırım’la ilgili 20 kişi ifade verdi. Hiçbiri “Aziz bey bana baski yapti,cebir-şiddet uyguladi”. Bunlar ayni zamanda cebir siddet olmadigina iliskin delillerdir.
Bizzat siz 12 tanık çağırdınız, biz değil! İçinde TFF başkanı, kulüp başkanları, hukuk müşavirleri vardı. Suçlama yok.
Mahkeme bu ifadelere ragmen mahkeme kotu dusunuyorsa sorgu iyi yapilmamistir. Mahkeme hatasi olur.
Sike ve tesvik verildigi iddia edilen maclarin, hakem, mac ve temsilci raporlari var. Aleyhimize hicbir rapor yok! Bu resmi evraklara karsi tartismali telefon konusmalarına dayanmayiniz. Bunlar resmi belgedir. Yoksa neye itibar edeceğiz? Bir polis memurunun telefon tape yorumuna resmi belge yerine itibar ediliyorsa cok yanlis olur.
Ayrica Etik, PFDK Raporu var. “Isnat edilen disiplin ihlalinin unsurlari olusmadigindan” diyor.
Muvekkilim bunlari eseledikce neden 1 yildir tutukluyum diye soruyor.
Siz devlet memurusunuz, bilmezsiniz. Biz vergi denetiminden nasil korkuyoruz. Ilhan Ekşioğlu’nun cari hesap hareketleri incelenmis, kanuna aykiri bir durum bulunmamistir.Aziz Yildirim ve Fenerbahce’nin tum hesaplari incelenmis, kanuna aykiri bir durum bulunamamistir. Maliye bakanligi veri denetmenleri tarafindan aklanmistir. Burada cikar amacli suc orgutunden nasıl bahsedilir?
Bahis firmasının raporu var. Bahiste bir anormallik olursa bu sike ve tesvik yapildiginin gostergesidir! Fenerbahce maclarında boyle bir alarm olmamıştır.
Sedat Peker’in cebir siddet yaptigi iddia ediliyordu. Size Fenerbahçe mali genel kurul kamera goruntulerini verdik. Boyle bir sey yok.

Yargitay kararlarini da delil olarak sunuyoruz. Yargitayın daha 3 ay once “yalniz tapelere dayanilarak karar verilemez” kararı var. “Hicbir kuskuya yer verilmeden karar verilmelidir” der.
UEFA kararı katilmamizi engellenecek hukuki bir durum yok dedi.

Sayın baskan, sayın uyeler;
Bu olay neden buraya geldi belli degil; ama tarih yazacaktir. Bu basit bir itibarsizlastirma degil. Meslektasim Faik İsık’in bazi tv programlarindaki cansiparane cikislari olmasa bazi seyler de ortaya cikmayacakti. Gercek su ki Fenerbahce bu olayla , bu yargılama ile cok yara almistir. Bu olayin, Turkiye’de egitim, sosyal, ekonomik alanda derin etkileri olacaktir
1900lu yillarin basinda kaniyla bedel odeyen, basi one egik olan insanlarin “vatan batiyor bisey yapamadim” diyen insanlarin sigindigi kapidir Fenerbahçe.
İngiliz isgalciler Istanbul’u inim inim inletirken onlari yenip milleti sokaga doken, “yasasin Turk Milleti “ diye bagirttiran Fenerbahçe’dir.
Bu cumhuriyeti yikacak kararlara gitmeyin
Kadikoy’de Papazin Çayiri, Faruk Ilgaz doneminde on bine ulaşmış, Aziz Bey doneminde muhtesem bir hal alarak Sukru Saracoglu adi verilmistir. Sukru Saracoğlu 15 yıl başkanlık ve başbakanlık yapti. “Ben Fenerbahceliyim, kimseden daha fazla değilim” diye kuyrukta bilet alması slogan oldu. 5 sene sonra Aziz Yildirim da Sukru Saracoğlu gibi olacak.
Calinmak istenen leke yanlıştır, hukuka aykırıdır.Baskanimiz ve Ilhan bey bu kulubun daha ileri gitmesi icin her seylerini vermislerdir.
Beraat istiyoruz, CMK 231’e MUVAFAKAT ETMİYORUZ!

Sekopej
28.Haziran.2012, 22:36
Aziz Yıldırım hakkında dinleme emrini veren hakim ile davayı yürüten hakim aynı. Aziz Yıldırım'ın mahkemede söylediği her laf bir yere dayandırılarak söylenen şeyler. Emniyete bu buradan gitti demişti, o dönemde anlaşılmadı ama şimdi anlaşılıyor.

İzni veren aynı hakim, soruşturmayı genişletmeyi istemeyen, çapraz sorguları doğru dürüst yapamayan, tanık olarak kendisinin ve iddia makamının çağırdığı tüm tanıkların suçun ispatına yönelik tanıklık yapmamasına rağmen kendi tanıklarını ciddiye almayan, çapraz sorguların ardından 1 saat içinde ki çapraz sorgusu yapılmayan kişi hakkında bile, 3 günde yazılabilecek bir mütalaa oluşturmak ki, vs vs vs şeklinde uzuyor.

İçerikten çok usule aykırılıklar da göze çarpıyor.

Ve pek çok usule aykırı hareketler oldu. Yargıtaydan dönebilir diye düşünüyorum yarın çıkacak kararın. Zaten Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne de başvuracaklar bu usulsüzlüklerle alakalı.

Savcı mütalasında bu davada ceza alacaklara ömür boyu spordan men cezası da verilmeli dedi. Muhtemelen yarın Aziz Yıldırım'ın başkanlığı düşecek.

Ama şunu da bilmediğimden sormak istiyorum, Yargıtay onaylamadan bu kararlar geçerli oluyor mu? Çünkü benim anımsadığım cezalar Yargıtay onadıktan sonra uygulanıyor. Bu konuda bilenler beni aydınlatırsa sevinirim.

Ali Yıldırım da son anda girdi örgüt üyesi suçlamasıyla. Ona da ceza gelecektir, aynı şekilde 2 asbaşkanımıza da ceza gelecektir.

Şimdi yargıtay kararı onaya kadar beklenmesi gerekiyor mu yoksa mahkeme kararı açıkladıktan sonra uygulamaya geçip, spordan men cezası da hemen yürürlüğe geçecek mi?

