View Full Version : Büyük Şike Soruşturması
The.Crow
24.Şubat.2012, 21:34
Neden olay basitlemiş olsun ki. 3 Temmuz'dan beri itirafçı aranmıyor muydu işte itirafçı. Ama tabi itirafçının itiraf içeriği de siparişle oluyorsa ona bir şey diyemem.
Bordo61Mavi
24.Şubat.2012, 21:37
Her gece alem yapan adam Bulent, simdi agliyor. 1 saat fazla ara olmus daha tahliye cikacakmi diye bekliyenler var ?
DisCo
24.Şubat.2012, 21:39
Neden olay basitlemiş olsun ki.
İtiraf olarak demiyorum.
Bir hoca dönüyor ama hocayı gören yok, İbrahim Toraman forma yolladı dönüyor kimse İbrahim Toraman'a sormuyor, Mecnun Odyakmaz bu mevzuyu daha öncede dillendirmişti. Mahkeme de uzatmadı ve direk çağırın, sorun dedi. Bu ana kadar kimse Mehmet Yıldız'a Trabzonspor'un böyle bir teklifi varmıydı diye sormadı. Artık bu kritik iddiaların ortaya dökülmesi ve içinde bulunan kişilerce tartışılması lazım.
Her gece alem yapan adam Bulent, simdi agliyor. 1 saat fazla ara olmus daha tahliye cikacakmi diye bekliyenler var ?
Alem yapması ile ağlamasının ne gibi bir bağlantısı var. Alem yapan ağlayamıyor mu?
Bordo61Mavi
24.Şubat.2012, 21:47
Karisinin yuzunden agladigini dusunuyorum. Yanilmiyorsam ayrildilar tapelerden sonra.
Yoksa alem yaparsin, ama evliyken yapmasi ilerde boyle pismanliklara yol acabilir.
Ve yine yanlis hatirlamiyorsam, emniyette Mehmet Yildiza bu konu sorulmustu.
Corpus
24.Şubat.2012, 21:47
doğrusu buymuş:
"Fenerbahçe'nin şampiyonluğuna atılmış iftiralarla tutuklu bulunmaktan onur ve gurur duyuyorum." Bülent UYGUN
Bu tamam mantıklı ancak diğeri komikti :) Bu yüzden bazı işler karışıyor ya zaten. Bize gelene kadar değişiyor laflar.
goosfraba
24.Şubat.2012, 21:51
Bu tamam mantıklı ancak diğeri komikti :) Bu yüzden bazı işler karışıyor ya zaten. Bize gelene kadar değişiyor laflar.
haklısın.
twitter'da ilk o yazıldı. sonra avukat doğrusunu yazdı sonuç itibariyle.
byariff
24.Şubat.2012, 21:53
Mecnun Otyakmaz: Şikeye tenezzül etseydim ya da öyle bir meziyetim olsaydı, Sivasspor'u şampiyon yapardım.
Crazycat
24.Şubat.2012, 22:38
Şu anda FB'li yüzlerce taraftar, Çağlayan Adliyesi çevresinde çıkacak güzel haberleri bekliyor... Çağlayan'ı Kadıköy'e çevirmiş durumdalar..
https://twitter.com/#!/fanatikcomtr/status/173113042983325697
ÇAĞLAYAN’A SIĞMADIK
Çağlayan Adliye Sarayı’nda devam eden tarihi duruşmanın son gününde taraftarlarımız adliye sarayı önündeki meydanı öğle sonrası hınca hınç doldurdu. Ellerindeki pankartlar, meşaleler ve yaptıkları tezahüratlarla Başkanımız ve yöneticilerimiz lehinde çeşitli gösteriler yapan taraftarlarımız "El salla başkan el salla" tezahüratıyla meydanı inletiyorlar. Gece geç saatlerde mahkeme heyetinin tutuksuz yargılanma konusunda vereceği karar açıklanıncaya kadar Çağlayan’dan ayrılmayacaklarını ifade eden taraftarlarımız "Adil bir karar bekliyoruz, evlerimize başkanımız ve yöneticilerimizle dönmek istiyoruz" diyorlar. İlerleyen saatlerde meydanda emniyet güçlerinin çoğaldığı gözlemleniyor..
http://www.fenerbahce.org/fb2008/detay.asp?ContentID=28086
Fernando Gago
24.Şubat.2012, 22:44
Bülent Uygun gerçekleri söyleyince belaltı vurmalar özel hayat ortaya dökülmeye başlamış :) Gerçelerin bir gün ortaya çıkma gibi kötü bir huyu vardır demişti en son Aykut Kocaman.
UEFA duymasın Türkiye milli takımını ve kulupleri 8 yıl men eder değil mi ?!?!?
Fernando Gago
24.Şubat.2012, 22:46
Bulent simdi Sivasspordaki rolune gecti:) tapelerde Demet Akalin diyen adam cezaevinde sicak su akmadigindan abdest alamiyormus sikayetinde bulunmus :)
Karisinin yuzunden agladigini dusunuyorum. Yanilmiyorsam ayrildilar tapelerden sonra.
Yoksa alem yaparsin, ama evliyken yapmasi ilerde boyle pismanliklara yol acabilir.
Ve yine yanlis hatirlamiyorsam, emniyette Mehmet Yildiza bu konu sorulmustu.
Yakışmıyor.
Universal
24.Şubat.2012, 22:53
Fenebahçe şike yapmıştır diye ilk günden beri hiçbir delil olmadan inanlar bence Trabzon'un bu teklifine inanmak zorundadırlar...
Bordo61Mavi
24.Şubat.2012, 22:56
Yakışmıyor.
Yazdiklarimin hepsi forum kurallari icerisinde, yanlisini gorduysen sikayet butonu var.
Bulent hakkinda daha soylemek istedigim cok sey var ama yeri burasi degil.
Bugun herkes tahliye olsa uzulmem bu sahis haric, okadarki sevmiyorum.
A.FaruK
24.Şubat.2012, 23:00
Sevmediği insanı suçlu ilan eden bir biz varız heralde renk farketmeden.
TR.CaPTaiN
24.Şubat.2012, 23:11
Sanıklar yaptıkları savunmalarla iddianamenin birçok çürük yerini ortaya çıkardılar. Gerek savcının zorlama örgüt iddiası, gerek Aziz Yıldırım'ı bu operasyona dahil etme nedeninin aslında hiç de normal ve adil bir operasyon olmadığına dair kanıtlardı. Tahliye kararı çıkarsa, -ki aslında çoktan çıkması gerekirdi- bizim için her şey çok daha güzel olacak.
Çağlayan'a gidip yöneticilerimize destek veren taraftarımıza da helal olsun.
http://www.yukleresim.com/di-3C67.jpg
Crazycat
24.Şubat.2012, 23:19
Bülent Uygun: "Sedat Peker'le çocukluktan tanışırız, ayrıca depremdeki yardımlarından ötürü sevgim arttı... Güzel bir bakış açım vardır..."
Bülent Uygun: Kıratlı bana TS'nin 1 milyon+bir araba teklif yaptığı duyumu aldığını söyledi... Ama ona böyle bir şeyin olmadığını söyledim..
"Erman Toroğlu'nun zaten sevilecek yanı yok!"
Bülent Uygun: "Fenerbahçe 2 kez şampiyonluğu kaybettiğinden şike-teşviği engelleme çabasındaydı diye düşünüyorum... Olay buralara geldi"
goosfraba
25.Şubat.2012, 00:32
iddianame gümledi.
adalet varsa, tecelli etsinler de görelim...
goosfraba
25.Şubat.2012, 00:34
iki çevik kuvvet'in konuşmasına tanık olan taraftarın tweeti...
Iki cevik kuvvet kendi aralarinda konusuyor: "bu fenerbahceliler canim feda olsun sana diye bagiriyorlar ya, bence saka yapmiyorlar"
:)
Bordo61Mavi
25.Şubat.2012, 01:06
Stv'nin reytingler tavan yapmistir suanda, sonucu herzaman onlar ilk biliyorya :)
Crazycat
25.Şubat.2012, 01:19
Herkesin heyecanla beklediği kararların 02:00-03:00 gibi verileceği tahmin ediliyor...
https://twitter.com/#!/fanatikcomtr/status/173154558250455041
(https://twitter.com/#)
Nedvedmania
25.Şubat.2012, 01:25
Ben olayları kaçırdım sanırım. Bu gece tam olarak ne belli olacak ?
Fernando Gago
25.Şubat.2012, 01:31
Ben olayları kaçırdım sanırım. Bu gece tam olarak ne belli olacak ?
Yargılama devam edecek, tutuklu olup olmayacakları belli olacak. Şimdi talepler alınıyor. Gece 2 civarı sonuc gelir.
Nedvedmania
25.Şubat.2012, 01:33
Sadece tutuklu-tutuksuz yargılanmaları belirlenecek yani. Teşekkürler :)
TR.CaPTaiN
25.Şubat.2012, 01:33
Savcı Şekip Mosturoğlu, Mehmet Yenice ve Coşkun Çalık için tahliye talebinde bulunmuş, diğerleri tanıklar daha dinlenmediği için tutuklu şekilde devam etsinler demiş. Mahkeme heyeti 3 saatlik ara vermiş. 3 saat sonra tüm talepler karara bağlanacak.
Fernando Gago
25.Şubat.2012, 01:35
Pazartesi günü sabahı 08.30'dan 12'ye kadar oradaydım. Az ama ateşli bir taraftar grubu vardı. Adliye önü oldukça geniş bir yer ve taraftar sayısının çok fazla olmaması umudumu kırmıştı. Bu akşam imkan el vermediği için gidemedim. Ama işte budur! diyorum. gerek kalabalık gerek verilen mesajlar gerek o coşku, aziz yıldırıma yakışır bir topluluk var orada. hepsine helal olsun, hepsine binlerce kez teşekkürler. iyi ki varlar!
Fernando Gago
25.Şubat.2012, 01:37
Savcı Şekip Mosturoğlu, Mehmet Yenice ve Coşkun Çalık için tahliye talebinde bulunmuş, diğerleri tanıklar daha dinlenmediği için tutuklu şekilde devam etsinler demiş. Mahkeme heyeti 3 saatlik ara vermiş. 3 saat sonra tüm talepler karara bağlanacak.
Murat Kosova NTVSpor'da diğer sanıklar için savcı tutuklu olmalarının devamını istedi dedi. umarım yanlıslık olmuştur
Nedvedmania
25.Şubat.2012, 01:38
Şike Davası Son Dakika|Savcı, Şekip Mostoroğlu ve Mehmet Yenice disinda diger saniklarin tutuklulugunun devamini istedi.
Fernando Gago
25.Şubat.2012, 01:40
Şike Davası Son Dakika|Savcı, Şekip Mostoroğlu ve Mehmet Yenice disinda diger saniklarin tutuklulugunun devamini istedi.
Bu bilgide kesinlikle yanlıslık var talep sırasına göre mütalaa verilir, savcı 23 kişi içinne ara mütala verdi?!? NTVSPOR kaldırdı şuanda :S
goosfraba
25.Şubat.2012, 01:47
aynen kaldırdı ntvspor son dakikayı.
di canio
25.Şubat.2012, 02:36
İddia makamının, iddianamede 'suç örgütü'nün 3 numarası olarak gösterilen Şekip Mosturoğlu'nun tahliyesini istemesi sanırım bu soruşturmadaki örgüt olayının da çökmesi anlamına gelir. Örgüt yoksa, tutuklu yargılamada olmaz. Şike ve teşvik suçlamasıyla tutuklu yargılananlar daha önce serbest bırakılmışlardı. Bu durumda şu an tutuklu yargılananlar da serbest bırakılmalı. Kıt hukuk bilgimle böyle düşünüyorum. Daha iyi bilenler aydınlatabilirse sevinirim.
Ama bence tahliye çıkmayacak birçoğuna. Özellikle de Aziz Yıldırım'a. Suçlamaların hepsine belgelerle cevaplar verilmiş, iddianame çürütülmüş, iddianamedeki çifte standart ortaya koyulmuş. Varsın yatsın biraz daha Aziz Yıldırım. Şu an Çağlayan'da bekleyenler de var. Hani bir Fenerbahçe medyası var ya dillerden düşmeyen; Çağlayan'da binlerce taraftarın toplanması hakkında tek bir haber vermiyor o Fenerbahçe medyası. Soğuğa rağmen saatlerce orada bekliyorlar. Çevik Kuvvet tacizine maruz bırakılıyorlar, muhtemelen birazdan da müdahale edilir kendilerine. Gerekçesiz ve gereksiz yere.
İlhan Ekşioğlu'nun kızı Tuana, "Stresten agliyorum lutfen ya ben eve babamla gidip kardeslerimi babam geldi diye uyandirmak istiyorum 8 ay gecti yeter artik" diye bekler; Şekip Mosturoğlu'nun oğlu Batu, bu sene gireceği üniversite sınavına Metris'te, Çağlayan'da babasının yanına gidip gelmeden arta kalan zamanda çalışır, küçük kızını ise yeni başladığı ilkokula babası uğurlamamıştır hiç. Bütün bunların hesabını verebilecekler mi? Herşey kupa, şampiyonluk değil.
Fernando Gago
25.Şubat.2012, 02:53
Ciddi şekilde polis yığımı oluyormış Çağlayan'a.. sonucu beklemeye gerek yok.
di canio
25.Şubat.2012, 02:58
Evet. Sıradan polis de değil, çevik kuvvet yığımı yapılıyormuş. Bu görüntüler hiç hoş değil.
di canio
25.Şubat.2012, 03:07
Sanırım ikinci Samanyolu TV durumu. Sabah Gazetesi kararı vermiş.
Şike davasında karar verildi!
FUTBOL Giriş Saati : 24.02.2012 23.45 Güncelleme : 25.02.2012 00.52
önceki haber
''Futbolda şike'' iddialarına ilişkin görülen davada Cumhuriyet savcısı, tutuklu sanıklardan Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu ile Mehmet Yenice ve Coşkun Çalık'ın tahliyesini talep etti. Mahkeme Başkanı, 23 sanığın da tutukluluk halinin devam etmesine karar verdi.
http://www.sabah.com.tr/SabahSpor/Futbol/2012/02/24/savci-3-isme-tahliye-talep-etti#
Ekleme: Sitedeki haber düzenlenmiş. Biz alınmış görüntüyü de koyalım.
https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/402733_305987302796272_137712972957040_847491_2089 551428_n.jpg
di canio
25.Şubat.2012, 03:12
Gözünü sevdiğim ileri demokrasi yolcusu ülkemin, bağımsız yargısının vereceği bir kararı da iktidarın yandaşı basından öğrenmeyelim yahu. İnsanı vatandaş olmaktan da, sınırları içinde yaşamaktan da soğutuyorlar.
Ama bakalım doğru çıkacak mı. Çıkarsa eğer skandal. Ama şaşırır mıyız? Ben şaşırmam.
Fernando Gago
25.Şubat.2012, 03:25
"onlar" kararlarını vermişler, STV olayını yaşayacağız eminim.
di canio
25.Şubat.2012, 03:48
Meclis oturumları yerine televizyon programlarına katılan taze milletvekilimiz Hakan Şükür'ün S Haber'de yaptığı açıklamaya göre Aziz Yıldırım Ergenekoncu imiş. Çağlayan Adliyesi dışındaki Fenerbahçe taraftarları da Ergenekoncu imiş. Yürü ya Hakan. Dökülün işte böyle. Dökün içinizde birikenleri. İddianameniz elinizde patladı, şimdi toplum önünde Ergenekoncu diye karalamaya çalışın.
Fernando Gago
25.Şubat.2012, 03:49
Meclis oturumları yerine televizyon programlarına katılan taze milletvekilimiz Hakan Şükür'ün S Haber'de yaptığı açıklamaya göre Aziz Yıldırım Ergenekoncu imiş. Çağlayan Adliyesi dışındaki Fenerbahçe taraftarları da Ergenekoncu imiş. Yürü ya Hakan.
Sedat Peker'le düne kadar canciğer olanlar !! Daha fazlasını yazamıyorum yazacak çok şey var da.
Bu adamın LİGTV ile ne ilişkisi var?
di canio
25.Şubat.2012, 03:57
Başından beri diyorduk; şike davası değil, siyasi diye. Niyetler dökülüyor ortaya.
meddah
25.Şubat.2012, 04:10
Yahu, bir durun, daha dün bir, bugün iki; daha bir hafta öncesine kadar savunmaları alınmadan adamları asanlara kızıyordunuz, savunmalar gelince hemen fişi prizden çektiniz.
Bu pilav daha çok su kaldırır.
Suicider
25.Şubat.2012, 04:19
Son dakika : "Yıldırım Demirören tanık olarak dinlenecek"
Son dakika : "Hakim adı geçen maçların görüntülerini yayıncı kuruluştan istemiş."
SON DAKİKA!! Hakim, Muğla Cezaevi'nde cinayetten yatan Cihan Oskay'ın bir sonraki duruşmada tanık olarak dinlenmesini istedi
Son dakika : "Bazı sanıklar için ek savunma süresi verilmiş."
Son dakika : İbrahim Akın'ın iletişim tespit tutanakları istenmiş.
Son dakika : Olgun Peker'in şirketlerinin incelemeye alınmasına karar verilmiş.
Son dakika : Bütün sanıkların seyir yasakları kaldırıldı.
SON DAKİKA: 26-30 Mart arasında bir duruşma daha gerçekleşeceği açıklandı.
Son dakika : Trabzon-IBB maçıyla ilgili kendi futbolcularına ne kadar prim ödendiğine dair banka bilgileri istenmiş.
SON DAKİKA!!!! Mosturoğlu ve Cemil Turan tahliye oluyor
Suicider
25.Şubat.2012, 04:22
Aziz Yıldırım, Tamer Yelkovan ve İlhan Ekşioğlu'nun tahliye talepleri kabul edilmedi.
mecnun odyakmaz ve bülent uygun tahliye edildi
Suicider
25.Şubat.2012, 04:28
https://twitter.com/#!/ALUSESRA/status/173201685789933568/photo/1
burdan bakabilirsiniz ayrıntılı.
di canio
25.Şubat.2012, 04:30
Nasıl bir örgütmüş, nasıl bir şike davasıymış anlayan beri gelsin.
Adliye dışındaki taraftarlara karar açıklanırken tazyikli su ve biber gazı sıkan Çevik Kuvvete de takdir gelir yakında.
Crazycat
25.Şubat.2012, 04:30
Tahliye kararı çıkan 7 isim: Şekip Mosturoğlu, Cemil Turan, Bülent Uygun, Mecnun Otyakmaz, Mehmet Yenice, Ömer Ülkü ve Coşkun Çalık...
Çağlayan'da arbede yaşanıyor...
Yaşananlardan dolayı basın mensupları yayın yapmakta zorlanıyorlar...
di canio
25.Şubat.2012, 04:34
Tutukluluk hali devam edenler için 'suç vasfının değişmesine' diye bir ifade var. Sanırım S Haber'de dev vekilimiz Hakan Şükür'ün ithamları boşuna değil. Göreceğiz ileriki günlerde.
TR.CaPTaiN
25.Şubat.2012, 04:37
Şike parası bagajında yakalandı denilen Mehmet Yenice serbest. Örgüt üyesi denilen Şekip Mosturoğlu serbest. Ama Aziz Yıldırım hem olmayan örgütün lideri, hem de kendi kendine şike yapmayı başarmış bir insan. 4 gözle taraftara saldırmak için bekleyen Emniyet teşkilatı da fazla üzülmesin. 1 ay sonra o kadar insan yine oraya toplanır.
Savcı Kelebek dosyasının mahkemeye getirilmesini istemiş. Şike davası sarmadı, başka yerden bağlama çekmek lazım tabi.
Tahliye olanlara geçmiş olsun. İnşallah 1 ay sonra kalan diğer isimler de tahliye olur.
Suicider
25.Şubat.2012, 04:37
Aziz Yıldırım'dan sonra iddaa edilen suç örgütünün başlarında gösterilen insanlar tahliye edildiğine göre suç örgütü işi yatar.Şike işindede okuduğum kadarıyla Fenerbahçeli arkadaşlar birşey yok diyor.Ozaman bu dava biter geçmiş olsun.Pardon diyecek hakimler.
meddah
25.Şubat.2012, 04:45
Tutukluluk hali devam edenler için 'suç vasfının değişmesine' diye bir ifade var. Sanırım S Haber'de dev vekilimiz Hakan Şükür'ün ithamları boşuna değil. Göreceğiz ileriki günlerde.
Sanıyorum "suç vasfının değişmesi" ifadesi, tutuklu kalanlar için değil, tahliye edilenler için gerekçe.
Suicider
25.Şubat.2012, 04:48
Hakan Şükür gerçekten o ifadeyi kullanmış mı ? izleyen gören netten bulan linkini buraya koyabilir yada özelden gönderebilirmi ben bulamadım da?
Mamadou
25.Şubat.2012, 04:48
Cihan Oskay tanık olarak dinlenmesine karar verilmiş. Bu dava ilerde daha da karışık bir hal alacaktır.
berkay123456
25.Şubat.2012, 05:10
Bir dahaki duruşma ne zaman ?
TR.CaPTaiN
25.Şubat.2012, 05:31
Bir dahaki duruşma ne zaman ?
26 - 30 Mart arasında yapılacak.
Nişanlısını öldürme iddiasıyla tutuklu olan ve nişanlısını Aziz Yıldırım'ın öldürttüğünü iddia edecek kadar uçuk bir adam olan Cihan Oskay'dan medet uman bir şike davası.
Bordo61Mavi
25.Şubat.2012, 06:44
Mahkemede dinlenecek olan Yildirim Demirorenin TFF'ye aday olmasi ne kadar dogru.
b7baris
25.Şubat.2012, 07:54
Mahkemede dinlenecek olan Yildirim Demirorenin TFF'ye aday olmasi ne kadar dogru.
Ben de tam olarak bunu diyecektim. Öyle bir Demirören ki an itibariyle başkanı olduğu kulüp hakkında tanıklık yapıp yeri geldiğinde de kulubü hakkında karar vermesi beklenecek. Bu adamın tarafsız kalabileceğine inanmıyorum. TFF Başkanı olması (ortada hiçbir şekilde şike yoksa bile) şu anda sahip olduğu sıfattan ötürü yanlıştır.
Sekopej
25.Şubat.2012, 11:26
Haklarında, Fenerbahçe ile alakalı konuşulanlardan daha net şeyler olan Trabzonspor'un Fenerbahçe yerine avrupaya gitmesi, korkun UEFA'dan.
Aylardır UEFA sopasını bizlere gösterip korku salanlar, şimdi de çıksın ortaya.
ŞL hakkı göz göre göre gasp edilmiştir Fenerbahçe'nin, Şekip Mosturoğlu da çıktı, şimdi bu davanın gelecek duruşması başlamadan CAS davası başlayacak, orada Şekip Mosturoğlu da muhtemelen bulunacaktır.
