PDA

View Full Version : Büyük Şike Soruşturması

Pages : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 [48] 49

erdem344
04.Mart.2014, 13:46
Biz bu davayı çoktan kazandık yargıtaya felan gerek yok

sarianet
04.Mart.2014, 13:54
olması gereken oldu

Del Piero_10
04.Mart.2014, 13:55
UEFA'daki kel adamın sopayı göstermesi üzerine, 'ülkenin âli menfaatleri' gereği beklenen gelişme.

http://www.reuters.com/article/2013/12/12/us-soccer-uefa-matchfixing-idUSBRE9BB18320131212

uAburak89
04.Mart.2014, 14:33
Haber yalanmış galiba.

SAİT71
04.Mart.2014, 14:46
NTVsporda hala var haber ancak yargıtay yalanladı garip bi durum

mpaker66
04.Mart.2014, 14:54
Haber yalanlandı. Güzel bi borsa vurgunu oldu.

byariff
04.Mart.2014, 14:57
hemde 10 kat guzel :) guzel manipulasyon yaptilar tabiri caizse guzel sikey yaptilar borsada.

mpaker66
04.Mart.2014, 15:01
Fenerbahçe'nin borsadaki vadesinin son günü bugünmüş. Ne tesadüf!

byariff
04.Mart.2014, 15:06
http://i.imgur.com/CfsYPM4.jpg

europeanconquer
04.Mart.2014, 15:16
Hayırlı işler,bol güneşler.

sarianet
04.Mart.2014, 15:43
vergisini ödemeyen kulüpler düşünsün artık

Börk
04.Mart.2014, 15:44
Şaşırmadık maalesef yolsuzluğun da hat safhada olduğu şu günlerde.

byariff
04.Mart.2014, 15:44

Vergiyi nasil odediginz belli oldu iste :D :D

mpaker66
04.Mart.2014, 15:52

Vergi ödeyene, haksızlık yapmak suç işlemek serbest mi?

İyi ya babamda vergisini ödüyor gidip bi kaç banka soyalım nede olsa vergimizi ödüyoruz. :icon_cool:

sui generis
04.Mart.2014, 15:53
Borsada Fenerbahçe'nin manipülasyon yaptığını gösteren şey ne ? Başkalarıyla karıştırıyorsunuz heralde.

byariff
04.Mart.2014, 16:05
Borsada Fenerbahçe'nin manipülasyon yaptığını gösteren şey ne ? Başkalarıyla karıştırıyorsunuz heralde.

isine gelmeyince nasilda gormezden geliyorsun

http://i.imgur.com/A8sUQyf.jpg

+

25 dakikada 200 milyon TL topladı

3 Temmuz operasyonunun hemen sonrasında sarı lacivertli kulüp ekonomik sıkıntı yaşamamak adına Sermaye Piyasası Kurulu'na başvurarak "Tahvil ihracı" gerçekleştirmek istediğini açıklamıştı. Sarı lacivertliler böylece yatırımcıdan 100 milyon TL toplayacaktı.

Bu 100 milyon TL'yi de 2 yıl sonra (Devlet faizinin yüzde 3 fazlasıyla) yatırımcıya iade edecekti. SPK bu ihraca izin verdi. Ve Fenerbahçe küçük - büyük yatırımcıdan 100 milyon TL topladı. 10 bin liralık tahvil alan da oldu, 1 milyon liralık da.
O borçlanmanın vadesi 4 Mart tarihinde dolacak, Fenerbahçe 100 milyon lira ve faizini yatırımcıya ödeyecekti. Bunun için de bir kez daha SPK'ya başvurdu. Bu kez 200 milyon TL tahvil ihraç etmek istiyordu.

Ancak SPK bu kez izin vermedi. "Hayır" dedi Fenerbahçe'ye. "Tek bir şartla izin veririm, bu tahvilleri küçük yatırımcıya değil, nitelikli yatırımcıya satarsanız."

2 yıl sonrası için parasını riske eder miydi insanlar... Üstelik sorun sadece bu da değildi. Zaman daralıyordu. 200 milyon TL'lik tahvil alacağını Denizbank'a garanti etmesi gerekiyordu yatırımcıların.

Bu noktada Başkan Aziz Yıldırım devreye girdi. Telefonla tam 25 dakikalık temasları sonunda Fenerbahçeli pek çok isimden garanti aldı. Kimileri 1 milyon, kimileri de 5 milyon TL'lik tahvil almayı kabul etti. Böylece Aziz Yıldırım 200 milyon TL'lik parayı topladı ve SPK'da borçlanmaya izin verdi.

Fenerbahçe tahvillerinden alan isimlerin başında yine Ali Koç geliyor. Koç'un yanısıra tahvil satan isimlerin bazıları şöyle: Nihat Özdemir, Ferit Şahenk, Acun Ilıcalı, Abdullah Kiğılı. Bu isimlerin ne kadarlık alım yaptığı ise belirtilmiyor.

http://spor.haber7.com/fenerbahce/haber/1132880-25-dakikada-200-milyon-tl-topladi

sui generis
04.Mart.2014, 16:07
Ee ben burada hala Fenerbahçe'nin manipülasyonunu göremiyorum. Fenerbahçe'den biri dün hisse alıp bugün satmış mı , sen bana bunu göster.

byariff
04.Mart.2014, 16:09
ben sana sorayim ozman 30 dakikada nasil tavan yapti ?

sui generis
04.Mart.2014, 16:11
Dosyanın yeniden inceleneceği haberiyle. Ben senin soruna cevap verdim, sıra sende.

Birileri dün Fenerbahçe hissesi alıp bugün satmış olabilir de bunu neden Fenerbahçe'nin yaptığını söylüyorsunuz. Bana Fenerbahçe'nin yaptığını gösterin.

byariff
04.Mart.2014, 16:16
o birileride bunlar iste Fenerbahçe tahvillerinden alan isimlerin başında yine Ali Koç geliyor. Koç'un yanısıra tahvil satan isimlerin bazıları şöyle: Nihat Özdemir, Ferit Şahenk, Acun Ilıcalı, Abdullah Kiğılı. Bu isimlerin ne kadarlık alım yaptığı ise belirtilmiyor.

kucuk yatirimcininin koyacagi para ile o kadar tavan olmaz.

uAburak89
04.Mart.2014, 16:22
Normal şartlarda bu yapılanın Fenerbahçe ile alakası yok, bir takım kişilerin yaptığı bir şey bu. Belki kasıt bile olmayabilir, haberin kaynağının bir Fb taraftar sitesi olduğu söyleniyor, basın kopyala yapıştır habere çok meraklı.

Garip gelen kısım ise ortada net bir kanıt yokken Galatasaray kulübüne manipülasyoncu damgası vurmaya çalışanların şimdi kanıt meraklısı olması.

Vergi konusu ise ayrı komedi, veriyorsan kural olduğu için veriyorsun, iki de bir şovunu yapmak için değil. Kimisi şampiyonlukla, kupayla övünür, kimisi de ödediği vergiyle. :)

sui generis
04.Mart.2014, 16:22
Tahvil alma işinin borsadaki Fenerbahçe'nin hisseleriyle alakası yok. Tahvil hisse senedi demek değil. O yüzden Fenerbahçe'nin hisselerinin artmasıyla olayın bir alakası yok. (Benm bildiğim böyle) Hadi onu geçtim, bu haberi çıkaranların, hisse senedi alanların vs Fenerbahçe ile alakasını gösteremiyorsun. Bir tahvildir tutturmuşsun.

byariff
04.Mart.2014, 16:26
Tamam ozman tesaduf bunlarin hepsi tam borcun odencegi gun hisselerin tavan yapmis olmasi :)

sui generis
04.Mart.2014, 16:31
O dediğin kişilerin bir şeyler çevirdiğini gösteren bir şeyler olsun elinde, o zaman konuşalım.

uAburak89
04.Mart.2014, 16:38
Arif hiç boşuna yorma kendini. Sistem şöyle çalışıyor. Fenerbahçe lehine birşey oluyorsa doğrudur, altında bir neden var mı diye bakılmaz, kesin ve net kanıtlar yoksa tek laf edilemez.

Fenerbahçe aleyhine oluyorsa birşey herkes suçludur, oyunlar, senaryolar havada uçuşur. Bir öyle bir böyle kısacası.

SAİT71
04.Mart.2014, 16:42
Kanıta falan gerek yok işte Fenerbahçe hile yapmış burda da. Zaten bu ülkede kanıta gerek yok böyle şeyler için. Kanıt olsa bile bazı şeyleri ispat etmeye yetmiyor maalesef.

sananes
04.Mart.2014, 16:50
Borsada fenerbahçe hisseleri altında büyük bir vurgun yapılmış olması çok olası ama benim bildiğim ilk ntvspor yaptı son dakika haberini, Şahenk son zamanlarda yüklü miktarda fener hissesi almışsa bu soruşturmaya değer bir konu olur.

Yoksa fenerbahçe kulübüyle alakasını çözemiyorum ha ama ilk bizim takım resmi sitesinden yayınladıysa bunu eyvallah borsa manipulasyonunun sorumluları bizimkiler diyebiliriz.

Birbirinize saldırmak yerine gerçeklere odaklanın artık. Fenerbahçe kulübünü suçlamak için hislerden ve taraftarlıktan öte bir kanıt olsun elinizde. Aynı zamanda savunmak için de.

..JoaQuiN..
04.Mart.2014, 17:30
FENERBAHÇE FUTBOL A.Ş. / FENER [] 04.03.2014 15:19:37

SPK'nın 14.02.2014 tarih ve 4/113 sayılı kararı çerçevesinde Şirketimize verilen 200.000.000 TL tahvil ihraç limiti dahilinde ve SPK'nın 26.02.2014 tarihinde kolektif yatırım kuruluşları hariç, gerçek ve tüzel kişilere tahsisli olarak satılmasını onayladığı 100.000.000 TL tutarındaki tahvillerimizin satışı 04.03.2014 tarihi itibariyle tamamlanmıştır. Tahvillerimiz TL cinsinden, 728 gün vadeli, 91 günde (3 ayda) bir olmak üzere yılda 4 (dört) defa kupon ödemeli, Hazine Gösterge Faiz Oranı + 350 bps faizli olarak her bir kupon döneminde belirlenmek üzere değişken faizlidir.

buda mı tesadüf :D

Universal
04.Mart.2014, 17:59
Bunları haber yapanlar, hisselere sahip olan kişiler bakalım gerçek ne boyutta.

Artık şu sözde saçmalamaya gelince tertemiz bir kulüp olduğumuz bu gün bir kez daha ortaya çıktı.

Şu var bende rakip taraftar olsam durmadan yerden yere vururdum. Ama yerden yere vuranlar sırf başkalarına yalaka olayım diye fikir değiştiriyorsa tvde demek ki zamanında başkaları içinde bu fikirlere sahip olmuşlar.

uAburak89
04.Mart.2014, 18:30
Bu haberi ilk olarak duyuran site, superfb. Bu site sporx'e bağlı. Sporx'in başında Tahir kum var. Tahir Kum, tapelerde Şekip Mosturoğlu'ndan talimat alarak Emenike için yalan haber yaptıran şahıs.

Söz konusu haberi patlatan ntvspor, sahibi Ferit Şahenk, Sow transferine finansör olacak kadar Fenerbahçe'li.

Doğrudan ne Aziz Yıldırım, ne de başkası suçlanamaz. Birisi suç duyurusunda bulunur, SPK'da haberin yayınlandığı ve yalanladığı zaman diliminde ki hisselerin daha doğrusu büyük miktardaki alım - satımın kimin tarafından yapıldığını belirleyip, açıklarsa işin gerçeği öğrenilir. Yoksa bu şekilde mide bulandırdığı ile kalıyor. Kaldı ki buna benzer şeyler daha önce de oldu. Sanki ceza ertelenmiş gibi sezon başında Fenerbahçe Şampiyonlar Liginde denildi, hisseler uçtu, sonra işin aslı başka çıktı.

Universal
04.Mart.2014, 18:43
Bu haberi ilk olarak duyuran site, superfb. Bu site sporx'e bağlı. Sporx'in başında Tahir kum var. Tahir Kum, tapelerde Şekip Mosturoğlu'ndan talimat alarak Emenike için yalan haber yaptıran şahıs.

Söz konusu haberi patlatan ntvspor, sahibi Ferit Şahenk, Sow transferine finansör olacak kadar Fenerbahçe'li.

Doğrudan ne Aziz Yıldırım, ne de başkası suçlanamaz. Birisi suç duyurusunda bulunur, SPK'da haberin yayınlandığı ve yalanladığı zaman diliminde ki hisselerin daha doğrusu büyük miktardaki alım - satımın kimin tarafından yapıldığını belirleyip, açıklarsa işin gerçeği öğrenilir. Yoksa bu şekilde mide bulandırdığı ile kalıyor. Kaldı ki buna benzer şeyler daha önce de oldu. Sanki ceza ertelenmiş gibi sezon başında Fenerbahçe Şampiyonlar Liginde denildi, hisseler uçtu, sonra işin aslı başka çıktı.

Yorumlarına katılıyorum. Kısa dönemde iyi para kazanmaya çalışıyorlar, incelemer sonucu gerçekler ortaya çıkar.

TeNaciOUS MidFieLdeR
04.Mart.2014, 19:29

emin degilim ama sanirim o tahviller fenerli isadamlari tarafindan satin alindi. hurriyet gazetesinde de haber fedakar fenerli isadamlari seklinde yayimlanmisti. konu hakkinda detayi bilen varsa belki bizi aydinlatabilir. ben oyle biliyorum sahsen. iclerinde ali koc, mahmut uslu ve acun gibi isimler var.

..JoaQuiN..
04.Mart.2014, 19:48
Tahvilleri satın alan kişiler ; Ferit Şahenk ( NTV'nin ve Doğuş grubu Sahibi ) Ali Koç, Nihat Özdemir.Benim bildiğim bu üç kişi.

Bu Haber İlk olarak SüperFB.Com denen sitede yayınlandı buradan Sporx SüperFB.com'u kaynak göstererek yayınladı.(HAlbuki iki site de Tahir Kum'un, Herangi bir durumda Ceza gelmemesi için SüperFB.Com'dan yayınlandı haberr ) NTV ise TV'de, Twitter'da, Ntvspor.com'da haberi girerek borsa da hisselerin yükselmesini sağladı..Bu sayede Tahvil alan işadamları Yatırdıkları parayı 1 günde çıkartttılar...Belki de daha Fazlasını..

Fener dünkü fiyat 29.60 TL İSLEM HACMİ 1.800 bin Bugun alış fiyatı 31.70.

ve Böyle bir vurgunn olduktan 1 2 saat sonra da fenerbahçenin Kap'a yaptığı açıklama zaten herşeyi açıkca ortaya koyuyor..Borsa'dan hiç birşey Anlamayan İnsan bile işlerin nasıl yürüdüğünü çözmüştür.

Burada iş SPK'ya düşüyor.SPK araştırma yaparsa fenerbahçe büyük ceza alır bana göre.ama tabi YAPARSA..

Manipülasyona açık hisse senetleri hem klübe hem yatırımcıya uzun vadede atılan en buyuk kazıktır. Bkz ;
https://pbs.twimg.com/media/Bh5KcKhIIAEYKNx.png:large

furkan58
04.Mart.2014, 19:59
Vergi konusu ise ayrı komedi, veriyorsan kural olduğu için veriyorsun, iki de bir şovunu yapmak için değil. Kimisi şampiyonlukla, kupayla övünür, kimisi de ödediği vergiyle. :)

Kuralsa sen de ver sen de övün. Kupa şampiyonluk ve vergiyi kıyaslıcak kadar sığ bi yorumu beklemezdim genelde yazdiklarin tartisilmaya değer şeyler oluyor çünkü bu saçma olmuş.

Borsadan anlamam yapilmissa yanlış. Yapılmışsa cezası verilsin. Ama vergi kaciranlarada cezalari verilsin.

GeorgeWeah
04.Mart.2014, 20:24
Ne günler yaşıyoruz. ROK bile 3 Temmuz iftiraymış dedi...

http://www.youtube.com/watch?v=umQy2oWdT9s

uAburak89
04.Mart.2014, 23:06
Kuralsa sen de ver sen de övün. Kupa şampiyonluk ve vergiyi kıyaslıcak kadar sığ bi yorumu beklemezdim genelde yazdiklarin tartisilmaya değer şeyler oluyor çünkü bu saçma olmuş.

Borsadan anlamam yapilmissa yanlış. Yapılmışsa cezası verilsin. Ama vergi kaciranlarada cezalari verilsin.

Kuralsa yaparsan normal, yapmazsan cezası olur. Bu iddiaların doğruluğu bile meçhul zaten, zamanında ekonomi bakanı yalanlamıştı mesela. Vermeyen kısmında kesinlik yok yani. Verdiğini söyleyen kesim ise her fırsatta bunu övüyor. Ben de biliyorum şampiyonluk ile verginin normal şartlarda alakasız iki şey olduğunu. Kastettiğim şey, şampiyon olunamadığı için bu konuda ısrarla gönderme yapıldığı idi, daha net söylemek gerekirse, Fenerbahçe sportif açıdan daha iyi konumda olsaydı kimse bu kadar önemsemezdi vergiyi. Benim düşüncem bu şekilde. Onun dışında, "genel olarak" yaptığın yorum için teşekkür ederim.

Bordo61Mavi
05.Mart.2014, 04:25
Bu sorusturmadan sonra borsada cok buyuk paralar kazananlar oldu.

Cengo
05.Mart.2014, 06:24
Tahvilleri satın alan kişiler ; Ferit Şahenk ( NTV'nin ve Doğuş grubu Sahibi ) Ali Koç, Nihat Özdemir.Benim bildiğim bu üç kişi.

Bu Haber İlk olarak SüperFB.Com denen sitede yayınlandı buradan Sporx SüperFB.com'u kaynak göstererek yayınladı.(HAlbuki iki site de Tahir Kum'un, Herangi bir durumda Ceza gelmemesi için SüperFB.Com'dan yayınlandı haberr ) NTV ise TV'de, Twitter'da, Ntvspor.com'da haberi girerek borsa da hisselerin yükselmesini sağladı..Bu sayede Tahvil alan işadamları Yatırdıkları parayı 1 günde çıkartttılar...Belki de daha Fazlasını..

Fener dünkü fiyat 29.60 TL İSLEM HACMİ 1.800 bin Bugun alış fiyatı 31.70.

ve Böyle bir vurgunn olduktan 1 2 saat sonra da fenerbahçenin Kap'a yaptığı açıklama zaten herşeyi açıkca ortaya koyuyor..Borsa'dan hiç birşey Anlamayan İnsan bile işlerin nasıl yürüdüğünü çözmüştür.

Burada iş SPK'ya düşüyor.SPK araştırma yaparsa fenerbahçe büyük ceza alır bana göre.ama tabi YAPARSA..

Manipülasyona açık hisse senetleri hem klübe hem yatırımcıya uzun vadede atılan en buyuk kazıktır. Bkz ;
https://pbs.twimg.com/media/Bh5KcKhIIAEYKNx.png:large

Bir gazeteci yalan haber yaptı diye Fenerbahçe'ye ceza meza veremezsin.

Ayrıca tahvil bir borçlanma aracıdır ve faizi ile geri ödemesi yapılır. Sanki hibe ediliyor da para bir yerden hibeyi çıkartıyorlarmış gibi konuşuyorsunuz.

Bu kadar mantıksız bir açıklama duymadım hayatımda.

Tahvil alanların bir operasyonu olduğunu iddia ediyorsanız bile Fenerbahçe ile zerre kadar alakası yok.

Tahvil alma işinin borsadaki Fenerbahçe'nin hisseleriyle alakası yok. Tahvil hisse senedi demek değil. O yüzden Fenerbahçe'nin hisselerinin artmasıyla olayın bir alakası yok. (Benm bildiğim böyle) Hadi onu geçtim, bu haberi çıkaranların, hisse senedi alanların vs Fenerbahçe ile alakasını gösteremiyorsun. Bir tahvildir tutturmuşsun.

Nasıl komplo teorisi uydururuz diye bir çaba var. Gerçekten bu saçmalığa inananlar ve bilerek zarar vermek için kamuoyu beklentisi yaratmaya çalışanlar diye ikiye ayrılıyor ne yazık ki insanlar.

Teknik olarak Fenerbahçe hiç bir şekilde böyle bir iddianın hiç bir kanadından değil ama amaç hedef saptırarak Fenerbahçe kirlidir, suçludur algısı yaratarak her suçu üstüne yıkmaya çalışmak için kamuoyu oluşturmaktan başka bir değil. Algı kirliliği hedefini kimse yemiyor.

Bu ÖYM'ler ortaya çıktığından beri kanıtlar, bulgular olmadan keyfi yorumlar ile, varsayımlar ile yargılamaya bayılıyoruz, bayılıyoruz.

Suçlu = Masum olduğu aksi kanıtlamayacak şekilde kesin kanıtlar ile yargılanan kişi ya da kurumlardır.

Tesadüf olan nedir? SPK'nın şartlı onay verdiği tahvil için bildirim bir zorunluluk. Önce kanunları, tüzükleri tekrar okumanız gerektiğini belirtmek zorundayım.

isine gelmeyince nasilda gormezden geliyorsun

http://i.imgur.com/A8sUQyf.jpg

+

25 dakikada 200 milyon TL topladı

3 Temmuz operasyonunun hemen sonrasında sarı lacivertli kulüp ekonomik sıkıntı yaşamamak adına Sermaye Piyasası Kurulu'na başvurarak "Tahvil ihracı" gerçekleştirmek istediğini açıklamıştı. Sarı lacivertliler böylece yatırımcıdan 100 milyon TL toplayacaktı.

Bu 100 milyon TL'yi de 2 yıl sonra (Devlet faizinin yüzde 3 fazlasıyla) yatırımcıya iade edecekti. SPK bu ihraca izin verdi. Ve Fenerbahçe küçük - büyük yatırımcıdan 100 milyon TL topladı. 10 bin liralık tahvil alan da oldu, 1 milyon liralık da.
O borçlanmanın vadesi 4 Mart tarihinde dolacak, Fenerbahçe 100 milyon lira ve faizini yatırımcıya ödeyecekti. Bunun için de bir kez daha SPK'ya başvurdu. Bu kez 200 milyon TL tahvil ihraç etmek istiyordu.

Ancak SPK bu kez izin vermedi. "Hayır" dedi Fenerbahçe'ye. "Tek bir şartla izin veririm, bu tahvilleri küçük yatırımcıya değil, nitelikli yatırımcıya satarsanız."

