Log in

View Full Version : Büyük Şike Soruşturması

Pages : 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49

byariff
08.Temmuz.2011, 21:24
Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi.

Bakalim hayirlisi ne olcak.

sananes
08.Temmuz.2011, 21:25
http://i56.tinypic.com/5vueec.jpg

seyreyle şimdi cümbüşü :)

GeorgeWeah
08.Temmuz.2011, 21:25
M. Ali Aydınlar belge yok, duyum mu var demiş?

sui generis
08.Temmuz.2011, 21:26
yani tff mahkemenin kararını bekleyecek.

nouma16

evet demiş.
çünkü gizlilikten ötürü savcı belgeleri tff'ye şuanda veremiyor.

Ziya38
Dogru hocam , ancak söyle bir durum var:

her soruşturma gizlidir. dava açılana kadar federasyon dosyayı göremez (alinti)

murat taşlı
08.Temmuz.2011, 21:27
seyreyle şimdi cümbüşü :)

hani o kadar belge vardı???

sui generis
08.Temmuz.2011, 21:28
ben şunu anlamıyorum. tff'nin belgeleri görme yetkisi yoksa o zaman tff'nin de bu duruma karar verme yetkisi olmamalı.

eGowiCh
Bu demek oluyor ki Fenerbahçe küme düşmeyecek, ŞL'ye de gidecek :)

vego
TFF'ye gönderilen belge yok.TFF'de duyum var demek o.TFF resmi dosyayı görmemiş.

GeorgeWeah
08.Temmuz.2011, 21:29
Gizilikten ötürü mü? Aynı hassasiyet keşke basına karşı da yapısaydı...

murat taşlı
o kadar belgeyi gazeteicel bulup çıkarıyorda hatta savcı kendisi bile belgelerden bahsediyorda federasyon bundan habersiz oluyor garip!!!!

vego
tribundergi: SIKE OPERASYONU - Aziz Yildirim'in durumu bu aksam Nöbetci Mahkeme'den cikacak kararla belli olacak.

SIKE OPERASYONU - Aziz Yildirim, örgüt kurmek ve sike yapmak gerekcesi ile mahkemeye sevkedildi. Tutuklama karari cikarsa mahkemeden Metris Cezaevi'ne gönderilecek.

Bursaspor
08.Temmuz.2011, 21:30
TFF, dosyayı teslim aldıktan ya da mahkemeden belgeleri aldıktan sonra karar verebilir. Bu yüzden de şu an için tutuklamaların bitip, mahkemenin başlamasını beklemesi gerekiyor, bu süreç dışında vereceği her karar aceleyle ve hukuksuz verilmiş bir karar olur.

sananes
08.Temmuz.2011, 21:31
Gazetecilerin gördüğü belgeleri mi federasyonun görme yetkisi yokmuş? oldu görürsem söylerim :) gerçi mehmet ali aydınlar fenerbahçeli olduğu için görmek istememişte olabilir değil mi?

anil luque
08.Temmuz.2011, 21:33
Şayet Aziz Başkan tutuklanırsa Fenerbahçe'nin durumu ne olacak ?

wolfson
Aziz Yıldırım tutuklanma isteğiyle mahkemeye sevkedilmiş. Artık herkes bunu duymaktan bıktı ama yine de söyleyelim aziz yıldırım gibi birisini mahkemeye sevkediyorsanız onun tutuklanmaması oldukça zor gözüküyor. Çok büyük deliller olması lazım. Diğer konuya gelince 15 temmuza kadar karar vericez dedi tff başkanı önceden. Demek ki o güne kadar belgeleri tffye verecekler. Nasıl oluyor da tffnin mahkeme sonucunu bekleyeceğine inanıyorsunuz anlamıyorum. Fenerbahçenin işi daha da kötüleşti aziz yıldırımın tutuklanma isteğiyle...

nouma16
o kadar belgeyi gazeteicel bulup çıkarıyorda hatta savcı kendisi bile belgelerden bahsediyorda federasyon bundan habersiz oluyor garip!!!!

aydınlar'ın duyum var dediği büyük ihtimalle gazetelerden okudukları.
hangi gazetenin elinde belgeler var ki?
onlarda haber yapmak için duyumları kullanıyorlar.

sui generis
08.Temmuz.2011, 21:36
Aziz Yıldırım tutuklanma isteğiyle mahkemeye sevkedilmiş. Artık herkes bunu duymaktan bıktı ama yine de söyleyelim aziz yıldırım gibi birisini mahkemeye sevkediyorsanız onun tutuklanmaması oldukça zor gözüküyor. Çok büyük deliller olması lazım. Diğer konuya gelince 15 temmuza kadar karar vericez dedi tff başkanı önceden. Demek ki o güne kadar belgeleri tffye verecekler. Nasıl oluyor da tffnin mahkeme sonucunu bekleyeceğine inanıyorsunuz anlamıyorum. Fenerbahçenin işi daha da kötüleşti aziz yıldırımın tutuklanma isteğiyle...

aziz yıldırım mahkemeye sevk edilmeseydi dava onun için bitmiş olacaktı. davanın baş rolündekini davanın başında saf dışı bırakmak normal mi ? mahkemeye sevk edilmeseydi mantıken yanlış olurdu zaten.

murat taşlı
08.Temmuz.2011, 21:41
madem adil olunacak diğer bütün takımların yöneticilerinin telefonlarıda dinlenseydi emininm neler çıkacaktı:)....

bursa_mc
08.Temmuz.2011, 21:48
Acaba serbest bırakılan futbolcular bazı şeyleri itiraf ettiği için yani ettiyse serbest bırakılmış olabilirler mi?

wolfson
08.Temmuz.2011, 21:49
Acaba serbest bırakılan futbolcular bazı şeyleri itiraf ettiği için yani ettiyse serbest bırakılmış olabilirler mi?

Mynette buna benzer bir haber var. Siyasi terimini unuttum her şeyi itiraf ediyomuşsun bir şekilde serbest kalıyomuşsun :p

Bujsas
08.Temmuz.2011, 21:50
cidden 19 maçta şike varsa neden sadece 1 futbolcu tutuklanıyor :) neyse türk futbolu için hayırlısı neyse o olsun.

bursa_mc
08.Temmuz.2011, 21:51
Mynette buna benzer bir haber var. Siyasi terimini unuttum her şeyi itiraf ediyomuşsun bir şekilde serbest kalıyomuşsun :p

Pişmanlık yasası gibi birşey olabilir belki diye düşündüm :)

sui generis
08.Temmuz.2011, 21:52

şike yaptığını kabul eden serbest mi bırakılıyor. ee bizimkiler niye bu kadar uğraşıyor ki ?

EreN
08.Temmuz.2011, 21:52
Pişmanlık yasası gibi birşey olabilir belki diye düşündüm :)

yok o olamaz çünkü soruşturma yapılmadan daha gelen itiraflarda geçerli o.

meddah
08.Temmuz.2011, 22:00
İçinde siyasetin "s" si geçen mesajlar itinayla silinir.

sarianet
08.Temmuz.2011, 22:15
Bence Bana asya maceramız olsun gslilerle bjkliler ve trabzonlularla dalga geçeriz onların bank asya kupası yok bizim var diye:D

her türlü fenerbahçe fenerbahçeden her türlü keyif almasını bileceksin bu takımı her zaman tuttuk yine tutuvcaz

Varonil
08.Temmuz.2011, 22:19
Bütün gazeteler her bir belge hakkında fikir sahibi,fakat özerk federasyon başkanı belgeleri görme yetkisine sahip değil :) güldüm cidden buna şimdi bak :)

byariff
08.Temmuz.2011, 22:20
Son dakika : Aziz Yıldırım ambulansa hastaneye kaldırılıyor.

Varonil
08.Temmuz.2011, 22:25
Şayet Aziz Başkan tutuklanırsa Fenerbahçe'nin durumu ne olacak ?

Şu anda Fenerbahçe'nin durumu Aziz Yıldırım'ın mahkemesinden çıkacak sonuca bağlı gibi gözüküyor.Bana kalırsa bizi bir tek Korcan'dan dolayı şikeyle suçlayabilirler.Fakat ortada net birşey olmadığı için bir yorum yapamıyoruz malesef.

Ayrıca Aziz başkan tutuklanırsa mevcut yönetim düşeceğinden olağanüstü kongreye gidilecek ve yeni başkan seçilecek.

Varonil
08.Temmuz.2011, 22:27
Bu arada belirtmek lazım,bizi düşürecek veya ligde bırakacak yetki TFF'de.UEFA'nın da sıkıştırmasıyla 15 Temmuz'dan önce bir karar vermek zorundalar.Yani mahkemenin devam edip etmemesi TFF'nin karar vermesine engel değil.Eğer bizi küme düşürecek belgeleri varsa düşürürler.

bursa_mc
08.Temmuz.2011, 22:28
Aziz Yıldırım Şişli Etfal Hastanesi'ne götürülüyor...

vego
08.Temmuz.2011, 22:32
Fenerbahçe klübü pazar günkü yürüyüşü onaylamadığı açıklamış.

vego
08.Temmuz.2011, 22:33
Fenerbahçe yöneticileri Beşiktaş'ta toplantıda via @esatdergi

http://s3.amazonaws.com/twitpic/photos/large/341153884.jpg?AWSAccessKeyId=AKIAJF3XCCKACR3QDMOA&Expires=1310150986&Signature=jmhOfRj73a2DoQmtHNJxSrSzl7Y%3D

Varonil
08.Temmuz.2011, 22:36
Fenerbahçe klübü pazar günkü yürüşü onaylamadığı açıklamış.

Kulübün yürüyüşü istememesi gibi birşey söz konusu değil.Hürriyet Gazetesi "Fenerbahçe Yönetimi yürüyüşü onaylamıyor" diye bir haberi var.Bunun dışında emniyet 11 tane taraftar grubunu arayarak "Yürüyüşe katılırsanız sizin için iyi olmaz" telkininde bulunuyor.Resmi sitede yapılan açıklama organizasyonun iptal olmadığı yönünde fakat bütün taraftar grupları birer açıklama yaparak organizasyonun iptal olduğunu söylediler.Yani birnevi yürüyüşü üstlenmekten vazgeçtiler.

yaman76hakanFB
08.Temmuz.2011, 22:39
Fenerbahçe klübü pazar günkü yürüyüşü onaylamadığı açıklamış.

Yok öyle birşey! antu'nun yalanı! İşte yönetimin açıklaması:

(Bu sabah Hürriyet Gazetesi’nin internet sitesinde Fenerbahçe Spor Kulübü taraftar derneklerinin 10.07.2011 Pazar günü düzenlemeyi planladıkları destek yürüyüşünün Fenerbahçe Spor Kulübü Yönetim Kurulu tarafından onaylanmadığı haberi kulübümüze atfen bir açıklama ile birlikte yayınlanmıştır.
Konu ile ilgili kulübümüzden yapılmış bir açıklama olmamakla birlikte ilgili internet sitesi yöneticileri ile temasa geçilerek haberin geri çekilmesi sağlanmıştır. Bununla beraber yürüyüşü planlayan ilgililer konudan haberdar edilmişlerdir. Hal böyle iken bu akşam antu.com sitesinde Hürriyet Gazetesi’nin internet sitesinde çıkan haber kulüp tarafından yalanlanmadığı için organizasyonun iptal edildiği duyurulmuştur.

Bu duyuru gerçeği yansıtmamaktadır.)

http://www.fenerbahce.org/fb2008/detay.asp?ContentID=25216

--------------------------------------------------------------------------------------------

Bu gösteri Fenerbahçe taraftarınındır. Dik duralım. Gruplar, yönetim; gördük ki; hepsi fasa fiso... Pazar günü herkes orada olacak! Formamızı giyip Bağdat caddesinde, kendi caddemizde Pazar yürüyüşü yapacağız! Kime ne?

bursa_mc
08.Temmuz.2011, 22:39
İzinsiz gösteri yapmak zaten yasak,önceden yetkili yerlerden izin almak gerekiyor.

Varonil
08.Temmuz.2011, 22:41
İzinsiz gösteri yapmak zaten yasak,önceden yetkili yerlerden izin almak gerekiyor.

Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu Madde 3;

http://www.mevzuat.adalet.gov.tr/html/641.html

Suicider
08.Temmuz.2011, 22:43
Şimdi kırılmaca gücenmece olmasın.Daha öncede birkaç konuda belirtmiştim sanırım maç konularıydı.Genelde fenerli arkadaşların sloganları belli.Biz bize yeteriz.17 ye karşı 1 iz.Fenerbahçe cumhuriyeti vs tarzında.Bu fenerbahçelilerin dışında feneri sevmemelerinin sebebi insanların bu olan olaylardır.17 takım tarafından sevilmemek gurur duyunucak birşey değildir.Acaba ne yapıyoruzda bu insanlar bizi sevmiyolar diye kimsede sormuyor.Bence bu dava bunun içinde bir fırsat olacaktır.Fenerbahçe yeni bir başkan yeni bir ekiple bu tip olaylara mahal vermiyecek şekilde tekrar geri döndüğünde eminim daha güçlü olacaktır.

yaman76hakanFB
08.Temmuz.2011, 22:48
Bağdat Caddesinde Fenerbahçe forması giyip gezinmek ne zamandan beri suç olmuş? Oldu olacak; forma giyip yürümeyi de yasaklasınlar. Fenerbahçe formasıyla sokağa çıkamazsınız desinler!

sananes
08.Temmuz.2011, 22:48
Şimdi kırılmaca gücenmece olmasın.Daha öncede birkaç konuda belirtmiştim sanırım maç konularıydı.Genelde fenerli arkadaşların sloganları belli.Biz bize yeteriz.17 ye karşı 1 iz.Fenerbahçe cumhuriyeti vs tarzında.Bu fenerbahçelilerin dışında feneri sevmemelerinin sebebi insanların bu olan olaylardır.17 takım tarafından sevilmemek gurur duyunucak birşey değildir.Acaba ne yapıyoruzda bu insanlar bizi sevmiyolar diye kimsede sormuyor.Bence bu dava bunun içinde bir fırsat olacaktır.Fenerbahçe yeni bir başkan yeni bir ekiple bu tip olaylara mahal vermiyecek şekilde tekrar geri döndüğünde eminim daha güçlü olacaktır.

nereden geri döndüğünde? :)

Suicider
08.Temmuz.2011, 22:51
nereden geri döndüğünde? :)

Herhangi bir puan silindiğinde yada alt kümeye düştüğünde(bunu sanmıyorum hiç)..Yani dönmek derken yenilenmeyi kastettin yönetim olarak.Yanlış anlaşılma olmasın.Herhangi kötü birşey algılanmasın diye dikkat etmeye çalışıyorum sözlerime ama yine oluyor demek ki rakip taraftar olduğum için :)

Zekirdek
08.Temmuz.2011, 22:55

Etkin pişmanlık olması lazım.

Varonil
08.Temmuz.2011, 22:55
Herhangi bir puan silindiğinde yada alt kümeye düştüğünde(bunu sanmıyorum hiç)..Yani dönmek derken yenilenmeyi kastettin yönetim olarak.Yanlış anlaşılma olmasın.Herhangi kötü birşey algılanmasın diye dikkat etmeye çalışıyorum sözlerime ama yine oluyor demek ki rakip taraftar olduğum için :)

Narsist insanlar değiliz durup durmadık yerde öyle sloganlarımız olsun (::) Ayrıca Fenerbahçeli olmayan herkesin Fenerbahçe'yi sevmemek için bir bahanesi vardır.Bu bizim çok da umrumuzda değil açıkcası.Bizden başka kimse sevmesin Fenerbahçe'yi,alıştık yani iyi böyle.

Bursaspor
08.Temmuz.2011, 22:59
Yürüyüş ve gösteri yapmak için izin almaya gerek yok, sadece bilgilendirme yapıp, şu gün şurada şu saatte yürüyeceğiz demek yeterli, güvenlik önlemlerini vs. emniyetin alması gerekiyor, bunun dışında bir izin alma vs. durumu gerekmiyor.

footballer33
08.Temmuz.2011, 22:59
Aynen katılıyorum, böylesi belki de herkes için daha iyi olacak. Bunu, ilerde daha net bir şekilde göreceğiz. Bu arada ortada dolaşan haberler -şike ve örgüt kurmak- doğruysa Aziz Yıldırım'ın hiç şansı yok. Gelişmeleri merakla bekliyorum. Hayırlısı bakalım.

Varonil
08.Temmuz.2011, 23:01
Aynen katılıyorum, böylesi belki de herkes için daha iyi olacak. :) Bunu ilerde daha net bir şekilde göreceğiz. Hayırlısı bakalım.

Sizin için daha iyi olacak orası kesin :) Ancak şu da unutuluyor o düşüşün bir geri dönüşü de olur ;;)

DenizlispoR
08.Temmuz.2011, 23:02
Narsist insanlar değiliz durup durmadık yerde öyle sloganlarımız olsun (::) Ayrıca Fenerbahçeli olmayan herkesin Fenerbahçe'yi sevmemek için bir bahanesi vardır.Bu bizim çok da umrumuzda değil açıkcası.Bizden başka kimse sevmesin Fenerbahçe'yi,alıştık yani iyi böyle.
Valla bahanesi olduğu doğru . Kendiniz yaratıyorsunuz o bahaneleri . Gerek Aziz Yıldırım'ın yer yer antipatik açıklamaları , gerekse taraftar gruplarının bazen büründüğü antipatik hava ile bunu kendiniz yaratıyorsunuz . Sonra da bununla övünüyorsunuz , en çok da o hoşuma gidiyor :icon_biggrin: .

Suicider
08.Temmuz.2011, 23:03
Sizin için daha iyi olacak orası kesin :) Ancak şu da unutuluyor o düşüşün bir geri dönüşü de olur ;;)

Tabi ki geri dönüşü olacak orada kalacak haliniz yok ya eğer öyle bir durum olursa.

bursa_mc
08.Temmuz.2011, 23:04
Adliye önüne gelen bir grup Beşiktaşlı "Bank Asya 1.Lig" tezahüratı yapınca Fenerbahçeliler ile arbede çıktı.Kavga Beşiktaş sahile kadar taştı.."tribündergi ''

footballer33
08.Temmuz.2011, 23:06
Siz söylemeseniz bilmeyecektim zaten, sağolun. :) Bizim için iyi olacağını söyleyen de sizsiniz ben değilim. Ben herkes açısından iyi olacağını düşünüyorum. Eğer ortada bu yasadan sonra başka suçlular varsa onlar da çeksin cezasını ve Türk futbolunda ne kadar suçlu varsa hepsi temizlensin. Ben bunun derdindeyim. ;;)

ForsakeN
08.Temmuz.2011, 23:09
Fenerbahçe'nin küme düşmesi hiç bir takım için iyi olmaz. Futbolumuzu 4 büyüklerin taşıdığı ortada zaten.

Varonil
08.Temmuz.2011, 23:11
Siz söylemeseniz bilmeyecektim zaten, sağolun. :) Bizim için iyi olacağını söyleyen de sizsiniz ben değilim. Ben herkes açısından iyi olacağını düşünüyorum. Eğer ortada bu yasadan sonra başka suçlular varsa onlar da çeksin cezasını ve Türk futbolunda ne kadar suçlu varsa hepsi temizlensin. Ben bunun derdindeyim. ;;)

Biz de bunu savunuyoruz burada attığmız her mesajda fakat sanki şike yapmışız da takımın küme düşürülmesini istemiyormuşuz gibi bir hava yaratılıyor,ben bundan rahatsız oluyorum.Delilleri ile birlikte ortaya çıksın şike yaptığmız,inanın ben sizden daha çok isterim Bank Asya 1.Lig'e düşmeyi.Çünkü ben de sıkıldım yıllardır "Şikeci Fenerbahçe,hakem odası basan Aziz Yıldırım" muhabbetinden.

vego
08.Temmuz.2011, 23:59
Aziz Yıldırım Felç riski taşıyormuş (DHA)

Aşk-ı Şehir
09.Temmuz.2011, 00:05
Ya adam hastaysa zorlamaya gerek yok yahu. Hiç birşey sağlıktan önemli değildir heralde.

LaigLeNoiR
09.Temmuz.2011, 00:11
Geceyi hastanede geçirecekmiş, durumu iyiymiş.

Varonil
09.Temmuz.2011, 00:14
Anjiyo'nun yan etkisine bağlı sağ bacağında yürümeyi zorlaştırıcı kasılmalar olmuş.Aynı zamanda ifade verirken de şekeri 220'ye çıkmış.

Bordo61Mavi
09.Temmuz.2011, 00:16
Trt'deki goruntulerde guluyordu. Eski goruntumu bilmiyorum ama adliye onunde. Fazla oyaladi bence herkesi

sananes
09.Temmuz.2011, 00:21
Trt'deki goruntulerde guluyordu. Eski goruntumu bilmiyorum ama adliye onunde. Fazla oyaladi bence herkesi

şu sözlerden utanırsınız umarım bir gün.

Varonil
09.Temmuz.2011, 00:21

Adam şeker hastası fenalaşıyor ama milleti oyalıyor,o da güzel :) Sanki oyalayınca eline bir koz geçecekmiş de :)

Revolution
09.Temmuz.2011, 00:27
Aziz Yildirim yarin salinsa dahi, emniyette yasadigi saglik problemleri adami 10 yil yaslandirir gercekten. Seker cok zor bir hastalik bu isin sakasi filan olmaz. Seker bir cikti mi vucudun heryerini tetikler. Benim anladigim Aziz Yildirim bir takim saglik problemleriyle cebellesiyor, bir allahin kulu "Gecmis olsun." demiyor da "Yalandan hasta diyorlar" vs diyorlar. Yakismiyor gercekten. Gecmis olsun Aziz baskan.

Bu arada ben Fenerbahce'nin suclu bulunsa dahi dusmesini istemeyenlerdenim. Tamamen duygusal olarak. Fenerbahce bu ligde olmayinca ne tadi kalacak ki ligin. Fenerbahce'yle cekismek, mac sonralari geyikler vs. bunlarin tadi cok ayri.

Nedvedmania
09.Temmuz.2011, 00:27
Vay be. En başta hiç birşey olmaz diyordum ama günler geçtikçe durum ciddileşti ve en son 1. adam tutuklu yargılanıyor. Federasyonun vereceği kararı çok merak ediyorum.

Bu arada Aziz Yıldırım eğer gerçekten hastaysa Allah acil şifalar versin.

Night_Mare17
09.Temmuz.2011, 00:30
Son dakika : Mehmet Ali Aydınlar, hastanede Aziz Yıldırım'ı ziyaret ediyor.

The.Crow
09.Temmuz.2011, 00:32
Arkadaşlar ne o kadar belgesi sadece konuşmaları yorumlayıp soruşturma açılmış.Belge var diye konuşmaları düşenler akşama serbest kaldı Mehmet Yıldız gibi. Ayrıca o kadar görüntü , konuşma olsa düşmez miydi internet haber sitelerine düşerdi. Hikaye bunlar. O kadar maç şike olmuş 1 futbolcu içerde. Ne yani şikeyi yapan yöneticiler mi oynamış maçları. Enteresan bir soruşturma bekleyip görcez.

Bordo61Mavi
09.Temmuz.2011, 00:32
Utanilcak bisey demedim :) evlerinde 1 haftadan beri onu bunu dinleyip fenalasan cok insan var. Emniyette cevap vermiyor, savcilikta cevap veriyor sorulara. Devlete ne zaman cevap verecegini secen bi adam kendi kendine yapar eziyeti.