Sekopej
25.Şubat.2012, 11:43
Olay sadece şike ve teşvik olsaydı, bu mahkemenin buna bakmasına yetkisi yoktu gerçi özel yetkili mahkeme, ne isterse yapabiliyor bu ülkede ama olsun.
Aziz Yıldırım'ın örgütünde yer aldığı söylenen Göksel Gümüşdağ tutuksuz, Şekip Mosturoğlu tutuksuz, Mecnun Odyakmaz tutuksuz, bu nasıl örgüttür ben anlamıyorum. Ama örgüt kapsamından da çıkaramıyorlar, çıkarırsa bu sefer dosyayı göndermesi gerekecek.
Dün gece gördük, taraftar yanında Aziz Başkan, istedikleri kadar uzatsınlar, Ergenekon Davası'nda ifade veren Poyraz'ın da ifadeleri istenmiş. Bu Poyraz'ın neler dediğine, dediklerinin nasıl tutarsız olduğuna Aziz Yıldırım'ın savunmasında şahit olduk.
Eldekiler yetmedi, toplayın herkesi, Ergenekon Davası gibi sulandırın ama sonuç değişmeyecek.
Şike/teşvik ile suçlanan Fenerbahçe'nin, şike/teşvik teklif ettiği oyuncular, kullanılan aracıların çoğu hakkında savcı ya soruşturmaya gerek yok demiştir ya da tutuksuz yargılansınlar demiştir. Hal böyleyken Fenerbahçe tek taraflı olarak yargılanmaktadır.
İlk davada tutuksuz sanıklar ve tanıklar da dinlendikten sonra, Aziz Yıldırım'ın da savunmasıyla örtüşen durumlar ortaya çıktığında, iddia makamı iddialarını sözlü olarak dile getirmeden bile tutuksuz yargılanma kararı çıkabilir ancak başka davalarla birleştirme çabalarıyla beklenmedik şeyler olmazsa.
Medyada Aziz Yıldırım iyi niyet göstersin, istifa etsin, Beşiktaş kupayı iade ederek iyi niyet gösterdi, bu UEFA'nın hoşuna gitti (Beşiktaş kupayı iade etmedi, suçlu çıkarsak ederiz dedi, suçlu çıkarsa zaten elinden alırlar, kupayı iade etmek demek kupadan gelen haklarından vazgeçmek demek), Fenerbahçe de inatlaşmasın vs vs gibisinden gaz vermeye çalışanların gazına gelmeyip, takımına, başkanına sahip çıkan Fenerbahçe taraftarı sayesinde şimdi oynanan oyunları daha net anlayabiliyorum.
Aziz Yıldırım'ı örgüt suçundan ve bir kaç nitelikli dolandırıclık suçundan cezalandıracaklar, Fenerbahçe aklanacak, yeni gelecek adam biz temizledik, temiz sayfa açtık diyecek ve en fazla bir kaç puan silme cezasıyla bu iş bitirilecek diye yorum yapmıştım, o zamanlar.
Şimdi de bu konuda doğru düşünmüşüm diyorum ama düşünemedikleri camianın kenetlenmesiydi çünkü biz sahada akıtılan o teri gördük, şampiyon olmak için oyuncuların gösterdiği mücadeleyi gördük, içimiz rahattı.
Genel savunmasında bahsetti, tek tek maçlara geçildiğinde de tüm iddiaları savcının yüzüne karşı çürütecektir Aziz Yıldırım.
Olayın artık futbolla, şike ve teşvikla alakası olmadığı görülmüştür sanırım yoksa neden dosya hala bu tür davalara bakmakla yükümlü olan Asliye Hukuk Mahkemeleri'ne gönderilmemektedir?
RasAnt
25.Şubat.2012, 12:40
Baştan beri futbolla ilgili bir dava olmadığı belliydi amaç Aziz Yıldırımdı bu amacada ulaştılar yargının herkezi yargılayabileceğini kimsenin bir farkı olmadığını ortaya koydular.
Süreç başından beri ööööö şikeci fener diye ağzını açan şahsiyetler konuşmaya devam edin.
goosfraba
25.Şubat.2012, 12:46
örgüt yok.
şike yok.
bakalım daha ne çıkaracaklar...
Fernando Gago
25.Şubat.2012, 13:41
Tahliye taleplerinin davaya baglanacağı gün Şamil Tayyar ile Hakan Şükür saatlerce STV'de iftiralar atıyorlar. Aziz Yıldırım ergenekoncu, Çağlayandakiler ergenekoncu. Perşembe günü Hüseyin Gülerce beyaz tv'de 2 saat program yaptı. Pazar günü ROK başlar aynı muhabbetlere. Bu da mı gol değil! hala mı siyasi dava oldugu kuşku uyandırıyor. her şey bariz, çok açık. farkındayız!
Xsnoopkarl
25.Şubat.2012, 14:29
Hakan Şükür "aziz yıldırım ergenekoncu" demedi ama Şamil Tayyar dedikten sonra iyi konuştu dedi. Aynı şey yani.
sebofanmemo
25.Şubat.2012, 14:34
Öncelikle Hakan Şükür'ün öyle bir ifadesi yok Ebru Köksaldı adlı bir provokatörün ortaya attığı bir itham palavra. Sonra olarak 6222 adlı yasanın değişmesinden dolayı 1 maç şikeden tutuklu olanlar tahliye edildi tek şike bilindiği üzere adli yargıda suç teşvik suç değil onun için 9 ay yatıp çıkanlar püripak değil Bülent Uygun mesela yargılama sonu şikeden ceza alıp tutuklulukta yattığı zaman ve iyi halden serbest bırakılacak ama bu değilki sabıkası temiz olacak olmayacak. İçerde kalan diğerleri daha fazla şikeye bulaştıkları için içerdeler. Bülent Uygun ES-FB maçından dolayı şike yapmaktan yargılanmakta bilindiği üzere , Yıldırım ve Ekşioğlu için ise Buca - Fb , Sivas - FB , Eses - FB , FB- Kasımpaşa vs. bir sürü maç var bu iki isim tek maçta şikeden yargılansalar 9 ay yattıkları için çıkarlardı ama onlar daha fazla maçtan suçlanıyorlar. Tabi Dava sonunda hepsi serbestte kalabilir , kalmayada bilir mesela Uygun , Odyakmaz vs. BERAAT ETMEDİLER 16 Aralıkta çıkanlarda etmedi bunun altını çizmek lazım.
Programdan...
http://tvarsivi.com/player.php?y=313&z=2012-02-25%2001:32:00
Tahliye salıverilmedir ama suçsuzluğun kanıtlanmamıştır.beraat ise aklanmadır suçsuz olduğun ortaya çıkmaktadır.Tahliyede davan devam eder.beraatte ise dava bitmiştir!
Xsnoopkarl
25.Şubat.2012, 14:41
Hakan Şükür dışarıda tahliye bekleyen taraftarlara Ulusalcı bunlar duyarsız gibi ithamlarda bulundu Şamil Tayyar denen adamla birlikte. Aynı zamanda "Aziz Yıldırım Ergenekoncu" diyen Tayyar içinde iyi konuştu dedi. Ağzından çıkmasına gerek yok. Ebru Köksaldı denen kadının kalitesinin yanına yanaşamaz buradaki iki beyefendi de. Provakatör olan Tayyar efendidir.
Ayrıca biliyoruzki tutuksuz yargılanan insanlar genelde beraat ederler bu ülkede. O zaman şikeyi biz Saraçoğlu'nda kendi kendimize falan yaptık demekki.
Bordo61Mavi
25.Şubat.2012, 14:51
Trabzonsporun sike/tesvik yaptigi daha net ifadelerle belli oluyormus. Parayi kimin teklif ettigi belli degil "Trabzonlular" adi verilmis.
Ve bunu Mehmet Yildiz gelip Mecnuna soyluyor ve Mecnun kimin yolladigini bile sormuyor :) cok komik.
sebofanmemo
25.Şubat.2012, 14:52
Hakan Şükür dışarıda tahliye bekleyen taraftarlara Ulusalcı bunlar duyarsız gibi ithamlarda bulundu Şamil Tayyar denen adamla birlikte. Aynı zamanda "Aziz Yıldırım Ergenekoncu" diyen Tayyar içinde iyi konuştu dedi. Ağzından çıkmasına gerek yok. Ebru Köksaldı denen kadının kalitesinin yanına yanaşamaz buradaki iki beyefendi de. Provakatör olan Tayyar efendidir.
Ayrıca biliyoruzki tutuksuz yargılanan insanlar genelde beraat ederler bu ülkede. O zaman şikeyi biz Saraçoğlu'nda kendi kendimize falan yaptık demekki.
Yok öyle birşey tutuksuz yargılanan herkes beraat etmez.Mahkeme bugün açıklama yapsa deseki Bülent Uygun şike yapmıştır 1 yıl hapis cezası ile cezalandırılmasına (6222 de 1 şike 1 yıldır) ek olarak derki 9 ay içerde tutuklu olduğu için o 9 ay 1 yıllık ceza olarak sayar ve Uygun'u tahliye eder peki Uygun suçsuz olduğu içinmi tahliye etmiş olur HAYIR 9 ay içerde yatmayı 1 yıllık hapisle eş değer gördüğü için tahliye olur .Siz zaten UEFA-TFF-Mahkeme-CAS ta dese FB şike yaptı ,Yıldırım şike yaptı yine inamıyacaksınızki,tabi bende kendi klübüm yaptı deseler inanırmıyım inanmam herhalde o ayrı mevzu ,saygılarla.
barahir
25.Şubat.2012, 14:55
Trabzonsporun sike/tesvik yaptigi daha net ifadelerle belli oluyormus. Parayi kimin teklif ettigi belli degil "Trabzonlular" adi verilmis.
Ve bunu Mehmet Yildiz gelip Mecnuna soyluyor ve Mecnun kimin yolladigini bile sormuyor :) cok komik.
Mehmet Yıldız " Kim olduğunu sormayın arkadaşlarımı satamam." dediği için sormamış olabilir mi?
Sekopej
25.Şubat.2012, 14:58
İşte bu tür komiklikler hatta daha da komik olanları Fenerbahçe adı geçtiği için ciddi bir iddia gibi ortaya atılırken, Trabzonspor adı geçince sadece komik diye karşılanıyor.
Fenerbahçe'den para teklif eden, bunu söyleyen, para alır/verirken görüntü, para alış verişi olacağına dair ses kaydı, hiç bir şey yok ama bunlar olmadan da suçlanabiliyor Fenerbahçe.
Savcının amacı Türk futbolundaki şike ve teşviği temizlemekse, herkese eşit yaklaşmalıydı.
Ülkemizde, tutuklu yargılananların %54'ü beraat eder. Yani her tutuklu yargılanan suçlu denemez tabi aynı şekilde her tutuksuz yargılanana da suçsuz denemez.
Mahkemenin vermiş olduğu herhangi bir beraat yok henüz zaten bu kadar kısa sürede olamaz da.
Bordo61Mavi
25.Şubat.2012, 15:01
Mehmet Yıldız " Kim olduğunu sormayın arkadaşlarımı satamam." dediği için sormamış olabilir mi?
Cok sacma bulmuyorum, insan meraktan sorar kaldiki o adam o takimin baskani.
goosfraba
25.Şubat.2012, 15:01
Yok öyle birşey tutuksuz yargılanan herkes beraat etmez.Mahkeme bugün açıklama yapsa deseki Bülent Uygun şike yapmıştır 1 yıl hapis cezası ile cezalandırılmasına (6222 de 1 şike 1 yıldır) ek olarak derki 9 ay içerde tutuklu olduğu için o 9 ay 1 yıllık ceza olarak sayar ve Uygun'u tahliye eder peki Uygun suçsuz olduğu içinmi tahliye etmiş olur HAYIR 9 ay içerde yatmayı 1 yıllık hapisle eş değer gördüğü için tahliye olur .Siz zaten UEFA-TFF-Mahkeme-CAS ta dese FB şike yaptı ,Yıldırım şike yaptı yine inamıyacaksınızki,tabi bende kendi klübüm yaptı deseler inanırmıyım inanmam herhalde o ayrı mevzu ,saygılarla.
burada her fenerbahçeli, ilk günden beri, eğer suçluysak gerekeni zaten biz yaparız, ama suçluluklarına inanmıyoruz dedi zaten.
sadece burada değil, her mecrada denildi bu.
o bölümleri çoktan geçtik biz...
Xsnoopkarl
25.Şubat.2012, 15:05
genelde=bir olayın çoğunlukla gerçekleşme biçimi.
herkes yazmadım ben.Suçlularsa en ağır cezayı devlette fenerbahçe camiası da verir merak etmeyin.
sebofanmemo
25.Şubat.2012, 15:15
genelde=bir olayın çoğunlukla gerçekleşme biçimi.
herkes yazmadım ben.Suçlularsa en ağır cezayı devlette fenerbahçe camiası da verir merak etmeyin.
Daha fazla uzatmayalım boşver:) ,hayırlı günler (:
KanaKe
25.Şubat.2012, 15:56
hakan sükürü bir fenerbahceli olarak cok sever sayardim efendi birisi fakat milletvekili olduktan sonra yaptiklari yüzünden gözümden düstü..
Bordo61Mavi
25.Şubat.2012, 16:04
TFF başkan adayı Erdal Çilek' den sert açıklamalar: "Zaman, darağacında son sözünü söyleyenlerin taburelerine tekme vurma zamanıdır"
Bu adama destek veren oldumu kulupler arasinda, bilmedigimden soruyorum? Bildigim kadari ile Demiroren ve Aksu arasinda gececek ama bu adamin hic bir sansi varmi acaba ?
goosfraba
25.Şubat.2012, 16:06
desteği üzerine çekmeye çalışan birisi.
di canio
25.Şubat.2012, 16:20
Sanıyorum "suç vasfının değişmesi" ifadesi, tutuklu kalanlar için değil, tahliye edilenler için gerekçe.
Takip ettiğim sitede öyle yazılmıştı. Doğrusu senin yazdığın şekildeymiş. Benim hatam.
The.Crow
25.Şubat.2012, 16:29
Şike davasının ne davasına döndüğü belli oldu. Anlayan anlamııştır. Zaten 3 Temmuz'un ertesinde 1 milletvekili Aziz Yıldırım'ın başka dava ile bağlantılı çıkacağını söylemişti ancak Fenerbahçe taraftarı bunu dillendirince bir daha böyle bir yorum yapmadılar. Ancak iş oraya gidecek. Kısacası Aziz Yıldırım şikeden aklanacak ancak sözde Suç Örgütüne üyelikten ceza yiyecek. 3 Temmuz'un ertesinde de aynı yorumu yapmıştım şaşırtan bir seyir yok benim açımdan davada.
Suicider
25.Şubat.2012, 17:46
hakan sükürü bir fenerbahceli olarak cok sever sayardim efendi birisi fakat milletvekili olduktan sonra yaptiklari yüzünden gözümden düstü..
Hakan Şükür'ün dün twitter da çıkan sözlerinden bahsediyosan ben hiçbiyerde bulamadım o sözleri.Diğer takım taraftarlarının takip ettiği kişiler paylaşmıştır belki gören varsa koyabilir mi? Ben öyle birşey söyleyeceğini pek sanmıyorumda.
Suicider
25.Şubat.2012, 18:44
Trabzonspor, şike davasında Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ve Sivasspor Başkanı Mecnun Odyakmaz'ın savunmalarındaki bazı iddialara, resmi internet sitesi üzerinden cevap verdi.
http://www.ntvspor.net/haber/futbol/59462/trabzonspordan-yildirim-ve-odyakmaza-cevap
A.FaruK
25.Şubat.2012, 18:52
Hakan Şükür'ün dün twitter da çıkan sözlerinden bahsediyosan ben hiçbiyerde bulamadım o sözleri.Diğer takım taraftarlarının takip ettiği kişiler paylaşmıştır belki gören varsa koyabilir mi? Ben öyle birşey söyleyeceğini pek sanmıyorumda.
Öyle bir şey söylememiş ama Şamil Tayyar söylemiş o da onaylamış sanırım.
meddah
25.Şubat.2012, 19:16
Dünden beri;
Sabah gazetesi "tahliye talepleri reddedildi" diye yanlış bir manşet attı, "ikinci Samanyolu vakası" diye kızdınız, gazetenin attığı manşetin tam tersi vuku buldu.
Tahliye talebi reddedilenler için "suçun niteliğinin değişmesi" nin gerekçe gösterildiğini zannettiniz, kızdınız, meğer tahliye talebi kabul edilenler için gerekçeymiş.
"Hakan Şükür Ergenekon dedi" diye bir rivayet üfürüldü piyasaya, çok fena kızdınız, bugün olay "Hakan Şükür demedi, ama onayladı" oldu.
Biraz sakin olun yahu.
KaPaLı
25.Şubat.2012, 19:18
Kendi kendine şike yapabilen ilk ve tek takım " Fenerbahçe " . Var ol yüce Adalet : )
meddah
25.Şubat.2012, 19:21
Bu Hakan Şükür de, futbolu bıraktı bırakalı bilfiil konuşuyor. İşin ne artık senin? Git meclise, iki laf et, bir parmak kaldır; ama yok, nerede kamera, nerede mikrofon, orada Hakan Şükür.
Galatasaray'dan nasıl uzaklaştırıldığını, Lincoln'ün aldığı parayı falan da anlatmış mı acaba yine?
di canio
25.Şubat.2012, 19:26
Dünden beri;
Sabah gazetesi "tahliye talepleri reddedildi" diye yanlış bir manşet attı, "ikinci Samanyolu vakası" diye kızdınız, gazetenin attığı manşetin tam tersi vuku buldu.
Tahliye talebi reddedilenler için "suçun niteliğinin değişmesi" nin gerekçe gösterildiğini zannettiniz, kızdınız, meğer tahliye talebi kabul edilenler için gerekçeymiş.
"Hakan Şükür Ergenekon dedi" diye bir rivayet üfürüldü piyasaya, çok fena kızdınız, bugün olay "Hakan Şükür demedi, ama onayladı" oldu.
Biraz sakin olun yahu.
Dışardan kolay görünebilir sakin olmak. Ama değil, hiç değil.
berkay123456
25.Şubat.2012, 19:46
26 - 30 Mart arasında yapılacak.
Nişanlısını öldürme iddiasıyla tutuklu olan ve nişanlısını Aziz Yıldırım'ın öldürttüğünü iddia edecek kadar uçuk bir adam olan Cihan Oskay'dan medet uman bir şike davası.
Ben işin siyasi olduğunu düşünüyorum.Bu da kanıtlıyıcı yöndedir belki.Aziz Yıldırım'ın katılmak istediği ihale 20 Mart'taydı galiba.Bilerek tarihi oraya çektiler heralde.Bundan sonra salınırlarsa şaşırmam.
TR.CaPTaiN
25.Şubat.2012, 20:56
Dünden beri;
Biraz sakin olun yahu.
Ben Sabah gazetesi olayına hala masum bakamıyorum maalesef. Sabah gazetesinin haberi patladıktan 20-30 dakika sonra hakim avukatları çağırıyor ve haber doğru değil diyor. İyi de bu mahkeme heyeti içerde televizyon mu izliyor, internet sitelerini mi takip ediyor yoksa talepleri mi karara bağlamaya çalışıyor ? Nerden haberleri oldu böyle bir haberin çıktığından ?
Hakan Şükür meselesine gelince; aslında Hakan Şükür'ün isminden ziyade görevinden kaynaklanan sıkıntı doğuyor o sözlerle ilgili. Yani iktidar partisinden bir vekil çıkıp; rahat rahat Fenerbahçe başkanını Ergenekon gibi büyük bir davayla bağdaştırmaya kalkıyor. Hatta ötesine geçiyor, orda bulunan taraftarları da ulusalcı diye tek bir zümrenin elemanları olarak nitelendiriyor. Halbuki birçok Fenerbahçeli için kulübü siyasi görüşünden de ötedir. Bunları yapan Hakan Şükür değil, Şamil Tayyar. Yani Hakan Şükür'le şuan eşit statüde bir insan. Hakan Şükür de Tayyar'ın dediklerini onaylayarak kendisine yakışmayan bir harekette bulunmuş.
Bakanların ve milletvekillerinin böylesine hassas konularda bu kadar rahat yorum yapmamaları lazım. Oturdukları yerden insanları değişik örgütlere bağlamaları ve bunlara başbakanın çıkıp" artık bir durun arkadaş" dememesi çok garip.
Homer J.S
26.Şubat.2012, 01:35
Fenerbahçe benim gözümde masumiyetini kaybetti bu süreçte.
Adalet süreci de bir garip işliyor zaten, dava sonunda Galatasaray küme düşecek diye korkuyorum :D
Sekopej
26.Şubat.2012, 13:46
Ergenekon davasına bağlanır yakında hatta orada da zirveye oynar Aziz Yıldırım.:p
Başbakanın her konuda yargı devam etsin etmesin, yargıya müdahale diye anlaşılsın anlaşılmasın sürekli yorum yaptığını gördük ama bu konuda nedense hiç yorum yapmadı.
Mecliste yasa değişirken çıkıp bir yorum yapar diye bekledim, yapmadı. Aziz Yıldırım, bizim başbakanla aramız iyi, sanki sorun varmış gibi gösteriliyor dedi, yine bu açıklamalardan sonra başbakandan yorum gelmedi.
Acaba başbakanda mı 20 Mart'ı bekliyor diye düşünmeden edemiyor insan???
Fenerbahçe'nin masum olduğuna inanıyordum, inanmak ayrıdır ama bu süreci gördüm, şimdi Fenerbahçe masumiyetini kazandı benim gözümde.
Fernando Gago
26.Şubat.2012, 13:50
3 Temmuz sürecini göz önüne getirsin herkes, Rasin Ozan, Ahmet Altan, Şamil Tayyar ve Mehmet Baransu daha önce kaç kere futbol yorumu yaptılar da bu süreçten sonra futbol yorumcusu kesildiler. Her kritik noktada gündemi belirliyorlar. Sadece bu bile oynanan oyunların çok açık göstergesi değil mi? Ondan sonra neden Fenerbahçe ve Fenerbahçeliler direniyor diyorlar.
Ben hala çevremde "Fenerbahçe bir şeyler yapmış ama bu kulube maal edilemez Aziz Yıldırım gitsin kurtulalım" diyen BEKLENEN o tatlısu taraftarını göremedim. Göremeyeceğiz de göremeyecekler de.
Sekopej
26.Şubat.2012, 14:02
3 Temmuz sürecini göz önüne getirsin herkes, Rasin Ozan, Ahmet Altan, Şamil Tayyar ve Mehmet Baransu daha önce kaç kere futbol yorumu yaptılar da bu süreçten sonra futbol yorumcusu kesildiler. Her kritik noktada gündemi belirliyorlar. Sadece bu bile oynanan oyunların çok açık göstergesi değil mi? Ondan sonra neden Fenerbahçe ve Fenerbahçeliler direniyor diyorlar.
