View Full Version : Büyük Şike Soruşturması
sarianet
11.Temmuz.2011, 20:22
Tüh be bende diyodum Fenerbahçe küme düşer bank asyada -20 yle falan başlatırlar olmadı demekki.Kısmet başka zamana hevesim kursağımda kaldı :)
dürüstlük gibisi yok :D
Facx
11.Temmuz.2011, 20:22
Yine de TFF'nin yapmış olduğu bu açıklamayı skandal olarak nitelendirmek,Fenerbahçe'nin küme düşürülme temennilerinizin boşa çıktığını görmek için yeterli olabiliyor.Tekrar hatırlatım şu anda içerde olan kişiler,tutuklu yargılanıyor.
ee tutuklu yargılanıyolar diyelim ki dava 3 yıl sürdü ve suçlu bulundu bu kişiler onca maddi ve manevi zararı kim karşılıcak?
EreN
11.Temmuz.2011, 20:23
Nevzat Şakar havaalanında gözaltına alınmış.
Otobanda olmasın :)
Bu arada MAA savcının iddianamesi benim için önemlidir dedi bu aslında kötü bir durum. Savcı iddia makamıdır ve savunmanın ne olduğunu bilmeden buna bakarak karar vermek çok sağlıklı olmayacaktır.
sarianet
11.Temmuz.2011, 20:24
ee tutuklu yargılanıyolar diyelim ki dava 3 yıl sürdü ve suçlu bulundu bu kişiler onca maddi ve manevi zararı kim karşılıcak?
pardon filmini izlemeni öneririm :)
suçsuz da bulunabilirler garantisi yok hiçbir şeyin ama siz bilinçaltınızda suçlu damgasını vurmuşsunuz ne desek boş :)
attirson
Bir Fenerbahçeli olarak ben bile şasırdım TFF'nin kararına sevinçle şaşkınlık arasındayım :D
Chinatown
gördüğüm 1-2 hukuk dersi var, bilgim bu kadar, bilmediğimden soruyorum. şimdi iddaanamenin kabul edilmesi bu kişilerin suçunun ispatı mı? sonuç olarak iddaanameyi yine aynı savcı yazacak, kaldıki savcı bu kişilerin tutuklu yargılanmasını istedi. mahkeme kabul edecek. ee? savunmaların falan bir önemi yokmu? yani Türkiye futbolunun geleceğine bir mahkeme mi karar verecek?
Sekopej
Haklarında iddianame bile hazırlanmamış birilerini nasıl suçlu ilan edebiliyorsunuz onu da anlamıyorum? Tamamen emniyetin işi eline yüzüne bulaştırması, dışarıya bilgi sızdırması ve mahkemenin yayın yasağı koymaması ile alakalı.
Aziz Yıldırım tutuklu yargılanmak üzere tutuluyor, bir insan neden tutuklu yargılanır, kesin suçludur diye değil, yukarıda da açıklanmış, yurt dışına kaçma durumu, delilleri karartma durumu gibi durumlar için alınır.
Suçlu olup olmadığını da ispatlayacak olan da yine mahkemedir. Demek ki ortada direk sonuç çıkartacak deliller yok ki (burada oyle basit deliller olsa alınmazdı diyenlerin mantığına dayandırıp yazıyorum) federasyon bu şekilde karar aldı. Savcılık delilleri göndermese de, hem emniyetle hem de savcı ile federasyon görüştü ve şimdilik böyle bir karar alındı.
Daha dalgaların süreceğini düşünürsek, iddianamenin hazırlanması da uzun zaman alınacaktır ki yargılama başlaması bile yakında olmaz. Suçu ispatlanmamış birini de suçlu saymak hiç bir hukuk ülkesinde kabul edilemeyecek bir durumdur.
Trabzonspor
11.Temmuz.2011, 20:25
Kulüpler birliğide hepimiz biriz demez mi vay anasını ya.
sananes
11.Temmuz.2011, 20:26
manevi zarar nedir? Manevi zarar şöyle olur suçluluğu ispat olmadan bir takımı düşürürsün sonra suçsuz bulunur bu manevi zarardır.Ayrıca maddiyata geçecek olursak ilk 2 gün 600 trilyon zarar etti fenerbahçe, anladın 600 trilyon eski parayla.Bu gs spor kulübünün futbol branşının değerine eşit bir mebla imiş.
Kimse çıkıp zarardan bahsetmesin burda, en çok zararı fenerbahçe spor kulübü gördü daha suçlu olduğu bile belli değilken.
di canio
11.Temmuz.2011, 20:28
Önceki sayfalarda da yazdım, yine tekrar edeyim. "Diyelim ki" diye başlıyorsan bir varsayımda bulunuyorsun demektir. Elimizdeki gerçek şu; federasyonun elinde herhangi bir delil yok. Ortada sadece bir iddia var. Suçları ve suçlu oldukları kesinleşmiş kişiler ve kurumlar yok. Bu durumda herhangi bir yaptırım da yok. Daha sonra deliller geçer eline federasyonun verir gereken kararı.
sananes
11.Temmuz.2011, 20:29
gördüğüm 1-2 hukuk dersi var, bilgim bu kadar, bilmediğimden soruyorum. şimdi iddaanamenin kabul edilmesi bu kişilerin suçunun ispatı mı? sonuç olarak iddaanameyi yine aynı savcı yazacak, kaldıki savcı bu kişilerin tutuklu yargılanmasını istedi. mahkeme kabul edecek. ee? savunmaların falan bir önemi yokmu? yani Türkiye futbolunun geleceğine bir mahkeme mi karar verecek?
hayır zaten iddianameye bakarak karar vereceğiz demedi. İddianameden sonra disiplin soruşturmasına başlayacağız dedi. Arada fark var.Muhtemelen kararı mahkemenin bitmesi sürecine kadar vermeyeceklerdir.
sananes
11.Temmuz.2011, 20:33
Mehmet Ali Aydınlar ismini fenerbahçe önermemiştir hatta fenerbahçe'nin adayıda başkasıydı.Diğer 17 takımın belirlediği isimdir Aydınlar.Ayrıca sınıf başkanlığı değil bu, ben fenerbahçeliyim düşüremem mi diyecek adam.Biraz sağ duyulu ve tarafsız olun lütfen.
byariff
11.Temmuz.2011, 20:34
ben su an olanlara gore hareket ettim emniyet" gore saglam delliler vesaire vesaire
DisCo
11.Temmuz.2011, 20:34
Aziz Yıldırım tutuklu yargılanmak üzere tutuluyor, bir insan neden tutuklu yargılanır, kesin suçludur diye değil, yukarıda da açıklanmış, yurt dışına kaçma durumu, delilleri karartma durumu gibi durumlar için alınır.
Bir insanın durup dururken yurt dışına kaçma ihtimali niye vardır ya da olmayan delilleri niye karartacağı düşünülür.
Demek ki ortada birşeyler var. :)
The.Crow
11.Temmuz.2011, 20:35
Ne karar bekliyordunuz gençler. Soruşturma gizli soruşturma. Zaten delil varsa bile TFF'ye verilme imkanı hukuken yok. Siz bakmayın medyanın tantanasına onların derdi canlı yayın ihaleleri. Elinde delil olmadan TFF ne karar verebilecek mi? Masallara mı ? Ayrıca iddianame yazılsa da dava sonuçlanmadan karar falan verilmez boşuna umutlanmayın.
Suicider
11.Temmuz.2011, 20:36
Adam tamamen objektif yaklaşmıştır Fenerli başkan,başkan yardımcısı,muhasebe müdürü falan tutuklu yargılanıyor kimsede demiyoki aga bu nedir? Nese TFF nin elinde şuanda delil yok(!) olduğu zaman karar verirler 3-5 sene sonra.Zaten 4 sene sonra görev süreleri doluyor.Sorada cezalar verilip uygulanana kadar zamanaşımınada uğradımı tamamdır :)
bursa_mc
İşte Türkiye!!!
titates1
Bir insanın durup dururken yurt dışına kaçma ihtimali niye vardır ya da olmayan delilleri niye karartacağı düşünülür.
E şimdi sitenin admini böyle derse zaten ne beklersin üyeden.
imam-cemaat
sarianet
11.Temmuz.2011, 20:37
demekkilerle olmuyor bu işler delille belgeyle oluyor herkes yargıç kesilmiş bırakın bu işleri.
kahve muhabbetleriyle insanlar suçlu ilan edilemezler. bildiğiniz bilgi belge varsa söyleyin kafadan atmayla hukuk olmuyor beyler :)
Chinatown
11.Temmuz.2011, 20:38
hayır zaten iddianameye bakarak karar vereceğiz demedi. İddianameden sonra disiplin soruşturmasına başlayacağız dedi. Arada fark var.Muhtemelen kararı mahkemenin bitmesi sürecine kadar vermeyeceklerdir.
aslında demek istediğim, iddaaname şu anda savcının elinde olan bilgi-belgelerin düzenlenip toparlanmış hali. 5 gün önce delillere göre karar vereceğiz denip bugün neden iddaname beklenir hale geldi.
C h A o S
11.Temmuz.2011, 20:39
Ne karar bekliyordunuz gençler. Soruşturma gizli soruşturma. Zaten delil varsa bile TFF'ye verilme imkanı hukuken yok. Siz bakmayın medyanın tantanasına onların derdi canlı yayın ihaleleri. Elinde delil olmadan TFF ne karar verebilecek mi? Masallara mı ? Ayrıca iddianame yazılsa da dava sonuçlanmadan karar falan verilmez boşuna umutlanmayın.
Aynen katılıyorum.TFF elinde delil yokken bir karar veremezdi.Bundan sonra emniyetin elindeki deliller(varsa)önemli.Daha her şey belli değil.
The.Crow
11.Temmuz.2011, 20:40
Bu arada hisse senetleri düştüğünde elinden çıkaranların senetlerini toplayanlar var deniyordu eğer dedikleri gibi dedikodulardaki gibi birileri toplamışsa hisse senetlerini yarın epey kar yapacaklar... Paranız varsa hisse senedi alın dicem ama bizim gibi küçük yatırımcılara kalmaz .
DisCo
11.Temmuz.2011, 20:40
Bu sitenin üyeleri kesin delil yoktur masallarla insanları içeri alıyorlar derse adminide belgeler yoksa adamın niye yurt dışına çıkma ihtimali, belgeleri karartma ihtimali düşünülsün der. Çünkü aynı üyeler bu dediğim iki nedenden dolayı tutuklandı diyor. Şimdi belge var mı yok mu? Çok ters bir matematik yok burda zoruna giden varsa da bakmasın bu alana.
bursa_mc
11.Temmuz.2011, 20:42
Yarın öbür gün iddaaname gelir,TFF bu sefer de mahkemenin sonuçlanmasını bekliyoruz der.Bu işte böyle uzayıp gider..
sui generis
11.Temmuz.2011, 20:43
cidden bu kararı beğenmeyenler ne karar almasını bekliyordunuz merak ediyorum ?
feneri küme düşürüp trabzon u başkanının ifadesi alınıyor haldeyken şampiyon yapmalarını mı?
yoksa ts ' yi daha ts başkanının bugün ifadesi alınmaya başlandığı halde(ne ile itham edildiği bilinmediği halde) fener ile birlikte küme düşürülmesini mi ?
yoksa ts ve fener suçsuzdur biz davaya bakmıyoruz. ikisinin de suçsuz olduğuna can-ı göülden inanıyoruz diyip ligi aynen tescillemelerini mi ?
bu durumda verilecek en doğru karardır davanın sonuclanmasını beklemek..
EreN
11.Temmuz.2011, 20:43
Ee zaten MAA Fenerbahçe voleybol takımına sponsordu yeni mi öğrendiniz bunu? Ulusoy bir galatasaray taraftarı değil miydi? Kongre üyesi değil miydi? ikinci adamı affan keçeçi Bjk kongre üyesi değil miydi?
sui generis
11.Temmuz.2011, 20:44
aslında demek istediğim, iddaaname şu anda savcının elinde olan bilgi-belgelerin düzenlenip toparlanmış hali. 5 gün önce delillere göre karar vereceğiz denip bugün neden iddaname beklenir hale geldi.
çünkü bir anda 2.dalga diye bir şey çıktı. ve kanıtlar elimizde değil diye bir acıklama yapmıstı tff günler önce.
titates1
11.Temmuz.2011, 20:48
Bu sitenin üyeleri kesin delil yoktur masallarla insanları içeri alıyorlar derse adminide belgeler yoksa adamın niye yurt dışına çıkma ihtimali, belgeleri karartma ihtimali düşünülsün der. Çünkü aynı üyeler bu dediğim iki nedenden dolayı tutuklandı diyor. Şimdi belge var mı yok mu? Çok ters bir matematik yok burda zoruna giden varsa da bakmasın bu alana.
Belge vardır , belge olmasa zaten alınmaz , alınamaz kimse içeri ama o belgeler'in içeriği nedir , insanları bu derecede suçlayabilecek delillermidir deniliyor , kimse zaten en azından ellerinde birşeyler olduğunu inkar etmedi burda,karıştırıyosun.
Zorumuza giden biz konuştuğumuzda aldığımız tepkiyle , karşı takım taraftarları konuştuğunda verilen tepkinin farklı olması.O zaman kafamıza göre yazalım zoruna giden varsa bakmasın benim mesajıma diyelim
sananes
Yarın öbür gün iddaaname gelir,TFF bu sefer de mahkemenin sonuçlanmasını bekliyoruz der.Bu işte böyle uzayıp gider..
Türkiye Futbol Federasyonu'nun elinde herhangi bir delil ve belge bulunmamaktadır. Bu nedenle herhangi bir işlem de başlatılamamaktadır. Bu konudaki disiplin soruşturması, Cumhuriyet Savcılığı'nın iddianamesini hazırlayıp mahkemece bu iddianamenin kabul edilmesinden sonra başlatılacaktır.
bak ne demişler, disiplin soruşturması o zaman başlayacak o zaman anında karar vermeyecekler yani.Ayrıca o kadar hukukçu var hangisini dinlesek beklenmeli diyo, federasyonun içinde hukukçular var onlar bilmiyor bi siz biliyorsunuz de mi:)
Suicider
Şeyi merak ediyorum Aydınlar dediki idaaname hazırlandıktan sonra karar vereceğiz.Mesela iddaaname kasım ayında tamamen bitirildi ve TFF nin eline geçti buna göre değerlendirme yaptılar ve Aralık ayında Fenerbahçenin suçlu olduğuna karar verildi bu durumda sene ortasındamı Küme düşürelecek?
EreN
11.Temmuz.2011, 20:50
Her mesajda haklı olduğunu düşünmek ayrı bir abestir. Bu genel bir prosedürdür böyle büyük davalarda. Aşırıya kaçan bir sağlık sorunu olmadıkça tutuklu yargılama yapılır. Kaldı ki Aziz Yıldırım tutup yurt dışına kaçmaz zaten lakin gücü ve mevkisi gereği baskı yoluyla eğer varsa çıkabilecek delilleri karartabilir. Ateş olmayan yerden duman çıkmaz tabi, ama duman delilsizlikten tutuşan paçadan mı yoksa delillerden mi çıkıyor bakalım? Savcı neden 8 gün bekledi acaba? elinde net bir karar verecek birşeyi yoktuda o yüzden mi uzattı bu süreci? Sonunda belki delil çıkar diye tutuklu yargı kararı verdirtti. Yoksa deliller vardıda duman çoktuda eziyet etmek için mi 8 gün bekledi?
vego
Melih Gökçek'te çağırılmış.(Haber Türk)
sarianet
Şeyi merak ediyorum Aydınlar dediki idaaname hazırlandıktan sonra karar vereceğiz.Mesela iddaaname kasım ayında tamamen bitirildi ve TFF nin eline geçti buna göre değerlendirme yaptılar ve Aralık ayında Fenerbahçenin suçlu olduğuna karar verildi bu durumda sene ortasındamı Küme düşürelecek?
ne demesini bekliyodun ki iddianameyi bekleyecek tabiki ne zaman çıkarsa artık o olaya göre delile göre değişir.
sananes
11.Temmuz.2011, 20:51
hayır iddianameyi gördükten sonra disiplin soruşturmasına başlayacağız dedi.Bu da kısmen uzun bir süreç zaten.Kasımdan aralık'a bitmez.
Revolution
11.Temmuz.2011, 20:53
Arkadaşlar, daha 2. dalga henüz olmuşken Fenerbahçe'nin küme düşürülüp x bir takımın şampiyon ilan edilmesi skandal olurdu asıl. Adli tatil ne zaman bilmiyorum ama bu şike soruşturması tamamen bitmeden TFF'nin karar alması imkansız. Tabii ki iddianame'yi bekleyecekler. İşin içinde sadece Fenerbahçe yok, Diyarbakır var Giresun var Trabzon ve Beşiktaş da var şimdi. Giresun'u Diyarbakır'ı küçümsemeyin, yüzlerce kişi ekmek yiyor bu kulüplerden. Kararların hepsi birlikte alınır. İddianameyle birlikte delil ve kanıtlar da sunulur TFF'ye. Herkes sakin olsun.
Suicider
11.Temmuz.2011, 20:55
ne demesini bekliyodun ki iddianameyi bekleyecek tabiki ne zaman çıkarsa artık o olaya göre delile göre değişir.
Bu söylediğimde herhangi bir iğneleme yada iddaanameyi beklemesine bir söz söylemedim gerçekten merak ettiğim bir soruydu :) Cevap vermiş arkadaş sağolsun.
Suicider
11.Temmuz.2011, 20:57
O değilde bu dava eğer 3-4 yıl sürerse (ki öyle diyolar) bence hepimiz birer hukuk mezunu kadar bilgili olacaz sanırım :D
Aşk-ı Şehir
11.Temmuz.2011, 20:57
Demedi demeyin açığımızı bekleyen UEFA bizi men eder uluslararası turnuvalardan. Buna sebep olanlar Türk Futbol seyircisine, yani futbolun asıl sahibine, nasıl hesap verecekler bakalım?
Revolution
11.Temmuz.2011, 20:58
YGS sınavından çıkıp hukuk okuyan bir arkadaş vardı savcı tanıdığı filan vardı A.Faruk'a sor bir istersen :D
DisCo
11.Temmuz.2011, 20:59
Belge vardır , belge olmasa zaten alınmaz , alınamaz kimse içeri ama o belgeler'in içeriği nedir , insanları bu derecede suçlayabilecek delillermidir deniliyor , kimse zaten en azından ellerinde birşeyler olduğunu inkar etmedi burda,karıştırıyosun.
Zorumuza giden biz konuştuğumuzda aldığımız tepkiyle , karşı takım taraftarları konuştuğunda verilen tepkinin farklı olması.O zaman kafamıza göre yazalım zoruna giden varsa bakmasın benim mesajıma diyelim
Sen fikrini dile getirirken normal şeyler anlatıyorsan ve bunlar birilerinin zoruna gidiyorsa yani herşeyden tahrik oluyorlarsa biz birşey yapamayız. Tek şey önerebiliriz. Bu alana bakmamalarıdır.
Benim yazdığım şunu anlatıyor. Sürekli Aziz Yıldırım tutuklu yargılandığı için suçlu denilemez konuları geçiyor. Yargılamanın ne demek olduğunu hepimiz biliyoruz. Buna bende katılıyorum. Ben kesin suçludur denmemesi gerektiğini düşünürken kesin suçsuzdurda denmemelidir diyorum. Yargılama sonucu suçludur da çıkabilir. Suçludur diyenlere belgen varsa git başvur deniyor. Elde birşey yok diyenlerde emniyetin delil dediklerini çürütecek belgelere sahipmidir bunu soruyorum. Burada da çok tahrik olunacak bir nokta göremiyorum. Yanlış şeylerden mi bahsediyorum.
Suicider
11.Temmuz.2011, 20:59
YGS sınavından çıkıp hukuk okuyan bir arkadaş vardı savcı tanıdığı filan vardı A.Faruk'a sor bir istersen :D
Yok usta o arkadaş kadar bilgili olmamıza imkan yok :schaf: Neyse konuyu dağıtmayalım sonuç olarak bekleyip görücez hayırlısı neyse o olsun diyelim.
sananes
11.Temmuz.2011, 21:00
Demedi demeyin açığımızı bekleyen UEFA bizi men eder uluslararası turnuvalardan. Buna sebep olanlar Türk Futbol seyircisine, yani futbolun asıl sahibine, nasıl hesap verecekler bakalım?
Bu kanıya nereden vardınız ki? UEFA suçsuzluk karinesine göre hareket eder her zaman yani davalar sonuçlanana kadar federasyonu gerekeni yapmadın ile itham edemez.
eXcitinG
11.Temmuz.2011, 21:03
Bu kadar kargaşadan sonra Lig aynı şekiLde tesciL ediLiyorsa Sadri Şener in, Serdar AdaLı nın sorgusundan hiç birşey çıkmaz. Umarım TFF ne yaptığını biLiyordur. 6 Ay sonra Türk futboL devrimi oLmasın.
