View Full Version : Büyük Şike Soruşturması
KaPaLı
23.Temmuz.2011, 01:33
Adam show yapıyor. Amaç zaten baransuyu konuşturmamak. Ama çokta boş konuşuyor. Böyle bir imaj veren avukattan avukat olmaz. Zaten kendisi showmenliliğe ile tanınıyor.
" Showmenliği ile tanınıyor " cümlesindeki " tanınıyor " u çok merak ettim Coşkun. Avukat Işık daha önce hiç gündeme gelmemişti diye hatırlıyorum ben.
Night_Mare17
23.Temmuz.2011, 01:46
Yalnız adamın haklı konustugu seylerde var . Fakat biraz daha bağırmadan sakin bir dille anlatmaya çalışsa kapak edeceği kişiler var :n: . Fakat Mehmet Baransu bunlardan biri değil.
eng1n
23.Temmuz.2011, 02:00
Ben kaçırdım da Mehmet Baransu "Avukatı konuşturarak karşı tarafa da söz hakkı veriyoruz" falan mı dedi
sarianet
23.Temmuz.2011, 02:03
Metris Cezaevi`nde tutuklu bulunan başkanımız Aziz Yıldırım rahatsızlanarak Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi getirildi. Koluna serum şişesi bağlanan Aziz Yıldırım yoğun güvenlik önlemleri altında hastaneye girdi. Yapılan kontrollerin ardından özel odaya çıkarılan başkanımız geceyi Şişli Etfal Hastanesi`nde geçirecek.
goosfraba
23.Temmuz.2011, 09:19
hastanede bile adamın başında 10 tane jandarma var.. yazık...
Varonil
23.Temmuz.2011, 09:33
hastanede bile adamın başında 10 tane jandarma var.. yazık...
sanki teröristbaşı adamın şu hasta haliyle gördüğü muameleye bak ..
Bursaspor
23.Temmuz.2011, 10:08
Prosedür böyle, tutuklu ve hükümlüler hapishane dışına sağlık sebepleri veya başka sebeplerle sevk ya da nakil edildikleri zaman kişinin güvenliği ve tedbir açısından jandarmalar tarafından koruma ve gözlem altına alınır.
Asıl burada önemli olan hastalığının seyri. Bu kadar kısa aralıklarla yaşadığı bu ani rahatsızlanmalar hastalığının normal seyrini fazlasıyla etkiliyor olsa gerek, durumu daha da kötüleşmeden belki daha iyi bir tedaviye ya da rahat bir hastahaneye nakli söz konusu olabilir.
goosfraba
23.Temmuz.2011, 12:01
az önceki divan kurulunda söylenenler.
-----------------------------------------------------
chemedya (http://forum.turksportal.net/vb//redirector.php?url=http%3A%2F%2Ftwitter.com%2F%23% 2521%2Fchemedya) Ahmet Ercanlar
Nihat Ozdemir: Baskanimiz ve yoneticilerimiz haksiz bir bicimde cezaevinde
chemedya (http://forum.turksportal.net/vb//redirector.php?url=http%3A%2F%2Ftwitter.com%2F%23% 2521%2Fchemedya) Ahmet Ercanlar
Bazi cevreler TFF'nin enginizasyon mahkemesi gibi calisip bizi delilsiz kume dusurmesini istiyor
Nihat Ozdemir: Aklanacagiz ve o yargisiz infazcilar sokaga cikamayacak hale gelecek
Nihat Ozdemir; bizim alnimiz aktir. Delilimiz oyuncularin alinteridir.
17de 16 ya firsatcilik yaparak camur atanlara da delilimiz onlari yendigimiz mactir (FB2-0TS)
Nihat Ozdemir: Fenerbahce 1 gunde kurulmadi 1 gunde yikilamaz (ayakta alkislaniyor)
Nihat Ozdemir: Tarihe buradan not dusuyorum. Herkes gelir gecer. Fenerbahce sonsuza dek kalir ( gozyaslariyla)
Nihat Ozdemir kursude gozyaslarina boguldu. Bence buradaki herkes goz yasi dokuyor
goosfraba
23.Temmuz.2011, 13:33
Yüksel Günay:
''hiçbir tarikat, islam örgütü zemininde bir yapılanma bu kulübün içinde yapamaz''
''kulüp olarak laik düzende, laik anlayışla, yalnız spor yapıyoruz''
''ne ödenmeyen aylıklar, ne ödenmeyen senetler, ne de ödenmeyen çekler var. hiçbir şey hok. Fenerbahçe Spor Kulübü Ayakta''
"sahada 18 gencimizin alın teri, yaptığı mücadeleyi göz ardı da edemeyiz. orada bir emek sarf edildi ve orada başarı kazanıldı...
goosfraba
23.Temmuz.2011, 13:36
Diego Lugano: Şampiyonluğu kazanmak için çok bedel ödedik, çok çaba gösterdik. Kan, ter ve gözyaşıyla kazandık bu şampiyonluğu.
Lugano: Kimse şampiyonluğu değişik yollardan kazandığımızı söyleyemez çünkü oradaydım, nasıl mücadele verildiğinin her anına şahitlik ettim
2. lige düşürülürse Lugano FB'yi bırakır diyorlar. Lugano: FB'ye geldiğimden beri Lugano FB'yi bırakacak diyorlar.Yine aynı şeyi söylüyorlar
Fenerbahçe 2. lige düşerse, 2. ligde oynar mısın? Diego Lugano: ''Biz şampiyonlar liginde oynayacağız.'' (DHA)
Lugano:''Bugün yaşananlar Türk futbolunun etrafında dönen politik hesapların sonucudur.'' DHA
Lugano:"Şimdi Fenerbahçe aşkını ve takıma olan güveni daha fazla gözler önüne serme zamanıdır. "
SyNdRoMe23
23.Temmuz.2011, 14:13
Ali Kıratlı’nın İlhan Ekşioğlu’na anlattığı olay Fenerbahçe maçından önce Eskişehir’de gerçekleşti. İddiaya göre Aziz Yıldırım, teknik direktör Bülent Uygun’la görüşmesinde tahtaya müdahale ederek “Böyle oynarsanız yeneriz sizi” dedi. Eskişehir’de her şeyin 10 numara ilerlediği bilgisi verildi.
Dalgalarıyla Türkiye’de deprem etkisi yaratan şike operasyonunun
dosyasında ilginç görüşmeler var. Tarih tarih tespit edilen kayıtlarda yer alan
görüşmelerden bazıları şöyle:
Kıratlı: Başkan tahtaya müdahale etti hemen
Ali Kıratlı’nın İlhan Ekşioğlu ile konuşmasında Kıratlı’nın “Eskişehir tesisindeyiz... Başkan geldi 10 da geldi” dediği, Ekşioğlu’nun “Gördümü şeyi Bülent’i gördü mü” diye sorduğu Kıratlı’nın da “Tabi canım beraberlerdi ya odaya girdi. Tahtaya müdahale etti hemen. Bu taktikle oynarsanız yeneriz sizi diyor, olmaz böyle diyor. Ondan sonra güzel her şey on numara ben arayacağım maçtan sonra. Tebriklerini alacağım inşallah.... Buradan götüreceğiz seninle bu sefer ilmiyi. burada çözeceğiz ondan sonrada dağılacağız herkes yoluna... Burada her şey on numara ilerledi yani” dediği öne sürüldü. (9 NİSAN 2011)
Hikmet isimli kişi Karaman mı?
F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ı arayan Hikmet isimli kişi (Karaman olduğu tahmin ediliyor) “Hikmet hoca ben ... Abiler geldi ... ... Görüştüm ben arkadaşlarla ... O hastaneden bir şey arkadaşımız olursa bir yardımcı olursanız sevinirim başkanım” dediği Yıldırım’ın ise “Konuşacağım ben yarın gereken ... tamam ben hallederim” yanıtını verdiği iddia edildi. (18 ŞUBAT 2011)
‘Nereye ne vermişiz hepsini çıkar’
Aziz Yıldırım, Tamer Yelkovan ve Serkan isimli kişiyle yaptığı görüşmede Yelkovan’ın “Serkan abinin oraya geldim ... Başkanım Semih bey aradı da bir otuzbeş bin para istedi benden” dediği Yıldırım’ın “Tamam ver ... ... Bütün hepsini toparla nedir ne değildir... Şeyi de al İlhan’dan da nereye ne verilmiş hepsini çünkü sonunda bakacağız. Yani nereye ne verdik” dediği Yelkovan’ın “Hepsini çıkardım zaten başkanım ben ...” yanıtını verdiği belirtildi. Ayrıca Yıldırım’ın “Ben sırf şey için gidiyorum ya adama yani biz buraya aktarırsak sen bize ödeyecekmisin ödemiyecekmisin diye ... Sen federasyona bizim durumumuzu da bir çıkar” dediği Yelkovan’ın in “Çıkardım onu çıkardım” demesi üzerine Yıldırım’ın “Hafta içinde Kenan’ı ara,..., Perşembe günü falan de ki ‘o verdiğimiz para vardı ya’ şeyle ilgili Galatasaray,..., Onunla ilgili bize çekler versin,..., Tolgahana kullanırız yani” dediği, Tamer’in “Ben bugün futbolcuları ödüyorum, basketçileri ödüyoruz işte... hallediyoruz ... İlhan Bey’in işlerini hallediyoruz” dediği iddia edildi. (22 ŞUBAT 2011)
3 tarlada sürülmüş!
Aziz Yıldırım’ın İlhan Ekşioğlu ile görüşmesinde Yıldırım’ın “Sabah konuşalım da o herif gelecek o gelmeden ben seninle bir konuşayım yani,..., Nedir vaziyet” dediği, Ekşioğlu’nun “Vaziyet gayet iyi... 3 tarlayı da sürdük yani... Yağmur yağar herşey ekinler çıkar yani” yanıtını verdiği Yıldırım’ın “Trabzon çok şey oldu çok panikteler bugün. O Süleyman ile konuştum sesi şey gibi ölü evi gibi tamam... Bir de hiç cevap vermiyoruz ya ondan da rahatsızlar tabi” dediği, Ekşioğlu’nun ise “Şu an çok iyi başkanım şu an ... gayet iyi” dediği belirtiliyor. (2 MART 2011)
Beşiktaş kadrosu hakkında bilgi istenmiş
F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın aradığı Sinan Engin’in “İbrahim Toraman’ı gördüm şimdi onunla oturdum biraz... Schuster, Antalya maçında biraz demiş arkada demiş kontrollü oynayalım falan demiş... Fenerbahçe maçı gibi konsantre olduklarını zannetmiyorum. Bu maçta Quaresma oynamayacakmış, galiba başkanım. Orta saha işte Necip aynı şekilde Necip’li ve Aurelio... Başkanım yarın görüşelim ya” dediği, Yıldırım’ın ise “Yarın görüşürüz Trabzon’da da birşey yok ama ben sana onu söyleyeyim” ifadesini kullandığı Engin’in “.... aynen öyle yalnız şey dedi Toraman... ‘Emre ile Dia kavga ediyorlar, küfürleşiyorlar’ dedi Yani ‘Biz dedi o golü atmış olsaydık çok değişirdi olay’ dedi... Haberin olsun” dediği iddia edildi. Aynı gün Yıldırım’ın Alaattin Metin ile görüştüğü ve Quaresma’nın oynamadığını söylediği Metin’in ise “Sinan Engin... Kadroyu bilemiyoruz diyor ne zaman ne yapacağı belli olmuyor ki diyor” ifadesini kullandığı öne sürüldü. (04 MART 2011)
‘1 numara araştırıyor’
İlhan Ekşioğlu’nun Ali Kıratlı’ya gönderdiği mesajda “1 numara araştırıyormuş Quaresma oynuyor mu oynamıyor mu diye yarın” ifadelerine yer aldı. (05 MART 2011)
‘Primler 35’e çıkmış’
Aziz Yıldırım ile İlhan Ekşioğlu arasında geçen görüşmede Yıldırım’ın “... ne kadar prim vermişler, Beşiktaş” dediği, Ekşioğlu’nun “Başkanım o 30 ar bin dolar diyorlar” yanıtını verdiği Yıldırım’ın “35 e çıkarmışlar. He açıklamışlar bana Alaeddin söyledi Alaeddin ile konuştum. Bunlar 30 bekliyorlar dedi 35 yaptık dedi. O şey Quaresma kesin oynamıyormuş Guti de belli değilmiş” dediği, Ekşioğlu’nun ise “He bana söylediği şeydi başkanım koşu yapacak ondan sonra belli olacak demişti demik ki olmuyor” ifadesini kullandığı Yıldırım’ın “Yok durumu iyi değilmiş o Guti de yarın belli olacakmış” dediği, Ekşioğlu’nun “He, iyi başkanım şu bizimki çok önemli bu bu yani inşallah bunların ikisi yarın iyi geçecek ama” diye konuştuğu öne sürüldü. (05 MART 2011)
‘Tam isabet görüyorsun’
İlhan Ekşioğlu’nun Ali Kıratlı’yı telefonla aradığı ve Kıratlı’nın “Beşiktaş’ın kadroyu ... 11’de 10... Bir şey Fernandes’i koymuş Mehmet Aurelio yerine... Tam kadro” dediği, Ekşioğlu’nun da “İyi güzel kadro güzel” dediği, Kıratlı’nın “... iyi başkan... Tam isabet koyuyoruz görüyorsun” yanıtını verip Ekşioğlu’nun “İnşallah hadi bunu da” ifadelerini kullandığı iddia edildi. (06 MART 2011)
‘%100’se gereğini yapsın’ talimatı
Tamer Yelkovan’la görüşen Aziz Yıldırım’ın “İlhan senden bir şey isteyecek... seni arayacak seninle konuşmuş heralde ... O bir seyahate gidecek tamam mı. Bir konuş onunla ne kadar bir halletmeye çalış”dediği Yelkovan’ın “Tamam başkanım... Semih bey de sizinle konuşacaktı ama... Aynı öbürleri gibi bu sefern%100 demiş ama. Ben okey almadan hiç bir şey yapmayacağım demiş” diye konuştuğu Yıldırım’ın da “Zaten verdik geri almadık galiba değil mi,..., Şey%100’se versin gereğini yapsın” talimatı verdiği öne sürüldü. (28 ŞUBAT 2011)
‘Bu hafta açılır ara’
Aziz Yıldırım’ın İlhan Ekşioğlu ile diyaloğunda “Şey konuştum tamamdır tamam mı... Konuş git onunla konuş yani şey yap hallettik tamam mı” dediği, Ekşioğlu’nun “Tamam başkanım bu hafta Allah’ın izniyle açılır ara” dediği Yıldırım’ın “Bu hafta çok önemli yani yenersek tamamdır... Beşiktaş inşallah onları halleder” diyerek oynanacak lig maçları ile ilgili konuştukları ileri sürüldü. (28 ŞUBAT 2011)
‘Hazırız değil mi aman ha’
Başkan Aziz Yıldırım’ın İlhan Ekşioğlu’na “Hı iyi mi vaziyetler” diye sorduğu “İyiydi her şey yolunda” yanıtını aldı ve Yıldırım’ın “Beni o beni o (Mehmet Şen’i kastederek) Mehmet aradı... Hazırız değil mi aman ha” dediği, Ekşioğlu’nun da “Yok yok iyiyiz başkanım merak etme” cevabını verdiği ifade edildi. (1 MART 2011)
‘Hurşit, Harbuzi, Aykut tamam Jedinak ta oynarsa konuşuruz’
İddialara göre Doğan Ercan ile İlhan Ekşioğlu arasında şu konuşma geçiyor: Ekşioğlu “Şimdi bu sen Tamam demi bana söylemiştin şeyleri Murat” diyor, Ercan “Hurşit, oynarsa Serkan” diyor, Ekşioğlu “Serkan, Mehmet” ifadesini kullanıyor, Ercan “Mehmet AKGÜN” diyor, Ekşioğlu “He Hurşit” diye belirtiyor, Ercan “Ama belki onu oynatmaz Orhan’ı oynatıyor ya” diye bilgi veriyor Ercan ise “Hurşit Harbuzi, Aykut tamam” diyor. Ercan “Jedinak ta oynarsa Jedinak’la da konuşuruz tamam mı... Yarın ben geliyorum değil mi abi” diye soruyor. Ekşioğlu “Gel gel ben bunlarla konuştum diyeceğim ha haberin olsun tamam diyeceğim” yanıtını veriyor. Ercan “Konuştun zaten abi neyi yalan söylüyor ki girdiğimiz işi şey yapıyoruz,..., Golkipirla (kaleci) daha konuşmadım haberin olsun... Git konuş dersen cumartesi konuşurum” diyor. (2 MART 2011)
‘Mehmet Akgün sağ kanat yarın solda oynuyor’
İlhan Ekşioğlu’nun Aziz Yıldırım’ı aradığı ve “Düşüremedim evi de başka şeyden arıyorum numaradan” diyerek “Mehmet Akgün var asıl sağ kanat... Yarın bizim şeyde solda oynuyor” dediği Yıldırım’ın “Niye... Dia yı tutmak için mi şey mi” diye sorması üzerine de Ekşioğlu’nun “Yok kendilerinde sıkıntı var ... o çok problemliymiş arkası... Her şey iyi başkanım” bilgisini verdiği Yıldırım’ın da “Ben de takip ediyorum” dediği iddia ediliyor. (5 MART 2011)
‘Ankara kalesi var ya kalesi’
İlhan Ekşioğlu, Mehmet Şen’i aradığında “Tebrik ediyorsun da biz öldük abi biz öldük ya bunların varya ben topunun anasını... ben o antrenörü göremedim biliyor musun şeyde... Soyunma odasına giriyordum... Diyecektim senin yapacağın işin diyecektim aynen... Bırak abi ya başkan benim ağzıma s...ı ya bırak ya” dediği, Şen’in “Bak birşey söyleyeceğim sana bu işler öbürü gibi olmaz kardeş ... Burada yaşıyorlar bir ikincisi 2-0’dan sonra çocuklarla gene konuştum 2-0’dan sonra biz hareketlendik biz ondan evvel birşey yapmadık .... seyret diyorlar başkana aynen böyle söyle Ankara kalesi var ya Ankara kalesi” dediği iddia edildi (7 MART 2011)
‘Oyunu çirkinleştirmediği için teşekkür ettim’
İddialara göre Aziz Yıldırım ile Serkan Acar arasında geçen görüşmede Yıldırım’ın “Yılmaz’ı gördün mü konuştun mu?” diye sorduğu ve “Konuştum başkanım, Oyunu çirkinleştirmediği için de tekrar teşekkür ettim” yanıtını aldığı Yıldırım’ın da “Ona sor bakalım bu Trabzon buna bir şey göndermiş mi? dediği belirtildi. (13 MART 2011)
‘Yedeklere de mi şey yapacağız’
İlhan Ekşioğlu’nun Faruk Yaşar’la yaptığı diyaogta Yaşar’ın “Kaleci sakatlandı maç gitti usta. Gördün mü a.... k..... yediği golü... Kurtarılacak toptu ya ulan nasıl kazandı i... be” dediği, görüşmenin sonrasında Ekşioğlu’nun “Ya şimdi baktım yine aramış bana vıdı vıdı yapacak abi hiç açmıyorum telefonu... Ya baktım abi golün aynı dakikasında arama... He diyecek bu sattı kaleci sattı maçı diyecek anladığım kadarıyla onun için arar” dediği, Yaşar’ın ise “Yedekleri de mi şey yapacağız” dediği Ekşioğlu’nun ise “Yani bilmiyormusun Onu ya, ya bir de öyle bir konuşuyor ki sanki benim ha” dediği iddia edildi. (20 MART 2011)
‘Ekşi mercimek var ya senin iş tamam dedi’
Fenerbahçe kaleci antrenörü Murat Öztürk’ün Serdar Kulbilge ile yaptığı iddia edilen görüşme: Öztürk “Tesisteyim, tebrik edelim” diyor. Kulbilge “Hazır mısın sen eski öğrencinle çalışmaya” diyor Öztürk “Ya bırak şimdi (gülüyor), tamam mıdır, tamam deme sakın yüreğime iner” yanıtını veriyor. Kulbilge “Tamam dediler artık bilmiyorum vallah... şimdi görüşeceğiz bir daha tekrar... Bi ön protokol imzalayın diyecem... Dün şey etti işte görüştük... Şeyle ya ekşi mercimek var ya ekşi peynir senin iş tamam dedi yani. Seneye erkenden başlarız Samandıra’da çalışmaya hocam... Vallah çok güzel oldu hocam ya başladık ya yavaş yavaş eşyaları toplamaya evde” ifadesini kullanıyor. (6 NİSAN 2011)
‘Bülent yarın bizim locaya gelecek’
Eskişehir kampında olduğunu belirten Ali Kıratlı’nın İlhan Ekşioğlu’na “Aman ha onu onunla konuş” dediği Kıratlı’nın “Şey Bülent yarın bizim locaya gelecek. Misafirimiz olacak haber vereyim dedim yanımda vereyim istersen bi şans dile ... maç var ya” dediği ve telefonu Bülent Uygun’a verdiği iddia ediliyor. (12 MART 2011)
‘O (Pele) entresan bir şey yapacak’
Aziz Yıldırım’ın İlhan Ekşioğlu ile görüşmesinde “İlhan valla bildiğin gibi bu kadar stres bu kadar şey kaldıramıyorum artık... ... birde duydum O Pele mele de sakat diye Eskişehir’de” dediği, Ekşioğlu’nun ise “Öyle diyorlar da o enteresan bir şey yapacak.. Kadro yapacakmış he” diye yanıt verdiği Yıldırım’ın ise “.. onu yalandan yapıyor herhalde” dediği, Ekşioğlu’nun da “Valla hani dedik ya ona sağlam dur bilmem ne falan” ifadesini kullandığı iddia edildi. (20 NİSAN 2011)
‘Usturuplu açıklama yap’
Aziz Yıldırım’ın Şekip Mosturoğlu ile görüşmesinde Yıldırım’ın Sezer’le ilgili çıkan haberler için Mosturoğlu’na “Bütün gazetelerde var başkanım” dediği, Yıldırım’ın “O zaman onunla ilgili bir üsluplu bir açıklama yap... Ama birisi sızdırıyor yani. Onlardan biri sızdırıyor abi” dediği Mosturoğlu’nun ise “Bütün detaylarını sızdırmışlar” yanıtını verdiği Yıldırım’ın ise “O zaman ya menajer ya oyuncu yapmıştır. Ya ben bile bilmiyorum ne yaptığınızı yani” dediği öne sürüldü. (24 NİSAN 2011)
Kendi kalesine gol atan oyuncu!
