PDA

View Full Version : Büyük Şike Soruşturması

Pages : 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49

BleedingMoon
07.Temmuz.2011, 14:13
Hüseyin abi sana bir şey dediğimiz yok zaten sadece anlamak istemediğim şey milletin ağzı açık şekilde FB düştü denmesini beklemeleri beni sinirlendiriyor. Bir diğer anlamadığım husus ise sanki bundan önce lig su gibi şeffaftı da biz mi göremiyorduk onu anlamıyorum. Şu kırmızı ile ifade ettiğim yer beni daha çok sinirlendiriyor bana bunu birisi açıklasın yani yanda ben anlamak istemiyorum ne biliyim

kabak bizim başımız-d-a patla(tıl)dı. hem de yok yere!

A.FaruK
07.Temmuz.2011, 14:17
[B]Şampiyonluğumuzu alıp; ligin reytingi düşmesin, yayıncı kuruluşun kulüplere dağıtacağı para azalmasın gibi gerekçelerle bizi düşürmemek cinayettir. Bir takımın şampiyonluğu niye alınır? Şike yaptığı için... Şike yapan takım ne olur? Bir alt lige gönderilir. Bu kadar basit... Şampiyonluğumuz elimizden alınıp düşürülmezsek asıl skandal budur! Benim şampiyonluğumun tescil edilmeyeceği ligde işim ne? Giderim bir alt ligde ve paşa paşa Şampiyon olurum. Şampiyonluğumun tescil edilmeyip, üstelik eksi puanla başlayacağım bir ligde, rakiplerim zarar etmesin diye kukla gibi at koşturacağıma, bir alt ligde göğsümü gere gere oynarım. Hedef ligde kalmak değil; hedef ŞAMPİYONLUĞUMUZA sahip çıkmak olmalı... Masaya ligde kalmak şartıyla oturmak ihanettir.

Aynen Metin Sipahioğlu'nun iddaası gibi ligin reyting meselesi ve aslan payının paylaşılmasıyla alakalı bi durum ve bu yüzden bu kadar yaygara yapıyorlar.Hakan abinin dediklerine harfiyen noktası virgülüne katılıyorum.

Bir çok şey söylemek istiyorum ama cidden dozunu ayarlayamamaktan korkuyorum o yüzden sürekli böyle atıp tutan Hasan Hüseyin hocama (nannar) onun nezlinde diğer arkadaşlarda üzerine alınabilir genel bi sorum olacak. Son hafta kazanılmış 8-0 lık Galatasaray şampiyonluğu hakkında ne söylemek ister. Yada onlarında araştırılıp aynı durumda Galatasarayın bulunmasını istermi yada aynı durumda böyle Galatasaraya ileri geri konuşulmasını istermi

RaSenGan
07.Temmuz.2011, 14:18
Aziz Yıldırım hastaneden çıkıyor şu an.

KaRaBükLü KraL
07.Temmuz.2011, 14:19
kabak bizim başımız-d-a patla(tıl)dı. hem de yok yere!
Yok yere demişsin de niçin bunu kullandığını açarmısın.4-5 tane yönetici vs.tutuklandı Fenerbahçe'de bişeyler yapılmışki bu adamlar tutuklanmış yani mesela Şekip Mosturoğlu'nu keyfi atmamışlardır galiba:)

canavar20
07.Temmuz.2011, 14:20
http://www.youtube.com/watch?v=I32Fcd-tZpM&feature=youtu.be

Son kararı federasyon verecekse(güvenmiyorum ama) ve sağlam deliller yoksa benim hala umudum var. Zaten olayın ne kadar saçma olduğu belli. 19 maçta şike yapılmış tek bir futbolcu var. Siyasi olduğuna kesin olarak inanıyorum artık.

sui generis
07.Temmuz.2011, 14:22
heralde yöneticilerin anlaşmasıyla maç karşı tarafa verilmiş oluyor. görünen o ki topu futbolcular oynamıyor. 19 maçta şike ve tek futbolcu ilginç..

BaFraLı
07.Temmuz.2011, 14:22
Somut delil yoksa bu adamları nası içeri alabiliyorlar ? Bunu anlamıyorum bende. Delil olmaz bişey olmaz serbest kalır adamlar. Ama 6 ay içerde yatıcak diyolar. E somut delil yoksa nası içeri atabiliyorlar ?

İllaki var işte bişeyler. Ya delil, ya şike , ya teşvik. Mutlaka birşey varki içeri attılar adamları.

BleedingMoon
07.Temmuz.2011, 14:24
Yok yere demişsin de niçin bunu kullandığını açarmısın.4-5 tane yönetici vs.tutuklandı Fenerbahçe'de bişeyler yapılmışki bu adamlar tutuklanmış yani mesela Şekip Mosturoğlu'nu keyfi atmamışlardır galiba:)

yöneticilerin şikeyle alakaları olmadıklarını o kadar açık ve net ki. eğer şike varsa o işin içinde futbolcular da vardır. ancak sadece bir tane futbolcu var. o da korcan.

neden tutuklanma kararı alınan korcan haricinde bir futbolcu yok? yöneticiler kendi aralarında mı şike yapıyor? kaldı ki korcan'ın avukatı korcan hakkında para aldığına dair bir delil olmadığını söylüyor.

KaRaBükLü KraL
07.Temmuz.2011, 14:24
Aynen Metin Sipahioğlu'nun iddaası gibi ligin reyting meselesi ve aslan payının paylaşılmasıyla alakalı bi durum ve bu yüzden bu kadar yaygara yapıyorlar.Hakan abinin dediklerine harfiyen noktası virgülüne katılıyorum.

Bir çok şey söylemek istiyorum ama cidden dozunu ayarlayamamaktan korkuyorum o yüzden sürekli böyle atıp tutan Hasan Hüseyin hocama (nannar) onun nezlinde diğer arkadaşlarda üzerine alınabilir genel bi sorum olacak. Son hafta kazanılmış 8-0 lık Galatasaray şampiyonluğu hakkında ne söylemek ister. Yada onlarında araştırılıp aynı durumda Galatasarayın bulunmasını istermi yada aynı durumda böyle Galatasaraya ileri geri konuşulmasını istermi
Güzel güzel konuşalım:)Bir Galatasaraylı olarak eğer şu durumda Galatasaray olsa küme düşürsünler 2.ligte paşa paşa oynar şampiyon olur lige çıkarız en azından pisliklerden kurtuluruz başımıza da kolay kolay bişey gelmez diye düşünürüm.Hem konu Galatasaray değil neden ısrarla konuyu saptırıyorsunuz başka yerlere götürmeye çalışıyosunuz bilmiyorum.Araştırma imkanı varsa araştırılsın ama öyle bi imkan yok ister talih deyin ister başka birşey sizin şampiyon olmanızın üstüne gelen şike soruşturması bence talih,şans gibi birşey fazlasını düşünmüyorum ben

Varonil
07.Temmuz.2011, 14:25
Somut delil yoksa bu adamları nası içeri alabiliyorlar ? Bunu anlamıyorum bende. Delil olmaz bişey olmaz serbest kalır adamlar. Ama 6 ay içerde yatıcak diyolar. E somut delil yoksa nası içeri atabiliyorlar ?

İllaki var işte bişeyler. Ya delil, ya şike , ya teşvik. Mutlaka birşey varki içeri attılar adamları.

19 maçta şike var fakat sadece 1 futbolcu tutuklu.Bu nasıl oluyor peki? Yöneticiler mi kendi aralarında şike yapıyorlar?

sui generis
07.Temmuz.2011, 14:26
Bu -30 puan haberleri ŞAMPİYONLUĞUMUZU ELİMİZDEN almak için yapılıyor. İki gün önce de aynısını yazdım. Ölümü gösterip sıtmaya razı etmek... Normal bir hukuk devletinde; yargının bağımsız olduğu, güçler ayrılığının tıkır tıkır işlediği, mahkemelerin kuru gürültüye papuç bırakmayıp, sadece somut delillere dayanarak karar verdiği sağlıklı bir ülkede hiç kimse şu delillere bakarak, Fenerbahçe'ye en ufak bir ceza veremez. En ufak bir hakkını gaspedemez. Bizim için hedef ligde kalmak değil; ŞAMPİYONLUĞUMUZA SAHİP ÇIKMAK olmalı... "Bizi ligden düşürecekler mi" diye değil; "şampiyonluğumuzu alacaklar mı" diye tedirgin olun! Şampiyonluğumuza sahip çıkalım.

Korcan dışında bizi şikeyle iliştirecekleri hiçbir durum yok. Korcan'ın avukatı da "bu bir hukuk skandalı" dedi; "en ufak belge yok" dedi. Ama Korcan'da bırakılsaydı, şike meselesi bütünüyle ellerinde patlayacaktı. Korcan'ın da aklanması durumunda bize HUKUKUN BAĞIMSIZ OLDUĞU MEDENİ BİR ÜLKEDE kimse en ufak ceza veremez. Suç örgütü, mafya gibi durumlardan belli kişiler ceza alacaktır; almalıdır da... Bütün bilgi ve belgeler böyle bir örgütün varlığını işaretliyor. Ama bu belgeleri şike ve Fenerbahçe ile bağlamaya kalkınca mızrak çuvala sığmıyor. Kuru gürültüden başka hiçbir şey yok. Hani paraların seri numaraları, görüntüleri; veya havale makbuzları, vesair... Hani futbolcuların para sayarken çekilmiş görüntüleri? Yok, yok, yok... Futbolcu yok, hakem yok... Eeee, bu şikeyi kimle yaptık? Kale direklerini mi ayarladık, meşin topa mı rüşvet verdik, ceza alanı çizgisini mi satın aldık? Şike futbolcuyla ve hakemle yapılır. 19 maçta şike varsa en az 19 zanlı lazım; futbolcu ve hakem toplamı...

Şampiyonluğumuzu alıp; ligin reytingi düşmesin, yayıncı kuruluşun kulüplere dağıtacağı para azalmasın gibi gerekçelerle bizi düşürmemek cinayettir. Bir takımın şampiyonluğu niye alınır? Şike yaptığı için... Şike yapan takım ne olur? Bir alt lige gönderilir. Bu kadar basit... Şampiyonluğumuz elimizden alınıp düşürülmezsek asıl skandal budur! Benim şampiyonluğumun tescil edilmeyeceği ligde işim ne? Giderim bir alt ligde ve paşa paşa Şampiyon olurum. Şampiyonluğumun tescil edilmeyip, üstelik eksi puanla başlayacağım bir ligde, rakiplerim zarar etmesin diye kukla gibi at koşturacağıma, bir alt ligde göğsümü gere gere oynarım. Hedef ligde kalmak değil; hedef ŞAMPİYONLUĞUMUZA sahip çıkmak olmalı... Masaya ligde kalmak şartıyla oturmak ihanettir.

harfi harfine katılıyorum. ne diyim ki herşeyi yazılmış...

yaman76hakanFB
07.Temmuz.2011, 14:29

İçeri alınma nedenleri şikeyle ilgili değil. Korcan dışında... Onunda avukatları tek belge yok diyor. Federasyondan soru çalınması, hatta kara para işleri filan olabilir. Bu işin içinde şu veya bu takım yöneticileri de olabilir. Mesela Şekip Mosturoğlu'nın sınav sorularının çalınmasıyla ilişkisi varsa bunun Fenerbahçe'yi ilgilendiren en ufak bir yanı olmaz. Delil var ama Fenerbahçe maçlarında şike yapıldığına dair tek bir belge ve delil yok. Hani bahsedilen para sayma görüntüleri... Hukuken rüşveti ispatlamak için paraların seri numaralarının kaydı yahut itiraf lazımdır. Yahut banka üzerinden havale makbuzu vesair... Sadece kamera görüntüsü bile yetmez; ki o görüntüler de yok zaten. Bir suç örgütüne yönelik operasyona son anda talimatla Fenerbahçe'yi de katmaya ve şike yasasını uyarlamaya kalktılar; mızrak çuvala sığmadı.

ancar
07.Temmuz.2011, 14:30
Güzel güzel konuşalım:)Bir Galatasaraylı olarak eğer şu durumda Galatasaray olsa küme düşürsünler 2.ligte paşa paşa oynar şampiyon olur lige çıkarız en azından pisliklerden kurtuluruz başımıza da kolay kolay bişey gelmez diye düşünürüm.Hem konu Galatasaray değil neden ısrarla konuyu saptırıyorsunuz başka yerlere götürmeye çalışıyosunuz bilmiyorum.Araştırma imkanı varsa araştırılsın ama öyle bi imkan yok ister talih deyin ister başka birşey sizin şampiyon olmanızın üstüne gelen şike soruşturması bence talih,şans gibi birşey fazlasını düşünmüyorum ben

Sen o şekilde düşünüyorsun ama senin gibi düşünmeyen binlerce GS'li var. İğne yerine çuvaldızı batırmaya kalktığınız zaman emin ol ki senin düşüncelerinden farklı düşünen GS'li arkadaşlar çıkacaktır. Sırf GS'li demek olmaz buna diğer takımlarda girer. Şu anda inanmıyorum ki ben diğer takımlara sorsak yapmaz diyen diğer taraftarların yüzde 5 yada yüzde 10 sana katılsın yada senin düşüncelerine örnek olsun

BaFraLı
07.Temmuz.2011, 14:31
19 maçta şike var fakat sadece 1 futbolcu tutuklu.Bu nasıl oluyor peki? Yöneticiler mi kendi aralarında şike yapıyorlar?

Ben futbolcular ile ilgili bişey demedim. Bu işin başını en büyük sahtekarlığı yapanlardan söz ediyorum. Ki zaten içeri alınanlarda yönetimsel çalışmalarda yer alan adamlar. Şekip Mosturoğlu, Ümit Karan vs.

Bunu diyorum yani bir insanı, helede böyle zengin Türkiye'de tanınan Aziz Yıldırım gibi yada Şekip Mosturoğlu gibilerini içeri atmak kolay değildir. Yani delil mutlaka vardır ki içeri atmışlardır.

Ben bu şike olaylarında futbolcuları elçi gibi görüyorum. Üst mevkiiden ( başkan, yönetici vs. ) geliyordur emir. İşte bu maçta kötü oynayacaksınız yenileceksiniz vs. Futbolcularda çıkıp onu yapacaklardır. Ki bazı futbolcularda tehdit falan edilmiş zaten. Bu iş uzar gider böyle. Net bir kararın çıkmasıda çok zaman alıcak sanırım.

ancar
07.Temmuz.2011, 14:35
Ben bu şike olaylarında futbolcuları elçi gibi görüyorum. Üst mevkiiden ( başkan, yönetici vs. ) geliyordur emir. İşte bu maçta kötü oynayacaksınız yenileceksiniz vs. Futbolcularda çıkıp onu yapacaklardır. Ki bazı futbolcularda tehdit falan edilmiş zaten. Bu iş uzar gider böyle. Net bir kararın çıkmasıda çok zaman alıcak sanırım.

Burada söylediğine katılmıyorum şahsen. O şekilde dediğin maçlar eğer ki Sivas ve Eskişehir maçları ise tamam Fener kazandı ama kazanırken nasıl zorlandı. Eskişer'de ilk golü yiyen takım Fenerdi. Eskişehir maça çokta iyi başlamıştı bence gayet açık şekilde golü atana kadar kalemizden ayrılmıyordu. Sivas maçına gelince şike yapılmış bir maçta 4-3 bitme olasılığı benim gözümde düşüktür. Neden dersen şampiyonluğa oynayan takım neden kassın ki kendi her şekilde gol atacam nasıl olsa parayı verdik düşüncesiyle çıkar karşı takımda parayı aldık hadi göze batmasın bir iki atak yapalım mantığıyla çıkar oyuna benim görüşüm olarak. Ama Sivas maçına baktığımız zaman Sivas'ta rahat şekilde kalemize gelirdu. İlk golü attıktan sonra bir kaç dakika bocalama dönemimiz oldu hatta o sırada Sivas 2 net golü kaçırdı.

Varonil
07.Temmuz.2011, 14:38

Kötü oynayacaksınız,yenileceksiniz diye tehdit ediliyor futbolcular fakat o Sivasspor son maçta adeta sezonun en iyi futbolunu oynuyor.Bir çelişki yok mu burada :) Eskişehirspor maçını da öyle çok kolay kazandığımız söylenemez,birkaç kırılma anı vardı o maçı bize getiren.(Batuhanın kafasının direkten dönmesi vs.)

BaFraLı
Burada söylediğine katılmıyorum şahsen. O şekilde dediğin maçlar eğer ki Sivas ve Eskişehir maçları ise tamam Fener kazandı ama kazanırken nasıl zorlandı. Eskişer'de ilk golü yiyen takım Fenerdi. Eskişehir maça çokta iyi başlamıştı bence gayet açık şekilde golü atana kadar kalemizden ayrılmıyordu. Sivas maçına gelince şike yapılmış bir maçta 4-3 bitme olasılığı benim gözümde düşüktür. Neden dersen şampiyonluğa oynayan takım neden kassın ki kendi her şekilde gol atacam nasıl olsa parayı verdik düşüncesiyle çıkar karşı takımda parayı aldık hadi göze batmasın bir iki atak yapalım mantığıyla çıkar oyuna benim görüşüm olarak. Ama Sivas maçına baktığımız zaman Sivas'ta rahat şekilde kalemize gelirdu. İlk golü attıktan sonra bir kaç dakika bocalama dönemimiz oldu hatta o sırada Sivas 2 net golü kaçırdı.

Senin mantığına göre bakarsakta hiç bir maçta şike yok o zaman. Yani izlerken hiç düşündünmü şike olabileceğini :). Çünkü bi tanesi 4-3 bitiyo, bir tanesi 1-0 falan bitiyo. Yani 7-1, 4-0, 5-1 gibi sonuçlar hiç yok. Şike yapacaksın madem zaten ayarlarsın onuda. Sivas maçında Volkan'onda yedi gollerde hataları var. Ayarlı gibi geliyo bana valla.

Sayılan 19 maçın zaten herhangi birine baksanızda şike olabileceğini anlamassınız. Yani çünkü çok farklı skorlarla biten maç sayısı çok fazla yok. Buca ve Ankaragücü maçları sırıtıyor biraz o maçlardan.

eng1n
Korcan tek başına 19 maç satmış tebrik etmek gerek.

William Rookwood
07.Temmuz.2011, 14:39
Galatasaray hariç tüm takımlarda şike soruşturması varmış NTVSpor'un haberine göre

BaFraLı
07.Temmuz.2011, 14:39
Kötü oynayacaksınız,yenileceksiniz diye tehdit ediliyor futbolcular fakat o Sivasspor son maçta adeta sezonun en iyi futbolunu oynuyor.Bir çelişki yok mu burada :) Eskişehirspor maçını da öyle çok kolay kazandığımız söylenemez,birkaç kırılma anı vardı o maçı bize getiren.(Batuhanın kafasının direkten dönmesi vs.)

Deminde yazdım işte. Şike var yada yok. Açık açık şike yaptık diye bas bas bağıramayacaklarına göre çok çelişki olması normal yani. İşte 19 maç kesin netleşse yani delil falan çıksa ortaya kesin şike yapılmış diye ona göre konuşsak keşke.

Varonil
07.Temmuz.2011, 14:42
Deminde yazdım işte. Şike var yada yok. Açık açık şike yaptık diye bas bas bağıramayacaklarına göre çok çelişki olması normal yani. İşte 19 maç kesin netleşse yani delil falan çıksa ortaya kesin şike yapılmış diye ona göre konuşsak keşke.

Çaktırmayacaklarsa o zaman nasıl tehdit ediliyor futbolcular kötü oynayın diye,bunu anlamıyorum ben de işte :) O zaman herhangi bir tehdit edilme durumu olmaz ki.

ancar
07.Temmuz.2011, 14:43
Senin mantığına göre bakarsakta hiç bir maçta şike yok o zaman. Yani izlerken hiç düşündünmü şike olabileceğini :). Çünkü bi tanesi 4-3 bitiyo, bir tanesi 1-0 falan bitiyo. Yani 7-1, 4-0, 5-1 gibi sonuçlar hiç yok. Şike yapacaksın madem zaten ayarlarsın onuda. Sivas maçında Volkan'onda yedi gollerde hataları var. Ayarlı gibi geliyo bana valla.

Sayılan 19 maçın zaten herhangi birine baksanızda şike olabileceğini anlamassınız. Yani çünkü çok farklı skorlarla biten maç sayısı çok fazla yok. Buca ve Ankaragücü maçları sırıtıyor biraz o maçlardan.

O zaman bende sana benim kafamdaki şikeli maçları söylemek istiyorum diğer takımın taraftarları yanlış anlamasın.

1-Sivas-Trabzonspor
2-Trabzon-İBB
3-Trabzon-Antep
4-Karabük-Trabzon
5-Buca-Trabzon

Bize kök söktüren takımlar bunlar maçlarda nedense bunlarda bir şey yok bizim oynadığımız Eskişehir ve Sivas'ta var.

BaFraLı
Ben tehdit dedim ama sanırım alacak verecek yüzündenmiş o tehditler. Dediğim gibi somut delillerle yada normal delillerle şu şu maçta gerçekten şike varsa bunu kanıtlasınlar herkes görsün. Ama bişey yoksada haksız yere kurum ve kişilere çok yüklenildi. Aklanmaları lazım.

@ancar

Evet doğru diyorsun. O yazdığın tüm maçlardada bir bit yemiği olabilir. Ben başka takım tutan biri olarak olaya tarafsız bakıyorum. Adam gibi bir federasyon adam gibi bir hukuk olsa karış karış lime ederdi zaten ligi. Ama yasadır falan Fenerbahçe'ye patladı. Yani öyle görünüyo.

Cr1minaL
Dün açıklama geldi 19 maçta şike olduğu delillendirildi diye hala neyi tartışıyorsunuz?

ancar
07.Temmuz.2011, 14:48
@ancar

Evet doğru diyorsun. O yazdığın tüm maçlardada bir bit yemiği olabilir. Ben başka takım tutan biri olarak olaya tarafsız bakıyorum. Adam gibi bir federasyon adam gibi bir hukuk olsa karış karış lime ederdi zaten ligi. Ama yasadır falan Fenerbahçe'ye patladı. Yani öyle görünüyo.

Tamam işte bende bunu söylemek istiyorum sürekli yani 2-3 maça bakıpta yapacaklarına 34 tane lig maçına bakılsın daha iyi

ancar
07.Temmuz.2011, 14:49
Dün açıklama geldi 19 maçta şike olduğu delillendirildi diye hala neyi tartışıyorsunuz?

niye tartışmayalarım konu " Türkiye'deki futbol olaylarının konuşulduğu platform " değil mi burası herkes istediği maçı istediği şeyi tartışabilir bence açıklamaya bakılmaksızın

byariff
07.Temmuz.2011, 14:51
bana gore bu maclarda sike oldu

eskisehir - fenerbahce
genclerbirligi - fenerbahce
sivas - fenerbahce

Trabzona gelirsek trabzondakiler bana gore hatir sikesiydi
trabzon - antep
trabzon - karabuk
Bu maclarda vardi..

