PDA

View Full Version : Büyük Şike Soruşturması

Pages : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 [20] 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49

Del Piero_10
03.Aralık.2011, 20:43
sanırım ironi var içinde ama anlamadım ben :) Umarım dava ilerledikçe aklımızdaki sorular da cevap bulur..

Katılmayabilirsiniz ama demek istediğim düştüğü durumun sorumlusu kendisi.

uAburak89
03.Aralık.2011, 20:58
Ben en başından beri Fenerbahçe kulübünün şike yaptığına inanmıyorum. Ama Aziz Yıldırım'ı bitirme planı falan bana mantıklı gelmiyor. Siyasi nedenler olabilir, soruşturmanın patlak verdiği günü düşünürsek bu ihtimal artar lakin sadece Aziz Yıldırım'ı bitirmek adına bu kadar insan zan altında bırakılır mı ? Ben sanmıyorum.

barahir
03.Aralık.2011, 22:51
İddianame olayları olurken kazanmamız güzel oldu.. Futbolcuların da etkilenmemiş olması güzel bizim için..

goosfraba
04.Aralık.2011, 02:18
Av. Abdullah Kaya: Biz mahkemede konuşacağız. Tek tek tüm maçlardan beraat edeceğiz. Teşebbüs bile yok.

Av. Abdullah Kaya: Bütün bu suçlamalardan teker teker beraat edeceğiz. Göreceksiniz.

Av. Abdullah Kaya: ARTIK BİZİM SAVCILIKLA İŞİMİZ KALMADI BİZ ARTIK MAHKEMEDE KONUŞACAĞIZ ARTIK SAVCI BEY NE YAPACAK ONU BİLMİYORUZ.

Av.Abdullah Kaya: FB taraftari rahat olsun tum suclamalardan aklanarak cikacagiz. Herkes gorecek bunu.

Abdullah Kaya "Savcının son 5 maçın sonucunu biliyorduk sözü gerçektir." e hani yalandı savcı bey ?!

LaigLeNoiR
04.Aralık.2011, 03:00
Neyin ne olduğu yavaş yavaş ortaya dökülmeye başlandı.

Kim de ne suç varsa cezasını çeksin 20 klüpte şike yaptıysa 40 klüpte şike yaptıysa hatta teşvik yaptıysa küme düşürülsün ki bir daha akıllarına bile gelmesin bu durum.

Bu işin içinde Giresunspor ve Beşiktaş'ta var benim tuttuğum iki takım ama ne yaptılarsa cezasını çeksinler.

Fernando Gago
04.Aralık.2011, 03:16
Bu iddianame ortadayken Beşiktaş ve Trabzonspor'un Avrupa'da mücadele etmesi başlı başına saçmalık. TFF acele aldığı kararların bedelini elbet ödeyecektir. Ya hiçbir takımı göndermezdin ya herkese yol açardın. Binlerce defa söyledik , sonucu görüyoruz. UEFA ve TFF savunmalarına baktığımızda olayın çarpıklığını görüyoruz. Bu durum en çok Türk futbolunun başına bela olacak hani bazıları Fenerbahçe'yi Avrupa'dan men ederek Türk futboluna hizmet ettiğini söylüyordu ya önümüzdeki günlerde neler olacağını göreceğiz.

Fenerbahçe 3 Temmuz'dan beri defalarda kıyıma uğradı o yüzden bu iddianame bana hafif geldi. Silahlı örgütlü suc, çıkan silahlar, Emenike'nin aldıgı cantalar vs vs öyle haberler gördük ki en kötü senaryoya alıştık, diğerleri için şok olmuştur bu iddianame. Herkese sabır diliyorum. Türk futbolu iflah olmaz durumda, sonumuz hayrolsun.

kalemci
04.Aralık.2011, 03:25
Bende olay Aziz Yıldırım'ı yada başka bir şahsı bitirme planı olsaydı çok rahat halledebilirlerdi. Bi kaset atılırdı ortaya sorun çözülürdü.

DisCo
04.Aralık.2011, 04:32
Bu olay patlak verdiğinden beri herkesi dinledik. Çeşit çeşit olaylar anlatıldı. Görüyoruz ki aslında kimse neyin ne olduğunu bilmiyor.

Mantık çerçevesinde baktığımda kimse işin sonunda rezil olacağını bile bile bu kadar büyük çaplı bir işin altına girmez. Bitirme operasyonu yapacak kişilerde bu kadar düşüncesizce davranarak bir adamı bitirmezler.

Bu süreç gösterdi ki bir tarafa şirin görünmeye çalışanlar var, eline koz geçirdi diye aşağılayanlar var ve ne olduğunu anlamaya çalışanlar var.

Tabi birde ana konu dışında olayları farklı yerlere çekmeye çalışanlar var. Bu akşam Telegol'e bağlanan Aziz Yıldırım avukatı da bunlardan birisidir. Aynen çeşit çeşit senaryolar yazıp insanlarda farklı izlenim uyandıran görsel ve sözel basın gibi. Bağlanan avukat, Mehmet Baransu iddianamenin açıklanacağı tarihi biliyor dedi. Telefon kapandıktan sonra gördük ki Serhat Ulueren'de bu tarihten bahsetmiş. Aziz Yıldırım'ın kaç avukatı var diye sorulduğunda 5 avukat ve bu 5 avukata bağlı birçok avukat arkadaşımız bu davaya bakıyor dendi. Gazeteciler bu tarihi biliyorsa veya öngörüyorsa siz 5 avukat + bağlantılı avukatlar bunu tahmin edemiyor ya da bilemiyorsanız bunun ayıbını kendinizde aramanız lazım. Bunun dışında sanki iddianame zamanı herkese duyurulmuş da avukatlardan saklanmış gibi yaparsanız, açıklanan her şeyi en son biz duyuyoruz diye yönlendirme yaparsanız toplumda kimse iddia edilen şikeyi, suçlamaları konuşmaz ve bize oyun oynanıyor, kirli işler dönüyor diye konuşmaya başlar. Bu durum basın tarafından düzeni yeterince şaşırtılmış süreci daha da şaşırtır.

futureless
04.Aralık.2011, 07:36
Sonunda birşeyler belli oldu iddia da olsa artık fikir sahibiyiz.Benim garibime giden iddianamede adı geçen 8 takımdan 7si şu anda Süper Ligde.Bu 7 takımdan da 6sı ilk 7yi oluşturuyor.

TFF Fenerbahçe'ye değil Türk Futboluna yanlış yaptı . İddianamede adı geçen Beşiktaş ve Trabzonspor'un Avrupa Kupaları'na devam etmesi maalesef ki başımıza büyük işler açacak gibi duruyor.

sui generis
04.Aralık.2011, 11:10
Bence doğru olan devam etmeli. Çünkü; o hala bir iddianame. Kesin değil. Siknti bizim katılmamış olmamız bence

nannar
04.Aralık.2011, 11:41
Yasa değişikliği artık kaldı.Hiçbir milletvekilinin böylesine sıcak bir dava devam ederken ve yasa değişikliği veto yemişken tekrar meclise sunma cesaretini gösteremeyeceğini dün Bülent Arınç dile getirdi.Bana kızsanız da bu yasa değişikliği için şu anda uygun zaman olmadığını düşünen tek kişi ben değilim. İnsanların şike yaptıktan sonra alacağı ağır cezalar var.Doğrudur... Bu cezalar çok ağır olabilir fakat bu suçu işlemediğiniz sürece sizin bu cezalarla muhatap olmak gibi bir durumunuz yok. Belki gelecek yıllarda bu yasa düzenlenebilir fakat bu dava yasanın şu anki haliyle görülmeliydi ve öyle de olacak artık. Yasadan önceki maçlarda yapılan şike o tarihte suç kapsamına girmediği için "nitelikli dolandırıcılık" olarak adlandırılarak iddaanamede yer bulmuş. Galatasaray'ın Denizlispor ile ilgili kasadan kaybolan 1 milyon meselesi de iddaanamede varmış fakat yasadan önce teşvik suç olmadığı için cezai işlem yokmuş teşviklere.

Şampiyonlar ligine Fenerbahçe'nin alınmayışı konusu apayrı bir konu.Şikenin yapılmış ya da yapılmamış olmasından ziyade usül yanlışı var diyelim. Ama benim komiğime gidenseFenerbahçe'nin , bir insanın evi yanarken evine üzüleceğine içerde kalan parasına üzülür gibi , Kulüp tarihine kara bir leke sürülmek üzereyken ve takımın ligden düşürülmesi konuşulurken ,bunların sebeplerini ve sonuçlarını araştırmaktansa gidip UEFA ile uğraşıyor olması. Platini'nin dün TV'de röportajını gördüm. Neden Fenerbahçe'yi almadınız diyorlar. Adam gayet rahat " Siz de biliyorsunuz nedenini. İddaaname açıklanınca göreceksiniz" diyor. Hiç öyle şüphe falan yok yani. TFF'den 2 adamı ateşe atmanın anlamı yok. Hala işlendiği iddaa edilen suçu işleyen kişilerle değil , işlerini yapmaya çalışan kişilerle,kurumlarla ve camialarla uğraşmaya çalışan bir Fenerbahçe yönetimi kriz yönetiminde başarısız olmuştur. Usül konusunda yanlış yapılmış olsa bile, dava sonuçlanmadan Şampiyonlar ligine alınması gerekiyor olsa bile, kusura bakmayın ama bu suçların işlendiği delillerle kanıtlandığı gün hiçkimse Fenerbahçe'yi ve bu suçları işleyenleri savunamaz. "Şüphemiz vardı,çıkardıki,bakın gerçek çıktı" diyip kenara sıyrılır herkes. Bence Fenerbahçe yönetimi yanlış yolda ama yol da sizin , Fenerbahçe de, başkan da, yöneticiler de... O yüzden tüm yaşananları bazen gülerek, bazen üzülerek,bazen de acıyarak izlemekten başka yapacağımız birşey yok...

Sekopej
04.Aralık.2011, 11:51
Aziz Yıldırım'ı bırakıp kaçacak sandılar, işte burada yanıldılar. Hatırlarsanız o dönemde Fenerbahçe camiasında da daha birlik oluşmamıştı, şüpheler vardı ve basın sürekli yönlendirme peşindeydi. Bu ŞL'ye gönderilmeme saçmalığında da, yine hatırlayanlar olacaktır - işine gelmediği için balık hafızalı olanlar da olacak tabi - Beşiktaş yönetimi olaya sizin gibi yaklaşmadı işte yöneticisini ve teknik direktörünü süreç bitene kadar görevden almayı düşündü iyi niyet gösterdi, eğer süreç devam edene kadar Aziz Yıldırım da başkanlığı bıraksaydı ya da Fenerbahçe sert çıkmasaydı böyle olmazdı gibilerinden, saçmalamalarının dibine durdukları olmuştu.

Niyetlerini açık açık belli etmeseler de ki belli ettiklerinde ne olacağı malum, bu şekilde laf kalabalığı yamayı tercih ettiler. Ama Aziz Yıldırım defalarca ben rahatım, suçlu olmadığımı biliyorum, her iddiayı da çürüteceğim neden istifa edeyim ki dediğinde, panik oldular. Fenerbahçe camiasının da birleşmesi, muhalif olması beklenenlerin bazılarının da açıkca Fenerbahçe için destek olması işleri karıştırdı. Yukarıda dediğim gibi ŞL kozuyla yine istifa ettirmeye zorladılar Aziz Yıldırım'ı ama etmedi.

Olay elbette sadece Aziz Yıldırım'ı bitirmek değil, olay büyük çaplı bir organizasyon ama amaçlarından biri de Aziz Yıldırım'ı bitirmek. O dönemde hatırlayın, yine birileri basında çıkıp yönlendirme çabasındaydı, işte Fenerbahçe suçunu kabul etsin, Aziz Yıldırım istifa etsin, yeni yönetimle temiz sayfa açılıp, içimizde temizlendik densin ve iyi niyet belirtisi olarak aır ceza almasın şeklinde.

Ben bu tür parçaları birleştirdiğimde bu sonuca varıyorum. Yoksa bu olay Aziz Yıldırım'ı ya da Fenerbahçe'yi bitirmek değil diyenler, TFF'nin neden Beşiktaş ve Trabzon'u Avrupa Kupaları'na gönderirken Fenerbahçe'yi göndermediğinin açıklamasını yaparlarsa sevinirim.

Sekopej
04.Aralık.2011, 12:01
Yasa değişikliği artık kaldı.Hiçbir milletvekilinin böylesine sıcak bir dava devam ederken ve yasa değişikliği veto yemişken tekrar meclise sunma cesaretini gösteremeyeceğini dün Bülent Arınç dile getirdi.Bana kızsanız da bu yasa değişikliği için şu anda uygun zaman olmadığını düşünen tek kişi ben değilim. İnsanların şike yaptıktan sonra alacağı ağır cezalar var.Doğrudur... Bu cezalar çok ağır olabilir fakat bu suçu işlemediğiniz sürece sizin bu cezalarla muhatap olmak gibi bir durumunuz yok. Belki gelecek yıllarda bu yasa düzenlenebilir fakat bu dava yasanın şu anki haliyle görülmeliydi ve öyle de olacak artık. Yasadan önceki maçlarda yapılan şike o tarihte suç kapsamına girmediği için "nitelikli dolandırıcılık" olarak adlandırılarak iddaanamede yer bulmuş. Galatasaray'ın Denizlispor ile ilgili kasadan kaybolan 1 milyon meselesi de iddaanamede varmış fakat yasadan önce teşvik suç olmadığı için cezai işlem yokmuş teşviklere.

Fenerbahçe yönetimi yasanın değişmesini, içeride tutuklu yatanlar çıksın diye istiyor. Zaten aklanacağım diyor Aziz Yıldırım. Ayrıca dava devam ederken yasa değişmez cümlesini de anlayamıyorum. Türk Ceza Kanunu değişti, yani barındırdığı tüm yasalar, o dönemde mahkemeler davaya bakmadı mı? Ya da her hafta neredeyse 1 yasa değişiyor mecliste ceza kanunu ile alakalı? Buna ne demeli?

Şampiyonlar ligine Fenerbahçe'nin alınmayışı konusu apayrı bir konu.Şikenin yapılmış ya da yapılmamış olmasından ziyade usül yanlışı var diyelim. Ama benim komiğime gidenseFenerbahçe'nin , bir insanın evi yanarken evine üzüleceğine içerde kalan parasına üzülür gibi , Kulüp tarihine kara bir leke sürülmek üzereyken ve takımın ligden düşürülmesi konuşulurken ,bunların sebeplerini ve sonuçlarını araştırmaktansa gidip UEFA ile uğraşıyor olması. Platini'nin dün TV'de röportajını gördüm. Neden Fenerbahçe'yi almadınız diyorlar. Adam gayet rahat " Siz de biliyorsunuz nedenini. İddaaname açıklanınca göreceksiniz" diyor. Hiç öyle şüphe falan yok yani. TFF'den 2 adamı ateşe atmanın anlamı yok. Hala işlendiği iddaa edilen suçu işleyen kişilerle değil , işlerini yapmaya çalışan kişilerle,kurumlarla ve camialarla uğraşmaya çalışan bir Fenerbahçe yönetimi kriz yönetiminde başarısız olmuştur. Usül konusunda yanlış yapılmış olsa bile, dava sonuçlanmadan Şampiyonlar ligine alınması gerekiyor olsa bile, kusura bakmayın ama bu suçların işlendiği delillerle kanıtlandığı gün hiçkimse Fenerbahçe'yi ve bu suçları işleyenleri savunamaz. "Şüphemiz vardı,çıkardıki,bakın gerçek çıktı" diyip kenara sıyrılır herkes. Bence Fenerbahçe yönetimi yanlış yolda ama yol da sizin , Fenerbahçe de, başkan da, yöneticiler de... O yüzden tüm yaşananları bazen gülerek, bazen üzülerek,bazen de acıyarak izlemekten başka yapacağımız birşey yok...

Şike yapılmadığına gönülden inanıyoruz, bunu niye konuşalım ki? Bunu ispatlayacak olan da Aziz Yıldırım ve bu nedenle davanın başlamasını bekliyoruz. Yani bu sebeple rahatız ve mağduriyetimiz olan, hakkımız olan ŞL'nin gasp edilmesine seyirci kalınmasına sinir oluyorum.

Platini neden öyle diyor, çünkü TFF Platini'ye Fenerbahçe kesin şike yaptı diyor, % 1 ihtimal bile yok şike yapmadıklarına dair diyor, e herhalde Platini çıkıp öyle diyecek, kendi federasyonu Fenerbahçe hakkında böyle derse. İddianame açıklandı, ne gördük? Aynı suçtan yargılanan 2 takım avrupada 1 tanesi değil? Bunu nasıl izah edersiniz?

Dediğim gibi benim CAS davasına yoğunlaşmam, orada bazı şeylerin çok net görülmesi. Şike davasında daha deliller nedir, suçlamalar tam nedir bilmiyoruz ve elimde aksini ispatlayacak deliller de yok, o zamanı geldiğinde zaten ispatlanacak ve asıl dananın kuyruğu o zaman kopacak. Bu ŞL'ye alınmama konusunda çıkacak sonucun kat ve kat fazlası fatura edilecek, o açıdan rahatım.

meddah
04.Aralık.2011, 12:53
TCK'da değişiklik, yürütülmekte olan tek bir dava yüzünden yapıldığı apaçık ortadaysa, yine yanlıştır. Elimizdeki örnekte bir adet kanun ve bir adet dava var; yapılmak istenen değişikliğin kategorik değil, hipotetik olduğu şüphe götürmez bir hakikat; bu yüzden eleştiriliyor.

Yine de benim kanaatim yasanın değiştirilebilmesi gerektiği ama kulüp yöneticilerinin talebi doğrultusunda, milletvekillerinin kişisel çabalarıyla değil, hukuki bir süreç işletilerek.

Del Piero_10
04.Aralık.2011, 12:54
Savcı iddianameye ne isterse yazsın, tutuklamaları ikna olurlarsa hakimler yapıyor.

ReaList
04.Aralık.2011, 12:56
@nannar

Yasa değişikliğini kimse dava örtbas edilsin -varsa suç işleyenler- ceza yemekten kurtulsun diye istemedi Aziz Yıldırım'da bunu istemedi ama sağolsun can düşmanlarımız ortaya ne atılsa nimeti Fenerbahçe'den bilme gibi bir lüksleri mevcut. (bkz Fenerbahçe desteklememesine rağmen m.a.a'nın başkan olması ve onu oraya Fenerbahçenin getirdiğini kabullenme arzusu) Özel Yetkili Savcılar adli sistemde kendine yer bulduklarından beri herhangi bir suçtan şüpheli görülen ve tutuklananların %54'ünün serbest kaldığı bu sistemde tabi ki bu abukluğu düzeltmek için adımlar atılacaktı ama ileri demokrasi görüşümüz buna el vermedi sağlık olsun böylesi daha iyi, bugünün yarını da var.

Pierre Cornu Türkiye'ye gelip bakkal hasan ve kasap hamza ile görüşmedi demi ? TFF'nin bu konularda en yetkili iki ağzı ellerinde hiçbir belge olmamasına rağmen "hayır efendim Fenerbahçe'nin %1 bile suçsuz olma durumu yoktur" demesini siz normal karşılıyor, efendim Fenerbahçe niye bunlarla uğraşıyor diyorsanız :D Platini dediğin gibi bir açıklama yaptı doğru ama kendisine vahiy mi geldi ? Cornu "bana Fenerbahçe kesin şike yapmıştır suçsuz olma durumu %0'dır dediler" diye aktardıktan sonra Platini tabi kendinden emin şekilde öyle bir açıklama yapar.

Neyse akın ak karanın kara olacağı günleri önümüzdeki zaman belirleyecek bekleyip görelim.

KanaKe
04.Aralık.2011, 13:07
Bende olay Aziz Yıldırım'ı yada başka bir şahsı bitirme planı olsaydı çok rahat halledebilirlerdi. Bi kaset atılırdı ortaya sorun çözülürdü.

aziz yildirimin ne kaseti olabilir yahu:) adamin karisi bildigim kadariyla kendisinden 20-25 yas genc.. ayrica 142 yil hapis cezasida neyin nesi türkiyedeki hukuk sistemi acil reform edilmeli.

Sekopej
04.Aralık.2011, 13:09
Savcı iddianameye ne isterse yazsın, tutuklamaları ikna olurlarsa hakimler yapıyor.

Elbette, sonuçta yasaya göre, savcının suçlamalarıyla savcının istediği ceza, tutuksuz yargılanmayı gerektirecek üst sınırı aşıyor. Hakim yasaya aykırı hareket edemez ama hakimi bu kararı almaya iten, savcının öngördüğü cezadır.

SAİT71
04.Aralık.2011, 13:13

Şunuda anlamaları önemli rakip taraftarlarının. İddianame sadece F.Bahçe takımı için yazılmadı. Sadece F.Bahçe'nin adı geçmiyor. Hatırlatmak gerek ki orada Beşiktaş ve Trabzonspor'da var. Bu durumda sadece bizim men edilmemizi hiç bir kuvvet anlatamaz zaten mantığıda yok. Bu durumda tabiki UEFA ile uğraşırsın çünkü aptalca bir kararla bizim hakkımızı yediler.

Ayrıca acınacak yada gülünecek bir halde olduğumuzu sanmıyorum. Tüm bunlara rağmen liderliğimiz devam ediyor. Bana göre yönetim son derece başarılı oldu bu konuda. Daha konuşmadılar bile doğru düzgün. Bence fırtına öncesi sessizlik bu. Hele büyük başkan çıksın sonra sorulacak hesaplar.

Ayrıca bu yasa değişikliğinin sanki Aziz Yıldırım ve ekibi istiyormuşcasına yazılmaya devam ediliyor. Aziz Yıldırım yasada değişiklik istemediğini 342.000 defa söyledi.

sui generis
04.Aralık.2011, 13:19
Platininin konuşmasına atıf yapmışsınız ama adamın ne demesini bekliyorsunuz merak ediyorum. iki tane kendini bilmez çıkmış %1 bile ihtimal yok demiş, adam ne desin ? Fenerbahçe babamın kulübü ona güveniyorum mu desin ? yapmayın Allah aşkına..

diğer bir konu; ceza ağır ama zamanı yanlış diyorsunuz. ceza ağır dedikten sonrasının hiç önemi yoktur zaten. orada bitmiştir. ayrıca; türk hukuku sisteminde şöyle bir durum var: suçun işlendiği zamanki kanun neyse o uygulanır diye. ama ek olarak da; sonradan yasa çıkarsa hangi kanun suçlunun lehineyse o uygulanır diyor. Hukuk Sistemi buna izin vermişken zaman yanlıştı durumuna sığınmak oldukça saçma...

ve ek olarak Fenerbahçe süreci kötü yönetti demişsiniz.. ne yapması gerekiyordu ? Aziz Yıldırım ın istifa mı etmesi gerekiyordu ? yoksa; tüm camianın bu kadar kenetlenmesinden mi korkuldu ? geçiniz bunları.. Fenerbahçe süreci çok iyi yönetmiştir, yapması gerekeni yapmıştır.

meddah
04.Aralık.2011, 13:30
diğer bir konu; ceza ağır ama zamanı yanlış diyorsunuz. ceza ağır dedikten sonrasının hiç önemi yoktur zaten. orada bitmiştir. ayrıca; türk hukuku sisteminde şöyle bir durum var: suçun işlendiği zamanki kanun neyse o uygulanır diye. ama ek olarak da; sonradan yasa çıkarsa hangi kanun suçlunun lehineyse o uygulanır diyor. Hukuk Sistemi buna izin vermişken zaman yanlıştı durumuna sığınmak oldukça saçma...

Cezaları ağır ama kanunun gündeme geldiği şekilde değiştirilmesini yanlış bulan biri olarak buna cevap vermeliyim sanırım.

Cezaların ağırlığı, kanunun içeriğine bağlı bir ayrıntı; değiştirilecekse hukuki bir kapsam içerisinde, sadece ve sadece cezalara ağır olduğu için değiştirilmeli, hem de kanunun konusu kapsamındaki bir grup kulüp başkanı ve temsilcisinin mecliste kapı kapı dolaşması yoluyla değil.

sui generis
04.Aralık.2011, 13:39
Cezaları ağır ama kanunun gündeme geldiği şekilde değiştirilmesini yanlış bulan biri olarak buna cevap vermeliyim sanırım.

Cezaların ağırlığı, kanunun içeriğine bağlı bir ayrıntı; değiştirilecekse hukuki bir kapsam içerisinde, sadece ve sadece cezalara ağır olduğu için değiştirilmeli, hem de kanunun konusu kapsamındaki bir grup kulüp başkanı ve temsilcisinin mecliste kapı kapı dolaşması yoluyla değil.

ben dediklerinize hak veriyorum.. ama orada suçlunun menfaatine uygun hangisiyse onun yapılması doğru olandır. zamana yanlış diyebilirsiniz ama bu yanlışlık suç ve cezadaki orantısızlığının önüne geçemez..

hele ki; zamanı yanlış diyen siyasileri de zamanında gördük, nasıl kanun değiştirdiklerini şip-şak.. ve 4 parti ortak kararla hangi kanunu değiştiriyor. Bunu reddetmek millet iradesine aykırıdır kanımca.. iyi yaptı reddetti Gül diyen siyasiler neden meclise girip de red yönünde oy kullanmadılar.. ya da kanunun ilk halinden memnun değilim diyen Sayın Cumhurbaşkanımız neden bu kanunu ilk geldiğinde onayladı da kuruluna incelettirmedi ? çıkıp biri neden bu cezalar dünyanın hiçbir yerinde yok, ne yapıyorsunuz demedi.. siyasilerin konuşabilecekleri şimdi mi akıllarına geldi?

ve ek olarak bu kanunun yapımında kulüplerin de söz hakkı vardı. onların da fikirlerinin alınmasını yanlış olarak görmüyorum.

nannar
04.Aralık.2011, 13:44
TFF yöneticileri "Fenerbahçe'nin şike yaptığı kesindir" demişse demekki bu iddaanameden önce verilen belgelerde birşeyler gördüler ve UEFA'ya bildirdiler. Bence işin aslı şu şekilde. Bu tamamen bir senaryodur.Herkes farklı yorumlayabilir. Gerçektir demiyorum ama bence süreç şu şekilde oldu.

Aziz Yıldırım ve diğer yöneticiler,Beşiktaş,Trabzon ve diğer alakalı kulüpler hakkında açılan bu davada suçlu kişi sayısı 100 ise 300 kişi sorguya alındı. Yani bağlantıları olan ve şüpheliler de sorguya alındı ve işin sonunda işleye işleye esas olan kişiler içerde kaldı. Diğerleri çıktı (Emenike ve diğer futbolcular vs vs.) Yani bence tüm bu bahsi geçen suçlar işlendi. Adliye tarafı üzerine düşeni yaptıktan sonra topu TFF'ye attı. Kardeşim karar sırası sizde dedi. TFF ise hiç görülmemiş bir korkaklıkla davrandı ve topu başkalarına atmaya karar verdi. Önce belge bilgi yok dedi.Sonra klasörler dolusu belgeler TFF'ye gönderilince köşeye sıkıştı. İyice panikledi.Kurul belgeleri inceledi ve BENCE şike yapıldığına dair çok net bilgiler almış olmasına rağmen yine korkak davranmayı tercih etti ve basına çıkıp "Kesin şike yapıldığına dair kanıtlar yok,İddaanemeyi bekleyeceğiz" diyerek topu yine auta gönderdi. Fakat hesaplanmayan bir kurum vardı, o da UEFA. UEFA işe el atarak Türkiye'ye temsilci gönderdi. Temsilci kendisini dikkate almayan savcı belge göstermeyince TFF'ye yöneldi. TFF Türk halkına ve basına açıklamaya cesaret edemediği bazı şeyleri UEFA'ya açıklamak zorunda kaldı.Bunu da Türk futbolu yararına değil,tamamen korkusundan yaptı. Sonrasında UEFA bilgileri yorumladı ve en çok ön plana çıkan Fenerbahçe'yi şampiyona dışına itmesini rica etti TFF'den. TFF de zaten biryerlerden emir almak için bekliyordu.İnsiyatif kullanmaya niyeti yoktu yani Emir geldiği anda hiç önünü sonunu düşünmeden Fenerbahçe'yi ŞL'ye göndermedi. Aslında o gün bilgi ve belgelere dayanarak " Biz bu sene Avrupa kupalarına takım göndermiyoruz" diyebilme cesaretini göstermiş olsaydı yine bu günlere gelinmeyecekti ama diyemedi :) CAS işe el atınca da UEFA bence gerçekleri anlattı. Yani bence şu anda yalan söyleyen taraf TFF. Yani BENCE metriste bulunan ve yargılanacak olanların hepsi de idaa edilen suçları işlemiştir. Ama TFF de bu işte panik olarak gereken kararları gereken zamanlarda verememiştir. "Ateş olmayan yerden duman çıkmaz" tarzı bir fikir değil bu. Konu sadece Azşz Yıldırım olsa bir ihtimal derdimki "Aziz Yıldırım'ı bitirme planı olabilir" Ama işin içinde o kadar insan ve o kadar insanın iş ve aile hayatları var. Bir Aziz Yıldırım için böylesine bir senaryo çizilebiliyorsa helal olsun derim :) Ama yine işin sonunda eğer tüm şüphelilerin suçları işledikleri kanıtlanırsa ne CAS'taki davada ne de diğer mahkelemelerde Fenerbahçe lehine karar alınacağını düşünmüyorum.Çünkü o an geldiğinde ortada "Şike yaparak maçları lehine sonuçlandırmış bir başkanın yönettiği bir kulüp" yaftası vurulacak Fenerbahçe'ye. Diğer kulüpler zaten sessizce sonucu bekliyorlar. Fenerbahçe taraftarı diyorki "Ne yapsaydık, kenetlenmesek daha mı iyidi?". Yani şu anda içerde yöneticisi olan tek kulüp Fenerbahçe değil. Mersin İdman Yurdu,Sivas, Beşiktaş ve diğer spor kulüplerinin de yöneticileri içerde ama onlar sessizce sonucu bekliyorlar...Ben eminimki eğer ortada iddaa edilen suçları işlemedikleri ispatlanırsa Beşiktaş olsun Sivas olsun tüm kulüpler haklarını o günden sonra aramaya başlayacaklardır ki bence de dogru olan bu....

Sekopej
04.Aralık.2011, 13:50

Örnek çok ama şimdiki başbakanımız milletvekili olamadı diye kanunun değiştiğini de hatırlatır, o dönemde kanunun değişmesi için çabalayan başbakanın da şimdiki cumhurbaşkanımız olduğunu düşündüğümüzde, kişiye özel kanun değişmez gibi sebepler konusunda çelişki doğuyor.

O dönemde kanunu değiştirmeselerdi o zaman, bekleyip yeni seçim döneminde değiştirselerdi. Ayrıca önceki mesajda da belirtilmiş, her önüne geleni onaylamak dışında mevcut yasanın içeriğinden madem ki rahatsızdınız, o dönemde neden bu çekincelerinizi bildirip, iade etmediniz yasayı? Şu anki iade olayını da çıkıp karşıt milletvekillerinin görüş bildirme olayını da samimi bulmuyorum. O oturuma gelmeyen milletvekilleri vardı deniyor, gelip ret oyu verselerdi, zaten yasa değişmemiş olacaktı ve uzunca bir süre gündeme gelmeyecekti. Ama o zaman da başka kesimlerden tepki gelecekti, şimdi topu cumhurbaşkanına attılar ve onun da bir kesim tarafından sorumlu olarak görülmesi pek bir şey değiştirmeyecek.

Sekopej
04.Aralık.2011, 14:00
TFF yöneticileri "Fenerbahçe'nin şike yaptığı kesindir" demişse demekki bu iddaanameden önce verilen belgelerde birşeyler gördüler ve UEFA'ya bildirdiler. Bence işin aslı şu şekilde. Bu tamamen bir senaryodur.Herkes farklı yorumlayabilir. Gerçektir demiyorum ama bence süreç şu şekilde oldu.