Aziz Yıldırım’ın Şekip Mosturoğlu’yla görüşmesinde “O kendi kalesine gol atan” dediği Mosturoğlu’nun da “He onu bilmiyorum başkanım o benle ilgili değil” yanıtını verdiği iddia edildi. (30 NİSAN 2011)
Emenike’nin sakatlığı sonrası trafik yaşanmış İddialara göre Aziz Yıldırım’ın Şekip Mosturoğlu’na “Emenike kırk yedinci dakikada sakatlandı çıktı s.....” dediği Şekip Mosturoğlu’nun da Sami Dinç’i arayıp Emenike’nin sakatlığı ve sağlık durumu hakkında bilgi aldığı öne sürüldü. Bir gün sonra Sami Dinç’in Erdem Konyar’ı aradığı ve ankesörlü telefondan veya komşunun telefonuyla gelişmeler hakkında bilgi vermesi istendiği öne sürüldü. (2-3 MAYIS 2011)
Kağan’a gönderilen mesaj ve sonrası
Emre Belözoğlu’nun A.Gücü’nün oyuncusu Kağan’a çektiği iddia edilen mesaj sonrası Volkan Bahçekapılı’nın Emre’yi aradığı ve “Avukat Sami ile konuştum bizim lehimize ortalık karıştı diyor. Ama diyor Kaan’ın g... b... oynamaması lazım diyor. Ben de şimdi Barış’ın yanına gidiyorum. Yani Kaan derse ben böyle bir yazı vermedim diye dedi abi olur mu öyle kamera kayıtları telefon görüşmeleri var... Tabii inkar etmemesi lazım diyor... Bundan da yırtın ya sahtekar” dediği, Emre’nin ise “Niye yırtmayacağım i... ne yapmışız da yırtmayacağım” yanıtını verdiği öne sürüldü. (1 HAZİRAN 2011)
Sestak bilgisi verilmiş
Sinan Engin’in Aziz Yıldırım’la görüşmesinde “Sestak oynamıyor başkanım. Sezonu kapatmış gitmiş. Onların en iyi futbolcusu o” dediği Yıldırım’ın ise “İyi yeneriz ya” yanıtını verdiği sonrasında Yıldırım’ın dümen yapma ihtimallerini hatırlatması üzerine Sinan Engin’in “Demin bir daha sorduk. Oynamıyormuş. Oynasa da oynamasa da önemli değil başkanım ezeriz geçeriz başkanım. Dayanamazlar bize” dediği öne sürüldü. (13 MAYIS 2011)
Altın vuruş!
17 Mayıs’ta İlhan Ekşioğlu ile Ali Kıratlı arasında geçtiği iddia edilen görüşmeye göre sezonun değerlendirmesi yapılıyor. Kıratlı’nın “Sol altın vuruşu da yapalım bitsin gitsin bu işte artık” dediği Ekşioğlu’nun ise “Ulan getirdik bari son noktayı da koyalım be” yanıtını verdiği ifade ediliyor. Sezgin’e görüşelim daveti İddialara göre Fenerbahçe asbaşkanı Şekip Mosturoğlu’nun 5 Nisan 2011’de Adnan Sezgin’i aradığı ve yüz yüze görüşmek istediğini belirtiliyor. Ve adres olarak Mosturoğlu arkadaşının adresini veriyor. Sonrasında Aziz Yıldırım ile Mosturoğlu arasındaki diyalogta “Tamam başkanım saat 5’e aldı şimdi başkanım randevuyu... Buluşacağım arkadaşım” dediği Yıldırım’ın ise “İyi peki bence de fazla şey yapma yapar mı yapmaz mı” diye sorduğu Mosturoğlu’nun ise “Bakalım çok istekli geliyor“ yanıtını verdiği ifade ediliyor. (5 NİSAN 2011)
Haber Kaynağı: HT Spor
çok uzun ama çok fena iddialar var.
goosfraba
23.Temmuz.2011, 14:41
nihat özdemir gözyaşlarını tutamadı. tutamadığı gibi bir de oradakileri ağlattı.
fenerbahçe muhalifleri de yönetimin emrinde olduklarını açıkladıkladılar.
@chemedya (http://twitter.com/#%21/chemedya) Ahmet Ercanlar
Acik acik yaziyorum. Yillardir kirginliklarin oldugu, darmadaginik Fenerbahce camiasi ilk kez boylesine tek vucut. Fenerbahce gucleniyor
barahir
23.Temmuz.2011, 14:51
Ben bişi sormak istiyorum, bilen cevap versin lütfen, BJKli arkadaşlar alınmasın..
TFF Super kupa ertelenmesi hakkında BJK kupayı iade ettiği için oldu dedi.. Peki aynı TFF kupadan doğan UEFA'ya gitme hakkının kullanılmasına neden izin veriyor? Sadece soruyorum.. TFF kendi kendini bitiriyor artık..
SyNdRoMe23
23.Temmuz.2011, 14:52
Ben bişi sormak istiyorum, bilen cevap versin lütfen, BJKli arkadaşlar alınmasın..
TFF Super kupa ertelenmesi hakkında BJK kupayı iade ettiği için oldu dedi.. Peki aynı TFF kupadan doğan UEFA'ya gitme hakkının kullanılmasına neden izin veriyor? Sadece soruyorum.. TFF kendi kendini bitiriyor artık..
TFF Beşiktaş'ın süper kupayı iadesi sembolik dedi benim bildiğim
bir de bu uefa listeleri ta mayıs 31'de mi ne belli oluyormuş öyle bir şeyler yazılıyordu...
The.Crow
23.Temmuz.2011, 14:53
Divan da verilen mesajlar gayet yerindeydi. İşin amacına açıklık getirilmiş oldu. Evet Aziz Yıldırım bir daha başkan olamayacak ancak Aziz Yıldırım'ı yok edip Fenerbahçemiz içine yuva kurmaya çalışanlar avuçlarını yalayacak çünkü kulübümüzü onlara bırakmayacak ŞEREFLİ insanlar işbaşında olacaklar.
barahir
23.Temmuz.2011, 14:55
TFF Beşiktaş'ın süper kupayı iadesi sembolik dedi benim bildiğim
bir de bu uefa listeleri ta mayıs 31'de mi ne belli oluyormuş öyle bir şeyler yazılıyordu...
UEFa listeleri geri çekilebilir sorun değil, madem sembolik iade neden erteleniyor kupa finali?
Revolution
23.Temmuz.2011, 18:43
Radikal yazarı Cengiz Çandar, bugünkü köşesinde Galatasaray’ın 92-93 sezonundaki son maçına dikkat çekti.
Fanatik Fenerli Çandar, Nedim Şener ve Ahmet Şık'ın tutuklanmasına karşı çıkanların Aziz Yıldırım'ın da tutukluluğuna karşı çıkması gerektiğini ileri sürdü. Çandar, Yıldırım'ın 'Konuşursam herkes yanar' sözlerine işaret ederek Milli Takım'ın da şike yaptığını iddia etti. Radikal yazarı Çandar, Galatasaray'ın da 92-93 sezonundaki son maçına dikkat çekerek "Türkiye'ye şikeyi Galatasaray öğretti" dedi.
İşte Çandar'ın bugünkü o yazısı..
AZİZ YILDIRIM NEYİ KASTETTİ?
Nedim Şener ile Ahmet Şık'ın haksızlığa uğradığını öne sürenler, aynı mantığı Aziz Yıldırım'a da uygulamalı.İçinden geçtiğimiz günlerin baş döndürücü gündeminde, ilk günlerdeki ivmesini kaybetmiş gibi gözükse de, yine canlanmaya aday 'şike soruşturması' da var. Eyüp Can, önceki gün üzerinde fırtınalar kopması gereken önemde bir yazı yazdı; anlaşılan o baş döndürücü gündem içinde kaynadı gitti ya da öyle olması istendi. Yazısının son bölümünde "Şimdi gelelim soruşturmanın derinleşmesi için 'Türkiye'de futbolun 13 yılını anlatacağını' avukatı aracılığıyla açıklayan Aziz Yıldırım'ın geçen hafta kim için 'en başta yanar' dediğine... Milli Takım. Yanlış duymadınız... Aziz Yıldırım 'Konuşursam herkes yanar... En başta da Federasyon ve Milli Takım' derken ne kastetti?" diyordu. Sanırım, Eyüp Can, 'ne kastettiğini' biliyordur. Futbol dünyasına aşina olanlar, zaten Milli Takım'ın 2008 Avrupa Şampiyonası'na nasıl gittiğine ilişkin spekülasyonları duymuşlardı.
TUTUKSUZ YARGILANSALAR NE OLUR?
Burada duralım ve Eyüp Can'ın daha önceki şu satırlarına bakalım:
"... 'Aziz Yıldırım konuşsun ama...' birçok soruşturma gibi bu soruşturmada da başından beri yanlış giden çok önemli iki şey var. Bir, suçlamanın niteliği inandırıcılıktan uzak. Çünkü Aziz Yıldırım sadece şike yapmakla suçlanmıyor, 'şike maksadıyla silahlı örgüt kurmak ve bu örgütün lideri' olmakla suçlanıyor. Tipik bir Soğuk Savaş yargı mantığı...Her türlü teşekkül hemen örgütlü suç kapsamına sokuluyor. İkincisi, illa da tutuklu yargılama inadı. Sadece Aziz Yıldırım değil soruşturma kapsamındaki birçok kişi tutuksuz yargılansa ne olur?"
YARGISIZ İNFAZ
Yıldırım'ın gözaltına alınmasından hemen sonra "Bu gerçekten Şike Operasyonu mu?" başlıklı yazımda, esas olarak, anlatmak istediğim buydu. Geçersiz olduğu birkaç gün içinde ortaya çıkan iddiaları 'deliller ve kanıtlar' diye emniyetten alarak, çarşaf çarşaf yayımlayarak, daha Yıldırım'ın ifadesi bile alınmadan medya üzerinden servise sokulmasını 'psikolojik harekât' ve 'hazırlık soruşturmasının gizliliğini ihlal' olarak nitelemiş ve 'yargısız infaz' gerçekleştirildiğini savunmuştum.
Hukuk ihlal edilerek 'adalet'e ulaşılamayacağını da ilave etmiştim. O günlerde 'Temiz Toplum' ve sözde 'etik' yanlısı olanlar, hukuksuzluğa işaret ettiğim için, işi gücü bırakıp yazılar döşenmişti. 'Fenerbahçelilik ile gazetecilik arasında tercih yapmam' gerektiğini söyleyen de çıktı; kendilerinin birer 'ateşli Fenerbahçe karşıtı' olduklarını unutup gizleyerek. 'Hukuk kaosu' yaratılarak 'Temiz Toplum'a gidiş bir yana, toplumun daha da kirletilmiş olduğunu göremediler.
TÜRK FUTBOLUNA ŞİKEYİ ÖĞRETEN KULÜP G.SARAY
Yıldırım'ın avukatlarından Faik Işık, Neşe Düzel'e verdiği, iki gün Taraf'ta yayımlanan röportajında ve CNN Türk ekranındaki uzun söyleşisinde masayı tersine çevirdi. Işık, Fenerbahçeli değil, üstelik Tayyip Erdoğan'ın da avukatı. Başbakan'ın okuduğu şiir nedeniyle mahkum olduğu davanın avukatı idi.
Uzun açıklamalarında, medyanın geçiştirdiği önemli bir nokta var: "Türk futboluna şikeyi öğreten kulüp, şu anda soruşturma altında değil" dedi. Galatasaray'ı kastettiğini anlamayan, herhalde, yok. Kastedilenin, 1992-1993 sezonunun son haftasında Galatasaray'ın Ankaragücü'nü 8-0 yendiği maç olduğunu anlamayan da herhalde yok. İş son maça ve averaja kalmıştı. Beşiktaş, son maçı, İstanbul'da Gençlerbirliği ile, Galatasaray ise Ankara'da Ankaragücü ile oynayacaktı. Beşiktaş, kazanmasına 3-1 kazandı ama Galatasaray, görülmemiş bir skorla, hem de deplasmanda 8-0 kazandı. Maçın ilk yarım saatinde, 4-0'lık üstünlük sağlamıştı bile.
DENİZLİSPOR MAÇI
Peki, 2005-2006 sezonunda, Fenerbahçe'nin olaylı ve normalde oynatılmaması gereken son maçta Denizlispor'la 1-1 berabere kaldığı maça ilişkin, yıllardır, 'teşvik primi' söylentileri ayyuka çıkmıştı. Denizlispor'a şike primi verildi mi? Verildiyse kim verdi? Hatırlatalım, o sezon, son maçta Galatasaray şampiyon olmuştu.Futbol Federasyonu'nda 'disiplin kovuşturması' için zamanaşımı süresi 20 yıl. Yıldırım, Türk futbolunun 13 yılını anlatacağını söylüyor; 20 yıl kadar geri gitmek mümkün.
TOPU YARGIYA ATMAK
'Bu gerçekten Şike Operasyonu mu?' yazısında, merkezine Fenerbahçe'yi alan soruşturma ile adaletin yerine getirilemeyeceğini belirtmiştim. Aynı kanıyı, daha da güçlü biçimde muhafaza ediyorum. Hiç kimse, beni ve benimle birlikte milyonlarca kişiyi Yıldırım'ın 'silahlı örgüt kurucusu' olduğuna ve Fenerbahçe'nin bu yıl elde ettiği şampiyonluğun emek ve alın teri ile sahada kazanılmadığına ikna edemez. Fenerbahçe'nin her maçını seyrettim. Her maçın arkasında ve içinde nasıl bir emek ve alın teri bulunduğunu gözlerimle, milyonlarca kişiyle, birlikte gördüm.
TUTUKLANMALAR ADİL Mİ?
Bu kanımı edince, Nedim Şener ve Ahmet Şık'ın durumları hatırlatılıyor. Şener ve Şık'ın tutuklanmalarının 'adil' olduğunu kim söyledi ki? Kaldı ki, kendilerine isnat edilen suç, geçerli olsa bile, 'tutuklu yargılanmaları'nı gerektirmiyor.
Şener ile Şık olayı, 'Ergenekon davasının sürdürülebilirliğini adeta imkânsız hale getirdiği için' Savcı Zekeriya Öz'ün başını yemedi mi? Her şey yolunda gidiyordu da Öz niçin o görevden alındı dersiniz?
YILDIRIM'IN VE DİĞERLERİNİN DURUMU AYNI
Şener ile Şık için 'haksızlığa uğradıklarını' ileri sürenler;yani 'silahlı örgüt üyeliği' aynı mantıkla Yıldırım'ın ve diğerlerinin de 'haksızlığa uğradığını' peşinen kabul etmeli. Durum 'özü' itibariyle farksız. Toplumu inandıramazsanız, adaleti sağlayamazsınız. Adaleti yerine getirmiş olmazsınız. "Olay yargıda" diyerek işin içinden sıyrılamazsınız.
BURADA SAKATLIK VAR
İşin sportif yönü, Futbol Federasyonu Etik Kurulu'nun elinde. 29 klasör, bir karara varması için TFF'ye (Türkiye Futbol Federasyonu) gönderildi. O da 5 hukukçudan oluşan Etik Kurulu'na devretti. Karar bekleniyor. Burada da 'sakatlık' var: CMK'ya göre 'gizli' yürütülmesi gereken soruşturma daha tamamlanmadan, 'belgeler' başka bir kuruma gönderiliyor. Bu nasıl iş? Kimisi tutuklu, 'şüpheliler' ve savunma avukatları, neyle suçlanıldığını, bilmiyorlar, 'belgeler'i görmemiş durumdalar ve 'gizli soruşturma' Türkiye Futbol Federasyonu Etik Kurulu'nun elinde.
Hani, hukuken, o belgeleri Başbakan bile göremezdi?
ADALETSİZLİK SORUN ÜRETİR
Türkiye'de yargı işleyişi bu kadar sorunlu iken, TMK, TCK ve CMK, hiçbir demokratik ülkeye izah edilemeyecek feci maddeler ile doluyken, bu ülkede sorun eksik olmaz. 10 gün kadar sonra, 2 Ağustos'ta bir başka 'hukuk ve yargı kamburu' ile, Diyarbakır'da KCK davası ile buluşacağız. Olumsuz bir kararın yol açacağı siyasal sonuçları düşünmek bile istemiyoruz.
TOPLUMSAL SONUÇLAR BİLE SOLDA SIFIR KALIR
'Şike Operasyonu'nun başından beri yanlış giden 'şeyler'inin yol açtığı 'toplumsal sonuçlar' bile solda sıfır kalabilir. AK Parti iktidarı, '12 Eylül referandumu'na 'yargı reformu'nun tamamlanması olarak yaslanamaz; yüzde 50'lik seçmen desteğinin rehavetine kapılamaz. Önünde acilen, CMK, TCK ve TMK'nın yeniden ele alınmasını gerektiren bir 'hukuk' ve ayrıca 'yargı reformu' var.
Adaletsizlik, sorunların temelidir. Malum, 'Adalet Mülkün Temelidir'.
Odatv.com
ozaniel
23.Temmuz.2011, 20:27
Aynı sene Beşiktaş Ankaragücü'nü 4-0 ve 6-0 yenmişti. Bir biz mi yapıyoruza getirmeye çalışmış bence yazar.
SyNdRoMe23
24.Temmuz.2011, 00:42
UEFa listeleri geri çekilebilir sorun değil, madem sembolik iade neden erteleniyor kupa finali?
sembolik yada değil, sonuçta soruşturma sürüyor ve iki kulüpte zan altında. bu yüzden ertelendi.
goosfraba
24.Temmuz.2011, 03:01
medyanın bizimle uğraştığının bir kanıtı daha.
böyle bir rezillik olabilir mi? ve bu soru bir yarışmada soruluyor. normal birşey mi bu allah aşkına birisi söylesin.
http://desmond.yfrog.com/Himg610/scaled.php?tn=0&server=610&filename=dnxsg.jpg&xsize=640&ysize=640
SyNdRoMe23
24.Temmuz.2011, 03:28
gerçek olmayabilir ya ?
bi de bunda takacak bir şey yok bence. gündemi takip ediyor mu diye ölçmek için sorulmuş soru. ben olsam D şıkkını seçerdim.
siz hassassınız ve medya bunu umursamıyor. anlıyorum tepki göstermenizi ben.
Revolution
24.Temmuz.2011, 09:57
Aziz Yıldırım'ın tedavisinde son durum
AA - 23/07/2011 23:44:00
Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Suat Turgut, Futbolda şike iddialarına yönelik soruşturma kapsamında tutuklu bulunduğu Metris cezaevinden hastaneye kaldırılan Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın tedavisinin sorunsuz devam ettiğini bildirdi.
Turgut yaptığı yazılı açıklamada, Yıldırım'ın sağlık durumuyla ilgili şu ifadelere yer verdi:
"Genel Cerrahi, Nefroloji, Üroloji ve Endokrinoloji profesörlerinden oluşan kurulun yaptığı konsültasyon sonucu sağlık durumuyla ilgili olarak endişeyi gerektiren ciddi bir sorunun olmadığı anlaşılmıştır. İleri tetkiklerin yapılması için hastanın birkaç gün hastanede kalması uygun görülmüştür."
Revolution
24.Temmuz.2011, 09:59
Adalı ve Havutçu için imza kampanyası
AA - 23/07/2011 21:25:00
Beşiktaş'ta, futbolda şike iddialarına yönelik soruşturma kapsamında tutuklanan yönetici Serdar Adalı, teknik direktör Tayfur Havutçu ve protokol müdürü Ahmet Ateş için imza kampanyası düzenlenecek.
Beşiktaş Kulübü Divan Kurulu Üyesi Avukat Ali Rıza Dizdar, yaptığı açıklamada, ''Serdar Adalı, Tayfur Havutçu ve Ahmet Ateş'e Özgürlük'' adı altında bir imza kampanyası gerçekleştireceklerini belirtirken, etkinliğin Beşiktaş İskelesi önündeki Barbaros Hayrettin Paşa Anıtı önünde 25 Temmuz Pazartesi günü saat 12.00'de başlayıp, 26 Temmuz Salı günü yine saat 12.00'de sona ereceğini aktardı.
Şikeyi lanetlediklerini ve futboldaki şiddeti de kınadıklarını aktaran Ali Rıza Dizdar, ''Ancak bunları hak etmeyen arkadaşlarımıza da özgürlük istiyoruz. Bu insanların suçları olmadığı için, aklanmaları da söz konusu değil. Onlar esir, tutsak olduklarına inanıyoruz ve özgürlük talep ediyoruz. Kampanyamızı da bunun için yapacağız'' diye konuştu.
Dizdar, Adalı, Havutçu ve Ateş'e desteklerini hissettirmek istediklerini de kaydederken, ''Deliller, tutuklamayı icap ettirmiyordu. Bu delillerle tutuklanmaları hukuk adına üzücü bir şey'' ifadelerini kullandı.
goosfraba
24.Temmuz.2011, 10:02
imza kampanyası yerine bence taraftarların yürümesi daha iyi olur.
Revolution
24.Temmuz.2011, 11:28
Yine mi maç sattın!
Gamze Uygun’un, ayrı yaşadığı Eskişehir’in eski hocası Bülent Uygun’a çektiği mesajlar dosyaya girmiş...
24/07/11 10:03
http://im.htspor.com/2011/07/24/651163_detay.jpg?1311491415
HTSPOR
Eşi tarafından Bülent Uygun (http://www.htspor.com/etiket/b%C3%BClent_uygun)'a ,"Yine mi maç sattın da gönül rahatlığıyla gö... gezdiriyorsun. Fener’e nasıl yatıp bu kiloların haram yemekten olduğunu da anlatacağım” mesajları atılmış...
Eskişehirspor (http://www.htspor.com/etiket/eski%C5%9Fehirspor)’un, tutuklanmasının ardından sözleşmesini fesh ettiği teknik direktör Bülent Uygun (http://www.htspor.com/etiket/b%C3%BClent_uygun)’un ayrı yaşadığı ve boşanmak üzeri olduğu eşi Gamze Uygun (http://www.htspor.com/etiket/gamze_uygun)’la arasında geçen şok edici telefon mesajlarının da soruşturma dosyasında yer aldığı ortaya çıktı. Mesajlarda Gamze Uygun (http://www.htspor.com/etiket/gamze_uygun)’un şike iddialarına yönelik taciz edici mesajları dikkat çekiyor.
İNDİRAGANDİ!
9 OCAK 2011
“Bütün bilgi ve belgeleri var, şu yazdıklarımı yanlışlıkla gazetecilerle paylaşabilirim.” “Sivas hala kendine gelemiyor, aynı şeyi Eskişehir’e de yaparım biliyorsun. Hiç de üzülmem.” “Başkan’la ortak mı menajerlik yapıyorsun y..şak. Bak nasıl şikayet ediyorum gav. seni” Bora’ya da menejerlik de yapın indiragandi”
11 OCAK 2011
“Mecnun’la Sivas’ı nasıl dolandırıp Sedat gav... baktığınızı anlatırsınız. 830 mil. kimlerle yediğinizi menajerlik paralarını falan...” “Onun için de beni istemeyip boşamaya çalıştığını Mecnun’un işi yok Sedat’ın işi yok nerden bu değirmenin suyu anlatırsınız.”