2 yıl sonrası için parasını riske eder miydi insanlar... Üstelik sorun sadece bu da değildi. Zaman daralıyordu. 200 milyon TL'lik tahvil alacağını Denizbank'a garanti etmesi gerekiyordu yatırımcıların.

Bu noktada Başkan Aziz Yıldırım devreye girdi. Telefonla tam 25 dakikalık temasları sonunda Fenerbahçeli pek çok isimden garanti aldı. Kimileri 1 milyon, kimileri de 5 milyon TL'lik tahvil almayı kabul etti. Böylece Aziz Yıldırım 200 milyon TL'lik parayı topladı ve SPK'da borçlanmaya izin verdi.

Fenerbahçe tahvillerinden alan isimlerin başında yine Ali Koç geliyor. Koç'un yanısıra tahvil satan isimlerin bazıları şöyle: Nihat Özdemir, Ferit Şahenk, Acun Ilıcalı, Abdullah Kiğılı. Bu isimlerin ne kadarlık alım yaptığı ise belirtilmiyor.

http://spor.haber7.com/fenerbahce/haber/1132880-25-dakikada-200-milyon-tl-topladi

Bu manipülasyon değil.

SPK 200M'luk tahvil için banka teminatı ve bankanın satışa sunması ile yatırımcıya satacaksın ya da 100M'luk benim kabul ettiğim nitelikli yatırımcıya satacaksın dedi. Nitelikli yatırımcının da kuralı var, belli bir miktar (rakamı hatırlamıyorum ama oldukça yüksekti) varlığı bulunan kişi ya da kurumlar demek.

Fenerbahçe ikinci yolu tercih etti ve tahvil alan kişiler için listeyi SPK'ya yolladı ve onaylandı.

Tahvil gibi borçlanma araçları zaten banka yolu ile sunulur. Banka teminatı başka bir konu, ayrıca birinci yolda bankanın da komisyonu olacaktı. Faiz artacaktı.

Bunu manipülasyona nasıl bağlayabiliyoruz? Hiç bir alakası yok. Doğruda SPK'nın getirdiği yeni tüzüğe bağlı karar verme yetkisinden ortaya çıkan işlem kararı.

Aziz Yıldırım istediği kişiyi arayarak tahvil al diyebilir. Hukuken bu suç değil. Bankaların size kredi verelim demesi suç değil ise bu da suç değil.

Universal
09.Mart.2014, 01:10
UEFA, Fenerbahçe ve Beşiktaş'a tekrar ceza vermeyeceklerini, Fenerbahçe yeniden yargılanıp aklansa bile cezanın kalkmayacağını belirtti. Kısaca herşeyin polis fezlekesine göre gerçekleştiği gözüküyor.

UEFA, TFF'ye bir yaptırımda uygulamayacak, federasyonlar özerktir dedi. Başka ülkelerde de buna benzer olaylar olduğunu ve UEFA'nın karışmadığını belirtti. Kısaca TFF'de bir baskı olmayacak.

TFF'de kapadığı bir dosyayı yasal olarak tekrar açmayacağı için orada da bu süreç bitti.

Kısaca şike süreci bana göre tamamen artık bitmiştir. Bundan sonra eğer yeniden yargılama olursa sadece bireylerin özgürlükleri için olacaktır.

Bu olaylar için ise yorumum şu; artık hiç kimsenin aynı fikre sahip olmadığı bir süreç yaşandı. Bu da ne yazık ki ülkemizin olduğu durumdan kaynaklanıyor.

byariff
09.Mart.2014, 02:43
sen oyle zannet uefa oyle demedi ki dediyse hadi dedi diyelim kaynak uefa resmi kaynagin varmi ?

TeNaciOUS MidFieLdeR
09.Mart.2014, 04:00
ulusal basinda yer alan haberden alintilamis arkadas.

MUSTAFA ANIKLI / SKORER

Kadir Has Üniversitesi Spor Çalışmaları Merkezi'nin düzenlediği "Futbolda Disiplin Süreçleri ve Karar Mekanizmaları" konferansı, dün Kadir Has Kampüsü'nde başladı. İlk gün kürsüye çıkan UEFA Tahkim Kurulu Başkanı Pedro Tomas Marquez ve UEFA Disiplin ve Dürüstlük Birimi Koordinatörü Emilio Garcia Silvero, UEFA'nın ne yeni bir ceza vereceğini, ne de cezanın azalmasının gündemde olduğunu dile getirdi.

"UEFA Disiplin ve Tahkim süreci"ni anlatan Marquez, soru-cevap bölümünde, "Türk yargısı, şike dosyasıyla ilgili yeniden yargılama yapılmasına karar verirse siz de Fenerbahçe'ye verilen iki yıllık cezayı yeniden değerlendirir misiniz?" sorusuna, Tahkim Kurulu Başkanı, "Biz varsayımla hareket etmeyiz. Bu durum, UEFA'nın kararını etkilemez. Çünkü bu bizim inancımız. Benim görüşüm, yüksek mahkeme kararını vermiştir, biz de cezai kısmını bitirmişizdir. Dosya da kapanmıştır" dedi.

Universal
09.Mart.2014, 14:48
sen oyle zannet uefa oyle demedi ki dediyse hadi dedi diyelim kaynak uefa resmi kaynagin varmi ?

Yukarıda arkadaş paylaşmış. Boşuna ümitlenmeyin birilerin özel sipariş üzerine hazırlattığı dosyalar ile 100 yılı aşmış çınarı kimse kirletemez.

byariff
09.Mart.2014, 15:22
yakinda gorecegiz daha resmi birsey yok.

Bordo61Mavi
09.Mart.2014, 17:17
http://blogimg.radikal.com.tr/Blogs/2013/07/16/sessizlik-5A83-7FA6-1241.jpg

Ne zaman boyle haberler cikti herzaman ardina kotu seyler oldu.

TeNaciOUS MidFieLdeR
09.Mart.2014, 18:22
Bu yalnız sahte bir gündem değil ki. kanlı canlı adam gelmiş, kadir has da soru cevap yapılırken fikir belirtmiş. Çok somut, göz önünde bir gelişme. Haliyle de haber yapılmış. Konuşan da uefa tahkim kurulu başkanı. Gayet de ciddi bir seminer. Öncekilerle pek bir alakası yok. hacıosmanoglunun spekulatif laflarına mi inanayım, ilk ağızdan söylenenlere mi?

Universal
09.Mart.2014, 18:34
UEFA'dan başkan geliyor açıklama yapıyor. Seneyede yokuz Avrupa'da. Bir yılımız daha boşuna çalındı. Ondan sonra kimseler tutamaz bizi...

Kupa hayalide kurmayın alın terimizle alınan kupa, çay veya içki sohbetlerinde geri alınamaz.

Bordo61Mavi
09.Mart.2014, 23:00
Twitterda adamin dediklerini 10 kisi yazmis, hepsinden baska baska anlamlar cikabilir.

Bu haberde gazetecinin kendi yorumu.

Kupa hayali felan kurdugumuz yok en azindan benim yok, su surec sonunda cikan sonuctan gayet memnunum. Bukadari bana yeterliydi

sui generis
09.Mart.2014, 23:07
Dosya şuan Yargıtay'da karar düzeltme aşamasında olduğu için kararın kesinleşmesi erteleniyor. TMK'nın kaldırılmasıyla dava görevsiz mahkemede görülmüş olduğu için Yargıtay şimdi dosyayı görevli mahkemeye(Ağır ceza mahkemesine) gönderecek ve yargılama yeniden başlayacak. Bu tahmini Mayısta falan olur. Mahkeme işi hızlı yürütüp karar verirse ve karar Fenerbahçe adına olumlu olursa gelecek sezon için belki avrupa yolu açılır. Ama tabii bu işlerin çok hızlı ilerlemesi lazım ama çok zor şuanki sistemde.

mwaru
15.Mart.2014, 21:56
Bugün yayınlanan Gezi Parkı ile ilgili ses kaydını dinlediniz mi? Fikret Orman hakkında neler söylüyorlar. Sonra da biz kalkıp siyasetin ne işi olur futbolla demeye devam edelim. Böyle birşey olamaz seviyesizler ne biçim küfür ediyorlar.

davidvilla
15.Mart.2014, 21:58
Aynen mwaru biraz once dinledim. İnsanlığı kaybetmiş bunlar.

goosfraba
15.Mart.2014, 22:20
ses kaydının linki var mı?

Ralph
15.Mart.2014, 22:28
https://www.youtube.com/watch?v=PYiwI3zg-Og

sanırım bu. Bende maç bitince dinleyeceğim.

Ralph
15.Mart.2014, 22:59
https://www.youtube.com/watch?v=PYiwI3zg-Og

sanırım bu. Bende maç bitince dinleyeceğim.

Maç biter bitmez dinledim. Fikret Orman'a ne küfürler edilmiş vay vay vay :) Ama futbolumuzda kesinlikle siyaset yok biz sallıyoruz canım :)

sui generis
16.Mart.2014, 01:22
Fikret Orman da dik duramamış anladığım kadarıyla.

mwaru
16.Mart.2014, 01:30
Fikret Orman da dik duramamış anladığım kadarıyla.

Öyle fakat kim duruyor ki ? hepsi çıkarlarını korumaya çalışıyor. Yarın Fikret Orman sert bi cevap verirse çok iyi olur.

Aziz efendi de artık politika yapmayı bırakıp ya herru ya merru demeli. Başbakan'a yanaşmayı bıraksın ki samimiyetine güvenelim.

Bu arada Aziz başkan kendi ile ilgili çıkan ses kayıtları hakkında birşey söyledi mi ? ben kaçırmış olabilirim.

sui generis
16.Mart.2014, 01:40
Hayır, bir açıklaması olmadı.

Dik duramamış derken, kaldırırım ben o açıklamayı demesi.

Aziz Yıldırım'ın da hükümetle beraber olma çabalarına aşırı sinir oluyorum.

SAİT71
16.Mart.2014, 13:03
Burada Fikret Orman'ın yapabileceği bir şey yok. Karşısında öyle biri varken koca kulübü ateşe atamaz. Elbette kulübün çıkarları için her şeyi yapacaktır. Asıl garip olan şey, başbakanın bu şekilde derin devlet tarzındaki tehditvari, diktatörümsü tutumudur. Mafya mısın başbakan mısın arkadaş nesin sen? Zaten bu tür olayların olduğunu hepimiz biliyorduk ama ispatı yoktu resmi olarak. Alın işte ortalarda bir sürü rezilliklerini gösteren tapeler var. Ama ne yazıkki şu suç teşkil eden tapenin bile AKP'ye karşı hiç bir tehdit ediciliği olmayacak.

Universal
16.Mart.2014, 13:21
https://www.change.org/tr/kampanyalar/adaletefeneryak

Adalet'e Fener Yak ile yeniden yargılama için destek olabilirsiniz. Suçlu bile olsak eşit şartlarda yargılanmak ve adalet aramak en büyük hakkımız. Taraflı tarafsız herkesin buna destek vereceğine inanıyorum.

http://youtu.be/8-UBfZj-wxI

Walter Sakana
16.Mart.2014, 15:14
Ben bu ses kaydının şike konusu ile alakasını anlayamadım?

SAİT71
16.Mart.2014, 15:46
Futbolun içine siyaset bu kadar girdiyse şike soruşturmasında iddia edilen siyasi çekişmelerin doğruluğu büyük güç kazanıyor yani...

Walter Sakana
16.Mart.2014, 16:00
Futbolun içine siyasetin girdiği çok önceden beri bilinen bir şey zaten.

Bunun dışında, bizim stadın (TT Arena) yapımı sırasında da siyasi muhabbetler dönmedi mi zamanında? Onu neye bağlayacaksınız?

Nedvedmania
16.Mart.2014, 16:19
Bence de bu ses kaydı şike muhabbetiyle alakasız.

mwaru
16.Mart.2014, 18:58
Nerede yazıcağımı bilemediğim için buraya yazdım yalnız direkt olmasa da şike ile alakası var. Başbakan stad yapımına dahi müdahale ediyorsa soruşturmada neler yapmıştır kim bilir.

SAİT71
16.Mart.2014, 21:10
bastan beridir biz zaten bu davanin siyasi olaylara bağlı oldugunu iddia ediyoruz bu tapelerde tuzu biberi oluyor yakinda şike davasi ile ilgili tape falanda çıkarsa hiç şaşırmam

mwaru
17.Mart.2014, 05:06
İzah edilemeyen her şeyi Cemaat’e yıkmak gibi bir refleks var

Daha önceki görüşmelerimizde “Cemaat Fenerbahçe’yi ele geçiriyor...” iddialarını tuhaf karşıladığınızı, bunu anlamakta zorlandığınızı* ifade etmiştiniz. Ortaya çıkan yeni bilgiler çerçevesinde bu iddiaları nasıl değerlendiriyorsunuz?

Evet. Fenerbahçe güzide bir kulübümüz. Müşahede ettiğim kadarıyla yönetimi, seyircisi ve taraftarıyla çok ciddi bir kenetlenme içinde. Bu imrendirici bir durum. Bundan kim rahatsız olur ki? Ben Galatasaray, Avrupa’da muvaffak olduğunda çok sevinmiş iftihar etmiştim. Gönül ister ki Beşiktaş, Trabzonspor ve diğer takımlarımız da başarılarına yeni başarılar ilave etsin. Dünyada kendinden söz ettirsin. Fenerbahçe’yi ele geçirme, Galatasaray’ı ele geçirme gibi teşebbüsleri siyaset harici emellerle nasıl izah edeceksiniz? Kamuoyuna izah edilemeyen her hususu Cemaat’e yıkma, kendini temize çıkarma gibi bir refleks var. Şimdi ortaya çıkan yeni bilgiler ışığında bunun da bir iftira olduğu anlaşıldı.

Fethullah Gülen şike hakkında konuşmuş.

Fietra 10
24.Mart.2014, 12:46
Başlık değişmeli.Soruşturma neticelendi ve şike tescillendi.

TeNaciOUS MidFieLdeR
24.Mart.2014, 17:58
Başlık değişmeli.Soruşturma neticelendi ve şike tescillendi.

Nasıl bir başlık olmalı, bilemedim.
Dava sonuçlanmış, uyuma yönetim :p

TeNaciOUS MidFieLdeR
26.Mart.2014, 18:35
INFANTINO AÇIKLADI...

ŞİKE DAVASI SÜRECİ UEFA İÇİN SONA ERDİ!

Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nun "UEFA'nın Futbol Federasyonu’na yaptırımda bulunacağına yönelik açıklamalarının hatırlatılması üzerine Infantino,"Hacıosmanoğlu'nun UEFA Disiplin Kurulu'nun değil, Trabzonspor Kulübü'nün Başkanı olduğunu" kaydetti.

http://www.ntvspor.net/haber/futbol/104882/sike-davasi-sureci-uefa-icin-sona-erdi

attirson
26.Mart.2014, 18:36
İnfantino'dan acıklama gelmis.

"Şike davası" süreci UEFA için sona erdi. Açıklamayı UEFA Genel Sekreteri Gianni Infantino yaptı. Infantino kişiler hakkında ise inceleminin sürdüğünü söyledi.

UEFA Disiplin Kurulu'nun Beşiktaş'a 1 yıl, Fenerbahçe'ye de 2 yıl Avrupa Kupaları’ndan men cezasını verdiğini hatırlatan Infantıno Yargıtay'ın şike davasında kişiler hakkında verdiği kararı inceleyeceklerini söyledi.

Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nun "UEFA'nın Futbol Federasyonu’na yaptırımda bulunacağına yönelik açıklamalarının hatırlatılması üzerine Infantino,"Hacıosmanoğlu'nun UEFA Disiplin Kurulu'nun değil, Trabzonspor Kulübü'nün Başkanı olduğunu" kaydetti.

Infantino, Kazakistan'ın başkenti Astana'da yarın yapılacak UEFA'nın 38. Olağan Kongresi öncesinde Rixos Otel'de basın toplantısı düzenledi.

"BİNDE 7 MAÇTAN ŞÜPHELENİYORUZ"
Şike suçu işleyenlere karşı ömür boyu men cezası da dahil daha sıkı tedbirler almayı planladıklarını belirten Infantino, "Son bir yıllık periyotta incelediğimiz 32 bin maçın binde 7'sinde şike yapıldığından şüpheleniyoruz. Binde 7 yüksek bir oran. Elbette kuşku duyulması, şike yapıldığı anlamına gelmez ama olağandışı bir şeyler olduğuna dair de bir uyarı niteliğindedir. Bana kalsa 100 binde 1 bile çok fazla. Büyük liglerde herhangi bir olay yaşanmadığından eminiz ancak bizim amacımız, şikeyi futboldan tamamen defetmek" diye konuştu.

Bir gazetecinin, "Türkiye'deki 'şike davası'yla ilgili, Yargıtay'ın şike cezasını onamasının ardından UEFA'nın yeni bir yaptırıma gidip gitmeyeceği"ne ilişkin sorusu üzerine Infantino, UEFA Disiplin Kurulu'nun Beşiktaş’a 1 yıl, Fenerbahçe’ye de 2 yıl Avrupa kupalarından men cezasını verdiğini hatırlattı.

Fenerbahçe aleyhindeki "şike davası" sürecinin, UEFA için sona erdiğini ifade eden Infantino, Yargıtay’ın şike davasında kişiler hakkında verdiği kararın metnini incelemek durumunda olduklarını ifade etti.

uAburak89
26.Mart.2014, 19:35
Bu açıklamaların sadece Türk basınında olması ilginç, yabancı sitelerde yazanlar ile bunlar örtüşmüyor.

Birkaç hayalperest dışında kimse zaten Uefa yine ceza verecek demiyor, böyle bir şey imkansız. CAS onadığı anda kapanmıştı konu.

Esas iddia UEFA'nın şike cezalarına her ülkede bir standart getirilmesini istediği, buna yönelik çalışmalar yaptığı şeklinde. UEFA ceza veriyor ama bazı ülke federasyonları puan siliyor, bazısı küme düşürüyor, bazısı da hiçbirşey yapmıyor. Kim haklı kim haksız durumu ortaya çıkıyor. Aylardır bu iş daha bitmedi diyen insanlar, aynı şeyi söylüyorlar. Doğrudur yanlıştır bilmem ama, söyledikleri şey UEFA'nın muhatabbı artık kulüpler değil, TFF. Yeniden değerlendirme isteyecekler, söyledikleri şey bu.

Basın olayı farklı şekilde lanse ediyor. Yapmadıkları şey kalmadı. Şampiyonlar Ligi'ni oynatmadılar, UEFA özür diledi, Fenerbahçe bu sene Şampiyonlar Ligi'nde idi vs vs. Şu davadaki en büyük savunmalardan biri olan Emenike'nin para sayma görüntüleri bile basın uydurması.

Belki de gerçekten kapandı bu konu, bitti artık ama buna inanmak için daha somut şeyler görmem lazım şahsen, bu güdümlü basına güvenmiyorum. Varsa video kaydı falan başka tabii.

Cengo
26.Mart.2014, 19:49
Türkiye'deki dava UEFA nezninde de zaten kapanmıştı. Hiç kimseye 2 defa ceza verilemez. Geçmişe dönük yaptırımlarda bulunulamaz. UEFA'nın elinde dünyanın bir çok ülkesine dair yeni şike soruşturmaları olduğunu duymuştum. Bu yüzden yarın Kazakistan'da toplanıp ilke kararları alacaklar.

Davada Fenerbahçe yöneticilerinin suçu işlediği iddia edilen herkes beraat etti. Varın bu ülkedeki hukukun saçmaladığı yeri siz düşünün.

eng1n
26.Mart.2014, 21:29
Bir tahminde bulunayım Beşiktaş'ın cezası daha verilmedi sezon sonu sıkıntı olacak gibi. umarım olmaz ama ismini şimdi hatırlayamadım o Beşiktaş yöneticisi de bundan bahsetmişti.

SAİT71
26.Mart.2014, 23:23
Bu ne katakulli yahu. Ne ortada şike yapan takımlar var ne bir oyuncu var. Anca laf var iyice saçmalığa döndü bu iş artık.

footballer33
27.Mart.2014, 02:17
Bir tahminde bulunayım Beşiktaş'ın cezası daha verilmedi sezon sonu sıkıntı olacak gibi. umarım olmaz ama ismini şimdi hatırlayamadım o Beşiktaş yöneticisi de bundan bahsetmişti.
Tedbir ayağına 2 yıldır Avrupa'dan men ediliyoruz zaten, hâlâ ceza vermelerini mi bekleyeceğiz yani? Yeter artık, çocuk oyuncağı mı bu?

davidvilla
27.Mart.2014, 02:20
Fezlekelerdeki tapelerin kayitlari youtube a düşmeden bu tartisma uzar gider. Artik adalete guven yok. Kulagimizla duymamiz lazim. Bunu duymadigimiz surece de kimseyi suclayamayiz. Kisi gerçekten suclu olabilecegi gibi komploya da kurban gitmis olabilir. Tabi eger kayıt cikarsa ona da kılıf bulunur ama en azından kamuoyu vicdani bir anlamda tatmin olmuş olur. Tape falan cikmayacaksa da bu dava bir türlü sonuclanip bitmeli. 3sene oldu koskoca 3 sene.

Fietra 10
27.Mart.2014, 14:06
Bu ne katakulli yahu. Ne ortada şike yapan takımlar var ne bir oyuncu var. Anca laf var iyice saçmalığa döndü bu iş artık.

Twitter kullanıyorsan oyuncu oyuncu,takım takım kimlerin şike yaptığını,hangi takımların şikeden suçu bulunduğunu Atilla Dilaver adlı hesaptan takip edebilirsin.Trabzonspor'un avukatı.Kimlerin hangi maçtan suçlu bulunduğunu defalarca açıkladı.Görebilene.Lafın ötesinde kapı gibi kararlar var.Laf Aziz Yıldırım denen asker kaçağında.

Fietra 10
27.Mart.2014, 14:08
Fezlekelerdeki tapelerin kayitlari youtube a düşmeden bu tartisma uzar gider. Artik adalete guven yok. Kulagimizla duymamiz lazim. Bunu duymadigimiz surece de kimseyi suclayamayiz. Kisi gerçekten suclu olabilecegi gibi komploya da kurban gitmis olabilir. Tabi eger kayıt cikarsa ona da kılıf bulunur ama en azından kamuoyu vicdani bir anlamda tatmin olmuş olur. Tape falan cikmayacaksa da bu dava bir türlü sonuclanip bitmeli. 3sene oldu koskoca 3 sene.