Aziz Yıldırım ve diğer yöneticiler,Beşiktaş,Trabzon ve diğer alakalı kulüpler hakkında açılan bu davada suçlu kişi sayısı 100 ise 300 kişi sorguya alındı. Yani bağlantıları olan ve şüpheliler de sorguya alındı ve işin sonunda işleye işleye esas olan kişiler içerde kaldı. Diğerleri çıktı (Emenike ve diğer futbolcular vs vs.) Yani bence tüm bu bahsi geçen suçlar işlendi. Adliye tarafı üzerine düşeni yaptıktan sonra topu TFF'ye attı. Kardeşim karar sırası sizde dedi. TFF ise hiç görülmemiş bir korkaklıkla davrandı ve topu başkalarına atmaya karar verdi. Önce belge bilgi yok dedi.Sonra klasörler dolusu belgeler TFF'ye gönderilince köşeye sıkıştı. İyice panikledi.Kurul belgeleri inceledi ve BENCE şike yapıldığına dair çok net bilgiler almış olmasına rağmen yine korkak davranmayı tercih etti ve basına çıkıp "Kesin şike yapıldığına dair kanıtlar yok,İddaanemeyi bekleyeceğiz" diyerek topu yine auta gönderdi. Fakat hesaplanmayan bir kurum vardı, o da UEFA. UEFA işe el atarak Türkiye'ye temsilci gönderdi. Temsilci kendisini dikkate almayan savcı belge göstermeyince TFF'ye yöneldi. TFF Türk halkına ve basına açıklamaya cesaret edemediği bazı şeyleri UEFA'ya açıklamak zorunda kaldı.Bunu da Türk futbolu yararına değil,tamamen korkusundan yaptı. Sonrasında UEFA bilgileri yorumladı ve en çok ön plana çıkan Fenerbahçe'yi şampiyona dışına itmesini rica etti TFF'den. TFF de zaten biryerlerden emir almak için bekliyordu.İnsiyatif kullanmaya niyeti yoktu yani Emir geldiği anda hiç önünü sonunu düşünmeden Fenerbahçe'yi ŞL'ye göndermedi. Aslında o gün bilgi ve belgelere dayanarak " Biz bu sene Avrupa kupalarına takım göndermiyoruz" diyebilme cesaretini göstermiş olsaydı yine bu günlere gelinmeyecekti ama diyemedi :) CAS işe el atınca da UEFA bence gerçekleri anlattı. Yani bence şu anda yalan söyleyen taraf TFF. Yani BENCE metriste bulunan ve yargılanacak olanların hepsi de idaa edilen suçları işlemiştir. Ama TFF de bu işte panik olarak gereken kararları gereken zamanlarda verememiştir. "Ateş olmayan yerden duman çıkmaz" tarzı bir fikir değil bu. Konu sadece Azşz Yıldırım olsa bir ihtimal derdimki "Aziz Yıldırım'ı bitirme planı olabilir" Ama işin içinde o kadar insan ve o kadar insanın iş ve aile hayatları var. Bir Aziz Yıldırım için böylesine bir senaryo çizilebiliyorsa helal olsun derim :) Ama yine işin sonunda eğer tüm şüphelilerin suçları işledikleri kanıtlanırsa ne CAS'taki davada ne de diğer mahkelemelerde Fenerbahçe lehine karar alınacağını düşünmüyorum.Çünkü o an geldiğinde ortada "Şike yaparak maçları lehine sonuçlandırmış bir başkanın yönettiği bir kulüp" yaftası vurulacak Fenerbahçe'ye. Diğer kulüpler zaten sessizce sonucu bekliyorlar. Fenerbahçe taraftarı diyorki "Ne yapsaydık, kenetlenmesek daha mı iyidi?". Yani şu anda içerde yöneticisi olan tek kulüp Fenerbahçe değil. Mersin İdman Yurdu,Sivas, Beşiktaş ve diğer spor kulüplerinin de yöneticileri içerde ama onlar sessizce sonucu bekliyorlar...Ben eminimki eğer ortada iddaa edilen suçları işlemedikleri ispatlanırsa Beşiktaş olsun Sivas olsun tüm kulüpler haklarını o günden sonra aramaya başlayacaklardır ki bence de dogru olan bu....

Sivas, Beşiktaş ya da Trabzonspor. Bu klüpler kendi federasyonları tarafından satılmadı. Hal böyle olunca, Fenerbahçe'nin hakkı göz göre göre gaspedilince ne yapacaklardı? Susup bekleyecekler miydi? Elbette hakkını aramak için CAS'a başvuracaktı.

Şu anda sıkıntı burada, iddianamede adı yazan diğer kulüpler avrupaya giderken, Fenerbahçe gidemiyor. Olayın şike ile alakası yok, o davanın da zaten şike ile alakası yok. Eğer 0 tolerans olayı varsa neden Beşiktaş ve Trabzon avrupada, olayın 0 toleransla alakası yoksa neden Fenerbahçe avrupada değil?

Mahkeme sonuçlandığında zaten federasyon da gereken kararı verir, suç ispatlanırsa küme düşürme yaşanırsa zaten şampiyonluğu ve avrupaya gitme hakkı elinden alınır Fenerbahçe'nin ve gereken cezalar verilir, avrupada 5 sene 10 sene 50 sene oynamamak gibi.

Dediğiniz gibi, o gün beklenseydi eğer ve o günden sonra herkes hak aramaya başlasaydı, Fenerbahçe ŞL'de oynuyor olurdu. Ayrıca şu da var, bu sadece ufak bir kısım, eğer ki Fenerbahçe aklanırsa işte hak aramaya o zaman başlayacak, tarihinin en iyi kadrosunu oluşturmak üzere olan bir takımı dağıttılar resmen, şimdi gördükleriniz hak arama falan sayılmaz onun yanında.

Yönetim süreci çok iyi yönetti, madem ki ŞL'de yokuz bizi küme düşürün teklifini de yaptı federasyona, neden kabul edilmedi? Camianın kenetlenmiş olması, Fenerbahçe içinde karışıklık çıkmasını bekleyenleri üzmüş olsa da yapacak bir şey yok, tüm camia yeri geldiğinde takımına iç çekişmeleri kenara bırakıp sahip çıkabileceğini gösterdi. Bizi kandırıyorlarsa ki % 0 ihtimal veriyorum, kandıranlara da yine bu camia kenetlenerek cevap verir.

meddah
04.Aralık.2011, 14:05
Sui misal emsal olmaz diye bir laf var; yanlışı yanlışla mı savunalım yani?

sui generis
04.Aralık.2011, 14:07

aynı şeyi ben de zamanında yazmıştım.. yanlış olan 12 yıl cezayı düşürmeyerek öyle bırakırsak, yanlışa yanlışla cevap vermiş olmuyor muyuz ?

Sekopej
04.Aralık.2011, 14:08

Hayır, çıkıp yanlış yapan yanlış yaptığını kabul etse, sıkıntı kalmayacak zaten. Kişiye özel kanun değişikliği yaptığı için ya o dönemde yanlış yaptı ya da şimdi çıkıp, bu yasayı değiştirirsek kişiye özel anlaşılır diyerek yanlış yapıyor.

meddah
04.Aralık.2011, 14:11
aynı şeyi ben de zamanında yazmıştım.. yanlış olan 12 yıl cezayı düşürmeyerek öyle bırakırsak, yanlışa yanlışla cevap vermiş olmuyor muyuz ?

Usulüne uygun biçimde değiştirilsin diyorum ben de zaten.

Hayır, çıkıp yanlış yapan yanlış yaptığını kabul etse, sıkıntı kalmayacak zaten. Kişiye özel kanun değişikliği yaptığı için ya o dönemde yanlış yaptı ya da şimdi çıkıp, bu yasayı değiştirirsek kişiye özel anlaşılır diyerek yanlış yapıyor.

Sence hangi yaptığı yanlış?

Sekopej
04.Aralık.2011, 14:15
Usulüne uygun biçimde değiştirilsin diyorum ben de zaten.

Sence hangi yaptığı yanlış?

Reddetmesi yanlış, yasa hakkında şüpheleri varsa ki olduğunu kendisi söyledi, ilk geldiğinde onaylamayacaktı, geri gönderecekti ve sıkıntı kalmayacaktı, şimdi reddetmesi yanlış.

nannar
04.Aralık.2011, 14:17
Meclisin yanlışı : Yasayı ilk çıkarırken yeterince incelemeden ve diğer kanunlardaki cezalarla karşılaştırmadan cezalar belirlemesi.
Cumhurbaşkanının yanlışı: Yasa ilk çıkarken dikkatli inceletmeden onaylamak
TFF'nin yanlışı : Korkak davranmak ve işi eline yüzüne bulaştırmak.Ya "Tüm Türk takımları dava sonuçlanıncaya kadar temizdir" ya da " Tüm türk takımları bu sene avrupa kupalarında yoktur" diyememek.
UEFA'nın yanlışı : Olayları sadece Fenerbahçe üzerinden yaşanmış gibi düşünerek sadece 1 takımı ihraç edip diğerleriyle yola devam etmek :)
Savcı'nın yanlışı : Gizlilik kararı olmasına rağmen bilgi ve belgelerin bir kısmını (iyi niyetle ,süreci hızlandırmak için yapılmış olsa bile) TFF'ye göndermek.

sui generis
04.Aralık.2011, 14:20
Meclisin yanlışı : Yasayı ilk çıkarırken yeterince incelemeden ve diğer kanunlardaki cezalarla karşılaştırmadan cezalar belirlemesi.
Cumhurbaşkanının yanlışı: Yasa ilk çıkarken dikkatli inceletmeden onaylamak
TFF'nin yanlışı : Korkak davranmak ve işi eline yüzüne bulaştırmak.Ya "Tüm Türk takımları dava sonuçlanıncaya kadar temizdir" ya da " Tüm türk takımları bu sene avrupa kupalarında yoktur" diyememek.
UEFA'nın yanlışı : Olayları sadece Fenerbahçe üzerinden yaşanmış gibi düşünerek sadece 1 takımı ihraç edip diğerleriyle yola devam etmek :)
Savcı'nın yanlışı : Gizlilik kararı olmasına rağmen bilgi ve belgelerin bir kısmını (iyi niyetle ,süreci hızlandırmak için yapılmış olsa bile) TFF'ye göndermek.

UEFA nın yanlışı yok. bana da öyle diyen olsa Fenerbahçe %100 şike yapmış deseler ben de hemen men et derim.

nannar
04.Aralık.2011, 14:20
Yanlışı olmayan tek kesim Türk futboluna gönül veren tüm takımların taraftarları :) Ama aylardır işin içinden çıkmaya çalışan da nedense yine taraftarlar.

DisCo
04.Aralık.2011, 14:21
Serkan federasyon kendini bu duruma Fenerbahçe yüzünden sokmuştur. Ben uzun zamandır futbolu takip ediyorum. Yaşı gereği benden çok daha fazla takip edenlerde vardır. Bu ligde Fenerbahçe ve Galatasaray dışında hangi takım bu işin içinde olsaydı şimdiye kadar çoktan düşmüşlerdi. Ne iddianame ne savunmalarının alınması lazım gibi olaylara bakılmazdı. İddianame bu kadar uzun sürmez, yasalar konuşulmazdı. Bir yandan ne alakası var denebilir diğer yandan bakıldığında ise kendimizi kandırmaya gerek yoktur. Bu iki takımla ilgili ters bir karar almak cesaret ister.

Federasyon olayları idare edeyim derken eline yüzüne bulaştırdı. Uefa baskı yapıncada Fenerbahçe'nin şike yaptığını biliyordu ya da salladığı için Avrupa'ya alınmadı. Eğer salladığı için bu gerçekleştiyse Fenerbahçe'nin hakkını araması doğaldır. Ufak bir ayrıntı ise bu hakkı ararken sanki ortada hiçbirşey yokmuş gibi anlatılması insanı üzüyor. Eğer şikeyi bildiği halde Fenerbahçe'yi Uefa zoruyla bu işten men edip ligden düşürmediyse o da federasyonun ayıbıdır. Biz zaten en başından beri bu federasyonun yönetimsel olarak sıfır olduğunu söyledik.

Aziz Yıldırım içerde ve güçlü bir adam olduğunu biliyoruz. Gücün genel başlıkla iki anlamı vardır. Ya fiziksel gücün vardır. Bu Allah vergisi olur, ağırlık sporuyla olur. Bir de yaptırım gücün vardır. Aziz Yıldırım'ın bu kadar yaptırım gücü nereden geliyor. İnsanlar onu çok seviyor ve o kadar cana yakın ki hayır demek mümkün olmuyor gibi birşeye inanmamız beklenemez. Borçların indirilmesini sağlıyor, insanları işlerinden ediyor, hakemler üzerinde, medya üzerinde bir baskısı var. Yaptırım gücü bu kadar yüksek olan bir kişi müthiş bir paranın döndüğü ortamda takımının lehine bu gücü kullanamaz mı? Bana kullanabilir gibi geliyor.

Soruşturma işini şikeden aldık ve Fenerbahçe vs TFF olayına döndürdük. Arada amerikan güreşlerinde olduğu gibi TFF, Galatasaray ile el ele vuruyor ve ringe Galatasaray giriyor. Fenerbahçe vs Galatasaray oluyor. Konu şike ve bu konuşulmalıdır.

nannar
04.Aralık.2011, 14:22
UEFA nın yanlışı yok. bana da öyle diyen olsa Fenerbahçe %100 şike yapmış deseler ben de hemen men et derim.

Tamam da bizim TFF diğer takımlar suçsuz mu demiş? :) Eğer öyle dedilerse de o zaman savcılıktan gelen belgelere bakmak lazım. Yani savcılık sadece Fenerbahçe ile ilgili belgeleri mi göndermiş TFF'ye ? Şu meşhur 26 klasör...

sui generis
04.Aralık.2011, 14:25
Tamam da bizim TFF diğer takımlar suçsuz mu demiş? :) Eğer öyle dedilerse de o zaman savcılıktan gelen belgelere bakmak lazım. Yani savcılık sadece Fenerbahçe ile ilgili belgeleri mi göndermiş TFF'ye ? Şu meşhur 26 klasör...

diğer takımlarla ilgili kesin bir şey yok demiş. bu kadar şike yaptığımızdan eminsen niye düşürmedin bizi diyoruz.. tabii siz de şimdi zaten tff kötü yönetti diyeceksiniz. bu olay böyle uzar,durur.

Sekopej
04.Aralık.2011, 14:26
Fenerbahçe yasa çıktıktan sonra 6 maç yaptı. Gaziantepspor, Bucaspor, İBB, Karabükspor, Ankaragücü ve Sivasspor.

4 maçta şike yaptığını iddia ediyor savcı. Gaziantep maçını hatırlarsınız, çok zorlanmıştı Fenerbahçe ve galibiyet golünü ancak uzatma dakikalarında bulabilmişti.

Bucaspor maçında Buca, kontra atak anlayışıyla goller buldu, oyunun hakimi zaten Fenerbahçe'ydi, ayrıca şike yapılan bir maçta şike yapan takım 3-1 öne geçemezdi. Ayrıca oynanan oyun da, atılan goller de ortada.

Ankaragücü maçında Alex yıldızlaşmıştı, maç 6-0 bitti.

Geriye kalıyor, İBB, Karabükspor ve Sivasspor. İBB kupa finali sebebiyle suçlanıyor, Karabükspor ve Sivasspor ki Karabük, Emenike'nin oynamaması ve Trabzonlu kalecinin söylemleriyle gündemde. Sivas olayları ise malum çok konuşuldu, daha beter golü bu hafta başka Sivas kalecisi Trabzon'dan yedi mesela.

Şimdi bakıyorum, 4 maçta şike var ama oynadığımız 4 takım yok karşımızda. Şike tek taraflı olmayacağına göre, neden bu 6 takımdan 4 tanesi soruşturmada yok?

Sekopej
04.Aralık.2011, 14:28

UEFA'nın bunu düşünmesini sağlayanlar işte federasyondaki o isimler. O nedenle tepkimiz var onlara, o nedenle Fenerbahçe aleyhine diyoruz. TFF bu takımlar bulaşmıştır, durumları bunlardır deseydi ve UEFA içinden sadece Fenerbahçe'yi almasaydı suçlu olurdu ama olaylar öyle gelişmedi.

nannar
Zaten Burak'ın da dediği gibi eğer o belgelerde şike yapıldıpına dair net bilgiler varsa ve buna rağmen TFF cesaret edemediyse (ki ben öyle olduğuna inananlardanım) şimdi iddaaname kabul edilince ne halt edecek TFF ? :) Bu kez de çıkıp "Davanın sonuçlanmasını bekleyeceğiz" derlerse şaşırmam ....

meddah
Reddetmesi yanlış, yasa hakkında şüpheleri varsa ki olduğunu kendisi söyledi, ilk geldiğinde onaylamayacaktı, geri gönderecekti ve sıkıntı kalmayacaktı, şimdi reddetmesi yanlış.

Bu ikisinden bahsetmiyordum ben; şu ikisinden bahsediyordum:

DisCo
04.Aralık.2011, 14:33
Şimdi bakıyorum, 4 maçta şike var ama oynadığımız 4 takım yok karşımızda. Şike tek taraflı olmayacağına göre, neden bu 6 takımdan 4 tanesi soruşturmada yok?

Fenerbahçe'de takım olarak soruşturmada yer almıyor. Aziz Yıldırım nedeniyle soruşturma içerisinde adı geçiyor. Mecnun Odyakmaz Sivasspor, Ümit Karan, Bülent Uygun'da Eskişehirspor takımları nedeniyle bu işin içindeler. Takımların adının geçmemesi normal çünkü şahısların yaptığı iddia ediliyor.

Sivasspor kalecisinin uzaktan yediği hatalı gol dışında daha şike olayları ortaya çıkmadan Yobo'nun attığı kafa golü benim acayibime gitmişti. Belki bu iddialara ortaya çıktıktan sonda basında bunun lafı hiç geçmedi. O gol çok ilginç bir goldü.

Sekopej
04.Aralık.2011, 14:36
Serkan federasyon kendini bu duruma Fenerbahçe yüzünden sokmuştur. Ben uzun zamandır futbolu takip ediyorum. Yaşı gereği benden çok daha fazla takip edenlerde vardır. Bu ligde Fenerbahçe ve Galatasaray dışında hangi takım bu işin içinde olsaydı şimdiye kadar çoktan düşmüşlerdi. Ne iddianame ne savunmalarının alınması lazım gibi olaylara bakılmazdı. İddianame bu kadar uzun sürmez, yasalar konuşulmazdı. Bir yandan ne alakası var denebilir diğer yandan bakıldığında ise kendimizi kandırmaya gerek yoktur. Bu iki takımla ilgili ters bir karar almak cesaret ister.

Federasyon olayları idare edeyim derken eline yüzüne bulaştırdı. Uefa baskı yapıncada Fenerbahçe'nin şike yaptığını biliyordu ya da salladığı için Avrupa'ya alınmadı. Eğer salladığı için bu gerçekleştiyse Fenerbahçe'nin hakkını araması doğaldır. Ufak bir ayrıntı ise bu hakkı ararken sanki ortada hiçbirşey yokmuş gibi anlatılması insanı üzüyor. Eğer şikeyi bildiği halde Fenerbahçe'yi Uefa zoruyla bu işten men edip ligden düşürmediyse o da federasyonun ayıbıdır. Biz zaten en başından beri bu federasyonun yönetimsel olarak sıfır olduğunu söyledik.

Aziz Yıldırım içerde ve güçlü bir adam olduğunu biliyoruz. Gücün genel başlıkla iki anlamı vardır. Ya fiziksel gücün vardır. Bu Allah vergisi olur, ağırlık sporuyla olur. Bir de yaptırım gücün vardır. Aziz Yıldırım'ın bu kadar yaptırım gücü nereden geliyor. İnsanlar onu çok seviyor ve o kadar cana yakın ki hayır demek mümkün olmuyor gibi birşeye inanmamız beklenemez. Borçların indirilmesini sağlıyor, insanları işlerinden ediyor, hakemler üzerinde, medya üzerinde bir baskısı var. Yaptırım gücü bu kadar yüksek olan bir kişi müthiş bir paranın döndüğü ortamda takımının lehine bu gücü kullanamaz mı? Bana kullanabilir gibi geliyor.

Soruşturma işini şikeden aldık ve Fenerbahçe vs TFF olayına döndürdük. Arada amerikan güreşlerinde olduğu gibi TFF, Galatasaray ile el ele vuruyor ve ringe Galatasaray giriyor. Fenerbahçe vs Galatasaray oluyor. Konu şike ve bu konuşulmalıdır.

Aziz Yıldırım neymiş ya? Bu sebeple 10 seneden fazladır Fenerbahçe başkanı ve hiç Türkiye Kupası alamamış, bu nedenle bunca süredir devam eden başkanlık döneminde 5 defa şampiyonluk görüyor, 2 defa son maçta şampiyonluğu kaybediyor. Buna anlam veremiyorum işte ben de, bu kadar güçlüyse neden bu güce göre o kadar başarılı değil? Ve bu kadar güçlüyse neden tutuksuz yargılanmasını sağlayacak kadar gücünü kullanamıyor.

Tabi bir dip not, madem ki bu kadar güçlü, kendisinin mahkemede açıklamasını beklediğim, ihalerle alakalı siyasi iradeyle ters düşmesi ve buna bağlı olarak yok edilmek istenmesi, orada siyasi irade lehine hareket etmediği için, Aziz Yıldırım'ı bitirme, Fenerbahçe'den gönderme ve yerine Murat Ülker'i getirme planını kabul ediyorsunuz. Bu kadar güçlü, bu gücünü kullanıp bunları yaparken, gücü aldığı kesimle ters düşmesi sonucu yok edilmek istenmesi. O zaman bu olay Aziz Yıldırım'ı yok etmeye yönelik. Zaten şikeden dolayı aklanacak, buna inancım tam ama örgüt kurmak suçundan ceza yiyecek Aziz Yıldırım. Bu şekilde zaten Fenerbahçeden uzaklaştırılmış olacak. Tabi bu yazdıklarım farazi, sadece fikir yürütme, senin söylediğin gücü var teorisine bağlı olarak.

Sekopej
04.Aralık.2011, 14:37
Bu ikisinden bahsetmiyordum ben; şu ikisinden bahsediyordum:

Şimdi çıkıp, kişiye özel olur diyerek yasayı reddettiğinden yanlış yapıyor.

Sekopej
04.Aralık.2011, 14:39
Fenerbahçe'de takım olarak soruşturmada yer almıyor. Aziz Yıldırım nedeniyle soruşturma içerisinde adı geçiyor. Mecnun Odyakmaz Sivasspor, Ümit Karan, Bülent Uygun'da Eskişehirspor takımları nedeniyle bu işin içindeler. Takımların adının geçmemesi normal çünkü şahısların yaptığı iddia ediliyor.

Sivasspor kalecisinin uzaktan yediği hatalı gol dışında daha şike olayları ortaya çıkmadan Yobo'nun attığı kafa golü benim acayibime gitmişti. Belki bu iddialara ortaya çıktıktan sonda basında bunun lafı hiç geçmedi. O gol çok ilginç bir goldü.

O zaman iddianamede adı geçen takımlar açıklaması saçma oluyor, Fenerbahçe adının geçmemesi gerekir.

meddah
04.Aralık.2011, 14:40
Şimdi çıkıp, kişiye özel olur diyerek yasayı reddettiğinden yanlış yapıyor.

Yani kişiye özel yasa veya yasa değişikliği yapmak doğru bir şey.

Sekopej
04.Aralık.2011, 14:43
Yani kişiye özel yasa veya yasa değişikliği yapmak doğru bir şey.

Eğer kişinin haksız mağduriyetini giderecekse, evet, olabilir. Ama burada önemli olan nokta, bu yasa değişikliğinin kişiye özel sebeple değiştirmek istenmiyor, gerçekten dengesizlikler barındırdığı için değiştirilmek isteniyor ve yanlış olan cumhurbaşkanının gösterdiği gerekçe, kişiye özel demesi.

nannar
04.Aralık.2011, 14:47
Cumhurbaşkanı kişiye özel demedi Serkan. Kamuoyunda kişiye özel gibi algılanacak bir değişiklik dedi. Yani kamuoyu bu değişikliği kişiye özel olarak değerlendiriyor dedi.

DisCo
04.Aralık.2011, 14:48
Bugüne kadar herkese istediğin gibi at koştur dendi. Galatasaray içinde 1 milyon paranın nereye gittiğini bulamıyorlar. Geçmişte şike yapıldığına dair göz var nizam var belgemle birçok maç sayarım. Herkes gücü yettiğince birşeyler yapmaya çalıştı. Türkiye kupasını Fenerbahçe'nin alamaması tamamen başka bir olay. Galatasaray ile finale gelmişsin ve Galatasaray'a şike mi teklif edeceksin. Sen kaybet kupayı biz alalım. Beşiktaş'la finale gelmişsin bunu mu teklif edeceksin. Şampiyonluğu kaybettiği yıllara bakalım. Denizlispor'a al şu parayıda ligden düş biz şampiyon olalım mı diyeceksin. Trabzonspor'a ne demişlerdir. Yani bu anlattığın noktalar var olan gücün olmadığını anlatmıyor.

Aziz Yıldırım'ı bitirmek için yapılıyor olabilir. Bunun için şike olayını patlak verdirmeye gerek yoktu. En basitinden Cumhurbaşkanı olabilmek için 4 yıllık üniversite bitirmek gerekiyor. Başbakan bu şarta göre olamıyordu. Yapılan ufak olaylarla nasıl üniversite mezunu hale getirildiğini belki çoğunuz kaçırdınız. Öyle bir yaparlardı ki Aziz Yıldırım, Sekopej'in cebinden para almıştır denir ve mahkum edilirdi. Sende şaşardın. İnsanlarda 2 ay sonra unuturdu.

O yüzden bunun gibi konular, TFF ile olan sürtüşmeler, Uefa'ya açılan davalar olayın farklı algılanması için yapılıyor ve başarılı oluyorda.

sui generis
04.Aralık.2011, 14:49
Cumhurbaşkanı kişiye özel demedi Serkan. Kamuoyunda kişiye özel gibi algılanacak bir değişiklik dedi. Yani kamuoyu bu değişikliği kişiye özel olarak değerlendiriyor dedi.

okumamıştım ama böyle demesi daha da vahim.. ben böyle düşünmüyorum ama millet ne der demiş Cumhurbaşkanımız. bu ceza ağır ama millet ne der böyle yaparsak demek bence acizliktir.

nannar
04.Aralık.2011, 14:51
Tamamını okumak lazım :) Bunun incelenmesi lazım diyor.Alelacele incelenmeden kabul edilmesi zaten bit hataydı,şimdide bir olaydan dolayı alelacele değiştirmek yine hata olur diyor. Aslında o da değişmesini istiyordur fakat güzelce analiz edilip,çok yönlü olarak incelendikten sonra son halinin verilip önüne gelmesini istediği için veto etti bence

meddah
04.Aralık.2011, 14:53
Eğer kişinin haksız mağduriyetini giderecekse, evet, olabilir. Ama burada önemli olan nokta, bu yasa değişikliğinin kişiye özel sebeple değiştirmek istenmiyor, gerçekten dengesizlikler barındırdığı için değiştirilmek isteniyor ve yanlış olan cumhurbaşkanının gösterdiği gerekçe, kişiye özel demesi.

Makul bir noktaya vardık şimdi; şu aşağıdaki çelişki ortadan kalkmış ve Cumhurbaşkanı sadece mevcut durumda yanlış bir değerlendirme yapmış oldu:

Örnek çok ama şimdiki başbakanımız milletvekili olamadı diye kanunun değiştiğini de hatırlatır, o dönemde kanunun değişmesi için çabalayan başbakanın da şimdiki cumhurbaşkanımız olduğunu düşündüğümüzde, kişiye özel kanun değişmez gibi sebepler konusunda çelişki doğuyor.

sui generis
04.Aralık.2011, 14:55
Tamamını okumak lazım :) Bunun incelenmesi lazım diyor.Alelacele incelenmeden kabul edilmesi zaten bit hataydı,şimdide bir olaydan dolayı alelacele değiştirmek yine hata olur diyor. Aslında o da değişmesini istiyordur fakat güzelce analiz edilip,çok yönlü olarak incelendikten sonra son halinin verilip önüne gelmesini istediği için veto etti bence

ilk başta inceletmemesi hataydı. şimdi 15 günlük süresi vardı inceletseydi ya. yoksa iddianame çıkıyor diye mi böyle oldu ya da o 6 aylık tutukluluk süresi mi bekleniyor ?

Trabzonspor
04.Aralık.2011, 14:56
okumamıştım ama böyle demesi daha da vahim.. ben böyle düşünmüyorum ama millet ne der demiş Cumhurbaşkanımız. bu ceza ağır ama millet ne der böyle yaparsak demek bence acizliktir.

O adam oraya millet sayesinde çıktı ve orda milleti temsil ediyor.Ben böyle istiyorum bu yasa çıkacak derse ayıp.Tabiki o adam toplumun düşüncelerini dikkate alacak sen burada yanlış düşünüyorsun Muhammet.Devlet toplum için vardır,toplumda Devlet için.Bu millet olmasa Abdullah Gül kim?

sui generis
04.Aralık.2011, 15:18
O adam oraya millet sayesinde çıktı ve orda milleti temsil ediyor.Ben böyle istiyorum bu yasa çıkacak derse ayıp.Tabiki o adam toplumun düşüncelerini dikkate alacak sen burada yanlış düşünüyorsun Muhammet.Devlet toplum için vardır,toplumda Devlet için.Bu millet olmasa Abdullah Gül kim?

abi elbette devlet toplum için vardır. hatta bir ilk olarak bizler seçtik cumhurbaşkanını. ama sen beni orada yanlış anlamışsın sanırım. orada o kişinin iradesi önemli. eğer ben böyle düşünüyorum ama toplumun tepkisinden korkuyorum derse yanlış yapmıştır. biz onu oraya kararlar alsın diye yolladık, yoksa her karar referanduma gitsin halk belirlesin.. ek olarak toplumun tepkisini nasıl ölçmüş onu da anlayamadım. çıkıp aksi yönde görüş belirten siyasiler onun toplum kavramı içine giriyor olabilir.

Trabzonspor
04.Aralık.2011, 15:29
Tabiki her karar referanduma gitmeyecek ama bu ülkede toplumun çoğununluğunun futbolla ilgilendiğini ve bu olarları yakından takip edildiğini bildiği için olabilir bu korkusu.Bir kararın doğru olduğuna inanabilir ama toplumda infaal yaratacak kararlarada gözü kapalı imza atmaz bunu sadece bu olay için demiyorum

AykutKocaman
04.Aralık.2011, 16:09
Konuda 2 çeşit basit ve genel düşünce var ikisinin de yoruma açık olduğu bilinen bir olay.

1.Fenerbahçe şike yapmadı.(Süreçteki yanlışlar,sahanın içi argüman.)

2.Fenerbahçe şike yaptı.

Anlaşılamayan 2.deki ısrar her sayfada 10'larca mesaj adaletin bekçiliğinden uzaklaştırıyor insanı.

Sekopej
04.Aralık.2011, 16:11
O zaman uzağa gitmeye gerek yok, bedelli askerlik yasası, toplumda zenginlere peşkeş çekmek için çıkarıldığı görüşü hakim ve toplumun büyük bir kısmı buna tepkili. Burada neden kullanmadı o anlayışı cumhurbaşkanımız?

Şike olmadığına inanıyorum, Aziz Yıldırım'ın sanıldığı gibi her istediğini yaptıramadığını da 13 senedir yakaladığı/yakalayamadığı başarılarla görebiliriz, buna inanmamak için farklı yönlere sapmak da sizin tercihinizdir.

Ben zaten bununla alakalı da mesaj atmak istemiyordum, dava başlar, delilleri görürüz, savunmaları dinleriz yorum yaparız. Ben bilgim olmadığı için girmiyorum ama bilgim olan ŞL olayıyla alakalı mesajlar atmam normal.