13 OCAK 2011
“Senin kadar cahil miyim ben iftira atıp rezil olayım. Olgun’un b..kları otlar”
14 OCAK 2011
“S...git savcıya da anlatırım polise de. O gav.. Mecnun’la Sedat’a yıllarca baktın o...larına. Baktın beni tehdit etme cuntu aratıp ona buna not gönderme.” “Aç köpekler. Sen olmasan Tahir Kıran olmasa Mithat gav.. ne yapacaklardı? Gez bakalım şimdi teknede Bodrumda pez....”
‘SİVAS’I DOLANDIRIN’
15 OCAK 2011
“Sen ayda 100 mil. alırken Sivas’ı dolandırın, tabi Mecnun kulübü s... senin elinden alıp Sedat’a veriyor. Bu kadar işte. İşleri mi var güçleri mi” “Sen beni Sezai’yle karıştırdın. Mısır’dan Yunanistan’a mal götüren senin g..dasın, ifadede onu okumadın mı? Nişantaşı’ndaki büroyu falan sordular”
15 Ocak’taki telefon konuşmasından sonra Uygun’un, X şahsa telefonda Bursa’da yaşayan eşini işaret ederek “İstanbuldayım da şeye geçiyorum bir Bursa’ya kadar gidip gelecem. Bursa’da bir karıyı bi döveyim tutuklanmasam. Sedat şöyle yaptı buraypa böyle yaptı bi de telefonu dinlendiğini bile bile yazıyor ya. Kafayı yemiş a.. koyduğum. Telofonunu 1.5 yıldan beri dinliyorlarmış önüne koydular hala o telefondan yazıyor. Şimdi gidiyorum ya abi ya bi.. Altından arabayı alayım da bir döveyim de ondan sonrasına bakacağız” dediği ileri sürülüyor.
5 NİSAN 2011
“Babası 10 yıl mafyaya finansörlük yaptı. Beleş karı s... için menajerlik yaptı. Sedat Peker’le Mecnun aç köpeğini doyursun diye. Evet tehdit edildim.”
Manisaspor-Eskişehirspor (http://www.htspor.com/etiket/eski%C5%9Fehirspor) (3-1 maçından 1 gün sonra Gamze Uygun (http://www.htspor.com/etiket/gamze_uygun)’dan şu mesajlar atılıyor.
2 MAYIS 2011
“Yine mi maçı sattın da gönül rahatlığıyla g.. gezdiriyorsun. Fener’e nasıl yatıp bu kiloların haram yemekten olduğunu da anlatacağım”
'ERGENEKON'A SİLAH LAZIM TABİİ'
Gamze Uygun (http://www.htspor.com/etiket/gamze_uygun)’un mesajlarında Ergenekon’a yönelik sözler de dikkat çekiyor. Bülent Uygun (http://www.htspor.com/etiket/b%C3%BClent_uygun)’un ise mesajlar için “Psikolojik sorunları var” dediği belirtiliyor
26 OCAK 2011
“İzmir’de s...tiğin karılara hediye etmişsindir ya da Ergenekon’a destek silah para lazım tabii”.
“Benim veya Almişin (Kızları Almina) burnu kanasın başına bir şey gelsin iki ayrı yerde video ve bilgiler var. Ananızı s....”
Bu mesajdan sonra Bülent Uygun (http://www.htspor.com/etiket/b%C3%BClent_uygun)’dan, “Yazma o... yeter” mesajı çekiliyor.
Soruşturma dosyasında Bülent Uygun (http://www.htspor.com/etiket/b%C3%BClent_uygun)’a eşinin çektiği mesajlarıyla ilgili ne diyeceği sorulduğunda “7 yıldır ayrı yaşıyoruz. Psikolojik sorunları olduğu için böyle mesajlar atmıştır” dediği ifade ediliyor.
KOZMİK ODADA GÜNLÜK ŞİFRE!
'YENİLECEĞİZ Mİ DİYEYİM YA!'
Soruşturma dosyasında 5 Nisan 2011’de Ali Kıratlı ile Uygun arasında şu konuşmanın geçtiği öğrenildi:
ALİ KIRATLI: Ya demeç verip duruyorsun gazetelere ya... Koya.. , moyacağım ayıptır oğlum
UYGUN: Yeneceğiz demişimdir, koya...der miyim ya, ya yenileceğiz mi diyeyim ya!
KIRATLI: Yine takılmasın da millet sana aman aman, ne yaptınız var mı bir yaramazlık geliyor musun.
TRABZON MAÇI ÖNCESİ SEZER'LE GÖRÜŞME
Dosyadaki tespitlerde ilginç detaylar yer alıyor. Ali Kıratlı’nın, Eskişehir-Trabzon maçının olduğu gün Eskişehirspor (http://www.htspor.com/etiket/eski%C5%9Fehirspor) Tesisleri’nde bulunduğu, F.Bahçe Asbaşkanı İlhan Ekşioğlu’yla Sezer Öztürk’ü telefonla görüştürdüğü, Eskişehir kadrosunu da Ekşioğlu’na mesajla ilettiği kayıt altına alınmış.
HAAA HATIRLADIM!
Bülent Uygun’a 9 Nisan 2011’deki Eskişehir-F.Bahçe maçından 2 gün önce Ali Kıratlı ile buluşup buluşmadığı sorulmuş. Yalanlayan Uygun, teknik takip çalışmaları önünü koyulunca “Maçtan 2 gün önce görüştüğümü hatırlamıyordum. Şimdi siz söyleyince hatırladım” itirafında bulunmuş.
TV’ye bağlandığında Ali Kıratlı yanında Bülent Uygun’a, 11 Nisan’da F.Bahçe Asbaşkanı İlhan Ekşioğlu’nun evine Ali Kıratlı ile gidiş nedeninin sorulduğu ortaya çıktı. Uygun’un ise o gece Kanaltürk’teki Son Kale programına telefonla katıldığı sırada yanında Ali Kıratlı’nın olmadığını, sonra da Ekşioğlu’nun evine gitmediklerini söylediği öğrenildi. Ancak fiziki takip görüntüleri gösterilerek, yayına bağlandığı sırada Kıratlı’yla beraber olduğu, birlikte Ekşioğlu’nun evine giderken ön koltukta oturduğu hatırlatıldı. Uygun ise “O ben değilim” dedi.
'PEK MASUM GELMEMİŞ'
Dosyada Uygun’a, Ali Kıratlı ile hem F.Bahçe maçından önce ve sonra görüşmesinin nedeni sorulmuş. Uygun’un, “Ben buluşmakta mahsur görmemiştim. Kafasında şike
teklifinde bulunmak gibi amacı olacağı hiç aklıma gelmemişti. Gayet masum düşüncelerle davetine icabet ettim. Ancak sorulardan anladığım kadarıyla kendisi pek masum gelmemiş. Şike teklif etmedi. Etse de kabul etmezdim. Sonra arkadaşlarının yanına gidip adımı kullanmış olabilir” dediği belirtildi.
World Hollow o1
24.Temmuz.2011, 12:25
Yanlız kadının'da üslubuda almış başını gidiyor..
Trabzonspor
24.Temmuz.2011, 14:43
Bu adamdan herşeyi beklerim.
FoRZa SKiNCLuB_I9o3
24.Temmuz.2011, 14:48
Bunla ilgili söyleyeceğim tek şey; İnşAllah Bülent Uygun ceza alırda 8 yıl yer. 7 değil,9 değil ama 8 yıl yesin.Lütfen.
di canio
24.Temmuz.2011, 17:20
Öğrenildi, belirtildi, iddia edildi haberciliği yine. Gizlilik vardı değil mi bu soruşturmada? Varsa bunları nasıl öğrenebiliyorlar?
barahir
24.Temmuz.2011, 18:43
Türk hukuk sisteminin çökmüşlüğünün bir kanıtıdır bu soruştumadaki gizliliği ihlal olayı..
Nedvedmania
24.Temmuz.2011, 22:59
En son belgeler gönderilmişti. Sonuçlar ne zamana açıklanır ? Tahmini bir gün söyleniyor mu ?
Zekirdek
24.Temmuz.2011, 23:14
En son belgeler gönderilmişti. Sonuçlar ne zamana açıklanır ? Tahmini bir gün söyleniyor mu ?
Haftasonu veya hafta başı diye belirtmişlerdi.
Nedvedmania
24.Temmuz.2011, 23:20
Bu Pazartesi açıklanır yani.
di canio
24.Temmuz.2011, 23:26
Bir an önce açıklanır umarım ama sanmıyorum ben bu hafta açıklanabileceğini.
Universal
25.Temmuz.2011, 11:28
Artık her şey belli olsun, bu durum can sıkıntısı, kombine bilet alamadım sırf bu yüzden.
bursa_mc
25.Temmuz.2011, 17:47
İstinye'de bulunan TFF binasında bazı TFF üyeleriyle bir araya gelen Mehmet Ali Aydınlar, binadan çıkışında basın mensuplarının sorularıyla karşılaştı.
İlk olarak, ''Şu anda açıklama yapacak bir şey yok'' ifadelerini kullanan Aydınlar, ligin başlama tarihiyle ilgili sorular üzerine ise, ''Bu akşam saat 18.00-18.30 gibi bir açıklama yapacağız'' diye konuştu.
ajansspor
ancar
25.Temmuz.2011, 17:54
Artık açıklasınlar yani bunlarda ayrı terane
Vieri
25.Temmuz.2011, 18:14
Havalar çok sıcak zaten bu havalarda lig falan başlatmasınlar
Night_Mare17
25.Temmuz.2011, 18:17
Mali Aydınlar savcı Mehmet Berk ile görüşme halindeymiş . Büyük kararlar çıkabilir.
Nedvedmania
25.Temmuz.2011, 18:28
İstinye'de bulunan TFF binasında bazı TFF üyeleriyle bir araya gelen Mehmet Ali Aydınlar, binadan çıkışında basın mensuplarının sorularıyla karşılaştı.
İlk olarak, ''Şu anda açıklama yapacak bir şey yok'' ifadelerini kullanan Aydınlar, ligin başlama tarihiyle ilgili sorular üzerine ise, ''Bu akşam saat 18.00-18.30 gibi bir açıklama yapacağız'' diye konuştu.
ajansspor
Nasıl açıklama yapacak birşey olmaz. O kadar belge gönderdiler adamlara.
Varonil
25.Temmuz.2011, 18:41
Büyük bir ihtimalle liglerin 26 Ağustos ya da 9 Eylüle ertelendiğini açıklayacaklar.
bursa_mc
25.Temmuz.2011, 20:19
ajansspor
Saat 19:20 oldu hala açıklama yok..
bursa_mc
25.Temmuz.2011, 20:29
9 Eylül'e ertelendi..
sarianet
25.Temmuz.2011, 20:29
9 eylülde başlıcak stsl
guarin14
25.Temmuz.2011, 20:30
Bekle bekle gelmez o tarih :)
ancar
25.Temmuz.2011, 20:31
ligler 9 Eylül'e ertelendi.
Suicider
25.Temmuz.2011, 20:37
Beklenen karardı.Normalde ay sonu yapacaklardı sanırım ama Eylül başında milli maçlar var zaten.
Varonil
25.Temmuz.2011, 20:56
Takımın bu arayı mümkün olduğunca bol hazırlık maçlarıyla geçirmesi lazım.Şampiyonlar Ligi öncesi önemli bir handikap oldu bu.
Kişisel fikrim savcılıktan gelen 26 dosyanın içinde yeterli delil bulunmadığı kanaatinde.Savcılıktan diğer dosyaları talep ettiler,savunma makamını dinlemeye karar verdiler.Bunun için de ligleri ertelediler.
Basında çıkan ciddi deliller kolpasının da çürdüğünü düşünüyorum.Deliller ciddiymiş,karar vermek zor olacakmış.Deliller ciddiyse,düşürürsün açık ve net.Nasıl çelişkiler bunlar?
Del Piero_10
25.Temmuz.2011, 23:40
Ligin ertelenmesinin nedeni delillerin ciddi bulunmaması değil, ilgili takımların yabancı oyuncuları ile durumlarını ayarlayabilmeleri için ek süre ve ligin başlamasından sonra alınacak bir kararla 2 sene kaybetmelerini engellemek.
Nedvedmania
25.Temmuz.2011, 23:50
Bankasya'nın başlama tarihinde erteleme oldu mu ? O da önemli.
Edit : Ertelenmiş. Spor Toto Süper Lig 9 Eylül'de, Bank Asya 1. Lig ise 10 Eylül tarihinde başlayacak.
byariff
26.Temmuz.2011, 04:40
http://b1107.hizliresim.com/11/7/25/9812.jpg
http://b1107.hizliresim.com/11/7/25/9824.jpg
http://b1107.hizliresim.com/11/7/25/9839.jpg
http://b1107.hizliresim.com/11/7/25/9849.jpg
http://b1107.hizliresim.com/11/7/25/9862.jpg
Night_Mare17
26.Temmuz.2011, 05:01
Lube Ayar İfadeye Çağırılmış.
Varonil
26.Temmuz.2011, 10:47
Ligin ertelenmesinin nedeni delillerin ciddi bulunmaması değil, ilgili takımların yabancı oyuncuları ile durumlarını ayarlayabilmeleri için ek süre ve ligin başlamasından sonra alınacak bir kararla 2 sene kaybetmelerini engellemek.
İyi de Etik kurulu zaten bir süredir ilk gelen dosyaları inceliyor,ayın 5'ine 10 gün var.5 tane etik kurulu üyesi var,ilk gelen dosyaların incelenmesi çoktan bitmiştir diye düşünüyorum.Mevcut dosyalarda yeterli deliller varsa küme düşürürsün,ligin başlamasından sonra karar almana gerek yok ki.Ya da dosyaları inceledik,karar vermemiz zor olacak bize 1 ay daha lazım diye de birşey yok.Şike varsa küme düşürürsün,açık ve net.İlk gelen dosyalar yeterli bulunmadı,bu yüzden savcılıktan diğer dosyalar da istendi bence.
sarianet
26.Temmuz.2011, 11:40
http://img217.imageshack.us/img217/6936/31741871.jpg
goosfraba
26.Temmuz.2011, 11:44
cnnturk genel müdürü ve ceo'su barış tünay'a twitter'dan yaptığımız baskı sonucu 'ne haber' yarışması yayından kaldırıldı.
goosfraba
26.Temmuz.2011, 11:53
baskıyı yapan fenerbahçe taraftarı.
baskı sebebi aşağıdaki soruyu kullanmaları.
http://desmond.yfrog.com/Himg610/scaled.php?tn=0&server=610&filename=dnxsg.jpg&xsize=640&ysize=640
Revolution
26.Temmuz.2011, 12:01
@byariff -> yalnız belgelerde İbrahim Akın'ın at olayı çok feci.
eXcitinG
26.Temmuz.2011, 12:09
İbrahim Akın ın ifadesi nasıL basına bu şekiLde sızmış anLamak güç. GörüLen o ki bu açıkLamaLardan sonra Beşiktaş ın başına birşey geLmez.
goosfraba
26.Temmuz.2011, 12:12
İbrahim Akın ın ifadesi nasıL basına bu şekiLde sızmış anLamak güç. GörüLen o ki bu açıkLamaLardan sonra Beşiktaş ın başına birşey geLmez.
sözde gizlilik kararı var abi :) nasıl birşeyse o artık.
Since-1907
26.Temmuz.2011, 12:13
Bende ellerinde ciddi delil olmadığını düşünüyorum.Ellerinde madem ciddi delil var niye uzatıyorlar böyle böyle desinler cezaları versinler.Gizli tutulunca ellerine ne geçiyor.
eXcitinG
26.Temmuz.2011, 12:17
sözde gizlilik kararı var abi :) nasıl birşeyse o artık.
Bu soruşturmanın cıLkı çıktı zaten.
The.Crow
26.Temmuz.2011, 12:20
Elinde söylendiği kadar ciddi delil olsa itirafçı aramazlardı. Bu saatten sonra ne yapsalar hangi kararı verseler de güven kazanamayacaklar.
Since-1907
26.Temmuz.2011, 12:27
Elinde söylendiği kadar ciddi delil olsa itirafçı aramazlardı. Bu saatten sonra ne yapsalar hangi kararı verseler de güven kazanamayacaklar.
Kesinlikle bunu demeye çalışıyorum bende.Ellerinde kanıtın varsa göster belgeyi ver cezanı.Neden ısrarla itirafçı bulmaya çalışıyorsun.
Del Piero_10
26.Temmuz.2011, 14:58
İyi de Etik kurulu zaten bir süredir ilk gelen dosyaları inceliyor,ayın 5'ine 10 gün var.5 tane etik kurulu üyesi var,ilk gelen dosyaların incelenmesi çoktan bitmiştir diye düşünüyorum.Mevcut dosyalarda yeterli deliller varsa küme düşürürsün,ligin başlamasından sonra karar almana gerek yok ki.Ya da dosyaları inceledik,karar vermemiz zor olacak bize 1 ay daha lazım diye de birşey yok.Şike varsa küme düşürürsün,açık ve net.İlk gelen dosyalar yeterli bulunmadı,bu yüzden savcılıktan diğer dosyalar da istendi bence.
10 günde hallolacak iş değil. Fikstür çekimi zaten en az 10 gün önce yapılıyor. 10 yabancısı olan takımı düşürürsen eldeki 7 taneyi 10 gün içinde nereye gönderecek? Düşecek takımlar ile şu an düşmüş olan ancak alınacak kararlar neticesinde Süper Lig'e dönebilecek takımlara da kadrolarını oluşturmak için zaman tanımak gerekiyor.
Fearless Coward
26.Temmuz.2011, 15:25
Bu soruşturmadan ne Fener'e zarar gelecek ne Beşiktaş'a...
sarianet
26.Temmuz.2011, 15:29
ben öyle üşünmüyorum ben radikal kararlar bekliyorum bu soruşturmadan.
yüzde seksen falan düşürürler bizi
GeNç KaRTaL
26.Temmuz.2011, 15:33
Böyle bir şey olursa, ortada zarar gerektirecek bir suç olmadığından olacaktır,emin olabilirsin.Çok fazla takip etmiyorum bu süreci ama anladığım kadarıyla bizimkilerin şikeye teşebbüs ettiklerine dair ciddi bir kanıt yok ortada.
ancar
26.Temmuz.2011, 15:47
Bir şey çıkmayacak bunlardan hala laga luga yapılıyor o ifadenin basına sızması ilginç sözde gizli
goosfraba
26.Temmuz.2011, 17:57
tayfur havutçu, serdal adalı ve ahmet ateş'in de tutuklu hallerinin devam etmesine karar verilmiş.
bu arada ortalıkta dönen yorumlara göre, tayfur havutçu birisine, ibb maça nasıl çıkacak biliyor musun, demiş. adam sırf bunun için içerdeyse yazıklar olsun gerçekten.
uAburak89
26.Temmuz.2011, 18:10
tayfur havutçu, serdal adalı ve ahmet ateş'in de tutuklu hallerinin devam etmesine karar verilmiş.
bu arada ortalıkta dönen yorumlara göre, tayfur havutçu birisine, ibb maça nasıl çıkacak biliyor musun, demiş. adam sırf bunun için içerdeyse yazıklar olsun gerçekten.
Bu iddialar doğruysa çok yazık, adamın kariyerine doğrudan etki ediyorlar.
GeNç KaRTaL
26.Temmuz.2011, 18:42
Yahu bizimkileri delil karartma veya yurt dışına kaçma ihtimalinden tutuklu tutuyorlar. E bizimkiler soruşturma ilk başladığında zaten yurt dışına çıktılar,o sürede yine varsa bir delil karartırlardı. Maçta şüphe uyandıracak bir şey zaten yok. Neler oluyor mantıklı bir yorum yapmak gerçekten zor.
sananes
26.Temmuz.2011, 18:53
İlginç şeyler oluyor ama bakalım.Büyük deliller var mı bilmiyorum ama misal Korcan Çelikay ve Yusuf Turanlı'nın telefon konuşmalarını gördük basında.O konuşmaların nesi delil merak ediyorum?
Yusuf Turanlı benim bildiğim menajeri bu adamın.Araba muhabbeti yapamıyacak mı bu insanlar aralarında.Bir oyuncu, menajere zam istiyorum diyemez mi ya da menajer sen ameliyatını düşün diyemez mi?
İnsanların kendi aralarında ettikleri sohbetleri çok saçma şekilde şok deliller diye önümüze sunuyorlar.Eğer bu saçmalıklardan ibaretse büyük deliller savcının da medyanın da başı çok ağrır.Başka deliller varsa da medyaya daha bunları servis etmemişler demektir.
besiktas1903
26.Temmuz.2011, 19:07
Hocamizin içeride oldugundan dolayi suan zarar görüyoruz
Redrum
26.Temmuz.2011, 19:10
İlginç şeyler oluyor ama bakalım.Büyük deliller var mı bilmiyorum ama misal Korcan Çelikay ve Yusuf Turanlı'nın telefon konuşmalarını gördük basında.O konuşmaların nesi delil merak ediyorum?
Yusuf Turanlı benim bildiğim menajeri bu adamın.Araba muhabbeti yapamıyacak mı bu insanlar aralarında.Bir oyuncu, menajere zam istiyorum diyemez mi ya da menajer sen ameliyatını düşün diyemez mi?
İnsanların kendi aralarında ettikleri sohbetleri çok saçma şekilde şok deliller diye önümüze sunuyorlar.Eğer bu saçmalıklardan ibaretse büyük deliller savcının da medyanın da başı çok ağrır.Başka deliller varsa da medyaya daha bunları servis etmemişler demektir.
Eminim ki, savcı bahsettiği gibi saçmasapan şeyleri delil olarak görmez, böyle bir şeye kalkışmaz.
sananes
26.Temmuz.2011, 19:20
Eminim ki, savcı bahsettiği gibi saçmasapan şeyleri delil olarak görmez, böyle bir şeye kalkışmaz.
mümkündür tabi ki ama biz medyanın yaptığı haberlere bakarak yorum yapabiliyoruz sadece.Kanıtları ya da delilleri göremiyoruz.Medyanın şu ana kadar yaptığı haberlerde de (özellikle "şok deliller" manşetli olanlar) elle tutulur hiç bir şey yok.
Yeneriz abi ya meraklanma sen diyo adam hop bu delil.Arabayı sattırdın bana yenisini alamadık diyo adam delil.Zam istiyorum abi diyo insan menajerine delil.Yürüye yürüye yendi ya fener bizi diye isyan ediyo insan delil.Şu ana kadar bunlardan fazlası çıkmadı medyada, çıktığında savcıya da hak veririz.
