View Full Version : Büyük Şike Soruşturması
goosfraba
29.Temmuz.2012, 04:19
Araştıran araştırmış şikeyi bulmuş zaten daha neden gelip araştırsınlar ki ?
bu ülkede tapeye göre adam beraat de ettirilir, hüküm de giydirilir.
Corpus
29.Temmuz.2012, 04:21
bu ülkede tapeye göre adam beraat de ettirilir, hüküm de giydirilir.
Şikenin üstü de kapatılır, olan şey olmadı da sayılır.
goosfraba
29.Temmuz.2012, 04:22
Şikenin üstü de kapatılır, olan şey olmadı da sayılır.
bir önceki mesajıma ek olsun,
bize yapılanlar, trabzon'a yapılmayanlar.
iyi geceler.
Corpus
29.Temmuz.2012, 04:23
bir önceki mesajıma ek olsun,
bize yapılanlar, trabzon'a yapılmayanlar.
iyi geceler.
Bir ek de benden.
Size yapılması gerekip de yapılmayanlar.
İyi geceler.
Walter Sakana
29.Temmuz.2012, 04:26
Keşke şu mahkeme cesurca "Şuna şuna şuna dayanarak şu cezayı uygun gördük" diyebilse.
Gerekçeli karar açıklanacak zaten.
europeanconquer
29.Temmuz.2012, 04:47
http://s7.directupload.net/images/120728/4tit388h.swf
''Şike yapmışsam Fenerbahçe için yaptım,ben kendim için şike yapmadım,böyle saçma şey olur mu ?''
Bence laflarına biraz daha dikkat etmeli.Yukarıda söylediklerini eğer dava devam ederse delil olarak sunabilirler.Zaten kendisi de dediklerinden sonra ''ne dedim lan ben'' tarzında yüz ifadesine sahip.
Nedvedmania
29.Temmuz.2012, 05:04
''Şike yapmışsam Fenerbahçe için yaptım,ben kendim için şike yapmadım,böyle saçma şey olur mu ?''
Bence laflarına biraz daha dikkat etmeli.Yukarıda söylediklerini eğer dava devam ederse delil olarak sunabilirler.Zaten kendisi de dediklerinden sonra ''ne dedim lan ben'' tarzında yüz ifadesine sahip.
Şunu tekrar tekrar konuşuyorsunuz fakat bence orda söylediği niyet kötü manada değildi. Ben konuşmanın tamamını dinledim canlı olarak. O cümlenin başında başka şeyler dedi. Sonra ona bağlantılı olarak bunu dedi. Tam konuşmayı bulan varsa ordan da bakabiliriz tam anlamak için.
attirson
29.Temmuz.2012, 05:45
Bakış açısı.Bana göre hiçte öyle degil.
sananes
29.Temmuz.2012, 10:14
"Ben şike yapmışsam fenerbahçe için yaptım."
Aziz Başkan bu cümleyi kurdu evet ama yani makaslayanlar neyse de konuşmanın genelini dinleyip hala bu cümleyi itiraf olarak görenler enteresan adamlar.
Bu cümlenin gelişimini anlatıyım sizlere. Dinledim çünkü konuşmayı.
-Biz 58. maddenin değişmesini istemedik dedi. Çünkü 58 değişirse kişiler ve kurumlar ayrılacaktı ve böyle bir şey olamaz. Ben şike yapmışsam fenerbahçe için yaptım. Böyle bir durumda kişiler ve kulüpleri ayırmak saçma gibi şeyler söyledi.
-Aradan 3-5 dakika sonra havuz konusunda konuşurken de "biz şerefsiz değiliz, şike yapmadık." sözünü söyledi başkan. Yani ilk cümle 58. madde için kurulmuş bir açıklama cümlesi idi sadece.Bunları anlamamak için kendini zorlamalı insan.
Zekirdek
29.Temmuz.2012, 10:33
Keşke şu mahkeme cesurca "Şuna şuna şuna dayanarak şu cezayı uygun gördük" diyebilse.
Gerekçeli karar 1 aya kalmadan çıkar diyorlar. İşte bende onu bekliyorum. Görecez bakalım mahkeme ne deliller karşılığı ceza verecez.
vFor
29.Temmuz.2012, 11:16
E Aziz başkanda bir sürü şey talep etmiş haklı olarak adam ne dediyse reddedilmiş belki daha farklı takımlardan bir şeyler çıkabilirdi
uAburak89
29.Temmuz.2012, 11:37
@eGowiCh
Dostum ben şunu anlamıyorum. Sen sevdiğim bir adamsın bu forumda, her ne kadar farklı renklere gönül versek de tartışmayı bilen birisin.
Eyvallah.
F.Bahçe,G.Saray ve Beşiktaş'ın başını çektiği bir havuz var. İhale bedelinin bu kadar yüksek olmasının sebebi, F.Bahçe, G.Saray, Beşiktaş'tan kaynaklanıyor. Şimdi düşün ki bu üç kulüpten biri alt lige düştü, ihale bedeli sence aynı kalır mı? Bir önceki ihale bedeli %125 artmıştı son yapılan ihalede.
Bu üç kulüpten biri havuzdan çekildi diyelim, yayıncı kuruluşun havuza aktardığı para aynı olur mu?
Toplamda elde edilecek gelirin düşüceğini söyledim zaten ben de, hemfikiriz bu konuda.
Şimdi sen F.Bahçe'nin şike yaptığını düşünüyorsun, ben de düşünmüyorum.
Hem de ortada UEFA'ya varan mektuplar, her fırsatta belaltı vurmalar falan var, o derece sertleşiyor ortam.
İki kulüp birbirine girmiş ama aynı havuzdasın, pastada birbirlerinin sayesinde büyük dilimi yiyorlar. Sen G.Saray olarak benim şike yaptığımı söylediğin zaman, ben derim ki "Madem ben şikeciyim, bana söylemediğin laf kalmadı, ne sen pasta ye ne de ben pasta yiyeyim, kendi yağımızda kavrulalım".
Sen bir G.Saraylı olarak, F.Bahçe'nin durumunda olsan böyle bir hamle yapmaz mıydın?
Ben şike yaptığını düşünmüyorum, senden kasıt genel bir söylemse evet düşünen çok. Uefa'ya mektup bizim ülkemizin gerçeği, zamanında Platini'ye de yazılmış. Takımlar değişmiş olsaydı bu süreçte şimdi belki mektup yazılır mı diyenler yazacaktı. Ben yazmam, çünkü beni bağlamıyor kendi takımımla ilgileniyorum sadece. Fenerbahçe'nin havuzdan çekilmek istemesine de hak veriyorum. Benim tek derdim, havuz bozulunca Fenerbahçe alıp başını gidecek, Galatasaray dibe vuracak mantığı.
F.Bahçe'nin küme düşmesini istemiştiniz. Bu durum en çok F.Bahçe'ye, sonra G.Saray'a zarar verir. Sen biz küme düşünce 74 milyon TL olan gelirin, 10-15 milyon TL'lere düşer. O yüzden aslında mantıklı olan her zaman şudur, bu kulüpler birbirinin gelirlerini destekler. F.Bahçe'nin olmadığı bir yerde, G.Saray-F.Bahçe derbisi de olmaz, bilet geliri de olmaz.
Rakip takım şunu diyor: "Sen hem bana şikeci de, hem de beraber ortaklık edelim. Bu olmaz"
Seninle biz şirket kuracağız, gelir elde edeceğiz, dünyaya açılacağız, sen bana hakaret edeceksin her gün, ben eyvallah mı diyeceğim? Derim ki "kardeş madem bana hakaret ediyorsun, bozuyorum anlaşmayı, ayrı devam edelim, herkes kendi yoluna". Sen de olsan aynısı demez miydin?
Bu yüzden senin gibi sağduyulu bir G.Saray taraftarının havuz tartışmalarında itirazları olmamalı, zira gayet makul ve demokratik bir tepkidir bu, herkesin yapabileceği.
Fenerbahçe'nin küme düşmesini isteyenlerin öncelikli gerekçesi şike yaptığını düşünüyor olmaları. Yani düşmesin dese o fikirdeki kişiler, bu seferde para herşeyin önüne geçmiş olur. Üstte yazdığım gibi, havuzdan çekilme düşüncenize itirazım yok, saygı duyarım. Fenerbahçe'ye karşı olanlardan ötürü bizim düşüncemiz bu denilmesi yeterlidir ama. İşin içine, sırtımızından geçiniyordu herkes, biz olmasak bu kadar parayı kazanamazdınız gibi cümleler girince sağduyum devreye giriyor ister istemez.
sui generis
29.Temmuz.2012, 11:43
Eğer Fenerbahçe havuzdan çıkar ve ardından siz de çıkarsanız zorluk yaşamazsınız ama havuzda devam ederseniz siz de diğer takımlar kadar olmasa da zorluk çekersiniz. haavuzun varlık sebebi; Anadolu kulüpleridir. en büyük gelirleri bu.. şimdi bozulursa en çok onlar zarar görecek. büyük kulüplerin de yıllardır havuzlu sistemde devam etmesinin sebebi de bana kalırsa bu kulüplerin bu gelirinin yok olmaması içindir.
europeanconquer
29.Temmuz.2012, 13:16
Şunu tekrar tekrar konuşuyorsunuz fakat bence orda söylediği niyet kötü manada değildi. Ben konuşmanın tamamını dinledim canlı olarak. O cümlenin başında başka şeyler dedi. Sonra ona bağlantılı olarak bunu dedi. Tam konuşmayı bulan varsa ordan da bakabiliriz tam anlamak için.
Paylaşıldımı bilmiyorum ama Aziz Yıldırım'ın daha dikkatli olması için söyledim.Zaten art niyetli olsaydım aha şikeyi açıklamış derdim geçerdim.İleri de dava devam ederse bu görüntülerini delil olarak kullanmayacakları ne malum ? Suçlunun suçsuz,suçsuzun da da suçlu gösterildiği ülkemizde o sözler yüzünden kesinleşmemiş cezası kesinleşirse ya ?
Bakış açısı.Bana göre hiçte öyle degil.
Bu süreçte sözlerine dikkat etmeli.Kendisi de biliyor o sözleri söyledikten sonra söylemek istediği şeylerin o olmadığını.Ben anlatım bozukluğu olarak baz aldım şikeyi itiraf olarak baz almadım.
Önder HOCA
29.Temmuz.2012, 13:55
Yukardada yazdım gene vereyim tam konuşma linkini
http://www.youtube.com/watch?v=o06-GaKG4Z8
eGowiCh
29.Temmuz.2012, 14:15
@eGowiCh
Ben şike yaptığını düşünmüyorum, senden kasıt genel bir söylemse evet düşünen çok. Uefa'ya mektup bizim ülkemizin gerçeği, zamanında Platini'ye de yazılmış. Takımlar değişmiş olsaydı bu süreçte şimdi belki mektup yazılır mı diyenler yazacaktı. Ben yazmam, çünkü beni bağlamıyor kendi takımımla ilgileniyorum sadece. Fenerbahçe'nin havuzdan çekilmek istemesine de hak veriyorum. Benim tek derdim, havuz bozulunca Fenerbahçe alıp başını gidecek, Galatasaray dibe vuracak mantığı.
Şike olduğunu düşünmüyorsan zaten sana söyleyecek sözüm yok, eyvallah. Senin gibi objektif düşünen, olayları sorgulayan adamlar olduğu sürece her şey daha güzel olur. G.Saraylıların örnek alması gereken bir arkadaşımızsın, sağolasın.
MeMo
29.Temmuz.2012, 14:48
"Digiturk ve Fenerbahçe'nin alacağı ceza arasında bir bağlantı var. Bizim ligimizde Digitürk gelirleri çok önemli. Oradan gelen parayla transfer yapıyoruz, geçimimizin önemli bir kısmını gideriyoruz. Dolayısıyla Digitürk'ün zarar etmesi kulüpler için de kötü. Bu bir ticaret. Profesyonel futbol sahada oynanan, ancak arkasında para olan bir eğlence merkezi. Fenerbahçe'nin düşmesinin istenmemesi de biraz bu yüzden kaynaklanıyor. "
Kaynak : http://www.gazeteport.com.tr/haber/75894/unal-aysal-fbahcenin-dusmesini#ixzz220WS7XNC
Ünal Aysal'ın zamanında bu konu hakkında söyledikleri.
byariff
29.Temmuz.2012, 14:53
http://www.galatasaray.org/kulup/haber/14051.php
Corpus
29.Temmuz.2012, 14:53
Şike olduğunu düşünmüyorsan zaten sana söyleyecek sözüm yok, eyvallah. Senin gibi objektif düşünen, olayları sorgulayan adamlar olduğu sürece her şey daha güzel olur. G.Saraylıların örnek alması gereken bir arkadaşımızsın, sağolasın.
Ben de bu mantığa karşıyım işte. Şike olmadığını düşünüyorsan objektifsin yoksa değilsin. Yok öyle şey arkadaş !
LadroN
29.Temmuz.2012, 14:55
Aziz Yıldırım’ın 28 Temmuz 2012 tarihli Fenerbahçe Divan Kurulu toplantısında yapmış olduğu mesnetsiz iddia ve ithamlarla dolu açıklamalarını ibretle izledik.
Yüz yıllık dostumuz Fenerbahçe camiası dahil bütün kulüplerimizle sporda kardeşlik ve barış ortamını sahalarımıza yeniden geri döndürmeye ve fanatizmin izlerini silmeye çalıştığımız bu dönemde böylesi bir saldırıyı kabul edilemez buluyor ve şiddetle kınıyoruz.
Havuzdan çekilme gibi sözüm ona tehditlerle Anadolu kulüplerine şantaj yapan, kendi kulübüne ve camiasına yıllarca silinemeyecek bir lekeyi sürme cüretini göstermiş ve güvenilirliğini bütünüyle kaybetmiş bir yöneticinin bu talihsiz ve son derece tehlikeli çabalarının Türk sporunu daha fazla zarara uğratmasına izin vermeyeceğiz.
Bu vesile ile ülkemizin ve sporumuzun bütün ilke ve değerlerini hiçe saymış ve kontrolünü tamamen yitirmiş bu zatı bundan sonra hiç bir şekilde Galatasaray Spor Kulübü olarak muhatap almayacağımızı kamuoyuna saygıyla duyururuz.
Galatasaray Spor Kulübü
RaSenGan
29.Temmuz.2012, 14:57
Yerinde ve doğru bir açıklama olmuş.
C h A o S
29.Temmuz.2012, 14:57
Yerinde açıklama olmuş.Dediğimiz gibi üzerlerine bulaşmış ve tarih boyunca çıkmayacak bu lekeyi Galatatasaray'a bulaştırmazsınız ! Anca söylediğiniz boş laflarla kalırsınız.
Chivalry
29.Temmuz.2012, 15:01
Ben de bu mantığa karşıyım işte. Şike olmadığını düşünüyorsan objektifsin yoksa değilsin. Yok öyle şey arkadaş !
Aslında bakarsan olay öyle değil.
A) " ŞİKE VAR HEPİNİZ HAPİSE AZİZ MEZARA " objektik olmayayan düşünce tarzı.
B) " Bana göre şu maçlarda şunlar şunlar oldu şike olabilir mahkemelerin sonuçlanmasını bekleyleim" objektif olan düşünce tarzı.
malesef büyük kesim önüne gelen her fırsatta A üslubunu tercih ediyor yazılarında aynısı Fenerbahçeliler için de geçerli bir kısım Aziz sütten çıkmış ak kaşıktır bişey olmaz diyor kimisi de benim gibi her şeyin sonuçlanmasını bekliyor.
Objektif olmanın suçludur veya suçsuzdur demekle alakası yok bunu ifade ediş biçimi önemli.
eGowiCh
29.Temmuz.2012, 15:02
Yerinde açıklama olmuş.Dediğimiz gibi üzerlerine bulaşmış ve tarih boyunca çıkmayacak bu lekeyi Galatatasaray'a bulaştırmazsınız ! Anca söylediğiniz boş laflarla kalırsınız.
Zalat lekesi nereye yapıştı, onu merak ettim.
Bkz. 92-93 sezonu Ankaragücü-G.Saray
MeMo
29.Temmuz.2012, 15:04
Önce bakıyoruz Yüz yıllık dostumuz Fenerbahçe camiası sonra bakıyoruz kontrolünü tamamen yitirmiş bu zatı.
Galatasaray son 1 senedeki duruşunu bundan güzel özetleyemezdi herhalde.
futureless
29.Temmuz.2012, 15:04
Sahi hatırlayalım , ne oldu Ankara'da ?
attirson
29.Temmuz.2012, 15:05
Aynen öyle.Ankaragücü-G.Saray dedin mi herkesin aklına bu maç gelir.
Bu arada Gs kibarca küfretmiş.Bunların öcü yeşil sahalarda alınır.Barış kardeşlik diyorlar sonra kibarca küfrediyorlar.
eGowiCh
29.Temmuz.2012, 15:06
Velev ki şike yaptık;
Bizim üzerimize leke tarih boyunca yapışır,
ama G.Saray şikeyi yapar, leke yapışmaz, hemen silinir :)
92-93'te olduğu gibi. 19 sene geçmiş, leke silinmiş, görüldüğü gibi :)
attirson
29.Temmuz.2012, 15:08
Cemal Nalga olayından biz mi eksi puan aldık ? Siz önce kendi lekelerinizi temizleyin !
europeanconquer
29.Temmuz.2012, 15:14
Açıklamamız gayet yerinde,Fenerbahçe Spor Kulübü'ne değinilmeden direk Aziz Yıldırım'a yapılmış bir açıklama.Artık kurtulun Aziz Yıldırım>Fenerbahçe görüşünüzden.Aziz Yıldırım geçici,Fenerbahçe kalıcı.Mesela Adnan Öztürk'ün yaptığı yorumlar gerçekten şaşırtıyor beni.İlkokul öğrencisinin söyleceği sözleri söylüyor.İlla Galatasaray yöneticisi diye de onu savunmak anlamsız olur çünkü sonuçta ''Galatasaray yöneticisi'' , ''Galatasaray'' değil.
byariff
29.Temmuz.2012, 15:15
Hay Hay 92-93"e donelim bizi bunlarla karaliyamazsiniz tarih herseyi biliyor tarih asla yalan solemez tarih bugunleride unutmadi unutmucak :)
puan durumunu açin bakin galatasaray"a tam yanilmiyorsam 1 yada 2 gol bile yetiyordu siz hala sikeden bahsediyosunuz nese bel alti vurmaya devam edin herkes herseyin ne oldugunu biliyor :)
erdem344
29.Temmuz.2012, 15:15
Hayrettin diyorum susuyorum.
goosfraba
29.Temmuz.2012, 15:16
şahinlerden, doğanlardan dem vuralım o zaman?
GebzeLi1907
29.Temmuz.2012, 15:16
Velev ki şike yaptık;
Bizim üzerimize leke tarih boyunca yapışır,
ama G.Saray şikeyi yapar, leke yapışmaz, hemen silinir :)
92-93'te olduğu gibi. 19 sene geçmiş, leke silinmiş, görüldüğü gibi :)
Birde Malatya - Beşiktaş maçı sonrası verilen doğan araba mevzusu var bizzat oyuncular tarafından itiraf edilen.
Yeni yeni bir kaç itirafın ortaya çıkmaya başladığı kayıp bir milyon dolar var birde.
Dünde yazdım ama silindi belki Galatasaray için mahkeme kararı olmayacak soruşturma açılmayacak ama benim vicdanımda her zaman kendileri şikeci şikeyi bu ülkeye getiren takım olarak kalacak.
Birebir oyuncuların itirafları mevcut çünkü bizim davamızda asla ne bir itiraf var nede hesabını veremediğimiz tek bir kuruş.Nede o çok methedilen para sayarken para alırken vs görüntüler..
O sezon maçları izleyen herkes zaten Fenerbahçe nin şike yapmış olamayacağını görür.
Antep Bursa Karabük Buca en zor maçlarımızken rakibimiz trabzon güle oynaya komik gollerle kazandı o maçları
C h A o S
29.Temmuz.2012, 15:18
Nalga olayı gerçekten güzel örnek.Ne alakasaysa artık.Gerçekten gülünç durumdasınız.:DBiriside 92 sezonunu söylemiş.Kanıtlayın kardeşim hani nerde mahkeme kararı.
Diyorum işte sizinkiler hep böyle lafta olacak ama tarih boyunca Fenerbahçe'nin şike konusu unutulmayacak.İsterse yargıtay kararı bozsun.Bu bir lekedir silinmez kalır.
2050 senesinede gelse bu olay konuşulacak bunu anlayın artık...
LaigLeNoiR
Fenerli arkadaşlara bir çift sözüm var.
Burada şike kelimesi geçtiği anda hemen alevlenen sayısız kez şikayet eden taraftar arkadaşlarım. Aynı şeyi şuanda sizler yapıyorsunuz farkında mısınız ?
Aynı şeyler biraz orası biraz burası yapıyor, her seferinde de karşı taraf itiraz ediyor.
Biraz daha dikkat edin.
Corpus
Aslında bakarsan olay öyle değil.
A) " ŞİKE VAR HEPİNİZ HAPİSE AZİZ MEZARA " objektik olmayayan düşünce tarzı.
B) " Bana göre şu maçlarda şunlar şunlar oldu şike olabilir mahkemelerin sonuçlanmasını bekleyleim" objektif olan düşünce tarzı.
malesef büyük kesim önüne gelen her fırsatta A üslubunu tercih ediyor yazılarında aynısı Fenerbahçeliler için de geçerli bir kısım Aziz sütten çıkmış ak kaşıktır bişey olmaz diyor kimisi de benim gibi her şeyin sonuçlanmasını bekliyor.
Objektif olmanın suçludur veya suçsuzdur demekle alakası yok bunu ifade ediş biçimi önemli.
İşte bu yüzden diyorum ki kimse kimseye sen objektif Galatasaraylısın, Fenerlisin diye adlandırmasın. Önce bir kendine baksın. Sen neden Fenerbahçe' yi , Aziz Y.' ı savunuyorsun ? Ne kulübün içinde vardın , ne olan bitende vardın ne de bu şahıs senin babanın oğlu. Kişiliği bozuktur, insanları yalanla kandırmayı kötü birşey olarak görmüyordur, yapmıştır şikeyi, üste çıkmaya çalışıyordu olamaz mı ?
Öte yandan hiçbir şey yapmamış ve boş yere suçlanıyor da olabilir. Ancak bunların 1 tanesine körü körüne bağlı hemen hemen herkes. Bunun böyle olması canımı sıkıyor. Aziz Yıldırım' a Aziz dendiğince babasına sövülmüş gibi tepki verenler var yahu. Siz herkese bey, beyfendi veya soyadıyla mı hitap ediyorsunuz da benden böyle bir şeyi rica edebiliyorsunuz ?
(Sözlerimin hepsi sana değildir. Yanlış anlaşılma olmasın)
sananes
29.Temmuz.2012, 15:20
Ben en çok genelde galatasaray'lı arkadaşların Aziz Yıldırım'dan bahsederken Aziz,Rıdvan Dilmen'den bahsederken Rıdvan,hocamız için Aykut diyerek söze başlamalarına sinirleniyorum.
Arkadaş siz ortalama bir forumda yorum yapan sıradan insanlarsınız,benim gibi, bizim gibi...Biraz saygı kurallarını göz etmek şart olmalı, "Ünal yine çilekli pasta yapmış herhalde yeaa" geyiği çeviren kaç kişi var burada? Benim bildiğim ya yoktur ya da çok az. O zaman sen ne "Aziz yine sarstı yeminle" gibi yorumlar yapıyorsun?
GebzeLi1907
29.Temmuz.2012, 15:21
Nalga olayı gerçekten güzel örnek.Ne alakasaysa artık.Gerçekten gülünç durumdasınız.:DBiriside 92 sezonunu söylemiş.Kanıtlayın kardeşim hani nerde mahkeme kararı.
Diyorum işte sizinkiler hep böyle lafta olacak ama tarih boyunca Fenerbahçe'nin şike konusu unutulmayacak.İsterse yargıtay kararı bozsun.
Kardeşm mahkeme kararına takılıp durmak gülünç esas.Bugüne kadar 12 eylülün sorumlularına dava açılabiliyor muydu.Ama herkes için ayan beyan ortadaydı yaptıkaları, vicdanlarda suçlulardı.İlla mahkeme kararına gerek yok.Prosedürden ibaret.
sananes
29.Temmuz.2012, 15:22
Diyorum işte sizinkiler hep böyle lafta olacak ama tarih boyunca Fenerbahçe'nin şike konusu unutulmayacak.İsterse yargıtay kararı bozsun.Bu bir lekedir silinmez kalır.
yargıtay kararı bozarsa 92 ile 2011'in çok farkı kalmaz. İkisinde de kimse ceza almamış,kimse suça mahkum edilmemiş olur.
eGowiCh
29.Temmuz.2012, 15:22
Diyorum işte sizinkiler hep böyle lafta olacak ama tarih boyunca Fenerbahçe'nin şike konusu unutulmayacak.İsterse yargıtay kararı bozsun.
Hiç güleceğim yoktu. 92-93 sezonunda soruşturma mı yapıldı da mahkeme kararı olsun?
Kenan Evren de 1980'de darbe yapmamış aslında, mahkeme kararı yok :) Kanıtlayın kardeşim adamın darbe yaptığını, mahkeme kararı yok, Allah Allah :)
"Mahkeme kararı yok" kadar komik bir söylem olamaz herhalde şu durumda. Türk spor tarihinde bugüne dek hiç şike olmadı, çünkü mahkeme kararı yok :) Helal valla, böyle bir düşünce tarzını nasıl oluşturdun, tebrik ediyorum.
EDİT:
Kalkıp "92-93 sezonunda şike yapılmamıştır" diyemiyorsun da mahkeme kararı yok diyorsun, bu da bir tarz, saygı duyuyorum.
LadroN
29.Temmuz.2012, 15:28
Bazi sozde objektif olaylari sorgulayan insanlari ama sizde yaptiniz yeaaaa:( seviyesine dusurduyse aciklama cuk olmus.yakinda Fenerbahce'den ilkokul seviyesinde ama siz de yaptiniz yeaa:( dogan sahin hincal uluc temalibir yazi gelir.
futureless
29.Temmuz.2012, 15:29
Fenerli arkadaşlara bir çift sözüm var.
Burada şike kelimesi geçtiği anda hemen alevlenen sayısız kez şikayet eden taraftar arkadaşlarım. Aynı şeyi şuanda sizler yapıyorsunuz farkında mısınız ?
Aynı şeyler biraz orası biraz burası yapıyor, her seferinde de karşı taraf itiraz ediyor.
Biraz daha dikkat edin.
2 sefer konu açıldı forumda yöneticilerin bu durumlara karşı tavrıyla ilgili Murat.Baktık ki değişen bir şey yok , en fazla yapılan mesaj silinmesi , neyine dikkat etsin bu adamlar daha.Uyarı butonu uyarı butonu , bi işe yaradığı yok o butonun.Msn'de konuşurum ben derdim olanla , boş yere burada mesaj silinmesiyle uğraşmanın lüzumu yok.Adam gibi ceza gelmediği sürece bu tartışmalar sürecek.Birazcık anlasaydınız önceki açılan 2 konuda konuşulanları keşke.
barahir
29.Temmuz.2012, 15:30
Yahu gazetelerde çarşaf çarşah oyuncuların itirafları var ve hala biz hep temizdik diyosunuz ya, hakkaten siz de ibretlik adamlarsınız..
http://www.itusozluk.com/image/galatasaray-in-sike-yapmayi-tercih-etmemesi_256367.jpg
Bu daha 1 tanesi, diğerlerini bulamadım, bulduğumda eklerim..
GebzeLi1907
29.Temmuz.2012, 15:30
Bazi sozde objektif olaylari sorgulayan insanlari ama sizde yaptiniz yeaaaa:( seviyesine dusurduyse aciklama cuk olmus.yakinda Fenerbahce'den ilkokul seviyesinde ama siz de yaptiniz yeaa:( dogan sahin hincal uluc temalibir yazi gelir.