TFF, bu 2 isme iftira atılıyor dedi, Cornu'nun savunmasına bakıp, peki bu 2 isim, bize iftira atılıyor diye savcılığa suç duyurusunda bulundular mı? Ben anlamıyorum orada Fenerbahçe'ye, Aziz Yıldırım'a kin yapmış 3-5 kişi yüzünden ŞL'ye gidemiyoruz, buna isyan ettiğimizde de süreci iyi yönetmemek oluyor, konuyu saptırmak oluyor, oluyor da oluyor. Hayır sizin gibi düşünmeye çalışıyorum, tüm kötü niyetimle olaya yaklaşıyorum, bu ŞL olayında yine Fenerbahçe mağduriyetinden başka bir şey göremiyorum. Çok mu zor, evet Fenerbahçe burada mağdur edilmiş, o dönemde yargısız infaz yaptık, kusura bakmayın demek?

DisCo
04.Aralık.2011, 16:52
O zaman uzağa gitmeye gerek yok, bedelli askerlik yasası, toplumda zenginlere peşkeş çekmek için çıkarıldığı görüşü hakim ve toplumun büyük bir kısmı buna tepkili. Burada neden kullanmadı o anlayışı cumhurbaşkanımız?

Şike olmadığına inanıyorum, Aziz Yıldırım'ın sanıldığı gibi her istediğini yaptıramadığını da 13 senedir yakaladığı/yakalayamadığı başarılarla görebiliriz, buna inanmamak için farklı yönlere sapmak da sizin tercihinizdir.

Ben zaten bununla alakalı da mesaj atmak istemiyordum, dava başlar, delilleri görürüz, savunmaları dinleriz yorum yaparız. Ben bilgim olmadığı için girmiyorum ama bilgim olan ŞL olayıyla alakalı mesajlar atmam normal.

TFF, bu 2 isme iftira atılıyor dedi, Cornu'nun savunmasına bakıp, peki bu 2 isim, bize iftira atılıyor diye savcılığa suç duyurusunda bulundular mı? Ben anlamıyorum orada Fenerbahçe'ye, Aziz Yıldırım'a kin yapmış 3-5 kişi yüzünden ŞL'ye gidemiyoruz, buna isyan ettiğimizde de süreci iyi yönetmemek oluyor, konuyu saptırmak oluyor, oluyor da oluyor. Hayır sizin gibi düşünmeye çalışıyorum, tüm kötü niyetimle olaya yaklaşıyorum, bu ŞL olayında yine Fenerbahçe mağduriyetinden başka bir şey göremiyorum. Çok mu zor, evet Fenerbahçe burada mağdur edilmiş, o dönemde yargısız infaz yaptık, kusura bakmayın demek?

Yasanın çıkıp çıkmaması neden bu kadar ilgilendiriyor. Madem içerde bulunan herkes suçsuz o zaman yasa 5 kere veto edilsin ve sonrasında tekrar gündeme gelsin. Ne farkeder. Yasa olayı gündeme gelsin ya da gelmesin bu kişiler zaten bu süre boyunca içerdeydi. Madem bu yasadan bir çıkar elde edilmiyorsa veto olması neden bu kadar kişiyi sinirlendirdi.

Şampiyonlar ligi konusunda da geçen konuşmaları, olayları bilmiyoruz. Hangimiz oradaydı. Basına, yöneticilerin söylediklerine göre takıldığımız ortamlara göre fikir üretiyoruz. Bir rapor ortaya çıkıyor ve adam yabancı diye ona inanıyoruz. Uefa olduğu için dürüst makamdır. TFF'nin T'si Türkiye olduğu için bunlar yalancıdır. Zaten bahsi geçenlerde başka takımlı.

Tahminde bulunmak, olabilirli yorumlamak dışında kesin böyledir demek için işlerin sonlanmasını beklemek lazım. Sen şimdiden %100 emin konuşuyorsun. Sebepte bilgi sahibi olmadığın halde bilgim var o yüzden yazıyorum demendir. Sercan Yıldırım'ı bugüne kadar kim biliyordu. Birisi çıkıp ben biliyordum diyebilir mi? Herkes masumiyet karinesini öğrenmiş iddianameyi hazırlayan aynı zamanda Uefa'dan gelen heyeti karşılayan havalarına giriyor. Daha futbolun 17 kuralını bilmiyoruz hukuk profesörü olduk. Madem bu kadar bilgi sahibiyiz, madem bu kadar olaylara hakimiz Sercan olayını da anlatsaydık. Galatasaray'a hayra geçmiş olurduk ve bu bilgimizi görür de transfer etmezdi.

Belki hem soruşturmada hem Avrupa konusunda hiç bilmediğimiz şeyler ortaya çıkacak. Belki de işin sonunda haklı çıkacaksın. Onu o gün konuşuruz.

Sekopej
04.Aralık.2011, 17:08
Yasanın çıkıp çıkmaması neden bu kadar ilgilendiriyor. Madem içerde bulunan herkes suçsuz o zaman yasa 5 kere veto edilsin ve sonrasında tekrar gündeme gelsin. Ne farkeder. Yasa olayı gündeme gelsin ya da gelmesin bu kişiler zaten bu süre boyunca içerdeydi. Madem bu yasadan bir çıkar elde edilmiyorsa veto olması neden bu kadar kişiyi sinirlendirdi.

Şampiyonlar ligi konusunda da geçen konuşmaları, olayları bilmiyoruz. Hangimiz oradaydı. Basına, yöneticilerin söylediklerine göre takıldığımız ortamlara göre fikir üretiyoruz. Bir rapor ortaya çıkıyor ve adam yabancı diye ona inanıyoruz. Uefa olduğu için dürüst makamdır. TFF'nin T'si Türkiye olduğu için bunlar yalancıdır. Zaten bahsi geçenlerde başka takımlı.

Tahminde bulunmak, olabilirli yorumlamak dışında kesin böyledir demek için işlerin sonlanmasını beklemek lazım. Sen şimdiden %100 emin konuşuyorsun. Sebepte bilgi sahibi olmadığın halde bilgim var o yüzden yazıyorum demendir. Sercan Yıldırım'ı bugüne kadar kim biliyordu. Birisi çıkıp ben biliyordum diyebilir mi? Herkes masumiyet karinesini öğrenmiş iddianameyi hazırlayan aynı zamanda Uefa'dan gelen heyeti karşılayan havalarına giriyor. Daha futbolun 17 kuralını bilmiyoruz hukuk profesörü olduk. Madem bu kadar bilgi sahibiyiz, madem bu kadar olaylara hakimiz Sercan olayını da anlatsaydık. Galatasaray'a hayra geçmiş olurduk ve bu bilgimizi görür de transfer etmezdi.

Belki hem soruşturmada hem Avrupa konusunda hiç bilmediğimiz şeyler ortaya çıkacak. Belki de işin sonunda haklı çıkacaksın. Onu o gün konuşuruz.

Defalarca yazdım, yineleyeyim, yasanın çıkmasını, tutuksuz yargılanması için istiyorum. Ceza süresinin kısalıp kısalmamasıyla alakalı değil, aklanacaklara emin olduğumu söylemiştim zaten.

TFF'nin o gün yaptığı açıklamaların hiç biri bugün tutmuyor. UEFA doğruyu söylüyor demiyorum ki, UEFA bütün sorumluluğu TFF'ye atacak, kendisi sıyrılacak, öyle olmasa çıkıp TFF'ye siz göndermeyin demez, kendisi ben almıyorum derdi ama hatırlarsanız o dönemde TFF çıkıp, UEFA almadı dedi, sonra TFF'nin göndermediği ortaya çıkınca kıvırmaya başladılar.

Şu anda elimizde tek somut kanıt, UEFA'nın müfettişinin verdiği savunma. Buna karşın TFF bir kanıt sunmadı ve sadece konuştu hatta Aydınlar çıkıp, Fenerbahçe önce bize gelseydi dedi, aynı gün içerisinde Fenerbahçe önce federasyona ve Aydınlar'a söylediklerini açıkladı, cevap gelmedi.

İzlediğim çeşitli programlarla Fenerbahçe'nin avukatı ile bahsi geçen federasyonda görevli şahısların karşılıklı konuşmalarına şahit oldum ve orada da Fenerbahçe avukatının sorduklarına net cevap alamadığını gördüm.

Böyle önemli bir davada, UEFA eğer yalan söylüyorsa, TFF bu 2 isim böyle bir şey demedi diyorsa, UEFA'ya bunu düzeltin diye yazı gönderdik diyorlarsa ve UEFA 15 gündür bunu ciddiye alıp cevap vermiyorsa, neden herhangi bir girişimde bulunmuyorlar. Birisi size iftira atacak, siz de sadece izleyeceksiniz. Versin mahkemeye yerel mahkemeye dava açsın bu 2 isim.

UEFA'nın resmi olarak savunması olduğunu söylediği beyana TFF resmi olarak bir cevap vermiyor, verdiyse de neden açıklamıyor? Burası kafa karıştıran bir nokta. Ayrıca Lütfü Arıboğan kimdir, Basketbol Federasyonu başkanlığına aday olup seçilemediğinde kısa bir sürede Futbol Federasyonunda görev almış birisidir, aday olduğunda rakibi de Aziz Yıldırım'ın desteklediği Turgay Demirel.

Bilgi sahibi olduğum demek, gördüğüm belge ve buna karşın gösterilen tavırlar. Ve hala Fenerbahçe'nin hakkının gasp edildiğine ve o dönemde haksızlık yapıldığına inanmayanlara şaşıyorum ve sürekli aynı şeyleri yazıp kendimi tekrarlamamak için devam etmemeyi düşünüyorum, çünkü bahsettiğim hep aynı şeyler ve tekrarlamak artık beni bile sıktı, dönüp yazdıklarımı tekrar okumak yetecektir benden cevap isteyenlere.:)

Sekopej
04.Aralık.2011, 17:11

Şike konusunda bir şey demiyorum, sadece olmadığına inanıyorum diyorum, geçen sene oyuncularımızın sahada gösterdikleri performanslara bakarak. İnanmak ayrı, bilmek ayrı.

ŞL'ye gönderilmeme olayında da dediğim gibi, federasyon herhangi bir açıklama yapmadan benim bu görüşüm değişmez, her şey ortada çünkü ve soru basit.

0 tolerans diye ortaya çıkıp Fenerbahçe'yi ŞL'ye göndermeyen federasyon, aynı davada yargılanan Beşiktaş ve Trabzonspor'u neden göndermiştir? Bu 2 takımı avrupadan geri çekecek midir? UEFA çekmesi için baskı uygulayacak mıdır?

DisCo
04.Aralık.2011, 17:16
TFF'nin o gün yaptığı açıklamaların hiç biri bugün tutmuyor.

Seninde burada yaptığın yorumları açıklama olarak kabul edersek seninde birbirini tutmayan açıklamaların var.

İşin daha en başında federasyon bu işi beceremiyor. Tutarsız davranıyor dediğimizde federasyon tavrını savunanlardan biriydin. Şimdi konu geçmişten alıntılara dönmesin diye almıyorum. O gün o şartlarda Fenerbahçe'nin tüm oyuncuları yerindeydi, Şampiyonlar ligi hazırlıkları vardı, canım federasyonda ne Fenerbahçe'nin düşmesine ne de Şampiyonlar liginden çıkarılmasını konuşuyordu. Sadece ertele, ertele, çevir kazı yanıyor.

Şampiyonlar ligi ortaya çıktı ve federasyon düşman oldu. Federasyonun yaptığı açıklamalarda da günün şartları farklı olabilir. Zaten bu işi beceremiyor ve belki Uefa'ya cevap verebilmek için gizliliğin kalkmasını bekliyor. Hepimiz az çok muhabbetleri anlayabiliyoruz. Ben kesin kesin konuşulmasından ve tanı koyulmasından rahatsızım.

Sekopej
04.Aralık.2011, 17:29
Evet federasyonun beklemesi gerekiyordu, bir karar alması için beklemesi gerekiyordu, doğru olan oydu, beklemeyip, Fenerbahçe'nin hakkını yediklerinde işler değişti, o kararı aldıklarında küme de düşüreceklerdi madem, o zaman o kararı almayıp bekleselerdi ya da şimdi çıkıp, biz hata yapmışız Beşiktaş ve Trabzon'u da geri çekiyoruz demedikleri sürece hata yapmaya devam edecekler. 0 tolerans saçmalığını, kendi uydurdukları şeye, kendileri tezat işler yapmış olacaklar.

DisCo
04.Aralık.2011, 17:40
Göksel Gümüşdağ neden istifa etmedi. En ufak bir şüphe çıksın, istifa ederim diyordu. Özellikle savunmasına madde olarak ekletmişti.

sui generis
04.Aralık.2011, 17:46
Ne yapmamızı bekliyorsunuz anlamadım. Körü körüne federasyonun arkasından gitmemizi mı ? İlk tavırları doğruydu zaten sonra yanlışlıklar silsilesi başladı bu kadar basit.

Sekopej
04.Aralık.2011, 17:49
Göksel Gümüşdağ neden istifa etmedi. En ufak bir şüphe çıksın, istifa ederim diyordu. Özellikle savunmasına madde olarak ekletmişti.

O konu hakkında bir bilgim ya da fikrim yok, sonuçta federasyon bu işi beceremiyor ve o da federasyonda görevli, o nedenle şaşırmamak gerekir öyle deyip de yapmamasına.

Bordo61Mavi
04.Aralık.2011, 18:07
Metriste olaylar cidden cikmismi yoksa medya yine uyduruyormu ?

DisCo
04.Aralık.2011, 18:10
Pazartesi Mehmet Baransu isimli gazeteci, gazetesinde bunu yazacağını söyledi. Veto edilmesi konusunda içerde yer alan birinin akrabası etkili olmuş ve veto edilincede akrabası nedeniyle içerdekiler bu kişiyi dövmüşler. Bunlar tabi iddia olarak belirtiliyor.

DisCo
04.Aralık.2011, 18:19
Stada giremeyen ilk futbolcuda Can Arat olmuş. Uyarı sonrası kadrodan çıkarılmış.

Şike soruşturması iddianamesinde adı geçen ve mahkeme süresince statlara giriş yasağı getirilen isimlerden biri olan Can Arat son anda kadrodan çıkarıldı!

İBB'nin Kayserispor ile oynayacağı maç öncesi Teknik Direktör Arif Erdem tarafından ilk 11'de görev verilen Can Arat'a son dakika engeli çıktı! TFF Temsilcisi, Can Arat hakkında alınan karardan dolayı bu futbolcunun maçta forma giyemeyeceğini bildirdi. Bunun üzerine maçın başlamasına kısa bir süre kala Can Arat kadrodan çıkarıldı. Can'ın yerine Marcus Vinicius ilk 11'e alındı.

nannar
04.Aralık.2011, 18:25
O zaman Sercan derbide oynamaz.

sananes
04.Aralık.2011, 18:27
Cinayet,piskopatlık,terör vb. suçlarla yargılanmadığı sürece her insanın tutuksuz yargılanması gerekir. Yurt dışına kaçma ihtimalleri gibi unsurlar düşünülüp kararlar "suçsuzluk karinesine" daha uygun şekilde alınmalı. Bu dava için söylemiyorum,ülkemizde dünyanın hiç bir yerinde göremeyeceğimiz oranda tutuklu yargılanan insan var bana kalırsa ve çok çok da uzun süre yargılanıyorlar bu şekilde. Bu insanların özgürlük haklarını gasp etmektir. Ya davaları daha hızlı bitirin ya da aylarca hatta yıllarca tutuklu yargılamaya son verin.

Bunun dışında TFF skandalları bitmiyor şimdi de Gümüşdağ olayı çıktı. Ama en büyük skandal tff için fenerbahçeyi 0 tolerans diye bir şey var diye avrupaya yollamayarak alenen yalan söylemesi ve kamuoyunu yanıltmasıdır.

Gümüşdağ olayı daha çok savcı skandalı.Sadece o değil bizim emre dahil bir çok kişinin hakkında takipsizlik kararı verilmesi saçmalık.Bakın Emre diyorum,Gümüşdağ diyorum Gökçek diyorum..Ortak noktaları nedir bu isimlerin? İktidar

En ufak şeyleri bile şikeye yoran sayın savcımız belki de şu ana kadarki en belirgin şey olan emre'nin menajerinin ortağının Ankaragücü'lü oyuncusu ile mesajlaşması olayına takipsizliği uygun görüyor.Bunu aklım almıyor benim.Aslında bu olayda emre'nin suçsuz olduğunu düşünüyorum ama savcının bakış açısı en ufak şeyi bile şike belgesi diye iddia etmek olduğu için böyle söylüyorum.

En son değineceğim konu ise şimdi ya da sonra şike cezasının değişmesi.Sosyal medyada Aziz Yıldırım hakkında istenen hapis süresi için ironik bir söz okumuştum çok doğru aslında. O yazar diyorki "demekki aziz yıldırım, şike yapmaya çalışacağına o futbolcuların hepsini toplayıp tecavüz etse,sonra da öldürse daha az hapis cezası istenecekti." Doğruluğu tartışılır sözün ama mesaj belli,cezalar saçma şekilde ağır.

Ve tabiki bir fenerbahçeli olarak 3 temmuzdan sonrasıyla ilgili yorumum,ben Aziz Yıldırım'ı çok fazla sevmem futbol takımını başarısız yönettiğini, Anelkalı Appiah'lı takımın üstüne koyamadığını savunurum.Bunun dışında sert tavırları ile oluşturduğu 17ye 1 havası var tabiki.Ama buna rağmen kimse suçu ispatlanmadığı sürece Aziz Başkan'ın şikeye bulaştığını ispat edemez bana. Hele de geçen sezon.ben geçen sezon ligdeki her maçı izledim.Trabzonsporun maçları da dahil.Aradaki futbol kalitesini geçtim, sertliğini anlayabilecek kadar futbol bilgisine sahibim.Bunun dışında zaten bu adam şike suç olsun diye bas bas bağıran,bir şeyler yapmaya çalışan ilk kişiydi.Delil diye şu ana kadar ortaya çıkanlarda da ciddiye alınacak birşey göremedim henüz.

Davanın sonucu ne olacak bakalım.İnancım Taurisi olayında olduğu gibi çok kişiyi utandıracağız,tabi artık onlarda utanma kaldıysa.

TR.CaPTaiN
04.Aralık.2011, 18:39
Taraf gazetesinin neden ısrarla Alex'in ismini de iddianame için pompaladığı iddianamede ismi geçenlerin statlara sokulmama uygulamasıyla ortaya çıktı.

nannar
04.Aralık.2011, 18:40
Davanın sonucu ne olacak bakalım.İnancım Taurisi olayında olduğu gibi çok kişiyi utandıracağız,tabi artık onlarda utanma kaldıysa.

Eğer siz ve sizin gibi düşünenler haklı çıkarsa ortada ne Federasyon kalır, ne adliye, ne de lig... Herşey boşa çıkar.Tüm bu sürecin sonunda ne sona varılır ne de başa dönülebilir. Eğer süreç sizin dediğiniz gibi biterse yazıklar olsun derim Federasyona ve mahkemeyi yürüten adli makamlara.Türk futboluna Türkiye Cumhuriyeti tarihindeki en ağır darbe vuruldu şu anda. Vuran ise çok yakında belli olur. Bu darbeyi vuran şike yapmakla suçlananlar mı yoksa bazı menfaatleri doğrultusunda bazı kişi ya da kulüpleri bitirmeye çalışanlar mı şu anda bilinmiyor ama bu gerçek ortaya çıktığında tüm Türk insanının nefreti ,kini ve öfkesi o kişilere ya da kurumlara olacaktır

sananes
04.Aralık.2011, 18:46
Eğer siz ve sizin gibi düşünenler haklı çıkarsa ortada ne Federasyon kalır, ne adliye, ne de lig... Herşey boşa çıkar.Tüm bu sürecin sonunda ne sona varılır ne de başa dönülebilir. Eğer süreç sizin dediğiniz gibi biterse yazıklar olsun derim Federasyona ve mahkemeyi yürüten adli makamlara.Türk futboluna Türkiye Cumhuriyeti tarihindeki en ağır darbe vuruldu şu anda. Vuran ise çok yakında belli olur. Bu darbeyi vuran şike yapmakla suçlananlar mı yoksa bazı menfaatleri doğrultusunda bazı kişi ya da kulüpleri bitirmeye çalışanlar mı şu anda bilinmiyor ama bu gerçek ortaya çıktığında tüm Türk insanının nefreti ,kini ve öfkesi o kişilere ya da kurumlara olacaktır

Neredeyse tamamına katılıyorum, tek bir şey hariç.Yargılananlar da suçlayanlar da çok büyük başlar bu davada.O yüzden yakın zamanda belli olacağını düşünmüyorum.Bu dava uzayıp gidecektir.

Bekq
04.Aralık.2011, 19:08
Kimi kim kaldıracak ki? :) Bu olaylar yıllardır dönüyor. Futbol'a da sıçrattılar fakat unuttukları birşey var. Takım sevgisi bizde din gibidir.

Bekq
04.Aralık.2011, 20:28
İstanbul Büyükşehir Belediyespor'lu Can Arat, bugün oynanan Kayserispor maçında ilk 11'deyken, federasyonun uyarısıyla kadrodan çıkarıldı.

Şike soruşturmasında adı geçen oyuncuların stadlara girmesi yasaklandı:'Sercan yıldırım,Sezer Öztürk,Mehmet Yıldız,Vederson ve bir kaç oyuncu daha stadlara dahi giremeycek.Dünkü maçta oynayan Sercan Yıldırım için ise Gençlerbirliği'nin itiraz etmesi bekleniyor

Arkadaşlar bu haber doğru mu?

sananes
04.Aralık.2011, 20:32
Tamam da dün belli miymiş ki Sercan'ın oynayamacağı da itiraz ediyorlar? galatasaray öyle bir hata yapmaz.Böyle bir şey olduğunu okudum ben de ama saçma isimleri geçen insanlara yaptırım uygulamak, suçlanıyorlar mı ki? Ne boyutta geçiyor isimleri?

europeanconquer
04.Aralık.2011, 21:01
Öyle bir şey olsaydı Gençlerbirliği'nden önce TFF gerekeni yapardı.

Bordo61Mavi
04.Aralık.2011, 23:58
Uefa'nin tesvike cezasi yokmus sanirsam

nannar
05.Aralık.2011, 01:10
mehmet ali aydınlar telegole bağlandı.avukat da programda.nihat özdemir uefa'dan yazı geldiği gün tamam başkan gitmeyelim demiş.aydınlar ilk kez açıklıyorum dedi.valla işin rengi değişiyor,izlemenizi tavsiye ederim

Lucas Neill
05.Aralık.2011, 01:10
MAA FB'nin samp ligine gitmemesinin Nihat Özdemir'in karari oldugunu söylemis olaylar olaylar.

Mehmet Ali Aydinlar: "Nihat Özdemir, bize bilgi geldigi gün yanimdaydi. Gidip katilmama kararini alacagiz baskan tamam dedi"

Mehmet Ali Aydinlar: "Ben FB'li yoneticilere ertesi gün hemen Cenevre'ye gidin dedim hatta."

M.Ali Aydinlar: "FB'li yoneticiler, UEFA'dan yazi geldigi gün birlikteydik. Geldiler, öpüserek ayrildik."

Mehmet Ali Aydınlar: "Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'ne katılmaması Nihat Özdemir'in kararıdır."

barahir
05.Aralık.2011, 01:12
Eğer nihat özdemir'in ağzından böyle laf çıktıysa yazıklar olsun diyorum ve derhal istifasını vermesini bekliyorum..

Zaten bu onun ilk vakası değil göze çok batıyo bu aralar yaptıklarıyla... İstifa edip kaçmalar sonra tekrar yönetime dönmeler.. Demek istemiyorum ama renklerini rant için satıyomuş gibime geliyor artık..

sananes
05.Aralık.2011, 01:15
MAA FB'nin samp ligine gitmemesinin Nihat Özdemir'in karari oldugunu söylemis olaylar olaylar.

Mehmet Ali Aydinlar: "Nihat Özdemir, bize bilgi geldigi gün yanimdaydi. Gidip katilmama kararini alacagiz baskan tamam dedi"

Mehmet Ali Aydinlar: "Ben FB'li yoneticilere ertesi gün hemen Cenevre'ye gidin dedim hatta."

M.Ali Aydinlar: "FB'li yoneticiler, UEFA'dan yazi geldigi gün birlikteydik. Geldiler, öpüserek ayrildik."

Mehmet Ali Aydınlar: "Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'ne katılmaması Nihat Özdemir'in kararıdır."

yemin ediyorum MAA komedi dizisi olsa oynayacak kapasiteye sahip. Nihat Özdemir'in kararıymış :)

Ayrıca Nihat Özdemir bir bireydir ve kendi fikirleri olabilir tabiki saygı duyarız ama olayı "adamın gol dedi " ye çevirmek olmaz.Yönetim kurulu ve fenerbahçe'yi sadece tek bir adam temsil etmiyor, edemez.

nannar
05.Aralık.2011, 01:18
ali koç da varmış.lütfi arıboğan'da bağlandı.program karışacak.avukat kıvırmaya başladı

Lucas Neill
05.Aralık.2011, 01:19
Mehmet Ali Aydinlar: "Önümüzdeki hafta bu konuda cok önemli gelismeler olacak, göreceksiniz"

Mehmet Ali Aydinlar: "Ben konustukca siz zor durumda kalirsiniz Emin Öztürk"

Emin Özkurt: "Sayin TFF Baskani'ndan bazi belgeleri gizlemislerdir. 10 gün boyunca Cornu'nun ifadesini iceren belge gizlenmistir."

sananes
Nihat Özdemir hakkında bu kadar sert düşünmemize de gerek yok, tek adam rejimi bu ülkeye çok uygun siyasetten bile anlayabiliriz bunu ama buna son verilmeli.Nihat Özdemir iyi niyetiyle öyle düşünüyor olabilir ama yönetim kurulu ve çoğunluğun istediği olur çağdaş toplumlarda.

SAİT71
Tabi tabi öyle kolay yırtamayacaksın MAAAAA efendi bu işten...

uAburak89
05.Aralık.2011, 01:22
Türk futbolu telegolde kurtarılıyorsa, bizim hepimizin bu işlere kafa yorup vakit harcıyor oluşumuzu sorgulamamız gerek.

Nedvedmania
05.Aralık.2011, 01:22
Yakında herşey netleşir dedikçe daha da karışıyor :)

Lucas Neill
05.Aralık.2011, 01:26
Ali Koc'un ve Nihat Özdemir'in MAA ile yaptigi kupadan cekilme toplantisindan FB'nin Avukati'nin haberi yok.

ForsakeN
05.Aralık.2011, 01:35
MAAAA telegole de bağlandıysa iyice sıkıntılar da demektir.

A.FaruK
05.Aralık.2011, 01:42
Helvacı dersine iyi çalışmamış. Çalışmadığı yerden soru gelince çuvalladı.

SAİT71
05.Aralık.2011, 01:50
Türk futbolu Telegole düştüyse vah halimize...

sui generis
05.Aralık.2011, 01:50
izleyemiyorum ama okuduklarım doğruysa ve bunlara Nihat Özdemir in açıklaması yoksa derhal istifa etsin.

A.FaruK
05.Aralık.2011, 01:52
Hukuka giriş ders 1: Şeriatin kestiği parmak acımaz

barahir
05.Aralık.2011, 02:04
Hukuka giriş ders 1: Şeriatin kestiği parmak acımaz

Kendisi hangi üniversitede hocalık yapıyodu ?

sui generis
05.Aralık.2011, 02:06
Kendisi hangi üniversitede hocalık yapıyodu ?

bizim okulda İstanbul üniversitesinde ...

A.FaruK
05.Aralık.2011, 02:07
Istanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi

sui generis
05.Aralık.2011, 02:17
cuneytozdemir cüneyt özdemir
TFF hukuk müşaviri televizyonda defalarca 'şeriatın kestiği parmak acımaz' diyor. Bu hangi şeriatın spor hukuku gerçekten anlamadım...

A.FaruK
05.Aralık.2011, 02:20
Bide hukuk prof. sözde. Daha iki kelimeyi yanyana getirip konuşmaktan aciz.

nannar
05.Aralık.2011, 02:23
olayı saptırmaya gerek yok.tff yönetimi yalan söylemiyor gibi.cornu yalan söylüyor dedi hepsi.yalnız haftaya Aydınlar bence bilinmeyen başka şeyleri de açıklayacak.millete eğlence çıktı.uzayacak yine tartışmalar

ReaList
05.Aralık.2011, 02:25
Fenerbahçe yönetimi zaten daha önce Uefa'dan böyle bir yazı geldiğini ancak 24 saatten daha az bir süre içinde karar veremeyeceklerini TFF'ye ilettiklerini basın toplantısında söylemişti. Yani M.A.A'nın söylediği ekstra bir şey yok Nihat Özdemir'in o andaki ifadesi daha yönetim toplantısı yapmayan bunu yönetim toplantısında tartışmayan bir yöneticinin beyanıdır çıkıp da onlar böyle istedi demek komik. Zaten ortada Fenerbahçe yöneticilerinin belgeli imzalı "biz şampiyonlar ligine katılmayacaz" diye bir beyanı olsaydı bugün CAS'ta ne hakla dava açabilirdi ?

Cornu yalan söylemiş de bilmem ne diyor, biz ifadesini düzeltsin diye beyan gönderdik diye de ekliyor ama Uefa'dan "savunmada yer alan bu ifade düzeltilmiştir" diye bir cevap gelmemişse (ki gelmemiş görünüyor) Fenerbahçe'nin lehine olası bir sonuçta bütün tazminatın TFF'ye yüklendiğinin farkında değiller herhalde.

A.FaruK
05.Aralık.2011, 02:25
olayı saptırmaya gerek yok.tff yönetimi yalan söylemiyor gibi.cornu yalan söylüyor dedi hepsi.yalnız haftaya Aydınlar bence bilinmeyen başka şeyleri de açıklayacak.millete eğlence çıktı.uzayacak yine tartışmalar

İlla senin pencerenden mi tartışacağız mevzuları. Sende bişey söylede ona inanalım.

sui generis
05.Aralık.2011, 02:26
programı izlemiyorum bunu ne için söyledi İlhan Helvacı : "Velev ki söyledik bu suç mu"

benim en çok takıldığım nokta Nihat Özdemir olayı.. inşallah bir açıklaması vardır

nannar
05.Aralık.2011, 02:29
İlla senin pencerenden mi tartışacağız mevzuları. Sende bişey söylede ona inanalım.

Cornu yalan söylüyor bence ama neden yalan söylediği konusunda bir bilgi yok.muhtemelen davada uefa suçlu duruma düşebilir diye işin içinden sıyrılmaya çalışıyor

A.FaruK
05.Aralık.2011, 02:32
"Velev ki söyledik bu suç mu" ve '' Şeriatın kestiği parmak acımaz '' gibi açıklamalar yapan biri benim gözümde bir hiçtir haklılığını tartışmam bile. Değil hukuk prof. , padişahın torunu olsa farketmez.

ReaList
05.Aralık.2011, 02:35
Şeriat'ın kestiği parmak acımaz diyen İlhan Helvacı Kadı Efendi yine döktürdü
""Soylemis de olabilirim ama soylememis de olabilirim, hem soylesem ne olacak delil degil sokaktaki iki kisinin konusmasi gibidir"" :D

TR.CaPTaiN
05.Aralık.2011, 02:40
Programı izlemedim. Nihat Özdemir'in tamam MAA takımı ligden çekiyoruz dediğini sanmıyorum. Ama demişse bile yönetimsel bir fikir olmadığı ortada. Çünkü eğer gerçekten öyle olsaydı TFF/UEFA men etmezdi. Mesele CAS'a kadar uzamazdı. Zaten Ali Koç da defalarca bizden çekilmemizi istediler, eğer çekilseydik ilerde her türlü maddi/manevi tazminat yolu kapanacaktı diye açıklama yaptı. Nihat Özdemir zaten yaptıklarıyla söyledikleriyle birçok taraftarın sevgisini kaybetti, eğer gerçekten bunu da -kişisel fikir olsa dahi- söylemişse derhal istifa etsin. Sonra da o kıramayacağı insanlar lütfen devreye girip tekrar Nihat Özdemir'in dönüş yolunu açmasın. Başkan sakın istifa etme diyor, camia zor durumda Nihat bey istifa ediyor. Sonra da geri dönüyor ve dönerken kıramayacağım insanlar dönmemi istedi diyor. Kim arkadaş senin kıramayacağın insanlar ? Neyse.