DisCo
09.Temmuz.2011, 00:33
Federasyon kararını 2 günde verse ne olacak mahkemeler yıllarca sürse ne olacak. Benim bu konuyla ilgili olarak hiçbir çıkarım yok ki kararı hemen bekleyeyim.

Ben işin futbol tarafına bakıyorum. Futbolun içinde herzaman para vardı. Ancak paranın miktarı arttıkça ben futboldan zevk almamaya başladım. Galatasaray'ın kötü performansı bu yaşanan olaylar futboldan oldukça soğuttu.

barahir
09.Temmuz.2011, 00:34
Arkadaşlar ne o kadar belgesi sadece konuşmaları yorumlayıp soruşturma açılmış.Belge var diye konuşmaları düşenler akşama serbest kaldı Mehmet Yıldız gibi. Ayrıca o kadar görüntü , konuşma olsa düşmez miydi internet haber sitelerine düşerdi. Hikaye bunlar. O kadar maç şike olmuş 1 futbolcu içerde. Ne yani şikeyi yapan yöneticiler mi oynamış maçları. Enteresan bir soruşturma bekleyip görcez.

Ben de onu anlamıyorum ya. Emniyet 19 maçta şike var diyor ancak 1 futbolcu var şimdilik içerde ?

sananes
09.Temmuz.2011, 00:38

Şike soruşturması deyip duruluyor ya adli tatil bitsin göreceğiz bu şike ile ilgili değil çıkar amaçlı örgüt kurmak tarzı bir davaya dönecek olay.Korcan'da göstermelik bana kalırsa.Savcılar davaları iç içe geçirip ortaya karmakarışık şeyler çıkartmayı seviyorlar son yıllarda nedense! Tutuklanan 1 tane futbolcu varken 19 maçta nasıl şike yapılabilsin? biri çıksın ve söylesin futbolcusuz şike mi olur?

Not:Polise ifade vermemeyi seçmek insanların yasal hakkıdır.

Bordo61Mavi
09.Temmuz.2011, 00:41
O yasal hakki dunyadaki cogu ulke uyguluyor :)

di canio
09.Temmuz.2011, 00:47
Sağlığı konusunda numara yapması bitti şimdi de yasal hakkını kullandığı için mi eleştiriliyor?

Cengo
09.Temmuz.2011, 00:59
Federasyon herhangi bir karar veremez.
Dava sonuçlanmadan karar vermesi hukuksuz bir durum olur. Dolayısı ile en doğru şey yeni sezonun tatil edilmesidir.

Fenerbahçe'yi ŞL için listede mahkeme kararı çıkmadığı sürece göstermek zorundalar.

Elimizde kanıt yok dedi Mehmet Ali Aydınlar.

Night_Mare17
09.Temmuz.2011, 01:02

Dava sonuçlanmadan karar vermesi hukuksuz bir durum olur. Dolayısı ile en doğru şey yeni sezonun tatil edilmesidir.

Fenerbahçe'yi ŞL için listede mahkeme kararı çıkmadığı sürece göstermek zorundalar.

Delilleri göstermediler Mehmet Ali Aydınlar'a. Ligin tatil edilmeside saçma olur. İtalya'da dava bitmeden karar verildi.

Cengo
09.Temmuz.2011, 01:08
Delilleri göstermediler Mehmet Ali Aydınlar'a. Ligin tatil edilmeside saçma olur. İtalya'da dava bitmeden karar verildi.

Ben tam tersini hatırlıyorum. Dava bitmeden karar verilmemişti.

Revolution
09.Temmuz.2011, 01:10

TFF ozerk bir kurum abi, eger iddialar hakkinda kesin bir sonuca ulasirlarsa kararlari vermekte ozgurler. Uefa da bizden haber bekliyormus. Bakalim neler cikacak isin sonunda.

Trabzonspor
09.Temmuz.2011, 01:12
Ben tam tersini hatırlıyorum. Dava bitmeden karar verilmemişti.

Dava hala sürüyor diye biliyorum bende.

izmer96
09.Temmuz.2011, 01:17
oncelikle selamlar uzun zamandir ayri kaldim forumdan , bu konuyada hic bir yorum yazmamayi dusunuyorum ama sunu soylemedende edemiycem , ortada bir sike varsa ki ben oldugunu dusunuyorum birakinda bunlari yapanlarda cezalarini ceksinler , olaya fanatik yaklasmak cok abes kaciyor

Cengo
09.Temmuz.2011, 01:20

Sonuçlananı çok uzun zaman oldu hatırladığım.

Trabzonspor
09.Temmuz.2011, 01:33
http://www.goal.com/tr/news/2556/editoryal/2011/07/08/2566024/goalcom-%C3%B6zel-sokaklara-d%C3%B6k%C3%BClmeden-%C3%B6nce-d%C3%BC%C5%9F%C3%BCnelim

Sokaklara dökülmeye hazırlanan Fenerbahçe taraftarına yazılmış bir yazı.Güzel yazmış.

Varonil
09.Temmuz.2011, 01:55
http://www.goal.com/tr/news/2556/editoryal/2011/07/08/2566024/goalcom-%C3%B6zel-sokaklara-d%C3%B6k%C3%BClmeden-%C3%B6nce-d%C3%BC%C5%9F%C3%BCnelim

Sokaklara dökülmeye hazırlanan Fenerbahçe taraftarına yazılmış bir yazı.Güzel yazmış.

Şu ayrımı yapalım.Şikeli bir geçmişi hiçbir Fenerbahçe taraftarı istemez.Buna adım gibi eminim.Yalnız burada büyük Fenerbahçe taraftarının üzerine düşen bazı sorumluluklar vardır.Ben de dahil bütün Fenerbahçe taraftarı şike yapıldığına inanmadıkları için takımlarına destek olmak istiyor.Bundan doğal birşey yok sanırım.Çünkü bizim görüşümüz Aykut Kocaman,teknik ekip ve futbolcuların alın terlerine saygısızlık ediliyor.

He ne olur şike en sağlam delillerle ispatlanır,benim burada söylediklerimin hepsi patlar.O zaman büyük Fenerbahçe taraftarı yine kendine yakışacak şekilde 104 yıllık çınarın adını kirletenlere gereken tepkisini verecektir.Şahsi olarak ben de burada kendi fikirlerimi o zaman beyan ederim.

Trabzonspor
09.Temmuz.2011, 02:24
Şu ayrımı yapalım.Şikeli bir geçmişi hiçbir Fenerbahçe taraftarı istemez.Buna adım gibi eminim.Yalnız burada büyük Fenerbahçe taraftarının üzerine düşen bazı sorumluluklar vardır.Ben de dahil bütün Fenerbahçe taraftarı şike yapıldığına inanmadıkları için takımlarına destek olmak istiyor.Bundan doğal birşey yok sanırım.Çünkü bizim görüşümüz Aykut Kocaman,teknik ekip ve futbolcuların alın terlerine saygısızlık ediliyor.

He ne olur şike en sağlam delillerle ispatlanır,benim burada söylediklerimin hepsi patlar.O zaman büyük Fenerbahçe taraftarı yine kendine yakışacak şekilde 104 yıllık çınarın adını kirletenlere gereken tepkisini verecektir.Şahsi olarak ben de burada kendi fikirlerimi o zaman beyan ederim.

Zaten ortada resim,ses kaydı vs varmış sanırım.Bundan daha fazla delili ancak onların içinde olursa bulursun yada itiraf olursa olur.Çok sağlam delil nedir?Suç üstü yapmak.Böyle bir imkan var mı?Yok.Bu durumda eldekiler ve mevcut ifadelerle sonuca varmak zorundasınız demektir.

Peki ya Şike+Teşvik pirimi varsa(Ben olduğuna inanıyorum).Ama bu deliller yeterli bulunmayıp olay kapanırsa.Şenol Güneş,Teknik ekip ve futbolcuların alın teri ne olacak?

eXcitinG
09.Temmuz.2011, 02:36
Ben bu aLın teri muhabbetini de anLamıyorum. İyi tamam ortada bir aLın teri var. DiyeLim mi şike kanıtLandı ve Fenerbahçe küme düşürüLdü, yine mi aLın teri oLacak ? ortada bir aLın teri var diye ŞampiyonLuk geri aLınmasın mı ? Peki Ligde kaLan diğer şaibesiz takımLarın suçu ne ? onLarın aLın teri yok mu ? O adamLarLar sizin Emreniz kadar, Luganonuz kadar mücadeLe etmedi mi ? onLara geLince aLın teri oLmuyor mu ? Şike kanıtLanırsa aLın teri diye birşey kaLmaz, demek ki başka kaynakLar sayesinde zaten maçLara yaptırım uyguLanmış, o zaman ter feLan boş iş.

TR.CaPTaiN
09.Temmuz.2011, 02:38

Bu operasyonla ilgili kafalarında onlarca soru oluşan Fenerbahçe taraftarının böyle bir refleks göstermesi çok normal Mustafa. Mesela sadece ben kısaca aklıma gelen soru işaretlerini yazayım, muhtemelen unutacağım birçok soru işareti daha olacaktır.

-Birçok kez dillendirildiği gibi 19 maçta şike var deniliyor ancak sadece Korcan içerde. Bir adamın bu kadar maçı etkilemesi mümkün değil. Bir arkadaş yöneticiler aracılığıyla para teklifi vs. dedi ama sonuçta atıyorum Mecnun Otyakmaz'ın Fenerbahçe'den para alarak şike yapması için gidip derdini futbolculara anlatması lazım. Bir şekilde teknik direktör veya en azından bazı oyuncuları bağlaması lazım. Piyasada kimse yok.

- Buca maçıyla ilgili Musa Aydın'ı bağladığımız söyleniyor. Musa Aydın ki giydiği her formayla bize gol atmış bir adam. O maçta da golünü attı.

- Bülent Uygun ve Sezer'in yine bu şike örgütünde olduğu iddia edildi. Sezer'in gözaltına alınmasının sebebi Fenerbahçe maçında 45 dakika oynamasıymış. Şimdi hem Bülent Uygun hem Sezer aynı amaç için çalışıyorsa (Fenerbahçe'nin 3 puan alması) Bülent Uygun neden kötü oynayan Sezer'i çıkarsın ? 90 dakika oynatır ve o 90 dakika içerisinde hiçbir şey yapmaz bu adam. Şike için daha mantıklı değil mi ?

- Mehmet Yıldız'ın bir konuşması takibe takılmış ve Mehmet'e bir pozisyonda neden gol atmadığı sorulmuş. Mehmet Yıldız da o pozisyondan sonra asist yaptım diyerek kurtulmuş. Oldu ya son 5 dakikada oyuna giren Mehmet Yıldız o asisti yapmamış olsaydı belki de şuan şikeci damgası yiyenlerden biriydi.

- Emenike oynamayarak şike yapmış. Yine mantıken şike yapacak adamın oynaması Fenerbahçe için daha avantajlı değil midir ? Sahada 90 dakika boyunca dolaşır, gol falan da atmaz, takımını da 1 kişi eksik bırakır.

- Üzerinde gizlilik olduğu söylenen dosyanın soruşturmanın ilk gününden itibaren tüm basında çarşaf çarşaf yer alması, Aziz Yıldırım'ın avukatının bile henüz bize bilgi verilmedi dediği ortamda özellikle bazı basın mensuplarının savcı edasıyla bilgilendirme yapması normal mi ? Ve bu basın mensuplarının Emenike'yi parkta para sayarken gördüklerini iddia ettikleri kamera kaydı ne oldu ? Emenike serbest bırakıldığında o iddia sahibi özür bile dilemedi. Böyle bir ortamda Fenerbahçe taraftarının dolaşan iddialara inanmaması normal değil mi ? Bu basın mensubu hala operasyonla ilgili detay bilgileri veriyor ve milyonlarca insanı inandırıyor.

- Aziz Yıldırım'ın Cüneyt Çakır'ı bağladığı haberi vardı. Cüneyt Çakır ispatlasınlar hakemliği bırakırım dedi.

- Şuan yine ülkenin önemli davalarından birinde önemli bir tutuklama oldu fakat o kişiyle ilgili 1 tane resme ulaşılamazken Aziz Yıldırım'la ilgili yayınlanan fotoğraflar malum. Emniyetin bu soruşturma sürecinde sürekli doğru veya yanlış sızıntılar yapmasının bir hedefi olmalı.

- Aziz Yıldırım ve diğer arkadaşlarının sporda şiddet yasası için sarfettiği çaba herkesçe biliniyor. Bu işlere bulaşıp da böyle bir yasa için uğraşması resmen kendi ayağına kurşun sıkması demek.

En azından benim aklıma gecenin bir yarısı bu kadar soru işareti geliyor. Çok daha fazlalaştırılabilir. Dolayısıyla Fenerbahçe taraftarı inanmıyor. Olur da bu bahsedilenler gerçek çıkarsa ki bu büyük faciadır ve bugün Aziz Yıldırım için desteklerini belirten, yürüyecek insanlar o gün Fenerbahçe'ye bu olaydan dolayı verdikleri zarardan dolayı da hakettikleri tepkiyi verir.

eXcitinG
09.Temmuz.2011, 02:43
Bu operasyonla ilgili kafalarında onlarca soru oluşan Fenerbahçe taraftarının böyle bir refleks göstermesi çok normal Mustafa. Mesela sadece ben kısaca aklıma gelen soru işaretlerini yazayım, muhtemelen unutacağım birçok soru işareti daha olacaktır.

-Birçok kez dillendirildiği gibi 19 maçta şike var deniliyor ancak sadece Korcan içerde. Bir adamın bu kadar maçı etkilemesi mümkün değil. Bir arkadaş yöneticiler aracılığıyla para teklifi vs. dedi ama sonuçta atıyorum Mecnun Otyakmaz'ın Fenerbahçe'den para alarak şike yapması için gidip derdini futbolculara anlatması lazım. Bir şekilde teknik direktör veya en azından bazı oyuncuları bağlaması lazım. Piyasada kimse yok.

- Buca maçıyla ilgili Musa Aydın'ı bağladığımız söyleniyor. Musa Aydın ki giydiği her formayla bize gol atmış bir adam. O maçta da golünü attı.

- Bülent Uygun ve Sezer'in yine bu şike örgütünde olduğu iddia edildi. Sezer'in gözaltına alınmasının sebebi Fenerbahçe maçında 45 dakika oynamasıymış. Şimdi hem Bülent Uygun hem Sezer aynı amaç için çalışıyorsa (Fenerbahçe'nin 3 puan alması) Bülent Uygun neden kötü oynayan Sezer'i çıkarsın ? 90 dakika oynatır ve o 90 dakika içerisinde hiçbir şey yapmaz bu adam. Şike için daha mantıklı değil mi ?

- Mehmet Yıldız'ın bir konuşması takibe takılmış ve Mehmet'e bir pozisyonda neden gol atmadığı sorulmuş. Mehmet Yıldız da o pozisyondan sonra asist yaptım diyerek kurtulmuş. Oldu ya son 5 dakikada oyuna giren Mehmet Yıldız o asisti yapmamış olsaydı belki de şuan şikeci damgası yiyenlerden biriydi.

- Emenike oynamayarak şike yapmış. Yine mantıken şike yapacak adamın oynaması Fenerbahçe için daha avantajlı değil midir ? Sahada 90 dakika boyunca dolaşır, gol falan da atmaz, takımını da 1 kişi eksik bırakır.

- Üzerinde gizlilik olduğu söylenen dosyanın soruşturmanın ilk gününden itibaren tüm basında çarşaf çarşaf yer alması, Aziz Yıldırım'ın avukatının bile henüz bize bilgi verilmedi dediği ortamda özellikle bazı basın mensuplarının savcı edasıyla bilgilendirme yapması normal mi ? Ve bu basın mensuplarının Emenike'yi parkta para sayarken gördüklerini iddia ettikleri kamera kaydı ne oldu ? Emenike serbest bırakıldığında o iddia sahibi özür bile dilemedi. Böyle bir ortamda Fenerbahçe taraftarının dolaşan iddialara inanmaması normal değil mi ? Bu basın mensubu hala operasyonla ilgili detay bilgileri veriyor ve milyonlarca insanı inandırıyor.

- Aziz Yıldırım'ın Cüneyt Çakır'ı bağladığı haberi vardı. Cüneyt Çakır ispatlasınlar hakemliği bırakırım dedi.

- Şuan yine ülkenin önemli davalarından birinde önemli bir tutuklama oldu fakat o kişiyle ilgili 1 tane resme ulaşılamazken Aziz Yıldırım'la ilgili yayınlanan fotoğraflar malum. Emniyetin bu soruşturma sürecinde sürekli doğru veya yanlış sızıntılar yapmasının bir hedefi olmalı.

- Aziz Yıldırım ve diğer arkadaşlarının sporda şiddet yasası için sarfettiği çaba herkesçe biliniyor. Bu işlere bulaşıp da böyle bir yasa için uğraşması resmen kendi ayağına kurşun sıkması demek.

En azından benim aklıma gecenin bir yarısı bu kadar soru işareti geliyor. Çok daha fazlalaştırılabilir. Dolayısıyla Fenerbahçe taraftarı inanmıyor. Olur da bu bahsedilenler gerçek çıkarsa ki bu büyük faciadır ve bugün Aziz Yıldırım için desteklerini belirten, yürüyecek insanlar o gün Fenerbahçe'ye bu olaydan dolayı verdikleri zarardan dolayı da hakettikleri tepkiyi verir.

İyi hoş avukat gibi sayfaLarca yazmışsında benim bir sorum oLacak sana ve tüm Fenerbahçe taraftarına ?

Eğer savcı Başkanı içeri atarsa ki asLında attı ama şu anda Hastane oLayına yine uzadı süreç ve Fenerbahçe küme düşürüLse kabuLLenmeyecekmisiniz ? Yine haLa çıkıp biz şike yapmadık, şaibe yapmadık, haksızLık yapıLdı bize mi diyeceksiniz ? Bu havayı seziyorum ben bütün Fenerbahçe taraftarında. Yok akLıma o takiLdı, yok bu düşündürücü feLan, fiLan sürekLi sanki birşeyLer arama havaLarı. Benim ve diğer bütün takım taraftarLarınında akLında bir Dünya soru var, bir sürü cevabını buLamadığımız, kafamızı buLandıran soruLar ve oLayLar var. Emniyet, Savcı diyor ki eLimizde net deLiL var, video var, resim var, o var, bu var. Siz haLa bir arayıştasınız. Hayır cidden merak ediyorum bu sorumun cevabını. Senin bu sorduğun soruLarı zaten sormuşLardır Savcısına da, Emniyetine de, onLar zaten eLLerinde net beLgeLer varki demek bu soruLarı geçiştirecek gücü kendiLerinde buLuyorLar. Yoksa niye daLgamı geçiyor bu savcı ve Emniyet bütün Türkiye iLe.

eGowiCh
09.Temmuz.2011, 02:43
Ali Koç'a "30 milyon Fenerbahçe taraftarı arkanızda" söylemleri hatırlatılınca Sayın Ali Koç, "Daha yeni başlıyor" diye cevap vermiş.

Başkan hakkında tutuklama kararının hemen akabinde Sayın Ali Koç Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne gelmiş.

TR.CaPTaiN
09.Temmuz.2011, 02:46
İyi hoş avukat gibi sayfaLarca yazmışsında benim bir sorum oLacak sana ve tüm Fenerbahçe taraftarına ?

Eğer savcı Başkanı içeri atarsa ki asLında attı ama şu anda Hastane oLayına yine uzadı süreç ve Fenerbahçe küme düşürüLse kabuLLenmeyecekmisiniz ? Yine haLa çıkıp biz şike yapmadık, şaibe yapmadık, haksızLık yapıLdı bize mi diyeceksiniz ? Bu havayı seziyorum ben bütün Fenerbahçe taraftarında.

Valla istediğini sezebilirsin. Önemli olan senin sezginlerin değil mahkemenin sonucudur. Şuan içerde bulunanların tedbiren mahkemeye kadar tutuklu kalmalarının onların suçlu olduğu anlamına gelmediğini bilmek için avukat olmaya gerek yok. Mahkeme sonuçlanır, Fenerbahçe ve yöneticileri suçlu bulunur biz de çıkar gerekli tepkimizi gösteririz. Öyle birileri bize yaptınız da yaptınız diye empoze etmeye çalışıyor diye evet sizin dediğiniz olsun diyecek değiliz.

Karşı görüşte akıllarında soru kalanlar da yazar, konuşuruz. Forumlar tartışmak içindir. Varsa aklınızı kurcalayan sorular, şüpheler siz de yazarsınız. Sizin aklınızda soru var diye düşündüklerimizi yazmaktan vazgeçecek değiliz.

Edit: Bildiğim kadarıyla TSI'de twitter gibi harf kısıtlaması yok.

eGowiCh
09.Temmuz.2011, 02:50

Eğer savcı Başkanı içeri atarsa ki asLında attı ama şu anda Hastane oLayına yine uzadı süreç ve Fenerbahçe küme düşürüLse kabuLLenmeyecekmisiniz ? Yine haLa çıkıp biz şike yapmadık, şaibe yapmadık, haksızLık yapıLdı bize mi diyeceksiniz ? Bu havayı seziyorum ben bütün Fenerbahçe taraftarında.

Özel yetkili Cumhuriyet savcısı, tutuklama talebinde bulundu. Daha henüz sayın başkan mahkeme karşısına çıkmadı. "Başkanı içeri attı" söylemi yanlış, başkan henüz tutuklanmadı. Mahkeme başkanı dinledikten sonra serbest bırakabilir veya tutuklayabilir.

Serbest bırakıldığı varsayımında, ne diyeceksin? Çok merak ediyorum.

Tutuklandığı varsayımında, tutuklanma bir tedbirdir. Ceza yargılamasının temel prensiplerinden biri olan masumiyet karinesi gereğince, kişi hakkında kesinleşmiş mahkumiyet hükmü olmadıkça suçsuzluğu esastır. Sayın başkan tutuklansa bile, hakkında kesinleşmiş bir mahkumiyet hükmü olmadığından "suçsuz"dur.

Sayın başkanın "suçlu" olduğu yolunda çıkan her türlü söylem kesinlikle yanlıştır ve hukuka aykırıdır.

Bu uzun bir süreç, daha ortada iddianame bile yokken sayın başkanın şike yaptığının söylenmesi oldukça komik.

Henüz soruşturma bile tamamlanmadı. Daha soruşturma sona erecek, kovuşturma başlayacak ve bir hüküm ortaya gelecek. Akabinde temyiz süreci başlayacak. Uzun bir süreç. Sayın başkan hakkında söz söylerken herkes ne dediğini tekrar sorgulayıp öyle söylesin.

meddah
09.Temmuz.2011, 02:54

Sonuçlananı çok uzun zaman oldu hatırladığım.

İtalya'daki dava hem sonuçlandı, hem de devam ediyor.

Sonuçlandı, zira, müteakip sezon uluslararası arenaya çıkacak takımların belirlenebilmesi için hızlı bir süreç işletildi; İtalya Futbol Federasyonu, ilgili mahkeme ve UEFA'nın katkılarıyla soruşturmanın sportif kısmı tamamlanarak ilgili kulüpler hakkındaki kararlar, UEFA'nın tanıdığı süre içerisinde verildi.

Hala devam ediyor, zira, sportif kısmı, hem de 5 yıl önce tamamlanmış olsa da davanın adlî kısmı henüz tamamlanmadı; yani sanıkların sivil mahkemede yargılanması sürüyor. 5 yıl önce verilen cezalar; kulüplere küme düşme, puan silme vs. ve şahıslara sportif faaliyetlerden men gibi cezalardı; hapis cezaları yanılmıyorsam sivil mahkemeden gelirse gelecek.

