PDA

View Full Version : Büyük Şike Soruşturması

Pages : 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49

Varonil
05.Temmuz.2011, 18:24
Daha iyi bir lig izlerin bana kalırsa...

Şu cümleyi biraz açabilirmisiniz rica etsem nedenleriyle birlikte?

Ilhan
05.Temmuz.2011, 18:24
Futbol neden geriye gidecek anlamadım?İtalya'da Juventus düşünce bir gerileme görmedim ben açıkçası.Büyük bir kulüp alt lige düşmesi kötü ama bu ülkede başka büyük kulüplerde var Galatasaray,Beşiktaş,Trabzonspor vs vs...

Futbolun belirli bir marka değeri var. Bu marka değeri son 3 günde Türkiye'de büyük oranda azaldı. Bizim ligimiz, Serie A gibi ligin kendisi olarak standartlaşmış bir lig değil. Takımsal bazda bilinen bir futbolumuz var. Futbolumuz henüz İtalya seviyesinde değil. O yüzden Fenerbahçe, Beşiktaş, Trabzonspor, Galatasaray gibi ekiplerin ligden düşürülmesi hem maddiyat, hem de ilgi olarak lige çok zarar verir.

O yüzden Juventus'un küme düşürülmesini muadil olarak göstermek yanlış.

ChristianV
05.Temmuz.2011, 18:25
Şu cümleyi biraz açabilirmisiniz rica etsem nedenleriyle birlikte?

valla açın demişsinizde açıcak birşey yok bana kalırsa delilleri fotoğrafları kamera kayıtlarını görüyorsunuz herşey ortada. Ortada yapılan kesin birşey var şimdi çıkıp bir yönetici bana bilip bilmeden bir takıma suç atıyorsun demesin. Kanıtları sizde görüyorsunuz birbirimizi kandırmayalım şimdi

titates1
05.Temmuz.2011, 18:26
Görünen konuşmalar falan çok komik cidden ben bu yaşımda en ufak gizli birşeyimi bile internet veya telefondan kesinlikle şifreli olsa bile hiçbir arkadaşımla konuşmam , Türkiye'nin en karanlık adamlarından biri olduğu iddia edilen Aziz Yıldırım , bu iddiaların gerçek olduğunu varsayarak konuşursak , bu kadar büyük bir aptallığa imza atıyor yani böyle şeylerin telefonda konuşulmasına izin veriyor , ben saçma sapan birşey için bile 10 sene sonra belki karşıma çıkar diye düşünürken , koskoca Aziz Yıldırım bunu düşünemiyor , yanındakiler de düşünemiyor , cidden şike yapıldı yapılmadı bilmiyorum elbet koca lig tarihi tertemiz değildir , bir takım karanlık olaylar dönmüştür , benim izlediğim ligde şampiyonluk anamızın sütü kadar helaldi he oldu ki şike yapıldığı ortaya çıkar - veya öyle olmasa bile öyle olduğuna kanaat getirilir , tek merak ettiğim şey , ( ki Aziz Yıldırım'ın nasıl bir insan olduğunu uzak - yakın çok fazla yönüyle biliyorum ) bu kadar aptallık yapması mantıklı mı ? cidden ? Aziz Yıldırım'ın kendi ve kendine bağlı şirketleri nasıl yönettiğini ve bahsetmemin gereksiz olacağı bir çok şeyini bilen bir insan olarak kendi kendime diyorum ki şike yapmasına gerek yok ama oldu ki yaptı eminim iki tane dandirik konuşmayı yakalatmayacak kadar geniş çaplı bir insandır.işte durum böyle olunca insanın aklına bir ? işareti geliyor maalesef

Bujsas
Aynen bende bi gerileme görmedim italyada hatta olaydan 1-2 sene sonrasında milan avrupada çok fena estirmişti.Juventus geri dönmüştü lige ama eski Juventus değildi.Fenerbahçeliyim inşallah ligde kalmaya devam ederizde yeni sezonda temiz şampiyonluk neymiş gösteririz.

MeMo
şimdi tek tek olaylara girmek yanlış olur, ama Volkan 4 ay maç oynayamayacak olmasına rağmen sezonun ortasında Fenerbahçeye geri gönderildi, başbakanın olayında bir yanlış kelamı yoktu başkanın, sezon ortasında alexle buluşmak, aziz yıldırımla buluşmak şık değildi. neyse zaten mühim değil, şu saatten sonra başkan konuş ne, konuşmasa ne..

bir de bazı arkadaşlar dava sonuçlanmadan tff kararı vermesinin yanlış olduğunu söylüyorlar. ama 3-4 yıl sonra dava bitince misal Bursaspor nasıl şampiyonlar ligine katılacak? tff sadece idari karar verir ve bunu vermesi çok kolaydır. Dün bir spor hukukcusu güzel birşey dedi, bir sezonda 20 maçta da 1 maçta da şike yapılsa ceza aynı, 1 maçtan emin olunursa ceza verilir, ama 20 maça kadar her sayıda maçın yargıdaki tutukluluk süresi farklıdır, bu da 3-4 yılda karar bağlanır.

bir de mesela bu davada yargılanan subaylarında davaları kesinleşmedi, ama YAŞ'da atamaları da yapılmadı. bu genel bir hastalık yargılda.. işler yavaş ilerliyor, yapacak birşey yok.

Bir kaç örnek verdim sadece.Ortada bir şey var yok orası ayrı ama Sadri Şener'i haklı çıkaran bir durum da yok bana göre.

Varonil
05.Temmuz.2011, 18:28
valla açın demişsinizde açıcak birşey yok bana kalırsa delilleri fotoğrafları kamera kayıtlarını görüyorsunuz herşey ortada. Ortada yapılan kesin birşey var şimdi çıkıp bir yönetici bana bilip bilmeden bir takıma suç atıyorsun demesin. Kanıtları sizde görüyorsunuz birbirimizi kandırmayalım şimdi

Burada bu konunun tartışılmasına da gerek kalmamış o zaman desenize.Soruşturmanın devam etmesine filan da gerek yok.Düşürün Fenerbahçe'yi,rahat etsin herkes.

Trabzonspor
05.Temmuz.2011, 18:30
Futbolun belirli bir marka değeri var. Bu marka değeri son 3 günde Türkiye'de büyük oranda azaldı. Bizim ligimiz, Serie A gibi ligin kendisi olarak standartlaşmış bir lig değil. Takımsal bazda bilinen bir futbolumuz var. Futbolumuz henüz İtalya seviyesinde değil. O yüzden Fenerbahçe, Beşiktaş, Trabzonspor, Galatasaray gibi ekiplerin ligden düşürülmesi hem maddiyat, hem de ilgi olarak lige çok zarar verir.

O yüzden Juventus'un küme düşürülmesini muadil olarak göstermek yanlış.

Şimdi olay net değilken konuşmak yargıya varmak istemiyorum.Kimse suçluluğu kanıtlanmadan suçlu sayılmazda.Yapıldıysa bu şike vs cezası neyse çekilsin.Ligden mi düşürürler,puan mı silerler naparlar bilemem.Böyle kirli bir oortam olacağına marka değeri düşük ama temiz bir lig olması kanaatindeyim.Bu benim şahsi fikrimdir.

byariff
05.Temmuz.2011, 18:32
Sadri sener ile senol hoca cok konusuyor dediniz adamlar sustu simdi konusmuyor diyorsunuz valla turk milletini anlamak cok sorun

ChristianV
05.Temmuz.2011, 18:33
Sadri sener ile senol hoca cok konusuyor dediniz adamlar sustu simdi konusmuyor diyorsunuz valla turk milletini anlamak cok sorun

doğru diyorsun arkadaşım adamlar konuşurken dedikleri ile şimdi dedikleri hiç birbirine uyuşmuyor arkadaşların.

Bujsas
05.Temmuz.2011, 18:36
Şampiyonluğa kimse laf edemez ! Biz mi dedik Trabzonspor'a 9 puan gelinde bize şans verin diye ! Şükrü saracoğlunda defans hatasıyla bizden 3 dkda 2 gol yiyen trabzonspordur zaten.Eskişehirspor harika oynamış o maçta jajanın boş kaleye kaçırması,umutun kazmalıkları fenerbahçeye'de mal edilemez.Trabzonspor'un bal gibi 9 puan gibi müthiş bir şansı vardı,ama ikinci yarının başında konstrasyon bozukluğu,yanlış adam seçimiyle avantajını yavaşca yitirmeye başladı,Şenol güneş'de maçlarda çok hata yaptı,yanlış adamları oynattı puan farkı eridi gitti sonra neymiş efendim Adalet bir hazinedir yok bilmem ne olay budur. "FENERBAHÇEMİZ ŞAMPİYONLUĞU HAKKIYLA,EMEĞİYLE ALMIŞTIR" onun dışında aziz yıldırım ne yapmıştır bilemem !!!

Varonil
05.Temmuz.2011, 18:38
Zaten soruşturmanın sonunda Fenerbahçe büyük bir ihtimalle küme düşürülücek ben Hukuk okuduğumdan bu davayı takip ediyorum. ve sonunu çok iyi biliyorum. Ailemdede çok sayıda savcı ve hukukçu büyüğüm var. Üzülerek söylüyorum ki Fenerbahçe %99 küme düşürülecektir.

Bakın birşey yapmışsak içimizdeki pislikleri temizler cezamızı çekeriz merak etmeyin.Fakat ben sizin "Daha iyi bir lig izleriz" ifadenizi anlamakta güçlük çekiyorum.Burada şikeden arındırılmış,temiz bir futbol mu izleriz diyorsunuz,yoksa Fenerbahçesiz daha iyi bir lig mi izleriz diyorsunuz ? Ben ikincisi anlıyorum.İkincisini anladığım için de bu lafınıza tepki gösteriyorum.

di canio
05.Temmuz.2011, 18:38

Suçluluğu kanıtlanmamış herkes suçsuzdur. Sanırım bu hususu atlamışsınız okuduğunuz bölümde. Basın birilerini suçlu ilan edebilecek yetkili bir mercii değil. O yüzden soruşturma bitmeden suçluluğu kesinleşmeyen kişi ve kurumlar hakkında sizin böyle yorum yapmanız da bir suç. Yanılıyor muyum?

Ilhan
05.Temmuz.2011, 18:39
Şimdi olay net değilken konuşmak yargıya varmak istemiyorum.Kimse suçluluğu kanıtlanmadan suçlu sayılmazda.Yapıldıysa bu şike vs cezası neyse çekilsin.Ligden mi düşürürler,puan mı silerler naparlar bilemem.Böyle kirli bir oortam olacağına marka değeri düşük ama temiz bir lig olması kanaatindeyim.Bu benim şahsi fikrimdir.

Bir ortam kirli ise, onu kirleten ortamın kendisi değildir. Ortamın içindeki kişilerdir. Zaten kanun düşürülmesine hükmederse düşürülsün. Ancak bu, ligler başlamadan karara varılamaycak derecede uzun bir dava. Federasyonun bu noktada insiyatifini Fenerbahçe'yi koruyarak kullanması çok doğru bir hamle olur.

Çünkü federasyon Fenerbahçe'yi koruyup, kanunen hüküm çıkmadığı sürece küme düşürmezse, diğer kulüplerin yayın gelirleri sarsıcı derecede etkilenmez.

Dieğr kulüplerin İddaa gelirleri sarsıcı derecede etkilenmez.

Diğer kulüplerin reklam gelirleri sarsıcı derecede etkilenmez.

Ama Fenerbahçe olur da insiyatif dahilinde küme düşürülürse federasyon tarafından, bunların hepsi etkilenir.

Futbol genel olarak en az 5 yıl geriye gider ülkede.

Ben bir Beşiktaşlı olarak bunu istemem.

Ayrıca Fenerbahçe taraftarı da, Fenerbahçe'yi rant kapısı olarak gören yardakçılar yüzünden üzülmemeli, federasyonun cezası bütün bunlar düşünülerek karara bağlanmalıdır.

titates1
05.Temmuz.2011, 18:39
Zaten soruşturmanın sonunda Fenerbahçe büyük bir ihtimalle küme düşürülücek ben Hukuk okuduğumdan bu davayı takip ediyorum. ve sonunu çok iyi biliyorum. Ailemdede çok sayıda savcı ve hukukçu büyüğüm var. Üzülerek söylüyorum ki Fenerbahçe %99 küme düşürülecektir.

Arkadaş yapmayın gözünüzü seveyim yani bütün ailem hukukçu olmasa inanıcam , tamam belki davanın sonunda Fenerbahçe küme düşer hatta belki daha büyük şeyler olur ama davanın içinde olmadan lütfen milleti galeyana getirecek yorumlar yapmayın , bunu dediğin için sana inananlar çıkacak şimdi , belki dediğiin doğru çıkacak ama şu an yaptığın %00.1 lik bir tahminden öte bile değil

Facx
05.Temmuz.2011, 18:44
Şampiyonluğa kimse laf edemez ! Biz mi dedik Trabzonspor'a 9 puan gelinde bize şans verin diye ! Şükrü saracoğlunda defans hatasıyla bizden 3 dkda 2 gol yiyen trabzonspordur zaten.Eskişehirspor harika oynamış o maçta jajanın boş kaleye kaçırması,umutun kazmalıkları fenerbahçeye'de mal edilemez.Trabzonspor'un bal gibi 9 puan gibi müthiş bir şansı vardı,ama ikinci yarının başında konstrasyon bozukluğu,yanlış adam seçimiyle avantajını yavaşca yitirmeye başladı,Şenol güneş'de maçlarda çok hata yaptı,yanlış adamları oynattı puan farkı eridi gitti sonra neymiş efendim Adalet bir hazinedir yok bilmem ne olay budur. "FENERBAHÇEMİZ ŞAMPİYONLUĞU HAKKIYLA,EMEĞİYLE ALMIŞTIR" onun dışında aziz yıldırım ne yapmıştır bilemem !!!

burdan sonrasını okuma gereği duymadım , eğer idda edildiği gibi şike varsa şampiyonluğunuza bırak tff yi diğer takımları meksika 2. lig takımı bile laf eder

Varonil
05.Temmuz.2011, 18:44
Basın gizli bir soruşturma üzerinden birilerini suçlu ilan ederek suç işliyor.ve buradaki Fenerbahçeli olmayan herkes basının suçunu anlatarak bir nevi suç işliyor,buraya gelip temennilerini ortaya koyuyorlar.Mesajlardan Fenerbahçe'nin içinde bulunduğu şu durumdan alınan hazzı görmek zor değil.Fakat evrensel hukuk ilkelerinde hiçkimsenin suçu kanıtlanana kadar suçsuz olduğu da unutuluyor.

Trabzonspor
05.Temmuz.2011, 18:48
Bir ortam kirli ise, onu kirleten ortamın kendisi değildir. Ortamın içindeki kişilerdir. Zaten kanun düşürülmesine hükmederse düşürülsün. Ancak bu, ligler başlamadan karara varılamaycak derecede uzun bir dava. Federasyonun bu noktada insiyatifini Fenerbahçe'yi koruyarak kullanması çok doğru bir hamle olur.

Çünkü federasyon Fenerbahçe'yi koruyup, kanunen hüküm çıkmadığı sürece küme düşürmezse, diğer kulüplerin yayın gelirleri sarsıcı derecede etkilenmez.

Dieğr kulüplerin İddaa gelirleri sarsıcı derecede etkilenmez.

Diğer kulüplerin reklam gelirleri sarsıcı derecede etkilenmez.

Ama Fenerbahçe olur da insiyatif dahilinde küme düşürülürse federasyon tarafından, bunların hepsi etkilenir.

Futbol genel olarak en az 5 yıl geriye gider ülkede.

Ben bir Beşiktaşlı olarak bunu istemem.

Ayrıca Fenerbahçe taraftarı da, Fenerbahçe'yi rant kapısı olarak gören yardakçılar yüzünden üzülmemeli, federasyonun cezası bütün bunlar düşünülerek karara bağlanmalıdır.

Fenerbahçe seçimlerde bu kişileri başa getiriyorsa onların olumlu yada olumsuz tüm hamlelerine boyun eğmek durumda kalır.Tamam bu kişilerin suçu ama bu kişiler bu işi yapacak(YAPTIYSA)gücü Fenerbahçe'nin çatısı altında olduğundan alıyordur.Alelade bir adam yapamaz bunları.

Fenerbaçe küme düşerse Türk Telekom bizim forma sponsorluğumuzu iptal mi edecek neden sponsor geliri azalsın ki?

Bu durumda görünen en büyük zarar Lig tv'ye olur.Onlarda bunu bildiği için olaya ılıman yaklaşıyor.

Aşk-ı Şehir
05.Temmuz.2011, 18:49
Basın gizli bir soruşturma üzerinden birilerini suçlu ilan ederek suç işliyor.ve buradaki Fenerbahçeli olmayan herkes basının suçunu anlatarak bir nevi suç işliyor,buraya gelip temennilerini ortaya koyuyorlar.Mesajlardan Fenerbahçe'nin içinde bulunduğu şu durumdan alınan hazzı görmek zor değil.Fakat evrensel hukuk ilkelerinde hiçkimsenin suçu kanıtlanana kadar suçsuz olduğu da unutuluyor.

Yanlız şunu anladım. Bu dönemde Türk Spor Medyası sınıfta kalmıştır. Bu ne biçim kriz yönetimidir? Örneğin az önce TRT'de; " Sivasspor, Fenerbahçe, Diyarbakırspor, Giresunspor ve Eskişehirspor takımlarından yönetici ve futbolcularında aralarında bulunduğu 49 kişi göz altına alındı." dedi. Bu nasıl bir cümledir? Bu Giresunspor'lu futbolculara atılan iftiradır, Diyarbakırspor'lu futbolculara atılan iftiradır. Eskişehirspor'lu yöneticilere atılan iftiradır. Bu nasıl haber okuma? Bu nasıl habercilik anlayışı? Adam gibi bilgi verecekseniz verin vermeyecekseniz boşboğazlık yapıp insanların sinirlerini oynatmayın...

Saatler öncesinde şöyle bir şey yazmıştım Mert...

yaman76hakanFB
05.Temmuz.2011, 18:50
Bu yılın Türkiye Süper Ligi şampiyonu Fenerbahçe ile ilgili olarak yürütülmekte olan şike soruşturması hakkında Avrupa Futbol Federasyonları Birliği UEFA sessizliğini bozdu.
UEFA basın bürosu sözcüsü, Deutsche Welle Türkçe Servisi'ne yaptığı açıklamada, UEFA’nın direkt olarak Fenerbahçe olayına karışmak istemediği vurguladı. Aynı yetkili, “Şu anda ortam çok karışık UEFA olarak geleceğe yönelik herhangi bir spekülasyonda bulunmak istemiyoruz. Ancak, bizim için hukukun temel kurallarından olan suçsuzluk karinesi esastır. Tersi ispatlanana kadar insanların masum olduğu ilkesi bir evrensel hukuk kuralı. O nedenle soruşturma sürüyor olsa da Fenerbahçe yasal hakkı doğrultusunda, Türkiye Futbol Federasyonu'nun vereceği karara göre, Şampiyonlar Ligi'ne katılabilecek. UFEA’nın Fenerbahçe’nin maçlarını askıya aldığı veya alacağı gibi bir durum söz konusu değil. Bu Türk futbolunun iç sorunudur. Türkiye Futbol Federasyonu, Fenerbahçe ile ilgili kararları alacaktır. Bizim açımızdan ise evrensel hukuk kuralları geçerlidir” dedi.

Top Türkiye Futbol Federasyonu'nda

Fenerbahçe soruşturmasında UEFA’nin olayın herhangi bir tarafı olmadığını vurgulayan, basın bürosu sözcüsü, Deutsche Welle Türkçe'ye yaptığı açıklamada “Biz konunun Türkiye ve Türk futbolu için ne kadar hassas ve önemli olduğunun farkındayız. O nedenle olayın bir tarafı gibi gösterilmek istemiyoruz. Bizim açımızdan bu soruşturma tamamen Türk Futbol Federasyonu'nun konusudur” dedi.
Soruşturmanın kısa sürede tamamlanmama ihtimaliyle ilgili bir soruya ise basın bürosu sözcüsü, “ Soruşturma sonunda bir yargılama olup olmayacağı henüz belli değil. Bir yargılama olur ve sonuçlanması uzun zaman alırsa bile bu durum biraz önce söylediğim, masumiyet karinesi ışığında değerlendirilir” dedi.
Bugüne kadar benzer bir olay ile karşılaşmadıklarını bildiren basın sözcüsü, “Bu nedenle bu olaya ilişkin daha önceden oluşmuş genel bir uygulama yok. Türkiye Futbol Federasyonu'nun tavrı önemlidir. Çünkü bu şu anda tamamen bir iç sorun” dedi.

http://www.dw-world.de/dw/article/0,,15211684,00.html

yaman76hakanFB
05.Temmuz.2011, 18:52
Fenerbahçe camiası olarak, çeşitli iddiaların öne sürüldüğü, çok farklı yorumların yapıldığı ve son derece üzücü senaryolardan bahsedilen bir dönemden geçiyoruz.