İlhan Helvacı da "velev ki söyledik" kıvamına geldiyse yakında "evet söyledik" itirafı da gelecektir.

Edit: Gizli tanık furyası bu davaya da bulaşmış.

Faik Işık TV8'de.

ReaList
05.Aralık.2011, 03:04
Pazartesi Mehmet Baransu isimli gazeteci, gazetesinde bunu yazacağını söyledi. Veto edilmesi konusunda içerde yer alan birinin akrabası etkili olmuş ve veto edilincede akrabası nedeniyle içerdekiler bu kişiyi dövmüşler. Bunlar tabi iddia olarak belirtiliyor.

Bunlar bugün Savcı tarafından yalanlandı, Daha haberi yapmadan haberi resmi ağızdan yalanlanan bir gazeteci (!) olarak adını tarihe altın harflerle yazdırdı :D

barahir
05.Aralık.2011, 03:28
Mehmet Baransu : "Biz tüm bilgileri avukatlardan ve soruşturmayı yürütenlerden alıyoruz"

Ağzından kaçırdığı iyi oldu...

byariff
05.Aralık.2011, 04:39
Aydınlar'dan bomba açıklamalar

Fenerbahçe'nin TFF tarafından Şampiyonlar Ligi'nden men edilmesi sürecinde perde arkasında yaşanan olayları anlatan Aydınlar, bu bilgileri ilk kez açıkladı... Telegol'e telefonla bağlanan TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar Şampiyonlar Ligi'ne katılmamayı Nihat Özdemir'in istediğini söyledi.

FENERBAHÇE (http://www.milliyet.com.tr/index/Fenerbahce)'Yİ KORUDUK
Fenerbahçe yöneticilerinin yaptığı açıklamalarla TFF’yi zan altında bıraktığını söyleyen Aydınlar "Bizi zan altında bırakıyor. Bu yazı TFF'ye geldiğinde kulüp başkanları ile toplantı halindeydik. Ve Fenerbahçe Başkanvekili Nihat Özdemir (http://www.milliyet.com.tr/index/Nihat%20Ozdemir) ve Asbaşkanı Ali Koç (http://www.milliyet.com.tr/index/Ali%20Koc)'ta toplantıdaydı. Biz toplantıdan çıktı ve yazının İngilizcesini Ali Koç'a, Türkçesini de Nihat Özdemir'e verdim. Bu yazıyı okuduktan sonra Nihat bey, yanımda iki tane daha arkadaş var, bu olay 4 kişi arasındadır. Nihat bey "tamam başkan bu yazıyı geldikten sonra biz şimdi karar alıp, katılmama kararını vereceğiz dedi.
NİHAT ÖZDEMİR İSTEDİ
Ertesi gün Fenerbahçe'den bir yazı geldi. O gün hem sabah hem de öğleden sonra Fenerbahçe yöneticileri ile tekrar konuştuk. UEFA (http://www.milliyet.com.tr/index/UEFA)'ya da verdiğimiz cevapta sürecin kısıtlılığı nedeniyle Fenerbahçe karar verememiştir. Dolayısıyla Fenerbahçe'yi Şampiyonlar Ligine gelmekten biz men ediyoruz dedik. Ve öpüşerek ayrıldık.
Hatta ben Nihat Özdemir'e dedim ki "Yarın birinin Cenevre (http://www.milliyet.com.tr/index/Cenevre)'ye gitmesi lazım.UEFA ile görüşün" dedim. Katılmamayı isteyen Nihat Özdemir'dir.

Kaynak: Beyazgazete

Bordo61Mavi
05.Aralık.2011, 06:06
Turk futbolu telegolde kurtulacak :)

Su durumda herkes biraz yalan soyluyor gibi.

MAA nin zaten butun aciklamalarina bakin biri digerinle tamami ile ters gorustedir :)

Cengo
05.Aralık.2011, 06:42
Cornu yalan söylüyor bence ama neden yalan söylediği konusunda bir bilgi yok.muhtemelen davada uefa suçlu duruma düşebilir diye işin içinden sıyrılmaya çalışıyor

UEFA'nın hukuk müfettişi asla yalan söylemez.

TFF yaptığı haltı saklamayı dahi beceremedi. Duruş gösteremedi, bu durum BJK'ın ve TS'un neden alındığını kanıtlıyor. % 1 bile ihtimal yok diyerek Fenerbahçe'yi keyfi yoketme girişiminde bulundular. Karar verilmeseydi "UEFA Zero Tolerance" kanunu iddiadan daha sonra çıktığı için UEFA sorgusuz sualsiz Şampiyonlar Ligi'ne Fenerbahçe'yi almak zorunda kalacaklardı. Uefa bu yüzden ihaleyi TFF'a iteledi, kararı onlar almış gibi göstererek olası tazminattan da kurtulmuş oldu.

Gerçekler çok açık ve net.

Aynı gün akşamı tvde niye alınmadı kavgası yaptı FB yöneticileri ile Mehmet Ali Aydınlar. O gün niye söylememiş de konu hakkında açıklama yapmaya çalışmış acaba? 2 gün önce basın toplantısında söylediği yalanı açıklamak için debelenirken neden bunu söylemeyi aklına getirememiş? Gerçekte böyle bir olay olmadığı için olabilir mi?

Bugün gelip Fenerbahçe yöneticilerine itelemeye çalışıyor ihaleyi, hem de yalan söyleyerek. Fenerbahçeliyi Fenerbahçe'ye hain göstermeye çalışıyor işin içinden sıyrılmak için. Hedef gösterme çabaları nafile, bu senaryolara karnı tok insanların. Asla böyle bir şey istemedi Nihat Özdemir ve Ali Koç ve kongreden yetki almadan böyle bir iş yapamazsın. Bunun bizden götürüsü çok ağır oldu, anında da yalanlaması geldi.

Dahası var, iddianamenin kabul edilmesinin ardından Cornu Türkiye'ye yeniden gelecek. Raporu ile BJK ve TS da cezalar alacak, katılan kulüplerin oynarken aldığı yargılanmalara bağlı olarak Porto ve Marsilya olaylarından sonra değişen kanun ile uzun yıllar Avrupa kupalarından men cezaları gelebilecek. Fenerbahçe ŞL'ne katılmayarak belki cezadan kurtulmuş oldu ama BJK ve TS'un suçu neydi? Hiçbir işi tam yapmadıkları gibi yine ellerine yüzlerine bulaştırdılar. Türkiye Futbolunun itibarını iki paralık ettiler.

Bu bir değil, beş değil. Yaptıkların haddi hesabı yok.

Derhal istifa etmeleri lazım. Türkiye böyle bir rezaleti hiçbir zaman görmedi.

Haluk Ulusoy ve Mehmet Ali Aydınlar Türk Futbolu'nun kara lekeleridir.

ReaList
05.Aralık.2011, 12:57
Mehmet Baransu : "Biz tüm bilgileri avukatlardan ve soruşturmayı yürütenlerden alıyoruz"

Ağzından kaçırmasına gerek yok ki ben dün bir mesajımda baransu'nun özel yetkili savcılarla beraber çekilmiş fotosunu buraya koydum ama mesajım silindi. Baransunun kime uşaklık ettiğini cümle alem biliyor ama işine gelmeyenler için bu adam pür-i pak

goosfraba
05.Aralık.2011, 13:33
UEFA'nın hukuk müfettişi asla yalan söylemez.

TFF yaptığı haltı saklamayı dahi beceremedi. Duruş gösteremedi, bu durum BJK'ın ve TS'un neden alındığını kanıtlıyor. % 1 bile ihtimal yok diyerek Fenerbahçe'yi keyfi yoketme girişiminde bulundular. Karar verilmeseydi "UEFA Zero Tolerance" kanunu iddiadan daha sonra çıktığı için UEFA sorgusuz sualsiz Şampiyonlar Ligi'ne Fenerbahçe'yi almak zorunda kalacaklardı. Uefa bu yüzden ihaleyi TFF'a iteledi, kararı onlar almış gibi göstererek olası tazminattan da kurtulmuş oldu.

Gerçekler çok açık ve net.

Aynı gün akşamı tvde niye alınmadı kavgası yaptı FB yöneticileri ile Mehmet Ali Aydınlar. O gün niye söylememiş de konu hakkında açıklama yapmaya çalışmış acaba? 2 gün önce basın toplantısında söylediği yalanı açıklamak için debelenirken neden bunu söylemeyi aklına getirememiş? Gerçekte böyle bir olay olmadığı için olabilir mi?

Bugün gelip Fenerbahçe yöneticilerine itelemeye çalışıyor ihaleyi, hem de yalan söyleyerek. Fenerbahçeliyi Fenerbahçe'ye hain göstermeye çalışıyor işin içinden sıyrılmak için. Hedef gösterme çabaları nafile, bu senaryolara karnı tok insanların. Asla böyle bir şey istemedi Nihat Özdemir ve Ali Koç ve kongreden yetki almadan böyle bir iş yapamazsın. Bunun bizden götürüsü çok ağır oldu, anında da yalanlaması geldi.

Dahası var, iddianamenin kabul edilmesinin ardından Cornu Türkiye'ye yeniden gelecek. Raporu ile BJK ve TS da cezalar alacak, katılan kulüplerin oynarken aldığı yargılanmalara bağlı olarak Porto ve Marsilya olaylarından sonra değişen kanun ile uzun yıllar Avrupa kupalarından men cezaları gelebilecek. Fenerbahçe ŞL'ne katılmayarak belki cezadan kurtulmuş oldu ama BJK ve TS'un suçu neydi? Hiçbir işi tam yapmadıkları gibi yine ellerine yüzlerine bulaştırdılar. Türkiye Futbolunun itibarını iki paralık ettiler.

Bu bir değil, beş değil. Yaptıkların haddi hesabı yok.

Derhal istifa etmeleri lazım. Türkiye böyle bir rezaleti hiçbir zaman görmedi.

Haluk Ulusoy ve Mehmet Ali Aydınlar Türk Futbolu'nun kara lekeleridir.

görmek isteyene çok açıklayıcı olmuş.

nannar
05.Aralık.2011, 13:57
Şimdi dün akşam Telegole kadar "Ya cornu ya da TFF yalan söylüyor" olayı vardı.Dün geceden sonra "Ya MAA ya da FB yönetimi yalan söylüyor" a dönecek. Kimin eli kimincebine girer bilemeyiz ama kimin yalan söylediği nasıl ortaya çıkacak ? Bugün ya da yarın Nihat Özdemir ve ali Koç da çıkıp "Biz böyle birşe demedik" diyecekler.Cornu zaten ifadesinde vermiş yaşanan süreci.TFF herşeyin aksini savunuyor.Cornu'yu yalancılıkla, FB yöneticilerini de gerçekleri saklamakla suçluyor. Trajikomik bir hale döndü süreç. Allah bu işi çözmeye çalışanlara kolaylık versin.

Bu yasaklı futbolcuların sahalara girememesi de ayrı bir olay.Taraftarlar için konulmuş olan "Seyir yasağı" şimdi oyunculara uygulanınca kesinlikle bu yasayı çıkaranlar " Eyvah biz ne yapmışız" demişlerdir :) Bu ülkede neden kimse görevini layığıyla yapmaya çalışmıyor ve kötü sonuçlar doğduktan sonra düzeltmeye çalışıyor bilinmez ama bir gerçek var ki o da artık bu sezon Türkiye'de futboldan ziyade sahadışı olaylar gündemde olmaya devam edecek.

Trabzonspor
05.Aralık.2011, 14:20
UEFA'nın hukuk müfettişi asla yalan söylemez demişsiniz ama bu adam haşa peygamber falan değil dimi nasıl bu kadar emin olabiliyorsunuz?

uAburak89
05.Aralık.2011, 14:28
UEFA'nın hukuk müfettişi asla yalan söylemez demişsiniz ama bu adam haşa peygamber falan değil dimi nasıl bu kadar emin olabiliyorsunuz?

Onun tarzı böyle, çok net ve kesin ifadeler. Hukuk müfettişini çok yakından tanıyor demek ki..

Asla böyle bir şey istemedi Nihat Özdemir cümlesi de aynı olay, kendisi de bizzat ordaydı herhalde..

Hukuk müfettişi yalan söylüyor olabilir, Nihat Özdemir istemiş de olabilir, tabii tam tersi ABOOO haklı da olabilir. Ama bu tarz keskin ifadeler bence doğru değil, yarın bir gün yazdıklarının tam tersi belgelenirse ne olacak ?

Trabzonspor
05.Aralık.2011, 14:34
Mahkeme bir karar verene kadar UEFA bir yaptırım uygulamayacakmış TS ve BJK için.Verildimi bilmiyorum ama Kaynak : Milliyet / Cemal Ersen

Bekq
05.Aralık.2011, 15:10
Onun tarzı böyle, çok net ve kesin ifadeler. Hukuk müfettişini çok yakından tanıyor demek ki..

Asla böyle bir şey istemedi Nihat Özdemir cümlesi de aynı olay, kendisi de bizzat ordaydı herhalde..

Hukuk müfettişi yalan söylüyor olabilir, Nihat Özdemir istemiş de olabilir, tabii tam tersi ABOOO haklı da olabilir. Ama bu tarz keskin ifadeler bence doğru değil, yarın bir gün yazdıklarının tam tersi belgelenirse ne olacak ?
Nihat Özdemir kulüp adına karar almaya yetkili biri değil. Yani o dedi diye yaptık demek saçma. Büyük ihtimal laf arasında geçmiş ve Nihat Özdemir'de böyle birşey varsa ceza artmasın diye gitmeyelim demiş olabilir. Ama resmi birşey değildir bu. Sadece normal bir konuşmadır. İstifasının arkasında bu yatıyorda olabilir. Hoş kabul edilmedi ama bu olay yüzünden istifa etmek istemiş olabilir.

Fakat UEFA istedi ondan yollamadık dedikten sonra Nihat Özdemir ortada yokken bu açıklama birden neden geldi? MAA'nin söylediği herşey yalan. Bunu çok net anlıyoruz artık.

uAburak89
05.Aralık.2011, 15:15
Nihat Özdemir kulüp adına karar almaya yetkili biri değil. Yani o dedi diye yaptık demek saçma. Büyük ihtimal laf arasında geçmiş ve Nihat Özdemir'de böyle birşey varsa ceza artmasın diye gitmeyelim demiş olabilir. Ama resmi birşey değildir bu. Sadece normal bir konuşmadır. İstifasının arkasında bu yatıyorda olabilir. Hoş kabul edilmedi ama bu olay yüzünden istifa etmek istemiş olabilir.

Fakat UEFA istedi ondan yollamadık dedikten sonra Nihat Özdemir ortada yokken bu açıklama birden neden geldi? MAA'nin söylediği herşey yalan. Bunu çok net anlıyoruz artık.

Benim anlatmak istediğim esas mesele ile senin yazdıklarının bir alakası yok. Kısacası, laf salatası. Burda yazan kimsenin bir şey bildiği yok, herkes sağdan soldan duyduğu ve inandığı, inanmak istediklerine göre yazıyor. O nedenle de diyorum ki, bu kadar keskin ifadeler bence doğru değil.

Bekq
05.Aralık.2011, 15:19
Benim anlatmak istediğim esas mesele ile senin yazdıklarının bir alakası yok. Kısacası, laf salatası. Burda yazan kimsenin bir şey bildiği yok, herkes sağdan soldan duyduğu ve inandığı, inanmak istediklerine göre yazıyor. O nedenle de diyorum ki, bu kadar keskin ifadeler bence doğru değil.
Ben yanlış anlamışım yazıyı. Tekrar okuyunca demek istediğini anladım.

Del Piero_10
05.Aralık.2011, 16:28
Benim anladığım Fenerbahçe yönetiminin asıl isyan ettiği Trabzonspor'un Şampiyonlar Ligi'ne katılması. Eğer Trabzon da onlar gibi Avrupa'ya alınmasaydı bu kadar gürültü kopmayacaktı.

sui generis
05.Aralık.2011, 16:33
Benim anladığım Fenerbahçe'nin yönetiminin asıl isyan ettiği Trabzonspor'un Şampiyonlar Ligi'ne katılması. Eğer Trabzon da onlar gibi Avrupa'ya alınmasaydı bu kadar gürültü kopmayacaktı.

evet, tam da bu. çıkıp deselerdi bu üç takımın ismi geçiyor kardeşim ben sizi tedbirli olarak Avrupa dan alıyorum. biz susar otururduk.. şimdi çıkıp beni men ediyorsun ama onları alıyorsun. aramızdaki fark ne ? eğer senin şike yaptığına etik kurulda kanaat getirdik diyorsan, benim son Şampiyon sıfatıyla süper lig de işim ne ? ortası olmuyor. ikisinden birini seçmeliydiler.

Bordo61Mavi
05.Aralık.2011, 18:07
Tesvik ( incentives ) avrupada sorun tesgil etmiyor, Ajax ornegi var 2 sene oncesinden.

sananes
05.Aralık.2011, 19:21
Tesvik ( incentives ) avrupada sorun tesgil etmiyor, Ajax ornegi var 2 sene oncesinden.

ikidir bunu yazdığınızı görüyorum.Amaç nedir anlamadım? Teklif ettiysek ettik suç değil yırttık mı demeye getiriyosun:) Aslında net olarak söylediğin bu sormama gerek yok ama.

Trabzonspor
05.Aralık.2011, 19:30
Bizim teşvih verdiğimiz söylenmiyor ki teşvike teşebbüs etmeye teşebbüs etme suçuyla yargılanacaklar.

Fernando Gago
05.Aralık.2011, 19:32
Bizim teşvih verdiğimiz söylenmiyor ki teşvike teşebbüs etmeye teşebbüs etme suçuyla yargılanacaklar.

Defalarca teşvik girişiminden söz ediliyor, bu önemle vurgulanmış defalarca :)

Fernando Gago
05.Aralık.2011, 19:32

Hollanda yasalarına göre mi yargılanacak sizin yöneticiler :)

Bordo61Mavi
05.Aralık.2011, 19:40
ikidir bunu yazdığınızı görüyorum.Amaç nedir anlamadım? Teklif ettiysek ettik suç değil yırttık mı demeye getiriyosun:) Aslında net olarak söylediğin bu sormama gerek yok ama.

Ben sizin gibi baskani korumuyorum :) yanlisi varsa zaten mahkemelerde cezalandirilir. etik kurul raporunda sikinti olmadigi yazilmis Trabzonspor icin zaten :)

Benim demeye calistigim, hatta yapmaya calistigim medyanin yansitiklarini duzeltmek :)

Avrupadan men konusu pek mumkun degil yeni biseyler yoksa savcida, eldekilerdede Cornu sikinti gormediki halen avrupadayiz. Yani bosuna bazi taraftarlar gidip Lille , Inter ve Cska forum uyesi olmasinlar, Uefayi mailleri ile mesgul etmesinler.

Bordo61Mavi
05.Aralık.2011, 19:43
Defalarca teşvik girişiminden söz ediliyor, bu önemle vurgulanmış defalarca :)

Defalarca denemislerde olmamismi :D

barahir
05.Aralık.2011, 19:47
Ben sizin gibi baskani korumuyorum :) yanlisi varsa zaten mahkemelerde cezalandirilir. etik kurul raporunda sikinti olmadigi yazilmis Trabzonspor icin zaten :)

Benim demeye calistigim, hatta yapmaya calistigim medyanin yansitiklarini duzeltmek :)

Avrupadan men konusu pek mumkun degil yeni biseyler yoksa savcida, eldekilerdede Cornu sikinti gormediki halen avrupadayiz. Yani bosuna bazi taraftarlar gidip Lille , Inter ve Cska forum uyesi olmasinlar, Uefayi mailleri ile mesgul etmesinler.

Peki Lille kulübünün UEFA'ya başvurduğunu biliyor muydun bunları yazarken?

Ayrıca Cornu'ya bişi gösterilmedi ki Cornu sıkıntı görsün ya da görmesin.. Sanıyorum son haftadaki olayları çok yanlış takip etmişsin..

Bordo61Mavi
05.Aralık.2011, 19:52
Peki Lille kulübünün UEFA'ya başvurduğunu biliyor muydun bunları yazarken?

Ayrıca Cornu'ya bişi gösterilmedi ki Cornu sıkıntı görsün ya da görmesin.. Sanıyorum son haftadaki olayları çok yanlış takip etmişsin..

Lille kulubunlemi gorustun ?

Yok ben gayet iyi takip ediyorum. Ama kacirdiklarim olabilir. Sen nereleri takip ediyorsun ? Merak ettim.

Cengo
05.Aralık.2011, 19:54

Kanunda hepsi eşit cezalarda.

barahir
05.Aralık.2011, 19:55
Lille kulubunlemi gorustun ?

Yok ben gayet iyi takip ediyorum. Ama kacirdiklarim olabilir. Sen nereleri takip ediyorsun ? Merak ettim.

Televizyon kanalları'ndaki davanın işlendiği programlar, gazeteler, basın açıklamaları yeterlidir takip için zaten..

Ayrıca Lille ile görüşmeme gerek yok ki bi haberi öğrenebilmek için..

sananes
05.Aralık.2011, 20:03
Kanunda hepsi eşit cezalarda.

işte okumanız gereken buydu aslında. Teşebbüs etmekte,uygulamakta aynı cezaya çarptırılıyor.Muhtemelen şike ve teşvikin de cezası aynıdır,emin olmamakla birlikte.

Bu davalar spor müsabakası sonucunu manipüle etmek suçuyla yargılanırlar bana kalırsa

Ayrıca ben suçsuz olduğunu inandığım başkanımı koruyorum evet,bu konu fenerbahçeli olmayanları neden rahatsız ediyor. bir açıklayın da bilelim.Suçsuz olduğuna inanırken bir insanın neden suçlayayım onu. Suçu ispatlanırsa biz de elbet tepkimizi gösteririz.

Son olarak bir kaç ay önce bizim ismimiz dahi geçse o insanlar şehirden içeri giremez diyen kişiler şimdi ama suç değilmiş ki yaa hem becerememişler de diyorlarya,seviyorum sizi:)

Bekq
05.Aralık.2011, 20:04
Benim anlamadığım olay niye herşey Fenerbahçe'ye yıkılmaya çalışılıyor. Şike soruşturmasında adı geçen tüm takımlar kadrosundan birşey kaybetmedi üstüne takviyeler yaptı. Fakat birtek Fenerbahçe oyuncularını mecburi olarak sattı. Çok garip bir durum.

Şampiyonlar Ligi ile ilgili konuşulacak birşey yok.

Şampiyonlar ligi ön elemesi oynayıp elenmiş bir takım tekrar gruplara alınıyorsa aslında söylenecek pekte birşey kalmıyor.

Bekq
05.Aralık.2011, 20:09
işte okumanız gereken buydu aslında. Teşebbüs etmekte,uygulamakta aynı cezaya çarptırılıyor.Muhtemelen şike ve teşvikin de cezası aynıdır,emin olmamakla birlikte.

Bu davalar spor müsabakası sonucunu manipüle etmek suçuyla yargılanırlar bana kalırsa

Ayrıca ben suçsuz olduğunu inandığım başkanımı koruyorum evet,bu konu fenerbahçeli olmayanlara neden batıyor anlamıyorum?Bir açıklayın da bilelim.Suçsuz olduğuna inanırken bir insanın neden suçlayayım onu. Suçu ispatlanırsa biz de elbet tepkimizi gösteririz.

Son olarak bir kaç ay önce bizim ismimiz dahi geçse o insanlar şehirden içeri giremez diyen kişiler şimdi ama suç değilmiş ki yaa hem becerememişler de diyorlarya,seviyorum sizi:)
Şike soruşturması başladı ve Fenerbahçe başkanı içeri alındı. Beşiktaş'lılar; "Biz şerefli 2.'liklerin takımıyız" gibi açıklamalarda bulundu ve 1-2 hafta sonra yöneticisi ve hocası içeri alındı. Kupayı iade ettiklerini söylediler. Kupa müzelerinde çıktı ve kupayı kazananarak elde ettikleri UEFA hakkını kullandılar.

Sonra Galatasaray'lılar başladı. Bakın herkeste var bizde yok diye. Kayıp 1 milyon davası ortaya çıktı.

Akabinde Trabzonspor şampiyonluk bizim hakkımızdı demeye başladı. Biz hakkımızla geldik buralara kadar dedi. Teşvik olayı ortaya çıktı.

Bu olaylar sadece Fenerbahçe'ye olduğunda herkes; "Savcı'nın işi gücü Fener sanki, başbakan bile Fener'li demekki şike var" gibi cümleler kullandılar. Kısa süre sonra aynı şeyler onlara yapılınca "Ama o suç sayılmazki, Aziz Yıldırım'ı çıkartmak için bize komplo kuruyorlar" demeye başladılar.

Bekq
05.Aralık.2011, 20:45
TFF Başkanı Sayın Mehmet Ali Aydınlar, dün, UEFA Şampiyonlar Ligi'ne gönderilmememizle ilgili programa, avukatlarımızdan Sayın Emin Özkurt'a cevap vermek amacıyla katılmış; UEFA'dan gelen ilgili mektubu Başkanvekilimiz Sayın Nihat Özdemir ve Asbaşkanımız Sayın Ali Koç ile paylaştığını, yöneticilerimizin bu mektubu gördükten sonra; "Şampiyonlar Ligi'ne katılmama kararı alırız" dediğini iddia etmiştir.

Bu iddia kesinlikle gerçekleri yansıtmamaktadır.

Sayın Aydınlar, 23 Ağustos 2011'de gerçekleşen toplantıda söz konusu evrakı, Türkçe tercümesiyle birlikte yöneticilerimizle paylaşmış; bu doğrultuda TFF'nin kulübümüze göndereceği mektubu da yöneticilerimize tebliğ etmiştir. Bu mektuba istinaden 24 Ağustos 2011, saat 12:00'ye kadar turnuvadan çekilme yönündeki kararımızı kendilerine bildirmemizi talep etmişlerdir.

Yöneticilerimiz, bu talep karşısında konunun Yönetim Kurulu'nda istişare edilmesi gereğini aktararak, TFF'den ayrılmıştır.Yönetim Kurulumuz, aynı gece konuyu görüşerek turnuvadan çekilme kararının alınmasının mümkün olamayacağı kararına varmıştır.

Sayın Ali Koç, yönetim kurulumuz adına, 24 Ağustos 2011 sabahı, Sayın Aydınlar'ı arayarak, bu süre zarfında böyle bir karar alınmasının mümkün olmadığını, ayrıca böyle bir kararın hukuki haklarımızın tamamından feragat anlamına geleceğini kendisine iletmiştir.

Sayın Ali Koç ve avukatlarımızdan Sayın Özkurt, aynı gün, Sayın Aydınlar'ı ve yardımcılarını ziyaret etmiş; böylesi bir kararın sakıncalarını ve uluslararası arenadaki emsalleri kendilerine aktararak, bunun aslında, UEFA'nın bir gözdağı olduğunu ve TFF'nin bunu asla kabul etmemesi gerektiğini anlatmışlardır.

Gerçekler böyleyken, Aydınlar tarafından iddia edilen yöneticilerimizin, "Şampiyonlar Ligi'ne gitmeme kararını kabul ettiler" açıklaması gerçekleri kesinlikle yansıtmamaktadır.

Öte yandan, tüzüğümüz gereği, uluslararası müsabakadan çekilme anlamına gelecek böylesi bir kararı Genel Kurul yetkisi olmaksızın vermek mümkün değildir. TFF'ye cevaben verilen mektubumumuzda da bu hususa dikkat çekilmiştir. Kulübümüzde, yönetim kurulu üyesi olarak da görev yapmış Sayın Mehmet Ali Aydınlar bunu son derece iyi bilmektedir.

DİKKAT ÇEKEN BİR ÇELİŞKİ DAHA

Kulübümüzün, 29 Kasım 2011'de düzenlediği basın toplantısına cevaben, bir gün sonra, medyanın karşısına geçen Sayın Aydınlar,UEFA yetkilisi Sayın Cornu'nun beyanı ile ilgili aşağıdaki ifadeleri kullanmıştır.

30.11.2011 TFF BasınToplantısı, TFF Başkanı Sayın Mehmet Ali Aydınlar:

" … UEFA'dan henüz bu mektubu reddeden bir yazı ulaşmamıştır. Sayın Ali Koç bizimle görüşseydi bizim verdiğimiz bu beyanı görecekti…biz böyle bir konu gelmiş cevap vermişiz. Böyle birşeyden rahatsız olan bir taraf varsa onlar neden bize sormaz. Bakın sizin hakkınızda böyle söyleniyor demez…bunu neden Fenerbahçe'nin basın toplantısında onlara sormadınız???"

Yani, kulübümüzün Sayın Cornu'nun beyanı ile ilgili kendisi ile temasa geçilmediğinii söylemiştir. Ancak, Sayın Aydınlar dün gece telefonla bağlandığı TV programında bu kez şu ifadeleri kullanmıştır.

04.12.2011 Telegol Programı,TFF Başkanı Sayın Mehmet Ali Aydınlar:

"Bu belgeden 18 Kasım'da haberim oldu. O gün öğleden sonra Cihan Kamer (Fenerbahçe Spor Kulübü Yönetim Kurulu üyesi) federasyona geldi. Cihan Kamer bana böyle bir yazıdan bahsetti. Ben de "evet bugün öğrendik ama bu ifadeler tamamen yanlış" dedim. Bu yazının doğru olmadığını bildireceğiz dedim."

Yukarıdaki ifadeler Sayın Aydınlar'ın söylemleri arasındaki çelişkiyi net bir biçimde ortaya koymaktadır. Son günlerde yaşanan ve merkezinde TFF ve yöneticilerinin bulunduğu bu çelişkilerle ilgili yorumu kamuouyunun takdirine bırakırız.

FENERBAHÇE SPOR KULÜBÜ

barahir
05.Aralık.2011, 21:06
Beklenen açıklama geldi.. Şimdi neler olcak bakalım..

SAİT71
05.Aralık.2011, 21:28
TFF eğer böyle birşeyi iddia ediyorsa yazılı ve imzalı bir belge yahut bir video görüntüsü ortaya koyarak herkesi ikna etmelidir. MAA çıkıpta o dedi böyle birşeyi deyip kolayca işin içinden çıkıp bir kulübü suçlayamaz. Medya önünde F.Bahçe zaten böyle birşeyin mümkün olmadığını açıklamıştı. Aksini iddia eden belge sunmak zorundadır.

Bordo61Mavi
05.Aralık.2011, 21:38
Brezilya dizisine dondu bakalim MAA simdi ne cevap verecek.

nannar
05.Aralık.2011, 21:43
şimdi kime inanacagız? :)

AykutKocaman
05.Aralık.2011, 22:44

Avukat kıvırıyor,Fenerbahçe yalan söylüyora lafı getirip kime inanacağız diye mi soruyorsun ? :)

Sekopej
05.Aralık.2011, 22:45

Fenerbahçe benimle görüşmedi diyen de kendisi, Fenerbahçe benimle görüştü diyen de kendisi?

Fenerbahçe'yı ŞL'ye UEFA almadı diyen de kendisi, ortaya çıktığında ŞL'ye biz göndermedik diyen de kendisi.

