View Full Version : Büyük Şike Soruşturması
Del Piero_10
15.Ağustos.2011, 20:10
İçeride ki adamLar çıktıkLarında ki bu dakikadan sonra çıkmaLarı kesinLeşmiştir. Boşuna içeride yatmış oLacakLar. AyLardır süren bu atıp, tutmaLar bunun için mi yapıLdı ?
Federasyonun kararsızlığının devam eden hukuki sürece hiç etkisi olmaz.
futureless
15.Ağustos.2011, 20:13
Lig ortasında karar vermeyecektir.Bu sene lig olduğu gibi oynanacak gibi duruyor şu noktada.
Tatanga17
15.Ağustos.2011, 20:14
Bence suçlu bulunan kulüpler düşmeliydi. Aydınlar tarafsız davranmadı..
SAİT71
15.Ağustos.2011, 20:17
Bence suçlu bulunan kulüpler düşmeliydi. Aydınlar tarafsız davranmadı..
Neye göre düşürecek? Belgeler yetersiz diyor. Belge olsa zaten düşürürlerdi.
Bu iş baştan yaş. Ligleri niye erteliyorsun o halde :D
Tatanga17
15.Ağustos.2011, 20:17
Neye göre düşürecek? Belgeler yetersiz diyor. Belge olsa zaten düşürürlerdi.
Sivas maçı ve 17de 17 başlı başına bir belge. Diğer resimler ve alınan paraları hesaba dahi katmıyorum..
SAİT71
15.Ağustos.2011, 20:18
Hani göstersene o resimleri :D Ayrıca 17'de 17 değil 16.
Suicider
15.Ağustos.2011, 20:18
Yav arkadaş elinde belge yoksa ne diye bu kadar adamı içerde tutuyosun yazık günah değil mi?
Tatanga17
15.Ağustos.2011, 20:21
Hani göstersene o resimleri :D Ayrıca 17'de 17 değil 16.
Burada paylaşılmadı mı Emenike'nin para aldığı Aziz Yıldırım ve Mecnun Otyakmaz'ın yemekten sonra çantalar ile göründüğü?
;)
byariff
15.Ağustos.2011, 20:22
En iyi Cevap bu Galiba.
Sadri Şener : ''Madem belge yok diyorsun fener'e dokunamam diyorsun, e peki bizi belgesiz nasıl PFDK'ya yolluyorsun
Nedvedmania
15.Ağustos.2011, 20:23
Burada paylaşılmadı mı Emenike'nin para aldığı Aziz Yıldırım ve Mecnun Otyakmaz'ın yemekten sonra çantalar ile göründüğü?
;)
İşte onlar TFF ye göre "Yeterli belge" olmuyor.
SAİT71
15.Ağustos.2011, 20:25
;)
Ne yani şimdi bir takımın yemek masasındaki bir çanta bir takımı küme düşürmeye yetebilecek bir belgedir. Öyle mi?
Aynen düşmeliydik bencede. Masada çanta vardı...
Tatanga17
15.Ağustos.2011, 20:25
E abi adam çıkıp ben şike yaptım demeyecek herhalde yani bu durumdan kimsenin başı ağırmazsa çok büyük rezillik olur. Bu olay Uefaya kadar gider Türkiye avrupa kupalarından men edilir. Madem kimsenin suçu yok bu zamana kadar niçin hapiste tutuldu. Koskoca Fenerbahçe başkanı Aziz Yıldırım'ın kaçacak hali yok ya hasta adam zaten
futureless
15.Ağustos.2011, 20:27
Sivas maçı ve 17de 17 başlı başına bir belge. Diğer resimler ve alınan paraları hesaba dahi katmıyorum..
Şaka mısın ? 17de 16nın içinde Galatasaray , Beşiktaş , Trabzon maçları var.Onlar durduramamış değil mi ? Biraz daha objektif lütfen.Belge yok diyor adam ne bekliyorsunuz yahu.Evet kötü bi karar verdi katılıyorum ama uçurumdan düşmüşüz gibi konuşmalara gerek yok.Bu sene oynanacak işte özet bu.
KaRaBükLü KraL
15.Ağustos.2011, 20:30
Bu sezon lig gerektiği gibi başlar ve biter.Seneye artık olan olur o kadar kişi ifadesi vs.işi kolay değil.Daha iddianame bile hazır değilken erkenden kimsenin heyecan yapmasına gerek yok.Bu soruşturma sezon sonu gelmeden bitmeyecektir belli oldu.TFF'yi de işi bu kadar uzattığı için tebrik etmek gerekir
SAİT71
15.Ağustos.2011, 20:32
E abi adam çıkıp ben şike yaptım demeyecek herhalde yani bu durumdan kimsenin başı ağırmazsa çok büyük rezillik olur. Bu olay Uefaya kadar gider Türkiye avrupa kupalarından men edilir. Madem kimsenin suçu yok bu zamana kadar niçin hapiste tutuldu. Koskoca Fenerbahçe başkanı Aziz Yıldırım'ın kaçacak hali yok ya hasta adam zaten
Kimsenin başı ağrımazsa'yı bu soruşturmayı başlatanlar düşünsünler. Çünkü ciddi kanıtlar var felan deniyordu ama TFF'ye bile gönderilen kanıtlar küme düşürmeye yetecek nitelikte değilmiş. Yani başı ağrıyacak bir kurum var zaten bu durumda...
barahir
PFDK ya yollamak bi tedbirdir.. Madem öyle aynı soruyu gitsin mahkeme başkanına da sorsun sadri şener..
Stan13
Federasyon şu aşamada topu yargıya atarak çok büyük bir yükün altına girmiştir. İddianamenin kabul edilmesi muhtemelen sezon ortasında olacak ve TFF o zaman karar vermek mecburiyetinde. Olur da suçluluk çıkarsa ortaya, UEFA'dan Türkiye'ye çok büyük bir ceza gelecektir. Federasyonun şuan yapacağı tek şey sanık kişi ve kurumların suçsuz çıkması konusunda dua etmek. Aksi olursa hem Mehmet Ali Aydınlar hem de Türkiye çok zor durumda kalacak ne yazık ki.
barahir
15.Ağustos.2011, 20:44
çok ilginç bir şey daha.
sadece tutuklular tedbirli olarak sevk edildi.
bu demek ki savcılığın aldığı kararlara katılıyoruz.
ardından yeterli kanıt yok diyorlar cezalar için
ilginç...
Abi yazdığına inanıyomusun sen? Metriste olanlar şüpheli olduğu için ordalar.. Ve teddbirliler.. Metristekiler ceza mı aldı yani. Ya taraflı bakıyosunuz ya da hukuktan anlamıyosunuz.. Asıl Sadri şener'in açıklamaları eyyamdır.
Bordo61Mavi
15.Ağustos.2011, 20:46
Sadri Şener'den tepki!
Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, Türkiye Futbol Federasyonu'nun aldığı karara tepki gösterdi.
15 Ağustos 2011 Pazartesi - 18:53
DHA
Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar'ın açıklamasını değerlendirdi.
Şener, kendisinin, Asbaşkanı Nevzat Şakar ve Yönetim Kurulu Üyesi Recep Denizer'in tedbirsiz olarak PFDK'ya sevk edilmesine bir anlam veremediğini belirterek, "Biz tedbirsiz olarak disiplin kuruluna sevk edildik. Madem, 'Elimde yeterli belge yok' diyorsun, bizi nasıl PFDK'ya sevk ediyorsun. Hadi kulübe yazı geldi, savunmamız istendi ve bizde gittik, 'Belgeleri paylaşamam, 1 yıldan 3 yıla kadar hapis var' diyorsun, biz o belgeleri görmeden kendimizi nasıl savunacağız. Böyle iş mi olur" dedi.
"FEDERASYONDA 4 - 5 TANE ADAMIMIZ OLSA BÖYLE Mİ OLURDU?"
Şener, açıklamalarını şöyle sürdürdü: "Orada bir gazeteci soruyor, 'Bu takımlar Avrupa kupasına gidecek, ilerde elenirseler veya yollarına devam ederse ve siz de bir karar verirseniz, ne olacak?' Bu soruya verilen cevap çok ilginç. Federasyon başkanı diyor ki, 'Onlar umurumda değil, o takımların bileceği bir şey.' Böyle bir şey olabilir mi? Bizim arkamız orada sağlam olsaydı böyle bir karar çıkabilir miydi. Benim federasyonda 4 - 5 tane adamım olsa böyle mi olurdu. Bizim tedbirsiz olarak disiplin kuruluna sevk edilmemiz fasa fiso. Recep Denizer adliyeye bile gitmedi. Nevzat niye sevk edildi. Biz tedbirsiz olarak sevk edildik ve şu anda görevimizin başındayız" diye konuştu.
"HAKKIMIZDAKİ İDDİALARI BİLMEDEN NASIL SAVUNMA YAPACAĞIZ?"
Federasyon başkanının net bir karar veremediğini de ifade eden Başkan Şener, "Federasyon başkanı çıkıp direkt şunu dese anlardım, 'Savunma hakkı alamadığımdan karar veremiyorum.' Ama bunu demedi, biraz öyle, biraz böyle, biraz şuradan ortaya konuştu. Şimdi lig başlayacak. İleride ne karar verilirse verilsin, biz hakkımızı sonuna kadar arayacağız. Yargı denen müessese sadece bir tarafa işlemiyor. Elbet biz de hakkımızı sonuna kadar arayacağız. Anlamadığım ise şu; Madem bazı belgeler bize gelmiyor diyorsun, o zaman hiçbir karar verme. Bizim PFDK'ya tedbirsiz olarak sevk edilmemiz son derece yanlış. Hakkımdaki iddiaları bilmeden nasıl savunma vereceğim. Belgelere ulaşmak yasak olunca ben nereden bilgileri alacağım. Onun bir çözümü bulunmak zorunda. Bir de en son şunu vurguluyor, 'Tüm kulüplere verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ediyorum.' Hangi kulüpler bunlar" şeklinde konuştu.
goosfraba
15.Ağustos.2011, 20:58
illa uyarmak mı lazım?
bu konu altında taşkınlık yapanlar,
asılsız ithamlar yapanlar,
tahrikâr mesaj yollayanlar,
mesajlarınızı silmekle kalmayıp, hakkınızda işlem de yapacağız.
bilinsin.
sananes
15.Ağustos.2011, 21:02
Bazılarının "fenerbahçe" denilince algıları çalışmıyor galiba.
PFDK'ya sevk etmek saçmalıktır bana kalırsa ama açıklamasını yaptı geçti.
Etik kurul "karar vermeye yetecek,şikeyi belgeleyecek bir şey bulamadık bu belgelerde" demiş.Federasyonda ceza vermeme kararı aldı ama soruşturma üzerindeki gizlilik kalktığında yeni belgeler ve iddialar ortaya çıkarsa tekrar etik kurulun devreye girebileceği söylendi.
Herkes diyorya Fenerbahçe'yi koruyorlar diye asıl tam tersidir.Senin etik kurulun 26 tane klasörde küme düşürecek şeyler bulamıyor ama sen kararı erteliyorsun,neden?hani spor yargısı bağımsızdı? Çünkü federasyon başkanı fenerbahçeli ve düşürmüyoruz derse direk çıkıp adamı tefe koyacak "fenerbahçe düşmanları." Bunu demediği halde koymaya başlayanları da var tabi.
perpetua
15.Ağustos.2011, 21:03
Benim dikkatimi su cekti.
M. Ali Aydinlar once gizlilik nedeniyle savunma hakki veremedigimiz icin karar veremiyoruz dedi.
Sonra delillerin tamami olmadigi icin karar veremiyoruz dedi.
Arada etik kurulunun metinini okurken deliller var dedi.
Hangisinin gecerli oldugunu ben de anlamadim. M. Ali Aydinlar da anladigi izlenimini vermedi acikcasi. Ozellikle soru-cevap kisminda kendinden emin, konuya hakim bir goruntu kesinlikle vermedi.
Umarim bu kararsizlik daha buyuk bir kaosu ortaya cikartmaz. Bu kadar belirsizlik varken de bence lig oynanmamali.
Nasil olsa Ingilizler ve Ispanyollar cok daha iyi oynuyor bu futbolu. Bizimkilerin eksikligini hic cekmem. Tepeden tirnaga temizlensinler, ondan sonra karsimiza cikip paramizi ve destegimizi istesinler bizden.
Sezon ortasinda takimlarin 3'de birinin kume dusme ihtimali olan, takimlarin belki de ard arda 3-4 hafta dusurulenler yuzunden mac oynamayacagi bir ligi ben ne yapayim?
Stan13
15.Ağustos.2011, 21:05
Benim dikkatimi su cekti.
M. Ali Aydinlar once gizlilik nedeniyle savunma hakki veremedigimiz icin karar veremiyoruz dedi.
Sonra delillerin tamami olmadigi icin karar veremiyoruz dedi.
Arada etik kurulunun metinini okurken deliller var dedi.
Hangisinin gecerli oldugunu ben de anlamadim. M. Ali Aydinlar da anladigi izlenimini vermedi acikcasi. Ozellikle soru-cevap kisminda kendinden emin, konuya hakim bir goruntu kesinlikle vermedi.
Umarim bu kararsizlik daha buyuk bir kaosu ortaya cikartmaz. Bu kadar belirsizlik varken de
Bu kısma katılıyorum.
Crocodile1963
15.Ağustos.2011, 21:06
Savcı, tutuklamalar için yeterli kanıt-belge buluyor ama tff başkanı karar alabilmek-kanaat getirebilmek için kanıt bulamıyor bak sen. Aziz Yıldırım ve diğer yöneticiler kırmızı ışık ihlalinden içeride yatıyorlar zaten.
Madem belge yoktu da kozmik odada bu adamlar 2 haftadır neyi inceliyorlar.Olayı içiye soğuttular, milletin tansiyonun düşürdüler.
sananes
15.Ağustos.2011, 21:07
İnsanlar futbol yargısı bağımsızdır kendi kararını ver neden bekliyorsun diyorlar.Tamam da beyler federasyon başkanının açıklamalarında etik kurulunun yazdığı metinleri dinlemediniz mi? Spor yargısı diye bahsettiğiniz etik kurumu belgeleri incelemiş ve ceza vermeye yeterli bulmamış.Buna rağmen güua fenerbahçeyi koruyan federasyon iddianameye de bi bakalım diyor,ceza vermiyeceğiz suçsuz bulduk diyemiyor,bu mudur bağımsız spor hukuku,bu mudur fenerbahçeyi korumak.
sananes
15.Ağustos.2011, 21:08
Savcı, tutuklamalar için yeterli kanıt-belge buluyor ama tff başkanı karar alabilmek-kanaat getirebilmek için kanıt bulamıyor bak sen. Aziz Yıldırım ve diğer yöneticiler kırmızı ışık ihlalinden içeride yatıyorlar zaten.
Federasyon başkanı değil bulamayan etik kurulu,etik kurulu da hukukçulardan oluşuyor.O hukukçular arasında fenerbahçelisi galatasaraylısı beşiktaşlısı her takımlısı var muhtemelen.
eng1n
15.Ağustos.2011, 21:17
Bu arada hala süper kupayla ilgili bir bilgi yok mu ?
sananes
15.Ağustos.2011, 21:21
Fenerbahçe paçayı yırttı diye kamuoyu oluşturuluyor halbuki tam tersi! fenerbahçe maddi manevi zarar gördü ve hala da görüyor.Kararı ertelemek skandaldır.Madem bağımsızmış spor mahkemeleri,spor hukuku, etik kurulunun "şikeyi ispatlayacak belge bulamadık" raporuna dayanarak ceza verilmeyecektir açıklaması yapsaydınız,federasyonun 3 maymunu oynama çabası skandaldır!
MeMo
15.Ağustos.2011, 21:51
çok ilginç bir şey daha.
sadece tutuklular tedbirli olarak sevk edildi.
bu demek ki savcılığın aldığı kararlara katılıyoruz.
ardından yeterli kanıt yok diyorlar cezalar için
ilginç...
Bunu da açıkladı.
Burada resmen Fenerbahçe düşmedi diye Aydınlar'ın belirli cümleleri çekilip onlar üzerinden taraflı yorumlar yapılıyor.Aslında adam neredeyse açıkladı ama inanmak istenmiyor.Ceza verecek yeterli delil yok diyor bu görmezden geliniyor.
barahir
15.Ağustos.2011, 21:51
Biz zaten toplumun gözünde çoktan infaz olmuşuz, bu karardan sonra bu daha da net anlaşıldı.. Mahkemede aklansak bile bizim adımız hep şikeci olarak kalacak.
Şimdi Aydınlar Fenerli diyenler, mahkeme de aklandığımız zaman savcıyla Başbakan da Fenerli diyecekler.. Temiz futbol istiyosak önce içimizin fesatlıktan kurtulup, önümüze öyle bakmamız lazım..
sananes
15.Ağustos.2011, 21:53
Bunu da açıkladı.
Burada resmen Fenerbahçe düşmedi diye Aydınlar'ın belirli cümleleri çekilip onlar üzerinden taraflı yorumlar yapılıyor.Aslında adam neredeyse açıkladı ama inanmak istenmiyor.Ceza verecek yeterli delil yok diyor bu görmezden geliniyor.
sadece şu koyulaştırdığım kısma vurgu yapmak için yapıyorum bu alıntıyı.Utanmadan bunu görmezden gelebilenler var.
MeMo
15.Ağustos.2011, 21:56
sadece şu koyulaştırdığım kısma vurgu yapmak için yapıyorum bu alıntıyı.Utanmadan bunu görmezden gelebilenler var.
Her cümleyi tartışıyoruz niye böyle dedi niye şunu dedi.Bu cümleye gelince zaten taraflılar :) Madem taraflılar diğerlerini de tartışmayalım devam edelim.
sananes
15.Ağustos.2011, 22:03
Her cümleyi tartışıyoruz niye böyle dedi niye şunu dedi.Bu cümleye gelince zaten taraflılar :) Madem taraflılar diğerlerini de tartışmayalım devam edelim.
diyorlarki spor mahkemesi ayrı diğer mahkeme ayrı kararını beklemeden açıkla.Ceza verecek bir unsura rastlayamadık belgeler arasında diyor etik kurul buna rağmen "fenerbahçeyi suçsuz bulduk ceza vermiyoruz" açıklaması yapamayan federasyona suç atabiliyorlar:)
Etik kurulu:"incelediğimiz iddialar arasında suçu belgeleyecek,cezayı gerektirecek yeterli delil yoktur."
Ortada bu gerçek varken fenerbahçe taraftarının şu an alınan karara tepki göstermesi gerekiyor.Sizin bağımsız spor yargınız bizi suçsuz buluyor.Bir an önce adımızı temize çıkarın,yeter federasyon!
RaSenGan
15.Ağustos.2011, 22:04
Fenerbahçe suçludur veya suçsuzdur ikisini de şu an bilmiyoruz.Ama bilinen bir gerçek var ortada.Federasyon her geçen gün biraz daha batıyor.Birbirleriyle sürekli çelişen açıklamalar var.Tansiyonu düşürmek yerine aksine arttırıyorlar.İnsanlar bu açıklamalar yüzünden bir öyle düşünüyor bir böyle insanın aklı iyice bulanıyor.
footballer33
15.Ağustos.2011, 22:05
Kararın bu şekilde çıkacağı belliydi. Bence iddianameden de bir şey çıkmayacak, bu kez de mahkeme kararını bekleyeceğiz diyecekler. Sonra da onca adam boşu boşuna aylarca içerde yatacak ve belirsizlikler, acabalar bitmek bilmeyecek. Türk futbolu hakikaten bitmiştir benim gözümde. Mehmet Ali Aydınlar'a da zerre kadar itimatım kalmamıştır.
MeMo
15.Ağustos.2011, 22:06
diyorlarki spor mahkemesi ayrı diğer mahkeme ayrı kararını beklemeden açıkla.Ceza verecek bir unsura rastlayamadık belgeler arasında diyor etik kurul buna rağmen "fenerbahçeyi suçsuz bulduk ceza vermiyoruz" açıklaması yapamayan federasyona suç atabiliyorlar:)
Etik kurulu:"incelediğimiz iddialar arasında suçu belgeleyecek,cezayı gerektirecek yeterli delil yoktur."
Ortada bu gerçek varken fenerbahçe taraftarının şu an alınan karara tepki göstermesi gerekiyor.Sizin bağımsız spor yargınız bizi suçsuz buluyor.Bir an önce adımızı temize çıkarın,yeter federasyon!
Spor mahkemesi adı üstünde savunmasız mahkeme mi olur ? :) Burada esas olan beklentiydi ve beklenti doğru karar da değildi.Atıyorum bu 26 klasör bomboş ceza olmayacak dense sadece kelimeler farklı olur yine aynı şiddette tepki olurdu.
goosfraba
15.Ağustos.2011, 22:06
insanların beklentileri belli olunca tansiyonun yükselmesi normal.
perpetua
15.Ağustos.2011, 22:12
Etik kurulu mektubunu tekrar dinleyip yazmaya calistim (yanlislik varsa affola).
Altta kalinlastirdigim bolum isin en ilginc tarafi bence. Etik kurulu, "evet bazi musabakalarda sike, sike tesebbusu, tesvik veya tesvik tesebbusu vardir" diyor.
Buna ragmen ligler baslayacak, hic bir sey olmamis gibi her sey devam edecek. Cezon ortasinda birilerinin kafasi kesilecek. Ne futbol zevki kalacak, ne lig mucadelesi.
Eger M. Ali Aydinlar etik kurulu'nun mektubunu yanlis okumadiysa (ki yanlis okuduysa bir baska skandal) goz gore gore ligin ortasinda bozulacak.
Ustelik kendisi belgeler karar vermemiz icin yeterli degil diyebiliyor. Ama hani bazi maclarda sike, tesvik vs. oldugu konusunda kanaat getirilebilmisti? O kanaat getirilebilenlerin cezalari neden erteleniyor anlayamadim tam olarak. Esasinda anladim da, o soruya cevap olarak kendilerini savunamiyorler demesi gereken M. Ali Aydinlar, genelde delil yok seklinde cevap vermeyi tercih etti.
Agizindan cikanlari cok cok dikkatli secmesi lazim M. Ali Aydinlar'in. Hem de cok!
Kurul calismalari boyunca, daha once cumhuriyet savciligi tarafindan ifadesi alinamayan bazi kisilerin ifadelerine ve ifadesi alinan kisilerin ek ifadelerine basvuruldugu ogrenilmistir.
Bu kisilere ait ifadelerin ek kanit olarak talep edilmesine ragmen kurulumuza ulastirilmamistir.
Somut bir iddianin dogru olup olmadigi konusunda objektif olarak saglikli bir sonuca ulasilabilmesi icin ilgililerin ifadelerine basvurulmasi bazi yetkili kisi ve kurumlardan bilgi ve belgi edinilmesinin zorunlu oldugu tartismasizdir.
Bu husus, hukukun tum alanlarinda gecerli olan hukuki dinlenilme hakkinin gerekiginin yerine getirilmesi bakimindan da onemlidir. Ancak kurulumuza sevk olunan dosyada cumhuriyet savciligi gizlilik kararindaki dosyalar da yer aldigindan yapilacak incelemede ilgililerin ifadelerine basvurulmasi gizlilik kararinin ihlal edilecegi anlamina gelmektedir.
Bu gerekcelerle kurulumuz incelemelerini kendisine teblig edilen dosyadaki belgeler cercevesinde ve bunlarla sinirli olarak yurutmek durumunda kalmistir.
Bu zorunluluk sonucu bazi iddialar hakkinda kanaat olusturmaya yetecek deliller bulunmadigi, bazi kisilerle ilgili olarak da somut olayla ilgilerinin kurulamadigi gorulmustur.
Gizlilik karari sebebiyle tum bilgi ve belgelere ulasmanin da hukuken imkansiz oldugu gozden uzak tutulmamalidir.
Kurulumuz, dosya icerigi ile sinirli olarak yaptigi inceleme ve degerlendirmeler sonunda kanaat olusturmaya yetecek duzeyde kanit bulunan bazi musabakalardaki eylemlerin, ilgili kisiler ve kisilerin eylem ve davranislarinin kulupleri izafesinin mumkun oldugu durumlarda spor kulupleri bakimindan sike,sike tesebbusu, tesvik primi veya tesvik primine tesebbus olustugu kanaatine ulasmis bazi musabakalar bakimindan yada olaylarda adi gecen kisiler acisindan ise kanaat olusturmaya yetecek kanit bulunmadigi seklinde gorus bildirmistir.
Bu sekilde karar verilen durumlarda sike veya tesvik primi vakalarinin gerceklesip gerceklesmedigi konusunda bir suphe mevcuttur. Ancak bu suphe dogrultusunda kanaat getirmeye yetecek kanit bulunmamaktadir.
Savciligin gizlilik kararinin kalkmasi veya iddianamenin duzenlenmesi ile birlikte delillerin kamuoyuna acilmasindan sonra yeni delillere ulasilmasi ve TFF yonetim kurulunun, kurulumuzu tekrar gorevlendirmesi durumunda yeniden inceleme yapilmasi mumkundur.
Kurulumuz ayrica dosyadaki kanitlar cercevesinde bazi kisilerin savcilik evraklarinda supheli olarak belirtilmelerine ragmen somut olayla ilgisi gosterilen yeterli kanit bulunmadigi yonunde kanaat bildirilmistir.
Kalin kisimi ozellikle alttaki link'den izleyebilirsiniz. Aman dikkatli dinleyin, esas can alici kisimi M. Ali Aydinlar ozellikle cok hizli oluyor!
http://www.yildiz.tv/?act=dvr&chan=trt3&seekTime=15-08-2011%2018:05:12
barahir
15.Ağustos.2011, 22:20
Etik kurulu mektubunu tekrar dinleyip yazmaya calistim (yanlislik varsa affola).
Altta kalinlastirdigim bolum isin en ilginc tarafi bence. Etik kurulu, "evet bazi musabakalarda sike, sike tesebbusu, tesvik veya tesvik tesebbusu vardir" diyor.
Buna ragmen ligler baslayacak, hic bir sey olmamis gibi her sey devam edecek. Cezon ortasinda birilerinin kafasi kesilecek. Ne futbol zevki kalacak, ne lig mucadelesi.
