Log in

View Full Version : Büyük Şike Soruşturması

Pages : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 [22] 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49

Sekopej
21.Aralık.2011, 18:22
Aklım da fikrim de var, Allah'tan daha fazlası gelecekse de haşa ne itirazım olacak.

Bir yana çektiğim ya da inkar ettiğim yok. Rakibin kadrosunu bir yönetici öğrendiğinde bunu hocasıyla paylaşması garip mi? Bunu sordum sadece? Nasıl öğrenmiştir sorusuna da ya onun da çıkar bir şeyi ya da mahkemede sorarlar, söyler dedim. İnkar yok ki burada.

Evet sonuçta kararı verecek mahkemelerdir ama bunu derken diğer taraftan Fenerbahçe'yi idam etmek? İşte sıkıntı burada. Mahkeme başlasın, savunmalarını görelim, o zaman zaten bir şeyler varsa bunun neyini inkar edeceksin?

Trabzonspor'un teşvik girişimiyle alakalı belge vardı, içinde AKP'li birisinin adı geçiyordu ama iddianamede nedense o kısımda adı geçmiyor. Görmek isteyene bu detaylar, haliyle böyle olunca da mide bulandırıyor.

Yoksa dün ya da önceki gün yazmıştım, Fenerbahçe bunları yaparken, diğerleri boş mu duruyordu? Fenerbahçe ile alakalı diye telefon dinlemesine takılanlar, Fenerbahçe ile alakası olmayan kişilerle de bu tür şeyleri yapmış olamazlar mı? Neden sadece Aziz Yıldırım ve Fenerbahçe üzerinden bu soruşturma yürütülmüş? Çıkıp deselerdi ki biz işte son 1 yıldır 18 takımın da başkanını, yöneticilerini dinledik, sadece Fenerbahçe ile alakalı kişilerde çıktı, o zaman ben de ha bak herkesi dinlemişler ama sadece Fenerbahçe'de varmış, Fenerbahçe'ye özelmiş demezdim. Tabi bunlar suçsuz olduklarını düşünmemi değiştirmiyor, fikir yürütüyorum sadece, Fenerbahçe odaklı değil diyenlere karşı, Fenerbahçe odaklı değil diyenler, tamam Fenerbahçe bunların hepsini yapmış olsun, yine de genel çerçeveye bakmış olduğunuzda bunu görmüyor musunuz? Olay biz yaptık siz de yapmışsınızdır değil, yanlış anlaşılmasın ama sanmıyorum yine de derdimi anlatabildiğimi.

Sekopej
21.Aralık.2011, 18:23
:) Resim ya da videolar ortaya çıkınca onlara da montaj denecek. Daha bunlar sadece başlangıç...

Bu çıkan resimler hakkında ya da yazılanlar hakkında yalan,yanlış diyen oldu mu muhattapları tarafından? Merakımdan soruyorum, belki olmuştur da gözden kaçırmışımdır diye.

AykutKocaman
21.Aralık.2011, 18:25
:) Resim ya da videolar ortaya çıkınca onlara da montaj denecek. Daha bunlar sadece başlangıç...

Meali :

155 mesajım var şu konuda Fenerlilerden daha çok beni dikkate alın fırsat bu fırsat nolur inanın şike var işte.Şike yoksa da Fener 3. falan olur hadi görüşürüz.

Bordo61Mavi
21.Aralık.2011, 18:30
Fm'e Sekip Mostoroglunun bu ozeligi eklenebilir :D rakibin kadrosunu aninda ogrenir :D

Yarin etik kurul tekrar goreve basliyormus

Beklendigi gibi Sadri Sener yine pdfk'da (3.kez) Hasan Yener ilk defa sevkedildi.

DisCo
21.Aralık.2011, 18:32
Siz de çok düzden bakıyorsunuz, bazen alakasız olduğu apaçık ortada olan şeylerde bile Fenerbahçe'ye çamur atmak için fırsatı kaçırmıyorsunuz. Fenerbahçe soyunma odasında yaşananlar nasıl ki basına yansıyorsa, bir başka takımın soyunma odasında olanlar da o şekilde sızıyordur. Bir takımın sahaya hangi 11 ile çıkacağını bilmek Buca gibi elinde oynatacak kaliteli oyuncu sayısı kısıtlı takımlarda çok zor olmasa gerek.

Barış Özbek mevzusunu düşündüğüm zaman Buca olayı bana o kadar masum gelmiyor. Tekil yorumlama yapmak yerine artık süreci görmeye davet ediyorum. Bu olayları tek tek değerlendirirsen 50 tane mantıklı sebep bulursun. Sürece yayarsan farklılaşır.

A takım oyuncusuna şike teklif eden bir ses kaydı varsa ve o sesi başka bir oyuncuya para verirken görüyorsam bayramlık veriyordu diye pollyannacılık oynamam.

İşin siyasi tarafı siyasi de bu tarafın adını koyalım artık. Ev sahibi siyaseten Aziz Yıldırım'ı bitiriyorda hırsızın hiç mi günahı yok.

nannar
21.Aralık.2011, 18:35
Bu çıkan resimler hakkında ya da yazılanlar hakkında yalan,yanlış diyen oldu mu muhattapları tarafından? Merakımdan soruyorum, belki olmuştur da gözden kaçırmışımdır diye.

onlar içerde zaten serkan. sen diyorsunya "bu resimde ne var sanki" diye.... Yani bir yöneticinin rakip kadroyu ele geçirip menajere kağıt kalem al da yaz demesini normal karşılayan 2 gün sonra paranın elden ele geçtiğini görünce ona da "ne var sanki,ne malum şike için verildiği" yorumunu yapar diye düşündüğümden yazdım onu...