Eğer yürürlüğe geçerse yeni seçim yapılacak mı? Yoksa yönetim istifa etmezse sadece başkanlık seçimi mi yapılacak? Aziz Yıldırım ilk seçildiğinde yöneticim kurulu Vefa Küçük'e ait olan yöneticilerdi, sonrasında tüzükte değişiklik oldu mu acaba?

SaLviO
28.Haziran.2012, 22:46
kenan basaran ‏@qbasaran (https://twitter.com/qbasaran) Soruşturmada yer akan bir hakim kovuşturmada (yargılamada) yer alabilir mı? Cmk 23-2'ye göre hayır...

kenan basaran ‏@qbasaran (https://twitter.com/qbasaran)
+fakat uygulamada tersi oluyor.. Sike davasında olduğu gibi başka davalarda da ornegi var.

Sekopej
28.Haziran.2012, 22:58
kenan basaran ‏@qbasaran (https://twitter.com/qbasaran) Soruşturmada yer akan bir hakim kovuşturmada (yargılamada) yer alabilir mı? Cmk 23-2'ye göre hayır...

kenan basaran ‏@qbasaran (https://twitter.com/qbasaran)
+fakat uygulamada tersi oluyor.. Sike davasında olduğu gibi başka davalarda da ornegi var.

O zaman burası Türkiye diyorum, bundan da bir şey çıkmaz.

Mesela Yargıtay'ın sadece tapeler delil olamaz diye bir kararı da var ama bu davada nedense delil olarak sadece tapeler var.

Ne ispatlanmış bir para akışı görüntüsü ne hesaplarda usulsüzlük (ki bu denetlemeyi de yapanlar devletin kurumları) fiziksel bir delil yok. 6 aydır dinleyip, şurada şu cümleyi kullanmış acaba bunu mu demek istemişler şeklinde ve daha fazlası yok.

Ne olduysa geçenlerde Özel Yetkili Mahkemelerin kalkması gündeme geldi. O dönemde hakimin davayı yarın bitireceği durumu da ortada yoktu ama Özel Yetkili Mahkemeler kalkacak diye konuşulurken, önemli diğer davaların adı geçerken bu davaya hiç ama hiç kimse değinmiyordu. O dönemde anlaşılıyor ki davayı kısa sürede bitirecekler yorumunu yapmıştım.

Aziz Yıldırım'ın başkanlığı düşerse Ali Yıldırım'ı başkan olarak görmek istiyordum, o da olmayacaktır, Abdullah Kiğılı olabilir. Aziz Yıldırım dönemi artık kapandı, keşke olimpiyatlar esnasında kulübün başında olabilseydi, en yüksek katılımla yer aldığımız Olimpiyat olacaktı ve en çok sporcuyu yine Fenerbahçe verecekti, bu Aziz Yıldırım'ın eseri, şimdi onun bayrağını taşıyan ekip mi gelecek yoksa ona karşı gelenler mi, bu önem kazanan soru.

SaLviO
28.Haziran.2012, 23:01
Ne olduysa geçenlerde Özel Yetkili Mahkemelerin kalkması gündeme geldi. O dönemde hakimin davayı yarın bitireceği durumu da ortada yoktu ama Özel Yetkili Mahkemeler kalkacak diye konuşulurken, önemli diğer davaların adı geçerken bu davaya hiç ama hiç kimse değinmiyordu. O dönemde anlaşılıyor ki davayı kısa sürede bitirecekler yorumunu yapmıştım.

Bazı şeyler çok net görülmeye başlandı

attirson
29.Haziran.2012, 00:16
Arkadaslar kulislerde konusulanlara göre Aziz Yıldırım ceza alırsa max 3 yıl alırmıs o 3 yılın 1 yılı içerde yattıgından kesilirmiş.Diger konusulana göre kesin çıkacak gözüyle baktıgı için avukatı 231. maddeden yararlanmak istememis.

Sağlam kaynaktır. :)

MeMo
29.Haziran.2012, 00:49
O malum resimde 14 de iyi olmuş :) 19 sonra 13 sonra 6 sonra 4 olmuştu sanırım. 14 olduysa kaçırmışız :)

Universal
29.Haziran.2012, 00:50
Aziz Yıldırım yarın yargılandığı çoğu davadan beraat edecektir, kalan davalarda ise kısa süreli veya maddi cezalar alıp, tutukluğunda ki süre düşürülüp, sağlık sorunları gösterilip serbest bırakılacaktır.

Önemli olan nokta ise maçlar, maçlar hakkında savcı hepsinin cezalanmasını istedi; bakalım hakim ne karar verecek.

Night_Mare17
29.Haziran.2012, 00:55
Bu mesajin hala silinmeme sebebini anlamış değilim.
Doğru şeyleri yazmak yasak mı oldu ?

attirson
29.Haziran.2012, 01:09
Doğru şeyleri yazmak yasak mı oldu ?

Fenerbahçe 14 maçta şike mi yaptı ? Var mı kanıtın hangi maçlarmış söyle bakalım ?

Night_Mare17
29.Haziran.2012, 01:13
Fenerbahçe 14 maçta şike mi yaptı ? Var mı kanıtın hangi maçlarmış söyle bakalım ?

Orada 14 maçta şike yapıldı denmiyor ki.

attirson
29.Haziran.2012, 01:15
Orada 14 maçta şike yapıldı denmiyor ki.

Nasıl denmiyor ? 5 maçta şike diyor 1 maçta teşvik primi geriye kalan 8 maçta şikeye teşebbüs.

Ve cidden o sacma fotograf kaldırılmalı.Asılsız iddia.

Night_Mare17
29.Haziran.2012, 01:25
Nasıl denmiyor ? 5 maçta şike diyor 1 maçta teşvik primi geriye kalan 8 maçta şikeye teşebbüs.

Ve cidden o sacma fotograf kaldırılmalı.Asılsız iddia.

Bir tane kurul teker teker açıklamıştı bu maçta şike var , teşebbüs var diye.

attirson
29.Haziran.2012, 01:26

14 maçta öyle mi ? Koyda ögrenmis olayım bende.Hangi kurulsa artık.