Adnan Öztürk'ün demirden korksak trene binmezdik tarzı anaokullu açıklamarından iyidir.
sarianet
29.Temmuz.2012, 15:32
galatasaraydan açıklama "al ektuplarımı ver mektuplarını" :D
Corpus
29.Temmuz.2012, 15:34
Adam buraya gelip küfür etmediği sürece ceza alacağı falan yok. Beyinsiz desin, salak desin, sıfatsız insan desin, kişiliksiz, densiz densin bir ceza yok en fazla mesajı silinir ne olacak ? Mesaj silindiğinde zaten diğer kişi okumuştur diye düşünüp adam bunu tekrar yapıyor onun için bir sorun yok. Yaptırım denen birşey yok şuan şu forumda.
bknz. - #12117
futureless
29.Temmuz.2012, 15:39
Adam buraya gelip küfür etmediği sürece ceza alacağı falan yok. Beyinsiz desin, salak desin, sıfatsız insan desin, kişiliksiz, densiz densin bir ceza yok en fazla mesajı silinir ne olacak ? Mesaj silindiğinde zaten diğer kişi okumuştur diye düşünüp adam bunu tekrar yapıyor onun için bir sorun yok. Yaptırım denen birşey yok şuan şu forumda.
bknz. - #12117
Üst kısma katılıyorum da , verdiğin bakınız'a katılmıyorum.Daha doğrusu daha net örnekler gösterilebilir.
C h A o S
29.Temmuz.2012, 15:41
92 sezonunda A.gücü maçı ile ilgili yorum yapmam için kendi açımdan o dönemde yaşamam lazım.Kusura bakmayın valla şöyle köşe yazılarıyla,gazete küpürlerini gösterip şike var demem.Anca siz dersiniz onu.Çünkü sadece onu diyebiliryorsunuz.Herhangi bir soruşturma yok bir şey yok.Kendinizi böyle tatmin ediyorsunuz napalım saygı duyuyorum.
Aziz Yıldırım gibi 1976 senesinin köşe yazısını okuyun şike var deyin.
92 sezonunda şike var deyin.Bunu kendiniz der durursunuz.
Ama 03.07.2011 tarihide yaşananları silemezsiniz ve suçsuzda olsanız bu tarihi unutulmaz.
Aradaki fark anlaşılmıştır heralde.Tabi Fenerbahçelilerin anlamasını beklemiyorum.
Valla hep aynı mesajları atıp duruyorum.Son mesajım olsun.
attirson
29.Temmuz.2012, 15:43
Niye komik geldi hayırdır ? Ayrıca sen kimse unutmayacak yazmıssın az önce.Al kimse unutmamıs iste Ankaragücü maçını 20 sene geçmiş.
GebzeLi1907
29.Temmuz.2012, 15:44
92 sezonunda A.gücü maçı ile ilgili yorum yapmam için kendi açımdan o dönemde yaşamam lazım.Kusura bakmayın valla şöyle köşe yazılarıyla,gazete küpürlerini gösterip şike var demem.Anca siz dersiniz onu.Çünkü sadece onu diyebiliryorsunuz.Herhangi bir soruşturma yok bir şey yok.Kendinizi böyle tatmin ediyorsunuz napalım saygı duyuyorum.
Ama 03.07.2011 tarihide yaşananları silemezsiniz ve suçsuzda olsanız bu tarihi unutulmaz.
Aradaki fark anlaşılmıştır heralde.Tabi Fenerbahçelilerin anlamasını beklemiyorum.
Yahu soruşturma kulbu takman gerçekten çok umutsuz bi vaka olduğunu gösteriyor Galatasaraylılar için bu olayın.
Soruşturma olmaması nasıl sizi temiz bizi kirli gösterebilir.
İnsanların birebir itirafları var diyoruz sizin olayınızda.
Kenan Evren örneğini verdik sana bugüne kadar soruşturma açılabiliyor muydu kendisine o zaman masum muydu kendisii ?
Veya Sivas katliamı zaman aşımına uğradı dosya kapandı soruşturma bitti o zaman orda kötü bişey yapılmadı mı ? bu mudur mantık ?
Suicider
29.Temmuz.2012, 15:45
Bu Ankaragücü olayını araştırmadan yazanlara deli oluyorum biz o maçı 1-0 yada 2-0 da kazansak zaten şampiyonduk.8-0'a ihtiyacımız yoktu.Son haftadan önceki hafta Beşiktaş gitmiş 6-0 yenmiş adamları.Hala neyin derdindesiniz.Gözünüzü seveyim bir o senenin puan durumunu açın,maçlarına bakın,averajları hesaplayın ondan sonra gelip burda 'şike var yeaa' diyin.Ordan burdan duyduklarınızla değil.
Corpus
29.Temmuz.2012, 15:45
Üst kısma katılıyorum da , verdiğin bakınız'a katılmıyorum.Daha doğrusu daha net örnekler gösterilebilir.
Coşkun daha önce de yazdım
Aziz Yıldırım' a Aziz dendiğince babasına sövülmüş gibi tepki verenler var yahu. Siz herkese bey, beyfendi veya soyadıyla mı hitap ediyorsunuz da benden böyle bir şeyi rica edebiliyorsunuz ?
Burada herkese isminin sonuna beyfendi sıfatını takıp kullanın veya ad soyad şeklinde hitap edin, böyle bir itiraz hakkınız olsun. Ama öte yandan Aziz Yıldırım ne benden değerli bir insan ne de benim üstüm. Herkes eşittir bu ülkede. Bu yüzden bana Zafer diye hitap ediliyorken benim Aziz Yıldırım' a Aziz demem de normal birşeydir.
sarianet
29.Temmuz.2012, 15:46
92 sezonunda A.gücü maçı ile ilgili yorum yapmam için kendi açımdan o dönemde yaşamam lazım
diyelim ki o devirde yaşadın şike yapılıp yapılmayacağını nasıl anlayacağını merak ediyorum hani kulüpte tanıdığın falan mı var yoksa maçı izleyip mi anlayacaksın maçı gene izlersin istersin kasetini yine izle o dönemde yaşıyor olman nasıl bi artı kazandıracak sana
o dönemde soruşturma yok diyorsunuz neden soruşturmalar geçen sene başladı peki
yani sadece geçen sene şike yapıldı daha önce hiç yapılmadı öyle mi ya da sadece fb şike yaptı gs hiç yapmadı tertemiz öyle mi siz buna inanıyor musunuz ben inanmıyorum bana kirli diyen takım taraftarı senin takımın benim takımımdan temiz değil her takım aynı kirlilikte ve aynı temizliktedir.
bunu hala neden anlamıyorsunuz anlamıyorum tertemiz mazimizmiş yürü git ordan marko paşaya anlat derdini kimse kimseden temiz yada pis değil
C h A o S
29.Temmuz.2012, 15:51
Attığım mesajlar belli alıntı yapanlara yine aynı şeyi yazacağım için uğraşmıyacağım.Zahmet etmeyin yazmayın.Yoruldum yazmaktan tamam pes ediyorum kabul ediyorum 92 sezonunda şike yaptık...
Suicider
29.Temmuz.2012, 15:54
92-93 sezonunu gözünüzü seveyim açın bir.Puan durumuna bakın,maçlara bakın.
o sezon, son maçlardan önceki tabloya bakalım:
galatasaray'ın attığı 66, yediği 21, averajı 45...
beşiktaş'ın attığı 65, yediği 22, averajı ise 43...
galatasaray'ın hem 2 gol artı averajı, hem de gol fazlası avantajı vardı.
son maçlarda, galatasaray ankaragücü'ne 2 fark yapsa, beşiktaş'ın gençlerbirliği'ne 5 fark yapması gerekiyordu.
yani averaja ihtiyacı olan beşiktaş'tı.
Bu yüzden,galatasaray'ın 8-0'a ihtiyacı vardı gitti 8-0 yendi olayı nerden nasıl çıktı biri bana anlatabilirse çok sevinecem.Herkes çok biliyor ya burda neler olduğunu anlatın bilelim.
Edit: Ayrıca galatasaray, o sezon ankaragücü'nü istanbul'da 3-0, ankara'da, ligin son maçında 8-0 yendi.
11 gol attı, hiç gol yemedi.
averajla şampiyon oldu...
beşiktaşlılar'a göre, 'şaibeli şampiyon' oldu.
* * *
beşiktaş, o sezon ankaragücü'nü istanbul'da 4-0, ankara'da, ligin bitimine haftalar kala 6-0 yendi.
10 gol attı, hiç gol yemedi.
averajla ikinci oldu...
yine beşiktaşlılar'a göre, 'şerefli ikinci' oldu.
uAburak89
29.Temmuz.2012, 15:57
son maçlarda, galatasaray ankaragücü'ne 2 fark yapsa, beşiktaş'ın gençlerbirliği'ne 5 fark yapması gerekiyordu.
Bu yüzden,galatasaray'ın 8-0'a ihtiyacı vardı gitti 8-0 yendi olayı nerden nasıl çıktı biri bana anlatabilirse çok sevinecem.Herkes çok biliyor ya burda neler olduğunu anlatın bilelim.
Edit: Ayrıca galatasaray, o sezon ankaragücü'nü istanbul'da 3-0, ankara'da, ligin son maçında 8-0 yendi.
* * *
beşiktaş, o sezon ankaragücü'nü istanbul'da 4-0, ankara'da, ligin bitimine haftalar kala 6-0 yendi.
averajla ikinci oldu...
Uefa'yı bile şikeyle aldık haberin yok mu senin ? Yorma kendini güzel kardeşim boşuna.
Revolution
29.Temmuz.2012, 15:59
diyelim ki o devirde yaşadın şike yapılıp yapılmayacağını nasıl anlayacağını merak ediyorum hani kulüpte tanıdığın falan mı var yoksa maçı izleyip mi anlayacaksın maçı gene izlersin istersin kasetini yine izle o dönemde yaşıyor olman nasıl bi artı kazandıracak sana
o dönemde soruşturma yok diyorsunuz neden soruşturmalar geçen sene başladı peki
yani sadece geçen sene şike yapıldı daha önce hiç yapılmadı öyle mi ya da sadece fb şike yaptı gs hiç yapmadı tertemiz öyle mi siz buna inanıyor musunuz ben inanmıyorum bana kirli diyen takım taraftarı senin takımın benim takımımdan temiz değil her takım aynı kirlilikte ve aynı temizliktedir.
bunu hala neden anlamıyorsunuz anlamıyorum tertemiz mazimizmiş yürü git ordan marko paşaya anlat derdini kimse kimseden temiz yada pis değil
Ankaragücülü futbolcularla anlaştık diyelim. Sahaya yansıdığını nereden biliyoruz? 1 golle galip gelince yansımıyor, 8 tane atınca yansıyor mu? Bunun ölçütü ne? O sene 8 gol atmasak da şampiyon olabileceğimizin kanıtını kaç kez daha paylaşacak Galatasaraylılar? Sen neye dayanarak kirli diyebiliyorsun Galatasaray'a? Herkes pis, herkes temiz diye birşey yok. Kimse birbiriyle eşit olmak zorunda değil camiada. Biz pissek siz de pissiniz diyerek pislik mi örtülüyor? Bunun mantığı nedir? Delil yok deyip duruyorsunuz bu süreç için. 92-93'e dair elinizde delil var mı?
Şike yapıldığında her takım aynı anda yapıyor galiba o yüzden her takım aynı seviyede kirli ya da pis. Suçluluk psikolojisidir şu davranışlarınız. Ben pissem herkes pis ya da herkes temiz. Yok böyle birşey.
byariff
29.Temmuz.2012, 16:00
* * *
averajla ikinci oldu...
kardesim eline yazik "forumda bir kac kisi icin degmez" bu yazdiklarin herkes neyin ne oldugunu biliyor besikta 6-0 yenerken birsey yok galatasaray 8-0 yenince auvv sikeci galatasaray oluyor halbuki bilmiyorlar ki galatasaray 1-2 farkla kazansa bile sampiyondu :) konusulcak cok sey var ama solemiyoruz bos yere tartisma cikartmakda istemiyoruz ama birsey bulamayinca galatasaraya saldiriyorlar
futureless
29.Temmuz.2012, 16:02
Coşkun daha önce de yazdım
Burada herkese isminin sonuna beyfendi sıfatını takıp kullanın veya ad soyad şeklinde hitap edin, böyle bir itiraz hakkınız olsun. Ama öte yandan Aziz Yıldırım ne benden değerli bir insan ne de benim üstüm. Herkes eşittir bu ülkede. Bu yüzden bana Zafer diye hitap ediliyorken benim Aziz Yıldırım' a Aziz demem de normal birşeydir.
Tabiki Aziz deme hakkın/hakkınız vardır.Benim o bakınız verdiğin yorumda sorun görmeme sebebim Ünal Aysal'a Ünal dendiğinde karşıdan tepki geliyor gibisinden bir ifade bulunması.Yani ya herkes Ünal - Aziz desin kimse ses çıkarmasın , ya tam tersi.
Gerçek hayatta da 14 yaş büyük abime adıyla hitap ediyorum zaten.13 yaş büyük enişteme de keza o şekilde.Benim açımdan bir problem yok.Ama benim bu örneğimde bir samimiyet var.Bir problem görmüyor karşımdakiler.Ondan diyorum.
a.arıcı-11
29.Temmuz.2012, 16:07
tarihi olaylar o günün şartlarıyla değerlendirilir. 1976 senesinde olan bir olayı 2012 şartlarıyla değerledirip niye dava açılmadı diyorsun. Çapkınlık erkeğin elinin kiridir anlayışı ne ise o zamanlar maç bağlamak,şike yapmakta büyük takımların elinin kiriydi. Kimse kimseye soruşturma falan açamazdı anlayacağın.
O çok güvendiğiniz mahkemelerin bu güne kadar aldığı kararları birazcık bilsen eminim burada bu yazıları yazmazdın. Bu ülkede devlet için adam vurdum diyenleri mahkemeler salıverirken köşe yazısında ABD emperyalizmi ülkeyi ele geçiriyor diyen gazeteciler "emperyalizmi kötüledikleri" gerekçesiyle hapis yattılar. (örnekleri Uğur Mumcu-Sakıncalı Piyade adlı eserde çokça vardır)
yani senin anlayacağın verilecek kararların ülkenin sosyolojik,kültürel,siyasal,ekonomik değerleri üzerinde etkili olacak durumlarda böyle hazırlıksız "inci sözlük" ağzıyla değilde biraz okuyarak bilinçli bir şekilde yorum yapmalısın. Çünkü bilmeden konuşuyorusun birisi bişey dediği zaman başka bişey ortaya atıyosun sonra başka bişey diyosun. Biraz yakın tarihi anlatan siyasi kitaplar okursan ne demek istediğimi anlarsın.
Corpus
29.Temmuz.2012, 16:10
Tabiki Aziz deme hakkın/hakkınız vardır.Benim o bakınız verdiğin yorumda sorun görmeme sebebim Ünal Aysal'a Ünal dendiğinde karşıdan tepki geliyor gibisinden bir ifade bulunması.Yani ya herkes Ünal - Aziz desin kimse ses çıkarmasın , ya tam tersi.
Gerçek hayatta da 14 yaş büyük abime adıyla hitap ediyorum zaten.13 yaş büyük enişteme de keza o şekilde.Benim açımdan bir problem yok.Ama benim bu örneğimde bir samimiyet var.Bir problem görmüyor karşımdakiler.Ondan diyorum.
Ben Ünal' a tepki verildiğini hatırlamıyorum. Verilmiş de olabilir doğrudur. Ancak o mesajda Ünal' a tepki verildiği söylenmiyor. Kimse Ünal yazmıyormuş zaten. Genel de Galatasaraylılar Ünal denmesine bir tepki vermiyor orası ayrı. Arkadaşın söylediği herkes Aziz Bey veya Yıldırım demek zorundadır. Hayır değildir. O da insandır. Benden farkı yoktur. Aynı fikirde olduğumuza sevindim :)
Corpus
29.Temmuz.2012, 16:12
1 kişinin yazdıklarını tüm Fenerbahçelilere mal edince senin alıntıladığın yazıyı yazandan ne farkın kalıyor. Açıklayabilirmisin, hayır açıklayamazsın.
Kendi söylediğine kendin cevap verme ki mesajın anlamı olsun. Olsun mu ? Olsun. Bunu yapmamalı mısın ? Yapmamalısın. Sen bu mesaj cevap vermeli misin ? Hayır.
İyi günler sana.
GebzeLi1907
29.Temmuz.2012, 16:12
* * *
averajla ikinci oldu...
Diyelim Ankaragücü maçında yok.
Malatya Beşiktaş maçı, yukarda ki Göztepe nin iade ettiği primler, vahap beyaz istanbulspor maçı, kayıp 1 milyon dolar, transfer şikeleri.
Biz eğer 50 100 sene boyunca şike ile anılacaksak ki normal, Galatasaray hakkında soruşturma mahkeme kararı olmasa da Galatasaray içinde bunlar unutulmayacak.Siz kendinizi mahkeme kararı olmadığı için temiz göstermeye kalkmayın demek istiyoruz.Bir dünya itiraf var hakkınızda bize uygulanan soruşturma, ve gösterilen kararlılık hatta önyargı aynı dönemde size uygulansa daha ağır kararlarla karşılaşacaktınız belki de.Bizim iddanemizden çok daha sağlam birinci ağızdan itiraflar mevcut çünkü.
futureless
29.Temmuz.2012, 16:13
Google'ın bugünkü resmi de tesadüf bu ya , havuz :zuhaha
attirson
29.Temmuz.2012, 16:13
Ben Ünal' a tepki verildiğini hatırlamıyorum. Verilmiş de olabilir doğrudur. Ancak o mesajda Ünal' a tepki verildiği söylenmiyor. Kimse Ünal yazmıyormuş zaten. Genel de Galatasaraylılar Ünal denmesine bir tepki vermiyor orası ayrı. Arkadaşın söylediği herkes Aziz Bey veya Yıldırım demek zorundadır. Hayır değildir. O da insandır. Benden farkı yoktur. Aynı fikirde olduğumuza sevindim :)
Senden 40 yaş büyük birine git ismiyle hitap et napıyor bakıyım sana.
C h A o S
29.Temmuz.2012, 16:14
tarihi olaylar o günün şartlarıyla değerlendirilir. 1976 senesinde olan bir olayı 2012 şartlarıyla değerledirip niye dava açılmadı diyorsun. Çapkınlık erkeğin elinin kiridir anlayışı ne ise o zamanlar maç bağlamak,şike yapmakta büyük takımların elinin kiriydi. Kimse kimseye soruşturma falan açamazdı anlayacağın.
O çok güvendiğiniz mahkemelerin bu güne kadar aldığı kararları birazcık bilsen eminim burada bu yazıları yazmazdın. Bu ülkede devlet için adam vurdum diyenleri mahkemeler salıverirken köşe yazısında ABD emperyalizmi ülkeyi ele geçiriyor diyen gazeteciler "emperyalizmi kötüledikleri" gerekçesiyle hapis yattılar. (örnekleri Uğur Mumcu-Sakıncalı Piyade adlı eserde çokça vardır)
yani senin anlayacağın verilecek kararların ülkenin sosyolojik,kültürel,siyasal,ekonomik değerleri üzerinde etkili olacak durumlarda böyle hazırlıksız "inci sözlük" ağzıyla değilde biraz okuyarak bilinçli bir şekilde yorum yapmalısın. Çünkü bilmeden konuşuyorusun birisi bişey dediği zaman başka bişey ortaya atıyosun sonra başka bişey diyosun. Biraz yakın tarihi anlatan siyasi kitaplar okursan ne demek istediğimi anlarsın.
Tamam en yakın zamanda ülkenin sosyolojik,kültürel,siyasal,ekonomik değerleri üzerine ve siyasal kitaplar okuyarak şike hakkında biinçli mesajlar atıcağım.
Bilmeden konuşuyorsun diyorsunda yaşı 21-22 olanların daha yeni doğdukları tarih 92 sezonu hakkında gerçekten çok bilgili olduklarınıda söyleseydin.
attirson
29.Temmuz.2012, 16:15
Kendi söylediğine kendin cevap verme ki mesajın anlamı olsun. Olsun mu ? Olsun. Bunu yapmamalı mısın ? Yapmamalısın. Sen bu mesaj cevap vermeli misin ? Hayır.
İyi günler sana.
Bu kalitede bir mesaj sana yakışır mı ? Yakışır.
ShevAnil
29.Temmuz.2012, 16:17
Bu arada eğer üşenen varsa bu da tff resmi sitesinden 92-93 sezonu; http://www.tff.org.tr/default.aspx?pageID=560
LadroN
29.Temmuz.2012, 16:19
Ne yapabilir en fazla?
attirson
29.Temmuz.2012, 16:22
Ne yapabilir en fazla?
Laflarıyla yerin dibine sokması yeter sana.Ve sanki Türkiye'de yaşamıyor gibi konusuyorsunuz.
TeNaciOUS MidFieLdeR
29.Temmuz.2012, 16:22
kontrolden cikti burasi, adminler de kendi haline biraktilar artik. :n:
yalniz yoneticiler konusuyor, millet birbirine giriyor. bu kadar degerli mi bu GS ya da FB, vatan mi din mi? ne sacmaliyorsunuz siz boyle. birbirinizi kirmaya deger konular mi bunlar. gercekten komedi, oldu olacak savas baslatin bari. sari-lacivert sancaklilarla sari-kirmizi sancaklilar.
Bordo61Mavi
29.Temmuz.2012, 16:28
Dunki aciklamlari Sadri Sener yapsaydi 25468833'ci kere pdfk ya sevkedilmisti :D coktandir pdfkya sevkedilmiyor baskan ondan aklima geldi.
Corpus
29.Temmuz.2012, 16:31
Ettiğim kişiler de var desem sanırım cevap veremeyecek duruma geleceksin :)
attirson
29.Temmuz.2012, 16:32
Ettiğim kişiler de var desem sanırım cevap veremeyecek duruma geleceksin :)
Devam et o zaman bu saygıyla.Ense tokat filanda yap.
Corpus
29.Temmuz.2012, 16:33
Devam et o zaman bu saygıyla.Ense tokat filanda yap.
Sen haddine düşmez.
Walter Sakana
29.Temmuz.2012, 16:38
Aziz Yıldırım'dan bahsedilirken daha saygılı bir üslup takınılmasını isteyenlere sorayım;
Siz bir hırsıza Sayın Hırsız, bir katile Sayın Katil mi dersiniz?
3 Temmuz 2011'den bu yana gelişen bu süreçte şike olduğuna inanan herkese saldırgan cevaplar verdiniz. Kimseyi doğru dürüst konuşturmadınız. Şimdi durum farklı, ortada mahkeme kararları var. Aziz Yıldırım tahliye oldu diye aklandı sandınız sanırım? Hatırlatayım;
- Aziz Yıldırım'ın "Spor müsabakalarının sonucunu etkilemek amacıyla Türkiye Profesyonel Süper liginde şike ve teşvik pirimi suçlarını işlemek suretiyle suç örgütü kurup yönettiği sabit olduğundan "Suçun işleniş biçimi ile suç konusunun önem ve değeri gözetilerek" 3 yıl hapisle cezalandırılmasına karar verildi. Ancak Mahkeme, cezanın sanığın geleceği üzerindeki etkileri gözetilerek cezayı 2 yıl 6 ay hapse indirdi.
Yıldırım'ın Süper Lig'de 1 Mayıs 2011 günü oynana Fenerbahçe - İstanbul Büyükşehir Belediye Spor, 8 Mayıs 2011'de oynana Karabük - Fenerbahçe, 15 Mayıs 2011'de oyna Fenerbahçe - Ankaragücü, 22 Mayıs 2011'de oynana Sivasspor - Fenerbahçe müsabakalarının sonucunu etkilemek için şike yapmak, 17 Nisan 2011'de oynanan Trabzon Bursaspor, 22 Nisan 2011'de oynanan Eskişehir - Tranzonsğor ve 15 Mayıs 2011'de oynanan Trabzon - İBB müsabakalarının sonucunu etkilemek amacıyla teşvik primi vermek suçlarını işlemek suçundan 2 yıl hapisle cezalandırıldı.
Yıldırım'ın cezası yönetici olmasından dolayı yarı oranında arttırılarak 3 yıla çıkarıldı. Suçun birden fazla işlenmesi nedeniyle ceza yeniden arttırılarak 4 yıl 6 ay hapse çıkarıldı. Ancak ceza "sanığın geleceği üzerindeki olası etkileri" gözetilerek 3 yıl 9 ay hapse indirildi.
Aziz Yıldırım mahkeme kararlarına göre 6 yıl 3 ay hapis + 1.3 milyon Lira para cezası almıştır. Şimdi insanlar bu karara göre konuşuyorlar ve kimseden Aziz Yıldırım'a saygı göstermesini bekleme hakkınız yok.
Ayrıca Aziz Yıldırım'a Aziz diye hitap edemezsiniz diyenler bu forumda Sadri Şener'e ne şekilde hitap edildiğini de unutmasınlar. Sadri Şener de koskoca Trabzonspor'un başkanı sonuçta.
a.arıcı-11
29.Temmuz.2012, 16:46
Tamam en yakın zamanda ülkenin sosyolojik,kültürel,siyasal,ekonomik değerleri üzerine ve siyasal kitaplar okuyarak şike hakkında biinçli mesajlar atıcağım.
Bilmeden konuşuyorsun diyorsunda yaşı 21-22 olanların daha yeni doğdukları tarih 92 sezonu hakkında gerçekten çok bilgili olduklarınıda söyleseydin.
biraz anlaşmazlık olmuş. sen burada desen ki fenerbahçe 10-11 sezonunda şike yaptı bir şöyle dedi biri böyle dedi şu tape var falan veya desen ki 00-01 sezonunda cihan oskay şunları anlattı o dediğin 21 yaşındaki arkadaşların dediklerinin aynısı demiş olursun olaya o pencereden bakarız. Sen ise madem öyle 76 da da soruşturma açılsaymış 93 te mahkeme kararı var mı diyorsun. Bende sana o dönemin tarihi ile ilgili bilgili olsan bunları demezsin diyorum.
RaSenGan
29.Temmuz.2012, 17:05
Önce bakıyoruz Yüz yıllık dostumuz Fenerbahçe camiası sonra bakıyoruz kontrolünü tamamen yitirmiş bu zatı.
Galatasaray son 1 senedeki duruşunu bundan güzel özetleyemezdi herhalde.
Kişiler ve kurumlar ayrıldı ya Mehmetcim niye karıştırıyorsun bunları :)
Revolution
29.Temmuz.2012, 17:06
Aziz Yıldırım'la koskoca Fenerbahçe Camiası'nı siz bir tutuyorsanız, diyecek söz yok zaten.
Zekirdek
29.Temmuz.2012, 17:20
İyi günler sana.
Keşke sorumada cevap verseydiniz. Üslubu değerlendireceğinize.
sui generis
29.Temmuz.2012, 17:28
Aziz Yıldırım'a Yıldırım dersin Aziz Yıldırım dersin ama Aziz demek amacının ne olduğunu belli etmektir. Aziz'in yanında Yıldırım yazmak zor geliyorsa o ismi hiç kullanma o zaman..
MeMo
29.Temmuz.2012, 17:30
Kişiler ve kurumlar ayrıldı ya Mehmetcim niye karıştırıyorsun bunları :)
55:20
RaSenGan
29.Temmuz.2012, 17:38
55:20
Olm direk söylesene niye uğraştıyosun böyle yapınca daha mı havalı oluyo ? :D
Aziz Yıldırım böyle diyor mantıklısı da bu zaten ama yetkililer böyle düşünmüyor.
MeMo
29.Temmuz.2012, 17:38
Olm direk söylesene niye uğraştıyosun böyle yapınca daha mı havalı oluyo ? :D
Aziz Yıldırım böyle diyor mantıklısı da bu zaten ama yetkililer böyle düşünmüyor.