Meali :

155 mesajım var şu konuda Fenerlilerden daha çok beni dikkate alın fırsat bu fırsat nolur inanın şike var işte.Şike yoksa da Fener 3. falan olur hadi görüşürüz.

çok komik :) isteyen istediğini dikkate alıyor zaten.

El Barto
21.Aralık.2011, 18:39
Şöyle de yorumlanabilir. Bu kadro verme olayı ilk değil. Çünkü Aykut Kocaman'ın tavırlarından daha önce de yapılmış olduğu anlaşılıyor. En azından ben öyle anladım. Gayet normal bir olaymış gibi karşılıyor çünkü.

Bir sonraki rakibi analiz etmek önünüzdeki maç için çok abes bir şey değil. Ama o zamanda şu soru akla geliyor. Neden Aykut Hoca'nın Bucaspor'u izleyen bir yardımcısı falan değil de Şekip Mosturoğlu yazdırıyor kadroyu?

Neresinden baksan elde kalan bir durum.

Sekopej
21.Aralık.2011, 18:42
Barış Özbek mevzusunu düşündüğüm zaman Buca olayı bana o kadar masum gelmiyor. Tekil yorumlama yapmak yerine artık süreci görmeye davet ediyorum. Bu olayları tek tek değerlendirirsen 50 tane mantıklı sebep bulursun. Sürece yayarsan farklılaşır.

A takım oyuncusuna şike teklif eden bir ses kaydı varsa ve o sesi başka bir oyuncuya para verirken görüyorsam bayramlık veriyordu diye pollyannacılık oynamam.

İşin siyasi tarafı siyasi de bu tarafın adını koyalım artık. Ev sahibi siyaseten Aziz Yıldırım'ı bitiriyorda hırsızın hiç mi günahı yok.

Onu da mahkeme başladığında göreceğiz. İşte insanlar bunu bekleyemiyor ya da insanların bunu beklemesi istenmiyor bu sebeple siyasi olduğuna kanaat getirdiğimiz, bu kişilere yakın isimler sürekli ekranlarda insanları yönlendirmek için çabalıyor. Yok bıraksalar akışına, zaten suç varsa ortada mahkemede çıkacak ama bırakırlar mı hiç? Her gün farklı çok gizli belge, dosya bu adamların eline ulaşıyor, sadece savcının ve belki de toplasan 10 kişinin haberdar olduğu şeyden bunlar haberdar, sonra da Buca maçının kadrosundan haberdar diye adamı şikeci yapıyoruz. Savcı hiç girişimde bulunmuş mu bu sızmalarla ilgili?

Gizlilik kararı vermek için neden çok uzun süre beklemiş? Gizlilik kararı verdikten sonra buna uymayanlara işlem yapmış mı? Bir de önceki mesajımda yazmıştım AKP'linin isminin geçtiği bir resim vardı o belge mi sahte mi iddianamede yer almadığına göre? Değilse neden iddianamede yer almıyor?

Savcı ile görüşme, konuşma şansım olsa bunları sorardım acaba mahkemenin hakimi bunları savcıya soracak mı?

Dava başlasa, suçlananlar daha herhangi bir açıklama yapmadı iddianamede iddia edilenlerle alakalı. Bekleyelim, söz savunmaya da geçsin. Görüntü ya da ses kaydında cinayet olayı bile olsa hakem der söz savunmanın diyeceğin bir şey var mı diye, bu olayda bile savunmayı dinlemeden cezayı vermez ama bu davada nedense daha savunma dinlenmedi ve infazlar sürekli devam ediyor.

Sekopej
21.Aralık.2011, 18:44
onlar içerde zaten serkan. sen diyorsunya "bu resimde ne var sanki" diye.... Yani bir yöneticinin rakip kadroyu ele geçirip menajere kağıt kalem al da yaz demesini normal karşılayan 2 gün sonra paranın elden ele geçtiğini görünce ona da "ne var sanki,ne malum şike için verildiği" yorumunu yapar diye düşündüğümden yazdım onu...

İçeridekilerin avukatları dışarıda, bizim de söyleyeceklerimiz var deniyor ama çıkıp da kimse şu olayda geçen şu konuşma ya da şu görüntü sahtedir, montajdır demedi bu güne kadar. Benim tepkim senin bu tarz yazmanaydı, olmamış bir şeyi varmış ve devamı gelecekmiş gibi göstermeneydi.

sananes
21.Aralık.2011, 19:18
Takımların kadroları esame listeleri verildikten sonra resmiyet kazanır yani maçtan 1 saat falan önce.

Bunun dışında kadrolara ulaştığı iddia ediliyorsa bunun şikeyle bağlantısı nedir? En fazla etik mi şimdi Şekip Mosturoğlu'nun yaptığı denilebilir. Kadroyu sızdırma konusunda suçlu içerdeki adam yada adamlardır Şekip'ten çok.

DisCo
21.Aralık.2011, 19:30
Takımların kadroları esame listeleri verildikten sonra resmiyet kazanır yani maçtan 1 saat falan önce.

Bunun dışında kadrolara ulaştığı iddia ediliyorsa bunun şikeyle bağlantısı nedir? En fazla etik mi şimdi Şekip Mosturoğlu'nun yaptığı denilebilir. Kadroyu sızdırma konusunda suçlu içerdeki adam yada adamlardır Şekip'ten çok.

