PDA

View Full Version : Büyük Şike Soruşturması

Pages : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 [47] 48 49

sui generis
18.Ocak.2014, 01:17
Mesela;

https://twitter.com/cenk_akin/status/424288791600177153

uAburak89
18.Ocak.2014, 01:26
Mesela;

https://twitter.com/cenk_akin/status/424288791600177153

Bunun orjinali var mı, 3 farklı metinde baktım söz konusu sayfada böyle bir şey yok da.

sui generis
18.Ocak.2014, 01:41
Ben elden bakmadım. Şuan telden giriyorum, pc'ye geçince incelerim

MuraTBudaN
18.Ocak.2014, 01:58
Ne zaman zirve o zaman düşürmeler.

antiochia
18.Ocak.2014, 01:59
Ben elden bakmadım. Şuan telden giriyorum, pc'ye geçince incelerim
Ben Balyoz kararı diye biliyorum..ÖYM'nin adaleti...

nannar
18.Ocak.2014, 02:07
Aziz Yıldırım teslim olur mu yoksa yurt dışında kaçak mı yaşar sizce ?

TeNaciOUS MidFieLdeR
18.Ocak.2014, 03:02
Aziz Yıldırım teslim olur mu yoksa yurt dışında kaçak mı yaşar sizce ?

sencesi bencesi yok hocam, kararini vermis zaten aziz yildirim. avukati da acikladi, bu yarginin verdigi karar icin kendisini feda etmez yorumu yapildi.

ayrica kume duserse fb biter diye bir durum yok, bu kadar taraftara sahip bir takim siradan hale gelemez. yeniden ayaga kalkmasini bilir. o kadar kolay degil yani.

aziz yildirimin yaptigi aciklamalar celiskili diye ortaya konuluyor ama yarginin bugun geldigi hal de ortada. o gun icin biraz da olsa olan guven bugun sifirlanmis durumda. gundemi hic takip etmiyorsunuz sanirim. hsyk yap boza dondu. hangi dava guvenilir ki bu dava %100 dogru olsun. her zaman bir kusku kaliyor icimizde.

antiochia
18.Ocak.2014, 03:14
sencesi bencesi yok hocam, kararini vermis zaten aziz yildirim. avukati da acikladi, bu yarginin verdigi karar icin kendisini feda etmez yorumu yapildi.

ayrica kume duserse fb biter diye bir durum yok, bu kadar taraftara sahip bir takim siradan hale gelemez. yeniden ayaga kalkmasini bilir. o kadar kolay degil yani.
Türkiye futbolu geriye gider...Bakınız İtalya ne hale geldi..O zaman Uefa süt dökmüş kedi gibiydi gerçi.
Puan silmek yetmez, küme düşürmeleri lazım kusura bakmasınlar...Şike olduğuna inanan arkadaşlara bir sorum da olacak tapeler dışında somut kanıt var mı? Paralar nerede, başka maddi şeyler nerede? Bir de Fenerbahçe kendi kendine mi şike yapmış ?

TeNaciOUS MidFieLdeR
18.Ocak.2014, 03:20
Türkiye futbolu geriye gider...Bakınız İtalya ne hale geldi..O zaman Uefa süt dökmüş kedi gibiydi gerçi.
Puan silmek yetmez, küme düşürmeleri lazım kusura bakmasınlar...Şike olduğuna inanan arkadaşlara bir sorum da olacak tapeler dışında somut kanıt var mı? Paralar nerede, başka maddi şeyler nerede? Bir de Fenerbahçe kendi kendine mi şike yapmış ?

davanin icerigi zerre irgalamiyor beni acikcasi, bulundugumuz sartlar bu ve diger butun davalari olusan ve hatta zaten var olan guvensizlik ortami nedeniyle askiya aldi maalesef. halkin ayaklanmasi an meselesi, adaletin olmadigi yerde anarsi baslar. eli kulaginda.

Kaka Leite
18.Ocak.2014, 03:21
Bizi bir küme düşürseler de herkes rahatlasa.

Bıktım artık tam çıkışa geçtiğimiz anda ayağımıza çelme takma çabasına girilmesinden. Takım küme düşsün, - puan ile başlasın ama artık şu olaylar bitsin.

TeNaciOUS MidFieLdeR
18.Ocak.2014, 03:26
bence de dussun cenker, en guzeli. herkes rahatlasin. her deplasman sike diye bagirsinlar, goy goy olsun. yeter ki su muamma sona ersin. her basarida haksiz kazanc elde edilmis gibi hissettirmeleri buyuk iskence. gs camiasi da ambargoyu koysun, 6 yildiz taksin. belki gerilim de biter. nedir bu futboldan cektigimiz. belki halk o zaman gercek gundeme odaklanir hem.

byariff
18.Ocak.2014, 03:35
yildiz falan istemiyoruz adalet istiyoruz adalet.

TeNaciOUS MidFieLdeR
18.Ocak.2014, 03:37
herkes istiyor adalet, var mi sence? 3 tane mesajim sadece bu konuyla alakali. sen gittin 6 yildizi ayikladin :zuhaha

Kaka Leite
18.Ocak.2014, 03:40
bence de dussun cenker, en guzeli. herkes rahatlasin. her deplasman sike diye bagirsinlar, goy goy olsun. yeter ki su muamma sona ersin. her basarida haksiz kazanc elde edilmis gibi hissettirmeleri buyuk iskence. gs camiasi da ambargoyu koysun, 6 yildiz taksin. belki gerilim de biter. nedir bu futboldan cektigimiz. belki halk o zaman gercek gundeme odaklanir hem.
O deplasmanda şike diye bağıran arkadaşlar Fenerbahçe kulübü kapansa bile susmazlar ki. Ne demişler bir insanın adı çıkacağına canı çıksın.

Fenerbahçe'nin adı bulaştı bir kere bu lekeye, haklı ya da haksız o olaya girmiyorum. O şike diye bağıranlara da çok aldırmıyorum açıkcası bakıyorsun adamın tuttuğu takımın ismi bu davada geçiyor ama ''Fenerbahçe şike yapsana'' diye bağırıyor.

Fenerbahçe şikeyi nasıl yapıyor acaba diyen yok. :icon_biggrin:

ReaList
18.Ocak.2014, 05:10
Aksi bir kararın çıkmasını beklemiyordum zaten. Gönül isterdi ki Fenerbahçe için iyi veya kötü bir şeyler yapmış, emek vermiş bir insanın seçimle veya istifa ederek onuruyla görevi bırakmasıydı. Bu şekil hoş olmadı. Bugüne kadar yaptığı onca iyi yönetim tavrının ardından akla mıh gibi hatırlanacak tek hatıra bıraktı "Şike suçundan görevden alındı" bu yarın da böyle olacak, 100 yıl sonrada.

Olmuş üzerinden konuşmak istemiyorum, olan oldu artık. Varsa hala hukuki bir yol, başvurulur ve peşinden koşulur ancak Fenerbahçe için artık yeter. Şu kulübü oyuncak yapmayacak, ötekileştirmeyecek ve herkese düşman ettirmeyecek yeni ve güçlü yönetimler şart. Onun bunu adamı veya destekçisi olarak gelecek herkes sadece gölge olur ve kendi karanlığıyla beraber kulübü karanlıkta bırakır.

mpaker66
18.Ocak.2014, 15:03
Bu Aziz Yıldırım'ın yurtdışı yasağı olması gerekmiyor mu nasıl yurt dışına çıkmış?

Suicider
18.Ocak.2014, 15:05
Asıl sıkıntı bence Tff'nin ısrarla şikeyi kabul etmemesi.Bakın şike vardır yada yoktur olayına girmek istemiyorum ama uefa,cas,yerel mahkeme,yargıtay ın onayladığı bir dava var ortada.Ama hala TFF bunların hiçbirini dikkate almıyor ve bizim dediğimiz doğrudur diyip olayı kapatıyor.Zamanında Tff üstünü örtüyor dediğimizde arkadaşlar karşı çıkmıştı ama mantıken bir düşünün yahu 4-5 farklı mahkeme ve kurum bunu tescilliyor fakat Tff yok öyle bişey diyor bu nedir yav :) Bu kararlardan sonra eksi puan veya küme düşürülme verilmemesi bizim nasıl bir ülke olduğumuzu apaçık ortaya koyuyor.

sui generis
18.Ocak.2014, 15:16
O işin TFF ile alakası yok. Tahkim kararları değiştirilemez anayasada yazıyor bu. Anayasayı değiştirmeden bir şey yapamaz TFF

Nedvedmania
18.Ocak.2014, 15:17
Fenerbahçe'ye ve diğer takımlara ceza gelmemesi durumunda Aziz Yıldırımın ve diğer insanların aldıkları cezalar beni pek ilgilendirmiyor.

eng1n
18.Ocak.2014, 15:40
Bu avukatlarda komik her avukat farklı bişey söylüyor herhalde farklı bişey söyleyeyip dikkat çekmek istiyorlar.

uAburak89
18.Ocak.2014, 15:55
Asıl sıkıntı bence Tff'nin ısrarla şikeyi kabul etmemesi.Bakın şike vardır yada yoktur olayına girmek istemiyorum ama uefa,cas,yerel mahkeme,yargıtay ın onayladığı bir dava var ortada.Ama hala TFF bunların hiçbirini dikkate almıyor ve bizim dediğimiz doğrudur diyip olayı kapatıyor.Zamanında Tff üstünü örtüyor dediğimizde arkadaşlar karşı çıkmıştı ama mantıken bir düşünün yahu 4-5 farklı mahkeme ve kurum bunu tescilliyor fakat Tff yok öyle bişey diyor bu nedir yav :) Bu kararlardan sonra eksi puan veya küme düşürülme verilmemesi bizim nasıl bir ülke olduğumuzu apaçık ortaya koyuyor.
Birkaç futbolcu ve yöneticiye ceza verdiler, (hatırladıklarım, İlhan Ekşioğlu, Şekip Mosturoğlu, Ümit Karan, Serdar Kulbilge, Ibrahim Akın) kişiler ile kurumları ayırdılar sanki tüzel kişiler karar alabilirmiş gibi, konuyu kapattılar. Geliş amacı belli olan bir anlayıştan farklı birşey beklememek lazım zaten. Fenerbahçe Türkiye'de şampiyon ama Avrupa'da şikeci (match-fixing). Birisi yanlış, süreç bir gün biterse herhalde o zaman düzeltilir bu tutarsızlık.

TFF'nin yaptıkları ile 17 Aralık'ta yapılmaya başlananlar çok benziyor aslında, ikisi de kurtarmaya yönelik. TFF'nin bal gibi alakası var yani, hiç kimseye ceza vermeseler eyvallah da bu yaptıkları skandal. Hukuk, adalet diyen pek çok kişi TFF için tek kelime etmez ama..

GeorgeWeah
18.Ocak.2014, 15:55
Kamu Vicdanı. Fenerbahçe küme düşmedikçe bu asla gerçekleşmeyecek ve kamu vicdanı rahatlamayacak. Futbolla yakından ilgilenen herkesin merak beklediği ve gerçekleşmesini düşlediği küme düşmeyi artık versinler ki herkes rahat bir nefes alsın. Çünkü iyi birşeyler olduğunda hep olumsuz gelişmelerden yorulduk artık. Hatta öyle hissizleşmişim ki dün haberi duyduğumda tepki bile veremedim. Artık acılara ve kötü senaryolara alıştı bünye.

Sekopej
18.Ocak.2014, 17:45
Daha polis fezlekesi hazırlandığında davanın sonucu belliydi, şaşırdık mı, hayır?

Türkiye'de hukukun daha cenaze namazı kılınmadı mı yahu, ne zaman kalkıyor cenaze?

goosfraba
18.Ocak.2014, 17:48
Daha polis fezlekesi hazırlandığında davanın sonucu belliydi, şaşırdık mı, hayır?

Türkiye'de hukukun daha cenaze namazı kılınmadı mı yahu, ne zaman kalkıyor cenaze?

abi kılındı ya geçenlerde... hatta bilal erdoğan "hakkınızı helal ediyor musunuz" sorusuna "helal olsun" diye en çok bağıranlardan biriydi...

mwaru
18.Ocak.2014, 18:05
Şike var, yada yok orasını bilemem, bilmekte istemiyorum. Her ne kadar Galatasaray taraftarı olsamda şike olmamasını umuyorum, çünkü Fenerbahçesiz, Galatasaraysız yada Beşiktaşsız bir lig olmaz. Eğer Fenerbahçenin şikesi onanır ve UEFA Fenerbahçenin bu nedenden dolayı ligden düşürülmesini isterse, Fenerbahçenin 2 sene sonra normal anadolu takımlarından hiç bir farkı kalmaz. Ama kim bilir belkide Juventus gibi bir anda geri dönüş yapar ve daha iyi olur. Ancak bu dava devam ettikce sadece Fenerbahçeye değil, tüm Türk futboluna zarar veriyor. Italyanın şike olaylarından sonra ne kadar geriye gittiğini konuşmak bile istemiyorum, ancak İtalya hala italyadır, isimdir, ama italyan takımlarına eskisi kadar saygı duyulmadığıda bir gerçektir. (En azından benim gördüğüm bu)

Ancak Aziz Yıldırım her konuşmasında takımı düşünüyorm diyor ancak takımı bırakmıyor. Bir başkan şike soruşturmasındayken takımın başında kalarak neden takımını zor duruma sokar ki? Eğer takımını gerçekten seviyor olsaydı, elini ayağını çeker, Fenerbahçeye daha çok zarar vermezdi. Aziz Yıldırımın yaptığı takımını sevmek değil, sadece gurur meselesi. Her neyse, sonuç onanmış olsada bu daha itirazdır odur budur kolay kolay bitmez, 3-4 sene daha yolu var en az

http://tr.wikipedia.org/wiki/Totonero_skandal%C4%B1 Milan'a duyulan saygıda herhangi bir azalma göremiyorum ben. Sonuçta ilk kez Juve yapmadı bunu ve ne yazıkki her ülkede var.
Bize gelince de keşke düşürseler de bitse şu goygoy.

uAburak89
18.Ocak.2014, 18:10
Bu saatten sonra ne düşmesi yahu, öyle bir şey olmaz zaten de olursa da çok saçma. Mevcut oyuncuların, teknik direktörün suçu ne? Zaten Avrupa'da ceza verildi. Olması gereken şampiyonluğun ve ondan doğan maddi hakların Trabzonspor'a verilmesi bence.

CeNTeR_TR
18.Ocak.2014, 20:09
Pek takip etmiyorum şike gündemini de birkaç sorum olacak.

Şimdi nolacak ? Diyelim ki Aziz Yıldırım'ı aldılar ki gündemi güzel değiştirdi devlet büyüklerimiz akıllıca bir zamanlama oldu eğer olur da alındıktan sonra hapise de girerse Fenerbahçe küme düşecek mi ?

Peki Fenerbahçe düşerse şike yaptığı varsayılan diğer takımlar ne olacak ?

Fenerbahçe'nin diğer takımlara itiraz hakkı yok mu ?

Mesela Ankaragücü - Galatasaray , Samsunspor - Rizespor , Trabzonspor - Bucaspor vs vs gibi ?

Nedvedmania
18.Ocak.2014, 20:58
http://tr.wikipedia.org/wiki/Totonero_skandal%C4%B1 Milan'a duyulan saygıda herhangi bir azalma göremiyorum ben. Sonuçta ilk kez Juve yapmadı bunu ve ne yazıkki her ülkede var.
Bize gelince de keşke düşürseler de bitse şu goygoy.

Juventus zaten yapmadı :)

kumbara
18.Ocak.2014, 22:45

Peki neden küme düştü ? Nasıl bu kadar emin olabiliyorsun.

Burada bile çok tartışılan bir dava varken kesin ve net cevaplar verebiliyor insanlar. Okuduğum kadarıyla sende hem fikirsin, gel gelelim juve şike yapmadı diyebiliyosun.Hemde İtalya'da görülen bir dava hakkında kesin ve net bir şekilde fikrini söylüyorsun.

Bu dava bu kadar karmaşıkken insanların fenerbahçe hakkında net fikirler sunup, "yaptı-yapmadı" diyebiliyor. Şuan şike yapıldı diyende yapılmadı diyende, bu ülkede her takım şike yaptı ama bu dava fenerbahçe'ye patladı diyende kendinden emin değil. Bu davanın ve gelişen olayların hukuksal ve insan haklarına uygun bir şekilde gerçekleştiğini kimse bana anlatamaz. Bu dava benim için anlamsız.

12 yaşında kıza tecavüz edip, mahkemin "Ama kızda istemiştir" diyecek kadar midesizce bir hukuk yapısı var bu ülkede. Halbuki o daha ÇOCUK. Siz şimdi kalkıp bana bu davanın geçerliliğini mi anlatıcaksınız. Hadi ordan, 80'lerin türkiyesi değil artık burası. Fakat ne yazık ki insanlar böyleymiş gibi davranıyor..

Night_Mare17
18.Ocak.2014, 22:49

Abi ne kadar anlatsanda cok zor artık. O leke bir kere sürüldü yapışır kalır o takımın üzerinde.

CeNTeR_TR
18.Ocak.2014, 22:52
Cihan'ın yaptığı taraftarlık olmuş biraz :)

Tıpkı şuan Fenerbahçe taraftarının şike yapıldığını kabul etmemesi gibi , Cihan'da sevdiği , desteklediği , belki de taraftarı olduğu Juventus'un şike yaptığını kabul etmiyor.

Bu kadar basit zaten bu olay , Taraftarı isen kabul etmiyorsun tarafı değil isen şikeci lan bunlar diyerek geçip gidiyorsun :)

Sheriff
18.Ocak.2014, 23:00

Burada bile çok tartışılan bir dava varken kesin ve net cevaplar verebiliyor insanlar. Okuduğum kadarıyla sende hem fikirsin, gel gelelim juve şike yapmadı diyebiliyosun.Hemde İtalya'da görülen bir dava hakkında kesin ve net bir şekilde fikrini söylüyorsun.

Bu dava bu kadar karmaşıkken insanların fenerbahçe hakkında net fikirler sunup, "yaptı-yapmadı" diyebiliyor. Şuan şike yapıldı diyende yapılmadı diyende, bu ülkede her takım şike yaptı ama bu dava fenerbahçe'ye patladı diyende kendinden emin değil. Bu davanın ve gelişen olayların hukuksal ve insan haklarına uygun bir şekilde gerçekleştiğini kimse bana anlatamaz. Bu dava benim için anlamsız.

12 yaşında kıza tecavüz edip, mahkemin "Ama kızda istemiştir" diyecek kadar midesizce bir hukuk yapısı var bu ülkede. Halbuki o daha ÇOCUK. Siz şimdi kalkıp bana bu davanın geçerliliğini mi anlatıcaksınız. Hadi ordan, 80'lerin türkiyesi değil artık burası. Fakat ne yazık ki insanlar böyleymiş gibi davranıyor..

Abi ne kadar anlatsanda cok zor artık. O leke bir kere sürüldü yapışır kalır o takımın üzerinde.

Tıpkı şuan Fenerbahçe taraftarının şike yapıldığını kabul etmemesi gibi , Cihan'da sevdiği , desteklediği , belki de taraftarı olduğu Juventus'un şike yaptığını kabul etmiyor.

Bu kadar basit zaten bu olay , Taraftarı isen kabul etmiyorsun tarafı değil isen şikeci lan bunlar diyerek geçip gidiyorsun :)
Juventus bütün soruşturmalardan ve davalardan aklandı ve aklandıktan sonraki süreçte milyonlarca dolar tazminat aldı, açtığı karşı davaları bir bir kazanarak almaya da devam ediyor.

Taraftarlıkla ilgisi yok bu durumun. Objektif taraftarlarda vardır. Bazı şeyler gün gibi ortadadır. Gündem çok güzel değişti mesela, bunu kimse göremiyormu? Herşey çok güzel kullanılıyor bizim ülkemizde.

Nedvedmania
18.Ocak.2014, 23:01

Kesin konuşuyorum çünkü "Mahkeme tarafından" temiz olduğu açıklandı.

Alakası bile yok. Taraflık felan yok. Mahkeme tarafından Juventus'un şike yapmadığı açıklandı. Aklandı. Juventus şampiyonluğu geri istemek için federasyona başvurdu ama onlar reddetti. Çünkü orda da federasyon İnter ve Milan yanlısı. Geçen yıl Milan hakkında birsürü telefon konuşmaları çıktı piyasaya. Federasyon kılını bile kıpırdatmadı. Özgür abi siteden atılmasaydı daha detaylıca yazardı şimdi buraya. Araştırmak için Google'a "İtalya'da şike kararının gerçek yüzü" felan yazarsanız bulabilirsiniz.

Olaylardan bi habersiniz benim yorumuma yorum yapıyorsunuz. Bi haber olmanız sizin suçunuz değil. Genel olarak insanlar Juve şike yaptı diye biliyor. Ama olayları takip etmeyi, araştırmayı, "Gerçeği" öğrenmek isteseydiniz benim gibi düşünürdünüz.

Nedvedmania
18.Ocak.2014, 23:03

İşte aynı durum şuanda Fenerbahçe'ye ve Beşiktaş'a da olacak. 1-2 yıl sonra bu takımlar aklansa bile Avrupa artık iki takımı da şike yaptı olarak tanıdı, tanıyacak.

Edit : Gerçi Avrupa insanı bizim gibi değildir. Araştırır gerçeği takip eder. Olurda aklanma kararı felan çıkarsa şike lekesi Avrupa bazında kalkar.

CeNTeR_TR
18.Ocak.2014, 23:05
Taraftarlıkla ilgisi yok bu durumun. Objektif taraftarlarda vardır. Bazı şeyler gün gibi ortadadır. Gündem çok güzel değişti mesela, bunu kimse göremiyormu? Herşey çok güzel kullanılıyor bizim ülkemizde.

Gündem değişti zaten bunu önceki mesajlarımda da belirttim Şef.Görünen köy kılavuz istemiyor yani.

Alakası bile yok. Taraflık felan yok. Mahkeme tarafından Juventus'un şike yapmadığı açıklandı. Aklandı. Juventus şampiyonluğu geri istemek için federasyona başvurdu ama onlar reddetti. Çünkü orda da federasyon İnter ve Milan yanlısı. Geçen yıl Milan hakkında birsürü telefon konuşmaları çıktı piyasaya. Federasyon kılını bile kıpırdatmadı. Özgür abi siteden atılmasaydı daha detaylıca yazardı şimdi buraya. Araştırmak için Google'a "İtalya'da şike kararının gerçek yüzü" felan yazarsanız bulabilirsiniz.

Olaylardan bi habersiniz benim yorumuma yorum yapıyorsunuz. Bi haber olmanız sizin suçunuz değil. Genel olarak insanlar Juve şike yaptı diye biliyor. Ama olayları takip etmeyi, araştırmayı, "Gerçeği" öğrenmek isteseydiniz benim gibi düşünürdünüz.

Cihan ben sana demiyorum ki körü körüne Juventus'u savunuyorsun.Elinde bir done vardır elbette.Ama şuanda Fenerbahçe taraftarının da elinde net olmamakla birlikte doneleri var.Adamlar en kötü ihtimalle şunu diyor biz yaptıysak tek başına mı yaptık neden sadece biz ? Ayrıca diğer takımlarda incelensin vs vs diyor.

Fakat benim anlatmak istediğim durumu tam olarak anlatamadım veya anlamak istemedin.Tekrarlayayım o kısmı '' Taraftarı isen kabul etmiyorsun tarafı değil isen şikeci lan bunlar diyerek geçip gidiyorsun '' şike olayı = tırnak içine aldığım kısım yani.

Kaka Leite
18.Ocak.2014, 23:06
Kesin konuşuyorum çünkü "Mahkeme tarafından" temiz olduğu açıklandı.

Kesinlikle katılıyorum.

Nedvedmania
18.Ocak.2014, 23:12
Gündem değişti zaten bunu önceki mesajlarımda da belirttim Şef.Görünen köy kılavuz istemiyor yani.

Cihan ben sana demiyorum ki körü körüne Juventus'u savunuyorsun.Elinde bir done vardır elbette.Ama şuanda Fenerbahçe taraftarının da elinde net olmamakla birlikte doneleri var.Adamlar en kötü ihtimalle şunu diyor biz yaptıysak tek başına mı yaptık neden sadece biz ? Ayrıca diğer takımlarda incelensin vs vs diyor.

Fakat benim anlatmak istediğim durumu tam olarak anlatamadım veya anlamak istemedin.Tekrarlayayım o kısmı '' Taraftarı isen kabul etmiyorsun tarafı değil isen şikeci lan bunlar diyerek geçip gidiyorsun '' şike olayı = tırnak içine aldığım kısım yani.

Yoo ben şike kararı ilk çıktığında da Juventus taraftarıydım ve çok üzülmüştüm. Hatta kendi çapımda utanmıştım. Sonra aklanma kararı çıkınca da yaşadığım sevinci anlatamam. Olayın taraftarlıkla alakası yok. Olayın gerçekçi bakış açısıyla alakası var. Elimdeki done (Artık done de ne demekse :D ) son derece yeterli bir done. Ama şuan Fenerbahçe veya Beşiktaşlıların elinde öyle bir done yok. Sadece "Benim takımım şike yapmaz" diyen ve "Olaylar siyasi" (Edit : Birde dediğin gibi "Sadece biz mi yaptık" diyenler var. Benim gözümde o kişiler diğerlerine oranla daha haklı) diyen kişiler var. Bunlarda sadece söz, kelime, cümle olarak var. Yani aklanma gibi bir mahkeme delilleri yok. Juve olayından çok uzak

Ayrıca Juve konusu Fener konusu ile zaten çok alakasız. Burda bi yığın siyasi etken var işin içinde. Ben sadece arkadaşın yanlış yaptığı bir cümleyi düzeltmek istedim.

CeNTeR_TR
18.Ocak.2014, 23:15
@Cihan ; Done demek veri demek.Neyse birşey öğrenmiş olduk konu altında :n: Kim şike yaptıysa yaptı beni ilgilendirmiyor yesinler birbirlerini :D

Sheriff
18.Ocak.2014, 23:16
Unutmamak gerekir ki Juve'de yıllar sonra aklandı.

ozan42
18.Ocak.2014, 23:21
Avukatların bile Ntvspora çıkıp hukuk gerekçelerini kanunlarını açıklarken son cümlesi burası Türkiye herşey olabilir cümlesi nasıl bir ülkede yaşadığımızı anlatıyor.Hukuk bile bir yere kadar bu ülkede, umarım herkes cezasını hakkıyla alır.

Nedvedmania
18.Ocak.2014, 23:21
He birde şeyi diyecektim unutmuşum. "Aziz Yıldırım'ın an itibari ile tutuklanması gerekmiyor mu ? " yazmıştım Arif de "10 gün teslim olma süresi var" yazmıştı. O ne saçma kuralmış yahu öyle :) Adam suç işlediyse gidip direk yakalaman lazım. "10 gün süren var. Ya sen gelirsin ya da biz geliriz" gibi saçma iş mi olur. Adamın silahlı mafyası varsa o 10 gün içinde kimleri kimleri öldürür. Ardında kalan herkesi acımaz temizler valla.

kumbara
18.Ocak.2014, 23:49

Benim anlatmak istediğim bu zaten, bir davadan çok ötesi. Objektif bakarak yorum yapıyorum ama hala insanların anlamadığı bazı şeyler var.

İtalyan mahkemelerini yada federasyonu hakkında hiç bir bilgim yok. Bu ülkede adalet adı altında güvendiğim tek bir devlet kurumu yok, bu yüzden bu dava ve toplumu ilgilendiren diğer davaların hiç birine güvenmiyorum. Hatta bir fenerbahçe'li olsam şu saatten sonra hiç güvenmezdim.

Ne oldu yolsuzluk davalarına, ne oldu bilal'e ? İHH ne oldu, suriye'ye hala sevkiyat devam ediyor mu ? El-kaide ırakta devlet kurdu, sahi o ne oldu ya ? Üniversiteler polis kaynıyor, ülke şike davasını konuşuyor. "Acaba aziz yıldırım ne yapıcak, bakalım fenerbahçe'de neler olucak, ülke futbolu nereye gidiyor" gibi sorular aldı başını gidiyor sokakta, medyada ve her yerde. Evet artık uyanabilirsiniz, borsa sabah açıldığını kağıtlarınızı kontrol etmeyi unutmayın. Çünkü birileri çok güzel para kaldırmaya devam ediyor.

sui generis
18.Ocak.2014, 23:53
Cihan keşke Juventus'a bakabildiğin gözlerle Fenerbahçe'ye de bakabilsen :)

Devletin başbakanı çıkmış, ben o savcılara, hakimlere güvenmiyorum. Paralel devlet kurmuşlar, hepsini temizleyeceğiz vs diyor. Bu bahsettiği kişilerin verdiği karar doğru olsa bile asla güvenilir değil. Adil yargılanmanın ihlal edildiği artık şüphesiz. Adil yargılanma olmadan verilen karar da yok hükmünde benim için.

He bu arada UEFA da bizim beraber şike yaptığımız takımlara ceza vermedi. Akıl tutulması valla :)

Nedvedmania
19.Ocak.2014, 00:07
Cihan keşke Juventus'a bakabildiğin gözlerle Fenerbahçe'ye de bakabilsen :)

Devletin başbakanı çıkmış, ben o savcılara, hakimlere güvenmiyorum. Paralel devlet kurmuşlar, hepsini temizleyeceğiz vs diyor. Bu bahsettiği kişilerin verdiği karar doğru olsa bile asla güvenilir değil. Adil yargılanmanın ihlal edildiği artık şüphesiz. Adil yargılanma olmadan verilen karar da yok hükmünde benim için.

He bu arada UEFA da bizim beraber şike yaptığımız takımlara ceza vermedi. Akıl tutulması valla :)
İki olay çok farklı :)

Ama yine de ben Fenerbahçeli olsaydım "Başka takımlarda şike yaptı ama kabak bizim başımıza patladı" diyen kısımda olurdum. Şikeyi kabul ederdim yani.

sui generis
19.Ocak.2014, 00:21
Iki olayın çok farklı yanları neler ? Juvenin aklanması mı ? Fenerbahçe'ye adil yargılanma hakkı verilirse onun aklanmayacağını nerden biliyorsun ?

O sezonki mücadeleyi görmediğin için şikeyi kabul ederdin. O yüzden Fenerbahçeli gibi düşünebilme ihtimalin yok.

Nedvedmania
19.Ocak.2014, 00:45
Farktan kastım siyasi etkenler. Yani italyada siyasi, cemaat vs gibi durumlar yok. Ülkemizde ise işler çok karışık. O yüzden farklı konular.

sui generis
19.Ocak.2014, 00:52
Ee bu fenerbahçeyi daha kötü durumda yapmıyor mu zaten. Bu yüzden adil yargılanma yok demiyor muyuz. He sen bu kişiler fenerbahçeyi koruyor diyorsan diyecek birşeyim kalmıyor sana :)

Nedvedmania
19.Ocak.2014, 00:57
Bu olaylar İtalya'ya göre iyi veya kötü onu tartışmıyoruz ki ? Aralarında fark var, başka etkenler var ondan bahsediyoruz. İyi veya kötü olduğu hakkında yorum yapmadım.