Duruşmada bu tapeler size ait mi diye soruldu.Kişiler kabul edince okunmaya devam etti.Bir kaç kişi itiraz edince sesli kayıtlar dinlettirilince sustular.Yani montaj bunlar demedi kimse.O yüzden nete düşmesine gerek olabilirdi fakat Aziz Yıldırım ve çetesi bunları kabul ettiler zaten.Yargılamadan sonra tapeler sahte demeye başladılar.RTE kadar akıllı değiller.

SAİT71
27.Mart.2014, 14:09
Tayyip ve Bilal'in Aziz Yıldırım'ı indirme çabaları

Ses kaydı çok açık. Daha da başbakanın Aziz Yıldırım'a ne takıntısı olabilir gibi bir mesaj gelmez umarım.

mpaker66
27.Mart.2014, 14:30
Montaj o montaj :D

sananes
27.Mart.2014, 14:55
UEFA şike konusunda kendi yetkisini arttırmış,gücünü ve yeterliliğini yükseltmiş yani. Fakat bu karar benim bildiğim hukuka göre alındığı tarihten öncesini kapsamaz. O yüzden fenerbahçe'ye daha fazla ceza vereceklerini zannetmiyorum.

byariff
27.Mart.2014, 15:22
https://pbs.twimg.com/media/BjuuL__CcAEUP9r.png

Universal
27.Mart.2014, 15:25
UEFA ceza verecek diye yıllardır yazdınız adamlar rest çekti resmen. :D

Kısaca alnımızın akıyla kazandığımız kupa müzemizde...

Bunu bana değil Türkiye Futbol Federasyonu’na sorun. Biz bu konuda üzerimize düşeni yaptık. Ve konu kapandı.

Kısaca artık biz defteri kapattık dediler.

byariff
27.Mart.2014, 15:44
turkiye federasyonuda nerenin yandasi oldugu bilindigi icin sorun yok zaten... + yeniden yargilanma olmayacak..

5 - f) Kulüp adına hareket yetkisine sahip kişilerin şike, şikeye teşebbüs veya şikeyle bağlantılı olarak herhangi bir fesada karışması halinde, şahıslara ek olarak kulüplerin de sorumlu sayılmasını ve cezalandırılmasını sağlamak

10 - Tüm UEFA üye federasyonları, şike, şike teşebbüsü veya şikeyle ilgili diğer fesatlara, yetkililer, oyuncular, teknik direktörler ve hakemler için ömür boyu yasak gibi sert ve caydırıcı yaptırımlarla ve puan silme ve/veya küme düşürme ve/veya kulüplerinin turnuvalardan men edilmesi gibi eylemlerle cevap verilmesini bir kez daha kabul eder.

sui generis
27.Mart.2014, 15:47
Fenerbahçeli arkadaşlar öyle bir konuşuyorsunuz ki sanki UEFA bizi akladı. Bu olay UEFA için bitmiş olabilir ama bizim için bitmedi daha. Yeniden, adil yargılanana kadar rahat yok bize.

SAİT71
27.Mart.2014, 16:07
Yeniden adil bir şekilde yargılanmak bu zamanda mümkün değil. Bu şartlarda olmaz o iş. Hangi hakimi getirirseniz getirin mutlaka ters bir karar verdiğinde müdahale olacak ve değişecektir. Üstelik Aziz Yıldırım o koltuktayken bu yargılama olayı olmayacaktır. Ancak istifa edip yeni bir başkan seçilirse o zaman belki düzgün bir yargılama olabilir ki ben bunu da mümkün görmüyorum. Ancak başbakanın sürekli kurumlara değil kişilere ceza verilsin söylemi de son dediğim başkan değişikliğinin olması gerektiğini anımsatıyor sanki. Çünkü başbakan Aziz Yıldırım'ı orada istemiyor.

Selim Atalay
27.Mart.2014, 16:59
UEFA sadece bizim işimiz bitti demiş yani Fenerbahçe aklanmış değil. Sonuçta burada TFF'nin taraflı görüşünü görmüş oluyoruz...

Bordo61Mavi
27.Mart.2014, 20:22
Oyle bir yazilmiski sanki Fenerbahce UEFA tarafindan aklanmis.

Ben durum boyle sonuclanirsa Fenerbahceli taraftarlarin ne yapacagini merak ediyorum, olmus bir kere deyip devammi edecekler ? yoksa o kaybedilmis yillarin hesabimi sorulacak ?

Daha dogrusu Aziz Yildirim ne yapacak ? veya yapamayacak.

Sadixx
27.Mart.2014, 20:26
Şu son yaşanan ülke gündeminden sonra aziz yıldırım şike yaptığına inanmıyorum. Önceden gitmesini en çok isteyen kişilerdendim.

byariff
10.Nisan.2014, 15:09
asli astari varmi twitterde diyorlar 1 hafta icinde iceri alcaklarmis aziz yildirimi ?

mpaker66
10.Nisan.2014, 17:35
BİLGİ | Yargıtay 5. dairesi ŞİKE dosyası üzerinde incelemelerini tamamlayarak infazları gerçekleştirmek için İstanbul Adliyesi'ne gönderdi.

sananes
10.Nisan.2014, 18:24
Şikeye inanmıyorum diye lafa girip,şu aziz yıldırım bir şekilde kulüpten uzaklaşsın artık diyerek bitiriyorum.

ReaList
10.Nisan.2014, 19:22
Olumlu ya da olumsuz bir karar kesinleşecekse kesinleşsin de bitsin artık. Fenerbahçe de ona göre yolunu çizsin. Ben hala Aziz Yıldırım'ın istifa etmesi taraftarıyım. Görevden alınacağına istifa etmesi, yıllardır bu kulübe emek vermiş birine daha çok yakışır. Kapıda Uefa ve Yargıtay dururken aksi ihtimallerin çıkması çok düşük ihtimal çünkü. Uefa kişiler hakkındaki kararı lig biter bitmez verecektir (Kulüplere de aynı yolu izlemişti, Sezon akşını bozmak istemediklerinden herhal)

byariff
17.Nisan.2014, 14:40
Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Aziz Yıldırım'ın karara ilişkin yaptığî itirazı reddetti.

Karara göre Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, 2 yıl 2 ay daha hapis yatacak.

hadi bakalim az kaldi...

TeNaciOUS MidFieLdeR
17.Nisan.2014, 15:35
Olumlu ya da olumsuz bir karar kesinleşecekse kesinleşsin de bitsin artık. Fenerbahçe de ona göre yolunu çizsin. Ben hala Aziz Yıldırım'ın istifa etmesi taraftarıyım. Görevden alınacağına istifa etmesi, yıllardır bu kulübe emek vermiş birine daha çok yakışır. Kapıda Uefa ve Yargıtay dururken aksi ihtimallerin çıkması çok düşük ihtimal çünkü. Uefa kişiler hakkındaki kararı lig biter bitmez verecektir (Kulüplere de aynı yolu izlemişti, Sezon akşını bozmak istemediklerinden herhal)

Aslında istifayı düşünmüştür, hatta seçime de girmeyecekti bence ama MAA in seçime katılması onu fişekledi. O ve onun cephesine karşı daha güçlü kalabilmek için devam etti diye düşünüyorum. dediğin gibi ayrılması en uygunuydu fakat şartlar zorladı. Şimdi görevi bırakmaya mecbur duruma geldi ancak MAA cephesi uzaklaştırılmış oldu.

Kaka Leite
17.Nisan.2014, 15:39
Yemin ediyorum iyice sıktı bu iş.

En başında yapmasan bile yaptık diyecektin arkadaş. Bu ülkede ne kendini savunabiliyorsun, ne de doğru düzgün cezanı çekebiliyorsun.

Birisi kafası atınca Avrupa kupalarından men eder, diğeri ceza verip durur. Keşke en başında küme düşseydik de bir kurtulsaydık.

10 yıl mı Avrupa'dan men edilecektik, keşke edilseydik. Her dakika zarar görmezdik en azından ben bıktım bu işte.

mpaker66
17.Nisan.2014, 16:27
2 yıl hemen geçer ya. Sıkıntı olmaz.

nannar
17.Nisan.2014, 17:15
Eğer Fenerbahçe camiası 2 yıl 2 ay çabuk geçer, yaşa padişahım diyip Aziz Yıdırım yolu gözlerse daha çok zarar görür... Aziz Yıldırım'cılar bana kızacak ama Türk futbolundaki kaos Yıldırım Demirören ve Aziz Yıldırım el çekmedikçe bitmez...

Gncl1905
29.Nisan.2014, 13:36
Alman basınından EURO 2020 - Şike olayları hakkında bir haber. Ne kadar güvenilir bilemem tabi.

Almanca bilenler için;

http://www.sueddeutsche.de/sport/bewerbung-um-em-der-sieger-wird-der-verlierer-sein-1.1945228

http://www.medyatrabzon.com/d/other/2014-04-28-15-51-59.jpg

"Cuma günü UEFA'ya müracaat süresinin bitmesine saatler kala Türkiye, EURO 2020 müracaatından vazgeçti. Uzun zamandan beri bütün Avrupa'da oynanacak 2020 Avrupa Şampiyonası'nın Finalleri'nin Türkiye'de oynanacağına kesin gözüyle bakılıyordu. Bunun yerine TFF internet sayfasında 2024 Avrupa Şampiyonası'nın tamamını almak için müracaat edeceklerini bildirdi.

İlk bakışta mantıklı olarak görünen: Türkiye mümkünse 2020 Avrupa Şampiyonası'nın yarısı olan yarı final ve final maçları yerine 2024 Avrupa Şampiyonası'nın hepsini almak istemesi. Bunun yanında da 2024 'ü isteyen Almanya'ya direk rakip olması.

Fakat dikkatli bakılınırsa kimsenin Türkiye'nin 2024 müracaatından çekinmesine gerek yok.

Türkiye'nin son anda çekilmesi, kapalı kapılar arkasında biriken kulislerden oluşan güncel politik durumla alakalı.

Türkiye, Mart ayında Kazakistan'daki UEFA kongresinde UEFA yetkililerinin , kendilerine; Türkiye'nin müracaatının hiç bir şansı olmayacağı" sinyalinin verilmesinden dolayı müracaat etmeme kararını aldı. Fakat asıl arka planda ise yine şampiyon olan Fenerbahçe'nin cezalandırılmaması yönündeki sürekli tartışma. Fenerbahçe 2010/11 sezonunda nerede ise yarı sezonu kapsayan maçlarda yaptığı şikelerle şampiyonluğu satın almıştı. Türkiye'de Fenerbahçe'nin durumu senelerdir hala duruyor. Hem de İstanbul ceza yargısının 13 maçta şike ve teşvik vardır kararını kısa zamanda almasına rağmen. Ceza mahkemesi hapis cezaları verdi. En yükseğini 6 sene 3 ay ile bir suç örgütü kurmak ve yönetmekten Fenerbahçe kulübü başkanı Aziz Yıldırım aldı.

2013 senesinde UEFA, Fenerbahçe'nin katılabileceği önümüzdeki 3 sene için bütün Avrupa müsabakalarından men etti. UEFA Tahkim Kurulu ve Uluslararası Spor Temyiz Mahkemesi CAS kararı onayladılar.

Bunlara rağmen ulusal alanda ne Fenerbahçe'ye ne de Aziz Yıldırım'a ceza verildi, UEFA ve CAS kararları bunlara karşı uygulanmadı. Bunların yerine kanun ve talimatlar değiştirilerek Fenerbahçe'nin zorunlu küme düşmesi önlendi. Aynı şekilde o sezonu 2. olarak bitiren Trabzonspor'a şampiyonluk kupasının verilmesinin önüne geçildi.

Askerlerin kulübü olan Fenerbahçe'yi bir yerde "devlet içinde devlet" olarak yorumluyor eleştirmenler. Gerçekten, 2012 senesinde hapiste tekrar başkan seçilen askeri ihaleler girişimcisi Yıldırım'ın yanında kulüp için yalnız normal bir üyeden çok daha fazlasını ifade eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da kulübün arkasında duruyor. Başbakan'ın tuhaf görüşü olan " demokrasilerde tüzel kişilerin değil de gerçek kişilerin cezalandırılmalı" tezini UEFA başkanı Platini reddetmişti. Buna rağmen kurum uzun zaman susmuştu.

Türkiye Futbol Federasyonu Genel Sekreteri Emre Alkin sonbaharda 2020 Avrupa Şampiyonası yarı final ve final maçlarının Türkiye'ye kesin söz verildiğini açıklamıştı:" Platini söz verdi- altını çiziyorum: söz verdi eğer olimpiyatları alamazsak" 2020 olimpiyat yaz oyunların Tokyo'ya verilmesinden kısa süre sonra bunları söylemişti.

O zaman da 2020 yaz oyunlarını alan Japonlar Fenerbahçe- kartını oynamışlardı.

Japonlar : "bizde şikeden dolayı CAS'tan ceza alan herhangi bir klüp yok" demişler ve Türkiye buna bir cevap verememişti.

Böylelikle UEFA üzerindeki baskı artıyordu. Onbirlerce temiz futbol eylemcileri Mart 2012'den beri İstanbul'dan Trabzon'a İzmir'e kadar her Cumartesi günü eylemler düzenliyorlar, UEFA'nın Nyon'daki merkezini ablukaya alıyor ve maillerle Uefa'yı bombardımana tutuyorlardı. Hatta açlık grevine başvuracakları tehditinde bulundular.

Ocak 2014 tarihinde Trabzonspor 2011 senesinin şampiyonu olarak tanınması için UEFA'ya müracaat etti. Hatta şimdi de iki İsviçre avukatlık bürosu ile anlaşarak mücadelerine devam ediyorlar.

Türkiye Futbol Federasyonu Fenerbahçe'yi cezalandırmakta direnince UEFA müdahale etmek zorunda kaldı

Ve UEFA? UEFA Mart ayındaki kongrelerinde bir karar aldılar:" Avrupa futbolu oyunun hakkaniyetini birleştirir." Uefa,böyle sözlerin bir espri olmadığı sinyalini Şubat ayında Nyon'da Türkiye Futbol Federasyonu heyetine vermişti.

Mart'taki kongrede Türk Futbol Federasyonu heyetine, 2020 Avrupa Şampiyonası'ndan vaz geçmelerinin daha iyi olacağı- bu konuda yeşil bir sinyalin olamayacağı, ifade edildi."

SAİT71
30.Nisan.2014, 16:19
Platin zaten 2016'yı da ülkesine şaibe ile kazandırmıştı. 2020 için ise Türkiye'ye söz vermişti. 2020 için en ciddi aday bizdik. Ardından adaylık süresini falan uzattı, baktı olmuyor yeni bir heyecan lazım farklı ülkelerde oynanmalı dedi ancak yarı final ve final için Türkiye'yi istiyorum dedi, baktı yine olmayacak farklı bahaneler üretti. Yani allem etti kallem etti bu turnuvayı da bize yar etmedi.

SAİT71
21.Mayıs.2014, 22:40
AP’nin UEFA kulislerine dayandırdığı habere göre, UEFA şike konusundaki ‘sıfır tolerans’ ilkesi çerçevesinde Sivasspor ve Eskişehirspor’u önümüzdeki sezon UEFA Avrupa Ligi’ne almayabilir.
Sivasspor bu sezon spor toto süper lig’i 5. sırada tamamlayarak UEFA Avrupa Ligi’ne 3. ön eleme turundan girmeye hak kazanmıştı. Eskişehirspor ise Türkiye Kupası’nda final oynamış ve finalde karşılaştığı Galatasaray şampiyonlar ligi’ne gitmeye hak kazandığı için UEFA Avrupa Ligi’ne 3. ön eleme turundan katılmaya hak kazanmıştı.
AYRINTILAR BİRAZDAN
hürriyet

Ee bu takımlar alınmazsa kim gidecek?

ReaList
21.Mayıs.2014, 22:59
Merak ediyorum acaba 2020-2025 yılına kadar hiç hak kazanmadan, bu tarihlerde falan ilk kez bu iki takım Avrupa Kupalarına katılmaya hak kazansaydı yine aynı süreç olacakmıydı? Madem mekanizmaların işliyor adam gibi işlesin vakti zamanında herkes için gerekli kararı ver. Kapının önüne gelince bu cici bu kötü demek oldukça mantıksız. Böyle ciddi bir kurum nasıl bu kadar amatör hareket ediyor anlamak mümkün değil. Yazık değil mi 1 senedir sırf bunun için mücadele eden oyuncunun emeğine? Zamanında bu böyledir de, kararını al, ona göre herkes önüne baksın.

Böyle kararlar alındıkça aslında ne kadar aciz ve zavallı bir ülke olduğumuz gerçeğiyle yüzleşiyoruz. Şamar oğlanı gibi gelen vuruyor, giden vuruyor.

Bordo61Mavi
21.Mayıs.2014, 23:16
Trabzonsporun avukatlari uzun zaman once bunu dile getirmisti, bakalim nasil sonuclanacak.

attirson
21.Mayıs.2014, 23:26
Men edilirlerse Sivas'ın yerine Kasımpasa gider de Eskisehir'in yerine kim gidecek ?

SAİT71
21.Mayıs.2014, 23:35
EFA Disiplin Komitesi, Sivasspor ve Eskişehirspor hakkında şike davası kapsamında disiplin soruşturması başlattı. Soruşturma kararı, 2-3 Haziran’da belli olacak.

UEFA, Fenerbahçe ile ilgili şike dosyasında ismi geçen iki takımla ilgili kararı daha önce Türkiye Futbol Federasyonu'na bırakmıştı. Ancak iki takım bu sezon UEFA Avrupa Ligi'ni gitme hakkı elde ettikleri için dosya yeniden gündeme alındı.

Disiplin Komitesi, Sivasspor ve Eskişehirspor ile ilgili kararını, Avrupa Ligi'nde Ön Eleme Turu kuraları çekilmeden önceye yetiştirmek için 2 ve 3 Haziran tarihlerinde verecek. Kulüplerin verilecek karara itiraz etme hakları bulunuyor.

Soruşturma sonucunda iki kulübün UEFA Avrupa Ligi'ne alınmama cezası gündeme gelebilir.

footballer33
22.Mayıs.2014, 00:01
Sivas'ın yerine Kasımpaşa, Eskişehir'in yerine de ya Antalya (kupada, yarı finalde Eskişehir'e elendikleri için) ya da ligi 7. sırada bitiren Karabük gider bence Avrupa Ligi'ne.

Bordo61Mavi
22.Mayıs.2014, 00:23
@AtillaDilaver 2 dk.
Sivasspor,UEFA Turnuvasına katıldığı sezondaki Avrupa maçları için de soruşturuluyordu.
Bu bilgiyi 2 yıldır kamuoyuyla paylaşmadık.

uAburak89
22.Mayıs.2014, 01:09
Sırası gelen cezasını çekiyor, UEFA'yı eleştireceğimiz tek nokta olmalı o da men ettikleri takımlar yerine başka takım almayıp, ülke puanı hesaplarken o detayı aleyhimize kullanmaları. Umarım bu sene men olursa, söz konusu takımlar yerine başka takımlar temsil eder ülkemizi.

TeNaciOUS MidFieLdeR
22.Mayıs.2014, 01:44
klupler de bizim gibi haberi yeni aldilarsa trajikomik bir durum.

Bordo61Mavi
22.Mayıs.2014, 01:49
2 gun once gelmis yazi. Eskisehirin resmi sitesinden oyle yaziyor.

Bugun UEFA yazinca herkes bilgi sahibi oldu.

SAİT71
22.Mayıs.2014, 17:25
Men edilirlerse Sivas'ın yerine Kasımpasa gider de Eskisehir'in yerine kim gidecek ?

Kasımpaşa'da UEFA'dan lisans alamadı o da gidemez.

kumbara
22.Mayıs.2014, 18:19
Kasımpaşa'da UEFA'dan lisans alamadı o da gidemez.

30 gün süre tanınıyor tekrar, bir şekilde hallederler, ense sağlam.

SAİT71
22.Mayıs.2014, 19:26
30 gün süre tanınıyor tekrar, bir şekilde hallederler, ense sağlam.

Pek mümkün görünmüyor gibi:

Paşa'ya Avrupa yolu açılmadan kapandı!
http://img-cdn.ntvspor.net/C/I/495/kassa6_56Q95.jpg

Kasımpaşa'ya Avrupa şoku... Geçtiğimiz hafta Futbol Federasyonu'ndan UEFA lisansı alamayan lacivert-beyazlı kulübün Tahkim Kurulu'na yaptığı başvuru da reddedildi.

UEFA’nın Sivasspor ve Eskişehirspor kulüplerini şike soruşturmasında incelemeye alması sonrası gözler Kasımpaşa'ya çevrilmişti. Bu kulüplerden birinin gidememesi durumunda Kasımpaşa'nın Avrupa Ligi'ne alınması gündeme gelmişti.

Geçtiğimiz hafta Futbol Federasyonu'ndan UEFA Kulüp Lisansı alamayan lacivert-beyazlı kulüp, Tahkim Kurulu'na başvurmuştu. Kasımpaşa'nın gönderdiği dosyayı inceleyen kuruldan, kulüp yönetimine kötü haber geldi. İtirazı reddeden Tahkim Kurulu, gelecek sezon Kasımpaşa'ya Avrupa yolunu tamamen kapadı.

http://www.ntvspor.net/haber/futbol/107664/pasaya-avrupa-yolu-acilmadan-kapandi

SAİT71
23.Mayıs.2014, 01:47
- Uefa'dan Fenerbahçeye ; Eğer İsviçre Federal Mahkemesine Gitmekten Vazgeçerseniz Sizi Şartlı Olarak Avrupa'ya Alırız
Şart ; 5 Yıl İçinde Şike Ve Teşvik Olaylarına Karışılmaması . !

Böyle bir iddia dolaşıyor taraftarlar arasında ama ne kadar doğru bilmiyorum.

Facx
23.Mayıs.2014, 02:41
- Uefa'dan Fenerbahçeye ; Eğer İsviçre Federal Mahkemesine Gitmekten Vazgeçerseniz Sizi Şartlı Olarak Avrupa'ya Alırız
Şart ; 5 Yıl İçinde Şike Ve Teşvik Olaylarına Karışılmaması . !