SaLviO
29.Haziran.2012, 01:32
Şike iddiası:

Gençlerbirliği-Fenerbahçe

Fenerbahçe-İBB (Beraat)

Fenerbahçe-Ankaragücü (Beraat)

Sivasspor-Fenerbahçe (Beraat)

Karabükspor-Fenerbahçe (Beraat)

Eskişehirspor-Fenerbahçe (Beraat)

Teşvik iddiası

Gençlerbirliği-Trabzonspor (Beraat)

Trabzonspor-İBB (Beraat)

Eskişehirspor-Trabzonspor (Beraat)

attirson
29.Haziran.2012, 01:33
Burda bile 9 tane var orada 14 tane yazılmıs ki bu 9undan beraat etmisiz zaten.

SaLviO
29.Haziran.2012, 01:35
beraat etmedik ben kendi fikrimi yazdım

attirson
29.Haziran.2012, 01:37
Neyse dedigim degismiyor o fotograf her tarafıyla kolpa.

Night_Mare17
29.Haziran.2012, 01:44
Oyunculara yapılanlarda var.

SaLviO
29.Haziran.2012, 01:45
kaç tane oyuncu var ?

Night_Mare17
29.Haziran.2012, 01:49
kaç tane oyuncu var ?

Şimdi nereden hatırlayayım arayıp o kararı bulmam lazım.

DisCo
29.Haziran.2012, 09:18
Sanırım bugün kararlar açıklanıyor. Tabi yargılanan kişilerin ceza almadan kurtulabileceklerini düşünmüyorum. Çünkü suçsuz olsalar bile bu dakikadan sonra bu kişiler suçsuzdur diyemezler. İlla birileri göstermelik de olsa ceza alacaktır.

Daha öncede söylediğim gibi bu süreç olmasa bile ligimizde, işlerimizde, ilişkilerimizde hatta 101 oynarken sayımız tutmasa bile belki saymazlar mantığı ile elimizi açtığımız okeyde de usulsüzlükler vardır. Aklın yolu gereği bu kadar ciddi paraların döndüğü futbolda her şeyin pirü pak ilerlemeyeceği kesindir.

Konu Fenerbahçe ve Aziz Yıldırım üzerinde odaklandı. Onların ceza alması, perişan hale düşmeleri bu işin çözümü değildir. Hatası olan hatasını çekmekle beraber aynı hataları yapan, yapma potansiyeli olan ve yandaşı olanlar da temizlenmelidir.

Sekopej
29.Haziran.2012, 09:41
Aziz Yıldırım yarın yargılandığı çoğu davadan beraat edecektir, kalan davalarda ise kısa süreli veya maddi cezalar alıp, tutukluğunda ki süre düşürülüp, sağlık sorunları gösterilip serbest bırakılacaktır.

Önemli olan nokta ise maçlar, maçlar hakkında savcı hepsinin cezalanmasını istedi; bakalım hakim ne karar verecek.

Çoğu suçlamadan zaten ceza almayacak ama örgüt kısmı var işin içinde. Şike ve Teşvik sebebiyle ceza almasa bile, Özel Yetkili Mahkeme, kendi yetkisinde tutabilmek için örgüt üzerinde durduğundan ve asıl yetkili olan mahkemeye dosyayı göndermediğinden, örgüt sebebiyle mutlaka cezalandırılacaktır.

Alacağı ceza 1 gün dahi olsa, savcı ceza alanların spordan men edilmesini istedi. O nedenle şike teşvik yoktur, Fenerbahçe temizdir ama çıkar amaçlı suç örgütü kurduğu için Aziz Yıldırım cezalandırılmıştır sonucu beni şaşırtmaz. İlk günden beri beklediğim şey olan, Aziz Yıldırım'ı kulüpten uzaklaştırıp, Fenerbahçe'ye dokunmamak düşüncem de gerçekleşmiş olur.

Universal
29.Haziran.2012, 11:03
14 maçda şike yapmamız demek, Trabzon, Galatasaray ve Beşiktaş dışında herkesi satın almamız demek bu da toplamda 15 kulübün ligden düşmesi demek. Hadi canım oradan, çocuk mu kandırıyorsunuz. :)

Çoğu suçlamadan zaten ceza almayacak ama örgüt kısmı var işin içinde. Şike ve Teşvik sebebiyle ceza almasa bile, Özel Yetkili Mahkeme, kendi yetkisinde tutabilmek için örgüt üzerinde durduğundan ve asıl yetkili olan mahkemeye dosyayı göndermediğinden, örgüt sebebiyle mutlaka cezalandırılacaktır.

Alacağı ceza 1 gün dahi olsa, savcı ceza alanların spordan men edilmesini istedi. O nedenle şike teşvik yoktur, Fenerbahçe temizdir ama çıkar amaçlı suç örgütü kurduğu için Aziz Yıldırım cezalandırılmıştır sonucu beni şaşırtmaz. İlk günden beri beklediğim şey olan, Aziz Yıldırım'ı kulüpten uzaklaştırıp, Fenerbahçe'ye dokunmamak düşüncem de gerçekleşmiş olur.

Amaç bu idi zaten, 1 günlük ceza ile hem Fenerbahçe tüzüğünde olan mahkumiyeti olan kişilerin başkan olamaması ve bununla birlikte savcının bu isteği, yargıtaya böyle bir karar çıkması durumda mutlaka dilekçe verilecektir iptali için; ama ben nafile olacağını düşünüyorum.

Eğer Aziz Yıldırım giderse Ali Yıldırım gelir, zaten içeride olduğu sürece bunu gösterdi. Son 1 aylık bütün çalışmalarda onun ismi geçiyor.