He illa karşılaştırma yapacaksak Juventus'taki durum daha vahim. Adamlar aklanmış ona rağmen kupaları geri verilmiyor. O kadar küme düşürüldüler, bir sürü yıldız futbolcuları dağıldı. Dünya çapında itibarları düştü ... Fenere ne oldu ? Hisselerinde 2-3 oynama oldu sadece. + ŞL'ye gidemedi. Kaldıki Fenerin ligde daha 1 puanı bile silinmedi :)

O yüzden tekrar diyorum neresinden bakarsanız bakın "Olumlu veya olumsuz" İtalya'daki olaydan çok daha farklı.

uAburak89
19.Ocak.2014, 00:59
Yargıtay başkanı sene sonunda kararı açıklarız dedi. Gündem değiştirmek amaçlı bir şey değil bu. Ha diyorsanız herşey tamamdı ama beklettiler, onu bilemem. Tabii öte yandan gündem Cihan'ın da dediği gibi zaten durulmuştu, yapacakları ne varsa yaptılar zaten. O hararetli ortam kalmamıştı.

Diğer takımlar konusu, o takımlar Avrupa'ya gitti mi veya hak kazandı mı ki? Söz konusu takımlardan sadece Fenerbahçe ve Beşiktaş Avrupa'da mücadele etme hakkı kazandı, Fenerbahçe bir sezon men edildi, sonra Avrupa Ligi'nde oynadı ertesi sezon 2 sene men edildi. Beşiktaş önce evrakta sahtecilikten sonra da şikeden men edildi. Bazıları hem kişiler hem de diğer takımlar içinde yaptırım gelebilir diyor, tabii ki ne kadar doğru tartışılır.

Devletin başbakanı, bakanlarının ve kendi oğluna gelince çıkıp söylüyor bunları, belki de yırtmak için uyduruyor bunları, konu başından beri duruma göre türlü türlü senaryo yazarken bu ihtimali düşünmüyorsunuz bile. :) Bu arada bu dava görüleli 2.5 sene oluyor. Neredeymiş bu zamana kadar Aziz Yıldırım'ın tek kelime etmediği, onunla arama kimse giremez dediği, Rıdvan Dilmen ile defalarca buluşan başbakan?

Dershane ile başlayan süreç olmasa şu anda yeniden yargılanma gibi bir şey söz konusu bile olmayacaktı. Aziz Yıldırım ve sizler yargıtay kararına saygı duyacak mıydınız, cevap hayır. Ki Aziz Yıldırım saygı duyacağını söylemişti.

ÖYM yerine yerel mahkeme de yargılansa bu kişiler, yine aynı sonuç çıksa kabul edecek miydiniz, cevap yine hayır.

Yeniden yargılama yapılsa -ki yapılacak gibi gözüküyor- yine suçlar sabit görülse, kabul edecek misiniz, cevap yine hayır.

İsviçre Federal Mahkemesi deniyor, Avrupa İnsanlar Hakları mahkemesi deniyor, bunlar onaylasa yine kabul edecek misiniz, hayır. Bu şeye benziyor, kediye köpek diyen birine hayır kedi desen yok bana göre köpek der. Ne diyebilirsin ki o dakikadan sonra? Ben inanmıyorum, bana göre yok, tanımıyorum. Pek çok katil de ben masumum diyor. :)

Yargıtay kararında Aziz Yıldırım'ın tapeleri kabul ettiği yazıyor, ama çoğu kişiye göre reddetti. Mini Cooper & Korcan dediler, mahkeme de o kısım bambaşka aslında. Fenerbahçe tek başına mı şike yaptı, en çok söylenen şeylerden biri, ceza alan başka yöneticiler ve futbolcular da var. Bunun gibi suçluları kurtarmak için uydurulan çok fazla şey var, okumasak inanacağız. Uefa çatırdayacak dedi, sonra sene başında Uefa ile pazarlık yaptığı, sürecin hızlanması için görüşüldüğü ortaya çıktı. Ama Aziz Yıldırım ne dedi, Fenerbahçe Avrupa'da. Sonuç ne oldu, men. Şike davasında Galatasaray - Strum Graz maçından bahseden adamın neyine güveniyorsunuz hiç anlamıyorum.

Sahadaki mücadelenize eyvallah, her seferinde diyorum en çok taraftara ve futbolculara yazık oldu. Radara biz yakalandık diyen teknik direktöre, takımına güvenmeyip şampiyonluk için şike&teşvik işlerine giren, TFF başkanını kukla gibi kullanan başkan ve yöneticilerinize toz kondurmayıp, en başından beri konuları saptırma çabanızı hayretle karşılıyorum. Olay saha içi değil, şikeyi başaramamış olsan bile teşebbüs dahi suç ve yanlış. Araba ve anahtar örneği vermişti Aziz Yıldırım, bu bile vahim değil mi Allah aşkına? Şike için örgütlenip, sonra da bunu başaramamış olman, teşebbüste kalması seni nasıl masum kılıyor? Bir de bu tam olarak nasıl bir operasyon, Aziz Yıldırım'ın ihaleleri yüzünden denildi, Galatasaray'lı cemaat denildi, başbakan Aziz Yıldırım'ın ipini çekti denildi. E sürekli Galatasaray'a sallayan Aziz Yıldırım bir kez olsun isim verebildi mi? Ülker grubuyla ilişkisini kesebildi mi? 25 milyon taraftarı var deniyor Fenerbahçe'nin, kolay mı operasyon yapmak bir kişi için? Bugün muhalefet partileri liderleri bile oy kaparız belki umuduysa resmen Aziz Yıldırım'a yanaşıyorken, bu komplo teorileri bana hiç mantıklı gelmiyor.

Benim babam da Fenerbahçeli, hem de çok fanatik. Asla tartışamazsın, cevap verince gülmeye başlar, çileden çıkarsın. Üstelik hükümet, cemaat, muhalefet alayına da karşı. O da Aziz Yıldırım'ı yediler diyordu, bazı tapeleri basıp önüne koydum. Lütfedip okudu sağolsun, buraya yazamayacağım tepkisi oldu. Şimdilerde Fenerbahçe'yi kullanan kim varsa gitsin diyor. Son olarak, ilerleyen dönemde Juventus gibi aklanırsa Fenerbahçe, o tapeler düzmece çıkarsa, herşey hakikaten kurguysa, bu forum da devam ediyor olursa şayet, gelip özür dilemeyen adam değildir, bunu da belirteyim.

Nedvedmania
19.Ocak.2014, 01:03
Çok şükür :)

Zaten Türkiye'de gündemin değişmediği bir gün var mı Allah aşkına :) Ne zaman açıklarlarsa açıklasınlar illaki bir şeye denk gelecekti. Neyse ben bugün çok konuştum susuyorum :)

sui generis
19.Ocak.2014, 01:17
Sana diyorum ki Cihan cemaat vs tarzı bir yapılanma varsa sen bu adamların nasıl adil yargılandığını düşünüyorsun ? Sen bana iki durum farklı diyorsun, buna gerekçe olarak cemaati falan gerekçe gösteriyorsun sonra da Fenerbahçe'ye verilen cezayı doğru buluyorsun. Kendinle çelişiyorsun.

Geçici maddenin kaldırılmasıyla ÖYM görevsiz mahkeme haline gelecekti ve yargıtay görevden dolayı kararı bozacak, görevli mahkemeye yollayacaktı. Yargıtay bunu bildiği halde kararı vermeyi tercih etti. Görevden bozma olmasın istedi. Size bunlar çok mu normal geliyor. Hem de Yargıtay'a bu konu hakkında başvuru yapılmasına rağmen. Süreci bile bile hızlandırdılar.

@uaburak

Aziz Yıldırım hapisten çıktığı ilk gün verdiği röportajda cemaati hedef aldı zaten. Sonra o röportajı reddetmek zorunda kaldı. ki röportajı yapan Ertuğrul Özkök'tü. Aziz Yıldırım'ın arkadaşı. yani yalan röportaj yazma ihtimali yok ama Aziz Yıldırım reddetmek zorunda bırakıldı.

Sen diğer kulüplerin avrupaya katılmasıyla ceza alacağını mı düşünüyorsun ? Neden uefa katılacakları ilk avrupa hakkında ceza çeker tarzında ceza vermedi bu kulüplere.

Aziz Yıldırım'ın bu olayın başında beri söylediği şey; adil yargılanmıyoruz. Spor mahkemesinde yargılayın. yeni çıkmadı bu söylemler.

Aziz Yıldırım zaten tapelere itiraz etmedi. Bunların söyleniş tarzı farklı dedi, ses kaydını koyun anlarsınız dedi ve Trabzonsporun tapelerinin silindiğini söyledi. Ayrıca; Ali Koç'un Nihat Özdemir'in tapesi hiç çıkmadı Aziz Başkanla. Şansa bak işte hiç konuşmamışlar.

Sence ceza alan futbolcu sayısıyla söylenen maç sayıları normal mi ? Şike varsa bahisin olmama ihtimali mi var, neden bahis yok. İtalyada ana konu bahisti.

Eninde sonunda Lütfi Arıboğanın bu yapılanmayla ilişkisi çıkacak bence. Bekleyin uzak değil o günler.

İhale olayı hala aynı, evet o da bir etkendi.

Başbakan da bu olayların içinde, dışında değil. Dışında olsa çıkıp bu karara da sallardı.

Bana kalırsa Fenerbahçe'Ye bu süreçte en çok zararı senin baban gibi düşünen Fenerbahçeliler verdi.

uAburak89
19.Ocak.2014, 01:22
Sana diyorum ki Cihan cemaat vs tarzı bir yapılanma varsa sen bu adamların nasıl adil yargılandığını düşünüyorsun ? Sen bana iki durum farklı diyorsun, buna gerekçe olarak cemaati falan gerekçe gösteriyorsun sonra da Fenerbahçe'ye verilen cezayı doğru buluyorsun. Kendinle çelişiyorsun.

Geçici maddenin kaldırılmasıyla ÖYM görevsiz mahkeme haline gelecekti ve yargıtay görevden dolayı kararı bozacak, görevli mahkemeye yollayacaktı. Yargıtay bunu bildiği halde kararı vermeyi tercih etti. Görevden bozma olmasın istedi. Size bunlar çok mu normal geliyor. Hem de Yargıtay'a bu konu hakkında başvuru yapılmasına rağmen. Süreci bile bile hızlandırdılar.

Ben 2. kısmı anlamadım, biraz daha açar mısın? Sen hukuk okuyorsun diye biliyorum, bizi de kendin gibi görme. Anlamadığım kısım özetle, yeniden yargılama çıkarsa zaten bu kararlar hükümsüz olmayacak mı? Görevden bozma ile şimdikinin arasında ki fark ne?

Nedvedmania
19.Ocak.2014, 01:27
Fenere verilen karar doğru ama yetersiz. Diğer takımlara, futbolculara, başkanlara da ceza verilmesi lazım. Verilmemesinin sebebi siyasi. Bir kısım Fener taraftarı da bu söylüyor zaten. Onlara hak veriyorum.

Kendimle çelişmiyorum. Sen beni yanlış anlıyorsun :)

Sekopej
19.Ocak.2014, 01:34
Ben bu davada yeniden yargılama olmaz diye düşünüyorum, Yargıtay'ın onadığı Balyoz davası var, orada dijital verilerin oluşturulması konusu üzerinden yeniden yargılama olabilir maddesi getirilecek sanırım. Yargıtay'ın onamadığı davalar zaten kanunun çıkmasıyla geri yerel mahkemeye gönderilir.

Tüm ÖYM'lerin verdiği kararlar yok hükmünde olursa bu sefer kurulduğu günden bu yana tüm baktıkları davaların yeniden görülmesi gerekecek. Tabi bu mahkemeler siparişler kurulup, siparişle davalara baktıkları için, tüm davalar iptal olsa da yeniden görülmesi bir kaos daha çıkarabilir ortaya.

Tabi bir de şu var, dava yeniden görülürse davaya bakacak mahkeme de ne derece güven hissettirecek? Kimse güvenmeyecektir ama en azından süper yetkileri olan, savunma hakkını bile kısıtlayan, sanıkların lehine her gelişmeyi sebepsiz reddetse de nedeninin kimsenin sorgulayamadığı mahkemelerdense, en azından adil yargılamanın yapıldığı, savunmaya gereken zamanın, imkanların verildiği, sanıkların da getirdiği tanıkların dinlendiği, sanıkların lehine de bazı uygulamaların olduğu bir mahkeme olsa, en azından yapılmış, yapılmamış tartışmasına girebilirim ama daha ilk günden sonucunun ne olacağı belli olan bir davada çıkan karara saygı duymamak da çok doğal.

Bu mahkemelerin baktığı davalarda neler yaşandı, az çok davalar sürerken ülke gündemini takip edenler bilirler.

sui generis
19.Ocak.2014, 01:35
Ben 2. kısmı anlamadım, biraz daha açar mısın? Sen hukuk okuyorsun diye biliyorum, bizi de kendin gibi görme. Anlamadığım kısım özetle, yeniden yargılama çıkarsa zaten bu kararlar hükümsüz olmayacak mı? Görevden bozma ile şimdikinin arasında ki fark ne?

Geçici maddede bu mahkemeler sürdürdükleri davalar bitinceye kadar aktif olabilecekleri yazıyor. Yani şuan o madde aktif olduğu için görevli mahkeme kararı vermiş oluyor. Görevden bozulmuyor. Ancak Yargıtay bekleseydi bu maddenin kaldırılmasını dosyayı asıl görevli ağır ceza mahkemesine yollaması gerekecekti. Ama süreci hızlandırarak o madde kaldırılmadan kararı verelim dediler.

Yeniden yargılanma için olağanüstü şartlar gerekiyor. Yani bahsedildiği gibi o kadar kolay olacak bir durum değil. Onun için yeni kanun vs çıkması gerekiyor. Ama şuanki şartlarda ne Balyoz ne şike davası yeniden görülebilir. Ama geçici maddenin kalkması beklenseydi bu olağanüstü şartlara ihtiyacımız olmayacaktı.

uAburak89
19.Ocak.2014, 01:51
@benbenim

Bırakıldı falan çok muallak, gazetelerdeki spor haberlerine benziyor, onlar da öğrenildi diyor genellikle. Ayrıca laf değil biraz icraat lazım değil mi?

Öyle düşünüyorum çünkü Uefa geçen sene oynattı Avrupa'da Fenerbahçe'yi. Orada da bir mantıksızlık var, tam manasıyla nasıl bir dinamikleri var bilmiyorum. O da bir ihtimal diyorum yani kısacası.

İşin içinde örgüt suçlaması da var ama, bir de bizde spor mahkemesi diye bir şey var mı?

Ali Koç ve Nihat Özdemir hatta Trabzonspor konularına katılıyorum. Ali Koç'un ailesi, Nihat Özdemir'in de iki cephenin adamı olması durumu var. Onların bulaşmamış olma ihtimali de yok değil ama genel olarak saklanan bir şeyler olma ihtimali hep var gibi geliyor bana o iki isim için. Trabzonspor için de hiçbir zaman %100 emin olamadım. Tüm bunlara rağmen ortaya konan tapelerde ki söylemlerin bazıları aşırı net bana göre. Eksik ve yanlış olan, ceza alması gerekirken almamış olanlar olabilir, onu göz ardı etmiyorum.

Çok anormal değil, 3 temmuz günü ortalık karışıktı o gün çok fazla maç söylendi ama ceza verilen maç sayısı belli şu anda. İtalya'da ana konu Moggi'nin hakemleri ayarlaması değil miydi? Bizde de var bu bölüm yargıtay kararında bahsediliyor ama nedense Mahmut Özgener hiç yargılanmadı, o da bu davanın bir eksiğidir.

Gün geçmiyor ki bir Lütfi Arıboğan olayı yaşanmasın. :) O konuda kanıtınız yok, olursa bakarız.

Not: Nickleri düzgün yazmak bu kadar zor olmamalı.

2. mesaja cevap;

Tam olarak anlamasam da hala, açıklama için teşekkürler. Metin Feyzioğlu ile başlayarak şike davası da sürekli dile getiriliyor, bence o şartların hepsi sağlanır bir şekilde. Zaten artık çivisi çıktı işin, iyice kolaylaştı herşey.

sui generis
19.Ocak.2014, 01:56
Spor mahkemesi kurulsun istendi, onlar da büyük ihtimal Ağır ceza içinde olacağı için örgüt olması sıkıntı yaratmazdı.

O bahsettikleri kanun çıkana kadar Aziz Yıldırım'ın başkanlığı düşmüş olacak. ama yargıtay karar vermek yerine bekleseydi hiç bunlara gerek olmayacaktı.

sarianet
20.Ocak.2014, 16:45
benim anlamadığım tek nokta var
kimse şikeyi tek başına tek taraflı yapmaz madem şike yaptı kimle yaptı maçların adını veriyosunuz karşı takımda kimse ceza almamış top toplayan çocuklarla mı yapıldı bu şike

uAburak89
20.Ocak.2014, 17:07
kimse şikeyi tek başına tek taraflı yapmaz madem şike yaptı kimle yaptı maçların adını veriyosunuz karşı takımda kimse ceza almamış top toplayan çocuklarla mı yapıldı bu şike
Aziz Yıldırım, Bülent Uygun, Bülent İşcen, Ali Kıratlı, Vederson, Ali Yıldırım, Ibrahim Akın, İlhan Ekşioğlu, Mecnun Odyakmaz, Şekip Mosturoğlu, Mehmet Yıldız, Samet Güzel, Tamer Yelkovan, Ümit Karan, Yusuf Turanlı ceza alanlar. Bir de dosyası ayrılan Emenike var.

sarianet
20.Ocak.2014, 17:25
Aziz Yıldırım, Bülent Uygun, Bülent İşcen, Ali Kıratlı, Vederson, Ali Yıldırım, Ibrahim Akın, İlhan Ekşioğlu, Mecnun Odyakmaz, Şekip Mosturoğlu, Mehmet Yıldız, Samet Güzel, Tamer Yelkovan, Ümit Karan, Yusuf Turanlı ceza alanlar. Bir de dosyası ayrılan Emenike var.

https://pbs.twimg.com/media/BebC13uIUAAQJmG.jpg:large

uAburak89
20.Ocak.2014, 18:01
Mecnun Odyakmaz, Ibrahim Akın, Şekip Mosturoğlu, Samet Güzel, Vederson, Ümit Karan ve Bülent Uygun hakkındaki kararlar nasıl bozuldu? Ayrıca bu isimlerden bazıları TFF'den de ceza aldı zaten.

Yargıtay kararını paylaşmıştım, okursanız daha "süper" olur.

Aziz Yıldırım, tanımadığı Yargıtay ile tanışmış bugün, karar düzeltme talebinde bulunmuş.

sui generis
20.Ocak.2014, 18:24
Bazen 'okumak' gerekir.

Cemil Turan - Ankaragücü maçı

Dairenin oy birliğiyle aldığı 60 sayfalık kararda, 15 Mayıs 2011'deki Fenerbahçe-MKE Ankaragücü maçında şike suçundan sanık Cemil Turhan hakkında verilen mahkumiyet hükmü usulden bozuldu.

Mecnun Otyakmaz - Sivas-Fener maçı

Otyakmaz'ın 22 Mayıs 2011'deki Sivasspor-Fenerbahçe karşılaşmasında şike suçundan mahkumiyetine ilişkin hüküm de cezanın ertelenip ertelenmeyeceği tartışması yapılmadığı gerekçesiyle bozuldu.

İbrahim Akın - İBB maçı

Sanık İbrahim Akın hakkında, 1 Mayıs 2011'deki İstanbul Büyükşehir Belediye Spor-Fenerbahçe ve 11 Mayıs 2011'deki Beşiktaş-İstanbul Büyükşehir Belediyespor kupa finali maçında şike, 15 Mayıs 2011'de oynanan Trabzonspor-İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşılaşmasında teşvik primi suçlarından mahkumiyetine ilişkin karar bozuldu.

Şekip Mosturoğlu - Karabük maçı

22 Nisan 2011'deki Eskişehirspor-Trabzonspor maçında teşvik primi, Şekip Mosturoğlu ve Sami Dinç'in 8 Mayıs 2011'deki Kardemir Karabükspor-Fenerbahçe ve 15 Mayıs 2011'deki Fenerbahçe-MKE Ankaragücü karşılaşmalarında şikeye teşebbüs suçlarından mahkumiyetlerine ilişkin hükmün bozulması kararlaştırıldı.

Trabzon-İBB maçı karar bozulma olayı

15 Mayıs 2011'deki Trabzonspor-İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşılaşmasında teşvik primi suçlarından sanık İskender Alın hakkında verilen mahkumiyet hükümleri de bozuldu

Sanık İbrahim Akın hakkında, 1 Mayıs 2011'deki İstanbul Büyükşehir Belediye Spor-Fenerbahçe ve 11 Mayıs 2011'deki Beşiktaş-İstanbul Büyükşehir Belediyespor kupa finali maçında şike, 15 Mayıs 2011'de oynanan Trabzonspor-İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşılaşmasında teşvik primi suçlarından mahkumiyetine ilişkin karar bozuldu.

Vederson - Trabzon-Bursa maçı

17 Nisan 2011'deki Trabzonspor-Bursaspor maçında teşvik primi suçundan sanıklar Alaeddin Yıldırım ve Gökçek Vederson hakkında verilen mahkumiyet hükümleri de bozuldu.

uAburak89
20.Ocak.2014, 18:53
Cemil Turhan yazmamıştım ben, onunla ilgili metin şöyle;

Fenerbahçe Spor Kulübünde idari yönetici (amatör şubeler koordinatörü) olarak görev yapan sanık hakkında Aziz Yıldırım liderliğindeki suç örgütünün faaliyeti çerçevesinde atılı suçu işlediğinin dosya kapsamına göre iddia ve kabul edilmesi karşısında, uygulama maddesi olarak 6222 sayılı Yasanın 11/4-(b-c) madde, fıkra ve bentleri yerine ( b ) bendinin hükümde gösterilmemesi sonuca etkili görülmediğinden bozma nedeni sayılmamış, yapılan yargılamaya, toplanıp karar yerinde gösterilen delillere, mahkemenin soruşturma sonuçlarına uygun olarak oluşan kanaat ve takdirine, incelenen dosya içeriğine göre sair temyiz itirazları da yerinde görülmemiştir.

Mecnun Otyakmaz;

Sanık Mecnun Otyakmaz hakkında Aziz Yıldırım liderliğindeki suç örgütü içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte, örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek suçundan verilen mahkûmiyet hükmüne yönelik temyiz itirazlarının incelenmesinde; Yapılan yargılamaya, toplanıp karar yerinde gösterilen delillere, mahkemenin soruşturma sonuçlarına uygun olarak oluşan kanaat ve takdirine, incelenen dosya içeriğine göre yerinde görülmeyen sair temyiz itirazlarının reddine,

22/05/2011 günü oynanan Sivasspor – Fenerbahçe A.Ş. müsabakasında şike
suçundan sanık Mecnun Otyakmaz hakkında verilen mahkûmiyet hükmüne yönelik temyiz itirazlarının incelenmesinde; Yapılan yargılamaya, toplanıp karar yerinde gösterilen delillere, mahkemenin soruşturma sonuçlarına uygun olarak oluşan kanaat ve takdirine, incelenen dosya içeriğine göre yerinde görülmeyen sair temyiz itirazlarının reddine,

Bu metinler direk karardan, sağdan soldan alınma değil.

Çok uzamasın, diğer isimler için de metinler aynı sayılır. Yani suçlar sabit, kısmen bozuldudan kasıt bu değil mi? Bu adamlar suçsuz diyebilmek için temyiz itirazlarının kabul edilmesi gerekmiyor mu? Bozulan kısım bu kişilerin tekrar hapse girip girmeyeceği, girecekse de ne kadar süre olacağı ile ilgili değil mi? Yani bu adamların hepsi masum mu yoksa tahliye ile beraat arasındaki fark gibi bir durum var mı?

Not: Bu alıntılardan sonra "Ancak;" diye başlayan bölümler var onlarda çok fazla teknik terim ve yasalar ile ilgili bölüm olduğu için koymadım; meraklısına kararların tamamı burada;

http://www13.gazetevatan.com/dosya/sike-karar-yargitay.pdf

Not2: Ayrıca şöyle bir şey gördüm;

Yargıtay 16.ACMnin şikede ceza tayininde 6259 s.yasanın 11.maddesinin kullanılması ile cezaların ve hükmün ertelenmesini çelişkili buldu.

Yargıtay diyor ki; 6222 s.yasanın 11. maddesi yerine 6259 s.yasanın 11. maddesini kullanmak sanıkların lehine ve doğrudur.

ANCAK,sanıkların lehine yasa maddeleri bütün olarak uygulanmalıdır. Ceza miktarını tayinde 6259 s.yasanın 11. maddesini kullanıyorsan bu yasada yer alan "ŞİKE/TEŞVİK CEZALARI ERTELENEMEZ" maddesini de kullanmalısın. Hem sanığın lehine az ceza hükmüne neden olan yeni yasayı kullanıp hem de eski yasanın HAGB ve cezanın ertelenmesi maddesini KULLANAMAZSIN. Bu şu demek; YARGITAY ŞİKE/TEŞVİK SUÇUNDAN VERİLEN HAGB VE CEZA ERTELEMELERİNİ KALDIRDI. BU SANIKLARIN ALDIĞI CEZA ARTACAK.

sui generis
20.Ocak.2014, 19:06
O paylaşılan yazıya karşı okursanız 'süper' olur demişsin ama o yazıda yazılanlar doğru.

Bu adamlar birer maçtan falan almadılar cezaları. Örgüt üyeliği vs de dahil. Başka suçlardan ceza almış olabilirler ama yukarıda sayılan maçlarda bu adamlar ilişkin bozma kararı verilmiş. Bazıları usulden bozma bazıları esastan. Kararı bozulmayan Aziz Yıldırım kalmış. Kendi kendine almış vermiş işte.

Benim paylaştıklarım da cnntürk'ten alınma. Verilen kararları ben incelemedim. Genel olarak onama verildiğini duyunca bu paylaşılan resmi gördüm. Sen itiraz edince açıp cnntürkten baktım. Adamın yazdıkları doğru mu yanlış mı diye. Doğruymuş, orada da bunlar yazıyor.

uAburak89
20.Ocak.2014, 19:11
Okuma vurgusu yapınca, okudun da konuşuyorsun sanmıştım. Bilsem vaktimi harcamazdım.

Burada da tek tek cevap verilmiş o resme ayrıca;
http://www.medyatrabzon.com/yeni-safak-yazari-cem-kucukun-sike-konusunda-mesnetsiz-iddialari-90385h.htm

sui generis
20.Ocak.2014, 19:33
Okumadaki vurgum, yukarıdaki yazının bahsettiği ile senin söylediğinin farklı olması. Yazı kendi içinde genel olarak doğru ama eksik.

Karar 80 sayfa, kimsenin bunu okuması beklenmez. Gazetelerin çoğunda bu bozulma kararlarından bahsedildiği için bunun esas alınması normal. Esastan onandığına dair kararı çoğu gazete es geçmiş.

Ayrıca yine 3-4 futbolcu var olayların içinde. 3-4 futbolcuya bu kadar maçta şike yapamazsınız. her maç için 1 futbolcu bile yetmez. Eğer şike yapacaksanız en azından 2-3 oyuncuyu ayartmanız gerekir her maç için. Tabi bunlara ek olarak hakem de olabilir. Ama bu davada hiç hakem yok. Bir de bu kadar maçın sonucunu bilip bahis oynanması da daha bir garip.

uAburak89
20.Ocak.2014, 19:57
Ben okudum. Ben sana direk kararı koyuyorum sen gazete falan diyorsun. O da güzel.

Söz konusu yasada şikeye teşebbüs dahi suç. Şike dediğin şey sonucu etkilemeye çalışmaktır. Mahkemenin de dediği gibi maçın sonucu tek başına esas değildir. Bu nedenle bahis önermesi mantıksız. Göstere göstere gol yemek veya boş kaleye gol kaçırmak mı gerekiyor illa şike için? Bir futbolcu bütün takımı etkileyebilir, ayrıca Aziz Yıldırım'ın da dediği gibi "başkasının arabasına girip, çalıştırmaktan son anda vazgeçmişseniz" bile, bu doğru değildir. Demezler mi adama, ne işin var benim arabamda diye?

Sen maçı bağlamak için bir dizi hamle yaptın, herşey iyi giderken son anlarda kendi oyuncunun sırtına, bacağına vs çarptı gol oldu, istediğin sonuç çıkmadı? Şimdi bunu yapan adam temiz mi?

Sen gittin gazetecilerden rakibin taktik antremanını öğrendin, kadrosunu aldın, maça bu avantajla çıktın. Sen gittin ben maçımı bugün oynayayım dedin, yetmedi diğer takımların gününü belirledin. Sen gittin alacağın futbolcu için rakibin elinden kapmışız gibi haber yap ha diyecek kadar düştün, bunların nesi doğru? Daha başka takımların başkanı, teknik adamı, oyuncusuna değinmiyorum bile.

Ayrıca, şikenin belirli kalıplarda ve tek bir yolla yapıldığı iddiasını hiç bir zaman anlayamayacağım sanırım. Nasıl bir şey olmalı bu şike ve teşvik? Aziz Yıldırım yarın TV'ye çıkacakmış, belki o anlatır ne de olsa ondan iyi bilen yok son mahkeme kararlarına göre.

sui generis
20.Ocak.2014, 20:09
Gazete olayını anlamadığını varsayıyorum, üzerinde durmuyorum.

Yahu şikeye teşebbüsün suç olmadığını söylemiyorum zaten. O verdiğin araba örneği falan ile dediğimin alakası yok. Şike suçu işlenmiş diyor mahkeme. şike varsa bahis de vardır diyorum. Bahisin olmaması garip. Ben bahis niye yok diyorum sen teşebbüs de suç diyorsun.

Kendi oyuncumun sırtına çarpıp gol olursa şike yine vardır . Ama bir takım şike yapmaya karar vermişse bunu en az 2-3 oyuncuyla yapar. Garantiye almak ister kendine. 1 futbolcu bile risktir. Ben sana 3-4 futbolcuya bu kadar maçta şike olmaz az, sayı az diyorum. sen bana sırtına çarpıp gol olunca şike olmaz mı diyorsun.

Dediklerime karşı söylediklerin alakasız şeyler. Hatta çok farklı şeyler.

Şikenin en iyi nasıl yapıldığını daha önce bu suçtan ceza alan kulüpler daha iyi bilir bence.

uAburak89
20.Ocak.2014, 20:20
Şike varsa bahis de vardır cümlesi kadar saçma bir şey uzun zamandır duymamıştım. Aziz Yıldırım önderliğindeki grubun amacı para kazanmak değil, mevcut olan paralarını şampiyonluğa dönüştürmek. Bahis yok, o zaman şike de yok. Güzel. :)

Ayrıca ben açıkladım bahis kısmını, şike için maçın sonucu tek başına bir esas değildir. Bahis dediğin olay ise tamamen maçın sonucu ile alakalı.

Yine çarpıtıyorsun, aynı bu Cem Küçük'ün yaptığı gibi, aynı 2.5 senedir sosyal medyada yapılan gibi. 3-4 futbolcu olayı için diyorum ki, bir futbolcunun hareketi, niyeti, bütün takımı etkiler. 4 maç için şike, 2 maç için de teşvikten ceza verilmiş. Bir sürü de isim var, size göre yeterli değil ama.

Daha önce bu suçtan ceza alanlar şikeci oluyorsa, hem yerel hem de Avrupa'da ceza alanlar da şikeci, bu bir nevi kabullenme yani.