Bizde de benzer bir süreç söz konusu olacak; bizim Federasyon da, istese de istemese de UEFA'nın tanıdığı süre içerisinde İtalya'dakine benzer bir karar verecek. Yalnız, bizdeki davayı direkt sivil mahkeme açacağı için süreçte bazı farklılıklar olacaktır.

A.FaruK
09.Temmuz.2011, 02:56

Eğer savcı Başkanı içeri atarsa ki asLında attı ama şu anda Hastane oLayına yine uzadı süreç ve Fenerbahçe küme düşürüLse kabuLLenmeyecekmisiniz ? Yine haLa çıkıp biz şike yapmadık, şaibe yapmadık, haksızLık yapıLdı bize mi diyeceksiniz ? Bu havayı seziyorum ben bütün Fenerbahçe taraftarında. Yok akLıma o takiLdı, yok bu düşündürücü feLan, fiLan sürekLi sanki birşeyLer arama havaLarı. Benim ve diğer bütün takım taraftarLarınında akLında bir Dünya soru var, bir sürü cevabını buLamadığımız, kafamızı buLandıran soruLar ve oLayLar var. Emniyet, Savcı diyor ki eLimizde net deLiL var, video var, resim var, o var, bu var. Siz haLa bir arayıştasınız. Hayır cidden merak ediyorum bu sorumun cevabını. Senin bu sorduğun soruLarı zaten sormuşLardır Savcısına da, Emniyetine de, onLar zaten eLLerinde net beLgeLer varki demek bu soruLarı geçiştirecek gücü kendiLerinde buLuyorLar. Yoksa niye daLgamı geçiyor bu savcı ve Emniyet bütün Türkiye iLe.

Peki bende size şöyle bi soru sorayım. En basitinden şurda bi sınav muhabbeti vardı bilmem hiç denk geldinizmi ben ve birçok arkadaşımızın mağdur olduğu. Şifre , kopya vs. vs. bi dünya muhabbet döndü hepimiz haklıydık halbüki ama devleti yöneten abilerimiz olur öyle dedi konu kapandı dimi. Yani sizcede orda haklımıydılar. Bu kadar burda feryat ettik hepsine verecekleri bi cevap vardı. Ama harbidende biz haklıydık bunu görmek için bilge bi kişiliğede sahip olmaya gerek yoktu. Orda işte tüm Türkiye gençleriyle dalga geçtiler. Bunu yapanda böyle basit insanlar değil bu devleti yöneten insanlar yaptılar. Adam sadece tatmin olduk dedi bizde tatmin olduk . O dedi diye bizde kabullenecekmiyiz yani yüzdelik bir dilime vurduğunda %100 haklımı bunlar. Demekki abi senin mantığınla düşündüğümüzde haklılar. Ne şifre var ne kopya. Birileri bize olur böyle şeyler dediklerinde '' Hah olur dimi. İçimize su serptin '' dememiz gerekiyor. Çünkü hiç yanılma payları yokki.

LaigLeNoiR
09.Temmuz.2011, 02:58
Egemen Sayın Başkan derken tüylerim diken diken oldu gerçekten :)

Her neyse; bende şunu söylemek istiyorum ne zaman kabulleneceksiniz ? Ben F.Bahçe suçlu veya Aziz Yıldırım suçlu demiyorum.

Sonuçta şu durumda suçsuz diyorsunuz, serbest kalsaydı ilk aşamada yine suçsuz olacaktı, tutuklu olarak yargılanacak yine suçsuz, dava sonuçlanana kadar tutuklu kalsa yine suçsuz olacak.

Ben eminim ki dava sonuçlansa yine suçsuz denilecek ve gerçekler ortaya çıkacak denilecek.

Beni Fenerbahçe'li arkadaşlar yanlış anlamasın ben genel profilden bahsediyorum. Öte yandan tekrar ediyorum ben ne F.Bahçe'yi ne de Aziz Yıldırım'ı suçlamıyorum sadece varsayımlardan bahsediyorum.

eXcitinG
09.Temmuz.2011, 03:00
Özel yetkili Cumhuriyet savcısı, tutuklama talebinde bulundu. Daha henüz sayın başkan mahkeme karşısına çıkmadı. "Başkanı içeri attı" söylemi yanlış, başkan henüz tutuklanmadı. Mahkeme başkanı dinledikten sonra serbest bırakabilir veya tutuklayabilir.

Serbest bırakıldığı varsayımında, ne diyeceksin? Çok merak ediyorum.

Tutuklandığı varsayımında, tutuklanma bir tedbirdir. Ceza yargılamasının temel prensiplerinden biri olan masumiyet karinesi gereğince, kişi hakkında kesinleşmiş mahkumiyet hükmü olmadıkça suçsuzluğu esastır. Sayın başkan tutuklansa bile, hakkında kesinleşmiş bir mahkumiyet hükmü olmadığından "suçsuz"dur.

Sayın başkanın "suçlu" olduğu yolunda çıkan her türlü söylem kesinlikle yanlıştır ve hukuka aykırıdır.

Bu uzun bir süreç, daha ortada iddianame bile yokken sayın başkanın şike yaptığının söylenmesi oldukça komik.

Henüz soruşturma bile tamamlanmadı. Daha soruşturma sona erecek, kovuşturma başlayacak ve bir hüküm ortaya gelecek. Akabinde temyiz süreci başlayacak. Uzun bir süreç. Sayın başkan hakkında söz söylerken herkes ne dediğini tekrar sorgulayıp öyle söylesin.

Siz sadece oLmasını istedikLerinizi yazıyorsunuz. Sence serbest kaLabiLecek mi ? Koskoca Türk emniyeti ve savcısı eLinde bu kadar net deLiLLer oLmadan Aziz yıLdırım gibi bir adamı karşısına aLırmı ? Fenerbahçe gibi bir takımı karşısına aLırmı ? Senin mantığın sığıyormu bu düşünceye. FutboLcuLar serbest bırakıLmışmış feLan fiLan? Neden bırakıLdı sence ? Gerçekten bu işin içinde oLmadıkLarı için mi yoksa BüLen uygun, Ümit karan gibi KaLeci de ki gibi eLLerinde net ses ve video kayıtLarı oLmadığı için mi serbest bıraktıLar. TÜrkiye de şike yıLLarca var. YıLLarca herkes bazı şeyLere şahit oLdu, bazı konuşmaLara bizzat katıLdı? Ama bu zamana kadar neden kanıtLanamadı bu oLayLar, çünkü bu işi çözecek merciLerin eLinde hiç bir zaman bu soruşturma işine girdiğinde oLayı kökten bitirecek deLLiLLer yoktu. Ve iLk defa bu kadar güçLü kanıtlar buLmuşken bu oLayLarın üstüne gitme kararı aLdıLar. iLk defa eLLerinde net ses kayıdı var, net video kayıdı var. Yoksa neden Sivasspor başkanı, Ümit Karan ve BüLent uygun içeride ? Neden Aziz yıLdırım içeriye girmek üzere ? Hiç bir kurum, bu kadar gündemi, bir üLkenin spor kaderini değiştirecek bir oLaya eLLerinde net deLLiLer yokken girmez. Senin bu sorduğun soruLarı çürütecek ve daha basına sızmamış ne deLiLLer vardır eLLerinde sen merak etme. Bu kadar basit değiL bu işLer.

Siz başta da dediğim gibi sadece oLmasını ummdukLarınızı savunuyorsunuz. Soruyorsunuz ama bu adamLar bu soruLarın cevabını buLmuş zaten Mat edecek hamLeLeri çoktan beLirLemişLer biLe. Çok az kaLdı göreceğiz.

DisCo
09.Temmuz.2011, 03:03
Aziz Yıldırım suçlu bulunursa bir kısım şikeci diyecek Fenerbahçe'ye gönül verenler komplodur diyecektir.

Suçsuz çıkarsa bu sisteme yenilmeyen devrimi gerçekleştiren kahraman olacaktır. Bir kısımda zaten birşey olmayacağı belliydi. Güçlü haksız olsa da ne zaman sırtı yere gelmiş diyecektir.

Bence herkesin kendi düşüncesine ve algılayışına saygı göstermek lazım.

eXcitinG
09.Temmuz.2011, 03:04
Valla istediğini sezebilirsin. Önemli olan senin sezginlerin değil mahkemenin sonucudur. Şuan içerde bulunanların tedbiren mahkemeye kadar tutuklu kalmalarının onların suçlu olduğu anlamına gelmediğini bilmek için avukat olmaya gerek yok. Mahkeme sonuçlanır, Fenerbahçe ve yöneticileri suçlu bulunur biz de çıkar gerekli tepkimizi gösteririz. Öyle birileri bize yaptınız da yaptınız diye empoze etmeye çalışıyor diye evet sizin dediğiniz olsun diyecek değiliz.

Karşı görüşte akıllarında soru kalanlar da yazar, konuşuruz. Forumlar tartışmak içindir. Varsa aklınızı kurcalayan sorular, şüpheler siz de yazarsınız. Sizin aklınızda soru var diye düşündüklerimizi yazmaktan vazgeçecek değiliz.

Edit: Bildiğim kadarıyla TSI'de twitter gibi harf kısıtlaması yok.

Ee yöneticiLerinizden iki kişi ve eski kaptanLarınızdan aLt yapı sorumLusu eski oyuncunuz içeride, gidin tepki gösterin ? Neden tepki göstermiyorsunuz. Keyfi mi attıLar bu adamLarı içeri. Koskoca Türk emniyeti ve savcısı canı sıkıLdı ve bu adamLarı içeri mi yoLLadı. Gidin gösterin tepkinizi, ne bekLiyorsunuz ki.

TR.CaPTaiN
09.Temmuz.2011, 03:15
Ee yöneticiLerinizden iki kişi ve eski kaptanLarınızdan aLt yapı sorumLusu eski oyuncunuz içeride, gidin tepki gösterin ? Neden tepki göstermiyorsunuz. Keyfi mi attıLar bu adamLarı içeri. Koskoca Türk emniyeti ve savcısı canı sıkıLdı ve bu adamLarı içeri mi yoLLadı. Gidin gösterin tepkinizi, ne bekLiyorsunuz ki.

Az önce söyledim ama tekrar etmiş olayım. Bu adamlar tutuklu yargılanıyor, yani suçları şuan sabit değil. Tepkiyi göstereceğimiz zaman olarak mahkeme sonucu dedim, tutuklu yargılanma süreçleri değil. Tüm süreç bu kadardan ibaret olsaydı o koskoca emniyete savcıya sahip olan devlet, tutuklu/tutuksuz yargılama gibi muhabbetlere girmeden nöbetçi mahkemede koskoca Türk emniyetinin canı sıkılıp bu adamları benim önüme getirmedi ya diyerek meseleyi bitirme üzerine sistemini kurardı.

eXcitinG
09.Temmuz.2011, 03:19
Az önce söyledim ama tekrar etmiş olayım. Bu adamlar tutuklu yargılanıyor, yani suçları şuan sabit değil. Tepkiyi göstereceğimiz zaman olarak mahkeme sonucu dedim, tutuklu yargılanma süreçleri değil. Tüm süreç bu kadardan ibaret olsaydı o koskoca emniyete savcıya sahip olan devlet, tutuklu/tutuksuz yargılama gibi muhabbetlere girmeden nöbetçi mahkemede koskoca Türk emniyetinin canı sıkılıp bu adamları benim önüme getirmedi ya diyerek meseleyi bitirme üzerine sistemini kurardı.

Şu verdiğin cevap biLe benim tezimi doğruLuyor. Emniyet, Savcı hatta hakim suçLu buLsa biLe siz kabuLLenmeyeceksiniz. Neyse. BekLeyeLim ve hep beraber neLer oLacağını seyredeLim.

TR.CaPTaiN
09.Temmuz.2011, 03:28
Şu verdiğin cevap biLe benim tezimi doğruLuyor. Emniyet, Savcı hatta hakim suçLu buLsa biLe siz kabuLLenmeyeceksiniz. Neyse. BekLeyeLim ve hep beraber neLer oLacağını seyredeLim.

İstenilen bu adamların davası bitmeden aleyhlerine konuşmamızsa evet kabullenmeyiz. Ama dava sonucunda yöneticilerimiz aleyhine karar çıktığı takdirde kendilerine göstereceğimiz tepkiyi açıkladık. 5-6 ay sonra muhtemelen belli olacak, bizim söylediğimizde bu zaten. İsteyen şimdiden bu adamların suçlu olduğuna inanır kendi yargılamasını yapar. Ama bazısı da (Fenerbahçe taraftarı) kesin sonucu bekleyerek kişilerle ilgili yargılamasını yapar. Kimsenin kimseye "inan artık" veya "niye inanıyorsun" diye fikir empoze etme hakkı şuan yok.

eXcitinG
09.Temmuz.2011, 03:40
5-6 ay mı ? Juventus un davası 5 yıLdır sürüyor. HaLa ne oLacağı beLLi değiL. Zaten bu kadar süre geçtikten sonra veriLEn kararın ben doğruLuğunu kabuL etmem. Zamanında soruşturmayı yürüten ve karar veren kişiLer ne dediyse, sonuç o dur bence. Daha sonra dava açıLması, biLmem ne feLan ben bunLarı kabuL etmem. O süreçte davaya bakan avukatLar değişiyor, savcı değişiyor, hakim değişiyor, herkes değişiyor. O yüzden şimdi veriLen karar doğrudur bence. Eğer Fenerbahçe şike yapmıştır derLerse ve 3 yıL sonra açıLan davaLar biLmem ne iLe bu düşürüLürse ben yine şike yapmıştır derim. Ama şimdi şike yapmamıştır derLerse ve 3 yıL sonra soruşturma derinLeştiriLip şike yapmıştır derLerse yine şike yapmamışLardır derim.

EreN
09.Temmuz.2011, 03:51
5-6 ay mı ? Juventus un davası 5 yıLdır sürüyor. HaLa ne oLacağı beLLi değiL. Zaten bu kadar süre geçtikten sonra veriLEn kararın ben doğruLuğunu kabuL etmem. Zamanında soruşturmayı yürüten ve karar veren kişiLer ne dediyse, sonuç o dur bence. Daha sonra dava açıLması, biLmem ne feLan ben bunLarı kabuL etmem. O süreçte davaya bakan avukatLar değişiyor, savcı değişiyor, hakim değişiyor, herkes değişiyor. O yüzden şimdi veriLen karar doğrudur bence. Eğer Fenerbahçe şike yapmıştır derLerse ve 3 yıL sonra açıLan davaLar biLmem ne iLe bu düşürüLürse ben yine şike yapmıştır derim. Ama şimdi şike yapmamıştır derLerse ve 3 yıL sonra soruşturma derinLeştiriLip şike yapmıştır derLerse yine şike yapmamışLardır derim.

Sonuç olumlu veya olumsuz olsun fark etmez. Senin için abi Fenerbahçe Şike yapmıştır. Bu da benim tezim. Ve bir çok arkadaş içinde bu böyle. Ben bizzahiti bir çok fenerbahçeli renkdaşımın savunduğunu savunmakla kendimi borçlu görüyorum. Henüz belli olmadığı için ben kulübüme desteğimi vereceğim. Sonucunda bana elle tutulur deliller verirlerse kabullenip bizi buraya sürükleyenlere tepkimi göstereceğim.

TR.CaPTaiN
09.Temmuz.2011, 03:52
Şuan ortadaki şey sonuç değil sonuca ulaşma amaçlı tedbir. Kim değişirse değişsin yine aynı birikime sahip insanların eline gelecek dosyalar. Ben sürecin 3-5 yıl kadar uzun olacağını sanmıyorum.

eGowiCh
09.Temmuz.2011, 03:56
Siz sadece oLmasını istedikLerinizi yazıyorsunuz. Sence serbest kaLabiLecek mi ? Koskoca Türk emniyeti ve savcısı eLinde bu kadar net deLiLLer oLmadan Aziz yıLdırım gibi bir adamı karşısına aLırmı ? Fenerbahçe gibi bir takımı karşısına aLırmı ? Senin mantığın sığıyormu bu düşünceye. FutboLcuLar serbest bırakıLmışmış feLan fiLan? Neden bırakıLdı sence ? Gerçekten bu işin içinde oLmadıkLarı için mi yoksa BüLen uygun, Ümit karan gibi KaLeci de ki gibi eLLerinde net ses ve video kayıtLarı oLmadığı için mi serbest bıraktıLar. TÜrkiye de şike yıLLarca var. YıLLarca herkes bazı şeyLere şahit oLdu, bazı konuşmaLara bizzat katıLdı? Ama bu zamana kadar neden kanıtLanamadı bu oLayLar, çünkü bu işi çözecek merciLerin eLinde hiç bir zaman bu soruşturma işine girdiğinde oLayı kökten bitirecek deLLiLLer yoktu. Ve iLk defa bu kadar güçLü kanıtlar buLmuşken bu oLayLarın üstüne gitme kararı aLdıLar. iLk defa eLLerinde net ses kayıdı var, net video kayıdı var. Yoksa neden Sivasspor başkanı, Ümit Karan ve BüLent uygun içeride ? Neden Aziz yıLdırım içeriye girmek üzere ? Hiç bir kurum, bu kadar gündemi, bir üLkenin spor kaderini değiştirecek bir oLaya eLLerinde net deLLiLer yokken girmez. Senin bu sorduğun soruLarı çürütecek ve daha basına sızmamış ne deLiLLer vardır eLLerinde sen merak etme. Bu kadar basit değiL bu işLer.

Siz başta da dediğim gibi sadece oLmasını ummdukLarınızı savunuyorsunuz. Soruyorsunuz ama bu adamLar bu soruLarın cevabını buLmuş zaten Mat edecek hamLeLeri çoktan beLirLemişLer biLe. Çok az kaLdı göreceğiz.

Kusura bakma ama çok düz mantıkla yaklaşıyorsun.

1. Koskoca Türk emniyeti ve savcısı, elinde sağlam deliller olmadan Aziz Yıldırım'ı karşısına alır mı diyorsun. Bu mantık yanlış. O zaman emniyete her düşen kişi sana göre suçludur. Emniyet yanlış yapmaz, savcı hata yapmaz. Avukatlık mesleğini kaldıralım, savunmayı ortadan kaldıralım. Ne de olsa savcı ve emniyet bir şey yapıyorsa, kesin doğrudur, yargılamaya gerek yoktur. Hayatımda bu kadar saçma bir mantık görmedim.
2. Bahsettiğin net ses ve video kayıtlarını sen gördün de bizden mi saklıyorsun? Emenike'nin para sayma görüntüleri de vardır kesin şimdi sende.
3. Kulaktan dolma, basından duyduğun şeylerle insanları itham edemezsin. Hani nerde deliller? Mehmet Yıldız'ın telefon konuşması vardı hani? Sezer ile Emenike para almıştı, Fenerbahçe onlara transfer sözü vermişti, kayıtlar vardı, noldu?
4. Yargılama uzun bir süreçtir. Yargılama hakkında en ufak bilgisi olmayıp burada ahkam kesmemek lazım. "Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası" istenip de "beraat" eden kişiler var. Şaka değil bu, gerçek. Koskoca emniyet deliller sunuyor, savcı sanık hakkında "ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası" talep ediyor, mahkeme heyeti "beraat" kararı veriyor, yani sanığı suçsuz buluyor. Senin söylediğine noldu? Koskoca emniyet ve savcı haklı mıymış?

Bırakın Allah aşkına, düz mantıkla gelip burda savunma yapmayın takımınızın renklerine bürünüp. Adam akıllı, mantıklı, hukuka uygun argümanlarla gelip burada derdini anlatırsın, her türlü saygı gösteririm. Ama böyle suçlayıcı, desteksiz, kişilerin onurunu zedeleyecek ithamlarda bulunmakla bir yere varılmıyor.

Bir kişi, adam öldürmüş olsa dahi ceza yargılaması sonucunda hakkında mahkumiyet kararı verilinceye kadar suçsuzdur. Bu kadar basit. Adam öldürmüşsündür, tutuklusundur, yargılaman sürer ve yargılama sonucunda adam öldürme suçunun hukuka uygunluk sebepleri içinde işlendiği ortaya çıkmıştır ve beraat edersin, suçsuzsundur.

Sayın başkan hakkında daha henüz hiçbir şey belli değil. Mahkeme heyeti sayın başkan hakkında isnat edilen suçlara dair kuvvetli suç şüphesi ve bir tutuklama nedeninin (kaçma şüphesi, delilleri karartma vb.) mevcut olduğuna kanaat getirirse, sayın başkan hakkında tutuklama kararı verilecektir. Kaldı ki tutuklama kararı verilse dahi, sayın başkan yargılama sonucunda beraat edebilir.

Edit: Hakim-savcı değişse ne olacak? Bugün Türkiye'nin gündemindeki soruşturmanın bile savcısı değişti. (Küçük bir hatırlatma)

Trabzonspor
09.Temmuz.2011, 03:56
5-6 ay mı ? Juventus un davası 5 yıLdır sürüyor. HaLa ne oLacağı beLLi değiL. Zaten bu kadar süre geçtikten sonra veriLEn kararın ben doğruLuğunu kabuL etmem.

Bu dava 5 yıl sonra sonuclansa ve Fenerbahçe suçlu olsa ve karar o zaman açıklansa Fener ligden düşse,şampiyonluk elinden alınsa,deseler ki şampiyon Trabzonspor.Bu sezon biz ligden alamdığımız paralar bunun yanında şampiyonlar liginde olamamamız,manevi kazanç kaybolmuş olacak.Eee nerede adalet.

Aynen 5 yıl sonra verilecek kararı ben ne yapayım ne işime yarayacak?O kararın doğruluğunu yada ail oluşunu bende kabul etmem.

Sheriff
09.Temmuz.2011, 03:57
Valla Hayrocum, açıkcası bende sonucu bekleyeceğim, şike var ve ortada tutuklu yargılanacak olan 1 futbolcu var, 1 futbolcuyla 19 maçta şike yapıldığı gibi saçma sapan bir idda var. Aklım almıyor benimde açıkcası. Futbolcusuz şike olmaz olamazki,1 maça 1 futbolcu etki eder tamam da 19 maça da etki edemez ya yahu. Ama yargılama sürecinin tamamlanması önemli, adalete güvenimiz sonsuz, karar açıklandığında doğruluğunu tartışmayacağım. Yaptıysak şike düşürsünler..

EreN
09.Temmuz.2011, 03:59
http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/18208996.asp?yazarid=10&gid=61

çok güzel yazmış ertuğrul özkök.

Masumiyet karinesi” şimdiye kadar şöyleydi:
“Bir insan, hakkındaki iddia yargı tarafından kesin karara bağlanıncaya kadar masumdur.”
O karine şimdi şöyle:
“Bir insan, hakkındaki iddialardan aklanıncaya kadar suçludur.”
Demek ki “Milli yargı siyaset belgemizin” değiştirilemeyecek yeni maddesi belli oldu:
“Polis delilleri yeterlidir, yargı zaman kaybıdır. Türkiye’nin temizlenme konusunda zaman kaybına tahammülü yoktur.”
bir kısmı. Siyah çanta olayı işte budur :)

Trabzonspor
09.Temmuz.2011, 04:17
Valla Hayrocum, açıkcası bende sonucu bekleyeceğim, şike var ve ortada tutuklu yargılanacak olan 1 futbolcu var, 1 futbolcuyla 19 maçta şike yapıldığı gibi saçma sapan bir idda var. Aklım almıyor benimde açıkcası. Futbolcusuz şike olmaz olamazki,1 maça 1 futbolcu etki eder tamam da 19 maça da etki edemez ya yahu. Ama yargılama sürecinin tamamlanması önemli, adalete güvenimiz sonsuz, karar açıklandığında doğruluğunu tartışmayacağım. Yaptıysak şike düşürsünler..