RasAnt
11.Temmuz.2011, 21:04
Hiçbirşey olmaz rahat ol sen hem Şenez Erzik boşunamı orada görev yapıyor,dediğin gibi bir durum olursa atsın kendini.
di canio
11.Temmuz.2011, 21:06
Sen fikrini dile getirirken normal şeyler anlatıyorsan ve bunlar birilerinin zoruna gidiyorsa yani herşeyden tahrik oluyorlarsa biz birşey yapamayız. Tek şey önerebiliriz. Bu alana bakmamalarıdır.
Benim yazdığım şunu anlatıyor. Sürekli Aziz Yıldırım tutuklu yargılandığı için suçlu denilemez konuları geçiyor. Yargılamanın ne demek olduğunu hepimiz biliyoruz. Buna bende katılıyorum. Ben kesin suçludur denmemesi gerektiğini düşünürkeni kesin suçsuzdurda denmemelidir diyorum. Suçludur diyenlere belgen varsa git başvur deniyor. Elde birşey yok diyenlerde emniyetin delil dediklerini çürütecek belgelere sahipmidir bunu soruyorum. Burada da çok tahrik olunacak bir nokta göremiyorum. Yanlış şeylerden mi bahsediyorum.
Yanlış anlamadıysam eğer sorduğun soruyu; ismi geçen kişilerin suçsuzluğu için, soruşturmayı yürütenlerden başkasının görmediği ve bilmediği delillerin geçersiz olduğunun ispat edilmesi mi isteniyor? Aslolan suçun delillerle ispatı mıdır yoksa suçsuzluğun ispatı mıdır? Bildiğim kadarıyla suçlayanlar, suçlananların suçunu ispatla yükümlüdür. Üzerine suç isnat edilenlerin suçsuzluğunu ispat gibi bir yükümlülüğü yoktur. Ben yanlış mı biliyorum yoksa?
titates1
11.Temmuz.2011, 21:06
Benim yazdığım şunu anlatıyor. Sürekli Aziz Yıldırım tutuklu yargılandığı için suçlu denilemez konuları geçiyor. Yargılamanın ne demek olduğunu hepimiz biliyoruz. Buna bende katılıyorum. Ben kesin suçludur denmemesi gerektiğini düşünürken kesin suçsuzdurda denmemelidir diyorum. Yargılama sonucu suçludur da çıkabilir. Suçludur diyenlere belgen varsa git başvur deniyor. Elde birşey yok diyenlerde emniyetin delil dediklerini çürütecek belgelere sahipmidir bunu soruyorum. Burada da çok tahrik olunacak bir nokta göremiyorum. Yanlış şeylerden mi bahsediyorum.
zaten konuyu takip ediyorsan kaç kere söylememiz gerekiyor suç varsa , çıkar kanıtlanırsa , biz zaten tepkimizi veririz.Konuya baktığında hepimizin yargılamak ne demek bilmediğini görmek çok da zor değil , çünkü hak , hukuk ve mantık hiçe sayılarak yorumlar yapılıyor.
Tahrik olunacak noktalar zaten senin bahsettiğin şeyler değil , suçludur diyenlere git başvur denmesi de artık aynı şeyleri anlatmaktan bıkmış bir grubun , daha fazla uğraşmamak için ciddi şekilde mantıksız sorulara verdiği yanıttan ibaret.
Bordo61Mavi
11.Temmuz.2011, 21:10
1 haftadir Turkiye uyumadi :) tff de bi bakima hakli hatta hakli oturdular koltuga ellerine cocuk verildi savciliktan. Sen sadece cocugun yuzune bakip nasil ceza verecen.
Del Piero_10
11.Temmuz.2011, 21:11
Görünen o ki bir iki ay sonra iddianame ortaya çıktığında federasyon da yerinde kalamayacak.
DisCo
11.Temmuz.2011, 21:11
zaten konuyu takip ediyorsan kaç kere söylememiz gerekiyor suç varsa , çıkar kanıtlanırsa , biz zaten tepkimizi veririz.Konuya baktığında hepimizin yargılamak ne demek bilmediğini görmek çok da zor değil , çünkü hak , hukuk ve mantık hiçe sayılarak yorumlar yapılıyor.
Tahrik olunacak noktalar zaten senin bahsettiğin şeyler değil , suçludur diyenlere git başvur denmesi de artık aynı şeyleri anlatmaktan bıkmış bir grubun , daha fazla uğraşmamak için ciddi şekilde mantıksız sorulara verdiği yanıttan ibaret.
Ben şunu senden öğrenmek istiyorum. Bir yargılama süreci varsa kesin suçludur denmeyeceği gibi kesin suçsuzdurda denmemelidir diyorum. Benim bu yorumuma katılabilirsin ya da katılmayabilirsin o tamamen ayrı bir konudur. Burada gerçekten söylenmemesi gereken birşey mi söylüyorum.
bursa_mc
11.Temmuz.2011, 21:13
TFF iddaanameye göre karar verecekse,eğer Fenerbahçe suçluysa o zaman Sayın Aydınlar ne yapacak yada UEFA'nın tutumu ne olacak?
Del Piero_10
11.Temmuz.2011, 21:15
TFF iddaanameye göre karar verecekse,eğer Fenerbahçe suçluysa o zaman Sayın Aydınlar ne yapacak yada UEFA'nın tutumu ne olacak?
Ligin başlamasından kısa süre sonra 2-3 takım küme düşer, transfer dönemi kapandığı için bazı oyuncular ortada kalırsa Aydınlar'ın başkanlığı uzun sürmez. Benim merak ettiğim sezon ortasında küme düşürülen takım Bank Asya'dan da devam edemez. O zaman ne olacak?
byariff
11.Temmuz.2011, 21:15
oyle birsey olursa aydinlar galiba durmaz o koltukta + uefanin tutumuda bole olur turk futbolunu avrupa kupalarindan mahrum etcekle r kotumu olcak cok iyi olcak bence
sananes
11.Temmuz.2011, 21:16
biraz önce çok benzer bi mesajını bu şekilde yanıtladım gözden kaçırdın sanırım.TFF iddianameden sonra disiplin soruşturmasına başlayacağız dedi yani bu da uzun bir süreç diyebiliriz.Kısacası TFF hemen iddianame çıkar çıkmaz karar verip asıp kesmeyecektir, süreci biraz daha izlemeyi seçecektir.
William Rookwood
11.Temmuz.2011, 21:16
Bence Fenerbahçeli taraftarın Aziz Yıldırım'ın bu durumda bile arkasında durmasının sebebi şampiyonluktur. Şampiyon olmasaydı şayet, şuanda savunma değil küfür bile ederlerdi. :)
Kendi adıma konuşmak gerekirse; Başkan Ünal Aysal böyle birşeye karışıp, Aziz Yıldırım'ın şuan ki durumda olsaydı, Fenerbahçelilerin yaptığını yapmazdım. Takımımın arkasında dururum, yönetenlerin değil. Şuan ki durumda olması çok şeyi açıklıyor. Aziz Yıldırım hiçte masum değil, biraz gerçekçi olalım ve objektif bakalım.
sananes
11.Temmuz.2011, 21:18
oyle birsey olursa aydinlar galiba durmaz o koltukta + uefanin tutumuda bole olur turk futbolunu avrupa kupalarindan mahrum etcekle r kotumu olcak cok iyi olcak bence
yeter artık günlerdir aynı şeyi yapıp duruyorsun. sana iki sorum var
1-amacın ne?
2-uefa'nın türk futbolunu avrupa kupalarından men edeciği düşüncesine nerden vardın? açıklar mısın
byariff
11.Temmuz.2011, 21:19
yeter artık günlerdir aynı şeyi yapıp duruyorsun. sana iki sorum var
1-amacın ne?
2-uefa'nın türk futbolunu avrupa kupalarından men edeciği düşüncesine nerden vardın? açıklar mısın
1.amacim hic birsey degil
2. uefanin aciklamalarini okumadin galiba
di canio
11.Temmuz.2011, 21:19
Ligin başlamasından kısa süre sonra 2-3 takım küme düşer, transfer dönemi kapandığı için bazı oyuncular ortada kalırsa Aydınlar'ın başkanlığı uzun sürmez. Benim merak ettiğim sezon ortasında küme düşürülen takım Bank Asya'dan da devam edemez. O zaman ne olacak?
Ankaraspor'a olanlar olur muhtemelen. Düşürülen takımların oyuncuları için transfer yapabilme izni verilir. Maçları 3-0 tescil edilir. Bir sonraki sezon bir alt ligden başlarlar.
sananes
11.Temmuz.2011, 21:21
1.amacim hic birsey degil
2. uefanin aciklamalarini okumadin galiba
ikimizde okumuşuz ama sen anlamamışsın anlaşılan.UEFA diyorki mahkeme tamamlanana kadar herkes suçsuzdur ama mahkeme bittiğinde kişiler ve tüzel kişiler suçlu bulunduğu halde gerekeni yapmazsanız biz yaparız. Yani iddianame açıklandığında insanların suçlu olup olmadığı kesinleşmediği için bir yaptırım hakkı yok.
titates1
11.Temmuz.2011, 21:23
Ben şunu senden öğrenmek istiyorum. Bir yargılama süreci varsa kesin suçludur denmeyeceği gibi kesin suçsuzdurda denmemelidir diyorum. Benim bu yorumuma katılabilirsin ya da katılmayabilirsin o tamamen ayrı bir konudur. Burada gerçekten söylenmemesi gereken birşey mi söylüyorum.
hayır katılıyorum , zaten arada bir duygularımızla yaptığımız yorumlar dışında ( ki o kadar da olsun ) , hukuki açıdan yorum yapmaya çalışıyor taraftarımız ve ortada olan gerçekler üzerinden konuşuyor. Zaten hukuki açıdan yorum yapıldığında da , suçu kanıtlanana kadar herkes suçsuzdur , ki kaçıncı kez söylenecek bu bilemiyorum.
Onun dışında zaten tahrik etme dışındaki mesajlara herkes normal bir şekilde cevap veriyor ama aynı kalıba ben başka başkanın ismini koyduğumda sorun olur , oluyor.
İnanılır gibi değil Mehmet Ali Aydınlar'ın Fenerbahçe golüne vb. sevindiği fotoğraf paylaşılıyor , ne diyelim yani nasıl saklamayı başarmış bu güne kadar Fenerbahçeli olduğunu şok olduk !! mu ? o kadar komik ki ... siz de bana burada katılırsınız umarım
byariff
11.Temmuz.2011, 21:23
ikimizde okumuşuz ama sen anlamamışsın anlaşılan.UEFA diyorki mahkeme tamamlanana kadar herkes suçsuzdur ama mahkeme bittiğinde kişiler ve tüzel kişiler suçlu bulunduğu halde gerekeni yapmazsanız biz yaparız. Yani iddianame açıklandığında insanların suçlu olup olmadığı kesinleşmediği için bir yaptırım hakkı yok.Anladın?
sende beni ust mesajimda anlamamissin iddaname aciklandiginda eger fenerbahce hakkinda dusurulme yada baska bir takim hakkinda dusurulme vs oldugunda uefanin vercegi karari acikladim dediklerim cikmasa bile uefa turk takimlarini uefa kupasindan sampiyonlar liginden vs 2-3 yil men eder. yada baska ne gibi ceza verebilirki ? ben dusuncelerimii soledim kimse dusuncesini solemekde ozgur degilse ozman burda niye tartisiyoruz
sananes
11.Temmuz.2011, 21:27
sende beni ust mesajimda anlamamissin iddaname aciklandiginda eger fenerbahce hakkinda dusurulme yada baska bir takim hakkinda dusurulme vs oldugunda uefanin vercegi karari acikladim dediklerim cikmasa bile uefa turk takimlarini uefa kupasindan sampiyonlar liginden vs 2-3 yil men eder. yada baska ne gibi ceza verebilirki ? ben dusuncelerimii soledim kimse dusuncesini solemekde ozgur degilse ozman burda niye tartisiyoruz
düşüncelerinize karışamam ve beni ilgilenirmez.Yanlış bildiğiniz şeyleri söyledim sadece kelimeler yettikçe.Dediğiniz fenerbahçe dava sonucunda düşerse ve su an düşürmediği için TFF ceza alırsa ise böyle bir şey söz konusu değil.Merak etmeyin.
Varonil
11.Temmuz.2011, 21:28
Bence Fenerbahçeli taraftarın Aziz Yıldırım'ın bu durumda bile arkasında durmasının sebebi şampiyonluktur. Şampiyon olmasaydı şayet, şuanda savunma değil küfür bile ederlerdi. :)
Kendi adıma konuşmak gerekirse; Başkan Ünal Aysal böyle birşeye karışıp, Aziz Yıldırım'ın şuan ki durumda olsaydı, Fenerbahçelilerin yaptığını yapmazdım. Takımımın arkasında dururum, yönetenlerin değil. Şuan ki durumda olması çok şeyi açıklıyor. Aziz Yıldırım hiçte masum değil, biraz gerçekçi olalım ve objektif bakalım.
Bu takımın taraftarları Türkiye'de şampiyonluğu son maçta 1 değil 2 kez kaçırmalarına rağmen Aziz Yıldırım'a bir tepki göstermedi.Şu an Aziz Yıldırım'a destek olmalarının sebebi şampiyonluk değildir.Tabi siz neye istiyorsanız ona inanın ben karışmam orasına.
Topuk yaylasına düzenlenen organizasyon Fenerbahçe taraftarının büyüklüğünü gösteriyor zaten,pek fazla birşey söylemeye gerek yok.
Aziz Yıldırım'ın masum olmadığını düşünüyorsanız,elinizdeki belgelerle savcıya gidip suç duyurusunda bulunabilirsiniz.
DisCo
11.Temmuz.2011, 21:31
E şimdi sitenin admini böyle derse zaten ne beklersin üyeden.
imam-cemaat
Ben o kadar kötü birşey söylemiyorum demek ki. Cemaat beni örnek alsın. :)
Sen konuyu dile getirdiğin için bende burdan söylemek istiyorum. Biz bırakılan fotoğrafı burada tutmadık. Demek ki doğru bulmuyoruz. Yani soruna cevap olarak bırakılmaması gerektiğine katılıyorum. Saniye de tahrik içeren mesajları silme rekoruna gidiyoruz. Uyarı vermekten mouse tuşum eskidi diye de abartabilirim. Fenerbahçe'li olduğu kadar Galatasaray'lı, Galatasaray'lı olduğu kadar diğer takımdan herkes yaptığının karşılığını görüyor. Zaten konudaki şiddet oranının ilk güne göre aşırı derecede düşmesi bunun en güzel göstergesidir.
Tüm bunlara ek birşey belirtmek istiyorum. Bugün benle sen noktası virgülüne aynı lafı söyledik diye uyarı alalım. Senin 1. uyarınsa öyle kalır. Benim 3. uyarımsa 3 hafta yazamam. Çoğunlukla bu tarz bir durum yaşandığı için ben söyledim böyle oldu öbürü söyledi hala forumda yazıyor gibi bir durum oluşuyor. Bunun ayrımınıda bir kez daha açıklamak istedim.
Revolution
11.Temmuz.2011, 21:32
#uefabanturkey trendi başlamış. Şu anda Türkiye'de tt konumunda. Yahu anlam veremiyorum, ne bekliyordu bu insanlar soruşturma hala sürerken? Kendi ülkesini men etmek isteyen kişileri anlayamıyorum. Ülkemi karşısına alanı ben de karşıma alırım.
titates1
11.Temmuz.2011, 21:38
Ben o kadar kötü birşey söylemiyorum demek ki. Cemaat beni örnek alsın. :)
Sen konuyu dile getirdiğin için bende burdan söylemek istiyorum. Biz bırakılan fotoğrafı burada tutmadık. Demek ki doğru bulmuyoruz. Yani soruna cevap olarak bırakılmaması gerektiğine katılıyorum. Saniye de tahrik içeren mesajları silme rekoruna gidiyoruz. Uyarı vermekten mouse tuşum eskidi diye de abartabilirim. Fenerbahçe'li olduğu kadar Galatasaray'lı, Galatasaray'lı olduğu kadar diğer takımdan herkes yaptığının karşılığını görüyor. Zaten konudaki şiddet oranının ilk güne göre aşırı derecede düşmesi bunun en güzel göstergesidir.
Tüm bunlara ek birşey belirtmek istiyorum. Bugün benle sen noktası virgülüne aynı lafı söyledik diye uyarı alalım. Senin 1. uyarınsa öyle kalır. Benim 3. uyarımsa 3 hafta yazamam. Çoğunlukla bu tarz bir durum yaşandığı için ben söyledim böyle oldu öbürü söyledi hala forumda yazıyor gibi bir durum oluşuyor. Bunun ayrımınıda bir kez daha açıklamak istedim.
Ben o mesajı yazdığımda söylediğin kötü birşeydi çünkü böyleyse he böyledir tarzından bir yorumdu , fotoğrafı örnek olarak verdim sadece neye yol açtığını göstermek için , son söylediğinizdeki uyarı-ceza olayına da katılıyorum ama bir yönetici arkadaşla da mesajlaştım bu konu hakkında burdan da yazıyım , mesajım silinmişti çünkü benim mesajım tahrik ediciydi kabul ediyorum ama alenen bize rahatça şikeci diyen bir arkadaşın mesajına cevap olarak yazmıştım , alıntı da yaparak , sonucunda ceza alıp almadığını uyarıysa göremem ama benim mesajım siliniyorsa , o arkadaşınkinin de silinmesi en azından düzenlenmesi gerekirdi eş zamanlı olarak.
ancar
11.Temmuz.2011, 21:51
bundan sayfalar önce söyledim düşürmezler diye nitekim şu anda öylede oldu. gerisini zileyip görecez
William Rookwood
11.Temmuz.2011, 21:52
Bu takımın taraftarları Türkiye'de şampiyonluğu son maçta 1 değil 2 kez kaçırmalarına rağmen Aziz Yıldırım'a bir tepki göstermedi.Şu an Aziz Yıldırım'a destek olmalarının sebebi şampiyonluk değildir.Tabi siz neye istiyorsanız ona inanın ben karışmam orasına.
Topuk yaylasına düzenlenen organizasyon Fenerbahçe taraftarının büyüklüğünü gösteriyor zaten,pek fazla birşey söylemeye gerek yok.
Aziz Yıldırım'ın masum olmadığını düşünüyorsanız,elinizdeki belgelerle savcıya gidip suç duyurusunda bulunabilirsiniz.
Zaten içerde yahu şaka mı yapıyorsun, niye içeride acaba. O destekleme olayıda şampiyonluğun verdiği çoşku
DisCo
11.Temmuz.2011, 21:54
Kendi tabirinle tahrik ettiğin ve Fenerbahçe şikecidir diye suçlandığınız mesajı görmeden birşey demem doğru olmaz. Konunun gelişimine hangi noktalarda ne olduğuna bakmam lazım. Şuan tek birşey söylersem çok anormal olmaz. Bazen alıntı yapılan yorumlar yanlış bulunup silinirken alıntının yanlış olduğu gözden kaçıyor sanırım. Bununla ilgili uyarıları yapacağız.
Del Piero_10
11.Temmuz.2011, 22:05
Ankaraspor'a olanlar olur muhtemelen. Düşürülen takımların oyuncuları için transfer yapabilme izni verilir. Maçları 3-0 tescil edilir. Bir sonraki sezon bir alt ligden başlarlar.
Bu, ilgili takımların bir yerine iki sene kaybetmesi anlamına geliyor.
Aşk-ı Şehir
11.Temmuz.2011, 22:08
Bu kanıya nereden vardınız ki? UEFA suçsuzluk karinesine göre hareket eder her zaman yani davalar sonuçlanana kadar federasyonu gerekeni yapmadın ile itham edemez.
Bunlar benim düşüncelerim. İnşallah Türk Futbolunu ileride başımızı çok ağrıtacak yaralar almaz benim dileğim bu..
di canio
11.Temmuz.2011, 22:11
2 sene değil, 1 sene kaybı olarak görüyorum ben. Sonuçta şu an küme düşürme kararı alınsaydı ilgili takımlar hak kazanırlarsa, en erken 2012/13 sezonunda Süper Lig'de oynayabileceklerdi. Sezon ortasında alınırsa böyle bir karar ilgili takımlar, en erken 2013/14 sezonunda Süper Lig'de oynayabilecek.
barahir
11.Temmuz.2011, 22:34
+ yerli futbolcuların bile kaybı
Suicider
11.Temmuz.2011, 22:43
Fenerbahçe Kulübü, Türkiye Futbol Federasyonu'nun aldığı kararların ardından bir açıklamada bulundu.
11 Temmuz 2011 Pazartesi - 21:37
Fenerbahçe Kulubü'nden son günlerde yaşanan olaylar ve Türkiye Futbol Federasyonu'nun aldığı kararla ilgili açıklama geldi. Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklamada itiraz sürecinin takip edildiği belirtilirken, Türkiye Futbol Federasyonu'na da aldığı karar için teşekkür edildi.
