View Full Version : Büyük Şike Soruşturması
Alicanfmfan
07.Mayıs.2012, 05:49
Herşeye bir kılıf buluyorsunuz, bir düşününün yahu. Acaba suçlu muyuz diye ?
meddah
07.Mayıs.2012, 05:52
Bu cezalar 3 Temmuz sürecini siyasi gibi göstermemek için verilmiş cezalardir. Ceza alan kisiler savcı Berk'in günahının cezasını çekiyor. Cezalar komik olmuş ama dediğim gibi o kadar da boş degildi bu soruşturma demek için.
Aslında çekiyorsa ceza almayan bazı kişiler savcının -varsa- günahını çekiyor daha çok. Mevcut tutuklular, muhtemelen, yarın geceyi de içeride geçirecekler, öbür geceyi de.
Adli ve sportif davalar tek elden yürütülüyormuş gibi bazı yorumlar yapılmış yukarıda "Ali dışarıda ama ceza aldı, Veli içeride ama ceza almadı" gibisinden, ama değil. Aslında dava, fenomenal düzeyde müspet bir biçimde tek elden yürütülüyor durumuna gelirse, örneğin önümüzdeki ilk duruşma sonrasında Aziz Yıldırım serbest kalırsa, işte o zaman, davanın başlangıcını bilemem ama, bitişinin siyasi olduğu konuşulmaya başlanacak bu sefer.
Nedvedmania
07.Mayıs.2012, 06:05
Sen su videoya göre şike yaptınız demeye devam et. Sizinle şampiyonluk yarisindayiz diye puan cezası almamış olmamızı sindiremiyorsunuz. Keske sizin de bir Aykut Kocamaniniz olsa...
Bu cezalar 3 Temmuz sürecini siyasi gibi göstermemek için verilmiş cezalardir. Ceza alan kisiler savcı Berk'in günahının cezasını çekiyor. Cezalar komik olmuş ama dediğim gibi o kadar da boş degildi bu soruşturma demek için.
Yahu Muhammet adamın şike yaptığı kanıtlanmış, ceza almış hala "şike yaptınız demeye devam et" diyorsun.
Bordo61Mavi
07.Mayıs.2012, 06:07
Ilk once kulup vardi yonetici vardi ama futbolcu yoktu, boyle oluncada sike nasil yapmisiz deniyordu:)
Simdi futbolcu var, yonetici var ama kulup yok :)
Bu gidisin sonunu hic iyi gormuyorum, hayirlisi diyelim.
sui generis
07.Mayıs.2012, 06:07
Davanın başlangıcı gibi bitişi de tabii ki siyasi iradenin izniyle olacak. O kisi istemezse kuş uçmuyor ülkede. Ben Aziz baskanın ilk duruşmadan önce çıkacağını düşünüyorum; kanun lehine bozma istenecek adalet bakanlığından o da olmazsa AİHM ye gidilecek.
Ek olarak UEFA ya ümit bağlayan arkadaslar; bosuna beklemeyin UEFA daha önce de dediği gibi TFF nin bileceği is ben karışmam diyecek. İsteyenle her türlü iddasına da girerim.
sui generis
07.Mayıs.2012, 06:10
Yahu Muhammet adamın şike yaptığı kanıtlanmış, ceza almış hala "şike yaptınız demeye devam et" diyorsun.
O kisiler üzerlerinde en çok konuşulan kisiler olduğu için kurban seçildiler. Eğer hersey sıfır, tertemiz gözükseydi savcı Berk in düşeceği durumu bir duşunun siz siyasi iradenin en güvendiği savcılardan olan savcı Berk !
Lucas Neill
07.Mayıs.2012, 06:10
Davanın başlangıcı gibi bitişi de tabii ki siyasi iradenin izniyle olacak. O kisi istemezse kuş uçmuyor ülkede. Ben Aziz baskanın ilk duruşmadan önce çıkacağını düşünüyorum; kanun lehine bozma istenecek adalet bakanlığından o da olmazsa AİHM ye gidilecek.
Ek olarak UEFA ya ümit bağlayan arkadaslar; bosuna beklemeyin UEFA daha önce de dediği gibi TFF nin bileceği is ben karışmam diyecek. İsteyenle her türlü iddasına da girerim.
Uefa avrupa liglerine katilma yasagini verecek muhtemelen ama umarim sadece sikecilere verir onlar yüzünden baska kulüpler de etkilenmez.
Puanimiz silinmedi kulübe bisey olmadi diye sevinmek yerine hala sike yok diyenler var.
Nedvedmania
07.Mayıs.2012, 06:15
O kisiler üzerlerinde en çok konuşulan kisiler olduğu için kurban seçildiler. Eğer hersey sıfır, tertemiz gözükseydi savcı Berk in düşeceği durumu bir duşunun siz siyasi iradenin en güvendiği savcılardan olan savcı Berk !
Yani diyorsun ki bu cezalar sadece göstermelik. Amaç hala siyasi. Aziz Yıldırım'ı durdurmaya çalışıyorlar. Yanlış anladıysam düzelt. Değişik bir bakış açısı. Peki bundan sonra ne yapılacaktır ? Aziz Yıldırım neden ceza almadı ? Amaç Aziz Yıldırım'a ceza vermek olsaydı bu ceza alanların arasına Aziz Yıldırımda eklenirdi kimse de birşey diyemezdi. Neden ceza almadı ?
futureless
07.Mayıs.2012, 06:17
Ceza falan geleceğini düşünmüyorum . Platini'nin gelişi , CAS davasının çekilmesi , soruşturma kararları bağlantılı bence . Uefa , TFF ' nin kararını onaylayacak bence.
futureless
07.Mayıs.2012, 06:17
Yani diyorsun ki bu cezalar sadece göstermelik. Amaç hala siyasi. Aziz Yıldırım'ı durdurmaya çalışıyorlar. Yanlış anladıysam düzelt. Değişik bir bakış açısı. Peki bundan sonra ne yapılacaktır ? Aziz Yıldırım neden ceza almadı ? Amaç Aziz Yıldırım'a ceza vermek olsaydı bu ceza alanların arasına Aziz Yıldırımda eklenirdi kimse de birşey diyemezdi. Neden ceza almadı ?
Başkan hala içerde , devam eden bir davası var . Örgüt olayları .
Nedvedmania
07.Mayıs.2012, 06:20
Başkan hala içerde , devam eden bir davası var . Örgüt olayları .
Evet birde o olay vardı. Futbol olayın süsüydü diyorsunuz yani.
sui generis
07.Mayıs.2012, 06:24
Adam 10 aydır içeride ve o içerideyken yanlış bilmiyorsam 2 ihale yapıldı normal şartlarda Aziz baskanın katılabileceği. Disiplin soruşturması ile yargı süreci farklı ki onların zaten isi büyük ihtimal örgütten olur, şike kesmez onları. Şike davası bir kilifti ve isini gördü yakında biter yargida da.
futureless
07.Mayıs.2012, 06:29
Evet birde o olay vardı. Futbol olayın süsüydü diyorsunuz yani.
Bu fikir yeni çıkmadı Cihan . Çok söylendi , gidişat da ısrarla onu gösteriyor gibi .
Nedvedmania
07.Mayıs.2012, 06:48
Fakat sonuç olarak Fenerbahçe'nin şike yaptığıda ortaya çıktı. O kadar konuşma kaydı, görüntüler uydurma olamaz heralde. Aziz Yıldırım davası ayrı bir olaydır ama öte yandan şike olayı da kısmen açıklığa kavuştu.
futureless
07.Mayıs.2012, 06:52
Ben henüz o kadar net konuşamıyorum . Kendimce yorumumu yapabilmek için biraz inceleyip araştırıp gelirim . Siyasidir diye de net konuşmuyorum , gidişat onu gösteriyor diyorum sadece . Bak Muhammet yazmış , ki zaten çoğu Fenerbahçe'linin düşüncesiydi , ihaleler falan vardı , Aziz Yıldırım'ın normalde gireceği ama giremediği. İşin bu kısmı daha ağır basıyor hala bende . Ama dediğim gibi , iyice oturup araştırmadan net birşey söylemek istemiyorum .
Chinatown
07.Mayıs.2012, 08:20
ÜMİT KARAN: 2 YIL (Eskişehirspor-Trabzonspor maçı sonucunu etkilemeye teşebbüs)
geçen sene bizim son 11 maçımız. şimdi kim bu olayın sahaya yansımadığını ispat edebilir?
Beşiktaş 1 - 2 Trabzonspor
Trabzonspor 1 - 0 Kasımpaşa
Gençlerbirliği 1 - 2 Trabzonspor
Trabzonspor 1 - 0 Konyaspor
Galatasaray 0 - 1 Trabzonspor
Trabzonspor 1 - 0 Bursaspor
Eskişehirspor 0 - 0 Trabzonspor
Trabzonspor 3 - 0 Gaziantepspor
Bucaspor 1 - 2 Trabzonspor
Trabzonspor 3 - 1 Büyükşehir Bld.
Karabükspor 0 - 4 Trabzonspor
SaLviO
07.Mayıs.2012, 09:44
13 dakika oynayan umıt karanla sike yapmısız
madem sahaya yansımadı neden ceza aldı futbolcular
Gncl1905
07.Mayıs.2012, 09:50
Seçmişler birkaç günah keçisi göstermelik cezalar vermişler, bravo. Futbolcunun şike yaptığını kabul ediyorsun ediyorsun da hangi klübe yarar sağladığını nasıl etmiyorsun aklım almıyor? Futbolcu canı sıkıldığı için mi şike yaptı anlamak güç. Nasıl futbolcular ceza alırda klüpler almaz. Oldu olacak ödül de verin klüplere bu kadar saçmalık olmaz ya...
Sekopej
07.Mayıs.2012, 10:39
UEFA'dan hiç bir ceza gelmez, Platini ülkemize gelir, başbakanla görüşürüz, 2020'yi size vereceğiz der, CAS davası çekilir, bir şekilde kılıfına uydurulur, bu dönemde çıkar sağlayanlar yeterince sağlamıştır, sonra da böyle garip bir açıklamayla olayı sonlandırmaya çalışırlar.
Farkında mısınız bilmiyorum ama mahkemede de savcıdan mütaalası istendi, yani orada da aslında sona yaklaşıldı, çapraz sorgular bile yapılmamışken bu istendi, kısa sürede oradaki dava da sona erecek.
Birilerinin ekmeğine yine yağ sürüldü, Tahkim'e mutlaka itiraz edilecektir, oradan gelecek sonuç da değişmezse, haftaya 2 kupayı aldıktan sonra takımı ligden çeksin Genel Kurul. Taraftarın sonuna kadar bu kararın arkasında olacağına eminim.
Bu süreç bittiği için memnunum.
İsmail abinin dediği gibi olaylarrrrrrrr olaylarrrrrrr.
Hala UEFA'nın temiz,objektif bir kurum olduğunu düşünenler var ya.Çok safsınız aga.Hangi çok uluslu örgüt objektif?
sui generis
07.Mayıs.2012, 10:40
Benim dediğim gibi yazmış avukat Emre bey. Ve tahkimin bunları bozacagini söylüyor. Fenerbahçem tertemiz...
ParduS
07.Mayıs.2012, 11:25
UEFA'dan hiç bir ceza gelmez, Platini ülkemize gelir, başbakanla görüşürüz, 2020'yi size vereceğiz der, CAS davası çekilir, bir şekilde kılıfına uydurulur, bu dönemde çıkar sağlayanlar yeterince sağlamıştır, sonra da böyle garip bir açıklamayla olayı sonlandırmaya çalışırlar.
Farkında mısınız bilmiyorum ama mahkemede de savcıdan mütaalası istendi, yani orada da aslında sona yaklaşıldı, çapraz sorgular bile yapılmamışken bu istendi, kısa sürede oradaki dava da sona erecek.
Birilerinin ekmeğine yine yağ sürüldü, Tahkim'e mutlaka itiraz edilecektir, oradan gelecek sonuç da değişmezse, haftaya 2 kupayı aldıktan sonra takımı ligden çeksin Genel Kurul. Taraftarın sonuna kadar bu kararın arkasında olacağına eminim.
Bu görüşlere ben de katılıyorum. Futboldan çok savaş yaşadık bu sene. Kazanan sadece Digiturk oldu. Takımın ligden çekilmesi konusunda hemfikirim.
Fernando Gago
07.Mayıs.2012, 11:27
Yöneticilerimize verilen cezalar skandaldır umarım tahkimden de dönecektir. Trabzonspor'un ve yöneticilerinin ceza almamış olması ayrı bir skandaldır. Onları koruyan "görünmez" melek yine devrede anlaşılan. UEFA'dan ceza filan gelmez isterseniz gelin beraber mail şov yapalım UEFA'ya :) Ceza gelirse de her türlü hukuki mücadele yapılır. Artık 3 Temmuz siyasi operasyonu futbolumuzu kirletmesin, yeter bu düşmanlık. Bu sezonla beraber her şey normale kavuşur inş.
Stan13
07.Mayıs.2012, 11:48
Teşebbüsün cezası puan silme değil miydi ? Fenerbahçe'yi kurtarma çalışmaları tam gaz sürüyor, helal olsun !
SaLviO
07.Mayıs.2012, 11:49
tamer yelkovan ceza almamış yani tüm para akışı usülüne uygun ee bu adamlar şike karşılık ne verdi öpücükmü
Fernando Gago
07.Mayıs.2012, 11:50
Tüm hesaplar inceleniyor para açığı yok, para transferine dair en ufak belge yok , ortada suçüstü yapılmış bir durum yok. Yapılan bir kurgu ve medya manipülasyonları üzerinden camiamızı , emeğimizi satmamızı beklediler, hala bekliyorlar, yazık yaa ne boş hayaller :)
hakan769
07.Mayıs.2012, 11:51
İbrahim Akın - 3 yıl
Ümit Karan - 2 yıl
Şekip Mosturoğlu - 1 yıl
İlhan Ekşioğlu - 3 yıl
Cemil Turan - 1 yıl
Ahmet Çelebi - 2 yıl
Serdar Kulbilge - 2 yıl
Cengiz Demirel - 1 yıl
Yavuz Ağırgöl - 1 yıl
Mehmet Şen - 1 yıl
10 Men Cezası Var ama Şike yok ...
Fernando Gago
07.Mayıs.2012, 11:52
Türkiye'de şike olmasaydı Fenerbahçe son 10 yılda 8 9 kere şampiyon olmuştu :)
Stan13
07.Mayıs.2012, 11:53
İbrahim Akın'a maç sonucunu etkilemekten hak mahrumiyeti cezası veriliyorsa şike nasıl sahaya yansımamış anlayamıyorum.
hakan769
07.Mayıs.2012, 11:55
şike sahaya yansımadı diyip ibrahim akın ve ahmet çelebi'ye fenerbahçe-ibb maçının sonucunu etkilemekten ibrahim akın'ı 3 yıl, ahmet çelebi'yi 1 yıl futboldan men eden kurum.
aga şimdi benim merak ettiğim birkaç şey var;
hani maç sonucunu etkilemeye teşebbüs diye kıvırmanızı anladıkta bu adamlara direk maç sonucunu etkilemekten ceza veriyorsun. sonra da çıkıp şike sahaya yansımadı diyorsun? hakikaten biri bana bunu açıklayabilir mi?
adamlara maç sonucunu etkilemekten ceza veriyorsun. anlamadığım nokta ise bu adamlar kendi kendilerine mi şike yapmışta şike sahaya yansımadı diyorsunuz?
gs sözlükten alıntı.
hakan769
07.Mayıs.2012, 11:57
ibrahim akin'ın 01.05.2011 günü oynanan fenerbahçe- büyükşehir belediyespor müsabaka sonucunu etkilemekten* eski fdt'nin 58/1. maddesi uyarınca 3 yil müsabakalardan men cezasi ile cezalandırılmasına,
serdar kulbilge'nin, 07.03.2011 günü oynanan gençlerbirliği-fenerbahçe müsabakasında, müsabaka sonucunu etkilemeye teşebbüsü nedeniyle fdt'nin 58/2-a maddesi uyarınca takdiren 2 yil müsabakalardan men cezasi ile cezalandırılmasına,
hahaha hacı gülerim ben ya.
Fernando Gago
07.Mayıs.2012, 12:09
Ahmet Kaya'nın şarkısındaki gibi :)
"nerden baksan tutarsızlık
nerden baksan ahmakça"
Corpus
07.Mayıs.2012, 12:15
İbrahim Akın " müsabaka sonucunu etkilemekten"
Kim için etkilemiş ?
Çıkarı ne ?
Eğer belli bir para akışı var ise bu nereden nereye?
İbrahim Akın tek başına şike yapabilir mi ?
Bunların cevabını verebilecek babayiğit var mı? :)
nannar
07.Mayıs.2012, 12:16
İbrahim Akın - 3 yıl
Ümit Karan - 2 yıl
Şekip Mosturoğlu - 1 yıl
İlhan Ekşioğlu - 3 yıl
Cemil Turan - 1 yıl
Ahmet Çelebi - 2 yıl
Serdar Kulbilge - 2 yıl
Cengiz Demirel - 1 yıl
Yavuz Ağırgöl - 1 yıl
Mehmet Şen - 1 yıl
10 Men Cezası Var ama Şike yok ...
:) Sahaya yansımamıştır :D Bunların bazıları tenisci,bazıları basketbolcu bazıları,manav hatta bazıları işsiz :n:
SaLviO
07.Mayıs.2012, 12:16
bu soruları tek sen değil herkes soruyor
sui generis
07.Mayıs.2012, 12:18
Fenerbahçe tek basına şike yapıyorsa , İbrahim de pek ala yapabilir. Biz size aylardır soruyoruz tek basımıza mı yaptık diye niye ses çıkarmadınız? O kadar soru sorduk ki size birine bile cevap alamadık.
Corpus
07.Mayıs.2012, 12:18
bu soruları tek sen değil herkes soruyor
Avukatlar sormuyor mu acaba ? Bu adamın yok mu avukatı falan yoksa boşu boşuna ceza alacak.
Ben onların da ortaya çıkarılmasını istiyorum Muhammet.
hakan769
07.Mayıs.2012, 12:19
Fenerbahçe tek basına şike yapıyorsa , İbrahim de pek ala yapabilir. Biz size aylardır soruyoruz tek basımıza mı yaptık diye niye ses çıkarmadınız? O kadar soru sorduk ki size birine bile cevap alamadık.
serdarla ibrahimi bağlayarak şike yapmış bak. buda belgelenmiş.
RasAnt
Oyuncuların nasıl mücadele ettiğini geçen sene izledik,biz mücadelemizi sonuna kadar verdik.
İşe yaramaz yöneticilerin ceremesini renklerimiz,tarihimiz çekiyor,umarım aziz yıldırım başkanlığa aday olamaz ve artık kirlenen Türk futbolu refah seviyesine ulaşır.
ReaList
Bu soruşturmanın ilk gününden bugüne o kadar süreç geçti ki hangisi akla mantığa uygundu, verilen cezalar akla mantığa uygun olsun ?
Bizle aynı anda Kore'de de şike soruşturması patlak verdi, aradaki tek fark orada 40-50 futbolcu, yönetici,başkan ve hakemlerle beraber 150'yi aşkın insan işin içindeydi. Peki ya bizde ? 20'e yakın maçla soruşturulan 2 başkan, 2 teknik adam, 3-5 yönetici ve 3-5 futbolcu. O günlerde bir tabir kullanmıştım, bu adamlar bunca maçta şikeyi ancak playstation'da yapar. Bu kadar genş bir organizasyonu 2-3 kişiye yığıp işte bunlar suçlu, vurun k*hpeye demek aklıma yatmıyordu.
Verilen cezaları kabul etmiyorum, Örneğin; Mahkemede suç unsuru düşüp/değişip serbest kalan adama ceza vermek saf bir karar. Son söyleyeceğim olayın TFF kısmı beni ilgilendirmez, hukuki kısmı ilgilendirir, oradan çıkacak sonuca bakarım, bana göre bağlayıcı olan orasıdır ve oradan alınacak net bir sonuçla PFDK'nın almış olduğu bu komik ve tutarsız kararlara karşı itiraz hakkımız doğabilir.
Flawless Victory
07.Mayıs.2012, 12:22
3-4 sene sonra da sike sorusturmasindaki sikeler cikacak ortaya. Ama bu karari herkes en basindan beri biliyordu. Ben eminim ki bu isi yapan Galatasaray olsaydi, ligden Agustos ayinda dusururlerdi. Son olarak futbol yalnizca futbol degildir diyorum. Kul hakki tesebbus mesebbus dinlemez. Diger tesebbuste kalan adli sorusturmalarin da sonucunda ceza verilmemesi dilegiyle.
Sekopej
07.Mayıs.2012, 12:31
Bu kararlardaki saçmalıkların geçerli sebepleri yoksa zaten Tahkim bozacaktır bu kararları. Saçmalıkların çözümü için Tahkim'e yapılacak itirazdan sonra net bilgiler gelir umarım.
ReaList
07.Mayıs.2012, 12:32
@Flawless Victory
Galatasaray geçmişte bunu alenen yaptı düşürüldü mü ? Daha 2006'da kulüp hesabındaki kayıp 1 milyonun nereye aktarıldığının cevabını veremeyip, makbuzunu gösteremiyorlar, bir şey yapıldı mı ? Dediğim gibi ben işin hukuki tarafına bakarım ve şunu açıkça söyleyeyim, Eğer Fenerbahçe'nin hesaplarında Galatasaray'daki 1 milyonu bırak, 1 kuruş bile açık olsaydı, bu dava çoktan Fenerbahçe aleyhine sona ererdi.