Çelişkili açıklamaları çoğaltılabilir Aydınlar'ın. Artık baktı ki çıkar yolu yok, Fenerbahçe'ye en rahat kötüleyebileceği programı seçmiş madem ki gerçekler bunlar, çık basın toplantısı yap, Telegol'de açıklama yapmak nedir yahu.:D

Hatırlarsanız ya da hatırlamak isterseniz, yukarıda yazılı açıklamada da bahsedildiği gibi, Fenerbahçe eğer kendi rızasıyla çekilirse tüm tazminat haklarımızdan feragat etmiş oluruz demişti, ayrıca madem ki beni şampiyon saymıyorsun, o zaman suçluyum, ligden de düşür demişti ve buna karşın federasyon da yazılı başvuru istemişti yine tazminat ödemekten kurtulmak için. Köşeye sıkıştılar iyice, programı izlemedim ama yapılan konuşamalara da baktıkça iyice saçmaladıklarını görüyorum, hele dava başlasın, daha neler olacak?

barahir
05.Aralık.2011, 22:49
Aydınların çelişkili açıklamalarınınn bulunduğu bi kitap yazmayı düşünüyorum..

Fernando Gago
06.Aralık.2011, 00:47
Ben her şeyden geçtim CAS davasını bekliyorum. Tek adil yargılama orada olacak sanırım.

Bekq
06.Aralık.2011, 01:00
Ben her şeyden geçtim CAS davasını bekliyorum. Tek adil yargılama orada olacak sanırım.
Sion oradaki davasını çekti diye biliyorum. Sebebi'de UEFA ile çok yakın olması ve UEFA aleyhine karar vermeyecek olmasıydı.

TR.CaPTaiN
06.Aralık.2011, 01:05
DİKKAT ÇEKEN BİR ÇELİŞKİ DAHA

Kulübümüzün, 29 Kasım 2011'de düzenlediği basın toplantısına cevaben, bir gün sonra, medyanın karşısına geçen Sayın Aydınlar,UEFA yetkilisi Sayın Cornu'nun beyanı ile ilgili aşağıdaki ifadeleri kullanmıştır.

30.11.2011 TFF BasınToplantısı, TFF Başkanı Sayın Mehmet Ali Aydınlar:

" … UEFA'dan henüz bu mektubu reddeden bir yazı ulaşmamıştır. Sayın Ali Koç bizimle görüşseydi bizim verdiğimiz bu beyanı görecekti…biz böyle bir konu gelmiş cevap vermişiz. Böyle birşeyden rahatsız olan bir taraf varsa onlar neden bize sormaz. Bakın sizin hakkınızda böyle söyleniyor demez…bunu neden Fenerbahçe'nin basın toplantısında onlara sormadınız???"

Yani, kulübümüzün Sayın Cornu'nun beyanı ile ilgili kendisi ile temasa geçilmediğinii söylemiştir. Ancak, Sayın Aydınlar dün gece telefonla bağlandığı TV programında bu kez şu ifadeleri kullanmıştır.

04.12.2011 Telegol Programı,TFF Başkanı Sayın Mehmet Ali Aydınlar:

"Bu belgeden 18 Kasım'da haberim oldu. O gün öğleden sonra Cihan Kamer (Fenerbahçe Spor Kulübü Yönetim Kurulu üyesi) federasyona geldi. Cihan Kamer bana böyle bir yazıdan bahsetti. Ben de "evet bugün öğrendik ama bu ifadeler tamamen yanlış" dedim. Bu yazının doğru olmadığını bildireceğiz dedim."

Yukarıdaki ifadeler Sayın Aydınlar'ın söylemleri arasındaki çelişkiyi net bir biçimde ortaya koymaktadır. Son günlerde yaşanan ve merkezinde TFF ve yöneticilerinin bulunduğu bu çelişkilerle ilgili yorumu kamuouyunun takdirine bırakırız.

FENERBAHÇE SPOR KULÜBÜ

Yönetim çok iyi yakalmış bu ayrıntıyı.

nannar
06.Aralık.2011, 01:21
İşin en sonuna gelindiğinde benim merak ettiğim çok önemli bir konu var... Diyelimki Fenerbahçe tarafı haklı çıktı , TFF yönetimi sahtekar ve yalancı. Fenerbahçe davayı kazandı ve 45 milyon € tazminat kazandı... Sonra neler olacak ? Bu parayı federasyondan alsa bile TFF-Fenerbahça arasındaki savaş bitermi acaba? Yoksa tam aksine yeni bir soğuk savaş mı başlar? Yani ne bileyim.Düşününce sürüp gidecek birşey gibi geliyor nedense..

GeNç KaRTaL
06.Aralık.2011, 01:34
İşin en sonuna gelindiğinde benim merak ettiğim çok önemli bir konu var... Diyelimki Fenerbahçe tarafı haklı çıktı , TFF yönetimi sahtekar ve yalancı. Fenerbahçe davayı kazandı ve 45 milyon € tazminat kazandı... Sonra neler olacak ? Bu parayı federasyondan alsa bile TFF-Fenerbahça arasındaki savaş bitermi acaba? Yoksa tam aksine yeni bir soğuk savaş mı başlar? Yani ne bileyim.Düşününce sürüp gidecek birşey gibi geliyor nedense..

Olaylar açığa çıktığında Fenerbahçe kulübü tamamen suçsuz çıkarsa mevcut federasyon yönetiminin görevde kalabileceğini sanmıyorum.

ReaList
06.Aralık.2011, 01:35
@nannar

Bu süreç nasıl biterse bitsin ben bu federasyonun bu kişilerle yola devam edeceğini zannetmiyorum.

nannar
06.Aralık.2011, 01:46
Benim kastım yönetim değildi zaten :) Sonuçta bu 45 milyon € da bu kişilerin şahsi servetlerinden çıkmayacak.Yani böylesine bir meblayı ödedikten sonra kurum olarak TFF -FB soğuk savaşı mı başlar, yoksa yeni TFF yönetimi "FB hakkı olan bir davayı kazanarak, hakkı olan bu tazminatı almıştır" diyip yaşananlara bir çizik çekerek sağ duyulu mu davranır. İnşallah sürecin sonunda FB haklı çıkarda tazminat alırsa yeni yönetim böyle davranır da türk futbolu yeni bir iç savaşa sürüklenmez :)

SAİT71
06.Aralık.2011, 01:50
Dönem dönem kişiler hasebiyle bir çok takımın TFF ile kanlı bıçaklı olduğu dönemler olmuştu. MAA ve ekibide F.Bahçe ile şuan için çok kötü bir durumda. Örnek olarak Ulusoy döneminde F.Bahçe yine TFF ile çok kötüydü ancak mesela Özgener yada H.Doğan döneminde böyle bir çatışma yaşanmadı. Dolayısı ile kurumun kan değişikliğine gitmesi durumunda taraflar arasındaki iletişim tekrar eski haline döner.

Zaten MAA ve ekibinin her halükarda görevde kalamayacağı -böyle bir ekibin Türk futbolunu yönetemeyeceği ve iyice geriye götüreceği- çok açık. Yeni gelecek olan yönetim ise tamamiyle buzları eritmeye yönelik politika uygulayacaktır.

ReaList
06.Aralık.2011, 01:58
Benim kastım yönetim değildi zaten :) Sonuçta bu 45 milyon € da bu kişilerin şahsi servetlerinden çıkmayacak.Yani böylesine bir meblayı ödedikten sonra kurum olarak TFF -FB soğuk savaşı mı başlar, yoksa yeni TFF yönetimi "FB hakkı olan bir davayı kazanarak, hakkı olan bu tazminatı almıştır" diyip yaşananlara bir çizik çekerek sağ duyulu mu davranır. İnşallah sürecin sonunda FB haklı çıkarda tazminat alırsa yeni yönetim böyle davranır da türk futbolu yeni bir iç savaşa sürüklenmez :)

Öyle şey olur mu hiç :D Sen Fenerbahçe'yi sadece ş.l'ye göndermemekle kalmıyosun oradan gelebilecek tüm maddi kaynağı kesiyorsun TFF her ne kadarda sorumlu UEFA dese de Fenerbahçe haklı çıktığında bu parayı bir şekil ödemek zorundasınız. Bunda düşman kesilecek bir durum göremiyorum ben. Sorumluluğu alırsanız sonuçlarına katlanmak zorundasınız.

Fernando Gago
06.Aralık.2011, 02:08
Sion oradaki davasını çekti diye biliyorum. Sebebi'de UEFA ile çok yakın olması ve UEFA aleyhine karar vermeyecek olmasıydı.

UEFA Sion'u Avrupa Ligine dahil edecek. Bunu resmi sitesinden duyurdu. Bu sebeple Sion davasını geri çekti. Oysa biz hala dışarıdayız Davamız devam ediyor anlayacağın :)

barahir
06.Aralık.2011, 02:14

Ben yeni gelecek TFF yönetiminin tekrar bi dava ile karşı karşıya kalmamak için sağduyulu olacağını düşünüyorum..

Lucas Neill
06.Aralık.2011, 04:21
Ridvan Dilmen sike tesebbüsü olabilir demis

http://www.yildiz.tv/?act=dvr&chan=beyaz&seekTime=06-12-2011%2000:10

Burasindan izlemeye basladim hepsini izlemedim baya tartisma olmus

barahir
06.Aralık.2011, 04:28
Ridvan Dilmen sike tesebbüsü olabilir demis

http://www.yildiz.tv/?act=dvr&chan=beyaz&seekTime=06-12-2011%2000:10

Burasindan izlemeye basladim hepsini izlemedim baya tartisma olmus

Rıdvan orda bişi bildiğinden ya da duyduğundan söylemedi ama.. Tamamen kendi fikrini söyledi sahaya yansımış bi şike göremiyorum ben varsa en kötü ihtimalle teşebbüste kalmıştır dedi.. Sonuna da ekledi zaten teşebbüs bile suçsa ve etmişlerse cezalarını çeksinler dedi..

Alicanfmfan
06.Aralık.2011, 04:30
Rıdvan Dilmen , 1-2 saat önce Beyaz Tv 'de Ahmet Çakar ve Rasim Ozan Kütahyalı'nın oldugu bir programa telefon ile katıldı , adam o kadar inanmışki Aziz Yıldırımın sucu kanıtlansın onunlar beraber yatarım içeride dedi , gerçekten Rıdvan Dilmen beyin spazmı geçiriyor herhalde.

barahir
06.Aralık.2011, 04:41
Rıdvan Dilmen , 1-2 saat önce Beyaz Tv 'de Ahmet Çakar ve Rasim Ozan Kütahyalı'nın oldugu bir programa telefon ile katıldı , adam o kadar inanmışki Aziz Yıldırımın sucu kanıtlansın onunlar beraber yatarım içeride dedi , gerçekten Rıdvan Dilmen beyin spazmı geçiriyor herhalde.

Yahu yapma lütfen.. Suçu kanıtlansın selam bile vermem dedi az önce :) O sadece Aziz Yıldırıma olan sevgisini anlatabilmek için yatarım onunla beraber dedi..

Lütfen artık Rıdvan hakkında konuşmalarını kırpıp kırpıp koymayın şuraya yazıktır günahtır.. Adam ne dese hep yanlış anlaşılıyo..

Fernando Gago
06.Aralık.2011, 04:43

Hakaret etmeden önce bir daha düşünmeni isterim acaba dogru mu anlamısım diye :)

Rıdvan Dilmen Aziz Yıldırım'a sevgisinden bahsetmek için gerekirse onunla beraber yatarım dedi. Ama şikaye suça bulaşmışsa da selamımı bile keserim dedi. Bu kadar net anlatmışken neden bu kadar kolay yargılıyorsunuz anlamıyorum, bu çok küçük ve basit bir örnek.

Alicanfmfan
06.Aralık.2011, 04:44
Ne dese mi , Rıdvan Dilmen artık ne dediğini bilmiyor bu olaylardan sonra açık bir şekilde saçmalamaya başladı , kabuğuna çekilmesi lazım uslu uslu durup adaletin işleyişini seyretmeli.

Sonuçta dedi mi dedi , ister sevgisinden ister saygısından

byariff
06.Aralık.2011, 04:49
Yahu yapma lütfen.. Suçu kanıtlansın selam bile vermem dedi az önce :) O sadece Aziz Yıldırıma olan sevgisini anlatabilmek için yatarım onunla beraber dedi..

Lütfen artık Rıdvan hakkında konuşmalarını kırpıp kırpıp koymayın şuraya yazıktır günahtır.. Adam ne dese hep yanlış anlaşılıyo..

valla ridvanin allah 1 dedigine bil zor inanirim sozunde durmayan bir kisilik.

barahir
06.Aralık.2011, 04:54
Valla bence Rıdvan ne dediğini gayet de iyi biliyor ama bu laflar bazınlarına (sizleri kasdetmiyorum) çok rahatsız ettiği için Rıdvan'ı yıpratmak için ellerinde geleni yapıyolar.. Rıdvan'ı laf oyunlarına getirip de saçmalıyo gibi göstermek hiç de insani değil..

ReaList
06.Aralık.2011, 04:54
Mehmet Baransu, Rasim O. Kütahyalı gibi hayatında futbolun f'sinden anlamayan ama ne hikmetse şu olaylardan sonra ortaya birileri tarafından kalemşör olarak atılan bu elemanlar yerine bugün Rıdvan Dilmen tartışılıyorsa verilecek tek cevap : :D

Alicanfmfan
06.Aralık.2011, 04:56
İster anlasın ister anlamasın adamların dediği günü gününe çıktı valla , ayrıca konu futbolun 4-4-2'si değil ki , Baransu tek tek söylediği herşey çıkıyor .

barahir
06.Aralık.2011, 04:57
Bence Konunun "Futbol" olması yeterlidir..

ReaList
06.Aralık.2011, 04:59
Konu futbolun 4-4-2'si değil ama

Meselede orada bitiyor zaten Federasyon, basın, vs alayı dahil futboldan anlayan adam gibi insanlar şu süreci yönetseydi bugün böyle kaos ortamı olmazdı. Ama önüne gelen konuşuyor

barahir
06.Aralık.2011, 05:02
Sanırım dün yazmıştım bunu:

İster anlasın ister anlamasın adamların dediği günü gününe çıktı valla , ayrıca konu futbolun 4-4-2'si değil ki , Baransu tek tek söylediği herşey çıkıyor .

Zaten Balde_mir de söylemiş..

Lucas Neill
06.Aralık.2011, 05:03
Baransu futboldan anlamiyor ama ROK az bucuk anliyor gibi :D

O degil de ROK, Ahmet Cakar ve Samil Tayyar fena dövmüsler ridvani, pisti kaldi adam eveledi geveledi kivirdi laflari.

Alicanfmfan
06.Aralık.2011, 05:05
E yani herhalde hoş adam medyum değil bir yerlerden alıyor duyumları.

Bordo61Mavi
06.Aralık.2011, 05:06
Herkes gibi Ridvan Dilmende yiprandi ama birazda kendilerine yapiyorlar. Her programa katilip konusmamalari lazim.

barahir
06.Aralık.2011, 05:08
E yani herhalde hoş adam medyum değil bir yerlerden alıyor duyumları.

E o zaman neden "adama helal olsun her dediği çıktı" dedin ki :)

Alicanfmfan
06.Aralık.2011, 05:09
E o zaman neden "adama helal olsun her dediği çıktı" dedin ki :)

Atıp , tutan ve boş yere sallayan adamlar olduğu için helal olsun dedim , biliyor ki söylüyor .

barahir
06.Aralık.2011, 05:12
Atıp , tutan ve boş yere sallayan adamlar olduğu için helal olsun dedim , biliyor ki söylüyor .

tamam haklısın da söylediği şeyleri tamamıyla iddianameden alıp yazıyor.. Peki ya savcı atıp, tutp boş yere sallamışsa? Ancak sanıyorum siz zaten böyle bi ihtimali hiç düşünmediniz.. İşte bu yüzden de Baransu ve ROK gibi adamlar size göre işini iyi yapıyor..

Alicanfmfan
06.Aralık.2011, 05:22
tamam haklısın da söylediği şeyleri tamamıyla iddianameden alıp yazıyor.. Peki ya savcı atıp, tutp boş yere sallamışsa? Ancak sanıyorum siz zaten böyle bi ihtimali hiç düşünmediniz.. İşte bu yüzden de Baransu ve ROK gibi adamlar size göre işini iyi yapıyor..

Ben sana Rasim Ozan yada Mehmet Baransu hayranı mıyım dedim , biri söyledi işlerini yapıyorlar dedim , yahu savcı için atıp sallamışsa diyorsun , birileri için diyorsunda , kendi avukatlarınız veya içerdeki adamlarınız , yöneticileriniz hep doğru mu konusuyor .

Sonuçta konuyu tartışmanın anlamı yok ben son olarak , Adaletime güveniyorum , yargılanır suçsuzlugu kanıtlanırsa adam içeride boşuna 5 ay yattı derim yok aksi halde , ispatlanır ve ceza yerse hak etmiş derim.

barahir
06.Aralık.2011, 05:28
Ben de ona değinmeye çalıştım zaten..

Henüz Koğuşturma olayı bile başlamamış soruşturma durumundaki bi davada her ne hikmetse iddianamedekiler "Yapıldı, edildi, çete lideri, suç örgütü kurdu" gibi kesin terimlerle gazetelere servis ediyolarsa eğer, ben bizim tarafın doğru ya da yanlış söylediğine bakmam bile..

Daha gözaltına alındığında bile eşgal tespit fotoğraflarının sızdırılıp yayınlanması, insanlık dışıdır..

Zaten Umarım bu her yaptıkları tek tek kendi başlarına gelir.. Allah'ın sopası yok zaten..

Son olarak ben de adalete güveniyorum, umarım tesir altında kalmadan sonuçlanır bu dava da biz de önümüze bakarız..

SAİT71
06.Aralık.2011, 05:37
Rasim Ozan Kütahyalı'nın kime hizmet ettiğide belli... Beyaz TV, Kanaltürk gibi kanallarda yapılan programların seviyesizliğide belli. Rıdvan Dilmen gibi birisinin oralara çıkıpta seviyesini aşağılara çekmesini yadırgadım gerçekten. Zaten O Rasim denen kişiye laf anlatamazsın. Kafasında bildiği bir doğru var ve tamamiyle siyasi bakıyor olaylara. Spor yada başka birşeyle alakası yok onun. Rıdvan Dilmen bence daha seviyeli yerlerde derdini anlatsın yoksa anlaşılmaz..

ForsakeN
06.Aralık.2011, 12:07
Ridvan Dilmen'in tek sucu kaale dahi alinmayacak kisilerle muhatap olmasi. Ridvan'in sevmeyenleri de magazin programlari gibi laflarini kirpip kirpip elestiri malzemesi yapmaya calisiyor.

sui generis
06.Aralık.2011, 12:45
Rıdvan a beyin spazmi geçiriyor diyenden şüphe ederim. O mesajin hala silinmemiş olması ayrı bir nokta.

Adamın lafları bu kadar carpitilir. Zaten barahir orada açıklamış, kirpik kirpik getiriyorsunuz. Neyse fazla konusmaya gerek yok.

europeanconquer
06.Aralık.2011, 12:53
Kusura bakmayın ama burada tartışarak kimseye fayda sağlamıyorsunuz.Bu şike soruşturması çığırından çıktı artık.Adnan Öztürk'ün dediği gibi Türk Futbolu iflas etti.Hem kulüp bazında hem milli takım bazında hem futbolcu bazında ve hem de taraftar bazında.Artık kim ne diyeceğini bilemiyor.Umarım şu durumdan bir an önce kurtuluruz.

futureless
06.Aralık.2011, 13:51
Bu iş öyle bi raddeye geldi ki şimdiye kadar hiçbir olay bu kadar ön plana çıkmamıştı.Eskiden Galatasaray - Fenerbahçe maçına yaklaşınca heyecanla gün sayardık.Kazanınca bi zevk alırdık.Şimdi ben yarın kazansak ne zevk alıcam ? Kaybetsek üzülecek miyim ? Bunları düşünür oldum ister istemez.Yahu derbi geliyor derbi , koskoca rekabette bir maç daha.Ama yok , o da mahvoldu artık.Şimdi tek düşündüğüm , acaba GS taraftarı Fenerbahçe aleyhine şike konulu tezahürat yapar mı maçta.Onu da meraktan düşünüyorum önemsediğimden değil.Maalesef üç kuruşluk zevkimizi de elimizden alıyorlar.Yenilse de Fenerbahçe ben düşünmeden uyuyacağım.Veya yenersek arkadaşlarıma takılamayacağım zevkle , gelmeyecek içimden.

goosfraba
06.Aralık.2011, 14:17
Ümit Karan'a, akşam çocuğunu görmek istiyor musun gibi baskı altına alacak şeyler söyleyen, Billionaire gece kulübünü bilyoner bahis sitesi sanıp soruşturmada bahis manipülasyonu üzerinden yol arayan bir savcıya ve o savcının kalemliğini yapan embedded gazetecilere güvenmiyorum. Onların adaletinden de şüpheliyim. Verdiğim örnekler bunlarla sınırlı değil. Soruşturmanın kendisi şike.

TR.CaPTaiN
06.Aralık.2011, 16:07
Şike yasasının Köşk'ten dönmesi, iktidarıyla, muhalefetiyle tüm siyasileri ayağa kaldırdı. AK Parti'den sonra CHP ve MHP'de Cumhurbaşkanı Gül'ü eleştirdi, "Attığımız imzanın arkasındayız" dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli'den "CHP ve MHP ile mutabakatımız devam etmekte. AK Parti grubu yasayı aynen Köşk'e göndereceğiz" açıklaması geldi.

AK Parti Grup Başkanvekili Nevzat Tarhan dün eleştirilerilerde başı çekmiş ve Gül'e hata yaptığı uyarısında bulunmuştu. Elitaş, ‘Karara saygılıyız ama Meclis iradesi öne çıkar’demiş ve muhalefet partilerine de "İmzanızın arkasında durun" çağrısı yapmıştı.

O çağrıya bugün ilk tepki CHP kanadından geldi. CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan, Meclis'te, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ile birlikte basın toplantısı düzenledi.

Bir basın mensubunun Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, Şike Yasası'nı veto ettiğini hatırlatması üzerine Tarhan, "Bu yasa metnini bir hukukçu olarak değerlendirdim, altındaki imzanın arkasındayım" diyerek, iktidarla aynı görüşü paylaştığını deklare etti.

-"CUMHURBAŞKANI'NIN ŞİKE YASASIYLA İLGİLİ ÖZEL DEĞERLENDİRMELER YAPMASINI GARİP BULUYORUM"-

Cumhurbaşkanı Gül'ün tavrını eleştiren Tarhan, şöyle dedi:

"Cumhurbaşkanı'nın veto etme gerekçelerinde geçen ölçülülük prensibinin burada aslında çok açık ve net olarak ortaya konulduğunu görüyorum. Çünkü 18 yıl hapis cezasına kadar varan bir özgürlüğü bağlayıcı ceza ile karşı karşıya kalınabiliyor. Bunun sportif bir suçta bu kadar yüksek tutulmasının asıl toplum vicdanıyla bağdaşmayacağını düşünüyorum. Çok dikkatli tetkik edilmiş özellikle Ceza Yargılama Yasasındaki karşılığı 231 ile dengelenmesi de tarafımdan olumlu bulunmuştur. Ben imzanın arkasındayım Şike Yasası itibarıyla. Ayrıca şunu sorgulamadan da geçemeyeceğim. Sayın Cumhurbaşkanı'nın daha önce Ceza Yöntem Yasasında en az 8-9, Ceza Yasası'nda onlarca yapılan değişiklikle doğrudan yargılamaları müdahale niteliğinde değişikliklerde neden toplum vicdanı ve ölçülülük orantısıyla ilgilenmediğini merak ediyorum. İkincisi somut olarak açıklamam gerekirse YİMPAŞ ile ilgili daha önce görevi kötüye kullanma, yürümekte olan görevi kötüye kullanma suçlarına ilişkin doğrudan örtülü af niteleğindeki düzenlemede ve buna benzer pek çok düzenleme var. Örneğin 231, iki yıla kadar hapis cezalarının hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına uğratılması, yüzbinlerce davayı doğrudan etkilemiştir. Ve yargının tıkanmasına neden olmuştur. Bunu öngöremeyen bir Cumhurbaşkanı'nın Şike Yasasıyla ilgili böyle özel değerlendirmeler yapmasını da garip bulduğumu söylemeliyim."

BAHÇELİ: SÖZÜMÜZÜN ARKASINDAYIZ

Ve bugün.. MHP'nin yasanın veto edilişine vereceği tepki merak ediliyordu. Parti vetoya en üst perdeden ve en yetkili ağızdan tavır koydu. Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün şike cezasında indirim öngören yasayı veto etmesini hayret ve esefle karşıladığını belirterek, "Dört partinin ittifakıyla çıkartılan söz konusu kanun değişikliği, tekrar Meclis gündemine aynı haliyle gelirse, biz sözümüzün ve kararlılığımızın sonuna kadar arkasındayız" dedi.

Bahçeli, Meclis iradesinin sulandırılmasına ve millet nezdinde değersizleşmesine tahammülleri olmadığını belirterek, AKP'nin de ana muhalefetin de tercihine, sözüne ve kararına bağlı kalarak sahip çıkmaları gerektiğini kaydetti.

Parti olarak köklü kulüplerin ve onlara gönül verenlerin incitilmesini ve hırpalanmasını kabul etmediklerini, kulüpleri zan ve töhmet altında bırakarak itibarlarının, saygınlıklarının ve güvenilirliklerinin zedelenmesini insaflı ve doğru bulmadıklarını dile getiren Bahçeli, bu yaklaşımlarının şike ve teşvik primi batağına saplananları kapsamadığını söyledi. Operasyon kapsamında gizli bilgilerin basında geniş yer alarak mahkeme aşamasına gelmeden pek çok kişinin peşinen suçlu gösterilmesine neden olduğunu savunan Bahçeli şunları söyledi:

"Ne acı bir durumdur ki, yaklaşık 5 aydır tutuklu bulunan ve Türkiye'de milyonlarca insanın sevgisini ve haklı ilgisini kazanmış spor kulüplerimizin başkan ya da oyuncuları, hukuken bir netice ortaya çıkmadan dört duvar arasında tutulmaktadır. Biz bu garabetin adalet olmadığına, hakkaniyete hizmet etmediğine, vicdanları kanattığına inanıyoruz. Sanırsınız ki hali hazırda şike ve teşvik primi sorunuyla ilgili tüm kötülükler 31'i tutuklu 93 şüpheli şahsın üzerinde toplanmıştır. Bunlar cezalara çaptırılırsa her şey düzelecek, Türk sporu zincirlerinden, kelepçelerinden kurtulacaktır. Kangren olan, iflas ettiği söylenen Türk futbolunun sorumlusu bey aydır tutuklu veya şüpheli kişiler midir?"

-"VETO VE İDDİANAMENİN ZAMANLAMASI MANİDAR"-

Meclis'te ittifakla kabul edilen şike cezalarında indirimi öngören yasayla ilgili düzenlemenin Cumhurbaşkanı Gül tarafından TBMM'de tekrar görüşülmek üzere geri göndermesini hatırlatan Bahçeli, "Veto kararıyla iddianamenin kamuoyuna açıklanması arasındaki yakınlık bize göre manidardır ve başka hesapların devrede olduğuyla ilgili kuşkularımızı da kuvvetlendirmektedir" dedi.

Veto kararının Cumhurbaşkanı Gül'ün şahsi görüşü ve takdiri olduğunu söyleyen Bahçeli, partisinin bu kanun değişikliğine destek verirken ne adalet duygusunun zedelenmesini ne de kişiye özel bir düzenleme olmasını asla istemediğini aklından dahi geçirmediğini kaydetti. Bahçeli şunları söyledi:

"Bizim anlamadığımız taraf; Sayın Cumhurbaşkanı'nın adalet duygusunun kimler tarafından saldırıya uğradığını ve kimler için özel yasalar çıkartıldığını unutmuş ya da unutmaya tevessül etmesidir. Biz çıkması için katkı verdiğimiz bir kanun değişikliğinde Sayın Cumhurbaşkanı'nın bu şekilde veto yetkisini kullanmasını hayret ve esefle karşılıyoruz. Çankaya noteri suçlamalarını bertaraf etmek için fırsattan yararlanarak meseleyi farklı noktalara çekmiştir. Sayın Cumhurbaşkanı bilmelidir ki, Milliyetçi Hareket Partisi ceza-yaptırım dengesini bozacak, adalet duygusunu zaafa uğratacak ve adrese teslim düzenlemeler yapacak hiçbir ilişki ağının içinde olmamıştır ve olmayacaktır. Hele hele partimiz; şike ya da teşvik primi konusunda herkesten fazla hassas ve duyarlıdır ve bu alanda kimseden duyacağı veya öğreneceği bir şey yoktur."

-"MECLİS İRADESİNİN SULANDIRILMASINA TAHAMMÜLÜMÜZ YOKTUR"-

Sorunun tümüyle çözülmesi ve hukuki sorunların giderilmesi için duruş gösterip onay verdiklerini kaydeden Bahçeli, "Dört partinin katılımı ve işbirliğiyle çıkartılan söz konusu Kanun değişikliği, tekrar Meclis gündemine aynı haliyle gelirse, biz sözümüzün ve kararlılığımızın sonuna kadar arkasında duracağız. Meclis iradesinin sulandırılmasına ve milletimiz nezdinde değersizleşmesine tahammülümüz yoktur ve muhataplarımızı da aynı yaklaşım ve kararlılık içinde görmeyi istememiz en tabii hakkımızdır" dedi.

"SUÇLULUĞU KESİNLEŞMEDEN KİMSE SUÇLU İLAN EDİLMESİN"

Türk sporunun, özelde Türk futbolunun aklanması ve tüm şaibelerden arınmasını istediklerini ifade eden Bahçeli sözlerini şöyle tamamladı:

"Bunun için mutlaka ve acilen sürdürülen adli ve idari kovuşturma süreci tamamlanmalı ve kim ne suç işlemişse karşılığını ve cezasını görmelidir. Spor ahlakına ve hoşgörüsüne sığmayan temasların, ilişkilerin ve gizli niyetlerin açığa çıkarılarak şikeyi yapanların, teşvik edenlerin ve bunlara alet olanların yaptıklarının yanlarına kar bırakılmaması sağlanmalıdır. Ancak suçluluğu kesinleşmeden kimseye de suçlu muamelesi yapılmamalıdır. Türk futbolu artık soluk almalıdır. Üzerinde dolaşan kara bulutlardan kurtulmalıdır. Kulüplerimizin, iyi niyetli sporcularımız ve fedakâr kulüp taraftarlarımızın daha fazla rencide olmaması ve üzülmemeleri için AKP Hükümeti sporu art niyetsiz ve gizli gündemine takılmadan sahiplenmeli ve sorunları gidermelidir. İlave olarak Türkiye Futbol Federasyonu tarafsız bir şekilde ve siyasi etkiden uzaklaşarak Türk futbolunun meselelerine acilen odaklanmalıdır. Federasyon kongrelerini siyasi kongre ve şov sahnelerine çevirenler bugünkü karanlık sürecin mesuliyetinden muaf olmadıklarını asla unutmamalıdırlar. Ve hiç kimse güzide kulüplerimizin ve diğerlerinin şerefiyle ve haysiyetiyle oynamamalıdır."

İnternethaber

futureless
06.Aralık.2011, 16:21
Dikkatimi çeken bir yazı.Amaç adı üstünde "paylaşmak" .

http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/19398719.asp

Trabzonspor
06.Aralık.2011, 16:38

http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/19398719.asp (http://forum.turksportal.net/vb//redirector.php?url=http%3A%2F%2Fwww.hurriyet.com.t r%2Fyazarlar%2F19398719.asp)

O kadar suçlamaya az bile..Yaptğı varsayılan şike ile ne kadar para kazanacaktı kulüp dolaylı olarak o ve daha neler neler klenir ama uzatmaya luzüm yok.Ne istiyorsunuz hukuk sistemi biryerde hatta yaptı diye sizede mi hata yapsın.Hatalarına devam mı etsin?Bu olayıda o kadar küçümsemenin alemi yok.