Ben deyince inanmıyorsunuz :)
Trabzonspor
29.Temmuz.2012, 17:59
Havuz sistemi konusunda Sadri Şener'in açıklamaları
“Havuzu bozmak bir araya getirmek, ikiye bölmek Fenerbahçe’nin görevi değil, bu kanunlarla belirlenmiş. Çok incelemedim ama çıkar mı, çıkabilir mi onu çok bilmiyorum. Ama bunlar yanlış konuşmalar, tehditler. Bana göre doğru değil. Bu sene için bir şey olacağını tahmin etmiyorum. Havuz bozulursa da Trabzonspor için çok bir önem arz etmez. Çünkü Trabzonspor Kulübü albenisi olan bir kulüptür. Çünkü Digiturk, Lig Tv ve ona benzer başka kuruluşlar bunu kar amacıyla yaparlar. Doğrudur Fenerbahçe’den, Galatasaray’dan, Beşiktaş’tan, bizden büyük pay alırlar. Bizden sonra uzak ara bir uçurum vardır. Bugün Digituk’le Lig Tv’ye hangi kulübü alırsın deseler bana 4 kulüp yeterli der. Bu bir realite. Ama biz öyle yapmıyoruz, herkesin bir pay alması için çalışıyoruz. Bizim için çok fark eden bir şey olmaz. Trabzonspor bugün aldığı paradan daha fazla para alır. Çünkü seyredilebilir özelliği var. Ciddi bir taraftar topluluğu var. Haber niteliği var. Yaptığı transferlerle gündeme gelen bir kulüp. Dolayısıyla havuz sistemi bozulmuş bozulmamış biri çok da ilgilendirmiyor. Ama bozulacağını zannetmiyorum” cevabını verdi.
--------------------------------------------------------------------
Digitürk almıyorum sırf yanlı yayınları vs yüzünden.Havuz bozulurda birkanal sadece bizim maçları yayınlar ve ona göre para yalnızca bizim kulübe giderse hemen alırım yayını.Benim gibi düşünende birsürü adam var etrafımda.Bu işten zarar görecek olanlar anadolu ulüpleridir onlarda planlamalarını ona göre yapsınlar pek umrumda değil hiçbiriside.
Corpus
29.Temmuz.2012, 18:05
Aziz Yıldırım'a Yıldırım dersin Aziz Yıldırım dersin ama Aziz demek amacının ne olduğunu belli etmektir. Aziz'in yanında Yıldırım yazmak zor geliyorsa o ismi hiç kullanma o zaman..
Küçük düşürme amacım yok, en azından kendi adıma konuşabilirim Muhammet. Ben zaten Aziz Yıldırım yazıyorum ama yazmasam da bu bir sorun değildir. Normal isimle hitap ediyorum. Amacım şu nette dalga geçilen gibi Azize' ye getirmek falan değil. Bu adamın ismi Aziz ben de Aziz diyebilirim. Hiç bir anlam katmadan.
Facx
29.Temmuz.2012, 18:06
Digitürk Aboneleri Hangi Takımı Tutuyor: Galatasaray %34.8 Fenerbahçe %29.7 Beşiktaş %19.5 Trabzonspor % 6.2 Diğer %9.8 ..
KAYNAK: Digiturk Ekim 2008 sayısı
Corpus
29.Temmuz.2012, 18:11
Digitürk Aboneleri Hangi Takımı Tutuyor: Galatasaray %34.8 Fenerbahçe %29.7 Beşiktaş %19.5 Trabzonspor % 6.2 Diğer %9.8 ..
KAYNAK: Digiturk Ekim 2008 sayısı
3-4 senede Fenerbahçe %50 Galatasaray %10 oldu. Bize 2008 verileriyle gelme lütfen(!)
meddah
29.Temmuz.2012, 18:17
Bu platform dahilinde, örnek veriyorum Aziz Yıldırım'dan Aziz, Ünal Aysal'dan Ünal, Sadri Şener'den Sadri diye bahsetmemeniz beklenir. Ha, istikrarlı ve inatçı bir çaba içerisinde değilseniz, bunu yaptınız diye ceza veya uyarı almazsınız, en fazla mesajınız değiştirilir.
Dediğim gibi, beklenti bu; mümkün mertebe buna uygun davranalım ve bu konuyu da daha fazla uzatmayalım.
Walter Sakana
29.Temmuz.2012, 18:21
Futbol ekonomisti Tuğrul Aşkar havuzun bozulması durumunda Fenerbahçe'nin bugünkü kazancından en az %500 daha fazla bir yayın gelirine ulaşabileceğini söylemiş Ocak ayında (KAYNAK (http://www.maraton.com.tr/haberdetay.asp?Newsid=158718#.UBVEu2H84rU)). Benzeri bir senaryo Galatasaray için de geçerlidir herhalde. Sonuçta olan Anadolu kulüplerine olur.
GeorgeWeah
29.Temmuz.2012, 19:15
Havuzdan ayrılma mevzusu biraz karışık. Havuzdan ayrılıp maçları farklı kanal ile anlaşmak için yüklü tazminat vardır diye tahmin ediyorum. Sadece havuzdan çıkap paket olarak yine ligtvde yayınlanacak. Yani takım olarak yeniden Digitürk ile anlaşma olur.
barahir
29.Temmuz.2012, 19:22
Havuzdan ayrılma mevzusu biraz karışık. Havuzdan ayrılıp maçları farklı kanal ile anlaşmak için yüklü tazminat vardır diye tahmin ediyorum. Sadece havuzdan çıkap paket olarak yine ligtvde yayınlanacak. Yani takım olarak yeniden Digitürk ile anlaşma olur.
Ömer Temmeli Twitterda tazminat yok dedi..
Havuzdan çıkılırsa doğal olarak iç saha maçlarını satabileceğiz..
Sekopej
29.Temmuz.2012, 19:49
2050 yılında bile bu olay konuşulacak diyenlere katılıyorum, yıllar geçse de konuşulmaya devam edilecek. Tıpkı şimdi Malatya'ya giden doğanlar, Ankaragücü maçının konuşulduğu gibi.
Ortaya bir şeyler döküyorsunuz, şike yoktu, ne gerek vardı gibisinden, kendi açınızdan savunma yapıyorsunuz. Bizi biraz olsun anlamışsınızdır umarım, küme düşmesi garanti, oynatacak oyuncusu kalmamış, üstelik de İstanbul'da oynanacak Ankaragücü maçında şike yaptı deniyor Fenerbahçe mesela, buna karşı biz bir şeyler yazdığımızda, hep aynı şeyleri yazıyorsunuz oluyor.
Mahkemenin verdiği karara sonsuz katılacaksak, aynı mahkemenin benzer olaylarda neden farklı uygulamalarda bulunduğunu birisi bana açıklayabilirse, ben de mahkemeye saygı duyuyorum, verdiği karar doğrudur, şikeciyiz derim, aksi halde mahkemenin adil yargılama yaptığına inanmam.
Tabi bir de şu var, bu yargılamayı yapan mahkemeler kaldırıldı, kaldırılma gerekçesi neydi?
Walter Sakana
29.Temmuz.2012, 20:13
Serkan sen sezonları karıştırdın sanırım. Ayrıca o sezon Ankaragücü'nün bizi sahamızda 4-2, sizi de ilk maçta kendi sahasında 2-1 yendiğini de hatırlatayım.
Edit: Hatta sizi 2 kere yendiler o sezon. Türkiye kupasında da 4-2 yendiler.
Walter Sakana
29.Temmuz.2012, 20:21
2010/11 sezonu:
Galatasaray-Ankaragücü 2-4
Ankaragücü-Fenerbahçe 4-2 (kupa)
Ankaragücü-Fenerbahçe 2-1
Trabzonspor-Fenerbahçe 1-1
Ankaragücü-Beşiktaş 1-0
Ankaragücü-Galatasaray 3-2
Görüldüğü gibi Fenerbahçe'nin 2.maçta yani bitime 1 hafta kala puan kaybetmekten çekinmesi için ortada gayet mantıklı bir tablo var.
Sekopej
29.Temmuz.2012, 20:26
Serkan sen sezonları karıştırdın sanırım. Ayrıca o sezon Ankaragücü'nün bizi sahamızda 4-2, sizi de ilk maçta kendi sahasında 2-1 yendiğini de hatırlatayım.
Edit: Hatta sizi 2 kere yendiler o sezon. Türkiye kupasında da 4-2 yendiler.
O zaman biz şikeciyiz, özür dilerim.
europeanconquer
29.Temmuz.2012, 20:27
Size şikecisiniz demiyor abi karıştırdığın sezonları düzeltmeye çalışıyor.
Sekopej
29.Temmuz.2012, 20:32
Size şikecisiniz demiyor abi karıştırdığın sezonları düzeltmeye çalışıyor.
O demiyor ki ben diyorum, baksana evimizde Ankaragücü'nü bile yenemeyecek durumdayız, Ankaragücü çok güçlü, o sebeple şike yaparak yendik diyorum. Bana gösterdiği gerçeklerle.
Walter Sakana
29.Temmuz.2012, 20:36
Hayır öyle diyorum Oğuzhan. Birde Galatasaray'ın şikeyle suçlandığı sezona bakalım:
1992-93 sezonu:
Trabzonspor-Ankaragücü 3-1
Fenerbahçe-Ankaragücü 1-2
Beşiktaş-Ankaragücü 4-0
Galatasaray-Ankaragücü 3-0
Ankaragücü-Trabzonspor 5-2
Ankaragücü-Fenerbahçe 0-4
Ankaragücü-Beşiktaş 0-6
Ankaragücü-Karşıyaka 0-5
Ankaragücü-Galatasaray 0-8
Ankaragücü o sezon kendi sahasında Fenerbahçeden 4 yiyor sorun yok, Beşiktaştan 6 yiyor sorun yok, Karşıyakadan 5 yiyor sorun yok ama Galatasaraydan 8 yiyor şike, niye çünkü Galatasaray şampiyon oldu.
europeanconquer
29.Temmuz.2012, 20:37
O zaman ben çekiliyorum aradan,önceden yeterli süre tartıştım ben.
Sekopej
29.Temmuz.2012, 20:38
Hayır öyle diyorum Oğuzhan. Birde Galatasaray'ın şikeyle suçlandığı sezona bakalım:
1992-93 sezonu:
Beşiktaş-Ankaragücü 4-0
Ankaragücü-Beşiktaş 0-6
Ankaragücü-Karşıyaka 0-5
Ankaragücü o sezon kendi sahasında Fenerbahçeden 4 yiyor sorun yok, Beşiktaştan 6 yiyor sorun yok, Karşıyakadan 5 yiyor sorun yok ama Galatasaraydan 8 yiyor şike, niye çünkü Galatasaray şampiyon oldu.
Bir de şunu öğrensem çok iyi olacak, Fenerbahçe nasıl şike yapmış Ankaragücü maçında? Mesela doğru ya da yalan, Galatasaray için Zalad ismi geçiyor, Fenerbahçe nasıl yapmış?
GebzeLi1907
29.Temmuz.2012, 20:50
1992-93 sezonu:
Beşiktaş-Ankaragücü 4-0
Ankaragücü-Beşiktaş 0-6
Ankaragücü-Karşıyaka 0-5
Tamam Galatasaray Ankaragücü maçında şike yapmadı.
Bir dünya itirafın olduğu verdiği teşviklere ne diyeceksiniz onu nasıl savunacaksınız acaba.Bizde herkes inkar ediyor yine de infaz gerçekleşiyor Galatasaray'ın ise bir çok itirafı mevcut ama unutturulmaya çalışılıyor.Soruşturma açılamıyor o zamanda yasa da olmadığı için.
97 yılında vahap beyaz ahmet çakar ın hiç olmayacak iki penaltısıyla başlayan şampiyonluk seriniz var, üstelik istanbulspor maçında 96 ya kadar bekliyor galatasaray gol atsın diye baktı olmuyo uzaktan yakından penaltıyla alakası olmayan bir pozisyon penaltı verip tak gol maç bitiyor.Ertesi hafta aynı senaryo ahmet çakar tarafından beşiktaş karşısında uygulanıyor ve lig kopuyor o iki haftada.
Ergün Gürsoy ve Haluk Ulusoy iş birlikleri unutulacak cinsten değil.
Bizim bu şekilde suçlanabileceğimiz hiçbirşey yokken ortada, sahada ki mücadeleleri açın da izleyin tüm rakipler adeta düşmanla maç yaparcasına oynuyor bize karşı.
Aynı rakiplerin bide trabzon dan yediği goller var ki evlere şenlik.
Kayıp milyon dolar davasına Fenerbahçe davaya müdahil olmak istiyor tanıklarımız var paranın Denizli ye teşviğe gittiğine dair diye o da reddeliyor ilginçtir.
O paranın nereye gittiğini kanıtlayamadı Galatasaray hala.Bizim ise gerek klup kasasından gerek yöneticilerin kendi hesabından çıkmış ne gideri olduğu ispatlanamayan bir kuruş yok ortada.
Bize itham edilen ancak gerek bu yıl gerekse önceki yıllarda da siz tarafından yeterince örneği gördüğümüz transfer şikesine hiç girmeye gerek yok..
Walter Sakana
29.Temmuz.2012, 20:58
Kaç kere yazdım; ceza alanlar kadar paçayı kurtaranlar da var diye. Fenerbahçe o maçta 3 penaltı kullanmıştı değil mi? Ankaragücü 28.dakikada hem de kalecinin atılmasıyla 10 kişi kalmıştı değil mi? Ve maçın hakemi tabi ki Cüneyt Çakır, hiç şaşırmadım (sen yorulmadan ben yazayım; son şampiyonluk maçının hakemi de Cüneyt Çakır'dı evet).
Bekir bile maradona kesilmişti, 4.golde ipe dizmişti savunmayı maşallah. İnşallah aynı çalımları ve o tarz bir golünü tekrar izlemek nasip olur bizlere.
Cüneyt Çakır şike yapmamıştır olsa olsa "gönül şikesi" yapmış olabilir ama savunmadan 1 oyuncuyu bile bağlasan olay biter zaten. 90 dakika normal oynar, pozisyonu gelince takar çelmeyi penaltı yaptırır ya da omuz omuza mücadele ediyormuş gibi görünür ama pozisyonu bozacak müdahaleyi yapmaz ne sen anlarsın ne ben.
Ha yeri gelmişken Kağan Söylemezgiller-Emre vakası da o dönemle ilgiliydi değil mi yanlış mı hatırlıyorum yoksa?
Önder HOCA
29.Temmuz.2012, 21:01
İstanbulspor maçı hani şu Arif'in el serçe parmağı çime taklıpta penaltı kazandırdığı Gs'nin 3-2 yendiği maç dimi dün gibi hatırlıyorum
Sekopej
29.Temmuz.2012, 21:03
Fenerbahçe şikeyi nasıl yapmış Ankaragücü maçında? Madem ki mahkemenin her dediği doğru, kimi göstermiş mahkeme Ankaragücü için?
Dedikodularla iş yapacaksak, burada Zalad lafı geçtiğinde tepki göstermeyeceksiniz. Malatya'ya giden doğanlar dendiğinde tepki göstermeyeceksiniz, adalet bekçisi olacaksanız, tarihinizde sahtekarlıklar olmayacak ancak o zaman çıkıp bekçilik yapabilirsiniz.
Selçuk Şahin mesela, 40 metreden bir gol atmıştı, futbol hatalar oyunudur denmez mi? Hata olmayacaksa gol de olmaz, o zaman Trabzon'un attığı bir gol vardı mesela, ona da aynı şekilde tepkilerinizi bekliyorum.
MeMo
29.Temmuz.2012, 21:03
Kaç kere yazdım; ceza alanlar kadar paçayı kurtaranlar da var diye. Fenerbahçe o maçta 3 penaltı kullanmıştı değil mi? Ankaragücü 28.dakikada hem de kalecinin atılmasıyla 10 kişi kalmıştı değil mi? Ve maçın hakemi tabi ki Cüneyt Çakır, hiç şaşırmadım (sen yorulmadan ben yazayım; son şampiyonluk maçının hakemi de Cüneyt Çakır'dı evet).
Bekir bile maradona kesilmişti, 4.golde ipe dizmişti savunmayı maşallah. İnşallah aynı çalımları ve o tarz bir golünü tekrar izlemek nasip olur bizlere.
Cüneyt Çakır şike yapmamıştır olsa olsa "gönül şikesi" yapmış olabilir ama savunmadan 1 oyuncuyu bile bağlasan olay biter zaten. 90 dakika normal oynar, pozisyonu gelince takar çelmeyi penaltı yaptırır ya da omuz omuza mücadele ediyormuş gibi görünür ama pozisyonu bozacak müdahaleyi yapmaz ne sen anlarsın ne ben.
Ha yeri gelmişken Kağan Söylemezgiller-Emre vakası da o dönemle ilgiliydi değil mi yanlış mı hatırlıyorum yoksa?
Bu mesajı okurken 20.dk'da penaltı gelene kadar maçın kıran kırana geçtiğini, Cüneyt Çakır'ın iddianamede baş harfinin bile geçmediğini, Bekir'in attığı golde savunmayı ipe dizmediğini sadece 1 tane çalım attığını yani MARADONA kesilmediğini göz ardı etmemiz gerekiyor mu ?
Not: Her çalım atan Maradona ise özür diliyorum.
Önder HOCA
29.Temmuz.2012, 21:14
Ts'nin başarısız kaldığı şike girişimi
http://rutube.ru/video/c8665b7bb8d4e5a959f6467774dde404/
Fb şike yaptı diyecekler ama bu gol temiz olucak yok öyle yağma
Walter Sakana
29.Temmuz.2012, 21:16
Bu mesajı okurken 20.dk'da penaltı gelene kadar maçın kıran kırana geçtiğini, Cüneyt Çakır'ın iddianamede baş harfinin bile geçmediğini, Bekir'in attığı golde savunmayı ipe dizmediğini sadece 1 tane çalım attığını yani MARADONA kesilmediğini göz ardı etmemiz gerekiyor mu ?
Not: Her çalım atan Maradona ise özür diliyorum.
İzleyelim.
* İlk penaltıya eğer gerçekten penaltı diyorsanız hiç boşuna tartışmayalım.
* Bekir'in golünde 4:56'te durdurup tekrar oynat ve sadece o çalımla geçtiği oyuncunun hareketlerini izle (5.29 da daha yakın görüntüsü var). Sonra 5.18'de aynı pozisyonun tekrarında net göreceğin gibi Mehmet Topuz pası verdikten sonra Topuz'un karşısındaki oyuncunun önce Bekir'e doğru koşup sonra birden durması da enteresan değilse başkada bir şey demiyorum.
6-0
* 5.golde Alex'in frikiği için geçen sezon süperfinalde Trabzon-GS maçında Tolga'nın yediği frikik golüne o kadar laf edenler ne diyecek çok merak ediyorum. 6.37'de durdurup yalancıktan da olsa uçabilir miymiş kaleci görebilirsiniz. Özden'in o maçta yediği bütün goller şüpheli zaten.
futureless
29.Temmuz.2012, 21:20
Abi gözünü seveyim tüm penaltı kararları doğru orada yaa topla alakası yok direk oyunculara müdahaleler hepsinde.
Özden de sonradan girdi oyuna.Kalecinin kırmızı kart görmesini ayarladıysa başkan bilemem ama bana pek olası gelmedi.
Bekir olayına da bakıyorum.5.29'da Bekir'e giden adamın bırakma sebebi Bekir'in önüne başka bir savunma oyuncusu gelmesi daha da önemlisi sanki adam müdahale edebilecek durumda değil gibi yetişemez.Ondan hemen sonraki tekrarın başladığı an bunu görmek , anlamak mümkün.
Sekopej
29.Temmuz.2012, 21:21
İzleyelim.
* Bekir'in golünde 4:56'te durdurup tekrar oynat ve sadece o çalımla geçtiği oyuncunun hareketlerini izle (5.29 da daha yakın görüntüsü var). Sonra 5.18'de aynı pozisyonun tekrarında net göreceğin gibi Mehmet Topuz pası verdikten sonra Topuz'un karşısındaki oyuncunun önce Bekir'e doğru koşup sonra birden durması da enteresan değilse başkada bir şey demiyorum.
6-0
* 5.golde Alex'in frikiği için geçen sezon süperfinalde Trabzon-GS maçında Tolga'nın yediği frikik golüne o kadar laf edenler ne diyecek çok merak ediyorum. 6.37'de durdurup yalancıktan da olsa uçabilir miymiş kaleci görebilirsiniz. Özden'in o maçta yediği bütün goller şüpheli zaten.
Cech'in Nihat'tan yediği gol, şikeyle kazanılmış avrupa üçüncülüğü.
Komedi yahu ama keşke böyle yargılansaydık, yetkili mahkemede işin spor kısmıyla yargılansaydık.
Adaleti sağlayamadığı için kaldırılan mahkemelerde değil, yasanın gösterdiği mahkemelerde yargılansaydık.
Bu yargılamadan bir şey anlamadık çünkü her talep, gerekçesi söylenmeden reddedildi, yazılmış senaryo oynandı yoksa şu taleplerin neden kabul edilmediğini, kabul edilmesinde ne sakınca olduğunu söyleyebilecek var mı?
Biz bu talepler tahtında, mahkemeden;
Soruşturmayı yapan Savcı Mehmet Berk’in duruşmalara katılmasını istedik, reddedildi.
Haksız Ekonomik Çıkar Amaçlı Suç Örgütü iddiası nedeniyle hakkımızda kişisel mali ve ekonomik inceleme yapılmasını talep ettik, reddedildi.
Tapelerin, ses kayıtlarının tarafımıza verilmesini ve bu kayıtlar üzerinde bilirkişi incelemesi yapılmasını istedik.
Teknik ve Fiziki takip tutanaklarını düzenleyen ve imza altına alan polislerin tanık olarak incelenmesini talep ettik.
Duruşmalarda değil de bizim olmadığımız ara celsede dinlenen İlhan Helvacı, Lütfü Arıboğan’ın kendilerine soru sorabilmemizin sağlanması için duruşmalarda dinlenmesini istedik.
Gençlerbirliği müsabakasında "Trabzonspor için oynadık" diyen Serkan Çalık, Aykut Demir ve Hurşut Meriç isimli futbolcuların dinlenmesini talep ettik.
Eskişehir–Trabzonspor maçı ile ilgili olarak Ünal Karaman ve Selçuk İnan’ın tanık sıfatıyla dinlenmesini talep ettik.
Eskişehir - Trabzonspor maçında 12 futbolcunun dinlenmesini talep ettik,
Fenerbahçe- İBB maçında İbrahim Akın’ın savcılık ifadesinde hazır bulunan ve savcının baskı ve yönlendirme yaptığına tanıklık eden Avukat Mehmet Ali Bilen’in dinlenmesini talep ettik.
Karabükspor - Fenerbahçe maçında, Mustafa Çevik ve Ergün Başkaya isimli şahıslar ile bu ifadelerde adı geçen Karabük Kalecisi Bülent Ataman ve Karabük oyuncusu Muhammet Özdin’in dinlenmesini talep ettik. Ve bu taleplerimiz reddedildi.
Sivas - Fenerbahçe maçında 13 futbolcu ve Rıza Çalımbay’ın
İBB - Trabzonspor maçında 2 futbolcunun
Ve son olarak TFF Kurul Üyeleri’nin dinlenmesini talep ettik.
Ve bu taleplerimiz reddedildi.
Önder HOCA
29.Temmuz.2012, 21:21
2. kaleciyi ayarlamışız
MeMo
29.Temmuz.2012, 21:30
İzleyelim.
6-0
Mesajın baştan aşağı itham ve iftira dolu. Onursal üyeye yakışmamış buna rağmen cevap vereceğim.
İlk penaltı gayet normal bence. Zamanında da tartışılmıştı ama kesin bir yargıya varamadı kimse. Senin burada daha başlamadan bitirmeye çalışman komik olmuş. Konya-Trabzonspor maçında eller gayet açıkken penaltı olup olmadığı hakem tarafından yorumlanırken burada niye %50'lik bir pozisyonda yorumlanmasın ?
Bekir'in golünde videoyu koyman iyi olmuş çünkü ilk mesajına bakarsak en az 3 çalım atması gerekirdi ama maalesef bir tane var. Adamın durması ve onu şüpheyle yorumlamanın yanında yine bu tartışmayı da başlatmadan bitirmen komik olmuş.
Saniyelere dikkat ediyoruz değil mi ? Adamın durduğu saniyenin tam da Bekir'i karşılayan bir oyuncunun gelmesiyle aynı saniye olması bence de tesadüf değil. Kaldı ki 10 kişisiniz, dakika olmuş 73, rakip sahanın her yerinde ezmiş seni ama sen ters tarafa yönelen karşılayanı da olan bir adamı arkadan kovalamadın penaltı yapmayı riske etmedin diye suçlusun öyle mi ? Şaşırmadık.
5.goldeki kaleci hatası mı ne denecekse onu başka kalecilerin yediği gollere benzeteyim diye başladım bu cümleyesonra farkettim maç 4-0'ken gol yiyen bir kalecinin şike yapmadığını savunuyorum. Fenerbahçe'nin acil averaja ihtiyacı vardı zaten o dönem.
byariff
29.Temmuz.2012, 21:32
Mesajın baştan aşağı itham ve iftira dolu. Onursal üyeye yakışmamış buna rağmen cevap vereceğim.
onursal uyelikle ne alakasi var cozemedim herkes istedigi yorumu yapar yahu saçma saçma konusuyorsun
aziz yildirim dun bana gore blof yapmistir havuz konusunda taraftarlara oynuyor , kolay kolay hic bir takim havuzdan çekilemez ,
"Bence" havuzdan çekilme yerine biz aklanana kadar baskanligi birakiyorum deseydi daha dogru olurdu.
sike konusua gelince o yil feneri-besiktasi-karsiyakasi farkla yener , galatasaray fark atinca ismi sike olur halbuki galatasarayin 1-2 gol atmasi yetiyordu zaten sampiyon olmasina , geçen yil benim tek suphelendigim nokta sike konusunda yani bulent uygun - fenerbahçe maçlari olmustur. geçen yil degil sadece geçmis 2-3 yil icindede.
Walter Sakana
29.Temmuz.2012, 21:34
Abi gözünü seveyim tüm penaltı kararları doğru orada yaa topla alakası yok direk oyunculara müdahaleler hepsinde.
Özden de sonradan girdi oyuna.Kalecinin kırmızı kart görmesini ayarladıysa başkan bilemem ama bana pek olası gelmedi.
Bekir olayına da bakıyorum.5.29'da Bekir'e giden adamın bırakma sebebi Bekir'in önüne başka bir savunma oyuncusu gelmesi daha da önemlisi sanki adam müdahale edebilecek durumda değil gibi yetişemez.Ondan hemen sonraki tekrarın başladığı an bunu görmek , anlamak mümkün.
İlk penaltıda Alex ayağını takıyor. Diğer 2 penaltı doğru ama dediğim gibi oyuncuyu ayarlarsın adam gelir normal pozisyonun içinde gelişen bir olay gibi penaltıyı yapar. Ankaragücü'nün o sezon aldığı skorlarla ve kadro kalitesiyle tamamen zıt görüntüde bir savunma hattı var sahada. Bu takım bu kadar dağınık, bu kadar kontrolsüzse 4 büyüklere karşı oynadığı 9 maçta 5 galibiyet 1 beraberliği nasıl almış enteresan. Sana mantıklı geliyor mu? Birde neden Fenerbahçe'nin kritik maçlarının büyük çoğunluğuna Cüneyt Çakır atanıyor? Bunların hepsi mi normal.