Eger M. Ali Aydinlar etik kurulu'nun mektubunu yanlis okumadiysa (ki yanlis okuduysa bir baska skandal) goz gore gore ligin ortasinda bozulacak.
Ustelik kendisi belgeler karar vermemiz icin yeterli degil diyebiliyor. Ama hani bazi maclarda sike, tesvik vs. oldugu konusunda kanaat getirilebilmisti? O kanaat getirilebilenlerin cezalari neden erteleniyor anlayamadim tam olarak. Esasinda anladim da, o soruya cevap olarak kendilerini savunamiyorler demesi gereken M. Ali Aydinlar, genelde delil yok seklinde cevap vermeyi tercih etti.
Agizindan cikanlari cok cok dikkatli secmesi lazim M. Ali Aydinlar'in. Hem de cok!
Kalin kisimi ozellikle alttaki link'den izleyebilirsiniz. Aman dikkatli dinleyin, esas can alici kisimi M. Ali Aydinlar ozellikle cok hizli oluyor!
http://www.yildiz.tv/?act=dvr&chan=trt3&seekTime=15-08-2011%2018:05:12
Kurulumuz, dosya icerigi ile sinirli olarak yaptigi inceleme ve degerlendirmeler sonunda kanaat olusturmaya yetecek duzeyde kanit bulunan bazi musabakalardaki eylemlerin, ilgili kisiler ve kisilerin eylem ve davranislarinin kulupleri izafesinin mumkun oldugu durumlarda spor kulupleri bakimindan sike,sike tesebbusu, tesvik primi veya tesvik primine tesebbus olustugu kanaatine ulasmis bazi musabakalar bakimindan yada olaylarda adi gecen kisiler acisindan ise kanaat olusturmaya yetecek kanit bulunmadigi seklinde gorus bildirmistir.
abi cümleyi kesmeden okursan sevinirim zira kalınlaştırdığın kısımda cümle yarım. Ordaki anlam şu : Bize şike veya teşebbüsü olarak gönderilen maçlardaki yapılan incelemelerde şikeye kanaat getirecek yeterli belge bulamadık demek isteniyor.. Lütfen iyi okuyun.. Cümle biraz düşük ondan yanlış anlaşılma var..
FoRZa SKiNCLuB_I9o3
15.Ağustos.2011, 22:24
Benim Tayfur Hocam içerde boşu boşuna ama boşuna yatıyor.Federasyon hala erteliyor kararı hala erteliyor,carttı curttu. Boş işler bunlar,Türk Futbolu bitmiştir.
perpetua
15.Ağustos.2011, 22:28
abi cümleyi kesmeden okursan sevinirim zira kalınlaştırdığın kısımda cümle yarım. Ordaki anlam şu : Bize şike veya teşebbüsü olarak gönderilen maçlardaki yapılan incelemelerde şikeye kanaat getirecek yeterli belge bulamadık demek isteniyor.. Lütfen iyi okuyun.. Cümle biraz düşük ondan yanlış anlaşılma var..
Bazi maclarda sike vs. icin kanaate varabildik, bazilari icin ise varamadik diyor cumlenin tamami.
Sike olduguna dair kanaate varilamayan maclar konusunda simdilik bir sey yapmamak, daha fazla delil beklemek tamam. Ya peki sike olduguna dair kanaate varilan maclar ne olacak? O maclar konusunda cezalar verilecek ama ne zaman verilecek?
Sezon ortasinda verilecek cunku suclananlarin savunmasinin alinmasi lazim.
Sezon ortasinda verilecek cezalarin acacagi tahribat beni rahatsiz eden. Lig falan oynanmasin bence o yuzden.
SAİT71
15.Ağustos.2011, 22:34
Ligin ortasında eğer mahkemeden yeterli deliller çıkarsa kulüp yada kulüplere darbe inecek. Bile bile lades.
barahir
15.Ağustos.2011, 22:39
Ben mahkemenin değil, İddanamenin beklendiğini düşünüyorum, zaten öyle dedi aydınlar.. Zaten mahkeme 2-3 yıla anca sonuçlanır..
hakan769
15.Ağustos.2011, 22:58
Serhat Ulueren Herşeyi demiş üstüne konuşmaya bile gerek yok .
http://www.youtube.com/watch?v=TwgDRcB8m54&feature=share
sananes
15.Ağustos.2011, 23:04
Ben mahkemenin değil, İddanamenin beklendiğini düşünüyorum, zaten öyle dedi aydınlar.. Zaten mahkeme 2-3 yıla anca sonuçlanır..
iddianame çıktığında da savunma yapılmamış olacak henüz o yüzden bunu yaparlarsa bugün ki toplantıda söyledikleri bazı sözleri ezmiş olacaklar.Buna girişeceklerini sanmıyorum.Bu dava uzar durur.
Trabzonspor
15.Ağustos.2011, 23:06
26 klsörlük dosyada madem bir delil yok niye bu kadar adam içerde anlamadım ben.O kadar hakim savcı yalandan yere mi koydu bu adamları içeri?
Böyle bir karar çıkacağını biliyordum ama herkez gibi bende.
SAİT71
15.Ağustos.2011, 23:09
Benim anlamadığım 26 klasörde delilden başka ne var. :D Madem delil yok niye 26 klasör var...
futureless
15.Ağustos.2011, 23:30
Bazi maçlarda şike veya şike teşebbüsü olduğuna kanaat getirip bazı maçlarda kanaat getirilmediği konusunda şunu düşünüyorum.Kararın tüm takımlar için verilmesi gerekiyor değil mi.Yani bu takımlar hakkında şike kanaatine vardık düşüyorlar , ama bunlarda henüz bi kanaate varamadık kalsınlar şimdilik diyecek değiller.Kaldı ki bunların birbiriyle bağlantısı da olabilir.Herşeyi topluca yapacaklar savunmalardan sonra.4.kez söylüyorum , bu sezon bu lig oynanacak.(Sezon ortası birşey yok)
FenoMachine
15.Ağustos.2011, 23:31
Fenerli olarak konuşuyorum.
Karar ve konuşma tek kelimeyle mantıksız ve çelişkiliydi Ben adalete güveniyorum yargı emniyet bu adamları tutuklamışlarsa bu adamlar suç işlemiş demektir yeterli delil yok diyor fakat sonrada deliller bir şikeyi göstermiyor diyor ne saçma bir mantık bu ? Adam belki emniyet şikeye rastlamıştır ama biz rastlamadık diyor o şike diyebilir ama biz şike diyemiye biliriz diyor
Emniyet şike var diyorsa vardır tff savunma hakkı için gizlilğin kaldırılmasını istiyorda zaten emniyet soruşturmuş sonuca varmış adamları tutuklamış sonucu vermeleri için belgeleri tff ye göndermiş bir de senmi soruşturacaksın tff sen emniyetmisin anlamadımki bu adamlar zaten savunmasını emniyette yapmamışmıydı fakat yinede tutuklanmadılarmı ? mantığıma uymuyor bu benim şike varsa düşsünler hatta eğerki illaki emniyet şike var diyorsa ve külüpler ceza almazsa artık ne feneri nede başka bir takımı tutarım tutatacağım iki takım olur bir sağlamın bursası birde memleketimin takımı urfa olur...
Stan13
15.Ağustos.2011, 23:45
Bazi maçlarda şike veya şike teşebbüsü olduğuna kanaat getirip bazı maçlarda kanaat getirilmediği konusunda şunu düşünüyorum.Kararın tüm takımlar için verilmesi gerekiyor değil mi.Yani bu takımlar hakkında şike kanaatine vardık düşüyorlar , ama bunlarda henüz bi kanaate varamadık kalsınlar şimdilik diyecek değiller.Kaldı ki bunların birbiriyle bağlantısı da olabilir.Herşeyi topluca yapacaklar savunmalardan sonra.4.kez söylüyorum , bu sezon bu lig oynanacak.(Sezon ortası birşey yok)
Federasyonun sezon ortası karar vermeme gibi bir lüksü yok ne yazık ki. İş Ankaraspora gelince çat diye düşürmek var, büyüklere gelince yok. Ne yazık ki böyle birşey olması mümkün değil. Eğer suçlu bulunursa sanıklar, sezon ortası dahi olsa ceza verilmesi gerekiyor. Talimatname ve kurallar bunu gerektiriyor. Biz bu cezayı sonra verelim gibi birşey söz konusu değil. Yanlış bilgi vermeyelim lütfen.
SAİT71
15.Ağustos.2011, 23:49
Hadi diyelim sezon ortasında iddianame sonuçlandı ve F.Bahçe suçlu bulundu ve ligde lider gidiyor. Avrupada iyi gidiyor, ne olacak. Sezonu devam ettirse ve suçlu F.Bahçe ligi kazansa karar ne olacak. Çok çok düşündürücü.
eng1n
15.Ağustos.2011, 23:52
TFF'YE belge gelmemiş. emniyetten gelen koliler ramazan erzağıydı demek ki.
Twitterdan alıntı
futureless
15.Ağustos.2011, 23:59
Federasyonun sezon ortası karar vermeme gibi bir lüksü yok ne yazık ki. İş Ankaraspora gelince çat diye düşürmek var, büyüklere gelince yok. Ne yazık ki böyle birşey olması mümkün değil. Eğer suçlu bulunursa sanıklar, sezon ortası dahi olsa ceza verilmesi gerekiyor. Talimatname ve kurallar bunu gerektiriyor. Biz bu cezayı sonra verelim gibi birşey söz konusu değil. Yanlış bilgi vermeyelim lütfen.
Anlamadığın nokta şu.Ankaraspor lafını çıkarman da bu yüzdendir ki ; iddianamenin çıkmas , mahkemece kabulü ve savunmaların alınmaya başlanması söz konusu değil mi ? İşte burada önemli nokta olan savunmalar hususunda etik kurulun devreye girmesi.Sezon ortasına getirmezler demek istedim ben , sezon ortasında suçlu bulunsa da düşürmezler demedim dikkatli okursanız.O sizin çıkardığınız birşey.Kaldı ki bu olayın önümüzdeki yaza kadar anca sonuçlanacağını düşünüyorum , soruşturmanın değil sadece yani : Şu meşhur savunma olaylarının..Yineliyorum , benim demek istediğim kimsenin 2 yılını yemek istemeyecekler.Bu olayın ya bu sezon lig başlamadan bitmesini bekliyordum ya da önümüzdeki yaza sarkmasını.Çünkü 1 sezon kaybettirmeyi uygun görecekler takımlara( düşme olursa ) .Nasıl mı yapacaklar ? Uyutacaklar bizleri bir sezon , işte savunma alınıyodu , işte hala bitmemişti savunmalar falan..Savunmaların alınma işlemini sezon sonuna kadar anca bitiriyormuş gibi olacak yani.Benim görüşüm bu yönde.Bu sezon oynanacak demem bu düşüncemdendir.
attirson
16.Ağustos.2011, 00:01
Bu tedbirli pfdk'ya sevk etme ne anlama geliyor ?
Stan13
16.Ağustos.2011, 00:06
Bu tedbirli pfdk'ya sevk etme ne anlama geliyor ?
Tedbirli olanlar, haklarında karar çıkana kadar hiçbir faaliyette bulunamıyor diye biliyorum. Yani yönetici ise imza yetkisi falan yok, futbolcu ise maçlara çıkamıyor şeklinde. Bu şekilde diye biliyorum.
attirson
16.Ağustos.2011, 00:08
Tedbirli olanlar, haklarında karar çıkana kadar hiçbir faaliyette bulunamıyor diye biliyorum. Yani yönetici ise imza yetkisi falan yok, futbolcu ise maçlara çıkamıyor şeklinde. Bu şekilde diye biliyorum.
Sezer ve Semih için tedbirli demisti galiba oynayamayacaklar mı şimdi
World Hollow o1
16.Ağustos.2011, 00:08
Semih Şentürk Sezer Öztürk Gökçek Vederson falan isimleride vardı yanlız? :(
futureless
16.Ağustos.2011, 00:15
Semih Şentürk Sezer Öztürk Gökçek Vederson falan isimleride vardı yanlız? :(
Onlar tedbirsiz olarak PFDK'ya sevkedilenler içinde sanıyorum.
MeMo
16.Ağustos.2011, 00:15
Serhat Ulueren'in dedikleri Fenerbahçe'ye zarar gelmemesinden rahatsız olan birinin dediklerinden farklı değil.
SAİT71
16.Ağustos.2011, 00:20
Serhat Ulueren bana göre ortamın karışmasını isteyen birisi. Yani ortamı ne kadar karıştırırsam o kadar reyting yaparım diye düşünen biri. Bana öyle geliyor.
eXcitinG
16.Ağustos.2011, 00:21
AdamLar Ligden ayrıLan Emenike yi biLe PFDK ya sevk etti :D
sui generis
16.Ağustos.2011, 01:12
yeni geldim eve. açıklama tam bir fiyaskodur bana göre. ha be adam madem iddianameyi bekleyecektin neden ligi erteledin. ayrıca; pfdk ya sevk etmeler laf olsun diyedir. sadri şenerin açıklamaları her zamanki gibi yersizdir. bu kadar belgeyle bizi düşürmedilerse demek ki; bu dava boştur. artık gönlüm rahat hiçbir şey olmaz bize. tek dileğim artık bir an önce başkanın içerden çıkması.
byariff
16.Ağustos.2011, 12:42
Sadri Senerin Son aciklamasinin bos oldugunu sanmiyorum adamin dedigi
Ellerinde Belge yok Trabzon Hakkinda Ama bizi Pfdk"ya sevk ediyorlar
Birde Su var hapiste olan bir adami nasil Pfdk"ya Sevk Ederler :D
Sirf Mehmet ali aydinlarin bu aciklamasi laf olsun torba dolsun diye bir aciklamadir bana gore.
anil luque
16.Ağustos.2011, 12:57
Emenike olayı durumun vehametini gözler önüne seriyor zaten. Ama şimdi ona da prosedür falan derler. Adam transfer olmuş gitmiş ama bizim kurulumuza sevkediliyor. İçler acısı.
byariff
16.Ağustos.2011, 13:07
Galatasaray'dan federasyona sert tepki
G.Saray yönetim kurulu, "Cezalar ligin oynandığı sırada verilirse hesabı kim ödeyecek. Karar fiyaskodur" diye görüş belirtti.
Tüm planlar bozuldu
Liglerin başlama tarihini 9 Eylül'e erteleyerek, bütün planların bozulduğunu belirten yöneticiler, "Eğer cezalar ligin oynandığı sırada kesilirse, bunun hesabını kim verecek. Madem ki bir netice çıkmayacaktı, neden 9 Eylül'e kadar bekletildik" dedi.
Futbolumuz yara aldı
Yöneticiler şöyle konuştu: "Biz fedarasyonun oluşumunda tam destek verdik. Ancak görünen o ki bu federasyon sezon başlamadan çatladı ve tüm güvenilirliğini kaybetti. Federasyon kişileri kurtarma yeri değildir. Federasyon başkanın açıklamalarını şaşkınlık içinde dinledik. Türk futbolu bu olaylardan dolayı oldukça büyük yara almıştır."
INTERNETSPOR
GALATAS4R4Y
16.Ağustos.2011, 16:29
http://www.iha.com.tr/haber/videowatcher.aspx?vid=8977&cid=6
şu videoya bakın arkadaşlar 3 yönetici yanyana yürürken adamın dediği lafa bak..
-beşiktaşıda kurtardık sayemde teşekkür etmeleri lazım bu kadar sonuç başka kimsede yokki diyor...
byariff
16.Ağustos.2011, 16:36
Videoyu izlemenizi oneririm 1.45"den sonrasi ozellikle Bazı maçlarla ilgili şike kanaati oluşmuş ama karar...
http://www.ligtv.com.tr/VideoHaber/?r=1&hid=96820
GeNç KaRTaL
16.Ağustos.2011, 16:58
şu videoya bakın arkadaşlar 3 yönetici yanyana yürürken adamın dediği lafa bak..
-beşiktaşıda kurtardık sayemde teşekkür etmeleri lazım bu kadar sonuç başka kimsede yokki diyor...
Her yere çekilebilecek bir konuşma.
-Beşiktaş'ı kurtardık sayende (da yok orada ve ses sanırım Mehmet Ali Aydınlar'a ait,Hüsnü Güreli'ye ait olmadığı kesin)
-Teşekkür etmeleri lazım.Bu kadar sonuç başka kimsede yokki.(Bu kadar sonuçtan kasıt,başka hiç bir Beşiktaş'lının kendisi kadar Beşiktaş'ın suçsuz olduğunu kanıtlama konusunda bu kadar sonuç almadığını kastediyor olabilir.Başka bir ihtimal ise soruşturma geçiren kulüpler arasında suçsuz olduğu konusunda bu kadar sonuç olan başka kulüp olmadığını kastediyor olabilir.)
titates1
16.Ağustos.2011, 17:03
yabancı sınırlamasından bahsediyor olabilir ama sonuç falan diyor bilmiyorum ne olduğunu ve ligler devam edicek , önemli değil şimdilik.
ama,
beşiktaş yerine fenerbahçe yazsak burada , basında , diğer sitelerde yazılacakları düşünemiyorum.
Hugo
16.Ağustos.2011, 17:05
http://www.haber1903.com/futbol/husnu-gureli-haber1903e-konustu-h3136.html
Beşiktaş Kulübü eski yöneticisi ve Türkiye Futbol Federasyonu Mali İşlerden Sorumlu Üyesi Hüsnü Güreli'nin dün yapılan TFF açıklamasının ardından İHA kameralarına yansıyan " Beşiktaş'ı da kurtardık sayemde. Teşekkür etmeleri lazım. Başka kimsede yok ki bu kadar sonuç " sözleri gündeme bomba gibi düştü.
Konu ile ilgili HABER1903'e açıklama yapan Güreli;
"Sinan Vardar'ın Holding patronundan yönetici olursa bu kadar olur. Yabancı sayısını serbest bırakma kararı yanlıştır" açıklamasının ardından ben de " Bundan en çok Beşiktaş faydalandı. Biz bu kararımız ile Beşiktaş'ı kurtardık. Sayemde lafını da Beşiktaşlı bir eski yönetici olarak kullandım. Bu düşüncemi şikeye çekmişler. Şike ile ilgili hiç bir alakası yoktur " diyerek sözlerini tamamladı.
sui generis
16.Ağustos.2011, 17:31
benim aklıma direkt yabancı hakkı gelmişti. öyledir de zaten...
GALATAS4R4Y
16.Ağustos.2011, 17:34
arkadaşlar yapmayın gözünüzü seveyim bi kulaklık takıp dinleyin beşiktaşı kurtardık sayemde diyor başka kimsede yokki bu kadar şeyy delil sonuç diyor kamerayı görüp gülmeye başlıyolar iyi dinleyin orayı,yabancı futbolcularada şeyy delil sonuç dendiğini ilk kez burda duyuyorum. (bu benim görüşüm)
sui generis
16.Ağustos.2011, 17:36
arkadaşlar yapmayın gözünüzü seveyim bi kulaklık takıp dinleyin beşiktaşı kurtardık sayemde diyor başka kimsede yokki bu kadar şeyy delil sonuç diyor kamerayı görüp gülmeye başlıyolar iyi dinleyin orayı,yabancı futbolcularada şeyy delil sonuç dendiğini ilk kez burda duyuyorum. (bu benim görüşüm)
arkadaşım yapmayın etmeyin diyorsun en sonunda benim fikrim bu diyorsun. hani aksi de olabilir :D ki bence aksi olan.
SAİT71
16.Ağustos.2011, 17:45
Allah'tan Fener'i kurtardık demedi yoksa ülkede iç isyan çıkmıştı...
Bende şu gündemin olduğu ortamda öyle bir şey olacağına ihtimal vermiyorum.
MeMo
16.Ağustos.2011, 17:49
Delil diyorsa önemli bana diyor gibi geldi ama olay "delil" kelimesi bence.
barahir
16.Ağustos.2011, 17:57
Şu Sadri Şener'e birisi anlatsın, Delil yok değil, ceza verilecek YETERLİ somut delil yok, savunmalar alındıktan sonra ifadelerdeki tutarsızlığa göre ceza verebilir PFDK.. Madem delil yok gibi laflar edip de işi anlamak istedikleri anlamasın kimse..
sananes
16.Ağustos.2011, 17:59
Şu Sadri Şener'e birisi anlatsın, Delil yok değil, ceza verilecek YETERLİ somut delil yok, savunmalar alındıktan sonra ifadelerdeki tutarsızlığa göre ceza verebilir PFDK.. Madem delil yok gibi laflar edip de işi anlamak istedikleri anlamasın kimse..
etik kurulun raporuna göre alınması gereken karar "ceza verilme şimdi yada ilerde söz konusu değildir." olmalı iken bunu yapamayan federasyon, fenerbahçeyi koruyor diye suçlanabiliyor ya komik cidden.
sui generis
16.Ağustos.2011, 18:00
abi çok zor bir şey istiyorsun :)
sui generis
16.Ağustos.2011, 18:06
haber kaldırılmış. değişik...
perpetua
16.Ağustos.2011, 18:34
etik kurulun raporuna göre alınması gereken karar "ceza verilme şimdi yada ilerde söz konusu değildir." olmalı iken bunu yapamayan federasyon, fenerbahçeyi koruyor diye suçlanabiliyor ya komik cidden.
Etik kurulunun raporunu bir defa daha dinle istersen.
Etik kurulu elimizdeki belgelere gore bazi musabakalarda sike, sike tesebbusu, tesvik veya tesvik tesebbusu vardir diyor. Fakat savunma almadan bu konuda nihai karar veremeyiz diyor.
Ayrica eksik deliller de var, bu delillerin ulasmasindan sonra yeniden inceleme yapilabilir deniyor.
Bence dunku aciklamaya en az sevinmesi gereken arkadaslar bu olaylarda takimlarinin isimleri gecen ve futbolsever arkadaslar.
Futbolseverlerin futbol izleme zevki saibeli olacak bir ligi baslatarak baltalandi. Hafta sonu sadece egelence icin stada gidecek aileler futboldan sogutuldu.
Isimleri gecen takimlarin taraftarlari ise az sevinme degil, uzulmeleri gerekli. Bu sezon lig baslar ve sezon ortasi, sezon sonu veya ilerleyen donemde karar cikar ve takimlarina ceza uygulanirsa, is sadece o cezalarla bitmeyecek. Anladigim kadariyla Avrupa'da eledikleri takimlardan tutun, ligde maglup ettikleri takimlara kadar herkesin dava acma ve tazminat isteme hakki dogacak. Mesela Fenerbahce Sampiyonlar Ligine katildi, karar sonrasi esasinda Trabzon'un gitmesi gerektigi ortaya cikti. Fenerbahce'nin Sampiyonlar Liginde kazandigi gelirleri Trabzon almak icin dava acacak. Diyelim Fenerbahce sampiyonlar ligi grubunda Arsenal'i yendi ve eledi. Arsenal, Fenerbahce'ye sampiyonlar ligine haksiz katildigi icin dava acacak. Ligde galibiyet ve beraberlik basina prim odeniyor. Bu primleri almak icin Super Lig kulupleri birer birer dava acacak.
Ligler oynanmasin diyorum basindan beri. Liglerin oynanmasinin ortaya cikartacagi bu kaosun yarayacagi bir tek grup var. Medya. Futbol da, Federasyon da, Kuluper de buyuk zarar gorecek bu isin uzatilmasi sonunda.
sui generis
16.Ağustos.2011, 18:42
abi federasyon hata yapmıştır ama bence en başta ligleri erteleyerek. hukuk diyor ki senin onları dinleme hakkın yok. federasyon ne yapsın yargısız infaz mı ? bu karar zaten kaçınılmazdı. ancak şöyle olabilirdi: herkesin %100 suçsuz olduğunu anlardı etik kurul ve federasyon. o zamanda savunma almalarına gerek olmazdı. ancak şimdi buna tam kanaat getirmeden onları dinlemem gerekir diyor.
ama hatayı en başta yapmıştır ligleri erteleyerek.
sananes
16.Ağustos.2011, 18:51
Etik kurulu elimizdeki belgelere gore bazi musabakalarda sike, sike tesebbusu, tesvik veya tesvik tesebbusu vardir diyor. Fakat savunma almadan bu konuda nihai karar veremeyiz diyor.
Ayrica eksik deliller de var, bu delillerin ulasmasindan sonra yeniden inceleme yapilabilir deniyor.
Bence dunku aciklamaya en az sevinmesi gereken arkadaslar bu olaylarda takimlarinin isimleri gecen ve futbolsever arkadaslar.
Futbolseverlerin futbol izleme zevki saibeli olacak bir ligi baslatarak baltalandi. Hafta sonu sadece egelence icin stada gidecek aileler futboldan sogutuldu.
Isimleri gecen takimlarin taraftarlari ise az sevinme degil, uzulmeleri gerekli. Bu sezon lig baslar ve sezon ortasi, sezon sonu veya ilerleyen donemde karar cikar ve takimlarina ceza uygulanirsa, is sadece o cezalarla bitmeyecek. Anladigim kadariyla Avrupa'da eledikleri takimlardan tutun, ligde maglup ettikleri takimlara kadar herkesin dava acma ve tazminat isteme hakki dogacak. Mesela Fenerbahce Sampiyonlar Ligine katildi, karar sonrasi esasinda Trabzon'un gitmesi gerektigi ortaya cikti. Fenerbahce'nin Sampiyonlar Liginde kazandigi gelirleri Trabzon almak icin dava acacak. Diyelim Fenerbahce sampiyonlar ligi grubunda Arsenal'i yendi ve eledi. Arsenal, Fenerbahce'ye sampiyonlar ligine haksiz katildigi icin dava acacak. Ligde galibiyet ve beraberlik basina prim odeniyor. Bu primleri almak icin Super Lig kulupleri birer birer dava acacak.