Fernando Gago
07.Mayıs.2012, 12:37
Bu arada İbrahim Akın'a Fenerbahçe-Belediye maçında şike yaptıran Sivasspor'lu yönetici Ahmet Çelebiymiş, PFDK raporuna göre, Ahmet Çelebi de 2 yıl men cezası almış. Şimdi iyice garipleşti. Zaten İbrahim Akın konusunda suçlanan bir Fenerbahçeli yönetici yoktu. İbrahim Akın'a zorlama bir ceza, emniyette verdiği ifade boşta kalmasın diye.
SaLviO
07.Mayıs.2012, 12:41
Bu arada İbrahim Akın'a Fenerbahçe-Belediye maçında şike yaptıran Sivasspor'lu yönetici Ahmet Çelebiymiş, PFDK raporuna göre, Ahmet Çelebi de 2 yıl men cezası almış. Şimdi iyice garipleşti. Zaten İbrahim Akın konusunda suçlanan bir Fenerbahçeli yönetici yoktu. İbrahim Akın'a zorlama bir ceza, emniyette verdiği ifade boşta kalmasın diye.
AHMET ÇELEBİ'nin 01.05.2011 günü oynanan Fenerbahçe- Büyükşehir Belediyespor müsabakasında, müsabaka sonucunu etkilemekten dolayı eski FDT'nin 58/1. maddesi uyarınca 2 YIL HAK MAHRUMİYETİ CEZASI ile cezalandırılmasına
SaLviO
07.Mayıs.2012, 12:43
başkan cuma günü çıkarmı acaba
nannar
07.Mayıs.2012, 12:55
İbrahim Akın - 3 yıl
Ümit Karan - 2 yıl
Şekip Mosturoğlu - 1 yıl
İlhan Ekşioğlu - 3 yıl
Cemil Turan - 1 yıl
Ahmet Çelebi - 2 yıl
Serdar Kulbilge - 2 yıl
Cengiz Demirel - 1 yıl
Yavuz Ağırgöl - 1 yıl
Mehmet Şen - 1 yıl
Bu adamların Fenerbahçe'de görevleri nedir bilen var mı acaba? Kuralda belirtilen suçları işleyen kişiler yönetici ise kulüp ceza alır diye bir madde yokmuydu ?Ben mi yanlış anımsıyorum?
En komiği ise Aziz Yıldırım hakkında herhangi bir cezaya gerek olmadığıymış. Yani bu kişiler başkandan habersiz yapmışlar bu işleri :)
Türkiye'de futbol bitmiştir. İnsanları aptal yerine koyarcasına nasıl bir karardır bu anlam vermek zor.
nannar
07.Mayıs.2012, 12:59
Hala şike,teşvik ve teşebbüs yok diye bağıranlar olacak. Enteresan bir hal aldı olay. Türk futbolseverini aptal yerine koymaya cüret eden bu insanları kim nasıl cezalandırır bilemiyorum ama hangi takımın taraftarı olursak olalım bu büyük ayıba karşı durmak lazım.
Suicider
07.Mayıs.2012, 13:02
Yani bizim yöneticilerde şimdi gidip teşvik verse sorun olmayacak öyle mi? iyimiş ozaman.
nannar
07.Mayıs.2012, 13:03
para konuşur artık bundan sonra...
Suicider
07.Mayıs.2012, 13:08
Anlamadığım 2 yönetici teşvikten ceza alıyor.Teşvik yaptığı maçlarda belli.Ama bağlı oldukalrı kulüp eksi puan cezası almıyor.Çok enteresan çok.
GeanyGS
07.Mayıs.2012, 13:09
Gerçekten komik, artık şike ve teşvik yapmaktan çekinilmesinin tek sebebi ihraç olmak olacak. Kulüp dışından birine görüşmeleri yaptırmak çok akıllıca olabilir.
@Flawless Victory
Galatasaray geçmişte bunu alenen yaptı düşürüldü mü ? Daha 2006'da kulüp hesabındaki kayıp 1 milyonun nereye aktarıldığının cevabını veremeyip, makbuzunu gösteremiyorlar, bir şey yapıldı mı ? Dediğim gibi ben işin hukuki tarafına bakarım ve şunu açıkça söyleyeyim, Eğer Fenerbahçe'nin hesaplarında Galatasaray'daki 1 milyonu bırak, 1 kuruş bile açık olsaydı, bu dava çoktan Fenerbahçe aleyhine sona ererdi.
GS'ın 1 milyonu kayıp falan değil, muhasebesinde kayıtlı durumda sadece makbuzu kesilmemiş veya kaybolmuş açıklanamayacak bir durum yok. Bu konu hakkında GS'ın hesap vereceği tek kurum Maliye Bakanlığı. Paranın nerede olduğu belli, evrak eksikliği var sadece.
Suicider
07.Mayıs.2012, 13:10
Mantıklı bir soru soruyoruz sadece nerden çıktı fenerbahçe'yi çekemediğimiz?
GeanyGS
07.Mayıs.2012, 13:13
Yahu bu Aziz Yıldırım 10 küsür yıldır başkan, daha Türkiye kupasını alamadı, Avrupa'da en büyük başarı çeyrek final neyinden korkucaz ki anlamadım.
ReaList
07.Mayıs.2012, 13:14
Anlamadığım 2 yönetici teşvikten ceza alıyor.Teşvik yaptığı maçlarda belli.Ama bağlı oldukalrı kulüp eksi puan cezası almıyor.Çok enteresan çok.
Verilen kararları tasvip etmiyorum bunu belirteyim : )
Kavram kargaşası olmasın diye belirtmek istedim, Verilen cezalarda teşvik yaptığı için değil teşvik yapmaya teşebbüs yaptığı için ceza verilmiş, Hani olayların başında komedi olarak dönen bir durum vardı, Trabzon teşvik primi verecekmiş ama parası yetmemiş vs. Aynı durum, teşebbüs.
10 aydır Aziz Yıldırım şike ve teşvik örgütü ile suç örgütünün tek hakimi ve tek sanığı olarak yargılanıyor, bütün bunları Aziz Yıldırım yaparken sorun olmuyor da İbrahim Akın tek başına şike yapınca mı sorun oluyor ? Yanlış anlamayın bunu ciddi bir soru olarak sormuyorum. Yukarıda yazdığım yazı gibi başlı başına saçma, mantık hatası dolu ve akla ziyan bir soruşturma ve süreçti. Gelişen olayları cımbızla çekip bu böyleydi deyip, bütünü görmeden, oradaki komiklikleri gözardı ederek değerlendirme yapmak boşluk yaratır.
LaigLeNoiR
07.Mayıs.2012, 13:16
9- İBRAHİM AKIN hakkında, 15.05.2011 günü oynanan Trabzonspor- Büyükşehir Belediyespor, 11.05.2011 günü oynanan Beşiktaş- Büyükşehir Belediyespor, 06.03.2011 günü oynanan Bursaspor- Büyükşehir Belediyespor müsabakalarında, müsabaka sonucunu etkilemekten dolayı sevk yapılmış ise de isnat olunan disiplin ihlalinin unsurları oluşmadığından CEZA TAYİNİNE YER OLMADIĞINA,
İBRAHİM AKIN'ın 01.05.2011 günü oynanan Fenerbahçe- Büyükşehir Belediyespor müsabaka sonucunu etkilemekten eski FDT'nin 58/1. maddesi uyarınca 3 YIL MÜSABAKALARDAN MEN CEZASI ile cezalandırılmasına,
Trabzon, Beşiktaş ve Bursa maçları da işin içindeyken Fenerbahçe maçına ceza kesilmiş. Demek ki o maçta birşeyler olmuş ki bu oyuncu 3 yıl ceza almış.
Ayrıca Sivas'lı yönetici hangi takım adına İbrahim Akın'dan bu maçı istemiş ? Sivasspor için mi Fenerbahçe için mi ? Yoksa başka bir takım için mi ?
GeanyGS
07.Mayıs.2012, 13:17
Şikenin sahaya yansımamış hali..
http://www.facebook.com/photo.php?v=10150778874039660
ReaList
07.Mayıs.2012, 13:19
GS'ın 1 milyonu kayıp falan değil, muhasebesinde kayıtlı durumda sadece makbuzu kesilmemiş veya kaybolmuş açıklanamayacak bir durum yok. Bu konu hakkında GS'ın hesap vereceği tek kurum Maliye Bakanlığı. Paranın nerede olduğu belli, evrak eksikliği var sadece.
Şöyle düşün, Fenerbahçe muhasebesinde 500 bin $ oyuncu primi olarak verildiği kayıtlı, Ancak bunların futbolculara verildiğine dair bir makbuz veya evrak ortada yok. İşte o an dava bitmiştir. Çünkü size atfedilen şike parası suçlamasını çürütemeyecek, bu suçun altında kalacaksınız. Yani Galatasaray muhasebesinde paranın nereye ne şekil verildiğinin kaydının önemi yok, önemli olan o kaydı geçerken bunun gerekçesini sunacağın bir evrak ile göstermen.
Suicider
07.Mayıs.2012, 13:19
58.madde
Teşebbüs halinde ilgili kişinin yöneticisi olduğu kulübe bu talimatta öngörülen disiplin cezaları uygulanabilir. Ağır ihlal hallerinde kulübe en az 12 puan indirme cezası verilir.
İLHAN EKŞİOĞLU: 3 YIL (Eskişehirspor- Trabzonspor, Gençlerbirliği-Fenerbahçe, Fenerbahçe-Ankaragücü maçlarının sonucunu etkilemeye teşebbüs)
ŞEKİP MOSTUROĞLU: 1 YIL (Eskişehirspor-Trabzonspor maçı sonucunu etkilemeye teşebbüs)
Maddeyi öyle güzel ayarlamışlar ki.Teşebbüs yapıyorsun bu seferde ağır mı değil mi ona bakılıyor.Ve nasıl oluyorsa ağır olmadığı ortaya çıkıp puan silme verilmiyor.Görev başarıyla yerine getirilmiştir.Bundan sonra kimse o yada bu kulübe para vermiştir,şunu bunu yapmıştır diye sıç atmasın.Bende dahil artık kimseye birşey demeyeceğim.Çünkü bu ülkede haksız yolla kazanılan herşey mübah.Hakkıyla kazanılan herşey günah oluyor.Yöneticilerin teşebbüsten ceza almasına rağmen kulübün ceza almamasını kimse bana açıklayamaz.Fenerbahçe li arkadaşlarda doya doya sevinebilirler.
SaLviO
07.Mayıs.2012, 13:21
Şikenin sahaya yansımamış hali..
http://www.facebook.com/photo.php?v=10150778874039660
parayı almış olsabile ibrahim akının 1 tane bile fenerbahçeli yöneticilerle konuşması yok sadece kendi menejeri ve ahmet çelebi onunda fenerle alaksı yok
bi sıkıntıda para ortada yok
nannar
07.Mayıs.2012, 13:22
22.04.2011 günü oynanan Eskişehirspor-Trabzonspor,
07.03.2011 günü oynanan Gençlerbirliği-Fenerbahçe,
15.05.2011 günü oynanan Fenerbahçe-Ankaragücü ,
15.05.2011 günü oynanan Trabzonspor- Büyükşehir Belediyespor,
01.05.2011 günü oynanan Fenerbahçe- Büyükşehir Belediyespor,
Bu maçlardan dolayı cezalar gelmiş ama şike ve teşvik yok :D
Cumartesi maçın sonucu ne olursa olsun kazananı bilmem ama bugün bu kararlarla beraber kaybeden Türk futbolu oldu. Hatta sadece kaybetti diyemeyiz,öldü desek daha doğru olur. Buyrun Türk futbolunun cenaza namazına. Aylardır "şampiyonluk yolunca herşey mübahtır" diyenlerin de gözü aydın. Verilen bu kararlarla Türk futbolunun itibarı,marka değeri,şerefi,namusu,maddi ve manevi tüm zararları,kısacası herşeyi korundu. :)
GeanyGS
07.Mayıs.2012, 13:23
Şöyle düşün, Fenerbahçe muhasebesinde 500 bin $ oyuncu primi olarak verildiği kayıtlı, Ancak bunların futbolculara verildiğine dair bir makbuz veya evrak ortada yok. İşte o an dava bitmiştir. Çünkü size atfedilen şike parası suçlamasını çürütemeyecek, bu suçun altında kalacaksınız. Yani Galatasaray muhasebesinde paranın nereye ne şekil verildiğinin kaydının önemi yok, önemli olan o kaydı geçerken bunun gerekçesini sunacağın bir evrak ile göstermen.
Demek ki biraz daha muhasabe bilgisi vermem gerekiyor. Bu tarz kulüpler ödeme aldıklarında yazarkasadan fiş kesmiyorlar yada yaptıkları ödeme sonrasında kırtasıyede satılan para makbuzundan vermiyorlar ödeme yaptıkları futbolcu veya kurumlara. Bir işlemin muhasebeye kayıtlı olması demek faturası kesilmiş, deftere (bilgisayara) işlenmiş demektir. Ayrıca faturanın kesildiği kurumda bu faturanın girişini yapmış. Sadece paranın nakit bir şekilde teslim edildiğine dair kesilmesi gereken evrak bulunamamış.
nannar
07.Mayıs.2012, 13:27
yahu fenerliler bu kadar mı kör olunur ? insanlara cezalar yagdı. bunu hiçbir delile dayandıramadan yapamazlar! sahada video yayınlansa,adam aldım dese yine çıkıp " yalan söylüyordur bu oyuncu" diyecek hale gelmişsiniz. Bu kadar rezil bir sezon görmedim ben. Adamların 2 tane yöneticisi teşvik,şike ya da teşebbüsten ceza almış,kulübe ceza yok. madde açık ve net. neden ceza gelmediği konusunu sormaya bile gerek yok. hedef bu pisliğe bulaşan tüm kurumları aklamaktı ve bunu da yaptılar. hem de türm türkiye'nin gözünün içine baka baka! herkese aptal yerine koya koya yaptılar bunu!
nannar
07.Mayıs.2012, 13:31
58.madde
Teşebbüs halinde ilgili kişinin yöneticisi olduğu kulübe bu talimatta öngörülen disiplin cezaları uygulanabilir. Ağır ihlal hallerinde kulübe en az 12 puan indirme cezası verilir.
İLHAN EKŞİOĞLU: 3 YIL (Eskişehirspor- Trabzonspor, Gençlerbirliği-Fenerbahçe, Fenerbahçe-Ankaragücü maçlarının sonucunu etkilemeye teşebbüs)
ŞEKİP MOSTUROĞLU: 1 YIL (Eskişehirspor-Trabzonspor maçı sonucunu etkilemeye teşebbüs)
Maddeyi öyle güzel ayarlamışlar ki.Teşebbüs yapıyorsun bu seferde ağır mı değil mi ona bakılıyor.Ve nasıl oluyorsa ağır olmadığı ortaya çıkıp puan silme verilmiyor.Görev başarıyla yerine getirilmiştir.Bundan sonra kimse o yada bu kulübe para vermiştir,şunu bunu yapmıştır diye sıç atmasın.Bende dahil artık kimseye birşey demeyeceğim.Çünkü bu ülkede haksız yolla kazanılan herşey mübah.Hakkıyla kazanılan herşey günah oluyor.Yöneticilerin teşebbüsten ceza almasına rağmen kulübün ceza almamasını kimse bana açıklayamaz.Fenerbahçe li arkadaşlarda doya doya sevinebilirler.
Haydi şimdi bütün eller havaya :)
GeanyGS
07.Mayıs.2012, 13:34
Fenerliler için sonuç önemli gol atıyosa ahlakı, gol yemiyosa karakteri hiç önemli değidir. Başarı yolunda şike teşvik verenler sonucu başarı olduğu için kahraman ilan edilir. Fenerbahçe bunlardan dolayı değil tüm bunlara rağmen at gözlüklerini takıp inanılmaz bir koruma içine girmesinden dolayı sevilmez, buna dayanışma veya kenetlenme de denmez namusumuz denilen CAS'tan çıkarları için 2 ayda vazgeçmek denir.
sui generis
07.Mayıs.2012, 13:37
Kor olan sizlersiniz. Bir kaç hafta önce Zekeriya öz ne niye TFF binasındaydi ne konuştular ? Davanın boş bir dava olmadıgını göstermek için birilerinin ceza alması gerekiyordu, bunlarda medyada en çok konuşulan isimler oldu. Yöneticilerimizin arkasindayiz, onlar aklanmadan bize rahat yok.
ReaList
07.Mayıs.2012, 13:40
Kor olan sizlersiniz. Bir kaç hafta önce Zekeriya öz ne niye TFF binasındaydi ne konuştular ? Davanın boş bir dava olmadıgını göstermek için birilerinin ceza alması gerekiyordu, bunlarda medyada en çok konuşulan isimler oldu. Yöneticilerimizin arkasindayiz, onlar aklanmadan bize rahat yok.
Boşa kürek çekiyorsun :i:
GeanyGS
07.Mayıs.2012, 13:41
"Kağan merhaba ben Emre abin"
nannar
07.Mayıs.2012, 13:42
Evet,en az konuşulan oldugu için Aziz Yıldırım ceza almadı :D
Merak etme sizin Fenerbahçe'mizin ya da yöneticilerin arkasında olmanıza gerek yok, mevcut TFF yönetimi sizin kulübün tamamını kurtarmak için göreve geldiği için Aziz Yıldırım'dan kulübün kedisine,yöneticiden hizmetlisine herkesi kurtarırlar zaten bu gidişle. TFF'ye kardeş kulüp olarak seçtik biz sizi zaten.Büyük ve temiz başkan çıktıgında daha da bağları güçlendireceğiz.Bundan sonra herşey Fenerbahçe'miz için.
Suicider
07.Mayıs.2012, 13:44
Adamlar ceza aldı yahu daha bunun lami cimi yok arkadaşım.Yok o şuraya gitmişte bu şuraya gitmişte birilerine ceza vermek için en çok konuşulanları seçmişler.Bu işlerde bu kadar kolaydı zaten.Soruşturma bitti hala biyerlere bağlamaktan bıkamdınız olayları.
Sonuç oalrak bu adamlar ceza aldı mı? Aldılar.Peki Fenerbahçe neden ceza almıyor? Bunu bana açıklayın yeterli.Yöneticilerin ceza almasından çok Fenerbahçe'nin bundan ceza almaması size nasıl garip gelmiyor hiç anlamıyorum.
Flawless Victory
07.Mayıs.2012, 13:45
@Flawless Victory
Fenerbahçeli Fenerbahçeliyi mi düşürecek? Komik olma Allah aşkına. Play-off sistemi birden bire nereden çıktı acaba? Galatasaray sana göre alenen yaptı. Geçmişi kurcalarsan Fenerbahçe'nin mazisi daha kirlidir. Şikeyi parası olan yapar. Biz oyuncuların parasını veremiyorduk.
1980'li yıllarda Anadolu takımlarıyla ittifaklarını inceleyebilirsin Fenerbahçe'nin. Fenerbahçeliler daha bu şike olayı ortaya yeni çıktığında da aynı şeyi söylüyorlardı şimdi de aynı. İbrahim Akın herhalde Fenerbahçe'nin top toplayıcısıyla anlaşmış değil mi? "Bak top dışarı çıkarsa ve Fenerbahçe öndeyse topu geç ver" diye top toplayıcıyla şike yapmış demek ki.
Galatasaray şike yapsa herhalde salak değil 1 milyon lira gibi bir parayı hesapta açık çıkacağını bile bile kulüpten çeksin.
Fenerbahçe'nin madem ki 1 kuruş açığı yok neden bu kadar beklenildi? Neden şampiyonlar liginden çıkarıldı? Geçen zaman, Fenerbahçe'yi nasıl kurtarabiliriz toplantısında geçen zamandı ama helal olsun diyorum. Bir takımı ipten aldılar, bu da bence büyük başarıdır. Azimle toplantı yapan doğru karar alırmış.
ReaList
07.Mayıs.2012, 13:50
@Flawless Victory
Tabi, öyledir (/v)
sui generis
07.Mayıs.2012, 13:56
Evet,en az konuşulan oldugu için Aziz Yıldırım ceza almadı :D
Merak etme sizin Fenerbahçe'mizin ya da yöneticilerin arkasında olmanıza gerek yok, mevcut TFF yönetimi sizin kulübün tamamını kurtarmak için göreve geldiği için Aziz Yıldırım'dan kulübün kedisine,yöneticiden hizmetlisine herkesi kurtarırlar zaten bu gidişle. TFF'ye kardeş kulüp olarak seçtik biz sizi zaten.Büyük ve temiz başkan çıktıgında daha da bağları güçlendireceğiz.Bundan sonra herşey Fenerbahçe'miz için.
Fenerbahçe yi Fenerbahçemiz diye anmazsanız iyi olur.
Ben size karar normal demiyorum tamamen saçma ama birilerinin bedel ödemesini istiyorlar. O isim Aziz Yıldırım olamazdı çünkü bu isimlere karsı sessiz kalabileceğimizi düşünmüşler Aziz baskanda kabul etmezler denmistir. Bu karar zaten tahkimden doner. Bence siz eli sopali bir UEFA vardı ya hani Avrupa'dan yüzyıllarca men edecekti gidin bi ona mektup falan yazın bakalım ne yapacak, bakarsınız TFF nin işine karışarsak puan silme cezası verir bize, siz de Saracoğlu'na çıkmadan şampiyon olursunuz. Bence kesinlikle denemelisiniz benden söylemesi :)
GeanyGS
07.Mayıs.2012, 13:59
Fenerbahçe yi Fenerbahçemiz diye anmazsanız iyi olur.