2. kaleciyi ayarlamışız
Neden olmasın? Maç içinde de devre arasında her türlü iş dönebilir. Emre Kağan'a mesaj çekiyorsa maç içinde hayli hayli "oğlum kaleciye söyle kasmasın, gereğini yaparız" da diyebilir. Bu bir senaryo, ama olmayacak bir şey değil. Maçlarda "abi asılmayın düşeceğiz" tarzı muhabbetlerin de döndüğü biliniyor futbolcular arasında. Şike sadece parayla da olmaz, ,hatır şikesi denen olay var.
Walter Sakana
29.Temmuz.2012, 21:49
onursal uyelikle ne alakasi var cozemedim herkes istedigi yorumu yapar yahu saçma saçma konusuyorsun.
Boşver biz alıştık böyle şeylere. Ya yaşından girerler (o yüzden profilden kaldırdım) ya adminliğinden onursal üyeliğinden vs... Belirli kişilerin klasik belaltı saldırılarına takılmamak gerek fazla. Adalet bekçisi... neyin kafasını yaşıyorsunuz... savcı kafası sizinki... karşındaki sana mantıklı cevap veremiyorsa karşılaşacağın kelimelerdir.
Fenerbahçe sohbet alanına gir 6365.mesajdan sonrasını oku sonra bir de MeMo'nun yazdığını (6378). Ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksın. kimlere laf anlatmaya çalışıyoruz ki...
MeMo
29.Temmuz.2012, 21:52
Boşver biz alıştık böyle şeylere. Ya yaşından girerler (o yüzden profilden kaldırdım) ya adminliğinden onursal üyeliğinden vs... Belirli kişilerin klasik belaltı saldırılarına takılmamak gerek fazla. Adalet bekçisi... neyin kafasını yaşıyorsunuz... savcı kafası sizinki... karşındaki sana mantıklı cevap veremiyorsa karşılaşacağın kelimelerdir.
Fenerbahçe sohbet alanına gir 6365.mesajdan sonrasını oku sonra bir de MeMo'nun yazdığını (6378). Ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksın. kimlere laf anlatmaya çalışıyoruz ki...
O onursal üye muhabbeti biraz aşırı olmuş olabilir özür dilerim ama gören de ben sana o kadar satır sırf bel altı saldırdım hiç yazdıklarına cevap vermedim sanır.
Walter Sakana
29.Temmuz.2012, 22:10
Bide şu ısıtılıp ısıtılıp önümüze konan 1 milyon dolar davasının görmezden gelinen gerekçeli kararını tekrar hatırlatayım:
Polat'ın gerekçeli kararı açıklandı
İstanbul 40. Asliye Ceza Mahkemesi, eski Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Adnan Polat'ın kulüpte başkan yardımcılığı görevini sürdürdüğü sırada ''hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanmak'' suçunu işlediği gerekçesiyle yargılandığı ve ilk duruşmasında beraat ettiği davaya ilişkin gerekçeli kararını açıkladı.
Mahkemenin 2 sayfalık gerekçeli kararında, Polat'ın, kulübe ait 1 milyon doları kendisi ya da başkası menfaatine sarf ederek ''hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanmak'' suçundan cezalandırılması istemiyle dava açıldığı hatırlatıldı.
Adnan Polat hakkındaki iddialara ve duruşmadaki savunmasına da yer verilen gerekçeli kararda, İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı'nca 4 Nisan'da mahkemeye gönderilen yazıda, incelenen belgelerde iddianamede bahsi geçen suça konu paraya ilişkin herhangi bir değerlendirmeye yer verilmediği belirtildi.
Kararda, ''Galatasaray Spor Kulübü'ne ait 1 Ocak-31 Aralık 2006 tarihleri kesin hesap dönemine ait Denetleme Kurulu raporu incelendiğinde, gelir ve giderlerin bütçeye uygunluğunun tespit edildiğinin ve rakamların kayıtlara uygun olduğunun saptandığı anlaşılmıştır. Galatasaray Spor Kulübü Başkanlığı'nca 30 Mayıs'ta gönderilen yazıda, iddianamede bahsi geçen 1 milyon 23 bin dolar tutarlı ödemenin 'Rigobert Song' isimli futbolcuya alacağına mahsuben ödendiği ve bu futbolcuyla yapılan sulh ve ibra sözleşmesinin makbuz yerine geçtiği belirtilmiştir'' denildi.
''Atılı suçu işlediğine dair delil yok''
Sanığın cezalandırılmasının talep edildiği hatırlatılan kararda, şunlar kaydedildi:
''Atılı suçun mağduru olması gereken Galatasaray Spor Kulübü'nün bu yönde bir iddiası ve şikayeti bulunmadığı gibi, cevabi yazılarda bu paranın Song isimli futbolcuya ödendiğini belirtmeleri, Galatasaray Spor Kulübü'nün suç tarihini de içine alır şekilde denetlenmesine ilişkin Denetim Kurulu raporunda, kayıtlarında herhangi bir usulsüzlüğe rastlanmadığının anlaşılması ve yine suç tarihini de içine alır şekilde düzenlenen Dernekler Başkanlığı'na ait raporda suça konu paraya ilişkin herhangi bir değerlendirmeye yer verilmemesi karşısında atılı suçu işlediğine dair delil bulunmayan sanığın beraatine karar vermek gerekmiştir.''
Yani ortada KAYIP 1 MİLYON DOLAR diye bir şey yok.
Sekopej
29.Temmuz.2012, 22:11
Şike sadece parayla da olmaz, ,hatır şikesi denen olay var.
İşte bunlar araştırılsın, Trabzon'un attığı gol, hiç bir önemi olmamasına rağmen uzatma dakikalarında Karabük kalecisinin gol atmak için Fenerbahçe ceza sahasına gelmesi, hakkında yaptığı iddia edilen konuşmalar.
Eğer mahkeme her iddiaya aynı ciddiyetle yaklaşsaydı, durum farklı olurdu. Yineliyorum, bu taleplerin kabul edilmesinin ne zararı olurdu;
Soruşturmayı yapan Savcı Mehmet Berk’in duruşmalara katılmasını istedik, reddedildi.
Haksız Ekonomik Çıkar Amaçlı Suç Örgütü iddiası nedeniyle hakkımızda kişisel mali ve ekonomik inceleme yapılmasını talep ettik, reddedildi.
Tapelerin, ses kayıtlarının tarafımıza verilmesini ve bu kayıtlar üzerinde bilirkişi incelemesi yapılmasını istedik.
Teknik ve Fiziki takip tutanaklarını düzenleyen ve imza altına alan polislerin tanık olarak incelenmesini talep ettik.
Duruşmalarda değil de bizim olmadığımız ara celsede dinlenen İlhan Helvacı, Lütfü Arıboğan’ın kendilerine soru sorabilmemizin sağlanması için duruşmalarda dinlenmesini istedik.
Gençlerbirliği müsabakasında "Trabzonspor için oynadık" diyen Serkan Çalık, Aykut Demir ve Hurşut Meriç isimli futbolcuların dinlenmesini talep ettik.
Eskişehir–Trabzonspor maçı ile ilgili olarak Ünal Karaman ve Selçuk İnan’ın tanık sıfatıyla dinlenmesini talep ettik.
Fenerbahçe- İBB maçında İbrahim Akın’ın savcılık ifadesinde hazır bulunan ve savcının baskı ve yönlendirme yaptığına tanıklık eden Avukat Mehmet Ali Bilen’in dinlenmesini talep ettik.
Karabükspor - Fenerbahçe maçında, Mustafa Çevik ve Ergün Başkaya isimli şahıslar ile bu ifadelerde adı geçen Karabük Kalecisi Bülent Ataman ve Karabük oyuncusu Muhammet Özdin’in dinlenmesini talep ettik. Ve bu taleplerimiz reddedildi.
Sekopej
29.Temmuz.2012, 22:15
Bide şu ısıtılıp ısıtılıp önümüze konan 1 milyon dolar davasının görmezden gelinen gerekçeli kararını tekrar hatırlatayım:
Yani ortada KAYIP 1 MİLYON DOLAR diye bir şey yok.
Keşke Fenerbahçe de bu davada olduğu gibi, spor ile alakalı mahkemede yargılansaydı da, bu denetleme yapıldı, usulsüzlük yok denilen raporlar geçerli sayılsaydı.
Fenerbahçe'nin hesapları da incelendi, savcının şike/teşvik amaçlı kullanıldığını iddia ettiği paraların hiçbirinin bu amaçla kullanılmadığı, 2 ayrı denetleme sonucu ortaya çıktı.
Yetmedi, şahsi hesaplarımızı da inceleyin, varsa usulsüzlük gerekeni yapın dendi ama şahsi hesapların incelenmesini de kabul etmedi mahkeme.
İsyanımız buna, siz ne kadar anlamak istemeseniz de, yargılama hiç ama hiç adil olmadı.
GeorgeWeah
29.Temmuz.2012, 22:28
Fenerbahçe'nin de hesapları incelenmiş ve hiçbir usulsüzlük saptanmamıştır. Bunu hatırlatmakta fayda var. Fenerbahçeli olmayan kim varsa her zaman şike var diyecektir ve haklıdır. Ama Fenerbahçe taraftarı da bunu kabul etmeyecek ve inanmayacaktır. Ki gerekçeli kararı merakla bekliyorum.
a.arıcı-11
29.Temmuz.2012, 22:28
@ walter sakana
ya senin verdiğin örneklerin aynısı dünyada futbol oynanan heryerde olan şeyler. Hata ile şikeyi karıştırıyorsun. Senin gibi düşününce benimde aklıma onlarca Galatasaray golü geliyor.
mesela Servet'in denizlispor'a 90. dk attığı galibiyet golü. Hani şu kalecinin topu tutupta sonradan direğe çarptırdığı top.
cüneyt çakır'a laf ediyosun FB'ye kıyak geçti penaltı yarattı diye ee o zaman bu sene manisa maçında muslera gol atsın diye verilen penaltılar neydi? (arif olaylarına hiç girmiyorum)
2000'de kaleci Fevzi direk şikenin kralını yapmıştır senin mantığına göre.
2010'da da leo franco'nun selçuk'tan yediği gol de şike ürünüdür.
2008'de de sanctis'de carlos frikik atarken tek kişilik baraj yaptırdı. o da şikeci.ayrıca emra aşık'ta kendi kalesine attı boş pozisyonda.
volkan'da 2005'te schalke maçında şike yaptı sattı maçı.
daha örnek verelim mi?
ReaList
29.Temmuz.2012, 23:39
Yukarıda Ankaragücü paylaşılmış ve penaltılar irdelenmiş : )
Ne ilginçtir ki maçın hakemi şuan Avrupa'nın 2 numaralı hakemi ve o maçta yüksek bir puan almıştı.
Şimdi yürütülen mantığa göre ;
Hakem şike yapmış
Gözlemci şike yapmış
Ankaragücü oyuncusu şike yapmış
Ankaragücü yöneticisi şike yapmış
Ankaragücü hocası şike yapmış
Ama ne hikmetse mahkeme kararına göre Ankaragücü-Fenerbahçe maçında ceza alan tek kişi Aziz Yıldırım. Bu tecavüz davası değil ki tek taraf suçlu olsun, sonuçta bu işi karşılıklı yaparsın, karşı taraf nerede ?
Neyse bu başlıkta kaç mesajım var bilmiyorum ama dönüp dönüp aynı kişilere aynı şeyleri yazmak gerçekten enteresan, bloklar arasında bağlantı, sırtı dönük tehlikeli yazılar haline dönüyor vs : )
Walter Sakana hakem ve penaltı irdelemek istiyorsan bir zahmet İstanbulspor-Galatasaray maçının son dakikasında çalınan, tribünlere beste olmuş, Türk futbol tarihinin en kirli kararı hakkında da birşeyler karala. Hani vardı ya Vahap Beyaz-Fatih Terim-Arif Erdem muhteşem üçlüsü. Sen bilirsin o zamanları.
sui generis
29.Temmuz.2012, 23:54
Cüneyt Çakır'a laf söylenmiş. bir sorun bakalım, Fenerbahçelisi onu sever mi ? en basitinden son GS maçında uzatma dakikalarını nasıl yediğini gördük. neymiş bu adam en kritik maçlara atanıyormuş. Ben mi yanlış biliyorum; yoksa bu adam bizim en iyi hakemimiz olarak Avrupa Şampiyonasında yarı final yönetmedi mi ? o yönetmeyecek de kim yönetecek ?
kalecilerin yedikleri hatalı gollere sallanmış, o zaman Volkan'ın yatacak yeri yok. penaltılar denmiş; bu sene Galatasaray kaç penaltı kazandı ben sayamadım.
Transfer şikesi ?? böyle bir kavram dünya futbolunda yok. he eğer Türkiye'de var diyeceksek Galatasaray'ın üstüne tanımam bu konuda.
öyle büyük bir kulübüz ki; Ankaragücü ve Karabük maçlarında kendi kendimize şike yapıyoruz. hatta Karabük maçında kaleci son dakikada kalemize geliyor gol atmak için o derece yani. ha bir de Anadolu kulüplerinde Trabzon için oynayacağız diyerek bizim maçlara çıkan futbolcular var.
Savcımız son 5 maçın sonucunu biliyormuş ya; bu İbrahim Akın salak olmalı arkadaş. adam 100.000 euro mu lira mı dolar mı (savcı bir türlü karar veremedi) ne o paraya şike yapıyor ama bahis oynamıyor. bu kadar adam maç skorlarını biliyor ama bir tanesi bahis oynamıyor. ne kadar dürüst şike yapılmış. o kadar teknik-takip yapılıyor ama bir tane suç üstü yok.
he bir de bizim savcının adalet anlayışı şundan ibaret; Fenerbahçe son hafta puan kaybetseydi soruşturma açmayacaktım.. ne kadar güzel ne kadar ...
uAburak89
30.Temmuz.2012, 00:03
İşin içine Galatasaray'ı katmadan savunma yapabilen arkadaşları tebrik ediyorum, diğerlerini de komik buluyorum. Ayrıca bu konuda Galatasaray'a ve Galatasaraylılara atılan iftiraların, ithamların dayanağı yok. Bu şekilde konuşmak serbestse, mahkeme kararını gerekçe gösterip "şikeciler" şeklinde hitap eden olursa, gıkınızı çıkarmamanız gerekir.
Kanıt yok biz şike yapmadık deyip, kanıtınız olmadan üste çıkmak adına Galatasaray şikeci diyenler, ben sizin adalet istediğinize falan zerre inanmıyorum. Samimi değilsiniz.
Walter Sakana
30.Temmuz.2012, 00:09
Ama ne hikmetse mahkeme kararına göre Ankaragücü-Fenerbahçe maçında ceza alan tek kişi Aziz Yıldırım.
Mahkeme kararlarını ciddiye aldığınızı bilmiyordum :)
Maçın hakeminin Avrupa'da başka Türkiye'de başka yönettiği de Türkiye'de sıkça tartışılan bir gerçek.
Benim anlamadığım diğer kulüplerden size (FB'ye) ne. Siz başkalarının kirliliğini kanıtlamaya çalışacağınıza kendi temizliğinizi ispat etmeye odaklansanız ya. Ha yapamıyorsanız ondan dolayı başka yerlere çamur sıçratmaya çalışıyorsanız o ayrı. Sana "şike yaptın" dendiğinde "Galatasaray'da yaptı" "Trabzon'da yaptı" dediğinde zaten şikeyi kabullenmiş oluyorsun. Hoş sizin kabullenip kabullenmemeniz bir şeyi değiştirmez.
Kaçıncı kez tekrar ediyorum bilmiyorum ama tahkim, pfdk ve mahkeme kararlarını yeterli bulmuyorum. Ceza alanlar kadar paçayı kurtaranlar da olduğunu (bence) defalarca yazdım.
Galatasaray hakkında iddia ettiklerinizle ilgili bir soruşturma açılsın o zaman istediğiniz kadar konuşalım. 3 Temmuzdan bu yana ortada kanıtlanmış bir şey yok deyip insanların rahat yorum yapmasına engel olanların soruşturma bile açılmamış bir konuda Galatasaray hakkında böyle iftiralar atılmasına nasıl göz yumulduğu da görülüyor.
C h A o S
30.Temmuz.2012, 00:13
İşin içine Galatasaray'ı katmadan savunma yapabilen arkadaşları tebrik ediyorum, diğerlerini de komik buluyorum. Ayrıca bu konuda Galatasaray'a ve Galatasaraylılara atılan iftiraların, ithamların dayanağı yok. Bu şekilde konuşmak serbestse, mahkeme kararını gerekçe gösterip "şikeciler" şeklinde hitap eden olursa, gıkınızı çıkarmamanız gerekir.
Kanıt yok biz şike yapmadık deyip, kanıtınız olmadan üste çıkmak adına Galatasaray şikeci diyenler, ben sizin adalet istediğinize falan zerre inanmıyorum. Samimi değilsiniz.
Nokta atışı.
Bence Galatasaray'lı arkadaşlar bu tartışmaya son vermeli.Sonuçta bu konu A.Gücü maçı için açılmadı.3 temmuzdan bu yana yaşananlar tartışılsın.Yöneticilerden ricam bu konu dışı mesajlara son verilmeli.
Corpus
30.Temmuz.2012, 00:14
Ama ne hikmetse mahkeme kararına göre Ankaragücü-Fenerbahçe maçında ceza alan tek kişi Aziz Yıldırım. Bu tecavüz davası değil ki tek taraf suçlu olsun, sonuçta bu işi karşılıklı yaparsın, karşı taraf nerede ?
Bu sorunun cevabının bilinmemesi şike yapılmadığını göstermez. Adaletin tam çalışmadığını gösterir. Ancak bu soruya dayanarak şike yapmadık diyemezsiniz. Öte yandan Aziz Yıldırım' ın içeride olması şike yapıldığını gösterir.
sui generis
30.Temmuz.2012, 00:16
Öte yandan Aziz Yıldırım' ın içeride olması şike yapıldığını gösterir.
bu zihniyet olduğu sürece bizden hiçbir şey olmaz.
ReaList
30.Temmuz.2012, 00:21
Bu sorunun cevabının bilinmemesi şike yapılmadığını göstermez. Adaletin tam çalışmadığını gösterir. Ancak bu soruya dayanarak şike yapmadık diyemezsiniz. Öte yandan Aziz Yıldırım' ın içeride olması şike yapıldığını gösterir.
Türkiye'de en kolay şey insanları suçlamaktır. Belli bir kesmin fedai'si olursun arkan kuvvetli olur çıkar bu ...dır, bu ...dir, bu ...dür dersin peşinden binleri sürüklersin. Bunun acı tatsız olaylarını geçmişte fazlasıyla yaşadık, yorumum siyasi olarak geçmesin diye örnek vermiyorum eminim buradaki herkesin genel kültür seviyesi yüksek olduğundan neleri kast ettiğimi anlayacaklardır.
Velakin sadece cımbızla çekip burada yorum yaptığımız Ankaragücü maçında Aziz Yıldırım'ın suçlu olup olmaması değil benim olayım, sadece mevcut durumun verdiği hayret edici sonuç. Ortada karşılıklı işlenmiş bir suç var ama tek taraf suçlu ilan ediliyor, suçlu ilan edilen buna isyan ederken, karşı safta bulunan bir Allah'ın kulu "hayırdır birader bu ne iş" demiyor.
Nasıl ki X davası için tü kaka olan Mahkemeler Ş davası için ileri demokrasinin ana damarı oluyor, çıkarlarımıza göre hareket ediyorsak, bu kadar çıkar içinde sonuçlanmış eksik adalet, adalet değildir.
Corpus
30.Temmuz.2012, 00:22
Yahu Muhammet. Size o kadar kanıt gösteriliyor, herkes içerde, başkanınız ceza almış onanması bekleniyor, şike yapmadık diyebiliyorsunuz. Ben bu kadar şeye rağmen şike yaptığınızdan şüphe duyuncu böyle mantık mı olur diyorsunuz. Bir yürüyün gidin işinize Allah aşkına. Biraz dışarıdan bakmayı deneyin. Olay siyasi olabilir, Aziz Yıldırım' a kasten olabilir ama "ŞİKE" yapmış da olabilirsiniz. Şunu da düşünün artık.
ek : @balde_mir_07
O dediğiniz soruları biz de sorup, cevaplarını arıyoruz. 50 kere de yazdık buraya. Ancak bir kere de şike yapmış olabileceğinizi ve Aziz Yıldırım' ın yalan söylüyor olabileceğini düşünün Allah aşkına. %0 diye birşey yoktur. %1 bile olsa böyle birşey olabilir.
Walter Sakana
30.Temmuz.2012, 00:22
Cüneyt Çakır'a laf söylenmiş. bir sorun bakalım, Fenerbahçelisi onu sever mi ? en basitinden son GS maçında uzatma dakikalarını nasıl yediğini gördük. neymiş bu adam en kritik maçlara atanıyormuş. Ben mi yanlış biliyorum; yoksa bu adam bizim en iyi hakemimiz olarak Avrupa Şampiyonasında yarı final yönetmedi mi ? o yönetmeyecek de kim yönetecek ?
kalecilerin yedikleri hatalı gollere sallanmış, o zaman Volkan'ın yatacak yeri yok. penaltılar denmiş; bu sene Galatasaray kaç penaltı kazandı ben sayamadım.
Transfer şikesi ?? böyle bir kavram dünya futbolunda yok. he eğer Türkiye'de var diyeceksek Galatasaray'ın üstüne tanımam bu konuda.
öyle büyük bir kulübüz ki; Ankaragücü ve Karabük maçlarında kendi kendimize şike yapıyoruz. hatta Karabük maçında kaleci son dakikada kalemize geliyor gol atmak için o derece yani. ha bir de Anadolu kulüplerinde Trabzon için oynayacağız diyerek bizim maçlara çıkan futbolcular var.
Savcımız son 5 maçın sonucunu biliyormuş ya; bu İbrahim Akın salak olmalı arkadaş. adam 100.000 euro mu lira mı dolar mı (savcı bir türlü karar veremedi) ne o paraya şike yapıyor ama bahis oynamıyor. bu kadar adam maç skorlarını biliyor ama bir tanesi bahis oynamıyor. ne kadar dürüst şike yapılmış. o kadar teknik-takip yapılıyor ama bir tane suç üstü yok.
he bir de bizim savcının adalet anlayışı şundan ibaret; Fenerbahçe son hafta puan kaybetseydi soruşturma açmayacaktım.. ne kadar güzel ne kadar ...
Son şampiyonluk maçını tartışırsak zararlı çıkarsın. Dia falan deniyor ya, Dia'nın kırmızı kart gördüğü dakikaya kadar sahada kalması bile tartışılır. Atağı kesmek için Necati'nin beline sarılıp yaptığı faulde gördüğü %100 sarı kart dışında ilk yarıda Hakan Balta ve Selçuk İnan'a yaptığı hareketler zaten atılmasını gerektiriyordu. Kırmızı kartta mecbur kaldı Cüneyt Çakır, ama kartı gösterdiği anda yanımdakilere dönüp kesin bizden de birini atacak dedim. Nitekim Selçuk İnan'ın Emre'ye temas dahi etmediği pozisyonda uydurduğu faul sonrasında Ujfalusi'nin Hakan Balta'ya attığı pası düdükten sonra topa vurmak olarak değerlendirip dengeyi kurdu. GS lehine tek hatası maçın başında Eboue'nin Emre'ye faulüne kart çıkarmamasıydı. Uzatma dakikalarını nasıl yedi? Ben mi yanlış hatırlıyorum sen mi, işaret ettiğinden fazla oynatmamış mıydı? Bir de üşenmeyip CÜneyt Çakır'ın yönettiği tüm FB maçlarının sonuçlarına ve kart dağılımına bir bakarsan bu konuda boş yere tartışmamış oluruz.
uAburak89
30.Temmuz.2012, 00:23
Bu kadar fanatik olmayın lütfen, bizzat sen veya bir yakının şüphe ile içeri alınabilir, bu suçlu olduğunuz anlamına gelmez. Bu şekilde olsa yargılama olmazdı, herşey polislere bağlı olurdu. Olay bu kadar basit değil. Bir taraf körü körüne şike yapmadık derken, diğer taraf ufacık bir şeyden bile işte yaptınız kanıtı bu diyor.
sui generis
30.Temmuz.2012, 00:25
Maçı tam hatırlamıyorum ama Ujfa'nın yediği kırmızı kartta geçen süre sadece uzatma oynandı o maçta.. neyse konu sapıyor artık ..
Walter Sakana
30.Temmuz.2012, 00:26
@ walter sakana
ya senin verdiğin örneklerin aynısı dünyada futbol oynanan heryerde olan şeyler. Hata ile şikeyi karıştırıyorsun. Senin gibi düşününce benimde aklıma onlarca Galatasaray golü geliyor.
mesela Servet'in denizlispor'a 90. dk attığı galibiyet golü. Hani şu kalecinin topu tutupta sonradan direğe çarptırdığı top.
cüneyt çakır'a laf ediyosun FB'ye kıyak geçti penaltı yarattı diye ee o zaman bu sene manisa maçında muslera gol atsın diye verilen penaltılar neydi? (arif olaylarına hiç girmiyorum)
2000'de kaleci Fevzi direk şikenin kralını yapmıştır senin mantığına göre.
2010'da da leo franco'nun selçuk'tan yediği gol de şike ürünüdür.
2008'de de sanctis'de carlos frikik atarken tek kişilik baraj yaptırdı. o da şikeci.ayrıca emra aşık'ta kendi kalesine attı boş pozisyonda.
volkan'da 2005'te schalke maçında şike yaptı sattı maçı.
daha örnek verelim mi?
Senin mesaj arada kaynamış : )
Hata ile şikeyi karıştırmıyorum güzel kardeşim. Şike yapan bir futbolcu gol yemek için yaptığı hareketi hata gibi gösterir onu anlatmaya çalışıyorum. Her hata şike değildir elbette ama şike şüphesi olan bir maçta yapılan hataların zan altında olması da normaldir. Süper finaldeki TS-GS maçında Tolga'nın yediği goller için ne muhabbetler dönmüştü forumda, çabuk unutuyoruz. O zaman neredeydi aklınız, aynı cümleleri neden o zaman da kurmadınız.
Corpus
30.Temmuz.2012, 00:27
Bu kadar fanatik olmayın lütfen, bizzat sen veya bir yakının şüphe ile içeri alınabilir, bu suçlu olduğunuz anlamına gelmez. Bu şekilde olsa yargılama olmazdı, herşey polislere bağlı olurdu. Olay bu kadar basit değil. Bir taraf körü körüne şike yapmadık derken, diğer taraf ufacık bir şeyden bile işte yaptınız kanıtı bu diyor.
Ben alınan cezadan dolayı diyorum zaten.
byariff
30.Temmuz.2012, 00:29
Ahmet Çakar : Mahkeme, savcı, polis hatalı demek baska, ahlaksız demek baska..
Ahmet Çakar : Eğer Trabzon kollansaydi bazı tapeler ortadan kaybolurdu..
Ahmet Çakar : Şekip Bey ile 3 Temmuz'dan önce Balmumcu'da buluştum.. Ahmet abi artık oyle gelisi güzel konuşamayacaksınız.. Oyle bir kanun
Ahmet Çakar : Konuşamayacaksınız.. Oyle bir kanun cikti ki artık kıpırdayamayacaksiniz dedi.. Bu kanunun çıkmasında uç kisinin cok büyük
Ahmet Çakar ; vardır.. Şekip Mosturoglu, Lütfi Aribogan, Yunus Egemenoglu.. Kimse Mosturoglu bilmiyordu demesin!
Ahmet Çakar : Kanunun çıkartılmasından ve her süreçten Aziz Yildirim'in haberi vardı
Ahmet Çakar ; Bugün futboldakilerden bazıları daha küçük abdestini tutamazken Başbakan Vefa Stadi'nda top oynuyordu. Bu isin bütün firildak islerini bilir..
