PDA

View Full Version : Büyük Şike Soruşturması

Pages : 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49

GeorgeWeah
06.Temmuz.2011, 18:19
Bu ne demek oluyor şimdi ?

ee nolcak şimdi ? :D
İyileşince direk savcılığa ifade verecek.

sui generis
06.Temmuz.2011, 18:20
Bu ne demek oluyor şimdi ?

katılıyorum. sanki 19 maçta fenerbahçenin olduğu kesinleşmiş gibi. ve kararı mahkeme verecek emniyet değil. bakalım trabzon temiz mi ? sonuçta söylenmiş bir söz var. kupa beşiktaşa lig trabzona. ve eskişehire teşvik primi vermeye çalışmış ama veremediği dedikodular arasında. herkes kendini bu kadar temiz görmesin bence. ne olacağı belli olmaz

Trabzonspor
06.Temmuz.2011, 18:21
Madem bu kadar delil var ortada şimdi çıkıp FGener suçsuz derlerse bak olaya.Adam 400 bin dolarla yakalanıyor daha neler neler resimler vs ama şimdi çıkıp suç yok derler bak ozaman olaya.

Bu seferde diğer kulüp taraftarları dicek bu resim vidyo dinlemeler ne peki diye.

Bordo61Mavi
Bildigim kadari ile gozalti sureleri en fazla 4 gun, bugun son gundu. Simdi adami alip bu halde savciliga getirmek olmazdi, mecbur iyilesmesini beklicekler, tutuklu-tutuksuz yargilama sureci baslatmak icin ( tabi sucu varsa )

Ziya38
Aziz Yıldırım'ın sağlık durumu iyileştiği takdirde emniyet müdürlüğü'ne gitmeyecek..Yıldırım,savcılığa ifade verecek..
NTVSPOR

GeorgeWeah
06.Temmuz.2011, 18:25
Tff daha neyi bekliyor ?
Savcılığın kararını vermesinden sonra belgeler TFF'ye verilecek. M. Ali Aydınlar da belge almadığını söylemişti ilk gün.

Madem bu kadar delil var ortada şimdi çıkıp FGener suçsuz derlerse bak olaya.Adam 400 bin dolarla yakalanıyor daha neler neler resimler vs ama şimdi çıkıp suç yok derler bak ozaman olaya.

Bu seferde diğer kulüp taraftarları dicek bu resim vidyo dinlemeler ne peki diye.
Savcılık kararını versin. Deliller kamuoyuna sunulacak. Medyadakilere inanma. Onlara göre Mehmet Yıldız da Levent Eriş de suçluydu.

Revolution
06.Temmuz.2011, 18:30
Aziz Yıldırım direkt savcılığa ifade vereceğine göre, iş savcılığa sevk edilmiş bile.

Trabzonspor
06.Temmuz.2011, 18:31
Savcılık kararını versin. Deliller kamuoyuna sunulacak. Medyadakilere inanma. Onlara göre Mehmet Yıldız da Levent Eriş de suçluydu.

Örgütlü bir şekilde, Süper Lig ve Banka Asya Birinci Ligindeki toplam (19) maçta şike ve teşvik faaliyetlerinin gerçekleştirildiği tespit edilmiş ve delillendirilmiştir.

Emniyetin açıklamasında bu ibare var.Bu yorumu ordan dayanak alarak yazdım.

vego
06.Temmuz.2011, 18:32
Örgütlü bir şekilde, Süper Lig ve Banka Asya Birinci Ligindeki toplam (19) maçta şike ve teşvik faaliyetlerinin gerçekleştirildiği tespit edilmiş ve delillendirilmiştir.

Emniyetin açıklamasında bu ibare var.Bu yorumu ordan dayanak alarak yazdım.
Mahkeme delilleri yeterli görmeyebilir.

wolfson
06.Temmuz.2011, 18:35
Delilleri yeterli görmemek? En başında dediğimiz gibi eğer büyük deliller olmasaydı en başta böyle bir soruşturma açılmazdı en azından bu açıklama yapılmazdı

di canio
06.Temmuz.2011, 18:36

Emniyetin delillendirmesi hüküm için yeterli değil. Emniyette alınan ifadelerden çok savcılıkta verilen ifadeler ile yargının delilleri ifadelere göre nasıl yorumlayacağı belli edecek suçu da suçluyu da.

Ortada dolaşan herhangi bir delil yok. Emniyetin bahsettiği delillerle Fenerbahçe'nin suçlu ilan edildiği de yok. Belki de yargının kararıyla suçsuz bulunacak. Fenerbahçe suçsuz denirse nasıl bir olaya bakmamız gerekecek acaba? Basında çıkanlara aldanmamak gerek. Buluşmaların, yenilen yemeklerin fotoğrafları salt delil olamaz. O fotoğrafların alındığı kamera görüntülerin tamamı incelenmeli. Bu görüntülerin gizlilik devam ederken belli(!) yayın organları tarafından servis edilmesi de manidardı açıkçası.

GeorgeWeah
06.Temmuz.2011, 18:36
Şu anda aklıma birşey geldi. Suçu sabit olan biri için hastalığı olsa bile gözaltı kalkmaz ve ek gözaltı süresi olmaz mıydı? Bu konuda bilgim yok. Anlayan birileri varsa cevaplarsa sevinirim.

TeNaciOUS MidFieLdeR
06.Temmuz.2011, 18:37
Turkiye polis devleti degil hukuk devletidir. Mahkeme sonuclari aciklanmadan hicbir sey kesinlesmis sayilmaz. Ancak su da var ki TFF delillere bakarak mahkemeden bagimsiz karar verebilir, bu hakki var. Verecegi kararin sonuclari da kendi sorumlulugunda olur. Bekleyip gorecegiz.

di canio
06.Temmuz.2011, 18:39
Delilleri yeterli görmemek? En başında dediğimiz gibi eğer büyük deliller olmasaydı en başta böyle bir soruşturma açılmazdı en azından bu açıklama yapılmazdı

Daha önce de yazdım. Levent Eriş ve Mehmet Yıldız da gözaltına alındı. Emniyetin bildirisinde yazılan şekliyle soruşturma savcısı tarafından salıverildi. Onlarla ilgili delil de vardı muhtemelen, ona göre gözaltına alındılar. Serbest bırakıldıklarına göre emniyetin ifadeleri ve eylemleri hüküm verici şeyler değil.

sui generis
06.Temmuz.2011, 18:39
Şu anda aklıma birşey geldi. Suçu sabit olan biri için hastalığı olsa bile gözaltı kalkmaz ve ek gözaltı süresi olmaz mıydı? Bu konuda bilgim yok. Anlayan birileri varsa cevaplarsa sevinirim.

face de ben de böyle bir şey gördüm. ama ceza hukuku görmediğim için bilmiyorum.

nannar
06.Temmuz.2011, 18:40
face de ben de böyle bir şey gördüm. ama ceza hukuku görmediğim için bilmiyorum.

yaw şu avatardaki resmi görünce benim gülesim geliyor :) Adamın şu anda gülecek hali yok.Daha hüzünlü bir fotosu varsa onu koysana.

sui generis
06.Temmuz.2011, 18:41
yaw şu avatardaki resmi görünce benim gülesim geliyor :) Adamın şu anda gülecek hali yok.Daha hüzünlü bir fotosu varsa onu koysana.

biz böyle iyiyiz abi. ona gülmek yakışıyor.

uAburak89
06.Temmuz.2011, 18:43
TFF'nin işi de zor şimdi, verdikleri kararda haklı olup olmadıklarını bakılmaksınızın illa ki eleştri alacaklar. Kimseye yaranamayacak TFF, yani doğal olarak Mehmet Ali Aydınlar. Adaylığı gündeme geldiğinde Fenerbahçeliği kimliği ile sıkıntı çekeceğini tahmin ediyordum ama bu kadar kısa sürede ciddi bir kararın altına imza atmasının gerkecek olması Aydınlar açısından sıkıntılı bir durum.

nannar
06.Temmuz.2011, 18:44
siz bilirsiniz, ne diyelim :) Ama eğer Aziz Yıldırım'ın suçulu oldugu kanıtlarla sabitlenirse bence "Fenerbahçe'ye en büyük maddi ve manevi zararı veren isim" olarak tarihe geçer.

GeorgeWeah
06.Temmuz.2011, 18:48
Hasan abi sen antu aragazı yapmış demiştin ya antu. Yemezler. Geçti o iş. Antu ilk başında tepki koyacaktı. Geçecekler bunları...

Chinatown
06.Temmuz.2011, 18:56
daha yargı kararı bekleniyor doğrudur, polis kararı ölçü değil. fakat TFF'nin karar vermesinde de yargının kararı gerekmez. yargının mahkum etmediği bir kişiye TFF ceza verebilir.

yaman76hakanFB
06.Temmuz.2011, 19:01
Zaten deliller olduğu sürece yargı daha başka ne karar verilebilirki?

Emniyet suça ve suçluya karar verme makamı değildir. Emniyet sadece delil toplar, DELİL DİYE BULDUKLARINI yargıya iletir. Delilleri değerlendirmek ve suçun oluşup oluşmadığına karar vermek bağımsız yargının işidir. (Tabii yargı bağımsızlığının olduğu ülkelerde bu hep böyledir.) Polis şüpheden hareket eder; yargı kesin ve somut delilden... Bu görüntülerin delil teşkil edip etmeyeceği, suçun teşekkülü için yeter belge sayılıp sayılmayacağına yargı karar verecek. Görüntülerin veriliş biçimi Psikolojik Harp Dairesi mantığını andırıyor. Çok şey varmış gibi ama aslında dişe dokunur ve yeterli delil teşkil edecek pek birşey yok. Yargı kuru gürültüye papuç bırakır mı; yakında belli olacak.

Ayrıca suclu olduklari kanitlanmadan suphelilerin evindeki aramalari gostermek gizlilik ihlalidir ve suctur.

TeNaciOUS MidFieLdeR
06.Temmuz.2011, 19:02
daha yargı kararı bekleniyor doğrudur, polis kararı ölçü değil. fakat TFF'nin karar vermesinde de yargının kararı gerekmez. yargının mahkum etmediği bir kişiye TFF ceza verebilir.

Aynen katiliyorum. TFF mahkemeden bagimsiz olarak eldeki somut delillere dayanarak kendi kararini verebilir, daha once de dedigim gibi tum sorumluluk kendisine ait olacaktir. Hepimiz sikeli oldugu tespit edilen 19 maci merak ediyoruz acikcasi, sonuclar vahim olacaga benziyor.

GodfatheR
06.Temmuz.2011, 19:03

Koyacağımız avatarlara da mı karışılıyor artık ?

vego
06.Temmuz.2011, 19:04
TFF'nin 9 gün içinde karar vermesi gerekiyor.

yaman76hakanFB
06.Temmuz.2011, 19:07
8 ruhsatsız silah... (Kulüp düşürme gerekçesi olmaz.)
Çok mühim bir delilmiş gibi söyleniyor da... Ruhsatsız silahın sadece para cezası var; eğer silah temizse... Baristik raporuna göre...

GeorgeWeah
06.Temmuz.2011, 19:09
25 kişinin sorgusu tamamlandı. Savcı Mehmet Berk'in vereceği karar bekleniyor.

Kaynak: NTVSPOR

di canio
06.Temmuz.2011, 19:09
Diyelim ki TFF bir kulübü küme düşürme kararı verdi emniyetten aldığı bilgilerle. Yargı, TFF'nin hakkında karar verdiği kulübün suçluluğuna yeterli görmedi emniyetin sunduğu delilleri. Ondan sonrası ne olacak? Küme düştüğüyle mi kalacak o takım? Aykut Kocaman da bugünkü basın toplantısında buna değindi. Acele ve erken karar verilirse makara geri sarmaz. Geri dönüşü olmaz o kararın dedi. TFF'nin de yapabileceği birşey yok, eli kolu bağlı durumda. Bakalım neler olacak.

vego
06.Temmuz.2011, 19:14
Diyelim ki TFF bir kulübü küme düşürme kararı verdi emniyetten aldığı bilgilerle. Yargı, TFF'nin hakkında karar verdiği kulübün suçluluğuna yeterli görmedi emniyetin sunduğu delilleri. Ondan sonrası ne olacak? Küme düştüğüyle mi kalacak o takım? Aykut Kocaman da bugünkü basın toplantısında buna değindi. Acele ve erken karar verilirse makara geri sarmaz. Geri dönüşü olmaz o kararın dedi. TFF'nin de yapabileceği birşey yok, eli kolu bağlı durumda. Bakalım neler olacak.
TFF tamamen özerk bir kurumdur.Savcının suçlu gördüğüne ceza vermeme,aklanana ceza verme yetkisine sahiptir.

Ama kendi yetki sınırı içinde.Yani futbol.

+ TFF'nin verdiği karak ülke içinde değişmezdir.Fifa'ya sonra CAS'a taşınabilir.

bjk4ever
06.Temmuz.2011, 19:16
Evinde 8 tane ruhsatsiz silah bulunan adami padisah ilan edeceksiniz neredeyse. Neyin ne oldugu ortada, deliller yetersiz olsa bile gercekleri icten ice herkes biliyor, o yeter zaten....

GeorgeWeah
06.Temmuz.2011, 19:17
Evinde 8 tane ruhsatsiz silah bulunan adami padisah ilan edeceksiniz neredeyse. Neyin ne oldugu ortada, deliller yetersiz olsa bile gercekleri icten ice herkes biliyor, o yeter zaten....
8 ruhsatsız silah hangi evde bulunmuş?

vego
06.Temmuz.2011, 19:19
Ben onu baskın yapılan her evde toplam 8 silah tarzında anlamıştım.

Chinatown
06.Temmuz.2011, 19:21

peki, atıyorum 3 yıl sonra dava sonuçlandı, Fenerbahçe ve Trabzonspor küme düşürüldü, Bursaspor şampiyon ilan edildi. O zaman Bursaspor'un gidemediği şampiyonlar ligi gelirleri ve daha da önemlisi kazanacağı manevi kazancı kim karşılayacak? Aykut Kocamanı dinlemedim, ama böyle bir açıklama yapmış ise yanlış etmiş, sadece tek tarafından bakmış olayın. Kendisi irdelemeyi savunun biri sonuçta.

di canio
06.Temmuz.2011, 19:21
TFF tamamen özerk bir kurumdur.Savcının suçlu gördüğüne ceza vermeme,aklanana ceza verme yetkisine sahiptir.

Ama kendi yetki sınırı içinde.Yani futbol.

+ TFF'nin verdiği karak ülke içinde değişmezdir.Fifa'ya sonra CAS'a taşınabilir.

"TFF hala neyi bekliyor" diyen arkadaşlara acele karar verilmesinin doğurabileecği sonuçları vurgulamak açısından yazmıştım. Yerel mahkemece suçsuzluğuna karar verilen bir kulüp, dayanak bularak daha üst merciilere başvurularını yapar. Hakkını arar. Sonuç olarak aklandığı bir suçlamanın doğurduğu sonuçlar nedeniyle kaybettiği maddi ve manevi birçok değeri olmuş olacak. Bekleyelim bakalım neler olacak.

di canio
06.Temmuz.2011, 19:23

Ne kadar çok şey biliyormuşsunuz. Kimin evinde bulunmuş 8 silah ve kimler kimi padişah ilan etmiş?

Nedvedmania
06.Temmuz.2011, 19:25
NTV - Şekip Mosturoğlu adliyede ifade verirken ağladığı bilgisi ulaştı.

GeorgeWeah
Ben onu baskın yapılan her evde toplam 8 silah tarzında anlamıştım.
Kardeşim bilerek sordum o soruyu. NTVSpor açıklama getirdi. İlk görüntü Aziz Yıldırım'ın evi diye geri kalan görüntüler Aziz Yıldırım'ın evi değil. Karışık görüntüler. Her arama yapılan evin görüntüleri.

NisRoc
Bu arada emniyet hangi hakla görüntüleri yayınlar? ki görüntüler sadece gözaltı anlarını gösteriyor. Yargı kararını vermeden bu görüntülerin servis edilmesi suçluluk konusunda kamuoyu oluşturma olarak algılanır.

bknz;

Nedvedmania
06.Temmuz.2011, 19:27
O 8 silahın hepsi Aziz Yıldırımın kasasında mı bulundu yoksa toplam 8 silah mı bulundu ?

Hepsi Aziz Yıldırım'ın evinde bulunsa bile bu takımın küme düşmesini gerektirmez (Tabi bu silahları şike için kullanmamışsa).

Trabzonspor
06.Temmuz.2011, 19:28
peki, atıyorum 3 yıl sonra dava sonuçlandı, Fenerbahçe ve Trabzonspor küme düşürüldü, Bursaspor şampiyon ilan edildi. O zaman Bursaspor'un gidemediği şampiyonlar ligi gelirleri ve daha da önemlisi kazanacağı manevi kazancı kim karşılayacak? Aykut Kocamanı dinlemedim, ama böyle bir açıklama yapmış ise yanlış etmiş, sadece tek tarafından bakmış olayın. Kendisi irdelemeyi savunun biri sonuçta.

Lehine olduğu zaman irdelemeye lüzum görmeyen biri:D

GeorgeWeah
06.Temmuz.2011, 19:29

Silahların kimden çıktığı bilinmiyor. Ön yargılı olmaya gerek yok. İsimler kesinleştiği zaman bu yorumları yaparsınız.

TR.CaPTaiN
06.Temmuz.2011, 19:41
19 maçta şike ve teşvik varsa nasıl oluyor da sadece 3 oyuncu gözaltına alınıp sorgulanıyor bir garip. Birazdan 25 kişiyle ilgili karar verilecek. Serbest kalırlarsa bizim için süper zaten ama eğer tutuklama istemiyle mahkemeye sevkedilirlerse bizim için kötü ama yine de dün mahkemeye tutuklama istemiyle sevkedilen 18 kişiden 11'inin de serbest kaldığını(tutuksuz yargılama) belirtmek lazım.

GeorgeWeah
06.Temmuz.2011, 19:45
19 maçta şike ve teşvik varsa nasıl oluyor da sadece 3 oyuncu gözaltına alınıp sorgulanıyor bir garip. Birazdan 25 kişiyle ilgili karar verilecek. Serbest kalırlarsa bizim için süper zaten ama eğer tutuklama istemiyle mahkemeye sevkedilirlerse bizim için kötü ama yine de dün mahkemeye tutuklama istemiyle sevkedilen 18 kişiden 11'inin de serbest kaldığını(tutuksuz yargılama) belirtmek lazım.
Kaptan o 11 kişiden 7 tutuksuz yargılama 4 de serbest varmış. Ayrıca Bank Asya'dan bir kulüpten başlamış soruşturma. NTVspor'da söyledi. Maçların çoğunluğunun Bank Asya'da olma ihtimali de var.

eng1n
06.Temmuz.2011, 19:48
Giresunspordan başlamış soruşturma diye okumuştum ben. Bu arada Tutuksuz yargılama nasıl oluyor biri açıklamayabilir mi ?

NisRoc
06.Temmuz.2011, 19:49
Lehine olduğu zaman irdelemeye lüzum görmeyen biri:D

Bence boş boş espiriler yapacağınıza roportajı okusanız daha sağlıklı olur. (:

vego
06.Temmuz.2011, 19:50
Giresunspordan başlamış soruşturma diye okumuştum ben. Bu arada Tutuksuz yargılama nasıl oluyor biri açıklamayabilir mi ?