Fenerbahçe Kulübü'nden yapılan açıklama şöyle:
"Geçtiğimiz pazar günü başlayan, Kulübümüzü doğrudan ilgilendiren hukuki süreç nedeniyle pek çok kez bir araya gelen yönetimimiz, Olağan Yönetim Kurulu Toplantısını gerçekleştirdi.
Fiziki olarak şu an mümkün olmasa da Başkanımız Sayın Aziz Yıldırım'ın önderliğinde bir araya gelen yönetimimiz; 'İtiraz sürecini' avukatlarımız aracılığıyla takip etmekte; olumlu sonuçların bir an önce alınması için hukuki girişimlerini sürdürmektedir.
Başkanımız Sayın Aziz Yıldırım, Asbaşkanlarımız Sayın Şekip Mosturoğlu ve Sayın İlhan Ekşioğlu, Mali İşler Müdürümüz Sayın Tamer Yelkovan ve Altyapı Genel Koordinatörümüz Sayın Cemil Turan'ın masumiyetlerine olan inancımız tamdır.
Başta yöneticilerimiz, sporcularımız, teknik ekiplerimiz, personelimiz ve taraftarımız olmak üzere, tüm Fenerbahçe Ailesi olarak onlara olan desteğimizin her gün artarak devam edeceğini önemle belirtmek isteriz.
Yaşanan bu olumsuz süreçte, Profesyonel Futbol Takımımıza olan desteklerini, kamp çalışmalarının ikinci bölümünü sürdürdükleri Topuk Yaylası Tesisleri'nde gösteren taraftarlarımıza ve bu muazzam organizasyonu sağlayan derneklerimize,
Büyük Fenerbahçe Ailesi'nin büyüklüğünü dün bir kez de Bağdat Caddesi'nde ve İstanbul'un muhtelif yerlerinde bir araya gelerek, "Fenerbahçelilik bilinciyle" gösteren on binlerce taraftarımıza,
Yaşanan derin üzüntüye karşın, dik duruşunu ve inancını bir an dahi kaybetmeyen, moral ve destek için ellerinden geleni fazlasıyla yerine getiren; bundan sonra da sağduyuyu elden bırakmadan, kurallara uygun olarak gösterecekleri destek için Dünya'nın her yerindeki Büyük Fenerbahçe taraftarına,
Tüm Türk Spor camiasını yakından ilgilendiren bu olumsuzluklar içinde, kenetlenerek, yapıcı ve istikrarlı bir duruş sergileyen Türk Futbol Ailesi'ne,
Yaratılan kamuoyu baskısına rağmen, olaylara sorumluluk sahibi spor adamı bakış açısıyla yaklaşan ve kararlarını yine aynı sağduyuyla alan Türkiye Futbol Federasyonu'na ve Kulüpler Birliği'ne,
Teşekkürü borç biliriz.
Fenerbahçe Spor Kulübü Yönetim Kurulu"
Sekopej
11.Temmuz.2011, 22:45
Sadece gülüyorum çünkü ilk gün demiştik, daha mahkemeye çıkılmamış, suçlu ya da değil, belli değil ama federasyonun aldığı kararda bile Aziz Yıldırım sebebiyle düşürülmedi ya da Fenerbahçeli diye düşürülmedi gibi yorumların geleceğini, bu konunun ilk mesajlarında görebilirsiniz. Olur da Aziz Yıldırım ceza almazsa, yargıyı satın almış yorumlarını da burada göreceğiz, görebiliriz demişti, şimdi göreceğimize eminim, eğer suçsuz çıkarsa.:D
sananes
11.Temmuz.2011, 23:01
Nevzat Şakar rahatsızlanarak hastaneye kaldırılmış.
eXcitinG
11.Temmuz.2011, 23:23
TFF nin verdiği karar şu aşamada doğru. Sonuçta savcıLık TFF yönetiminin içinden de şüpheLiLer oLduğu için deLiLLeri TFF ye vermedi ve doğaL oLarak eLinde deLiL oLmayan TFF doğru kararı vermiş oLdu. Fenerbahçe yönetimi neden bu tarz bir durum varken tebrik mesajı yayınLadığını da çözemedim. Ayrıca görünen o ki bundan sonra ki süreçte sadece formaLiteden gözaLtıLarı ve formaLite sorguLarı oLacak ve 5-6-7 ay, ne zaman oLacaksa çıkacak davadan da hiç bir sonuç çıkmayacak ve biz bu yaşadığımız heyecan iLe kaLacağız. TFF bu kararı verdikten sonra artık ne oLursa oLsun Mahkeme aksi karar vermez. Türk futboLunu bitirme kararını veremez.
sui generis
11.Temmuz.2011, 23:28
Halal delile takmış durumdasın. Ben basitte demedim. Delilin olduğunu emniyet zaten açıklamış. Emniye sızdırdıgını sızdırmış. Günlerdir basında konuşulanların binde birinde doğruluk payı yoksa bugun hiç bir kulup yöneticiside içerde olmazdı. Yani size göre tutuklu yargılanmaları normal. Yani sen ben durduk yere içeri girsekte sıkıntı yok. Çok doğal... Birşeyle suçlanıyoruz ve bu normal karşlınaıp tutuksuz yargılanmıyoruz.. Kim işin içindeyse lig düşsün trabzon,,fb,sivas(üstelik sivaslıyımda)... Ama asıl önemli olan bugun diğer külüp yöneticileride bu işin içine ortak olmuşlardır...
ilginç bakış açısı. 2. dalga yeni başlamış adamlar dinlenmemiş. ve siz onları gerekirse dinlemeden karar verin diyorsunuz. tipik bir yargısız infazdır bu.
Bujsas
11.Temmuz.2011, 23:29
Suçu olan suçunu çeksin.
Bordo61Mavi
11.Temmuz.2011, 23:34
Nevzat Sakarin kalbine pil takilmis ne kadar ne dogru ne kadar yalan bilmiyorum. Aziz Yildirima olsa hemen ogrenirdik, hey basin isinize gelenin pesine gidiyorsunuz.
Sheriff
11.Temmuz.2011, 23:37
Konu içerisinde (ceza uygulanan ya da yaptırım olan konu), yönetimin verdiği cezaları, uyguladığı yaptırımları ve kararları tartışmak yasaktır. Bu tür mesajlar için destek merkezi kullanılamalıdır veya bir üst kademedeki yöneticiyle iletişim kurulmalıdır. Kurala uymayan üyelere konudan saparak kişisel tartışmaya girme cezası verilecektir.
http://forum.turksportal.net/vb/showthread.php?t=84593
Futbol bölümü kurallarına uymayan herkese yaptırım uygulanacaktır. Lütfen kuralları okuyunuz bu sizin forumda kalıcı olmanız için gereklidir.
Varonil
11.Temmuz.2011, 23:39
Zaten içerde yahu şaka mı yapıyorsun, niye içeride acaba. O destekleme olayıda şampiyonluğun verdiği çoşku
Tutuklu yargılanıyor,hani bilmiyorum ne demek biliyormusunuz? Mahkeme bitsin,suçu ispatlansın ondan sonra görürüz masum olup olmadığını.
Fenerbahçe taraftarı hakkında yargılarınız net,bu konuda sizin fikirlerinizi değiştiremem.Neye inanmak istiyorsanız ona inanırsınız.
NisRoc
11.Temmuz.2011, 23:45
Yazmıyayım yazmıyayım diyorum ama dayanamıyorum. Arkadaslar, şike soruşturması yüzünden içeri alınan şahıslar, sadece sizin bakış açınıza uyan kanunî yasalara göre içeri alınmadı maalesef.
Sadece adlî para cezasını gerektiren veya hapis cezasının üst sınırı bir yıldan fazla olmayan suçlarda tutuklama kararı verilemez. Diye bir madde daha var yani :)
Peki Sporda Şiddet yasasına karışan ve sucları yargıda kabul edilen kişiler ne kadar hapis cezası alıyordu ? 5-12 yıl arası dğil mi? Yani durumun böyle olması normal. Hal böyleyken daha yargı önüne çıkmamış kişilerin, her hangi bir hukukî ceza almamaları yine sizin açınızdan maalesef ki
olağan bir şeydir. TFF'nun böyle karar alması zaruri bir şeydir. bknz: "masumiyet karinesi" Uefanın da en çok desteklediği ve evrensel bir olay yani :)
vego
12.Temmuz.2011, 00:00
Mehmet Ali Aydinlar su an Telegol'de.
NisRoc
12.Temmuz.2011, 00:06
Mehmet Ali Aydinlar su an Telegol'de.
Izlemiyorum, izlemem de zaten o programı ama Telegoldekilerin genel bakış açısı kesin "niye düşürmediniz?" olacak. Mehmet Ali Aydınlar'da, "hukukî değerler cercevesinde böyle devam edeceğiz" diyecektir kesin.
Bursaspor
12.Temmuz.2011, 00:20
Tek bir şey sormak isterdim kendisine, tanımadığın kişiyi nasıl kendi yönetimine alırsın ?
Madem UEFA'nın yaptırımı her şeyin üzerinde o zaman TFF'nin toplanıp karar vermesine bile gerek yok, ayrıca şike yapacak olan insan niçin şike yapar? Kendine ve bağlı bulunduğu zümresine katkı sağlamak için yapar. Olayı münferit bir şeymiş gibi görmeye çalışmak biraz ayıp olmuyor mu?
sarianet
12.Temmuz.2011, 00:23
hiç ismi geçmeyen bir takımın da iddialarda yer aldığını söyledi acaba hangi takım ?
Facx
12.Temmuz.2011, 00:25
Mehmet Ali Aydinlar: "Aziz Yildirim'a yaptigimiz ziyaret tamamen insani bir ziyarettir. Kulup baskanidir, benim de kulubumun baskanidir"
olay bitmiştir.
Revolution
12.Temmuz.2011, 00:27
Mehmet Ali Aydınlar'ın ettiği şu laf beni çok rahatsız etti. Sen TFF başkanısın, nasıl benim kulübümün de başkanı dersin? Seçileli 1 hafta oldu. Dil sürçmesi de değil.
Sekopej
12.Temmuz.2011, 00:28
Yahu bu bilinmeyen bir şey mi, ben de bunu anlamıyorum.:D Daha 1 ay öncesine kadar Fenerbahçe'nin voleybol şubesinden sorumlu değil miydi bu adam, elbette başkanıydı o dönemde. Sanki bilinmeyen bir şeymiş gibi resimler, sözler ediliyor ya, gülüyorum ve bir önceki mesajımı hatırlatıyorum tekrar.
Facx
12.Temmuz.2011, 00:29
Yahu bu bilinmeyen bir şey mi, ben de bunu anlamıyorum.:D Daha 1 ay öncesine kadar Fenerbahçe'nin voleybol şubesinden sorumlu değil miydi bu adam, elbette başkanıydı o dönemde. Sanki bilinmeyen bir şeymiş gibi resimler, sözler ediliyor ya, gülüyorum ve bir önceki mesajımı hatırlatıyorum tekrar.
artık tff başkanı sonuç itibariyle
sui generis
12.Temmuz.2011, 00:30
herkes bilmiyor muydu zaten.
Night_Mare17
12.Temmuz.2011, 00:30
Türk futbolu bugün resmen vefat etmişti M.Ali Aydınlar da az önce selasını verdi. Allah rahmet eylesin. Ruhuna El Fatiha..
Mehmet Ali Aydinlar: "Kisilerin yaptiklari kurumlara mal edilemez. Bu isin icinde sadece FB yok. Baska kulupler de var bu isin icinde"
EndlessDark
12.Temmuz.2011, 00:31
Mehmet Ali Aydınlar TFF başkanı ise Fenerbahçemizin sırtı yere gelmez onu anladım...
sarianet
12.Temmuz.2011, 00:31
bütün kulüpler tffye ait değil mi arkadaşlar ona bağlı değil mi fener de galatasaray da beşiktaş da tffnin kulübü değil mi. nası bi başbaan benim milletvekilim derse aydınlar da benim kulübüm demek istedi bunda şaşılacak bişey yok
ayrıca aziz yıldırım aydınlara zamanında muhalefet etmemiş miydi başkan olmaması için. kulüpler istemedi mi iğnelemeyi bırakın artık
sui generis
12.Temmuz.2011, 00:32
artık başlar: o fenerin başkanı. tff fenerin elinde. hele ki fener küme düşürülmesin : Zaten belliydi. kulübünü düşürmedi. vay halimize..
Revolution
Serkan abi yapma lütfen ya. Artık TFF başkanı olmuş bir adamın, "benim de başkanım" demesi normal mi? Yoksa "benim de başkanımdı" mı demesi gerekiyordu? Yanlışa yanlış demek neden bu kadar zor?
sananes
Türk futbolu bugün resmen vefat etmişti M.Ali Aydınlar da az önce selasını verdi. Allah rahmet eylesin. Ruhuna El Fatiha..
Bugün hangi kararla vefat etmişti?Bunu açıklayabilirseniz ben susacağım.
Ayrıca aydınlar'ın fenerbahçe taraftarı olduğu belli bu belliyken GS'li Göksel Gümüşdağ yerine Mehmet Ali Aydınlar'ı fenerbahçe teklif etmedi diğer büyükler etti.ben mi yanlış biliyorum.
Varonil
Adam voleybol şubesinin başında.Sanki bilmiyordunuz Fenerbahçeli olduğunu.Beğenmediğiniz Mehmet Ali Aydınlar sizin kulübünüzün de verdiği oylarla buraya geldi.Bunu da unutmayın bence.
Night_Mare17
12.Temmuz.2011, 00:33
Mehmet Ali Aydinlar: "Kisilerin yaptiklari kurumlara mal edilemez. Bu isin icinde sadece FB yok. Baska kulupler de var bu isin icinde"
Bu nedir yahu ? İnsanlar babasının hayrı için mi yapıyorlar bu olayları.
Revolution
12.Temmuz.2011, 00:34
@yolcu -> Bu durumda M.A Aydınlar Aziz Yıldırım'ın başkanı olur, Aziz Yıldırım M.A Aydınlar'ın değil. Aydınlar'ın da bu mantıkta söylediğini düşünmüyorum o lafı.
EreN
12.Temmuz.2011, 00:35
MAA 'yı oraya getiren FENERBAHÇE değildir bunu da unutmayın. Fenerbahçe'nin adayı değildi. Sizin takımlarınız ortaya çıkarttı o ismi ve seçti.
Sekopej
12.Temmuz.2011, 00:37
Aman uğraşamam, burada düşürülse de dalga geçsek mantalitesinde çok kişi olduğundan ne desem boş. Aziz Yıldırım olu da mahkeme tarafından suçsuz bulunursa denecek lafı ilk günden demiştik, Aziz Yıldırım yargıyı satın aldı vs vs. Herkes işine geldiği gibi görüyor nasılsa, ben şimdi Aydınlar'ın seçim sürecini anlatmayayım, Aziz Yıldırım'ın adayının Göksel Gümüşdağ olduğunu, diğer kulüplerin baskısıyla Gümüşdağ adaylıktan çekilip Aydınlar'ın ekibine girdiği falan hep tiyatroydu zaten.
sananes
12.Temmuz.2011, 00:37
evet ama hukukçu değilim bu şahsi görüşümdür diye de ekledi.Sonuçta mehmet ali aydınlar tek başına karar vermeyecek belki de karar veren komisyonun içinde dahi olmayacak.Federasyon kararını ortak verecek başkan şahsidir görüşünde olabilir diğer üyeler kurumlara mal edilebilir der ona göre hareket edebilir bunlar normal şeyler demokrasilerde.
Revolution
12.Temmuz.2011, 00:38
Bunu kaçırdım. Eğer böyle bir cümle varsa neden taraftar sahaya yabancı madde attığında kulübe para veya kapatma cezası geliyor? Veya bir yönetici hatalı birşey söylediğinde neden kulübe kesiliyor faturası (Abdurrahim Albayrak).
Mehmet Ali Aydınlar voleybol şubesini bırakmadı mı buraya gelince? Benim kulüp başkanım Aydınlar'a oy atınca Aydınlar istediğini yapma özgürlüğüne mi kavuşuyor? Artık bulunduğu makamın farkında olmak zorunda Aydınlar. Ne demek benim de başkanım? Eskiden Aziz Yıldırım Aydınlar'ın başkanı olabilir. Bunu herkes biliyor zaten bunu bile bile destekledi herkes. Ama artık değil.
Facx
12.Temmuz.2011, 00:38
Adam voleybol şubesinin başında.Sanki bilmiyordunuz Fenerbahçeli olduğunu.Beğenmediğiniz Mehmet Ali Aydınlar sizin kulübünüzün de verdiği oylarla buraya geldi.Bunu da unutmayın bence.
napsın bizim kulüplerimiz tek aday adam
ayrıetten göksel gümüşdağın aziz yıldırımın adamı olduğunu herkez bilir.
bu adam acilen istifa etmeli acayip saçma konuşuyo kişilerin yaptıkları kulübe mal edilmiyosa kulübün sadece taraftarı olan bi kaç kişinin küfr etmesi sahaya madde atmasıyla stad nası kapatılıyo o zaman
sarianet
12.Temmuz.2011, 00:39
@yolcu -> Bu durumda M.A Aydınlar Aziz Yıldırım'ın başkanı olur, Aziz Yıldırım M.A Aydınlar'ın değil. Aydınlar'ın da bu mantıkta söylediğini düşünmüyorum o lafı.
ya aziz yıldırım yıldırım demirörene başkanım diye hitap etmiyor mu mesela
bu bir hitap şeklidir ne dicekti bu kadar da küçük hesapların peşine düşmeyin allah aşkına.
Eminoski
12.Temmuz.2011, 00:39
Şu duruma objektif yaklaşıyormuş gibi gösteren kişiler var.Bu adam aynı sözleri Galatasaray veya Beşiktaş için söyleseydi çok objektif Fenerbahçeli kişiler ne derdi merak ettim.
TFF başkanı bu sözleri söylemek için belirli güçleri arkasına almış olmalı.Cesaretine hayranız gerçekten.
Revolution
12.Temmuz.2011, 00:40
evet ama hukukçu değilim bu şahsi görüşümdür diye de ekledi.
şu içimi ferahlattı.
@EreN -> hiçbir yönetici kendisini seçtiler ortaya attılar diye istediğini yapmakta özgür değildir. Bunun son örneği de Adnan Polat'tır
NisRoc
12.Temmuz.2011, 00:40
napsın bizim kulüplerimiz tek aday adam
ayrıetten göksel gümüşdağın aziz yıldırımın adamı olduğunu herkez bilir.
bu adam acilen istifa etmeli acayip saçma konuşuyo kişilerin yaptıkları kulübe mal edilmiyosa kulübün sadece taraftarı olan bi kaç kişinin küfr etmesi sahaya madde atmasıyla stad nası kapatılıyo o zaman
Nereye tek aday ? Mehmet Ali Aydınlar'ın ismi geçmezken direk diğer klupler Mehmet Ali Aydınlar'ı ortaya cıkardı. Ya arkadaslar su at gözlüklerinizi çıkartın.
sananes
12.Temmuz.2011, 00:42
Ya bu telegol'ü program diye bize gösteriyorlarya cidden turk toplumunun zeka seviyesi bana endişe veriyor.Çok ciddiyim biz forumdan bir ekip oluşturalım bunlardan daha izlenebilir bir program yapabiliriz.
Koca koca adamlar suçlanan kişilerin hakkında henüz iddianame bile olmadığını bilmiyor gibi acil karar alıp neşter vurulmalı diyorlar.Tamam vurulsunda neye dayanarak? Bu insanların suçlu olduğu belgelendi de biz mi bilmiyoruz.
Revolution
12.Temmuz.2011, 00:42
ya aziz yıldırım yıldırım demirörene başkanım diye hitap etmiyor mu mesela
bu bir hitap şeklidir ne dicekti bu kadar da küçük hesapların peşine düşmeyin allah aşkına.
Ben küçük hesap peşinde değilim. Ama Aydınlar küçük hesap yapmalı. Aydınlar sıradan bir konuşmada "Aziz başkanım" demiyor hitap olarak farkındaysanız. Yanlışa yanlış demek neden bu kadar zor Fenerbahçeli olduğu için mi? Beni bir sporsever olarak rahatsız ettiyse bu söylem ve o kişi benim tuttuğum takımın üzerinde bir kurumsa bir yanlışı var demektir. Beni demek yanlış oldu bir çok sporseveri diye düzelteyim.
Hugo
12.Temmuz.2011, 00:45
Ziya Şengül'ün aklına bir şey gelmiş kırk yılda bir onu sorup, tekrarlayıp duruyor.
NisRoc
12.Temmuz.2011, 00:47
Ya bu telegol'ü program diye bize gösteriyorlarya cidden turk toplumunun zeka seviyesi bana endişe veriyor.Çok ciddiyim biz forumdan bir ekip oluşturalım bunlardan daha izlenebilir bir program yapabiliriz.