Ligler oynanmasin diyorum basindan beri. Liglerin oynanmasinin ortaya cikartacagi bu kaosun yarayacagi bir tek grup var. Medya. Futbol da, Federasyon da, Kuluper de buyuk zarar gorecek bu isin uzatilmasi sonunda.
ben dün ki basın toplantısının bir kısmını seyretme şansı yakaladım ve Mehmet Ali Aydınlar'ın da etik kurulunun sunduğu rapordan bir parça okuduğunu dinledim.Orada; etik kurulu şike ve teşviki ispatlayacak kadar belgelere rast gelmediklerini beyan etmişlerdi.Ben mi yanlış dinledim diyeceğim hayı dinlemedim.Mehmet Ali Aydınlar çıktı ve etik kurulunun raporunda "karar vermeye yetecek kadar somut kanıtın" olmadığını ilettiğini söyledi.Bu şartlarda etik kurulun raporu doğrultusunda kimse fenerbahçeye ya da diğer takımlara ceza veremez.Kararı ertelemekte özgür spor hukuku sözüne ihanettir.
ayrıca anlamıyorum lig ne kadar oynanmasın? 1 sezon oynanmasın istiyorsanız bu saçmalıktır.
bursa_mc
16.Ağustos.2011, 19:40
"Bjk'yi kurtardık sayemde bana teşekkür etmeleri lazım" Hüsnü Güreli :)
perpetua
16.Ağustos.2011, 19:42
ben dün ki basın toplantısının bir kısmını seyretme şansı yakaladım ve Mehmet Ali Aydınlar'ın da etik kurulunun sunduğu rapordan bir parça okuduğunu dinledim.Orada; etik kurulu şike ve teşviki ispatlayacak kadar belgelere rast gelmediklerini beyan etmişlerdi.Ben mi yanlış dinledim diyeceğim hayı dinlemedim.Mehmet Ali Aydınlar çıktı ve etik kurulunun raporunda "karar vermeye yetecek kadar somut kanıtın" olmadığını ilettiğini söyledi.Bu şartlarda etik kurulun raporu doğrultusunda kimse fenerbahçeye ya da diğer takımlara ceza veremez.Kararı ertelemekte özgür spor hukuku sözüne ihanettir.
Kurul calismalari boyunca, daha once cumhuriyet savciligi tarafindan ifadesi alinamayan bazi kisilerin ifadelerine ve ifadesi alinan kisilerin ek ifadelerine basvuruldugu ogrenilmistir.
Bu kisilere ait ifadelerin ek kanit olarak talep edilmesine ragmen kurulumuza ulastirilmamistir.
Somut bir iddianin dogru olup olmadigi konusunda objektif olarak saglikli bir sonuca ulasilabilmesi icin ilgililerin ifadelerine basvurulmasi bazi yetkili kisi ve kurumlardan bilgi ve belgi edinilmesinin zorunlu oldugu tartismasizdir.
Bu husus, hukukun tum alanlarinda gecerli olan hukuki dinlenilme hakkinin gerekiginin yerine getirilmesi bakimindan da onemlidir. Ancak kurulumuza sevk olunan dosyada cumhuriyet savciligi gizlilik kararindaki dosyalar da yer aldigindan yapilacak incelemede ilgililerin ifadelerine basvurulmasi gizlilik kararinin ihlal edilecegi anlamina gelmektedir.
Bu gerekcelerle kurulumuz incelemelerini kendisine teblig edilen dosyadaki belgeler cercevesinde ve bunlarla sinirli olarak yurutmek durumunda kalmistir.
Bu zorunluluk sonucu bazi iddialar hakkinda kanaat olusturmaya yetecek deliller bulunmadigi, bazi kisilerle ilgili olarak da somut olayla ilgilerinin kurulamadigi gorulmustur.
Gizlilik karari sebebiyle tum bilgi ve belgelere ulasmanin da hukuken imkansiz oldugu gozden uzak tutulmamalidir.
Bu sekilde karar verilen durumlarda sike veya tesvik primi vakalarinin gerceklesip gerceklesmedigi konusunda bir suphe mevcuttur. Ancak bu suphe dogrultusunda kanaat getirmeye yetecek kanit bulunmamaktadir.
Savciligin gizlilik kararinin kalkmasi veya iddianamenin duzenlenmesi ile birlikte delillerin kamuoyuna acilmasindan sonra yeni delillere ulasilmasi ve TFF yonetim kurulunun, kurulumuzu tekrar gorevlendirmesi durumunda yeniden inceleme yapilmasi mumkundur.
Kurulumuz ayrica dosyadaki kanitlar cercevesinde bazi kisilerin savcilik evraklarinda supheli olarak belirtilmelerine ragmen somut olayla ilgisi gosterilen yeterli kanit bulunmadigi yonunde kanaat bildirilmistir.
Etik kurulu metini benim M. Ali Aydinlar'in okumasindan yazdigim sekliyle yukarida.
Elde olan belgelere gore bazi musabakalarda sike, sike tesebbus, tesvik veya tesvik tesebbusu olustugu konusunda kanaat getirilmistir diyor etik kurulu.
Devaminda da dedigi, savunmalarini alamadigimiz icin bu eylemler konusunda karar ver( e)miyoruz, gizlilik kalktigi zaman bu konuda tekrar gorevlendirilirsek bu konuda yeniden inceleme yapariz.
Yani bundan cikartilacak bazi maclarda sike vs. var ama bunun kararini, etik kurulu olarak biz kendimizi riske almamak icin bu karari savunma almadan vermek istemiyoruz ama ileride bizden calisma yapmamiz istenirse bu calismayi yapariz.
Bu kararsizlik nedeniyle baskalari zarar gorurse de sorumlulugu uzerimize almiyoruz (ozellikle M. Ali Aydinlar'in Avrupa kupalarina gitme konusundaki kendine guvenen gitsin yorumu da bu yonde yorumlanabilir).
ayrıca anlamıyorum lig ne kadar oynanmasın? 1 sezon oynanmasın istiyorsanız bu saçmalıktır.
Temizlik yapmak icin gerekiyorsa 5 yil oynanmasin. Futbol, etik degerlerden daha onemli degil. Etik degerlere yeterli onem verilmedigi icin bu sorusturma ile karsi karsiyayiz.
eGowiCh
16.Ağustos.2011, 20:02
"Delil yetersizliği" kavramı vardır hukukta. Bu ne demektir, istenildiği kadar kanaat getirilirse getirilsin "deliller" yeterli olmadığı, kişiye isnat edilen suçun delillendirilemediği söz konusu ise kişi delil yetersizliğinden beraat eder. Ortaya bir iddia atılıyorsa, bu delillendirilmelidir. Söz konusu rapordaki ifade senin dediğin gibi "savunmaları aldığımızda yeniden inceleriz" demek değildir. Eğer öyle olsaydı, şu ifadeler yer alırdı:
"Filanca müsabakalarda şike, şikeye teşebbüs, teşvik primi ve teşvik primine teşebbüs oluştuğu kanaatine varılmış olup kesin hüküm verilebilmesi için suç isnat edilen gerçek ve tüzel kişilerin savunmalarının alınması gerekmektedir."
Oysa kurulun raporu oldukça açık. Halk diliyle söylemek gerekirse: "Eldeki deliller yeterli değil, bu deliller takımların şike yaptığını göstermez. Her ne kadar kanaat oluşacak belgeler mevcut olsa da, bunun daha sağlam belgelerle ispatlanması gerekir. Eldeki verilerle takımların şike yaptığı sonucuna varılamaz."
Ha eğer ortada gerçekten bir para transferi olsaydı, (Ümit Karan'ın çantasında para olmadığı ispatlandı) o zaman zaten yeterli delil var olduğundan yaptırım uygulanabilirdi. Konuşmalar da yeterli değil. Semih "Abi mamalansalar yenerler, yenmeyi bırak berabere kalsalar yeter" diyor. Buradan kesin bir anlam çıkmıyor mesela teşvik primi için. "Abi parayı gönderdik Eskişehirspor'a, çıkıp adam gibi oynayacaklar, yenmeseler de olur." diye bir konuşma geçse, eyvallah. Ama sen bu konuşmayı teşviğe çekemezsin. Ben de kalkıp iyi futbol oynamaları anlamını çıkarabilirim. Ciddi bir yaptırım var, o yüzden böyle saçma sapan konuşmalarla kimseye ağır cezalar verilip bunun vebali alınamaz.
26 klasörlük delil eğer bir yeterli kanıt olarak nitelendirilemiyorsa -ki kurulun içinde Prof. Dr. Oğuz Atalay gibi değerli bir hukuk adamı da var, diğer üyeler de çok değerli hukukçular- kimse federasyonu suçlamasın, Etik Kurulu'nu suçlamasın. Hukukun H'sinden anlamayan insanlar kalkıp da yıllarını mesleklerine adamış, 26 klasörü 25 gün incelemiş ve 150 sayfalık mütalaa yazmış kurulu eleştiremez.
perpetua
16.Ağustos.2011, 20:04
"Delil yetersizliği" kavramı vardır hukukta. Bu ne demektir, istenildiği kadar kanaat getirilirse getirilsin "deliller" yeterli olmadığı, kişiye isnat edilen suçun delillendirilemediği söz konusu ise kişi delil yetersizliğinden beraat eder. Ortaya bir iddia atılıyorsa, bu delillendirilmelidir. Söz konusu rapordaki ifade senin dediğin gibi "savunmaları aldığımızda yeniden inceleriz" demek değildir. Eğer öyle olsaydı, şu ifadeler yer alırdı:
"Filanca müsabakalarda şike, şikeye teşebbüs, teşvik primi ve teşvik primine teşebbüs oluştuğu kanaatine varılmış olup kesin hüküm verilebilmesi için suç isnat edilen gerçek ve tüzel kişilerin savunmalarının alınması gerekmektedir."
Oysa kurulun raporu oldukça açık. Halk diliyle söylemek gerekirse: "Eldeki deliller yeterli değil, bu deliller takımların şike yaptığını göstermez. Her ne kadar kanaat oluşacak belgeler mevcut olsa da, bunun daha sağlam belgelerle ispatlanması gerekir. Eldeki verilerle takımların şike yaptığı sonucuna varılamaz."
Ha eğer ortada gerçekten bir para transferi olsaydı, (Ümit Karan'ın çantasında para olmadığı ispatlandı) o zaman zaten yeterli delil var olduğundan yaptırım uygulanabilirdi. Konuşmalar da yeterli değil. Semih "Abi mamalansalar yenerler, yenmeyi bırak berabere kalsalar yeter" diyor. Buradan kesin bir anlam çıkmıyor mesela teşvik primi için. "Abi parayı gönderdik Eskişehirspor'a, çıkıp adam gibi oynayacaklar, yenmeseler de olur." diye bir konuşma geçse, eyvallah. Ama sen bu konuşmayı teşviğe çekemezsin. Ben de kalkıp iyi futbol oynamaları anlamını çıkarabilirim. Ciddi bir yaptırım var, o yüzden böyle saçma sapan konuşmalarla kimseye ağır cezalar verilip bunun vebali alınamaz.
26 klasörlük delil eğer bir yeterli kanıt olarak nitelendirilemiyorsa -ki kurulun içinde Prof. Dr. Oğuz Atalay gibi değerli bir hukuk adamı da var, diğer üyeler de çok değerli hukukçular- kimse federasyonu suçlamasın, Etik Kurulu'nu suçlamasın. Hukukun H'sinden anlamayan insanlar kalkıp da yıllarını mesleklerine adamış, 26 klasörü 25 gün incelemiş ve 150 sayfalık mütalaa yazmış kurulu eleştiremez.
Egemen hukukcumusun?
RaSenGan
16.Ağustos.2011, 20:05
Artık insanlar kurula bile inanmaz hale gelmiş :)
eGowiCh
16.Ağustos.2011, 20:10
Egemen hukukcumusun?
Hukuk 3. sınıf öğrencisiyim.
perpetua
16.Ağustos.2011, 20:36
Hukuk 3. sınıf öğrencisiyim.
Harika. O zaman uzun metin yazmisligin vardir. Bilirsin ki bir metin yazildiginda bunun basi ile sonu birbirinden bagimsiz degildir. Cumlelerin birbirlerini takip etmesinin bir nedeni vardir.
Delil yetersizligi olarak tabir ettigini, zaten Etik kurulu asagidaki cumlelerde aciklamiyormu?
Ilgililerin ifadesine basvuramadiklari icin calismalarini sadece savciliktan gelen belgelerle yapmak zorunda olduklarini ve bu nedenle savunma almadan saglikli bir karar alamayacaklarini soylemiyor mu bu cumleler?
Burada da diyor ki savunma alamadigimiz icin bazi konularda kanaat olusturacak yeterli deliller bulamadik. Tum belgelere de ulasamiyoruz. Ama elimizdeki belgelere gore bazi maclarda sike vs. olduguna kanaat getirebiliyoruz, bazilarinda ise kanaat getiremiyoruz denmiyor mu?
Burada da yukaridaki iki bolumun ozeti yapiliyor. Savunma alamiyoruz, elimizde sike olduguna kanaat getirebilecegimiz bazi belgeler var ama bu konuda nihai karar veremiyoruz cunku elimizde sadece etik kuruluna teblig edilen belgeler var (ilgililerin savunmasi yok) savunma tarafi olmadigi icin de elimizdeki deliller yeterli degil denilmiyormu?.
Gizlilik karari kalktigi, delillerin kamuoyuna ulastigi ve biz de savunma alabilecegimiz zaman bize bu gorev verilirse tekrar incemele yapariz demiyor mu?
Hukuk falan yok bu yazdiklarimin icinde. Etik kurulundaki insanlarin bize verdigi mesaji anlama var. Hukuk konusunda yorum zaten yapmam cunku hukukcu degilim. Beni sucladigin gibi etik kurulunu da elestirmiyorum. Eminim onlar hukuku yorumladiklari sekilde en dogru karari vermislerdir.
Benim elestirim sadece ve sadece ortalik bu kadar karisik durumdayken liglerin ileride buyuk yaptirimlar cikmasi ihtimali varken baslatilmasi.
uAburak89
16.Ağustos.2011, 20:55
Mehmet Ali Aydınlar'ın niyeti hakkında bir fikrim yok, iyi midir kötü müdür taraflı mıdır tarafsız mıdır bilemem. Bir çok kişinin de benim durumumda olduğunu biliyorum. Tecrübesizliğinden ve göreve gelir gelmez böyle bir süreç ile karşılaşmasının da etkisiyle, yaptığı ilk açıklamadan son açıklamaya kadar söylediği çoğu şey tutarsız. İnsanlara güven veremiyor, soruşturmada adı geçen takımların taraftarları da eleştiriyor, diğer takım taraftarları da. Konuşmalarında konuya hakim olmadığı çok belli, bir çok şey olabilir diyerek geçiştirilebilir belki ama şu son Avrupa'ya gidecek takımlarla ilgili yaptığı yorum, ibretliktir.
Ligi ertelemeleri doğru bir karardı, ancak o karar açıklandığında Mehmet Ali Aydınlar, bu sürede bir karar vereceğiz demişti. Dün yaptığı açıklama ise, verdiği teminat ile örtüşmüyor. Ortaya sürdükleri savunma hakkı dün mü ortaya çıktı ? Bir karar vereceğiz derken bundan kimsenin haberi yok muydu ? Evet savunma hakları var, madem federasyon gizlilikten ötürü savunma alamayacaktı neden karar vereceğiz diyor ki ?
Şimdi lig başlayacak, hukuki süreçte herkes aklanır, kimse suçlu çıkmazsa federasyonun tutumu sorun yaratmayacak, herşey tıkırında devam edecek. Ancak bir kişi bile suçlu çıkarsa çok farklı şekillerde hak ihlalleri ve buna bağlı talepler olacak. Şaibeli başlayan lig, kaos ile devam edecek. Mehmet Ali Aydınlar ve yönetimi bu süreci yönetemedi.
Suicider
16.Ağustos.2011, 22:55
FIFA kokartlı Süper Lig hakemi Fırat Aydınus ve Hüseyin Göçek, bilgisine başvurulmak üzere emniyette ifade veriyor.
Trabzonspor
16.Ağustos.2011, 23:01
Mehmet Ali Aydınlar'ın niyeti hakkında bir fikrim yok, iyi midir kötü müdür taraflı mıdır tarafsız mıdır bilemem. Bir çok kişinin de benim durumumda olduğunu biliyorum. Tecrübesizliğinden ve göreve gelir gelmez böyle bir süreç ile karşılaşmasının da etkisiyle, yaptığı ilk açıklamadan son açıklamaya kadar söylediği çoğu şey tutarsız. İnsanlara güven veremiyor, soruşturmada adı geçen takımların taraftarları da eleştiriyor, diğer takım taraftarları da. Konuşmalarında konuya hakim olmadığı çok belli, bir çok şey olabilir diyerek geçiştirilebilir belki ama şu son Avrupa'ya gidecek takımlarla ilgili yaptığı yorum, ibretliktir.
Ligi ertelemeleri doğru bir karardı, ancak o karar açıklandığında Mehmet Ali Aydınlar, bu sürede bir karar vereceğiz demişti. Dün yaptığı açıklama ise, verdiği teminat ile örtüşmüyor. Ortaya sürdükleri savunma hakkı dün mü ortaya çıktı ? Bir karar vereceğiz derken bundan kimsenin haberi yok muydu ? Evet savunma hakları var, madem federasyon gizlilikten ötürü savunma alamayacaktı neden karar vereceğiz diyor ki ?
Şimdi lig başlayacak, hukuki süreçte herkes aklanır, kimse suçlu çıkmazsa federasyonun tutumu sorun yaratmayacak, herşey tıkırında devam edecek. Ancak bir kişi bile suçlu çıkarsa çok farklı şekillerde hak ihlalleri ve buna bağlı talepler olacak. Şaibeli başlayan lig, kaos ile devam edecek. Mehmet Ali Aydınlar ve yönetimi bu süreci yönetemedi.
Olay bundan ibaret resmen saçmaladılar.Birgün söyledği ile ertesi gün söylediği birbirine yanaşmıyor bile.Bu kadar tutarsız olunmaz.
Avrupa konusu tam fiyasko.Kendi insiyatiflerine kalmış ne demek yahu?Sen ne güne duruyorsun orda?Bırak git o zaman kardeşim.
Zaten şu ülkede futboldan hazetmiyordum dahada beter ettiler.Artık ne lig ne başka birşey seyredilir.
sui generis
16.Ağustos.2011, 23:39
Etik kurulu metini benim M. Ali Aydinlar'in okumasindan yazdigim sekliyle yukarida.
Elde olan belgelere gore bazi musabakalarda sike, sike tesebbus, tesvik veya tesvik tesebbusu olustugu konusunda kanaat getirilmistir diyor etik kurulu.
Devaminda da dedigi, savunmalarini alamadigimiz icin bu eylemler konusunda karar ver( e)miyoruz, gizlilik kalktigi zaman bu konuda tekrar gorevlendirilirsek bu konuda yeniden inceleme yapariz.
Yani bundan cikartilacak bazi maclarda sike vs. var ama bunun kararini, etik kurulu olarak biz kendimizi riske almamak icin bu karari savunma almadan vermek istemiyoruz ama ileride bizden calisma yapmamiz istenirse bu calismayi yapariz.
Bu kararsizlik nedeniyle baskalari zarar gorurse de sorumlulugu uzerimize almiyoruz (ozellikle M. Ali Aydinlar'in Avrupa kupalarina gitme konusundaki kendine guvenen gitsin yorumu da bu yonde yorumlanabilir).
Temizlik yapmak icin gerekiyorsa 5 yil oynanmasin. Futbol, etik degerlerden daha onemli degil. Etik degerlere yeterli onem verilmedigi icin bu sorusturma ile karsi karsiyayiz.
abi verdiğin alıntıda koyulaştırdığın yeri tüm paragrafı birden okumanı tavsiye ederim. senin söylediğinin aksine hiçbir maçta kesin şike var diyemiyoruz diyor.
Nasıl bu durumda insanları dinlemeden herkesin yargısız infaz yapmalarını beklemesini anlamıyorum.
yapılan tek hata vardır. o da liglerin ertelenmesidir. en baştan biliniyordu zaten. avukat faik söyledi: kozmik oda kavramında savunma hakkı diye bir şey yok. yargısız infaz mı yapsınlar. tff en başta durumun böyle olacağını anlamalıydı. ama şuan verdiği karar en doğru karardır. ötesi yok
eGowiCh
17.Ağustos.2011, 02:25
Harika. O zaman uzun metin yazmisligin vardir. Bilirsin ki bir metin yazildiginda bunun basi ile sonu birbirinden bagimsiz degildir. Cumlelerin birbirlerini takip etmesinin bir nedeni vardir.
Delil yetersizligi olarak tabir ettigini, zaten Etik kurulu asagidaki cumlelerde aciklamiyormu?
Ilgililerin ifadesine basvuramadiklari icin calismalarini sadece savciliktan gelen belgelerle yapmak zorunda olduklarini ve bu nedenle savunma almadan saglikli bir karar alamayacaklarini soylemiyor mu bu cumleler?
Burada da diyor ki savunma alamadigimiz icin bazi konularda kanaat olusturacak yeterli deliller bulamadik. Tum belgelere de ulasamiyoruz. Ama elimizdeki belgelere gore bazi maclarda sike vs. olduguna kanaat getirebiliyoruz, bazilarinda ise kanaat getiremiyoruz denmiyor mu?
Burada da yukaridaki iki bolumun ozeti yapiliyor. Savunma alamiyoruz, elimizde sike olduguna kanaat getirebilecegimiz bazi belgeler var ama bu konuda nihai karar veremiyoruz cunku elimizde sadece etik kuruluna teblig edilen belgeler var (ilgililerin savunmasi yok) savunma tarafi olmadigi icin de elimizdeki deliller yeterli degil denilmiyormu?.
Gizlilik karari kalktigi, delillerin kamuoyuna ulastigi ve biz de savunma alabilecegimiz zaman bize bu gorev verilirse tekrar incemele yapariz demiyor mu?
Hukuk falan yok bu yazdiklarimin icinde. Etik kurulundaki insanlarin bize verdigi mesaji anlama var. Hukuk konusunda yorum zaten yapmam cunku hukukcu degilim. Beni sucladigin gibi etik kurulunu da elestirmiyorum. Eminim onlar hukuku yorumladiklari sekilde en dogru karari vermislerdir.
Benim elestirim sadece ve sadece ortalik bu kadar karisik durumdayken liglerin ileride buyuk yaptirimlar cikmasi ihtimali varken baslatilmasi.
Öncelikle bir yanlış anlaşılmayı gidereyim. Yazdığım her şeyi sana ithafen yazmadığımı söylemek istiyorum. Özellikle son cümle kesinlikle sana ithafen yazılmış bir cümle değil, şu an medyada yer alan haberler ve oluşan kamuoyuna ilişkin yazılmış bir cümleydi ve kesinlikle arkasındayım. Etik Kurulu'nu eleştiren herkes için geçerli o yazdığım son cümle, senin için geçerli değil, yanlış anlama. Ben diğer kısımları senin yazına göre yazdım sadece.
Son yazdıklarını görünce, tamamen raporu yanlış yorumladığını görüyorum. Ben, benim anladığım biçiminde tercümesini yapmak istiyorum sana.
Bu kısım için, şöyle bir yorumda bulunmuşsun: "Savunma alamiyoruz, elimizde sike olduguna kanaat getirebilecegimiz bazi belgeler var ama bu konuda nihai karar veremiyoruz cunku elimizde sadece etik kuruluna teblig edilen belgeler var (ilgililerin savunmasi yok) savunma tarafi olmadigi icin de elimizdeki deliller yeterli degil denilmiyormu?."
Burda söylenen şey çok açık. Aynen şöyle:
Şike veya teşvik primi vakaları gerçekleşmediği konusunda "şüphe" mevcuttur. Ancak bu şüphe doğrultusunda kanaat getirmeye yetecek kanıt bulunmamaktadır.
Burada, senin bahsettiğin "savunma alamıyoruz, şikeye kanaat getirebileceğimiz belgeler var ama savunma tarafı olmadığı için elimizdeki deliller yeterli değil." şeklinde bir şey yok. Burada bahsedilen aynen şu:
"Ortada bir şüphe var, ancak bu şüpheyi destekleyecek ve kesinleştirecek yeterli kanıt yoktur. Şüphelerimiz, şüphe boyutunda kalmaya devam etmektedir. Şüpheler, kesinliğe dönüşmemiştir. Kesinliğe dönüşmesi içinde elimizde şüphelerimizi destekleeycek ciddi deliller olması gerekmektedir, ancak bize gönderilen 26 klasör içerisinde şike ve teşvik şüphelerini kesinleştirecek ve suç unsurunu bulundurmaya yetecek DELİL YOKTUR."
Senin söylediğin gibi bir durum olsaydı, ancak şöyle bir rapor verilebilirdi: "Şike ve teşvik şüpheleri vardır ve eldeki deliller de bunu destekler nitelikte olup yaptığımız incelemede şike ve teşvik primi tespit edilmiştir. İlgili yaptırımların uygulanabilmesi için savunma tarafı dinlenecek ve olay detaylı incelenip hüküm verilecektir."
Bunun da izahı şudur: "Savcılıkça bize yeni delillerin gönderilmesi ve TFF yönetim kurulunun bizi tekrar görevlendirilmesi durumunda yeni bir inceleme yapabiliriz."
Bu izah, şunu da barındırır: "Bizim elimizdeki bu deliller (26 klasör) ile şike ve teşvik şüphesi kesinliğe dönüşmemiştir. Halen şüphe boyutundadır, eldeki deliller suçun kesinleştiğini göstermemektedir. Eldeki deliller ile iddialar kesinlik boyutu kazanmadığından, yaptırım uygulanması da söz konusu olamaz. Savcılık bize yeni deliller gönderirse, yeniden inceler ve sonuca bağlarız. Mevcut deliller ile bizim bir yaptırım uygulayabilmemiz söz konusu değildir. ANCAK VE ANCAK, SAVCILIK TARAFINDAN YENİ DELİLLER GÖNDERİLİR VE BU DELİLLER İDDİALARI CİDDİ BİÇİMDE DESTEKLER NİTELİKTE BULUNUR, ŞÜPHELİLERİN SAVUNMASI DA ALINDIKTAN SONRA YAPTIRIM HÜKMÜ KURULABİLİR."