Bu güzel bir nokta. Geçen bende düşündüm. Kabaca oranlama yapsak 4 şike iddiası ortaya atıldıysa 3 tanesinde İBB takımının adı var. Kimse bu takımı konuşmuyor. Ahlak yönünden bakarsak hep işin içindeler. Fenerbahçe varken bu o kadar konuşulmaz. Bu Fenerbahçe takımının Türkiye'deki yerinden kaynaklanıyor. Galatasaray, Beşiktaş olsa durum yine aynı olurdu. Buna paralel olarak Sivasspor varken de kimse Giresunspor'u konuşmaz.

Bu durumdan yararlanmak isteyen dış güçler, iç güçler, husumeti olanlar mutlaka vardır. Yer yer hepsi emellerine ulaşıyor. Olmayanı olmuş gösteriyor, olanı abartarak gösteriyor. Tersini yapanlarda var. Olanı hafifleştirmeye, olanı inkar etme işini üstlenen tarafta var.

sananes
21.Aralık.2011, 19:36
Bundan bir kaç sene önce kaleci Gökhan Tokgöz(memleketlim olur) Galatasaraylı Necati penaltı atarken,eliyle köşeyi işaret etti.Necati kalecinin işaret ettiği yere topu atarken kendisi diğer köşeye atladı...Şimdi yani bu olaya rakibi manipüle etmek istemiştir,kafasını karıştırmaya çalışmıştır kaleci diyenler, Şekip Mosturoğlu'nun kadroyu öğrenmiş olma ihtimaline şike diyorlar ki biraz önce de yazdım esame listesi maça 1 saat kala verildiği için cidden kadroyu içerden öğrenmiş olsa bile hukuki bir dayanağa bağlanamaz konu, sadece etik dışı denilebilir.

eng1n
21.Aralık.2011, 19:36
Bu güzel bir nokta. Geçen bende düşündüm. Kabaca oranlama yapsak 4 şike iddiası ortaya atıldıysa 3 tanesinde İBB takımının adı var. Kimse bu takımı konuşmuyor. Ahlak yönünden bakarsak hep işin içindeler. Fenerbahçe varken bu o kadar konuşulmaz. Bu Fenerbahçe takımının Türkiye'deki yerinden kaynaklanıyor. Galatasaray, Beşiktaş olsa durum yine aynı olurdu. Buna paralel olarak Sivasspor varken de kimse Giresunspor'u konuşmaz.

Bu durumdan yararlanmak isteyen dış güçler, iç güçler, husumeti olanlar mutlaka vardır. Yer yer hepsi emellerine ulaşıyor. Olmayanı olmuş gösteriyor, olanı abartarak gösteriyor. Tersini yapanlarda var. Olanı hafifleştirmeye, olanı inkar etme işini üstlenen tarafta var.

Mesala medyada geçen haberlere göre en somut deliller İbrahım Akın' da var ama İbrahim Akın'ın tedbir kararı dün kaldırıldı, İbrahim yerine Fenerbahçeli bir oyuncu olsaydı o tedbir kararı kalkar mıydı ?

SaLviO
21.Aralık.2011, 19:39
Kalkmazdı ki en büyük örneği

Hasan çetinkaya ve samet güzel bu iki arkadaş vedersonla şike konuşuyorlar sözde vedersonun tedbir kalkıyor bu iki arkadaşınki kalkmıyor bu nasıl iştir bilen varsa bizimle paylaşsın

DisCo
21.Aralık.2011, 19:54
Bir Demet Akalın muhabbeti var. Yarıldım. :n:

Tabi bu konuşmaların iddianamede ne işi var. O da ayrı konu.

Bordo61Mavi
21.Aralık.2011, 20:19
O konusmalar Twitter'da :) Demet Akalin ve Bulent Uygunun esinin yazilari var :)

Bulent Uygundan iyice nefret ettim konusmalarini okuduktan sonra. Liseliler felan vs konusmalar geciyor

eng1n
21.Aralık.2011, 20:26
Halil Ünal'ın Demet Akalın konusunda ki tespitlerine katılıyorum :D

Bu arada aratırsanız bir de Mustafa Sarp'ın para almama diyaloğu var ona da çok güldüm :D

El Barto
21.Aralık.2011, 20:42
Vay arkadaş neler dönüyormuş ha. :)

Biz de hala ah ulan o kaçar mı o atılmaz mı falan deyip kendi kendimize eğleniyormuşuz. :)

Sonu hayır olsun.

Cengo
22.Aralık.2011, 02:05
http://twitpic.com/7wdqls
http://twitpic.com/7wdqpp

GeNç KaRTaL
22.Aralık.2011, 02:16
Şaka bile olsa Tayfur hocanın bu muhabbetlere girmesi gerçekten hiç hoş değil.Hiç kimse Tayfur hocadan böyle sözler sarf etmesini beklemezdi.Bir çok Beşiktaş'lının Tayfur hocaya bakış açısı değişti bu telefon konuşmalarının ortaya çıkmasından sonra.Bu devirde babana bile güvenmeyeceksin gibi bir laf varken yakından tanımadığımız insanlar için burada sayfalarca tartışma yapılıyor,gerçekten ilginç.

http://img43.imageshack.us/img43/1275/tayfur.png

http://img403.imageshack.us/img403/53/90074926.jpg

Bordo61Mavi
22.Aralık.2011, 03:01
http://twitpic.com/7wdqls
http://twitpic.com/7wdqpp

Vay cakallar :D indire-gandi yapmislar paralari. 1 milyonu stadda harca gerisi nerde :)

byariff
22.Aralık.2011, 16:30
http://www.internetspor.com/data/news/1/1324545265-kanit.jpg

Bordo61Mavi
22.Aralık.2011, 16:31
Oh ne guzel valla :)

RaSenGan
22.Aralık.2011, 16:32
Vay vay vay :)

AykutKocaman
22.Aralık.2011, 16:45
Bu kadroların gazetelerde yayınlandığını da biliyorsunuzdur umarım.Yoksa bir şey bulduk vay vay vay dan ibaret değildir umarım her şey.