Neyse ya, şike yok, teşvik yalan... Hepsi masum, tertemiz insanlar, yazık hakları yeniyor. Böyle diyelim de, gönlünüz olsun.

attirson
20.Ocak.2014, 20:31
Yahu takmıssınız belgeye falan filan bu davada Fenerbahce-Ankaragücü maçında şike yapılmıstır diyor var mı ötesi ? Üç gol penaltı bir gol frikik bu maçı yöneten hakem Dünya Kupasında düdük çalacak.Hadi faulleri yapanlar şike yapmıs olsun hani var mı o maçtan bir futbolcu ? Diger maçları da önceki sayfalarda yazmıstım nasıl kazanıldıgını ben işin hukuki boyutuyla çok ilgilenmiyorum tapelerle filan gördügümüzü söylüyorum ben sizde belgelere takmıssınız.İlla amacınız bizi kötülemekse Fb hakkıyla aldı 2011 kupasını ama yöneticileri takıma güvenmeyip şike icin görüsme yaptı diyebilirsiniz ama gidipte sahadaki oyuna şike diyen çarpılır izleyin o maçları bakalım bir daha ne kadar şike var.
Bu arada şimdi şunu da gördüm Bursaspor'a teşvik primi vermisiz. :D Yahu o maç izlerken kanser olmustum Bursa 2. yarı rakip yarı sahaya gecmedi nerdeyse Ts güle oynaya kazandı neyin teşvigiymis bu parayı begenmemisler heralde az gelmis.

sui generis
20.Ocak.2014, 20:31
Sen gerçekten anlamıyorsun ama.

Adamın maç sonucu bile bile bahis oynamaması için ne gibi bir sebep olabilir ? Bahis, şikenin doğal sonucudur diyorum sebebidir demiyorum.

Bir futbolcunun hareketi yeter diyorsun. Ben sana diyorum ki; neden riske giresin. 3-4 adamla yapmak varken neden bir futbolcuya bel bağlayasın. bu kadar riske girmişsen işini garantiye almak istersin.

Çarpıtmanın en büyüğünü sen yapıyorsun. dediklerimi alakasız yerlere bağlıyorsun.

Senin demenle kimsenin gönlü olmaz. O dediklerin pek önem arz etmiyor bizim için. O yüzden kendini kasmana gerek yok.

goosfraba
20.Ocak.2014, 20:52
adil yargılama, başka çözüm yok...

http://haber.stargazete.com/yazar/fenerbahceye-yapilan/yazi-831986#.Utx2DACDdbk.twitter

uAburak89
20.Ocak.2014, 20:54
@attirson
Sadece saha içine bakarsak bir tane bile şikeli maç bulamazsın. Senin bakış açın oldukça farklı. Ayrıca kaç defa yazdım bilmiyorum, zaten sizin futbolcularınıza laf eden de yok, onları suçlayan, yargılayan da yok.

http://www.izlesene.com/video/iste-italyadaki-sike-golu/6056535 Bu gol şikeymiş mesela, adam itiraf etmiş. Sen maçı izlerken şike der miydin?

Ayrıca Yargıtay'a göre şike;

6222 sayılı Yasanın 11/1-son maddesine göre, “Kazanç veya sair menfaat temini hususunda anlaşmaya varılmış olması halinde dahi, suç tamamlanmış gibi cezaya hükmolunur.” Buna göre; şike suçunun, şike anlaşmasının yapıldığı anda tamamlandığı, kazanç veya sair menfaatin temin edildiği anda ise suçun sona erdiği; teşvik primi verme suçunun da verildiği veya verileceği yönünde vaatte bulunulduğu anda sona erdiği, bu itibarla şike/teşvik primi suçunun tamamlanması için, ayrıca suça konu müsabakanın anlaşma doğrultusunda sonuçlanmış olmasının gerekmediği, bir başka anlatımla şike/teşvik primi anlaşmasının sahaya yansımış olup olmadığının bir öneminin bulunmadığı, dolayısıyla şike/teşvik primi anlaşmasının sahaya yansıyıp yansımadığı hususunda bilirkişi incelemesi yaptırılması yönündeki taleplerin usul ve yasaya uygun olmadığı,"

@benbenim

İhtimal bir, maçın sonucunun istediğin gibi olmama ihtimali olduğun için maliyetin artmaması. İhtimal iki, işin içine bahis sokarak delilleri arttırmak.

Çok mühim olan futbolcu sayısı için de aynı şeyler geçerli. Yani maliyet ve delil artma ihtimali.

Bir şeyi de çarpıttığım yok, sadece ekleme yapıyorum.

İkidir anlama vurgusu yapmaya başladın, klasik cevap verememe tepkisi. :)

sui generis
20.Ocak.2014, 21:08
Çünkü dediklerimi anlamamakta ısrar ediyorsun. Mecburen anlam vurgusu yapıyorum.

Bahis oynayarak maliyet mi artacak ? Adam macın sonucunu biliyor. Parasına para katacak. Maliyete bağlaman çok saçma olmuş.

Delil arttırma olayına gelirsek, adam şike yapmışsa delil karartma işinde ustadır, bunun için sadece Türkiye'de bahis oynaması gerekmez. Gerekirse yurtdışında oynar. Ne yapar eder bu durumu maddi kaynağa çevirir.

Futbolcular için para fazla gelmiştir diyorsun. Şike için sözde verilen paralar çok komik rakamlar. Bu rakamların Aziz Yıldırım gibi bir adamı zor durumda bırakmaz. Mali yük olmaz.

Bir kişiyle bu işe giriştiysen başarısız olma şansın çok. Aksi durumda bütün planların alt üst olacak. 3-4 kişiyi risk görecek adam , ondan önce şikeden yakalanmaktan korkar bu işe girişmez. Şike yapmayı kafasına koyan adam başarılı olmak için her riski alır.

Boşuna tartışıyoruz, benden bu kadar.

uAburak89
20.Ocak.2014, 21:19
Bahiste de risk var sonuçta, dediğim gibi sonucu bilemezsin bağladım diye düşünmüş olsan bile. İşler istediğin gibi gitmeyebilir, bağladığın adam karar değiştirebilir. Yani hem şike hem de bahis için harcayacağın para birlikte gidebilir.

Futbolcu sayısı konusunda ayrıca şöyle de bir risk var, ne kadar çok kişi bilirse, yakalanma ihtimali o kadar artar. Yani risk faktörü her yerde var.

Valla Aziz Yıldırım'a sorsan bu tapeleri de çıkmazdı muhtemelen, bunu öngördüklerini sanmıyorum. Olayı ne kadar dallandırıp budaklandırırsan risk o kadar artar, evet katılıyorum başarı ihtimali de artar tabii ki. Genel olarak bana mantıklı gelen bu, sana gelmiyordur, olabilir.

Zaten Yargıtay kararına bakarsan yasalara göre bu ince detayların çok da bir önemi yok.

Bu üslupla (anlama yetisi üzerinden saldırı) devam etmemen mantıklı bir karar, tebrik ederim.

Redrum
20.Ocak.2014, 21:21
Çünkü dediklerimi anlamamakta ısrar ediyorsun. Mecburen anlam vurgusu yapıyorum.

Bahis oynayarak maliyet mi artacak ? Adam macın sonucunu biliyor. Parasına para katacak. Maliyete bağlaman çok saçma olmuş.

Delil arttırma olayına gelirsek, adam şike yapmışsa delil karartma işinde ustadır, bunun için sadece Türkiye'de bahis oynaması gerekmez. Gerekirse yurtdışında oynar. Ne yapar eder bu durumu maddi kaynağa çevirir.

Futbolcular için para fazla gelmiştir diyorsun. Şike için sözde verilen paralar çok komik rakamlar. Bu rakamların Aziz Yıldırım gibi bir adamı zor durumda bırakmaz. Mali yük olmaz.

Bir kişiyle bu işe giriştiysen başarısız olma şansın çok. Aksi durumda bütün planların alt üst olacak. 3-4 kişiyi risk görecek adam , ondan önce şikeden yakalanmaktan korkar bu işe girişmez. Şike yapmayı kafasına koyan adam başarılı olmak için her riski alır.

Boşuna tartışıyoruz, benden bu kadar.

Daha fazla futbolcu daha fazla risk ve delil arttırmak demek.

uAburak89
20.Ocak.2014, 21:25
Bu arada Yargıtay ve zamanlama üzerine ilginç bir iddia var, Yargıtay kararları genellikle gerekçeli kararla birlikte açıklanmıyormuş. Gerekçeli karar daha sonra açıklanıyormuş. Eğer bu doğruysa neden şimdi diye sorarken, neden beklettiler diye de sormak ve düşünmek lazım.

mwaru
20.Ocak.2014, 22:04
Herşeyi bi kenara bırakıp şu sorulara cevap verir misiniz? Aziz Yıldırım ve ekibi adil yargılandı mı sizce? adil yargılanma zorunlu bir hak değil midir?

kumbara
20.Ocak.2014, 22:17
Herşeyi bi kenara bırakıp şu sorulara cevap verir misiniz? Aziz Yıldırım ve ekibi adil yargılandı mı sizce? adil yargılanma zorunlu bir hak değil midir?

Hangi hak ? Unuttunuz mu, burası türkiye.

uAburak89
20.Ocak.2014, 23:11

Zorunlu bir haktır tabii ki. Siz hangi açılardan adil olmadığını düşünüyorsunuz? Duruşmaları basın mensupları dışında halktan kimse takip edemedi. Onların da hemen hemen hepsi, tıpkı sanıklar ve onların avukatları gibi taraf. Pek çok konuda da dezenformasyon yapıldı.

Mesela bunlardan birisi tapeler, kimisi sahte dedi, kimisi manası başka dedi, kimisi dinlenmesi talep edildi ama kabul edilmedi derken buna karşılık olarak kimisi de bizzat sanıklardan (İlhan Ekşioğlu) bu talebe itiraz edenler oldu dedi.

Yargıtay kararında ise şöyle deniyor;

"Bir kısım sanıklar ve müdafiilerin ses kayıtlarının kendilerine verilmesine ilişkin talebinin reddine dair kararın, telefon çözümlerinin dosya arasında mevcut olması, bazı kayıtların özel hayatın gizliliğini ihlal edebilecek ve telafisi imkansız zararlar doğurabilecek içerik taşıması, telefon görüşmelerinin sanıklar tarafından bizzat yapılmadığına yönelik herhangi bir itirazın bulunmaması, itiraza konu ses kayıtlarından bir kısmının duruşma salonunda dinlenilmesi, ses kayıtlarının yapılan incelenmesinde tapelerle bire bir uyumlu olduğunun da Mahkeme heyetince tespit edilmesi karşısında, buna yönelik temyiz isteminin yerinde olmadığı,"

Karşılaştırılan diğer davalara nazaran sanıklara kendilerini savunma için en çok süre verilen ÖYM davasının bu olduğunu söyleyen de var, aksini iddia eden de. Ben kesin olarak adil veya değil diyemem, davayı başından beri takip eden, tarafsız bakabildiğine inandığım, yasaya göre yorum yapan, komplo teorisi üretmeyen biri yorumlasa ancak o zaman fikir belirtebilirdim.

sui generis
21.Ocak.2014, 00:15
Dinlemeler usulsüz. Yanlış bilmiyorsam - emin değilim - dinleme izni alınmadan alınmadan Aziz Yıldırım dinleniyor. Bu da dinlemeyi hukuka aykırı yapıyor. Hukuka aykırı deliller anayasada çok açık bir şekilde geçersizdir diyor ama Yargıtay zaman zaman bu delilleri kabul ediyor. ÖYM'deki davaların genelinde bu itiraz yapıldı.

Aziz Yıldırımın hastanedeki kontrolünde ikamet adresi olarak silivri ceza evi yazıldı. Yani denilmiş oldu ki; sen istediğin savunmayı yap savcıya, biz seni tutuklayacağız.

Emniyet hiç yetkisi olmamasına rağmen 17 maçta şike delillendirilmiştir denildi. Delil olup olmadığına savcı bile karar veremez, hakimin işi bu.

Daha uzar gider, aklıma bunlar geldi şimdi. Bunlar hepsi adil yargılanmanın olmamasının göstergesi.

uAburak89
21.Ocak.2014, 00:31
Hastane olayı da, 17 maç olayı da yanlış ama sonuçta kararı hakim verdi. Yargılama kısmıyla alakalı değil bunlar. Dinlemeler de aynı şekilde.

Yalanlama gelmezse, Aziz Yıldırım net konuşmuş ilk defa. Gerçi pek çok cümlesi başbakandan alıntı ama olsun, gelişme var.

http://www.wsj.com.tr/article/SB10001424052702304302704579332762732207816.html

sui generis
21.Ocak.2014, 00:39
'Dinlemeler de aynı şekilde' derken..

Anayasa madde 38 fıkra 6 'Kanuna aykırı olarak elde edilmiş bulgular, delil olarak kabul edilemez.' gereğince hakim bu delilleri yok sayması gerekirdi.

uAburak89
21.Ocak.2014, 00:42
Yani izin alınmadıysa yanlış demek istedim.

Walter Sakana
21.Ocak.2014, 00:43
Dinlemeler usulsüz. Yanlış bilmiyorsam - emin değilim - dinleme izni alınmadan alınmadan Aziz Yıldırım dinleniyor. Bu da dinlemeyi hukuka aykırı yapıyor. Hukuka aykırı deliller anayasada çok açık bir şekilde geçersizdir diyor ama Yargıtay zaman zaman bu delilleri kabul ediyor. ÖYM'deki davaların genelinde bu itiraz yapıldı.

Aziz Yıldırımın hastanedeki kontrolünde ikamet adresi olarak silivri ceza evi yazıldı. Yani denilmiş oldu ki; sen istediğin savunmayı yap savcıya, biz seni tutuklayacağız.

Emniyet hiç yetkisi olmamasına rağmen 17 maçta şike delillendirilmiştir denildi. Delil olup olmadığına savcı bile karar veremez, hakimin işi bu.

Daha uzar gider, aklıma bunlar geldi şimdi. Bunlar hepsi adil yargılanmanın olmamasının göstergesi.

Usulsüz mü değil mi bilmiyorum ama kararda şu metinler var:

Haklarında düzenlenen iletişimin tespiti tutanakları kendilerine okunan sanıkların
bu kayıtların içeriklerine yönelik bir itirazda bulunmayıp, bu konuşmaların içeriklerini
doğrular tarzda ve sadece yorumlanma biçimine karşı savunmada bulunduklarının
görüldüğü,

Bu itibarla, Aziz Yıldırım liderliğindeki suç örgütünün faaliyeti kapsamında işlenen
şike ve teşvik primi fiillerine ilişkin olarak Mahkemeden usulüne uygun olarak alınan
iletişimin tespiti, dinlenmesi ve kayda alınması ile teknik araçlarla izleme kararları üzerine
elde edilen TAPE kayıtları ile fiziki takip tutanaklarının usul ve yasaya uygun olarak elde
edilmiş deliller olduğu, sanık Aziz Yıldırım'ın 23/02/2012 günlü oturumda hakkında
düzenlenen iletişimin tespiti tutanakları kendisine okunduğunda “Aleyhime olanları kabul
etmiyorum, görüşmeleri ben yaptım bana aittir...” şeklindeki beyanları da nazara
alındığında, mahkemece hükme esas alınmalarında bir isabetsizlik bulunmadığı,

ekleme: 14.sayfadan itiraben okursan daha açıklayıcı: http://www13.gazetevatan.com/dosya/sike-karar-yargitay.pdf

sui generis
21.Ocak.2014, 00:52
Usulsüz mü değil mi bilmiyorum ama kararda şu metinler var:

ekleme: 14.sayfadan itiraben okursan daha açıklayıcı: http://www13.gazetevatan.com/dosya/sike-karar-yargitay.pdf

Abi zaten Aziz Yıldırım içerik olarak bunları konuşmadım demedi hiç. Ya bunların başı sonu eksik, bunları böyle çekerseniz başka anlam çıkar dedi ya da bunların ses kaydını dinleyelim dinleyince farklı olduğunu anlayacaksınız dedi. Yani söylenenlere itirazı yok.

Ama dava sürerken avukatların söylediklerini hatırlıyorum. 'Dinlenme izni yok, dinleme hukuka aykırı' diyorlardı. Geçen de FBTV de yine bir avukat dinlenme izninin olmadığını söyledi.

Yargıtay ise usulüne uygun alındı demiş. İki taraftan biri hatalı işte.

erdem344
21.Ocak.2014, 01:37
Komutan rotayı gösterdi ....

Walter Sakana
21.Ocak.2014, 02:15
Buradaki tartışmalarla ilgili birkaç şey eklemek istiyorum. Özellikle "Fenerbahçe kendi kendine mi şike yaptı" kısmıyla ilgili.

Öncelikle bu davanın amacı ne? Davanın amacı "suç işlemek amacıyla kurulmuş örgütü yoketmek ve kurucu ile üyelerini cezalandırmak". Şike de bu amaçlardan birisi (siyasi falan o ayrı tartışılır, resmi olarak bu şekilde geçiyor).

Yani davanın adı "şike" olsa da bu sportif bir dava değil. Burada ana amaç "örgütü bitirmek". Örgütün kullandığı kişiler de (futbolcu, teknik adam, yönetici vs...) suçu işledikleri kesin olarak kanıtlanmışsa ceza almışlar zaten.

Karar metnindeki SUÇ tanımlamasına bakalım:

SUÇ : Suç işlemek amacıyla örgüt kurma, suç işlemek amacıyla kurulmuş olan örgütü yönetme, suç işlemek amacıyla kurulmuş örgüte üye olma ve yardım etme, işyeri dokunulmazlığının ihlali, tehdit, rüşvet verme ve alma, bu suça aracılık etme, dolandırıcılık, nitelikli dolandırıcılığa teşebbüs, şike, teşvik primi, 6136 sayılı Kanuna aykırılık, resmi belgede sahtecilik suçuna yardım etme, özel belgede sahtecilik.

Şimdi "Fenerbahçe kimlerle şike yaptı" kısmına bakalım:

Bununla ilgili ilk olarak şöyle bir ifade geçiyor:

Şike ve teşvik primi eylemleri için genellikle kaleci ve forvet pozisyonunda oynayan futbolcuların seçildiği, kimi zaman ise teknik direktör ve kulüp yöneticileri ile bağlantının sağlandığı, rakip takım futbolcularından Sercan Yıldırım, Gökçek Vederson, İbrahim Akın, İskender Alın, Ümit Karan, Sezer Öztürk, Korcan Çelikay, Mehmet Yıldız, Serdar Kulbilge, Mahmut Boz, Murat Şahin ve Emmanuel Emenike gibi futbolcularla bağlantıya geçilerek şike veya teşvik primi anlaşmalarının sağlandığı ya da oyuncunun kabul etmemesi nedeniyle şike veya teşvik primi suçlarına teşebbüs edildiği,

Kim, neyle suçlanmış?

TRABZONSPOR-BURSASPOR (Gökçek Vederson, Sercan Yıldırım)

Bu cümleden olarak sanık Alaeddin Yıldırım’ın; sanık Samet Güzel aracılığıyla Bursaspor kulübü futbolcusu sanık Gökçek Vederson ile Trabzonspor A.Ş. futbol takımından puan almaları karşılığında teşvik primi teklifinde bulunduğu, Gökçek Vederson’un da bahse konu teklifi kabul ettiği, sanıklar İlhan Yüksel Ekşioğlu ve Ali Kıratlı’nın ise, Bursaspor Kulübü futbolcusu Sercan Yıldırım’a, Trabzonspor A.Ş. futbol takımından puan almaları karşılığında teşvik primi teklifinde bulundukları, ancak Sercan Yıldırım’ın, bahse konu teklifi kabul ettiğine dair herhangi bir delil elde edilemediği,
17/04/2011 günü oynanan Trabzonspor A.Ş. - Bursaspor futbol müsabakasına ilişkin olarak; suç örgütü lideri sanık Aziz Yıldırım’ın bizzat tüm süreci yönetmesi yanında, TCK'nın 220/5. maddesindeki “örgüt yöneticileri, örgütün faaliyeti çerçevesinde işlenen bütün suçlardan dolayı ayrıca fail olarak cezalandırılır” hükmü yollaması ile diğer sanıklar Alaeddin Yıldırım, İlhan Yüksel Ekşioğlu ve Ali Kıratlı’nın ise teşvik primi suçunun kanuni tanımında yer alan fiilleri birlikte gerçekleştiren sıfatıyla sorumlu oldukları,

Ceza:

Gökçek Vederson:5 ay, 30 bin lira adli para cezası. Suç: Teşvik (Trabzon-Bursa)

ESKİŞEHİRSPOR-TRABZONSPOR (Sezer Öztürk, Ümit Karan, Bülent Uygun, Şükrü Ongan)

22/04/2011 günü Eskişehir’de oynanan Eskişehirspor – Trabzonspor A.Ş. futbol müsabakası öncesinde, Aziz Yıldırım liderliğindeki suç örgütünün, Eskişehirspor Kulübünden futbolcu ve teknik adamlarla yakın irtibat halinde oldukları, müsabakadan önce Eskişehirspor futbolcusu Sezer Öztürk'e transfer teklifi götürüldüğü ve anlaşıldığı, sezon sonunda bu futbolcunun transferinin gerçekleştiği, sanık İlhan Yüksel Ekşioğlu’nun talimatı ile Ali Kıratlı tarafından Şükrü Ongan’ın da yardımıyla Eskişehirsporlu futbolcu Ümit Karan ve Fenerbahçeli yöneticiler tarafından kendisine 'bizimki' denilen teknik direktör Bülent Uygun’a teşvik primi teklif edildiği ve anlaşmanın sağlandığı, müsabaka sonrasında da vaat edilen paraların alındığı, suç örgütü lideri Aziz Yıldırım’ın talimatları doğrultusunda hareket eden sanıklar İlhan Yüksel Ekşioğlu, Ali Kıratlı, Tamer Yelkovan, Sami Dinç ve Mehmet Şekip Mosturoğlu’nun teşvik primi eylemi içerisinde aktif olarak faaliyet yürüttükleri, ancak futbolcu Sezer Öztürk'ün teşvik primi teklifini kabul ettiğine dair dosya kapsamında kesin ve inandırıcı bir delilin bulunmadığı, bu itibarla sanıklardan Mehmet Şekip ve Sami'nin teşvik primi eylemlerinin teşebbüs aşamasında kaldığı, sanıklardan Şükrü Ongan’ın doğrudan teşvik primi eyleminin tarafı olarak süreç içerisinde yer almayıp, sanık Ali Kıratlı’nın teşvik primi eylemindeki rolünü ve kastını bilerek, teşvik primi anlaşmasının diğer tarafları Bülent Uygun ve Ümit Karan arasında irtibat sağladığı ve bu şekilde suçun icrasını kolaylaştırdığı, eylemden dolayı yardım eden sıfatıyla sorumlu olduğu,

Cezalar:

Bülent Uygun:11 ay, 7 gün, 125 bin lira adli para cezası. Suç: Teşvik (Eskişehirspor-Trabzon, 22 Nisan 2011), örgüt suçundan beraat.

Ümit Karan:7 ay, 15 gün, 66 bin 640 lira adli para cezası. Suç: Teşvik (Eskişehirspor-Trabzon, 22 Nisan 2011)

FENERBAHÇE-İBB (İbrahim Akın)

01/05/2011 günü oynanan Fenerbahçe A.Ş. - İstanbul BBSK futbol müsabakasının, Fenerbahçe A.Ş. futbol takımı lehine sonuçlanması amacıyla, Aziz Yıldırım'ın Bülent İbrahim İşçen'e talimat verdiği, Bülent İbrahim İşçen'in de Ahmet Çelebi'ye gerekli talimatları aktardığı, Ahmet Çelebi'nin de Yusuf Turanlı aracılığı ile İstanbul BBSK futbol takımında oynayan İbrahim Akın'a ulaştığı, İbrahim Akın’ın 100.000 Euro karşılığında şike yapmayı kabul ettiği, müsabakanın örgüt üyesi sanıkların beklentilerine uygun şekilde neticelendiği, şike için Aziz Yıldırım'ın talimatı ile Tamer Yelkovan tarafından verilen paranın müsabakadan sonra Yusuf Turanlı aracılığıyla İbrahim Akın’a verildiği, suç örgütü lideri sanık Aziz Yıldırım’ın bizzat tüm süreci yönetmesi yanında TCK'nın 220/5. maddesindeki “örgüt yöneticileri, örgütün faaliyeti çerçevesinde işlenen bütün suçlardan dolayı ayrıca fail olarak cezalandırılır” hükmü yollaması ile diğer sanıklar Abdullah Başak, Ahmet Çelebi, Bülent İbrahim İşçen, Tamer Yelkovan, İbrahim Akın ve Yusuf Turanlı’nın
ise şike suçunun kanuni tanımında yer alan fiilleri birlikte gerçekleştiren sıfatıyla sorumlu oldukları,

Ceza:

İbrahim Akın:1 yıl, 6 ay, 22 gün, 83 bin 320 lira adli para cezası. Suç: Şike (Trabzon-İstanbul Belediye, Fenerbahçe- İstanbul Belediye, Beşiktaş- İstanbul Belediye)

KARABÜK-FENERBAHÇE (Emenike, Erdem Konyar (menajeri))

08/05/2011 günü oynanan Kardemir Karabükspor – Fenerbahçe A.Ş. futbol müsabakasının, Fenerbahçe A.Ş. futbol takımı lehine sonuçlanması amacıyla, Aziz Yıldırım liderliğindeki suç örgütü tarafından, Kardemir Karabükspor futbolcusu Emenıke ile, sanıklar Mehmet Şekip Mosturoğlu ve Sami Dinç aracılığıyla, menajeri sanık Erdem Konyar üzerinden sezon sonunda Fenerbahçe A.Ş. futbol takımına transferi vaat edilerek müsabakada oynamaması ya da oynadığı takdirde kötü oynaması için şike teklifinde bulunulduğu, ancak futbolcu sanığın bu teklifi kabul ettiğine dair dosya kapsamında kesin ve inandırıcı bir delilin bulunmadığı, rahatsızlığı nedeniyle müsabakada oynayamadığına ilişkin olarak dosyada aksi ispatlanmamış doktor raporlarının bulunduğu, suç örgütü lideri sanık Aziz Yıldırım’ın bizzat tüm süreci yönetmesi yanında, TCK'nın 220/5. maddesindeki “örgüt yöneticileri, örgütün faaliyeti çerçevesinde işlenen bütün suçlardan dolayı ayrıca fail olarak cezalandırılır” hükmü yollaması ile Mehmet Şekip Mosturoğlu’nun Sami Dinç aracılığı ile Kardemir Karabükspor futbolcusu Emenıke’nin menajeri Erdem Konyar’a transfer vaadiyle şike teklifinde bulunduğu ve sanıklar Aziz, Mehmet Şekip, Sami ve Erdem'in şikeye teşebbüs suçunu işledikleri,

Karar:

Futbolcu Emmanuel Emenike hakkında 8 Mayıs 2011 şike iddiasıyla dava açıldığını belirten Mahkeme, CMK'nın 10. maddesi uyarınca Emenike'nin dosyasının ayrılmasına hükmedildi. Bu durumda, Emenike ile ilgili dosya ayrılıp yeni bir dava üzerinden devam edecek.

FENERBAHÇE-ANKARAGÜCÜ (Murat Şahin, Turgut Doğan Şahin, Uğur Uçar, Ümit Aydın (menajer), Milan (Stefan Senecky'nin menajeri))

15/05/2011 günü oynanan Fenerbahçe A.Ş. – MKE Ankaragücü futbol müsabakasının, Fenerbahçe A.Ş. futbol takımı lehine sonuçlanması amacıyla, Aziz Yıldırım liderliğindeki suç örgütü tarafından, bir kaç koldan faaliyet yürütüldüğü, bir yandan sanıklardan İlhan Yüksel Ekşioğlu ve Cemil Turhan’ın, Yavuz Ağırgöl ve Mehmet Yenice üzerinden girişimde bulundukları, bu kapsamda Mehmet Yenice’nin önce Kasımpaşa A.Ş. futbol takımı kalecisi Murat Şahin aracılığıyla MKE Ankaragücü takımında oynayan bir futbolcuyla irtibat kurmaya çalıştığı, Murat Şahin’in şike için aracılık yapma teklifini kabul etmediği, bunun üzerine Mehmet Yenice’nin açık kimliği belirlenemeyen MKE Ankaragücü’nde oynayan bazı futbolcularla görüşerek şike amaçlı anlaşmaya çalıştığı, sanık Mehmet'in şikeye aracılık yapma karşılığında İlhan Yüksel Ekşioğlu’nun talimatıyla Cemil Turhan ve Yavuz Ağırgöl'den 400.000 Dolar aldığı, ancak bu paranın kime ne amaçla aktarıldığının ve futbolcularla anlaşma sağlanıp sağlanmadığının kesin olarak saptanamadığı, Aziz Yıldırım’ın talimatıyla diğer yandan Abdullah Başak’ın Yusuf Turanlı üzerinden aynı kulüpte oynayan bazı futbolculara ulaşmaya çalıştığı, Yusuf Turanlı’nın önce futbolcu Turgut Doğan Şahin ile irtibat kurduğu, bu şahsın şike teklifini kabul etmediği, ardından menajerlik yapan Ümit Aydın’a teklifin iletildiği, şahsın şikeye aracılık yapma teklifini kabul ettiği ve menajerliğini yaptığı Uğur Uçar isimli futbolcuya ilettiği şike teklifinin kabul edilmediği, Aziz Yıldırım’ın talimatıyla üçüncü koldan Mehmet Şekip Mosturoğlu’nun bilgisi ve talimatları doğrultusunda Sami Dinç’in MKE Ankaragücü futbol takımı kalecisi Stefan Senecky’nin menajeri Mılan adlı şahsa şikeye aracılık yapması için teklifte bulunduğu, bu teklifin de menajer tarafından kabul edilmediği, böylelikle suç örgütü lideri sanık Aziz Yıldırım’ın bizzat tüm süreci yönetmesi yanında TCK'nın 220/5. maddesindeki “örgüt yöneticileri, örgütün faaliyeti çerçevesinde işlenen bütün suçlardan dolayı ayrıca fail olarak cezalandırılır” hükmü yollaması ile diğer sanıklar İlhan Yüksel Ekşioğlu, Abdullah Başak, Yusuf Turanlı, Cemil Turhan, Mehmet Yenice, Yavuz Ağırgöl, Ümit Aydın, Mehmet Şekip Mosturoğlu ve Sami Dinç’in şike suçunun kanuni tanımında yer alan fiilleri birlikte
gerçekleştiren sıfatıyla sorumlu oldukları ve eylemlerinin teşebbüs aşamasında kaldığı,

Karar: Şike teklif edilen isimlerin hiçbirisi kabul etmediği dolayısıyla şikenin teşebbüs aşamasında kaldığı belirlendiği için bu isimlerden hiçbirisi ceza almadı.

