View Full Version : Büyük Şike Soruşturması
europeanconquer
15.Temmuz.2013, 19:13
http://www.hurriyet.com.tr/spor/futbol/23732507.asp
Hürriyet kararlar kulüplere bildirildi diyor.
Bordo61Mavi
15.Temmuz.2013, 19:23
Tahir Kum @mtahirkum 3m
Uefadan gelen karar filanyok
Tahir Kum'un haberi yoksa birsey yoktur
footballer33
15.Temmuz.2013, 19:46
Yarından önce herhangi bir gelişme beklemiyorum.
europeanconquer
15.Temmuz.2013, 20:19
Çıkan haberlere göre 20.00'da açıklanacakmış kararlar,Hürriyet yine timsaha getirdi beni.
Edit:
Beşiktaş'ın cezası onandı,Fenerbahçe'nin cezası 2 yıla düşürüldü.
http://www.uefa.com/uefa/disciplinary/news/newsid=1971905.html
Bordo61Mavi
15.Temmuz.2013, 20:27
http://www.uefa.com/uefa/mediaservices/mediareleases/newsid=1971900.html
Bordo61Mavi
15.Temmuz.2013, 20:31
+1 gitmis
2 kalmis.
Besiktasin cezasinda degisiklik bekliyordum ama yaniltti tahkim.
pele96
15.Temmuz.2013, 20:32
Malesef dalga geçici bir sonu. 2+1de ki +1 kalkmış Beşiktaşta değişiklik yok.
footballer33
Böyle bir karar bekliyordum. Sürekli olarak tweetler atılıyordu, FB'nin cezası düşecek, BJK'nin onaylanacak diye. +1 de olsa azaldı FB'nin cezası sonuç olarak.
Ne diyelim, Allah'ından bul UEFA! CAS'a da gidilmesin bence.
darkkobal123
Ertelense daha kötü olacaktı böylesi daha iyi.
Kaka Leite
15.Temmuz.2013, 20:34
Fenerbahçe'nin de cezasında bir değişiklik yoktur bana göre :)
Uefa kafası estikçe ceza verecek potansiyelde olduğundan +1 gitse de gitmese de bişey ifade etmez :icon_confused:
TeNaciOUS MidFieLdeR
15.Temmuz.2013, 20:36
sikeden olmasa da saha olaylarinda 2 yil men alicaktik zaten :n: simdi ilk macimizda bir de olay cikaiririz ceza bitiminde, bir de ordan 2 yil yeriz temiz :zuhaha
ShevAnil
Şimdi ne olacak, Bursa şampiyonlar ligi elemesine, Kayseri ve Kasımpaşa uefa'ya mı gidecek?
europeanconquer
Şimdi hem Serdal Adalı hem Tayfur Havutçu'da büyük ihtimal ceza alacak.Hadi bunlar bir işe kalkıştı diyelim,yahu kulübün başkanı olmadan böyle bir şey mümkün değil.Demek istediğim onların adı varsa Yıldırım Demirören'in adının da olması gerekirdi.Birileri fena kolluyor bu adamı.
Bu ''işe kalkıştı'' lafı varsayım şimdi yanlış anlaşılmasın.
footballer33
15.Temmuz.2013, 20:37
Ertelense daha kötü olacaktı böylesi daha iyi.
Burayı anlamadım. Neden daha kötü olacaktı Yiğitalp?
darkkobal123
15.Temmuz.2013, 20:38
Burayı anlamadım. Neden daha kötü olacaktı Yiğitalp?
Abi zaten stad yok, takım daha oturmadı, TD yeni. Bu sene geçiş dönemi olur, sadece lig ve kupada oluruz. Seneye de yeni stad ile Avrupa'da oluruz.
KanaKe
15.Temmuz.2013, 20:39
Şimdi ne olacak, Bursa şampiyonlar ligi elemesine, Kayseri ve Kasımpaşa uefa'ya mı gidecek?
öyle olacak olan yine ülke puanina olacak.. ne yapalim birilerinin lobileri bunu istiyorsa ozaman öyle olsun ülke futbolunu 3 büyüklermi kurtaracak sanki..
TeNaciOUS MidFieLdeR
15.Temmuz.2013, 20:41
o takimlar da kotu degil, bari gruplara tutunabilseler. ordan iyi puan toplariz gibime geliyor. yeter ki elemelerde dusmesinler :/
beklenen kararlardi zaten, gecmis olsun. bizimki cok agir oldu, 2 yil cok uzun sure :/
footballer33
15.Temmuz.2013, 20:46
Abi zaten stad yok, takım daha oturmadı, TD yeni. Bu sene geçiş dönemi olur, sadece lig ve kupada oluruz. Seneye de yeni stad ile Avrupa'da oluruz.
Her şey tamam da, Avrupa Kupaları'na gitseydik hem prestijimizi kurtaracaktık hem de ceza almadığımız için aklanacaktık. Bununla birlikte gidilecek Avrupa Kupası'ndan (uefa veya şl) gelir de elde edilecekti.
UEFA'nın, kişilere ne ceza verileceğini de açıklaması lazım, madem cezalar onandı!
darkkobal123
15.Temmuz.2013, 20:48
Her şey tamam da, Avrupa Kupaları'na gitseydik hem prestijimizi kurtaracaktık hem de ceza almadığımız için aklanacaktık. Bununla birlikte gidilecek Avrupa Kupası'ndan (uefa veya şl) gelir de ele edilecekti.
UEFA'nın, kişilere ne ceza verileceğini de açıklaması lazım, madem cezalar onandı!
Sen yanlış anladın. Ben Beşiktaşlı olarak neden ceza almamızı isteyeyim ki ? Ceza almamız kötü oldu tabii. Ama madem ceza aldık, bare bu sene kullanalım ertelenmesin. Seneye bomba gibi döneriz Avrupa'ya.
footballer33
15.Temmuz.2013, 20:50
Sen yanlış anladın. Ben Beşiktaşlı olarak neden ceza almamızı isteyeyim ki ? Ceza almamız kötü oldu tabii. Ama madem ceza aldık, bare bu sene kullanalım ertelenmesin. Seneye bomba gibi döneriz Avrupa'ya.
Kardeşim, sen de beni yanlış anladın. Tabii ki senin ceza almamızı istemediğini biliyorum. :) Erteleme gelseydi, bu tekrarı halinde işleme konulurdu bence. Canları sıkıldığında ceza vermezlerdi heralde.
footballer33
15.Temmuz.2013, 20:57
F.Bahçe de resmi sitesinden CAS'a şikayet dilekçesini yarın yollayacağını açıklamış. Beşiktaş'tan da bu hamleyi bekliyorum; fakat kararın bundan sonra değişmeyeceğini düşünüyorum.
ReaList
15.Temmuz.2013, 20:58
Hala Fenerbahçeli başkan yandaşları kendilerini kandırma peşinde.
Uefa yolu
Tahkim yolu
Cas yolu
Aihm yolu
Mars yolu
Uzay yolu
yok Yargıtay daha bitmedi ıvır zıvır
Yahu bu yönetim bu olayların sorumlusu, sorumlusu olduğu kadar olaylar karşısında bir şey de yapamıyor. Kulübün haklarını savunamıyor, olmuyor, olmuyor. Az şeref ve haysiyetleri olsa kulübü içine soktukları bu karanlık durumdan ötürü İstifa ederler ama 2 gün sonra yine TV'lerde boy gösterirler. "Biz bir konuşursak..." diye.
Yazık yemin yazık bu kulübe.
attirson
15.Temmuz.2013, 20:58
+1'in gitmesi CAS icin olumlu diyorlar.
footballer33
15.Temmuz.2013, 21:01
İnce bir detay; ama keşke Schuster, sezon sonuna kadar kalsaydı takımın başında. Şimdi böyle şeylerle, Tayfur Efendi'nin gereksiz tapeleriyle falan uğraşmıyor olurduk.
manager725
15.Temmuz.2013, 21:01
Bu süreç burada bitmez. İşler daha da büyüyecek. UEFA ile TFF zıt kararlar verdi şimdi UEFA TFF'yi tüm kulüplerinizi Avrupa'ya almam diye 'nazik' bir tehdit edecek. TFF'nin burada 2 seçeneği olacak. Ya kararımızın arkasındayız diyecek ve Türkler Avrupa'dan çekilecek ya da tamam siz haklısınız deyip - puanda başlama cezası verilecek.
TeNaciOUS MidFieLdeR
15.Temmuz.2013, 21:03
Bu süreç burada bitmez. İşler daha da büyüyecek. UEFA ile TFF zıt kararlar verdi şimdi UEFA TFF'yi tüm kulüplerinizi Avrupa'ya almam diye 'nazik' bir tehdit edecek. TFF'nin burada 2 seçeneği olacak. Ya kararımızın arkasındayız diyecek ve Türkler Avrupa'dan çekilecek ya da tamam siz haklısınız deyip - puanda başlama cezası verilecek.
2013 mevzuatiyla beraber yerel federasyonlara yaptirim uygulayabiliyorlar ancak dava onceki tarihli oldugundan bunun mumkun olmadigi yazilmisti gecenlerde.
Bordo61Mavi
15.Temmuz.2013, 21:05
+1'in gitmesi CAS icin olumlu diyorlar.
Dun ceza kalkiyor diyordular
footballer33
15.Temmuz.2013, 21:06
Şu yargıtay süreci de sonlansaydı artık. Kararın açıklanması ne zamana öngörülüyor, bilgisi olan var mı?
manager725
15.Temmuz.2013, 21:08
2013 mevzuatiyla beraber yerel federasyonlara yaptirim uygulayabiliyorlar ancak dava onceki tarihli oldugundan bunun mumkun olmadigi yazilmisti gecenlerde.
UEFA bu konuda resmi bir açıklama yapmadı, yani uygulamayız ya da uygularız demedi demez de. Adamlar mafya ve Türkiye'den nefret ettikleri kesin. Sürecin anlattığım gibi işleyeceğini düşünüyorum.
mpaker66
15.Temmuz.2013, 21:11
İnsanları hala kandırıyorlar. Cas'mış neymiş yazık ya. Tescillendi mi şimdi mahkemece?
manager725
15.Temmuz.2013, 21:13
2 geçen sene 2 bu sene olmak üzere Fikret Orman ve avukatlar toplam 4 davadan da başarısız ayrıldı. Hadi geçen senekiler farklı fakat bu kadar da mı savunulamıyor Beşiktaş. Fener'in avukatları Beşiktaş2ı savunsa 0+1'e kesin dönerdi.
Bordo61Mavi
15.Temmuz.2013, 21:14
Aziz Yildirim kendine bu lekeyi surdurmemekte kararli ama gun gectikcede Fenerbahceye zarar veriyor, Fenerbahceyi heryerde tescilletirecek sanki.
Artik birak git be adam, cekil kenara. Kupasinda felan degilim cidden biktirdi bu herif, futbol keyfimizi bitirdi.
Kaka Leite
15.Temmuz.2013, 21:14
Dun ceza kalkiyor diyordular
Kusura bakmayında kimse ceza kalkacak demedi.
Eğer dediyse de kendisini kandırır bizim umudumuz birazcık düşmesiydi göz göre göre hak yeniyor burada. Genel olarak diyenler zaten bu süreçte takımla geyik yapan kişilerdir..
2 yıl men nedir yahu ? Bu sene biz Şampiyon olsak ya da 2. olsak bile seneye yokuz burada ne anladım ben bu işten ?
Mahkemece falan tescillenmedi bu olay, tescillense bile Fenerbahçe masumdur. Biz yapmadık diyorsak kralı gelsin yaptınız diyemez dese de dediği yerde kalır.
Bordo61Mavi
15.Temmuz.2013, 21:19
Aynen oyle dendi
Fanatik gazetesi, su gazeteci bu gazeteci. Herkes umut dagitti, ucak dolusu adam gitti umut dagitti. Nere kadar Aziz Yildirimi savunacaksiniz
Bugun savunmasaniz yarin "bi konusursam" dediginde yine onun safina gececek insanlar olacak
kumbara
15.Temmuz.2013, 21:23
Kayseri, kasımpaşa :) Yaşasın lobilerin gücü.
Facx
15.Temmuz.2013, 21:23
Eğer dediyse de kendisini kandırır bizim umudumuz birazcık düşmesiydi göz göre göre hak yeniyor burada. Genel olarak diyenler zaten bu süreçte takımla geyik yapan kişilerdir..
2 yıl men nedir yahu ? Bu sene biz Şampiyon olsak ya da 2. olsak bile seneye yokuz burada ne anladım ben bu işten ?
Mahkemece falan tescillenmedi bu olay, tescillense bile Fenerbahçe masumdur. Biz yapmadık diyorsak kralı gelsin yaptınız diyemez dese de dediği yerde kalır.
kalsa ne olur ? bi adamın katil olması için illa itiraf etmesi mi gerekir kanıtlar eşliğindeki mahkeme kararı o adamı katil yapmaz mı ?
Kaka Leite
15.Temmuz.2013, 21:25
Aynen oyle dendi
Fanatik gazetesi, su gazeteci bu gazeteci. Herkes umut dagitti, ucak dolusu adam gitti umut dagitti. Nere kadar Aziz Yildirimi savunacaksiniz
Bugun savunmasaniz yarin "bi konusursam" dediginde yine onun safina gececek insanlar olacak
Ben Aziz Yıldırımı savunmıyorum ki. Günahım kadar sevmem zaten kendisini :)
Ben Fenerbahçe klübünü savunuyorum, kulübümü savunuyorum sadece.
himone
15.Temmuz.2013, 21:26
Üzerimize oyunlar oynanıyor, anlayana...
footballer33
15.Temmuz.2013, 21:36
Kayseri, kasımpaşa :) Yaşasın lobilerin gücü.
İşin bir de bu boyutu var!
footballer33
15.Temmuz.2013, 22:06
Fırat Günayer @firatgunayer 1 dk
Steau Bükres'in şike yaptığını kabul edip,ceza almadığı ortamda, BJK tek maçtaki ''teşebbüs'' nedeniyle 1 yıl ceza alıyor..
O kadar doluyum ki... :icon_evil: :icon_evil: :icon_evil:
Damigol
15.Temmuz.2013, 22:11
Şaşıran var mı?
uAburak89
16.Temmuz.2013, 03:12
Bu ateş üfleyerek sönmez lafı bugünler içindi, şikenin üstünü örtmeye çalıştılar ama boşuna çabaladılar. Yazık oldu emeklere, kurnazca yapılmış planlar, umut tacirliği yapan gazeteciler fena patladı. Hala daha +1'in gitmesi CAS için olumlu diyorlar ve ne yazık ki bunlara inanan insanlar var. 2 yıl men istedi zaten en başında, nasıl bir savunma yapıldıysa dalga geçer gibi ona +1 ilave edildi, şimdi de normale döndürülmüş. +1 çok mantıksızdı, şike yaparsan bir daha, uslu durmazsan ceza veririm ne demek, zaten tekrar şike olsa onun da ayrıca bir cezası olacaktı.
Evrakta sahtecilikten geçen sene ceza alan bir Beşiktaş kulübü var ortada ve bunun sorumlusu olan Yıldırım Demirören, aynı zamanda şimdi ki verilen cezanın konu olduğu dönemin kulüp başkanı ve şu anda TFF başkanı. Böyle bir çarpık düzen varken, Steau falan demeyin hiç. O adamlar ismi geçen kim varsa kulüple ilişkisini kesmişler, bizse baş tacı yapıyoruz. Yıldırım Demirören resmen ödüllendirildi göz göre göre. Cezaevinde, her duruşmada ayılıp bayılan şimdiler de ise gayet sağlıklı olan Aziz Yıldırım halk kahramanı ilan edildi. Mahkeme ceza verdi, TFF iki farklı etik kurulu raporu ile bazı kişilere cezalar verdi, Transfer dönemi başladığı için kural değiştirilemez diyenler şike davası devam ederken tüm süreci etkileyecek 58. maddeyi değiştirdiler, bu çelişkili hareketler bile ortadaki pisliğin örtülmeye çalışıldığını kanıtlarken umut satanlara inanmak çok iyimser bir hareketti.
Uefa'nın tahkimi de onayladı şimdi kaldı Yargıtay, Cas ve AİHM. Yargıtay da ne olur bilmiyorum ama Fenerbahçe 2-3 aya kalmaz enteresan bir bahane ile Cas davasını yine geri çekirse hiç şaşırmam. Beşiktaş da dava açsa bile kazanamaz, Fikret Orman sürekli duruşmalara girip olumlu konuşup kaybediyor çünkü. Fenerbahçe'de kongre olur, Aziz Yıldırım da yine kazanır gibi geliyor. Sonuçta bir şey değişmeyecek, iki kulübü de bu batağın içine sokanlar görevine devam edecek. Birisi efsane başkan olarak, diğeri de ülke futbolunu yöneten şımarık çocuk olarak. Olan kulüplerine üzülen ve inkar psikolojisi ile hareket eden taraftara, sahada gerçekten emek veren futbolcuya oluyor. Bu şike süreci bundan daha kötü yönetilemezdi.
Burak Akmanoğlu
16.Temmuz.2013, 03:23
GFB'nin açtığı bir pankart var açık ve net.
Cas'mayın istifa edin !
Corpus
16.Temmuz.2013, 03:42
Fenerbahçe: "Zaman kaybetmeyeceğiz"
Öte yandan 2+1 yıllık cezası 10 yıla indirilen Fenerbahçe Kulübü, davayı CAS'a taşımaya hazırlanıyor.
http://www.ligtv.com.tr/haber/uefa-kararini-acikladi
bySilver
16.Temmuz.2013, 07:09
yazım yanlışı sanırım. toplam 3 yıllık ceza 10 yıla mı iner.
Kaka Leite
16.Temmuz.2013, 07:58
Demirören teşekkür bekliyordu demi ya :n:
Teşekkürler Demirören, takımların arkasında durmadığınız için teşekkürler. Gerçi kendisi neyin arkasında durmuş ki şuana kadar bugün dursun :)
ReaList
16.Temmuz.2013, 11:19
Fırat Günayer @firatgunayer 1 dk
Steau Bükres'in şike yaptığını kabul edip,ceza almadığı ortamda, BJK tek maçtaki ''teşebbüs'' nedeniyle 1 yıl ceza alıyor..
O kadar doluyum ki... :icon_evil: :icon_evil: :icon_evil:
Yalnız herkes Steau'nun durumundan bahsetmiş ancak ortada şöyle bir ikilem var. Adamlar şikeyi kabul ediyor, puan cezasını alıyor, şike ile suçlananlar cezasını çekiyor, suç ve ceza yerini buluyor.
Bizde ise ortada isnat edilen bir suç ve kabul etmeyen taraflar var, Öyle şeyler oluyor ki hani suçlu değilseniz bile kafadan suçlu duruma giriyorsunuz. Suç atılan kulübün başkanı ülke federasyonunun başına geliyor, talimatnameler, kurallar, kaideler değişiyor, Ortada suçlama var ancak renk vermeyen bir karar olan "sahaya yansımadı" diye garip bir karar veriliyor ve olayların üstü yarım bırakılıp kapatılıyor, Diğer taraftan adli makam cezayı kesiyor.
Bu şartlar altında her iki kulübün ceza almamasını beklemek aşırı iyimserlik olur. Zamanında süreci allem kullem edip söküğe yama yapmadan kesin kararlar alınsa ve öyle hareket edilse bugün bu kararların cezasını çekmeyecektik ama biz üstün zekamızla kendimize kural çıkarıp o kurala göre hareket ederek zaten cezaya davetiyeyi en baştan çıkardık.
KanaKe
16.Temmuz.2013, 13:29
kim ne derse desin Aziz yildirim Kadar yüzsüz birini görmedim ben 3 temmuzda biraksaydi koltugu ne o sezon men yerdik ne simdi bu cezayi alirdik..
uAburak89
16.Temmuz.2013, 14:12
Konu üzerine yazılmış bir yazı;
http://www.scugnizzi.org/2013/07/eserinle-gurur-duy.html
footballer33
16.Temmuz.2013, 16:28
MELİH ESEN: "UEFA, Sayın Serdal Adalı ve Sayın Tayfur Havutçu'nun ceza mahkemesinden ceza almasını esas alıyor."
MELİH ESEN: "Bu kararın Yargıtay tarafından bozulma ihtimali veya onanma ihtimali olduğunu UEFA yetkilileri de biliyor."
MELİH ESEN: "Durum böyle olunca UEFA Beşiktaş'ın 'tedbir amaçlı' olarak bu sene Avrupa kupalarına mücadele etmesine izin vermiyor."
MELİH ESEN: "Beşiktaş'a su an verilmiş bir 'CEZA' yoktur. Burada dikkat edilmesi gereken kelime 'Tedbir' dir."
MELİH ESEN: "Dün dediğim gibi, bu karar adil bir karar değil. Biz en kısa sürede, kura çekimi öncesi CAS'a başvuru yapacağız."
Kaynak : DHA
Hsyn53Yvz
16.Temmuz.2013, 16:54
UEFA bu işi baştan sağma yapıyor, hiç umursamadan. Platini, Infantino, Cornu... Hepsi istifa etmeli. Madem böyle bir soruşturma yapıyorsunuz, detayına kadar girin, geçmişi de araştırın. Böyle aksi ispatlanmış suçları tekrar iddianameye koymakla olmaz bu iş. Aziz Yıldırım'ın hazırladığı savunma birçok suçlamayı çürütmüştü aslında ama hâlâ ısrarla UEFA aynı maçlardan, olaylardan bahsediyor. Ayrıca '+1'i kaldırmak ne bileyim böyle dalga geçer gibi. +1'in zaten bir amacı yoktu, 5 yıl içinde tekrarlanırsa bu ceza yürürlüğe girecekti ama bu kaostan sonra zaten sadece Fenerbahçe'de değil, Türkiye'de böyle olay olmaz. CAS bizi haklı bulsa bile bu senemiz gitti zaten, 1 yıl da cezamızı çekmişken, cezanın 1 yıl veya 1+1 yıl olması gerekirdi bizi haklı bulmamaları durumunda. UEFA yetkilileri derhal istifa etmeli, Maradona'nın da dediği gibi; ''Futbolu şu anda maymunlar yönetiyor! ''
Homer J.S
16.Temmuz.2013, 19:21
Emre Belözoğlu ne kadar yüzsüz adam ya hala Galatasaray'a laf atıyor basın toplantısında :D
sui generis
16.Temmuz.2013, 19:54
Emre, Volkan, kuyt basın toplantısında çok iyi konuşmuşlar.
Kaka Leite
16.Temmuz.2013, 19:55
Emre, Volkan, kuyt basın toplantısında çok iyi konuşmuşlar.
Aynen öyle hele ki Volkan bir an duygulandı resmen biraz argo kullanarak da olsa çok iyi anlattı her şeyi :)
Emre'nin o son lafı sadece Galatasaray'a değildi ama direk üstünüze almışsınız, neyse yaptığı yüzsüzlük olmuş ya ben ona gülüyorum :)
europeanconquer
16.Temmuz.2013, 20:16
İsteyen istediği gibi konuşur.Hatta bu noktadan sonra destan yazsınlar gram önemli değil.