Böyle bir iddia dolaşıyor taraftarlar arasında ama ne kadar doğru bilmiyorum.

bi ara aynı şeyi cas içinde söylüyolardı hala böyle saçma söylentilere inanabiliyosunuz ya hayret ediyorum

CocukMenajer
25.Mayıs.2014, 01:15
"SABRIN DA BİR SONU VAR"
"Sabrın da bir sonu vardır. 3 yıldır sabrediyorum ama kim anlar. Sosyal medyada, statlarda tezahüratlar yapanlar, kendilerinin temiz olduklarını iddia edenler, bizimkiler yapsa onları Trabzon'a sokmayı diyenler bakalım aynı kararlılığı gösterecek mi?"
"19.05.2011 Perşembe günü Mehmet Yıldız geldi. Başkanım özel görüşebilir miyiz dedi. Odama geçtik. başkanım ben takım kaptanıyım bunu söylemek zorundayım ama bana nerden duydun diye sorma isim isteme dedi. Trabzon'dan bazı arkadaşların geldiğini ve kendilerine şampiyon yapacak skoru elde etmeleri halinde 1 milyon dolar teşvik primi vermeyi vaad ettiklerini. Kendilerinin ise böyle bir işe girişemeyeceklerini, çıkıp onurları için ellerinden geleni yapacaklarını, bunu söylenmemiş olarak farz edeceklerini söyleyerek konuyu kapattı."

"1 MİLYON DOLAR TEKLİF ETTİ"
"Ben de gerekli cevabı verdikleri için konunun çok üzerine gitmedim. Yine de Trabzonlu dostum Zeki Mazlum'u aradım. Konuyu anlattım. bunların hepsi tapede mevcutç. Savcılık sorunca bildiklerimi anlattım. Ama çıktıktan sonra Erdal Sarılar bana bu konuları konuşurken Trabzonlu şahsın o hafta Abdurrahman Dereli'nin yanında gördüğü Trabzonsporlu eski futbolcu Semavi'nin olabileceğini söyledi. Daha sonra Sivasspor-Orduspor maçı öncesinde o dönem Orduspor'da oynayan Abdurrahman Dereli, antrenman için tesislere geldiğinde sordum. Evet dedi. Semavi 1 milyon dolar bize teklif ettiğini Trabzonspor yöneticisi Recep Denizer tarafından yollandığını söyledi. Bu konu aramızda kalacaktı ancak bu olaylar beni bu açıklamayı yapmak zorunda bıraktı. Kendisi de şu an bizim futbolcumuz. Umarım bana hakkını helal eder."

Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz'ın açıklamalarından bir bölüm

attirson
25.Mayıs.2014, 01:23
Anca ucu kendilerine dokununca konusmus Mecnun Bey.3 yıldır niye sabrediyormus ?

SAİT71
25.Mayıs.2014, 01:48
Mecnun Bey siz hainmişsiniz o halde. Hayırdır bu suçu neden 3 yıldır gizliyordunuz?

Suicider
25.Mayıs.2014, 02:05
Cezanın ucu şimdi kendi takımına dokunmaya başlayınca çırpınışlara başladı.

Walter Sakana
25.Mayıs.2014, 02:26
Bu yeni bir şey değil ki. Otyakmaz mahkemedeki ifadesinde Trabzondan teşvik primi geldiğini duyduğunu (Mehmet Yıldız'dan) söylemişti zaten. Mehmet Yıldız ise "kimden duyduğumu hatırlamıyorum" diyerek kıvırmıştı sonradan.

Bunun üzerine şunları yazmıştım (07.05.2012):

Trabzonspor’dan teşvik primi geldiğini duyduğunu (Mehmet Yıldız’dan) söylüyor. Hadi diyelim ki doğru, peki neden bu kadar zaman bunu sakladın da ilk duyduğunda gidip ihbar etmedin? Hukuken bu bir suç değil mi? (bu son yazdığımı bilmediğimden soruyorum).

Yani olay doğruysa bu adam bir suç girişimini bildiği halde gerekli mercilere ihbar etmemiş hatta bu son ifadesine göre gizlemiş oluyor.

Bu arada Mecnun Otyakmaz kimmiş bakalım: Fenerbahçe kongre üyesi, Sedat Peker'in eniştesi, Rüştü'nün dövülmesi olayına adı karışmış, şike davasında adı geçen Sivasspor başkanı.

byariff
25.Mayıs.2014, 05:19
3 yildir nerdeydin demezlermi ? sadece ortalik karistirmak icin bunlar... aziz yildirim talimatiyla gundem degistirmeye calisiyorlar...

attirson
25.Mayıs.2014, 05:31
3 yildir nerdeydin demezlermi ? sadece ortalik karistirmak icin bunlar... aziz yildirim talimatiyla gundem degistirmeye calisiyorlar...

Ne ortalık karıstırması ne talimatı yahu.Adam kendi takımını kurtarmaya calısıyor.Aziz Yıldırım'ın talimatı olsa coktan söylemisti.Adamın tek amacı kendini kurtarmak.

Bordo61Mavi
25.Mayıs.2014, 11:12
HATIRLATMA - Mehmet Yıldız, Mecnun Otyakmaz'ın "Trabzonspor bize Mehmet Yıldız aracılığıyla 1 milyon Dolar teşvik teklif etti" sözünü, mahkemede "Ben miktar söylemedim" diyerek yalanlamıştı.

3 Temmuzdan beri en bos konusan insan Mecnun Odyakmaz'dir.

Mac satan karisini satar lafini etmis biri, o zaman o sozde tesvik teklifi geldiginde konusmadiysa ve gerekli yerlere sikayette bulunmadiysa adamlik degeri 0'dir.

Bordo61Mavi
25.Mayıs.2014, 11:23
Sivasspor'un Avrupa'da kupalarında oynadığı ve farklı yenildiği maçlar da UEFA'nın şüpheli maçlar listedinde.

Sadece 3 Temmuz sureci icin degilmis Sivasin savunmasi. Faliyetlerini Avrupaya tasimis iddialari var

Sekopej
25.Mayıs.2014, 11:30
UEFA zaten sadece Fenerbahçe ve Beşiktaş'a ceza vermekle kalmamalıydı, kalmadı da. 0 tolerans diyorsan adı geçen tüm takımları men edecektin.

İşte bu noktada Fenerbahçe adil yargılanma istiyor, yeniden yargılanmak istiyor. Çünkü ilk polis sorgusundan, mahkeme sona erene kadar, Fenerbahçe lehine olan hiç bir durum değerledirmeye alınmazken, bazı suçlamalar, tapeler ortadan kaldırılıp, gündeme getirilmemesi sağlandı.

Türk adaletine güvensizlik de burada çıktı, hiç bir davada yoktur ki, lehine asla gelişme olmasın, baştan ne söylendiyse, mahkeme de o şekilde sonuçlansın.

Bir de UEFA, böyle her sene ceza vermek için takımların avrupaya katılmasını m bekleyecek, versin 8 takıma cezayı, madem olay ortada, uğraştırmasın boşuna 2-3 sene sonra başka bir takım hak ettiğinde de gitmeyi.

sananes
25.Mayıs.2014, 13:20
3 Temmuz'dan önce de Fenerbahçe'ye şikeci diyordu bir çoğu şimdi de diyor. O yüzden bu insanlardan anlayış beklemeye gerek yok.

Mecnun Otyakmaz ilk günlerden beri trabzonspor'dan bir teşvik hareketi oldu ama açıklamam vs gibi saçma sapan tutum sergiliyordu. Şimdi iş kendilerine dayanınca açıklamış. İş işten geçti tabi zaten geçmese de bir şekilde hasır altı edilirdi. Ne de olsa inanılmaz bir trabzonspor koruması var ülkede. en kotu "şaka yaptık" derler ve mahkeme bu mükemmel savunma ile trabzon'u suçsuz bulur zaten.

nannar
25.Mayıs.2014, 13:57
Ahh Mehmet Ali Aydınlar ahh....herşey KABAK gibi ortadayken sırf Fenerbahçe fanatikliğin uğruna yok ülke futbolunun itibarı gider, maddi kayıp çok olur gibisinden bahanelere sığınarak her türlü pisliğin üstünü örtmeye çalışmayıp, adam gibi tüm suçluları tüm Türkiye'ye açıklasanız ve cezalarını ksseydiniz şu anda Türk futbolunun içinde olduğu kaos hiç yaşanmayacaktı... Kangren olan kolu kesmek yerine tüm vücüda uzun yıllar acı çektirmeyi seçenler ,ülke futbolunun bu hale gelmesinin yegane sorumlularıdır...

furkan58
25.Mayıs.2014, 20:43
Ahh Mehmet Ali Aydınlar ahh....herşey KABAK gibi ortadayken sırf Fenerbahçe fanatikliğin uğruna yok ülke futbolunun itibarı gider, maddi kayıp çok olur gibisinden bahanelere sığınarak her türlü pisliğin üstünü örtmeye çalışmayıp, adam gibi tüm suçluları tüm Türkiye'ye açıklasanız ve cezalarını ksseydiniz şu anda Türk futbolunun içinde olduğu kaos hiç yaşanmayacaktı... Kangren olan kolu kesmek yerine tüm vücüda uzun yıllar acı çektirmeyi seçenler ,ülke futbolunun bu hale gelmesinin yegane sorumlularıdır...

Afedersiniz şu kabak gibi ortada olan herşeyi öğrenebilirmiyim sakıncası yoksa ?

MoisHaLe
26.Mayıs.2014, 02:00
İlgili kulübün hem eski hem de görevdeki başkanlarına "yiğitlik" gereği zamanında bunları söylediklerini aktaran Otyakmaz, şunları kaydetti:
"İlgili kulübün başkanı, ‘Bunları açıklayın herkes cezasını çeksin’ diye cevap verdi. Biz de ‘Biz size söyledik, siz açıklayın’ dedik. Bu zamana kadar açıklama olmadığı gibi bize yapılan haksız saldırılara devam edildi.

Otyakmaz'ın açıklması tam bir rezalet ya bi insan bu kadar mı küçük düşürür kendini.. İlgili kulübe bunları açıkladık onlarda açıklayın herkes cezasını çeksin demiş Otyakmaz Efendide biz size söyledik siz açıklayın demiş.. Böyle bir mantık var mı? Olayı örtpas etmeye çalışan kendisi kuyruğu sıkışınca da çamuru kendi üzerinden atmaya çalışan yine kendisi.. Zamanında size açıklayın denmiş neden açıklanmadı, neden onca zaman susuldu da şimdi açıklanıyor? Bu mu yiğitlik? Bu yaptığı sadece kalleşlik artık şu 3 temmuzdur şikedir vs çok uzadı ve iyice kabak tadı verdi biride çıksın ve kurtarsın şu pislikleri aramızdan..

nannar
26.Mayıs.2014, 12:11
Afedersiniz şu kabak gibi ortada olan herşeyi öğrenebilirmiyim sakıncası yoksa ?

Galatasaray da zamanında şike ya da teşvik işlerine bulaşmıştır. Bunu kabullenmek sizin taraftarlığınıza leke sürmeyeceği gibi, kabullenmemek de sizin takımınızı aklamaz :) Deve kuşu gibi kafayı kuma gömmeye gerek yok

uAburak89
30.Mayıs.2014, 19:56
Trabzonspor şampiyonluğu almak için hamlesini yapmış. Bu iş UEFA nezdinde tamamen kapanır artık öyle ya da böyle. Ya Trabzonspor şampiyonluğu alır ya da bir daha bu konu mevzu bahis edilmez.

Trabzonspor Kulübü, tarihi misyonu gereği, kurulduğu günden beri futbolda adalet mücadelesi vermektedir.

Bu doğrultuda; Kulübümüz, 2010-2011 sezonunda Türkiye liginde gerçekleşen şike eylemleri hakkında, son olarak 9 Mayıs 2014 tarihinde UEFA ve FIFA’ya başvuruda bulunmuştur.

UEFA’nın bugün Kulübümüze bilgi amacıyla ilettiği yazıda; soruşturma başlatıldığı, UEFA Kontrol ve Disiplin Kurulu’nun 17.07.2014 tarihli toplantısında konu hakkında karar verileceği ifade edilmiştir. Bir örneği de Türkiye Futbol Federasyonu’na gönderilen yazı; “doğrudan etkilenen taraf” sıfatıyla Fenerbahçe SK’ya hitaben yazılmıştır.

Tekrar hatırlatmak isteriz ki, talebimiz, şike yapılan 2010-2011 sezonuna ilişkin olarak ulusal ligimizde gerekli disiplin yaptırımlarının uygulanması ve Trabzonspor’un hakkının teslim edilmesidir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Trabzonspor Kulübü

sarianet
30.Mayıs.2014, 20:03
şikeye asıldıkları kadar futbola asılsalar belkide şampiyon bile olabilirlerdi hede hödelerle güzelim takımı dağıttılar bunlar hep taraftarın gözünü boyamak bir şey çıkacağını sanmıyorum

Cengo
30.Mayıs.2014, 20:08
TFF'ye soruşturma açılma talebi değerlendirileceği bilgisi var benim duyduğum. Fenerbahçe'ye tekrar soruşturma açılamaz ortada yeni delil yoksa. Aynı iddialar ile iki defa yargılama yapılamaz.

europeanconquer
30.Mayıs.2014, 20:24
Bu konu 2 ay içinde kesin bir sonuca varacaktır diye tahmin ediyorum.Ne olur kestiremiyorum ama Ağustos'a kalmadan her şey bitmiş olur bence.

Bordo61Mavi
30.Mayıs.2014, 20:26
Oyle boyle bir sekilde bitsin bu surec. Su konu kilit yesede herkes rahatlassa

Ahmet Göktaş
31.Mayıs.2014, 00:20
Fenerbahçenin yeni sezona süper ligde başlayacağını düşünmüyorum. Muhtemelen PTT'de olacak gelecek sezon Fenerbahçe.

sananes
31.Mayıs.2014, 11:28
Fenerbahçe'nin ceza alacağını düşünenler hayal görüyorlar. Daha fazla ceza almayacaktır Fenerbahçe.

Dalga geçmek yerine açıklamaları baksak esasında Fenerbahçe'nin açıklamasının önemli olduğu görülür. TFF'ye Trabzonspor'un şikayetinden ötürü bir soruşturma açılıp açılmayacağına yakın zamanda karar verecekmiş UEFA. Aynı zamanda daha bu olay kapanmadı evet ama Trabzonspor açısından. Yakın zamanda benzer bir soruşturma açma haberi Trabzonspor için gelebilir, Fenerbahçe'nin şikayetinden dolayı.

uAburak89
31.Mayıs.2014, 14:12
Zaten Fenerbahçe tekrar Avrupa'dan ceza alacak diye iddia eden yok. UEFA gerekli cezaları verdi ama TFF vermedi ceza falan. Üstünü kapattılar. Trabzonspor da haklı olarak bunun üstüne gidip hakkını arıyor.

Night_Mare17
31.Mayıs.2014, 17:11
Bu sefer Juventus'da Uefa'ya baskı yapıyor diyorlar.

SAİT71
31.Mayıs.2014, 17:13
Juve ne amaçla yapıyormuş baskıyı ?

Night_Mare17
31.Mayıs.2014, 17:29
Juve ne amaçla yapıyormuş baskıyı ?

Kendileri bir alt lige düşürüldükleri için. Tabi Uefa düşürmedi onu ama Uefa'nın TFF'ye baskı yapması isteniyor.

mwaru
31.Mayıs.2014, 21:23
Kendileri bir alt lige düşürüldükleri için. Tabi Uefa düşürmedi onu ama Uefa'nın TFF'ye baskı yapması isteniyor.

Bence yalan haber. Zaten Juve aklanmıştı. Fb'yi düşüneceğine tazminat almaya baksın, belki de almıştır.

Nedvedmania
01.Haziran.2014, 01:43
Juventus hakkında hiç öyle bir haber okumadım ama şöyle bir olay var.

Juventus tüm dünya mahkemeleri tarafından aklandı ve her yerden teker teker tazminat almaya devam ediyor. İtalya Futbol Federasyonuna "Ben aklandım, şampiyonluk kupamı geri verin" dedi ama İFF inatla vermedi.

Bizde de böyle bir olay var. Fenerbahçe tüm dünya mahkemeleri tarafından Şike ve Teşvik suçuyla suçlandı ama TFF ısrarla ceza vermiyor.

Sonuç olarak İFF "Banane arkadaş" dediği gibi TFF'de "Banane arkadaş" der ve Fener yine ceza almaz.

davidvilla
01.Haziran.2014, 01:52
Tff nin isine uefa karisamaz fakat uefa turk futbolunun duzgun yonetilmedigi kanisina varirsa hepimizi tum turnuvalardan men eder fifa da buna uyar. Yani uefa feneri dusur demez. Yargilamani bitir der. Sonra yargi sonucu dosyayi inceler tutarsizliklar bulursa hesap sorar bir kurul toplar boyle boyle anlatirlar tff hakkinda bir karar verirler. Avrupali mantigi böyle çalışır.

sarianet
01.Haziran.2014, 04:03
nereye men ediyo UEFA bu kafayla menemen bile edemez
ben de uefaın düzgün yönetilmediğini düşünüyorum platini geldikten beridir hep tutarsızlık hep tutarsızlık men falan edemezler takmayın bu kadar

ReaList
01.Haziran.2014, 11:16
TFF yargılamasını yaptı, kendi anayasa mahkemesi olan Tahkim Kurulu yargılama sonucunda verilen cezaları onadı. Kısacası suç ve ceza sureci bitti. Aynı suçtan 2. defa yargılanamazsınız. Bu, Sen zamanında 2 yıl ceza almıştın, seni bi tekrar yargılayalım bakalım, olmadı bi 5 sene daha veririz demekle eşdeğer. Bu hukuk açısında saçmalık ve komedidir. İşin kötü tarafı da bunların böyle işlediğini sanan binlerce insan var. Enteresan.

Nasıl Fenerbahçe RTE sayesinde küme düşürülmediyse (normal şartlarda davada suçlu çıkıyorsan cezası budur) Trabzonspor da RTE sayesinde aklanmıştır (Partisinin ve kendisinin adının tepelerde geçmesinden dolayı "Nevzat Şakar'ın Başbakana baskı yapın vs konuşmaları veya AkParti Trabzon teşkilatının olayın içine finansal kaynak olarak girmesi vs) Leke Akpartiye sıçramasın diye Mahkemede kendilerine sorulan tüm sorulara "Biz şaka yapıyorduk, Biz espri yapıyorduk" diye cevap veren Nevzat Şakar'la Sadri Şener'in aklanmasının başka izahı yok.

Bu yüzden o kupa Trabzon'a verilmeyecek, o davadan sumenaltı aklanmış olman o kupanın senin hakkın olduğu anlamına gelmez. Eğer varsa bir hak eden o da Bursaspor'dur. Ancak ben bir çözüm getirseydim. O sezonun tescil edilmemesi ve alınan tüm unvanları iptali yönünde bir karar vermek isterdim. Çünkü bu tartışma hiç bitmeyecek.

sananes
01.Haziran.2014, 14:14
Doğruluğu nedir bilmiyorum ama Trabzonspor'un 3. itirazından sonra UEFA bu girişimde bulunmuş ve UEFA'nın kuralları gereği bir takım/kurum aynı konuda 3 kez itiraz yaparsa soruşturma açma ya da açmama konusunda şimdiki gibi bir girişimde bulunması zorunluymuş.

Yani diyorlar ki ciddi bir konu değil Çorumspor'da, Osmancıkspor'da 3. kez aynı konuda itiraz etseydi aynı süreç yaşanırdı.

Bordo61Mavi
06.Haziran.2014, 17:58
UEFA'nın skandalı ortaya çıktı!
Sivasspor, UEFA'ya gönderilen tapelerde müthiş bir yanlışlık buldu.

Adı şikeye karıştığı gerekçesiyle UEFA tarafından disiplin soruşturması başlatılan Sivasspor, savunmasında büyük bir yanlışı ortaya çıkardı, UEFA'ya gönderilen tapelerin İngilizcesinin yanlış çevrildiğini ispatlayarak, Avrupa kupalarına katılmaları gerektiğini iddia etti.
UEFA Tahkim Kurulu karşısına çıkan kırmızı-beyazlılar, iddianameye konulan Sivasspor kalecisi Korcan Çelikay ile Yusuf Turanlı arasındaki görüşmelerde, oyuncunun ameliyatının konuşulduğu tapedeki tıbbi operasyonun "surgery" olarak değil, "operation" olarak çevrildiği, bundan dolayı "şike operasyonu" olarak algılandığına dikkat çekildi.
Savunmada ayrıca, Korcan'ın maç ayarlama olayına karıştığına inanmadıkları, ancak "şikeye karışmış olsa bile" bunun Sivasspor ile bağdaştırılmasının yanlış olduğuna ifade eden avukatlar, burada kulübe sağlanan bir fayda bulunmadığına vurgu yaptı. Ayrıca Malta ile Norveç arasında oynanan karşılaşmada Maltalı futbolcuların bahis şikesi yaptığını ve UEFA'nın sadece oyuncuları disiplin kuruluna gönderdiği belirtildi.
Sivasspor'un savunmasındaki en dikkat çekici bölüm de Başkan Mecnun Odyakmaz ile ilgili bölüm oldu. Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'nden (CAS) Fenerbahçe'ye gelen gerekçeli kararı delil olarak sunan kırmızı-beyazlılar, Sivasspor ile Fenerbahçe arasındaki karşılaşmada maç ayarlama bulunmadığının CAS tarafından da kanıtlandığı ileri sürüldü.
İŞTE AMELİYAT DİYALOĞU
'Ameliyatı da bitirelim'
17.05. 2011 günü 10.57'de Sivas kalecisi Korcan Çelikay, (542xxx12xx) numaralı telefondan Yusuf Turanlı'yı (533xxx09xx) arıyor ve şu ifadeler kullanılıyor:
KORCAN ÇELİKAY: Dün görmemişim abi ya gece yazmışsın da...
YUSUF TURANLI: Hoca dedim ne düşünüyorsun şu Hakan'ın işi netleşsin dedi ona göre getirteceği yani... Dediğim gibi ha (Gülüyor) rahat ol ameliyatı düşün... Hayırlısı ile ameliyatı da bitirelim ondan sonra tatil yaparsın.
KORCAN ÇELİKAY: Abi zam gelsin zam.
YUSUF TURANLI: Zam mı harika. Sen rahat ol. Gerisine karışma...
Ben kimle görüşeyim burada (İlhan Çelikay'ı kastederek) kardeşinle mi?