Chinatown
07.Temmuz.2011, 14:53
Şimdi bazı arkadaşlar dün sanık avukatlarının elde somut delil olmadan tutuklandığını söyleyerek Fenerbahçeyi savunuyorlar. ben zaten bir avukatın da 'deliller çok güçlüydü, müvekkilim suçluydu, davayı kaybettik.' dediğini görmedim.

ikincisi şu EL OVUŞTURMA MESELESİ. kimsenin bunu yaptığı yok emin olun. hele de bu kadar şüpheli takım varken. şu anda görülen tek el ovuşturma, sezon içinde başkanlar arasında olan gibi gözüküyor. Fenerbahçe'nin şu anda temizlenmesi gereken durumu varken başka takımlara çamur atmayın, doğru değil.

canavar20
07.Temmuz.2011, 14:56

Sanırım Beşiktaş'lısın. O zaman size de geçmiş olsun.

nouma16
07.Temmuz.2011, 14:59
Sanırım Beşiktaş'lısın. O zaman size de geçmiş olsun.

19 maç içinde türkiye kupası maçı yok.

Bujsas
07.Temmuz.2011, 15:02
TFF,Aziz Yıldırım'ı bekliyo heralde karar vermek için.

canavar20
07.Temmuz.2011, 15:02
19 maç içinde türkiye kupası maçı yok.

O çok güvendiğiniz basın BJK - İBB Türkiye Kupası final maçında da şike var diyor.

ancar
07.Temmuz.2011, 15:04
Şimdi bazı arkadaşlar dün sanık avukatlarının elde somut delil olmadan tutuklandığını söyleyerek Fenerbahçeyi savunuyorlar. ben zaten bir avukatın da 'deliller çok güçlüydü, müvekkilim suçluydu, davayı kaybettik.' dediğini görmedim.

ikincisi şu EL OVUŞTURMA MESELESİ. kimsenin bunu yaptığı yok emin olun. hele de bu kadar şüpheli takım varken. şu anda görülen tek el ovuşturma, sezon içinde başkanlar arasında olan gibi gözüküyor. Fenerbahçe'nin şu anda temizlenmesi gereken durumu varken başka takımlara çamur atmayın, doğru değil.

ben başka takımı ne zan altında bırakmak yada başka takıma leke sürmek için yazmadım ordaki maçları sadece Bafralı'nın vermiş olduğu cevaba karşı benim aklıma gelen kendi görüşüm olan maçları yazdım

nouma16
07.Temmuz.2011, 15:05
O çok güvendiğiniz basın BJK - İBB Türkiye Kupası final maçında da şike var diyor.

emniyetin açıklaması yanlış inanmayın.

eXcitinG
07.Temmuz.2011, 15:12
Aziz YıLdırım ın Emniyette ki sorgusundan sonra herşey tam oLarak netLeşicek herhaLde. Görünen o.

sananes
07.Temmuz.2011, 15:15
2. Dalga gibi bir şey olmazsa bazı taşlar eksik kalıyor.Bu tutuklananlar kadar futbolcu da tutuklamaları gerek ya da hakem çünkü 19 maç yüksek bir sayı ve sahada her maç 3 tane şike yapan olsa 57 tane sporcu ya da hakemin tutuklanması gerekirdi basit bir düz mantıkla.

nannar
07.Temmuz.2011, 15:38

bu yaşananların yasa çıktıktan sonra işlenen suçlar kapsamına girdiği için ve yasanın bu olayları araştırmaya imkan vermesinden ötürü kabak şu anki tutuklulara ve ilgili kulüplere patladı.Türkiye 1. liginin geçmişi çok karanlık.Tüm takımlar (Galatasaray dahil) bir sürü şike ve teşvik işleri yapmışlardır.Eski futbolculardan hakemlere,yöneticilerden basına kadar herkes bu yönde görüş bildiriyor zaten. Mevcut yasa ile Galatasaray'ın 8-0lık maçı ya da eğer varsa şike yaptığı eski maçlar araştırmaya açık değil.fakat eğer yasa değiştirilir ve eski suçluların üzerine gidilirse zaten ligde ne takım ne de oyuncu kalır :) Ben hiçbir yerde biz ak kaşığız demedim,demem de. Fakat mevcut durumda görünen o ki kanunun yürürlüğe girdiği tarihten itibaren biz "ak kaşığız"

ozaniel
07.Temmuz.2011, 15:40
Yanlış biliyorsam düzeltin ama ben Korcan dışında başka oyuncular var ama tutuksuz yargılanıyorlar diye biliyorum.

nannar
07.Temmuz.2011, 15:42
dün gecekiler tamamen serbest bırakıldı.tutuksuz yargılama falan yok.

eGowiCh
07.Temmuz.2011, 15:50
Aziz Yıldırım'ın emniyette eşkal resminin çekilip basına sızdırılması da gösteriyor ki bu, Aziz Yıldırım'ı bitirmek üzere kurulmuş bir komplo. Başkanın itibarını iki paralık etmek için ellerinden geleni yapıyorlar. Başkanı tahtından indirmenin bir yolunu bulamayanlar, böyle bir yöntem uyguluyorlar. Emniyette çekilen ve basına sızması mümkün olmayan eşkal fotoğrafının bile basına sızdırılması, başkanın anjiyo olacağı hastanede tekerlekli sandalyede görüntülenmesi falan tamamen başkanı bitirmek için yapılan bir hareket. Koskoca Fenerbahçe'nin, efsane olma yolunda ilerleyen başkanını küçük düşürmek için olağanüstü bir çaba var.

Tüm Fenerbahçe taraftarının bu oyunlara gelmemesini temenni ediyorum.

Önümüzdeki pazar günü (10 Temmuz) saat 18.00'de Bağdat Caddesi'nde yürüyüş var. Tüm Fenerbahçeliler orada olmalı.

TR.CaPTaiN
07.Temmuz.2011, 15:50
Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden Dr. Pınar Memiş - Ntvspor

- Şike soruşturmasının 8 aydır sürdüğü söyleniyor, bu mümkün değil. Şike 14 Nisan'dan önce suç kapsamında değildi; suç kapsamında olmayan birşey için 8 aydır soruşturma yapılması mümkün değil. Ancak 8 aylık süreçte başka bir konu üzerinde çalışmalar yapılırken 14 Nisan'dan sonra şikenin suç olmasıyla birlikte şike de dosyaya girerek soruşturma genişlemiştir.

- Gizlilik olduğu söylenen dosyanın basında böylesine gezmemesi gerekirdi.

- TFF'nin yapması gereken iddianameyi ve mahkemenin sonucunu beklemektir. TFF'nin şimdi alacağı bir karar mahkemenin olası bir aklama sonucunda geri dönüşü olmayan zararlar açacaktır. Avrupa kupaları konusu çok tartışılıyor. UEFA açısından sorun daha basit. UEFA masumiyet karinesine önem verdiği için mahkemenin beklenmesi o açıdan da daha mantıklı.

- TFF ceza için mahkemeyi beklediği takdirde; mahkemenin sonucuyla birlikte olası bir cezayı o gün itibariyle verebilir. (Mahkeme biter bitmez ligin ortasında olunsa bile kulüpler düşürülebilir)

- Geriye dönük cezalar verilemez. Hukukta şartlara göre değişen yasalar olabilir. Dolayısıyla eski sezonlar da araştırılsın önerisi hukuka uygun değil.

Bire bir olmasa da özet olarak bunları söyledi.

nouma16
07.Temmuz.2011, 15:53
ne olursa olsun 20milyon kişiyi temsil eden bir klüp başkanının o şekilde resimlerinin basına sızdırılması gerçekten utanç verici.

bursa_mc
07.Temmuz.2011, 15:55
Aziz Yıldırım'ın emniyette eşkal resminin çekilip basına sızdırılması da gösteriyor ki bu, Aziz Yıldırım'ı bitirmek üzere kurulmuş bir komplo. Başkanın itibarını iki paralık etmek için ellerinden geleni yapıyorlar. Başkanı tahtından indirmenin bir yolunu bulamayanlar, böyle bir yöntem uyguluyorlar. Emniyette çekilen ve basına sızması mümkün olmayan eşkal fotoğrafının bile basına sızdırılması, başkanın anjiyo olacağı hastanede tekerlekli sandalyede görüntülenmesi falan tamamen başkanı bitirmek için yapılan bir hareket. Koskoca Fenerbahçe'nin, efsane olma yolunda ilerleyen başkanını küçük düşürmek için olağanüstü bir çaba var.

Yargının işi gücü yok Aziz Yıldırım'ı koltuğundan etmek için mi uğraşıyor yani :)

Chinatown
07.Temmuz.2011, 15:57
şimdi Korcan dışında başka oyuncunun içeri alınmamasından dolayı eleştirenler var. bu tabiri caizse iki ucu bilmemneli değnek. bir oyuncu bir maçta kötü oynar, diğerinde iyi oynar. bunun değerlendirmesi sabit değildir. o yüzden de suçlama da sabit değildir. sonra sözleşmesine dolgunluk verilir. teşvikten alacağı sözleşmesine eklenir, bunları ispat edemezsiniz.

Misal Mehmet Yıldız'ın basına yansıyan konuşması vardı, gerçek olup olamadığı belirsiz 'Hocam Fener'i şampiyon yaptık geliyoruz.' diye. eğer Mehmet Yıldız para almamışsa, bu konuşma gerçek olsa dahi bunu suçlama olarak adama sunup içeri atamazsınızki. Ortada delil yok birşey yok, bu konuşma da delil olmaz.

Yani böyle karadelikler var. sadece yöneticlerle de şike yapılır, misal; 'ben evimdeki maçtan 250 bin stad geliri elde ediyorum, sen bana 3 milyon ver, stadın yüzde 70'ini sana tahsis edeyim' gibi.

NisRoc
07.Temmuz.2011, 16:02
Benim yorumum silinmiş bir de uyarı almışım ama yorumuma bi dünya cevap gelmiş. Neyse kardeşim inşallah düşürürler Fenerbahçe'yi buradaki bazı kişilerinde ne kadar objektif olduğu belli. Insallah Fenerbahçe mahkeme kararı beklemeden küme düşürülür, hatta bank Asya'da -30 puanla baslar. Türkiye Ligleri temizlenir böylece, kendi takımlarının yaptıklarını görmeyip mahkeme kararı bekletilmeden kendi caplarinda karar verenlere acıyarak bakmaktan kurtuluruz bari.

Chinatown
07.Temmuz.2011, 16:09
Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden Dr. Pınar Memiş - Ntvspor

- TFF'nin yapması gereken iddianameyi ve mahkemenin sonucunu beklemektir. TFF'nin şimdi alacağı bir karar mahkemenin olası bir aklama sonucunda geri dönüşü olmayan zararlar açacaktır. Avrupa kupaları konusu çok tartışılıyor. UEFA açısından sorun daha basit. UEFA masumiyet karinesine önem verdiği için mahkemenin beklenmesi o açıdan da daha mantıklı.

çok güzel dedi. ama olaya tek pencereden baktı. ben Sine Büyüka'dan şöyle bir soruyu bekledim;

'peki şimdi hukuk beklendi 3 yıl. 2-3 klüp düşürüldü. Şampiyon (atıyorum) Bursaspor, ikinci de Gaziantepspor oldu. Türkiye kupası da İBB'ye gitti. Ne Bursaspor Ş.Ligine katılacak, ne Gaziantepspor. İBB de avrupa ligine katılamayacak. Aynı zamanda gelir ve popülariteden de olacaklar. Bunlar asla karşılanmayacak. Bu şekilde küme düşürülmeyecek Buca ve Konya da küme düşmüş olacak. Bu takımlar da geri gelmeyecek. Peki 3 yıl sonra bunların hesabını kim verecek?'

ama sormadı. çünkü bir olaya güçlünün objektifinden bakıyoruz. Eğer 3-4 klüp yıllar sonra düşürülse, en az 5-6 klübün ASLA VE ASLA geri getirilemeyecek haksızlıkları olacak. bunları hep unutuyoruz.

Corpus
07.Temmuz.2011, 16:17
Insallah Fenerbahçe mahkeme kararı beklemeden küme düşürülür, hatta bank Asya'da -30 puanla baslar. Türkiye Ligleri temizlenir böylece, kendi takımlarının yaptıklarını görmeyip mahkeme kararı bekletilmeden kendi caplarinda karar verenlere acıyarak bakmaktan kurtuluruz bari.

Sanırım içindeki acıyla böyle birşey söyledin ancak biraz mantıklı düşün ve soğukkanlı ol derim. Buradaki hiç kimse(Fenerli olmayanlarda dahil) Fenerbahçe'nin suçu olmasada düşsün gibi şeyler konuşmuyor herkes doğru olanın ortaya çıkmasını istiyor. Sen Fenerbahçe'nin suçlu olmadığını düşünebilirsin, bende suçlu olduğunu düşünebilirim buna hiç kimse karışamaz. Burda herkes özgürce yorum yapabilir.

bursa_mc
07.Temmuz.2011, 16:24
''F.Bahçeli yöneticiden şok itiraf!
Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu, savcılık sorgusunda, Trabzonspor'un deplasmanda Eskişehirspor ile 0-0 berabere kaldığı maçta, kulübünün Eskişehirspor'a teşvik primi yolladığını duyduğunu anlattı.''

Bu doğru olabilir mi acaba.

GeorgeWeah
07.Temmuz.2011, 16:29
dün gecekiler tamamen serbest bırakıldı.tutuksuz yargılama falan yok.
Tamamen serbest bırakılmadı. Tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Çünkü tutuklanma talebiyle sevkedilmişlerdi. Nöbetçi mahkemeden de 2 karar çıkabiliyor. Ya tutuklu yargılama ya da tutuksuz yargılama. Serbest bırakılanlar Levent Eriş ve Mehmet Yıldız gibi emniyetten salıverilenler...

Yargının işi gücü yok Aziz Yıldırım'ı koltuğundan etmek için mi uğraşıyor yani :)
Bu cümleye çok sözüm var ama siyasi olacağı için söylemiyorum. Anlamışsındır umarım.

di canio
07.Temmuz.2011, 16:33

19 maçın hangi maçlar olduğu açıklanmadı. Henüz bilinen birşey yok. Yargılanacak isimlerden yola çıkarak varsayımlarda bulunmaya çalışsak da 19 maç çıkaramıyorum ben bu isimlerden dolayı.

çok güzel dedi. ama olaya tek pencereden baktı. ben Sine Büyüka'dan şöyle bir soruyu bekledim;

'peki şimdi hukuk beklendi 3 yıl. 2-3 klüp düşürüldü. Şampiyon (atıyorum) Bursaspor, ikinci de Gaziantepspor oldu. Türkiye kupası da İBB'ye gitti. Ne Bursaspor Ş.Ligine katılacak, ne Gaziantepspor. İBB de avrupa ligine katılamayacak. Aynı zamanda gelir ve popülariteden de olacaklar. Bunlar asla karşılanmayacak. Bu şekilde küme düşürülmeyecek Buca ve Konya da küme düşmüş olacak. Bu takımlar da geri gelmeyecek. Peki 3 yıl sonra bunların hesabını kim verecek?'

ama sormadı. çünkü bir olaya güçlünün objektifinden bakıyoruz. Eğer 3-4 klüp yıllar sonra düşürülse, en az 5-6 klübün ASLA VE ASLA geri getirilemeyecek haksızlıkları olacak. bunları hep unutuyoruz.

Hocam bakış açısı güzel. Bahsettiğiniz takımların zararları, hakları bir varsayım üzerine yorum. Defalarca yazıldı, suçluluğu kanıtlanmamış herkes suçsuzdur. Fenerbahçe şu an suçsuzdur. Mahkeme sonucu belli olacak suçluluğu. Ama federasyon buna rağmen mahkeme sonucundan bağımsız olarak karar alabilir. UEFA da yaptığı açıklamada masumiyet karinesine vurgu yapmış. Şu an sadece bir soruşturma var. Kesin bir yargı, suç ve suçlu yokken ortada hatta kimlerin suçlu olduğu bile belli değilken Fenerbahçe'nin tescil edilmiş şampiyonluğunun geri alınması, Avrupa'ya gitmesinin engellenmesi, suçluluğu kanıtlanmadan suçlu ilan etmektir.

Bunlardan bağımsız olarak burada yazan Fenerbahçeli arkadaşlarımın bir çoğu eğer suç ve suçlu olduğu kanıtlanırsa gereken cezaların verilmesi yönünde yazılar yazıyor. Kimse kimseyi aklama çabasında değil. Camiamıza başkanlık yapmış ve camiamızdan isimlerle ilgili oeprasyonun ne derece hukuksal ilkelere bağlı olduğunu sorgulamamız, basının hukuksal olmayan eylemlerini eleştirmemiz; kimseyi aklama çabası değildir. Operasyonun siyasi olduğunu söylememiz de suçu ve suçluyu savunma değil, henüz suçları ve suçlulukları kanıtlanmamış kişilerin ne amaçla ve kimler tarafından pasifize edilmek istendiklerine yönelik ifadelerdir. Eğer suçlu ise camiamızdan olan isimler suçlarının gerektirdiği cezalarını çekmelerini en az diğer arkadaşlar kadar Fenerbahçeli arkadaşlar da ister. Sanmıyorum ki çoğu Fenerbahçeli arkadaşımız kişileri Fenerbahçe'nin üzerinde tutsun.

bursa_mc
07.Temmuz.2011, 16:36
Bu cümleye çok sözüm var ama siyasi olacağı için söylemiyorum. Anlamışsındır umarım.

Ateş olmayan yerden duman çıkmaz.Başkan suçsuzsa elbet ortaya çıkar zaten bu konuşmalarda havada kalır ama siz böyle devam edin FB'nin basın açıklamasında olduğu gibi ''geçmişi şan ve şerefle dolu klübünüzün tarihinin hiç bir döneminde hukuksuzluk içinde olmamıştır, bundan sonra da olmayacaktır''değil mi??''

LadroN
07.Temmuz.2011, 16:38
Türk Futbolu Fenerbahçe ve Aziz Yıldırım ile temizlenecekse ben de varım. Objektif ol diyeceksiniz. Olmuyorum kardeşim. Turksportal Yönetimi de istediği cezayı verebilir. Bizim bu olayları yaşarken ellerini avuşturanları gördükçe daha da kahroluyorum. Elde belgeler varken yaptırım uygulanmazken şimdi somut deliller var deye tutuklama yapıldı. Avukatları da kesin birşey yok diyor. İnşallah Türk Futbolu bundan sonra temiz olur. Yöneticiler de suçlu çıkarsa, bu işlere ne gerek vardı. Taraftarı kahrettiler. Benim gibi bütün Fenerbahçe camiası da kan ağlıyor. Ama Fenerbahçe küme düşse de şike yaptı dense de kişilerin kurbanı olacak. Bizim Fenerbahçe sevgimizden birşey eksilmeyecek. Keser döner sap döner gün gelir hesap döner. Dar Ağacında Olsak Bile Son Sözümüz Fenerbahçe !.
Abi bu "Bizim bu olayları yaşarken ellerini avuşturanları gördükçe daha da kahroluyorum." kısmı konusunda birkaç şey yazacağım.En azından benim gibi düşünen Galatasaraylı arkadaşlar için.Geçtiğimiz sene boyunca geçirdiğimiz kötü sezonda üstümüze çok gelindi.Herkes düşenede bir tekme ben vurayım mantığıyla hareket etti.Şimdi siz kan ağlıyor tarftar falan diyorsunuz ya biz onları yaklaşık bir yıl boyunca yaşadık.Hayatı boyunca elle tutulur başarı yakalamamış bazı takımların oturma organı kırık taraftarları Kümede Kal Galatasaray diye bağırdı.(sanırım Manisa taraftarlarıydı)Şimdi Fenerbahçe bu duruma düşünce ister istemez hadi şimdi siz gidiyorsunuz BankAsya'ya oh olsun gibi bir durum oldu.Geçen sene boyunca bize yapılanların bir dışavurumu(doğru mu kullandım bilmiyorum:D)Benim açıkçası ellerimi ovuşturduğum falan yok ister düşsün ister düşmesin Fenerbahçe.Keser döner sap döner yazmışsınız ya o keser galiba pazar günü döndü.

NisRoc
07.Temmuz.2011, 16:43
Sanırım içindeki acıyla böyle birşey söyledin ancak biraz mantıklı düşün ve soğukkanlı ol derim. Buradaki hiç kimse(Fenerli olmayanlarda dahil) Fenerbahçe'nin suçu olmasada düşsün gibi şeyler konuşmuyor herkes doğru olanın ortaya çıkmasını istiyor. Sen Fenerbahçe'nin suçlu olmadığını düşünebilirsin, bende suçlu olduğunu düşünebilirim buna hiç kimse karışamaz. Burda herkes özgürce yorum yapabilir.

"Buradaki hiç kimse(Fenerli olmayanlarda dahil) Fenerbahçe'nin suçu olmasada düşsün gibi şeyler konuşmuyor herkes doğru olanın ortaya çıkmasını istiyor." bu lafına sadece ":)" Gayet mantıklı bir şekilde konuşuyorum zaten, bence sizde mantıklı konuşun. Bana elinizde her hangi bir delil, belge vs..vs.. yokken ve medyaya servis edilen bazı kanıtlarda, eriyip giderken hala "Adamların ellerinde delil olmasa herhalde içeri almaz"lar gibi abuk subuk kelimeler etmeyin takımıma, objektif olmuyorum bende dikkat edin sizin gibi rengimi belli ederek söylüyorum.. Şimdi gelelim sözde yanlı basının bizlere sunduğu belgelere..

*Emenike ve Sezer'in para alırken görüntüleri olduğu, Mehmet Yıldız'ın telefon görüşmelerinin takibe alındığı ve delillendirildiği söylendi. ADAMLAR SERBEST.

*Ibrahim Akın'ın Fenerbahçe'den para aldığı, almadan önce de imamın birine "caiz mi?" diye fikir danıştığı söylendi ( aynı haberde Ibrahim Akın'ın 14bin$ kumar borcu varmış denildi, kumar borcu olan bi adam nasıl giderde şike yapmak caiz mi diye sorar orası da ayrı bir komedi) adam kampta takılıyor öyle

* 19 maçta şike tespit edildi denildi, basındaki maçlara bakıyorum aralarında Trabzonspor, IBB, Beşiktaş, Bucaspor, Gençlerbirliği, Karabük, Kayserispor, Manisaspor gibi takımlar varken sadece FEnerbahçe, Sivasspor, Eskişehirden bir takım kişilerin alınması ayrı bir muamma

*Hadi diyelim diğer takımları boşver zaten onlar önemli değil Fenerbahçe varken neyse, bu söz konusu takımların aralarında oynadığı maçlarda sadece tek bir oyuncu içeride "Kaleci Korcan"

*Yine bir takım insanların içinde sözümona para dolu poşetlerin, cantaların olduğu fotoğraflar yayınlanıyor. Ama o fotoğrafların birinde bulunan Nihat Özdemir hala dışarda.