Uzun lafın kısası:
Senin ilgili raporu çok yanlış anladığını/yorumladığını düşünüyorum. Olayı sadece "savunma tarafının işin içinde olmaması" olarak yorumluyor, savunma hakkı tanındıktan sonra yaptırım uygulanacağını söylüyorsun. Oysa durum böyle değil. İnan, eğer yeterli delil mevcut olsa, suç şüpheleri ciddi biçimde delillenseydi, kurulun raporu da şike ve teşviğin tespit edildiğine dair olurdu, ancak savunma hakkına dikkat çekilip adil yargılanmaya bir an önce başlanmasına yönelik olurdu.
byariff
17.Ağustos.2011, 18:54
Son dakika..Sinan Engin'in Hürriyet'ten sonra Lig TV ile de ilişiği kesildi.
urwrdskkn
17.Ağustos.2011, 19:01
abi federasyon hata yapmıştır ama bence en başta ligleri erteleyerek. hukuk diyor ki senin onları dinleme hakkın yok. federasyon ne yapsın yargısız infaz mı ? bu karar zaten kaçınılmazdı. ancak şöyle olabilirdi: herkesin %100 suçsuz olduğunu anlardı etik kurul ve federasyon. o zamanda savunma almalarına gerek olmazdı. ancak şimdi buna tam kanaat getirmeden onları dinlemem gerekir diyor.
ama hatayı en başta yapmıştır ligleri erteleyerek.
pardon sana da şöyle bir şey söylemek istiyorum eğer lig 5 ağustosta başlasaydı acaba geçen gün verilecek FENERBAHÇENİN KÜME DÜŞÜRÜLMESİ kararı çıkarsaydı mehmet ali aydınlar o zaman o kadar emeğe kim ne cevap verebilirdi HİÇ KİMSE.... çünkü haliniz ankaraspordan beter olurdu bunu açık ve net söylüyorum ben bir galatasaray taraftarıyım ama olaylara tarafsızca bakan bir galatasaray taraftarıyım ve hiç bir zaman takımım böyle işler yapmaz demem ben hiç bir zaman yapılmış ise yapılmış banane umrumda değil ne halleri varsa görsünler ben sadece saha içindeki o güzel oyuna bakarım başka da bir şeye BAKMAM....
sui generis
17.Ağustos.2011, 19:33
pardon sana da şöyle bir şey söylemek istiyorum eğer lig 5 ağustosta başlasaydı acaba geçen gün verilecek FENERBAHÇENİN KÜME DÜŞÜRÜLMESİ kararı çıkarsaydı mehmet ali aydınlar o zaman o kadar emeğe kim ne cevap verebilirdi HİÇ KİMSE.... çünkü haliniz ankaraspordan beter olurdu bunu açık ve net söylüyorum ben bir galatasaray taraftarıyım ama olaylara tarafsızca bakan bir galatasaray taraftarıyım ve hiç bir zaman takımım böyle işler yapmaz demem ben hiç bir zaman yapılmış ise yapılmış banane umrumda değil ne halleri varsa görsünler ben sadece saha içindeki o güzel oyuna bakarım başka da bir şeye BAKMAM....
anlatamıyorum heralde. o günden bu güne ne değişti. hiçbir şey... değişmesi de imkansızdı zaten. federasyonun hatası buydu. hıı derseniz iddianame hazırlanana kadar lig başlamasın. o da yetmez. o iddianame hazırlanacak federasyona sunulacak. yine etik metik bir kurul kurulacak. ifadeler vs alınacak. anlayacağın uzun iş. ve bu yıl ligi unuturduk. ben istemiyorum. ligi unutmayı. düşeceksek bile her turlu seneye etkili olacak.bu yıl futbol oynansın istiyorum.
bir de bunu da anlatamamışım oysa ki alıntı yapmışssın tekrar soyleyim: federasyon bizi düşüremezdi cünkü kimsenin ifadesini almadı alamadı. yargısız infaz mı yapmasını bekliyordunuz ?
bursa_mc
17.Ağustos.2011, 20:37
Ankara Büyük Şehir Belediye Başkanı ve Aynı Zamanda Ankaragücü Eski Onursal Başkanı Melih Gökçek, Savcı Mehmet Berk'in İsteği Üzerine Futbol'da Şike Soruşturması Kapsamında Ankara Adliyesinde Şüpheli Sıfatıyla İfade Verecektir...
sarianet
17.Ağustos.2011, 20:42
ohooo millet roman yazmış yav kesin buradn bi iki kişi ilerde iyi köşe yazarı olur :D
futureless
17.Ağustos.2011, 20:44
ohooo millet roman yazmış yav kesin buradn bi iki kişi ilerde iyi köşe yazarı olur :D
Buradan kimse soruşturma kapsamında alınmasın da :D
sarianet
17.Ağustos.2011, 20:50
içeri alınırlar da şikeden mi pikeden mi bilemicem:D
TR.CaPTaiN
18.Ağustos.2011, 00:55
Faik Işık ve Aziz Yıldırım savcının kendilerine son 5 maçın sonucunu biliyorduk şeklinde açıklama yaptığını ve Fenerbahçe'nin şampiyon olamaması halinde bu operasyonun olmayacağını söylüyor. Savcı Mehmet Berk ise bunu yalanlayarak böyle bir şey söylemedim diyor. Nerden tutsak elde kalıyor. Savcının tabi ki basında çıkan haberleri yalanlama gibi bir görevi yok ama el insaf. 1.5 aydır "son 5 maçın sonucu biliniyordu" şeklinde haber pompalanırken 2 cümlelik bir açıklamayla Mehmet Ali Aydınlar'la görüşmemizde son 5 maçın sonucunu biliyorduk gibi bir ifadem olmamıştır şeklinde açıklama yapılsa ne olurdu yani ? İlla Aziz Başkanın Cumhurbaşkanı'na mektup mu yazması lazım ki böyle bir ifadenin olmadığı meydana çıksın. Zaten eğer öyle bir ifade olduysa o da ayrı skandal.
uAburak89
18.Ağustos.2011, 16:15
Safiyesiz Faik Şov!
Belki biraz iddialı bulacaksınız, ama korkarım “15 Ağustos 2011” Türk futbolu için acı bir milat özelliği taşıyor. Geçtiğimiz pazartesi akşamı M.Ali Aydınlar’ın yaptığı o basın açıklaması, 88 yıllık federasyon tarihinin en talihsiz ve (hatta belki farkında olmadan) en zararlı beyanatıymış hissiyatı doğurdu bende…
Neden mi? Anlatayım…
SORU 1: AÇIKLAMANIN YAPILMA BİÇİMİ DOĞRU MUYDU?
Öncelikle o gün yapılacak toplantıyla ilgili kamuoyunda oluşturulan beklenti, saat beş buçuk sularında yaşanan hayal kırıklığının boyutunu milyonla çarptı. TFF Başkanı prompterdan çok uzun metin okudu, ama aslında pek bir şey söylemedi! Toplantıya rekor sayıda basın mensubu katıldı, ama ortaya çıkan rekor düzeyde hayal kırıklığından başka bir şey değildi. Madem açıklamanın içeriği buydu, neden böyle büyük bir beklenti oluşturuldu? Böyle bir açıklama, pekâlâ yazılı olarak da yapılabilirdi!
TFF Başkanı Aydınlar özetle, nihai kararın iddianamenin oluşturulmasından sonra verileceğini söyledi; ama herkesin aklına ister istemez “Ligler zamanında başlayacak, Süper Kupa finali vaktinde oynanacak” açıklamaları geldi! İddianame oluşturulduktan sonra TFF, “Nihai kararı mahkemenin sonucuna göre vereceğiz” derse artık kimse şaşırır mı? Sanırım şaşırmaz.
SORU 2: TFF’NİN AMACI, “TÜRK FUTBOLUNUN BU KRİZİ EN AZ ZARARLA ATLATMASI” MI OLMALIYDI?
Bence, kamuoyundaki bugünkü güvensizlik ortamının fitili, “Türk futbolu bu krizi en az zararla atlatmalı” safsatasıyla yakılmıştı. Aslında TFF bu davayı, bu cümleyi kurduğu gün kaybetti.
Şu benzetmeyi yapmak zorunda kalıyorum: “Bir aile içinde ensest ilişki yaşandığına dair şüphe var. Ailenin tüm fertleri mahkemeye çıkıyor. Canı yanmış baba, “Önemli olan bu krizi, ailemize en az zararı verecek şekilde atlatmak” diyor!”
TFF’nin şike krizini en az zararla atlatalım düşüncesi, Kulüpler Birliği’nin de toplantı yapıp “birlik beraberlik” mesajı vermesi, biraz bu ailenin haline benziyor! Oysa gün, “Darağacında bile XSpor” , “Darağacında bile Türk futbolu” deme günü değil… Gün, “Darağacında bile adalet” dileme günü…
Eğer, “Büyük takımlar küme düşecek, yayın gelirleri sekteye uğrayacak, Süper Lig kulüpleri ciddi bir ekonomik darbe yiyecek” endişesiyle radikal kararlar almaktan kaçılıyorsa; Türk futboluna iyilik değil, kötülük ediliyor! Bir kulübün havuzdan aldığı pay yüzde 50 azaldığında ekonomisi çökecekse, zaten 2014’te UEFA Finansal Fair-Play kriterleri eksiksiz yürürlüğe girdiğinde o takım bu ligde yarışamayacak demektir. İki sene içinde giderleriyle gelirlerini dengeye getiremeyecek, havuzdan aldığı pay düştüğünde dükkânını döndüremeyecek bir kulübün bugün iflas bayrağını çekmesi, belki de 2014’te çekmesinden daha hayırlı…
SORU 3: KANAATLE KARAR VERMEK ADALETSİZLİK Mİ DOĞURUR?
Eğer TFF, 15 Ağustos’taki açıklamayı “Türk futbolunun az zarar görmesi” düşüncesiyle değil, “Kanaatle karar vermek adaletsizlik doğurur” zihniyetiyle yaptıysa, bu kez haklı kabul edilebilir mi?
Benim fikrim, cevabın yine “hayır” olduğu yönünde … Çünkü futbolu yalnızca ceza hukukuna teslim etmek, spor hukukunu fiilen yok saymak anlamına geliyor. Eğer federasyonlar sportif kararları sadece yıllar süren mahkemelerin sonuçlarına göre alsaydı İtalya halen Calciopoli’2006’yı tam olarak çözememiş olacaktı. Ya da Türk futbolu, Ankaraspor/Ankaragücü sorununu halledememiş olacaktı bugün… Oysa spor çok hızlı işliyor; oyun, mahkemelerden çok çok daha hızlı akıyor.
Yaşanmış bir örnek, aslında bizim için yol gösterici olabilir: İtalya Futbol Federasyonu, Calciopoli’yle ilgili ilk kanaatine göre Juventus’u üçüncü lige düşürecekti, ama belge akışı hızlandıkça kararını ikinci lig olarak değiştirdi. İlk planda Milan’dan 15 puan silecekti, ama lig başladıktan sonra cezayı 8 puana düşürdü.
Yani federasyonlar pekâlâ kanaatle karar verebiliyorlar. Hatta gerekirse bu cezaları sezon içinde değiştirip en âdil hale getirebiliyorlar. Çünkü esas maksatları “Bu krizi İtalyan futbolunun en az zararla atlatması” filan değil. Saf ve pürüzsüz “adalet” i sağlamak.
SORU 4: TFF’NİN ELİNDE KANAAT OLUŞTURMAYA YETER DÜZEYDE BELGE VAR MIYDI?
Bu noktada akla gelen kritik soru sanırım şu: İtalya Federasyonu’nun elinde Moggi’nin hakem atamalarına direkt tesir ettiğine dair konuşma kayıtları vardı ve ivedilikle karar verebildiler. Peki TFF’nin elinde kanaat sahibi olabilecek düzeyde belge var mıydı?
Bu sorunun cevabını tabii ki sadece kozmik odaya girebilenler, bir de her nasılsa o odadan bilgi sızdırabilen(!) bazı meslektaşlarımız biliyorlar! Ama şu iki sorunun yanıtını tüm TFF Yönetim Kurulu üyeleri biliyor olmalılar:
a) Eğer TFF’nin elinde karar için kanaat oluşturabilecek düzeyde belge yoktu ise, neden üçü futbolcu, ikisi antrenör (yani beşi doğrudan sahanın içinde olan) toplam 17 kişi PFDK’ya tedbirsiz değil, TEDBİRLİ OLARAK sevk edildiler? Bu tedbirli sevk kararı, “Elimizde yeterli delil yok” açıklamasıyla çelişmiyor mu?
b) Bir TFF yöneticisinin, “Beşiktaş’ı da kurtardık sayemde. Teşekkür etmeleri lazım. Değil mi? Başka kimsede yok ki bu kadar şey… Sonuç…” cümleleri de bir kanaat itirafı sayılmaz mı?
“Sonuç” sözcüğünün (açıklama sahibinin iddia ettiği gibi) yabancı oyuncu yerine kullanılmış olduğunu algılayamamış olmam, benim zekâ geriliğimle mi ilgili acaba?
SORU 5: AVRUPA KUPALARINA GİDİŞ , KULÜPLERİN İNİSİYATİFİNE BIRAKILABİLİR Mİ?
TFF’nin kanaatle karar veremeyip, bazı kulüplerin sezon içinde UEFA tarafından Avrupa kupalarından ihraç ihtimalinin önünü açması da, Türk futboluna küçük çaplı bir ihanet…
Çünkü bir (ya da birkaç) takımımızın Avrupa kupalarından ihracı sadece itibar açısından değil, sportif ve ekonomik açıdan da bedel ödememize neden olacak. Üstat Cemal Ersen 26 Temmuz’da Milliyet’te bu detaya değinmişti: Sportif olarak (şu anda 10’uncu olduğumuz) kıta sıralamasında ilk 12’nin dışında kalmak demek, 2013-14’te Şampiyonlar Ligi’ne direkt takım gönderememek demek. Devler Ligi’ne takım sokamamak demek, asgari 25 milyon euroluk gelirden de mahrum kalmak demek.
Ayrıca TFF’nin kamuoyunda oluşturduğu “Avrupa kupalarına göndereceğimiz takımları değiştirme vakti zaten geçti” imajı da doğru değil… İtalya, 6 Temmuz 2006’da UEFA’ya verdiği takım listesini 26 Temmuz’da pekâlâ değiştirmiş; iki yeni kulübünü Avrupa’ya gönderebilmişti.
SORU 6: PEKİ, TEK SUÇLU TFF Mİ?
Tabii ki bütün bu kaos ortamının faturasını TFF’ye çıkarmak da çok büyük haksızlık olur. Çünkü sokaktaki adama “gizlilik prensibi” filan dediğinizde artık gülüyor; Hürriyet’te, Habertürk’te, Takvim’de, Bugün’de ve başka birçok gazetede; bir Vatan yazarının ya da bir Taraf yazarının köşesinde okuduklarının gizli olmamasına anlam veremiyor.
Artık kamuoyu, spor ailesinde (biz dahil) hemen hiç kimsenin temiz olduğuna inanmıyor; “Suçluların dünyasında tek gerçek günah yakalanmakmış” diyor içinden… Şike soruşturması kapsamında yayına başlayan “Ne olur bana yardım edin Memedalibey Şov” la “Safiyesiz Faik Şov” u birer reality-şov hissiyatıyla gülerek ve eğlenerek takip ediyor halk…
SORU 7: ŞİMDİ NE OLACAK?
Kamuoyundaki güven erozyonu bu denli derin olunca, tamirinin uzun yıllar alacağını tahmin etmek de zor olmuyor.
Artık önümüzdeki yıl futbolcular sahaya avukatlarıyla mı çıkacak, boş kaleye golü atamayan oyuncunun maç sonu açıklamasını hukuk müşaviri mi yapacak, doğrusu bilemiyoruz!
Ama şunu biliyoruz: Eğer bir önceki meclis, Şiddet Yasası’nı yenilerken spor mahkemelerinin kuruluşunun yolunu da açabilseydi; bugünkü krizi daha hızlı çözebilecektik. Belki o zaman TFF, bu kritik kararı kanaatle verme yükü altına girmek zorunda kalmayacak, iş mahkemede halledilecekti.
Olmadı. Bundan sonra da ne olsa, kekremsi bir tat kalacak damağımızda… 9 Eylül’den sonra ne karar alınırsa alınsın tatsız yıllar bekliyor bizi… Çünkü “geç kalmış adalet”, gerçek adalet olmuyor.
Uğur Meleke
Suicider
19.Ağustos.2011, 14:18
Güzel bir açıklama beğendim
Galatasaray Spor Kulübü'nden Kamuoyuna Açıklama
TFF’nin son kararından sonra Türk futbolunun geleceği açısından ciddi endişe duyduğumuzu belirttik. Bu endişenin nedenlerini açıklıkla dile getirmenin zamanı bugündür.
Futbol, dünyada bir çok ülkenin en önemli imaj unsurlarından biri haline gelmiştir. Globalleşen dünyada, oyunun tek bir kuralı vardır: Rekabet. Bu rekabet tabii ki uluslararası kurallar çerçevesinde yapılır. Aksi halde futbolun marka gücü, değeri ve evrenselliğinden söz edilemez. Herkes, kendi kurallarını uygulayacak olursa, başarının evrensel ölçüsü kalmaz.
Dünya çapında sıfır hata toleranslı bu rekabetin ardındaki neden, sadece imaj meselesi değildir. Bu rekabetin ekonomisi de son derece ciddi boyutlara ulaşmıştır. 2010-2011 sezonunda Şampiyonlar Ligi’nde dağıtılan gelir tutarı 754 milyon Euro’ya ulaşmıştır. Ülkemiz, bu gelirin sadece 20 milyon Euro'sunu elde edebildi. Diğer uluslararası rekabet alanlarını ve dolaylı gelirleri hesaba kattığımızda Avrupa’nın en genç nüfusuna sahip ve futbol aşkının son derece yaygın olduğu ülkemizin bu ekonomiden aldığı pay %2’nin altındadır. Önemli bır futbol ülkesi olan İngiltere'nin aldığı pay 200 milyon Euro'dur.
UEFA Kupası ve Süper Kupa almış kulübe, Dünya üçüncüsü ve Avrupa dördüncüsü olmuş bir Milli Takıma sahip ve nüfusunun yarısından fazlası 24 yaşın altında olan Türkiye’ye, yakın bir zamana kadar futbolun geleceğe damgasını vuracak yeni yıldızı olarak bakılmaktaydı. Son dönemde yaşadıklarımızdan sonra bu noktadan ne kadar uzaklaştığımız ortadadır.
Üstelik oluşan kararsızlık ortamı, daha geçtiğimiz günlerde Olimpiyatlara yeniden ve büyük bir şevkle aday olan, gün geçtikçe uluslararası organizasyon kabiliyeti ve kredibilitesi artan ülkemizin, tüm spor dünyasındaki imajı açısından da büyük bir olumsuzluk yarattığı ortadadır.
Türk futbolunun bugün verdiği sınav, yıllar sonra nice uğraş sonucu elde edilen özerklik konumuna rağmen kendini yönetme becerisine ve erkine sahip olup olmadığı sınavıdır.
Gelişmelerin ilk gününden beri son derece açıklıkla belirttik: Hiç kimsenin üzüntüsü, acısı, bizim sevincimiz olamaz. Hepimiz aynı gemideyiz ve geminin adı Türk Futbolu’dur. Gerçek şudur ki, gemimiz ağır bir yara almış, futbolumuz mahkemelere düşmüş, kişisel ve toplumsal dramlar ortaya çıkmıştır. Ancak alınan bu yara, her gün biraz daha büyürken, hiçbir şey yokmuş gibi davranmak daha büyük maliyetlere yol açacaktır. Gün dövünme, tartışma, kavga günü değildir. Hep beraber oturup ortak bir akıl ve strateji oluşturma günüdür.
Bu strateji “zaman kazanma”ya dayandırılamaz. Kendimizi yönetme becerisi ve erkine sahip olduğumuzu kanıtlamamız için atılması gerekli adımlar bellidir. Geciktikçe bedel daha da ağırlaşacaktır. En kötüsü bu adımları biz zamanında atmaz isek, başkalarının bizim adımıza atması kaçınılmazdır. Kurallar çerçevesinde hatalarımızla yüzleşip gereğini biz yapmazsak dünyada bunu üst kuruluşlar yapar. Kendi kangrenli parmağımızı kendimiz kesmezsek, birileri gelir kolumuzu keser. “Biz yapamadık, onlar yaptı” diyemeyiz. Uygar dünyanın saygın bir üyesi olmak, öncelikle hatalarımızla yüzleşip, kendimize karşı dürüst olmaktan geçer.
Türk Futbol endüstrisinin yöneteni bellidir. Futbol tarihimizin en önemli problemi önlerine gelmiştir. Böyle bir meselede adaleti tam ve net olarak sağlamak çok zordur. Ancak onun görevidir. Bu görevi başkalarına bırakamaz, devredemez. Bizlere düşen ise kendilerine sonuna kadar destek vermek ve yardımcı olmaktır.
Futbolumuzdaki bazı şahsiyetlerin hırsları, bir an için akıllarının önüne geçmiş olabilir. Bu her bireyin, her an başına gelebilir. Bu durum bazı haksızlıklar ve adaletsizlikler yaratmış olabilir. Ancak dünyada barışın en büyük çimentosu olan spor dünyasında hiç kimsenin söz konusu rakibi de olsa bir tek gün bile özgürlüğünün sınırlanması istenemez.
Ama ne anlayış, ne acıma, ne dostluk duygularımız hataları ortadan kaldırmaz. Yapmamız gereken, FIFA ve UEFA'nın tüm kurallarını, uluslararası futbol camiasının örf ve adetlerini eksiksiz yerine getirmektir. Ne eksik ne fazla. Böyle bir uygulama hata yapan futbol yöneticilerimizi, spor insanlarımızı hapisten kurtaracağı gibi, Türk futbolunun kaderini kendimizin çizmesi demek olacaktır. Bu uygulamayı başkasına bırakmak, yapacağımız en büyük hata olur.
110 yıllık geçmişi olan, artık kültürümüzün bır parçası olmuş futbolumuzun kaderini, başkalarının çizmesini kabullenmek gibi bir tarihi hatayı yapma lüksümüz yoktur, olamaz.
Aksi takdirde tarih, hepimizden hesap sorar.
GALATASARAY SPOR KULÜBÜ
MeMo
19.Ağustos.2011, 14:21
Galatasaray şu açıklama işini bir kenara mı bıraksa acaba ? Her kulüp kendi fikrini söylesin orayı da geçtim kabul ettirmeye çalışmak nedir ?
Sirius Black
19.Ağustos.2011, 14:26
Açıklama yapıp yapmamayı da birilerine soracak değiller ya. Galatasaray her şeyden önce bir dernek ve açıklama yapmak en büyük hakkı.
MeMo
19.Ağustos.2011, 14:36
Açıklama yapıp yapmamayı da birilerine soracak değiller ya. Galatasaray her şeyden önce bir dernek ve açıklama yapmak en büyük hakkı.
Yapsın ama ciddi tutarsızlıklar ve mantıksızlıklar var.
1.si Ünal Aysal'ın bu konuda sessiz kalacağız demesinden sonra eski yöneticilere bizi kirletmedikleri için teşekkür ediyorum demesiyle başlayan süreç.
2.si o süreçte 5-6 açıklama yapılıp TFF'ye zorla kendi fikrini kabul ettirme düşüncesi.Bunu başardı da aslında ilk etapta.
Sirius Black
19.Ağustos.2011, 14:54
Galatasaraylılar'ın açıklamaları her zaman kararın ivedilikle verilmesi gerektiği doğrultusundadır. :)
ShevAnil
19.Ağustos.2011, 14:56
Yapsın ama ciddi tutarsızlıklar ve mantıksızlıklar var.
1.si Ünal Aysal'ın bu konuda sessiz kalacağız demesinden sonra eski yöneticilere bizi kirletmedikleri için teşekkür ediyorum demesiyle başlayan süreç.
2.si o süreçte 5-6 açıklama yapılıp TFF'ye zorla kendi fikrini kabul ettirme düşüncesi.Bunu başardı da aslında ilk etapta.
Ben hiç bi' açıklama da x klüp suçludur, x yönetici suçludur gibi bi ifade görmedim. Üstteki açıklamayı da tamamen okudum. Sadece ortada bi kanıt ve dolayısıyla suç varsa adaletin yerini bulması temenni ediliyor. Açıklamayı da gayet beğendim, fazla resmi bir dil kullanılmamış, okuyan herkesin anlıyabileceği güzel bi şekilde yazılmış.
sui generis
19.Ağustos.2011, 15:07
Ben hiç bi' açıklama da x klüp suçludur, x yönetici suçludur gibi bi ifade görmedim. Üstteki açıklamayı da tamamen okudum. Sadece ortada bi kanıt ve dolayısıyla suç varsa adaletin yerini bulması temenni ediliyor. Açıklamayı da gayet beğendim, fazla resmi bir dil kullanılmamış, okuyan herkesin anlıyabileceği güzel bi şekilde yazılmış.
açıklamayı okumadım sizin yazdığınıza göre cevap veriyorum: ortada şu an düşürülmeye yetecek bir kanıt olmadığını federasyon açıkladı. bunun üzerine bu açıklamanın bir anlamı yok..
MeMo
19.Ağustos.2011, 15:09
Öyle bir ifade kullanılamaz zaten.
Galatasaray işi oldu bittiye getirmek istiyor.O kadar kolay değil kusura bakmasınlar.
ShevAnil
19.Ağustos.2011, 15:20
Öyle bir ifade kullanılamaz zaten.
Galatasaray işi oldu bittiye getirmek istiyor.O kadar kolay değil kusura bakmasınlar.
Yazıyı okumadığına eminim, sadece şu paragrafı okumanı istiyorum Memo.
Ama ne anlayış, ne acıma, ne dostluk duygularımız hataları ortadan kaldırmaz. Yapmamız gereken, FIFA ve UEFA'nın tüm kurallarını, uluslararası futbol camiasının örf ve adetlerini eksiksiz yerine getirmektir. Ne eksik ne fazla. Böyle bir uygulama hata yapan futbol yöneticilerimizi, spor insanlarımızı hapisten kurtaracağı gibi, Türk futbolunun kaderini kendimizin çizmesi demek olacaktır. Bu uygulamayı başkasına bırakmak, yapacağımız en büyük hata olur.
MeMo
19.Ağustos.2011, 15:27
Yazıyı okumadığına eminim, sadece şu paragrafı okumanı istiyorum Memo.