Futbolda şike iddialarının araştırıldığı bir soruşturmanın içerisinde Başkanımız ve yöneticilerimizin de gözaltında olmaları, bizleri son derece üzmektedir. Ancak inancımız, en kısa zamanda gerçeklerin ortaya çıkacağı ve camiamızın şanlı tarihine herhangi bir leke gelmeden bu süreci atlatacağımız şeklindedir. Nitekim; üzerimize leke atılmaya çalışılan maçlarda, takımımızın gösterdiği performans ve rakiplerimizin ortaya koyduğu direnç ve oyun, ortadadır.

Camiamız, bugün bir kez daha büyüklüğünü herkese gösterecektir. Büyük Fenerbahçe Taraftarı, Kulübümüz Bayrağı altında toplanacak ve birlik içerisinde bu süreci atlatacaktır. Bu sürecin başından bu yana, gerek Kulübümüze gelerek gerek bize yolladıkları faks ve maillerle desteklerini gösteren taraftarlarımız, bu birlikteliğin örneğini de net bir biçimde vermiştir. Destek mesajlarından ötürü, taraftarlarımıza teşekkür ediyoruz. 12.Adam'ın bugün üzerine düşen tarihi görev; 'Dik durmak, yıkılmamak ve birlik içerisinde hareket etmektir.'

Büyük Fenerbahçe Camiası, her zaman olduğu gibi bugün de başı dik alnı ak bir duruş sergileyecek ve yarınlara umutla bakmaya devam edecek; Türk sporunun lokomotifi olmayı sürdürecektir.

Fenerbahçe Spor Kulübü

http://www.fenerbahce.org/fb2008/detay. ... ntID=25187 (http://www.fenerbahce.org/fb2008/detay.asp?ContentID=25187)

Ilhan
05.Temmuz.2011, 18:52
Fenerbahçe seçimlerde bu kişileri başa getiriyorsa onların olumlu yada olumsuz tüm hamlelerine boyun eğmek durumda kalır.Tamam bu kişilerin suçu ama bu kişiler bu işi yapacak(YAPTIYSA)gücü Fenerbahçe'nin çatısı altında olduğundan alıyordur.Alelade bir adam yapamaz bunları.

Fenerbaçe küme düşerse Türk Telekom bizim forma sponsorluğumuzu iptal mi edecek neden sponsor geliri azalsın ki?

Bu durumda görünen en büyük zarar Lig tv'ye olur.Onlarda bunu bildiği için olaya ılıman yaklaşıyor.

Türk Telekom iptal etmez ama sponsorluk bedelini azaltmayı talep eder, o azaltmayı da büyük ihtimalle yapar, bunun örnekleri de vardır. Ayrıca bütün potansiyel sponsorların sana teklif edeceği fiyatları düşürür çünkü senin marka değerin düşmüştür zaten.

Varonil
05.Temmuz.2011, 18:56
Saatler öncesinde şöyle bir şey yazmıştım Mert...

Fenerbahçeli olmayanlar derken genel bir ifade kullandım yanlış oldu :) Bazı takım taraftarları daha doğru olabilir.Ama demek istediğim anlaşılmıştır diye ümit ediyorum.En azından biraz önce bir arkadaşımızın "Fenerbahçe'siz daha iyi bir lig izleriz" demesinde bu temenniyi görmek zor değil

Night_Mare17
05.Temmuz.2011, 18:59
"Fenerbahçe'siz daha iyi bir lig izleriz"
Arkadaş bence onu kastedmedi . Eğer şike varsa temiz bir lig izleriz demek istedi.

Aşk-ı Şehir
05.Temmuz.2011, 19:01
Fenerbahçeli olmayanlar derken genel bir ifade kullandım yanlış oldu :) Bazı takım taraftarları daha doğru olabilir.Ama demek istediğim anlaşılmıştır diye ümit ediyorum.En azından biraz önce bir arkadaşımızın "Fenerbahçe'siz daha iyi bir lig izleriz" demesinde bu temenniyi görmek zor değil

Böyle demek yerine "Temiz bir lig izleriz." denmesi daha uygun düşebilir. Sonuçta bu olayların ardından çıkan sonucu Fenerbahçe taraftarıda son derece olgun şekilde karşılayacaktır. İşin ilginç yanı ise belkide 3-5 kişinin yüzünden camiaların, taraftarların canı yanacak. Sırf kişisel egoların tatmin edilmesi için...

titates1
05.Temmuz.2011, 19:01
Sürekli girdiğim ve her ne kadar çok doğru birşey yazdığında ya fanatik ya da hiç cevap alamadığın bir forum olsa da , cidden bir iddia koysak ortaya ? hani maçlarda yapıyoruz ya avatar değiştiriyoruz falan şu olay hepinizin istediğiydi bundan da alnımızın akıyla çıkarsak , susar mısınız ? en azından bir toplulukla başlarsak , gerisi gelir belki ;)

Varonil
05.Temmuz.2011, 19:03
Arkadaş bence onu kastedmedi . Eğer şike varsa temiz bir lig izleriz demek istedi.

Böyle demek yerine "Temiz bir lig izleriz." denmesi daha uygun düşebilir. Sonuçta bu olayların ardından çıkan sonucu Fenerbahçe taraftarıda son derece olgun şekilde karşılayacaktır.

Burada Fenerbahçe'liler olarak gerçekten zor günler geçiriyoruz.Bir de kim ne demek istedi onu mu düşüneceğiz? Ben o arkadaşın dediğinden öyle anladım açıkcası.

nannar
05.Temmuz.2011, 19:04
Sürekli girdiğim ve her ne kadar çok doğru birşey yazdığında ya fanatik ya da hiç cevap alamadığın bir forum olsa da , cidden bir iddia koysak ortaya ? hani maçlarda yapıyoruz ya avatar değiştiriyoruz falan şu olay hepinizin istediğiydi bundan da alnımızın akıyla çıkarsak , susar mısınız ? en azından bir toplulukla başlarsak , gerisi gelir belki ;)

ben eğer Fenerbahçe yönetimi aklanırsa susarım...

eng1n
05.Temmuz.2011, 19:05
Bu sene Şampiyonlar liginde mücadele edebiliriz galiba bundan önce Porto'da böyle bir şey olmuştu onlar oynamıştı Şampiyonlar liginde. tabii şike iddialarının doğru olduğu ihtimali için yazdım bunu.

Aşk-ı Şehir
05.Temmuz.2011, 19:07
Burada Fenerbahçe'liler olarak gerçekten zor günler geçiriyoruz.Bir de kim ne demek istedi onu mu düşüneceğiz? Ben o arkadaşın dediğinden öyle anladım açıkcası.

Bende o arkadaşın öyle demesi gerektiğini düşündüm Mert. Yoksa bende senin gibi anladım. İnsanların bu konuya yazarken diğer konulara bakarak daha sağduyulu olması gerek. Hassas bir mevzuu ve gerek Fenerbahçe taraftarlarının, gerek biz Eskişehirspor taraftarlarının, gerek Sivasspor taraftarlarının, gerekse Giresunspor taraftarlarının sinirleri bozulmuş durumda. Biraz sağduyulu olunmasını hakediyoruz bence...

titates1
05.Temmuz.2011, 19:08
ben eğer Fenerbahçe yönetimi aklanırsa susarım...

Ağabey seninle diğer konuda fikir ayrılığımız olsa da fikir ayrılıkları insanların mantıklı düşünemeyeceği manasına gelmiyo ki ben seni okuduğum kadarıyla fanatiklikten çok mantık çerçevesinde hareket eden bir insansın , ondan cevap verme gereği bile duyman gerekmiyo =) sağolasın ama yinede

uAburak89
05.Temmuz.2011, 19:09
@A.FaruK

Araştırmacı kişiliğinden dolayı tebrik ediyorum can-ı gönülden, daha da yazamaz herhalde foruma söz konusu arkadaş. :D

@titates1

"hepinizin" genellemesi yapmışsın, bu doğru değil. En yakın örnek bizzat benim, burada Fenerbahçe yapmıştır imalarında bulunanların bir çoğundan daha fanatik bir Galatasaraylıyım ancak herhangi bir imada bulunmadım ne burada, ne başka bir ortamda. Hayatın her alanında genelleme yapmaktan kaçınmak lazım..

nannar
05.Temmuz.2011, 19:12
Ağabey seninle diğer konuda fikir ayrılığımız olsa da fikir ayrılıkları insanların mantıklı düşünemeyeceği manasına gelmiyo ki ben seni okuduğum kadarıyla fanatiklikten çok mantık çerçevesinde hareket eden bir insansın , ondan cevap verme gereği bile duyman gerekmiyo =) sağolasın ama yinede

Bu olay bu kadar büyümüşken emin olun kimse üzerini kapatamaz ve suçlu oaln varsa mutlaka cezasını çeker. O yüzden eğer gözaltına alınan bu isimler aklanırsa bence kimsenin çıkıpta " olay örtbas edildi, aslında şike vardı fakat ceza veremediler" diyebileceğini sanmıyorum

titates1
05.Temmuz.2011, 19:13
@A.FaruK

Araştırmacı kişiliğinden dolayı tebrik ediyorum can-ı gönülden, daha da yazamaz herhalde foruma söz konusu arkadaş. :D

@titates1

"hepinizin" genellemesi yapmışsın, bu doğru değil. En yakın örnek bizzat benim, burada Fenerbahçe yapmıştır imalarında bulunanların bir çoğundan daha fanatik bir Galatasaraylıyım ancak herhangi bir imada bulunmadım ne burada, ne başka bir ortamda. Hayatın her alanında genelleme yapmaktan kaçınmak lazım..

emin ol farklı birşeyi savunmuyoruz , sen Galatasaraylısın , sen Anti-Fenerbahçeli değilsin , herkes için söylemediğimi bilin yeter ki , herkese karşı birşey olmadığını anlayın , kusuruma bakmayın

GeorgeWeah
05.Temmuz.2011, 19:16
Cüneyt Çakır, Aziz Yıldırım ile görüşme videolarının ortaya çıkması halinde hakemliği bırakacağını açıkladı. Medya fazla sıkıyor. Delil delil dediklerinden de şüphelenmeye başladım.

Varonil
Bende o arkadaşın öyle demesi gerektiğini düşündüm Mert. Yoksa bende senin gibi anladım..

Ya orada sana hak verdim,alıntı yapmamın amacı o lafı eden arkadaşa dikkat çekmekti.Burada senin de ne kadar zor günler geçirdiğini en iyi ben anlarım biliyorsun.

titates1
Bu olay bu kadar büyümüşken emin olun kimse üzerini kapatamaz ve suçlu oaln varsa mutlaka cezasını çeker. O yüzden eğer gözaltına alınan bu isimler aklanırsa bence kimsenin çıkıpta " olay örtbas edildi, aslında şike vardı fakat ceza veremediler" diyebileceğini sanmıyorum

Ağabey kusura bakma öyle şeyler duyuyorum , görüyorum ki buna inanmak isterdim ama inanamıyorum kusura bakmayın

titates1
http://www.odatv.com/n.php?n=sen-cok-yasa-fenerbahce-0507111200

nihat genç'in bir yazısı , konuyla ilgili

uAburak89
05.Temmuz.2011, 19:20
emin ol farklı birşeyi savunmuyoruz , sen Galatasaraylısın , sen Anti-Fenerbahçeli değilsin , herkes için söylemediğimi bilin yeter ki , herkese karşı birşey olmadığını anlayın , kusuruma bakmayın

Farkettim ve sadece belirtmek istedim, Türkçe biraz esnek bir dil ne yazık ki, her yere çekmek mümkün. Siz orada hepinizin yerine, bu tarz şeyler düşünen herkesin istediği şeklinde de yazabilirdiniz ve o zaman sıkıntı doğurmazdı. :) Ortada herhangi bir kusur yok, ben genelleme ilgili son cümlemi de sadece size yönelik değil bir çok kişiye yönelik yazdım. Bu şike olayı çıktığından beri kutuplaşma hızla artıyor. Sinirler acayip gerilmiş durumda. O kadar çok senaryo okuyorum ki, insan ne diyeceğini bilemiyor. Herkes avukat, hakim, savcı olmuş durumda, ülke olarak çok film izliyoruz herhalde. Yazıyoruz da yazıyoruz..

Bu kadar adam alındığına göre kesin bir şey vardır, yoksa alınmazdı.

Aziz Yıldırımın ipi çekildi.

Aslında ortada bir şey yok gündem değiştirilmek istendi ve böyle bir şey ortaya atıldı. Bu kadar adam alındığı için, artık geri dönüşü de yok birileri günah keçisi olacak illa ki.

Biz tek, siz hepiniz, hepinize yeteriz.

Belki biz yaptık, ama başka takımlar da yaptı, yapmıştır. (Bu düşünce tarzı çok vahim, renk ayrımı yapmadan söylüyorum bunu.)

Ve daha niceleri... Derbilerden sonra forumun en hızlı ilerleyen konusu bu oldu herhalde ?

eng1n
05.Temmuz.2011, 19:22
Yıldızlama, kahve falı, kitabı tersten okuma, Nostradamus... Hepsini öğretiyorlar. Hatta okunmuş suyun içine bakılıyor; kim ne yapmış; hepsi ayna gibi görünüyor.

Bu sayede yüzdeli rakam vererek neler olacağını söyleyebiliyor

bkz : Fenerbahçe %99 düşer.

yaman76hakanFB
05.Temmuz.2011, 19:23
http://www.odatv.com/n.php?n=sen-cok-yasa-fenerbahce-0507111200 (http://forum.turksportal.net/vb//redirector.php?url=http%3A%2F%2Fwww.odatv.com%2Fn. php%3Fn%3Dsen-cok-yasa-fenerbahce-0507111200)

nihat genç'in bir yazısı , konuyla ilgili

Nihat Genç koyu bir Trabzonspor taraftarıdır. Hatta Memleket Hikayeleri'nde Trabzon'un ilk şampiyonluğunu anlatan muhteşem bir öyküsü vardır. Şampiyonluğu aldıkları İzmir deplasmanını anlatır. Bu yazısına gelince... Gerçekten okunmaya değer...

A.FaruK
05.Temmuz.2011, 19:24
Yıldızlama, kahve falı, kitabı tersten okuma, Nostradamus... Hepsini öğretiyorlar. Hatta okunmuş suyun içine bakılıyor; kim ne yapmış; hepsi ayna gibi görünüyor.

ooo sürüsüne bereket ne güzel ya. Şimdi bende Meslek lisesiyim kafamda soru işaretleri vardı tercihler başlamadı ama bi şansımı deniyim bende hukuk okumak istiyorum. Bilgisayar öğrenmeni olsam ne olur ya bu kadar geniş iş alanına sahip bi alan varken.

Night_Mare17
05.Temmuz.2011, 19:28
SON DAKIKA - Fenerbahce Yönetimi, TFF Baskani ve Asbaskanlari ile olaganustu bir toplanti yaptilar.

GeorgeWeah
05.Temmuz.2011, 19:28
Fenerbahçe Yöneticileri Federasyon Başkanı ve Asbaşkanlarıyla olağanüstü toplantı yaptı.

NTVSpor

GodfatheR
05.Temmuz.2011, 19:29
Bakalım neler çıkıcak bu görüşmeden.

sananes
05.Temmuz.2011, 19:31
Fenerbahçe yönetimi federasyon yetkililerinden bilgi almışlar.Mantıklı bir hareket ne de olsa federasyona bir takım belgeler, kanıtlar ya da şüpheler iletilmiştir emniyet tarafından.Biz bilmesekte en azından yöneticilerimiz gerçek suçlamaları biliyorlar artık.

nannar
05.Temmuz.2011, 19:32
bu toplantıda neler konuşılacak acaba valla merak ettim :D

nannar
05.Temmuz.2011, 19:34
Fenerbahçe yönetimi durumun muhtemel neticesini erken öğreni gelecek adına planlama falan mı yapacak acaba?

GeorgeWeah
05.Temmuz.2011, 19:35
Nereden nereye yahu. Ntvspor son dakikaya girdiğinde transfer mi yaptık diye heyecanlanıyordum. Şimdi ise hep son dakika girdiğinde normalmiş gibi gündemi takip ediyorum.

GodfatheR
05.Temmuz.2011, 19:36
Fenerbahçe yönetimi durumun muhtemel neticesini erken öğreni gelecek adına planlama falan mı yapacak acaba?

Tek mantıklı açıklaması bu.

GeorgeWeah
05.Temmuz.2011, 19:36
Levent Eriş, Mehmet Yıldız ve Halil Köntek serbest bırakıldı.

GodfatheR
05.Temmuz.2011, 19:37
Bu görüşmeden sonra siteden yapılacak açıklama önemli. Hala böyle bir şey yok denmeye devam ederse korkmamıza gerek yok demektir.

nannar
05.Temmuz.2011, 19:38
FENER http://www.piramitmenkul.com.tr/images/dn.gif -11.74%

borsada parayı kurtarma amacında millet ama iki günde çok fena dibe saplanıyor Fenerbahçe hisseleri.

GodfatheR
Levent Eriş, Mehmet Yıldız ve Halil Köntek serbest bırakıldı.

Sıra Emenike ve Sezer'de. Lig tv muhabirlerinden A.YemeniciLere göre.

yaman76hakanFB
Son Dakika: Levent Eriş, Mehmet Yıldız ve Halil Köntek serbest bırakıldı.

MeMo
Mehmet Yıldız'ın serbest bırakılması güzel bir haber bence.

guarin14
05.Temmuz.2011, 19:39
Bu görüşmeden sonra siteden yapılacak açıklama önemli. Hala böyle bir şey yok denmeye devam ederse korkmamıza gerek yok demektir.

Olsa bile varmış diye açıklama mı yapacaklar siteden.Fenerbahçe'nin suçlu olup olmadıgı belli olana kadar açıklamalar yapılacaktır siteden aynı tarz.

nannar
05.Temmuz.2011, 19:39
Mehmet Yıldız basında heryerde yazdıgı gibi" Gol atmaya değil,bulunmaya gittik" dememiş demekki :n:

vego
05.Temmuz.2011, 19:40
19 kişi adliyeye sevk edilmiş.

GodfatheR
05.Temmuz.2011, 19:40
Mehmet Yıldız'ın serbest bırakılması güzel bir haber bence.

Sözüm ona " Ben gol atmaya değil orda durmaya gittim " demişti F.Bahçe - Sivas maçı öncesi. Serbest bırakıldığına göre bu haberde PATLADI.

BaFraLı
05.Temmuz.2011, 19:41
19 Kişide tutuklanmış. Örgüt kurmaktan.

nannar
05.Temmuz.2011, 19:41
19 kişi için tutuklama talep edilmiş. İşte 0 19 kişilik liste önemli. 22 kişiden 19'u içerde kalmış.

Listeyi saydılar NTVspor'da sayılanlardan FB liler yok şu anda :)

ReaList
05.Temmuz.2011, 19:43
Ne güzel memleket

Medya Yargı
Haberciler Savcı
Haber Müdürleri Hakim Olmuş.

Bangır bangır sallıyor bangır bangır hüküm veriyolar tiraj rating derken yalan dolan bilgiler havada uçuşuyor, peki ya yarın bu insanlar aklanır bu haberler yalan çıkarsa ne olacak ? onlar yazmaya söylemeye devam edecekler ya biz ? biz yine yemeye devam edecekmiyiz ?
Pierre Van Hooijdonk'un bu insanlar hakkında çok güzel bir tespiti var ;
"Quality Turkish Media" diye... kısaca "qtm" deriz kendi aramızda, açılımımız farklıdır tabi burada söylesek olmaz ceza alırız. Uefa "sizde bilmiyoruz ama bizde bir kişinin cezasını kesinleşinceye kadar suçsuzluk karinesi işler ve suçsuzdur" demiş. Biz bunu ne zaman öğrenecez ?

Ne güzel memleket...

TR.CaPTaiN
05.Temmuz.2011, 19:47
UEFA aksi ispat edilene dek herkes suçsuzdur gibi saçma sapan işler peşinde koşmasın biraz Türk medyasını takip etsinler ve örnek alsınlar; aksi ispatlanana dek soruşturmada adı geçenlerin hepsi suçludur. Cüneyt Çakır bugün kendisiyle ilgili iddialar ispatlanırsa hakemliği bırakacağım diye açıklama yaptı. ( Ekrem'in 25 dakikada 3 sarı kart görmesi gerekirken maçı tamamlaması ve Ferrari'nin Lugano'yu indirmesine penaltı kararı vermeyerek kötü bir maç çıkarmıştı. Bağlanan hakem böyle mi olur ?) Mehmet Yıldız'ı bağlamışız sözde ama adam zaten 88'de girdi ve asist yaptı. Musa Aydın'ı bağlamışız sözde; adam hangi formayı giyerse giysin bize gol atıyor, maç esnasında ve sonrasında Emre'yle girdiği diyalog da cabası.