KanaKe
26.Temmuz.2011, 20:14
bu nasil gizlilik icerisinde yürütülen sorusturmadir bende merak uyandirdi dogrusu.. basinin eline her gün yeni deliller geciyor.
Varonil
27.Temmuz.2011, 11:44
Korcan'ın ağabeyi İlhan Çelikay ile yapılmış bir röportaj ;
http://papazincayiri.blogspot.com/2011/07/korcann-kardesi-ilhan-celikayla.html?utm_source=twitterfeed&utm_medium=twitter
SaLviO
27.Temmuz.2011, 12:42
Fatih: Delil mi karartacakmış Korcan?
İlhan Çelikay: Evet bütün belgeler, Korcan'ın telefon kayıtları, banka hesapları ellerinde olmasına rağmen neyin delil karartmasıdır? Emniyette Korcan'ın üst düzey yetkililer tarafindan sorgusu bir gün önce yapıldığı halde bir odaya alınıp "senin suçsuz olduğunu biliyoruz ama suçluları bize açıkla" diye baskı yapılmış. Korcan bildiği her şeyi anlattığını defalarca söylemesine rağmen bu muamele yapılmış
goosfraba
27.Temmuz.2011, 12:44
yok artık ya.
böyle mi oluyormuş hukuk?
A.FaruK
27.Temmuz.2011, 13:23
Bu adalet dediğiniz şey o kadar da adil birşey değilmiş demek ki...
Nedvedmania
27.Temmuz.2011, 13:51
Böyle birşey dendi mi gerçekten ?
Mehmet Ali Aydınlar : Arkadaşlar Süper Lig’den 5-6, Bank Asya 1.Ligi’nden de 6-7 takım küme düşebilir.
SyNdRoMe23
27.Temmuz.2011, 13:54
son olaylara bakıyorum da düştük sanırım ya. geçmiş olsun.
Varonil
27.Temmuz.2011, 13:58
Böyle birşey dendi mi gerçekten ?
Mehmet Ali Aydınlar : Arkadaşlar Süper Lig’den 5-6, Bank Asya 1.Ligi’nden de 6-7 takım küme düşebilir.
Hürriyetin bugünkü "öğrenildi,belirtildi,ifade edildi" tarzı bir haberi.Birebir M.Ali Aydınlar böyle bir açıklama yapmadı.
eng1n
27.Temmuz.2011, 18:25
Evet gazetelere göre toplantıda söylenmiş Süper lig 18 takımla başlayacak 5-6 takım düşebilir onların yerine alt ligden takımlar gelecek diye yazıyordu gazete de ne kadar inansak bilemedim.
goosfraba
28.Temmuz.2011, 10:12
Platini : Fenerbahçe'yi şampiyonlar liginden ihraç edemeyiz. Mahkeme kararını beklemek zorundayız. Aksi takdirde Fenerbahçe'ye ciddi tazminatlar ödemek zorunda kalabiliriz. Biz böyle bir sorumluluğu alamayız.
SaLviO
28.Temmuz.2011, 10:48
Şu takımı bu sene bi avrupada izleyelim ya çok merak ediyorum nasıl oynucaz.
Lim10
28.Temmuz.2011, 10:55
Valla ligden düştüğümüze değilde Aykut Hocanın takımını Şampiyonlar Liginde izleyemeyeceğim için daha çok üzülürüm.İnşallah şu şike muhabbetlerinden sağ sağlim çıkıp Şlde yolumuza devam edebilirsek, en az Zico dönemindeki kadar bir başarı bekliyorum takımdan.En kötü gruptan çıkarız.Ben takımda o azmi ve hırsı görüyorum.Ya nasip.
bursa_mc
28.Temmuz.2011, 13:46
Platini : Fenerbahçe'yi şampiyonlar liginden ihraç edemeyiz. Mahkeme kararını beklemek zorundayız. Aksi takdirde Fenerbahçe'ye ciddi tazminatlar ödemek zorunda kalabiliriz. Biz böyle bir sorumluluğu alamayız.
Diyelim ki mahkemede Fenerbahçe'nin şike yaptığına dair karar verildi.O zaman UEFA şampiyonlar liginde Fenerbahçe'ye verdiği paraları geri almak ister..
World Hollow o1
28.Temmuz.2011, 13:53
Veririlir Mert ne olcak ki?
Yeterki sıkıntınız bu olsun ne olcak para mevzu bahis değil bir kampanya yapılır UEFA'yı satın alırız :p
bursa_mc
28.Temmuz.2011, 13:56
Veririlir Mert ne olcak ki?
Yeterki sıkıntınız bu olsun ne olcak para mevzu bahis değil bir kampanya yapılır UEFA'yı satın alırız :p
Para gani (:
World Hollow o1
28.Temmuz.2011, 14:20
sıkıntı yok :)
Varonil
28.Temmuz.2011, 16:05
"Psikolojik baskı gördüm"
Futbolda şike soruşturması kapsamında tutuklanan Ümit Karan, avukatı aracılığıyla yazılı açıklama yaptı. Ümit Karan, "Savcı ifademi almaya başlamadan önce bir savcıya yakışmayacak önyargıyla bana inanmayacağını söyledi" dedi.
Futbolda şike soruşturması kapsamında tutuklanan Eskişehirspor'un eski sportif direktörü Ümit Karan yazılı açıklama yaptı. Metris Cezaevi'nde tutuklu bulunan Ümit Karan, iki sayfalık açıklamasını avukatı Ayhan Sağıroğlu aracılığıyla yaptı.
SAVCI VE POLİSE SUÇLAMA
Gözaltına alındıktan sonra tutulduğu nezarethanede 3 gün boyunca tek başına kaldığını söyleyen Karan, "Üç günlük süre içerisinde psikolojik baskılara maruz kaldıktan sonra ifadem alındı. Savcı ifademi almaya başlamadan önce bir savcıya yakışmayacak önyargıyla bana inanmayacağını söyledi. Adalet bunun neresinde? Mahkemeye çıktığımda bu yaşananlardan sonra zaten umudum kalmamıştı" dedi.
"BENDEN BAŞKALARINI SUÇLAMAMI BEKLİYORLAR SANIRIM"
Sorguda kendisine başka insanların arasında geçen telefon görüşmelerinin sorulduğunu hatırlatan Karan, "Ben bu konuşmalara ne gibi bir yorum yapabilirim. Benden başkalarını suçlamamı bekliyorlar sanırım. Bülent Uygun ile ilgili birçok soru soruldu. Hepsine de net bir şekilde cevap verdim. Benimle alay edercesine bütün cevaplarıma gülüp geçtiler. Çünkü inanmak istemiyorlardı" ifadelerini kullandı.
"10 DAKİKAYI BİLE BULMAYAN KISA SÜRELERLE OYNATILDIĞIM MAÇLAR İÇİN BENİ NASIL SUÇLAYABİLİRLER"
Soruşturma kapsamında tutuklanan Ali Kıratlı ve ailesiyle dostluğunun 10 yıllık bir geçmişi olduğunu belirten Karan, "10 dakikayı bile bulmayan kısa sürelerle oynatıldığım maçlar için beni nasıl suçlayabilirler, bu kadar kısa sürede bir maça nasıl etki edebilirim?" diye sordu.
"GÖRÜNTÜ VE PARA VARSA NEDEN SUÇÜSTÜ YAPILMIYOR?"
Karan açıklamasına şöyle devam etti:
"Bu zamana kadar elde edildiği iddia edilen ses kayıtları, görüntüler ve paradan bahsediliyor. Peki tüm bunlar olurken neden suçüstü yapılmıyor, iddia edilen paralara el konmuyor? Yapılamaz, çünkü burada ne Ali Kıratlı'dan ne de bir başkasından alınan bir para vardır, var olduğu iddia edilen telefon konuşmaları da iki aile dostunun yaptığı muhabbetten başka bir şey değildir.Tamamen suçlama yoluna gidip polisin yanlış yaptığı operasyonu ortada hiçbir şekilde para yokken yapılan hatayı telafi etmek adına kamuoyunu yanlış bilgilendirip bizi suçlu ilan ediyorlar. Şu ana kadar hakkında hiçbir adli işlem yapılmamış olan ben haksız yere Metris Cezaevi'nde tutuklu olarak bulunmaktayım. Gerek şahsım gerekse ailem ve özellikle 5 yaşındaki oğlum bu durumdan muzdarip bulunmaktayız. Haksız tutukluluğum sebebiyle profesyonel yaşantım da büyük yara almıştır. Soruşturma bitiminde suçsuz olduğumuz ortaya çıktığında bu onur kırıcı davranışın benim maneviyatıma yapılan bu saygısızlığın bedeli kim tarafından nasıl ödenecektir?"
7 TEMMUZ'DA TUTUKLANDI
Eski futbolcu Ümit Karan, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen 'Futbolda şike soruşturması' kapsamında 07 Temmuz 2011'de tutuklandı.
28 Temmuz 2011 Perşembe - 14:59
DHA
goosfraba
28.Temmuz.2011, 16:11
her geçen gün savcının bittiği gün oluyor.
BaFraLı
28.Temmuz.2011, 16:12
Şu ana kadar hakkında hiçbir adli işlem yapılmamış olan ben haksız yere Metris Cezaevi'nde tutuklu olarak bulunmaktayım. Gerek şahsım gerekse ailem ve özellikle 5 yaşındaki oğlum bu durumdan muzdarip bulunmaktayız. Haksız tutukluluğum sebebiyle profesyonel yaşantım da büyük yara almıştır. Soruşturma bitiminde suçsuz olduğumuz ortaya çıktığında bu onur kırıcı davranışın benim maneviyatıma yapılan bu saygısızlığın bedeli kim tarafından nasıl ödenecektir?"
Burda çok doğru diyor. Ümit Karan ve diğerleri içinde tek negatif yön bu zaten. O kadar adamı içeri alıp 6 ay sonra delil yetersiz, yok efendim kanıt yok diyerek boştan yere içerde tutarsalar o zaman kimsenin bu adalete de futbolada hiç bişeyede güveni kalmaz.
FoRZa SKiNCLuB_I9o3
28.Temmuz.2011, 16:23
Umut Abi'nin de dediği gibi Savcı her geçen gün batıyor.
Addolorato
28.Temmuz.2011, 16:26
Eğer suçsuz çıkarlarsa büyük sıkıntı olacak. Ümit Karan ve Bülent Uygun hem ekmeklerinden olmuş olacaklar hemde itibarları sarsılıp çok zorlu bir süreç içinde yıpranmış olacaklar.
di canio
28.Temmuz.2011, 16:55
Eğer suçsuz çıkarlarsa büyük sıkıntı olacak. Ümit Karan ve Bülent Uygun hem ekmeklerinden olmuş olacaklar hemde itibarları sarsılıp çok zorlu bir süreç içinde yıpranmış olacaklar.
Sadece 2 isim değil ki. Şu an tutuklu ve tutuksuz olarak yargılanmayı bekleyenler, yani bu soruşturma da adı geçen herkes için geçerli. Hatta soruşturmada adı geçmeyip de basının kendince tahmin-iddiaları nedeniyle adı çıkanlar da var. Tutuksuz olarak yargılanmayı bekleyenler belki tutuklu olarak bekleyenlerden bir nebze daha rahat olabilirler ama ne olursa olsun kişinin adı çıktı mı bir kere illa ki etkilenir.
bursa_mc
28.Temmuz.2011, 17:13
''Fenerbahçe Bank Asya'ya ve -15 puan ile başlayacak,Trabzon,Beşiktaş,Sivas,Eskişehir Bank Asya'ya gidiyor.Mersin İY -30 puanla kümede kalıyor.Bank Asya'dan 5 takım süper lige alınıyor.''
Facebookta böyle bir yazı görmüştüm ama kaynak neresi hiç bakmadım.
Nedvedmania
28.Temmuz.2011, 17:37
"Bank Asya'dan 5 takım süper lige alınıyor"
Neden böyle birşey olsun ki ? Adamlar süper lige çıkmayı haketmediyse çıkamazlar. Gerekirse bu lig 10 takımla oynanmalı.
eng1n
28.Temmuz.2011, 17:39
''Fenerbahçe Bank Asya'ya ve -15 puan ile başlayacak,Trabzon,Beşiktaş,Sivas,Eskişehir Bank Asya'ya gidiyor.Mersin İY -30 puanla kümede kalıyor.Bank Asya'dan 5 takım süper lige alınıyor.''
Facebookta böyle bir yazı görmüştüm ama kaynak neresi hiç bakmadım.
Keşke facebook'da her gördüğümüzü paylaşmasak. Bunun gerçek olabileceğine kendin inanıyor musun ?
Varonil
28.Temmuz.2011, 17:42
Facebookta çok şeyler yazılıyor,çiziliyor ama her gördüğümüzü paylaşacaksak ohoo :D
Night_Mare17
28.Temmuz.2011, 17:51
Bir kerem küme düşmeden - puan verilemez . :D
barahir
28.Temmuz.2011, 17:59
Bir kerem küme düşmeden - puan verilemez . :D
İtalyada örneği var ama belki bizim hukuk sisteminde yoktur..
goosfraba
28.Temmuz.2011, 20:23
polis sorguda sezer'in başını duvara vurmuş...
sanırsınız adam seri katil.
Night_Mare17
28.Temmuz.2011, 20:25
polis sorguda sezer'in başını duvara vurmuş...
sanırsınız adam seri katil.
Yalan olabilir . Her haber doğru olsaydı ligde takım kalmazdı.
goosfraba
28.Temmuz.2011, 20:28
sonra emenike olayı.
bu adam için para sayıyor, görüntüleri var dendi. hani nerede?
madem var, adam neden sorgulandıktan sonra serbest kalıyor?
güzelim ülkemde hukuk ne de güzel işliyor.
Homer J.S
28.Temmuz.2011, 20:38
Basının şişirmesi, bazı şeylere inanmayıp uydurma deyip bunu da koşulsuz şartsız kabul etmek akıl karı değil bence.
goosfraba
28.Temmuz.2011, 20:53
Basının şişirmesi, bazı şeylere inanmayıp uydurma deyip bunu da koşulsuz şartsız kabul etmek akıl karı değil bence.
çağdaş, emin ol 25 gün boyunca bu olayda hiçbir zaman basının dediğine inanmadım.
hep birinci ağızdan yapılan konuşmalara inanıp, onları koymaya çalıştım buraya.
sezer'in ağzından duymadığımı nerden biliyorsun?
sen basında ''polis sezer'in kafasını duvara vurmuş'' haberi gördün mü?
araştırmadan, sormadan yazmak ta akıl kârı değil bence.
Homer J.S
28.Temmuz.2011, 21:06
çağdaş, emin ol 25 gün boyunca bu olayda hiçbir zaman basının dediğine inanmadım.
hep birinci ağızdan yapılan konuşmalara inanıp, onları koymaya çalıştım buraya.
sezer'in ağzından duymadığımı nerden biliyorsun?
sen basında ''polis sezer'in kafasını duvara vurmuş'' haberi gördün mü?
araştırmadan, sormadan yazmak ta akıl kârı değil bence.
Açık konuşmak gerekirse böyle bir ihtimal olduğunu düşünmemiştim. Önce bunun için özür dilerim ancak ortalığa tam bir bilgi karmaşası hakim. Birinci ağızdan yapılan konuşmalara bile fazla itibar etmemek lazım, ben hala daha inanmıyorum Sezer'e vurulmuş veya Aziz Yıldırım'ın suratına su fırlatılmış olacağına. Bu tarz insanlara sorgu odalarında, emniyette falan böyle muameleler yapılabileceğine aklım çok yatmıyor.
GeNç KaRTaL
28.Temmuz.2011, 21:07
Kaynak belirt o zaman sen de Umut.Yüksek ihtimal kaynağın antu'dan birisi.Basından çok da farkı yok bence.
goosfraba
28.Temmuz.2011, 21:15
aziz yıldırım'ın suratın su fırlatılması yalandı zaten. amaçları da belliydi.
kaynak içinse, ne antu ne başka bir site. sezer ile konuşmuş bir taraftar diyip noktalayayım.
sananes
28.Temmuz.2011, 22:25
http://www.ajansspor.com/futbol/superlig/h/20110728/cevaplarima_gulup_gectiler.html#yorumlaroku
insanların birebir yaptıkları açıklamalarda savcıyla ilgili hep benzer ifadeler kullanılıyor.Savcı eğer gerçekten bu tarz "kötü polis" taktikleri uygulamışsa bu çok çirkin ve bir savcıya yakışmıycak cinsten.
GeNç KaRTaL
29.Temmuz.2011, 01:24
Çok ilgimi çekmiyorsa uzun yazıları okumam pek.Bu süreçte de pek okumadım uzun yazıları forum haricinde.Bu yazıda bizim durumumuz çok iyi açıklanmış.
Bu Belgelerle Beşiktaş'ı Kimse Küme Düşüremez
Türkiye, Etik Kurulu’nun şike dosyasında vereceği karara kilitlendi. Kurulun kararını
federasyon yönetim kuruluna bildirmesi zaman alacak olsa da birkaç gün içinde üyelerde net bir fikir oluşacaktır. Belki de oluşmuştur bile.
Kendilerine teslim edilen 26 klasör içinde bugüne kadar basına yansıyan bilgi ve belgelerin
dışında deliller var mıdır bilmiyorum. Ama kesinlikle var olduğuna inanıyorum. Kaldı ki hiçbir savcı ciddi deliller ya da çok kuvvetli suç şüphesi olmadıkça kimseyi tutuklanmak üzere mahkemeye sevk etmez, mahkeme de tutuklamaz.
Fakat ya belgeler bu kadarsa... Beşiktaş sadece İbrahim Akın ve İskender Alın’a yapılan tekliflere dayanılarak suçlanıyorsa...
Eğer öyleyse Beşiktaş’ın ceza alması imkansız, Serdar Adalı, Tayfur Havutçu ve Ahmet Ateş’in tutuklanması mantıksız geliyor bana. Var olduğu iddia edilen çok ciddi deliller netleşmedikçe Beşiktaşlılar’ın İbrahim Akın ve İskender Alın’la yaptığı görüşmeyi benim mantığım şike kapsamına bir türlü sokamıyor. Sadece transfer teklifi yapılmış. O da maçtan 1 ay kadar önce. Ayrıca İstanbul BŞB yönetiminin tekliften haberi var. Yani olay gizli kapaklı değil.
Holosko takası önerilmiş, kabul görmemiş, transfer de gerçekleşmemiş. Ortalığı karıştıran
aradaki menajer. Şike yaptığı iddia edilen İbrahim Akın çıkmış takır takır topunu oynamış, golünü de atmış. Dişe diş final maçı olmuş. Sivok 78. dakikada beraberlik golünü atmasa belki maç uzatmaya bile gitmeyecek, kupa Belediye’nin olacak. Bunları kimse görmek istemiyor.
İbrahim Akın “Transfer olursam at da isterim” demiş. Bu mu şike? Fenerbahçe ve Beşiktaş
için kilit adam İbrahim Akın. O İbrahim Akın emniyette ayrı savcılıkta ayrı ifadeler veriyor ama
iki tarafta da aynı cevabı verdiği bir konu var.
F.Bahçe’den şike, Beşiktaş’tan transfer teklifi geldiğini söylüyor. Şayet aleyhteki tek suçlama buysa, Beşiktaş’ı kimse küme düşüremez.
İNCE AYRINTILARIN ÖNEMİ
Emniyette de savcılıkta da en azından kuvvetli şike şüphesi oluşmuş. Ancak onların bakış
açıları farklı olabilir. Acaba aynı şüphe federasyonda oluşacak mı?
Bence şüpheli.
Bir örnek vereyim...
İstanbul Büyükşehir Belediye futbolcusu İskender Alın’ın savcılık ifadesinden bir bölüm:
SORU: 1 yılda kaç maça ilk 11’de çıktın, kaç maçta 90 dakika oynadın? Hiç Milli Takım’a çağrıldın mı?
CEVAP: 10-12 maç ilk 11’de oynadım. 4-5 maç 90 dakika sahada kaldım. Milli Takım’a çağrılmadım.
SORU: O zaman, ben niye transfer teklifi alıyorum diye hiç düşünmedin mi? Bu teklif iyi niyetli bir teklif mi?
Yani, sayın savcıya göre İskender kendi takımında bile yeterli forma şansı bulmamış, bu nedenle Beşiktaş’tan teklif alması şüphe uyandırıyor. Bence ortada şüphelenilecek
bir durum yok. Bir futbolcuya transfer teklifi yapılması için o ismin illa da bütün sezon her
maçta oynaması, çok gol atması mı gerekir? Milli Takım’a yükselmesi mi gerekir? Asla.
Beşiktaş gibi takımlar kadrolarına alternatif isimler de katmak zorundadır. Kaldı ki Beşiktaş bu sezon için İskender’i almadı belki ama yapılan transferlerin çoğu alternatif isimler.
Çoğu kendi takımlarında çok fazla süre almayan futbolcular.
Sayın savcı futbol dünyasının içindeki bir kişi değil. Böyle bir teklifi iyi niyetli olarak görmeyebilir, doğaldır. Ama kulüpler için hayati kararı verecek olan yer futbol dünyası. Bu kişiler o ince ayrıntıyı yakalayacaktır. Yakalamak da zorundadır.
Çünkü o ince ayrıntılar bazılarının hayatını karartacak, bazılarını da aklayacak.
TOPU ETİK KURULU'NA ATMAK ÇÖZÜM DEĞİL
Bir kez daha belirteyim. “Beşiktaş düşmez” öngörüm, tüm belgelerin bugüne kadar ortaya çıkanlardan ibaret olmasına dayanıyor.
Aynı belgeler, bilgiler doğrultusunda kızsak da üzülsek de Fenerbahçe’yi de kolay kolay
kimse kurtaramaz. Ki bu konuda bile vicdanların rahatlaması için soru işaretlerinin tamamen ortadan kalkması şart.
Bazı Beşiktaşlılar’ın yorumlarına gelirsek...
Diyorlar ki, “Fenerbahçe uğruna Beşiktaş’ı da yakacaklar.”
Asla mümkün değil.
Talimatlar net. Federasyon da bunun dışına çıkamaz, keyfi hareket edemez.
Keyfi hareket edemez de söz federasyona gelmişken bir noktaya daha değinelim.
Federasyon temkinli davranıyor. Acele karar vermemekle çok da doğru yapıyor. Gerekirse karar sezon sonuna sarksın. Yeter ki hata yapılmasın. Yaşın yanında kuru da yanmasın.
Başkan Mehmet Ali Aydınlar talimatlara dayanarak topu Etik Kurulu’na attı. “Belgeleri görmem. Bu işin vebali var” diyor.