Futbolcusuz şike olmaz diyorsunuz da.Şimdi o Bülent Uygun,Ümit Karan,Mecnun Otyakmaz ne iş yapar?

Pekhala Sivas maçında Başkanla anlaşılmış olunabilir.Bunun yanında Sivas-Trbzonspor maçı için teşvik verilmişte olabilir.Aynen Eskişehir-Fenerbahçe maçı için bu iki isimle anlaşılmış olunabilir.Ve aynı şekilde Eskişehir-Trabzonspor maçında da teşvik söz konusu olabilir.He bunları hepsi olmayadabilir.Ama o adamlar niye orada?Buda bir soru.

Ayrıca emniyetin açıklamasına göre o 19 maçın 19'u süper ligden değilmiş ve hepsindede şike vardır ibaresi yok.Şike ve Teşvik pirimi verilmiştir ibaresi var.

Sheriff
09.Temmuz.2011, 04:29
Futbolcusuz şike olmaz diyorsunuz da.Şimdi o Bülent Uygun,Ümit Karan,Mecnun Otyakmaz ne iş yapar?

Pekhala Sivas maçında Başkanla anlaşılmış olunabilir.Bunun yanında Sivas-Trbzonspor maçı için teşvik verilmişte olabilir.Aynen Eskişehir-Fenerbahçe maçı için bu iki isimle anlaşılmış olunabilir.Ve aynı şekilde Eskişehir-Trabzonspor maçında da teşvik söz konusu olabilir.He bunları hepsi olmayadabilir.Ama o adamlar niye orada?Buda bir soru.

Ayrıca emniyetin açıklamasına göre o 19 maçın 19'u süper ligden değilmiş ve hepsindede şike vardır ibaresi yok.Şike ve Teşvik pirimi verilmiştir ibaresi var.
Yahu hadi onlarında çıkıp oynadığını düşünelim, 19 maç yine yapmaz :)

Neyse zamanla göreceğiz, bence hala kesin birşey yok.

sui generis
09.Temmuz.2011, 09:08

hukuk sistemini değiştirmemizi beklemiyorsun heralde. boşuna mı 5 yıl sürüyor dava. demek ki bir şeyler var ki; bu kadar üzün sürüyor.

Bu dava 5 yıl sonra sonuclansa ve Fenerbahçe suçlu olsa ve karar o zaman açıklansa Fener ligden düşse,şampiyonluk elinden alınsa,deseler ki şampiyon Trabzonspor.Bu sezon biz ligden alamdığımız paralar bunun yanında şampiyonlar liginde olamamamız,manevi kazanç kaybolmuş olacak.Eee nerede adalet.

Aynen 5 yıl sonra verilecek kararı ben ne yapayım ne işime yarayacak?O kararın doğruluğunu yada ail oluşunu bende kabul etmem.

masumiyet karinesi diye bir şey var. evet o 5 yıl boyunca o karine suçlananı korumak zorunda. normal düzen devam etmeli(normal şartlar altında şampiyon FENERBAHÇE). sizce; mahkeme sonuçlanmadan feneri ligden düşürmek mi daha mantıklı yoksa mahkeme sonucuna göre hareket etmek mi? heralde bu masumiyet karinesini süs olsun diye koymamışlar. bir işlevi var ki girmiş hukuk düzenimize. burada da mahkeme boyunca Fenerbahçe yi koruyacak.

Varonil
09.Temmuz.2011, 10:00
Peki ya Şike+Teşvik pirimi varsa(Ben olduğuna inanıyorum).Ama bu deliller yeterli bulunmayıp olay kapanırsa.Şenol Güneş,Teknik ekip ve futbolcuların alın teri ne olacak?

Sizin mantığınızla o zaman Fenerbahçe suçsuz da olsa şike yapmış demek :) Şu an yargı bu olayı hepimizden daha ciddi bir şekilde inceliyor.Ne varsa ortaya çıkacaktır muhakkkak içiniz rahat olsun.

sui generis
09.Temmuz.2011, 10:08
benim anlamadığım bir nokta da Sadri Şener neden hiç konuşmuyor ? böyle bir durumda boş durmazdı bence.

Varonil
09.Temmuz.2011, 10:10
Ayrıca burada biz Fenerbahçelilere karşı sanki şike ispat edilirse kabullenmeyecekmişiz gibi suçlayıcı ithamlar var.Bundan çok rahatsızlık duyuyorum.İspat edilince burada ilk başta sizler göreceksiniz bizim tepkimizi,104 yıllık dev çınarı bu işe sürükleyenleri.Merak etmeyin.

Şu ateş olmayan yerden duman çıkmaz muhabbeti cidden sıkmaya başladı.Bari yapacaksanız da biraz mantıklı yapın.Kulaktan dolma,basından duyulan şeylerle burada davası devam eden sanıklar hakkında suçlayıcı ithamlarda bulunuyorsunuz.Ayıptır yahu.Madem kimsenin görmediği o delilleri bu kadar iyi biliyorsunuz.Açıklayın o videoları,resimleri ses kayıtlarını o zaman.

NisRoc
09.Temmuz.2011, 10:52
Bir taraftarı olarak; eğer suçu sabit görülürse kesinlikle küme düşürülmesi gerektiğini düşünenlerdenim.

yok "-30 puanla başlatalım da ligden düşürmeyelim." yok "hülle yolu ile ligde kalsın." yok "başkan ayrı, takım ayrı" vs. yorumlar yüz küsur senelik bu çınarı küçük düşürmekten ileri gitmeyen laflardır. genellikle "havuz"un bozulmaması için ligin diğer takımları ve yayıncı kuruluşa yakın çevrelerce dillendirilen bu fikirleri aklı başında hiçbir fenerbahçeli'nin de benimseyeceği şimdiden bellidir. genel futbol ekonomisinin darbe almaması için kıvranan şahısların bu tip 'sadakavari' önerileri, sırf ligden düşmenin (fenerbahçe açısından) maddi kayıpları göz önünde bulundurularak kabul edilemez. suçu işleyen başkan yahut yöneticilerse cezalar kurumsal kimliği kapsamak durumundadır. bu yönüyle ekranlarda saçmalayanlara itibar edilmemeli.

ha "şike yaptı mı yapmadı mı?" konusunda şahsi kanaatime gelirsek, 13.5 yıllık başkanının benzer dedikoduların geçtiği her fırsatta "çağırsınlar anlatalım" tadında takılırken bu işlere bulaşması abes gözükmekte. Aziz Yıldırım'ın yöneticilik tarzını bilenler başkandan habersiz bu işlerin yapılamayacağını da tahmin etmekte zorlanmazlar.

ayrıyeten ortada bir kara propaganda söz konusu. hem başkanın hem de kulübün, emniyet-savcılık-medya ortaklığıyla türlü itibarsızlaştırma çabalarına maruz kalması ve bu konuda camianın ileri gelenlerinden birinin çıkıp da "Suçsuzluk karinesi"ni hatırlatarak bu işe dur diyememesi çok acı.

Korcan Çelikay'ın avukatının yaptığı açıklamalar, tutuklu sadece tek "1" futbolcu ve şike yapıldığı iddia edilen onca maç olması, ne hikmetse emniyet fezlekelerine bir tek müdafa avukatlarının haberdar olamayışı, "şüphelilerin" Rasim Ozan Kütahyalı, Mehmet Baransu, Şamil Tayyar" gibi isimlerce yargılanması, bir de az önce bahsettiğim bu 'itibarsızlaştırma çabası'nın varlığıyla eş zamanlı deniz feneri derneği davası gözaltılarının oluşu oldukça düşündürücü.

olayın "şike soruşturması" olarak başlamadığı açıkken dikkatleri "şike" olgusuna çekip fenerbahçe'nin ve başkanının kamuoyu nezdinde mahkum edilmesi, üstüne bir de dava gizliliğini hiçe sayarak emniyetin "halkımızdan destek alıyoruz" minvalindeki açıklamaları, iki kez Anadolu Ajansınca yapılan ve iki kez de yalanlanan "beşiktaşlı yöneticilerin ifadesi alınacak" geyiği ile fenerbahçe taraftarının gazının alınmaya çalışılması düşünüldüğünde "at izi it izine karışmış" diyebiliriz.

bu puslu ortamdan faydalanarak bir takım şahısların Tff'na ve yeni başkanı Mehmet Ali Aydınlar'a "15 temmuz", "Uefa'ya ne cevap verilecek", "ligler nasıl oynanacak" kabilinden baskıları gözden kaçmamakta. eğer suç sabit görülürse Fenerbahçe'nin akıbeti belli iken, yargılama olmaksızın kanaat ile ve aceleyle karar verilmesi fikri dayatılmaya çalışılıyor. tamam geciken adalet adalet değildir, ancak yargısız infazla mahkum edilen Fenerbahçe'nin ileride bu suçlamalardan beraat etmesi durumunda neler olacak? Fenerbahçe'nin maddi ve manevi kayıplarını yerine koymanın imkanı var mıdır? bu konuda kimse "Uefa ne der?" dememekte.

Burayada yazayım tam olsun

sui generis
09.Temmuz.2011, 10:58
http://www.yukleresim.com/images/32318421987381712380.jpg (http://www.yukleresim.com/) Yukleresim.com (http://yukleresim.com)

NisRoc
09.Temmuz.2011, 11:06
benim anlamadığım bir nokta da Sadri Şener neden hiç konuşmuyor ? böyle bir durumda boş durmazdı bence.

Aynen bende bunu anlamıyorum, günde üç öğün " Gönüllerin Şampiyonu Trabzonspor" hatta ve hatta buraya dikkat "Fenerbahçe'nin şampiyonluğunu tebrik edecek misiniz? S.Ş : " Olmadılar ki, olsaydı ederdim" diyen bir insan tam aradığı ortamı bulmuşken neden suskun anlıyamadım valla :)

Varonil
09.Temmuz.2011, 11:07
Teşekkürler Fotospor.Kirli basının arasından böylesine sıyrılmanızı Fenerbahçe taraftarı unutmayacaktır.İşte bizim de günlerdir cevabını aradığımız 23 soru. :)

canavar20
09.Temmuz.2011, 11:11
http://twitpic.com/5ne6qe

Siz gerçekten Türk polisine, yargısına güveniyor musunuz? Yoksa başka ülkede mi yaşıyorum ben?

GeNç KaRTaL
09.Temmuz.2011, 11:20
Yalnız Fotospor Fenerbahçe yenildiğinde "üzülme kanarya" tarzı manşetler atan bir gazete.Olaya tarafsız yaklaştıklarından değil yani.

Varonil
09.Temmuz.2011, 11:31
Yalnız Fotospor Fenerbahçe yenildiğinde "üzülme kanarya" tarzı manşetler atan bir gazete.Olaya tarafsız yaklaştıklarından değil yani.

Yine de Fotospor'dan daha tarafsız gazeteler bu sağduyuyu gösteremediler.Bunu da unutmamak lazım ;;)

GeNç KaRTaL
09.Temmuz.2011, 11:34
Yine de Fotospor'dan daha tarafsız gazeteler bu sağduyuyu gösteremediler.Bunu da unutmamak lazım ;;)

Bu sağduyu sizin bakış açınıza göre bir sağduyu.Fenerbahçe Spor Kulübü'de bir gazete çıkartsa aynen bu şekilde davranırdı.Demek istediğim bu.

Bujsas
09.Temmuz.2011, 11:34
http://www.yukleresim.com/images/32318421987381712380.jpg (http://www.yukleresim.com/) Yukleresim.com (http://yukleresim.com)

doğru söze ne denir.yalnız beşiktaşın demirören olayı falan saçma ztk finalinde neden bişey yapalımki biz rakiptende kimse alınmadı bence beşiktaş girmemeli olaya ama onun haricinde haklı buldum.

Varonil
09.Temmuz.2011, 11:43
Bu sağduyu sizin bakış açınıza göre bir sağduyu.Fenerbahçe Spor Kulübü'de bir gazete çıkartsa aynen bu şekilde davranırdı.Demek istediğim bu.

Yani Fotospor gazetesinin de yapması gereken güya tarafsız olmak için (!) diğer gazeteler gibi hiçbirşey belli olmadan Fenerbahçe'yi asıp,kesmek infaz etmek miydi? Bunu mu demek istiyorsunuz?

GeNç KaRTaL
09.Temmuz.2011, 12:02
Yani Fotospor gazetesinin de yapması gereken güya tarafsız olmak için (!) diğer gazeteler gibi hiçbirşey belli olmadan Fenerbahçe'yi asıp,kesmek infaz etmek miydi? Bunu mu demek istiyorsunuz?

Hayır.Bu soruları Fenerbahçe'liler en başından beri soruyor.Fotospor yaşanılanlara sizin açınızdan bakıp manşete taşımış.Bakın ortada bir usülsüzlük var.Fotospor'da bunu fark edip ortaya koymuş,helal olsun denilecek bir kaynak değil Fotospor.Onu söylemek istiyorum.Sebebi ise daha önceki sizinle ilgili tutumları;

http://i53.tinypic.com/2a4yhbd.jpg

Revolution
Fotospor'un onceki mansetleriyle ilgili forumda bir takim paylasimlar yapmistim :) Arastiran kisiler ne demek istediklerimi anlayacaklar, Fenerbahce aleyhine duduk calan bir hakeme mansetten "Hirsiz" diyecek kadar tarafsiz(!) bir gazete Fotospor. :)

GeorgeWeah
İşin içinde ne olursa olsun burada Fenerbahçe de zarar görecek. Kişilerin yaptıkları hatalar mı denir bilmiyorum ama 104 yıllık bir kulübün böyle şeylerle anılması hoş değil. Umarım en kısa sürede bazı şeyler netleşir. Sonuçta bu kişiler tutuklandı. Bu tutuklananların belgeleri TFF'ye de gidecekse küme düşme kaçınılmaz gibi...

canavar20
09.Temmuz.2011, 12:08
Fotospor'un onceki mansetleriyle ilgili forumda bir takim paylasimlar yapmistim :) Arastiran kisiler ne demek istediklerimi anlayacaklar, Fenerbahce aleyhine duduk calan bir hakeme mansetten "Hirsiz" diyecek kadar tarafsiz(!) bir gazete Fotospor. :)

Taraflı veya tarafsız olmaları önemli değil, önemli olan son yazdıkları. Eğer herhangi bir yanlış yapmışlarsa buyrun.

NisRoc
09.Temmuz.2011, 12:10
UEFA BAŞKANI MİCHEAL PLATİNİ : ''Eğer TFF bize yeterli delil sunmazsa TFF'ye ceza vereceğiz.. Ayrıca yeterli kanıt olmadığı sürece FENERBAHÇE SPOR KULUBÜ şampiyonlar ligine katılacaktır '' dedi...

Bu doğru mu ?

Gerçi sanmıyorum ama Twitter - Facebook ve Forumlarda dolanıyor merak ettim. Ayrıca Eğer TFF bize yeterli delil sunmazsa TFF'ye ceza vereceğiz demiş neden ceza versin ki?

Hugo
09.Temmuz.2011, 12:17
Taraflı veya tarafsız olmaları önemli değil, önemli olan son yazdıkları. Eğer herhangi bir yanlış yapmışlarsa buyrun.

Şimdi önemli değil dersiniz yarın "tarafsız değil" dersiniz. Görmediğimiz şeyler değil bunlar.

sui generis
09.Temmuz.2011, 12:23
tamam da bu fotospor olayına çok takılmışsınız yahu :) adamlar evet bizim sorduğumuz soruları yazmış. hayır sen yalancısın yazamazsın mı diyelim. teşekkürler fotospor.

Revolution
09.Temmuz.2011, 12:25
TFF zaten 1-2 hafta icinde verecektir kararini. Bekleyip gorecegiz hep beraber.

DisCo
09.Temmuz.2011, 12:28
Aslında konu bu kadar büyütülmeden de halledilebilirdi. İfade için çağrılırlardı. Misafir edilecekler denirdi. Suçlu olan zaten kalır suçsuzlarda leke almadan çıkardı. Leke diyorum çünkü bir kere gözaltına alınırsanız serbest kalsanız da 100 mahkeme sizi aklasa da insanların aklında serbest kalmanız yada aklanmanız kalmaz. Bu gözaltına alınmıştı ya da bu mahkemeye çıkmıştı diye kalır.

İlerleyen dönemlerde gerçekten şansızlık ötürü gol kaçıran bir Emenike'nin, hakem hatası, oyuncu hatasıyla ciddi bir maç kazanacak Fenerbahçe için söylenecekleri düşünemiyorum.

Revolution
09.Temmuz.2011, 12:35
tamam da bu fotospor olayına çok takılmışsınız yahu :) adamlar evet bizim sorduğumuz soruları yazmış. hayır sen yalancısın yazamazsın mı diyelim. teşekkürler fotospor.

Su ignemelere de hastayim. Millet fotospor yazdigi icin degil sanki Fotospor cok tarafsizmis gibi "iste olmasi gereken medya bu" denmesine tepki gosterdi bilmem anlatabildim mi :)

Revolution
09.Temmuz.2011, 12:37
Keske yayin yasagi konsaydi.

sui generis
09.Temmuz.2011, 12:44
Su ignemelere de hastayim. Millet fotospor yazdigi icin degil sanki Fotospor cok tarafsizmis gibi "iste olmasi gereken medya bu" denmesine tepki gosterdi bilmem anlatabildim mi :)

evet şu anda en olması gereken medya bu. yoksa olması gereken şikeli maçlar listesi yayınlamak ya da soruşturmanın gizlilğini mi ihlal etmek. diğerleri bunu yaptı. belki fotosporda yapmıştır okumadığım için bilmiyorum. ama evet en normali şu anda yayınladığı yazı.

canavar20
09.Temmuz.2011, 12:47
Şimdi önemli değil dersiniz yarın "tarafsız değil" dersiniz. Görmediğimiz şeyler değil bunlar.

Anlatamadım. Orda yazanlar önemli benim için, hangi soruya cevap verebiliyorsunuz? Ben Fotospor'u hayatımda almadım, almamda.

sarianet
09.Temmuz.2011, 13:00
http://gazete.netgazete.com/Gazete/fotospor.jpg

Revolution
09.Temmuz.2011, 13:03
evet şu anda en olması gereken medya bu. yoksa olması gereken şikeli maçlar listesi yayınlamak ya da soruşturmanın gizlilğini mi ihlal etmek. diğerleri bunu yaptı. belki fotosporda yapmıştır okumadığım için bilmiyorum. ama evet en normali şu anda yayınladığı yazı.

Bunlarin hepsi size gore olmasi gerekenler. Siz komplo diyorsunuz, baskalari bence degil deyince tepki gosteriyorsunuz. Burada cogu kisi komplo diyenlere saygi duyuyor ama yaninda fikrini soyluyor. Ya sike cikarsa ne olacak? Ne olacagini soyleyeyim sizin gibi baska fikirlere saygisi olmayanlar Turk yargisini, emniyetini, siyasetcilerini Fenerbahce dusmanligiyla suclayacak. 30 milyon Fenerli diyorsunuz sanki bu 30 milyon Fenerli arasinda polis, savci, siyasetci yok. Diyorum ya iste basbakan Fenerbahceli. Amaci Aziz Yildirim'i indirmek olsa cok daha farkli yollar izlerdi. Aziz Yildirim'i indirmek icin Fenerbahce'nin adini lekelemezdi. Anlamak istemedigim de su Fenerbahce'yi kume dusurup, yonetimi indirince kendi adamlari mi gelecek Fenerbahce'nin basina. Kongre uyeleri secmiyor mu Fenerbahce baskanini, yonetimini? Gorunen de zaten Ali Koc'un Fenerbahce baskani olacagi yonunde son gelismelerden sonra. Fenerbahceli olanin da olmayanin da beklemesi gerekiyor sonucu bence kesin konusup insanlari yargilamak icin.

sananes
09.Temmuz.2011, 13:08
Bunlarin hepsi size gore olmasi gerekenler. Siz komplo diyorsunuz, baskalari bence degil deyince tepki gosteriyorsunuz. Burada cogu kisi komplo diyenlere saygi duyuyor ama yaninda fikrini soyluyor. Ya sike cikarsa ne olacak? Ne olacagini soyleyeyim sizin gibi baska fikirlere saygisi olmayanlar Turk yargisini, emniyetini, siyasetcilerini Fenerbahce dusmanligiyla suclayacak. 30 milyon Fenerli diyorsunuz sanki bu 30 milyon Fenerli arasinda polis, savci, siyasetci yok. Diyorum ya iste basbakan Fenerbahceli. Amaci Aziz Yildirim'i indirmek olsa cok daha farkli yollar izlerdi. Aziz Yildirim'i indirmek icin Fenerbahce'nin adini lekelemezdi. Anlamak istemedigim de su Fenerbahce'yi kume dusurup, yonetimi indirince kendi adamlari mi gelecek Fenerbahce'nin basina. Kongre uyeleri secmiyor mu Fenerbahce baskanini, yonetimini? Gorunen de zaten Ali Koc'un Fenerbahce baskani olacagi yonunde son gelismelerden sonra. Fenerbahceli olanin da olmayanin da beklemesi gerekiyor sonucu bence kesin konusup insanlari yargilamak icin.

hayır işte yanlış anladığınız nokta şu.Biz şike vardır diyenlere tepki gösteriyoruz doğrudur ama daha çok tepki gösterdiğimiz şey, medyanın şikeci fenerbahçe,şok kanıtlar elimizde gibi haberler yapması.Çünkü şu aşamada bunları yapmak, yazmak suç teşkil ediyor.Bizim en büyük tepkimiz yasak olmasına rağmen medyanın böyle şeyler yazması ve hiç bir yaptırım,tepki almaması.

Revolution
09.Temmuz.2011, 13:14
hayır işte yanlış anladığınız nokta şu.Biz şike vardır diyenlere tepki gösteriyoruz doğrudur ama daha çok tepki gösterdiğimiz şey, medyanın şikeci fenerbahçe,şok kanıtlar elimizde gibi haberler yapması.Çünkü şu aşamada bunları yapmak, yazmak suç teşkil ediyor.Bizim en büyük tepkimiz yasak olmasına rağmen medyanın böyle şeyler yazması ve hiç bir yaptırım,tepki almaması.

Buna ben de katiliyorum ama hicbir Fenerbahce yoneticisi kendi tepki gostermiyor ki bunlara. Dusunsenize birileri bana hirsizsin diyecek suclayacak 1 yerde degil heryerde olacak. Ben agzimi acip tek kelime etmezsem kim iftiraci diye ceza verecek onlara?

sui generis
09.Temmuz.2011, 13:18
şu anda yöneticilerimiz daha önemli konularla uğraşıyorlar. merak etmeyin zamanı gelince medyaya da gereken davalar açılır. ve başkanın avukatı savcıyı HSYK'ya şikayet ederken zaten soruşturmanın gizliliği ilkesinin ihlal edildiğini belirtti.