Koca koca adamlar suçlanan kişilerin hakkında henüz iddianame bile olmadığını bilmiyor gibi acil karar alıp neşter vurulmalı diyorlar.Tamam vurulsunda neye dayanarak? Bu insanların suçlu olduğu belgelendi de biz mi bilmiyoruz.
Sanmıyorum :)
di canio
12.Temmuz.2011, 00:57
Sadri Şener'in sorgusuna başlanmış Emniyet'te.
Revolution
12.Temmuz.2011, 00:58
Bana gözaltına alınan tüm yöneticiler tutuklanacakmış gibi geliyor.
DisCo
12.Temmuz.2011, 01:02
Şahısların yaptığı elbette ki kurumlara mal edilemez. Yapılanların cezasını kurumlar çeker ancak kurumun adına mal edemezsiniz. Yani Aziz Yıldırım tamamen somut delillerle şike yapmış olsun. Şikeyi yapan Aziz Yıldırım'dır. Yine Sadri Şener, Mecnun Odyakmaz somut delillerle şike yapmış olsun şikeyi yapanlar onlardır. Fenerbahçe, Trabzonspor, Sivasspor değildir. Kurumlara mal etmek geçmişte işini dürüstçe yapanların hakkını yemektir. TFF Başkan'ıda bunu anlatmaya çalışıyor.
Revolution
12.Temmuz.2011, 01:05
Şahısların yaptığı elbette ki kurumlara mal edilemez. Yapılanların cezasını kurumlar çeker ancak kurumun adına mal edemezsiniz. Yani Aziz Yıldırım tamamen somut delillerle şike yapmış olsun. Şikeyi yapan Aziz Yıldırım'dır. Yine Sadri Şener, Mecnun Odyakmaz somut delillerle şike yapmış olsun şikeyi yapanlar onlardır. Fenerbahçe, Trabzonspor, Sivasspor değildir. Kurumlara mal etmek geçmişte işini dürüstçe yapanların hakkını yemektir. TFF Başkan'ıda bunu anlatmaya çalışıyor.
Teşekkürler abi, adam ters birşey dememiş o zaman. Özür dilerim :)
vego
12.Temmuz.2011, 01:11
tribundergi: SON DAKIKA - Sadri Sener'in sorgusuna baslandi.
Son dakika..Davet edilerek emniyete çağırılan Mahmut Özgener için savcı gözaltı kararı aldı..Özgener yarın adliyeye sevk edilecek..
sarianet
12.Temmuz.2011, 01:13
sorguya giden soluğu hastanede alıyo ne ayaktır anlamadım:D
sananes
12.Temmuz.2011, 01:21
Rıza Çalımbay ve Tayfur Havutçuya bişey olmasında bugün çağırılanlardan kime ne olursa olsun.Çok temiz buluyorum ben bu iki isimi.Ezeli takımımızın da sembol isimleriler zaten.
Özgener tutuklanırsa eğer iş çok ilginç bir hal alır ayrıca.ben o durum hakkında mantık dahi yürütemiyorum çünkü.Merakla izliyorum onun hakkında verilecek kararı.
Tüm bu olanlardan sonra türkiye olarak futbol sporunu kapatmamız gerekecek herhalde,federasyon başkanı da bu işe karışmışsa Ziya Şengül'ün de dediği gibi federasyonda küme düşmeli :D (tamamen işin esprisi tabi son paragraf)
C h A o S
12.Temmuz.2011, 01:26
Valla şu lig başlayana kadar her şey belirlenir umarım.Olaki ligin ortasında felan ceza verilirse hayır gelmez o ligden.Bana öyle geliyor ki lig bu sene baya bir sıkıntılı olucak.
Gncl1905
12.Temmuz.2011, 01:29
bütün kulüpler tffye ait değil mi arkadaşlar ona bağlı değil mi fener de galatasaray da beşiktaş da tffnin kulübü değil mi. nası bi başbaan benim milletvekilim derse aydınlar da benim kulübüm demek istedi bunda şaşılacak bişey yok
ayrıca aziz yıldırım aydınlara zamanında muhalefet etmemiş miydi başkan olmaması için. kulüpler istemedi mi iğnelemeyi bırakın artık
TFF'nin klübü ne demektir yahu, TFF mi kurdu bu kulüpleri.TFF kaç yaşında Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş vs. kaç yaşında?
Federasyonun verdiği karar bence doğruydu, sonuçta ellerinde delil vs. yok nasıl karar vereceklerdi; onlarda en mantıklısı böyle devam dediler.Doğru da yaptılar bence.Şu andan itibaren süreç hızlı işlemeli diyorum ama Türk yargı sistemi, sonrasında TFF karar süreci, temyiz vs. süreç bayağı uzayacak gibi duruyor.Karar geç alınsa bile tamamen uygulanmaya çalışılmalı.Küme düşenler düşsün, lig sıralamaları tekrar oluşturulsun; kazançlar tekrar dağıtılsın, haketmeyenlerden alınsın vs. Olabilidği kadar tabii ki...
M.Ali Aydınlar'ın başından beri zaten TFF başkanı olmasına karşıydım ve umduklarımda çıkıyor.Benimde kulübümün başkanıdır ne demektir.Belki çok masumane duygularla söylenmiş olabilir ama yanlış bir söylem şu gergin ortamda.Fenerbahçe'liler o kadar olay çıkardı, diğer takım taraftarlarıda TFF'yi protesto edip orda olay çıkarsa ne olacak?Fenerbahçe taraftarları takımlarının suçsuz olduğunu düşünüp aklanmasını istiyor, diğer takım taraftarlarıda suçlu olduğunu düşünüp cezasını çekmesini.Şu ortamda Fenerbahçe taraftarları hiç suçu olmayan gazeticileri darp edebiliyorken, diğer takım taraftarları gitsin TFF binasını mı bassın?Yanlış zamanda çok yanlış söylenmiş bir söz, hadi diyelim birkaç delil sundular iddaa ettiğiniz gibi tam emin olunamayacak deliller, emniyet dese biz delil sunduk karar TFF'nin; TFF aynen devfam dese n'olcak?TFF Fenerbahçe'nin yanında olacak; seyret cümbüşü...
sarianet
12.Temmuz.2011, 01:31
TFF'nin klübü ne demektir yahu, TFF mi kurdu bu kulüpleri.TFF kaç yaşında Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş vs. kaç yaşında?
kurmayla olan orantıyı anlamadım kulüpler tffye bağlı değil mi kardeşim oda benim kulübüm demiş midir tamamdır. ne alaka kurmayla
Facx
12.Temmuz.2011, 01:32
@tribundergi Belçika'nın Genk kulübü Türkiye’deki şike operasyonları nedeniyle Ş.Ligi'ne kendilerinin alınması için UEFA'ya başvurdu(RT)
sarianet
12.Temmuz.2011, 01:35
bi siz eksiktiniz :D
uAburak89
12.Temmuz.2011, 01:40
Aydınlar'ın Fenerbahçe'li olduğunu bilmeyen yok, benim de başkanımdır lafını TFF ile alakalandırmak bana ilginç geldi doğrusu. Neresinden bakarsam bakayım bence bu söylem talihsiz olmuş. Evet bütün kulüplerin desteğini aldı Aydınlar, doğrudur. Ancak bu durum açıklamayı haklı göstermez. Kaldı ki bu çokta önemli bir şey değil, hayati bir yanlış değil. Bugün çıkan kararı etkileyecek bir şey kesinlikle değil zira TFF padişahlık sistemi ile yönetilmiyor, ortada çok ciddi kesin deliller olsa isterse Aydınlar tribün amigosu kadar bağlı olsun Fenerbahçe'ye yine de gerekeni yapmak durumunda olacaktır.
KaRaBükLü KraL
12.Temmuz.2011, 01:46
@tribundergi Belçika'nın Genk kulübü Türkiye’deki şike operasyonları nedeniyle Ş.Ligi'ne kendilerinin alınması için UEFA'ya başvurdu(RT)
Ne fırsatçı takım çıktılar arkadaş ya olaya bak:)Bir siz eksiktiniz dedim okur okumaz:D
Trabzonspor
12.Temmuz.2011, 02:05
Ne hallere düştük vay be!
EreN
12.Temmuz.2011, 03:10
Bu operasyon bu kadar geçe kalmamalıydı..
footballer33
12.Temmuz.2011, 03:22
Olaylarla alakalı yorum yapmak istemiyorum, yeterince midem bulandı zaten ve sadece nihai sonucu bekliyorum. Fakat, en başından bugüne kadar ki gelişmeleri takip ederek sadece şunu söylüyorum ki; umarım sezon içerisinde maçlardan ya da hakem hatalarından ötürü veyahut futbolcuların performanslarıyla alakalı bir kıvılcım yaşanmaz ve en ufak bir durumda iş çığrından çıkılacak bir hal almaz. Yoksa, gerçekten çok kötü bir sezon bizi bekliyor olabilir.
Corpus
12.Temmuz.2011, 03:26
Bu operasyon bu kadar geçe kalmamalıydı..
Bu kadar geçe kalmasa Aziz Yıldırım ' ı tutuklayacak delil olmadığından büyük ihtimal salıverirlerdi. Delil toplanması beklenmiştir büyük ihtimal.
footballer33
12.Temmuz.2011, 03:54
Serdal Adalı için yakalama emri veya gözaltı kararı yok.
Büyük ihtimalle sadece ifadesine başvurulup gönderilecek.
Şahsen ben çok rahadım Serdal Adalı ve Beşiktaş'ın temiz çıkacağına adım gibi eminim(tıpkı fenerbahçeli arkadaşların kendi takımları ve başkanlarında olduğu gibi).
Bu arada bu kullanıcı adını değiştiremiyor muyuz ?
Nickinizi görünce aklıma ilk o geldi zaten. Neyse ki Sinan Engin olmamış yani. :)
Bizim birşeyden korkumuz yok. Varsa öyLe birşey daha iLk andan itibaren tepkimi ve tepkimizi koyarız. Sizin gibi dün Aziz YıLdırım ın tutukLanmasına karar veriLdikten sonra %70 taraftar gibi sessizLiğe gömüLmeyiz. Ben açıkca söyLüyorum; Eğer Serdar AdaLı veya Başkan gözaLtına aLınır ve tutukLanırsa Fenerbahçe taraftarı gibi de koruma aLtına girmem, ne kadar eLeştiri varsa yaparım.
Buna şu sözle katılmak istiyorum:
Başarı nereden, nasıl gelirse GELMESİN. Sen küme düş, yeter ki adın lekelenmesin BEŞİKTAŞ.!
Bordo61Mavi
12.Temmuz.2011, 04:35
Iyi liverpoolda , uefa'dan bi yer istesin :D
Varonil
12.Temmuz.2011, 10:16
http://img812.imageshack.us/img812/4083/13908899.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/812/13908899.jpg/)
Resim biraz küçük ama,Aziz Yıldırım'ın savcılığa sevki yapılmadan önceki laboratuvar test sonuçları.Sağ üstteki tarih ve adrese dikkat (!) işte adaletli Türk yargısı,bravo size.
SyNdRoMe23
12.Temmuz.2011, 10:49
İbrahim Akın Gözaltında. kaynak haber1903
Bujsas
12.Temmuz.2011, 11:23
Sadri şener olay yatışsın diye alındı bırakırlar bugün yarın
sarianet
12.Temmuz.2011, 11:53
adalı ve tayfur havutçu ifade vermeye gelmişler
TR.CaPTaiN
12.Temmuz.2011, 11:59
http://img812.imageshack.us/img812/4083/13908899.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/812/13908899.jpg/)
Resim biraz küçük ama,Aziz Yıldırım'ın savcılığa sevki yapılmadan önceki laboratuvar test sonuçları.Sağ üstteki tarih ve adrese dikkat (!) işte adaletli Türk yargısı,bravo size.
HUKUKÇULARIN YORUMU:
Maddi hata değilse bu bir skandaldır
-Prof. Dr. Metin Feyzioğlu (Ankara Barosu Başkanı): “Ben bunun maddi bir hatadan kaynaklanmış olabileceğini düşünüyorum. Aksini düşünmek bile istemem. Bu kabul edilemez bir skandal olur. Bu kişi yarın Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne başvurursa bu durumu kendisi lehine bir delil olarak kullanabilir. Hakimin tarafsızlığına da gölge düşer, hukuk adına kabul edilemez bir durumdur.”
- Avukat Doğukan Özdoğan: “Gözaltındaki bir şahıs hakkında mahkeme tutuklama kararı vermeden önce düzenlenen bir evrakta adres olarak cezaevinin gösterilmesi mümkün değildir. Çünkü henüz mahkemeye çıkarılmamış bir kişinin tutuklanıp tutuklanmayacağını kimse bilemez. Polisin bu şekilde bir öngörüde bulunması da mümkün değildir. Ben hata ile ya da moda deyimle ‘sehven’ yapılmış olabileceğini düşünüyorum. Aksi takdirde ortada gerçekten anlaşılması mümkün olmayan bir durum var demektir. Yani polis gözaltına aldığı kişinin henüz savcılık ve mahkeme işlemleri başlamadan tutuklanacağını öngörebiliyorsa bu hukuk adına iyiye işaret değildir.”
RasAnt
12.Temmuz.2011, 12:34
Şimdi gazeteler bu resmi koysunlar Aziz Yıldırıma komplo diye başlık atsınlar sıkarsa....
SyNdRoMe23
12.Temmuz.2011, 13:33
Taraf Beşiktaş'ın şikesinin kanıtlandığını iddia etmiş
RasAnt
12.Temmuz.2011, 13:39
İbrahim akın ve iskenderde göz altına alınmmış.
Nevzat Şakar yoğun bakıma alınmış.
EreN
12.Temmuz.2011, 14:07
Taraf Beşiktaş'ın şikesinin kanıtlandığını iddia etmiş
Yahu ortada hiç bir şey yok nerden biliyor bu basın bunları.. resmen itibar zedeleme!
sui generis
12.Temmuz.2011, 14:15
dediğimiz gibi hiçbir kulübe bir şey olmayacak bu dava sonunda(fener dahil). olan sadece Aziz Başkan'a olacak. inşallah itiraz kabul edilir de tutuksuz yargılanır.
bu arada taraf yine başlamış. bu gazetenin iyi bir ceza alması lazım ama nerdeee.
ancar
12.Temmuz.2011, 14:17
Taraf'a ceza vermezler hiçbir şekilde
Zekirdek
12.Temmuz.2011, 14:19
Serdal Adalı ve Tayfur Havutçu göz altına alınmış. (Kanaltürk)
RaSenGan
12.Temmuz.2011, 14:28
Fb , Ts , Bjk küme düşürülsün hepimiz rahatlayalım (:
ancar
12.Temmuz.2011, 14:29
Sizde gelin Aygün ne olcak yani :D
Futboldaki şike iddialarına yönelik soruşturma kapsamında Beşiktaş Jimnastik Kulübü Asbaşkanı Serdal Adalı ile futbol takımı teknik direktörü Tayfur Havutçu, soruşturma kapsamında ifade vermek üzere İstanbul Emniyet Müdürlüğüne geldi. İfadeleri alınan 2 Beşiktaşlı savcılık kararıyla gözaltına alındı.
RaSenGan
12.Temmuz.2011, 14:34
Yok abi böyle iyi :D
Yine önemli isimler gözaltında bakalım ne sonuçlar çıkacak (:
byariff
12.Temmuz.2011, 14:41
biraz daha sabir bakalim iddaname"mi neyse bakalim o cikinca ne olacak bekleyip gorcez...
Revolution
12.Temmuz.2011, 14:57
Yalnız lig böyle başlatılırsa ve atıyorum BJK, FB, TS, ES-ES, Sivas hepsi birlikte küme düşürülme veya puan silinme cezası alırsa lig duman olur. Eğer böyle bir ihtimal varsa -ki var- lig ertelensin.
EreN
12.Temmuz.2011, 15:00
Aziz Yıldırım ayran istedi...Aziz Yıldırım'a serum takıldı...Aziz Yıldırım gülüyor...Aziz Yıldırım yemek yiyor...Aziz Yıldırım gazete okuyor...Duruşmaya ara verildi...Duruşma sürüyor...Adliye önünde ambulans bekliyor...Aziz Yıldırım ilaçlarını istedi...Aziz Yıldırım'ın avukatları duruşma salonuna girdi...
08.00 Sadri Şener gözaltına alındı...23.53 Sadri Şener'in sorgusu başladı...
Olması gereken sadri şenerinki gibi olmalıydı..
fenerbahçe taraftarının büyük tepkisinin bir kısmıda bunaydı
Revolution
12.Temmuz.2011, 15:01
tribundergi (http://twitter.com/#%21/tribundergi) Tribun Dergi
SON DAKIKA - Emniyette sorgusu tamamlanan Sadri Sener, Adliye'ye sevkedildi. Besiktas Adliyesi'ne götürülüyor.
Sadri Şener de girecek içeri. Demedi demeyin.
Revolution
12.Temmuz.2011, 15:03
http://im.htspor.com/2011/07/12/647652_detay.jpg?1310457196
UEFA, şike soruşturmasıyla ilgili olarak Türkiye Futbol Federasyonu'na mektup gönderdi.
Avrupa futbolunun patronu, ‘maç bağlama’yla ilgili maddeleri hatırlattı, kuralların uygulanmaması halinde Milli Takım ve Türk kulüplerinin hiçbir organizasyona alınmayacağını bildirdi
Türk futbolu dün ikinci dalgası başlayan şike operasyonuyla sallanırken UEFA da ‘topa’ girdi. Şu an itibarıyla Türkiye’deki soruşturmayı bekleyen UEFA, perşembe günü Türkiye Futbol Federasyonu’na bir mektup gönderdi. Mektubun içinde TFF’nin bu süreçte dikkat etmesi gereken bilgiler yer aldı. UEFA Disiplin Talimatı’ndakimaç bağlama (match fixing) bölümünde yer alan 2.05 ve 2.07 sayılı kararlara dikkat çeken Avrupa futbolunun patronu, bu kuralların uygulanması istendi. UEFA’nın mektubunda ‘ültimatom’ niteliği taşıyan bölümise burada başladı. TFF’ye “Eğer bu kurallar uygulanmaz ya da UEFA’ya ikna edici bir yanıt verilmezseMilli Takımda dahil olmak üzere Türk takımlarının Avrupa kupalarındanmen edileceği”
uyarısı yapıldı! Peki UEFA’nın dikkat çektiği bumaddeler ne anlama geliyor... Gelinmercek altına alalım.
1 İLA 18 PUAN SİLİNİR
2.05: UEFA’nın match fixing bölümündeki madde, teşvik ve şike uygulaması, kurumlardan ve kulüplerden bağımsız olarak tamamen kişisel girişimle dahi olsa adı geçen kulübün 1 ile 18 puan arasında puanının silinmesini hükmediyor. (Yani herhangi bir taraftar veya kulübe yakın bir kişi, kulüp yönetiminin bilgisi dışında kendi kendine bir takım için şike ya da teşvik uygulamasına gitse bile, söz konusu kulüp 1 ila 18 puanın silinmesi cezasıyla karşı karşıya kalır.)
2.07: Eğer şike ve teşvik girişimi, kulüp yöneticilerinden haberdar veya bizzat kulüp yöneticilerin katılımı ile gerçekleşmişse söz konusu kulüp bir alt lige düşürülür. Eylemlerin sayısına göre alt lige düşürmeler devam eder.
HTSPOR / Serdar Ali Çelikler
UEFA rest çekti! - En Son Futbol Haberleri - HTSpor.com (http://www.htspor.com/super_lig/haber/647652-uefa-rest-cekti)
di canio
12.Temmuz.2011, 15:05
Dün akşam Telegol'de konuşan Mehmet Ali Aydınlar'ın konuşmasından sadece "Aziz Yıldırım benim başkanım" kısmı taşındı ve tartışıldı burada. Ama çok önemli bir detay daha vardı bence. Dedi ki Aydınlar; "Olaya sadece Fenerbahçe açısından bakılıyor. Soruşturmanın içinde birçok takımın ismi var. Vereceğimiz karar sadece Fenerbahçe ile değil diğer ismi geçen takımlarla da ilgili bir karar." Bu operasyonun birkaç dalgasının daha olacağı söyleniyor. Eğer olursa -ki dünden bugüne 2 takım daha operasyonun içine doğrudan girdi- sadece ilk dalgada adı geçen takımlardan başka takımlar da sözkonusu olabilir. Federasyonun dün verdiği karar o açıdan da önemli bence. Daha operasyon süreci bitmeden, kimlerin, ne ile suçlandığı bilinmeden, kimlerin dahil olabileceği henüz belli değilken alınacak bir karar yanlış olurdu bence. Beklemekle en doğru kararı verildi.