TRABZONSPOR-İBB (İskender Alın, İbrahim Akın)

Örgüt lideri sanık Aziz Yıldırım’ın talimatlarıyla hareket eden sanıklar İlhan Yüksel
Ekşioğlu ve Abdullah Başak’ın, yetkisiz menajerlik yapan sanık Yusuf Turanlı üzerinden,
İbrahim Akın ve İskender Alın adlı İstanbul BBSK'lı futbolcularla 15/05/2011 günü
oynanan Trabzonspor A.Ş. - İstanbul BBSK futbol müsabakası öncesinde teşvik primi
verilmesi amaçlı anlaşma yaptıkları, müsabakanın Trabzonspor A.Ş.'nin galibiyetiyle
neticelenmesi nedeniyle adı geçen futbolculara teşvik primi ödemesi yapılmadığı, sanık
Aziz Yıldırım’ın bizzat tüm süreci yönetmesi yanında TCK'nın 220/5. maddesindeki
“örgüt yöneticileri, örgütün faaliyeti çerçevesinde işlenen bütün suçlardan dolayı ayrıca
fail olarak cezalandırılır” hükmü yollaması ile diğer sanıklar Abdullah Başak, İlhan Yüksel
Ekşioğlu, İskender Alın, İbrahim Akın ve Yusuf Turanlı’nın da teşvik primi suçunun
kanuni tanımında yer alan fiilleri birlikte gerçekleştiren sıfatıyla sorumlu oldukları,

Cezalar:

İskender Alın:1 yıl, 15 gün, 83 bin 320 lira adli para cezası. Suç: Şike (Trabzonspor-İstanbul Belediye, Beşiktaş-İstanbul Belediye)

İbrahim Akın:1 yıl, 6 ay, 22 gün, 83 bin 320 lira adli para cezası. Suç: Şike (Trabzon-İstanbul Belediye, Fenerbahçe- İstanbul Belediye, Beşiktaş- İstanbul Belediye)

SİVASSPOR-FENERBAHÇE (Mehmet Yıldız, Korcan Çelikay, Mecnun Otyakmaz (başkan))

22/05/2011 günü oynanan Sivasspor – Fenerbahçe A.Ş. futbol müsabakasının, Fenerbahçe A.Ş. futbol takımı lehine sonuçlanması amacıyla, Aziz Yıldırım liderliğindeki suç örgütü tarafından, Sivasspor futbol takımı oyuncuları Mehmet Yıldız ve Korcan Çelikay ile para karşılığında müsabakada kötü oynamaları için şike amaçlı anlaşıldığı, ayrıca Sivasspor Kulübü başkanı Mecnun Otyakmaz ile de şike anlaşmasına varıldığı, Aziz Yıldırım’ın talimatları doğrultusunda hareket eden sanıklar İlhan Yüksel Ekşioğlu, Ali Kıratlı, Tamer Yelkovan, Ahmet Çelebi, Bülent İbrahim İşçen, Abdullah Başak, Yusuf Turanlı ve Fatih Akbaba'nın bu şike faaliyetlerinin içerisinde aktif olarak bulundukları, tüm süreci birlikte koordine ettikleri, sanık İlhan Çelikay’ın kardeşi Korcan Çelikay ile şike amaçlı görüşülüp, anlaşılması sürecinde yardımda bulunarak suçun icrasını kolaylaştırdığı ve eyleme yardım eden sıfatıyla katıldığı, sanıklardan Ali Kıratlı ve Fatih Akbaba'nın karşı taraftaki kişilerin kim olduğunun tespit edilememesi, bu suretle de şike fiilinde anlaşmanın sağlandığı hususunda tereddüt bulunması karşısında, şike faaliyetlerinin teşebbüs aşamasında kaldığı, diğer sanıkların eylemlerinin tamamlandığı,

Cezalar:

Mehmet Yıldız:1 yıl, 3 ay, 66 bin 640 lira adli para cezası. Suç: Şike (Sivasspor-Fenerbahçe, 22 Mayıs 2011)

Mecnun Otyakmaz:1 yıl, 6 ay 22 gün. Suç: Şike

Korcan Çelikay: 1 yıl, 3 ay, 100 bin lira adli para cezası. Suç: Şike (Sivasspor-Fenerbahçe, 22 Mayıs 2011)

Bunlar dışında hatırlarsanız SERDAR KULBİLGE (Gençlerbirliği kalecisi) ve ZAFER ÖNDER İPEK (Gençlerbirliği yöneticisi) gibi isimler de ceza almıştı.

Walter Sakana
21.Ocak.2014, 02:16
devamı;

Rakip takımlardan

Kimler ceza aldı:
Gökçek Vederson (futbolcu)
Ümit Karan (futbolcu)
Bülent Uygun (teknik direktör)
İbrahim Akın (futbolcu)
İskender Alın (futbolcu)
Mehmet Yıldız (futbolcu)
Mecnun Otyakmaz (başkan)
Korcan Çelikay (futbolcu)
Serdar Kulbilge (futbolcu)
Zafer Önder İpek (yönetici)

Delil yetersizliğinden ceza almayanlar:
Sezer Öztürk (futbolcu)
Emanuel Emenike (futbolcu)(dosyası ayrıldı)

Şike/Teşvik teklifini kabul etmeyenler:
Sercan Yıldırım (futbolcu)
Murat Şahin (futbolcu)
Turgut Doğan Şahin (futbolcu)
Uğur Uçar (futbolcu)
Milan ... (Stefan Senecky'nin menajeri)

Toparlarsak; "Fenerbahçe kendi kendine mi şike yaptı" tarzı iddialar biraz asılsız kalıyor bence. Tabi burada Fenerbahçe ifadesini kullanmamın sebebi bu konu başlığında bu şekilde ifade edilmesi. Yoksa mahkeme de yargıtay da yargılananların ve suçu işleyenlerin kulüpler olmadığını kesin bir dille ifade etti zaten. Ayrıca bu örgüt yapılanmasının Fenerbahçe'nin diğer yönetici ve üyelerinden habersiz bir yapılanma olduğu da belirtildi.

Özellikle şu son dönemlerde yargıya ve diğer bir çok resmi kuruma olan güven bir hayli sarsılmış durumda. Yargıya güveniriz güvenmeyiz kişiden kişiye değişebilir. Ama yargının güven verip vermemesi bütün kararlarının doğru veya yanlış olduğu anlamına gelmez. Güven vermiyorsa tabi ki şüpheyle yaklaşılır ki bu konuda başta Fenerbahçe'li arkadaşlara sonuna kadar hak veriyorum.

BaGa TaRKaN
21.Ocak.2014, 11:41
Bu Dava Tamamen Şike Sorunu Değil Arkadaşlar Şike Yapan Takımın Ya Puanı Silinir, Ya Alt Lige Düşürülür Ya da Kulübün Kapısına Kilit Vurulur... Dünyada Örnekleri Var mı Bunların Tabiki de...

Ama Gelelim Bizim Ülkedeki Davaya Bir Yerlerde Hep Bir Eksik ve Boşluklar Var Sürekli Değişik Senaryolar Uyarlanıyor. Artık Devir Siyasi Rant Devri Bakalım Sonunda Kim Çıkar Sağlayacak, Kim Kaybedecek Göreceğiz

Sekopej
21.Ocak.2014, 12:59
Yurt dışındasın, davanın yeniden görülme ihtimali var, belki yeniden görülmesi 2-3 seneyi alacak, bu süre içerisinde tutuksuz yargılanacaksın, belki orada beraat edeceksin, ülkede dönmesen, üstelik de ülkede hukukun geldiği duruma bakıp, buna saygı duymadığını belirttiğin halde, hal ortadayken gelmiyorum arkadaş dediğinde sana duyulan destekte azalma olmayacağı belliyken, kalkıp cezamı çekmek için döneceğim diyorsun.

Bir şekilde buna yapmadığına inanıp, bedeli neyse öderim ama mücadeleden de vazgeçmem diyorsun.

Son dönemde yargının düştüğü durum olmasaydı ve yurt dışına gidip, karar açıklandığında dönmüyorum deseydi, çoğu ona destek olan kişiler tarafından acaba yaptı da şimdi kaçtı algısı oluşacaktı. Şimdi ise yargıdaki oyunlar ortaya döküldü, dönmüyorum, bu kararı tanımıyorum dediğinde, acaba duygusu değil, helal olsun duygusu ortaya çıkabilirdi.

Belki de yeniden yargılama olmayacak ama dönüyor, kaçmadan, mücadelesine devam ederek, hapis yatacağını bilerek dönüyor. Ama mücadeleye de devam ediyor.

antiochia
21.Ocak.2014, 13:42
devamı;

Rakip takımlardan

Kimler ceza aldı:
Gökçek Vederson (futbolcu)
Ümit Karan (futbolcu)
Bülent Uygun (teknik direktör)
İbrahim Akın (futbolcu)
İskender Alın (futbolcu)
Mehmet Yıldız (futbolcu)
Mecnun Otyakmaz (başkan)
Korcan Çelikay (futbolcu)
Serdar Kulbilge (futbolcu)
Zafer Önder İpek (yönetici)

Delil yetersizliğinden ceza almayanlar:
Sezer Öztürk (futbolcu)
Emanuel Emenike (futbolcu)(dosyası ayrıldı)

Şike/Teşvik teklifini kabul etmeyenler:
Sercan Yıldırım (futbolcu)
Murat Şahin (futbolcu)
Turgut Doğan Şahin (futbolcu)
Uğur Uçar (futbolcu)
Milan ... (Stefan Senecky'nin menajeri)

Toparlarsak; "Fenerbahçe kendi kendine mi şike yaptı" tarzı iddialar biraz asılsız kalıyor bence. Tabi burada Fenerbahçe ifadesini kullanmamın sebebi bu konu başlığında bu şekilde ifade edilmesi. Yoksa mahkeme de yargıtay da yargılananların ve suçu işleyenlerin kulüpler olmadığını kesin bir dille ifade etti zaten. Ayrıca bu örgüt yapılanmasının Fenerbahçe'nin diğer yönetici ve üyelerinden habersiz bir yapılanma olduğu da belirtildi.

Özellikle şu son dönemlerde yargıya ve diğer bir çok resmi kuruma olan güven bir hayli sarsılmış durumda. Yargıya güveniriz güvenmeyiz kişiden kişiye değişebilir. Ama yargının güven verip vermemesi bütün kararlarının doğru veya yanlış olduğu anlamına gelmez. Güven vermiyorsa tabi ki şüpheyle yaklaşılır ki bu konuda başta Fenerbahçe'li arkadaşlara sonuna kadar hak veriyorum.
Güzel yazmışsın da belirtilen paralar, maddi şeyler nerede bulundu?Banka hesaplarında değişiklik var mı? evde ayakkabı kutularında mı bulunmuş. Eğer varsa paralar belki de bağış paralarıdır :)

antiochia
21.Ocak.2014, 13:43
Bir de şike ve Teşvik primi varsa ÖYM'lerde değil başka mahkemelerde yargılanır insanlar...

byariff
21.Ocak.2014, 23:18
Mahmut Uslu: Başbakan söz verdi.Yeniden ve adil yargılama olacak ve Aziz Yılıdırım cezaevine girmeyecek.

boyle bir aciklamasi varmi uslu"nun ?

antiochia
22.Ocak.2014, 00:07
Mahmut Uslu: Başbakan söz verdi.Yeniden ve adil yargılama olacak ve Aziz Yılıdırım cezaevine girmeyecek.

Olsa bile ben Başbakana inanmıyorum.

CeNTeR_TR
22.Ocak.2014, 00:13
Şuan olayın futbol olmadığını bilen insanların büyük çoğunluğu hava alanında.

Universal
22.Ocak.2014, 00:27
Futbol sadece futbol değildir. Bu gün Türkiye'de bu kanıtlandı.

Sevin sevmeyin Aziz Başkan çok büyük bir isim Türkiye için. Sadece bir başkan değil.

Fenerbahçe'nin şike yapmadığı bir kez daha belli oldu. Anlımızın akı ile o kupa müzede.

Kaçacak diyenlere, hakkında her türlü iftira atanlara söyleyeceğim tek söz , yurt dışında kaçma imkanı var iken şuan hapis yatmaya geldi. Bu her şeyin bir özetidir.

Universal
22.Ocak.2014, 00:28

Kaybedilen oyları toplamak için Ergenekon, Balyoz gibi davalarla birlikte bu dava da yeniden görülecek. Meclisde bunun için çalışıyorlar.

Suicider
22.Ocak.2014, 01:54

Sevin sevmeyin Aziz Başkan çok büyük bir isim Türkiye için. Sadece bir başkan değil.

Fenerbahçe'nin şike yapmadığı bir kez daha belli oldu. Anlımızın akı ile o kupa müzede.

Kaçacak diyenlere, hakkında her türlü iftira atanlara söyleyeceğim tek söz , yurt dışında kaçma imkanı var iken şuan hapis yatmaya geldi. Bu her şeyin bir özetidir.

Tabi gelecek 2 sene sonra böyle bir güç arkasında olacak senden benden zeki adam o herşeyi düşünmüştür merak etme :)

Facx
22.Ocak.2014, 02:14

Vay be bi adamı sırf kaçmadı diye akladınız ya helal olsun :0: yatacağı sürede müebbet falan olsa neyse

Universal
22.Ocak.2014, 02:16
Vay be bi adamı sırf kaçmadı diye akladınız ya helal olsun :0: yatacağı sürede müebbet falan olsa neyse

Şuan Milyonlar tarafından aklandığı için sıkıntı yok, 70 yaşında ki amcalar, teyzeler bağdat caddesinde...

Siz başkaların hayallerine ortak olarak bizi suçlayın ama tek gerçek var oda kupa bizim müzemizde ;)

Tam Bağımsız Fenerbahçe

Der susarım....

Sent from my iPhone using Tapatalk

erdem344
22.Ocak.2014, 02:16
Mahmut Uslu aynen öyle söyledi

Universal
22.Ocak.2014, 02:18
Tabi gelecek 2 sene sonra böyle bir güç arkasında olacak senden benden zeki adam o herşeyi düşünmüştür merak etme :) Bu ülkede yolsuzluk yapacaksın,şike yapacaksın,dağa çıkıp terörist olacaksın şuan hepsi el üstünde tutuluyor.

Ben her türlü dini siyasete sokan oluşumlara karşıyım biz başkaları istedi diye bu durumdayız binlerce kişi cadde de bunlara tezahuratları ile karşılık veriyor...

Ali İsmail Korkmaz Fenerbahçe Yıkılmaz

Suicider
22.Ocak.2014, 02:20
Allah akıl fikir versin cümlemize.Boşuna dil döküyoruz.Evet yıkılmaz Fenerbahçe kalesi.Evet yok şike falan hep siyaset tape ler falan yok öyle birşey. İyi akşamlar.

Universal
22.Ocak.2014, 02:23
Allah akıl fikir versin cümlemize.Boşuna dil döküyoruz.Evet yıkılmaz Fenerbahçe kalesi.Evet yok şike falan hep siyaset tape ler falan yok öyle birşey. İyi akşamlar.

Evet şike yok bizde bunu söylüyoruz. Adı ÖZEL olan kurumlar bizi yargıladı. yetkisi yargıdan olmayan kurumlarda, bizim tepkimiz buna...

Bordo61Mavi
22.Ocak.2014, 02:35
3 partinin tek anlastigi konu Fenerbahce :)

Hakketen Turkiyenin en buyuk kulubu Fenerbahce

Redrum
22.Ocak.2014, 02:49
Sonuçta bir insan suç işlemiş de olsa, kanuna aykırı işler yapmış da olsa, birisini seviyorsan seviyorsun, bunlar bunu değiştirmiyor. Fenerbahçeli arkadaşlara bu şekilde yaklaşalım. Sevmekten vazgeçmek zorunda değiller sonuçta.

Konuyla ilgili olarak da, bir an önce cezasını çeksin artık, adam suç işlemese bu kadar popüler ve güçlü olamazdı herhalde. Her durum ve şartı kendi lehine çevirebiliyor Aziz Yıldırım.

Night_Mare17
22.Ocak.2014, 02:51
Sonuçta bir insan suç işlemiş de olsa, kanuna aykırı işler yapmış da olsa, birisini seviyorsan seviyorsun, bunlar bunu değiştirmiyor. Fenerbahçeli arkadaşlara bu şekilde yaklaşalım. Sevmekten vazgeçmek zorunda değiller sonuçta.

Konuyla ilgili olarak da, bir an önce cezasını çeksin artık, adam suç işlemese bu kadar popüler ve güçlü olamazdı herhalde. Her durum ve şartı kendi lehine çevirebiliyor Aziz Yıldırım.

Sevdikleri kişi Fenerbahçe'ye tarihin en büyük lekelerinden birini sürdü bu süreçte Fenerbahçe'yi mi ytoksa Aziz Yıldırım'ı daha çok sevdiler cidden merak ediyorum.

zeck17
22.Ocak.2014, 02:51
Siyasetçiler o kadar karaktersiz ki fenerbahçeyi destekliyorlar oy almak için ve aziz yıldırım yaptık diyor siz hala inanmıyorsunuz çok ilginç ya teşebbüs filan ayrılmaz ondan ceza verilmek zorunda.

Gncl1905
22.Ocak.2014, 02:53
Şuan Milyonlar tarafından aklandığı için sıkıntı yok, 70 yaşında ki amcalar, teyzeler bağdat caddesinde...

Siz başkaların hayallerine ortak olarak bizi suçlayın ama tek gerçek var oda kupa bizim müzemizde ;)

Tam Bağımsız Fenerbahçe

Der susarım....

Sizin nezdinizde genel konuşayım. Çok çok çok eleştirilen RTE'nin mitinglerine de milyonlar gidiyor; yaşlı başlı teyzeler, amcalar gidiyor. Hani şu Fenerbahçe taraftarının büyük çoğunluğunun oy vermediği(artık nasıl ölçtülerse), düşman bildiği, bu milyonları oraya kendi topladığı söylenen adama. Şu anda da Aziz Yıldırım ile müttefik son haberlere göre.

Neyse aklayacaklarsa aklasalar da kurtulsak. Bir eğlencemiz futboldu onun da 3 yıldır şike şike diye mahvettiler. Bir takımı korumak adına yapmadıkları kalmadı. Buyursun aklasınlar da bitsin bu. Zaten hali hazırdaki TFF'nin ceza falan vereceği de yok, 3 maymunu oynuyorlar. Aziz Yıldırım ceza alsa ne olur almasa ne olur.

byariff
22.Ocak.2014, 02:57
inanmaya devam...

3.5 yılda Bir sürü insan suçlandı.. Cemaat, hükumet, emniyet, savcılar, aydınlar, Ariboganlar, Ebru Köksal'lar.. Hepsi suçlu Aziz Yıldırım degil

TeNaciOUS MidFieLdeR
22.Ocak.2014, 03:02
GSli ve FBli catismasina dondu durum, kimse tarafsizlik penceresinden bakamiyor. renge gore yorum yapiliyor surekli. konunun basindan beri durum bu sekilde. ne hale geldik vallahi, yargitayin karari bile tartisilir oldu artik. esas utanc duyulacak durum budur. sike falan hikaye.

sizce birazcik da olsa hukuka guvenilmis olsa bu adami bu kadar kisi karsilar miydi?

Bordo61Mavi
22.Ocak.2014, 03:06
"Trabzon bu olayda bana göre ayıp ediyor. Çok fazla ayıp ediyor. Bu sportmenliğe, insan*lığa sığmaz. Konuşulmaya, tartışılmaya değecek bir durum değil. Trabzonspor ile ilişkilerimiz mecburen yürür ama gönlüm kırılmış hissediyorum. Ben Karadenizli'yi severim. Ama Trabzonspor beni yıktı. Duygularımı tahrip etti"

Tahir Perek

Adam resmen dalga geciyor bizimle

uAburak89
22.Ocak.2014, 04:09
Ali İsmail Korkmaz'ı kullanarak tezahürat yapmış taraftarı hükümet aleyhine slogan atmayın diye susturmaya çalışmışlar, TV'de sesleri kısmışlar.

Helikopter ihalesi ile bizi hükümet yıktı diyenlere karşı başkanları çıkmış başbakan da mağdur demiş, Başbakan ile diyalogları hiç kesilmemiş.

Cemaat oyunlar oynamış taraftara göre, Nihat Özdemir ne alaka demiş, Ülker Arena gurur vesilesi olmuş, başkanları iki defa cemaat demiş 24 saat içinde geri basmış.

Adamlar daha kendi içlerinde karar veremezken mantık beklemek bizim en büyük hatamız. 70 yaşında teyzenin karşılamaya geldiği 65 yaşında torun sahibi karakter abidesi, başkanlar üstü, komutan nasıl suçlu olabilir ki? Akıl var, mantık var, yapmayın. Adam vicdanlarda aklanmış zaten, daha ne olsun.

erdem344
22.Ocak.2014, 04:28
Ne Cemaat, ne AKP! Yaşasın tam bagımsız FENERBAHÇE!

Slogan gbi Slogan

uAburak89
22.Ocak.2014, 04:33
GSli ve FBli catismasina dondu durum, kimse tarafsizlik penceresinden bakamiyor. renge gore yorum yapiliyor surekli. konunun basindan beri durum bu sekilde. ne hale geldik vallahi, yargitayin karari bile tartisilir oldu artik. esas utanc duyulacak durum budur. sike falan hikaye.

sizce birazcik da olsa hukuka guvenilmis olsa bu adami bu kadar kisi karsilar miydi?

Yargıtay kararı tartışılıyor çünkü beklenilen sonuç çıkmadı. Aylar önce bizzat Aziz Yıldırım'ın saygı duyarım demeci varken şimdi şüpheli hale gelmesinin tek sebebi hükümettir. Yedikleri naneleri örtmek için suyu bulandırıyorlar.

Daha fazlası bile giderdi, oraya gidenler kişi ile kurumun ayrılamayacağının farkında çünkü. Aziz Yıldırım savunulmak zorunda çünkü Aziz Yıldırım demek Fenerbahçe demek.

uAburak89
22.Ocak.2014, 04:38
Ne Cemaat, ne AKP! Yaşasın tam bagımsız FENERBAHÇE!

Slogan gbi Slogan

Slogan güzel de, bunu diyen adam başbakanın ağzının içine bakanların da en büyük destekçisi olabiliyor, onu ne yapacağız?

sui generis
22.Ocak.2014, 12:33
Beyler, mesajlarınızın çoğu kişilere hakaret içeriyor. Bundan sonra böyle devam edildiği takdirde uyarı alacaksınız.

sui generis
22.Ocak.2014, 13:04
Aziz Yıldırım'ın bu süreçte başbakana toz kondurmamasının sebebi; tek umudunun o oluşudur. Karşı güce karşı biri onu kurtaracaksa başbakandan başka biri değildir. Ama yargıtay kararı onayınca o da başbakana karşı tarafta yer aldı. Açıklamasına bakarsanız 'KALDI Kİ BİZLER, ARKAMIZDAN İTENİ DE ELİNİ UZATMAYANI DA ÇOK İYİ BİLMEKTEYİZ…' diyerek ve bir yabancı yayın kuruluşuna verdiği röportajda sadece cemaat değil hükümeti de hedef gösterdi. Yani yargıtay kararına kadar başbakan bir şeyler yapar diye bekledi, sonra onu da hedef aldı.

Dünkü karşılama Aziz Yıldırım'ın ne kadar sevildiğinin göstergesi. Sevin, sevmeyin ama saygı duymanız gerekiyor. Türkiyedeki en aktif muhalefet şuan kendisi. Hükümete gözdağı verdi. Bu kadar kişi beni seviyor, dinliyor, önünde seçim var, dikkatli ol. dedi.

Universal
22.Ocak.2014, 13:27
Sizin nezdinizde genel konuşayım. Çok çok çok eleştirilen RTE'nin mitinglerine de milyonlar gidiyor; yaşlı başlı teyzeler, amcalar gidiyor. Hani şu Fenerbahçe taraftarının büyük çoğunluğunun oy vermediği(artık nasıl ölçtülerse), düşman bildiği, bu milyonları oraya kendi topladığı söylenen adama. Şu anda da Aziz Yıldırım ile müttefik son haberlere göre.

Neyse aklayacaklarsa aklasalar da kurtulsak. Bir eğlencemiz futboldu onun da 3 yıldır şike şike diye mahvettiler. Bir takımı korumak adına yapmadıkları kalmadı. Buyursun aklasınlar da bitsin bu. Zaten hali hazırdaki TFF'nin ceza falan vereceği de yok, 3 maymunu oynuyorlar. Aziz Yıldırım ceza alsa ne olur almasa ne olur.

Biz ilk gün bizi düşürün dedik düşürmediler gerisi ilgilendirmez. Türk futbolu kötü güne gitsede umrumda olma açıkcası.

uAburak89
22.Ocak.2014, 13:36
Düşürün diye konuşmayla olmuyor, resmi başvuru var mıydı? Gerçekten bunu isteyen talep eder, olmuyorsa gerekeni kendi yapardı. Havuzdan çıkarız da olduğu gibi, algıyı değiştirmek adına söylenmiş boş laf bunlar.

anil luque
22.Ocak.2014, 13:40
Siyasi kalıplara fazla karışmadan yorumlarımızı yapalım arkadaşlar.

antiochia
22.Ocak.2014, 13:41
Düşürün diye konuşmayla olmuyor, resmi başvuru var mıydı? Gerçekten bunu isteyen talep eder, olmuyorsa gerekeni kendi yapardı. Havuzdan çıkarız da olduğu gibi, algıyı değiştirmek adına söylenmiş boş laf bunlar.
Niye resmi başvuru olsun ki. Federasyon tazminattan korktuğundan ve futbol piyasasının sarsılacağını düşürmediler..Resmi başvuru kabullenmek olurdu..TFF isterse düşürebilirdi..

antiochia
22.Ocak.2014, 13:45
Siyasi kalıplara fazla karışmadan yorumlarımızı yapalım arkadaşlar.
fazla karışmayalım diyoruz da Ama bu dava şike davası değil ki..
1-Özel Yetkili Mahkemelerde görülen dava şike davası mıdır?
2-Nisan ayında kanun geçmesine karşın şubattan itibaren teknik takip yapılması,
3-A.Yıldırım'ın Fotolarının basına sızdırılması
4-Dezenformasyon bombardımına tutulması
5-A.Yıldırım'ın daha Mahkemece karar verilmeden adres olarak Metris Cezaevi yazılması
Bunlar bana bu davanın şike davası olmadığı düşüncesini doğuruyor..

uAburak89
22.Ocak.2014, 13:46
Niye resmi başvuru olsun ki. Federasyon tazminattan korktuğundan ve futbol piyasasının sarsılacağını düşürmediler..Resmi başvuru kabullenmek olurdu..TFF isterse düşürebilirdi..

TFF istese tabii ki düşürebilir, ben farklı birşeyden bahsediyorum. Sen neden düşürmedileri açıklıyorsun, ki katılıyorum. Bense bizi düşürün demenin bir esprisi yok diyorum. Hava civa yani.

Universal
22.Ocak.2014, 14:03

Ali Koç aracılığı ile talep edildi bu durum; ama sonuç çıkmadı. Havuz kelimesi tamamen boş, katılıyorum.

Gncl1905
22.Ocak.2014, 14:45

Bizde ona kızıyoruz ya zaten. TFF sürecin başından beri son derece yanlı bir politika izliyor. Düşürmeyecekleri açık, işlerine gelmiyor demek ki. Onun dışında zaten Fenerbahçe'nin bizi düşürün demesi falan da popülist söylemlerden biridir benim gözümde. Resmi başvuru kabullenmekten ziyade, niye yapasınız zaten? Eyleme geçmesi gereken TFF, ancak ortada icraat yok. Şimdi yine UEFA Aziz Yıldırım'a süresiz men verebilir diyorlar birkaç programda. Siz yine inanmayacaksınız da hep onların dedikleri çıktı, şimdiden haber vereyim de üzülmeyin. Benim için ise sorun Aziz Yıldırım değil Fenerbahçe. Adam sanki kendi için şike yaptı da bu adamı tartışıyoruz. Asıl ceza alması gereken takımlar hala ligde mücadele ediyor, oyuncular oynuyor, yöneticiler hala görevinde. En azından gelecek sezon için puan sil, o da yok; hala 3 maymun. Daha kaç defa sonucun olumsuz olması lazım acaba. Ya da UEFA'nın gelip illa bir darbe mi yapması gerek(ne kadar olası bilemem de şu ana kadar olaya bayağı müdahil oldular)?

En başından bir spor mahkemesi olsaydı hemen biterdi, en başında dedik bunu. Sonradan mahkemeyle aklanırdınız/aklanmazdınız bilemem. Hadi spor mahkemesi yok bari süreç çabuk bitseydi, o da olmadı. Juve aklanmış mesela, önceki mesajlarda konusu geçmişti. Şimdi 3 yıllık olayın cezasını nasıl kesecekler, hangi sezona yansıtacaklar, daha da önemlisi herhangi bir ceza verecekler mi her şey muallak.

Facx
22.Ocak.2014, 14:56

Tam Bağımsız Fenerbahçe

Der susarım....

milyonlar aklamış ? kendi kendini aklamak ne kadar aklamak sayılır ?

sarianet
22.Ocak.2014, 15:25
milyonlar aklamış ? kendi kendini aklamak ne kadar aklamak sayılır ?

şaibeli bi şekilde karar vermek ne kadar adaletliyse o kadar aklamak oluyor

sentugo
22.Ocak.2014, 15:34
Ya siyasi olaylar yüzünden Fenerbahçe'nin başına bunlar geldi tarzındaki yorumları anlandıramıyorum. Tamam seçim öncesi olması vs. normal günler geçirmiyor ülke ama Fenerbahçe'nin suçu heryerde tecillendi.

Yurt dışına da mı, UEFA'ya da mı karışabiliyor AKP ?

Fenerbahçe'nin yapması gereken, Juventus'un yaptığı gibi küme düşmek veya puan sildirmek olmalıydı. Daha sonra eğer şike yapmadıysa geri davalar açıp yüksek tazminatlar kazanabilirdi. Şimdi kim ne kazandı onu da anlamış değilim. TFF küme düşürmez, puan silerdi, böylece Fenerbahçe Avrupa'ya normal koşullarla katılamazdı, ertesi sene giderdi Avrupa'ya paşa paşa oynardı. En karlısı Mehmet Ali Aydınlar'ın yöntemiydi açıkçası ama Aziz Yıldırım hazetmediği için kabul etmedi. Orada bana kalırsa Fenerbahçe'yi değil kendisini düşündü...

Bu 2-3 senedir devam eden bir olay. Siyasetle bağdaştırmanın bir manası yok bence.