NisRoc
09.Temmuz.2011, 13:24
Eğer ki dava sonuclanır Fenerbahçe aklanırsa. Ben Aziz Yıldırım'ın yerinde olsam, Başkanlığa devam edip, sadece Kulupler Birliği Başkanlığı'ndan istifa eder ve bu Türk Spor'u adına yaptığım bütün mucadeleler içinde hakkımı helal etmezdim, yazık olsun, yazıklar olsun derdim ve sadece Fenerbahçe'nin menfaatleri için mücadelemi verirdim.

EndlessDark
09.Temmuz.2011, 13:39
Eğer ki dava sonuclanır Fenerbahçe aklanırsa. Ben Aziz Yıldırım'ın yerinde olsam, Başkanlığa devam edip, sadece Kulupler Birliği Başkanlığı'ndan istifa eder ve bu Türk Spor'u adına yaptığım bütün mucadeleler içinde hakkımı helal etmezdim, yazık olsun, yazıklar olsun derdim ve sadece Fenerbahçe'nin menfaatleri için mücadelemi verirdim.

Ya Fenerbahçe aklanmazsa o zaman nabıcak acaba Aziz Başkanım onu düşünüyorum ben şuan :icon_frown:

NisRoc
09.Temmuz.2011, 13:44
Ya Fenerbahçe aklanmazsa o zaman nabıcak acaba Aziz Başkanım onu düşünüyorum ben şuan :icon_frown:

Ne mi olucak? Bu işe karışan kişiler 5-12 yıl arası hapis cezasına çarptırılıcak. Fenerbahçe'nin şampiyonluğunun yanı sıra,Sivasspor ve belkide Eskişehirspor küme düşürülüp, -10 puan la başlatılacak. Ve Türk futbolu temizlenecek :)

EndlessDark
09.Temmuz.2011, 13:45
Yani bunlar bu cezaları verdikten sonra Türk Futbolunun temizleneceğini düşünüyorlar. Olmaz olsun böyle zihniyet.

ForsakeN
09.Temmuz.2011, 13:46
Ne mi olucak? Bu işe karışan kişiler 5-12 yıl arası hapis cezasına çarptırılıcak. Fenerbahçe'nin şampiyonluğunun yanı sıra,Sivasspor ve belkide Eskişehirspor küme düşürülüp, -10 puan la başlatılacak. Ve Türk futbolu temizlenecek :)

Bu şike olayları sadece Fenerbahçe-Sivas-Eskişehir üçgeninde kalmayacak gibi duruyor ya bakalım.

Bordo61Mavi
09.Temmuz.2011, 13:49
Sadri Sener 2 gun once federasyon cikisi konustu ama nedense bi Atv yayinladi. Bu sorusturmayi Sadri Senermi baslattida gozler onu ariyor? Suskun kalsa, niye sustu, konusa bu adamda cok antipatik olmaya basladi :D adamda sasirdi ne yapacagini

bursa_mc
09.Temmuz.2011, 13:51
Yani bunlar bu cezaları verdikten sonra Türk Futbolunun temizleneceğini düşünüyorlar. Olmaz olsun böyle zihniyet.

Bundan sonra bu işleri yapmayı düşünenler iki kere düşünecek,hatta açık veririm diye korkacak ve şike yapmaktan uzak duracak.Bence gayet iyi bir zihniyet..

Flawless Victory
09.Temmuz.2011, 13:52
Türk futbolunun temizlenmesi diye bir şey hiçbir yaptırım ve ceza durumunda olmayacak. Şu andaki tüm futbolcu, hakem, yöneticiler hapse atılsa da şike olayları devam edecek. Futbolda bu kadar para döndüğü sürece bu işler devam edecek. Eğer bu olayda iddialar doğruysa sadece bu olay temizlenmiş olacak, bundan sonrasına ışık tutmak yerine, artık her maça şüpheli bakacağız. Hiçbir maçı kastetmiyorum ama bazı maçlar apaçık ortada oluyor. Bu sadece bu olay için değil, geçtiğimiz sezonlarda, özellikle Anadolu takımları arasında büyük dolaplar dönüyor. 100 şike olayından 1 tanesinin aydınlanması bence devede kulak. Kurunun yanında yaş da yanacaktır normal.

DaveJones
09.Temmuz.2011, 13:52
Sadri Sener 2 gun once federasyon cikisi konustu ama nedense bi Atv yayinladi. Bu sorusturmayi Sadri Senermi baslattida gozler onu ariyor? Suskun kalsa, niye sustu, konusa bu adamda cok antipatik olmaya basladi :D adamda sasirdi ne yapacagini

Şampiyonluğu kaybedince Emenike'yi bile dava eden adamın rakibi böyle güç durumda kalmışken hiçbirşey yapmaması ironik değilmi sizcede?

sarianet
09.Temmuz.2011, 13:57
ben sadece ikinci yarıdaki maçlar için şu soruyu sormak istiyorum

Fenerbahçe Galatasaray Beşiktaş Trabzonspur gibi takımlarıda mı satın aldı ?
tüm rakiplerini takır takır yendimi yendi
yok temizLİG gibi yaygaralar palavralar falan filan
rakiplerimiz önce fenerbahçeyi yenmenin yollarını aramalıdır tabi sahada :)

NisRoc
09.Temmuz.2011, 13:57
Şampiyonluğu kaybedince Emenike'yi bile dava eden adamın rakibi böyle güç durumda kalmışken hiçbirşey yapmaması ironik değilmi sizcede?

+ Eskişehir - Sivasspor maçlarını araştırmak gerek dedi.

sui generis
09.Temmuz.2011, 13:58

bu adam şampiyonluk mücadelesi devam ederken de konusuyordu o zamanda bu adama sus deniyordu ama susmuyordu.

Flawless Victory
09.Temmuz.2011, 13:59

Olaya Galatasaray'ı dahil etmemek lazım. Galatasaray'a yenilseydi ne diyecektin?

sarianet
09.Temmuz.2011, 14:00
Olaya Galatasaray'ı dahil etmemek lazım. Galatasaray'a yenilseydi ne diyecektin?

net ortamında en çok olayın keyfini çıkaranlar galatasray taraftarı. yönetim bazında bir şey dediğim yok zaten :)

bursa_mc
09.Temmuz.2011, 14:03
Fenerbahçe:0 Bursaspor:0 bu maçta,Trabzonspor Bursa'ya teşvik primi mi verdi acaba :p

NisRoc
09.Temmuz.2011, 14:06

Bir Fenerbahçe'li olarak böyle mantık yürütmemeni öneriyorum renkdaşım :)

Revolution
09.Temmuz.2011, 14:31

Mantiga bak. Hicbirsey belli degilken soyle atip tutuyorsunuz ya anlamiyorum. Bunun tam tersini soyleyene tepki gosteriyorsunuz. Sabretmek bu kadar mi zor? Sike delillenirse ne yapacaksiniz merak ediyorum.

byariff
09.Temmuz.2011, 14:32
net ortamında en çok olayın keyfini çıkaranlar galatasray taraftarı. yönetim bazında bir şey dediğim yok zaten :)

Ne ekersen onu bicersin net ortaminda tum fenerliler yok galatasaray kumede duscek diye dalga gecerlerse simdide galatasarayli taraftarlarin dalga gecmesi en buyuk hakki

DaveJones
09.Temmuz.2011, 14:35
Öyle bi hak hukuk yok arkadaşım. Zamanında Galatasarayla nasıl dalga geçmediysem şimdi benimle de dalga geçilmesini istemem. Ama beklentiler boşa çıkıyor o ayrı konu. Bu soruşturmadan birşey çıkmazsa -ki bence çıkmayacak- yeni sloganları ne olacak arkadaşların onu çok merak ediyorum.

Flawless Victory
09.Temmuz.2011, 14:36
Büyük takımlar arasındaki rekabet tabi çeşitli platformlarda tarafların birbiriyle dalga geçmesine sebep oluyor. Her olayda karşı taraf koz kazanıyor. Bu olayda da soruşturmadaki takımlar harici tüm takım taraftarlarının konuşması doğaldır. Forumlarda bu durum kısıtlansa da başka yerlerde kısıtlanamıyor. Bazı kişiler internette okuduklarına sinirlenip sinirini buradan çıkarmaya çalışıyor.

ForsakeN
09.Temmuz.2011, 15:01
birkaç kere paylaşıldı fakat tekrar tekrar paylaşmakta yarar var.

Trabzonspor
09.Temmuz.2011, 15:12
Şu sağ tarafta kırmızı çerceve içindeki bölüme de iyi güldüm ha.Söyleyene bak demezler mi adama yahu :D

attirson
09.Temmuz.2011, 15:17
Helal olsun Fotospor'a bu soruların hepsine cevap versinler gerekirlerse amatöre düsürsünler tek diyecegim bu .

Bordo61Mavi
09.Temmuz.2011, 15:33
Bu adama sizin hangi adaminiz cevap veriyordu? Ve o adaminiz simdi nerde ?

Aziz Yildirim ocakta " bundan sonra susmicam " diyip tekrar ne zaman konusmustu. Aziz Yildirimi pasa gibi gormeyi birakin, Fenerbahce tarihinende boyle bi sorusturma olmasi bile utancverici.

sui generis
09.Temmuz.2011, 15:42
Bu adama sizin hangi adaminiz cevap veriyordu? Ve o adaminiz simdi nerde ?

Aziz Yildirim ocakta " bundan sonra susmicam " diyip tekrar ne zaman konusmustu. Aziz Yildirimi pasa gibi gormeyi birakin, Fenerbahce tarihinende boyle bi sorusturma olmasi bile utancverici.

bu adam suçsuzsa yine soruşturma açıldığı için o mu suçlu oluyor yoksa ona bu oyunu kuranlar mı?
ne demek bu ya sorusturma açılması bile utanç verici. adam suçsuz olacak ama yok yok yine suçlu olacak.

kalemci
09.Temmuz.2011, 15:47
ya gerçekten suçluysa arkasında durabilcekmisiniz onu merak ediyorum ben aziz yıldırım ve ekibinin, takımı bu işten uzak tutuyorum

sui generis
09.Temmuz.2011, 15:49
buna burada kaç bin kere cevap verildi ama hala aynı soruyu soruyorsunuz. gereken cezayı biz veririz..

Varonil
09.Temmuz.2011, 16:04
ya gerçekten suçluysa arkasında durabilcekmisiniz onu merak ediyorum ben aziz yıldırım ve ekibinin, takımı bu işten uzak tutuyorum

Sanırım burada Fenerbahçelilerin mesajlarını hiç okumuyorsunuz.Daha kaç bin kere söylememiz gerekiyor.Gereken cezayı biz veririz,zaten o zaman burada tepkilerimizi görürsünüz içiniz rahat olsun.

sarianet
09.Temmuz.2011, 16:07
suçluysa bizim evin tavan arasında saklayacam aziz yıldırımı :D

Varonil
09.Temmuz.2011, 16:10
Hayır anlamadım ki defalardır aynı şey söylenip duruluyor suçlu bulunursa ne yapacaksınız arkasında mı duracaksınız diye? Ne dememizi bekliyorsunuz,ne istiyorsunuz Fenerbahçe taraftarından? Defalarca söyledik aynı şeyi gereken tepkiyi ortaya koyarız diye.

kalemci
09.Temmuz.2011, 16:31
öncelikle okumuyorum son mesaja göre yazıyorum ve gereken cezayı siz değil gerekli kurumlar verir zaten benim demek istediğim o değildi.Şuanda suçu ispat edilmediği için suçlu değil ve arkasındasınız ama ateş olmayan yerden duman çıkmaz hele hele böyle alev almaz.Benim düşüncem yüzde yüz suçsuz olduğuna henüz emin olmadığınız halde çok arkasında duruyorsunuz suçlu çıkarsa çok kötü bi durum içine düşüceksiniz.Umarım suçsuz çıkar.

Varonil
09.Temmuz.2011, 16:35
öncelikle okumuyorum son mesaja göre yazıyorum ve gereken cezayı siz değil gerekli kurumlar verir zaten benim demek istediğim o değildi.Şuanda suçu ispat edilmediği için suçlu değil ve arkasındasınız ama ateş olmayan yerden duman çıkmaz hele hele böyle alev almaz.Benim düşüncem yüzde yüz suçsuz olduğuna henüz emin olmadığınız halde çok arkasında duruyorsunuz suçlu çıkarsa çok kötü bi durum içine düşüceksiniz.Umarım suçsuz çıkar.

Burada herkese ayrı ayrı birşeyleri anlatmak zorunda değiliz.Biz şikeyle ilgili suçsuz olduğuna eminiz,fakat buna rağmen suçlu bulunurlarsa da düşeceğimiz kötü duruma da biz düşeceğiz,sizi ilgilendirmez.Ayrıca utanması gereken bizler değil,kulübü o noktalara sürükleyen insanlar olur.Bizler sadece bu insanların güvenlerimizi boşa çıkardığını görmüş oluruz.Cezayı gerekli kurumlar verecektir fakat o zaman bizim de bir tepkimiz olacaktır.Bizim Fenerbahçe'ye olan sevgimiz sizin hayal dünyanızın da ötesindedir,sonsuzdur.Futbol takımımızı sokaklara düşürseler kaldırımları doldurur yine yanlarına koşarız.

NisRoc
09.Temmuz.2011, 16:39
Burada herkese ayrı ayrı birşeyleri anlatmak zorunda değiliz.Biz şikeyle ilgili suçsuz olduğuna eminiz,fakat buna rağmen suçlu bulunurlarsa da düşeceğimiz kötü duruma da biz düşeceğiz,sizi ilgilendirmez.Ayrıca utanması gereken bizler değil,kulübü o noktalara sürükleyen insanlar olur.Bizler sadece bu insanların güvenlerimizi boşa çıkardığını görmüş oluruz.Cezayı gerekli kurumlar verecektir fakat o zaman bizim de bir tepkimiz olacaktır.Bizim Fenerbahçe'ye olan sevgimiz sizin hayal dünyanızın da ötesindedir,sonsuzdur.Futbol takımımızı sokaklara düşürseler kaldırımları doldurur yine yanlarına koşarız.

Ya bırakın arkadaşlar bazı kişilere cevap bile vermeye gerek yok çünkü aynı şeyi 23895728935729835982 kere söylesen bile anlamıyorlar.

kalemci
09.Temmuz.2011, 16:44
diyecek çok şeyim varda neyse ceza almama gerek yok boş yere şu güne kadar bi kere bile ceza almasını istemedim fenerin yöneticilerin hatta forumda bile tartışmam oldu bu yüzden ama sizin gibilerin tutumu yüzünden inşallah ceza alırlar diyorum artık o güzel zihniyetinizle Türk futbolu geri gidiyor.

kalemci
09.Temmuz.2011, 16:45

lafım da asla sana değil keşke her takım taraftarı senin gibi olabilse.

di canio
09.Temmuz.2011, 16:51

Bu bir olasılık. Gerçek olan ise şu an Fenerbahçe'nin suçsuz olduğu. Bir varsayım üzerine mi karar alınmalı, yoksa elde bulunan gerçek üzerine mi? Hangisi daha adil olur? Varsayım üzerine suçu ve suçluluğu kanıtlanmamış bir takımın hakkını gasp etmek, onu mağdur etmek adil olur mu? Benim düşüncem bu yönde.

Türk futbolu temizlenmeyecek bu davanın sonucunda ama bir yerden temizliğe başlanmış olacak. Umudum devamının getirilmesi bu operasyonla sınırlı kalması yönünde. Temizlikse ne kadar leri gidilebiliyorsa oraya kadar temizlik.

Ayrıca herkes için adalet taraftarıyım. "Ateş olmayan yerden duman çıkmaz" mantığı ile emniyette gözaltına alınan herkes suçlu mu kabul edilmelidir. Mahkemeler neden var ki? Emniyet alsın gözaltına, elimizde kesin deliller var diye açıklama yapsın, medya kendi hükmünü verip o yönde haberler ve yayınlar yapsın. Suçlu belli olur böylece. Bu yayınların ve delil olduğu iddia edilen sızdırılan belgelerin amacı bana göre toplum üzerine bir karar empoze etmekti. Görüyorum ki bunda da başarılı olmuşlar. Yargıya gerek kalmamış, emniyet ve medyada verilmiş hüküm. Toplumumuz da buna ayak uydurmuş. Aziz Yıldırım ve Fenerbahçe suçlu.

Bir de değinmek istediğim bir konu daha var. Fenerbahçe'nin takım halinde yarıştığı 5 takımı şampiyon olmuştu bu sezon. Teşvik primi ve şike yapan çıkar amaçlı örgüt kurmakla da suçlanan Aziz Yıldırım bunu sadece futbolda mı yapmıştır. Teknik takibe basketbol ve voleybolla ilgili takılan birşey olmaması da ilginç geliyor bana. Bunun bir açıklaması var mı? Ya da neden sadece futbola odaklanıldığını bilen?

MaliKaya
09.Temmuz.2011, 16:54
Beni bilenler bilir ne kadar koyu bir Galatasaray'li oldugumu ancak su anda cok buyuk bir uzuntu duymaktayim.

Bugun kabullenmemiz gereken bazi gercekler var. Bunlar;

Fenerbahce sadece Futbol klubu degildir. Spor klubudur ve son yillarda sporun her alanina damgasini vurmuslardir. Yani bir baska deyis ile Turk Sporuna cok buyuk katkilar saglamaktadir. Spor oyunlarinda her zaman sike vardi ama bunu delillendirmek cok mumkun degildi.

Bu katkiyi saglarken her alanda sike yapmistir diyemezsiniz. Sonucta bir nokta da Aziz Yildirim 13 yilda sadece FB’ye degil, tesislesme konusunda Turkiye’deki bircok klube (bize onculuk etmemistir diyen kisiler kendi takimlarini bu cogunlugun disinda tutabilirler) onculuk etmistir.

30 yildan beri sikenin ve tevsik priminin hep oldugunu bilen unlu spor adamlarinin soyledigi seyi biz GS’li, BJK’li ve diger takimli arkadaslar yanlis anliyoruz. Soyle ki; otoriteler sike ve tevsik primi var diyor. Sadece FB yapiyor demiyorlar. Bunu herkesin iyice algilamasi gerekiyor.

Bu nedenle bu operasyonun FB’ye yada Aziz Yildirim’a yapilmis bir operasyon gibi algilanmamasi gerekiyor diye dusunuyorum. Cunku Aziz Yildirim Fenerbahce’dir. Yani takimina cok buyuk ask ile bagli yoneticidir. Bazen asklar hatali isler yaptirabiliyor. Bunun bilincinde olarak Turkiye’ye her anlamda, yani sadece spor anlaminda degil, her anlamda hizmet eden ve Turkiye’de cok Saygin bir yer edinen cok sayin Aziz Yildirim hakkinda lutfen daha iyi temennilerde bulunalim…

Buradan Fenerbahce’li bazi arkadaslara seslenmek istiyorum, ozellikle “eger sucluysa biz gerekeni yapariz” diyen arkadaslara. Bence Aziz Yildirim suclu olsa bile bagriniza basin. Cunku o adam Fenerbahce’nin en buyuk asigi ve ne yaptiysa Fenerbahce icin yapmistir. Zaten en buyuk asklar en buyuk hatalari beraberinde getirebiliyor…

Emniyet 10 numara bir is cikarmis ve bu isi sadece FB’ye yapmamis, Turk Futbolunu temizlemeye yardimci olmak icin yapmislar. FB ise yasalastiktan sonra bu olaya sadece kurban gitmistir. Simdi TS’li arkadaslar cikipta biz neden yapmadik hakkimizla almaya calistik diyebilirler ama bununda bir garantisi yok. TS hakkinda henuz kesinlik kazanmamis iddaalar mevcut yerini koruyor gundemde…

Simdi herkes yasalari kanunlari bir kenara biraksin ve kendisine sorsun; Takiminiz sike yapmamismidir?

Ben bir Galatasaray’li olarak elimi vicdanima attigimda, Galatasaray kesinlike Sike yapmistir diyorum. Bunu belki zorbalikla parayla degil ama hatir gonul ile muhakkak yapmistir. Malum, BJK ve TS, FB’yi sevmez, yada bir baska deyisle GS’yi daha cok severler J Bu nedenle sampiyonluk sadece GS ve FB arasinda kalsa ve diger takimlarin iddasi kalmazsa BJK ve TS her zaman GS’ye karsi maclarinda toleransli davranmislardir. Aynisinin GS’ninde BJK ve TS’ye yaptigi yatsinamaz bir gercek.

Benim sahsi istegim, bu iddaalarin asilsiz cikmasi ve bu isten en az hasar ile Turk Futbolu’nun cikmasidir… Cunku boylesine buyuk bir global spor organizasyonunda Turkiye’nin yukselen bir Yildiz oldugunu dusunursek dunya imajinda cok ciddi bir parlaklik kaybi ile karsi karsiya kalacagiz.

Sahada gladyatorler gibi mucadale edelim ama formalari cikardigimizda amacimizin sadece Turk Sporuna hizmet etmek oldugunu bir an olsun aklimizdan cikarmayalim lutfen …Bu olay zaten butun kluplere ibret olmustur. Bundan sonra kimsenin kolay kolay cesaret edipte boyle islere girecegini zannetmiyorum..

Son olarak ta ben bir GS’li olarak FB’nin icinde olmayacagi herhangi bir spor dalini izlemekten kesinlikle zevk alamayacagimi biliyorum…

DenizlispoR
09.Temmuz.2011, 17:07
Bu yorumun üstüne konu kilitlense yeridir . Mükemmel yazmışsın Mali abi .

Varonil
09.Temmuz.2011, 17:10
diyecek çok şeyim varda neyse ceza almama gerek yok boş yere şu güne kadar bi kere bile ceza almasını istemedim fenerin yöneticilerin hatta forumda bile tartışmam oldu bu yüzden ama sizin gibilerin tutumu yüzünden inşallah ceza alırlar diyorum artık o güzel zihniyetinizle Türk futbolu geri gidiyor.

Takımımızı savunmamız da suç oldu artık :) Bağışlayın bizi sizin çağdaş düşüncelerinizin yanında cahil kaldık,lütfen Fenerbahçe'nin ceza almasını istemeyin :)

Revolution
09.Temmuz.2011, 17:19
Yazi cok guzel gercekten de, ellerinize saglik.

Zekirdek
09.Temmuz.2011, 17:37
MailKaya döktürmüş hakikaten.

murat taşlı
09.Temmuz.2011, 17:40

Hayır ne denmesini bekliyorsun asalım mı? kulübümü basalım? yoksa takımı mı bırakalım? biz taraftarız hemde iyigün taraftarı değil bize tabikide takımımızı sonuna kadar desteklemek düşer..

murat taşlı
09.Temmuz.2011, 17:40
Beni bilenler bilir ne kadar koyu bir Galatasaray'li oldugumu ancak su anda cok buyuk bir uzuntu duymaktayim.

Bugun kabullenmemiz gereken bazi gercekler var. Bunlar;

Fenerbahce sadece Futbol klubu degildir. Spor klubudur ve son yillarda sporun her alanina damgasini vurmuslardir. Yani bir baska deyis ile Turk Sporuna cok buyuk katkilar saglamaktadir. Spor oyunlarinda her zaman sike vardi ama bunu delillendirmek cok mumkun degildi.

Bu katkiyi saglarken her alanda sike yapmistir diyemezsiniz. Sonucta bir nokta da Aziz Yildirim 13 yilda sadece FB’ye degil, tesislesme konusunda Turkiye’deki bircok klube (bize onculuk etmemistir diyen kisiler kendi takimlarini bu cogunlugun disinda tutabilirler) onculuk etmistir.