Serbest normal hayatına devam ediyor.Mahkeme günleri mahkemede bulunuyor.Birde belli aralıklarla yaşadığı bölgenin karakoluna imza atmaya gitmek zorunda.

nouma16
06.Temmuz.2011, 19:51
şike iddiaları kanıtlanırsa bende digiturk'e dava açıp geçen sezon ödediğim parayı isteyeceğim.
tiyatro izlemek isteseydik, ligtv'den izlemezdik.

GeorgeWeah
06.Temmuz.2011, 19:51
Ben isim vermiyorum. O gibi ama belki başka kulüptür. Tutuksuz yargılama benim bildiğim ciddi bir delil olmadığı için serbest bırakılmak. Ama dava sürecinde gelişmeler olursa ceza alabilir.

Sirius Black
06.Temmuz.2011, 19:52

Gözaltı süresi toplamda 4 gün zaten. 1 gün yetmezse 3 gün ek gözaltı isteniyor. Bugün de dördüncü gün. Gözaltı işinden geçti yani.

GeorgeWeah
06.Temmuz.2011, 19:53
Gözaltı süresi toplamda 4 gün zaten. 1 gün yetmezse 3 gün ek gözaltı isteniyor. Bugün de dördüncü gün. Gözaltı işinden geçti yani.
Teşekkürler. Yani 4 gün + diye birşey yok.

eng1n
06.Temmuz.2011, 19:56
Şu karar açıklansın artık. Zaten bu kararla neyin ne olacağı belli olacak.

Trabzonspor
06.Temmuz.2011, 19:59
Bence boş boş espiriler yapacağınıza roportajı okusanız daha sağlıklı olur. (:

Söylediği bir kelimeye dahi saygı duymayacağım bir adamın röpörtajını ne okurum ne dinlerim.

Ben İrdeleme konusunda ligdeki söylediklerinden doğru yorum yaptım.

Trabzonspor'un 1*2 penaltısını irdeleyip sezonun 2.yarısında 8-70 tane penaltı atıp bunları irdelesinler niye demedi çünkü kendi lehine neyse konu sapmasın.

Trabzonspor
06.Temmuz.2011, 20:00

Aynı isimler farklı maçlarda yapmış olabilir Muhammed.

Bujsas
06.Temmuz.2011, 20:04
UEFA, Aziz Yıldırım tutuklanırsa organizasyona leke sürülceği için avrupada fenerbahçeyi istemeyiz demiş düştüğümüz hallere bak :S

Chinatown
06.Temmuz.2011, 20:05
Tutuksuz Yargılama eğer şüphelinin;

1.Delilleri Karartma
2.Yurtdışına Kaçma

olasılıklarına göre mahkemenin aldığı karardır. bu iki eylem sanık tarafından gerçekleştirilmeyecekse karar ile tututksuz yargılanırlar. eğer savcı suçun ciddiyetine karar verirse bu iki ihtimal olmasa dahi tutuksuz yargılanmaya izin vermez.

genelde böyle büyük davalarda delillerin tamamı emniyet elinde olduğundan yurtdışına çıkmak esastır. bu yüzden de günlük, haftalık takipler uygulanır.

ama tabi bu yargılama suçsuz anlamına gelmez. özellikle ergenekonda birçok tutuksuz yargılanan var. şu anki tutuklu vekillerden Haberal ile Alan da 2-3 aya kadar tutuksuz yargılanıyorlardı.

goosfraba
06.Temmuz.2011, 20:05
Sedat Peker fotoğrafları Yusuf Turanlı'nın evinden, silahlar ve menejerlik sınav soruları Olgun Peker'in evinden çıkmış.

Show TV

sui generis
06.Temmuz.2011, 20:10
daha şimdi NTV de ek gözaltı alınmadı dedi yani 4 günlük süre normal olan. Ek süre icinde olsaydı basın bas bas bagirirdi ek gözaltı alındı diye

NisRoc
06.Temmuz.2011, 20:14
Söylediği bir kelimeye dahi saygı duymayacağım bir adamın röpörtajını ne okurum ne dinlerim.

Ben İrdeleme konusunda ligdeki söylediklerinden doğru yorum yaptım.

Trabzonspor'un 1*2 penaltısını irdeleyip sezonun 2.yarısında 8-70 tane penaltı atıp bunları irdelesinler niye demedi çünkü kendi lehine neyse konu sapmasın.

Hala boş boş yorumlar. Konuyla alakası yok yöneticilerde siler heralde.

Yine IRDELİYORUM(!) Emniyetin açıklamaları ve basına servis ettiği görüntülerle suç işlemiştir. Hakkında gizlilik kararı çıkan bir soruşturmanın, belgelerini yayınladığı için, kamuoyunun vicdanı sızlatılmış ve olayın içindeki kişileri/kurumları kamuoyunda itibarsızlaştırmak, savcı ve hakimleri baskı altında hissettirip sağlıksız bir şekilde karar vermelerine yol açabilir.

Sirius Black
06.Temmuz.2011, 20:21
daha şimdi NTV de ek gözaltı alınmadı dedi yani 4 günlük süre normal olan. Ek süre icinde olsaydı basın bas bas bagirirdi ek gözaltı alındı diye

Yok canım 1+3, ben öyle biliyorum. Gözaltı süresi 24 saat zaten. Onun üstüne ek gözaltı süresi isteniyor o da 3 gün.

eng1n
06.Temmuz.2011, 20:22
Yok canım 1+3, ben öyle biliyorum. Gözaltı süresi 24 saat zaten. Onun üstüne ek gözaltı süresi isteniyor o da 3 gün.

Organize şube için bu süre 4 gün galiba.

C h A o S
06.Temmuz.2011, 20:27
Emenike
Sezer Öztürk
Mahmut Boz
Serbest bırakıldı.

Corpus
06.Temmuz.2011, 20:30
Hala boş boş yorumlar.

Başkasının görüşlerinin veya yorumlarının haklarında " boş , saçma sapan , salakça " değerlendirme yapmazsanız daha güzel bir tartışma ortamı oluşabilir. Lütfen dikkat edin :) İsteyen istediği yorumu yapabilir

not: yazdığım kelimelerin sadece 1 i kullanıldı ve diğer kelimeler örnektir.
not2: Yönetici değilim ve kendimi zannetmiyorum sadece uyarmak istedim :)

sananes
Korcan hariç futbolcular serbest bırakılmış yani tutuksuz yargılanma değil tam olarak suçsuzlar diye savcı serbest bırakmış.Mahkemenin Korcan kararı kritik olacak.

Sirius Black
Şekip Mosturoğlu'nun başını çektiği Fenerbahçeli yöneticilerin hepsi tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi.

DisCo
Aziz Yıldırım ve ekibinden tek bir kişi bile Fenerbahçe takımını temsil eder. Onların yapacağı herşey Fenerbahçe'ye çıkar sağladığı sürece Fenerbahçe'den bağımsızlaştırılamaz.

Aziz Yıldırım ve ekibi soruşturma devam ederken ve daha birşey belli olmamışken suçludur denemez.

Yine Aziz Yıldırım ve ekibi soruşturma devam ederken ve daha birşey belli olmamışken kesin suçsuzdur da denemez.

Fenerbahçe ligden düşerse bir yaptırım uygulanırsa (birşey ortada yokken zaten bunlar olmaz)Türk futbolunun değeri düşer ve dünyaya rezil oluruz. Doğru ama ligden düşmezse ve bir yaptırım olmazsa illegal işlere çanak tutan bir lig ve ülke olacağız. Acaba hangisi daha rezilce...

Neden geçmişteki olaylar incelenmiyor. Hukukun geriye işler bir özelliği yoktur. Hukuk daima ileriye devam eden bir prensiple çalışır.

Aziz Yıldırım hastalandı. Belki de gözaltı süresini doldurmak için birşeydi. Belki de zorla Acıbadem'e aldırmaya çalışmaları bundan dolayıydı. Firarda etmeye niyeti olabilir. Belki sadece Savcı'ya ifade verirken aynı anda Savcı'nın telefonu çalacak ve eşin çocuğun elimizde denecek. Bu planlanıyordu. Ne kadar Vadi izliyorum. Ben böyle hikayeler yazmıyorsam bu siyasi bir operasyondur. Sadece Fenerbahçe'ye yöneliktir. Hatta hükümetin milletvekilleri seçimden önce Aziz Yıldırım'ı bitecek dedi gibi hikayelerde yazılamaz.

Çok uzun oldu biliyorum ama herkes daha süreç belli olmadı. Kesin konuşmamalıyız diye birini eleştirirken kendiside %100 emin konuşuyor. O zaman konuyu kapatalım. Herşey belli olunca konuşuruz.

Biz sıklaştırmayalım diyoruz. Herkes salma peşinde. Yukarda yazdığım herşey 43 sayfanın özetidir. Bundan sonra gerekli işlemler yapılacaktır.

vego
06.Temmuz.2011, 20:31
Ntvspor son dakika:Sezer,Emenike,Mahmut Boz,Tuğrul Üzer,Mustafa Efe serbest bırakıldı 20 kişi mahkemeye sevkedildi.

Sirius Black
06.Temmuz.2011, 20:32
Mecnun Otyakmaz da tutuklanma istemiyle mahkemeye sevk edildi.

eng1n
06.Temmuz.2011, 20:33
Korcan'da tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edilmiş.

Aziz Yıldırımıda tutuklayacaklar artık ligden düşürülürüz artık veya -20 puanla başlayabiliriz.

DisCo
06.Temmuz.2011, 20:36
İbrahim Akın'la ilgili konularda vardı. O neden gözaltına alınmadı. Teşvik parası aldı demiyorum ama eğer aldığı iddia ediliyorsa sadece veren mi suçlu oluyor.

Sirius Black
06.Temmuz.2011, 20:37
Şu anki olay gösteriyor ki, olay Fenerbahçe-Sivas maçına geldi.

Sirius Black
06.Temmuz.2011, 20:39
Şekip Mosturoğlu filan tutuklanırsa, o zaman geçmiş olsun diyebiliriz.

NisRoc
06.Temmuz.2011, 20:40
Hadi bakalım ya herru ya merru.. Hakkımızda hayırlısı inşallah..

http://papazincayiri.blogspot.com/2011/07/emniyetin-acklamas-ve-medyaya-bilgi.html

Sekopej
06.Temmuz.2011, 20:41
Şekip Mosturoğlu filan tutuklanırsa, o zaman geçmiş olsun diyebiliriz.

Şekip Mosturoğlu'nun menajer sınavı ile alakalı alındığı söyleniyor, yanı onun tutuklanması da bir şey değiştirmez, savcılık açıklama yapmadan.

vego
06.Temmuz.2011, 20:41
Loveforfootball: Mahkemeye sevk edilen önemli isimler İlhan Ekşioğlu, Cemil Turan, Şekip Mosturoğlu , Ümit Karan, Bülent Uygun, Mecnun Otyakmaz, Korcan

Revolution
06.Temmuz.2011, 20:43
Uğur Dündar: Ali Koç daha etkin yerlerde olmalı, ilerleyen günlerde.

Bujsas
06.Temmuz.2011, 20:43
Korcan tutuklandıysa geçmiş olsun bize !

Sirius Black
06.Temmuz.2011, 20:45
Şekip Mosturoğlu'nun menajer sınavı ile alakalı alındığı söyleniyor, yanı onun tutuklanması da bir şey değiştirmez, savcılık açıklama yapmadan.

Sadece o yok ki, Cemil Turan, İlhan Ekşioğlu gibi isimler de var. :)

2Lugano
06.Temmuz.2011, 20:45
Korcan'ın tutuklanması diye birşey yok. Mahkemeye sevk edildiler sadece. Haa birde şunuda söyleyeyim. 2 dava var şu anda Mahkemede. 1 tanesi şike olayı, diğeride menajerlik sınavından dolayı eski TFF yöneticileri göz altında. Şekip Mosturoğlu'nun tutuklanmasıda o yüzden.

Amaa Sivassspor maçında sıkıntı var. Zaten bütün deliller o maçta elde edilmiş. Korcan'ında yakın zamanda aklanacağını düşünüyorum.

sui generis
06.Temmuz.2011, 20:46
Korcan tutuklandıysa geçmiş olsun bize !
daha kimse tutuklanmadı.

Revolution
06.Temmuz.2011, 20:46
Henüz tutuklanmadı kimse, tutuklanma istemiyle savcılığa sevk edildi sadece.

Sekopej
06.Temmuz.2011, 20:47
Sadece o yok ki, Cemil Turan, İlhan Ekşioğlu gibi isimler de var. :)

O zaman onlar için yaz, sadece Şekip Mosturoğlu deyince, ben belirtmek istedim, bu şekilde deniyor diye.

Biliyorum, her şeyi bıraktınız, Fenerbahçe küme düşürüldü haberini bekliyorsunuz ama daha bu haber 1 hafta 10 gün gelmez.:)

Sirius Black
06.Temmuz.2011, 20:49
O zaman onlar için yaz, sadece Şekip Mosturoğlu deyince, ben belirtmek istedim, bu şekilde deniyor diye.

Biliyorum, her şeyi bıraktınız, Fenerbahçe küme düşürüldü haberini bekliyorsunuz ama daha bu haber 1 hafta 10 gün gelmez.:)

Şekip Mosturoğlu "filan" dedim ama.

Tabi bir de niyet okumacılık yaptığınızı da bilmiyordum. :) Haber bekliyor olsam bile buraya belli etmem merak etmeyin. Buraya yazarken tarafsızlığımı korumaya çalışıyorum.

Fearless Coward
06.Temmuz.2011, 20:50
Arkadaşlar üzerine alınmasın ama 19 maçtan Sivas-FB ve ya Eskişehir-FB maçından birinde şike olma olasılığı yüksek...

eng1n
06.Temmuz.2011, 21:03
Mahkeme süresi ne kadar olur acaba ? karar hızlı çıkar mı tutuklama falan kararları.

Sirius Black
06.Temmuz.2011, 21:05
Valla tutuklama kararı çıkar da, mahkumiyet ya da aklanma ne zaman çıkar bilemem. Silivri'de kaç yıldır hüküm giymeyi ya da salıverilmeyi bekleyen insanlar var. :)

GeorgeWeah
06.Temmuz.2011, 21:05
Ercan Taner az önce mahkeme devam ediyor dedi. Mahkemeye mi başlanıyor hemen? Yanlış kullandı herhalde.

bjk4ever
06.Temmuz.2011, 21:09
Silahlah Sedat Peker'in evinde bulunmus Lugano'ya gore. Yildirim-Peker farketmez, bu da suctur ve 'alt tarafi ruhsatsiz silah para cezasi verir yae' seklinde kucultulmeye calisilmasi abes. Tamam, takiminizi seviyorsunuz vs ama bu sekilde kor kutuk fanatik olmayin yahu. Antu'da bile sike yaptiysak biz yaptik size ne diyenler var. Bu ulkede yasa var kanun var, bu kadar da fanatik olmamak lazim. Bu arada insallah acilen Korcan'in sozlesmesini fesih ederiz.....

vego
06.Temmuz.2011, 21:09
Aziz Yıldırım hakkında yakalama kararı çıkartılmış.(SKYTURK)

tribundergi

Chinatown
06.Temmuz.2011, 21:11
Ercan Taner az önce mahkeme devam ediyor dedi. Mahkemeye mi başlanıyor hemen? Yanlış kullandı herhalde.

doğrudur, nöbetçi mahkemeye çıkarlar, dün de böye oldu zaten. 18 kişi gönderildi, 7 si tutuklandı.

GeorgeWeah
06.Temmuz.2011, 21:11
Ne yakalaması yahu. Adam hastanede yatıyor.

Nedvedmania
06.Temmuz.2011, 21:12
Bu gece herşey ortaya çıkacak sanırım. Bu kadar hızlı ilerlemesine sevindim. Bakalım Kimlere tutuklama kararı çıkacak.

vego
06.Temmuz.2011, 21:13
Ne yakalaması yahu. Adam hastanede yatıyor.
Başka bir dava ile ilgili olabilir.

Emurafu
06.Temmuz.2011, 21:13
Şekip Mosturoğlu durumu farklıdır. Sanırım menejerlik sınavı ile ilgili alınmış.

Sadece Mecnun Otyakmaz tutuklansa bile Fenerbahçe ve Sivas'ın işi iyice zor girer.

Bülent,Tamer Yelkovan,İlhan,Mecnun,Korcan bunların durumu baya önemli,Emenike menejeride varmış.

sananes
06.Temmuz.2011, 21:16
Silahlah Sedat Peker'in evinde bulunmus Lugano'ya gore. Yildirim-Peker farketmez, bu da suctur ve 'alt tarafi ruhsatsiz silah para cezasi verir yae' seklinde kucultulmeye calisilmasi abes. Tamam, takiminizi seviyorsunuz vs ama bu sekilde kor kutuk fanatik olmayin yahu. Antu'da bile sike yaptiysak biz yaptik size ne diyenler var. Bu ulkede yasa var kanun var, bu kadar da fanatik olmamak lazim. Bu arada insallah acilen Korcan'in sozlesmesini fesih ederiz.....

1-Hukuk nedir yasalar nedir biliyor musunuz bilmem
2-Silah Aziz Yıldırım ya da başka birisinin evinde bulunmuş ise eğer bu suçtur evet ama -yasa derki ruhsatsız silah bulundurmanın cezası,para cezasıdır.-
3-Takımımızı seviyoruz ama fanatikliği nerden buldun anlayamadım.Yasa ne ise o yazılıyor.
4-Antu denen yere bakma sen orası fanatik gözü körlerden oluşuyor-en azından büyük çoğunluğu bu şekilde-
5-buradaki üyeler antu'dakilere benzemez kör kütüklük bulamazsın kolay kolay burada.
6-Korcan olayı sizin meseleniz ama yargılama süreci bitmeden hüküm vermeyin derim ben.Ahlaki olan budur çünkü.

ancar
06.Temmuz.2011, 21:16

tribundergi

adam zaten tutuklu şu anda niye yakalama kararı çıkartsınlar ki saçma olmuş diyecem ama vardır bir şey

Chinatown
06.Temmuz.2011, 21:17
Aziz Yıldırım'a yakalama kararı tamamen prosedür gereği, gözaltı süresi bittiğinden adli olarak takip edip, hastanede kontrol edilmesi için gereken bu. Durumu aynen devam. Sadece başında bulunan polisler sorgu için değil yakalama için bekliyor o kadar.

sananes
06.Temmuz.2011, 21:17
Aziz Yıldırım'ın yakalanma emri de sadece prosedür.Rahatsızlandığı için tutukluluk süresini hastanede geçirdiğinden böyle bir çözüm üretmiş yetkililer.İyileştiğinde polisler alıp sorguya götürecek.

ancar
06.Temmuz.2011, 21:19
zaten çıkartmasalar bu kararı adamıı zaten götürüecekler onu demek istedim yani ekstradan prosedür uygulamasalarda olur her şeyde uygulanıyor ya prosedür

2Lugano
06.Temmuz.2011, 21:20

Alper Öcal yazmıştı bu bilgiyi. Dediğim gibi en az 3-4 ev gösteriliyor görüntülerde. Antu'ya takılıp böyle bir kanıya varmanı anlayamadım ben. Orada çok fake üyelik var.

KaPaLı
06.Temmuz.2011, 21:21
2 ayrı dava var şu anda görülen. Erdem Konyar'ın tutuklanması, dün tutuklanan eski TFF üyeleriyle alakası çok yüksek. Menajerlik sınavının sorularını satmışlardı menajerlere malum.

ancar
06.Temmuz.2011, 21:22
Emenike'nin calisma izni olup olmadigi kesin degilmis. Bu aksam yabancilar subesinde kalacak. Kumkapı'da

umutofkeli

GeorgeWeah
06.Temmuz.2011, 21:24
2 ayrı dava var şu anda görülen. Erdem Konyar'ın tutuklanması, dün tutuklanan eski TFF üyeleriyle alakası çok yüksek. Menajerlik sınavının sorularını satmışlardı menajerlere malum.
Hatta 3 tane. Suç örgütü, şike ve menejerlik sınavı.