Yazıyı okumadım.Öncekileri okudum bunda da aynı şeylerden bahsettiğine eminim.Mesela koyduğun paragraf da tahminimin ötesinde değil.
Galatasaray yönetimi hep aynı yere takılı kalıyor.İddianameyi bekleme kararını sadece karar vermekten kaçma olarak değerlendiriyor.Ama TFF'nin karar vermesi gerekecek yeterlilikte delile sahip olduğunu nereden biliyorlar ? Tek pencereden bakılıyor olaya bence.
C h A o S
19.Ağustos.2011, 15:29
Kulübümüzün yaptığı açıklamalar sonuna kadar haklı.Keşke diğer kulüp başkanlarıda bu kadar cesaretli olabilse.
TFF sonradan kafasına çok vurucak buna eminim...
uAburak89
19.Ağustos.2011, 15:32
Bir dediği ötekini tutmayan federasyon başkanı ve yöneticileri açıklamayı iyi okumalı. Şimdi federasyonu savunanlar, ola ki kulüpleri ceza alırsa bizlerden beter tepki verecekler federasyona. Sadece günü kurtarıyoruz, şimdi sesini çıkarmayan Uefa, en ufak bir suç bulgusunda çok ciddi yaptırımlarda bulunabilir.
sananes
19.Ağustos.2011, 16:23
Bir dediği ötekini tutmayan federasyon başkanı ve yöneticileri açıklamayı iyi okumalı. Şimdi federasyonu savunanlar, ola ki kulüpleri ceza alırsa bizlerden beter tepki verecekler federasyona. Sadece günü kurtarıyoruz, şimdi sesini çıkarmayan Uefa, en ufak bir suç bulgusunda çok ciddi yaptırımlarda bulunabilir.
ben de bunu anlamıyorum ilerde kulüpler ceza alırsa daha kötü olurmuş, iyi o zaman ilerde ceza alma ihtimali var diye suç belgelenmeden,ispatlanmadan yaptırımı uygulayalım böyle saçmalık mı olur?
uAburak89
19.Ağustos.2011, 16:26
ben de bunu anlamıyorum ilerde kulüpler ceza alırsa daha kötü olurmuş, iyi o zaman ilerde ceza alma ihtimali var diye suç belgelenmeden,ispatlanmadan yaptırımı uygulayalım böyle saçmalık mı olur?
Anlamadığınız belli zira benim yazdığımdan bunu nasıl çıkardınız ben de onu anlamadım. Ben kimseye yok yere ceza verilsin demedim, karar veremiyorlarsa o zaman ligi başlatmasınlar. Bu kararsızlık ve kaos ortamı olacağına, gerekirse futbolsuz kalalım. Bilmem anlatabildim mi ?
sui generis
19.Ağustos.2011, 16:32
Anlamadığınız belli zira benim yazdığımdan bunu nasıl çıkardınız ben de onu anlamadım. Ben kimseye yok yere ceza verilsin demedim, karar veremiyorlarsa o zaman ligi başlatmasınlar. Bu kararsızlık ve kaos ortamı olacağına, gerekirse futbolsuz kalalım. Bilmem anlatabildim mi ?
bu kararın çıkması devre arasını bulur. sizce ligi devam ettirmek mi daha normaldir yoksa belirsiz bir zamana ertelemek mi ?
yapmayın Allah aşkına. federasyon oyle bir karar verseydi tepki daha fazla olurdu olmalıydı. kaç tane futbol takımı var. sen onun oyuncularına nasıl dersin bir sene-yarım sene top oynama. o adam burda kalır mı. uefa ya fifa ya gidip sözleşmesini fesh etmez mi. hangsinde türk futbolu daha çok yara alır. iyi düşünmek lazım..
uAburak89
19.Ağustos.2011, 16:37
bu kararın çıkması devre arasını bulur. sizce ligi devam ettirmek mi daha normaldir yoksa belirsiz bir zamana ertelemek mi ?
yapmayın Allah aşkına. federasyon oyle bir karar verseydi tepki daha fazla olurdu olmalıydı. kaç tane futbol takımı var. sen onun oyuncularına nasıl dersin bir sene-yarım sene top oynama. o adam burda kalır mı. uefa ya fifa ya gidip sözleşmesini fesh etmez mi. hangsinde türk futbolu daha çok yara alır. iyi düşünmek lazım..
Mahkemenin sonucu ligin son haftası çıksa, şampiyonluk maçından önce küme düşürülse takımın ne tepki vereceksin ?
Soruşturmayı açanlar yetersiz delillere sahipse bu kadar adam neden içerde, hadi diyelim bunların hepsi oyun, komplo, yine de bu süreç başladı ve devam ediyor bir şekilde. Federasyon cesaretsiz olduğu için karar veremedi, kalkıpta kimseyi düşürmüyoruz delil yetersiz de diyebilirdi. Mahkemeyi beklemek demek, biz karışmıyoruz demek. Yetki kimde, federasyonda. Nasıl karışmaz ?
Senin dediklerinde katıldığım kısım bu süreçte adı geçmeyen kulüplerin oyuncularına bu durumu izahı. Ancak bu dediğin şu anda kararsızlık durumunun iyi olduğuna anlamına gelmez. Federasyon bu süreci yönetemedi.
sui generis
19.Ağustos.2011, 16:45
Mahkemenin sonucu ligin son haftası çıksa, şampiyonluk maçından önce küme düşürülse takımın ne tepki vereceksin ?
Soruşturmayı açanlar yetersiz delillere sahipse bu kadar adam neden içerde, hadi diyelim bunların hepsi oyun, komplo, yine de bu süreç başladı ve devam ediyor bir şekilde. Federasyon cesaretsiz olduğu için karar veremedi, kalkıpta kimseyi düşürmüyoruz delil yetersiz de diyebilirdi. Mahkemeyi beklemek demek, biz karışmıyoruz demek. Yetki kimde, federasyonda. Nasıl karışmaz ?
Senin dediklerinde katıldığım kısım bu süreçte adı geçmeyen kulüplerin oyuncularına bu durumu izahı. Ancak bu dediğin şu anda kararsızlık durumunun iyi olduğuna anlamına gelmez. Federasyon bu süreci yönetemedi.
daha once defalarca yazdım yine yazıyorum. evet federasyon bu sureci iyi yönetemedi. en baştan ligi başlatmalıydı ya da karar verilene kadar ligi ertelemeliydi. bana kalırsa 2.si çok daha fazla riskli. nedenini yukarıda yazdım adamlar top oynamayı unuturdu.
federasyon çok tecrübesiz. bilmiyor muydu ki soruşturmanın gizli olduğunu ifade alamayacağını. hatayı burda yaptılar. bir kaç adım ötesini düşünemedi.
düşürülsek eyvallah ne yapalım. biz kendimiz bunu istedik zaten. 1 yıl futboldan uzak kalmaktansa.
Ayrıca; federasyonun açıklamasında kişileri dinlemeden karar veremeyiz diyor. sizce bunun neresi yanlış? gidip düşürse fenerbahçe suçsuz çıksa altından kalkabilir mi ? tabii ki kalkamaz. bu federasyon 2 adım otesini düşünememiş bunun mu altından kalkacak.. düşürmüyorum dese; sonra suçlu çıksa fenerbahçe yine düşürebilir bence. karar değiştirebilir. daha önce ligler devam aynı şekilde dedi ama gs'nin açıklamasıyla karar değiştirdi burda da yapabilir. kimsenin diyecek lafı da olmaz..
uAburak89
19.Ağustos.2011, 16:56
daha once defalarca yazdım yine yazıyorum. evet federasyon bu sureci iyi yönetemedi. en baştan ligi başlatmalıydı ya da karar verilene kadar ligi ertelemeliydi. bana kalırsa 2.si çok daha fazla riskli. nedenini yukarıda yazdım adamlar top oynamayı unuturdu.
federasyon çok tecrübesiz. bilmiyor muydu ki soruşturmanın gizli olduğunu ifade alamayacağını. hatayı burda yaptılar. bir kaç adım ötesini düşünemedi.
düşürülsek eyvallah ne yapalım. biz kendimiz bunu istedik zaten. 1 yıl futboldan uzak kalmaktansa.
Ayrıca; federasyonun açıklamasında kişileri dinlemeden karar veremeyiz diyor. sizce bunun neresi yanlış? gidip düşürse fenerbahçe suçsuz çıksa altından kalkabilir mi ? tabii ki kalkamaz. bu federasyon 2 adım otesini düşünememiş bunun mu altından kalkacak.. düşürmüyorum dese; sonra suçlu çıksa fenerbahçe yine düşürebilir bence. karar değiştirebilir. daha önce ligler devam aynı şekilde dedi ama gs'nin açıklamasıyla karar değiştirdi burda da yapabilir. kimsenin diyecek lafı da olmaz..
Dinlemeden karar verme konusunda sorduğunuz sorunun cevabını kendiniz üstte vermişsiniz zaten, bunu bile düşünemeyecek durumda federasyon yetkilileri. Ben düşsün demiyorum, hatta bence şike yok. Çıkıp desinler savcının delilleri bize göre yetersiz, düşme falan yok, şike yok. Sonuçta sizin de dediğiniz gibi değiştirilebilir bir karar olur bu. Galatasaray'ın açıklaması ile nasıl karar değiştiriyor federasyon, bunun ayrımı iyi yapılmalı. Bir baskı oluşturduğunu falan sanmıyorum ben, o kadar kolay değil bu. Evet büyük bir camiayız ama, 18 kulübün olduğu bir ligte tek takımın borusu ötemez. Yapılan açıklama belki onların aklını başına getirmiştir. Bugün yapılanın da aynı etkiyi yapması dileğiyle...
perpetua
19.Ağustos.2011, 17:21
Son yazdıklarını görünce, tamamen raporu yanlış yorumladığını görüyorum. Ben, benim anladığım biçiminde tercümesini yapmak istiyorum sana.
Umarim sen haklisindir Egemen. Degilsen gittigimiz yol hic de ic acici degil.
DisCo
19.Ağustos.2011, 18:32
İşleyişle ilgili çok bilgi sahibiyim dersem yalan olur.
Ancak benim yönettiğim bir alanla ilgili olarak soruşturma başlayacak ve bana bağlı olan kişiler içeri alınacak bende bana belge vermiyorlar diye bekleyeceğim. Kuraldı, kanundu böyle olabilir. (en baştada yazdım çok bilgi sahibi değilim diye) Neticede bu işin devam etmesi benim yürütmekle mükellef olduğum bir alanı etkiliyor. Liglerin tescili ve yeni ligin başlamasıdır.
Öncelikle ben ve ekibim ardından başbakansa başbakan, cumhurbaşkanıysa cumhurbaşkanı kim varsa devreye sokarım. O delillleri alırım, gizliliğini de korurum. Alamıyorsamda görevi bırakırım. Bu iş bu kadar basittir.
Elde belge olmadığı için karar verilemiyormuş. Eğer bu takımlar ilerde suçsuz çıkarsa hesabını kim verecek deniyor. Evet çok doğru bir yaklaşımdır. Peki suçlu çıkarsa diğer takımların hesabını kim verecek. Türk futboluna uygulanacak yaptırımların hesabını kim verecek. Belki şampiyonun yerine 2. ,3.,4. olan takım direk Şampiyonlar ligine gidecekti. Bu takımların tarihiyle yine takımları bilip bilmeden düşürerek bu takımların tarihleriyle oynamaya kimsenin hakkı yoktur. İlerde oluşacak yaptırımlarla Türk futbolunun tarihiyle de oynamaya kimsenin hakkı yoktur. Galatasaray'ın açıklaması bundan ibarettir. Galatasaray'ın geçmişi çok ak kaşık mıdır oda ayrı konudur. Ancak bugünkü gerçekleri örtmez.
Açıkçası ben federasyonun futbol adına değil kendini kurtarma adına hareket ettiğini düşünüyorum. Bunu Fenerbahçe'yi kurtarmaya çalışıyorlar diye yorumlayanlarda var. Buna da katılmıyorum. Federasyonun elinde olsa görev süresi kadar bu işin sürmesini ister. Bıraktıklarında artık kimin başına ne geliyorsa gelsin.
sananes
19.Ağustos.2011, 19:30
Federasyon karar vermedi düşüncesine ben katılmıyorum.Benim toplantının bir bölümünü izleme şansım oldu ama oradaki açıklamalardan anladığım şu an için ceza vermeye yönelik bir düşüncesi yok federasyonun.Ama ilerde yeni deliller veya buna benzer şeyler ortaya çıkarsa süreç yeniden başlayacak federasyon nezdinde de.
Ben yukarıda yazdıklarımı söylemeye çalıştığını düşünüyorum federasyonun ama kamuoyu baskısından ötürü "ceza vermiyoruz" diyemediler direk olarak.Yaptıkları 2 hatadan biri budur.Diğeri ise insanları PFDK'ya sevk etme saçmalığıdır.
Stan13
19.Ağustos.2011, 19:40
Federasyon çok net bir şekilde karar vermekten korkmuştur. Ceza verme veya vermeme yönünde hangi kararı alacak olursa olsun, karardan sonra gelecek baskıyı kaldıramayacaklarından korktukları için işi adalete bırakıp deyim yerindeyse kaçmışlardır bu mevzudan. Karar verme yetkisi adaletten bağımsız olan bir kurumun karar vermemesi tamamen skandaldır ve vasıfsızlık örneğidir.
uAburak89 rumuzlu arkadaşımın dediği "Ligleri karar verene kadar oynatmama" konusu verilebilecek en doğru karardı. Bu konuda sananes rumuzlu arkadaşımın gösterdiği tepkiyi de çok anlamsız buluyorum. Oyuncuların 1 sezon futbol oynamaması ülke futboluna hiçbirşey kaybettirmez. Bu ülke Avrupa'da ve dünyada çok iyi başarılar yakalamış bir futbol ülkesi. Onlar gider yerlerine daha iyileri gelir, bu benim hiç ama hiç umurumda değil. Fakat futboldan bu lekeyi temizleyemezsen bir daha ne Avrupa görürsün ne de dünya çapında organizasyon. Bu iş bu kadar basittir.
Ceza verme-vermeme konusunu adli sürecin akışına bırakıyorsan ligleri de oy-nat-ma-ya-cak-sın. Oynatırsan işler çok daha karışır ve tahmininden çok fazla zarar görürsün. Şuanki gidişat da bu yönde, ne yazık ki.
Suicider
19.Ağustos.2011, 19:59
TFF yine koşa koşa cvp yetiştirmiş bize hiç şaşırmadık tabiki.
sananes
19.Ağustos.2011, 20:00
Yahu 1 sezon futbol oynatmamak ne demektir? bu akıl işi midir? mahalle takımlarıyla turnuva düzenlemiyoruz bu öyle kolay bir şey değil kolayı geçtim bu imkansız. Ayrıca ligler başladı ve atıyorum 4 ay sonra takımlar suçlu bulundu, paşa paşa 2 sezonu yanar o takımların bunu fenerbahçeli olarak ben savunuyorum.Kendine güvenmiyorsa takımım ligden çekilsin direk ya da adalete suçunu itiraf etsin.Bu söylediğim diğer takımlar için de geçerlidir.
Bunun dışında küreselleşen dünyada 1 sezon futbol oynatmamak ülkede, saçmalıktır.Bunu bin kez yazabilirim,olması imkansız saçma bir istek bu.suçluluğu ispat edilmemiş yani şu an için suçsuz olan kişi ve tüzel kişilerin de daha fazla zarar görmemesi için eğer yaptırım uygulayacak yeterli kanıtın yoksa elinde, aynı şekilde ilerletmek zorundasın işleyişi.
Night_Mare17
19.Ağustos.2011, 20:22
TFF haddini aştı artık biraz dikkatli olması lazım . Kimlerden nasıl bahsedeceğini bilmesi lazım .
sananes
19.Ağustos.2011, 20:31
TFF haddini aştı artık biraz dikkatli olması lazım . Kimlerden nasıl bahsedeceğini bilmesi lazım .
bilmukabele.
Night_Mare17
19.Ağustos.2011, 20:35
bilmukabele.
Merak etme biz biliyoruz ;)
SAİT71
19.Ağustos.2011, 20:45
1 yıl top oynatmayacaksın peki kulüplerin oyunculara ödeyecekleri para ne olacak?
GeNç KaRTaL
19.Ağustos.2011, 21:16
Bence en büyük sıkıntı bu olayın normal yargılama sistemi içinde soruşturulması.İtalya'da olduğu gibi özel mahkemeler kurulup,mümkün olduğu en kısa sürede bitirilmesi gerekiyordu.Sonuçta bu soruşturma ülke için önemli bir soruşturma ve sonuçları da çok önemli.Böyle bir şey yapılabilirdi,yapılmalıydı diye düşünüyorum.
garydelgadov
19.Ağustos.2011, 21:19
1 yıl top oynatmayacaksın peki kulüplerin oyunculara ödeyecekleri para ne olacak?
Oyuncular serbest kalacak.Lokavt gibi düşünün.
MeMo
19.Ağustos.2011, 21:23
TFF yine koşa koşa cvp yetiştirmiş bize hiç şaşırmadık tabiki.
Burada TFF'nin yaptığı yanlışsa Galatasaray'ın da aynen öyle bence.Galatasaray sürekli açıklama peşindeyse TFF buna sessiz kalacak değil.
Stan13
19.Ağustos.2011, 21:44
Burada TFF'nin yaptığı yanlışsa Galatasaray'ın da aynen öyle bence.Galatasaray sürekli açıklama peşindeyse TFF buna sessiz kalacak değil.
Kimse TFF sessiz kalsın demiyor ancak bir kulüp gibi açıklama yapamaz TFF.
Suicider
19.Ağustos.2011, 21:55
TFF sessiz kalsın demiyorum ki zaten.Sadece biz açıklama yaptığımzda siteden daha 24 saat geçmeden koca 1 sayfa açıklama yapılıyor.Ama başka klüpler yaptımı sessiz kalıyor bunu demek istiyorum.Ayrıca TFF nin yazıyı anladığından bile şüpheliyim orası ayrı.Galatasaray yayınladıysa tamamen yanlışdır deyip açıklama yapmışlar.
sananes
19.Ağustos.2011, 22:18
2 seçenek vardı TFF'nin elinde, şu anki belgelere göre emin olmadan yaptırım uygulamak ya da ertelemek.Yaptırım uygulasaydı TFF ve suçluluğu ispat edilemeseydi o kulüplerin bu hatanın geri dönüşü olamazdı ama ilerde suçlulukları ispatlanırsa kulüplerin yaptırım o zaman uygulanabilecek yani gecikme dışında hiç bir kayıp olmayacak.Diğerinin altına girmek çok zor iştir.Bir kulübün küme düşmesi demek o kulübün en az 10 yıl gerilemesi demektir.Emin olmadan böyle bir karar verilemezdi biraz empati kurmalıyız hepimiz.
sui generis
19.Ağustos.2011, 23:08
hadi diyelim gs 1 sene futbol oynanmasın diyor. peki diğer kulüpler ? hiçbiri bunu istemiyor emin olun. hiçbiri gidipte oynatmadığı adama para verebilecek durumda değiller. ya da bu adamlarını kaybetmek istemiyorlar. bir sorun bakalım baka hangi kulup bir yıl beklemeyi kabul eder. hıı belki trabzon çıkar. bir de işin ilginç yanı federasyon ilk ligin devamı yönündeki kararına 18 de 18 dekstek verilmişti. ilginç... eğer gs bu kadar endişeliyse; 1 yıl çekilsin liglerden. temiz bir lig istiyorlar ya temizlenince gelirler.
mkkadi
20.Ağustos.2011, 01:48
31 kişi tutuklu olarak içeri alınmış, bir sürü kişi PFDK'ya sevk edilmiş, kendinden şüphe eden avrupaya gitmesin denilmiş, bazı maçlarda şike veya teşvik olduğuna dair belgeler görmüşler iken olayları zamana yaymak bana mantıklı gelmiyor.
Açıkçası hukukçu değilim, tutuklu olanların ifadesi alnımaları gerekiyor olabilir, daha güçlü iddialar bekliyor olabilirler ama en azından o kadar şüpheli şeyler varken bu adamları Avrupa'ya gönderme. Süreci kısaltacak adımlar attığını göster. Açıklamaların tutarlı olsun. İddianemeyi bekliyecek olsak kozmik oda oluşturmazdık, etik lurulu bir karar alacaktır deyip sonra işi iddianameye bırakmak bu insanları gerizekalı yerine koymaktır. Ben gerizekalı değilim. Koskoca TFF tutarlı olup, insanları tatmin eden, adam akıllı adımlar atmalıdır.
Şu bile TFF'nin nasıl çelişkili hareket ettiğini gösterebilir.
"Madde 5 (3) - Başvurular öncelikle usul yönünden disiplin müfettisleri tarafından incelenir. Bu talimatta belirtilen yazılı basvuru kosullarını tasımayan veya karalama amacı güden veya basvuru konusuyla ilgili yeterli bilgi ve belge içermeyen basvuruların esas bakımından incelenmesi için Etik Kurulu’na sevki yapılmaz."
Oysa etik kurul, kararı neye dayanarak verdi? Yeterli bilgi ve belge olmadığı için. Peki bunu başlangıçta etik kurula vermekle kim görevliydi? TFF bünyesindeki müfettişler.
Tam paradoks. Etik Kurulu 5. madde gereğince, daha başlangıçta dosyayı geri çevirmeli ve kayda almamalıydı zira dosyada ifade ve savunma yoktu. Veya esasa girdiğine göre kararı belge eksikliğine dayandırmaması gerekiyordu, çünkü bir kere işleme almıştı.
Hukuksal bir detay belki ama biraz mantık açısından bakanlar için, tepe noktada yer alan o anlı şanlı kravatlıların aslında ne denli yüzsüz, terbiyesiz ve kafasız olduğunu göstermesi bakımından ibretlik.
TR.CaPTaiN
20.Ağustos.2011, 02:01
Galatasaray'ın ilk açıklaması adalet konusunda hassasiyet belirtme anlamında doğal karşılanabilirdi. Ancak bu 2. açıklamanın TFF'ye baskıdan başka bir tercümesi yok bana göre. "Geç gelen adalet adalet değildir" Evet doğrudur, adalet geç gelmesin. Şemsi'nin dediği gibi spor mahkemesi midir adı her ne olursa olsun farketmez; sadece bu işe odaklanacak kurumlarla bu iş daha erkenden çözülebilir. Geç gelen adalet adalet değil de yargısız infazlı, yanlış adalet adalet mi oluyor ? Eğer siz birşeyler yapmazsanız UEFA gerekeni yapar vs. şeklindeki tehdide karşılık TFF tabi ki cevap verir. Keşke mümkün olsa da her defasında TFF'ye güvenini yineleyen UEFA direkt olarak bu meseleye el koyabilse ve bizler de daha haklarındaki suçlamaları bile net olarak bilmeyen bu kişilere karşı UEFA'nın Emenike'yi para sayarken gören Ekrem Açıkeller'in, Mehmet Baransular'ın ipiyle neler yapabileceğini görseydik.
Ek olarak; Kulüpler kendi aralarında toplantı yapsınlar ve isterlerse bu dava bitene kadar maç oynanmasın. Bence hava hoş. Alsın tüm kulüpler bu riski ve dava sonuçlandığında bizler de ligi daha keyifli bir halde izleyelim. Geçen süreçte maddi, manevi zararın riskini alsın kulüpler. Ayakta kalanlar kalır, kalamayanlar da bir şekilde başlarının çaresine bakar.
Operasyon dediğin Almanların yaptığı gibi olur. Eş zamanlı olarak baskınlarını yaptılar, tespit edebildikleri suçları ettiler ve diğer federasyonlara bildirimde bulundular. Bizde ise kaç dalga daha olacak belli değil. Bugün birkaç yönetici ve futbolcu ifade için çağrılmışlar, ifadelerden sonra emniyetten ayrılmışlar.
goosfraba
20.Ağustos.2011, 02:06
son yorumun özeti, nerden tutarsan tut, elinde kalıyor.
sui generis
20.Ağustos.2011, 14:06
G.Birliği Başkanı İlhan Cavcav, TFF yönetimine karşı bildiriler yayımlayan G.Saray’ın Kulüpler Birliği’nden ihracını istedi.
Kaynak: Habertürk
sananes
20.Ağustos.2011, 15:38
İlhan Cavcav gereksiz işler yapıyor.Derdi cidden sağduyu olsa yine tamam diyeceğim ama para için bunları yapması kabul edilebilir gibi değil.Büyüklerden biri kulüpler birliğinden ayrılırsa,dağılır o birlik.
Suicider
20.Ağustos.2011, 15:41
İlhan cavcav yediğin paranın haddi hesabı yok hala doymadın yeter.
LadroN
20.Ağustos.2011, 15:43
G.Birliği Başkanı İlhan Cavcav, TFF yönetimine karşı bildiriler yayımlayan G.Saray’ın Kulüpler Birliği’nden ihracını istedi.
Kaynak: Habertürk
Keşke şu havuz sisteminden çıkabilsek.Yayınımızı kendimiz sastsak.Görürüm o zaman Cavcav'ın bu havalarını.