30 yildan beri sikenin ve tevsik priminin hep oldugunu bilen unlu spor adamlarinin soyledigi seyi biz GS’li, BJK’li ve diger takimli arkadaslar yanlis anliyoruz. Soyle ki; otoriteler sike ve tevsik primi var diyor. Sadece FB yapiyor demiyorlar. Bunu herkesin iyice algilamasi gerekiyor.

Bu nedenle bu operasyonun FB’ye yada Aziz Yildirim’a yapilmis bir operasyon gibi algilanmamasi gerekiyor diye dusunuyorum. Cunku Aziz Yildirim Fenerbahce’dir. Yani takimina cok buyuk ask ile bagli yoneticidir. Bazen asklar hatali isler yaptirabiliyor. Bunun bilincinde olarak Turkiye’ye her anlamda, yani sadece spor anlaminda degil, her anlamda hizmet eden ve Turkiye’de cok Saygin bir yer edinen cok sayin Aziz Yildirim hakkinda lutfen daha iyi temennilerde bulunalim…

Buradan Fenerbahce’li bazi arkadaslara seslenmek istiyorum, ozellikle “eger sucluysa biz gerekeni yapariz” diyen arkadaslara. Bence Aziz Yildirim suclu olsa bile bagriniza basin. Cunku o adam Fenerbahce’nin en buyuk asigi ve ne yaptiysa Fenerbahce icin yapmistir. Zaten en buyuk asklar en buyuk hatalari beraberinde getirebiliyor…

Emniyet 10 numara bir is cikarmis ve bu isi sadece FB’ye yapmamis, Turk Futbolunu temizlemeye yardimci olmak icin yapmislar. FB ise yasalastiktan sonra bu olaya sadece kurban gitmistir. Simdi TS’li arkadaslar cikipta biz neden yapmadik hakkimizla almaya calistik diyebilirler ama bununda bir garantisi yok. TS hakkinda henuz kesinlik kazanmamis iddaalar mevcut yerini koruyor gundemde…

Simdi herkes yasalari kanunlari bir kenara biraksin ve kendisine sorsun; Takiminiz sike yapmamismidir?

Ben bir Galatasaray’li olarak elimi vicdanima attigimda, Galatasaray kesinlike Sike yapmistir diyorum. Bunu belki zorbalikla parayla degil ama hatir gonul ile muhakkak yapmistir. Malum, BJK ve TS, FB’yi sevmez, yada bir baska deyisle GS’yi daha cok severler J Bu nedenle sampiyonluk sadece GS ve FB arasinda kalsa ve diger takimlarin iddasi kalmazsa BJK ve TS her zaman GS’ye karsi maclarinda toleransli davranmislardir. Aynisinin GS’ninde BJK ve TS’ye yaptigi yatsinamaz bir gercek.

Benim sahsi istegim, bu iddaalarin asilsiz cikmasi ve bu isten en az hasar ile Turk Futbolu’nun cikmasidir… Cunku boylesine buyuk bir global spor organizasyonunda Turkiye’nin yukselen bir Yildiz oldugunu dusunursek dunya imajinda cok ciddi bir parlaklik kaybi ile karsi karsiya kalacagiz.

Sahada gladyatorler gibi mucadale edelim ama formalari cikardigimizda amacimizin sadece Turk Sporuna hizmet etmek oldugunu bir an olsun aklimizdan cikarmayalim lutfen …Bu olay zaten butun kluplere ibret olmustur. Bundan sonra kimsenin kolay kolay cesaret edipte boyle islere girecegini zannetmiyorum..

Son olarak ta ben bir GS’li olarak FB’nin icinde olmayacagi herhangi bir spor dalini izlemekten kesinlikle zevk alamayacagimi biliyorum…

Eline sağlık......

Trabzonspor
09.Temmuz.2011, 17:58
Gerçek olan ise şu an Fenerbahçe'nin suçsuz olduğu.

Nerden biliyorsun bunu?Kanıt var mı?

Nasıl Fener'in suçlu olduğu kesin değilse suçsuz olduğuda kesin değil.

sui generis
09.Temmuz.2011, 18:00

suçu ispat edilene kadar herkes suçsuzdur. kanıt zaten; suçu ispatlamak içindir. suçsuz olduğunun kanıtı olmaz. aslolan masumiyettir. bu yüzden fenerbahçe şuan suçsuzdur.

di canio
09.Temmuz.2011, 18:01
Suçluluğu kanıtlanmak zorunda. Suçluluğu kesin olmayan herkes suçsuzdur. Bu bir hukuk kuralı. Aslolan ve zorunlu olan suçluluğun kanıtlanmasıdır, suçsuzluğun değil.

RaSenGan
09.Temmuz.2011, 18:01

Kişi demiyor kurum olarak diyor.Aziz Yıldırım suçsuzdur demiyor veya diğer yöneticiler.Fenerbahçe suçsuzdur diyor.

sui generis
09.Temmuz.2011, 18:04
Kişi demiyor kurum olarak diyor.Aziz Yıldırım suçsuzdur demiyor veya diğer yöneticiler.Fenerbahçe suçsuzdur diyor.

Aygün şu an Aziz Yıldırım'da suçsuzdur.

di canio
09.Temmuz.2011, 18:08
Fenerbahçe Yönetimi açıklama yapıyor.

RaSenGan
09.Temmuz.2011, 18:16
Aygün şu an Aziz Yıldırım'da suçsuzdur.

Ben suçlu demedim zaten :)

William Rookwood
09.Temmuz.2011, 18:19
Suçsuz olsa bu soruşturmanın içine niye olsun, belli ki bir katakuli var işin içinde. :) :)

Revolution
09.Temmuz.2011, 18:20
Nihat Ozdemir cok guzel konusuyor ama mahkeme sonuclaninca TFF karar veremez. Kim bilir kac yil surecek dava, eger birseyler belliyse TFF ona gore ceza verebilir.

sananes
09.Temmuz.2011, 18:25
Mahkeme sonuçlanınca TFF karar verebilir neden veremesin? Ayrıca adli tatil olduğu için TFF'nin iddianameyi bile görmesi güç gibi duruyor yanlış bilmiyorsam tabi.Ha eğer diyorsanız ki yine de TFF karar versin medyada çıkanlara bakarak, ben kabul ederim sonuçta medyada elle tutulur hiç bir şey çıkmadı.

Bu şartlarda TFF'nin en mantıklı hareketi bekleme kararı almak olacaktır bana kalırsa.Diğer türlü verecekleri karar yazı turadan farksız olacaktır.

di canio
09.Temmuz.2011, 18:26
Aslolan suçun ispat edilmesidir, suçsuzluğun değil. Suç ispat edilene kadar üzerine suç isnat edilen suçsuzdur. Ama maalesef ülkemizde, üzerine suç isnat edilenin suçsuzluğunu ispatla mükellef olduğu görüşü hakim. Suçları ve suçlulukları ispat edilmiş mi adı geçen isimlerin? Edilmemişse suçsuzdur. Bu kadar basit. İspat edilirse gereken cezalar verilir. Mahkeme sonuçlanmadan bizlerin ceza vermeye çalışması ayıptır, insan haklarına da, hukuka da aykırıdır.

Revolution
09.Temmuz.2011, 18:31
Eger Aziz Yildirim sucsuzsa, geri dondugunde ne emniyet kalir ne savci. Hepsinden fitil fitil getirir bunlari.

Rsa
09.Temmuz.2011, 18:32
Başkanımız Sayın Aziz Yıldırım’ın İstanbul Cumhuriyet Başsavcısına verdiği ifadesinden bir bölüm:

13 yıllık Fenerbahçe Kulübü Başkanlık döneminde kulübü aldığım yerden getirdiğim nokta malumdur. Dernek olan Fenerbahçe kulübünü kurumsal bir yapıya dönüştürdüm. Bugün Avrupa’nın en önemli spor kulüplerinden biri haline geldi. Bugün salonlarda bayan ve erkeklerde, voleybolda bayan ve erkeklerde bütün Avrupa’da başarılar yakalamaya, bireysel anlamda sporcularımızda Avrupa’da başarılar kazanmaya başladı. Aynı şekilde Futbolda da Türkiye’ye önemli isimleri transfer ederek Fenerbahçe ve Türkiye’nin ismini her yerde duyurmaya başladık. Bugün verdiğim ifade içerisindeki suçlamaları kabul etmediğimi zaten belirttim.

Bunları yapmadığımı da vicdanen belirtiyorum. Gizlilik ilkesine rağmen yayınlarda Devletin emniyetinde çektirdiğim resimlerin kamuoyuna yansıması ve sanki suçluymuşum gibi kamuoyu oluşturmaya çalışılması, Taraf ve Fotomaç gibi yayın ilkelerine uymayan iki gazetenin Kıbrıs’a kaçacağımı belirtmesi beni derinden yaralamıştır. Ben bu ülkenin evladıyım. 60 yaşındayım. Bu yaşımdan sonra da yaşayacağım topraklar Anadolu’dan başka yer olamaz. Öldüğüm zaman yatacağım mezarımın yeride bellidir. Gözaltına alındığım süreçten bu güne kadar geçmişten gelen hınçlarını çıkartmak için aleyhime yayın yapan kuruluşların hepsini kınıyorum. Destek olanlara da camiam ve şahsım adına teşekkür ediyorum.

Rahatsızlıklarım, sağlık sorunlarım var. Kalbimde stent takılı, damarımda tıkanıklık var, böbreğimde kist var, şeker ve tansiyon hastalığım var. Gözaltına alındığımdan bu yana hemen hemen her gün hastaneye gidip geldim. Şu anda da aynı rahatsızlıkları yaşıyorum. Arzum yapmadığım ve samimi olarak söylediğim, işlemediğim bu suçlardan dolayı şahsımın serbest bırakılması, dışarıdan bu davanın devam etmesi, sonunda çıkacak karar neticesinde, suçumuz var ise bu suçumuzun cezasını çekmektir. Şuan sağlık nedeniyle bir yere, cezaevine gitmem beni zor durumda bırakacaktır. Fenerbahçe ve Fenerbahçe Camiasını çok sevdiğimi söylüyorum. Son sözümün de tüm Fenerbahçelilerin söylediği gibi dar ağacında olsamda son sözüm Fenerbahçe olacaktır.

fenerbahce.org

Revolution
09.Temmuz.2011, 18:35
Aziz Yildirim'in ifadesi cok guzelmia gercekten.

Yahu emniyetin elinde bu derece ne var ki bu kadar saglik problemi ceken Aziz Yildirim'i tutuksuz yargilamiyor. Yargilansinlar tamam da adam ne yapti bu kadar da tutuksuz yargilamiyorsunuz?

uAburak89
09.Temmuz.2011, 18:38
Resmi siteden açıklanan ifade ile, habertürk'ün sitesinde sabah 9'da girilen haberde belirtilen ifade neredeyse aynı.

http://www.htspor.com/fenerbahce/haber/646939-son-sozum-fenerbahce

sui generis
09.Temmuz.2011, 18:38
zaten tutuksuz yargılanma ya da tutuklu yargılanmaya şu an ki mahkeme verecek

Revolution
09.Temmuz.2011, 18:41
Yalniz Fenerbahce Kulubu bunu yayinlayarak da gizlilik ilkesini ihlal etti, elestirmek icin soylemiyorum bunu paylasmalari guzel ama simdi bazilarinin agzina sakiz olacak.

GodfatheR
09.Temmuz.2011, 18:53
Şike yapıldığına inanmıyorum inanmak istemiyorum. Eğer TFF ellerinde ki delillerle şampiyoınluğumuzu elimizden alma teşebbüsünde bulunursa o zaman işler karışır. Ki mahkemenin onaylamadığı hiç bir delilin delil hükmü yoktur.

Night_Mare17
09.Temmuz.2011, 18:55
Şike yapıldığına inanmıyorum inanmak istemiyorum. Eğer TFF ellerinde ki delillerle şampiyoınluğumuzu elimizden alma teşebbüsünde bulunursa o zaman işler karışır. Ki mahkemenin onaylamadığı hiç bir delilin delil hükmü yoktur.

Tabi ki delillerle karar verecekler . Davanın bitmesi 3-4 yıl sürüyor . Juventus'un cezaları dava bitmeden verildi.

GodfatheR
09.Temmuz.2011, 18:59
Tabi ki delillerle karar verecekler . Davanın bitmesi 3-4 yıl sürüyor . Juventus'un cezaları dava bitmeden verildi.

Sonradan haksız yere küme düşürüldüğü ortaya çıktı ama :) Böyle bişey olursa eğer bunun hesabı nası verilecek ?

Zaten benim derdim düşmek veya kalmak değil. O efsanevi şampiyonluk elimizden alınır , avrupadan da TFF bizi çekerse küme düşmüşden bi farkımız kalmaz. Başkalarının kuklası olarak ligde devam edeceğimize 2.ligde babalr gibi oynarız hiç de gocunmam.

Revolution
09.Temmuz.2011, 19:00
TFF zaten karari verirken kafasina gore vermez bu isin icinde olan cok insana danisir emniyet muduru, savci vs.

RaSenGan
09.Temmuz.2011, 19:06
Ben açıkçası Aziz Yıldırım'ın serbest kalacağını sanmıyorum.Adam 1 saat gözaltında kalıyorsa 10 saat hastanede kalıyor.Serbest bırakılacak bir adama bu kadar işkence yapılmaz bence.

uAburak89
09.Temmuz.2011, 19:10
TFF'nin vereceği karar ile ilgili iki farklı görüş var, ikisi de tamamen farklı ve ilginçtir ikisi de haklı.

Fenerbahçe cephesi diyor ki suçumuz varsa kesinleşmeden karar veremezsiniz, şimdi vereceğiniz hatalı karar çok fazla şeyi etkileyecek, haksızlığa uğrayacağız ve telafisi olmayacak.

Diğer takım taraftarları da -özellikle Trabzonspor cephesi- eldeki delillere baksınlar karar versinler, hem bu senenin hem de gelecek senin kaderini etkileyecek bu karar, şimdi herhangi bir yaptırım olmaz ve 2-3 sene sonra Fenerbahçe cephesi suçlu çıkarsa bizim şimdiki kaybımız ne olacak diyorlar.

Herkes haklı, o nedenle federasyonun durumu çok kritik, yapılması gerekenin hukuk çerçevesinde belirlenmesi gerek. Federasyon beklemeli mi, karar vermeli mi önümüzdeki haftanın en kritik gündem maddesi bu olacaktır. Şahsi fikrim federasyon ceza verecekse elinde %100 suçu gösteren delillerin olması gerekiyor. Yoksa çok adaletsiz bir durum ortaya çıkıyor. Sonuçta bu soruşturma olmasa herkes kabullenmişti ligdeki konumunu, planlarını da ona göre yapmıştı. Kalkıp da X bir takım Fenerbahçe düşsün ben sıralamada üste çıkayım diyemez, bunu diyebilmesi için elinde çok net bir delil olması gerekir. Bu soruşturma açıldıysa muhakkak deliller vardır ama bunlar şüphe içerikli mi yoksa kesinlikle şike belgesi olabilecek nitelikte mi bunun ayrımının yapılması gerek.

Bu karmaşık durumun çözümü için umarım yasalarda net bir tarif vardır, kanun böyleydi uyguladık denilebilir yoksa iş kişisel yada kurumsal insiyatiflere kalırsa, ortalık çok fena karışacak. Her türlü ülkemiz ve futbol bu işten büyük yara alacak, umarım en az hasarla atlatılır varsa suçlular cezasını çeker, suçsuz olanlarda yok yere içerde kalmaz bir an önce aklanır.

Zekirdek
09.Temmuz.2011, 19:12
Yalniz Fenerbahce Kulubu bunu yayinlayarak da gizlilik ilkesini ihlal etti, elestirmek icin soylemiyorum bunu paylasmalari guzel ama simdi bazilarinin agzina sakiz olacak.

Kaan bir yerde görmüştüm. Ama ne kadar doğru ne kadar yanlış bir bilgim yok. Gizlilik sadece deliller ve belgeleri kapsar. İfadelerin bazı bölümleri kamuoyunu aydınlatmak için verilebilir.

sarianet
09.Temmuz.2011, 19:19
http://www.fenerbahce.org/pic_lib/giris.jpg

Revolution
09.Temmuz.2011, 19:23
Kaan bir yerde görmüştüm. Ama ne kadar doğru ne kadar yanlış bir bilgim yok. Gizlilik sadece deliller ve belgeleri kapsar. İfadelerin bazı bölümleri kamuoyunu aydınlatmak için verilebilir.

O zaman sıkıntı olmaz, bence paylasilmasi guzel birsey zaten ama yeter ki artik su degerli(!), tamamen tarafsiz(!) medyaya sakiz olmasin Fenerbahce.

Rsa
09.Temmuz.2011, 19:32
"Suçlamalara inanmıyoruz"

Başkanvekilimiz Nihat Özdemir, tüm Yöneticilerimizin de hazır bulunduğu basın toplantısında, "Başkanımız ve Yöneticilerimize isnat edilmeye çalışılan suçlamalara inanmıyoruz" dedi.

Başkanvekilimiz Nihat Özdemir’in, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı 1907 Tribünü’nde düzenlediği basın toplantısında Yüksek Divan Kurulu Başkanımız Yüksel Günay ve ve tüm Yöneticilerimiz hazır bulundu. Nihat Özdemir şunları söyledi:

"Sadece Fenerbahçe Spor Kulübü olarak değil, tüm Türk Futbolu adına son derece önemli bir süreçten geçiyoruz.Yürütülmekte olan adli bir soruşturma kapsamında Sayın Başkanımız Aziz Yıldırım gözaltında, asbaşkanlarımız Sayın Şekip Mosturoğlu ve Sayın İlhan Ekşioğlu ile kulübümüz mali işler müdürü Sayın Tamer Yelkovan ve altyapı sorumlumuz Sayın Cemil Turan’ın tutuklu olarak yargılanmalarına hükmedilmiştir. Herşeyden önce ve önemle şunun bilinmesini istiyoruz ki; Fenerbahçe Spor Kulübü, yöneticisinden taraftarına, sporcusundan çalışanlarına kadar Türk adaletine sonsuz bir güven duymaktadır ve adli sürecin adil bir biçimde sonuçlanmasını beklemektedir. Yüce Türk adaletinin 104 yıllık şanlı tarihe sahip, 25 milyondan fazla taraftarı bulunan dünyanın en büyük spor kulüplerinden biri olan kulübümüz hakkında en doğru kararı en hızlı bir biçimde vereceğine yürekten inanıyoruz.

Bu inancımız doğrultusunda Başkanımız ve Yöneticilerimizin gözaltına alındığı Pazar gününden bu yana saygıyla süreci takip ettik. Bizler yürütülmekte olan sürece saygı duyuyoruz. Ancak belirli bir kesimin henüz kesinleşmemiş delil ve kararlar üzerinden yargısız infaz yapmalarını ibretle izliyoruz ve bunu kabul etmiyoruz.

Üzülerek görüyoruz ki bizim saygı ile takip ettiğimiz süreçte soruşturmanın gizliliği ilkesi her geçen gün daha da artarak ihlal edilmektedir. Oysa ki bu süreçte en çok dikkat edilmesi gereken nokta gizlilik ilkesidir.

Dünyanın her demokratik ve hukukun üstünlüğü prensibinin hakim oldugu ülkesinde emniyet güçleri, yüzlerce çalışma yapar, suçu ve suçlulari arastırır. Bunları konuyla ilgili savcılık makamına sunar, savcılık bunlardan büyük bir kısmını dava acmaya yetecek ölçüde delil oluşturulmadığı kanaatiyle reddeder ve dava açmaz. Savcılık makamının dava acmayı uygun bulduğu soruşturmalar, savcılık talebiyle dava açılması için mahkemeye sunulur. Mahkeme dava açılmasını kabul veya reddeder. Dava kabul edilirse, yargılama safhası baslar. Bu safhada her türlü delil, delil baslangicı ve tüm belgeler mahkeme tarafindan hukuka uygun olarak tüm derinliği ve inceliği ile değerlendirilir. Dolayısıyla "iddia edilen hiçbir delil mahkeme tarafından kabul edilmedikçe delil hükmü kazanamaz."

Mahkeme hukuka ve vicdanına göre kararını verir. Bu karar taraflarca bir yüksek mahkemede temyiz edilir, temyiz mahkemesi kararını onama veya bozma şeklinde verir. Bundan sonra yine temyiz mahkemesine kararın düzeltilmesi için karar talebinde bulunulur. Ancak bu karardan sonra verilen mahkeme hükmü kesinlik kazanır.

Dünyanın her medeni ülkesinde durum böyle iken, başkanımıza uygun görülen muameleye ve Fenerbahçe’ye karşı sürdürülen bu yargısız infaz ve linç kampanyasının hukuki durumu maalesef içler acısıdır. Soruşturma safhasında gizlilik esas olmasına rağmen, bir nevi halkla ilişkiler kampanyası yürütülüyormuş gibi bir sürü medya mensubu kirli bilgilerini, yanlış kanaatlerini ve düşüncelerini kesinleşmiş, ispatlanmış ve hükme bağlanmış kararlar gibi takdim etmekte, bunu bekleyen yorumcular da buradan devam ederek yargılamadan infaz etmektedirler.

Hukukun üstünlüğünün öneminin savunulduğu şu günlerde bir hatırlatma yapmak istiyoruz. Yine dünyanın tüm medeni ülkelerinde ve ülkemizde bu güne kadar yüzlerce büyük soruşturma ve operasyon, delillerin zayıflığı ve yetersizliği nedeniyle dava açılmasına dahi gerek görülmeyerek sona ermiştir. Hatta bir cok davada basının kirli haber ve uydurmalarıyla davanin başında idama mahkum ettigi binlerce insan beraat etmiş ve suçlu olmadıkları ispatlanmıştır.

Ancak üzülerek görüyoruz ki; başkanımız ve yönetilerimizin içerisinde bulunduğu süreçte daha savcı iddianamesini dahi yazmadan delil adı altında birçok karışık bilgi basın tarafından yayınlanıyor.

• Karar mercii olmayan emniyet 19 maçta şike olduğuna dair hüküm açıklıyor
• Ekranlarda yorumcular ve gazeteciler başkanımızı ve yöneticilerimizi suçlu ilan ediyor ve infaz ediyorlar.
• Her maç öncesinde yenen maç yemeklerinde çekilen fotoğraflar dahi gazetelerde şikenin belgesi diye yayınlanıyor.
• Başkanımızın gözaltına alınma görüntülerinin ardından ekrana getirilen ve kimin evinden çıktığı belli olmayan silahların görüntüleri ile o silahlar sanki başkanımıza aitmiş havası yaratılmaya çalışıyor. Bu kadar kuvvetli delillerin mevcut olduğunun iddia edildiği bir süreçte böyle bir iletişim kampanyasına neden gerek duyuluyor?.
• Bu soruşturmanın sadece Fenerbahçe Spor Kulübü ile ilgili olmadığı bilindiği halde neden tüm operasyona dair yorumlar ve bilgi kirliliği kulübümüz üzerinden yapılıyor ve herşey başkanımız ve yöneticilerimize mal edilmeye çalışılıyor.
Şu net olarak bilinmelidir ki; bu durum 25 milyon taraftarı bulunan büyük camiamızda infial yaratmaktadır.

Bizler tüm bu hak hukuk tanımayan yargısız infaz sürecini lanet ile kınıyoruz. Ve adaletin herkes için birgün lazım olacağını hatırlatarak, hukuki sürece saygı gösterilmesini gizlilik ilkesinin daha fazla ihlal edilmemesini istiyoruz. Bu süreçte hukuku ihlal eden tüm kişi ve kurumlar hakkında da her tür yargı yoluna başvurarak haklarımızı tazmin edeceğimizin bilinmesini istiyoruz.