*bu haberleri yapan basın mensupları soruşturma gizli olmasına rağmen içeriden nasıl bilgi alabiliyorlar? içerden doğru veya yanlış bilgi sızdıranlar kimler? bunu hangi amaçlar yapıyorlar ? ki daha adamların avukatları bile suclamanın ne olduğunu, gizlilik içerisinde bir dava olduğunu söylediği halde.

neyse gene eminim boşuna yazdım nasılsa " Koskoca Fenerbahçe başkanı içeri alınıyor yeaaa, adamlarında güçlü deliller var yeaa" diyeceksiniz dimi?

http://www.youtube.com/watch?v=G4aWcsyUmaA&feature=related

Chinatown
07.Temmuz.2011, 16:47
19 maçın hangi maçlar olduğu açıklanmadı. Henüz bilinen birşey yok. Yargılanacak isimlerden yola çıkarak varsayımlarda bulunmaya çalışsak da 19 maç çıkaramıyorum ben bu isimlerden dolayı.

Hocam bakış açısı güzel. Bahsettiğiniz takımların zararları, hakları bir varsayım üzerine yorum. Defalarca yazıldı, suçluluğu kanıtlanmamış herkes suçsuzdur. Fenerbahçe şu an suçsuzdur. Mahkeme sonucu belli olacak suçluluğu. Ama federasyon buna rağmen mahkeme sonucundan bağımsız olarak karar alabilir. UEFA da yaptığı açıklamada masumiyet karinesine vurgu yapmış. Şu an sadece bir soruşturma var. Kesin bir yargı, suç ve suçlu yokken ortada hatta kimlerin suçlu olduğu bile belli değilken Fenerbahçe'nin tescil edilmiş şampiyonluğunun geri alınması, Avrupa'ya gitmesinin engellenmesi, suçluluğu kanıtlanmadan suçlu ilan etmektir.

Bunlardan bağımsız olarak burada yazan Fenerbahçeli arkadaşlarımın bir çoğu eğer suç ve suçlu olduğu kanıtlanırsa gereken cezaların verilmesi yönünde yazılar yazıyor. Kimse kimseyi aklama çabasında değil. Camiamıza başkanlık yapmış ve camiamızdan isimlerle ilgili oeprasyonun ne derece hukuksal ilkelere bağlı olduğunu sorgulamamız, basının hukuksal olmayan eylemlerini eleştirmemiz; kimseyi aklama çabası değildir. Operasyonun siyasi olduğunu söylememiz de suçu ve suçluyu savunma değil, henüz suçları ve suçlulukları kanıtlanmamış kişilerin ne amaçla ve kimler tarafından pasifize edilmek istendiklerine yönelik ifadelerdir. Eğer suçlu ise camiamızdan olan isimler suçlarının gerektirdiği cezalarını çekmelerini en az diğer arkadaşlar kadar Fenerbahçeli arkadaşlar da ister. Sanmıyorum ki çoğu Fenerbahçeli arkadaşımız kişileri Fenerbahçe'nin üzerinde tutsun.

Buna lafım yok, ben Trabzonsporluyum, kimse aksini iddaa etmesin, bu sezon en çok canı yanan taraftarım, ama ben de Fenerbahçeye şike yaptı demem, diyemem. Sadece demek istediğim sadece Fenerbahçe değil, bu olayda çok takımın canı yandığı ve yanacağı. Aha bakın bize, takım kalmadı, herkes dağıldı, şimdiden biz acıları çektik. Daha 1 ay olmadan hemde. Benim korkum geç gelen hukukla çok fazla takımın mağdur olması.

Benim yargı konusundaki fikrim şu, yargıdan bir karar çıkacak, ama TFF de bu süre zarfı içinde doğru karar verebilir (Belki benim takımım da düşecek olmasına rağmen). Çünkü Tff ayrı bir düzen. Hak hamrumiyetleri, saha kapatma, puan silme gibi uygulamalarda TFF tek taraflı karar verir. Yargıdan yorum almaz mesela. Sonuçta kurallar açık. Tek maçta olsa, 30 maçta olsa şike varsa aynı yaptırım. Zaten emniyetten delil alamazsa, TFF de bir karar almaz.

En nihayetinde unutulmamalı ki Hasan Gerçeker başkanlı bir temyiz var artık. Kendisi eski yargıtay başkanı ve şu anki siyasi idareye ters olduğunu hepimiz az çok biliyoruz. Son karar onun elinden çıkıp değerlendirilecek. Bunu unutmamak lazım.

GeorgeWeah
07.Temmuz.2011, 16:51
Ateş olmayan yerden duman çıkmaz.Başkan suçsuzsa elbet ortaya çıkar zaten bu konuşmalarda havada kalır ama siz böyle devam edin FB'nin basın açıklamasında olduğu gibi ''geçmişi şan ve şerefle dolu klübünüzün tarihinin hiç bir döneminde hukuksuzluk içinde olmamıştır, bundan sonra da olmayacaktır''değil mi??''
Bir kere Fenerbahçe'nin geçmişi hakkında böyle alaylı konuşamazsın. O şanlı ve şerefli tarih altında ezilir kalırsın. Düzgün cevap yazacaksan eyvallah kabülümdür.

Abi bu "Bizim bu olayları yaşarken ellerini avuşturanları gördükçe daha da kahroluyorum." kısmı konusunda birkaç şey yazacağım.En azından benim gibi düşünen Galatasaraylı arkadaşlar için.Geçtiğimiz sene boyunca geçirdiğimiz kötü sezonda üstümüze çok gelindi.Herkes düşenede bir tekme ben vurayım mantığıyla hareket etti.Şimdi siz kan ağlıyor tarftar falan diyorsunuz ya biz onları yaklaşık bir yıl boyunca yaşadık.Hayatı boyunca elle tutulur başarı yakalamamış bazı takımların oturma organı kırık taraftarları Kümede Kal Galatasaray diye bağırdı.(sanırım Manisa taraftarlarıydı)Şimdi Fenerbahçe bu duruma düşünce ister istemez hadi şimdi siz gidiyorsunuz BankAsya'ya oh olsun gibi bir durum oldu.Geçen sene boyunca bize yapılanların bir dışavurumu(doğru mu kullandım bilmiyorum:D)Benim açıkçası ellerimi ovuşturduğum falan yok ister düşsün ister düşmesin Fenerbahçe.Keser döner sap döner yazmışsınız ya o keser galiba pazar günü döndü.
Pazar günü mü döndü ilerleyen zamanda mı dönecek göreceğiz.

"Buradaki hiç kimse(Fenerli olmayanlarda dahil) Fenerbahçe'nin suçu olmasada düşsün gibi şeyler konuşmuyor herkes doğru olanın ortaya çıkmasını istiyor." bu lafına sadece ":)" Gayet mantıklı bir şekilde konuşuyorum zaten, bence sizde mantıklı konuşun. Bana elinizde her hangi bir delil, belge vs..vs.. yokken ve medyaya servis edilen bazı kanıtlarda, eriyip giderken hala "Adamların ellerinde delil olmasa herhalde içeri almaz"lar gibi abuk subuk kelimeler etmeyin takımıma, objektif olmuyorum bende dikkat edin sizin gibi rengimi belli ederek söylüyorum.. Şimdi gelelim sözde yanlı basının bizlere sunduğu belgelere..

*Emenike ve Sezer'in para alırken görüntüleri olduğu, Mehmet Yıldız'ın telefon görüşmelerinin takibe alındığı ve delillendirildiği söylendi. ADAMLAR SERBEST.

*Ibrahim Akın'ın Fenerbahçe'den para aldığı, almadan önce de imamın birine "caiz mi?" diye fikir danıştığı söylendi ( aynı haberde Ibrahim Akın'ın 14bin$ kumar borcu varmış denildi, kumar borcu olan bi adam nasıl giderde şike yapmak caiz mi diye sorar orası da ayrı bir komedi) adam kampta takılıyor öyle

* 19 maçta şike tespit edildi denildi, basındaki maçlara bakıyorum aralarında Trabzonspor, IBB, Beşiktaş, Bucaspor, Gençlerbirliği, Karabük, Kayserispor, Manisaspor gibi takımlar varken sadece FEnerbahçe, Sivasspor, Eskişehirden bir takım kişilerin alınması ayrı bir muamma

*Hadi diyelim diğer takımları boşver zaten onlar önemli değil Fenerbahçe varken neyse, bu söz konusu takımların aralarında oynadığı maçlarda sadece tek bir oyuncu içeride "Kaleci Korcan"

*Yine bir takım insanların içinde sözümona para dolu poşetlerin, cantaların olduğu fotoğraflar yayınlanıyor. Ama o fotoğrafların birinde bulunan Nihat Özdemir hala dışarda.

*bu haberleri yapan basın mensupları soruşturma gizli olmasına rağmen içeriden nasıl bilgi alabiliyorlar? içerden doğru veya yanlış bilgi sızdıranlar kimler? bunu hangi amaçlar yapıyorlar ? ki daha adamların avukatları bile suclamanın ne olduğunu, gizlilik içerisinde bir dava olduğunu söylediği halde.

neyse gene eminim boşuna yazdım nasılsa " Koskoca Fenerbahçe başkanı içeri alınıyor yeaaa, adamlarında güçlü deliller var yeaa" diyeceksiniz dimi?

http://www.youtube.com/watch?v=G4aWcsyUmaA&feature=related (http://forum.turksportal.net/vb//redirector.php?url=http%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2F watch%3Fv%3DG4aWcsyUmaA%26feature%3Drelated)
Ayrıca Emre nerde yahu? Bu adam mesaj atmıştı. Fenerbahçe-Ankaragücü maçı da şike kapsamındaki maçlarda gösteriliyor. Bunun devamı gelmezse birçok şey havada kalacak.

bursa_mc
07.Temmuz.2011, 16:55
Bir kere Fenerbahçe'nin geçmişi hakkında böyle alaylı konuşamazsın. O şanlı ve şerefli tarih altında ezilir kalırsın. Düzgün cevap yazacaksan eyvallah kabülümdür.

Sizin şanınız ve şerefiniz beni ilgilendirmiyor ki onun altında ezileyim..Ayrıca size göre şereftir bana göre değildir buda ayrı bir konu.

sananes
07.Temmuz.2011, 17:00
Aziz Yıldırım susma hakkını kullanıyormuş. Neden yahu kafayı mı yedi bu adam bir an önce suçsuzluğunu ispat edecek şeyler söylesin. Suçluysa da bunu da söylesin, biz de ona göre kulüp olarak seneye neler yapabiliriz onu planlayalım. 2 ihtimalde de süreç çok hızlı ilerlemeli bunu bilmiyor mu Aziz Başkan.

GeorgeWeah
07.Temmuz.2011, 17:03
Aziz Yıldırım susma hakkını kullanıyormuş. Neden yahu kafayı mı yedi bu adam bir an önce suçsuzluğunu ispat edecek şeyler söylesin. Suçluysa da bunu da söylesin, biz de ona göre kulüp olarak seneye neler yapabiliriz onu planlayalım. 2 ihtimalde de süreç çok hızlı ilerlemeli bunu bilmiyor mu Aziz Başkan.
Susma hakkı herzaman olumsuzluğa yol açar. İlhan Ekşioğlu için de aynı şeyleri yaptı diyorlardı. İçerde herşeyi anlatıp kendini savunmalı ama ben bunu göremedim daha. Aziz Başkan'ın da sorgulaması basın yansırsa bizim onların arkasında durduğumuz kadar onların da bizim arkamızda durup durmayacağı belli olacak.

Gncl1905
07.Temmuz.2011, 17:04

Adam hapse girebilir, bu durumda ilk düşüncesi kendisini kurtarmak olur; Fenerbahçe ikinci planda.

Susma hakkını kullanırsa daha çabuk adliyeye sevkedilir diye biliyorum.Delilleri sunarlar suçluluğu/suçsuzluğu belli olur.

GeorgeWeah
07.Temmuz.2011, 17:04
Sizin şanınız ve şerefiniz beni ilgilendirmiyor ki onun altında ezileyim..Ayrıca size göre şereftir bana göre değildir buda ayrı bir konu.

Seni ilgilendirmiyorsa bu konuda yorum yapmazsan iyi olur.

sananes
07.Temmuz.2011, 17:06
Süreç alehimize işliyor gibi görünüyor. Şike konusunda futbolcu tutuklanmaması,Korcan dışında bana mantıksız geliyor.Daha önce de yazdım 19 maçta şike varsa düz hesap 57 tane falan şikeden sporcu ya da hakem tutuklanmalıydı bence ama fark etmez sonuçta emniyet kanıtlar kesin diyor, savcı tutukluyor, Aziz Yıldırım susma hakkımı kullanacağım diyor bakalım ne olacak.Ben siyasi olduğuna inanıyorum hala ama değil derlerse de yapabileceğimiz bir şey yok önümüze bakıp verilen karara göre hareket edeceğiz.

eXcitinG
07.Temmuz.2011, 17:08
Susma hakkı ne oLuyor anLamadım ben. Susunca ne oLuyor yani, neye etkisi var. Kararı mı erteLiyor, yoksa kararın başka merciLer iLe veriLmesi mi sağLanıyor.

sananes
07.Temmuz.2011, 17:10
Susma hakkı ne oLuyor anLamadım ben. Susunca ne oLuyor yani, neye etkisi var. Kararı mı erteLiyor, yoksa kararın başka merciLer iLe veriLmesi mi sağLanıyor.

polise ifade vermek istemiyorum demiş direkt olarak savcı karşısına çıkarılacak.Filmlerden bildiğim genelde suçlular atarlanır susma hakkımı kullanıyorum diye :) bakalım en azından polis ifadesi ile uğraşılmadan hemen savcı karşısına çıkacak 1-2 saat daha hızlandı durum diye sevinebiliriz diye düşünüyorum, zaten günlerdir Pollyannacılık oynamaktan imanım gevredi de neyse.

GeorgeWeah
07.Temmuz.2011, 17:12
Süreç alehimize işliyor gibi görünüyor. Şike konusunda futbolcu tutuklanmaması,Korcan dışında bana mantıksız geliyor.Daha önce de yazdım 19 maçta şike varsa düz hesap 57 tane falan şikeden sporcu ya da hakem tutuklanmalıydı bence ama fark etmez sonuçta emniyet kanıtlar kesin diyor, savcı tutukluyor, Aziz Yıldırım susma hakkımı kullanacağım diyor bakalım ne olacak.Ben siyasi olduğuna inanıyorum hala ama değil derlerse de yapabileceğimiz bir şey yok önümüze bakıp verilen karara göre hareket edeceğiz.
Zaten Aziz Yıldırım tutuklanırsa yönetim düşecek, olağanüstü kongre olacak. Çünkü adli tatil olacağı için en az 5-6 ay içerde kalacaklar. Ayrıca 19 maç TFF'ye yollandığı zaman delliler de verilecektir. Bir de tutuklu yargılanacak olanların delilleri kamuoyu ile paylaşıldığı zaman herşey ortaya çıkacak.

William Rookwood
Aziz Yıldırım suçlu olsa bile, şike yapsa bile Fenerbahçe taraftarı destekleyecek mi?

byariff
susma hakkini kullaniyorsa allaha havale ediyor ozman =)

susma hakkini kullaniyorsa dememkki birseyler var.

yaman76hakanFB
Polise güvenmiyorsan susma hakkını kullanabilirsin. Bu yasal bir haktır. (Eski zamanlarda elektrik ve su gibi metodlarla bu hakkın kullanılmasına müsade etmezlerdi ama sanırım artık fiziki işkence pek olmuyor.) Önemli olan savcıya vereceğin ifade... Dolayısıyla Başkanımızın susma hakkını kullanması çok manidardır ve daha savcılık delilleri incelemeden yargıya müdahale etmek istercesine skandal bir açıklama yapan emniyeti protestodur. Bu bir mesajdır. Polis bu davada tarafsız kalmamış, gerek el altından bilgi sızdırma, gerekse hukuk devleti normlarına aykırı şekilde yargı dururken suçlu ilan etme gibi davranışlarla görevini suistimal etmiştir. Başkan ifade vermeyerek onları saymıyor, onlara inanmadığını, onlara güvenmediğini ifade ediyor. Susma hakkını kullanmaktan amaç budur. Amerikan filmlerinde söylenen ilk cümledir: "Yasaların sana verdiği konuşmama hakkını kullanabilirsin."

GeorgeWeah
07.Temmuz.2011, 17:15
Aziz Yıldırım suçlu olsa bile, şike yapsa bile Fenerbahçe taraftarı destekleyecek mi?
Böyle birşey mümkün mü sence? Her zaman söyleriz Aslolan Fenerbahçe'dir. Fenerbahçe'nin adına leke getiren hiçkimse bu saatten sonra bizi bağlamaz.

sananes
07.Temmuz.2011, 17:22
Şu aşamada Aziz Yıldırım'ın tutuklanmaması büyük sürpriz olur.Keza Aziz Yıldırım'ın altında çalışan yöneticiler dahi tutuklandı ve başkanın örgütün lideri olduğu söyleniyordu sürekli.Zaten hastalık olmasaydıda en son o sorgulanacaktı bu bile emniyettekilerin, en tepedeki kişinin Aziz Yıldırım olduğunu düşündüklerinin kanıtıdır bana kalırsa.

Tutuklanma resmiyet kazandıktan sonra adli tatil olduğu için mahkeme hemen yapılmayacak deniyor o halde suçlamaları yetkili biri çıkıp detayları ile kamuoyuna anlatırsa iyi olur, sonuçta federasyon 1 hafta içinde karar vermek zorunda.

Ben artık küme düşürüldük gözü ile bakıyorum.Bundan sonra ne yapılacak hangi futbolcular kalacak, kimler gitmek isteyecek planlamasına geçilmeli.Mümkünse yeni başkan da Sadettin Saran olsun, Ülkerlerden birisi değil.

Son olarak hala diyorumki eğer şike varsa toplamda 50-60 civarı futbolcu veya hakem tutuklanmalı ikinci,üçüncü dalga olarak.Sonuçta 19 maçta şike yapılması için 1 tane Korcan yetmez.

GeorgeWeah
07.Temmuz.2011, 17:22
Adliyeye sevk edilen 11 kişiden 8'i serbest bırakıldı. 3^ü mahkemeye sevk edildi.

Kaynak: NTVSpor

NisRoc
07.Temmuz.2011, 17:26
Polise güvenmiyorsan susma hakkını kullanabilirsin. Bu yasal bir haktır. (Eski zamanlarda elektrik ve su gibi metodlarla bu hakkın kullanılmasına müsade etmezlerdi ama sanırım artık fiziki işkence pek olmuyor.) Önemli olan savcıya vereceğin ifade... Dolayısıyla Başkanımızın susma hakkını kullanması çok manidardır ve daha savcılık delilleri incelemeden yargıya müdahale etmek istercesine skandal bir açıklama yapan emniyeti protestodur. Bu bir mesajdır. Polis bu davada tarafsız kalmamış, gerek el altından bilgi sızdırma, gerekse hukuk devleti normlarına aykırı şekilde yargı dururken suçlu ilan etme gibi davranışlarla görevini suistimal etmiştir. Başkan ifade vermeyerek onları saymıyor, onlara inanmadığını, onlara güvenmediğini ifade ediyor. Susma hakkını kullanmaktan amaç budur. Amerikan filmlerinde söylenen ilk cümledir: "Yasaların sana verdiği konuşmama hakkını kullanabilirsin."

Tam yazıcaktım ki sen yazmışsın:) fakat şimdi bu olayı da "sucunu kabul ediyor işte, daha ne konusacak ki?" diye düşünecekler kesin.. :)

Bordo61Mavi
07.Temmuz.2011, 17:31
Sustukca millet yipraniyor

sarianet
07.Temmuz.2011, 17:34
aziz başkan geçen hafta şike yaptılar ispatlarım diye bi açıklama yapmıştı yalanlanmadıysa umarım onu açıklasın biz yandıysak pisliğe bulaşan herkes yansın :D

LadroN
07.Temmuz.2011, 17:37
Ntvspor da adliyeye sevk edilen 11 kişden 8 i serbest kaldı yazıyor kimler acaba.

GeorgeWeah
07.Temmuz.2011, 17:39
Bu sabah sevkedilmiş bu isimler.

LadroN
07.Temmuz.2011, 17:42
Şike soruşturması kapsamında adliyeye sevkedilen 11 kişiden 8'i serbest kaldı.
Diğer 3 kişi de tutuklanma talebi gerekçesiyle mahkemeye sevkedildi.
Soruşturma kapsamında aralarında Mecnun Otyakmaz, Şekip Mosturoğlu, Cemil Turan, Ümit Karan, Bülent Uygun, İlhan Ekşioğlu, Korcan Çelikay, Olgun Peker gibi isimler tutuklanmıştı.

sarianet
07.Temmuz.2011, 17:44
ister bank asyada olsun ister akbank ta ister se de amatör kümede
en kötü gün bu günse bugün de fenerbahçe
her şeyin keyfini çıkarmak lazım :)

William Rookwood
07.Temmuz.2011, 17:47
ister bank asyada olsun ister akbank ta ister se de amatör kümede
en kötü gün bu günse bugün de fenerbahçe
her şeyin keyfini çıkarmak lazım :)

Helal olsun hayata her daim mutlu gözle bakmak buna denir :D

sarianet
07.Temmuz.2011, 17:52
Helal olsun hayata her daim mutlu gözle bakmak buna denir :D

bir fenerbahçeli olarak takımımızın her zaman ardındayız fenerbahçe denizdir denize düşen üçbeş mikrop kulübümüzün kirliliği anlamına gelmez o yüzden fenerbahçeliyiz her demde ve her ortamda takımımızın arkasındayız. gelişmeleri bu gözle izlemeye devam edeceğiz :)

TeNaciOUS MidFieLdeR
07.Temmuz.2011, 17:53
Bu davada en cok uzuldugum noktalardan biri de Cemil Turan gibi Fenerbahcenin tarihindeki efsane bir futbolcunun boyle bir davada isminin gecmesi oldu. Onun disinda umarim yoneltilen suclamalar curutulur. Yoksa Fenerbahce icin bu yil utanc yili olacaktir. Her nekadar diger klupler de tarihte bu tip suclamalarla anilmis olsa da ispatlanmis bir sike davasi durumunda bu leke omur boyu maalesef camianin uzerinde kalacaktir. Boylesine bir ezeli rekabet ortaminda da SIKLIKLA dile getirelecektir. Su an itibariyle olacaklari onceden kestirmek guc olsa da hicbir sey eskisi gibi kalmayacaktir.

Varonil
07.Temmuz.2011, 17:53
Adam hapse girebilir, bu durumda ilk düşüncesi kendisini kurtarmak olur; Fenerbahçe ikinci planda.
Reina'daki şampiyonluk kutlamasında atılan havai fişekleri görünce,"Bu kadar çok havai fişek atacağınıza kulübe bağış yapsaydınız" diyen ve kendisinden çok Fenerbahçe'yi düşünen bir insan aklıma geldi şimdi :) Aziz Yıldırım'ın kendini kurtarmak adına Fenerbahçe'ye zarar vereceğini asla düşünmüyorum.İmkansız.

RaSenGan
07.Temmuz.2011, 17:57
Reina'daki şampiyonluk kutlamasında atılan havai fişekleri görünce,"Bu kadar çok havai fişek atacağınıza kulübe bağış yapsaydınız" diyen ve kendisinden çok Fenerbahçe'yi düşünen bir insan aklıma geldi şimdi :) Aziz Yıldırım'ın kendini kurtarmak adına Fenerbahçe'ye zarar vereceğini asla düşünmüyorum.İmkansız.