Eminoski
12.Temmuz.2011, 15:06
Uefa'nın böyle takip edip uyarılarda bulunması güzel oldu.Kafasına göre çıkıp tutuklanan benim takımımın başkanı diyen bir Futbol Fedarasyonu başkanı var çünkü en azından kafasına göre karar vermesini bi nebze engeller.Uefa daha çok sıkıştırır inşallah.
di canio
12.Temmuz.2011, 15:09
http://im.htspor.com/2011/07/12/647652_detay.jpg?1310457196
UEFA, şike soruşturmasıyla ilgili olarak Türkiye Futbol Federasyonu'na mektup gönderdi.
Avrupa futbolunun patronu, ‘maç bağlama’yla ilgili maddeleri hatırlattı, kuralların uygulanmaması halinde Milli Takım ve Türk kulüplerinin hiçbir organizasyona alınmayacağını bildirdi
Türk futbolu dün ikinci dalgası başlayan şike operasyonuyla sallanırken UEFA da ‘topa’ girdi. Şu an itibarıyla Türkiye’deki soruşturmayı bekleyen UEFA, perşembe günü Türkiye Futbol Federasyonu’na bir mektup gönderdi. Mektubun içinde TFF’nin bu süreçte dikkat etmesi gereken bilgiler yer aldı. UEFA Disiplin Talimatı’ndakimaç bağlama (match fixing) bölümünde yer alan 2.05 ve 2.07 sayılı kararlara dikkat çeken Avrupa futbolunun patronu, bu kuralların uygulanması istendi. UEFA’nın mektubunda ‘ültimatom’ niteliği taşıyan bölümise burada başladı. TFF’ye “Eğer bu kurallar uygulanmaz ya da UEFA’ya ikna edici bir yanıt verilmezseMilli Takımda dahil olmak üzere Türk takımlarının Avrupa kupalarındanmen edileceği”
uyarısı yapıldı! Peki UEFA’nın dikkat çektiği bumaddeler ne anlama geliyor... Gelinmercek altına alalım.
1 İLA 18 PUAN SİLİNİR
2.05: UEFA’nın match fixing bölümündeki madde, teşvik ve şike uygulaması, kurumlardan ve kulüplerden bağımsız olarak tamamen kişisel girişimle dahi olsa adı geçen kulübün 1 ile 18 puan arasında puanının silinmesini hükmediyor. (Yani herhangi bir taraftar veya kulübe yakın bir kişi, kulüp yönetiminin bilgisi dışında kendi kendine bir takım için şike ya da teşvik uygulamasına gitse bile, söz konusu kulüp 1 ila 18 puanın silinmesi cezasıyla karşı karşıya kalır.)
2.07: Eğer şike ve teşvik girişimi, kulüp yöneticilerinden haberdar veya bizzat kulüp yöneticilerin katılımı ile gerçekleşmişse söz konusu kulüp bir alt lige düşürülür. Eylemlerin sayısına göre alt lige düşürmeler devam eder.
HTSPOR / Serdar Ali Çelikler
UEFA rest çekti! - En Son Futbol Haberleri - HTSpor.com (http://www.htspor.com/super_lig/haber/647652-uefa-rest-cekti)
Bu demek değil ki şimdi bu kararları alın. Habertürk'teki yazı sadece böyle ise eksik -ki bence bilinçli yapılan bir eksik-. UEFA bunların uygulanmasını şu anda değil, suç ve suçlular kesinleşince istiyor. Eğer kesin suçlar olur da bunları yapmazsan, ben uygularım yaptırımı diyor.
Uefa'nın böyle takip edip uyarılarda bulunması güzel oldu.Kafasına göre çıkıp tutuklanan benim takımımın başkanı diyen bir Futbol Fedarasyonu başkanı var çünkü en azından kafasına göre karar vermesini bi nebze engeller.Uefa daha çok sıkıştırır inşallah.
Aydınlar tek başına karar vermiyor. Bunu da göz önünde bulundursak güzel olur.
byariff
12.Temmuz.2011, 15:11
Su maddesi bile yeterli Turk futbolu artik biter.
Suicider
12.Temmuz.2011, 15:46
TSYD'den sert açıklama
'Nefretle kınıyoruz!'
Şike soruşturması kapsamında basına yöneltilen sert eleştirilere TSYD'den aynı sertlikte yanıt geldi.
12 Temmuz 2011 Salı - 14:40
DHA
Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD), futbolda şike iddialarına yönelik soruşturma kapsamında yaşanan olaylarla ilgili sert açıklamalarda bulundu.
Açıklama şöyle:
"Türk futbol tarihinin en önemli ve sıkıntılı dönemlerinden biri yaşanıyor. Geçen sezonun şampiyonu ve başka takımlarla birlikte futbolumuzun önemli isimleri zan altında. Polis operasyonlarıyla birlikte yargı süreci de işliyor.
Olaya adı karışmayanlar bile belli bir tedirginlik içinde gelişmeleri izliyor. Yargı sürecindeki tutuklamalar haliyle üzüntüye yol açıyor. Daha dün futbolumuzun doruklarındaki insanlar bugün ciddi suçlamalarla karşı karşıya. Buna üzülmemek mümkün değil...
Bir yandan da her durumda öfkeli olmayı bir hak olarak kabul eden taraftarlar yine hemen her olayda olduğu gibi medyayı sorumlu tutup meslektaşlarımıza saldırıyor. Bunları nefretle kınıyoruz. Bunun, yaşanmakta olan süreci daha da sıkıntılı bir hale getireceğinin görülmesini bekliyoruz. Bir atasözümüzle durumu anlatmayı uygun buluyoruz: Öfkeyle kalkan zararla oturur!
Bütün bu toz duman içinde başka bir açıdan spor yazarları suçlayanlar da eksik olmuyor: Efendim, niye konuşmuyorlar? Biz de onlara soruyoruz: siz konuşuyorsunuz da ne oluyor? Konuşmaların büyük bir bölümü ortamı büsbütün bulandırmaktan başka ne işe yarıyor?
Buna benzer durumlarda konuşmak değil susmak daha doğru olabilir. Hazırlık soruşturmasıyla Savcılık iddianamesi arasındaki farkı bilmeyen, şu aşamadaki gelişmeleri 'Davanın yürümesi' sanan insanların gereksiz ve anlamsız konuşmaları kafaları karıştırmaktan başka bir şeye yaramıyor.
Ayrıca taraftarlık yaklaşımı içindeki fanatik bakış açıları da gerçeklerin ortaya çıkmasına hizmet etmiyor. Tam tersine işi büsbütün karıştırıyor. Bir yandan zanlıları suçlayan, öte yandan da onları korumaya çalışan bir medya şeklindeki bölünme, hoş bir görünüm oluşturmuyor.
TSYD üyesi olmayan dış kulvardaki spor medyası mensupları olarak görülen bazı şahıslar da fırsat bu fırsat diyerek kişisel intikam peşinde koşuyorlar. Yaptıklarının, eli-kolu bağlı insanlara tokat atmaya çalışmak gibisinden iğrenç bir davranış olarak değerlendirilebileceğini düşünmüyorlar.
TSYD olarak biz bunları yersiz, tutarsız ve yakışıksız davranışlar olarak görüyoruz. Gerçekten bir bildiği olan, gerçeğin ortaya çıkmasına hizmet edeceğini düşünen herkes çıkıp konuşabilir. Bizim buna bir diyeceğimiz olamaz.
Ancak uzatılan mikrofonlara bilir bilmez herkesin bir şeyler söylemesi, yeni sıkıntılara yol açmaktan başka bir şeye yaramıyor.
Ayrıca, şunu da unutmayalım ki şu anda zanlı durumundaki kişiler, daha birkaç gün öncesine kadar, yaptığımız iş nedeniyle yüzyüze baktığımız, sürekli görüştüğümüz, kendilerinden haber almaya, röportaj yapmaya çalıştığımız insanlardı. Türk futbolunun çok önemli noktalarındaki yetkili kişilerdi.
Aradan sadece 1 hafta geçtiğinde aynı insanları, futbolumuzdaki bütün kötülüklerin suçlularıymış gibi göremeyiz. Bu, utandırıcı bir davranış bozukluğu olur. Sükunet içinde polisin ve yargının görevini yapmasını beklemekten başka bir tavrımız olamaz.
Her fırsattan yararlanarak TSYD'yi suçlamayı iş edinmiş bazılarının bunu anlamaya çalışmalarını da beklemiyoruz. Biz ne yaptığımızı biliyoruz. Herkes kendi işini adam gibi yaparsa Türk futbolu bu badireden en az zararla çıkar diye düşünüyoruz."
di canio
12.Temmuz.2011, 15:54
Konumları gereği basını savunacaklar. Ben tepki gösterilmesini doğru bulsam da basın mensuplarına saldırılması tasvip edilmeyen, hoş olmayan davranışlar. Ama sormak gerek TSYD'ye, hırsızın hiç mi suçu yok? Yargısız infaz yaparak, ellerinde deliller, kanıtlar olduğunu iddia ederek kişileri ve kurumları ilk günden yaftalayan, küme düşüren, hapse atan basına da değinselermiş keşke.
Trabzonspor
12.Temmuz.2011, 16:23
Nevzat bey yoğun bakımdaymış nesi var ki takip edemedim.
sarianet
12.Temmuz.2011, 16:29
kalbinde sorun var sanırım
Trabzonspor
12.Temmuz.2011, 16:33
Olması gereken sadri şenerinki gibi olmalıydı..
fenerbahçe taraftarının büyük tepkisinin bir kısmıda bunaydı
Aziz Yıldırım,Sadri Şener'den daha popüler bir adam bu ülkede.Aziz Yıldırım Fenerbahçe'nin Sadri Şener Trabzonspor'un başkanı.Aziz Yıldırım hakkında birsürü iddaa var ama Sadri Şener hakkında ne olduğu bile belli değil.Aziz Yıldırım rahatsızlandı,Sadri Şener içeri alındığından savcılığa sevkine kadar herhangi bir sorun yaşamadı.
Bunlar basının kişilere yaklaşımını etkiledi.Zaten çoğu İstanbul takımları için yanıp tutuşuyor.Takım kamplarında bile herkes 3 İstanbul takımı kampına kameralı bağlanırken TS kampı telefonla bağlanılıyor.
Revolution
12.Temmuz.2011, 17:11
Bu Ateş Üfleyerek Sönmez, Çözüm Zamana Yayılamaz
Türk futbolu çok ağır bir şaibe altında. Toplumumuzu sadece sportif açıdan değil sosyal açıdan da alt üst edecek kadar derin ve yaygın olduğu anlaşılan büyük bir sorunla karşı karşıyayız.
Göreve yeni başlamış olan Türkiye Futbol Federasyonu’nun ne denli ağır bir sorumluluk altında olduğunun bilincindeyiz. Kararların geciktirildiği her gün Türk sporuna zarar vermektedir. Bilelim ki dünyanın saygın bir gücü olmaya soyunmuş bir ülkesi olarak asıl verdiğimiz sınav etik değerlere sahip çıkma konusundaki kararlılığımızdır.
Galatasaray olarak biz, Türk futbolunun içine düştüğü bu karanlıktan bir an önce çıkarılması için tüm mercilerin, gerekirse liglerin bir süre ertelenmesi kararı dahil, üzerlerine düşen tüm görevleri zaman kaybetmeden yerine getireceklerine ve kararın verilmesi için gerekli bilgi ve delillerin Federasyon’umuza ivedilikle iletilerek sürecin hızlandırılacağına inanıyoruz.
Galatasaray camiası olarak alınacak her karar ve uygulamanın en yakın takipçisi olmaya devam edeceğiz.
Ünal Aysal
Başkan
Galatasaray Spor Kulübü
12.Temmuz.2011, 17:22
Bu soruşturmanın sonunda herkesin aklanacağını ve hiç bir takımın ceza almadan sıyrılacağını sanmıyorum.TFF erken davrandı.Lig ertelenmeliydi.Soruşturmanın sonucunu beklemelilerdi.
Revolution
12.Temmuz.2011, 17:26
Bence de. İddianame madem aylar sürecek. Ceza alan kulüpler bu kez 1 değil 2 yıl kaybetmiş olacak. Ya ceza vereceksin ya ligi erteleyeceksin. TFF ne şiş yansın ne kebap dedi. Olur mu öyle şey? Atıyorum Fenerbahçe sezonun ortasında ceza aldı. ŞL'den gelen parayı geri verecek, oyuncularına transfer izni çıkacak, kulüp küme düşecek. Hem futbolcu hem kulüp ekstradan 1 sene kaybetmiş olacak. Madem işini sağlama almak istiyorsun, ertele ligleri. Ocakta başlasın lig, tek devreden oynansın. Kimse ölmez. Ya da İngiltere'deki gibi haftada 2 maç oynansın. Adamlar 3 günde 1 maça çıkıyorlar yok FA Cup'ıydı yok League Cup'ıydı diye. Bizde 1 maç hafta içi 1 maç haftasonu oynayalım. Lig Mayıs'ta değil de Haziran'da kapansın.
Revolution
12.Temmuz.2011, 17:28
Bir açıklama da Fenerbahçe'den.
Başkanımız Sayın Aziz Yıldırım’ın Mahkemede verdiği ifadesinden basına yansıyan bölümler ve hukukçuların görüşü 12 Temmuz 2011 Salı http://www.fenerbahce.org/pic_lib/2010-10-12_baskan4469.jpg http://www.fenerbahce.org/fb2008/resimler/icon_001.jpg Kulüpten Haberler kategorisindeki haberleri görüntüle (http://www.fenerbahce.org/fb2008/kategori.asp?ContentCategoryID=28) http://www.fenerbahce.org/fb2008/resimler/clearpixel.gif http://www.fenerbahce.org/fb2008/resimler/icon_001.jpg Tüm haber kategorilerini görüntüle (http://www.fenerbahce.org/fb2008/kategori2.asp?CategoryAnaID=34) Başkanımız Sayın Aziz Yıldırım’ın Mahkemede verdiği ifadesinden basına yansıyan bölümler ve hukukçuların görüşü
Milliyet Gazetesi
"Bir şike iddiası da Emanuel Emenike ile ilgilidir. Bu futbolcunun Karabükspor maçında oynamamasının sebebi sakat olmasıdır. Bu yönde raporları da vardır. Zaten bizden sonra Trabzon maçında da oynamamıştır."
"Fenerbahçe Spor Kulübü daha önceki yıllarda da bir kısım şampiyonlukları son anda kaçırmıştır. Bu sene de son maça kadar şampiyonluğun kimin tarafından kazanılacağı belli olmamıştır. Son maçta bu durum belli oldu. O maçta da ben herkes tarafından görüldüğü gibi maçın denge içerisinde ve Sivasspor’un üstünlüğü yönünde gitmesi nedeniyle büyük bir gerginlik ve rahatsızlık yaşadım. Maçın son anlarını tribünde dahi seyredemedim. Şike veya teşvik söz konusu olsa bu şekilde davranmam mümkün değildir.
"İstanbul Üniversitesi Kardiyoloji Enstitüsü Laboratuarı’na ait şahsımla ilgili yapılan laboratuar test sonuçlarına ilişkin belgeleri sunuyorum. Sunduğum belgeden de görüleceği gibi hasta adı olarak benim adım yani Aziz Yıldırım yazılıdır. Bunun karşı tarafında ise Metris 1 ve 2 no’lu Kapalı Cezaevi İnfaz Kurumu olarak adresim ve istek yapan Murat Başkurt (doktor) yazılıdır. Bu test sonucunu biz savcılığa sevkim yapılmadan önce polis tarafından anjiyo yapılmak maksadıyla hastaneye gittiğim sırada düzenlenmiş bir rapor olarak aldık. Dikkat edileceği gibi daha savcılığa sevk edilmeden suçlu bulunup adresim de kapalı cezaevi olarak gösterilmektedir. Bu da yapılan soruşturmanın art niyetli olduğunu, önceden kurgulanmış, ön yargılı bir soruşturma olduğunu göstermektedir."
"Bir örgüt faaliyeti içerisinde başkanı olduğum futbol kulübü lehine şike ve teşvik eylemlerinde bulunmam iddiasını kesinlikle reddediyorum. Çeşitli hastalıklarım vardır. Kalp damarlarımda problem vardır. Stent takılıdır, diyabet yani şeker hastasıyım. Tansiyon problemim bulunmaktadır. Böbreklerimde belirlenmiş bir kist ya da kanser oluşumu söz konusudur. Yapılan tetkiklerde raporlara yansıdığı şekilde beyinde hipofiz bölümünde yine bir kanser oluşumu tespit edilmiştir. Yani sözün kısası vücudum birçok yönden iflas etmiş haldedir."
"Biz şampiyon olduğumuz bu sezon içerisinde tüm maçlarımızı hak ederek kazandık. Tersini söylemek futbolcularımıza, onların emek sarf ettikleri, döktükleri terlere saygısızlık anlamına gelir. 2006’dan bu yana bir takım dedikodular nedeniyle liglerin incelenmesini değişik vesilelerle söylemişimdir. Hiçbir şekilde şikeyi ve daha önce serbest bırakılması söylenen teşviki dahi onaylamadığımı beyan etmişimdir"
Milliyet Gazetesi’ndeki haberde, karar açıklanmadan önce sağlık raporunda adres olarak Metris Cezaevi’nin gösterilmesi ile ilgili hukukçuların görüşleri:
Prof. Dr. Metin Feyzioğlu (Ankara Barosu Başkanı): "Ben bunun maddi bir hatadan kaynaklanmış olabileceğini düşünüyorum. Aksini düşünmek bile istemem. Bu kabul edilemez bir skandal olur. Bu kişi yarın Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne başvurursa bu durumu kendisi lehine bir delil olarak kullanabilir. Hakimin tarafsızlığına da gölge düşer, hukuk adına kabul edilemez bir durumdur."
Avukat Doğukan Özdoğan: "Gözaltındaki bir şahıs hakkında mahkeme tutuklama kararı vermeden önce düzenlenen bir evrakta adres olarak cezaevinin gösterilmesi mümkün değildir. Çünkü henüz mahkemeye çıkarılmamış bir kişinin tutuklanıp tutuklanmayacağını kimse bilemez. Polisin bu şekilde bir öngörüde bulunması da mümkün değildir. Ben hata ile ya da moda deyimle ’sehven’ yapılmış olabileceğini düşünüyorum. Aksi takdirde ortada gerçekten anlaşılması mümkün olmayan bir durum var demektir. Yani polis gözaltına aldığı kişinin henüz savcılık ve mahkeme işlemleri başlamadan tutuklanacağını öngörebiliyorsa bu hukuk adına iyiye işaret değildir."
Hürriyet Gazetesi
"Fenerbahçe-Kayseri maçıyla ilgili benim maçın hakemi olan Fırat Aydınus’u uyarması için MHK Başkanı Oğuz Sarvan’ı federasyon başkanı aracılığı ile uyarmaya çalıştığım iddiası doğru değildir. Ben şampiyonluk amacıyla müsabakaya çıkan takımımızın iyi hakemler tarafından maçlarımızın yönetilmesi amacıyla girişimlerde bulundum. Bu haklı bir girişimdir.
Bu hakemleri etkilemek anlamına gelmez. Yani maçlarımızın objektif olarak yönetilmesi açısından, FIFA hakemi olan hakemlerimizin maçlarımızda görev almasını talep etmiştik. Zaten federasyon da FIFA hakemi olan hakemlerin maçlarımızı yöneteceğini söylemiştir. Bu diğer şampiyonluğa oynayan takımlar için de geçerlidir. Bu nedenle Cüneyt Çakır’ın da dahil olduğu 8 FIFA hakemi olması ve iyi hakem olması nedeniyle bu maçta görevlendirilmelerini talep ettim. Bu art niyet ya da kaydırma isteği değildir. Kamuoyunda son 1-2 aydır bilindiği gibi benim federasyon başkanı Mahmut Özgener’e dargın olduğum ve konuşmadığım bilinmektedir. Onun kanalı ile hakemleri etkileme düşüncem olamaz. Kaliteli hakemleri istemem, hakemleri etkileme düşüncem olamaz. Kaliteli hakemleri istemenin bir art niyet olarak görülmesi ve bu konuda suçlanmam anlayabileceğim bir şey değildir.
2006’dan bu yana bir takım dedikodular nedeniyle liglerin incelenmesini değişik vesilelerle söylemişimdir. Hiçbir şekilde şikeyi ve daha önce serbest bırakılması söylenen teşviki dahi onaylamadığımı beyan etmişimdir. Ben, hakkımdaki iddialarla kulüp başkanlığım devam etsin, etmesin mücadele etmek istiyorum. Hiçbir şekilde işlemediğim bir suçlamayla karşı karşıya kaldım. Böyle bir suçlamayla muhatap olmak beni derinden yaralamıştır. Mevlana’nın bir sözünü de buradan tekrar etmek istiyorum, ’Hamdım, piştim, yandım’ demiştir. Ben de konumum itibarı ile kendimi bu şekilde görüyorum. Yaşım itibari ile ve bugüne kadar gerçekleştirdiğim spor camiasına katkılarım da dikkate alınarak eğer yargılanacaksam, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmamı talep ederim"
LadroN
12.Temmuz.2011, 17:28
Ünal Aysal'ın dediklerine sonuna kadar katılıyorum.Ligler bir süre ertelenebilir.