Türkiye Futbol Federasyonu’nun da bu süreçte bir kesim tarafından oluşturulmaya çalışılan yanlış algılar ve oluşturulan baskın kamuoyundan etkilenmeden aklı selim karar vereceğinden hiçbir şüphemiz yoktur. Sadece Fenerbahçe’yi değil tüm Türk sporunu etkileyecek, toplumsal infiale neden olabilecek bir konumda alelacele karar vermektense konuyu etraflıca irdeleyip hukuk süreci doğrultusunda kararlarını vermelidirler.

Daha delillerin ne olduğunun net olarak bilinmediği iddianamenin bile yazılmadığı bir süreçte basında çıkan haberler yada yapılan yorumlar üzerine kulübümüzün şampiyonlar ligine katılması ya da küme düşürülmesi konusunda karar vermek Türkiye Futbol Federasyonu gibi bir kurumun ciddiyeti ve ağırlığı ile bağdaşmaz. Federasyonun da gerçek anlamdaki hukuki sürece saygılı olması ve hukukun çarklarının dönmesini beklemesi ve hukuk çerçevesinde karar vermesini talep ediyoruz. Geri dönüşü olmayan, vereceği zararları tazmin etmenin imkansız hale geleceği bir kararın verilmesi halinde bundan sadece Fenerbahçe Spor Kulübü’nün değil Türk futbolunun ve hatta Türk sporunun zarar göreceği aşikardır.

Bu noktada tüm spor kamuoyuna ufak bir hatırlatma yapmak istiyorum. 14 Nisan 2011 tarihinde yürürlüğe giren 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliği Önlemeye Yönelik Yasanın çıkması adına kanun yapıcılar ile en çok istişare eden ve çaba gösteren Başkanımız Sayın Aziz Yıldırım ve Asbaşkanımız Sayın Şekip Mosturoğlu olmuştur. Fenerbahçe Spor Kulübü daha önce de yetkili mercilere futbolda şike ve teşvik primi ile ilgili iddiaların araştırılması konusunda gerek sözlü açıklamalar gerekse yazılı ve resmi yollar ile başvurularda bulunmuştur.

Hal böyle iken biz başkanımız ve yöneticilerimize isnat edilmeye çalışılan suçlamalara inanmıyoruz

Sadece Fenerbahçe Spor Kulübü’ne değil Türk futbolu ve sporuna yaptığı hizmetleri herkesçe malum olan Sayın Başkanımız Aziz Yıldırım ve yöneticilerimizin bu sürecin sonunda aklandıklarını göreceğimize inanıyoruz ve bunun en kısa zamanda gerçekleşmesini umuyoruz.

Özellikle Sayın Cumhurbaşkanımızın dahi rahatsızlıklarını dile getirdiği cezaya dönüşen tutukluluk sürelerinin bu davada yaşanmamasını süratle sonuca gidilmesini diliyoruz.

Hafta içinde önce Sportif Direktör ve Teknik Sorumlumuz Sayın Aykut Kocaman’ın ardından da futbol takımımızın değerli kaptanı Alex De Souza’nın belirttiği üzere kulübümüzün kazandığı 18. Şampiyonluk sporcularımızın sahada akıttıkları helal terleri ile kazanılmıştır. Bugün daha sürecin başında yargısız infaz yapmaya çalışanlar futbolcularımızın emeklerini, formalarını ıslattıkları terlerini taraftarlarımızın yağmur çamur demeden sesleri kısılana kadar takımlarına verdikleri destekleri yok saymaktadırlar.. Yıkmak kolay ama yapmak inşa etmek zordur. Fenerbahçe Spor Kulübü 104 yıllık bir geçmişe sahiptir. Kulübümüzün tüm branşlarında elde ettiği şampiyonlukları, sporcularımızın milli formaları ile ülkemize kazandırdığı madalyaları kadar helaldir. Bu noktada asil duruşları ile bu süreçte bize destek veren tüm spor kulüpleri ve camialarına teşekkür ederiz.

Bir kez daha hatırlatmak istiyoruz ki;6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliği Önlemeye Yönelik Yasa, Fenerbahçe Spor Kulübü’nün başkanı ve yöneticilerinin de çabaları ile hazırlanmıştır. 27 yıldır Türkiye Kupası’nı müzesine götürememiş, iki defa lig şampiyonluğunu son maçlarda kaybetmiş bir takımın bugün akıttığı teri yok sayarak şampiyonluğuna, başkanına ve yöneticilerine leke atmaya çalışmak vicdanların kabul edebileceği bir durum değildir.

Büyük Fenerbahçe taraftarının da bu süreçte ne kadar zor günler yaşadığını biliyoruz, farkındayız. Çünkü Fenerbahçe sadece bir spor kulübü değil, milyonlarca taraftarımızın hayatlarının önemli bir parçasıdır. Ancak şimdi Fenerbahçe Spor Kulübü’nün neden büyük olduğunu neden bizim taraftarımızın 12. Adam olduğunu bir kez daha göstermenin zamanıdır.

Değerli Fenerbahçeliler

Bu zor süreçten hep birlikte, birlik ve beraberlik içerisinde çıkacağız. Bu yaşadıklarımız bizleri daha da birleştirecek, bütünleştirecek; yılmaz ve yıkılmaz yapacak. Bizler hep birlikte üzerimizde efsane çubuklu formalarımız, Fenerbahçemizin bayrağı altında yürümeye devam edeceğiz. Sayın İslam Çupi’nin tarihimizde bugün yaşadığımız zor zamanları da adeta önceden görmüşçesine söylediği gibi, "Fenerbahçe büyüklüğü ne şampiyonluk büyüklüğü, ne kupa büyüklüğüdür. Onun büyüklüğü başka bir büyüklüktür işte, adı konamaz." İşte şimdi bu büyüklüğü herkese bir kez daha gururla gösterme zamanıdır.

Bir kez daha sadece futbolumuza değil, Türkiye’de amatör sporların gelişmesinden uluslararası müsabakalarda bizleri gururlandıran, madalyaları ülkemize getiren, bayrağımızı gururla dalgalandıran sporcuların yetişmesinde hizmeti geçmiş Sayın Başkanımız Aziz Yıldırım ve diğer yöneticilerimizin kendilerine isnat edilmeye çalışılan suçlara bizler inanmıyoruz. Fenerbahçe taraftarının da inanmadığını biliyoruz.

Fenerbahçe Spor Kulübü Yönetimi bu sürecin en başından bu yana 24 saat görevinin başında ve başkanının, yöneticilerinin, çalışanlarının ve camiasının haklarını savunmak adına elinden geleni herşeyi özveri ile yapmaktadır. Bu noktada ortaya konan çabadan kimsenin şüphesi olmasın.

Adaletin bir an önce yerini bulmasını bekliyor ve bu konuda Türk savcı ve hakimlerine kısaca yargımıza sonuna kadar güvenimizi bir kez daha ifade etmek istiyoruz. Sözlerimizi Sayın Başkanımızın genel kurullarımızda ve yüksek divan kurulu toplantılarımızda söylediği bir söz ile bitirmek istiyorum. "Darağacında da olsak son sözümüz Fenerbahçe"…

Hepinize şahsım ve Yönetim Kurulumuz adına saygı ve selamlarımızı sunuyorum"

fenerbahce.org

sarianet
09.Temmuz.2011, 19:39
http://www.ntvspor.net/video-galeri/fenerbahce-yonetim-kurulunun-basin-toplantisi

basın toplantısını kaçıranlar için.

Suicider
09.Temmuz.2011, 19:41
Kafamı çok kurcalayan bir durum var.Mesela federasyon fenerbahçeyi küme düşürdü ama 3 sene sora mahkemede suçsuz bulundu diyelim yada tam tersi fenerbahçeye avrupaya katılabilir ve süper ligte devam dedi 3 yıl sonra fenerbahçe suçlu bulundu.Bu durumlarda ne olacak acaba merak ediyorum.Yada mesela 4 yıl sürdü diyelim mahkeme ve başka bir federasyon geldi iyice karışacak işler.

TeNaciOUS MidFieLdeR
09.Temmuz.2011, 19:42
Tatmin edici bir aciklama bence, aksi yonde dusunen herkes bu yaziyi dikkatlice okumalidir.
Tutuklanan herkesin suclu olduguna inanirsak mahkemelerin varligini hice saymis oluruz. Yarin sucsuz oldugunuzu dusundugunuz halde sizin de basiniza bu tip bir sey geldigi vakit sucsuz oldugunuzu nasil savunacaksiniz.
TFF nin bagimsiz olarak karar almasi mumkun ancak su asamada hangi karardan bahsedebiliriz ki. Dogrulugu ispatlanmamis, buna ilave gizlilik icinde devam eden bir davadan TFF nin telkin yoluyla karar vermesi beklenemez. Akliselim olan hukuk bilgisi almis kisilerin yorumlari da hep bu yonde. Herkes spor beklemez, biran evvel karar alinmali diyor. Bu nasil bir mantik anlamis degilim.

Chinatown
09.Temmuz.2011, 19:47
şuçsuzluk karinesi evrensel kural. 'birisi suçu ispat edilinceye kadar suçsuzdur.' bu doğru, ama burada ispat edilme süresi davanın sonuçlanma süresi de diyemeyiz. Günümüzde suçluluğu kameralarla vs. ispatlanmış kişilerin, hatta suçunu itiraf eden kişilerin bile davaları 5-6 ay sürebiliyor. Misal Hrant Dink davası. Sanığın suçu işlediği aşikar. Ama adama dava sonuçlanana kadar suçsuzdur diyemeyiz. O yüzden emniyetin gizlilik kararı kalkarsa göstereceği belgeler hayati nitelikte olacaktır.

eXcitinG
09.Temmuz.2011, 19:56
1-1 oLdu maç. BakaLım İkinci yarı da neLer oLacak.

Nedvedmania
09.Temmuz.2011, 20:05
Hangi kararı verirse versin + yönüde var - yönüde. Çok zor bir karar verecek Federasyon.

GodfatheR
09.Temmuz.2011, 20:37
1-1 oLdu maç. BakaLım İkinci yarı da neLer oLacak.

Neden bu yorumu yaptın abi ? Biraz daha açmanı rica etsem ?

attirson
09.Temmuz.2011, 21:09
60 yaşında bir insan suçu var ise bile altı üstü şike adam öldürmedi birşey yapmadı en azından tutuksuz yargılanmasını diliyorum .

bursa_mc
09.Temmuz.2011, 21:17
F.Bahçe kongre kararı falan aldı mı?

eXcitinG
09.Temmuz.2011, 21:26
Neden bu yorumu yaptın abi ? Biraz daha açmanı rica etsem ?

Niye gayet açık değiLmi zaten ?

Bu arada TFF nin vereceği karar ne oLacak ben çok merak ediyorum. Şu anda AdLi tatiL de girecek sanırım yakında ve bu işin karar kısmı Mahkemeye bırakıLsa biLe bunun sonuçLanması en az 5-6 ayı buLacak ama diğer tarafta da FİFA bize 10 gün içinde net biLgi ver diyor ? Ee bu durumda ne oLacak ? Sonuçta TFF poLis ve savcıLarın eLinde ki deLiL ve biLgiLere göre hareket etmek zorunda kaLacak. Bunun bir diğer tarafıda eğer TFF Fenerbahçe yi düşürdü diyeLim peki dava sonucunda Fenerbahçe serbest bırakıLırsa ve suçLamaLarda düşürüLürse ne oLacak ? Ya da TFF Fenerbahçe için hiçbir karar vermedi ve aynen devam kararı aLdı ve sonrasında dava sürecinde Fenerbahçe kuLübü suçLu buLunursa başımıza neLer geLicek peki ? BunLarı düşünen varmı aranızda ?

Birde İtaLya da ki oLayLarda Juventus ve MiLan ın aLdığı cezaLara mahkeme mi karar verdi ? yoksa FederasyonLarı mı ?

titates1
09.Temmuz.2011, 21:30
Fenerbahçe sohbet alanında yazdığım mesaja , Fenerbahçeli arkadaşlar bir bakabilir mi ? sadece bir öneri , sosyal medya çok güçlendi son zamanlarda , benimkisi sadece o an aklıma gelen birşey , sosyal medyayı kullanarak birşey yapılabilirse fikirlerle birlikte etkinliğe geçelim derim

TeNaciOUS MidFieLdeR
09.Temmuz.2011, 21:34
Ordaki olayda yanlis degilse eger verilen bilgi{ntvspor ya da cnnturk tam hatirlamiyorum}, hakemlerin tayininde telkinde bulunduklarini itiraf etmislerdi. Olay daha acik ve netti. Bizdeki durum farkli, kimse yoneltilen suclamalari itiraf etmis degil. TFF delilleri gormeden karar veremez.

eXcitinG
09.Temmuz.2011, 21:41
Ordaki olayda yanlis degilse eger verilen bilgi{ntvspor ya da cnnturk tam hatirlamiyorum}, hakemlerin tayininde telkinde bulunduklarini itiraf etmislerdi. Olay daha acik ve netti. Bizdeki durum farkli, kimse yoneltilen suclamalari itiraf etmis degil. TFF delilleri gormeden karar veremez.

EE ne oLacak abi o zaman. Kim karar vericek. Mahkemeyi mi bekLeyeceğiz, Mahkemeyi bekLeyeceksek o zaman yine ortada sezon başLayacak, biLmem ne oLacak yine veriLen karar öyLe ya da böyLe baş ağrıtmayacak mı ? TFF ye bırakıLsa yine veriLen karar başağrısına sebeb oLmayacak mı ?

Tek bir aLternatif kaLıyor, karar vericek merci TFF ya da Mahkeme karar verdiği anda ve sonrasında ya da öncesinde verdiği kararı iLe aynı oLması gerek. Bu da Loto oynamak gibi birşey. Yani şöyLe TFF karar verdi diyeLim ve dedi ki Fenerbahçe küme düşecek, aynı kararın Mahkeme tarafından da veriLmesi gerekiyor ki sorun çıkmasın. Ya da şimdi TFF diyecek devam kararı aLıyoruz, deLiLLer yetersiz o zaman Mahkeme de aynı kararı vermesi gerekiyor ki probLem oLmasın. Ya ama tersi oLursa, onu diyorum ben. O zaman Türk futboLu nun düşeceği durumu kimse tahmin edemiyor sanırım.

Revolution
09.Temmuz.2011, 21:53
Aziz Yildirim Besiktas'taki Adliye'ye getirildi.

NisRoc
09.Temmuz.2011, 21:54
EE ne oLacak abi o zaman. Kim karar vericek. Mahkemeyi mi bekLeyeceğiz, Mahkemeyi bekLeyeceksek o zaman yine ortada sezon başLayacak, biLmem ne oLacak yine veriLen karar öyLe ya da böyLe baş ağrıtmayacak mı ? TFF ye bırakıLsa yine veriLen karar başağrısına sebeb oLmayacak mı ?

Tek bir aLternatif kaLıyor, karar vericek merci TFF ya da Mahkeme karar verdiği anda ve sonrasında ya da öncesinde verdiği kararı iLe aynı oLması gerek. Bu da Loto oynamak gibi birşey. Yani şöyLe TFF karar verdi diyeLim ve dedi ki Fenerbahçe küme düşecek, aynı kararın Mahkeme tarafından da veriLmesi gerekiyor ki sorun çıkmasın. Ya da şimdi TFF diyecek devam kararı aLıyoruz, deLiLLer yetersiz o zaman Mahkeme de aynı kararı vermesi gerekiyor ki probLem oLmasın. Ya ama tersi oLursa, onu diyorum ben. O zaman Türk futboLu nun düşeceği durumu kimse tahmin edemiyor sanırım.

Her iki ihtimalde de Türk Futbolunun düşeceği durumu kimse tahmin edemiyor, ki edemez de zaten.

sui generis
09.Temmuz.2011, 22:13

biz de diyoruz ki ; tff'nin elinde hiç bir belge yok neye göre fenerbahçeyi düşürüyor dyumlara göre mi? elinde belge olsa bile (bugün basın toplantısında da denildiği gibi kanıt denilen her belge mahkeme tarafından kanıt olarak görülmeyebilir) mahkemenin kararını beklemek zorunda. çünkü; masumiyet karinesi gereği fenerbahçe şuan masumdur ve masum olan bir kişiyi cezalandırmak hukuka aykırıdır.

Revolution
09.Temmuz.2011, 22:17
SIKE OPERASYONU - Savci Mehmet Berk, Cemil Turan'i sorgulayamadı. Psikolojisi bozuldu. fb.me/RIwWG5sS

TribunDergi

sakary Ali
09.Temmuz.2011, 22:23
Aziz Yıldırım'da basın açıklaması gibi ifade vermiş.

eng1n
09.Temmuz.2011, 22:51

Bizden önce gizlilik ilkesini ihlal eden o kadar çok kurum var ki ama yine de ceza bize kesilir

http://www.eksisozluk.com/show.asp?id=24437261

sananes
09.Temmuz.2011, 23:00
SIKE OPERASYONU - Savci Mehmet Berk, Cemil Turan'i sorgulayamadı. Psikolojisi bozuldu. fb.me/RIwWG5sS

TribunDergi

anlayamadım kardeşim ben bunu yani psikolojisi bozulan cemil turan mı? savcı mı? ne alaka? bunu aldığın kaynakta daha fazla bilgi var mı acaba?

Revolution
09.Temmuz.2011, 23:03
anlayamadım kardeşim ben bunu yani psikolojisi bozulan cemil turan mı? savcı mı? ne alaka? bunu aldığın kaynakta daha fazla bilgi var mı acaba?

Onu ben de anlayamadim, anlatim bozuklugu var feci :) Bu arada Aziz Yildirim'in saglik problemleri nedeniyle tutuksuz yargilanmasi bekleniyormus.

BaFraLı
09.Temmuz.2011, 23:04

Habertürk gazetesinden Bülent Ceyhan'ın haberine göre; Fenerbahçe kongre üyesi olan Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Mehmet Berk, hayranı olduğu ve zamanında elini öptüğü Cemil Turan'ı sorgulamadı,görevi başka bir arkadaşına yaptırdı.

fanatik . .

sananes
09.Temmuz.2011, 23:09
Onu ben de anlayamadim, anlatim bozuklugu var feci :) Bu arada Aziz Yildirim'in saglik problemleri nedeniyle tutuksuz yargilanmasi bekleniyormus.

ya aslında zaten kaçma ihtimali olmayan herkesin tutuksuz yargılanması gerekir bana kalırsa çok özel durumlar olmadığı sürece.Çünkü yargı bu ülkede çok yavaş ilerliyor ve insanlar yıllarca bile yatıp sonra suçsuz bulunabiliyorlar.Bu insanlık dışı.

Başka bir arkadaş o haberi açıklamış ama fanatik olduğu için kaynağı ben güldüm geçtim açıkcası:)

eng1n
09.Temmuz.2011, 23:13
Bir haber kanalında görmüştüm organize şube de baskını yapan komiser veya başkomiser eve geldiğinde 10-11 yaşlarında ki oğlu ağlayarak "bunu bize nasıl yaptın baba" diye sormuş. Ne kadar doğru bilemem.

attirson
09.Temmuz.2011, 23:18
Durusma saat kaçta biliniyor mu ?

sarianet
09.Temmuz.2011, 23:52
arkadaşlar benim psikolojim bozuldu valla gidip en yakın adliyeye şikeyi ben yaptım add menejer yaptım dicem yeter ya valla psikoloji falan bırakmadılar

sarianet
09.Temmuz.2011, 23:55
http://img84.imageshack.us/img84/9928/55264568.jpg

birde polisleri dizmişler tesbih gibi neymiş aziz yıldırımı haberciler çekmicekmiş allah allah terörist mi ne bu kadar saçmalık anlamaıdm gitti artık ya

http://www.ahaber.com.tr/webtv/videoizle/ahaber/canli_yayin
boşverin maçı izleyin gitsin

di canio
10.Temmuz.2011, 00:20

Federasyonun şimdi vereceği bir kararın doğruluğu da yanlışlığı da hep mahkemenin kararına endeksli olacak. Ben yukarılarda da yazdım. Bence bu ikilem arasında mantıklı olan; TFF soruşturma öncesi süreci devam ettirsin. Soruşturmada ismi geçen kulüpler ve isimler hala suçsuz. UEFA'nın da masumiyet karinesine vurgu yaptığı belirtiliyor. Süreç takımların hakları korunarak devam etsin. Bu durum; suça henüz karar verilmediği, ortada herhangi bir suç ve suçlu olmadığı için soruşturmada adı geçen takımlar dışındakiler için de bir haksızlık yaratmaz. Federasyon da kendince soruşturma açsın bu konu hakkında. Cezai yaptırıma gerek görürse ya da mahkemenin kanaati takımların suçlu oldukları yönünde olursa, sezon ortası bile olsa cezalarını verirsin. Küme düşmekse, - puan cezası ise takip eden sezonda bu cezalara göre başlarsın.

Önceki mesajlarda federasyon Fenerbahçe lehine karar verirse ve mahkemeden 5 ay, 1 sene sonra Fenerbahçe suçlu çıkarsa, Şampiyonlar Ligi'ne katılamayan diğer takımların zararlarını ne olacak denmiş. Daha önce de yazdım. Bu durum şu an tamamen varsayımdan ibaret. Fenerbahçe suçlu mu? Değil. Eldeki gerçek bu, Fenerbahçe şu an suçsuz. Eldeki gerçeğe göre karar vermektense, bir varsayım üzerine Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi hakkını elinden almak ne derece doğru olur?

NisRoc
10.Temmuz.2011, 00:32
boşuna anlatmışsın kardeş, ben onların yerine direk mix olarak verecekleri cevapları yazayım. Suçsuz olsalar bu kadar uzun sürer mi? Koskoca (Sanki Peygamberler,Mesihler.. Bu ülkede ben neysem onlar da o dur yani T.C. Vatandaşı) Fenerbahçe Yöneticilerini kalkıp 2 delille alırlar mı? Ateş olmayan yerden duman çıkar mı? vs..vs.. :)

footballer33
10.Temmuz.2011, 01:43
Niye gayet açık değiLmi zaten ?

Bu arada TFF nin vereceği karar ne oLacak ben çok merak ediyorum. Şu anda AdLi tatiL de girecek sanırım yakında ve bu işin karar kısmı Mahkemeye bırakıLsa biLe bunun sonuçLanması en az 5-6 ayı buLacak ama diğer tarafta da FİFA bize 10 gün içinde net biLgi ver diyor ? Ee bu durumda ne oLacak ? Sonuçta TFF poLis ve savcıLarın eLinde ki deLiL ve biLgiLere göre hareket etmek zorunda kaLacak. Bunun bir diğer tarafıda eğer TFF Fenerbahçe yi düşürdü diyeLim peki dava sonucunda Fenerbahçe serbest bırakıLırsa ve suçLamaLarda düşürüLürse ne oLacak ? Ya da TFF Fenerbahçe için hiçbir karar vermedi ve aynen devam kararı aLdı ve sonrasında dava sürecinde Fenerbahçe kuLübü suçLu buLunursa başımıza neLer geLicek peki ? BunLarı düşünen varmı aranızda ?