SAİT71
20.Ağustos.2011, 17:31
Şikenin çocuklar üzerindeki etkisi
Varonil
20.Ağustos.2011, 23:01
Savcı Mehmet Berk "Fenerbahçe'nin 5 maçının skorunu önceden bildiğini" yalanlaması çok ilginç geldi bana.Çok merak ediyorum 1 aydan fazla bir süre önce çıkan bu haberleri Mehmet Berk neden Aziz Yıldırım Cuhmurbaşkanına mektup yazdıktan sonra yalanlıyor?
http://www.habervitrini.com/savci_oy...du-542582.html
http://www.turktime.com/haber/-Son-5...yorduk-/147929
http://www.maraton.com.tr/haberdetay.asp?Newsid=143856
http://www.sahadan.com/haberler/118306
http://www.spor3.com/savci-son-5-mac...uk-934497h.htm
goosfraba
20.Ağustos.2011, 23:06
Öte yandan, bu iddialar üzerine Beşiktaş Jimnastik Kulübü avukatlarından Sayın Ahmet Akpınar da Sayın Savcı Berk’e yönelik, son 5 maç ile ilgili neden suçüstü yapılmadığı ve bu maçlar ile ilgili bahis oynanıp oynanmadığına dair sorular yöneltmiştir. Dolayısıyla mektubumda Sayın Cumhurbaşkanımıza da ilettiğim Sayın Savcı’nın ’Son 5 maçın sonucunu biliyorduk’ sözleri tamamen gerçektir. Bu noktada şunu da samimiyetle belirtmek isterim ki; sevenim de sevmeyenim de benim asla yalan söylemeyeceğimi bilir.
http://fenerbahce.org/fb2008/detay.asp?ContentID=25568
barahir
20.Ağustos.2011, 23:10
Aziz Yıldırım Savcıyı yalanlayarak "Son 5 maçın sonucunu bildiğini söylemesi gerçektir" demiş..
sananes
20.Ağustos.2011, 23:21
Mehmet Berk kötü polisi oynuyor resmen.Madem böyle bir şey söylemedin bir aydır her tv programında bu iddia tartışılıyor,bu iddianın ışığında fenerbahçe aleyhine propagandalar yapılıyor neden çıkıp olayı aydınlat mıyorsun?Savcı fenerbahçe aleyhine kamuoyu oluşturmak için yanlış şeyler yapıyor,elinde delil varsa gerçekten böyle şeylere ihtiyaç duymamalısın.
barahir
20.Ağustos.2011, 23:28
Mehmet Berk kötü polisi oynuyor resmen.Madem böyle bir şey söylemedin bir aydır her tv programında bu iddia tartışılıyor,bu iddianın ışığında fenerbahçe aleyhine propagandalar yapılıyor neden çıkıp olayı aydınlat mıyorsun?Savcı fenerbahçe aleyhine kamuoyu oluşturmak için yanlış şeyler yapıyor,elinde delil varsa gerçekten böyle şeylere ihtiyaç duymamalısın.
Sadece bu da değil, Daha şüphelilerin tamamı savcıya gitmemişken, İstanbul İl Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, çıkıp da demedi mi 19 maçta şike ve 1 maçta da teşvik tespit ettik diye.. Sen hakim misin, kıdem almış polissin sadece.. Bunları gördükçe, Emrah abi bir yana polislerden soğuyorum..
sui generis
20.Ağustos.2011, 23:31
aklanacağımıza o kadar eminim ki federasyonun yaptıkları umrumda değil. tek merak ettiğim şey, baransu lar çakarlar uluçlar nasıl insan yüzüne çıkacaklar..
Tatanga17
20.Ağustos.2011, 23:33
Bu kadar zamandan sonra aklanılacaklarını zannetmiyorum. Bence federasyonun elinde ciddi deliller var ve bu deliller ile ne yapacaklarını bilmiyorlar.
sui generis
20.Ağustos.2011, 23:36
Bu kadar zamandan sonra aklanılacaklarını zannetmiyorum. Bence federasyonun elinde ciddi deliller var ve bu deliller ile ne yapacaklarını bilmiyorlar.
asıl bu kadar zamandan sonra aklanacaklarını düşünmen lazım. şimdiye kadar basına sızan tüm iddialar bir bir bertaraf edildi. ciddi deliller olsa karar alınırdı merak etme. bu dava sonuclanınca o deliller ortaya çıkacak. demezler mi federasyona boyle deliller varken neden müdahale etmedin ?
SAİT71
20.Ağustos.2011, 23:36
Bu kadar süre içinde adam gibi delil sunmadılarsa ben bu işin içinde bir bit yeniği ararım ki baştan beridir zaten benim bu soruşturma ile ilgili düşüncelerim bellidir. Halada bu operasyonun temiz olduğunu düşünmüyorum...
Night_Mare17
20.Ağustos.2011, 23:37
http://www.petitiononline.com/mod_perl/signed.cgi?UEFA1
Temiz bir futbol için.
Edit : O kadar konuşulan , Dünya'nın duyduğu olayı basit ve hiç bir şey yokmuş gibi görmeye çalışmak tamamen saçmalıktır .
Tatanga17
20.Ağustos.2011, 23:39
asıl bu kadar zamandan sonra aklanacaklarını düşünmen lazım. şimdiye kadar basına sızan tüm iddialar bir bir bertaraf edildi. ciddi deliller olsa karar alınırdı merak etme. bu dava sonuclanınca o deliller ortaya çıkacak. demezler mi federasyona boyle deliller varken neden müdahale etmedin ?
Dostum kendi fikrim bence suçsuz yere kimseyi içeri atmazlar ve türk futboluna zarar verecek bir operasyonu başlatmazlar benim takımımda bu durumun içerisinde olsa aynı şeyi söylerdim çünkü eğer bunların hepsi boşunaysa veya bir yanlış anlamaysa türk futboluna çok büyük zararlar verecektir
sui generis
20.Ağustos.2011, 23:42
Dostum kendi fikrim bence suçsuz yere kimseyi içeri atmazlar ve türk futboluna zarar verecek bir operasyonu başlatmazlar benim takımımda bu durumun içerisinde olsa aynı şeyi söylerdim çünkü eğer bunların hepsi boşunaysa veya bir yanlış anlamaysa türk futboluna çok büyük zararlar verecektir
türkiye de tutuklu yargılananların 2/3'nün suçsuz olduğu ortaya çıkmış bir gerçek..
Night_Mare17
20.Ağustos.2011, 23:43
Bu kadar insan boşu boşuna mı hapiste ? Yemeyin beni .
sui generis
20.Ağustos.2011, 23:44
http://www.petitiononline.com/mod_perl/signed.cgi?UEFA1
Temiz bir futbol için.
Edit : O kadar konuşulan , Dünya'nın duyduğu olayı basit ve hiç bir şey yokmuş gibi görmeye çalışmak tamamen saçmalıktır .
şaka gibi kendi kendimizi uefa ya şikayet ediyoruz. oysa ki uefa her seferinde federasyonun arkasında olduğunu tekrarlıyor.
Varonil
20.Ağustos.2011, 23:46
Hangi ülkede yaşadığınızı pek bilmiyorsunuz sanırım.Siyaset yapmak istemiyorum ; içeriye alınan gazetecilerin,generallerin ne ile suçlandığına baktığımızda bu fikriniz Türkiye gibi bir ülke için fazla iyimser kalıyor.
sui generis
20.Ağustos.2011, 23:47
Bu kadar insan boşu boşuna mı hapiste ? Yemeyin beni .
biliyorum inanması sizin güç ama görün bak öyle olacak. savcı kaç milyon insanı yedi böyle.
Tatanga17
20.Ağustos.2011, 23:47
türkiye de tutuklu yargılananların 2/3'nün suçsuz olduğu ortaya çıkmış bir gerçek..
dostum aziz yıldırım gibi koskoca Fenerbahçe kulübünün başkanı olan birini suçsuz bir şekilde bu kadar süre içeride bırakıyorlarsa ortalık çok fena karışır. Adamın zaten hastalığı var bir yere falanda kaçacağı yok soruşturmayı tutuksuz olarak yürütebilirlerdi şimdi işin gerçeğini bilmiyorum ve kimsenin suçsuz yere günahını almak istemem. Eğer böyle birşey varsa aykut kocaman ve futbolcuların haberi yoktur. Rakip takımın teknik direktörü veya başkanı ile görüşüp ayarlanmış olabilir tabi bunun düşüncesi bile kötü böyle birşeyin olmamasını birFenerbahçeliden daha çok istiyorum bilin ki. Futbol eğlence içindir öylede kalmalı bence
uAburak89
20.Ağustos.2011, 23:49
Aynı Uefa, şimdiki desteğini yok sayarak, şike bulgularının kanıtlanması halinde kulüplerimizi 5 yıl Avrupa kupalarından men edebilir. Galatasaray'ın açıklaması da aslında buna dikkat çekmek içindir, Fenerbahçe'yi düşürün artık demek için değil.
sui generis
20.Ağustos.2011, 23:50
dostum aziz yıldırım gibi koskoca Fenerbahçe kulübünün başkanı olan birini suçsuz bir şekilde bu kadar süre içeride bırakıyorlarsa ortalık çok fena karışır. Adamın zaten hastalığı var bir yere falanda kaçacağı yok soruşturmayı tutuksuz olarak yürütebilirlerdi şimdi işin gerçeğini bilmiyorum ve kimsenin suçsuz yere günahını almak istemem. Eğer böyle birşey varsa aykut kocaman ve futbolcuların haberi yoktur. Rakip takımın teknik direktörü veya başkanı ile görüşüp ayarlanmış olabilir tabi bunun düşüncesi bile kötü böyle birşeyin olmamasını birFenerbahçeliden daha çok istiyorum bilin ki. Futbol eğlence içindir öylede kalmalı bence
hiç inanmıyorum bizden daha fazla istediğinizi. içeride ne komutanlar var aziz yıldırım bir şey mi ? peki o rakip takım futbolcuları teknik adamları nerede ? yoksa şike sadece aziz yıldırıma mı suç..
Tatanga17
21.Ağustos.2011, 00:01
Hak heryerde eşittir. Hele ki işin içinde önemli isimler varsa bu durum dahada değişir. Bence Aziz Yıldırım'ı diğerleri ile karıştırmanız fazla iyimser. Büyük bir taraftar kitlesi olan Fenerbahçe başkanı Aziz Yıldırım haksız yere içeride yatıyorsa taş üzerinde taş bırakmaz bence herşeyiyle yüklenmeye çalışır.
Tutuklananlar; Korcan Ç. Ümit Karan, Bülent Uygun, Mecnun Otyakmaz, İskender Alın, İbrahim Akın.
sui generis
21.Ağustos.2011, 00:04
ben yazdıgın isimler arasında 4 futbolcu gördüm. 19 maç ?
Varonil
21.Ağustos.2011, 00:05
Tutuklananlar; Korcan Ç. Ümit Karan, Bülent Uygun, Mecnun Otyakmaz, İskender Alın, İbrahim Akın.
Şekip Mosturoğlu,İlhan Ekşioğlu,Tamer Yelkovan,Cemil Turan,Tayfur Havutçu,Serdal Adalı,Ahmet Ateş ..
Aziz Yıldırım için ne kadar üzülüyorsam ve hak arıyorsam buradaki isimler için de aynı derecede üzülüyor ve hak arıyorum.Bütün Fenerbahçe taraftarları da benim gibi düşünüyordur,buna eminim.Çünkü bu soruşturmanın asıl yüzünü görebiliyorum ve sürecin sonunda bütün tutukluların aklanacağına inanıyorum.
Tatanga17
21.Ağustos.2011, 00:08
ben yazdıgın isimler arasında 4 futbolcu gördüm. 19 maç ?
Ben 19 maçta şike var demedim ki, üstteki mesajlarda 5 maçın sonucunu biliyordum demiş Aziz Yıldırım.
Varonil
21.Ağustos.2011, 00:10
Ben 19 maç şike var demedim ki, üstteki mesajlarda 5 maçın sonucunu biliyordum demiş Aziz Yıldırım.
İyi de Aziz Yıldırım öyle birşey söylemedi ki.Savcı Mehmet Berk'in basında çıkan bu ifadesinin gerçek olduğunu söyledi.Mehmet Berk'in de bunu 40 gün sonra yalanlaması da bu tezi çürütmüyor.
sui generis
21.Ağustos.2011, 00:11
yanlış okumussun. savcı aziz yıldırıma son 5 maçın sonucunu biliyorduk dediğini aziz yıldırım söylüyor. aylar sonra aziz yıldırım c.başkanına şikayet edince böyle bir şey demedim deyip inkar ediyor.
SAİT71
21.Ağustos.2011, 00:14
Sanırım daha hüküm giymeden yıllardır içeride yatanları bilmeden konuşuyorsunuz. İçeridekilerin içerde olması bu ülkede illa bir suç işledikleri anlamına gelmiyor. Daha fazla açık konuşmak istemiyorum siyasete giriyor...
World Hollow o1
21.Ağustos.2011, 00:17
http://www.petitiononline.com/mod_perl/signed.cgi?UEFA1 (http://forum.turksportal.net/vb//redirector.php?url=http%3A%2F%2Fwww.petitiononline .com%2Fmod_perl%2Fsigned.cgi%3FUEFA1)
Temiz bir futbol için.
Nedir yani kardeşim Fenerbahçe şike yapmışmıdır? bumudur?
sananes
21.Ağustos.2011, 00:27
Aynı Uefa, şimdiki desteğini yok sayarak, şike bulgularının kanıtlanması halinde kulüplerimizi 5 yıl Avrupa kupalarından men edebilir. Galatasaray'ın açıklaması da aslında buna dikkat çekmek içindir, Fenerbahçe'yi düşürün artık demek için değil.
Yunanistan'da 2 takımda şike tespit edildi ve bunlardan biri avrupa kupası maçı oynamıştı,şike o kulüp avrupa kupası maçını oynadıktan sonra ispat edildi.Sonucunda ne oldu? UEFA o kulübü avrupa kupasından eledi Yunanistan'a ne ceza verdi ne de yaptırım.Böyle olmayacak saçmalıklara inanmayın lütfen,insanları da bilmeden yanıltmayın.
goosfraba
21.Ağustos.2011, 00:30
Yunanistan'da 2 takımda şike tespit edildi ve bunlardan biri avrupa kupası maçı oynamıştı,şike o kulüp avrupa kupası maçını oynadıktan sonra ispat edildi.Sonucunda ne oldu? UEFA o kulübü avrupa kupasından eledi Yunanistan'a ne ceza verdi ne de yaptırım.Böyle olmayacak saçmalıklara inanmayın lütfen,insanları da bilmeden yanıltmayın.
ek olarak yanlış anlaşılan bir olay daha söz konusu.
insanlar uefa'nın yunan ekibini 3 ya da 5 yıl avrupa'dan men ettiğini sanıyor. ama durum farklı. yunan ekibi sadece bu sene elendi ve aynı hatayı tekrar yaparsa 3 ya da 5 yıl men cezası alacak.
not: 3 mü 5 mi emin değilim, ama ikisinden biri.
eng1n
21.Ağustos.2011, 00:33
"Beşiktaş'ı da kurtardık" Cümlesinden Beşiktaşı çıkar Fenerbahçe'yi koy ülkede iç savaş çıkardı.
sananes
21.Ağustos.2011, 00:35
insanlar uefa'nın yunan ekibini 3 ya da 5 yıl avrupa'dan men ettiğini sanıyor. ama durum farklı. yunan ekibi sadece bu sene elendi ve aynı hatayı tekrar yaparsa 3 ya da 5 yıl men cezası alacak.
Sonuç olarak olayın özü şu, UEFA suçlu varsa eğer sadece suçluyu cezalandırıyor,suçlu futbol kulübünün ülke federasyonunu değil.Bu "takımlarımızı men edecekler" olayı da yalan bir kamuoyu oluşturma yöntemidir.Baransu'lar,Toroğlu'lar,Çakar'lar bunu da denediler,maalesef başarılı da olmuşlar anlaşılan.
Night_Mare17
21.Ağustos.2011, 01:04
Nedir yani kardeşim Fenerbahçe şike yapmışmıdır? bumudur?
Bu olaydan sadece Fenerbahçe'yi mi çıkardın ? Konuyu hemen nasılda kendinize çekiyorsunuz . Uefa'nın el atıp Türk futbolunu temizlemesi lazım .
Lucas Neill
21.Ağustos.2011, 03:42
http://www.hurriyet.com.tr/spor/futbol/18540884.asp
meddah
21.Ağustos.2011, 03:54
"Beşiktaş'ı da kurtardık" Cümlesinden Beşiktaşı çıkar Fenerbahçe'yi koy ülkede iç savaş çıkardı.
Bunu üç kişi daha yazarsa yeni anayasa taslağına da girecekmiş.
sui generis
21.Ağustos.2011, 05:57
Bu olaydan sadece Fenerbahçe'yi mi çıkardın ? Konuyu hemen nasılda kendinize çekiyorsunuz . Uefa'nın el atıp Türk futbolunu temizlemesi lazım .
maalesef uefa gelip de bizim iç işlerimize karışamaz. sadece avrupadan men etme hakkı var. onu da yukaruda yunanistan örneğiyle gayet iyi açıkladılar.
uAburak89
21.Ağustos.2011, 16:30
Aynı durum değil verdiğiniz örnek. Yunan takımı Avrupa'da sadece 1 tur atladı, elediği takım şimdi yoluna devam ediyor. Benim kastettiğim şey ise, bizden X takım Uefa ya da Şampiyonlar Liginde gruplarından çıksa hatta bir eleme geçse ve ondan sonra şike yaptığı tespit edilse, hakkı yenen bütün takımlar bu duruma karşı nasıl bir tepki verir ? Keza Uefa'nın da vereceği ceza sizin yazdığınızdan çok daha iyi olur. Zamanı gelince oluyor mu, olmuyor görürüz hep beraber, bir şey hakkında bilgim yoksa buraya yazmam zaten, rahat olun.
Sonuç olarak olayın özü şu, UEFA suçlu varsa eğer sadece suçluyu cezalandırıyor,suçlu futbol kulübünün ülke federasyonunu değil.Bu "takımlarımızı men edecekler" olayı da yalan bir kamuoyu oluşturma yöntemidir.Baransu'lar,Toroğlu'lar,Çakar'lar bunu da denediler,maalesef başarılı da olmuşlar anlaşılan.
Bu yorumunuzu da şimdi gördüm, Uefa şike yapan takımı tespit edemeyip veya şike yoktur diyemeyip, Avrupa kupalarına gönderdiği takım ortalığı karıştıran ülke federasyonuna aferin canım evladım, iyi ki böyle yaptın diyerek ödül mü veriyormuş ? Bunları kim söylüyormuş, Lube Ayar'lar, Faik Işık'lar mı ?
-----------------------------------------------------
Edit: Yukardaki mesajımdaki son cümle Burhan'ın -ismini yanlış biliyorsam kusuruma bakma- üslubuna göre yazdım. Özellikle son cümle benim düşüncemi yansıtmıyor, kendisi benim Baransu vb isimlerden etkilendiğimi düşündüğü için tepki olarak yazdım.
Kişisel fikrim, bir Galatasaraylı olarak, ortada şike falan yok. Bütün mesajlarımı incelesin merak eden, ilk günden beri inanmıyorum, ihtimal vermiyorum. Ben Galatasaraylıyım, Fenerbahçe düşmanı değil. Önce takımım sonra da Türk Futbolu ilgilendiriyor beni, haliyle sanki ben düşmanca tutum göstermişim gibi tepkiler alınca aynı tarzda cevap yazabiliyorum. Ortamı germek istemezdim, kusuruma bakmayın.
Federasyonun tavrından memnun değilim ben, Fenerbahçe'yi düşürmediler diye değil futbolu yönetemedikleri için. Son olarak çıkardıkları play-off sistemi nedir mesela ? Neymiş efendim, soruşturma marka değerini düşürmüş ve bu nedenle değişiklik gerekmiş. Böyle bir saçmalık nasıl düşünülebiliyor anlamıyorum.
Hugo
21.Ağustos.2011, 16:42
Ben önümüzdeki 5 yıl içinde 3 kere katılma hakkını aldılar ellerinden diye biliyorum. Yani 3 yıl üstüste katılırlarsa alınmaycaklar. 4.yıl alınabilecekler.
Night_Mare17
21.Ağustos.2011, 17:33
maalesef uefa gelip de bizim iç işlerimize karışamaz. sadece avrupadan men etme hakkı var. onu da yukaruda yunanistan örneğiyle gayet iyi açıkladılar.
Bu federasyona kaldıysak işimiz var demek :icon_eek:
Lucas Neill
21.Ağustos.2011, 17:37
" Şike ile ilgili kararı Savcılara, Ligin formatıyla ilgili kararı Yayıncı kuruluşa bırakan Federasyonun varoluş amacı nedir? "
twitter'da okudum gercekten güzel yazmis eleman.
sananes
21.Ağustos.2011, 17:40
Aynı durum değil verdiğiniz örnek. Yunan takımı Avrupa'da sadece 1 tur atladı, elediği takım şimdi yoluna devam ediyor. Benim kastettiğim şey ise, bizden X takım Uefa ya da Şampiyonlar Liginde gruplarından çıksa hatta bir eleme geçse ve ondan sonra şike yaptığı tespit edilse, hakkı yenen bütün takımlar bu duruma karşı nasıl bir tepki verir ? Keza Uefa'nın da vereceği ceza sizin yazdığınızdan çok daha iyi olur. Zamanı gelince oluyor mu, olmuyor görürüz hep beraber, bir şey hakkında bilgim yoksa buraya yazmam zaten, rahat olun.
Bu yorumunuzu da şimdi gördüm, Uefa şike yapan takımı tespit edemeyip veya şike yoktur diyemeyip, Avrupa kupalarına gönderdiği takım ortalığı karıştıran ülke federasyonuna aferin canım evladım, iyi ki böyle yaptın diyerek ödül mü veriyormuş ? Bunları kim söylüyormuş, Lube Ayar'lar, Faik Işık'lar mı ?
-----------------------------------------------------
Edit: Yukardaki mesajımdaki son cümle Burhan'ın -ismini yanlış biliyorsam kusuruma bakma- üslubuna göre yazdım. Özellikle son cümle benim düşüncemi yansıtmıyor, kendisi benim Baransu vb isimlerden etkilendiğimi düşündüğü için tepki olarak yazdım.
Kişisel fikrim, bir Galatasaraylı olarak, ortada şike falan yok. Bütün mesajlarımı incelesin merak eden, ilk günden beri inanmıyorum, ihtimal vermiyorum. Ben Galatasaraylıyım, Fenerbahçe düşmanı değil. Önce takımım sonra da Türk Futbolu ilgilendiriyor beni, haliyle sanki ben düşmanca tutum göstermişim gibi tepkiler alınca aynı tarzda cevap yazabiliyorum. Ortamı germek istemezdim, kusuruma bakmayın.
Federasyonun tavrından memnun değilim ben, Fenerbahçe'yi düşürmediler diye değil futbolu yönetemedikleri için. Son olarak çıkardıkları play-off sistemi nedir mesela ? Neymiş efendim, soruşturma marka değerini düşürmüş ve bu nedenle değişiklik gerekmiş. Böyle bir saçmalık nasıl düşünülebiliyor anlamıyorum.
Baransulardan falan bahsederken hiç sizi düşünmemiştim gerçekten.Gereksiz yere alınmışsınız:) bunun dışında yunanistan örneğimi kendi düşüncelerinizle yorumlamışsınız bence yanılıyosunuz ama fikrin bu sonuçta değiştiremem.İtalya'dan da yola çıkabiliriz.Benim bildiğim 2 şampiyonluğu alında Juventus'un peki o 2 sene için avrupada aldığı başarılar ne oldu?Yenilmeden gruptan falan çıkıyordu o seneler Juve.İtalya'ya bu yüzden yaptırım oldu mu? olmadı mı? başka sorum yok.
uAburak89
21.Ağustos.2011, 17:49
Baransulardan falan bahsederken hiç sizi düşünmemiştim gerçekten.Gereksiz yere alınmışsınız:) bunun dışında yunanistan örneğimi kendi düşüncelerinizle yorumlamışsınız bence yanılıyosunuz ama fikrin bu sonuçta değiştiremem.İtalya'dan da yola çıkabiliriz.Benim bildiğim 2 şampiyonluğu alında Juventus'un peki o 2 sene için avrupada aldığı başarılar ne oldu?Yenilmeden gruptan falan çıkıyordu o seneler Juve.İtalya'ya bu yüzden yaptırım oldu mu? olmadı mı? başka sorum yok.
Avrupa'dan men olayını ilk yazan benim diye biliyorum, o nedenle üzerime alındım. Ben illa ki men edecekler demiyorum hem ama düşüncem bana mantıklı geliyor, böyle bir şey olursa kesinlikle şaşırmam.
Juventus'un olayında aradan 2 sene geçiyor, orada soruşturma 2 sene sonra başlatılıyor ve hızlı bir karar alınabiliyor. Yani o 2 şampiyonluk ve Avrupa'da fırtına gibiyken kimse şike ile ilgili bir iddia ortaya atmamıştı, bir dava yoktu. Bizdeki durumda, şüphe var, iddialar var, tutuklular var ama karar yok. İtalyanlar karar vermeden ligi başlatmadı diye biliyorum. Bir de olayın İtalya vs Türkiye boyutu var, kimin lobisinin güçlü olduğu ortada.
Cengo
21.Ağustos.2011, 17:55
Avrupa'dan men olayını ilk yazan benim diye biliyorum, o nedenle üzerime alındım. Ben illa ki men edecekler demiyorum hem ama düşüncem bana mantıklı geliyor, böyle bir şey olursa kesinlikle şaşırmam.
Juventus'un olayında aradan 2 sene geçiyor, orada soruşturma 2 sene sonra başlatılıyor ve hızlı bir karar alınabiliyor. Yani o 2 şampiyonluk ve Avrupa'da fırtına gibiyken kimse şike ile ilgili bir iddia ortaya atmamıştı, bir dava yoktu. Bizdeki durumda, şüphe var, iddialar var, tutuklular var ama karar yok. İtalyanlar karar vermeden ligi başlatmadı diye biliyorum. Bir de olayın İtalya vs Türkiye boyutu var, kimin lobisinin güçlü olduğu ortada.
Juventus şikeden dolayı düşürülmedi, tehdit ve şantajdan dolayı düşürüldü (Silahlı suç örgütü).
Milan şikeden dolayı düşürülmedi, -30 puan ile başladı.
İtalya'da olanın Türkiye'de olmasından daha doğal bir şey olamaz.
Aziz Yıldırım ve ve diğer FB yöneticileri eğer (3den fazla kişi ise suç örgütü kapsamında değerlendirilebileceğinden) suç örgütü kapsamında değerlendirilmese idi telefonları dinlenemeyecekti, olası bulgular asla delil niteliği taşımayacaktı.
Dinleme yapılması için zorunlu gereken durumları birazdan ekliyorum.
uAburak89
21.Ağustos.2011, 17:58
Juventus şikeden dolayı düşürülmedi, tehdit ve şantajdan dolayı düşürüldü (Silahlı suç örgütü).