LadroN
16.Temmuz.2013, 21:38
Konuşamayan kabadayının rezil olduğu basın toplantısı olmuş.
Bordo61Mavi
16.Temmuz.2013, 23:45
Hakan Şükür @hakansukur 43s
Yöneticiler, futbolcularını kulübün hukuki konularında medyaya konuşmasını yasaklamalı. Futbolcu yalnızca sahada konuşmalı.
Niye simdi ?
ReaList
16.Temmuz.2013, 23:51
Bugün özellikle Emre ve Volkan'ın Tr'deki adalet sistemi üzerine ağır bir şekilde ithamda bulunması belli ki rahatsız etmiş. Olanı olduğu gibi kabul ettirme adına sağlam bir baskı ortamı var ancak Fenerbahçe'yi bu baskı ortamından kurtaracak bir yönetim yok, eli kolu bağlı olanları izliyorlar bizim gibi. Bugün oraya çıkıp konuşması gereken futbolcular mı yoksa yöneticiler mi olmalıydı ? Eteklerin altına saklanarak Fenerbahçe'ye yazık ediyorlar.
sui generis
16.Temmuz.2013, 23:58
Zoruna gitmiş sayın vekilimizin !
davidvilla
17.Temmuz.2013, 11:00
Hakan Şükür @hakansukur 43s
Yöneticiler, futbolcularını kulübün hukuki konularında medyaya konuşmasını yasaklamalı. Futbolcu yalnızca sahada konuşmalı.
Niye simdi ?
oldu. Kimse konuşmasın agzını bantlayalım herkesin bir siz konuşun.
Ne de olsa seçimle geldiniz ya sizin konuşma hakkınız var emek veren adamın yok.
Asıl futbolcu cıkıp konusmalı siz, avukatlar veya yoneticiler değil. O sahaya cıkıp emek veren ter akıtan onlar asıl sizin susmanız ve dinlemeniz lazım ama nerede.
He Emre çok kültürlü bir insan olmayabilir ya da diğer futbolcular, söylediklerinin nereye nasıl gittiğini anlamayıp kırıcı olabilirler ama bu konuşma hakkını elinden almayı gerektirecek bir durum değil.
Suicider
17.Temmuz.2013, 12:31
Aziz Yıldırım artık dibe kadar battı ve artık tamamen bitmek üzere.Karar açıklandığından beri bilinçli olarak Galatasaray'ın üzerine geliyor.Yok bizi şikayet ettiler falan diyor.Kamuoyunu farklı yönlere çekip kendi yaptığı suçların üzerini örtmeye çalışıyor.Gecen gazetecilerle buluşmasnı da buna bağlıyorum.Herkes dikkat etsin bu süreçte sanki her şey Galatasaray'ın suçuymuş gibi haberler çıkmaya başladı bile ve yoğunlaşarak devam edecektir.Her zaman ki gibi bizim ülkemizde hırsızin hiç suçu yok.
Trabzonspor
17.Temmuz.2013, 14:03
Demirören de hala her şey çok iyi durumdaymış gibi davranmıyor mu bitiyorum ona ya. Ulan herşeyi yediniz bitirdiniz Yıldırımlar olarak hala konuşuyorsunuz.
Artık bu kararlardan sonra şampiyonluk el değiştirmeli ve bizim yönetim iyi bir şekilde hazırlanıp tazminat davası açmalı ki rakamda az olmaz bu davada. Zararımız çok çok büyük bizim şu olaylar yüzünden.
mpaker66
17.Temmuz.2013, 14:11
Harbiden Trabzon yöneti mi hala neyi bekliyor? Önce gitsin TFF'ye desin ki bak UEFA şike var dedi, bizi şampiyon ilan etmen gerek. Muhtemelen TFF hayır dicektir sonra UEFA'ya gitsin desin kardeşim şike var dediniz e o zaman bize şamppiuonluğumuz verilsin. Bu hamleyi yada herhangi bi hamle neden yapmıyor?
Aziz Yıldırım suçu Galatasaray'a atarak bizi gülüp geçiriyor. Bizi Galatasaray şikayet etti diye. İyi yaptı o zaman. Sen şike yapmayı kabul ediyon yani ama Galatasaray şikayet etti diyon. Güzelmiş.
sui generis
17.Temmuz.2013, 15:02
İlhan Helvacı, Lütfi Arıboğan, Ebru Köksal, MAA, Şenes Erzik
Çok büyük beddualar aldılar.
perpetua
17.Temmuz.2013, 15:20
İlhan Helvacı, Lütfi Arıboğan, Ebru Köksal, MAA, Şenes Erzik
Çok büyük beddualar aldılar.
Aziz Yildirim'in cok daha buyuk beddualar aldiginin farkindasindir herhalde.
Bu insanlar gorevleri geregi ne yapmalari gerekiyorsa yapmis kisiler. UEFA'yi bilgilendirmek bu kisilerin gorevi. Bu insanlar Turk futbolu ile Dunya Futbolu arasinda kopru olusturmalari icin oraya atanmis veya secilmis kisiler.
Peki Fenerbahce genel kurul uyeleri Aziz Yildirim'i sike yapsin diye mi secti?
Bu insanlarin sucu, Aziz Yildirim gibi sike yapmamalari mi?
Son bomba (!) da raportorun Turkce klavye ile yazilmis rapor sunmasi. Aha simdi ikna oldum (!)
Cunku o kadar cahilim ki Turkce'den Ingilizce'ye profesyonel dosya tercume yapan birisinin, Ingilizce'den Turkce'ye tercume de yapabilecegini anlayamiyorum. O kadar cahilim ki Turkce'den Ingilizce'ye cevirirken baska daktilo (!), Ingilizce'den Turkce'ye cevirirken baska daktilo(!) kullanildigini saniyorum.
Windows gibi bir isletim sisteminden de haberim yok. Bir bilgisayara iki klavye duzenini de yukleyip Shift-Alt tuşlarına basarak İngilizce klavyeden, Türkçe klavyeye kolaylıkla geçilebildiğinden de haberim yok. Sonra tekrar Shift-Alt ve tekrar Ingilizce klavyeye gecebilecegimi bilmiyorum(!)
Bunu baskalarini suclamaya calismak icin ortaya atanlarin Fenerbahce'yi savunan kisiler olduguna inanmak istemiyorum.
byariff
17.Temmuz.2013, 15:46
sen sikeye tesebbus et sonra kisilere saldir yok oyle bir dunya.
sui generis
17.Temmuz.2013, 15:47
Aziz Yıldırım da elbette beddua almıştır. büyük kitlelerin liderlerinin her zaman beddua aldıkları bir kesim vardır.
Lütfi Arıboğan, etik kurulu ile aynı otelde neden kaldı?
Cornu; Lütfi Arıboğan ve Helvacı Fenerbahçe'nin %1 bile şike yapmamış olma olasılığı yok dediler diyor. Neye dayanarak diyorlar bunu?
İlhan Helvacı; Cornu'ya anlatırken dilim sürçmüş olabilir diyor, bunu nasıl kabul edelim?
Fenerbahçe 2011-2012 sezonu neden Avrupaya gitmedi? ya da gitmemesinin Beşiktaş ile kıyaslarsak Fenerbahçe'ye ne faydası oldu? Hani o sezon gitmezsek bu iş bitecekti. (MAA'nın söylemi) Fenerbahçe'yi kolladığı iddia edilen MAA böyle mi kolladı Fenerbahçe'yi?
Şenes Erzik; CAS davası ile pazarlık yapılmadı diyor. ardından o dava çekilmese Fenerbahçe avrupaya gidebilir miydi geçen sezon diyor. çelişki ??
Bu adamlar görevlerini yaptılar diyorsunuz? bu mu görevleri?
ince ince çalışıyoruz diyen bir bakan.
MAA göreve gelirken bunları biliyordu diyen bir başka bakan.
Böyle bir operasyon olacağını biliyordum diyen gazeteci (Demirkol).
Müsteşarımı Özel Yetkili Mahkemede yargılatmam diyip Özel yetkili mahkemelere güvenmeyen ve işi bittikten sonra bunları kaldıran bir başbakan.
Şike yaptı denilen bir takım ama kimle hangi futbolcuyla şike yaptığı belli olmayan bir takım.
BU soruşturmaya ben nasıl güveneyim?
ek: ya da UEFA neye dayanarak karar verdi? Kesinleşmemiş mahkeme kararına mı ? ya bozulursa o karar. Tabii bir de polis fezlekesi var. Suçlanan tarafın her zaman yerin dibine sokulduğu belge. Bunlara mı dayandı UEFA?
ek 2: Tabii savunma alınmadan hazırlanan ilk Etik Kurulu raporu da var. UEFA nasıl bu raporu ciddiye alır? ya da 2.rapor varken neden ilki tercih edilir?
byariff
17.Temmuz.2013, 16:11
sener erzik guzel anlatmis
Fenerbahçe o davayı kendi menfaati,kulübün menfaati için çekmiştir.
http://www2.sporx.com/futbol/superlig/fenerbahce/istifa-etmesi-gereken-birileri-varsa-onlar-da-fSXHBQ336992SXQ
lutfi aribogan aciklamasi buda
http://www2.sporx.com/futbol/superlig/galatasaray/aribogandan-aziz-yildirima-agir-gondermeSXHBQ337006SXQ
malum sahis yalanlari yuzunden koseye SIKIYOR onuda geçiyorum 15-20m fenerbahceliyi kandiriyor kandirmasida sorun degil %98"i inaniyor.
edit : bu olaylarin sebebi belli oldu aziz yildirimin galatasaraya niye saldirdigi
Haluk Yurekli : Aziz Yıldırım Tolga Aytöre ve Şekip Mosturoğlu bugün Hürriyet, Milliyet,Habertürk, Sabah, Vatan ve Fanatik sorumluları ile biraraya gelmiş..
Haluk Yurekli : Gazetecilerle yapılan sohbet toplantısının özneleri; Galatasaray,Şenez Erzik,Lütfi Arıboğan ve Ebru Köksal.
perpetua
17.Temmuz.2013, 16:53
Aziz Yıldırım da elbette beddua almıştır. büyük kitlelerin liderlerinin her zaman beddua aldıkları bir kesim vardır.
Cornu; Lütfi Arıboğan ve Helvacı Fenerbahçe'nin %1 bile şike yapmamış olma olasılığı yok dediler diyor. Neye dayanarak diyorlar bunu?
İlhan Helvacı; Cornu'ya anlatırken dilim sürçmüş olabilir diyor, bunu nasıl kabul edelim?
Fenerbahçe 2011-2012 sezonu neden Avrupaya gitmedi? ya da gitmemesinin Beşiktaş ile kıyaslarsak Fenerbahçe'ye ne faydası oldu? Hani o sezon gitmezsek bu iş bitecekti. (MAA'nın söylemi) Fenerbahçe'yi kolladığı iddia edilen MAA böyle mi kolladı Fenerbahçe'yi?
Şenes Erzik; CAS davası ile pazarlık yapılmadı diyor. ardından o dava çekilmese Fenerbahçe avrupaya gidebilir miydi geçen sezon diyor. çelişki ??
Bu adamlar görevlerini yaptılar diyorsunuz? bu mu görevleri?
Müsteşarımı Özel Yetkili Mahkemede yargılatmam diyip Özel yetkili mahkemelere güvenmeyen ve işi bittikten sonra bunları kaldıran bir başbakan.
Şike yaptı denilen bir takım ama kimle hangi futbolcuyla şike yaptığı belli olmayan bir takım.
ek: ya da UEFA neye dayanarak karar verdi? Kesinleşmemiş mahkeme kararına mı ? ya bozulursa o karar. Tabii bir de polis fezlekesi var. Suçlanan tarafın her zaman yerin dibine sokulduğu belge. Bunlara mı dayandı UEFA?
ek 2: Tabii savunma alınmadan hazırlanan ilk Etik Kurulu raporu da var. UEFA nasıl bu raporu ciddiye alır? ya da 2.rapor varken neden ilki tercih edilir?
Varsayalim ki Lutfi Aribogan Fenerbahce'nin ceza almama ihtimali yok dedi.
Ee? Sonuc? Alinan cezalar Lutfi Aribogan'in agizindan cikan bir cumle yuzunden mi yoksa sayfalarca kamuoyuna yansiyan tapeler yuzunden mi? Mesela Lutfi Ariboan o gun Fenerbahce'nin sike yaptigina inanmiyorum dese, farkli bir yerde mi olacaktik?
UEFA makheme kararina gore ceza vermedi. Aziz Yildirim ve avukatlari bunu soyleyerek meseleyi bulandirmaya calisiyor sadece.
UEFA kararini kolluk guclerinin topladigi ve savcinin iddianameyi olustururken kullandigi delillere gore verdi. Boyle yapmak da zorunda.
Yargitay bu delillerin nasil toplandigina dair itiraz edebilir ve yargilamanin tekrar yapilmasini isteyebilir ama bu UEFA'yi ilgilendirmez. Yargitay icin onemli ama UEFA icin delilin nereden ve nasil geldigi onemli degil. Guvenilir olmasi yeterli. Bir devlet kurumundan gelmesi de guvenilir olmasinin nedeni.
Saniklarin hic biri bu konusmalari ben yapmadim demedi. Bir ses uzmani araciligiyla bu tapelerin kendilerine ait olamayacagi yonunde bir savunma da yapmadilar. Yapamadilar cunku kendileri de biliyordu bu konusmalarin kime ait oldugunu.
Hem 1. hem de 2. etik kurulu raporu meselesi ise ilginc. Anladigim kadariyla ikisini de kullanmislar. Ben soyle yorumluyorum. Acaba ayni etik kurulunun hazirladigi 1. rapor ile 2. rapor arasinda ne degisti, ne gibi farkli sonuclar ortaya cikartildi ki 1. Etik kurulu raporu bu kadar sertken, 2. rapor bu kadar yumusadi. Saniyorum 2. rapor ile 1. rapor arasindaki farkin neden ortaya ciktigi gormek/anlamak UEFA disiplin ve tahkim kurullarinin Fenerbahce'nin lehine kullanabilecegi delilleri ortaya cikartirdi ve bu nedenle 1. etik kurulu raporuna bakilmasina itiraz edilmesini anlamakta zorluk cekiyorum.
MAA durumu ise bir baska skandal. O sezon MAA'in puan cezasi vermesine izin verseydi kulupler, bu sorunlarin hic biri olmayacakti. Fenerbahce'den 15-20 puan silinecekti, playoff sayesinde Fenerbahce'nin avrupa kupalarina katilma sansi olacakti ve puan cezasi almis ve bu cezasini cekmis Fenerbahce, tipki Steaua Bukres gibi UEFA'dan ceza almadan yirtacakti.
Esas bana MAA'in bu puan silme formulunun neden kabul gormedigini, bu konuda oylama yapilacakken verilen ara sirasinda kulup baskanlari arasinda yapilan toplantida neden Orduspor baskani ile Manisaspor baskaninin yumruk yumruga geldigini anlat. Bu kavga sonrasinda herkesin gecmesini bekledigi bu puan silme formulu neden beklenmedik bir sekilde cogunluk tarafindan veto edildi?
Senes Erzik'in dedigi de celiski degil bence. UEFA kendisini makhemeye veren bir kulubu neden kendi organizasyonlarina davet etsin ki? Sonucta UEFA kupalarina katilmak bir hak degil, bir davet. Ayrica karar TFF tarafindan verilmis, tahkim tarafindan onanmis ve daha ust mahkemeye gidilemiyor. Fenerbahce ise karari veren TFF'ye degil, UEFA'ya CAS'a karsi dava aciyor. Hangi mantikla? UEFA, TFF'yi tehdit etmis. Ben o yollanan mektupta bir tehdit goremiyorum. 'Bunlar gecmiste olmustur, sizin de basiniza gelebilir. Fenerbahce'yi ve TFF'yi korumak icin size bu bilgilendirmeyi yapiyorum. Sonra bizim haberimiz yoktu, nereden cikti bu ceza demeyesiniz.' dedi UEFA.
Bu olaylarin hepsinin oznesinde bir adam var ki o dokunulmaz sanki. Her yaptigi cok dogru, her tuttugu altin. Aziz Yildirim kulubu yerlerde surundurse de kabul gorecek sanki. Taa 2011 Temmuz'da bu isin uzamasindan Fenerbahce zarar gorur yazmistim bu baslikta. Nitekim oyle oluyor. Uzatildikca uzatiliyor. Uzadikca Fenerbahce kan kaybediyor.
Ibrahim Akin ile Fahri Tatan'in arasinda gecen konusmalar, oncesindeki ve sonrasindaki telefon trafigi her seyi yeterince acikliyor esasinda. Ama sadece gormek isteyenlere.
Hsyn53Yvz
17.Temmuz.2013, 16:54
Her şey önceden kurgulanmış. Şike falan hikâye, Fenerbahçe'yi batırma çabaları bunlar. Herkes araştırılsın, Galatasaray'ın 2005/06 ve 1986/87 sezonlarında şike yaptığı iddia ediliyor. Tamam, suçsuz olabilirler belki ama ortada bir suçlama var ve inceleme yok ama söz konusu Fenerbahçe olduğu zaman işler farklı oluyor. Bu bir şike operasyonu değil mi? Neden geçmiş araştırılmıyor? Adı geçen diğer kulüpler neden incelenmiyor? Neden sadece Fenerbahçe inceleniyor? Hıncal Uluç; Malatya maçını, Galatasaraylı eski kaleci Hayrettin Demirbaş da 8-0'lık Ankaragücü maçında şike olduğunu itiraf etmişti ama...
Ümit Karan: Hiçbir suçum yokken hapisteyim ama konuşursam 2006 şampiyonluğu el değiştirir.
Hasan Şaş: Konuşursam insanlar Galatasaray'dan soğur.
Bu açıklamalar bu süreç için önemli açıklamalar bence, ''ekinler yeşillendi'' ifadesinden şike/teşvik anlamı çıkarılıyorsa bu açıklamalar?
europeanconquer
17.Temmuz.2013, 17:12
Konuşsunlar :) Kim kapıyor ağızlarını,öyle konuşursam diyorsa birisi ve konuşmuyorsa onun sözlerini pek ciddiye almayacaksın,malum Aziz Yıldırım'da konuşursam ortalık karışır dedi aylardır ortalığı karıştırmasını bekliyoruz.
petrol_fb12
17.Temmuz.2013, 17:13
Steaua Bukres ayan beyan şike yaptığı ortada oyuncular kasetler kişiler itiraf etmiş her şey var..CEZA YOK..
Fenerbahce Beşiktaş (DAHA NET BİLE DEĞİL) ceza var...Sonra burdan cıkıp yok şu isimden bahsederiz yok bu isimden bahsederiz..
İsimle alakası yok !
Bu şike davası YERSEN
perpetua
17.Temmuz.2013, 17:14
Her şey önceden kurgulanmış. Şike falan hikâye, Fenerbahçe'yi batırma çabaları bunlar. Herkes araştırılsın, Galatasaray'ın 2005/06 ve 1986/87 sezonlarında şike yaptığı iddia ediliyor. Tamam, suçsuz olabilirler belki ama ortada bir suçlama var ve inceleme yok ama söz konusu Fenerbahçe olduğu zaman işler farklı oluyor. Bu bir şike operasyonu değil mi? Neden geçmiş araştırılmıyor? Adı geçen diğer kulüpler neden incelenmiyor? Neden sadece Fenerbahçe inceleniyor? Hıncal Uluç; Malatya maçını, Galatasaraylı eski kaleci Hayrettin Demirbaş da 8-0'lık Ankaragücü maçında şike olduğunu itiraf etmişti ama...
Ümit Karan: Hiçbir suçum yokken hapisteyim ama konuşursam 2006 şampiyonluğu el değiştirir.
Hasan Şaş: Konuşursam insanlar Galatasaray'dan soğur.
Bu açıklamalar bu süreç için önemli açıklamalar bence, ''ekinler yeşillendi'' ifadesinden şike/teşvik anlamı çıkarılıyorsa bu açıklamalar?
Hasan Sas Galatasaray'da bir cok mali sorun ile karsi karsiya kaldigini ama buna ragmen fedakar davrandigini anlatmak icin soylemisti o sozleri.
Ayrica Hayrettin 8-0'lik macta sike degil, Ankaragucu'ne tesvik primi yollandigini iddia etmisti.
Umit Karan'in soyleyecekleri varsa soylesin. Elinde deliller varsa savcilara teslim etsin. Galatasaray ceza alacaksa da alsin. O donemde bu ise karisan kim varsa da Galatasaray icinden ebediyen temizlesin.
LadroN
17.Temmuz.2013, 17:15
Bukresin kendi liginde ceza aldigini kac kere yazmak gerek acaba?
davidvilla
17.Temmuz.2013, 17:16
Klasik AY ve GS savaşları sezonu açıldı. Hayırlı olsun
mpaker66
17.Temmuz.2013, 17:24
http://www2.galatasaray.org/kulup/haber/17465.php
Buyrun okuyun arkadaşlar biraz aydınlnın at gözlüklerinizi atın bi kenara.
Ümit karan konusundada ağzı olan konuşur, durduramazsın kanıtı varsa sunsun buyursun.
LadroN
17.Temmuz.2013, 17:25
Bugün bazı medya organlarının, Fenerbahçe yönetiminden aldıkları davet sonrası ve bilgiler bazında bazı profesyonel yönetici ve yönetim kurulu üyelerimizi hedef alarak yayınladıkları tek taraflı, haksız ve ağır ithamları hayret ve ibretle okuduk.
Türk futbol tarihinin en büyük utancını, kendi kulübüne, taraftarına ve Türk futboluna yaşatmış basiretsiz bir yönetimin son cezalarla artık net olarak tescil olmuş hataları sonrası derhal istifa edip taraftarından ve Türk kamuoyundan özür dilemek yerine, artık alışılmış ve eskimiş yöntemlerini tekrarlayarak en yakın rakibini suçlamasını ve de tamamen kendi görevlerini yapmaya çalışan TFF profesyonellerini masum halk kitlelerine hedef göstermesini ve böylece içine düştükleri çıkmazdan kurtulmaya çalışmalarını anlamak mümkün değildir.
Özellikle bilinmelidir ki, başında çok koyu bir FB'li Başkanın bulunduğu TFF’de profesyonellerin, emri altında çalıştığı Başkanının bilgisi ve onayı olmadan TFF'nin bağlı olduğu UEFA'nın resmen talep ettiği herhangi bir evrakı bu üst kuruluşa vermiş olması mümkün olamayacağı gibi, göndermemesi de görevin ihlali sayılır.
Bunu geniş halk kitleleri önünde bir kasıt, art niyet, düşmanlık, ihanet şekline dönüştürmeye çabalamak, tek kelime ile ağır tahrik ve suçu tetiklemektir. Kaldı ki TFF bir tarafsız kurum olup, yıllardır kurgulanmaya çalışıldığı gibi herhangi bir kulübün veya FB'nin bir alt kuruluşu değildir, olmamalıdır, olamaz.
Bu garip zihniyeti ve bunu devam ettirip destek veren her türlü davranışı kınıyor, artık futbolumuzda sadece futbolun konuşulacağı günlerin geldiğine inanmak istiyoruz.