Ben hala çevremde "Fenerbahçe bir şeyler yapmış ama bu kulube maal edilemez Aziz Yıldırım gitsin kurtulalım" diyen BEKLENEN o tatlısu taraftarını göremedim. Göremeyeceğiz de göremeyecekler de.
Ve şimdi, bu silahşörler yine yönlendirme peşinde, Ergenekon davasındaki gizli tanık Poyraz'ın saçmalıklarını Aziz Yıldırım'ın savunmasında görebilir herkes.
Ve şimdi bu adamlar, bu 1 aylık süreçte, dozu arttıra arttıra Şike davasıyla Ergenekon davasını aynı cümlede kullanacaklar.
Ve söylediğin gibi, bu düzeni, işleyişi bozan da, yaptıklarını/yapamadıklarını zamanında eleştirse de, başkanına sahip çıkan camia ve taraftar oldu. Ve bu taraftar ne kadar gazlanmaya çalışsa da, birlik beraberliğini bozmayıp, varsa suçu sabit görülene kadar desteğe devam edecektir. (Suç nedir? Şike/Teşvik. Kim bakar? Asliye Hukuk Mahkemeler. Göndersinler dosyayı oraya, o zaman ben de tüm bu sadece şike/teşvik değil, Fenerbahçe'yi bitirmek planı bu düşüncemden vazgeçeyim, acaba yapmışlar mı böyle bir şey diye kendi yöneticilerimi kafamda yargılayayım)
goosfraba
26.Şubat.2012, 14:11
20 Mart denilmişken, ne olacak o tarihte?
Nato ihalesi...
Diğer duruşma 26-30 mart tarihlerinde.
İnsan acaba demekten alamıyor kendini.
futureless
26.Şubat.2012, 15:25
O işin 'acaba'sı mı kaldı yahu :)
Sekopej
28.Şubat.2012, 12:06
Savcı Galatasaray'ın kayıp 1 milyonunu bulamamış, Adnan Polat bunu belgelendiremediği için de dosyayı Asliye Hukuk Mahkemesi'ne göndermiş ve 7 yıl hapsini istemiş.
Yani spor ile ilgilenecek mahkemeye. Fenerbahçe tüm para giriş çıkışlarını, harcamaları belgelerle ispatlarken, kafa karıştırıcı bir sürü saçmalıkla gündem yaratıldı, Fenerbahçe'nin şike ve teşvik ile alakalı suçlamalarına da bakması gereken Asliye Hukuk Mahkemeleri'dir. Mahkeme bu yönde karar alacak gibi durmuyor ama.
goosfraba
28.Şubat.2012, 12:32
Nerden tutsan elde kalıyor.
Xsnoopkarl
28.Şubat.2012, 13:29
Savcı Galatasaray'ın kayıp 1 milyonunu bulamamış, Adnan Polat bunu belgelendiremediği için de dosyayı Asliye Hukuk Mahkemesi'ne göndermiş ve 7 yıl hapsini istemiş.
Yani spor ile ilgilenecek mahkemeye. Fenerbahçe tüm para giriş çıkışlarını, harcamaları belgelerle ispatlarken, kafa karıştırıcı bir sürü saçmalıkla gündem yaratıldı, Fenerbahçe'nin şike ve teşvik ile alakalı suçlamalarına da bakması gereken Asliye Hukuk Mahkemeleri'dir. Mahkeme bu yönde karar alacak gibi durmuyor ama.
Tarih bu günleri de yazacak elbet.
barahir
28.Şubat.2012, 15:12
Yaptıysa Adnan Polat yapmıştır Galatasaray değil.. Lütfen kulübe mal edilemez değil mi?
Revolution
28.Şubat.2012, 16:41
Şaka gibisiniz. 1 kişi kalkıp bişey dememiş ve burada tapelere bile yalan diyen insanlar hala karşısındakine pislik atma derdinde.
I. Mecnun Odyakmaz Trabzon dedi,
II. tapeler yalan,
III.bunların tüm sebebi Nato ihalesi,
IV.savcının elinde hiçbirşey yok
V.ama o 1 milyon'u bulamadığı için Galatasaray teşvik vermiş işte kesin.
Yukarıdaki öncülleri mantık sırasına göre düzenleyiniz...
Sekopej
28.Şubat.2012, 17:06
Olay o değil, Türk futbolunda pislik olduğuna inananlar ve bu pisliğin bu davaya bakarak sadece Fenerbahçe'de olduğuna, diğer tüm kulüplerin temiz olduğuna inanarak söylemlerde bulunmalarına karşılık bunu yazdım.
Yani sadece kırpılmış tapelere bakıp da bir tarafı suçlamak kolay olsa gerek, mahkeme bakar, o paranın nereye gittiği ortaya çıkar. Galatasaray teşvik vermiş diye inanmaktan çok, sadece Fenerbahçe yapar bu işleri, kalan herkes temizdir diye inananlara karşı.
Yoksa dediğim gibi, makbuzu bir şekilde ortaya çıkar, nasıl ki Fenerbahçe savunmasında şike parası diye söylenen harcamaların hepsini, savunma yapana kadar açıklamayıp, savunmada açıkladıysa, mahkeme eğer davayı kabul eder ve Adnan Polat'ı çağırırsa, onun da savunması olacaktır.
Kesin yargıya kapılmam, kendimle çelişmiş olurum, kesin sadece Fenerbahçe suçludur, şükürler olsun bizim adımız yok diyenlerin kendilerini sorgulamasıydı amacım yoksa Galatasaray'ın suçlu olması Fenerbahçe'nin suçluluğuyla alakalı bir fayda ya da zarar sağlamayacak.
barahir
28.Şubat.2012, 18:03
Biz sizin mantığınızla hareket ettik şimdi.. anlamışsınızdır umarım..
Sekopej
28.Şubat.2012, 18:15
Çok güzel bir yazı, benim düşüncelerimi, anlatmak istediklerimi çok iyi aktarmış yazar. İşte savunmaları bekleyelim dedik, ortada kesin delil ya da suçüstü olsa çoktan sonuçlanırdı dedik, suçluyu savunmadık, suçlu çıkarlarsa zaten savunulmazlar ama hal böyleyken suçludur demek, insaf?
Cuma gününden beri "Şike" davasının ilk duruşmasının sonucundan çok rahatsızım. Öylesine ki ne Eskişehir maçını seyrettim, ne Beşiktaş ile yaptığımız basketbol derbisini, ne de Galatasaray Beşiktaş derbisini. Uzun senelerdir ilk defa keyfim iyice kaçtı, tek bir spor programına bakmadım, evden çıkıp Boğaz kenarında uzun uzun yürüdüm bu gece. Ben bu duruşmaya Cuma gününden bu yana bir taraftar gözüyle bakmamaya çalışıyorum, kendimce mümkün olduğu kadar objektif oldum, düşündüm...düşündüm... Cuma gecesi geç saatlerde açıklanan kararlar beni çok üzdü. Artık hiçkimse beni bu ülkede bağımsız ve adil bir hukuk sistemi olduğuna inandıramaz. Çıkan sonuç bana göre bir insanlık suçudur...Tabiii bunlar benim şahsi düşüncelerim. Bunların detayına girmeyeceğim. Sadece bir Fenerbahçe taraftarı olarak değil, bir futbolsever olarak neler hissettiğimi ve düşündüğümü bilmenizi istedim o kadar. Bir arkadaşımız da iddianameye değişik bir açıdan bakmış, benim düşüncelerimle çok örtüşüyor, sizinle bu yazıyı paylaşmak istedim:
"Birbiriyle çelişen iki unsuru, fikri bir arada bulunduran önermeler bir oksimoron oluşturur. Karanlık ışık, orijinal kopya gibi. Biliriz ki kopyanın tanımladığı durum zaten orijinal bir eserin çoğaltılmış hali olmasıdır, bir eserin aynı anda hem orijinal hem kopya olması, cehennemin cennet olması mümkün değildir.
İddianame ortaya açılıp saçıldıkça, ortaya çıkan şeyin bir oksimoron iddianamesi olduğunu daha net, daha açık bir şekilde görüyoruz. Bu davada bütün iddialar birbiriyle çelişiyor, yanyana birlikte olması düşünülemez şeyler bir arada bulunuyor. Öyle ki şu an dava bize uçan filler olduğunu, su altında yüzen kaplanlar bulunduğunu, balinaların da otlamak için yaylaya çıktığını iddia ediyor.
İddia neydi? Aziz Yıldırım'ın öncülüğündeki bir örgüt, sistematik bir şekilde 6222 sayılı kanunda belirtilen şike suçunu işledi.
Örgüt nedir? Suç veya yasadışı faaliyet gerçekleştirmek için bir araya gelen üç veya daha fazla insandan oluşan topluluk.
Şike suçu ne? Bir müsabaka sonucunu etkilemek için yapılan, karşı tarafa bir menfaat sağlayan anlaşma.
Anlaşma nedir? İki kişinin karşılıklı ve birbirine uyumlu bir halde ortaya koydukları rıza.
Yani biz bir anlaşma dediğimiz zaman en azından iki kişi arayacağız, aralarında birbirlerine uyumlu bir irade olup olmadığına bakacağız, bir teklif var mı, bir kabul var mı bütün bunlara bakacağız.
Emniyet 6 Temmuz tarihinde 19 maçta şike yapıldığını iddia ederek işe başladı, iddianamede şike yapılan maç sayısı 13'e indi, etik kurulu raporu damping yaparak bunu 5'e indirdi. Savunmalardan sonra şike veya teşvik girişimi konusunda ciddi şüphe uyandıracak tek bir maç var, orada da teşvik girişiminde bulunan kulüp Fenerbahçe değil, Trabzonspor.
Şike / teşvik primi bizzatihi rüşvet veya fuhuş suçu gibi, konusu suç olan bir eylem üzerinde iki tarafın anlaşmasını içerir. Bu taraflar bir müsabakanın sonucunu değiştirme noktasında anlaşmalıdır ve nihayetinde de bu anlaşmanın bir de maddi menfaat unsuru olmalıdır.
Bugün tutuklu bulunan veya hakkında ciddi suç şüphesi olan Fenerbahçelilerden başka kimse yok. Bu adamlar kendi aralarında mı şike yaptılar? Oksimoron. İnsan kendi kendisiyle şike yapamaz, çünkü bir anlaşma için en az iki kişi lazım. Fuhuş anlaşması için de bu böyle, işe giriş sözleşmesi için de bu böyle. E kardeşim Fenerbahçeli yöneticilerin anlaştıkları diğer kişi kim? Bu kişi ile yaptıkları hangi görüşmeden biz aralarında bir anlaşma olduğunu anlıyoruz? Anlaşma nerede?
Savcı bize diyor ki bugün, başka bir kişi yok, varolmayan bu kişiyle yapılmış bir anlaşma yok ama şike var. kanadı yok, gagası yok, ayağı yok ama kuş. Oksimoron.
Peki aralarında bir anlaşma olduğunu gösteren teknik takip dökümanı yok. Sen bu adamları 8 ay takip etmişin. 8 ayda başka bir takımın yöneticisi, futbolcusu veya teknik direktörü ile Fenerbahçeli bir yöneticinin veya temsilcisinin tek bir anlaşmasının fiziki takibini bulamadın? Ne arıyoruz? İnsanlar birbiriyle oturup kalkar, yemek yer, dönerciye veya dondurmacıya gider. Bizim aradığımız olağanüstü bir şey. Para transferi? Var mı? Yok. En yaklaştıkları vaka Manisa vakası, onun da bir borç ilişkisi olduğu ortaya çıktı. Belgeli. Diğerlerinde içinde para olduğu iddia edilen poşetlerden ya forma çıktı ya da Sivas Valisinin şehadetiyle bilet.
Yani savcı diyor ki öyle bir anlaşma var ki, anlaşan taraflar yok, dahası diğer tarafa geçen bir maddi menfaat de yok.8 ay boyunca Allah günü bu insanları dinledik, ona rağmen bir kere olsun fiziki takiple bunu tespit edemedik.
Sonra da diyor ki yine de şike var!
Şike sahada yapılır. Zaten anlaşmanın konusu bir MÜSABAKA sonucunu değiştirmektir.Müsabaka da oyuncular tarafından ortaya konur. Aziz Yıldırım'ın Sturm Graz - Galatasaray maçını örnek göstermesi bu sebeple anlamlı. Diyor ki, bakın sahada futbolcular açık açık müsabakanın belirli bir sonuca sahip olması için belli fiiller, eylemler içerisine giriyor. Eldeki raporlarda bir tane müsabakada şike şüphesi uyandıracak maç var mı? Yok. Kimse şüphelenmemiş.
Şimdi işin daha vahim noktası da şu, İçinde futbolcuların olmadığı, başka takım yöneticilerinin bulunmadığı, herhangi bir menfaat geçişinin olmadığı, para transferinin bulunmadığı, sahada da gözükmeyen bir "şike" var.
Yani bu Real Madrid - Barcelona Kral Kupası maçı da "şikeli", eğer olmayan unsurlar üzerinden bir maçı şikeli olarak tasnif ediyorsak, bugün dünyadaki her maç şikeli. Bunlarda da anlaşma yok, bunlarda da bir menfaat intikali yok, bunu kanıtlayan deliller yok, sahada da şike olduğu gözükmüyor.
Ama YİNE DE ŞİKE!
Şimdi bu neye benziyor? Adam kanepede uzanmış, elinde gazete var, ayaklarını uzatmış, gazetesini okuyor. Birden polis içeri giriyor: "sen fuhuş yaptın!"
Adam diyor ki e kardeşim kadın nerede? Kadın yok. İyi kadın yok ama peki bu fuhuşu gösteren bir telefon konuşması filan var mı? Hayır telefon konuşması da yok. E kardeşim para mı vermişim birine? Yok hayır para da vermemişin. E kadın yok, para yok, anlaşma yok bu nasıl fuhuş?
Özel yetkili fuhuş.
Mantık bu.
Emniyet güçleri 8 ay boyunca belirli insanların telefonlarını takip ediyor, kayıtlarını tutuyor, gün gün bunları takip ediyor ancak bu 8 ay içerisinde bir tane bile şike suçunu ispat edecek fiziki takip dökümanı, belgesi, görüntüsü ortaya çıkartamıyor. Üstelik savunmada bütün para transferi resmi belgeler, faturalar ve Dernekler Daire Başkanlığı'nın hukuka uygunluğunu tespit ettiği dökümanlarla legal olarak belgelenmiş. Yani her şey temiz.
Tam da bu sebeple emniyet güçleri Sezer'i darp ediyor, 44 yıl bir kulübe tertemiz hizmet etmiş Tamer Yelkovan'a hakaret edip, vuruyor, İbrahim Akın'ın da psikolojik sorunlarından yararlanarak zorla itiraf almaya çalışıyor.
Şimdi biz hepimiz bu oksimoron mantığına bir şeyin varolmadığını ispat etmeye çalışıyoruz. Carl Sagan'ın garajımdaki ejderhası ile karşı karşıyayız. Garajımızda bir ejderha var, elle tutulmaz, gözle görülmez, ateşi yok, kokusu yok, ayak izi yok, çarpamazsın, dokunamazsın ama garajımızda bir ejderha var!
Böylece şu an karşı karşıya olduğumuz iddia yalnız bir oksimoron da değil, ispatlanamaz bir hipotez. Bugün varolmayan bir örgütün varolmadığını, yapılmamış bir şikenin yapılmadığını, işlenmemiş bir suçun zaten işlenmediğini gösteren tüm kanıtlara rağmen bir şike olduğunu iddia eden, akıl fukurası bir mantık dizininde kısılı kalmış durumdayız.
Bu oksimoron davanın, hukuk tarihinde bir yer alacağı muhakkak. Engizisiyon mahkemesi mantığı ile, bir şeyin yokluğuna dalalet eden tüm kanıtları da yok sayarak yine de bir suçun işlendiğini iddia eden bir gruba karşı, aklı, mantığı, ahlakı, temel mantık ilkelerini seslendirmek zorunda kalmışlığımız, 21. yüzyıl açısından önemli bir sayfa olacak.
Bütün bunları izleyip susmak insan ahlakı ve onuruyla bağdaşmaz. Bu kadar kötü hazırlanmış, hiçbir delile sahip olmayan bir iddiaya inanarak insanları suçlu ilan etmek, onların cezalandırılmasını talep etmek 16. yüzyıl açısından dahi vahşi, geri kalmış, ahlaksız bir zihni bize gösterir.
Herkes de bugün cephesini buna göre seçmelidir. Bugün mesele Fenerbahçe veya şike değil. Oksimoron iddialarla bir dava açıp, hiçbir delil bulamadan bir insanı özgürlüğünden mahrum edebilecek bir sisteme aldığımız konumla ilgili. Biz bunların yaşandığı, yaşanabileceği bir ülkede mi yaşamak istiyoruz yoksa bunların düşünülmesinin bile imkansız olduğu bir adalet ülkesinde mi. Herkes formasına bir de bu gözle bakmalı."
Sevgiyle kalın...
Not: Bu yazı kısmen http://papazincayiri.blogspot.com/2012/02/oksimoron-iddianame.html adresinden alıntıdır.
Kaynak: http://my.sporx.com/blog/oksimoron-iddianameSXBLQ12906SXQ
Suicider
28.Şubat.2012, 18:43
Düşündüğüm gibi en sonunda bizim takım küme düşecek :D :D
di canio
28.Şubat.2012, 18:58
Düşündüğüm gibi en sonunda bizim takım küme düşecek :D :D
Küme düşmesini gerektirecek bir eylemi varsa düşer, yoksa neden düşsün? Değil mi? Böyle bir durumda Fenerbahçe'nin yaşadıklarına maruz kalmaz ama.
Suicider
28.Şubat.2012, 19:10
Küme düşmesini gerektirecek bir eylemi varsa düşer, yoksa neden düşsün? Değil mi? Böyle bir durumda Fenerbahçe'nin yaşadıklarına maruz kalmaz ama.
Şöyle düşünelim Aziz Yıldırım'ın ihale olayı gibi bizimde Adnan Polat zamanı Başbakanı ıslıkladılar ya statta ondan geliyor bunlar başımıza.
Sekopej
28.Şubat.2012, 19:27
Şöyle düşünelim Aziz Yıldırım'ın ihale olayı gibi bizimde Adnan Polat zamanı Başbakanı ıslıkladılar ya statta ondan geliyor bunlar başımıza.
Öyleyse zaten sorun yok, mahkemenin kabul edip etmediği bile belli değil, ayrıca kabul etse de Adnan Polat çıkıp paranın makbuzunu gösterir, iş biter, faraziler üzerine konuşulmamış olur, Fenerbahçe davasındaki gibi.
A.FaruK
28.Şubat.2012, 20:18
Şaka gibisiniz. 1 kişi kalkıp bişey dememiş ve burada tapelere bile yalan diyen insanlar hala karşısındakine pislik atma derdinde.
I. Mecnun Odyakmaz Trabzon dedi,
II. tapeler yalan,
III.bunların tüm sebebi Nato ihalesi,
IV.savcının elinde hiçbirşey yok
V.ama o 1 milyon'u bulamadığı için Galatasaray teşvik vermiş işte kesin.
Yukarıdaki öncülleri mantık sırasına göre düzenleyiniz...
Bu ne şimdi ? Bu konuda Fenerbahçe'lilerden daha çok mesaj yazıp Fenerbahçe'nin bir an önce zarar görmesini isteyecek her şeyi yapıp millete pislik atma mı diyorsunuz ?
Ben bir öncü daha vereyim nereye koyacağınıza karar verirsiniz.
VI. Bu ne biçim savunma hep başkalarına çamur atılıyor ?
Yalnız bu öncüde savunmayı oradan buradan duyup gaza gelmen gerekiyor.
goosfraba
28.Şubat.2012, 20:27
suçu kesinleşene kadar herkes suçsuzdur.
byariff
28.Şubat.2012, 20:53
Kulübümüz açısından çeşitli ödemelerin gecikmesinden kaynaklanan fevkalade ciddi sorun ve ihtilafların yaşandığı bir dönemde, özellikle UEFA ve başta CAS olmak üzere hukuk kurumlarına intikal etmiş davalar sırasında ilgili kurumlar ve Kulübümüz avukatlarının talebi üzerine pek çok belgenin aslı ilgili dosyalara, kişi ve kurumlara sunulmuş bulunmaktadır.
Genel Kurulumuzca ibra edilmiş olan söz konusu döneme ilişkin, gerek Kulüp Denetim Kurulu gerek mali denetim kurulları ve gerekse İçişleri Bakanlığı Dernekler Denetçiliği tarafından yapılan incelemeler sonucunda düzenlenen raporlarda bahis konusu hususa yönelik hiçbir usulsüzlük tespit edilmemiştir.
Başkanımıza bugüne kadar vermiş olduğu hizmetler dolayısıyla Kulübümüz adına teşekkürü bir borç biliriz.
Kamuoyunun bilgisine sunarız.
Galatasaray Spor Kulübü
C h A o S
28.Şubat.2012, 22:16
Açıklamanın Tamamı.
Galatasaray Spor Kulübü'nden Açıklama
Sayın Adnan Polat’ın Kulübümüz Başkan Yardımcısı olduğu ve aradan altı yıl geçmiş bir döneme ilişkin bir belge aslının tevsiki konusunda başlatılan bir soruşturmanın medyada yer alış biçimiyle, kamuoyunda haksız ve yanlış bir kanı uyandırması olasılığına karşı bazı hususların açıklanması zarureti hasıl olmuştur.
1. Kulübümüz son altı yıl zarfında, yapılanma çalışmalarına bağlı olarak birden fazla mekan değiştirmiş ve son olarak yaklaşık 8 ay önce bugünkü merkezi olan Ali Sami Yen Spor Kompleksi TT Arena’ya taşınmıştır. Halen geçmiş yıllar arşiv düzenlemesi çalışmaları imkanlarımız ölçüsünde sürdürülmektedir.
2. Kulübümüz açısından çeşitli ödemelerin gecikmesinden kaynaklanan fevkalade ciddi sorun ve ihtilafların yaşandığı bir dönemde, özellikle UEFA ve başta CAS olmak üzere hukuk kurumlarına intikal etmiş davalar sırasında ilgili kurumlar ve Kulübümüz avukatlarının talebi üzerine pek çok belgenin aslı ilgili dosyalara, kişi ve kurumlara sunulmuş bulunmaktadır.
3. Genel Kurulumuzca ibra edilmiş olan söz konusu döneme ilişkin, gerek Kulüp Denetim Kurulu gerek mali denetim kurulları ve gerekse İçişleri Bakanlığı Dernekler Denetçiliği tarafından yapılan incelemeler sonucunda düzenlenen raporlarda bahis konusu hususa yönelik hiçbir usulsüzlük tespit edilmemiştir.