İkisi çok farklı şey burda adamın hayatı söz konusu :)

titates1
07.Temmuz.2011, 17:59
Susma hakkı , savunma hakkı ihlali durumlarında da kullanılabilir , bir çok durumda kullanılabilir , kötü olarak görmeyin.

Gncl1905
07.Temmuz.2011, 18:14

Verdiğiniz örnekle yakından uzaktan alakası yok benim anlatmak istediğimin :) Zaten Fenerbahçe'ye zarar vereceğini söylemedim, ilk düşüncesi kendisi olur; sonuçta Fenerbahçe başkanı olduğu kadar iş adamı da.

Üstelik Fenerbahçe her şekilde kurtulur, hadi diyelim bu sene küme düştü seneye yine burda.Juventus gibi.Juve de küme düştü geri geldi.Kim Juve'ye şikeci diyor?Dalga geçilebilir ama Juve her zaman Juve'dir; birkaç şampiyonluğu şikeyle olabilir diğerleri, Avrupa'da ki başarıları...Tabi hala toparlanamadılar biraz daha zaman lazım ama Juve diyince hala duruyoruz...

Fenerbahçe ise daha hızlı toparlanır, Türkiye Ligi sonuçta rekabet o kadar fazla değil; son zamanlarda artıyor tabi ama konumuz o değil.Bu sene küme düşse dahi en fazla 3 seneye şampiyonluğa oynar.Tek problem şu anki yetişen neslin Fenerbahçe'li olmasının zorlaşması ve ilerde yaşanabilecek taraftar kaybı olur, oda Avrupa başarıları ile dengelenir...

Trabzonspor
07.Temmuz.2011, 18:28
Ntv'de bi avukat,şike varsa kesin olarak düşme olur.TFF kurallarında bu mevcut dedi.Düşürüldükten sonrada birde - puanla başlama cezasıda varmış.

Fenerbahçe zora düşebilir.2.lige düşerse zirveden dibe inme gibi bir durum olur.Benim üzüldüğüm nokta da borsadaki o değeri olur.

sui generis
07.Temmuz.2011, 18:46
Habertürk şampiyonu antep yaptı. Kupayı da sahipsiz bıraktı.

bursa_mc
07.Temmuz.2011, 18:53
Habertürk şampiyonu antep yaptı. Kupayı da sahipsiz bıraktı.

Bursaspor'da mı şike yapmış :)

titates1
07.Temmuz.2011, 19:05
Bursaspor'da mı şike yapmış :)

hayır , en ufak bir haber bile çıksa bununla ilgili savunmayın dediğiniz Fenerbahçelilerin çok daha ötesinde kör bir şekilde savunacağınız biliyoruz ama

vego
07.Temmuz.2011, 19:10
Aziz Yıldırım bu geceyi Emniyet Müdürlüğünde geçirecek yarın Sabah 08:30'da adliyeye sevk edilecek.

İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın : " Yıldırım Demirören'i ifadeye çağırmadık. "

NTVspor

bursa_mc
07.Temmuz.2011, 19:12
hayır , en ufak bir haber bile çıksa bununla ilgili savunmayın dediğiniz Fenerbahçelilerin çok daha ötesinde kör bir şekilde savunacağınız biliyoruz ama

Bursa'daki bir maçta futbolcuların maçı sattığını anlayınca bütün stad Bursaspor'lu topçulara,satılmış (...) diye bağırmıştı.Bazı gerçekleri görüp ona göre hareket etmek lazım diye düşünüyorum.

titates1
07.Temmuz.2011, 19:17
Bursa'daki bir maçta futbolcuların maçı sattığını anlayınca bütün stad Bursaspor'lu topçulara,satılmış (...) diye bağırmıştı.Bazı gerçekleri görüp ona göre hareket etmek lazım diye düşünüyorum.

Pardon hangi maçtı o ? kendiniz itiraf ediyorsunuz yani şikeci bir kulüp olduğunuzu , e hal böyleyken bugünün soruşturmalarında yer almanız da çok normal

merak etmeyin hukuk devletini "yalandan" savunan arkadaşlara rağmen , ciddi kanıtlar çıkarsa telefonda nerelere çekilebilecek saçma sapan konuşmalardan önce ciddi kanıtlar diyorum bakın , Fenerbahçe taraftarı bugüne kadar hiçbir kulübün göstermediği tepkiyi gösterir

bursa_mc
07.Temmuz.2011, 19:22
Pardon hangi maçtı o ? kendiniz itiraf ediyorsunuz yani şikeci bir kulüp olduğunuzu , e hal böyleyken bugünün soruşturmalarında yer almanız da çok normal

Dediğin gibi değil,Bursaspor 2.ligte şampiyonluğu garantilemişti ve rakibin düşme tehlikesi falan yoktu onun için iki takımda kendini pek kasmadı..Taraftar da buna sinirlenip satılmışlar diye bağırmıştı.Bu şike değil.

titates1
07.Temmuz.2011, 19:24
Dediğin gibi değil,Bursaspor 2.ligte şampiyonluğu garantilemişti ve rakibin düşme tehlikesi falan yoktu onun için iki takımda kendini pek kasmadı..Taraftar da buna sinirlenip satılmışlar diye bağırmıştı.Bu şike değil.

Daha demin maçı sattığını dedin ? maçı satmak şike değil mi ? maçı para dışında başka birşeye mi satmışlar anlamadım ?

uAburak89
07.Temmuz.2011, 19:26
Habertürkteki program rezaletti, spor yazarı diye çıkardıkları isim istihbarat aldım diyerek işkembeden sallıyor. Türker Arslan arada şıkıştırdı, hemen kem küm moduna geçti.

Özellikle son dönemde ntvsporun tutumundan dolayı medyanın Fenerbahçe'yi koruduğunu, lehine haber yaptığını düşünüyordum ancak pazar gününden bugüne kadar geçen sürede bu görüşüm değişti. Fenerbahçe'yi ölmeden mezara koydu medya resmen. Ortada kanıtlanmış hiçbir şey yok ama buna rağmen inanılmaz saldırıyorlar. İyi ki bu olayda Galatasaray'ın adı geçmedi, ezeli rekabetimizin olduğu Fenerbahçe'ye yapılan saldırıdan bile rahatsız oluyorsam, Galatasaray'a yapılsa kafayı yerdim herhalde. Sabır diliyorum Fenerbahçe'li arkadaşlara.

Bursaspor
07.Temmuz.2011, 19:27
Yukarıda bahsi geçen maç 2005-2006 Lig A sezonunun 32. haftasındaki Antalyaspor maçıdır, ancak şurada hata yapılıyor maça çıkarken şampiyonluğumuzu garantilememiştik. Bir sonraki hafta Çanakkale'de garantiledik, taraftar da takımın maça asılmamasına ve kendileri önünde şampiyonluk yaşatmamasına bu şekilde tepki verdi. 1-0 öne geçip son dakikalarda yediğimiz bir golle maçı 2-1 kaybetmiştik ve Antalyaspor Süper Lig'e çıkma konusunda büyük avantaj sağladı.

Ancak unutulmamalıdır ki Antalyaspor'la aramız eskilerden beri iyi değildir, öyle kalkıp maç satacak bir konumda değiliz.

bursa_mc
07.Temmuz.2011, 19:28
Daha demin maçı sattığını dedin ? maçı satmak şike değil mi ? maçı para dışında başka birşeye mi satmışlar anlamadım ?

Maç taraftara göre satılıktı ama ortada öyle birşey yoktu.

Yukarıda bahsi geçen maç 2005-2006 Lig A sezonunun 32. haftasındaki Antalyaspor maçıdır, ancak şurada hata yapılıyor maça çıkarken şampiyonluğumuzu garantilememiştik, Çanakkale'de garantiledik.

Ben yanlış hatırlıyorum heralde.

titates1
07.Temmuz.2011, 19:33
Böyle hassas konularda net ve cidden bildiğimiz ifadeler kullanmamız lazım , burada çok insan aynı yanlışı yapıyor benden 10 yaş büyük insanlar hukuk kurallarına inandıklarını belirtip , hukuk kurallarının tamamen dışında yorum yapıyorlar.

Bordo61Mavi
07.Temmuz.2011, 19:36
Seneye bank asya kacmaz :D playoff'lara kalirsak iyidir.

LadroN
07.Temmuz.2011, 19:39
Aziz Yıldırım'ın avukatı soruşturma savcısını Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'na şikayet etmiş.

attirson
07.Temmuz.2011, 19:39
Aziz Yıldırım'ın avukatı , soruşturma savcısını Hakimler ve Savcilar Yüksek Kuruluna şikayet etti .

Kaynak : NTVspor

byariff
07.Temmuz.2011, 19:45
Aziz Yıldırım bu geceyi Emniyet Müdürlüğünde geçirecek yarın Sabah 08:30'da adliyeye sevk edilecek.

Bujsas
07.Temmuz.2011, 19:59
Fenerbahçeli arkadaşların üzülmesine gerek yok ligden düşücez falan ama içimizdeki pislikler temizlenicek zorlanıcaz,oyuncuların bi kısmı gidicek bu olaylar yüzünden belki eski prestijimiz olmicak ama şahsen bizim takımımız temiz,düzgün,sağlam bi takım olarak geri dönücek bu bizim açımızdan iyi ama süper lig'de bir çok takım davada olmamasına karşın geçmişi onlarında pisliklerle dolu bu olay imajı zedelesede ileride bize fayda sağlıcak bi olaydı :)

byariff
07.Temmuz.2011, 20:05
Aziz Yıldırım, savcı Metin Berk'i soruşturmada usülsüzlük yaptığı gerekçesiyle Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'na şikayet etti.

guarin14
07.Temmuz.2011, 20:13
Fenerbahçe ile ilgisi olanlardan bir Şekip Mosturoğlu mu tutuklu yargılanacak başka biri var mı?

GodfatheR
07.Temmuz.2011, 20:13
Fenerbahçe ile ilgisi olanlardan bir Şekip Mosturoğlu mu tutuklu yargılanacak başka biri var mı?

İlhan Ekşioğlu var bide yönetici olarak.

sananes
07.Temmuz.2011, 20:15
Sivasspor yönetimi yazılı açıklama yapmış oradan bir parçayı buraya koymak istiyorum, hani şu fotoğraflarda delil olarak sunulan "siyah çanta" ile alakalı kısmını.

''Basın ve kamuoyunda internet sitelerinde bazı yöneticilerimizin çıkan fotoğraflarını hayret ve üzüntü içerisinde izledik. Kulüp yöneticileri olarak her gelen misafir takım yöneticilerini ve teknik heyeti ziyaret edip, maç öncesi yemekte birlikte olduk.

Şehrimizi tanıtma ve misafirperverliğimizi gösterme adına kaldıkları otelde ziyaret ettik. Bu sadece Fenerbahçe yöneticilerine mahsus bir olay değildir. Görüntülerdeki taşınan çanta içerisinde ise maç öncesi protokol biletleri ve Fenerbahçe Kulübüne verilmek üzere misafir davetiyeleri bulunmaktadır.
Protokol davetiyeleri ile ilgili görevli yöneticimiz her maçta olduğu gibi Faruk Taşseten'dir. Sivasspor'un misafirperverliğini gelen tüm takımlar takdirle karşılamakta ve gittiklerinde teşekkür etmektedirler.''

Del Piero_10
07.Temmuz.2011, 20:46
Fenerbahçeli arkadaşların ne hissetiğini çok iyi anlıyorum ama sorumluyu yanlış yerde arayanların biraz gerçekçi olması gerekiyor. Kişisel izlenimim Fenerbahçe'nin küme düşeceği fikrine alışılması gerektiği. Geçen sene belli ki birşeyler dönmüş. Bu kadar yıl herkes yaptı kabak bizim başımıza patladı diyenler kesinlikle haklılar ancak burada sorgulamaları gereken Aziz Yıldırım'ın aşırı özgüveninin Fenerbahçe'yi nasıl bir duruma düşürdüğü. Ziya Şengül de Fenerbahçeli, onun konuşmasından çıkarılacak dersler var bana göre.

sarianet
07.Temmuz.2011, 20:51
ikinci lige düşeriz diye geliyor bana göre de umarım bu iş bian önce çözülür.
herkes rahatlar emniyet de eli boşalınca artık şu rakı şişesi kim attı bunun peşine düşer sanırım :D

Estranged
07.Temmuz.2011, 20:53
İstersek kazandığımız 20 maçı satın almış olalım, fark etmez, utanmam, dert etmem. Fenerbahçe'yi bu hallere düşürenler utansın.

Bakalım nasıl bir sonuç çıkacak davadan. İçeri alınan kişilerin aklanması -eğer öyle bir şey olursa- esas skandal olur. Sezonun ilk maçından son maçına yöneticilerin ve basın toplantısı yapanların ağzına pelesenk olur bu olaylar.

Düşersek de canıma minnet, Alex bir de orda gol kralı olur, Özer kendini kanıtlama fırsatı bulur, genç oyuncular forma şansı bulur :n:

sui generis
07.Temmuz.2011, 21:00
İstersek kazandığımız 20 maçı satın almış olalım, fark etmez, utanmam, dert etmem. Fenerbahçe'yi bu hallere düşürenler utansın.

Bakalım nasıl bir sonuç çıkacak davadan. İçeri alınan kişilerin aklanması -eğer öyle bir şey olursa- esas skandal olur. Sezonun ilk maçından son maçına yöneticilerin ve basın toplantısı yapanların ağzına pelesenk olur bu olaylar.

Düşersek de canıma minnet, Alex bir de orda gol kralı olur, Özer kendini kanıtlama fırsatı bulur, genç oyuncular forma şansı bulur :n:

Yağız olmalı da. Ayrıca şunu da belirteyim Hakan abinin şu sözüne çok katılıyorum : Mücadelemiz şampiyonluğumuz için olmalı ligde kalmak için değil. Eğer şampiyon olmayacaksak ligde de kalmayalım. başkalarının işleri kötü gidecek diye kendimizi kullandırmayalım.

Ama hala inanıyorum suçsuzuz. Aklanacağız o zaman büyük taşlar yerinden oynayacak...

vego
07.Temmuz.2011, 21:06
tribundergi: SIKE OPERASYONU - Mahkemeye sevkedilen Selim Kimil, Abdullah Eker be Abdullah Karakuz tutuklandi.

Aşk-ı Şehir
07.Temmuz.2011, 21:13
Basın Açıklaması

Daha önceden dondurmuş bulunduğumuz Bülent Uygun ve Ümit Karan'ın sözleşmelerini Eskişehirspor Kulübü olarak tek taraflı feshetmiş bulunmaktayız.
Kamuoyuna duyurulur.

Eskişehirspor Yönetim Kurulu

Kaynak: Eskişehirspor Resmi İnternet Sitesi

uAburak89
07.Temmuz.2011, 21:17
Basın Açıklaması

Daha önceden dondurmuş bulunduğumuz Bülent Uygun ve Ümit Karan'ın sözleşmelerini Eskişehirspor Kulübü olarak tek taraflı feshetmiş bulunmaktayız.
Kamuoyuna duyurulur.

Basında Mehmet Yıldız ile de feshedildi şeklinde geçiyordu, serbest kalmasına rağmen feshedilmesine şaşırmıştım. Ancak şöyle bir durum var, Bülent Uygun ve Ümit Karan'da beraat edebilir, Eskişehirspor yönetiminin elinde suçlu olduklarına dair veriler, kanıtlar mı var acaba?

sui generis
07.Temmuz.2011, 21:22
Basın Açıklaması

Kamuoyuna duyurulur.

Sözleşmelerini dondurmuşlardı. ben mehmet yıldızın yerinde olsam geri dönmezdim. yaptıkları yargısız infazdır.

sarianet
07.Temmuz.2011, 21:26
Basın Açıklaması

Kamuoyuna duyurulur.

sezeri bedavaya alabilirdik onuda fes ederlerdi:D

Chinatown
07.Temmuz.2011, 21:51
Basında Mehmet Yıldız ile de feshedildi şeklinde geçiyordu, serbest kalmasına rağmen feshedilmesine şaşırmıştım. Ancak şöyle bir durum var, Bülent Uygun ve Ümit Karan'da beraat edebilir, Eskişehirspor yönetiminin elinde suçlu olduklarına dair veriler, kanıtlar mı var acaba?

en erken beraat 6 ay sonra. bu süre zarfında teknik direktörsüz kalır EsES. ilk yarı takımın başına geçemez bülent uygun. bu nedenledir sanırım.

ancar
07.Temmuz.2011, 21:53
Şimdi ufak bir soru şikeden 25 kişi tutuklandı ya içeride tutuklu olan 1 futbolcu var Korcan oda. Ama neden başka bir futbolcu yok. Bunun cevabı ne zaman çıkıcak

uAburak89
07.Temmuz.2011, 21:57
en erken beraat 6 ay sonra. bu süre zarfında teknik direktörsüz kalır EsES. ilk yarı takımın başına geçemez bülent uygun. bu nedenledir sanırım.

Bu detayı bilmiyordum, kaçırmışım. Bilgilendirme için teşekkürler.

Bujsas
07.Temmuz.2011, 21:57
Artık sokakda fenerbahçeliyim bile denilmez.

Chinatown
07.Temmuz.2011, 22:01
Şimdi ufak bir soru şikeden 25 kişi tutuklandı ya içeride tutuklu olan 1 futbolcu var Korcan oda. Ama neden başka bir futbolcu yok. Bunun cevabı ne zaman çıkıcak

şimdi misal (atıyorum tamamen kafadan);

A takımı B takımına 'sen evindeki maçtan 250 bin stad geliri elde ediyorsun, ben bana 3 milyon vereyim, stadın yüzde 80'ini bana tahsis et' dese. mesela?

tabi bunu bilmemiz pek ihtimal dahilinde değil. sanık avukatlarının bile bilgisi yok. TFF karar vermeden gizlilik kararı kalkabilir. o zaman birşeyler öğrenebiliriz.

GodfatheR
07.Temmuz.2011, 22:03

İyi günde herkes FenerbaheLi. Ya kötü günde ?

ancar
07.Temmuz.2011, 22:03
şimdi misal (atıyorum tamamen kafadan);

A takımı B takımına 'sen evindeki maçtan 250 bin stad geliri elde ediyorsun, ben bana 3 milyon vereyim, stadın yüzde 80'ini bana tahsis et' dese. mesela?

tabi bunu bilmemiz pek ihtimal dahilinde değil. sanık avukatlarının bile bilgisi yok. TFF karar vermeden gizlilik kararı kalkabilir. o zaman birşeyler öğrenebiliriz.

O zaman bana kalırsa bu süreç içersinden bir kaç dalga operasyonda görünebilir.

ancar
07.Temmuz.2011, 22:04
İyi günde herkes FenerbaheLi. Ya kötü günde ?

her zaman sonuna kadar düşsekte kalksakta kombine elimizde maçlarda yerimizdeyiz :)

sarianet
07.Temmuz.2011, 22:08

sokakta yolda kaldırımda yol ortasında her daim FENERBAHÇE...!!!

bursa_mc
07.Temmuz.2011, 22:12
Fenerbahçe düşerse,taraftar potansiyeli düşer gibi..

titates1
07.Temmuz.2011, 22:21
sokakta yolda kaldırımda yol ortasında her daim FENERBAHÇE...!!!

Saygılar hocam , biz skor taraftarı değiliz , sokakta , başka herhangi bir köşede , en ufak atomundan , insanlığımızın sonuna kadar Fenerbahçeliyiz !!!

yaman76hakanFB
07.Temmuz.2011, 22:22
Evet, ben mesela... A.Faruk ile İso'yu yanıma alıp, Fenerbahçelilikten istifa manifestosu hazırlayacağız. Şimdiden eksildik üç kişi... :p

sarianet
07.Temmuz.2011, 22:23
Evet, ben mesela... A.Faruk ile İso'yu yanıma alıp, Fenerbahçelilikten istifa manifestosu hazırlayacağız. Şimdiden eksildik üç kişi... :p

hocam sen fenerli ol faruk reyiz bahçeli :D

yaman76hakanFB
07.Temmuz.2011, 22:28
hocam sen fenerli ol faruk reyiz bahçeli :D
Önce büyük ve tarihi bir hamamda günahlarımızdan arınabilmek için yedi kere boy abdesti alacağız, sonra Fenerbahçeli olmaktan duyduğumuz hicab nedeniyle tövbe-i istiğfar edeceğiz. Daha sonra imzaladığımız manifestoyu bir minareden şehre okuyacağız. Kendimizi elektrik direğine bağlayarak, "kim bundan sonra bize Fenerbahçeli derse kendimizi atacağız" diye protesto eyleminde bulunacağız. Sonra diğer takımlardan transfer teklifi bekleyeceğiz. Gerçi İso şimdiden Ankaragücü ile bağlamıştır işi. A.Faruk ile ben boştayım. :D

sananes
07.Temmuz.2011, 22:30
Önce büyük ve tarihi bir hamamda günahlarımızdan arınabilmek için yedi kere boy abdesti alacağız, sonra Fenerbahçeli olmaktan duyduğumuz hicab nedeniyle tövbe-i istiğfar edeceğiz. Daha sonra imzaladığımız manifestoyu bir minareden şehre okuyacağız. Kendimizi elektrik direğine bağlayarak, "kim bundan sonra bize Fenerbahçeli derse kendimizi atacağız" diye protesto eyleminde bulunacağız. Sonra diğer takımlardan transfer teklifi bekleyeceğiz. Gerçi İso şimdiden Ankaragücü ile bağlamıştır işi. A.Faruk ile ben boştayım. :D

Abicim kız arkadaşım orduspor'un renklerini beğenmiş illa ordusporlu olalım diyo fener düşerse gel seni de transfer edelim :D

ancar
07.Temmuz.2011, 22:32
bende Antalyalı olduğum için onlara geçerim sorun çıkmaz :D

bursa_mc
07.Temmuz.2011, 22:33
Gelin Bursaspor'lu olun. :p :D

yaman76hakanFB
07.Temmuz.2011, 22:34
Bak, şimdiden taraftar potansiyeli nasıl da düştü. :D

Menejerimle birlikte değerlendireceğim teklifleri arkadaşlar. :)

ancar
07.Temmuz.2011, 22:35
Gelin Bursaspor'lu olun. :p :D

yeşil beyaz sarmıyor lacoste falan :D

sarianet
07.Temmuz.2011, 22:38

hocam direk bağlama işi tehlikeli bence onu geçiniz:D
hamam paklamazsa bide umreye gidersiniz tam olsun :D
herkes bunu bekliyo zaten:p

bjk4ever
07.Temmuz.2011, 22:39

Besiktas da ayni sekilde ligden kopup hedefsiz kalmisti, ligdeki son 5 macini kazanamamisti ve o da Rize'ye yenilmisti, o sike oluyor da bu olmuyor mu?

bursa_mc
07.Temmuz.2011, 22:48
Besiktas da ayni sekilde ligden kopup hedefsiz kalmisti, ligdeki son 5 macini kazanamamisti ve o da Rize'ye yenilmisti, o sike oluyor da bu olmuyor mu?