KaPaLı
Emenike'nin calisma izni olup olmadigi kesin degilmis. Bu aksam yabancilar subesinde kalacak. Kumkapı'da

umutofkeli

3. yılı Türkiye'de. 3 yıldır nasıl Türkiye'deydi bu adam :icon_biggrin: Çalışma izninin süresi kontrol edilecektir muhtemelen.

ancar
3. yılı Türkiye'de. 3 yıldır nasıl Türkiye'deydi bu adam :icon_biggrin: Çalışma izninin süresi kontrol edilecektir muhtemelen.

evet onun için

GeorgeWeah
06.Temmuz.2011, 21:30
Tek bir kişi kaldı. Eğer Korcan da serbest kalırsa Fenerbahçe'nin şikeden dolayı ceza alacağını düşünmüyorum. Ayrıca 19 maçın da Bank Asya ağırlıklı olacağını düşünüyorum. Çünkü diğer isimler menejerlik sınavı ve suç örgütü kapsamında olan isimler gibi duruyor.

byariff
06.Temmuz.2011, 21:32
Atilla Türker: ''Fenerbahçe ve birkaç anadolu takımı kesin olarak küme düşecektir.Müthiş deliller var.'' (HaberTürk)
NTVSpor: "Emenike yabanci subesine sevkedilmis ve sucu sabitlenirse sinir disi edilme ihtimali oldugu soyleniyor. "

ancar
Atilla Türker: ''Fenerbahçe ve birkaç anadolu takımı kesin olarak küme düşecektir.Müthiş deliller var.'' habertürk

di canio

Yıldırım-Peker farketmez nasıl bir mantık anlayamadım. Yıldırım farklı, Peker farklı. Peker'in evinden çıkıyorsa Fenerbahçe ile nasıl bir bağlantı kuruyorsunuz da kör kütük fanatiklikle suçlayıp antu'dakileri örnek gösteriyorsunuz? Yasalarda cezasının neler olabileceği yazılmış. Para cezası ise karşılığı bu küçültmek mi oluyor? Antu'da onları söyleyeni bağlar sözleri, tüm Fenerbahçelileri değil.

ancar
06.Temmuz.2011, 21:33
Fenerbahçeli futbolcular Sezer Öztürk ve Emenike'nin serbest bırakılmasının ardından Fenerbahçe, resmi sitesinden bir açıklama geldi.

İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından geçtiğimiz günlerde gözaltına alınan oyuncularımız Emmanuel Emenike ve Sezer Öztürk, savcılık ifadelerinin ardından bugün akşam saatlerinde serbest bırakıldı. Oyuncularımız Emmanuel Emenike ve Sezer Öztürk, en kısa zamanda, Profesyonel Futbol Takımımızın, Düzce’nin Kaynaşlı İlçesi’ndeki Fenerbahçe Topuk Yaylası Kamp ve Dinlenme Tesisleri’nde yaptığı yeni sezon hazırlık kampına katılacak.

di canio
06.Temmuz.2011, 21:34
Emenike şike parasını sayarken görüntülendi de demişlerdi. Hatta operasyonun merkezindeki DHA'nın sitesinde "İşte Fenerbahçe İşte Emen( ş )ike" başlıklı video bile yayınlandı. Serbest bırakıldı.

Atilla Türker bakalım senin iddiaların ne oranda doğru çıkacak.

Nedvedmania
06.Temmuz.2011, 21:34
Neye göre küme düşürülüyor veya eksi puanla başlatılıyor ? Yani mesela İtalya'da Juve neden küme düşerken Milan eksi puanla başladı ? Kuralı nedir bunun ?

Corpus
06.Temmuz.2011, 21:36
Emenike şike parasını sayarken görüntülendi de demişlerdi..

Oturmuş bide saymış mı :zuhaha Görgüsüzlükte son nokta. Zannetmiyorum böyle birşey olduğunu

GeorgeWeah
06.Temmuz.2011, 21:37
Neye göre küme düşürülüyor veya eksi puanla başlatılıyor ? Yani mesela İtalya'da Juve neden küme düşerken Milan eksi puanla başladı ? Kuralı nedir bunun ?
Eğer şike varsa cezası küme düşme. Başka açıklaması yok.

vego
06.Temmuz.2011, 21:38
Milan'ın kümede kalmasının tek nedeni Berlusconi.İtalya'yı karıştırmayın :)

TeNaciOUS MidFieLdeR
06.Temmuz.2011, 21:39

Benim bildigim Milana Berlusconi torpili gecildi. Juventusun da Italyada cok buyuk bir kamuoyu yoktu zaten, gume gittiler tabii.

eGowiCh
06.Temmuz.2011, 21:42
Uğur Dündar'ı dinledim. Başkanı eleştirdi biraz, "o adamlarla başkanın ne işi var?" diye. Sonra da burjuvazinin en büyük temsilcilerinden biri olan Sayın Ali Koç'un başkan olmasını istediğini ima eden bir şey söyledi.

Sanıyorum ki başkan aklansa bile, çok yıprandı bu süreçte. Sayın Ali Koç başkan olacak diye tahmin ediyorum soruşturma netleştikten sonra.

2Lugano
06.Temmuz.2011, 21:44
Ülker ismini bu dönemde unutmayın derim size. Özellikle Murat Ülker ismini.

Bu konuda çok spekülasyon dönmeye başladı.

Emurafu
06.Temmuz.2011, 21:44
Tek bir kişi kaldı. Eğer Korcan da serbest kalırsa Fenerbahçe'nin şikeden dolayı ceza alacağını düşünmüyorum. Ayrıca 19 maçın da Bank Asya ağırlıklı olacağını düşünüyorum. Çünkü diğer isimler menejerlik sınavı ve suç örgütü kapsamında olan isimler gibi duruyor.

Yanlış biliyorsun:)

Futbolcular isterse 50 yıl ceza yesin, camialara bişrey olmaz. Camiaların ceza alması için kulüb başındakilerin şikeden tutuklanması gerekir. Dolayısı ile Mecnun,İlhan, falan çok önemli. Sadece mecnun bile ceza yese sivas ve fb ceza yer. Çünkü yapan ve yaptıran olarak geçiyor.

GeorgeWeah
06.Temmuz.2011, 21:45
Eğer bu olaylar doğruysa TFF küme düşme verecek. Daha sonra tahkim süreci. Tahkim ya kararı onaylayacak ya da - puanla başlamaya düşürecek cezayı.

vego
06.Temmuz.2011, 21:45
Anadolu Ajansı: YIldırım Demirören'in şüpheli sıfatıyla ifade vereceği öğrenildi.

eGowiCh
06.Temmuz.2011, 21:47
Şike soruşturma kapsamında, Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören de ifade verecek.

Demirören'in 'şüpheli' sıfatıyla ifadesinin alınacağı öğrenildi.

Şu ana kadar 7 tutuklamanın gerçekleştiği soruşturmada, Futbol Federasyonu’nun eski başkanı Mahmet Özgener de şüpheli sıfatıyla ifadeye çağrılmıştı.

GeorgeWeah
06.Temmuz.2011, 21:47
Yanlış biliyorsun:)

Futbolcular isterse 50 yıl ceza yesin, camialara bişrey olmaz. Camiaların ceza alması için kulüb başındakilerin şikeden tutuklanması gerekir. Dolayısı ile Mecnun,İlhan, falan çok önemli. Sadece mecnun bile ceza yese sivas ve fb ceza yer. Çünkü yapan ve yaptıran olarak geçiyor.
Aziz Yıldırım ve Mecnun Odyakmaz'ın suç örgütü ile ilgili birşey olabileceğini düşündüğüm için böyle yazdım. Şekip Mosturoğlu da menejerlik sınavı ile ilgili gibi.

byariff
06.Temmuz.2011, 21:50
Hincal Ulucun Sivas Lige Ciktiginda bi sozu vardi Sivas"i artik onumuzdeki seneler hep superligde gorceksiniz bir daha kume dusmez demisti dogru cikti adamin dedigi =)

ancar
06.Temmuz.2011, 21:53
Serdal Adalı'da var yanında

sananes
06.Temmuz.2011, 21:55
Ülker ismini bu dönemde unutmayın derim size. Özellikle Murat Ülker ismini.

Bu konuda çok spekülasyon dönmeye başladı.

Murat Ülker ismini ben de yazmıştım daha önce burada sonra bi kaç arkadaş ile bu konuyu tartıştık Murat Ülker olmasa da başkası, iktidara yakın olan başkası başkan oldurulacak gibi duruyor.Umarım böyle bir şey olmaz.Küme düşelim ama siyasi gücün takımı olmayalım.Sadettin Saran ve Ali Koç'tan birisinin eğer Aziz Başkan bırakırsa başkan olmasını umut ediyorum.

GeorgeWeah
06.Temmuz.2011, 21:57
Emenike şike parasını sayarken görüntülendi de demişlerdi. Hatta operasyonun merkezindeki DHA'nın sitesinde "İşte Fenerbahçe İşte Emen( ş )ike" başlıklı video bile yayınlandı. Serbest bırakıldı.

Atilla Türker bakalım senin iddiaların ne oranda doğru çıkacak.
Onu Trabzon yerel gazetesi yazmıştı.

http://haber.gazetevatan.com/iste-emensike/386999/1/Gundem

GeorgeWeah
06.Temmuz.2011, 22:02
Yaşanan olaylarla ilgili yayın yapmayan Galatasaray ve Bursaspor'a teşekkür ediyoruz.

Fenerbahçe.org

Ziya38
06.Temmuz.2011, 22:11
Futbolda şike iddialarına yönelik soruşturma kapsamında Beşiktaş Spor Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören, Asbaşkan Serdal Adalı, Sinan Engin ve Rıza Çalımbay'ın da ifadelerine başvurulacağı öğrenildi.

20:57 | 06 Temmuz 2011

ANADOLU AJANSI

ancar
06.Temmuz.2011, 22:12
AA: Futbolda şike iddialarına yönelik soruşturma kapsamında, Serdal Adalı'nın da ifadesine başvurulacağı kaydedildi.

Son dakika.Futbolda şike iddialarına yönelik soruşturma kapsamında Sinan Engin ve Rıza Çalımbay'ın da ifadelerine başvurulacağı öğrenildi

GeorgeWeah
06.Temmuz.2011, 22:13
Sezer'e neden 45 dakika oynadın diye, Mehmet Yıldız'a neden gol atmadın diye, Emenike'ye neden maçta oynamadın diye, Korcan'a neden gol yedin diye gözaltına alındılar. Bu soruşturma kapsamında hadi kabul edilir. Ama basının yaptığı tam bir ahlaksızlıktır. Mehmet Yıldız ben gol atmak için değil orada bulunmak için çıktım. Fenerbahçe'yi şampiyon yaptık demişti. Emenike paraları sayıyordu. Sezer, Emenikei Mehmet Yıldız aklandı. Bir tek kaldı Korcan. Eğer Korcan da serbest kalırsa basındaki emniyetten sızdırıldığı iddaa edilen belgelere ne oldu? Yazıklar olsun...

besiktas1903
06.Temmuz.2011, 22:16
Ajansların son dakika olarak geçtiği "Yıldırım Demirören'in de şüpheli sıfatıyla ifade vereceği" haberi üzerine, Demirören Ailesine yakın kaynaklardan aldığımız bilgiye göre;

Yıldırım Demirören'in bugün saat 18:00'da Avusturya'ya Beşiktaş takımının kamp yaptığı bölgeye uçtuğu, kendisine gelmiş herhangi bir çağrı olmadığı öğrenildi. Yıldırım Demirören'e ulaşacan bir ifade çağrısı geldiğinde Demirören'in derhal ifade vermek için Türkiye'ye dönebileceği ifadesi kullanıldı.

Haber 1903

NisRoc
06.Temmuz.2011, 22:22
Sezer'e neden 45 dakika oynadın diye, Mehmet Yıldız'a neden gol atmadın diye, Emenike'ye neden maçta oynamadın diye, Korcan'a neden gol yedin diye gözaltına alındılar. Bu soruşturma kapsamında hadi kabul edilir. Ama basının yaptığı tam bir ahlaksızlıktır. Mehmet Yıldız ben gol atmak için değil orada bulunmak için çıktım. Fenerbahçe'yi şampiyon yaptık demişti. Emenike paraları sayıyordu. Sezer, Emenikei Mehmet Yıldız aklandı. Bir tek kaldı Korcan. Eğer Korcan da serbest kalırsa basındaki emniyetten sızdırıldığı iddaa edilen belgelere ne oldu? Yazıklar olsun...

Ayrıca "Son 5 maçın skorunu biliyorduk" demişti sözde emniyet. Son 5 maçın 3'ü; IBB - BucaSpor - Ankaragücü. Neden bu 3 takımdan kimse alınmadı ? Doğan medyası bu olayla fantastik dünyasına hayran bıraktı.

nouma16
06.Temmuz.2011, 22:24
demirören'in bir suçu varsa küme düşelim.

bu yolla demirören'den kurtulmuş oluruz.

mpaker66
06.Temmuz.2011, 22:24

evet yazıklar olsun...neye biliyo musun? Hala hukuksuzluğu savunanlara yazıklar olsun...Bu olay fenerbahçelilik galatasaraylılık olayı değildir... Hala fenerbahçe taraftarı çıkıp Aziz Yıldırım'ı savunuyosa onlara yazıklar olsun...Hala emniyeti, hukuğu suçlauyanlara yazıklar olsun...

Şekip mosturoğlu(soyadını yanlış yazmış olabilirim :D) mecnun başkan mahmeye gönderildise tutuklanırlar...Aziz Yıldırım'da tutuklanır.ortada yasa dışı bişeler var...ama fenerbahçe eskişehir sivas küme düşer mi bilmem...o geldiği ilk gün futbolu pislikten temizleyeceğiz diyen federesyonun kararı...

GeorgeWeah
06.Temmuz.2011, 22:31
evet yazıklar olsun...neye biliyo musun? Hala hukuksuzluğu savunanlara yazıklar olsun...Bu olay fenerbahçelilik galatasaraylılık olayı değildir... Hala fenerbahçe taraftarı çıkıp Aziz Yıldırım'ı savunuyosa onlara yazıklar olsun...Hala emniyeti, hukuğu suçlauyanlara yazıklar olsun...

Şekip mosturoğlu(soyadını yanlış yazmış olabilirim :D) mecnun başkan mahmeye gönderildise tutuklanırlar...Aziz Yıldırım'da tutuklanır.ortada yasa dışı bişeler var...ama fenerbahçe eskişehir sivas küme düşer mi bilmem...o geldiği ilk gün futbolu pislikten temizleyeceğiz diyen federesyonun kararı...
Dediklerimden ne anladın acaba? Ben Aziz Yıldırım, Şekip Mosturoğlu veya diğerlerinden bahsettim mi? Ben burda sadece emniyete güvendiğimi açıklarken olayı başka yere çekmişsiniz. Ben sözde emniyetten belge aldık deyip ortalığı karıştıran basına tepki gösteriyorum. Ben de diyorumki basındaki belgelere inanıp daha birşey belli değilken kişileri ve kulüpleri suçlayan kişilere yazıklar olsun !

Ayrıca şike varsa hangi kulüp olursa olsun küme düşürülmeli. En ağır yaptırımlar uygulanmalı. Kişiler de gerekli cezaları almalı.

besiktas1903
06.Temmuz.2011, 22:32
varsa suçumuz arkasında değiliz; hem biz de bize yeteriz bedelinioderiz

mpaker66
06.Temmuz.2011, 22:34
Dediklerimden ne anladın acaba? Ben Aziz Yıldırım, Şekip Mosturoğlu veya diğerlerinden bahsettim mi? Ben burda sadece emniyete güvendiğimi açıklarken olayı başka yere çekmişsiniz. Ben sözde emniyetten belge aldık deyip ortalığı karıştıran basına tepki gösteriyorum. Ben de diyorumki basındaki belgelere inanıp daha birşey belli değilken kişileri ve kulüpleri suçlayan kişilere yazıklar olsun !

bekleyip göreceğiz.ben sana bi tepki göstermedim yanlış anlama.ben bunları yapanlar var, onlara tepki gösterdim...

2Lugano

Beşiktaş kolay kolay kurtulamaz. Herşeyden önce Yıldırım Demirören'in koydurduğu temlik var borçlar için. Bunu halletmesi lazım önce. Hem Yıldırım Demirören söylemedimi, ben giderim oğlum gelir diye. Kolay kolay bırakmazlar koltuğu.

SyNdRoMe23
Bi suçumuzun olduğuna inanmıyorum, ama varsa düşelim, ama biz değil suçu olan herkes düşsün. Beşiktaş adının karışması beni hiç hoşnut etmedi

NisRoc
06.Temmuz.2011, 22:36

Arkadaşın yazdığına bakıyorum bi de senin çemkirmene, alakayı bir türlü çözebilmiş değilim. Aziz Yıldırım'ı tabii ki de savunacağım, destek çıkacağım daha adamın ifadesi bile alınmadı. Ha tek üzücü nokta bu olayda adının geçmesi. Fakat aklanırsa ne diyeceğiz ? Kimse hukuğa suç bulmuyor ki ? Sucu ortaya çıkana kadar herkes suçsuzdur. Emniyeti elbette suçluyacağım;

1- emniyet güçlerinin 19 maçta şike yapıldı yönünde açıklama yapması, adil yargılanma ilkesine aykırıdır. emniyet, adli kolluk hizmetini kanun hükümlerine göre sunmaktan başka bir yetkiye sahip değildir. henüz iddianamesi kabul edilmemiş, dava aşamasına gelmemiş, birinci derece mahkemesinde görülerek hüküm tesis edilmemiş bir davada nihai hükmü peşinen vermek, kamuoyu ile paylaşmak açıkça mevzuata, yerleşik içtihatlara ve bağlayıcı aihm kararlarına aykırıdır.

2- emniyet 157. madde kapsamında delilleri, bilgi ve belgeleri medyaya servis edemez, sunamaz, paylaşamaz.

3- bir takım suçlar isnad edilen ve gözaltında olan şahıslar şu an kendilerini savunabilecek imkanlara sahip değildir. zira dava açılmamıştır. şu noktada, kamuoyu önünde suçlu olduğu yönünde tek taraflı bilgi, belge, delil sızdırılması masumiyet karinesine, adil yargılanma ilkesine, savunma hakkına, cmk'nin 157. maddesine açıkça aykırıdır.

Yani emniyetin yaptığı hukuğa aykırıdır. Umarım şimdi gözaltında olanlara direk suçlu etiketi yapıştıranlar, insallah bir gün kendilerini "ifadesi alınmak kaydı ile" karakolda bulurda sonra akılları başına gelir..

Aşk-ı Şehir
06.Temmuz.2011, 22:37
Önceki sayfalarda verildiyse özür dilerim;

İşte şike yapan takımlar!

Sunum Organize Suçlardan Sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı Mutlu Ekizoğlu tarafından yapıldı. İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ile iki yardımcısının da hazır bulunduğu sunumda, kendilerinin yaptığı 7 aylık teknik takipte Spor Toto Süper Lig ile Bank Asya 1. Lig'de 60 kişiden oluşan bir çeteye ulaştıklarını, çetenin şike ayağının başında Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın, çetenin başında ise Sedat Peker'in manevi oğlu Olgun Peker'in bulunduğunu ve kendi kanaatlerine göre Süper Lig'de Fenerbahçe ve Sivasspor'un Bank Asya'da ise Mersin İdman Yurdu, Kartal ve Adanaspor'un yönetilmsel bazda, Eskişehir, Ankaragücü ve Altay'ın ise bireysel bazlarda şike olaylarına karıştığını ifade etti.