Suicider
22.Aralık.2011, 16:46
Bu Ömer Güvenç Ligtv deki değil mi ?

perpetua
22.Aralık.2011, 17:18
Bikmadiniz mi hala?

Filmin 1/2'si bitti ve sonu belli oldu. Lostvari bir deus ex machina olmazsa gorundugu gibi bitecek sanki.

Bordo61Mavi
22.Aralık.2011, 17:21
Boyle bir duzenin icinde 82 puan iyi toplamisiz.

Night_Mare17
22.Aralık.2011, 17:24
Aziz Yıldırım'da maşallah küfürlere iyi çalışmış.

LaigLeNoiR
22.Aralık.2011, 17:24
Arkadaşlar küfürlü içerikleri eklemeyelim.

Bordo61Mavi
22.Aralık.2011, 17:27
Arkadaşlar küfürlü içerikleri eklemeyelim.

Kisaca Aziz Yildirimin konusmalari desek :D

SaLviO
22.Aralık.2011, 17:32
Bu suç olamaz sadece etik değil

FoRZa SKiNCLuB_I9o3
22.Aralık.2011, 17:49
Şaka bile olsa Tayfur hocanın bu muhabbetlere girmesi gerçekten hiç hoş değil.Hiç kimse Tayfur hocadan böyle sözler sarf etmesini beklemezdi.Bir çok Beşiktaş'lının Tayfur hocaya bakış açısı değişti bu telefon konuşmalarının ortaya çıkmasından sonra.Bu devirde babana bile güvenmeyeceksin gibi bir laf varken yakından tanımadığımız insanlar için burada sayfalarca tartışma yapılıyor,gerçekten ilginç.

http://img43.imageshack.us/img43/1275/tayfur.png (http://forum.turksportal.net/vb//redirector.php?url=http%3A%2F%2Fimg43.imageshack.u s%2Fimg43%2F1275%2Ftayfur.png)

http://img403.imageshack.us/img403/53/90074926.jpg (http://forum.turksportal.net/vb//redirector.php?url=http%3A%2F%2Fimg403.imageshack. us%2Fimg403%2F53%2F90074926.jpg)
Şok oldum. Gram güvenim ve sempatim kalmadı malesef Tayfur Havutçu'ya. Oysaki nasıl savunmuştuk biz onu heryerde,her platformda...

Trabzonspor
22.Aralık.2011, 18:11
Kimseye kefil olmayacaksın hele ki gözünle göremdiğin hiçbirşeye.Beşiktaş'ım,Fener'im,Trabzonspor'um,ysp or'um,xspor'um temiz deyip karşıya geçeceksin.Onların bir suçu yok suçu işleyenler şahıslar ve onlara da hiçbir zaman körü körüne kefil olmayacaksın.

sananes
22.Aralık.2011, 18:18
Aziz Başkanın ağzı bayağı bozukmuş gerçekten:) Bunun dışında kadro öğrenme meselesi için daha öncede yazdım resmi kadrolar esame listeleri verildikten sonra yani maçtan 1 saat önce belli olur o yüzden suç değil yukarıda "vay vay vay" çekmeleriniz en fazla etik değil denilebilir.

Böyle bir düzenin içinde 82 puan alan trabzonspor'a da tebrikler tabi onlar teknik takibe yakalandığında dahi devamını getirmeyen savcıya da.

Sürekli sonu belli sonu belli diyosunuz göreceğiz sonunu şu haberlerde çıkan bagajdaki para dışında delil değil bu atladığınız haberler.O paranın da şike parası olduğu ispatlansın ondan sonra görüşelim.

AykutKocaman
22.Aralık.2011, 18:30
http://www.trtspor.com.tr/Haber.aspx?id=6544

Trabzonspor
22.Aralık.2011, 18:53
http://www.trtspor.com.tr/Haber.aspx?id=6544 (http://forum.turksportal.net/vb//redirector.php?url=http%3A%2F%2Fwww.trtspor.com.tr %2FHaber.aspx%3Fid%3D6544)

Şu yazılanları görünce bir kez daha soğudum Aziz Yıldırım'dan. Bu kadar küfürlü konuşması beni şaşırttı. Ayrıca Şenol Güneş'in siz şampiyon olacaksınız demesi yalvarma mı oluyor?Yoksa başka biryerde yalvardıda ben mi kaçırdım?

AykutKocaman
22.Aralık.2011, 19:15
Şu yazılanları görünce bir kez daha soğudum Aziz Yıldırım'dan. Bu kadar küfürlü konuşması beni şaşırttı. Ayrıca Şenol Güneş'in siz şampiyon olacaksınız demesi yalvarma mı oluyor?Yoksa başka biryerde yalvardıda ben mi kaçırdım?

O yazılanları okusaydın başkanın bir şey yapmış olsam o maçlarda yapardım dediğini de görürdün.

Bordo61Mavi
22.Aralık.2011, 19:29
En magdur adam Can Arat

Trabzonspor
22.Aralık.2011, 19:33
O yazılanları okusaydın başkanın bir şey yapmış olsam o maçlarda yapardım dediğini de görürdün.

Ben ne dedim sen ne diosun ya.Şenol Güneş nerede yalvarmış diyorum sen bana bişe yapsam orda yapardım diyor diyorsun.O maçlarda bişey yapamaz çünkü karşısında İbb,Sivas vs takım yok Trabzonspor var.