Mehmet Yıldız serbest kalmış. Yerinde olsam sözleşmesini donduran Eskişehirspor'a dönmezdim.

eng1n
05.Temmuz.2011, 19:48
Şike iddialarıyla göz altına alınanlar serbest bırakacaklar ama örgüt kurmaktan falan Aziz başkan ve diğer yöneticileri tutuklayacaklar galiba.

sananes
05.Temmuz.2011, 19:49
Cüneyt Çakır'la Aziz Yıldırım görüştü dediler haber patladı. Mehmet Yıldız ile ilgili iddialar da patladı demektir savcı serbest bıraktığına göre.Yani bu 2 haber için bile medyanın bi yaptırım ödemesi gerekir,alenen yalan haber yapmaktan.19 Kişi kimler ve tutuklanacaklar mı bu önemli. Onun dışında bekliyoruz zaten yapabileceğimiz başka bir şey yok.Hisselerin çakılması çok etkileyecek bizi. 500 milyon tl değer kaybetmiş kulüp deniyor.Eski parayla 500 trilyon! bu çok etkileyecek bizi.

BaFraLı
05.Temmuz.2011, 19:50
İyide bu ülkede her çıkan olayda bir sürü yalan dolan haber dönüyor. Her çıkan yalan habere yaptırım uygulansaydı ohoo. Medyaya bu kadar niye taktınız ki. Sonuçta Fenerbahçe takımı aklanırsa alayı kapak olacak. Başka bişi olacaklarda forum kuralları belli.

GeorgeWeah
05.Temmuz.2011, 19:51
Yazıklar olsun böyle medyaya. Hani Mehmet Yıldız Fenerbahçe'yi şampiyon yapmıştı. Bu saatten sonra şike yok denilecek ve suç örgütü iddaasıyla devam edecek. Aziz Yıldırım ise bu örgütün başı olarak cezalandırılacak gibi geliyor.

nannar
05.Temmuz.2011, 19:51
ortamı germek için değil,gerçekten merak ettiğim için bir soru soracağım.

Avatarına Aziz Yıldırım resmi koyan ya da bu konuda sürekli Aziz Yıldırım'ı savunan Fenerbahçe'li arkadaşlar eğer Aziz Yıldırım suçlu bulunup şike yaptığı ya da kurulan bir örgütte üye veya başkan olduğu kanıtlanır ve tutuklanırsa onu destekleyecekler mi, yoksa kulübün adının lekelenmesine sebep olduğunu düşünerek onun hakkında kötü mü düşünecekler ? Yani sonuca göre davranış mı sergileyecekler ,yoksa "suçlu da olsa sonuna akdar Aziz Yıldırım'ın arkasındayız" mı diyorlar ?

vego
05.Temmuz.2011, 19:52
Keşke herşey 2-3 güne sonuçlansa.Haber kanallarının bile işi gücü bu oldu.

sananes
05.Temmuz.2011, 19:54
İyide bu ülkede her çıkan olayda bir sürü yalan dolan haber dönüyor. Her çıkan yalan habere yaptırım uygulansaydı ohoo. Medyaya bu kadar niye taktınız ki. Sonuçta Fenerbahçe takımı aklanırsa alayı kapak olacak. Başka bişi olacaklarda forum kuralları belli.

taktık çünkü 500 milyon tl kaybetti 2 gün içinde bu takım.Kaç yıl geriye götürür bu kadar büyük bir kayıp senin haberin var mı? Medyada suçludur yayın yasağı isteğini kabul etmeyen mahkemelerde bu konuda.

yaman76hakanFB
05.Temmuz.2011, 19:54
Mehmet Yıldız'ın serbest bırakılması herhalde üç gündür aldığımız en iyi haber. Demek ki medyada çıkan telefon görüşme kayıtları o kadar da katiyet ifade etmiyor ve savcılık nezdinde fazla ciddiye alınmıyor.

eng1n
05.Temmuz.2011, 19:55

Avatarına Aziz Yıldırım resmi koyan ya da bu konuda sürekli Aziz Yıldırım'ı savunan Fenerbahçe'li arkadaşlar eğer Aziz Yıldırım suçlu bulunup şike yaptığı ya da kurulan bir örgütte üye veya başkan olduğu kanıtlanır ve tutuklanırsa onu destekleyecekler mi, yoksa kulübün adının lekelenmesine sebep olduğunu düşünerek onun hakkında kötü mü düşünecekler ? Yani sonuca göre davranış mı sergileyecekler ,yoksa "suçlu da olsa sonuna akdar Aziz Yıldırım'ın arkasındayız" mı diyorlar ?

Aziz başkan şikeden suçlu bulunursa kulübün adını lekeledi diye düşünüp desteklemem ama örgüt kurmaktan falan tutuklanırsa bunun sebebinin siyası olduğunu düşünüp sonuna kadar desteklerim Aziz başkanı.

ReaList
05.Temmuz.2011, 19:56
Medya bu ülkedeki en büyük güçtür ve yaptıkları her türlü pislik ne yazık ki yanlarına kâr kalıyor...

Varonil

Avatarına Aziz Yıldırım resmi koyan arkadaşlar (ben de dahil) başkanlarının suçlu olduğunu düşünmüyorlar.Bu zor günlerimizde birlik oluyoruz,tek yürek oluyoruz.Kendi fikrim Aziz Yıldırım'ın şikeden suçlu olduğu ortaya çıkarsa (belgeleri ile birlikte) bunu gözümle gördüğüm an kendi tepkimi ortaya koyarım.Fakat düşünmüyorum suçlu olduğunu.

sananes
Sivassporlu yöneticiler ile çıkan fotoğraflar her şey olabilir yani şike ile alakalı ses kayıtları yoksa o fotoğrafların çekildiği kameralarda (ki ben olduğunu sanmıyorum çünkü o kameralar basit güvenlik kameralarına benziyor) kanıt diye medyaya servis edilmesi,dava kapsamına alınması çok saçma.Maç yemeği olabilir, yıllardır tanışan insanlar yemeğe çıkmışlar olabilir.Bu insanlar ahbab olabilir.Öyle kanıt mı olur? Medya daha bunu şikenin kanıtı diye servis ediyor.Ayıptır ayıp!

vego
Aziz Yıldırım'ın kurduğu iddia edilen çete,örgüt neyse,ne ile ilgili?Ne yapıyormuş yani.Bahis,İnsan ticareti vs. ne?

TR.CaPTaiN
05.Temmuz.2011, 19:58

Transfer haberi değil ki bu doğru/yalan çıkmasının pek anlamı olmasın. Yalan transfer haberi yaparsın veya daha ufak bir yalan haber yaparsın en fazla oyuncu gelmez, haberin tutmaz. Ama burda çok önemli bir soruşturmada yapılan en ufak yalan bir haber bile milyonları yönlendirmeye yetebiliyor. Mehmet Yıldız için yazılan uydurma diyalog Mehmet Yıldız'a şikeci damgasını vurmadı mı ? Bal gibi de vurdu. Ee adam serbest kaldı. O diyaloğu yazan kişi bunun bedelini ödeyecek mi ? Tabi ki hayır. Sözde dosya üzerinde gizlilik var. Nasıl bir gizlilikse sağlık bakanından uyduruk gazetelerin muhabirinlerine kadar herkesin elinde belge var.

Varonil

Bahsedilen haberler içinde saldırıya uğrayan takım Çemişgezekspor değil,Fenerbahçe.Türkiyenin ve Dünyanın en büyük spor kulüplerinden birinin itibarı ve prestiji zedeleniyor.3 gündür böylesine saldırıyorlar.Aklanırsak bizim de medyaya dava açmak hakkımız değil mi?

vego
Giresun başkanı'da adliyeye sevk edilmiş.

sui generis
05.Temmuz.2011, 19:59
hep destek tam destek ...

Night_Mare17
05.Temmuz.2011, 19:59
Show Tv çok pis iddalar ortaya attı.

BaFraLı
05.Temmuz.2011, 20:01
Bahsedilen haberler içinde saldırıya uğrayan takım Çemişgezekspor değil,Fenerbahçe.Türkiyenin ve Dünyanın en büyük spor kulüplerinden birinin itibarı ve prestiji zedeleniyor.3 gündür böylesine saldırıyorlar.Aklanırsak bizim de medyaya dava açmak hakkımız değil mi?

Açın kardeşim davanızı banane davadan. Fenerbahçe bir aklansında ona göre konuşalım.

Ben onu demiyorum. Bir sürü gündemi meşgul eden olay oluyor. Ha ergeneken ha balyoz. Bu iki şeydenden anlamamda. Yani demek istediğim o tür olaylardada bu tip olaylardada bir sürü yalan dolan haber çıkıyor. Sizin bir anda medyaya yüklenmenizde bir garip.

Adamlar tırajın peşinde reytingin peşinde. Yani çok normal geliyor bu bana. Fenerbahçe değil Dikilitaş Belediyespor'da olsa bu aynısı olacaktı.

guarin14
05.Temmuz.2011, 20:01
Fener'i bilmemde Giresun'un işi zor gibi geliyor bana adamların yerel gazetecilerine kadar almışlar içeri :S

GeorgeWeah
05.Temmuz.2011, 20:02
Show Tv çok pis iddalar ortaya attı.
Ne gibi mesela?

Night_Mare17
05.Temmuz.2011, 20:03

Davayı açın bir sonuç çıkmaz. Televizyonlar bunun idda olduğunu söylüyor.

C h A o S
05.Temmuz.2011, 20:04
Ne gibi mesela?

Bir kaç resim çıkmıştı onları göstererek direk işte şikenin belgeleri felan diye haber yaptı...

Varonil
Ben onu demiyorum. Bir sürü gündemi meşgul eden olay oluyor. Ha ergeneken ha balyoz. Bu iki şeydenden anlamamda. Yani demek istediğim o tür olaylardada bu tip olaylardada bir sürü yalan dolan haber çıkıyor. Sizin bir anda medyaya yüklenmenizde bir garip.

Tiraj uğruna reyting uğruna gizliliği olan bir soruşturmadan böyle net ifadeler belirtmeleri suç.Fenerbahçe'yi infaz etmedikleri geldi.Bizim çıldırdığımız nokta burada.

GeorgeWeah
Mehmet Yıldız'ın serbest bırakılması herhalde üç gündür aldığımız en iyi haber. Demek ki medyada çıkan telefon görüşme kayıtları o kadar da katiyet ifade etmiyor ve savcılık nezdinde fazla ciddiye alınmıyor.
Hocam senin geçen günlerde yazdıkların aklıma geldi ilk bu haberi duyduğumda. Acaba sadece yönetim düşecek. Yeni başkan mı gelecek?

ancar
05.Temmuz.2011, 20:05
Fox Tv'nin söylediği şeyleri dışardaki çocuğa sorsanız güler. Efendim İbrahim Akın'a para verilecekmiş oda parayı almadan önce bir caminin hocasına gitmiş ve demiş ki

- Hocam pana para teklif ediyorlar sizce alayım mı? Caiz mi?

- Al caiz

Bana bunları delil diye sunsanız güler geçerim. Bu kadar gereksiz ve saçma bir soruyu ne gördüm nede duydum

BaFraLı
05.Temmuz.2011, 20:06
Tiraj uğruna reyting uğruna gizliliği olan bir soruşturmadan böyle net ifadeler belirtmeleri suç.Fenerbahçe'yi infaz etmedikleri geldi.Bizim çıldırdığımız nokta burada.

İşte bende diyorum. Adamlar hep bunu yapıyor. Galatasaray'da olsa Fenerbahçe'de olsa bu gün aynı şeyler olurdu muhtemelen medya açısından. Dediğim gibi ben şöyle düşünüyorum; Fenerbahçe aklanırsa zaten medya kapağı yemiş olacak. Aklanamassada medya bişi biliyodu deriz. Ama dediğin gibi şu noktada işte sırf tiraj için reyting için yalan dolan haber çıkıyor bence.

LadroN
05.Temmuz.2011, 20:06
Fox Tv'nin söylediği şeyleri dışardaki çocuğa sorsanız güler. Efendim İbrahim Akın'a para verilecekmiş oda parayı almadan önce bir caminin hocasına gitmiş ve demiş ki

- Al caiz

Bana bunları delil diye sunsanız güler geçerim. Bu kadar gereksiz ve saçma bir soruyu ne gördüm nede duydum
Böyle birşey olsa bile ilk önce o hocayı görevden almak lazım.Böyle birşey nasıl caiz olabilir ki?:D

Varonil
05.Temmuz.2011, 20:07
Davayı açın bir sonuç çıkmaz. Televizyonlar bunun idda olduğunu söylüyor.

Vallahi sizi bilmiyorum ama ben başta CNN Türk ve KanalD olmak üzere "Fenerbahçe küme düşürülecek" gibi çok net ifadeler dinliyorum kaç gündür,hiç iddaa gibi durmuyor.

yaman76hakanFB
05.Temmuz.2011, 20:08

Daha önce yazdım:

Her şey aklıma gelirdi de, günün birisinde Aziz Yıldırım'ın resmini profilime koyacağım hiç aklıma gelmezdi. Bugünleride mi görecektim ben? :D

Sayın Başkanım! Bu forum bir nehir yatağı olsa benim sana yönelik eleştiri mesajlarım onu taşırır ve düz ovayı sel basar! Hatta bir mesajımda; "sen 2006'nın, 2009 cathine'nin, 2010 Hacettepe'nin hesabını sormazsan senden hesap sorarlar" diye yazdım. Bu işler böyledir. Sen ise kazanınca sustun, kaybedince "hesap soracağım" diye esip gürledin ama hiçbir hesabın peşine düşmedin! Yapanın yaptığı hep yanına kaldı. Fenerbahçe tarihin en sahipsiz, en çaresiz günlerini yaşadı. Adeta "vur kafasına, al elinden lokmayı" durumuna düştük. Hiç kusura bakma ama başkanım bunlar senin yüzünden oldu! Sus payı olarak verilen Kulüpler Birliği Başkanlığı'nı kabul ettiğin gün ipin çekilmişti!

Artık etrafındaki mıymıntı ve silik tiplerin estirdiği sahte barış rüzgarlarına kulak asma! Yarından tezi yok Kulüpler Birliği başkanlığından istifa et ve baltalarını çıkar! Fenerbahçe camiası sana yeter; kimsenin dostluğuna ihtiyacın yok! Yahut Fenerbahçe başkanlığından istifa et! Aksi durumda tarih seni Fenerbahçe üzerinde dönen dolaplar karşısında en çaresiz kalan başkan olarak kayıt altına alacak! Silkin ve küllerinden yeniden doğ! Sözde kalmasın: BİZ BİZE YETERİZ!

Senin şahsında gözaltına alınan Fenerbahçe'dir! Hepimiz Aziz Yıldırım'ız! Yanındayız başkanım! Ama artık uyanmalısın! Uyanmalı ve sonuna kadar radikal kararlar almalısın! İnceldiği yerden kopsun! Bir kere de şu fakirin yazdıklarına kulak ver. Her defasında haklı çıkmaktan bıktım. Gına geldi. Taurasi'nin ardında bile yeterince duramadın ve karşı taraf çatır çatır kopardı aldı. Dinlemedin bizi! Artık "Ya Herrü Ya Merü" zamanı! Fenerbahçe Spor Kulübü olarak bütün sportif faaliyetleri askıya al; bütün Milli Takımlara boykot koy! Yahut futbolda havuzdan çekil ve hatta gerekirse amatör ligde oyna! Senin maçların yine reytingde tavan yapacaktır; emin ol! Alınabilecek en radikal kararları al ve Fenerbahçe üzerinden oyun oynamanın başka birşeye benzemediğini dosta düşmana göster!

Taurasi'nin masumiyetine ilk gün nasıl inanıyorsam, bu hadisenin de benzer bir komplonun makro çekimi olduğuna adım gibi eminim! Ama yıllardır biriken hesapları görme zamanı! Başkanım; artık uyanma zamanı! Etrafındaki işgüzar, korkak ve mıymıntı tipleri temizleme, kulüpte çalışan diğer takım taraftarlarını kapı önüne koyma ve ÖZE DÖNME zamanı!..

Bu meselenin bir spor meselesi olduğuna inanmıyorum. Aziz Yıldırım'ı bu forumda ben kadar eleştiren bırakın ikinci bir Fenerbahçe'liyi, Galatasaray veya başka bir takım taraftarı dahi yoktur. Şunu söyliyeyim: Bu operasyonu Fenerbahçe üzerinden değil de, hangi takım üzerinden yaparlarsa yapsınlar, bu medya gücüyle benzer kafa karışıklığını oluştururlardı. Kurban biz seçildik ve bunun nedenleri sportif konular değil. Dolayısıyla hem bir yargısız infaza karşı çıkmak, hemde iyi gün değil, kara gün dostu olduğumu göstermek için gururla Aziz Yıldırım'ın avatarını kullanıyorum. Dün ona Fenerbahçe için muhalefet ediyordum; bugün yine Fenerbahçe için sahip çıkıyorum. Yarın suça iştiraki ispatlansa bile bu bizim niyetimizin doğruluğuna leke getirmez. Biz yapılması gerekeni yapıyoruz. Güçlü zamanında eleştirdik, yalnız zamanında elimizi uzatmak boynumuzun borcudur.

C h A o S
05.Temmuz.2011, 20:08
Ana haber bültenlernii izlemeyin derim.Hepsi farklı telden çalıyor.Yayın yasağı kesin gelmeliydi.Birde Fenerbahçe üzerinden yayın yapıyorlar.O kadar tutuklu felan var.Empati yaptığımda çok can sıkan bir durum.Neler oluyor belli olsada Türkiye'de hayat normale dönse.

Börk
05.Temmuz.2011, 20:11
Beyler,daha dün basının tamamen yalan olduğunu düşünen bugün basına göre geleceği tahin ediyor.Basına hiç güvenmemek lazım bence.Zamana bırakalım,eğer ortada bir şey çözülür.

eng1n
05.Temmuz.2011, 20:13

- Al caiz

İbrahim'in dinine bu kadar bağlı olması beni şaşırttı acaba aynı hoca bahis oynamakda mı caiz demiş ? bilirsiniz İbrahim atlarla pek içli dışlıdır.

Night_Mare17
Show Tv 15'den fazla görüntü yayınladı.

byariff
eger birsey olcaksada fenerbahce kulubune olmaz ilk baslardada dedim bu olaydan birsey cikmicak turkiyede oldugu gibi her zaman"ki gibi ustu kapanicak. eger olaylarin ustu kapanmazsa birine birsey olucaksa oda aziz yildirima olur fenerbahceye kulubune sanmiyorum birsey olacagini 2.ci"lige dusurulme vs aziz yildirim bu Sebekenin basi olarak iceriye aldilar

GeorgeWeah
05.Temmuz.2011, 20:16
eger birsey olcaksada fenerbahce kulubune olmaz ilk baslardada dedim bu olaydan birsey cikmicak turkiyede oldugu gibi her zaman"ki gibi ustu kapanicak. eger olaylarin ustu kapanmazsa birine birsey olucaksa oda aziz yildirima olur fenerbahceye kulubune sanmiyorum birsey olacagini 2.ci"lige dusurulme vs aziz yildirim bu Sebekenin basi olarak iceriye aldilar
Bu yorum yakıştı mı şimdi?

Sekopej
05.Temmuz.2011, 20:16
Yayın yasağına reddeden mahkemenin de gerekçesi ne acaba, bir kulübü ki sadece Fenerbahçe'yi değil, diğer kulüpleri de etkiledi, bu kadar zarara uğratmalarında ki amaç nedir? 5 gün yayın yasağı konamaz mıydı?

İşte bu tür pek çok veriyi dikkate aldığımızda, işin boyutunun farklı olduğunun yorumunu yapıyoruz. Ama güzel ülkemde çamur at izi kalsın durumu, hala ne suç işlediğini bilmeden hapiste yatanlara bakınca da çok net görülüyor.

Mahkeme ilk kararını kısa sürede alsa bari, savcı bakalım ne diyecek, savcılığa sevk edildikten sonra artık daha net bilgiler ulaştırılır, dedikodu azalır diye düşünüyorum.

Homer J.S
05.Temmuz.2011, 20:19
Yayın yasağının reddedilmesinden yanaydım ben de. Eğer bütün bu konuşulanlar bir iddiaysa Fenerbahçe basın yüzünden x kadar değer değil de 5x kadar değer kaybetmiş olacak. Yapılan ayıptır. Bu yönden Galatasaray'ın yayın yasağı kararını çok olumlu buluyorum.

TR.CaPTaiN
05.Temmuz.2011, 20:22
Yayın yasağına reddeden mahkemenin de gerekçesi ne acaba, bir kulübü ki sadece Fenerbahçe'yi değil, diğer kulüpleri de etkiledi, bu kadar zarara uğratmalarında ki amaç nedir? 5 gün yayın yasağı konamaz mıydı?