Beşiktaş'ın ki çok farklı bunu sende biliyorsundur ;;)

GodfatheR
07.Temmuz.2011, 22:48

Bende bi kaç Anadolu takımıyla görüşme halindeyim abi :D Menajerimle karar vericez :D

Revolution
07.Temmuz.2011, 22:54
Bu olayda ozellikle Genclerbirligi'nden beri hayrani oldugum, Turkiye'de zamaninda en sevdigim futbolculardan olan Umit Karan'in boyle islerle ugrasmis olmasi. Galatasaray'daki son senesinde de kafasi futbolda degildi ama yapma be Umit. Resmen kahroldum basima gelmis gibi uzuldum. Allah herkese sabir versin.

bursa_mc
07.Temmuz.2011, 22:55
Habershow.com, şike operasyonuyla ilgili günün bombasını açıklıyor!

BANK ASYA'DA -10 PUANLA BAŞLAYACAKLAR

Güvenilir kaynaklardan edindiğimiz bilgiye göre; Futbol Federasyonu'nda Fenerbahçe ve Sivasspor'un küme düşürülmesi yönünde eğilim ağırlık kazandı. Öngörülen karara göre; Fenerbahçe ve Sivasspor Bank Asya 1. Lig'de mücadele edecek. Ayrıca hem Fenerbahçe, hem de Sivasspor Bank Asya'ya -10 puanla başlayacak.

FENERBAHÇE ŞAMPİYONLAR LİGİ'NE DE GİDEMEYECEK

Küme düşürülecek olan Fenerbahçe, federasyon tarafından Şampiyonlar Ligi'ne de gönderilmeyecek. Şampiyonlar Ligi'ne tek takımla mı yoksa üçüncü olan Bursaspor'la birlikte iki takımla mı katılacağımıza UEFA ve TFF birlikte karar verecek.

2010 - 2011 SEZONU "ŞAMPİYONSUZ" OLARAK TESCİL EDİLEBİLİR

Küme düşürelecek olan Fenerbahçe'nin 18. şampiyonluğu da elinden alınacak. Trabzonspor ikinci olmasına rağmen adı teşvik iddialarına karıştığı için ligin "şampiyonsuz" olarak tescil edilmesi de olası.

FEDERASYON, YARGI KARARINI BEKLEMEYECEK

Türkiye Futbol Federasyonu başkanı Mehmet Ali Aydınlar'ın dün savcıyla görüşmesi neticesinde şike yapıldığı konusundaki delillerden tatmin olduğu ve kararın, yargı sonucu beklenmeden şekilleneceği öğrenildi.

UEFA'nın "Yüzde 1 bile şüphe varsa küme düşürün" açıklamasından yola çıkan Federasyonun bu kararı almasında UEFA takviminin belirlenecek olmasının etkisi büyük.

ESKİŞEHİRSPOR'UN DA 15 PUANI SİLİNİYOR

Şike operasyonunda adı geçen bir başka takım olan Eskişehirspor'un da 15 puanı silinecek. Bu durumda Kırmızı-siyahlılar küme düşmüyor.

BUCASPOR VE KONYASPOR YENİDEN SÜPERLİG'TE OLACAK

Fenerbahçe ve Sivasspor'un küme düşmesi neticesine bağlı olarak; ligden düşen Konyaspor ve Bucaspor'un yeniden Süperlig'e alınması bekleniyor.

ARA FORMÜL ARAYIŞI SÜRÜYOR

Öte yandan Fenerbahçe'nin küme düşürülmesi durumunda Türk futbolunun büyük darbe alacağı da hesaba katılıyor. Galatasaray, Beşiktaş ve diğer kulüplerin de Fenerbahçe'nin düşürülmesine sıcak bakmadığı biliniyor. Bu nedenle "küme düşürme" dışında ara formül arayışı da devam ediyor.

sarianet
07.Temmuz.2011, 22:58
geçenlerde bi yazı okumuştum
aziz başkandan sonra fb başkanlığı için düşünülen mali aydınlar şimdi fenerbahçenin tarihindeki en önemli kararı verecek isim.
kaderin cilvesi :)

Revolution
07.Temmuz.2011, 22:59
Buca ve Konya yerine belki Bank Asya'dan 2 takim alinir. Ama ben habere inanmiyorum.

bjk4ever
07.Temmuz.2011, 23:05
Beşiktaş'ın ki çok farklı bunu sende biliyorsundur ;;)

Hayir bilmiyorum, anlat bana. Biri Bursa lehine digeri alehine diye mi yoksa? BJK gecen sene son macta Bursa'ya karsi iyi motive olmayip yenilirken de Bursa BJK'yi son macta satin alarak mi sampiyon oldu?

sananes
07.Temmuz.2011, 23:08
Birde "ara formül" olayı çıktı.Suçluysak düşürün bank asya'dan başlayalım,lig tv ya da diğer takımlar gibi faktörler beni ilgilendirmiyo.Başkalarının gelirleri düşecek diye koskoca fenerbahçeyi piyon yerine koyamaz kimse.Suçlu bulabilecekleri deliller gerçekten varsa bir an önce söylesinler bank asya hazırlıklarımızı yapalım.

yaman76hakanFB
07.Temmuz.2011, 23:11
Habershow.com, şike operasyonuyla ilgili günün bombasını açıklıyor!

BANK ASYA'DA -10 PUANLA BAŞLAYACAKLAR

Güvenilir kaynaklardan edindiğimiz bilgiye göre; Futbol Federasyonu'nda Fenerbahçe ve Sivasspor'un küme düşürülmesi yönünde eğilim ağırlık kazandı. Öngörülen karara göre; Fenerbahçe ve Sivasspor Bank Asya 1. Lig'de mücadele edecek. Ayrıca hem Fenerbahçe, hem de Sivasspor Bank Asya'ya -10 puanla başlayacak.

FENERBAHÇE ŞAMPİYONLAR LİGİ'NE DE GİDEMEYECEK

Küme düşürülecek olan Fenerbahçe, federasyon tarafından Şampiyonlar Ligi'ne de gönderilmeyecek. Şampiyonlar Ligi'ne tek takımla mı yoksa üçüncü olan Bursaspor'la birlikte iki takımla mı katılacağımıza UEFA ve TFF birlikte karar verecek.

2010 - 2011 SEZONU "ŞAMPİYONSUZ" OLARAK TESCİL EDİLEBİLİR

Küme düşürelecek olan Fenerbahçe'nin 18. şampiyonluğu da elinden alınacak. Trabzonspor ikinci olmasına rağmen adı teşvik iddialarına karıştığı için ligin "şampiyonsuz" olarak tescil edilmesi de olası.

FEDERASYON, YARGI KARARINI BEKLEMEYECEK

Türkiye Futbol Federasyonu başkanı Mehmet Ali Aydınlar'ın dün savcıyla görüşmesi neticesinde şike yapıldığı konusundaki delillerden tatmin olduğu ve kararın, yargı sonucu beklenmeden şekilleneceği öğrenildi.

UEFA'nın "Yüzde 1 bile şüphe varsa küme düşürün" açıklamasından yola çıkan Federasyonun bu kararı almasında UEFA takviminin belirlenecek olmasının etkisi büyük.

ESKİŞEHİRSPOR'UN DA 15 PUANI SİLİNİYOR

Şike operasyonunda adı geçen bir başka takım olan Eskişehirspor'un da 15 puanı silinecek. Bu durumda Kırmızı-siyahlılar küme düşmüyor.

BUCASPOR VE KONYASPOR YENİDEN SÜPERLİG'TE OLACAK

Fenerbahçe ve Sivasspor'un küme düşmesi neticesine bağlı olarak; ligden düşen Konyaspor ve Bucaspor'un yeniden Süperlig'e alınması bekleniyor.

ARA FORMÜL ARAYIŞI SÜRÜYOR

Öte yandan Fenerbahçe'nin küme düşürülmesi durumunda Türk futbolunun büyük darbe alacağı da hesaba katılıyor. Galatasaray, Beşiktaş ve diğer kulüplerin de Fenerbahçe'nin düşürülmesine sıcak bakmadığı biliniyor. Bu nedenle "küme düşürme" dışında ara formül arayışı da devam ediyor.

Bu ve benzeri haberleri yapan sözde objektif basına cevaptır:

"Gereken yapılsın, suçlular hemen cezalandırılsın." Böyle açık açık ne istediğini söylemeyip klişelerin arkasına saklanan adamların suratına tükürmek lazım. "Fenerbahçe hemen düşürülsün, bence şüphe suçtur çünkü Fenerbahçe şüpheliyse suçludur" diyemiyor, "adalet hemen yerini bulmalı, acele" diye bir şeyleri yetiştirme derdine düşüyorsanız derdiniz adalet değil. Bugün UEFA'nın yaptığı iddia edilen ve heyecanlı 'rakiplerin' buluşma noktası taraftar siteleri ve pek sorumlu bazı gazeteler tarafından yayılan "UEFA, TFF'yi arayarak % 1 şüphe varsa bile gereğini yapın dedi" haberinin ciddiyetine inanmış olmanız bile aslında ne istediğinizin kanıtı.

Eğer Mars'tan dün ışınlanmadıysanız evrensel hukukta % 1 şüphe üzerine kimseye ceza verilmeyeceğini, suç % 100 kanıtlanana kadar kimseye dokunamayacaklarını bilmeniz lazım. Bu açıklamayı futbolun Avrupa'daki patronu UEFA'nın yapıp evrensel hukuk ilkelerinin çiğnenmesini talep ettiğine inanmanız için de insanların yüzüne "biz tarafsız, objektifiz, adalet istiyoruz" diyen, arkasını döndüğünde Fenerbahçe'ye küfürü basanlardan olmanız lazım.

İlk günden beri futbol federasyonuna öyle bir baskı kurdunuz ki yaydığınız yalan haberler planı, gönlünüzden geçeni bir bir ortaya çıkarıyor. Derdiniz şike bulunsun, adalet sağlansın, haksız kazanç varsa ortaya çıkarılsın falan değil. Yarın Fenerbahçe küme düşürüldü, soruşturma kapandı diye haber çıksa "ne oluyor?" bile demeden bayram edeceksiniz. Sırayla çıkarılan haberlere bir bakın.

- Emenike, Sezer şike karşılığı transfer edildi, çok önemli belgeler var.
- Oyunculara para transferi kanıtlandı, çok ciddi deliller var.
- TFF'nin 15 Temmuz'a kadar süresi var, 10 gün içinde toplanıp hemen karar vermesi gerekiyor.
- Diğer kulüpler Fenerbahçe küme düşsün istemiyor, -30 puandan başlasın istiyor.
- UEFA % 1 şüphe varsa bile gerekeni yapın dedi.

Bu iddialardan bir tanesi bile doğru değil. Hepsi ortak bir merkezden çıkma, özellikle Fenerbahçe taraftarı arasında kamuoyu oluşturmaya yönelik manipulasyon haberleri.

TFF Fenerbahçe'yi 10 gün içinde küme düşürecekse diğer taraftan mahkeme niye devam ediyor? Suçlu kesin var ama şimdilik uğraşamayız, hele bir Fenerbahçe düşsün sonra düşünürüz mü oluyor bu? TFF Fenerbahçe'yi küme düşürür ve mahkeme 2 sene sonra maçlarda şike olduğuna dair kanıt bulunmadığı için masum bulursa ne olacak?

Aceleniz ne? Neden korkuyorsunuz? TFF'nin acele karar vermesi falan gerekmiyor, mahkemenin kararını beklemekte hiçbir sakınca yok. Mahkeme gelecek sezon biterse ve suç ispatlanırsa ceza gelecek sezon çekilir. Yine küme düşeriz merak etmeyin, artık üzerinden geçti düşürmeyiz demezler.

TFF ve mahkemenin ayrı kararlar vermesi, "tek arzunuz" temiz olması olan Türk futbolunu iyice batağın dibine sokmaz mı? Yoksa Taurasi meselesinden alıştığımız o iğrenç yüzsüzlüğünüzle çıkıp "TFF öyle bir kanaate vardı, hem başkanı da Fenerliydi, yapacak bir şey yok" der geçer misiniz? Mahkemenin kararını bekleyip takımın da cezasını öyle kesmek neden bu kadar batıyor size? Yoksa derdiniz temiz futbol falan değil de el değiştirecek para, Avrupa Kupasına katılım, sevmediğiniz hatta nefret ettiğiniz takımın alacağı cezayla yapacağınız bayram mı?

Kimsenin bir şey için acele etmesine gerek yok. Kanıtlar neyse toplanır, iddianame yazılır, lig normal haliyle devam eder. Suç kanıtlandığı anda da verilecek cezalar bellidir, kanunda da yönetmelikte de yazar. Geç gelen adalet adalet değildir klişesine de başlamayın düşük zekanızla, o zaman niye adamları içeride tutup yargılıyorsunuz? Adalet herkes için ne zaman gelecekse Fenerbahçe'ye de o zaman gelsin.

Chinatown
07.Temmuz.2011, 23:13
suçsuz olduğumuz konusunda bir eminliğim yok, ama medya bizi bu işin içine çekmeye çalşıyor. Nevzat Şakar'ın gözaltına alındığı yazıldı. şimdi de konuyla ilgili hiçbir tutuklama olmamasına rağmen (tutuklama isteği dahi yok) yöneticileri tutuklanmış Sivas ve Fenerbahçeyle birlikte düşeceğimiz bile konuşuluyor. Neyse bakalım hayırlısı, karar neyse onu çekeriz.

vego
07.Temmuz.2011, 23:21
_Murat_Celik_: Aziz Yildirim'in esgal tanima fotografini basina sizdiran polis memuru gozaltina alinmis. Bravo Emniyet'e. Olacak is degildi zaten.

eng1n
07.Temmuz.2011, 23:23
Trabzon konusunu ben hiç bir yerde görmedim bu konuyla alakası yok diye biliyorum Trabzon'un

bursa_mc
07.Temmuz.2011, 23:35
BJK gecen sene son macta Bursa'ya karsi iyi motive olmayip yenilirken de Bursa BJK'yi son macta satin alarak mi sampiyon oldu?

Beşiktaş maça motive olsaydı yada başka bir tabirle Bursa'ya bilenseydi,Bursaspor Beşiktaş'ı yenemeyecek miydi?
llk yarıdaki 3-2lik maçıda söyle hakem hatalarına rağmen galip geldiğimiz maç hani,onda da mı Beşiktaş maça motive olmadı.?

Bujsas
07.Temmuz.2011, 23:45
aziz yıldırımın tutuklanma işi formaliteye bindi şekip mosturoğlu ve ilhan ekşioğlu tutuklandıysa o serbest bıraklırsa şaka gibi olur :D umarım bu durum haklı şekilde yoluna koyulurda temiz futbolu izleriz.

yaman76hakanFB
07.Temmuz.2011, 23:46
Futbolda şike soruşturması kapsamında gözaltına alınan Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, avukatı aracığıyla HSYK, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ve TBMM'ye şikayet dilekçesi gönderdi.

Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın avukatı tarafından Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu'na (HSYK) sunulan dilekçede, soruşturmanın gizli olduğu vurgulanarak, buna rağmen polis tarafından hazırlanan bütün doküman ve ayrıntıların internet, gazete, radyo ve televizyonlardan yayınlandığı ifade edildi. Dilekçede, "Sadece şüpheliler ve müdafilerine uygulanan bu tür gizlilik kararları nedeniyle, polis tarafından hazırlanmış olan bu dokümanların hukuksal nitelikleri ve doğruluk dereceleri hakkında bilgi sahibi olmak şöyle dursun, içeriklerinin ne olduklarına dahi ancak medyadan öğrenen bir avukatlık mesleği kalmıştır. Medyamızın, savunma avukatlarını açık ara yendikleri bu şartlar altında bütün avukatların ayrıca birer basın kartı alma zorunluluğu doğmuş bulunmaktadır" denildi.

SANIK VE SAVUNMA HAKLARI AĞIR ŞEKİLDE İHLAL EDİLDİ

Dilekçe'de çok sanıklı olayda örgütlü suçluluk şeklinde hukuki tasvirler yapan emniyet ve yargı mensuplarının olması nedeniyle sanık ve savunma haklarının ağır şekilde ihlal edildiği ifade edildi. Dilekçede şunlara yer verildi: "Bunun ötesinde bu tür gizlilik – kısıtlılık kararları, emniyette çekilen sanık resimleri, nerede, ne şekilde elde edildiği belli olmayan görüntüler ve 'deliller çok sağlam, sanıklar konuşamıyorlar bile' diye yapılan emniyet ve hatta savcılık beyanları medyayı süslemektedir. Aziz Yıldırım bu suretle oluşturulmuş kamuoyu infiali ve ilgisi altında sorgu ve savunması alınmak üzere İstanbul Adliyesi'ne götürülecektir. Halen delillerin neler olduğu, hukuksal açıdan geçerli olup olmadıkları konusunda bilgi sahibi olmamız mümkün olamamıştır. Müstakbel iddianamesi en az üç ay sonra düzenlenmek üzere tutuklanmaması imkansız halde savcı ve hakim karşısına çıkacağız. Hep beraber tutuklandığını televizyonlardan seyredeceğiz. Soruşturmalarda ve kovuşturmalarda seçicilik olarak adlandırılacak tarzda, Türkiye Futbol Federasyonu'nun yetki ve görev alanında kalan futbol karşılaşmalarına ilişkin iddiaların doğrudan emniyete ve ancak seçici tarzda konu edildiği, niçin diğer kulüp ve futbolcuların 'bu yıl kupa bizim, şampiyonluk falan takımın' veya 'Fenerbahçe'ye karşı TS için hırsla oynadık' diyen kişilerin inceleme alanı dışında bırakıldığı, niçin sporun bütün branşlarının inceleme konusu edilmediği, niçin birbiriyle alakasız olayların aynı soruşturma kapsamına alınarak sanıkların suçsuz ise aklanabilme süreçlerinin uzatıldığı ve imkansızlaştırıldığı, niçin sorumlu ve yetkili TFF'nin bütün karar makamlarının eğer gerçek ise bu olayları incelemeyerek görevi ihmal veya suiistimalden yargılanmadıkları konularıyla ilgili hakim ve savcı işlemleriyle kararları HSYK'nın görev alanında incelenecek bir husustur. Emniyet birimlerinin de durumu da İçişleri Bakanlığı yanında yine yargının görev alanıdır. "

SORUMLULUĞU BULUNAN YARGI MENSUPLARINDAN ŞİKAYETÇİYİZ

Soruşturma kapsamında yapılan tutuklamaların şike suçundan yapıldığının belirtildiği dilekçede, bu suçun "tutuklamayı ihtiyari kılan suçlardan" olmadığı belirtildi. "Temiz topluma ve saygın hukuk devletine, kirli ve hukuka aykırı yollarla ulaşılmasının mümkün değildir" denilen dilekçede şu ifadelere yer verildi: "Basının her alanında, bu soruşturmaya ilişkin emniyetin delillerin içeriğine ilişkin üstelik kesin doğru tarzında bilgi vermesi yanında soruşturma savcısının 'Belgeleri görünce cevap bile veremiyorlar' demesi bizatihi sorgu ve savunmayı gerektirir. Yargılama aşamasında anlaşılacak hukuki sıfatlandırmanın, basına yayılan kendi hazırladığı dokümanların ağır etkisi altında, adil yargılama olabilir mi? Eğer olabilecek olsaydı, birkaç saat sonra müvekkil Aziz Yıldırım'ın tutuksuz yargılanmasına karar verilebilirdi. Verilmeyeceğini bu dilekçenin size ulaştığı saati incelediğinizde hep beraber göreceğiz. İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma dosyasındaki hukuka aykırılıklar nedeniyle sorumluluğu bulunan yargı mensuplarından şikayetçiyiz. "

TBMM'DE KOMİSYON KURULMASI TALEP EDİLDİ

Aziz Yıldırım'ın avukatlarının TBMM Dilekçe Komisyonu Başkanlığı'na gönderdikleri 3 sayfadan oluşan dilekçede, TBMM Genel Kurul gündeminde bekleyen kanun değişikliğinin bir an önce çıkarılması istendi. Dilekçenin sonuç ve talep kısmında şu ifadelere yer verildi: "Yargılamalar esnasında basında kamuoyu infiali oluşturacak ve yargılamayı etkileyecek şekilde yayınlar yapılmaması konusu belirginleşmelidir. Sporun bütün alanlarında şike ve yolsuzluk iddialarının ayrım yapılmaksızın TFF dahil bütün taraflarıyla incelenmesi için komisyon kurulsun. Ülkemizde hemen her çok sanıklı soruşturma dosyasının örgütlü suçluluk diye tanımlanmasına ilişkin yasal düzenlemeler önerilerek, görev yapamaz hale getirilen avukatların ve ülkemizin itibarını sarsan sanık hakların ihlalleri önlensin. "

GİZLİLİĞİ İHLAL EDENLER CEZALANDIRILMASI İSTENDİ

Özel Yetkili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na sunulan dilekçede de soruşturma kapsamında gizliliği ihlal edenlerin biran önce cezalandırılması istendi.

DHA

meddah
07.Temmuz.2011, 23:50
Bursa - Beşiktaş muhabbeti bu başlık altında fazla büyümese daha iyi gibi sanki.

KaPaLı
07.Temmuz.2011, 23:50

Bu olayla anlattığın olay arasında çok fark var yanlız. Bunu az çok sende biliyosundur. Devre arasında Rize soyunma odasında dolaşanların isimlerini bilmeyen yok.

Birde Fener düşerse taraftar potansiyeli düşer demişlerde. Düşsün yahu sorun değil. Kalanlarda o gidenlerin yerine daha çok yardımcı olur takıma. Daha iyi olur.

bjk4ever
07.Temmuz.2011, 23:51
Beşiktaş maça motive olsaydı yada başka bir tabirle Bursa'ya bilenseydi,Bursaspor Beşiktaş'ı yenemeyecek miydi?
llk yarıdaki 3-2lik maçıda söyle hakem hatalarına rağmen galip geldiğimiz maç hani,onda da mı Beşiktaş maça motive olmadı.?

Son 4 macini kazanamamis dagilmis Besiktas'i motive olan bir Rize mi yenemeyecekti ayni sekilde?
Futbolda motive olamamak, bazi maclara agirlik vermek cok normal, futbolun icerisinde olan psikolojik faktorler bunlar. Belediye ligde FB ve TS maclariyla kupadaki BJK macina ayni sekilde mi motive oldu? BJK son sampiyonluk macina cikan FB ile oynasa veya ayni senaryoda Bursa ile oynasa ayni sekilde mi motive olacak? Sezonu kapatmis BJK'nin son 4-5 macini kaybetmesi dogal, 4 mac kaybetmisken bu hedefsizlikle sorun olmuyor da Rize'ye kaybedince mi sorun oluyor? Neredeyse tum sezon 29 mac 5 mac kazanamamis Bursa'nin ligin son 5 macinda asiri motive olup kazanmasi normal karsilaniyor da son 4 macini kazanamamis BJK Rize'yi yenemeyince mi sike oluyor?

bjk4ever
07.Temmuz.2011, 23:54
Bu olayla anlattığın olay arasında çok fark var yanlız. Bunu az çok sende biliyosundur. Devre arasında Rize soyunma odasında dolaşanların isimlerini bilmeyen yok.

