Log in

View Full Version : Büyük Şike Soruşturması

Pages : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 [28] 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49

SaLviO
30.Mart.2012, 18:48
savcının şikeli dediği 13 maç içinde manisaspor maçınında olduğunu ve davada 1 tane bile manisasporlu oyuncu olmadığını biliyomuydunuz ?

SaLviO
30.Mart.2012, 18:49
mehmet yıldız tapelerinde de var para geldi diye söylemiyor kimden geldiğini karıştırma orasını boşver diyor tapeleri okuduysan bilirdin

Bordo61Mavi
30.Mart.2012, 18:53
Bizle ilgili kisim kisa, ona ragmen okumadim. Mehmet Yildizin ifadesine bakmistim diye hatirliyorum ama onuda unutmusum.

Bugun artik saliverilsinler, kac ay etti orgut baglantisida yok. Sike davasi ile baglantisi olanlar hep saliverildi.

Lucas Neill
30.Mart.2012, 18:57
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=lUj0xEAJ7JU

TFF komedisi

SaLviO
30.Mart.2012, 18:58
trabzon zaten son ay dinlenmiş pek tapeleri yok olanlarda zaten çok iyi bi şekilde hasıraltı edildi

Trabzonspor
30.Mart.2012, 19:01
trabzon zaten son ay dinlenmiş pek tapeleri yok olanlarda zaten çok iyi bi şekilde hasıraltı edildi

Kim hasırlatı etmiş onları?Ne çokta sevenimiz varmış arkadaş bizim haberimiz yok.Tehdit edenler,hasıraltı edenler,adımıza teşvik vermek isteyenler.Çok yanlış tanımışım bu halkı çok.

SaLviO
30.Mart.2012, 19:08
Örnek veriyorum aziz yıldırımın tarlayı sürdük demesi şike şifresi oluyor ama nevzat şakarın sivaslılara balıkları verdiniz dimi devamıda var demesi suç teşkil etmiyor

bi örnek daha yine nevzat şakar karabük maçında çelikleri verdinizmi diyor

bi örnek daha sadri şener melih gökçeğe fenerden puan al gabriç varya gabriç köpeğin olsun diyor

Ben burda bunlar şike konuşmalarıdır demiyorum sadece çifte standartı belirtmek istedim aziz yıldırım tarla diyince suç diğerleri diyince duymamazlıktan gelmiş savcı bunun gibi daha 3 4 tane daha var

Bekq
30.Mart.2012, 19:10
Savcı tutukluluklarının devam etmesini istemiş.

Ne yapacak bu adam birileri gibi avrupaya mı kaçacak? Olmayan delillerinimizi karartacak?

Yazık ben artık hiçbir şey demiyorum. Küme düşelim başkan çıksın. Tek isteğim bu. Umrumda değil hiç bir başarı, yeter ki Aziz Yıldırım çıksın şuradan.

sui generis
30.Mart.2012, 19:10
AKP kelimesinin geçtiği tapeler iddianameye alınmadı.

LaigLeNoiR
30.Mart.2012, 19:11
Bu arada videoyu izlerken farkettim, Süper Kupa oynanmadı bu sezon değil mi ?

sui generis
30.Mart.2012, 19:13
yok yalan oldu o kupa.

LaigLeNoiR
30.Mart.2012, 19:14
Yahu oynansa iyiydi, belki Beşiktaş sezonu kupayla kapatırdı :)

Bekq
30.Mart.2012, 19:15
Yahu oynansa iyiydi, belki Beşiktaş sezonu kupayla kapatırdı :)

Demirören Süper Kupayı oynatacağım demişti ama tam bilmiyorum.

Trabzonspor
30.Mart.2012, 21:17
Şike davasının 12. duruşmasında savcı, bütün sanıkların tutukluluklarının devamı yönünde mütalaa verdi.

SaLviO
30.Mart.2012, 21:24
savcıdan beklenen hareket ...

grip yüzünden gidemedim cağlayanada

Sekopej
30.Mart.2012, 22:51
6 kişi daha tahliye olmuş, herhalde bu gidişle tek başına örgüt kurmak ve şike/teşvik yapmakla ceza alacak Aziz Yıldırım, tarihe geçecek.

Suicider
30.Mart.2012, 22:52
Fenerbahçe'den kimse çıkmamış sanırım.

SON DAKİKA / Abdullah Eker, Abdullah Karakuz, Talat Emre Koçak, Abdullah Başak, H.Karaahmet ve Selim Kımıl tahliye edildi.

RaSenGan
30.Mart.2012, 22:52
Bir sonraki duruşma 30 Nisan'da olacakmış.

Suicider
30.Mart.2012, 22:53
Olaylar çıkmış Çağlayan'da.Bakalım bu polisler yine ne vukuat işleyecekler.

Sekopej
30.Mart.2012, 22:55
1 ay boyunca, UEFA korkusu pompalanacak yine, gerekçeli kararda her şeyi söyleyin demişti Aziz Yıldırım, umarım açıklamışlardır gerekçede, açık şekilde.

furkan58
Süreyi uzata uzata en son Aziz Yıldırım tek başına şike ve örgütten kalcak heralde.

Lucas Neill
Aziz Yildirim bugün de sarsamadi ülkeyi heralde.

futureless
30.Mart.2012, 22:57
Tek başına yapmış işte daha nasıl sarssın.

furkan58
30.Mart.2012, 22:58
Yetenek ister tek başına şike yapmak örgüt kurmak . Ah bir çıksa ah .

eng1n
30.Mart.2012, 23:01
Fenerbahçe'den kimse çıkmamış sanırım.

SON DAKİKA / Abdullah Eker, Abdullah Karakuz, Talat Emre Koçak, Abdullah Başak, H.Karaahmet ve Selim Kımıl tahliye edildi.

Abdullah Başak'ın Aziz Yıldırım'ın örgütünden olduğu iddia ediliyordu o çıkmış. Benim anlamadığım Olgun Peker'in örgütünden olduğu iddia edilenler salınıyor ama olgun peker serbest kalmıyor tek başına örgüt mü bu adam ?

Suicider
30.Mart.2012, 23:03
Bugünkü tahliyelerle birlikte 93 sanıklı davada tutuklu 10 isim kaldı..

Suicider
30.Mart.2012, 23:06
SON DAKİKA: TFF Başkanı Yıldırım Demirören ile eski TFF Başkan Mahmut Özgener ifadeye çağrıldı.

Suicider
30.Mart.2012, 23:09
Giresun'a olduğu gibi Fenerbahçede de Aziz yıldırım kalcak içerde sanırım :) En son Olgun Peker'le Aziz Yıldırım'a biraz ceza verilir olay kapanır.

Aziz Yıldırım'ın tahliyesine ret gerekçesi: ''Kuvvetli suç şüphesi ve sanık beyanları''

goosfraba
30.Mart.2012, 23:12
Savunmayla yerle bir edilen iddianamedeki saçmasapan delilleri karartma gerekçesiyle tahliyeler reddedilmiş.

Sekopej
30.Mart.2012, 23:12
Aziz Yıldırım'ın, beni niye tutuksuz yargılamıyorsunuz, eğer tutukluluk halim devam edecekse lütfen gerekçeli kararda buna neden karar verdiğinizi açıklayın, suçumu bileyim demişti ama yok yine açıklamadılar ve genel söylemlerle devamına karar vermişler.

Hala delilleri karartma durumu varmış, nasıl bir delillerdir 8 aydır hala ortaya çıkamadı, hala karartılma şüphesi var, ayrıca tanıkların dinlenememesi de var, tanıkları mahkeme çağırmadıysa sonra nasıl tanıklar dinlenmedi diyor mahkeme garip.

Neyse 1 ay sonraki davada çok kişi çağrılmış, dinlenecekler ve ilerleme kaydedilecektir. Ama görüyoruz ki, ara uzayıp, celse sayısı düşürülüyor, uzattıkça uzatacaklar bu gidişle.

RaSenGan
30.Mart.2012, 23:13
Aziz Yıldırım'ın tahliyesine ret gerekçesi: ''Kuvvetli suç şüphesi ve sanık beyanları''

Sanık beyanları nasıl acaba merak ettim.

eng1n
30.Mart.2012, 23:14
mahkemenin gerekçesi : delillerin henüz toplanmamış olması ve delil karartma. :99:

MeMo
30.Mart.2012, 23:15
İş vicdansızlık boyutuna vardı.Özel Yetkili terörü bu sefer büyük bir camiayı karşısına aldı.

Sekopej
30.Mart.2012, 23:15

Sanık beyanları nasıl acaba merak ettim.

Sanıkların beyanları ortada, tabi mahkemeye gelmeden ifade veren sanıkların ne dedikleri bilinmiyor ama sanıkların içinde sadece Olgun Peker'in ben olsam beni tutuksuz yargılamazdım şeklinde bir açıklaması var, sanıklar içinde herhangi bir suçu işlediğini söyleyen ya da itiraf, suçu kabul etme gibi bir durum yok.

Homer J.S
30.Mart.2012, 23:18
O bu değil de Olgun Peker değil mi "Sedat Peker benim kardeşimdir" deyip soyadını Peker yapan. Neyin masumiyetini iddia ediyor bu adam hala daha.

Night_Mare17
30.Mart.2012, 23:20
Aziz Yıldırım'ın tahliye olması bence zaten hayaldi.

SaLviO
30.Mart.2012, 23:20
Metristeki Buyuk Baskan her gecen gun daha da buyuyorsun gozumde...Ne Sen bizi satarsin ne de Biz seni !!!!

Sekopej
30.Mart.2012, 23:22

Bunu Aziz Yıldırım da söylemişti, seçim olmadan beni bırakmazlar diye, en azından neden bırakmadığınızı söyleyin demişti mahkemeye, onu da söylememişler.

furkan58
30.Mart.2012, 23:22

Kanıt ? Delil ? Bütün iddianeme yalanlandı kanıtlarla . Daha nesi hayal ? Açıklarmısın .

Night_Mare17
30.Mart.2012, 23:23
Kanıt ? Delil ? Bütün iddianeme yalanlandı kanıtlarla . Daha nesi hayal ? Açıklarmısın .

Öyle , görüyoruz olay başka.

SaLviO
30.Mart.2012, 23:24
Aziz Yıldırım: "Mayıs'a kadar tutukluyuz" | 17.02.2012

SaLviO
30.Mart.2012, 23:35
'taraftar' kod adlı gizli tanık ifade vericekmiş inşallah bu poyraz gibi hayal ürünü şeyler anlatmaz

Lucas Neill
30.Mart.2012, 23:37
Erman Toroglu da gizli tanikmis

SaLviO
30.Mart.2012, 23:38
:D :D :D neresi gizli artık :D

hem o adamla ne alakası var bu davanın

Suicider
30.Mart.2012, 23:38
Nihat Özdemir: YD başından beri aynı görüşte. Bence Başbakan'ın dediği '8 takımın düşmesi Türk futbolunu geriye götürür' sözü doğrudur.

Nihat Özdemir: Dört büyük takımın 3'ü bu listenin içinde. Türk futbolu çok çok ciddi bir darbe yer.

Tamam birdahaki seferde diğer takımlarla biz yer alırız bir 5 senede öyle gitmeyiz böyle böyle geçiştiririz.

RaSenGan
30.Mart.2012, 23:43
Çağlayan'da iki çevik kuvvet polisi hastaneye kaldırılmış.İyice şaşırdılar.

Sekopej
30.Mart.2012, 23:43
Nihat Özdemir'in hükümete yakınlığı, aldığı ihalelerle görülüyor aslında. Bunu da garipsemiyorum, Nihat Özdemir'in istifasının, direk hükümeti karşısına almak istememesi olarak da görüyorum Aziz Yıldırım'ın ki dava başladığında başbakan ile aramızı bozamazlar diyerek karşısına direk almak istemediğini göstermişti.

Tabi Fenerbahçe'den açıklama geldiğinde, kimi açıklamarı yokmuş gibi değerlendirip, farklı anlamlar çıkablecek açıklamaları abartmak da çelişkili bir durum, Aziz Yıldırım'ın da pek çok açıklaması var ama nedense onlar görülmüyor.

Neyse, bu süreçte Nihat Özdemir'in tavrını da merak ediyorum, muhtemelen siyasi iradenin isteği yönünde devam edecek icraatlarına ama bu nasıl olacak bekleyip göreceğiz.

RaSenGan
30.Mart.2012, 23:46
SON DAKIKA - Caglayan Adliyesi'nde cikan olaylarda Il Emniyet Mudur Yrd. Yilmaz Avcu'nun gözüne sise isabet ederek yaralandi.

Asıl bunları atıcaksın içeriye.

Night_Mare17
30.Mart.2012, 23:46
Erman Toroglu da gizli tanikmis

Eyvah eyvah :D

Night_Mare17
30.Mart.2012, 23:47
SON DAKIKA - Caglayan Adliyesi'nde cikan olaylarda Il Emniyet Mudur Yrd. Yilmaz Avcu'nun gözüne sise isabet ederek yaralandi.

Asıl bunları atıcaksın içeriye.

Habercilere falan da saldırmışlar nereye gitseler saldırıyorlar doğru diyorsun valla.

sui generis
30.Mart.2012, 23:51
hadi ordan bunları atacakmışsın içeri. siz polislerin nasıl biber gazıyla saldırdığını biliyor musunuz ? geçen duruşmada da şimdi de polis saldırdı taraftara. niye o zaman laf etmediniz ? gelip bana Türk polisini savunup , orada hak mücadelesi veren o insanlara laf atmayın.

MeMo
30.Mart.2012, 23:51
İşte bu gerçek adaletin bekçiliğinden şimdi de insan sağlığı bekçiliği.Polislere zarar gelmiş,hiç ayağı kırılan genç bir polis kız varmıymış ?

SaLviO
30.Mart.2012, 23:52
polisin biraz yumuşak davranması lazım alttan alması lazım sen bu durumda taraftara bibier gazı atarsan onlarda sana şişe atar gül atıcak halleri yok

RaSenGan
30.Mart.2012, 23:53
hadi ordan bunları atacakmışsın içeri. siz polislerin nasıl biber gazıyla saldırdığını biliyor musunuz ? geçen duruşmada da şimdi de polis saldırdı taraftara. niye o zaman laf etmediniz ? gelip bana Türk polisini savunup , orada hak mücadelesi veren o insanlara laf atmayın.

Yanlış yanlışla düzeltilmez.Polis yaptıysa siz de mi yapmalısınız.Gözleriniz bunu göremeyecek kadar kör olmuş artık.

İşte bu gerçek adaletin bekçiliğinden şimdi de insan sağlığı bekçiliği.Polislere zarar gelmiş,hiç ayağı kırılan genç bir polis kız varmıymış ?

Adaletin bekçiliğini siz yapıyorsunuz her duruşma sonrası.

Night_Mare17
30.Mart.2012, 23:54
Biz yeri geldiğinde polisi de suçluyoruz. Yeri geldiğinde oradaki olay çıkaranları da.

eng1n
30.Mart.2012, 23:55
Polis saldırırken, havaya ateş açarken Fenerbahçe taraftarının ne yapılması bekleniyordu tabi ki sağlıklarını korumak için karşılık verecekler.

sui generis
30.Mart.2012, 23:56
ne yapmamızı bekliyorsun Aygün ? orada öyle dayak yemeyi mi beklesinler ? sana burada ters bir laf edildi mi tahrik olup sen de laf atmıyor musun ? oradaki o kadar insan ne yapsın ? siz biber gazı sıkın, vurun biz sizi izleriz mi desinler. bir kere sadece bir kere tarafsız olun.

RaSenGan
30.Mart.2012, 23:59
ne yapmamızı bekliyorsun Aygün ? orada öyle dayak yemeyi mi beklesinler ? sana burada ters bir laf edildi mi tahrik olup sen de laf atmıyor musun ? oradaki o kadar insan ne yapsın ? siz biber gazı sıkın, vurun biz sizi izleriz mi desinler. bir kere sadece bir kere tarafsız olun.

Polis abartıyor tamam da şişe atmanın da lüzumu yok.Her şeye böyle karşılık verilirse her iki tarafın da canı çok yanar.Herkes birbirine giriyor.Polis tahrik ediyor da taraftar fazla abartıyor.Saldırmaya çok meyilli zaten taraftar.Fırsatını bulunca affetmiyor.

eng1n
31.Mart.2012, 00:00
Yanlış anlaşılmasın bende isterim polise karşılık verilmesini ama polise bir şey yapmayınca durmuyorlar daha da saldırıyorlar geçen sefer tahliye kararı çıkmadığında görmüştük yerlerde insanlar baygın halde yatmalarına rağmen hala biber gazı atıyorlardı.

Suicider
Yazık,çok yazık gerçekten.

Lucas Neill
Aziz baskan cikmadi diye bu kadar gerginlige gerek yok nasil olsa size ceza vermeyecekler rahat olun .

sui generis
31.Mart.2012, 00:02
Çağlayan'dan bilgi: Yaralanan bazı Fenerbahçeli taraftarlara sağlık müdahalesi için ambulans istenirken, bu talep olumsuz karşılanmış

Lucas Neill
31.Mart.2012, 00:06
:D Canım kardeşim benim bak böyle yorumlar yapma

Ne yazsak suc oluyor Aziz Yildirim siyasi olaylardan dolayi icerde degil mi ? Madem öyle FB'yi baglamaz olay zaten kisiler kurumlar artik ayri. Ne desek yaranamiyoruz

Night_Mare17
31.Mart.2012, 00:09
Çağlayan'dan bilgi: Yaralanan bazı Fenerbahçeli taraftarlara sağlık müdahalesi için ambulans istenirken, bu talep olumsuz karşılanmış

Bunlara da sövüyorum.

attirson
31.Mart.2012, 00:10
Aygün şöyle konusmuyormusun hayranım.Sana biri biber gazıyla copla saldırsın yaralasın bakıyım öyle düsünebiliyomusun.Onlar hata yaptı benimde yapmamam lazım cidden böyle düsünücekmisin merak ediyorum.Ayrıca ordakiler Gs taraftarı olsa şunları öldürsen yazmazsın.

RaSenGan
31.Mart.2012, 00:13
Aygün şöyle konusmuyormusun hayranım.Sana biri biber gazıyla copla saldırsın yaralasın bakıyım öyle düsünebiliyomusun.Onlar hata yaptı benimde yapmamam lazım cidden böyle düsünücekmisin merak ediyorum.Ayrıca ordakiler Gs taraftarı olsa şunları öldürsen yazmazsın.

Ben de yaparım ama yapılan şey yanlış.Böyle yaparak bir yere varılmaz.Polisin saldırması ayrı suç taraftarın polise saldırması ayrı suç.İki taraf da çok yanlış yapıyor.Bu kafayla daha çok canlar yanar.Bir an önce bunun önüne geçilmeli.

furkan58
Burada aylarca tahrik mesajı denildi çizildi . Polisin yaptığı tahriğin babasıdır . Sen biber gazı sıkarsan o da sana şişe atar burda suç biber gazını sıkandadır bu kadar basit . Bir kere tarafsız bakamıyosunuz. Baksanızda anlayamıyosunuz .

Vieri
Gençler daha sakin, bir taraftar olarak değil bir insan olarak baktığınız zaman kimsenin tutuklu kalması, insanların cop gaz bombası gibi can acıtı unsurlara maruz kalması istenmemeli ve haklı görünemez.

Bırakın dünkü maçı, bırakın üzerinizdeki renkleri

furkan58
31.Mart.2012, 00:14
Taraftarın polise saldırması yanlış diyenleri anlamak güç . Biri sana gelsin tekme tokat dalsın sende olsun kardeşim sen devam et ben bişi yapmıcam büyüklük bende kalsın mı dersin ? Yoksa tepki mi verirsin ? İş Fenerbahçe olunca karşılık vermek büyük yanlış oluyor unutmuşuz .