AykutKocaman
22.Aralık.2011, 19:35
Ben ne dedim sen ne diosun ya.Şenol Güneş nerede yalvarmış diyorum sen bana bişe yapsam orda yapardım diyor diyorsun.O maçlarda bişey yapamaz çünkü karşısında İbb,Sivas vs takım yok Trabzonspor var.

Yalvarmış mı bilmiyorum sarılmış ama başkan öyle diyor.

Suicider
22.Aralık.2011, 19:38
Sekip Mosturoglu Sporx genel yayin müdürü Tahir Kum beyefendiyi arayip Emenikenin Gs'ye transfer olacagi yönunde yalan haber yap diyor.Maksat Gs'nin elinden aldik olsun.Abi hakikaten helal bu kadar derin her detayi düsünebilmek yetenek ister.Emenike'nin gs'ye transfer haberinin linkide var ama tel den yazdigim icin ekleyemiyecegim.

Trabzonspor
22.Aralık.2011, 19:38
En magdur adam Can Arat

Harbiden onedir öyle ya.İşte dinleme yapılmasının en berbat yanı bu insanın özeli kalmıyor.Bunlar birde ırtaya dökünce of of yani

AykutKocaman
22.Aralık.2011, 19:54
Sekip Mosturoglu Sporx genel yayin müdürü Tahir Kum beyefendiyi arayip Emenikenin Gs'ye transfer olacagi yönunde yalan haber yap diyor.Maksat Gs'nin elinden aldik olsun.Abi hakikaten helal bu kadar derin her detayi düsünebilmek yetenek ister.Emenike'nin gs'ye transfer haberinin linkide var ama tel den yazdigim icin ekleyemiyecegim.

O konuşmayı görebilir miyiz ?

edit. Neyse gördüm.

Fernando Gago
22.Aralık.2011, 20:57
Ek Dosyaları nereden bulabiliriz ?

The.Crow
22.Aralık.2011, 21:01
Yahu ben şu Aziz Yıldırım'ın kadro konusundaki konuşmanın suçu bırak neresinin etik olmadığını merak ediyorum. Spor gazeteleri muhabirleri takip ettikleri takımların ilk 11 lerini ya da taktik kadrolarını öğrenmek için hafiye gibi çalışırlar. Hatta maçlardan 1-2 gün önce sürpriz taktik,taktik antremnada pres çalışıldı şu oyuncu yedek takımla oynatıldı diye her takımın maçı öncesi bu zamana kadar binlerce haber çıktı. Beyler bu konuşmanın en ufak bir etik olmayan tarafı yoktur.. Gazeteciler bile taktik antreman haberlerini gazetelerine ve internet sitelerine koyarken bir takımın başkanının rakibinin olası kadrosunu öğrenebilmek için telefonda konuşması gayet normal.

Kusura bakmayın ama eğer bu konuşmayı etik olmayan diye haber yapan site veya gazete varsa resmen saçmalıyor ve bu haberi okuyanlarla dalga geçiyor demektir.

Yuh diyorum başka hiç bir şey demiyorum.

NOT : Her takım rakibini araştırması için rakip takımın antremanlarını takip edecek veya rakip takım hakkında bilgi alabilecek ajanlar kullanır ve bu normal bir maç öncesi hazırlığıdır zaten!!

DisCo
22.Aralık.2011, 21:11
Tek tek değerlendirdiğimiz zaman haklılık payı var. Bu işi tek tek değil süreç olarak değerlendirmek gerekiyor.

X başkanının rakibin kadrosunu öğrenmek için yaptığı konuşmalar yakalandı. Bu durumda öğrensen ne olacak. Pokemon savaşımı yapıyorsunuz deriz. Elde Elmander varsa savunmada Pepe olsa da o oynar Servet Çetin olsa da o oynar. Kimin oynadığını öğrenmeye gerek yok der geçersin. Bilgiyi vereni eleştirirsin vs.

Sürece baktığınız zaman kadroyu öğrenme çabaları organize hale gelmiş olaylar silsilesinin bir parçası olarak görülür.

Bu iki konu bu olayın değerlendirilmesinde önemli bir kriterdir.

eng1n
22.Aralık.2011, 21:33
Can Arat'ın sevgilisi ile olan konuşmaları hangi mantıkla şike soruşturması iddianamesinde yer alıyor hala anlamış değilim.

ReaList
22.Aralık.2011, 21:53
Can Arat'ın sevgilisi ile olan konuşmaları hangi mantıkla şike soruşturması iddianamesinde yer alıyor hala anlamış değilim.

Yarıya kadar okuyabildim gerisini kaldıramadım, lanet okudum o kadar, bu olayın başındandır insan hakları çiğneniyordu ama bu kadarda olmaz be arkadaş

LaigLeNoiR
22.Aralık.2011, 21:53
http://www.sabah.com.tr/SabahSpor/Futbol/2011/12/20/ek-klasorler-bugun-dagitiliyor

70 tane ek klasör eklenmiş. Devamı da gelecekmi buradan indirmek isteyen olursa ulaşabilir.

Bordo61Mavi
22.Aralık.2011, 21:56

Konusmanin son bolumlerine dogru Fenerbahceli yoneticilerin onu aradigini soyluyor kiz arkadasina. Bu sebepten dolayi iddianamede sanirim.

futureless
22.Aralık.2011, 21:58
Yine de o kısımlar afişe edilmemeliydi.Soruşturmayı etkileyen kısmı olabilirdi orada sadece.

Bordo61Mavi
22.Aralık.2011, 22:02
Yine de o kısımlar afişe edilmemeliydi.Soruşturmayı etkileyen kısmı olabilirdi orada sadece.