ÇETENİN BAŞI OLGUN PEKER

Bunların yanı sıra çetenin ayağının başında bulunan Olgun Peker'in verdiği talimatlarla Giresunspor eski başkanının dövülerek adaylıktan uzaklaştırıldığı, bunun yanı sıra birçok Bank Asya 1. Lig temsilcisinin yöneticilerinin tehdit edilip dövülmesi olayının talimatını verdiği vurgulandı. Mersin İdman Yurdu ile Adanaspor ve Kartalspor'un da yönetimsel bazda şike olayları gerçekleştirerek sonuçlara etki ettiklerini, Ankaragücü ile Eskişehirspor'un ise yönetimsel bazda şike olaylarına girmediğini ifade eden Ekizoğlu, sunumda kensinin de aynı zamanda bir Fenerbahçe taraftarı olduğunu belirtti.

http://www.kanalturk.com.tr/haber-detay/46906-iste-sike-yapan-takimlar-haberi.aspx

di canio
06.Temmuz.2011, 22:40
NisRoc'un yazdıklarına istinaden Papazın Çayırı (http://papazincayiri.blogspot.com/2011/07/emniyetin-acklamas-ve-medyaya-bilgi.html)'ndan alıntıdır.

Dakika geçmiyor ki ilginç bir şeyle karşılaşmayalım. Haber şöyle:
"İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, futbolda şike iddialarına yönelik soruşturma kapsamında, Süper Lig ve Bank Asya 1. Ligi’nde toplam 19 maçta şike ya da teşvik faaliyetlerinin gerçekleştirildiğinin tespit edildiği ve delillendirildiği bildirildi." [1]

Bir başka haber, "Futbolda şike ve teşvik soruşturması çerçevesinde dava devam ederken emniyetten polis kamerası ile kaydedilen görüntüler medyaya servis edildi.."[2]

5271 Sayılı Ceza Muhakemesi Kanunu
"SORUŞTURMANIN GİZLİLİĞİ

Madde 157 - (1) Kanunun başka hüküm koyduğu hâller saklı kalmak ve savunma haklarına zarar vermemek koşuluyla soruşturma evresindeki usul işlemleri gizlidir.

5/01/2006 Tarihli
ADLİ KOLLUĞUN GÖREV, YETKİ VE SORUMLULUKLARI İLE SORUŞTURMANIN GİZLİLİĞİ HAKKINDA GENELGE

"Bilindiği üzere;

Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının; "Suç ve cezalara ilişkin esaslar" kenar başlıklı 38'inci maddesinin dördüncü fıkrasında; "Suçluluğu hükmen sabit oluncaya kadar, kimse suçlu sayılamaz."

Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesinin, "Adil yargılanma hakkı" kenar başlıklı 6'ncı maddesinin ikinci bendinde; "Bir suç ile itham edilen herkes, suçluluğu yasal olarak sabit oluncaya kadar suçsuz sayılır."

5237 sayılı Türk Ceza Kanunu'nun 285'inci maddesinin birinci fıkrasında; "(1) Soruşturmanın gizliliğini alenen ihlâl eden kişi, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. Ancak, soruşturma aşamasında alınan ve kanun hükmü gereğince gizli tutulması gereken kararların ve bunların gereği olarak yapılan işlemlerin gizliliğinin ihlâli açısından aleniyetin gerçekleşmesi aranmaz."

5271 sayılı Ceza Muhakemesi Kanunu'nun; "Soruşturmanın gizliliği" kenar başlıklı 157'nci maddesinin birinci fıkrasında; "(1) Kanunun başka hüküm koyduğu hâller saklı kalmak ve savunma haklarına zarar vermemek koşuluyla soruşturma evresindeki usul işlemleri gizlidir."

"Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi;

Allenet de Ribemont - Fransa davasında (10.02.1995), başvurucunun poliste gözaltındayken üst düzey bir polis memuru tarafından basın toplantısında bir cinayetin azmettiricisi olarak gösterilmesi üzerine, bunun masumiyet karinesinin ihlali olduğuna,

3/6

Sekanina - Avusturya davasında (25.08.1993), suçsuzluk karinesinin yargılama öncesinde olduğu kadar beraattan sonra da gözetilmesi gerektiğine, sanığın beraatı kesinleştikten sonra yerel mahkemenin başvurucunun suçuna ilişkin şüphelere dayanmasının artık kabul edilemez olduğuna,

Hükmederek, anılan ülkeler aleyhinde kararlar vermiştir."
" Bu itibarla;

1 - Soruşturmanın gizliliği ilkesi nazara alınarak;

Kişilik hakları ve suçsuzluk karinesi ile delillerin güvence altına alınması da göz önünde bulundurulmak suretiyle, gözaltındaki kişilerin suçlu olarak kamuoyuna duyurulmasına, basın önüne çıkarılmasına, kişilerin basınla sorulu cevaplı görüştürülmelerine, görüntülerinin alınmasına, teşhir edilmelerine sebebiyet verilmemesi, soruşturma evrakının basın organlarında yayınlanmasının önlenmesi,

Soruşturma evresinde dosya içeriğini inceleyerek istediği belgelerin bir örneğini alabilen şüpheli, mağdur ve vekillerinin de gizli kalması gereken hususları açıklamamaları yönünde uyarılması,

Kamuoyunda ciddi rahatsızlıklar yaratan bu nevi uygulamalara son verilmesi, bu bentlerin aksine tutum ve davranış sergileyenler hakkında derhâl yasal gereğine tevessül olunması,"

Konularında gereken dikkat ve özenin gösterilmesini rica ederim.

Hukuk kuralları açık. Sırayla.

1- Emniyet güçlerinin 19 maçta şike yapıldı yönünde açıklama yapması, adil yargılanma ilkesine aykırıdır. Emniyet, adli kolluk hizmetini kanun hükümlerine göre sunmaktan başka bir yetkiye sahip değildir. Henüz iddianamesi kabul edilmemiş, dava aşamasına gelmemiş, birinci derece mahkemesinde görülerek hüküm tesis edilmemiş bir davada nihai hükmü peşinen vermek, kamuoyu ile paylaşmak açıkça mevzuata, yerleşik içtihatlara ve bağlayıcı AİHM kararlarına aykırıdır.

2- Emniyet 157. madde kapsamında delilleri, bilgi ve belgeleri medyaya servis edemez, sunamaz, paylaşamaz. Bu suçtur ve cezai işlem gerektirir.

3- Bir takım suçlar isnad edilen ve gözaltında olan şahıslar şu an kendilerini savunabilecek imkanlara sahip değildir. Zira dava açılmamıştır. Şu noktada, kamuoyu önünde suçlu olduğu yönünde tek taraflı bilgi, belge, delil sızdırılması masumiyet karinesine, adil yargılanma ilkesine, savunma hakkına, CMK'nin 157. maddesine açıkça aykırıdır.

4- İstanbul Emniyet'inin hangi gerekçe ile hem yasaya, hem yerleşik içtihatlara hem de genelgelere aykırı şekilde bu tip eylemlere giriştiği de herhalde ayrıca izahata muhtaçtır.

[1] http://www.trt.net.tr/...c-4429-bdb1-f8504cf52b47
[2] http://www.internetspor.com/..ilk-goruntuler--83392.html?v=1309964231

kalemci
06.Temmuz.2011, 22:41

Demirören geçen seçildiğinden beri bi yanlış yapmadı bana göre verdiği sözleri de tuttu ve tutmaya çalışıyor.Şuan için eski hatalarına benzer bi hata göremedik bence:)

Bi suçumuzun olduğuna inanmıyorum, ama varsa düşelim, ama biz değil suçu olan herkes düşsün. Beşiktaş adının karışması beni hiç hoşnut etmedi

Aynen bence de fakat HABER 1903'e göre bilgi kirliliğiymiş yakınları yalanlamış durumu.

TeNaciOUS MidFieLdeR
06.Temmuz.2011, 22:45
Önceki sayfalarda verildiyse özür dilerim;

Kaynak Kanalturk ise o haberi okumam bile.

Corpus
06.Temmuz.2011, 22:46
Arkadaşlar şu olayın basına verilmesi usulsüzmüş yok efendim verilmesi suç teşkil ediyormuş falan geçelim. Bunları bilen ve yaptırım uygulayacak olan avukatlar vardır zaten Aziz Yıldırım veya Fenerbahçe için çalışan. Bunları bizim tartışmamızın kimseye faydası yok sadece normal bilgilerin arasında "bilgi kirliliği" yaratıyor. Kimse üstüne alınmasın ama doğru bu :) Olayın kendisine odaklanalım daha iyi.

GeorgeWeah
06.Temmuz.2011, 22:49
Arkadaşlar şu olayın basına verilmesi usulsüzmüş yok efendim verilmesi suç teşkil ediyormuş falan geçelim. Bunları bilen ve yaptırım uygulayacak olan avukatlar vardır zaten Aziz Yıldırım veya Fenerbahçe için çalışan. Bunları bizim tartışmamızın kimseye faydası yok sadece normal bilgilerin arasında "bilgi kirliliği" yaratıyor. Kimse üstüne alınmasın ama doğru bu :) Olayın kendisine odaklanalım daha iyi.
Bu kadar kolay olmamalı. Emenike, Sezer ve M. Yıldız için o kadar şey yazıldı ve aklandılar. Soruşturma devam ederken bilgi kirliliği suçlu olurlarsa da gerçekleri yazıyorlar mı diyeceğiz?

William Rookwood
06.Temmuz.2011, 22:51
Öncelikle bu yorumu hiç bir taraftar gözüyle bakmadan, tamamen kendi gözlemim ile yapıyorum.

Biliyorsunuz ki, Fenerbahçe son iki yıldır şampiyonluğu son haftada kaçırdı. Bu senede aynısı olmaması için Aziz Yıldırım'ın hem kendi koltuğunu sağlama alması ve başkanlık seçimini düşünürek işi garantiye almak istedi.

Şimdi soruyorum; Fenerbahçe normal olarak 17'de 17 yapabilir mi? Bence yapar.
Eskişehirspor, Sivasspor'u yenebilir mi? Yener.

Bu durum tamamen günü ve kendini kurtarma çabasıdır. Bir daha son haftada şampiyonluğu kaçırmayalım, ne olur ne olmaz diye yapılmış bir anlaşmadır bana göre. Şuanda TRTSpor Sivasspor maçını veriyor. O Korcan'ın yediği gollerin hiç bir açıklaması yok. Aynı zamanda bu sezonun en iyi kalecisi olarak gösterilen Volkan'ında. Erman'ın o kadar kişi arasından dümdüz gelip kaleye vurması ve Volkan'ın topu içeri alması zaten çoğu şeyi ifade ediyor. Benim gözlemim tamamen budur. Eğer böyle bir olay olmasaydı, tekrar maçı izleyip böyle bir yorum yapmazdım.

Umarım hepimiz yanılırız.

NisRoc
06.Temmuz.2011, 22:52

Çok güzel bir mantık pardon, özür dilerim.

Corpus
06.Temmuz.2011, 22:52
Bu kadar kolay olmamalı. Emenike, Sezer ve M. Yıldız için o kadar şey yazıldı ve aklandılar. Soruşturma devam ederken bilgi kirliliği suçlu olurlarsa da gerçekleri yazıyorlar mı diyeceğiz?

Suçlu şüphelileri suçlu olsalarda olmasalarda , gazeteciler için gereği yapılacaktır zaten. Onu söylüyorum

nannar
06.Temmuz.2011, 22:54
Öncelikle bu yorumu hiç bir taraftar gözüyle bakmadan, tamamen kendi gözlemim ile yapıyorum.

Biliyorsunuz ki, Fenerbahçe son iki yıldır şampiyonluğu son haftada kaçırdı. Bu senede aynısı olmaması için Aziz Yıldırım'ın hem kendi koltuğunu sağlama alması ve başkanlık seçimini düşünürek işi garantiye almak istedi.

Şimdi soruyorum; Fenerbahçe normal olarak 17'de 17 yapabilir mi? Bence yapar.
Eskişehirspor, Sivasspor'u yenebilir mi? Yener.

Bu durum tamamen günü ve kendini kurtarma çabasıdır. Bir daha son haftada şampiyonluğu kaçırmayalım, ne olur ne olmaz diye yapılmış bir anlaşmadır bana göre. Şuanda TRTSpor Sivasspor maçını veriyor. O Korcan'ın yediği gollerin hiç bir açıklaması yok. Aynı zamanda bu sezonun en iyi kalecisi olarak gösterilen Volkan'ında. Erman'ın o kadar kişi arasından dümdüz gelip kaleye vurması ve Volkan'ın topu içeri alması zaten çoğu şeyi ifade ediyor. Benim gözlemim tamamen budur. Eğer böyle bir olay olmasaydı, tekrar maçı izleyip böyle bir yorum yapmazdım.

Umarım hepimiz yanılırız.

ben bu olay ilk patladıgında dedim onu :) Aziz Yıldırım 3. bir "son hafta kaçan şampiyonluk sendromunu" bu camiaya yaşatmamak için işi garantiye almak istemiştir eğer şike yaptıysa.Hem kendisini hem de FB'yi mutlu edecekken, hem kendini hem de 10 yıldır yönettiği kulübünü rezil etmiş olacak eğer suçlu bulunursa.

Emurafu
06.Temmuz.2011, 23:08
Ntvspor:Mahkemeye sevk edilen 20 kişiden 19'u şikeden suçlanıyor. Bir kişi ise rüşvetten sorgulanıyor.

Dolayısı ile hangi yönetici tutuklanırsa Fenerbahçe ve Sivasın işi zora girer.

tribundergi Tribun Dergi
UEFA bir asbaskani ve iki üyesini sike operasyonunu takip etmeleri amaci ile Türkiye'ye gönderiyor.

di canio
06.Temmuz.2011, 23:24
Senaryolar yazılmaya ve gerçekmiş gibi inanılmaya devam ediyor görüyorum ki. Ben Fenerbahçe'nin aklanacağına inanıyorum. Fazla da uzun sürmeyecek bence. Fenerbahçe'li arkadaşlar rahat olsunlar.

eXcitinG
06.Temmuz.2011, 23:30
OLayLarın geLişim sürecine bakınca Fenerbahçe nin küme düşme ihtimaLi çok zayıf gibi gözüküyor. Hatta hiç ceza aLmayacakta sanırım. Eskişehir e de birşey oLmayacak. Sivas küme düşürüLür ya da eksi puanLa Lige başLatıLacak. Onun dışında da işte sınavdır, çart, curt ayağına birkaç adı sapı duyuLmamış adamı içeri atacakLar, oLay kapanıp gidecek.

nannar
06.Temmuz.2011, 23:57
ben öyle düşünmüyorum hayrettin. bence Fenerbahçe yönetimi ve spor kulübü aleyhine mutlaka birşeyler çıkacak. Çünkü bir sürü deliller,kanıtlar var diye içeri alıp da "biz yanlış anlamışız,aslında ortada hiçbirşey yokmuş" demezler.

GeorgeWeah
07.Temmuz.2011, 00:04
Ben sürpriz kararların çıkabileceğini düşünüyorum. Çünkü basında delil olarak gösterilen şeylere itibar etmeyin. Az kaldı. Bugünkü mahkeme kararı ve 19 maç açıklandığında herşey ortaya çıkacak.

Hugo
07.Temmuz.2011, 00:07
Kartalspor da karışmış sanırım bu olaylara. Bir önceki ve ondan önceki yönetim zamanında çok enteresan maçları olmuyor değildi Kartal'ın. Hele 1.lige çık-a-madıkları seneler var ki 2.ligde oynarken tam rezalet. Zaten ne zaman Kartal'ı şikeden soruşturacaklar diye düşünürdüm hep bu konular açılınca.

nannar
07.Temmuz.2011, 00:08
bence de en önemli unsur şike tespiti yapılan 19 maç. Eğer o maçlar içerisinde Fenerbahçe'nin maçlarından biri varsa bence küme düşürülür. Ama yoksa ve Fenerbahçe yönetimi aklanırsa medyada o kadar yazılıp çizilenlerin hepsi trajikomik birer haber olarak tarihe geçer. Sabah ola hayrola. iyi geceler. :)

Nedvedmania
07.Temmuz.2011, 00:10
Sabaha sarkmaz heralde. Bu gece açıklanır diyordu NTV Spor.

Varonil
07.Temmuz.2011, 00:19
Bu 19 maçın ağırlıkla Bank Asya 1.Lig olduğunu düşünüyorum.Şekip Mosturoğlu da menejerlik sınavının sorularını almakla suçlanıyormuş sanırım.Tek soru işareti Mecnun Odyakmaz ve Korcan kalıyor.Bakalım bu gece belli olacak herşey.

2Lugano
07.Temmuz.2011, 00:21
Ne belgeler varmış be : ) Kuluple alakası olmayan adamların görüntülerine kanıt diyenler var. Hem nasıl satın alınan maçsa kaleci en az 3-4 tane net pozisyonu kurtarıyor, maç 4-3 bitiyor 5 dk daha uzasa belkide beraberlik gelip şampiyonluk gidecek ama o maç hakkında şike yapılmış oluyor. Volkan Demirel'ide alsınlar o zaman. Onun yediği goller, Korcan'ın yediklerinden daha kötü.

titates1
07.Temmuz.2011, 00:25
Kartalspor da karışmış sanırım bu olaylara. Bir önceki ve ondan önceki yönetim zamanında çok enteresan maçları olmuyor değildi Kartal'ın. Hele 1.lige çık-a-madıkları seneler var ki 2.ligde oynarken tam rezalet. Zaten ne zaman Kartal'ı şikeden soruşturacaklar diye düşünürdüm hep bu konular açılınca.

Kartal kesin vardır , bir kartallı olarak olayları bilmeyenin olmadığını düşünüyorum zaten kartalda oturup

NisRoc
07.Temmuz.2011, 00:29
Bence Fenerbahçe'ye bir şey olmayacak, cunku olay iyice kişilere dönmeye başladı. Korcanın muhabbetide eminim ki M.Yıldız, Sezer Öztürk ve Emenike gibi bir şey olacak. Artık hangi golde şike yaptığı savunuluyorsa o sorulur büyük bi ihtimal :)

nouma16
07.Temmuz.2011, 00:34
şike yapılan 19 maç süper lig ve bank asya 1.lig'denmiş.
yani türkiye kupası maçlarında yok. bu demek oluyor ki beşiktaş-ibb maçı temiz.
ligde de zaten 5.olduk. bizim bu işlerin içinde olacağını düşünmüyorum.
he şike yapıp bu kadroyla 5. olduysak demirören'e sevgi ve saygım artar.

Trabzonspor
07.Temmuz.2011, 00:43
Ümit,Korcan serbest kalırsa bize birşey olmaz demişsin ama.Bülent Uygun,Ümit Karan,M. Odyakmaz suçlu bulunursa.Şike olmasa bile Teşvik piriminden de suçlu bulunabilir Fenerbahçe.

Şu ortamda herşeye hazırlıklı olmak lazım.

eng1n
07.Temmuz.2011, 00:52
şike yapılan 19 maç süper lig ve bank asya 1.lig'denmiş.
yani türkiye kupası maçlarında yok. bu demek oluyor ki beşiktaş-ibb maçı temiz.
ligde de zaten 5.olduk. bizim bu işlerin içinde olacağını düşünmüyorum.
he şike yapıp bu kadroyla 5. olduysak demirören'e sevgi ve saygım artar.