SaLviO
31.Mart.2012, 00:15
bırakın üzerinizdeki renkleri

sıkıntı burda işte

RaSenGan
31.Mart.2012, 00:15
Burada aylarca tahrik mesajı denildi çizildi . Polisin yaptığı tahriğin babasıdır . Sen biber gazı sıkarsan o da sana şişe atar burda suç biber gazını sıkandadır bu kadar basit . Bir kere tarafsız bakamıyosunuz. Baksanızda anlayamıyosunuz .

Siz çok mu tarafsız bakıyorsunuz ?

Taraftarın polise saldırması yanlış diyenleri anlamak güç . Biri sana gelsin tekme tokat dalsın sende olsun kardeşim sen devam et ben bişi yapmıcam büyüklük bende kalsın mı dersin ? Yoksa tepki mi verirsin ? İş Fenerbahçe olunca karşılık vermek büyük yanlış oluyor unutmuşuz .

Dünkü maçta olanlar malum.Vur vur diye bağıranları herkes biliyor.Şimdi biz karşılık versek biz haklı olacağız yani dimi ?

furkan58
31.Mart.2012, 00:17
Siz çok mu tarafsız bakıyorsunuz ?

Sizden daha tarafsız bakıyoruz. Senin yazdığın mesajların bir tanesi mantıklı düşünceye sığmaz . Neymiş o beni dövcek ben izlicem . Yanlışsa yanlış kardeşim etkiye tepki diye bişey var . Kendin de diyorsun ben olsam bende yaparım diye ee o zaman burda bunları eleştirmek neye ?

furkan58
31.Mart.2012, 00:19
[/B]Dünkü maçta olanlar malum.Vur vur diye bağıranları herkes biliyor.Şimdi biz karşılık versek biz haklı olacağız yani dimi ?
Haksız yada haklı değil kendini savunmuş olucaksın . Yok gözü yaralanmış yaralanır sen saldırırsan onlarda sana zarar verir doğal bişey .

attirson
31.Mart.2012, 00:21
Burda 2 tarafın yaptıgı yanlış ancak taraftar bu resmi biri degil polis onları yatıstırmak icin orda ama bizim polisimiz yatıstırmak yerine olayların büyümesine ve taraftar polis savasının ortaya çıkmasını saglıyor.

Suicider
Twitter'da olayı takip edenler zaten ne kadar vahim bir duruma gelindiğini görür TT'lere bakınca.Allah iki tarafada akıl fikir versin.

DisCo
Cnn Türk ekibide mi jop ve biber gazı kullandı.

LaigLeNoiR
31.Mart.2012, 00:22
Birisi çıkar Polis'e laf atar, diğeri Fenerbahçe taraftarına öteki Galatasaray, Trabzon, Beşiktaş vs...

Herhangi bir durum olduğunda hepimiz Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı değilmiyiz, bir yerde Türk'lük mevzusu ön plana çıktığında hemen göğsümüz kabarmaz mı ?

Neden o zaman bu kavgamızın sebebi, anlamıyorum bir türlü.

RaSenGan
31.Mart.2012, 00:23
Sizden daha tarafsız bakıyoruz. Senin yazdığın mesajların bir tanesi mantıklı düşünceye sığmaz . Neymiş o beni dövcek ben izlicem . Yanlışsa yanlış kardeşim etkiye tepki diye bişey var . Kendin de diyorsun ben olsam bende yaparım diye ee o zaman burda bunları eleştirmek neye ?

Emin ol çok daha taraflısınız.Olay basit bir kavga değil.Karşında polis var.O anki ruh halinle yaptığın şey sana doğru gelebilir ama yaptığın şey çok yanlıştır.Ordaki taraftara göre polisi öldürseler haklıdırlar.Onlara göre yaptıkları hiç yanlış değil.Ama aslında yapılan şey çok yanlış.İki taraf için de geçerli bu.Gaz sıkmaları ne kadar yanlışsa polise saldırmaları da çok yanlış.Orda ben olsam ben de yaparım ama doğru bir davranış değil bunu da kabul edin.Nerede görülmüş bu yapılanların hoş karşılandığı,doğru olduğu.İnsanlığınızı kaybetmeyin abi.

SaLviO
31.Mart.2012, 00:23
cok delil var diye CL'ye gonderilmeyen Fenerbahce, delillerin toplanmasina devam ve karartilmasi engellenmesin diye tutuklu Aziz Yildirim

eng1n
31.Mart.2012, 00:26
Zaten bugün tahliye kararını beklemiyordum, mayıs ayındaki kongre bitene kadar salmayacaklar.

Stan13
31.Mart.2012, 00:26
Aziz Yıldırım'ın, beni niye tutuksuz yargılamıyorsunuz, eğer tutukluluk halim devam edecekse lütfen gerekçeli kararda buna neden karar verdiğinizi açıklayın, suçumu bileyim demişti ama yok yine açıklamadılar ve genel söylemlerle devamına karar vermişler.

Hala delilleri karartma durumu varmış, nasıl bir delillerdir 8 aydır hala ortaya çıkamadı, hala karartılma şüphesi var, ayrıca tanıkların dinlenememesi de var, tanıkları mahkeme çağırmadıysa sonra nasıl tanıklar dinlenmedi diyor mahkeme garip.

Neyse 1 ay sonraki davada çok kişi çağrılmış, dinlenecekler ve ilerleme kaydedilecektir. Ama görüyoruz ki, ara uzayıp, celse sayısı düşürülüyor, uzattıkça uzatacaklar bu gidişle.
O delilden saymadıklarınız sadece size göre öyle. Mahkemenin gözünde hepsi birer delil. İnsanları kendi düşüncenizin olduğu yönde yönlendirmeye çalışmayın.

Sekopej
31.Mart.2012, 00:27
O delilden saymadıklarınız sadece size göre öyle. Mahkemenin gözünde hepsi birer delil. İnsanları kendi düşüncenizin olduğu yönde yönlendirmeye çalışmayın.

Yanlış Seyit'i dinlenip, şike ile suçlamak mı delil?

LaigLeNoiR
31.Mart.2012, 00:28
İçeride olan ve tahliye edilen isimlerin Giresunspor ile ilgili şike haberleri yoktur.

Olgun Peker çete ve suç örgütü kurmak, sınav soruları çalmak gibi suçlardan yargılanıyordu.

Bugün çıkan Hakan Karaahmet ve Selim Kımıl'da Giresun'daki bir kaç darp olaylarında azmettirici ve fiili gerçekleştiren insanlar olarak oradaydı. Son olarak Olgun Peker var sadece, onun da Giresunspor ile bir bağı yoktu içeri girerken de. İçeride olma sebebi de Giresunspor'dan alakasız olmalı.

En son Olgun Peker ve Aziz Yıldırım'a Şike'den değil de başka türlü örgüt vs kurmaktan ceza vericekler diye zannediyorum.

RaSenGan
31.Mart.2012, 00:30
Yanlış Seyit'i dinlenip, şike ile suçlamak mı delil?

Bu adamlar aptal ki.Delil var diyorlarsa vardır.İnternette konuşulan bu saçma sapan yanlış kişi olaylarından çok daha ötedir.Bu mevkiiye gelmiş adamlar böyle saçma şey yapacak değiller.

di canio
31.Mart.2012, 00:31
Arkadaşlar duruşma sonrası yaşananları değil, soruşturmayı ve davayı tartışsak daha doğru olur.

Bu olay durup dururken olmuyor. Polisimizin neler yaptığı ortada. Hadi bu akşam Fenerbahçe taraftarı suçluydu. Dün öğretmenler ve Galatasaray taraftarı, daha önce öğrenciler, işçiler, vs. Hepsi mi suçlu? Polis ve şiddeti konusu bu soruşturma ve dava ile alakalı değil. Genel bir ülke sorunu. O yüzden yaşanan olaylarla ilgili değil de, soruşturma ve mahkemenin seyriyle ilgili yorumlar yapalım derim.

SaLviO
31.Mart.2012, 00:32
Bu adamlar aptal ki.Delil var diyorlarsa vardır.İnternette konuşulan bu saçma sapan yanlış kişi olaylarından çok daha ötedir.Bu mevkiiye gelmiş adamlar böyle saçma şey yapacak değiller.

internette konuşulmuyor bunlar dün mahkemede avukatlar söyledi

Sekopej
31.Mart.2012, 00:34

İnternette konuşulan bir durum değil, Aziz Yıldırım'ın savunmasında var, hatta dinlenen adama verilecek promosyon bilete ait bilgiler de mahkemeye sunulmuş, işte saçma sapan dediğiniz şeylerle dolu iddianame.

RaSenGan
31.Mart.2012, 00:34
internette konuşulmuyor bunlar dün mahkemede avukatlar söyledi

Tüm şey bu mu yani ? Yanlış kişi şey olmuş başkan suçsuz.O kadar adam çıkıp Aziz Yıldırım çıkamıyorsa o kadar savunma yapıp çıkamıyorsa demek ki elle tutulur sağlam deliller var.Bunu anlamak çok da zor değil.

Sekopej
31.Mart.2012, 00:36
Tüm şey bu mu yani ? Yanlış kişi şey olmuş başkan suçsuz.O kadar adam çıkıp Aziz Yıldırım çıkamıyorsa o kadar savunma yapıp çıkamıyorsa demek ki elle tutulur sağlam deliller var.Bunu anlamak çok da zor değil.

Nerede yahu bunlar, sağlam deliller olsa, delilleri karartma şüphesiyle tutukluluğu devam eder mi? Hala delil arıyorlarsa 8 ay geçmiş, aramaya devam etsinler.

SaLviO
31.Mart.2012, 00:36
işte bak davaya hakim değilsin savunmayı bilmiyorsun yada bilmek istemiyorsun aç fb.orgu oku savunmayı

furkan58
31.Mart.2012, 00:37

Yada oynanan başka oyunlar var ?

sui generis
31.Mart.2012, 00:38
çıkmama sebebi; delillerin toplanması.. Aygün bana elle tutulur şeyler var demek ki deme bana onları göster. zaten bizim söylediğimiz şey onların olmayışı. eğer karşı görüş sunuyorsan göster bana o delilleri.

RaSenGan
31.Mart.2012, 00:40
Yada oynanan başka oyunlar var ?

Oyun mu gerçek mi bilemiycem.Ama ikisinden biri olduğu kesin.

işte bak davaya hakim değilsin savunmayı bilmiyorsun yada bilmek istemiyorsun aç fb.orgu oku savunmayı

Aziz Yıldırım'ın nasıl savunma yaptığını az çok biliyorum.Böylesine iyi savunma yapmışken neden hala içerde onu diyorum.Gerçekten sağlam deliller olabilir.

Nerede yahu bunlar, sağlam deliller olsa, delilleri karartma şüphesiyle tutukluluğu devam eder mi? Hala delil arıyorlarsa 8 ay geçmiş, aramaya devam etsinler.

Orasını bilemiycem abi :)

eng1n
31.Mart.2012, 00:43
[B]Orasını bilemiycem abi :)

sağlam deliller var diyorsan orasını da bilmen gerekmez mi ?

Suicider
31.Mart.2012, 00:44
Bu suçlama:
http://b1202.hizliresim.com/u/6/2h603.jpg

Bu savunma: Ortada biyerde
http://g1203.hizliresim.com/v/y/3xyvj.jpg

Kusura bakmayın arkadaşlar da her savunmaya inanırım şuna inanmam lütfen yapmayın gözünüzü seveyim nolur.

SaLviO
31.Mart.2012, 00:44
hep bu olabilirler peşinde koşuyoruz savcıda hep olabilirlerin peşinden koştuğu için bu noktadayız

SaLviO
31.Mart.2012, 00:46
şike yapan zihniyet inşallah demez nasıl olsa şike yapmış ? ben şahsen şike yapsam inşallah demem nasıl olsa eminim oyuncuları aldım

Gncl1905
31.Mart.2012, 00:57
şike yapan zihniyet inşallah demez nasıl olsa şike yapmış ? ben şahsen şike yapsam inşallah demem nasıl olsa eminim oyuncuları aldım

Orada takıla takıla inşallah kelimesine mi takıldın :)

DisCo
31.Mart.2012, 00:59
Öldürdüğü halde televizyona katili bulmak için çıkanlar var. Zamanında eleştirdiğim gibi o ona para vermiş bu bundan para almış, göbek atmış beni ilgilendirmiyor, bunlar doğru da olabilir müthiş şekilde çürütebilirsinde ancak bu ve bunun gibi konuşmaların izahatını bana kimse anlatamaz. Şayet telefon konuşmaları üzerinde oynama olmamışsa.

meddah
31.Mart.2012, 00:59
Neyse ki Aziz Yıldırım "inşallah" ile savunmamış kendini.

Bordo61Mavi
31.Mart.2012, 01:02
Mahmut Ozgener ifadesi alindigindan beri kayip, farkindamisiniz?

eng1n
31.Mart.2012, 01:03
yanlışım yoksa mali açıdan bir sorun olmadığını kanıtlamıştık işte kulüpte kayıp para falan gibi. O yüzden orada teşvik parasını verdik diye şifre kullanıyorsa bunun hesaplarda çıkması gerekmiyor mu ?
hem zaten o cümleyi nereye çekersen oraya gider.

SaLviO
31.Mart.2012, 01:04
mahmut özgener ile ilgili suçlama yokki zaten yada varda benmi bilmiyorum ?

Suicider
31.Mart.2012, 01:05
yanlışım yoksa mali açıdan bir sorun olmadığını kanıtlamıştık işte kulüpte kayıp para falan gibi. O yüzden orada teşvik parasını verdik diye şifre kullanıyorsa bunun hesaplarda çıkması gerekmiyor mu ?

Sizce teşvik yada şike parası kulübün kasasından mı verilir?

SaLviO
31.Mart.2012, 01:07
savcı fenerbahçe spor kulubünden çıktı diyor paralar ama :D

Suicider
31.Mart.2012, 01:08
savcı fenerbahçe spor kulubünden çıktı diyor paralar ama :D

Muhasebe gördüyseniz üniversite de işinde uzman bir muhasebecinin gizleyemeyeceği hiç bir şey olmadığını da öğrenmişsinizdir.

SaLviO
31.Mart.2012, 01:10
hesaplarda açıkdan ziyade tapelerdeki o paraların nerelere harcandığı belgeleriyle fişleriyle sunuldu mahkemeye zaten o kadar da incelediler bi açıkta bulamadılar

World Hollow o1
31.Mart.2012, 01:11
Çıkan paraları gizlemiş adamlar, şikeyi gizleyememişler teh be.

Suicider
Tamam arkadaşım özür dilerim ben saçmaladım.

Gncl1905

Yöneticilerde cebinden verebilir bu paraları...

Ayrıca hep söylediğinizde birşey var, futbolcusuz şike mi olur?Olur tabii ki, teknik direktöre para verebilirsiniz/tehdit edebilirsiniz en iyi oyuncuyu keser yanlış taktik yapar vs. Başkanlara aynı şekilde işlemlerle teknik direktöre baskı yaptırabilirsiniz.Temzilk görevlisine bile para verip bir oyuncunun suyuna yemeğine hap attırabilirsiniz var oğlu var yani...

DisCo
31.Mart.2012, 01:13
Gelen bir adam var. Adam gelmeden önce x birisi diğerinden bilgi almak için arıyor. Anormal kelimeler kullanılıyor. Buraya kadar bir şey olmamış diyebiliriz. Belki tarımsal bir konu var. Devamında x takımdan yani spordan bahsediliyorsa demek ki tarımsal işlerle bu sporun bir bağlantısı var.

Bunu kime sorsam bu işte bir iş var der ancak x'lerin yerine Aziz Yıldırım, Yıldırım Demirören, Ünal Aysan yazsam bunlar normalleşebiliyor. Problem burada.

SaLviO
31.Mart.2012, 01:20

Ayrıca hep söylediğinizde birşey var, futbolcusuz şike mi olur?Olur tabii ki, teknik direktöre para verebilirsiniz/tehdit edebilirsiniz en iyi oyuncuyu keser yanlış taktik yapar vs. Başkanlara aynı şekilde işlemlerle teknik direktöre baskı yaptırabilirsiniz.Temzilk görevlisine bile para verip bir oyuncunun suyuna yemeğine hap attırabilirsiniz var oğlu var yani...

ilginç bi yaklaşım :D :D

furkan58
31.Mart.2012, 01:24

Hayalgücünün son noktaları temizlik görevlisi he :)

RaSenGan
31.Mart.2012, 01:26
sağlam deliller var diyorsan orasını da bilmen gerekmez mi ?

Delilin olduğunu ben söylemiyorum savcı söylüyor yetkililer söylüyor.

Suicider
31.Mart.2012, 01:26
Arkadaşlar gerçekten ciddi bir soru sorucam takımıma bakarak hemen bir önyargıyla yaklaşmayın çünkü gerçekten bilmiyorum sorunun cevabını.

Şimdi Play-off lar dan önce açıklanmazsa karar Fener'de şampiyonlar ligine gitmeye hak kazanırsa(ki kazanacak gibi duruyor) bu sefer nasıl gidebilecek? Geçen seneki karara göre tekrardan gidememesi gerekmiyor mu? Sizin için doğru olanı değil yapılanlara göre soruyorum.

Gncl1905
31.Mart.2012, 01:28
Hayalgücünün son noktaları temizlik görevlisi he :)

Yaptı demiyorum ama yapılabilir mi yapılabilir.Hayalgücüyle alakası yok, örnek verdim illa futbolcu arayanlara.

meddah
31.Mart.2012, 01:31
Arkadaşlar gerçekten ciddi bir soru sorucam takımıma bakarak hemen bir önyargıyla yaklaşmayın çünkü gerçekten bilmiyorum sorunun cevabını.

Şimdi Play-off lar dan önce açıklanmazsa karar Fener'de şampiyonlar ligine gitmeye hak kazanırsa(ki kazanacak gibi duruyor) bu sefer nasıl gidebilecek? Geçen seneki karara göre tekrardan gidememesi gerekmiyor mu? Sizin için doğru olanı değil yapılanlara göre soruyorum.

Geçen seneki fasıl yeniden başlar.

UEFA baskı yapar, Federasyon nazlanır, siyasiler devreye girer, birileri gelir birileriyle görüşür, etik kurulu tekrar toplanır, lig yeniden ertelenir.... Bana sorarsan en nihayetinde Fenerbahçe yine Avrupa'ya gönderilmez. Seneye bugün de yine bu soruyu sorar, bu cevabı veririz.

SaLviO
31.Mart.2012, 01:32
gitmesi gerekir bence zaten bu takımı 1 sezon almamışsın kaldiki suçlandığı maçlarda bu sezonun maçlarıda değil

Night_Mare17
31.Mart.2012, 01:34
3 sezon ceza verirse 2 sezon gitmez bence 1 sezon verirse gitmesi lazım bu yıl zaten gitmedi.

SaLviO
31.Mart.2012, 01:35
anlamadığım konu uefa neden ceza versin soruşturma hala devam ediyor neden bu korku imparatorluğu

meddah
31.Mart.2012, 01:37
Adamın milyar dolarlık organizasyonuna takım gönderiyoruz her sene; gönderdiğimiz takımın temiz olup olmadığını biz de henüz bilmiyoruz. Sen de UEFA olsan, "yeter be" dersin bir yerden sonra.

SaLviO
31.Mart.2012, 01:39
ama suçladığı sezon farklı bu sezon göndersselerdi hak vericem

meddah
31.Mart.2012, 01:40
Suçluysa şu an bulunduğu yerde, yani Avrupa'ya gitme hakkı kazanacak pozisyonda olmaması gerekiyor Fenerbahçe'nin; mevcut kanun/yasa/kurallara göre.