Bu is kapandi Sivas kimsenin cozemedigini cozmus :)

"Zam" ida yanlis cevirmis olabilirler

SAİT71
06.Haziran.2014, 19:23
Valla baştan aşağı her şey yanlış zaten. Baksana komediye :)

ReaList
06.Haziran.2014, 21:04
UEFA, Sırbistan Ligi şampiyonu Kızılyıldız'ı, Finansal Fair Play Kuralları'na uymadığı gerekçesiyle 2014-2015 sezonu için Şampiyonlar Ligi'nden men ettiğini açıkladı.

UEFA'nın resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, Kızılyıldız'ın karara itiraz için önünde 10 günlük süre bulunduğu kaydedildi.

UEFA'nın, kulüp lisanslarıyla ilgili olarak Sırbistan Futbol Federasyonu hakkında da inceleme başlatabilecek.

Barcelona üzerine aldığın transfer yasağını uygulatmayı becerme, PSG ve City'i para cezasıyla geçiştir. Küçük ülkelerin takımlarının gözünün yaşına bakma. Uefa'nın adalet anlayışı.

uAburak89
06.Haziran.2014, 21:12
Her hareketin cezası aynı olacak diye bir kural mı var? Uefa'nın sitesindeki haber açılmıyor ama yabancı kaynaklara göre Kızılyıldız'ın ceza alma sebebi birikmiş borçları. City ile PSG'nin aldığı cezaların sebebi ile aynı değil.

byariff
06.Haziran.2014, 21:32
SON DAKIKA - UEFA, Eskisehirspor'u 1 yil Avrupa Kupalari'ndan men etti.

https://pbs.twimg.com/media/Bpdc9IEIIAABF9Q.jpg

Bordo61Mavi
06.Haziran.2014, 21:35
Gerekceyi gormek lazim

uAburak89
Sivasspor da 1 yıl men cezası almış, Karabükspor da gidemez muhtemelen, onlar da bu işin içinde.

byariff
sivasda aldi ceza , fenerbahce sikeyi tek basinami yapti goygoylarida son buldu boylece.

GicaHagi
06.Haziran.2014, 21:43
Fenerbahceli arkadaslar soruyolardi ne zamandir biz kiminle yaptik sikeyi de cevap zaten belliydi ama tescillendi yine.

Bordo61Mavi
06.Haziran.2014, 21:53
Karabukte sikinti cikabilir
Kasimpasa zaten lisans alamadi
Bursa gidebilir
Gencerbirligi hukuki sureci nasil atlatti hatirlamiyorum, galiba onlarda birseyler vardi
Akhisara kadar yolu var :)

Bakalim Turk takimi alacaklarmi yerlerine

uAburak89
06.Haziran.2014, 21:59
Bursa gidebilir
Gencerbirligi hukuki sureci nasil atlatti hatirlamiyorum, galiba onlarda birseyler vardi

Kiminle yaptık sorusu cevabını bulmaya devam edecek, sırada Karabükspor var zaten, onlar da gidemeyeceklerini biliyorlar bu sebeple açıklama yaptılar biz men edilen kulüplerin yerine gitmek istemeyiz diye. :)

Karabükspor Emenike ve menajeri Erdem Konyar yüzünden, Gençlerbirliği de o dönem kulübün genel müdürü olan Zafer Önder İpek yüzünden savunma vermek zorunda kalacak. Yasa çıkmadan önce işin içine girdiği için ceza almadan yırttı Zafer Önder İpek ama UEFA tarihe değil, eyleme bakıyor. Çünkü onlara göre bu işler ezelden beri suç.

Kasımpaşa zaten lisans alamadı. Önümüzdeki sezon Trabzonspor ile birlikte ülkeyi temsil edecek takımlar Bursaspor ile Akhisar olabilir.

Tabii basın falan yazmayacak yine bunları. Onlar ancak UEFA çatırdayacak tarzındaki şeyleri yazarlar. :)

davidvilla
06.Haziran.2014, 22:02
Gs hakkında istedigin kadar atıp tut hicbir ceza alma fakat biri aynilarini fb icin soyleyince onu forumdan uzaklastir.

Ustune gelip bir de UEFA'nın adalet anlayisini elestir TFF'yi es geç.
Tff yargılanmasıni yapti bitti
Ama uefa kucuk takimlari eziyor.

Keske adaleti isimize geldigine gore puanlamasak.

CocukMenajer
06.Haziran.2014, 22:07
Açıkçası bu habere çok sevindim.Şike'den sadece Fenerbahçe ceza almıştı diğer takımlarında alması gerekirdi.

Suicider
06.Haziran.2014, 22:08
Eskişehirspor Basın Sözcüsü Bekir Sıtkı Saraç: "Ümit Karan ve Bülent Uygun yüzünden ceza aldık. İkisine de dava açabiliriz." (Radyospor)

uAburak89
06.Haziran.2014, 22:10
Eskişehirspor Basın Sözcüsü Bekir Sıtkı Saraç: "Ümit Karan ve Bülent Uygun yüzünden ceza aldık. İkisine de dava açabiliriz." (Radyospor)

Şimdi mi akıllarına gelmiş? :)

Gerçi yanlış hatırlamıyorsam bu isimleri ihraç etmiş olmaları lazım. Diğer kulüpler gibi sahip çıkmadılar.

Bordo61Mavi
06.Haziran.2014, 22:16
Şimdi mi akıllarına gelmiş? :)

Gerçi yanlış hatırlamıyorsam bu isimleri ihraç etmiş olmaları lazım. Diğer kulüpler gibi sahip çıkmadılar.

Evet mevcut yonetim aninda kuluple iliskilerini kesmisti.

footballer33
06.Haziran.2014, 22:20
Bursa gidebilir

Böyle giderse Balıkesir'i yollayacaklar Avrupa'ya. :icon_biggrin:

uAburak89
06.Haziran.2014, 22:25
Evet mevcut yonetim aninda kuluple iliskilerini kesmisti.

Belki bu sebeple onların cezası kalkabilir, düşük ihtimal olsa da.

4 takım Avrupa'dan men yedi, başka takımların da aynı akıbete uğraması söz konusu ama TFF hala görevde. Bunun limiti kaç acaba?

Yoksa Demirören sağda solda bakın sayemizde ligi 2. bitiren takım direk Şampiyonlar Ligine katılıyor, 10. takım bile Avrupa Ligi hesabı yapıyor diye hava mı atıyor da görevine devam ediyor, bilemedim..

nannar
06.Haziran.2014, 23:03
Aziz Yıldırım ve Yıldırım Demirören'e teşekkür etmek lazım :) Maşallah ülke futboluna çağ atlattılar (!) :)

Namzet
06.Haziran.2014, 23:15
UEFA'nın yapmaya çalıştığını anlamak mümkün değil,taksit taksit ceza vermenin bana kalırsa bir mantığı yok,Fenerbahçe bir men ediliyo bitmiş bu iş derken bir 2 yıl daha;Sivas,Eskişehir bu işin içinde madem öncesinden ver cezasını kupaya katılacak pozsiyona gelmişler olmaz men ediyoruz sizi...Nerde kaldı o futbolcuların emekleri,koskoca 1 sezonun çilesi??

Nedvedmania
06.Haziran.2014, 23:24
"Şikeyi kimine yaptık" sorusu cevaplanmış oldu sonunda :)

Cengo
06.Haziran.2014, 23:28

Hiç bir soru cevaplanmadı.

Sıfır tolerans uyarınca tedbiren verilen bir ceza. Kesin bir suç olduğununun kanıtlanamadığını gösterir bu durum.

Night_Mare17
06.Haziran.2014, 23:54
Hiç bir soru cevaplanmadı.

Sıfır tolerans uyarınca tedbiren verilen bir ceza. Kesin bir suç olduğununun kanıtlanamadığını gösterir bu durum.

Ya abicim sen ne zaman ikna edeceksin nereye başvurulsa , hangi kurum bir karar vermek zorunda kalsa hepsinde ŞİKE VAR cevabı çıktı hala inanmamak çok ilginç kabullenmek lazım gerekiyor artık. İlginç olan şeylerden biri de ceza alan takımları hala TFF'nin Süper Lig'de barındırması.

nannar
07.Haziran.2014, 00:01
:) Aziz Yıldırım itiraf etse bile taraftar hala inanmaz. "Tehdit altında itiraf etmiştir" yorumu yapar kesin...

SAİT71
07.Haziran.2014, 00:05
Fenerbahçe'ye "şike yapsana Aziz Yıldırım" tarzında tezahüratlarla gönderme yapmıştı Sivassporlular. Aynı şeylerin kendi başlarına gelmesi de çok ironik olmuş açıkçası. :) Biz bu senede katılmayalım Avrupa kupalarına ve cezamız neyse çekelim. Sonradan başımıza faiziyle birlikte bu ceza tekrar sunulacaktır. 1 yıl daha oynamazsak batmayız.

Cengo
07.Haziran.2014, 00:07
Ya abicim sen ne zaman ikna edeceksin nereye başvurulsa , hangi kurum bir karar vermek zorunda kalsa hepsinde ŞİKE VAR cevabı çıktı hala inanmamak çok ilginç kabullenmek lazım gerekiyor artık. İlginç olan şeylerden biri de ceza alan takımları hala TFF'nin Süper Lig'de barındırması.

Önce kurallar gereği soruşturulma açılması ve araştırılması için birinin yetkilendirilmesi, müfettiş atanması gerekli. Bir kaç gün içerisinde savunma alıp ceza verilmesi mümkün değil. UEFA 2011'de Fenerbahçe'ye tedbir amaçlı ceza verilmesi için TFF'ye baskı yapıp 1 men aldırmıştı. Bu sefer o riske girmemek için tedbir kararını kendileri verdiler. İşin özü bu. Sadece iddia edildiği için tedbir kararı verildi.

Ayrıca Fenerbahçe de şike yapmadı. Siz ister kabul edin, ister kabul etmeyin. Adalet er ya da geç tecelli edecektir.

europeanconquer
07.Haziran.2014, 00:16
Ayrıca Fenerbahçe de şike yapmadı. Siz ister kabul edin, ister kabul etmeyin. Adalet er ya da geç tecelli edecektir.

Bizlik bir şey yok ki bu konuda.Amin

uAburak89
07.Haziran.2014, 00:36
Şike yapan takımlar bu saatten sonra küme düşmeyeceği ve puanları silinmeyeceği için adaletin yerini bulacağı yok. Maalesef eksik kalacak.

attirson
07.Haziran.2014, 01:01
Bende şu muhabbete hastayım "bütün kurumlar şike var dedi." Yahu o kurumların hepsi mahkeme kararına göre hareket etti.

Sent from my iPhone using Tapatalk

LadroN
07.Haziran.2014, 01:40
Tekrara düşmek gibi olacak ama "Bu ateş üfleyerek sönmez."Yani bir söz anca bu kadar doğru olabilirdi.Sonunda Uefa'ya da Galatasaray gidecek neredeyse.

Sheriff
07.Haziran.2014, 02:12
Neden bize ceza verirken bu kulüplere veremediler de aradan bilmem kaç zaman süre geçtikten sonra verdiler, ben bu sorunun cevabını istiyorum.

doomsdoor
07.Haziran.2014, 02:25
Neden bize ceza verirken bu kulüplere veremediler de aradan bilmem kaç zaman süre geçtikten sonra verdiler, ben bu sorunun cevabını istiyorum.

yahu bu soru ciddi mi dalga mı geçiyorsun ? adamın cezası sen şike yaptın ben kirli seni kupama almam cezası, e bunlar katılamıyorken bu cezayı nasıl vericek ? bunu da mı göremiyorsunuz artık. bin kere dendi sadece fb nie ceza alıyor die sorulurken diğer takımlar kupaya katılmaya hak kazanmadı, kazansınlar onlar da alıcak diye.

GicaHagi
07.Haziran.2014, 02:31
Cemaat Sivas ve Eskisehir'i ele geciricek arkadaslar icerden bilgi bu yönde.

TeNaciOUS MidFieLdeR
07.Haziran.2014, 02:32
Cemaat Sivas ve Eskisehir'i ele geciricek arkadaslar icerden bilgi bu yönde.

kesin bilgiyse yayalim :n:

uAburak89
07.Haziran.2014, 02:34

O dönem bu kulüplerin Avrupa'ya katılım hakkı yoktu. Veremediler değil, vermediler. Bu soruşturmada adı geçen ve bu sene katılım hakkı kazanamayan takımlar seneye bu hakkı kazanırlarsa yine aynı şekilde işleyecek süreç. Aynı şey FFP için de geçerli mesela, organizasyona katılım hakkı kazanmayan takımlar bu denetleme sürecinden de geçmiyor. Kazandığı zaman geçmişe dönük bir inceleme olduğu takdirde e madem bu vardı neden önce söylemediniz mi diyecekler?

Hem ne olursa olsun sonuç değişmiyor ki, örneğin Sivasspor takımı ceza alacağını bilse de bilmese de değişen bir şey olmayacaktı. Hak kazanacak olmasına rağmen gidemeyeceğini bilmesiyle, hak kazanıp gidememesi arasında fark yok. Sonuçta her türlü gidemiyor Avrupa Ligine.

Daha önce bu tarz durumlar için farklı ülke takımlarına farklı uygulama varsa yani onlara X-Y-Z takımlarını men ediyorum, X takımı şimdi Y ve Z takımları da hak kazanınca men edilecektir denildiyse şayet o zaman işin içinde bir bit yeniği aramak lazım, yoksa UEFA'nın sistemi ve tercihinin bu yönde olduğunu kabul etmekten başka bir seçenek yok.

Fenerbahçe kiminle şike yaptı sorusu şimdi şekil değiştirdi, bu takımlara neden şimdi ceza veriliyor, bunda kasıt vara döndü. Sana söylemiyorum bunu yanlış anlaşılma olmasın ama şöyle bir teori var ortada, UEFA Fenerbahçe'ye haksız verdiği cezaya kılıf uydurmak için bu takımlara da ceza veriyor deniyor. Gerçekler ile bahaneler arasında ince bir çizgi var. Platini Galatasaray'lı, Infantino da Trabzonspor'lu demek gibi bir şey bu bana göre.

İnsanları yanlış yönlendiren de basın ve bir kısım yöneticiler. Umut satıyorlar resmen. Çok iyi savunma, UEFA'nın açığı bulundu, çatırdadı, çatırdıyor, bu sefer fena köşeye sıkıştılar, tazminatlar, Şampiyonlar Ligini oynatmamalar vs vs, bitmiyor. 35 ay geçti üzerinden, bu algı yaratma çabası bitmedi.

MeMo
07.Haziran.2014, 02:37
Fenerbahçe şikeyi kimle yaptı derken, UEFA başka kimseye ceza vermedi diye mi diyorlar sandı herkes bilmiyorum ama alakası yok.

"Cemaatin Fenerle ne işi olur." daha iyi argüman.

uAburak89
07.Haziran.2014, 02:41
Mahkeme ve Yargıtay kararları zaten bu soruya cevaptı ama onlar bile manipüle edildi. Geçmiş sayfalarda yolcu nickli üye sormuştu, cevaplanmıştı ayrıca şikeyi kimle yaptık sorusu.

Hükümetin ne işi olur esas, bence bu daha iyi. Gerçi o başlarda vardı, hükümet & cemaat el eleydi, sonra o da değişti elde cemaat kaldı. Rüzgar nereden eserse.

SAİT71
07.Haziran.2014, 02:45
UEFA böyle bir kararı bize ceza verdiğinde açıklaması lazımdı. xxx takımlar ilk kupaya katılım hakkı aldıklarında şu şu gerekçelerle kupadan men edilecektir diye. Mesela Fenerbahçeye ilk ceza verildiğinde bu takımlarında men edileceği duyurulabilirdi. Şuanda kimse niye şimdi açıkladılar falan diyemezdi. Yarın 3 yıl sonra bir başka kulüp daha kupaya hak kazanacak sonra onu men edecekler. Ne farkeder dememek gerek. Çok şey farkeder. Sonuçta adamlar bir sezon bunun hayalini kuruyorlar sonra men ediyorsun bütün her şey boşa gidiyor. Baştan açıklamaları lazımdı.

Sheriff
07.Haziran.2014, 02:46
yahu bu soru ciddi mi dalga mı geçiyorsun ? adamın cezası sen şike yaptın ben kirli seni kupama almam cezası, e bunlar katılamıyorken bu cezayı nasıl vericek ? bunu da mı göremiyorsunuz artık. bin kere dendi sadece fb nie ceza alıyor die sorulurken diğer takımlar kupaya katılmaya hak kazanmadı, kazansınlar onlar da alıcak diye.
Malesef ciddi sordum ama bu cevabın üzerine malesef yanlış yapmışım diyorum, dalga geçmek gerekirdi.

O işler öyle yürümez, cezasını verirsin hak kazandığında gidemez. Adam diyelim 10 sene avrupa kupalarına katılım hakkı kazanamadı, 10 sene bu adamın cezası verilmeyecek 10 sene sonra katılım hakkı kazanacaklar, hoop dur mu diyecekler. Uefa'nın yaptığı bize değil kendilerine bile mantıksız geldi de o yüzden ceza verdiler.

MoisHaLe
07.Haziran.2014, 02:49
Fenerbahçe'de 1 yıl men almıştı tedbir amaçlı sonra bir kez daha ceza aldı. Bu 2 takımda da bu durum yaşanabilir mi?

SAİT71
07.Haziran.2014, 02:51
Malesef ciddi sordum ama bu cevabın üzerine malesef yanlış yapmışım diyorum, dalga geçmek gerekirdi.

O işler öyle yürümez, cezasını verirsin hak kazandığında gidemez. Adam diyelim 10 sene avrupa kupalarına katılım hakkı kazanamadı, 10 sene bu adamın cezası verilmeyecek 10 sene sonra katılım hakkı kazanacaklar, hoop dur mu diyecekler. Uefa'nın yaptığı bize değil kendilerine bile mantıksız geldi de o yüzden ceza verdiler.

Aynen bende onu diyorum başka adı geçen kulüplerden birisi 3-4 yıl sonra kupaya katılım hakkı kazanınca ne olacak? Sizin adınız şike dosyasında vardı şimdi sizi men ediyoruz mu denecek? Bunun geçerliliği ne kadar olacak. Yani atıyorum İBB şu yıllar içerisinde avrupa kupalarına katılım hakkı elde ederse men edilecektir denmesi gerek. UEFA çizgileri iyi belirleyemedi. Yanlış kararlar verdi. Fenerbahçe'ye verilen cezalardan yola çıkarak yine türlü türlü cezalar vermeye devam ediyor. Cezanın veriliş yöntemi çok saçma.

Şuanki duruma göre şöyle de bir tablo çıkıyor:

6-Kasımpaşa (Lisans alamadı)
7-Karabükspor (Şike soruşturmasında adı geçti)
8-Bursaspor (Şike soruşturmasında adı geçti)
9-Gençlerbirliği (Şike soruşturmasında adı geçti)
10-Akhisar Belediye
11-Torku Konyaspor (Lisans alamadı)
13-Çaykur Rizespor

MeMo
07.Haziran.2014, 02:53
Mahkeme ve Yargıtay kararları zaten bu soruya cevaptı ama onlar bile manipüle edildi. Geçmiş sayfalarda yolcu nickli üye sormuştu, cevaplanmıştı ayrıca şikeyi kimle yaptık sorusu.

Hükümetin ne işi olur esas, bence bu daha iyi. Gerçi o başlarda vardı, hükümet & cemaat el eleydi, sonra o da değişti elde cemaat kaldı. Rüzgar nereden eserse.

Valla ikinci paragrafın cevabı çok açık net. Ama nedense anlaşılmak istemiyor. Ben 3 sene önce de yazdım bu konu hakkında, hala da aynı düşünüyorum. Önce bir argüman yok sanılıyor, argüman sunulunca da içi boşaltılıyor zaten.

Fenerbahçe kiminle şike yaptı sorusu hala geçerli. 13 maçta yapıldığı iddia edildi, ceza verilen 4 futbolcu, 1 hoca var. Hakem falan yok. Eskişehir daha önce katıldı Avrupa kupalarına çünkü önceden açılmış soruşturma yok bildiğim kadarıyla. (Fenerbahçe de oynadı ama soruşturma sürüyordu) falan filan.

uAburak89
07.Haziran.2014, 03:03
Valla ikinci paragrafın cevabı çok açık net. Ama nedense anlaşılmak istemiyor. Ben 3 sene önce de yazdım bu konu hakkında, hala da aynı düşünüyorum. Önce bir argüman yok sanılıyor, argüman sunulunca da içi boşaltılıyor zaten.

Fenerbahçe kiminle şike yaptı sorusu hala geçerli. 13 maçta yapıldığı iddia edildi, ceza verilen 4 futbolcu, 1 hoca var. Hakem falan yok. Eskişehir daha önce katıldı Avrupa kupalarına çünkü önceden açılmış soruşturma yok bildiğim kadarıyla. (Fenerbahçe de oynadı ama soruşturma sürüyordu) falan filan.

Şike, şikeye teşebbüs, teşvik. Bu 3 dalda kesinleşen yargı kararlarına göre oscar kazananlar;

Aziz Yıldırım, İlhan Ekşioğlu, Serkan Acar, Cemil Turan, Tamer Yelkovan, Kenan Yaralı, Ali Kıratlı, Yusuf Turanlı, İbrahim Akın, İskender Alın, Şekip Mosturoğlu, Doğan Ercan, Mehmet Şen, Zafer Önder İpek, Serdar Kulbilge, Ali Yıldırım, Vederson, Ümit Karan, Şükrü Ongan, Abdullah Başak, Ahmet Çelebi, İbrahim İşcen, Mehmet Yenice, Sami Dinç, Korcan Çelikay, Mehmet Yıldız, Mecnun Odyakmaz...

Eksik isimler olabilir, örgüt oldukça geniş çünkü.

MeMo
07.Haziran.2014, 03:07
Şike, şikeye teşebbüs, teşvik. Bu 3 dalda kesinleşen yargı kararlarına göre oscar kazananlar;

Aziz Yıldırım, İlhan Ekşioğlu, Serkan Acar, Cemil Turan, Tamer Yelkovan, Kenan Yaralı, Ali Kıratlı, Yusuf Turanlı, İbrahim Akın, İskender Alın, Şekip Mosturoğlu, Doğan Ercan, Mehmet Şen, Zafer Önder İpek, Serdar Kulbilge, Ali Yıldırım, Vederson, Ümit Karan, Şükrü Ongan, Abdullah Başak, Ahmet Çelebi, İbrahim İşcen, Mehmet Yenice, Sami Dinç, Korcan Çelikay, Mehmet Yıldız, Mecnun Odyakmaz...