Tamam adını değiştirelim, sonuçta bir kurar ihlali ve yanlışlık söz konusu. İtalya vs Türkiye derken, bir Türk takımını ya da ülke olarak Türkiye'yi Avrupadan men etmek daha kolay anlamında söyledim.
meddah
21.Ağustos.2011, 18:07
-30 değil, -8.
uAburak89
21.Ağustos.2011, 18:08
Güzel bir köşe yazısı, yazarı tanımıyorum ama güzelce özetlemiş olayı.
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Bugün federasyonun şike kararından (kararsızlığı mı demeli yoksa) bahsetmek şart oldu.
Önce kararı özetleyelim. Ne dedi Mehmet Ali Aydınlar? ¨Henüz delillerin hepsini göremedik. Soruşturmada adı geçenlerin bir kısmı hapiste olduğu için ifadelerine başvurmamız mümkün değil. Bu yüzden de iddianame ortaya çıkana ve delillerin tümünü görene kadar beklemeliyiz¨ dedi.
Sondan başlayalım: Benim kıt hukuk bilgim bile iddianamenin ortaya çıkmasının delillerin tamamını görmek anlamına gelmediğini bilmeye yetiyor. İddianame yazıldıktan sonra da tıpkı bugün olduğu gibi davaya yeni deliller eklenebilir. ¨Delil ekleme¨ böyle belirli süreye bağlı bir eylem değildir. Dolayısıyla bugünkü durumla, iddianame açıklandığı günkü durum arasında teorik olarak hiçbir fark yok. Tabii eğer sen mahkemenin dava açıp açmama kararına göre hareket etmeyi planlamıyorsan.
Gelelim ¨olası yeni delillerden yararlanmadan karar vermeyi istememe¨ haline. Şimdi eğer federasyon söz konusu delillere kendisi ulaşsaydı, ¨dur yahu, belki birkaç delil daha buluruz¨ deyip kararı bilinmeyen bir tarihe mi öteleyecekti? Böyle saçma bir düşünce biçimi olabilir mi?
Tut ki yolda yürürken bir çanta buldun, içinden de tüm bu deliller çıktı. ¨Abi kesin bir çanta daha bulurum ben, iyisi mi bunları değerlendireceğime biraz daha dolanayım ortalıkta¨ mı der insan? Pes!
Eldeki deliller ışığında bir karar alırsın, sonra eğer verilen cezada değişiklik yapmayı gerektirecek delillere ulaşırsan kararını revize edersin. Basit!
Gelelim işin diğer kısmına. Buradan federasyona çok net bir soru sormak istiyorum. Şike soruşturmasında adı geçen bir takıma gönül düşürmüş birisi olarak soruyorum: Elinizdeki deliller benim takımımı suçlu kılar mı, kılmaz mı?
Topu taca atarak takımımı da zan altında bırakıyorsunuz. Ya çıkın ¨Bu deliller ceza vermeye yeterli değil¨ deyin (Eğer Aydınlar böyle söylemiş olsaydı o zaman tartışacak hiçbir şey olmazdı. Çok net bir şekilde kapanırdı bu tartışma. Ve işte o zaman yeni delilleri beklerdik), ya da eldeki deliller hangi cezayı vermeyi gerektiriyorsa o cezayı verin.
Oyuncak değil ki bu... Sen yargıdan bağımsız karar alması gereken özerk bir kurum olarak tarafına gönderilmiş somut malzemeyle hareket etme kabiliyetine sahip değilsen, çok belli ki futbolu yönetme kabiliyetine de sahip değilsin.
Hele bir de Aydınlar’ın Avrupa kupaları için ¨Eğer kendisinden şüphe eden varsa Avrupa’ya gitmesin¨ açıklaması var ki... O günden beri aklıma geldikçe federasyon başkanının yerine benim yüzüm kızarıyor. Gaf desen gaf değil, dil sürçmesi desen o da değil.
Sayın Başkan! Kulüpler böyle uzaylı gibi, kendi kendine karar veren, bilinci olan, özgür iradeye sahip birer yaratık değildir. İnsanlardan oluşur. Kulüp insanlardan bağımsız karar veremez. İnsanların verdiği karara ¨kulüp kararı¨ diyoruz biz. Şikeyle suçlanan yönetimlerin ¨Ya ben galiba şike yaptım, iyisi mi Avrupa’ya gitmeyeyim bu sezon¨ demesini beklediğinizin farkında mısınız? Böyle bir kararın mahkeme önünde yargılananların ceza almasını garantilemek olduğunun farkında mısınız? Sizce herhangi bir kulüp (yani insanlardan oluşan ve şikeyle suçlanan yönetimler) kendi ayağına kurşun sıkar mı?
O kararı alması gereken sizdiniz sayın başkan. Eğer eldeki deliller ışığında şüphe duyduğunuz kulüpler varsa Avrupa’ya göndermeyecektiniz. Ya da çıkıp cesurca ¨Bu deliller Avrupa’ya gitmenize engel değildir. Gidip gururla bu ülkeyi temsil edebilirsiniz¨ diyecektiniz. Yapmanız gereken çok basitti, yapamadınız.
Siz yapamadınız, bizim futbolumuz gölgede kaldı. Geçmiş olsun!
Eray Özer
Cengo
21.Ağustos.2011, 18:14
Juventus tehdit ve şantaj ile düşürüldü, Milan ise şike sebebi ile düşürülmedi bile.
edit: Milan -8 ile başlamış.
Bu tarihi hata da asla değildir.
Telefon dinlemelerinin neye dayanarak yapıldığı açık değil mi?
Bu yargılamanın şekli bile yanlış.
Suç örgütü kapsamına alınmasa dinleyebilecekler miydi acaba?
Hangi şike suçlaması ile bu deliller konuşulabildi?
CMUK der ki;
BEŞİNCİ BÖLÜM
Telekomünikasyon Yoluyla Yapılan İletişimin Denetlenmesi İletişimin tespiti, dinlenmesi ve kayda alınması
MADDE 135. - ( 1 ) Bir suç dolayısıyla yapılan soruşturmalarda, suç işlendiğine ilişkin kuvvetli şüphe sebeplerinin varlığı ve başka suretle delil elde edilmesi imkanının bulunmaması durumunda, hakim veya gecikmesinde sakınca bulunan hallerde Cumhuriyet savcısının kararıyla şüpheli veya sanığın telekomünikasyon yoluyla iletişimi tespit edilebilir, dinlenebilir ve kayda alınabilir. Cumhuriyet savcısı kararını derhal hakimin onayına sunar ve hakim, kararını en geç yirmidört saat içinde verir. Sürenin dolması veya hakim tarafından aksine karar verilmesi halinde tedbir Cumhuriyet savcısı tarafından derhal kaldırılır.
( 2 ) Şüphelinin tanıklıktan çekinebilecek kişilerle arasındaki iletişimi kayda alınamaz. Kayda alma
gerçekleştikten sonra bu durumun anlaşılması halinde, alınan kayıtlar derhal yok edilir.
( 3 ) Birinci fıkra hükmüne göre verilen kararda, yüklenen suçun türü, hakkında tedbir uygulanacak kişinin kimliği, iletişim aracının türü, telefon numarası veya iletişim bağlantısını tespite imkan veren kodu, tedbirin türü, kapsamı ve süresi belirtilir. Tedbir kararı en çok üç ay için verilebilir; bu süre, bir defa daha uzatılabilir.
( 4 ) Şüpheli veya sanığın yakalanabilmesi için, kullanmakta olduğu mobil telefonun yeri, hakim veya gecikmesinde sakınca bulunan hallerde Cumhuriyet savcısının kararına istinaden tespit edilebilir. Bu hususa ilişkin olarak verilen kararda, kullanılan mobil telefon numarası ve tespit işleminin süresi belirtilir. Tespit işlemi en çok üç ay için yapılabilir; bu süre, bir defa daha uzatılabilir.
( 5 ) Bu madde hükümlerine göre alınan karar ve yapılan işlemler, tedbir süresince gizli tutulur.
( 6 ) Bu madde hükümleri ancak aşağıda sayılan suçlarla ilgili olarak uygulanabilir:
a) Türk Ceza Kanununda yer alan;
1. Göçmen kaçakçılığı ve insan ticareti (madde 79, 80),
2. Kasten öldürme (madde 81, 82, 83),
3. İşkence (madde 94, 95),
4. Cinsel saldırı (birinci fıkra hariç, madde 102),
5. Çocukların cinsel istismarı (madde 103),
6. Uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti (madde 188),
7. Parada sahtecilik (madde 197),
8. Suç işlemek amacıyla örgüt kurma (iki, yedi ve sekizinci fıkralar hariç, madde 220),
9. İhaleye fesat karıştırma (madde 235),
10. Rüşvet (madde 252),
11. Suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama (madde 282),
12. Silahlı örgüt (madde 314) veya bu örgütlere silah sağlama (madde 315),
13. Devlet Sırlarına Karşı Suçlar ve Casusluk (madde 328, 329, 330, 331, 333, 334, 335, 336, 337) suçları.
b) Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Kanunda tanımlanan silah kaçakçılığı (madde 12) suçları.
c) Kaçakçılıkla Mücadele Kanununda tanımlanan ve hapis cezasını gerektiren suçlar. d) Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanununun 68 ve 74 üncü maddelerinde tanımlanan suçlar.
( 7 ) Bu maddede belirlenen esas ve usuller dışında hiç kimse, bir başkasının telekomünikasyon yoluyla iletişimini dinleyemez ve kayda alamaz.
Sekopej
21.Ağustos.2011, 18:23
Yazı baştan hatalı, iddianamenin beklenmesi dosya üzerinde gizlilik kararı olmasından. Bu sebeple dosya ile alakalı bir şeyi paylaşması suç federasyonun. Hal böyleyken, bir karar alsalardı, nasıl aldıkları sorulacaktı, cevap veremeyeceklerdi, bu durumda da mağdurlar kendini savunamamış olacak, savunmanın kutsallığı ilkesi yerle bir edilecekti.
Bu sebeple yazının gerisini okumaya da gerek yok,olayın özünü bilmeden ya da bilmek istemeden bir değerlendirme yapmış yazar, klavyesine sağlık ama olmamış.
barahir
21.Ağustos.2011, 19:19
Artık eleştiirenler bence federasyona "karar versin" demesi, "İstediğimiz kararı verin"desin.. Öbür türlü samimiyetsiz oluyo çünkü..
uAburak89
21.Ağustos.2011, 19:26
Yazı baştan hatalı, iddianamenin beklenmesi dosya üzerinde gizlilik kararı olmasından. Bu sebeple dosya ile alakalı bir şeyi paylaşması suç federasyonun. Hal böyleyken, bir karar alsalardı, nasıl aldıkları sorulacaktı, cevap veremeyeceklerdi, bu durumda da mağdurlar kendini savunamamış olacak, savunmanın kutsallığı ilkesi yerle bir edilecekti.
Bu sebeple yazının gerisini okumaya da gerek yok,olayın özünü bilmeden ya da bilmek istemeden bir değerlendirme yapmış yazar, klavyesine sağlık ama olmamış.
Abi ben tam olarak alaka kuramadım yazının başı ve senin dediğin arasında, biraz daha açsan ?
Del Piero_10
21.Ağustos.2011, 19:50
Aziz Yıldırım ve ve diğer FB yöneticileri eğer (3den fazla kişi ise suç örgütü kapsamında değerlendirilebileceğinden) suç örgütü kapsamında değerlendirilmese idi telefonları dinlenemeyecekti, olası bulgular asla delil niteliği taşımayacaktı.
Dinleme yapılması için zorunlu gereken durumları birazdan ekliyorum.
Tehdit ve şantajdan değil, yöneticilerinin hakemleri atayan şahıs ile yaptığı telefon görüşmelerinden dolayı. Yani konuşma içeriğine bakılmaksızın konuşmaların varlığı nedeniyle düşürüldü. İçerikte tehdit, şantaj, şike gibi bir olaya rastlanmadığı, bu görüşmelerin de tüm kulüp yöneticileri tarafından yapıldığı sonradan belgelendi.
Sekopej
21.Ağustos.2011, 19:55
Yazının başında diyor ya iddianame bekleniyor, neden beklenir, deliller yok mu gibisinden, işte iddianamenin beklenmesinin sebebi dosyada gizlilik kararı olması.
Dosyanın bir gizliliği kalmasa da, dosya sonuçta hala dosya gizli. Böyle olunca da dosyayı sadece okuyabiliyorsun, elde zaten ciddi kanıtlar olsa, net ifadeler olsa, yani şikeyi yapacak olan, futbolcu/hakem/antrenörden birisi bile delille yakalanmış olsa, ceza verilirdi.
Ama duyuyoruz basından, bahsedilen öyle tutarsız, öyle saçma sapan ki, bar ismini bahis sitesiyle karıştırmak mesela, hal böyle olunca, federasyon, mahkeme gibi ifadelere başvurmak istiyor, çünkü kesin delil yok dosyada. fadelere de başvuramaz gizlilik olduğundan.
Cengo
21.Ağustos.2011, 19:56
Tehdit ve şantajdan değil, yöneticilerinin hakemleri atayan şahıs ile yaptığı telefon görüşmelerinden dolayı. Yani konuşma içeriğine bakılmaksızın konuşmaların varlığı nedeniyle düşürüldü. İçerikte tehdit, şantaj, şike gibi bir olaya rastlanmadığı, bu görüşmelerin de tüm kulüp yöneticileri tarafından yapıldığı sonradan belgelendi.
Luciano Moggi'nin hakemleri arayarak tehdit ve şantaj ettiği ithamı ile ceza verildi.
uAburak89
21.Ağustos.2011, 20:14
Yazının başında diyor ya iddianame bekleniyor, neden beklenir, deliller yok mu gibisinden, işte iddianamenin beklenmesinin sebebi dosyada gizlilik kararı olması.
Dosyanın bir gizliliği kalmasa da, dosya sonuçta hala dosya gizli. Böyle olunca da dosyayı sadece okuyabiliyorsun, elde zaten ciddi kanıtlar olsa, net ifadeler olsa, yani şikeyi yapacak olan, futbolcu/hakem/antrenörden birisi bile delille yakalanmış olsa, ceza verilirdi.
Ama duyuyoruz basından, bahsedilen öyle tutarsız, öyle saçma sapan ki, bar ismini bahis sitesiyle karıştırmak mesela, hal böyle olunca, federasyon, mahkeme gibi ifadelere başvurmak istiyor, çünkü kesin delil yok dosyada. fadelere de başvuramaz gizlilik olduğundan.
Cezalık bir durum yoksa, delil yoksa şike de yoktur abi. O zaman çıkıpta bekleyeceğiz demesine ne gerek vardı ? Ben mantığım bu içinde bulunduğumuz durumu almıyor.
sananes
21.Ağustos.2011, 20:20
ya bana zaten ceza vermiyoruz demeye getirdiler ama kamuoyu baskısından korktuklarından "şu an için ceza verecek kadar net delillere sahip değiliz iddianame açıklandığında eğer yeni ve daha çarpıcı kanıtlar ortaya çıkarsa tekrar disiplin soruşturmasına döneceğiz." dediler gibi geldi.
uAburak89
21.Ağustos.2011, 20:24
Haklıysanız, problem yoktur zaten benim açımdan. İlk andan beri düşündüğüm şey çıkmış olur. Artık süreç gösterecek bize herşeyi.
Del Piero_10
22.Ağustos.2011, 01:37
Luciano Moggi'nin hakemleri arayarak tehdit ve şantaj ettiği ithamı ile ceza verildi.
Yanlış bir bilgi. Luciano Moggi'nin hakemler ile yaptığı tek bir görüşme yok.
goosfraba
22.Ağustos.2011, 12:20
soruşturmaya yayın yasağı konulmuş. 50 gün önce neredeydiniz? :)
50 gün boyunca başta fenerbahçe olmak üzere birçok takım maddi, manevi ve prestij anlamında büyük hasarlar aldı.
bunların bedellerini kimler, nasıl ödeyecekler acaba?
sui generis
22.Ağustos.2011, 12:25
soruşturmaya yayın yasağı konulmuş. 50 gün önce neredeydiniz? :)
50 gün boyunca başta fenerbahçe olmak üzere birçok takım maddi, manevi ve prestij anlamında büyük hasarlar aldı.
bunların bedellerini kimler, nasıl ödeyecekler acaba?
abi işler tersine dönmeye başladı. millet birazcık da olsun gözünü açtı. savcı cumhurbaşkanına şikayet edildi. birileri zarar gördü. onların daha da zarar görmesini engellemek gerekiyordu ve yayın yasağıyla başladı bu iş.
sui generis
22.Ağustos.2011, 12:27
demirören ifade için adliyede. mynet
goosfraba
22.Ağustos.2011, 12:31
abi işler tersine dönmeye başladı. millet birazcıkta olsun gözünü açtı. savcı cumhurbaşkanına şikayet edildi. birileri zarar gördü. onların daha da zarar görmesini engellemek gerekiyordu ve yayın yasağıyla başladı bu iş.
hiç samimi gelmiyor yayın yasağını getirmeleri.
geç gelen adalet, adalet değildir.
sui generis
22.Ağustos.2011, 12:39
hiç samimi gelmiyor yayın yasağını getirmeleri.
geç gelen adalet, adalet değildir.
dediğim gibi adalet bir gün size de lazım olacak derler ya. şimdi onları gerekti ...
E.Cartman
22.Ağustos.2011, 13:25
26 klasörün içinde ne vardı çok merak ediyorum.
di canio
22.Ağustos.2011, 13:26
Bekleyelim arkadaşlar. İlerleyen günlerde çok sürpriz gelişmeler olacak bence.
Bu arada UEFA da gözlemci göndermiş. Savcı ve Federasyon yetkilileri ile görüşecekmiş sanırım.
İddia sahiplerinin delil olarak nitelendirdiği şeyler vardı.
sananes
22.Ağustos.2011, 13:30
Bekleyelim arkadaşlar. İlerleyen günlerde çok sürpriz gelişmeler olacak bence.
Bu arada UEFA da gözlemci göndermiş. Savcı ve Federasyon yetkilileri ile görüşecekmiş sanırım.
İddia sahiplerinin delil olarak nitelendirdiği şeyler vardı.
Savcıyla görüşürse yandık, adam yani savcı "türkiye buluttan nem kapma" şampiyonu olabilir çünkü.
di canio
22.Ağustos.2011, 13:41
Savcıyla görüşürse yandık, adam yani savcı "türkiye buluttan nem kapma" şampiyonu olabilir çünkü.
Bence ilgili herkesle görüşsün dersem adamın yılları Türkiye'de geçer. Soruşturmayı sadece savcı yürütmüyor güzel ülkemizde. Federasyona güven yok, UEFA el atarsa belki o zaman inanılır.
Sekopej
22.Ağustos.2011, 14:41
abi işler tersine dönmeye başladı. millet birazcık da olsun gözünü açtı. savcı cumhurbaşkanına şikayet edildi. birileri zarar gördü. onların daha da zarar görmesini engellemek gerekiyordu ve yayın yasağıyla başladı bu iş.
Yasak neden şimdi koyuldu, savcının yalan söylediği şikayet edildiği için kendini korumak adına mı koydurdu savcı yasağı.
Benim aklım almıyor, bunca şey paylaşıldıktan sonra neden yayın yasağı geliyor ve ihlal edenlere acaba ne ceza verilecek?
Savcı, şike şüphesiyle tutuklama istedi ama hükmü verecek olan mahkeme. Şüpheli şeyleri ortaya çıkaracak mahkeme. Savcı mutalasını yapmış, gece kulübünü bahis sitesi sanmış ve bu sebeple ifadeye çağırıyor. Federasyon, dosyada gizlilik kararı olduğu için bununla ilgili bile soru soramıyor. Yani savcının mutalaları var, savcıya göre bazı konuşmalar şike belirtisi ama savunmaya burada ne demek istediğiniz diye soramayan da bir federasyon var çnkü dosyada gizlilik var.
barahir
22.Ağustos.2011, 14:56
yarısından çoğu gazetelerde çarşaf çarşaf var zaten..
Hatta bu konuda derin bilgi sahibi olmak isteyen taraf gazetesine abone olsun, federasyondan çok şey öğrenir..
A.FaruK
22.Ağustos.2011, 15:03
Yanlış bir bilgi. Luciano Moggi'nin hakemler ile yaptığı tek bir görüşme yok.
İyide o soruşturma Luciano Moggi'nin itirafı ile aydınlanmadı mı ben mi yanlış hatırlıyorum.
Del Piero_10
22.Ağustos.2011, 15:05
İyide o soruşturma Luciano Moggi'nin itirafı ile aydınlanmadı mı ben mi yanlış hatırlıyorum.
Ahmet Çakar birkaç kez 'İtalya'da itiraf olmuştu' gibi bir kelam ettiği için akıllarda böyle kalmış olabilir. İtiraf olmadı, aksine Moggi tüm itirazları kazandı.
sananes
22.Ağustos.2011, 15:17
Ayrıca UEFA yetkisi ile savcı arasında geçecek konuşma gizliliğe takılacak mı merak ediyorum.Yani ben savcıya güvenmiyorum açıkcası o yüzden iddia edilen şike belgelerini o yetkili görmeli.Görmeyecekse eğer savcı "çok net kanıtlara ulaştık ama gizlilik var" benzeri bir şey söyleyecek ve uefa gözünde 1-0 yenik duruma düşeceğiz.
Bujsas
22.Ağustos.2011, 15:18
Bizim bişey yaptığımızı düşünmüyorum soruşturmanın başından beri yaptıysak bile bizi ligden düşürme hakları yok bişey yapıldıysa Türkiye Kupası'nda yapılmıştır ligle bi alakasıda yoktur kupayı elimizden alırlar böylece biter ama inanmıyorum bişey yaptığımıza dediğim gibi.
SaLviO
22.Ağustos.2011, 15:22
Bizim bişey yaptığımızı düşünmüyorum soruşturmanın başından beri yaptıysak bile bizi ligden düşürme hakları yok bişey yapıldıysa Türkiye Kupası'nda yapılmıştır ligle bi alakasıda yoktur kupayı elimizden alırlar böylece biter ama inanmıyorum bişey yaptığımıza dediğim gibi.
Bence ortada şike varsa gereği yapılır yok biz kupada yaptık kupayı alırlar diye bişe olucağını pek fazla
zannedmiyorum sonuçta ortada şike var suç var
Bujsas
22.Ağustos.2011, 15:33
İyide kupada şike yaptıysak ligi nasıl bağlıyo ki bu olay.
sui generis
22.Ağustos.2011, 15:59
Bu sözüm yanlış anlaşıldı heralde. Benim ordaki kastım: Fener'e gelince sorusturma gizlidir yeterli. İsler tersine dönünce yayın yasağı. Dünden bugüne ne değişti. Sadece savcının yalanları yavaş yavaş ortayacikmaya başladı.
RaSenGan
22.Ağustos.2011, 16:34
Kupada küme düşüremeyeceklerine göre :)
SAİT71
22.Ağustos.2011, 16:40
UEFA'nın gözünde bu damga ile katılırsak kupaya orada bizi harcatırlar. Hakemlerde zaten buna göre kararlar verir. Kısacası bu senemizi çaldılar...
Trabzonspor
22.Ağustos.2011, 17:12
UEFA Disiplin Başmüfettişi Pierre Corno Savcı Mehmet Berk ile görüşüyor.
Bordo61Mavi
22.Ağustos.2011, 19:34
Az önce TFF'nin UEFA'yı yeteri kadar bilgilendiremediğini öğrendik.-Ali Okanc
Sekopej
22.Ağustos.2011, 19:44
Az önce TFF'nin UEFA'yı yeteri kadar bilgilendiremediğini öğrendik.-Ali Okanc
Bilgilendiremez, çünkü gizlilik yasağı var, bilgilendirirse suç işler, bunu anlamıyor insanımız. Savcı bilgilendirebilir, çünkü dosyayı hazırlayan zaten kendisi.
Military
22.Ağustos.2011, 23:52
UEFA zaten bizi itmeye çalışıyor Trabzonun yaptığı son 3 maça bakın nasıl hakeme talimat verilmiş anlarsınız olmayacak bişeyde değil uefa gidemessin derse bu yoldanda göndermezler bizi !!!
bursa_mc
23.Ağustos.2011, 17:03
Önder Turacı adliyeye sevk edilmiş..
sananes
23.Ağustos.2011, 20:44
Şöyle çok enterasan bir şey var Adnan Sezgin ile ilgili,Lube Ayar kendi sitesinde paylaşmış.
http://www.12numara.org/lubeayar-iste-simsar-operasyonu-dosyasi.html
uAburak89
23.Ağustos.2011, 20:47
Vay be, Adnan Sezgin'in bu kadar iş bitirici birisi olacağı aklımın ucundan geçmezdi.
Suicider
23.Ağustos.2011, 21:37
Bu soruşturma Lube ayar gibilere iyice prim yaptırdı zaten.Bunların hepsini mahkemeyede söylesinler dellileri versinler ondan sonra gerekn yapılır zaten böyle sitelerde milleti birbirine düşürmeye gerek yok.
Night_Mare17
23.Ağustos.2011, 21:41
Bu Lube Ayar zaten holiganin biri dediklerinin hiç birine inanmıyorum ve takmıyorum .
RaSenGan
23.Ağustos.2011, 21:42
Şöyle çok enterasan bir şey var Adnan Sezgin ile ilgili,Lube Ayar kendi sitesinde paylaşmış.
http://www.12numara.org/lubeayar-iste-simsar-operasyonu-dosyasi.html
Medyanın oyunları bunlar.Çıkarcı medya.
LadroN
24.Ağustos.2011, 00:28
Lube Ayar diyorsa doğrudur! Üstüne birşey söylemek düşmez.
Night_Mare17
24.Ağustos.2011, 00:47
Değil mi yani :icon_cool:
MeMo
24.Ağustos.2011, 00:49
Lube Ayar gazetesinin ben de bu manşetini beğenmedim.