ReaList
31.Mart.2012, 01:54
Varsayım üzerine oluşturulan bir ıddianame ve bu varsayımlar hem şubatta hem de bu haftaki duruşmalarda yerle bir edildi. Kesin kanıt unsuru bir sey yok. Delil diye gösterilen suçlamalarda mahkemeye sunulan çoğu belge, bilgi ve sözlü savunmalarla yanıtlandi. O süper emniyet 1 defa suçüstü yapmış olsaydı zaten olay bu kadar zamana yayılmayacakti. Sen suç üstü yaptığın zaman suç unsurunu tespit ettiğin anda savunulacak bir sey kalmayacakti zaten, aksi olsa bunca ınsan aylarca heder olmayacakti ama olaylar tamamen tahmine döküldü çünkü sürecin bu şekil yürümesi Türkiyede oluşan bu oluşumun işine geliyordu.
Kimdi bu oluşum ? 2005ten beri özel savcı özel mahkeme diye kurulan yapının babaları. Son yıllarda ergenekon, balyoz, ınternet andıci, şike vs deyip bu oluşumun karşısında olan ınsanlar mahkum edildi. Bu davaların ortak yönlerine bir bakın, bu davalar üzerine kamuoyu oluşturanlar, basın yayın yoluyla destek çıkanlar hatta gazeteciler bile aynı. Onun için kimse bana bunun şike vs davası olduğunu anlatmasın.

Ey galatasarayli sorum sana, sen gecen sene stadını acarken bu oluşumun liderlerinden birini ıslıkladın diye olayın sorumlusu tutulan başkanın kulüp tarihinde bir ılk yaşayarak görevinden azledilmedi mi? Peki yeni gelen başkanının bu oluşumu destekleyen konuşmaları vs sadece bir tesadüf mü?

Kusura bakmayın ama olayın artık futbolla açıklanacak bir yani kalmadı. Bugün çok guzel bir yorum vardı sizinle paylasayim ' Hukuken Aziz Yıldırımin tahliye olması %99 siyaseten %1' ne yazık ki başından beri olduğu gibi bir karar çıktı.

Stan13
31.Mart.2012, 01:55
Artık rüyadan uyanır herhalde bazı insanlar ve gerçeklerin farkına varırlar bugünden itibaren.

MeMo
31.Mart.2012, 01:58

Nasıl yani ? Yapmışlar böyle saçma şeyler. Aç iddianameye bak Hasan Çetinkaya olayına bak. Sen bu bilgiyle mi burada asıp kesiyorsun gerçekten ?

SaLviO
31.Mart.2012, 01:59
Suçluysa şu an bulunduğu yerde, yani Avrupa'ya gitme hakkı kazanacak pozisyonda olmaması gerekiyor Fenerbahçe'nin; mevcut kanun/yasa/kurallara göre.

bu fenerbahcenin suçu değil TFFnin suçu

meddah
31.Mart.2012, 02:02
İsterse Halil Sezai'nin suçu olsun; ne farkeder ki? UEFA'nın olaydaki rolü üzerine konuşmuyor muyuz? UEFA'nın rolü de, eğer yapıyorsa baskı sebebi de, kendisinden korkan varsa korkma sebebi de temelde bu: Adamların organizasyonuna her sene düzenli olarak takım gönderiyoruz ve sadece bizi bağlamıyor kimi gönderip kimi göndermediğimiz.

LaigLeNoiR
31.Mart.2012, 03:08
Hakan Karaahmet'in Tahliye Fotoğrafı

https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/552104_415742781785667_112565825436699_1571056_250 753020_n.jpg

Selim Kımıl Tahliye görüntüleri

https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/546790_415743291785616_112565825436699_1571059_161 6734071_n.jpg

Abdullah Eker tahliye görüntüleri

https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/553922_415743871785558_112565825436699_1571062_763 649391_n.jpg

Fernando Gago
31.Mart.2012, 03:12
Evrensel Hukuk bir kez daha çöktü bu ülkede. Aziz Yıldırım ve diğer yöneticilerimiz isterse dibine kadar şike yapmış olsun. Deliller yerden göğü bulsun. Tutuksuz! Yargılanmak en doğal hakkıdır. Fenerbahçe Spor Kulubü başkanı yurtdışına kaçacak değil, delilleri karartacak değil zaten bir olayı "delil" yapmak için hukuk düzeni alt üst ediliyor. Bu neyin inadı, neyin kavgası. Aziz Yıldırım'ın en az Sadi Şener en az Tayfur Havutçu en az İbrahim Akın kadar tutuksuz! yargılanma hakkı vardır.

Her zaman Juventus, Porto örneğini verenler hiç araştırdılar mı orada 9 ay tutuklu kalmış bir yönetici var mıydı? Bir o kadar yargılanma sürecinde tutuklu olacağa benziyor. Juventus Başkanı 3 sene tutuksuz yargılanıp hapse girmedi mi?

Artık bu olayda buraya başka bir şey yazmayacağım, Tuana Ekşioğlu'nun twitter hesabından yazdıklarını okumanızı öneriyorum sadece.

nannar
31.Mart.2012, 10:05
"T.C. adli kurumları Aziz Yıldırım'a ya da Fenerbahçe'ye gıcık oluyor, o yüzden onu tutuklu yargılıyorlar." İddaanız bu mudur ? Ya değilse nedir ?

ReaList
31.Mart.2012, 12:22
"T.C. adli kurumları Aziz Yıldırım'a ya da Fenerbahçe'ye gıcık oluyor, o yüzden onu tutuklu yargılıyorlar." İddaanız bu mudur ? Ya değilse nedir ?

Gülelim mi ?

Bu olayın baştan sona siyasi olduğu ve bu emeller üzerinden hareket edildiği gün gibi ortada, bunları görememek için ya bu ülkede yaşamıyorsunuz ya da ülkede dönen siyasi oyunların farkında değilsiniz.

Yukarıda yaptığım yorumda bir soru sordum, gecen sezon Galatasarayin başına gelenler ve şuan başında olanların itaatkar tavırlari tesadüf mü ? Buna ek olarak milletvekili ve bakanların bu olay öncesi ve sonrasi yaptıkları açıklamalar masumane mi ? Ya sanıkların verdikleri ifadelerde itiraf ettikleri parti isimlerinin ıddianameden isimlerinin kirpilmasina ne demeli ?

Türkiyede siyaset futbola karışmıyor çünkü içinde, bunun türlü türlü örneği var ama bunları konuşacagimiz yer burası degil.

SaLviO
31.Mart.2012, 12:30
arkadaşın verdiği örnek çok realist bir örnek eğer siyasi olduğuna inanmayan varsa özelden ulassın bi link göndericem onlara

nannar
31.Mart.2012, 12:56
Tamam olay siyesi olarak kabul edelim hadi. Bu insanlar Türk futbolunu,türk adaletini ve kamuoyunu bu kadar meşgul etmeden Aziz Yıldırım'ı aşağı çekecek güce sahip değiller mi? Neden bu kadar patırtı gürültü yapıyorlar yani ? İşin bu kısmı size de saçma gelmiyor mu?

ReaList
31.Mart.2012, 13:09
Tamam olay siyesi olarak kabul edelim hadi. Bu insanlar Türk futbolunu,türk adaletini ve kamuoyunu bu kadar meşgul etmeden Aziz Yıldırım'ı aşağı çekecek güce sahip değiller mi? Neden bu kadar patırtı gürültü yapıyorlar yani ? İşin bu kısmı size de saçma gelmiyor mu?

Aziz Yıldırım sadece bir kulüp başkanı değil, bağlantıları da sadece burayla sınırlı değil. Adnan Polat alaşağı edilirken bulunduğu konum ile Aziz Yıldırım'ın bulunduğu konum çok farklı. Aziz Yıldırım'ın kendi konumu hakkında açıklamadığı çok şey var çünkü (bu kısımdan sonrasını hiç bir zaman bilemeyeceğiz)

Ortada saçmalık çok ve asıl sebepler açıklanmadıkça biz hep bu saçma sebepleri sorgulayacağız. Örneğin gelecek davada 2010'un başındandır tutuklu olan bir adam 2011'de yaşanan olaylar yüzünden oluşan davada tanıklık yapacak, adama sormazlar mı, bu adam hapisteyken neye tanıklık etmiş diye ? Yoksa o da diğerleri gibi benim şeyimin şeyi böyle demiş diyerek davayı bulandırma sürecine dahil olacak. Şubat ve Bu haftaki duruşmalarda taraflı tarafsız bütün avukatların temel görüşü bu insanların serbest kalacağı iken Türkiye'nin son yıllarda yaşamış olduğu bu, "Özel" damgalı, insan haklarını ezen adalet anlayışı kendini yine gösterdi.

eng1n
31.Mart.2012, 13:20
Bülent Uygun'un idari tedbir kararı kaldırılmış.

Night_Mare17
31.Mart.2012, 13:42
anlamadığım konu uefa neden ceza versin soruşturma hala devam ediyor neden bu korku imparatorluğu

Suçlu bulunursa dediler.

Bekq
31.Mart.2012, 13:44
"Futbolda şike" iddialarına ilişkin davada 6 kişi daha tahliye edildi! Ancak F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım, F.Bahçe Yöneticisi İlhan Ekşioğlu, F.Bahçe Muhasebe Müdürü Tamer Yelkovan tahliye edilmedi!

http://www.ntvspor.net/haber/futbol/61777/yildirim-ve-eksiogluna-tahliye-yok

nannar
31.Mart.2012, 13:47
Hadi Aziz Yıldırım'ı siyasi diyelim, Şekip Monsturoğlu bırakılmasına rağmen İlhan Ekşioğlu ve Tamer Yelkovan neden bırakılmıyor o zaman?

Bekq
31.Mart.2012, 13:51
Hadi Aziz Yıldırım'ı siyasi diyelim, Şekip Monsturoğlu bırakılmasına rağmen İlhan Ekşioğlu ve Tamer Yelkovan neden bırakılmıyor o zaman?

Sizin böyle düşünmeniz için diyelim o zaman :) Mantık kuruyoruz sonuçta çok ilginç cümleler dönüyor.

furkan58
31.Mart.2012, 13:52

Tek başına Aziz Yıldırım içerde kaldığında olabilecek saçmalığı düşünebiliyorsanız bu soruyu sormak bile hata :)

ReaList
31.Mart.2012, 14:05
"Futbolda şike" iddialarına ilişkin davada 6 kişi daha tahliye edildi! Ancak F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım, F.Bahçe Yöneticisi İlhan Ekşioğlu, F.Bahçe Muhasebe Müdürü Tamer Yelkovan tahliye edilmedi!

http://www.ntvspor.net/haber/futbol/61777/yildirim-ve-eksiogluna-tahliye-yok

Size bir bilgi vereyim.
Bu haberde ismi geçen bir kişi var. Savcı Emrullah İskenderoğlu, kendisi davaya mudahil olmak istedi ama mahkeme reddetti. Davaya mudahil olma gerekçesi de şu "Trabzonspor şampiyonluğu kaybedince oğlunun psikolojisi bozulmuş ve zarar görmüş"

Tek başına Aziz Yıldırım içerde kaldığında olabilecek saçmalığı düşünebiliyorsanız bu soruyu sormak bile hata :)

93 kişiden 10 kişi kaldı içeride, bu gidişle tek Aziz Yıldırım kalacak zaten : )

nannar
31.Mart.2012, 14:24
Yani diyorsunuz ki "Aziz Yıldırım tek kalmasın diye tutuluyor diğerleri" :) İş yalan dünya dizisindeki çağatay'ın dediğine dönüyor...

İlahi-komedya...

sananes
31.Mart.2012, 14:48
Yani diyorsunuz ki "Aziz Yıldırım tek kalmasın diye tutuluyor diğerleri" :) İş yalan dünya dizisindeki çağatay'ın dediğine dönüyor...

İlahi-komedya...

Aziz Yıldırım'ın suçsuzluğu ispatlansa buna inanacak mısın? Bence inanmayacaksın fenerbahçe'yi düşürmeye güçleri yetmedi olayı kapattılar diyeceksin yani o yüzden senin yazdıklarını görmezden gelmeli aslında renkdaşlarım,durduk yere geriliyorlar.

ReaList
31.Mart.2012, 14:49

İlahi-komedya...

Bugün Sivas başkanı başkanlığına
Bülent Uygun takım yönetmeye
İbrahim Akın top koşturmaya devam ediyorsa...

Yorum bile yapmaya gerek yok : )

Revolution
31.Mart.2012, 15:14
Fenerbahçeli arkadaşlar bana göre şöyle bir yanlışa düşüyor. -Amacım kimseye akıl vermek değil- Sizin inandığınız bir olgu var. Eyvallah. Sizin inandığınız şeyin belli bir derecesi bana saçma geliyor, bazı taraftarlara da, tanıdığım bazı Fenerbahçelilere de. Ben sizin takımınızı sahiplenmenize saygı duyuyorum, kendimce takdir de ediyorum. Tepki gösterdiğim ve insanların tepki gösterdiği olay Aziz Yıldırım'a Fenerbahçe kadar bağlanmanız. O da güzel birşey olabilir; efsane başkan olabilir ama unutmayın ki o da insan, hata da yapabilir. Siz bu ihtimali tamamen gözardı etmiş bir şekilde konuşuyorsunuz.

Ben ve benim gibiler de bazen yazılanlara sinirlenerek kesin şike varmış gibi konuşuyoruz, hatalıyızdır eyvallah haklısınız. Son açıklamalar da bizi bunlara itiyor o da var neyse. Demek istediğim şu siz nasıl insanlar içeride diye suçlu sayılmaz diyorsanız, insanlar tahliye edildiğinde de dava sürüyorsa tamamen suçsuz sayılmaz. Bu yüzden insanlar buna göre yorum yaparken tepki gösterirken farkında olmadan siz de tepki gösterdiğiniz şeyi yapıyorsunuz.

Bir de şu var dünya Aziz Yıldırım'ın etrafında dönmüyor. 1 insanı bitirmek için çizilen bir senaryo için yüzlerce insanı mağdur etmek insanlığa sığmaz. Ben bu kadar acımasız insanların da Türkiye Cumhuriyeti hukukçuları olduğuna inanmıyorum -inanmak da istemiyorum-. İsteseler aynı ergenekonda olduğu gibi cımbızla istedikleri adamları çeker alırlardı. İşi futbola da bulaştırmazlardı ne camiaları bulaştırırlardı işin içine ne de UEFA'yı. İşlerini rahat rahat görürlerdi. Madem tapeler yalan, futboldan bambaşka bir şey adına tape yazarlardı kafalarından ne tapelere futbolcuları karıştırırlardı ne ailelerini.

Bu yazıyı hiçbirşey ima etmek için yazmadım, kimsenin alınıp gücenmesini istemem. Şu zamana dek kalbini kırdığım biri de varsa özür dilerim, hakkını helal etsin.

ReaList
31.Mart.2012, 15:45
@Revolution

Kendi adıma konuşuyorum, şuana kadar yaptığım yorumlar "bu dava ne ya, bunların hepsi suçsuz çıksınlar" tarzında kesinlikle olmadı. Aksine iddianame'den verilen savunmalara, yorumlardan gelişen olaylara kadar kendi adıma hakim bir bakış açısı geliştirdim. Buraya çoğu zaman gelip tezatlıkları gösterdim olayın garip olan yönlerini söyledim. Kısaca körü körüne bir bağlılık mevcut değil.

efsane başkan olabilir ama unutmayın ki o da insan, hata da yapabilir. Siz bu ihtimali tamamen gözardı etmiş bir şekilde konuşuyorsunuz.

Kesinlikle hayır, ben dava sürecinde ve daha öncesinde yaşanan olayların üzerine konuşurum her zaman aksi bir ihtimal söz konusudur ama son duruşmalar bize gösterdi ki olay buradan gittikçe uzaklaşıyor eğer olağanüstü bir olay gelişmez dava bulandırılmazsa bitmesi yakındır.

Demek istediğim şu siz nasıl insanlar içeride diye suçlu sayılmaz diyorsanız, insanlar tahliye edildiğinde de dava sürüyorsa tamamen suçsuz sayılmaz

Doğrudur, bugün Aziz Yıldırım tahliye edilse her şey bitmiş değil ama onu içeride tutan sebep ne ? Bundan bir kaç hafta önce yazmıştım, İbrahim Akın savcılık soruşturmasında suçu kabullenen tek isim ama bugün serbest ve mesleğine devam ediyor, Suçu kabullenen dışarıda suç yüklenmeye çalışılan içeride.

Ben bu kadar acımasız insanların da Türkiye Cumhuriyeti hukukçuları olduğuna inanmıyorum -inanmak da istemiyorum-. İsteseler aynı ergenekonda olduğu gibi cımbızla istedikleri adamları çeker alırlardı.

Yapmadılar mı ? Özel yetkili beyfendilerin son yıllarda açmış olduğu davalarda içeri alınıp aylarca hapiste yatan ve sonra serbest bırakılan onlarca insan var. Davası devam edip tutuklu olanlar, Suçu kesinleşmiş hapis yatanlardan çok. Şu ülkede kim neden tutuklu, kim kimin kurdu bilinmiyor, ben ortalığı pek güllük gülistanlık görmüyorum.

Dava muhattabı avukatların lehte ve alehte yaptıkları yorumları dikkatle incelerseniz, zaten karışan karıştırılmış durumda. Çünkü gelişen olaylar tahminlerin aksine gelişti ve savcı için bu karman çorman bir hal aldı. Davaya sokmak istediği gizli tanıkların bile beyanlarındaki tezatlıklar ona yeni yeni tanık getirme ve bu suçu mutlaka yükletme hissiyatı vermiş durumda. Savunmalar devam edecek, savunma tarafının vereceği belgeler, bilgiler ve tapeler yine olacak (ki bu zamana kadar çok güzel yaptılar) Örneğin; Fenerbahçe'nin muhasebe kayıtlarında 1 tane bile açık olsaydı o davadan çıkamazdı. Bütün gelir-gider makbuzları mahkemeye sunuldu. Başkalarında ki gibi Kayıp 1 milyon nerede ? diye sorulan soruya "Makbuz kaybolmuş yeea" demediler. Savcı ters köşeye yatırmaya devam edecek ama eğer siz haklıysanız bunun altından her türlü kalkarsınız. Bakalım süreç nasıl devam edecek.

Revolution
31.Mart.2012, 15:54
balde_mir_07 abicim ben kişisel olarak ve davaya yönelik değil düşüncelere hitap etmeye çalışmıştım, bunlar sizin görüşünüzdür size göre doğrudur kimine göre yanlıştır buna girmek istemedim. Haklı olduğunuz yerler tabii ki var. İnşallah adalet yerini bulur. Gerçekler gün yüzüne çıkar, hatalı her kim ise cezasını çeker.

SaLviO
31.Mart.2012, 15:56
adelet yerini bulmayacak malesef

MeMo
31.Mart.2012, 15:58
Fenerbahçeli arkadaşlar bana göre şöyle bir yanlışa düşüyor. -Amacım kimseye akıl vermek değil- Sizin inandığınız bir olgu var. Eyvallah. Sizin inandığınız şeyin belli bir derecesi bana saçma geliyor, bazı taraftarlara da, tanıdığım bazı Fenerbahçelilere de. Ben sizin takımınızı sahiplenmenize saygı duyuyorum, kendimce takdir de ediyorum. Tepki gösterdiğim ve insanların tepki gösterdiği olay Aziz Yıldırım'a Fenerbahçe kadar bağlanmanız. O da güzel birşey olabilir; efsane başkan olabilir ama unutmayın ki o da insan, hata da yapabilir. Siz bu ihtimali tamamen gözardı etmiş bir şekilde konuşuyorsunuz.

Ben ve benim gibiler de bazen yazılanlara sinirlenerek kesin şike varmış gibi konuşuyoruz, hatalıyızdır eyvallah haklısınız. Son açıklamalar da bizi bunlara itiyor o da var neyse. Demek istediğim şu siz nasıl insanlar içeride diye suçlu sayılmaz diyorsanız, insanlar tahliye edildiğinde de dava sürüyorsa tamamen suçsuz sayılmaz. Bu yüzden insanlar buna göre yorum yaparken tepki gösterirken farkında olmadan siz de tepki gösterdiğiniz şeyi yapıyorsunuz.