Chinatown
06.Aralık.2011, 16:54

http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/19398719.asp (http://forum.turksportal.net/vb//redirector.php?url=http%3A%2F%2Fwww.hurriyet.com.t r%2Fyazarlar%2F19398719.asp)

bu konuya katılıyorum. 'futbol milletin afyonudur' lafını destekliyor. milyar dolarlık ihalelerin peşkeş ile dağıtıldığı ortamda, tecavüzlerin görmezden gelindiği, cinayetlerin yapanın yanına kar kaldığı, 'tasarlayarak, işkence ile adam öldürme' cezasının bile 30 yıl olduğu ülkede 149 yıl abest.

Rıdvan olayına gelirsek. bana göre ilk gün yaptığı 'Trabzonspor'un da adı iddanamede geçiyor, Fenerbahçe'ye yapılan haksızlıktır.' lafı dışında olaya objektif bakarak güzel bir duruş sergiledi. gerek klüp gerekse milli takım yorumlarını hep dava dışında güzel olarak tuttu. bence dün akşamki tek hatası biri yeşil sahaları anca tv karşısından izlemiş, diğeri de yeşil sahaların eyyamcısı olarak bilinen iki kişiye bir futbol emekçisi olarak laf anlatmaya çalışmak oldu.

futureless
06.Aralık.2011, 17:04
O kadar suçlamaya az bile..Yaptğı varsayılan şike ile ne kadar para kazanacaktı kulüp dolaylı olarak o ve daha neler neler klenir ama uzatmaya luzüm yok.Ne istiyorsunuz hukuk sistemi biryerde hatta yaptı diye sizede mi hata yapsın.Hatalarına devam mı etsin?

Yanlış anlamak isteyenler için ayırt edici olarak kullanılabilecek bir yazı.Siz de layıkıyla yerine getirmişsiniz.Suç kıyaslaması olarak algılamışsınız sadece.

Daha mantıklı okuyup anlayabilenle tartışmak isterim bu yazıyı..

Trabzonspor
06.Aralık.2011, 17:10
Yanlış anlamak isteyenler için ayırt edici olarak kullanılabilecek bir yazı.Siz de layıkıyla yerine getirmişsiniz.Suç kıyaslaması olarak algılamışsınız sadece.

Daha mantıklı okuyup anlayabilenle tartışmak isterim bu yazıyı..

Ben suç kıyaslaması yapmadımya neyse.

AykutKocaman
06.Aralık.2011, 17:32
Rıdvan Dilmen'in ne kadar doğru bir iş yaptığı burada kendi gözlerimizle gördüğümüz şeylerin aksini bize ispatlamaya çalışan,hakaret edenlerden anlayabiliriz.

Bu da her dediği bir bir çıkan Baransu :

http://www.cnnturk.com/2011/spor/12/06/baransuyu.bu.kez.bassavcilik.yalanladi/639458.0/index.html

DisCo
07.Aralık.2011, 01:22
AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından veto edilerek, TBMM'ye geri gönderilen şike yasasına ilişkin yeni bir teklifte bulundu.

AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, şike cezalarını indiren kanunun referanduma götürülmesini isteyerek, ''Eğer referandumdan geçerse, ben geçtiği gün milletvekilliğinden istifaya hazırım'' dedi.

Tayyar, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından bir kez daha görüşülmek üzere TBMM'ye gönderilen Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Yasa'ya ''kesinlikle'' oy vermeyi düşünmediğini söyledi.

''Ömrünü çetelerle ve mafyayla mücadeleye adamış birisi'' olduğunu ifade eden Tayyar, ''Arkasında tüm spor kulüpleri var. 3 partinin grup başkanvekilinin imzası var. Eğer referandumdan geçerse, ben geçtiği gün milletvekilliğinden istifaya hazırım. Buradan Grup Başkanvekillerine çağrıda bulunmak istiyorum: Eğer şike konusu referanduma gider ve referandumda reddedilirse, altında imzası bulunan grup başkanvekilleri milletvekili demiyorum, koltuklarını bırakacak mı, bırakmayacak mı?'' diye sordu.

Tayyar, referanduma gidilmemesi durumunda nasıl bir yol izleyeceğinin sorulması üzerine, şunları söyledi:

''Bunun, o günkü şartlar içinde değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Başından beri bu yasanın çıkmaması gerektiğine inanıyorum. Çünkü bu yasa yürürlüğe girdiği andan itibaren spordaki 'Ergenekon'un cirit atacağını, çetelerle ve mafyalarla mücadele etmenin artık imkansız hale geleceğini çok açık bir şekilde görüyoruz. Bu tehlike ve riske karşı ben halkın desteği ile seçilmiş bir milletvekili olarak hem halkı hem milletvekillerini ve tüm kamuoyunu uyarmak istiyorum. Yarın bu yasa yürürlüğe girdiğinde telafisi mümkün olmayan yaralar açılabilir. Şimdiden bu konuda bir taraftar, bir yazar, bir siyasetçi olarak herkesi uyarmak istiyorum. Yarın ne çıkar, ne karar alınır, bilemiyorum. Bunu o günün şartları içerisinde düşünür ve bir karar veririz.''

"HAYAL KIRIKLIĞI"
Şamil Tayyar, ''Kırgın mısınız?'' sorusuna ''Derin bir hayal kırıklığı yaşıyorum. Önce onu söyleyeyim. 10 yıldır çetelerle mücadele etmiş bir partinin refleksinin bu olmaması gerekirdi. Bundan dolayı çok üzüntülüyüm'' cevabını verdi.

''Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın konu ile ilgili düşünceleri nedir? Bir talimatı oldu mu?'' şeklindeki soruya Tayyar, ''Sayın Başbakanın konu ile ilgili düşünceleri nedir bilemiyorum. Ancak iki grup başkanvekilinin aynı minvalde açıklama yapması çok tesadüfi gözükmüyor. Sayın Başbakanın talimatı doğrultusunda bir açıklama gibi geldi bana. İnşallah öyle değildir'' cevabını verdi.

Tayyar, ''AK Parti'nin bu konuda değişmesinin nedeni nedir?'' sorusunu şöyle yanıtladı:

''Söylenecek çok şey var ama bazı şeyleri zamana bırakmak istiyorum. Eğer bu kanun çıkarsa ve arkasından bizim korktuğumuz gibi devam eden operasyonun malum şüphelileri bırakılırsa ve bu bir gösteriye dönüşürse Türkiye ikinci bir Habur vakası yaşayabilir Ak Parti açısından.''

''Görevinin kamuoyunu uyarmak'' olduğunu söyleyen Tayyar, şöyle devam etti:

''Biz 12 Haziran'dan bu yana didişiyoruz, kavga ediyoruz. Çoğu zaman Parlamentoda amiyane tabirle birbirimize giriyoruz. Ama üzerinde uzlaştığımız ve ilk çıkardığımız kanunun şike kanunu olması da gerçekten çok üzüntü verici. Anayasa gibi daha hayati konularda ortak dayanışma duygusunu geliştirmemiz gerekirken şike konusunda göstermemiz bence büyük bir talihsizlik olmuştur. Buna destek verenler yarın çocuklarına, torunlarına ne anlatacaklar çok merak ediyorum.''

Kanunda şike ile ilgili cezaların ağır olduğunun iddia edildiğinin hatırlatılması üzerine Tayyar, ''Şike Kanununu ile eş zamanlı çıkarılmış 4 Mart 2011 tarihli ÖSYM Teşkilat Kanununun 10. maddesinde bazı cezai yaptırımlar var. Bir üniversite sınavına giren öğrenci kopya çektiği zaman 1 yıl ile 4 yıl hapis cezası ile yargılanmaktadır. Salondaki bir görevli eğer öğrencilerden birine yardım ettiği zaman 3 yıl ile 8 yıl arasında yargılanmaktadır. Bu örgütlü olduğu zaman 4,5 yıl ile 12 arasında yargılanmaktadır. Yani bir kopya çeken öğrenciye bile onlarca yıl hapis cezası verildiği bir hukuk sistemi içerisinde, şike suçu için öngörülen cezanın bu kadar az ve çok ağırmış gibi algılanmasını da doğru bulmuyorum'' diye konuştu.

AK Parti grubundan ve parti yönetiminden kendisine bir tepki gelip gelmediği sorusuna Tayyar, ''Herhangi bir tepki gelmedi'' dedi.

Tayyar, ''Sizin gibi düşünen milletvekillerinin sayısı azınlıkta mı kalıyor, yoksa çoğunlukta mı?'' şeklindeki bir soruyu ''Aslında benim birebir konuştuğumda milletvekillerinin büyük çoğunluğunun yani 3'te 2 çoğunluğunun bu yasaya karşı olduğunu görüyorum. Kendi hallerine bırakılsalar ben eminim ki, bu gruptan bu yasa çıkmaz'' şeklinde cevaplandırdı.

sananes
07.Aralık.2011, 01:25
Neye karşı Şamil Tayyar anlamıyorum? Ya da her işi referandumla çözeceksek referandumdan sorumlu memurlarımız olsun milletvekillerine maaş ödemeye de gerek kalmaz. Ayrıca vetodan sonra bir ilk de Şamil Tayyar'dan gelmiş iktidar partisinde başbakanın ak dediğine kara diyen biri daha önce hiç çıkmamıştı :)

Bekq
07.Aralık.2011, 01:26
İşi iyice yarışa döndürdüler. Sürekli söylüyoruz; hiç kimse gücünü Fenerbahçe üzerinde test etmeye kalkmasın.

Halk cevabını 4 sene sonra verecektir. :)

ReaList
07.Aralık.2011, 01:31
Şamil efendiye sormak lazım katakulliye getirdikleri her kararı referanduma götürüyorlar mı acaba ?

barahir
07.Aralık.2011, 01:33
Şamil tayyar istifa falan edemez, şov yapmasın kimseye..

DisCo
07.Aralık.2011, 01:34
Düz mantık bakıyorum. İçerdeki herkes suçu ispatlanana kadar masumdur. Madalyonun diğer yüzüyle davası başlamadan suçsuz olduklarına inanıyoruz. Yasanın çok ağır olmasını şimdiden niye tartışıyoruz. Yasa çok çok çok ağır olsun. Kalsın ve seneye lig bitiminde değiştirilsin. Hatta içerdekiler suçlu çıkarsa yeni yasadan kararlar uygulansın.

Fenerbahçe cephesinde bu ısrar niye, veto edilince bu tepki niye. Hukuksal dayanaklarla desteklenmeye çalışılıyor ama milletvekili çok güzel söylemiş. Kopya çekenin, yardım eden kişinin halide ortada. Şimdi tüm yasaları buna göre mi düzenleyeceğiz. Adam öldürenden daha ağır cezalar denmesi bu anlamda çürümüş oluyor. Bu kadar yasaya takma gündem değiştirme mi? Şike suçunu hafifletmeye çalışma mı? Olası bir durumda içerdekiler suçlu çıkarsa onları kurtarma çabası mı? Hukuk mu? Hadi canım.

barahir
07.Aralık.2011, 01:35
Düz mantık bakıyorum. İçerdeki herkes suçu ispatlanana kadar masumdur. Madalyonun diğer yüzüyle davası başlamadan suçsuz olduklarına inanıyoruz. Yasanın çok ağır olmasını şimdiden niye tartışıyoruz. Yasa çok çok çok ağır olsun. Kalsın ve seneye lig bitiminde değiştirilsin. Hatta içerdekiler suçlu çıkarsa yeni yasadan kararlar uygulansın.

Fenerbahçe cephesinde bu ısrar niye, veto edilince bu tepki niye. Hukuksal dayanaklarla desteklenmeye çalışılıyor ama milletvekili çok güzel söylemiş. Kopya çekenin, yardım eden kişinin halide ortada. Şimdi tüm yasaları buna göre mi düzenleyeceğiz.

Yasanın değişmesi için bu koyu kısım yeterlidir..

ReaList
07.Aralık.2011, 01:37
Bu arada iddianame'de bir gizli tanık dikkatimi çekti ergenekon ile ortakmış, ne gizli tanıkmış mübarek herşeyi de biliyor :D hani olur ya şikeden falan aziz yıldırım ceza almazsa ergenekon'a falan sokarız hesabı.

sui generis
07.Aralık.2011, 01:40
5 aydır içeride olmaları yasanın değişmesi icin bile yeterli.

O milletvekili de böyle atıp tutacağına meclise girip de red oyu kullansaymis.

DisCo
07.Aralık.2011, 01:42
Yasanın değişmesi için bu koyu kısım yeterlidir..

Özelden özele akıl yürütme dönemini geride bıraktığım için bağlantıyı kuramadım.

nannar
07.Aralık.2011, 01:51
Genelde yasa değişikliği istemenin sebebini "tutukluların serbest yargılanmasını istiyoruz" şeklinde dile getiriyor Fenerbahçe'liler. Yoksa zaten Aziz Yıldızım ve diğer yöneticilerin suçsuz olduklarına inanıyorlar. Aziz Yıldırım da suçsuzum diyor zaten :) Suçsuzluğumuz zaten ispatlanacak,bu süreci içerde değil dışarda geçirelim diye yasa değişsin istiyorlar.

DisCo
07.Aralık.2011, 01:56
Güncellenmiş yasada şike yaptıkları iddia edilen kişiler tutuksuz yargılanır veya soruşturma 5 ayı bulursa tutuklu olanlar serbest kalır gibi bir madde mi var. Yeni yasa sayesinde tutuksuz yargılanmaları nasıl gerçekleşecek.

nannar
07.Aralık.2011, 01:59
Tam net bilgim yok ama forumda Fenerbahçe'lilerin geneli yasanın güncellendiğinde içerdekilerin çıkcağını yazıyordu.Zaten televizyonlarda falan da yasa kabul görürse metriste tutuklular bırakılabilir deniyordu.

KaPaLı
07.Aralık.2011, 02:06
Kim bu Yadigar Boğa kimm ?

http://www.hurriyet.com.tr/spor/futbol/19395982.asp

http://spor.milliyet.com.tr/adi-sike-iddianamesinde-var-ama-kendisi-yok/spor/spordetay/05.12.2011/1471381/default.htm

DisCo
07.Aralık.2011, 02:11
Can Arat'ı da tanıyoruz ama oda yasaklılar listesinde olmamasına rağmen yasaklı olarak tebliğ edilmiş. Burası Türkiye ve her şey olabilir. Bunu biliyoruz ama arada unutuyoruz.

TR.CaPTaiN
07.Aralık.2011, 02:32
Genelde yasa değişikliği istemenin sebebini "tutukluların serbest yargılanmasını istiyoruz" şeklinde dile getiriyor Fenerbahçe'liler. Yoksa zaten Aziz Yıldızım ve diğer yöneticilerin suçsuz olduklarına inanıyorlar. Aziz Yıldırım da suçsuzum diyor zaten :) Suçsuzluğumuz zaten ispatlanacak,bu süreci içerde değil dışarda geçirelim diye yasa değişsin istiyorlar.

Meselenin özeti budur. An itibariyle cezalar 5-12 yıl arasında olduğu için içerdeki kişilerin yattığı 5 ay pek hesaba katılmıyor. Ancak ceza süresi 1-3 yıl arasına indiğinde zaten bu adamlar suçları kesinleşmemiş olmasına rağmen 5 ayını yatmış, yani nerdeyse kişi mahkemeye bile çıkmadan ilerde alabileceği muhtemel cezayı peşinen çekmiş oluyor. Ayrıca bu davanın mahkemeleri de yasadaki reformla birlikte değişiyor. Hukukçular da bu noktadan yola çıkarak içerdekiler tutuksuz yargılanır diyorlar. Esasen mevcut yasada da bu kişilerin tutuksuz yargılanmasına engel bir şey yokmuş. Delil karartma tehlikesi nedeniyle içerde tutuluyorlar deniliyor ama zaten sen 8-9 ay takibini yapmışsın, istediğin yerde aramaları yapmışsın, toplayabileceğin ne varsa toplamışsın. Daha bu adamlar neyi karartabilir ki ?

DisCo
07.Aralık.2011, 02:49
İçerdeki kişiler yasanın çıkmasıyla beraber tutuksuz yargılanmayacaklar. Dediğim gibi yasada böyle bir madde varsa bilemem. Biri gösterirse bilgilenmiş de olurum. Basında geçen tahliye olayı aynen yukarda anlatıldığı gibidir. Yani Cumhurbaşkanı'nın onaylamak istemediği, insanların tepki gösterdi durumdur. İçerde kalınan süre, gelecek ceza derken şike yapılsın, yapılmasın bu kişiler dava sonunda serbest kalacaklar. Çünkü yasa meclisten geçerken, Cumhurbaşkanı onayına giderken tutuksuz yargılanma için istekte bulunuldu ama red cevabı alındı. Yasa çıktıktan sonra da istek gerçekleştirilecek ama büyük ihtimalle cevap red olacaktır. Red kararındaki bu ısrarla ilgili çeşitli senaryolar yazılabilir. Bende üretebilirim. Şuan konuştuğumuz bu değil.

İçerdekiler suçlu olmayabilir, suçlu da çıkabilirler. Bunu bilmiyoruz. Oluşturulan sürece bakınca hani suçları varsa da çektiler cezalarını, canım ha komşu zilini çalıp kaçmışsın ha şike durumuna getirilmeye çalışılıyor. Yasadaki bu değişiklik suçlu ya da suçsuz olsunlar içerden çıkarma yasasıdır. Zaten suçsuzsa ne adalet ne hukuk kalır.

Ayrıca tv programlarında söylendiği gibi ceza birbirine oranlanarak verilmez. İşin içinden çıkamazsın. Spor ahlakının dışında kalan bir olayı meşrulaştırmamak gerekir. O yüzden işin içinde büyük takımların olmadığı bir soruşturma olsaydı ya da hiç soruşturma olmasaydı cezalar kimsenin umrunda olmayacaktı. Bu son cümle bile yasanın neden değiştirilmek istendiğini belirtiyor. O yüzden vetoya o kadar kızmamak lazım.

TR.CaPTaiN
07.Aralık.2011, 03:12
Yasa çıkar çıkmaz tahliye olacaklar diye bir durum yok. Bu da yasanın kurtarma yasası değil abartı olan ilk yasanın normal düzeye çekilmesi anlamına geliyor. Tutuksuz yargılanma önce savcının daha sonra hakimin görüşüne göre olabilecek birşey. Tutuksuz yargılama hukukçuların tahmininden ibaret. Büyük ihtimalle tutuksuz yargılanırlar diyorlar. Ayrıca tutuksuz yargılama davayı oldu da bitti maşallah durumuna getirmiyor. Yine bu kişiler hakim karşısına çıkacak ve suçlu bulunurlarsa cezaya çarptırılacaklar. Gündemdeki önemli davalardan birinde 3 aydan fazlası infaza giriyor denilerek sanıklar için tutuksuz yargılama kararı çıkmıştı birkaç hafta önce.

Sadece sporda şiddetle ilgili değil. Tüm yasaların, cezaların birbirine göre tutarlılığı olması lazım. Örneğin; adam öldürmekle hırsızlık arasında bir ceza farkı olması lazım. Birkaç yerde espriyle karışık söyleniyordu; Aziz Yıldırım sözde dolandırdığı kişileri dolandırmak yerine öldürse daha az ceza istemiyle karşı karşıya kalırdı diye. Kafa kesene 24 yıl verildi en basitinden.

Bir de mevcut yasanın durumuyla ilgili televizyon, gazete ve internet sitelerinde ben bu yasa normaldir diyen bir tane hukukçu görmedim.

LaigLeNoiR
07.Aralık.2011, 03:44
Cumhurbaşkanı tarafından Veto edilen değişiklik tekrardan olduğu gibi gönderilecekmiş Cumhurbaşkanına.

DisCo
07.Aralık.2011, 10:00
Yasayı hukukçular normal görmüyor olabilir. Değiştirmek için bir çaba varsa doğru zaman bu zaman değildir. Sıfır tölerans neticesinde Fenerbahçe Avrupa'ya alınmadı. Niye diğer takımlar alındı sorusu gündeme geliyor. En mantıklı cevabı kendi içimizde vermeye çalışıyoruz. Federasyon, Fenerbahçe'nin şike yaptığını gördü ve göndermedi. Ancak bu mantık sonucunda da ortaya bir sorun çıkıyor. O zaman ligde niye yaptırım uygulamadı. Diğer kısımda Fenerbahçe'yi bitirme olarak gösterilebilir. Olumsuzluklar senaryo hikayesini daha doğru kılıyor çünkü çelişkiler bir hayli fazla.

Bende basit bir niye sorusu soruyorum. İçerdekiler suçsuz ama ısrarla çok çok çok ağır ya da çok hafif olan bu yasa neden şimdi değiştirilmek isteniyor. İşin komplo hikayesi bu kişileri içerden kurtarma yasasıdır. Mantıklı açıklamasını ise bir türlü alamadık.

Mantık yönü olarak hukuk öne sürülüyor. Ben ısrarla neden bu dönem diyorum. Hep örneği veriliyor. Kadere mahkum olanlar diye. Şike olayı yapan için kader değildir. Yani pencereden elin saksıya çarparda yanlışlıkla düşer ve aşağıda birisinin ölmesine neden olur gibi değil. İsteyerek, kurgulayarak yapıyorsun. Spor içerisinde de bir doping yaparsan iki şike yaparsan spor ahlakına aykırı davranmış olursun. Ceza beklenen davranışı öğretmez yani hırsız 100 senede yatsa hırsızlık yapmaması gerektiğini anlamaz. Sadece caydırır. Sen cezayı komik yıllara çekeceksin. Sonrada yapmayın diyeceksin.

Diğer yönüyle madem kimse bu işe bulaşmıyor. O zaman cezalar ha 50 yıl ha 10 gün ne farkeder. Malesef dün söylendiği gibi eskiden takımlara aşık olurduk, renklerine gönül verirdik. Devir değişti başkanlara aşık olup, onlar için çırpınıyoruz. Hatta o kadar ön plana çıktı ki resmen kişilere özel bir kurtarma yasasının değişmesini istiyoruz. Diyelim ki suçlu çıktılar. Şikeye de alkış tutmuş, desteklemiş oluyoruz.

sui generis
07.Aralık.2011, 10:31
Diyelim ki içeridekilerin hepsi herseyi yapmışlar. Yemedikleri halt kalmamış. Bu yasanın yine değişmesi gerekiyor. Çünkü; hukuk sistemi faili korur. Cezanın çok fazla olduğunu söyledikten sonrasinin pek bir önemi yoktur. Ceza çok fazlaysa değiştireceksin.. İstedigi kadar kisiye özel olsun, istediği kadar birilerini kurtarma diye adlandırılsın. Ceza fazlaysa değiştireceksin. Teraziye koyduğumuzda değiştirme daha ağır geliyor.

nannar
07.Aralık.2011, 10:51
Bence ceza ağır falan değil.Cezalar caydırıcı olmadıkça suçlar işleniyor zaten. Münevveri kesen daha az ceza aldı diyorsunuz.eğer değişecek bir yasa varsa o zaman münevveri kesenin cezasını belirleyen yasa değişerek ağırlaştırılsın. :) Yani ısrarla "Bu adam adam kesmedi ama daha çok yılla yargılanıyor" diyorsunuz. Çok olanı indirmek kanunun etkisini azaltıyor ve caydırıcılığı düşüyor

sui generis
07.Aralık.2011, 11:00
Cezanın bu kadar fazla olduğu bir ülke daha gösterin.

nannar
07.Aralık.2011, 11:18
Bir ülke göstermeye gerek yok. Bizim insanımız ceza caydırıcı olmadıkça suç işliyor.Bu kadar çok trafik kazasının olduğu bir Avrupa ülkesi yok ama cezalar caydırıcı olmayınca insanlar "Gaza basar parasını veririm" "Sigaramı yakar parasını veririm" mantığındalar. Cezaların ağır olması o suçu işlemeye teşvik falan mı ? İşlemesinler arkadaş..bu kadar basit.Burak'ın dediği gibi yolda giderken yanlışlıkla birine çarpmak, ya da kasıt olmadan bir insana ya da kuruma zarar vermek gidi istem dışı bir suç değilki bu. Tutuksuz yargılanma konusunda bence de insanlar tutuksuz yargılanmalı ama bu dava başlamadan bu eksiklik görülse değişiklik olurdu zaten.Ama maalesef her konuda oldugu gibi yine önce evi yapıp sonra eksik yerlerini görünce yıkıp yeniden inşaa ediyoruz :) Plan süreci bize göre gereksiz ve son derece hızlı geçilmesi gereken bir süre.

Seyir cezası seyirciye diye düşünülerek koyulmuş mesela ama işte yasanın açıgı çıktı....

sui generis
07.Aralık.2011, 11:34
Suçta ve cezada orantililik ilkesi var. Dünyadaki uygulamalar belliyken, hukukçularımızın bu ceza çok ağır dedikleri halde cezanın ağırlığını tartışmak yersiz bence. Cezaya ağır diyemeyen kesim çok az. Bence bir duşunun bu kadar insan yanlış biliyor da biz mi sadece dogruyu biliyoruz diye.

futureless
07.Aralık.2011, 11:45
Bir de şu var ama şimdi " burada sigara içmenin cezası 69 TL'dir " tabelası olan yerde kalkıp da 69 lirayı verir sigaramı içerim diyen adamın yaptığı iş cezanın caydırıcı olmamasından değil karaktersizliğindendir.Adam olana ufak bir uyarı(69 TL) da yeter.Kalkıp da sigara içmenin cezasını 10 bin TL yapmaya gerek yoktur.

TR.CaPTaiN
07.Aralık.2011, 12:55
Madem yapmadılar niye yasanın düşmesi isteniyor sorusu = Hukukçular: Kişilerin yattıkları süre gözönüne alınarak tutuksuz yargılamaların önü açılabilir. Ama asıl önemli olan beraat. Sadece mahkeme sürecinde bu adamlar içerde değil dışarda olsunlar. 1-3 yıl da bir kulüp yöneticisi için fazlasıyla caydırıcı. Kulüp başkanları çoğunlukla seçkin insanlardan oluşuyor. Bu kişilerin herhangi bir iş için emniyete gitmeleri bile büyük bir haber olurken, 1-3 yıl arasında hapis cezası almaları kendileri açısından facia bir durum olur.

Madem yapmayacaksın ceza isterse 1500 yıl olsun mantığıyla gidersek hukuku alt üst etmek lazım. Mesela radara girmenin cezasını 50 yıl, okulda kopya çekmenin cezasını 30 yıl yapıp; bunları yapmayın 50-30 yıl yatmayın demek mantıklı değil. Yasaların birbirine mantıklı oranı olması lazım ki inandırıcılığı olsun.

DisCo
07.Aralık.2011, 13:26
Çok canice gelse de insanları şike yapmaktan idam caydıracaksa cezası idam olur. Hırsızlığı 3 ay caydırırsa hırsızlığın cezası 3 ay olur. Sonra efendim hırsızlık nasıl 3 ay, şike nasıl idam denemez. En azından bu dönemde Fenerbahçe'li olmaması kaydıyla en kral hukukçuya gidip bu cümlemi sorabilirsiniz. O çok iyi bilen hukukçular cezanın anlamı nedir, ceza süreleri neye göre verilir bunları unutmuşlar. Daha önemli bir konu var. Şayet suçlu çıkan olursa onları kurtaralım. Gönül kimi severse göz onu görür ya. İçerdekilerin sevdası gözleri kör etmiş.

Pitbull köpek saldırıyor ve çocuğun yüzünün sol tarafı felç oluyor. Cezası 1 yıl hapis ve ordan paraya çevriliyor. 5 bin lira. Şimdi bir insanın sol tarafını felç etmek 5 bin lira ise şike, dolandırıcılık, ihaleye fesat karıştırma, kpss soru çalma serbest olmalıdır. Kimsenin hayatını riske atmıyorsun. Doğru olan bunların serbest kalması mı? Yoksa 5 bin lira cezanın artırılması mı? İşin içinde Aziz Yıldırım varsa insan hayatı 5 bin eder ama şike çok ağır olmuş. Olmasaydı 5 bin lira cezanın artması lazımdı.

Tabi biz burda işin sohbetindeyiz. Belki ben çok çok çok yanlış bir şekilde olaya yanaşıyorum. İşin içinde hangi takım hangi kişi olursa olsun şuna inanıyorum: süreç şikenin normalleştirilmesine doğru gidiyor ve benim rahatsız olduğum tek şey budur.

DisCo
07.Aralık.2011, 13:38
Şike tutuklusu Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu’nun, koğuşunda intihara teşebbüs ettiği ortaya çıktı. Mosturoğlu, geçtiğimiz pazar günü sabaha karşı 04.00 sıralarında Metris Cezaevi’nde tutulduğu A8 koğuşunda, boynunu keserek intihar girişiminde bulundu. Tutuklandığı 7 Temmuz’dan itibaren depresyon tedavisi gördüğü bilinen Şekip Mosturoğlu, hemen Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ne kaldırıldı. Boğazında bir kesik yarası olduğu tespit edilen Mosturoğlu’nun, bu yarayı kesici bir aletle mi yaptığı, yoksa kendisini asmaya mı çalıştığı konusunda bir bilgi verilmedi. Tedavisinin ardından önceki gün akşam saatlerinde cezaevine geri götürülen Mosturoğlu’nun hastanedeki kayıtlarında, intihara teşebbüs anlamına gelen Latince “suicide” ibaresinin yer aldığı öğrenildi.

VETODAN SONRA KÖTÜLEŞMİŞTİ
Asbaşkan Mosturoğlu’nun, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün şike yasasındaki değişikliği veto etmesinin ardından ruh sağlığının daha da kötüye gittiği öne sürüldü. Cumartesi akşamı koğuş arkadaşı Sami Dinç ile kavga ettiği de ortaya çıkan Mosturoğlu’nun geçtiğimiz ay da cezaevinde intihara teşebbüs ettiği öne sürülmüş, ancak bu iddia hem avukatı, hem de eşi tarafından yalanlanmıştı.

Şekip Mosturoğlu, Türkiye Futbol Federasyonu’nda Haluk Ulusoy ve Levent Bıçakcı dönemlerinde Hukuk Kurulları’nda yer aldı. Ardından Fenerbahçe Yönetim Kurulu’na seçildi. Mosturoğlu, Sarı-Lacivertli kulübün davalarında avukat olarak görev yaptı, aynı anda Spor Hukuku Enstitüsü Başkan Yardımcılığı görevini de yürüttü. Mosturoğlu, şu anda Metris Cezaevi’nde tutuklu bulunmasına sebep olan 6222 no’lu Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Yasa’nın hazırlanmasına ciddi katkılarda bulunmuştu. Yine yasanın yürürlüğe girmesi konusunda da Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’la birlikte önemli rol oynamıştı. Büyük emek verdiği yasayla Metris’e girdi

"YAKTIN BİZİ ŞEKİP"
Şike operasyonunun ilk günlerinde Eskişehirspor’un eski teknik direktörü Bülent Uygun, adliye koridorlarında rastladığı Şekip Mosturoğlu’na, “Yaktın bizi Şekip” ifadesini kullanmıştı.

uAburak89
07.Aralık.2011, 13:42
Haber doğru olsa bile bu kadar detay çok gereksiz, ayıptır bu yapılan haber.

TR.CaPTaiN
07.Aralık.2011, 13:58
1-3 yıl yıl arası ceza bana göre yeterince caydırıcı. 3 partinin yasayı desteklemesini geçtim, hadi onlar için oy hesabı denilebilir. Ama tüm hukukçuların içerdekilerin kurtulmasından ne menfaati olabilir ? Kaldı ki ben 1-3 yıl arasına indirmeyi de kurtarma olarak görmüyorum. Ortada başta yapılmış bir yanlış var ve o düzeltiliyor.

Kpps sorularını çalmakla suçlananlar 5 aydır içerdeyse, tüm iş yerleri Türkiye'deyse ve bu soruları çalmakla suçlananlardan bazıları yurtdışındayken çağrılıp, adamlar kendi rızalarıyla geldiyse, kısaca ne kaçma gibi bir ihtimal ne de delil karartma gibi bir ihtimal yoksa tutuksuz yargılanabilirler. En azından hakim yüzü görmeden infazla karşı karşıya kalmamış olurlar. Ülkemizdeki şuan en önemli sorunlardan bir tanesi bu uzun tutukluluk süreleri. Öte yandan pitbulluna sahip çıkamayan adama verilen cezanın düzgün seviyeye çekilmesi gerekiyor.