BeyazTv
Önder HOCA
30.Temmuz.2012, 00:30
Hata ile şikeyi karıştırmıyorum güzel kardeşim. Şike yapan bir futbolcu gol yemek için yaptığı hareketi hata gibi gösterir onu anlatmaya çalışıyorum. Her hata şike değildir elbette ama şike şüphesi olan bir maçta yapılan hataların zan altında olması da normaldir. Süper finaldeki TS-GS maçında Tolga'nın yediği goller için ne muhabbetler dönmüştü forumda, çabuk unutuyoruz. O zaman neredeydi aklınız, aynı cümleleri neden o zaman da kurmadınız.
Abi mesela Bekir'in pozisyonunu tartıştın burda hata değil dedin bilerek yaptı dedin ben şunu merak ediyorum durum 4-0 dakika olmuş 70 küsür(tam bakmadım kacıncı dakika) puan almaları imkansız adam bilerek neden bıraksın zaten 4-0, 5 olsa ne olucak
Nedvedmania
30.Temmuz.2012, 00:32
Şuan Kanaltürkte Orduspor başkanı konuşuyor. Dediklerine göre resmi yoldan havuzdan çıkmazlarmış. Ek olarak Lig TV'nin yayın yapmasını engelleyebilirmiş. Bunu 1 kere yaparsa 350 bin lira, 2. kere yaparsa yine 350 bin lira, 3. kez yaparsa 2 maç saha kapatma ve - 3 puan, sonra da ligden atılırmış. Aziz Yıldırım'ın bunu yapabileceğini düşünen yoktur heralde.
Yani sonuç olarak Havuzdan çıkma gibi bir ihtimal yok. Aziz Yıldırım bunu bile bile bu açıklamayı yaptı.
sui generis
30.Temmuz.2012, 00:33
@byariff
o adamı ciddiye alıyorsan GS hakkında yazdıklarını da paylaş. bu arada kanunun çıkarılmasında Şekip Mosturoğlu bilmiyordu diyen kim ? elbette o da kanunun hazırlanmasında görevdeydi.
Önder HOCA
30.Temmuz.2012, 00:36
Diyelim 4 kere engellendi Fb ligden ihraç edildi bundan ligtv nin ne gibi bir çıkarı olur daha çok ligin tadı tuzu kalmaz ve kaybı olur, bunu göz önünde bulundurarak belli bir tazminatta anlaşılınabilinir en azından fb nin maçını yayınlamasalar bile o ligde olması hertürlü ligtv ye yarar
GebzeLi1907
30.Temmuz.2012, 00:36
Ahmet Çakar : Mahkeme, savcı, polis hatalı demek baska, ahlaksız demek baska..
Ahmet Çakar : Eğer Trabzon kollansaydi bazı tapeler ortadan kaybolurdu..
Ahmet Çakar : Şekip Bey ile 3 Temmuz'dan önce Balmumcu'da buluştum.. Ahmet abi artık oyle gelisi güzel konuşamayacaksınız.. Oyle bir kanun
Ahmet Çakar : Konuşamayacaksınız.. Oyle bir kanun cikti ki artık kıpırdayamayacaksiniz dedi.. Bu kanunun çıkmasında uç kisinin cok büyük
Ahmet Çakar ; vardır.. Şekip Mosturoglu, Lütfi Aribogan, Yunus Egemenoglu.. Kimse Mosturoglu bilmiyordu demesin!
Ahmet Çakar : Kanunun çıkartılmasından ve her süreçten Aziz Yildirim'in haberi vardı
Ahmet Çakar ; Bugün futboldakilerden bazıları daha küçük abdestini tutamazken Başbakan Vefa Stadi'nda top oynuyordu. Bu isin bütün firildak islerini bilir..
BeyazTv
Aynı Ahmet Çakar kimse kayıp bir milyon doların song a gittiği masalını anlatmasın bizler salak değiliz 2006 da denizli de çok pis işler döndü.Ortada makbuz olmadan dünyada hiç bir klup bir futbolcuya elden ödeme yapmaz dedi.
Şekip Mosturoğlu nun çıkacak yasayı bilmesi gayet normal şuan meclisten geçecek geçmesi düşünülen kıdem tazminatı yasassı taslağını da ben biliyorum mesela, sadece medyadan takip ettiğim halde.Kaldı ki Mosturoğlu nun mecliste bu yasanın yapılmasında çalışmalar yapan arkadaşları tanıdıkları olması bilgi paylaşımı yapıyor olmaları olası.Bunda ne gariplik var anlamadım
MeMo
30.Temmuz.2012, 00:44
Şekip Mosturoğlu o durumu açıkladı isteyen araştırıp okuyabilir.
Facx
30.Temmuz.2012, 04:24
mahkeme sonucunu inkar eden bi zihniyet varken bahsettiğin zihniyetin lafı bile olmaz
attirson
30.Temmuz.2012, 04:31
Bence üstteki gibi yorumlara cevap vermeyin imzamı hatırlayın.
titates1
30.Temmuz.2012, 11:23
yarın obur gun unal aysal veya fikret orman birinin kuyruguna bastıgında o maclardan oyuncu , hakem , baskan , teknik direktor yargılanmamasına ragmen sadece pozisyonlara bakarak karar verilebilir demekki cunku yuce adalet boyle dedi ? bu mudur ?
a.arıcı-11
30.Temmuz.2012, 13:59
mahkeme sonucunu inkar eden bi zihniyet varken bahsettiğin zihniyetin lafı bile olmaz
bu ülkede bi adam iki farklı mahkemede aynı anda idam cezasına çarptırılıp daha sonra üst mahkemede beraat etti. Aradaki farkın farkındasındır umarım idam-beraat. Yargıya güvenimiz sonsuz mahkeme herşeyin doğrusunu bilir klişelirini kullanacağınıza biraz okuyup araştırsanız bu ülkenin mahkemelerinin ne olduğunu görürsünüz.
TeNaciOUS MidFieLdeR
30.Temmuz.2012, 16:22
Şuan Kanaltürkte Orduspor başkanı konuşuyor. Dediklerine göre resmi yoldan havuzdan çıkmazlarmış. Ek olarak Lig TV'nin yayın yapmasını engelleyebilirmiş. Bunu 1 kere yaparsa 350 bin lira, 2. kere yaparsa yine 350 bin lira, 3. kez yaparsa 2 maç saha kapatma ve - 3 puan, sonra da ligden atılırmış. Aziz Yıldırım'ın bunu yapabileceğini düşünen yoktur heralde.
Yani sonuç olarak Havuzdan çıkma gibi bir ihtimal yok. Aziz Yıldırım bunu bile bile bu açıklamayı yaptı.
bu kurallar degisir, merak etme :n: federasyon bindigi dali keser mi sence? buyursun atsinlar ligden ama sanmiyorum :]
uAburak89
30.Temmuz.2012, 17:23
Fenerbahçe de açıklama yapmış, bize yapılan suçlamalar üzerine kulübümüze cevap hakkı doğmuştu, şimdi bu açıklamanın ne gereği vardı ? Acele ile yapılmış olduğu da belli zaten. 2006'daki şampiyonluğumuz lekelidir diye laf atılırken, kalkıp Özhan Canaydın'ın övülmesi çok ama çok manidar.
Veya sonda söylenilen bir sözün aslında var olmayışı, filozofun sözünün başka olması gibi. Ya da mahkeme kararından bahsedip Yargıtay'dan henüz karar çıkmadı derken, daha önceleri mahkemelerle ilgili başka söylemler.
Galatasaray'a sürekli sürece karıştığı iddiasıyla, sataşanlar, iftira atanların göz ardı ettiği şeyler var. Öncelikle tam tersi durum olsa Fenerbahçe'nin daha beter söylemlerde bulunacağını düşünüyorum, Cemal Nalga olayının takipçiyisiz açıklaması bu düşünceme yetecek bir sebeptir. Orada bir kişinin ihmali söz konusuydu ve bu olayın sorumlusu olmamasına rağmen Yiğit Şardan istifa etti, gereken cezamızı çektik. Yani Fenerbahçe o gün açıklama yapmasa da biz zaten aynı cezayı çekecektik. Tıpkı şimdi olduğu gibi, şike soruşturması süresince Galatasaray cephesinden gelen hiçbir açıklama bu sürece etki etmemiştir. Etmesi mümkün değildir. Herşeyin altında Galatasaray kulübü arandı yetmedi, şampiyonluklara laf söylendi, transfer şikecesi ilan edildi, Türkiye'yi şikeyi getirdi vs. Bunu sadece taraftarı değil, başkanıyla da yaptınız üstelik. Hiç alakasız Strum Graz maçı ortaya atıldı. Burda bir tezatlık var, şike yapmadık derken, onlarda bunu yapmıştı demek, biz yaptık tamam ama onlarda yaptı ceza almadı demektir aslında.
Galatasaray sizin sandığınız kadar güçlü, eli kolu her yere uzanan bir kulüp değil. Biraz fanteziye kaçıyor bu tür düşünceler bence. Mesela Lütfi Arıboğan. Bu adam yıllardır TFF'de zaten. Süreçte hatalar yapmıştır yapmamıştır bilmiyorum. İstifa ettiğine göre yapmış olma ihtimali yüksek. Kasıtlı mı değil mi onu Allah bilir. Galatasaray'da genel müdür olması, onun bu soruşturmadaki davranışlarının bir ödülü olarak algılanıyor, oysa bu adam yıllarca bu kulüpte sporcu olarak rol almış bir isim. TFF'de üst düzey yöneticilik yapmış bir isim, kurumsallaşma hedefleyen bir kulübün tabii ki ilgisini çeker. Üstelik bu adam Galatasaraylı. Şekip Mosturoğlu da TFF'den gelme bir isim. Hatta bu soruşturma sürerken sanki bir isim de TFF'den istifa edip Fenerbahçe'ye geçti diye hatırlıyorum.
Ayrıca şu Cas mevzusundaki ülke menfaatleri lafına zerre inanmıyorum, Fenerbahçe'li olup da inanmayanlar olduğunu, neden çekildiğini içten içe deli gibi merak edenler olduğunu da biliyorum. Üzerinize oyunlar oynadığını düşündüğünüz ülkenin menfaatleri adına yapıldığı söylenen hareket çok tuhaf. Herhalde buna inananlar bu sene için Uefa meni söz konusu olduğunda zaten cezamızı çektik diye diyip suçu kabul eden kesimle aynı olsa gerek.
Trabzonspor
30.Temmuz.2012, 17:31
Yahu 2 sayfa önce yazdım sadece kuru gürültü.Konuşmuş olmak için konuştu.Sözde tehditle birşeyler yaptıracak.
Atv Haberde geçen gün bu konunun haberi vardı.Orada Fener'in birkaç hafta önce mi ne bir bankaya yayın hakları gelirinin 40 milyon tl'sini teminat göstererek kredi aldığını söyledir.Bu bile öyle birşey olmayacaklarını kanıtlar durumda.
eGowiCh
30.Temmuz.2012, 17:53
DenizBank'a yayın geliri alacağı temlik edilmiş. Bu havuzdan çıkmayı engelleyen bir husus değil. "Benim yayın geliri alacağım var TFF'den, bu alacağı sana devrediyorum, senden alacağım kredilere veya önceki dönem aldığım kredilere karşılık bu alacak artık senindir" diyorum. Bu temlik sayesinde de DenizBank gidip TFF'den belirtilen tutarı alabiliyor.
Havuzdan çıkınca DenizBank gidecek, istediği tutarı alamayacak. Öyle olunca ne yapacak, F.Bahçe'nin kapısını çalıp alacağımı ver diyecek, sorunu aralarında çözecekler.
O yüzden bankaya yayın hakları gelirini temlik etmesi havuzdan çıkmayı engelleyecek bir durum değil ama nedense medyada böyle yansıtılıyor.
Trabzonspor
30.Temmuz.2012, 18:10
DenizBank'a yayın geliri alacağı temlik edilmiş. Bu havuzdan çıkmayı engelleyen bir husus değil. "Benim yayın geliri alacağım var TFF'den, bu alacağı sana devrediyorum, senden alacağım kredilere veya önceki dönem aldığım kredilere karşılık bu alacak artık senindir" diyorum. Bu temlik sayesinde de DenizBank gidip TFF'den belirtilen tutarı alabiliyor.
Havuzdan çıkınca DenizBank gidecek, istediği tutarı alamayacak. Öyle olunca ne yapacak, F.Bahçe'nin kapısını çalıp alacağımı ver diyecek, sorunu aralarında çözecekler.
O yüzden bankaya yayın hakları gelirini temlik etmesi havuzdan çıkmayı engelleyecek bir durum değil ama nedense medyada böyle yansıtılıyor.
Engel olmaz desek yinede bunu kullanıyorlarsa demekki akıllarında böyle birşey olmadığı anlaşılır.
MeMo
30.Temmuz.2012, 18:17
@uAburak89
Cemal Nalga olayında "Takipçisiyiz" deyip üst üste gelen ceza aflarına ses çıkarmamakla Galatasaray'ın yaptığı bir mi ? Aziz Yıldırım iftira atmışsa ona cevap verirsin. Onun yerine kulübe leke sürdü bilmem ne her seferinde. Aziz Yıldırım içerideyken de her konuşmasında hapiste olduğu hatırlatılıyordu.
Başkan "Galatasaray geçen sene şampiyon olmadı." dese cevap "Olduk." yerine şike sürecinin hatırlatılması olacak neredeyse.
byariff
30.Temmuz.2012, 18:19
Galatasaray Spor Kulübü'nden Açıklama
Fenerbahçe Kulübü’nün bugün yapmış olduğu cevabi açıklamanın soruşturma sürecinde de çok defa tanık olduğumuz gibi “mesnetsiz ithamlarla başkasını karalayarak kendini kurtarma” çaresizliğinin bir ifadesi olduğu açıktır.
Camialar arasındaki ilişkilerin daha fazla yıpranmaması için ayrıntıya girme gereğini görmediğimizi ve konunun bizim açımızdan kapanmış olduğunu belirtiriz.
Galatasaray Spor Kulübü
http://www.galatasaray.org/kulup/haber/14058.php
sui generis
30.Temmuz.2012, 18:22
Hani artık muhattap almayacaklardı ? Niye cevap verdiler ?
uAburak89
30.Temmuz.2012, 18:26
Bu vesile ile ülkemizin ve sporumuzun bütün ilke ve değerlerini hiçe saymış ve kontrolünü tamamen yitirmiş bu zatı bundan sonra hiç bir şekilde Galatasaray Spor Kulübü olarak muhatap almayacağımızı kamuoyuna saygıyla duyururuz.
Galatasaray Spor Kulübü
Böyle demiştik evet, bu cümleler Başkanınız için yazıldı, bugün yapılan açıklamalar ise Yönetim Kurulunuza ait. Aradaki farkı anlayacağını düşünüyorum.
@MeMo
Aynı şey demedim, sizin daha basit bir olaya verdiğiniz tepkiye dayanarak, şu anda tersi durumda olsaydık, sizin vereceğiniz tepkilerin bizim verdiklerimizden beter olacağını düşünüyorum dedim. Neden, sonuç ilişkisini anlatmak adına yazdım.
RaSenGan
30.Temmuz.2012, 18:26
Muhattap alınmayacak kişi Aziz Yıldırım'dı Fenerbahçe kulübü değil.Gerçi sizin için fark yok.
LadroN
30.Temmuz.2012, 18:28
Hani artýk muhattap almayacaklardý ? Niye cevap verdiler ?
Aziz Yildirim muhattap alinmayacak dendi okumanda sorun yoksa anlaman lazimdi.
byariff
30.Temmuz.2012, 18:29
Kisiler ve Kurumlar Birbirinden ayridir ne çabuk unutuldu yahu :D
sui generis
30.Temmuz.2012, 18:31
Hii o zaman söyle diyim ; Aziz Yıldırım'ın cas davasını çeken kararda imzası yok , yönetim kurulunun kararı demiştik. Ama sizler olur mu öyle şey , ondan habersiz kuş uçar mı demiştiniz. O zamanlar yönetim kurulu kararına Aziz Yıldırım istemedi dediğimizde Aziz Yıldırım ve yönetim kurulunu es görmüştünüz. Şimdi de öyle görün ..
mpaker66
30.Temmuz.2012, 18:34
Hii o zaman söyle diyim ; Aziz Yıldırım'ın cas davasını çeken kararda imzası yok , yönetim kurulunun kararı demiştik. Ama sizler olur mu öyle şey , ondan habersiz kuş uçar mı demiştiniz. O zamanlar yönetim kurulu kararına Aziz Yıldırım istemedi dediğimizde Aziz Yıldırım ve yönetim kurulunu es görmüştünüz. Şimdi de öyle görün ..
ne alaka ya :D vurda fenerbahçe ile aziz yıldırım'ı kıyaslıyoz sen aziz yıldırım ile yönetim kurulunu örnek veriyosun. :)
sui generis
30.Temmuz.2012, 18:35
Açıklama yönetim kurulunun..
uAburak89
30.Temmuz.2012, 18:37
Senin söylediğin varsayım. Şimdiki olanlar ise açık ve net. Aziz Yıldırım açıklama yapıyor, Galatasaray cevap veriyor ve Aziz Yıldırım muhatabımız değildir bundan sonra deniyor. Peşinden Yönetim Kurulunuz cevap veriyor ve Başkanımız ne söylerse arkasındayız deniyor. Galatasaray da buna ithafen cevabını veriyor ve konu bizim için kapanmıştır diyor. Şimdi bu kadar açık ve netken durumlar, bir anlık hışımla yazdığın cümlelerin için Cas davası falan demen, zorlama biraz. Yanlış anladım demek daha kolaydı.
mpaker66
30.Temmuz.2012, 18:39
Açıklama yönetim kurulunun..
tüh bizimkiler düşünememişler o zaman:uzgun:
byariff
30.Temmuz.2012, 18:40
konuyu hemen baska yere çekiyorlar zaten "ALISTIK". Aziz yildirimdan habersiz kimse cas davasini geri çekemez. hani klup baskaniya ondan dedim.
sui generis
30.Temmuz.2012, 18:41
Benimki varsayım değil , Şekip mosturoglu ve Aziz Yıldırım in imzasının olmadıgı açıklanmıştı o zaman.. Neyse uzatmayalım , baskan yakında yine konuşacak bakalım bu sefer nasıl tavır takınacak Galatasaray kulubü ..
uAburak89
30.Temmuz.2012, 18:43
Benimki varsayım değil , Şekip mosturoglu ve Aziz Yıldırım in imzasının olmadıgı açıklanmıştı o zaman.. Neyse uzatmayalım , baskan yakında yine konuşacak bakalım bu sefer nasıl tavır takınacak Galatasaray kulubü ..
Varsayım değilse, açıklama yapılmışsa bile senin yaptığın çıkışla verdiğin örnek arasında mantık çerçevesinde bir bağlantı bulunmuyor. Aziz Yıldırım konuşursa ve senin öngördüğün gibi Galatasaray'a sallama alışkanlığını sürdürür, bunun üzerine biz resmi sitemiz üzerinden cevap verirsek sabaha kadar haklı olacaksın, rahatlıkla hani cevap vermiyordunuz yazabilirsin, sana da kimse bir şey diyemez herhalde.
futureless
30.Temmuz.2012, 18:43
Arif , karşı açıklama gelmeseydi , eminim ki en başta sen burada diyecektin bak muhattap almıyoruz diye :D Konuyu başka yere çeken tek kişi değil.
Corpus
30.Temmuz.2012, 18:46
“mesnetsiz ithamlarla başkasını karalayarak kendini kurtarma çaresizliği"
gerçekten çok güzel bir tanım olmuş.
MeMo
30.Temmuz.2012, 18:56
Aziz Yıldırım'ın bugüne kadar yaptığı savunmaların %1'inde geçen Trabzonspor ve Galatasaray konularını aslında %100 sanmak devam eden yanlışlardan biri.
uAburak89
30.Temmuz.2012, 19:01
Trabzonspor neyse de - sonuçta bu soruşturma adları geçti bir şekilde, Galatasaray'ın konuşulması hiç alakası olmadığı halde, konu saptırmaktan başka bir şey değil. En büyük yanlış bu.
Gerçi rakibine şampiyonluğu kaptırınca istifa edip sonra çark eden üstelik bunu iki defa yapan, çıkamayacağı havuzdan çıkıyoruz manasına gelen laflar söyleyen, yani kısacası gündem değiştirme uzmanı olduğu her halinden belli olan birinden mantıklı davranışlar ve sözler beklemekte de bizlerin yanlışı.
attirson
30.Temmuz.2012, 20:45
Oooh ne güzelde karşılıklı kibar kibar küfürlesiyorlar.Küçük çocuklar gibi resmen.Yöneticiler böyle olursa taraftarın kapışması normal.
byariff
30.Temmuz.2012, 20:46
ayni haberleri paylasmanizdaki amaç ney bilmiyorum hem fb sohbet alaninda paylasildi hem burda.
eGowiCh
30.Temmuz.2012, 21:05
Trabzonspor neyse de - sonuçta bu soruşturma adları geçti bir şekilde, Galatasaray'ın konuşulması hiç alakası olmadığı halde, konu saptırmaktan başka bir şey değil. En büyük yanlış bu.
Gerçi rakibine şampiyonluğu kaptırınca istifa edip sonra çark eden üstelik bunu iki defa yapan, çıkamayacağı havuzdan çıkıyoruz manasına gelen laflar söyleyen, yani kısacası gündem değiştirme uzmanı olduğu her halinden belli olan birinden mantıklı davranışlar ve sözler beklemekte de bizlerin yanlışı.
Dostum G.Saray kendini sürece bu kadar dahil etmeseydi elbette G.Saray hakkında açıklama yapılmazdı. Önce G.Saray bu iddianamede hiç yokken neden sürecin bu kadar içindeydi, onu sorgulaman daha doğru olmaz mı? Sürecin başladığı günden beri G.Saray yönetimi sert açıklamalar yaptı. Eğer bu açıklamaları yapıyorsan artık sen de sürecin içine dahil olmuşsundur ve söylenecek sözlerden gocunmaman, "neden bizi katıyorsun" dememen gerekir.
Önder HOCA
30.Temmuz.2012, 21:06
Üstüne en başında bizi ilgilendirmiyor gibiisinden bir açıklama yaptıktan sonra
sarianet
30.Temmuz.2012, 21:13
“mesnetsiz ithamlarla başkasını karalayarak kendini kurtarma çaresizliği"
gerçekten çok güzel bir tanım olmuş.
o cümlede mesnetsiz olduğu iddia edilen ithamlara mesnetsiz cevap verme çaresizliği napıcaz şimdi
uAburak89
30.Temmuz.2012, 21:16
Dostum G.Saray kendini sürece bu kadar dahil etmeseydi elbette G.Saray hakkında açıklama yapılmazdı. Önce G.Saray bu iddianamede hiç yokken neden sürecin bu kadar içindeydi, onu sorgulaman daha doğru olmaz mı? Sürecin başladığı günden beri G.Saray yönetimi sert açıklamalar yaptı. Eğer bu açıklamaları yapıyorsan artık sen de sürecin içine dahil olmuşsundur ve söylenecek sözlerden gocunmaman, "neden bizi katıyorsun" dememen gerekir.
Fenerbahçe'nin Cemal Nalga olayına dahil olması, Galatasaray'ın şike sürecine dahil olması, stat konusunda Fenerbahçe'nin Beşiktaş'la yakınlaşması, Galatasaray'ın Trabzonspor'u haklı bulması. Bunlar ve daha nicelerinin tek sebebi var, taraftara şirin gözükmek. Buna ek olarak, ortada ebedi bir dostluk yok, acımasız bir rekabet var bence ve yöneticilerin tamamına yakını bizlerden bile daha fanatik veya öyle gözükmeye çalışıyorlar.
Bence de Galatasaray'ın olay bize dokunmazken yaptığı açıklamalar yanlış. İşin ucu bize dokunsaydı, misal şu toplu men meselesi gerçek olsaydı o zaman iş değişirdi. Burda dediğim gibi bir çok faktörle birlikte biz de bir şekilde devreye girdik. Bu bana göre bizim tarafın yanlışı.
Söylenen sözlere kızmamanın nedeni, birincisi bu dava ile alakası yok. İkincisi gündem değiştirmek, kafa karıştırmaktan öte değil. Herşeye rağmen tamamen kendiniz veya soruşturmadaki diğer takımlar üzerinden savunma yapmış olsaydınız, saygı duyardım. Daha sonrasında varsa bir iddianız suç duyurusu ile gereken işlemler yapılabilirdi.
Başlarda savunulan masumiyet karinesi falan da hikaye oldu artık. Herşey serbest ve mübah hale geldi. Bence ortada şike yokken mahkemeden bu kararın çıkmasında yapılan tutarsızlıkların da büyük etkisi var.
europeanconquer
30.Temmuz.2012, 21:25
Aslında en başında -en başı derken 3 Temmuz'u kastediyorum- konuyla ilgili olumlu veya olumsuz bir yorum yapmayıp süreci takip etmeli ve en son yargıtayın kararı neyse ondan sonra yapacaksak açıklama yapmalıydık.Ama ağzı olan konuşuyor tabii ki,Adnan Öztürk ve benzeri yöneticiler olduğu sürece kulüpler tartışmaya girmek istemese de kendilerini birbirleri ile tartışırken buluyorlar,bundan sonra benzer konularda da konuşulmaya devam edecek,bunun önüne geçilemez.
Ayrıca aylardır göze batan bir şey var,isteyen inkar eder veya kabul eder ama bazı kişiler Aziz Yıldırım'ı Fenerbahçe'den üstte görüyor.Ben şahsen bir kulüp yerine bir adama körü körüne bağlı olanları anlamakta güçlük çekiyorum ve üzülüyorum.
eGowiCh
30.Temmuz.2012, 21:28
Fenerbahçe'nin Cemal Nalga olayına dahil olması, Galatasaray'ın şike sürecine dahil olması, stat konusunda Fenerbahçe'nin Beşiktaş'la yakınlaşması, Galatasaray'ın Trabzonspor'u haklı bulması. Bunlar ve daha nicelerinin tek sebebi var, taraftara şirin gözükmek. Buna ek olarak, ortada ebedi bir dostluk yok, acımasız bir rekabet var bence ve yöneticilerin tamamına yakını bizlerden bile daha fanatik veya öyle gözükmeye çalışıyorlar.
Bence de Galatasaray'ın olay bize dokunmazken yaptığı açıklamalar yanlış. İşin ucu bize dokunsaydı, misal şu toplu men meselesi gerçek olsaydı o zaman iş değişirdi. Burda dediğim gibi bir çok faktörle birlikte biz de bir şekilde devreye girdik. Bu bana göre bizim tarafın yanlışı.
Söylenen sözlere kızmamanın nedeni, birincisi bu dava ile alakası yok. İkincisi gündem değiştirmek, kafa karıştırmaktan öte değil. Herşeye rağmen tamamen kendiniz veya soruşturmadaki diğer takımlar üzerinden savunma yapmış olsaydınız, saygı duyardım. Daha sonrasında varsa bir iddianız suç duyurusu ile gereken işlemler yapılabilirdi.
Başlarda savunulan masumiyet karinesi falan da hikaye oldu artık. Herşey serbest ve mübah hale geldi. Bence ortada şike yokken mahkemeden bu kararın çıkmasında yapılan tutarsızlıkların da büyük etkisi var.
Yüzde yüz haklısın. Gündem değiştirme her kulübün yaptığı manevralardır. Yöneticiler, bir politikacı edasıyla davranıp çok iyi gündem değiştirebiliyorlar veya konuyu farklı yerlere çekebiliyorlar.
Şike süreci ne yazık ki çok şeyler götürdü, bu gidenler geri gelir mi, orası muamma. Tüm kulüp yöneticilerinin hassas davranması, olayı alevlendirmekten ziyade makul demeçler vermesi gerekir. Zira, yöneticinin yaptığı eylem veya söylediği söz, doğrudan taraftarlara yansıyor, dolayısıyla sahada veya sokakta şiddet ortaya çıkıyor.
Artık bu nefretin bitmesi lazım. Futbol yüzünden insanlar birbirine düşman hale geldi. Önümüzdeki sene muhtemelen yine tribünde olaylar, cezalar söz konusu olacak bu gidişle. Bunun önüne geçilmeli.