Eksik isimler olabilir, örgüt oldukça geniş çünkü.

Yahu ben hiç yönetici ceza almadı demedim ki. :D

2 futbolcu eksik yazmışım herhalde. Ne demek istediğim çok açık uzatmayacağım.

Bu arada örgüt esprisi güzel de bana ÖYM güzellemesi gibi geldi. Kimsenin görüşüne karışılmaz ama tanrı örgütleri ortaya çıkaran ÖYM'den razı olsun.

di canio
07.Haziran.2014, 03:12
Acınası ülkemde ÖYM'lerin verdiği kesinleşen yargı kararları ve bunlara sorgulamadan işine geldiği için tapanlar.

uAburak89
07.Haziran.2014, 03:21
Yahu ben hiç yönetici ceza almadı demedim ki. :D

2 futbolcu eksik yazmışım herhalde. Ne demek istediğim çok açık uzatmayacağım.

Bu arada örgüt esprisi güzel de bana ÖYM güzellemesi gibi geldi. Kimsenin görüşüne karışılmaz ama tanrı örgütleri ortaya çıkaran ÖYM'den razı olsun.

Espri değil, gerçek bu. Bir amaç uğruna bir araya gelmiş kişi ve kurumlardan oluşan topluluğa örgüt deniyor.

Şike için illa ki hakem lazım değil ayrıca. Futbolcu ve teknik adamlar gerçekleşmesi için yeterli. Şikeye teşebbüs ve teşvik için de yöneticilerin ceza alması yeterli. Bu 3 ana dal da suç zaten. Sahaya yansıyıp yansımadığına sadece bizim ülkemizde bakılıyor. Aradaki tezatı oluşturan faktör de bu zaten.

ÖYM öncesi DGM vardı, o da hep tartışıldı. Terör örgütü lideri, bebek katili de çıkıp bana cezayı DGM verdi, kaldırdınız demeli o zaman. Yeniden yargılanmalı...

Gncl1905
07.Haziran.2014, 03:42
Suç yine başkasında yani!

UEFA'nın ne yapmasını bekliyorsunuz ki? Adamlar bizim federasyonun ceza vermesini bekliyor bence ama sağ olsun federasyon 3 maymunu oynuyor. İtalya şike davasını hatırlarsanız hiç UEFA'ya gerek kalmamıştı çünkü İtalya federasyonu anında gereken cezaları verdi. Bizde 3 yıl oldu ortada hiç bir şey yok. Daha da komik olanı şike yok da diyemiyoruz aynı ülkede mahkemeler şike var demiş ama federasyon şike var ama sahaya yansımamış diyor :) Adamlar da ne yapacağını şaşırmıştır muhtemelen. Ben UEFA'nın yerinde olsam zaten hiç uğraşmaz Türkiye'yi direk men ederdim. Adamlar yine iyi uğraşıyor.

Kendi yaptıklarımızın/yapamadıklarımızın cezasını çekiyoruz boşuna başkasını suçlamayın.

sui generis
07.Haziran.2014, 03:44
Birlikte suç işlenmiş olması örgüt demek için yeterli değil. Birlikte suç işlemek; suça iştirak haline denk geliyor. Örgüt halinde çalıştıklarına dair emarelerin olması gerekiyor. Ama bu tip davaları ÖYM'de gördürmek için örgüte sokmak zorundaydılar. İştirak denilen müessese gözardı edilip tüm davalar örgüt olarak görüldü. Türkiyenin önemli cezacıları zaten şike davasını örgüte sokmanın hukuka aykırı olduğu konusunda hemfikir.

byariff
07.Haziran.2014, 03:54
gsliler bilir baris cenk akkayayi bugune kadar ne dediyse cikti , bu takimlar duscekmis hadi bakalim bekliyoruz...

mpaker66
07.Haziran.2014, 04:20
evet arif abi aynen adam uefa hakkında verilecek kararı 1 hafta önceden söylüyor hep çıkıyor.

ReaList
07.Haziran.2014, 12:58
Uefa bu saatten sonra hiç bir takımı küme düşüremez. Onların bu yaptığı sadece kendi yargılaması ve kendi organizasyonları üzerinde düzenlemedir. Zaten bir çok defa TFF'nin aldığı kararlar olumlu ya da olumsuz kendilerini bağlar biz kendi yargılamamızı yapıyoruz dediler.

Aynı suçtan 2 defa ceza olmaz. Futbolun Anayasa Mahkemesi Tahkim Kurulu kararları kesindir. Suçlu gördükleri kişilere cezaları vermiş ve yargılamasını bitirmişler. Şöyle bir algı var. Sanki TFF hala yargılama yapmadı. Süreç hala devam ediyor. Kimse ceza almadı vs. TFF için süreç bitti. Uefa'da kendisine gelen dosyada suçlu olarak gördüğü takımları kendi iç hukukuna göre cezalandırması bittiğinde süreç bitecek.

Twitter'da yazan hayali kahraman çok. Yok Beşiktaş şike yüzünden bu senede Avrupa'da olmayacak, yok Fenerbahçe 5 sene daha Avrupa yüzü görmeyecek, yok bu takımların hepsi yeniden yargılanıp tekrar cezalandırılacak vs. Bunlar bir şeyle mümkün aslında, Tahkim Kurulunu ortadan kaldır ve aldığı kararları yok say. O zaman belki bir umut. Tabi bu ne kadar mümkün? Mevcut halde beklentiler sadece kişisel rahatlama (:

Cengo
07.Haziran.2014, 13:25
Fenerbahçe hukuken artık küme düşürülemez. UEFA küme düşerecekmiş iddiası boş laf. Infantino da bunun bildiğinden Fenerbahçe davası artık kapandı dedi.

Yalnız adı soruşturmada geçen diğer takımların da Avrupa Ligi'ne katılım için isimleri yazdırılırsa, onlar da tedbiren 1 yıl men cezası ile karşı karşıya kalabilirler.

Sekopej
07.Haziran.2014, 13:43
Polisin hazırladığı fezlekeye göre oluşturulan etik kurulu raporunun yansımaları, UEFA'nın bunu uygulayacağı kesindi ama tüm takımların cezasını aynı anda açıklamalıydı, şimdi İBB kulübü de ortadan kalktı gibi bir durum oldu, 5 sene sonra Avrupa'da oynamaya hak kazanırlarsa ne olacak?

Küme düşme olayı zaten geçti, yok öyle bir olay. Tahkim Kurulu kararları kesindir, ancak yeniden yargılama olursa ki ÖYM'lerin nasıl adil yargılamama, savunma hakkının yeterli verilmemesi durumları ortadayken, bu mahkemelerin verdiği kararlar şaibelidir, vicdanları rahatsız etmektedir.

Yargıtay durumu bunu değiştirmez, Ergenekon yeniden yargılanma olabilir denirken, Balyoz'u yargıtay onayladı diye onlar cezasını çekecek, Ergenkoncular yeniden mi yargılacak?

Bu işin sonu ne olur bilmiyorum ama bu davalar mutlaka yeniden görülmeli, spor suçlarına kim bakıyorsa orada adil yargılama yeniden yapılmalı, kurulduğu ilk günden adaleti değil, kafasına koyduğunu uygulayan mahkemeden çıkan kararlar kabul görmemeli.

UEFA zaten aksi karar veremez, elindeki dosya ortada, orada hatta polis Aziz Yıldırım'n adresine Metris yazmıştı hatırlarsanız, daha polis sorgusu bile yapılmamışken.

uAburak89
07.Haziran.2014, 14:14
Küme düşme ve puan silme olması gerekiyordu ama o tren çoktan kaçtı. Ortaya atılan iddialar 3 senedir dile getiriliyor, artık inandırıcılığı kalmadı. Bir dayanağı yok. İşin üzeri çok güzel kapatıldı.

Fb ve Bjk için hala yurt dışı cezası diyenleri de anlamıyorum, CAS süreci ile kapandı o konu. Bu sene Bjk seneye de katılım hakkı kazanacak pozisyonda olursa Fb mücadele eder Avrupada. Esas sıkıntı adı geçen diğer takımlar için, sırası gelen cezasını çekecek.

Öym vicdanı rahatsız ederken tapeler etkisiz eleman konumunda kalıyor ya, hakikaten çok acayip. Aslında yeniden yargılanma olsa keşke, akıl ve mantıkla olduğu sürece cezalar hemen hemen aynı olacaktır. En azından bahane kalmaz, kabullenme sürecine geçilir.

sui generis
07.Haziran.2014, 14:32
Savcı denilene göre yeniden yargılama yönünde mütalaa vermiş. Eğer doğruysa yeniden yargılama çıkabilir belki.

Telefon dinlenmesi ve kayda alınması şike suçunda mümkün değil. Ceza Muhakemesi Kanununda sayılan katolog suçlarda telefon dinlenebiliyor. Şike suçu oraya girmiyor ama örgüt giriyor. Örgüt kalkarsa eğer o dinlemeler de hükümsüz olacak.

ReaList
07.Haziran.2014, 20:46
Büyük ihtimalle yeniden yargılama olacak. Bakalım süreç nasıl işleyecek? Olur da savunma verirsek, biz espri yapıyorduk aramızda şakalaşıyorduk diyelim bari, beraat garanti.

byariff
07.Haziran.2014, 20:53
yeniden yargilanma olmucak , olmaz.

Bordo61Mavi
07.Haziran.2014, 22:03
https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xap1/t1.0-9/p296x100/10361403_543431165767361_7127647976285686609_n.jpg

Karabuk ardindan Bursada ayni aciklamayi yapti :) neden acaba

SAİT71
07.Haziran.2014, 22:05
Gerçekten çok garip halbuki normalde böyle bir şeyin dedikodusu çıksa 18. sıradaki kulüp bile olası bir men durumunda kupaya katılmak için başvururdu şimdi ise biz haketmedik deniyor. Bana samimi gelmiyor.

Bkz:

Fenerbahçe'nin yerine hangi takım gidecek?

Fenerbahçe'nin CAS kararı ile Avrupa kupalarından men eidlmesinin ardından Bursaspor harekete geçti.

Fenerbahçe'nin CAS kararı ile Avrupa kupalarından men edilmesinin ardından Bursaspor harekete geçti. Yeşil beyazlılar, UEFA'ya başvurarak sarı lacivertlilerin yerine UEFA Avrupa Ligi grup maçlarına katılma hakkı istedi. Bu talebi ve kararı UEFA yarın yapacağı olağanüstü toplantıda verecek.

Talimatlarda yazan detay ise şöyle. Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi grup maçlarına katılma hakkı bulunmuyor. Sarı lacivertli takımın cezası ise bu sezon başlıyor. UEFA yarın yapacağı toplantının ardından Bursaspor'un veya hangi takımın katılacağı kararı da verilecek. Büyük bir aksilik olmazsa Fenerbahçe'nin yerine Bursaspor Avrupa kupalarına katılacak.

Daha önce Salzburg, hem UEFA hem de CAS'a Avrupa kupalarında yoluna devam etmek için başvurmuş, ancak bu talep reddedilmişti. Salzburg'un yeniden başvuruda bulunması bekleniyor. Ancak bir aksilik çıkmaz ve UEFA yarın yapacağı toplantıda karar açıklanırsa Bursaspor Avrupa Ligi'ne giden Türk temsilcisi olacak.

Kararın ayrıntılarında ise şu detay gizli. UEFA, Avrupa kupalarına katılma haklarını ülkelere, yerel federasyonlar ise o sezon sıralamaya göre hak edenlere verir. Ancak hak eden takımlar bu şansı kullanamaz veya men edilirse o ülkeden yeni bir takım Avrupa kupalarına davet edilir. (eurosport)

http://spor.mynet.com/fenerbahce/56238-fenerbahcenin-yerine-hangi-takim-gidecek.html?tmpl=mobile&m=1&mapp=1&start=0

ReaList
07.Haziran.2014, 22:31
Bursa ve Karabük'ün yaptığı cezadan yırtmak. Ama yaptıkları 2 durumdan ötürü tehlikeli ve yanlış.

1.si: Eğer bir ceza alacaklarsa bunu bu sene de alabilirler, sonraki katılımlarında da. En mantıklısı bu sene almak ve tamamlamak. Zaten normal şartlarda katılamıyorlardı en azından cezaları aradan çıkar.

2.si: Bir takım katılmaya hak kazanmasına rağmen kendi isteğiyle turnuvalara katılmak istemezse yerine takım çağrılmaz. Kısacası Türkiye'nin 2 kontenjanıda erimiş olur.

Namzet
07.Haziran.2014, 23:10
Yeniden yargılanma yolu açıldı,haydi bakalım.

himone
07.Haziran.2014, 23:11
UEFA'nın Sivas ve Eskişehir'e verdiği cezalar mantıklı ama şimdi vermesi absürt oldu. Fenerbahçe'ye ceza verirken adı geçen bütün takımlara verseydi ve olay kapansaydı. Her seferinde aynı geyikler dönmezdi.

Eğer UEFA 3 takım üzerinden puan hesaplayacaksa bu sene ceza alan takımların yerine takım göndermemek daha mantıklı. Zaten 2 kere puanlarımız haksız yere bölündü belki bu sene telafi ederiz. Hatta TFF bizim kontenjanların başka ülkeye verilmesini falan talep etsin.

Aziz Yıldırım da yeniden yargılanacak gibi duruyor. Hemen yargılansa ve bitse keşke, hepimiz de kurtulsak.

TeNaciOUS MidFieLdeR
07.Haziran.2014, 23:39
bence kontenjan konusunda sikinti olmaz, gecen seneki tedbirler elemeler basladiktan ve takimlar maclarini oynadiktan sonraydi. simdi kriterlere uygun takimlar gonderilecektir. gonderilmese de kac takimla katildiysak ona gore hesap yapilir. en azindan sezon baslamadan bu tedbirlerin aciklanmasi teselli oldu. tabi bu klupler haklarini devretmez ve katilim icin sartlari zorlarsa gecen sene fener ve bjk nin yaptigi gibi dedigin puan hesabi olabilir.

SAİT71
08.Haziran.2014, 02:03
Bence iş yapamayacak takımların gidip elenmesindense, hiç bir takımın gitmemesi daha faydalı olacaktır. Sırf eleme maçı veya grup maçı oynamak amacıyla katılmaları saçma olur. Zaten gitmek isteğinde olan takımda yok gibi, şaşılacak bir durumdayız.

uAburak89
09.Haziran.2014, 17:21
Savcı denilene göre yeniden yargılama yönünde mütalaa vermiş. Eğer doğruysa yeniden yargılama çıkabilir belki.

Telefon dinlenmesi ve kayda alınması şike suçunda mümkün değil. Ceza Muhakemesi Kanununda sayılan katolog suçlarda telefon dinlenebiliyor. Şike suçu oraya girmiyor ama örgüt giriyor. Örgüt kalkarsa eğer o dinlemeler de hükümsüz olacak.

Sen belki yazmışsın cümlenin sonuna ama öyle bir hava oluştu ki yeniden yargılama ve sonrasında beraat kesin. :) İlhan Ekşioğlu güneşli günler göreceğiz bile yazdı, sonra ihale kızına kaldı gerçi ama..

Dinlemeler delil değilse, kanuna göre şike suçu nasıl sabit oluyor o zaman, kriter nedir yani? Kanun sahaya yansıyıp yansımadığına bakmayacağına göre, şikeyi bırak teşebbüs olduğuna bile nasıl kanaat getirecek?

Yeniden yargılama olur, zaten Mahmut Uslu açıklamıştı Başbakan söz verdi diye, adalet bakanı da formülünü bulmamız lazım demişti, ilk adım atılmış durumda şimdi.

Benim merak ettiğim savcının mütalaa vermesi süreci ne kadar ve nasıl etkileyecek? Üstelik Trabzonspor cephesini iddiasına göre savcı suçsuzdur yazmamış, cezalar fazla demiş. Diyelim ki onların dediği gibi değil, bu mütalaa sonucuna göre mahkeme ne zaman karar verir tahminen?

Yine Mahmut Uslu'ya dönersek yerel seçim sonrası demişti kendisi, şimdi de Cumhurbaşkanlığı seçimi var, acaba Başbakan yine zaman kazanmaya mı çalışıyor? Çünkü Aziz Yıldırım'ın infazının kesinleşmesi demek Fenerbahçe camiasından tepki gelmesi demekken, bunu erteletip gerçekleşmeyecek olsa bile yeniden yargılama ihtimalini vadetmek oy kazanmak demek.

Ayrıca bu yeniden yargılama olursa bu sene Avrupa yolu açılır iddiası ne kadar doğru, bana pek olanaklı gelmiyor. Sürecin sonunda haklı olan taraf Fenerbahçe çıkarsa tazminat hakkı olur elbet.

Yine bir algı yaratma operasyonu var bana göre, tıpkı Emenike'nin para sayma iddialarının mahkemede olmadığı ancak basın yoluyla insanlara "hani nerede görüntüler" diye isyan ettirdikleri gibi, tıpkı Korcan ve araba muhabbetinde yapılan üçkağıt gibi, Korcan'a arabayı alan kişinin kız kardeşi üzerine kayıt edilirken söz konusu araba, sanki Korcan'ın kız kardeşiymiş gibi lanse edilip üstüne "Korcan'ın kız kardeşi yok ki yahu bu ne saçmalık" moduna girilmesinde olduğu gibi.

İnsanlarda okumak ve araştırmak gibi bir alışkanlık yok, neyse ki hakimler böyle değil. Yine en doğru karar verilecektir. Varsa sahte delil, varsa saklanan, gizlenen bir şey çıksın ortaya elbette. Ama bir an önce olsun ne olacaksa, bu süreç uzadıkça herkes zarar görüyor.

Bordo61Mavi
09.Haziran.2014, 20:44
http://www.aljazeera.com.tr/al-jazee...da-evrak-krizi

Şike' davasında evrak krizi
Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın yargılandığı 'şike' davasında kararı verecek olan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde evrak krizi yaşandı. Heyette yer alan bir hakime ait evraklar, adliye koridorunda bulundu. Güvenlik kameraları incelemeye alındı.

"Şike davası yeniden mi görülecek?", yoksa "Aziz Yıldırım yeniden cezaevine mi girecek?" Bu iki sorunun cevabını verecek olan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde garip bir evrak krizi yaşandı. Heyette yer alan kadın hakim Fatma Altun Şahin’e ait bazı evraklar, adliye koridorunda bulundu.
"Odaya girildi" şüphesi
Savcının mütalaasının ardından Şike davasına ilişkin kararı vermek üzere İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Metin Tamirci, üye hakimler Mehmet Uğurlu ile Fatma Altun Şahin odalarında çalışmaya başladı.
Sabah saatlerinden itibaren odalarında çalışmaya başlayan mahkeme heyetinin çalışmasını ortaya çıkan ‘evrak krizi’ böldü. Adliyenin temizlik görevlisi İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi hakimi Fatma Altun Şahin’e ait evrakları, adliyenin koridorundaki bir masanın kenarında buldu. Temizlik görevlisi evrakları mahkemenin memurlarına iletti. Memurlar, söz konusu evrakları hakim Şahin’e ait olduğunu gördü. Hakim Şahin durumdan haberdar edildi. Temizlik görevlisine evrakları nerede bulduğu soruldu. Temizlik görevlisinin evrakları bulduğu yeri göstermesi üzerine mahkeme heyeti durumu İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na bildirdi.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcı vekili Fehmi Tosun, mahkeminin bulunduğu 1. kata geldi. Adliyenin güvenliğinden sorumlu müdürler de aynı kata çağırıldı. Hakim Şahin, evrakın odasında olması gerektiğini, dışarıda bulunmasının olağan olmadığını, odasına birisinin girmiş olabileceğini belirtti.
Başsavcı Tosun, hakimin odasını ve evrakların bulunduğu masayı gören kameraların incelenmesi talimatını verdi. Şu ana kadar yapılan incelemede evrakların nasıl odadan çıktığına ilişkin bir bilgi bulunamadı. İncelemeler devam ediyor.
Kaynak: Al Jazeera

SAİT71
09.Haziran.2014, 20:50
Bu evrak olayları baştan beridir var zaten. Gizlilik içeren bilgilerde zamanında nasıl oluyorsa herkesten önce basında çıkıyordu.

sui generis
09.Haziran.2014, 23:10
Yeniden yargılama lehe yönelik yapıldığı için cezanın artma olasılığı yok, aleyhe yapılan yeniden yargılamalarda ceza artabiliyor.

Dinleme şike suçunda kanunen yapılması yasak. Örgüt suçlarında yapılabiliyor. Yeni mahkemenin örgüt bakımından inceleyip incelememesi önemli. Eğer örgütü katıp incelerse o tapeler delil olarak kullanılabilir. Örgütü katmazsa kullanılamaz.

Trabzonlu avukatlar ne diyor bilmiyorum ama yeniden yargılamada ceza faZla olmuş gibi bir sebep yok. Kanunda şu hallerde yeniden yargılama yapılır diyor. Bunların hiçbiri ceza miktarıtla alakalı değil. Savcının yeniden yargılama ile ilgili ya olsun ya olmasın deme hakkı vardır, gerekçeleriyle mahkeme bağlı değil.

uAburak89
10.Haziran.2014, 00:30
Ceza artacak demiyorlar zaten, ceza azalabilir ama savcı beraat talep etmemiş diyorlar. UYAP'a düşünce okuma fırsatımız olur herhalde bir şekilde, daha net anlaşılır.

sui generis
10.Haziran.2014, 00:40
Tamam ama şöyle bir şey var. Savcı sadece o sebeple yeniden yargılama isteyemez. O denilen şey temyizin konusu. bu sebeple istediyse yeniden yargılama zaten reddedilir. Çünkü kanunda 5 durum sayılmış, bunlar dışında yeniden yargılama olmaz diyor. Ceza miktarı bunlardan biri değil. Savcının yeniden yargılama kabul edildikten sonra hakim onun ne istediğiyle bağlı olmaz, istediği gibi karar verir. Ceza miktarı azalacağı gibi, beraat de olabilir. Savcının söz hakkı yok.