Bir de şu var dünya Aziz Yıldırım'ın etrafında dönmüyor. 1 insanı bitirmek için çizilen bir senaryo için yüzlerce insanı mağdur etmek insanlığa sığmaz. Ben bu kadar acımasız insanların da Türkiye Cumhuriyeti hukukçuları olduğuna inanmıyorum -inanmak da istemiyorum-. İsteseler aynı ergenekonda olduğu gibi cımbızla istedikleri adamları çeker alırlardı. İşi futbola da bulaştırmazlardı ne camiaları bulaştırırlardı işin içine ne de UEFA'yı. İşlerini rahat rahat görürlerdi. Madem tapeler yalan, futboldan bambaşka bir şey adına tape yazarlardı kafalarından ne tapelere futbolcuları karıştırırlardı ne ailelerini.

Bu yazıyı hiçbirşey ima etmek için yazmadım, kimsenin alınıp gücenmesini istemem. Şu zamana dek kalbini kırdığım biri de varsa özür dilerim, hakkını helal etsin.

Bırak yüzlerceyi.Sırf bu iş tek taraflı gözükmesin diye alınan Serdal Adalı ve Tayfur Havutçu'nun hesabını kim verecek ? Bu davada cımbızla çekmek yok süs var Fenerbahçelilerin yanına.

Kafadan tape yazmak diye bir şey mi var ? Fenerbahçelilerin argümanın bu olduğunu mu sanıyorsun ?

Sen ve diğer bir üyenin işi hiç bilmeden ne siyasisi ya kesin şike var diyip bu kadar basitleştirip 1000'e yakın mesaj yazmanız dehşet verici.

Revolution
31.Mart.2012, 16:24
Ben böyle birşey demedim, dediğimi varsaysak bile senin kesinlikle siyaset şikeyle alakası yok demen de o derece dehşet verici birşey. İki taraf da en uç noktalar. Anlatmak istediğim buydu zaten.

MeMo
31.Mart.2012, 19:46
Ben böyle birşey demedim, dediğimi varsaysak bile senin kesinlikle siyaset şikeyle alakası yok demen de o derece dehşet verici birşey. İki taraf da en uç noktalar. Anlatmak istediğim buydu zaten.

Hiç değil.Her türlü fikir tartışılır hiç biri dehşet verici olmaz.Dehşet verici olan bu fikrimi kabul ettirmeye çalışmak durmaksızın.

sui generis
31.Mart.2012, 22:18
Rıdvan Dilmen:'Uefa'nın tek bir cümlesi yok 'Türk takımlarını Avrupa'ya almam' diye..Gs'nin şampiyon olup da Avrupa'ya gitmeme riski sıfır'

Rıdvan seni ciddiye alan olur mu hiç ? sen Fenerbahçelisin inanmayız sana ...

Bekq
31.Mart.2012, 22:56
Rıdvan Dilmen:'Uefa'nın tek bir cümlesi yok 'Türk takımlarını Avrupa'ya almam' diye..Gs'nin şampiyon olup da Avrupa'ya gitmeme riski sıfır'

Rıdvan seni ciddiye alan olur mu hiç ? sen Fenerbahçelisin inanmayız sana ...

Fenerbahçe'nin adı geçsinde ne olursa olsun :)

Yarın birgün UEFA mali durumdan dolayı Gaziantepspor gibi birkaç kulübü daha men eder onunda sorumlusu biz oluruz :)

MeMo
31.Mart.2012, 23:48
Avrupa olayı kılıfına uydurma zaten.

sananes
01.Nisan.2012, 13:23
http://www.radikal.com.tr/Radikal.aspx?aType=RadikalEklerDetayV3&ArticleID=1083540&CategoryID=84

çok güzel bir yazı okumanızı tavsiye ederim ama biraz uzun o yüzden son kısmını siteye eklemek istiyorum.Dava hakkında avukatların yorumunu hani sürekli "savcının bir bildiği vardır" deniyor ya aynı eğitimi alan insanların dava hakkında yorumlarını yazacağım.

iddia zayıf, savunma iyi
Bütün duruşmaları izleyen biri olarak bir ‘örgüt’ arayan iddianamenin zayıf, diğer yandan yapılan savunmaların ise ikna edici olduğunu söyleyebilirim. Yıldırım ve arkadaşlarının tahliyesinin gecikmesinin nedeni savunmanın davaya ilişkin yaptığı ‘siyasi okuma’ mı diye, düşünmeden kendimi alamıyorum. Öyle ya, madem bu dava siyasi o halde süreç de siyasi dengelere göre işleyecek! Tabii bu durumda golü de aslında hukuk yiyor...

Başkan tahliye olmayınca Mosturoğlu yıkıldı

duruşmada tutuklu sanıklar ve yakınlarında büyük beklenti oluşmuştu. Aziz Yıldırım dahil herkesin tahliye olabileceği konuşuluyordu. Oysa bir ay önceki duruşmada örgüt lideri olmakla suçlanan isimlerin hemen tahliye edilemeyeceği dillendiriliyordu. Ama cuma günü hava oldukça iyimserdi. Avukatlar hukuken tahliyelerin yüzde 99 olması gerektiğini söylüyorlardı. Ya siyaseten?.. Evet, bu davaya böyle bir anlam bizatihi savunma tarafından yüklendiği için bu kulvarda tahliye beklentisi ‘yüzde 1’lere düşüyordu!

Savcının tahliye istememesi umutları kırarken, tutuksuz sanıklar, avukatlar ve sanık yakınları savcıya isyan ettiler koridora çıktıklarında. Kulaklarına inanamıyor birbirlerine “Nasıl olur ya…” diye soruyordu. Nihayetinde karar geldi ve altı tahliye çıktı. Dışarıda bekleyenler çıkanlara doğrudan “Aziz Yıldırım, Azız Yıldırım var mı” diye sordu. Öyle ki bir soru olarak ‘Aziz Yıldırım’ ismi bazıları tahliye olduğunu sanıp sevindiler. Ancak, Yıldırım başta olmak üzere İlhan Ekşioğlu, Tamer Yelkovan, Ali Kıratlı ve Olgun Peker’e tahliye çıkmaması büyük bir infiale neden oldu. Özellikle bu kişilerin çocukları ve eşlerinin isyanları yürek burktu. Davada babası ile duygusal anlara sebep olan İlhan Ekşioğlu’nun kızının üzüntüsü tarif edilemezdi.

Bir önceki duruşmada tahliye sevinci yaşayan Şekip Mosturoğlu, merdivenlere çöküp ellerini başının arasına alıp öylece uzun süre kaldı. Yıldırım’ın yakınları ise söyleyecek söz bulamıyorlardı...

di canio
01.Nisan.2012, 17:57
http://www.haber7.com/haber/20120401/Gizli-taniktan-Aziz-Yildirima-agir-itham.php

Yukarıdaki medya organını birçoğunuz tanır. Kimlerle bağlantılıdır, nerelere yakındır. Haberi de okuyun. Başından beri söylüyoruz. Siz yine inanmayın. Bu bir şike operasyonu değil. Şike dediler, oradan alamadılar istediklerini. Ergenekon, Balyoz, Oda Tv davalarında olduğu gibi yine bir gizli tanık, yeni bağlantılar. 1 senedir teknik takiple dinlenen adamın, teknik takip kayıtlarında nedense yakalanamayan ama gizli bir tanığın bilgi ve belgelerle kanıtladığı(!) bağlantıları ortaya çıktı birden.

Buradan da vuramazsanız; nasıl olsa Sivas Katliamının suçluları yok ortada, yükleyin onu da Aziz Yıldırım'a.

Sekopej
01.Nisan.2012, 22:41
AK Parti milletvekilinin söyledikleri, Hakan Şükür'ün katıldığı konuşmaları da unutmadık, bu nedenle şaşırmıyorum Ergenekon'a bağlanmasına.

Tarafta niye sahip çıkarsın ki takımına, işte böyle uğraşırır dururlar, satsaydık takımımızı çoktan dava kapanmıştı bile, içeride tek başına Aziz Yıldırım'ın kalmasına izin vermeyecekler, gönderecekler Ergenekon'un yanına. Bazı konuşmaları Ergenekon için konuşmuş şeklinde yorumlayarak önümüze sürebilirler, şaşırmam.

SaLviO
01.Nisan.2012, 22:42
bu savunma ile zanet başka türlü tutuklayamazlardı

byariff
02.Nisan.2012, 00:59
Cüneyt Tanman: UEFA'dan Fenerbahçe dışında hiçbir kulübün Avrupa'dan ceza almayacağının garantisini almıştık.

Night_Mare17
03.Nisan.2012, 20:14
Aziz Yıldırım yine savunmasında kendini savunmayıp başkanı çamur atmaya çalışmış

-Ali Kıratlı'nın yanında para ile Eskişehir'de ne işi var?

-Transfer görüşmesi

-200 bin dolarla transfer görüşmesi mi olur?

-Kaparo

-Neden Transfer görüşmesini Esk.TS maçından önce yapıyorsunuz?

-Neden TS'nin 1 milyon USD teşvik verdiğini sorgulamıyorsunuz?

di canio
03.Nisan.2012, 20:24
Savunması sadece bu mu? Savunmadan işinize gelen bir kısmı alıp koyarsanız kendisini savunmadığını sanıp, başkalarına çamur atmaya çalıştığını düşünebilirsiniz. Tamamını alın koyun. Savunma yapıp yapmadığını ondan sonra konuşalım.

The.Crow
03.Nisan.2012, 20:29
Bizim başkan da işi bilmiyor. İki mesaj üstteki savunmayı yapmış demek. Sen o kadar süre tutuklu kal 1 dakika sürmeyecek savunma hazırla ne yaptın o kadar ? Şaşılacak iş.

Sekopej
03.Nisan.2012, 21:00
Aziz Yıldırım yine savunmasında kendini savunmayıp başkanı çamur atmaya çalışmış

-Transfer görüşmesi

-Kaparo

İyi de, böyle bir savunma yok ki. Başını sonunu keserseniz, istediğiniz gibi yorumlayabilirsiniz yazanları.

Hukukçulara sorabilirsiniz, Aziz Yıldırım'ın savunması gayet açık, suçlamaları düşürecek, her iddiaya cevap verecek şekilde.

İlk savunma yaptığında da Galatasaray'a sataşıyor, kendini savunacağına demiştiniz ama o gün o savunmada yer alan 1000 cümlenin sadece 2 tanesi Galatasaray ile ilgiliydi.

Ama sürecin başından beri, basının durumunu biliyoruz, o nedenle o savunmaya yer vermeyip, sansasyon peşinde olacaklar.

Geçen hafta yapılan savunma da öyle, yine çok az bir kısmı bunlar ama gerçek savunma görülmüyor. 13 maç ile suçlanıyor Aziz Yıldırım ve hepsine de tek tek cevap verip, durumu açıklığa kavuşturuyor

Savunma iddiaları çürüten cinsten olunca, bir şekilde saldırmak gerekiyor, bunu kullanıyorlar. Bunlara gelmeden önce, belgeleriyle çürütülen iddialara yapılmış savunmaları görmenizi isterim.

nannar
03.Nisan.2012, 21:46
Savunma işinde suçlu olan basın. Serkan haklı orda. Basın ortalığı kızıştırıp haber yapmak için işine geleni yansıtıyor,gelmeyeni ya da haber olmayacak şeyleri yazmıyor :)

MeMo
03.Nisan.2012, 21:46

-Transfer görüşmesi

-Kaparo

İftira,çarpıtma,palavra da olsa savunmanın konuşulması güzel.

"Aziz Yıldırım yine savunmasında kendini savunmayıp" kısmı okullarda okutulmalı.Gerçeğin göreceliliği ve yorumlanması konusunda.

Night_Mare17
03.Nisan.2012, 21:55
İftira,çarpıtma,palavra da olsa savunmanın konuşulması güzel.

"Aziz Yıldırım yine savunmasında kendini savunmayıp" kısmı okullarda okutulmalı.Gerçeğin göreceliliği ve yorumlanması konusunda.

Bu savunmayı heralde ben kafamdan uydurmadım.

Bu arada yukarıda kavramları da okuduk ve biliyorum.

ReaList
03.Nisan.2012, 23:58
Dava başındandir verilen savunmayı dava esnasında twitterda Aziz Yıldırım avukatları sayesinde, duruşma bittikten sonra resmi siteden okuyorum, daha sonra sağa sola bakıyorum yazan var yazmayan var, sansasyon peşinde koşup süreci sulandırma yolunda olanlar var vs. Serkanın dediği gibi 1000lerce cümle içinden bi ikisini cımbızla alıp bak böyle dedi demek işlerine geliyor. 8 aydır attıkları çamurun üzerine verilen savunmalardaki olayları tabı ki aktarmiyolar, aksi halde okuyucu demez mi, hani aylar önce bu kesin böyledir diye sıkıyodun n'oldu ? Kısaca verilen savunmalari görmezden gelip zamanında yaptıkları haberlerin altında ezilmek ıstemiyolar.

Fernando Gago
04.Nisan.2012, 00:28
Savunma dışarıya nasıl sızdı bunu sorgulamak gerekiyor, yine mi psikolojik savaş?

MeMo
04.Nisan.2012, 01:12
Bu savunmayı heralde ben kafamdan uydurmadım.

Bu arada yukarıda kavramları da okuduk ve biliyorum.

İnsan kısmı da boldlar.Kafandan uydurduğun kısım Aziz Yıldırım kendini savunmamış yine başkalarına saldırmış kısmı.Uydurmadıysan da onun bunun gazına gelip yazdığın kısım.

SaLviO
04.Nisan.2012, 01:19
bu savunma pfdk savunmasımıymış

arkadaşın dedigi gibi ilahi komedya

sagdan soldan duydugunuz hayal ürünü şeyleri yazıpta ortamı germeyelim

ReaList
07.Nisan.2012, 13:43
Geleneksel "Fenerbahçe Uefa ile anlaştı" haberleri gazetelerin kirli sayfalarını süslüyor, işin ilginç tarafı ne biliyor musunuz ? Bu haberler tamamen yukarıdaki baskılar sonucu oluşturulmuş haberler ve bu yönde kamuoyu oluşturarak baskı altına almak amacındalar. Gelecek duruşmada Aziz Yıldırım'ın tutuksuz yargılanmak için tahliye olması halinde %80, Davadan aklanması halinde %100 Cas'taki davayı kazanırız, şuan bütün amaç gelecek duruşmadan önce Fenerbahçe'yi bu davadan bertaraf etmek.

Haberlerin az içeriğine bakarsak içindeki oyunu görmemek zor değil, ne demişler
"Fenerbahçe davayı çekerse 1 yıl daha ceza alacak başkada ceza almayacak"
"Fenerbahçe geçen sezon kazandığı şampiyonluğundan vazgeçecek kupa kimseye verilmeyecek"
vs.

Hani siz davanızdan vazgeçin biz size kapı açıyoruz tarzında : ) Yönetim kabul etmez böyle devam ederse "Uefa 5 yıl için geliyor" "Türk futbolu karanlığa adım attı" diye haberleri önümüzdeki günlerde görmemiz mümkün. Umarım Fenerbahçe yönetimi bu baskıya karşı durur ve bu davadaki haklarının yanında olur. Onların da üzerinde büyük bir baskı var ama aşacaklarına eminim.

Av.Emre: (Aziz Yıldırım'ın avukatı)

CAS için vazgecin baskisi çok buyuk! Ne olursa olsun Başkan kabul etmiyor ve imzalamayacaktir ama Yönetim Kurulu´u ne kadar direnebilir bilmiyorum..

Pazarliktan uzlasmadan bahsetmiyorum, emirden bahsediyorum.Oy çoklugu ile Yonetim Kurulu karari almak mumkun..

Sekopej
07.Nisan.2012, 22:33
Söz de play off başlamadan federasyon karar almazsa UEFA bize ceza verecekti, men edecekti Türkiye'yi.:D

Başkan kesinlikle kabul etmez ama yönetime, yönetimdeki bazı isimlere güvenemiyorum. Onlara baskı fazlasıyla çok olacak, mayısta genel kurul var, Aziz Yıldırım dışarıda olursa zaten buna cesaret edemezler ama yeni yönetimde olmayacak isimler var, umarım onlar da Aziz Yıldırım'ı karşılarına almazlar.

CAS davasının aslında şike yapıp yapmamakla da alakası yok, Fenerbahçe'nin alınmama şekliyle alakası var, basında çıkan saçma sapan yanlı haberleri gerçekmiş gibi gösterenlerin oyunlarıyla gidilmemesi durumu var.

Dava bu şekilde Fenerbahçe adına olumlu ilerlerken kesinlikle CAS davası çekilmemeli, gerekirse tüm Türkiye birlik olmalı UEFA'ya karşı ve bunun bedelini ödetmeli.

Fernando Gago
08.Nisan.2012, 04:41
CAS davasından mutlaka geri adım atılacak, durum onu gösteriyor. Sebebini, konuşulanları gerçekten anlamış değilim. Ali Koç "CAS davası namusumuzdur" demişken Nihat Özdemir'in öncülüğünü yaptığı grup UEFA ile pazarlıktan yana.
CAS davası geri çekilirse bu durum CAS davası için Fenerbahçe'nin kesinlikle haklı oldugunu gösteriyor. Peki 45 milyon euro ve iadei itibar bir yana o zaman 3 Temmuz'dan beri verilen mücadelemize ne oldu, Fenerbahçe hangi olası zararları önlemek için bu tavizi vermiş olacak,bunu kim açıklayacak? Yönetim ciddi şekilde samimiyet sınavında.

LaigLeNoiR
08.Nisan.2012, 10:50
Söz de play off başlamadan federasyon karar almazsa UEFA bize ceza verecekti, men edecekti Türkiye'yi.:D

Başkan kesinlikle kabul etmez ama yönetime, yönetimdeki bazı isimlere güvenemiyorum. Onlara baskı fazlasıyla çok olacak, mayısta genel kurul var, Aziz Yıldırım dışarıda olursa zaten buna cesaret edemezler ama yeni yönetimde olmayacak isimler var, umarım onlar da Aziz Yıldırım'ı karşılarına almazlar.

CAS davasının aslında şike yapıp yapmamakla da alakası yok, Fenerbahçe'nin alınmama şekliyle alakası var, basında çıkan saçma sapan yanlı haberleri gerçekmiş gibi gösterenlerin oyunlarıyla gidilmemesi durumu var.

Dava bu şekilde Fenerbahçe adına olumlu ilerlerken kesinlikle CAS davası çekilmemeli, gerekirse tüm Türkiye birlik olmalı UEFA'ya karşı ve bunun bedelini ödetmeli.

Olay budur işte, Uefa'Nın tek derdi de bu.

Ahmet Çakar'ın deyimiyle; "Eyy Türkiye Futbol Federasyonu, sen Fenerbahçe'yi Avrupa'ya göndermedin. Neden ? Ne suçu vardı da göndermedin ? Eğer suçu var ise ve bizden gizliyorsan bunu bildir. Eğer bildirmez isen gereken cezayı alacaksın."

Fernando Gago
08.Nisan.2012, 13:09
O zaman bir başka bakışla UEFA ve TFF CAS davasında elini güçlendirmek için mutlaka ve mutlaka Fenerbahçe'yi suçlu diğerlerini suçsuz çıkarmak durumundalar. Fenerbahce CAS davasını çekerek bu iki kurumun zoraki karar almasını önleyerek herkesi mi rahatlatmış oluyor bir anlamda. düşündükçe insanın aklına değişik şeyler geliyor.

sui generis
08.Nisan.2012, 14:17
Bizi suçlu çıkarıp diğer 2 takımı temiz çıksa da bu davayla yakından uzaktan alakası yok. biz usulsüzlüğü şikayet ettik. çünkü; biz men ettiklerinde TS ve BJK ile aramızda hiçbir fark yoktu. kesinleşmiş hiçbir karar yokken men edildik ama diğer 2 takım yoluna devam etti. hadi diyelim; şike yaptığımız ortaya çıktı, bu CAS'ı ilgilendirmez ; TR de bir dava olsaydı; suçluymuşsunuz derlerdi ama CAS ta böyle bir şey olamaz.