Ben size karar normal demiyorum tamamen saçma ama birilerinin bedel ödemesini istiyorlar. O isim Aziz Yıldırım olamazdı çünkü bu isimlere karsı sessiz kalabileceğimizi düşünmüşler Aziz baskanda kabul etmezler denmistir. Bu karar zaten tahkimden doner. Bence siz eli sopali bir UEFA vardı ya hani Avrupa'dan yüzyıllarca men edecekti gidin bi ona mektup falan yazın bakalım ne yapacak, bakarsınız TFF nin işine karışarsak puan silme cezası verir bize, siz de Saracoğlu'na çıkmadan şampiyon olursunuz. Bence kesinlikle denemelisiniz benden söylemesi :)
Bizim UEFA'ya attığımız maillerin fenerin düşmesi veya ceza alması için olduğunu falan mı sanıyosun?
nannar
07.Mayıs.2012, 13:59
Fenerbahçe'liler şu anda kulüpleri ceza almadı diye seviniyorlar :) Bu cezalarla birlikte şike ve teşvik kanıtlandı aslında ama buna da kılıf bulunur. Burası Türkiye. Herşeye kılıf bulunur burada. İnşallah 1 hafta içinde UEFA işe el atar ve TFF yönetimine ve türk futboluna cezaları keser. Belki Türm Dünya'ya daha da rezil olunca birşeylerin değerini anlamaya başlarsınız.
Cumartesi kimin şampiyon olacağı falan umrumda bile değil bu kararlardan sonra.GS 5 tane atarak kupayı kaldırsa ne olur 5 yiyerek kaybetse ne olur ? Biz futbol tutkumu ,sevgimizi kaybetmişiz bu insanların yüzümüze baka baka bu cezaları açıkladığında. Neyse yapacak birşey yok. Artık bundan sonra gelişmelerin hepsi hikaye. cumartesi maçını izlemeye de gerek yok.sonucu çok önemli değil bence o maçın. hak eden kazansın şampiyonluğu. Fenerbahçe yenerse sonuna kadar hak etmiştir bu sezon şampiyonlugu çünkü süper finalde iç sahada 3 maçta 7 puan kaybeden Gs avantajını kaybetti.Yani onlar hep ayrı konular.
mevzubahis türk futbolunun gidişatı. ortada işlenen suçlardan dolayı verilmeyen ya da verilemeyen cezalar var fakat fenerbahçe kanatı işin sadece başarı, kupa ve şampiyonluk tarafıyla ilgileniyor. Tüm Avrupa'ya rezil olduk ,farkında değilsiniz.Yönetici suç işlerse kulüp ceza alır diye kuralın var ama uygulamıyorsun ,komik :)
süreç bitip tamamen aklanana kadar Fenerbahçe'mizin arkasındayız. Yeterki türk futbolunun itibarı,marka değeri korunsun.Fenerbahçe'miz ve diğer kulüplere ceza falan verilmesin aman diyim. Namusumuz,itibarımız,marka değerimiz ,maddi zararlarımız için Fenerbahçe'mizi destekliyoruz
sui generis
07.Mayıs.2012, 14:03
Fenerbahçe'liler şu anda kulüpleri ceza almadı diye seviniyorlar :) Bu cezalarla birlikte şike ve teşvik kanıtlandı aslında ama buna da kılıf bulunur. Burası Türkiye. Herşeye kılıf bulunur burada. İnşallah 1 hafta içinde UEFA işe el atar ve TFF yönetimine ve türk futboluna cezaları keser. Belki Türm Dünya'ya daha da rezil olunca birşeylerin değerini anlamaya başlarsınız
Hadi inşallah :)
Fenerbahçe aklaninca 'bir kılıf bulundu' diyeceksiniz dedik ve yine yanılmadık :)
ParduS
07.Mayıs.2012, 14:03
Futbol yok edildi. Bir şeylerin de göz ardı edildiği gerçeğini kimse inkar etmemeli. Geçen sene veya önceki senelerde bir şeyler yapılmış illaki, ama bunlar Platini'nin ülkeyi ziyareti ve 2020'yi ülkemize vereceğini belirtmesinden sonra değişti diye düşünüyorum. Şahsım adına CAS davasının çekilmesinden de rahatsızım. Açıklama beni tatmin etmedi çünkü. Daha önce söylediğimi yine belirtmek istiyorum, lig biter bitmez yöneticiler bu takımı ligden çeksinler.
Fenerbahçe'liler şu anda kulüpleri ceza almadı diye seviniyorlar :) Bu cezalarla birlikte şike ve teşvik kanıtlandı aslında ama buna da kılıf bulunur. Burası Türkiye. Herşeye kılıf bulunur burada. İnşallah 1 hafta içinde UEFA işe el atar ve TFF yönetimine ve türk futboluna cezaları keser. Belki Türm Dünya'ya daha da rezil olunca birşeylerin değerini anlamaya başlarsınız
Ya Allah Allah bu kadar saf olmayın.UEFA kılıf bulma örgütüdür.Müdahale etmez.Gözünüzde çok büyütüyorsunuz yahu.Sadece şirketleşmiş bir dernek.İsviçre vatandaşı olsam yerel mahkemede yargılatabilirm.
byariff
07.Mayıs.2012, 14:05
326 sayfa bosuna tartistik biz anlattik ama anlamadilar iste ne oldu sike varmis demiroren niye geldi ? 58.ci madde niye degisti etik kurulunun tamami niye açiklanmadi bunlari hic dusundunuzmu kurtarma operasyonu bitmistir ve her zamanki gibi sonuç belli Doganin kanunudur bu hic bir zaman unutmayin Güçlüler Yaşar Zayıflar ölür. bu olayi sekip ve ilhan eksiogluna yiktilar yazik bu adamlara.
William Rookwood
07.Mayıs.2012, 14:07
Demirören hem kulüpler birliği başkanı hemde TFF. Türkiye ligi emin ellerde güvenim tam :)
nannar
07.Mayıs.2012, 14:10
Aziz Başkanımızın haberi olmadan yöneticilerimiz Şekip ve İlhan teşebbüste bulunmuş ama başarısız olmuşlar. şike sahaya yansımamış. ağır ihlal olmadığı için kulübümüze ceza da gelmedi.... ohhhh... değmeyin keyfimize. boşa demedik size Fenerbahçe Cumhuriyeti ile baş edemezsiniz diye. Çünkü ;
"Fenerbahçe büyüklüğü ne şampiyonluk büyüklüğü, ne kupa büyüklüğüdür. Onun büyüklüğü başka bir büyüklüktür işte, adı konamaz"
byariff
07.Mayıs.2012, 14:11
Ertem sener dogru yazmis :) PFDK kararlarının özeti ; "futbol bir takım oyunu değildir,bireysel yetenekler daha önemlidir"
SaLviO
07.Mayıs.2012, 14:15
Aziz Başkanımızın haberi olmadan yöneticilerimiz Şekip ve İlhan teşebbüste bulunmuş ama başarısız olmuşlar. şike sahaya yansımamış. ağır ihlal olmadığı için kulübümüze ceza da gelmedi.... ohhhh... değmeyin keyfimize. boşa demedik size Fenerbahçe Cumhuriyeti ile baş edemezsiniz diye. Çünkü ;
"Fenerbahçe büyüklüğü ne şampiyonluk büyüklüğü, ne kupa büyüklüğüdür. Onun büyüklüğü başka bir büyüklüktür işte, adı konamaz"
koyu ile yazdığın yerlerin bu konuyla alakasını pek çözemedim
Anladım Türk futbolunun mevcut durumu için çok üzgünsün ve bu cesaretine yansımış.Ama İlhan ve Şekip senin asker arkadaşın olmadığı için saygısızlık yapmazsan sevinirim.
nannar
07.Mayıs.2012, 14:44
Anladım Türk futbolunun mevcut durumu için çok üzgünsün ve bu cesaretine yansımış.Ama İlhan ve Şekip senin asker arkadaşın olmadığı için saygısızlık yapmazsan sevinirim.
Tamam özür dilerim,tekrar yazayım.
Fenerbahçemiz'in büyük başkanı sayın Aziz Yıldırım'ın haberi olmadan yöneticilerimiz sayın İlhan Ekşioğlu beyfendi ve sayın Şekip Mosturoğlu beyfendi şike ve teşvik işlerine bulaşmış. Bizler inandık,siz de inanın! :)
GeanyGS
07.Mayıs.2012, 14:44
kusura bakma ama yüksek sesle güldüm.
Tamam özür dilerim,tekrar yazayım.
Fenerbahçemiz'in büyük başkanı sayın Aziz Yıldırım'ın haberi olmadan yöneticilerimiz sayın İlhan Ekşioğlu beyfendi ve sayın Şekip Monsturoğlu beyfendi şike ve teşvik işlerine bulaşmış. Bizler inandık,siz de inanın! :)
Monsturoğlu değil Mosturoğlu.
"Kağan merhaba ben Emre abin"
Bu mesajı Emre'nin atmadığını biliyor muydunuz ? Her gün yeni bir şey öğreniyoruz işte.
Flawless Victory
07.Mayıs.2012, 14:47
Hadi inşallah :)
Fenerbahçe aklaninca 'bir kılıf bulundu' diyeceksiniz dedik ve yine yanılmadık :)
Fenerbahçe aklanmadı, şike vardır denildi ceza verilmedi. :)
GeanyGS
07.Mayıs.2012, 14:48
Bu mesajı Emre'nin atmadığını biliyor muydunuz ? Her gün yeni bir şey öğreniyoruz işte.
Hergün yeni birşeyle kendimizi kandırıyoruz dersen daha doğru olur sanırım.
Bak yine güldüm.
nannar
07.Mayıs.2012, 14:49
Tamamdır,onu da düzelttim. Bu arada unutmadan bir dahaki "Çağlayan" seferine bizi de çağırın,biz de gelelim. Aziz Başkanımızın suçsuzluğu da ispat oldu nasıl olsa. Tahliyesi için birlikte uğraşalım adliye önünde. Oradan da TFF binası önüne geçip yöneticilerimizin cezalarının 5 yıl erteletip önce yarıya indirtmek sonra da tamamen kaldırtmak için protesto yürüyüşü falan yapalım.
Hergün yeni birşeyle kendimizi kandırıyoruz dersen daha doğru olur sanırım.
Bak yine güldüm.
Kendimiz derken ? Sen savcılık mısın ? Savcılığı kandırdıyı anlarım da savcılığa kendimiz diyeni ilk kez görüyorum.
GeanyGS
07.Mayıs.2012, 14:52
Kendimiz derken ? Sen savcılık mısın ? Savcılığı kandırdıyı anlarım da savcılığa kendimiz diyeni ilk kez görüyorum.
Emre'nin o mesajı atmadığına inanları ve şaka olduğuna inananları kastettim.
Benim savcı olmamla bi alaka kuramadım. :confused:
meddah
07.Mayıs.2012, 14:55
Fenerbahçe'nin buhar olan milyon dolarlarının hesabını kimsenin vermeyecek, dahası kimsenin sormayacak olması başlı başına bu kararların kifayetsizliğini gösteriyor. 10 aydır söylüyoruz; 10 ay önce de verilebilirdi bu karar.
Hani bir fıkra var; "bu 10 lira senindi, şimdi yine senin oldu, peki biz bu mereti niye yedik?" diye.
Flawless Victory
07.Mayıs.2012, 14:56
Fenerbahçe, PFDK kararı çıkmadan önce;
Davasını geri çekiyor,
Aziz Yıldırım başkanlığa aday olduğunu açıklıyor,
yönetim kurulu "emin" bir şekilde basın toplantısı yapıp kendisini şidddetle savunuyor.
Fenerbahçe, 3-5 ay önce;
Fenerbahçe yeni yaptığı transferleri takımdan yolluyor.
Küme düşmeye razı oluyor, olacaksa bu sene olsun diyor.
Taraftar başkanına klübüne sahip çıkıyor.
Yönetim de taraftara uyuyor, şike yoktur diyor.
Şampiyonlar Ligi'nden atılıyor.
Federasyonun zayıf kaldığı konuşuluyor.
Fenerbahçe daha güçlü savunma yapıyor, dava açıyor.
Bkz. vicdan.
Emre'nin o mesajı atmadığına inanları ve şaka olduğuna inananları kastettim.
Benim savcı olmamla bi alaka kuramadım. :confused:
Savcılık inanmış işte.
Sekopej
07.Mayıs.2012, 15:11
Tahkim Kurulu bu cezaları onamaz, o zaman da çıkar Fenerbahçeli dersiniz.:p
Görelim sizin şu UEFA'nızı, madem açık açık kollanıyor Fenerbahçe, artık cezayı versin de UEFA görelim.
Ama göremiyorsunuz işte, yaşanan gelişmeleri göremiyorsunuz, Platini babasının hayrına mı başbakan ile görüştü, sonra çıkıp 2016'da bizi desteklemezken 2020'de destekleme kararı aldı.
CAS davası çekildi, savcı TFF'ye geldi, Çankaya'ya çıkanlar oldu, Etik Kurul'u raporu peşine açıklandı. Mahkemede hakim savcının mütaalasını istedi yani sona yaklaşıldığını ifade etti.
Bu süreç normal işledi ve normal sonuçlandığını mı sanıyorsunuz.
O zaman dünyaya çok saf ve toz pembe bakıyorsunuz.
nannar
07.Mayıs.2012, 15:15
Sürecin normal işleyip sonuçlanmadığı konusunda hemfikiriz Serkan. Zaten ben bu cezaların tahkim kurulunda daha da azaltılacağını ya da tamamen kaldırılacağını düşünüyorum. Süreç tamamlanmak üzere. Şike,teşvik a da teşebbüs söz konusu değil. Fenerbahçe'miz alnının akıyla geçen sezon şampiyon olmuştur. Başkanımız ve yöneticilerimiz zaten ezelden beri temiz :)
meddah
07.Mayıs.2012, 15:17
Serkan'ın vurgusu, zannediyorum, yanlış yöntemle doğru sonuca ulaşıldığı yönünde.
LadroN
07.Mayıs.2012, 15:20
Fenerbahçe'mize hayirli olsun.
byariff
07.Mayıs.2012, 15:22
hala insanlar inanmak istedigine inaniyor ama gerçekleri goremiyorlar gerçekten dunyaya toz pembe bakiyorlar
ibrahim akin kendi kendinemi sike yapti ?
58.ci madde niye degisti bunu goremicek kadar gozunuzun onundeki sari lacivert renkleri kaldiramiyorsunuz baransu yine hakli çikti ilhan eksiogluna yuklediler , yani kisacasi 2.ci ve 3.cu sahislara yuklediler sikeyi guclu olanlar yine ayakta kaldi onlara ceza vermediler fazla tartismaya gerek yok bunun cevaplarini hepimiz biliyoruz
58.ci madde neden degisti ?
etik kurulu raporu neden tamamiyle yayinlanmadi
yildirim demioren niye baskan oldu ?
bunlarin cevabini biliyoruz ama gormemezlikten geliyoruz neyse siz hala inanmak istediginiz seylere inanin ama tarih bunu unutmucak
he bi arkadas vardi temiz cikarsak ozur dilicekmisiniz diye , ben onu kendisini buraya davet ediyorum ozur dilesin herkesten :)
edit : unutmusum kisiler ve kurumlar birbirini baglamaz :p
Flawless Victory
07.Mayıs.2012, 15:33
Türkiye'de suç üstü yakalanan hırsızlar bile serbest kalıyor. Fenerbahçe'nin durumuna şaşırmıyorum bu yüzden. Yasal boşluklara, yasal adaletsizlikleri de eklediler. Küme düşme cezası, Fenerbahçe'ye yetecek ölçüde azaltıldı. Bunu meclisimiz yaptı.
eXcitinG
07.Mayıs.2012, 15:36
YıLdırım Demirören yıLLardır kıL kaptığı İbrahim Akın dan intikamını da aLmış oLdu.
DisCo
07.Mayıs.2012, 15:42
Yanlış kararlar olduğunu düşünüyorum.
Ceza alan kişilere hak mahrumiyeti yerine puan silme vermeleri gerekirdi. Mesela İbrahim Akın'ın puanı silinmeliydi. Maksat yaptırım uygulamak olsun.
Walter Sakana
07.Mayıs.2012, 15:47
ENTERESAN
Aziz Yıldırım’ın 3 Temmuz 2011 günü yani Pazar sabahı saat 07:00’de emniyet görevlilerini takım elbise ve ayakkabılarını giymiş bir şekilde karşılaması. Operasyondan önceden haberdar olmuş demek ki, ama ne kadar önceden?
Mahmut Özgener’in şike operasyonundan çok kısa bir süre önce (14 Haziran 2011) aniden istifa etmesi. Sebepler; İzmir’de yaşayan eşi ve oğlundan uzak kalmanın aile yaşamını olumsuz etkilemesi ve Türk futbolunu perde arkasından yönetmek isteyen hırslı ve bencil yöneticiler.
Özgener'in ifadesinin alınma şekli (Aziz Yıldırım soruyor Özgener cevaplıyor):
A.Y.: Manisaspor’a teşvik primi verildiği iddiasına ilişkin tape var. Bunu açıklar mısın?
Özgener bu soruya cevap olarak; o dönemde Manisaspor başkanı olan Kenan Yaralı’yı tanıdığını ve Yaralı’nın işlerinin bozuk olduğunu bildiğini söylüyor ve devam ediyor:
M.Ö.: Bir telefon konuşmamızda Kenan'ın bana, Aziz beyin Kenan'a 500 bin dolar borç verdiği karşılığında da 4 adet çek verdiğini söylediğini biliyorum, söz konusu tape de buna ilişkindir.
A.Y.: Sizin dönemde Fenerbahçe’den bir yetkilinin ya da benim hakem atanmasına ilişkin bir isteğimiz oldu mu?
M.Ö.: Kesinlikle olmadı.
Şeref Dede (Aziz Yıldırım’ın avukatı): İddianamede sizin Aziz Yıldırım'dan korktuğunuz yer alıyor. Yıldırım'dan korkuyor musunuz?
M.Ö.: Ben Allah'tan başka kimseden korkmam.
Özgener ifadesinin ardından mahkeme heyetinden izin alarak tutuklu sanıklarla tokalaşıp salondan ayrılıyor.
Kenan Yaralı, Aziz Yıldırım'dan 500 bin dolar borç aldığını, karşılığında da 4 adet çek verdiğini Mahmut Özgener'e neden anlatıyor?
Aziz Yıldırım'ın hakem atanmalarına ilişkin bir isteği olmuşsa ve Özgener'de bunu kabul etmişse, mahkemede çıkıp evet oldu mu diyecek? Tabi ki kesinlikle olmadı diyecek.
Sivasspor başkanı Mecnun Odyakmaz, Fenerbahçe başkanı ve Olgun Peker’in yargılandığı bir davada Fenerbahçe-Sivasspor maçında şike yapılıp yapılmadığıyla ilgili ifade veriyor. Fenerbahçe kongre üyesi, Sedat Peker'in eniştesi, Rüştü'nün dövülmesi olayına adı karışmış Sivasspor başkanının bu ifadesi ne derece güvenilir olabilir?
Odyakmaz Fenerbahçe’yi aklamakla kalmıyor, Trabzonspor’a da çamur atıyor. Trabzonspor’dan teşvik primi geldiğini duyduğunu (Mehmet Yıldız’dan) söylüyor. Hadi diyelim ki doğru, peki neden bu kadar zaman bunu sakladın da ilk duyduğunda gidip ihbar etmedin? Hukuken bu bir suç değil mi? (bu son yazdığımı bilmediğimden soruyorum).
Odyakmaz’ın avukatları çantadaki para olayıyla ilgili Sivasspor Valisi Ali Kolat, Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ve Sivas Garnizon Komutanı emekli Tuğgeneral Muammer Bayram’ın tanık olarak dinlenmesini talep ediyor. Vali ve Belediye başkanı bunun üzerine tanık olarak ifade vermek istiyor ve mahkemede bunu kabul ediyor. Aziz Yıldırım’ın ve Mecnun Odyakmaz’ın savunmalarında çantada bilet olduğu geçiyor. Ali Kolat ve Doğan Ürgüp’e “Sivassporlu yöneticilere çanta içinde para verildiğini gördünüz mü?” diye soruluyor. İkili “Biz, o oteldeki yemeğe katıldık. Ancak herhangi bir çanta verildiğini görmedik. Sadece maç bileti verildiğini gördük” şeklinde ifade veriyor. Adamlar biletleri görüyorlar da çantayı görmüyorlar orası enteresan tabi. Mahmut Bayram’da savcı Berk’e ayrı olarak ifade veriyor ancak O’nun ifadesiyle ilgili hiçbir bilgi yok ortada (en azından ben bulamadım).
Sivasspor-Fenerbahçe maçıyla ilgili yargılanan veya tanık olarak dinlenenlerin hepsinin Fenerbahçe’li veya Sivassporlu olması ifadelerin doğruluğuna şüphe düşürmüyor mu? Fenerbahçe başkanına soruluyor “bilet var”, Sivasspor başkanına soruluyor “bilet var”, Sivas Valisine soruluyor “bilet var”, Sivas Belediye Başkanına soruluyor “bilet var”, Sivas Garnizon Komutanına soruluyor O’nun ne dediğini bilmiyoruz.
Ayrıca diyelim ki çantanın içinde bilet olduğu doğru. Odyakmaz diyor ki biz Galatasaray’a da bilet gönderdik. Peki o zaman Galatasaray’dan kime gönderdiyse o kişiye sorulsun “biletler sana da aynı veya benzer siyah çantada mı geldi?” diye. Biletlerin bu şekilde taşınması da enteresan, gizli belge varmış gibi…
Ve o kadar maçla ilgili bir şeyler çıkarken bu maç -bu saydığım kişilerin ifadeleri doğrultusunda- temiz çıkıyor ya daha ne denilebilir ki :)
************************************************** **
Etik Kurulu raporuna bakalım.