İşte bu tür pek çok veriyi dikkate aldığımızda, işin boyutunun farklı olduğunun yorumunu yapıyoruz. Ama güzel ülkemde çamur at izi kalsın durumu, hala ne suç işlediğini bilmeden hapiste yatanlara bakınca da çok net görülüyor.

Mahkeme ilk kararını kısa sürede alsa bari, savcı bakalım ne diyecek, savcılığa sevk edildikten sonra artık daha net bilgiler ulaştırılır, dedikodu azalır diye düşünüyorum.

Dalga geçer gibi bir de gizliliğin ihlali cezai yaptırıma bağlandı demişler.

Kararında basın özgürlüğüne vurgu yapan mahkeme, dosyada zaten kısıtlama kararının bulunması ve gizliliğin ihlalinin cezai yaptırıma bağlanmış olmasını gerekçe göstererek, talebi reddetti.

vego
05.Temmuz.2011, 20:23
Şu hoca işini Star haberde söyledi şimdi.Allah'ım ya.

Sekopej
05.Temmuz.2011, 20:24
Dalga geçer gibi bir de gizliliğin ihlali cezai yaptırıma bağlandı demişler.

Gizliliği ihlal etmeyen kaldı mı ki, göreceğiz hangi savcı gizliliği ihlal edenlere (yani bu konu hakkında konuşan herkes) soruşturma açacak.

Night_Mare17
05.Temmuz.2011, 20:24
Kanal D ' de Erman Toroğlunu bir izleyin derim.

byariff
05.Temmuz.2011, 20:25
Bu yorum yakıştı mı şimdi?

hocam kotu birseymi dedim ? veya karsi tarafi kışkırtimmi ? dedim olay bu aziz yildirim"a olursa olur biseyler fenerbahce kulubune olacagini zannetmiyorum aziz yildirimi iceri alma sebebleride Orgutun basi olarak gosterilmesi

sarianet
05.Temmuz.2011, 20:26
az çok bu işlerden anlarız şike işine hiçbi hocanın caiz diyeceğini sanmıyorum hürriyetin şişirme haberi oda

ancar
05.Temmuz.2011, 20:27
Böyle birşey olsa bile ilk önce o hocayı görevden almak lazım.Böyle birşey nasıl caiz olabilir ki?:D

Hakkaten Tivibusu olanlar açsın saat 19'da ki Fox Tv Ana Haberi orada var bu soru bu kadar gereksizce ve insanı birebir yerin dibine sokacak haber mi yapılır. Zaten medya 3 gündür ayıptır söylemesi bel altından vurmaya devam ediyor şu anda 4 büyük takımın borsada işlem gören hisselerinin hepsi düşüyor ve zarar büyük. Sadece pazartesi günü Trabzonspor'un belli hisselerinde 3.49 luk yükselme vardı o kadar bugün ise bakıldığı zaman Fenerbahçe Sportif hisseleri, ilk seansı 51.75 lira taban işlem fiyatından kapattı. İkinci seansa da düşüşle başlayan ve 46.50 lirayla taban fiyatı gören hisseye daha sonra alım geldi. Hisse günü ise yüzde 11.74'lük düşüşle 50.75 liradan kapattı. Geçen cuma günü kapanışta 1.781 milyar lira olan Fenerbahçe Sportif'in piyasa değeri dünkü kapanışta 1.437 milyar liraya gerilemişti. Bugünkü kaybın ardından şirketin piyasa değerindeki kayıp yaklaşık 513 milyon lira oldu. Sportif hisselerdeki hareketliliğe diğer takımların kağıtları da katıldı. En ilginç hareketi ise ilk seansı 15.15 lira taban fiyattan kapatan Trabzonspor gerçekleştirdi. Gelen alımlarla hisse ikinci seansta 17.20 liraya yükselerek günü yüzde 4.24'lük değer kazancıyla tavan fiyattan kapattı.

Günün sonundaki tablo ise şu şekilde;

1'inci seans 1'inci Seans kayıp 2'inci Seans Gün sonu

Trabzonspor 15.15 % - 8.18 17.20 % 4.24

Beşiktaş 8.66 % - 9.41 9.42 % -1.46

Galatasaray 333,000 % - 8.01 354,000 % -2.21

ancar
05.Temmuz.2011, 20:30
İbrahim'in dinine bu kadar bağlı olması beni şaşırttı acaba aynı hoca bahis oynamakda mı caiz demiş ? bilirsiniz İbrahim atlarla pek içli dışlıdır.

herhalde İbrahim'in Sergen Yalçın kadar atlara düşkünlüğünü biliriz birde bunu haber yapıp ortaya serenlere ne demeli bende medya da çalışıyorum ama bu kadar absürt haber niteliğini görmedim. Aklı başında olan adam inanmaz zaten bu olaya

GeorgeWeah
05.Temmuz.2011, 20:31
hocam kotu birseymi dedim ? veya karsi tarafi kışkırtimmi ? dedim olay bu aziz yildirim"a olursa olur biseyler fenerbahce kulubune olacagini zannetmiyorum aziz yildirimi iceri alma sebebleride Orgutun basi olarak gosterilmesi

Şu an yazdığın gibi söylemek başka alttaki yorumda yazdığın daha farklı anlama geliyor.

sarianet
05.Temmuz.2011, 20:31
acaba ibrahim akın hakan şükürü mü aradı hürriyet duymasın bomba haber olur :D

byariff
05.Temmuz.2011, 20:34
yasiniz kac bilmiyorum belki benden buyuksunuz daha iyi bilirsiniz turkiyede hangi sike olaylari genis bir sekilde acildida xxx adli kisiler suctan iceri alindi ? en yakin ornek bu bahis oynuyan spor yazarlari futbolcular 2-3 kisi goz altina alinti en yukardaki kisiler her zamanki gibi gucunu kullanarak olaydan kurtuldular turkiyede bu olaylar acildigi gibi kapaniyor ustune giden yok.

GsDoruk
05.Temmuz.2011, 20:35
"Bütün maçları hakkımızla kazandık"

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, yaptığı açıklamada bütün maçları hak ederek kazandıklarını söyledi.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, futbolda şike iddialarına yönelik soruşturmayla ilgili basın mensuplarına açıklamada bulundu.
Sarı-lacivertli takımın ikinci etap kamp çalışmalarını yaptığı Düzce'deki Topuk Yaylası Tesisleri'nde bir açıklama yapan Kocaman, Fenerbahçe'nin alnının ak olduğunu belirterek, "Futbol bir bataklıksa ve bataklığı kurutmak istiyorsak, 1958 yılına kadar geriye dönülmesi lazım. Biz şampiyonluğu hak ederek kazandık. 18 maçın 17'sini kazandık. Bizim alnımız ak, başımız dik. İlla bir takımın seçilmesi gerekiyorsa, bu takımın Fenerbahçe olmaması lazımdı. Fenerbahçe çok büyük bir camiadır.

Fenerbahçe'nin şampiyonluğu elinden alınırsa, alanın kursağında kalır. Eğer bir takım oyunlar oynanıyorsa, oynayanların hevesi kursağında kalacak. Fenerbahçelilerin şu anda içi yanıyordur. Bir takım seçilerek bu iş olmaz.

Eskişehirspor maçını kazandık, herkes o maçı konuşuyor. Batuhan'ın kafa vuruşu direkten döndü. Sivasspor maçında Mehmet Yıldız asist yaptı ve sadece 10 dakika oynadı. Bucaspor maçında da geriden gelerek maçı 5-3 kazandık. Uzun zamandır ilk kez oynayan Güiza gol attı. Kim Güiza'nın gol atacağını tahmin edebilirdi ki" şeklinde konuştu.
Öte yandan takım kaptanı Alex de Souza ise: "Bu sezon elde ettiğimiz başarıyı kimse gölgeleyemez" ifadelerini kullandı.

GeorgeWeah
05.Temmuz.2011, 20:43
yasiniz kac bilmiyorum belki benden buyuksunuz daha iyi bilirsiniz turkiyede hangi sike olaylari genis bir sekilde acildida xxx adli kisiler suctan iceri alindi ? en yakin ornek bu bahis oynuyan spor yazarlari futbolcular 2-3 kisi goz altina alinti en yukardaki kisiler her zamanki gibi gucunu kullanarak olaydan kurtuldular turkiyede bu olaylar acildigi gibi kapaniyor ustune giden yok.
19 kişi neden tutuklanma talebi ile sevk edildi. Ya da Aziz Yıldırım'ın içeri atılacağına inanıyorsun da Fenerbahçe'nin düşürüleceğine neden inanmıyorsun? Demekki herşeyin üstü kapanmıyormuş. Artık bazı şeyler değişiyor Türkiye'de. Bunu kabul edelim önce. Fakat Fenerbahçe'nin küme düşme tehlikesi ortadan kalkmaya başladı diye endişeleniyorsan birşey diyemeyeceğim.

Night_Mare17
05.Temmuz.2011, 20:48
Bazı arkadaşlar Doğan grubunun ellerindeki delillerini yayınlamasını istemişlerrdi. Yayınladılarda.

wolfson
05.Temmuz.2011, 20:49
Şimdi öncelikle dün bir kaç şey yazmış tepki çekmiştim , bu nedenle herkesten özür diliyorum...

taktık çünkü 500 milyon tl kaybetti 2 gün içinde bu takım.Kaç yıl geriye götürür bu kadar büyük bir kayıp senin haberin var mı? Medyada suçludur yayın yasağı isteğini kabul etmeyen mahkemelerde bu konuda.

Cidden fenerin 500 milyon tl yani 250 milyon euro civarı para kaybetti doğru mu? Bu inanılmaz bir kayıp? Bu paraya kendi ligimizdeki bir çok takımı çok rahat alabilirsiniz. Hatta bank asyayı ful toplarsınız :D bu konuda bilgileriniz nelerdir?

2: ) Medyada bir çok idda yer aldı bu günde tutuklanan kişiler hakkında suç örgütü kurmak ve üye olmaktan tutuklanma istendi sanırsam. Şİmdi biz bilmiyoruz belki de Aziz Yıldırım da bu suçtan orada. Şikeyle alakası yok belki. Neden bir yasa değişikliği yapılmıyor? Bir derece olmalı ya sen yayın yasağı getireceksin ya da bu tür büyük durumlarda sadece kişilerin hangi suçlardan orada olduğunu belirteceksin. Şuan bana göre bu durumdan Fenerbahçe taraftarı 5 etkileniyosa trabzonspor taraftarı ve fanatik galatasaray taraftarı da 2-3 arası etkileniyor. Bir anda 50 milyon kişiyi etkiliyosun. Bu konudaki düşünceleriniz?

3: ) Bir diğeri ise tarafsız olarak baktığınızda Aziz Yıldırım'ın orada olması, başka klüp başkanlarının futbolcularının antrenörlerinin orada olmasının şikeyle ne kadar alakası olabilir ne kadar olamaz? Medyada çıkan haberlere şuan inanırsak inanılmaz iddaalar var. Özellikle dikkatimi çeken bir yayın kuruluşunun özellikle bunları belirtmesi. Siz Aziz yıldırımın ne kadar şikeyle alakalı olabileceğine inanıyorsunuz medyadaki iddalara bakarak?

Sadece görüşlerinizi almak için bunları sordum yanlış anlaşılmasın...

MeMo
05.Temmuz.2011, 20:53
O değil de bildiğin kaçırdığı pozisyonla ilgili soru sormuşlar Mehmet Yıldız.Hani çok ciddi deliller vardı ? Diğer olaylarla ilgili olabilir deliller ama ciddiyetle ilgili çok iyi fikir veriyor.

eng1n
05.Temmuz.2011, 20:55
O değil de bildiğin kaçırdığı pozisyonla ilgili soru sormuşlar Mehmet Yıldız.Hani çok ciddi deliller vardı ? Diğer olaylarla ilgili olabilir deliller ama ciddiyetle ilgili çok iyi fikir veriyor.

yok yav o gazetelerde ki iddialara cevap verdi.

MeMo
05.Temmuz.2011, 20:56
yok yav o gazetelerde ki iddialara cevap verdi.

Tamam da delil olayıyla ilgili diyorum.Haksız olabilirim doğru ama bana garip geldi çok umutlanmak da istemiyorum :D

GeorgeWeah
05.Temmuz.2011, 20:57
Şimdi öncelikle dün bir kaç şey yazmış tepki çekmiştim , bu nedenle herkesten özür diliyorum...

Cidden fenerin 500 milyon tl yani 250 milyon euro civarı para kaybetti doğru mu? Bu inanılmaz bir kayıp? Bu paraya kendi ligimizdeki bir çok takımı çok rahat alabilirsiniz. Hatta bank asyayı ful toplarsınız :D bu konuda bilgileriniz nelerdir?

2: ) Medyada bir çok idda yer aldı bu günde tutuklanan kişiler hakkında suç örgütü kurmak ve üye olmaktan tutuklanma istendi sanırsam. Şİmdi biz bilmiyoruz belki de Aziz Yıldırım da bu suçtan orada. Şikeyle alakası yok belki. Neden bir yasa değişikliği yapılmıyor? Bir derece olmalı ya sen yayın yasağı getireceksin ya da bu tür büyük durumlarda sadece kişilerin hangi suçlardan orada olduğunu belirteceksin. Şuan bana göre bu durumdan Fenerbahçe taraftarı 5 etkileniyosa trabzonspor taraftarı ve fanatik galatasaray taraftarı da 2-3 arası etkileniyor. Bir anda 50 milyon kişiyi etkiliyosun. Bu konudaki düşünceleriniz?

3: ) Bir diğeri ise tarafsız olarak baktığınızda Aziz Yıldırım'ın orada olması, başka klüp başkanlarının futbolcularının antrenörlerinin orada olmasının şikeyle ne kadar alakası olabilir ne kadar olamaz? Medyada çıkan haberlere şuan inanırsak inanılmaz iddaalar var. Özellikle dikkatimi çeken bir yayın kuruluşunun özellikle bunları belirtmesi. Siz Aziz yıldırımın ne kadar şikeyle alakalı olabileceğine inanıyorsunuz medyadaki iddalara bakarak?

Sadece görüşlerinizi almak için bunları sordum yanlış anlaşılmasın...
1.Öyle bir mebla gerçekten var. Borsada resmen eridi. Açıklama şart. Çünkü bir şike dendi bir suç örgütü dendi. Nitekim suç örgütü iddaasıyla alındı.
2.Mehmet Yıldız'ın serbest kalması şike olayları ihtimalini sadece bir tık azalttı. Eğer Emenike, Sezer ve Korcan da serbest kalırsa olayın tamamen suç örgütü kapsamına girmesini bekliyorum. Medyadaki iddaalara bakarak Aziz Yıldırım'ın suçlu olacağını düşünmüyorum. Çünkü artık basına inanmıyorum. Ama soruşturmanın ilerlemesine bakacak olursak Aziz Yıldırım'ın bu suç örgütünün önde gelen ismi olarak yargılanacağını düşünüyorum. Yani yorum yapmaktansa yarını beklemek en iyisi. Çünkü yarın 4 günlük gözaltı süresi doluyor.

sananes
05.Temmuz.2011, 21:00
Fenerbahçe, Galatasaray Futbol Şubesinin toplam değeri kadar değer kaybetmiş 48 saatte.Yani Mert Kurtoğlu kardeşim bu gerçekten var ve bu takım aklansa bile böyle bir zararın altından kalkmak öyle kolay değil.

wolfson
05.Temmuz.2011, 21:01
4 günlük gözaltı süresi doluyorsa yarın karar çıkacak mı demek istiyorsunuz? aziz yıldırım için tutuklama ya da gözaltı iptali yani?

GeorgeWeah
05.Temmuz.2011, 21:03
4 günlük gözaltı süresi doluyorsa yarın karar çıkacak mı demek istiyorsunuz? aziz yıldırım için tutuklama ya da gözaltı iptali yani?
Yani 4 günlük sürede savunma alınacak. Fakat rahatsızlıktan dolayı ek gözaltı süresi olur mu bilmiyorum. Ya serbest bırakılacak, ya tutuklama talebi ile sevk edilecek ya da tutuksuz yargılanacak.

Bujsas
05.Temmuz.2011, 21:04
şu kanallardan biri evimin yanında olsa hiç dava falan uğraşmam dalarım direk

sananes
05.Temmuz.2011, 21:04
Gözaltına pazar aldılar ama pazartesi sabahından başlanmış gözaltı süresine bende anlamadım yani perşembe gecesine kadar tutabilirler diye düşünüyorum.

Fenerbahçenin değeri daha da düşecektir borsada buna bir çözüm bulunmalı.

GeorgeWeah
05.Temmuz.2011, 21:06
Gözaltına pazar aldılar ama pazartesi sabahından başlanmış gözaltı süresine bende anlamadım yani perşembe gecesine kadar tutabilirler diye düşünüyorum.

Fenerbahçenin değeri daha da düşecektir borsada buna bir çözüm bulunmalı.
Şike olayının tamamen kapanması ya da Aziz Yıldırım'ın serbest bırakılması durumunda bu düşme durur. Yoksa böyle devam edecek gibi görünüyor. Eğerki tutuklama olursa da olacakları düşünemiyorum borsada.

Homer J.S
05.Temmuz.2011, 21:07
Kanallara yayın yasağı gelseydi düşme nispeten azalırdı.

GeorgeWeah
05.Temmuz.2011, 21:08
Kanallara yayın yasağı gelseydi düşme nispeten azalırdı.
Kesinlikle.

byariff
05.Temmuz.2011, 21:13
Sivasspor kalecisi Korcan savcılık tarafından tamamlanan sorgusunun ardından tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi.

bi arkadasimdan alinti.

eng1n
05.Temmuz.2011, 21:21
Sivasspor kalecisi Korcan savcılık tarafından tamamlanan sorgusunun ardından tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi.

bi arkadasimdan alinti.

Korcan savcılıka gitti mi ? ki öyle bir haber daha yok.

wolfson
05.Temmuz.2011, 21:22
şuan için korcanla ilgili hiç bir haber yok

eng1n
05.Temmuz.2011, 21:26
İbrahim akın göz altına alındı mı bu arada ?

GeorgeWeah
05.Temmuz.2011, 21:29
Alınmadı diye biliyorum. Alınmadıysa basında dolaşan resimler sonucunda alınmaması da ilginç.

sananes
05.Temmuz.2011, 21:31
Basında dolaşan resimlerin sesli videosu yoksa zaten saçma onlara delil demek. O görüntülerin sesli video olduğunu da sanmıyorum işletmelerin kullandığı basit güvenlik kameralarından alınan görüntülere benziyor.

GeorgeWeah
05.Temmuz.2011, 21:32
Basında dolaşan resimlerin sesli videosu yoksa zaten saçma onlara delil demek. O görüntülerin sesli video olduğunu da sanmıyorum işletmelerin kullandığı basit güvenlik kameralarından alınan görüntülere benziyor.
Zaten ben de basının yaptığı muhteşem başarıdan bahsetmek için öyle yazdım.

eng1n
05.Temmuz.2011, 21:33
Alınmadı diye biliyorum. Alınmadıysa basında dolaşan resimler sonucunda alınmaması da ilginç.

Bende bunun için sormuştum. Alınmadı ise basına göre şike yapan adam serbest dolanıyor.

GeorgeWeah
05.Temmuz.2011, 21:34
Bende bunun için sormuştum. Alınmadı ise basına göre şike yapan adam serbest dolanıyor.
Üstte yazdığım mesajda da belirttim. Basın belge aldık diyor. Emniyet ise İbrahim Akın'ı almıyor. İlginç gerçekten.

Bordo61Mavi
05.Temmuz.2011, 21:34
3cu dalgayi bekliyoruz halen :)

sananes
05.Temmuz.2011, 21:36
3cu dalgayi bekliyoruz halen :)

dalgalar hızlı hızlı, hızlı hızlı gelirse çok iyi olacak:) türk futbolu için çok hızlı hareket edilmesi gerekir.

Homer J.S
05.Temmuz.2011, 21:37
dalgalar hızlı hızlı, hızlı hızlı gelirse çok iyi olacak:) türk futbolu için çok hızlı hareket edilmesi gerekir.

Kesinlikle katılıyorum, süreç uzadıkça sıkıntı büyür.

canavar20
05.Temmuz.2011, 21:39
Şimdi Fenerbahçe aklansa bile(Aziz Yıldırım değil) borsadaki düşüş sebebiyle krize mi girecek? Bunun hesabını kim verecek peki? Birisi aydınlatırsa...

nekop
05.Temmuz.2011, 21:40
Yapılabiliyor mu bilmiyorum ama keşke olayların ortaya çıktığı gün takımların borsa hisseleri dondurulsaydı. Zaten isim olarak daha olayın sonucu belirlenmeden yeterince zedelenen takımlar maddi olarakta büyük kayba uğradı.

Bordo61Mavi
05.Temmuz.2011, 21:40
Turk futbolu icin kesinlikle onemli.