Galatasaray Spor Kulübü olarak sorumsuzca suçlanarak teşhir edilmeye ve gözdağı verilerek sindirilmeye çalışılan bütün sporsever dost ve üyelerimize karşı girişilen hiçbir teşebbüsü hukuken ve de fiilen cevapsız bırakmayacağımızın bilinmesini istiyor, bu konuda sağduyulu bütün sporseverlerin anlayış ve desteğinin yanımızda olacağına inanıyoruz.
Galatasaray Spor Kulübü
Cengo
17.Temmuz.2013, 17:28
http://www2.galatasaray.org/kulup/haber/17465.php
Buyrun okuyun arkadaşlar biraz aydınlnın at gözlüklerinizi atın bi kenara.
Ümit karan konusundada ağzı olan konuşur, durduramazsın kanıtı varsa sunsun buyursun.
Daha dakika 1, gol 1.
Bu kadar saçma sapan bir açıklama yapılamaz.
Ebru Köksal UEFA'ya mektubu 16 Şubat 2012'de gönderdiğinde Mehmet Ali Aydınlar 31 Ocak'ta istifa etmişti zaten.
Kendi kendisini tekzip etti Galatasaray.
Bu açıklamanın hiç bir anlamı ve niteliği yok.
İlhan Helvacı, Ebru Köksal ve Lütfi Arıboğan bilinçli ve planlı bir şekilde Fenerbahçe'ye zarar vermeye çalışmışlardır. Korumanın hiç bir manası yok.
LadroN
17.Temmuz.2013, 17:34
Daha dakika 1, gol 1.
Ebru Köksal UEFA'ya mektubu 16 Şubat 2012'de gönderdiğinde Mehmet Ali Aydınlar 31 Ocak'ta istifa etmişti zaten.
İlhan Helvacı, Ebru Köksal ve Lütfi Arıboğan bilinçli ve planlı bir şekilde Fenerbahçe'ye zarar vermeye çalışmışlardır. Korumanın hiç bir manası yok.
Sizdeki Galatasaray kompleksi bizi bitiriyor.
Cengo
17.Temmuz.2013, 17:40
Sizdeki Galatasaray kompleksi bizi bitiriyor.
Gerçeği söyledim. Tarihlerden bile haberdar olmayanların sırf cevap vermek için yazdıklarına inanmamı mı bekliyorsunuz? Açık ve net. Zaten bu inanıp inanmamak meselesi de değil. Internetten 1 dakikanızı alır kontrol etmek. Galatasaray'ın iddia ettiği gibi Mehmet Ali Aydınlar'ın bilmesine imkan yok, çünkü istifa etmiş zaten. Körükörüne destek vermek doğru değil.
sui generis
17.Temmuz.2013, 17:41
Sıkıntı zaten burada başlamıyor mu? Lütfi Arıboğan böyle dediyse ne olacak mantığından. Bunun bir soruşturma değil de bir operasyon olduğunu gösteriyor bana. Aynı zamanda UEFA'nın TFF'ye avrupaya yollamayın baskısı yapmasına bir sebep. Bu adam TFF'de görevli ve böyle düşünüyor. Onun olduğu dönemde 1.etik kurulu raporu yazılıyor. Böyle düşünen bir adam bu raporun yazılmasında etkili olmamış mıdır? ve bu adam bir kamu yerinde bir makama sahipken henüz bir şey belli olmadan bir kulüp aleyhine konuşmasını normal mi karşılıyorsunuz?
Polis fezlekesi her zaman abartılarla doludur , asla kıstas olamaz. UEFA şimdiye kadar verdiği kararlarda polis fezlekesini mi kaynak almıştır? bu fezlekeyi kim yolladı UEFA'ya ? GS açıklama yapmış; MAA'nın emriyle yolladı Ebru Köksal diyor. o dönemde MAA istifa etmişti (öyle okudum , araştırmadım bunu) Bu emri kim verdi?
Savunma alınmadan hazırlanan etik kurulu raporuna inanmak yerine ikincisine daha çok güvenmeyi tercih ederim. Tabii bir de Lütfi Arıboğan'ın rapor hazırlanırken aynı otelde kalması gözlerden kaçmasın.
Toplantıdaki kavgayı bilemem ama MAA neden bizi göndermedi avrupaya? ne faydası oldu bunun bize?
mpaker66
17.Temmuz.2013, 17:50
Daha dakika 1, gol 1.
Ebru Köksal'ın dediğin tarihte öyle bir şey yaptığını kanıtlayabilir misin? Yoksa boş boş sallıyo musunuz? Duyduk inandık hesabı mı? İşinize geldi inandınız? Kanıt nerde? Zamanında şike kanıtlanmadan konuşmayın diyodunuz :D
SAİT71
17.Temmuz.2013, 17:50
Forumdan birine küfür etti diyelim karşılığında ispat delil göstermeyelim. Sonra onu gelsin yönetici adı bu olaya karıştı diye 2 yıl banlasın. Çok adaletli olacaktır... Sonra o kişi kendini savundu, hani ispatınız, nerde öyle birşey yapmışım dedi diye, sen ettiğin küfürü mü savunuyorsun diyerek pataklayalım...
Cengo
17.Temmuz.2013, 17:55
Ebru Köksal'ın dediğin tarihte öyle bir şey yaptığını kanıtlayabilir misin? Yoksa boş boş sallıyo musunuz? Duyduk inandık hesabı mı? İşinize geldi inandınız? Kanıt nerde? Zamanında şike kanıtlanmadan konuşmayın diyodunuz :D
Tabi ki kanıtlarım.
Belgenin gönderildiği tarihte Mehmet Ali Aydınlar yoktu.
https://pbs.twimg.com/media/BPYGmXkCUAEVbZF.jpg:large
mpaker66
17.Temmuz.2013, 17:57
Forumdan birine küfür etti diyelim karşılığında ispat delil göstermeyelim. Sonra onu gelsin yönetici adı bu olaya karıştı diye 2 yıl banlasın. Çok adaletli olacaktır... Sonra o kişi kendini savundu, hani ispatınız, nerde öyle birşey yapmışım dedi diye, sen ettiğin küfürü mü savunuyorsun diyerek pataklayalım...
Eee sonuç?
Cengo
17.Temmuz.2013, 18:01
Artık doğal geliyor her şey bu ülkede.
https://pbs.twimg.com/media/BPYYBebCcAATFyV.jpg:large
SAİT71
17.Temmuz.2013, 18:06
Eee sonuç?
Sonuç ortada...
Cengo
17.Temmuz.2013, 18:07
Kim yalancı?
https://pbs.twimg.com/media/BPYPXBoCIAA_jxU.jpg
Suicider
17.Temmuz.2013, 18:11
upon your request diyor.İstek üzerine gönderilmiş yani.
mpaker66
17.Temmuz.2013, 18:13
L.Arıboğan: ''TFF suçlu, polis suçlu, siyaset suçlu,UEFA suçlu, Aydınlar suçlu,savcı suçlu,CAS suçlu,medya suçlu Cemaat suçlu,Erzik suçlu,Arıboğan suçlu, Ebru Köksal suçlu..Bir deyim vardır..Hırsızın hiç mi suçu yok?
mpaker66
17.Temmuz.2013, 18:13
Sonuç ortada...
Doğru sonuç ortada. Avrupa'dan 2 yıl men. Ha doğruya karar kesinleşmedi CAS vardı daha.
byariff
17.Temmuz.2013, 18:20
yahu aziz yildirimin hala niye saldirdigini anlamayanlar var Dun oglen Aziz Yıldırım Tolga Aytöre ve Şekip Mosturoğlu Hürriyet, Milliyet,Habertürk, Sabah, Vatan ve Fanatik sorumluları ile biraraya geldi
sonuç olarak bugune bakiyoruz galatasaraya saldirma cabalari yaptiklari sikeye galatasarayida çekmeye calisiyorlar
https://pbs.twimg.com/media/BPYL1KxCAAALTQG.jpg:large
Cengo
17.Temmuz.2013, 18:20
upon your request diyor.İstek üzerine gönderilmiş yani.
Doğru. Soruşturma var, talep edilmesi normal. Zaten Galatasaray da açıklamada reddetmiyor, UEFA'nın resmen talep ettiği diyor.
Açıklama yapıyorsanız, suçlayacaksanız içeriğine bakmanız gerekir. Araştırmadan körükörüne açıklama yapıyorlar. Fenerbahçe'yi suçlarken aslında yalanı kendisi söylüyor Galatasaray, hem de resmi sitesinden. Esas mesele Galatasaray neden koruma ihtiyacı hissediyor bu isimleri? Kendilerini koruyabilirler, açıklama yapabilirler.
Buna gaf demek çok basit kaçar.
mpaker66
17.Temmuz.2013, 18:22
Zaten bu dünyada her şey Fenerbahçe'ye düşman, herkes Fenerbahçe'ye tuzak kuruyor.Arada da Beşiktaş kaynamış.
sui generis
17.Temmuz.2013, 18:23
3 Temmuz sürecinde Fenerbahçe aleyhinde yapılan yalan yanlış haberlerde neden bu tepkiyi vermediniz ?
perpetua
17.Temmuz.2013, 18:23
Artık doğal geliyor her şey bu ülkede.
https://pbs.twimg.com/media/BPYYBebCcAATFyV.jpg:large
Bir saniye.
Ne yazmis burada?
UEFA'nin istegi uzerine XYZ dosyalarinin orjinallerini ve tercumelerini yolluyoruz yazmis.
Ne yapsaydilar?
UEFA'dan istek geldikten sonra isiklari kapatip, telefonlari prizden cekip, evde yokuz taklidi mi? :D
Suicider
17.Temmuz.2013, 18:24
Bende şu düşünceyi anlamıyorum,bizimkilerin Fenerbahçe'yi Uefaya şikayet edip ceza almasını istemesi mi daha büyük suç yoksa esas şike,teşvik gibi olayları yaptığı iddaa edilen Fenerbahçe'nin ki mi daha büyük suç?
perpetua
17.Temmuz.2013, 18:25
Zaten bu dünyada her şey Fenerbahçe'ye düşman, herkes Fenerbahçe'ye tuzak kuruyor.Arada da Beşiktaş kaynamış.
O en vahimi. Puan silme cezasi verilse, Besiktas belki -6 puan ile kurtulacakti. Simdi bir yil UEFA kupalarindan men.
furkan58
17.Temmuz.2013, 18:26
yahu aziz yildirimin hala niye saldirdigini anlamayanlar var Dun oglen Aziz Yıldırım Tolga Aytöre ve Şekip Mosturoğlu Hürriyet, Milliyet,Habertürk, Sabah, Vatan ve Fanatik sorumluları ile biraraya geldi
sonuç olarak bugune bakiyoruz galatasaraya saldirma cabalari yaptiklari sikeye galatasarayida çekmeye calisiyorlar
https://pbs.twimg.com/media/BPYL1KxCAAALTQG.jpg:large
Bu resmi bir galatasaraylının koyması çok garip :) 2 senedir Fenerbahçe'yi linç eden medyaya satılmış diyor :n: Komiksiniz.
Cengo
17.Temmuz.2013, 18:27
Bir saniye.
Ne yazmis burada?
UEFA'nin istegi uzerine XYZ dosyalarinin orjinallerini ve tercumelerini yolluyoruz yazmis.
Ne yapsaydilar?
UEFA'dan istek geldikten sonra isiklari kapatip, telefonlari prizden cekip, evde yokuz taklidi mi? :D
Galatasaray aksini iddia ediyor. Mehmet Ali Aydınlar'ın haberi olmadan gönderilemeyeceğini, koyu FB'li başkanın izni ile gönderildiğini, aksinin iddia edilemeyeceğini iddia ediyor. O tarihte Hüsnü Güreli TFF başkan vekili ve Mehmet Ali Aydınlar görevi Ocak ayında bırakmış durumda.
mpaker66
17.Temmuz.2013, 18:27
Doğru. Soruşturma var, talep edilmesi normal. Zaten Galatasaray da açıklamada reddetmiyor, UEFA'nın resmen talep ettiği diyor.
Açıklama yapıyorsanız, suçlayacaksanız içeriğine bakmanız gerekir. Araştırmadan körükörüne açıklama yapıyorlar. Fenerbahçe'yi suçlarken aslında yalanı kendisi söylüyor Galatasaray, hem de resmi sitesinden. Esas mesele Galatasaray neden koruma ihtiyacı hissediyor bu isimleri? Kendilerini koruyabilirler, açıklama yapabilirler.
Buna gaf demek çok basit kaçar.
Galatasaray'ın açıklamsındaki yalanı öğrenebilir miyiz?
mpaker66
17.Temmuz.2013, 18:30
Galatasaray aksini iddia ediyor. Mehmet Ali Aydınlar'ın haberi olmadan gönderilemeyeceğini, koyu FB'li başkanın izni ile gönderildiğini, aksinin iddia edilemeyeceğini iddia ediyor. O tarihte Hüsnü Güreli TFF başkan vekili ve Mehmet Ali Aydınlar görevi Ocak ayında bırakmış durumda.
Hah işte Galatasaray diyor ki Ebru hanım kendi kendine göndermedi diyor. Fenerbahçe de ebru hanım kendi insiyatifinde gönderdi diyor. Kim yalancı?
Cengo
17.Temmuz.2013, 18:40
Galatasaray'ın açıklamsındaki yalanı öğrenebilir miyiz?
3. kez tekrar oluyor. Mehmet Ali Aydınlar'ın izni ile gönderildiğini söylüyor Galatasaray açıklamasında. Fenerbahçe'nin açıklamasına atıfta bulunuyor.
Hüsnü Güreli Beşiktaş delegesi, Beşiktaş'lı ve Ocak ayında Mehmet Ali Aydınlar istifa etmiş olduğundan TFF başkan vekili olarak Hüsnü Güreli görev yetkisini kullanıyor.
Tekrar yazıyorum ama yazmama bile gerek yoktu aslında. Baştan okuduğunuzda anlayacaksınız.
Galatasaray açıklamasında Ebru Köksal'ı koruyor. FBli başkan bilmeden gönderilemez, gönderilmemesi mümkün olamaz görevdir diyor. Yani içeriği araştırılmadan sırf korumak amaçlı yazılmış bir yazı ve içeriği yalan. Çünkü Ocak ayında istifa eden bir başkanın Şubat ayının ortasında gönderilen bir mektubun içeriğinden nasıl haberdar olacağını kimse açıklayamaz. Kozmik odalar vardı, bilgiler istendiğinde saklanabilecekti. Gizlilik önemliydi.
Kanıt nerde dediniz. Kanıtını da gönderdim. Hâlâ beni suçlamaya çalışıyorsunuz.
Galatasaray kendi açıklamasının içinde yalan söylüyor diyorum. Dolayısı ile Galatasaray kendi açıklamasında sırf korumak için yalan söylemiş oluyor.
Ayrıca diğer konuda da Ebru Hanım'ın insiyatifidir yine. Polis fezlekelerini göndermiş. Polis fezlekesi delil değildir, Mahkemenin her bir delili tek tek kabul etmesi gerekir.
Hah işte Galatasaray diyor ki Ebru hanım kendi kendine göndermedi diyor. Fenerbahçe de ebru hanım kendi insiyatifinde gönderdi diyor. Kim yalancı?
petrol_fb12
17.Temmuz.2013, 18:40
Bukresin kendi liginde ceza aldigini kac kere yazmak gerek acaba?
Not = Avrupa'da suçu ispatlanmayana kadar herkes suçsuzdur.2008 süre gelen dava'da 5 haziran 2013 günü sonuçlanıyor
Bükreş yetkilileri bile ceza beklerken ceza verilmiyor.Ne kadar manidar dimi ?
Bükreş takımı 2008 den bu yana 1 Kez Şampiyonlar ligine 4 kez'de uefa gitmiş gruplarda oynamış.Bir üst tura cıkmış..
Kendi liginde ceza alan bir takım nasıl uefa'ya gidiyor ?
http://t1307.hizliresim.com/1c/k/qdw1h.jpg
perpetua
17.Temmuz.2013, 18:44
Cok vahim bir varsayim yapiyorsun.
UEFA'in bu dosyalari ne zaman istedigini biliyormusun?
Tahminen etik kurulu raporu hazirlandigi zaman. Peki neden hemen yollanmadi? Hatirlarsan o donemde gizlilik karari vardi. Hatta etik kurulu disinda kimse dosyaya bakamiyor, yani ceviri bile yaptirilamiyordu.
E peki ne zaman gizlilik karari kalkti? Iddianame yayinlandigi zaman. Yani Aralik 10, 2011.
Bu istege cevap olarak bu belgelerin cevirilmesi ve UEFA'ya yollanmasi buyuk ihtimalle Mehmet Ali Aydinlar'a aittir.
Her ne kadar UEFA'ya yollanmasi Mehmet Ali Aydinlar istifa ettikten iki hafta sonra gerceklesmis olsa da.
Senin iddian, Mehmet Ali Aydinlar'in bunlar kesinlikle cevirilmeyecek, kesinlikle yollanmayacak demesine ragmen istifa ettikten sonraki 15 gunde etik kurulu raporu ve fezleke'nin cevirilmesi ve UEFA'ya Husnu Gureli'nin bilgisi olmadan yollandigi.
Gercekten bunu mu iddia ediyorsun?
perpetua
17.Temmuz.2013, 18:48
Kendi liginde ceza alan bir takım nasıl uefa'ya gidiyor ?
Cunku puan siliyorlar ve erteliyorlar.
O sirada zaten Becali'nin kuluple hic bir iliskisi yok. Hisselerini akrabalarina dagitmis durumda.
Fenerbahce'ye ceza da verilmedi. Kulubun baskani da hala bu suclari isledigini mahkeme tarafindan sabitlenmis kisi.
Steaua'nin baskani (daha dogrusu akil hocalari) akilli. Bu olay yuzunden kulube bir zarar gelmemesi icin kuluple iliskisini kesiyor.
Aziz Yildirim ise Fenerbahce elden giderse onun her soyledigini gercek sanip pesinden yuruyecekleri kaybetmekten korkup Fenerbahce'ye zarar veriyor.
SAİT71
17.Temmuz.2013, 18:50
Herifler şike yapmış başkanı ceza alyor adamlar avrupa kupalarına devam ediyor. Birde bize verdikleri cezaya bak. Gelde bu olayı sporla ilişkilendir işte....
Cengo
17.Temmuz.2013, 18:55
Cok vahim bir varsayim yapiyorsun.
UEFA'in bu dosyalari ne zaman istedigini biliyormusun?
Tahminen etik kurulu raporu hazirlandigi zaman. Peki neden hemen yollanmadi? Hatirlarsan o donemde gizlilik karari vardi. Hatta etik kurulu disinda kimse dosyaya bakamiyor, yani ceviri bile yaptirilamiyordu.
E peki ne zaman gizlilik karari kalkti? Iddianame yayinlandigi zaman. Yani Aralik 10, 2011.
Bu istege cevap olarak bu belgelerin cevirilmesi ve UEFA'ya yollanmasi buyuk ihtimalle Mehmet Ali Aydinlar'a aittir.
Her ne kadar UEFA'ya yollanmasi Mehmet Ali Aydinlar istifa ettikten iki hafta sonra gerceklesmis olsa da.
Senin iddian, Mehmet Ali Aydinlar'in bunlar kesinlikle cevirilmeyecek, kesinlikle yollanmayacak demesine ragmen istifa ettikten sonraki 15 gunde etik kurulu raporu ve fezleke'nin cevirilmesi ve UEFA'ya Husnu Gureli'nin bilgisi olmadan yollandigi.
Gercekten bunu mu iddia ediyorsun?
Eğer böyle bir varsayım yapacaksak her türlü varsayım yapabiliriz. İstediğimiz şike yapmış olur, istediğimiz kişi yapmamış olur. Profesyonel bir işletmenin elinde 2 hafta sürmez çevirisi. FB'li başkan tanımlamasını da yapan Galatasaray. Hüsnü Güreli Beşiktaş'lı. Mehmet Ali Aydınlar'ın izni ile gönderildiğini iddia eden de Galatasaray. O tarihte Hüsnü Güreli vekalet ediyor. Onun bilgisi dahilindedir, değildir tartışmıyorum. Gerçek olan o tarihte Mehmet Ali Aydınlar'ın yetkisi olmadığı, dolayısı ile gönderimin sözlü izni de olamaz.
petrol_fb12
17.Temmuz.2013, 18:58
Cunku puan siliyorlar ve erteliyorlar.
O sirada zaten Becali'nin kuluple hic bir iliskisi yok. Hisselerini akrabalarina dagitmis durumda.
Fenerbahce'ye ceza da verilmedi. Kulubun baskani da hala bu suclari isledigini mahkeme tarafindan sabitlenmis kisi.
Steaua'nin baskani (daha dogrusu akil hocalari) akilli. Bu olay yuzunden kulube bir zarar gelmemesi icin kuluple iliskisini kesiyor.
Aziz Yildirim ise Fenerbahce elden giderse onun her soyledigini gercek sanip pesinden yuruyecekleri kaybetmekten korkup Fenerbahce'ye zarar veriyor.
Beşiktaş her şeyi değişti o niye ceza alıyor ?
Olayın neresinden tutarsanız tutun elinizde kalıyor...
Bükreş takımının puanın 2008 'den bu yana ligde puanın silindiğine dair bir yazı görmedim..
Belge gösterirsen cok sevinirim abi..
perpetua
17.Temmuz.2013, 19:00
Beşiktaş her şeyi değişti o niye ceza alıyor ?
Olayın neresinden tutarsanız tutarsız bir durum.
Puan silinmedi Bükreş takımın 2008 bu yana ligde puanın silindiğine dair bir yazı görmedim..
Belge gösterirsen cok sevinirim abi..
Puan silindi demedim. Silindi ve ertelendi dedim.
http://kassiesa.net/uefa/forum/view.php?archive=2008.Q2&topic=20080604182837.xml
Besiktas'ta degisti ama Turkiye'de ceza verilmedi.
perpetua
17.Temmuz.2013, 19:14
Eğer böyle bir varsayım yapacaksak her türlü varsayım yapabiliriz. İstediğimiz şike yapmış olur, istediğimiz kişi yapmamış olur. Profesyonel bir işletmenin elinde 2 hafta sürmez çevirisi. FB'li başkan tanımlamasını da yapan Galatasaray. Hüsnü Güreli Beşiktaş'lı. Mehmet Ali Aydınlar'ın izni ile gönderildiğini iddia eden de Galatasaray. O tarihte Hüsnü Güreli vekalet ediyor. Onun bilgisi dahilindedir, değildir tartışmıyorum. Gerçek olan o tarihte Mehmet Ali Aydınlar'ın yetkisi olmadığı, dolayısı ile gönderimin sözlü izni de olamaz.
Peki ya gizlilik karari kalktiktan sonra bunlarin yapilmasi konusunda talimati Mehmet Ali Aydinlar istifa etmeden once verdiyse? Sureklilik esas degil mi?
Galatasaray'in aciklamasi buyuk ihtimalle Ebru Koksal'in aciklamasina gore kaleme aliniyor. Ebru Koksal'in talimati Mehmet Ali Aydinlar'dan almadigi iddiasini ortaya atan ben degilim. :)
Belki de hazirlandi ama bir nedenle ilk durusmanin yapilmasini beklediler, yollamak icin.