Şampiyonlar Ligi maçlarından önce rakip takım desteklenecek. Bunlar hoş şeyler değil.
uAburak89
30.Temmuz.2012, 21:33
Yüzde yüz haklısın. Gündem değiştirme her kulübün yaptığı manevralardır. Yöneticiler, bir politikacı edasıyla davranıp çok iyi gündem değiştirebiliyorlar veya konuyu farklı yerlere çekebiliyorlar.
Şike süreci ne yazık ki çok şeyler götürdü, bu gidenler geri gelir mi, orası muamma. Tüm kulüp yöneticilerinin hassas davranması, olayı alevlendirmekten ziyade makul demeçler vermesi gerekir. Zira, yöneticinin yaptığı eylem veya söylediği söz, doğrudan taraftarlara yansıyor, dolayısıyla sahada veya sokakta şiddet ortaya çıkıyor.
Artık bu nefretin bitmesi lazım. Futbol yüzünden insanlar birbirine düşman hale geldi. Önümüzdeki sene muhtemelen yine tribünde olaylar, cezalar söz konusu olacak bu gidişle. Bunun önüne geçilmeli.
Şampiyonlar Ligi maçlarından önce rakip takım desteklenecek. Bunlar hoş şeyler değil.
Daha iyiye gideceğini sanmıyorum ne yazık ki.
Şampiyonlar Ligi için ülke olarak kritik bir konumdayız, bu sene iyi puanlar gelmezse şampiyon olan takım seneye direk olarak gidemeyecek. İçerde dışarda, her takım için tek vücut olarak destek vermemiz gerek. Ülkemizin futboldan çok daha ciddi sorunları var, futbol sayesinde bazen yaralar sarılabiliyor. Örneğin Milli maçlar, artık eski havasında geçmiyor. Oysa eskiden böyle değildi. Şimdilerde Milli Takım söz konusu olunca tek konu kadro seçimleri. Kendi takımındaki oyuncular alınmış mı, rakip takımdan kaç oyuncu var tek dert bu.
Önder HOCA
30.Temmuz.2012, 21:55
Daha iyiye gideceğini sanmıyorum ne yazık ki.
Şampiyonlar Ligi için ülke olarak kritik bir konumdayız, bu sene iyi puanlar gelmezse şampiyon olan takım seneye direk olarak gidemeyecek. İçerde dışarda, her takım için tek vücut olarak destek vermemiz gerek. Ülkemizin futboldan çok daha ciddi sorunları var, futbol sayesinde bazen yaralar sarılabiliyor. Örneğin Milli maçlar, artık eski havasında geçmiyor. Oysa eskiden böyle değildi. Şimdilerde Milli Takım söz konusu olunca tek konu kadro seçimleri. Kendi takımındaki oyuncular alınmış mı, rakip takımdan kaç oyuncu var tek dert bu.
Yanlış hatırlamıyorsam Romanya liginin ardından 11. sıradayız
Trabzonspor
30.Temmuz.2012, 21:58
Daha iyiye gideceðini sanmýyorum ne yazýk ki.
Þampiyonlar Ligi için ülke olarak kritik bir konumdayýz, bu sene iyi puanlar gelmezse þampiyon olan takým seneye direk olarak gidemeyecek. Ýçerde dýþarda, her takým için tek vücut olarak destek vermemiz gerek. Ülkemizin futboldan çok daha ciddi sorunlarý var, futbol sayesinde bazen yaralar sarýlabiliyor. Örneðin Milli maçlar, artýk eski havasýnda geçmiyor. Oysa eskiden böyle deðildi. Þimdilerde Milli Takým söz konusu olunca tek konu kadro seçimleri. Kendi takýmýndaki oyuncular alýnmýþ mý, rakip takýmdan kaç oyuncu var tek dert bu.
bölünmüþluk sadece futbolda yokki.Suanda ulke her konuda kutuplasmis durumda.Boyle giderse daha kotu gunleride yasariz hic suphem yok
zeck17
30.Temmuz.2012, 22:12
bu biraz bana mantıklı gelmiyor aziz yıldırım bu kulüpte 12 senedir her olaydan haberi olan bir adam bunda da haberi vardır bunun basına ve taraftarlara böyle bildirilmesinin 2 sebebi var birisi mahkeme de neden çektiniz sorusuyla karşılaşmamak için diğeri de benim şahsi görüşüm taraftarın gözünde temiz görünmek içindir tam desteği arkasına alıp şekip mosturıoğlunu kötülemek içindi bu da amacına ulaştı zaten.(bunu yapmak çok önemli gibi görünse de zaten azizi yıldırım kendim çektirtim dese bile taraftarın gözünde imajı kaybolmazdı)
Nedvedmania
31.Temmuz.2012, 18:31
Hıncal Uluç, Aziz Yıldırıma cevap vermiş.
Aziz Yıldırıma cevap
Yani Göztepe maçında şike olduğuna inanmanızın delili Hıncal Uluç'un yazısıysa adam kendisi diyor "Şikenin başlangıcı diye bir milat koymak istiyorsa Aziz Yıldırım benim o konu hakkında çok yazım var. 6 yaşındaki Hıncal Uluç'un Fenerbahçeyi niye bırakıp başka bir takıma gittiğini de yazdım ben. GS şampiyon olmasın diye BJK'ye hükmen yenilmek için sahaya lisanssız futbolcuyla çıktı Fenerbahçe. Ve o sene GS şampiyonluğu kaybetti. Ben de 6 yaşımdaki aklımla sportmenliğe sığdıramadığım için Fenerbahçe'li olmayı bıraktım. Bu yazıları niye hatırlamıyor ? Ertesi sene de BJK borcunu ödedi. Bu defa FB-BJK maçında BJK yende GS şampiyon olacaktı. Bu defa BJK çok zayıf bir takımla çıktı. Orda Türk Medyasının tarihi başlıkları var. Burda tekrar etmek istemem. Ben olsam Aziz Yıldırımın yerinde, tarihi hiç işin içine karıştırmazdım."
meddah
31.Temmuz.2012, 20:14
Aslında M.S. 67 yılındaki olimpiyatlarda Roma imparatoru Neron'un, rüşvet ve baskı ile atlı araba yarışlarına katıldığı ve kazandığına dair rivayetler de var. Hatta bir ara Neron'un arabasının tekeri bozulduğu için yarış durdurulmuş, tamir edildikten sonra kaldığı yerden devam etmiş.
kasım akdemir
01.Ağustos.2012, 12:11
Hapisten çık sonra al eline mikrofonu ağzına geleni söyle. Açık açık Havuzdan çıkarız de ondan sonrada altta ki açıklamayı yap. Neymiş kamuoyu yanlış değerlendirmiş Aziz yıldırımın böyle bir söylemi yokmuş. İnsanları aptal yerine koymaktır bu açıklama. Yazık!!! yakışmadı FB yönetimine ama Aziz yıldırım bunu hep yapıyor Sinirlendiğinde azına geleni söylüyor sonra arkasını toplamak yönetime kalıyor. Sonrada miletin ağzına sakız oluyorlar. Gerçekten çok komik ve vahim bir açıklama.
FENERBAHÇE'NİN HAVUZ AÇIKLAMASI
Fenerbahçe Kulübü'nden yapılan açıklamada, "Başkanımız Sayın Aziz Yildırım'ın 28.07.2012 tarihli havuz sistemi hakkındaki görüş ve açıklamalarının kamuoyuna yanlış değerlendirilerek sunulması sonucu görülen lüzum üzerine, SPK Seri VIII No:54 sayılı Tebliğ, Madde 18 çerçevesinde açıklamamızdır. Başkanımızın açıklamalarında Fenerbahçe'nin havuz sistemini tek taraflı olarak sona erdirme beyanı bulunmamaktadır. Açıklamalarda ısrarla ve önemle belirtilen husus, Fenerbahçe Başkan ve yöneticilerinin adil yargılanma hakkına açıkça müdahale eden bazı kulüp başkan ve yöneticilerinin yargılamayı etkileyen eylem ve beyanlardan kaçınmayarak Fenerbahçe'nin marka değerine zarar verme yönündeki eylemlerinin sonlandırılmasına yöneliktir.
Açıklamalarda değinilen ana unsur, bu eylem ve tasarrufta bulunan kişi ve kurumların havuz sistemi içerisinde menfaat birliği yaptıkları Fenerbahçe'ye karşı oluşturdukları bu çelişki ve tutarsızlık içeren mevcut durumun bir an evvel giderilmesine yöneliktir" ifadeleri kullanıldı.
Trabzonspor
01.Ağustos.2012, 12:55
Tahmin etmiştik.
C h A o S
01.Ağustos.2012, 13:28
Yine geri vites yapmışlar.
Şaşırmadık.
byariff
01.Ağustos.2012, 13:50
Sasirdik"mi Hayir taraftara oynadigini solemistim.
Sekopej
01.Ağustos.2012, 13:59
İyi de adamın söylemiyle açıklama arasında çok da fark yok, sen bana şikeci diyeceksin, ben beter olayım diye her türlü işi yapacaksın sonra da çıkıp aynı havuzdan beslenmeye kalkacaksın, bizi havuzda istememeniz gerekir tarzı açıklamalardı.
Buradaki mesajlara da bakıp, önceki günlerde bu anlama gelecek ifadeler kullanıldığı söylendi. Açıklama ile değil, sonrasında gündem o şekilde oldu, TFF'nin kurallarını koyanlar, basında çığırtkanlık yapanlar, çıkamaz işte çıkamaz diye bağırıp çağıranlar türedi.
Yoksa çıkma düşüncesi olsa, bunun detayları hakkında çalışma yapacağız denmez, çıkıyoruz denir.
Fenerbahçe'yi kirli buluyorsan aynı havuzda isteme, Fenerbahçe kirliyse ligden düşür, hem bunları yapma hem de konuş, menfaatin olduğu konularda sus. Ve üste çık sonra da...
uAburak89
01.Ağustos.2012, 14:03
O gün yaptığı açıklamada biz olmayalım madem anlamına gelen şeyler söyledi, sonra frekans değişti belki de bir anlık sinirle olmamasını sağlayacağız anlamına gelen sözler de sarfetti diye hatırlıyorum. Bu nedenle tamamen bir geri basma olarak görmemek gerekir bence durumu. Ayrıca bu konuda niye tekrardan açıklama yapma gereği duyuldu, onu anlamadım.
Linkteki yazının güzel olduğunu düşünüyorum, konunun geneliyle ilgisi var;
http://haber.gazetevatan.com/Haber/469683/1/Gundem
byariff
01.Ağustos.2012, 14:07
tam ben koycaktim burak arkadasimiz koymus anlamili ve guzel bir yazi.
Sekopej
01.Ağustos.2012, 14:08
Açıklama şu sebeple, sonuçta direk para ile alakalı bir konu ve manipülasyon şüphesi doğurmasın diye medyada dolaşan dedikodulara son vermek gerekiyor. O nedenle açıklama yapılmış, siz bizi havuzda istemiyorsanız çıkarız diyor daha doğrusu çıkarın diyor, aynı suda olmayalım diyor.
Diğer 17 kulünün birleşip Fenerbahçe havuzdan çıksın diyeceğini sanmıyorum zaten o nedenle yatırımcıları bilgilendirme amaçlı yapılmış açıklama, KAP'a yapılan açıklama zaten.
Walter Sakana
01.Ağustos.2012, 15:02
O gün yaptığı açıklamada biz olmayalım madem anlamına gelen şeyler söyledi, sonra frekans değişti belki de bir anlık sinirle olmamasını sağlayacağız anlamına gelen sözler de sarfetti diye hatırlıyorum. Bu nedenle tamamen bir geri basma olarak görmemek gerekir bence durumu. Ayrıca bu konuda niye tekrardan açıklama yapma gereği duyuldu, onu anlamadım.
güzel değil mükemmel bir yazı.
kasım akdemir
01.Ağustos.2012, 15:13
Yazıyı bende okudum. Sanırım söylenmesi gereken herşey orada özetlenmiş. FAZLA LAFA GEREK YOK...
erdem344
01.Ağustos.2012, 15:17
kendinizi o adam yerine koyun ve olayları öyle değerlendirin
1 yıl sizin için neler yazdılar siz karşılık veremediniz sizin takımınız için neler söylediler siz cevap veremediniz
sabır taşı olsa çatlardı heralde
sui generis
01.Ağustos.2012, 15:18
tabi canım her şeyi özetlemiş ! adam içeride 1 yıl haksız yere yattığını düşünüyor. adama ağzı olan salladı bu süreç boyunca. adam kızgın , sinirli.. şöyle bir düşünün bence ; bir yıl haksız yere yatsanız (adam öyle düşünüyor çünkü) ve arkanızdan herkes sallasa ne yapardınız , tatlı dil mi kullanırdınız ? az ble konuştu bence. gerçi devamı gelecek...
MeMo
01.Ağustos.2012, 16:13
Bahsedilen mükemmel yazıyı kim yazmış merak ettim açtım karşıma Fenerbahçe karşısında oynamamış İskender Alın'ın şike yaptığını iddia eden Sanem Altan çıktı :)
ForsakeN
01.Ağustos.2012, 17:02
Amca,baba,koca üçgeni sayesinde bir yerlere gelmiş, takım taraftarlıgıyla köşe bulabilen birinin yazdıklarını pek kaale almaya gerek yok zaten
kasım akdemir
01.Ağustos.2012, 17:57
Aziz Yıldırımın son açıklamalarını bile meşru göstermeye çalışan siz Fb taraftarlarına teşekkürlerimi sunuyorum. holiganlıkla , Taraftarık ve objektif taraf arasındaki farkları öğrenmek lazım. Siz kabul edin yada etmeyin Aziz yıldırım hepinizi Holigan yapmış siz farkında olmadan. Fenerbahçeye başkan olduğundan beri elle tutulur (lig şampiyonluğu hariç) hiçbir sportif başarısı olmayan bir adamı nasıl olurda böyle savunursunuz anlamıyorum. Hatta yaptığı her açıklama ile klübünü zor duruma düşüren. Yaptığı açıklamaların seviyesizliği nedeni ile birçok kesimin tepkisini çeken ve haklı olarak nefretini kazanan bir adamı nasıl olurda bu kadar yüceltirsiniz anlamıyorum.Siz önce Fenerbahçenin imajını zedeleyen bu adamdan kurtulun bi temizlenin ondan sonra konuşun. Ben hayatımda fenerbahçe taraftarı kadar at gözlüğü takmış bir topluluk görmedim. yazık...
Bordo61Mavi
01.Ağustos.2012, 17:59
Cas davasinin tam olarak neden cekildiginin aciklamasini yaptimi Aziz Yildirim ?
futureless
01.Ağustos.2012, 18:01
Açıklanmayan bir o mu kaldı kulüplerimizce ? İşinize bakın. Oyuncu bulun biraz. Seneye alacak adam lazımdır Galatasaray'a.
Ayrıca bizleri holiganlaştıran başkan değil , tavırlarınızdır.
Trabzonspor
Cas davasinin tam olarak neden cekildiginin aciklamasini yaptimi Aziz Yildirim ?
Türkiyenin menfaaati için bilinen tek neden bu.Ne menfaat elde ettik ben bilmiyorum ama.
Corpus
Nerden bilsin adamcağız içerideydi.
RaSenGan
01.Ağustos.2012, 18:16
Her şey Türkiye için.
MeMo
01.Ağustos.2012, 19:18
Cas davasına bu kadar takılması ve çekilmesinin eleştirilmesi Cas davasında haklı olduğumuz anlamına mı geliyor ? Yoksa Fenerbahçe'ye saldırırken yine mantığın ve aklın önemi yok mu ?
Corpus
01.Ağustos.2012, 19:22
Cas davasına bu kadar takılması ve çekilmesinin eleştirilmesi Cas davasında haklı olduğumuz anlamına mı geliyor ? Yoksa Fenerbahçe'ye saldırırken yine mantığın ve aklın önemi yok mu ?
Yok şerefiniz deyip çektiniz ya hani çekersek şerefsizim dediniz ya hani ondan takıldık bu kadar.
MeMo
01.Ağustos.2012, 19:23
Yok şerefiniz deyip çektiniz ya hani çekersek şerefsizim dediniz ya hani ondan takıldık bu kadar.
"çekersek şerefsizim dediniz ya"
:)
erdem344
01.Ağustos.2012, 19:27
Biz bu kadar dert etmiyoruz sen neden dert ediyorsun ki
Fenerbahçenin menfaatleri için o dava geri çekilmiştir bu kadar basit.
ReaList
01.Ağustos.2012, 22:26
Ünlü futbol bilgini Sanem Altan :D Demiş ki ;
"Aziz Yıldırım’ın söylediklerine gelirsek, yakın bir dostum o konuşmanın ertesi günü Trabzonspor Başkanı Sadri Şener ile konuşmuş.
Şener şöyle yorumlamış Aziz Yıldırım’ın dediklerini:
- Yahu tek cümlesinde bile “Biz şike yapmadık” demiyor."
Ya oruç kafama vurdu ya ben yaşlanıyorum ya da bu Altan brother's yine saçmalamış. Hayır kendi saçmalamasını da geçtim, bunu Sadri Şener'in adını kullanıp ondan alıntılıyarak yapması ayıp. Konuşmayı dinlediğinden bile şüpheliyim. Aziz Yıldırım bu sözü 2-3 defa üstüne basa basa söyledi ki ilkinde dakikalarca alkış aldı.
Basının gözle görülmeyen yerdeki bilgileri manipüle edip gazetecilik safsaftası adı altında servis etmesini anladık da herkesin gözüyle gördüğü kulaklarıyla duyduğu bir bilgiyi manipüle etmesini de sonunda görmüş olduk, tebrikler Altan brother's yazın güzel değil mükemmel olmuş :D
Lucas Neill
03.Ağustos.2012, 01:53
Arkadaslar eskiden dedigimiz gibi mahkemeyi beklemeliydik ama mahkeme sonuclandi su anda da yargitay süreci var onu bekleyelim Aziz Yildirim sucsuz Fenerbahce ceza almamali.
mpaker66
04.Ağustos.2012, 18:25
durun yahu yargıtayı,AİHM'sini falan bekleyin kimse suçlu değil.şuçu kanıtlanmadı. :D
Corpus
06.Ağustos.2012, 17:28
Toroğlu'ndan Yıldırım'a hodri meydan
Futbol yorumcusu ve eski hakem Erman Toroğlu, Aziz Yıldırım hakkında müthiş bir iddia ortaya attı.
15:17 | 06 Ağustos 2012
TV8 ekranlarında yayınlanmaya başlayan Telegol' de Aziz Yıldırım'ın tahliyesini yorumlayan Erman Toroğlu, Aziz Yıldırım'ın yeniden cezaevine gideceğini düşündüğünü söyledi.
Aziz Yıldırım'a canlı yayında tartışma çağrısı yapan Toroğlu 'Ben isterim ki bir televizyon kanalında karşı karşıya otursak... Bir sunucu falan olmasa. O bana sorsa, ben ona sorsam da tartışsak. Ne güzel olur? Buradan böyle mektupçuluk gibi oluyor' dedi.
TEKRAR İÇERİ GİRECEK
Yıldırım'ın şikeden tekrar cezaevine gideceğini düşündüğünü söyleyen Toroğlu 'Allah kurtarsın. Spor adamının dışarıda olmasını isterim. Varsa zaten bir suçu içeriye alacaklar, yoksa bırakacaklar. Ama bence devam edecekler ve tekrar içeri girecek. Bu benim fikrim ' diye konuştu.
HUYLU HUYUNDAN VAZGEÇMİYOR
Tahliyesiyle birlikte Aziz Yıldırım'ın tehditler savurduğunu kaydeden Toroğlu 'Aziz Yıldırım içeriden çıktı ortalık yine karıştı. Birinci günü 'Ben Fenerbahçe'yi oynatmam ' dedi, ikinci gün 'Yanlış anlaşıldım ' dedi. Ama bakıyorsunuz huylu huyundan vazgeçmiyor. Yine silahlar çekildi ' ifadelerini kullandı.
Sekopej
06.Ağustos.2012, 18:59
Canlı yayın mı? Orada mahkeme vardı, sonucu belli olan bir yargılama olsa da, aylardır süren mahkemeye gidip canlı canlı konuşabilirdin Toroğlu. Mahkemeye gitmediysen, şimdi çıkıp da Türk futbolu şöyle, Türk futbolu böyle deme, biliyorsan konuşsaydın.
RaSenGan
06.Ağustos.2012, 21:36
Canlı yayın mı? Orada mahkeme vardı, sonucu belli olan bir yargılama olsa da, aylardır süren mahkemeye gidip canlı canlı konuşabilirdin Toroğlu. Mahkemeye gitmediysen, şimdi çıkıp da Türk futbolu şöyle, Türk futbolu böyle deme, biliyorsan konuşsaydın.
Aziz Yıldırım da konuşursam yer yerinden oynar diyordu.O niye mahkemede çıkıp konuşmadı ?
Walter Sakana
07.Ağustos.2012, 01:33
Aziz Yıldırım'ın itirafçısı (Denizlispor amigosu) çok fena fıs çıktı. İzliyor musunuz Derin Futbolu?
GebzeLi1907
07.Ağustos.2012, 01:53
Aziz Yıldırım'ın itirafçısı (Denizlispor amigosu) çok fena fıs çıktı. İzliyor musunuz Derin Futbolu?
Yeni açtım izliyorum ne anlattı ? Ali İpek şuan atar yapıyor yalanlıyor iddaları.Tavırları Ahmet Çakar'ın dediği gibi suçluluk tavırları içeriyor
Nedvedmania
07.Ağustos.2012, 02:00
Evet Denizli başkanı 6 yıl sonra ilk defa konuşuyormuş. O amigonun yalanını ortaya çıkarıyor.
GebzeLi1907
07.Ağustos.2012, 02:01
Bu gece Denizlispor cephesinde amigo Ali yi itibarsızlaştırma operasyonu var diyor Ahmet Çakar ve haklı bence Rasim Ozan da çanak tutuyor bağıra çağıra
GebzeLi1907
07.Ağustos.2012, 02:02
Evet Denizli başkanı 6 yıl sonra ilk defa konuşuyormuş. O amigonun yalanını ortaya çıkarıyor.
Çok güzel çıkardı gerçekten herşeyi tersleyip ergenler gibi telefonu kapayıp gitti.Edit kapamamış kapıyorum atarı yapmış :D
Nedvedmania
07.Ağustos.2012, 02:03
Çok güzel çıkardı gerçekten herşeyi tersleyip ergenler gibi telefonu kapayıp gitti.
Hala yayında :)
Heh amigoda bağlandı yayına. Şenlik başlasın :D
Edit : Digitürke yayın geç geliyor sanırım. Şimdi çıktı yayından :)
GebzeLi1907
07.Ağustos.2012, 02:06
Hala yayında :)
Heh amigoda bağlandı yayına. Şenlik başlasın :D
Beyaz eşya istemedim diyor Rasim Ozan da nedense Ali İpek yalan mı söylüyor diye amigoya illa sen yalancısın baskısı yapıyor tetikçilik kolay değil tabi.
Ali İpek de cevap vermeden ayrıldı şimdi yayından amigo gelince.
Ben Ali İpek in tutumunu beğenmedim açıkcası.Suçsuz dahi olsa insani şüphelendirir.
şuan hala istemedim diyor rasim ozan istediysen ayıp değil diyor hala ısrarla soruyor ya izledikçe deliriyorum şu adamı
Nedvedmania
07.Ağustos.2012, 02:07
Biri istedim diyor biri istemedim diyor. Bi sonuç çıkmaz bu konudan da. Ama iyi oldu amigonun da bağlanması.
Amigo "Paranın Galatasaraydan geldiği konusunda bir duyum almadım" dedi.
GebzeLi1907
07.Ağustos.2012, 02:11
Biri istedim diyor biri istemedim diyor. Bi sonuç çıkmaz bu konudan da. Ama iyi oldu amigonun da bağlanması.
Amigo "Paranın Galatasaraydan geldiği konusunda bir duyum almadım" dedi.
Para geldi diyor sadece.Galatasaray dan geldiğini görmedim diyor Adnan Polat ın yada herhangi bi yöneticinin direk elden verdiğini görmedikçe söyleyemez.
Ama beyaz tv kanalı Ahmet Çakar hariç kesinlikle amigonun karşısında Ali İpek' in arkasında taraflı yayın yapıyor.
Amigo tam konuşacak kendi hakkında birşeyler anlatıcak bu sefer de Sinan Engin hadi Alicim iyi akşamlar şu bu lafını kesiyor aynısını Rasim Ozan yaptı az önce farklı bişey konuşulurken lafı kesip beyaz eşyayı sordu ısrarla aldıysan söyle gibilerinden yaparcasına, yolladılar da şimdi yayından.
Nedvedmania
07.Ağustos.2012, 02:14
Yusuf Şimşek bağlandı şimdi de.
Şimşek : Biz hiç bir şekilde teşvik primi almadık.
Amigo için değişik bir insandır dedi, beyaz eşya için beni çok aradı.
Amigonun lakabı "Yamuk Ali"ymiş :)
erdem344
07.Ağustos.2012, 02:19
Yusuf istediği kadar almadık desin.Kimse inanmaz aynı şekilde aziz yıldırımda istediği kadar şike yapmadım desin yine kimse inanmaz
sıkıntıda burda.
GebzeLi1907
07.Ağustos.2012, 02:21
Rasim Ozan Kütaylı gibileri görüp dinledikçe yapmaya çalıştıklarını gördükçe Fenerbahçe sevgim ve masumiyete inancım daha da artıyor.Eksik olmasın.
Gün gelir de diğer rakip taraftarların klubu cemaat ile böyle büyük bir medya savaşı içine girerlerse ancak o zaman anlarlar beni.
GebzeLi1907
07.Ağustos.2012, 02:24
Ali İpek suçsuzsa dahi şu hal ve tavırlarıyla kesinlikle şüpheye düşürüyor.Bravo kendisine.
Nedvedmania
07.Ağustos.2012, 02:25
Ne güldüm ya :D Adam "yatcam uyucam" diyip telefonu kapattı :D
Zaten biri konuşurken öbürü araya giriyor felan felaket bir yayın var. Telegol vol 2.
goosfraba
07.Ağustos.2012, 02:30
izleyenlere soruyorum, ''6 sene önce yaşanmış bir olayı burda anlatacak kadar enayi miyim'' dedi mi ali ipek?
GebzeLi1907
07.Ağustos.2012, 02:37
izleyenlere soruyorum, ''6 sene önce yaşanmış bir olayı burda anlatacak kadar enayi miyim'' dedi mi ali ipek?
Aynen öyle bi ifade kullandı.Ardından da mahkeme mahkeme mi dolaşacağım dedi.
Nedvedmania
07.Ağustos.2012, 02:43
Dedi.
Onun da bilipte söylemediği çok şey var. Bi ara konu Aziz Yıldırımın "Ligde kaldınız maçı bırakın" dediğine geldi, başkanda kem küm edip "Birşeyler konuşuldu ama bende başka birinden duydum" dedi. Kim dedi diyorlar yine kem küm edip nerden hatırlıyım diyor. Yahu böyle önemli birşey olurda hatırlanmaz mı :)
GebzeLi1907
07.Ağustos.2012, 02:48
Dedi.
Onun da bilipte söylemediği çok şey var. Bi ara konu Aziz Yıldırımın "Ligde kaldınız maçı bırakın" dediğine geldi, başkanda kem küm edip "Birşeyler konuşuldu ama bende başka birinden duydum" dedi. Kim dedi diyorlar yine kem küm edip nerden hatırlıyım diyor. Yahu böyle önemli birşey olurda hatırlanmaz mı :)
Onu kesin olarak yalanladı.
Yani maçı bırakın demediğini söyledi yayından duyar duymaz onu, sesinin rengi de koyulaştı öyle birşey olmadı diye.