- 3 gun icinde kluplerin borsa degerleri
- medyanin cikarlari icin olmadik iddialar ortaya atmasi
- medyanin eski yeni bi ton insana soz hakki tanimasi
- taraftarlarin yipranmasi

vsvs , bunlar olurken gercekleri unutuyoruz. Her turlu durumda yeni sezona hazir hale gelmeye calisan takimlar var. Transfer bekliyen TD'ler var.

ToRoSKaPLaNı
05.Temmuz.2011, 21:43
Adanaspor-Altay ve Diyarbakır-Adanaspor maçlarıda incelemeye alınmış diye bir haber duydum.İStedikleri kadar incelemeye alsınlar.Hiçbirinde bir sonuca ulaşamazlar.Yahu bizim futbolcularımıza prim diye ödeyebileceğimiz para bile yokken gidip elin futbolcusuna nasıl para verelim.Üstelik Adana-Altay maçı son hafta maçıydı.Altay küme düştü o maçta.Nasıl şike iddaasına alınır anlamıyorum.

LeqenDary
05.Temmuz.2011, 21:47

Yılmaz Vural, İbrahim Akın yurtdışından çağırılmış.Kamptalarmış yurtdışında gelince sorgulanacaklar .

Varonil
05.Temmuz.2011, 21:51
Taraf gazetesi muhabiri Mehmet Baransu ne kadar çok bilgi sahibiymiş soruşturma ile ilgili.Ellerinde görüntüler varmış dediğine göre ve bu da bir iyi gazetecilik göstergesiymiş.

GeorgeWeah
05.Temmuz.2011, 21:54
Taraf gazetesi muhabiri Mehmet Baransu ne kadar çok bilgi sahibiymiş soruşturma ile ilgili.Ellerinde görüntüler varmış dediğine göre ve bu da bir iyi gazetecilik göstergesiymiş.
Fazla siyasi olacağı için yazmadım ama sen yazmışken bir not düşeyim. Tarih vererek sonuç açıklıyor. Böyle konuşmaları duyunca da olayın siyasi olduğu geliyor hep aklıma. Yaman76 adlı üyenin yorumları ciddi ciddi bana inandırıcı gelmeye başladı.

MeMo
05.Temmuz.2011, 21:56

Boldladığım yer yeterli malesef.

NisRoc
05.Temmuz.2011, 21:56
Fazla siyasi olacağı için yazmadım ama sen yazmışken bir not düşeyim. Tarih vererek sonuç açıklıyor. Böyle konuşmaları duyunca da olayın siyasi olduğu geliyor hep aklıma. Yaman76 adlı üyenin yorumları ciddi ciddi bana inandırıcı gelmeye başladı.

Daha yeni mi inanmaya basladin :)

GeorgeWeah
05.Temmuz.2011, 21:59
Daha yeni mi inanmaya basladin :)
Yok yeni değil. İlk yorumumda böyle demiştim. Komplo olabileceğini söylemiştim. Ama Emniyet Fenerbahçe ile uğraşır mı? Futbolcular içeri neden alındı o zaman dendi? buradaki yorumlarda. Fakat kesin tarihlerle Fenerbahçe'ye olacakları söylemesi ve programda Lube Ayar'ın yüzüne yarın bilgi için emniyet tarafından alınacağını söylemesi tuhaf.

Revolution
05.Temmuz.2011, 22:03
Hani deniyor ya eğer Fenerbahçe aklanırsa suçlayanlar ne diyecek diye, ya Fenerbahçe suçlu bulunursa deliller bir bir kamuoyuyla paylaşırsa komplo diyenler ne diyecek merak ediyorum. "Aaa doğruymuş" mu diyecekler? Onun için bence Fenerbahçe suçlu diyenlere bu kadar tepki gösterdikten sonra ortada fol yok, yumurta yokken iş tamamen komplo, siyasi demeyin. Fenerbahçe başkanını yine Fenerbahçeli kongre üyeleri seçecekler. Aziz Yıldırım da iktidar partisine çok uzak birisi değil haberiniz olsun.

Night_Mare17
05.Temmuz.2011, 22:05
İşin siyasetle alakası yok bence . Alınan futbolculardan ve Aziz Yıldırım'ın avukatının şike ile ilgili olduğunu söylemesi , TFF başkanının açıklama yapması.

yaman76hakanFB
05.Temmuz.2011, 22:08
NtvSpor'da bir hukukçu var. Çok güzel şeyler söylüyor. "Federasyon kanaate göre ceza veremez; öyle birşey yaparsa bunun altından kalkamaz" dedi. "Bu davanın İtalya ile ilgisi yok; çünkü İtalya'da zanlılar suçu itiraf etmişdi" diye ekledi.

NisRoc
05.Temmuz.2011, 22:10
http://www.haber61.net/foto-galeri/unlu-golculere-kelepce-soku-1139-p2.htm

Ben hiç bir fotoğrafta elleri kelepçeli birini göremedim? :) Velhasıl kelam, bu sayede "yok aga şu futbolcu gelmez, yok olur mu ancak resmini alırsınız yalan haber" vs..vs. edenlerin ne kadar da medyacı olduğunu da göstermiş oldu bu olay. Basında çıkan bütün haberlere inananlar, "Messi Fenerbahçe" de diye CNNTurk, NtvSpor, Doğan grubunun haber ajanslarında haber çıksa onlara da inanırlar mı merak ediyorum :)

MeMo
05.Temmuz.2011, 22:16
Hani deniyor ya eğer Fenerbahçe aklanırsa suçlayanlar ne diyecek diye, ya Fenerbahçe suçlu bulunursa deliller bir bir kamuoyuyla paylaşırsa komplo diyenler ne diyecek merak ediyorum. "Aaa doğruymuş" mu diyecekler? Onun için bence Fenerbahçe suçlu diyenlere bu kadar tepki gösterdikten sonra ortada fol yok, yumurta yokken iş tamamen komplo, siyasi demeyin. Fenerbahçe başkanını yine Fenerbahçeli kongre üyeleri seçecekler. Aziz Yıldırım da iktidar partisine çok uzak birisi değil haberiniz olsun.

Haklısın ama olayın patlak vermesinden sonra iktidara yakın kişilerin aldığı tavır belli.Daha fazla da konuşmak istemiyorum ama...O yüzden her denilene itiraz etmemek lazım.

Bujsas
05.Temmuz.2011, 22:33
NtvSpor'da bir hukukçu var. Çok güzel şeyler söylüyor. "Federasyon kanaate göre ceza veremez; öyle birşey yaparsa bunun altından kalkamaz" dedi. "Bu davanın İtalya ile ilgisi yok; çünkü İtalya'da zanlılar suçu itiraf etmişdi" diye ekledi.

Olay bu işte! Abi işin hukuksal yönünü juventusla bir tutmak çok başka orda adamlar itiraf ediyor yaptık diyor düşürüyolar ! Bu da demek oluyo ki kanaate göre düşürme yok bana fenerbahçe lige,kupalara devam edicek gibi geliyo bu davanında 6-7 yıla yolu var aziz yıldırımında tutuksuz yargılanmasını bekliyorum tabi bunlar beklediklerim !

Del Piero_10
05.Temmuz.2011, 22:33

Böyle bir şey olmadı. Yaptıkları itiraz hala devam ediyor, çoğu suçtan aklandılar halihazırda.

ancar
05.Temmuz.2011, 22:35
Benim kişisel görüşümü söylemek istiyorum Fenerbahçeliyim ama kimse yanlış anlamasın.

Birincisi şu anda TFF Başkanı yeni seçildi ve önlerinde büyük bir yük var. Küme düşürseler alacakları tepki vs vs uzar gider. Küme düşürmeseler alacakları tepki vs vs uzar gider buda yani "Aşağıya tükersem sakal yukarı tükürsem bıyık" misali diye düşünüyorum. Çünkü daha yeniler ve zan altında kalmamak için başka yollar olabilir. İkinci görüşüm ise küme düşürmezler transfer yasağı yada lige eksili puanla başlatma gibi ceza verebilirler. Bu arada duyduğum kadarı ile Fifa'ya bildirilecek takımların son tarihi 15 Temmuz yani 10 gün sonra bitiecek. TFF takımların bildirilmesine gelen duyumlara göre cuma günü belirleyip pazartesi günü işlemleri duyuracak. Yani bu olayın benim aldığım duyumlara göre Pazartesi netlik kazanacağı yönünde

GeorgeWeah
05.Temmuz.2011, 22:36
Böyle bir şey olmadı. Yaptıkları itiraz hala devam ediyor, çoğu suçtan aklandılar halihazırda.
O zamanki Juventus başkanı Luciano Mocci şike yaptıklarını kabul etmişti. O yüzden kararın alınması zor olmadı.

Varonil
05.Temmuz.2011, 22:37

Peki bir muhabir tarihlerine kadar nasıl bu kadar kesin konuşabiliyor? Çalıştığı Taraf gazetesini de pek açıklamama gerek yok sanırım.

GeorgeWeah
05.Temmuz.2011, 22:38
Peki bir muhabir tarihlerine kadar nasıl bu kadar kesin konuşabiliyor?
Yarın olsun. Dediği gerçekleşirse daha net konuşabiliriz. Özellikle Lube konusu.

Del Piero_10
05.Temmuz.2011, 22:38
O zamanki Juventus başkanı Juventus Mocci şike yaptıklarını kabul etmişti. O yüzden kararın alınması zor olmadı.

Moggi, Juventus başkanı değildi. Şike yaptığını hiçbir zaman kabul etmedi. Dediğim gibi yaptığı itiraz sonucu neredeyse tüm suçlamalardan aklandı.

GeorgeWeah
05.Temmuz.2011, 22:44
Moggi, Juventus başkanı değildi. Şike yaptığını hiçbir zaman kabul etmedi. Dediğim gibi yaptığı itiraz sonucu neredeyse tüm suçlamalardan aklandı.
Yanlışlık oldu. Juventus Menejeriymiş. Peki Moggi önce 5 yıl hak mahrumiyeti almışken neden ömür boyu futboldan men edildi?

Edit: Senin forumda paylaştığın Juve haberini okudum. Aslında şike yokmuş ve boş yere mi düşürülmüş Juve?

Del Piero_10
05.Temmuz.2011, 22:53
Yanlışlık oldu. Juventus Menejeriymiş. Peki Moggi önce 5 yıl hak mahrumiyeti almışken neden ömür boyu futboldan men edildi?

http://forum.turksportal.net/vb/showthread.php?t=99400

Televizyonlarda sürekli 2 gün önce patlayan skadal ile İtalya'da 2006 yılında yaşananlar karşılaştırılıyor. Her seferinde Juventus'un hakemleri ayarladığına hükmedildiğini söyleyip insanları yanıltıyorlar.

En kısa ve anlaşılır şekilde Juventus'un küme düşme nedeni: 2006 yılında Juventus yöneticisi Luciano Moggi'nin dönemin hakem atamalarından sorumlu kişisi Pairetto ile telefon görüşmeleri yaptığı tespit edildi. Bu olay o güne kadar küme düşmeyi gerektiren bir suç olmamasına rağmen yeni bir uygulamaya gidilerek görüşmelerde şike unsuruna rastlanmamasına rağmen irtibat halinde olmalarının Juventus'a haksız avantaj sağlamış olabileceği varsayılarak Juventus küme düşürüldü. Geçen sene Moggi'nin avukatları ulaştıkları yeni delilleri Napoli'de devam eden mahkemede paylaştı. Buna göre hakem atamalarından sorumlu şahısların Serie A'da yer alan 14 kulüp ile irtibat halinde olduğu, en çok görüşme yapan takım yöneticilerinin ise Inter yöneticileri olduğu anlaşıldı. Ancak bu deliller 2006 yılında mahkemeden saklandı ve Juventus'un cezalandırılması sağlandı. Davaya konu olan 2004-2005 mahkeme tarafından temiz ilan edildi, hiçbir maçta şike yapılmadığına hükmedildi.

Edit: Senin forumda paylaştığın Juve haberini okudum. Aslında şike yokmuş ve boş yere mi düşürülmüş Juve?

Evet. Nasıl oldu derseniz kulüp sahibi John Elkann'ın Massimo Moratti ile imzaladığı sponsorluk anlaşmaları(Ferrari - TIM) ve Moggi'yi kulüpten uzaklaştırmak istemesi nedeniyle üst mahkemeye yapılacak itiraz son dakikada geri çekildi.

GeorgeWeah
05.Temmuz.2011, 22:54
http://forum.turksportal.net/vb/showthread.php?t=99400

Televizyonlarda sürekli 2 gün önce patlayan skadal ile İtalya'da 2006 yılında yaşananlar karşılaştırılıyor. Her seferinde Juventus'un hakemleri ayarladığına hükmedildiğini söyleyip insanları yanıltıyorlar.

En kısa ve anlaşılır şekilde Juventus'un küme düşme nedeni: 2006 yılında Juventus yöneticisi Luciano Moggi'nin dönemin hakem atamalarından sorumlu kişisi Pairetto ile telefon görüşmeleri yaptığı tespit edildi. Bu olay o güne kadar küme düşmeyi gerektiren bir suç olmamasına rağmen yeni bir uygulamaya gidilerek görüşmelerde şike unsuruna rastlanmamasına rağmen irtibat halinde olmalarının Juventus'a haksız avantaj sağlamış olabileceği varsayılarak Juventus küme düşürüldü. Geçen sene Moggi'nin avukatları ulaştıkları yeni delilleri Napoli'de devam eden mahkemede paylaştı. Buna göre hakem atamalarından sorumlu şahısların Serie A'da yer alan 14 kulüp ile irtibat halinde olduğu, en çok görüşme yapan takım yöneticilerinin ise Inter yöneticileri olduğu anlaşıldı. Ancak bu deliller 2006 yılında mahkemeden saklandı ve Juventus'un cezalandırılması sağlandı. Davaya konu olan 2004-2005 mahkeme tarafından temiz ilan edildi, hiçbir maçta şike yapılmadığına hükmedildi.

Evet
Ya bu Türkiye'de de olursa?

Del Piero_10
05.Temmuz.2011, 22:59
Ya bu Türkiye'de de olursa?

Durum çok farklı. Dediğim gibi Juventus'un düşmesine kulübün sahibi tarafından yol verildi. Bugün devam eden Napoli'deki mahkeme Moggi'nin kişisel itirazı. Türkiye'de böyle birşey olması mümkün değil.

yaman76hakanFB
05.Temmuz.2011, 23:03
Fenerbahçelilerin sevdiği birçok kelli felli yorumcunun sustuğu yerde Lube hanım konuşuyor. İyi gün dostlarıyla kötü gün dostları birer birer ortaya çıkıyor. Benim gözümde Lube hanım ve Ogün Altıparmak bugünden sonra ayrı bir değere sahiptir. Dostlarımızı tanıyalım:

http://www.youtube.com/watch?v=-FKBs1vCeOU

vego
05.Temmuz.2011, 23:11
Özgener ifade verecek
Türkiye Futbol Federasyonu eski başkanı Mahmut Özgener, şike soruşturması kapsamında ifade verecek.

05 Temmuz 2011 Salı - 22:00
AA
Futbolda şike (http://www.sporx.com/sike/) iddialarına yönelik soruşturma kapsamında Türkiye (http://www.sporx.com/turkiye-futbol-federasyonu/)Futbol (http://www.sporx.com/futbol/) Federasyonu (TFF) eski Başkanı Mahmut (http://www.sporx.com/mahmut/) Özgener'in de ''şüpheli'' olarak ifadesine başvurulacağı öğrenildi.

Alınan bilgiye göre, bir süre önce görevini Mehmet Ali Aydınlar (http://www.sporx.com/mehmet-ali-aydinlar/)'a bırakan Mahmut (http://www.sporx.com/mahmut/) Özgener'in de yürütülen soruşturma kapsamında teknik takibe takıldığı ve bugün tutuklanma istemiyle mahkemeye sevk edilen şüphelilerden Olgun Peker ile telefon görüşmelerinin kayıtlarının olduğu gerekçesiyle Beşiktaş (http://www.sporx.com/futbol/superlig/besiktas/)'taki İstanbul (http://www.sporx.com/istanbul/) Adliyesine çağrılacağı ifade edildi.

Özgener'in önümüzdeki günlerde ''şüpheli'' sıfatıyla soruşturma savcısı Mehmet Berk'e ifade vereceği kaydedildi.

NisRoc
05.Temmuz.2011, 23:19
Tek temenniim insallah bir kanıt, delil her hangi bir şey umarım polisin elinde vardır. Umarım diğer baazı davalar gibi, "at içeri, kanıt,delil bulana kadar dursun" olmaz..

barahir
05.Temmuz.2011, 23:20
Başta Ünal Aysal'ın yaşım gereği ellerinden öpüyorum..

Umuyorum ve inanıyorum ki alnımızın akıyla bu işten çıkacağız.. Kader utansın ki bu yasa bize patladı.. Ancak sonuç ne olursa olsun bilinsin ki dimdik ayaktayız..

yaman76hakanFB
05.Temmuz.2011, 23:28
2006 yılında Gökdeniz Karadeniz'in kurşunlanmasının ardında Aziz Yıldırım varmış... Bu silahlı saldırı sonucu Gökdeniz Karadeniz'in Fenerbahçe'ye transferi gerçekleşmiş... ( Gökdeniz ne zaman Fenerbahçe'ye imza attı? :D )

(Samanyolu Haber)

-------------------------------

Fenerbahçe hemen yeni bir başkan seçmeli.

(Samanyolu Haber)

Vallahi Samanyolu Haber'in yanında DHA sütten çıkmış ak kaşık kalır. Öyle bir saldırıyor ki...

Sizce bu coşku ve hararetin sebebi ne?

Varonil
05.Temmuz.2011, 23:29
GSTV'den sonra Bursaspor TV de yayın yasağı kararı almış,duyarlı davranışları için onlara da teşekkürler.

LadroN
05.Temmuz.2011, 23:31
2006 yılında Gökdeniz Karadeniz'in kurşunlanmasının ardında Aziz Yıldırım varmış... Bu silahlı saldırı sonucu Gökdeniz Karadeniz'in Fenerbahçe'ye transferi gerçekleşmiş... ( Gökdeniz ne zaman Fenerbahçe'ye imza attı? :D )

(Samanyolu Haber)

Fenerbahçe hemen yeni bir başkan seçmeli.

(Samanyolu Haber)

Vallahi Samanyolu Haber'in yanında DHA sütten çıkmış ak kaşık kalır. Öyle bir saldırıyor ki...

Sizce bu coşku ve hararetin sebebi ne?
Abi Samanyolu'ndan korkacaksın.Ha birde Mehtap Tv falan.Ne oldukları belli onların.

Cengo
05.Temmuz.2011, 23:32
Korcan mahkemeye sevkedilmeyi bırakın daha ifade bile vermemiş.

Mahkemeye sevk edilenler:
Abdurrahman Yakut (Diyarbakırspor eski Başkanı)
Olgun Aydın Peker (Giresunspor eski Başkanı)
Beşir Acar (Mersin İdmanyurdu Asbaşkanı)‚
Murat Tanış (Mersin İdmanyurdu Tribün lideri)‚
Ömer Ülkü (Giresunspor Başkanı)‚
Coşkun Çalık (Giresunspor Yöneticisi)‚
Hakan Karaahmet(Giresunspor eski yöneticisi)‚
Özden Tütüncü (Giresunspor taraftar temsilcisi)‚
Özcan Üstüntaş (Menajer)
Serdar Berkin (Menajer)
Haldun Şenman (TFF Çalışanı)
Talat Emre Koçak (Avukat)
Abdullah Cila
Erman Ertaş
Tarık Özarslan
Özden Arslan
Mahmut Güneş (Menajer)
Ümit Aydın (Menajer)
Volkan Bahçekapılı (Emre Bölezoğlu´nun kuzeni)

yaman76hakanFB
06.Temmuz.2011, 00:00
Bir arkadaşımın mesajı: "twitter'da çok cins dedikodular dönüyor. başkanın yüzüze sorguda polisler su fırlatmış falan diyorlar. umarım doğru değildir."

Trabzonspor
06.Temmuz.2011, 00:03
Bir arkadaşımın mesajı: "twitter'da çok cins dedikodular dönüyor. başkanın yüzüze sorguda polisler su fırlatmış falan diyorlar. umarım doğru değildir."

Aziz bey bu ülkede saygı duyulan adamlardan onu kimse yapmaz yalandan yere milleti germek için yazıyorlar şunları.

ancar
06.Temmuz.2011, 00:11

onu yapmazlar bu kadar saygınlığı olan kişiyi ne kadar şu anda göz altında da olsa

Cengo
06.Temmuz.2011, 00:13
Anjiyo olan birine öyle bir hareket yapılmaz, kalp krizi geçirirse hayat boyu kurtulamaz o polis.