SaLviO
29.Haziran.2012, 12:26
ali yıldırımıda örgüt içinde göstermiş savcı

mahkeme başkanı öğleden sonraki duruşmaya cep telefonlarının getirilmesini yasaklamış dışarı ile irtibat kesiliyor

savcı çıkar amaçlı suç örgütü kurmak diyor ama ortada çıkar yok kulüp hesapları tertemiz örgüt varsa baskı.tehdit.silah vs vardır ama burda hiçbiri yok sadece kulübün getirdiği alt üst yapısı var nasıl olurda örgütten suçlanır anlamış değilim

Ben bugün aziz yıldırım için beraat bekliyorum öyle olması gerekiyor aksi olursa bu ülkede hukukdan bahsedilemez

Aziz Yıldırım :Siyasi mevzulara gider burası, ben oraya girince susturuyorsunuz
Başkan Ekinci : Evet hukukta kalalımi.
Aziz Yıldırım : Hangi hukuk ?

zeck17
29.Haziran.2012, 12:54
yanlış anlaşılmış koyduğum resim bu resim sporx in haberine göre trabzonsporlu taraftarların uefaya gönderdiği maillerde kullanılan resim ve ben de sizin gibi düşünüyorum suç bulunana kadar herkes masumdur ve koyduğun resmi tekrar sporxin sitesinde bulabilirsem tekrar koyacağım ordaki doğruluğu belli olmayan iddiada 14 maçta sadece şike yapmış denmiyordu
edit:evet resmin gerçeğini ve haberini buldum okumak isteyenler için:http://live.sporx.com/futbol/superlig/trabzonspor/uefaya-mail-yagmuru-yeniden-basladiSXHBQ285079SXQ

Trabzonspor
29.Haziran.2012, 13:27
TS Avukatı: Manisaspor Trabzonspor maçında Manisaspor forması giyen Trabzon doğumlu futbolcu yoktur.

Nusret Yılmaz: Oliveira diye biri var, araştırdım Çaykaralı olabilir diye ama Trabzon doğumlu değilmiş :)

uAburak89
29.Haziran.2012, 13:33
Bu davada olup bitenleri yalın haliyle takip edebileceğimiz bir yer yok mu ? Herkes rengine göre bir şeyler yazıyor, ben savunmaları merak ediyorum, ama hep kesik kesik.

mpaker66
29.Haziran.2012, 13:36
Bu davada olup bitenleri yalın haliyle takip edebileceğimiz bir yer yok mu ? Herkes rengine göre bir şeyler yazıyor, ben savunmaları merak ediyorum, ama hep kesik kesik.
twiiterda kenan başaran var ama öğleden sonra telefon yasak olduğu için öğrenemicez.

DisCo

Biris diyor hem Fenerbahçe hem Trabzonspor şike teklif etti.

İki cephede kendi adını çıkarıp yayınlıyor. Sonra ne kadar kitle varsa bu böyleydi ha diyor. :) Sende haklısın doğru kaynak aramak için.

Trabzonspor
Bu ülkede tarafsız bir kuruluş aramak saçmalık olur kardeşim.Bunlarla idare edeceksin artık.Renksiz kimse yok.

uAburak89
29.Haziran.2012, 13:38
Kenan Başaran'a bakıyorum da, twitter da zor oluyor biraz.

Olay tamamen takımların mücadelesine dönüşmüş durumda, zaten şike olsa bile arada kaynadı gitti.

MeMo
29.Haziran.2012, 13:39

"Bir tane kurul" kadar saçma bir laf görmedim hayatımda belirtmeden geçemeyeceğim.

mpaker66
29.Haziran.2012, 13:40
hakim çok acaip yalnız.çok hazır cevap...
Kesinlikle öyle, herkes at gözlüğüyle baka olmuş, herkes duymak istediğini söylüyo.

mpaker66
29.Haziran.2012, 13:41
bu arada buca avukatının söyledikleride dikkate değer...

SaLviO
29.Haziran.2012, 13:46
Sadri Sener'in avukati: gabric'in puan alinmasi karsiliginda Ankaragucu'ne verilmesi talebi Sadri Sener'den degil Melih Gokcek'ten gelmistir

al sana teşvik nerde gökçek

şike davasıymış yürüyün gidin allah aşkına ya

mpaker66
29.Haziran.2012, 13:51
Sadri Sener'in avukati: gabric'in puan alinmasi karsiliginda Ankaragucu'ne verilmesi talebi Sadri Sener'den degil Melih Gokcek'ten gelmistir

al sana teşvik nerde gökçek

şike davasıymış yürüyün gidin allah aşkına ya

hayır dostum orda öyle demedi, nerden takip ediyosun?

vFor
29.Haziran.2012, 13:59
Mecnur o. vekili; Sivas bucayi bucada 4-0 yendi.. Biraz kusuru kendinde arasin, bazi diger klupler gibi hakki olmayana saldirmasin!

attirson
29.Haziran.2012, 15:34
http://d1206.hizliresim.com/y/x/8yj8m.jpg (http://bit.ly/c25MCx)

Süper olmuş. :)

uAburak89
29.Haziran.2012, 16:29
Bazı ifadeler çok şairene, bazıları da fazla duygu sömürüsü. Net bir şekilde kendini ifade eden sayısı çok az.

Bordo61Mavi
29.Haziran.2012, 16:55
Karar Pazartesi sabahi verilecek

RaSenGan
29.Haziran.2012, 16:59
3 Temmuz'da başladı 2 Temmuz'da bitiyor :)

ReaList
29.Haziran.2012, 17:15
Hayret ! halbuki o kadar hukuki acıdan yoksun olarak devam ederken nasıl oldu da düşünmek için bekleme kararı aldılar. Oysa savcı beyimizın daha çapraz sorgular bitmeden mütaalayi sunma yeteneği vardı. Mahkeme heyeti yavaş çalışıyor, efendimız çarpabilir mazallah.

Bordo61Mavi
29.Haziran.2012, 17:21
Zaten hafta sonu epey bir gorusmesi olur mahkeme baskaninin :)

Bordo61Mavi
29.Haziran.2012, 17:23
Alabilen Fenerbahce hissesi alsin :D

KanaKe
29.Haziran.2012, 17:24
ben baskanin serbest kalacagina ihtimal vermiyorum ama hayirlisi.. tr nin adaleti yerini bulmazsa Allah'in adaleti elbet birgün yerini bulur.

Bordo61Mavi
29.Haziran.2012, 17:44
Tahliye var :) 0.25 arti hisseler :D

RaSenGan
29.Haziran.2012, 17:56
Tahliye Talepleri Reddedildi.

attirson
29.Haziran.2012, 17:56
SON DAKİKA! TAHLİYE TALEPLERİ REDDEDİLDİ!
Mahkeme, Futbolda Şike Davası'nın tutuklu sanıkları Aziz Yıldırım, İlhan Ekşioğlu, Olgun Peker ve Yusuf Turanlı'nın tahliye taleplerini reddetti.

Nihai karar pazartesi günü açıklanacak.

goosfraba
29.Haziran.2012, 18:01
tahliyeyle ilgili nihai karar pazartesiymiş...

yani herhangi bir reddetme yok, erteleme var.

hala pişkin pişkin bunu yapabiliyorlar.