Güzel bir cümle ile bitiriyorum;

İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına inandırmaktan çok daha kolaydır.

zeck17
22.Ocak.2014, 15:38
fenerbahçe suçlu bulunursa ki bulundu.bu sezonu şampiyon bitirirse diğer 17 takımın tazminat hakkı olması gerekmez mi

19karabulut07
22.Ocak.2014, 15:43
Uefa'nın aldığı karar buradaki yargı kararıdır UEFA tescillemedi tescileyemezde çünkü bahsi geçen maçlar Türkiye Ligi maçları sıfır tolerans tanıdıkları için Fenerbahçe'de Uefa'ya katılırken şike v.b şeyler yapmayacağına imza attığı için bu cezaları aldı yoksa Uefa'nın Türkiye ligine müdahela etmesi söz konusu değil zaten Uefa'ya sorduklarında verdikleri cevap Senin yargına göre tescilledik dedikleridir bizim yargımızda Fenerbahçe'yi şike'den dolayı mahkum ettiği için durum bu şekilde oluştu ( UEFA tarafındanda tescilli demek yanlıştır )

Yada en anlaşılır dille Tapelere göre Fenerbahçe'ye ceza verdiler

ReaList
22.Ocak.2014, 17:26
fenerbahçe suçlu bulunursa ki bulundu.bu sezonu şampiyon bitirirse diğer 17 takımın tazminat hakkı olması gerekmez mi
Gerekmez çünkü her makam cezasını verdi ve nokta koyuldu. Dönüşü yok artık. Tff ve Adli mahkeme kişileri cezalandırdı. Çünkü gerekçelerinde bunların yönetimsel bir hareketten ve toplu bir organize işinden ziyade kişilerin menfaatine dayandırdı. Uefa kulübü cezalandırdı çünkü bu işleri kulübün yaptığına dair bir takım kişiler özel lobi oluşturdu ve kararları etkiledi. (içeride diğer kişilerin ceza almasına rağmen ilgili oldukları kulüplerin Uefada adının geçmemesi bundan kaynaklanıyor)

Her neyse her makam kendine göre hukukunu oluşturup bir şeyler yaptı. En kötüsü ise şu emsal oldu. Artık bu ülkede suçluluğun ispatı için delile gerek kalmadı. Hakkınızdaki en ufak şüphe bile sizin bir suçlu olmanıza yetecek. Turkiyeye hayırlı olsun.

Night_Mare17
22.Ocak.2014, 17:45
Gerekmez çünkü her makam cezasını verdi ve nokta koyuldu. Dönüşü yok artık. Tff ve Adli mahkeme kişileri cezalandırdı. Çünkü gerekçelerinde bunların yönetimsel bir hareketten ve toplu bir organize işinden ziyade kişilerin menfaatine dayandırdı. Uefa kulübü cezalandırdı çünkü bu işleri kulübün yaptığına dair bir takım kişiler özel lobi oluşturdu ve kararları etkiledi. (içeride diğer kişilerin ceza almasına rağmen ilgili oldukları kulüplerin Uefada adının geçmemesi bundan kaynaklanıyor)

Her neyse her makam kendine göre hukukunu oluşturup bir şeyler yaptı. En kötüsü ise şu emsal oldu. Artık bu ülkede suçluluğun ispatı için delile gerek kalmadı. Hakkınızdaki en ufak şüphe bile sizin bir suçlu olmanıza yetecek. Turkiyeye hayırlı olsun.

Fenerbahçe'nin şike yaptığı daha yeni kesinleştirildi ve TFF mecburen ceza vermek zorudna ceza vermediği an kulüpler TFF'ye dava açma hakkına sahip şikeyi ört bas ettiklerinden dolayı. Şike cezasız kalacak değil ya Türkiye'de.

Corpus
22.Ocak.2014, 17:49
Dolar olmuş 2.24 euro olmuş 3.06, tırlar, ayakkabı kutuları ört bas ediliyor, hala bu konuyu tartışıyoruz.

yazık

kumbara
22.Ocak.2014, 18:19
Dolar olmuş 2.24 euro olmuş 3.06, tırlar, ayakkabı kutuları ört bas ediliyor, hala bu konuyu tartışıyoruz.

yazık

O konulara hiç girme bence, yine hükümete bağlandı olay derler şimdi.

Şike cezasız kalacak değil ya Türkiye'de.

Bu ülkede neler ve kimler cezasız kalıyor, şike yanında %0,1 kalıyor.

Universal
22.Ocak.2014, 18:22

yazık

Bu yazı üstüne zaten Yılmaz Özdil'in dün yazdığı yazıyı koymak isterim; ama burası spor forumu derler. Bu konu tamamen siyaset bunu unutuyorlar.

ReaList
22.Ocak.2014, 18:24
@night

Daha iddianame bile hazırlanmadan Fenerbahçe Uefadan men edilmişti? Yargı kararı kesinleşmeden de ceza aldı? Demek ki bazı kararlar sonuca bakmıyor. Bu yüzden dönüşü yok.

Universal
22.Ocak.2014, 18:24

Fenerbahçe'de şunu der, beni bir sonraki sezon düşürmediniz normal şartlar altında biz bu sene bu ligde olup şampiyon olabilirdik.

Bir diğer nokta ise şu; artık şikeye ligden düşme cezası yok puan silme cezası var. Kısaca Fenerbahçe tarihi bir puan farkı yaratıp üstüne puan silme cezası alıp buna rağmen şampiyon olursa; bu sefer Fenerbahçe TFF tarafından cezalandırılmış olup konu tamamen kapanacak.

Ama tabii bunlar boş çünkü TFF bizim için dosya kapanmıştır dedi.

ReaList
22.Ocak.2014, 18:44
@night

Daha iddianame bile hazırlanmadan Fenerbahçe Uefadan men edilmişti? Yargı kararı kesinleşmeden de ceza aldı? Demek ki bazı kararlar sonuca bakmıyor. Bu yüzden dönüşü yok.

Ek olarak: TFF'nin ceza vermediğine yönelik söylemler hala var. TFF olaylarla alakalı olarak zaten cezalarını verdi. İbrahim Akın 2 sene leblebisine mi top oynamadı? Veya Fenerbahçeli yöneticiler 1-2 sene boşuna mı kulüpten uzak kaldı? Bunların hepsi cezaydı. TFF, Mahkemeler gibi sadece kişileri cezalandırdı. Uefa'da kurallar daha katı olduğundan TFF veya Mahkeme gibi sadece kişilerle sınırlı tutmadı.

uAburak89
22.Ocak.2014, 20:17
Aynen TFF var da sahaya yansımamış diyerek verdi cezaları, kapattı konuyu. Şu anda sportif açıdan tek muamma konu UEFA'nın kişilerle ilgili bir karar alıp almayacağı herhalde.

Aslında tartışıp duruyoruz da bu konunun açık kalmasının pek mantığı yok artık, sonuçta bana göre suçlu olsalar bile hapse girmiş girmemiş çok da derdim değil. Zaten yattılar içeride, derslerini almışlardır herhalde.

Universal
23.Ocak.2014, 13:20
Ak Parti Grup Başkanvekili Elitaş: "Şike yasası mecliste yeniden görülürken, Cemaat görevlileri gelerek bu yasaya dokunmamamızı söyledi."

Suicider
23.Ocak.2014, 13:58
Aaa AKP milletvekili dediyse doğrudur ozaman yav biz boşuna tartışıyoruz.Kapatalım konuyu gerçek ortaya çıktı.

attirson
23.Ocak.2014, 14:55
Aaa AKP milletvekili dediyse doğrudur ozaman yav biz boşuna tartışıyoruz.Kapatalım konuyu gerçek ortaya çıktı.

Bu konuda neredeyse Nihat Dogan bile şike var dese paylasıyorlardı arkadas devleti yöneten partinin grup başkanvekilinin dedigini koymus çok mu abes kaçtı ?

Suicider
23.Ocak.2014, 14:57
Bu konuda neredeyse Nihat Dogan bile şike var dese paylasıyorlardı arkadas devleti yöneten partinin grup başkanvekilinin dedigini koymus çok mu abes kaçtı ?

Yav daha düne kadar AKP ne dese laf atıyodunuz bugün görüşleri niye sizin için bu kadar değerli oldu.

attirson
23.Ocak.2014, 14:59
Yav daha düne kadar AKP ne dese laf atıyodunuz bugün görüşleri niye sizin için bu kadar değerli oldu.

Yahu görüş mü bu ? Adamlar olanı söylüyor nesi görüş bunun.Zaten tahmin ettigimiz şeylerdi şimdi araları bozuk diye birbirlerini vuruyorlar bu da işimize geliyor gerçekleri ögrenmemiz açısından.

sui generis
23.Ocak.2014, 15:01
Ak Parti Grup Başkanvekili Elitaş: "Şike yasası mecliste yeniden görülürken, Cemaat görevlileri gelerek bu yasaya dokunmamamızı söyledi."

İki tarafta topu birbirine atıp kurtulmaya çalışıyor. Bu süreçte iki taraf ortaktı, hiç kıvırmaya çalışmasınlar.

Başbakanın derdi de karar niye seçimden önce açıklanmış. Soruşturma başlatılırken seçimlerin bitmesi beklendiği gibi yine seçimden sonrasını beklemiş.

İki tarafın da Fenerbahçe umrunda değil, tek dertleri kendi çıkarlarına ters düşen bir şey olmasın.

Suicider
23.Ocak.2014, 15:02
Yahu görüş mü bu ? Adamlar olanı söylüyor nesi görüş bunun.Zaten tahmin ettigimiz şeylerdi şimdi araları bozuk diye birbirlerini vuruyorlar bu da işimize geliyor gerçekleri ögrenmemiz açısından.

Gerçek olduğunu nerden biliyoruz ben bunu anlamıyorum.İşinize geldiği için mi gerçek oluyor bu?Demek istediğim bu zaten ben bu partinin Allah birdir sözünden başka hiçbir şeyine inanmam.Bugün böyle derler 3 ay sonra barışırlar yoktu öyle bişey derler.Lehinize olduğu için şu anda inanıyosunuz yarın öbür gün bu adam aleyhinize birşey söylese inanıcak mısınız yoksa Akp işte hep böyle vs diyip geçicek misiniz? Benim karşıt olduğum durum bu açıkçası.

attirson
23.Ocak.2014, 15:05
Gerçek olduğunu nerden biliyoruz ben bunu anlamıyorum.İşinize geldiği için mi gerçek oluyor bu?Demek istediğim bu zaten ben bu partinin Allah birdir sözünden başka hiçbir şeyine inanmam.Bugün böyle derler 3 ay sonra barışırlar yoktu öyle bişey derler.Lehinize olduğu için şu anda inanıyosunuz yarın öbür gün bu adam aleyhinize birşey söylese inanıcak mısınız yoksa Akp işte hep böyle vs diyip geçicek misiniz? Benim karşıt olduğum durum bu açıkçası.

Senin çıkışın hataydı sonuçta hükümetten biri bu konuyla ilgili bilgi vermis dogru ya da degil tabii ki bu konuda paylasılacak.Cemaat yalanlarsa ya da onlarda Akp yaptı derse o da paylasılır dogrulugu önemli degil.

Suicider
23.Ocak.2014, 15:12
Senin çıkışın hataydı sonuçta hükümetten biri bu konuyla ilgili bilgi vermis dogru ya da degil tabii ki bu konuda paylasılacak.Cemaat yalanlarsa ya da onlarda Akp yaptı derse o da paylasılır dogrulugu önemli degil.

Yanlış birşey söylediysem kusura bakma dostum.Yukarıda bu partinin sözlerine inanmıyorum dedim ama açıkçası hiçbir siyasetçinin sözlerine inanmıyorum.Hepsi oy uğruna her dönem farklı görüşler belirtiyolar.Şu anda işlerine Fenerbahçe'yi savunmak geliyor.Ama yarın öbür gün ne diyeceklerini kestirmek mümkün değil.Yukarıda arkadaşın dediği gibi hiçbirinin derdi Fenerbahçe falan değil asıl sıkıntı burda.

kumbara
23.Ocak.2014, 16:27
Hem hükümet hem cemaat, ikisininde işine gelen bunlardı. Şimdi ne değişti de hükümet geri vites yaptı. Neyin değiştiğini herkes çok iyi biliyor zaten. Bir şeylere görmek için insanların ağzının içine bakmayın, birisi söylemeden inanmam'cı olmayın. Bazı gerçekler kendini gösterecek kadar su üstündedir zaten.

Universal
23.Ocak.2014, 23:18
Ben Atatürk'ün şu sözüne inanıyorum:"Türkiye Cumhuriyeti şeyhler dervişler müritler meczuplar memleketi olamaz"

Kısaca gerisi umrumda değil, hiç bir oluşumu desteklemiyorum.

Bu yaşadığımız süreç tamamen siyasi oluşumlar müdahalesidir. O nedenle tertemiz şampiyonluğumuza hayatta laf söylemem.

Walter Sakana
26.Ocak.2014, 16:28
http://fotocdncube.gazetevatan.com/newpics/news/260120140149029936541.jpg

Fenerbahçe kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Vakıfbank ile oynanan voleybol karşılaşmasında sarı lacivertli taraftarların Başbakan'ın aleyhine yaptığı tezahürattan rahatsız oldu.

Fenerbahçe kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Vakıfbank ile oynanan ve set vermeden 3-0 kazanılan voleybol karşılaşmasında sarı lacivertli taraftarların Başbakan'ın aleyhine yaptığı tezahürattan rahatsız oldu.

Yıldırım'ın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan aleyhine tezahürat yaptırmayın direktifi verdi. Maç sonrası yöneticileri uyaran Yıldırım, pazartesi günü oynanacak olan Torku Konyaspor maçında da Başbakan aleyhine tezahürat istemiyor...

Yargıtay kararından sonra infazın gerçekleşmesi halinde dahi bu durumun devam etmesinin talimatını verdi.

@kumbara

Bazı gerçekler kendini gösterecek kadar su üstündedir zaten.

aynen senin dediğin gibi...

KanaKe
26.Ocak.2014, 17:34
bu haberi buraya koymandaki amac nedir onu cözemedim? ülkenin basbakanina küfür edilmesini engellemek kötümü

Night_Mare17
26.Ocak.2014, 17:40
Başbakan ve Aziz Yıldırım'a bir anda ne oldu böyle

sui generis
26.Ocak.2014, 18:18
Olay orada başbakanı korumak değil. Eğer divan kurulundaki konuşmasını dinlemiş olsaydınız başbakanı eleştirdiğini de görürdünüz.

Voleybol maçının önüne geçmesini istemedi tahminimce. Yoksa havaalanındaki karşılama da başbakana bir mesajdı.

He eğer mümkünse inşallah başbakanla bir olup bu olayı bitirir Aziz Yıldırım. Hukukla bu iş mümkün değil gibi. Her yerdeler, izin vermezler.

Universal
26.Ocak.2014, 18:32
Sözcü'nün röportajında Ben Atatürkçü olduğum için yargılandım diyor. Ben çıkan her habere inanmam. Yarın zaten stadda ki maç tamamen siyasi sloganlarla geçecektir.

uAburak89
26.Ocak.2014, 18:46
Küfür değil, hırsız diye bağırıyormuş taraftar. Onları susturmak için işaret yapmış.

http://fotocdncube.gazetevatan.com/newpics/news/250120142244078792906_2.jpg

Yarın da mikrofonu eline alıp anons yapabilir o zaman, yapmadığı şey değil.

sui generis
26.Ocak.2014, 19:10
Hırsız, küfür değil mi :D

uAburak89
26.Ocak.2014, 19:44
Hakaret diyebiliriz herhalde. Anasına sövmemişler yani.

byariff
26.Ocak.2014, 19:56
guzel bi derleme olmus :D

‘’aziz yıldırım: ‘’önümüz kesildi… dünya kulübü olmamız engellendi…’’
başbakan: ‘’türkiye’nin büyümesini istemiyorlar…’’

aziz yıldırım: ‘’manisa’ya yolladığım para şike parası değildi, kenan yaralı’ya borç verdim…’’
başbakan: ‘’evde bulunan paralar bağış paralarıydı, cami yapılacaktı…’’

aziz yıldırım: ‘’sivas’a giden poşetin içinde para değil, maç bileti vardı…’’
başbakan: ‘’bakan’ın odasına giden çantada belki de kitap vardı…’’

aziz yıldırım: ‘’biz yaptıysak herkes de şike yaptı. asıl şikeci galatasaray…’’
başbakan: ‘’biz cehape’nin yolsuzluklarını da biliriz…’’

yandaş medya: ‘’artık futbol konuşalım, türk futbolu zarar görüyor…’’
yandaş medya: ‘’borsa düşüyor, dolar yükseliyor, ülke zarar görüyor…’’

ilhan ekşioğlu: ‘’fenerbahçe’de olan her şeyden başkanın haberi olur…’’
erdoğan bayraktar: ‘’yaptığım her şeyi başbakan’ın talimatlarıyla yaptım…’’

xwerswoodx
26.Ocak.2014, 22:32
Olay şikeden, develet, cemaat kavgasına dönmüş. Hani gören herkes burada Başbakanın ve Aziz Yıldırımın oğlu da aralarını biliyor diyecek. Şike olayının devletle ne alakası var? Bundan yıllar önce TFF eğer lig düşürse yada puan kesip cezasını verse konu kapanıp gidecekti. Ama hani, hangi oyuncu, hangi takım ceza aldı? 1-2 oyuncunun ceza alması şikeyi kapatır mı? Komik olmayın, sahada 11 kişi var 1 kişi şike yapınca takım mı yenilir? Geri kalan 10 kişi nerede? Bunlar kuru iftiradan fazlası değil. Suçlanan isimler forvet oyuncuları, orta saha oyuncuları bilmem ne... Forvet oyuncusu hade sana karşı gol atmaz, ama sana nasıl gol yedirebilir yahu? Nasıl şike yaptığını anladılar bu adamın? Kaleciyle karşı karşıya dışarı attı diye mi? O zaman Burak Yılmaz anadan doğma şikeci arkadaş... Fenerbahçe gibi büyük bir kulüp bir kupa için boş yere 2 sene avrupadan men yedi, döndü gereksiz bir kupa için yıllardır mahkemelerde sürünüyor. Ver kupayı geri, 1 sene çek cezanı kurtul, ne gerek vardı bunca uğraşa. Ne kazandı şimdi, kocaman bir hiç... Hemde hiç bir değeri olmayan teneke parçasını vermek istemedi diye. Ama Beşiktaş ne yaptı, verdi kupayı geri, sonra ne oldu 1 yıl men aldı seneye yine devam edicek. Azizin derdi hala Galatasaray'ı nasıl suçlayabilirimde, onu bıraktı şimdi siyasete karıştı, neden? Daha düne kadar kendi taraftarına mikrofonu alıp bağıran adam bu gün nasıl olurda dönüp benim arkamda bu kadar insan var diyebilir anlayamıyorum. Hepsini geçtim, hala neyin kavgası bu? Karar onanmış bitmiş, şike onaylanmış, ha var yok bilemem sonuçta kanıtları ben görmedim, o zaman Fenerbahçeye de, diğer şike yapan takımlarıda düşüreceksin, TFF hala ısrarla Fenerbahçeyi savunmaya çalışıyor? Ama ne kadar savunursa o kadar zarar veriyor Fenerbahçeye... Ne olacak, adı çıkmış dokuza inmez sekize hesabı... En ufak bir olayda UEFA tak fenerbahçenin kapısını çalacak şike diye, al sana 2 yıl daha men. Hala biz burda oturup, benim takımım suçsuz, benim takımım öyle diyelim. Suçsuzsa suçsuz ama şuanda kesin bir şey var ki, şike onandı. UEFA'ya laf atanlar olmuş bide, UEFA ne yaptı? Her sezon en çok parayı kazandığımız kulvar. Sana şike yapmadan oyna diye para veriyor, şike ile adın çıkarsa dava sonuçlanana kadar seni men etmeside çok doğal bir durum. TFF lig düşürseydi, bu sene Ziraat kupasını kazanıp avrupada oynardı fenerbahçe, ama hala bir siyaset şuçlu kafası var, Fenerbahçeyi bu duruma sokan biri varsa oda Aziz Yıldırımdır, şikeden hapis yatmış bir adam nasıl olurda kulübü düşünüp başkanlıktan çekilmez anlamıyorum. Yarın eğer şike kanıtlanır ve göz önüne serilirse, bugün siyasete suç bulanların ne diyeceğini merak ediyorum. Ek olarak her ne kadar parti destekcisi olmasam da burada AKP'yi destekleyen insanlarında olduğunu bilip, yok onlara inanmam, yok öyledir, yok böyledir gibi laflar etmezseniz, burada boş yere kavgada çıkmaz.

Namzet
27.Ocak.2014, 19:47
Bu bir şike davası değildir bu kadar da nettir,Emenike beraat etti;Yargı kendisiyle çelişiyor

TeNaciOUS MidFieLdeR
27.Ocak.2014, 19:54
bu davayla ilgili en iyi tespit bu kadar takibe ragmen neden hicbir defa sucustu yapilmamasi. sadece tapelerle bir dava yurumez. madem sike oldugunu tespit ettin neden mudahale etmedin aylarca. sampiyon olmasini mi bekledin. bir suru karmasik isler donuyor. at camuru, onlar dusunsun durumu. gercekten de en cok merakimi ceken nokta hep iddia edilen seyler uzerinden suclamalarin yapilmasi. bir kez bile sucustu yapilmamis. madem takip ettin, delillerin kuvvetli. suphelendigin anda harekete gec, ya da mali takibe al. parayi izle. su su oldu de. butun hersey tapeler uzerinden yuruyor, guvenilirligi de mechul.

uAburak89
27.Ocak.2014, 19:58
Bu bir şike davası değildir bu kadar da nettir,Emenike beraat etti;Yargı kendisiyle çelişiyor

Emenike ve menajeri suçlanıyordu. Emenike'ye teklifin menajeri ile aracılığıyla iletildiği ancak Emenike'nin kabul edip etmediğine dair net bir delilin olmadığı belirtilmişti zaten. Çelişki nerede tam olarak?

Walter Sakana
27.Ocak.2014, 20:01
Suçüstü yapılsa 1-2 kişiyi yakalarsın. Amaç örgütü ortaya çıkarmak. Kimler örgüte bağlı bunların ortaya çıkması için tabi ki uzun süre takip edersin. Suçüstü bu tür bir operasyonu çok erken sona erdirir.

Uyuşturucu çetesini çökertmek istiyorsun diyelim. Bu çetenin sokaktaki satıcısına suç üstü yapsan çetenin asıl büyük başlarını nasıl yakalayacaksın sonra?

Operasyon herşey ortaya çıkarıldıktan sonra, yeterli deliller toplandıktan ve çetenin tamamen çökertileceğine emin olduktan sonra yapılır.

kumbara
27.Ocak.2014, 20:02
Suçüstü yapılsa 1-2 kişiyi yakalarsın. Amaç örgütü ortaya çıkarmak. Kimler örgüte bağlı bunların ortaya çıkması için tabi ki uzun süre takip edersin. Suçüstü bu tür bir operasyonu çok erken sona erdirir.

Uyuşturucu çetesini çökertmek istiyorsun diyelim. Bu çetenin sokaktaki satıcısına suç üstü yapsan çetenin asıl büyük başlarını nasıl yakalayacaksın sonra?

Fakat çete liderine de suç üstü yapman lazım.

Edit: Sende düzeltme yapmışsın.

O zaman şöyle söyleyeyim. Sonuçta suç üstü yapman lazım, @TeNaciOUS MidFieLdeR'ın dediği gibi sivas maçında yap suç üstünü yada bu kadar net dedil sağladığını düşünüyorsan, bi yerde sıkıştır. Sadece tapeler ile bu kadar insan bir davayı tartışıyor.

TeNaciOUS MidFieLdeR
27.Ocak.2014, 20:05
pekala, sivas macina kadar yeterli takip yapliamamis midir sence? sivas macina gelene kadar zaten dosyaya bakilirsa hersey netlik kazanmis. o noktada mudahale edilemez miydi? cok fazla soru isareti var.

benim aklima gelen biz bunlari biriktirelim zamani geldiginde ortaya dokeriz. gerci topladiklari delillerin de elle tutulur yani yok, dedigim gibi hicbir sucustu yok zaten.

Namzet
27.Ocak.2014, 20:06
Emenike ve menajeri suçlanıyordu. Emenike'ye teklifin menajeri ile aracılığıyla iletildiği ancak Emenike'nin kabul etip etmediğine dair net bir delilin olmadığı belirtilmişti zaten. Çelişki nerede tam olarak?

Aynı davada Emenike'ye beraat kararı gelirken,Aziz Yıldırım'a sen bu maçta şike yaptın suçlusun kararı veriliyor..

Walter Sakana
27.Ocak.2014, 20:06
Fakat çete liderine de suç üstü yapman lazım.

Hayır. Çete liderine çete lideri olduğunu kanıtlayacak kadar delil (telefon görüşmeleri, suçu kanıtlayan çeşitli görüntüler vs...) topladıktan sonra "operasyon" yaparsın artık o noktada.

uAburak89
27.Ocak.2014, 20:10
Aynı davada Emenike'ye beraat kararı gelirken,Aziz Yıldırım'a sen bu maçta şike yaptın suçlusun kararı veriliyor..

Eksik bilgiyle yanlış yorumlama yapıyorsun. Teşebbüs dahi suç. Yani Aziz Yıldırım kafadan suçlu zaten. Erdem Konyar yani Emenike'nin menajeri aracılık yaptığı, ortak olduğu için suçlu. Emenike kabul ederse suçlu, etmezse değil. Beraat ettiğine göre demek ki etmemiş veya ettiğine dair delil yok. Şikeye meyilli menajeri var diye adam suçlu olacak değil ya.

Yargıtay kararının tamamını geçtim, özet niteliğindeki bölümünün okunması lazım en azından. Mantıksız dediğiniz pek çok şeyin cevabı orada mevcut.

TeNaciOUS MidFieLdeR
27.Ocak.2014, 20:10
sucu kanitlayan goruntu nedir, para mi var goruntude. alisveris mi var ben bunu anlamiyorum. sadece telefon gorusmeleri yetersizdir. bu dinlemeler suca ulasmak icin yapilir, kenarda delil icin tutulmazlar. fotograf da cekersin, nihayetinde sucustu yaparsin.

operasyon derken saniklari gozaltina almayi kastetmiyorsundur umarim. benim bahsettigim konu sucustu, boyle birsey yok bildigim kadariyla.

sui generis
27.Ocak.2014, 20:17
Tapeler tek başlarına delil niteliğinde değil. Tapedeki sözü geçen eylemlerin gerçekleştiğini ispat etmen gerekir.

Şu soruların cevaplarını verebilen olmadı. Operasyon neden seçimden sonraya bırakıldı ? Fenerbahçe şampiyon olmasaydı bu operasyon olacak mıydı ? Emniyet nasıl 17 maçta şike yapıldı diye açıklama yapabiliyor ? Savcının bile buna yetkisi yokken emniyet nasıl yapabiliyor ? bu açıklamayı yapanlar neden bir idari yaptırıma uğramadı ? Aziz Yıldırım'ın adresinde neden Metris yazdı ? Etik kurulunun toplandığı gece aynı otelde Arıboğan'ın işi neydi ? Cornu mu yalancı Helvacı mı ? Aziz Yıldırım ve Olgun Peker çete lideriyse neden bir tane bile birbirleriyle konuştukları tape yok ? vs vs. Tabi canım Fenerbahçe adil yargılandı !

Walter Sakana
27.Ocak.2014, 20:21
pekala, sivas macina kadar yeterli takip yapliamamis midir sence? sivas macina gelene kadar zaten dosyaya bakilirsa hersey netlik kazanmis. o noktada mudahale edilemez miydi? cok fazla soru isareti var.

benim aklima gelen biz bunlari biriktirelim zamani geldiginde ortaya dokeriz. gerci topladiklari delillerin de elle tutulur yani yok, dedigin gibi hicbir sucustu yok zaten.

Benim bildiğim (yanlış biliyorsam cehaletime verin) bu tür büyük operasyonlarda suçüstü yapılmaz. Eş zamanlı operasyon yapılır ki çetenin veya örgütün diğer üyeleri kaçmasın. 3 Temmuzu hatırlayın, herkesi aynı zamanda almadılar mı?

TeNaciOUS MidFieLdeR
27.Ocak.2014, 20:23
benim derdim operasyonla degil ki, hala anlatamadim. sucustu yapilamamasinda. hem bu operasyonun neresi buyuk, sike ya da tesvik bu kadar onemli mi? var oldugu iddia edilen bu orgutun ulkeye verdigi zarar hangi boyutlarda. tum bunlar davanin niteligini carpitiyor.

17 aralik mesela bir operasyondur. 3 temmuzdaki tamamen farkli. sadece davada adi gecen herkim varsa gozaltina alindi. 17 araliktaysa konu edilen para ortaya cikarildi, sucustu yapilmis oldu aslinda. bu mesela buyuk bir operasyon ama sucustu var.

uAburak89
27.Ocak.2014, 20:37
Tapeler tek başlarına delil niteliğinde değil. Tapedeki sözü geçen eylemlerin gerçekleştiğini ispat etmen gerekir.

Şu soruların cevaplarını verebilen olmadı. Operasyon neden seçimden sonraya bırakıldı ? Fenerbahçe şampiyon olmasaydı bu operasyon olacak mıydı ? Emniyet nasıl 17 maçta şike yapıldı diye açıklama yapabiliyor ? Savcının bile buna yetkisi yokken emniyet nasıl yapabiliyor ? bu açıklamayı yapanlar neden bir idari yaptırıma uğramadı ? Aziz Yıldırım'ın adresinde neden Metris yazdı ? Etik kurulunun toplandığı gece aynı otelde Arıboğan'ın işi neydi ? Cornu mu yalancı Helvacı mı ? Aziz Yıldırım ve Olgun Peker çete lideriyse neden bir tane bile birbirleriyle konuştukları tape yok ? vs vs. Tabi canım Fenerbahçe adil yargılandı !

1. soruya yapanlar cevap verebilir ancak. 2. soru, bence evet. Süper Lig ve diğer liglerde toplam 17 maçta (bazıları da 19 diyor) dediler. İddia diye belirtmeleri hatta konuşmamaları gerekirdi. Aziz Yıldırım'ın adresinde Metris yazması da, fotolarının basına sızması da yanlış.

Arıboğan ile ilgili herhangi bir kanıt var mı? Tapeleri yok sayarken bu şekilde ithamlarda bulunmak mı adil? Bence Cornu, UEFA daha çakal.

Aziz Yıldırım ve Olgun Peker sorusuna alıntıyla cevap vereyim;

- Hatırlayalım, bu şike soruşturmasına neden ihtiyaç duyuldu? Yani birilerinin iddia ettiği gibi gerçekten belli bir grubun sırf Fenerbahçe yönetimini ele geçirmek adına yaptıkları planlı ve organize bir eylem miydi, yoksa suça konu bir takım eylemler içinde bulunulduğundan şüphelenilen şahıslara yönelik doğru bir operasyon muydu? Daha önce savcının iddianamesinde ve sonrasında 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nin gerekçeli kararında gördüğümüz gibi Yargıtay'ın dün verdiği kararda da dosyanın cemaziyülevveli özet olarak geçiliyor. Üşenmeden okursak, aslında tüm operasyonun Giresunspor kullanılarak önce maddi menfaat temin etmek, daha sonra da alenen tehdit, baskı ve şantaj yoluyla, elde edinilen kazanımlarının korunması peşinde olan bir takım kişilerin giriştikleri faaliyetleri ortaya çıkarmak üzere yapıldığı anlaşılıyor. Burada ana hedef Olgun Peker liderliğindeki suç örgüt. Buraya kadar da konunun Fenerbahçe, Trabzonspor ya da başka bir takım ile hiç ilgisi yok. Yani operasyon bir Fenerbahçe ya da Aziz Yıldırım operasyonu olarak başlamıyor. Ne zaman devreye giriyor peki bu unsurlar? Dönemin Giresunspor Başkanı Ömer Ülkü'nün, Futbol Federasyonu'ndaki sorunlarının halli için Olgun Peker'den yardım istemesi, Peker'in de transfer yasağının kalkması için dönemin Federasyon Başkanı Mahmut Özgener'i aramasıyla olay başka yöne kayıyor. Özgener'in, Peker'in yetkisizliğini bilmesine rağmen yardım için elinden gelen her türlü çabayı göstermesi sonucu o da dinlemeye alınıyor ve görülüyor ki, Mahmut Özgener, Aziz Yıldırım'ın özellikle hakemlerle ilgili bir takım taleplerini de yerine getirme gayreti içinde. Federasyon Başkanlığı koltuğunu korumak için futbol ailesi içinde güçlü olduğuna inandığı Yıldırım'ın desteğini almak adına, Özgener, Aziz Yıldırım'ın bir dediğini iki etmemeye çalışıyor. İşte bu aşamadan sonra Aziz Yıldırım da dinlenmeye başlanıyor. Kısaca olaya Aziz Yıldırım, dolayısıyla da Fenerbahçe'nin girişi bu şekilde oluyor.