Kesinlikle

Sekopej
22.Aralık.2011, 22:56
O kadar gereksiz, saçma şeyler paylaşılıyor ki, insanın özelini gayet rahat öğrenebiliyoruz. Hangimiz küfürlü konuşmuyor ya da telefonda arkadaşıyla konuşurken neler neler konuşabiliyor. Bir savcı bunları nasıl değerlendirmeye alır aklım almıyor.

Ayrıca, gazetelerde, haberlerde zaten oynanacak maçla alakalı kadrolar paylaşıldığında sorun yok, bu haberi yapan gazeteciler direk söylediğinde sorun var. Yani Fenerbahçe soyunma odasında yaşananlar gazeteye çıktığında sorun yok ve hatta gizlilik kararı olan, sadece savcı ve teknik takip yapan ekip hariç saysan 10 kişi bile çıkmayacak kişinin bilmesi gereken şeyler çarşaf çarşaf etrafta yayınlanacak, bu esnada çıkıp şimdi vay efendim nasıl olur da rakip takımın kadrosunu öğrenir diyenler ses çıkarmayack, işlenen suça tepki koymayacak ama şimdi Fenerbahçe aleyhine durum olduğu için yapılanı yanlış bulacak. Yok ya, neredeydiniz çok gizli denen şeyler gazetelerde çıkarken, o zaman bu gizli şeyler nasıl paylaşılıyor diye neden tepki göstermediniz?

RaSenGan
22.Aralık.2011, 23:26
İyi de orada basına kapatıldıktan sonra yapılan kadro vs. anlatılıyor.Bu yapılan iş basına kapalı yapılıyorsa demek ki gizli kalması gereken önemli bir şey.Ama Aziz Yıldırım bunu gizlice öğreniyor çok kolay bir şekilde.Ve bu yaptığı da çok etik bir şey oluyor.Sizin şike ve etik anlayışınıza hayran kalmamak elde değil.

Sekopej
22.Aralık.2011, 23:28
İyi de orada basına kapatıldıktan sonra yapılan kadro vs. anlatılıyor.Bu yapılan iş basına kapalı yapılıyorsa demek ki gizli kalması gereken önemli bir şey.Ama Aziz Yıldırım bunu gizlice öğreniyor çok kolay bir şekilde.Ve bu yaptığı da çok etik bir şey oluyor.Sizin şike ve etik anlayışınıza hayran kalmamak elde değil.

Aygün tek soru, gizlilik kararı varken ya da hadi yokken bile, bu belgeler nasıl paylaşılıyor diye tepki gösterdin mi? Bunu düşündün mü?

Fenerbahçe soyunma odasında şöyle olmuş, böyle olmuş diye haber yazılırken bu nasıl olmuş, nasıl duyulmuş diye düşündün mü? Buna tepki gösterdin mi?

Sekopej
22.Aralık.2011, 23:29
Ayrıca iddianame ile ilgili her yeni gelişmeyi jet hızıyla paylaşanlar, Fenerbahçe'nin açıklamalarını da paylaşırlarsa hoş olur.:)

Bugünkü Milliyet Gazetesi’nde, Başkanımız Sayın Aziz Yıldırım’ın, hakemlerin hangi takımı tuttuğuna dair bir sınıflandırma yaptığı yönündeki iddialar, "Hakemleri Fişlemiş" başlığıyla, ana sayfadan üst manşet olarak verilmiştir.

Haberde adı geçen Sayın A.Kaya Enişte, Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanlık makamına bir mektup göndererek, Kulüpler Birliği Başkanı unvanını da taşıyan Başkanımızla, hakemlerin tuttuğu takımların kamuoyuna yansımasının tarafsızlığa gölge düşüreceği endişesini paylaşma ihtiyacı duymuştur.

Sayın Enişte tarafından Başkanımıza gönderilen bu mektup, Genel Kurul Üyelerimizden gelen diğer tüm e-mail ve mektuplar gibi Başkanımızın sekreterine ait bilgisayarda arşivlenmiştir.

Ayrıca, bugün, ’FİŞLEME’ gibi bir manşetle sunulan bu haberin, aslında 16 Ocak 2009’da Akşam Gazetesi’nde "İşte hakemlerin tuttuğu takımlar" haberinden birebir alıntı olduğu açıkça görülecektir.

Zira, 16 Ocak 2009’da Murat Tarhan imzasıyla yayınlanan ilgili haberdeki takımların da hakemlerin de isimleri aynı sıradadır, tek bir farklılık dahi göstermemektedir.

Bu vesileyle, sırf iddianamede yer alıyor düşüncesiyle hiçbir araştırma yapılmaksızın, ilgi çekmek amacıyla maksadını aşan ifadelerle manşete taşınan haberlerin, yargı aşaması dahi başlamayan bir soruşturma için kamuoyunu yanlış yönlendirdiği açıkça görülmektedir.

Camiamızı doğrudan ilgilendiren bu tip haberlerin yapımı sırasında haberin doğruluğu için Kulübümüzle iletişime geçilmesinin önemini bu vesileyle de hatırlatmak isteriz.

Fenerbahçe Spor Kulübü

ReaList
22.Aralık.2011, 23:32
Bugün Monte Kristo Kontu'nu izliyodum orada farklı yerde geçen ama birbirini tutan 2 replik vardı.
Birincisi daha önce bir konuda yalan söyleyen papaz'ın şaşkın olan dantes'e söylediği
"Ben aziz değilim, papazım"
İkincisi merhametli olan ancak sonunda fernand'ı öldüren dantes'in söylediği
"Ben aziz değilim,kontum"
sözleri, Siz Aziz Yıldırım'ı ne zannediyorsunuz ? İlah falan mı ? "Bak sen şu adama küfürde ediyormuş" tarzında yorumları burada ve farklı yerlerde okuyup gülmemek elde değil.