Başkanımıza bugüne kadar vermiş olduğu hizmetler dolayısıyla Kulübümüz adına teşekkürü bir borç biliriz.
Kamuoyunun bilgisine sunarız.
Galatasaray Spor Kulübü
Corpus
28.Şubat.2012, 23:37
suçu kesinleşene kadar herkes suçsuzdur.
Bu ülkede öyle işlemiyor. Bu ülkede " Suçsuzluğu kesinleşene kadar herkes suçludur " diye değişirildi o kavram :) Bknz. 3 yıldır şüpheli sıfatıyla içeride yatanlar...
Fernando Gago
29.Şubat.2012, 01:29
Galatasaray'ın açıklaması komik geldi. Mekan değiştirdik belgeler kayboldu :) Nedense sadece o makbuz kaybolmuş. Neyse Olabilir tabii olmaz demiyoruz. İş artık yargıda. İddialı laflar etmeden önce bir kere daha düşünmek gerekir belki de.
TR.CaPTaiN
01.Mart.2012, 23:15
Otyakmaz'a müjdeli haber
Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Odyakmaz hakkındaki idari tedbir kararının kaldırıldığı açıklandı.
Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Otyakmaz hakkındaki idari tedbir kararının kaldırılmasına karar verdi.
PFDK'dan yapılan açıklama şu şekilde:
"Şike ve teşvik primi eylemlerinde bulunmak şüphesi ve iddiası ile 15.08.2011 tarihinden itibaren idari tedbirli olarak Kurulumuza sevk edilen SİVASSPOR Kulübü başkanı MECNUN OTYAKMAZ hakkında SİVASSPOR Kulübünün, idari tedbir kararının kaldırılması yönündeki başvurusu üzerine yapılan incelemede, FDT’nin 84. maddesi dikkate alınarak bu aşamada TFF Hukuk Müşavirliği tarafından konulan idari tedbir kararının KALDIRILMASINA karar verilmiştir."
Sporx
Fernando Gago
01.Mart.2012, 23:51
Futbolcuların da lisansı verilmeli acilen ..
Sekopej
02.Mart.2012, 14:47
TFF sözlü savunmaları almaya başlasa, bu süreçte en büyük muhalif olan Erman Toroğlu'nun bile Cihan Kamer'e, sahada şike var diyemem demesini de düşünürsek, ortada ispatlanmış herhangi bir oyuncuya verilmiş para, para verilme anı, herhangi bir para alış verişi hakkında konuşma, hiç birisi olmadığı için muhtemelen futbolcuların da lisansı verilir, daha doğrusu verilmeli.
Hal böyleyken, kendi kendine şike/teşvik yapamayacağı için Fenerbahçe'ye de ceza verilmeyecektir. Aydınlar'ın en doğru hareketi sanırım dolduruşa gelip, erken karar alma konusunda acele etmemesi oldu.
sarianet
02.Mart.2012, 16:53
ben hala neden bu kadar az futbolcu tutuklandı ve zan altında merak ediyorum
bu sorunun cevabı yok mu ?
Fernando Gago
03.Mart.2012, 01:16
ben hala neden bu kadar az futbolcu tutuklandı ve zan altında merak ediyorum
bu sorunun cevabı yok mu ?
İbrahim Akın 19 maçta şekilden şekile girerek oynayacak ve şike yapıcak sanırım :D
19 Maçta şike teşebbüsünde bulunan(!) örgütlü bir yapı ,bir kere olsun hakemleri ayarlamaya çalışmıyor. Hakem ayarlamanın lafi dahi geçmiyor. Var mı böyle şey. eeee burası Türkiye :) Artık savunma modunda filan değilim yanlış anlaşılmasın, neresinden tutsan kopacak bir iddianame ben ufak hatırlatmalarda bulunuyorum yalnız :)
SaLviO
03.Mart.2012, 01:24
Mehmet yenice kim biliyormusunuz ankarada paralarla yakalanan sahış eğer bu adam tutuksuz yargılandıysa şike den ve örgütten beraat etti demektir ve aziz yıldırımında o maçda şike yapmadığı ortaya çıkar aynı şekilde şekip de örgütün 2. adamıydı ve şikeden yargılanıyordu bülent uygun ve mecnun odyakmazda öyle ve bu ikiside örgütün elemanlarıydı şimdi soruyorum size aziz yıldırımın neyden yargılanıyor örgüt ve şikeden değilmi bu adamları salıyorsun aziz yıldırımı neden salmıyorsun yoksa o adama bi garezinmi var kararlardan 1 saat önce CALIK GRUBUNUN gazetesi olan sabah mahkeme kararını veriyor aynı saatlerde eski futbolcu ve milletvekili hakan şükür bu dava ergenekoncuların davasıdır diyor aynı programda şamil tayyar bu davada 1 2 kişinin ergenokandan bağlantısı çıkıcak diyor bunların 3üde mahkemenin karar vericeği saatlerde söyleniyor ne büyük tesadüf acaba bazı kişilerin mahkeme heyetine mesajınımı yolladılar.Aziz yıldırımın bizi mayısa kadar çıkartmıcaklar sözü kesinlikle doğru nedeni de mayısda kongre var ve yeni başkan seçilicik artık kesinlikle bu dava şike davası olmakdan çıkmıştır fenerbahçeyi ele geçirme oyunudur bu adamların fenerle ne işi var derseniz de söyle açıklayayım size futbol türkiyede maddi bakımdan en büyük 2. sektör ve bu sektörün maddi bakımıdından en büyük takımı fenerbahçe
Tek kişilik dev örgüt.
sarianet
03.Mart.2012, 01:33
ya o değil de kanayan parmağı kesecez nası bi demeçtir :D
kanayan parmak kesilir mi demirören formda başladı başkanlığa :D
buda zaytungdan :D
Yıldırım Demirören'in "kanayan parmağı keseceğiz" açıklamasına ilk tepki Türk Tabipler Birliği'nden: "Oha!"
nannar
03.Mart.2012, 02:48
Yıldırım Demirören'in "kanayan parmağı keseceğiz" açıklamasına ilk tepki Türk Tabipler Birliği'nden: "Oha!"
buna kopulur :n:
di canio
06.Mart.2012, 18:24
PFDK, Şekip Mosturoğlu hakkındaki idari tedbir kararının kaldırılmasına karar vermiş. İbrahim Akın, İskender Alın ve Korcan Çelikay'ın tedbir kararının kaldırılması talebini ise reddetmiş.
sui generis
06.Mart.2012, 21:34
İBRAHİM SETEN @ibrahimseten
TFF'nın Trabzonlu yonetıcısı Mustafa Beyazlı, secımden 1 saat sonra yonetıme "Haydı toplanalım, Trabzon'un kupasını bugun verelım" demıs.
ne beklersin bu yönetimden eğer bu haber doğruysa.
Habertürk, "Aziz Yıldırım'ın gözaltı fotoğrafı" haberiyle TGC'nin gazetecilik başarı ödülüne layık bulunmuş.
al sana medya...
TR.CaPTaiN
06.Mart.2012, 22:25
O fotoğrafa gazetecilik başarısı denmez. Emniyet'in Aziz Yıldırım'ı itibarsızlaştırma çabasının ürünü denir. Emniyet istemese o binalardan dışarıya 1 tane sinek sızamaz. Bir de insanları kandırmaya çalışıyorlar; yok neymiş o fotoğrafı sızdıran görevden alınmış da falan filan. Yahu bir polisin o fotoğrafı kendi başına sızdırması için kafayı yemiş olması lazım. Ya da ömrünün geri kalanında kendisine yetecek derecede para teklif edilmesi lazım ki sızdırsın. Fotoğrafın ben kesinlikle öyle 1-2 kişinin işi olmadığını, bu operasyonun küçük parçalarından biri olduğunu düşünüyorum.
Sekopej
06.Mart.2012, 22:31
O fotoğrafa gazetecilik başarısı denmez. Emniyet'in Aziz Yıldırım'ı itibarsızlaştırma çabasının ürünü denir. Emniyet istemese o binalardan dışarıya 1 tane sinek sızamaz.
Sadece tek fotoğraf olsa neyse ama adres kısmına metris yazılması, 19 maçta şike yapıldı, ciddi deliller var denerek kafalarda şike yapılmış algısının oluşması, Aziz Yıldırım'ın örgüt suçundan yargılanacak denip, sonrasında Olgun Peker'in evinde çıkan silahların gösterilmesi (polis kamerasından yapılan çekimler) ve sanki Aziz Yıldırım'ın silahlarla alakası var gibi insanların yönlendirilmesi.
Sürecin başından beri bunların çoğunun farkındayız ama birileri inatla olay sadece şike/teşvik iddiasında bulunuyordu. Şimdi daha net görülüyor, olayın sadece sporla alakalı şike/teşvik olmadığı, başka kulüplerle alakalı şike/teşvik için daha inandırıcı olaylar olmasına rağmen onlar hakkında hiç böyle itibarsızlaştırma yapılmadığı hatta görmezden gelindiği bir ortamda, hele ki gelişmeleri ve savunmaları gördükten sonra, kimse Aziz Yıldırım ve Fenerbahçe şike/teşvik ile alakalı yargılanıyor diyemez bana, beni buna inandıramaz.
attirson
06.Mart.2012, 22:35
Bu ülkede öyle işlemiyor. Bu ülkede " Suçsuzluğu kesinleşene kadar herkes suçludur " diye değişirildi o kavram :) Bknz. 3 yıldır şüpheli sıfatıyla içeride yatanlar...
İşte bu iyiydi. :u:
Sekopej
06.Mart.2012, 23:00
KEPAZELİK ÖDÜLÜ
Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin açıkladığı "Geleneksel Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri" hukuksuzluğun, temel hak ve özgürlüklerin ihlalinin ülkemiz için ne denli sıradanlaştığının göstergesi olmuştur. İleri demokrasilerde hukuka saygının temel hak ve özgürlüklerin korunmasının en büyük teminatı basındır. Yaşadığımız bu örnek tuzun koktuğunu acı bir gerçek olarak bizlere göstermektedir.
Tuz kokmuştur, dahası kokan tuz ödüllendirilmiştir. Bu fotoğraf ve haberi ödüle layık görenler bu kareye kendi suretlerini yerleştirdiklerinde, yani empati yaptıklarında içlerinin nasıl acıyacağını anlayacaklardır. Üstelik bu fotoğraf ve haber, 25 milyondan fazla taraftarı olan bir spor kulübünün başkanına aittir. Yani bu fotoğrafın ve haberin yaktığı yürek sayısı milyonlarcadır.
3 Temmuz 2011 sonrası yaşanan olumsuzlukların normalleştirilmesi için ülkemizin en yetkili mercileri bu denli çaba harcarken, bu ödül normalleşme sürecine vurulmuş ağır bir darbedir. Üstelik söz konusu sürece ilişkin yargılama da başlamıştır. Yargılama aşamasında yapılan bu ödüllendirme masumiyet karinesinden yararlanan ve henüz hakkında nihai karar verilmemiş bulunan Başkanımız Sayın Aziz Yıldırım'ın yargılamasını da etkileyecek niteliktedir. Adil yargılamayı etkilemek, ceza kanunumuz bakımından suçtur. Bu suçu işleyenlerin ise saiki bellidir. Şöyle ki;
- TGC'nin ödüllendirdiği bu fotoğraf ve haber, başkanımız Sayın Aziz Yıldırım'ın temel hak ve özgürlüklerine saldırıdır.
- TGC'nin ödülü; esasen kanunun suç saydığı bir fiilin övülmesi mahiyetindedir. Zira bu fotoğraf emniyet kayıtlarından çalınarak yayınlanmış olup bunu yapanlar aleyhine ceza yargılaması halen devam etmektedir.
- TGC'nin ödülü Başkanımız Sayın Aziz Yıldırım'ın özel hayatının gizliliğinin ihlalinin de açıkça ödüllendirilmesidir.
- TGC'nin ödülü, nihayetinde Başkanımıza ve onun nezdinde Fenerbahçe Spor Kulübü'ne ve büyük Fenerbahçe camiasına hakarettir.
Kendi yazdığı kuralları ortada iken bu fotoğraftan ve haberden ödül çıkarmak ödüle layık bir davranıştır.
Bugün halen Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'ne üye olan ve bu cemiyetin kurallarına inanan gerçek gazetecilerin bu rezilliğe bir son vermek adına ivedilikle adım atması gerekmektedir.
Bu fotoğrafa ve habere verilen ödül iptal edilmeli ve Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Sayın Aziz Yıldırım ve onun şahsında 105 yıllık bir geçmişe sahip Fenerbahçe Camiasından özür dilenmelidir.
Bu ödül Türkiye'de bir kısım gazetecinin geldiği hak, hukuk, ahlak tanımaz noktanın gazetecilerin en üst örgütü tarafından da onanması anlamına gelmektedir. Bu meslek yolunda canlarını dahi vermiş Abdi İpekçi, Çetin Emeç, Uğur Mumcu ve spor dünyasına adını yazdırmış İslam Çupi gibi birçok ismin yanında adına gazeteci demeye utandığımız, bu haberi aday gösteren, seçen ve bu seçime onay verenleri kınamıyor, lanetliyoruz.
Fenerbahçe Spor Kulübü
SaLviO
06.Mart.2012, 23:26
aziz başkanın sürecin başında bi açıklaması vardı
Tüm türkiye bu komediyi izlesin
Ve tabi Aykut kocamanında söylediği gibi :
Gerçeklerin bir gün ortaya çıkmak gibi, kötü bir huyu vardır
goosfraba
06.Mart.2012, 23:26
Kınamıyoruz, lanetliyoruz...
SaLviO
06.Mart.2012, 23:30
http://www.cumhuriyetspor.com.tr/haber-gercekten-turk-icin-mi.html
Sekopej
08.Mart.2012, 23:15
İskender ve Korcan'ın da hakkında idari tedbir kararı kalktı. Muhtemelen İbrahim Akın baskı altında ifade verdim, geçersizdir, yeniden ifade vermek istiyorum dedikten sonra, ilk savunmasının ardından onunla alakalı tedbir kararı da kalkacaktır.
Bordo61Mavi
09.Mart.2012, 18:05
"Şike ve teşvik primi eylemlerinde bulunduğu şüphesiyle Kurulumuza sevk edilen SERDAR KULBİLGE hakkında 04.12.2011 tarihinden itibaren idari tedbir uygulanmasına karar verilmiştir. SERDAR KULBİLGE vekili idari tedbir kararının kaldırılmasını talep etmiş olup, yapılan inceleme neticesinde idari tedbir kararının kaldırılmasını gerektiren bir neden bulunmadığından talebin REDDİNE,
Şike ve teşvik primi eylemlerinde bulunduğu şüphesiyle Kurulumuza sevk edilen ÜMİT KARAN hakkında 06.01.2012 tarihinden itibaren idari tedbir uygulanmasına karar verilmiştir. ÜMİT KARAN vekil idari tedbir kararının kaldırılmasını talep etmiş olup, yapılan inceleme neticesinde idari tedbir kararının kaldırılmasını gerektiren bir neden bulunmadığından talebin REDDİNE,
Şike ve teşvik primi eylemlerinde bulunmak şüphesi ve iddiası ile 15.08.2011 tarihinden itibaren idari tedbirli olarak Kurulumuza sevk edilen CEMİL TURAN hakkında, idari tedbir kararının kaldırılması yönündeki başvurusu üzerine yapılan incelemede, FDT'nin 84. Maddesi dikkate alınarak bu aşamada TFF Hukuk Müşavirliği tarafından konulan idari tedbir kararının KALDIRILMASINA,
Şike ve teşvik primi eylemlerinde bulunduğu şüphesiyle Kurulumuza sevk edilen CENGİZ DEMİREL hakkında 04.12.2011 tarihinden itibaren idari tedbir uygulanmasına karar verilmiştir. CENGİZ DEMİREL vekilinin idari tedbir kararının kaldırılması yönündeki başvurusu üzerine yapılan incelemede, FDT'nin 84. Maddesi dikkate alınarak bu aşamada TFF Hukuk Müşavirliği tarafından konulan idari tedbir kararının KALDIRILMASINA,
Şike ve teşvik primi eylemlerinde bulunmak şüphesi ve iddiası ile 15.08.2011 tarihinden itibaren idari tedbirli olarak Kurulumuza sevk edilen ÖMER ÜLKÜ hakkında, idari tedbir kararının kaldırılması yönündeki başvurusu üzerine yapılan inceleme neticesinde idari tedbir kararının kaldırılmasını gerektiren bir neden bulunmadığından talebin REDDİNE, karar verilmiştir."
Bordo61Mavi
09.Mart.2012, 18:28
Tahkim Kurulu İbrahim Akın'ın tedbir kararını kaldırdı...
SaLviO
09.Mart.2012, 18:33
İyi bari çıkıp toplarını oynasın çoçuklar
sui generis
10.Mart.2012, 17:42
Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener, 22 Mart'ta İstanbul'da yapılacak UEFA Genel Kurulu'ndan önce TFF'nin mutlaka kulüplerle ilgili bir ceza vermesi gerektiğini söyledi.
Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener, şike iddiaları sürecine ilişkin olarak, ''22 Mart'ta İstanbul'da yapılacak UEFA Genel Kurulu'ndan önce mutlaka Futbol Federasyonu kulüplerle ilgili bir ceza, bir müeyyide uygulayacağı iradeyi ortaya koyacaktır, koymalıdır'' dedi.
Şener, kulübün 28. Olağan Divan Genel Kurul Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, geçen sezonun şampiyonluk kupası konusundaki süreci anlattı.
Türkiye Futbol Federasyonu'nda hukuk kurulunun dışında etik, disiplin ve tahkim kurulu olmak üzere 3 ayrı hukuk ile ilgili kurulunun bulunduğunu belirten Sadri Şener, ''İlk önce bu şike iddiaları etik kuruluna gidiyor. Etik kurulunun bizim kulüp ile ilgili araştırmalar sonucunda Trabzonspor Kulübü'nün hiçbir suçu olmadığını resmi imza ile bize gönderiyorlar. Ondan sonra Mehmet Ali Aydınlar dönemi devam ediyor, bir daha etik kurulunun rapor vermesini istiyorlar. Yeni ifadeler alındı ama o bizi ilgilendiren bir konu değil. Çünkü, bizim 20 Temmuz'dan sonra bir ifademiz olmadı. Trabzonspor'un en ufacık bir suçu olmadığını bize bildirdiler. Fenerbahçe'nin belli maçlarında şike olduğunu, diğer takımların olduğunu da kulüplerine bildirdiler. Bundan sonra etik kurulu yeni rapor yayınlayacak. Onda da 3 aşağıya 5 yukarı değişen bir şey olmayacak. Bu raporu yönetime bildirecekler. Yönetim kurulu da suçlu görülenleri disipline bildirecek. Futbol Federasyonu etik kurulu ayrı, disiplin kurulu ayrı karar vermez. Çünkü, hepsi beraber çalışıyor. Bunun sonuçları bellidir. Bu kupayı teknik olarak almamız için Fenerbahçe Kulübü'ne ceza verilmesi gerekiyor'' diye konuştu.
Galatasaray Başkan Yardımcısı Adnan Öztürk'ün, ''kupanın Trabzonspor'a verilmeyeceğini başkan Şener de biliyor'' şeklindeki açıklamasına değinen Şener, ''Bu kupayı alamayacaksam, o zaman Fenerbahçe'ye ceza verilmeyecek. Fenerbahçe'ye ceza verilmeyecekse, UEFA bize '2-3 yıl Avrupa kupalarına gelmeyin' diyecek. Dolayısıyla Galatasaray da Avrupa'ya gidemeyecek. Matematik net. Bu eylem çok uzadı, doğrudur. 22 Mart'ta İstanbul'da yapılacak UEFA Genel Kurulu'ndan önce mutlaka Futbol Federasyonu kulüplerle ilgili bir ceza, bir müeyyide uygulayacağı iradeyi ortaya koyacaktır, koymalıdır. Yoksa UEFA çok ciddi bir kuruluştur. Kimsenin gözünün yaşına bakacak bir kuruluş değil. Bundan Türk kulüpleri ceza alacağı gibi, milli takımın da ceza alması mümkündür. Umarım bu periyot içinde bu çözülür. Biz de 82 puan ile hak ettiğimiz kupayı müzemize getiririz'' ifadelerini kullandı.
YENER: KUPANIN GERÇEK SAHİBİ TRABZONSPOR'DUR
Bordo-mavili kulübün genel sekreteri Hasan Yener ise yönetim kurulu olarak kulübün bugün geldiği noktadan daha ileriye gitmesi için çalışmalarda bulunduklarını söyledi.
Futbol Federasyonu Seçimli Olağanüstü Genel Kurulu ile ilgili kulübün izlediği politika konusunda yoğun eleştiri aldıklarını ifade eden Yener, ''Bu eleştiriler, dikkate aldığımız eleştiriler elbette. Ancak genel kurulun sonucunda ortaya çıkan sonuç, Trabzonspor Kulübü, özellikle başkan Şener'in yaptığı çalışmalar neticesinde 14 kişilik yönetim kuruluna kulübümüzde yöneticilik yapmış iki değerli üyemiz Taylan Üner ve Mustafa Beyaz'ın girmesi sağlanmıştır. Kulübümüz burada etkin bir duruma gelmiştir. Avukat Yusuf Reha Alp'in disiplin kuruluna seçilerek kulübümüzün savunma imkanı sağlanmıştır. Trabzonspor'un yetiştirdiği FIFA hakemi Turgay Güdü'nün de MHK'ya seçilerek kulübün uğradığı hakem mağduriyetini önleme adına kulübümüze yardımcı olacağı düşüncesi vardır'' diye konuştu.
Hasan Yener, Trabzonspor'un 2010-2011 sezonunda 82 puan aldığını belirterek, ''Spor Toto Süper Lig'in gerçek şampiyonun Trabzonspor olduğunu tüm Trabzonsporlular olduğu gibi UEFA'da aynı şekilde tescil etmiş ve Trabzonspor bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde Türkiye'yi temsil etmiştir. Bu demektir ki kupanın gerçek sahibi Trabzonspor'dur. Bu kupanın Trabzonspor'a ve Trabzonspor müzesine getirilmesi için yönetim kurulu olarak her zaman takipçisi olacağız. Bütün mücadelemiz bu yönde olacaktır. Kimsenin kuşkusu olmasın'' ifadelerini kullandı.
NTVSPOR
--------
Merak ediyorum bu adamın hiç hukuk danışmanı falan yok mu ? kocaman camiadan çıkıp biri bu adama etik kurulu raporu hukuken yok niteliğinde, sen niye bunu anlamıyorsun diyemiyor mu ?