------------------

Habertürk yakında Şekip Mosturoğlu kaç canlı diye haber yaparsa hiç şaşırmam.

Değerli basın mensupları,

Bugün bir günlük gazetede “Mosturoğlu İntihara Teşebbüs Etti” başlıklı haber yayınlanmıştır.

Haber içeriği tamamen gerçekdışıdır. Müvekkilim böyle bir olaya asla tevessül ve teşebbüs etmemiştir.

Soruşturmanın başından beri Şekip Mosturoğlu hakkında sistematik bir şekilde karalayıcı haberlere yerverilmektedir. Bundan önce de itirafçı olduğu, Aziz Yıldırım tarafından koğuşta istenmediği haberleri yeralmıştı, bu haber de bu manipülasyon halkasının bir devamı olarak gözükmektedir.

Müvekkil bu soruşturma kapsamında suçlanmasının ve tutuklanmasının hukuksuz olduğuna net olarak düşünmektedir ve bu nedenle hukuka aykırı tutuklama nedeniyle iç hukuk yollarını tüketerek İnsan Hakları Mahkemesine başvuruda bulunmuştur.

Anılan haberlerin müvekkile karşı yürütülen sistematik bir karalama kampanyasının yeni bir aşaması olduğunu açıktır. Yasal tüm yollara başvurulacaktır.

Kamuoyunun bilgilerine saygı ile arzederiz.

Av. Naim Karakaya
Şekip Mosturoğlu Vekili"

StBatu Batu Mosturoglu (Şekip beyin oğlu)

Bir intihar haberi daha yalan çıktığına göre artık yeni bir haber bulmak lazım sevgili medya

meddah
07.Aralık.2011, 14:44
Sadece bir hatırlatma olarak düşünün: 1-3 yıl arası ceza verilen biri 1-3 yıl arası hapis yatmaz; tıpkı 24 yıl ceza verilen Garipoğlu'nun pratikte 14 yıl hapis yatacak olması gibi.

Mesela Garipoğlu'nun işlediği suçun cezası ağırlaştırılmış müebbet idi. 18 yaşından küçük olduğu için 24 yıl ile yargılandı.

Şike suçunu kağıt üzerinde 1-3 yıl olarak belirleyip, bu suçtan hüküm giyenlerin gerçekten 1-3 yıl hapis yatmasını isterseniz, 40 çeşit yasayı daha değiştirmeniz gerekir sırf bu adamların resmi ve fiili cezası aynı olsun diye.

sui generis
07.Aralık.2011, 15:25
intihar ve kavga haberleri defalarca yalanlandı. artık onları ciddiye almanın bir anlamı yok.

ceza sürelerinin dünyada örneği yokken, tüm hukukçuların çok ağır dediği ve meclisten tüm partilerin onay verdiği bu süreleri hala tartışıyor olmamız cidden komik..

sui generis
07.Aralık.2011, 15:37
UEFA, TFF ile F.Bahçe arasında soğuk rüzgarlar estiren Cornu'nun savunmasını CAS'tan geri çekip yerine şike iddianamesini koyacak.

UEFA, Futbol Federasyonu ve Fenerbahçe kulübü arasında gerilim yaratan Disiplin BaşMüfettişi Pierre Cornu'nun savunmasıyla ilgili orta yolu buldu!

Ancak bu çözümün, Şampiyonlar Ligi'ne alınmamaları nedeniyle Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'ne (CAS) dava açan Fenerbahçe'nin aleyhine sonuçlar doğurabileceği belirtiliyor.

İstanbul'a gelip hazırladığı raporla Sarı- Lacivertliler'in UEFA'danmen edilmesini sağlayan Cornu'nun, F.Bahçe'nin konuyla ilgili dava açması üzerine CAS'a gönderdiği savunmada "Türk yetkililer, Etik Kurul raporunda bulunan ve incelenen delillere istinaden F.Bahçe yetkililerinmaçlarda hile yapmadıklarına dair yüzde 1 olasılık olup olmadığını sorduğumda, bana "Hayır" yanıtını verdiler" yazmıştı.

Bu da TFF ile F.Bahçe'nin arasını açmış, federasyon yönetimi Cornu'nun beyanlarının gerçeği yansıtmadığını savunmuş, Sarı-Lacivertli cephe ise Lutfi Arıboğan ve İlhan Helvacı'nın istifasını istemişti.

TFF'nin, Cornu'nun raporuyla ilgili itirazını değerlendiren UEFA'nın bunu geri çekme kararı aldığı ortaya çıktı. UEFA'nın, Cornu'nun savunması yerine CAS'taki davaya şike iddianamesini dahil edeceği, bu şekilde alınan Şampiyonlar Ligi'ndenmen kararının haklılığını savunacağı bildirildi. (Habertürk)

Bana saçma geldi. çünkü; iddianamenin yazıldığı tarihle men tarihi uyuşmuyor.

DisCo
07.Aralık.2011, 16:36
ceza sürelerinin dünyada örneği yokken, tüm hukukçuların çok ağır dediği ve meclisten tüm partilerin onay verdiği bu süreleri hala tartışıyor olmamız cidden komik..

Tüm partiler onay verdiyse diyerek partilerin bir araya gelip onaylaması bir kararın doğruluğu için yeterlidir diyorsun. Bu partiler terör konusunda bir araya gelemiyor, bütçe konusunda bir araya gelemiyor, memura zam konusunda bir araya gelemiyor daha birçok konuda bir araya gelemiyor. En ağırından ele alırsak bu partiler terör konusunda bir araya gelip ortak tavır göstermiyorsa demek ki bu ülkede terör yoktur. Çünkü bir araya gelip tüm partiler onay verirse o iş doğrudur. Hiçbir konuda bir araya gelemeyen partilerin bir anda tek vücut olması manidarken partilerin onaylamasının ne güvenirliği ne geçerliliği vardır.

Ceza süreleriyle ilgili olarak Fenerbahçe yandaşları dışında ben ağırdır diyeni duymadım. Rıdvan Dilmen mesela. Hukukçular deniyorsa Fenerbahçe avukatları dışında ben bu olayı bu kadar kafaya takan hukukçu görmedim. Onlar çok ağır diye ortada geziyor. Bir de kulüpler birliği. Sıradan biriside çıkıp ağırdır diyebilir. Saygı duyuyorum. Ancak ısrarla değiştirmek isteyen sadece bir kesim var. Bu da tesadüf mü?

Bir ceza süresini tartışırken baş kriter dünya üzerinde örneği var mıdır? Yok mudur? değildir. Öyle olsaydı tek bir yerde kanun çıkar ve tüm dünya ona uyardı.

Toplama baktığımızda açıkça görüyorum ki Fenerbahçe'li duygular yüzünden olanı inkar etme çabasındasın. Şikeyi normalmiş gibi göstermeye çalışıyorsun. Galatasaray başkanı içerde olsaydı bu söylediklerinin tam tersini mutlaka diyecektin. En önemlisi sen bunları yaparken kimse sana komik, kakara kikiri yapmıyor. Sen birşeye inanıyorsan ya da zorla kendini inandırıyorsan sadece fikir çarpıştırabiliriz, fikirleri aşağılayamayız.

DisCo
07.Aralık.2011, 16:46
Futbolda şike iddialarına yönelik soruşturma kapsamında hazırlanan iddianamede adı yer alan TFF Başkan Vekili Göksel Gümüşdağ yaptığı yazılı açıklamada, 'Sorumluluğum gereği TFF Başkanımız Sayın Aydınlar'dan, belirsizliklerin kalkacağına inandığım süre olan 1 ay gibi bir süre için, yönetim kurulu toplantılarından muaf sayılmamı rica ettim' ifadelerini kullandı.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkan Vekili Göksel Gümüşdağ, futbolda şike iddialarına yönelik süreç tamamlandığında kendisiyle ilgili en küçük bir tereddütün bile kalmayacağını vurgulayarak, ''Bana güvenin'' dedi.

Gümüşdağ, açıklamasında şunları kaydetti:

''Türk futbolu sancılı bir süreçten geçiyor ve belirsizliğin hakim olduğu günler yaşıyoruz. Böyle bir dönemde, takdir edilmelidir ki ne yapacağımla ilgili kararı başkalarına sorarak değil, vicdanıma sorarak vermeliyim. Bu süreç tamamlandığında şahsımla ilgili en küçük bir tereddüt bile kalmayacak. Bana güvenin.

Bununla birlikte, TFF Başkan Vekili olarak gerek kurumuma, gerek başkanıma, yönetim kurulu arkadaşlarıma ve tüm paydaşlarımıza karşı bir sorumluluğum var. Bu sorumluluğum gereği TFF Başkanımız Sayın Mehmet Ali Aydınlar'dan, belirsizliklerin kalkacağına inandığım süre olan 1 ay gibi bir süre için, yönetim kurulu toplantılarından muaf sayılmamı rica ettim. Bu konuda yasal prosedürü işleteceğimi de ifade ettim.

Bu konuya ilişkin bundan sonra benden duyacaklarınız da bunlarla sınırlı olacaktır. Bugünden sonra çok şey yazılıp çizilecektir. Gerçekler, gerçek olmayan hayal ürünü hikayelerle karışabilir. Herkesten ricam, tahminler ve kişisel öngörülerle değil, sabırla ve güvenle bu sürecin tamamlanmasını beklemeleridir.

Kamuoyuna saygılarımla arz ederim.''

Gümüşdağ geçtiğimiz ay sonu ifadesine başvurulduktan sonra "İstanbul BŞB Kulübü ve şahsım olarak, cezaya gerek kalmaksızın en ufak bir emare olsa Türk futbolundan çekilmeye hazır olduğumu kayıtlara geçtim" demişti.

sui generis
07.Aralık.2011, 16:56
Tüm partiler onay verdiyse diyerek partilerin bir araya gelip onaylaması bir kararın doğruluğu için yeterlidir diyorsun. Bu partiler terör konusunda bir araya gelemiyor, bütçe konusunda bir araya gelemiyor, memura zam konusunda bir araya gelemiyor daha birçok konuda bir araya gelemiyor. En ağırından ele alırsak bu partiler terör konusunda bir araya gelip ortak tavır göstermiyorsa demek ki bu ülkede terör yoktur. Çünkü bir araya gelip tüm partiler onay verirse o iş doğrudur. Hiçbir konuda bir araya gelemeyen partilerin bir anda tek vücut olması manidarken partilerin onaylamasının ne güvenirliği ne geçerliliği vardır.

Ceza süreleriyle ilgili olarak Fenerbahçe yandaşları dışında ben ağırdır diyeni duymadım. Rıdvan Dilmen mesela. Hukukçular deniyorsa Fenerbahçe avukatları dışında ben bu olayı bu kadar kafaya takan hukukçu görmedim. Onlar çok ağır diye ortada geziyor. Bir de kulüpler birliği.

Bir ceza süresini tartışırken baş kriter dünya üzerinde örneği var mıdır? Yok mudur? değildir. Öyle olsaydı tek bir yerde kanun çıkar ve tüm dünya ona uyardı.

Toplama baktığımızda açıkça görüyorum ki Fenerbahçe'li duygular yüzünden olanı inkar etme çabasındasın. Şikeyi normalmiş gibi göstermeye çalışıyorsun. Galatasaray başkanı içerde olsaydı bu söylediklerinin tam tersini mutlaka diyecektin. En önemlisi sen bunları yaparken kimse sana komik, kakara kikiri yapmıyor. Sen birşeye inanıyorsan ya da zorla kendini inanıyorsan sadece fikir çarpıştırabiliriz, fikirleri aşağılayamayız.

eğer yanlış anlamaya yer verdiysem öncelikle özür dilerim. kimsenin fikirlerine saygısızlık etmek istemedim. sadece yapılan yorumların zorlama olduğunu düşünüyorum.

Fenerbahçelilerden başka cezaya itiraz eden yok demişsiniz ama Örneğin; İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Adem Sözüer... bu değişiklik önerilince derste evet cezalar çok ağır ama kişiye özel duruma getiriliyor, belki hangi tarafın daha ağır bastığı diye soracak olursanız kişiye özel olmaması gerekir ama diğer fikri savunanları da eleştirmem diyor.. ve aynı derste Aziz Yıldırıma alttan alttan laf sokuyor. bizim dışımızda da bu cezayı fazla görenler epey fazla. hatta şöyle diyim; ben ceza fazla değil normal bu diyen hukukçu görmedim, eğer varsa paylaşırsanız sevinirim.
Ayrıca; elbette dünyadaki hukuk sistemleriyle kıyas yapacağız. çok farklı yaşam tarzlarımızda olsa hepimiz insanız ve cezalar arasında bu kadar uçurumlar olamaz. ki genellikle yasalar konurken diğer hukuk sistemleri araştırılır. tabii bu yasada gördüğümüz gibi olmamış.

Bana Fenerbahçeli duygular ile hareket ediyorsun demişsiniz evet şu ortamda tarafsız olamıyorum ama bu konuda gayet aklı selim olduğumu düşünüyorum. inanın bu durumda GS başkanı da olsa aynı şeyleri söylerdim. çünkü; ileride ben de bu işin içinde olacağım, mesleğim bu olacak..
şimdiye kadar tüm yorumlarınızı beğenmişimdir saygıyla okumuşumdur ama bu yorumunuz bana addettiğiniz taraftar gözüyle bakıyorsun olaya sıfatını size yakıştırmama sebep oluyor. şu ceza süreleri konusunda hiç tarafsız olduğunuzu açıkcası düşünmüyorum. eğer cezalar fazla ama kişiye özel oluyor deseniz anlarım ama cezalar gayet normal demenizi hiç anlamıyorum..

söylemlerimde aşırıya kaçtıysam tekrar özür dilerim.

meddah
07.Aralık.2011, 17:19
Vallahi, ben şahsen süreleri değil, bu sürelerin şu anda değiştirilmesini tartışıyorum. Ha, biri çıkıp "-3 sene yatsınlar, devletten alacaklı olsunlar" derse, onu da tartışmak isterim, eğlenceli olur, o ayrı.

Ceza süreleri salt hukuki bir problem; mevcut süreleri fazla buluyorum, ama hukukçu değilim, ne kadar olmaları gerektiği konusunda fikir beyan etmek istemem. Öbür yandan, sürelerin yasa bağlamında tek bir dava devam ederken değiştirilmek istenmesi etik bir problem. Bu konuda fikir beyan etmeden duramıyorum.

DisCo
07.Aralık.2011, 17:25
Konular sürekli yeni konuları açtığı için başladığımız ve tartıştığımız yerlerde malesef kalamıyoruz.

Olayı yorumlamaktan, sana göresi bana göresi yapmaktan çıkarıp somutlaştıralım. 1-3 yıl demek hakimin Aziz Yıldırım 1 yıl, Tayfur Havutçu 2 yıl, Ümit Karan 3 yıl aldı diye karar vereceği bir süre değildir. 1-3 yıl demek tam tadıyla şikeyi yaparsan, parasını öder çıkarsın demektir. Bu da bu işi yapacak kişilere daha önemlisi bu işi yapan şebekelere, mafyalara (yurtdışı olanlarda dahil) kapıyı açık bırakmaktır. İçerde Aziz Yıldırım olsun, Fatih Terim olsun ya da hiç kimse olmamış olsun. Böyle bir anlayış kabul edilebilir mi? Allah korusun diyelim ama ailenden birine birisi olmadık zarar verecek ve cezası 1-3 yıl olarak değişecek. Sonrasında adam zaten 2-3 ay içerdeydi devamında parayı ödeyip çıkacak. Nerede bu adalet diye her insan bağırır. Bağırmam, doğrudur diyorsan objektifliğine inanırım.

Şike gibi bir olayın bu kadar basite indirgenmesini de benim içim kaldırmıyor. Bu adamlar koskoca iş adamları yazıktır, günahtıra getirilmeye çalışılıyor. Daha suçu yokken. Yani suçlu çıkarsa suç hafifleştiriliyor.

eğer cezalar fazla ama kişiye özel oluyor deseniz anlarım ama cezalar gayet normal demenizi hiç anlamıyorum..

Cezalar bana göre normaldir. Çünkü bu seviyede kalırsa istenen şekilde cezalar gelmiş olur. Yani 2-3 sene ceza verilir ve yeterli olur. 12 yıla kadar deniyor diye tak 12 yıl vermiyorlar. Bu ceza kişiye özel, kişi olmadan her şartta değiştirilmesi yanlıştır. Diyelim ki ben hatalıyım. O zaman defalarca bunu dile getirdim. Genellik eleştirdiğim noktalar akıllarda kalıyor. Eğer cezalar fazlaysa bu ceza olayını davanın önüne geçirmeden dava bitiminde değişsin ve bu kişilerede uygulansın. 5977. mesajın başı böyle başlar.

sui generis
07.Aralık.2011, 17:27
yasa değişikliğine o da konmuştu. cezalar para cezasına çevrilemeyecek diye.

parayı ödeyip çıkarlarsa elbette buna ben de karşı olurum. hiç şüpheniz olmasın. ama dediğim gibi, özel hüküm zaten konmuştu.

ReaList
07.Aralık.2011, 17:47
Şike soruşturması kapsamında hazırlanan iddianamede adı geçen Fenerbahçeli Sezer Öztürk ve Sercan Yıldırım için verilen idari tedbir kararı kaldırıldı..
Kaynak:Ajanslar

DisCo
07.Aralık.2011, 17:54
5 ayda kararı alıyorlar, 3-5 gün sonra neyi görüyorlarda ceza kalkıyor. Acaba onların adı da mı yanlışlıkla iddianamede yazıldı.

ReaList
07.Aralık.2011, 18:02
5 ayda kararı alıyorlar, 3-5 gün sonra neyi görüyorlarda ceza kalkıyor. Acaba onların adı da mı yanlışlıkla iddianamede yazıldı.

Aziz Yıldırım Türkiye bu komediyi görsün dediği zaman tepki çekmişti :D
TS Şampiyonlar ligine dahil edildiğinin ertesi gün jet hızıyla Sadri Şener'in yurt dışı yasağı kalkmıştı bu ne ki

sui generis
07.Aralık.2011, 18:04
Şike soruşturması kapsamında hazırlanan iddianamede adı geçen Fenerbahçeli Sezer Öztürk ve Sercan Yıldırım için verilen idari tedbir kararı kaldırıldı..
Kaynak:Ajanslar

yerinde olmuş. daha iddianamede geçiyor ismi yasak alıyor. savunma hakkı vs bunları geçtim daha iddianame kabul edilmemiş..

Sekopej
08.Aralık.2011, 12:18
Yasada para çevrilme indirime gitme durumu söz konusu değil, değişecek halinde yani. Bu sebeple aldığı cezayı yatacak.

Ayrıca Aziz Yıldırım büyük bir ihtimalle yasa değişse de içeriden çıkamayacak, kimler çıkacak 1 maçla şüpheli görünenler çünkü içeride kaldığı süre, alacağı maksimum ceza değerlendirilip tutuksuz yargılanma kararı verilebilir. Aziz Yıldırım'ın örgüt kurma suçundan da yargılanacağını ve alacağı maksimum ceza 3 sene olmayacağı için tutuksuz yargılanma ihtimali de düşük.

İşte sıkıntı burada, bu yasa çıksın diye en çok uğraşan 2 isim, Aziz Yıldırım ve Şekip Mosturoğlu bu yasadan yargılanacaklar. Bir insan bile bile lades der mi? Ama iş Aziz Yıldırım olduğunda işler değişiyor, nedense bize fanatiksin diyenler kendi fanatik gözleriyle olayı kişiselleştiriyorlar. Bir başkanın, iş adamı futbolla alakası futbola sadece gönül vermekle alakalı birisi, diğeri teknik direktör, futbolun içinden gelmiş, olayı sahada yaşayan birisi. Düşününce teknik direktörün bu işe bulaşması en fazla ayıplanması gereken konuyken, işin içinde Aziz Yıldırım ve Fenerbahçe olduğu için konu hep oraya getiriliyor, Aziz Yıldırım'ın yasa değişikliği olmasın ben kendime güveniyorum her iddiaya verilecek cevabım var demesine rağmen.

Olayın başka boyutu, şike caydırıcı olmayacak, ceza süresi inerse herkese yolu açılacak yorumları var. Bu bana pek mantıklı gelmiyor. İsterse şike yapana hiç ceza vermesinler, eğer adil yargılama sonunda şike yaptığı kesinleşmiş bir başkan, takımı küme düşürüldüğünde o takımın başında olabilir mi? Hele ki ülkemizde sokağa çıkamaz o insan. Bir daha futbolla alakalı iş yapamaz, olayı Fenerbahçe - Aziz Yıldırım özeline indirirsek tekrar ve aklanacağına inancım tam ama olur da adil yargılama süreci sonunda suçu sabit görülürse, mahkemeden önce taraftar yargılar Aziz Yıldırım'ı ve bir daha Fenerbahçe kelimesini ağzına almasına bile müsaade etmez, bu hale düşürdüğü için takımını. O saatten sonra Aziz Yıldırım ister 3 saat yatsın ister 3 yıl ister 3 asır. Fenerbahçelilerin tepkisini, eleştirilerini, beddualarını ölene kadar çeker, sokakta yürüyemez hale gelir, o nedenle birileri ceza caydırıcı olmalı yoksa herkes yapar, şikenin önü açılır diyor, 3 sene ya da 1 sene yatmak, sonra ömür boyu spordan men cezası almak ve alnında bu lekeyle dolaşmak az bir şey mi? Herkes tarafından göze alınacak bir durum mu, kim yapar ki şikeyi, hiç bir şekilde şikenin önü açılmaz, şike yapan aynı şekilde futbolda işine devam ediyor denmiyor ki, adı üstünde ispatlanmış suç yapmış oluyorsun, kim bile bile bunu yapar?

Geçmişte yapılmadı mı, elbette yapılmış olabilir ama o zaman bir cezası yoktu, mesela Altay'ın küme düştüğü sezon yaşananlar, Şike Tahkik Komisyonu kurulmuştu federasyonda araştırıldı, şaibeli görüldü ama bir şey yapılamadı ama şimdi böyle bir durumda mahkemenin ceza vermesinin ardından federasyon her türlü yaptırımı uygulayabilir ve mahkemeden ceza almayı kolay kolay kimse göze alamaz.

Del Piero_10
08.Aralık.2011, 12:25
Yasada para çevrilme indirime gitme durumu söz konusu değil, değişecek halinde yani. Bu sebeple aldığı cezayı yatacak.

Sanıkların lehine olan değişiklikler(1-3 yıla düşürülmesi) geçerli iken aleyhlerinde yapılan değişiklikler(cezanın ertelenememesi) geçerli olmayacak.

Sekopej
08.Aralık.2011, 12:49
Sanıkların lehine olan değişiklikler(1-3 yıla düşürülmesi) geçerli iken aleyhlerinde yapılan değişiklikler(cezanın ertelenememesi) geçerli olmayacak.

Yasa bu şekilde geçerse, o madde devam eden davada aleyhine değişiklik yapılamaz hükmüyle geçerli olamayabilir evet ama sonuçta kanun koyucu meclis ayrıca hükümette kanun hükmünde kararname çıkarma yetkisi de var, buna bağlı düzenleme yapılabilir.

sui generis
08.Aralık.2011, 12:53
hayır; benim bildiğim öyle bir şey yok. yani şöyle diyim; hakim ceza verirken önceki halinden şöyle veriyim, sonraki halinden de şurayı veriyim diyemez. hakim; 2 farklı yasa varmış gibi durumu değerlendirir ve hangisi fail için daha iyiyse onu verir. yoksa aleyhe yapılan değişiklik uygulanmayacak diye bir şey olması mümkün değil.

Del Piero_10
08.Aralık.2011, 13:04
hayır; benim bildiğim öyle bir şey yok. yani şöyle diyim; hakim ceza verirken önceki halinden şöyle veriyim, sonraki halinden de şurayı veriyim diyemez. hakim; 2 farklı yasa varmış gibi durumu değerlendirir ve hangisi fail için daha iyiyse onu verir. yoksa aleyhe yapılan değişiklik uygulanmayacak diye bir şey olması mümkün değil.

Benim bildiğim, sanık suç işlendikten sonra aleyhinde yapılan yasa değişikliklerinden etkilenmiyor. Yanılıyor olabilirim. Belki hukuk okuyan arkadaşlar bizi bilgilendirebilirler. Aslında alt sınırı 2 yıl olarak belirleselerdi bu ''kurtarma yasası'' tartışmaları yaşanmayacaktı.

sui generis
08.Aralık.2011, 13:08
şimdi Özel hukukta böyle olduğuna eminim. çünkü; Borclar Hukuku dersinde hoca söyledi. kanun değişikliği olursa 3 ondan 5 bundan olamaz diye. Özel hukukta böyleyken kamu hukukunda farklı olacağını sanmıyorum.

Sekopej
08.Aralık.2011, 13:09
Benim bildiğim, sanık suç işlendikten sonra aleyhinde yapılan yasa değişikliklerinden etkilenmiyor. Yanılıyor olabilirim. Belki hukuk okuyan arkadaşlar bizi bilgilendirebilirler. Aslında alt sınırı 2 yıl olarak belirleselerdi bu ''kurtarma yasası'' tartışmaları yaşanmayacaktı.

Benim de duyduklarım ve mantığıma yatan kısım bu. Eğer yasa değişiminden sonra devam eden davada aleyhte yapılan değişiklik cezayı etkilemez kısmı özel maddeyle değiştirilmezse, hakim bunu uygulasa da sanıklar itiraz ederler ve kazanırlar. Buna özel hüküm getirilmesi gerekir mantıken bu yasaya değil de, aleyhte yapılan değişikliğin bu dava için kullanılmaması hükmü, zaten dava sona erdiğinde yeni bir dava başladığında yasa aynen uygulanabilir, o geçici hüküm de kaldırılır sonrasında zaten dava sona ermiş olacağından hükmü kalmaz.

Ama dediğim gibi, suçu sabit görülürse, isterse hiç ceza almasın, camiaları tarafından cezalandırılır bu isimler, Fenerbahçe camiası yine takımına sahip çıkar, 2.ligde bile olsa o stadı doldurur, taraftar kart alır Fenerium'dan alış veriş yapar ama kulübü bu hale düşürenleri de asla unutmaz, onlardan kulübü temizler.

futureless
08.Aralık.2011, 14:58
Şampiyonlar Ligi'nde Büyük Soruşturma adlı bir konu açılmasını talep ediyorum yönetimden yahu :D , Inter-CSKA maçı olsun , daha da beteri Dinamo-Lyon maçı olsun.Komediydi Lyon maçındaki olay.Bilmeyenler için yazayım ; Ajax ve Lyon'un ikili avarajları eşit olduğundan genel avaraja bakılacak.Ajax son haftaya +3 avarajla giriyor , Lyon ise -4 avarajla.Ajax 3 fark yiyor Madrid'den ve Lyon ilk yarısı 1-1 biten maçı destansı bir şekilde 7-1 kazanarak yoluna devam ediyor :)

Del Piero_10
08.Aralık.2011, 15:33
Şampiyonlar Ligi'nde Büyük Soruşturma adlı bir konu açılmasını talep ediyorum yönetimden yahu :D , Inter-CSKA maçı olsun , daha da beteri Dinamo-Lyon maçı olsun.Komediydi Lyon maçındaki olay.Bilmeyenler için yazayım ; Ajax ve Lyon'un ikili avarajları eşit olduğundan genel avaraja bakılacak.Ajax son haftaya +3 avarajla giriyor , Lyon ise -4 avarajla.Ajax 3 fark yiyor Madrid'den ve Lyon ilk yarısı 1-1 biten maçı destansı bir şekilde 7-1 kazanarak yoluna devam ediyor :)

Dünkü maçlar burada tartışılıyor.

http://forum.turksportal.net/vb/showthread.php?p=2143962#post2143962

futureless
08.Aralık.2011, 15:40
Dünkü maçlar burada tartışılıyor.

http://forum.turksportal.net/vb/showthread.php?p=2143962#post2143962

Şakayla karışık olarak buraya yazdım silinebilir gerekirse.

ForzaRQ7
08.Aralık.2011, 20:03
Okumanızı tavsiye ederim.
http://www.kartalbakisi.com/kose/sikeci-platini/38427/

sananes
08.Aralık.2011, 21:15

hukuka giriş dersinde anlatırlar üniversitede o yüzden bu konuda biraz bilgiye sahibim.Yasa değişikliklerinde hangi yasa yargılananın lehine ise onu kullanırlar. Yani birazı oradan birazı buradan olabilir.

Bordo61Mavi
09.Aralık.2011, 14:51
Iddianame kabul edildi

Fernando Gago
09.Aralık.2011, 15:06
Dün yasa meclisten gecti. Şimdi iddianame kabul edildi. 14 Şubat'ta ilk savunmalar alınacak ve o zamana kadar yine bir linç kampanyası ile karşı karşıya olacağız. Yasa'ya karşı yıldırma operasyonu açık ve hala siyasi bir operasyon olmadığına inananlar çıkıyor :)

sui generis
09.Aralık.2011, 15:12
Tesadüfe bak. Yasa bugün meclisten geçecek ama aynı gün iddianame kabul ediliyor.. Tesadüflerde bizi buluyor...

nannar
09.Aralık.2011, 15:13
Dün yasa meclisten gecti. Şimdi iddianame kabul edildi. 14 Şubat'ta ilk savunmalar alınacak ve o zamana kadar yine bir linç kampanyası ile karşı karşıya olacağız. Yasa'ya karşı yıldırma operasyonu açık ve hala siyasi bir operasyon olmadığına inananlar çıkıyor :)

Bence de hala Aziz Yıldırım'ın suçsuz olduğunan inananlar var o zaman...

nannar
09.Aralık.2011, 15:16
Tesadüfe bak. Yasa bugün meclisten geçecek ama aynı gün iddianame kabul ediliyor.. Tesadüflerde bizi buluyor...

İyi de zaten bunun süresi belliydi. 10 gündü sanırım kabul için son süre. Zaten çogu yorumcu Cuma ya da pazartesiye bekliyordu,bugün olmuş :) Herşeyden nem kapacaksak o zaman zaten sonuca ulaşamayız

Fernando Gago
09.Aralık.2011, 15:21
Bence de hala Aziz Yıldırım'ın suçsuz olduğunan inananlar var o zaman...

12 Kızgın Adam filmini izledin mi? İzlediysen bir daha izlemeni öneririm. İzlemediysen izlemeni öneririm :)

İddianamaeyi göreceğiz, savunmaları göreceğiz, vicdanlarımızda yargılayacağız. Ama daha çok erken. Daha kısa ve kolay nasıl anlatayım bilmiyorum.

Mamadou
09.Aralık.2011, 15:29
Yanılmıyorsam yeni yasa kabul edilirse suçlar ayrılacak. Şike yaptığı iddia edilen kişiler ilk mahkemeden sonra tutuksuz yargılanabilecek. Ama suç örgütü kurmakla suçlanan kişilerin çıkmaları imkansız gibi. Bu dava yıllarca sürer.

nannar
09.Aralık.2011, 15:31
12 Kızgın Adam filmini izledin mi? İzlediysen bir daha izlemeni öneririm. İzlemediysen izlemeni öneririm

İddianamaeyi göreceğiz, savunmaları göreceğiz, vicdanlarımızda yargılayacağız. Ama daha çok erken. Daha kısa ve kolay nasıl anlatayım bilmiyorum.

O sayılanların hiçbirini görmeden sizler nasıl " Bu siyasi bir operasyondur" ya da " Aziz Yıldırım'ı bitirme planıdır" diyebiliyorsanız ben de "Aziz Yıldırım ve diğerleri suçludur" diyebilirim. Şu anda sadece herkes kendi penceresinden bakarak yorum yapıyor. Ama yorum yaparken "Hala siyasi operasyon olmadığına inananlar var" diyip gülücük koyarsanız o zaman benim de "Hala Aziz Yıldırım'ın suçsuzluğuna inananlar var "diyip gülücük koymam da normal :)

C h A o S
09.Aralık.2011, 16:17
İddianame kabul edildi!
Şike soruşturması kapsamında hazırlanan 93 sanık hakkındaki iddianame mahkeme tarafından kabul edildi.