Zekirdek
12.Temmuz.2011, 17:34
Ligler geç başlatılması hakkında 4-6 hafta arası geç başlatabilir. Biliyorsunuz bizim devre arası tatilimiz diğer ülkelere nazaran inanılmaz uzun. Bundan dolayı 3-4 maç devre arasına diğer birkaç maçta bazı haftalarda hafta arasında oynatılırsa sorun kalmaz.
William Rookwood
12.Temmuz.2011, 18:10
Şike ortaya çıkıpta küme dürüşürülmezse işte o zaman esas depremi yaşayacağız Türk futbolu olarak
Revolution
12.Temmuz.2011, 18:13
Nevzat Şakar yoğun bakımdaymış yeni öğrendim. Geçmiş olsun.
TR.CaPTaiN
12.Temmuz.2011, 18:59
Trabzonspor'dan Caner Çuğalcıoğlu, Recep Denizel, Temel Tarık Kazancıoğlu ve Hasan Yener de sağlık kontrolünden geçmiş.
Varonil
12.Temmuz.2011, 19:05
Nevzat Şakar'a büyük geçmiş olsun.Herşeyin başı sağlık,iyileşir umarım kısa sürede.
Bordo61Mavi
12.Temmuz.2011, 19:09
Haberturk muhabiri: ''Sadri Senerin telefon görusmelerinde birsey YOK (SIKE'yle alakali birsey yok!)
Artik medyayada guven olmazya
BeeTLeJuiCe
12.Temmuz.2011, 19:22
Türk futbolu çok ağır bir şaibe altında. Toplumumuzu sadece sportif açıdan değil sosyal açıdan da alt üst edecek kadar derin ve yaygın olduğu anlaşılan büyük bir sorunla karşı karşıyayız.
Göreve yeni başlamış olan Türkiye Futbol Federasyonu’nun ne denli ağır bir sorumluluk altında olduğunun bilincindeyiz. Kararların geciktirildiği her gün Türk sporuna zarar vermektedir. Bilelim ki dünyanın saygın bir gücü olmaya soyunmuş bir ülkesi olarak asıl verdiğimiz sınav etik değerlere sahip çıkma konusundaki kararlılığımızdır.
Galatasaray olarak biz, Türk futbolunun içine düştüğü bu karanlıktan bir an önce çıkarılması için tüm mercilerin, gerekirse liglerin bir süre ertelenmesi kararı dahil, üzerlerine düşen tüm görevleri zaman kaybetmeden yerine getireceklerine ve kararın verilmesi için gerekli bilgi ve delillerin Federasyon’umuza ivedilikle iletilerek sürecin hızlandırılacağına inanıyoruz.
Galatasaray camiası olarak alınacak her karar ve uygulamanın en yakın takipçisi olmaya devam edeceğiz.
Ünal Aysal
Başkan
Galatasaray Spor Kulübü
12.Temmuz.2011, 19:26
Benim takımımda 8. bitirse bende böyle derdim.
Ne kadar guzel bir yaklasim. :) Kimse uzerine alinmasin zaten cogu kisinin benim gibi dusundugunu tahmin ediyorum, adim sikeye karisip da butun kupalari alip her dalda sampiyon olacagima alnimin akiya kume dusmeyi yeglerim.
sananes
12.Temmuz.2011, 19:32
Ne kadar guzel bir yaklasim. :) Kimse uzerine alinmasin zaten cogu kisinin benim gibi dusundugunu tahmin ediyorum, adim sikeye karisip da butun kupalari alip her dalda sampiyon olacagima alnimin akiya kume dusmeyi yeglerim.
bu söylediğiniz manipülasyon içeren bir yaklaşım.Kimsenin şike yapmadığı kesin olmadığı gibi emin olun ne fenerbahçe ne beşiktaş ne trabzonspor bu sezon 8.lik gibi bir sırada tamamlamazdı ligi,rijkard gitmese gs'de sekizinci tamamlamazdı.
zeten konuda bu değil.Çok duygusal bir söz söylediğiniz,hiç bir dayanağı da yok üstelik
Revolution
12.Temmuz.2011, 19:36
Kimse uzerine alinmasin dedim zaten farkindaysaniz :) Genel anlamda soyledim, kalkip bana birisi "Ben de 8. olsam boyle bir aciklama yapardim" derse ben de bunu derim. Uzerine alinmasi icin bir sebep yok. Fenerbahce'nin suclulugunun kesinlesmedigini en cok soyleyen diger takim taraftarlarindan biriyim zaten.
Meric Tunca kendine ait Facebook hesabindan bir guzel giydirmis Carsi'ya bu arada. Su an resmi koyamiyorum telefondan baglaniyorum cunku.
Suicider
12.Temmuz.2011, 19:41
SPOR HUKUKU ENSTİTÜSÜ BASIN AÇIKLAMASI
ADLİ VE SPORTİF MERCİLERİN YANLIŞ UYGULAMALARI HAKKINDA
KAMUOYUNU BİLGİLENDİRMEYİ GÖREV OLARAK ALGILAMAKTAYIZ
TÜRKİYE’nin kamuoyunu bir süredir öncelikli olarak meşgul eden “futbolda şike”
soruşturmasının, gözaltılar ve tutuklamalarla başlayıp yeni dalgalarla devam eden süreci,
Türkiye Futbol Federasyonu‘nun 11.07.2011 tarihli açıklaması ile farklı bir boyut
kazanmıştır.
Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 157. ve 153. maddelerine göre soruşturmanın selameti
açısından Adli mercilerce verilen “gizlilik” kararı nedeniyle delillere ulaşamayan Türkiye
Futbol Federasyonu; “Elimize ulaşmış bir delil yoktur. Biz kararımızı iddianame hazırlanıp
mahkemece kabule edildikten sonra karar vereceğiz” diyerek bir teslimiyet içerisine
girmiştir.
Ancak bu teslimiyet ifade edilirken, evrensel şekilde benimsenmiş olan, “Dünyada iki hukuk
düzeni vardır, biri Devletlerin hukuk düzeni, diğeri sporun hukuk düzenidir” tanımlaması
göz ardı edilmiştir. Oysa bu tanım Türkiye’de de gerek 2008 Spor Şurası Kararları, gerek
Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu Raporu, gerekse TBMM Spor Araştırma
Komisyonu Raporunda da benimsenerek zikredilmiş ve Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın
59. maddesine yapılmış olan hüküm ilavesi ile Anayasa düzeyinde tescil edilmiştir.
Bu durumun anlamı, Devletin hukuk düzeni ile Sporun hukuk düzeninin, biri birlerine
bağımlı olmaksızın, biri birlerini etkiler veya engeller olmaksızın kendi mecralarında
işlemelerinin gerektiğidir.
Esasen, konu olan “futbolda şike” soruşturma ve kovuşturmasında adli merciler, ceza hukuku
açısından gerçek kişileri hedef alırken, spor hukuku ve onu uygulamakla yetkili merciler
öncelikle tüzel kişilikleri hedef almaktadır.
Ancak, adli mercilerin ellerinde bulunan kovuşturma bulgularını, yetkili sportif mercilerin de
incelemelerine sunmamaları, bir hukuk düzeninin, diğer hukuk düzeninin işlemesini engeller
niteliktedir. Adli mercilerce, sportif mercilerin delillere ulaşmasını sağlaması, gizlilik
kararının ihlali olmayacağı gibi, Anayasa’nın 59. maddesinde yerini almış olan Sportif
Yargının işleyebilmesi için de bir yükümlülüğüdür.
Devletin hukuk düzeni uygulayıcılarının klasik hukuk bilgi ve uygulamalarına uymayan bu
SPOR HUKUKU’nun “sui generis” yapı ve niteliğine uymaları ve kabullenmelerinin
güçlüğünün bilincindeyiz. Bu nedenledir ki, Enstitü’müz, Spor Hukukunun ihtisas kuruluşu
olarak bu hususu belirtmeyi görev bilmiştir.
Açıklamalarımız ışığında, yürürlükteki ceza usul hükümlerinin buna izin vermediği
bilincinde olmamıza rağmen, adli soruşturmayı yürüten Savcılık Makamı ile sportif
soruşturmayı yürütmekle görevli TFF’nin bir birilerinin görev yapmalarını engellememesi
uğruna Adli Mercilerin ellerinde bulunan tüm belge ve bilgileri Türkiye Futbol
Federasyonu’na sadece kendi hukuki ve idari mekanizmasını işletmesi ve başkaca hiç bir kişi
veya mercie ifşa etmemesi kaydı ile vermesini elzem bir yükümlülük olarak görmekte ve
sürece müdahil olması suretiyle görevli mahkemenin bu konuda bir karar vermesini de
gerekli bulmaktayız.
Yeri gelmişken de bir hususu daha belirtmek isteriz. Adli mercilerin, TFF’ye iletmeleri
gereken, deliller olup, iddianame değildir. Zira iddianame, elde mevcut bilgi ve bulguların
savcı, yani kamunun avukatınca, mahkemeye sunulan bir yorumudur, iddiasıdır. Bunun
mutlak doğruluğu kabul edilse idi, ayrıca hâkim kararına gerek kalmazdı. Dolayısı ile TFF,
savcı iddianamesinden etkilenmeksizin delilleri değerlendirmeli ve Etik Kurul, Yönetim
Kurulu ve Tahkim Kurulu kararları ile sonuca varmalıdır.
Bu suretle Türkiye Futbol Federasyonu, Türkiye Futbol Federasyonu Kuruluş Ve Görevleri
Hakkında Kanun’un 3/g; Futbol Disiplin Talimatı’nın 55.,74.,79.,80.84.,85.vd; Etik Kurulu
Talimatı’nın 4/I,b vd. maddeleri ile sair mevzuat ışığında, iddianamenin hazırlanması, kabulü
veya kovuşturma süreci beklenmeksizin, delillere ulaşmaya çalışmalı, elde edilen delilleri
vicdani kanaatine göre değerlendirip hiç vakit geçirmeden ve derhal kararını açıklayarak
2011-2012 futbol liglerini geleceği meçhul bir şekilde başlatmamalıdır.
TFF’nin delillere ulaşma talebi, bir lütuf değil, Anayasa’nın 59. maddesi ile sahip olduğu
yargılama yetkisinin engellenmemesi, geciktirilememesidir. Bu bakımdan TFF’yi, hakkını
elde etmek için gerekli resmi girişimlerde bulunmaya davet ediyoruz.
Halen sürmekte olan “futbolda şike” soruşturması hakkında TFF’nun 11.07.2011 günü
açıkladığı kararı karşısındaki hukuki görüşümüzü kamuoyu ile paylaşmayı bir görev addetmiş
bulunuyoruz.
Saygılarımızla,
SPOR HUKUKU ENSTİTÜSÜ
http://www.sporhukuku.org/dosyalar/basin-aciklamasi.pdf
RasAnt
12.Temmuz.2011, 19:44
İlhan Cavcav : Ünal Aysal'ın açıklamalarını Türk futboluna indirilmiş bir darbe olarak görüyorum.
RasAnt
12.Temmuz.2011, 19:50
TFF : Ünal Aysal'ın açıklamaları bizi şaşırtmış ve üzmüştür.
Suicider
12.Temmuz.2011, 19:50
Bu kadar olaylar darbe indirmemişte Ünal aysalın bu açıklaması mı darbe indirmiş.Çok ağır birşeyde yok söylediklerinde.
Varonil
12.Temmuz.2011, 19:53
Galatasaray'ın özüne döndüğünü görmek güzel :) Açıkcası böyle bir açıklama bekliyordum her ne kadar Ünal Aysal'ı sevsem de :)
Bence asıl skandal Aziz Yıldırım'ın daha tutuklanmadan İstanbul Üniversitesi Kardiyoloji Enstitüsü labarotuvar sonuçlarında adres kısmının metris cezaevi yazılmasıdır.Bu olay bütün herşeyi açıklamaktadır,2.dalgadan pek birşey çıkacağını düşünmüyorum.
RasAnt
12.Temmuz.2011, 19:55
3 Temmuz'dan bu yana ülkemizin gündeminde olan şike soruşturmasından, Türk futbolunun en az zararla çıkması için Türkiye Futbol Federasyonu olarak yoğun bir emek ve çaba harcıyoruz. Bu kritik süreçte; kamuoyunun, Kulüpler Birliği'nin ve futbol ailemizin karşılıksız ve samimi destekleri bizi yüreklendiriyor.
Ancak bugün Galatasaray Kulübü'nün Başkan Ünal Aysal imzası ile yaptığı açıklama, açık söylemek gerekirse bizleri şaşırttı ve üzdü.
Çok değil sadece 24 saat önce yapılan TFF-Kulüpler Birliği toplantısına katılan Galatasaray 2. Başkanı Ali Dürüst, o toplantıdaki görüşleri benimsemiş ve TFF'nin alacağı her kararı destekleyeceğini belirtmiştir.
Türk futbolunun geleceğini planlayacak bu toplantıya, mazereti nedeniyle katılamayan Galatasaray Kulübü Başkanı, bugün yaptığı bu açıklama ile 106 yıllık bir camiayı temsil eden 2. Başkanı'nı da oldukça güç bir duruma düşürmektedir.
Sonuçları nereye kadar ulaşacağı belli olmayan bu kriz üzerinden "bu ateş üfleyerek sönmez" diyerek fırsatçılık yapmak, elde herhangi bir belge ve delil olmadan hukuka ve adalete aykırı sonuçlar yaratabilecek nitelikte alelacele karar verilmesini beklemek, yüzlerce yıllık bir eğitim kurumunun temelleri üzerine yükselmiş olan Galatasaray Spor Kulübü'nün Başkanı'na hiç yakışmamaktadır. Kişi ve kurumları zan altında bırakan bu açıklamayı, Türk Futbolunun karar organı olan Türkiye Futbol Federasyonu olarak kınıyoruz.
Türkiye Futbol Federasyonu, en doğru ve en adil kararı verebilmek adına hukuki süreci beklemektedir. Buna başka bir anlam yüklemeye çalışmak, en hafif ifadesiyle insafsızlıktır.
Hatırlatmak isteriz ki, 29 Haziran 2011 tarihi ile birlikte sadece Türkiye Futbol Federasyonu'nun yönetimi değişmemiş, futbolumuzda yeni bir dönem de başlamıştır.
Bambaşka bir yönetim anlayışının egemen olacağı bu düzende, eski alışkanlıklarını devam ettireceğini düşünen tüm paydaşlarımızın yanılacağını bir kez daha vurgulamakta yarar görüyoruz.
Bu kapsamda, Galatasaray Kulübü'nü ve açıklamada imzası olan Sayın Başkan'ı, bu konuda sağduyulu davranmaya davet ediyor, benzeri açıklamaların devam etmesi halinde ise Futbol Disiplin Talimatı'nın ilgili hükümlerinin işletileceğini hatırlatıyoruz.
Saygılarımızla
Türkiye Futbol Federasyonu
Suicider
12.Temmuz.2011, 19:57
Dakikada kınama vermişler valaha bu ne hız :)
sananes
12.Temmuz.2011, 19:59
Ya allahınızı severseniz yeter artık, Fenerbahçe'nin şike yaptığı kesinleşti de TFF yinede ligde mi tutmaya karar verdi fenerbahçeyi.Sanki daha iddianame bile yokken herşey oldu bitti gibi konuşuyorsunuz maşallahınız var.
Nedvedmania
12.Temmuz.2011, 20:00
Federasyonun bir klüp başkanında "Fırsatçı" demesi ne kadar hoş birşey.
Night_Mare17
12.Temmuz.2011, 20:01
Uefa'ya mail atmak şart oldu.
Suicider
12.Temmuz.2011, 20:01
Şu spor hukuku ensitütüsü nün yazısını sonuna kadar okudunuz mu acaba hiçbiriniz :)
Chinatown
12.Temmuz.2011, 20:02
bizi suçlamış da olsa, Ünal Aysal söylediklerinde haklı. Bu işe karışmış takımlar ve taraftarları olarak olaya sadece kendi perspektifimizden bakıyor olsak da, aslında sezon ortasında kararların belirlenip gerekirse küme düşürme uygulamasını 23-25. haftalarda açıklamak aslında saçmalığın danıskasıdır.
sui generis
12.Temmuz.2011, 20:04
hala anlamış değilim. ne yapmalarını bekliyordunuz? gidip feneri düşürmelerini mi ? dava 2.dalga denilen şeyin yeni başladığı anda. ee ts ne olacak onun da yöneticileri içerde.. onları dinlemeden mi düşürecek yoksa yöneticileri içerde olmasına rağmen şampiyon mu ilan edecekler.
nedir bu fener düşmanlığı anlamış değilim.
Revolution
12.Temmuz.2011, 20:07
TFF'ye bak Galatasaray'a firsatci diyor. Ulan firsatci olsak yoneticiler yayin yapmayin der mi? Galatasaraylilar bunlari kayitsiz kalmasin protesto etsin der bir kiyameti de oradan kopartir. Yaziklar olsun boyle anlayisa. Firsatcinin kendisidir TFF yonetimi. Altindan kalkamayacagi laflar ediyorlar. Galatasaray isterse cok kulup toplar yaninda yonetimi gondermek icin. Adeta geldikleri gibi jet hizinda gelip jet hizinda gitmis olurlar. Bu kuluplerden oy aldin diye istedigini yapip, soyleme ozgurlugunde degilsin. Kimse aciklamayi adamakilli okumamis mi merak ediyorum. Yaziklar olsun bu zihniyete.
Facx
12.Temmuz.2011, 20:08
biri aynı kulüpler birliğine üye olan ve ortak karar aldıkları bir kulübün başkanı diğeri ise; bulunduğu ülkenin federasyonudur. daha kim olmaları gerekiyordu? tff'nin tek amacı feneri ligde tutmakmış evet evet federsayonun tek amacı feneri ligde tutmak. tff şu an sizden daha objektif.
hala anlamış değilim. ne yapmalarını bekliyordunuz? gidip feneri düşürmelerini mi ? dava 2.dalga denilen şeyin yeni başladığı anda. ee ts ne olacak onun da yöneticileri içerde.. onları dinlemeden mi düşürecek yoksa yöneticileri içerde olmasına rağmen şampiyon mu ilan edecekler.
nedir bu fener düşmanlığı anlamış değilim.
Evet aynen öyle küme düşmesini bekliyoduk , öyle veya böyle bu dava sonucunda fener kesinlikle suçlu çıkcaktır ve dava 2-3 yıl uzarsa zaman aşımından bişey olmucak adım kadar eminim bu konuda . ayrıetten en azından dava sonuçlanana kadar liglerin tatil edilmesi avrupaya sadece soruşturmada adı geçmeyen g.antep bursa gibi kulüplerin gitmesi gerekmektedir.
Varonil
Şike olduğuna bu kadar eminseniz gidin savcılığa anlatın ne biliyorsanız.En azından iddaanamenin daha kolay hazırlanmasını sağlar,bir katkınız olur Türk futboluna.Burada Fenerbahçelilerin sabrını test etmek yerine.O Fenerasyon dediğiniz insanlar sizin takımlarınızın yöneticilerinin verdiği oylarla bu göreve geldi.Sanki kararları bir tek Mehmet Ali Aydınlar veriyor.
Hayır düşman olduğunuzu biliyoruz zaten de bu kadar da belli etmeyin yani.
bursa_mc
SPOR HUKUKU ENSTİTÜSÜ BASIN AÇIKLAMASI
Yeri gelmişken de bir hususu daha belirtmek isteriz. Adli mercilerin, TFF’ye iletmeleri
gereken, deliller olup, iddianame değildir. Zira iddianame, elde mevcut bilgi ve bulguların
savcı, yani kamunun avukatınca, mahkemeye sunulan bir yorumudur, iddiasıdır. Bunun
mutlak doğruluğu kabul edilse idi, ayrıca hâkim kararına gerek kalmazdı. Dolayısı ile TFF,
savcı iddianamesinden etkilenmeksizin delilleri değerlendirmeli ve Etik Kurul, Yönetim
Kurulu ve Tahkim Kurulu kararları ile sonuca varmalıdır.
SPOR HUKUKU ENSTİTÜSÜ[/B]
Bu herşeyi açıklıyor sanırım..
Night_Mare17
12.Temmuz.2011, 20:09
Bu federasyon çok can yakar . Amatörün amatörü bunlar . Uefa'dan men kararı almamıza az kaldı.
C h A o S
12.Temmuz.2011, 20:12
Soruşturma sonucunda Fenerbahçe aleyhine sonuç çıkarsa TFF ne halt yiyecek merak ediyorum.O zaman bakalım gereken cezaları vericek mi?Ligi ertelememelerinin sıkıntısını çok çekicekler.