Kupa sahibinde Sadri Bey. bence artık başka şeyler bu, kupa muhabbeti sıktı artık.
En ilginç olanı Uefa tescil etmiş bölümü.
TR.CaPTaiN
12.Mart.2012, 23:47
Aziz başkanın sözlü ifade isteği reddedilmiş. Bir insanın kendini sözlü olarak savunmasından neden korkulur ki ?
Sekopej
12.Mart.2012, 23:58
Mahkemede her iddiayı çürüttü, işin sportif kısmıyla alakalı söylenenler zaten elle tutulur şeyler değil, sözlü savunma yapsa, ceza alacak bir durum olmadığı görülecek, yazılı savunmayı bir şekilde kendilerine göre değerlendirebilirler.
Sözlü savunma almanın ne sakıncası var gerçekten?
SaLviO
13.Mart.2012, 00:48
bugün çıkanlar gelecekte çıkanların habercisidir.Dayan büyük başkan
TR.CaPTaiN
13.Mart.2012, 23:36
İlhan Helvacı kovulmuş. Arkadaşlarımın sonuna kadar arkasındayım diyen Aydınlar'a selam, yola devam. Tebrikler Demirören. Bir de kendilerini tek uyanık zannederek 16 Ağustos sonrası UEFA'yla yazışmaları yayınlamayan eski TFF yönetiminin neler yaptığının daha da net şekilde ortaya çıkması adına o görüşmeler de yayınlanmalı.
sui generis
14.Mart.2012, 00:27
İlhan Helvacı kovulmuş. Arkadaşlarımın sonuna kadar arkasındayım diyen Aydınlar'a selam, yola devam. Tebrikler Demirören. Bir de kendilerini tek uyanık zannederek 16 Ağustos sonrası UEFA'yla yazışmaları yayınlamayan eski TFF yönetiminin neler yaptığının daha da net şekilde ortaya çıkması adına o görüşmeler de yayınlanmalı.
onun yerine gelenin de pek bir farkı yok diyorlar. inşallah doğru değildir.
Sekopej
15.Mart.2012, 19:44
Ümit Karan hakkındaki idari tedbir kararı da kaldırıldı, bu gidişle dünya üzerinde tek taraflı şike yapan kulüp olarak tarihe geçeceğiz.:)
SaLviO
15.Mart.2012, 20:27
Vallahi şu olanları aklım almıyor ya bide hala fener küme düşmeli diyorlarya hiç anlamıyorum
ReaList
16.Mart.2012, 11:37
Bu davada hiç kimse değil de İbrahim Akın'ın mevcut durumu sadece Türkiye'de olur bir vakaa.
Bugüne kadar delil olarak sunulan herşey varsayımlar üzerine olabilir de/ olmayabilir de, İbrahim Akın'la Yusuf Turan bir cafede buluşuyor güpegündüz, herkesin içinde İbrahim'e poşet veriyor, içinde kesin para vardır diyolar, Arabadan çanta çıkarıyolar içinde 2 milyon € falan vardır diyolar, Bir poşetin içinde 100 bin $ görüntüleniyor işte şike parası diyolar, Telefonda onun kızı demiş, inşaat demiş bunlar şifredir diyolar vs kısacası üzerine savunma yapamayacağınız kesin bir delil yok.
Bugüne kadar beni bu dava üzerinde en çok düşündüren ve davanın en ciddi tarafı olarak gördüğüm olay, İbrahim Akın olayıydı. Çünkü bu adam kendisine isnat edilen suçlamaları kabul etmişti. Peki n'oldu ? Hapis yattı, sonra çıktı, Anteple anlaştı, Mahkeme görülene kadar idari tedir kararı bekletildi, Mahkeme oldu ve Tahkim mahkemesi idari tedbir kararını kaldırdı. Şimdi bu adam hocası şans verirse maçta oynayacak.
Yargılananların, bir cinayet suçlusundan daha uzun süre hapis cezasıyla karşı karşıya kaldığı bir davada böyle bir olay ancak bizde olur, teşbihde hata olmazsa bu şudur : Ben gidiyorum adam öldürüyorum, suçumu savcılıkta kabul ediyorum, mahkeme görülene kadar bir kaç ay içeride hapis yatıyorum ve şuan dışarıda elimi kolumu sallayarak dolaşıyorum.
RaSenGan
17.Mart.2012, 04:09
Tapelerde Aziz Yıldırım'ın Fenerbahçe hakkında küfürleri geçiyormuş.
ReaList
17.Mart.2012, 04:19
Gördüm bende ederim aynısından, her yenilgiden sonra lakin Aziz Yıldırım'ı ahlak memurları tutuklamadı, Ahlaki bir soruşturma değil bu ama savcı ilk günden beri bu kozlarını iyi kullandı, Bu insanların iddia edilen şike vs olayları dışındaki özel görüşmelerini de yayınlayarak onları itibarsızlaştırma yolunda kamuoyu oluşturdu. Can Arat'ın sevgilisiyle olan görüşmesinin, Bülent Uygun'un Başkanına yaptığı Demet Akalın yakıştırmasının, Aziz Yıldırım'ın günlük konuşmada yaptığı küfürlerin vs bu davayla ne ilgisi var ? Hayır anlamadıgım günlük dilde bu küfürleri çok rahat edenlerin demesi de trajikomik bir durum olsa gerek, adamın küfür ettiğine dem vururken bile bunu küfürlü bir şekilde dile getiriyolar : ) (lafım sana değil genele)
nannar
17.Mart.2012, 09:41
küfürde birşey yok yahu :) medyadakilerin hepsi günlük hayatta öyle zaten. abartmayalım yani.hele hele futbol içerisinde hocaların ve yöneticilerin küfür etmesi çok doğal.
Sekopej
17.Mart.2012, 10:35
Hayatınızda hiç küfür etmezsiniz, hiç sevgilinizle özel şeyler konuşmazsınız, hiç arkadaşınızla karı-kız muhabbeti yapmazsınız ve bunları yapanları tu-kaka ilan edersiniz.
Önceki mesajda da belirtilmiş, savcı özel hayatla alakalı tapeleri yayınlamamalıydı ama amacında itibarsızlaştırma olduğu için, basında bunu çok iyi pazarlayacak tonla insan da olduğu için, bu şekilde gündem oluşturuldu.
Savcı milletin küfürlerini, özel hayatını bıraksın da ortaya bu şikeyi, teşviği ispat edecek bir şeyler koysun, şu ana kadar koyamadı, hayal dünyasında kurguladığı şeylerle, varsayımlarla bu davayı yürütüyor, küfürleri önümüze koyacağına net delilleri koysun.
meddah
17.Mart.2012, 13:28
Müsabaka talimatının değiştirildiği ve şike, teşvik teşebbüslerine cezai yaptırımın kaldırıldığına dair bir dedikodu var. Haber doğruysa, demek ki yaygara koparmadan yapınca oluyormuş. Ne güzel.
Sekopej
17.Mart.2012, 13:32
Müsabaka talimatının değiştirildiği ve şike, teşvik teşebbüslerine cezai yaptırımın kaldırıldığına dair bir dedikodu var. Haber doğruysa, demek ki yaygara koparmadan yapınca oluyormuş. Ne güzel.
Zaten Aydınlar'ın Genel Kurul'u toplamasına gerek yoktu, Genel Kurul'un bir yaptırımı yok, federasyon istediği şekilde değiştirebilirdi durumu.
Tabi bu yaygaracıların işine gelmez, yoksa Fenerbahçe için değişiyor diye nasıl ortalarda dolaşacaklardı gerçi sessiz sedasız değişse de Fenerbahçe için değişiyor der bu adamlar...
Trabzonspor
17.Mart.2012, 14:00
Şimdi birisi şike veya teşvik vermeye kalksa ve karşı tatraf reddetse sorun yok,illaki teşvik veya şikenin kabul olması gerekiyor ceza için doğru anladım dimi?
SaLviO
17.Mart.2012, 14:02
Yani mantıklısı olmuş ama teşvik vermeye teşebbüs edenin men edilmesi lazım
sui generis
17.Mart.2012, 14:02
bekleyin o zaman birkaç güne - puanlar verilir. Demirören böyle bir hataya düşersen geç olmadan Beşiktaş başkan adayı ol tekrar, belki onun da süresi dolmuştur.
SaLviO
17.Mart.2012, 14:03
Bu sezon kimseye ceza vermezler veremezler
Sekopej
17.Mart.2012, 14:20
Şimdi birisi şike veya teşvik vermeye kalksa ve karşı tatraf reddetse sorun yok,illaki teşvik veya şikenin kabul olması gerekiyor ceza için doğru anladım dimi?
Sadece şike yapan kulüp küme düşürülecek, şike teşebbüsünde bulunan, teşvik veren ve teşvik teşebbüsünde bulunanlar küme düşmeyecek.
Şimdi anlaşılıyor Trabzonspor'un neden Demirören'i desteklediği.
ReaList
17.Mart.2012, 14:24
Şuan federasyonun resmi sitesinde "Futbol müsabaka talimatı yürürlüğe girdi" başlığının altında ki talimatlarda şöyle diyor.
MADDE 25 - MÜSABAKA SONUCUNU ETKİLEME
1 Müsabakanın sonucunu hukuka veya spor ahlakına aykırı şekilde etkilemek veya
buna teşebbüs etmek yasaktır. Bir futbolcuya veya kulübe teşvik pirimi verilmesi de
bu kapsamdadır.
2 Kulüpler hakkındaki müsabaka sonucunu etkileme iddialarını inceleme ve gerekli
araştırmayı yapma yetkisi Etik Kurulu’na ve Disiplin Kurulu’na aittir.
3 Etik Kurulu, hazırlayacağı raporu TFF Yönetim Kurulu’na iletilmek üzere TFF
Başkanlığına sunar. TFF Yönetim Kurulu, Etik Kurulu raporunu değerlendirir ve gerek
gördüğü takdirde kulüp hakkında disiplin yargılaması yapılması amacıyla ilgili
kulübün Disiplin Kuruluna sevkine karar verir. Disiplin Kurulu, rapora ve sair delillere
dayanarak vicdani kanaatine göre karar verir.
4 Söz konusu ihlalleri gerçekleştirdiği tespit edilen kulüpler hakkında Futbol Disiplin
Talimatı’nın 58. maddesi uygulanır.
Ben mi yanlış yorumladım yoksa twitter'da mı başka talimatlar belirlendi : ) çünkü twitter'da bu konu baya konuşuluyor.
sarianet
17.Mart.2012, 14:26
öyle yada böyle bu kadar sancı yaşatmadan da yapılabilirdi bu zımbırtılar ne gerek vardı onca yaygaraya şimdi kim ne yaparsa yapsın türk futbolu dibe vurdu bir büyük mucize olmazsa da dipten çıkacağımız falan yok asıl mevzu bu bunu çözmeleri lazım yoksa fb ts küme düşer çıkar o mesele değil türk futbolu 2000 lerin gerisine düştü allahın danimarka takımına karşı bile favori çıkmıyoruz artık.
sui generis
17.Mart.2012, 14:29
yine maçımız var, yine farklı bir gündem.. tff yönetimi değişti ama zihniyet aynı...
SaLviO
17.Mart.2012, 14:38
Topçularda alışmıştır bizim gibi takma kafana bunları :D
Trabzonspor
17.Mart.2012, 14:39
Sadece şike yapan kulüp küme düşürülecek, şike teşebbüsünde bulunan, teşvik veren ve teşvik teşebbüsünde bulunanlar küme düşmeyecek.
Tam emin olmamakla birlikte etik kurulu raporlarında Trabzonspor ile ilgili bir sorunun olmadığı yazıyor diye hatırlıyorum ben Serkan.Bizim Teşvik verme girişiminde değil teşvik verme girişimi yapmayı düşündüğümüz şeklinde yazıyordu.Yani teşvik vermeye teşebbüse teşebbüs etmek.
Ayrıca Demirörene destek konusunda tüm taraftarlar yönetimin karşısındaydı.İstifası bile istenmişti.
ReaList
17.Mart.2012, 14:40
Arkadaşlar talimatlara göre değişen bir şey yok her şey aynen duruyor.
sui generis
17.Mart.2012, 14:42
Tam emin olmamakla birlikte etik kurulu raporlarında Trabzonspor ile ilgili bir sorunun olmadığı yazıyor diye hatırlıyorum ben Serkan.Bizim Teşvik verme girişiminde değil teşvik verme girişimi yapmayı düşündüğümüz şeklinde yazıyordu.Yani teşvik vermeye teşebbüse teşebbüs etmek.
Ayrıca Demirörene destek konusunda tüm taraftarlar yönetimin karşısındaydı.İstifası bile istenmişti.
o etik kurulu raporu hukuken 'yok' niteliğinde. olmayan birşey için konuşmak yanlış
Bordo61Mavi
17.Mart.2012, 14:44
Konuya daha yazmicaktim ama bunu gorunce guldugumu belirtmek istedim :D
Tff'de Ankaraya tasinsa artik Tbmm'nin yanina oyle daha kolay olur isler, insanlar bosuna 8-9 ay hapis yatmaz.
Trabzonspor
17.Mart.2012, 14:47
o etik kurulu raporu hukuken 'yok' niteliğinde. olmayan birşey için konuşmak yanlış
Muhammet ben varlığını yokluğunu tartışmıyorum yazanı söylüyorum.Bunu federasyonun bir kurumu yazmış mı?Evet yazmış benim için o rapor vardır ve içinde Trabzonspor hakkında yazı beni ilgilendirir. hukuk o rapora nasıl bakar bilmiyorum oda onun problemi :)
Neyse eski konulara dönmeninde bir manası yok.
sui generis
17.Mart.2012, 14:50
federasyonun bir organı yazdığı için herşeyi kabul etseydik işimiz işti o zaman. bkz. Fenerbahçe'nin şampiyonlar ligine gönderilmeyişi, MAA'nın yanlış yaptığını kabul ederek istifası.. bunu yapan kim ? tff'nin hukuk bölümü..
Bordo61Mavi
17.Mart.2012, 14:52
federasyonun bir organı yazdığı için herşeyi kabul etseydik işimiz işti o zaman. bkz. Fenerbahçe'nin şampiyonlar ligine gönderilmeyişi, MAA'nın yanlış yaptığını kabul ederek istifası.. bunu yapan kim ? tff'nin hukuk bölümü..
Hukuk bolumu degilde, sadece 2 sahis.
Trabzonspor
17.Mart.2012, 14:54
Ben MAA'ın neden stifa ettiğini açıkladığını görmedim.Ayrıca o konu davası süren bir konu dava sonunda kim haklıysa hakkını sonuna kadar alır.
sui generis
17.Mart.2012, 14:56
İlhan Helvacı hukuk kurulunun başındaydı.. MAA açıklamalarında hukuk kurulunun UEFA yazışmalarını kendisine göstermediğini belirtti. bir de ha 2 kişi ha bir kurul , o 2 kişinin tff de ne kadar etkin olduğunu biliyoruz.
sui generis
17.Mart.2012, 14:57
Ben MAA'ın neden stifa ettiğini açıkladığını görmedim.Ayrıca o konu davası süren bir konu dava sonunda kim haklıysa hakkını sonuna kadar alır.
istifa ettiği ilk gün açıklamıştı. yazışmalar benden gizlenmiş diye.
meddah
17.Mart.2012, 15:36
Arkadaşlar talimatlara göre değişen bir şey yok her şey aynen duruyor.
Şuan federasyonun resmi sitesinde "Futbol müsabaka talimatı yürürlüğe girdi" başlığının altında ki talimatlarda şöyle diyor.
MADDE 25 - MÜSABAKA SONUCUNU ETKİLEME
1 Müsabakanın sonucunu hukuka veya spor ahlakına aykırı şekilde etkilemek veya
buna teşebbüs etmek yasaktır. Bir futbolcuya veya kulübe teşvik pirimi verilmesi de
bu kapsamdadır.
2 Kulüpler hakkındaki müsabaka sonucunu etkileme iddialarını inceleme ve gerekli
araştırmayı yapma yetkisi Etik Kurulu’na ve Disiplin Kurulu’na aittir.
3 Etik Kurulu, hazırlayacağı raporu TFF Yönetim Kurulu’na iletilmek üzere TFF
Başkanlığına sunar. TFF Yönetim Kurulu, Etik Kurulu raporunu değerlendirir ve gerek
gördüğü takdirde kulüp hakkında disiplin yargılaması yapılması amacıyla ilgili
kulübün Disiplin Kuruluna sevkine karar verir. Disiplin Kurulu, rapora ve sair delillere
dayanarak vicdani kanaatine göre karar verir.
4 Söz konusu ihlalleri gerçekleştirdiği tespit edilen kulüpler hakkında Futbol Disiplin
Talimatı’nın 58. maddesi uygulanır.
Ben mi yanlış yorumladım yoksa twitter'da mı başka talimatlar belirlendi : ) çünkü twitter'da bu konu baya konuşuluyor.
Twitter takip eden bir insan değilim pek.
Şuradaki, ocak ayında yürürlüğe giren talimat:
http://www.tff.org/Resources/TFF/Documents/0002012/TFF-Dokuman/Talimatlar/Futbol-Musabaka-Talimati-06.01.2012.pdf
Şuradaki de dün gece yayınlanan:
http://www.tff.org/Resources/TFF/Documents/0002012/TFF-Dokuman/Talimatlar/Futbol-Musabaka-Talimati-16.03.2012.pdf
24-D maddesinde yer alan cezai hükümler arasından alt lige düşürülme ibaresi çıkarılmış, yerine puan silme getirilmiş. Eski talimatın 25. maddesi, yani takımlar tarafından yapılan şike veya teşvik teşebbüsleri (resmi adıyla "Müsabaka Sonucunu Etkilemek" eylemi) 24. maddeye atıf yapıyordu, bu kısım da değiştirilerek Disiplin Talimatı'nın 58. maddesine atıf yapılmış.
Neticede bu bir adım, kabaca birbiriyle çelişme ihtimali olan iki talimattan birinin doğrultusu değiştirilmiş oldu, yarın öbür gün Disiplin Talimatı'nın 58. maddesi de bir şekilde değiştirilir muhtemelen.
Suicider
17.Mart.2012, 16:04
Çok fazla şaşırmadım değiştirileceği belliydi Yıldırım Demirören gelirken.Diğer ilgili maddelerde derbi gecesi değiştirilir kimse anlamadan.Sorun olmaz yani.
nannar
17.Mart.2012, 16:06
Demirören göreve başladı desenize :) Bizim hiçbir beklentim yok zaten mevcut TFF yönetiminden. beklentisi olanlar düşünsün ve takibini yapsın.
SaLviO
17.Mart.2012, 16:07
bunun için getirmişlerdi zaten işini yapıyor :D
goosfraba
17.Mart.2012, 16:24
platini ve rte pazartesi 15 gibi görüşeceklermiş...
platini, fenerbahçe'yi ikna et, cas davasını çeksinler diyecek herhalde başbakana.
nannar
17.Mart.2012, 16:26
Fenerbahçe kazanacaksa bence kesinlikle geri falan çekmesin. Hele hele UEFA'ya patlayacaksa asla vazgeçmesin.
Suicider
17.Mart.2012, 16:33
Aynen Fenerbahçe'nin biraz bile kazanma ihtimali varsa çekmemesi lazım davayı.Çok büyük baskı olmadığı sürecede çekeceklerini sanmıyorum.
Bordo61Mavi
17.Mart.2012, 16:39
Fenerbahce yonetimi ne olursa olsun o davayi geri cekmemeli.
SaLviO
17.Mart.2012, 17:29
Aynen Fenerbahçe'nin biraz bile kazanma ihtimali varsa çekmemesi lazım davayı.Çok büyük baskı olmadığı sürecede çekeceklerini sanmıyorum.
biraz bile derken fenerbahçe cas davasında %100 haklıdır ve hakkınıda alıcaktır inşallah platininin çabası boşuna o parayı vericek :D
sananes
17.Mart.2012, 19:03
Dava TFF'nin sorumluluğundadır diye kestirip atmazsa CAS davayı zaten kazandık diyebiliriz.Yani Fenerbahçe suçlu bile olsa o anki mevcut deliller ve mevcut durum göz önüne alınarak yapılan men usül dışıdır. O konuda rahatız zaten. Sorun topu TFF'ye atacaklar mı atmayacaklar mı?
ReaList
17.Mart.2012, 19:45
@meddah
(Ocak) Söz konusu ihlalleri gerçekleştirdiği tespit edilen kulüpler hakkında bu talimatın
24.maddesinin “d” bendi hükümleri uygulanır
(Dün Gece) Söz konusu ihlalleri gerçekleştirdiği tespit edilen kulüpler hakkında Futbol Disiplin Talimatı’nın 58. maddesi uygulanır
Değiştirilen kısım 24/d küme düşme, puan silme olarak değiştirilmiş lakin bu kulüplerin puan cezasıyla yırtacağı anlamına gelmez çünkü kapı gibi 58.madde var orada : ) Kısacası her ikisi de aynı yola çıkıyor, küme düşme. TFF açıklama yapmış zaten böyle birşey söz konusu olamaz diye.
meddah
17.Mart.2012, 20:10
Ana fikir olarak; "bu değişiklikle şike yapan küme düşmekten kurtulmuş oldu" değil, "FDT 58. madde değişikliği için ön adım atıldı" demek istedim.
Açıklama pek tatmin edici değil; "mükerrerlik ortadan kaldırıldı" yerine, "24. madde futbolcuları, 25. madde kulüpleri kapsıyor artık" deselerdi, yapılan değişiklik uyarınca daha mantıklı olurdu gibi duruyor.
Umarım yanılıyorumdur.
ReaList
17.Mart.2012, 20:16
Ben senin anlatmak istediğini anladım ancak kamuoyunda böyle bir algı oluştu, disiplin talimatı değişti kulüpler küme düşmekten kurtuldu, şuan böyle bir şey yok. Bu dava sonuçlanana kadar 58.maddenin değiştirilmeyeceğini düşünüyorum ama dava sonuçlanır sonuçlanmaz ilk değiştirilecek maddenin o olacağıından da eminim.
nannar
17.Mart.2012, 20:20
değişse de değişmese de demirören bu kulüpleri kümede tutmak için göreve gelmedi mi? bunu hepimiz biliyoruz. yani adam oy isterken " bana oy verin,talimatnamenin gereğini yapacagım" demediki. uefa ile görüşeceğiz dedi, türk futbolunu en az zararla kurtaracağız dedi.uefa'da razı olsa artık şu kulüplerin hepsinin ligde kalmasına da kim hangi maddeyi değiştirecekse değiştirse de kurtulsak. 1 senedir ne maç izlemekten keyif alıyoruz ne de futbol konuşmaktan. ama işte gelecek adına küme düşürmeyi tamamen kaldırırlarsa sonra "parayı veren düdüğü çalar" ligi olur Türkiye ligi :)
meddah
17.Mart.2012, 20:28
Ben senin anlatmak istediğini anladım ancak kamuoyunda böyle bir algı oluştu, disiplin talimatı değişti kulüpler küme düşmekten kurtuldu, şuan böyle bir şey yok.