Twitter'da görmüştüm

"Demirören'e şike yapıp nasıl 5.olduğunu soracaklarmış sorguda"

byariff
07.Temmuz.2011, 00:59
Ahmet Çakar : 1 Ay önce Şekip M. ile konuştuğumuzda, ŞM operasyonun olduğunu biliyordu, ne olduğunu bilmiyordu çok ciddi olduğunu söylemişti

Ahmet Çakar : "Mahmut Özgener bunları bilerek aday olmadı."

Eminoski
07.Temmuz.2011, 01:04
Ahmet Çakar çok konuşuyor boş konuşuyor heryerde onun sözleri kim bu adam emniyet kadar bilgisi var maşallah.Yarın sabah karısının koynundan alırlar onuda görür ondan sonra.Bu kadar çok konuşması sırf izlenme uğruna yaptığı şeyler yoksa yanılıyorumda elinde kanıtlarımı var.

Varonil
07.Temmuz.2011, 01:05
Şekip Mosturoğlu suçlamaları reddetmiş.Ayrıca emniyetten bir köstebek Mosturoğlu'na önceden operasyonu haber vermiş. (İçerden sızan bilgiler) - NTVSpor

Varonil
07.Temmuz.2011, 01:07
Emenike'nin de yabancılar şubesine gitmesi tamamen prosedürden ibaretmiş bu arada.

eng1n
07.Temmuz.2011, 01:09
Aziz yıldırım'ın sabah saat 6'da takım elbiseyle kapıyı açması bana ilginç geldi zaten.

Börk
07.Temmuz.2011, 01:11
Aziz yıldırım'ın sabah saat 6'da takım elbiseyle kapıyı açması bana ilginç geldi zaten.

Takım elbiseyle uyuyamaz mı yahu :)

nannar
07.Temmuz.2011, 01:13
:n: valla bizim yatılı okulda bir arkadaş sabahları 10 dk daha çok uyumak için gömlek kravat yatardı :D Belki Aziz başkanın da alışkanlıgı vardır okuldan falan.

Eminoski
07.Temmuz.2011, 01:13
Geceden kalmadır ne ile yattığını bilmiyordur belki :)

GeNç KaRTaL
07.Temmuz.2011, 01:17
Kartal kesin vardır , bir kartallı olarak olayları bilmeyenin olmadığını düşünüyorum zaten kartalda oturup

Ben bilmiyorum.:icon_biggrin:

Varonil
07.Temmuz.2011, 01:18
Telegol adamını bulmuş,Mehmet Baransu şov var programda :)

vego
07.Temmuz.2011, 01:20
Telegol adamını bulmuş,Mehmet Baransu şov var programda :)
Sırf o mu?:icon_razz:

Bu arada canım ne var bunda.

Başkanım bizimle emniyete kadar geliceksiniz.Üstünüzü değiştirin isterseniz.

Sorun ne çocuklar.

Emniyette açıklarlar.

Kamera çalışır.

Budur yani :D

sui generis
07.Temmuz.2011, 01:21
telegol yine sov yapıyor :) maçları bulduk diyorlar.

verdikleri maçlarda şike yapıldıysa ve şampiyonluk bizden alınırsa trabzonda unutur o şampiyonluğu.

sui generis
07.Temmuz.2011, 01:22
13 4 daha 17. 2 kaldı. ite kaka çıkarcaklar macları :)

nouma16
07.Temmuz.2011, 01:23

http://www.iem.gov.tr/iem/?menu_id=1&detay_id=1324

emniyetten yapılan açıklama bu. telegol'dekiler beşiktaş-ibb kupa finalinide 19 maç arasında gösteriyorlar.

BaFraLı
07.Temmuz.2011, 01:25
Ya şampiyon ha Çemişgezek Belediyespor olmuş ha Fenerbahçe olmuş ha Trabzonspor olmuş. Hangisi alnının teriyle kazanmış ? Bundan sonra konuşulması gereken bu. Baksanıza bir sürü maç söylüyorlar. Bizde televizyondan izliyoruz, maç izliyoruz. Ama alayının önceden bileti kesilmiş nerdeyse.

Neyse şu iş bir netleşse iyi olacaktı.

NisRoc
07.Temmuz.2011, 01:28

Valla önce polisler geliyor sonra, Aziz Yıldırım içeri girip üstünü değiştiriyor olay böyle denilmişti. Kamerada o dakikadan sonra cekmeye başlamış olabilir yada oradan kesmişlerdir görüntüyü.

titates1
07.Temmuz.2011, 01:28
Ben bilmiyorum.:icon_biggrin:

kartalsporla ilgilenmiyosun demektir :)

GeorgeWeah
07.Temmuz.2011, 01:29
Kanaltürk'te verilen maçlarda şike varsa STSL'de takım kalmaz.

Bordo61Mavi
07.Temmuz.2011, 01:30
Valla kanalturkte oyle salliyorlarki, seneye bank asyayi izlemiyen bin pisman :D

KaPaLı
07.Temmuz.2011, 02:04
Nöbetçi mahkeme bu gece kadar verecekmiş bu arada. Ne olacaksa bu gece olacak.

di canio
07.Temmuz.2011, 02:06
Yukarılarda da yazdım tekrar yazıyorum. Fenerbahçe şike suçlamasından aklanacak bence. Şahıslar ise kişisel olarak farklı mevzulardan cezalar alabilir.

Trabzonspor
07.Temmuz.2011, 02:12
Yukarılarda da yazdım tekrar yazıyorum. Fenerbahçe şike suçlamasından aklanacak bence. Şahıslar ise kişisel olarak farklı mevzulardan cezalar alabilir.

Kişilerden kasıt?

di canio
07.Temmuz.2011, 02:14
Soruşturma kapsamında gözaltına alınıp, savcılık tarafından mahkemeye sevkedilen kişiler.

vego
07.Temmuz.2011, 02:20
İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Demirören ve Adalı ile ilgili yalan haberin düzeltilmesi yönünde Anadolu Ajansı'na uyarıda bulundu.

SaLviO
07.Temmuz.2011, 02:27
Hani sezer para almıştı kötü oyanamsı için deliller vardı ellerinde emenike para almıştı deliller vardı noldu bu delillere bu olaylar tamamen siyasi

di canio
07.Temmuz.2011, 03:06
Kişiler ceza alır yazıyorsunuz. Bu yönden mantık yürütmek bana göre hatadır. Bir kere o kişiler niye o kuluplerde yöneticilik yapmış yada yapıyor o zaman kişisel yargılanacaklarsa, o kişiler ne için şike yada teşvik vermeye çalışmış kendil menfaatleri için mi bulundukları kulubun menfaatlerini düşündükleri için mi? Valla şaka gibisiniz...

Gözaltındaki şahıslardan Fenerbahçe ile ilgili olanların mevzusunun şike suçlamasından ziyade çıkar amaçlı suç örgütü kapsamında olduğunu düşünüyorum. O yüzden kişisel ceza alırlar diye yorumladım. Bu da şaka değil.

Trabzonspor
07.Temmuz.2011, 03:13
Kişiler ceza alır yazıyorsunuz. Bu yönden mantık yürütmek bana göre hatadır. Bir kere o kişiler niye o kuluplerde yöneticilik yapmış yada yapıyor o zaman kişisel yargılanacaklarsa, o kişiler ne için şike yada teşvik vermeye çalışmış kendil menfaatleri için mi bulundukları kulubun menfaatlerini düşündükleri için mi? Valla şaka gibisiniz...

Bende bunu diyecektim tam.Sanki Aziz Yıldırım Fenerbahçe başkanı değil yada Mecnun bey Sivas başkanı değil.

di canio
07.Temmuz.2011, 03:14
Farkında mısınız bilmiyorum ama soruşturmanın tek odak noktası şike ve teşvik primi iddiası değil. Sorgulananlar, mahkemeye çıkanlar sadece şike ve teşvik primi iddiası ile yargılanmıyorlar.

Trabzonspor
07.Temmuz.2011, 03:19
Ama şike iddaası ve teşvik pirimiyle de yargılanıyor ve emniyet 19 maçta bunların olduğunu yazmış.Soruşturma ve mahekemde bunların kaybolması mümkün olmadığına göre demekki bu tarz bir sonuç çıkması muhtemel.

di canio
07.Temmuz.2011, 03:23
Öncelikle emniyet kendince hüküm vermiş. Bahsedilen 19 maçta şike ve teşvik primi iddialarının gerçekliği henüz kesin değil. Bu 19 maçın hangi maçlar olduğu belli değil. Şike ve teşvik primi iddiasının kulüpsel bazda mı, kişisel çıkar bazında mı ele alınacağı belli değil. Bu doğrultuda yaptım yorumumu.

vego
07.Temmuz.2011, 03:26
Mosturoğlu rahatsızlandı!
Şike soruşturması kapsamında gözaltına alınan ve sorgulanmak üzere bekleyen Şekip Mosturoğlu fenalık geçirdi.

07 Temmuz 2011 Perşembe - 01:42
Sporx.com
Şike Soruşturması (http://www.sporx.com/sike-sorusturmasi/) kapsamında yapılan operasyon sonucu gözaltına alınan ve mahkemeye sevkedilen Fenerbahçe (http://www.sporx.com/futbol/superlig/fenerbahce/) Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu (http://www.sporx.com/sekip-mosturoglu/), sorgusu sonrası diğer sorgulamaların bitmesini beklerken fenalık geçirdi.

Şekip Mosturoğlu (http://www.sporx.com/sekip-mosturoglu/), sorgusunun yapılmasına rağmen, bütün sorgular bitinceye kadar bekletildiği sırada strese bağlı olarak fenalık geçirdiği ve Mosturoğlu'nun tedavisi Adliye'ye gelen ambulansta yapıldığı belirtildi.

NTVSpor muhabiri Özgür Buzbaş'ın verdiği bilgiye göre, ifadesi ilk alınanlardan bir tanesi olan Şekip Mosturoğlu (http://www.sporx.com/sekip-mosturoglu/)'nun, adliyedeki bahçede beklerken tansiyonunun çıktığı ve bunun üzerine bir sağlık ekibinin çağırıldığı söylendi.

Chinatown
07.Temmuz.2011, 03:31
Farkında mısınız bilmiyorum ama soruşturmanın tek odak noktası şike ve teşvik primi iddiası değil. Sorgulananlar, mahkemeye çıkanlar sadece şike ve teşvik primi iddiası ile yargılanmıyorlar.

Öncelikle emniyet kendince hüküm vermiş. Bahsedilen 19 maçta şike ve teşvik primi iddialarının gerçekliği henüz kesin değil. Bu 19 maçın hangi maçlar olduğu belli değil. Şike ve teşvik primi iddiasının kulüpsel bazda mı, kişisel çıkar bazında mı ele alınacağı belli değil. Bu doğrultuda yaptım yorumumu.

tabirde ufak hata var, şüphelilerin ve serbest bırakılan oyuncuların belkide tek odak noktası şike soruşturması. silahlı örgütten yargılanmayan birçok insan var. ve sınav sorularından. silah şu ana kadar sadece oyuncu alacaklarından vazgeçilmesi için kullanılmış bir unsur gibi görünüyor.

kaldı ki zaten silahlı örgüt kurup kurmadıkları aslında çoğumuzun ilgisi dışında. biz burada futbol paydasında buluşuyoruz, o yüzden konunun buradan ele alınması çok garip değil.

şimdi emniyet bilgisi kesin değil ama, bilgi de bu. bundan sonra başka bir kurum araştırmayacaktır. emniyetin başında da bir savcı olduğunu unutmamak gerekir. şike klüp yönetimindeyse tamamen klübü bağlar. oyuncular kalmadığına göre cezalar klüp üzerinden verilecektir.

Sir FRD
07.Temmuz.2011, 03:34
tahminimce Fenerbahçe bu olayın sonunda büyük cezalara maruz kalacak ama kesin bişey de söyleyemem tabi takip ediyoruz.Yıldırım Demirören ve Serdar Adalı olay kendilerine de gelceğini tahmin edip sorguda söylemek için birşeyler hazırlamışlardır :D

Bunların dışında olay bir şekilde Trabzonspor'a da sıçrarsa Fenerbahçe'yle aynı cezaya maruz kalabilirler Bursaspor beklenmedik bir şekilde şampiyon olabilir :D

di canio
07.Temmuz.2011, 03:37
Bildiğim kadarıyla emniyetin başında savcı yok. Soruşturmanın başında savcı var ve savcı emniyetteki işlemlerle doğrudan ilgili değil. Emniyet gözaltıları yapar, delilleri toplar, ön soruyu yapıp, savcılığa sevk eder. Savcı da gerekli görürse mahkemeye sevk eder, görmezse serbest bırakır. Mahkeme de suç unsuru görürse hükmü verir. Hukukçu değilim ancak bildiğim kadarıyla sistem bu. Ben ifadelerimde silahtan bahsetmedim. Çıkar amaçlı suç örgütü dedim. Böyle bir örgüt varsa eğer futbolu da hedef alan bir örgüttür. Burada sadece şike ve teşvik primi iddialarına odaklanılmak zorunda değil. En azından benim açımdan böyle.

GeorgeWeah
07.Temmuz.2011, 03:39
İlginç olaylar dönüyor. Soruşturmada futbolcu kalmadı. 19 tane maç var. Şikeyi başkanlar anlaştı da kendileri mi çıkıp oynadı? Futbolcu olmadan nasıl şike oluyor? Anlayamadım gitti...

di canio
07.Temmuz.2011, 03:41
Çıkar amaçlı suç örgütü kurmaksa, buna iten amaç nedir? Kişiler arasında sıkıtılarsa? Niye ozaman bugun 19 maçta şike oldugu açıklandı. O zaman derdi ki Emniyet bu şahışlar arasında şikeye teşfike yönelik bir durum yok tamamen kişisel şeylerden doğan amaçlı suç örgütü kurmaktır diye... amaçlı suç örgütü kurulmasının nedeni belliki bu şike ve teşfik için ortam hazırlanarak usulsuz yapmak...

Sizce belli ama henüz yargısal açıdan resmi olarak belli değil.

di canio
07.Temmuz.2011, 03:52
Yanlış biliyorsunuz.

Emniyet savcı olmadan hareket edemez. Ülkenin güvenliğini sağlar ama ona verilen yetkiler içinde. Dediğiniz gibi suç duyurusunda bulunulur. Poliste gidip durumu inceler. Polis bireysel hareket edemez. Önemli durumlarda savcı izni olmadan kafasına göre davranamaz. Poli araştırır delil toplar ama bir adım ilerisi için savcının izni gerekir. Bu yetkiyi kullanmak içinde savcıdan izin alırlar. Yani Emniyet Savcının talimatıyla hareket eder. El konulma,aranma, yakalama gibi durumları savcının talimatıyla gerçekleştirirler. Savcıda bunu toplanılan bilgiler, deliller üzerinden karar verir, bu yakalama,el konulma izinlerini...

Soruşturmanın başında savcı var diyerek geçiştirmiştim ben. Açmam gerekirmiş kusura bakmayın. Emniyetin başında değil, soruşturmanın başında savcı var. Emniyet güçleri yetkisi dahilindeki delil bulma, soruşturma, sorguya alma gibi eylemlerde savcıdan bağımsız hareket edebilir. Ancak yetkisini aşan eylemlerde savcıdan izin almak zorundadır sizin dediğiniz gibi.

Chinatown
07.Temmuz.2011, 03:58
Soruşturmanın başında savcı var diyerek geçiştirmiştim ben. Açmam gerekirmiş kusura bakmayın. Emniyetin başında değil, soruşturmanın başında savcı var. Emniyet güçleri yetkisi dahilindeki delil bulma, soruşturma, sorguya alma gibi eylemlerde savcıdan bağımsız hareket edebilir. Ancak yetkisini aşan eylemlerde savcıdan izin almak zorundadır sizin dediğiniz gibi.

ben de aslında emniyet derken soruşturmatı yürüten emniyet birimini kastettim ama teşbihte hata oldu. arama iznini falan ayarlayan savcı, özel yetkililerin biraz daha fazla oluyor.

az önce ntvspor'da şekip mosturoğlunun Eskişehirspor-Trabzonspor maçında Eskişehir'e para gönderildiğini bildiğini söylediğini aktardı. haber kaynağı olarak da AA'yı gösterdi ama bulamadım.

di canio
07.Temmuz.2011, 04:00
ben de aslında emniyet derken soruşturmatı yürüten emniyet birimini kastettim ama teşbihte hata oldu. arama iznini falan ayarlayan savcı, özel yetkililerin biraz daha fazla oluyor.

az önce ntvspor'da şekip mosturoğlunun Eskişehirspor-Trabzonspor maçında Eskişehir'e para gönderildiğini bildiğini söylediğini aktardı. haber kaynağı olarak da AA'yı gösterdi ama bulamadım.

Ben yanlış anlamışım, pardon.

Chinatown
07.Temmuz.2011, 04:02
Ben yanlış anlamışım, pardon.

yok hayır, yazım yanlışı benim. asıl siz kusuruma bakmayın.

Chinatown
07.Temmuz.2011, 04:06
http://www.aa.com.tr/tr/emniyetten-sike-aciklamasi.html

20 kişiden 19'u şikeden, 1'i dolandırıcılıktan sevkedilmiş. Şekip Mosturoğlu haberi de burada var.

Revolution
07.Temmuz.2011, 04:31
Mahkemenin 4.30 gibi sonuclanmasi bekleniyormus.

GeorgeWeah
07.Temmuz.2011, 04:42
Sorgular tamamlandı. Mahkemenin kararı bekleniyor. 30 dakika içinde belli olacak.

Kaynak: NTVSpor

Revolution
07.Temmuz.2011, 04:43
Hayirlisi olsun, hak yerini bulur insallah.

NisRoc
07.Temmuz.2011, 04:57
Telegolde Ibrahim Akın'ın da şike soruşturması içerisinde olduğunu ve hatta dini açıdan saygı duyduğu birine "böyle böyle bi olay var kabul edersem caiz midir?" diye sorduğunu daha sonra da Ibrahim Akın'ın 14bin TL kumar borcu olduğunu söylüyorlar. Bunlara salak desem değil, mal desem aptallar kızar ne desem bilemedim. Adamın kumar borcu varmış, ama şike için gitmiş imama falan sormuş caiz midir diye Tey Allahim :))

GeorgeWeah
07.Temmuz.2011, 05:20
Hayirlisi olsun, hak yerini bulur insallah.
İnşallah hak yerini bulur.

Chinatown
07.Temmuz.2011, 05:22
Fenerbahçe İkinci Başkanı Şekip Mosturoğlu, Fenerbahçeli Yönetici İlhan Ekşioğlu, Fenerbahçe Altyapı Sorumlusu Cemil Turan, Eskişehirspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, Eskişehirspor Sportif Direktörü Ümit Karan, Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz, Sivasspor kalecisi Korcan Çelikay, Fenerbahçe Kulübü Muhasebecisi Tamer Yelkovan, Ali Kıratlı, Bülent İşçen, Sami Dinç, Yusuf Tarçınlı, Abddullah Başok, Ahmet Çelebi, ve Mehmet Yenice tutuklanırken,

Cengiz Demirel, Doğan Ercan, Mehmet Şen, Erdem Konyar ve Yavuz Ağırgöl serbest kaldı.

Bordo61Mavi
07.Temmuz.2011, 05:24
Mostoroglu tutuklanmis galiba, TGRT

Bordo61Mavi
07.Temmuz.2011, 05:30
KORCAN
SEKIP
BULENT
MECNUN

tutuklanmis galiba

vego
07.Temmuz.2011, 05:30
Bu isimler en az 5-6 ay tutuklu kalacakmış.