ReaList
11.Haziran.2014, 11:18
Mahkemenin gerekçeli kararı s.320

Sanık Nevzat ile Recep Denizer arasında bu görüşmenin 15.05.2011 tarihinde oynanan Fenerbahçe-Ankaragücü maçı öncesine denk gelmesi, sanık Nevzat’ın savunmasında söz konusu görüşmelerin Trabzonspor Stadı’nın yenilenmesi sürecine ilişkin olduğunu beyan etmesine karşın, görüşme içeriklerinin bu savunmayı doğrulamadığı, Recep Denizer’e demir ve profil konusunda kendisinden yardım alınacak kişi olarak ilettiği şahsın, Makine Kimya’da çalışan Mehmet Hoca olduğunu söylemesinden açıkça anlaşılmaktadır. İnşaat mühendisliğinin alanına giren bir konuda, MKE’de çalışan bir şahıstan yardım istenilmesi olağan değildir. Esasen Makine Kimya ile kastedilenin, MKE Ankaragücü takımı olup Mehmet Hoca dinilen şahsın da bu takımda görev alan bir şahıs olduğu izahtan varestedir. (izahtan varestedir= açıklama gerektirmeyecek kadar nettir) Burada sanık Nevzat Şakar’ın, Recep Denizer üzerinden anılan tarihte Fenerbahçe’ye karşı forma giyecek olan Ankaragücü futbolcularına teşvik amacıyla ulaşmaya çalıştıkları anlaşılmakta ise de, sanık Nevzat ile Recep arasında geçen bu görüşmeyi destekleyen ve bu niyetin hayata geçirildiğine dair bir görüşme, para trafiği vs. başkaca bir faaliyet saptanamadığından şüphe sanıklar lehine yorumlanmış ve eylemin sübuta ermediği kabul edilmiştir.

Şike sahaya yansımamış diye veryansın ediyorsunuz ya; Bakın mahkeme var ama sahaya yansımamış diye beraat veriyor : )

Kısacası herkes kendi hukukuyla adam kayırıyor. TFF Fenerbahçe'yi; Adı geçen bir partinin baskısıyla beraber kendi mahkemesi de Trabzonspor'u kendi hukuklarına göre aklamış.

SAİT71
11.Haziran.2014, 15:42
Nevzat Şakar'ın prim verdiğini anlıyorsun da delil yok diyorsun. Peki o zaman nasıl teşvik verdiğini anladım sonucuna ulaşabiliyorsun. Neye göre anlaşılıyor. Kime göre anlaşılıyor. Nasıl anlaşılıyor. Anlaşıldığı kesinse nasıl Nevzat Şakar'ın lehine karar çıkabiliyor. Bu mahkemeler gerçekten çok acayip yerler oldu.

erdem344
11.Haziran.2014, 16:47
http://www.aljazeera.com.tr/al-jazeera-ozel/aziz-yildirima-umut-verebilecek-mektup

SAİT71
11.Haziran.2014, 17:26
Şu mektup gerçekse olayları izleyin derim :)

mwaru
11.Haziran.2014, 20:33
Yalniz bu cihan oskayin deli raporu yok muydu ben mi yanlis hatirliyorum.

ReaList
11.Haziran.2014, 20:40
Cihan Oskay'ı mahkeme heyeti ciddiye almamıştı zaten. Ama onun da söyleyeceklerini dinlemeleri gerekiyordu. Lehte veya Aleyhte etki bırakabilecek biri değil.

di canio
11.Haziran.2014, 20:44
Daha dün deli diye dalga geçilen adamdan bugün medet mi umuyor Aziz Yıldırım? Allah büyük işte.

nannar
11.Haziran.2014, 21:18
Zamanında Star TV'de Telegol'e canlı olarak çıktıgında tüm Fenerbahçeli yöneticilerin hatta tüm camianın deli damgası vurduğu Cihan Oskay'la , mektupta imzası bulunan Cihan Oskay aynı kişi değildir. :) Yoksa bu iş "akıl tutulması" olarak tarihe geçe....

Cengo
11.Haziran.2014, 22:27
Zamanında Star TV'de Telegol'e canlı olarak çıktıgında tüm Fenerbahçeli yöneticilerin hatta tüm camianın deli damgası vurduğu Cihan Oskay'la , mektupta imzası bulunan Cihan Oskay aynı kişi değildir. :) Yoksa bu iş "akıl tutulması" olarak tarihe geçe....

Cihan Oskay'ın akli dengesinin yerinde olmadığına dair adli rapor varmış. Zaten hiç bir açıklamasının resmi niteliği yok.

ReaList
17.Haziran.2014, 22:16
“Bursaspor Kulübü Başkanlığına,

UEFA tarafından Federasyonumuza gönderilen 16.06.2014 tarihli yazıya istinaden, Kulübümüz Bursaspor 2014-15 UEFA Avrupa Ligine 2. Ön Eleme turundan itibaren katılacaktır ve 23 Haziran 2014 tarihinde yapılacak olan UEFA Avrupa Ligi 2. Eleme Turu kura çekimine kulübünüzden bir temsilcinin katılması uygun görülmüştür.

Bu vesileyle tekrar belirtmek isteriz ki kulübümüzün UEFA Avrupa Ligine katılması, Sivasspor ve Eskişehirspor kulüplerimizin CAS'a yaptığı başvuru sonucunda neticelendirilecektir.

Kulübümüze başarılar diler konuyu bilgilerinize sunarız.”

ForsakeN
17.Haziran.2014, 23:25
Bu gidisle bu sene de eksik takimla katilacagiz Avrupaya, uefanin niyeti de bu, puanlar yine pert olacak

GicaHagi
18.Haziran.2014, 03:32
Bu gidisle bu sene de eksik takimla katilacagiz Avrupaya, uefanin niyeti de bu, puanlar yine pert olacak

Aynen kardesim aynen hep uefa yüzünden bu durumlar düstük aynen.

Bordo61Mavi
18.Haziran.2014, 09:33
Hani biz gitmek istemiyoruz diyordular :) o hakki baskasina verselermisya

ReaList
18.Haziran.2014, 10:26
Öyle bir şey yok. Bir takım kendi hakkını başka bir takıma devredemiyor ya gidersin ya da eldeki 1 katılma hakkı duman olur. Onlar da senin benim gibi bunu iyi biliyorlar ama maksat kahramanlık. Taraftarlar seviyor böyle salvoları.

sentugo
18.Haziran.2014, 14:02

Gitmek istemiyoruz diye bir şey söylenmedi. Gitmeyi onlar hak etti ancak görev bize verilirse seve seve gideriz denildi. Ki zaten öyle. Bursaspor bu sene UEFA'ya katılma hakkı kazanmadı ve performansı da düşük kaldı.

Hani bu biraz kendini ağır satmakla alakalı. UEFA hakkını elde ettiğinde hemen balıklama atlamak değil de bir hoşgörü içinde cevap vermek.

Suicider
18.Haziran.2014, 14:54
Cezası kesinleşipte bu kadar uzun süre hapse girmeyen başka biri var mı yahu? Eğer normalde de böyle oluyorsa ne kadar rezil bir durum bu.

Redrum
18.Haziran.2014, 15:05
Cezası kesinleşipte bu kadar uzun süre hapse girmeyen başka biri var mı yahu? Eğer normalde de böyle oluyorsa ne kadar rezil bir durum bu.

Normalde böyle olmuyor tabii ki senin benim gibi garibanlar için. Fenerbahçe SK baskaniysan kolay mi öyle? Hele hele sıradan biri değil Aziz Yıldırım.

KanaKe
19.Haziran.2014, 19:34
onunla alakasi yok 1 sene iceride yattiginda da fenerbahce baskaniydi... demekki iceri atmak istemiyorlar bu sefer, atmak isteseler coktan atarlardi aziz yildiiriminda biryere kacacagi olmadigindan bu kadar kafaya takmamak gerek bu konuyu istedikleri zaman tekrar atarlar nede olsa..

Redrum
19.Haziran.2014, 19:43
onunla alakasi yok 1 sene iceride yattiginda da fenerbahce baskaniydi... demekki iceri atmak istemiyorlar bu sefer, atmak isteseler coktan atarlardi aziz yildiiriminda biryere kacacagi olmadigindan bu kadar kafaya takmamak gerek bu konuyu istedikleri zaman tekrar atarlar nede olsa..

Tutuklulukla bu aynı şey değil ki.

TeNaciOUS MidFieLdeR
19.Haziran.2014, 19:58
bu kadar mi korsunuz, hala bu davanin pesinden kosanlar var. OYM ile kurulan kumpaslar ortada, RTE de bunun parcasiydi ama paralel deyip siyrildi aklinca. OYM kararlari tek tek yok sayiliyor simdi, adil mahkemelerde yeniden yargilamalar yapilacak. OYM urunu balyoz ergenekon icin adalet pas pas edildi diyenler bu davada neden suursuzca bu mahkemelerin pesinden surukleniyor anlamis degilim. simdi hukumet kendini aklamak icin bunlar oluyor yorumu cikabilir, onlar da cikacak adil mahkemenin karsisina. kim ak kim kara belli olacak. mevcut futbol duzeni sutten cikmis ak kasik diyemem ama tum bu olanlar yasanirken bu davaya da soru isaretiyle bakmamak mumkun degil. bu son 5-6 yil yasananlar tarihe kara leke olarak gececektir eminim. er ya da gec gercekler ortaya cikacaktir.

SAİT71
19.Haziran.2014, 20:04
Bir 10-15 yıl sonra eminim bugün yaşananların sorumluları çok ağır şekilde cezasını çekecektir. Hem sportif hem siyasi mevkilerdekilerin foyaları bir bir ortaya çıkacak. Allah'ımdan dileğim o günler geldiğinde o kişiler en ağır cezalar ile cezalarını çeksinler.

Redrum
19.Haziran.2014, 20:33
Bir 10-15 yıl sonra eminim bugün yaşananların sorumluları çok ağır şekilde cezasını çekecektir. Hem sportif hem siyasi mevkilerdekilerin foyaları bir bir ortaya çıkacak. Allah'ımdan dileğim o günler geldiğinde o kişiler en ağır cezalar ile cezalarını çeksinler.

Biz de diyoruz ki 10 15 yıl sonra Aziz Yildirim olur mu kalır mi bilinmez ama cezasını çekmesi için 15 sene beklemeyelim adam istediği gibi 15 sene daha rahat rahat at kosturmasin.

SAİT71
19.Haziran.2014, 20:49
Biz de diyoruz ki 10 15 yıl sonra Aziz Yildirim olur mu kalır mi bilinmez ama cezasını çekmesi için 15 sene beklemeyelim adam istediği gibi 15 sene daha rahat rahat at kosturmasin.

Demek istediğim o değil benim, hatta onunla alakası bile yok...:icon_smile:

SAİT71
19.Haziran.2014, 21:56
Engin Alan Paşamız serbest kaldı. İlk açıklamalarını dinleyin. Özel yetkili mahkemeler ve hukuk hakkında çok güzel açıklamaları var :)

https://www.facebook.com/photo.php?v=612402252201126&set=vb.158829607558395&type=3&video_source=pages_video_set

MoisHaLe
23.Haziran.2014, 18:43
Aziz Yıldırım'ın yeniden yargılanma talebi kabul edilmiş.

Nedvedmania
23.Haziran.2014, 18:43
Yeniden yargılama kabul edilmiş sanırım.

MoisHaLe
23.Haziran.2014, 18:45
Ajansların biri kabul edildi diğeri reddedildi diyor:) Seçime döndü olay.

europeanconquer
23.Haziran.2014, 18:47
İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi Aziz Yıldırım hakkında kararını açıkladı. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, "futbolda şike" davasında Aziz Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu sanıkların "yeniden yargılanma" ve "infazın durdurulması" talebini kabul ederken, "kumpas kurulduğuna" ve "tutanaklarda sahtecilik" yapıldığı iddiasıyla yapılan "yeniden yargılanma" talebini ise reddetti.

Curcuna yeniden başlıyor :zuhaha

Nedvedmania
23.Haziran.2014, 18:48
TRT Reddedildi diyor.

Aynen. Bi kargaşa var şuan :)

http://www.dha.com.tr/mahkeme-ske-davasi-icin-ne-karar-verdi_703370.html

sui generis
23.Haziran.2014, 18:49
Paylaştığın haberde kabul edildi diyo Cihan :D

Namzet
23.Haziran.2014, 18:49
Kabul edilmiş,hayırlı olsun

Nedvedmania
23.Haziran.2014, 18:50
Paylaştığın haberde kabul edildi diyo Cihan :D

Yarısı kabul yarısı red :D

Bordo61Mavi
23.Haziran.2014, 18:52
Yeniden sayilsin :D

ForsakeN
23.Haziran.2014, 18:52
"yeniden yargılanma" ve "infazın durdurulması" kabul,

"kumpas kurulduğu" ve "tutanaklarda sahtecilik" iddiaları reddedilmiş. Gayet açık aslında :D

Nedvedmania
23.Haziran.2014, 18:53
Yani tutanaklar, tapeler vs gerçek, kumpas yok ama yine de tekrar mı yargılanacaklar ? Tutanaklar doğruysa tekrar yargılama neden :)

MoisHaLe
Kumpas kurulmadıysa yeniden neden yargılıyorlar ki?

sui generis
Yahu beyler 3 sebep ileri sürmüş bizimkiler. 1 tanesi yeterli bulunmuş. diğer iki sebebi mahkeme reddetmiş. Ha bir sebepten çıktı ha üç sebepten. Fark etmiyor. Karar çıktı.

uAburak89
23.Haziran.2014, 18:55
Kabul edilmiştir, edilmese şaşırırdım. Ülkede her şey başbakan, o da söz vermişti zaten.

Tutanaklarda sahtecilik ve kumpas iddiası reddedildiğine göre demek ki aynı deliller ile tekrar yargılama olacak. Sonuç değişir mi değişmez mi göreceğiz.

ForsakeN
23.Haziran.2014, 18:57
kumpas kurulmamış " yanlışlıkla" suçlamışlar diyecekler serbest kalırlarsa demekki :)

uAburak89
23.Haziran.2014, 18:58
Ortada denen bir karar metni var, doğruysa şayet ondan benim çıkardığım bu davanın sonucu değişmez. Sadece aldıkları cezalar azalır, o kadar.

Suicider
23.Haziran.2014, 18:59
Zaten beklenen bir karardı.Kararın verilmesi yaklaştıkça bize 'paralel' demeye başlamıştı bile yöneticiler :) İstediklerini aldılar.Bakalım tekrar yargılama sonucu ne karar çıkacak.

Bordo61Mavi
23.Haziran.2014, 18:59
Mahmut Uslu: Başbakan bize yeniden yargılanma konusunda söz verdi

( 22 Ocak 2014)

Fenerbahceli olsam memleket memleket Ak parti mitinglerinde dolanirim. Boyle bir kararin esi benzeri bulunamaz

sui generis
23.Haziran.2014, 19:03
Çok güvendiğiniz mahkemeler verdi bu kararı. Şimdi burun kıvırmaca olmaz.

Bordo61Mavi
23.Haziran.2014, 19:05
CANLI | Mahmut Uslu: "Türk halkının yüzde 80'i bunun haksız bir dava olduğuna inanıyor. Geri kalanının da gönlünü kazanacağız..."

Geri kalan kisimda oldugumu dusunuyorum, acaba bizede parami dagitacaklar :)

MoisHaLe
23.Haziran.2014, 19:06
Birde kanun çıkarmışlar sanırım. Tapeler kabul edilemezmiş yargılama aşamasında. O zaman direkt aklandılar zaten. Belliydi böyle bir şey olacağı Rıdvan Dilmen diyordu başbakanın neler yaptığını Aziz Yıldırım iyi bilir diye. Geçenlerde Mahmut Uslu'da yanaşıp duruyordu.

sui generis
23.Haziran.2014, 19:13
Örgüt suçu çıkarıldı dinlemeden. Dinleme için belirli suçlar olması gerekiyor. Bunların hiçbiri bu davayı ilgilendirmiyor. O yüzden dinlemeler hukuka aykırı olmuş oluyor. Mahkemenin gerekçesi de buymuş zaten.

erdem344
23.Haziran.2014, 19:15
Köksal Bayraktar: Bu verilen karar ile; mahkeme telefon görüşmelerinin delil olamayacağına karar verdi.

Köksal Bayraktar: Telefon görüşmelerinin delil sayılmayacağı için; yeniden yargılanmada aleyhimize olabilecek hiçbir delil olmayacaktır.

ReaList
23.Haziran.2014, 19:18
Neden insanlar yeniden yargılamadan rahatsız? Anlamıyorum. Oysa taraflar arasındaki tüm tartışmalara son verecek bir hamle. Özel Yetkili Mahkemelerin Ergenekon, Balyoz, Malyoz gibi davaların hepsi delik deşik oldu. Fenerbahçe'nin Cemaat'in mahkemesinden çıkan karara itirazı doğal. Yeniden Yargılama sonrasında çıkacak karar bu olayları kesin şekilde sonlandıracak.

Nitekim beraat veya aklanma çıkarsa hukuksuzluk ortadan kalkmış olacak aksi durumda Fenerbahçeli başkan, yöneticiler buradan da suçlu olarak çıkarsa artık bu süreç tamamen kabullenilecek. Yani her iki durumda da iyi bir gelişme. Kimse Aliyi Veliyi bahane etmeyecek.

uAburak89
23.Haziran.2014, 19:20
Tapeler yok sayılacaksa zaten 10 dakikada biter dava. Şikenin başka delili yok çünkü. Bu doğruysa konu çoktan kapanmış demektir.

Vicdanlarda aklandık biz diyenler tapeler yok sayılınca adalet yerini buldu diyecek ya ben en çok ona gülüyorum. Herkes kendine adalet istiyor.

Neden insanlar yeniden yargılamadan rahatsız? Anlamıyorum. Oysa taraflar arasındaki tüm tartışmalara son verecek bir hamle. Özel Yetkili Mahkemelerin Ergenekon, Balyoz, Malyoz gibi davaların hepsi delik deşik oldu. Fenerbahçe'nin Cemaat'in mahkemesinden çıkan karara itirazı doğal. Yeniden Yargılama sonrasında çıkacak karar bu olayları kesin şekilde sonlandıracak.

Nitekim beraat veya aklanma çıkarsa hukuksuzluk ortadan kalkmış olacak aksi durumda Fenerbahçeli başkan, yöneticiler buradan da suçlu olarak çıkarsa artık bu süreç tamamen kabullenilecek. Yani her iki durumda da iyi bir gelişme. Kimse Aliyi Veliyi bahane etmeyecek.

Yargıtay onarsa gider aslanlar gibi yatarız diyenlerin kabul edeceğine gerçekten inanıyor musun? :)

Bordo61Mavi
23.Haziran.2014, 19:22
SON DAKİKA! ABDULLAH KIĞILI: "YENİ DELİLLER ORTAYA SUNACAĞIZ. ORTALIK KARIŞABİLİR...."

Owwww :)

sarianet
23.Haziran.2014, 19:23
Tutanaklardaki sahtecilik ve kumpas kabul edilse yeniden yargılanmaya ne hacet ver beraatini dava kapansın o yüzden reddettiler

MoisHaLe
23.Haziran.2014, 19:26
İnsanlar neden mi rahatsız? Diğer kulüplerde yapsınlar şikeleri sonra başbakandan sözü alıp, yeniden yargılansınlar madem. Her olayda başbakana sallayan insanlar nedense konu Fenerbahçe olunca paralelel, darbe vs demeye başlıyor. Başbakan kendi pisliklerini örtme derdindeyken hazır başlamışken Fener'i de halledeyim dedi herhalde.

Suicider
23.Haziran.2014, 19:28
İnsanlar yeniden yargılamadan rahatsız değil.Rahatsız olunan nokta sürekli Atatürk'ün adını kullanarak şike süresince yanına taraftar toplayan yöneticiler,'yeniden yargılanma' olayının zikredilmeye başlamasından itibaren en büyük hükümet destekçisi olmaları ve onların dilinden konuşmaya başlamaları.Hadi bu insanlar para ve koltuk için her şeyi gözardı edebilecek insanlar,taraftarlar arasında niye bu olay hiç konuşulmuyor ve kabulleniliyor hiç anlam veremiyorum.

titates1
23.Haziran.2014, 19:32
Siyasi davadan , siyasi hamlelerle kurtulabilirsin.Sporitif dava olsaydı zaten böyle şeylere gerek kalmazdı.

Siyasi davaların hepsinin rüzgarı terse dönmüşken , aksi yöne gitmek zaten akılsızlık olurdu.Hele karşında diğer bütün davalarda aksini savunurken konu Fenerbahçe olunca saçmalayan bir kitle varken.

Bordo61Mavi
23.Haziran.2014, 19:33
Deniz Seki'nin sucu ne ?

byariff
23.Haziran.2014, 19:35
Basbakan sozunde durdu zaten belliydi mahmut uslunun gecen haftaki aciklamalarindan.. Nese sorun degil ki yeniden yargilanmalari tum avrupadaki kurumlar tescillemis turk mahkemesi tescillemese ne olcak turkiyede adalet olmadigini herkes biliyor asil tarihi karar 17 temmuz onu bekleyin bence.

ReaList
23.Haziran.2014, 19:35
Hangi şikeden bahsediyorsunuz?

Hangi kanıt, hangi mali açık, hangi usulsüzlük, hangi delil?

İki telefon konuşmasına bakıp burada inşaat demişler, burada ekinler demişler deyip Roman yazarak insanlar hapis yatıyor. Bunlar darbe yapacaktı, bunun kaşı gözünün üstündeydi diye 4-5 yıl boyunca bu ülkeye hizmet etmiş askerler cezaevlerinde çürümeye yüz tutulup sonra "Aa pardon" denilip serbest bırakılıyor.

Bir insanı suçlamak istiyorsanız bunun milyon yolu vardır. Benim önüme şike yapıldığına dair somut kanıt getir, o zaman sen haklısın diyeyim ama kaytan bıyıklı bir Savcının "Burda inşaat demişler, bence bu budur" diye oluşturduğu senaryoyu bana delil olarak sunma.

Cemaatle İktidar partisinin arası açılmasa bu süreçlerin hiçbirini göremeyecektik. İnsanları keyfi bir şekilde nasıl alaaşağı ettiklerini, hapislerde süründürdüklerini anlamayacak, oluşturmuş oldukları senaryolara körü körüne inanacaktık.

Bu yargılama yeniden yapılsın. Her şey usulünde olsun. Hayaller, sana göreler bana göreler olmasın. Fenerbahçe yine suçlu çıkarsa o zaman vicdanlar bunu muhakeme edecek, bu yöndeki tüm desteğini çekecektir.

Bordo61Mavi
23.Haziran.2014, 19:48
Çok güvendiğiniz mahkemeler verdi bu kararı. Şimdi burun kıvırmaca olmaz.