Sonucta neyi tartisiyoruz? Galatasaray'in yanlis aciklama yapmis olabilecegini mi? Evet yapmis olabilir. Ebru Koksal 1.5 yil once olan bir seyi yanlis hatirlamis da olabilir. Galatasaray'da bunu kaleme alan sureci karistirmis olabilir. Bunlarin hepsi mumkun.
Ayrica bu aciklama ayni zamanda Lutfi Aribogan'in yolladigi ve elestirilen mektup ile de ilgili. Ilk cumle profesyonel (Aribogan) ve yonetim kurulu uyesi (Koksal) hedef alinarak diyor. Aribogan da hatirlarsin Aydinlar ile es zamanda istifa etti.
Fenerbahce baskani'nin TFF emir kullarini hedef alarak aciklama yapmasi, bir suru asiri fanatik, kendini bilmez insanlarin da bulundugu bir topluma bu insanlari hedef gostermesi normal. Galatasaray'in toplu bir aciklama yaparken senin yanlis anlamana neden olabilecek bir sey yazmasi anormal?
Bu is Galatasaray-Fenerbahce tartismasi degil artik.
O tartismalar en son 2 Temmuz 2011'de yasandi.
O gunden beri biz Aziz Yildirim-Fenerbahce tartismasi yapiyoruz bence.
Ben Fenerbahce tarafindayim.
3 Temmuz'dan beri Fenerbahce tarafindayim.
En kisa zamanda Aziz Yildirim'dan kurtulup, bu sureci arkasinda birakip, gelecege umutla bakmasini isteyen taraftayim.
erdem344
17.Temmuz.2013, 23:37
Ortada çok güzel kurgulanmış bir tiyatro var. Bizlerde bu oyunun birer parçasıyız.
1 kişi bana Arıboğanın hangi CV ile gs ceosu olduğunu açıklayabilir mi ? - ben bilmiyorumda -
uAburak89
18.Temmuz.2013, 00:00
Aziz Yıldırım ve ekibi için deniz bitti, tutunacakları bir dal kalmadı, içine düştükleri çıkmaz bataklık haline geldi. Onlar da haliyle algıyı başka yöne çekmeye çalışıyorlar olayın en başından beri. Zaten bu cezaların sebebi savunma yapamamaları, çünkü yaptıklarının savunulacak tarafı yok. Emre ile Volkan neyse de sen kalkıp Kuyt ve Webo'ya açıklama yaptırırsan adama gülerler, Mehmet Topal geçen senenin Avrupa Ligi yarı finalisti ceza alıyor derse kahkahaların dozajı artar, bizi Şampiyonlar Ligine almayanlara selam olsun diyen Aykut Kocaman'a Uefa Aleyküm Selam der, bu sene şampiyon olarak gereken cevabı vereceğiz diyen Ersun Yanal'a da olayların 2 sene önce olduğu hatırlatılır ve çabası için ancak tebessüm edilir. Kimse futbolcuları suçlamadı zaten, onlara ne oluyorsa, mektup yazmalar falan. Bu tutarsız savunma stratejileri bile aslında çok şeyi gösteriyor da, insanın görmek istemesi lazım işte.
Bu olayın hiçbir yerinde olmayan Galatasaray'ı ilk günden beri odak noktası haline getirmeye çalışanların çabasına hayranım, yorulmadan aynı yolda yürüyorlar. Esas şikeci Galatasaray, bu bir Galatasaray'ı kurtarma ve kalkındırma operasyonu diyerek Aziz Yıldırımsporlulara gaz verildi ve verilmeye devam ediyor. Bu minvalde yapılan açıklamalara ve yönlendirmelere de sadece Aziz Yıldırım hayranları inanıyorlar, Uefa acımıyor, sağlıklı bir şekilde olaylara bakabilenler de yemiyor.
Ebrü Koksal, İlhan Helvacı ve tabii ki Lütfi Arıboğan. Ömer abi gerekenleri fazlasıyla söylemiş, eklenecek pek bir şey yok esasen. Şike yapıldıysa Fenerbahçe için mi yapıldı, şike yoktu Galatasaray'lılar şike varmış gibi mi gösterdi, şikeye teşebbüs vardı ve Galatasaray'lı bu isimler bu gerçeği Uefa ile mi paylaşıldı artık bir karar verilse güzel olacak. Tutarsızlığın suyu çıktı çünkü. Ayrıca bu isimlerin gerçekten bu kadar güçlü ve etkili olabildiğine inanıyor musunuz, onu da merak ediyorum.
Bu bir operasyon, kurgu diyen arkadaşlar, bu 3 isim ödüllendirildi diyenler, hiç aynaya bakmayı denediler mi ? Şekip Mosturoğlu isimli hem TFF hem mahkemeden ceza almış hukukçu şahıs, Fenerbahçe kulübüne nereden geldi ? Ve bu şahsın tahkim beşe iki bizde tapesi yok mu ? Tabii bu sorum tapeleri okuma zahmetine girenlere, şikeye inanmıyorum deyip sıyrılanlara değil. Şike yoktur diyen Engin Tuzcuoğlu'nun tahkim kurulu başkanı olmasına nasıl bir yorum getiriyor bu operasyoncu arkadaşlar ?
Şu anda Galatasaray bünyesinde çalışan bu 3 kişi, şike sürecinde etkin rol oynadılırsa hepsine de helal olsun ayrıca. Hakedenlerin ceza almasına katkıda bulunarak doğru bir iş yaptılar. Bugünkü resmi açıklama ve Lütfi Arıboğan'ın demeçleri de cuk oturmuş. Atılan çamurlar boşuna, lekesiz, tertemiz 19 şampiyonluğumuz var, 20. de gelecek inşallah.
uAburak89
18.Temmuz.2013, 00:13
Ortada çok güzel kurgulanmış bir tiyatro var. Bizlerde bu oyunun birer parçasıyız.
1 kişi bana Arıboğanın hangi CV ile gs ceosu olduğunu açıklayabilir mi ? - ben bilmiyorumda -
Bu siteye girebiliyorsan internetin var ve kullanabiliyorsun demektir, yine de yardımcı olalım. Google.com -> Lütfi Arıboğan sorunun cevabı olacaktır. Ayrıca ortada tiyatro değil de, maskeli balo var bence.
Sirius Black
18.Temmuz.2013, 14:33
En güzel tiyatro FB-TFF-Digiturk arasında dönen önce Süper Final şimdi de 6+0+4 ismindeki tiyatrodur. Birileri suç işliyor birileri de ceplerini düşünmekten adaleti unutuyor.
sui generis
18.Temmuz.2013, 14:43
Kendini hakim yerine koyup bilmem kaç maçta şike delillendirildi diyen bir Emniyet.
Bu sorularıma yanıt arıyorum ben.
sui generis
18.Temmuz.2013, 14:46
ve UEFA neden hala Bursaspor'u çağırmadı Şampiyonlar Ligine? Geçen sefer Trabzonspor hemen çağrılmıştı. Acaba diyorum az da olsa CAS'ın durdurma kararı verebileceğinden mi bekliyorlar.
byariff
18.Temmuz.2013, 15:12
Fenerbahçe'ye Kayyum atanıyor
Alınan bilgiye göre, geçtiğimiz ay içinde Recep Özcan'ın açtığı dava sonrası İstanbul 5. Asliye Hukuk Mahkemesi'nden Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Yönetici Şekip Mosturoğlu ve eski yönetici İlhan Ekşioğlu'nun üyeliklerinin dondurulması kararı çıkmıştı.
Bu karar sonrasında Olağanüstü Genel Kurul'a gitmesi beklenen Fenerbahçe'de bu yönde bir karar alınmamıştı.
Ancak bugün Fenerbahçe Kulübü'ne İstanbul Valiliği tarafından gönderilen belgede, 5. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin kararlarının uygulanmadığı ve bu nedenle 1 hafta içinde Olağanüstü Genel Kurul kararı alınmaması halinde, Fenerbahçe Yönetimine Kayyum atanacağı belirtildi.
TurkFutbol.Com Özel Haber / İlker KOÇ
http://turkfutbol.com/detay.asp?id=16535
sui generis
18.Temmuz.2013, 15:22
SPORX.COM @sporx 1 dk
SON DAKİKA! FENERBAHÇE SPOR KULÜBÜ BU SEZON YENİDEN ŞAMPİYONLAR LİGİ'NDE
Siz daha olaya siyasi demeyin. yine birileriyle anlaşma sağlandı kesin. kimin borusu daha çok öterse oynanıyor.
sui generis
18.Temmuz.2013, 15:25
Fenerbahçe'ye Kayyum atanıyor
Alınan bilgiye göre, geçtiğimiz ay içinde Recep Özcan'ın açtığı dava sonrası İstanbul 5. Asliye Hukuk Mahkemesi'nden Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Yönetici Şekip Mosturoğlu ve eski yönetici İlhan Ekşioğlu'nun üyeliklerinin dondurulması kararı çıkmıştı.
Bu karar sonrasında Olağanüstü Genel Kurul'a gitmesi beklenen Fenerbahçe'de bu yönde bir karar alınmamıştı.
Ancak bugün Fenerbahçe Kulübü'ne İstanbul Valiliği tarafından gönderilen belgede, 5. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin kararlarının uygulanmadığı ve bu nedenle 1 hafta içinde Olağanüstü Genel Kurul kararı alınmaması halinde, Fenerbahçe Yönetimine Kayyum atanacağı belirtildi.
TurkFutbol.Com Özel Haber / İlker KOÇ
http://turkfutbol.com/detay.asp?id=16535
Bunun şike konusuyla ne alakası var ?
C h A o S
18.Temmuz.2013, 15:30
2 ön eleme maçını oynayacak ancak CAS'tan beklenen sonuç çıkmazsa men olucak.Yani düşünsenize CAS'tan olumsuz haber gelirse 2 tane boşa maç oynanıcak.Çocuk oyuncağı gibi bir şey.
eng1n
18.Temmuz.2013, 15:31
Katılıyormuşuz ilk ön elemeyi de oynayacakmışız sonrasında 28 ağustos'da CAS'ın kararı olumlu olursa devam edilecekmiş
uAburak89
18.Temmuz.2013, 15:33
Umarım Fenerbahçe ön elemeyi geçer, sonra men edilir. :) Sonuçta Bursaspor'un az da olsa gruplara kalma şansı vardı, gelir bölünecekti. Tek takım gidelim, fazla para göz çıkarmaz.
sananes
18.Temmuz.2013, 15:35
elenip uefa'ya düşersek ceza vermezler de, Şampiyonlar Ligi'ne ne yapar ederler almazlar gibi geliyor bana.
DenizlispoR
18.Temmuz.2013, 15:37
Artık bitsinde kurtulalım,lütfen. En sevdiğim spordan tiksinmiş haldeyim 2 yıldır.
ForsakeN
18.Temmuz.2013, 15:38
Umarım Fenerbahçe ön elemeyi geçer, sonra men edilir. :) Sonuçta Bursaspor'un az da olsa gruplara kalma şansı vardı, gelir bölünecekti. Tek takım gidelim, fazla para göz çıkarmaz.
Güzel temennilerini kendine sakla.
Namzet
18.Temmuz.2013, 15:41
Ne güzel düşüncelerin varmış senin öyle,bu karar seni çok germiş anlaşılan
ReaList
18.Temmuz.2013, 15:42
http://kap.gov.tr/bildirim-sorgulari/bildirim-detayi.aspx?id=297737
Muhtemel Rakiplerimiz ; PAOK, Salzburg, FC Nordsjælland, Grasshoppers, Zulte.
Revolution
18.Temmuz.2013, 15:42
Olan Kasimpasa'ya oldu anladigim kadariyla. Hicbir kupaya gidemiyorlar bu durum itibariyle.
ReaList
18.Temmuz.2013, 15:43
Olan Kasimpasa'ya oldu anladigim kadariyla. Hicbir kupaya gidemiyorlar bu durum itibariyle.
Ne alaka ? Mevcut şartlar içinde zaten öyle bir hakları yoktu.
eng1n
18.Temmuz.2013, 15:44
Beşiktaş da avrupaya gidecek yüksek ihtimal. Kayseri'de gidemiyor hiç bir kupaya.
Aydin
18.Temmuz.2013, 15:45
Bir gsli olarak çok sevindim bu habere. En başından beri şike olayları palavraydı zaten ama aziz yıldırım bu olayı sağa sola çamur atarak çok kötü yönetti.
sananes
18.Temmuz.2013, 15:46
Bu turu geçeriz de bir sonraki tur sıkıntı. Ciddi düşüncem ceza verilip verilmeyeceği belli olur cas davası yaklaştığında. Ona göre gerekirse elenip uefaya düşelim,belki şampiyonlar ligine girmezsek ses çıkartmazlar. Onların kutsalı şampiyonlar ligi ne de olsa.
Facx
18.Temmuz.2013, 15:46
Casdan gelicek olymsuz karar sonucunda fenerbahcenin cezasi artcak gibi geliyo bana bencede yazik oldu kasimpasaya oyle veya biyle alinmicak kupaya fenerbahce bos cirpinislar bunlar
SAİT71
18.Temmuz.2013, 15:47
Türkiye ligi bitti. Sırada Avrupa var. Orayıda alt üst edeceğiz...
perpetua
18.Temmuz.2013, 15:47
Hayirlisi olsun. Umarim bu tercihin sonucunda Fenerbahce daha buyuk sorunlarla karsi karsiya kalmaz.
europeanconquer
18.Temmuz.2013, 15:50
Hayırlısı olur inşallah ve umarım bu sürecin sonunda çok daha ağır bir durumda kalmaz Fenerbahçe.
Escochae
18.Temmuz.2013, 15:51
Aziz Yıldırım Perşembe günü kanalımızı izleyin diyerek boş konuşmamış demekki. Helal olsun :)
Namzet
18.Temmuz.2013, 15:53
Umarım beşiktaş da avrupaya gider bu saçma sapan şikeymiş,teşvikmiş,transfer şikesiymiş olayları kapanır
SAİT71
18.Temmuz.2013, 15:55
CAS'tan olumlu karar çıkarsa, bundan daha ağır bir durum olacağını sanmıyorum... Ancak turnuvaya katılsak bile Platini kesinlikle birşeyler yapar. En kötü hakem kararları bile aleyhimize olacaktır..
LadroN
18.Temmuz.2013, 15:55
CAS' ta karar bozulursa sorun yokta eger ceza kabul edilrse ne olacak? Diyelim FB gruplara kalma basarisi gosterdi ve Cas' ta ceza kabul edildi.fenerbahcenin eledigi takimlarin, bursanin,kasimpasanin tazminat hakki olmayacak mi? Isler daha da karisti.
sananes
18.Temmuz.2013, 15:56
Bursaspor,Kasımpaşa ve Kayserispor'un hakkı yeniliyor diyenler de komik oluyor. Ligin 2. ve 3.'sü takımların oyuncularının emekleri boşa giderken adalet yerini buldu şikeciler sizi diye dalga geçenler,zaten piyangodan çıkmış gibi avrupa kupalarına katılma hakkını elde etmiş olan takımlar için neredeyse ağıt yakacaklar.
Bu arada cas'ın yürütmeyi durdurma kararı alması olumlu yönde büyük bir adım yorumları yapılıyor. Hıncal Uluç'un da bir kaç gün önce bu konu hakkında bir yazısı var hatta.
http://www.sabah.com.tr/Spor/Futbol/2013/07/17/hincal-uluc-ile-haftanin-gundemi?paging=2
OrcunFB
18.Temmuz.2013, 15:59
Çok iyi oldu bu ancak ben Cas'ın kararı bozacağını düşünüyorum maalesef.
uAburak89
18.Temmuz.2013, 16:01
Diyelim ki Fenerbahçe gruplara kaldı, sonra men edildi. Yerine yine Bursaspor gitmeyecek mi ? Veya Fenerbahçe'nin elediği takım mı alınacak, aynı şeyler Beşiktaş için de geçerli.
Bunun yanında şimdi 1 sene sürmesi beklenilen dava 1 ayda bitecek. CAS kararı onarsa tazminat hakkı olacak mı yine, bu da aklıma takılan diğer konu.
Bursaspor veya başka takıma yazık oldu demek için CAS'dan gelecek nihai kararı görmek lazım. Belli olmaz, cezaları iptal ederlerse kimseye yazık olmamış hak yerini bulmuş olacak. Peşin hüküm vermemek lazım.
3. olarak, Fenerbahçe ön elemede elendi ve üstüne CAS da Uefa kararını onadı diyelim, o zaman bu seneyi kapsayacak mı kapsamayacak mı, sonuçta Avrupa'da maç yapmış olacak.
Corpus
18.Temmuz.2013, 16:01
Bu kararlar kişilere göre değişiyorsa eğer;
Fenerbahçe elemeleri geçer de Şampiyonlar Ligi' ne kalırsa, men edilir.
Elenir de Avrupa Ligi' ne kalırsa, men edilmez.
gibi geliyor bana.
uAburak89
18.Temmuz.2013, 16:04
Şöyle bir şey var ama HT olunca doğruluğundan şüphe ediyor insan;
Fenerbahçe’nin 2, Beşiktaş’ın ise 1 yıl Avrupa kupalarından men edilmesinin ardından, iki kulüp de Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi’ne (CAS) başvurdu.
CAS da dün yaptığı resmi açıklamayla iki kulübün başvuru dilekçelerinin kayda alındığını bildirdi. Bu gelişmenin ardından UEFA; Fenerbahçe ve Beşiktaş hakkındaki nihai kararını vermesi için CAS’a 3 tarih verdi.
UEFA tarafından CAS’a gönderilen yazıda “İki kulüple ilgili kararınızı 30 Temmuz, 8 Ağustos ve 25 Ağustos tarihlerinden birinde verebilirsiniz” denildi.
Söz konusu tebligatlar kulüplere de gitti. Yani bu tarihleri kulüpler de kabul ederse işleyiş normal seyrinde gidecek.
İki takım da yarınki Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi kuralarına katılabilecek. Hatta maçlara bile çıkabilecek. Ancak bu 3 tarihten birinde verilen kararda Fenerbahçe ve Beşiktaş’ın cezaları bir kez onanır kulüpler CAS tarafından “suçlu” bulunursa iki ekip de Avrupa’dan men edilecek. Oynadıkları maçlar “geçersiz” sayılıp yerlerine Türkiye’den başka takımlar gidecek.
Habertürk
attirson
18.Temmuz.2013, 16:05
Eger Cas cezayı tamamen iptal ederse yüklü bir tazminat alırız heralde 2+1 yıllık bir ceza var ortada büyük bir hak yenmis olacak.
ReaList
18.Temmuz.2013, 16:05
Şöyle bir durum söz konusu olabilir, Eğer Fenerbahçe Avrupa müsabakalarına başlar ve yoluna devam ederse ve Cas Fenerbahçe'yi haksız bulursa Fenerbahçe bu sezon Avrupa mücadelesine devam eder, cezasını 2014-2015 sezonundan itibaren çekmeye başlar, sonuçta geçen sezon böyle bir durumda bulunmasına rağmen Avrupa Kupasında mücadele etti. Süreci bulandırmamanın en sağlıklı yolu bu.
I3esiktas
18.Temmuz.2013, 16:07
Beşiktaş için resmi bi açıklama göremedim ben
sui generis
18.Temmuz.2013, 16:08
Bursaspor'un hemen CL'ye çağrılmaması bir şeyler olacağını gösteriyordu.
mpaker66
18.Temmuz.2013, 16:08
Fenerbahçe mesela PAOK ile eşleşti ve eledi diyelim. Sonra Bi takımla eşleşti ve eledi sonra men edildi Bursaspor mu katılacak? Eğer Bursa katılırsa elediği takımlar demez mi kardeşim bu ne diye. Onlarda dava açar şile yapmış takıma mı elendik diye. Bakalım... Komedi bi karar olmuş. Uefa kendini kurtarmış
LaigLeNoiR
18.Temmuz.2013, 16:09
Yunus Egemenoğlu az önce NTVSpor'da konuştu.
FB ön elemeleri geçemez ve CAS'da ki davayı da kaybederse bu sene dahil olmuyor cezaya bu yılın haricinde 2 yıl daha men olacakmış.
FB ön elemeyi geçer ve ve CAS'dan red yanıtı gelirse gruplara FB yerine BURSA katılacak.
C h A o S
18.Temmuz.2013, 16:10
Ntvspor'da avukatlar konuştu.
Fenerbahçe ön elemede elenirse ve CAS'tan olumsuz haber gelirse bu sene Fenerbahçe ön elemede elendiği için cezası bu yıl sayılmacakmış.Diğer senelerde yürürlüğe girecek.
Yani bence iyi bir karar olarak gözüksede olumsuz karar ile Fenerbahçe dahada karanlığa gidicek.
Hele birde ön eleme maçlarını geçip CAS aleyhte karar verise gruplara direk Bursa'nın katılması çok büyük yaralar Fenerbahçe'yi.
Suicider
18.Temmuz.2013, 16:12
Hayırlısı olsun diyelim.Fenerbahçe ön eleme de elenirse ve ceza da onanırsa bu seneyle birlikte 3 sene gidememiş olacak avrupaya.Ama dediğiniz gibi eğer elerse ve gruplara kalmaya hak kazanırsa sonra da onama kararı çıkarsa elenen takımların başvuru hakkı doğar.Çok saçma bir durum var şu anda bakalım.
eng1n
18.Temmuz.2013, 16:12
eğer ön elemeleri geçtikten sonra cas men ederse bizi Bursa'nın katılma işi olmayacak gibi geliyor bana.
sui generis
18.Temmuz.2013, 16:14
eğer ön elemeleri geçtikten sonra cas men ederse bizi Bursa'nın katılma işi olmayacak gibi geliyor bana.
Aynen bize son elenen gider o zaman. Bursa imkansız bence. o da şimdi Avrupa Ligine gidecek zaten.
uAburak89
18.Temmuz.2013, 16:15
Uefa kendini sağlama almış. Tazminat olayından sıyırmış kendini. Fenerbahçe yönetimi kendine güvenseydi bunu kabul etmez, tazminata oynardı. Sadece 40 gün kazandılar, 29 ağustos da buralar şenlenir yine.
manager725
18.Temmuz.2013, 16:17
Eğer böyle bir şey varsa büyük aptallık olur. 3 sene Avrupa'da olmaz Fener. Bakın yazıyorum CAS iki kulübün cezasını da onayacak. Fener ön elemeyi Bursa için geçmiş olacak.
LaigLeNoiR
18.Temmuz.2013, 16:17
Tamamen saçmalık şu anda olanlar. Kilitlemesi çok zor.
Diyelim ki BJK'ye de aynı şekilde tedbir kalktı.
FB turları geçti gruplara kalacak ama CAS'dan FB'ye olumsuz BJK'ye olumlu haber çıktı o zaman ne olacak ?
UEFA sanırım bir paradox'un içine girdi bakalım neler yapacaklar.
LaigLeNoiR
18.Temmuz.2013, 16:18
Eğer böyle bir şey varsa büyük aptallık olur. 3 sene Avrupa'da olmaz Fener. Bakın yazıyorum CAS iki kulübün cezasını da onayacak.