GeorgeWeah
29.Haziran.2012, 18:02
Pazartesi son duruşma. Tahliye talebi de pazartesi görülecek.

attirson
29.Haziran.2012, 18:04
2 temmuzda şaha kalkmış vaziyetteydik 3 temmuzda bizi bitirdiler.İnşallah yine 2 temmuzda şaha kalkıcaz !

SaLviO
29.Haziran.2012, 18:04
durum artık cok net

hukumle tahliye olucak başkan

vFor
29.Haziran.2012, 19:13
O iş yaş bence kurtuluşu yok bence başkanın

Night_Mare17
29.Haziran.2012, 19:14
Bence tahliye falan olmayacak her duruşma tahliye bekliyorsunuz da sanmıyorum.

vFor
29.Haziran.2012, 19:17
Adaletli bi karar olmayacağıda kesin

Walter Sakana
29.Haziran.2012, 19:21
http://d1206.hizliresim.com/y/x/8yj8m.jpg (http://bit.ly/c25MCx)

Süper olmuş. :)

Güzel olmuş olmuş da Fenerbahçelilerin ne kadarının oyu bu bahsedilen? Yani ortada ciddi bir rakam var ki bu şekilde tehdit edilebilsin değil mi? E o zaman bazı tezler çürümüş olmuyor mu? Valla ben anlamadım. Atatürkçü, Cumhuriyetçi Fenerbahçe deniyor, hükümet cemaat Fenerbahçe düşmanı deniyor ama bakıyorsun Başbakanın teröristler ifadesinden sonra olduğu gibi hep tersini ortaya koyan, "size oy vermiştik ama artık vermeyeceğiz" tarzı pankartlar. Özür dilerim gene siyasete kaydım ama bu tarz tezatlıkları görünce dayanamıyorum napayım.

Nedvedmania
29.Haziran.2012, 19:23
Ben herhangi bir ceza geleceğini beklemiyorum.

vFor
29.Haziran.2012, 19:27
Her ne kadar şakirt Fenerbahçelilerde olsa çok ciddi bi rakam kaybediceği oy bu taraftardan.Olay o yoksa kimse demiyo heralde biz oy vermessek akp hükümetten gider diye :)

sui generis
29.Haziran.2012, 19:32
Ceza gelmeme ihtimali yok. Ceza gelmezse bu adamlar ne davalar acarlar. 1 yıldır tutuklular.

Universal
29.Haziran.2012, 19:44
Aziz Yıldırım ve İlhan Ekşioğlu için oyun bitmiştir, tahliye filan çıkmaz artık.

Fenerbahçe'yi ve diğer takımları aklayıp bu iki ismi bitirerek Fenerbahçe'nin elinden Yıldırım gücünü çekecekler.

sananes
29.Haziran.2012, 19:46
Güzel olmuş olmuş da Fenerbahçelilerin ne kadarının oyu bu bahsedilen? Yani ortada ciddi bir rakam var ki bu şekilde tehdit edilebilsin değil mi? E o zaman bazı tezler çürümüş olmuyor mu? Valla ben anlamadım. Atatürkçü, Cumhuriyetçi Fenerbahçe deniyor, hükümet cemaat Fenerbahçe düşmanı deniyor ama bakıyorsun Başbakanın teröristler ifadesinden sonra olduğu gibi hep tersini ortaya koyan, "size oy vermiştik ama artık vermeyeceğiz" tarzı pankartlar. Özür dilerim gene siyasete kaydım ama bu tarz tezatlıkları görünce dayanamıyorum napayım.

kulüpler tüzel kişiliklerdir.Yani tüzel kişilerin de biz insanlar gibi bir duruşları olur. Cumhuriyetçi Fenerbahçe bir duruştur.

Bunun dışında cumhuriyetçi fenerbahçe denildiği için her fenerbahçe taraftarının aynı reaksiyonu vermesi beklenemez. Kişiler çok çok ayrıdır çünkü. Bir fenerbahçe'li mevcut iktidarı savunurken, baişka bir fenerbahçe'li muhalefet partilerinden birini savunabilir.

Sadece Aziz Yıldırım ve yöneticilerimize yapıldığını düşündüğümüz haksızlıktan ötürü önceki seçimlerde akp seçmeni iken şu an karar değiştirmiş bir kesim olabilir. Vardır böyle bir kesim bu normal.

AKP % 50 oy alıyor. Yani her takım taraflarlarının büyük bir bölümü onlara oy veriyor.Fenerbahçe'liler ya da Galatasaray'lılar, Beşiktaş'lılar artık vermez,eskiden vermiyordu gibi şeyler olamaz. Eskiden de veriyorlardı yine verecekler ama gelişmelerden ötürü oranlar değişebilir.

zeck17
29.Haziran.2012, 19:50
Discoya tamamen katılıyorum o sözleri veriyorsunuz da sandıkta nereye kayboluyor bu kadar insan ve artık futbolumuzun içine başbakan girmemeli her sebebi başbakana bağlamamalıyız yok stat için başbakana gidelim yok şike davası için başbakana gidelim uefa ceza vermesin başbakana gidelim burda hata yapıyoruz başbakanı futbolla uğraşması için seçmedik şu anda daha önemli meseleler var futboldan ve ben en başından beri şike soruşturmasıyla başbakanın ilgisi yok gibime geliyor eğer olduğunu söyleyen biri varsa kanıtla veya herhangi bir şekilde düşüncelerini açıklayabilir mi

Nedvedmania
29.Haziran.2012, 20:02
Zaten burda başbakana felan "oy yok" diyenler zaten vermeyen kişiler. Normalde veripte sırf bu dava yüzünden vermeyecek olan var mı ? Varsa da nadirdir.

GALATAS4R4Y
29.Haziran.2012, 21:46
Aziz Yıldırım'a 13 yıl ceza bekleniyomuş

Walter Sakana
29.Haziran.2012, 21:50
Zaten burda başbakana felan "oy yok" diyenler zaten vermeyen kişiler. Normalde veripte sırf bu dava yüzünden vermeyecek olan var mı ? Varsa da nadirdir.