Baskaniniz yargiyi tanimiyordu :) ama bugun butun Fenerbahce camiasi (sozde) yargiya minnetar. Yargiya guvenleri sonsuz oldu

sui generis
23.Haziran.2014, 19:51
Ee aynısını siz de yapıyordunuz. Hakimin savcının ne işi olur Fenerbahçeyle diyordunuz. mahkemenin kararını sorgulamadan kabul ettiniz de şimdi ne değişti ?

Güvenilmeyen ÖYM'lerdi onlar da yok oldular.

uAburak89
23.Haziran.2014, 19:52
Hangi şikeden bahsediyorsunuz?

Hangi kanıt, hangi mali açık, hangi usulsüzlük, hangi delil?

İki telefon konuşmasına bakıp burada inşaat demişler, burada ekinler demişler deyip Roman yazarak insanlar hapis yatıyor. Bunlar darbe yapacaktı, bunun kaşı gözünün üstündeydi diye 4-5 yıl boyunca bu ülkeye hizmet etmiş askerler cezaevlerinde çürümeye yüz tutulup sonra "Aa pardon" denilip serbest bırakılıyor.

Bir insanı suçlamak istiyorsanız bunun milyon yolu vardır. Benim önüme şike yapıldığına dair somut kanıt getir, o zaman sen haklısın diyeyim ama kaytan bıyıklı bir Savcının "Burda inşaat demişler, bence bu budur" diye oluşturduğu senaryoyu bana delil olarak sunma.

Cemaatle İktidar partisinin arası açılmasa bu süreçlerin hiçbirini göremeyecektik. İnsanları keyfi bir şekilde nasıl alaaşağı ettiklerini, hapislerde süründürdüklerini anlamayacak, oluşturmuş oldukları senaryolara körü körüne inanacaktık.

Bu yargılama yeniden yapılsın. Her şey usulünde olsun. Hayaller, sana göreler bana göreler olmasın. Fenerbahçe yine suçlu çıkarsa o zaman vicdanlar bunu muhakeme edecek, bu yöndeki tüm desteğini çekecektir.

1-Tapeleri okudun mu?

2-Şikenin somut kanıtı nedir?

Ayrıca inşaat, tarla diye gırgır yaptığınız olaylar sanıklara sorulunca verdikleri cevaplar, totem, Strum Graz, şaka vs oldu. :)

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

16 Aralık akşamı bugünü kimse hayal edemezdi, dershane olayı ile cemaat ve hükümet arasındaki menfaat, para ilişkisi bozuldu. Şu anda yaratılan algıya göre hükümet resmen günah çıkarıyor, herkese boncuk dağıtıyor. Yani adalet. :) Oysa bu sözde adil olan hükümetin hasıraltı ettiği yolsuzluklar var. Türkiye'ye yakışan Fenerbahçe'li başbakan ne isterse o oluyor. Her türlü olayı kendi lehine çevirmeyi başarıyor.

Her şey çorba olmuş durumda, bu yeniden yargılama sonucunda ceza da gelse, beraat çıksa da bence hak yerini bulmayacak. Kimsenin derdi bu değil çünkü. O yüzden çelişkiler doğuyor zaten, kimisi askerlere kumpas kuruldu ama şike var diyor, kimisi de şike yok ama yolsuzluk var diyor. Herkes kendi çıkarına göre hareket ediyor.

Yeni modaya göre vicdanlarda aklanmak en önemli şey ya, benim saatlerimi harcayıp okuduğum tapelere göre bu adı geçen yönetici, futbolcu, menajer kim varsa hepsi de suçludur. Hapse girip girmemeleri çok da derdim değil ama sporun ruhuna aykırı davrandıkları için men edilmelerini isterdim. Sportif cezayı da bizim ülkede veremediler maalesef, şikenin cezası bir kaleciye 3 maç ile geçiştirildi. UEFA'nın vermiş olması en azından teselli.

Bordo61Mavi
23.Haziran.2014, 19:53
Ee aynısını siz de yapıyordunuz. Hakimin savcının ne işi olur Fenerbahçeyle diyordunuz. mahkemenin kararını sorgulamadan kabul ettiniz de şimdi ne değişti ?

Güvenilmeyen ÖYM'lerdi onlar da yok oldular.

Bu karari kimin aldigi gayet acik ortada :) mahkemeler felan almadi bu karari.

??

hadi aciklasin Aziz Yildirim olayin ic yuzunu.

sarianet
23.Haziran.2014, 19:55
Diğer kulüpler de şike yapsın denilerek zaten karar vermiş verenler mahkemeye ne gerek var ki bu ön yargılar varken
Fb aklansa hükümet el attı ceza yese cemaat el attı bu işin çıkarı yok

sui generis
Bu karari kimin aldigi gayet acik ortada :) mahkemeler felan almadi bu karari.

Sizin o çok savunduğunuz mahkeme kararını kim almıştı :D evet evet onu çok adil mahkemelerimiz vermişti !

ReaList
Baskaniniz yargiyi tanimiyordu :) ama bugun butun Fenerbahce camiasi (sozde) yargiya minnetar. Yargiya guvenleri sonsuz oldu

İkisi arasında fark var adaş. Fenerbahçe'nin karşı olduğu Özel Yetkili Mahkemedir. Hani şu diktatör rejimlerde olan keyfi mahkeme.

Yani benim algım ;

"İnşaat malzemelerini ne yaptınız"

Sözünden Fenerbahçelilerin şike konuştuğunu varsayıp suçlarken

"Sivasa balıkları gönderdiniz mi?"

Sözünden yukarıda karara emsal olması yerine beraatin nasıl verildiğini, Almıyor.

Baştan sona hukuksuzluk içinde geçen bir süreç. Nerden baksan tutarsız nerden baksan saçma. Aynı şeyden birini kara görüp diğerini ak gördüğün bir senaryoyu hiç bir vicdan kabullenmez.

Bordo61Mavi
23.Haziran.2014, 20:00
İkisi arasında fark var adaş. Fenerbahçe'nin karşı olduğu Özel Yetkili Mahkemedir. Hani şu diktatör rejimlerde olan keyfi mahkeme.

Yani benim algım ;

"İnşaat malzemelerini ne yaptınız"

Sözünden Fenerbahçelilerin şike konuştuğunu varsayıp suçlarken

"Sivasa balıkları gönderdiniz mi?"

Sözünden yukarıda karara emsal olması yerine beraatin nasıl verildiğini, Almıyor.

Baştan sona hukuksuzluk içinde geçen bir süreç. Nerden baksan tutarsız nerden baksan saçma. Aynı şeyden birini kara görüp diğerini ak gördüğün bir senaryoyu hiç bir vicdan kabullenmez.

Adamin meslegi balikcilik. Hadi diyelim Fenerbahceli yoneticinde meslegi insaat sektoru ile alakali olsun. Bu iddiayi curutmus olalim.

Samet denen tercuman Bursa - Trabzonspor maci oncesi Wederson ile defalarca gorusup, mac sonrasinda niye bir daha gorusmuyor ?

Tamam yeniden yargi olsun ama bunlarin cevabida bizi tatmin etsin.

Mahmut bey diyorki 80% rahatsiz bu davadan, bende tam tersi sadece 20% rahatsiz bu davadan

byariff
23.Haziran.2014, 20:00
1 yila kadar adalete sovenler simdi ohh adalet yerini buldu diyor insan oglu gercekten garip :)

sui generis
23.Haziran.2014, 20:02
Yapılan yargılamalara sövüp adalet yerini buldu demek kadar doğal ne olabilir :)

ReaList
23.Haziran.2014, 20:05
Burak, 2006'da incelenen hesaplar sonucunda Galatasaray hesabından kaybolan milyon $'ın davasında da vicdanın kendi takımını muhakeme etti mi? Ulan bunda bir bit yeniği var. Yüzlerce belge hala duruyor. Ortada 1 milyon para yok ama bizimkiler oyuncuya verdik diyor. Ne oyuncu tarafında ne de bizim tarafta bunu kanıtlayacak tek belge yok, nasıl oluyor bu iş dedin mi?

Fenerbahçe aklansa bile Gs & Ts cephesinde hep o gözle görüleceğini bilmiyor muyuz sanki. Herkes kendi değer yargılarıyla bakıyor. Yoksa Adaletmiş, hakkın yerini bulmasıymış hikaye. Ayrıca UEFA kararları sözlerde emsal alınıyor ancak o kararların Savcının oluşturduğu senaryo üzerinden verildiğini söylememe gerek yok sanırım.

Cengo
23.Haziran.2014, 20:05
Yeniden yargılama oy birliği ile, infazın geri bırakılması oy çokluğu ile alınmış. 1 kişi red vermiş. Espri yapmış herhalde. Hem yeniden yargılama kararı ver, iptal et yargılamayı, hem de hapis yatsın. Oh ne âlâ memleket.

uAburak89
23.Haziran.2014, 20:07

Yeniden yargılanma sonucunda işlerine gelmeyen karar çıkarsa yine Atatürkçü olurlar, yine tanımama alışkanlığı ortaya çıkar. Maçlarda aynısı olmuyor mu yıllardır? Lehine hakem hatası olunca, onlar da insan. Aleyhine olunca kasıt var. Alışkanlık olmuş artık nabza göre şerbet vermek.

Burak, 2006'da incelenen hesaplar sonucunda Galatasaray hesabından kaybolan milyon $'ın davasında da vicdanın kendi takımını muhakeme etti mi? Ulan bunda bir bit yeniği var. Yüzlerce belge hala duruyor. Ortada 1 milyon para yok ama bizimkiler oyuncuya verdik diyor. Ne oyuncu tarafında ne de bizim tarafta bunu kanıtlayacak tek belge yok, nasıl oluyor bu iş dedin mi?

Fenerbahçe aklansa bile Gs & Ts cephesinde hep o gözle görüleceğini bilmiyor muyuz sanki. Herkes kendi değer yargılarıyla bakıyor. Yoksa Adaletmiş, hakkın yerini bulmasıymış hikaye. Ayrıca UEFA kararları sözlerde emsal alınıyor ancak o kararların Savcının oluşturduğu senaryo üzerinden verildiğini söylememe gerek yok sanırım.

Evet dedim, Adnan Polat'tan nefret ediyorum aynı şekilde rahmetli olmasına rağmen Özhan Canaydın'dan da. Ünal Aysal'la ilgili bir şey çıksın onu da savunmam, babamın oğlu mu? Banane. Canım sıkıldıkça "acılarla yüreğimizi kanattın, söz vermiştin ama sen bizi aldattın, tanrı hesap sorsun bizim için sana, bizi yaktın, yıktın, ...... Canaydın" tezahüratını hala söyleyen insanım ben, o konuda şüphen olmasın. Geçmişte pek çok şey olmuş olabilir, ben herkes tertemiz bir tek Fenerbahçe kirli demiyorum zaten.

Ancak geçmişte olanlar da 3 Temmuz sürecini değiştirmiyor, meşrulaştırmıyor. Fenerbahçe bu deliller ile aklansın, başkalarını bilmem ama ben daha önce de yazdım gelip burada özrümü dilerim. Ben başından beri mahkemelere güveniyorum, hala da bu kararım değişmedi. Zaten mahkemelere de güvenemeyeceksek bu ülkede yaşamanın bir manası yok.

UEFA tabii ki buradaki bilgi ve belgeleri baz alacak, ancak atladığınız bir nokta var. Onlar kendi yargılamasını yaptı, kendi duruşmasını yaptı. Sadece Fenerbahçe değil, her takım çok iyi savunma yaptık diyor ama biri bile sonuç alamadı. Hadi buradakiler operasyon yaptı, senaryo yazdı, peki kabul. UEFA da mı aynı operasyonun bir parçası o zaman? Üstelik aklanırsa takımlar ciddi tazminat riski varken. Adamlar seni savunmaya çağırıyor, sen diyorsun ki bu kağıda imza atan arkadaş öldü, bizi bağlamaz. Ondan sonra neden ceza aldık.

ReaList
23.Haziran.2014, 20:11
Aslında aynı şeyi savunuyoruz İbrahim.

Trabzonlu yöneticilerin mahkemede kendisine sunulan tüm sorulara; biz şakalaşıyorduk, biz espri olsun diye dedik, diyerek tüm suçlamalardan ne sebeple beraat etmesi vicdanları rahatlatıyor mu? Fenerbahçe'nin şike parası kasadan deyip iğne ipliğine kadar araştır tek bir usulsüzlük bulma ama bundan dolayı ceza ver. Bu mu vicdan?

Kimse Fenerbahçe, Ali veya Veli aklansın demiyor. Ortaya somut deliller konulsun, her şey ortaya dökülsün, cevapsız sorular kalmasın ve ona göre bir karar verilsin. Yine aynı sonuç çıkarsa o zaman şeriatın kestiği parmak acımaz. Biz de kolu yerinden koparmasını biliriz.

SAİT71
23.Haziran.2014, 20:11
Balyoz, çekiç, testere vb davalarda insanları 4-5 yıl boyunca sebepsiz yere ailelerinden ayırdı özel yetkili mahkemeler ve şimdide teker teker serbest bırakılıyorlar. Er geç hak yerini bulacaktır bu davada da.

Bordo61Mavi
23.Haziran.2014, 20:17
Aslında aynı şeyi savunuyoruz İbrahim.

Trabzonlu yöneticilerin mahkemede kendisine sunulan tüm sorulara; biz şakalaşıyorduk, biz espri olsun diye dedik, diyerek tüm suçlamalardan ne sebeple beraat etmesi vicdanları rahatlatıyor mu? Fenerbahçe'nin şike parası kasadan deyip iğne ipliğine kadar araştır tek bir usulsüzlük bulma ama bundan dolayı ceza ver. Bu mu vicdan?

Kimse Fenerbahçe, Ali veya Veli aklansın demiyor. Ortaya somut deliller konulsun, her şey ortaya dökülsün, cevapsız sorular kalmasın ve ona göre bir karar verilsin. Yine aynı sonuç çıkarsa o zaman şeriatın kestiği parmak acımaz. Biz de kolu yerinden koparmasını biliriz.

Sakalasiyoruz dedikleri olaylar halki galeyana getirip Trabzondaki siyasi dengeler darbe vurmakti. Tabi olay meydana cikinca padisah cok kizdi. Tek sart ile affeti bunlari, oda hukuk mucadelesine bu konuda basvurmamalari konusunda.

Bakiniz beraat ettikten sonra Sadri Sener "kupami verin" haricinde bir sey yaptimi ? adam beraat ettigi saat avukatlari yolladi kulupten.

Simdi kurulan hukuk kurulu 3 sene once kurulmasi gerekirken simdi bir araya getiriliyor.

Hatta bence Ibrahim Haciosmanoglunun bu yolda gitmesi cok kisiyi rahatsiz etmistir. Baska Trabzon ak parti millet vekili Faruk Ozaki, bak imza toplamaya baslamislar Haciyi secime goturmek icin.

uAburak89
23.Haziran.2014, 20:20
Bazı arkadaşların okudukları gazeteleri ve twitter'da takip ettikleri kişileri bir gözden geçirmesi lazım bence. Hep aynı pencereden bakan insanların yorumlarına göre yazılıyor bazı şeyler, oysa gerçekler ile uzaktan yakından alakası yok. Hepsi kulaktan dolma. O kadar çok yalan var ki, özellikle tapelerle ilgili. Kimse okumadığı için bilmiyor, sadece atıp tutuyor.

Namzet
23.Haziran.2014, 20:21
Dava beraat ile sonuçlanırsa burayı şimdiden hayal edebiliyorum :)

Bordo61Mavi
23.Haziran.2014, 20:27
Atilla Dilaver ‏@AtillaDilaver 1m View translation
Yargılamanın yenilenmesi gerekçesi usul yasasındaki değişiklik.
Örgüt katalog suçtan çıkarıldı.:))
PKK BİLE YENİDEN YARGILANIR BU KARARLA:))

sui generis
23.Haziran.2014, 20:42
PKK yeniden yargılanamaz. Çünkü; silahli örgüt hala o katolog suçlardan.

Bordo61Mavi
23.Haziran.2014, 22:48
Cumhuriyetin son kalesi herkese ayri ayri tessekur etmis

yusufislam
25.Haziran.2014, 18:14
Turkiye'de nasil bilmiyorum.
AMA Belcikada savcilarin dinlettigi telefon kayitlarindan cikarilan "tarlalar" "insaat iscileri"
gibi kelimeler, sozler uzerinden "YORUM" yapilmasi baglayici degildir.

Ama Turkiyede baglayici olmus, zaten Aziz Yildirim'dan suphelenen Turkiyede bir kisim vardi..
o kisim AK sayesinde yukselise gecti son 15 senedir.

o kisim Aziz Yildirim milyonlarca Fenerbahceliye ATATURKCULUK EMPOZE ediyor diye supheleniyor ve cekiniyorlardi.

bu yuzden birseyler yapilmaliydi...
... tabi ya... SIKE! .... buluruz, buluruz merak etmeyin en kucuk bir supheyi - tamamlariz.

Niyet onemli...
burda da savcilara gorev veren ya da ortak olanlarin NIYETI BOZUK.

ReaList
25.Haziran.2014, 20:01
Trabzon ve Galatasaray açıklama yapmış. Hadi Trabzon'u anlarım da (sonuçta kendileri de bu davaya muhatap) Eğriyi veya doğruyu değerlendirmede, hukuku yorumlamada Galatasaray'ın işi ne? Taraf seçmek, doğruyu savunmak mıdır çıkarını savunmak mıdır?

Zaten zamanında Lütfü, Helvacı, Köksal sayesinde Uefa müfettişleriyle rakı masalarında Fenerbahçe'nin ipini çektin, daha sonra bu adamları ödüllendirip kendi kulübünde görev de verdin. Daha nereden rant sağlayacaksın?

Aslında Trabzon Fenerbahçe aklanacak, Galatasaray da Şampiyonlar Ligine katılacak paralar duman olacak diye telaş içinde. Bırakın da adalet yerini bulsun, eğer gerçekten arzu ettikleri oysa. Yoksa bana yaramayan adalet, adalet değildir mantığıyla hareket edersen, gün gelir ettiğini bulursun.

SAİT71
25.Haziran.2014, 20:18
Açıkçası bu mahkemelere güvenmiyorum. Kendi kendilerine aklama kararı alsalar dahi artık benim gözümde güvenlerini yitirdiler. Son bir kaç yılda rezil ettiler hukuk sistemini. Olaya sadece Fenerbahçe davası açısından bakmıyorum. Bu sadece bir tanesi.

Namzet
25.Haziran.2014, 20:38
Galatasaray'ın yaptığı açıklama tam bir fiyasko,ortalığı kızıştırmaktan başka bir düşüncelerinin olduğunu düşünmüyorum bu açıklamadan sonra.

Nedvedmania
25.Haziran.2014, 20:52
Yine güzel bi açıklama :k:

KAMUOYUNA: ŞİKE KONUSUNDA GERÇEKLER!

Yargıtay’dan kesinleşen Şike davasında mahkûm olan bazı şahıslarla ilgili, “Yeniden Yargılama Kararı”nın verilmesinden sonra, toplumda yaratılmaya çalışılan algı üzerine, bazı gerçeklerin açıklanmasını zorunlu gördük.

Türk sporunun en önemli paydaşı olan Galatasaray Spor Kulübü, “Adaletli ve ahlâklı bir spor” için yürüttüğü mücadelede; “temiz toplum”dan yana her kurum ve her kişi gibi, bu davanın doğrudan tarafıdır.

’17 Haziran’la simgelediği duruş doğrultusunda; adaletin yerine getirilmesi için mücadeleye devam etmek ve görüşlerini kamuoyuyla paylaşmak da en doğal hakkı ve görevidir.

13. Ağır Ceza Mahkemesi’nin verdiği karar konusunda bir değerlendirme yapmayı, süreç devam ettiği için, hukuka olan saygımız açısından doğru bulmuyoruz.

Ancak, gerekçesi ve sonucu ne olursa olsun, bu kararın, sportif hukuk açısından “Şike Davası”nın özüyle hiç bir ilgisi yoktur.

Adı geçen hükümlüler, yeniden yargılama yoluyla beraat etseler dahi, bu karar; sportif hukuka göre, 2010-2011 sezonunda şike yapılmış olduğu gerçeğini değiştirmeyecektir.

Uluslararası yargı organlarında ceza verilmesine yol açan deliller, “Sportif” hukukun dava dosyaları arasında “kıyamet gününe kadar” en önemli kanıt olarak kalmaya devam edecektir.

UEFA ve CAS dahil, bütün uluslararası kurullar, ülkelerin yerel mahkemelerinin kararlarıyla bağlı olmayıp, sportif cezaları, kendi bağımsız yargılamaları sonucu verdiklerini defalarca dile getirmiştir.

Şike hükümlüleri; UEFA Disiplin Kurulu, UEFA Tahkim Kurulu ve CAS yargıçları önünde, mevcut iddia ve delillerle ilgili, saatlerce savunma yapmış ve bu süreç sonunda kurul üyelerini ikna edememiş, aksine üç önemli uluslararası mahkeme de, ilgili takımların kesin olarak şike yaptığına karar vermiştir.

Bu kararların sabit olduğu da herkesçe bilinmektedir. Bu gerçeklere rağmen, kamuoyunu manipülatif ve yalan haberlerle yönlendirmek isteyenlere karşı, özellikle medyayı uyarmayı görev biliyoruz. Bu tür maksatlı haberlerin, kamuya açık şirketlerde, hissedarları zarara uğratabileceği riskini de herkes düşünmek zorundadır.

Bilinçli spor kamuoyu, sızdırılan haberlere gülüp geçmektedir: Galatasaray Futbol Takımı, kendisine UEFA’dan gönderilen yazı doğrultusunda, gruplara doğrudan katılarak Türkiye’yi Şampiyonlar Ligi’nde bu yıl da onurla temsil edecektir. Bundan da kimsenin şüphesi olmasın.

Sonuç olarak; “Ahlaklı ve Adaletli Spor” mücadelesini sürdüren Galatasaray Spor Kulübü, çocuklarımızın kirli bir spor ikliminde yetişmemesi için, bu davanın doğrudan tarafı olup; ulusal ve uluslararası düzeyde süreci sonuna kadar takip edecektir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Galatasaray Spor Kulübü

byariff
25.Haziran.2014, 21:13
once fenerbahcenin aciklamalarina bak sonra gs ortaligi karistiriyor de gs gec bile kaldi 2-3 yildir sessizdi sike konusunda ama fenerbahcenin son donemlerde galatasaraya yuklenmesiyle aysal dogru bir is yapti geçde olsa sonunda aysal ataga gecti umarim arkasi gelir.