Nedvedmania
07.Temmuz.2011, 05:31
Sabah ola hayrola oldu gerçekten. Şekip, Bülent Uygun, Ümit Karan, Korcan , Sivas başkanı ve diğer isimler tutuklandı.

Buda gösteriyorki Sivas maçında net olarak şike vardı. Bakalım nasıl bir ceza gelecek Fenere.

vego
07.Temmuz.2011, 05:32
Tutuklananlar: B.Uygun, Ü.Karan, İ.Ekşioğlu, C.Turan, A.Çelebi, Y.Turanlı, M.Yenice, A.Kıratlı, T.Yelkovan, B.İşcen, A.Başok ve Sami Dinç.

Fener'i bilmem'de Sivas gitti.

Time Cris
07.Temmuz.2011, 05:34
İşin bittiğini düşünüyorum.Aziz Yıldırımda tutuklanacak,fener yeni başkan arayacak ve ya eksi puan ile başlıyacak yada bank asyada eksi puan ile başlıyacak.Sivas ın ise durumu baya kötü.Ama bu dakikadan sonra dönüş yok fenerbahçe bitmiş durumdadır

Sheriff
07.Temmuz.2011, 05:35
Dava sonuçlanmadı, tutuklu yargılanacaklar..

Nedvedmania
07.Temmuz.2011, 05:35
Evet sivas kesin küme düşürülecek gibi gözüküyor.

Bordo61Mavi
07.Temmuz.2011, 05:36
Kotu hissetim kendimi bi an ama seneye temiz bir lig izlicez insAllah.

Nedvedmania
07.Temmuz.2011, 05:39
Korcanın avukatı : Benim anladığım kadarıyla kimse için yeterli delil yok.

Yeterli delil yoksa nasıl tutuklanabiliyor bu insanlar :)

Bu arada avukatların tatil dönemi felan giriyormuş sanırım. En yakın duruşma Eylül-Ekimde yapılacak.

GeorgeWeah
07.Temmuz.2011, 05:40
Ne demek kesin delil yok yahu? Hani deliller kamuoyu ile paylaşılacaktı? Yazıklar olsun...

Sonuç belli. TFF kararını bir an evvel ver de belirsizlik bitisn. Herkes rahatlasın...

Chinatown
07.Temmuz.2011, 05:43
Ben biraz şaşırdım aslında. Mehmet Yıldız ilk tutuklamada en çok utanarak, kaçarak, başını öğe eğerek gezen adam olarak salınmıştı. Ben de Sivas'ın aklanacağını düşünüyordum. Ama yine dün 'Aklanmak isteyenlere amirlerim çok iyi davrandılar' gibi birşey söyledi. Belki o da birşey biliyordu. Neyse. Sivasspor kendini yaktı gibi gözüküyor. Ama ben en çok Eskişehir'e üzüldüm. Şimdi kendi suçları olmayan sıkıntılar çekecek gibi duruyorlar.

Nedvedmania
07.Temmuz.2011, 05:43
F.Bahçeninde yönetimindeki ağır toplar tutuklandı. neden tutuklandı? Demeki bu işin içinde bişeylere karıştılar. Karışmasalar zaten bugun dışarda olurlardı. Şimdi burada Sivasa kesinde F.bahçeyi bilmeyiz demeyin. Sivas gidiyorsa F.Bahçe hayli hayli gitti ozaman...

Yani bi manada öyle oluyor. Sivas giderse Fenerinde gitmesi lazım. Umarım en adaletli karar alınır.

Nedvedmania
07.Temmuz.2011, 06:03
Bu arada Şekip Mosturoğlu soruları çalıp, satmaktan değil şikeden suçluymuş. O çıkan haber yalanmış. Sami Dinç dışındaki herkes şikeden suçlu bulunmuş.

Emenikenin serbest bırakılıp menejerinin tutuklanması da ayrı bir soru işareti.

Nedvedmania
07.Temmuz.2011, 06:12
O zaman sorun yok. Ya ben yanlış hatırlıyorum yada NTV Spor'un spikeri yanlış okudu :)

NisRoc
07.Temmuz.2011, 06:17
3 tane avukat dinledim 3ünün de müvekkilleri tutuklanmış :) 3 avukatın dediği de "ortada somut delil yok". Özellikle Korcan'ın avukatı "Korcan'ın para aldığına dair tek bir delil yokken tutuklandı" dedi. Arayada adli tatil giriyor. Medya ve bazı taraftar takımlarının ağızlarından salyalar akıtıp akıtıp kendi çaplarında suclamalarda, yorumlarda yapacak bir dünya zaman var. Neyse bekleyip görücez bakalım.

Bordo61Mavi
07.Temmuz.2011, 06:44
Bilmiyorum karmasik duygular icerisindeyim, okadar insanin ailesi var.

Bu islerin basinda kim varsa, bu sene yapilmasaydi olmazmiydi, biz 27 senedir bekliyoruz. Niye bu hirs, niye emek calmak ?

nannar
07.Temmuz.2011, 08:57
Fenerbahçe İkinci Başkanı Şekip Mosturoğlu, Fenerbahçeli Yönetici İlhan Ekşioğlu, Fenerbahçe Altyapı Sorumlusu Cemil Turan, Eskişehirspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, Eskişehirspor Sportif Direktörü Ümit Karan, Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz, Sivasspor kalecisi Korcan Çelikay, Fenerbahçe Kulübü Muhasebecisi Tamer Yelkovan, Ali Kıratlı, Bülent İşçen, Sami Dinç, Yusuf Tarçınlı, Abddullah Başok, Ahmet Çelebi, ve Mehmet Yenice tutuklanırken,

Kırmızı taraf işi bitirdi, geçmiş olsun. Fenerbahçe ve Sivasspor büyük ihtimalle küme düşer.Eskişehirspor içinse kulübe ceza gelirmi bilmem ama Ümit Karan ve Bülent Uygun'un işi de biter. Bence iyileşip ifade verdikten sonra Aziz Yıldırım'ın sonu da diğer FB yöneticileri gibi olacak. Hala at gözlüğüyle bakıp " hani kanıt nerde" , " olaylar tamamen siyasi" , "kafalarına göre adam alıyorlar" , "aziz başkan bunu yapmaz" diyerek arkasında durmak yerine kulübe sahip çıkmak lazım. Fenerbahçe yıllardır Fenerbahçe Spor kulübünün değil kişilerin ardından gidiyor diye bir yorum vardı geçen hafta nette. Bence de bu böyle. Adamlar Fenerbahçe kulübünün tarihine ve Türk futbol tarihine kolay kolay temizlenmeyecek bir kara leke sürmekle suçlanıp tutuklanıyorlar fakat hala siz avatarlarda resimlerini kullanıp,bu kişilerin arkasında durmaya çalışıyorsunuz. Onun yerine kulübünüze sahip çıkarak Fenerbahçe Logosunu kullansanıza. Ha olur da bu kişiler aklanırsa o zaman destek olursunuz. Adamlar hakkında T.C. tarihinde bugüne kadar hiç görülmemiş şekilde operasyon yapılarak güçlü deliller toplanıp tutuklama kararı çıktı, bakalım bu sabahtan sonra nasıl davranacaksınız... Ben Fenerbahçe taraftarı olsaydım ya da aynı şey bizim kulübümüzün başına gelseydi şu an avatarımda Galatasaray logosu,imzamda "Adalaet yerini bulana kadar kulübümüze destek veriyoruz" yazısı ,yorumlarımda da Suçlularsa en ağır şekilde cezalandırılsınlar diyerek, aklandıkları güne kadar sessiz kalırdım. Körü körüne destek olmak enteresan geldi bana.

kalemci
07.Temmuz.2011, 10:05
İşte o maçlar
Emniyet'in dün ifade ettiği şike yapılan 19 maçın bazıları ortaya çıktı...

Goal.com Türkiye

Emniyet Müdürlüğü, Şike operasyonu ile ilgilili yaptığı açıklamada daha önce Spor Toto Süper Lig ve Bank Asya Birinci Lig'den toplam 19 maçın şikeli olduğunu açıklamıştı.

DHA'nın ve Hürriyet'in verdiği habere göre ise bu 19 maçın 10'u ise belli olmuş durumda.

İşte o maçlar:

1.5.2011, Fenerbahçe 1-0 İstanbul BB

9.4.2011, Eskişehirspor 1-3 Fenerbahçe

8.5.2011, Karabükspor 0-1 Fenerbahçe

22.5.2011, Sivasspor 3-4 Fenerbahçe

24.4.2011, Bucaspor 3-5 Fenerbahçe

15.5.2011, Adanaspor 1-4 Altay

31.1.2011, Adanaspor 2-3 Kartal

11.5.2011, Beşiktaş 6-5 İstanbul BB (Ziraat Türkiye Kupası Finali, şike teşebbüsü)

22.4.2011, Eskişehirspor 0-0 Trabzonspor

12.2.2011, Sivasspor 2-3 Trabzonspor

bu kadar değildir umarım.

nannar
07.Temmuz.2011, 10:07
yalandır bu liste. bence süper ligden 3-4 maç ancak vardır.gerisi bank asyadandır

kalemci
07.Temmuz.2011, 10:12
Tutuksuz yargılanacak 5 kişi hakkında yeterli somut delil yok diyorlar.Tutuklanan 15 kişi hakkında sağlam deliller varmış.Ama tüm dava sonuçlanmadan basına bilgi verilmeyecekmiş.

bjk4ever
07.Temmuz.2011, 10:17
Antu zihniyeti diyorum sonra da boyle kisiler yok burada diyorsunuz. Hersey ortada, hala komple teorileri, igrenc basin, salyalar akitiyorlar falan diyorlar. Ayrica delil yetersizligi vs de cok komik, bir halt yedik ama ispatlayamazsiniz tarzindan. Utanmaktan yazamayacak haldesiniz, ama hala delil yetersizliginden yirtmayi umuyorsunuz vs. Besiktas bu durumda olsa utanirdim, 2. ligde duselim basimizdaki pislikler defolsun gitsin kulubum aklansin diye umardim, bazilari hala neler pesinde, yazik. Asil fanatizm'in kimde oldugu ortada. Bazi taraftarlarin da yoneticilerin kafasinda oldugunu gormek uzucu.

bjk4ever
07.Temmuz.2011, 10:18
Tutuksuz yargılanacak 5 kişi hakkında yeterli somut delil yok diyorlar.Tutuklanan 15 kişi hakkında sağlam deliller varmış.Ama tüm dava sonuçlanmadan basına bilgi verilmeyecekmiş.

Tutuksuz yargilanacaklar kim? Bildiigm kadariyla futbolcular tamamen serbest birakildi, tutuksuz yargilanma soz konusu degil.

nannar
07.Temmuz.2011, 10:26
Futbolcular tamamen serbest bırakıldı.Yargılanma yok onlarda.

NTVspor Mert Aydın bir taraftarın " 3-4 yöneticinin işgüzarlığı yüzünden bir kulübün,futbolcuların ,teknik tirektörün ve o takımın taraftarlarının cezalandırılması ne kadar adil ?" sorusuna cevabına tamamen katılıyorum. şöyle bir cevap verdi.

Kulüplleri yönetenler kulüplerin lehine ya da aleyhine kanun dışı işler yaptıklarında bu durum kulüpleri de bağlar.Türkiyede yasalar bu şekilde işliyor.Eğer suçları kesinleşirse Fenerbahçe taraftarının kızması gereken kesim bu suçu ortaya çıkaran emniyet ya da yargı değil,bu suçları işleyen yöneticilerdir.

sabahtan beri biz de bunu diyoruz. kızmanız gereken kişilere destek vermeyin,kulübünüze sahip çıkın dedik diye salyalar akıtıyor olduk :D Fenerbahçe'nin olmadığı bir ligde FB-GS derbisi olmaz ve bundan çok keyif almayız ancak ortada bir suç unsuru varken polyannacılık oynamanın da anlamsız olduğunu düşünüyorum. gereken cezalar verilir ve çekilir.sonra daha temiz ve düzgün bir lig ile türk futbolu ileriye giderken yine lokomotiflerden biri fenerbahçe olacaktır ve olmak zorundadır. zaten bu yaşananlardan sonra fenerbahçe'nin türk futboluna olan borcu 10 kat daha artacak. eğer suçlar kesinleşirse 3-4 yöneticinin yaptığı hatayı kulüp olarak ödedikten sonra bir de türk futbolunun ileriye gitmesinde yine lokomotif olması lazım.

eng1n
07.Temmuz.2011, 10:37
İşte o maçlar

Goal.com Türkiye

Emniyet Müdürlüğü, Şike operasyonu ile ilgilili yaptığı açıklamada daha önce Spor Toto Süper Lig ve Bank Asya Birinci Lig'den toplam 19 maçın şikeli olduğunu açıklamıştı.

DHA'nın ve Hürriyet'in verdiği habere göre ise bu 19 maçın 10'u ise belli olmuş durumda.

İşte o maçlar:

11.5.2011, Beşiktaş 6-5 İstanbul BB (Ziraat Türkiye Kupası Finali, şike teşebbüsü)

Bu liste yalan büyük ihtimal Süper ligden 2 maç olduğunu tahmin ediyorum

Eskişehirspor 1-3 Fenerbahçe
Sivasspor 3-4 Fenerbahçe
Bunlar dışında olduğunu düşünmüyorum.

Revolution
07.Temmuz.2011, 10:43
15 kisi tutuklanmis, ne diyeyim. İnsallah tum kulupler icin haklarinda em hayirlisi olur. Gelecek sezon bayagi taslar yerinden oynamis olacak belli ki.

ancar
07.Temmuz.2011, 10:47
İşte o maçlar

Goal.com Türkiye

İşte o maçlar:

Bu liste tamamen yalandır oradan çıksa çıksa 2-3 maç çıkar

ozaniel
07.Temmuz.2011, 10:50
Eğer şike olayları kesinleşir ve tutuklanan kişiler hüküm giyerse Fenerbahçe'nin prestijinin çökmesinin yanı sıra Fenerli olmak da zorlaşır. Bu olaydan 30 yıl sonra bile Fenerbahçe ne yaparsa yapsın bu olay durmadan hatırlatılacağı için Fenerli birisi arkadaşlarının yanında havasını atamayacak. Bu yüzden Fenerbahçe uzun vadede devasa bir taraftar kayıbı yaşayacak, yeni nesilden çok az kişi Fenerli olmak isteyecek. Taraftar sayısının düşüşü aynı zamanda mali anlamda da çöküş ve küçülme demek.
Biraz abartılı gelebilir ama böyle bir durumu çok da imkansız görmüyorum, Galatasaray'ın ve Beşiktaş'ın 6 Kasım faciaları hala rakip taraftarlar tarafından sürekli hatırlatılırken, 90 yıl önce oynanan 7-0'lık maç bile argüman olarak kullanılırken bu kadar büyük ve her yerde kullanılabilecek bir malzeme dengeleri değiştirebilir.
Kısa vadede bakarsak 2. lige düşmesi Fener'in kadrosunu bayağı bir zayıflatacak. Takımına bağlı kalacak bir çok oyuncu olacaktır(Gökhan Gönül ve Semih gibi adamlar büyük ihtimalle bırakmazlar.), ama Niang, Stoch gibi adamlar gitmek isteyecekler, Juventus'a olanların benzeri olacak büyük bir ihtimalle. Fener ilk sezon kupadan Avrupa'ya gidebilirse büyük bir avantaj olur ama yine de lige dönüşü ve şampiyonluğu zorlaması bir kaç sezon alacaktır. Bu süreçte çok sayıda şampiyonluk elde ederse uzun vadedeki etkiyi üzerinden silebilir, ama Galatasaray'ın UEFA kupasını aldıkları döneme benzer bir başarı gerekiyor.
Türk insanı hafızasının büyük bir kısmını futbola ayırdığı için olayın zamanla unutulup gideceğini sanmıyorum.
Tam tersi olur da tutuklular suçsuz bulunursa bu kez Fenerbahçe taraftarı avantajlı çıkacak, özellikle Antu'da çoğu kişi hala Fenerbahçeli yöneticileri savunduğu için haklı da çıkmış olacaklar.
Bu sadece olayların olası sonuçları hakkında bir tahmindir, burada yazdığım şeylerin olmasını ben de istemiyorum.

BaFraLı
07.Temmuz.2011, 11:10
Bazı arkadaşlar halen delil yok diyorlar. İyide kardeşim sizin en önemli yöneticilerinizden Şekip Mosturoğlu gibi bir adam tutuklanmış içeri atılıyor. Faso fiso dan alınmadığına göre bu adamlar büyük ihtimalle şike var. Adam gibi bir sonuçlansaydı şu iş iyi olacaktı.

wolfson
07.Temmuz.2011, 11:19
Bu şartlar altında fenerbahçe için kurtuluş yolunun çok uzaklarda olduğunu düşünüyorum. Bir yasa var şike yapıldıysa küme düşürülür. Eğer yapıldıysa klüplerin eksi puanla lige başlamsını değil küme düşürülmesini istiyorum ki saten böyle olucak gibi

Hugo
07.Temmuz.2011, 11:28
Adana-Kartal maçı 2-0dan dönmüştü galiba. Hatırlıyorum o maçı.

Varonil
07.Temmuz.2011, 11:32
Korcan ile ilgili ellerinde nasıl bir delil varmış da bu kararı vermişler cidden çok merak ediyorum.

ancar
07.Temmuz.2011, 11:32
Bence hala küme düşmeyecek diyorum. Kişisel görüş olarak

BaFraLı
07.Temmuz.2011, 11:33
Korcan, otobüse bindirilirken kafasını sağa sola sallıyordu üzgün bir biçimde. Üzüldüm gerçekten. Zor durum bunlar. Ama şike de varsa ortaya çıkmalı. Yapacak birşey yok.

SaLviO
07.Temmuz.2011, 11:37
Düşürmeseler bile en az -30 yani bu sezon hedefimiz türkiye kupası olmalı

ancar
07.Temmuz.2011, 11:39
Düşürmeseler bile en az -30 yani bu sezon hedefimiz türkiye kupası olmalı

farketmez ZTK olsun ne biliyim genede lig olsun (zorda olsa)

Gncl1905
07.Temmuz.2011, 11:47
Eskiden olsa Fenerbahçe'ye birşey olmaz derdim ama şimdi benim de içimde şüphe oluştu küme düşebilir.Eğer ellerinde birşey olmasa bu kadar net bir operasyon, delil paylaşımı vs. olmazdı.Sanki birşeylere alıştırılıyoruz...

Yine de küme düşmesi zor, küme düşmesini isteyen çok kurum, insan var ama küme düşmemesini isteyen de çok kurum, insan var.Bu zor durumdan en az cezayla ayrılmasını sağlayacak icraatlar yapabilirler...

Tabii medya sorunu da var, cidden çok şey biliyorlar ve belli bir yerden sonra inanasım gelmiyor.Sadece bir medya organında çıkan haberler muhtemelen yalandır ama hepsi sözbirliği ediyorsa doğruluk payı vardır...

Bujsas
07.Temmuz.2011, 11:48
-30 olsa ligden düşeriz arkadaşlar kurtulma ihtimali yok hangi oyuncu o moralle oynar her galibiyet -3 e yaricak bari türkiye kupasını alalım artık ya düştük yada - 15,30 arası falan başlarız.

Addolorato
07.Temmuz.2011, 11:50
Eskişehirspor Ümit Karan , Mehmet Yıldız ve Bülent Uygun'la yollarını ayırma kararı almış.