Birde İtaLya da ki oLayLarda Juventus ve MiLan ın aLdığı cezaLara mahkeme mi karar verdi ? yoksa FederasyonLarı mı ?
Buna biz kısaca, iki ucu pislikli değnek deriz. :) Ben de çok merak ediyorum sonucu ve artık bir an önce işin tam anlamıyla sonuçlanmasını bekliyorum. Beklemek ciddi anlamda can sıkıntısı yaratmaya başladı çünkü.!

Psikolojisi bozulan savcı, çünkü kendisi büyük bir Fenerbahçe fanatiğiymiş. Bu yüzden sorgulamayı yapamamış.

Yalnız şu var ki, psikolojisi bozulan sadece savcı değil.!

Revolution
10.Temmuz.2011, 01:48
Sağlık görevlileri duruşma salonuna alınmış.

Night_Mare17
10.Temmuz.2011, 01:49
Bu şartlarda duruşma devam etmemeli bence.

Hugo
10.Temmuz.2011, 02:23
Bizden önce gizlilik ilkesini ihlal eden o kadar çok kurum var ki ama yine de ceza bize kesilir

http://www.eksisozluk.com/show.asp?id=24437261 (http://forum.turksportal.net/vb//redirector.php?url=http%3A%2F%2Fwww.eksisozluk.com %2Fshow.asp%3Fid%3D24437261)

Doğan medya grubunu yazmamış eleman. Neden yazmadı ki acaba aklına mı gelmedi? Hani en büyük çığırtkan onlardı en başta? Hani bütün fenerbahçeliler ilk günlerde onlara sallıyordu?

di canio
10.Temmuz.2011, 02:37
Doğan medya grubunu yazmamış eleman. Neden yazmadı ki acaba aklına mı gelmedi? Hani en büyük çığırtkan onlardı en başta? Hani bütün fenerbahçeliler ilk günlerde onlara sallıyordu?

Hala Doğan Grubu'na büyük tepki gösteriyor Fenerbahçe taraftarları. Çeşitli platformlarda gördüğüm kadarıyla bugün yapılacak yürüyüşte de Doğan Grubu'na bağlı olan basın mensuplarına yönelik büyük tepki olacağı yazılıp çiziliyor.

di canio
10.Temmuz.2011, 03:30
Aziz Yıldırım'ın şekeri 240'a çıkmış sorguda ve hastaneye kaldırılmasına karar verilmiş.

kalemci
10.Temmuz.2011, 03:36
ne olduğu ne olacağı önemli değil artık bu saatten sonra yazıktır günahtır, suçluda olsa suçsuz da olsa bu kadar eziyet edilmez bi adama.

Trabzonspor
10.Temmuz.2011, 04:46
Hiçbirşeyi yok gibi görünüyor.

Bordo61Mavi
10.Temmuz.2011, 05:08
MasAllahi var :) 1 gun daha dinlensin bakalim

sui generis
10.Temmuz.2011, 06:51
bir şeyinin olup olmadığına bırakın da doktorlar karar versin. gerektiğinde savcı, gerektiğinde hakim, gerektiğinde polis, gerektiğinde medya, şimdi de herkes doktor olmuş. :) bence de gayet kötü gözüküyor.

di canio
10.Temmuz.2011, 10:44
Arkadaşlar bu operasyon süresince bu konu başlığı altında polis gibi davranıldı, basın mensuplarının yaptığı gibi sözde deliller yayınlandı, savcı gibi deliller yorumlandı, kesin ve ciddi oldukları hükmü verildi, kişiler daha hakim karşısına çıkmadığı halde suçlu ilan edildi. Sıra doktorluğa mı geldi? Sadece televizyonda ya da birkaç fotoğrafta gördüklerinizle teşhiste mi bulunuyorsunuz? Herşeyden önce insan gelir benim için. Aziz Yıldırım'ın Fenerbahçe başkanlığını bir kenara bırakarak önce insan olduğunu göz önünde bulunduralım lütfen. Adalet, herkes için gerekli dedik. Sağlık da öyle. Aziz Yıldırım'ın rahatsızlıkları bu operasyon öncesinde de az çok biliniyordu. Daha yeni anjiyo da oldu. Kolay mı sanıyorsunuz bu durumda o stresi kaldırmak. Gazete okuyor diye hasta olmadığını ima etmek çok basit ve kolay olmuyor mu?

GodfatheR
10.Temmuz.2011, 10:56
Her konuda ahkâm kesiyorsunuz maşşallah. Bi doktor olmadığınız kalmıştı.

Revolution
10.Temmuz.2011, 11:37
Dedem de ciddi sekilde seker hastasidir, Aziz Yildirim'in isi cok zor allah acil sifalar versin. Gecmis olsun.

Aşk-ı Şehir
10.Temmuz.2011, 12:20
Babam bu şeker hastalığının henüz başlarında. Şekeri düştüğü sürece istediği şeyi okuyabilir yahu. :) Sonuçta Aziz Yıldırım'da senelerdir var bu hastalık ve alışmıştır heralde. Bu kadar büyütülecek bişey olduğunu sanmıyorum. :)

EreN
10.Temmuz.2011, 12:51
Sadece şeker hastalığı değil, kalbinde de problem var başkanın. Tetikleyici olmaması için kontrol altında tutmak lazım. Hatırlarsanız bir çok maçı tamamlamadan bırakır giderdi. Hep hastalığıyla ilgili şeyler bunlar.

attirson
10.Temmuz.2011, 12:53
Başkan zaten hastalık abidesi böbreğinde kist kalbinde problem şeker hastası tansiyon hastası e bi zahmet kontrol altında tutulsun adam .

EreN
10.Temmuz.2011, 13:06
Taraftarlar akın akın topuk yaylasına gidiyor. Yoldayız :)

murat taşlı
10.Temmuz.2011, 13:09
şimdi olumsuz yorum yapan arkadaşlara soruyorum siz zor bir durumda kalsanız yapabileceğiniz bişeyler var ise onları değerlendirmeye çalışmazmısınız kendinizi savunmak için, en basitinden burada askerliğini yapan herkes mutlaka askere giderken bile işte bir tanıdık varmı bişey yapılıkabilirmi diye bi araştırma yapar.:))

Zekirdek
10.Temmuz.2011, 13:16
Aziz Yıldırım'ın ciddi sayılabilecek 5 sağlık sorunu var. Şeker, karaciğerindeki kist, tansiyon, kalbinde stent takılı ve damarlarında tıkanıklık var. Lütfen bunların üstüne bali doktor olmayalım.

Revolution
10.Temmuz.2011, 13:39
tribundergi (http://twitter.com/#%21/tribundergi) Tribun Dergi
FB Topuk Yaylasi tesislerinde taraftari ile kucaklasan FB'li futbolcular gözyaslarini tutamiyorlar.

Guiza: "Bu taraftar ilk defa bize böyle seyler yasatiyor."

Güiza: "Taraftarimiz bizi sampiyon takim olarak desteklemeye devam etsinler. Alnimizin akiyla geldik buralara"

Alex de Souza: "Dünyada takimina bu kadar bagli ask dolu taraftar bulamazsiniz. Istanbul'dan buraya kadar geldiler. Tebrik ediyorum"

Ayrıca;

Başkan Ünal Aysal’dan Günlük Basınımızda Yer Alan Talihsiz Bir Yorumla İlgili Açıklama

Fenerbahçe dahil bir çok kulübümüzün yaşadığı olaylar böylesine sıcak bir dönemdeyken ve Galatasaray Spor Kulübü olarak bu konuda pek çok yanlışı önleyecek örnek bir tavrı daha ilk günlerde almışken, Genel Kurul’umuzdaki “Galatasaray’ın böyle bir ortamda hiç bir leke almamasını sağlayan geçmiş tüm Başkanlarımıza, Yöneticilerimize, Sporcularımıza şükranlarımı sunarım” sözlerimi “ÜNAL AYSAL AZİZ YILDIRIM'A GÖNDERME YAPTI. KÜRSÜDEN ŞİKE GOLÜ ATTI” şeklinde yorumlayan gazetecilik anlayışını esefle karşılıyor ve kınıyorum.

Kamuoyunu yanıltabilecek nitelikteki böyle bir yorum spor dünyasında zaten zayıflamış olan dostluk kavramının iyiden iyiye yok olmasına, yerine düşmanlık kavramının güçlenmesine yol açabilir.

Bir kez daha açıklıkla belirteyim: Hiç bir kulüp bizim düşmanımız değildir. Her kulüp gibi Fenerbahçe de bizim saygı duyduğumuz şerefli bir rakibimizdir. Yaşadıkları talihsiz olaylar karşısında rekabet duygularımızı da bir kenara bırakmış durumdayız. Bizim amacımız tüm rakiplerimize yeşil sahada gol atmaktır, başka sahalarda değil.

Galatasaray kültürünün böyle bilinmesini ve benimsenmesini tüm medyamızdan bir kez daha önemle rica ediyorum.

Ünal Aysal
Başkan
Galatasaray Spor Kulübü

aziz yıldırım hastaneye şeker hastalığı yüzünden kaldırılmıyor kapalı yerde kalma fobisi var

Revolution
10.Temmuz.2011, 14:25
Şu an caddede 350 civarı Fenerbahçeli varmış.

EreN
10.Temmuz.2011, 14:57
Şu an caddede 350 civarı Fenerbahçeli varmış.

yaklaşık bin kişiyi geçmiş kadıköydeki renkdaşlarım aldığım bilgiye göre bende birazdan yola çıkacağım.

Revolution
10.Temmuz.2011, 14:59
yaklaşık bin kişiyi geçmiş kadıköydeki renkdaşlarım aldığım bilgiye göre bende birazdan yola çıkacağım.
Ben de Fenerbahçeli bir arkadaşımdan almıştım haberi kendisi caddedeymiş, belki o kadar zamanda gitmiştir insanlar.

EreN
10.Temmuz.2011, 15:03
Ben de Fenerbahçeli bir arkadaşımdan almıştım haberi kendisi caddedeymiş, belki o kadar zamanda gitmiştir insanlar.

dağınık olarak çok dolaşan insan var daha saat 6ya çok var malum. Gerçi topuk yaylasından dönen arkadaşlar 7de anca burda olur gibi gözüküyor. Bu arada ben 350 değil demek için değil sayının arttığını söylemek için alıntı yaptım senden yanlış anlama.

di canio
10.Temmuz.2011, 15:04
Topuk Yaylası'nda da büyük bir kitle var. Akşamüzeri iyice kalabalıklaşır.

Revolution
10.Temmuz.2011, 15:06
dağınık olarak çok dolaşan insan var daha saat 6ya çok var malum. Gerçi topuk yaylasından dönen arkadaşlar 7de anca burda olur gibi gözüküyor. Bu arada ben 350 değil demek için değil sayının arttığını söylemek için alıntı yaptım senden yanlış anlama.
Yok yahu yanlış anlamam ve arkadaşımla şu an irtibat halindeyiz her geçen dakika gelen insanlar oluyormuş, 5-6ya kadar feci kalabalık olur diyor.

Revolution
10.Temmuz.2011, 15:13
milliyetcomtr (http://twitter.com/#%21/milliyetcomtr) milliyet.com.tr
Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım yeniden adliyeye götürülüyor http://www.milliyet.com.tr/d/r.aspx?q=www--14-1412596-

Revolution
10.Temmuz.2011, 15:33
ntv (http://twitter.com/#%21/ntv) NTV
FIFA: Şike yapanlar ömür boyu men edilecek... bit.ly/pVLqQA (http://t.co/61eT6Qz)

EreN
10.Temmuz.2011, 15:33
http://twitpic.com/5o298j
http://twitpic.com/5o285m
Hep destek tam destek

Bujsas
10.Temmuz.2011, 15:34
Artık bi sonuca bağlasınlar şunu !

sui generis
10.Temmuz.2011, 15:53
İlhan Cavcav: "F.Bahçe'nin küme düşürülmesi ihtimalini düşünmek dahi istemiyorum. Yoksa tüm Türkiye'deki kulüplerimizin akibeti meçhul olur"

Bordo61Mavi
10.Temmuz.2011, 16:09
Yillar once neler demisti Ilhan bey ?

Ilhanin isi gucu para, satsin alsin oyunculari. Aziz Yildirimin csbasi sonucu yukselen ligtv gelirlerinden toplasin. Yoksa hic bi hedef yok :)

Revolution
10.Temmuz.2011, 16:13
Alman ZDF kanalında altyazı geçmiş, eğer şike ispatlanır da prosedür uygulanmazsa(küme düşürülmezse) Türkiye Avrupa Kupaları'ndan bir süre men edilebilirmiş.

mpaker66
10.Temmuz.2011, 16:19
Alman ZDF kanalında altyazı geçmiş, eğer şike ispatlanır da prosedür uygulanmazsa(küme düşürülmezse) Türkiye Avrupa Kupaları'ndan bir süre men edilebilirmiş.
Federasyonda bu yüzden zor durumda sanırım..Yoksa -30'la başlatırlardı hemen.Ekonomiyi falan düşünerek...

BaFraLı
10.Temmuz.2011, 16:21

Bu olay gerçekleşirse Antep'e, Bursa'ya, Beşiktaş'a ve Trabzonspor'a yazık olur. Ve bir o kadarda saçma karar olur. Varsa bişey ispatlamak zorundalar. Ayağa kaldırdılar ülkeyi gündemi değiştirdiler. Önemli isimleri içeri attılar. Federasyon zor durumda ama bir karar vermek zorunda.

Revolution
10.Temmuz.2011, 16:23
Aziz Yıldırım'ın da tutuklu yargılanmasına karar verilirse, şu son gelişmelerden sonra TFF risk almayıp küme düşürecek sanırım Fenerbahçe'yi. Öyle gözüküyor.

mpaker66
10.Temmuz.2011, 16:28
Aziz Yıldırım'ın da tutuklu yargılanmasına karar verilirse, şu son gelişmelerden sonra TFF risk almayıp küme düşürecek sanırım Fenerbahçe'yi. Öyle gözüküyor.
küme düşürürlersede ayrı bi risk almış olacaklar...

Revolution
10.Temmuz.2011, 16:29
küme düşürürlersede ayrı bi risk almış olacaklar...
Orası öyle ama diğer türlü Avrupa Kupaları'na hiçbir şekilde katılmama durumu var belli bir süre. Yukarı tükürsen bıyık, aşağı tükürsen sakal olayı. TFF eldeki delillere bakarak bir kanaat getirir zaten.

sananes
10.Temmuz.2011, 16:31
UEFA'nın altını çizdiği suçu ispatlanmamış herkes suçsuzdura ne oldu? Haberi türkiye'ye yanlış yansıtıyor basın.Suç ispatlandığında küme düşürülmezse yaptırım uygulanabilir ancak ve o suçun ispatlanması için mahkemenin başlayıp tamamen bitmesi gerekir.Bu da çok uzun bir süre zaten.Rahat olun yani

Revolution
10.Temmuz.2011, 16:34
UEFA'nın altını çizdiği suçu ispatlanmamış herkes suçsuzdura ne oldu? Haberi türkiye'ye yanlış yansıtıyor basın.Suç ispatlandığında küme düşürülmezse yaptırım uygulanabilir ancak ve o suçun ispatlanması için mahkemenin başlayıp tamamen bitmesi gerekir.Bu da çok uzun bir süre zaten.Rahat olun yani
Bizim basın yanlış yasıtmıyor, yanlışın var. Direkt yabancı basında yazıyor benim paylaştıklarım. Federasyonlar özerk kurumlardır, eldeki delillere bakarak karar verebilir. Zaten UEFA belli bir süre vermişti onlara kararı bildirmemiz için. Mahkemenin bitmesi seneler alacak.

mpaker66
10.Temmuz.2011, 16:38
Uefa'nın dediğine göre yüzde 1 suçlu olsa bile şüphe olsa bile yaptırım uygulanması.En son açıklaması öyleydi...TFF'nin yerinde olmak istemezdim..Hangi kararı verirse versin beğenilmeyecektir...Milli takımımız için hangisi hayırlısı olacaksa o olsun...

eng1n
10.Temmuz.2011, 16:45

Şike'nin olup olmadığı mahkemelerin sonunda anlaşılmayacak mı ? 5-6 ay sonra olacak ilk mahkeme galiba.

di canio
10.Temmuz.2011, 16:46
Uefa'nın dediğine göre yüzde 1 suçlu olsa bile şüphe olsa bile yaptırım uygulanması.En son açıklaması öyleydi...TFF'nin yerinde olmak istemezdim..Hangi kararı verirse versin beğenilmeyecektir...Milli takımımız için hangisi hayırlısı olacaksa o olsun...

5 Temmuz'da; http://www.dw-world.de/dw/article/0,,15211684,00.html

7 Temmuz'da; http://www.dw-world.de/dw/article/0,,15218978,00.html

UEFA'nın açıklamaları bunlar. Suç ya vardır, ya ykotur. %1 diye birşey olmaz. İki açıklamada da deniyor ki; tamamen suçlu olduğu kanıtlanmadan suçsuzdur. Suçluluğu kanıtlanmadan katılmasında bizce bir engel yoktur.

Revolution
10.Temmuz.2011, 16:51
Şike'nin olup olmadığı mahkemelerin sonunda anlaşılmayacak mı ? 5-6 ay sonra olacak ilk mahkeme galiba.
Bu soruyu bana neden soruyorsunuz anlamadım :D UEFA bize belli bir süre vermiş o süre sonunda bir karar açıklamak zorundayız.

Bu arada Aziz Yıldırım'a 20-30 civarı sorulamayan soru varmış, sorsunlar da bitsin şu başkana yapılan işkence. Can çekişti koca adam resmen.

Bordo61Mavi
10.Temmuz.2011, 17:11
bir şeyinin olup olmadığına bırakın da doktorlar karar versin. gerektiğinde savcı, gerektiğinde hakim, gerektiğinde polis, gerektiğinde medya, şimdi de herkes doktor olmuş. :) bence de gayet kötü gözüküyor.

Ayni seyi senin yaptiginin farkinda degilmisin :)

Ozaman kimse yorum yapmasin buraya. Yorum getirmesin. Adama yazik desek, hep sizin yuzunuzden diyeceksiniz. Nasil Sadri Seneri ariyorsa gozler ? Bunuda bize yukliceksiniz. Sanki biz baslattik bu sureci 8 ay once. Savciyi bulun ona biseyler soyleyin

Benim icin o kalmis bu dusmus, o gitmis bu gitmemis onemli degil. Seneye tiyatro degilde mac ve maclar izlemek istiyorum.

attirson
10.Temmuz.2011, 17:11
Başkana güveniyorum birşey yapmadığına eminim şimdi tutuklu yargılansa bile ona güveniyorum ekimde delil yetersizliginden serbest kalacağına inanıyorum .

mpaker66
10.Temmuz.2011, 17:14
Başkana güveniyorum birşey yapmadığına eminim şimdi tutuklu yargılansa bile ona güveniyorum ekimde delil yetersizliginden serbest kalacağına inanıyorum .
tebrikler...bu kadar iyimser olabildiğiniz için...

ancar
10.Temmuz.2011, 17:27
Şu twitter'daki umutöfkeli denen şahsiyeti bir kaşık suda boğasım var. Neden mi?

1 saat önce adliyeye gitti hemen yemek ve ihtiyaç molası vermişler. Azizin sayesinde Türk futbolundan sonra Türk adaleti de ayaklar altında.

Böyle mantıksızca yorum yapanlardan nefret ediyorum

attirson
10.Temmuz.2011, 17:29
Şu twitter'daki umutöfkeli denen şahsiyeti bir kaşık suda boğasım var. Neden mi?

1 saat önce adliyeye gitti hemen yemek ve ihtiyaç molası vermişler. Azizin sayesinde Türk futbolundan sonra Türk adaleti de ayaklar altında.

Adamın hastaneye gidislerine bile uydurma diyolar buna mmı şaşırıyosun böyle şeyler varken ..

Facx
10.Temmuz.2011, 17:30

yorumlarını beğenmiyosan unfollow yapabilirsin buraya nie taşıyosun ki :D bu arada yanılmıyosam facebooktaki gs sayfasının sahibiydi

ancar
10.Temmuz.2011, 17:35
neden taşımıyım unfollow yapmasını bende biliyorum sadece demek istediğim yanlış şekilde tepkilerde bulunuyor. Adamın yemek yemesi ile adaletin ayaklar altında kalmasının ne anlamı var onu anlamadım

sarianet
10.Temmuz.2011, 17:43

sananes
10.Temmuz.2011, 17:44

tamam dış basın haberi olduğunu ben de görüyorum ama baksana ne yazıyo -Şike ispatlanır da- yani benim bundan ve uefa'nın diğer açıklamalarından anladığım şey şudur.Suçsuzluk karinesine inanıyoruz ve şu an için ona göre hareket ediyoruz ama olurda şike ispatlanırsa gerekeni siz yapmazsanız biz yaparız. Şike olup olmadığını mahkemeler belirleyecek.% 1 ihtimal bile varsa haberi, yalanın daniskasıdır kısaca.

attirson
10.Temmuz.2011, 17:48
Fotospor yine harika soruları sormus cidden helal olsun .

RaSenGan
10.Temmuz.2011, 17:53
Fotospor'un taraflılığı yazdığı son maddeden belli kendileri de Fenerbahçe taraftarı olduklarını kabul etmiş :)

attirson
10.Temmuz.2011, 18:03
Bunu Fenerbahçeli taraftarların ağzından söylüyor o yüzden öyle yazmıştır

Revolution
10.Temmuz.2011, 18:05
Fotospor herkesin sordugu sorulari soruyor, sunu anlamiyorum. Bu adamlar bilmiyor mu zaten dava sonuclaninca bunlarin cevaplanacagini?

Bu arada ancar nickli abim Umut Ofkeli'ye kizmis. Cemal Nalga olayinda turlu turlu geyikler yapan, her yerden bir sekilde laf sokmaya calisan, FIBA'ya binlerce mail atan taraftar hangi takimin taraftariydi? Hem de o olayda su an iddia edildigi gibi tesvik primi vs yoktu. Okan Cevik denen amator insanin yaptigi, eskiden altyapilarda yapilan demodenin allahi bir hileyi gitti gereksiz ucuz bir hazirlik macinda yapti. Su konuyu en basindan beri acmadim, acmak istemedim. bu konuya da sagduyuyla yaklasiyorum. Fenerbahce'nin kume dusmesini de istemiyorum. Ama herkesten ayni hassasiyeti beklemeniz hayalcilik.

Revolution
10.Temmuz.2011, 18:06
Bunu Fenerbahçeli taraftarların ağzından söylüyor o yüzden öyle yazmıştır

Fotospor bir kac yildir Fenerbahce'nin gazetesi gibi. İstedikleri agizdan yazabilirler, bunu bilmeyen kalmadi zaten artik :)

ancar
10.Temmuz.2011, 18:33
İfadesi bitti Aziz Yıldırım'ın yarım saate kadar açıklanır

Merve Toy

Revolution
10.Temmuz.2011, 18:34
Adalet yerini bulur insallah.

ancar
10.Temmuz.2011, 18:35
Adalet yerini bulur insallah.

İnşallah hayırlısı olsun her şey için

Facx
10.Temmuz.2011, 19:03
neden taşımıyım unfollow yapmasını bende biliyorum sadece demek istediğim yanlış şekilde tepkilerde bulunuyor. Adamın yemek yemesi ile adaletin ayaklar altında kalmasının ne anlamı var onu anlamadım

sen onu buraya taşıyınca nolcak o adam bu forumda da haberimiz mi yok ?

Night_Mare17
10.Temmuz.2011, 19:32
Sorgu bitti karar az sonra.