Fenerbahçe-Ankaragücü: 6-0
Aziz Yıldırım, Bülent İşçen, Abdullah Başak, Turgut Doğan Şahin, Uğur Uçar, Ekrem Okumuş, Emre Belözoğlu ve Ahmet Bulut’un bu müsabakada somut olayla ilgisinin bulunmadığı,
İlhan Ekşioğlu, Cemil Turan, Yavuz Ağırgöl, Mehmet Yenice, Yadigar Boğa ve Yusuf Turanlı’nın şike teşebbüsünde bulunduğu,
Şekip Mosturoğlu, Sami Dinç, Ümit Aydın’ın şike teşebbüsünde bulunduğu yolunda yeterli kanıt bulunmadığı,
İlhan Ekşioğlu’nun F.Bahçe yöneticisi olması nedeniyle şike teşebbüsü eyleminin F.Bahçe Kulübü’ne izafe (mal) edilmesinin uygun olduğu, ancak bu eylemden F.Bahçe’nin diğer yöneticilerinin haberdar olduğuna ilişkin bir kanıta rastlanmadığı, ayrıca gözlemci raporlarında ve müsabakanın seyrinden A.Gücü futbolcularının sahadaki oyunlarından şüpheye düşülmesini haklı kılacak bir anormallik gözlemlenmediği oybirliğiyle mütalaa olunur.
Şimdi diyor ki bu maçta şike teşebbüsü var. İlhan Ekşioğlu Fenerbahçe yöneticisi olduğu için bu şike teşebbüsünü Fenerbahçe (veya FB adına) yaptı denilebilir. Ancak bu teşebbüsten diğer yöneticilerin haberi olmadığı için Fenerbahçe yaptı denilemez :) Ayrıca Ankaragücü’nün oyunu normaldi, sahaya yansımadı. Güler misin ağlar mısın...
Eskişehirspor-Trabzonspor: 0-0
Bülent Uygun, İlhan Ekşioğlu, Şekip Mosturoğlu, Sami Dinç ve Şükrü Ongan’ın teşvik primi teşebbüsü içinde olduğuna dair makul şüphe bulunduğu,
Tamer Yelkovan’ın somut olayla ilgisini gösteren delil bulunmadığı
Ümit Karan’ın, Ali Kıratlı’nın, Zafer Tüzün’ün teşvik primi teşebbüsü içinde olduğuna dair makul şüphe bulunduğu,
İlhan Ekşioğlu ve Şekip Mosturoğlu’nun fiillerinin kulüplerine izafe edilebileceği, ancak gözlemci raporlarında ve müsabakanın seyrinde, Eskişehirsporlu futbolcuların sahadaki oyunlarından şüpheye düşülmesini haklı kılacak bir anormallik gözlemlenmediği...
Buna göre; teşvik primi teşebbüsünde bulunduğundan şüphelenilen isimler:
Eskişehirspor teknik direktörü Bülent Uygun (Fenerbahçe’de futbol oynamış bir isim), yardımcısı Şükrü Ongan, futbolcusu Ümit Karan, teknik danışmanı Zafer Tüzün (Fenerbahçe’de futbol oynamış bir isim).
Fenerbahçe yöneticileri İlhan Ekşioğlu, Şekip Mosturoğlu, avukatı Sami Dinç, menajer Ali Kıratlı.
Diyor ki; İlhan Ekşioğlu ve Şekip Mosturoğlu teşvik primi teşebbüsünde bulunmuş olabilirler, bu teşebbüs Fenerbahçe kulübüne mal edilebilir, ancak Eskişehirspor’un oyunu normaldi, sahaya yansımadı. Kadro tamam da şike teşebbüsü başarıya ulaşamamış :) Kimler ceza almıştı bir hatırlayalım? Mantıklı mı? Devam...
Gençlerbirliği-Fenerbahçe: 2-4
Aziz Yıldırım’ın şike fiilini işlediği veya buna teşebbüs ettiği kanaati oluşturacak yeterli kanıt bulunmadığı;
İlhan Ekşioğlu’nun şike teşebbüsünde bulunduğu...
Serdar Kulbilge’nin şike teşebbüsü içinde olduğu yolunda makul şüphe bulunduğu
Doğan Ercan’ın şike teşebbüsünde bulunduğu
Zafer Önder İpek ve Cengiz Demirel’in şike teşebbüsü içinde olduğu yolunda makul şüphe bulunduğu, Serkan Çalık, Hurşut Meriç, Mehmet Akgün, Jedinak, Harbuzi, Orhan Şam, Azofeifa hakkında kanaate yetecek delil bulunmadığı...
İlhan Ekşioğlu’nun F.Bahçe yöneticisi olması nedeniyle şike faaliyetinin F.Bahçe Kulübü’ne izafe edilmesinin uygun olacağı, ancak bu eylemden diğer yöneticilerinin haberdar olduğuna ilişkin bir kanıta rastlanmadığı, Ekşioğlu’nun kurulumuza verdiği sözlü beyanında kulüp adına yapacağı işlemlerle ilgili olarak toplantılarda karar alındığı ve görevlendirme ye da yetkilindirme yapıldığını bildirmesi karşısında dosya içeriğinde Ekşioğlu’nun bu maçta görevlendirildiğine dair bir belge ya da karara da rastlanmadığı, ayrıca gözlemci raporlarında ve maç seyrinde futbolcuların oyunlarından şüpheye düşülmesini haklı kılacak bir anormallik gözlemlenmediği, Zafer Önder İpek’in G.Birliği Kulüp Müdürü olması nedeniyle şüphenin G.Birliği Kulübü’ne izafe edilmesinin uygun olacağı oybirliğiyle mütalaa olunur.
Yani gene diyor ki; İlhan Ekşioğlu şike teşebbüsünde bulunmuştur, bu teşebbüs Fenerbahçe’ye mal edilebilir. Ancak diğer yöneticilerin haberi olmadığı için Fenerbahçe’ye mal edilemez :) Ayrıca Gençlerbirliği oyuncularının oyunu normaldi, sahaya yansımadı. Asıl komedi devamında; Zafer Önder İpek Gençlerbirliği Kulüp Müdürü olduğu için şüphe Gençlerbirliği’ne mal edilebilir.
Daha çok şey çıkar da yüreğim yetmedi, daraldım...
İlhan Ekşioğlu büyük adammış vesselam. Bide kişisel serveti de baya iyi sanırım?
Alicanfmfan
07.Mayıs.2012, 15:48
Şike yok diye kendinizi kandırmayın, arkadaşlar. Herşey belli oldu dün gece itibariyle.
Lucas Neill
07.Mayıs.2012, 15:51
Hala sike yok diyen var mi yahu cezalar az verilmis zaten Ibrahim Akin falan niyeyse kendi kendine sike yapmis isin ilginc yani FB yöneticileri ceza aliyor adamlar hala sike yok diyor.
Walter Sakana
07.Mayıs.2012, 15:51
Eklemeyi unutmuşum: Ortada suç var da; acaba suçlu bulunanlar mı suçlu yoksa aklananlar mı suçlu o tartışılır. Onu da bir "adalete güveniyoruz" bir "bu ülkede adalet yok" diyenler tartışsın...
LifeYourself
07.Mayıs.2012, 15:55
haha kimse ceza yemese anlarımda İbrahim Akın'a yapılan şaka gibi yazık oldu adama:n:
SaLviO
07.Mayıs.2012, 15:57
ibrahim akın şike yapmaktan ceza almış diğerleri gibi teşebbüsten değil
Lucas Neill
07.Mayıs.2012, 15:58
CAS namus davasinin da neden cekildigi böylece anlasildi ama pardon ülke menfaati icindi.
byariff
07.Mayıs.2012, 16:00
iste anlamadigimiz nokta bu , bu adam kimle sike yapti parayi sag cebinden alip sol cebinemi koydu sike yaparak ?
Alicanfmfan
07.Mayıs.2012, 16:01
İşte bizde onu merak ediyoruz ya, kimle yaptı şikeyi. :n:
SaLviO
07.Mayıs.2012, 16:02
iste anlamadigimiz nokta bu , bu adam kimle sike yapti parayi sag cebinden alip sol cebinemi koydu sike yaparak ?
ahmet çelebi :D :D :D
LifeYourself
07.Mayıs.2012, 16:05
haha gol kralı olmak için şike yaptı:n:Kaç gol attı 5 mi 10 mu?:icon_lol:
LadroN
07.Mayıs.2012, 16:08
Şike sorusturmasi pek cok seyi degitirdi.kurtlar kuzu oldu.bazi kisiler ve kurumlarda mazlum rolune burundu.iyi oynadiniz tebrikler.biz de zamaninda fakir edebiyati yapiyorduk degil mi?
sui generis
07.Mayıs.2012, 16:09
İbrahim Akın o maca yurt dısında bahis oynamış o yüzden bizimle ilgisi yok.
Ama sizler buna da birseyler bulabilirsiniz. Bakalım en yaratıcı şeyi kim bulacak :)
Lucas Neill
07.Mayıs.2012, 16:10
Şike sorusturmasi pek cok seyi degitirdi.kurtlar kuzu oldu.bazi kisiler ve kurumlarda mazlum rolune burundu.iyi oynadiniz tebrikler.biz de zamaninda fakir edebiyati yapiyorduk degil mi?
En azindan bu sürecte kimin onurlu kimin emek hirsizi olmadigi tescillendi ve bazilari artik yillar boyunca sikeci damgasiyla anilacaklar.
Alicanfmfan
07.Mayıs.2012, 16:13
İbrahim Akın o maca yurt dısında bahis oynamış o yüzden bizimle ilgisi yok.
Ama sizler buna da birseyler bulabilirsiniz. Bakalım en yaratıcı şeyi kim bulacak :)
Yönetileriniz neden ceza aldı. Esas sene başından beri siz birşeyler buluyorsunuz, bizde sesimizi çıkarmıyorduk. Şimdi herşey günyüzüne çıktı, herşey açıklandı. Ve hala başka fikirlerin arkasına sığınıyorsunuz.
Fernando Gago
07.Mayıs.2012, 16:16
Hala şike olduğunu ispat etmeye çalışanlar var kendince :) Kirli oyunları oynamaktan bıkmadılar
SaLviO
07.Mayıs.2012, 16:16
En azindan bu sürecte kimin onurlu kimin emek hirsizi olmadigi tescillendi ve bazilari artik yillar boyunca sikeci damgasiyla anilacaklar.
bu lafı söyleyen bi beşiktaş taraftarı olsa anlarım ama neyse
ForCimbom
07.Mayıs.2012, 16:17
ibrahim akın kendi kendini bank asya'ya düşürsün madem.
Lucas Neill
07.Mayıs.2012, 16:18
Hala şike olduğunu ispat etmeye çalışanlar var kendince :) Kirli oyunları oynamaktan bıkmadılar
Yöneticileriniz niye ceza aldi? Hatta az bile aldilar ama neyse.
Fernando Gago
07.Mayıs.2012, 16:19
Yöneticileriniz niye ceza aldi? Hatta az bile aldilar ama neyse.
Medya lincine maruz kalmamak için göstermelik olaylar, bunların dayanağı yok tahkim'de görürsünüz.
Alicanfmfan
07.Mayıs.2012, 16:20
100 kere aynı şeyleri söyleyeceğiz ama inanmayacaklar. Kabak gibi ortada herşey, bundan sonra bizlere kirli oyunlarınızı oynamaya devam edin demek, komik olur. Kirli oyunları kimlerin oynadığı malum.
Kazandınız ama Haklı değilsiniz.
sui generis
07.Mayıs.2012, 16:22
Yöneticilerimizin neden ceza aldığını daha önce yazdık. Tekrar tekrar yazmaya gerek yok ve bu cezalar tahkimden donecek. Aklanmış olmamızı sindiremiyorsunuz!!!
Lucas Neill
07.Mayıs.2012, 16:23
Medya lincine maruz kalmamak için göstermelik olaylar, bunların dayanağı yok tahkim'de görürsünüz.
Aslinda hepsi cemaatin FB'yi bitirme operasyonu. Ya birakin su papazi Lube Ayar'i 12 numara'yi takip etmeyi bu kadar at gözlüklü olmayin herseyin altinda sehir efsanesi ariyorsunuz. Hala yeni TFF tarafindan ve Basbakan tarafindan kollandiginizi göremiyorsunuz. Sike yapmissiniz ve bu da bize en hafif sekliyle aciklaniyor kim bilir daha neler yaptiniz Tapelerde var zaten.
En güldügüm sey de bu kadar bahane arasinda seninki oldu neymis medya linciymis.
Herseyi gectim hala CAS davaniza biriniz burda cikip dogru düzgün cevap veremedi. Kendinizi kandirin siz hala.
Fernando Gago
07.Mayıs.2012, 16:23
100 kere aynı şeyleri söyleyeceğiz ama inanmayacaklar. Kabak gibi ortada herşey, bundan sonra bizlere kirli oyunlarınızı oynamaya devam edin demek, komik olur. Kirli oyunları kimlerin oynadığı malum.
Kazandınız ama Haklı değilsiniz.
Haklıyım , haklıyım , haklıyım diyorsunuz 10 aydır, bir şeye inanmak istiyorsanız ona inanırsınız. Ben sana şikenin olduğuna veya olmadığına inandırmak için kılımı kıpırdatmam. 6 gün sonra şampiyonluk maçı var konuştuğumuz şeylere bak. Maçtan sonra açıklansa olmuyor muydu böyle şeyler!! Bu tip olaylar bizleri kamçılıyor 3 temmuz kurgucuları bunu anlamıyorlar hala.
Haklı değilmişiz, bunu kim söylüyor, fanatik bir galatasaraylı! varsın haklı olmayalım, sana göre :)
Fernando Gago
07.Mayıs.2012, 16:24
Aslinda hepsi cemaatin FB'yi bitirme operasyonu. Ya birakin su papazi Lube Ayar'i 12 numara'yi takip etmeyi bu kadar at gözlüklü olmayin herseyin altinda sehir efsanesi ariyorsunuz. Hala yeni TFF tarafindan ve Basbakan tarafindan kollandiginizi göremiyorsunuz. Sike yapmissiniz ve bu da bize en hafif sekliyle aciklaniyor kim bilir daha neler yaptiniz Tapelerde var zaten.
En güldügüm sey de bu kadar bahane arasinda seninki oldu neymis medya linciymis.
Herseyi gectim hala CAS davaniza biriniz burda cikip dogru düzgün cevap veremedi. Kendinizi kandirin siz hala.
CAS davasını neden çektik sen buna cevap ver? bizleri bilgilendir.
Alicanfmfan
07.Mayıs.2012, 16:25
Niye sindiremeyelim ki. Bu tapelerden sonra dün gece açıklanan cezalardan sonra konuşmanın gereği yok. Ancak Tarih bugünleride yazacak. Haksızlığa uğrayanların birgün daha yüksek bir sesle bağırmasını yada şiddete başvurmasını normal karşılayacak herkes.
Lucas Neill
07.Mayıs.2012, 16:25
Yöneticilerimizin neden ceza aldığını daha önce yazdık. Tekrar tekrar yazmaya gerek yok ve bu cezalar tahkimden donecek. Aklanmış olmamızı sindiremiyorsunuz!!!
Tahkimden cezalarin indirilicegine hatta hic suc olmadigini söyleceklerine süphemiz yok zaten su ana kadar yaptiklariyla tahkim rengini belli etti o yüzden kendinizi kandirmayin sike yapilmis. Artik kesin bi dille söyleyebiliriz cünkü PFDK da onayladi bunu.
Lucas Neill
07.Mayıs.2012, 16:26
CAS davasını neden çektik sen buna cevap ver? bizleri bilgilendir.
Ülke menfaati icin.
SaLviO
peki ya mahkeme suçsuz bulursa ?
ben inanıyorumki suçsuz
Fernando Gago
Niye sindiremeyelim ki. Bu tapelerden sonra dün gece açıklanan cezalardan sonra konuşmanın gereği yok. Ancak Tarih bugünleride yazacak. Haksızlığa uğrayanların birgün daha yüksek bir sesle bağırmasını yada şiddete başvurmasını normal karşılayacak herkes.
Tarih 3 Temmuz Operasyonu'nu gerçekten yazacak, doğrusuyla, yanlışıyla, göreceksiniz!
Şiddeti meşru kılın bravo bravo, kan dökülsün, canlar alınsın, şiddeti meşru kılın.
Alicanfmfan
Haklıyım , haklıyım , haklıyım diyorsunuz 10 aydır, bir şeye inanmak istiyorsanız ona inanırsınız. Ben sana şikenin olduğuna veya olmadığına inandırmak için kılımı kıpırdatmam. 6 gün sonra şampiyonluk maçı var konuştuğumuz şeylere bak. Maçtan sonra açıklansa olmuyor muydu böyle şeyler!! Bu tip olaylar bizleri kamçılıyor 3 temmuz kurgucuları bunu anlamıyorlar hala.
Haklı değilmişiz, bunu kim söylüyor, fanatik bir galatasaraylı! varsın haklı olmayalım, sana göre :)
Galatasaraylılığımla zaten gurur duyuyordum, şuandan itibarende daha fazla gurur duyacağım.
Tarih 3 Temmuz Operasyonu'nu gerçekten yazacak, doğrusuyla, yanlışıyla, göreceksiniz!
Şiddeti meşru kılın bravo bravo, kan dökülsün, canlar alınsın, şiddeti meşru kılın.
Adaletin bittiği yerde, anarşi başlar. Demişlerdi hep.
Fernando Gago
07.Mayıs.2012, 16:27
Ülke menfaati icin.
Gerçekten söylüyorum, neden çektik sen ne düşünüyorsun açık açık söyle.
Fernando Gago
07.Mayıs.2012, 16:28
Galatasaraylılığımla zaten gurur duyuyordum, şuandan itibarende daha fazla gurur duyacağım.
Ne mutlu sana :)
GeNç KaRTaL
07.Mayıs.2012, 16:28
Bu soruşturmanın net bir sonucu olması gerekir.Ya şike var diyeceksin ve herkese gereken cezayı vereceksin,ya da şike yok diyeceksin kimse ceza almayacak ve bu olay sona erecek.Ne şiş yansın ne kebap mantığıyla bu işin ortasını bulmak gibi saçmalık olamaz ama YD'nin kitabında olmaz diye bir şey yok malesef.Adam 8 senede Beşiktaş gibi koca camiayı çökertti bu zihniyetle.Türk Futbol tarihinin en başarısız isimlerinden bir tanesinin TFF başkanı olması komedisinin başka bir açıklaması olamazdı zaten.
SaLviO
07.Mayıs.2012, 16:29
Ali kıratlı ceza aldımı
Fernando Gago
07.Mayıs.2012, 16:31
Bunlar komik laflar :)
SaLviO
07.Mayıs.2012, 16:32
Ali kıratlı ceza aldımı
yönetici felan değilmiş bu adam :D
Lucas Neill
07.Mayıs.2012, 16:33
Siz bu davayi sucsuz oldugunuzu düsündügünüz ve haksiz yere sampiyonlar ligine alinmadiginiz icin acmadiniz mi? Hoop 58 degisti namus geri cekildi namus gitti. Bunlar planliydi zaten 3-5 gün aciklama yapilmadi sonra FB'li muhabirlerle sacma sapan bi basin toplantisi yapildi 3 temmuzdan beri taraftari uyutan ayni sözler söylendi biz masumuz vs ( masumiyeti de gördük ).
Nedense o toplantida bile GS öne cikarildi. Zaten yillardir taa kurulustan beri baslayan GS kompleksi bu yil tavan yapti Baskaniniz bile kendi davasinda GS Sturm Graz macini örnek gösterdi neyse bunun konuyla ilgisi yok.
Dünkü kararlarda da yöneticileriniz sike yaptigi ortaya cikti en azindan tesebbüs yani ortada bir onursuz davranis ama nasil olduysa sahaya yansimamis. Ibrahim Akin'dan da belli oluyor yansimadigi. Ama dogru o bahis oynamis buna da cok güldüm cok inandirici. Uefa'ya göre tesebbüs bile agir ceza iken sizin CAS davanizi kazanmaniz imkansizdi yeterli oldu mu?
sui generis
07.Mayıs.2012, 16:35
Tahkimden cezalarin indirilicegine hatta hic suc olmadigini söyleceklerine süphemiz yok zaten su ana kadar yaptiklariyla tahkim rengini belli etti o yüzden kendinizi kandirmayin sike yapilmis. Artik kesin bi dille söyleyebiliriz cünkü PFDK da onayladi bunu.
Peki sana söyle diyim; Türkiye'de yerel mahkemenin verdigi cogu karar hatta hemen hemen hepsi yargitaya gider ve orada bozulanlar oranı bir hayli yüksek. Neden böyle makamlar var peki, sus olsun diye mi? Ülkede her karar verici organı denetleyen bir makam olmak zorunda. En dogru karar denetleyici organın verdigi karardır. Söyle diyim; bir ülkede hakime para yedirmek kadar saçma birsey olamaz.cunku o karar zaten yargıtay da tekrardan incelenecek. Aynı şey pfdk ve tahkim kurulu gibi.. Pfdk nin verdigi kararlar pek önem arz etmez.
SaLviO
07.Mayıs.2012, 16:36
cas davası ile şike davasının bi alakası yok
cas davası bizi usulsuz olarak men ettikleri için açılmıştı
anil luque
07.Mayıs.2012, 16:37
Şike var ama sahaya yansımadı zırvalığının sonucu tüm bunlar. En azından buzdağının görünen yüzü bu. Altında başka şeyler var mıdır yok mudur bilemem ama çıkarsa da hiç şaşırmam.