Birde Fener düşerse taraftar potansiyeli düşer demişlerde. Düşsün yahu sorun değil. Kalanlarda o gidenlerin yerine daha çok yardımcı olur takıma. Daha iyi olur.

Oyle isimler varsa git mahkemeye basvur, BJK gereken cezayi alsin. Ayni sekilde oradan buradan duyma komplo teorileriyle hareket edeceksek, Bursa'nin Altay'i kume dusurmesi de konusuluyor ve Bursa-Rize macinin devre ararsinda Rize'li oyunculara yapilanlar da biliniyor. Bursa'nin kume dusmesinde zaten hic kendi sucu yok, herkes suclu sike yapmis bir Bursa temiz. Sorarlar adama 29 hafta rezalet performans gosterip son 5 hafta 5 galibiyet aliyorken aklin neredeydi daha once?

sentugo
08.Temmuz.2011, 00:01
olay bursa-beşiktaşın olayına dönmesin... biliyor herkes neler olduğunu.

aziz yıldırım'ın durumu önemli fenerbahçe için..

yaman76hakanFB
08.Temmuz.2011, 00:09
Aha, şimdi vallahi yandık. Rasim Ozan Kütahyalı'da davaya "taraf" olmuş. Kanal Türk'te telefonla bağlanan Lube hanımı konuşturmuyor bile; arkadan bağırıyor: "Sen Aziz Yıldırım'ın avukatı mısın" diye... İşin içinde o varsa her türlü senaryoya hazır olalım.

Nedvedmania
08.Temmuz.2011, 00:10
Bugün öğleden sonraki gelişmeleri kaçırdım. Aziz Yıldırımın durumu ne oldu ?

attirson
08.Temmuz.2011, 00:13
Ohoo herkes küme düsücek size göre sivas es es fb ts bursa haydi el ele tutusup bank asyadakilerle yer degistirelim :D

vego
08.Temmuz.2011, 00:14
Bugün öğleden sonraki gelişmeleri kaçırdım. Aziz Yıldırımın durumu ne oldu ?
Yarın 8.30'da adliyeye sevk edilecek.Emniyette susma hakkını kullandı.Savcıya ifade verecek.

sui generis
08.Temmuz.2011, 00:15
ve savcıyı şikayet etti HSYK'ya.

sarianet
08.Temmuz.2011, 00:15
Ohoo herkes küme düsücek size göre sivas es es fb ts bursa haydi el ele tutusup bank asyadakilerle yer degistirelim :D

bank asya 1.ligin marka değerini yükseltmek amaç şike bahane :D

Nedvedmania
08.Temmuz.2011, 00:21
Yarın 8.30'da adliyeye sevk edilecek.Emniyette susma hakkını kullandı.Savcıya ifade verecek.

Ben yarın Aziz Yıldırıma adliyede birşey olmasından korkuyorum. Her ne kadar kişiliğinden nefret etsemde yarın yine fenalaşabilir. Şekip mosturoğlu adliyede ağlamış ve 4 saat boyunca ifade vermiş. Aziz Yıldırım'ın durumu daha kötü olabilir.

Bujsas
08.Temmuz.2011, 00:40
Yeni sezonda harbiden temiz bir lig izlicez artık iki kategoridede o kesinleşti.

sananes
08.Temmuz.2011, 00:43
Rasim Ozan Kütahyalı denen adama ağız dolusu küfür ederdim de neyse. çok antipatik bir insan.

Emurafu
08.Temmuz.2011, 00:47
Bugün Gazetesi Spor müdürü Ahmet Konanç: "Federasyon fenerin küme düşürülmesine karar verdi fakat diğer kulüpler ciddi olarak buna itiraz ettiler. Fenerin düşürülmesinin getireceği olumsuzlukları anlattılar, böylelikle federasyon başka çözüm önerileri aramaya başladı. Gerekirse bu sene şampiyon hiçbir takım ilan edilmeyebilir." - puan ile başlaması düşünülüyor.

Demedi demeyin Uefa ve Fifa bu olaya el atar. Özellikle fifa, italyanın üyeliğinide donduruyordu.

byariff
08.Temmuz.2011, 00:49
yahuu fener dusunce ne olcak digiturk"mu ligtv"mi neyse iste o zarar etcek hic dusunen yok zaten ulke futbolu temizlensin diye.

yaman76hakanFB
08.Temmuz.2011, 00:51
Bugün Gazetesi Spor müdürü Ahmet Konanç: "Federasyon fenerin küme düşürülmesine karar verdi fakat diğer kulüpler ciddi olarak buna itiraz ettiler. Fenerin düşürülmesinin getireceği olumsuzlukları anlattılar, böylelikle federasyon başka çözüm önerileri aramaya başladı. Gerekirse bu sene şampiyon hiçbir takım ilan edilmeyebilir." - puan ile başlaması düşünülüyor.

Demedi demeyin Uefa ve Fifa bu olaya el atar. Özellikle fifa, italyanın üyeliğinide donduruyordu.

Doğruya doğru... Ya şampiyonluk tescil edilir; ya küme düşürülür. Ortası SKANDAL olur, CİNAYET olur. Kurallar açık; şike varsa düşeriz. Yoksa -ki iddia ettikleri bütün görüntüler fos çıktı- şampiyonluğumuz tescil edilir. Hani "orada o faulü veriyorsan kırmızıyı da göstereceksin arkadaş" durumu...

sananes
08.Temmuz.2011, 00:53

Eğer bu haber doğruysa, ben doğru olduğunu düşünmüuyorum ama böyle bir şey olamaz! Suçluysak küme düşeceğiz. Ya biz şampiyon ve suçsuz ilan edileceğiz ya da şampiyonluğumuz ve getirileri elimizden alınacak küme düşeceğiz.

Federasyon kararını doğru düzgün vermeli.Suç ya vardır ya yoktur.İşte fenerbahçe suçluda biz idare edelim mantığını ben bir fenerbahçeli olarak kabul etmiyorum.

BleedingMoon
08.Temmuz.2011, 00:56
öyle bir şey olursa büyük ihtimalle lig'den çekilme kararı alırız.

sarianet
08.Temmuz.2011, 00:57
Andre_Santos27 André Santos!!!
Uzaklarda olsam da FENERBAHCE nin icinde bulundugu durumdan dolayi cok uzgunum.Butun taraftarimiza selam yolluyorum..

yaman76hakanFB
08.Temmuz.2011, 01:03
öyle bir şey olursa büyük ihtimalle lig'den çekilme kararı alırız.
Kim alacak o kararı? Bugüne kadar öyle erkekçe kararlar alabilecek dirayeti gösterseydik bunlar başımıza gelir miydi? Malesef bu kulübü "vur kafasına; al elinden lokmayı" durumuna getiren de Aziz Yıldırım... Neleri ve neleri sineye çekmedik.

BleedingMoon
08.Temmuz.2011, 01:11
öyle olmasını umalım o halde :). eksi puanla başlatılmasak bile şampiyonluk elimizden alındıktan sonra süper lig'de devam etmenin bir anlamı yok.

Chinatown
08.Temmuz.2011, 01:37
tespitte hata olmasın, dün yargılanan 20 kişiden 19'u şike ve teşvik, 1'i de dolandırıcılıktan yargılandı.

Varonil
08.Temmuz.2011, 01:41
_Murat_Celik_: Aziz Yildirim'in esgal tanima fotografini basina sizdiran polis memuru gozaltina alinmis. Bravo Emniyet'e. Olacak is degildi zaten.

Çok da iyi olmuş.Gizliliği süren bir soruşturmada o fotoğrafları basına verenin yaptığı suçtur zaten.Bugün söz konusu o gazete tam sayfa manşet yapmış o fotoğrafları,paramparça ettim sinirden görünce.

Varonil
08.Temmuz.2011, 01:46
http://img687.imageshack.us/img687/3918/girisz.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/687/girisz.jpg/)

fenerbahce.org

vego
08.Temmuz.2011, 02:03
tribundergi: SON DAKIKA - Aziz Yildirim tekrar hastaneye kaldirildi. Haseki Hastanesi'ne goturuldu.

di canio
08.Temmuz.2011, 02:05
Mecliste komisyon talebi gayet yerinde olmuş. Ayrıca bilgi sızdıran görevliler, ellerinde kesin bilgiler olduğunu iddia eden yayıncılar ile ilgili de umarım gereken cezai yaptırımda bulunulur.

eXcitinG
08.Temmuz.2011, 02:06
Fenerbahçe nin avukatLarını tebrik etmek gerekiyor. OLayLarı nasıL başka yere çekecekLerini, nasıL oyaLayacakLarını ve zaman kazanacakLarını inanıLmaz iyi biLiyorLar.

Varonil
08.Temmuz.2011, 02:19
Fenerbahçe nin avukatLarını tebrik etmek gerekiyor. OLayLarı nasıL başka yere çekecekLerini, nasıL oyaLayacakLarını ve zaman kazanacakLarını inanıLmaz iyi biLiyorLar.

Zaten TFF'den bir komisyon kurularak bütün şike iddaalarinin incelenmesi istenmiş,nasil olayları baska tarafa çekmek,zaman kazanmak onu anlamadım.Diğer 2 dilekçede hicbir haksız pay göremiyorum cunku basına dağıtılan esgal tanıma fotografları ve baskın videolarıyla sanığın gizlilik hakları ihlal edilerek cok ciddi bir suc islenmistir.Ayrıca hukuka aykırılıklar olduğu da ortada,19 maçta şike var fakat sadece tek bir futbolcu içerde sadece bunu söylemek bile yeterli.

sananes
08.Temmuz.2011, 02:21

neden böyle düşündüğünüzü açıklayabilir misiniz?

en basiti Aziz Yıldırım'ın eşkal tespit fotoğrafını basına sızdırmak suçtur aynı zamanda ahlaksızlığın önde gidenidir.Aynı şekilde gizliliği süren bir davada basına bilgi sızdırmakta suçtur ve bunu da yaptı emniyet hepimizin bildiği gibi.İzin verinde hukuk el verdiğince haklarını korusun insanlar.

eXcitinG
08.Temmuz.2011, 02:23
Fenerbahçe tarafından isteniLen taLepLer süreci uzatır. Çünkü hepsi geniş zaman isteyen taLepLer. Fedarasyonun üzerinde FİFA tarafından baskı varken, en kısa sürede karar vermesi gerekirken bu taLepLerde buLunmak anca Fedarasyonu baskı aLtına aLmaya çaLışmaktır.

Ben oLayın doğruLuğu, hakLıLığı veya haksızLığında değiLim. Tamamen asıL amacından çok zaman kazanmak amacı iLe yapıLmış bir hamLedir.

NisRoc
08.Temmuz.2011, 02:42
Oyle isimler varsa git mahkemeye basvur, BJK gereken cezayi alsin. Ayni sekilde oradan buradan duyma komplo teorileriyle hareket edeceksek, Bursa'nin Altay'i kume dusurmesi de konusuluyor ve Bursa-Rize macinin devre ararsinda Rize'li oyunculara yapilanlar da biliniyor. Bursa'nin kume dusmesinde zaten hic kendi sucu yok, herkes suclu sike yapmis bir Bursa temiz. Sorarlar adama 29 hafta rezalet performans gosterip son 5 hafta 5 galibiyet aliyorken aklin neredeydi daha once?

http://www.youtube.com/watch?v=-FKBs1vCeOU

DisCo
08.Temmuz.2011, 02:46
Bursa - Beşiktaş muhabbeti bu başlık altında fazla büyümese daha iyi gibi sanki.

Gözden kaçmış olabilir.

yaman76hakanFB
08.Temmuz.2011, 02:59
Hukukta evrensel kaide: İspat mükellefiyeti, iddia sahibinindir. Misal: Yoldan geçen bir adamı "hırsızlıkla" suçlayabilirsin! Ama "hırsız olmadığını" ispatlamak, delillendirmek o adamın değil; suçlamayı yapanın vazifesidir. Sadece Fenerbahçe mevzuunda değil, bütün sezonlar ve takımlar için bu kaideyi başa almadan yorum yapmak sağlıklı olmaz. Vesselam.

Varonil
08.Temmuz.2011, 03:09
Bu konu başlığı altında 58 sayfadır söyledik,hala söylüyoruz.Burada bütün Fenerbahçelilerin söylediği aynı.Birşey varsa çıksın ortaya,neyse gereği yapılsın.Fakat hala bu konuya atılan mesajlarla Fenerbahçelilerin sabırları test ediliyor.Hani hakkımızı aramak bile suç oldu artık iş o raddeye geldi.

yaman76hakanFB
08.Temmuz.2011, 03:18
http://www.hurriyet.com.tr/spor/futbol/18200350.asp?gid=362

Hürriyet bu sorulara nereden ulaşmış? Eğer gerçekten doğruysa Başkan'ın susma hakkını kullanmakla ne kadar doğru bir iş yaptığı anlaşılıyor.

di canio
08.Temmuz.2011, 03:20
Ntv Spor'da son dakika altyazısı: "Aziz Yıldırım, Çapa Tıp Fakültesi Diyabet Bölümü'nde tedavi altına alındı."

DenizlispoR
08.Temmuz.2011, 03:23
58 sayfadır gülerek takip ediyorum vallahi bu konuyu , bu kadar bilgi kirliliği olmaz . Osman üzülme bak Fener buraya geliyor seneye , Hakan abimde fırsatı kaçırmaz atlar otobüse gelir :p .

Varonil
08.Temmuz.2011, 03:24
http://www.hurriyet.com.tr/spor/futbol/18200350.asp?gid=362

Hürriyet bu sorulara nereden ulaşmış? Eğer gerçekten doğruysa Başkan'ın susma hakkını kullanmakla ne kadar doğru bir iş yaptığı anlaşılıyor.

Sorguya Hürriyet gazetesinden birini soksan yine bu kadar şey öğrenemez.Cidden artık zor olmuyor anlamak bazı şeyleri.Midemi bulandırıyor artık bu basın.

NisRoc
08.Temmuz.2011, 03:59
Şunu söylemek istiyorum malumunuz her kafadan bir ses çıkıyor. Eğer ki şike iddiası kanıtlanırsa, kural ne diyorsa ( Şikeye karışan takımın şampiyonluğu alınıp, bir alt lige düşürülüp, -10 puanla baslar. ) o yapılmalıdır. Kimilerinin "yok piyasa değişir, yok futbol biter" gibi, sacma sapan açıklamaları kaale alınmamalıdır. Ha keza federasyon kalkıpta bu kuraldan her hangi bir tanesini (mesela şampiyonluk 2. takıma verilip, küme düşürülmek gibi) bir hata yaparsa işte o zaman bu olayın hiç bir espirisi kalmaz, Türk futbolu iyice kaosa sürüklenir. Kural neyse o. Kişiler de 5 ila 12 yıl arasında hapis cezası diyor bence direk 12 versinler ki ileride de hiç bir takım böyle bir olaya kalkışmasın.

Not: Fenerbahçe'nin aklanacağını düşünüyorum ama bazı yorumlar, beni bu açıklamaya yöneltti :)

Facx
08.Temmuz.2011, 04:09
Şunu söylemek istiyorum malumunuz her kafadan bir ses çıkıyor. Eğer ki şike iddiası kanıtlanırsa, kural ne diyorsa ( Şikeye karışan takımın şampiyonluğu alınıp, bir alt lige düşürülüp, -10 puanla baslar. ) o yapılmalıdır. Kimilerinin "yok piyasa değişir, yok futbol biter" gibi, sacma sapan açıklamaları kaale alınmamalıdır. Ha keza federasyon kalkıpta bu kuraldan her hangi bir tanesini (mesela şampiyonluk 2. takıma verilip, küme düşürülmek gibi) bir hata yaparsa işte o zaman bu olayın hiç bir espirisi kalmaz, Türk futbolu iyice kaosa sürüklenir. Kural neyse o. Kişiler de 5 ila 12 yıl arasında hapis cezası diyor bence direk 12 versinler ki ileride de hiç bir takım böyle bir olaya kalkışmasın.

Not: Fenerbahçe'nin aklanacağını düşünüyorum ama bazı yorumlar, beni bu açıklamaya yöneltti :)

o kadar yöneticiniz sivas başkanı korcan , ümit bülent uygun boşuna mı alındı şimdi ? fener daha nereye aklanıyo anlamış değilim

Sheriff
08.Temmuz.2011, 04:10
o kadar yöneticiniz sivas başkanı korcan , ümit bülent uygun boşuna mı alındı şimdi ? fener daha nereye aklanıyo anlamış değilim
Tutuklu yargılanacaklar, dava sonuçlanmadı, alınmaları davanın sonucunun kesinleştiği anlamı taşımaz. Biz iyi tarafı görmeye çalışıyoruz, sizde mümkün olduğunca kötü tarafından :)

Revolution
08.Temmuz.2011, 04:41
Bu davalar bence 1-2 gunde oyle kolay sonuclanmaz. İddialar cok ciddi cunku, yillar surebilir. Tekrar allah Fenerbahceli arkadaslarima sabir versin, cok zor bir durum gercekten de.

NisRoc
08.Temmuz.2011, 05:51

sen nasıl aklanacağını anlıyamıyorsan (ki bu anlıyamama nedenin kolpa basının sunduğu malzemelerden olsa gerek) bende (o kadar iddiaların ortaya atılmasına rağmen, içinde bulunduğumuz suclama da en önemli faktörlerin bir kısmının serbest bırakılmasından ve avukatlarının açıklamalarından mütevellit) aklanamayacağını anlıyamıyorum :)

kalemci
08.Temmuz.2011, 05:52
Açık konuşayım; Fenerbahçeyi sevmem, Fenerbahçeliyle futbol konuşmayı sevmem hatta Fenerbahçelinin futbol sayesinde mutlu olmasını bile istemem ama bu durum benim bile canımı sıkıyor.Ben yönetimin böyle bi işe kalkıştığını düşünüyorum ama kesinlikle futbolcuların ve Aykut Kocaman'ın böyle bişey yaptığını istediğini talep ettiğini ve bildiğini düşünmüyorum.Benim için ne karar çıkarsa çıksın ilk yarının şampiyonu Trabzon, ikinci yarının şampiyonu Fenerdir.Aykut Kocamanı hiç sevmem teknik direktör olarak.Menejerlik oyununa yeni başlayan birinden farklı görmem öndeyken forvet çıkar defans sok, gerideyken defans çıkar forvet sok.Ama Kocaman bile 2 gündür iyi geliyor gözüme.Fenerli arkadaşlara hak veriyorum inanmak istemiyorlar takımlarının arkasında duruyorlar bende aynısını yapardım ama at gözlüğünü çıkarmak lazım ortada ciddi anlamda birşey yokken bi iş bu kadar uzun sürmez süremez.İnşallah herşey Türk futbolu için daha iyi olur.

BeeTLeJuiCe
08.Temmuz.2011, 11:20
İstediklerini elde ettikten sonra hasır altı ederler soruşturmayıda herşeyide.

Aziz Yıldırım bırakıyorum desin, kendi adamlarını FB'ye başkan yapsınlar da rahatlasınlar.
Adamların gözlerini koltuk bürümüş, nerde koltuk var hepsine biz oturalım diyolar.

ancar
08.Temmuz.2011, 11:23
Deutsche Welle Türkçe servisi tarafından yayınlanan açıklamaya göre UEFA, Türkiye Süper Ligi'ndeki çeşitli takım, sporcu ve yöneticilere yönelik iddiaları yakından takip ettiklerini bildirdi. Soruşturma ile ilgili olarak "iddia" kelimesinin vurgulandığı açıklamada şikeye sıfır tolerans mesajı verildi.Yapılan soruşturma ile ilgili olarak sorumluluğun ise Türk makamlarında olduğunu vurguladı. Açıklamada özetle şöyle denildi:

"Türkiye Futbol Federasyonu ile sürekli iletişim içindeyiz. 4 Temmuz tarihinde TFF'ye gönderdiğimiz mektupla da işbirliği ve destek mesajını ilettik. Bu mektupta UEFA, her tür şike olayına ve futbol müsabakalarıyla bağlantılı suç faaliyetlerine karşı sıfır tolerans tavrını yinelemiştir. Şüpheli maçlar, Türkiye Futbol Federasyonu'nun, Türk yargısı ve ceza hukukunun yargı yetkisi kapsamındadır. Bu nedenle UEFA, bu konunun muhtemel sonuçları hakkında yorum yapamayacaktır. Bildunterschrift: Großansicht des Bildes mit der Bildunterschrift: kulüplerin UEFA kupalarına katılabilmesi için, doğrudan ya da dolaylı herhangi bir şekilde müsabakaların sonuçlarını etkileyecek bir faaliyet içinde bulunmamış olmaları gerekiyor. UEFA, Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi'ne katılacak kulüplerden bu konuda yazılı taahhüt talep ediliyor. Bu kurallar, UEFA Şampiyonlar Ligi yönetmeliğinin 2.04, ve 2.05 nolu paragraflarında, UEFA Avrupa Ligi yönetmeliğinin 2.07 nolu paragrafında yer alıyor."

ancar
08.Temmuz.2011, 11:24
İstediklerini elde ettikten sonra hasır altı ederler soruşturmayıda herşeyide.

Aziz Yıldırım bırakıyorum desin, kendi adamlarını FB'ye başkan yapsınlar da rahatlasınlar.
Adamların gözlerini koltuk bürümüş, nerde koltuk var hepsine biz oturalım diyolar.

aynen katılıyorum dediklerine

yaman76hakanFB
08.Temmuz.2011, 11:32
Cengiz Çandar'ın bugün yazdığı yazı... Özellikle Fenerbahçeli arkadaşlar mutlaka okusun. Bizim bu forumda şahsi kanaat olarak daha ilk gün söylediğimiz, şimdilerde epey dillendirilir oldu:

http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/18200242.asp?yazarid=215

Bujsas
08.Temmuz.2011, 12:02
TFF'nin ne zaman karar vericeği bellimi

bursa_mc
08.Temmuz.2011, 12:05
TFF'nin ne zaman karar vericeği bellimi

11'inde toplantı varmış belki karar çıkabilir..

Trabzonspor
08.Temmuz.2011, 12:46
http://gundem.milliyet.com.tr/ozgener-her-talebi-yerine-getirdi-iddiasi/gundem/gundemdetay/08.07.2011/1411651/default.htm

Şu haber doğru değildir herhalde.

Orda her puan kaybı sonunda hakemlere yükleniyorlar ibaresi doğru.

KaPaLı
08.Temmuz.2011, 12:51
Bilgin Gökberk:Radar hep vardı,polis yoktu.Herkes limiti aşıyordu.Günün birinde polis geldi,ilk geçen FB oldu.Hikayenin özü bu.Gerisi hikaye

di canio
08.Temmuz.2011, 12:53
Ercan Güven bugün konuyla ilgili yazmış.

http://spor.milliyet.com.tr/bagdat-caddesi-nde-ne-isiniz-var-/spor/sporyazardetay/08.07.2011/1411765/default.htm

Milletvekili Şamil Tayyar'ın bir açıklaması vardı, hatırlatmakta fayda görüyorum. Demişti ki henüz emniyetteki sorgular bile yapılmamışken; "Operasyonun sonunda Ergenekon'un finans kaynağı ortaya çıkabilir." Neye dayanarak bu açıklamayı yaptığını ben anlamıştım daha o dakika. Soruşturmanın akıbeti nereye gidecek bakalım.