TR.CaPTaiN
24.Ağustos.2011, 02:08
Gündemi altüst eden şike iddialarına yönelik soruşturmaya Avrupa futbolunun patronu UEFA el koydu. Türkiye’de konuyla ilgili olayları yakından takip etmek ve son gelişmeler hakkında detaylı bilgi almak isteyen UEFA Başmüfettişi Pierre Cornu dün İstanbul’a geldi. Cornu, soruşturmayı yürüten Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Mehmet Berk ve Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar’la Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’nde yaklaşık 2 saat görüştü. Toplantı sonrası Aydınlar, “Cornu, savcılarımıza bu soruşturma nedeniyle teşekkür etti, işin cezai boyutuyla ilgili bundan sonra da bilgi sahibi olmak istediklerini söyledi. Halen TFF’nin yürüttüğü bir soruşturma var. UEFA sadece bilgi amaçlı geldi, rapor hazırlamayacak” dedi. Ancak Savcı Berk, Cornu ve Aydınlar arasında yapılan toplantının detaylarında farklı gerçeklerin yattığı ortaya çıktı. TFF’ye yakın kaynaklardan alınan bilgiye göre; Başmüfettiş Cornu, eldeki delilleri yeterli bulmadı. Görüşmede Cornu’nun “19 maçta şike ve teşviği yapan futbolcular nerede? Şu an için tuttuklu olan 3 futbolcu var. Bu çok normal bir durum değil. Madem 8 - 10 aydır süren bir takiple soruşturma başladı ve para alışverişi var. Neden polis suçüstü yapmadı? İtalya, Juventus’u küme düşürdü ama itiraflar vardı. Türkiye’de tek itiraf var; o da itirafın baskı altında yapıldığı yönünde... Bu, insan haklarına aykırı bir durum. Artık bu iş ihtisas alanına girmiş. Bu konuda kararı spor mahkemeleri vermeli. Ama Türkiye’de spor mahkemesi yok” dediği öğrenildi. UEFA Başkanı Platini’nin talimatıyla İstanbul’a gelen Başmüfettiş Cornu’nun, edindiği bilgiler Avrupa’da ülkemizi temsil eden kulüplerimizi yakından ilgilendirecek.
Cumhuriyet
http://www.ntvspor.net/haber/gunun-haberleri/46632/spor-servisi-basinda-bugun-
Haber ne derece doğrudur bilemiyoruz, savcı gerçekten delil göstermiş midir onu da bilemiyoruz ama eğer gerçekten bu soruları sormuşsa çok güzel. Çünkü biz de en baştan beri bu soruların cevabını arıyoruz.
The.Crow
24.Ağustos.2011, 02:14
Gelen adam zaten emekli başsavcı imiş. Gelince görmüş nasıl işliyor Türkiye'de soruşturmalar. Şaşırması gayet doğal.
LaigLeNoiR
24.Ağustos.2011, 19:59
http://www.ligtv.com.tr/uploads/news_manset_resim_m4_sondakika02.gif
F.Bahçe'ye büyük şok
TFF, Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'ne katılmasına izin vermedi.
Konuyla ilgili olarak TFF'den yapılan açıklama şöyle: "UEFA, 23 Ağustos 2011'de Türkiye Futbol Federasyonu'na gönderdiği yazıda, ülkemizde sürmekte olan şike soruşturması çerçevesinde, Fenerbahçe Spor Kulübü'nün bu sezon Şampiyonlar Ligi'ne katılmaktan çekilme kararı vermesi gerektiğini, kulüp bu yola gitmeyecek olursa, Türkiye Futbol Federasyonu'nun Fenerbahçe'yi 2011-2012 sezonunda Şampiyonlar Ligi'ne katılmaktan men etmesi gerektiğini, bu 2 yoldan herhangi birisi benimsenmeyecek olursa, UEFA'nın kendi disiplin soruşturmasını başlatabileceğini ve Türkiye Futbol Federasyonu yani ülkemiz aleyhine disiplin yaptırımları uygulama yoluna gideceğini bildirmiştir.
Bu yazı üzerine durum TFF tarafından yazılı olarak derhal Fenerbahçe Kulübü'ne bildirilmiştir. Fenerbahçe Spor Kulübü, 24 Ağustos'ta TFF'ye gönderdiği cevabi yazıda, TFF'nin bu konuda iddianamenin mahkemece kabulünün beklenmesine yönelik kararına saygı duyduğunu ve kendisine tanınan kısa süre içinde böylesine önemli bir konuda herhangi bir karar almasının fillien mümkün olamayacağını bildirmiştir.
Bu gelişme karşısında, durum 24 Ağustos'ta TFF Yönetim Kurulu'nun yapmış olduğu olağanüstü toplantıda ele alınmış ve gerek Fenerbahçe'nin maruz kalabileceği, ağır disiplin yaptırımları gerekse Türkiye Futbol Federasyonu'nun yani ülkemizin maruz kalabileceği disiplin yaptırımları göz önünde bulundurularak, Fenerbahçe Spor Kulübü'nün bu sezon UEFA Şampiyonlar Ligi'ne katılmaktan men edilmesine karar verilmiştir.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur."
Kaynak: LigTV
GeorgeWeah
24.Ağustos.2011, 20:03
Yazıklar olsun diyorum. En başında karar veremediler. UEFA baskı yapınca men ettiler. Yazıklar olsun...
perpetua
24.Ağustos.2011, 20:04
En azindan ulke capinda ceza yemeden bu karar verildi.
deniz.91
24.Ağustos.2011, 20:06
peki şimdi en olacak bu hak kime verilecek
uAburak89
Galatasaray'ın açıklamalarına atarlanan federasyon nerde ? En başından beri diyoruz, bu federasyon bu işi kıvıramadı, beceremedi. Çözüm üretemedi. En çok zararı Fenerbahçe gördü, görecek dedik ama kararsızlığa sevinenler oldu.
hakan769
tebrik ederiz uefayi.
musakaan
24.Ağustos.2011, 20:08
MAA'ın açıklamasını dört gözle bekliyorum . Türk spor tarihinin en kötü başkanıdır kendisi .
uAburak89
24.Ağustos.2011, 20:08
En azindan ulke capinda ceza yemeden bu karar verildi.
Aynen abi, Fenerbahçe'yi korumak adına Türk Futbolunu riski atan federasyona en güzel cevabı Uefa verdi. Mehmet Ali Aydınlar ne diyecek, çok merak etmekteyim.
deniz.91
24.Ağustos.2011, 20:09
MAA futbolun yüz karası bir işin içinden çıkamadılar daha ne zaralar görecek kulüplerimiz bakalım
BaFraLı
24.Ağustos.2011, 20:10
Elimzide yeterli delil yok diyolar ama Şampiyonlar Ligi gibi büyük bir organizasyondan men ediyorlar. İleride ceza olursa küme düşme olursa o zaman ligtende alın bu takımı.
Bu federasyonda bir ilgiç ya.
SAİT71
24.Ağustos.2011, 20:10
Yazıklar olsun Federasyona...
Flawless Victory
24.Ağustos.2011, 20:11
UEFA uyarmayabilirdi de.
C h A o S
24.Ağustos.2011, 20:12
Galatasaray'ın açıklamalarına atarlanan federasyon nerde ? En başından beri diyoruz, bu federasyon bu işi kıvıramadı, beceremedi. Çözüm üretemedi. En çok zararı Fenerbahçe gördü, görecek dedik ama kararsızlığa sevinenler oldu.
Daha bu başlangıç MAA yönetimi bakalım daha nelere imza atıcak.Merakla bekliyoruz.Resmen ellerine yüzlerine bulaştırdılar.
SAİT71
24.Ağustos.2011, 20:12
Ben olsam takımı ligden çekerdim. Maskot ettiler yahu. Fenerbahçe kimsenin oyuncağı değil olmayacakta.
anilton
24.Ağustos.2011, 20:13
Uefa gene pozitif yaklaşmış olaya.Ceza vermemek için uyarmış.TFF'de bu kararı almak zorunda kalmış.
Uefa'dan bir dayı geliyor.İnceleme yapıyor."Durum vahim,söyleyin F.Bahçe'ye ya çekilsinler ya da siz men edin,aksi taktirde biz ağır yaptırımlar uygularız" diyor.TFF durumu F.Bahçe'ye bildiriyor.F.Bahçe, "biz karar veremeyiz" diyor.TFF'de "yapacak başka birşey yok,cezaları göze alamayız men ediyoruz" diyor.
Durum bu.Bakalım daha neler olacak.
deniz.91
24.Ağustos.2011, 20:13
Sanırım yerinede başka bir kulüp alınamıyormuş yazıklar olsun diyorum federasyona
SAİT71
24.Ağustos.2011, 20:15
Ülke puanımız bu sene Şampiyonlar Ligi'nde takımımız olmayacak olması nedeniyle çok geri kalacak. Artık Danimarka Ligi felanda bizi geçer. Baltıklarla yarışırız bundan sonra. 2-3 ayda hem kulüpleri hemde ligi bu kadar geri götürme başarısını gösterenleri tebrik etmek lazımş.
LaigLeNoiR
Ortalık karışacak yine. Bakalım hadi hayırlısı. Umarım ülke olarak başımız ağrımaz.
GeorgeWeah
Tek adı geçen kulüp Fenerbahçemiş demekki soruşturmada. Men cezası alan tek kulüp Fenerbahçe olduğuna göre. Sonra da temizlik operasyonu deniyor. Ligden çekin Fenerbahçe'yi. Artık oyuncak olmak istemiyoruz...
runforafall
24.Ağustos.2011, 20:17
Madem öyle en baştan şunu yapsaydınız da, onun yerine Trabzon falan belki direkt katılırdı öyle bişeyler olurdu..
Night_Mare17
24.Ağustos.2011, 20:18
Kim gidecek ki yerine . Bir takımımızın gitmesi lazım ülke puanı adına TFF bu konuda ısrar etmeli .
E.Cartman
24.Ağustos.2011, 20:20
Galatasaray boşuna ivedilikle karar verilsin demedi. Şu anda Fenerbahçe ŞL'nin gelirinden oldu, hemde ülke puanlarımız heba oldu. Ayrıca bundan sonra Federasyon küme düşürme, -30 vs gibi bir ceza vermezse bu sefer yanında Fenerbahçelileride bulamayacak. Çünkü bu sefer onlarda madem ceza verilecek bişey yoktu neden ŞL'den men ettiniz diyecektir. Sonuçta zarar gören yine Türk futbolu oldu.
eXcitinG
24.Ağustos.2011, 20:20
Daha önce demiştim. ALınması gereken kararLar zamanında aLınmadıkça, sonradan baskı iLe aLındığında Türk FutboLu çok daha fazLa zarar görür. İşte nitekim şimdi düştüğümüz durum ortada. Fenerbahçe takımı suçLudur ya da suçsuzdur bunu tartışmaya gerek yok, oLan bize yani Türk FutboLuna oLuyor şu anda. Ve bundan sonra tamamen Türk FutboLu zarar görecek.
Suicider
24.Ağustos.2011, 20:21
Fenerbahçe resmi sitesinde açıklama yaptı.
GALATAS4R4Y
24.Ağustos.2011, 20:25
fenerbahçe ligden çeklimeyi düşünüyomuş bu arada onun yerine genk gidecek galiba.
eGowiCh
24.Ağustos.2011, 20:25
Fenerbahçe yönetiminin derhal toplanıp alması gereken tek bir karar var: LİGDEN ÇEKİLMEK!
Beşiktaş ve Trabzonspor da soruşturmanın içinde, onlar neden Avrupa kupalarından men edilmiyor da Fenerbahçe men ediliyor? Fenerbahçe suçlu/suçsuz, o ayrıdır, tedbir amaçlı olarak kupalardan men ediliyor olabilir; ama hangi maksatla SADECE Fenerbahçe kupalardan men ediliyor?
Yukarıda bir arkadaşın da belirttiği gibi, Fenerbahçe kimsenin oyuncağı değildir. Kura çekimine bir gün kala böyle bir kararı verenlere, Fenerbahçe derhal yanıt vermelidir.
Kendiniz oynayın liginizde.
RaSenGan
24.Ağustos.2011, 20:26
Bence de Fenerbahçe federasyon düşürmeden çekilmeli ligten.
Lucas Neill
24.Ağustos.2011, 20:28
Dün Tff'ye güvenen Fenerbahce yönetimi simdi ne oldu?
uAburak89
24.Ağustos.2011, 20:31
Mehmet Ali Aydınlar ve ekibi derhal istifa etmeli. Daha kötüsünü görmedi bu ülke.
GALATAS4R4Y
24.Ağustos.2011, 20:31
bi yazı yazmış bi sayfa ligden çekilmek kolay değil diye sözleşmeleri fenerden alamayıp uefadan alınca fenere haciz gelecek bence çekilemezler
deniz.91
24.Ağustos.2011, 20:32
Olan Kayserispor ve Trabzonspora oldu. Bu TFFden bişey beklenemezdi. Süreci irdeleyemediler,yönetmediler.MMA çok tutarsız açıklamalar yaptı. Üstlenemediler. Uzattılarda uzattılar. FB lig düşmesin diye göbekleri çatladıkça bizim futbolumuzun içine ettiler. UEFA geldi yaptırımını uyguladı. Ne diyim yazıklar olsun TFF size yazıklar olsun...
aynen abi yazıklar olsun böyle yönetime
Suicider
24.Ağustos.2011, 20:33
Biz başından beri söylüyoruz bu Federasyon ile ilgili fikirlerimiz ama herkes işine geldiği gibi baktığı için olaya biz haksız olduk.Sonuçta zarar gören yine Fenerbahçe klübü ve Türk futbolu oldu.
di canio
24.Ağustos.2011, 20:33
chemedya Ahmet Ercanlar
FB eğer CL'den kendisi çekilseydi tüm tazmiant haklarından mahrum olacaktı. Şimdi davayı kazanırsa CL şampiyonu olmuş kadar para alacak.
http://twitter.com/#!/chemedya/status/106403435183734784
Lucas Neill
24.Ağustos.2011, 20:34
MAA aciklama yapiyor su anda.
anil luque
24.Ağustos.2011, 20:35
MAA hala hukuki süreçte doğru yolu izledik diyor son model Merco'ya biniyor ve uzaklaşıyor. Ne ala memleket. Millet rahat ya.
Flawless Victory
Fenerbahçe ligden çekilirse böyle bir klüp kalmaz artık. Mantıklı düşünelim biraz.
uAburak89
MAA aciklama yapiyor su anda.
Her zamanki gibi, boş konuştu.
LaigLeNoiR
M.Ali Aydınlar şaka gibi bir açıklama yaptı.
UEFA Şampiyonlar Ligine önem veriyor bu yüzden tedbir amaçlı bu kararı aldı.
Demekki bizim ligimizin önemi yok. Çok yazık.
LadroN
24.Ağustos.2011, 20:36
MAA'nın son söylediği sözü anlayan var mı neden adı geçen diğer kulüplere bi yaptırım uygulanmadı diye soruldu.Uefa içn diye başladığı geveleyip kaçtı sorudan yazık.
nannar
Siz yarayan kanı durdurmamak için ısrar ederseniz birileri gelip kolu keseriz diyor işte. UEFA pozitif yaklaşarak gelip uyarıda bulunmasaydı belki de ülke olarak ceza alacaktık. Yani içerde bu bulanıklık sürerken bu kararın verilmesi gerekli diyenleri suçlu ilan eden TFF şimdi kendisi baskıyı görünce men etme kararını aldı. İnşallah bu süreç bu şekilde devam etmez. Federasyon bir türlü cesur olamıyor ve maalesef başka kurumlara kalıyor futbolumuz hakkındaki kararları vermek.
Fakat işin diğer yanında Fenerbahçe'li arkadaşlar adına cidden üzüldüm.En baştan direk bu karar verilse bu kadar üzülmezdi taraftar fakat Sonuçta camia olarak Şampiyonlar Ligine girileceğine kesin gözüyle bakılırken bu men kararı en çok taraftarları üzecektir. İnanın şu anda Fenerbahçe taraftarı olmayı istemezdim. Bu sürecin olabildiğince kısa sürmesi en çok Fenerbahçe taraftarının lehine olacaktır. Hayırlısı olsun....
deniz.91
MAA şaka gibi ya böyle bir adam nasıl tff başkanı olur anlamak güç
Hugo
"Karari TFF aldi. UEFA degil. UEFA'nin talebi dogrultusunde aldik bu karari. Nihayi karari veren biziz." Kendisini bir iş yapmış gibi göstermek istiyor sanırım.
"soruşturması gizli olan ve ifadeleri henüz alınmayan takımla ilgili tff nasıl karar aldı" diye sormuş mehmet baransu
RaSenGan
24.Ağustos.2011, 20:37
UEFA talep etmiş TFF men etmiş.Yani sadece TFF karar vermemiş.UEFA yap demiş yapmışlar.
EndoplazmiK RetikuluM
24.Ağustos.2011, 20:39
Şu andan itibaren San Marino ligi daha değerli gözümde. Ligin içine limon sıktılar bir de üstüne korkak davrandılar. İstifa etmeliler direk.
nannar
24.Ağustos.2011, 20:39
Mehmet Ali AYDINLAR ve ekibi bu süreci iyi yönetememiştir.Gerçekten ilk aday oldugunda çoğu insanın güvendiği bir ismin bu kadar kısa sürede bu kadar yıpranması garip oldu.Bence herşeyi olduğu gibi bırakıp istifa etseler kendileri açısından daha makul bir seçimk olacaktır lakin şu andan itibaren nasıl karar verirlerse versinler güvenilirlik kayboldu.
LadroN
24.Ağustos.2011, 20:40
"Karari TFF aldi. UEFA degil. UEFA'nin talebi dogrultusunde aldik bu karari. Nihayi karari veren biziz." Kendisini bir iş yapmış gibi göstermek istiyor sanırım.
"soruşturması gizli olan ve ifadeleri henüz alınmayan takımla ilgili tff nasıl karar aldı" diye sormuş mehmet baransu
Uefa'nın talebi doğrultusunda karar almışsan kararı nasıl sen almış oluyorsun anlamış değilim.Basbaya Uefa başka yol bırakmayıp Tff'ye karar aldırmış.
vego
E şimdi Trabzon atlamayacak mı Ben ŞL'ye gitmek istiyorum diye?
di canio
Mehmet Ali Aydınlar, "UEFA Şampiyonlar Ligi'ni önemsiyor" dedi ama soruşturmada adı geçen ve şu an Avrupa kupalarında mücadele eden takımlarımızın durumu nedir? Onlarla ilgili olumsuz bir karar çıakrsa soruşturmada, TFF'nin Fenerbahçe'yi tedbiren men etmesinin ne anlamı kalacak?
Nedvedmania
24.Ağustos.2011, 20:41
UEFA talep etmiş TFF men etmiş.Yani sadece TFF karar vermemiş.UEFA yap demiş yapmışlar.
UEFA "Ya Fenerbahçe kendi isteğiyle çekilsin ya da siz çekin. Aksi taktirde soruşturmayı biz devralırız" dedi. MAA korkusundan bu kararı vermek zorunda kaldı.
uAburak89
24.Ağustos.2011, 20:43
Bu soruşturma da gizlilik kararı olması en büyük saçmalık. Ancak işin hukuki kısmındaki saçmalıklar var diye aynı şekilde devam edilemezdi. Madem karar veremiyorsun, e iddianame de ne zaman gelecek belli değil. O zaman başlatmayacaktın ligi, kimse gitmeyecekti Avrupa'ya, kendi ligini karıştırmayacaktın. Adı geçen kulüplerin hepsinin masum olma ihtimali var ancak bir ihtimal sonuçta. Tıpkı olma ihtimali gibi. Aydınlar kalktı gereksiz bir risk almaya kalktı, ama Uefa buna izin vermedi. Bir de utanmadan diyor ki 1-2 günlük süreç bu, yazıktır ya. Ayıptır, madem biliyorsunuz ne diye play off ile insanları uyutmaya çalışıyorsunuz.
Şike yaptığına inanmadığım Fenerbahçe bu soruşturmadan inanılmaz bir zarar görüyor, görecek. Masum oldukları kanıtlandığı anda belki telafi edecekler ama bu iş bu kadar uzamamalıydı. Başından beri özellikle Galatasaray kulübü ve taraftarlarına fırsatçı dendi, biz takımımızı seviyoruz, onu umursuyoruz en çok. Ola ki Fenerbahçe şike yapmış çıksaydı ve Uefa şimdi tehdit ederek uyguladığı yaptırımı o zaman uygulasaydı bizim takımımız ve Türk Futbolu'da zarar görecekti. Konuşmamız ondandı, anlatamadık, anlaşılamadık.
Suicider
24.Ağustos.2011, 20:43
Sorular Sorular Sorular... Ve dediğini kendi bile anlamayan Federasyon başkanı.
Chinatown
24.Ağustos.2011, 20:46
eğer Fenerbahçe haklı çıkarsa elinden alınacaklar, uğrayacağı haksızlıklar konuşuluyor şu anda. 1,5 aydır Fenerbahçenin suçsuzluk karinesi uğruna diğer takımların uğradığı haksızlıkları konuşan bulamadık.
Oceanus
24.Ağustos.2011, 20:50
çok yanlış bir karar gerçekten yazıklar olsun fenerbahçe yi avrupa arenasında izlemek isterdim....
goosfraba
24.Ağustos.2011, 20:51
tff çok garip.
''fenerbahçe sen suçlusun'' deyip şl'den men ediyor, ''avrupa'ya gitme ama seni küme düşürürsem maddi anlamda batarım o yüzden ligde kal'' diyor.
elhamdülillah ibretlik olduk.
Fernando Gago
24.Ağustos.2011, 20:52
Hemen bu gece yayın havuzundan çekilelim Başka çaresi yok. Birileri bedel ödeyecekse Fenerbahçe bu bedeli ödetecektir. Böyle rezillik olmaz !!
NikolaiBelinski
24.Ağustos.2011, 20:52
:s7: (/) = TFF
(s) = UEFA
Kesinlikle çaresiz,ne yapacağını bilmeyen bir yönetim kurulu. MAA bu işin altından kalkamaz.
Oceanus
24.Ağustos.2011, 20:55
Vallahi çok kötü bir durum ya Bir Galatasaraylı olarak Fenerbahçenin ŞL ye gidememesi beni çok üzdü nasıl bir tff dir bu lanet olsun... Lig tv diyorum ve susuyorum.
MeMo
24.Ağustos.2011, 20:55
Emek Ege sordu diğer kulüpler konusunda bir yaptırım var mı? Aydınlar: UEFA ŞL'yi çok önemsiyor...
di canio
24.Ağustos.2011, 20:57
Bence UEFA, ileride bu soruşturmanın olumsuz sonuçlanma ihtimaline karşı Fenerbahçe'yi istemedi. Ama Fenerbahçe'yi almama kararını kendisi verip, Fenerbahçe'nin suçsuz çıkması durumunda karşı karşıya kalınacak olan tazminat konusunu göze alamadı. Topu TFF ve Fenerbahçe'ye attı. Fenerbahçe girmedi bu topa. Fenerbahçe'nin haklı çıkması durumunda top TFF'nin elinde patlayacak. Bu da işin başka bir boyutu.
Chinatown
24.Ağustos.2011, 21:01
Fenerbahçe açıklamasında yine suçsuzluk karinesine vurgu yapmış. NTV de Bağış Erten çok iyi özetledi, kendisi hukuk mezunuymuş zaten.
'Suçsuzluk karinesi adli yargılarda uygulanır, idari yargıda zorunluluk yoktur. Bir polis, devlet memuru hakkında dava varsa açığa alınırlar sonuca kadar. Açığa alınmaları suçlu oldukları anlamına gelmez.'
Uefa da, TFF de işin idari kısmıyla ilgileniyor, İtalyada adli dava hala devam ediyor, idari karar 3 yıl önce verildi. Ben Fenerbahçe suçlu demiyorum. Ama arkasında durulacak bir karar verilmeliydi. Eğer TFF böyle bir karar verdiyse elinde delil var demekki, o zaman neden bütün kararını vermezsin? Ha elinde delil yok, neden o zaman Fenerbahçeyi göndermezsin şampiyonlar ligine?
ölümüne_mokoko
Hep böyle oluyor zaten.Biz de ne zaman bir kılçık çıksa hemen örtmeye çalışıyorlar, adam gibi karar vermiyorlar.Ondan sonra da elin oğlu gelip cezayı kesiyor hiçbir şey diyemiyoruz.
eGowiCh
Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin 6. maddesi der ki:
"Bir suç ile itham edilen herkes, suçluluğu yasal olarak sabit oluncaya kadar suçsuz sayılır. "
Hangi maksatla böyle bir karar alındı, akla mantığa uymuyor. Fenerbahçe beraat ettiği takdirde, bu sene Şampiyonlar Ligi prestiji ve gelirinden mahrum olacak, bunu kim telafi edecek?
UEFA ve TFF, Fenerbahçe'nin savunmasını almadan Fenerbahçe'yi Şampiyonlar Ligi'nden nasıl ihtaç edebilir?
Tedbir deniyor, bu tedbir değil, yaptırımdır.
comandante
24.Ağustos.2011, 21:02
Verilen bu karar TFF nin süreci katlettiğinin belgesidir.Sürecin başında asarız keseriz diye girdiler olaya sonra nedense bi çark etme süreci başladı yumuşadılar.Ve geldiğimiz duruma bakın şimdi.Prestij kaybımız çok büyük oldu TFF nin yetersizliği yüzünden...Ateş olmayan yerden duman çıkmaz diye bi söz vardır...artık yetkiliker ateşi mi gördü dumanı mı gördü bilinmez ama verdeikleri karar tff nin acizliğinin göstergesidir...
1-Zamanında Feneri kurtarma operasyonu yerine adam gibi bi stratejiyle yönetilseydi bu süreç ve uefa olaya karışmadan bizimkiler '' usta bizim fb nin olayı az karışık bazı iddialar var biz o yüzden uefanın da ligimizin de prestijini düşürerek fb yerine xx spor u göndermeyi düşünüyoruz şl ye.siz ne dersiniz buna'' deseydi ne olurdu diye merak ediyorum...
2-Madem fenere yönelik bu karar alındı ey uefa, yöneticisi topcusu teknik direktörü içerde olan, olaya adı karışan takımlar var...madem şüphe ve ihtimal üzerine karar aldın sabit birşey yok , e bu ne çifte standartki fenerin ipini çekip gidiyosun diğer takımlara bakmıyorsun?
3-Sayın MAA , şöyle bi karar verdik biz yaptık ayaklarını bırak artık senin yapabildiklerin ve yapamadıkların ortada o yüzden sana dayatılan şeyi ben yaptım diyerek sanki bi insiyatif almışsın gibi konuşma kimseyi aptal yerine koyma.