Night_Mare17
12.Temmuz.2011, 20:13
Soruşturma sonucunda Fenerbahçe aleyhine sonuç çıkarsa TFF ne halt yiyecek merak ediyorum.O zaman bakalım gereken cezaları vericek mi?Ligi ertelememelerinin sıkıntısını çok çekicekler.
O zamana kadar Tff burada kalamaz . :)
sui generis
12.Temmuz.2011, 20:13
Evet aynen öyle küme düşmesini bekliyoduk , öyle veya böyle bu dava sonucunda fener kesinlikle suçlu çıkcaktır ve dava 2-3 yıl uzarsa zaman aşımından bişey olmucak adım kadar eminim bu konuda . ayrıetten en azından dava sonuçlanana kadar liglerin tatil edilmesi avrupaya sadece soruşturmada adı geçmeyen g.antep bursa gibi kulüplerin gitmesi gerekmektedir.
suçlu çıkacaktır. diyorsun çıkmamıştır daha. ee adı geçiyor diye hepsini düşürelim o zaman nasıl olur. şaka mı bu ya adı geçenler düşsün diğerleri kalsın. zaten polisin ifadesini aldığı herkes kesin suçlu. hakimler, mahkemeler niye var ? süs olsun diye değildir heralde.
Revolution
12.Temmuz.2011, 20:15
Bazilarinin da dusman oldugumuza inanmasi komik. En buyuk ilan etmek icin kendilerini firsat kollamak komik. Fenerbahce'ye destek verince duyarli Galatasarayli, topuk yaylasina gidince helal Galatasarayli, surecim yanlis oldugunu soylesinde pis Galatasarayli, dusman Galatasarayli. Ne kadar menfaatciler varmis yahu. Yaziklar olsun. Federasyon da aklini basina alsin. Asil dusmanlik budur yahu adimiz sikenin s'sinden gecmedi, sureci elestirdigimiz icin firsatci diyen bir TFF'ye sahibiz. İcinde kalmis bazilarinin bu olaylar belli oluyor.
Olaya UEFA el atacak diyorlar.
sui generis
12.Temmuz.2011, 20:16
bu kararı tff kendisi tek başına mı verdi yoksa tüm kulüplerin de isteği bu muydu? zaten tff mükemmel olmalı önceden mahkemenin nasıl sonuçlanacağını bilmeli. sen hiç merak etme soruşturmada fener şikeli çıkarsa senin tabirinle tff hiçbir halt yemez.
C h A o S
Uefa atsın zaten olaya bir an önce el.Atmadığı hata.Yoksa sadece adı şike ile geçen takımlar değil diğer takımlarda zarar görücek.
Aşk-ı Şehir
Spor Enstitüsü'nün yaptığı açıklama çok net. Olaylara hangi kulüp dahil olduysa (buna kendi takımım Eskişehirspor'da dahil) gereken yapılmalıdır...
sarianet
12.Temmuz.2011, 20:18
arkadaşlar türkçeden anlamıyor musunuz polis tffye delil vermemiş napcaktı federasyon başkanları içerde düşürelim mi diyecekti. bu konudaki tek suçlu gerçi bana göre suçlu değil ama polis ve savcılıktır. delilleri vermedikten sonra tff zanna uyarak karar veremez doğru karar alındı.
C h A o S
12.Temmuz.2011, 20:19
bu kararı tff kendisi tek başına mı verdi yoksa tüm kulüplerin de isteği bu muydu? zaten tff mükemmel olmalı önceden mahkemenin nasıl sonuçlanacağını bilmeli. sen hiç merak etme soruşturmada fener şikeli çıkarsa senin tabirinle tff hiçbir halt yemez.
Soruşturma sonucu açıklansında o zaman görücez nasıl bir TFF yönetimi var.Merakla bekliyorum sonuçları.
Emniyette açıklasın artık kamu oyuna bir şeyler.Umarım lig başlayana kadar çözülür olaylar.
Night_Mare17
arkadaşlar türkçeden anlamıyor musunuz polis tffye delil vermemiş napcaktı federasyon başkanları içerde düşürelim mi diyecekti. bu konudaki tek suçlu gerçi bana göre suçlu değil ama polis ve savcılıktır. delilleri vermedikten sonra tff zanna uyarak karar veremez doğru karar alındı.
Delillerin gelmesini bekleyip ligi ertelemeliydi.
sui generis
Sen F.Bahçeli olduğu için TFFnin olaylara yaklaşımını doğal karşılıyorsun ama bu süreçte verdikleri karar anormalin üstündedir. Bak spor hukuk enstitusu açıklama yapmış okudun mu bilmiyorum Süreç o şekilde işler TFFnin yaptığı açıklama gibi değil. İddaanameye gerek yok diyor. Delilleri verilmesi yeter diyorlar. TFF nin verdiği karar ligi daha kaos bir sürece götürmektedir. Ve ben bu tutuklamaların yapılmasının sonucunu sizler gibi doğal karşılamıyorum. Ayrıca şampiyon kim olmuş olacak umrumda değil. Fırsatta kollamıyorum. Adelet tecelli bu şekilde etmez. Lig düşürülmesi gereken takımlar açıklanmalı. EUFA umarım bu kondua iyi bir yaptırım uygular. Süreç yanlış işlemektedir. Kulup başkanlarını birlik çağrısı vererek bu sürece ortak olmuşlardır. Biz 2004 te yaşadığımız şike olaylarında kulupler birliği neredeydi,TFF neredeydi? Bunu bilen İbrahim Yazıcı diğer kulupler gibi yanlış bir duruş sergilemiştir. GS kendi içinde aldığı tepkilerle bence bu açıklamayı yaptılar. Ve çokta güzel bir açıklama oldu. TFF bastırmaya çalışıyor ama bu işin sonunda ne TFF kalır nede TÜrkiye Futbol Ligi... Umarım sürec buna göre ilerlemez. Yarın bir gün çıkıpta madde değişiklikleri yapmazlar..
tff'nin günler önce bir açıklaması var elimizde delil de yok sadece duyum var diye. hangi delilden bahsediyorsun tff'nin elinde olmayanlardan mı ? Allah aşkına 2.dalga yeni başlamışken daha birilerinin sorgusuna yeni başlanmışken nasıl karar verilmesini bekliyorsunuz. yazı tura yaparak mı ?
sananes
Spor enstitüsü diye bir kurum olduğunu bir çoğu ilk defa bugün öğrenen insanlar çıkmışlar onların açıklamalarıyla federasyona yükleniyorlar.
Bize delil ve belge gelmedi dedi federasyon, vermediler dedi.Ellerinde karar verecekleri bir delil yokken ne kararı vermelerini bekliyorsunuz? Ben söyliyeyim fenerbahçeyi düşürün, adı karışan diğer takımlara ne olursa olsun.
Ayrıca son olarak burda atıp tutan insanlar bir kaç ay önce Diana Taurisi içinde aynı şekilde kin kusuyorlardı.Dikkat edin sonu yine aynı olmasın.
Facx
12.Temmuz.2011, 20:20
tff bu süreçte ligi bi müddet erteleyemezmiydi ?
Aşk-ı Şehir
12.Temmuz.2011, 20:21
Valla ben Türkçe'den anlıyorum. Spor Enstitüsü'de çok net açıklamış. Bak ne denilmiş açıklamada;
Bu suretle Türkiye Futbol Federasyonu, Türkiye Futbol Federasyonu Kuruluş Ve Görevleri
Hakkında Kanun’un 3/g; Futbol Disiplin Talimatı’nın 55.,74.,79.,80.84.,85.vd; Etik Kurulu
Talimatı’nın 4/I,b vd. maddeleri ile sair mevzuat ışığında, iddianamenin hazırlanması, kabulü
veya kovuşturma süreci beklenmeksizin, delillere ulaşmaya çalışmalı, elde edilen delilleri
vicdani kanaatine göre değerlendirip hiç vakit geçirmeden ve derhal kararını açıklayarak
2011-2012 futbol liglerini geleceği meçhul bir şekilde başlatmamalıdır.
TFF’nin delillere ulaşma talebi, bir lütuf değil, Anayasa’nın 59. maddesi ile sahip olduğu
yargılama yetkisinin engellenmemesi, geciktirilememesidir. Bu bakımdan TFF’yi, hakkını
elde etmek için gerekli resmi girişimlerde bulunmaya davet ediyoruz.
Yani TFF istediği takdirde Emniyet elindeki belgeleri vermek zorunda. Hukuk sürecinin işleyebilmesi için...
sarianet
12.Temmuz.2011, 20:22
tff bu süreçte ligi bi müddet erteleyemezmiydi ?
iddianame 4 5 aya çıkacak napcaktı ligi iptal mi edecekti avrupa kupaları var seneye avrupa şampiyonası var orada oturanlar bizim burda bildiğimiz kadar biliyolar her şeyi merak etme
Varonil
Bu madem 8 aydır süren bir soruşturmaydı,neden suçüstü yapılmadı peki? Savcı 5 maçımızın sonucunu önceden biliyordu güya,suç üstü yapıp durdursalardı ya ligi?
sananes
Valla ben Türkçe'den anlıyorum. Spor Enstitüsü'de çok net açıklamış. Bak ne denilmiş açıklamada;
spor enstitüsü nedir? ne iş yapar? türk futbolundaki yeri, önemi nedir? bunu biliyor musunuz peki? ilk defa ne zaman böyle bir kurum olduğunu duydunuz?
Nedvedmania
Yakında Ünal Aysal göz altında diye haber çıkarsa hiç şaşırmayın :)
Börk
12.Temmuz.2011, 20:24
Fenerbahçe taraftarı çevreye,insanlara zarar vermeye başlamış.Kararı değiştirir mi bu yaptıkları bilmiyorum ama bu zararlarla övünenler var gerçekten.Güzel bir protesto örneği olamadı ne yazık ki.Allah can kaybı yaşatmasın.
sarianet
12.Temmuz.2011, 20:25
Federasyon, Ünal Aysal'ı kınadı
Türkiye Futbol Federasyonu, Galatasaray Başkanı Ünal Aysal'ı yaptığı açıklamalardan sonra kınadı.
Türkiye Futbol Federasyonu, Galatasaray Başkanı Ünal Aysal'ı sağduyulu davranmaya davet etti.
İşte o açıklama...
"3 Temmuz'dan bu yana ülkemizin gündeminde olan şike soruşturmasından, Türk futbolunun en az zararla çıkması için Türkiye Futbol Federasyonu olarak yoğun bir emek ve çaba harcıyoruz. Bu kritik süreçte; kamuoyunun, Kulüpler Birliği'nin ve futbol ailemizin karşılıksız ve samimi destekleri bizi yüreklendiriyor.
Ancak bugün Galatasaray Kulübü'nün Başkan Ünal Aysal imzası ile yaptığı açıklama, açık söylemek gerekirse bizleri şaşırttı ve üzdü.
Çok değil sadece 24 saat önce yapılan TFF-Kulüpler Birliği toplantısına katılan Galatasaray 2. Başkanı Ali Dürüst, o toplantıdaki görüşleri benimsemiş ve TFF'nin alacağı her kararı destekleyeceğini belirtmiştir.
Türk futbolunun geleceğini planlayacak bu toplantıya, mazereti nedeniyle katılamayan Galatasaray Kulübü Başkanı, bugün yaptığı bu açıklama ile 106 yıllık bir camiayı temsil eden 2. Başkanı'nı da oldukça güç bir duruma düşürmektedir.
Sonuçları nereye kadar ulaşacağı belli olmayan bu kriz üzerinden "bu ateş üfleyerek sönmez" diyerek fırsatçılık yapmak, elde herhangi bir belge ve delil olmadan hukuka ve adalete aykırı sonuçlar yaratabilecek nitelikte alelacele karar verilmesini beklemek, yüzlerce yıllık bir eğitim kurumunun temelleri üzerine yükselmiş olan Galatasaray Spor Kulübü'nün Başkanı'na hiç yakışmamaktadır. Kişi ve kurumları zan altında bırakan bu açıklamayı, Türk Futbolunun karar organı olan Türkiye Futbol Federasyonu olarak kınıyoruz.
Türkiye Futbol Federasyonu, en doğru ve en adil kararı verebilmek adına hukuki süreci beklemektedir. Buna başka bir anlam yüklemeye çalışmak, en hafif ifadesiyle insafsızlıktır.
Hatırlatmak isteriz ki, 29 Haziran 2011 tarihi ile birlikte sadece Türkiye Futbol Federasyonu'nun yönetimi değişmemiş, futbolumuzda yeni bir dönem de başlamıştır.
Bambaşka bir yönetim anlayışının egemen olacağı bu düzende, eski alışkanlıklarını devam ettireceğini düşünen tüm paydaşlarımızın yanılacağını bir kez daha vurgulamakta yarar görüyoruz.
Bu kapsamda, Galatasaray Kulübü'nü ve açıklamada imzası olan Sayın Başkan'ı, bu konuda sağduyulu davranmaya davet ediyor, benzeri açıklamaların devam etmesi halinde ise Futbol Disiplin Talimatı'nın ilgili hükümlerinin işletileceğini hatırlatıyoruz.
Saygılarımızla
Türkiye Futbol Federasyonu"
sui generis
bu kararı hemen hemen bütün hukukçular onayladı. bu enstitü şimdiye kadar nerdeymiş. çıkıpta karar alınmadan önce açıklasaymış. araba devrilince yol gösteren çok olurmuş
Aşk-ı Şehir
spor enstitüsü nedir? ne iş yapar? türk futbolundaki yeri, önemi nedir? bunu biliyor musunuz peki? ilk defa ne zaman böyle bir kurum olduğunu duydunuz?
Ya laf ebeliğini bırak Allah aşkına. Seni anlıyorum kulübün zor durumda. Benimde kulübüm zor durumda. Ama bir şey varsa bu temizlenmek zorunda anlamadığınız veya anlamak istemediğiniz bu. Şimdi öğrendim okuyunca. Mutlu oldun mu? Fenerbahçe aklandımı ben Spor Hukuku Enstitüsü'nü şimdi öğrenince?
E.Cartman
Bence Ünal Aysal'ın dedikleri doğrudur lig başlamamalıdır. Eğer Lig ortasında dosyalar TFF'ye verilir ve TFF küme düşürmek zorunda kalırsa ortalık karışır. Şampiyonlar Liginde sıkıntı olur, ligde sıkıntı olur, kupada sıkıntı olur her şey mahvolur.
Facx
12.Temmuz.2011, 20:26
iddianame 4 5 aya çıkacak napcaktı ligi iptal mi edecekti avrupa kupaları var seneye avrupa şampiyonası var orada oturanlar bizim burda bildiğimiz kadar biliyolar her şeyi merak etme
avrupa kupaları var hmm iyi fener şl de gruptan çıktı devre arasında fenerin şike yaptığı kanıtlandı küme düşcekmi fener ? düşcek diosan bu daha büyük bi kaos olmazmı ? ikincisi iddaneme değil davanın sonucu bekleniyo die düşünüyorum 3 yıl geçti aradan dava sonuçlandı fener suçlu 2 şampiyonluk almış o süreçte nolcak ? 2 side alınıp bi alt ligemi yollucaklar ? ben sanmıyorum eğer böyle bişey yaparlarsa fenerbahçe ve türk futbolu açısından daha kötü olmazmı
Bordo61Mavi
12.Temmuz.2011, 20:30
Sadri baskan serbest
Varonil
12.Temmuz.2011, 20:30
Birşeyi çok merak ediyorum daha da üstüne gitmeyeceğim.Burada Fenerbahçe küme düşmeli diyen arkadaşlar bunu neye dayandırarak söylüyorlar,hani bu kadar emin konuşuyorlar bildiklerini merak ediyorum çok.
ancar
12.Temmuz.2011, 20:31
Şu spor hukuku ensitütüsü nün yazısını sonuna kadar okudunuz mu acaba hiçbiriniz :)
Ben okudum su anda ama bır sey demıyorum karar verılmıstır daha da bunu değiştiremezsiniz ben sizlere daja öncede söyledim düşürmeyecekler diye mahkeme kararında ne çıkar onun sonucunda ne olur orasını bılemem ama su durumda TFF'nin düşürmeyeceğini söyledim.
sananes
12.Temmuz.2011, 20:31
Ya laf ebeliğini bırak Allah aşkına. Seni anlıyorum kulübün zor durumda. Benimde kulübüm zor durumda. Ama bir şey varsa bu temizlenmek zorunda anlamadığınız veya anlamak istemediğiniz bu. Şimdi öğrendim okuyunca. Mutlu oldun mu? Fenerbahçe aklandımı ben Spor Hukuku Enstitüsü'nü şimdi öğrenince?
arkadaşım tek bir kez söyliycem anla ya da anlama.Ortada iddianame yok,deliller neler suçlamalar neler?kimse bilmiyor.medyada bi sürü haber çıktı nerdeyse hepsi patladı.
Federasyona delil göndermemiş kimse.Bak ben pislik temizlenmesin demiyorum tabiki temizlensin mümkünse hemen temizlensin ama %1 bile şüphe varsa suçsuzluğa dair kimse kimseyi küme düşüremez mahkeme sonuçlanmadan.
Mahkeme bitmeden %100 suçlu olunduğu ispat edilirse ne biliyim suç üstü anı kameraya alınmıştır falan hemen şimdi, şu dakikada düşelim.Ama sadece iddialar üzerine şu aşamada küme düşürmek gibi büyük bir kararı kimse veremez.
Üstelik dava büyüyor yeni yeni isimler tutuklandı ve daha sorgulanmaları bile yapılmadı, daha da büyüyecek gibi duruyor.
Bak ben yırtalım diye uğraşmıyorum.Ben suçlu olduğumuzun ispatlanmasını bekliyorum.Hepsi bu kadar.
murat taşlı
12.Temmuz.2011, 20:32
Bence Ünal Aysal'ın dedikleri doğrudur lig başlamamalıdır. Eğer Lig ortasında dosyalar TFF'ye verilir ve TFF küme düşürmek zorunda kalırsa ortalık karışır. Şampiyonlar Liginde sıkıntı olur, ligde sıkıntı olur, kupada sıkıntı olur her şey mahvolur.
lig başlamzsa ne olur kupaya kim katılır o zaman sıkıntı olmazmı?
vego
12.Temmuz.2011, 20:35
Sadri Şener serbest.Tamamen.
RasAnt
12.Temmuz.2011, 20:36
Sadri Şener serbest bırakılmış
eng1n
12.Temmuz.2011, 20:36
Zaten belliydi bizden gelen tepkileri azaltmak için yaptıkları.
C h A o S
12.Temmuz.2011, 20:38
Serdal Adalı,Tayfur Havutçu ve Mahmut Özgener'de serbest bırakılır.Sanmıyorum tutuklanacaklarını.
Bujsas
Buda tuttu hayırlısı sadri şenere bişey sorduklarını bile sanmıyorum.Şimdi kimsede şüphe kalmadı.
Bordo61Mavi
Hasan Yener ve 1 yonetici daha serbest diyorlar
Varonil
12.Temmuz.2011, 20:39
Bekliyordum 2.dalgadan birşey çıkmayacağını açıkcası.Trabzonlu diğer yöneticiler de serbest kalacaklardır bence.
murat taşlı
12.Temmuz.2011, 20:40
dün akşam gs üniversitesi öğretim üyesi prof. doktor bir bayan adı Pınar olabilir açıklamalarda bulundu tff en doğru kararı verdi şike olayları ceza mahkemelerince görülmelidir diye ve buna benzer bir çok hukukçuda aynı görüşte ayrıca hiç bir fener li arkadaş demiyorki şuclu isek ceza vermeyin diye sadece suç kesinleşmeden masumuz diyoruz delilleri görelim iddaname hazırlasın ondan sonra ne olacaksa olur zaten o zaman eleştirileri yaparız sonuca göre hem bütün takımlar birlik toplantısında bi karara varmış ve açıklama yapmış şimdi ne oldu bi anda ne değişti veya bütün takımlarmı yandaş, çıkarcı oldu şimdi yapılacak tek şey var oda verilen karara saygı duymak gelişmeleri takip etmek ...
Varonil
12.Temmuz.2011, 20:41
Suçlu olduğumuz ispatlansın,sizden önce biz düşürürüz bu kulübü merak etmeyin :)
RaSenGan
12.Temmuz.2011, 20:41
Ellerinde bir delil olmayınca serbest bırakmışlar haliyle :)
vego
12.Temmuz.2011, 20:42
tribundergi: SON DAKIKA - Trabzonspor yöneticileri Temel Kazancioglu ve Hasan Yener serbest birakildi.
Bujsas
12.Temmuz.2011, 20:43
Ve bu arada daha belli olmadan adresin cezaevi gösterlimesi tam bi skandal bakalım ona ne diyecekler.Maddi Hata :D
ancar
12.Temmuz.2011, 20:43
bırakılacaklar zaten bir şey çıkmayacaktı ama bunun devamı gelicektir bu kadarla bitmez
Varonil
12.Temmuz.2011, 20:44
Ve bu arada daha belli olmadan adresin cezaevi gösterlimesi tam bi skandal bakalım ona ne diyecekler.Maddi Hata :D
YGS'deki şifre var ama kopya yok der gibi bir cevap bekliyorum ben :D
RasAnt
12.Temmuz.2011, 20:44
Serdal Adalı,Tayfur Havutçu ve Mahmut Özgener'de serbest bırakılır.Sanmıyorum tutuklanacaklarını.