Sen kızın tekini zorla alıkoy , darp et , üstünü başını soy ama birleşme olmazsa suç sayılmasın. "Şike var ama sahaya yansımadı" nın açıklaması budur.
Siz bu davayi sucsuz oldugunuzu düsündügünüz ve haksiz yere sampiyonlar ligine alinmadiginiz icin acmadiniz mi? Hoop 58 degisti namus geri cekildi namus gitti. Bunlar planliydi zaten 3-5 gün aciklama yapilmadi sonra FB'li muhabirlerle sacma sapan bi basin toplantisi yapildi 3 temmuzdan beri taraftari uyutan ayni sözler söylendi biz masumuz vs ( masumiyeti de gördük ).
Nedense o toplantida bile GS öne cikarildi. Zaten yillardir taa kurulustan beri baslayan GS kompleksi bu yil tavan yapti Baskaniniz bile kendi davasinda GS Sturm Graz macini örnek gösterdi neyse bunun konuyla ilgisi yok.
Dünkü kararlarda da yöneticileriniz sike yaptigi ortaya cikti en azindan tesebbüs yani ortada bir onursuz davranis ama nasil olduysa sahaya yansimamis. Ibrahim Akin'dan da belli oluyor yansimadigi. Ama dogru o bahis oynamis buna da cok güldüm cok inandirici. Uefa'ya göre tesebbüs bile agir ceza iken sizin CAS davanizi kazanmaniz imkansizdi yeterli oldu mu?
Hayır onun için açmadık.
Fernando Gago
07.Mayıs.2012, 16:39
İşte işi en başından yanlış biliyorsun bir de uzun uzun yazdırıyorsun. Fenerbahçe isterse dibine kadar şike yapmış olsun, Şampiyonlar Liginden usulsüz şekilde men edildi. Savunma alınmadan, henüz gizlilik esas iken, masumiyet karinesi bizzat TFF tarafından ihlal edildiği için CAS davası açıldı. Bu davayı kazanacağımız malum. Bunu Platini-RTE görüşmesi açıkça ortaya koydu.
Neden geri çektik diyorsan bunun nedeni çok açık. RTE-Yönetim işbirliği ile geri çekildi. Göreceksiniz EURO 2020 Türkiye'ye verilecek. Yönetim bunun karşısında ne taviz aldı bunu tam bilemiyoruz. Saraçoğlu tapusu, gizli ödenek, büyük sponsorluklar, hatta Aziz Yıldırım'ın tutuksuz yargılanması. Bu anlaşma tam bilinmiyor ama RTE destekli olduğu çok açık.
Namus davası filan boş laflar bunlar, gereks,z yere söylendi, ama şike davasıyla ilgisi yok!
Fernando Gago
07.Mayıs.2012, 16:41
cas davası ile şike davasının bi alakası yok
cas davası bizi usulsuz olarak men ettikleri için açılmıştı
Hayır onun için açmadık.
Bu kadar basit bir şeyi bile bilmiyorlar, medya gözlerini feci boyamış, sonra yazdırıyorlar da yazdırıyorlar :) :)
anil luque
07.Mayıs.2012, 16:42
İşte işi en başından yanlış biliyorsun bir de uzun uzun yazdırıyorsun. Fenerbahçe isterse dibine kadar şike yapmış olsun, Şampiyonlar Liginden usulsüz şekilde men edildi. Savunma alınmadan, henüz gizlilik esas iken, masumiyet karinesi bizzat TFF tarafından ihlal edildiği için CAS davası açıldı. Bu davayı kazanacağımız malum. Bunu Platini-RTE görüşmesi açıkça ortaya koydu.
Neden geri çektik diyorsan bunun nedeni çok açık. RTE-Yönetim işbirliği ile geri çekildi. Göreceksiniz EURO 2020 Türkiye'ye verilecek. Yönetim bunun karşısında ne taviz aldı bunu tam bilemiyoruz. Saraçoğlu tapusu, gizli ödenek, büyük sponsorluklar, hatta Aziz Yıldırım'ın tutuksuz yargılanması. Bu anlaşma tam bilinmiyor ama RTE destekli olduğu çok açık.
Namus davası filan boş laflar bunlar, gereks,z yere söylendi, ama şike davasıyla ilgisi yok!
Aziz Yıldırım'ı içeri tıkan adam şimdi tutuksuz yargılanması konusunda destek mi sağlayacak ? Bırakın bu işleri arkadaşlar.
Gncl1905
07.Mayıs.2012, 16:44
Beni Türk yargısına emanet etmeyiniz...
Mamadou
07.Mayıs.2012, 16:45
Bu başlık altında kendi yazdığına kendisi bile inanmayan üyeler var. Ha eksi puan cezası, ha küme düşme cezası, ha yönetici ceza almış. Sonuçta şike yapıldığı kanıtlandı.
sananes
07.Mayıs.2012, 16:47
Git anarşinin tanımını öğren. Burada gelip siyaset yapma.
Lucas Neill
07.Mayıs.2012, 16:48
PFDK'nin kararindan sonra CAS dosyayi isteyecekti yine siz suclu bulunacaktiniz ki ? Ulen uefa degil miydi en ufak süphe varsa göndermeyin takimlari diye neyin hikayesini anlatiyosun bana. Adamlarin tavri net bu konuda ki MAA da bugünleri görmüs ortadaki sikeyi biliyor göndermedi sizi. Her durumda siz yine davayi kaybedecektiniz.
ikinci paragrafina gelirsek hee la hee demek istiyorum ben artik size yorum falan yapamam hayallerde yasiyorsunuz. 2020 sizin sayenizde yani sike yapan takimin sayesinde bize verilecek.
Alicanfmfan
07.Mayıs.2012, 16:49
Git anarşinin tanımını öğren. Burada gelip siyaset yapma.
Eheuhehehe siyaset mi yapıyorum ? Aylar öncesinden adalete güvenmeyipte, bittiğini savunanlar olay çıkaranlar kimdi ?
Artık suçluluk psikolojisinden midir nedir ? Sağa sola saldırıyorsunuz. Sizleride anlamak güç bir mazlum psikolojisi, birde suçlu psikolojisi.
Walter Sakana
07.Mayıs.2012, 16:50
Bu kadar basit bir şeyi bile bilmiyorlar, medya gözlerini feci boyamış, sonra yazdırıyorlar da yazdırıyorlar :) :)
Adam zaten demiş "haksız yere şampiyonlar ligine alınmadığınız için" diye sen kelime oyunları yapıyorsun. haksız yerine "usülsüz", alınmadığınız yerine "men edildiğiniz" koy anlamı değişiyor mu? Aklınca milleti komik duruma düşürüyorsun, her yorumunun sonuna gülücükler ekleyerek. Böyle basit numaraları bıraksak?
Fernando Gago
07.Mayıs.2012, 16:50
PFDK'nin kararindan sonra CAS dosyayi isteyecekti yine siz suclu bulunacaktiniz ki ? Ulen uefa degil miydi en ufak süphe varsa göndermeyin takimlari diye neyin hikayesini anlatiyosun bana. Adamlarin tavri net bu konuda ki MAA da bugünleri görmüs ortadaki sikeyi biliyor göndermedi sizi. Her durumda siz yine davayi kaybedecektiniz.
ikinci paragrafina gelirsek hee la hee demek istiyorum ben artik size yorum falan yapamam hayallerde yasiyorsunuz. 2020 sizin sayenizde yani sike yapan takimin sayesinde bize verilecek.
CAS dosyayı isteyecekti ha, kaç yıl hakimlik yaptın orada :D CAS'la ilgili ne biliyorsun da bunu söylüyorsun :D Varsayımlar üzerinden konuşuyorsunuz siz konuşur siz söylersiniz. EURO 2020 haberi gelince beni anımsarsın o zaman ne diyeyim sana.
Fernando Gago
07.Mayıs.2012, 16:53
Adam zaten demiş "haksız yere şampiyonlar ligine alınmadığınız için" diye sen kelime oyunları yapıyorsun. haksız yerine "usülsüz", alınmadığınız yerine "men edildiğiniz" koy anlamı değişiyor mu? Aklınca milleti komik duruma düşürüyorsun, her yorumunun sonuna gülücükler ekleyerek. Böyle basit numaraları bıraksak?
CAS davasının açılmasının tek bir sebebi var. Şampiyonlar Liginden haksız veya usulsüz yere men edildik. Oldu mu? Bunun şike davası ile alakası uzaktan yakından yok. Benim kimseyi küçük düşürme gibi bir çabam yok, olsa bunu açıkça yapardım zaten :) Ancak bir tartışmada dogru argümanalrla gelmek lazım. Namus davası gitti namus gitti filan diyerek tahriklere cevap bile yazmadım.
Walter Sakana
07.Mayıs.2012, 16:57
CAS davasının açılmasının tek bir sebebi var. Şampiyonlar Liginden haksız veya usulsüz yere men edildik. Oldu mu? Bunun şike davası ile alakası uzaktan yakından yok. Benim kimseyi küçük düşürme gibi bir çabam yok, olsa bunu açıkça yapardım zaten :) Ancak bir tartışmada dogru argümanalrla gelmek lazım. Namus davası gitti namus gitti filan diyerek tahriklere cevap bile yazmadım.
Sana bir özür borçluyum aşağıdaki mesajını ben neden açtık diye okumuşum nasıl olduysa:
Ben buna göre okudum diğer mesajları, kusura bakma.
meddah
07.Mayıs.2012, 16:58
Önceki sayfada da yazdım: Şampiyonlar Ligi'nden usulsüz yere men edilmiş olma durumu devam ediyor hâlâ; puan silme veya şampiyonluğun alınması gibi bir durum söz konusu olmadığına göre, katmerlenerek artmış olması da lazım hatta. "Ülke menfaatleri" açıklaması, şahsen beni zerre tatmin etmedi; sizi nasıl ediyor?
SaLviO
07.Mayıs.2012, 17:02
Önceki sayfada da yazdım: Şampiyonlar Ligi'nden usulsüz yere men edilmiş olma durumu devam ediyor hâlâ; puan silme veya şampiyonluğun alınması gibi bir durum söz konusu olmadığına göre, katmerlenerek artmış olması da lazım hatta. "Ülke menfaatleri" açıklaması, şahsen beni zerre tatmin etmedi; sizi nasıl ediyor?
şahsen beni etmedi
Fernando Gago
07.Mayıs.2012, 17:06
Çarşamba günüydü sanırım basın toplantısı, Ben de büyük beklenti ile geçtim TV karşısına. İzledim büyük bir ciddiyetle. Toplantı bitti. Bendeki his kapalı kapılar ardında anlaşmalar olmuş. Ben açık açık ne oldu ne bitti söylemelerini beklemiyordum zaten. Bu anlaşmaların birden fazla muhattabı var, Özellikle Hükümetin bu anlaşmaların başını çektiğini düşünüyorum. Onlar senelerdir Fenerbahçe Yönetimindeler, emin olmalıyız ki Fenerbahçe'yi en az bizim kadar düşünüyorlar, zevke makarasına çekmediler ya?
Ali Şen başkan gibi kurt bir insan bile aylardır demeç veriliyor bu davayı çekin diye.
Bu Davayı kazanmak bize 45 milyon eurodan ziyade itibar kazandırırdı. Fenerbahçe'nin itibari için de yönetimin büyük tavizler aldığını düşünüyorum. Benim tatmin olma durumum budur. Fenerbahçe'nin Avrupa kupalarından bir sene daha men edilmesi bence düşünülemez mesela, eğer biz bir sene daha Avrupa'ya gidemezsek yönetim ciddi tepkiler alır hatta bu tepkilerin önüne geçemez. UEFA hukuk kurallarının işlediği ama ince noktalarda büyük çakallıkların döndüğü yer. Yönetim de buna göre davrandı ve davayı geri çekti. Fenerbahçe CAS davasında yürüsün sonuna kadar diyen bir akil adam görmedim mesela. Akil adamlıktan kastım "piyasayı" bilen, kurt adamlar.
meddah
07.Mayıs.2012, 17:15
İşte, o alınan tavizler mesele. Ne olabilir ki? Yani, hayır, düz olarak değil de, biraz daha derinine inerek: a) Siz davayı çekin, haksız yere üstünüze gelinmekten vazgeçilsin; veya b) Siz davayı çekin, bazı şeyler görmezden gelinsin.
Burada belli bir kesim b şıkkının söz konusu olduğunu düşünüyor ve ona göre yorum yapıyor, anlıyorum; ama ortalama Fenerbahçeli bu konuda ne düşünüyor, onu anlamaya çalışıyorum. Bunları sorma sebebim bu.
Fernando Gago
07.Mayıs.2012, 17:21
İşte, o alınan tavizler mesele. Ne olabilir ki? Yani, hayır, düz olarak değil de, biraz daha derinine inerek: a) Siz davayı çekin, haksız yere üstünüze gelinmekten vazgeçilsin; veya b) Siz davayı çekin, bazı şeyler görmezden gelinsin.
Burada belli bir kesim b şıkkının söz konusu olduğunu düşünüyor ve ona göre yorum yapıyor, anlıyorum; ama ortalama Fenerbahçeli bu konuda ne düşünüyor, onu anlamaya çalışıyorum. Bunları sorma sebebim bu.
Bunları bilmek mümkün değil Ancak Cuma günü Aziz Yıldırım'ın tutukluluk halinin devamına karar verilince Nihat Özdemir'in ağlamaktan bayılacağı söyleniyor. 3 duruşmadır tutukluluk hali devam ediliyor Nihat Özdemir ilk defa böyle bir aşırı tepki verdi. Nihat Özdemir-RTE ilişkisi malum duble yollar, Asya seyehatlerinde uçak yolculukları vs. Dediğim gibi gizli anlaşmalar yapılmış. Her ne anlaşma olmuşsa olmuş Yönetimin bunu açıklaması beklenemez. Ancak belli turnusol durumları var. Bunlardan birincisi benim için Aziz Yıldırım'ın geleceği, ikincisi Fenerbahçe'nin Avrupa Kupalarında oynayıp oynamacağı bunlar çok belirleyici ve etken olacak. CAS davası her ne kadar alakasız gözükse de bunlarla çok bağlantılı.
RaSenGan
07.Mayıs.2012, 17:25
Türkiye'de adalet sadece kız ismi olarak kalmaya devam ediyor.Yazık gerçekten yazık.İbrahim Akın kendi kendine şike yapmış bir futbolcu olarak tarihe geçti resmen.Hala gelmiş biz suçsuzuz diyenler var.Sözde teşebbüsün cezası puan silmeydi.Demirören amacına ulaştı sonunda.Bunların hesabı bir bir sorulacak.Takımımla bir kez daha gurur duydum bana böyle bir utanç yaşatmadıkları için.
Fernando Gago
07.Mayıs.2012, 17:27
Türkiye'de adalet sadece kız ismi olarak kalmaya devam ediyor.Yazık gerçekten yazık.İbrahim Akın kendi kendine şike yapmış bir futbolcu olarak tarihe geçti resmen.Hala gelmiş biz suçsuzuz diyenler var.Sözde teşebbüsün cezası puan silmeydi.Demirören amacına ulaştı sonunda.Bunların hesabı bir bir sorulacak.Takımımla bir kez daha gurur duydum bana böyle bir utanç yaşatmadıkları için.
Söylediğin kelimelere dikkat et, hangi takım taraftarını utandırmış! Böyle tahrikler yapacaksak ben de sana geç doğmuşsun utanmamak için derim. 2006 yılında dahi ilkokula başlamamıştın sanırım Aygün yanlış mı biliyorum? Kullandığın kelimelere dikkat et burası ortaokul sıraları değil.
RaSenGan
07.Mayıs.2012, 17:29
Söylediğin kelimelere dikkat et, hangi takım taraftarını utandırmış! Böyle tahrikler yapacaksak ben de sana geç doğmuşsun utanmamak için derim. 2006 yılında dahi ilkokula başlamamıştın sanırım Aygün yanlış mı biliyorum? Kullandığın kelimelere dikkat et burası ortaokul sıraları değil.
Aramızda iki ya da üç yaş fark var.Benim takımım şike yapmış olsa ben utanç duyardım.Şike yapıldığı da apaçık ortada.Ha ama derseniz ki İbrahim Akın kendi kendine kafede buluştu kendi kendine para verdi kendi kendine şike yaptı o zaman tamam.
RaSenGan
07.Mayıs.2012, 17:32
Bir de şey var.Sahaya yansımadığı halde İbrahim Akın,Serdar Kulbilge,Ümit Karan ceza alıyor.Kimi yiyor bunlar anlamıyorum.
Fernando Gago
07.Mayıs.2012, 17:33
Aramızda iki ya da üç yaş fark var.Benim takımım şike yapmış olsa ben utanç duyardım.Şike yapıldığı da apaçık ortada.Ha ama derseniz ki İbrahim Akın kendi kendine kafede buluştu kendi kendine para verdi kendi kendine şike yaptı o zaman tamam.
Tekrar söylüyorum keşke gerçekten adaletli bir dava olsaydı da Türkiye'de en azından son 10 senede soruşturmalar yapılsaydı, Fenerbahçe en az 8 9 kere şampiyon olmuştu Şikesiz bir ligde. Bu Takım 29 senedir kupa alamıyor, son 5 senede 2 defa son maçta şampiyonluk kaçırdı. Gidicek Belediye maçında forveti satın alıcak, Ankaragücü'nü kendi evinde bağlayacak ha? Bu iddialara hele hele somut bir şey olmayan iddialara anca fanatikler inanır. Ben seni daha küçük biliyordum yazdıkların olgunlaşmamış. Bunu dost eleştirisi olarak kabul et :) Neyse en azından bugünlük yeter. Ben ctesi günkü maçıma bakarım, beriki konuşmaya devam etsin.
RodRiGOtELLo14
07.Mayıs.2012, 17:43
Yine kazanan kim LİGtv.
RaSenGan
07.Mayıs.2012, 17:44
Tekrar söylüyorum keşke gerçekten adaletli bir dava olsaydı da Türkiye'de en azından son 10 senede soruşturmalar yapılsaydı, Fenerbahçe en az 8 9 kere şampiyon olmuştu Şikesiz bir ligde. Bu Takım 29 senedir kupa alamıyor, son 5 senede 2 defa son maçta şampiyonluk kaçırdı. Gidicek Belediye maçında forveti satın alıcak, Ankaragücü'nü kendi evinde bağlayacak ha? Bu iddialara hele hele somut bir şey olmayan iddialara anca fanatikler inanır. Ben seni daha küçük biliyordum yazdıkların olgunlaşmamış. Bunu dost eleştirisi olarak kabul et :) Neyse en azından bugünlük yeter. Ben ctesi günkü maçıma bakarım, beriki konuşmaya devam etsin.
Gerçekten adaletli bir dava olsaydı Fenerbahçe şu an şampiyon olma değil Süper Lige çıkma mücadelesi veriyor olurdu :) Belki diğer takımlar da olurdu belki biz de olabilirdik bilmiyorum.Dava uzun seneleri kapsayan bir dava değil.Ama şu anki haliyle Fenerbahçe'nin bu ligte olması yanlış.Siz de biliyorsunuz olanları.Kimse kimseyi kandırmaya çalışmasın.Belki kendinize yediremiyorsunuz ben olsam ben de yediremem bunu kabullenemem.Ama ortada gerçekler var.Hatta şunu sorayım.Önceki sezonlar da araştırılsın bakılsın diğer takımlara diyorsunuz da önceki sezonlar GS ve diğer takımlar şike yaptı da FB hiç yapmadı mı sizce ? Neyse gereği yok bunların.Ne desek boşuna.Adaletsizlik almış başını gidiyor ülkede.Sadece bu konuda değil her konuda böyle.
SaLviO
07.Mayıs.2012, 17:46
olan bizim emenikeye oldu :D :D :D gitti güzelim topçu :D :D
sui generis
07.Mayıs.2012, 17:55
İbrahim Akın'ın bu maçta bahis oynadığı için ceza aldığını, Fenerbahçe yle alakası olmadıgını milyonlarca kez yazmak zorundayız.
furkan58
07.Mayıs.2012, 17:56
Madem bu olay Fenerbahçe'yi kurtarma operasyonu o zaman böyle bi operasyon olur muydu ? Madem her şey planlı , programlıydı bu davalar olur muydu ? Azıcık aklınız aldığınca konuşun sonra gelip tartışalım.
Flawless Victory
07.Mayıs.2012, 18:01
Bir kere şunun farkına varalım.
A) Fenerbahçe'nin davasını geri çekmemesi ve bunun sonucunda Türk futbolunun muhtemel kayıpları
ile
B) Fenerbahçe'nin Türk futbolunu düşürdüğü hal
İki durum kıyaslandığında, eğer devlet olarak olaya el koyacaksan B seçeneği üzerine gidersin ve gereken cezaları verip kamuoyunu rahatlatır, hiç olmazsa böyle şeyler oluyor ama herkes hak ettiği cezayı da alıyor dersin.
Fakat sen A seçeneğinden giderek Fenerbahçe ile anlaşıp, Fenerbahçe'nin kararlar belli olmadan "kararları öğrenmesi", bir başka ifadeyle 2. bir şikeye imza atılması yoluna gidersen ortada ne futbol kalır ne de devlet. Bu açıklamayı Fenerbahçe üzerinden yapıyorum, çünkü Aziz Yıldırım'ın da ceza almamasının bu davanın geri çekilmesi ile bağlantısı var.