Varonil
06.Temmuz.2011, 00:13

Hakan Abi bildiğim kadarıyla Aziz Yıldırım'ın ifadesi alınmadı daha.En son ifadesi alınacak diye duymuştum NTVSpor'da.Bu geceyi de İstanbul Üniversitesi Kardiyoloji Enstitüsünde geçirecek.

Chinatown
06.Temmuz.2011, 00:33
Aziz Yıldırım taburcu oldumu? Akşam üzeri taburcu tarihini yarın sabah olarak vermişlerdi. Geçmiş olsun bolca. Daha sorgulanmadı ama, sorgulansa da yüzüne su atılacağı falan biraz şehir efsanesi. Sakin olmak lazım. Medyayı bu kadar bilgi kirliliği gösteriyor diye eleştirip sonra bizzat kendimiz bilgi kirliliği yaratırsak sadece kaynayan çorbanın altını daha fazla yakmış oluruz.

yaman76hakanFB
06.Temmuz.2011, 00:35
Taraf gazetisi Genel Yayin Yönetmen yardimcisi Yasemin Congar´in Esi Chris Mason bir CIA ajanı diye konuşulur. Pentagondan emekli olduğu biliniyor zaten. Pentagon=ABD Genelkurmayı... Taraf gazetesi Sevilla fenerbahçe macının ardından "Ergenekon Fenerbahçe'de" diye manset atmıştı ? Kaldıkları yerden devam ediyorlar.

http://i1107.hizliresim.com/2011/7/5/7650.jpg
http://i1107.hizliresim.com/2011/7/5/7650.jpg

byariff
06.Temmuz.2011, 00:36
Aziz Yıldırım'ın kızı Hande Yıldırım polislerin Yıldırım'ın suratına sorguda su fırlattıklarını söylemiş." (Alıntı)

Eminoski
06.Temmuz.2011, 00:44
Siyasete karıştırmak belki doğru değil her ne kadar siyaset üstüne kurulu bir oyun olsada.Aziz Yıldırım ile yıllarca uğraştılar her şampiyonluğuna her başarısına leke atıldı bu ülkede.Bana göre nadir insanlardan biri spor dünyasında olsun iş dünyasında olsun.Devir değişti Aziz Yıldırım'a bunları yapmak yapabilmek kolay değildi bu adamın babası bile neler yaptı 3 gün karakolda kalmadan çıktı şimdi ise nelerle karşı karşıya Aziz Yıldırımı çökertme adını karalama içine girmiş insanlar ülkeden önemli bir kişinin önemli bir düşüncenin,çalışkan bir ismin kayıp gitmesine imzayı atıyorlar çok yazık.

Chinatown
06.Temmuz.2011, 00:45
Taraf gazetisi Genel Yayin Yönetmen yardimcisi Yasemin Congar´in Esi Chris Mason bir CIA ajanı diye konuşulur. Pentagondan emekli olduğu biliniyor zaten. Pentagon=ABD Genelkurmayı... Taraf gazetesi Sevilla fenerbahçe macının ardından "Ergenekon Fenerbahçe'de" diye manset atmıştı ? Kaldıkları yerden devam ediyorlar.

çongar zaten efsane, kadın 15 yıl çeşitli kanalların gazetelerin londra temsilcisiydi, ülkeye bir geldi, akmaya başladı gizli belgeler. enteresan..

DisCo
06.Temmuz.2011, 00:55
Geçen akşam spor programı izliyordum. Bir spor yazarının söylediği yoruma bende katıldım. Fenerbahçe taraftarı takımının peşinde olacağına şahısların peşinden gidiyor diyordu. Bir gün geriye dönüp baktıklarında Fenerbahçe diye birşeyin kalmayacağını görecekler dedi.

Aziz Yıldırım ne yaptı ne etti bilemem tabi. Ancak biz asla şike yapmayız. Yapsak son maçlarda şampiyonluk kaybetmezdik dedi. Sohbet biraz ilerledikçe de bizimle ilgili olup olmadık şeyler yazanlar var. Yeni sezonda bu kişiler böyle konuşmaya devam ederse onları yerinde tutmayacağız dedi. İnsanında aklına ister istemez geliyor. İnsanlarla ilgili kararı verebilme ve yaptırabilme gücünü nerden buluyorsun. Bu işler hatır gönülle olmaz.

TR.CaPTaiN
06.Temmuz.2011, 03:20
Mahkemeye sevkedilen 18 kişiden 7'si tutuklandı 11 kişi serbest bırakıldı. Ntvspor Son dakika

Tutuklananlar

Abdurrahman Yakut‚ Olgun Peker‚ Haldun Şenman‚ Talat Emre Koçak‚ Coşkun Çalık‚ Hakan Karaahmet ve Ömer Ülkü

TeNaciOUS MidFieLdeR
06.Temmuz.2011, 03:24
Serbest birakilanlar kimler acaba, son dakika gelismesi ama detay yok.

TR.CaPTaiN
06.Temmuz.2011, 03:31
Emre'nin kuzeni de serbest bırakıldı.

sui generis
06.Temmuz.2011, 03:31
Mersin İdman Yurdu Asbaşkanı Beşir Acar, Mersin İdman Yurdu tribün lideri Murat Tanış, Giresunspor taraftar temsilcisi Özden Tütüncü, Levent Eriş'in yardımcısı Serdar Berkin, Altay Genel Müdürü Erman Ertaş, Menajer Mahmut Güneş, Menajer Ümit Aydın, Emre Belözoğlu'nun kuzeni Volkan Bahçekapılı, Abdullah Cila, Tarık Özarslan ve Özden Arslan tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Chinatown
06.Temmuz.2011, 03:35
6 saat süren sorgulamada sonucunda, Eski Diyarbakırspor Başkanı Abdurrahman Yakut, Eski Giresunspor Başkanı Olgun Peker, Giresunspor Başkanı Ömer Ülkü, Eski Giresunspor yöneticisi Hakan Karaahmet, Giresunspor yöneticisi Coşkun Çalık, TFF çalışanı Haldun Şenman ve Avukat Talat Emre Koçak tutuklandı.

Mersin İdman Yurdu Asbaşkanı Beşir Acar, Mersin İdman Yurdu tribün lideri Murat Tanış, Giresunspor taraftar temsilcisi Özden Tütüncü, Levent Eriş'in yardımcısı Serdar Berkin, Altay Genel Müdürü Erman Ertaş, Menajer Mahmut Güneş, Menajer Ümit Aydın, Emre Belözoğlu'nun kuzeni Volkan Bahçekapılı, Abdullah Cila, Tarık Özarslan ve Özden Arslan tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

NTV SPOR

bugünkü yargılananlar bank asya şüphelileriydi zaten. bir tek Mehmet Yıldız vardı süper ligden. Giresunspor için sıkıntı başlıyor gibi..

GeorgeWeah
06.Temmuz.2011, 03:37
Bu kadar serbest bırakılan var. Keşke suçun ne olduğu en başta açıklansaydı. Şu anda suç örgütü kapsamında gibi. Çünkü Altay'ın da maçları var deniyordu. Genel müdürü serbest kalmış. Mehmet Yıldız da bırakıldı. Korcan'ın da bırakılması sonucunda Sivas iddaası da düşecek.

TR.CaPTaiN
06.Temmuz.2011, 03:38
Şekip Mosturoğlu'nun alınma sebebi bu menajerler ve sınavlarıyla ilgili problem şeklinde bir dedikodu vardı. Eğer bu menajerler serbest kalıyorsa Şekip Mosturoğlu da muhtemelen serbest bırakılır diye düşünüyorum.

GeorgeWeah
06.Temmuz.2011, 03:38
Şekip Mosturoğlu'nun alınma sebebi bu menajerler ve sınavlarıyla ilgili problem şeklinde bir dedikodu vardı. Eğer bu menajerler serbest kalıyorsa Şekip Mosturoğlu da muhtemelen serbest bırakılır diye düşünüyorum.
Büyük ihtimal. Galiba Aziz Yıldırım ile birlikte adliyeye gönderilecek Şekip Mosturoğlu.

TeNaciOUS MidFieLdeR
06.Temmuz.2011, 03:39
Birakilanlar tutuksuz yargilanmak uzere serbest birakilmislar. Onlar icin de surec devam edecege benziyor. Yarin erken saatlerde de geri kalan saniklarin buyuk bir bolumu icin sorgulamalar devam edecekmis.

GeorgeWeah
06.Temmuz.2011, 03:42
Birakilanlar tutuksuz yargilanmak uzere serbest birakilmislar. Onlar icin de surec devam edecege benziyor. Yarin erken saatlerde de geri kalan saniklarin buyuk bir bolumu icin sorgulamalar devam edecekmis.
Demekki ciddi bir delil olmadığı için böyle bir karar verildi. Ama ilerde ceza alma durumları da var.

Cr1minaL
06.Temmuz.2011, 03:43
Şu saat hatta şu saniyeden itibaren bütün hepsini serbest bıraksınlar ama değişmeyecek tek şey Türk futbolu ve fenerbahçe tarihine sürülen bir kara leke 20 milyonu aşkın taraftarı olan bir takımın başkanı şikeden göz altına alınıyorsa zaten o iş orda bitmiştir.

Bu arada bir delil olmasa polisin böyle bir gecede aniden tutuklamalar yapacağını sanmıyorum zaten medyaya servis edilen fotoğraflarda bunları gösteriyor

GeorgeWeah
06.Temmuz.2011, 03:49
Şu saat hatta şu saniyeden itibaren bütün hepsini serbest bıraksınlar ama değişmeyecek tek şey Türk futbolu ve fenerbahçe tarihine sürülen bir kara leke 20 milyonu aşkın taraftarı olan bir takımın başkanı şikeden göz altına alınıyorsa zaten o iş orda bitmiştir.

Bu arada bir delil olmasa polisin böyle bir gecede aniden tutuklamalar yapacağını sanmıyorum zaten medyaya servis edilen fotoğraflarda bunları gösteriyor
Gözaltına alındı diye herşey bitmiş değil. Deliller var mutlaka ama basındakilere inanmayın derim. Mehmet Yıldız için de basında telefon konuşmaları vardı ama serbest kaldı. Asıl vahim olan Fenerbahçe'nin, futbolcularının ve yöneticilerinin aklanması durumunda bunun hesabını kimin vereceği?

Trabzonspor
06.Temmuz.2011, 03:55
Gözaltına alındı diye herşey bitmiş değil. Deliller var mutlaka ama basındakilere inanmayın derim. Mehmet Yıldız için de basında telefon konuşmaları vardı ama serbest kaldı. Asıl vahim olan Fenerbahçe'nin, futbolcularının ve yöneticilerinin aklanması durumunda bunun hesabını kimin vereceği?

Kimse hesap vermek zorun da değil.Belli deliller nedeniyle gözaltına alınan şahıslar var ve bu her zaman oluyor.

X vatandaş gözaltına alınıp serbest kaldığında hesap mı veriyor adliye?

Ayrıca bu kadar materyal eldeyken çok ak kişilerde yoktur ortada.

kalemci
06.Temmuz.2011, 03:55
Öyle diyorsun da Ümit bu sefer durum cidden kötü gözüküyor.Çoğu taş yerinden oynayacak gibi.İlk defa yazıyorum buraya pek kaale almamıştım bu durumu ama biraz araştırınca söylentilerin yarısı bile doğru çıksa işler çok karışacak gibi.Türk futbolu için hayırlısı olsun.

LaigLeNoiR
06.Temmuz.2011, 03:59
Umarım tutuklama kararı çıkan Giresunspor'la ilgili herkesin tutuklanma amacı çıkan olaylardır.

Kişiler önemli değil şu anda klübün göreceğiz bir zarar önemli. Eğer klüp bir yara, ceza almazsa çok çok iyi olacak.

wiccan
06.Temmuz.2011, 03:59
İlk öncelikle bucaspor taraftarı olarak buraya birşey yazmak istedim.
takımımız ikinci devre çok farklı bir performans göstermiştir ve ligde kalmak adına çok mücadele etmiştir ancak bu mücadele ne yazık ki başta MHK ve bazı güçler tarafından etkisiz hale getirilmiştir şöyle ki; bir takım 1 sezonda aleyhine 12-13 penaltı çalınıp 11-12 kırmızı kartla cezandırılır mı? 2.devredeki 1-0 kaybettiğimiz gençlerbirliği maçında yaşananları izleyen herkes gördü ceza sahasında tek başına olan gb oyuncusu topu eliyle yere indirdi hakem önünde karambol yok penaltı çalınmadı vve mücadele boyunca sürekli aleyhimize duran top çalındı sonunda yan top hastası kalecimiz londak golü yedi aynı olay ZTK kupasında GB maçında yaşandı 1-0 öndeyken karnına top çarpan onur elle müdaheleden oyundan atıldı gb penaltıyı dışarı attı çok geçmedi duran toplarla gene golü yedik bundan 1 maç sonra sivas'a 4-0 yenildik hemde kendi evinde kaybetmeyen bucaspor 4-0 yenildi peki neden? çünkü sivas'a karşı zayıf takımıız 15.dakikda takımın en eksik bölgesi olan sağ bekten haksız kırmızı kart görerekten sonra oyıuncularda moral denen birşey kalmadı maç koptu başa sait hoca geçti gene herşey düzelmeye başladı fb maçında bir pozisyon önce kesinlikle kırmızı kart görmesi gereken Gökhan Gönül oyundan atılmayarak maça devam etti 1 pozisyon sonra sağ kanattan orta yaptı top edizin koluna çarptı karar penaltı idi.MARKUS MERK-erman toroğlu-ahmet çakar-şansal büyüka ve birçok kişi bu penaltı kararı verenin hakem olmadığını düşündüklerini söylediler peki soruyorum sivas'ın son hafta maçı hangi takımlaydı peki soruyorum sivas küme düşmemek adına bizimle yarışmıyormuydu biz çok söyledik kimse dinlemedi güldü ezdi geçti ama bugün yaşannalar ortada eğer bu dosya öyle yada böyle üstü kapatılırsa 750 bin nüfusu olan Buca halkı kimselere hakkını helal etmeyecektir son maçta şarkılarla veda ettik oyuncuları çağırarak çünkü biliyorduk bu takımın onurluca mücadele ettiğini bugün takımımndan en küçük şike kuşkum yoktur ne ts ne fb maçı hiçbir maçımızı satmadık ve adete MHK tarafından küme düşürüldük bir takımın küme düşürülmesi halinde İtalya'da Messina'ya yapılan ayrıcalığın bize de yapılmasını istiyoruz 2006'da Messina son düşen takım olarak Juve'nin yerine tekrar çağrılmıştı bizde gerek görsel gerek yazılı medyayı kullanarak hakkımızı arayacağız okuduğunuz için teşekkür ederim tabiki size yanlış gelen şeyler olabilir ancak bu benim ve buca taraftarının haklı görüşüdür iyi geceler ;)

SyNdRoMe23
06.Temmuz.2011, 04:00
olayı şike'den çete - suç örgütü'ne kaydırdılar.

buraya yazıyorum. bu saatten sonra burdan bir şey çıkmaz. aziz yıldırım'ı ve fener'den veya başka takımlardan bir kaç yöneticiyi indirirler olay kapanır, sadece bu olur futbolda ki değişiklik

TeNaciOUS MidFieLdeR
06.Temmuz.2011, 04:06
Nerden cikardin simdi kume dusme falan, koyun can derdinde kasap et derdinde durumuna dondu dedigin simdi.
Umalim ki lig tescil edildigi gibi kalsin, aksi takdirde hersey tepetaklak olacaktir. Ortada bi suc varsa tabii ki korkulan olacaktir ama temennimiz bunun olmamasindan yana.

GeorgeWeah
06.Temmuz.2011, 04:14
Burada yorum yapanlara sadece bekleyin diyorum. 1-2 gün içinde herşey netleşecek. Şu anda gözaltında olanlar suçsuzdur. Savcılık gerekli yaptırımı uyguladığı zaman suçları kesinleşecek. Ayrıca Mehmet Yıldız için de basında iddaalar vardı patladı. Cüneyt Çakır'ı da söylediler. Adam belge çıksın hakemliği bırakacağım dedi. Yani kolayca harcamayın kulüpleri ve kişileri.

Chinatown
06.Temmuz.2011, 04:24
Umarım tutuksuz yargılananlar ergenekonun genelindeki gibi 10 kere geri çağırılmazlar. ama tahliyelerin de davanın geleceği açısından belirli olduğu kanaatinde değilim. medyada en fazla haber olan takımlardan biri olan giresunspor için işler iyi değil. ama mersin adman yurdu hem medyaya konu olmadı, hem de bayaa bir aklandı gibi. mehmet ali aydınlar pazartesi toplanacağız dedi, cumaya kadar da sonucu uefaya bildirmek zorundalar. sanırım su süreye kadar herkes hakim karşısına çıkacak. hayırlısı diyelim.

Night_Mare17
06.Temmuz.2011, 04:28
Nerden cikardin simdi kume dusme falan, koyun can derdinde kasap et derdinde durumuna dondu dedigin simdi.
Umalim ki lig tescil edildigi gibi kalsin, aksi takdirde hersey tepetaklak olacaktir. Ortada bi suc varsa tabii ki korkulan olacaktir ama temennimiz bunun olmamasindan yana.

Küme düşme ihtimali 3 gündür konuşuluyor . Şike varsa küme düşürülecektir , bu da bir şike soruşturması olduğu için bu ihtimal konuşulur.

GeorgeWeah
06.Temmuz.2011, 04:30
Küme düşme ihtimali 3 gündür konuşuluyor . Şike varsa küme düşürülecektir , bu da bir şike soruşturması olduğu için bu ihtimal konuşulur.
Şu anda şike soruşturmasından uzaklaşmaya başladı.

Night_Mare17
06.Temmuz.2011, 04:31
Şu anda şike soruşturmasından uzaklaşmaya başladı.

Televizyonlar bangır bangır bağırıyor . İnternette her şey yazıyor . Aziz Yıldırım'ın avukatı şike ile ilgili diyor.

edit : Yayılan görüntülerin de emniyetten alındığı söyleniyor . Emniyette o görüntüler ne arıyor ?

GeorgeWeah
06.Temmuz.2011, 04:33
Televizyonlar bangır bangır bağırıyor . İnternette her şey yazıyor . Aziz Yıldırım'ın avukatı şike ile ilgili diyor.
Ben sadece savcının kararına inanırım. Herkes hakkında çok sağlam delil var diyordu basın ama o kişiler serbest kaldı. Bu işin sonunda olacaklar 1-2 güne belli olacak zaten.

TeNaciOUS MidFieLdeR
06.Temmuz.2011, 04:34

Ben Bucali arkadasin cumlesine istinaden yazmistim onu. Kume dusen olursa biz cikalim diye fikir belirtmis. Yargilama sonucu gerekirse tabii ki kume dusurme de gundeme gelebilir, aksi yonde bisey demedim, sadece temennimi belirttim.

Night_Mare17
06.Temmuz.2011, 04:35
Ben sadece savcının kararına inanırım. Herkes hakkında çok sağlam delil var diyordu basın ama o kişiler serbest kaldı. Bu işin sonunda olacaklar 1-2 güne belli olacak zaten.

Bende savcıya inanırım tabi ki öbürküler sadece bir iddia. Fakat soruşturmanın şike ile ilgili oldugunu hatırlatmaya çalıştım . O kadar yazılıp çizildi şike ile ilgili diye. 1-2 kişinin konuşması ile şike ile ilgili olmadığını iddia edenlerde var.

NisRoc
06.Temmuz.2011, 07:01
Arkadaşlar yine yazıyorum her şeyi bir yana bırakın.. Sadece şunu dileyin.. "Insallah her hangi bi delil vardır" yoksa malumunuz bu hökümet bir çok kişiyi " içeri atalım delil varsa yargılarık" mantığıyla hareket ediyor. Deliller netlesene kadar, veyahutta her hangi baska bir delil didik didik aranıp bulununcaya kadar bu dava böyle devam eder.

DisCo
06.Temmuz.2011, 10:05
Sosyal ağlar günümüzün bir gerçeği ama herkesin kendi yorumlarını paylaşmasını rica ediyorum.

Varonil
06.Temmuz.2011, 10:22
Geçen akşam spor programı izliyordum. Bir spor yazarının söylediği yoruma bende katıldım. Fenerbahçe taraftarı takımının peşinde olacağına şahısların peşinden gidiyor diyordu. Bir gün geriye dönüp baktıklarında Fenerbahçe diye birşeyin kalmayacağını görecekler dedi.