Dediğin gibi olursa
'' Herşey kaldığı gibi devam edecek yargı sonucunda birşey çıkmayacak.(Fenerbahçe Spor Kulübü adına) ''
'' Aziz Yıldırım bitirilmiştir bütün bu tantanalar bunun içindi. ''
Night_Mare17
12.Temmuz.2011, 20:45
Serbest bırakıldıklarına göre suçsuzlar.
sarianet
200 bin lira kefaletle serbest bırakılmak üzere mahkemeye sevkedilmiş
vego
tribundergi: SON DAKIKA - Sadri Sener, 200.000 TL kefaletle serbest birakilmasi talebi ile mahkemeye sevkedildi. (NTVSpor)
M.Scofield
12.Temmuz.2011, 20:46
Delil yok diyorlar ama Aziz yıldırım ceza evinde çok garip bana göre resmen şikenin önünü açtılar bundan sonra herkez şike yapsın bizde sonu belli olan maçları izleyelim.
murat taşlı
12.Temmuz.2011, 20:46
sadri şener 200 bin lira kefalet ile serbest bırakılmak üzere mahkemeye sevkedilmiş.
Night_Mare17
12.Temmuz.2011, 20:48
Trabzonspor, Başkan SERBEST diye resmi açıklama yapıyor,NTVSPOR 200bin tl kefaletle Mahkeme'ye sevkedildi diyor.. Karmaşaya bak..
alıntı.
Bordo61Mavi
12.Temmuz.2011, 20:49
Ilk haber61 duyurdu, takima en takin medya bu gazete.
sui generis
12.Temmuz.2011, 20:50
o ne demek oluyor 200.000 lira kefalet falan..
sarianet
12.Temmuz.2011, 20:52
barış özbekin maaşından keser sadri başkan:D
Bordo61Mavi
12.Temmuz.2011, 20:52
50 Bin Türk Lirası kefaretle serbest bırakılan Sadri Şener şu anda adliyede son işlemlerini yapıyor.
Haber Kaynağı : http://www.haber61.net/images/news_source/10.jpg
Chinatown
12.Temmuz.2011, 20:54
emniyette polise, adliyede savcıya laf sokmuştur, tazminattır o 200.000 lira.
neyse, Nevzat Şakar dışında içerde adam kalmadı. Bu iyi birşey olsa da, bizim üzerimizdeki asıl iddaa Nevzat Şakar'a aitti. Önce sağlığına kavuşsun, sonra durumlara bakılacaktır.
Bordo61Mavi
12.Temmuz.2011, 20:57
2 dalga nin ihtiyaclarini gormek adina guzel bi para :)
Revolution
12.Temmuz.2011, 20:58
Fenerbahçeliler'in tepkilerini azaltmak içindi bu 2. dalga. Sadri Şener ve Trabzonspor yönetimi iskele babası çünkü maşa yaptılar onları.
Bordo61Mavi
12.Temmuz.2011, 21:01
NTVspor hemen 200bin dedi sonra kefaletsizde olabilir diyor.
sarianet
12.Temmuz.2011, 21:02
NTVspor hemen 200bin dedi sonra kefaletsizde olabilir diyor.
200 bin lira kefaletle serbest bırakılmak üzere mahkemeye sevk edildi dediler
ama hakim bedelsiz de serbest bırakabilir dedi ne var bunda
Revolution
12.Temmuz.2011, 21:02
NTVSpor özellikle yazbaşından beri çok saçmaladı. Eski çizgisinde değil.
goosfraba
12.Temmuz.2011, 21:05
ancak suçu varsa kefalet ödeyebilir.
RasAnt
12.Temmuz.2011, 21:07
Aynen suçu yoksa niye para ödesin dönüyor dolaplarr
vego
12.Temmuz.2011, 21:08
alpkoparal: Yaptigim arastirmaya gore kefaletle serbest birakilma uygulamasi, en fazla 3 yil hapis gerektiren suclar icin kullaniliyor...
alpkoparal: Yani Sadri Sener aslinda suclu bulunmus ama sucu kisa sureli hapis gerektirdigi icin kefalete basvurulmus bu durumda.
alpkoparal: Bu kapsamda yargi sureci basladiginda tutuklu yargilanan tum isimler icin 3 seneden fazla hapis cezasi talep edilecegini soyleyebiliriz.
Revolution
12.Temmuz.2011, 21:08
Aynen suçu yoksa niye para ödesin dönüyor dolaplar dönmedolap gibi
Var ya şu laf Aziz Yıldırım'a dense Fenerbahçeliler linç etmişti onu sanal alemde bile. Adamın şike yapıp sonra da kefaletle serbest bırakılacağına inanıyor musunuz? Hele bir durun bekleyin neyin kefaletiymiş bu.
Revolution
12.Temmuz.2011, 21:10
alpkoparal: Yaptigim arastirmaya gore kefaletle serbest birakilma uygulamasi, en fazla 3 yil hapis gerektiren suclar icin kullaniliyor...
alpkoparal: Yani Sadri Sener aslinda suclu bulunmus ama sucu kisa sureli hapis gerektirdigi icin kefalete basvurulmus bu durumda.
Bu mantığa göre adı eğer şikeye karıştıysa bile ömür boyu men edilmesi lazım. İçeride yatması gerekmiyor.
Night_Mare17
12.Temmuz.2011, 21:11
Hapiste olan kişi suçsuz . Dışarıda olan suçlu bu mudur mantık anlayışı.
vego
12.Temmuz.2011, 21:12
Şikenin cezası 5 yıldan başlıyor.Şike için değil bu kefalet.
C h A o S
12.Temmuz.2011, 21:14
Gazetecileri felan tehdit etmiş diyorlardı.Bunun için olabilir.
Bordo61Mavi
12.Temmuz.2011, 21:14
Kefaletsizde olasiligi varsa cok buyuk bisey degildir, ne bilim yaptigi kotu bi espiri cezasi felan olabilir :D
byariff
12.Temmuz.2011, 21:15
Yöneticilerin yaptığı hatalar kulübü bağlamaz diyerek hiçbir yaptırım uygulamayan TFF , söz konusu Galatasaray olunca çok güzel çark ediyor. helal olsun tam gaz devam
Chinatown
12.Temmuz.2011, 21:17
Şikenin cezası 5 yıldan başlıyor.Şike için değil bu kefalet.
tam bunu yazacaktım ki yazılmış. bunun nedeni açıklanır. ama nedeni şikeden değil gibi duruyor bu bağlamda. Nevzat Şakar'ın Kaan Söylemezgil olayını duyunca açıp menejere (adını unuttuğum Fenerbahçeli birkaç oyuncu ve Çağdaş Atan'ın meneleri), okkalı sövüp 'seni öldürürüm' diye tehdit etmesi gibi birşey böyle bir cezaya neden olmuş olabilir. telefon dinlemeleri var sonuçta.
NisRoc
12.Temmuz.2011, 21:19
Sadri Şener kefaletle serbest bırakıldığına göre şikeyle ilgili gözaltına alınmamış demek.
William Rookwood
12.Temmuz.2011, 21:19
Aydınlar'ın başkanlığı uzun sürmeyecek gibi duruyor, Hakan Şükür geçseydi başkanlığa iyi olurdu
goosfraba
12.Temmuz.2011, 21:20
para sayarken görüntü ve videosu olan emenike kefaletsiz serbest bırakılmıştı. dipnot.
bu bağlamda medyanın biraz kulaklarını çınlatayım dedim.
Revolution
12.Temmuz.2011, 21:22
TFF'nin ne şiş yansın ne kebap anlaşının dayanağı da belli oldu. Kulüpler Birliği'nden gelen oy birliğiyle güvenoyu. Sen kararını söylemeyip kararla ilgili güvenoyu alırsan, istediğini yapma gücü bulursun kendinde tabi. İnşallah başkan Ünal Aysal ve yönetimi bir daha bu hataya düşmezler. Kararı beğenmeyince meydan onlara kalıyor tabii.
Bu açıklamayla Türk sporuna darbe vurduk evet sayın Cavcav, ne içtiysen bana da gönder Ankara'dan.
RasAnt
12.Temmuz.2011, 21:23
Var ya şu laf Aziz Yıldırım'a dense Fenerbahçeliler linç etmişti onu sanal alemde bile. Adamın şike yapıp sonra da kefaletle serbest bırakılacağına inanıyor musunuz? Hele bir durun bekleyin neyin kefaletiymiş bu.
İyide ben suçu yoksa dedim şike yaptıysa demedim ki belli ki bir suçu var adamın,koyu olan yerle benim söylediğim arasında uzak bir bağlantı yok.
Revolution
12.Temmuz.2011, 21:24
@UEFAcom (http://twitter.com/#%21/UEFAcom) UEFA.com
UEFA statement on Turkish clubs: UEFA has released a statement addressing the current match-fixin... http://d3w.io/plnLC9
byariff
12.Temmuz.2011, 21:24
http://www.uefa.com/uefa/aboutuefa/news/newsid=1650460.html?cid=PULSE_TW
uefa birseyler yazmis ingilizcesi olanlar tercuman etse :D
Uefa yaptığı açıklamayla TFF'ye güvendiklerini söylemiş ama Türk Devletinin TFF'ye bir an önce gereken belgeleri vermesini istiyoruz demiş.
Uefa maçlarına katılsa bile, sonradan doğacak koşullara göre Uefa o klüpleri men edebilirmiş.
Revolution
12.Temmuz.2011, 21:25
Bu açıklamada UEFA, TFF'ye güvendiklerini bildiriyor ama aynı zamanda da delillerin TFF'ye bir an önce teslim edilmesini istiyor. Süreç hızlanacaktır.
Revolution
12.Temmuz.2011, 21:26
Bir de şöyle birşey var Twitter'da gördüm burayı kaçırmışım.
Uefa maçlarına katılsa bile, sonradan doğacak koşullara göre Uefa o klüpleri men edebilirmiş.
murat taşlı
12.Temmuz.2011, 21:26
TFF'nin ne şiş yansın ne kebap anlaşının dayanağı da belli oldu. Kulüpler Birliği'nden gelen oy birliğiyle güvenoyu. Sen kararını söylemeyip kararla ilgili güvenoyu alırsan, istediğini yapma gücü bulursun kendinde tabi. İnşallah başkan Ünal Aysal ve yönetimi bir daha bu hataya düşmezler. Kararı beğenmeyince meydan onlara kalıyor tabii.
Bu açıklamayla Türk sporuna darbe vurduk evet sayın Cavcav, ne içtiysen bana da gönder Ankara'dan.
Aslında karar dan daha çok bir gün önce kulüpler birliğinde asbaşkanında orada bu karara uyması karşı çıkmamasıdır.
RaSenGan
12.Temmuz.2011, 21:27
İşi bilen birilerinin olaya dahil olması güzel.
byariff
12.Temmuz.2011, 21:29
Manisaspor Kulübü Başkanı Kenan Yaralı, Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal'ın, futbolda şike iddialarına yönelik soruşturmaya ilişkin yaptığı açıklamayı kınadı.
Manisapor Kulübü Başkanı Yaralı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal'ın, ''Türk futbolu çok ağır bir şaibe altında. Kararların geciktirildiği her gün Türk sporuna zarar vermektedir'' şeklindeki açıklamasının, Türkiye Futbol Federasyonu ile Kulüpler Birliğinin dün yaptığı toplantıda alınan ortak kararların dışında bulunduğunu belirterek, Aysal'a tepki gösterdi.
Herkes galatasaray dusmani olmus vay arkadas keske adimiz sikede gecseydi
Revolution
12.Temmuz.2011, 21:30
Bu karar tartışılmamış ki dün toplantıda sadece TFF'ye alacakları kararda arkasında durduklarını söylemişler. Şu Galatasaray'a tepki gösterenlerin hiçbirinin açıklamayı okuduğuna inanmıyorum. Okuyup da şu saçmalıkları yapıyorlarsa 2 bardak soda içsinler, dışarı çıkıp bir hava alsınlar.
Bu arada yazıyı tekrar okudum şunu yazmayı atlamışım. Uefa şikenin, şikeye karışan kulüplerin ve futbolcuların farkında yazıyor. Burası çok önemli.
William Rookwood
12.Temmuz.2011, 21:31
Manisaspor başkanın yaptığı açıklamaya anlam veremedim.
goosfraba
12.Temmuz.2011, 21:33
ntvspor muhabiri : polis muhabiri arkadaşlarımdan aldığım bilgiye göre kefalet ilk kez uygulanıyor
Bordo61Mavi
12.Temmuz.2011, 21:36
Ntvspor, Galatasarayin transfer haberlerinden sonra bu adliye olaylarindada sinifta kalmistir bence. Yerel basin bile daha iyi haber yapiyor, ve daha saglam.
Revolution
12.Temmuz.2011, 21:39
NTVSpor muhabiri kefalet ilk kez uygulanıyor derken bu soruşturma için söylediyse, polis muhabirine sormasına gerek yoktu cümle alem biliyor :)
byariff
12.Temmuz.2011, 21:41
UEFA: "Altını önemle çizmek isteriz ki bir takımın ileride şike yaptığı ortaya çıkarsa derhal turnuvalardan men edilir."
ForsakeN
12.Temmuz.2011, 21:43
Ortada tüm kulüplerin ve federasyonun birlik olup aldığı bir karar varken - üstelik kendi ekibinizden biri de karar aşamasında orada bulunmuşken - yapılan bu açıklama bence de fırsatçılıktır. Daha TFF'nin eline deliller sunulmamışken şike konusunda cezalar vermesini beklemek garip bir davranış. Heralde Ünal Aysal "düşürün hepsini de rahat rahat takılayım" düşüncesi içerisinde.
RaSenGan
12.Temmuz.2011, 21:45
Heralde Ünal Aysal "düşürün hepsini de rahat rahat takılayım" düşüncesi içerisinde.
Unuttunuz sanırım konuyla ilgili haber yapmama kararı alan kulübün başkanı kendisi :)
ForsakeN
12.Temmuz.2011, 21:45
Unuttunuz sanırım konuyla ilgili haber yapmama kararı alan kulübün başkanı kendisi :)
Yok Aygün unutmadım da iki açıklamayı da aynı insan mı yaptı onu anlayamadım bir türlü. Biri ortamı yumuşatmak için biri de ortamı kaynatmak için yapılmış açıklamalar belli ki.
sananes
12.Temmuz.2011, 21:50
UEFA: "Altını önemle çizmek isteriz ki bir takımın ileride şike yaptığı ortaya çıkarsa derhal turnuvalardan men edilir."
bunu fenerbahçe taraftarları da savunuyorlar zaten. İlerde kanıtlanırsa küme düşelim avrupa'dan men edilelim.Yeterki kanıtlansın,kanıtlandıktan sonra düşmeyelim diyen fenerbahçeli bulamazsınız.
murat taşlı
12.Temmuz.2011, 21:51
çıkarsa gereği yapılmasın diyenmi var?.....
byariff
12.Temmuz.2011, 21:55
çıkarsa gereği yapılmasın diyenmi var?.....
hocam ben yazmadim bunlari uefa yazdi mail adreslerini vereyim gorusun istiyorsaniz bi uefa ile ?
Revolution
12.Temmuz.2011, 21:55
Ortada tüm kulüplerin ve federasyonun birlik olup aldığı bir karar varken - üstelik kendi ekibinizden biri de karar aşamasında orada bulunmuşken - yapılan bu açıklama bence de fırsatçılıktır. Daha TFF'nin eline deliller sunulmamışken şike konusunda cezalar vermesini beklemek garip bir davranış. Heralde Ünal Aysal "düşürün hepsini de rahat rahat takılayım" düşüncesi içerisinde.
Açıklamayı ne pozisyonda, ne psikolojide ne şekilde okuduğunuzu anlamıyorum ama orada 1 paragraf var orayı herhalde atlıyorsunuz. Yok yani anlam veremiyorum şu eleştrileri. Ne fırsatçılığı yapmış Ünal Aysal, ne açıklama yapmış haberiniz bile yoktur eminim ki. Buraya kadar olandı ForsakeN arkadaşım size olan cevabım, geri kalanı üzerinize alınmayın lütfen.
Orada koskocaman şu paragraf var, açıklamayı okumayıp da sağdan soldan duyanlar iyice okusun.
Şimdi bana 1 allahın kulu açıklasın neye tepki gösteriyorsunuz. Alın açıklamayı bir daha koyayım foruma, adam ne demiş de neye tepki gösteriyorsunuz. Asıl sizin bu yaptığınız fırsatçılıktır. Başkasına pislik atma isteğinizi Ünal Başkan sağolsun giderdiniz. Hatta Ünal Aysal'ı da suçluyorsunuz çok güzel. Ama Aziz Yıldırım içeri atıldığı için suçlu düşünenlere tepki gösterin linç edin tamam mı?
Açıklamayı tekrar koyuyorum ama eminim ki açıklamayı okuduktan sonra hiçbiriniz tepki göstereni kınamayacaksınız. Neden mi? Açıklama Galatasaray'ın. Neden mi? Çünkü bazıları tepki gösterdi, onlar tepki gösterip siz göstermezseniz olmaz.
Ünal Aysal
Başkan
Galatasaray Spor Kulübü
Sinirlerim acayip bozuldu kimse kusura bakmasın ama burada olayların başından beri tarafsızdım. Olunması gerek oydu ama burada başkaları benim tuttuğum takıma karşı, tuttuğum takımın yönetimindekilere, o kulübe bağlı olanlara karşı saçma sapan tavır takınırsa sonuna kadar onu çürütürüm işin peşini de bırakmam. Kalp kırdıysam affola, ama bu mesaj gerekliydi.
Trabzonspor
12.Temmuz.2011, 22:03
aten demiştim bu gözaltı şikeyle alakalı değil diye.Basın çok güzel eyler yayınlıyor biryerde 50 biryerde 200 milyar falan.Benim için bu haberler önemli
http://www.trabzonspor.org.tr/default.asp?Sayfa=HaberDetay&IND=7748#Icerik
http://www.trabzonspor.org.tr/default.asp?Sayfa=HaberDetay&IND=7749#Icerik
Bordo61Mavi
12.Temmuz.2011, 22:04
Alin iste size basin :)
Nevzat Sakar dunden beri hastanede baska haber yok, Aziz Yildirimin sekeri 285e cikmis hemen haber oldu.
IcedEarth
12.Temmuz.2011, 22:05
Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Aydınlar'ın bir kulüp için "Kulübüm", bir kulüp başkanı için de "Başkanım" derken neler düşündüğünü de yorumlar mısınız acaba?
ForsakeN
12.Temmuz.2011, 22:07
Revolution arkadaşım, ben o paragrafı okudum fakat sen benim mesajımı tam olarak idrak edememişsin anladığım kadarıyla. TFF bu kararı kendi kafasına göre almadı aynı zamanda Galatasaray'ın onayını da alarak yaptı. Hatta tüm kulüpler söz birliği yaparak arkanızda duracağız diye de TFF'ye her koşulda destek sözü verdiler toplantıda.
Destek verdiğiniz karar açıklandıktan bir gün sonra "Bu Ateş Üfleyerek Sönmez" açıklaması yaparak, Ünal Aysal'ın ve dolayısıyla Galatasaray'ın tavır değiştirmesine bu tepkiler. Çoğu kulüp de Aysal'ın bu açıklamasını o yüzden kınıyor zaten.
Bordo61Mavi
12.Temmuz.2011, 22:11
http://www.sporx.com/futbol/sorusturma/sok-gelismeler-yasaniyorSXHBQ239815SXQ
En altaki videoda, Zeki mazlum adli sahisinki. 0.07 de kufur var sanki. 2 gundur nasil farkedilmedi anlamadim :D
goosfraba
12.Temmuz.2011, 22:13
mahmut özgener de serbest.
sarianet
yanlış anons değil dimi:D
Revolution
@ForsakeN ben de size diyorum ki orada şu şu kararı aldık onaylıyor musunuz demesine oy vermedi Galatasaray kulübü. Federasyonun alacağı karara oy verdi. Böyle birşey beklemiyorlardı. Onu da açıkladım zaten yukarıda.
ForsakeN
12.Temmuz.2011, 22:16
@ForsakeN ben de size diyorum ki orada şu şu kararı aldık onaylıyor musunuz demesine oy vermedi Galatasaray kulübü. Federasyonun alacağı karara oy verdi. Böyle birşey beklemiyorlardı. Onu da açıkladım zaten yukarıda.
Önce " Ne karar alırsanız arkandayım" deyip sonra "Bu kararı alacağınızı beklememiştik,bu iş böyle olmaz".
Tepki çeken de bu zaten.