Özel yetkili İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi, futbolda şike iddialarına ilişkin 31'i tutuklu 93 kişi hakkında hazırlanan iddianameyi kabul etti.

Mahkeme kararını, 15 gün süresinin dolmasını beklemeden alırken, özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Fikret Seçen, İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nin futbolda şike iddialarına ilişkin olarak hazırlanan iddianameyi kabul ettiğini bildirdi.

Olgun Peker'in bir numaralı sanık olduğu davanın bugüne kadar açıklanan bazı maddeleri şöyle:

- Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, 6 kez nitelikli dolandırıcılık, 4 kez şike, 3 kez de teşvik ile de suçlanıyor. Aziz Yıldırım iddianamede haksız ekonomik çıkar sağlamak için örgüt kurmakla suçlanıyor.

- 83 kişi hakkında takipsizlik kararı verildi. Bu isimler arasında Emre Belözoğlu, Melih Gökçek, Mahmut Özgener, Sinan Engin, Yılmaz Vural ve Erman Toroğlu gibi isimler var.

- İddianamede 10 müşteki var, Türkiye Futbol Federasyonu da de müştekiler arasında.

- Türkiye Futbol Federasyonu Başkanvekili Göksel Gümüşdağ şike anlaşması yapmakla suçlanıyor

- İddianamede Aziz Yıldırım'a bağlı faaliyet gösteren 19 kişi anlatılıyor, Olgun Peker'e bağlı ise 13 şüpheliden bahsediliyor.

- İddianamede 8 takım yer alıyor: Fenerbahçe, Beşiktaş, Mersin İdman Yurdu, Manisaspor, Trabzonspor, Sivasspor, Giresunspor ve İstanbul BŞB.

- İddianamede daha önce yöneticileri sorgulanan Galatasaray Kulübü ile ilgili herhangi bir suçlamada bulunulmuyor. Galatasaray'ın dosyası ayrıca inceleniyor

- İddianamede 14 futbolcu yer alıyor. Serdar Adalı ve Tayfur Havutçu şikeyle, Sadri Şener ile Nevzat Şakar teşvikle suçlanıyor.

sui generis
09.Aralık.2011, 16:18
Neden siyasi olduğunu dfalarca yazdık. Kendi acımdan soyliyim ben yazmaktan yoruldum; hep aynı seyleri yazıyoruz. İsteyen istediğine inanmakta serbest, tercih meselesi..

LaigLeNoiR
09.Aralık.2011, 16:28
NTVSPOR'da baya bir iddaanameyi gösterdiler anlattılar, çok fazla şeyler var. Her klüp hakkında ağır sözler var bakalım.

nannar
09.Aralık.2011, 16:32
Neden siyasi olduğunu dfalarca yazdık. Kendi acımdan soyliyim ben yazmaktan yoruldum; hep aynı seyleri yazıyoruz. İsteyen istediğine inanmakta serbest, tercih meselesi..

olayın özü de bu zaten ;)

NTVSPOR'da baya bir iddaanameyi gösterdiler anlattılar, çok fazla şeyler var. Her klüp hakkında ağır sözler var bakalım.

iyice deliller falan basına verilir artık zaten (eğer varsa)

LaigLeNoiR
09.Aralık.2011, 16:33
399 sayfa vardı bilgisayar üzerinden biraz gösterdiler. Acaba bunu biz de bulabilirmiyiz ?

nannar
09.Aralık.2011, 16:34
akşama spor programlarında çarşaf çarşaf okunur.nete de düşer murat yakındır...

sui generis
09.Aralık.2011, 16:36
Manisa nin trabzon'a yenildiği maçtan sonra tesvik primi yollamisiz. Fark yemesin diye heralde.

Bordo61Mavi
09.Aralık.2011, 16:44
Manisa parayi geri gondermis mactan puan cikmayinca :)

Night_Mare17
09.Aralık.2011, 16:56
http://s1.directupload.net/images/111209/9ojbqjeb.jpg

Paso Aziz Yıldırım , şike, teşvik, prim, anlaşma,Fenerbahçe kelimeleri geçiyor. Bi yanlışlık olmasın ? Fener şike yapmaz çünkü...

byariff
09.Aralık.2011, 17:06
http://a1112.hizliresim.com/s/9/zy6g.jpg

Bordo61Mavi
09.Aralık.2011, 17:15
Sadri Sener Jaja'ya yumruk atmis

sarianet
09.Aralık.2011, 17:16
http://dss.sporx.com/pdf/iddianame.pdf

iddianamenin tamamı buyrun :)

byariff
09.Aralık.2011, 17:22
170.ci sayfadan sonrasini okuyun arkadaslar...

sarianet
09.Aralık.2011, 17:25
pcye indirebileceğimiz şekilde varmı bende arıyorum

byariff
09.Aralık.2011, 17:32
http://s1.directupload.net/images/111209/9oljwucs.jpg

Night_Mare17
09.Aralık.2011, 17:33
Öeh maşallah.

Night_Mare17
09.Aralık.2011, 17:48
http://b1112.hizliresim.com/s/9/zylk.png

Basın bunları yazınca günah keçisi ilan edilmişti. Adamlar iddianame de olan şeyleri yazmışlar.

Lucas Neill
09.Aralık.2011, 17:49
Olay siyasi beyler anlasildi.

sarianet
09.Aralık.2011, 17:49
http://b1112.hizliresim.com/s/9/zylk.png

Basın bunları yazınca günah keçisi ilan edilmişti. Adamlar iddianame de olan şeyleri yazmışlar.

nasıl ve ne şekilde yazmışlar nerde kaldı gizlilik :)

Lucas Neill
09.Aralık.2011, 17:52
Hayir madem Tff etik kurulu bunlari gördü ve hala düsme vs olmadiysa FB'li arkadaslarin hic Tff'ye yüklenme hakki yok.

C h A o S
09.Aralık.2011, 17:52
Bilmiyorum ama 399 sayfalık iddaaname uydurulmuş olamaz.Bazı kişilerin ve takımların canı fazlasıyla yanıcak gözüküyor.

Night_Mare17
09.Aralık.2011, 17:53

Bu onların sorunu değil bu devletin sorunu oluyor. Basının işi o sızan şeyleri paylaşmak.

Night_Mare17
09.Aralık.2011, 17:53
Bilmiyorum ama 399 sayfalık iddaaname uydurulmuş olamaz.Bazı kişilerin ve takımların canı fazlasıyla yanıcak gözüküyor.

%1 i bile doğru olsa.

Bekq
09.Aralık.2011, 17:57
Hayir madem Tff etik kurulu bunlari gördü ve hala düsme vs olmadiysa FB'li arkadaslarin hic Tff'ye yüklenme hakki yok.
İddaaname sadece suçlamalar ve daha resmi birşey yok hala. Bakalım mahkemeden ne karar çıkacak. Aziz Yıldırım sadece 1-2 aylığına çıksın herşey düzene girecek zaten(savunma anlamında söyledim).

BaGa TaRKaN
09.Aralık.2011, 17:59
Şike, futbolcular, Aziz Yıldırım... Hepsi için birer şifre verilmiş...

İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen şike iddianamesinde, Aziz Yıldırım'ın kod adının "Şirket CEO'su ve 1 Numara" olduğu öğrenildi.

İşte iddianamede geçen o ifade;

Aziz Yıldırım'ın "Şirket CEO'su ve 1 Numara", futbolcuların "İnşaat işçisi" kod adı ile çağrıldığı tespit edilmiştir. Örgütün şikeyi "kahve içmek" şifresi ile de kodladığı tespit edilmiştir.

İlginç...!

Kod Adı Kılıçbalığını Hatırladım Bir An :icon_biggrin:

Lucas Neill
09.Aralık.2011, 18:01
232. sayfadan sonrasini okuyun yeni yasadan sonraki maclar.

Trabzonspor
09.Aralık.2011, 18:02

Tff suç bulmaya luzum yok.Sonuçta adı geçen takım Fenerbahçe,o takımın yerine anadoludan bir ekip olsaydı çoktan düşmüştü.Bu ülkede İstanbul takımlarına yaptırım uygulamak o kadar kolay değil.

Fietra 10
09.Aralık.2011, 18:03
Ne düşünüyor Fenerli arkadaşlar iddianamenin tamamını okudum bence yapılması gereken başkan tişörtleri falan giymek değil bu adamı bu klübün yakınından bile geçirmemek..Bırakın şikeyi,teşviği falan adam kendisine muhalefet olanlar için ''döverek klüpten uzaklaştırın'' diyor..

Sirius Black
09.Aralık.2011, 18:05

İddianame mahkeme tarafından kabul edilince gizlilik kalkıyordu galiba.

Sekopej
09.Aralık.2011, 18:09
İyi de iddianameden ne çıkmasını bekliyordunuz ki? Adı üstünde iddianame, savcı iddialarını sunmuş, daha dava başlamadı, savunmalar yapılmadı. Çok değil bir kaç mesaj önce yazılmış, dava başlayana kadar Fenerbahçe'yi linç etme kampanyası devam edecek diye. Savunma hakkı kutsaldır ama savunma hakkını takan kim, iddianamede yazan her şey doğru olsa, mahkemelere ne gerek var, savcı hazırlar iddianame, sonra da keser cezayı.

Ama yok, biz böyle olması zaten beklenen iddianameyi gördük ya, hemen hakim olup cezayı kestik, Fenerbahçe düşürülsün, Aziz Yıldırım lanetlensin.:)

sui generis
09.Aralık.2011, 18:10
Ne düşünüyor Fenerli arkadaşlar iddianamenin tamamını okudum bence yapılması gereken başkan tişörtleri falan giymek değil bu adamı bu klübün yakınından bile geçirmemek..Bırakın şikeyi,teşviği falan adam kendisine muhalefet olanlar için ''döverek klüpten uzaklaştırın'' diyor..

403 sayfayı okuduysan bu kadar cabuk seni tebrik ediyorum dostum..

hiçbiri daha tatmin edici değil. iddianame bu daha.. bekleyin bir bakalım savunmalarını.. ama nerde sizde o sabır.. bir şey görmeyin hemen karalama kampanyaları...

sui generis
09.Aralık.2011, 18:12
İyi de iddianameden ne çıkmasını bekliyordunuz ki? Adı üstünde iddianame, savcı iddialarını sunmuş, daha dava başlamadı, savunmalar yapılmadı. Çok değil bir kaç mesaj önce yazılmış, dava başlayana kadar Fenerbahçe'yi linç etme kampanyası devam edecek diye. Savunma hakkı kutsaldır ama savunma hakkını takan kim, iddianamede yazan her şey doğru olsa, mahkemelere ne gerek var, savcı hazırlar iddianame, sonra da keser cezayı.

Ama yok, biz böyle olması zaten beklenen iddianameyi gördük ya, hemen hakim olup cezayı kestik, Fenerbahçe düşürülsün, Aziz Yıldırım lanetlensin.:)

daha abi dur ya. bu bir şey mi.. akşam burası iyice şenlenir.

meddah
09.Aralık.2011, 18:13
Comic Sans ile dava iddianamesi mi yazılır yahu? Fenerbahçeliler olayı ciddiye almamakta bir yere kadar haklı.

Lucas Neill
09.Aralık.2011, 18:17
http://img521.imageshack.us/img521/6097/agomwucciaexvf.jpg (http://img521.imageshack.us/i/agomwucciaexvf.jpg/)

http://img841.imageshack.us/img841/580/agomnpzcqaaqtsw.jpg (http://img841.imageshack.us/i/agomnpzcqaaqtsw.jpg/)

Fietra 10
09.Aralık.2011, 18:18
403 sayfayı okuduysan bu kadar cabuk seni tebrik ediyorum dostum..

hiçbiri daha tatmin edici değil. iddianame bu daha.. bekleyin bir bakalım savunmalarını.. ama nerde sizde o sabır.. bir şey görmeyin hemen karalama kampanyaları...

teşekkür ederim..

Dogru bu iddianame..Fakat iddianameyi mahkeme kabul ederken dedillerde sunuluyor ve sonrasında kabul ediliyor delillere bakılarak iddianame..Önce gizlilik şimdi savunma..Takdir ediyorum..

Bu bağlamda; Aziz Yıldırım’ın talimatıyla Fenerbahçe klubü yöneticisi Serkan Acar ile Altyapı sorumlusu Cemil Turhan’ın Manisaspor teknik direktörü Hikmet Karaman ile görüşerek şahsa Trabzonspor müsabakasının sonucunu Fenerbahçe lehine etkileyebilmek için teşvik primi vermeyi teklif ettikleri, bu amaçla maçtan 3 gün önce Manisa’ya Teknik Direktör Hikmet Karaman’ın yanına gittikleri, Hikmet Karaman’ın bu teklifi kabul ettiği, örgütün Hikmet Karaman vasıtasıyla bazı Manisasporlu futbolculara da teşvik primi vermeyi planladığı, bu görüşmede Hikmet Karaman’ın, Aziz Yıldırım’ın Manisaspor kulübü başkanı Kenan Yaralı ile de görüşmesi gerektiğini belirttiği, Aziz Yıldırım’ın da bunu kabul ederek Kenan Yaralı ile teşvik pirimi verilmesi amaçlı irtibat kurup 500.000 dolar karşılığında anlaşma yaptığı, anlaşma uyarınca bu meblağın 10.02.2011 günü Kenan Şehirli isimli üçüncü şahıs tarafından banka yoluyla Kenan Yaralı’ya gönderildiği,
21.02.2011 günü oynanan müsabakanın Manisaspor: 1 – Trabzonspor: 2 şeklinde sonuçlandığı, Manisasporun mağlup olduğu bu müsabakanın hemen akabinde Aziz Yıldırım’ın Fenerbahçe klubü yöneticisi İlhan Yüksel Ekşioğlu’nu arayarak, Manisasporlu futbolcuların teşvik priminden haberlerinin olmadığını öğrendiğini aktardığı, İ.Ekşioğlu’nun da bu durumu onaylayarak kendisinin irtibatlı olduğu şahsın da aynı bilgiyi verdiğini söylediği, şahısların kendi aralarında Manisasporlu futbolcuların ne kadar kötü oynadıklarını konuştukları, İ.Eşioğlu’nun “Ne zaman böyle dikim yapsak olmuyor” diyerek son dönemdeki faaliyetlerinin sürekli boşa gittiğini belirttiği,

o değilde şu blodladığım kısmın savunmasını merak etmiyor değilim o yüzden bekliyorum merakla savunmayı..

sarianet
09.Aralık.2011, 18:18
"Bu lig böyle bitecek"

Kulüpler Birliği Vakfı toplantısının ardından Yıldırım Demirören ve Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar açıklamalarda bulundu.

Aydınlar, kabul edilen iddianamedeki ek belgeleri ve delilleri mahkemeden talep ettiklerini söyledi. Aydınlar ayrıca "Biz şahışlarla ilgili kararı en kısa sürede vermek istiyoruz. Kulüplerle ilgili kararı sezon sonunda vereceğiz" ifadelerini kullandı.

http://www.ligtv.com.tr/Default.aspx?r=1&hid=103488

Ralph
09.Aralık.2011, 18:21
Comic Sans ile dava iddianamesi mi yazılır yahu? Fenerbahçeliler olayı ciddiye almamakta bir yere kadar haklı.

Hakikaten benimde dikkatimi çekti. Enteresan bir durum. Resmi bir dökümanda nasıl o yazı karakterini kullanmışlar anlamadım.

Lucas Neill
09.Aralık.2011, 18:23
iddianame aciklanmis MAA hala mali durumlardan bahsediyor koru sen daha koru Uefa gelir seni korur yakinda.

RaSenGan
09.Aralık.2011, 18:25
İçerde 31 kişi varmış hala siyasi diyorlar olaya anlamak güç gerçekten :)

sui generis
09.Aralık.2011, 18:25
o poset ve resim hiçbir şey anlam ifade etmiyor benim için. içinde ne var ? hanginiz biliyorsunuz ?

sui generis
09.Aralık.2011, 18:26
İçerde 31 kişi varmış hala siyasi diyorlar olaya anlamak güç gerçekten :)

yeni mi farkettin o kadar kişi olduğunu...

Fietra 10
09.Aralık.2011, 18:29
o poset ve resim hiçbir şey anlam ifade etmiyor benim için. içinde ne var ? hanginiz biliyorsunuz ?

arkadaş koymamış ama aynı poşetin içinde balya balya para var görüntüsü var..araştırırsan bulabilirsin..

Lucas Neill
09.Aralık.2011, 18:29

varsayalim ki sike falan yok mafyalar tff'de kol geziyor cok mu iyi. Türk futbolunun bu pisliklerden kurtulmasi lazim artik hangi takim kim oldugu farketmez adam gibi lig mücadele olsun.

bu arada para fotosunu da buldum

http://img545.imageshack.us/img545/6263/zz6m.jpg (http://img545.imageshack.us/i/zz6m.jpg/)

sarianet
09.Aralık.2011, 18:35
ben bir şeyi merak ediyorum neden beklemiyoruz ki
ya hakim olup kelle uçuruyorsunuz ya da avukat olup ölümüne savunuyorsunuz biraz sabredin 6 bin mesaj yazılmış ama kimsenin fikri değişmemiş. nice 6 binlere

BaGa TaRKaN
09.Aralık.2011, 18:37
Futbolda şike iddialarına yönelik soruşturmada hazırlanan iddianamede İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edildi.İddianamede, BJK Başkanı Yıldırım Demirören, Hakemler Hüseyin Göcek ve Fırat Aydınus, futbolcular Uğur Uçar ve Stefan Senecky’nin de aralarında olduğu birçok ismin tanık olarak dinlendiği belirtildi.

Tanık olarak ifadesi alınan isimler iddianamede şöyle sıralandı:

“İdris Ekmekçi, Abdulkadir Timuçin Kalender, Pınar Tapan, Ergin Akçay, Hazer Akil, Levent Polat, Billur Tuğba Kakışım, Murat Aygörmez, Ömer Bedük, Aybars Canbay, Kamil Yıldız, Yıldırım Demirören, Zihni Deniz Derinsu, Seher Nurgün Olgun, Mehmet Işık Eyigüngör, Sabahattin Rahmi Eyüboğlu, Aziz Yılmaz, Hakan Bilal Kutluay, Hulusi Belgü, Aram Markaroğlu, Ömer Temelli, Bedia Çiğdem Modey Demir, İbrahim Ethem Hacıosmanoğlu, Ahmet Kanğı, Kenan Şentürk, Onur Tuncer, Mahmut Tekdemir, Samuel Tobias Holmen, Cihan Haspolatlı, Sadrettin Fırat Kocaoğlu, Hüseyin Göcek, Fırat Aydınus, Emrah Eren, Mehmet Ali Tunç, Volkan Bekiroğlu, İsmail Güldüren, Ayşe Dudu Turacı, Mehmet Tahir Kum, Halil Özer, Hacer Lube Ayar, Uğur Uçar, Stefan Senecky, Milan Lednicky, Muhammet Özdin, Aydın Toscalı, Rüştü Ender Yurtgüven, Gamze Uygun, Fahri Tatan, Serkan Balcı, Musa Aydın, Labinot Harbuzi, Hurşut Meriç, Serkan Çalık, Murat Kalkan, Aykut Demir, Mehmet Akgün, Turgun Doğan Şahin, Randall Azofeifa Corrales, Orhan Şan, Hasan Hilmi Öksüz, Gökdeniz Karadeniz, Muammer Bayram, Ali Kolat, Doğan Ürgüp, Kürşat Ergün Aydın, Hasan Ali Kaldırım, Yakup Aydın, Semih Kufacı, Oktay Gün, Deniz Eşbulan, Yavuz Akbulut, Gülcan Şahin, Mesut Erdoğan ve Arif Usta."

AZİZ YILDIRIM 7 MAÇTA ŞİKE, 6 MAÇTA TEŞVİK PRİMİYLE SUÇLANIYOR

İddianamede, Aziz Yıldırım’ın “Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, nitelikli dolandırıcılık, şike yapmak ve teşvik primi vermek" suçlarından 59 yıldan 156 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyor. Yıldırım’ın suçlandığı maçlar şunlar:
“1- 21 Şubat 2011 günü oynanan Manisaspor-Trabzonspor maçında teşvik pirimi verilmesi.
2- 26 Şubat 2011 günü oynanan Fenerbahçe-Kasımpaşa maçında şike yapılması
3- 6 Mart 2011 günü oynanan Bursaspor-İBB spor maçında teşvik pirimi verilmesi.
4- 7 Mart 2011 günü oynanan Gençlerbirliği-Fenerbahçe maçında şike yapılması.
5- 20 Mart 2011 günü oynanan Gençlerbirliği-Trabzonspor maçında teşvik pirimi verilmesi.
6- 9 Nisan 2011 günü oynanan Eskişehirspor-Fenerbahçe maçında şike yapılması.
7- 17 Nisan 2011 günü oynanan Trabzonspor-Bursaspor maçında teşvik pirimi verilmesi.
8- 22 Nisan 2011 günü oynanan Eskişehirspor-Trabzonspor maçında teşvik pirimi verilmesi.
9- 1 Mayıs 2011 günü oynanan İBB Spor-Fenerbahçe maçında şike yapılması.
10- 8 Mayıs 2011 günü oynanan Karabük -Fenerbahçe maçında şike yapılması.
11- 15 Mayıs 2011 günü oynanan Fenerbahçe-Ankaragücü maçında şike yapılması.
12- 15 Mayıs 2011 günü oynanan Trabzonspor-İ.B.B Spor maçında teşvik pirimi verilmesi.
13- 22 Mayıs 2011 günü oynanan Sivasspor-Fenerbahçe maçında şike yapılması.

BÜLENT UYGUN İÇİN 40 YIL

Bülent Uygun, Aziz Yıldırım’ın liderliğindeki suç örgütüne üye olmak ve nitelikli dolandırıcılık, şike yapmak ve teşvik primi vermekö suçlarından 15,5 yıldan 40 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi. Uygun şu maçlarla suçlanıyor:
“1- 9 Nisan 2011 günü oynanan Eskişehirspor-Fenerbahçe maçında şike yapılması.
2- 22 Nisan 2011 günü oynanan Eskişehirspor-Trabzonspor maçında teşvik pirimi verilmesi.
3- 22 Mayıs 2011 günü oynanan Sivasspor-Fenerbahçe maçında şike yapılması."

EMENİKE’YE 12, VEDERSON’A 6 YIL

Emnanuel Chınenye Emenıke’nin 8 Mayıs 2011 günü oynanan Karabük – Fenerbahçe maçında şike yapılması suçundan 5 yıldan 12 yıla kadar hapsi isteniyor.
Bursasporlu Futbolcu Gökçek Vederson’un 17 Nisan 2011 günü oynanan Trabzonspor-Bursaspor maçında teşvik primi verilmesi eyleminden dolayı 2,5 yıldan 6 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

GÜMÜŞDAĞ İÇİN 21 YIL HAPİS İSTENDİ

TFF Başkan Vekili Göksel Gümüşsağ’ın, İstanbul Büyükşehir Belediye Spor Kulüp başkanı olduğu, Aziz Yıldırım liderliğinde şike ve teşvik pirimi faaliyetlerinde bulunan suç örgütüne, Federasyon başkanlığı adaylığı sürecinde şahsın desteğini alabilme adına, bilerek ve isteyerek yardım ettiği öne sürülüyor. Gümüşdağ’ın, bu bağlamda Sivasspor ve Fenerbahçe futbol takımlarının İBB spor ile yaptığı futbol müsabakalarında; başkanı olduğu takımın maçı kaybetmesi yönünde girişimlerde bulunmaktan çekinmediği vurgulandı. İddianamede, Gümüşdağ’ın Fenerbahçe-İBB maçında yapılan şike eylemine iştirak etmek ve örgüt içindeki hiyerarşik yapıya katılmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmekö suçlarından 8,5 yıldan 21 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

AKIN’A 30, ALIN’A 18 YIL İSTENİYOR

İBB’li futbolcu İbrahim Akın’ın “şile yapmak ve teşvik primi vermek" suçlarından 12,5 yıldan 30 yıla kadar hapsi isteniyor. Akın şu maçlarla suçlanıyor:
“1- 1 Mart 2011 günü oynanan İBB Spor-Fenerbahçe maçında şike yapılması.
2- 15 Mayıs 2011 günü oynanan Trabzonspor-İ.B.B Spor maçında teşvik pirimi verilmesi.
3- 11 Mayıs 2011 günü oynanan Beşiktaş-İ.B.B Spor kupa final maçında şike yapılması."
Futbolcu İskender Alın’ın “şike vermek ve teşvik primi vermekö suçlarından 7,5 yıldan 18 yıla kadar hapsi istendi. Alın şu maçlardan suçlanıyor:
“1- 15 Mayıs 2011 günü oynanan Trabzonspor-İ.B.B Spor maçında teşvik pirimi verilmesi.
2- 11 Mayıs 2011 günü oynanan Beşiktaş-İ.B.B Spor kupa final maçında şike yapılması."

MOSTUROĞLU İÇİN 58 YIL

Sivasspor kalecisi Korcan Çelikay’ın 22 Mayıs 2011 günü oynanan Sivasspor-Fenerbahçe maçında şike yapmak suçundan 5 yıldan 12 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.
Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz’ın Aziz Yıldırım liderliğindeki suç örgütüne üye olmak ve 22 Mayıs 2011 günü oynanan Sivasspor-Fenerbahçe maçında şike yapmakö suçlarından 8,5 yıldan 21 yıla kadar hapsi talep edildi.
FB’li yönetici Şekip Mosturoğlu’nun “Aziz Yıldırım liderliğindeki suç örgütüne üye olmak, şike yapmak ve teşvik primi vermekö suçlarından 23 yıldan 58 yıla kadar hapsi istendi. Mosturoğlu şu maçlardan suçlanıyor:
“1- 9 Nisan 2011 günü oynanan Eskişehirspor-Fenerbahçe maçında şike yapılması.
2- 22 Nisan 2011 günü oynanan Eskişehirspor-Trabzonspor maçında teşvik pirimi verilmesi.
3- 8 Mayıs 2011 günü oynanan Karabük -Fenerbahçe maçında şike yapılması.
4- 15 Mayıs 2011 günü oynanan Fenerbahçe-Ankaragücü maçında şike yapılması."

ŞAKAR’A 11 YIL, ŞENER’E 18 YIL İSTENİYOR

Trabzonspor Asbaşkanı Nevzat Şakar “müşteki Ahmet Bulut’un tehdit edilmesi ve 15 Mayıs 2011 günü oynanan Fenerbahçe-Ankaragücü maçında teşvik primi vermeye teşebbüsö suçlarından 4 yıldan 11 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.
Trabzonspor Başkanı Sadri Şener’in teşvik primi verilmesine teşebbüs suçundan 8 yıldan 18 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi. Şener’in suçlandığı 2 maç şöyle:
“1- 15 Mayıs 2011 günü oynanan Fenerbahçe-Ankaragücü maçında teşvik primi verilmesi girişimi.
2- 22 Mayıs 2011 günü oynanan Sivasspor-Fenerbahçe maçında teşvik primi verilmesi girişimi.

SERCAN VE SEZER’E 6, ADALI’YA 18 YIL

Galatasaraylı futbolcu Sercan Yıldırım’ın, Bursaspor’da olduğu dönemde 17 Nisan 2011 günü oynanan Trabzonspor-Bursaspor maçında teşvik pirimi verilmesi suçundan 2,5 yıldan 6 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.
BJK Asbaşkanı Serdal Adalı’nın 11 Mayıs 2011’de oynanan Beşiktaş – İBB Spor kupa finali maçında şike yapmak suçundan 7,5 yıldan 18 yıla kadar hapsi istendi.
Gençlerbirliği Kalecisi Serdar Kulbilge’nin, “nitelikli dolandırıcılıkö suçundan 4 yıldan 14 yıla kadar hapsi isteniyor. Kulbilge şu maçlardan suçlanıyor:
“1- 7 Mart 2011 günü oynanan Gençlerbirliği-Fenerbahçe maçında şike yapılması.
2- 20 Mart 2011 günü oynanan Gençlerbirliği-Trabzonspor maçında teşvik pirimi verilmesi.ö
Eskişehirli futbolcu Sezer Öztürk’ün 22 Nisan 2011 günü oynanan Eskişehirspor-Trabzonspor maçında teşvik pirimi verilmesi suçundan 2,5 yıldan 6 yıla kadar hapsi istendi.

TAYFUR HAVUTÇU İÇİN 12 YIL

Beşiktaş Teknik Direktörü Tayfur Havutçu’nun 11 Mayıs 2011 günü oynanan Beşiktaş-İ.B.B Spor kupa final maçında şike yapmak suçundan 5 yıldan 12 yıla kadar hapsi talep edildi.
Eskişehirsporlu futbolcu Ümit Karan’ın “nitelikli dolandırıcılık ve teşvik primi vermek" suçlarından 4,5 yıldan 13 yıla kadar hapsi istendi. Karan, “9 Nisan 2011 günü oynanan Eskişehirspor-Fenerbahçe maçında şike yapılması ve 22 Nisan 2011 günü oynanan Eskişehirspor-Trabzonspor maçında teşvik pirimi verilmesiö"ile suçlanıyor.

MEHMET YILDIZ’A 12 YIL

Emre Belözoğlu’nun kuzeni Volkan Bahçekapılı’nın “31 Mart 2011 günü yapılan menajerlik sınavı öncesi rüşvet verme ve kopya çekmeö suçlarından 8 yıl 9 aydan 28 yıla kadar hapsi isteniyor.
Futbolcu Mehmet Yıldız’ın 22 Mayıs 2011 günü oynanan Sivasspor-Fenerbahçe maçında şike yapılması suçundan 5 yıldan 12 yıla kadar hapsi isteniyor.

EKŞİOĞLU 135 YIL İSTENİYOR

Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyesi İlhan Yüksel Ekşioğlu’nun “Aziz Yıldırım liderliğindeki suç örgütüne üye olmak, nitelikli dolandırıcılık, şike yapmak ve teşvik primi vermekö suçlarından 50 yıldan 135 yıla kadar hapisle cezalandırılması isteniyor. Ekşioğlu şu maçlardan suçlanıyor:
“1- 21 Şubat 2011 günü oynanan Manisaspor-Trabzonspor maçında teşvik pirimi verilmesi.
2- 26 Şubat 2011 günü oynanan Fenerbahçe-Kasımpaşa maçında şike yapılması.
3- 6 Mart 2011 günü oynanan Bursaspor-İBB spor maçında teşvik pirimi verilmesi.
4- 7 Mart 2011 günü oynanan Gençlerbirliği-Fenerbahçe maçında şike yapılması.
5- 20 Mart 2011 günü oynanan Gençlerbirliği-Trabzonspor maçında teşvik pirimi verilmesi.
6- 9 Nisan 2011 günü oynanan Eskişehirspor-Fenerbahçe maçında şike yapılması.
7- 17 Nisan 2011 günü oynanan Trabzonspor-Bursaspor maçında teşvik pirimi verilmesi.
8- 22 Nisan 2011 günü oynanan Eskişehirspor-Trabzonspor maçında teşvik pirimi verilmesi.
9- 1 Mayıs 2011 günü oynanan İBB Spor-Fenerbahçe maçında şike yapılması.
10- 15 Mayıs 2011 günü oynanan Fenerbahçe-Ankaragücü maçında şike yapılması.
11- 15 Mayıs 2011 günü oynanan Trabzonspor-İ.B.B Spor maçında teşvik pirimi verilmesi.
12- 22 Mayıs 2011 günü oynanan Sivasspor-Fenerbahçe maçında şike yapılması."

DHA

meddah
09.Aralık.2011, 18:38

Şununla beraber düşünüldüğünde biraz olsun anlam ifade eder sanırım:

http://c1112.hizliresim.com/s/9/1006v.jpg

Bir hafta kadar sonra aynı restorantta Yusuf Turanlı ile tekrar buluştuk. Bana poşet içerisinde para getirmişti.