Fenerbahçe taraftarları şu anda suçsuz olduğunu düşündüğünü başkanına destek olmaktadır.Şu anda yapılması gereken budur.He suçlu olur,şikeden hüküm giyer.Birşey yaptıysak en ağır şekilde cezamızı çekeriz ve camia bu pisliği yapanları en kısa sürede temizler.Ondan sonra gereken tepkimizi ortaya koyarız siz merak etmeyin. ;)

SaLviO
06.Temmuz.2011, 10:25
28 kişi daha adliyeye sevk edildi.Emenike,sezer,şekip,mecnun,bülent de adliyeye sevk edilenler arasında

Zekirdek
06.Temmuz.2011, 10:31
Aralarında Sezer Öztürk, Emenike, Şekip Mosturoğlu, Cemil Turan, Bülent Uygun, Mecnun Odyakmaz'ın da bulunduğu 26 kişi adliyeye sevk edildi. / sporx.com

wolfson
06.Temmuz.2011, 10:34
Medyada bi şeyler çıktı ama anlamadığım medyanın dediklerinin hepsi mi yalan? Medayda fotoraflar filan çıktı direk ilk baştan beri dolu kişinin ismi verildi. Sonra bi anda durum tamamen değişti. Bazı cümleleri farklı anlamlarda kullandıkları söylendi, aziz yıldırımın kendisini takip eden aracı farkettiği hemen talimat verdiği ama polislerin bunu telefon konuşmalarından duyup hemen plakayı düşürdüğü söylendi. Şimdi de hiç sorgusu alınmadığı ve anjiyo olduğu için 72 saat dinlenmek zorunda olduğu ve tutukluluk süresi biteceğinden bu nedenle serbest kalacağı söyleniyor. Bu tür iddalar varken bir klüp başkanını gözaltına almak bu kadar mı kolay :D Elinde bir şey varsa alırsın. Yoksa hiiiç bunları açmayacaksın millete çamur atmıcaksın. Ne hale geldi Türkiye'miz...

wolfson
06.Temmuz.2011, 10:35
Aralarında Sezer Öztürk, Emenike, Şekip Mosturoğlu, Cemil Turan, Bülent Uygun, Mecnun Odyakmaz'ın da bulunduğu 26 kişi adliyeye sevk edildi. / sporx.com

Peki Aziz Yıldırım hakkında ne bilgi var? Ameliyat nedeniyle dinleniyor muymuş?

Zekirdek
06.Temmuz.2011, 10:40
Peki Aziz Yıldırım hakkında ne bilgi var? Ameliyat nedeniyle dinleniyor muymuş?

Hala hastanede diye biliyorum. Gördüğüm birşey olursa yazacağım.

Edit: Aziz Yıldırım hariç herkesin sorgulaması tamamlanmış ve adliyeye sevkedilmiş oldu.. / Mete Güçlü

wolfson
06.Temmuz.2011, 10:44
İşte bi yerde okudum aziz yıldırım anjiyo olduğundan 72 saat dinlenmesi lazım bu süre içerisinde gözaltı süresi bitiyor. Sorgu olmadığından dolayı serbest kalacak denilmiş. Böyle bir şey mümkün mü?

nannar
06.Temmuz.2011, 10:47
Ellerinde delil olmasa Aziz Yıldırım da olsa Aziz Yılmaz da olda, Nuri Yıldırım da olsa alamazlar. İllaki delil varki alıyorlar.Yasalar önünde her vatandaş eşittir. Bir kulübün başkanı ile bir köylü aynı şekilde yargılanabilsin diye çıkıyor zaten yasalar. komik komik yorum yazmayın. koskoca aziz başkan nasıl alınır falan diyenler var :) Senin aziz başkanınla benim aramdaki fark nedir acaba? :)

bir de fenerbahçe açısından olayın ekonomik boyutu oluştu. 2 günde zararın 500 milyonlara ulaştığı yazılıyor borsadan dolayı. şimdi mantıklıca bir düşünün, milyonlarca taraftarın üzülüp kahrolacağını,kulübün şikeci damgası yiyeceğini, borsada milyonlarca zararların oluşacağını önceden bile bile elinde hiçbir kanıt olmadan böyle bir operasyon yapar mı sizce emniyet güçleri?

Varonil
06.Temmuz.2011, 10:47
İşte bi yerde okudum aziz yıldırım anjiyo olduğundan 72 saat dinlenmesi lazım bu süre içerisinde gözaltı süresi bitiyor. Sorgu olmadığından dolayı serbest kalacak denilmiş. Böyle bir şey mümkün mü?

Aziz Yıldırım'ın sağlık durumu gayet iyi.Sadece dün anjiyo olduğu için Kardiyoloji Enstitüsünde kaldı.Bugün oradan çıkacaktır ve ifade vermeye gidecektir diye düşünüyorum.Gözaltına aldılarsa sorgusunu da alacaklardır bence.

Varonil
06.Temmuz.2011, 10:50
Ayrıca şu "ateş olmayan yerden duman çıkmaz" edebiyatı yaparak şikeci Fenerbahçe temennilerini buraya yansıtanlar,olur da aklanırsak o zaman ne diyecekler çok merak ediyorum :)

Bujsas
06.Temmuz.2011, 10:50
Sezer,Emenike,Korcan bunlar da serbest kalırsa klüp açısından biraz daha rahatlarım . . .

di canio
06.Temmuz.2011, 11:03
Aziz Yıldırım'ın emniyette ifade vermeyeceği söylendi az önce bir kanalda. Savcıya konuşacakmış.

SaLviO
06.Temmuz.2011, 11:06
Bugun dananın kuyruğu kopacak herşey bugun belli olucak

Del Piero_10
06.Temmuz.2011, 11:32

Gerekirse gözaltı süresi donduralabilir.

Vieri
06.Temmuz.2011, 11:33
Ben adli makamlar tarafından suçludur şeklinde resmi bir açıklama yapılmadan kimsenin suçlu ilan edilmemesi gerektiğine inanıyorum. Bu sebeple ne kadar sevmesemde Aziz Yıldırım'da şu anda resmi bir açıklama olmadan suçsuzdur. Ve diğerleri basının yansıttığı gibi gözaltına alınmak demek potansiyel bir suçu olabilir anlamı taşır ama kesin bir suçludur demek değildir. Yapılan yayınları yanlış buluyorum.

Ek olarak Fenerbahçe'nin düşürülmesi marka değeri şişirilmiş bu ligin tamamen dibe vuracağıdır. Fenerbahçe olmazsa Galatasaray'ın tadı, Beşiktaş yada Galatasaray olmazsa Fenerbahçe'nin tadı, tat olmazsa Türkiye ligi çekilmez.

Del Piero_10
06.Temmuz.2011, 11:51
‘5 maçı biliyorduk’

Futbol Federasyonu Başkanı Aydınlar, şike soruşturması savcısı Berk’i ziyaret etti; ‘F.Bahçe’nin son 5 maçının sonuçlarını oynanmadan biliyorduk’ bilgisiyle şoke oldu

Savcılıktan bilgi alan TFF heyeti, duydukları karşısında şaşkınlığa uğradı: “F.Bahçe’nin son 5 maçının sonuçlarını önceden biliyorduk. Kimse itiraz edemiyor. Deliller sağlam.”

Mehmet Ali Aydınlar başkanlığındaki federasyon yönetimi dün hareketli bir gün geçirdi. Önce İstanbul Adliyesi’ne giderek Savcı Mehmet Berk ile yarım saatlik bir görüşme yapılarak bilgi alındı. Ardından İl Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ile bir araya gelindi. Son olarak F.Bahçeli yöneticiler İstinye’deki TFF binasına gelip Aydınlar ve ekibiyle görüştü. TFF heyeti, özellikle Savcılıkta aktarılan bilgiler karşısında şoke oldu.

Savcılık, “Biz, F.Bahçe’nin takibe aldığımız son 5 maçının sonuçlarını önceden biliyorduk. Uzun süredir bu işin peşindeyiz. Delillerimiz oldukça sağlam. Gözaltına aldığımız kişilerin önüne belgeleri koyuyoruz, kimse inkar edemiyor” dediler. Savcılık şu an belge veremeyeceklerini de belirtti.

AYDINLAR: DURUM VAHİM
Mehmet Ali Aydınlar’ın, “Durum çok vahim gözüküyor. Bu kadarını beklemiyordum” dediği öğrenildi. Yapılan ziyaretlerde, “F.Bahçe’nin başta küme düşme olmak üzere ağır bir yaptırımla karşı karşıya kalabileceği ve bazı isimleri ağır hapis cezası beklediği” kanaatinin oluştuğu kaydedildi.

LİGLER ERTELENEBİLİR
UEFA’nın, 15 Temmuz’daki Devler Ligi ön eleme kuraları nedeniyle federasyondan bilgi istediği ancak TFF’nin savcılıktan raporlar gelmediği için eli kolu bağlandığı bildirildi. Eğer sürecin uzaması halinde 5 Ağustos’ta başlayacak liglerin ertelenmesinin düşünüldüğü ifade edildi.

PAZARTESİ KARAR YOK
TFF yönetimi, 11 Temmuz’da saat 14.00’te Süper Lig başkanlarını toplantıya çağırdı. Ancak toplantının bilgi verme amacı taşıdığı ve karar alınmayacağı kaydedildi. Aydınlar ise gün içinde önce “15 Temmuz’a kadar karar vermeye çalışacağız”, sonra “Soruşturmanın bitmesini bekleyeceğiz” diyerek kafa karıştırdı.

EMRE BELÖZOĞLU AYDINLAR'LA GÖRÜŞTÜ
Fenerbahçeli futbolcu Emre Belözoğlu, dün Sarı-Lacivertli kulübün yöneticilerinin ardından sürpriz bir şekilde TFF’nin İstinye’deki merkezine geldi. Emre, basına görüntü vermemek için binadan çıkmazken, Başkan Aydınlar, “Evet, Emre ile görüştük, konuştuk. Bununla ilgili bir şey yok. Ziyarete gelmiş” dedi. Emre’nin yeğeni Volkan Bahçekapılı dün tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilmişti.

TRABZON TEŞVİK DENEMİŞ
Bordo-Mavili kulübün, emniyetten sızan bilgilere göre Fenerbahçe’nin oynadığı Sivasspor ve Eskişehir maçları öncesi teşvik primi göndermek için devreye girdiği, ancak başarılı olamadığı ileri sürüldü. İki karşılaşma da F.Bahçe’nin galibiyetiyle sonuçlanmıştı.

HTSPOR

Vieri
06.Temmuz.2011, 11:54
basın bu kadar detayı nasıl öğrenebiliyor çok merak ediyorum, az önce milliyet'te bir haber okudum federasyon yetkilileri ile fenerbahçe yöneticileri toplantıya girmişler bla bla toplantıda geçenleri yazmışlar, sanırsın gazeticilerde yanlarında.. Demekki içeriden birileri toplantıda geçenleri basına sızdırıyor veya gazeticilerde ortam dinlemesi yapıyor : )

bjk4ever
06.Temmuz.2011, 11:56
Bu olaylarin altindan birsey cikmazsa zaten Ergenekon'da yipranmis Turk emniyeti ve cumhuriyeti bu rezilligi nasil ortecek? Elinde sonuca gidecek delil yokken 50 kisiyi pazar sabahi terorist alir gibi goz altina alip serbest birakmak neyin nesidir? Tam bir rezalet olur, sadece Turkiye icinde degil tum dunyaya rezil oluruz. Bir Italya kadar olamadik....

Varonil
06.Temmuz.2011, 11:58
Şu dediği öğrenildi ile biten haberler nasıl öğreniliyor bir türlü anlayamadım gitti :)

di canio
06.Temmuz.2011, 12:00
basın bu kadar detayı nasıl öğrenebiliyor çok merak ediyorum, az önce milliyet'te bir haber okudum federasyon yetkilileri ile fenerbahçe yöneticileri toplantıya girmişler bla bla toplantıda geçenleri yazmışlar, sanırsın gazeticilerde yanlarında.. Demekki içeriden birileri toplantıda geçenleri basına sızdırıyor veya gazeticilerde ortam dinlemesi yapıyor : )

Bu tür haberlerin çıktığı medya organları büyük çoğunlukla aynı kaynaklı. Doğan Grubu ve hükümet yanlısı medya organları takip edilirse diğer yayıncılarla aradaki fark görülebilir.

canavar20
06.Temmuz.2011, 12:15
Demek Fenerbahçe'nin Buca'yı 5-3 yeneceğini biliyorlardı. Hatta Guiza'nın da gol atacağını. Yalnız bu senaryo kim hazırladıysa oskarlık bir senaryo bence. Ya da Karabük maçını da mı? Ankaragücü'nü 6-0 yeneceğimizi de mi?

yaman76hakanFB
06.Temmuz.2011, 12:15
Emre Belözoğlu'na niye kimse birşey sormuyor? Çok merak ettim. Kuyuya taşı atan o. Bu dokunulmazlık nereden? Aklıma kötü şeyler geliyor.

Artık takım içinde de bir temizlik şart. Eğer bütünüyle ele geçirmezlerse; kulübü bütünüyle onlara teslim etmezsek... Hem yönetim, hem futbolcular arasında bu operasyonun kaynağı olan grupla ilişkisi olan kişileri ve sponsorları bütünüyle uzaklaştırmak şart. Ya bütünüyle teslim alacaklar; ya bütünüyle onlardan arınacağız. Bu bir yol ayrımıdır.

Bujsas
06.Temmuz.2011, 12:18
Valla ben düşceğimize inanıyorum ligden kurtuluş yok gibi

Del Piero_10
06.Temmuz.2011, 12:28
Bu tür haberlerin çıktığı medya organları büyük çoğunlukla aynı kaynaklı. Doğan Grubu ve hükümet yanlısı medya organları takip edilirse diğer yayıncılarla aradaki fark görülebilir.

Bu tür haberlerin çıktığı kaynaklar; Habertürk, Doğan medya, Samanyoluhaber, Sabah, Akşam... Neredeyse medyanın tamamı. Normalde hiçbir zaman birbirlerini tasdik etmeyen medya organları.

yaman76hakanFB
06.Temmuz.2011, 12:36
Doğan Holding en büyük rakibi olan Digitürk'ü batırma derdinde... Bu sebeple körüklüyor. yayın ihalesinden kalma hesabı var.

Yalnız ben bu Emre meselesine fena takıldım.

di canio
06.Temmuz.2011, 12:39
Bu tür haberlerin çıktığı kaynaklar; Habertürk, Doğan medya, Samanyoluhaber, Sabah, Akşam... Neredeyse medyanın tamamı. Normalde hiçbir zaman birbirlerini tasdik etmeyen medya organları.

Eksik yazmış olabilirim. Bu operasyonla ilgili olasılıklardan ziyade hüküm verici nitelikte haberler yapan ve yayan yayın organları diye açarsam daha net olur sanırım.

BaFraLı
06.Temmuz.2011, 13:08
http://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/270556_222928497747269_118325551540898_695029_5310 339_n.jpg

http://a4.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/265115_222928521080600_118325551540898_695030_6087 456_n.jpg

http://a6.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/264297_222928537747265_118325551540898_695031_7802 382_n.jpg

Çok yıpranmışlar. Umarım varsa birşey ortaya çıkar.

Eminoski
06.Temmuz.2011, 13:17
Bülent Uygun'a genelde sevilmeyen adam tipiyle bakılıyor İzmir'de bir mekanda denk geldik çok sempatik bir adam devamlı gülen şakalaşan biriydi arkadaşları ile ama çapkın ve şımarıklığıda vardı tipinde :) böyle işlerde olması üzücü.

LaigLeNoiR
06.Temmuz.2011, 13:17
Bırakılanlar tutuksuz yargılanacaklar. Bu sevindirici bir olay, hepsine geçmiş olsun. Fakat tutuklananlara bakınca da Giresunspor adına çok sıkıntılı bir tablo ortaya çıktı. 7'nin 4'ü bizim kulüpte eski yada halihazırda yönetici. Bunların suçlamalarında maç sonuçlarını etkileme yoksa olay ceza kanununa girer, suç şahsidir ve kulübü bağlamaz. Ama maçları etkileme de varsa spor kanunu da devreye girer, bu kez kulübü de bağlar. İnşallah birinci seçenektir.

sananes
06.Temmuz.2011, 13:21
Burada yazan bazı arkadaşlara sözüm neymiş efendim "çok sağlam deliller olmadan alamazlarmış bu insaları" yahu -alacağız abi bu maçı merak etme sen- demiş bir insan bunu bile delil olarak çıkartıyorlar insaların önüne.O dünki fotoğraflar sonra, onların nesi delil? bi onları delil olarak gösterebilen zihniyet açıklasın nesi delil onların? bu insanlar zaten tanışan, görüşen ve muhtemelen her maç öncesi yemek yiyen kişiler değiller mi? bunu anlamak zor mu yani

Redrum
06.Temmuz.2011, 13:43
Burada yazan bazı arkadaşlara sözüm neymiş efendim "çok sağlam deliller olmadan alamazlarmış bu insaları" yahu -alacağız abi bu maçı merak etme sen- demiş bir insan bunu bile delil olarak çıkartıyorlar insaların önüne.O dünki fotoğraflar sonra, onların nesi delil? bi onları delil olarak gösterebilen zihniyet açıklasın nesi delil onların? bu insanlar zaten tanışan, görüşen ve muhtemelen her maç öncesi yemek yiyen kişiler değiller mi? bunu anlamak zor mu yani

Dediğin gibi olsa içeri alırlar mı sence? Yahu ben bu fanatizmi hiç anlamıyorum. Bugün Adnan Polat'ı alsalar Ünal Aysal'ı alsalar içeri "Hayır olmaz öyle şey biz yapmayız biz süperiz biz çok iyiyiz meleğiz" demem yani. Dönüyor ortada bir şeyler bunu küçük çocuklar bile biliyor. Aziz Yıldırım türkiye'de en güçlü, uğraşılması en zor adamlardan birisidir. O yüzden yargının "fenerbahçe kulübü başarılı olamasın şampiyon olamasın yaşasın cimbombom ehe" mantığıyla yaklaşıyormuş gibi cümleler yazmanız beni güldürüyor sadece.

sananes
06.Temmuz.2011, 13:58
Dediğin gibi olsa içeri alırlar mı sence? Yahu ben bu fanatizmi hiç anlamıyorum. Bugün Adnan Polat'ı alsalar Ünal Aysal'ı alsalar içeri "Hayır olmaz öyle şey biz yapmayız biz süperiz biz çok iyiyiz meleğiz" demem yani. Dönüyor ortada bir şeyler bunu küçük çocuklar bile biliyor. Aziz Yıldırım türkiye'de en güçlü, uğraşılması en zor adamlardan birisidir. O yüzden yargının "fenerbahçe kulübü başarılı olamasın şampiyon olamasın yaşasın cimbombom ehe" mantığıyla yaklaşıyormuş gibi cümleler yazmanız beni güldürüyor sadece.

bunları yazabildiğine göre beni forumda çok tanımayan birisin demektir.Ayrıca hukuk bilmem ben ama suçluluğu kesinleşmemiş herkes suçsuzduru bilir çocuklar aziz yıldırım şike yapıyoyu değil.İyi o zaman sizin mantığınızla davanın devam etmesine gerek yok sonuçta ortada bir şeylerin döndüğünü çocuklar bile biliyormuş değil mi:) o fotoğraflar gibi "saçma" deliller değil de gerçekten şike olduğunu ispat edecek deliller çıkarsa ortaya o zaman oturur konuşuruz ama şu an medyada kanıt diye geçen şeyler saçmalığın daniskası.

GeorgeWeah
06.Temmuz.2011, 13:58
Doğan Holding en büyük rakibi olan Digitürk'ü batırma derdinde... Bu sebeple körüklüyor. yayın ihalesinden kalma hesabı var.

Yalnız ben bu Emre meselesine fena takıldım.
Hakan abi senin en başta yazdıklarına inanıyorum şu anda. Çünkü şike diye bir sürü şey yazdılar. Şimdi tutuklananlar için ise suç örgütü kapsamında diyor. Eğer futbolcular da serbest kalırsa Fenerbahçe'ye birşey olmayacak. Sadece Aziz Yıldırım alınacak gibi. Böylece yönetim düşecek ve yeni başkan seçilecek. Ayrıca Ankaragücü dün açıklama yapmış. Şike soruşturması demekki Emre'yi de alın. Nasıl şeyler oluyor anlamadım? Daha fazla siyasete kaymak istemiyorum ama artık ben de rahatsız olmaya başladım.

nouma16
06.Temmuz.2011, 14:04
işin içinde melih gökçek varsa herşey olabilir bence.
bakarsınız ankaraspor süper lige çıkmış, fenerbahçe bank asya'ya düşürülmüş.

byariff
06.Temmuz.2011, 14:18
Bulent Uygun'un Ali Kiratli'dan 200.000 TL aldigi goruntuler 2 bayan polis tarafindan 2 farkli acidan goruntulenmis durumda.goruntu var.

+

bide bu kadar dosya var galiba

http://s3.amazonaws.com/twitpic/photos/full/339220037.jpg?AWSAccessKeyId=AKIAJF3XCCKACR3QDMOA&Expires=1309948538&Signature=H5%2BJJC%2FmIExTA2fCg0RjcATUkKQ%3D

eng1n
06.Temmuz.2011, 14:21
Mecnun otyakmaz ve Şekip M. serbest bırakılırsa Aziz yıldırımda serbest bırakılacak demek. Bugün adliyeye sevk edilenlerin durumu açıklanır dimi ?