Yönetim kurulunda çatlak sesler olacaktır. özellikle Nihat Özdemir; bir türlü ısınamadım şu süreçteki rolüne, hala anlamış değilim kimin yanında ? ama ben şundan eminim siyasi iktidara daha yakın olsa bile Aziz Başkanı çiğneyip bir karar alamazlar. CAS davasının çekilmesi sadece ve sadece başkanın isteğiyle olur. o da gerekli şartları koyup çeker davayı. o şartlarda bu davanın kapanmasını sağlar, ek olarak gücümüze güç katar. Fenerbahçe korktu çekti değil, UEFA korktu çektirdi olur.

SaLviO
08.Nisan.2012, 14:20
ne bu davayı çekeriz ne bu divardan gideriz arkadaşlar bu kadar basit

bu haberlerin hepsi yalan dolan

Sekopej
08.Nisan.2012, 14:26
Aslında bir nevi Fenerbahçe'de bütünlük yok havası da yaratılıyor olabilir. Başkanın içeride olmasıyla dışarıda olması çok fark ettiriyor. Kongrede aday olacak ve şu anki yönetimde olan bazı kişiler yeni yönetimde olmayacaklar.

Kapalı kapılar arkasında ne pazarlıklar dönüyor bilmiyoruz, dengeler nelerdir bilmiyoruz, Aziz Yıldırım başkanımız ama olaylara ne kadar hakim bilmiyoruz ama bildiğim tek bir şey var, CAS davası, Muhammed'in de dediği gibi çekilmez, çekilirse taraftar bunun da hesabını sorar ta ki çekilme sebebi, UEFA'nın bazı şeyleri kabul etmesiyle olana kadar.

byariff
11.Nisan.2012, 01:36
Fenerbahce CAS davasini gerimi cekti ?

Listede yokta..

http://www.tas-cas.org/en/infogenerales.asp/4-3-544-1092-4-1-1/5-0-1092-15-1-1/

sui generis
11.Nisan.2012, 01:40
dava tarihi ertelenmişti, belki girilmemiştir :)

Sekopej
11.Nisan.2012, 09:28
Deniz Feneri davasını gördükten sonra bir savcının nasıl istediği zaman örgüt suçu yükleyebileceğini istediği zaman bunu yok sayabileceğini anladım.

Ülkemizdeki adalete olan inancım hiç ama hiç kalmadı.

Bordo61Mavi
11.Nisan.2012, 16:30
Sozde ertelenen davanin yeni tarihi niye aciklanmadi ?

di canio
11.Nisan.2012, 20:31
Davanın tarihi 18 Haziran diye duydum. Aşağıda da CAS'tan bir bilgilendirme postasının görüntüsü var.

http://twitpic.com/98jtzv/full

Trabzonspor
11.Nisan.2012, 22:06
Deniz Feneri davasını gördükten sonra bir savcının nasıl istediği zaman örgüt suçu yükleyebileceğini istediği zaman bunu yok sayabileceğini anladım.

Sadece adalete mi?Bu ülkede insanlar ne birbirlerine biraz güveni var nede devlete.

Alicanfmfan
12.Nisan.2012, 00:34

Muhalefet olmak istemem ama. Son cümlen aslında hukuki bir suç olabilir , yargıya müdahele gibi.

Cengo
12.Nisan.2012, 00:41
Muhalefet olmak istemem ama. Son cümlen aslında hukuki bir suç olabilir , yargıya müdahele gibi.

O cümle ile doğrudan yargılanmaz, ucu açık.

Ergenekon davasında gözle görülebilen usülsüzlük var. Davanın seyri değişti, yargılamalarda bazı suçlamalar kalktı. Yargı bağımsızdır, Özel Yetkili Mahkeme diye bir şey olamaz, tüm mahkemeler yetkilerini Anayasa'dan alır. Demokrasiye aykırı bir uygulama bu.

Demokrasinin gerektirdiğinin dışına çıkarsanız, özel yetki verirseniz o zaman kim adalete inanmaz. İnanılmamasının da haklılık payı da var, şu dönemde adalete inanabilmek çok zor. Kendiniz bir anda hiç bilmediğiniz bir sebepten suçlanırken cezaevinde bulabilirsiniz.

Alicanfmfan
12.Nisan.2012, 00:44
Dolaylı olarak yargılanabilir ama. :)

Neyse ben belirteyim dedim yahu. :)

sui generis
12.Nisan.2012, 00:45
özellikle twitter dan yazdıklarınıza dikkat edin :) ne olacağı belli olmaz. şu dönemde idaredeki hiçbir organa güvenmiyorum ben. Serkan abinin yazdığının suç olması imkansız. düşünce özgürlüğü ve onun açıklanması anayasayla koruma altında.

Bekq
12.Nisan.2012, 00:47
özellikle twitter dan yazdıklarınıza dikkat edin :) ne olacağı belli olmaz. şu dönemde idaredeki hiçbir organa güvenmiyorum ben. Serkan abinin yazdığının suç olması imkansız. düşünce özgürlüğü ve onun açıklanması anayasayla koruma altında.

Bu konuya cidden dikkat edin arkadaşlar. Twitter'dan federasyona söven birkaç arkadaşa dava açılmıştı. Bir forumda görmüştüm bende konusunu.

Alicanfmfan
Sadece ''olabilir'' dedim. Bazen bazı şeyleri içimizden geçirmeliyiz.

Sekopej

Muhalefet olmak bu ülkede yargılanma sebebi zaten, hükümeti protesto eden bir öğrenciyi okuldan atmışlardı ki atma gerekçeleri bu protesto değildi elbette ama sonuçta bir neden buluyorlar. O nedenle her an sebebinin ne olduğunu bilmeden gözaltına alınabilir, herkes alınabilir, o nedenle sıkıntı yok, düşünce özgürlüğü ülkemizde neredeyse tükenmek üzere çünkü.

byariff
12.Nisan.2012, 00:52
Firat Gunayer trt1 spor muhabiri ; Ali Şen:CAS'a gittikleri zaman yanlış yaptıklarını söyledim.Madem geri alacaktınız,başvurmayacaktınız. Şimdi o davanın kazanılması gerekiyor

SaLviO
12.Nisan.2012, 00:56
ali şen yine kendini övmüş

bu adamın başkanlıkta gözü olabilir

Bordo61Mavi
12.Nisan.2012, 01:36
Ali Sen bi onceki secimde kimi desteklemisti ? Fenerbahce baskanligi icin.

meddah
12.Nisan.2012, 01:57
Şadan Kalkavan'ı.

Alicanfmfan
12.Nisan.2012, 02:30
Rizespor başkanı ile akraba sanırsam ?

TR.CaPTaiN
12.Nisan.2012, 02:35
Firat Gunayer trt1 spor muhabiri ; Ali Şen:CAS'a gittikleri zaman yanlış yaptıklarını söyledim.Madem geri alacaktınız,başvurmayacaktınız. Şimdi o davanın kazanılması gerekiyor

Ali Şen geleneksel "ben Mustafa Denizli'yi getirin dedim, getirmediler. Beşiktaş getirdi, şampiyon oldu" açıklamasının ötesine geçmeyi başarmış. Bu açıdan tebrik etmek lazım. :}

meddah
12.Nisan.2012, 03:01
Rizespor başkanı ile akraba sanırsam ?

Dedeleri kardeş.

KanaKe
12.Nisan.2012, 11:43
ali şen yine kendini övmüş

bu adamın başkanlıkta gözü olabilir

bu yastan sonra ona fb baskanligi agir gelir.

TR.CaPTaiN
12.Nisan.2012, 14:17
UEFA, üç ay önce aldığı ve kendisinin tercüme ettirdiği şike iddianamesini TFF'ye iade ederek, "Bize etik kurulu raporunu gönder" dedi

SPORX ÖZEL - Şike yargılamasında "kulüpler açısından" karar aşamasına gelen Türkiye Futbol Federasyonun önceki gün UEFA'dan sürpriz bir haber geldi...

Mahkemenin kabulünden sonra TFF'den şike iddianamesini isteyen hatta bu konudaki dilekçesinin altına, "Tercüme ettirmeden gönderin, biz tercüme ettireceğiz" diye de "ilginç bir not düşen" UEFA'nın onca hassasiyet göstererek aldığı iddianameyi TFF'ye iade ettiği ortaya çıktı.

UEFA "Bize çok uzun ve karışık geldi, net bir şey anlayamadık" gerekçesiyle iddianameyi TFF'ye iade ettiği futbol federasyonundan buna karşılık son hazırlanacak Etik Kurulu raporunu istediği öğrenildi.

Türkiye Futbol Federasyonu da önümüzdeki hafta başkanlık makamına sunulacak olan Etik Kurulu raporunu UEFA'ya gönderecek.

Tahir Kum

Sekopej
12.Nisan.2012, 14:31
Böyle bir gelişme doğruysa adamlar haklı, biz burada anlayamadık iddianamede neye bakıp da şike suçu işlendiğinin iddia edildiğine, adamların anlamaması hayli normal.

Suicider
12.Nisan.2012, 14:37
Haber Tahir Kum'un.Hani şu ısmarlama Emenike haberi yapan.Bence çok inanmayın :)

Bordo61Mavi
12.Nisan.2012, 15:11
Sadan Kalkavan ismini ozaman iyice duymaya basliyacagiz demektir. Ali Sen konustumu yeni biseyler kesin olur.

Fenerbahce baskanlik secimi ne zaman

SaLviO
12.Nisan.2012, 15:16
aziz yıldırım aday olursa isterse karşısına obama gelsin yine başkan olamaz

sananes
12.Nisan.2012, 15:21
aziz yıldırım aday olursa isterse karşısına obama gelsin yine başkan olamaz

Obama önce ABD'de kazansın seçimleri,işi zor bu sene:) Şadan Kalkavan falan hafif gelir Aziz Başkan'ın karşısına,Sadettin Saran aday olacakmış diye okudum ben ama bu seçim aziz yıldırım desteği bırakın azalmayı aksine arttığı için o da zorlayamayacaktır.

Sekopej
12.Nisan.2012, 17:09
Aziz Yıldırım'ın geçmişte yarıştığı isimler bu sefer karşısına çıkmaz bile, Aziz Yıldırım dışarıda olsa, başka birisi aklına bile getiremezdi aday olmayı ama şu anda benim kuşkularım var, bazı menfaatler uğruna ve ikili ilişkilerin devreye girmesiyle yönetimde bölünme olabilir, işte o zaman ortaya çıkacak duruma göre işler değişebilir ama yine de kazanan bu seçimde Aziz Yıldırım olur, dışarı çıkmasa da.

Bir bilgim yok sadece bu hava dağılacakmış gibi hissediyorum, o nedenle kuşku duyuyorum, umarım yalancı kuşkudur.:p

Bekq
12.Nisan.2012, 17:24
Kendi bırakmadığı sürece Aziz Yıldırım yerine ola ki başka bir başkan seçilirse vay haline.

SaLviO
13.Nisan.2012, 18:01
UEFA, üç ay önce aldığı ve kendisinin tercüme ettirdiği şike iddianamesini TFF'ye iade etti

Şike yargılamasında "kulüpler açısından" karar aşamasına gelen Türkiye Futbol Federasyonun önceki gün UEFA'dan sürpriz bir haber geldi...

Sporx.com'dan Tahir Kum'un haberine göre; Mahkemenin kabulünden sonra TFF'den şike iddianamesini isteyen hatta bu konudaki dilekçesinin altına, "Tercüme ettirmeden gönderin, biz tercüme ettireceğiz" diye de "ilginç bir not düşen" UEFA'nın onca hassasiyet göstererek aldığı iddianameyi TFF'ye iade ettiği ortaya çıktı.

UEFA "Bize çok uzun ve karışık geldi, net bir şey anlayamadık" gerekçesiyle iddianameyi TFF'ye iade ettiği futbol federasyonundan buna karşılık son hazırlanacak Etik Kurulu raporunu istediği öğrenildi.

Türkiye Futbol Federasyonu da önümüzdeki hafta başkanlık makamına sunulacak olan Etik Kurulu raporunu UEFA'ya gönderecek.

RaSenGan
13.Nisan.2012, 18:05
Trabzonspor'dan TFF'ye şampiyonluk talebi

Trabzonspor Kulübü, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığı'na muhatap, FIFA ve UEFA Genel Sekreterliği'ne bilgi amaçlı gönderdiği yazıda şampiyonluklarının ilan edilmesi yönünde talepte bulundu.

Trabzonspor Kulübü, şampiyonluğunun ilanı talebini Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) resmen iletti. Kulüp ayrıca FIFA ve UEFA Genel Sekreterliği'ne de bilgi amaçlı yazı gönderdi.

Bordo-mavililer, Türkiye Futbol Federasyonu'nun bu talebe karşılılık kararlarını açıklamaması halinde ise UEFA ve FIFA nezdinde resmi baçvurularını yapacaklarını açıkladı.

İşte Trabzonspor Kulübü'nden FIFA ve UEFA'ya gönderilen o yazı...

"Kulübümüz tarafından bugün Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığı'na muhatap, FIFA ve UEFA Genel Sekreterliği'ne de bilgi amaçlı gönderilen yazıyla, 2010-2011 Futbol Sezonu'ndaki şike ve teşvik delillerine ilişkin kararın verilmesi ve haklı şampiyonluğumuzun ilan edilmesi yönünde talebinde bulunuldu.

Yazının açıklamalar bölümünde; "6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesi ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu'nun hükümlerinin ihlaline ilişkin kuvvetli delillere ulaşılması nedeniyle 3 Temmuz 2011 tarihinde İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcılığı ve İstanbul Emniyeti'nce soruşturma başlatılmıştır. Yasal ve anayasal veriler ışığında, futbol disiplin yargılamasının hızlı sonuçlandırılması beklenmektedir. Fakat ülkemiz futbolunu yönetmekle görevli özerk bir kurum olan Türkiye Futbol Federasyonu ("TFF"), 3 Temmuz 2011'dan beri geçen 9 aylık sürede henüz bir yaptırım uygulamamıştır." görüşüne yer verildi.

Toplam 6 sayfalık yazıda, yaşanan olaylar ve sürecin gelişimi tüm detaylarıyla aktarılmış, Türkiye Futbol Federasyonu'nun şike ve teşvik soruşturması konusunda yalnızca bu gelişmeleri izlemekle yetinerek herhangi bir karar almamasına dikkat çekildi.

Konuyla ilgili hukuki altyapı ve aykırılıkların aktarıldığı bölümde ise; "5894 sayılı Kanun ve TFF statüsü gereği; federasyon şike ve teşvik primiyle mücadele etmek mecburiyetindedir. Fakat TFF yetkilileri bu görevlerini yerine getirmemektedirler" ifadesi vurgulandı. Ayrıca, TFF'nin yasal olarak uygulamaya mecbur olduğu UEFA ve FIFA düzenlemeleriyle talimatlarını da uygulamadığı vurgulandı.

Yazının devam bölümünde ise "TFF şike ve teşvikle ilgili karar vermemekle Anayasa'yı da ihlal etmektedir" denildi. Bu görüşe gerekçe olarak 17 Mart 2011 tarihinde Anayasa'nın 59. maddesinde yapılan değişiklik gösterilmiş ve şöyle izah edilmiştir: "Bu değişikliği yapan 6214 sayılı kanunun genel gerekçesinde, durum şöyle ifade edilmiştir: "Esasen, tüm uluslararası spor dallarındaki ihtilaflarda süratli ve kesin bir şekilde çözüm yolu benimsenmiştir. Sporun kendine özgü yapısı, süratli bir biçimde yönetimini, yürütülmesini ve disiplin yargılamasını beraberinde getirmektedir. Bu hız, spor müsabakalarının oynanması için olmazsa olmaz şarttır. Gerçekten de belirli bir zaman diliminde oynanması zorunlu olan spor müsabakalarına ilişkin ihtilafların çok kısa bir sürede kesin ve nihai olarak karara bağlanamaması halinde, o turnuvanın (ligin veya organizasyonun) başarılı bir şekilde sonuçlandırılması mümkün değildir. Yargılamanın muhtaç olduğu süre dikkate alındığında klasik dava yöntemi, bu alanın ihtiyaçlarının ivedilikle sonuçlandırılması ilkesiyle bağdaşmaz.".

Ayrıca şike ve teşvikle ilgili olarak hızlı karar verilmemesi, Türk Ceza Kanunu'nun 257. maddesinde belirtilen "Görevi Kötüye Kullanma" suçunun kapsamına girdiğinin de hatırlatıldığı yazıda, 2010-2011 futbol sezonuyla ilgili açıklamalar da yer aldı.

Bu bölüm " Etik Kurul tarafından hazırlanan rapora göre Trabzonspor Kulübü temsilcileri herhangi bir şike ve teşvik faaliyetinde bulunmamıştır ve Trabzonspor Kulübü temsilcilerinin şike ve teşvikle ilgisinin bulunmadığı UEFA tarafından teyit edilmiştir" başlıkları altında izah edildi.

Yazının son bölümünde de UEFA ve FIFA'nın konuya ilişkin yetkileri hatırlatılarak, ilgili statü maddeleri delil gösterilerek, UEFA, futbolun zarar görmesini önlemek için her türlü tedbir ve önlemi alıp, her türlü düzenlemeyi yapabilir, FIFA da UEFA gibi sürece doğrudan müdahil olarak gerekli her türlü tedbiri alabilir" görüşleri seslendirildi.

Sonuç ve istem bölümünde ise şu ifadeler yer aldı:

Yukarıdaki nesnel veriler ışığında,

1. TFF'nin şike ve teşvikle ilgili olarak 3 Temmuz 2011'de başlayan ve 9 aydır ertelenen karar sürecinin İVEDİLİKLE sonuçlandırılmasını ve kararın açıklanmasını,

2. Etik Kurul raporu ve UEFA değerlendirmesine göre, fair-play'e aykırı herhangi bir faaliyete girişmediği açık ve kanıtlanmış olan Trabzonspor Kulübü'nün hakkı olan 2010-2011 futbol sezonu şampiyonluğunun gecikmeksizin Trabzonspor Kulübü adına tescil edilmesini talep ediyoruz.

TFF tarafından, talebimize konu kararların açıklanmaması halinde;

- UEFA ve FIFA nezdinde resmi başvuruda bulunacağımızı,

- Kararın gecikmesinden veya soruşturmadaki usulsüzlüklerden dolayı UEFA veya FIFA'nın tüm takımlarımızı ve/veya milli takımımızı uluslararası futbol organizasyonlarından men etmesi halinde, bundan sorumlu olan kurul ve şahıslara karşı ilgili talimat, düzenleme ve mevzuattan doğan tazminat hakkımızı ve diğer yasal haklarımızı saklı tuttuğumuzu belirtiriz."

Sporx

SaLviO
13.Nisan.2012, 18:08
ilahi komedya :D

Trabzonspor
13.Nisan.2012, 18:14
Asıl şikeyi biz yapmamışmıydık nasıl böyle birşeye cürret ederler?

SaLviO
13.Nisan.2012, 18:19
bu trabzonsporlu yöneticiler kendi başkanları ve yöneticilerininde bu davada SANIK olduğundan haberleri yokmu şu ortamda böyle bi açıklama yapmak ne kadar doğru ondan sonra stattlarda şiddet oluyor olur tabi

Bekq
13.Nisan.2012, 18:31
bu trabzonsporlu yöneticiler kendi başkanları ve yöneticilerininde bu davada SANIK olduğundan haberleri yokmu şu ortamda böyle bi açıklama yapmak ne kadar doğru ondan sonra stattlarda şiddet oluyor olur tabi

Aynı iddaanamede kendileri de yargılanırken nasıl hala şampiyonluk istiyoruz falan diyorlar çözemiyorum :)

Sekopej
13.Nisan.2012, 18:36
Davanın sanığı olan bir tarafın davaya müdahil olma isteğinde bulunması zaten yeterince absürt bir durumdu şimdi iyice absürt hale dönüştü.