Foruma her girdikçe yazmayayım diyorum ama dayanamıyorum. Fenerbahçe'ye ceza verilmediği final maçı öncesi açıklanıyor. Bu çok manidardır. Her şey açıktır.
Flawless Victory
07.Mayıs.2012, 18:02
Madem bu olay Fenerbahçe'yi kurtarma operasyonu o zaman böyle bi operasyon olur muydu ? Madem her şey planlı , programlıydı bu davalar olur muydu ? Azıcık aklınız aldığınca konuşun sonra gelip tartışalım.
Teknik takibe takılıp da görmezden gelinemez. Dava açılır ve kapatılır bu kadar basit.
Gncl1905
07.Mayıs.2012, 18:03
İbrahim Akın'ın bu maçta bahis oynadığı için ceza aldığını, Fenerbahçe yle alakası olmadıgını milyonlarca kez yazmak zorundayız.
Bu nerede yazıyor? Hiçbir yerde görmedim. Hadi İ.Akın kendi kendine şike yaptı 2 Fenerbahçe yöneticisinin yaptığı da mı bahis şikesi pardon şike teşebbüsü?
RaSenGan
07.Mayıs.2012, 18:04
Yöneticileriniz de bahis oynadı dimi ?
SaLviO
07.Mayıs.2012, 18:04
genelde kararlar bizim maçlardan 2 3 saat önce açıklanırdı ama bu seferki istisna olmuş
byariff
07.Mayıs.2012, 18:05
Espnde çikmis Tff turk kluplerini temize cikardi.
http://espn.go.com/sports/soccer/story/_/id/7899548/turkish-league-teams-including-fenerbahce-cleared-match-fixing-scandal
tyfnkrvl07
07.Mayıs.2012, 18:09
http://uefaawareness.com/post/22561124011/fenerbahce-and-club-chairman-aziz-yildirim-vindicated bu ne diyo
Corpus
07.Mayıs.2012, 18:13
Hala Fenerbahçe temiz diyorlar :n:
nannar
07.Mayıs.2012, 18:14
http://uefaawareness.com/post/22561124011/fenerbahce-and-club-chairman-aziz-yildirim-vindicated (http://forum.turksportal.net/vb//redirector.php?url=http%3A%2F%2Fuefaawareness.com% 2Fpost%2F22561124011%2Ffenerbahce-and-club-chairman-aziz-yildirim-vindicated) bu ne diyo
Fenerbahçe ve Aziz yıldırım TFF trafından aklandı diyor kısaca
Sekopej
07.Mayıs.2012, 18:18
Şuraya gelip de, şeref, onur, gurur gibi iddialı laflar etmezsek sevinirim.
Çünkü size göre bu olay Türkiye'de varsa, sadece bunu yapan Fenerbahçe mi?
Ve zamanında Malatya'ya giden doğanlar?
Tabi ya, o zaman yasa yoktu, o nedenle şimdi şerefsizlik dediğiniz şey, o zaman şerefsizlik değildi.
Aurelio olayında da Fenerbahçe'yi çok ama çok eleştirenler vardı oysa habersizdiler bir gecede 3 sporcuyu ilk defa kimin bu şekilde vatandaşlığa geçirdiğinden.
O nedenle, kullandığını kelimelere dikkat edin, olmuştur ya da olmamıştır, bu elbette tartışılır, tartışılsın ama kümede kalma mücadelesi verdiğin sezonda, şike yapmadım diye, -ülkede şike/teşvik gerçeği vardır düşüncesindeysen-, çıkıp da, onurluyuz, şerefliyiz kelimelerini kullanma.
Night_Mare17
07.Mayıs.2012, 18:20
Konu niye hala açık anlamadım. Şike var cezalar verildi olay bitti. Konu kitlenebilir bence.
Flawless Victory
07.Mayıs.2012, 18:21
Galatasaray geçmişte yaptıysa ispatlansın cezası verilsin, şike yaptığı ispatlanıp da ceza verilmeyenler de hak ettiğini bulsun.
RaSenGan
07.Mayıs.2012, 18:22
Şuraya gelip de, şeref, onur, gurur gibi iddialı laflar etmezsek sevinirim.
Çünkü size göre bu olay Türkiye'de varsa, sadece bunu yapan Fenerbahçe mi?
Bırakalım bunları.Geçmiş mesajları aratmayın şimdi bana.Adınız gibi emindiniz suçsuz olduğuna neler diyordunuz.Fenerbahçe'nin şike yaptığını iddaa eden bir adama 10 kişi yükleniyordunuz.Fenerbahçe bunu yapmaz biz şerefimize leke sürdürmeyiz o bu şu... Aylardır siz şeref onur gururdan bahsediyordunuz şimdi biz bahsedince niye sorun oldu ?
Walter Sakana
07.03.2011
G.BİRLİĞİ-F.BAHÇE: 2-4
ETİK KURULU RAPORU:
- Aziz Yıldırım’ın şike fiilini işlediği veya buna teşebbüs ettiği kanaati oluşturacak yeterli kanıt bulunmadığı;
- İlhan Ekşioğlu’nun şike teşebbüsünde bulunduğu...
- Serdar Kulbilge’nin şike teşebbüsü içinde olduğu yolunda makul şüphe bulunduğu
- Doğan Ercan’ın şike teşebbüsünde bulunduğu
- Zafer Önder İpek ve Cengiz Demirel’in şike teşebbüsü içinde olduğu yolunda makul şüphe bulunduğu, Serkan Çalık, Hurşut Meriç, Mehmet Akgün, Jedinak, Harbuzi, Orhan Şam, Azofeifa hakkında kanaate yetecek delil bulunmadığı...
İlhan Ekşioğlu’nun F.Bahçe yöneticisi olması nedeniyle şike faaliyetinin F.Bahçe Kulübü’ne izafe edilmesinin uygun olacağı, ancak bu eylemden diğer yöneticilerinin haberdar olduğuna ilişkin bir kanıta rastlanmadığı, Ekşioğlu’nun kurulumuza verdiği sözlü beyanında kulüp adına yapacağı işlemlerle ilgili olarak toplantılarda karar alındığı ve görevlendirme ye da yetkilindirme yapıldığını bildirmesi karşısında dosya içeriğinde Ekşioğlu’nun bu maçta görevlendirildiğine dair bir belge ya da karara da rastlanmadığı, ayrıca gözlemci raporlarında ve maç seyrinde futbolcuların oyunlarından şüpheye düşülmesini haklı kılacak bir anormallik gözlemlenmediği, Zafer Önder İpek’in G.Birliği Kulüp Müdürü olması nedeniyle şüphenin G.Birliği Kulübü’ne izafe edilmesinin uygun olacağı oybirliğiyle mütalaa olunur.
CEZALAR:
SERDAR KULBİLGE'nin, 07.03.2011 günü oynanan Gençlerbirliği-Fenerbahçe müsabakasında, müsabaka sonucunu etkilemeye teşebbüsü nedeniyle FDT'nin 58/2-a maddesi uyarınca takdiren 2 YIL MÜSABAKALARDAN MEN CEZASI ile cezalandırılmasına,
İLHAN YÜKSEL EKŞİOĞLU'nun, 22.04.2011 günü oynanan Eskişehirspor- Trabzonspor, 07.03.2011 günü oynanan Gençlerbirliği-Fenerbahçe, 15.05.2011 günü oynanan Fenerbahçe-Ankaragücü müsabakalarında, müsabaka sonucunu etkilemeye teşebbüsü nedeniyle FDT'nin 58/2-a maddesi uyarınca takdiren 3 YIL HAK MAHRUMİYETİ CEZASI ile cezalandırılmasına,
CENGİZ DEMİREL'in 07.03.2011 günü oynanan Gençlerbirliği-Fenerbahçe müsabakasında, müsabaka sonucunu etkilemeye teşebbüsü nedeniyle FDT'nin 58/2-a maddesi uyarınca 1 YIL HAK MAHRUMİYETİ CEZASI ile cezalandırılmasına,
MEHMET ŞEN'in, 07.03.2011 günü oynanan Gençlerbirliği-Fenerbahçe müsabakasında, müsabaka sonucunu etkilemeye teşebbüsü nedeniyle FDT'nin 58/2-a maddesi uyarınca 1 YIL HAK MAHRUMİYETİ CEZASI ile cezalandırılmasına,
SONUÇ:
Gençlerbirliği-Fenerbahçe maçında 4 kişinin karıştığı bir şike teşebbüsü var ama sahaya yansıyan şike yok!
Peki onu geçelim. Serdar Kulbilge şike teşebbüsünde bulunduğu için 2 YIL ceza alıyor ve maçta Gençlerbirliği kalesini koruyorken sahaya yansımama nasıl oluyor??? Ümit Karan için son bilmem kaç dakikada oynadı, İbrahim Akın bahis oynadığı için diyenler buna da bir cevap verebilir mi Serdar kaç dakika oynadı ve ne için suçlu bulundu?
RaSenGan
Bu arada Avrupa'daki bir çok ülkeye rezil olmuş durumdayız şu an.Adamlar gülüyor yaşanılan olaylara.
Lucas Neill
Konu niye hala açık anlamadım. Şike var cezalar verildi olay bitti. Konu kitlenebilir bence.
Evet ya aylardir sucumuz kanitlanmadi diye bi ton sey yaziliyodu o da kanitlandi tartismanin anlami yok heralde artik.
furkan58
07.Mayıs.2012, 18:24
Şike KESİN olarak var diyemeyiz. Olay daha bitmedi.
Sekopej
07.Mayıs.2012, 18:24
Tahkim?
Devam eden dava?
Dünyanın her yerinde Yargıtay vardır, o zaman kaldırılsın tüm Yargıtaylar?
Bilerek, tahrik etmek için bu kadar çabaya gerek yok, evinizde 7 puan kaybetmeseydiniz şampiyondunuz, onun hırsını buradan çıkarmayın.
byariff
07.Mayıs.2012, 18:25
Skysportta"da cikmis sike haberi
http://s1.directupload.net/images/120507/pgksntxi.swf
nannar
07.Mayıs.2012, 18:25
Bu ülkede her takım şike ve teşvik işlerine yıllardır karışmıştır ve teşebbüs de etmiştir bu işlere. Geçen sene yapılan operasyonla tutuklanan ve hala yargılanan kişilerin bağlı oldugu kulüplerin günahı neydi diye sorarsanız sporda şiddet yasasını çıkarıp bu işleri engellemek ve sona erdirmek için bir araya geldikten sonra bu işlere devam etme cüretini,cesaretini ve hakkını kendinden görmeleridir. Geçen sene Galatasaray şampiyonluk yarışında olsa belki bizim yöneticiler de buna cesaret edeceklerdi bilemiyorum.Fakat ben biliyorumki eğer kendi kulübümle ilgili bu tarz şeyler ortaya çıksa utanır,sıkılır ve bunu yapan başkan,yönetici ya da futbolculara nefret kusardım.Yıllar önce İstanbulspor maçında aldıgımız galibiyetten hala utanıyorum.Fakat Fenerbahçe'mizin taraftarları bunu yapmak yerine şike ya da teşvik olduguna dari tüm kanıt ya da yargıları çürütme yoluna gidiyorlar :) Galatasray'ın mazisi temiz mi? HAYIR. Geçen sezonu temiz mi ?EVET
Bunu anlatıyoruz sadece. Fenerbahçe'nin mazisi de geçen sezonu da TEMİZ :) Tebrikler ve alkışlar sarı lacivert için gelsin o zaman...
SaLviO
07.Mayıs.2012, 18:26
Bu arada Avrupa'daki bir çok ülkeye rezil olmuş durumdayız şu an.Adamlar gülüyor yaşanılan olaylara.
sence bizim ligimizi bizden başka takip eden varmıdır :D :D
belki biraz bi ihtimal brazilya oda alex,zico,carlos vs vs faktörü
Corpus
07.Mayıs.2012, 18:26
Şike KESİN olarak var diyemeyiz. Olay daha bitmedi.
Daha nasıl bir kanıt arıyorsunuz ?
RaSenGan
07.Mayıs.2012, 18:27
sence bizim ligimizi bizden başka takip eden varmıdır :D :D
belki biraz bi ihtimal brazilya oda alex,zico,carlos vs vs faktörü
http://www.marca.com/2012/05/07/futbol/futbol_internacional/1336384173.html?a=9e8ffbf8375d6362f657a12851304628&t=1336400232
http://www.guardian.co.uk/football/2012/may/07/turkish-federation-match-fixing?newsfeed=true
http://www.dailymail.co.uk/sport/football/article-2140668/Turkish-match-fixing-scandal-Two-players-banned-Fenerbahce-cleared.html#ixzz1uC2J1jJP
http://www.spox.com/de/sport/fussball/international/tuerkei/1205/Artikel/manipulationsskandal-verband-plaediert-auf-nicht-schuldig-demiroeren-keine-bestrafung-fuer-fenerbahce-und-co.html
:)
Sekopej
07.Mayıs.2012, 18:28
Bırakalım bunları.Geçmiş mesajları aratmayın şimdi bana.Adınız gibi emindiniz suçsuz olduğuna neler diyordunuz.Fenerbahçe'nin şike yaptığını iddaa eden bir adama 10 kişi yükleniyordunuz.Fenerbahçe bunu yapmaz biz şerefimize leke sürdürmeyiz o bu şu... Aylardır siz şeref onur gururdan bahsediyordunuz şimdi biz bahsedince niye sorun oldu ?
Ben hala suçsuz olduğumuzu düşünüyorum.
Savcının şike/teşvikte kullanıldığını iddia ettiği paraların makbuzları/faturaları gösterilmişken, savcının iddia edip çürütülen paralar üzerinden İlhan Ekşioğlu şike yapmıştır diye karar çıkmış. Bunu kabul etmem mümkün değil.
Ve bu kadar gergin olmana/olmanıza gerek yok, çıkıp bu ülkede şike/teşvik vardır diyen siz, geçmişte yaşanan bazı olaylar da var ve bunlar ortadayken, böyle olmadığı için, temiz olduğumuz için gibi gerekçelerle şeref, onur lafları etmenizi anlayamıyorum.
Sebebini de önceki mesajımda yazdım, yeniden okuyabilirsin.
LadroN
07.Mayıs.2012, 18:28
Birazdan masumiyet karinesi konulu bir mesaj bekliyorum.
Corpus
07.Mayıs.2012, 18:29
Tahkim?
Devam eden dava?
Bilerek, tahrik etmek için bu kadar çabaya gerek yok, evinizde 7 puan kaybetmeseydiniz şampiyondunuz, onun hırsını buradan çıkarmayın.
Yahu siz şike yapmışsınız olay kanıtlanmış. Dediğiniz o temiziz lafları tersine çıkmış. Kendinizi nasıl kurtaracağınızı bilmiyor ve sinir stres içinde garip garip çözüm yolları arıyorsunuz. Biz 3-5 puan kaybettik diye mi hırsımızı buradan çıkaracağız ? Bu şampiyonluğu kaybetsek bile "ŞİKE' ye başvuracak kadar ACİZ bir konuma gelmeden kaybederiz."
Daha hala bize laf atmaya kalkmayın Yeter! Bir dönün bakın takımınız ne hallerde!
nannar
İlk ve son kez rica ediyorum Fenerbahçe'MİZ demezsen çok memnun olurum.
TFF başkanımız Yıldırım Demirören bile sahiplenirken bizim sahiplenmememiz ayıp olur. Bundan sonra varsa yoksa Fenerbahçe'miz ve Türk futbolunun marka değeri için çalışacağız :) Bu işin taraftarlarla falan alakası yok. Ülke menfaatleri için geçen sezon yaşanan herşeyi unutup önümüze bakalım lütfen.Konu bence de kilitlenebilir. Şike,teşvik ya da teşebbüsü kim yaptıysa cezalarını aldı.Sahaya yansıyan birşey yok. Zaten suçlar kişileri bağlar. Tahkim de 5-10 günü kişilere verilen cezaları kaldırsın. Mahkeme başkanımızı serbest bıraksın ve normale dönelim artık.
furkan58
Daha nasıl bir kanıt arıyorsunuz ?
Biz her sayfa cevaplamaktan yorulduk siz hala sormaktan bıkmadınız.
Tahkim?
Devam eden dava?
Uzun zamandır bu kadar güldüğüm bir mesaj olmamıştı. Yabancı basından haberleri koymuş ve adamlar gülüyormuş şu an yaşanan olaylara :D
Corpus
07.Mayıs.2012, 18:31
Yahu Furkan bu PFDK şike var demiş mi dememiş mi ?
SaLviO
07.Mayıs.2012, 18:31
http://www.marca.com/2012/05/07/futbol/futbol_internacional/1336384173.html?a=9e8ffbf8375d6362f657a12851304628&t=1336400232 (http://forum.turksportal.net/vb//redirector.php?url=http%3A%2F%2Fwww.marca.com%2F20 12%2F05%2F07%2Ffutbol%2Ffutbol_internacional%2F133 6384173.html%3Fa%3D9e8ffbf8375d6362f657a1285130462 8%26t%3D1336400232)
http://www.guardian.co.uk/football/2012/may/07/turkish-federation-match-fixing?newsfeed=true (http://forum.turksportal.net/vb//redirector.php?url=http%3A%2F%2Fwww.guardian.co.uk %2Ffootball%2F2012%2Fmay%2F07%2Fturkish-federation-match-fixing%3Fnewsfeed%3Dtrue)
http://www.dailymail.co.uk/sport/football/article-2140668/Turkish-match-fixing-scandal-Two-players-banned-Fenerbahce-cleared.html#ixzz1uC2J1jJP (http://forum.turksportal.net/vb//redirector.php?url=http%3A%2F%2Fwww.dailymail.co.u k%2Fsport%2Ffootball%2Farticle-2140668%2FTurkish-match-fixing-scandal-Two-players-banned-Fenerbahce-cleared.html%23ixzz1uC2J1jJP)
http://www.spox.com/de/sport/fussball/international/tuerkei/1205/Artikel/manipulationsskandal-verband-plaediert-auf-nicht-schuldig-demiroeren-keine-bestrafung-fuer-fenerbahce-und-co.html (http://forum.turksportal.net/vb//redirector.php?url=http%3A%2F%2Fwww.spox.com%2Fde% 2Fsport%2Ffussball%2Finternational%2Ftuerkei%2F120 5%2FArtikel%2Fmanipulationsskandal-verband-plaediert-auf-nicht-schuldig-demiroeren-keine-bestrafung-fuer-fenerbahce-und-co.html)
:)
ben medayadan ziyade halkı kasttetmiştim ama neyse :D
furkan58
07.Mayıs.2012, 18:32
Yahu siz şike yapmışsınız olay kanıtlanmış. Dediğiniz o temiziz lafları tersine çıkmış. Kendinizi nasıl kurtaracağınızı bilmiyor ve sinir stres içinde garip garip çözüm yolları arıyorsunuz. Biz 3-5 puan kaybettik diye mi hırsımızı buradan çıkaracağız ? Bu şampiyonluğu kaybetsek bile "ŞİKE' ye başvuracak kadar ACİZ bir konuma gelmeden kaybederiz."
Daha hala bize laf atmaya kalkmayın Yeter! Bir dönün bakın takımınız ne hallerde!
Kanıtlanan hala bişey yokken böyle demek sizin ACİZliğinizdir neyse tahkimiydi daha bir sürü şeyi var bekleyip görücez.
Siz kendi takımınıza bakıp bize laf atmayı bırakın o zaman YETER dicez bizde. Takımımız şampiyonluk oynuyor bu koşullarda siz ? 9 puandan şampiyonluğu vermenin korkusunu yaşıyorsunuz
RaSenGan
07.Mayıs.2012, 18:33
Ben hala suçsuz olduğumuzu düşünüyorum.
Savcının şike/teşvikte kullanıldığını iddia ettiği paraların makbuzları/faturaları gösterilmişken, savcının iddia edip çürütülen paralar üzerinden İlhan Ekşioğlu şike yapmıştır diye karar çıkmış. Bunu kabul etmem mümkün değil.
Ve bu kadar gergin olmana/olmanıza gerek yok, çıkıp bu ülkede şike/teşvik vardır diyen siz, geçmişte yaşanan bazı olaylar da var ve bunlar ortadayken, böyle olmadığı için, temiz olduğumuz için gibi gerekçelerle şeref, onur lafları etmenizi anlayamıyorum.
Sebebini de önceki mesajımda yazdım, yeniden okuyabilirsin.
Hapiste olanlara sorsak onların da %80'i suçsuzum der :) Kimse kolay kolay kabullenmek istemez suçunu.Bizim kanıtlanmış bir suçumuz yok.Alnımızın akı gibi temiz çıktık bu pisliğin içinden.O yüzden şeref onur gibi lafları biz edebiliriz.O lafları etmemesi gerekenler etmemeli.
SaLviO
07.Mayıs.2012, 18:33
TFF başkanımız Yıldırım Demirören bile sahiplenirken bizim sahiplenmememiz ayıp olur. Bundan sonra varsa yoksa Fenerbahçe'miz ve Türk futbolunun marka değeri için çalışacağız :) Bu işin taraftarlarla falan alakası yok. Ülke menfaatleri için geçen sezon yaşanan herşeyi unutup önümüze bakalım lütfen.Konu bence de kilitlenebilir. Şike,teşvik ya da teşebbüsü kim yaptıysa cezalarını aldı.Sahaya yansıyan birşey yok. Zaten suçlar kişileri bağlar. Tahkim de 5-10 günü kişilere verilen cezaları kaldırsın. Mahkeme başkanımızı serbest bıraksın ve normale dönelim artık.
peki fenerbahçe 50 yıl men cezası alsın 50 kerede küme düşme cezası çıksın düşsün cıksın düşsün türk futbolu o zaman temizlenmiş olucakmı sence temizleme operasyonu yapılacaksa son 25 yılı inceliceksin türk futbolunu aziz yıldırım kirletmedi ama onun adı altında temizlemeye calışıyorlar
Corpus
07.Mayıs.2012, 18:34
Kanıtlanan birşey yok mu ? :n:
LadroN
07.Mayıs.2012, 18:34
Kanıtlanan hala bişey yokken böyle demek sizin ACİZliğinizdir neyse tahkimiydi daha bir sürü şeyi var bekleyip görücez.