Alıntının kaynağı bu röportajdır, çok daha fazla şey var.
http://www2.sporx.com/futbol/superlig/fenerbahce/alpten-uyari-bu-karar-turkiyeyi-yakabilir-SXHBQ365080SXQ

sui generis
27.Ocak.2014, 21:26
Arıboğan'ın eşiyle o gün otelde olduğunu gösteren resimler çıkmıştı. Bu konuştuğumuz konunun için de bile vardır. O gün orada olduğunu kendi de reddetmedi zaten.

Hani şikeyi savunanların genel bir iddiası var ya 'mahkeme operasyon yaptı da UEFA da mı size operasyon yaptı' şeklinde. UEFA'yı böyle hani en doğrucu yermiş gibi gösterenler işte onların Cornu'yu yalancı ilan etmesi komik oluyor. Bak senin için demiyorum, genel konuşuyorum. Bana kalırsa pekala Cornu da bir şeyler çevirmiş olabilir. Ama Helvacı'nın 'yanımızda tercüman yoktu, yanlış tercüme etmiş olabilirim' dediğini de unutmuyorum. Bu nasıl bir laubalilik , Fenerbahçe için çok önemli bir konuyu içki masalarında konuşuyorsun. sonra da yanlış tercüme etmiş olabilirim diyorsun.

Olayın nasıl geliştiğini biliyorum. Benim dediğim şu; bu iki adam örgüt liderleri olarak gösteriliyor. Ama bu adamların birbiriyle konuşması yok. Eğer olay birbirinden bu kadar alakasız ise; neden dosyayı ayırmadın o halde ? Ayırmadılar. Çünkü; Aziz Yıldırım'ı ÖYM'de yargılamanın tek yolu Peker ile beraber yargılamaktı.

İşte bak senin de dediğin 'yanlıştı'lar birleşince adil yargılanma olmadığı ortaya çıkıyor. Yeniden yargılamaya neden itiraz edilir ? Adamlar beraat etmiş olmuyor, yeniden yargılanacaklar.

mwaru
27.Ocak.2014, 23:11
Herşeyi geçtim neden Ali Koç ve Nihat Özdemir ile ilgili tape, suçlama yok. Son günlerde Koç ile Gülen'ini ilişkisini içeren telefon görüşmesi çıktı ortaya aynı şekilde Nihat Özdemir'in Akp'ye rüşvet verdiği iddiası var. Yanlış hatırlamıyorsam Nihat Özdemir'in rüşveti yine bir telefon görüşmesinde geçiyor. işte bu iki isim şike davasına dahil edilmediler.

wolfson
31.Ocak.2014, 01:29
Neden Aziz Yıldırım hapse girmiyor? Bi gazetede 10 gün içerisinde teslim olmalı diye okumuştum ve 10 gün geçti sanırım.

Suicider
09.Şubat.2014, 20:40
Neden Aziz Yıldırım hapse girmiyor? Bi gazetede 10 gün içerisinde teslim olmalı diye okumuştum ve 10 gün geçti sanırım.

Bende demin Sivas-Fener başlığı altında yazdım ama haklı olarak konuyla alakası olmayınca silmişler mesajı.Bunu bende merak ediyorum prosedürü bilen bir arkadaş aydınlatırsa bizi iyi olur.

Namzet
09.Şubat.2014, 20:41
Arkadaşlar dosya infaz edilmedi henüz

Nedvedmania
12.Şubat.2014, 23:20
CNN de Aziz Yıldırım konuşuyor

Nedvedmania
13.Şubat.2014, 00:34
Vay arkadaş yine kaynadı gitti benim ve büyük çoğunluğun en çok merak ettiği soru. Bu tarlaları sürmekten gerçek manada kastedilen nedir ? Aziz Yıldırım bunu niye ısrarla açılamıyor ? Ya da açıklayamıyor ?

Biz o tapeden ceza almadık diyip geçiştiriyorlar her seferinde. Açıklasın da halkın o "yanlış algısı"nı temizlesin o zaman.

Program aşırı verimsiz geçiyor. Hiç bir tapeye cevap veremediler.

sui generis
13.Şubat.2014, 00:50
Adam 50 defa anlattığı için burdan ceza almadık dedi. Peşin hükümlü olmayıp google'a tarla sürülmesi savunması vs yazarsan zaten cevabı alırsın. İnsanın niyeti kendi yanlış algısını temizlemek olduktan sonra araştırmak zor değil.

europeanconquer
13.Şubat.2014, 00:51
Aziz Yıldırım: "Hükümet biz yapmadık, Cemaat biz yapmadık diyor. O zaman bir Gladyo var. Karanlık güç var, Türkiye'de bize bunları yapan"

İskender'in işleri bunlar.

Nedvedmania
13.Şubat.2014, 00:56
Adam 50 defa anlattığı için burdan ceza almadık dedi. Peşin hükümlü olmayıp google'a tarla sürülmesi savunması vs yazarsan zaten cevabı alırsın. İnsanın niyeti kendi yanlış algısını temizlemek olduktan sonra araştırmak zor değil.

Bakıyorum netteki açıklamaya ama size inandırıcı geliyor mu cidden o açıklama ?

İlhan Ekşioğlu ile konuşmamızda vaziyetlerin nasıl olduğunu sorduğumda, O'nun da "vaziyetin gayet iyi" olduğunu söylemesi, arkasından da "3 tarlayı da sürdük" sözü ve "yağmurda yağar ekinler çıkar" söylemi bir temennidir. "Tarla" maçları "sürmek" ise, dileklerimizi ifade etmektedir. Fenerbahçe'nin rakipleriyle ilgili beklentidir.

Bu mudur yani ?

Ayrıca az önce Fetulah Gülen ile telefonda ne konuşulduğu soruldu ama çok çekinik cevap verdi. 2-3 cümle ile geçiştirdi sadece. "Kalbimde size karşı kötülük yok" vs demiş F.Gülen. Yahu ülkenin 2 önemli insanı telefonla görüşecek ve bu kadar kısa mı sürecek cidden ? Ben mi olaya çok karışık bakıyorum yoksa olaylar cidden bu kadar beyaz mı ?

sui generis
13.Şubat.2014, 01:05
Demek ki eksik bakmışsın. Bir de bu 3 yıldır süren bir dava. Bu olayı şimdi soruyorsan demek ki 3 yıldır bu olayı direkt şike diye algıladın, hiç bu adamın savunması nedir, niye böyle konuşmuş diye düşünmedin. Yargısız infaz yaptın yani.

Kesilen kurban muhabbeti var tarla sürülme olayında. 2001'den beri her yıl yapılırmış. Bu kurban kesme muhabbetleri vs 2001'den beri sürekli yapıldığına dair belgeler mahkemeye sunuldu ve kabul edilmiş ki ceza gelmedi.

uAburak89
13.Şubat.2014, 01:05
Şike yok, tapeler yalan & şifreli konuşmalar totem, paralel devlet, paralel TFF, paralel cemaat suçlu. Bir de Kurtlar Vadisi Gladio tabii ki. :D

Bir sürü şeyi yalan yanlış çarpıtmaya çalışıyorlar, tüm karar merciilerinden neden ceza aldıkları belli. Yeniden yargılama olsa bile sonuç değişmez bence. Ha tabii itiraf bile etseler kabul etmeyecek çok taraftar var, o ayrı.

Çok yakında "şike lobisi" söylemi de gündeme gelecektir. :)

Edit: tarla sürme muhabbetinin olduğu tapeler 6222 çıkmadan önce, ceza almama sebepleri o. Tıpkı bazı maçların es geçilme sebebinin olduğu gibi.

Nedvedmania
13.Şubat.2014, 01:20
Aziz Yıldırım çok zeki biri :) Ahmet Hakan "Yunus Yıldırım bir daha hata yaparsa affetmeyiz dediniz. Affetmem den kastınız nedir ? diye soruyor, soruya soruyla karşılık verip konuyu dağıtıyor. Ahmet Hakan ısrarla 3-4 kere "Affetmem'den kastınız ne, ne yaparsınız ?" diye sordu cevap ama vermedi :)

Demek ki eksik bakmışsın. Bir de bu 3 yıldır süren bir dava. Bu olayı şimdi soruyorsan demek ki 3 yıldır bu olayı direkt şike diye algıladın, hiç bu adamın savunması nedir, niye böyle konuşmuş diye düşünmedin. Yargısız infaz yaptın yani.

Kesilen kurban muhabbeti var tarla sürülme olayında. 2001'den beri her yıl yapılırmış. Bu kurban kesme muhabbetleri vs 2001'den beri sürekli yapıldığına dair belgeler mahkemeye sunuldu ve kabul edilmiş ki ceza gelmedi.

Yoo baktım. Dediğin gibi kurban olayından da bahsedilmiş. Ama şu konuşma cidden masum bir konuşma mı ? Eğer öyleyse konu neden birden bire Trabzon'a bağlanıyor ?

Ayrıca tarla muhabbetinden ceza almamasının sebebi bu konuşma yasadan önce yapılmış olmasıymış. Yani bu konuşma bugün konuşulsa ceza alabilir. Böyle de bir hukuk saçmalığı var maalesef :)

http://i.hizliresim.com/eQ2oZA.jpg (http://hizliresim.com/eQ2oZA)

mpaker66
13.Şubat.2014, 01:26
Adam diyor ki 19 maçtan yargıladı uefa bizi. Yalan. Hanginiz bunun farkına vardı? Polis fezlekelerinde Fenerbahçe 19 maçta şike mi yaptı diyor? Hayır. Toplam 2. lig 1. lig dahil 19 maç var diyor? Adam ayaküstü yalan söylüyor nede olsa her dediğime inanıyor diyor sallıyor anca. Hanginiz farkında bunun?

Bordo61Mavi
13.Şubat.2014, 01:38
Adamin tek gozyasina dunyayi yakanlar var twitterda

Biz bosuna konusuyoruz burda

sui generis
13.Şubat.2014, 01:41
Örgüt lideri diye geçiyor Aziz Yıldırım. Yani o örgütün yaptığı her şeyden sorumlu.

Keşke çıkıp Emniyet hangi yetkiye dayanarak 19 maçta şike delillendirilmiştir diyebildiğini sorabilseniz.

Ali İsmail Korkmaz ve Gezi eylemleri konusunda söylediklerini çıkıp başka bir kulübün başkanı söylesin bakalım.

Edit: Her lideri canı pahasına seven insanlar vardır. Alay edilecek bir durum yok.

uAburak89
13.Şubat.2014, 01:51
Emniyet hatalı, e yani? Davanın düşmesi mi gerekiyor. Sorsak ne olur, sormasak ne olur. Size onlarca soru soruluyor, hiçbirine doğru dürüst cevap veremiyorsunuz.

Ali Ismail Korkmaz, gezi vs bunlar kulüp başkanlarının işi değil çünkü.

Ben maçtan sonra baktım programa, başlarda ben konuşursam yer yerinden oynar demedim demiş, bunu hem mahkemede hem de cezaevinden çıktıktan sonra söyledi oysa. Ya bunamaya başladı, ya dalga geçiyor ya da yalan söylüyor.

Ayrıca bu dava, tapeler kurmaca madem o zaman Trabzonspor'a da laf söylemeyecek hiç, aynı şekilde en temiz biziz diyerek başka takımlara da.

Çelişkilerin içinde kaybolmuşsunuz, dediğim gibi yeniden yargılama olur umarım, bir şey değişmez. Bir de üstüne sürekli davalar olacak, daha ne olsun. Bizim işimize gelir. :)

sui generis
13.Şubat.2014, 01:57
Adil yargılanma olmadığını gösteriyor. e yanisi bu işte. Bile bile birileri tarafından bu açıklamalar yaptırıldı.

Kulüp başkanlarının gayette işi. Çünkü o takımların taraftarları katıldı gezi eylemlerine. ve taraftar statta böyle slogan atmak istediğinde hep engelle karşılaştı. 20 milyon taraftarım şu partiye oy veriyor demek asıl bir kulüp başkanının işi değil.

Aziz Yıldırım zaten sıradan bir başkan olmadığını gösterdi. Aynı zamanda toplumun bir kesimine yön veren bir isim.

uAburak89
13.Şubat.2014, 02:07
Hakim cezaları verirken Emniyetin açıklamasını da göz önüne almıştır kesin. Yargılamanın dönüm noktası olmuş o ilk yapılan açıklama. :) "Birileri" kısmına hiç girmiyorum bile.

Kulüp başkanın işi kulübünü düzgün yönetmektir. Siyaset yapmak değil. Taraftar istediği yerde istediği eylemi yapar, statta da bağırır. Başbakan yuhalandı Arena'da. Kimse engel olamadı. Ünal Aysal'ın söylediği o söz yanlış zaten kendisi de bunu düzeltti sonradan.

Ayrıca Fenerbahçe taraftarı Ali İsmail'i çok güzel kullanıyor, bana göre.

Kryptonite
13.Şubat.2014, 02:08
Arkadaşlar ben şunu anlamıyorum.Beni biri aydınlatsın.Eğer şike yaptıysak prosedür ne ise o uygulansın hak,adalet yerini bulsun - bu hükümette adalet!!- Tamam diyelim Fenerbahçe şike yaptı da tek başına mı yaptı yahu.Diyelim ki sivasla yaptı sivasa neden yaptırım uygulanmıyor.Diyelim ki Karabükle yaptı Karabük'e niye yaptırım uygulanmıyor.O kadar maç söylendi ama tek suçlu Fenerbahçe sanki.Rakip takım parayı aldıysa o da şikeye yardımcı olmaktan suçlu değil mi? Burda saçmalıyoruz işte.

Not:Bu arada Fenerbahçeliyim ama şike olduğunu bir tek Fenerbahçe-Karabük maçında olduğunu düşünüyorum.Hani son dakikalar zar zor yendiğimiz maç.Zonguldakta oturuyorum Karabük maçına bi abimle gittim.Devre arasında beraber gittiğim abi İlhan Parlak'a İlhan napıyonuz oğlum utanmasan golleri atacaksın dedi İlhanda Ne yapalım abi üstümüze gelemiyorlar kendi kalemize mi atalım dedi.Ben Fenerbahçeliyim ama bu sohbete bizzat kendim şahit oldum.

uAburak89
13.Şubat.2014, 02:11
Diğer takımlara da küme düşme / puan silme olması lazımdı zaten ama o tren çoktan kaçtı artık.

Kryptonite
13.Şubat.2014, 02:13
Eğer o tren kaçtıysa Fenerbahçeye de hiçbirşey yapamazlar bu saatten sonra.Bunlar hep medyanın suçudur.Ne Beşiktaşı ne başka takımı hergün manşet yaptı.Sadece Fenerbahçeye yüklenildi.

uAburak89
13.Şubat.2014, 02:16
En çok maçı olan takım da o yüzden. Zaten kimse Fenerbahçe'ye birşey olacak demiyor ki, Aziz Yıldırım'ın da sıkıntısı Fenerbahçe değil şu anda. Bizzat kendisi.

sui generis
13.Şubat.2014, 02:17
UEFA o polis fezlekesine göre ceza verdi. Hakimin de yeri değişti geçenlerde. Yani ne olup bittiği belli değil. En azından polis-savcı beraber çalışmış denmesi bir ihtimal dahilinde. Eğer böyle bir ihtimal bile varsa adil yargılanmaya leke sürülmüş oluyor. O emniyetin açıklaması vs o kadar basit şeyler değiller. Özellikle algı yönetiminde bir numara. Emniyet delillendirilmiş yea, emniyet yalan mı söylecek vs. Tabii o zamanlarda bir de cemaatin Aziz Yıldırımla ne işi olur deyip alay edenler vardı neyseki onlar susmuş durumda.

Kulüp başkanı statta taraftarın istediğini protesto etmesini sağlamalı.

edit: Aziz Yıldırım'ın derdi Fenerbahçe, kendisi değil. Kin dolu gözlerle bakmazsanız anlarsınız.

uAburak89
13.Şubat.2014, 02:24
Valla susan kimse yok, ben hala diyorum cemaat ne alaka. Gülen beni aradı dedi zaten lideriniz daha bugün. Gerçi paralel cemaat var, onlar yapmış olabilir.

Uefa sizi ilk sene almadı veya TFF göndermedi. E bu sene ne oldu yine mi fezleke? CAS fezlekeye göre mi onaylamış?

Kulüp başkanı tribün lideri mi organize etsin, kulüp başkanı özel güvenlik ordusu ile tezahürata müdahale etmiyorsa yeterli daha ne olsun. Zaten bu tezahüratların esas yeri stat değil, yine de illa yapmak isteyen spontane olarak yapar istediğini. Ayrıca her takım taraftarı siyasi olarak aynı düşünmüyor, o yüzden başkan buna karışmamalı.

sui generis
13.Şubat.2014, 02:35
Beni aradı geçmiş olsun dediğini söyledi diyor. Sonra da cemaat üyelerinden de gelen olmuş AKP üyelerinden de. Hepsi biz yapmadık demiş. Adam da kim yaptı o zaman. Ve cemaatin yaptığına inandığını söyledi. Sıkıntı nerede? Arayıp geçmiş olsun deyince o yapmamış mı oluyor ?

İlk sene zaten fezleke vs sunulmadan men edildik. Bu da Türkiye'den Fenerbahçe'nin kuyusunu kazanlar sayesinde oldu. O kişiler belli zaten. Cas ve UEFA polis fezlekesine göre karar verdi. Bunu yeni duyman garip olmuş.

Herkes statta istediğini söylemeli, başkan da yaptığı açıklamalarla isterse buna ortam hazırlar isterse görmezlikten gelir. Ki Aziz Yıldırım sadece bununla sınırla kalmadı. Kimsenin diyemediklerini dedi. Iki tarafında bu işte olduğunu belirtti. İlker başbuğa da selamı yolladı. İstediğiniz kadar kin kusun bu adama karşı ama çok seveni var işte.

uAburak89
13.Şubat.2014, 02:57
Aradı diye değil, süreçte genel olarak geçiştirme tavrı nedeniyle. Nihat Özdemir teşekkür ederken de tepki gelmedi. Ya işin açıkçası sürekli birilerini suçluyor da kim o birileri onu kendi biliyor mu acaba çok merak ediyorum.

Kendisi bugün yine örnek vermiş arabalı olanı, bir tane Fenerbahçe'li yok mu senin başkasının arabasında ne işin vardı diyebilecek?

CAS mahkeme kararına göre karar verdi diye biliyorum, ayrıca kendi değerlendirmeleri de olmuştur herhalde. Sadece fezlekeye göre ise saçma. Neredeyse 3 sene geçmiş yargılama olmuş, hala sadece fezlekeye bağlı kalmaları mantıksız.

Bu işin bir de TFF boyutu var, ceza alan yöneticileriniz, diğer takım futbolcuları da mı fezleke mağduru? Son soru, Aziz Yıldırım liderliğinde ki bu isimler sütten çıkma ak kaşık mıdır, tertemiz insanlar mıdır? Hatta bu ilk soru olmalı zira buna inanıyorsan tartışmak manasız olacak.

Kin falan kustuğumuz yok, daha önce de dedim spordan men edilmesi yeterli. Hapse girmiş girmemiş umrumda değil.

Redrum
13.Şubat.2014, 03:42
Ne zaman hapse girecek Aziz Yıldırım bilen var mı?

Sheriff
13.Şubat.2014, 05:00
Arkadaşlar dosya infaz edilmedi henüz
......................

sui generis
13.Şubat.2014, 15:17
Aradı diye değil, süreçte genel olarak geçiştirme tavrı nedeniyle. Nihat Özdemir teşekkür ederken de tepki gelmedi. Ya işin açıkçası sürekli birilerini suçluyor da kim o birileri onu kendi biliyor mu acaba çok merak ediyorum.

Kendisi bugün yine örnek vermiş arabalı olanı, bir tane Fenerbahçe'li yok mu senin başkasının arabasında ne işin vardı diyebilecek?

CAS mahkeme kararına göre karar verdi diye biliyorum, ayrıca kendi değerlendirmeleri de olmuştur herhalde. Sadece fezlekeye göre ise saçma. Neredeyse 3 sene geçmiş yargılama olmuş, hala sadece fezlekeye bağlı kalmaları mantıksız.

Bu işin bir de TFF boyutu var, ceza alan yöneticileriniz, diğer takım futbolcuları da mı fezleke mağduru? Son soru, Aziz Yıldırım liderliğinde ki bu isimler sütten çıkma ak kaşık mıdır, tertemiz insanlar mıdır? Hatta bu ilk soru olmalı zira buna inanıyorsan tartışmak manasız olacak.

Kin falan kustuğumuz yok, daha önce de dedim spordan men edilmesi yeterli. Hapse girmiş girmemiş umrumda değil.

Kesin olarak bilemez kimin yaptığını ama çok kuvvetli olarak bir kesimden şüphelenir. Ergenekon, Balyoz davalarında görevli hakim, savcılar bu davada da görevli olunca ve dosyayı ÖYM'ye sokma çabalarından dolayı kimlerin olduğu az çok belli oluyor. Tabii Şamil Tayyar'ın yargıyı verdik daha ne istiyorlar tarzındaki söylemi de taşları yerine oturtuyor.

Arabalı ile neyi kastettiğini bilmiyorum. Programın ortalarında kapattım ben. Ahmet Hakan çok yetersizdi, ne soracağını bilmiyordu.

İsviçredeki savunma günü savunmasını yapıp çıkanların hepsinin söylediği şey; adamlara anlatıyoruz anlatıyoruz, onların bize söylediği şey, polis niye yalan söylesin vs. Avukatların da şüphelilerin de hepsinin söylediği şey esas kaynak fezlekelerin olmasıydı. Hatta bir Uefa görevlisinin de karardan birkaç hafta sonra polis tutanakları bizim için en önemlisidir tarzı bir açıklaması vardı, tabii haber yalan değilse. Hem Fenerbahçe de Ebru Köksal'ın iddianame açıklandıktan sonra neden iddianameyi değil de polis fezlekesini yolladığını sormuştu.

TFF boyutunda karar veren kişiler bağımsız karar veremediler. Etik kurulu üyeleri ile aynı otelde kalmış bir Lütfi Arıboğan var. O yüzden o karara da güvenmiyorum ben.

Futbol dışındaki hayatlarında neler yaptıklarını bilmiyorum. Ama bu 2010-2011 olaylarında şike yapmadılar. Yapmışlarsa bile hala bunu ispat edebilen bir delil yok.

Tartışmanın manasının kalmaması, cemaatin ne işi olur dediğin anda oluştu zaten. ÖYM'lerdeki o kadar davada etkililerken bu davada bir şey yapmış olmamaları imkansız. Bu dediğim direkt onları suçlu buluyorum şeklinde anlaşılmasın. Balyoz, Ergenekon gibi davaları kim yaptıysa şike davasını da o yapmıştır, demek istediğim.

Ne zaman hapse girecek Aziz Yıldırım bilen var mı?

Dün programda başkan, karar düzeltmeye başvurduklarını söyledi. Karar düzeltmede red aldıktan sonra içeri girecek. İçeri girdikten sonra da Anayasa mahkemesine başvurulur ama bu çıkması için bir sebep olmaz.

uAburak89
13.Şubat.2014, 20:07
Arabalı olayını açıklayayım sadece, birisinin arabasına girip anahtarı kontağa sokup son anda vazgeçilirse bu hırsızlık olur mu diyerek kendini savunmaya çalıştı. Aykut Kocaman'ın radarlı ifadesi bundan daha mantıklıydı bir kere onu söyleyeyim, araba örneğine dönersek bunu şikeye uyarlamak zor, farklı şeyler. Hırsızlık denilmez tabii ki ama şike için bakarsak, şikeye teşebbüs denir ki zaten yasaya göre o da suç. Şikeci değil, şike teşebbüsçüsü dersek konu kapanacaksa bence sıkıntı yok. Her türlü suç nasıl olsa.

Diğerlerine cevap vermiyorum, zaten bunca zamandır tartışmakta ki amacım seni ya da başkasını ikna etmek değildi. Tartışarak çok şey öğrenildiğine inanıyorum zaten bu forumu takip etme amaçlarımdan birisi bu. Başından beri gözlemlediğim bir şey var, Fenerbahçe'liler asla meselenin esasını dikkate almıyorlar. Ya pek çok kişi bir araya gelip komplo kurmuş diyorlar ya da işi saha içine getiriyorlar. Aracılar, rakip takım oyuncuları, menajerlerden önce bu suçlanan insanların yaptığı konuşmalarda geçen hakem ayarlamalar/seçmeler, ligin fikstürünü belirlemeler, tahkim/pfdk bizde söylemleri, gazetelere yalan haber yaptırmalar, rakip kadroları öğrenmeler, bunların hepsi çok normal, sıradan şeyler demek ki sizin için. Fenerbahçe kazansın, şampiyon olsun da nasıl olursa olsun mantığıdır bu bana göre. Bu sebeple artık tartışmama kararı aldım bu konuda.

Aynı durum bize olsa, oturup önce bir okurdum etraflıca. Zaten bizim üyeler mahkemeden önce sorardı hesabını ya bunun, orası da ayrı konu. İçeriğe bakmadan, bu tapeler nasıl elde edildi, izin var mıydı yok muydu, mahkemenin türü, savcının, hakimin takımı gibi kıstaslar öncelikli sizin için. Bütün konuşmaları inceleyen ve irdeleyen pek fazla Fenerbahçe'li yok. Katiller de önce ben suçsuzum diyor genel olarak, suçlu olduğunu direk kabul edeni görmek pek mümkün değil.

Bir sürü isim yazılıyor, komplo teorileri dalında oscar verilecek yakında neredeyse. Bunları diyenler Lütfi Arıboğan, Ebru Köksal da diyor sıklıkla. Amaçlarını ulaştılar ve Galatasaray'a gittiler diyorlar. Şekip Mosturoğlu sanayiden mi geldi Fenerbahçe'ye arkadaş, tahkim/pfdk bizde konuşmasının kahramanlarından olan Şekip Mosturoğlu TFF'den transfer edilirken normal oluyor, dün canlı yayına da çıkan Aytöre, TFF Şike konusunda karar verdiği dönemin Tahkim kurulu üyesi, onun da şimdi yönetici olması normal oluyor, bize geldi mi komplo. :)

Sahada futbolcular mücadele diyenlere hak veriyorum en başından beri, izledik maçları, zaten kimse onları da suçlamadı ama olayın etrafında dolanmak için mağdur edebiyatı yapılırken kullanılan argümanlardan biriydi bu saha içi mevzusu. Futbolcuların haberi yoktu belki ama dönemin teknik direktörünün bunlardan habersiz olduğuna inananları da anlamıyorum. Üstelik radara biz yakalandık diye kendisi söyleyen, rakiplerin kadrolarını yöneticisinden öğrenen teknik adam.

Bu olay ilk çıktığından helikopter ihalesi ile Aziz Yıldırım bitiriliyordu, sonra Fenerbahçe'yi ele geçirmek için dediler, sonra bitirmek için oldu. Bana göre spor etiğinden ve ahlakından yoksun, şikeye meyilli, şike sempatizanı olan bu kişiler, size göre masum. Hükümeti, cemaati, TFF'si, Uefa'sı, Cas'ı hepsi suçlu, hepsi Fenerbahçe düşmanı. Bizi düşürün diye yalvarılmasına rağmen Fenerbahçe'yi bitirme amacı güden TFF düşüremedi, bir puan bile silmeden şampiyonluğu tescilledi. :)

Bu insanların hapse girecek olması bir direk bir de dolaylı sebeple umrumda. Spordan men edilecekler, bu direk olan sebep. Diğeri de Fenerbahçe başkansız kalacak, seçim falan derken kaotik bir ortam oluşabilir, şampiyonluk için avantaj demek bu. Tabii kenetlenme ile tam tersi de olabilir.

İşin Avrupa kısmında olması gereken biraz tuhaf bir şekilde olsa da gerçekleşti zaten. Ligde olması gereken olmadı, bazı Trabzonspor'lular henüz bitmedi bu iş diyor ama benim beklentim yok şahsen. Meşhur Uefa'nın sopası adlı geyik gerçek olsa bile bu kadar ne adaletli olur şüpheliyim. Üzerinden bu kadar süre geçtikten sonra söz konusu takımlara küme düşme ve puan silme demek o sene ligden düşen takımın bile hak iddia etmesi demek. Bunun olacağını sanmıyorum.

Son olarak Aziz Yıldırım konusu. Kendisine kinim falan yok, çoğu açıklaması ile güldürdü beni bunca zamandır sağolsun. 16 senedir başkan, ekonomik gücü çok yüksek olan Fenerbahçe takımı 5 defa şampiyon olurken ki sonuncusu tartışmalı, söz konusu dönem de ekonomik krizlerle boğuşan Galatasaray 7 kez şampiyon oldu. Fenerbahçe ŞL'de 1 kere çeyrek final, Uefa'da 1 kere yarı final oynarken, Galatasaray ŞL'de 2 kere çeyrek final, Uefa Kupası ve Süper Kupa kazanmış durumda. Elindeki gücü hiç de verimli kullanamamış, 3-4 defa istifa edip geri gelmiş bir isim Aziz Yıldırım. Vizyon sahibi, çok daha etkili bir başkanla Fenerbahçe belki de farkı atmış gitmişti şu anda. O yüzden bir yanım üzülüyor başkanlığının düşecek olmasına.

Ben ona bir komplo kurulduğuna inanmadığım gibi, onun memleketi kurtaracağına falan da inanmıyorum. Bacağının 6 cm kısa olduğunu iddia ederek askere gitmeyen haliyle mıntıka temizliği yapmamış bir adama kalmadı zaten memleketi kurtarmak.

Ekleme: Yolsuzluk var ama şike yok diyenlere sevgiler, saygılar. :)

furkan58
13.Şubat.2014, 20:18
Yahu neyi tartışıyorsunuz adam sorulan tüm sorulara cevap verdi herşeyide açıkladı işte. Açık açık operasyon olduğunuda söyledi biz 3 senedir diyoruz kimseye inandıramıyoruz. Davada ki ikilemleri , savcının açıklarını hepsini döktüler ortaya. CAS'ın neden çekildiğini UEFA'nın neden ceza verdiğini herşeyi söyledi. Ayrıca kulübün söylediği şey yeniden yargılama değil adil yargılama. Arada fark var.

Gncl1905
13.Şubat.2014, 20:44
Daha önce de dediğim gibi Aziz Yıldırım ile Recep Tayyip Erdoğan arasında pek fark yok. Ne yaparlarsa yapsınlar destekleyen olacak bu adamları. Burada ne yazarsanız yazın Aziz Yıldırım bir kesim tarafından her zaman suçsuzdur ve suçsuz kalacaktır. Dolayısıyla pek tartışmanın anlamı yok bence.