3 Sene olacak ama 1 senesini bu sene çekmiş olacak.
ReaList
18.Temmuz.2013, 16:18
Umarım elenmeden gruplara katılmayı başarabiliriz ondan sonra men edilsek de edilmesek de mühim değil, Bursaspor yerimize katılabilir, desteklerim de. Yeter ki şark kurnazlığı yapanların cebine fazladan para girmesin.
manager725
18.Temmuz.2013, 16:19
3 Sene olacak ama 1 senesini bu sene çekmiş olacak.
Tamam eğer gitmiyoruz deseydi Fener 2 yıl olacaktı.
Bence Beşiktaş sağlama almak için katılmayacak.
sui generis
18.Temmuz.2013, 16:21
Tamam da suçsuz olduğuna inanan bir kulüp neden bu teklifi kabul etmesin ki? kabul etmese 1 yıl durduk yere gitmemiş olacak. Fenerbahçe yönetimi kendine güvendiği için bu teklifi kabul etmiş oluyor zaten. Yoksa tazminat için falan reddetmek aptallık olur.
Escochae
18.Temmuz.2013, 16:22
Benim anlamadığım hukuksal anlamda bir başarı mı oldu ki de sadece bizim kararımızı durdurmaya aldılar. Neden Beşiktaş'a herhangi birşey yok ?
Edit : Aha açıklama geldi Beşiktaş'da katılıyor. Çok sevindim :)
eng1n
18.Temmuz.2013, 16:24
Tamam eğer gitmiyoruz deseydi Fener 2 yıl olacaktı.
Bence Beşiktaş sağlama almak için katılmayacak.
turu geçemezsek bu seneyi avrupada oynadı diye kabul edip 2 senelik cezamız seneye başlayacak eğer ki elenmezsek elemelerden ve men edilirsek 2 yıllık cezanın 1 yılı gitmiş olacak.
manager725
18.Temmuz.2013, 16:27
turu geçemezsek bu seneyi avrupada oynadı diye kabul edip 2 senelik cezamız seneye başlayacak eğer ki elenmezsek elemelerden ve men edilirsek 2 yıllık cezanın 1 yılı gitmiş olacak.
Olay böyleyse her türlü kabul etmek gerek. Beşiktaş açısında da bakarsak ceza zaten bir yıl. UEFA Avrupa Ligi ön elemesinde rakipler çok zor değil. Gruplarda men edilse bile en azından seneye zaten gidecekti üstüne 3-4 maç daha oynamış olur. Bizim için bir şey değişmez.
not: bjk.com.tr'ye girilmiyor.
LadroN
18.Temmuz.2013, 16:28
Yunus Egemenoğlu az önce NTVSpor'da konuştu.
FB ön elemeleri geçemez ve CAS'da ki davayı da kaybederse bu sene dahil olmuyor cezaya bu yılın haricinde 2 yıl daha men olacakmış.
FB ön elemeyi geçer ve ve CAS'dan red yanıtı gelirse gruplara FB yerine BURSA katılacak.
4. elemedeki takımlara bakınca Fenerin işi baya zor.Ceza Cas'ta onanır Fener elemeleri geçemezse ceza 3 yıl olacak yani.Vay anasını.UEFA yine kendini kurtarmış.
SAİT71
18.Temmuz.2013, 16:29
Valla CAS'tan tek çıkar yol kararı bozması olacaktır. Yoksa 3 yıl Avrupa'ya gidememek demek ekonomik olarak çöküş demek. Eğer ön elemeyi geçemediğimiz takdirde Avrupa'ya gitmiş sayılacaksak, CAS'tan cezayı kaldırmayacak bir karar çıksa bile biz bu sene devam etmeliyiz. Çünkü işler öyle daha çok karışacaktır. UEFA biraz akıllıysa eğer iki türlüde devam ettirmesi lazım yoksa başka türlü işin içinden çıkması çok zor. Ancak karar risk taşıyor. CAS'tan ne yapıp edip olumlu karar çıkarttırmak lazım.
eng1n
18.Temmuz.2013, 16:30
4. elemedeki takımlara bakınca Fenerin işi baya zor.Ceza Cas'ta onanır Fener elemeleri geçemezse ceza 3 yıl olacak yani.Vay anasını.UEFA yine kendini kurtarmış.
4.eleme derken playoff turu değil mi ? zaten orada elenirsek avrupa ligi gruplarına kalmış oluyoruz yine 3 yıla çıkmaz.
nannar
18.Temmuz.2013, 16:31
:) Aziz Yıldırım koskoca Fenerbahçe camiasını ne hale getirdi yahu ? Gülsek mi ağlasak mı bilemiyorum artık... Bu iş bana bir sahneyi hatırlatıyor...Hırsız bir eve hırsızlığa gidip her şeyi çuvala doldurur ve çıkarken onu gören çocuğa bir şeker verip kandırır...Hala "Büyük başkan" tavırlarıyla açıklamalar falan... Sadece kendi kulüplerini değil türk futbolunu da kaosa sürükleyen 2 Yıldırım koltuklarından kalkmadıkça futbolda kaos bitmez...CAS'ın durdurma kararı falan hikaye, leke sürüldü artık...Çırpınmak boşuna...
Bütün bunca yaşananların tümünün içi boş ve gerçeklikten uzak bir oyun olduğunu düşünenlere ise diyecek söz bulamıyorum artık...
I3esiktas
18.Temmuz.2013, 16:32
iki takımda maç oynadıktan sonra iptal etme ihtimali çok zor. İşler çok karışır o çıkacak öbürü girecek öbürü öbürüyle maç yapacak vs vs... onun için çok ümitlenmeyin
LadroN
18.Temmuz.2013, 16:32
4.eleme derken playoff turu değil mi ? zaten orada elenirsek avrupa ligi gruplarına kalmış oluyoruz yine 3 yıla çıkmaz.
evet play off.Fakat ceza ŞL'ye katılamama değil ki.Uefa'nın tüm organizasyonlarından men.Uefa da gidiyor o zaman.
petrol_fb12
18.Temmuz.2013, 16:33
5 Takımımızda gruplara kalsın da sonra fenerbahce de beşiktaş'ta varsın avrupa'dan men edilsin..Elemeler de elenme gibi bir takıntımız var.
ReaList
18.Temmuz.2013, 16:33
İyi de şöyle bir şey var, Fenerbahçe bu turda elense Uefa Avrupa Ligi grup öncesi Playoff maçlarına katılma hakkı kazanır, bir sonraki turda elense Uefa Avrupa Ligi gruplarına kalır. Yani Fenerbahçe'nin elenmesi Avrupa kupalarından tamamen elenmesi anlamına gelmiyor. Bu durumda Fenerbahçe yerine kupalara herhangi bir takım dahil etmemek mantıksız olur (Kayseri & Kasımpaşa) ben yine de bu sezon her iki takımın kupalarda mücadele edeceğini olası bir cezanın önümüzdeki sezondan itibaren çekileceğine inanıyorum yoksa işler çok karışır.
nannar
18.Temmuz.2013, 16:34
En başında yapacağı tek şey sıcak koltuğundan kalkıp ,makul bir puan silme cezası ile işi geçiştirmeye çalışmak ve türk futbol camiasından özür dileyerek kenara çekilmek olması gereken Aziz Yıldırım hala çırpınıyor... İşin kötüsü ise hala Fenerbahçe taraftarlarının büyük bir kısmı ona inanıyor ve güveniyor...
eng1n
evet play off.Fakat ceza ŞL'ye katılamama değil ki.Uefa'nın tüm organizasyonlarından men.Uefa da gidiyor o zaman.
evet ordan men edildiğimiz için bu sene cezayı çekmiş oluyoruz. 3 yıl olmuyor yani.
manager725
iki takımda maç oynadıktan sonra iptal etme ihtimali çok zor. İşler çok karışır o çıkacak öbürü girecek öbürü öbürüyle maç yapacak vs vs... onun için çok ümitlenmeyin
Ümitlenmeyin derken??? İki kulüp de açıkladı Avrupa'ya gideceğini. Maçlar oynandıktan sonra değişikliğin yapılmasının zor olduğunu sen söylüyorsun zaten. Ben anlamadım çok çelişki var cümlende.
I3esiktas
18.Temmuz.2013, 16:35
Ümitlenmeyin derken??? İki kulüp de açıkladı Avrupa'ya gideceğini. Maçlar oynandıktan sonra değişikliğin yapılmasının zor olduğunu sen söylüyorsun zaten. Ben anlamadım çok çelişki var cümlende.
kime ümitlenmeyin dediğimi anlayan anlamıştır dostum
nannar
18.Temmuz.2013, 16:36
Keşke şike ve teşvikle adı geçen isimlerin tümünü içeriye tıksalar ama kulüpler avrupada ceza almasa...
manager725
18.Temmuz.2013, 16:37
kime ümitlenmeyin dediğimi anlayan anlamıştır dostum
pardon bana da şimdi düştü.:D Fenerbahçeyi hayatımda desteklemediğim kadar destekleyeceğim herhalde ön eleme turunda.
manager725
18.Temmuz.2013, 16:39
Fenerbahçe'nin 2, Beşiktaş'ın ise 1 yıl Avrupa kupalarından men edilmesinin ardından, iki kulüp de Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'ne (CAS) başvurdu. CAS da dün yaptığı resmi açıklamayla iki kulübün başvuru dilekçelerinin kayda alındığını bildirdi.
Bu gelişmenin ardından UEFA; Fenerbahçe ve Beşiktaş hakkındaki nihai kararını vermesi için CAS'a 3 tarih verdi. UEFA tarafından CAS'a gönderilen yazıda "İki kulüple ilgili kararınızı 30 Temmuz, 8 Ağustos ve 25 Ağustos tarihlerinden birinde verebilirsiniz" denildi. Söz konusu tebligatlar kulüplere de gitti.
Yani bu tarihleri kulüpler de kabul ederse işleyiş normal seyrinde gidecek. İki takım da yarınki Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi kuralarına katılabilecek. Hatta maçlara bile çıkabilecek.
Ancak bu 3 tarihten birinde verilen kararda Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın cezaları bir kez onanır kulüpler CAS tarafından "suçlu" bulunursa iki ekip de Avrupa'dan men edilecek.
Oynadıkları maçlar "geçersiz" sayılıp yerlerine Türkiye'den başka takımlar gidecek.
sananes
18.Temmuz.2013, 16:44
yahu turu geçemesek ne olur? zaten katılacağımız ilk turda bile elensek biz avrupa ligi elemelerine düşmeyecek miyiz? o zaman avrupadan elenip verilen 2 senelik cezayı bir sonraki sene çekme ihtimalimiz yok zaten
KanaKe
18.Temmuz.2013, 16:54
Keşke şike ve teşvikle adı geçen isimlerin tümünü içeriye tıksalar ama kulüpler avrupada ceza almasa...
hayirdir bu sinirin kime neye? Fenerin cezasinin kalkmasina mi bu kadar sinirlendin? gs in kasasinin dolmayacagi icinmi? Aziz yildirimin arkasinda degilim bence yüzsüzün önde gideni kendisi ama su son olay bariz göz göre göre gs lobisi tarafindan planlandi programlandi feneri bitirmek adina...
furkan58
18.Temmuz.2013, 17:03
En başında yapacağı tek şey sıcak koltuğundan kalkıp ,makul bir puan silme cezası ile işi geçiştirmeye çalışmak ve türk futbol camiasından özür dileyerek kenara çekilmek olması gereken Aziz Yıldırım hala çırpınıyor... İşin kötüsü ise hala Fenerbahçe taraftarlarının büyük bir kısmı ona inanıyor ve güveniyor...
Suçsuz olan adam niye istifa edip puan silme cezasını kabul etsin ?
Suçsuz adamları neden içeri tıkıyolar ? O zaman her mahkemeye çıkanı içeri alsınlar haklı haksız herkes içeri girsin ? Öğretmen olucaksınız birde bakış açısına bakarmısın.
Ralph
18.Temmuz.2013, 17:14
Arada türkiyede yargıtay mahkemesi hızlandırıp cemaat talimatıyla cezaları onarsa kimse şaşırmasın.
KanaKe
18.Temmuz.2013, 17:19
Arada türkiyede yargıtay mahkemesi hızlandırıp cemaat talimatıyla cezaları onarsa kimse şaşırmasın.
zaten cezayi onayacaklar casta onaylar ama önemli olan cl parasi galatasaraya kalmasin belesten kasayi doldurmasinlar yine.. Bursa gitsin bizim yerimize biz ön elemeyi bursanin yerine gecelim :)
Cengo
18.Temmuz.2013, 17:29
CAS davası en az 1 yıl sürer, ki 1 yıl bile yetmeyecektir bence. Tedbir kararı çıktı ise mutlaka bir indirim de gelecektir arkasından. Tedbir kararı özel sebepler nedeni ile çıkar, her durumda yürütmeyi durdurma verilmez.
Erken bir alehte kararda bile çıkartıldığı yıl sayılır. 3 yıl olmaz.
Haberde de bu yıl sayılacak diyor.
http://www.totemspor.com/haber/futbol/takvim-simdi-nasil-isleyecek-180713
davidvilla
18.Temmuz.2013, 17:29
GS'ı kapatsınlar zaten ya bu kadar büyük bir nefrete sebebiyet veriyorsa hemen kapatsınlar şubeyi. Bu nedir arkadaş. Nasıl bir çekememezliktir. GS'a para gitmesin de ne olursa olsun. Buraya kadar geldik mi.
He bir de bakıyorum herkes avukat kesilmiş hele ki bu kadar karışık işlerin olduğu yerde ne olacagı hiç belli olmaz.
Oyuncuların emekleri boşa gitmesin ben başka bir şey istemiyorum.
bilmania
18.Temmuz.2013, 17:35
Başkan Aziz Yıldırım açıkladı Fenerbahçe ŞL'nde.Ayrıca KAP'a da açıklama yapıldı.CAS yürütmeyi durdurdu!!!
europeanconquer
18.Temmuz.2013, 17:50
GS'ı kapatsınlar zaten ya bu kadar büyük bir nefrete sebebiyet veriyorsa hemen kapatsınlar şubeyi. Bu nedir arkadaş. Nasıl bir çekememezliktir. GS'a para gitmesin de ne olursa olsun. Buraya kadar geldik mi.
He bir de bakıyorum herkes avukat kesilmiş hele ki bu kadar karışık işlerin olduğu yerde ne olacagı hiç belli olmaz.
Oyuncuların emekleri boşa gitmesin ben başka bir şey istemiyorum.
Kümede kal Galatasaray derken pek bir neşeli gözüküyorlardı.O Galatasaray kümede kalıp toparlanınca tu kaka oldu,pek şaşırılacak bir şey değil.Bu ortamda adı karışmayan tek büyük olduğu için normaldir.Sivas İl Özel İdaresispor'a sataşacak değillerdi.Ben normal karşılıyorum.
LadroN
18.Temmuz.2013, 17:53
CAS davası en az 1 yıl sürer, ki 1 yıl bile yetmeyecektir bence. Tedbir kararı çıktı ise mutlaka bir indirim de gelecektir arkasından. Tedbir kararı özel sebepler nedeni ile çıkar, her durumda yürütmeyi durdurma verilmez.
Erken bir alehte kararda bile çıkartıldığı yıl sayılır. 3 yıl olmaz.
Haberde de bu yıl sayılacak diyor.
http://www.totemspor.com/haber/futbol/takvim-simdi-nasil-isleyecek-180713
Karar en geç 29 Ağustos'ta verilecek.Olağanüstü olarak görüşülecek.
Kaka Leite
18.Temmuz.2013, 17:57
Karar en geç 29 Ağustos'ta verilecek.Olağanüstü olarak görüşülecek.
Tamam da Fenerbahçe elenir ya da turu geçerse işler değişir.
O zaman Fenerbahçe'yi men etme olayı işleri karıştırır yani.
manager725
18.Temmuz.2013, 18:03
Yalnızca Beşiktaş Şampiyonlar Ligi'ne gitse, tüm rakipleri Beşiktaş'ın tek başına uğraşmadan para kazanmasını istemez. Aynı şey Fener için de Trabzonspor için de Galatasaray için de aynı. Ben açıkçası böyle düşünüyorum ve Galatasaray'ın parayı tek başına almasını istemiyorum. Tabi siz bunu çekememezliğe bağlıyorsunuz hemen ve antipatik olan taraftar görüşünüze antipatiklik katıyorsunuz.
C h A o S
18.Temmuz.2013, 18:06
Fenerbahçe elemeleri geçer ve men edilirse Bursa değil sanırım elediği rakip katılabilirmiş.Volou örneği var geçmiş senelerden.
http://www2.sporx.com/futbol/superlig/fenerbahce/cok-kritik-bir-volou-ornegi-o-soruya-cevapSXHBQ337179SXQ
sananes
18.Temmuz.2013, 18:08
Kaldi ki para mevzusu 1-2 sayfa önce galatasaraylı bir üye tarafından başlatıldı.
iyi oldu bu feneri zaten men ederler,bursa'nın da turu geçme şansı ortadan kalktı tüm para yine bize gelecek anlamında bir cümle kurarak. Tam cümle neredeyse benim yazdıgım gibiydi,çarpıtma ya da yanlış anlama yok yani.
sananes
18.Temmuz.2013, 18:09
Fenerbahçe elemeleri geçer ve men edilirse Bursa değil sanırım elediği rakip katılabilirmiş.Volou örneği var geçmiş senelerden.
http://www2.sporx.com/futbol/superlig/fenerbahce/cok-kritik-bir-volou-ornegi-o-soruya-cevapSXHBQ337179SXQ
geçmiş senelerdeki örnekleri maalesef fenerbahçe için bakılmıyor :) öyle olsa hiç bu işlerle uğraşmadan şampiyonlar ligi için son transferlerimizi yapıyor olurduk.
davidvilla
18.Temmuz.2013, 18:12
Yalnızca Beşiktaş Şampiyonlar Ligi'ne gitse, tüm rakipleri Beşiktaş'ın tek başına uğraşmadan para kazanmasını istemez. Aynı şey Fener için de Trabzonspor için de Galatasaray için de aynı. Ben açıkçası böyle düşünüyorum ve Galatasaray'ın parayı tek başına almasını istemiyorum. Tabi siz bunu çekememezliğe bağlıyorsunuz hemen ve antipatik olan taraftar görüşünüze antipatiklik katıyorsunuz.
Gelen para GS'ın hakkı oluyor. Katılamadıgınız için. Bu niye size dokunuyor onu anlamıyoruz.
Şimdi burada kalkıp FB ile kardeş klüp tribindesiniz ama bugunler de geçer.
Bizi antipatik olarak görebilirsin ama biz "küme düşerken" de böyleydik Şamp liginde çeyrek final oynarken de böyleyiz. Renk değiştirmiyoruz bukelamun gibi.
davidvilla
18.Temmuz.2013, 18:13
Kaldi ki para mevzusu 1-2 sayfa önce galatasaraylı bir üye tarafından başlatıldı.
iyi oldu bu feneri zaten men ederler,bursa'nın da turu geçme şansı ortadan kalktı tüm para yine bize gelecek anlamında bir cümle kurarak. Tam cümle neredeyse benim yazdıgım gibiydi,çarpıtma ya da yanlış anlama yok yani.
Doğrudur ben onu görmedim. Öyle bir şey varsa rencide edici tabi ki.
Ama yanlışa yanlışla da karşılık vermemek lazım.
Oh be para Gs'a gitmeyecek demenin bundan farkı yok.
Alın abi bütün parayı gitsenizde gitmesenizde diyesi geliyor insanın bir yerden sonra.
Para ne ki ya.
bilmania
18.Temmuz.2013, 18:15
Gelen para GS'ın hakkı oluyor. Katılamadıgınız için. Bu niye size dokunuyor onu anlamıyoruz.
Bizi antipatik olarak görebilirsin ama biz "küme düşerken" de böyleydik Şamp liginde çeyrek final oynarken de böyleyiz. Renk değiştirmiyoruz bukelamun gibi.
Önemli olan bukalemun gibi olmak değil doğrudan yana olmaktır.Eğer doğru bukalemun gibiyse bırak da bukalemun olalım.
manager725
18.Temmuz.2013, 18:22
Antipatiğiz öyle kalacağız diyorsun yani.:) Devam et bu yolda o zaman.
Cengo
18.Temmuz.2013, 18:23
Doğru. Aksi olursa elenen takımlar dava açar ve kazanır. O yüzden elenen takımlar çağrılır tekrar.
Bursaspor'un ŞL ve Kasımpaşa için bu yıl Avrupa şansı kapandı. Dava açsalar bile resmi olarak gönderilmedikleri için hâk iddia etmeleri mümkün olmayacak.
I3esiktas
18.Temmuz.2013, 18:25
kimsenin öyle bi düşüncesi yok kardeşim. Öyle bi şey olsa ne onlar şu zamanda gelip bizim heykeli sarı laciverde boyardı nede biz onların boğasının üstüne yazı yazardık. Bunlar olup biterken sence biz dost kulüp olabilirmiyiz. Herkes kendi derdine düşmüş. sen ise dost kulüp ilan ettin bizi.
Cengo
18.Temmuz.2013, 18:29
Bu sene CSKA Sofya, Bulgaristan'dan Avrupa Ligi'ne katılacaktı.
8.450 puanları vardı ve 1.turda SERİBAŞI olacaklardı.
Onları turnuvadan ihraç ettiler ancak kurayı CSKA Sofya var gibi çekmişlerdi. Yani Bulgaristan'ın EL3'ü olarak seribaşı olarak.
Daha sonra kupaya onlar ihraç edilince BOTEV PLOVDIV katıldı. Normal şartlarda 2.450 puandan turnuvaya katılmaları gerekirken 8.450 puandan katıldılar.
Hem 1.turda, hem de 2.turda 8.450 ile katıldılar. Kuralar o şekilde çekildiği için.
İlk turda Astana'yı elediler. Bugün 2.tur 1.maçların oynanacağı Avrupa Ligi'nde, tur atlarlar ise 3.tura 2.450 puandan katılacaklar.
Oynamamışlar dediğine göre. Bir takım ile oynamış ve elemiş olurlarsa iş değişir. Şu anki durum farklı.
davidvilla
18.Temmuz.2013, 18:39
Antipatiğiz öyle kalacağız diyorsun yani.:) Devam et bu yolda o zaman.
Galatasaray ve Beşiktaş taraftarları birleşti.
Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanacak karşılaşma öncesinde renkli görüntüler yaşandı. Beşiktaş çarşısı önünde Beşiktaşlı taraftarlar ile Galatasaraylı taraftarlar karşılaştı. İki takımın taraftarları birlikte tezahürat yaptı. Bir süre tezahürat yapan Galatasaraylı taraftarlar daha sonra iskeleye geçerek oradan Kadıköy'e gitti.
10/03/2006 Kaynak: DHA ve SuperSpor.com
Şimdi ne oldu da antipatik olduk.