Siz kendi takımınıza bakıp bize laf atmayı bırakın o zaman YETER dicez bizde. Takımımız şampiyonluk oynuyor bu koşullarda siz ? 9 puandan şampiyonluğu vermenin korkusunu yaşıyorsunuz
Yanlisin var 4,5 puana dusuyor o uber finalde.
Hapiste olanlara sorsak onların da %80'i suçsuzum der :) Kimse kolay kolay kabullenmek istemez suçunu.Bizim kanıtlanmış bir suçumuz yok.Alnımızın akı gibi temiz çıktık bu pisliğin içinden.O yüzden şeref onur gibi lafları biz edebiliriz.O lafları etmemesi gerekenler etmemeli.
Ben de o malum davadan bir şey çıkacağını sanmıyorum da ne zaman alnınızın akı gibi temiz çıktınız ? Kim akladı sizi ?
RaSenGan
07.Mayıs.2012, 18:35
ben medayadan ziyade halkı kasttetmiştim ama neyse :D
Haberleri de halk okumuyor mu :D Yorumlar da var altta :)
Uzun zamandır bu kadar güldüğüm bir mesaj olmamıştı. Yabancı basından haberleri koymuş ve adamlar gülüyormuş şu an yaşanan olaylara :D
Sen hala konuşabiliyor musun :confused:
SaLviO
07.Mayıs.2012, 18:35
aklınımız akıyla çıktığınız olay hangisi onu tam anlamadım 1 milyon olayımı yoksa diğer giden arabalarmı
Sekopej
07.Mayıs.2012, 18:37
Takımıma bakıyorum, son 2 maç ve 2 galibiyetle gelecek 2 kupa.
Sonra da Genel Kurul'dan isteğim, takımı ligden çekmesi, bunu ilk mesajımda yazdım, karar açıklandıktan sonra ki.
Bir oyunlar döndüğünü düşünüyorum. Garip çözüm yolu diye bir şey yok, siz bu açıklanan kararın garip olmadığını mı düşünüyorsunuz?
Bence çok saçma şekilde cezalar verilmiş, yani saçmalık olduğunu siz de kabul ediyorsunuz. Ben de buna bağlı itiraz mercii olan Tahkim Kurulu'nu gösteriyorum.
Ve devam eden mahkemeyi gösteriyorum. Sonuçta PFDK sadece cezaları açıkladı, üzerine konuşulacak daha çok konu var.
Diyorum ya, bu şekilde iddialı laflardan kaçınalım, tamamen sizin mantığınızla yazıyorum bunu, ilk günden beri güttüğünüz mantıkla, Türkiye'de şike/teşvik vardır diyorsunuz ve bunu sadece Fenerbahçe yapmıştır diyerek ekliyorsunuz. Eğer Türkiye'de sizin mantığınızla şike/teşvik varsa emin ol, bunu diğerleri de yapmıştır. Bu benim değil, sizin mantığınıza göre ortaya çıkan durum.
Hal böyleyken, sadece Aziz Yıldırım bile dinlenirken Trabzon ve Beşiktaş ile alakalı şüpheler ortaya çıkıyorsa, tüm kulüpler Aziz Yıldırım'ın dinlendiği gibi dinlense ortaya neler neler çıkar kimbilir?
Sizin mantığınıza göre bu şekilde yorum yapmanız lazım ama buraya gelip, şeref, onur, gibi büyük harflerle kelimeler yazarsanız, bunu ben Fenerbahçe düşmanlığı olarak yorumlarım.
Haberleri de halk okumuyor mu :D Yorumlar da var altta :)
Sen hala konuşabiliyor musun :confused:
Neden konuşmamam gerektiğini söylediğin anda susarım.
Corpus
07.Mayıs.2012, 18:37
Sizin şike yaptığınıza inanmanız için Aziz'in çıkıp " Evet beyler şike yaptık dağılın!" mı demesi gerekiyor anlamıyorum ki sizi.
@Sekopej
Ben sadece Fenerbahçe yaptı diye diretmiyorum. Başka direten de yok sanıyorum. Onu sadece siz söylüyorsunuz
LadroN
07.Mayıs.2012, 18:40
Başkanimiz ne zaman cikiyor siz ondan haber verin.
Sekopej
07.Mayıs.2012, 18:41
Aygün demiştim, acaba küme düşme potasına mı iner denilen bir sezonda neyin şikesini yapacak?
Şimdi konuyu Galatasaray'a saptırıyorsun dersiniz diye yazmıyorum bazı şeyleri ama yine önceki mesajlarımda demiştim, yasa yoktu o zaman yapılan şerefsizlik değil yasa geldi yapılan şerefsizlik.
O nedenle ayıracımız yasaysa, haklısın, değilse biraz daha dikkat edelim kullandığımız kelimelere.
SaLviO
07.Mayıs.2012, 18:41
Başkanimiz ne zaman cikiyor siz ondan haber verin.
cumartesi akşamı kupayı kaldırıcak allahın iznniyle
Corpus
07.Mayıs.2012, 18:42
Kaldırıp rakip kaptana teslim etmesin ?:n:
Night_Mare17
07.Mayıs.2012, 18:43
Daha nasıl bir şey yok ya. Disiplun kurulu cezaları nedeniyle yazmış etik raporunda da her şey yazıyor.
SaLviO
07.Mayıs.2012, 18:44
bunayacak kadar yaşlı değil bizim başkan :D
byariff
07.Mayıs.2012, 18:44
SON DAKİKA: TFF yönetim kurulu, Etik Kurulu raporunu Türkçe ve İngilizce olarak UEFA'ya gönderdi.
furkan58
07.Mayıs.2012, 18:45
Alex rakip kaptan olmadığı için kendi kaptanına teslim etmiş olucak :)
Sekopej
07.Mayıs.2012, 18:45
Sizin şike yaptığınıza inanmanız için Aziz'in çıkıp " Evet beyler şike yaptık dağılın!" mı demesi gerekiyor anlamıyorum ki sizi.
@Sekopej
Ben sadece Fenerbahçe yaptı diye diretmiyorum. Başka direten de yok sanıyorum. Onu sadece siz söylüyorsunuz
Sadece Fenerbahçe yaptı diye diretmiyorsanız, bizim adımız yok, biz onurluyuz, biz namusluyuz gibi laflar etmeyin diyorum ben de.
Ha edebilirsin elbette, sorun değil ama olayı buna bağlayıp, sırf Fenerbahçelilere laf sokabilmek için bunu etmeyin.
Türkiye'de varsa, bunu yapmayan yoktur herhalde? O zaman şeref için ayıracak yakalanıp/yakalanmamak mı yoksa yasa öncesi/yasa sonrası durum mu?
Bazı düşünceleri savunabilirsiniz, bunu belirtebilirsiniz, hakaret olmadıktan sonra bu konuda özzgürsünüz, ben takıldığım noktayı belirttim, herkes böyle düşünüyor diye de bir iddiam yok, sağduyulu Galatasaraylı arkadaşlar da vardır elbet.
Night_Mare17
07.Mayıs.2012, 18:46
Bizi Avrupa'ya rezil ettiniz ya hepiniz yok olun inşallah. Bunu yapanlar haindir hain.
LadroN
07.Mayıs.2012, 18:47
Insallah insallah.biz zaten tum turk takimlari olarak size calisiyoruz.figuran galatasaryi da yenerek sampiyon olursunuz katmerli sevinc olur.
Sekopej
07.Mayıs.2012, 18:47
Daha nasıl bir şey yok ya. Disiplun kurulu cezaları nedeniyle yazmış etik raporunda da her şey yazıyor.
O zaman UEFA bize 5 yıl men cezası verecek. Tüm kulüplerimize. Aylarca bunun korkusu pompalanmadı mı?
Ya vermezse? Hani böyle bir değişiklik olursa UEFA el atacaktı? Ya vermezse bu sefer ne diyeceksiniz acaba?
SaLviO
07.Mayıs.2012, 18:48
Insallah insallah.biz zaten tum turk takimlari olarak size calisiyoruz.figuran galatasaryi da yenerek sampiyon olursunuz katmerli sevinc olur.
allahın izniyle oluruz burda forumda hep beraber seviniriz sen ben nannar :D :D :D
LadroN
07.Mayıs.2012, 18:50
allahın izniyle oluruz burda forumda hep beraber seviniriz sen ben nannar :D :D :D
Aynen once bagdat caddesine sonra caglayana ordan da florya'ya yururuz temiz:icon_evil::D
Sekopej
07.Mayıs.2012, 18:51
Sınırları zorlamayın, aylardır UEFA da UEFA diyorsunuz, UEFA çıkıp, TFF gereğini yapmıştır, biz karışmayız dese UEFA'ya da düşman olursunuz siz.
UEFA bu durumu kabul ederse, evet TFF doğru yapmış diyebilecek misiniz acaba siz?
Şunu da ekleyeyim, bu cezaları Tahkim de onarsa, Genel Kurul kesinlikle takımı ligden çekmeli. Yönetimden de bu şekilde bir pazarlık için anlaşanlar olduysa, onlara da hakkımı helal etmiyorum, büyük iş adamlarının siyasi iradeye karşı koyamayacağını düşünüyordum ama pazarlık da bu şekildeyse hiç ama hiç olmadı.
Night_Mare17
07.Mayıs.2012, 18:52
Aynen once bagdat caddesine sonra caglayana ordan da florya'ya yururuz temiz:icon_evil::D
Belki Taksim'de yine karşılaşırız. :p :0:
Nedvedmania
07.Mayıs.2012, 18:53
"TFF,Türk futbolunun en büyük şike skandalında sihirbazlık yapıp klüpleri cezasız bıraktı."
http://www.tagesspiegel.de/sport/wie-weggezaubert-tuerkischer-verband-mildert-strafen-im-manipulationsskandal/6586906.html
Night_Mare17
07.Mayıs.2012, 18:54
Son Dakika:Alman Futbol Federasyonu UEFA dan Türk Futbolunun Avrupa'dan tamamen men edilmesi için başvuruda bulundu
Corpus
07.Mayıs.2012, 18:55
Sadece Fenerbahçe yaptı diye diretmiyorsanız, bizim adımız yok, biz onurluyuz, biz namusluyuz gibi laflar etmeyin diyorum ben de.
Ha edebilirsin elbette, sorun değil ama olayı buna bağlayıp, sırf Fenerbahçelilere laf sokabilmek için bunu etmeyin.
Türkiye'de varsa, bunu yapmayan yoktur herhalde? O zaman şeref için ayıracak yakalanıp/yakalanmamak mı yoksa yasa öncesi/yasa sonrası durum mu?
Bazı düşünceleri savunabilirsiniz, bunu belirtebilirsiniz, hakaret olmadıktan sonra bu konuda özzgürsünüz, ben takıldığım noktayı belirttim, herkes böyle düşünüyor diye de bir iddiam yok, sağduyulu Galatasaraylı arkadaşlar da vardır elbet.
Açıkça ben kendi düşüncemi söyleyeyim;
Türkiye' de önceden şike kapsamında olaylar oluyormuştur ancak bu yasa geldikten sonra birçok takım akıllanmıştır. Bazı şeyler farkına varmışlardır. Öte yandan kendi otoritesine güvenip bu işe devam edenler de olmuştur. Her takım büyük çaplı şike yapamaz ama "TFF" ye rica edip, araya adam sokup iyi hakem koydurmuşlardır kesinlikle. Bu halen alt liglerde var( Bknz. Ş. Urfaspor). Biraz daha özelleşip Fenerbahçe' ye bakacak olursak, siz bize diyorsunuz emin olmayın siz de illaki yapmışsınızdır birşeyler diye ancak bakıyoruz ki siz ve diğer Fenerli arkadaşlar sürecin başından beri "Fenerbahçe kulübü asla şike yapmamıştır, bu bizim gibi şerefli bir kulube yakışmaz " diye diretiyorlar. Bizim de aklımız kötüye çalıştığı için hemen bir denklem kurup bakıyoruz. "Fenerbahçe şike yapmamışsa evet şereflidirler, eğer şike yapmışlarsa tam tersi durum olan şerefsizdirler" akla geliyor. Bu yüzdendir ki herkes burada şereften bahsediyor.
Öte yandan siz sürecin en başında "Fenerbahçe kulubü de şike yapmış olabilir, kulüp içerisinde birçok insan var ve bunlardan sütü bozuk illaki çıkabilir yani kesin olarak birşey söyleyemeyiz" demiş olsaydınız. Bizde derdik ki "evet Fenerbahçe kulübü içindeki hainler tarafından kandırılmıştır."
Şahsi görüşüm bu yöndedir. Bu yüzdendir ki biz şereften bahsediyoruz. Ayrıca bu alınan kararlara göre halen şike yoktur diye kesin konuşmanız bence şanssız bir açıklama olacaktır ve insanların tebessüm etmesine neden olacaktır.
furkan58
07.Mayıs.2012, 18:56
Fark 9 iken bir galatasaray taraftarı :
En büyük biziz şampiyon olucaz.
Fark 1 iken bir galatasaray taraftarı :
Her şey belliydi biz figüranız Play-Off'u biz farkı 9 yapınca koydular.
Olay şuan tamamen bu.
SaLviO
07.Mayıs.2012, 18:56
Son Dakika:Alman Futbol Federasyonu UEFA dan Türk Futbolunun Avrupa'dan tamamen men edilmesi için başvuruda bulundu
:D :D
kaynak baransu'mu :D
Corpus
07.Mayıs.2012, 18:59
Olay şuan tamamen bu.
Hadi Furkan hadi kendi halinize yan sen bizim taraftarlarımızı sonra düşünürsün.
Night_Mare17
07.Mayıs.2012, 18:59
:D :D
kaynak baransu'mu :D
Hayır , her yerde yazıyor Baransu dese zaten tartışmaya gerek yok adamın her dediği çıkıyor.
Sekopej
07.Mayıs.2012, 19:00
Açıkça ben kendi düşüncemi söyleyeyim;
Türkiye' de önceden şike kapsamında olaylar oluyormuştur ancak bu yasa geldikten sonra birçok takım akıllanmıştır. Bazı şeyler farkına varmışlardır. Öte yandan kendi otoritesine güvenip bu işe devam edenler de olmuştur. Her takım büyük çaplı şike yapamaz ama "TFF" ye rica edip, araya adam sokup iyi hakem koydurmuşlardır kesinlikle. Bu halen alt liglerde var( Bknz. Ş. Urfaspor). Biraz daha özelleşip Fenerbahçe' ye bakacak olursak, siz bize diyorsunuz emin olmayın siz de illaki yapmışsınızdır birşeyler diye ancak bakıyoruz ki siz ve diğer Fenerli arkadaşlar sürecin başından beri "Fenerbahçe kulübü asla şike yapmamıştır, bu bizim gibi şerefli bir kulube yakışmaz " diye diretiyorlar. Bizim de aklımız kötüye çalıştığı için hemen bir denklem kurup bakıyoruz. "Fenerbahçe şike yapmamışsa evet şereflidirler, eğer şike yapmışlarsa tam tersi durum olan şerefsizdirler" akla geliyor. Bu yüzdendir ki herkes burada şereften bahsediyor.
Öte yandan siz sürecin en başında "Fenerbahçe kulubü de şike yapmış olabilir, kulüp içerisinde birçok insan var ve bunlardan sütü bozuk illaki çıkabilir yani kesin olarak birşey söyleyemeyiz" demiş olsaydınız. Bizde derdik ki "evet Fenerbahçe kulübü içindeki hainler tarafından kandırılmıştır."
Şahsi görüşüm bu yöndedir. Bu yüzdendir ki biz şereften bahsediyoruz. Ayrıca bu alınan kararlara göre halen şike yoktur diye kesin konuşmanız bence şanssız bir açıklama olacaktır ve insanların tebessüm etmesine neden olacaktır.
İnanç meselesi:)
Şike yapana şerefsiz demek de kabul edilebilir olabilir ama çıkıp biz asla bulaşmadık demek, bu da tebessüm ettiren bir cümledir, sizin mantığınıza göre.
İtirazım buna yoksa zaten bu işe bulaşmışlar varsa takım ligden çekilsin, bunu ilk mesajımda da yazdım.
Ama PFDK, sizin de katıldığınız gibi çok saçma cezalar vermiş, tutarsız.
Ben de bu nedenle güvenmiyorum, sizin güvenmediğiniz gibi.
SaLviO
Hayır , her yerde yazıyor Baransu dese zaten tartışmaya gerek yok adamın her dediği çıkıyor.
emenikenın para sayma görüntüleri var gözlerimle gördüm diyede söylemişti :D :D
Night_Mare17
Olay şuan tamamen bu.
Fenerbahçe taraftarı
Yenince : En büyük biziz , bizimle kimse başa çıkamaz , ne oldu hepiniz sustunuz , küfür , küfür , şampiyon fenerbahçe , aziz başkan kupayı kaldıracak
Yenilince : 3 temmuz , 3 temmuz , 3 Temmuz , 3 TEMMUZ , Biz zaten şampiyonluğu düşünmüyorduk , bu bile başarı , başkan olsa böyle olmazdı , bizi harcadılar , lugano , santos , 3 temmuz , bizim neler çektiğimizi kimse bilemez.
berkay123456
07.Mayıs.2012, 19:01
Olay şuan tamamen bu.
Nerden duyuyosun da yazıyosun şunları şuraya bilmiyorum ki :D
http://inciswf.com/1287946508.swf
furkan58
07.Mayıs.2012, 19:02
Hadi Furkan hadi kendi halinize yan sen bizim taraftarlarımızı sonra düşünürsün.
Afedersin de siz 10 aydır kendinizden çok bizi düşünüyorsunuz burada kaç bin mesaj var yarısı galatasaray taraftarınındır. O zaman ricam siz kendi halinize yanın farkı kapatmanıza evinizde maç kazanamamanıza ondan sonra bizi düşünürsünüz.
Night_Mare17
07.Mayıs.2012, 19:02
The Guardian : ''Türk Futbol Federasyonu, şike skandali sonrasi kulupleri cezalandırmadan serbest bırakti.''
Böyle diyince aklıma direk "Yarın etik kurulu basın toplantısı yapıp Yıldırım Demirören'in yalan söylediğini açıklayacak." demesi ve ertesi gün etik kurulundan Yıldırım Demirören'in açıklamalarında raporumuza ters düşen bir durum yok demesi geldi.
byariff
07.Mayıs.2012, 19:03
Der Tagespiegel: "Türkler harika isler yapiyorlar. Türk futbol tarihinin en büyük rüsvet skandali büyük bir incelikle çözüldü"
Reuters"de haber yapmis
http://www.reuters.com/article/2012/05/07/soccer-turkey-matchfixing-idUSL5E8G725Q20120507
Corpus
Afedersin de siz 10 aydır kendinizden çok bizi düşünüyorsunuz burada kaç bin mesaj var yarısı galatasaray taraftarınındır. O zaman ricam siz kendi halinize yanın farkı kapatmanıza evinizde maç kazanamamanıza ondan sonra bizi düşünürsünüz.
Bizim şike davası olursa gelin siz de gelip bizim konuya yazın. Söz birşey demeyeceğiz vallaha bak :n:
furkan58
Nerden duyuyosun da yazıyosun şunları şuraya bilmiyorum ki :D
http://inciswf.com/1287946508.swf
Bunu duymak zor değil forumu biraz takip edersen anlarsın :) Tarafsız bakarsan anlarsın :) Çok değil son 1 aylık maç konularına bak ve gör :) Sonra buraya gelip swfler paylaş duruma göre :)
Night_Mare17
07.Mayıs.2012, 19:04
Tüm Dünya kabul ediyor şikeyi bir topluluk etmiyor diye ceza yok vay halimize.
furkan58
07.Mayıs.2012, 19:05
Fenerbahçe taraftarı
Yenince : En büyük biziz , bizimle kimse başa çıkamaz , ne oldu hepiniz sustunuz , küfür , küfür , şampiyon fenerbahçe , aziz başkan kupayı kaldıracak
Yenilince : 3 temmuz , 3 temmuz , 3 Temmuz , 3 TEMMUZ , Biz zaten şampiyonluğu düşünmüyorduk , bu bile başarı , başkan olsa böyle olmazdı , bizi harcadılar , lugano , santos , 3 temmuz , bizim neler çektiğimizi kimse bilemez.
En azından biz haklı sebepler ile geliyoruz bir süreci yaşıyoruz. Lugano , Santos , Niang , Emenike'nin gittiği bir gerçek.
Ha sizde haklısınız bende evimde maç kazanamasam 10 hafta önce şampiyonluk havasına girip son hafta riske atsam bende bahanelere başvururdum yok TFF yok şike yok figüranlık doğal şeyler :)
berkay123456
07.Mayıs.2012, 19:05
Bunu duymak zor değil forumu biraz takip edersen anlarsın :) Tarafsız bakarsan anlarsın :) Çok değil son 1 aylık maç konularına bak ve gör :) Sonra buraya gelip swfler paylaş duruma göre :)
Senin kullandığın tabir bütün Galatasaraylılar böyle diyor şeklinde.Benim ne zaman böyle bir şey dediğimi gördün, duydun ?