Şike var mı yok mu, teşvik var mı yok mu kararını Etik Kurulu verecekmiş.
Kurul üyeleri gerekirse tüm şaibeli maçları tekrar tekrar izleyecekmiş.
İzlemelerinde de görüş belirtmelerinde de tabii ki sakınca yok. Ama onlar da sonuçta hukukçu. Futbol adamı değil.
Son kararı da yönetim kurulu verecek. Günahı da sevabı da sizin boynunuza. Vebali de varsa katlanacaksınız. Her köşeye sıkıştığınızda topu birine atamazsınız.
Etik Kurulu taşın altına elini sokuyorsa federasyon yönetimi de sokmalı.
Örneğin, Aykut Kocaman’ın da işaret ettiği gibi Cüneyt Tanman.
Etik Kurulu’ndaki avukatlar maçları izleyip şike kararı verebiliyorsa Tanman ve sizler niye izlemiyorsunuz?
Meriç Müldür/Habertürk
kalemci
29.Temmuz.2011, 11:14
Nihat Ozdemirde alinmis.Artik islerin raydan ciktigini ve kontrolu kaybettiklerini dusunuyorum.
Futbolda şike iddialarına yönelik soruşturma kapsamında, futbolumuz cuma sabahına gözaltılarla başladı. Erken saatlerde emniyete gelen isimler sağlık kontrollerinin ardından gözaltına alınmaya başladı.
İlk olarak Fenerbahçe Spor Kulübü Yönetim Kurulu üyesi Murat Özaydınlı ve Fenerbahçe İdari Menajeri Hasan Çetinkaya gözaltına alınan isimler oldu.
Bir süre sonra İstanbul BB'li futbolcu Can Arat'ın gözaltına alındığı bilgisi geldi.
Özaydınlı Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü yerleşkesine gelirken basın mensuplarının sorularını yanıtsız bıraktı.
Son olarak eski hakemlerden Zafer Önder İpek gözaltına alınan isimler arasına katıldı.
FUTBOLDA ŞİKE SORUŞTURMASI'NDA 3'ÜNCÜ DALGADA GÖZALTINA ALINANLAR
Murat Özaydınlı
Hasan Çetinkaya
Can Arat
Zafer Önder İpek
ntvspor.net
ancar
29.Temmuz.2011, 11:22
Bunun sonucunda ne takım kalacak nede başka bir şey kontrolden çıkmış gibiler artık bence resmen onuda al bunuda al muhabbetine döndü.
kalemci
29.Temmuz.2011, 12:17
Nihat ozdemir demisimde sabah sersemligiyle dikkat edemedim murat ozaydinliymis.
kalemci
29.Temmuz.2011, 12:23
Ugur ucar ve seneckyde ifade veriyormus
kalemci
29.Temmuz.2011, 12:29
Ugur ankaraya geri donuyormus ama seneckynin sorgulamasi devam ediyormus tivitirda mahkemeye sevkedilcek filan diyorlar da neye gore diyorlar bilmiyorum
sarianet
29.Temmuz.2011, 12:30
düşsek de rahatlasak yav
kalemci
29.Temmuz.2011, 12:32
Nevzat sakar tedavi surecinde ifade veremedigi icin suanda adliyeye gitmis
GeorgeWeah
29.Temmuz.2011, 13:00
Tamam bizi de inandırdınız. O kadar kişi boşa mı içeri alındı? TFF sen de bir an evvel kararı ver düşür bizi. Belgeler var ne olsa elinde. Nacizane bir Türk vatandaşı ve Fenerbahçe taraftarı olarak 2 isteğim var. Takımın adı Metris Cezaevi Spor Kulübü olsun. Bir de 25 milyonluk bir hapishane yapsınlar. Çünkü yakında taraftarları da alırlar.
DisCo
29.Temmuz.2011, 13:04
Habertürk'ün haberine göre Fenerbahçe'nin İBB ile isim değiştireceği ya da birleşeceği söyleniyor. Gerçi yöneticilerin bu kadar anlamsız bir iş yapacağını düşünmüyorum.
kalemci
29.Temmuz.2011, 13:07
oguz_guven oguz guven
Aykut Kocaman, Sarı-Lacivertli takımın küme düşürülmesi halinde aktif futbol yaşantısını noktalayacakmış
GeorgeWeah
29.Temmuz.2011, 13:07
Fenerbahçe'nin İBB ile isim değiştireceği ya da birleşeceği söyleniyor. Gerçi yöneticilerin bu kadar anlamsız bir iş yapacağını düşünmüyorum.
Eğer böyle birşey yapılırsa benim için Fenerbahçe biter. Düşeceksek de en dibe sonuna kadar sarı lacivert, sonuna kadar Fenerbahçe ve tarihimizle kalmalıyız. Basketboldaki birleşmeyi de çok istemesem de yapılmıştı. Belki de basketbol olduğu için birşey denilmedi. Fenerbahçe futbol takımı için böyle birşey söz konusu olamaz...
GeorgeWeah
29.Temmuz.2011, 13:10
oguz_guven oguz guven
Aykut Kocaman, Sarı-Lacivertli takımın küme düşürülmesi halinde aktif futbol yaşantısını noktalayacakmış
Tepkisini göstermek için böyle bir karar alacak eğer gerçekse. Fakat Aykut Hocaya küme düşerse daha fazla iş düşüyor. Fenerbahçe'yi terketmemeli ve sonuna kadar mücadelesini vermeli. Fakat bu kararı verirse de benim için değeri değişmez. Adam gibi adam AYKUT KOCAMAN !
sananes
29.Temmuz.2011, 13:11
İBB ile isim değiştirmek falan asla kabul edilemez şeyler bunu yapmamalılar ki yapacaklarına da ihtimal vermiyorum.
Aykut Kocaman asla yukarda yazıldığı gibi bir karar almamalı.Çok uzun yıllar ihtiyacımız var kendisine.Yüksek ihtimal düşeceğimiz için eğer o haber doğruysa biz taraftarlar olarak yavaştan ikna turlarına başlamalıyız aslında.
DisCo
29.Temmuz.2011, 13:14
Radikal gazetesinin haberine göre; Şike iddialarıyla zor günler geçiren Fenerbahçe, ‘küme düşme’ riskiyle karşı karşıya. Ancak Fenerbahçe’nin en kötü senaryoya dahi formülü hazır.
Hiç arzu etmemelerine rağmen, Türkiye Futbol Federasyonu’nun kararı Fenerbahçe’yi küme düşürme yönünde olursa, yöneticiler iki seçenekli bir formül üzerinde yoğunlaşacak.
Birinci şık Fenerbahçe, İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile birleşecek. Fenerbahçe’nin adı İBB, İBB’nin adı Fenerbahçe olarak sadece kâğıt üzerinde değiştirilecek. Ya da ‘İBB Fenerbahçe’ adıyla sahaya çıkacak.
Fenerbahçe borsaya açık şirket olduğu için Sermaye Piyasası Kurulu birinci seçeneğe karşı çıkar ve ‘vize’ vermezse, bu kez ikinci formül devreye sokulacak.
İkinci formüle göre ise Fenerbahçe’nin yabancı futbolcuları bir yıllığına İBB’ye kiralanacak.
Bir yıl Bank Asya Ligi’nde oynayacak Fenerbahçe, gelecek sezon Süper Lig’e yükseldiğinde bu futbolcuları geri alacak.
Böylece yabancı futbolcuların sözleşmesinde ‘takım küme düşmesi halinde futbolcu serbest kalır’ şartı varsa, bu şekilde geçersiz kalacak ve fiyatları yaklaşık 100 milyon Euro'yu bulan futbolcular külüpte kalmış olacak.
Fenerbahçeli yöneticilerin İBB ile bu konuda temas kurdukları da öğrenildi. Tabii bu formülü devreye sokabilmek için TFF’nin resmi kararından önce kiralamanın gerçekleştirilmesi gerekiyor.
TFF'NİN KARARI BEKLENİYOR
İki formül de masada... Elbette Fenerbahçeliler, düşmeyeceklerini düşünüyor. İddialara karşı da hem yerli hem de yurtdışından futbol hukuku konusunda uzman isimlere rapor hazırlatıyor.
İlk iş bu iddialara karşı yapılacak hukuksal mücadele şeklinde olacak. Ancak TFF yönetiminin kararı küme düşme şeklinde olursa diğer iki formülden bir çıkış yolu aranacak.
'KAYSERİ İŞİ' BİRLEŞMELER
Türk futbolunda bundan önce üç önemli birleşme veya isim hakkı satın alma olayı (kamuoyunda hülle olarak yorumlanan) gerçekleştirildi.
2003-04 sezonunda Süper Lig’den düşen Kayserispor, aynı sezon Süper Lig’e yükselme hakkı elde eden Erciyesspor ile isim değişikliği yapıp, Süper Lig’de oynamaya devam etti.
Büyük bir çöküş yaşayıp amatör kümeye kadar düşen Türk futbolunun çınarlarından Göztepe AŞ de 2008’de Aliağa Belediyespor’un yarışma haklarını satın alarak 3. Lig’de mücadele etmeye başladı.
Federasyonun, 2007-08’de Süper Lig’de oynayan Gençlerbirliği Oftaşspor’un Gençlerbirliği ile ‘organik bir bağı olduğu’nu bildirmesi üzerine, kulüp, 2008’de ismini Hacettepespor olarak değiştirip 2008-09 sezonunda ligde yoluna devam etti.
'TFF İZİN VERMEMELİ'
Peki Fenerbahçe ile İstanbul Büyükşehir Belediyespor’un olası birleşmesi hukuken mümkün mü? Spor hukukçusu Kemal Kapulluoğlu, böyle bir adıma Türkiye Futbol Federasyonu’nun izin vermemesi gerektiğini savunuyor:
“TFF, kendi yaptırımını boşa çıkartacak bir uygulamaya izin vermemeli. Çünkü siz bir ceza veriyorsunuz ama cezayı alan bunu boşa çıkartacak bir işlem yapıyor, bu normal değil.”
2004’te Kayserispor ile Erciyespor arasında yapılan isim değişikliğini de yorumlayan Kapulluoğlu, “O zaman taraflar, Süper Lig’e çıkan takımın ismine şehrin adının verilmesini talep ettiler. Bu da masum bir talep olarak değerlendirilip kabul edildi. Gizli bir niyet görülmedi yani” diye konuştu.
FENER'İN KADERİNİ SPK ÇİZER
Türkiye Futbol Federasyonu’nun izniyle, amatör ve profesyonel tüm futbol faaliyetlerini halka açık şirketi Sportif AŞ’ye devreden Fenerbahçe’ye Sermaye Piyasası Kurulu’ndan bu konuda henüz onay çıkmadı.
SPK yetkilileri, federasyonun izninden önce yaptıkları açıklamalarda, Fenerbahçe Futbol Takımı’nın, Sportif AŞ’ye devrinin soruşturmadan etkilenebileceğine dikkat çekerek, “TFF, futbolcu değerini etkileyen karar alırsa devir zorlaşır. Belirlenen değerlerden oyuncular Sportif AŞ’ye alınmayabilir” değerlendirmesinde bulunmuştu.
SPK’nın bu konudaki incelemesi sürerken, Fenerbahçe Sportif AŞ, Volkan Babacan’ın ardından Emenike’nin de transferini borsaya bildirdi.
Sportif AŞ, futbol takımını 134.1 milyon değer üzerinden devralmıştı. Fakat, TFF’nin şike soruşturması sonunda takımı küme düşürmesi, şampiyonluğunu alması ve Şampiyonlar Ligi’ne katılmasına izin vermemesi yönünde kararlar alması halinde takımın belirlenen değeri karşılamasını neredeyse imkânsız kılacak. SPK’nın bu birleşmeye onay vermemesi durumunda, Fenerbahçe’nin Sportif AŞ’nin bünyesinden çıkacak olan futbolcularını, şike soruşturması sonuçlanana kadar başka bir kulübe devretmesinin önü açılacak.
BAŞKA KULÜBE DEVRİ ZOR
SPK’nın birleşmeye onay vermesi halinde ise futbolcuların başka bir kulübe devredilmesi teknik olarak güçleşecek. Çünkü futbolcuların başka bir kulübe verilmesi, malvarlığını azaltma olarak yorumlanacak.
Birleşmenin onaylanması durumunda ayrıca şike soruşturması sonuçlanana kadar Fenerbahçe’nin futbol takımının başka bir takımla birleştirilmesi de çok zor. Zira, böyle bir birleşmenin gerçekleşmesi için halka açık şirketin ortaklarına çağrı yapılması gerekliliği var.
Birleşmenin onaylanmaması durumunda takımın başka bir takımla birleşmesi için yine SPK’nın izni gerekecek. Çünkü halka açık şirket gelirinin tamamını futbol takımından sağlıyor.
Varonil
29.Temmuz.2011, 13:47
oguz_guven oguz guven
Yalan bir haber olduğunu düşünüyorum.Herkes gider Aykut Kocaman kalır.Bundan eminim.Kalıp,savaşacakların başında geliyor Aykut Kocaman.Şimdi herşeyden çok ona ihtiyacımız var.Fakat böyle bir tepki verirse de kimsenin Aykut Kocaman'a birşey söylemeye hakkı yok.
World Hollow o1
29.Temmuz.2011, 13:57
KAYSERİ İŞİ' BİRLEŞMELER
Türk futbolunda bundan önce üç önemli birleşme veya isim hakkı satın alma olayı (kamuoyunda hülle olarak yorumlanan) gerçekleştirildi.
2003-04 sezonunda Süper Lig’den düşen Kayserispor, aynı sezon Süper Lig’e yükselme hakkı elde eden Erciyesspor ile isim değişikliği yapıp, Süper Lig’de oynamaya devam etti.
Büyük bir çöküş yaşayıp amatör kümeye kadar düşen Türk futbolunun çınarlarından Göztepe AŞ de 2008’de Aliağa Belediyespor’un yarışma haklarını satın alarak 3. Lig’de mücadele etmeye başladı.
Federasyonun, 2007-08’de Süper Lig’de oynayan Gençlerbirliği Oftaşspor’un Gençlerbirliği ile ‘organik bir bağı olduğu’nu bildirmesi üzerine, kulüp, 2008’de ismini Hacettepespor olarak değiştirip 2008-09 sezonunda ligde yoluna devam etti.
'TFF İZİN VERMEMELİ'
Peki Fenerbahçe ile İstanbul Büyükşehir Belediyespor’un olası birleşmesi hukuken mümkün mü? Spor hukukçusu Kemal Kapulluoğlu, böyle bir adıma Türkiye Futbol Federasyonu’nun izin vermemesi gerektiğini savunuyor:
“TFF, kendi yaptırımını boşa çıkartacak bir uygulamaya izin vermemeli. Çünkü siz bir ceza veriyorsunuz ama cezayı alan bunu boşa çıkartacak bir işlem yapıyor, bu normal değil.”
2004’te Kayserispor ile Erciyespor arasında yapılan isim değişikliğini de yorumlayan Kapulluoğlu, “O zaman taraflar, Süper Lig’e çıkan takımın ismine şehrin adının verilmesini talep ettiler. Bu da masum bir talep olarak değerlendirilip kabul edildi. Gizli bir niyet görülmedi yani” diye konuştu.
Evet eğer suç var ise ortada bunun kabul edilmesi çok saçma olur kaldıki 100 bir kulüp böyle birşeye girişimini düşünmesi bile küçüklük olur..
Neyse hata kusur o çekilmeli.
Fearless Coward
29.Temmuz.2011, 14:09
Aykut Kocaman,o bir Sakaryalı o bir savaşçı...Haber büyük ihtimal yalandır...Bırakmasını çok zor görüyorum benim bildiğim Sakaryalı Kocaman takımını bu zor durumda yalnız bırakmaz...
Varonil
29.Temmuz.2011, 15:07
Korcan'ın ağabeyi İlhan Çelikay ifade vermek için İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne gelmiş.
Doğru söyleyeni 9 köyden kovarlar,bunu biliyorduk da bizim ülkemizde bu işin çok daha farklı olduğunu bilmiyorduk.
Trabzonspor
29.Temmuz.2011, 17:11
Nevzat bey serbest bırakılmış.
Bu arada Fenerbahçe Belediye ile birleşme yapıpligde kalacaksa hiç cezavermesinler o zaman.Suç işle cezasını çekme saçma olur biraz.
goosfraba
29.Temmuz.2011, 17:21
Nevzat Şakar:"Savcı Bey'e 2 saatten fazla kalamayacağımı söylemiştim,o da anlayışla karşıladı sağolsun.''
böyle birşey demiş mi acaba?
Bordo61Mavi
29.Temmuz.2011, 17:40
3 cu dalga degilde, 2 nin son halkasi diyebiliriz bence .
Corpus
29.Temmuz.2011, 18:25
Haberi göremediğim için paylaşıyorum....
Twitter'den düşecek 3 takımı açıkladı!
MHP'li Türkkan, @LutfuTurkkan Twitter hesabından yaptığı açıklamada "Üzülerek ifade ediyorum ama FB,Trabzon ve Mersin İ.Yurdu'na Bank Asya Ligi'nde başarılar dileyen ilk sporsever olmak istedim" diyerek bu takımların küme düştüğünü iddia etti. Ardından yaptığı düzeltmede "Özür..!! Sıvasspor yerine Trabzon yazmışım.." diyerek Trabzonspor'un değil, Sivasspor'un küme düşürüldüğü iddiasında bulundu. 3090 takipçisi bulunan Türkkan'ın bu açıklamaları Twitter'da büyük yankı buldu. Hakkında gizlilik kararı bulunan soruşturma için milletvekilinin yaptığı yorumlar kafalarda soru işareti bıraktı.
Haberin Linki (http://www.toplumsalhafiza.com/HD42930_twitter-den-dusecek-3-takimi-acikladi.html)
World Hollow o1
29.Temmuz.2011, 18:40
Nasıl panpişle takipçi artıran Hilal Cebeci var buda takipçi arttırmak için yapmış olmasın :)
goosfraba
29.Temmuz.2011, 18:42
etik kurulu ve kozmik oda daha çalışmalarını bitirmemişken bu milletvekili nereden biliyor bunları?
yoksa etik kurulu vs minarenin kılıfı mı?
Varonil
29.Temmuz.2011, 19:00
Murat Özaydınlı serbest bırakılmış.
Akşam saatlerinde de Hasan Çetinkaya'nın serbest bırakılmasını bekliyorum/umuyorum.
Nedvedmania
29.Temmuz.2011, 20:19
Fener ve siva küme düşürülecek haberleri artmaya başladı. Pazartesi açıklanacak diye bir söylenti var.
ancar
29.Temmuz.2011, 20:26
Zafer Önder İpek savcılığa sevk edildi
NTVSPOR-Twitter
bursa_mc
29.Temmuz.2011, 20:28
Zafer Önder İpek savcılığa sevk edildi
NTVSPOR-Twitter
Bu şahıs eski hakem değil mi?
ancar
29.Temmuz.2011, 20:30
Bu şahıs eski hakem değil mi?
evet eski hakem
Edit: Eski Gençlerbirliği Genel Müdürü Zafer Önder İpek savcılığa sevk edildi. İpek yarın ifade verecek.
Varonil
29.Temmuz.2011, 20:35
MHP'li Türkkan, @LutfuTurkkan Twitter hesabından yaptığı açıklamada "Üzülerek ifade ediyorum ama FB,Trabzon ve Mersin İ.Yurdu'na Bank Asya Ligi'nde başarılar dileyen ilk sporsever olmak istedim" diyerek bu takımların küme düştüğünü iddia etti. Ardından yaptığı düzeltmede "Özür..!! Sıvasspor yerine Trabzon yazmışım.." diyerek Trabzonspor'un değil, Sivasspor'un küme düşürüldüğü iddiasında bulundu. 3090 takipçisi bulunan Türkkan'ın bu açıklamaları Twitter'da büyük yankı buldu. Hakkında gizlilik kararı bulunan soruşturma için milletvekilinin yaptığı yorumlar kafalarda soru işareti bıraktı.[/B]
Haberin Linki (http://www.toplumsalhafiza.com/HD42930_twitter-den-dusecek-3-takimi-acikladi.html)
Nasıl bir açıklaması olabilir bunun? Etik kurulu ve kozmik oda karar veriyor değil mi? Siyaset konuşmak yasak değil mi? Bu milletveklili açıklaması yargıya müdahale değil midir? Karar verme aşamasında olan federasyonu baskı altına almak değilmidir?
eng1n
29.Temmuz.2011, 20:44
Zafer Önder İpek'in bu işin içinde nasıl olduğunu anlayamadım. Aklıma gelen, eski hakem olduğu için hakemlerle bağlantı kurmuş falan olabilir.
bursa_mc
29.Temmuz.2011, 20:51
Zafer Önder İpek'in bu işin içinde nasıl olduğunu anlayamadım. Aklıma gelen, eski hakem olduğu için hakemlerle bağlantı kurmuş falan olabilir.
Yada eski Gençlerbirliği Genel Müdürüymüş..Belki Gençlerbirliği-Fenerbahçe maçıyla ilgili bağlantısı vardır.
ancar
29.Temmuz.2011, 21:07
Hasan Çetinkaya, Can Arat ve Zafer Önder İpek geceyi emniyette geçirecekler..
Ajanspor
goosfraba
30.Temmuz.2011, 01:07
rezilliğe bakar mısınız.
http://www.kickoff.com/news/23311/emmanuel-emenike-i-had-to-run-for-my-life.php
Emenike: "First they said I came in a boat," he began. "As if that was not enough, they accused me of age cheating."
yani emenike'nin sorgusuna, ''sen gemi ile geldin'' diye başlamışlar.
goosfraba
30.Temmuz.2011, 01:19
adama bildiğin sen mültecisin demişler.
bunu diyenler emenike'nin konuşmayacağını mı sandı acaba?
bunu diyenler, ülke itibarını düşünmediler mi hiç?
World Hollow o1
30.Temmuz.2011, 11:19
Futbolu saran şike operasyonu kapsamında dün sabah başlayan 3'üncü dalga bu sabah erken saatlerde de aynen devam ediyor. Dün savcılığa sevk edilen Zafer Önder İpek'in ardından bu sabah da Can Arat, Hasan Çetinkaya ve İlhan Çelikay adliyeye sevk edildi.
....