Zekirdek
22.Aralık.2011, 23:35
Aziz Yıldırım küfür ediyor diye eleştiriyoruz. Ne var ediyorsa ediyor. Hangimiz etmiyoruz ki. Tabiki küfür iyi birşey değil ama takıla takıla bunamı takıldınız?

Night_Mare17
22.Aralık.2011, 23:37
Can Arat'ın konuşmalarının linki var mı ?

RaSenGan
22.Aralık.2011, 23:40
Aygün tek soru, gizlilik kararı varken ya da hadi yokken bile, bu belgeler nasıl paylaşılıyor diye tepki gösterdin mi? Bunu düşündün mü?

Fenerbahçe soyunma odasında şöyle olmuş, böyle olmuş diye haber yazılırken bu nasıl olmuş, nasıl duyulmuş diye düşündün mü? Buna tepki gösterdin mi?

Yoo :) Tamam bu soruşturmada çok saçma şeyler,olmaması gereken şeyler var ama sadece dava bunlardan ibaret değil.Bir de bazı gerçekler var.Fenerbahçeliler sürekli soruşturmadaki belgelerin açıklanmasından ondan bundan usulsüzlükten bahsediyor.Diğerleri ise o belgelerdeki şeylerden vs. yola çıkarak bir fikirde,suçlamada artık nasıl düşünüyorsanız o şeyde bulunuyor.Herkes işine hangisi gelirse ondan konuşuyor.Sen kaç kere bu belgelere dayanarak kulübüm şunu yapmış hata etmiş dedin kulübüne laf söyledin abi ? Veya başka bir takım taraftarı kaç kere bu soruşturmada olmaması gereken şeyler var dedi ? Herkes işine geleni konuşuyor.Benim işime bu geliyor sizin işinize o geliyor.Bu yüzden de oturup sağlıklı bir tartışma ortamı oluşturamıyoruz herkes bir kutba ayrılmış ne o onun dediğini kabul ediyor ne o diğerinin dediğini.Sürekli aynı şeyler konuşuluyor ama bir sonuca varılamıyor.

Bordo61Mavi
22.Aralık.2011, 23:45
Ersun Yanal'da az degilmis :)

Sekopej
22.Aralık.2011, 23:51
Yoo :) Tamam bu soruşturmada çok saçma şeyler,olmaması gereken şeyler var ama sadece dava bunlardan ibaret değil.Bir de bazı gerçekler var.Fenerbahçeliler sürekli soruşturmadaki belgelerin açıklanmasından ondan bundan usulsüzlükten bahsediyor.Diğerleri ise o belgelerdeki şeylerden vs. yola çıkarak bir fikirde,suçlamada artık nasıl düşünüyorsanız o şeyde bulunuyor.Herkes işine hangisi gelirse ondan konuşuyor.Sen kaç kere bu belgelere dayanarak kulübüm şunu yapmış hata etmiş dedin kulübüne laf söyledin abi ? Veya başka bir takım taraftarı kaç kere bu soruşturmada olmaması gereken şeyler var dedi ? Herkes işine geleni konuşuyor.Benim işime bu geliyor sizin işinize o geliyor.Bu yüzden de oturup sağlıklı bir tartışma ortamı oluşturamıyoruz herkes bir kutba ayrılmış ne o onun dediğini kabul ediyor ne o diğerinin dediğini.Sürekli aynı şeyler konuşuluyor ama bir sonuca varılamıyor.

Ben Fenerbahçe suçsuzdur, bunları yapmamıştır demiyorum, yapmadıklarına inanıyorum diyorum ve bunu da mahkeme başladığında göreceğiz diyorum, hele bir savunma tarafını da dinleyelim, savunmaları ciddiyse sıkıntı yok ama bu iddianame gibi bu tarz bir savunma yapacaklarsa da sonucu beklemeye gerek yok. Ben olaylar üzerine de yorum yapmıyorum, yazılanlar yalan, yanlış da demiyorum.

Şikayetim ne, ŞL'ye gönderilmeme konusunda göz göre göre Fenerbahçe'nin hakkının yenmesi ve madem ki Türkiye'de böyle şeyler olduğu düşünülüyor, neden sadece Aziz Yıldırım ve Fenerbahçe dinlenmiş ve bazı isimler daha soruşturma başladığı ilk günden beri neden kamuoyunu yönlendirme çabasındalar?

Yapıldı ya da yapılmadı, bilmiyorum ama yapılmış olsa dahi bu Aziz Yıldırım, Fenerbahçe'ye özel soruşturma gerçeğini değiştirmiyor.

Ayrıca, bir şeye etik değil diyebilmek için, birisi küfür ediyor diye bunu ayıplayabilmek için kendimiz etik olmayan şeye destek verirken ya da küfür ederken niye böyle değildim diye düşünmek lazım. Telefonda hiç küfürleşmeyen birisi gelip bunu ayıplayabilir ona saygı duyarım ya da etik olmayan herşeye tepki gösteren birisi gelip burada etik olmayan bir şeye tepki gösterebilir, buna da saygı duyarım ama çıkıp da mahkemenin gizlilik kararı verdiği şeyle alakalı belgeler çarşaf çarşaf dolaşırken, biz burada gizlilik diye kendimizi yırtarken bu belgeleri ağzı sulana sulana paylaşanlar, şimdi gelip etik lafı yapmasınlar, tepkim sadece buna. Ayrıca demek ki GS içerisinde bilgi sızdıran var, bu kim onu bulmaya çalışın Fenerbahçe'yi yargılamak yerine, bu şey sizi rahatsız ettiyse.