BleedingMoon
07.Temmuz.2011, 12:02
-30'la başlatacaklarına alt ligde paşa paşa oynarız. ancak büyük ihtimalle şampiyonluk alınıp ligde tutacaklar gibi. bunu kabul etmemeli kimse.

bjk4ever
07.Temmuz.2011, 12:09
-30 olsa ligden düşeriz arkadaşlar kurtulma ihtimali yok hangi oyuncu o moralle oynar her galibiyet -3 e yaricak bari türkiye kupasını alalım artık ya düştük yada - 15,30 arası falan başlarız.

Bu sene kume dusme baraji 27 puandi, evvelki sene 28,ondan evvel 39, ondan evvel 30. Yani ortalama olarak 30 puan alabiliriz. Bu da demek ki FB 61 puan aldigi takdirde ligde kalacak, bu cok da ufak bir ihtimal degil. Tabii oyuncu kadrosundan kimler gider, o moral bozukluguyla ne olur vs bilinmez, ama matematiksel olarak bakarsak -30 ile kesinlikle dusmez FB. Ki boyle sacma bir ceza da olmaz, 7-8 mac sike yapacaksin ve marka degeri (!) dusmesin diye 7-8 mac sike yapmis bir takimi affedeceksin, ama sike yapan takimin ligde elini kolunu sallaya sallaya kalmasi marka degerini (!) zedelemeyecek. Boyle bir karar cikarsa sike serbest demektir benim gozumde....

Bujsas
07.Temmuz.2011, 12:10
Bir gazete var aziz yıldırımın fotoğrafını koymuşlar baş sayfaya ......gazete hangisi göremedim ama fotomaç yada fanatik neyin ne olduğunu bilmeden daha emniyet suçsuz olmadan bu fotorafı bir yere veremez.

bjk4ever
07.Temmuz.2011, 12:22
Su Genclerbirligi'li oyuncularin Trabzon konusu bana garip geliyor. Sonucta para aldik vs denmiyor, sadece aslen Trabzon'lu oldugu icin kendini ekstra tesvik etmis oluyor, ben bunda sorun goremiyorum. Bazi oyuncular bu derbi mac icin ekstra hazirlandik ekstra motive olduk diyince o da mi suc oluyor? Diger olaylari bir kenara koyuyorum, bu olayda hicbirsey goremiyorum ben.

Vieri
07.Temmuz.2011, 12:24
Lütfen forum diline uygun, diğer takım taraftarlarını tahrik etmeden dikkatli cümleler kullanın.

nannar
07.Temmuz.2011, 12:31
yahu bırak allah aşkına bujsas. FB lehine hataları koyarak bir metin ve video hazırlansa 3 kitap 2 CD olur :) Hala "bize oyun oynuyorlar" demeye getiriyorsunuz. 2 gün sonra bu tutuklananların hepsi hakkında deliller çıksa da hala aynı şeyi yaparsanız zaten ben bunu yapanların Fenerbahçeli olduklarından bile şüphe duyarım. Tutuklanan kişiler sizin 100 yılı aşkın süredir dimdik duran başınızı yere düşürmek üzere ve siz hala olayda asıl kızılması gerekenlere değil, yeşil sahalardaki rakiplere ve türk emniyetine kızgınsınız.

BleedingMoon
07.Temmuz.2011, 12:33
futbolculardan sadece korcan'a tutuklama kararı çıktı ama hesapta bir sürü maçta şike var. mantıklı mı bu? kaldı ki korcan'ın avukatı da herhangi bir somut delil olmadığını söylüyor. telefon kayıtlarına göre başkanına "ne zaman zam olacak?" diye sormuş. futbol federasyonu da delillere göre karar verecek. hangi delil? şekip mosturoğlu'nun tutuklama kararının da şikeyle ilgisi olmadığını düşünüyorum.

bir sürü maçında şike var denen takımın sadece son maçıyla ilgili oyuncusuna tutuklama kararının çıkması mantıksız. korcan'la ilgili somut bir delilin olmaması da mantıksız. demek ki minareyi çalan kılıfı da hazırlamış. bizi bitirmeyi kafaya koymuşlar.

2Lugano
07.Temmuz.2011, 12:33
İşte o maçlar:

1. O maçta Stoch atmıştı golu yanlış hatırlamıyosam, sezonun en iyi futbolunu oynamıştı. İBB'yi ortasahada hapsetmişti yaptığı baskıyla. Şike kapsamına neye göre alındı ?

2. Maçın temposunu hatırlayan varsa, top 1 Volkan'ın kucağında 1 İvesa'nın kucağındaydı. Eskişehir attı ilk golu. Alex olmasa bu maçta puan kaybı kaçınılmazdı. Attığı paslarla açtı oyunu.

3. Bu maçın alınma sebebi ne acaba ? Son dakikalarda atılan golmu, kaleci Tomic'in hayatının maçını çıkarmasımı. Karabükspor'lu oyuncuların Stoch'un bileğini kıracak derecede müdahele yapmalarımı, Bülent Ataman'ın yaptığı hareketlermi ? nee. O kadar konuşan BÜlent Ataman nerde ? Yücel İldiz nerde ? Kaleci Tomic nerde ? Son maçta önünden geçen topa dokunmayan, Jaja'nın vurduğu kafa vuruşunda müdahele bile etmeyen Deumi nerde ?

4. bu maçı yazmayı düşünmüyorum. Şike yapılan maç 4-3 bitermi ? Şike yapan takımın kalecisi, şike yaptırılan takımın kalecisinden daha berbat goller yermi ? Mehmet Nas'ta alınsın o zaman. Selçuk'un attığı golde topu Emre'nin önüne indirmişti Mehmet. Sedat Bayrak alınsın.

5. Şike yaptı denilen Musa Aydın takımında gol attı yanlış hatırlamıyosam. Maç 3-1 giderken kim derdiki Güiza gol atacak. Trabzon maçında yerden giden topa " kafayla " evet " kafayla " müdahele yapmaya çalışan oyuncu, bu maçta aslan kesilmişti. Semih'i maç boyu ezdiler ceza sahasında. Hem öyle gol attıktan sonra santradan direk gitmediler hiçbir golde. Hepsinde aslanlar gibi mücadele edip, paslaşıp attılar golu.

Haa varsa birşeyler, küme düşürülsün takım. Şampiyonluk alınıp TSL'de bırakılacaksa hiç gerek yok. En anlamlı şampiyonluktu bu.

nannar
07.Temmuz.2011, 12:44
futbolculardan sadece korcan'a tutuklama kararı çıktı ama hesapta bir sürü maçta şike var. mantıklı mı bu? kaldı ki korcan'ın avukatı da herhangi bir somut delil olmadığını söylüyor. telefon kayıtlarına göre başkanına "ne zaman zam olacak?" diye sormuş. futbol federasyonu da delillere göre karar verecek. hangi delil? şekip mosturoğlu'nun tutuklama kararının da şikeyle ilgisi olmadığını düşünüyorum.

bir sürü maçında şike var denen takımın sadece son maçıyla ilgili oyuncusuna tutuklama kararının çıkması mantıksız. korcan'la ilgili somut bir delilin olmaması da mantıksız. demek ki minareyi çalan kılıfı da hazırlamış. bizi bitirmeyi kafaya koymuşlar.

Fenerbahçe İkinci Başkanı Şekip Mosturoğlu,
Fenerbahçeli Yönetici İlhan Ekşioğlu,
Fenerbahçe Altyapı Sorumlusu Cemil Turan,
Fenerbahçe Kulübü Muhasebecisi Tamer Yelkovan,
Ali Kıratlı,
Bülent İşçen,

Maviye aldığım düşünce nasıl bir düşüncedir? yahu 1 değil 2 değil bu adamların hepsi de Fenerbahçe ile ilgili kişiler.Fenerbahçe yönetiminden göz altına alınıp serbest kalan oldu da ben mi kaçırdırm ?Hala olaya bir yerden bakmakta ısrar ediyorsunuz :)

Varonil
07.Temmuz.2011, 12:46
yahu bırak allah aşkına bujsas. FB lehine hataları koyarak bir metin ve video hazırlansa 3 kitap 2 CD olur :) Hala "bize oyun oynuyorlar" demeye getiriyorsunuz. 2 gün sonra bu tutuklananların hepsi hakkında deliller çıksa da hala aynı şeyi yaparsanız zaten ben bunu yapanların Fenerbahçeli olduklarından bile şüphe duyarım. Tutuklanan kişiler sizin 100 yılı aşkın süredir dimdik duran başınızı yere düşürmek üzere ve siz hala olayda asıl kızılması gerekenlere değil, yeşil sahalardaki rakiplere ve türk emniyetine kızgınsınız.

Birşey varsa ortaya çıksın.Biz de cezamızı çekeriz,camiamızdan kim ne pislik yapmışsa camiamız içinde temizleriz siz merak etmeyin.Ayrıca buradaki Fenerbahçelilerin Fenerbahçeliliklerini sorgulamak da sizin haddinize değildir.

Gözaltında olan tek futbolcu Korcan.Fakat onu orada tutmak için ellerinde yeterli delil yok,kızdığımız nokta budur.(Avukatının yaptığı açıklama üzerinden bu yorumu yapıyorum).

titates1
07.Temmuz.2011, 12:50
o fotoğrafları nasıl basına verebiliyorlar ? şike varsa düşelim , umrumda değil , biz Fenerbahçeliyiz takımımızı asla yalnız bırakmayız , zaten hep tek olup , günah keçisi olmaya alışkınız , gider daha güçlü döneriz ama bu fotoğraflar Aziz Yıldırım'ın eşkal fotoğrafları falan basına yansıyor ki bu fotoğraflar sanık olan birinin savcılığa gitmeden önce çektirmesi gereken fotoğraflar yani bir insan sanık olduğunda çekilir , suçlu olmasına gerek yok ama bunların basına verilmesi ? daha bir çok şeyin basına böyle sızması , böylesine büyük olduğu iddia edilen bir operasyonda ? bu olay Fenerbahçe'den , şikeden çok daha büyük , "kanıtlamaya" bizim gücümüz yetmez ama belki her zaman elimizde kanıtlar var çok büyük kanıtlar var diyip yıllarca hiçbir kanıt ortaya çıkarmayan devletimiz'in içeride tuttuğu insanlar ileride kanıtlayabilir belki.

BleedingMoon
07.Temmuz.2011, 13:02
biz ne bilelim, yöneticiler kendi aralarında şike yapmış demek; hava şartlarını, kale direklerini, çimleri neyin satın almışlar. işin içinde ne hakem var, ne de korcan haricinde futbolcu.

sarianet
07.Temmuz.2011, 13:04
bekle bizi bank asya gümbür gümbür geliyoruz :D

sui generis
07.Temmuz.2011, 13:06

bence de hala küme düşmeyeceğiz. garip şeyler oluyor ama ne. çok değişik sonuçlar çıkabilir. Fenerli futbolcuların emekleri (umuyorum) boşa gitmeyecektir.

Bu sene kume dusme baraji 27 puandi, evvelki sene 28,ondan evvel 39, ondan evvel 30. Yani ortalama olarak 30 puan alabiliriz. Bu da demek ki FB 61 puan aldigi takdirde ligde kalacak, bu cok da ufak bir ihtimal degil. Tabii oyuncu kadrosundan kimler gider, o moral bozukluguyla ne olur vs bilinmez, ama matematiksel olarak bakarsak -30 ile kesinlikle dusmez FB. Ki boyle sacma bir ceza da olmaz, 7-8 mac sike yapacaksin ve marka degeri (!) dusmesin diye 7-8 mac sike yapmis bir takimi affedeceksin, ama sike yapan takimin ligde elini kolunu sallaya sallaya kalmasi marka degerini (!) zedelemeyecek. Boyle bir karar cikarsa sike serbest demektir benim gozumde....

7-8 maç olduğunu nerden biliyorsun.

Ayrıca; biz bize yeteriz. kimse bize ne yapacağımızı söylemesin. avatarımda istediğim kişinin resmini koyarım, istediğimi desteklerim. içeri alınanların ve BAŞKANIMIZIN sonuna kadar arkasındayız. keşke istanbulda olsaydım da o 500.000 kişiden biri olsaydım. HEP DESTEK TAM DESTEK...

GeorgeWeah
07.Temmuz.2011, 13:06
Türk Futbolu Fenerbahçe ve Aziz Yıldırım ile temizlenecekse ben de varım. Objektif ol diyeceksiniz. Olmuyorum kardeşim. Turksportal Yönetimi de istediği cezayı verebilir. Bizim bu olayları yaşarken ellerini avuşturanları gördükçe daha da kahroluyorum. Elde belgeler varken yaptırım uygulanmazken şimdi somut deliller var deye tutuklama yapıldı. Avukatları da kesin birşey yok diyor. İnşallah Türk Futbolu bundan sonra temiz olur. Yöneticiler de suçlu çıkarsa, bu işlere ne gerek vardı. Taraftarı kahrettiler. Benim gibi bütün Fenerbahçe camiası da kan ağlıyor. Ama Fenerbahçe küme düşse de şike yaptı dense de kişilerin kurbanı olacak. Bizim Fenerbahçe sevgimizden birşey eksilmeyecek. Keser döner sap döner gün gelir hesap döner. Dar Ağacında Olsak Bile Son Sözümüz Fenerbahçe !

eng1n
07.Temmuz.2011, 13:07
Ligi bilen futbolcumuzda var : Emenike. Kaptan bizi bırakmaz 1 sene de bank asyada oynar, Bir tane daha kalmak isteyen yabancı bulduk mu bitti bu iş.

sarianet
07.Temmuz.2011, 13:12
http://gazete.netgazete.com/Gazete/fotospor.jpg

http://gazete.netgazete.com/Gazete/fotomac.jpg

http://gazete.netgazete.com/Gazete/fanatik.jpg

sananes
07.Temmuz.2011, 13:13
Komplo mu? Emniyet demek ki satilmis oyle mi?

ben konuya attığım ilk mesajdan beri olayın siyasi olduğunu söylüyorum yani evet bana göre bir komplodur, aziz yıldırım'ı bitirme operasyonudur.

bunun dışında gözü kör cahilde değilim ben yani polis 19 maçta şike var diyebildiği gibi şikeyi ispat edecek kanıtlar servis ederse medyaya(insanlar toplu halde yemek yerken değil daha somut) yanılmışım şike yapmış fenerbahçenin de içinde bulunduğu bazı takımlar derim olur biter.ama şu aşamada; avukatlar somut delil yok diye bas bas bağırırken,tvler büyük kanıtlar diye saçma sapan fotoğrafları yayınlarken, ben fenerbahçenin tüm maçlarını 90 dakika izlemişken şike yaptık diyemiyorum.Yapmadığımızı düşünüyorum.

GodfatheR
07.Temmuz.2011, 13:13
Türk Futbolu Fenerbahçe ve Aziz Yıldırım ile temizlenecekse ben de varım. Objektif ol diyeceksiniz. Olmuyorum kardeşim. Turksportal Yönetimi de istediği cezayı verebilir. Bizim bu olayları yaşarken ellerini avuşturanları gördükçe daha da kahroluyorum. Elde belgeler varken yaptırım uygulanmazken şimdi somut deliller var deye tutuklama yapıldı. Avukatları da kesin birşey yok diyor. İnşallah Türk Futbolu bundan sonra temiz olur. Yöneticiler de suçlu çıkarsa, bu işlere ne gerek vardı. Taraftarı kahrettiler. Benim gibi bütün Fenerbahçe camiası da kan ağlıyor. Ama Fenerbahçe küme düşse de şike yaptı dense de kişilerin kurbanı olacak. Bizim Fenerbahçe sevgimizden birşey eksilmeyecek. Keser döner sap döner gün gelir hesap döner. Dar Ağacında Olsak Bile Son Sözümüz Fenerbahçe !

Budur abicim.

bjk4ever
07.Temmuz.2011, 13:16
A.Kocaman Konya-FB macindan sonra da birakacakti meslegi. Bos laf bunlar....

RaSenGan
07.Temmuz.2011, 13:16
Yorum yazarken biraz empati kurun.Ortamı gerecek mesajlar atmayın.Herkes gergin şu anda.İnsanların üstüne gidip sürekli laf söylemenin bir anlamı yok.Bu duruma çok seviniyor olabilirsiniz ama kendinizi biraz o arkadaşların yerine koyarak yorum yapın.Sürekli karşı tarafı suçlayarak anca ortamı gerersiniz.Sizden ricam daha sakin olup karşı tarafı kışkırtmadan yorum yapmanız.

ancar
07.Temmuz.2011, 13:17
Küme düşsede kombine mi aldım düşmesede aldım. Her yerde dahil olmak üzere ellerini avuçlarını ovuşturanlar var hala gözleri kısık kısık TFF'nin ağzından çıkmasını bekledikleri ' FB SK STSL'den küme düşmüştür ' açıklamasını bekleyen binlerce hatta on binlerce kişi var. Sonra oradan çıkıpta bizim kulübümüz ak kaşık muamelesi yapmasın kimse her takım yaptığı şeyler var bunca zaman içersinde haa yasa bize vurdu denebilir ama ben ısrarla söylüyorum ' FB küme düşmeyecek ' ben yanılırımda siz haklı çıkarsınız :)

sarianet
07.Temmuz.2011, 13:21
sezere verilen paraya acıdım şimdi sene sonunda almasaydık şimdi serbest kalacaktı bedavadan alıcaktık gitti paralar:D

bjk4ever
07.Temmuz.2011, 13:22
Elbette avusturacaklar, karanlik islere bulasmis birinin ceza almasini istemek suc mu? Yoksa kirli bir lig sizin cok mu hosunuza gidiyor? Ayrica objektif degilim demis bir arkadas. Birkac gun uyari almistim burasi taraftar forumlarina benzemez yazdiklarina dikkat et vs diye. Kimleri dikkat edip etmedigi belli oluyor. Eger objecktif degilsen ve mantikli bir sekilde dusunemiyorsan antu'ya uye ol, yerin orasidir. Ayrica kimseyle empati kurmak zorunda da degiliz. O kisinin kendi karakteri, namusu, vicdanidir. Ziya Sengul insan degil mi?

http://www.yildiz.tv/?act=dvr&chan=kanalturk&seekTime=07-07-2011%2001:00

GeorgeWeah
07.Temmuz.2011, 13:26
A.Kocaman Konya-FB macindan sonra da birakacakti meslegi. Bos laf bunlar....
Kusun kininizi nefretinizi Fenerbahçe'ye.