O zaman sende adam akıllı bunları kim diyorsa ona verirsin cevabını.Bilmem anlatabildim mi ?
furkan58
07.Mayıs.2012, 19:06
Bizim şike davası olursa gelin siz de gelip bizim konuya yazın. Söz birşey demeyeceğiz vallaha bak :n:
Gel sende benim takımımın futbolunu puan farkını eleştir bişey demicem söz :n:
Night_Mare17
07.Mayıs.2012, 19:06
En azından biz haklı sebepler ile geliyoruz bir süreci yaşıyoruz. Lugano , Santos , Niang , Emenike'nin gittiği bir gerçek.
Ha sizde haklısınız bende evimde maç kazanamasam 10 hafta önce şampiyonluk havasına girip son hafta riske atsam bende bahanelere başvururdum yok TFF yok şike yok figüranlık doğal şeyler :)
Sanki şimdi şampiyonluk havasında değiliz %90 şampiyonluk ihtimali zaten bizde neyin kafasındasın.
furkan58
07.Mayıs.2012, 19:07
Senin kullandığın tabir bütün Galatasaraylılar böyle diyor şeklinde.Benim ne zaman böyle bir şey dediğimi gördün, duydun ?
O zaman sende adam akıllı bunları kim diyorsa ona verirsin cevabını.Bilmem anlatabildim mi ?
Bunu demediysen üstüne alınmana gerek yok diyenler üstüne alınıyordur zaten :)
Lucas Neill
FB yillarca dünya takimi olacagiz diye ugrasiyordu bugün tüm dünyaya isimlerini duyurdular :)
Corpus
Ah Furkan Ah! Nasıl saldıracağını bilemedin. Bir dur nefes al :n:
Dediklerini yarın okusan ula ben ne demişim nasıl sallamışım diye bakacaksın :D
Anons: Lucas Neill vurdu GOL oldu sayın seyirciler :n::n:(Bknz. #9933)
furkan58
07.Mayıs.2012, 19:08
Sanki şimdi şampiyonluk havasında değiliz %90 şampiyonluk ihtimali zaten bizde neyin kafasındasın.
Ben mantıklı düşünen bi kafadayım da senin %90'ından sonra ne desem boştur diyorum ve susmaya karar veriyorum :)
Night_Mare17
07.Mayıs.2012, 19:09
Ben mantıklı düşünen bi kafadayım da senin %90'ından sonra ne desem boştur diyorum ve susmaya karar veriyorum :)
Bu mesajın başından sonra da susmana karar vermene saygı duyarım çok iyi yaparsın. Biraz sakinleş öyle gel.
Nedvedmania
07.Mayıs.2012, 19:12
Corriere Dello Sport: "Türkler kanunlari kendilerine göre düzenlediler. UEFA'nın vereceğı karar merak konusu"
ne haklısı hocam şike yaparken bişey yok yakalandıktan sonra 3 temmuz
byariff
07.Mayıs.2012, 19:19
gerçekten guluyorum yine bazilari galatasaray-fener konusuna çekiyorlar mesaji burasi turk futbolunda sike soruturmasi alani arkadaslar :) Turk futbolunun temizligini kirliligini konusma alani konuyu baska yerlere çekmeyin
hakan769
07.Mayıs.2012, 19:19
Almayadan Sonra Yunanistan Futbol Federasyonu , Türkiyenin UEFA Lisansinin Iptal Edilmesini Istedi .
bazı yerlerden duyumlar.
Nedvedmania
07.Mayıs.2012, 19:33
Guardian: "Fenerbahçe UEFA tarafından Avrupa'dan men ve küme düşme cezasıyla karşılaşabilir".
Lucas Neill
07.Mayıs.2012, 19:33
Seneye FM'de yer aliriz insallah :D
europeanconquer
07.Mayıs.2012, 19:38
GS-FB şampiyonluk yarışı niye burada konuşuluyor anlamadım.
Şu davada TFF Türk Futbolu'nu yedi,bitirdi.UEFA gerekli cezayı verecektir.Ayrıca TFF tarafından Aziz Yıldırım'a bir ceza verilmediği için Aziz Yıldırım o karara göre hemen serbest bırakılmalıdır.
SaLviO
07.Mayıs.2012, 19:40
gerçekten guluyorum yine bazilari galatasaray-fener konusuna çekiyorlar mesaji burasi turk futbolunda sike soruturmasi alani arkadaslar :) Turk futbolunun temizligini kirliligini konusma alani konuyu baska yerlere çekmeyin
fener düştüğü zaman türk futbolu sütten cıkmış ak kasık mı olucak bu zamana kadar tek kırlilik bu yani
Night_Mare17
07.Mayıs.2012, 19:41
Aziz Yıldırım 1 oyla cezadan kurtulmuş.
fener düştüğü zaman türk futbolu sütten cıkmış ak kasık mı olucak bu zamana kadar tek kırlilik bu yani
aynen öyle en azından örnek olucak
Night_Mare17
07.Mayıs.2012, 19:42
Gibi gibi.
https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/546663_326242520778803_145373115532412_767305_9853 76833_n.jpg
inşallah türkiye olarak en ağır cezayı alırız da en azından şampiyonlar ligine 5 ingiliz takımı gitme gibi bi şans doğar :D
eng1n
07.Mayıs.2012, 19:50
Herhalde Twitter uydurması bir haber, Bild'e falan baktım öyle bir haber yok herhalde böyle bir şey olsaydı Alman gazetelerinde olurdu ama Türk gazetelerinde bile yok ki.
byariff
07.Mayıs.2012, 19:51
Beşiktaş Taraftar Grubu ÇARŞI, "TFF İstifa Yürüyüşü'' ne Galatasaray ve Trabzonspor taraftarlarını davet etti.
Lucas Neill
07.Mayıs.2012, 19:52
Herhalde Twitter uydurması bir haber, Bild'e falan baktım öyle bir haber yok herhalde böyle bir şey olsaydı Alman gazetelerinde olurdu ama Türk gazetelerinde bile yok ki.
Almanya federasyonu haberi kolpa
SaLviO
07.Mayıs.2012, 20:03
Gibi gibi.
https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/546663_326242520778803_145373115532412_767305_9853 76833_n.jpg
aynen öyle en azından örnek olucak
siz bunu o zaman temiz futbol için istemiyorsunuz tek isteğiniz fenerbahçenin düşmesi sadece siz değil fu forumdaki çoğunluk temiz futbol altında fenerbahçeye olan kinlerini buraya döküyor
ağer biz bu pisliği yaptıysak bunun cezası küme düşmedir gider oynarız sonrada çıkar aslanlar gibi yolumuza devam ederiz ama ya malatyaya giden paralar denizlede gezen çantalar bunların hesabı sorulmadan temiz futbol olurmu size göre olur ama olmaz olamaz
tekrar söylüyorum bu forumdaki belirli bi topluluğun derdi fenerbahçeye olan kinlerini yansıtmak ve ellerine çok iyide bir fırsat geldi böylede devam edin
Uefa 10 yıl men verecekten geldiğimiz nokta tüm dünyaya rezil olduk ve tüm dünya bizi dışlayacak :)
attirson
07.Mayıs.2012, 21:24
Beşiktaş Taraftar Grubu ÇARŞI, "TFF İstifa Yürüyüşü'' ne Galatasaray ve Trabzonspor taraftarlarını davet etti.
Hiç inandırıcı degil.Çarşı Gs maçında şikeci Gs tezahuratlarıyla ortalıgı yıktı.Eger cidden simdi Gs'yi cagırıyorsa yüzsüzlüktür bu Gs giderse yine yüzsüzlüktür.Ama yalan haberdir zaten bu.
Gncl1905
07.Mayıs.2012, 21:28
Uefa 10 yıl men verecekten geldiğimiz nokta tüm dünyaya rezil olduk ve tüm dünya bizi dışlayacak :)
Şike yapmadıkdan geldiğimiz nokta; şike yapılmış ama ceza yok :)
Karikatür de süpermiş gerçekten :)
Şike yapmadıkdan geldiğimiz nokta; şike yapılmış ama ceza yok :)
Karikatür de süpermiş gerçekten :)
Şike yapmadık diyen Fenerbahçe taraftarıydı zaten alakayı anlamadım :)
Gncl1905
07.Mayıs.2012, 21:32
Şike yapmadık diyen Fenerbahçe taraftarıydı zaten alakayı anlamadım :)
Tamam işte şike yapmadık diyordunuz, şike teşebbüsü kanıtlandı ama ceza yok, şaka gibi :)
europeanconquer
07.Mayıs.2012, 21:35
Tamam işte şike yapmadık diyordunuz, şike kanıtlandı ama ceza yok, şaka gibi :)
Yanlış terimler kullanmayalım şimdi.Şikeye teşebbüs kanıtlandı ama ceza yok.Teşebbüs eden kişiler ceza aldı sadece.
Gncl1905
07.Mayıs.2012, 21:37
Düzelttim ;)
Bir de internette yok Alman Futbol Federasyonu yok xxx Futbol Federasyonu UEFA'ya Türk takımları men edilsin diye gittiği söyleniyor. Doğruluğu var mı, yoksa sallamasyon mu? Bilgisi olan var mı?
hakan769
07.Mayıs.2012, 21:39
"Demek ki burasi hirsizlarin dünyasiymis ve hirsizlarin dünyasinda yakalanmak sucmus. Ibrahim Akin itiraf etti ve yakalandi, tek suclu o. Muhtemelen futbol hayati da bitti. Ibrahim bu ülkede birseylerin düzelmesini istiyorsa ciksin adam gibi herseyi anlatsin gercekler ortaya ciksin."
Ugur Meleke
meddah
07.Mayıs.2012, 21:43
Hakikaten, her itiraf edene bir ceza yapıştırıyor TFF. Eh, o zaman kapatsınlar dükkanı, bundan sonra itiraf edecek kadar vicdan sahibi olan adam kendi kendine de verir cezayı; yaptığı eyleme göre bir maça çıkmaz, üç maça çıkmaz, beş maça çıkmaz kendi inisiyatifiyle... Veya "Üç maça çıkmayacağım der", iki maça çıkmayıp üçüncü maçta yerini alır, ne oldu derlerse "tahkim cezayı indirdi" der.
byariff
07.Mayıs.2012, 21:48
ugur meleke açiklamalari
ugur meleke
titates1
07.Mayıs.2012, 21:51
Haftayaki maçtan sonra bu konu daha da hareketlenir , Fenerbahçelilerin , ilk söylediklerinin ardına birşey yazmasına gerek yok ...
Her fırsatta adalete söversiniz , gazeteciler , şunlar bunlar diye konuşursunuz , olay sizin lehinize olunca , hemen saldırmaya başlarsınız.
Kızdığınız , sövdüğünüz insanlardan farkınız yok , güç kimdeyse , kendi işinize ne geliyorsa , o yapılıyor ama unutmayın Adalet bir gün hepinize lazım olacak.
Fenerbahçe Taraftarı başından beri , adalet istiyoruz , adil yargılanma dedi , savcının zoruyla ifade veren sonra savcının zoruyla ifadesini verdiğini itiraf eden , İbrahim Akın , Savcıyı zor durumda bırakmak suçundan 3 yıl men cezası aldı.
Taraftarlık , holiganlık değil , azıcık insanlık , azıcık mantık.
Bize saldıranlar unutmasın , kanıtlanan ne , daha ilk başında söyledim , dandirik adamların ses kayıtları çıkarken , o kadar gizlilik ihlal edilmişken , bir tane bile ses kaydı çıkmayacak , herkesin kayıtları televizyonlarda dönerken , böyle büyük bir olayda , duyamıycaksınız.
Biz adalet , adil yargılanma , varsa suçumuz , cezası neyse onu istiyoruz.
Siz peşin idam istediniz , yapamadınız , ceza vermeseniz bir kaç kişiye , neden Ş.Ligineygöndermedin sorularıyla baş edemeyecektiniz.Trabzon'a aynı şeylerden ceza verilse neden gönderdin , sorularıyla baş edemeyecektiniz.Formülü buldunuz . Bu Fenerbahçeyi kurtarma değil , kendini kurtarmadır.Fenerbahçe yöneticileri de , bu heriflerle oynayarak çok güzel bir şekilde 2-3 , hafif cezayla , konuyu kapattırmıştır.
Oyunu kuralına göre oynadık , demiştik , Fenerle kimse başa çıkamaz.
ReaList
07.Mayıs.2012, 21:53
Guardian, Corriere Dello Sport ülkemizde gelişen olayları bizden daha iyi biliyor. Gerçi Cornu Türkiye'ye gelip topu topu 2 saat konu hakkında bilgi alıp geri döndüğün akabinde Fenerbahçe Şampiyonlar Liginden men edilince "Helal olsun adamlara bizimkiler onca zaman bekliyor adamlar gelip 2 saatte olayı çözüyor" mantığına bürünenleri görünce bunlara şaşırmıyorum. Allah'tan Cas davasını açtık da alavere dalavereleri gördük, şimdi şu gazetelerin şu haberleri bu şekil geçmesinin 2 sebebi olabilir.
1- Türkiye'deki bağları istihbarat açısından çok kuvvetli.
2- Burdan o medya kuruluşlarına ısmarlama haber gidiyor.
1. seçenek doğru gibi yoksa Türkiye'de jurnalci ne arar : )
europeanconquer
07.Mayıs.2012, 21:54
İbrahim Akın , Savcıyı zor durumda bırakmak suçundan 3 yıl men cezası aldı.
İBRAHİM AKIN'ın 01.05.2011 günü oynanan Fenerbahçe- Büyükşehir Belediyespor müsabaka sonucunu etkilemekten eski FDT'nin 58/1. maddesi uyarınca 3 YIL MÜSABAKALARDAN MEN CEZASI ile cezalandırılmasına,
Edit: Nerden gördün bilmiyorum ama bir TFF'nin sitesine girip PFDK kararlarına baksaydın keşke.
byariff
07.Mayıs.2012, 22:01
Edit: Nerden gördün bilmiyorum ama bir TFF'nin sitesine girip PFDK kararlarına baksaydın keşke.
baksada birsey fark etmiyor taraftarlar sitesindeki haberlere gore yorum yapiyor
Uğur Meleke: Şike yoksa Aziz Yıldırım neden yargılanıyor ya da tutuksuz yargılanmıyor? 60 yaşında, şeker hastası. Bir yere kaçacağı da yok.
Uğur Meleke: 1 hafta önce Y Demirören şike sahaya yansımamış diyor. 1 hafta sonra İ Akın ve A Çelebi maça etki etmekten cezalandırılıyor.
Uğur Meleke: Şike sahaya yansımadıysa önceki federasyon neden Fenerbahçe'yi ŞL'ye göndermedi? Ortada çok büyük çelişkiler var.
Deus Dominus
07.Mayıs.2012, 22:02
Uğur Meleke doğru söylüyor, kurulduğu günden bu yana bu ülkeyi bölmek için uğraş veriyorlar. Dinle, dille, mezheple, terörle bölemediler ülkeyi ama futbol bölecek bu gidişle. Bu da Amerika'nın oyunu olmasın? :)
RaSenGan
07.Mayıs.2012, 22:03
UEFA gerekli müdahaleleri yapar umarım.
En başından beri siyasi dava diyenleri şimdi göremiyoruz burda :)
Deus Dominus
07.Mayıs.2012, 22:09
Ya ne yapacak UEFA, ülke içine müdahale edemez, en fazla yapacağı Türkiye'yi belli bir süre kendi organizasyonlarının dışında tutar.
futureless
07.Mayıs.2012, 22:10
Sen görememişsin Aygün.
titates1
07.Mayıs.2012, 22:10
Bak ne diyorum , sayıp sövdüğünüz adalet , sevmediğiniz insana uygulanınca , arkaasında duruyorsunuz.
Adamlar hala çıkmış bana , pfdk kararını gösteriyor , taraftar sitesine göre yorum yapıyor diyor.
"Romalı bir köle , kölelikten azledilince , yaptığı ilk şey , kendine bir köle almak olur" Size güzel uyuyor , siz de güzel uyuyorsunuz.
Walter Sakana
07.Mayıs.2012, 22:11
Oyunu kuralına göre oynadık , demiştik , Fenerle kimse başa çıkamaz.
Yorumu da kuralına göre yapsaydın keşke :)
Her fırsatta adalete söversiniz , gazeteciler , şunlar bunlar diye konuşursunuz , olay sizin lehinize olunca , hemen saldırmaya başlarsınız.
Sen bi yüzünü yıka gel istersen :) Adalete, gazetecilere sayan siz değil miydiniz 10 aydır? Gazetecilere saldıran sizin taraftarlarınız değil miydi? Biraz fazla çarpıtmıyor musun?
Bu arada bir şey farkettim. Rakip taraftarlar bizi yani Fenerbahçe taraftarını nasıl hayal ediyorlarsa öyle görüyorlar.
Örnek olarak verebileceklerim : Herkes karardan mutlu,tüm Fenerliler 58'in değişmesini istedi,artık kimse dava siyasi demek istemiyor (burada davanın özel yetkili mahkemede görüldüğünü göz ardı ediyoruz), Fenerbahçeliler takımları azıcık başarılı olunca 3 Temmuz'u unuttu ama yarın başarısız olunca 3 Temmuz diyecekelr (burada da başarıyı daha da büyük kılanın 3 Temmuz olduğunu göz ardı etmen gerekiyor).
Bu böyle uzar gider.Gerçeklerin farklı olması hoş değil.
byariff
07.Mayıs.2012, 22:14
Uğur Meleke: İbrahim Akın tek başına parayı almış, tek başına yemiş, tek başına oynamış, tek başına şike yapmış ama maç sonuna etki edememiş
Uğur Meleke: Fatura İbrahim Akın'a kesildi. Futbol hayatı bitti zaten. 3 yıldan sonra dönmesi mümkün değil. Çıksın konuşsun.
Uğur Meleke: Başbakan diyorki '8 takım düşerse futbol ekonomisi batar'. Futbol ekonomisi batsın zaten. Ahlakımız batmasın.
europeanconquer
07.Mayıs.2012, 22:15
Bak ne diyorum , sayıp sövdüğünüz adalet , sevmediğiniz insana uygulanınca , arkaasında duruyorsunuz.
Adamlar hala çıkmış bana , pfdk kararını gösteriyor , taraftar sitesine göre yorum yapıyor diyor.
"Romalı bir köle , kölelikten azledilince , yaptığı ilk şey , kendine bir köle almak olur" Size güzel uyuyor , siz de güzel uyuyorsunuz.
Tamamdır.En yetkili yerin kararını gösterdikten sonra bile böyle diyorsan iyi akşamlar sana.İbrahim Akın savcıyı zor durumda bıraktı.PFDK'da kim ki zaten senin karşında.
ReaList
07.Mayıs.2012, 22:16
Göremezsin tabi çünkü onlar kendine göre haklı çıktı, Niye mi ? PFDK'nın suçsuz gördüğü Aziz Yıldırım 10 aydır hapis ve hala yatıyor. Mahkemenin suç unsuru düşmesi üzerine serbest bırakılan Şekip Mosturoğlu PFDK'dan ceza alır, PFDK'nın suçsuz gördüğü Aziz Yıldırım hala hapis yatar. Başlı başına komedi, Aziz Yıldırım'ın dediği gibi "Tüm Türkiye bu komediyi izlesin"
Sekopej
07.Mayıs.2012, 22:20
Ben hala siyasi karar olduğunu düşünüyorum bunun, ne şiş yansın ne kebap işi. Hükümete taraftarın tepkisi artınca, buna kayıtsız kalamazlardı. Eğer CAS davasına karşılık bunlar yapılıyorsa iş daha da fena daha da siyasi daha da vahim.
Kulübe ceza aldırmamak için bazı tavizler vermemiz gerekiyordu desinler ve seçimlerde aday olmamak üzere, yönetimi bıraksınlar.
Yok eğer bazı pazarlıklar sonucu değilse bu karar, itiraz etsinler ve tahkime başvursunlar.
Ama gelişmeler hür alınmış bir karar gibi göstermiyor. Buna bağlayıp, davayı da kapayacaklar, yoksa savcı neden federasyona gitsin, mahkeme neden savcıdan mütaalasını istesin.
Seçime 10 gün var, Aziz Yıldırım'ın üst mahkemeye itiraz etme hakkı vardı 7 gün içerisinde. Bu kararla itiraz ederse ve suç örgütü lideri şüphesi düşerse muhtemelen beraat eder. İşte adaylıktan çekilirse Aziz Yıldırım ya da çektirtilirse, işte o zaman iyice ayyuka çıkmış olur, siyasi tarafı
Sekopej
07.Mayıs.2012, 22:24
Göremezsin tabi çünkü onlar kendine göre haklı çıktı, Niye mi ? PFDK'nın suçsuz gördüğü Aziz Yıldırım 10 aydır hapis ve hala yatıyor. Mahkemenin suç unsuru düşmesi üzerine serbest bırakılan Şekip Mosturoğlu PFDK'dan ceza alır, PFDK'nın suçsuz gördüğü Aziz Yıldırım hala hapis yatar. Başlı başına komedi, Aziz Yıldırım'ın dediği gibi "Tüm Türkiye bu komediyi izlesin"
Zaten savcının, şike/teşvik paralarını kullandığını iddia ettiği paraları kullanan İlhan Ekşioğlu'nun o paraları nerede kullandığı belgeleriyle ortaya çıktı ama PFDK, o paralar üzerine kurulu iddialara bakarak ceza verdi.
Yani tutarsızlıklar, tutarsızlıklar.
Kimse karardan memnun olmadığına göre, kimseyi tatmin etmediğine göre, ortada bir yanlışlık var demek, ne tarafa yanlışlık onu da zaman gösterecek.