İlginç işler olmaya devam ediyor :)
KanaKe
30.Temmuz.2011, 11:32
adama bildiğin sen mültecisin demişler.
bunu diyenler emenike'nin konuşmayacağını mı sandı acaba?
bunu diyenler, ülke itibarını düşünmediler mi hiç?
o polislerin dedigi birsey degil.. adam türk spor basininda kendisi icin yazilanlari söylemis...
ayrica ben hala bu transferin altinda baska birsey oldugunu düsünüyorum bana ne emenikenin nede kulübün yaptigi aciklama inandirici geliyor..
goosfraba
30.Temmuz.2011, 11:55
o polislerin dedigi birsey degil.. adam türk spor basininda kendisi icin yazilanlari söylemis...
ayrica ben hala bu transferin altinda baska birsey oldugunu düsünüyorum bana ne emenikenin nede kulübün yaptigi aciklama inandirici geliyor..
ben polis demiş diye biliyordum. bilgilendirme için teşekkürler.
ama bunu gazeteciler de dese aynı, polisler dese de aynı.
europeanconquer
30.Temmuz.2011, 13:04
http://fanatik.ekolay.net/Sike-teklif-ettiler,-kabul-etmedim_3_Detail_34_232920.htm
Fanatik'te böyle bir haber var.Umarım doğru değildir.Benim umudum zor da olsa bütün takımların aklanıp şu işten sağ salim çıkması.
byariff
30.Temmuz.2011, 13:33
İDDİALAR: F.BAHÇE A. GÜCÜ: 6-0 (15 MAYIS 2011)
Tutuklu bulunan Aziz Yıldırım’a sorulan soruda maç için İlhan Ekşioğlu (http://www.htspor.com/etiket/ilhan_ek%C5%9Fio%C4%9Flu)’na şike talimatı verdiği Cemil Turan (http://www.htspor.com/etiket/cemil_turan) aracılığıyla girişimlerde bulunulduğu futbolculara verilmek üzere 400 bin dolar paranın Ankara’ya götürüldüğü, Uğur Uçar (http://www.htspor.com/etiket/u%C4%9Fur_u%C3%A7ar)’a şike teklif edildiği Uçar’ın kabul etmediği Şekip Mosturoğlu (http://www.htspor.com/etiket/%C5%9Fekip_mosturo%C4%9Flu)’nun ise Sami Dinç (http://www.htspor.com/etiket/sami_din%C3%A7) aracılığıyla kaleci Senecky’ye şike teklif ettiği ve bu futbolcunun da kabul etmediği vardı.
CEVAP: G.Saray’dan A.Gücü’ne giden Uğur Uçar (http://www.htspor.com/etiket/u%C4%9Fur_u%C3%A7ar)’ın emniyetteki ifadesinde “Bana 6-0 yenildiğimiz Fenerbahçe (http://www.htspor.com/etiket/fenerbah%C3%A7e) maçından önce şike teklif edildi. Ancak ben kabul etmedim”
dediği öne sürüldü. Kaleci Senecky’nin de benzer bir ifade verdiği iddia edildi.
SONUÇ: İki futbolcu da ifadelerinin alınmasının ardından serbest kaldı ve emniyetten ayrıldı.
HTSPOR
Hugo
30.Temmuz.2011, 13:37
nasıl aynı yahu? okumadan sallıyorsunuz polise önce sonra ne fark eder canım diyorsunuz.
goosfraba
30.Temmuz.2011, 13:47
nasıl aynı yahu? okumadan sallıyorsunuz polise önce sonra ne fark eder canım diyorsunuz.
niye?
yapılan iş aynı olduktan sonra, sokaktaki çocuğun demesiyle de rencide olur bu adam.
bunu polis de dese, medya da dese, adam gitti nijerya'da anlattı. rusya da biliyor. dolaylı olarak avrupa da biliyor mu? evet.
şimdi türkiye'ye ne gözle bakıyorlar dersin?
sonra biz ırkçı değiliz oluyor :)
not: seni yermiyorum.
Revolution
30.Temmuz.2011, 14:15
Hindistan'dan Taiwan'a kadar herkes de Fenerbahce sike yapti yazdi. Onlarin yaninda Emenike'yi bu kadar takmayin. Ben bir de ne zaman Emenike'ye multeci muamelesi yapildi hatirlamiyorum.
Del Piero_10
30.Temmuz.2011, 14:19
Okan Bayülgen'in lafıydı o.
Revolution
30.Temmuz.2011, 14:35
Okan Bayülgen'in lafıydı o.
Nasil yani abi ?
Del Piero_10
30.Temmuz.2011, 14:35
Nasil yani abi ?
http://www.medyatava.net/haber.asp?id=75305
http://www.haber7.com/haber/20110117/Okan-Bayulgen-Emenikeden-ozur-diledi.php
di canio
30.Temmuz.2011, 14:43
Hindistan'dan Taiwan'a kadar herkes de Fenerbahce sike yapti yazdi. Onlarin yaninda Emenike'yi bu kadar takmayin. Ben bir de ne zaman Emenike'ye multeci muamelesi yapildi hatirlamiyorum.
Onların medyası da mı bizimkiler gibi yargısız infaz yapıyormuş? Fenerbahçe şike yaptı mı yazmışlar?
RaSenGan
30.Temmuz.2011, 14:44
Loveforfootball Love Football
Can Arat, Ercan Saatçi ile konuşmalarını kabullenmiş.Konuşmalar polisin teknik takibine de takılmış.
E.Saatçi : Soyunma odasında falan bir şey oldu mu? Abdullah hoca sana kızdı mı?"
Can Arat : ''Sadece Alex'e vurdurduk diye kızdı ama o da olmasaydı maç sıkıntıya girerdi yani fener kazanamayabilirdi''
eng1n
30.Temmuz.2011, 14:45
Loveforfootball Love Football
Can Arat, Ercan Saatçi ile konuşmalarını kabullenmiş.Konuşmalar polisin teknik takibine de takılmış.
E.Saatçi : Soyunma odasında falan bir şey oldu mu? Abdullah hoca sana kızdı mı?"
Can Arat : ''Sadece Alex'e vurdurduk diye kızdı ama o da olmasaydı maç sıkıntıya girerdi yani fener kazanamayabilirdi''
Ercan niye dışarıda dolanıyor peki ? onunda göz altında olması gerekmez mi ?
sui generis
30.Temmuz.2011, 14:49
can dan önce onu alsalarmış ya.
RaSenGan
30.Temmuz.2011, 14:49
Ercan niye dışarıda dolanıyor peki ? onunda göz altında olması gerekmez mi ?
Pazartesi 4.dalga geleceği Sinan Engin,Ercan Saatçi'nin de içeri alınacağı da söyleniyormuş.Öyle yazıyor (:
Redrum
30.Temmuz.2011, 14:51
Bu savunma güdüsüyle önyargılı davranışınızın siz de farkındasınızdır sanırım. Hemen "sorguda böyle soru mu sorulur işte böyle saçma operasyon" gibi her fırsatta polise savcıya sallıyorsunuz.
Okan Bayülgen'in, daha Emenike 2. ligdeyken, bir canlı yayın başlantısında "gemiyle gelenlerden mi o?" falan gibi bir sorusu vardı dalga geçmişti, olay bundan ibaret.
guarin14
30.Temmuz.2011, 14:54
Sabah gazetesinini internet sayfasında yer alan habere göre Boluspor'un geçtiğimiz sezon ligin son maçında oynadığı Kartalspor müsabakası incelemeye alındığı belirtiliyor.
İşte haber;
Aydınlar’ın ’Bank Asya’da da düşenler olabilir’ sözlerinin ardından kulüpler beklemede. Giresun, Bolu, Kartal, Tavşanlı, Akhisar ve Adana’nın bazı maçları mercek altına alındı...
Futboldaki şike operasyonu çerçevesinde Süper Lig kulüpleriyle ilgili çeşitli iddialar ortaya atıldı ama Bank Asya 1.Lig'de operasyon ağırlıklı olarak Giresunspor üzerine odaklandı. Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar'ın 26 Temmuz'da Bank Asya 1.Lig Kulüpler Birliği temsilcileri ile yaptığı toplantı sırasında dile getirdiği öne sürülen, "Sadece Süper Lig'den değil, Bank Asya 1.Lig'den de bazı takımlar düşebilir" sözleri sonrası buradaki kulüpler de meraklı bir bekleyiş içinde. Giresunspor'un bu takımların başında geldiği öne sürülüyor. Ayrıca bu takımın Diyarbakırspor, Kartal ve Karşıyaka ile deplasmanda, Altay ve Mersin İdman Yurdu ile de evinde oynadığı maçların da dosyada yer aldığı iddialar arasında. Bunlara ek olarak ligin son haftasındaki Bolu-Kartal (0-1), Tavşanlı Linyit-Akhisar (3-3) ve Adana- Altay (4-1) karşılaşmalarının da inceleme altında olduğu öne sürüldü.
goosfraba
30.Temmuz.2011, 15:10
Bu savunma güdüsüyle önyargılı davranışınızın siz de farkındasınızdır sanırım. Hemen "sorguda böyle soru mu sorulur işte böyle saçma operasyon" gibi her fırsatta polise savcıya sallıyorsunuz.
Okan Bayülgen'in, daha Emenike 2. ligdeyken, bir canlı yayın başlantısında "gemiyle gelenlerden mi o?" falan gibi bir sorusu vardı dalga geçmişti, olay bundan ibaret.
önyargım tamamiyle yanlış biliyor oluşumdan kaynaklandı. biraz da araştırmayışımın etkisi var. bu yüzden yanlış bilgilendirmeden ötürü özür diliyorum.
ancak değişen birşey olmamış. dünyanın artık ne gözle baktığı aşikar.
di canio
30.Temmuz.2011, 16:47
Can Arat savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı. / Ntv Spor
sananes
30.Temmuz.2011, 19:54
Can Arat ile ilgili kesin iddiaları hangi gazete yazmıştı? yani önceki sayfalarda kabul etti falan diye okudum sanki.
Eminoski
30.Temmuz.2011, 20:03
Bank Asya 1. ligte inş. Karşıyaka spor kulübüne dokunmazlar düşmesin yeter.
GodfatheR
30.Temmuz.2011, 20:43
Hasan Çetinkaya'da serbest bırakıldı.
Varonil
30.Temmuz.2011, 21:33
İlhan Çelikay da serbest bırakılmış sanırım.
goosfraba
30.Temmuz.2011, 21:42
3. dalgada kimse tutuklanmadı.
bursa_mc
30.Temmuz.2011, 23:03
4. DALGA SİNAN ENGİN'İ VURACAK!
İptal edilen olaylı Bursaspor-Beşiktaş maçının ardından Televizyonlarda " Malzemeci Çocuklarla Konuştum Canlarını Zor Kurtarmışlar " diyerek, Bursaspor taraftarı hakkında kamuoyu oluşturmaya çalışan Sinan ENGİN'in 4. Dalga operasyonla tutuklanacağı iddia edildi.
4. dalgada hangisi isimlerin gözaltına alınacağı veya ifadelerinin alınacağı herkesin merak konusu
Kulislerde 4. dalga şimdiden konuşulmaya başlandı bile. 4. dalganın pazartesi günü gerçekleşeceği gelen bilgiler arasında. 4. dalgada hangisi isimlerin gözaltına alınacağı veya ifadelerinin alınacağı herkesin merak konusu. Ama bazı isimler şimdiden ön plana çıkmaya başladı bile...
ENGİN'İN ADI GEÇİYOR
4. dalgada Türk halkının çok yakından tandıdığı medyatik isimlerin de bilindiği ifade ediliyor. Aziz Yıldırım'ın isteğiyle Fenerbahçe-Karabükspor maçına Trabzonspor tarafından teşvik verilip verilmediğini öğrenmek için Beşiktaş'tan eski futbolcusu olan Karabüksporlu Seriç'i arayan Sinan Engin'in de gözaltına alınabileceği öğrenildi.
SAATÇİ DE Mİ?
Yine emniyetin elindeki tapelerde ismi geçen sanatçı ve gazeteci Ercan Saatçi'nin pazartesi günkü büyük dalgada gözaltına alınabileceği de gelen haberler arasında. 4. dalgada sürpriz isimlerin de bulunabileceği ifade ediliyor.
kaynak:Takvim
footballer33
31.Temmuz.2011, 01:42
4. DALGA SİNAN ENGİN'İ VURACAK!
İptal edilen olaylı Bursaspor-Beşiktaş maçının ardından Televizyonlarda " Malzemeci Çocuklarla Konuştum Canlarını Zor Kurtarmışlar " diyerek, Bursaspor taraftarı hakkında kamuoyu oluşturmaya çalışan Sinan ENGİN'in 4. Dalga operasyonla tutuklanacağı iddia edildi.
4. dalgada hangisi isimlerin gözaltına alınacağı veya ifadelerinin alınacağı herkesin merak konusu
Kulislerde 4. dalga şimdiden konuşulmaya başlandı bile. 4. dalganın pazartesi günü gerçekleşeceği gelen bilgiler arasında. 4. dalgada hangisi isimlerin gözaltına alınacağı veya ifadelerinin alınacağı herkesin merak konusu. Ama bazı isimler şimdiden ön plana çıkmaya başladı bile...
ENGİN'İN ADI GEÇİYOR
4. dalgada Türk halkının çok yakından tandıdığı medyatik isimlerin de bilindiği ifade ediliyor. Aziz Yıldırım'ın isteğiyle Fenerbahçe-Karabükspor maçına Trabzonspor tarafından teşvik verilip verilmediğini öğrenmek için Beşiktaş'tan eski futbolcusu olan Karabüksporlu Seriç'i arayan Sinan Engin'in de gözaltına alınabileceği öğrenildi.
SAATÇİ DE Mİ?
Yine emniyetin elindeki tapelerde ismi geçen sanatçı ve gazeteci Ercan Saatçi'nin pazartesi günkü büyük dalgada gözaltına alınabileceği de gelen haberler arasında. 4. dalgada sürpriz isimlerin de bulunabileceği ifade ediliyor.
kaynak:Takvim
Kaynağa bakarsak kesin konuşmak doğru olmaz, ama umarım haber doğru çıkar.
Rind-i Şeyda
31.Temmuz.2011, 02:05
Saat 22-23 arası trafikte, ışıklarda Mehmet Topuz ile karşılaştık. Arkadaş sordu: "Ne olacak Fenerbahçe'nin hali ?" diye,
Mehmet Topuz'da : "Düşürecekler bizi." dedi.
World Hollow o1
31.Temmuz.2011, 02:09
Saat 22-23 arası trafikte, ışıklarda Mehmet Topuz ile karşılaştık. Arkadaş sordu: "Ne olacak Fenerbahçe'nin hali ?" diye,
Mehmet Topuz'da : "Düşürecekler bizi." dedi.
Kim demiş abi bunu senin arkadaşın mı?
Rind-i Şeyda
31.Temmuz.2011, 02:10
Kim demiş abi bunu senin arkadaşın mı?
Ben oradaydım. Arkadaşım sordu Mehmet Topuz'a. O da öyle cevap verdi.
runforafall
31.Temmuz.2011, 02:12
Kendi yorumunu söylemiş o da herkes gibi.
Yoksa bilemez heralde?
europeanconquer
31.Temmuz.2011, 02:13
Fenerbahçe'nin içinde olduğu için çok az da olsa bizden fazla şey biliyordur.
Rind-i Şeyda
31.Temmuz.2011, 02:14
Kendi yorumunu söylemiş o da herkes gibi.
Yoksa bilemez heralde?
Biz de öyle düşündük. Fakat yine de bilgi veriliyordur belki.
Fearless Coward
31.Temmuz.2011, 02:23
Sanırsam Topuz'da Aziz Yıldırım'ı ziyaret etmişti oradan öğrenmiş olmasın?
eng1n
31.Temmuz.2011, 02:23
Sanmıyorum oyunculara bilgi vereceklerini. Oyuncuların karamsar olması kötü.
World Hollow o1
31.Temmuz.2011, 02:26
Belkide sırf almak istediğiniz cevap konusunda sizi tatmin etmek amaçlı söylemiştir :)
Rind-i Şeyda
31.Temmuz.2011, 02:28
Belkide sırf almak istediğiniz cevap konusunda sizi tatmin etmek amaçlı söylemiştir :)
Bilmiyorum, biraz sinirliydi, "Düşürecekler." derken. Ama sonra arabasını dönerken bir kafe önünde gördük. Gezebiliyor yani bu da moralini yansıtır mı, bilemem.
GeNç KaRTaL
31.Temmuz.2011, 02:30
İddialar konusunda evet böyle bir şey yaptık tarzında bir itiraf duymamıştır kanımca.Sadece olaylara bakıp tahminini aktarmış gibi geldi bana.
World Hollow o1
31.Temmuz.2011, 02:40
Ya sonuçta abi onun için problem yok ki yine tıkır parasını alıcak ha Süper Lig'de oynamış ha oynamamış en kötü yine 2 büyükden birisine transfer olur yine köşe olur adam için problem yok :)
Rind-i Şeyda
31.Temmuz.2011, 02:59
İddialar konusunda evet böyle bir şey yaptık tarzında bir itiraf duymamıştır kanımca.Sadece olaylara bakıp tahminini aktarmış gibi geldi bana.
Olabilir, dediğim gibi sadece agresifti biraz.
Ya sonuçta abi onun için problem yok ki yine tıkır parasını alıcak ha Süper Lig'de oynamış ha oynamamış en kötü yine 2 büyükden birisine transfer olur yine köşe olur adam için problem yok :)
Belki de ama morali düzgün diye bunu düşündüğünü söyleyemeyiz. =)
Varonil
31.Temmuz.2011, 09:22
Mehmet Topuz'un bu yorumu olaydan nasıl etkilendiklerini ve oyuncuların içinde bulunduğu moralsiz hali gösteriyor bence.
TR.CaPTaiN
31.Temmuz.2011, 12:27
http://www.yukleresim.com/images/07494252303800916453.jpg
BleedingMoon
31.Temmuz.2011, 12:54
en azından fenerbahçe'yi sahiplenip "bizi" demiş. sizi yahut onları da diyebilirdi :D
World Hollow o1
31.Temmuz.2011, 13:06
http://www.yukleresim.com/images/07494252303800916453.jpg
Al burdan yak :)
byariff
31.Temmuz.2011, 14:40
http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/18381109.asp
cok guzel bir yazi okumanizi tavsiye ederim
sananes
31.Temmuz.2011, 19:02
http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/18381109.asp
hı hı çok güzelmiş gerçekten :) tuvalet kağıdı kıvamında bu sıra gazeteler.
KanaKe
31.Temmuz.2011, 23:36
http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/18381109.asp (http://forum.turksportal.net/vb//redirector.php?url=http%3A%2F%2Fwww.hurriyet.com.t r%2Fyazarlar%2F18381109.asp)
yalana bak mhk baskanligi teklif edilmis kabul etmemis :) yillardan beri mhk baskanligi koltuguna oturmak icin cabaladi adam mhk baskanlarini sürekli topa tuttu hakemleri topa tuttu sonrada kalkmis teklif ettiler kabul etmedim diyor kim inanir buna :)
Varonil
01.Ağustos.2011, 02:52
Faik Işık - TFF 15 Ağustos'a kadar karar verebilir. (Twitter)
sananes
01.Ağustos.2011, 13:05
http://www.spor3.com/bunun-adi-skandal--975345h.htm
önemli bir detay bence.
sui generis
02.Ağustos.2011, 14:16
emre emniyette...
LaigLeNoiR
02.Ağustos.2011, 14:18
Emre Adliye'ye gidecek!
Şike soruşturması kapsamında Emniyet'e gelerek ifade veren Emre Belözoğlu, birazdan Adliye'ye giderek savcıya da ifade verecek.
Bu arada Emre Belözoğlu sağlık kontrolünden geçirilmedi. Bu da milli futbolcunun gözaltıda olmadığının ve şu an için sadece ifadesine başvurulduğunu gösteriyor.
anil luque
02.Ağustos.2011, 14:26
Önce Kaan sonra Emre. Eski defterler açılıyor galiba.
Bordo61Mavi
02.Ağustos.2011, 14:41
Aksam saatlerine dogru bi kac kisi daha cagrilir gibi geliyor bana.
bursa_mc
02.Ağustos.2011, 15:09
Emre Belözoğlu adliyeye sevk edilmiş.
TR.CaPTaiN
02.Ağustos.2011, 17:21
İfadelerini verdikten sonra hepsi adliyeden ayrıldı. Ntvspor
SaLviO
02.Ağustos.2011, 17:46
Tamamen göz boyama bunlar yazık çok yazık ...
Bordo61Mavi
02.Ağustos.2011, 17:55
Biz biktik savci bikmadi, kac tane adam sorguladi.
RaSenGan
02.Ağustos.2011, 20:04
Ümit Karan perşembe günü tekrar ifade verecekmiş.
Revolution
03.Ağustos.2011, 01:10
Dün akşam çoğunuzun tanıdığı Fenerbahçe ve özellikle iktidara oldukça yakın olan bir aileyle tesadüfen bir aradaydım. Bir arada olmamın sebebi çocukluk arkadaşımın o ailenin bir ferdi olmasıydı. Neyse erkek erkeğe olunduğu için konu tabii ki futboldan açıldı. Bazı söyledikleri şeyler çok netti.
Şikenin kesinlikle doğru olduğunu söylediler -o dediğim aile çok sıkı Fenerbahçelidir- ama bu şikeyi ortaya çıkaran etkenin de siyasi olduğunu. Dediklerine göre Aziz Yıldırım NATO'nun ihalelerine katılıp, sürekli bu ihaleleri alıyormuş. Başbakan Aziz Yıldırım'dan bu ihalelere katılmamasını, yandaş kişilere vermek istediğini söylemiş. Aziz Yıldırım da kabul etmiş. Ama daha sonra Aziz Yıldırım tekrar ihaleye katılıp, kazanmış. Bunun üzerine başbakanla aralarında tartışma olmuş. Teknik takiplere de Aziz Yıldırım'ın başbakan hakkında kötü konuşmaları takılmış. "Erdoğan sağlam intikam aldı, bu kadarını beklemiyorduk. İstemeseler asla su yüzüne çıkmazdı. Olan bize olacak. Çok mu ihtiyacımız vardı şikeye." dediler. Duyduğum şeylerin noktası virgülüne oynamadan burada paylaştım. İnanmayanlar kesinlikle çıkacaktır, ben başbakanın servetini belirli periyotlarla İsviçre'deki bankalara yatıran adamın öz oğlundan duydum bunları.
Amacım siyaseti karıştırmak değildi, ama belli ki soruşturmaya siyaset de karışmış. Dediğim gibi kulaklarımla duyduklarımı yazdım. Ailenin adını kasıtlı olarak yazmadım.
TR.CaPTaiN
03.Ağustos.2011, 01:11
Ekrem Okumuş ifadesinde mesajı kendisinin attığını, Emre'nin mesajdan haberi olmadığını söylemiş. Kağan da mesajın şaka amaçlı olduğunu söylemiş. Bu operasyonun ilk günlerinde fırsat bu fırsat diyerek Emre'nin çocuğu üzerine mesaj olayından haberi olmadığına dair ettiği yemine "hani haberin yoktu Emre efendi, işte herşey çıkıyor ortaya" şeklinde çakmaya çalışan Ahmet Çakar bir özür diler herhalde. Yok canım uçtum ben de, Ahmet Çakar özür diler mi hiç ?