Öncelikle yarım olan, daha oluşmamış iddianame üzerine taslak şeklinde oluşturulmuş ve bu raporu oluşturan başkanın bile, herhangi bir bağlayıcılığı yok dediği, yeniden yazılması gerekir dediği Etik Kurulu Raporunu sürekli gündemde tutma çabası da bir başka absürtlük. Neden acele edilmesini, yeni raporun beklenmemesini istiyor acaba Trabzonspor?

TFF Disiplin Soruşturmasını başlattı, savunmaları aldı ve değerlendirmesini yapacak, adli dava ile alakası olmayacak şekilde o süreç ilerleyecek.

Bir de henüz UEFA, Fenerbahçe'yi neden ŞL'ye almadığını açıkca ortaya koyamıyorken, Trabzon'un çıkıp, UEFA bizi aldı, bak suçsuzuz demesi ne derece akla yatkın?

O zaman UEFA, Beşiktaş ve Trabzon'u men etmediği için, mahkeme direk davada onları beraat ettirsin, hiç uğraşmasın.

sui generis
13.Nisan.2012, 18:41
Trabzonspor'un hukukçularına hayranım :) adamlar hala olmayan etik kurulu raporunu konuşuyor, sanık olduğu davaya müdahil olacağım diyor. sonra da pazar günkü derbi öncesi artık ortamı germek için midir bilinmez kupayı istiyor :) neyse biz alıştık istemelerine. bu seferki daha bir resmi olmuş gibi sanki :)

Sekopej
13.Nisan.2012, 18:43

Volkan o çakıyı belki eldiveninde sokmuştur diye açıklama geldi ya, aslında o açıklamadan sonra gelecek hiç bir açıklamayı ciddiye almamak gerekir, buraya yöneticiler bile gelmesin açıklaması vardı mesela, yahu yapmacık da olsa yöneticiler arası bu iyi niyet göstergesi, bunu yapacaksın yoksa topluma nefret duygularını niye aşılıyorsun ki?

Bu işi yapan futbolcular, onlar sahada kol kola, biz burada birbirimizi yiyoruz. Son olaylar sebebiyle Trabzonspor üzerinden yazdım ama ülkemizde çoğu yönetici bu şekilde, ortamın yumuşamasını değil gergin kalmasını istiyor, bundan prim yapıyorlar, sadece Trabzonsporlu yöneticiler için yazdığım anlaşılmasın.

barahir
13.Nisan.2012, 21:49
Mahkemede şike ve teşvik teşebbüsü yapııldığı itiraf edilen tek kulüp trabzonspor iken şampiyonluk isteyen kulüp de Trabzonspor.. Film çeksen bu kadar olmaz..

Fernando Gago
13.Nisan.2012, 21:57
Dönemin yalan gerçekleri ile hazırlanmış çakma bir etik kurulu raporundan bu kadar cüret almaları takdire şayan. Savunma almadan oluşturulan çakma etik kurul raporu hazırlayanlar bu tip insanlara kapı aralayan insanlardır, bu iş bitince kesinlikle dava açılmalıdır.

ReaList
13.Nisan.2012, 22:06
Dönemin yalan gerçekleri ile hazırlanmış çakma bir etik kurulu raporundan bu kadar cüret almaları takdire şayan. Savunma almadan oluşturulan çakma etik kurul raporu hazırlayanlar bu tip insanlara kapı aralayan insanlardır, bu iş bitince kesinlikle dava açılmalıdır.

İşin komik tarafı da o ya, savunmasız bir raporu nasıl dayanak gösterirler çok ilginç.

ForsakeN
14.Nisan.2012, 00:54
Trabzon'un o isteği pazar günkü maçtaki taraftarı tahrik etme amaçlıdır başka birşey değil.

TR.CaPTaiN
14.Nisan.2012, 13:26
Dava tarihi açıklandı

Fenerbahçe Kulübü'nün CAS'ta devam eden davasının, 18 Haziran'da görüşüleceği öğrenildi.

Fenerbahçe'nin CAS'taki davası ile ilgili önemli bir gelişme yaşandı.

Lig TV'nin Son Dakika haberine göre, Fenerbahçe Kulübü Başkanvekili Nihat Özdemir, sarı-lacivertli kulübün CAS'ta devam eden davasının 18 Haziran'da görüşüleceğini belirtti..

Sporx

Sekopej
14.Nisan.2012, 13:41
Yaygara koparmaya gerek yokmuş, ayrıca dün Nihat Özdemir, Aziz Yıldırım yeniden başkan olacaktır şeklinde açıklama yaptı. Bu iki açıklamanın da Nihat Özdemir tarafından yapılması beni rahatlattı açıkçası. Şimdi tek beklenti Aziz Yıldırım'ın dışarı çıkması.

sui generis
14.Nisan.2012, 13:42
Aziz Başkan mayısa kadar içerdeyiz demişti, Mayısta çıkma olasılığı yüksek ...

di canio
14.Nisan.2012, 14:27
Daha yeni mi açıklanmış dava tarihi? Ben 1 haftadır biliyordum tarihi.

SaLviO
14.Nisan.2012, 14:39
şu dava bi başlasada türkiye gerçekleri görse

SaLviO
14.Nisan.2012, 14:46
Nihat Ozdemir: hepimizin gozu aydin diyorum. Etik kuruluna cok iyi savunmalar verildi. Iyi haberler geliyor. Muthis savunmalar yapildi.

Trabzonspor
14.Nisan.2012, 17:38
Mahkemede şike ve teşvik teşebbüsü yapııldığı itiraf edilen tek kulüp trabzonspor iken şampiyonluk isteyen kulüp de Trabzonspor.. Film çeksen bu kadar olmaz..

Kim ititraf etti ben kaçırmışımda orayı?

SaLviO
14.Nisan.2012, 18:00
mecnun başkan söylediya tek teşvik trabzonspordan geldi diye

Trabzonspor
14.Nisan.2012, 18:09
He o mu?Bende ciddi bir itiraf varda kaçırdım sandım.

barahir
14.Nisan.2012, 18:17
Eskişehirspor için de trabzondan gelen para olduğunu itiraf eden birisi vardı..

İtiraflar bile ciddiye alınmıyosa kupa istemeniz çok normal.

Trabzonspor
14.Nisan.2012, 18:19
İtiraflar değil de itiraf edenler desek daha doğru olur.

World Hollow o1
14.Nisan.2012, 18:30
İtiraflar değil de itiraf edenler desek daha doğru olur.

Eee, o zaman Fener'ede iftiralar var hala ne kupasını istiyor sizin yönetim?

Trabzonspor
14.Nisan.2012, 18:54
Eee, o zaman Fener'ede iftiralar var hala ne kupasını istiyor sizin yönetim?

Demek ki ifitradan daha fazlası var ki içerde Aziz yıldırım ve birkaç yönetici.Ancak bizim için iftiradan ileriye giden bir durum varsa dışarıda olmaz herhalde onu yapanlar.

World Hollow o1
14.Nisan.2012, 18:55
Demek ki ifitradan daha fazlası var ki içerde Aziz yıldırım ve birkaç yönetici.Ancak bizim için iftiradan ileriye giden bir durum varsa dışarıda olmaz herhalde onu yapanlar.

Onun için hala UEFA açıklayamıyor.
Ve onun için siz hala bizim hakkımız diye çırpınıp duruyorsunuz? :D anlıyorum...

Sekopej
14.Nisan.2012, 19:08
Kulüpten şike parası olduğu söylenen paraların nerelere harcandığı belgelerle ispatlandı.
Kulüpten şu tarihte para çıkmıştır dedi savcı ama o tarihte para giriş çıkışı yok.
Sivas'a şike parası gönderildi dedi, çantanın içindekilerin bilet olduğu ortaya çıktı.
Manisa başkanına 150 bin dolar şike parası verildi denildi, özel işleri için Aziz Yıldırım'ın banka üzerinden verdiğini, makbuzlarıyla ortaya koydular.
Karabük ile şike anlaşması yapıldığını söylenen Seyit'in, Karabük ile hiç alakası olmayan Ersun Yanal'ın ekibindeki Seyit olduğu ortaya çıktı.
Korcan'ın kız kardeşine araba verildiği iddia edildi ama Korcan'ın kız kardeşi yok.
Fenerbahçe ile alakası olmayan Hasan Çetinkaya adlı menajer, Fenerbahçe'deki Hasan Çetinkaya diye dinlendi.
İbrahim Akın'ın, 100 bin euro olsun, 100 bin dolar olsun konuşmasının, Kıbrıs'ta yer alan evi ile alakalı olduğu, bu konuşmadan bir süre sonra da evin satıldığını belgeleriyle mahkemeye sundular.

Bir çırpıda aklıma gelenler bunlar, pek çok suçlama zaten bu savunmalarla düşüyor, tanıkların dinlenmesine bile gerek kalmadan ama nedense mahkeme bunları dikkate almıyor, hala delillerin karartılması şüphesiyle tutuksuz yargılanma taleplerini reddediyor, 9 aydır delil bulamadı savcı hala delil mi arıyor?

Yukarıdaki saçmalıkları gören birisi ne kadar ciddiye alır sizde iddianameyi? İçerisinde ciddi iddialar da olsa, bu kadar çarpıklıklarla dolu iddianamenin amacı çamur at izi kalsın değil midir? UEFA bile iddianameden bir şey anlamayıp, TFF'den ayrı bir rapor istememiş midir?

Şimdi biz nasıl iddiaları ciddiye alalım? Yukarıda yazılanlar gibi pek çok abuklukla dolu bir iddia yığınıyla siz suçlansanız ve bu durumda olsanız, isyan etmez misiniz?

Hakem ayartıyor diyerek dinlenmeye başlanan Aziz Yıldırım ve yine hakemlerin atamasına karışan ama bu dikkate alınmayan Sadri Şener. İnşaat ile alakalı konuşmayı şifreli konuşma diyerek şikeye bağlayan ama balıklar ile alakalı konuşmayı hiç inceleme gereği duymayan bir savcı, tarafsız diye yorumlanabilir mi?

Suç vardır ya da yoktur, bunu bilemeyiz ama ortada, benzer olaylara farklı işlemler yapıldığı, gerçekle alakası olmayan durumların gerçekmiş gibi gösterildiği bir durum var, işte isyan burada çıkıyor, amaç Türk futbolunu temizlemekse, benzer konuşmaları yapanların bir kısmı içeride bir kısmı dışarıda olmazdı.

Trabzonspor
14.Nisan.2012, 19:17
Onun için hala UEFA açıklayamıyor.
Ve onun için siz hala bizim hakkımız diye çırpınıp duruyorsunuz? :D anlıyorum...

Uefa neyi açıklayamıyor?2.Yazdığınla benim yazdığım arasında bir anlam ilişkisi kuramadım.

Serkan,iddaanamede tam olarak neler yer alıyor ve mahkemelerde ne yaşandı ben bilmiyorum çükü takip etmiyorum.Yazdıklarının hepsi doğrudur.Ama ben Fenerbahçeyi yargılayıpta bizi olay dışı bırakacaklarını sanmıyorum.Fenerbahçenin yaşadığını biz yaşasak çoktan amatöre atarlardı hiç beklemeden.

Sekopej
14.Nisan.2012, 19:19
Uefa neyi açıklayamıyor?2.Yazdığınla benim yazdığım arasında bir anlam ilişkisi kuramadım.

Serkan,iddaanamede tam olarak neler yer alıyor ve mahkemelerde ne yaşandı ben bilmiyorum çükü takip etmiyorum.Yazdıklarının hepsi doğrudur.Ama ben Fenerbahçeyi yargılayıpta bizi olay dışı bırakacaklarını sanmıyorum.Fenerbahçenin yaşadığını biz yaşasak çoktan amatöre atarlardı hiç beklemeden.

Ben de onu diyorum ya, benzer telefon konuşmaları ama yapılan işlem farklı yoksa herkese aynı işlemi yapsalar, bu kadar isyan etmezdi Fenerbahçe.

sui generis
14.Nisan.2012, 19:39

En anlam veremedigim şey bu: demek ki birsey var ki onlar içeride. Bunu aklım almıyor, ne var bizim bilmediğimiz gösterin de biz de bilelim

barahir
14.Nisan.2012, 19:50
Her alanda Türkiyedeki hukuğa sallayıp sırf bu davada savcıyı kollayanları görmek gerçekten çok enteresan geliyor bana.. Bu ne Perhiz bu ne lahana turşusu dedirtiyor insana.. Söz meclisten dışarı..

Trabzonspor
16.Nisan.2012, 12:54
Şenol Güneş, A Haber'de katıldığı 'Artı Futbol' isimli programda konuştu.

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, Fenerbahçe ile Kadıköy Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynadıkları zorlu 90 dakikanın ardından itiraflarda bulundu.

Fenerbahçe'nin hak ettiği bir galibiyet aldığını söyleyen tecrübeli hoca, "Oyun olarak da, skor olarak da beklenmeyen bir maç oynadık" diye konuştu.

Güneş ayrıca maçla ilgili olarak "Oyuncularım üzgün, onlara da söyledim. Sorumluluk onlarda değil, sorumluluk benim. Onları seçip oynatan benim" dedi.

Şenol Güneş, A Haber'de katıldığı 'Artı Futbol' isimli programda ise şike davasıyla ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı. Trabzon'un hocası, "Bana göre Aykut Kocaman ve öğrencileri şike yapmadı" dedi.

Güneş'in bu açıklaması, "Fenerbahçe yönetimini mi işaret ediyor?" şeklinde yorumlandı.

'Benim kulübüm yapmışsa...'

Trabzon'un haksızlığa uğradığını savunan Güneş, "Lig bittiğinde düzenlediğim basın toplantısında şikeyle ilgili duyumlarımı, hakemi de katarak söylemiştim.

Benim kulübüm bir şey yapmışsa, benim kulübüm de ceza almalı. Bu olayların üstünü kapatarak, futbola zarar veririz. Suç varsa kulübü, şahsı olmaz.

Suç suçtur. Mevcut durumda 'Katil de yok, ölü de yok' denecek. Bu da futbola zarar verecek" diyerek, TFF'ye de gönderme yaptı.

SaLviO
16.Nisan.2012, 12:58
sadri başkan duymasın bunları şenol hocam

DisCo
19.Nisan.2012, 13:56
Ancak bu ceza 5 yıl ertelenecek. Bu süre içinde başka bir şike olayına karışmadıkları takdirde Avrupa cezaları tamamen kaldırılacak

Şike soruşturması kapsamında UEFA ile birlikte çözüm arayışına giren Türkiye Futbol Federasyonu sona yaklaştı. TFF, Yunanistan’ın Olympiakos Volou takımına verilen cezanın Türk takımları için de uygulanması konusunda UEFA İle büyük ölçüde anlaşmaya vardı.

UEFA kriterlerine göre şike şüphesi dahi takımların bir alt lige düşürülmesi ve Avrupa’daki müsabakalardan men edilmesi cezasını gerektiriyor. Ancak TFF ise, bunun yerine Türk futbolunu rahatlatacak adımlardın atılması için görüşmelerini sürdürüyor.

Üzerinde büyük ölçüde anlaşmaya varılan taslağa göre, şikeye adı karışan ya da şüpheli takımlar en az 3 yıl Avrupa kupalarından men edilecek. Ancak bu ceza hemen uygulanmayarak 5 yıl ertelenecek.

Kişiler ayrılarak cezalandırılacak BUNA göre; adı şikeye karışan Türk takımları, 5 yıl içinde herhangi bir şike olayına karışmadıkları taktirde söz konusu cezalar tamamen kaldırılacak. Buna karşılık Futbol Federasyonu, şike soruşturmasındaki takımlara gelecek sezona eksi puanla başlama cezası verecek.

UEFA, bu süreçte Türkiye Futbol Federasyonu’nun alacağı kararlara hiçbir şekilde karışmayacak. TFF’nin ise vereceği kararı 1-1,5 ay içinde açıklaması bekleniyor. Üzerinde büyük ölçüde anlaşıldığı bildirilen kararlarda kişilerle kulüplerin ayrılacağı ve kişilerin cezalandırılacağı bildiriliyor. Bu durumda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın UEFA Kongresi’nde yaptığı konuşmanın büyük etkisi olduğu belirtildi.

Volou örneği nedir? Yunanistan’da geçen sene bahis ve şikeye adı karışan Olimpiyakos Volou ve Kavala takımı, önce ligden düşürülmüş ardından Avrupa kupalarından ihraç edilmişti. Volou Başkanı Achil Beos ve Kavala Kulübü’nün eski sahibi Makis Psomiadis’e ise maçlara bahis yaptıkları için ömür boyu futboldan men cezası verilmişti. UEFA daha sonra Yunanistan’da futbolun zarar görmemesi için Volou’ya verilen 3 yıl Avrupa kupalarından men cezasını da 5 yıl ertelemişti.

(Hürriyet)

ReaList
19.Nisan.2012, 14:09
9 Aydır kaçıncı senaryo oldu çok merak ediyorum : ) ama bir yandan da takdir ediyorum, Elindeki gücü iyi kullanıyor medya, bu ülkede güç sahibi olmak istiyorsan medya desteği şarttan da öte. Örneğin şu haberin yazarı Ferudun Niğdelioğlu şu haberden sonra gelen tepkiler üzerine şunu söyledi "Fenerbahce Kulubunun icerisinden haber almak cok zor. Ama her gun yazilmasi gerekende bir gazete var." Başka söze ne hacet. Sen geçen sene istatistik kurumu tarafından en çok yalan haber yapan (yaptıkları haberler kişi-kurum tarafından yalanlanan) bir gazete'de görevlisin ve sırf spor bölümünde boşluk kalmasın diye o bölümü bu ve gibi haberlerle dolduruyosun, görevini tamamlıyorsun. Buraya kadar her şey güzel de peki ya bu haberin etkileri ? Bu haberleri doldururken hiç mi düşünmüyorsun yaptığın uyduruk haberlerin kişi-kurumlara hatta toplumsal etkiye vereceği zararı ? Çok ilginç kafada yaşıyoruz çok.

Sekopej
19.Nisan.2012, 15:37
Euro 2020'ye de aday olduk, Platini FIFA başkanlığını istiyor, biz EURO 2020'yi. CAS davasında UEFA suçlu bulunursa, Platini'nin o dönem yaptığı açıklamalar da önüne gelir ve itibarı sarsılır. Karşılıklı çıkar ilişkisi mevcut muhtemelen.

Şimdi CAS davasından önce federasyon karar alabilecek mi? Aldığı karar doğrultusunda alakası olmasa da CAS davasını etkileyecek mi?

Karmaşaya gerek yok, art niyetli olmayan birisi;

Fenerbahçe suçu ispatlanmadan soruşturmada yer alıyor diye ŞL'ye alınmıyor.
Soruşturmada adı yer alan suçsuzluğu ispatlanmamış Beşiktaş ve Trabzonspor avrupada oynuyorlar.
(O dönemde sala soruşturmaydı, ne iddianame ne de dava yoktu ortada)

Bu kadar, başka savunma yapmaya da gerek yok, 2 cümle yeterlidir aslında, anlayana.

Bordo61Mavi
19.Nisan.2012, 15:42
Habire yeni senaryolar, biktik artik. Bi karara baglayin su isi, okadar adam bir rapor yazamadi. Yazdikca yaziyorlar, gecen hafta bitecekti simdi ay sonuna gecti.