Biraz kendinize bakın sürekli bir yerlere tutunma ihtiyacı hissediyorsunuz. Bırakın yani GS ile uğraşmayı yolunuza bakın.
footballer33
18.Temmuz.2013, 18:44
CAS'ın yürütmeyi durdurma kararının verilecek nihai kararlara olumlu yansıyacağını düşünüyorum. Ağustos ayında verilecek karar, umarım takımlarımızın lehine olur. CAS ve yargıtay süreci olumlu sonuçlanırsa, bu Türkiye'nin şu sıralar sarsılan imajını da kurtarmış olacaktır. Olaya bu yönden de bakmak lazım diye düşünüyorum.
Cengo
18.Temmuz.2013, 18:53
Külüpten resmi açıklama geldi
http://www.bursaspor.org.tr/bs//Data/pdf/uefatocas.pdf
http://www.bursaspor.org.tr/bs//Data/pdf/fenerbahcetocas.pdf
Şimdi bursaspor ŞL'ye katılamaz diyenler bir parmak kaldırıp yukarıda ki yazıyı okuyu versin.
Okuduğumdan anladığım sadece yürütmeyi durdurma kararı Bursaspor'a ibraz edilmiş. UEFA, Fenerbahçe ve Beşiktaş ceza alırsa siz katılacaksınız dememiş. Hatta Bursaspor davaya müdahil olmaktan da çıkartılmış. UEFA, alehte ceza gelmesi halinde Bursaspor'u Avrupa Ligi'nde devam ettirmek ve elenen takımları tekrar ŞL'ne taşımak gibi farklı bir karar verebilir, buna engel değil.
darkkobal123
18.Temmuz.2013, 19:08
UEFA saçmalığın dibine vurdu.
Cengo
18.Temmuz.2013, 19:16
Kulubun açıklaması benım için yeterli. Kulubun açıklaması senın bahsettiğin şey ile son pragrafında ki sonuç aynı değil. Kusura bakma. FB şike yapmıştır. Er yada geç adalet tecelli edecektir. İstediğiniz kadar savaşın yırtının. Fb hiç bir vicdanın rahatlatamayacaktır. TFF'de bun alet olmuştur. Geçmiş olsun. Size göre olmayan şeyin ihtimali yüzünden bile futbol ne hala geldi.
Neden bunu empoze etmeye çalışıyorsun Coşkun? FB şike yapmadı.
Bursaspor bile edebilecektir diyor, emin değil.
Kamu vicdanı kimsenin umrunda değil. Önemli olan adalettir. Engizisyon mahkemeleri de kamu vicdanını rahatlatıyordu ama adaletin a'sı yoktu. Halk istiyor diye linç edilemez.
Birileri iddia etti diye her zanlı, suçlu değildir, asılması vacip olamaz. Bu mantık ile tüm davalarda hakkında suç iddia edilen insanların hepsini cezaevine göndermek gerekliydi.
Bursaspor da umuyor belli ki. Şu an UEFA'nın verebileceği kararı kimse bilemez. Hiçbir zorunluluğu da yok.
En kötü İsviçre mahkemelerinden adaletin tecelli edeceğinden eminim. UEFA'nın neden yürütmeyi durdurma hakkında uzlaştığını da düşünmek gerek.
Kaka Leite
18.Temmuz.2013, 19:17
Kulubun açıklaması benım için yeterli. Kulubun açıklaması senın bahsettiğin şey ile son pragrafında ki sonuç aynı değil. Kusura bakma. FB şike yapmıştır. Er yada geç adalet tecelli edecektir. İstediğiniz kadar savaşın yırtının. Fb hiç bir vicdanın rahatlatamayacaktır. TFF'de bun alet olmuştur. Geçmiş olsun. Size göre olmayan şeyin ihtimali yüzünden bile futbol ne hala geldi.
Yapılırken yanlarındaymışsın gibi konuştun abi :)
Bu kadar büyük ithamlarda bulunduğuna göre bir bildiğin vardır diyelim.
Ben de diyorum ki Bursaspor işin kolayına kaçıyor, zaten oraya gitmek onların hakkı değildi. Hakkı olmayan bir şey için itirazda bulunuluyor..
Bursaspor da bu kupaya katılamayacak bana göre.
europeanconquer
18.Temmuz.2013, 19:19
CAS bir açıklama yapmış diyorlar içeriği ne bilen var mı?
Cengo
18.Temmuz.2013, 19:24
UEFA ile kulüpler yürütmeyi durdurma için uzlaşmışlar.
mpaker66
18.Temmuz.2013, 19:25
Neden bunu empoze etmeye çalışıyorsun Coşkun? FB şike yapmadı.
Bursaspor bile edebilecektir diyor, emin değil.
Kamu vicdanı kimsenin umrunda değil. Önemli olan adalettir. Engizisyon mahkemeleri de kamu vicdanını rahatlatıyordu ama adaletin a'sı yoktu. Halk istiyor diye linç edilemez.
Birileri iddia etti diye her zanlı, suçlu değildir, asılması vacip olamaz. Bu mantık ile tüm davalarda hakkında suç iddia edilen insanların hepsini cezaevine göndermek gerekliydi.
Bursaspor da umuyor belli ki. Şu an UEFA'nın verebileceği kararı kimse bilemez. Hiçbir zorunluluğu da yok.
En kötü İsviçre mahkemelerinden adaletin tecelli edeceğinden eminim. UEFA'nın neden yürütmeyi durdurma hakkında uzlaştığını da düşünmek gerek.
Nasıl sen Fenerbahçe'nin şike yapmadığında inanıyorsan, İnsanlarında Fnerbahçe'nin şike yaptığına inancı olabilir.
Hemde kanıtlarıyla. Bkz:Mahkemeler.
Cengo
18.Temmuz.2013, 19:28
Nasıl sen Fenerbahçe'nin şike yapmadığında inanıyorsan, İnsanlarında Fnerbahçe'nin şike yaptığına inancı olabilir.
Hemde kanıtlarıyla. Bkz:Mahkemeler.
Mahkemeler fiili kanıtlar sunmadı. Sadece keyfi kanaatler ile kararlar verdi.
Hiç bir şekilde şike yapıldığı iddiası kesin deliller ile kanıtlanamıyor.
Kanıtı iddia eden sunar. Suç isnat edilen suçsuzluğunu savunur, suçsuzluğunu kanıtlamak zorunda değildir. Delil yetersizliği kararları bu yüzden var. Suçu iddia eden suçu kanıtlamak zorundadır.
Suicider
18.Temmuz.2013, 19:33
Benim anlamadığım ortalık niye bayram yerine döndü?Gerçekten Cas'ın ağustos sonunda iki takımında cezalarını iptal edeceğini mi sanıyorsunuz? Uefa sırf otoritesinin sarsılmaması için bile buna izin vermez.Biraz mantıklı düşünmek lazım.
darkkobal123
18.Temmuz.2013, 19:33
Coşkun Abi'de sinirli adam haliyle, takımı Şampiyonlar Ligi için o kadar transfer yaptı vs. şimdi kalkıp takımı gidemeyecek transferler elinde patlayacak. Suç UEFA'nın burada. Biraz empati yapalım anlayışlı olalım birbirimize bu konuda.
Kaka Leite
18.Temmuz.2013, 19:38
Coşkun Abi'de sinirli adam haliyle, takımı Şampiyonlar Ligi için o kadar transfer yaptı vs. şimdi kalkıp takımı gidemeyecek transferler elinde patlayacak. Suç UEFA'nın burada. Biraz empati yapalım anlayışlı olalım birbirimize bu konuda.
Bir tek Avrupa da mı mücadele ediyor Bursaspor ?
Ne güzel işte bu sezon sağlam bir kadro ile bana göre şampiyonluk şansları bile yüksek. Hem böylece UEFA'ya falan bakmaksızın giderler Avrupa'ya.
SAİT71
18.Temmuz.2013, 19:44
Ön eleme oynayalım. CAS lehimize karar vermesede önemli değil. ülkemizden başka bir takım gitmesin avrupa'ya....
darkkobal123
18.Temmuz.2013, 19:47
Bir tek Avrupa da mı mücadele ediyor Bursaspor ?
Ne güzel işte bu sezon sağlam bir kadro ile bana göre şampiyonluk şansları bile yüksek. Hem böylece UEFA'ya falan bakmaksızın giderler Avrupa'ya.
Abi yabancı sınırlaması var o kadar yabancı nasıl oynayacak.
Kaka Leite
18.Temmuz.2013, 19:50
Abi yabancı sınırlaması var o kadar yabancı nasıl oynayacak.
Elbet bulunur yahu bir yolu :)
UEFA vaat edilerek getirilen oyuncular bir şey derse orasını bilemeyeceğim.
Escochae
18.Temmuz.2013, 19:52
Şampiyonlar ligine gidebilmeleri için bizim önümüzde bitirmeleri gerekirdi ligi. o yüzden bizden geçmesini umdukları hak ile bu transferleri yapmaları ve hak iddia etmeleri saçmalıktan öte değil. Sonuçta kimse onlara kesin olarak şampiyonlar ligine gidiyorsunuz demedi. İşleyen bir süreç vardı.
EndoplazmiK RetikuluM
18.Temmuz.2013, 20:30
Bursaspor geçtiğimiz sezon Şampiyonlar Ligi elemelerine katılmayı hak etti mi ki bu kadar yaygara koptu yahu ? Bursaspor zaten geçen sezon, temiz bir ligde bu hakkı elde edememiş ki.
mpaker66
18.Temmuz.2013, 20:32
Mahkemeler fiili kanıtlar sunmadı. Sadece keyfi kanaatler ile kararlar verdi.
Hiç bir şekilde şike yapıldığı iddiası kesin deliller ile kanıtlanamıyor.
Kanıtı iddia eden sunar. Suç isnat edilen suçsuzluğunu savunur, suçsuzluğunu kanıtlamak zorunda değildir. Delil yetersizliği kararları bu yüzden var. Suçu iddia eden suçu kanıtlamak zorundadır.
Ya canım kardeşim Fenerbahçe nin o zaman ki 6-0 yendiği Ankaragücü maçını bi izle nolur izle. Evet izlemişindir o zaman canlı ama heyecandan görmediniz. Siz Fenerbahçe nin şike yapmadığına inanıyorsunuz kanıt yok diyorsan izle o maçı o gözle.
İzliyecende görecen şeyi sana söyleyim Ankaragücü takımı Fenerbahçe ye penaltı yapana kadar uğraştı saçma sapan 4 pozisyonda ceza sahası içinde kayarak müdahale yaptı. Sonunda penaltıyı yaptı başardı.
İzle konuş sonra.
ReaList
18.Temmuz.2013, 20:40
Uefa tahkim kurulu kararını verdikten sonra özellikle sonradan Avrupa'ya katılmaya hak kazanacak veya statü yükselecek kulüplerin sükunet halinde olması beni şaşırtıyordu, bugün aksi durum söz konusu olunca aslında tetikte bekleyen bir akbaba oldukları ortaya çıktı, Bu ülkede kimse, bir şeyi 'biz ülke menfaatleri için yapıyoruz' demesin, çünkü bu ülkede düşünülen en son şey ülke menfaatidir.
nannar
18.Temmuz.2013, 20:57
hayirdir bu sinirin kime neye? Fenerin cezasinin kalkmasina mi bu kadar sinirlendin? gs in kasasinin dolmayacagi icinmi? Aziz yildirimin arkasinda degilim bence yüzsüzün önde gideni kendisi ama su son olay bariz göz göre göre gs lobisi tarafindan planlandi programlandi feneri bitirmek adina...
Suçsuz olan adam niye istifa edip puan silme cezasını kabul etsin ?
Suçsuz adamları neden içeri tıkıyolar ? O zaman her mahkemeye çıkanı içeri alsınlar haklı haksız herkes içeri girsin ? Öğretmen olucaksınız birde bakış açısına bakarmısın.
Yine mi "öğretmen olacaksın"a bağladınız olayı? :n: Nerden olduk yahu!!!
Fenerbahçe'nin kulüp olarak şike ve teşvik ayyuka çıktığında puan silme cezası alması gerektiğini, türk futboluna bu lekeyi sürenlerinse ömür boyu men alması gerektiğini savunuyoruz,siz gelmişsiniz "FB ceza alsa sevinecektin dimi" diyorsunuz :)
Aziz Yıldırım ve Yıldırım Demirören ülke futbolunun en utanılması gereken isimleridir!!! Bu iki zat ve bunların yandaşları bizi resmen yerin dibine soktu fakat siz hala Fenerbahçe,kupa vs vs diyorsunuz. Bir yandan kanun çıksın da türk futbolu temizlensin diyoruz ama diğer yandan da bu suçları işleyenler yakalanınca onları aklamak için 35 takla atıyoruz.
Kuyt basın toplantısında çıkıp Everton ve Liverpool aynı durumda olsa birbirine destek olurdu diyor,yanında oturan Volkan ve Emre Galatasaray'a durmadan laf giydiriyor.Kulübün profesyonel oyuncuları bile birbirine karşı bu kadar nefret dolu ve bunun sebebi yıllardır iki kulübün arasına nefret tohumları eken Aziz Yıldırım'dır!
17'de 17 maç kazanmak madem inanç ve hırs işiydi de şikeyle suçlandıkları sezon neden bu kadar başarılı olmadılar ? Bir de en komiği cemaat,siyaset vs vs ile şikeyi ilişkilendirip üzerini örtmeye çalışanlar var.... Gerçi hoş üzerini o şekilde kapatamayacaklarını anlayınca 2. Yıldırım olan Yıldırım Demirören devreye girip allemle gullemle maddeleri değiştirip herşeyi hallettiğini sandı a maalesef futbol global ve uefa işe el attı.Ben şahsen Fenerbahçe'nin Galatasaray'la birikte ŞL gruplarında olmasını canı gönülden istiyorum.Fakat başında Aziz Yıldırım ve ona hizmet edenler olacaksa bırakın Ş.L.'yi ,Türkiye'nin en alt liglerinden bile Fenerbahçe ismi silinse memnun kalırım...
furkan58
18.Temmuz.2013, 21:12
Ya canım kardeşim Fenerbahçe nin o zaman ki 6-0 yendiği Ankaragücü maçını bi izle nolur izle. Evet izlemişindir o zaman canlı ama heyecandan görmediniz. Siz Fenerbahçe nin şike yapmadığına inanıyorsunuz kanıt yok diyorsan izle o maçı o gözle.
İzliyecende görecen şeyi sana söyleyim Ankaragücü takımı Fenerbahçe ye penaltı yapana kadar uğraştı saçma sapan 4 pozisyonda ceza sahası içinde kayarak müdahale yaptı. Sonunda penaltıyı yaptı başardı.
İzle konuş sonra.
Bu yazdıklarına sen inanıyormusun ? O maçta şike yapıldığını kanıtla bana. Madem o kadar penaltı yapmaya çalıştılar 1 yapar 2 yapar 3 kere niye denesin. Senin gibilerin kurduğu komple teorileri yüzünden bu hale geldi bu olaylar.
Cengo
18.Temmuz.2013, 21:14
İzle konuş sonra.
Her maçı izledim. Hiç alakası yok. Ankaragücü, Fenerbahçe'yi zorlayabilecek bir takım değil zaten.
Eğer gerçekten tuhaf bir şey izlemek istiyorsanız Trabzonspor'un Bucaspor'a attığı 2. golü izlemelisiniz. Santra yapılıyor. Trabzonspor rahat pas yapıyor, 3 pas ile kaleye geliyor. Yerinde sabit duran oyuncu Kamil Ahmet Çörekçi, birdenbire yere düşüyor. Umut onu çalımlıyor, vuruyor ve gol. Bunu dünyada herhangi birine izletseniz kimse açıklayamaz.
erdem344
18.Temmuz.2013, 21:28
Hayırlı olsun.
Halk kaybetmez.
Mamadou
18.Temmuz.2013, 21:40
Bursaspor yeni stadına kavuşacak, gelirler tavan yapacaktır. Yeni stat Bursa için milat olur. O yüzden transferde borçlandırma yaptılarsa bile bunu zamanla kaparlar. Denildiği gibi şampiyonlar ligi için yapıldıysa bu transferler süreç devam ederken nasıl emin olabilmişler. hayret. CAS'tan olumsuz bir karar çıksa bile Bursaspor'un şampiyonlar ligine katılacağını düşünmüyorum. Muhtemelen temsilcilerimizin yerine elenen takımlar katılır. Doğru olanı da bu.
Ayrıca bazı taraftarlar takımlarının bağlı olduğu, emrinde olduğu örgüte laf kondurmuyorlar :) ne acayip. Bide BJK - FB kardeş damgası yendi.
Namzet
18.Temmuz.2013, 21:42
90+'da antep maçında direkten dönen topun gol olması da şike zaten,objektif bakın şu olaylara artık
mpaker66
18.Temmuz.2013, 21:44
Bu yazdıklarına sen inanıyormusun ? O maçta şike yapıldığını kanıtla bana. Madem o kadar penaltı yapmaya çalıştılar 1 yapar 2 yapar 3 kere niye denesin. Senin gibilerin kurduğu komple teorileri yüzünden bu hale geldi bu olaylar.
Kardeşim aç izle maçı boş boş konuşma ben size somut bişey gösteriyorum. İnan ya da inanma umrumda değil. Aç izle maçı sonra tartışalım.
mpaker66
18.Temmuz.2013, 21:47
Her maçı izledim. Hiç alakası yok. Ankaragücü, Fenerbahçe'yi zorlayabilecek bir takım değil zaten.
Eğer gerçekten tuhaf bir şey izlemek istiyorsanız Trabzonspor'un Bucaspor'a attığı 2. golü izlemelisiniz. Santra yapılıyor. Trabzonspor rahat pas yapıyor, 3 pas ile kaleye geliyor. Yerinde sabit duran oyuncu Kamil Ahmet Çörekçi, birdenbire yere düşüyor. Umut onu çalımlıyor, vuruyor ve gol. Bunu dünyada herhangi birine izletseniz kimse açıklayamaz.
Ne yani savunman bu mu? Ankaragücü zorlamazmış. Nerden biliyosun futbol bu. Ben sana izlemedin demedim ki tekrar izle diyorum o gözle. Yapılacak bi hatada atılacak bi Ankaragücü golü şampiyonluğu götürebilirdi. Aç izle kardeşim somut bişe al sana. İnkar etmekle olmaz bu iş.
Cengo
18.Temmuz.2013, 21:59
Ne yani savunman bu mu? Ankaragücü zorlamazmış. Nerden biliyosun futbol bu. Ben sana izlemedin demedim ki tekrar izle diyorum o gözle. Yapılacak bi hatada atılacak bi Ankaragücü golü şampiyonluğu götürebilirdi. Aç izle kardeşim somut bişe al sana. İnkar etmekle olmaz bu iş.
Somut olan hiç bir şey göstermiyorsunuz. Maçta tartışılabilecek pozisyon da yoktu. Ankaragücü'nde kriz vardı. Oyuncular mutsuz, kadro zayıftı. Şike yapılabilecek en son maç bu maç zaten. Her maçı izliyorum, hiç bir somut durum görmedim.
Kaka Leite
18.Temmuz.2013, 22:08
Kale dibinde santimle gol kaçıyor sen halen pozisyon aç izle tarzı yorumlarlardasın.
Bence sen aç biraz başka maçları izle o zaman arada fark olmadığını anlarsın.
Çok net bir şey var ki şike yapılacak son maç Ankaragücü maçıdır. Şike yapmaya gerek dahi duyulmayacak maçlardandır o maç.
Ama gel de anlat işte :)
mpaker66
18.Temmuz.2013, 22:09
Somut olan hiç bir şey göstermiyorsunuz. Maçta tartışılabilecek pozisyon da yoktu. Ankaragücü'nde kriz vardı. Oyuncular mutsuz, kadro zayıftı. Şike yapılabilecek en son maç bu maç zaten. Her maçı izliyorum, hiç bir somut durum görmedim.
Ankaragücü o zaman 13. Bitirdi. Ya ben sana nasıl somut bişe demiyorum maçın ilk 10 dksna bak. Hala inkar ediyosun. Senle tartışmak çok saçma. Yoktu demek çok kolay. Kolayına kaçıyorsun. Yoktu diyosun. İnkar et bakalım nereye kadar böle gidecek. Somut bişe yokmuş. Güldürme beni. Gören görüyor somut şeyi. Sen görme gerek yok göremezsin zaten.
SAİT71
18.Temmuz.2013, 22:09
İzle konuş sonra.
O zaman Antep maçınada bir zahmet bir bak... ;)
mpaker66
18.Temmuz.2013, 22:12
Kale dibinde santimle gol kaçıyor sen halen pozisyon aç izle tarzı yorumlarlardasın.
Bence sen aç biraz başka maçları izle o zaman arada fark olmadığını anlarsın.
Çok net bir şey var ki şike yapılacak son maç Ankaragücü maçıdır. Şike yapmaya gerek dahi duyulmayacak maçlardandır o maç.
Ama gel de anlat işte :)
Yukarıdaki benim iddamı okudun mu bu yorumu yapıyosn. Ben kaçmış pozisyon derdinde değilim, ben penaltıya teşebbüs edilen hareket derdindeyim. Diğer başka maçları izleyince garibime gitti Ankaragücü lü oyuncuların hareketleri.
mpaker66
18.Temmuz.2013, 22:15
O zaman Antep maçınada bir zahmet bir bak... ;)
Bunun Ankaragücü maçıyla ne alakası var acaba? Her maç farklı değerlendirilir. Tek bi maçta bile şike yapıldıysa bu diğer 33 maçıda kekeler.
Börk
18.Temmuz.2013, 22:19
Bir koyu Galatasaraylı olarak Fenerbahçe'nin Avrupa'ya gitmesine gerçekten anlamda sevindim.Tabi buradaki saçma sapan yazıları okuyana kadar.Ülke için en iyisi oldu biz istiyoruz Galatasaray - Fenerbahçe beraber temsil etsin bu ülkeyi bu atıp tutma kime ?
petrol_fb12
18.Temmuz.2013, 22:20
İzle konuş sonra.
??????????
http://k1307.hizliresim.com/1c/l/qglfg.jpg
mpaker66
18.Temmuz.2013, 22:25
@petrol
Ne alaka? Ben Ankaragücü diyorum. Are you Türkçe?
Lord Black
18.Temmuz.2013, 22:30
Bir koyu Galatasaraylı olarak Fenerbahçe'nin Avrupa'ya gitmesine gerçekten anlamda sevindim.Tabi buradaki saçma sapan yazıları okuyana kadar.Ülke için en iyisi oldu biz istiyoruz Galatasaray - Fenerbahçe beraber temsil etsin bu ülkeyi bu atıp tutma kime ?
Hala benimle aynı zihniyette insanların varlığını bilmek güzel.
eng1n
18.Temmuz.2013, 22:32
@petrol
ARE YOU PLAYER ?!? ARE YOU BİG PLAYER ??!?
darkkobal123
18.Temmuz.2013, 22:44
Ben senin yerinde olsam sevinmem, neden sevineyim ki ? Diyelim FB gruplara kaldı, elde edeceğiniz gelir bölünecek. Örnek verelim ; Galatasaray bu sezon çeyrek finale çıkarak 30 milyon €'yu kasasına koydu. Şimdi 70 milyon Galatasaray'ı desteklese, siz çıkıp da " ya sizin desteğiniz olmasa buralara gelemezdik, hadi parayı bölüşelim " demezsiniz ; o paraya gidip Sneijder ve Drogba'yı alıp kadronuzu güçlendirirsiniz. Sen FB'nin bu durumuna sevinirsen ileride FB kazanacağı başarılarla kulüp puanını arttırıp sonraki senelerde seri başı olacak, CL'de gruba kaldığında gelir paylaşılacak, sonraki yıllarda başarılı olabilmek için işini kolaylaştıracak. Bu böyle ilerler yani. Ben şahsen sevinmezdim.