Revolution
03.Ağustos.2011, 01:12
Kağan Söylemezgiller zaten yazılı bir açıklama yapmıştı bu konuda, aradan da çıkmış oldu o konu böylece. Hayırlısı oldu iki futbolcu ve menajer için.
SAİT71
03.Ağustos.2011, 03:34
Baştan beri diyoruz bu operasyonun amacı Türkiye'deki şikeyi bitirmek değil tamamiyle siyasi diye. Şike bir Fenerbahçe'de mi oluyormuş? Aziz Yıldırım bir güç. Ve bazı kişilerin karşısına çıkıp ters düşünce onu bitirme planıdır bu. Keşke amaç futboldaki şikeyi temizlemek olsaydı o zaman desteklerdim ama değil... Şike vs. sadece bir araç...
Revolution
03.Ağustos.2011, 03:35
Ne olursa olsun ne sebeple olursa olsun şike de temizleniyor Sait. Anlattığım olay da işin sadece Fenerbahçe kısmının sebebi. Geride bir sürü kulüp var. Kim bu pisliğe bulaşmışsa çeksin artık cezasını. Ne hakları var bunca insanın emeğiyle, duygusuyla oynamaya.
SAİT71
03.Ağustos.2011, 03:37
Ha işte temizlenme olayı öyle olmaz. Siz sadece canınızın istediği kulüplerin yönetici ve personellerini içeri tıkarsanız temizlik inandırıcı olmaz. Bu olay bu şekilde olmaz olmaz olmazz...
Revolution
03.Ağustos.2011, 03:39
Canınızın istediği kulüplerin antrenörleri ya şike yapmışsa? Bu da mı temizlik değil :) Yapmayın allah aşkına, bakın şike vardır demiyorum ama ya şike yapmışsa. İnanmayacaksınız değil mi ?
sui generis
03.Ağustos.2011, 05:27
Canınızın istediği kulüplerin antrenörleri ya şike yapmışsa? Bu da mı temizlik değil :) Yapmayın allah aşkına, bakın şike vardır demiyorum ama ya şike yapmışsa. İnanmayacaksınız değil mi ?
niye inanmayalım ya delillere bakarız adam bize bu maçı verin diyorsa vardır inanırız. ama yok ankara da hava nasıl ya da siyah çanta var ama içi gözükmüyor o zaman inanmamızı kimse beklemesin. şike apaçık sırıtıyor olsun ki inanalım..
Night_Mare17
03.Ağustos.2011, 05:58
niye inanmayalım ya delillere bakarız adam bize bu maçı verin diyorsa vardır inanırız. ama yok ankara da hava nasıl ya da siyah çanta var ama içi gözükmüyor o zaman inanmamızı kimse beklemesin. şike apaçık sırıtıyor olsun ki inanalım..
Apaçk sırıtarak şike yaparlar mı ?
sui generis
03.Ağustos.2011, 10:11
Apaçk sırıtarak şike yaparlar mı ?
o apaçık sırıtmıyorsa başka anlamlara da gelebilir. örneğin bazı paralar konuşuldu. basından okuduğumuz kadarıyla daha önceden alacak meselesiydi o zaman verdik demiş Aziz Başkan. eğer savcı bunun aksini ispatlayamıyorsa o para öyle kabul edilmek zorunda. %99 şike var dense. şike kabul edilmemeli. %100 kesin olmak zorunda.
SAİT71
03.Ağustos.2011, 12:37
Tamam biz yapmışsak temizleniyoruzda ya diğer yapanlar ne olacak? Sen aradan sıyır al diğerlerini bırak sonrada temizledim de. Çok komik...
Revolution
03.Ağustos.2011, 14:23
Gecmis yillarda tesvik primi sike sayilmiyordu. Yasayla birlikte suc oldu. Ben mutlaka gecmisin de sorusturulacagina inaniyorum ama bu sorusturma gibi olmasi imkansiz cunku zamaninda gerekli takiplerin yapilmasi gerekirdi. Simdi gecmisteki sike ispat edilemedi simdiki edildi diye temizlik olmuyorsa salsinlar butun iceridekileri hepimiz mis gibi izleyelim tiyatromuzu.
Artik bir taraf olmaktan siyrilma vakti geldi bu sorusturmada. Futbol hayatimizin buyuk bolumunu olusturuyor. Bu sevdigimiz oyuna ihanet etmenin anlami yok. Biraz objektif bakin. Benim gibi dusunen herkese de "FB dusmani" , "Zaten agzinin sulari akiyor dusecegiz diye" , "senin takimin iceride olsa ne dusunurdun" demeyi de birakmalisiniz. Komik ve sacma. Turk futbolunu bir dolap gibi dusunun. Dolabin ici, arkasini temizleyemiyorsaniz hic degilse bir tozunu alin.
GeNç KaRTaL
03.Ağustos.2011, 15:49
Kulübümüzün avukatı,eğer bizimle ilgili olan iddialar doğru ise alıcağımız ceza küme düşme değil, türkiye kupasından men cezası olur diyor.
sui generis
03.Ağustos.2011, 15:58
Kulübümüzün avukatı,eğer bizimle ilgili olan iddialar doğru ise alıcağımız ceza küme düşme değil, türkiye kupasından men cezası olur diyor.
Daha oncede duymuştum bunu ama bana saçma geliyor her nasıl ligde görülen kart kupada da ceza oluyorsa bu durumda böyledir bence.
Revolution
03.Ağustos.2011, 16:05
Bana da saçma geliyor, sonuçta bu bir resmi maç ve içinde şike varsa gereken cezanın verileceğini düşünüyorum.
GeNç KaRTaL
03.Ağustos.2011, 16:16
Talimatname'de ne yazıyorsa o uygulanacaktır.Tabii bunları en kötü şartları göz önünde bulundurarak söylüyorum.Bu soruşturmadan aklanacağımıza inancım tam.Ortada şike yapmış olacağımıza dair ciddi bir delil yok çünkü.
goosfraba
03.Ağustos.2011, 16:42
ortada hukuka aykırı birçok şey var bu soruşturmayla ilgili. ama kimse kendine soru sormuyor. işlerine gelmiyor galiba kimsenin.
SAİT71
03.Ağustos.2011, 21:54
Gecmis yillarda tesvik primi sike sayilmiyordu. Yasayla birlikte suc oldu. Ben mutlaka gecmisin de sorusturulacagina inaniyorum ama bu sorusturma gibi olmasi imkansiz cunku zamaninda gerekli takiplerin yapilmasi gerekirdi. Simdi gecmisteki sike ispat edilemedi simdiki edildi diye temizlik olmuyorsa salsinlar butun iceridekileri hepimiz mis gibi izleyelim tiyatromuzu.
Artik bir taraf olmaktan siyrilma vakti geldi bu sorusturmada. Futbol hayatimizin buyuk bolumunu olusturuyor. Bu sevdigimiz oyuna ihanet etmenin anlami yok. Biraz objektif bakin. Benim gibi dusunen herkese de "FB dusmani" , "Zaten agzinin sulari akiyor dusecegiz diye" , "senin takimin iceride olsa ne dusunurdun" demeyi de birakmalisiniz. Komik ve sacma. Turk futbolunu bir dolap gibi dusunun. Dolabin ici, arkasini temizleyemiyorsaniz hic degilse bir tozunu alin.
Sizin görüşünüze göre Türk futbolu sadece Aziz Yıldırım'ın indirilmesiyle temizlenecek. Teşvik pirimi geçmişte şike değildi, maç satın almak felanda mı şike değildi? Bir takımın yöneticilerini alt yapı sorumlusunu oyuncularını yeni transfer ettiği adamları deyim yerindeyse malzemecisine kadar alıpta diğer takımları bu soruşturmanın dışında tutmak objektif olabilmemizi engelliyor maalesef. Geçmişte araştırılmak istense bir çok kirli işler çıkar zaten. Olayın oluş şekli ve uygulanan prosedürler objektif olmamı engelliyor ki objektif olmayan bir sistem karşısında objektiflik beklenemez...
Revolution
03.Ağustos.2011, 22:08
Edit......
MeMo
03.Ağustos.2011, 22:11
Son 2 cümlemi okudun mu merak ediyorum. Ben Aziz Yıldırım'ın indirilmesine filan bakmıyorum. İsimler mühim değil, bu işi yapmış biri kim olursa olsun indirilmek zorunda. Son 2 cümlemi tekrar yazıyorum.
Ya o işi yapmamışsa veya senin deyiminle dolabı silerken kirli bir bez kullanılıyorsa ? O zaman indirilmesinde sorun var demektir.
Arkadaşın demek istediği bu sanırım ve ben de katılıyorum.
Revolution
03.Ağustos.2011, 22:15
Edit.......
SAİT71
04.Ağustos.2011, 00:54
Bende isimlere önem vermiyorum. Diyorum ki Madem temizlik işine başlanmış topunu al içeri sadece istediğin kesimi alma. İşte iş siyasi boyutta olunca sadece hedeftekiler harcanıyor. Demek istediğim bu... Aziz Yıldırım yada başkası değil mühim olan bu soruşturmanın perde arkası...
TR.CaPTaiN
04.Ağustos.2011, 01:46
Emniyetteki ifadeler internete düşmüş. Bu ifadelerin internete düşmesini sağlayabilecek kurum Emniyet veya savcı Mehmet Berk'tir. Önce 19 maçta şike delillendirilmiştir açıklaması ve ardından bu hamle. Esasen ben bunu bizim adımıza olumlu olarak görüyorum. Bu hareketleri Emniyetin bu operasyonu satma, pazarlama çalışması olarak görüyorum. Artık birisinin vicdanı sızlasa da soruşturma üzerinde %1'i bile kalmayan gizlilik kaldırılsa. Ve dolayısıyla avukatlar da, içerideki isimler de kendilerine net bir yol çizseler.
180 küsür sayfalık ifadeler internette dolaşıyor, henüz okuma fırsatım olmadı ama Emenike'yle ilgili kısmın ekran görüntüsü twitter'da paylaşılıyor.
http://www.yukleresim.com/images/97637577901367633916.jpg
Edit: Bu ve bunun gibi birçok konuşma şike belirtisi olarak gösterilmiş ve bu yönde sorular sorulmuş. Hatta daha da beterleri var. Yenilecek yemeğin şikeye bağlandığı yerler bile var. Yine de boş bir zamanda baştan sona okumak gerek.
Addolorato
04.Ağustos.2011, 01:50
Numaraları arayan oldumu acaba :D
goosfraba
04.Ağustos.2011, 01:54
bu nasıl gizliliktir ya?
MeMo
04.Ağustos.2011, 01:54
Gizlilik kararı ve cep telefonu numaraları.
Bezin ne kadar kirli olduğu buradan anlaşılıyor.
SaLviO
04.Ağustos.2011, 03:55
Emniyetteki ifadeler internete düşmüş. Bu ifadelerin internete düşmesini sağlayabilecek kurum Emniyet veya savcı Mehmet Berk'tir. Önce 19 maçta şike delillendirilmiştir açıklaması ve ardından bu hamle. Esasen ben bunu bizim adımıza olumlu olarak görüyorum. Bu hareketleri Emniyetin bu operasyonu satma, pazarlama çalışması olarak görüyorum. Artık birisinin vicdanı sızlasa da soruşturma üzerinde %1'i bile kalmayan gizlilik kaldırılsa. Ve dolayısıyla avukatlar da, içerideki isimler de kendilerine net bir yol çizseler.
180 küsür sayfalık ifadeler internette dolaşıyor, henüz okuma fırsatım olmadı ama Emenike'yle ilgili kısmın ekran görüntüsü twitter'da paylaşılıyor.
http://www.yukleresim.com/images/97637577901367633916.jpg
Bu resmin devamı varmı ?
KaPaLı
04.Ağustos.2011, 04:01
İfadeler internete düştü. Ben birazını okudum ve şunu rahatlıkla söyleyebilirim. Emniyet olayı çarpıtmak istiyor. Bazı bölümler özellikle kalın ve renkli olarak yazılmış.
SaLviO
04.Ağustos.2011, 04:04
İfadeler internete düştü. Ben birazını okudum ve şunu rahatlıkla söyleyebilirim. Emniyet olayı çarpıtmak istiyor. Bazı bölümler özellikle kalın ve renkli olarak yazılmış.
Link verirmisin
TR.CaPTaiN
04.Ağustos.2011, 04:40
http://uploaded.to/file/xwqhu4z1
Del Piero_10
04.Ağustos.2011, 11:40
Futbolda şike çalışmalarına Fenerbahçe kaptanı Alex de Souza adının da karıştığı emniyetin teknik takibiyle belirlendi. Alex'den, diğer takımların Brezilyalı oyuncularıyla iletişimi sağlaması istendiği, Fenerbahçe yöneticileri İlhan Ekşioğlu ile Alaeddin Yıldırım'ın telefon görüşmelerinde su yüzüne çıktı. Fenerbahçeli yöneticilerin Trabzonspor - Bursaspor maçı öncesinde Bursaspor'un Brezilyalı oyuncusu ve eski Fenerbahçeli Gökçek Vederson ile görüştüğü, Alex de Souza'yı kullanarak da Trabzonspor'un Brezilyalı oyuncusu Jaja ile iletişim kurmaya çalıştığı polis kayıtlarına geçti.
18 nisandaki Trabzonspor-Bursaspor maçından bir hafta önce İlhan Ekşioğlu ile Alaeddin Yıldırım arasında geçen telefon görüşmeleri oldukça ilginç. Yıldırım, Ekşioğlu'nu arayarak Vederson'la buluşacağını şöyle anlatıyor:
A.Y.: Şimdi 2 buçukta benim büroya benim bi misafir geliyor hani biliyorsun ya... bir misafir geliyor işte, anla işte, o sana getirecek herhalde tamam mı abi ya sen de gelsen de... konuşalım ya şununla ya...
İ. E.: Neyi? Kim olduğunu tam anlamadım ama...
A. Y.: Şey ya, bizim eski senin eski şeyin ya evin orada oturuyordu ya eski ev...
İ. E.: Senin ağzın var ya hepten yamulmuş...
A. Y.: Ben adamla konuşamayacağım ... gel ya gel işte gel gel... Ama hemen gel ha bak ben yoldayım 2 buçukta bende adam 3'te de gidiyormuş... Anladın mı kim olduğunu...
İ. E.: Anlamadım....
A. Y.: Ya anla işte kardeşim işte bu ib..lerden işte... Zeki Müren...
(İlhan Ekşioğlu'nun anlamadığını belirtmesi üzerine)
A. Y.: Ya bizim Vederson ha... Sen gelme o zaman tamam mı... değil mi İlhan...
İ. E.: Tamam, tabii abi benim ne işim var ya... Hayır yani doğru değil abi... Görüşmenin devamında ise ilişkilerin nasıl kurulduğu ve Alex'in şikeden haberdar olduğuna ilişkin şu ifadeler yer alıyor:
A. Y.: Fenerbahçe şampiyon olsa ... lan anasını satayım, baba yeneriz diyor mu bizim Alex....
İ. E.: Alex o kadar emin ki ama ben Alex'e dedim ki "ya kardeşim" dedim "bazen bir puanlar şampiyon yapar onun için" dedim "fazla" dedim "si.... et" dedim "boşver biz garantiye alalım" dedim. Yani çünkü önemli. O "yok" dedi, tamam... Ben şey yaptım, çünkü sistemi de "o" kurdu. Bir şey de demedim...
A. Y.: Şeyi sordun mu sen... O Jaja'yı sordun mu ona....
İ. E.: Söyledim, söyledim,... "Doğru söylüyorsun" dedi. Dedim bak, "Biz de böyle yaptık, biz de böyle tuttuk... Öbürünü de söyledim...
A.Y.: Bir tek o başka hiç numaraları yok...
İ.E.: He onu da söyledim...
A.Y.: İyi sevindim ya İlhan...
İ.E.: Çok iyi geçti, çok iyi...
Bunun üzerine polisteki sorgusunda İlhan Ekşioğlu'na şu sorular soruluyor: Görüşmede Alex ile görüşerek şike faaliyetini yürütmek adına Brezilya asıllı Trabzonspor oyuncusu Jaja Coelho isimli şahısa ulaşmaya çalıştığınız ve yine Alex vasıtası ile teşvik primi için Gökçek Vederson isimli Bursasporlu oyuncuya ulaştığınız değerlendirilmektedir. Görüşmede Alex'in şike faaliyetlerinden haberdar olduğu değerlendirilmektedir.
"Söyledim, söyledim... Doğru söylüyorsun dedi... Dedim bak biz de böyle yaptık biz de böyle tuttuk... Öbürünü de söyledim" cümlenizle şike faaliyetlerinden Alex'e bilgi verdiğiniz değerlendirilmektedir. Ayrıntılı ifadenizi veriniz. (Taraf)
sui generis
04.Ağustos.2011, 11:44
bir yöneticinin böyle bir yazıyı alıntı da olsa böyle buraya koyması hiç hoş değil bence. alex şikeyi biliyormuş iddiası dense daha hoş olurdu. ve ben böyle bir konuşma olduğuna da inanmıyorum.
hani biliyorsun ya... bir misafir geliyor işte, anla işte
bir insan karşıdaki cevap vermeden arka arkaya bunu tekrarlamaz en basitinden.
bursa_mc
04.Ağustos.2011, 12:23
Polis Florya Metin Oktay Tesislerinde,Türk Telekom Arena'da arama yapıyormuş.
uAburak89
04.Ağustos.2011, 12:43
Yürütülen bir soruşturma kapsamında Sayın Bülent Tulun'un tanıklığına ihtiyaç duyulmuştur. Gerek Sayın Bülent Tulun gerekse Galatasaray Spor Kulübü, Emniyet ve Savcılığa her türlü yardımı yapmaktadırlar.
Bu bağlamda Sayın Bülent Tulun, Florya tesislerinde emniyet mensuplarıyla biraraya gelmiştir.
Galatasaray Spor Kulübü
Revolution
04.Ağustos.2011, 13:08
Edit........
Suicider
04.Ağustos.2011, 13:18
Ne var ne yoksa arasınlar birşey varsada çıksın ortaya.Sora gs yi aramadılar demesinler bari.
Revolution
04.Ağustos.2011, 13:23
Edit........
runforafall
04.Ağustos.2011, 13:26
Şikeyle alakalı olmadığını söyledi, bizim iç işlerimizle ilgili birşeymiş.
Del Piero_10
04.Ağustos.2011, 13:26
2006 yılında ligin son haftası oynanan Denizlispor - Fenerbahçe maçı ile ilgili Bülent Tulun'un ifadesine başvurulduğu iddia ediliyor.
bursa_mc
04.Ağustos.2011, 13:31
2006 yılında ligin son haftası oynanan Denizlispor - Fenerbahçe maçı ile ilgili Bülent Tulun'un ifadesine başvurulduğu iddia ediliyor.
2006'ya kadar geri dönüş yaptılarsa 2004'ü de araştırsınlar.
Flawless Victory
04.Ağustos.2011, 13:34
1915'e kadar gidilsin.
Corpus
04.Ağustos.2011, 13:36
GALATASARAY'IN ŞİKE İLE İLGİLİ BİR BAĞLANTISI YOKTUR !
Galatasaray yöneticisi Sedat Doğan, şike soruşturması kapsamında Galatasaray tesislerinin aranmasıyla ilgili bir açıklama yapıyor.
İşte açıklamadan satır başları:
- Sabah güvenlik güçlerinden Bülent Tulun'a davet geldi, kendisi de Florya Tesisleri'ne gitti yardımcı olmak üzere. Tulun aleyhinde tutuklama, gözaltı vs. yok, tamamen tanık sıfatıyla bilgisine başvuruluyor. Daha önce kendisi tarafından bir yere yazılan belgeyle ilgili bilgi veriyor. Ki bu belge de aldığımız bilgiye göre 2007'ye ait.
- Biz de Galatasaray Kulübü olarak Emniyete ve savcılığa yardımcı olacağız.
- Bülent Tulun kendisiyle ilgili belgeyi arama kararı olmadan kendi isteğiyle evine güvenlik güçlerini davet etti. 2007 yılına ait ve kulübün iç işlerine dair bir belge olduğu bilgisini aldık. Bu şikeyle alakalı değil, tamamen Galatasaray'ın iç işleriyle ilgili bir belgedir.
- Mektup niteliğinde bir belgedir, başka bir şey değil. Kime yazıldığını bilmiyorum.
- İki adreste arama yok, biz kendimiz davet ettik eğer kulüple ilgili bir şey varsa, yardımcı olabileceğimiz bir şey varsa diye davet ettik.
- Galatasaray'ın şikeyle vs. bir ilgisi yok, siz de bunu öğreneceksiniz. Bizim gocunacak bir şeyimiz yok, gayet rahatız.
MEDYASPOR
Bujsas
04.Ağustos.2011, 13:40
Galatasaray kalmıştı bi onada baksınlar :)
byariff
04.Ağustos.2011, 13:41
galatasaray tesislerinde yapılan aramalarda alın teri ile kazanılmış yüzlerce kupa, uefa ve avrupa süper kupası bulundu :)
Saka bir yana eskiyi arastiramazlar diye biliyorum sadece gecen yil"i arastirma haklari var diye biliyorum zaten bu kanunu sekip cikartmamismiydi
Sirius Black
04.Ağustos.2011, 13:41
Benim içim rahat. Suç varsa ortaya çıksın, yoksa bir şey olmamış gibi devam ederiz.:)
Revolution
04.Ağustos.2011, 13:53
Edit........
Nedvedmania
04.Ağustos.2011, 13:59
Ne şikesi yapıcaz Allah aşkına :D Zaten 8. olmuşuz.
uAburak89
04.Ağustos.2011, 13:59
Kaan iki mesajında da Bülent Uygun diyorsun, Tulun olmasın sakın ? :)
Galatasaray Spor Kulübü ile ilgili sıkıntı doğuracak herhangi bir şey gözükmüyor şu an için, olursa da cezası neyse çekeriz.
Revolution
04.Ağustos.2011, 14:03
Edit........
eng1n
04.Ağustos.2011, 14:08
http://a1108.hizliresim.com/11/8/3/14061.gif
Aziz Yıldırım'ın ismi geçmiyor ama olayı Aziz Yıldırıma bağlamışlar.
Bujsas
04.Ağustos.2011, 14:09
Zaten gs şike yapıpda böyle bitirdiyse ne diyeyim :D
bişey çıkmaz galatasaraydan ama eminim.