GeorgeWeah
07.Temmuz.2011, 13:28
Elbette avusturacaklar, karanlik islere bulasmis birinin ceza almasini istemek suc mu? Yoksa kirli bir lig sizin cok mu hosunuza gidiyor? Ayrica objektif degilim demis bir arkadas. Birkac gun uyari almistim burasi taraftar forumlarina benzemez yazdiklarina dikkat et vs diye. Kimleri dikkat edip etmedigi belli oluyor. Eger objecktif degilsen ve mantikli bir sekilde dusunemiyorsan antu'ya uye ol, yerin orasidir. Ayrica kimseyle empati kurmak zorunda da degiliz. O kisinin kendi karakteri, namusu, vicdanidir. Ziya Sengul insan degil mi?

http://www.yildiz.tv/?act=dvr&chan=kanalturk&seekTime=07-07-2011%2001:00 (http://forum.turksportal.net/vb//redirector.php?url=http%3A%2F%2Fwww.yildiz.tv%2F%3 Fact%3Ddvr%26chan%3Dkanalturk%26seekTime%3D07-07-2011%252001%3A00)
Çok güzel konuşuyorsun. Önce bunun hesabını verin bunun... Sütten çıkmış ak kaşık. Hadi biz hesap ödeyeceğiz. Ya siz?

http://www.milliyet.com.tr/2006/07/28/yasam/axyas02.html

Varonil
07.Temmuz.2011, 13:28

O arkadaşın söylediklerini bu şekilde anlamak cidden büyük bir başarıdır,sizi tebrik ederim.Şunu anlamamakta ısrar ediyorsunuz hala.Burada hiçbir Fenerbahçe taraftarı şike yaptığmız delillerle ispatlandığı anda ligde kalalım,şampiyonluğumuz gitmesin demiyor.Kim şike yaptıysa en ağır cezayı almalıdır,ispatlanırsa alacaktır da.Fakat Fenerbahçe'nin küme düşecek olma ihtimalinden duyduğunuz keyif ve zevk sizi öyle etkilemiş ki,söylediklerimizi anlamıyorsunuz.Empati yapın dememizdeki amaç ta insanidir,burada Fenerbahçe taraftarları olarak çok zor günler geçiriyoruz.İnsani duygularınız empati yapmanızı engelliyorsa bilemem tabi ki,haklısınız.

nannar
07.Temmuz.2011, 13:29

http://www.yildiz.tv/?act=dvr&chan=kanalturk&seekTime=07-07-2011%2001:00 (http://forum.turksportal.net/vb//redirector.php?url=http%3A%2F%2Fwww.yildiz.tv%2F%3 Fact%3Ddvr%26chan%3Dkanalturk%26seekTime%3D07-07-2011%252001%3A00)

ben genelde senle aynı fikirde olmam ama bu mesajına harfi harfine katılıyorum desem "kutsal ittifak "kuruldu cevapları gelir :) temizLİG istiyoruz.Seneye bizimkiler yaparsa onları da alsınlar.umrumda değil.sadece maçları izledikten sonra aklımda "acaba?" sorusu kalmasın.

bir de pardon ama Fenerbahçe Galatasaray'ı 6-0 yendiğinde ya da biz bu sezon ligde çok zor durumlara düştüğümüzde kaç taneniz empati kurdu ? iğneyi kendinize çuvaldızı başkasına batırın. Ateş düştüğü yeri yakar.

GeorgeWeah
07.Temmuz.2011, 13:30
Ben yoruldum artık bazı şeyleri yazmaktan. Susuyorum.

bjk4ever
07.Temmuz.2011, 13:31
Çok güzel konuşuyorsun. Önce bunun hesabını verin bunun... Sütten çıkmış ak kaşık. Hadi biz hesap ödeyeceğiz. Ya siz?

http://www.milliyet.com.tr/2006/07/28/yasam/axyas02.html

Fanatik Fenerbahceli abuk subuk bir gazetecinin belgeleri gercekten de cok onemlidir kesin olarak. Mahkeme orada, emniyet orada, gider verirsin belgeleri olur biter. Belge varmis gibi gazeteye yazip camur atmakla olmuyor bu isler, anca normal dusunemeyen fanatik taraftarlari gaza getirmis oluyorlar. Ayrica bu konuda da fikrim nettir, eger bizden boyle bir olaya karismis birisi varsa insallah biz de gereken cezayi aliriz ve o kisi(ler) kulupten aninda uzaklastirilir, ilk olarak Korcan olmak uzere.

bjk4ever
07.Temmuz.2011, 13:33
O arkadaşın söylediklerini bu şekilde anlamak cidden büyük bir başarıdır,sizi tebrik ederim.Şunu anlamamakta ısrar ediyorsunuz hala.Burada hiçbir Fenerbahçe taraftarı şike yaptığmız delillerle ispatlandığı anda ligde kalalım,şampiyonluğumuz gitmesin demiyor.Kim şike yaptıysa en ağır cezayı almalıdır,ispatlanırsa alacaktır da.Fakat Fenerbahçe'nin küme düşecek olma ihtimalinden duyduğunuz keyif ve zevk sizi öyle etkilemiş ki,söylediklerimizi anlamıyorsunuz.Empati yapın dememizdeki amaç ta insanidir,burada Fenerbahçe taraftarları olarak çok zor günler geçiriyoruz.İnsani duygularınız empati yapmanızı engelliyorsa bilemem tabi ki,haklısınız.

Empati duyacaksam Ziya Sengul gibi kendi kulubunun buyuklugunu bilen, kavrayan, mantikli konusabilen insanla kurarim, belirli tarzda mesaj yazanlarla kurmam, cunku onlar ne empatiyi ne de acinmayi hak ediyorlar, tam tersine en agir cezalari hak ediyorlar benim gozumde.

eng1n
07.Temmuz.2011, 13:34
Fanatik Fenerbahceli abuk subuk bir gazetecinin belgeleri gercekten de cok onemlidir kesin olarak. Mahkeme orada, emniyet orada, gider verirsin belgeleri olur biter. Belge varmis gibi gazeteye yazip camur atmakla olmuyor bu isler, anca normal dusunemeyen fanatik taraftarlari gaza getirmis oluyorlar. Ayrica bu konuda da fikrim nettir, eger bizden boyle bir olaya karismis birisi varsa insallah biz de gereken cezayi aliriz ve o kisi(ler) kulupten aninda uzaklastirilir, ilk olarak Korcan olmak uzere.

o yıllarda şike suç değildi.

Bordo61Mavi
07.Temmuz.2011, 13:35
Lube Ayar savunma methodunu degismis :)

Bence simdi klupler iyice sessiz kalmali, medya saldiracak.

sarianet
07.Temmuz.2011, 13:38
Alex: "Taraftara verecegim mesaj bugune kadar verdiklerimden cok farkli olmayacak. Bu kulubu buyuk yapan her zaman taraftaridir. Pazar gunu Topuk Yaylasi'na gelicekler, bize destek verecekler her zamanki gibi. Daha sonra Pazar günü yürüyüsleri olacak, haberini aldim. Kampta olmasam ben de yanlarinda olurdum"

http://www.tweetdeck.com/twitter/tribundergi/~Y0n1p

GeorgeWeah
07.Temmuz.2011, 13:41
Belgelerin gitmediğini mi sanıyorsun. Ama birşey olmadı. Şu anki soruşturmada da bu dosyalar var. Taraf gazetesi yazarı Mehmet Baransu dün de söyledi. Nisan'dan önce birşey yok demek yanlış. Türk Futbolu komple temizlenecek. Hatta o kadar ileri gitti. Ligdeki 16 takım da küme düşssün. 1 sene lig izlemeyelim. Ama bu iş komple çözülecek. Ben de bu olaylarda bazı şeyleri tahmin ettiğim için Taraf gazetesinin bu kadar kesin konuşması ve belge sunması olayın ciddiyetini gösteriyor. Ayrıca Fenerbahçeli abuk subuk gazeteci demişsin. 1 haftadır medyaya inanan Türk Milleti ne olacak? Şu anda basında bunları yazan abuk sabuk değil yani. Gerçi fazla uzatmaya gerek yok. Benim için sonuç basında çıkan herşeye inanıldığı anda bitmiştir. Hüküm verilmiştir.

nannar
07.Temmuz.2011, 13:48
iyi de mantıklı bakmayan biz değilizki.herkes kendi penceresinden bakınca kendini mantıklı bulur. ortada eğer suçlulukları kanıtlanırsa haksız kazanılan bir şampiyonluk ve Türk futboluna sürülen bir kara leke söz konusu ve bunun sebebi olan yönetici,menajer,oyuncu ve diğer kişilerin karşısında duruyoruz. Fenerbahçe spor kulübünün kimliğine kimse laf etmiyor. Fakat başınızdaki yöneticilerin işgüzarlık etmiş olma ihtimali bir hayli yüksekken siz onların yargılanmasını istemekten çok rakip takım taraftarlarını,medyayı ve diğer kurum ya da kuruluşları yorum ve yayınlarından dolayı suçluyorsunuz. bence de mantıksız olan bu :) böyle bir durumda bizlerden empati isteeceğinize bana kalırsa önce tutuklanan kişilerden empati isteyin. sizin düştüğünüz durumun hassasiyetini anlaması gereken asıl kişiler camianızın içinde yer alan o isimler,biz değil....

furdun
07.Temmuz.2011, 13:50
Kim ne derse desin fenerbahçe söke söke şampiyonluğu haketmiştir. Aziz yıldırıma bişe diyemem teşvik primine fln deliller var ama o işleri ortalık yerlerde yapmazlar 3. şahıs tarafından futbolcuya para aktarılır ama ortada 3. şahıs yok. Aziz yıldırımın soruşturması bana kalırsa kendi meselesi yani mafya işleri fln ben fenerbahçeye zarar geleceğini sanmıyorum şike yaptığınıda düşünmüyorum ama yaptılarsada cezalarını çekmek zorundalar. Ama dediğim gibi fenerbahçe nin bu işten sıyrılacğını düşünüyorumö yani klubün bi suçu yok aziz yıldırım ın kendi meselesidir tabi birazdan sorguya geçcek her şey orda belli olcak.

nannar
07.Temmuz.2011, 13:52
Süreç işlesin, herşey ortaya çıktığında eğer benim düşündüğüm gibi sonuçlar çıkarsa çok daha keskin yorumlar yazarak belki bazı arkadaşları da kırarım fakat en azından fikrimiz zikrimize belli olsun.

Varonil
bir de pardon ama Fenerbahçe Galatasaray'ı 6-0 yendiğinde ya da biz bu sezon ligde çok zor durumlara düştüğümüzde kaç taneniz empati kurdu ? iğneyi kendinize çuvaldızı başkasına batırın. Ateş düştüğü yeri yakar.

6-0 örneğiniz komik,çünkü o maçın oynandığı tarihte çoğumuz burada üye değildik.Bu sene Turksportal'da Galatasaray'ın içinde bulunduğu kötü durumla ilgili dalga geçen,tahrik eden Fenerbahçeli,Beşiktaş'lı,Trabzonlu vs. üyenin bir mesajını gösterebilirmisiniz? Gösterin,ben empati kurmanızı istediğim için sizden özür dileyeceğim.

Sanırım siz sosyal paylaşım sitelerindeki dalga geçilmeler üzerinden burada gelip "Şikeci Fenerbahçe" tarzı mesajlar yazma,milletin sabrını test etme hakkını buluyorsunuz kendinizde.Ben bu söylediğinizden onu anladım.

GeorgeWeah
Taraftar olarak tartışmamızın bi yere gelmeyeceğini görüyorum. TFF'yi bekleyelim karar versin. Ondan sonra yorumlar yine yapılır. Ama gönlümden geçen şu ki davalar sonunda delil yok diye bu isimler salınırsa çok yazık olur. Ben yanılayım. Bu pis işleri yapmış olsunlar ki bu olacakları en azından kabullenebilelim. Sonucun hayırlara vesile olmasını dilerim. İnşallah Türk Futbolu artık şikesiz şaibesiz olur.

ancar
07.Temmuz.2011, 13:53

Bana kirli lig falan filan demeyin bundan önce çok temiz bir lig mi vardı bunu söyle bana önce ap açık her şey ortada mıydı. Gene şikesidir teşviğidir yapılıyordu. Ama olan bize oldu kimse bana benim takımım sütten çıkmış ak kaşık muamelesi yapmasın

furdun
07.Temmuz.2011, 13:55
Fenerbahçeye zarar gelirse ki gelmeyeceğini düşünüyorum fakat aziz yıldırımın kişisel meselerinden kendisene zara geleceğine düşünüyorum. Fakat zarar türk futbolunda kara bir leke olarak görülmüştür. Umarım bu lekeden erken bir şekilde çıkarız uefa ve fifadan prestij kaybettik.

Varonil
07.Temmuz.2011, 13:56
iyi de mantıklı bakmayan biz değilizki.herkes kendi penceresinden bakınca kendini mantıklı bulur. ortada eğer suçlulukları kanıtlanırsa haksız kazanılan bir şampiyonluk ve Türk futboluna sürülen bir kara leke söz konusu ve bunun sebebi olan yönetici,menajer,oyuncu ve diğer kişilerin karşısında duruyoruz. Fenerbahçe spor kulübünün kimliğine kimse laf etmiyor. Fakat başınızdaki yöneticilerin işgüzarlık etmiş olma ihtimali bir hayli yüksekken siz onların yargılanmasını istemekten çok rakip takım taraftarlarını,medyayı ve diğer kurum ya da kuruluşları yorum ve yayınlarından dolayı suçluyorsunuz. bence de mantıksız olan bu :) böyle bir durumda bizlerden empati isteeceğinize bana kalırsa önce tutuklanan kişilerden empati isteyin. sizin düştüğünüz durumun hassasiyetini anlaması gereken asıl kişiler camianızın içinde yer alan o isimler,biz değil....

Burada bir tane şike yapmış olması kanıtlanmasına rağmen Fenerbahçe'ye ceza gelmesin diyen bir Fenerbahçeli var mı? Ben de dahil herkesin söylediği aynıdır.Biz birşey yapmışsak şanlı Fenerbahçe'nin adını kirleten herkes cezasını çekecektir en ağır bir şekilde,buradaki bütün Fenerbahçeliler bunu söylüyor zaten.

Medyayı suçlamakta haklı olduğumuzu da düşünüyorum.Zira serbest kalan Mehmet Yıldız "Ben gol atmaya değil,orada bulunmaya gelmiştim" demişti medyaya göre.Emenike'nin de para sayarken videosu vardı yine güya aynı medyaya göre.

sarianet
07.Temmuz.2011, 13:57
arkadaşlar şunu kabul edelim ki aziz yıldırım devri sona ermiştir.

furdun
07.Temmuz.2011, 13:58
Aziz yıldırım devri kapandığı kesin ama fenerbahçenin şampiyonluğu elinden alınmayacaktır.

ancar
07.Temmuz.2011, 14:00
arkadaşlar şunu kabul edelim ki aziz yıldırım devri sona ermiştir.

kapansın yaptıysa Aziz beni bağlamaz şu anda benim derdim FB'nin küme düşmemesidir.

yaman76hakanFB
07.Temmuz.2011, 14:02
Bu -30 puan haberleri ŞAMPİYONLUĞUMUZU ELİMİZDEN almak için yapılıyor. İki gün önce de aynısını yazdım. Ölümü gösterip sıtmaya razı etmek... Normal bir hukuk devletinde; yargının bağımsız olduğu, güçler ayrılığının tıkır tıkır işlediği, mahkemelerin kuru gürültüye papuç bırakmayıp, sadece somut delillere dayanarak karar verdiği sağlıklı bir ülkede hiç kimse şu delillere bakarak, Fenerbahçe'ye en ufak bir ceza veremez. En ufak bir hakkını gaspedemez. Bizim için hedef ligde kalmak değil; ŞAMPİYONLUĞUMUZA SAHİP ÇIKMAK olmalı... "Bizi ligden düşürecekler mi" diye değil; "şampiyonluğumuzu alacaklar mı" diye tedirgin olun! Şampiyonluğumuza sahip çıkalım.

Korcan dışında bizi şikeyle iliştirecekleri hiçbir durum yok. Korcan'ın avukatı da "bu bir hukuk skandalı" dedi; "en ufak belge yok" dedi. Ama Korcan'da bırakılsaydı, şike meselesi bütünüyle ellerinde patlayacaktı. Korcan'ın da aklanması durumunda bize HUKUKUN BAĞIMSIZ OLDUĞU MEDENİ BİR ÜLKEDE kimse en ufak ceza veremez. Suç örgütü, mafya gibi durumlardan belli kişiler ceza alacaktır; almalıdır da... Bütün bilgi ve belgeler böyle bir örgütün varlığını işaretliyor. Ama bu belgeleri şike ve Fenerbahçe ile bağlamaya kalkınca mızrak çuvala sığmıyor. Kuru gürültüden başka hiçbir şey yok. Hani paraların seri numaraları, görüntüleri; veya havale makbuzları, vesair... Hani futbolcuların para sayarken çekilmiş görüntüleri? Yok, yok, yok... Futbolcu yok, hakem yok... Eeee, bu şikeyi kimle yaptık? Kale direklerini mi ayarladık, meşin topa mı rüşvet verdik, ceza alanı çizgisini mi satın aldık? Şike futbolcuyla ve hakemle yapılır. 19 maçta şike varsa en az 19 zanlı lazım; futbolcu ve hakem toplamı...

Şampiyonluğumuzu alıp; ligin reytingi düşmesin, yayıncı kuruluşun kulüplere dağıtacağı para azalmasın gibi gerekçelerle bizi düşürmemek cinayettir. Bir takımın şampiyonluğu niye alınır? Şike yaptığı için... Şike yapan takım ne olur? Bir alt lige gönderilir. Bu kadar basit... Şampiyonluğumuz elimizden alınıp düşürülmezsek asıl skandal budur! Benim şampiyonluğumun tescil edilmeyeceği ligde işim ne? Giderim bir alt ligde ve paşa paşa Şampiyon olurum. Şampiyonluğumun tescil edilmeyip, üstelik eksi puanla başlayacağım bir ligde, rakiplerim zarar etmesin diye kukla gibi at koşturacağıma, bir alt ligde göğsümü gere gere oynarım. Hedef ligde kalmak değil; hedef ŞAMPİYONLUĞUMUZA sahip çıkmak olmalı... Masaya ligde kalmak şartıyla oturmak ihanettir.

nannar
07.Temmuz.2011, 14:04
Taraftar olarak tartışmamızın bi yere gelmeyeceğini görüyorum. TFF'yi bekleyelim karar versin. Ondan sonra yorumlar yine yapılır. Ama gönlümden geçen şu ki davalar sonunda delil yok diye bu isimler salınırsa çok yazık olur. Ben yanılayım. Bu pis işleri yapmış olsunlar ki bu olacakları en azından kabullenebilelim. Sonucun hayırlara vesile olmasını dilerim. İnşallah Türk Futbolu artık şikesiz şaibesiz olur.

illaki olur ümit.şike ve şaibeden arındırılır bu lig.

burada tartışmalara girdiğimiz çoğu arkadaşla msn üzerinde desürekli görüşüyoruz. beni tanımayan ya da msn de hiç görüşmediğim arkadaşlar "fenerbahçe düşmanı" olarak değerlendiriyorlar ki gerçekten de "fenerbahçe düşmanı" oldugum söylenebilir fakat sizlerin düşmanı değilim :) Kulüp taraftarlığı yüzünden buradan tanıştıgımız ve 3-4 yıldır tanıdığım,görüştüğüm kardeşlerimi kırmamaya çalışırım. 3-4 gündür aynı şeyi söylüyorum.hangi kulüpten olursa olsun,hangi mevkide bulunursa bulunsun bu işe el atanların hepsi en ağır şekilde cezalandırılsın ki bir daha cesaret edilemesin.

Evet, Fenerbahçe Spor kulübünü sevmiyorum....
Evet, Aziz Yıldırımı da sevmiyorum
Evet, özellikle fanatizmin doruklarında yaşayan ve antu gibi internet sitelerinde at gözlükleriyle yorum yapan Fenerbahçeli taraftarları da sevmiyorum

fakat bu soruşturmada suçluların ceza almasını istememin sebebi bunlar değil.

Beni sadece forumun spor bölümünden tanıyıp nefret edenler mutlaka vardır fakat benim bu arkadaşlara bir düşmanlığım yok,bilmelerini isterim :)

ancar
07.Temmuz.2011, 14:11
Hüseyin abi sana bir şey dediğimiz yok zaten sadece anlamak istemediğim şey milletin ağzı açık şekilde FB düştü denmesini beklemeleri beni sinirlendiriyor. Bir diğer anlamadığım husus ise sanki bundan önce lig su gibi şeffaftı da biz mi göremiyorduk onu anlamıyorum. Şu kırmızı ile ifade ettiğim yer beni daha çok sinirlendiriyor bana bunu birisi açıklasın yani yanda ben anlamak istemiyorum ne biliyim