Zekirdek
06.Temmuz.2011, 14:21
Bence;

Delil olarak belirtilen görüntü ve görüşmelerden çok daha net delil yok ise çok rahat aklanacağımızı düşünüyorum. Sonuçta ortada bir suç üstü yok diye biliyorum. Ondan dolayıda ciddi bir sorun yok. Klübümüze zarar gelmeyeceğine eminim fakat şahıslar zarar görebilir.

ancar
06.Temmuz.2011, 14:22
Büyük ihtimalle açıklanır

ancar
06.Temmuz.2011, 14:23
Borsadak, düşüş devam ediyor hala

FENER 47.80 -5.81%

Son güncelleme saati: 12:29

Sirius Black
06.Temmuz.2011, 14:25
Emre'nin kuzeni de serbest bırakıldı.

Serbest bırakıldı fakat tutuksuz yargılanacak.

di canio
06.Temmuz.2011, 14:30

Operasyonun siyasi olduğunu düşünenlerdenim. O bağlamda değerlendirince; "fenerbahçe kulübü başarılı olamasın şampiyon olamasın yaşasın cimbombom ehe" gibi sığ değil de daha derin düşüncelerle gerçekleştiğini düşünüyorum. Siyaset konuşmak yasak, biliyorum. Defalarca yazdık ama yineleyelim. Hala mahkemeye çıkmamış, haklarında kesinleşmiş herhangi bir suç yokken yaklaşık olarak 3 yıldır Silivri'de hapiste yatan yazarlar var. Eğer bizim düşündüğümüz gibi 'siyasi' bir operasyon ise az önce bahsettiğim yazarların durumunda olduğu gibi birilerinin hapiste yatması için, en hafifi toplumun gözünde lekelenmesi için kesinleşmiş suça, delile gerek yok bazı idarecilerin anlayışında. Az önce de yazdım, ben operasyonun siyasi olduğunu düşünüyorum. Okyanuslar eskisi kadar büyük değil.

Bulent Uygun'un Ali Kiratli'dan 200.000 TL aldigi goruntuler 2 bayan polis tarafindan 2 farkli acidan goruntulenmis durumda.goruntu var.

+

bide bu kadar dosya var galiba

http://s3.amazonaws.com/twitpic/photos/full/339220037.jpg?AWSAccessKeyId=AKIAJF3XCCKACR3QDMOA&Expires=1309948538&Signature=H5%2BJJC%2FmIExTA2fCg0RjcATUkKQ%3D

İlk yazdığınızın kaynağı nedir? Sizin ifadeniz ise kesinliği nereden gelmekte?

byariff
06.Temmuz.2011, 14:32
Operasyonun siyasi olduğunu düşünenlerdenim. O bağlamda değerlendirince; "fenerbahçe kulübü başarılı olamasın şampiyon olamasın yaşasın cimbombom ehe" gibi sığ değil de daha derin düşüncelerle gerçekleştiğini düşünüyorum. Siyaset konuşmak yasak, biliyorum. Defalarca yazdık ama yineleyelim. Hala mahkemeye çıkmamış, haklarında kesinleşmiş herhangi bir suç yokken yaklaşık olarak 3 yıldır Silivri'de hapiste yatan yazarlar var. Eğer bizim düşündüğümüz gibi 'siyasi' bir operasyon ise az önce bahsettiğim yazarların durumunda olduğu gibi birilerinin hapiste yatması için, en hafifi toplumun gözünde lekelenmesi için kesinleşmiş suça, delile gerek yok bazı idarecilerin anlayışında. Az önce de yazdım, ben operasyonun siyasi olduğunu düşünüyorum. Okyanus ötesi uzak değil.

İlk yazdığınızın kaynağı nedir? Sizin ifadeniz ise kesinliği nereden gelmekte?

hocam twitterden bi arkadas yazmis bende buraya koydum

RaSenGan
06.Temmuz.2011, 14:33
İsteyen istediği kadar mesaj atabilir buna kimse karışamaz.

di canio
06.Temmuz.2011, 14:39
hocam twitterden bi arkadas yazmis bende buraya koydum

Kesinlik belirten ifadeleri, hele ki yetkili kaynaklardan gelmiyorsa burada paylaşmasak daha doğru olur bana göre. Burada yazanların büyük kısmı basının oluşturduğu bilgi kirliliğinden, resmi açıklamalar olmadan hüküm verilmesinden falan şikayet ediyor, ediyoruz. Biraz daha hassas yaklaşılmasını rica ederim.

nannar
06.Temmuz.2011, 14:55
Bence;

Delil olarak belirtilen görüntü ve görüşmelerden çok daha net delil yok ise çok rahat aklanacağımızı düşünüyorum. Sonuçta ortada bir suç üstü yok diye biliyorum. Ondan dolayıda ciddi bir sorun yok. Klübümüze zarar gelmeyeceğine eminim fakat şahıslar zarar görebilir.

görüntü ve görüşmeler yeterli delil değil mi yani ? :D Eğer Aziz Yıldırım'ın basında bahsedilen tarlaydı başaktı konuşmaları varsa Aziz Yıldırım'a tarlanın yerini sorarlar :) Yani görüntü ve görüşmelerle şike yapıldığı kanıtlansa bile sanırım burda Fenerbahçeli arkadaşlar hala "Bizim kulüp olarak zarar görmememiz lazım" diyecekler.Yahu bu bahsi geçen şikeleri bu adamlar (eğer yaptılarsa) babalarının hayrına mı yapmışlardır ? Söz konusu bir kulübün sportif başarısı ise o kulüp de en ağır şekilde cezalandırılır. Yok ligin marka değeri düşecekmiş, ekonomik değeri düşecekmiş, kaos yaşanacakmış,Avrupada lig kalitemiz düşecekmiş vs vs hepsi hikaye.Eğer ortada birşeyler dönmüşse mutlaka tüm kulüp ve kişiler caydırıcı şekilde cezalandırılmalıki ilerleyen yıllarda Türkiye ligi ve türk futbolu kazansın. Şiddet yasasının çıktıgına en çok sevinenlerdenim fakat uygulama noktasında bu kadar keskin ve çabuk olunacağını inanın aklım kesmiyordu, takdir ettim yani.

Ama çok ince bir nokta var. Eğer gözaltına alınan bu şahıslar yargı önünde aklanırlar ve bu yasa kapsamındaki suçları işlemedikleri açıklanırsa kesinlikle hem kamuoyunun hem de spor camiasının bunan inanması ve başta (her ne kadar günahım kadar sevmesem de) Fenerbahçe spor kulübü ve yöneticileri olmak üzere soruşturlarak aklanan tüm kişi ve kulüplere saygı göstermesi gerekmektedir. Umarım süreç hızlı işler de en kısa sürede hak ve adalet yerini bulur.

byariff
06.Temmuz.2011, 15:38
Di canio "Eskişehir'in hocası, Ali Kıratlı'dan 200 bin TL aldı, 2 polis sevgili kılığında bunu kameraya çekti." bunu yazmistim haberin kaynagini buldum buyur

http://www.internetspor.com/spor/super-lig/polis-uyguna-oyle-bir-tuzak-kurdu-ki-83332.html?v=1309951503

di canio
06.Temmuz.2011, 15:45
Di canio "Eskişehir'in hocası, Ali Kıratlı'dan 200 bin TL aldı, 2 polis sevgili kılığında bunu kameraya çekti." bunu yazmistim haberin kaynagini buldum buyur

http://www.internetspor.com/spor/super-lig/polis-uyguna-oyle-bir-tuzak-kurdu-ki-83332.html?v=1309951503

Özellikle suçlama içeren yazılara kaynak yazılırsa daha doğru olur kanısındayım. Yoksa yazdıklarımın seninle kişisel olarak ilgisi yok. Ben itibar etmiyorum bu konuyla ilgili basında çıkan hiçbir habere şu an için. Benim için tek önemi yayın organlarının ifade ettiği anlam.

Şekip Mosturoğlu ve İlhan Ekşioğlu'nun sorgulanması tamamlanmış.

Düzenleme: Mecnun Odyakmaz'ın sorgusu da bitmiş.

GeorgeWeah
06.Temmuz.2011, 15:47
Adliyedeki sorgular tamamlanmış. Genel resme bakılarak emniyet ve adliyedeki savunmalar karşılaştırılarak karar verilecekmiş. Akşamüstü 18:00 a kadar kararın çıkacağını düşündüklerini söyledi.

Kaynak: NTVSpor

TeNaciOUS MidFieLdeR
06.Temmuz.2011, 15:53
Özellikle suçlama içeren yazılara kaynak yazılırsa daha doğru olur kanısındayım. Yoksa yazdıklarımın seninle kişisel olarak ilgisi yok. Ben itibar etmiyorum bu konuyla ilgili basında çıkan hiçbir habere şu an için. Benim için tek önemi yayın organlarının benim için anlamı.

Şekip Mosturoğlu ve İlhan Ekşioğlu'nun sorgulanması tamamlanmış.

Zaten gosterilen kaynak da laf kalabaligindan ibaret. Bunu butun medya yapiyor. Elindekileri kusuyorlar tek tek. Tahmin ediyorum ki eldeki kanitlar hicbir sekilde disariya sizmis degiller. Kimin neyle suclandigina dair sadece ongoruleri takip ediyoruz medyadan. Yurutulen diger mahkemelerde de oldugu gibi sanik olanlarin ustune suclu damgasini hemen vuruyoruz. Allah kimseyi mahkemelere dusurmesin su Turkiye manzarasinda diyorum, ilave olarak da medyanin diline dusurmesin :).

nannar
06.Temmuz.2011, 16:16
"antu" aragazı hazırlamış hemen :D

yaman76hakanFB
06.Temmuz.2011, 16:40
Arkadaşlar! Emre Belözoğlu'nun Hakan abisinin himayesinde olduğu yıllardan itibaren kimliğini ve çevresini az buçuk herkes gibi biliyorsunuz. Tekrar soruyorum: Ona niye hiç kimse birşey sormuyor? Bu kuyuya taşı atan ilk kişi o. Bu operasyon spor amaçlı bir operasyonsa ilk Emre'yi çağırmaları gerekmez mi? Emre'ye öyle bir mesaj atma hakkını ve aklını kim vermiş?

yaman76hakanFB
06.Temmuz.2011, 16:53
Kulübümüz başkanı ve yöneticilerinin dahil oldukları soruşturmaya ilişkin tüm detaylar yönetim kurulumuz ve kulübümüz avukatları tarafından dikkatle takip edilmeye devam edilmektedir. Dün Türkiye Futbol Federasyonu'na bir ziyaret gerçekleştiren yönetim kurulu üyelerimiz TFF yönetimi ile de sürekli olarak istişare halindedir ve gerek UEFA gerekse TFF bazında gelişmeler izlenmektedir.

Milyonlarca taraftarımızın kulübümüzün her platformda haklarının sonuna kadar savunulacağından şüphe duymamasını istiyoruz. Fenerbahçe Spor Kulübü Yönetim Kurulu Pazar sabahından bu yana kulübümüzde sürekli olarak çalışmalarını yürütmektedir. Profesyonel Futbol Takımımız da benzer şekilde Düzce Topuk Yaylası Kamp Tesislerimizde çalışmalarına devam etmektedir. Yönetim kurulumuz bu hafta içerisinde Topuk Yaylası'na giderek futbol takımımızın çalışmalarını da yerinde takip edeceklerdir.

Yönetimimizin de yakından takip ettiği süreç ile ilgili olarak her tür bilgilendirme an be an yapılmaya devam edilecektir. Birlik ve beraberlik içerisinde büyük taraftarımızın da desteği ile içerisinde bulunduğumuz süreci atlatacağımızdan en ufak bir şüphemiz yoktur. Taraftarlarımıza resmi kaynaklar ve kulübümüz tarafından açıklanmadıkça hiçbir bilginin doğruluğuna inanmamalarını önemle hatırlatmak istiyoruz. Fenerbahçe Spor Kulübü olarak Türk adaletinin de her zaman olduğu gibi bu süreçte de en doğru kararı vereceğine olan inancımız tamdır.

FENERBAHÇE SPOR KULÜBÜ

GeorgeWeah
06.Temmuz.2011, 17:05
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da olayla ilgili açıklama yapmış.

http://www.maraton.com.tr/Basbakandan-sok-aciklama_143865.html

Revolution
06.Temmuz.2011, 17:08
Fenerbahçeli değil, kongre üyesiyim ne demek yahu :D Cümle alem biliyor Fenerbahçeli olduğunu :D

C h A o S
06.Temmuz.2011, 17:09
Emniyetten Açıklama:
"Bank asya ve süper ligde 19 maçta şike ve teşvik primi verildiği tespit edildi ve delillendirildi."

Eminoski
06.Temmuz.2011, 17:10
Fener bu işten kurtulursa benden dolayı olmadı diyebilsin diye öyle demiştir :)

anil luque
06.Temmuz.2011, 17:11
http://a1.twimg.com/profile_images/931203807/TD-TwitterAvtar_normal.png (http://twitter.com/#%21/tribundergi) @tribundergi (http://twitter.com/#%21/tribundergi) Tribun Dergi

SON DAKIKA - Emniyet 19 macta sikenin tespit edildini ve delillendirildigini acikladi.

GeorgeWeah
06.Temmuz.2011, 17:12
Süper Lig ve Bank Asya'da 19 maçta şike ve teşvik faaliyeti gerçekleştirildi ve delillendirildi.
Kaynak: NTVSpor

Emniyetin resmi açıklaması ayrıca.

anil luque
06.Temmuz.2011, 17:14
http://a1.twimg.com/profile_images/931203807/TD-TwitterAvtar_normal.png (http://twitter.com/#%21/tribundergi) @tribundergi (http://twitter.com/#%21/tribundergi) Tribun Dergi

SON DAKIKA - Emniyet'in teknik takibine takilan goruntuler haber ajanslarina dagitildi. TV kanallari goruntuleri yayinliyor suanda.

C h A o S
06.Temmuz.2011, 17:15
Böylece şike ve teşvik primi verildiği kesinleşti.Ancak hangi maçlar ve takımlar olduğu hala bilinmiyor.Sanırım bir kaç güne kadar daha detaylı öğrenicez.

RaSenGan
06.Temmuz.2011, 17:18
Her şey kesinleşti artık.Sadece bu işi yapanlar ortaya çıkacak.19 maç oldukça yüksek bir sayı.Türk futbolu büyük bir pislikten arınacak gerçekten.

nouma16
19 maç arasında eskişehirspor-fenerbahçe, sivasspor-fenerbahçe, karabükspor-fenerbahçe maçlarından herhangi biri varsa ne yazık ki f.bahçe küme düşer.

yaman76hakanFB
Emniyet sadece topladığı delilleri sunar; karar verecek olan yargıdır. Emniyet karar veremez.

C h A o S
06.Temmuz.2011, 17:20
Emniyet sadece topladığı delilleri sunar; karar verecek olan yargıdır. Emniyet karar veremez.

Zaten deliller olduğu sürece yargı daha başka ne karar verilebilirki?

Sirius Black
06.Temmuz.2011, 17:21
Yargı kafasına göre karar veremez ya. Emniyetin topladığı deliller, savcının iddianamesi ve sanıkların savunmaları sonucu kanuna göre karar verilir.

Umarım 19 maçın ucundan kıyısından geçmemişizdir.

di canio
O zaman savcılığa çıkılmasına ne gerek var? Emniyet doğrudan yargılamış olmaz mı?

Delilleri bulmak, onları yargıya sunmak emniyetin işi, onları yorumlamak yargının. Bakalım oradan ne çıkacak. En azından kaç gündür beklediğimiz resmi açıklama aşamasına geldik.

deniz.91
bakalım şimdi neler olacak

uAburak89
06.Temmuz.2011, 17:23
Ben Aziz Yıldırımın ortaya adılan iddialar ile alakası olduğunu düşünmüyorum, gerçek çıkarsa da çok şaşırırım söz konusu iddialar. Bir şampiyonluk uğruna, yaptığı bunca olumlu şeyi yıkabilecek riski alacağını sanmıyorum, yıllardır başkanlık yapıyor ve her fırsatta Fenerbahçe'ye olan sevgisini belirtiyor. Böyle bir tecrübe, bir çok Fenerbahçe taraftarının gözünde efsane olan bir başkan böyle bir hata yapmaz. Aynı şekilde Şekip Mosturoğlu da hukukçu, onun da alakası olacağını düşünmüyorum.

Bu şike soruşturması daha çok Bank Asya 1. Ligi vuracak gibi geliyor bana.

Crocodile1963
06.Temmuz.2011, 17:27
Şike operasyonundaki polis kamerasındaki görüntüler NTVSPOR'da yayınlanıyor.

GeorgeWeah
06.Temmuz.2011, 17:29
Emniyet'in yayınladığı basın bildirisi

http://www.iem.gov.tr/iem/?menu_id=1&detay_id=1324

Revolution
06.Temmuz.2011, 17:30
Evet şu an görüntüler şu an NTVSpor'da ama sansürlü veriliyor.

C h A o S
06.Temmuz.2011, 17:31
Yapılan çalışmalarda;
Suç örgütü tarafından yetkisiz menajerlik yolu ile yüksek miktarda haksız kazanç temin edildiği, bazı spor kulüplerinin hesaplarında usulsüzlükler yapıldığı, bazı futbolcuların da tehdit edilerek kulüpteki alacaklarından zorla vazgeçirildikleri,
Ayrıca Türkiye Futbol Federasyonu tarafından 31 Mart 2011 tarihinde gerçekleştirilen Futbolcu Temsilcisi sınavı sorularının da suç örgütü tarafından ele geçirildiği ve daha sonra sınava katılan adaylara fahiş fiyat karşılığında satıldığı,
Örgütlü bir şekilde, Süper Lig ve Banka Asya Birinci Ligindeki toplam (19) maçta şike ve teşvik faaliyetlerinin gerçekleştirildiği tespit edilmiş ve delillendirilmiştir.

di canio
06.Temmuz.2011, 17:34
Levent Eriş ve Mehmet Yıldız da emniyetin elindeki delil olarak görülen bilgilere göre gözaltına alınmıştı. Ancak savcılık tarafından serbest bırakıldılar. Emniyert delilleri sundu diye kesin bir suç durumu yok henüz. Savcılığın kararıyla belli olacak suç ve suçlular.

nannar
06.Temmuz.2011, 17:57
Örgütlü bir şekilde, Süper Lig ve Banka Asya Birinci Ligindeki toplam (19) maçta şike ve teşvik faaliyetlerinin gerçekleştirildiği tespit edilmiş ve delillendirilmiştir. ____________________

Fenerbahçe yırtamaz bu işten.

Revolution
06.Temmuz.2011, 18:02
Ortam iyice kaynamaya başladı.

Vieri
06.Temmuz.2011, 18:07
açıklamada yer alan dellilendirilmiş olayını merak ediyorum...

görüntüleri niye servis ettiler onuda anlamadım

ancar
06.Temmuz.2011, 18:07
19 maçın içinde bakalım hangi takımlar çıkacak tek başına Fener çıkmayacaktır

sui generis
06.Temmuz.2011, 18:08
ben buyuk çoğunluğunun bank asyadan olduğunu düşünüyorum.

Revolution
06.Temmuz.2011, 18:09
Aziz Yıldırım'ın sağlık durumu sebebiyle gözaltı kararı kaldırıldı.

GeorgeWeah
06.Temmuz.2011, 18:10
Aziz Yıldırım'ın Sağlık Durumu Nedeniyle Gözaltı Kararı Kaldırıldı.

Kaynak: NTVSPOR

ancar
06.Temmuz.2011, 18:10
ben buyuk çoğunluğunun bank asyadan olduğunu düşünüyorum.

aynen bende öyle tahmin ediyorum

GeorgeWeah
06.Temmuz.2011, 18:13
Aziz Yıldırım iyileşene kadar sorgulanmayacakmış. İyileşince tekrardan değerlendirme yapılacakmış.

Bordo61Mavi
06.Temmuz.2011, 18:14
Tff daha neyi bekliyor ?

GodfatheR
06.Temmuz.2011, 18:15
Bu ne demek oluyor şimdi ?

Facx
06.Temmuz.2011, 18:15
ee nolcak şimdi ? :D

Chinatown
06.Temmuz.2011, 18:19
Bazı arkadaşlar fanatizm ile kızsalar da emniyetin elinde belge olmasa zaten bu işe kalkışamazdı lafımı tekrarlıyorum. Ama bu belgelerin olduğunu emniyetin açıklaması çok birşey anlam ifade etmiyor. Zaten konuşulan şeyler idi.

Az kaldı, sabretmek lazım, 1-2 saate savcılık kararı verecek. O zaman belli olacak herşey. Aziz Yıldırıma da geçmiş olsun.