LigTV'lerini iptal ettirenler kadar vardır varsa da...

sananes
29.Haziran.2012, 21:52

kim bekliyormuş tam olarak koordinat verin please :)

europeanconquer
29.Haziran.2012, 21:52
Ülke de boğaz kesip adam öldürene 18 yıl veriyorlar buna mı 13 yıl veriyorlar ? Ayıp be.

Walter Sakana
29.Haziran.2012, 22:12
kulüpler tüzel kişiliklerdir.Yani tüzel kişilerin de biz insanlar gibi bir duruşları olur. Cumhuriyetçi Fenerbahçe bir duruştur.

Bunun dışında cumhuriyetçi fenerbahçe denildiği için her fenerbahçe taraftarının aynı reaksiyonu vermesi beklenemez. Kişiler çok çok ayrıdır çünkü. Bir fenerbahçe'li mevcut iktidarı savunurken, baişka bir fenerbahçe'li muhalefet partilerinden birini savunabilir.

Sadece Aziz Yıldırım ve yöneticilerimize yapıldığını düşündüğümüz haksızlıktan ötürü önceki seçimlerde akp seçmeni iken şu an karar değiştirmiş bir kesim olabilir. Vardır böyle bir kesim bu normal.

AKP % 50 oy alıyor. Yani her takım taraflarlarının büyük bir bölümü onlara oy veriyor.Fenerbahçe'liler ya da Galatasaray'lılar, Beşiktaş'lılar artık vermez,eskiden vermiyordu gibi şeyler olamaz. Eskiden de veriyorlardı yine verecekler ama gelişmelerden ötürü oranlar değişebilir.

Yazdıkların doğru, genel olarak katılıyorum. Tabi ki bütün Fenerbahçelileri bir tutmuyorum, içinde her türlü görüşten insan var muhakkak. Ama bu tür bir kavramı ortaya koyabilmek için ezici bir çoğunluğun bu düşüncede olması lazım. Benim anlatmak istediğim ortaya çıkan tabloda bu tür bir ezici çoğunluktan bahsetmek pek mümkün değil maalesef. Ortada 25 milyon Fenerbahçeli varken, %50 oy varken karşı tarafla Fenerbahçe sanki birbirlerinden tamamen zıtmış gibi bir tablo yansıtmaya çalışmak pek gerçekçi olmuyor. Ha bu şartlar var diye Fenerbahçe o kesime yakınmış gibi bir tablo yansıtmakta yanlış olur tabi ki. Sadece bazı şeylerin çarpıtılması beni rahatsız eden. Hani ülkece din, bayrak, milliyetçilik, Atatürkçülük gibi kavramlar ön plana çıkartıldığında gaza geliriz ya, bu olayda da Fenerbahçe taraftarlarının bu şekilde gaza getirilmesi yanlış. Sanki Galatasaray, Beşiktaş, Trabzon veya diğer kulüpler Cumhuriyetçi değil mi? Atatürkçü değil mi? Sadece Fenerbahçe mi öyle? Veya o %50'nin içinde seninde dediğin gibi Galatasaraylısı Beşiktaşlısı yok mu? Çarpıtmadan kastım bu...

attirson
29.Haziran.2012, 22:13

Nerde duyduysan uydurma.Max 3 yıl.Onun da 1 yılı içerde yattıgından kesilir.

Sekopej
29.Haziran.2012, 22:24
Yargıtay'ın sadece telefon dinlemeleri delil olarak kabul edilemez şeklinde bir kararı olduğu söyleniyor. Kararın hangi davada ne gerekçe ile verildiğini bilmiyorum ama eğer böyle bir kararı varsa zaten Yargıtay olası ceza alma durumunda bu kararı bozar.

Çünkü incelenen kişisel ve kurumsal hesaplardan, herhangi bir usulsüzlük yok. Tarafsız kurumların yaptıkları incelemelerde herhangi bir usulsüzlük yok. Ortada para alış veriş görüntüsü, paraların görüntüsü, para sayma görüntüsü yok.

Bu sebeple Yargıtay'ın gerçekten böyle bir kararı var mı yok mu araştırmak gerekir.

Bir de Tahkim Kurul'unun yapısı var, artık Tahkim Kurulu'nun verdiği kararlar da mahkemenin verdiği kararlar niteliğinde. Anayasada bu böyle, yani Tahkim Kurul'u kararına göre Fenerbahçe ve Aziz Yıldırım suç işlemediyse ve mahkeme bunları suçlu çıkarırsa ortada 2 farklı uygulama olacak. Bu da karmaşa doğuracak, bakalım öyle olursa süreç nasıl işleyecek?

Tabi bir de sportif yönden değil, çıkar amaçlı suç örgütü kurmak ve yönetmek suçundan ceza alma durumu var. Böyle olursa ceza, Tahkim ile tezatlık yaşanmaz. Başkanının başkanlık yapmasını, başkanlık yaptığı için çalışma arkadaşlarına talimat vermesini örgüt olarak görenler, bu yönde ceza vermekten de kaçınmayacaktır.

Geçenlerde sormuştum, cevabını öğrendim. Eğer mahkeme Aziz Yıldırım'a ceza verse dahi, Aziz Yıldırım'ın başkanlığı düşmüyor. Eğer olur da, örgüt kurmak suçundan ceza alır sonra da yattığı günler bu ceza yerine değerlendirilip serbest bırakılırsa, Yargıtay cezayı onayana kadar başkanlığa devam ediyor. Ne zaman ki Yargıtay aynı şekilde cezaları onaylarsa, o gün başkanlığı düşüyor. Muhtemelen Yargıtay'ın bu kararı sonuca bağlaması da 6 ay civarı sürecektir.

Universal
30.Haziran.2012, 07:51
Mahkeme telefon dinlemelerini kaçak değil, yetkili olarak yapıldığı taktirde geçerli olabileceğini karara varmıştı daha önce, dinleyen makamda savcılık olduğundan geçerliliği vardır; ama tek başına bir kişiyi tutuklamak veya suçlamak için yeterli olamaz. Sonuçta hepimiz telefonda saatlerce muhabbet ne edip ne kişilere ne küfürler etmişisizdir, hepimiz dinlendiğimiz takdirde cezalar almamız gerekir. :)

Yargıtay süreci tam bir kaos, yargıtayda bekleyen çok dosya var ne zaman işleme alınır ne zaman konur bilmiyorum; kaldı ki çıkan her türlü cezayıda yargıtayın bozma hakkı mevcut. Bu gün yapılan bütün mahkemeleri geçersiz sayıp hiç kimseye tek bir ceza bile vermeyebilir.