Haberler de öyle pompalandı biraz, evet:
"Şok şok şok! Küme düşme Müsabaka Talimatnamesinin 24. madde D bendinden kaldırıldı".
sui generis
18.Mart.2012, 20:54
Fenerbahçe'nin bazı olaylara adı karıştı ama aynı dosyaların içinde Trabzonspor'un adı da geçmiyor mu?
Bursaspor Kulüp Başkanı İbrahim Yazıcı, Trabzonspor Başkanı Sadri Şener'in "Geçen senenin şampiyonu Trabzonspor'dur. Kağıt üzerinde tescile gerek yok." açıklamasına tepki gösterdi. Yazıcı, Şener'in bu açıklamayı Fenerbahçe'nin bazı dosyalarda adının geçmesinden dolayı söylediğini ifade etti.
Trabzonspor'un da aynı dosyalarda adının geçtiğini aktaran Başkan Yazıcı, "O zaman ben de desem ki biz de ligin üçüncüsüydük. Şampiyonluk benim hakkım diye; ama biz bunu söylemiyoruz, bekliyoruz. Adalet yerini bulacaktır." dedi.
Birtakım temaslarda bulunmak amacıyla KKTC'de bulunan Bursaspor Kulüp Başkanı İbrahim Yazıcı, önemli açıklamalarda bulundu. Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener'in ligde geçen yılki şampiyonluğun Trabzonspor'un olduğu yönündeki iddiasını değerlendiren Yazıcı, bugüne kadar bu yöndeki açıklamalara kesinlikle girmediğini söyledi.
Şener'in yapmış olduğu açıklama karşısında geçen yılki şampiyonun Bursaspor'un olabileceğini iddia edebilmelerine rağmen böyle bir açıklamadan uzak durduklarını dile getiren yazıcı şunları söyledi:
"Ben böyle konulara bugüne kadar girmedim. Ben de dersem ki sayın Şener Trabzon şampiyon diyor. Çünkü Fenerbahçe'nin bazı olaylara adı karıştı diye, aynı dosyaların içinde Trabzonspor'un adı da geçmiyor mu? Netice itibariyle bunlar bitmeden bunları konuşmak yersiz olur. O zaman ben de dersem ki şampiyonluk benim hakkım ben de ligin üçüncüsüyüm diye, ama biz bekliyoruz. Adalet yerini bulacaktır. Ne varsa hepsi çıkacaktır. Hak eden de kazanır."
Bordo61Mavi
18.Mart.2012, 23:26
Yazici'nin aciklamalari cok yerinde zaten :)
TR.CaPTaiN
19.Mart.2012, 00:38
Spora siyaset bulaşmasın diye yırtınan UEFA'nın başbakanla ne işi var, orası da ayrı bir gariplik. Bir de hakkaten bilmediğim için soruyorum, bundan önce Platini'yle görüşen herhangi bir başbakan veya cumhurbaşkanı falan var mı ?
Trabzonspor
19.Mart.2012, 00:42
Platini'den daha önce geçmiştir Erdoğan başa.
TR.CaPTaiN
19.Mart.2012, 00:48
O manada değil Mustafa. Herhangi bir ülkenin başbakanı, cumhurbaşkanı vs. Atıyorum Merkel'le, Papadimos'la Platini'nin herhangi bir görüşmesi olmuş mudur ?
Sekopej
19.Mart.2012, 18:01
"UEFA: Spora siyaseti karıştırırsanız sizi men ederiz ha!"
Kritik toplantı başladı
UEFA Başkanı Michel Platini, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmek üzere AKP Genel Merkez Binası'na geldi.
AKP Genel Merkezi'nde yapılan toplantıda Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, Başkanvekili Servet Yardımcı ve UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik de yer alıyor.
SaLviO
19.Mart.2012, 18:02
bakalım bizi yine nasıl süprizler bekliyor
Suicider
19.Mart.2012, 18:17
Yine kararları futbol adamları değil,hukukçular değil,bundan çıkarı olan adamlar alacak.Nekadar şaşırdık.
SaLviO
19.Mart.2012, 18:21
futbol adamları karar alsaydı zaten çoktan bu durumları aşmıştık
Bordo61Mavi
20.Mart.2012, 16:32
http://radorecdn.bobiler.org/upload/backups/others/sikeabiler.gif
TR.CaPTaiN
20.Mart.2012, 17:18
TFF'nin yeni yönetimi, göreve yeni başladıklarına dikkat çekerek, şike ve teşvik iddialarında karar alınmasının sezon sonunu bulabileceğini belirtti. UEFA, bu öneriye sıcak bakarken, "sıfır tolerans" tan taviz verilmeyeceğini de hatırlattı
UEFA, Türkiye'deki şike ve teşvik soruşturmasıyla ilgili Futbol Federasyonu tarafından verilecek kararın sezon sonuna kalmasını kabul etti.
İstanbul'da düzenlenecek 36. UEFA Genel Kurulu için Türkiye'ye gelen ve dün öğleden sonra Ankara'da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı ziyaret eden Michael Platini'nin, Futbol Federasyonu'nun, "Yeni bir yönetimiz. Şike ve teşvik ile ilgili incelemelerimiz devam ediyor. Soruşturmada adı geçen tüm kulüp ve şahısların savunmaları alındıktan sonra kararımızı vereceğiz. Karar sezon sonuna kalabilir" şeklindeki önerisine sıcak yaklaştığı öğrenildi.
Platini'nin bu öneriye karşılık, UEFA'nın konuyla ilgili tutumunu dile getirdiği ve "sıfır tolerans" yaklaşımından taviz vermesinin mümkün olmadığını anımsattığı kaydedildi.
UEFA kongresinin İstanbul'da düzenlenmesi nedeniyle planlanmış nezaket ziyaretini gerçekleştiren Platini, Başbakan Erdoğan'ı genel kurula davet ederken, yaklaşık 1 saat 15 dakika süren toplantıya Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, UEFA 1. Başkan Vekili Şenes Erzik ve Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören de katıldı.
Başbakan ara verdi
Adalet ve Kalkınma Partisi'nin MKYK toplantısının yapıldığı gün Başbakan Erdoğan'ın bir saate yakın bir süre Platini ve beraberindeki heyeti kabul etmesinin, yapılan görüşmeye verdiği önem olarak algılandı. Toplantının içeriği ile ilgili herhangi bir resmi açıklama yapılmazken, görüşmenin son derece sıcak bir ortamda geçtiği öğrenildi. Edinilen bilgiye göre Başbakan Erdoğan'ın Türkiye'nin 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın organizasyonunu alma konusunda son derece kararlı olduğunu ve hükümet olarak da her türlü devlet desteğini vermeye hazır olduklarını söyledi.
Platini ise 2016 Avrupa Şampiyonası için Fransa ve İtalya ile birlikte ev sahipliğine aday olan Türkiye'nin, 2020 yılında bu organizasyonu düzenleme konusundaki tutumunu takdirle karşıladığını ifade etti. Toplantıda hazır bulunan Bakan Suat Kılıç'ın da olimpiyata aday olan Türkiye'nin Avrupa Şampiyonası için yaptığı çalışmalar ve tesisler hakkında bilgi verdi.
Arka kapıdan girdi
Tüm Türkiye'nin merakla beklediği görüşme için Ankara'ya gelen Platini, AK Parti Genel Merkezi'ne girişte arka kapıdan binaya alınırken, basın mensupları bu sürede görüntü alamadı. Görüşme öncesi medya mensuplarına fotoğraf ve görüntü için üç dakikalık bir süre verildi. Platini ve beraberindekiler toplantının ardından binayı yine arka kapıdan terk etti.
Erzik ve Demirören karşıladı
UEFA Başkanı Michael Platini, Ankara'ya öğlen saatlerinde geldi. Platini'yi Esenboğa Havaalanı'nda TFF Başkanı Yıldırım Demirören ve UEFA 1. Başkan Vekili Şenes Erzik karşıladı. Görüşmenin ardından İstanbul'a hareket eden Platini, UEFA'nın bugün başlayacak 36. kongre çalışmalarına katılacak.
İki gün sürecek kongrenin sonunda UEFA Genel Sekreteri Infantino bir basın toplantısı yapacak. UEFA Başkanı Platini de son gün basın mensuplarının sorularını yanıtlayacak.
'FENERBAHÇE'NİN DAVAYI ÇEKMESİ İSABETLİ OLUR'
Yaklaşık 75 dakika süren buluşmada, Türk futbolunun içinden geçtiği süreç, şike konusu ve Fenerbahçe'nin CAS'a açtığı dava da gündeme geldi. Platini'nin UEFA açısından yaşanan süreci ve bundan sonra yapılacaklar konusunda Başbakan Erdoğan'ı bilgilendirirken,"Fenerbahçe'nin CAS nezdinde açtığı 45 Milyon Euro'luk davayı geri çekmesi isabetli olur" dediği öğrenildi. Bu durum akıllara "Dava çekilirse acaba UEFA'nın uygulamayı düşündüğü cezalar minimumda mı kalacak?" sorularını getirdi.
Edinilen bilgilere göre Başbakan Erdoğan'ın da şike iddialarının araştırıldığını ve adli sürecin aynı titizlikle devam ettiğini belirtip "Uluslararası platformda Türk futboluna bir leke gelmemesi için hassas davranıldığını" ifade ettiği kaydedildi.
Erdoğan, Türk futbolunun geçmişinde böyle bir olay olmadığını da kayda geçirirken, yaşananların kendilerini üzdüğünü söyledi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile UEFA Başkanı Michel Platini'nin buluşması oldukça samimi bir ortamda geçti. İkili "şike davası" gibi ağır konuların yanı sıra gençlik yıllarındaki futbol kariyerleri üzerine de derin ve esprili bir sohbet gerçekleştirdi.
İnternethaber
-----
Sürecin sonunda Fenerbahçe'nin neden men edildiğini göreceksiniz diye rahat rahat açıklama yapıyordun Platini efendi. Şimdi de davanın geri çekilmesini mi istiyorsun ? Ne de olsa sen haklıydın, CAS davasından korkmana ne gerek var ? İnşallah CAS yetkisizlik kararı vermez de asıl o zaman anlarsın öyle rahat rahat açıklama yapmanın ne demek olduğunu.
SaLviO
20.Mart.2012, 17:20
çok iyi ya :D özellikle başbakanımız
nannar
20.Mart.2012, 17:53
http://www.bobiler.org/upload/backups/others/sikeabiler.gif
Harika birşey olmuş.Olayın kısa özeti :D
Bordo61Mavi
20.Mart.2012, 21:58
Nede olmasa eski futbolcu :D
attirson
20.Mart.2012, 22:21
UEFA niye bu kadar tutuştu ki nasıl olsa Fenerbahçe'nin şike yaptığına kesin gözüyle bakıyorlardı niye davayı çekmesi isabetli oluyormus.Bu kadar eminseniz davayı kaybederiz zaten.
Sekopej
21.Mart.2012, 01:20
Ben de onu diyecektim, UEFA kendinden eminse, Helvacı ve Arıboğan'a çok güveniyorsa niye başbakanla görüşecek kadar ileri gittiler, Fenerbahçe çekmesin davayı, UEFA haklıysa zaten kazanır ve üstüne UEFA'nın itibarını zedeledi diye tazminat davası da açar.
O dönemde UEFA, üzerinde gizlilik kararı olan iddianameyi savunmasına koydu, zaten bu usule aykırı ki herhalde savunmayı da gördüklerinde iddianamasının hayal dünyasında oluşturulmuş fantezilerden öteye geçmediğini onlar da anladı.
Ama yine UEFA işin içinden sıyrılmasını bilir, ayrıca 45 milyon ile kalacak bir dava da değil, maddi boyutun yanında bir de manevi boyutu var elbette.
Ve başlarda da dediğim gibi, bu iftiralardan Fenerbahçe kurtulacak ama Fenerbahçe itibarsızlaştı, çamur atıldı ve izi kalacak, ortada net bir şey olmamasına rağmen, başka takımlarla alakalı daha net, daha inandırıcı şeyler olmasına rağmen, Fenerbahçe şikeci diye anılacak.
Allah hak yiyenlerden hesabını bir gün mutlaka soracaktır, ne olduğunu bilmeden, birilerinin hayallerini gerçek sanıp alın terinin hakkını yiyerek şikeci diyenlerden bu dünyada olmasa da öbür dünyada hesabı mutlaka sorulacaktır. İlahi adalete olan inancım sonsuz.
sui generis
21.Mart.2012, 01:24
bu adama 22 mart ta bir pankart açılsa ingilizceyle; asla FIFA başkanı olamayacaksın diye çok iyi olur :)
di canio
21.Mart.2012, 01:28
Platini'ye birileri tarafından tavsiyede bulunulmuş anlaşılan. Fenerbahçe'nin CAS davasını çektiremezsen, başbakanla görüş. Yöneticilerin tamamı iş adamı. Günümüzde siyasetin, iktidarın neleri, kimleri nasıl ve ne boyutta etkilediği malum. Fenerbahçe yöneticilerine baskı malum ağız tarafından baskı yapılacaktır büyük ihtimalle. Ve yöneticiler de taraftar tepkisine rağmen davadan vazgeçerler bana kalırsa.
sui generis
21.Mart.2012, 01:35
başkan verecekse verir o kararı, yöneticiler veremez. başkan da demez mi şimdi mi aklınız başınıza geldi diye. dava çekilir çekilmesine ama külfetlerine katlanır federasyon da UEFA da. tüm zararlarımız karşılanır. CL yi kazanan kulübün kazandığı parayı isteriz ( bu davayı kazandıktan sonra bu açılacak zaten ) ya da Şampiyonlar Ligine katarlar bizi ( bu imkansız zaten ) .. gider TFF, UEFA biz eşeklik yaptık siz etmeyin. büyüklük siz de kalsın der, af dilerler. başkanımız çıkar ve geri çekilebilir belki böyle olursa :)
Sekopej
21.Mart.2012, 01:36
Platini'ye birileri tarafından tavsiyede bulunulmuş anlaşılan. Fenerbahçe'nin CAS davasını çektiremezsen, başbakanla görüş. Yöneticilerin tamamı iş adamı. Günümüzde siyasetin, iktidarın neleri, kimleri nasıl ve ne boyutta etkilediği malum. Fenerbahçe yöneticilerine baskı malum ağız tarafından baskı yapılacaktır büyük ihtimalle. Ve yöneticiler de taraftar tepkisine rağmen davadan vazgeçerler bana kalırsa.
Başbakanın bu süreçte net bir açıklaması olmadı hatta mecliste yasa değişirken bile bu konuyla ilgili konuşmaktan çekindi. Olayla alakalı net bir açıklaması olmadığı için Aziz Yıldırım, başbakan ile aramızı bozmak istiyorlar şeklinde bir açıklamayla başbakanı direk cephe almadan ama olayın da siyasi olduğunu anlatmaya çalıştı.
Ben de, başbakanın böyle bir isteği olursa kabul edilmesinden korkuyorum. Yukarılarda işler, bağlantılar o kadar değişik ki, keskin ifadelerden sürekli kaçınıyorlar, başbakanın da net bir açıklama yapmaması bu sebeple bence.
Taraftarın tepkisi oldukça fazla olur, Aziz Yıldırım başbakan istedi diye vazgeçiyoruz CAS davasından derse Aziz Yıldırım da yalnız kalır, hiç kimse Fenerbahçe'den büyük değildir.
RaSenGan
21.Mart.2012, 15:37
UEFA Genel Sekreteri İnfantino 'Türkiye'de şike yapıldığına dair deliller yeterli"
byariff
21.Mart.2012, 15:41
Infantino: "Görülen o ki Türkiye’de yeterli derecede delil ortaya çıkmış şike konusunda."
Infantino: "TFF, Fenerbahce'nin Sampiyonlar Ligi'ne katilmasindan vazgecti, biz de ikinciyi cagirdik"
Infantino: "Disiplin kararlarinin TFF tarafindan hizli bir sekilde alinmasi lazim."
Infantino: "Avrupa'da bazi köklü kulüplerin ilfas etmesi, önemli bir sorun. Finansal Fair-Play'i bu yuzden onemsiyoruz."
Infantino: "Türkiye'de pek cok olay gazetelerde basliyor ve bitiyor."-
Infantino: "Biz merkezden karismak taraftari degiliz, hicbir zaman. Ancak TFF yaptirim uygulamazsa biz devreye gireriz."
Infantino: "Yerel maclarla ilgili federasyon bir sey yapmazsa biz devreye gireriz. Bunu cok acik ve net soyluyorum"
Infantino: "Italya'da savcilarin dosyalari federasyona vermelerini zorunlu kilan bir yasa var. Bu yuzden Italya'da cabuk karar alinabildi"
Infantino: "Türkiye'de suna dikkat edilmeli. Disiplin proseduru ile ceza yargisi birbirinden ayrilmalidir."
Infantino: "Disiplin kararlarinin en kisa sürede verilmesi Türkiye acisindan iyidir. UEFA acisindan da iyidir."
Infantino: "TFF, FB'nin CL'ne gönderilmemesi kararini cok hizli ve yerinde sekilde aldi. Sonraki sürecin de hizli calismasi lazimdi"
Infantino: "Biz sadece müsabakalardan MEN karari verebiliriz. Müsabakalar devam ettigi icin Turk makamlarinda karar alinmalidir acilen"
C h A o S
21.Mart.2012, 15:41
Eğer Uefa delilleri yeterli görüyorsa gerekeni yapar zaten.Bakalım neler olacak.
RaSenGan
21.Mart.2012, 15:50
Allah'tan UEFA var yoksa bizimkilerin bir şey yapacağı yok.
meddah
21.Mart.2012, 15:52
Sorun zaten delil yeterliliği değil. UEFA veya TFF'nin adli yargıdaki mahkemenin sonucunu beklemek gibi bir bağımlılıkları yok; 2 telefon konuşmasına bakar, "ne tarlası, ne patatesi; ne inşaatı, ne çimentosu" der, cezayı verirler. Ama bunu yaparken de uymaları gereken bir usul, bir mantık var; ona pek uymamışlar gibi.
ReaList
21.Mart.2012, 15:54
İnfantino delil varmış mı demiş koçum benim, hemen mahkeme başkanını arayın mahkemeyi sonlandırsın, dava bitmiştir : )
5 Gün sonra 2.dava başlıyor, ilk davada çoğu şey çözüldü, Beyfendi hala TFF Fener'i göndermedi biz karışmadık diyor bizimkilerde aksini söylüyor. Allah'ın izniyle şu dava bir bitsin onun hesabı da sorulur elbet.
Soruşturma sayesinde kim kime hükmediyor, tehditlerle nasıl iş bitiriliyor onu görmüş olduk. Bu yapılanmalar dağılmadığı sürece futbol hiçbir zaman istendiği seviyeye gelmez.
Eskiden "ben biliyorum abi, şike yapmayan yoktur deniyordu" şimdi "şike yapan yoktur" denmeye başladı.
Zamanında Kurtlar Vadisindeki beyefendi ne demişti; dün dündür bugün bugündür.
RaSenGan
21.Mart.2012, 16:01
'GEREKEN YAPILMAMAMSI DURUMUNDA , GEREKEN YAPILIR,BİZ ZAMANINDA ÜLKE FEDERASYONLARININ YETKİSİNİ ALDIK'
İnfantino fena bitirmiş.
Bordo61Mavi
21.Mart.2012, 16:05
"Şike sahaya yansımazsa ceza olur mu?" sorusuna;
"Romanya'da sadece illegal bir örgütle irtibat kurduğu ispatlanan hakemler, sahaya bakılmadan men edildiler.
Olympiakos Valou takımı da sahaya yansıdığı ispatlanamamış olsa da şikeye teşebbüs ettikleri için küme düşürüldüler ve UEFA organizasyonlarından 3 yıl men edildiler. Bizim sıfır tolerans ilkemiz bunu gerektirir."
C h A o S
21.Mart.2012, 16:06
UEFA'dan net" şike mesajı
UEFA Genel Sekreteri Gianni Infantino, şike konusunda net mesajlar verdi.
21 Mart 2012 Çarşamba - 13:39
DHA
İstanbul'da düzenlenen UEFA Kongresi kapsamında Türkiye'ye gelen UEFA Genel Sekreteri Gianni Infantino bir basın toplantısı düzenledi.
Şike soruşturması kapsamında, Fenerbahçe ve diğer Türk takımlarının Avrupa kupalarından men edileceği haberleri esnasında adı medyada sıkça anılan Infantino, devam eden şike soruşturması ile ilgili olarak net mesajlar verdi.
İşte Infantino'nun konuşmasından öne çıkanlar...
"TFF, Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'ne katılmasından vazgeçti biz de ikinciyi çağırdık"
"Biz, birinci gelemiyorsa ikinciyi davet ederiz"
"CAS'daki dava devam ediyor, bu konuda bir şey söyleyemem"
"Disiplin kararlarının TFF tarafından hızlı bir şekilde alınması lazım"
"58. maddenin durumu ne olursa olsun, önemli olan doğru kararların alınması"
"Şike konusunda sıfır tolerans olmalı"
"Kulüplere, UEFA müsabakalarında bir şey yaşanırsa yaptırım uygularız"
"Sıfır tolerans deyince her tür katı tedbiri içerir içermez diye düşünmeyin, ciddi önlemleri almak demektir. Bu Türkiye'nin meselesidir. Türk makamları buna bakacaktır. Sıfır tolerans en uygun kararları almak demektir.
"Anladığım kadarıyla Türkiye'de şike konusunda delil var, oldukça delil olduğu ortaya çıkmış"
"TFF'nin kararının ardından biz durumu inceleyeceğiz"
"Türkiye'de yargı ve yerel mahkemeler gerekeni yapacaktır"
ReaList
21.Mart.2012, 16:09
Bu arada TRT Spor'u kutlamak gerek.
İnfantino, geçen sezonun Türkiye şampiyonunu belirlemek UEFA'nın işi değil diyor, TRT "Geçen sezonun şampiyonu için bir şey söyleyemem" diye çevirdi, İnfantini "TFF göndermedi" diyor, TRT "FB gitmek istemedi" diye çevirdi. İnsanın içine düşmanlık bu kadar mı işler.