BaFraLı
08.Temmuz.2011, 12:55
Bilgin Gökberk:Radar hep vardı,polis yoktu.Herkes limiti aşıyordu.Günün birinde polis geldi,ilk geçen FB oldu.Hikayenin özü bu.Gerisi hikaye

İsmail abi Bu adamı uzun süredir takip ediyorum. İlk defa anlamlı ve dolu birşey söylemiş. Çokta doğru diyor.

bjk4ever
08.Temmuz.2011, 13:05
http://www.youtube.com/watch?v=-FKBs1vCeOU (http://forum.turksportal.net/vb//redirector.php?url=http%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2F watch%3Fv%3D-FKBs1vCeOU)

Kumede kal Galatasaray diye bagirip gulucukler sacacak kadar fanatik bir insanin baska takimlarla ilgili suclayici sozlerine bakmam ben, emniyet de takmadigina gore ne delil var ortada ne birsey. Sadece olayi farkli yere cekmeye calisip gundem degistirmek isteyen holigan bir insan soz konusu.

http://www.youtube.com/watch?v=T6JQv...layer_embedded (http://forum.turksportal.net/vb//redirector.php?url=http%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2F watch%3Fv%3DT6JQvmbNX-s%26feature%3Dplayer_embedded)

12. saniyede.

ancar
08.Temmuz.2011, 13:05
Sabah erken saatlerde hastaneden adliyeye getirilen Yıldırım için adliyede bir ambulans bekletilmeye başladı. Ambulansın, Yıldırım’ın herhangi bir rahatsızlığına karşı acilen müdahale edilebilmesi için tedbiren adliye bahçesinde bekletildiği öğrenildi.

KaPaLı
08.Temmuz.2011, 13:10
PERŞEMBE günü saat 16.40 itibariyle DİGİTÜRK'te durum : 19.857 İPTAL (15.549 GENEL * 3.726 LİG TV * 582 EKSTRA KANAL)

sananes
08.Temmuz.2011, 13:24
benimde eylülde bitiyor taahhütüm digiturkte iptal ettirmeye karar verdim.Ama digiturk zarar etmesin vs. gibi sebepler ile eğer ki suçluysak küme düşürülmememize de karşıyım.

eXcitinG
08.Temmuz.2011, 13:33
PERŞEMBE günü saat 16.40 itibariyle DİGİTÜRK'te durum : 19.857 İPTAL (15.549 GENEL * 3.726 LİG TV * 582 EKSTRA KANAL)

19,857 Fenerbahçe taraftarı demek ki takımının küme düşeceğinden emin.

sui generis
08.Temmuz.2011, 13:34

bir tepki olamaz mı ?

eXcitinG
08.Temmuz.2011, 13:40
bir tepki olamaz mı ?

Neye tepki veriyorsunuz ? Digitürk mü sizi bu duruma düşürdü ? Hayır tepkiniz neye ? Türkiye de ki tek takım sizmisiniz ? Siz oLmasanız bu yayın oLayı oLmaz mı ? Türkiye de diğer takım maçLarı yayınLanmaz mı ? onu mu kastetmeye çaLışıyorsunuz ?

Chinatown
08.Temmuz.2011, 13:41
Digitürk ne yapar eder alır Fenerbahçelilerin gönlünü.

sui generis
08.Temmuz.2011, 13:48
Neye tepki veriyorsunuz ? Digitürk mü sizi bu duruma düşürdü ? Hayır tepkiniz neye ? Türkiye de ki tek takım sizmisiniz ? Siz oLmasanız bu yayın oLayı oLmaz mı ? Türkiye de diğer takım maçLarı yayınLanmaz mı ? onu mu kastetmeye çaLışıyorsunuz ?

yayın elbette olur. ama bizimle olduğu gibi olmaz. bunu ne digitürk kabul eder ne diğer kulüpler. yok eğer taraflar kabul ediyorsa seve seve yapsınlar bizi o durum ilgilendirmez zaten. tepkinin doğruluğu tartışılır. zaten doğru demedim. ama bu bir tepki, kabullenmek değil.

ancar
08.Temmuz.2011, 13:48
Valla ben iptal ettirmedim. Devam ediyorum

BaFraLı
08.Temmuz.2011, 13:49
İptal ettirmenin amacı ney bende onu anlamadım. Eğer takım şike yaptıysa küme düşürülecek. Yasamıdır artık kanunmudur nedir böyle diyor. İptal ettirmenin amacı ney ki ? Yani sonuçta Digitürk el atmıyordur heralde küme düşsün diye.

Ki daha dava da belli değil. Küme düşme olayı olmayacak belkide. % 80 de öyle görünüyor.

Revolution
08.Temmuz.2011, 13:50
Fenerbahceliler kume duseceginden emin anlasilan su Digiturk iptal ettirme olayindan anladigim kadariyla.

eXcitinG
08.Temmuz.2011, 13:52
Ben en başından beri ihtimaL vermiyorum düşürme oLayına. OLmayacakta zaten.

sui generis
08.Temmuz.2011, 13:53
Fenerbahceliler kume duseceginden emin anlasilan su Digiturk iptal ettirme olayindan anladigim kadariyla.

cidden bunu böyle yorumlamanız ilginç. eğer böyle düşünüyor olsalardı; pazartesiyi bekler öyle iptal ettirirlerdi, düşü düşmeyeceği belli olunca. 1 hafta önce iptal ettirene ekstra bir şeyler vermiyolardı heralde.

Revolution
08.Temmuz.2011, 13:55
Niye iptal ettiriliyor uyelikler o zaman? Bizsiz decoder satamazsiniz diyorlar resmen. Digiturk soeusturmanin baslarinda bu olayi haber bile yapmadi, altyaziyla gecistirdiler. Digiturk'un ve Lig TV'nin tutumuna bakarak Fenerbahceliler'in tepki gostermesi gereken son kurum belki de Digiturk. Bunu baska turlu nasil yorumlayayim?

Zekirdek
08.Temmuz.2011, 13:56
Aslında güzel bir uygulama. Biz gidersek sizde zarar görürsünüz manasında.

GeNç KaRTaL
08.Temmuz.2011, 13:56
Fenerbahçe'liler bu soruşturmanın somut belgelere dayanmadan,sırf kendilerini yıpratmak amacıyla yapıldığını düşündükleri için tepkilerini böyle gösteriyorlar.Siz bize oyun oynuyorsunuz ama,biz oyun oynanacak bir kitle değiliz mesajı anladığım kadarıyla.

ancar
08.Temmuz.2011, 13:57
Ben en başından beri ihtimaL vermiyorum düşürme oLayına. OLmayacakta zaten.

katılıyorum hocam sana daha öncede dedim düşürmeyecekler

sui generis
Niye iptal ettiriliyor uyelikler o zaman? Bizsiz decoder satamazsiniz diyorlar resmen. Digiturk soeusturmanin baslarinda bu olayi haber bile yapmadi, altyaziyla gecistirdiler. Digiturk'un ve Lig TV'nin tutumuna bakarak Fenerbahceliler'in tepki gostermesi gereken son kurum belki de Digiturk. Bunu baska turlu nasil yorumlayayim?

ben yapılana zaten doğru demedim bu bir tepkidir dedim, düşeceklerini inandıkları için değildir bu iptaller.

di canio
Bana göre tepki göstermek amaçlı iptallerin hedefi doğrudan Digiturk değil de Digiturk üzerinden yayını satılan sistem ve yayını satanlar. Fenerbahçe taraftarının birçoğu operasyon sürecinde yaşananları, yapılanları haksız bulduğu için bu tepkiler çıkıyor. Tepkiler sadece Digiturk'e de değil. D-Smart iptali de Fenerbahçe platformlarında konuşulanlar arasında. Hem de Digiturk'ten daha ağır kelimeler kullanılarak. Ayrıca tepkilerin boyutu iyi gününde Fenerbahçe ile ilgili her konuda konuşurken, görüş bildirirken, tepki gösterirken, överken, eleştirirken, televizyon ekranlarından düşmezken; yaşanan zor günlerde ortalıkta gözükmeyen Fenerbahçeliliği ile öne çıkmış isimler de tepki gösterilenler arasında.

Bu tepkileri sadece Fenerbahçe'nin küme düşeceğine inanmak olarak ele alınmayıp, daha geniş çerçeveden bakmak daha sağlıklı olur kanısındayım.

sui generis
08.Temmuz.2011, 13:59
Fenerbahçe'liler bu soruşturmanın somut belgelere dayanmadan,sırf kendilerini yıpratmak amacıyla yapıldığını düşündükleri için tepkilerini böyle gösteriyorlar.Siz bize oyun oynuyorsunuz ama,biz oyun oynanacak bir kitle değiliz mesajı anladığım kadarıyla.

bende bunu diyorum zaten. bir tepki. düşürülceklerini kabul ettiler demek çok yanlış.

Crocodile1963
08.Temmuz.2011, 14:00
Bu saatten sonra Fenerbahçe'nin küme düşmesi değil, düşmemesi büyük olaydır..

byariff
08.Temmuz.2011, 14:01
kimse kusura bakmasinda aziz yildirimin hastaneye yatmasi falan numara 3 kez mi 4 kezmi ne hastaneye yatti bu tamamen aziz yildirimin sureyi uzatmasi avukutlarinin bir cozum bulmasidir bana gore.

Night_Mare17
08.Temmuz.2011, 14:02
D-Smart iptal edilmesi daha mantıklı olurdu. Nede olsa Doğan grubun.

edit:@byariff numara değil sorgudan sonra falan kontrol amaçlı götürülüyor.

sui generis
08.Temmuz.2011, 14:03
kimse kusura bakmasinda aziz yildirimin hastaneye yatmasi falan numara 3 kez mi 4 kezmi ne hastaneye yatti bu tamamen aziz yildirimin sureyi uzatmasi avukutlarinin bir cozum bulmasidir bana gore.

evet olabilir de zaten kimse hepsinde hastalanarak hastaneye yattı demedi.

di canio
08.Temmuz.2011, 14:06

Genel olarak bazı rahatsızlıkları olduğunu duymuştuk çeşitli yerlerden. Yargının elinde basının iddia ettiği gibi kesin ve ciddi deliller varsa süreci ne kadar uzatırsa uzatsın suçlu görülüp, cezasını çekecektir. Kişileri özellikle tam ayrıntısıyla bilemediğimiz sağlık gibi hassas konularda itham etmek doğru değil.

ancar
08.Temmuz.2011, 14:08

valla numaradan olduğunu zannetmiyorum ben varsa gider kimse tutamaz adamı

Gncl1905
08.Temmuz.2011, 14:12

Aynen olay bu bencede...

Fenerbahçe o kadar büyük bir takım ki zaten bu lige yakışmıyordu.Fenerbahçe giderse ligin kalitesi Çek C. vs. gibi liglerin kalitesine düşecek.Yayıncı kuruluş iflas edecek...

Artık dünyadaki bu popularitesiyle birileri anladı Fenerbahçe'nin başlarına dertler açacağınıı Fenerbahçe'yi ele geçirmeye yahut bitirmeye çalışıyolar.Terör gibi küçük meseleleri askıya aldılar...

Aziz Yıldırım'ın ileride parti lideri olacak bilgisini aldıkları gibi operasyonun düğmesine bastılar.Adaylığını koyduğu gibi seçilmesi kesin çünkü...

Benim burada okuduklarımdan çıkardıklarım, hiçbirine de katılmıyorum...

EreN
08.Temmuz.2011, 14:15

Yapma abi? Babamda bugün iptal ettirdi ve iptal sebebi tamamen tepki göstermekti. Tüm kutuyu olduğu gibi iade etti. Dediğin gibi olsa Lig TV'yi iptal eder gerisine devam ederdi. İptal edenlerin %90ı da en aşağı tabi, bu sebeple, tepki ve gücünü gösterme sebebiyle iptal ettiriyor.

Facx
08.Temmuz.2011, 14:17
Yapma abi? Babamda bugün iptal ettirdi ve iptal sebebi tamamen tepki göstermekti. Tüm kutuyu olduğu gibi iade etti. Dediğin gibi olsa Lig TV'yi iptal eder gerisine devam ederdi. İptal edenlerin %90ı da en aşağı tabi, bu sebeple, tepki ve gücünü gösterme sebebiyle iptal ettiriyor.

fener şike yapmışsa siz tepki gösterdiniz diye ligdemi kalcak yani ? ki tepki gösterilcek son kurumdur digitürk

byariff
08.Temmuz.2011, 14:17
Lütfi Arıboğan: "“Şimdilik hiçbir karar almadık. Biz de bilgi almaya ve olan biteni öğrenmeye çalışıyoruz. Gösterilen belgeleri inceledik"

Lütfi Arıboğan: " Delillerden gördüğümüz kadarıyla durum çok vahim ama tabii biz sadece bir kısmını gördük. Gerisini bilmiyoruz."

Şekip Mosturoğlu'nun içeride "Delilleri gördüm. Fenerbahçe kesin küme düşer" dediği söyleniyor..

Buda ziya sengulun aciklamalari

http://www.gazeteciler.com/medya-kosesi/benim-dusunecek-halim-mi-kaldi-serhat-37638h.html

Vieri
08.Temmuz.2011, 14:33
inanmayın bunlar hep söylenti.. . Şekip Mosturoğlu hiç öyle birşey söylermi..

sabah şöyle bir yazı yazmıştım.. http://www.mustafabudak.com/futbolun-patronlari

ancar
08.Temmuz.2011, 14:37
Şekip neden söylesin öyle bir yorumu. Dünde twitter da Şekip Mosturoğlu adına açılmış kullanıcı adında " Sivas'a gidipte çantaları görünce vay vay vay " diye bir cümle sölemişmiş. Adam içerde twitter'a mı giriyor. Akıl var mantık var

di canio
08.Temmuz.2011, 14:39
Ayrıca kime söylüyor ve kim yayıyor bunu?

Bu operasyon süresince özellikle bizlerin burada kaynak diye gösterdiğimiz kurumlar yüzünden o kadar fazla bilgi kirliliği yaşandı ki; kaynak belirtmeden, söylentilerden ibaret iddiaları paylaşmazsak süreci daha sağlıklı takip ederiz düşüncesindeyim. Tersi, zaten karmakarışık olan ortamı daha da bulandırır.

ancar
08.Temmuz.2011, 14:40
Ayrıca kime söylüyor ve kim yayıyor bunu?

Bu operasyon süresince özellikle bizlerin burada kaynak diye gösterdiğimiz kurumlar yüzünden o kadar fazla bilgi kirliliği yaşandı ki; kaynak belirtmeden, söylentilerden ibaret iddiaları paylaşmazsak süreci daha sağlıklı takip ederiz düşüncesindeyim. Tersi, zaten karmakarışık olan ortamı daha da bulandırır.

bunu ben twitter'da gördüm

di canio
08.Temmuz.2011, 14:44
Lütfi Arıboğan: "“Şimdilik hiçbir karar almadık. Biz de bilgi almaya ve olan biteni öğrenmeye çalışıyoruz. Gösterilen belgeleri inceledik"

Lütfi Arıboğan: " Delillerden gördüğümüz kadarıyla durum çok vahim ama tabii biz sadece bir kısmını gördük. Gerisini bilmiyoruz."

Şekip Mosturoğlu'nun içeride "Delilleri gördüm. Fenerbahçe kesin küme düşer" dediği söyleniyor..

Buda ziya sengulun aciklamalari

http://www.gazeteciler.com/medya-kosesi/benim-dusunecek-halim-mi-kaldi-serhat-37638h.html

Ben bu yazıya cevaben yazmıştım.

ancar
08.Temmuz.2011, 14:45
Ben bu yazıya cevaben yazmıştım.

anladım orayı :) Şekip öyle bir şey söylemez zaten

Revolution
08.Temmuz.2011, 14:50
Bu arada sızdırılmaması gereken bir takım görüntüleri sızdıran polis memuru da gözaltına alınmış.

Varonil
08.Temmuz.2011, 14:57

Aynen durum budur.Helal olsun diyorum sonunda Fenerbahçe'li olmayan birisinin bizi anlayan bir mesajını gördük.

barahir
08.Temmuz.2011, 15:06
Arkadaşlar Digiturk iptalinin sebebi digiturk'e bi tepki değil.. Digiturk vasıtasıyla Türk Futbol kamuoyuna bir tepkidir.. Abonelerin %45'inin fenerbahçe taraftarı olduğu bir ortamda en etkili tepki bu şekilde verilir..

Bu %45 lik kısım %30 kadarı iptal etsin, siz sanıyomusunuz ki aynı parayı ödeyecek digiturk. Fenerbahçe'nin olmadığı bir ortamda Digiturk bu parayı veremez..

Bu arada eğer Fenerbahçe küme düşürülürse, Süper ligde Galatasaray'ın şampiyonluğunu destekleyeceğimi söylmek isterim.. Çünkü adam gibi başkanları var..

yaman76hakanFB
08.Temmuz.2011, 15:08
Lig Tv'leri iptal ettirmemizin nedeni zannımca şu olacaktır. Şahsen sekreter sorduğu zaman vereceğim tek bir cevap olacak:

-"NEYLEYİM FENERBAHÇE'siz LİGİ!"

Şu Avea haberi doğruysa da bu akşam üstü hem kendimin, hemde hanımın Avea'sını başka bir operatöre taşıtacağım.

Revolution
08.Temmuz.2011, 15:09
Orası doğru kesinlikle. Fenerbahçe giderse büyük düşüş olacak Digiturk'un verdiği parada. Ama henüz hiçbir şey belli değil. Ortalık gün geçtikçe daha çok kaynıyor.

Vieri
08.Temmuz.2011, 15:23
Digitürk bir çok kişiye taahhütname imzalatmış, çoğu kişi iptal ettirse sözleşme feshi nedeniyle bir bedel ödemek zorunda, öyle kolay kolay geri iade edileceğini düşünmüyorum. Ben taahhüdüm bitince kapatmak istedim, tamam diyorlar ama öyle kolay iptal ettirilmiyor, ilk başvurumda en az 2-3 ay uzattılar işi, 2 ay fatura çıkartmışlar kavga gürültü ettim son olarak ben yurt dışına taşınıyorum dedim, 3 ayda kaç kez arandım, donduralım, daha ucuza izleyin, şu kanalıda verelim, tanıdığınıza transfer edelim, ailenize verin kullansınlar vs vs bir sürü teklifle geldiler kabul etmedim, en sonunda 5-6 ay gibi bir sürüde kabul ettiler, dekoder kartını iade etmeniz için biz sizi ararır dediler, arayan soran yoktu, sonra ben gittim ve teslim ettim, neyse ki kapattırabildim. :)

Bujsas
08.Temmuz.2011, 15:26
Digitürk'ü kapatma niyetiyle aradın mı seni kaç defa arıyorlar bir sürü teklifle en son bunalıp baya laf etmiştik öyle kapattılar kene gibiler :)

kalemci
08.Temmuz.2011, 15:42
Ama bu iptal isi yanlis bi mantik degil mi eger sike varsa dusurulur fener ligde olmadigi icin kapatirsin digiturku ama anladigim kadariyla cogu kisi toz konduramiyor takimina yoktur karalamadir diyor ve iptal ettiriyor..ayrica yonetim bu sayfaya yazmayi kapatsa iyi olacak sadece kendileri bilgi vermek icin yazsa filan sitede adam kalmayacak yoksa ceza yemekten:)

4 yil once bzide bi kapatmak istemistik 3 2 lik trabzon maciydi heralde rahmetli kazim kanat maci yorumluyordu mactan sonra babam cildirdi yorumlarina aradi baya baya sovdu beni canli yayina baglayin o adamin diye girdi en sonda alin makineniziii diye kapatti iptal ettirdik 4 haftalik sonra dayanamdik tekrar actirdik:)

ancar
08.Temmuz.2011, 15:49
Ama bu iptal isi yanlis bi mantik degil mi eger sike varsa dusurulur fener ligde olmadigi icin kapatirsin digiturku ama anladigim kadariyla cogu kisi toz konduramiyor takimina yoktur karalamadir diyor ve iptal ettiriyor..ayrica yonetim bu sayfaya yazmayi kapatsa iyi olacak sadece kendileri bilgi vermek icin yazsa filan sitede adam kalmayacak yoksa ceza yemekten:)

neden kapatılsın ki insanlar düzgün konuşmazlarsa yöneticiler yaptırım uygular ama düzgünce konuşursa kimse yaptırım uygulamaz

di canio
08.Temmuz.2011, 15:52

Bir önceki sayfada aşağıdaki mesajı yazmıştım. Tepkinin iptal nedeninin sadece Fenerbahçe'nin küme düşeceğine inanmak olmadığıyla ilgili.

Bana göre tepki göstermek amaçlı iptallerin hedefi doğrudan Digiturk değil de Digiturk üzerinden yayını satılan sistem ve yayını satanlar. Fenerbahçe taraftarının birçoğu operasyon sürecinde yaşananları, yapılanları haksız bulduğu için bu tepkiler çıkıyor. Tepkiler sadece Digiturk'e de değil. D-Smart iptali de Fenerbahçe platformlarında konuşulanlar arasında. Hem de Digiturk'ten daha ağır kelimeler kullanılarak. Ayrıca tepkilerin boyutu iyi gününde Fenerbahçe ile ilgili her konuda konuşurken, görüş bildirirken, tepki gösterirken, överken, eleştirirken, televizyon ekranlarından düşmezken; yaşanan zor günlerde ortalıkta gözükmeyen Fenerbahçeliliği ile öne çıkmış isimler de tepki gösterilenler arasında.

Bu tepkileri sadece Fenerbahçe'nin küme düşeceğine inanmak olarak ele alınmayıp, daha geniş çerçeveden bakmak daha sağlıklı olur kanısındayım.

Bunu yazdıktan sonra Avea'nın sponsorluk sözleşmesini feshedeceği ile ilgili dedikoduları okudum. Bu bahsedilen tepkiler bu açıdan da çok önemli. Ne kadar fazla tepki olursa, sponsorlar da yapmayı düşündükleri, yapmak istedikleri eylemleri ona göre ölçüp, biçerler.

kalemci
08.Temmuz.2011, 16:00
Tamam da ya gercekten olmussa sike bu sefer kime tepki gosterilecek yada olmamissa..avea konusunda anladim ve hak verdim ama digiturk konusunda anlayamadim malesef..digiturk genel anlamda fenere daha yakin duruyor bana gore ama su son olaylardan sonraki durumu bilmiyorum ama ilk gun bilgi kirliligi adi altinda haber yayinlamiyorlardi

sarianet
08.Temmuz.2011, 16:20
Digitürk'ü kapatma niyetiyle aradın mı seni kaç defa arıyorlar bir sürü teklifle en son bunalıp baya laf etmiştik öyle kapattılar kene gibiler :)

bende şey dmeiştim 10 liraya 36 aylı paket yapın kapatmıyım inat ettim hep böle dedim sonra sinirlendi kapadı:D

DisCo
08.Temmuz.2011, 16:52
Sponsorların olası kötü durumlarda sponsorluktan çekilmeleri gayet normaldir. Fenerbahçe'nin Avrupa'da boy gösterirken yapacağı anlaşmaların fiyatı farklı olur şayet olurda düşme kararı çıkarsa anlaşmalarda gelecek fiyatlar farklı olur. Avea ya da bir başka şirket takımları değil getireceği katkıyı düşünür.

sananes
08.Temmuz.2011, 17:03
Digiturk konusuna takılan rakip takım taraftarı arkadaşları anlamıyorum.Sonuçta fenerbahçe küme düşecek deniyor, iptal ettiriyoruz biz de.düşmez ve kamuoyu yanılmış olursa tekrar abone olmak zor değil.Fenerbahçe'nin olmadığı bir ligi izlemek için para ödemek istememek kadar doğal bir şey var mıdır bizim için?