Ek olarak; tahliye verilmemesinin tek sebebi; tutuklu dört kişinin yurt dışına kaçma ihtimallerinin yüksek olduğu için verilmiş. Başka hiçbir sebep gösterilmemiş ve 2 günlük bir zaman dilimi için mahkeme böyle bir karara varmaz.

ReaList
01.Temmuz.2012, 11:23
Bugün rutin olarak yaptığım gündem haberlerini okudum gözlemledigim kadarıyla Özel Yetkili Mahkemeler kaldırılıyor diye cemaat kanadindan Iktidar partisine karşı açık bir linç kampanyası başlamış durumda. Yayin organları kararı her haliyle eleştirirken kalemşörler her zaman ki gibi tehditkar sözlerle devrede. Beyfendiler iyi alışti kafasına göre suç unsuru yaratıp insanları mahkum etmeye. Biz nasıl bu insanlara böyle bir hak verdik ? Aklım almıyor.

Bu manzarayi görünce su davanın ılk gününden bu güne kadar yaşanan süreçte yaratılan her türlü hukuksuzluga şaşırmak biraz saflık yaratıyor. Gun gelir devran döner, bu ınsanlık dışı oluşumu yaratanlar bu kumpas içinde hesap verir elbet.

SaLviO
01.Temmuz.2012, 11:43
uğur mumcu , zamanında bu adamlar ilerde hakim savcı olucak demişti

sananes
01.Temmuz.2012, 12:13
Bugün rutin olarak yaptığım gündem haberlerini okudum gözlemledigim kadarıyla Özel Yetkili Mahkemeler kaldırılıyor diye cemaat kanadindan Iktidar partisine karşı açık bir linç kampanyası başlamış durumda. Yayin organları kararı her haliyle eleştirirken kalemşörler her zaman ki gibi tehditkar sözlerle devrede. Beyfendiler iyi alışti kafasına göre suç unsuru yaratıp insanları mahkum etmeye. Biz nasıl bu insanlara böyle bir hak verdik ? Aklım almıyor.

Bu manzarayi görünce su davanın ılk gününden bu güne kadar yaşanan süreçte yaratılan her türlü hukuksuzluga şaşırmak biraz saflık yaratıyor. Gun gelir devran döner, bu ınsanlık dışı oluşumu yaratanlar bu kumpas içinde hesap verir elbet.

siyasete girer ama mevcut iktidarın 10 yıldır aklı neredeydi o zaman? cemaat iktidarı bitirmek isterse bitirir,bu ülkenin gerçeği budur. Zaten iktidar cemaatin her istediğini yaptığı için iktidar olmadı mı?

Sekopej
01.Temmuz.2012, 13:12
Özel Yetkili Mahkemeleri kuranlar kendileri, bu savcılara çok özel yetkiler verenler kendiler, en önemli senelerdir süren davalarda, bu davanın gerekirse savcısı olurum diyenler kendileri ama şimdi de Özel Yetkili Mahkemeleri kaldırıyorlar.

Üstelik de açıklamaları okuyorum, değişikliklerle yargılanan sanıkların lehine pek çok savunma hakkı doğacak, savunmanın değeri artacak diyor önemli derecede yetkili birisi.

Yani bu düzenin kabul edilemez olduğunu kendileri de kabul ediyorlar ama ne oldu da şimdi bir dönüş oldu? Gerçi siyasete fazlasıyla girecek ama asla yapmam deyip yapılanları görüne, şaşırmamak gerekir.

Konumuza dönersek, yani yapılacak değişikliklerle savunmalar daha değerli olacaksa bu, bu dava için de geçerli değil mi? Neden hakim acele etti?

Daha bu davanın temmuzda bitebileceği gündemde yokken ÖYM'lerin kaldırılacağı gündeme geldi. Devam eden önemli davalar hakkında yorumlar yapılırken, neden diğer önemli davalardan biri olan bu dava ile ilgili kimse yorum yapmıyor demiştim, sebebi zamanla çıktı ortaya, hakim sanıkların tüm isteklerini reddedip davayı bitirme derdine girmişti çünkü.

Sonuç olumlu ya da olumsuz, ne olursa olsun, bu ülkemizde yer alan ÖYM'lerin adil yargılama yapmadığı gerçeğini değiştirmez, hal böyleyken bu mahkemeden çıkacak karara Aziz Yıldırım'ın isteğiyle saygı duymak gerekse de toplumda kolay kabul edilebilir olmayacağı kesin.

El Barto
02.Temmuz.2012, 11:32
Çağlayan Adliyesi'nde abartısız 10 otobüs çevik kuvvet vardı sabah. Sanırsın ki terör örgütü üyelerinin davası görülüyor. Yazık.

mpaker66
02.Temmuz.2012, 12:14
Terör örgütünün davasıda var ama onun için orda değiller, daha çok yazık...
Az snra karar açıklanacak.

SaLviO
02.Temmuz.2012, 12:16
Terör örgütünün davasıda var ama onun için orda değiller, daha çok yazık...
Az snra karar açıklanacak.

ne kararı ?

karar zaten belli değilmi ?

zeck17
02.Temmuz.2012, 12:29
bence o kadar polisin oraya gelmesi aziz yıldırım için iyi değil karar fenerbahçe adına kötü çıkacak inşallah çatışma olmaz bu sefer yoksa durum kötü

Universal
02.Temmuz.2012, 12:36
Karar çıkana kadar sessizliğimi koruyorum. Ama beklemekte yordu beni...

Suicider
02.Temmuz.2012, 12:46
3 yil gibi bir ceza verilecegini düsünüyorum.1 yilini zaten yatti temyiz falan derken cikacaktir bence.Hic ceza verilmezse diyecek bir sey yok zaten.Hayirlisi diyelim.

Bordo61Mavi
02.Temmuz.2012, 12:46
Ogle arasina girerler simdi :) dahada fazla bekletirler

goosfraba
02.Temmuz.2012, 12:49
öcalan ev hapsi alır, bizimkisi...

derken kelimelerim tükendi.

mpaker66
02.Temmuz.2012, 12:49
ne kararı ?

karar zaten belli değilmi ?