Hsyn53Yvz
18.Temmuz.2013, 22:47
O değil de; ''Biz %1 bile ihtimal varsa'' diye Avrupa'ya gönderilmemiştik ama o zaman soruşturmada Beşiktaş ve Trabzonspor da vardı. Fakat onlar Avrupa'ya gitti, hatta Beşiktaş'ın bugün 1 yıl men cezası aldığını görüyoruz, bu ne saçma adalet anlayışıdır? UEFA'yı savunmayı bırakın artık, böyle saçma bir anlayış mı olur?
sui generis
18.Temmuz.2013, 22:53
Karar açıklanana kadar Arıboğan , Köksal ve helvacının telefonlarını dinlesinler her şey ortaya çıkar bence :)
europeanconquer
18.Temmuz.2013, 23:03
Ekinleri tarlaya dikmişlerdir Arıboğan,Köksal ve Helvacı.
petrol_fb12
18.Temmuz.2013, 23:15
@petrol
O maç şike ise bu maç daha şike ? son 15 dakika maçı bırakmış Galatasaray ?
Yargıtay kararını ne zaman veriyor ?
Facx
18.Temmuz.2013, 23:16
Ben senin yerinde olsam sevinmem, neden sevineyim ki ? Diyelim FB gruplara kaldı, elde edeceğiniz gelir bölünecek. Örnek verelim ; Galatasaray bu sezon çeyrek finale çıkarak 30 milyon €'yu kasasına koydu. Şimdi 70 milyon Galatasaray'ı desteklese, siz çıkıp da " ya sizin desteğiniz olmasa buralara gelemezdik, hadi parayı bölüşelim " demezsiniz ; o paraya gidip Sneijder ve Drogba'yı alıp kadronuzu güçlendirirsiniz. Sen FB'nin bu durumuna sevinirsen ileride FB kazanacağı başarılarla kulüp puanını arttırıp sonraki senelerde seri başı olacak, CL'de gruba kaldığında gelir paylaşılacak, sonraki yıllarda başarılı olabilmek için işini kolaylaştıracak. Bu böyle ilerler yani. Ben şahsen sevinmezdim.
görende sanıcak o 30 m € nun hepsi tv geliri 3 m € mu 4 m € mu ne az para alıcaz başka bi takım katılırsa
himone
18.Temmuz.2013, 23:17
O değil de; ''Biz %1 bile ihtimal varsa'' diye Avrupa'ya gönderilmemiştik ama o zaman soruşturmada Beşiktaş ve Trabzonspor da vardı. Fakat onlar Avrupa'ya gitti, hatta Beşiktaş'ın bugün 1 yıl men cezası aldığını görüyoruz, bu ne saçma adalet anlayışıdır? UEFA'yı savunmayı bırakın artık, böyle saçma bir anlayış mı olur?
Onunla birlikte bu sene ceza aldığımız maçlar arasında Trabzon-Bursa var, biz 2 yıl ceza alıyoruz ama teşvik primi alan takım ceza almıyor. O tedbir olayı da şampiyonlar ligi ile alakalı bence, Avrupa Ligini kimse sallamıyor.
kumbara
18.Temmuz.2013, 23:23
Trabzonspor hakkında bir bilgim yok fakat beşiktaş şike'den değil, transferde usulsüzlükten yargılanıyor. Ayrıca hala bu olaylara farklı açıdan bakamayan insanlar var. Senin için söylemiyorum genelden bahsediyorum. Bu olayların şikeyle falan alakası yok, bu ülkede şike yapmayan tek bir takım bile yok bunu herkes anlamalı artık. Bu olay 'şike' üstünden aziz yıldırım için düzenlenmiş bir operasyon, beşiktaş ise yanında ayıp olmasın diye sıkıştırılmış tablonun aparatıdır. O kadar çok ayrıntı var ki yaz yaz bitmez, o yüzden fenerbahçeli arkadaşlar kendini yormasın boşuna tartışmasın. Bırakın vurmak isteyen vursun şimdi ama ilerde vuranlarda anlayacak, aziz yıldırım düşerse eğer. O zaman değil galatasaray beşiktaş, uzun bi süre fener üst üste şampiyon olur. Aynı şuan galatasaray'ın olduğu gibi.. Bu dediklerimi bir kenara yazın, zamanı gelince haklı da çıksam haksız da çıksam özel mesaj olarak atın.
mpaker66
18.Temmuz.2013, 23:32
O maç şike ise bu maç daha şike ? son 15 dakika maçı bırakmış Galatasaray ?
Yargıtay kararını ne zaman veriyor ?
O maç şike ise bu maç daha şike ne kadar sığ bi düşünce. Şikenin derecesi mi oluyor? Ya harbi düşünün öle mesaj atın. Ben burda Ankaragücü maçı hakkında iddam var siz burda bana yok Galatasaray maçı yok Antep maçı. Ankaragücü maçı diyorum anlayın yahu.
EndoplazmiK RetikuluM
18.Temmuz.2013, 23:45
O maç şike ise bu maç daha şike ne kadar sığ bi düşünce. Şikenin derecesi mi oluyor? Ya harbi düşünün öle mesaj atın. Ben burda Ankaragücü maçı hakkında iddam var siz burda bana yok Galatasaray maçı yok Antep maçı. Ankaragücü maçı diyorum anlayın yahu.
Senin pencerenden bakarsak Ankaragücü kadar bu maçlarından şike olması lazım diyoruz sen de şunu anla.
mpaker66
18.Temmuz.2013, 23:57
Senin pencerenden bakarsak Ankaragücü kadar bu maçlarından şike olması lazım diyoruz sen de şunu anla.
Ben Ankaragücü maçına somut bişe diyorum. Diğer maçlara da siz şike diyosanız ben bilmem. Evet iddianamede var bisürü maç. Haklısınız.
mwaru
19.Temmuz.2013, 00:41
Kulüplerin kasasına giren parayı dert edenler var ahahahahahahahah size ne arkadaş birazcık da sahadaki oyundan zevk alın da.
perpetua
19.Temmuz.2013, 00:46
Diyelim bir tane savunma oyuncusu satin alindi. Bu adam terinin son damlasina kadar kosar, mucadele eder, herkes ne muthis oynadi, kendisini paraladi der. Halbuki teknik direktoru ona topu uzun oyna, geride risk alma demistir, o ise aldigi her topu mac boyunca yana verir. Takimin hucuma cikmasini zorlastirir. Takim arkadaslarina verdigi paslarla onlari zor durumda birakir.
Veya bir orta saha oyuncusunu satin alinmistir. Adam aptal degil ki 90 dakika sahada hayalet gibi gezsin. Bakar duruma, eger maci satin alan takim iyi gidiyorsa ve o iyi oynasa da oynamasa da maci kazanacak gibiyse maca asilir. Eger kazanamayacak gibiyse erkenden gorur sari karti ve artik ikili mucadelelere girmemeye baslar. Zaten ikili mucadelelerden kaciyorsa, demektir ki oyunun kontrolu rakip takima gecmistir.
Forvet oyuncusu satin alirsin, adam yapmasi gereken kosulari yapmaz, takim arkadasinin pas atacagi yere kosmak yerine tam ters yone kosar ve sonra takim arkadasina bagirir niye ters tarafa attin diye. Kameralara bu adam gol atmak icin kendisini hirpaliyormus gibi gorunur. Veya ver-kac yapacagi yerde sut ceker. Sut cekecegi yerde takim arkadasina pas verir vs. vs.
Sike yapmak satin alinan oyuncu butun mac sahada hayalet gibi gezsin demek degil. Macin sonucunu etkilemek demek. Sadece 1-2 tane basit karar hatasinin bile macin sonucunu etkileyecegini goz onunde bulundurursak, macin icinde kimin sike yaptigini, kimin yapmadigini cozmek mumkun degil. Hele ki futbolcularin bol bol karar hatasi yaptigi bizim ligimizde.
Sadece Ibrahim Akin ve Fahri Tatan arasinda gecen konusmalar, bunun oncesi ve sonrasindaki telefon trafikleri yeterince seyi anlatiyor. Futbolunu begenirdim Ibrahim'in. Ama bir daha futbol sahasina ayak basmasina tahammulum yok. Sirf bu okuduuklarim yuzunden. Isterse beraat etsin. Ben bir defa kanaatimi verdim. Ayni sey Aziz Yildirim icin de gecerli. Iki sezondur futbol'dan nefret ettim. Her hafta 8-10 mac izleyen ben, artik zor 2-3 maci zar zor izliyorum. O da FM arastirmasi icin. Sirf bu insanlar yuzunden.
Sizler de sike ile yatip, sike ile kalktiniz 2 yildir.
Degdi mi?
Partenopei
19.Temmuz.2013, 00:49
Hayır biz nasıl olmadığını ispat edemiyorsak sen de olduğunu ispat edemezsin maç görüntüsünden aç izle dünyanın her yerinde kaçan golleri hepsine şike mi diyeceğiz? Kendin ile çelişiyorsun bu noktada.
sui generis
19.Temmuz.2013, 01:05
Aziz Yıldırım , Fenerbahçe'nin efsane başkanıdır. Her ne kadar şu olaylar sırasında fazla susmuş olsa da bu o gerçeği değiştirmez.
mpaker66
19.Temmuz.2013, 01:13
@perpetua
Abi benim Ankaragücü maçıyla ilgili dediklerim hakkında ne düşünüyorsun?
uAburak89
19.Temmuz.2013, 01:39
Şimdi 1 ay boyunca gündem transferler, kura ve maç heyecanları olacak. Sonra yine men gelirse, ama Lütfi Arıboğan ya denilecek. Ah bu samimiyetsizlik yok mu ve tabii ki bazılarının inanmadıkları şeyleri bile burada yazmaları.
Arıboğan, Helvacı ve Köksal yüzünden gidemiyordunuz ya hani, onlar yüzünden olmayan şike varmış gibi gösterilmişti, onlar cemaatti, onların lobisi vardı, inanılmaz etkiliydiler. Ne oldu şimdi, herkesi suçlayan ancak sadece kendisi masum olan efsane başkan bu 3 isimi arayıp uslu duracağız bak bizi Avrupa'ya aldırın mı dedi acaba? 2 senedir kurduğunuz her senaryo delik deşik oluyor, bıkmadınız gitti.
Para muhabbetine de çok takılan olmuş, para işin kaymağı. Şampiyonlar Liginde mücadele eden tek Türk takım Galatasaray olsun istiyorum. Ve tabii ki şike yapanların hakettikleri cezayı almasını. Ülke içinde yırttılar, bari Avrupa'da eden karşılığını bulsun istiyorum. Mahkeme, TFF, Uefa bu kurumların hiçbirisi bir kişiye bile ceza vermese o açık seçik tapelere rağmen tek kelime etmezdim. Ama şimdi resmen şike adım adım tescilleniyor. Yargıtay ve Cas da onasa bile ben inanmıyorum gibi basit bir cümleyle inkar edecekler var ki bu en kolayı zaten.
Ben bir Galatasaray'lı olarak en iyisi benim takımım olsun istiyorum, Türkiye'nin Bayern'i olalım istiyorum. Bunun yolu da sadece bizim iyi olmamızla değil, rakiplerin de kötü olmasıyla mümkün. Bu sebeple de o şekilde bir yazı yazdım. Ayrıca nasıl ki bu olay kapandı derken bir anda şok geçirildi yine öyle olsun istiyorum. Gidiyor muyuz acaba derken men kararı gelsin, daha ilk duruşmasında Galatasaray - Strum Graz maçına atıfta bulunan şahsın ve onun destekçilerinin mutlu olmasını istemiyorum. Nefret tohumlarını siz ektiniz, bunlar da yeşermiş hali. Bu kadar çok tahrik olmasa, iftira olmasa Fenerbahçe katılmış katılmamış umrumda olmazdı. Zaten 2 yıldır şampiyonuz, Avrupa'da gayet iyi bir sezon geçirdik, yine direk katılıyoruz. Bizde herşey tıkırında.
Tapelere inanmayan veya okumaya bile zahmet etmeyenler kalkıp adı gazeteci olan ama gazeteciliğin hiçbir ilkesine sahip olmayanların uydurma haberlerine itibar ediyorlar. Sürecin başından beri herkes suçlu, bir tek siz masumsunuz. Valla helal olsun.
ReaList
19.Temmuz.2013, 01:46
Şike var veya yok işin o kısmında değilim ancak Fenerbahçe 6 maçta şike ve teşvikten ceza alıyorsa anlaşmaya dayalı bir suç kapsamına giren bu suçtan herkes cezasını çeker ama bakıyorsun şike veya teşvik yaptığı iddia edilip suçlananlar cezayı yerken, kiminle, nerede ve nasıl yaptığı belli olmayan bir döngü var. Benim için İbrahim Akın mevzusu somut bir kanıttır ve ne yazık ki ne İbrahim Akın ne de suça teşebbüs edenler bunun aksini sağlam delillerle ispatlayamadı, böyle olunca zaten konuşmaları çok açık bir konuşma kaydı üzerinde bişey diyemem ancak diğer mevzular sağlam hayalperestlik gerektiren mevzular, bir kurguya dayalı olduğunu iddianameyi hazırlayan bile söylüyor, bir kanaat ötürü oluşturulduğunu, zaten aksi olsa yani kanıt, delil, suçüstü vs bunca zaman bu kadar konuşmamıza gerek olmazdı.
Sözün özü eğer ortada bu kadar maçtan şike ve teşvik varsa ve bu bir kaç kişiye indirgenip o alanla sınırlı tutuluyorsa kimse kusura bakmasın altında başka nedenler vardır, Bakın İtalya'da neredeyse her sezon bu olaylar oluyor, her olduğunda olaya karışan tüm takımlar ve birçok oyuncusu bununla sorumlu tutulurken burada 6 maçta aynı kulüpten bir başkan, bir kaç yönetici karşı takımdan bir futbolcu ve onun menajeri dışında piyasada başka adam yoksa siz bu şike ve teşviği bu kadar adamla ancak playstation'da yaparsınız.
mpaker66
19.Temmuz.2013, 03:12
Abi Şike yok diyenler şikeye inanmak istemeyenler. Kör oluyorlar bu mevzuu geçince. Yukarda ki konuşmalar her şeyi gösteriyor. Maçlarda ki hareketlerde Kezaa. Mahkemeler de öyle diyor.
bySilver
19.Temmuz.2013, 03:23
benim anlamadığım bir şey var. bu takımların cezaları onanırsa UEFA dan men yedikleri zaman rakipleri tur geçecek. be abi madem ceza veriyorsun ya bu adamın cezası onanırsa karşı tarafa yarayacak nasıl bir sistemdir anlayamadım gitti. neden bu tür şeyler bizim başımıza geliyor? diyelim ki Fenerbahçe' nin cezası onandı, e bu taraftarlar umutlandı şl de ilk maçlarını izlediler güzel de oynadılar, peki yazık değil mi bu taraftara? hani baştakileri diyorum neden bu eziyeti çektiriyorlar insanlara? ha bir de Aziz Yıldırım' ı destekleyen taraftarları hala anlayabilmiş değilim. kulüp olarak karşı duracaklarına destek veriyorlar gerçekten enteresan...
petrol_fb12
19.Temmuz.2013, 03:44
....................
Cengo
19.Temmuz.2013, 04:11
Yusuf Turanlı'nın Fenerbahçe ile hiç bir bağı yok. Hiçbir şeyi kanıtlamıyor. Yusuf Turanlı'nın şahsi meseleleri bizi ilgilendirmiyor. Yusuf Turanlı her şeyi yapmış olabilir. Fenerbahçe ile bir bağı olduğunu kanıtlamaz. Senaryodan fazlası değil. Keza İbrahim Akın ve Fahri Tatan'ın arasındaki görüşmeler de bizi ilgilendirmiyor. Komplo olabilir, böyle kanaat verilemez. Buna uzun uzun cevap vermek gerekmez.
Corpus
19.Temmuz.2013, 04:12
Yusuf Turanlı'nın Fenerbahçe ile hiç bir bağı yok. Hiçbir şeyi kanıtlamıyor. Yusuf Turanlı'nın şahsi meseleleri bizi ilgilendirmiyor.
Fenerbahçe spor kulübü adına açıklama yaptığın için teşekkürler
furkan58
19.Temmuz.2013, 04:22
Abi Şike yok diyenler şikeye inanmak istemeyenler. Kör oluyorlar bu mevzuu geçince. Yukarda ki konuşmalar her şeyi gösteriyor. Maçlarda ki hareketlerde Kezaa. Mahkemeler de öyle diyor.
Somut delil göster de bizde inanalım artık he ? Mahkeme felan geç bunları kanıt göster kanıt.
pele96
19.Temmuz.2013, 04:28
Açıkcası Fenerbahçe'nin Avrupaya gitmemesini isteyen galatasaraylılar hakkında kötü düşünürüm , Fener gitmezse Bursaspor gruplara kalma şansı çok düşük ve Galatasaray direk parayı alır bu mantıkla giden galatasaraylı varsa gerçekten yazıklar olsun klüplerin menfaatleri için diğer klüpler yok sayılamaz.
Bir Beşiktaşlı olarak diyorum ki Fenerbahçe'nin şampiyonluğu gayet normaldir. 17 haftada 9 puan kapatılamayacak mı ?
Beşiktaş olayına gelirsek düşüncem Fenerbahçe'ye kurulan komploların yanına bir klüp daha çekerek olayı siyasal boyuttan uzaklaştırmaktı hedef.Beşiktaş İBB maçı için şike yapacağını asla düşünmüyorum.
sui generis
19.Temmuz.2013, 04:57
@Corpus
Fenerbahçe'nin savunmasını okusaydın ya da dinleseydin savunmada bunların da olduğunu görürdün.
-------
Bu bir operasyondur. hem de öyle bir operasyondur ki MAA'nın TFF başkanı olmasını, Aysal'ın GS'ye başkan olmasını, Terim'in getirilmesini hepsini kapsamaktadır. Trabzonspor şampiyon olacaksınız vaadiyle kandırılmıştır. Yoksa hepsi en baştan beri kupayı alamayacaklarını biliyorlardı. Trabzonspor bu olaylar yüzünden 1-2 sene sportif başarıyı bırakıp kupa peşinde koştu, birçok oyuncusunu kaybetti. ve elde var sıfır. Galatasaray için Trabzonspor'u maşa olarak kullandılar.
Bunlar benim fikrimdir. Henüz bunların kesin ispatı yoktur. İnşallah yakında o da olur.
pele96
19.Temmuz.2013, 05:06
@Corpus
Fenerbahçe'nin savunmasını okusaydın ya da dinleseydin savunmada bunların da olduğunu görürdün.
-------
Bu bir operasyondur. hem de öyle bir operasyondur ki MAA'nın TFF başkanı olmasını, Aysal'ın GS'ye başkan olmasını, Terim'in getirilmesini hepsini kapsamaktadır. Trabzonspor şampiyon olacaksınız vaadiyle kandırılmıştır. Yoksa hepsi en baştan beri kupayı alamayacaklarını biliyorlardı. Trabzonspor bu olaylar yüzünden 1-2 sene sportif başarıyı bırakıp kupa peşinde koştu, birçok oyuncusunu kaybetti. ve elde var sıfır. Galatasaray için Trabzonspor'u maşa olarak kullandılar.
Bunlar benim fikrimdir. Henüz bunların kesin ispatı yoktur. İnşallah yakında o da olur.
Trabzonspor Ceyhun Selçuk Egemen Burak Umut Jaja Yattara Engin gibi isimleri kaybetmeseydi şampiyon olma ihtimali zaten yüksekti , hani Fenerbahçe şike yaparak 82 puan kazanmış Trabzonda şikesiz 82 puan kazanmış bu adamları kaybetmeseydi +70 puanla zaten şampiyondular.Açıksası Trabzonspor kendi kendini bitirmiştir.1-2 kayıp olurda bu kadar oyuncu ki Jaja Yattara hariç ezeli rakiplerinde hepsini kaybetmek akıl dışı.
Kaka Leite
19.Temmuz.2013, 07:43
Bu net bir şekilde sportif başarısızlıktır bana göre saydığınız oyuncular çok önemli oyuncular ve bir değil, iki değil.
Kupa peşinde koşulmadan elindekileri kaybetmemeye odaklansaydı Trabzonspor başarı da o düzeyde artacaktı.
Şike var diyen diyebilir, ancak söyleyen bunun neye dayandığını falan söylesin lütfen. Sağdan soldan okunulan mahkeme haberlerini burada bizim önümüze kanıt olarak sermeniz bir şey ifade etmiyor.
ABOO'nun Fenerbahçe adına açıklama yapma sebebi -aslında Fenerbahçe adına bir açıklama değil ama- kulübe olan yakınlığıdır. Kendisi zaten Fenerbahçe araştırmacısıdır ve böyle konuşması bence gayet doğal..
Bursaspor'un CAS'a başvurması da bir sorun aslında.Ben ne dediler onu merak ediyorum, çünkü bu sezon tabire göre temiz ve kendileri bu arenaya gitme gibi bir hak elde edemediler.
Bir de üstüne hakları ellerinden alınmış gibi bunu yapmaları çok anormal.
davidvilla
19.Temmuz.2013, 10:06
Trabzonspor hakkında bir bilgim yok fakat beşiktaş şike'den değil, transferde usulsüzlükten yargılanıyor. Ayrıca hala bu olaylara farklı açıdan bakamayan insanlar var. Senin için söylemiyorum genelden bahsediyorum. Bu olayların şikeyle falan alakası yok, bu ülkede şike yapmayan tek bir takım bile yok bunu herkes anlamalı artık. Bu olay 'şike' üstünden aziz yıldırım için düzenlenmiş bir operasyon, beşiktaş ise yanında ayıp olmasın diye sıkıştırılmış tablonun aparatıdır. O kadar çok ayrıntı var ki yaz yaz bitmez, o yüzden fenerbahçeli arkadaşlar kendini yormasın boşuna tartışmasın. Bırakın vurmak isteyen vursun şimdi ama ilerde vuranlarda anlayacak, aziz yıldırım düşerse eğer. O zaman değil galatasaray beşiktaş, uzun bi süre fener üst üste şampiyon olur. Aynı şuan galatasaray'ın olduğu gibi.. Bu dediklerimi bir kenara yazın, zamanı gelince haklı da çıksam haksız da çıksam özel mesaj olarak atın.
Aynen, net bir operasyon var. Şike var mı? Yıllardır var hatta temiz denen sezonlarda bile var.
Aziz Yıldırım'ın 1 sene saçma sapan içeride tutulması falan resmen ayıp ve kamu vicdanını sızlatan bir durum zaten.