Benim isteğim artık sürecin bitmesi. Nasıl biter bilmem ama bu saatten sonra hiçbir şekilde adil bir bitiş olmayacak zaten. İkide bir; Aziz Yıldırım şunları dedi, UEFA ceza verdi verecek vs. vs. gibi haberler görmek ya da Aziz Yıldırım'ın Sivasspor başkanı ile yediği yemeğin şikeye bağlanması, hakem maçta hatalar yapınca kasıtlı yapıyor denmesi gibi artık buluttan nem kapılmasından bıktım. Futboldan çok futbol dışı şeyler konuşuyoruz kaç yıldır, yeter artık :)

Bordo61Mavi
13.Şubat.2014, 21:01
Operasyonu cemaat yapti
Yok yok
Hukumet yapti
Yok la onlarda degil
Gladyo olabilir bak

Kesin Iskender Buyuk yapti

Cemaat iyi, Basbakan iyi, Iskender kotu

sui generis
13.Şubat.2014, 21:07
@uAburak89

Genel olarak hep aynı şeyler üzerinde tartışıyoruz. O yüzden o yazdıkların hakkındaki düşüncelerimi az çok biliyorsun zaten. Tekrar tekrar yazmak artık zor geliyor bana :)

Sadece şu araba olayına değineyim. Eğer böyle bir şey kullandıysa başkan saçmalamış. Hırsızın çalmasa da arabaya binmesi de suçtur. Teşebbüs aşamasında kalmıştır. Teşebbüsün de cezası vardır. Zaten başkanın kendisini tam savunamamasını kabul ediyorum ben de. İfade edemiyor pek kendini ama avukatları için aynı şeyleri söylemek mümkün değil.

Bir de şike için teşebbüs konusunda farklı bir düzenleme varmış gibi bir algı oluştu. Aslında her suçun teşebbüsü de suçtur, şikeye özel bir durum değil bu. Ancak; yapılan eylemin teşebbüs mü olduğunu yoksa hazırlık işlemi mi olduğunu ayırt etmek gerekiyor. Eğer bahsedilen suç için fiili harekete başlanmışsa burada teşebbüse girmiştir. Ancak ondan öncesi hazırlık aşaması oluyor. Bu farkı ayırt etmek biraz yorum işi aslında, yani hakime bağlı biraz da.

Yoksa telefonda bir kulüp başkanı ve yöneticisi şu maçı alalım da rahatlayalım şeklinde konuşması teşebbüs değildir, hazırlık işlemidir. Teşebbüs için fiili bir şeylerin yapılması şart.

@Gncl1905

Zaman zaman ben de Aziz Yıldırım'ı başbakana benzetiyorum. Genelde bu 'bırak da git' dediğim zamanlarda oluyor. Ama Aziz Yıldırım'ın da böyle gitmesini içime sindiremiyorum tabii.

Universal
14.Şubat.2014, 19:15
Bu süreçte şunu anladım eğer şike yapılıyorsa suçlu kesinlikle yönetim olmalıdır. Çünkü; o kişiler milyonlarca kişinin üzülmesine sebep oluyorlar. En çok kendi taraftarının hakkını yiyorlar. O nedenle kulüp yerine kişilere ceza gelmeli. Tabii ki kulüpte nasibini alacak.

Ama Fenerbahçe'nin yaşadığı süreç tek taraftartır. Fenerbahçe satın aldıysa kimi aldı onlar neden UEFA'dan hala ceza almıyorlar? Fenerbahçe teklif edipte red yemedi ki iddialara göre Fenerbahçe satın aldı denildi satın alınanlara neden ceza yok?

TAPE kayıtları filan umrumda değil. Somut delil lazım. Haydi arkadaş bir futbolcunun hakemin para aldığı görüntü nerede? Banka hesabı nerede? Bu kadar kişi yargılandı hiç kimsenin hesabında bir usulsüzlük görülmedi. Bu kadar parayı sırt çantası ile taşıyı evinde yastığının altında mı tutuyorlar?

Fenerbahçe bir incelemeden geçti ve maddi olarak kusur bulunmadı. Herşey kaydına uygundu. Bir kişi bir takım kazansın diye neden cebinden para ödesin bu kadar mı mantıksızsınız. O parayla gider iki futbolcu alır zaten o kişi şampiyonluğu getirir en doğal yoldan.

Ama şu gerçek Aziz Yıldırım bu 1 milyon üye projesini yapacak sonra Fenerbahçe vicdanında gerçek başkan kimi istiyorlar görecek ve ardından bırakacak. Kim yönetir bilmem; ama Fenerbahçe bu saatten sonra ne o kupayı verir ne alabilirler ne de UEFA cezayı kaldırır.

sarianet
14.Şubat.2014, 19:41

bu soruya somut ve net cevap verildiğinde kimsenin kafasında soru işareti kalmayacak...

Walter Sakana
14.Şubat.2014, 20:14
bu soruya somut ve net cevap verildiğinde kimsenin kafasında soru işareti kalmayacak...

http://forum.turksportal.net/vb/showpost.php?p=2597458&postcount=13982
http://forum.turksportal.net/vb/showpost.php?p=2597459&postcount=13983

Şike yapıldı denilen maçlar var bir de şike teşebbüsünde bulunuldu ama başarılı olunamadı denilen.

Karşı takımlarda şike teklifini kabul etmeyen veya kabul ettiğine dair delil bulunamayan oyuncular var (Sercan Yıldırım, Murat Şahin, Turgut Doğan Şahin, Uğur Uçar, Sezer Öztürk, Emanuel Emenike). Bunlar bu yüzden ceza almadılar.

ceza alanlar:

Bülent Uygun, teşvikten 11 ay hapis
Bülent İşçen şike ve teşvikten 2 yıl 4 ay hapis
Ali Kıratlı şikeden 1 yıl 10 ay hapis
Vederson teşvikten 5 ay hapis
Ali (Aleaddin) Yıldırım 1 yıl 1 ay hapis
İbrahim Akın, teşvikten 1 yıl 6 ay
İlhan Ekşioğlu, şike ve teşvikten 3 yıl 1 ay hapis, 900 bin lira adli para
Mecnun Otyakmaz örgüt üyeliğinden 10 ay hapis, Sivas-Fenerbahçe maçından dolayı da 1 yıl 6 ay hapis
Şekip Mosturoğlu, örgüt üyeliğinden 1 yıl 3 ay ertelemeli hapis, şike ve teşvikten 1 yıl 10 ay hapis
Mehmet Yıldız 1 yıl 3 ay hapis
Sami Dinç 1 yıl 14 ay hapis
Samet Güzel 2 yıl 2 ay hapis
Serdal Adalı 1 yıl 3 ay hapis
Tamer Yelkovan 1 yıl 3 ay
Ümit Karan 7 ay
Yavuz Ağırgöl şikeden 1 yıl 8 ay ertelemeli hapis
Yusuf Turanlı örgütten ertelemeli 1 yıl 3 ay, şikeden 1 yıl 18 ay hapis
Tayfur Havutçu 1 yıl 3 ay hapis cezalarına çarptırıldı.
İskender Alın:1 yıl, 15 gün, 83 bin 320 lira adli para cezası. Suç: Şike (Trabzonspor-İstanbul Belediye, Beşiktaş-İstanbul Belediye)
Korcan Çelikay: 1 yıl, 3 ay, 100 bin lira adli para cezası. Suç: Şike (Sivasspor-Fenerbahçe, 22 Mayıs 2011)

Bunlar dışında Serdar Kulbilge gibi cezasını tamamlayanlar da var. Ayrıca Emenike'nin dosyası ayrıldı.

Bunların hepsi Fenerbahçe yöneticisi mi? Karşı takımlardan da bir çok kişi ceza almamış mı? Ben mi okuduklarımı yanlış yorumluyorum acaba...

furkan58
14.Şubat.2014, 20:23
Operasyonu cemaat yapti
Yok yok
Hukumet yapti
Yok la onlarda degil
Gladyo olabilir bak

Kesin Iskender Buyuk yapti

Cemaat iyi, Basbakan iyi, Iskender kotu

Orda cemaat biz yapmadık diyor dedi. Hukumet biz yapmadık diyor dedi o zaman kim yaptı Gladyo mu yaptı bize bunu dedi. Ya dinlediğinizi anlamada sıkıntı var yada dinlemediniz.

Walter Sakana
14.Şubat.2014, 20:23
Burada ayırt edilmesi gereken nokta mahkeme örgütü yargılıyor. Örgütü ve örgütün faaliyetlerini yürütmesine yardımcı olan kişileri. Mahkeme kulüpleri yargılamıyor ve kulüplere ceza vermiyor bu yüzden. Kulüplere ve kişilere "spordan veya organizasyonlardan men" gibi sportif cezaları TFF ile Uefa veriyor. Mahkeme ise hapis ve/veya para cezası veriyor.

Fenerbahçe'yi men eden TFF ile Uefa. Beşiktaş'ı men eden Uefa. Bunların mahkemeyle hiçbir ilgisi yok. Oyunculara sizin beklediğiniz men cezalarını vermesi gereken de TFF. Fakat TFF'in 2011'den bu yana takındığı tavır ortada.

Bordo61Mavi
15.Şubat.2014, 01:27
Orda cemaat biz yapmadık diyor dedi. Hukumet biz yapmadık diyor dedi o zaman kim yaptı Gladyo mu yaptı bize bunu dedi. Ya dinlediğinizi anlamada sıkıntı var yada dinlemediniz.

Bence senin sikintin var :)

Aziz Yildirim haric herkes birseyler yapmis.

Diyelimki bu bir komplo, cemaatin/hukumetin/GLADYO'nun( :D ) bu isi biz kurduk demesinimi bekliyor Yildirim.

Gladyo desekki bizde yapmadik, sonrasi MOSSAD olur heralde

ForsakeN
15.Şubat.2014, 02:01
Bence senin sikintin var :)

Aziz Yildirim haric herkes birseyler yapmis.

Diyelimki bu bir komplo, cemaatin/hukumetin/GLADYO'nun( :D ) bu isi biz kurduk demesinimi bekliyor Yildirim.

Gladyo desekki bizde yapmadik, sonrasi MOSSAD olur heralde

Gladyo'yu dalga geçmek için kullanmış Aziz Yıldırım. Anlamayarak, inatla direterek komik duruma düşmüşsünüz

Bordo61Mavi
15.Şubat.2014, 05:44
Gladyo'yu dalga geçmek için kullanmış Aziz Yıldırım. Anlamayarak, inatla direterek komik duruma düşmüşsünüz

Aziz Y Turkiye ile dalga geciyor , bizimde onla dalga gecmemiz komik duruma dusurmez bizi.

Sekopej
15.Şubat.2014, 11:30
Hadi Galatasaraylılar neyse de, açıkça adil yargılamanın olmadığının görüldüğü davada benzer sayılabilecek ifadeler Trabzonspor için hiç gündeme gelmezken, altı deşilmezken Fenerbahçe için didik didik eşilmesi, Trabzonspor taraftarlarını asıl komik duruma düşürüyor.

Hep denir ya iyi okumadınız tapeleri, işinize gelmiyor vs vs, Trabzonspor ile alakalı tapelerin de iyi okunmadığı ortada. Yoksa ortaya çıkıp kupamızı verin diye ağlamazlar.

Tapeler doğrudur yanlıştır üzerine atılmış bir mesaj değildir, benzer türden konuşmalar Fenerbahçe için yaftalanmak adına yeterliyken diğer takımlar için gündeme bile gelmemesi üzerinedir. Yoksa Trabzonspor ile alakalı tapeler de elbette usulsüz elde edilmiş, orası burası montajlanmış olabilir ama bunu en azından göstermelik de olsa, mahkemede hakim dikkate alıp en azından bunlarla alakalı soruların cevapsız bırakılmamasını sağlardı.

Yine de birlik beraberlikten ödün vermeyen, herkesin dağılıp parçalanmasını beklediği süreci birlik olarak atlatan büyük taraftara da helal olsun. Kolay değildi ve zor olanı başardılar, başarmaya da devam ediyorlar.

Şimdi ligdeki duruma bakıyorum,

Sivasspor'un avrupaya gitme ihtimali var,
Karabük'ün avrupaya gitme ihtimali var,
Kasımpaşa'nın avrupaya gitme ihtimali var,
Kupadan dolayı Bursa'nın avrupaya gitme ihtimali var,

Fenerbahçe ve Beşiktaş'ı avrupadan men eden UEFA, men ederken karşı taraf olarak kimleri gördü ve bu takımlarla ilgili avrupa kupalarına katılamama yasağı ne zaman verilecek onu merak ediyorum şimdi? Yine sezon bitip yeni sezonun başlamasını mı bekleyecekler acaba?

Nedvedmania
15.Şubat.2014, 18:15

E madem Aziz Yıldırım dediğiniz gibi tüm başkanlardan daha cesur, o zaman neden bu operasyonun kimin düzenlediğini cesurca söyleyemiyor ? Ahmet H. Soruyu net bi şekilde sordu "Bu operasyonu kimin düzenlediğini düşünüyorsunuz" bu sorunun cevabı "X düzenledi" dir. "X diyorki biz düzenlemedik, Y diyorki biz düzenlemedik" değildir. Adam sana kim ne dedi diye mi sordu orda ? Yayın boyunca verdiği bütün cevaplar kaçamak cevaplardı.

Ben zaten net cevap vermesini beklemiyordum. Çünkü Aziz Yıldırım zeki biri.

sui generis
15.Şubat.2014, 18:18
Ya Cihan adam, bence cemaat yaptı dedi, daha ne yahu ? Adamın laflarını başka yerlere çekiyorsunuz.

EK: bence hiçbiriniz tam dinlememişsiniz.

Adamın kaçamak cevap verdiği tek bir soru bile yok.

Nedvedmania
15.Şubat.2014, 18:23
Bence Cemaat yaptıyı bile net bi şekilde diyemedi ki. Onu dedikten sonra bile sonuna neler eklediğini hatırla. "O zaman diliminde cemaate yakın diye bildiğimiz kişiler düzenledi. Bize cemaate yakınlar dediler" gibi bişeyler sıraladı bir sürü. Yani "Benim bi bilgim yok, bize öyle dediler" imajı vermeye çalıştı.

sui generis
15.Şubat.2014, 18:31
* Bu operasyonu yapanların kim olduğu belli isimlerini anmayalım. Ben hapishanedeyken bir grubun Fenerbahçe'yi ele geçirmeye çalıştığını söyledim. Bu cemaatti. Korkmadan çekinmeden ilk defa ben Silivri'de memleket elden gidiyor bu şike davası değil. Siyasi dedim.

* Cemaatten birileri yukarılarda bişey yok ama aşağılarda olabilir dedi. Hükümet kanadından da bize geldiler. Cemaatçilere sorduk kimden bunlar diye 'bizden değil' dediler. Ben hapisten çıkınca hükümete yakın birileri bize geldi 'bunu biz yapmadık' dedik. Ozaman bu bir Gladyo operasyonu dedim.

* Ben o zaman bu operasyonu yapanların cemaatçi olduklarını söylüyordum ama yine de cemaat diyorum. Ankaraya geldiğimde merak ediyorum 5. Daire kime bağlı, sayın Başbakan diyor ki kararın şu şekilde olması manidar dedi.

* O taraf biz yapmadık diyo bu taraf biz yapmadık diyo. Wall Street Journal'a verdiğim röportajda cemaat açıklamam yanlış anlaşıldı sadece.

* Ben ne cemaatin ne hükümetin operasyonu diyorum. 12 yıldır bu hükümet devam ediyor mu? Ak Parti hükümeti yüzde elli ile gelmiş halk destek veriyo muhatabımız hükümet. Konu ortada, iki tarafta kabul etmiyor. Genel kurul üyeleri ve taraftarların Fenerbahçeyi ligden düşürme düşüncesi oldu. Bu olaydan alnımızın akıyla çıkacağız

Adam diyor ki kısaca; bu operasyon baş mimarı cemaattir ama hükümet de destekçi olmuştur. Valla artık şaşırıyorum, adam daha ne desin :D

Walter Sakana
15.Şubat.2014, 18:42
Peki ben de şöyle sorayım;

Serdal Adalı:1 yıl, 3 ay, 250 bin lira adli para cezası aldı. Suç: Şike (Beşiktaş-İstanbul Belediye, Ziraat Türkiye Kupası finali, 11 Mayıs 2011)

Tayfur Havutçu:1 yıl, 3 ay, 100 bin lira adli para cezası aldı. Suç: Şike (Beşiktaş-İstanbul Belediye, Ziraat Türkiye Kupası finali, 11 Mayıs 2011)

Beşiktaş Avrupa kupalarından 1 yıl men edidi.

Not: Yargıtay, eski Beşiktaş yöneticisi Serdal Adalı ile eski Beşiktaş teknik direktörü Tayfur Havutçu hakkındaki hükmü onarken, değişen yasa nedeniyle ceza miktarının yeniden hesaplanması için yerel mahkemeye gönderdi.

Olgun Peker:10 yıl, 6 ay, 20 gün. Suç: Örgüt kurmak ve yönetmek

Diyarbakırspor-Giresunspor maçında şike yapıldığına karar verildi.

Madem bu Fenerbahçe'ye ve Aziz Yıldırım'a yapılan bir operasyondu, madem Trabzonspor ile ilgili iddialar bu yüzden değerlendirilmedi; o zaman neden Beşiktaş eski teknik direktörü ile yöneticisi ve Beşiktaş da ceza aldı? Neden Olgun Peker ve Giresunspor da ceza aldı?

sui generis
15.Şubat.2014, 18:51
Serdar Adalı ile Aziz Yıldırım birlikte iş yapıyorlar. Beraber ihaleye giriyorlar.

Olgun Peker aracılığı ile Aziz Yıldırım dinlemeye takıldı deniyor. Yoksa Aziz Yıldırım'ı dinlemek için bir sebepleri yoktu. Yani Olgun Peker olmasa Aziz Yıldırım dinlenemeyecekti.

Bunlar sadece basit öngörüler. Belki onlarla da alıp veremedikleri bir şeyler vardır, bilmiyorum. Ama seçimden önce Trabzonspor asbaşkanın Ak parti mitinginden önce Trabzonsporlular arasında hükümete karşı bir kargaşa çıkarmaya çalıştıkları da tapelerde var. Ama es geçildi bunların hepsi. Tabii bir de ortadan kaybolan tapeler var.

Universal
16.Şubat.2014, 16:53
Şike var deseniz ne olacak binlerce kişi şuan Cadde'de olmayanların da kalbi orada... Kısaca Fenerbahçe kendi içinde tertemiz bir şekilde yoluna devam ediyor.

Bu arada Ali İsmail Korkmaz Fenerbahçe Yıkılmaz.

Nedvedmania
16.Şubat.2014, 17:18
Fenerbahçenin kendi içinde kendini temiz sayılması önemli mi ki ?

Düşünki (Gerçi zaten öyle) bütün dünya Fenerbahçe'yi şikeci olarak ilan etti. Hatta 10-20 yıl men aldı, alt liglere düşürüldü. Bu durumda Fenerbahçe kendi arasında kendini suçsuz ilan etse çok da önemli değil yani. Bu hapisteki bi adamın "Ben masum olduğumu düşünüyorum bu bana yeter" demesi gibi birşey.

Universal
16.Şubat.2014, 17:48
Fenerbahçenin kendi içinde kendini temiz sayılması önemli mi ki ?

Düşünki (Gerçi zaten öyle) bütün dünya Fenerbahçe'yi şikeci olarak ilan etti. Hatta 10-20 yıl men aldı, alt liglere düşürüldü. Bu durumda Fenerbahçe kendi arasında kendini suçsuz ilan etse çok da önemli değil yani. Bu hapisteki bi adamın "Ben masum olduğumu düşünüyorum bu bana yeter" demesi gibi birşey.

Juve düşürüldü, aklandılar çatır çatır tazminatları kazanıyorlar. Kupasını istiyorlar vermiyorlar. Onlar ne yapıyor sen mi bana kupamı veriyorsun al sana o zaman lig şampiyonluğu diyip Inter'e Milan'a selamını iletiyor.

Fenerbahçe'yi düşürsen ne olacak Avrupa'ya göndermesen ne olacak. Son 5 yılda 1 kere gittik yarı final oynadık babalar gibi. İki yıl sonra bir daha gideriz bir daha oynarız.

Yürekleri yeterse düşürsünler 3 sene sonra gelir o kupayı gene alırız. Ama hiçbir Fenerbahçe'li buna inanmayacak. Bunun sebebi şuan yaşanan siyasi süreçtir. Yoksa normal mahkemelerde gerçek para sayma görüntüleri ile bunlar kanıtlansa zaten en başta ben duruma isyan ederim.

Adalet'i sağlamak bin sevaptan daha yücedir.

Nedvedmania
16.Şubat.2014, 17:54
O olayla bunun ne alakası var :) Juventus mahkeme tarafından ve dünya tarafından artık temiz bir takım. Ama şuan Fenerin aldığı cezalar ve dünya gözündeki yeri belli.

İnşallah aklanırsınız siz de temizlenirsiniz ama madem bu operasyon şike operasyonu değil, o zaman aklanmayı da beklemeyin. Anca hükümet değişecek deee yeni gelen hükümet aklayacak.

Sekopej
16.Şubat.2014, 18:07
Juventus kaç sene sonra aklandı? Bugün yapılanların hesabı elbet bir gün sorulacak, elbet bir gün Yüce Divan kurulacak ve tüm sorumlular yargılnacak, bu şike davasına mahsus değil, tüm yaşananlarla alakalı.

Hafta içerisinde bu yolsuzluk operasyonuyla alakalı bazı tahliyeler oldu, gerekçeler arasında da sedece dinleme kayıtları delil olamaz diye bir şey geçiyor, bu dava komple sadece dinleme kayıtlarına dayalı, üstelik de kayıtların orjinal seslerinin dinlenmesine bir türlü izin vermeyen mahkemenin yürüttüğü bir dava oldu, yeniden ve yeniden adil yargılama olmadığı şeklinde şeyleri yazmayacağım.

Bırakın hukuk fakültesi mezunu olmayı, herhangi bir bölümde hukuk dersi almış birisi bile, eğer tarafsız bakabiliyorsa, polis operasyonundan açıklanan Yargıtay kararına kadar, tonlarca usulsüzlüğün yapıldığını ve bunların çoğunun bozma sebebi olduğunu bilir. Kılıfına uydurulanları çıkarsan bile kılıfa uymayan usulsüzlüklerden de bahsediliyor. İşte isyan noktası burada, ilk günden beri suçlu yaftası vurulup, sonucu ilk günden belli olan davada kimse beni ikna edemez, çıkar yaparsın adil yargılama, o zaman acaba yapmışlar mı diye düşünürüm ortaya çıkanlarla ama şimdi asla.

Ha UEFA ve CAS mı? Onların kendilerinin yürüttüğü bir soruşturma var mı yoksa temelini dayandırdıkları bilgiler buradan mı gitti? Önce ceza davasında adil yargılanma olsun, sonra bu kurumların verdiği kararlara gelinir. Anayasa mahkemesi de reddederse zaten Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne gidilecek, orası da adil yargılama yapılmıştır derse eğer o zaman ülke olarak geldiğimiz demokrasi seviyesiyle gurur duyalım ve bizi bu seviyeye taşıyan ülkeyi yönetenleri %80 oyla yeniden başımıza seçelim, kimse ortada dönen oyunu görmüyorsa demek ki ülkede her şey sorunsuz tıkır tıkır işliyor, ne güzel memleket...

sui generis
16.Şubat.2014, 19:12
Aziz Yıldırım'ı aklayan sadece Fenerbahçeliler değil, Galatasaraylısı da Beşktaşlısı da Karşıyakalısı da ordaydı. Muazzam bir ortam vardı, yok böyle bir kalabalık. Hayretler içinde kaldım o kalabalığı görünce.

İşin özü; parti kursana Aziz Yıldırım :)

byariff
16.Şubat.2014, 19:14
Aziz Yıldırım'ı aklayan sadece Fenerbahçeliler değil, Galatasaraylısı da Beşktaşlısı da Karşıyakalısı da ordaydı. Muazzam bir ortam vardı, yok böyle bir kalabalık. Hayretler içinde kaldım o kalabalığı görünce.

zor birsey degil gs storeden veya kartal yuvasindan galatasaray , besiktas formasi alip uzerine giymek.

sui generis
16.Şubat.2014, 19:18
Adamlar aile boyu gelmiş. Hepsinin üzerinde Galatasaray forması var. Sence bir aile topluca gidip böyle bir işe girişir mi ? Bırak Allah aşkına neyi tartışıyoruz, siz öyle kabul edin :)

Redrum
16.Şubat.2014, 19:19

Çok sevindim bu bakış açına. Umarım herkes senin gibi düşünüyordur da Aziz Yıldırım bir 10-20 sene daha Fenerbahçe'de başkanlık yapar :)

sui generis
16.Şubat.2014, 19:28
Aziz Yıldırım'ın aklanması meselesiyle ya da siyasete girmesiyle Fenerbahçe'ye başkanlığının devam etmesi arasında ne bağlantı var ? Oradaki kime sorsan büyük çoğunluk başkanlığı bıraksın ister ama aynı kişiler bu adamın şike yapmadığına inanıyor ve siyasete girmesini destekliyor.

Sekopej
16.Şubat.2014, 19:32
Çok sevindim bu bakış açına. Umarım herkes senin gibi düşünüyordur da Aziz Yıldırım bir 10-20 sene daha Fenerbahçe'de başkanlık yapar :)

Olay Aziz Yıldırım'ın Fenerbahçe'de başkan olup olmamasını aştı, 1 aya kalmaz zaten içeri girecek ve başkanlığı düşecek ama burada bir adamın duruşu önemli. En başından beri bu iş şike değil diyordu adam hala da öyle diyor.

Bakıyorsun, 1 sene 2 sene önce kol kola olanlar, birbirinin arkasını kollayıp birlikte milletin ocağına incir ağacı dikenler şimdi kavgalı olmuş, o dönemlerde bu taraflara hakaretler saydıranlar, şimdi kendi menfaatleri için cemaatten çok cemaatçi olmuş durumda. Cemaate neredeyse terör örgütü diyecek olanlar şimdi gündemi cemaatin gazetelerinden, kanallarından takip ediyorlar.

Olayın artık taraftarlık boyutundan uzaklaştığını görmek gerekir. Ha Aziz Yıldırım bir rüzgarı arkasına aldı, belki de tüm suçlu o ve bu rüzgarı kullanıyor diyenler de olabilir, doğru da olabilir ama sonuçta bu adam bir şekilde mesajını bir yerlere gönderiyor. Hükümetle inatlaşmayıp en azından yeniden yargılanma için bu davanın kapsam dışında kalmamasını sağlarken bir taraftan da attığı sloganlarla, Ali İsmail'in ailesine yaptıklarıyla vs vs şekilde onlara mesaj veriyor.

Şu anda ki isyan, şike yapılıp yapılmaması değil, memleket elden gidiyor isyanı. Memleket elden gidiyor diyen adam bu davanın da kumpas olduğunu söylemesi gerekir, demeyen insana zaten laf yok, o başını gömmüştür kuma olanı biteni görmüyordur. Bir de memleket elden gidiyor deyip de şike davası yüzde yüz haklıdır diyenler var ki, onlara ben diyecek laf bulamıyorum, lugatımda yok o kelamlar.

europeanconquer
16.Şubat.2014, 19:36
http://img827.imageshack.us/img827/5043/87e2.png

Ne güzel hak arıyorsunuz...

sui generis
16.Şubat.2014, 19:40
Bu resimde olanı desteklemiyorum da bunun olması çok normal. Orada kaç bin kişi var ve Galatasaraylılar gelmesin, istemiyoruz diyenler de vardı bu kişilerin arasında. Kaç defa Galatasaray aleyhine küfür edilmeye başlandı ama bir şekilde susturuldu. O kadar Fenerbahçelinin olduğu yerde Galatasaray aleyhine bir şeyler hep olur, bunu engellemek imkansız. Bazen maçlarda bile Galatasaray'a edilen küfürler Fenerbahçe tezahüratının önüne geçiyor. Çok saçma ama oluyor işte. Eminim aynı şey Galatasaray camiasında da oluyordur.

mpaker66
16.Şubat.2014, 19:45
Bu resimde olanı desteklemiyorum da bunun olması çok normal. Orada kaç bin kişi var ve Galatasaraylılar gelmesin, istemiyoruz diyenler de vardı bu kişilerin arasında. Kaç defa Galatasaray aleyhine küfür edilmeye başlandı ama bir şekilde susturuldu. O kadar Fenerbahçelinin olduğu yerde Galatasaray aleyhine bir şeyler hep olur, bunu engellemek imkansız. Bazen maçlarda bile Galatasaray'a edilen küfürler Fenerbahçe tezahüratının önüne geçiyor. Çok saçma ama oluyor işte. Eminim aynı şey Galatasaray camiasında da oluyordur.

Aynı şey GS camiasında olmuyor çünkü biz şike yapmadık diye sokaklara çıkmıyoruz. Öyle bi durumumuz yok.

europeanconquer
16.Şubat.2014, 19:45
Olay küfür değil zaten.Genelleme de yapmıyorum.Adalet aramak için sokaklara dökülüp,ortada kimse yokken iş yerine,bir taraftar mağazasına rakip takım stickerları yapıştırmak hangi mantıkla yapılıyor ? Yiyorsa gitsinler Adalet sarayının oraya yapıştırmaya kalksınlar,sonuçta adaleti size orası verecek,GS Store değil.

sui generis
16.Şubat.2014, 19:49
@mpaker66

Stattaki küfür için onu demiştim.

@europeanconquer

Aynı şeyi söyleyeceğim maalesef; O kadar Fenerbahçelinin olduğu yerde Galatasaraya ait bir yerin zarar görmeme ihtimali yok, grup ne kadar iyi niyetli olursa olsun.

Sheriff
16.Şubat.2014, 19:52
Olay küfür değil zaten.Genelleme de yapmıyorum.Adalet aramak için sokaklara dökülüp,ortada kimse yokken iş yerine,bir taraftar mağazasına rakip takım stickerları yapıştırmak hangi mantıkla yapılıyor ? Yiyorsa gitsinler Adalet sarayının oraya yapıştırmaya kalksınlar,sonuçta adaleti size orası verecek,GS Store değil.
Çok duyarlı bir taraftarmışsın, tebrik ediyorum seni ;;)

Arkadaşlar orda binlerce Fenerbahçe'li var, oraya sticker yapıştırılması büyütülecek birşey değil.

Sekopej
16.Şubat.2014, 19:52

Fiziksel bir zarar verildiyse bu kabul edilecek bir şey değil, her yerde mobese var, şikayetçi olur mekan sahipleri inşallah ve gereken adalet sağlanır.

Yapıştırmalarının ise bence sakıncası yok, muhtemelen çoğu yere yapıştırmışlardır ki bu taraftar polistan jop da yedi, su da yedi, biber gazı da yedi, adalet sarayı önünde, mahkemeler önünde...

europeanconquer
16.Şubat.2014, 19:56
Size normal gelebilir,ben yapmıyorsam,eleştiririm,buna hakkım var.Yapıştırmasınlar da demiyorum ama yanlış yere yapıştırmışlar.

Store'u korumaya çalışan Fenerbahçeliler'i de gördüm,Allah razı olsun onlardan,olması gerektiği gibi davranmışlar ancak bir yere kadar.Önleyememişler yinede;

https://pbs.twimg.com/media/BgmZdQPIYAANn8U.jpg

Amblemlerin olduğu yerler kırılmış ''G'' yazısı da indirilmiş herhalde.