Belli mi? Neymiş merak ettim.

mpaker66
02.Temmuz.2012, 13:10
Sonuçta hakim adil bırı ve karar ne olursa olsun kimse burda çıkıpta hakime atıp tutmamalı.

sui generis
02.Temmuz.2012, 13:10
az önce ÖYM kalktı ama birazdan karar verecek.

uAburak89
02.Temmuz.2012, 13:13
Şikeden mahkum edilenler varmış galiba.

sui generis
02.Temmuz.2012, 13:14
Allahım tahliye, sana şükürler olsun...

uAburak89
02.Temmuz.2012, 13:14
Aziz Yıldırım, Ekşioğlu, Peker, tahliye.

RasAnt
02.Temmuz.2012, 13:15
Hepsi tahliye edildi :D güzell nerdesinizlen şikeciler !

Olgun Peker tehditten 2 yıl 1 ay hapis

mehmetcoo
02.Temmuz.2012, 13:16
Tahliye edilmeleri suçsuz oldukları anlamına gelmiyor, hatırlatmakta fayda var.

uAburak89
02.Temmuz.2012, 13:16
Peker örgütten 2 yıl 6 ay.

mehmetcoo
02.Temmuz.2012, 13:18
Aziz Yıldırım şike ve teşvikten 2 yıl 6 ay hapis..

uAburak89
E şimdi de Aziz Yıldırım'a hapis yazıyorlar. Nasıl iş bu.

Şike ve teşvik 2 yıl 6 ay, örgüt 3 yıl diyorlar Aziz Yıldırım için.

sarianet

madalya mı takmak lazım suçsuz olduklaını anlamak için

zeck17
02.Temmuz.2012, 13:19
yanlış anons yine haber siteleri farklı farklı veriyor

RasAnt

6 ay sonra suç örgütü kurmaktan içeri alcaklar işte Aziz Yıldırımı,ben şikeciler nerde onu soruyorum

mehmetcoo
madalya mı takmak lazım suçsuz olduklaını anlamak için

Tekrar ediyorum, suçsuz olmaları için beraat kararının çıkması gerekiyor. Tahliye edilmeleri suçsuz olduklarını göstermez.

eng1n
yattığı süre yeterli görüldüğü için Aziz Yıldırım Tahliye olmuştur.

mpaker66
a yıldırm şike ve teşvikten 2 yıl

mehmetcoo
02.Temmuz.2012, 13:20
E şimdi de Aziz Yıldırım'a hapis yazıyorlar. Nasıl iş bu.

Şike ve teşvik 2 yıl 6 ay, örgüt 3 yıl diyorlar Aziz Yıldırım için.

Ya birinden biri ya da ikisi birden. Anlaşılmıyor şuan tam olarak onun için çıkan karar.

anil luque
02.Temmuz.2012, 13:21
Tahliye olmadı mı bu adam ?

byariff
02.Temmuz.2012, 13:22
Aziz Yıldırım şike ve teşvik suçundan 3 yıl 9 ay hapis ve 1 milyon tl para cezasına çarptırıldı

uAburak89
Benim anladığım şu, şike ve teşvik tescillendi. Aziz Yıldırım 1 senedir içerde olduğu için, yargıtay kararına kadar dışarda olacak. Yani hükümlü tahliye. Beraat falan yok.

E ne olacak şimdi ?

Aziz Yıldırım şike, teşvik ve örgütten toplam 3 yıl 9 ay ceza almış. Herkes bu şekilde yazıyor.

Diğer kişiler hakkında net bir şey göremedim.

mehmetcoo
Tahliye olmadı mı bu adam ?

Tahliye oldu ve ceza aldı. Bütün karıştırılan nokta bu. Tahliye kararı beraat değildir, ikisi farklı şeyler.

SaLviO
02.Temmuz.2012, 13:23
bunun daha yargıtay ayağı var

artık daha güçlüyüz

çok özledik büyük başkan

eng1n
02.Temmuz.2012, 13:23
Yargılama devam edecek ama tutuksuz şekil de.

byariff
02.Temmuz.2012, 13:24
DHA : Aziz Yıldırım toplam 6 yıl 3 ay ceza aldı.

sikenin oldugu resmen tecillenmistir.

mehmetcoo
Son söylenenler, Aziz Yıldırımın şike, teşvik ve örgüt kurmaktan ceza aldığı yönünde ancak hapis süresi belli değil. 3 yıl diyen de var 5 yıl 9 ay diyen de var. Hangisi kesin bilinmiyor şuan.

mpaker66
yarım saate her şey netleşir ama beraat yok, yanlış anlaşlmasn.

Bordo61Mavi
Tamam sike'yi anladimda orgut ne orgutu yaw :D

Del Piero_10
Yargıtay da cezayı onarsa başkanlığı düşüyor.

mehmetcoo
Yargılama devam edecek ama tutuksuz şekil de.

Yargılama bitti, Aziz Yıldırım ceza aldı. Yargıtaya kaldı iş.

anil luque
02.Temmuz.2012, 13:25
Ntvspor son dakika haberi geçiyor. Örgütten 2 yıl 6 ay şikeden de 3 yıl hapis cezası verildi.

DisCo
Bu karar Uefa'nın kararını da etkileyecektir. Tabi birde yasayı durup dururken neden değiştiriyorlar demiştim. Madem Aziz Yıldırım için değişiyorsa herkes çıktı o niye içerde deniyordu.

İşte, bugün yasanın neden değiştiğini öğrenmiş olduk.

enesemin53
Toplam 6 yıl 3 ay hapse mahkum oldu diyor ntvspor, yargıtayda değişmezse budur.

byariff
02.Temmuz.2012, 13:26
Ali kiratli sike 1 yil 10 ay hapis

İbrahim iscen 1 yil 16 ay hapis

Bulent uygun tesvik 11 ay hapis

cemil turan orgut uyeligi ertelemeli, ankaragucu fb 11 ay hapis

emenike tefrik edildi ( dosyasi ayrildi )

Vederson tesvik 5 ay hapis

Haldun senman orgut sahtecilik beraat, rusvet 3 yil 9 ay

Aziz Yıldırım toplam 6 yıl 3 ay ceza aldı.

uAburak89
02.Temmuz.2012, 13:26
Aziz Yıldırım Yargıtay kararı onasa bile hapise girmezmiş tekrar, felaket bilgi kirliliği var.