TR.CaPTaiN
19.Nisan.2012, 19:51
Kişilerle kurumlar ayrılmalı diyerek Fenerbahçe taraftarını kandırabileceğini zanneden operasyon sahipleri; kişilerle kurumlar ayrılmalı lafını Fenerbahçe taraftarının ne olarak algıladığını hala anlayamadılar. Kişilerle kurumlar ayrılamaz kardeşim. Senin savcın daha dinlediği adamın kim olduğunu bilmiyor. Senin savcın Şekip Mosturoğlu'nu örgüt üyesi ilan etmesine rağmen tutuksuz yargılıyor ama örgüt ısrarında hala devam ediyor. Senin savcın bagajında şike parasını yakaladık dediği adamı tutuksuz yargılıyor ama hala hem şike var hem örgüt var diyor. Emniyet kendini aşmış şike delillendirmesi yapıp, karar veriyor, kalem kırıyor. Her neyse biz 3 Temmuz'dan bu yana su uyur düşman uyumaz mantığıyla uyumuyoruz. Kurumlarla kişiler ayrılmalı çıkışını yapan özel yetkili savcıların sahibi de bunu anlamalı. Ve bu yöndeki basın haberleriyle de bizi kandırabileceğini zannedenler ne kadar ters etki yaptığını fark etmeli. Herhalde bizi "aaa Avrupa'dan bir daha men edilmeyecekmişiz, 5 yıl içinde bir daha yapmazsak sorun olmayacakmış, önümüzdeki sene de kümede kalacakmışız; sadece puanımız silinecekmiş, ne kadar güzel. Aziz başkan da isterse 300 yıl yatsın, bize ne ? Bize başkan mı yok" diyeceğiz falan zannediyorlar. 3 Temmuz'dan bu yana 100 küsür yıllık çınar da onun aşıkları da dimdik ayakta, hiçbir Fenerbahçeli bunları yemiyor, yeni senaryolar üretsinler.

SaLviO
19.Nisan.2012, 19:53
onlar tüm planlarını fenerbahçeli taraftarların bunları yiyeceğini düşünerek yaptılar ama tabii yersen

DisCo
19.Nisan.2012, 20:24
"Bu hikayeleri yedirmeye çalışan kurnazlar var" tespiti doğru olabilir ama bilhasa bu hikayelerle gelen hatta ve hatta bu hikayelerden daha beter senaryosu olan bir federasyon başkanını Fenerbahçe yönetimi desteklemedi mi? İşin kötü tarafı Trabzonspor'da destekledi.

Benim görüşüme göre bir hikaye yazıldı ve herkes buna inandı. O hikayede alemi cihanın Fenerbahçe'ye düşmanlığını anlatıyordu. Bu psikoloji ile Fenerbahçe yönetiminin süreçteki tonla yanlışını kimse görmüyor.

Suçum yok ise şike yapanları kurtarma planı ile gelen bir başkanı desteklemem. Çünkü bu yaklaşım benim işime yaramaz. Benim şampiyonlar ligine alınmamamı sorgulayacak, benim giden onca oyuncumun hesabını soracak, benim kaybettiğim paranın, suçsuz çıksam bile üstüme yapışan şikeci damgasının hesabını soracak birini desteklerim.

Dikkatinizi çekerse ister Mehmet Ali Aydınlar federasyonu olsun, ister Yıldırım Demirören federasyonu olsun Uefa ile hep şike yapanları kurtarma yönünde bir pazarlık yaptılar/yapma çabasındalar. Hani Mehmet Ali Aydınlar noktasında Fenerbahçe bunları tahmin etmemiş olabilir ama bu pazarlığa girecek olan Yıldırım Demirören'i destekledi.

Cas ile alakalı da Fenerbahçe yönetiminde bir sallanma var. Son olarak Nihat Özdemir'in dava tarihini açıklamasını görebiliriz. Tarihi açıkladığında genel olarak "gördünüz mü çekmedik işte haklıyız", "Nihat Özdemir son noktayı koydu" gibi izlenim oluştu ama davayı çekeceklerine dair kamuoyu yoklaması yapan cümlelerini gözden kaçırdınız. Bunlardan birisi Fenerbahçe'nin hayrına olacak şekilde davayı değerlendirecek olmalarını açıklamasıdır.

Fenerbahçe Spor Kulübü Yönetimi olarak, kulübümüzün çıkarlarının ve camiamızın hassasiyetlerinin yansıtılmadığı herhangi bir yaklaşım tarzına girilmeyeceğinin ve CAS davamızın Kulübümüz adına elde edilmesi arzulanan en olumlu neticenin temini bakımından ele alınıp değerlendirileceğinin bilinmesini ayrıca vurgularız

Durum böyle olunca ortaya çıkan yanlışlarda 2 mekanizma devreye giriyor. Biz gereken cezayı keseriz. Diğeri de Nihat Özdemir zaten hükümetin adamı. Tüm bunlar yapılan tutarsızlıkların görünmesini engellemiyor. Tabi bunlar benim olayı yorumlamam ve %100 haksız olabilirim.

TR.CaPTaiN
19.Nisan.2012, 21:23
Yıldırım Demirören'in gelişi denize düşen yılana sarılır mevzusu gibi oldu. MAA ve yancıları öylesine berbat bir yönetim sergilediler ki; Demirören bile TFF başkanlığına gelme fırsatı yakaladı. Fenerbahçe Haluk Ulusoy'un yardımcılığını yapmış Ata Aksu'yu destekleyemezdi. Zaten o da sonradan çekildi. Eğer zaten UEFA'dan hesap soracak bir aday çıksaydı muhtemelen Fenerbahçe onu desteklerdi. Ama çıkmadı.

CAS davasının bana göre çekilmesinin tek şartı maddi ve manevi tazminatların alınması karşılığında olmalıdır. Bunu da UEFA kabul etmeyeceği için çekilmemelidir. Çünkü UEFA zaten pazarlık sonucu para ödeyip, hatalı olduğunu kabul etmez. Bunu yapacağına mahkeme sonucunu bekler. Fenerbahçe yönetimi CAS davasını kolay kolay çekemez. Çekerse de bunun hesabını veremez. CAS davasında tek tehlikeli konu; mahkemenin bu sizin iç işinizdir, beni ilgilendirmez demesi. Ancak Tahkim Kurulu'nun kararı bizim için önemli bir koz. Tahkim Fenerbahçe'nin başvurusunu reddederken UEFA'ya vurgu yapıyor. Ben bir Fenerbahçeli olarak ilk başta yaşanan şokun da etkisiyle sallansa da daha sonra süreci çok iyi yöneten bir yönetimimiz olduğunu düşünüyorum.

Sekopej
19.Nisan.2012, 21:25
Yıldırım Demirören'in desteklenme sebebi, süreci bekleyecek olması, hatırlarsınız, acele karar vermeyeceğiz, mahkemeyi bekleyeceğiz açıklamaları vardı.

Bazılarının gazlamasıyla, UEFA sopasıyla acele karar aldırmak isteyenlere karşı, acele etmeyeceğini söylediğinden Yıldırım Demirören desteklendi, gidip UEFA ile bizim için pazarlık yapsın diye değil.

Kaldı ki, ortada şikeyi ispat edecek delil yok, neyin kurtarma peşinde olacak Yıldırım Demirören?

Lucas Neill
19.Nisan.2012, 21:27
Delil yokmus :D

http://img221.imageshack.us/img221/85/belget.jpg (http://img221.imageshack.us/i/belget.jpg/)

Sekopej
19.Nisan.2012, 21:30
Şike yapan futbolcu futbol mu oynuyor, Korcan bu hafta kaledeydi.:D

Tek taraflı şike yapan tek kulüp olarak tarihe geçeceğiz zaten.

SaLviO
19.Nisan.2012, 21:37
yusuf turanlı menejer değilmi

RaSenGan
19.Nisan.2012, 22:01
Öyle delil mi olur canım :)

di canio
19.Nisan.2012, 22:06
Yine 3 Temmuz ve hemen sonrasına döndük. Yine tape çıktıları delil olarak buraya eklenecek.

Sekopej
19.Nisan.2012, 22:06

Fenerbahçe lehine olan konuşmaları dikkate almayan, orasından burasından konuşmaları kırpan, daha Aziz Yıldırım'ın tutuklanacağı bile belli değilken adres kısmına Metris yazan, sözde 19 maçta şikeyi delilleriyle ispat ettiğini söyleyen (iddianamede 13 maç var) emniyetin bu dediklerini ne kadar ciddiye alalım?

Şike yapan futbolcu var ve hala oynuyor, enteresan.

Soruldu : 18.05.2011 günü saat:19.03’de Yusuf TURANLI ile yaptığınız telefon görüşmesinde
özetle; Sizin "Aldın mı abi mesajımı" dediğiniz, Yusuf’un "Aldım da niye değiştirdin ya numarayı da"
dediği, Sizin "NİYE DEĞİŞTİRMEYİ ABİ…. İyi abi yeneceğiz İnşallah Fener i… Öyle abi biz
elimizden geleni yapacağız bilgin olsun" dediği, Yusuf’un "Sonuçta siz topunuzu oynayacaksınız iyi
oynayan kazansın" dediği, Sizin "Hiç gerek yok başka şeylere" dediğiniz, Yusuf’un "Senin BBM açık
ama" dediği, Sizin "BBM ide kapatacağım abi" dediğiniz, Yusuf’un "Tamam var mı bana
söyleyeceğin bir şey … SEN Mİ OYNUYORSUN şey gene sen oynuyorsun demi" dediği, Sizin
"İnşallah evet" dediği tespit edilmiştir

ReaList
19.Nisan.2012, 23:14
Hayır onu geçtim de adamlar nirvanaya erişmiş arkadaş :D
2 Alex 1 Niang atsın'a kadar gitmiş olay vay be şike çok geniş kapsamlı işlemiş, Kimin gol atacağını bile konuşmuşlar.

MeMo
19.Nisan.2012, 23:36

Olmaz.

Bunu dediğin iyi oldu çünkü biz Fenerbahçe'liler nasıl hiç bilmeyenlere laf anlatıyoruz iyi örnek oldu.

Senin o böyle delil mi olur :D diye dalga geçtiğin delile bakalım :

Menajerle oyuncu bir ameliyattan bahsediyorlar dimi ? Şike için şifreli konuşma olabilir mi bu ? Olabilir. Peki Korcan'ın burada bahsedilen ameliyatın raporlarını mahkemeye verdiğini biliyor muydunuz ?

"Nasıl delil olmaz ya eheheh hazır internette bir resim buldum koyayım" delilinin 2. kısmına bakalım:

İlhan Çelikay kim ? Korcan'ın abisi ve Fenerbahçe'li bu arkadaş.Adam resmen diyor ki Korcan 90'lardan top çıkaramaz Fenerbahçe 4'lük yapar rakibi,izlemeye bile gerek yok.Şike konuşması diye alınan bu konuşmada umarım 2 Alex'in 1 de Niang'ın gol atmadığını biliyorsunuz ve bunun imkansız olabileceğini düşünüyorsunuzdur sayın rakip taraftarlar.

Nacizane tavsiyem oradan buradan gördüğünüz resimleri değil de kendi bildiklerinizi buraya koyun tartışalım şike var mı yok mu ? Daha bitmemiş ve kararı verilmemiş bir dava sürerken...

DisCo
20.Nisan.2012, 11:18
Bu soruşturma ile beraber ciddi bir yapılanma çökertildi. Şike olayı olmasa bile bu yapılanmanın önemli bir yerinde Aziz Yıldırım duruyordu.

Ben bazı noktaları haklı bulmuyor değilim ama hep haklı olunan taraftan bahsedilip bazı bölümler atlanmamalıdır. Yani 13 takım demişlerdi ve o kadar takım çıkmadı gibi bir serzeniş doğru olabilir, başka bir yanlışlık bulunabilir. Açıklaması yapılmayan -ki çapraz sorguda bunlar sorulacak- yapıldığı halde tatmin etmeyen bir çok konu var. Bunlarla beraber hiç lafı edilmeyen konular var. İşte ben işin burasındayım.

Tarla muhabbeti için birisi şam derken diğeri halep demişti mesela. Totem için tur attığını söyleyen kişi mobese kayıtlarını gösterdi mi? Kurban kesiyoruz diyen Aziz Yıldırım kurban faturalarını gösterdi mi? Peki tarla, futbol, kurban 3'lüsü ne kadar mantıklı geldi. Belki bu şekilde mantıklı görünebilir ama konuşmalara baktığımızda artık normal karşılanabilecek bir tarafı yoktur. Eğer savcı bunları kendi kendine uydurmadı ise... Zaten Aziz Yıldırım ve diğer telefondaki kişiler bunları inkar etmediğine göre ve açıklama gereği duyduklarına göre doğrudur. Bir tarla olayını görmüş uzatıyor değilim Galatasaray'lı oyuncudan takım kadrosu almaya çalışmak da bu anormal işlerden birisidir. vs. vs. vs.

İddianame ortaya çıkmadan öncede belki haddim olmayarak belki yanlış yaparak Aziz Yıldırım için mafyavari birisi demiştim. Bana nereden biliyorsun denmişti. Haklı bir soruydu ama biz hayatımızdaki her konu için hipotetik düşünebiliriz. Bu bunu yaptı aslında böyle olmazdı acaba bundan mı deriz. Bende baktım ki Aziz Yıldırım'dan herkes çekiniyor, yeri geldiğinde tek lafıyla kökleşmiş adamları yerinden ediyor, federasyonuna, hakem kurulan, hakemine gider yapıyor ama yaptığı yanına kar kalıyor. Ya birisini çok sevdiğiniz için böyle yaparsanız ya da ondan korktuğunuz için. Sevgi ile hatır ile bu işler gerçekleşemezdi. Birinden korkuluyorsa o güç demektir. Bu güçte Fenerbahçe için kontrollü Türk sporu için kontrolsüz bir güçtü.

Bugün o gücü ister hükümet ister muhalefet ister göremediğimiz başka bir güç bitirmek istesin. Fenerbahçe cephesinden büyük ses çıkması normaldir. Çünkü bu tarz durumlarda savunma yapmak en doğalıdır. Benim açımdan ise iyi ki bu soruşturma oldu. Şike yoksa bile ciddi bir yapılanma başlamadan belki başlamışken belkide oturmuşken çökertildi.

Aziz Yıldırım 13 yıllık sürecin getirisi ile, Fenerbahçe camiasının büyüklüğü, taraftarının büyüklüğü ile bana birşey olmaz sandı. Bununla ilgili bazı spekülasyonlar bile var; "son dönemlerde bir mit elemanın kendisine bu durumu bildirdiği ama kendisinin birşey olmaz" dediği yönünde. Bu düşüncelerim belki yanlış olabilir ama kendi açımdan baktığımda bir başkan federasyon başkanını kukla etmişse, kurullarına ve takımlara küfür edebiliyorsa, aldığı cezayı tehditle düşürüyorsa, kendi muhalefetlerine şiddetle bastırma yoluna gidiyorsa, şu hakemi yanıma gönderin diyebiliyorsa, telefonda anormal anormal spor hakkında konuşulduğu kesin ama içinde spor sektörü dışında her sektörün barındığı konuşmalar var ise, bazı futbolcular kumpas kurmuyor ise Fenerbahçe'nin şike yaptığına dair konuşuyorlarsa bu işi iddianame de tonla saçmalık var diğerlerinin nesine inanacağız diye geçiştiremeyiz. En azından ben geçiştiremem.

Sonuca gelirsek Aziz Yıldırım'ı bir kenara koyalım ve düşünelim. Paranın olduğu yerde hatta ciddi paraların döndüğü yerde her şeyin masumane, tas tamam doğru ilerlediğini düşünemeyiz. Yani şikesi, hilesi, şiddeti, alayı ezelden beri vardı ve biz ezelden varsa ebedi dost kalsın noktasındayız. Galatasaray'ı ya da Bursaspor'u bu işin içinde yok diye övünemeyiz. Sadece şuan yoklar diyebiliriz. Artık bu kirli sürecin tamamını bilmeliyiz.

SaLviO
25.Nisan.2012, 15:52
ahmet ercanlar: Zekeriya Oz, Yildirim Demiroren ile neden gorusuyor. Umarim bu net bir bicimde tum spor kamuoyuna aciklanir.

DisCo
25.Nisan.2012, 22:22
Daha da önemlisi Galatasaray, Çankaya'ya gitme işini neden maçtan önce yapmadı da sonrasına bıraktı.

Fernando Gago
26.Nisan.2012, 00:40
Etik Kurulu raporu nihayet savunma alınarak yazılmış. Sonucunu spor kamuoyunda herkes biliyor ama siyasilerin baskısıyla bir türlü açıklanmıyor. Bugun Ünal Aysal neden Köşke çıktı, Zekeriya Öz neden TFF'ye gitti. Soru kısa ve öz Neden?

byariff
26.Nisan.2012, 00:58
Etik Kurulu raporu nihayet savunma alınarak yazılmış. Sonucunu spor kamuoyunda herkes biliyor ama siyasilerin baskısıyla bir türlü açıklanmıyor. Bugun Ünal Aysal neden Köşke çıktı, Zekeriya Öz neden TFF'ye gitti. Soru kısa ve öz Neden?

hani size gore aykut kocaman ridvan dilmen ziyarete gidiyor ya hani size gore :) unal aysalda ziyarete gitmistir buyutmeyin :)

Fernando Gago
26.Nisan.2012, 02:41
Büyütmüyorum Neden diye soruyorum. Neden diye sormayayım mı?

ForsakeN
26.Nisan.2012, 03:50
Başkanımız Sayın Aziz Yıldırım’ın avukatları, kendisine ait eşgal fotoğrafının 07.07.2011 tarihli Haber Türk Gazetesi’nde yayınlanmasının ardından, soruşturma evresindeki kişilerin suçlu olarak damgalanmalarına (algılanmalarına) neden olacak görüntülerin yayınlanmasının suç olduğunu belirterek, hukuki yollara başvurmuştu.

Haber Türk Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Sayın Fatih Altaylı, kamuoyunda büyük tepki gören, gazeteciliğin etik ve mesleki kurallarına uygun olmayan bu yayını -TGC’nin bu fotoğrafı ve haberi ödüllendirmesinin ardından- ’gazetecilik’ olarak savunmuş; ödülü de ’gazeteciliğin’ kanıtı olarak öne sürmüştür.

Buna karşın, İstanbul 2.Asliye Ceza Mahkemesi 24.04.2012 tarihli kararında söz konusu yayının tam da Başkanımızın avukatlarının işaret ettiği gerekçelerle, "suç olduğu" kararına varmıştır.

Böylelikle, bu eylemin ’gazetecilik’ değil, ’suç’ olduğu, bağımsız Türk Yargısı tarafından da karara bağlanmıştır.

Söz konusu habere imza atan Engin Belli ve Nihat Uludağ hakkında mahkeme 6’şar ay hapis cezasına hükmetmiştir.

Gelinen noktaya baktığımızda; verilen cezalar, ilgili yayının ’gazetecilik’ değil, kişilik haklarına saldırı ve suç olduğunun "açık kanıtıdır."

Fenerbahçe Spor Kulübü

byariff
26.Nisan.2012, 04:31
CAS davası geri çekildi

Uğrunda papatya falları açılan tarihi dava duruşma yapılamadan bitti. Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi'nden ihracı üzerine TFF ve UEFA aleyhine CAS nezdinde açtığı; Aziz Yıldırım'ın söylemi ile 'Onur Davası'nı geri çekti

Sadece Fenerbahçeliler'in değil futbol camiasının da yakından takip ettiği sarı-lacivertli kulübün, Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi (CAS) nezdinde Türkiye Futbol Federasyonu ve UEFA aleyhine açtığı davada kördüğüm sürpriz bir görüşme sonrası çözüldü... Fenerbahçe Başkan Vekili Nihat Özdemir, dün Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören ile birlikte İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Zekeriya Öz'ü ziyaret etti. Bu ani görüşme sonrası Özdemir, yönetici arkadaşları ile bir durum değerlendirmesi yaptı. Özdemir, UEFA ve TFF aleyhine CAS nezdinde açılan 45 milyon dolarlık tazminat davasının geri çekilmesinin kulübün lehine olacağını yönetim kuruluna iletti ve davanın geri çekilmesi için fikir birliği sağlandı. Bu toplantı sonrası Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'ne bir dilekçe gönderildi ve TFF ile UEFA aleyhine açılan 45 milyon dolarlık davadan vazgeçildiği vurgulandı.