Önder HOCA
16.Şubat.2014, 19:59
geçen sene ve ondan önceki sene duvarları defter niyetine kullanan futbolcuların yaptığı normalse buda normaldir

Redrum
16.Şubat.2014, 20:00
Olay Aziz Yıldırım'ın Fenerbahçe'de başkan olup olmamasını aştı, 1 aya kalmaz zaten içeri girecek ve başkanlığı düşecek ama burada bir adamın duruşu önemli. En başından beri bu iş şike değil diyordu adam hala da öyle diyor.

Bakıyorsun, 1 sene 2 sene önce kol kola olanlar, birbirinin arkasını kollayıp birlikte milletin ocağına incir ağacı dikenler şimdi kavgalı olmuş, o dönemlerde bu taraflara hakaretler saydıranlar, şimdi kendi menfaatleri için cemaatten çok cemaatçi olmuş durumda. Cemaate neredeyse terör örgütü diyecek olanlar şimdi gündemi cemaatin gazetelerinden, kanallarından takip ediyorlar.

Olayın artık taraftarlık boyutundan uzaklaştığını görmek gerekir. Ha Aziz Yıldırım bir rüzgarı arkasına aldı, belki de tüm suçlu o ve bu rüzgarı kullanıyor diyenler de olabilir, doğru da olabilir ama sonuçta bu adam bir şekilde mesajını bir yerlere gönderiyor. Hükümetle inatlaşmayıp en azından yeniden yargılanma için bu davanın kapsam dışında kalmamasını sağlarken bir taraftan da attığı sloganlarla, Ali İsmail'in ailesine yaptıklarıyla vs vs şekilde onlara mesaj veriyor.

Şu anda ki isyan, şike yapılıp yapılmaması değil, memleket elden gidiyor isyanı. Memleket elden gidiyor diyen adam bu davanın da kumpas olduğunu söylemesi gerekir, demeyen insana zaten laf yok, o başını gömmüştür kuma olanı biteni görmüyordur. Bir de memleket elden gidiyor deyip de şike davası yüzde yüz haklıdır diyenler var ki, onlara ben diyecek laf bulamıyorum, lugatımda yok o kelamlar.
İnşallah girer artık hapse de adalet yerini bulur, hala sağda solda poz kesiyor suçlusun, mahkumsun hala show yapıyorsun. Fenerbahçe kulübünün gücünü ve taraftarını kullanıyorsun kendiin kurtarmak için. Gir artık hapse de rahatlayalım. Bıktım demagojilerinden.
@benbenim, siyaset böyle yapılmaz. Ama siyasete girsin ben de isterim çünkü Aziz Yıldırım ne kadar kurt bir insan olsa da siyasetçiler kadar kurt olamaz artı karşısında siyaset meydanında karşısına kim çıkarsa perişan etmiş bir rakibi olacak Aziz Yıldırım'ın da sonu böyle olur ama zaten parti falan kurmak gibi işlere girişmez o kadarını akıl eder Aziz bey :)

europeanconquer
16.Şubat.2014, 20:06
geçen sene ve ondan önceki sene duvarları defter niyetine kullanan futbolcuların yaptığı normalse buda normaldir

Kendi stadınızı yaktınız,yıktınız oralara girmeyelim isterseniz.

Önder HOCA
16.Şubat.2014, 20:12
Size normal gelebilir,ben yapmıyorsam,eleştiririm,buna hakkım var.

1.si stad kendimizin
2.si benmi yaktım
3.sü bizim taraftarımızın kendi satadımıza birşey yapıyor olması sizin futbolcuların gelipte duvarı cocuk gibi karalamasını gerektirmez haklıda çıkarmaz

orda kaç kişi var herkes bir değil ben bunlara takılmıyorum önerim sende takılma yok bir sticker yapıştırılmış yok amblem kırılmış Şükrü Saraçoğlundaki maçları hatırla her gs derbisinden sonra bütün tuvaletler yenilenirdi bence daha da uzatman gereksiz konuyuda baltalama

erdem344
16.Şubat.2014, 20:16
En az 300.000 kişi vardı

Ben ömrümde böyle bir kalabalık görmedim.

europeanconquer
16.Şubat.2014, 20:17
1.si stad kendimizin
2.si benmi yaktım
3.sü bizim taraftarımızın kendi satadımıza birşey yapıyor olması sizin futbolcuların gelipte duvarı cocuk gibi karalamasını gerektirmez haklıda çıkarmaz

ben bunlara takılmıyorum önerim sende takılma yok bir sticker yapıştırılmış yok amblem kırılmış Şükrü Saraçoğlundaki maçları hatırla her gs derbisinden sonra bütün tuvaletler yenilenirdi bence daha da uzatman gereksiz konuyuda baltalama

Yahu az dediğim pencereden bak konuya.

''Adalet'' için yürüyüş yapıyorsan,bunlar da oluyorsa eleştiririm hocam,kimse karışamaz.Evet fiziksel bir zararı yok stickerların ancak orası bir başkasına ait mülk ve yaptıkları şeyler ''haneye tecavüz'' olmuyor mu ? Ben böyle biliyorum eğer ''haneye tecavüz'' sayılmıyorsa dilediklerini yapsınlar,sonuçta adaletsizlik olduğuna inandıkları bir dava için yürüyüş yapıyorlar ancak hem adalet,eşitlik diye gezerken bunu da yapıyorlarsa,bir zahmet gelmesinler o yürüyüşe,orada ki insanların asıl amacını ''baltalıyorlar''.

Önder HOCA
16.Şubat.2014, 20:22
Yahu az dediğim pencereden bak konuya.

''Adalet'' için yürüyüş yapıyorsan,bunlar da oluyorsa eleştiririm hocam,kimse karışamaz.Evet fiziksel bir zararı yok stickerların ancak orası bir başkasına ait mülk ve yaptıkları şeyler ''haneye tecavüz'' olmuyor mu ? Ben böyle biliyorum eğer ''haneye tecavüz'' sayılmıyorsa dilediklerini yapsınlar,sonuçta adaletsizlik olduğuna inandıkları bir dava için yürüyüş yapıyorlar ancak hem adalet,eşitlik diye gezerken bunu da yapıyorlarsa,bir zahmet gelmesinler o yürüyüşe,orada ki insanların asıl amacını ''baltalıyorlar''.

sende demişsin yukarda engellemeye çalışanlarda vardı diye ne güzel işte burda yapılmasını kimse tasvip etmiyor ama bir sürü insan var sonuçta taksim gezi olaylarında adamlar fırsat bilip milleti kışkırttı
her tarafta pravakatör vardır.burda olanda ufak bir tatsızlık bunuda büyütmeye gerek yok.ordaki binlerce kişinin düşüncesini onlarca yada 100lerce kişinin aklıyla sınırlayamazsınki

attirson
16.Şubat.2014, 20:23

Mükemmel bir cevap olmuş. :) Futbolcular duvar karalayıp önünde fotograf cektirip bir iş yaptıklarını sanıyorken onlara birşey söylenmiyor üstüne tişörtler bastırılıyor marifetmiş gibi ama taraftar rakibin magazasının kepengine sticker yapıstırınca vay Allah vay yaygara cıkıyor.

alexdeozil
16.Şubat.2014, 20:27
Aziz yıldırım diye ölüyor adamlar ya çok ilginç insanlar var dünyada, 1 insanı ilah yapıp ona tapabiliyorlar ve bununla övünüyorlar, Allah akıl fikir versin, gerçi versede alırlar mı orasıda şüpheli.

europeanconquer
16.Şubat.2014, 20:37
sende demişsin yukarda engellemeye çalışanlarda vardı diye ne güzel işte burda yapılmasını kimse tasvip etmiyor ama bir sürü insan var sonuçta taksim gezi olaylarında adamlar fırsat bilip milleti kışkırttı
her tarafta pravakatör vardır.burda olanda ufak bir tatsızlık bunuda büyütmeye gerek yok.ordaki binlerce kişinin düşüncesini onlarca yada 100lerce kişinin aklıyla sınırlayamazsınki

Ben olayı büyütmedim hocam,siz geldiniz benim tek cümlemi aldınız oradan cevap veriyorsunuz.Hala dediklerimi de anlamıyorsunuz.

Ben bütün Fenerbahçe taraftarına yüklemedim olayı.Yapanları eleştiriyorum.Hala bana yok defter gibi duvar diyorsunuz,tuvaletlerde kırmadıkları yerler kalmadı diyorsunuz.

Duvara yazıyı ben yazmadım,tuvaletleri de ben kırmadım.Burada birey olarak yapılanları eleştirip,yürüyüşün amacını baltaladığını söylüyorum hala bana başka olayları örnek veriyorsunuz.Yarın bir gün başbakan çıksa ''hak adalet diye çıkıyorlar sokağa,kamu malına zarar veriyorlar'' dese orada ki herkesin aynı şeyi yaptığına rahatlıkla inanacak milyonlarca insan var bu ülkede.Provokatör olduklarına da inanmıyorum aşırı fanatik Fenerbahçe sevdalıları,niyetleri kötü değil ama bu tarz büyük çaplı bir davada yürüyüşün amacını zedeler.

IcedEarth
16.Şubat.2014, 20:42
Mükemmel bir cevap olmuş. :) Futbolcular duvar karalayıp önünde fotograf cektirip bir iş yaptıklarını sanıyorken onlara birşey söylenmiyor üstüne tişörtler bastırılıyor marifetmiş gibi ama taraftar rakibin magazasının kepengine sticker yapıstırınca vay Allah vay yaygara cıkıyor.

Pek sticker yapıştırmayla kalmamış gibi sanki? Son fotoğrafta görüldüğü kadarıyla mağazaya maddi zarar da verilmiş?

uAburak89
16.Şubat.2014, 20:46
Mağazayı hazmedememiş olmaları çok normal. Açtırmayız diye atıp tuttuktan sonra, bu tutumlar şaşırtmıyor beni. Kulübün kameraları kullanıp şikayetçi olması şart.

attirson
16.Şubat.2014, 20:46
Pek sticker yapıştırmayla kalmamış gibi sanki? Son fotoğrafta görüldüğü kadarıyla mağazaya maddi zarar da verilmiş?

Arkadas sticker demis ben o yüzden stickerın cevabını verdim.Eger 5-10 kisinin attıgı tasla verilen maddi zarara gelirsek muhabbet çok uzar.Siz tuvaletleri kırdınız siz koltuk kırdınız diye kapısmanın alemi yok.Elbet cıkar holiganlar.

Nedvedmania
16.Şubat.2014, 20:53
Sen sarı kırmızı formanı giyip destek verirsin ama onlar senin o formayı aldığın mağazayı böyle parçalarlar işte. Hey yavrum heey :)

uAburak89
16.Şubat.2014, 20:58
Kulüp çalışanlarına Galatasaray forması giydirmek çok iyiymiş yalnız. Haklıyız imajı yaratmak için verilen çabalara saygı duysam da - sonuçta adamlar inanmış - gülmeden edemiyorum.

Namzet
16.Şubat.2014, 21:22
Kulüp çalışanlarına Galatasaray forması giydirmek çok iyiymiş yalnız. Haklıyız imajı yaratmak için verilen çabalara saygı duysam da - sonuçta adamlar inanmış - gülmeden edemiyorum.

Nasıl bu kadar net konuşabiliyorsunuz anlamak mümkün değil bende buna gülmeden edemiyorum

Nedvedmania
16.Şubat.2014, 21:37
http://img811.imageshack.us/img811/369/od0j.jpg (http://img811.imageshack.us/i/od0j.jpg/)

http://img843.imageshack.us/img843/9678/e5lq.jpg (http://img843.imageshack.us/i/e5lq.jpg/)

Şu resimdekiler Fenerbahçe Kart bölümünde çalışan görevlilermiş. Ne kadar doğru bilmiyorum. Twitter'da gördüm şimdi. Burak abinin bildiği başka şeyler varsa onu da bilmiyorum :)

sui generis
16.Şubat.2014, 22:12
Fenerbahçe kart bölümünde çalışanlar Fenerbahçeli mi oluyor, Galatasaraylı olup katılmış olamazlar mı ? İkincisi Fenerbahçe kart görevlisi olduklarını gösteren şey ne ? Yukarıdaki resimlerde Fenerbahçe ile bağlantılarını göremedim ?

Nedvedmania
16.Şubat.2014, 22:20
Bende kaynağını bilmiyorum da konu hakkında bilgi olsun diye ekledim. Bu iddiayı ortaya atıyorsanız bi delili de olmalı yanında.

Bi tane kadının da 2013 ve 2014 de çekilmiş fotoları vardı. Birinde FB formalı birinde GS. Ama ben tam olarak benzetemediğim için eklemedim.

mwaru
17.Şubat.2014, 01:21
Bu ülkede futbol yüzünden adam öldürülüyor siz kalkıp sticker, tuvalet diyorsunuz. Daha geçenlerde bir tane Fenerbahçeli çocuk bıçaklandı o yüzden bunları konuşmak boş.

Hsyn53Yvz
17.Şubat.2014, 01:31
GS Store'a yapılanlar yanlış elbette ama Bağdat Caddesi'ne GS Store açmak apayrı bir saçmalık, açıldığı ilk gün de söylemiştim.

europeanconquer
17.Şubat.2014, 01:41
Bu ülkede futbol yüzünden adam öldürülüyor siz kalkıp sticker, tuvalet diyorsunuz. Daha geçenlerde bir tane Fenerbahçeli çocuk bıçaklandı o yüzden bunları konuşmak boş.

Ülkenin nesi düzgün ki ? Neyi tartışsan başka bir sorun çıkıyor,tartıştığın diğer konu boş oluyor.Kısır döngü içinde bir çözüme kavuşturmadan aynı şeyleri yaşıyoruz tartışıyoruz.

sui generis
17.Şubat.2014, 01:46
450 bin kişi katılmış yürüyüşe.

Nedvedmania
17.Şubat.2014, 02:35

Abi nasıl sayabiliyorlar bunu ya ben anlamıyorum :D

"Hmmm şurda 50 bin kişi vardır, şurda da nerden baksan bi 100 bin vardır canım" :D Sabit bir topluluk yok ki. Yürüyüşten bahsediyoruz :) Ve açık alan da değil. Şehrin içinde.

Nedvedmania
17.Şubat.2014, 04:10
http://img827.imageshack.us/img827/5043/87e2.png

Ne güzel hak arıyorsunuz...

An itibari ile

http://img812.imageshack.us/img812/9196/4t51.jpg (http://img812.imageshack.us/i/4t51.jpg/)

eng1n
17.Şubat.2014, 04:55
Ne güzel hak arıyorsunuz demiş ya, gerçekten Galatasaraylı taraftarlar örnek bir şekilde yapılması gerekeni yapmışlar tebrik ediyorum. Ne güzel yapmışlar...

Universal
17.Şubat.2014, 15:57
GS Store ve Kartal Yuvası'nın cadde de açılması saçmalık derim; ama bu fanatik bir duygudur. Mantıklı duygu ise bu bölgede tek Fenerbahçe'liler yaşamıyor kaldı ki bu mağazalar çok fazla kişiye iş imkanı sağlıyor. Bu yüzden tabii ki açılacak; ama oraya yapılan zarar belkide oradan prim alacak çalışanın ekmek parasına engel oluyor.

europeanconquer
17.Şubat.2014, 16:18
@Nedvedmania

Çok iyi iş becermişler.Yok arkadaş yok,iki taraf içinde söylüyorum.Bizden adam olmaz.

@eng1n

Aynı tartışmaları yine yaşamayacağım.Konu ile ilgili bütün mesajlarımı dikkatle okursanız demek istediğimi anlarsınız.

Bordo61Mavi
18.Şubat.2014, 15:20
Fenerbahçe savunmasında Fenerbahçe'nin verdiği taahhüttü Fenerbahçe adına Serkan Acar'ın imzaladığını Serkan Acar'ın vefat ettiğini dolayısıyla verilen belgenin geçerliliği olmadığını iddiası idi.

Dun CNN'e Trabzon tarafi katildi, ve ellerindeki UEFA belgesini gosterdiler.

Muthis savunma dedikleri bumuymus.

Olmus adami herseyden sorumlu tutmak.

davidvilla
18.Şubat.2014, 18:14
Fenerbahçe savunmasında Fenerbahçe'nin verdiği taahhüttü Fenerbahçe adına Serkan Acar'ın imzaladığını Serkan Acar'ın vefat ettiğini dolayısıyla verilen belgenin geçerliliği olmadığını iddiası idi.

Dun CNN'e Trabzon tarafi katildi, ve ellerindeki UEFA belgesini gosterdiler.

Muthis savunma dedikleri bumuymus.

Olmus adami herseyden sorumlu tutmak.

işte o muthiş savunmayı gören uefa'da 2 yıllık cezayı 2+1'e cevirdi heralde.

davidvilla
18.Şubat.2014, 18:15

35 milyondur o.

furkan58
18.Şubat.2014, 19:33
Uefa'nin cezayi neye göre verdiğini herseyi acikladi Aziz Yıldırım dinleyip yazın gelip burda müthiş savunmaymis falan demekle olmuyor.

eng1n
18.Şubat.2014, 20:35
35 milyondur o.

450 bin emniyetin verdiği rakam.

Redrum
18.Şubat.2014, 20:40
450 bin emniyetin verdiği rakam.

Bağdat caddesine genelde pazar günleri kaç kişi gidiyormuş :)

Universal
02.Mart.2014, 22:26
Yeni ses kaydı çıktı futbol ile iligli artık biz şike yaptıysak ve buna inanan varsa bence futbolun f sinden bahsetmesin.

Namzet
02.Mart.2014, 22:46
Yeni ses kaydı çıktı futbol ile iligli artık biz şike yaptıysak ve buna inanan varsa bence futbolun f sinden bahsetmesin.

Özetler misin usta kaydı?

Universal
02.Mart.2014, 22:48
Özetler misin usta kaydı?

:uzgun:

................

eng1n
03.Mart.2014, 00:17
:uzgun:

................

Özet gibi özet. Devletimiz sağolsun şüpheye yer bırakmadı bizde.

Sekopej
03.Mart.2014, 00:27
TV'de çıkan alt yazıyı bile kendi keyfine uymadığı için değiştirten birisi bu ülkede ne oluyorsa her şeye müdahale etmeye çalışır, müdahale ediyordur da. Bu şaşırtıcı bir durum değil ki, Aydınlar başkanlığıyla Fenerbahçe'yi de kontrol altına almak istediği bilinen bir durum, Aydınlar kuklaydı.

Universal
03.Mart.2014, 00:38
Şimdi herkes Fenerbahçe kurtarıldı diyor şaşarım Fenerbahçe kontrol edilmek istendi bu da üç yıllık sürecin bir tezgah olduğunu gösterir. Ama benim için hava hoş böyle algılansın en azından seçimler geliyor.

Sekopej
03.Mart.2014, 00:47
Aslında bilinenden farklı şeyler yok konuşmalarda, bunu çıkıp ekranlarda da söylemişti başbakan, fazla da abartmamak gerek, en dikkat çeken kısım Aziz Yıldırım'ın defalarca randevu istemesi ve başbakanın yaptığı iyilikler.

Yaptığı iyilikler, bu süreç ortaya çıktığında, Aydınlar'ı parlatıp Aziz Yıldırım'ı itibarsızlaştırıp kontrolü sağlamak için yaptıkları olabilir.

Su o kadar bulanık ki, Nihat Özdemir sonuçta başkan vekiliydi, Aydınlar'ın peşinden gitmek yerine Özdemir'i kullanabilirdi. Tabi o dnemde yapılan seçimde Nihat Özdemir'in yönetime girmemesi durumu var, başkan olabilir diye de konuşuluyordu gerçi ama o topa Nihat Özdemir girmedi.

Dönüyor büyük olaylar ama hiçbir şey bize yansıtıldığı gibi değil, menfaat için herkesin her şeyi yapabileceği bir ülke durumundayız.

sui generis
03.Mart.2014, 01:28
Yeterli değil, daha da fazlası olmalı. O dönemde kim bilir ne konuşmalar olmuştur, hepsi çıksın.

byariff
03.Mart.2014, 03:10
ridvan kim ya diyenler bugun ki tapeden videodan sonra anlamislardir , unutma unutturma :)

Ridvan Dilmen Sike itirafi

Del Piero_10
03.Mart.2014, 11:28
Şikeyi yapan Aziz Yıldırım, Fenerbahçe'yi küme düşmekten kurtaran Tayyip Erdoğan.

Fenerbahçelilerin minnettar olması gerekir, Azizbahçelileri bilemeyeceğim.

SAİT71
03.Mart.2014, 11:52
http://odatv.com/images/2014_03/2014_03_02/fenerbahceye-operasyon-boyle-yapildi-0203141200_m.jpg

Hükümet Cemaat savaşı günden güne kızışırken savaş ses kasetleriyle devam ediyor.

Sızan kayıtları yine Başbakan Erdoğan'la oğlu Bilal Erdoğan arasındaki görüşmeleri yayınlayan Başçalan hesabı paylaştı.

Kayıtlar bu kez de Baba-Oğul Erdoğanlar'a ait.

Başbakan Erdoğan'a ait olduğu iddia edilen ses Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın şike operasyonuyla ilgili olarak Kongre'de kendisine rakip olan eski Federasyon Başkanı Mehmet Ali Aydınlar'a yönelttiği "Şenes Erzik ile Başbakan’a bilgi vermek için gittiğiniz de Başbakan size ‘Fenerbahçe şike yaptı mı’ diye sorunca siz ne cevap verdiniz?" sorusundan rahatsızlığını Bilal Erdoğan olduğu iddia edilen kişiye iletiyor. Aziz Yıldırım'ın bu görüşmenin içeriğini bilmesinden hoşnut olmayan Erdoğan, Yıldırım'ın konuşması için "edepsizce bir yaklaşım" ifadesini kullanıyor.

MEHMET ALİ AYDINLAR'IN KONUŞMALARINI ERDOĞAN YAZMIŞ

Erdoğan, oğlu Bilal'den yanına İstanbul Büyükşehir Belediyespor İdari Menajeri Mustafa Eröğüt'ü alarak Mehmet Ali Aydınlar'In yanına gitmesini istiyor. Erdoğan, oğlu Bilal'e kendisinin Yıldırım'a doğrudan cevap vermek istemediğini, Yıldırım'a Aydınlar'ın cevap vermesini istediğini belirtiyor. Erdoğan, Aydınlar'ın Yıldırım'a o ortamda konuşulanları nereden bildiğini soran bir açıklama yapmasını isterken, Aziz Yıldırım'ın Fenerbahçe Bank kuracağı yönündeki açıklamalarına da 500 milyon dolarlık borcunu hatırlatarak karşı yanıt vermesi gerektiğini söylüyor.

Erdoğan, Mehmet Ali Aydınlar'ın Yıldırım'a karşı kullanması için Aziz Yıldırım'ın "yat limanı kuracağı", "banka kuracağı", "Kenan Evren Lisesi'ni yıkıp AVM yapacağı" vaatlerine karşı tezler söylüyor. Bunların mümkün olmadığını Aydınlar'ın söylemesini istiyor. Erdoğan, Aydınlar'ın Aziz Yıldırım'ı Fenerbahçe'yi mağdur eden şike yasasını bizzat Aziz Yıldırım'ın gündeme getirdiğini söyleyerek de vurmasını istiyor.

"1 OY 1 OYDUR"

Başbakan Erdoğan, Mehmet Ali Aydınlar'ın Fenerbahçe Kongresi'ni kazanması için yapılması gerekenleri anlatırken, Yıldırım'ın listesinde olması gereken isimlerle görüştüğünü de Bilal Erdoğan'a söylüyor. Erdoğan, açıktan Mehmet Ali Aydınlar'ı desteklemeyi doğru bulmazken oğlu Bilal Erdoğan'dan da bunu yapmamasını ama "1 oy 1 oydur" diyerek gidip Aydınlar lehine oy kullanmasını istiyor.

AZİZ YILDIRIM'A "NAMUSSUZ" İFADESİ

Bilal Erdoğan'la Başbakan Erdoğan'ın 2. görüşmesinde de konu Fenerbahçe.

Bu görüşmede Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun damadı Ahmet Özokur'un Aziz Yıldırım'ın listesinden seçime girmesi iki ismi de sinirlendirmiş. Özokur için "namussuz, menfaat düşkünü, omurgasız, karaktersiz" ifadeleri kullanılıyor.Bilal Erdoğan'ın Aziz Yıldırım için de "namussuz" ifadesini kullanması dikkat çekiyor.

Başbakan Erdoğan, Özokur'un adaylığı için Ahmet Davutoğlu'na "olmasın" dediğini de Bilal Erdoğan'a aktarıyor.

RANDEVU VERMEDİM

İkili daha sonra Aziz Yıldırım üzerine konuşuyor. Başbakan Erdoğan, Aziz Yıldırım'ın cezaevinden çıktıktan sonra defalarca kendisinden randevu istediğini ancak kendisinin randevu vermediğini anlatıyor. Bilal Erdoğan ise Başbakan'ın Fenerbahçe'yi koruyan tavrından Aziz Yıldırım'ın faydalandığını iddia ederken "maalesef çok iyi niyetli davrandın" diyor. İki isim Fenerbahçe Kongresi'nde Cumhuriyetçi, Atatürkçü konuşmalardan rahatsızlıklarını ifade ediyor.

AZİZ YILDIRIM'I DÜŞÜRMEK İSTEDİLER

Odatv yayın ilkeleri gereği bu ses kayıtlarını da yayınlamıyoruz.

Başçalan hesabından daha önce yayınlanan kayıtlar için Başbakan Erdoğan "montaj" ifadesini kullanmış, muhalefet ise gerçek olduğunu iddia etmişti.

Ancak kayıtlar doğruysa bu şu anlama geliyor:

Fenerbahçe'ye operasyonun merkezinde Cemaatçi savcı ve polisler olsa da Erdoğan da bu süreci Aziz Yıldırım'ı diskalifiye etmek için bir fırsat olarak gördü. Mehmet Ali Aydınlar üzerinden Fenerbahçe'yi ele geçirmeye çalıştı. Aydınlar'ın listesine, konuşmalarına müdahale etti.

Ancak yine de şimdilik başaramadı...

Siyasi iktidarın Fenerbahçe'ye karşı bu tavrı futboldaki kavgayı yeniden alevlendirecek gibi görünüyor.

Odatv.com (http://odatv.com/n.php?n=fenerbahceye-operasyon-boyle-yapildi-0203141200)

mpaker66
03.Mart.2014, 15:48
Uefa'nın küme düşürülmesi istediği söyleniyor, söylentiler de günden güne arttı. Tıpkı diğer cezalarda olduğu gibi.

Gncl1905
03.Mart.2014, 16:00
Ses kaydında şike kumpasmış, komploymuş falan anlamadım ben. Aksine Fenerbahçe korunmuş, sen o takımı korurken AY de nemalandı deniyor hatta. Ben yanlış bir şey mi dinledim, uykulu dinlediğimi mi anlamadım, farklı açılardan mı bakıyoruz çözemedim.

Esssteban
03.Mart.2014, 16:15
Siz buna hala şike soruşturması mı diyorsunuz ? :)

Siyaset elini spordan çek !

uAburak89
03.Mart.2014, 16:19
Yeni bir şey yok bu kayıtta.

Aydınlar'ın ve Başbakan'ın Fenerbahçe'yi düşürmemek için verdikleri çaba herkesin malumuydu. Başbakan'ın Aziz Yıldırım'ı sevmemesi ve Fenerbahçe'yi korumak adına herşeyi yapan Aydınlar'ı başkan yapmak istemesi ne kadar yanlışsa, Fenerbahçe'yi korumaya çalışması da o kadar yanlış.

Aydınlar'ın listesi zaten ipuçları veriyordu fazlasıyla, o sebeple de seçilemedi.

Keşke şu tapeler de düşse de bir duysak, özellikle Aziz Yıldırım'ın Fenerbahçe'ye küfür ettiği tapeyi çok merak ediyorum.

Gerçi onlar çıksa bile konuyu sadece Fenerbahçe ekseninde yorumlayacak çok kişi var, kraldan çok kralcı dolu ortalık maalesef.

..JoaQuiN..
03.Mart.2014, 17:20
Açıklamayı Okuyun Beyler..
Olayın ciddiyetinin boyutunu anlamayanlara gelsin.

http://www.nationalturk.com/infantinodan-tehdit-gibi-aciklama-sikeye-musamaha-gosteren-federasyonlar-bedelini-odeyecek-uefa-haberleri-154724#.UxSB7fl_vO2

davidvilla
03.Mart.2014, 17:58
şöyle söyleyeyim.
inşallah en az 5 sene men ediliriz hep beraber.
annemizin liginde her hafta takılırız işte ne güzel.

@..JoaQuiN..

o konuşma 14 aralık.

TeNaciOUS MidFieLdeR
03.Mart.2014, 19:58
basbakan kumpas oldugunu bildigi icin kisiler kurumlar ayrilsin istedi, ki aziz yildirimi safdisi edebilsinler. dunya uzerinde boyle bir uygulama var mi, sacmaligin daniskasi. FB yi en az zararla ama etkili bir yontemle ele gecirmek istemisler iste, acik secik ortada. MAA in bu surecte yaptiklari da onlarin kozu olacakti sozde, herseyi kendi elleriyle mahfettiler. bu dava basindan beri bana duzmece olarak gorundu. hala ikna olabilmis degilim. yakin zamanda hersey acikliga kavusacak gibime geliyor.

kimse 5 yil falan men edilmez, o da uydurmasyon asparagas bilgi. bu zamana kadar neyi beklediler acaba. herhalde 2016 avrupa sampiyonasina katilmamizi bekleyecekler. o da dupeduz sacmalik. uefa bu yaptirimi yapamiyorsa fifa var, diger klupleri de gaza getirme cabasindan baska bir sey degil bu.

Önder HOCA
03.Mart.2014, 20:03
aynen bende öyle düşünüyorum aziz yıldırımı fbye en az zarar vererek nasıl uzaklaştırırlar ve maa yı nasıl fb başına geçirirler adamlar buna çalışmış resmen.Maa nın seçilmemesinden sonra olan olaylarda malum

TeNaciOUS MidFieLdeR
03.Mart.2014, 20:08
buna ilave basbakan ile aziz yildirim canciger kuzu sarmasi diyenlere de guzel bir cevap olmustur son kayitlar. RTEnin namuzsuz diye niteledigi adamla hangi dostlugundan soz edilebilir. yasanan surecle ilgili cok onemli bir ipucudur bu gorusme bence.

SAİT71
04.Mart.2014, 13:33
Yargıtay şike dosyasını yeniden inceliyor!

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı Fenerbahçe’nin şike dosyasını, sanıkların yaptığı yeniden yargılama talebi üzerine inceleme kararı aldı.
Aziz Yıldırım’ın avukatı Köksal Bayraktar, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na yargılamanın yenilenmesi başvurusunda bulunmuştu. Bu inceleme sonucunda, Başsavcılık talebi uygun bulursa dosya Yargıtay Ceza Genel Kurulu’na gidebilecek. O zaman onanan cezaların bozulması ihtimali bulunuyor.

KAYNAK: NTVSPOR.net (http://www.ntvspor.net/haber/futbol/103836/yargitay-sike-dosyasini-yeniden-inceliyor)