Denizli'nin düşmeyeceği 80 de belli oldu sanıırım 80 den sonra Aziz Yıldırım bunu der mi sence ?
Dese ve yapmak istese mümkün duruyor mu ? Dakika 80 olmuş başkan inip yatın Fener'e diye emir mi verecek Aziz Yıldırım veya x kişisi bunu isteyebilir mi niyeti olsa bile.
Walter Sakana
07.Ağustos.2012, 02:52
Sonuç olarak Aziz Yıldırım'ın meşhur itirafçısınn röportajı yayınlandı ve programa bağlandı. Ben işin bu tarafına, adamın söylediklerine bakarım. Programın videosu yarın eklenir sanırım sitesine, burada paylaşacağım zaten. Burada konu Aziz Yıldırım'ın bahsettiği mektup ve sözde Denizlispor amigosu. Sözde amigonun yazdığı mektupta iddia edilenler doğru mu değil mi net bir şekilde ortaya çıktı önemli olanda o.
Koskoca Fenerbahçe'nin başkanı olarak hiç mi araştırmazsın bu sözde amigo kimdir necidir lafına itibar edilir mi diye. Nasıl böyle saçma sapan bir mektupla gaza gelip kendini bu duruma düşürürsün enteresan cidden.
Nedvedmania
07.Ağustos.2012, 02:54
Onu kesin olarak yalanladı.
Yani maçı bırakın demediğini söyledi yayından duyar duymaz onu, sesinin rengi de koyulaştı öyle birşey olmadı diye.
Denizli'nin düşmeyeceği 80 de belli oldu sanıırım 80 den sonra Aziz Yıldırım bunu der mi sence ?
Dese ve yapmak istese mümkün duruyor mu ? Dakika 80 olmuş başkan inip yatın Fener'e diye emir mi verecek Aziz Yıldırım veya x kişisi bunu isteyebilir mi niyeti olsa bile.
Onu demesinin sebebi Rasim Ozan'ın ısrarla lafı oraya getirmesiydi. Tabiki de adam inkar edecek. Yoksa o hüküm kalacaktı üstünde. Kem küm etmesinden ben o sonucu çıkardım. Nete düşer yakında tekrar izleriz bol bol :)
GebzeLi1907
07.Ağustos.2012, 03:13
Sonuç olarak Aziz Yıldırım'ın meşhur itirafçısınn röportajı yayınlandı ve programa bağlandı. Ben işin bu tarafına, adamın söylediklerine bakarım. Programın videosu yarın eklenir sanırım sitesine, burada paylaşacağım zaten. Burada konu Aziz Yıldırım'ın bahsettiği mektup ve sözde Denizlispor amigosu. Sözde amigonun yazdığı mektupta iddia edilenler doğru mu değil mi net bir şekilde ortaya çıktı önemli olanda o.
Koskoca Fenerbahçe'nin başkanı olarak hiç mi araştırmazsın bu sözde amigo kimdir necidir lafına itibar edilir mi diye. Nasıl böyle saçma sapan bir mektupla gaza gelip kendini bu duruma düşürürsün enteresan cidden.
Dostum sen sanırım Aziz Yıldırım'ın açıklamalarını dinlemedin yada tam metni okumadın bak şimdi olay şöyle:
Bu açık yanı bir amigo bana mesaj çekiyor ben cezaevindeyken de Metris’e geldi, 10 Mayıs 2012’de geldi. Para geldi, döviz bozdurdum dedi ve her türlü tanıklılık yapmaya hazırım diyor. Biz bunu mahkemeye verdik, bir işlem yapılmadı.
Aziz Yıldırım amigo hakkında kullandığı ifade bu.Bunun ardından ve öncesinden de anlatmaya çalıştığı başka birşey.Burda amacı Galatasaray ın teşviğini bu kişi üzerinden ispatlamak değil.
Ama nedense kamu oyu ısrarla böyle algılıyor.
Bu kısmın öncesinde ve sonrasında da anlatmaya çalıştığı şey yargının taraflılığı.
Bu adam Aziz Yıldırım'a mektub da doğru söylemiştir yalan söylemiştir konusu o değil.Elimizde böyle bir ifade varken, tanıklık yapacağını söylemesine rağmen mahkemeye başvurmamıza rağmen mahkemenin bunu reddetmesini eleştiriyor gündeme getiriyor Aziz Yıldırım.Yine Denizli den başka bir memurun itirafı tanıklığı olduğunu reddedildiğini söylüyor.
Dava ile ilgili bir detay sonuçta mahkemenin kesinlikle dinlemesi gerekir gelir anlatır doğru bulursun dikkate değer bulursun veya mektup da yazdığından çark eder başka şey anlatır yine kararı ona göre verirsin.
Aynı şey Trabzonspor olaylarında da geçerli karabüklü gazetecinin bülent atamanın gelen teşvikten bu emenike şerefsizine bir kuruş vermeyeceğim herkes bilsin diye bağırdığını farklı farklı kişilerden teyit ettirdiğini söylüyor.Aziz Yıldırım bu adamın mahkemece dinlenmesini bildiklerinin araştırlmasını talep ettik diyor bu da reddedildi diyor.Bazı sivaslı topçuların dinlenilmesini trabzondan teşvik geldiğine dair ifadeleri olduğunu iletiyor mahkemeye, buda reddiliyor.
Yani burda bu yapılanların bu davanın tek amacının sade ve sadece Fenerbahçe olduğunu kamuoyuna yada biz Fenerbahçe'lilere anlatmak istiyor.
Kamu oyu işine geldiği gibi anlıyor basın da sapıttırıyor eksik olmasın sonra da böyle yorumlar ortaya çıkıyo.
Eğer amaç futbolu şikeden teşvikden temizlemek olsa, mahmekelerin hakimlerin savcıların tutumlarının böyle olmaması gerektiğini açıklıyor anlamayı bilene.
Walter Sakana
07.Ağustos.2012, 03:17
Başka bir amigo bağlandı yayına, bu sözde amigo için "amigo falan değil, bu Fenerbahçe'li "Rambo" var ya, onun gibi bir şey" dedi. "Başkandan yöneticilerden beyaz eşya istedi, almadılar bozuldu" dedi.
Dönemin Denizlispor kaptanı ve Fenerbahçe'nin eski futbolcusu Yusuf Şimşek de bağlandı ve benzer şeyler söyledi. Kendisini sürekli bir şeyler isteyerek rahatsız ettiğini en sonunda telefonlarına çıkmamaya başladığını söyledi. Peki gerçekten amigo muydu sorusuna "yani, sağda solda onun bunun yanında takılan biriydi" dedi.
Dönemin Denizlispor başkanı bağlandı benzer şeyler söyledi.
Programın sunucusu sözde amigonun meczup olduğuna dair bir sürü tweet mail vs geldiğini söyledi.
Sözde amigo gitmiş rapor almış, zaten röportajda ilk onu gösteriyor "ben meczup değilim" diye. Para gördün mü: Yok. Teşvik geldiğine emin misin: Yok. Boş çanta vardı onu sallıyorlardı diyor. Ordan kurmuş senaryoyu. Kaleci Hamidou paramı aldım gidecem gibi bir şeyler demiş. Her ne hikmetse futbolcular teşvik alacak, sonra gelip kendisine anlatacaklar :)
Walter Sakana
07.Ağustos.2012, 03:19
@GebzeLi1907
metni baştan sona okudum FB resmi sitesinden.
erdem344
07.Ağustos.2012, 03:19
Başka bir amigo bağlandı yayına, bu sözde amigo için "amigo falan değil, bu Fenerbahçe'li "Rambo" var ya, onun gibi bir şey" dedi. "Başkandan yöneticilerden beyaz eşya istedi, almadılar bozuldu" dedi.
Dönemin Denizlispor kaptanı ve Fenerbahçe'nin eski futbolcusu Yusuf Şimşek de bağlandı ve benzer şeyler söyledi. Kendisini sürekli bir şeyler isteyerek rahatsız ettiğini en sonunda telefonlarına çıkmamaya başladığını söyledi. Peki gerçekten amigo muydu sorusuna "yani, sağda solda onun bunun yanında takılan biriydi" dedi.
Dönemin Denizlispor başkanı bağlandı benzer şeyler söyledi.
Programın sunucusu sözde amigonun meczup olduğuna dair bir sürü tweet mail vs geldiğini söyledi.
Sözde amigo gitmiş rapor almış, zaten röportajda ilk onu gösteriyor "ben meczup değilim" diye. Para gördün mü: Yok. Teşvik geldiğine emin misin: Yok. Boş çanta vardı onu sallıyorlardı diyor. Ordan kurmuş senaryoyu. Kaleci Hamidou paramı aldım gidecem gibi bir şeyler demiş. Her ne hikmetse futbolcular teşvik alacak, sonra gelip kendisine anlatacaklar :)
bu dediklerinle paralel olarak mahkemede herşey fenerbahçe lehineydi ...
GebzeLi1907
07.Ağustos.2012, 03:23
@GebzeLi1907
metni baştan sona okudum FB resmi sitesinden.
Benim mesajımı da okumanı isterim.Aziz Yıldırım orada yargının iki yüzlülüğünü anlatmak için bunlardan bahsetti.
Bir üstteki mesajına ithafen ise;
Ben adamın bilerek itibarsızlaştırıldığını düşünüyorum.Ahmet Çakar çok iyi çizdi potreyi yarın nete düştüğünde izlerken Rasim Ozan'ın böğürmelerinden çok Ahmet Çakar'ın yorumlarına kulak vermeni öneririm.
Adamın her lafını kesip ağzına tıktılar Rasim Ozan ile Sinan Engin.
Ali İpek in tutumlarına ne diyeceksin ? Masumsa bile şüpheleri daha da üzerine çekti şu tavırlarıyla.Hiç bir soruya cevap vermiyor ters ters atar yapıyor.Ben enayimiyim bunları anlatayım mahkeme mahkeme gezeyim sonra deyip telefonu kapıyor ?
Walter Sakana
07.Ağustos.2012, 03:41
Benim mesajımı da okumanı isterim.Aziz Yıldırım orada yargının iki yüzlülüğünü anlatmak için bunlardan bahsetti.
Bir üstteki mesajına ithafen ise;
Ben adamın bilerek itibarsızlaştırıldığını düşünüyorum.Ahmet Çakar çok iyi çizdi potreyi yarın nete düştüğünde izlerken Rasim Ozan'ın böğürmelerinden çok Ahmet Çakar'ın yorumlarına kulak vermeni öneririm.
Adamın her lafını kesip ağzına tıktılar Rasim Ozan ile Sinan Engin.
Ali İpek in tutumlarına ne diyeceksin ? Masumsa bile şüpheleri daha da üzerine çekti şu tavırlarıyla.Hiç bir soruya cevap vermiyor ters ters atar yapıyor.Ben enayimiyim bunları anlatayım mahkeme mahkeme gezeyim sonra deyip telefonu kapıyor ?
Mahkemede tanık olarak ifade vermesini istemek ne demek? Bu kişiyi ve iddialarını ciddiye almak demek. Galatasaray'ın teşvik gönderdiğini ispatlamaya çalışmak demek. Aziz Yıldırım'ın divan kurulunda söyledikleri değil sadece burada baz aldığımız, mahkeme boyunca ve sonrasındaki iddiaları aynı zamanda. Ve bu iddiaları kimlere dayanarak ortaya attığını gördü tüm Türkiye.
Burada bu konu başlığında Ahmet Çakar'ın bazı söyledikleri paylaşıldığında tepki gösteriyordu Fenerbahçe'liler. Şimdi bu şekilde övülmesi ve önceden kaale alınmazken şimdi alınması bana manidar geliyor açıkçası. Gerçi hiçbiri geçen bir arkadaşın hala unutamadığım Yıldırım Demirören ile ilgili o güzel sözlerini geçemez ama neyse... Yarın dikkatli izle, Ahmet Çakar başkan Ali İpek'in kendisine atar yapmasına ayar olduğu için bir anda 180 derece döndü ve müthiş bir şekilde sözde amigoyu savunmaya ve Ali İpek'i kötülemeye başladı. Ancak en sonda Aziz Yıldırım'ın kendini müşkül duruma sokmuş olduğunu da yani bu amigo ve teşvik olayının "fıs" olduğunu da söyledi.
Evet Rasim Ozan'dan ben de çok rahatsız oldum o konuda haklısın. O zaten her zaman böyle, kimseyi konuşturmuyor. Birde bugün iyice saçmaladı gerçekten.
Tekrar ediyorum; burada öncelikli konu Aziz Yıldırım'ın itirafçı dediği sözde amigo konusunu aydınlatmaktı. Gördük ki fısmış.
GebzeLi1907
07.Ağustos.2012, 03:55
Mahkemede tanık olarak ifade vermesini istemek ne demek? Bu kişiyi ve iddialarını ciddiye almak demek. Galatasaray'ın teşvik gönderdiğini ispatlamaya çalışmak demek. Aziz Yıldırım'ın divan kurulunda söyledikleri değil sadece burada baz aldığımız, mahkeme boyunca ve sonrasındaki iddiaları aynı zamanda. Ve bu iddiaları kimlere dayanarak ortaya attığını gördü tüm Türkiye.
Burada bu konu başlığında Ahmet Çakar'ın bazı söyledikleri paylaşıldığında tepki gösteriyordu Fenerbahçe'liler. Şimdi bu şekilde övülmesi ve önceden kaale alınmazken şimdi alınması bana manidar geliyor açıkçası. Gerçi hiçbiri geçen bir arkadaşın hala unutamadığım Yıldırım Demirören ile ilgili o güzel sözlerini geçemez ama neyse... Yarın dikkatli izle, Ahmet Çakar başkan Ali İpek'in kendisine atar yapmasına ayar olduğu için bir anda 180 derece döndü ve müthiş bir şekilde sözde amigoyu savunmaya ve Ali İpek'i kötülemeye başladı. Ancak en sonda Aziz Yıldırım'ın kendini müşkül duruma sokmuş olduğunu da söyledi.
Evet Rasim Ozan'dan ben de çok rahatsız oldum o konuda haklısın. O zaten her zaman böyle, kimseyi konuşturmuyor. Birde bugün iyice saçmaları gerçekten.
Tekrar ediyorum; burada öncelikli konu Aziz Yıldırım'ın itirafçı dediği sözde amigo konusunu aydınlatmaktı. Gördük ki fısmış.
Adam fıs olabilir.Ama benim bu davada bildiklerim var anlatmaya hazırım diye tebliği varsa mahkemenin o adamı dinlemesi gerekir.
Ha bakılır adam dengesiz anlattıkları olcak iş değil o zaman yine kararını ona göre verirsin.
Burda ki kritik nokta budur.
Adam illa mevki makam sahibi mi olması gerekiyor birşey idda etmesi için.Susurluk davasında Jitem davalarında vs birsürü davada itirafçı falan kimseyi dinlemeyelim o zaman.
Yine Fenerbahçe nin davaya müdahil olmasını reddetmesi yaptığı yanlışlardan yada şikelerden mahkemenin.
Madem Türk futbolu aydınlatmaya soyunuldu herşeyin üstüne gidilsin Aziz Yıldırım bunu söylüyor.
Yadaaaaaaaa kamu oyuna bizim amacımız Türk futbolunu temizlemek Türk futbolundaki pislikleri ortaya çıkarmaktır diye açıklama yapma amacımız Aziz Yıldırım'dır onu bitirmektir cemaatin Fenerbahçe'ye sızdırılmasıdır de.Tamam herkes de cephesini alır o zaman.
Cemaatle Akparti nin farkını, ülkenin şuan ki konjöktürünü bilmeyenler başbakana teşekkür etti falan demeye başlamasınlar.
Sadece Galatasaray değil yine bu yargı taraflılığı savlarının odağı, Trabzonspor konusunda da bir çok idda mevcut mahkemenin kaale almadığı.
O zaman da Aziz Yıldırım ve arkadaşları pardon bu mahkemenin amacı başka diyor haliyle.
Yassı ada mahkemelerine döndü kararlar zaten belirlenmiş, Aziz Yıldırım savunması talepleri savunmasını güçlendirecek herşey reddildi bu davada.
Stan13
07.Ağustos.2012, 03:57
Adam fıs olabilir.Ama benim bu davada bildiklerim var anlatmaya hazırım diye tebliği varsa mahkemenin o adamı dinlemesi gerekir.
Ha bakılır adam dengesiz anlattıkları olcak iş değil o zaman yine kararını ona göre verirsin.
Burda ki kritik nokta budur.
Adam illa mevki makam sahibi mi olması gerekiyor birşey idda etmesi için.Susurluk davasında Jitem davalarında vs birsürü davada itirafçı falan kimseyi dinlemeyelim o zaman.
Yine Fenerbahçe nin davaya müdahil olmasını reddetmesi yaptığı yanlışlardan yada şikelerden mahkemenin.
Madem Türk futbolu aydınlatmaya soyunuldu herşeyin üstüne gidilsin Aziz Yıldırım bunu söylüyor.
Yadaaaaaaaa kamu oyuna bizim amacımız Türk futbolunu temizlemek Türk futbolundaki pislikleri ortaya çıkarmaktır diye açıklama yapma amacımız Aziz Yıldırım'dır onu bitirmektir cemaatin Fenerbahçe'ye sızdırılmasıdır de.Tamam herkes de cephesini alır o zaman.
Cemaatle Akparti nin farkını, ülkenin şuan ki konjöktürünü bilmeyenler başbakana teşekkür etti falan demeye başlamasınlar.
Sadece Galatasaray değil yine bu yargı taraflılığı savlarının odağı, Trabzonspor konusunda da bir çok idda mevcut mahkemenin kaale almadığı.
O zaman da Aziz Yıldırım ve arkadaşları pardon bu mahkemenin amacı başka diyor haliyle.
Yassı ada mahkemelerine döndü kararlar zaten belirlenmiş, Aziz Yıldırım savunması talepleri savunmasını güçlendirecek herşey reddildi bu davada.
Her "benim bildiklierim var" diyen dinlenecekse mahkeme işin içinden çıkamaz ama. Ben de söyleyeyim o zaman, benim de bildiklerim var. Beni de dinlesinler o zaman ?
byariff
07.Ağustos.2012, 03:58
amigoda fos cikti :) en kisa ve kolay olanini soleyim yahu denizliye tesvik primi versek bu adamlar icin kumede kalmak mi onemli yoksa biraz miktar parami ? uyanin artik aziz yildirim taraftarlara oynuyor sturm grazdan girip denizliden cikiyor :)
GebzeLi1907
07.Ağustos.2012, 04:00
Her "benim bildiklierim var" diyen dinlenecekse mahkeme işin içinden çıkamaz ama. Ben de söyleyeyim o zaman, benim de bildiklerim var. Beni de dinlesinler o zaman ?
Bunun belirli yükümlülükleri var.Sen gidersin oraya anlatırsın hiç alakan yoktur bu anlaşılır mahkeme o zaman senin hakkında soruşturma başlatır ceza alırsın, hapis veya para cezası kanunu bilmiyorum.
Bunun altına girebilecek herkes başvurabilir elbet.
GebzeLi1907
07.Ağustos.2012, 04:10
amigoda fos cikti :) en kisa ve kolay olanini soleyim yahu denizliye tesvik primi versek bu adamlar icin kumede kalmak mi onemli yoksa biraz miktar parami ? uyanin artik aziz yildirim taraftarlara oynuyor sturm grazdan girip denizliden cikiyor :)
Tribün olaylarına ne diyeceksin merak ediyorum ? Maçı zaten katleden tribün olaylarıydı takımın ritim tutmasını engelledi.Hakemin maçı iptal etmemesi de tam bir skandaldı.
Adamlara sanki para karşılığı kümede kalmama teklif edilmiş gibi konuşuyorsun.Yaptığın yorumu anlamadım doğrusu.İddaya göre Denizli istenileni yaparsa hem iyi bir para alacak hem de kümede kalacak dimi ?
Sheriff
07.Ağustos.2012, 04:21
Kimse durduk yere benim bildiklerim va diye böyle bir davanın içine girmez, millet gördüğü birşeyi polise ihbar etmekten bile çekiniyor.
Dava boyunca hiç yorum yapmadım, sadece dava başında eğer şike yaptıysak en ağır şekilde cezalandırılalım dedim, ama dava ilerledikçe gördümki bu dünyadaki tek kötü Fenerbahçe'ye getiriyorlar olayı bu lig temiz tek kirleten Fenerbahçe gibi yerlere geliyor ve birde bakıyorsun bi anda kulüp değil kişiler ceza alsına geliyor. Ben burdan şunu çıkardım, birileri Fenerbahçe'yi ele geçirmek istiyor gerçekten. Çünkü bu kadar uzun süren bir davada Aziz Yıldırım'dan başka gündem yok. Eğer şike varsa Fenerbahçe neden ceza alamıyor, neden aldırmıyorlar, yok bunun bir açıklaması işte. Herşey okadar karışık ki, Platini kişiler ve kurumlar ayrılamaz diyor, tamda burda olayı şikeden alıp Aziz Yıldırım örgüt kurdu ya getiriyorlar. Öyle bir durum ki şu anda Aziz Yıldırım istifa etse herşey bitecek gibi görünüyor. Eğer gerçekten biz şike yaptıysak düşürsünler(ki bunu kendi kendimize yapmış olamayız başkalarınında ceza alması gerekir bu durumda) ama yok amaç farklı, okadar farklı ki tanıklar deliller bilmem ne hiç birşey umrunda değil mahkemenin, hiçkimseyi dinlemiyor, bütün delilleri bakmadan yok sayıyor. Şu dakakdan sonra benimde savunduğum şey amaç Fenerbahçe'nin başından Aziz Yıldırımı indirip başka birilerini getirmek, Aziz Yıldırımın değimiyle Fenerbahçe'yi ele geçirmek.
Yada;
Bir ihtimal daha var biz şike yaptık, Aziz Yıldırım Fenerbahçe'ye birşey yapamayacaklarını biliyor(Fenerbahçe küme düşerse herkes biliyor ki sadece Fenerbahçe kaybetmeyecek) ve bu kalkanın arkasına saklanıyor, bu durumda da sorulacak soru şu neden sadece Fenerbahçe üzerinden gidiliyor, sadece Fenerbahçe'mi şike yapmış başka şike yapan yokmuymuş neden o konularda sunulan deliller tanıklar dinlenmiyor es geçiliyor. Temiz ligse herşey irdelensin ozaman.
sui generis
07.Ağustos.2012, 05:44
Herkes olaya kendi tarafından bakıyor. Bizim davada akıl hastası biri gelip Aziz Yıldırım'a saldırdı ve fenerbahçeliler bu adam ciddiye alınır mı dedi diğer taraf bu adamın dediklerini delil olarak gördü. Bugün ise isler tersine dondü, roller değişti. Mahkeme heyeti akıl hastası birini dinledi ama bu adamı Aziz Yıldırım'ın ısrarlarına rağmen es gecti. Soruşturmayı genişletin dendi onu da kabul etmedi. Bunların hepsini geçin . Savci savunmayı dinlemeden mütalaasını hazırlamıştı bile. Hem de eski kanuna göre. Yani çok onceden hazırlanmıştı. Bu da Aziz Yıldırım'ın bu iddianame Çağlayan da hazırlandı sözünün ne kadar yerinde olduğunu gösteriyor. Bu davada o kadar bariz hatalar yapıldı ki bunlar başka ülkede yapılsaydı o savcı gorevinden alınırdı ama bizim ülkemizde onlar özel yetkililer.. Hani adil yargılama olmuyor diye kaldırılan özel yetkili mahkemelerin özel yetkili savcıları..
Sekopej
07.Ağustos.2012, 10:34
Kısa özeti. Daha neler oldu neler ama bunları değerlendirmek bile yeterlidir. Meczubun biri çıkıp iftiralar atarken o dinlenecek, mahkeme tanık diyecek ona ama Fenerbahçe istediğinde kimse dinlenmeyecek. Üstelik de savcı ve mahkemenin tanık diye getirdiği kişilerin ifadelerinde bile Fenerbahçe'yi suçlayan ifadeler olmamasına rağmen.
Neyse ya ülkemizde her şey zaten sistemine uygun çalışıyor, adalet sistemimiz muazzam işliyor, adil yargılama en adil seviyede...
Walter Sakana
07.Ağustos.2012, 13:21
Bu bahsi geçen sözde amigo Ali Demirkaya, Süper Finalde Fenerbahçe-Galatasaray maçı sonrası gözaltına alınan ve düğün davetiyesi dağıtıyordum diyen kişi aynı zamanda. Hatırlatayım da bilmeyenler varsa :)
http://img.haberler.com/haber/828/sampiyonluk-derbisinde-dugun-davetiyesi-dagit-3630828_o.jpg
http://haber.gazetevatan.com/o-amigo-konustu/451301/5/Haber
http://www.haberler.com/sampiyonluk-derbisinde-dugun-davetiyesi-dagitan-3630828-haberi/
Walter Sakana
07.Ağustos.2012, 14:11
İzlemeyenler için dün geceki Derin Futbol programının videoları (link olarak ekledim öteki türlü sayfa çok yavaşlıyor):
11.dakikadan itibaren konuya giriş yapıyorlar, özellikle 13:30 dan sonrasını izleyin:
http://www.youtube.com/watch?v=tobahmVCskY
Devamı:
http://www.youtube.com/watch?v=UvNA6cQBaDk
http://www.youtube.com/watch?v=oOW8cUe4fos
http://www.youtube.com/watch?v=p2MhMc9EpI8
http://www.youtube.com/watch?v=VVkROpVnvzo
http://www.youtube.com/watch?v=AwpRomE2MFA
http://www.youtube.com/watch?v=Tsc52XFCdto
Bu da sözde amigonun katıldığı evlilik programıyla ilgili kısa görüntülerin olduğu bir video (2:10'dan itibaren)
http://www.youtube.com/watch?v=HqCs6sSc2RE
erdem344
07.Ağustos.2012, 14:16
İzlemeyenler için dün geceki Derin Futbol programının videoları (link olarak ekledim öteki türlü sayfa çok yavaşlıyor):
11.dakikadan itibaren konuya giriş yapıyorlar, özellikle 13:30 dan sonrasını izleyin:
http://www.youtube.com/watch?v=tobahmVCskY (http://forum.turksportal.net/vb//redirector.php?url=http%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2F watch%3Fv%3DtobahmVCskY)
Devamı:
http://www.youtube.com/watch?v=UvNA6cQBaDk (http://forum.turksportal.net/vb//redirector.php?url=http%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2F watch%3Fv%3DUvNA6cQBaDk)
http://www.youtube.com/watch?v=oOW8cUe4fos (http://forum.turksportal.net/vb//redirector.php?url=http%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2F watch%3Fv%3DoOW8cUe4fos)
http://www.youtube.com/watch?v=p2MhMc9EpI8 (http://forum.turksportal.net/vb//redirector.php?url=http%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2F watch%3Fv%3Dp2MhMc9EpI8)
http://www.youtube.com/watch?v=VVkROpVnvzo (http://forum.turksportal.net/vb//redirector.php?url=http%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2F watch%3Fv%3DVVkROpVnvzo)
http://www.youtube.com/watch?v=AwpRomE2MFA (http://forum.turksportal.net/vb//redirector.php?url=http%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2F watch%3Fv%3DAwpRomE2MFA)
http://www.youtube.com/watch?v=Tsc52XFCdto (http://forum.turksportal.net/vb//redirector.php?url=http%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2F watch%3Fv%3DTsc52XFCdto)
Bu da sözde amigonun katıldığı evlilik programıyla ilgili kısa görüntülerin olduğu bir video (2:10'dan itibaren)
http://www.youtube.com/watch?v=HqCs6sSc2RE (http://forum.turksportal.net/vb//redirector.php?url=http%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2F watch%3Fv%3DHqCs6sSc2RE)
Gerçekleri Allahtan başka kimse bilmiyor.Sen burda istediğin kadar şey yaz çiz kimse sana inanmaz inanmak istemez.