Sponsor olayına gelince gayet tabi kötü durumlarda sponsorluktan çekilebilirler.Biz de kötü durumumuzda yanımızda durmadıkları için tepki olarak o firmayı daha az kullanabiliriz.Bu da çok doğal aslında.

Böyle ufak şeylere takılan ve bizi yargılayan zihniyeti anlayamıyorum.

Bujsas
08.Temmuz.2011, 17:08
Böyle bi düşme olayı olursa trt-1 çalışanlarıyla beraber bayram eder.

GodfatheR
08.Temmuz.2011, 17:17
Böyle bi düşme olayı olursa trt-1 çalışanlarıyla beraber bayram eder.

Hocam konuyla alakası yok ama sen hangi takımlıydın ? Merakımdan soruyorum sadece yanlış anlama.

yaman76hakanFB
08.Temmuz.2011, 17:18
Aziz Yıldırım mahkemeye akşam çıkacak. TRT Metris cezaevi önüne şimdiden bütün canlı yayın düzeneğini kurmus; kamera sıstemlerını filan... Vay bee! Artık şu tiyatro bir an önce sona ersin; kurban "tanrılara" sunulsun! Bu ayin kabak tadı vermeye başladı.

BleedingMoon
08.Temmuz.2011, 17:46
Aziz Yıldırım mahkemeye akşam çıkacak. TRT Metris cezaevi önüne şimdiden bütün canlı yayın düzeneğini kurmus; kamera sıstemlerını filan... Vay bee! Artık şu tiyatro bir an önce sona ersin; kurban "tanrılara" sunulsun! Bu ayin kabak tadı vermeye başladı.

o ne öyle reality show gibi?! ayıptır yahu. :icon_mad:

di canio
08.Temmuz.2011, 17:52

Hakan Abi eğer savcı sevkederse çıkacak mahkemeye. Bunu da belirtmekte fayda var.

Yazarken savcılık sorgusu bitmiş. Savcının kararı bekleniyormuş.

Chinatown
08.Temmuz.2011, 17:53
Hocam konuyla alakası yok ama sen hangi takımlıydın ? Merakımdan soruyorum sadece yanlış anlama.

sanırım aynı kuşku bende de var. garip bir durum

BaFraLı
08.Temmuz.2011, 17:56
Şimdi savcı Aziz Yıldırım'ın ya tutuklanmasını yada tutuksuz yargılanacak olmasını mı açıklayacak ?

di canio
08.Temmuz.2011, 17:58
Şimdi savcı Aziz Yıldırım'ın ya tutuklanmasını yada tutuksuz yargılanacak olmasını mı açıklayacak ?

Ya serbest bırakacak, mahkemede yargılanmasına gerek yoktur diyecek. Ya da mahkemeye sevkedip, yargılanmasını isteyecek.

footballer33
08.Temmuz.2011, 18:03
Konuyla alakası yok ama, Avrupa Kupaları'na katılacak takımlar en son 15 temmuza kadar bildirilmek zorundaydı değil mi?

eng1n
08.Temmuz.2011, 18:06
G.Antep'in ilk maçı 14 temmuz da o tarihe kadar belli olması gerek yoksa Antep oynar ve biz küme düşürülürsek işler karışır.

ancar
08.Temmuz.2011, 18:08
Fatih Tekke ve Hakan Arıkan’ın transferlerinde, menajerlik yetkisi olmayan Olgun Peker’in şirketiyle sözleşme yapılması Beşiktaş Başkanı’nı ‘şüpheli’ durumuna düşürdü.

ŞİKE soruşturması kapsamında hazırlanan dosyada ismi geçen Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören’in, Fatih Tekke ve Hakan Arıkan’ın transferlerinde yapılan sözleşmeler nedeniyle ‘şüpheli’ sıfatına düştüğü ortaya çıktı.

Soruşturma kapsamında tutuklanan ve Sedat Peker’e yakınlığıyla bilinen eski Giresunspor eski başkanı Olgun Peker’in bürosunda yapılan aramada, Beşiktaş’a transfer edilen Fatih Tekke ve kaleci Hakan Arıkan’ın sözleşmeleri ele geçirildi.

Suç örgütüne gelir

Yapılan araştırmalarda Peker’in yasalara aykırı olarak menajerlik şirketi kurduğu, bu şirket sayesinde usulsüz transferler yaptığı belirlendi. Peker’in bu transferlerden kazandığı para da ‘liderliğini yaptığı suç örgütüne gelir’ olarak değerlendirildi. Usulsüz sözleşmelerde “Refleks Menajerlik Ltd. Şti.” kaşesi altında olduğu ve Olgun Peker’in imzası bulunduğu tespit edildi. Bunun üzerine gözaltındaki Peker’e, “Bu transferleri yapmak için menajerlik yetkiniz var mıydı? Eğer yoksa bu transferi ne şekilde gerçekleştirdiniz?” sorusu yöneltildi. Peker soruya yanıt vermedi.

Sözleşmedeki diğer imzanın ise, Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş. kaşesi üzerine yapıldığı görüldü. Bu imzanın kimin olduğu tespit edilemediği için Yıldırım Demirören sorumlu tutularak dosyaya şüpheli olarak girdi. Peker’in BJK’ye kestiği 106 bin TL’lik fatura ise “örgüte haksız kazanç sağlamak” olarak nitelendiriliyor. Demirören’e, Fatih Tekke ve Hakan Arıkan’ın transferleri için hazırlanan sözleşmeye kimin imza attığı sorulacak.

Kaynak: Hürriyet

-------------------------------------------------------------------------

FENERBAHÇE yöneticileri Nihat Özdemir, Ali Koç ve Cihan Kamer, dün sabah Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne giderek, şike soruşturmasını yürüten özel yetkili cumhuriyet savcısı Mehmet Berk’i ziyaret etti.

Berk’le yaklaşık 2 saat görüştükten sonra adliyeden ayrılan Özdemir, Koç ve Kamer, buradan Fenerbahçe Kulübü’ne giderek, diğer yöneticilerle bir araya geldi. Toplantı sırasında Aziz Yıldırım’la ilgili gelişmeleri televizyondan takip eden sarı lacivertliler, başkanlarının mahkemeye çıkarılıp serbest bırakılmasını bekledi. Fakat mahkemenin bugüne ertelenmesi nedeniyle büyük hayal kırıklığı yaşayan ve karamsarlığa kapılan yöneticiler, ‘Aziz Yıldırım’ın tutuklanması halinde’ olağanüstü kongreye gitme kararı aldı.

LaigLeNoiR
08.Temmuz.2011, 18:19
Aziz Yıldırım'ın sağlık sorunları nedeniyle ara verilmiş.

ancar
08.Temmuz.2011, 18:19
Aziz Yıldırım'ın sağlık sorunları nedeniyle ara verilmiş.

bitti diye biliyorum ama ben

Cengo
08.Temmuz.2011, 18:22
bitti diye biliyorum ama ben

....bitti.

di canio
08.Temmuz.2011, 18:27
Aziz Yıldırım'ın avukatları ara verildiğini söylemiş.

uAburak89
08.Temmuz.2011, 18:29
Ntvspor bitti, sporx ara verildi, rahatsızlandı diyor. Sağlık sorunları oldukça ciddi demek ki, bazı kesimlerde bilerek yaptığı ya da süreci uzatmaya çalıştığı şeklinde söylemler görüyorum. Buna katılmıyorum, bu sürecin uzaması kimseye yaramaz.

kalemci
08.Temmuz.2011, 18:34
Digiturk konusuna takılan rakip takım taraftarı arkadaşları anlamıyorum.Sonuçta fenerbahçe küme düşecek deniyor, iptal ettiriyoruz biz de.düşmez ve kamuoyu yanılmış olursa tekrar abone olmak zor değil.Fenerbahçe'nin olmadığı bir ligi izlemek için para ödemek istememek kadar doğal bir şey var mıdır bizim için?

Sponsor olayına gelince gayet tabi kötü durumlarda sponsorluktan çekilebilirler.Biz de kötü durumumuzda yanımızda durmadıkları için tepki olarak o firmayı daha az kullanabiliriz.Bu da çok doğal aslında.

Böyle ufak şeylere takılan ve bizi yargılayan zihniyeti anlayamıyorum.

galiba banaydı bu.Yada ben üzerime alındım.Eğer banaysa yazdığım 2 mesajı tekrar okumanı tavsiye ediyorum.

Bujsas
08.Temmuz.2011, 18:48
Yav takip etmiyorum pek de daha şu sorgu bitmedimi en son 10-11 gibi başlamıştı :)

sarianet
08.Temmuz.2011, 18:52
sorgu bitti savcılık kararı bekleniyor

SORGU SONA ERDİ, SAVCILIK KARARI BEKLENİYOR

İstanbul Adliyesi'nde Savcı Mehmet Berk tarafından sorgulanan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın sorgusu sona erdi. 6 saat 45 dakika süren sorgunun ardından kararın verilmesi bekleniyor.

http://www.ntvspor.net/haber/spor-toto-super-lig/43849/aziz-yildirim-sorgusu-sona-erdi

BaFraLı
08.Temmuz.2011, 18:57
Karar bu gün verilir mi acaba ?

sarianet
08.Temmuz.2011, 18:59
AYemeniciler Alper Yemeniciler
Son Dakika:Adliye saraçoğluna döndü ! 1000 taraftar inletiyor adliyeyi

GodfatheR
08.Temmuz.2011, 19:04
sanırım aynı kuşku bende de var. garip bir durum

Arkadaş kararsız belli.

Aziz Yıldırım'ın serbest kalacağına dair zerre umudum yok. Daha karar çıkmadan devletin yayın organları cezaevinin önünde tüm teşkilatı kurdu bile. Belli ki içeri alınacak.

sui generis
08.Temmuz.2011, 19:14
zaten serbest bırakılsa her şey bitecek Başkan için. bu da imkansız. her şey onun üzerinde.

Varonil
08.Temmuz.2011, 19:21
Çok yıprandı bu süreçte.Serbest kalsa bile başkanlığı bırakabilir.

EreN
08.Temmuz.2011, 19:23
fener şike yapmışsa siz tepki gösterdiniz diye ligdemi kalcak yani ? ki tepki gösterilcek son kurumdur digitürk

Medyanın açık bir şekilde suç işlediği ve cezalandıralacağını bilmelisin öncelikle. Şimdi burda kafa bulandırmamak için ve anlaşılması zor olduğu için bu maddeleri buraya aktarmayacağım direkt araştır ve gör. Kaldı ki fenerium'da 3 günde 400den fazla forma satıldığı halde feneriumda iğne satılmıyor haberi çıktı yöneticinin ağzından, medya bu. YALAN DOLAN dolu. Dijitürk bir medya kuruluşudur ve herkese eşit olup TARAFSIZ, bak fenerbahçe yandaşı demiyorum, TARAFSIZ olmak zorundadır. Bizim ekmeğimizi yiyor. Üyelik bazında en fazla üyeliğe sahip Fenerbahçe taraftarıdır bu kurumda. Bu bizzat resmi bilgidir. Eğer ki medyaya gazete almayarak, dijitürk-d-smart iptal ettirerek, mail ve telefonlarla tepki verilerek güç gösterilmezse daha da fenerbahçe'nin haksız yere üstüne giderler. Fenerbahçe Futbol Kulübü şubesi olarak şike veya teşvik vardır veyahut yoktur. Görünen deliller yapılmadığı yönünde şimdilik. Juventus olayınla kıyas yapmaya kalkmayın çünkü orada resmen şifresiz konuşma delilleri ve atamaların buna uygunlukları bizzat ortaya çıkmıştı. Bu soruşturmada ise sistem avukatların açıkladığı üzere deliller üstünden değil yakıştırma ve iddalar üzerinden sürdürülüyor. Sivil güç dünyanın en büyük baskı unsurudur. Bunun kuvvetini anlamak için biraz okumak gerekir tarihi. Neleri değiştirebileceğini görmek gerekir doğru yerlere yapılan müdehalenin. Maksat Fenerbahçe suçluysa da düşürülmesin değil. Maksat herkesin eşit şartlarda, hukuka UYGUN olarak yargılanıp cezaların verilmesidir. Futbolcuya neden ikinci yarı oyundan çıktın? şike mi yaptın diye sorulmaz arkadaş. Sakattın ama oynamadın neden oynamadın denmez! hani para sayarkenki görüntüler? Yok.. ;)

yaman76hakanFB
08.Temmuz.2011, 19:26
AYemeniciler Alper Yemeniciler
Son Dakika:Adliye saraçoğluna döndü ! 1000 taraftar inletiyor adliyeyi
Ne diye bağırdıklarını duydunuz mu? :D

yaman76hakanFB
08.Temmuz.2011, 19:28
Yahu parayı bizimle mi kazanıyorsunuz ki, nereye harcayacağımıza karışıyorsunuz? Fenerbahçe'siz bir lige verecek beş kuruşumuz yok. Para bizim, keyif bizim; kime ne?

Bujsas
08.Temmuz.2011, 19:34
fenerbahçenin durumu ne olcak acaba ???

EreN
08.Temmuz.2011, 19:37
fenerbahçenin durumu ne olcak acaba ???

Mahkeme böyle bir olayda yakıştırma karar ve şüpheli sıfatıyla alınan tutuklamalarda bir karar vermez genelde. 4 ay adli tatil bitene kadar içeride kalırlar ve sonrasında delil yetersizliğinden serbest bırakılırlar. Mesela ben korcanın çıkmasına kesin gözüyle bakıyorum. Adli tatil döneminde de sadece itirazlar alınır nöbetçi mahkeme tarafından, bunlarda tatil bitince işleme konulur.
TFF ne karar verir bilemeyiz. Ama TFF kararını açıkladığında hala hukuk gereği Fenerbahçe SUÇSUZ olarak cezalandırılmış olacak.

GodfatheR
08.Temmuz.2011, 19:51
Savcı Mehmet Berk daha idarecilerimiz ve Başkanımız sorguya girmeden medyaya " şike delillerini gösterdik hiç biri ağzını açamadı " dedi. Balık baştan kokuyor savcının derhal değişmesi gerek. Savcı medyayı da yanına çekmeye çalışıyor belli ki. Ellerinde görüntüler vardı hani Emenike para sayarken , Sezer'in bagajına paralar yüklenirken filan. Nerde ? Neyse az kaldı. Aziz Yıldırım büyük ihtimal tutuklanacak. Eminim ki ilk duruşmada delil yetersizliğinden salınacak olan kulübe olcak.

NisRoc
08.Temmuz.2011, 20:36
http://www.uefa.com/teamsandplayers/teams/club=52692/profile/index.html

Uefa'da Fenerbahçe'nin lig şampiyonluğu 17 olarak gösteriliyor, bu da demek oluyor ki Uefa bu olayı yakından takip ediyor demek. Gerçi bunu buraya koyarken tırstım "Uefa bile 17 kez şampiyon oldugunu göstermiş, delillerde sağlam Fenerbahçe kesin şike yapmıştır" gibi yorum yapılmaz umarım, gerçi yapılırsa da şaşmam :D

EreN
08.Temmuz.2011, 20:40
http://www.uefa.com/teamsandplayers/teams/club=52692/profile/index.html

Uefa'da Fenerbahçe'nin lig şampiyonluğu 17 olarak gösteriliyor, bu da demek oluyor ki Uefa bu olayı yakından takip ediyor demek. Gerçi bunu buraya koyarken tırstım "Uefa bile 17 kez şampiyon oldugunu göstermiş, delillerde sağlam Fenerbahçe kesin şike yapmıştır" gibi yorum yapılmaz umarım, gerçi yapılırsa da şaşmam :D

* Last updated on 12 July 2010
;) uefa için fenerbahçe şu an suçsuz konumdadır. Kesinleşmiş bir cezası yok çünkü.

byariff
08.Temmuz.2011, 20:46
http://i56.tinypic.com/5vueec.jpg

EreN
08.Temmuz.2011, 20:46
Ne varki bunda insanları bilgilendirmek için orda bulunmak suç mu? Ağrına giden durum nedir...

Bizler Anadolu kuluplerinin taraftarı ve yöneticilerinin yaptıkları iyi şeyleri 'basın'' yıllarca hep 2. plana iterken bir Allahın kulu diğer istanbul takımlarından tepki gelmiyordu. Sizlere göre En büyük traja sahip sizin takımlarınız olduğu için en ön planda siz vardınız. Pireyi deve yaparak gösteren bir basının kaymağını yıllarca yediniz. Yoksa bu kadar populerlik sadece sportif başarıyla olunmadıgını basınında bunda payını oldugunu bu kadar populer takım ünvanlarına sahip oldugunun bu yoldan da geçtiğinizi bilmeniz gerekiyordu. Biz şampiyon oldugumuzda gazetlerde şampiyonlugumuza ufak bir eyr ayırmışlardı, yerel gazteler hariç.. Kanallar üstün körü geşiştirdi. Neden çünkü büyük traj getirecek bir durum yotuk.. Biz yıllarca arka plana itilirken kimsenın umrunda olmadı. Şimdi basın sizin kulubunuze ters birşey yapmaya başlayınca nasılda çıldırıyorsunuz. Adeletten bahsediyorsunuz.

Fenerbahçe ligden çekildiği anda senin anadolu kulübün ne kadar maddi zarar yaşayacak sen biliyor musun coşkun? FB eğer bastırmasaydı imza atmayız zam yapın diye? Sen Fenerbahçe'nin anadolu kulüplerinin kalkınmas için yaptığı hamlelerden gerçekten bihabersin. kaldı ki ben senin Fenerbahçe'yi tuttuğun zamanlarıda biliyorum o zamanlarda daha farklı konuşuyordun. Gazeteler gayette sayfa sayfa bursaspor haberleri verdi şampiyon olunca. Fakat bir kaç gün sürdür bir kaç hafta yerine ki bu da normal. Tiraj peşinde medya. Ters olay çok farklıdır. Yıllarca bizim hakkımızda da yalan yanlış yüzlerce şey yazıldı kaç gazete kaç gazeteci davalık oldu. Şimdi olan bir durum değil bu. Gayette yargısız infaz olayına karşı bir baş kaldırış. Adaletten bahsediyorum.

EreN
08.Temmuz.2011, 21:07
Ben Aziz Yıldırım zaten hiç sevmedim. Buradaki tüm postlarımı geçmişe dönük araştırırsan zten görebilirsin Eren. Aziz Yıldırım neden dedim. Çünkü F.Bahçenin başında kendisi var. Eğer bu iddaalar doğru olursa ki bu insan bu kulubu yakmayacak mı? Ben maddiyatı işin içine katmadım. Benım için şuan o durum 2/3. plandadır... Geçmişte Fenerbahçe 10 alırken yayın gelirnden Anadolu takımları 1 alıyordu. Ozamandan bu zamana nasıl kendilerini kalkındırmaya çalıştılarsa, şimdi 3 aşağı almak pekte problem değil. Hatta Lig havuzunun tamamen kendilerine göre şekillendirilmesini isteyende F.bahçeydi. Ben farklı konulara değeniyorum sen daha farklı konulara. F.Bahçenin başına bişey gelmesi takımları etkiler diyorsun. Benım bu umrumda değil. Ben adelet istiyorum. Temiz bir lig istiyorum. Yoksa FB düşmanı falan değilim. İddalar doğruysada adelet bunun neresinde kardeş...

Adalet nerede diye soramayız şimdi ama ben sana adaletsizlik olan yerleri söyleyeyim mi? Suçu sabit olmadan fotoğraflar çıkması, adlarının lekelenmesi, içeriden bilgi sızdırılması, sızan bilgilerin değiştirilmesi... Adalet kesinleşmiş ve doğruluğu kesin olan deliller ortaya konduktan sonra yerini bulacak. Mesele Aziz yıldırım ahmet mehmet değil. Hukuksuzluk görüyorum soruşturmada.

murat taşlı
08.Temmuz.2011, 21:10
peki şimdi bu görünen duruma göre ceza verili küme düşürülür şampiyonluk alınırsa daha sonra mahkeme suçsuz bulur serbes bırakırsa buradaki arkadaşlar adaletden söz edebilecekmi?

murat taşlı
08.Temmuz.2011, 21:12
başbakanın danışmanı bile açıklama yaptı idama değil sorguya götürülüyor diye götürürken daha suçlu havası veriliyor cengiz çandar ın yazısını ciddiye almaya başlıyorum gerçekten...

EreN
08.Temmuz.2011, 21:12
peki şimdi bu görünen duruma göre ceza verili küme düşürülür şampiyonluk alınırsa daha sonra mahkeme suçsuz bulur serbes bırakırsa buradaki arkadaşlar adaletden söz edebilecekmi?

O zaman denilecek tek bir şey var. PARDON :)

EreN
08.Temmuz.2011, 21:16
Beklediğim gibi oldu. Aziz Yıldırım tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.

murat taşlı
08.Temmuz.2011, 21:18
hem gerçek adaletten bahsedeceksek o zaman şunlarıda konuşmak gerek,medya mensubları soruyor futbolcuya bu hafta trabzonla maçınız var diye futbolcu çıkıp en şekilde oynayacağız diyor tekrar soruyorlar kimin şampiyon olmasını istersin trabzon diyor bu ne demek şimdi hatır şikeşimi.?açık e net bi şekilde görüldüki şampiyonluk yarışında ilgisi olmayan diğer takımlar bile trabzon u tuttular nasıl şimdi insanın aklına bi şey gelmesin.

IcedEarth
08.Temmuz.2011, 21:19
Bu süreç gerçekten çok sıkıntılı, Türk Futbolu belki de en zorlu günlerini geçiriyor.. Sonucu merakla bekliyoruz, umarım Türk Futbolu bu işten alabileceği en az zararla kurtulur..

Bu büyük kulübün adını bu şekilde kirleten herkes umarım en ağır cezalara çarptırılır.. Olur da suçlamalar kanıtlanır, Fenerbahçe düşürülürse bile çabuk toparlanırlar umarım, çünkü futbol büyük rekabetlerle güzel, ve bizim de Kadıköy'den almamız gereken bir galibiyet var..

murat taşlı
08.Temmuz.2011, 21:20
O zaman denilecek tek bir şey var. PARDON :)

:) evet PARDON birde GEÇMİŞ OLSUN....

sarianet
08.Temmuz.2011, 21:22
tutuklanma isteğiyle mahkemeye sevk edildi metris yolu gözüktü sanırım başkana