SABAH

di canio
26.Nisan.2012, 04:42
Yönetici arkadaşlarından benim bildiğim 4 tanesi Çanakkale'deydi dün. Telefonla mı yapmışlar ki durum değerlendirmesini?

O neyse de alıştık bu tarz haberlere. Haftada bir çıkıyor artık.

sananes
26.Nisan.2012, 04:44
Sabah'ın haberi doğruysa ve dava geri çekildiyse bir taraftar olarak kıt bilgimle yorumum yazıklar olsun olur.

Ama anlaşılan game of thrones etkisinde kaldığımız şu günlerde kılıçlar ülke futbolumuzda da çekilmiş durumda. Cumhurbaşkanıyla görüşenler, siyasetçilerimiz de biraz yanımızda olsa diyenler,cas davasını ani bir kararla geri çekenler vs vs ne ararsan var. Bakalım gücü yeten,lobisi yeten haklı çıkacak dava sonunda gibi duruyor. Klasik türkiye işte!

Bordo61Mavi
26.Nisan.2012, 05:18
Adamlarin geri cekecegi varsa inadina cekmicekler. Bu gazeteler habire salicak :) bi karar alinana kadar

goosfraba
26.Nisan.2012, 05:43
Abdullah Kiğılı açıkladı davayı geri çekmeyeceğiz diye.

Bekq
26.Nisan.2012, 09:31
Cas davasını geri çekecek cesarette biri yok bence :) Bildiğin hain ilan edilir adam. Genel olarak karar alınır zaten ama oy veren herkes hain olarak anılır.

Sekopej
26.Nisan.2012, 09:32
Sadece Engin Belli ve Nihat Uludağ değil, bu süreçte yalan ve iftiralarla Fenerbahçe'yi itibarsızlaştırmaya çalışan herkes cezasını bulmalı bence. İnsanların kişilik haklarına saldırıp, sonra buna gazetecilik demek ne ala?

ŞL'den Fenerbahçe'yi attıran zihniyet, UEFA bizi şimdi cezalandıracak, UEFA bizi şimdi atacak diye diye bir korku saldı ortaya, şimdi de farklı işler dönüyor. Rüzgar istedikleri yönden eserken sorun yoktu, rüzgar tersine dönünce panik oldular.

Bir de bu etik kurulunun oluşturduğu raporu o 5 kişiden başkasının biliyor olması da garip, geçen rapor da aynı sayılı kişi bilmesine rağmen basına sızdırılmıştı, yahu sayılı adamsınız oradan, nasıl oluyor bu sızma ve bunu bulamıyorsunuz garip.

ommix
26.Nisan.2012, 11:34
NTVSPOR SON DAKİKA!!

Fenerbahçe klubü,UEFA ve TFF'ye karşı CAS'ta açtığı davadan feragat ettiğini açıkladı

DisCo
26.Nisan.2012, 11:53
Her yerde bangır bangır bu haber var. Yine basının uydurması mı bilmiyorum ama eninde sonunda çekeceklerdi ya da kaybedip daha büyük kayıpları üstleneceklerdi. Tabi kaybedeceklerini düşünürken elimde somut bir delil bulunmuyor. Sadece süreci değerlendirmem üzerinden bir varsayım yapıyorum. Doğru çıkmayacağını da kimse garanti edemez.

Devam eden süreçte davanın çekildiği kesinleşirse, birisi çıkıp hükümeti, sağı solu işaret edip hedef gösterebilir ve bu umudu bekleyenlerde hurra oraya saldırabilir. Yani yine haklı olan yönetim grubu haksız olan cümle alem olabilir.

Başından beri söylüyorum; perde önünde ayrı arkasında ayrı oynayan yöneticiler var. Kamuoyu oluşturmak için haklıyız, şöyleyiz, böyleyiz yapıp arkada aman ağam aman paşam yapanların mumu yatsıya kadar yandı. Ama kimse nasıl olur demesin, bu soruşturma olmasaydı ölene kadar yanacaktı.

Bekq
26.Nisan.2012, 11:54
Yazık bu kararı alanlara.

Pazartesi günü savcılığa suç duyurusunda bulunacağım bu kararı alanlar hakkında.

Sekopej
26.Nisan.2012, 12:06
Yazıklar olsun, bu kararın alınmasını Aziz Yıldırım istediyse ayrı ama o çekin demediyse, bu kararı alanlarla da hesaplaşacaktır Fenerbahçe taraftarı.

Platini'nin başbakan ile görüşmesinden belliydi birşeyler olacağı, UEFA itibarı zedelenmesin diye baskı yaptı hatta avrupa şampiyonası sözü bile verdi Platini hatırlarsanız.

Buna boyun eğen yöneticilere de yazıklar olsun. CAS davası, şike yapıp yapmamakla alakalı bir dava değildi, ortadaki haksızlık, hukuksuzluğu gösterecek dava idi, şike yapmış da olsa Fenerbahçe o dava bundan ayrı bir davaydı.

Aziz Yıldırım'ın mutlaka açıklama yapması gerekiyor, onun harici gelecek açıklamalar taraftarı sakinleştirmez.

sui generis
26.Nisan.2012, 12:33
Sakin olmak gerek. Kararı baskan vermiş deniyor, aksama açıklama gelecekmiş baskandan. Ben de çok kızıyorum ama şartlar bizim lehimize olmasaydı baskan çekmezdi ve ek olarak borsadaki hisselerimizde %24 lük artış olmuş.

Sekopej
26.Nisan.2012, 13:27
İşte bu kızgınlığı giderecek tek açıklama Aziz Yıldırım'dan gelecek olan açıklamadır.

UEFA haklı olduğu bir davada bu kadar üzerimize gelmezdi, bu kadar tehdit etmezdi, çıkar ben haklıyım der olay kapanırdı. Fenerbahçe lehine olduktan sonra açıkçası çekilmek de çok önemli değil.

UEFA iade-i itibar yapsın ve bu sezon Fenerbahçe'yi direk ŞL'ye alsın.

di canio
26.Nisan.2012, 13:27
İlk başta inanmadım, basının uydurması diye düşündüm ama KAP'a da bildirilmiş. Eğer dava sonucu beklenen maddi ve manevi tazminatlar alındıysa, çekilmesinde sorun yok. Ama bunlar tazmin edilmeden, birilerinin baskısı, birilerinin biatı sonucu çekildiyse, yazıklar olsun çekenlere, çektirenlere. İlerleyen günlerde içerik biraz daha netleşir. Daha iyi anlarız ne olduğunu. Bazı platformlarda görüyorum; bu davanın geri çekilmesini Fenerbahçe'nin suçlamaları kabul etmesi olarak yorumlayanlar var. Akıl sağlıklarını sorgulayıp kendimce, gülüp geçiyorum. Defalarca üstüne basa basa vurgulandı; bu dava şike ve teşvik iddialarıyla ilgili bir dava değil diye. Bu dava, ellerde hiçbir resmi dayanak olmamasına rağmen Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'nden usulsüz men edilmesiyle alakalıydı. Sonucunda da maddi ve manevi tazminat amaçlanıyordu.

Kaka Leite
26.Nisan.2012, 13:29
Twitter'dada olayları bilmeden konuşanlar çok malesef kimsenin ağızınu kapatamıyorsun ki ne biliyorsa onu okuyor.

Trabzonspor
26.Nisan.2012, 13:35
Tahmin ettiğim gibi senaryo yazılmış oynanmaya başlandı.Bu davada böylece kapanır gider.Kimseye birşey olmaz.

Bekq
26.Nisan.2012, 13:41
Aziz Yıldırım çekin dediyse bir bildiği vardır. Hapse girmeyi bile göze alan adam Cas davasını sırf baskı geldi diye geri çekmez.

Ama yönetim kendi karar verdiyse yazıklar olsun.

Ralph
26.Nisan.2012, 13:50
Hani bu bir namus meselesiydi? Ali Koç öyle söylemişti yanlış hatırlamıyorsam. Fenere yararı olacak bir hareket bile olsa bu sözün üstüne bence dönülmemesi gerekirdi. Bakalım ilerleyen günlerde ne olacak.

nannar
26.Nisan.2012, 13:54
aynen öyle musti... şike falan yokmuş,sahaya yansımamış denecek ve kapanacak... kaldığımız yerden aynen devam :) şike mi? ne şikesi? şike ne arar la TSL'de?

LaigLeNoiR
26.Nisan.2012, 13:56
Yönetim geri çektiyse Auvv, Aziz Yıldırım geri çektiyse bir bildiği vardır.

Bu nasıl bir anlayış ben merak ediyorum. Yönetim geri çektiyse bir bildiği olamaz mı ? Öte yandan bu kulüp Aziz Yıldırım'ın tapulu malı mı ? Son sorum da F.Bahçe'Li arkadaşlar neden bu kadar körü körüne Aziz Yıldırım'a inanıyor, daha doğrusu inanmaktan öte birşey sizinki resmen tapıyorsunuz.

Ralph
26.Nisan.2012, 13:57
Çocuk oyuncağı değil ki bu olmamış gibi devam edelim. Bir senedir Türkiye bunu konuşuyor ve kulüpler bunun ceremesini çekiyor. Özellikle Fenerbahçe. Aziz Yıldırım'ın basına fotoğrafı sızıyor, binbir çeşit iddialar atılıyor vs vs... Hiç bir şey olmamış gibi devam edileceğini ben sanmıyorum. Bir kere hiç bir şey olmamış gibi devam etmesine Fenerbahçe izin verirse, bunu kendine yedirebilirse ben Fenerbahçe'nin büyüklüğünden ve şikeye karışmadığından şüphe ederim. Başta Fenerbahçe bu davanın peşini bırakmamalı böyle bir durumda. O yüzden meraklar içerisindeyim, neden davadan geri çekildi. Onu da göreceğiz.

Yönetim geri çektiyse Auvv, Aziz Yıldırım geri çektiyse bir bildiği vardır.

Bu nasıl bir anlayış ben merak ediyorum. Yönetim geri çektiyse bir bildiği olamaz mı ? Öte yandan bu kulüp Aziz Yıldırım'ın tapulu malı mı ? Son sorum da F.Bahçe'Li arkadaşlar neden bu kadar körü körüne Aziz Yıldırım'a inanıyor, daha doğrusu inanmaktan öte birşey sizinki resmen tapıyorsunuz.

Kesinlikle bende katılıyorum buna. Nasıl bu kadar körü körüne bağlı olabiliyor taraftar.

sui generis
26.Nisan.2012, 13:58
aynen öyle musti... şike falan yokmuş,sahaya yansımamış denecek ve kapanacak... kaldığımız yerden aynen devam :) şike mi? ne şikesi? şike ne arar la TSL'de?

Kendinizi o kadar sartlamissiniz ki iddianameyi yazan savcı bile çıkıp bilerek yazdım yok böyle bir şey dese siz yok yok var diyeceksiniz. TSL yi bilmem ama biz de yok. Olduğunu bu kadar düşünüyorsanız herkes kendi takımını sorgulasın.

Fenerbahçe suçsuz çıksın dediğim tüm sözler için özür dileyeceğim diyenlerin özür dilemesine de az kaldı.

Fernando Gago
26.Nisan.2012, 13:58
Şike arıyorsanız Fenerbahçe Spor Kulubüne değil başka yerlerde arama yapmak zorundasınız. Aaa 1 milyon doların dekontu ne olmuştu :) Gazete Küpürü ile savunma yapanlar önce bunun cevabını vermeli!

CAS davası geri çekildiğine göre Fenerbahçe istediğini almış demektir. Fenerbahçeli dostlar kesinlikle sakin olsun. Her şey güzel olacak, olması gerektiği gibi olacak. Benim tek aklıma yatmayan Fenerbahçe'nin 1 sene daha Avrupa'ya gitmeyecek olmasıymış. Bu olursa işte mantık-akıl iflas eder.

ReaList
26.Nisan.2012, 14:00
Olaya bir de şu yönüyle bakmak gerek, Cas davası bize neler kazandırdı ?

Fenerbahçe Şampiyonlar Liginden Uefa tarafından (!) men edilince, bütün basın çarşaf çarşaf yazdı ve oluşan kamuoyu sonucunda, Fenerbahçe'nin şikeyi kesin yaptığı, Uefa'nın ciddi bir kurum olduğu ve Fenerbahçe'nin şike yapmamış olsa alınacağını, onların da Fenerbahçe'nin şike yapmış olduğuna kanaat getirdiğini söylüyordu.

Sonra ne oldu? Fenerbahçe karşı atağa geçti ve bu davayı açtı. Hoba o da ne ? 2-3 tane şarlatan daha savunmaları bile alınmamış, dava kapsamına bile girmemiş bir soruşturma esnasında, Fenerbahçe'nin şike yaptığını, %1 bile kurtulma ihtimalinin olmadığını Uefa'ya söylemişler. Uefa'da gerekeni yapmış ve buna dayanarak Fenerbahçe'yi Şampiyonlar Ligine almamış.

Şimdi size soruyorum, Eğer Fenerbahçe bu davayı açmasaydı, Çevrilen bu oyunu hangimiz biliyor olacaktık ?

Bu dava sayesinde haklılığımız ortaya çıktı, elimiz kuvvetlendi. Uefa'nın buradaki olayları daha kapsamlı araştırmadan böyle bir adım atması büyük bir hata, hatta skandaldı. Rezil olmamak adına başkanlık heyetiyle buraya kadar geldi, Başbakan dahil ülkedeki bütün güçleri Fenerbahçe'nin bu davayı çekmesi yönünde baskı oluşturmak için kullandı. Euro 2020 dahil olası bütün yaptırımları bir koz olarak kullandı. O günlerde bu başlıkta bir yazı paylaşmıştım.
07/04/2012

Av.Emre: (Aziz Yıldırım'ın avukatı)

CAS için vazgecin baskisi çok buyuk! Ne olursa olsun Başkan kabul etmiyor ve imzalamayacaktir ama Yönetim Kurulu´u ne kadar direnebilir bilmiyorum..

Pazarliktan uzlasmadan bahsetmiyorum, emirden bahsediyorum.Oy çoklugu ile Yonetim Kurulu karari almak mumkun..

Şimdi gelinen noktada bu davadan çekilme kararı alındı, hepimizin merak ettiği soru, Etik Kurulu raporunda temiz çıktığımıza göre, davanın -bana göre ilk duruşma haftasında bitmesi gerekirdi çünkü fasa fiso olduğu o hafta belliydi- büyük ihtimalle bitme süreci yaklaşırken ve tamamen aklanacakken, neden böyle bir karar aldığımız ? Bu Akşam Aziz Yıldırım açıklama yapacak, umarım merak edilen bu soruya cevap verir.

sui generis
26.Nisan.2012, 14:02
Kulubü bugünlere getiren Aziz başkanıdır, içeride bu kulüp için yatan da Aziz başkanıdır. Elbette ona güveneceğim. Çünkü onu yıkmaya çalışıyorlar. O izin vermez, ondan iyi kimse savunamaz Fenerbahçeyi. Bir gün onun gibi başkanınız olursa ne dediğimizi o zaman anlarsiniz

LaigLeNoiR
26.Nisan.2012, 14:03
Hayatta her insan hata yapabilir, Aziz Yıldırım da yapmış olamaz mı ?

di canio
26.Nisan.2012, 14:08
Davayı Fenerbahçe'nin menfaatine olmayan şartlarla geri çeken kim olursa olsun, yazıklar olsun. Yönetim, Aziz Yıldırım farketmez. Netleşsin bakalım neler olduğu.

Şike veya teşvik primi iddiaları boşa çıksa bile, üzeri kapatıldı demek için hazır bekleyenler var. Şike veya teşvik primi olduğu onlar için kesin, üstü kapatılacak. Ya yoksa? Olmayan bir durumla ilgili bir kurumu, onu yöneten insanları ve onu destekleyenleri zan altında bırakmak, çamur atmak, lekelemek hangi ahlaka sığar? Varın cevabını siz verin.

sui generis
26.Nisan.2012, 14:14
Hayatta her insan hata yapabilir, Aziz Yıldırım da yapmış olamaz mı ?

Böyle bir durumda hata yapabilir mı? Bile bile boyun mu eğecek bunu yapacak olsa en basta Beşiktaş iyi niyetini gösterip sözde kupayı iade ederek yaptıgı gibi o da başkanlıktan istifa ederdi en azından maa böyle demişti, Aziz Yıldırım istifa etseydi Fenerbahçe Avrupadaydi. O yüzden bu davayı çekerken Aziz baskan almamız gerekeni almıştır karsı taraftan, hatta ilk duruşmada serbest kalacak eminim.

SaLviO
26.Nisan.2012, 14:16
aziz yıldırım açıklamamı yapıcakmış ?

LaigLeNoiR
26.Nisan.2012, 14:16
Kusura bakmayın Muhammet ama sözlerine hiç katılmıyorum senin, yukarıda Osman abinin mesajı var bence F.Bahçe'Lilerin tavrı öyle olmalı.

SaLviO
26.Nisan.2012, 14:28
Bence bu kararda etik kurulunun raporu çok önemli bi rol oynuyor.Nihat özdemirin yaptığı açıklamalar hep iyi haberler geliyor başkanımız beraat edicek klubümüz suçsuz çıkıcak gibisindendi hal böyleyken uefa ile bence anlaştılar sen bana ceza verme bende davamı geri çekim şeklindi bi anlaşma olabilir ama ne kadar doğru tartışılır bence doğru olanı yaptılar ama yanlış zamanda inşallah bizide aydınlatırlar.

di canio
26.Nisan.2012, 14:46
Bence bu kararda etik kurulunun raporu çok önemli bi rol oynuyor.Nihat özdemirin yaptığı açıklamalar hep iyi haberler geliyor başkanımız beraat edicek klubümüz suçsuz çıkıcak gibisindendi hal böyleyken uefa ile bence anlaştılar sen bana ceza verme bende davamı geri çekim şeklindi bi anlaşma olabilir ama ne kadar doğru tartışılır bence doğru olanı yaptılar ama yanlış zamanda inşallah bizide aydınlatırlar.

Ceza verilmesini gerektirecek bir durum varsa, versinler cezayı. Neyin pazarlığı. Biz suçsuz olduğumuza inanmıyor muyduk en başından? Ben hala inanıyorum. Varsa suç teşkil eden bir eylem, varsa üstünü kapatmak isteyen, onlara da yazıklar olsun.

ReaList
26.Nisan.2012, 15:14
http://d1204.hizliresim.com/w/u/4xdwk.jpg

Yine avukatın verdiği bilgilere göre Etik kurulu raporlarında aklanmışız, bu gelecek duruşmada bizim lehimize etkisi büyük bir emsal olacak. Şuan kafalardaki tek soru, çok rahat kazanabileceğimiz bir davadan neden çekildik ? Bu sorunun cevabını Aziz Yıldırım akşam yapacağı açıklamada umarım verir.

Bir de bardağın öbür tarafı var tabi, Biz Etik kurulunda da aklansak, Mahkemede de aklansak, Uzayda da aklansak, süreç başındandır aksini düşünen 1 adamı bile ikna edemeyiz fikrini değiştiremeyiz çünkü inandığınız gibi yaşamazsanız yaşadığınız gibi inanmaya başlarsınız. Süreç sonunda Fenerbahçeliler için aklı kurcalayan tek soru kalmasın, başkanları, yöneticileri ve yaşanan olaylar hakkında vicdanlar rahat olsun kafi. Bu zamana kadar adalet arayanların beklediği tek adaletin "Fenerbahçe'nin koşulsuz şartsız ceza alması" olduğunu sakın ama sakın unutmayın.

Lucas Neill
26.Nisan.2012, 15:20

Uefa ile falan pazarlik mi olur yahu tamam TFF ile anlasilmistir ama UEFA'nin tavri net sahaya yansisa da yansimasa da agir yaptirimlar uygulanmalidir dediler adamlar buraya geldiklerinde.

MAA da eger FB davayi kazanirsa parayi ben veririm demisti bi bildigi varmis demek ki.