Revolution
04.Ağustos.2011, 14:10
Edit.......
sananes
04.Ağustos.2011, 14:25
Galatasaray'ın şike ile alakalı arandığını düşünmüyorum.Bunun en büyük kanıtı türkiye'nin en popüler iş adamlarından ikisini(serdar adalı, aziz yıldırım) delilleri karartma tehlikesinden dolayı içerde tutanlar,bu hassasiyetlerini devam ettirip daha erken bir tarihte arama yaparlardı.Haftalar oldu sonuçta.
Bunun dışında medyaya servis edilen bir kaç telefon görüşmesi var yine.Bu suçtur.Buna fenerbahçe'ye patlıyor diye göz yummakta suçtur.Ülkenin %80i fenerbahçe ssuçlandığı için bu suça tepki göstermiyor hatta güle oynaya karşılıyor bu haberleri.
Dava sonucunda aklanacağımıza inanıyorum.Şok kanıt diye sundukları da hala neredeyse hiç bir şey.Ben son çıkanları okumadım tam olarak ama misal bir üstteki linkte yazılanlar.Suçlamayı yapanlar neden kamuoyunu kendi saflarına çekmeye çalışıyorlar anlamıyorum,delillerine güveniyorlarsa vursunlar neşteri,böyle pis yollar denemek Türkiye Devleti'nin savcısı ve polisine yakışmıyor.
Corpus
04.Ağustos.2011, 14:25
http://a1108.hizliresim.com/11/8/3/14061.gif
Aziz Yıldırım'ın ismi geçmiyor ama olayı Aziz Yıldırıma bağlamışlar.
Bizim polislerimiz CIA den eğitim almış sanırım burdan bunu çıkarabildilerse helal olsun. Kendimi salak gibi hissediyorum şuan. Nasıl o cümlelerden Aziz Yıldırım'ın olduğunu anlayamadım diye.
sui generis
04.Ağustos.2011, 14:55
harbi şaka gibi :D parantez içine de yazmışlar ya ne anlanması gerektiğini. doğu yapmışlar zaten o yazıdan ancak o anlaşılır :)
Fearless Coward
04.Ağustos.2011, 15:03
Bizim polislerimizde neymiş bee :D
Revolution
04.Ağustos.2011, 15:06
Edit........
C h A o S
04.Ağustos.2011, 15:09
Zaten polislerin arama emri yokmuş kulüp izin vermiş aramaya.Bülent Tulun ile alakalı bir olay.Bir şeyde çıkacağını sanmıyorum zaten.
Del Piero_10
04.Ağustos.2011, 15:16
Galatasaray'ın şike ile alakalı arandığını düşünmüyorum.Bunun en büyük kanıtı türkiye'nin en popüler iş adamlarından ikisini(serdar adalı, aziz yıldırım) delilleri karartma tehlikesinden dolayı içerde tutanlar,bu hassasiyetlerini devam ettirip daha erken bir tarihte arama yaparlardı.Haftalar oldu sonuçta.
Bunun dışında medyaya servis edilen bir kaç telefon görüşmesi var yine.Bu suçtur.Buna fenerbahçe'ye patlıyor diye göz yummakta suçtur.Ülkenin %80i fenerbahçe ssuçlandığı için bu suça tepki göstermiyor hatta güle oynaya karşılıyor bu haberleri.
Dava sonucunda aklanacağımıza inanıyorum.Şok kanıt diye sundukları da hala neredeyse hiç bir şey.Ben son çıkanları okumadım tam olarak ama misal bir üstteki linkte yazılanlar.Suçlamayı yapanlar neden kamuoyunu kendi saflarına çekmeye çalışıyorlar anlamıyorum,delillerine güveniyorlarsa vursunlar neşteri,böyle pis yollar denemek Türkiye Devleti'nin savcısı ve polisine yakışmıyor.
Tutukluların delilleri karartma ihtimali nedeniyle değil de, kuvvetli suç şüphesi nedeniyle içeride tutulduğu ihtimali bana daha yakın geliyor.
Revolution
04.Ağustos.2011, 15:21
Edit.......
LadroN
04.Ağustos.2011, 15:26
Gerekirse 1905 yılına kadar gidip ne var ne yok araştırsınlar.
Revolution
04.Ağustos.2011, 15:41
Edit...........
TR.CaPTaiN
04.Ağustos.2011, 15:45
Futbolda Şike Soruşturması kapsamında tutuklanan eski milli futbolcu Ümit Karan, ek ifade verdi. Avukatı Ayhan Sağıroğlu, Ümit Karan’ın Fenerbahçe’den çanta içinde para aldığına yönelik iddiaların çürüdüğünü ifade etti.
Karan sabah saatlerinde Metris Cezaevi’nden Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne getirildi. Gözaltına alındığında verdiği ifadedeki "Savcı ifademi almaya başlamadan önce bir savcıya yakışmayacak önyargıyla bana inanmayacağını söyledi" sözleri nedeniyle yeniden ifadeye çağırılan Karan, soruşturmayı yürüten Savcı Mehmet Berk tarafından yaklaşık 2 saat sorgulandı. Karan daha sonra Metris Cezaevi’ne götürüldü.
AVUKATI AÇIKLAMA YAPTI
Karan’ın avukatı Ayhan Sağıroğlu adliye çıkışında yaptığı açıklamada, "Herhangi bir ifadesinde değişiklik söz konusu değil. Sadece detaylı olarak açıklanması gereken şeyler ifadesinde eksik alınmıştı. Bir başka savcı almıştı. Soruşturmanın ana savcısı detaylı ifadesini aldı. Bundan başka söyleyecek bir şey yok" dedi. Gazetecilerin, "Ümit Karan basında yer alan açıklamalarıyla ilgili mi çağırıldı?" sorusu üzerine Sağıroğlu, "İfadesini daha önce Savcı Hüseyin Ayar almıştı. Burada daha detaylı açıklamak istediği için, daha detaylı, daha rahat. Çünkü müvekkilimiz Almanya kökenli bir insan. İngilizcesi ve Almancası ana dili gibi. Türkçede bazı sıkıntılar yaşayabiliyor. Onlar ortadan kaldırıldı. Yanlışlıklar düzeltildi. Bunun dışında bir şey yok" diye konuştu.
SERZENİŞLERİ ÜZERİNE SAVCI BİREBİR GÖRÜŞMEK İSTEDİ
"Basında çıkan ifadeleri için mi geldi?" sorusuna Sağıroğlu "Serzenişleri üzerine soruşturma dosyasına bakan Mehmet Bey, kendisiyle birebir görüşmek istedi. Ek söyleyeceğin şeyler varsa onları beyan et kardeşim, bunlar senin tabi hakların’ dedi. Bunun değerlendirmesi, başka bir şey değil" yanıtını verdi.
PARA ÇANTASI OLMADIĞI ANLAŞILDI
Ümit Karan’ın Fenerbahçe’den çanta içinde para aldığına yönelik iddiaların da çürüdüğünü ifade eden Sağıroğlu, çantanın içinde saat olduğunu belirterek, "Garanti belgelerini, faturalarını, satan adamın kart vizitini, saat çantasını, içindeki saat kutusunu bunların hepsini arz ettik dilekçemizde. Bunlar bizim adli emanete alındı. Dolayısıyla para çantası olmadığı anlaşıldı" dedi.
DHA/Hürriyet
MeMo
04.Ağustos.2011, 15:48
Emniyet mensuplarının Galatasaray Kulübü'ne gitmesinin ardından şike soruşturması kapsamında tüm 2005-2006 sezonunun maçlarının mercek altına alındığı öğrenildi.
CNN TURK
Başkan demişti o sene incelensin diye devlet bakmamıştı Ulusoy federasyonu da oralı olmadı.Bakalım neler olacak.
SyNdRoMe23
04.Ağustos.2011, 15:49
her şeyi inceliyorlar bir beşiktaşlı olarak beklentim benzer şeylerin 03/04 sezonu içinde yapılması. ne yazık ki olayın içinde olduğumuzdan sesimizi çıkaramıyoruz bu konuda.
Revolution
04.Ağustos.2011, 15:50
Edit.......
uAburak89
04.Ağustos.2011, 15:54
Bence de incelensin. Ellerinde kanıt olmadan konuşanlar haklı mı haksız mı çıksın ortaya. Tabii bu inceleme ne kadar sağlıklı olur ondan şüpheliyim. O döneme ait elinde belge bulunduğunu söyleyenler varsa da paylaşsın görelim. En ufak bir şey kanıtlanırsa alsınlar şampiyonluğu. Söz konusu sezonda Galatasaray Denizlispor'a teşvik primi verdi deniyordu Fenerbahçeliler tarafından, Galatasaraylılar da el ve kolla atılan gollere takmış durumdaydı. İki taraf da rahatlar herhalde.
LadroN
04.Ağustos.2011, 15:56
2005-2006 sezonunun incelenmesi çok iyi oldu.Varsa birşey alsınlar şampiyonluğu.Yıllardır belge var diyenler belgeleri çıkarsınlarda kim ak kim kara görelim bakalım.
Revolution
04.Ağustos.2011, 15:58
Edit.........
eng1n
04.Ağustos.2011, 16:00
O seneleri incelemek için çok geç kalındı artık bir şey de çıkmaz.
Revolution
04.Ağustos.2011, 16:03
Edit.......
Redrum
04.Ağustos.2011, 16:08
Şu Ankaragücü maçının olduğu sene de incelenmeli bence.
Az önce yazdm silindi, tekrar söylüyorum, merak eden arkadaşlar tffnin resmi sitesinden 92-93 sezonu puan durumuna bakabilir, 29. haftada 2 averaj önde lider olan galatasaray'ın, 30. (son) hafta 1-0 galibiyetle bile şampiyon olabileceğini görebilir.
http://www.tff.org.tr/default.aspx?pageID=560
Facx
04.Ağustos.2011, 16:09
o değilde denizli bizim teşvik primi vermemiz sayesindemi maça asıldı bu adamlar küme düşmüyomuydu ? maça asılmak için geçerli sebepleri yokmuydu
anil luque
04.Ağustos.2011, 16:10
Bahsettiğimiz 92-93 sezonu değil mi ?
Redrum
04.Ağustos.2011, 16:13
Bahsettiğimiz 92-93 sezonu değil mi ?
Pardon 92-93 olacak yanlış yazmışım, editliyorum şimdi.
Night_Mare17
04.Ağustos.2011, 16:15
533 yıl geriye kadar gidip arasınlar Galatasaray'ı .
Del Piero_10
04.Ağustos.2011, 16:16
2005- 2006 sezonu mercek altında.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü, şike soruşturması kapsamında sabah saatlerinde Galatasaray Kulübü'nde ve Bülent Tulun'un evinde arama yaptı. Ayrıca savcılık, Galatasaray'ın şampiyonluğu ile sonuçlanan Süper Lig'deki 2005-2006 sezonunun tüm maçlarını inceleme altına aldı.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü, şike soruşturması kapsamında arama yapmak için sabah saatlerinde Florya Metin Oktay Tesisleri'ne geldi. Ancak buradaki tadilat nedeniyle belgelerin TT Arena Stadı'nda olduğunu öğrenen polis ekipleri arama yapmak üzere stada gitti. Ayrıca Galatasaray Sportif Direktörü Bülent Tulun'un evinde de arama yapıldı.
Yapılan aramaların "şike soruşturması" kapsamında savcı Mehmet Berk'in talimatıyla ilgili yapıldığı öğrenildi.
GALATASARAY'DA ŞİKE ARAMASI / WEB TV
TT ARENA'DA ARAMA YAPILDI / WEB TV
2005-2006 SEZONU İNCELEME ALTINDA
Galatasaray'ın şampiyonluğu ile sonuçlanan Süper Lig'deki 2005-2006 sezonunun tüm maçları savcılık tarafından inceleme altına alındı. Bilindiği gibi o sezon son haftaya averajla Galatasaray'ın önünde lider olarak giren Fenerbahçe 16 dakika uzayan maçta Denizlispor ile 1-1 berabere kalmış ve ezeli rakibine şampiyonluğu kaptırmıştı. Bu karşılaşma ile ilgili başta Fenerbahçe Kulübü başkanı Aziz Yıldırım olmak üzere çeşitli çevreler Galatasaray'ın Denizlispor'a teşvik primi gönderdiği iddiasında bulunmuştu. Hatta şike soruşturmasında tutuklanan Aziz Yıldırım, savcı Mehmet Berk'e "Size o sezonun son 6 haftasında neler oldu anlatayım" demişti.
Önceki gün bu konu hakkında ifade veren gazeteci Tahir Kum, elinde teşvik primi ile ilgili Galatasaray Kulübü içindeki yazışmaların olduğu gerekirse bunları savcılığa verebileceğini ifade etmişti.
ARAMALARDA İKİ AYRI NEDEN VAR
Sabah saatlerinde Galatasaray Kulübü'nde yapılan aramalarda iki ayrı neden var. 1) 2007 yılında Bülent Tulun'un dönemin başkanı Özhan Canaydın'a yazdığı mektup. Mektupta "Sayın Başkanım, transferlerde usulsüzlük var, paralar boşa harcanıyor" yazdığı öğrenildi. 2) Gazeteci Tahir Kum'un, savcı Mehmet Berk'e 2006 yılında oynanan Denizlispor - Fenerbahçe maçı ile ilgili söylediklerinin "ihbar" kabul edilerek soruşturmaya Galatasaray Kulübü de dahil oldu. Bu nedenle de gerekli belgeleri almak üzere sarı-kırmızılı kulüpte Bülent Tulun'un evinde aramalar yapıldı.
Bu arada bir iddia da aramaların Bochum Savcılığı'nın geçen yıl başlattığı 'Bahis skandalı' ile ilgili olduğu yönünde.
"POLİSLERİ BİZ DAVET ETTİK"
SEDAT DOĞAN'IN AÇIKLAMALARI / WEB TV
Galatasaray Yöneticisi Sedat Doğan, sarı-kırmızılı kulüpte ve Bülent Tulun’un evinde yapılan arama ile ilgili açıklama yaptı.
İşte Sedat Doğan'ın açıklamaları: "Sabah güvenlik güçlerinden Bülent Tulun’a görüşme teklifi geldi. Bülent Tulun aleyhinde herhangi bir tutuklama – gözaltı yok. Tanık sıfatında ifadesine başvuruldu. Daha önce 2007 tarihinde yazılan bir belge ile ilgili bilgi veriyor. Biz de Galatasaray Kulübü olarak emniyete ve savcılığa yardımcı olmak isteğindeyiz. Arama emri olmamasına rağmen polisleri Türk Telekom Arena’ya davet ettik. Bülent Tulun, dün yeni bir eve taşındı. Ancak yine polislerde arama kararı olmamasına rağmen Bülent Tulun polisleri evine davet etti. Kulübün iç işleri ile ilgili bir durum. Bu şike ile ilgili bir belge değil. Tamamen kulübün iç işleri ile ilgili. Bu olayın yasayla da alakası yok. Yazılan bir belge var. O belgeyi ben de bilmiyorum. O belge Bülent Tulun’da var, o da güvenlik güçlerini evine davet etti. Şike ile ilgili bir konu değil. Galatasaray’ın şike ile hiçbir ilgisi yoktur. Bizleri endişelendiren bir durum da yok. Bizim gocunacak bir şeyimiz de yok."
ÇAPKIN: "GENEL KAPSAMDA NELER VARSA ONUNLA İLGİLİ ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR"
İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, şike soruşturması kapsamında Galatasaray Futbol Kulübü Florya Metin Oktay Tesisleri’ne polisin gitmesiyle ilgili olarak, "Genel kapsamda neler varsa yeni çıkan bilgiler. Onunla ilgili çalışmalar sürüyor" dedi.
Hüseyin Çapkın Vatan Caddesi’nde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü binasına girişi sırasında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Çapkın, futbolda şikeye yönelik bugün düzenlenen operasyonlarla ilgili sorulara "Şimdilik birşey söylememiz mümkün değil. Genel kapsamda neler varsa yeni çıkan bilgiler. Onunla ilgili çalışmalar sürüyor. O doğrultuda gidiyor. Bunun dışında bir açıklama yapmamız doğru değil" diye cevap verdi.
GALATASARAY KULÜBÜ'NDEN AÇIKLAMA
Galatasaray Kulübü, polisin Florya Metin Oktay Tesisleri'nde yaptığı aramayla ilgili bir açıklama yaptı. Sarı-kırmızılı kulüpten yapılan açıklama şöyle; "Yürütülen bir soruşturma kapsamında Sayın Bülent Tulun'un tanıklığına ihtiyaç duyulmuştur. Gerek Sayın Sayın Bülent Tulun, gerekse Galatasaray Spor Kulübü, Emniyet ve Savcılığa her türlü yardımı yapmaktadırlar. Bu bağlamda Sayın Bülent Tulun, Florya tesislerinde emniyet mensuplarıyla biraraya gelmiştir." hurriyet
RasAnt
04.Ağustos.2011, 16:17
Aramış olmak için arasınlar bakalım amma uzattılar şu konuyu sıktı artık amatöre düşürseler birşey farketmeyecek futbolu bitirdiler resmen
kalemci
04.Ağustos.2011, 16:18
Geç kalınmadı aslında 20 yıllık zaman aşımına uğramadı henüz.
Redrum
04.Ağustos.2011, 16:21
Galatasaray taraftarı olarak şunu söylüyorum ki, isterse GS isterse FB ister BJK fark etmez hangi takımı ararlarsa arasınlar. Takımı seversin desteklersin. Ama ben kutsal görmüyorum. Sonuçta insanlar kutsal varlıklar değil ve illa ki hata yaparlar. Galatasaray yöneticisi de şike yapabilir, Fener de Beşiktaş da, hiç fark etmez, hiç biri için "hayır o yapmaz o allah tarafından gönderilmiş" tarzı savunmam, yargılanırlar ya içeri girerler ya girmezler orası beni ilgilendirmez, ben Galatasaray başarı yakalandığında yine sevinirim, başarısız olunca yine üzülürüm. Ama spor sporda kalmalı. Kimse sütten çıkmış ak kaşık değil suçluysa cezasını çekecek. Bu yüzden, hem Galatasaraylı arkadaşlara hem de diğerlerine söylüyorum, büyük konuşmaya gerek yok. Her yerde her şey olabilir.
SAİT71
04.Ağustos.2011, 17:06
Yahu TT Arena'da arayıpta ne türlü bir belgeye ulaşacaksın onu merak ediyorum :D Komik bizim operasyoncular :D
MeMo
04.Ağustos.2011, 17:17
Cnntürk ; Fenerbahçe - Denizlispor maçı ile ilgili belge aranıyor,1.4 milyon dolar teşvik primi iddiası araştırılıyor.
SAİT71
04.Ağustos.2011, 17:19
Teşvik primi suç değil ki o yıllarda bulsan ne yapacaksın ?
MeMo
04.Ağustos.2011, 17:20
Teşvik primi suç değil ki o yıllarda bulsan ne yapacaksın ?
Yasa olarak suç değil.Federasyon yaptırım uygulayabiliyor.
Konuyla alakasız bilgi olarak yazdım.
Corpus
04.Ağustos.2011, 17:21
Ha pardon bunun ismi Galatasaray arandı ve aklandı... Evet unutmuşuz...
Adı o değildir emin ol :)
SAİT71
04.Ağustos.2011, 17:22
Tamam oldum :)
Redrum
04.Ağustos.2011, 17:23
Yahu TT Arena'da arayıpta ne türlü bir belgeye ulaşacaksın onu merak ediyorum :D Komik bizim operasyoncular :D
İnsanlar nasıl da her şeyi çok iyi biliyor havasındalar yahu. Herkes salak bir siz akılısınız..
Böyle yaklaşımlar görünce sinirleniyorum bir anda. Devletin derdi yok Fenerbahçe kaka olsun Galatasaray süper muhteşem harika olsun bir de fenerbahçe taraftarının da gözünden düşmeyelim oh.. bunlarla mı uğraşıyorlar yahu? Bu nasıl bir taraftarlık psikolojisidir? Hayretler içerisindeyim gerçekten.
MeMo
04.Ağustos.2011, 17:24
İnsanlar nasıl da her şeyi çok iyi biliyor havasındalar yahu. Herkes salak bir siz akılısınız..
Böyle yaklaşımlar görünce sinirleniyorum bir anda. Devletin derdi yok Fenerbahçe kaka olsun Galatasaray süper muhteşem harika olsun bir de fenerbahçe taraftarının da gözünden düşmeyelim oh.. bunlarla mı uğraşıyorlar yahu? Bu nasıl bir taraftarlık psikolojisidir? Hayretler içerisindeyim gerçekten.
Devletin derdi yok kısmını çoktan geçmiş olmamız lazım.Bırakalım Fenerbahçe'yi,Galatasaray'ı,sporu...
SAİT71
04.Ağustos.2011, 17:25
Taraftarlıkla alakası yok. Siz siyasi olayları göremeyecek derecedeyseniz bence bir araştırma yapın. Benim sinirlendiğim olayın oluş şekli ve sadece hedeflenen şeyin siyasi bir çıkar oluşudur. Yoksa şike yapmadık başkanımız sütten çıkmış akkaşık demiyorum iddia etmiyorum. Daha doğrusu ben olayın sportif kısmını geçtim. Ama siz hala taraftarlık kısmındasınız.
Revolution
04.Ağustos.2011, 17:32
Sorusturmanin adi Galatasaray arandi ve aklandi. Unutmusuz
Yargi sadece olumsuz olarak yapilmaz.
Redrum
04.Ağustos.2011, 17:34
Taraftarlıkla alakası yok. Siz siyasi olayları göremeyecek derecedeyseniz bence bir araştırma yapın. Benim sinirlendiğim olayın oluş şekli ve sadece hedeflenen şeyin siyasi bir çıkar oluşudur. Yoksa şike yapmadık başkanımız sütten çıkmış akkaşık demiyorum iddia etmiyorum. Daha doğrusu ben olayın sportif kısmını geçtim. Ama siz hala taraftarlık kısmındasınız.
Ben yaklaşıma kızıyorum. Operasyon yapanlar "La gel TT Arenaya gidelim gezek operasyon yaptık deriz hem de Galatasaray'ı da aradık bir şey bulamadık deriz nasıl ehehehe" böyle mi düşünüyorlar?? Millet bu kadar mı sığ bu kadar mı boş işlerle uğraşıyorlar?? Aman GS aklansın. Bu mu?? Komik olmayın yahu.
Corpus
04.Ağustos.2011, 17:35
Yapılan işten o sonuca varıyoruz. Neymiş TT Arena'da arama yapılıyormuş. Amaç ne ?
Arama neyle ilgili kesin bilgi var mı ?
Bir ima yok bilmediğimden soruyorum.
SAİT71
04.Ağustos.2011, 17:37
Şike soruşturması olduğuna göre şike ile ilgili bir belge arıyorlardır. Bende kesin bilmiyorum.
Zaten çok gizli bu operasyonlar...