Suicider
21.Mart.2012, 16:16
Aman aman.Fenerbahçe için kötü haberler.
sarianet
21.Mart.2012, 16:20
ntvspordan izledim fbnin düşmesiyle ilgili hiçbir şey söylemedi adam herkes fb düştü diye yorumluyor sosyal medyada algı farkı işte :)
Suicider
21.Mart.2012, 16:24
ntvspordan izledim fbnin düşmesiyle ilgili hiçbir şey söylemedi adam herkes fb düştü diye yorumluyor sosyal medyada algı farkı işte :)
Uefa Genel Sekreteri İnfantino:''Anladığım kadarıyla Türkiye'de şike konusunda delil var, oldukça delil olduğu ortaya çıkmış"
Infantino: "Yerel maclarla ilgili federasyon bir sey yapmazsa biz devreye gireriz. Bunu cok acik ve net soyluyorum"
şu ikisi bence o kanıyı oluşturacak sözler.Ama dediğin gibi herkes sazan gibi atlıyor yine.Bekleyip görmek lazım.
sui generis
21.Mart.2012, 16:30
çıkmış, etmiş diyor. adam bildiğin yargıyı yetkiliyor. Adamlar Fenerbahçe yi tehdit ediyor bildiğin davanı çekmezsen bak ben neler yaparım diyor. elinden geleni ardına koyma, bekliyoruz.
ReaList
21.Mart.2012, 16:37
5 gün sonra mahkeme başlar dava olduğu yerden görülür, İnfantino'nun dedikleri beni gram ilgilendirmiyor çünkü sıfır tolerans deyip "Aynı davadan yargılanan Beşiktaş ve Trabzonspor'un neden avrupa kupalarında mücadele ettiği" sorusuna hebele kübele cevap veren, her defasında TFF'nin UEFA, UEFA'nın TFF Fenerbahçe'yi göndermedi diye top sende, top bende oynaması kişinin saygınlığının ne derece de olduğunu gösteriyor.
Onun için Fenerbahçe camiası ve taraftarları, kişilerin kendini tatmin eden zevklerine ve fantezilerine kulak asmadan 5 gün sonraki davaya adapte olmak zorunda.
Sekopej
21.Mart.2012, 16:44
çıkmış, etmiş diyor. adam bildiğin yargıyı yetkiliyor. Adamlar Fenerbahçe yi tehdit ediyor bildiğin davanı çekmezsen bak ben neler yaparım diyor. elinden geleni ardına koyma, bekliyoruz.
Kesinlikle, ayrıca bu devam eden bir davayı etkilemektir, sonuçta deliller varsa mahkemeye sunarsın, yoksa konuşmazsın.
Mahkemeye delil dile sunulan şeylerin de, şikeyi ispat edecek, şike olduğunu gösterecek şeyler olmadığı ortada.
Bu şikenin delilidir denilecek bir tane ispat yok ortada, farazi konuşmalarla aman ha atarız, men ederiz mantığıyla sindiremezler.
TFF ligden düşüp düşmemeye karar verecek kurum ama nedense sözlü savunma almıyor, sonra da bir an önce karar verilsin deniyor. TFF sözlü savunma alsın o zaman, ortada bir şey olmadığı net görülecek ama yok, sen yazılı ver savunmanı diyorlar.
Sormazlar mı adam ki sordular mı acaba, sıfır tolerans, sıfır tolerans diyorsun, Fenerbahçe'yi TFF göndermedi biz de ikinciyi aldık diyorsun ama aldığın 2. de bu soruşturmada yargılanmıyor mu? Türkiye Kupası'nı alıp daha düne kadar avrupada yoluna devam eden Beşiktaş, bu davada yargılanmıyor mu?
İşine geldiği şekilde bir sıfır tolerans anlayışınız mı var, yoksa üzerinde gizlilik kararı olan iddianameyi görmeden, neye güvenerek Fenerbahçe'yi almadın, adı geçiyor diye almadıysan diğer adı geçenler?
Yoksa birileri kulağına üfledi de seni inandırdı o nedenle mi çıkardın Fenerbahçe'yi?
sui generis
21.Mart.2012, 16:52
Sormazlar mı adam ki sordular mı acaba, sıfır tolerans, sıfır tolerans diyorsun, Fenerbahçe'yi TFF göndermedi biz de ikinciyi aldık diyorsun ama aldığın 2. de bu soruşturmada yargılanmıyor mu? Türkiye Kupası'nı alıp daha düne kadar avrupada yoluna devam eden Beşiktaş, bu davada yargılanmıyor mu?
bizim medyamız mı soracak ona bu soruyu ? yok artık daha neler !
Lucas Neill
21.Mart.2012, 16:53
'GEREKEN YAPILMAMAMSI DURUMUNDA , GEREKEN YAPILIR,BİZ ZAMANINDA ÜLKE FEDERASYONLARININ YETKİSİNİ ALDIK'
İnfantino fena bitirmiş.
Demirören gerekirse Uefa'ya posta koyariz diyordu simdi koysun bakalim :)
sarianet
21.Mart.2012, 16:57
bizim medyamız mı soracak ona bu soruyu ? yok artık daha neler !
o soru soruldu ama kıvırdı eleman
sıfır tolerans derken o kadar da sfır tolerans değil demeye getirdi
sarianet
21.Mart.2012, 16:58
İnfantino fena bitirmiş.
ntvsporda federasyon başkanını görevden aldık diye çevrildi
sui generis
21.Mart.2012, 16:59
o soru soruldu ama kıvırdı eleman
sıfır tolerans derken o kadar da sfır tolerans değil demeye getirdi
takdir ettim o zaman medyamızı. hiç beklemezdim. o kadar da sıfır değil nasıl oluyor onu anlamadım :D sıfırın azı çoğu mu varmış da ben bilmiyorum :)
TR.CaPTaiN
21.Mart.2012, 17:00
"TFF, Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'ne katılmasından vazgeçti biz de ikinciyi çağırdık"
MAA: "UEFA Fenerbahçe aklanırsa tazminatı kendilerinin ödeyeceğini söyledi."
Aydınlar'ın Fatih Altaylı'ya konuk olduğu programda söylediği söz budur. UEFA CAS davasını görünce tüm yükü TFF'nin sırtına yükledi. Elin Platini'si enayi mi Lütfi ve Helvacı bir tuzak kurdu diye tazminatı biz öderiz desin ? İşin içinden böyle sıyrılmaya çalışırlar işte.
byariff
21.Mart.2012, 17:04
Infantino konusmasini upload ettim arkadaslar
Infantino
Sekopej
21.Mart.2012, 17:11
Muhtemelen içeriden de federasyonu sıkıştırıyorlar, bir an önce kararı açıklayın, Fenerbahçe'yi suçlu ilan edin, CAS davasında, bakın federasyonu ceza verdi diye savunma yapalım şeklinde. Yoksa men etme sizin kararınız, 45 milyonu ve buna bağlı doğacak muhtemel tazminatları yoksa siz ödersiniz diyor olabilirler federasyona, biz Trabzon ve Beşiktaş'ı aldığımız gibi Fenerbahçe'yi de alırdık diyebilirler.
Eyy UEFA böyle istiyorcular, görün işte UEFA'yı da, Aydınlar'ı da, Helvacı'yı da, Arıboğan'ı da. Bizim halkımız mazlumun yanında olur diye sanırdım, ŞL'ye gidememe durumunda mazlumdan da mazlumken Fenerbahçe, sesler kesildi, o günleri hatırlıyorum da, ağzı olanlar neler neler konuşuyordu...
sananes
21.Mart.2012, 18:57
Muhtemelen içeriden de federasyonu sıkıştırıyorlar, bir an önce kararı açıklayın, Fenerbahçe'yi suçlu ilan edin, CAS davasında, bakın federasyonu ceza verdi diye savunma yapalım şeklinde. Yoksa men etme sizin kararınız, 45 milyonu ve buna bağlı doğacak muhtemel tazminatları yoksa siz ödersiniz diyor olabilirler federasyona, biz Trabzon ve Beşiktaş'ı aldığımız gibi Fenerbahçe'yi de alırdık diyebilirler.
Eyy UEFA böyle istiyorcular, görün işte UEFA'yı da, Aydınlar'ı da, Helvacı'yı da, Arıboğan'ı da. Bizim halkımız mazlumun yanında olur diye sanırdım, ŞL'ye gidememe durumunda mazlumdan da mazlumken Fenerbahçe, sesler kesildi, o günleri hatırlıyorum da, ağzı olanlar neler neler konuşuyordu...
Konu Fenerbahçe olunca önemli olan en yüksek zararın nasıl verileceğidir bu ülkede. Hani ispatlayıcı delil şikede,neredeyse her iddia çürütüldü,herkesin tedbiri kaldırılıyor bir bir dersin adamlara, harika savunmalar yaparsın ama adamların söyledikleri "allah'tan uefa var" olur.
Neden? çünkü UEFA çıkarları doğrultusunda Fenerbahçe'ye ceza verilmesinden yana.Yoksa 100 milyon euro'ya yakın tazminat ödemek zorunda kalacak ama umrunda mı bizim demokrasi ve adalet savunucularımızın,fener'e bir cezayı verdirtelim de sonra aklanırsa da pardon deriz derdindeler.
World Hollow o1
21.Mart.2012, 19:05
Adam haklı beyler, dağılın acilen.
RaSenGan
21.Mart.2012, 19:08
Konu Fenerbahçe olunca önemli olan en yüksek zararın nasıl verileceğidir bu ülkede. Hani ispatlayıcı delil şikede,neredeyse her iddia çürütüldü,herkesin tedbiri kaldırılıyor bir bir dersin adamlara, harika savunmalar yaparsın ama adamların söyledikleri "allah'tan uefa var" olur.
Neden? çünkü UEFA çıkarları doğrultusunda Fenerbahçe'ye ceza verilmesinden yana.Yoksa 100 milyon euro'ya yakın tazminat ödemek zorunda kalacak ama umrunda mı bizim demokrasi ve adalet savunucularımızın,fener'e bir cezayı verdirtelim de sonra aklanırsa da pardon deriz derdindeler.
Size göre dünya Fenerbahçe'nin etrafında dönüyor.UEFA da karşı Fenerbahçe'ye.Adamların hiç işi gücü yok sizinle uğraşacak.Bizim federasyonumuz korkuyor diye UEFA da mı korksun ? Adamlar şunu yaparız bunu yaparız diyor açık açık.Bizim federasyon bir şey yapmaya korkuyor ama UEFA gereken şeyleri yapacaktır.
sui generis
21.Mart.2012, 19:21
Size göre dünya Fenerbahçe'nin etrafında dönüyor.UEFA da karşı Fenerbahçe'ye.Adamların hiç işi gücü yok sizinle uğraşacak.Bizim federasyonumuz korkuyor diye UEFA da mı korksun ? Adamlar şunu yaparız bunu yaparız diyor açık açık.Bizim federasyon bir şey yapmaya korkuyor ama UEFA gereken şeyleri yapacaktır.
Aygün birşeyleri karıştırıyorsun. elbette bu olaylar olmadan UEFA nın bizimle alıp veremediği yoktu. adam diyor zaten TFF yollamadı Fenerbahçe'yi, bizim alakamız yok. o gelmeyince biz de TS yi çağırdık. burada ters bir durum yok. ama bizim TFF ne dedi: UEFA çekti. Tahkim kurulu ne dedi: UEFA çekmiş, benim yetkim değil. o zaman Fenerbahçe de ne yaptı ben de ikinizi veriyorum CAS a bakalım kim yapmış ne yapmış ? bundan sonra UEFA, TFF'nin yanlış yaptığını anladı. ve şimdi Fenerbahçe'nin davasını çekmesini istiyor. anlayacağın evet şimdi UEFA'nın başka işi gücü yok bizimle uğraşıyor.
ek: MAA: davayı kaybedersek UEFA tazminatı ödemeye hazır dedi.
sananes
21.Mart.2012, 19:30
UEFA'nın neden Fenerbahçe'nin ceza almasını istediğini aynı yorum içerisinde de anlattım. Ayrıca üzgünüm ama istediğiniz gerçekleşmeyecek camia olarak. Fenerbahçe suçsuzdur ve davanın ilerleyişi de maalesef sizin istediğiniz aksine, Fenerbahçe lehine doğru kaymakta.
İyi günler.
SaLviO
21.Mart.2012, 21:30
aziz yıldırımı ergenokana bağlamaya başlamışlar gizli tanık poyraz bugün ifade vermiş
SaLviO
21.Mart.2012, 21:34
anlamadığım bişey daha var şu delilleri bi biz göremedik
Gncl1905
21.Mart.2012, 21:45
UEFA birşey yapamaz diyordunuz ama açık açık tehdit etmiş adamlar...
Sonumuz hayrolsun ne diyelim...
sui generis
21.Mart.2012, 21:46
hala yapamaz diyorum.
Gncl1905
21.Mart.2012, 21:46
hala yapamaz diyorum.
İnşallah :)
sananes
21.Mart.2012, 21:52
Daha önce örneği yok UEFA'nın bahsedildiği tarz birşey yaptığına dair. Zaten herşey bir yana UEFA bırak bir şey yapmayı,Fenerbahçe CAS'taki davayı geri çekse daha iyi olur diye başbakanla konuşuyor.
Kısacası önümüzdeki denklemi iyi okumalıyız. Aslında hukuki olarak ipler Fenerbahçe'nin elinde ama kamuoyu değil. Aksine kamuoyunda infaz infaz diye dolaşan tipler var her bir yanda.
RaSenGan
21.Mart.2012, 22:15
UEFA'nın neden Fenerbahçe'nin ceza almasını istediğini aynı yorum içerisinde de anlattım. Ayrıca üzgünüm ama istediğiniz gerçekleşmeyecek camia olarak. Fenerbahçe suçsuzdur ve davanın ilerleyişi de maalesef sizin istediğiniz aksine, Fenerbahçe lehine doğru kaymakta.
İyi günler.
Adamlar yeterli delil var diyor ama siz anlamak istemiyorsunuz bir türlü.Sizin bileceğiniz iş istediğinize inanabilirsiniz.
Aygün birşeyleri karıştırıyorsun. elbette bu olaylar olmadan UEFA nın bizimle alıp veremediği yoktu. adam diyor zaten TFF yollamadı Fenerbahçe'yi, bizim alakamız yok. o gelmeyince biz de TS yi çağırdık. burada ters bir durum yok. ama bizim TFF ne dedi: UEFA çekti. Tahkim kurulu ne dedi: UEFA çekmiş, benim yetkim değil. o zaman Fenerbahçe de ne yaptı ben de ikinizi veriyorum CAS a bakalım kim yapmış ne yapmış ? bundan sonra UEFA, TFF'nin yanlış yaptığını anladı. ve şimdi Fenerbahçe'nin davasını çekmesini istiyor. anlayacağın evet şimdi UEFA'nın başka işi gücü yok bizimle uğraşıyor.
ek: MAA: davayı kaybedersek UEFA tazminatı ödemeye hazır dedi.
Koskoca UEFA gerekirse tazminat da verir.Adamlar açıkladı ne yapacaklarını.Bu açıklamalardan sonra düşünmesi gereken UEFA değil FB bence.
Night_Mare17
21.Mart.2012, 22:36
Uefa bu çocuk oyuncağı değil bence istediğini yapar. Bu arada Olympiakos Valus mu ne onun şikesi kanıtlanmamıs olmasına rağmen ceza almasını sağladılar adam ihtimal varsa direk ceza verin diyor olur olmaz banane diyor.
sui generis
21.Mart.2012, 22:39
koskoca uefa o verdigi tazminatla kalır mı ? Bu davayı kazanınca cl yi kazanan kulubun kazandıgı miktar kadar maddi tazminat ve ek olarak manevi tazminat davası acılacak. Ve platini fifa baskanlıgını istiyor. Bu davayı kaybederse secilir mi? Platini basbakanla niye gorustu? Ve son olarak delil var demiyor varmış diyor. Delil ile kesin delil de farklı seyler.
Sekopej
21.Mart.2012, 23:18
UEFA, Fenerbahçe'ye karşı değil, UEFA sadece prestijini kaybetmek istemiyor. Süreci bizim kadar hatta bizden daha dikkatli takip ettiniz, tapeler mapeler falan ve o dönemde TFF, UEFA Fenerbahçe'yi almadı dedi, bu açıklamadan sonra ortaya çıkan belgelerde görüldü ki, UEFA'nın böyle bir kararı yok.
Corno Türkiye'ye geldi, orada bana Fenerbahçe'nin %1 bile suçsuz olma ihtimali yok dediler şeklinde CAS'a savunma verdi, bunu Helvacı ve Arıboğan yalanladı ama nedense Corno'dan kendilerine iftira attı diye şikayetçi olmadılar.
Ve sonra, UEFA ve TFF iyice ne yapacaklarını şaşırdılar ve savunmalarını geri çekip, iddianameyi savunma olarak CAS'a gönderdiler. Yani o dönemde hakkında gizlilik kararı olan iddianame onlara malum olmuş gibi, bu iddianameye göre almadık dediler.
45 milyon UEFA için elbette çok büyük bir meblağ değil ama işin prestij kısmı var. Eğer dava kazanılırsa Muhammed'in dediği gibi, biz belki şampiyon olacaktık diyerek başka bir davayla ŞL şampiyonunun aldığı parayı, sonra da manevi tazminatı isteyecek Fenerbahçe. Büyük düşünen bir Platini için, bu miktarlar sıkıntı yaratmasa da, prestijine büyük darbe vurur. Platini neden başbakanla görüşmek istesin? Neden sürekli tehditlerle bir an önce karar alması için baskı yapıyorlar federasyona, üstelik yine birilerinin kulaklarına üflemesiyle delil varmış diyerek (var demiyor varmış diyor). Tabi bir de şu delilleri biz görebilseydik, iddianameden bir şey çıkmadı çünkü, nerede bu deliller?
İşlerin Fenerbahçe lehine gitmesi, basının gazına gelip Fenerbahçe'yi şikeci ilan edenlerin keyfini kaçırıyor olabilir. Şike vardır ya da yoktur bunun aslında CAS davası ile de ilgisi yok, şu yaşananlara bakanlar, Fenerbahçe'nin ŞL'ye alınmamasına isyan edip, UEFA'yı değil Fenerbahçe'yi, Türkiye'yi desteklemek yerine, UEFA bize ceza versin, Fenerbahçe yüzünden ceza aldık diyebilelim diye, ceza almayı bekliyorlardır muhtemelen.
meddah
22.Mart.2012, 00:07
Baskı, ortada bir kısım garabet olmasaydı da yapacaklardı bizim Federasyon'a, hatta zamanında bulaşmış olmasalar, daha beterini yapacaklardı muhtemelen.
Adamın milyar dolarlık organizasyonu var, bizim 6 ayda bir iddianame hazırlayan, ayda bir duruşma yapabilen adli yargımızı mı bekleyecek? İtalya'da nesil değişti, adli davaların uzantıları hâlâ devam ediyor.
Trabzonspor
22.Mart.2012, 13:26
Erdoğan 'Kişiler ile kulupler ayrı tutulmalı.' diyor.O zaman bütün kulüp başkanları bıraksın kulüpler kendini idare etsin.Bu nasıl mantıktır ya.Bu adamlar kulübü adına olumlu birşey yağtığında eyvallah diyip olumsuz işler yapınca bunları birbine karıştırmayalım mı oluyor.
Kim ne yaptıysa versinler artık kararı ayrım yapmadan herkes kurtulsun bi rahatlasın ortalık ya.
Trabzonspor
22.Mart.2012, 14:22
http://www.htspor.com/futbol/haber/726809-sike-savunmalari-elimizde-raporu-en-kisa-zamanda-yazacagiz
Lucas Neill
22.Mart.2012, 15:30
Basbakan cok sacma konusmus kongrede. Kurumlar degil kisiler yargilanmali demis o zaman gecen sene Aziz yildirim mi sampiyon oldu Fenerbahce mi?
Ama basbakanin da aciklamalarindan anlasildigi üzere sike yapilmis ama ceza kisilere verilmelidir.
sananes
22.Mart.2012, 16:07
Şike yapıldığına Başbakan'ın saçma sapan konuşmalarına bakarak mı kanaat gösteriyoruz artık?
Lucas Neill
22.Mart.2012, 16:14
Platini basbakanin hakli oldugunu ama yillardir sistemin kisi kurum ayrimi yapmadan devam ettigini söyledi. Platini Fransiz oldugu icin GS ile iliskileri irdelenmeli.
sarianet
22.Mart.2012, 16:22
Basbakan cok sacma konusmus kongrede. Kurumlar degil kisiler yargilanmali demis o zaman gecen sene Aziz yildirim mi sampiyon oldu Fenerbahce mi?
Ama basbakanin da aciklamalarindan anlasildigi üzere sike yapilmis ama ceza kisilere verilmelidir.
yargılanmalı demiş cezalandırılmalı dememiş zaten bi aziz yıldırımın şike yapmadığına inanıyoruz ama o ithamlardan dolayı fenerbahçe cezalandırılıyor bknz şl den ihraç gibi ki siz sanki şike yapılmış gibi nasıl yorum yapıyorsunuz onu anlayamadım fenerbahçe şampiyon oldu şikeyle sizin söylediğinize göre
Lucas Neill
22.Mart.2012, 16:29
Bu arada Aziz Yildirim 2007'de Platini'ye sike ve tesvik ile ilgili mektup yazmis bisey yok bu sene 10 binlerce GS'li mail gönderince ispiyoncu olduk.
sarianet
22.Mart.2012, 16:32
Bu arada Aziz Yildirim 2007'de Platini'ye sike ve tesvik ile ilgili mektup yazmis bisey yok bu sene 10 binlerce GS'li mail gönderince ispiyoncu olduk.
2007 yılında Platini kim ? o yılda uefa başkanı kim öğrenebilir miyim ?
di canio
22.Mart.2012, 16:36
Bunca takım varken soruşturmada her yorumun, verilmesi istenen-istenmeyen cezaların, her açıklamanın Fenerbahçe ekseninde değerlendirilmesini, yorumlanmasını nasıl değerlendireceğimi bilemiyorum. Gerçi kendi kendimize şike yapmış gibi bir durum söz konusu şu an. Tutuklu sadece bizim yöneticilerimiz var. Diğer herkes işine geri döndü. Birisi şike var diyorsa; Fenerbahçe düştü oluyor. Başbakan açıklama yapınca; Aziz Yıldırım mı şampiyon oldu, Fenerbahçe mi deniyor.
meddah
22.Mart.2012, 16:38
2007 yılında Platini kim ? o yılda uefa başkanı kim öğrenebilir miyim ?
Platini 2007'nin başında geldi göreve.
sui generis
22.Mart.2012, 16:54
Türkiye'nin men edilmesi söz konusu değil demiş. artık Ünal Aysal'ı falan görmeyiz umarım bizi almayacaklar derken falan.
Uefa bu çocuk oyuncağı değil bence istediğini yapar. Bu arada Olympiakos Valus mu ne onun şikesi kanıtlanmamıs olmasına rağmen ceza almasını sağladılar adam ihtimal varsa direk ceza verin diyor olur olmaz banane diyor.