Ama koca gs kulübüde bi songa dekont verememişmi verdikleri parada az bi parada değil 1 m $
MeMo
07.Ağustos.2012, 14:25
Dün yine Galatasaray'ı kamuoyu önünde aklama çalışmaları hız kazanmış. Sırf amacı bu olan programların da dediklerine bu kadar önem vermek sıkıntı.
RaSenGan
07.Ağustos.2012, 14:25
Ama koca gs kulübüde bi songa dekont verememişmi verdikleri parada az bi parada değil 1 m $
Allah bilir :)
RaSenGan
07.Ağustos.2012, 14:26
Dün yine Galatasaray'ı kamuoyu önünde aklama çalışmaları hız kazanmış. Sırf amacı bu olan programların da dediklerine bu kadar önem vermek sıkıntı.
Bizim aklanmaya çalıştığımız yok.Çok şükür kirlenmedik.
MeMo
07.Ağustos.2012, 14:28
Bizim aklanmaya çalıştığımız yok.Çok şükür kirlenmedik.
Sıkıntı da orada zaten.
Galatasaray hakkında bir dava yok ortada ama medya seferber olmuş aman Galatasaray'a laf gelmesin, ortada şüphe kalmasın. Bugün Beyaz Tv yarın Telegol. Medyadaki adaletin bekçileri her zaman doğrunun yanında.
RaSenGan
07.Ağustos.2012, 14:38
Sıkıntı da orada zaten.
Galatasaray hakkında bir dava yok ortada ama medya seferber olmuş aman Galatasaray'a laf gelmesin, ortada şüphe kalmasın. Bugün Beyaz Tv yarın Telegol. Medyadaki adaletin bekçileri her zaman doğrunun yanında.
İşte bazıları kendi düştüğü çukura bizi de çekmeye çalışıyor asılsız şeylerle.Medya da böyle bir haksızlığa karşı çıkıyor haliyle.
MeMo
07.Ağustos.2012, 14:39
İşte bazıları kendi düştüğü çukura bizi de çekmeye çalışıyor asılsız şeylerle.Medya da böyle bir haksızlığa karşı çıkıyor haliyle.
Diyorum ya yaşasın medya :) Haksızlıkların hep karşısındalar.
GebzeLi1907
07.Ağustos.2012, 15:06
Walter Sakana da kara progapandanın ya gönüllü yada bilinçli bir eri.Rasim Ozan ın daha yumuşak usluplusu.
Buraya gelip sürekli aynı tarz şeyleri yapacak belli ki Fenerbahçe li arkadaşlara takmamalarını öneririm.
Bu adam bana geldi burda Galatasarayın teşvik verdiğini ispatlıyorum bu adamla dedi başka da hiçbirşey demedi.
Diğer taraftarları da yargının iki yüzlülüğünü görmelerini bu ülkede yargının bundan önce de nasıl iki yüzlü kararlar verdiğini araştırmasını öneririm.
Ama herkes mahkeme kararını işine geldiği gibi kabul ettiği için pek bu işe kalkışacaklarını sanmıyorum.Bu ülkede çoğu kişi şike davası olmadan önce polis ve yargıya ateş püskürüyordu siyasi emellere alet olduğu için.
Ardından aynı cephe Fenerbahçe ye savaş açtı bu sefer yargı savcı polis ak pak oldu referans alınan nokta oldu.Böyle iki yüzlü olunursa bu milletde böyle yönetilmeyi böyle yargıyı hak eder.Herkes illa başına geldiğinde isyan edecek olursa hiçbir şey değişmez, daha da kötüye gider.
Martin Niemöller ünlü sözü hepiniz bilirsiniz'' ........... en son beni almaya geldiklerin de benim için birşey diyecek kimse kalmadı'' şeklinde.
Bundan önce 28 şubat dönemiyle milli görüşe aynı yargı şikesini yaparken veya daha da geçmiş te Deniz Gezmiş ve arkadaşları yargılanırken ki tutum Adnan Menderes ve arkadaşlarının davaları, savunmamalarının bile alınmaması yaptırılmamamsı yargı adına tarihte ki kara lekelerimizden.Daha da oturup düşünsen araştırırsan yığınla şey çıkar.
Gücü eline geçiren karşısındakine antidemokratik yıkım uyguladıkça, bu ilelebet böyle de devam eder.En güçlü ve bunu en sistematik uzun sürede yapanda bu işten en kazançlı çıkan oluyor şu anda ki potrede olduğu gibi.
Sekopej
07.Ağustos.2012, 15:12
titates1
08.Ağustos.2012, 01:15
http://www.haberturk.com/gundem/haber/765894-sike-davasinda-gerekceli-karar-aciklaniyor
Gollerin 3unun sutla atildigi tespit edilmis , vay anasini
Sakaysa komik , gercekse , sikeci fenerbahce ...kabul ettim , gol atmisiz , hemde
sut atarak
KanaKe
08.Ağustos.2012, 12:41
http://www.haberturk.com/gundem/haber/765894-sike-davasinda-gerekceli-karar-aciklaniyor
Gollerin 3unun sutla atildigi tespit edilmis , vay anasini
Sakaysa komik , gercekse , sikeci fenerbahce ...kabul ettim , gol atmisiz , hemde
sut atarak
sutla degilde neyle atilacakti popoyla felan mi :D habertürk iste ne beklersin.
erdem344
08.Ağustos.2012, 13:37
Maçın bitmesine yarım saat kala Alaattin Yıldırım'ın futbolcuların yanında oturduğu ve Fenerbahçe (http://www.haberturk.com/etiket/fenerbah%C3%A7e) Spor Kulübü Asbaşkanı İlhan Ekşioğlu (http://www.haberturk.com/etiket/ilhan_ek%C5%9Fio%C4%9Flu)'nun Yıldırım'ı arayarak "bol şut" dediğine dikkat çekilerek "Bu maç sonrası 4 golün atıldığı ve gollerin 3'ünün şutla olduğu tesbit edilmiştir" denildi. Ekşioğlu'nun taktiği ile maçın şut atarak kazanılmasının nedeninin şike olduğu vurgulandı.
Bu cümleden o yargıyı çıkarabilecek kaç tane babayiğit var. Tuhaf çok tuhaf
C h A o S
10.Ağustos.2012, 16:09
Ntvsporda son dakika olarak "Mahkeme,682 sayfalık gerekçeli kararı açıkladı"diye bir şey var.Ne anlama geliyor şimdi bu.
C h A o S
10.Ağustos.2012, 16:15
Şike davasında gerekçeli karar açıklandı. "Mahkememizce yapılan yargılama ve verilen hüküm; spor kulüpleri ve yönetimleri değil, tüm spor camiasına yönelik suç işleyen sanıklar ve onlara yüklenen teşvik ve şike suçlarına yöneliktir." Detaylar birazdan..
Bordo61Mavi
10.Ağustos.2012, 16:18
İlhan Ekşioğluna yapılan ödemelerin tamamının şike ve teşvik eylemleriyle zaman olarak örtüştüğü belirtilmiş...
Boyle birsey dendimi Tv'de yoksa twitterdakilermi salliyor
C h A o S
10.Ağustos.2012, 16:22
Ntvspor'da detaylara giriliyor.
eng1n
10.Ağustos.2012, 16:24
Süper Kupaya 2 gün kala gerekçeli karar. ne zaman önemli bir maçımız olsa öncesinde bu davanın hep bir şeyi çıkıyor. tesadüfler.
Bordo61Mavi
10.Ağustos.2012, 16:25
Süper Kupaya 2 gün kala gerekçeli karar. ne zaman önemli bir maçımız olsa öncesinde bu davanın hep bir şeyi çıkıyor. tesadüfler.
Super kupadan onemli bugun daha SL kurasi cekildi ondan 2 saat sonra bu aciklama.
futureless
10.Ağustos.2012, 16:27
Super kupadan onemli bugun daha SL kurasi cekildi ondan 2 saat sonra bu aciklama.
İki bayram arası düğün olmaz.
Borsada etkileyecek kararların saatine dikkat ettikleri çok net. Ceza tayinine yer olmadığına karar verildiğinde gecenin bi saati açıklandı ki borsada yükselsin hemen sabah.Çok da önemli değil.Etkilenmemeyi öğrendik.
erdem344
10.Ağustos.2012, 16:29
Mahkemenin gerekçeli kararı:''Telefon görüşmeleri tek başına delil olamaz ancak dosyada sadece telefon görüşmeleri bulunmamaktadır.''
Başka ne var bilen varsa banada söylesin
Bordo61Mavi
10.Ağustos.2012, 16:30
- Mahkememizce yapılan yargılama ve verilen hüküm; spor kulüpleri ve yönetimleri değil, tüm spor camiasına yönelik suç işleyen sanıklar ve onlara yüklenen teşvik ve şike suçlarına yöneliktir.
- Şike suçunun oluşması için, faillerin amacına ulaşmaları gerekmez. Önemli olan müsabakanın sonucunu etkilemek amacıyla menfaatin sağlanması veya bu hususta anlaşmaya varılmış olmasıdır.
- Telefon görüşmeleri tek başına delil olamaz ancak dosyada sadece telefon görüşmeleri bulunmamaktadır. Şike ve teşvik girişimlerine ilişkin telefon görüşmeleri, buluşmalar ve para nakli sözkonusudur.
- Fenerbahçe Spor Kulübü yönetiminin bir örgüt olarak gösterilip kabul edildiği iddiaları, tamamen gerçek dışıdır.
- Bir kısım sanığın savunmaları, spor kulübünün temsil ettiği büyük toplumsal kitlenin desteğini almaya dönük çaba olarak değerlendirildi.
- Liderliğini Aziz Yıldırım'ın yaptığı suç örgütü, gevşek de olsa hiyerarşik ilişkiye dayalı yapı.
- Bir kısım sanığın savunmaları, spor kulübünün temsil ettiği büyük toplumsal kitlenin desteğini almaya ve tümüyle kendilerini suçtan kurtarmaya dönük çaba olarak değerlendirilmiştir.
- Suç işleyen bir kısım sanıkların, özellikle sanık Aziz Yıldırım'ın suçlarını perdelemek amacıyla diğer savunmalar yanında bu yöndeki savunmaları da dile getirdiklerini göstermektedir.
erdem344
10.Ağustos.2012, 16:32
gevşek de olsa hiyerarşik
bunu bana biri açıklasın
Bordo61Mavi
10.Ağustos.2012, 16:34
İBB Spor futbolcuları sanıklar İbrahim Akın ve İskender alın ile kurulan irtibatın transfer amaçlı olmadığı, transfer vaadiyle şikeye yönelik olduğu izahtan varestedir. Esas amaç her iki futbolcunun transferi değil, kupa finali öncesinde transferler edilecekleri bahanesiyle şike yapmaktır.
Besiktasinda basi agirmazmi bundan dolayi ?
Stan13
10.Ağustos.2012, 16:40
Şimdi nerenin onaylaması bekleniyor acaba ? En başından beri mahkeme dendi, mahkeme şike var dedi, bizim için TFF kararı önemli denildi sonra. Ondan sonra da yargıtay kararı beklenmeye başlandı. Kabullenmek için artık daha hangi kurumun bu durumu onaylaması bekleniyor acaba ?
futureless
10.Ağustos.2012, 16:48
Şimdi nerenin onaylaması bekleniyor acaba ? En başından beri mahkeme dendi, mahkeme şike var dedi, bizim için TFF kararı önemli denildi sonra. Ondan sonra da yargıtay kararı beklenmeye başlandı. Kabullenmek için artık daha hangi kurumun bu durumu onaylaması bekleniyor acaba ?
Bugün değişen bir şey olmadı.Yargıtay'a intikal etmişti olay.Hala oradayız.
titates1
10.Ağustos.2012, 16:56
İlhan eksioglunun banka seyleri neymis maclarla uyusuyormus mus , her hafta maci var mi fenerbahcenin bu sene mazallah yine sorustumaya gitmeyelim.valla cok mantikliymis , arkadaslarla mahkeme kursak daha gercekci sebepler bulurduk.
zeck17
10.Ağustos.2012, 17:01
gevşek de olsa hiyerarşik
bunu bana biri açıklasın
Çok sık görüşülmeden çok sık tartışılmadan alt taraflarda hiyerarşik düzenin kaybedildiğini anlamında olabilir zaten hiyerarşik düzenin başkanı Aziz Yıldırımdır diyor orda
eGowiCh
10.Ağustos.2012, 17:01
Mahkemenin verdiği gerekçeli karar dünya hukuk tarihine geçebilecek nitelikte bir karar. Bu gerekçeli karardan açık söylemek gerekirse biraz çekiniyordum, zira mahkeme sonrası "gerekçeli kararı bekleyin, orada neden ceza verdiğimiz ve gerçekler ortaya çıkacak" denmişti. Sandım ki bilmediğimiz, basına yansımayan, bambaşka şeyler var, o yüzden ceza aldık ve aklanamayacağız. Hafif bir endişe içindeydim. Zira mahkeme "gerekçeli kararda sürpriz var" demişti. Gerekçeli kararı görünce (tamamını okumadım ama önemli kısımlardan gördüğüm kadarıyla) rahatladım. Neden mi?
* Dünya hukuk tarihine geçer böylesi bir karar, somut hiçbir gerekçe yok :) "Telefon görüşmeleri tek başına delil olamaz" denmiş, peki diğer deliller? Hesaplar kontrol edildi, hepsi temiz çıktı. Mahkemenin gerekçeli kararı kendini çürütmüştür.
* Gerekçe hukuki dilden yoksun tamamen kamuoyunu ikna etmek için yazılmış, soyut laflardan ibaret. "Kulüpleri, camiaları değil, sanıkları yargılıyoruz" denmesinden bu anlaşılıyor.
* İ.Akın ve İ.Alın için transfer vaadiyle şike denmiş. Mahkeme bunun ispatlarını ortaya koyamamış. Siz insanın kafasındakileri, düşüncesini bilemezsiniz. Gerçekten transfer vaadiyle şike yapılıyor da olsa telefon görüşmelerinde bunu ispatlayan bir husus yok. Bunu mahkeme asla ispatlayamaz, ispatlayamadığı şey için de ceza veremez.
* Futbolcu ve teknik heyetin haberi yok ama sanıkların çabası sonucunda şike yapıldı. Şikenin sahaya yansımadığını söylüyorlar. Hem de dışardan maç bağlandı diyorlar. Aynı cümle içinde iki çelişki.
Tüm F.Bahçelilerin içi rahat olsun, Yargıtay'dan kararın döneceği kesinleşti. Çok şükür :)
erdem344
10.Ağustos.2012, 17:02
Hiyerarşi varsa gevşeklik olmaz birbirine zıttır ikisi
GebzeLi1907
10.Ağustos.2012, 17:04
Ben gerekçeli kararlardan pek bişey anladım denemez.en azından nete yansıyanlardan falan.
Ama bu para transferleri varsa açıklasınlar kim kime ne kadar hangi tarihte göndermiş.
Aziz Yıldırım mahkemeye bizim kişisel hesaplarımız araştrılsın talebinde bulunduk reddedildi, demişti.
Bence dağ fare doğurdu.
Night_Mare17
10.Ağustos.2012, 17:05
Ohoo bu iş bitti artık mahkemede de dendi. Burada da dendi artık kabullenmek lazım.
attirson
10.Ağustos.2012, 17:10
Bu nasıl gerekçeli karar ? Neden isim verilmiyor bu buna gönderdi filan diye.
erdem344
10.Ağustos.2012, 17:11
Mahkemenin para alışverişiyle ilgili tüm suçlamaları yine mahkemenin bilirkişisi tarafından yalanlandı.. Komediye gel.
alıntıdır.
Bordo61Mavi
10.Ağustos.2012, 17:13
"İlhan (Ekşioğlu) abi işçiler projeye uymamışlar. Abi şantiyeye hiç para gitmemiş."
Gerekceli karardan
eGowiCh
10.Ağustos.2012, 17:15
"İlhan (Ekşioğlu) abi işçiler projeye uymamışlar. Abi şantiyeye hiç para gitmemiş."
Gerekceli karardan
Bu konuşmaların arkasında yatan gerçeği başka bir delil ile ispatlayabilirsin ancak, o da yok. Bunun gerçekten bir inşaat işi ile ilgili olmadığını nasıl ispatlayabilirsin? Adamın aklını mı okuyorsun?
%100 kesinlik, berraklık olmadan suç oluşmaz. Bu altın kuraldır. Lütfen bunu göz önünde bulundurun yorum yaparken.
GebzeLi1907
10.Ağustos.2012, 17:16
Gerekceli karardan
Kime demiş bunu ve burda ne kastediyor gerekçeli karar anlamadım.
Bordo61Mavi
10.Ağustos.2012, 17:17
Bu konuşmaların arkasında yatan gerçeği başka bir delil ile ispatlayabilirsin ancak, o da yok. Bunun gerçekten bir inşaat işi ile ilgili olmadığını nasıl ispatlayabilirsin? Adamın aklını mı okuyorsun?
%100 kesinlik, berraklık olmadan suç oluşmaz. Bu altın kuraldır. Lütfen bunu göz önünde bulundurun yorum yaparken.
Yorum benim yorumum degil :) ben artik biraktim sike var yada yok demeye. Alinti yapiyorum buraya ekliyorum sizlerin yorumlarini merak ediyorum.
eGowiCh
10.Ağustos.2012, 17:20
Şöyle bir paralel kuralım.
Topun tamamı nasıl çizgiyi geçmeden gol olmuyorsa, bir iddia tamamen ispatlanmadıkça da suç oluşmaz. Topun %99'u çizgiyi geçse de nafile, gol olmuyor. Kural bu. Ceza hukukunda da aynısı. Şüphenin sıfır olması gerekiyor. Sanıkların suçu işledikleri %100 ispatlanırsa eyvallah.
Ayrıca gerekçeli kararda diyor ki: "Şikenin ispat hukuku açısından ispatlanması bir hayli zordur." Kendileri açıkça yazmışlar kararda. Şikenin ispatı zor diyorlar, imkansıza yakın diyorlar. Ve açıkça değil, yaklaşık olarak ispatladıklarını anlıyorum buradan. Ancak ceza hukuku yaklaşık ispata yer vermez! Spor hukuku açısından yaklaşık ispatla karar alabilirsin, küme düşürebilirsin ama ceza hukukunda mahkum edemezsin.
eGowiCh
10.Ağustos.2012, 17:42
Gerekçeli kararda diyor ki:
İstanbul Büyükşehir Belediye Spor Kulübü Başkanı Göksel Gömüşdağ’ın; 3106, 1520 ve 3549 kayıt sıra nolu tapelerden de açıkça anlaşılacağı üzere; Federasyon Başkanlığına adaylığı sürecinde, aynı zamanda Kulüpler Birliği Başkanlığı yapan Aziz Yıldırım’ın desteğini alabilmek için; Aziz Yıldırım liderliğinde hareket eden suç örgütü tarafından başkanlığını yaptığı futbol takımında top oynayan İbrahim Akın ve bazı futbolculara yönelik şike girişimlerine göz yumduğu, 11.05.2011 günü oynanacak kupa final maçını bahane ederek bu maça fazla asılmamaları, kendilerini kupa maçına saklamaları, sakatlanmamaları yönünde futbolcuları uyardığı, bu surette anılan şike eylemine göz yummak suretiyle destekte bulunduğu anlaşılmıştır.
1) Göksel Gümüşdağ neden beraat etti o zaman?
2) Hem kupa maçında (BJK-İBB) şike var diyorsun, hem de bu cümlede "kupa maçına asılın dediği anlaşılmıştır" diyorsun.
Buyrun burdan yakın. Gerekçeli karar çelişkilerle dolu. Bulduklarımı paylaşacağım.
futureless
10.Ağustos.2012, 17:45
Cidden önceki kararlar gibi çelişkilerle dolu. Bir dediği bir dediğini tutmayan cümleler çoğunlukta yine. Ve hepsinden önemlisi, yine bir şey anlaşılmıyor.
byariff
10.Ağustos.2012, 17:47
http://s1.directupload.net/images/120810/pv8yy7xq.png
antiochia
10.Ağustos.2012, 18:00
Mahkeme kararları Allah kelamı değildir. Bir şeye karar verilmesi onun öyle olduğu anlamına gelmez.
Bu karar ne olursa olsun toplum kutuplaştırdığı için FB'liler kabul etmeyecek rakipleri mal bulmuş magribi üstüne çullanacaklardır.
MAhkemeler yanlış hatta taraflı kararlar da verebilirler bunu unutmayalım. Bence Mahkeme kararı ve gerekçeli karar tam bir hukuk skandalıdır.
eGowiCh
10.Ağustos.2012, 18:02
Ankaragücü maçı için denmiş ki, Uğur Uçar, Murat Şahin ve Senecky'e şike teklif edilmiş fakat oyuncular kabul etmedi. E o zaman nasıl şike kararı verebildin sen bu maç için? 4 futbolcu için şike teklifinde bulunuluyor, ancak hiçbiri kabul etmiyor. Şike suçunun oluşması için "anlaşma" gerekiyor. Teklif etmişsin, hiçbiri kabul etmemiş. Yani teşebbüs aşamasında kalmış demek. Ancak mahkeme şike yönünde hüküm kurdu. Al burdan yak.
...Kasımpaşa kalecisi Murat Şahin aracılığıyla bir Ankaragücü futbolcusuna ulaşmayı hedefledikleri, Murat Şahin’in; ilk anda bu teklife sıcak baktığı ancak daha sonra eşinin telkinleri sonucu teklifi reddettiği,
...Uğur Uçar ve beraberindeki bazı Ankaragücülü futbolculara Aziz Yıldırım liderliğindeki suç örgütünün şike teklifini ilettiği, futbolcuların bu teklifi reddettikleri...
...Ankaragücü takımı kalecisi Stefan Senecky’nin menajeri Milan Lednicky isimli şahsa şike teklifinde bulunduğu ancak şahsın teklifi kabul etmediği,
Bir de denmiş ki, o daha da komedi, Ankaragücü'nden bazı topçularla şike için anlaşıldı ama tespit edemedik.
Murat Şahin’in şike için aracılık yapma teklifini kabul etmediği, bunun üzerine Mehmet Yenice’nin Yadigar Boğa üzerinden bazı Ankaragücü’lü futbolcularla görüşerek şike amaçlı anlaştığı, (bu futbolcular belirlenemiştir
Tespit edemiyorsan nasıl suç oluyor? Futbolcuları tespit edemiyorsun ama şike için anlaşıldığını tespit ediyorsun. O da iyiymiş :)
Diyor ki ilk pasajda Uğur Uçar aracılığıyla şike teklif edildi ama futbolcular kabul etmedi.
İkinci pasaj da Yadigar Boğa üzerinden bazı futbolcularla anlaşıldı.
Çelişkiye bakın. Ayrıca futbolcuların belirlenemediğinin yazılması da cabası :)
Yusuf Turanlı’nın önce Ankaragücü’nde futbol oynayan Turgut Doğan Şahin ile irtibat kurduğu, bu şahsın şike teklifini kabul etmediği, ardından menajerlik yapan Ümit Aydın’a teklifin iletildiği, şahsın şikeye aracılık yapma teklifini kabul ettiği ve menajerliğini yaptığı Uğur Uçar isimli futbolcuya şike teklifinde bulunulduğu, bu şahsın da teklifi kabul etmediği,
Turgut Doğan Şahin de reddetmiş.
RaSenGan
10.Ağustos.2012, 18:08
http://f1208.hizliresim.com/10/b/bqrzs.png (http://bit.ly/c25MCx)
http://f1208.hizliresim.com/10/b/bqs08.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
erdem344
10.Ağustos.2012, 18:16
tamamını okuyabileceğimiz yer varmı
eGowiCh
10.Ağustos.2012, 18:32
Abdullah Avcı tanık olarak diyor ki:
...Ancak İBB- Beşiktaş kupa finalinden önce futbolculara sakatlanmamaları ve kendilerini kupa finaline iyi hazırlanmaları hususunda telkinlerde bulunduğunu...
FB-İBB maçı için "sakatlanmayın, kupa finali daha önemli" demiş kısacası. Bu da mı şike? Futbolun içinde olan bir şeyi şike gibi yansıtıp F.Bahçe'yi ve Beşiktaş'ı şikeden mahkum etmek komedi. Ayrıca hem İBB-BJK maçına asılın deniliyor (hem G.Gümüşdağ hem A.Avcı tarafından) (aynı beyanlar) hem de şike yapıldı deniliyor. FB-İBB maçına da asılmayın denmiş hem başkan hem hoca tarafından.
Çelişkiler yumağı oldu çıktı bu karar.
Sekopej
10.Ağustos.2012, 18:36
Bildiğimizden farklı bir şey yok gerekçeli kararda, acaba mahkeme ne gerekçe gösterecek diye beklerken yine karşımıza aynı şeyler çıkıyor, farklı şeyler yok ki yeni bir şeymiş gibi alıntı yapıp koyuyorsunuz.
Yine çelişkiler dolu, diyor ki eylemin gerçekleşmesine gerek yok suç sayılması için, sonra Sadri Şener, Nevzat Şakar girişimde bulundu ama gerçekleşmedi, teşebbüste kaldığı için suç tayinine yer olmadığına diye karar veriyor.
Manisa maçında Hikmet Karaman ile anlaşılmış ama Hikmet Karaman'a ceza verilmedi sanırım.
Yazmaya kalktıktan sonra kendisiyle çelişen pek çok durum okudum yine ama yazmaya gerek yok çünkü farklı şeyler değil.
Fenerbahçe hem dernekler masasının denetçileri hem de mahkemenin görevlendirdiği denetçilerle hesaplarının incelendiğini, yapılan harcamalarda usulsüzlük olmadığını belirtti.
Şahsi hesaplar incelensin, varsa usulsüzlük bari orada görelim talebinde bulundu Fenerbahçe tarafı, bu da reddedildi.
Farklı bir şey göremedim, sözde Türk sporu için yapıldı denmiş gerekçeli kararda ama nedense Türk sporu için soruşturmanın genişletilmesi talebi reddedilmiş.
Enteresan...
eGowiCh
10.Ağustos.2012, 18:42
60-TANIK UĞUR UÇAR BEYANINDA :Olay tarihi olan 15/05/2011 tarihinde Ankara Gücü Futbol Kulubünde futbol oynadığını, o maçı Fenerbahçe'nin 6-0 kazandığını, bu maçla ilgili herhangi bir kişi tarafından şike yapmam konusunda aramadığını, hiç kimsenin kendisi ile şike konusunda konuşmadığını
Mahkeme gerekçeli kararında (Yukarda alıntılamıştım) Uğur'a teklif olduğunu yazmış ama Uğur bunu kabul etmemiş.
Tanık beyanlarının tamamını okudum, hiçbiri şike var demiyor. Dikkat edin SANIK DEĞİL, TANIK! Yani söyleyecekleri yüzünden ceza alma riskleri olmayan insanların beyanları bunlar. Başkanlar, futbolcular, yöneticiler, TFF üyeleri, başkanları vs. tanıklık etti.
eGowiCh
10.Ağustos.2012, 18:52
Yüksek Yargıtay'ın istikrar kazanmış içtihatlarından da anlaşılacağı üzere, telefon görüşmeleri tek başına delil olamaz. Telefon görüşmelerinin delil olarak değerlendirilebilmesi için görüşmelerin yanında bu görüşmelere ilişkin bir suç olgusunun bulunması gerekir. Örneğin iki şahıs arasında silah ya da uyuşturucu ticaretine yönelik bir telefon görüşmesi yapılmasına rağmen suç unsurları ele geçmediğinde veya kriminal raporlarda uyuşturucu ya da silah niteliği taşıyan bir tespit yapılmadığında doğaldır ki sadece telefon görüşmelerine dayanılarak bir mahkumiyet kararı tesis edilemez. Telefon görüşmelerinin yanında, suç unsurunun ele geçmesi gerekir.
Dava başından beri söylediğimiz şeyi bugün mahkeme kendisi söylüyor.