Deniz Baykal'ın video goruntusunun cıkması gibi bir şey. Aziz Yıldırım'ı da bu şekilde vurmaya çalışıyorlar.
He şike var mı o zaten hep var. Onu temizleyemediğimiz için futbolumuz Cape Verde'den geride.
mpaker66
19.Temmuz.2013, 12:39
Bana somut delil sunmuyosun diyenlere gülüyorum daha nasıl somut bişe söyleyim? Ankaragücü maçında ki penaltı teşebbüslerine bakın diyorum adamlar bana somut bişe söyle diyor.
@petrol ile tartışmaya dahi gerek yok adam Türkçe yoksunu. Ben diyorum benle tartışan Ankaragücü maçını tartışsın o hala bana bucaymış Eskişehir miş anlatıyor. Eğer tek bi maçta bile şike yapıldıysa bu diğer 33 maçı da karartır. Açın izleyin Ankaragücü maçının ilk 10 dakikasını da görün şu şikeyi.
@Abooo zaten çok değişik. Hep inkar yoluna gidiyor. Yusuf turanlı bu ülkede yakınsa en yakın Fenerbahçe takımınadır. Fenerbahçe maçı öncesi İbrahim Akın ile görüşmesi maçtan sonra para vermesi İbrahim Akın ın hocaya şike caiz mi demesi İbrahim Akın ın şuttan sonra az daha gol atıyorduk lan yüz ifadesi tesadüf zaten. Tüm bunların Aziz başgan görüşmesi sonraya çıkması tamamen tesadüf zaten. Yusuf Turanlı kendi için şike yapmış :)
uAburak89
19.Temmuz.2013, 12:54
@Corpus
-------
Senaryo güzel de bunların birbiriyle nasıl bir alakası var onu çözemedim. MAA dediğiniz adam bir dönem övündüğünüz sarı meleklerinizin başarısında bir numaralı isim değil mi ? Maddi ve manevi Fenerbahçe'ye destek olmamış mı ? Şike sürecinde de TFF başkanı olarak Yıldırım Demirören kadar olmasa da Fenerbahçe'yi kurtarmaya çalışmamış mı ? Uefa'yı puan silmeye ikna eden ve getireceği play-off ile sadece 1 sezonluk ceza ile olayı kapattıracak adam mı operasyonun bir parçası ?
Ünal Aysal ismi Galatasaray ne zaman sıkışsa, para lazım olsa ortaya atılan bir isimdi. Yeni bir şey değil, zaten ekstra yaptığı bir şey de yok, hataları da var bir dünya, Adnan Polat basiretsizinden sonra çok süper geliyor tabii insanlara orası aynı konu. Fatih Terim geldiğinde 38 yıllık Galatasaray'lıydı. Takımın iyi gününde de vardı, kötü gününde. Yine gidebilir, 5 sene sonra yine gelebilir. Adam yaşayan efsane, ona her zaman ihtiyaç var.
Trabzonspor da bir kere temiz değil, onlar da tıpkı Fenerbahçe gibi saha dışı olaylara karışmışlar, dozajı düşük diye herhalde mahkeme akladı. Onlar için de şahsen vicdanım rahat değil, o kupa Fenerbahçe'den alınacaksa Bursaspor'a gitmelidir. Ama mevcut karar ve cezalara bakarsan adamlar kupa istemekte haklılar, aynı durumda Fenerbahçe olsa farklı davranmayacaktı. Kim olsa aynı şeyi yapar. Trabzonspor'un en büyük hatası süreci düzgün yönetememektir, Aziz Yıldırım 10 kat daha iyi yönetti, Trabzonspor kendini bitirdi. Şu oyuncu alma meselesine gelince, Trabzonspor'dan gelen isimler;
Selçuk, sözleşmesi bitiyordu, bu şike olayları patlak vermese de ayrılacakmış zaten ve gideceği takım Fenerbahçe olacakmış. Süreç farklı olunca ve ayrıca Hasan Şaş'ın ısrarları ile tercihini değiştirmiş. Engin Baytar o sezonda bile disiplinsizlikten dolayı problem yaşıyordu. O dönem biz alırken herkes şüpheyle baktı, dalga geçti. Şimdi kıymete bindi. Engin'i Trabzonspor sattı, kimse de onları zorlamadı. Ceyhun o takımın en önemli parçalarından değildi, yerli oyuncumuz olsun diye aldık herhalde, zaten neredeyse hiç fayda alamadık kendisinden. O sezon Trabzonspor'dan gelen başka bir isim yok. Maşa falan değiller yani. Geçen sene de Umut geldi o da Fransa'dan geldi Trabzonspor'dan değil. Sen şimdi o da bir operasyondu dersen bilemem tabii, önce Fransa'ya gönderip sonra almanın altından Bülent Tulun çıkabilir mesela. Bir de Burak Yılmaz var, adam en değerli Türk forvet haline gelmiş. Sözleşmesine de maddeyi koymuşlar, adam ayrılmak istiyor, onun yurt dışına gideceğim deyip Galatasaray'a gelmesi kendi karakteri ile ilgili. Bizim istememiz de hiç bir anormallik yok. Ortada 5 oyuncu var, Umut'u saymamak lazım aslında 4 isim var ama öyle bir abartılıyor ki.
Komplo teorisyenliğinin sonu yok. Bir de herkes sandığınız gibi operasyonun parçası olsa böyle bir gücü olsa, herkes Fenerbahçe düşmanı olsa 18 tane şampiyonluk göremezdiniz. Son 10 senenin en başarılı takımı olamazdınız. İlk 2'ye oynamadığı çok az sezon var Fenerbahçe'nin.
Aydin
19.Temmuz.2013, 13:14
Şike davasının ergenekon davasından farkı yok. Amaç süreci uzatmak ve bazı kişilere ve kurumlara zarar vermek. En sonunda da "pardon yanlışlık olmuş" deyip serbest bırakmak.
mpaker66
19.Temmuz.2013, 13:29
http://www.maxiddaa.com/fenerbahce-ankaragucu-sike
Alın arkadaşlar bunun tamamını da okuyun, Allta ki fiziki tutanakları kesin okuyun.
Murat şahin'in ifadelerini kesin okuyun.
Bunlar hep tesadüf(!)
Gncl1905
19.Temmuz.2013, 13:37
Aziz Yıldırım'ı bitirmenin daha sessiz bir yolunu bulamamışlar herhalde. Ya da ibret alınsın diye en seslisini seçmişler; garip :)
Şike olduğuna inanıyorum. Zaten her zaman var olduğunu düşünüyordum. Her takım yapmıştır. Komplo falan filan kendinizi kandırmayın bence.
sui generis
19.Temmuz.2013, 13:42
MAA başkan olurken Fenerbahçe'nin değil diğer takımların desteğini alarak oldu.voleybol şubesine yaptıkları için defalarca teşekkür edildi.
MAA fenerbahçeyi koruyor olsaydı o yıl avrupadan men etmezdi. O yıl gitmemizin bize ne faydası oldu ? Beşiktaş'tan farkımız ne oldu ? Keyfiyetten yollamadı. Hani bir yıl gitmezsek her şey bitecekti. Kendisi öyle demişti.
Temiz olduğuna inanan bir kulüp neden puan silmeyi kabul etsin? Puan silme öneren bu adam demek ki temiz olduğumuza inanmıyordu, bu haliyle mi fenerbahçeyi korudu bu adam ?
Aysal ve terim için yazdıkların operasyonun bir parçaları olma ihtimalini yok etmiyor.
Trabzon olayındaysa taraftarını hep haklı buldum. Çünkü elinde mahkeme kararı var. Hangi kulubü taraftarı olsa tepki koyardı ama aşırıya kaçıldığı çok oldu. Yönetimi için aynı şeyi söylemem içerideki oyunları biliyorlardı onlar.
Trabzon'un kaybettiği oyuncular için Galatasaray aldı diye demedim. Bu olaylar yüzünden sportif basarı geri plana atıldı ve kaçırdılar adamları, sizden bağımsız bu dediğim.
uAburak89
19.Temmuz.2013, 13:53
O adamın yaptığı planla gerçekleşen arasında fark. Kendisinin söylediği 1 yıl gidilmeyecek, puan silinecek ve konu kapanacaktı. Bunu açıklayan MAA. Puan silinmedi ve planlaması eksik kaldı. Temiz olduğuna inanan kulüp 1 sene gitmemeyi de kabul etmeyecekti o zaman, davasını geri çekmeyecekti. Fenerbahçe'nin de temiz olduğuna inanan Fenerbahçe'liler dışında çok az kişi var zaten. Ayrıca korudu demeyelim, değiştirelim daha net olsun. Fenerbahçe'yi korumaya çalıştı ama başaramadı, yarım kaldı. Uzun vadede de daha kötü oldu bu zaten, bunu MAA'nın niyetini farkettiğimizde de söylemiştik. Ben onun yaptıklarına doğru veya tutarlı demiyorum, sadece niyetinin açık olduğunu belirtiyorum.
sui generis
19.Temmuz.2013, 14:05
Yanlışın var. Fenerbahçe o 1 yıllık cezayı da kabul etmedi. Cas davasında olanları Yargıtay kararından sonra öğreneceğiz bence. MAA Fenerbahçe şike yaptı damgası vurarak Aziz Yıldırım'ı taraftar gözünde bitirmek istedi ve kulübü kurtaran adam olarak başkan olacağını düşündü ama ters tepti, taraftar yemedi.
Corpus
19.Temmuz.2013, 14:16
Olayın üzerinden ne kadar zaman geçti, ne kadar şey gözler önüne serildi, hala Fenerbahçe şike yapmamıştır, Aziz Yıldırım masum diyebiliyorsunuz, hayret vallahi.
Görün artık şu gerçeği ! Tüm takımlar şike yaptı. Ancak hükumet, kimin yaptığı şikeyi göstermek istedi ise onun üzerine yürüdü. Fenerbahçe şike yaptı Aziz Yıldırım şike yaptı. Oynanan oyun dediğiniz şey, yapılan şikenin gözler önüne serilmiş olması. Oynanan oyun sadece Fenerbahçe ve Beşiktaş' ın yaptığı şikelerin gözler önüne serilmiş olması. Artık bunu göremeyecek kadar da kör olmayın.
Siz bir bireysiniz ama hala bu spor kulübünü "yönetiminde yer almamanıza rağmen" kendinizinmiş gibi sahipleniyor ve hiçbir zaman yanlış yapmazlar, yalan söylemezlermiş gibi davranıyorsunuz. Sizin inandığınız kişiler de yalan söyleyebilirler, ve hatta söylemişler ve söylüyorlar da. Türk insanının yapısındaki en kötü özelliklerden biridir bu, körü körüne inanmak körü körüne güvenmek. Bu konuda 443 sayfadır yaşanan sorun da tamamen bundan kaynaklanıyor.
uAburak89
19.Temmuz.2013, 14:17
Biri Avrupa diğeri yerel mahkeme ne alaka ? Ayrıca Fenerbahçe'nin puan silmeyi kabul etmesi/etmemesi, 1 yıllık cezayı kabul edip/etmemesi biraz garip değil mi ? Ortada ciddi suçlamalar var ve burada pazarlık yapacak konumda olduğunuzu düşünüyorsunuz. MAA kurtarmaya çalıştı derken kastettiğimle senin anladığın aynı değil. Ben kendisinin açıkladığı planı uygulamaya çalışırken etkin rolü kendisi ve Uefa yetkililerinin oynadığını düşünüyorum.
Senin dediğin mantıkla düşünürsem de bir çelişki ortaya çıkıyor. Fenerbahçe ben temizim dedi, puanımı silemezsiniz, 1 yıl bile olsa ceza veremezsin dedi, hiç bir şeyi kabul etmedi diyorsun. Senin tezini destekleyen şey CAS'da açılan dava, ama bu geri çekilince herşey boşa çıkıyor, iddialarının bir temeli kalmıyor. Ali Koç, Nihat Özdemir gibi isimler de Fenerbahçe'nin temiz olduğundan şüphe duyuyordu herhalde, ben başka bir açıklama getiremiyorum.
Ülke menfaati diye insanları kandırmaya çalıştılar o zaman ki dünkü hızlı yargılama olayı bile ülke menfaati lafının yalan olduğunu gösteriyor. CAS kararları onarsa tıpkı o ilk sezonda olduğu gibi (puanların 5'e bölünüp 4 takımın maç yapması) şimdi belki 3 takım puan toplayacak ama yine 5'e bölünecek, ülke puanı zarar görecek. Bu muhabbete takıldığımdan değil, sadece çarpıklığı göstermek istedim.
Ek olarak, 3 temmuz sabahına kadar kimse, hiçbir Galatasaray'lı Fenerbahçe için tek laf etmezken, şimdi herkesin istediği şekilde iftira atması hiç tuhaf gelmiyor mu ? Adalet istediğinizi söylerken sürekli kanıt değil kanıt kırıntısı olmadan iftira atılıyor. Siz kabul etmeseniz de biz ortaya çıkan delil niteliğinde ki konuşmalara bakarak konuşuyoruz. Volkan'ı, Emre'yi hiç sevmem ama onlar benim gözümde şikeci değiller, onlar da mağdur. Ve onları mağdur eden bu pisliğe hem Fenerbahçe'yi hem de oyuncuları bulaştıran yöneticilerdir. Bunları da savunanlar çıkınca ister istemez tartışma çıkıyor.
sui generis
19.Temmuz.2013, 15:11
Çıkacak karara göre birileri kesin eteklerindeki taşları dökecek, o yüzden yargıtay kararından sonra dedim. Pazarlık yapmak zorundasın. Çünkü; en baştan beri adil yargılanmıyorsun ve adil yargılanmadığın için kararın lehine olması zor. bu yüzden pazarlık yapmak haksız olmak anlamına gelmiyor Fenerbahçe için. MAA için farklı düşünüyoruz. Gayet ikisi de olabilir ama Fenerbahçe'nin menfaatini düşünen adam onu men etmezdi ve puan silmeyle gelmezdi. bunu kabullenemiyorum ben.
CAS'taki davayı çekince haksız olduğunu kabul etmiş olmuyorsun ki. Fenerbahçe birileri ile pazarlık yaptı ama karşı taraf demek ki yapması gerekeni yapmadı. CAS'taki davanın çekilmesini kesinlikle savunmuyorum ama içeride nasıl pazarlık yapıldığını bilmediğimden her şey olmuş olabilir orada.
erdem344
19.Temmuz.2013, 15:53
Şike davasının ergenekon davasından farkı yok. Amaç süreci uzatmak ve bazı kişilere ve kurumlara zarar vermek. En sonunda da "pardon yanlışlık olmuş" deyip serbest bırakmak.
Ellerin dert görmesin.
ReaList
19.Temmuz.2013, 16:42
İyi de şöyle bir şey var, Fenerbahçe bu turda elense Uefa Avrupa Ligi grup öncesi Playoff maçlarına katılma hakkı kazanır, bir sonraki turda elense Uefa Avrupa Ligi gruplarına kalır. Yani Fenerbahçe'nin elenmesi Avrupa kupalarından tamamen elenmesi anlamına gelmiyor. Bu durumda Fenerbahçe yerine kupalara herhangi bir takım dahil etmemek mantıksız olur (Kayseri & Kasımpaşa) ben yine de bu sezon her iki takımın kupalarda mücadele edeceğini olası bir cezanın önümüzdeki sezondan itibaren çekileceğine inanıyorum yoksa işler çok karışır.
Abdullah Kiğılı
"CAS'tan ne karar çıkarsa çıksın, Fenerbahçe, Avrupa'daki yoluna devam edecek. Karar bu seneyi kapsamayacak. Amacımız Şampiyonlar Ligi'ne katılmak. Elenirsek yola UEFA Avrupa Ligi'nden devam edeceğiz.. CAS kararı bu seneyi etkilemiyor."
Tam da beklediğim gibi.
zarateray
19.Temmuz.2013, 17:01
Arkadaş burdaki komplo teorilerini gördükce sizle iftihar ediyorum bence harcanıyorsunuz buralarda Oscarlık filmler yapacak adamlarmıssınız meğerse...Ben de size bikac komplo söyliyim de yeni seyler aramayın..Fenere oynanan oyunlardır bunlar dimi yani size göre öyle bılmiyorum NATO falan size ne cagrıstırıyor Aziz falan...He bide boğazlar sözlesmesinin süresi bitiyor acaba onla da ilgisi var mıdır Fenerbahce Kadıköy falan....
Beyler ciddi olun bı aynada kendınıze bakın körü körüne korudugunuz sey takımınız ama anne babanız degıl..Onlar bile yalan söylerken yanlıs yaparken siz tüy konduramıyorsunuz haklısınız ama gerceklerı de görün at gözlügüyle bakın hepsine operasyon yazmıssınız o zaman bu operasyonun öncesi de var Fenerbahce bılerek sampıyonluklar kazandırıldı vs vs bu uzar gider sacmalamanın yeri degıl 443 hatta belkı sımdı 444 sayfa olucak ama hala zihniyet aynı yazık cok yazık
ForsakeN
19.Temmuz.2013, 17:50
Abdullah Kiğılı
"CAS'tan ne karar çıkarsa çıksın, Fenerbahçe, Avrupa'daki yoluna devam edecek. Karar bu seneyi kapsamayacak. Amacımız Şampiyonlar Ligi'ne katılmak. Elenirsek yola UEFA Avrupa Ligi'nden devam edeceğiz.. CAS kararı bu seneyi etkilemiyor."
Tam da beklediğim gibi.
Kiğılı böyle demiş ama UEFA o zaman neden Fenerbahçe'ye elemelere katılması için hızlı yargılamayı kabul etme şartı koydu? Bu sene ceza almayacağımız kesin olsaydı böyle bir şart aranmazdı bence
Kaka Leite
19.Temmuz.2013, 18:04
Kiğılı kadar konuşan ama söylediklerinin %10 kadarı doğru çıkan birisine inanmak gelmiyor içimden :)
Ayrıca bir ceza verilecekse hemen çekelim bunu gelecek seneye sallayarak bir şey elde edemeyiz dönüp dolaşıp ayağımıza bağlanıyor bu.
SAİT71
19.Temmuz.2013, 18:29
Olur mu canım, o kadar paşa, albay terör örgütü ile işbirliği yapmış. Sadece hükümet ülkeyi seviyor. Terörü bitirmek uğruna PKK elebaşısı ile, pardon İmralı ile bile görüştüler... Ergenekonu yanlış gösteriyorsunuz... Şike davası ilede siyasi olayların uzaktan yakından alakası olamaz...
ReaList
19.Temmuz.2013, 18:45
Kiğılı böyle demiş ama UEFA o zaman neden Fenerbahçe'ye elemelere katılması için hızlı yargılamayı kabul etme şartı koydu? Bu sene ceza almayacağımız kesin olsaydı böyle bir şart aranmazdı bence
Mantıklı olan Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın ceza almaları durumunda bunları gelecek sezondan itibaren çekecek olmaları. Yoksa hem oynayacakları takımlar, hem ligde gitme durumu olan takımlar vs her şey karman çorman olur.
doomsdoor
19.Temmuz.2013, 23:33
davanın normal hali zaten 6-8 ay sürmüyecek miydi ? madem bu seneyi etkilemicek niye 1 ayda karara bağlanıyor tam da kuradan önce ? geçen sene ara transfer döneminde belhandayı alıp transferi kapatıyoruz diye açıklama yapan birinden bahsediyoruz, yazıktır onu da avutuyorlar bence.
Bordo61Mavi
20.Temmuz.2013, 00:29
@sporx: Tedbir kararının kaldırılmasının ardından Aziz Yıldırım: "Biz adalete her zaman güvendik. Adalet yerini buldu. Dosta düşmana selam olsun."
Simdide adalette guvenir olmus :)
mpaker66
20.Temmuz.2013, 03:35
CAS davayı onarsa bu sefer CAS'a sövülür böyle adalet olmaz denir.
Ralph
20.Temmuz.2013, 16:58
Evimde internetim ile ilgili problemler olduğundan giremiyorum kaç gündür. Kim ne yazmış pek okuyamadım. Bir kaç duyduğum şeyi yazmak istiyorum.
- GS, AB Pasaportlu yabancı oyuncuların oynaması için yaptığı başvuru için harcı yatırmamış. Yani kısacası vergi vermemiş.
- Çevre ve şehircilik bakanı erdoğan bayraktar, bundan sonra Trabzonspor'a daha çok önem vereceğiz. TS'u daha çok savunacağız ve TS'u şampiyon yapacağız.
Bunu diyen bir bakanımızın olması ne kadar ilginç değil mi? Yani bu açıklamaya ülkede normal bir savcı varsa derhal harekete geçmeli. Ayrıca tüm takımlar bu açıklamaya tepki vermeli.
sui generis
20.Temmuz.2013, 17:12
Fenerbahçe hep tepkisini koyuyor ama yalnız kaldığı için ciddiye alınmıyor. Özellikle Beşiktaş nasıl sessiz kalabiliyor anlamıyorum.
Ralph
20.Temmuz.2013, 17:13
Fenerbahçe hep tepkisini koyuyor ama yalnız kaldığı için ciddiye alınmıyor. Özellikle Beşiktaş nasıl sessiz kalabiliyor anlamıyorum.
Fikret Orman çok ortacı bir adam. Ne sağa ne sola bulaşıyor. Umarım bu tip konularda da böyle sessiz kalmaz.
Ligdeki 17 takımın sessiz kalmaması gereken çok durum var aslında. Herkes ya uyuyor, ya sesini çıkartmıyor. Birileri, birilerinin önünü aleni bir şekilde açıyor.
Mamadou
24.Temmuz.2013, 17:40
Evet beklediğim gibi tam zamanında düğmeye basıldı. Sen nasıl olur UEFA ile anlaşma yaparsın !!
Son dakika !! Yargıtay Başsavcılığı, aralarında Aziz Yıldırım'ın da bulunduğu bazı sanıkların cezalarının onanmasını istedi.
hatta tüm mahkumların cezasının onanması istenmiş. Ntv Spor son dakika haberi öyle geçildi.
Var mı hala ikna olmayan ? Olayın siyasi olmadığına ikna olmayan ?
mpaker66
24.Temmuz.2013, 17:41
Yargıtayı bekleyin diyenler;
Yargıtay cezaları onanması istenmiş.(NTVSpor,AmkSpor, TRTSpor)
Mamadou
24.Temmuz.2013, 17:45
Beşiktaş ve Fenerbahçe UEFA ile anlaşınca bazı kulüpler Avrupa kupalarına katılamadı. Bu karar nasıl koymuştur kimilerine kim bilir. Adım gibi emindim yargıtay kararları için düğmeye basılacağı. Hiç bekletmeden bir haftaya kadar artık şahısların cezası onanır bundan şüphem yok.
uAburak89
24.Temmuz.2013, 17:48
Ortada karar yok ki, başsavcılığın talebi tabii ki önemli ama kararın ne zaman çıkacağı meçhul.
Mamadou
24.Temmuz.2013, 17:50
Ya akıllı adam amacın ne olduğunu anlar. Çok sürmez cezalarda onanır. Sen nasıl olursun UEFA ile anlaşırsın! Adamlar istedikleri takımları Avrupa'ya gönderemedi. kim bilir nasıl koymuştur.