Kanıtlanmamış ? Adamlar karar verilmiş olay tahkimdeyken Avrupa maçı oynadı.Valus muydu neydi ?
Adamlar yeterli delil var diyor ama siz anlamak istemiyorsunuz bir türlü.Sizin bileceğiniz iş istediğinize inanabilirsiniz.
Kim istediğine inanıyor Aygün ? Bir Hasan Çetinkaya olayı ve senin bakış açın vardı hatırlıyor musun ? Uefa,Fenerbahçe'ye karşı mı? ,çok pis deliller var,başkan kendini savunmadı hep rakiplere saldırdı. Esas bakış açısı budur bence. İşin ilginci bunları söyleyenler bize mantıklı düşünme ve gerçekleri görme dersi veriyorlar.
nannar
22.Mart.2012, 17:56
ya düşsün ya puan silinsin, ya da ne olacaksa olsun da biz de kurtulalım artık :D En azından play off işine kafalarda sorusuz girsin her takım
Lucas Neill
22.Mart.2012, 18:02
ya düşsün ya puan silinsin, ya da ne olacaksa olsun da biz de kurtulalım artık :D En azından play off işine kafalarda sorusuz girsin her takım
Playoff'a kadar bi yaptirim uygulanmaz bence yoksa digitürk cok zarar görecek. Futbolun marka degeri düser bi de aman diyeyim
urwrdskkn
22.Mart.2012, 18:05
Koskoca UEFA gerekirse tazminat da verir.Adamlar açıkladı ne yapacaklarını.Bu açıklamalardan sonra düşünmesi gereken UEFA değil FB bence.
asıl düşünmesi gereken türkiye futbol federasyonudur başka bir kişi yada kulüp değildir çünkü uefanın dediği şu dur ŞAMPİYONLAR LİGİ VE UEFA AVRUPA LİGİ ELEMELERİ BAŞLAYANA KADAR(YANİ HAZİRAN 2012 YE KADAR)KARARINIZI VERİN diyor bunun neresi fenerbahçe ile alakalı ben onu anlamış değilim
nannar
22.Mart.2012, 18:06
marka mı kaldı yahu ? :) Artık öyle çorba bir hale geldi ki (belki de istenen bu hale getirmekti) kim haklı,kim haksız,kim suçlu kim suçsuz, şike var mı yok mu herşey birbirine girdi :) Yazık...Gerçekten yazık...
Fernando Gago
22.Mart.2012, 19:15
Acemi ve art niyetli federasyon görevlileri yüzünden iş nerelere geldi.
nannar
22.Mart.2012, 19:37
Fenerbahçe aleyhine yapılan her uygulamada art niyet var derseniz ben de lehinize verilen her kararda art niyet ararım.
sananes
22.Mart.2012, 21:36
Suçsuz olduğumuz artık neredeyse kesin de bazı kendini bilmezler hemen karar verilerek bu ortaya çıkmadan Fenerbahçe'nin ipinin çekilmesini istiyor. 13 maç mı ne öyle bir şey diyorlar; iddianamede o kadar oyuncunun adı dahi geçmiyor,tedbiri kaldırılmayan futbolcu kalmadı vs vs.
İnsanlar ceza hemen verilsin istiyor. Karar hemen verilsin değil, "cezalar hemen verilsin." Ortada cezayı gerektirecek bir şey var mı peki? Yüksek ihtimalle davanın gidişini takip edersek yok ama kimin umurunda ki!
goosfraba
22.Mart.2012, 21:59
Acemi ve art niyetli bazı kişilerin aldığı kararlar zaten ortada.
Lucas Neill
22.Mart.2012, 22:07
Fenerbahceliler hakli sike sahaya yansimamis ortada bi ahlaksizlik var ama maclara yansimadigi icin cezaya gerek yok. Ama uefa yetkilileri aciklamalarinda ne yazik ki tesebbüsü de suc saydilar.
sui generis
22.Mart.2012, 22:09
sahaya yansımayan birşeylerin olduğu mu ispatlandı. yoksa Fenerbahçe bunu kabul mu etti ?
ReaList
22.Mart.2012, 22:11
26 Mart dava baslar, Federasyona da savunmayi sözlü verecez önümüz bu yönde açık, suçlu veya suçsusuz bu yakın zamanda belli olacak suçlu çıkarsak ceza neyse çekeriz ama suçsuz olursak hesabımız büyük
sananes
23.Mart.2012, 00:18
Fenerbahceliler hakli sike sahaya yansimamis ortada bi ahlaksizlik var ama maclara yansimadigi icin cezaya gerek yok. Ama uefa yetkilileri aciklamalarinda ne yazik ki tesebbüsü de suc saydilar.
teşebbüs de suçtur zaten,suç olmalıdır ama teşebbüste çift taraflı olur.Şike gibi bir konuda kendi kendine teşebbüs edemezsin ki fenerbahçe şike yaptığı için yargılanıyor,teşebbüs değil.Teşebbüs iddiası ile yargılanan takımlarımızda mevcut.
ki bi ahlaksızlık olduğu da ispat edilmedi,hiç bir fenerbahçeli bunu itiraf da etmedi. Savcı ve emniyet'in çok güvendiği delilleri de patladı. Misal güya şikeci olan İskender Alın bugün çıktı oynadı.Özel hayatını çekinmeden yayınladıkları Can Arat'da oynadı.
SaLviO
23.Mart.2012, 01:23
gerçektende fenerbahçe aklanırsa ki inancım o yönde acaba bize şikeci diyenler kupalarını isteyenler ne dicek çıkıp
sarianet
23.Mart.2012, 01:29
sanki yargı bitmiş karar verilmiş fenerbahçenin kalemi kırılmış gibi konuştun kardeşim :)
silinen mesajım tamamen bu konuyla alakalıydı @meddah neden sildi onu da anlayamadım
Federeasyon kime ceza vermeli
neden ceza vermeli
ne sebeple ceza vermeli yazmıştım konu dışı mesajla ne alakası var ?
Sekopej
23.Mart.2012, 11:30
gerçektende fenerbahçe aklanırsa ki inancım o yönde acaba bize şikeci diyenler kupalarını isteyenler ne dicek çıkıp
Fenerbahçe ayarladı, Aziz Yıldırım ayarladı diyecekler aklanmayı, ne diyecekler başka, gözleri hırstan kararmış göremiyorlar ki?
İyi ki diyorum, ortada Galatasaray'ın ki gibi kayıp 1 milyon yok, Fenerbahçe'nin bu olaylarda bir de kayıp 1 milyonu olsa, geçtim 1 milyonu kayıp 1 kuruşu olsa, işte şike parası deyip yıkmışlardı ortalığı ama Fenerbahçe çıktı, savcının şike ve teşvikte kullanıldığı iddia ettiği her paranın makbuzunu, harcama faturalarını gösterdi.
İşin gariplikleri çok, Hasan Çetinkaya olayı mesela, aynı şekilde Karabükspor'a şike teklif edildiği söylenen olay. Burada farklı kişiler dinleniyor ve konuşmalarda geçenler, şikeye yorumlanıyor, yorumlayan da aslında yanlış kişileri dinleyen savcı. Karabük olayında bir de uzun uzun anlatmış, şu konuşmadan bu çıkarılır vs vs şeklinde ama dinlediği kişinin Karabük'e ömrü hayatında hiç gitmediği ortaya çıktı.
Bilyoner olayı, savcının şu tarihte kulüpten para çıkışı olduğu demesi o tarihle alakalı bir biç giriş çıkışın olmaması, dayatılma bilgileri kullanırsan, sen araştırmamışsan hataların böyle ortaya çıkar ama insanları inandıramıyoruz.
Fenerbahçe'nin şike yaptığını düşünenler, mesela nannar, o kadar iddianemden örnekler verdiniz, bunlar ispattır dediniz, savunma verildi, şimdi lütfen diyorum, şikeyi gösteren bir delil, bir fotoğraf bir telefon görüşmesi, bir paranın görüntüsü, lütfen bir şey gösterin.
Özel hayatına kadar insanları dinleyen savcı, neden bir konuşma bir görüntü yakalayamamış, sadece yorumlarla buraya getirmiş olayı, hiç mi bir açık vermemişler, mutlaka verirlerdi ha savcı hala elinde bazı deliller tutuyorsa bilemem. Zorlamalarla, inşaat işi ne oldu lafına şike diyenler, o dönemde gerçekten inşaat yapıldığını, hatta bunun kulübün inşaat işine para harcadığı makbuzlar ve faturalarla desteklediğini dahi göstermesine rağmen, inşaat bahsetmesi nasıl şike konuşması olarak yorumlanır?
İnanamıyorum, ŞL'ye alınmama olayı, iddianamenin elle tutulur yanlarının olmaması, bu yaşananları gerçekten göremiyor musunuz? Acaba diyorum benim de fanatizmden gözümü hırs bürümesi mi gerekir görememek için bunları
Sekopej
23.Mart.2012, 11:32
Bu arada Disiplin Kurulu doğru bir kararla Aziz Yıldırım'ın savunmasını sözlü alma kararı verdi, işin federasyon ayağının, sürecin daha hızlı ilerlemesi adına olumlu bir karar.
Zaten baktığımızda Fenerbahçe'nin şike yapması için karşı tarafın olması gerekir ama karşı taraf yok, o nedenle Disiplin Kurulu karar vermekte zorlanmaz, savunmaları aldıktan sonra.
urwrdskkn
23.Mart.2012, 12:24
ya herru ya merru eğer TFF nin kararı UEFA ya ters düşerse o zaman bunları konuşacakmısınız acaba çok merak ediyorum önümüz çok karanlık kimse görmüyor halen daha fenerbahçe aklanacak diyorsunuz eğer aklanırda UEFA yeterli görmezse o zaman görüşmek isterim sizlerle
ForCimbom
23.Mart.2012, 12:36
hala, galatasaray'ın fenerbahçe'den daha çok kayrıldığını düşünenler var memlekette.
hayat ne güzel vapurlar filan :0:
attirson
23.Mart.2012, 12:39
ya herru ya merru eğer TFF nin kararı UEFA ya ters düşerse o zaman bunları konuşacakmısınız acaba çok merak ediyorum önümüz çok karanlık kimse görmüyor halen daha fenerbahçe aklanacak diyorsunuz eğer aklanırda UEFA yeterli görmezse o zaman görüşmek isterim sizlerle
Ya ben sizi anlamıyorum deliliniz mi var bilginiz mi var nedir bu ya ?
Sekopej
23.Mart.2012, 12:41
Fenerbahçe'nin önce suçunun ispat edilmesi gerekiyor, ispat edilemezse zaten aklanmasına da gerek yok.
World Hollow o1
23.Mart.2012, 12:43
Anlamadığım konu neden bu GS'liler neden bu kadar sıkıntı yaptınız ki hayatınızda? Problem Fenerbahçe'nin problemi? :)
ForCimbom
23.Mart.2012, 12:44
benim gözlemlediğim, esasen, fenerbahçelilerin bu şike konusunda hiçbirşey olmadığına , herşeyin temiz olduğuna dair delilleri varmış gibi konuşması.
şimdi buradan farklı anlam çıkaracaklara peşin söylem; ben şike vardır demiyorum. ama insanların sanki tanrıymışçasına körü körüne, birşey bilmeden savunulmasını çok asaletsiz görüyorum.
ForCimbom
23.Mart.2012, 12:45
Anlamadığım konu neden bu GS'liler neden bu kadar sıkıntı yaptınız ki hayatınızda? Problem Fenerbahçe'nin problemi? :)
biz zimbabwe liginde oynuyoruz derbileri de hazırlık maçı niyetine mi yapıyoruz?
sui generis
23.Mart.2012, 12:47
benim gözlemlediğim, esasen, fenerbahçelilerin bu şike konusunda hiçbirşey olmadığına , herşeyin temiz olduğuna dair delilleri varmış gibi konuşması.
şimdi buradan farklı anlam çıkaracaklara peşin söylem; ben şike vardır demiyorum. ama insanların sanki tanrıymışçasına körü körüne, birşey bilmeden savunulmasını çok asaletsiz görüyorum.
hiçbir şey olmadığının ispatı nasıl oluyor merak ettim. olmayan birşeyi heralde sadece sen ispatlayabilirsin.
attirson
23.Mart.2012, 12:47
Şuan delil var mı yok o yüzden şikede yok delil sunulmadığı sürece herşey temizdir benim için.
attirson
23.Mart.2012, 12:48
hiçbir şey olmadığının ispatı nasıl oluyor merak ettim. olmayan birşeyi heralde sadece sen ispatlayabilirsin.
Ayrı bir yetenek tabi :u:
ForCimbom
23.Mart.2012, 12:49
:schaf: o da benim yeteneğim
ForCimbom
23.Mart.2012, 12:52
Şuan delil var mı yok o yüzden şikede yok delil sunulmadığı sürece herşey temizdir benim için.
delil olmadığını nereden buluyorsun problem burada. sen 365 gün aziz yıldırım'ın yanında mısın? soruşturmayı mı yürütüyorsun? nedir bu körü körüne savunma? sen hiçbirşey olmadığını iddia ediyorsun. bu davaya saygı göstermiyorsun, bu ligdeki bu iddiadan etkilenmiş olabilecek diğer klüplere saygı göstermiyorsun. ya varsa? dediğim gibi baktın mı bütün raporları inceledin mi polisle savcıyla dosyalara mı baktın ne biliyorsun?
nannar
23.Mart.2012, 12:53
:) Eğer Galatasaray süreçte zarar görmeyecekse artık türk futbolu falan umrumda değil. Bu rezilliğin baş mimarı olan herkes gelecekte zaten sürecin türk futboluna verdiği zararın altından kalkamayacaklar. Kişisel çıkarlar uğruna kulüpleri ve kurumları kullananlar,insanları galeyana getirenler birgün elbet gün yüzüne çıkacaktır. Bugün "Fenerbahçe suçsuzdur" diyenler ile "Fenerbahçe mutlaka şikeye kaırşmıştır" diyenler arasında böylesine bir savaşa sebep olan her kim olursa olsun iki dünyada da yakası bir araya gelmesin ve cezasını çeksin inşallah. Belkide tek tutkumuz olan futbolda aylardır tek konuştuğumuz şey şike,teşvik vs vs. Futbol kurallarını değil disiplin talimatnamesini ezberledik resmen. TFF aklı nereye yatıyorsa versin cezayı ya da takımlar şikeye karışmamıştı diyip herkesi temize çıkarsın.Sonrasında da UEFA verilen kararı değerlendirip onaylasın ya da adı geçen kulüplere gerekli yaptırımları uygulasın. Olayda adı geçmeyen türk kulüplerine zarar gelmeden bu iş halledilsin de biz de rahatlayalım,adı geçen kulüplerin taraftarları da rahatlasın.
attirson
23.Mart.2012, 12:58
delil olmadığını nereden buluyorsun problem burada. sen 365 gün aziz yıldırım'ın yanında mısın? soruşturmayı mı yürütüyorsun? nedir bu körü körüne savunma? sen hiçbirşey olmadığını iddia ediyorsun. bu davaya saygı göstermiyorsun, bu ligdeki bu iddiadan etkilenmiş olabilecek diğer klüplere saygı göstermiyorsun. ya varsa? dediğim gibi baktın mı bütün raporları inceledin mi polisle savcıyla dosyalara mı baktın ne biliyorsun?
Sen nerden biliyorsun peki oldugunu muhabbetin sacmalıgı burda.Madem öyle bilmedigimiz şey hakkında konusmayalım ?
nannar
23.Mart.2012, 13:00
siz bildiğiniz şey hakkında mı konuşuyorsunuz ? :)
herkes sonuçlanmasını istediği şekilde ya da subjektif olarak yorum yapıyor. kimsenin karşıdakine kızma hakkı yok yani.
attirson
23.Mart.2012, 13:01
İkimiz içinde dedim onu muhabbetin sacmalıgı dedim farkındaysan.
World Hollow o1
23.Mart.2012, 13:03
biz zimbabwe liginde oynuyoruz derbileri de hazırlık maçı niyetine mi yapıyoruz?
:D Yok yani kardeş, sen geçen sene zaten lig'de maç falan oynamadın 14. sıradamı ne bitirdin neyin derbisini neyin kafasını yaşıyon?
ReaList
23.Mart.2012, 13:03
Bu arada aylardır kavga gürültü olan bir konu açığa kavuştu. Eğer davada haklı olan taraf olur suçsuzluğumuz ispatlanırsa casa açtığımız tazminat davasındaki parayı bizım federasyon ödeyecek, Infantino da aynı şeyleri söyleyince Cornunun savunmasında pek de yalan söylemedigi belli oldu.
sui generis
23.Mart.2012, 13:04
şurdan biliyorum. Biz iddianamedeki ithamlardan sorumluyuz, Aziz Başkan o ithamlar dışında birşeye cevap vermek zorunda değil. ve savunmasında da o iddiaları bir bir çürüttü. ben böyle emin oluyorum. sen neye dayanarak emin oluyorsun ?
ForCimbom
23.Mart.2012, 13:05
Sen nerden biliyorsun peki oldugunu muhabbetin sacmalıgı burda.Madem öyle bilmedigimiz şey hakkında konusmayalım ?
yahu ben bildiğimi mi iddia ettim? ne alakası var?
ben diyorum ki, fenerbahçelilerin, ortada hiçbir yanlış olmadığına dair kesin delilleri varmış gibi topyekün tepki vermeleri saygısız bir tutum.
şimdi ben şike yapıldı delil var diyor oluyorum öyle mi?
ForCimbom
23.Mart.2012, 13:06
:D Yok yani kardeş, sen geçen sene zaten lig'de maç falan oynamadın 14. sıradamı ne bitirdin neyin derbisini neyin kafasını yaşıyon?
yok küme düştük de mehmet ali aydınlar başkanım kurtardı bizi
sui generis
23.Mart.2012, 13:07
ben diyorum ki, fenerbahçelilerin, ortada hiçbir yanlış olmadığına dair kesin delilleri varmış gibi topyekün tepki vermeleri saygısız bir tutum.
aynı şeyleri deyip duruyorsun. kimse olmayan birşeyi ispatlamak zorunda değil. karşı taraf; bu oldu diye ispatlar. o yüzden bizim kesin delile falan ihtiyacımız yok, savcının ihtiyacı var. o delillerde onda yok.
attirson
23.Mart.2012, 13:09
Yine aynı laf.Şike yapmamanın delili mi olur nasıl bir mantıktır bu ?
World Hollow o1
23.Mart.2012, 13:09
yok küme düştük de mehmet ali aydınlar başkanım kurtardı bizi
bırak şimdi kıvırmayı sırf yani burada laf söylemek için geliyorsunuz.
muhalefet olmakdan başka birşey değil, düşerse rahaat olun herkes hakkını almış olacak, eğer ki fenerbahçe haklanırsa.
Öldürmeyen acı daha fazla güçlendirir misali... ;)
ForCimbom
23.Mart.2012, 13:12
davanın ne sonuçla bitip bitmediği ayrı, gerçekte ne olup bittiği ayrı. şike yapılmış-yapılmamıştır'ın cevabıyla davanınki aynı değil.
asil bir taraftar olsan böyle davranmazdın. bazen gerçeği açık edecek delil davaya yetmeyebilir. ama sen şunu yapıyorsun,
aziz yıldırım davadan aklanır demek yerine aziz yıldırım temizdir diyorsun. ikisi ayrı şeyler. bu şekilde davranışın etik değerinin üzerini örtmeye çalışıyorsun problem bu.
neyse zaten ne yazsam yüzde 90'ını algılamadan cevap veriyorsunuz boşuna kasıyorum kolay gelsin ...
attirson
23.Mart.2012, 13:12
Birde sanki olaya nötr bakıyormus gibi kıvırmaya çalısıyor bazıları ama beceremiyorsunuz tarafınız her halükarda belli oluyor.
attirson
23.Mart.2012, 13:14
davanın ne sonuçla bitip bitmediği ayrı, gerçekte ne olup bittiği ayrı. şike yapılmış-yapılmamıştır'ın cevabıyla davanınki aynı değil.
asil bir taraftar olsan böyle davranmazdın. bazen gerçeği açık edecek delil davaya yetmeyebilir. ama sen şunu yapıyorsun,
aziz yıldırım davadan aklanır demek yerine aziz yıldırım temizdir diyorsun. ikisi ayrı şeyler. bu şekilde davranışın etik değerinin üzerini örtmeye çalışıyorsun problem bu.
neyse zaten ne yazsam yüzde 90'ını algılamadan cevap veriyorsunuz boşuna kasıyorum kolay gelsin ...
Aziz Yıldırım'ın o mükemmel savunmasından sonra temizdir dememiz ilginc mi ? Gerçeği açık edecek delilde davaya etki eder etmezse zaten gerçeği açık etmiyor demektir.
Night_Mare17
23.Mart.2012, 14:22
Biz kesin suçsuzu , zaten suçsuzuz , zaten bir şeyimiz yok diyorsunuz. Biri Fenerbahçe bence suçludur diyince hurra saldırıyorsun bu nedir ?
Trabzonspor
23.Mart.2012, 14:27
Kalsın canım , senin gibi ortam germiyorum ben.
Forumda bu olay rutin birşey oldu , biri gelir 'sadece ama sadece' Fenerlileri kızdırmak için bir laf atar , sonra Fenerliler cevap verir , suçlu olur.Yönetici kısmı gelir , görmez o ortam geren lafı cevap verdiği için bizleri suçlar.
Çoşkun madem cevap verdiğiniz için suçlu konuma geldiğinizi düşünüyorsunuz.Her zamankinden farklı olarak o yazıya cevap vermeyip suçlu duruma düşmemeyi deneseniz olmaz mı?Yazılan her yazıya cevap verilecek diye bir kural hatırlamıyorum ben forum kurallarında.
urwrdskkn
23.Mart.2012, 14:39
pardon ama bunun sonunda kaybeden türkiye olacağını halen bilemiyorsan ben artık birşey demek istemiyorum
urwrdskkn
23.Mart.2012, 14:42
delil yok elimizde sadece açıklamak istediğim TFF sağlıklı karar vermezse Uefa zaten bizi ayrı bir seviyor(bkz:2006 dünya kupası isviçre maçı) o zaman ne diyeceksiniz ben merak ediyorum sadece sorum o
Trabzonspor
23.Mart.2012, 14:56
http://haber.ihlassondakika.com/haber/Star-Gazetesi----Sikede-yeterli-delil-var---4867_464135.
http://tr.eurosport.com/futbol/spor-toto-super-lig/2011-2012/yeterli-delil-var_sto3205377/story.shtml
World Hollow o1
23.Mart.2012, 15:12
pardon ama bunun sonunda kaybeden türkiye olacağını halen bilemiyorsan ben artık birşey demek istemiyorum
tamam demeyin zaten mümkünse, türk futbolu bizi zaten yalanlarla kaybetti daha ne kaybedecek.