SaLviO
23.Aralık.2011, 01:21
Şikayetim ne, ŞL'ye gönderilmeme konusunda göz göre göre Fenerbahçe'nin hakkının yenmesi ve madem ki Türkiye'de böyle şeyler olduğu düşünülüyor, neden sadece Aziz Yıldırım ve Fenerbahçe dinlenmiş ve bazı isimler daha soruşturma başladığı ilk günden beri neden kamuoyunu yönlendirme çabasındalar?

Çok haklısın

DisCo
23.Aralık.2011, 12:20
Mahmut Özgener'in Aziz Yıldırım'ın keyfine göre maç ayarlamasında birşey yok arkadaşlar. Fikstürler açıklanınca gazeteler yayınlamıyor mu? Bu ayıp olmuyor da federasyon başkanının bir takım başkanına bunları anlatması mı? ayıp oluyor.

Tarih hep hatırlar deniyor ya. Soruşturmadaki sevaplarla hataların yanında Fenerbahçe taraftarının olaya bakışınıda hiç unutmayacağız. Sonra çıkıp bazı kişilerin yaptığı şikeler Fenerbahçe camiasına, taraftarına mal edilemez demeyin. Çünkü bu süreçte hiçbir zaman kendinizi onlardan ayrı tutmadınız. Ona görede tarih muamele edecektir.

futureless
23.Aralık.2011, 12:29
Biz sizin bulduğunuz her çer çöpten saldırmanızı , her fırsatta farklı takım taraftarlarıyla bize karşı birleşmenizi falan unutmayacağız mesela.

Tek renkte kalamadınız maalesef , kalmadınız diyelim.

DisCo
23.Aralık.2011, 12:33
Olanı anlatmayı niye saldırma olarak görüyorsun. Senin için demiyorum çünkü düşündelerini takip etmedim ama ortada olan şeyleri normalmiş gibi karşılayıp kendini yalanlarken iddianamedeki veya sürecin tamamındaki saçmalıkların gösterilmesinde doğrucu başı kesilmek ne kadar yerindedir.

İşin içinde siyasi birşeyler var. İnkar edilemez. Yoğun bir şekilde Fenerbahçe üzerine yükleniliyor. Bu da inkar edilemez. Soruşturma sürecinde birçok yanlış hamle, akıllara soru işareti getirecek yanlışlar var. Bunlar da inkar edilemez. Tüm bunlar Aziz Yıldırım'ın veya diğer kişilerin yaptığı şeyleri değiştirmez. Bunlar da inkar edilemez ama ediyorsunuz, hafifletiyorsunuz, normalleştiriyorsunuz.

Ben ortaya basit birşey attım. Bu iş siyasi olsa her türlü bitirirlerdi. Futbolu niye ortaya katsınlar. Sonra dedim ki adamların elinde futboldan koz varken niye kullanmasınlar. Sen koz verirsen siyasi bitirecekler seni bitirir. Bu denklem sonucunda siyasi bitirme değildir fikrimi değiştirdim. Savcı yapılanları gözümüze gözümüze sokuyor fikirler değişmiyor.

futureless
23.Aralık.2011, 12:53
Benim net düşüncem şu ; mahkeme başlayıp bitene kadar bu kadar net konuşmamak lazım bu kadar net bi şekilde Fenerbahçe'ye yüklenmemek lazım.Ben suçsuzdur başkan , birşey yapmamıştır da demiyorum veya suçludur da demiyorum.Soruşturma zaten kökünden ( yani yapılma şekliyle , gizli kalınmamasıyla , 7-8 takım varken bir tek takım şike yapmıştır diye ilan edilmesiyle ) yanlış.Bir de üstüne Fenerbahçe dışındaki taraftarların yüklenmesi oluyor ki gel de birşey deme.

Mahkeme sonunda hani olmaz ya bu takıma en ufak zarar verecek birşeyler yapıldığı ortaya çıksın , en büyük cezayı yine taraftar verecektir o mahkeme de değil o da biline.Kişilere yalnız takıma değil ; formamı yine alır maçıma gider sesim kısılana kadar bağırırım o değişmez.

Hoş bu takım zaten zararı gördü bu sezon başında o ayrı . Geçen yılki kadronun üstüne bir de transfer yapılsaydı takdir edersiniz ki çok güzel şeylere gebe olabilirdi.

Alicanfmfan
23.Aralık.2011, 13:09
Can Arat'ın , Mustafa Sarp'ın diyaloglarına nereden ulaşıyorsunuz arkadaşlar link felan verebilir misiniz?

Trabzonspor
23.Aralık.2011, 14:24
Alican bırak ulaşma adamı rezil etmişler zaten.

Bordo61Mavi
23.Aralık.2011, 14:31
Alican birak Can Arati okuma :)

Alicanfmfan
23.Aralık.2011, 14:33
Demin buldum bi yerde okudumda , şaka felan diye baya afalladım.

Fearless Coward
23.Aralık.2011, 14:44
Şu sevgilisiyle olan konuşmayı demiyor musunuz ? :D o photoshop yahu :D

nannar
23.Aralık.2011, 14:55
Mahmut Özgener'in Aziz Yıldırım'ın keyfine göre maç ayarlamasında birşey yok arkadaşlar. Fikstürler açıklanınca gazeteler yayınlamıyor mu? Bu ayıp olmuyor da federasyon başkanının bir takım başkanına bunları anlatması mı? ayıp oluyor.

Tarih hep hatırlar deniyor ya. Soruşturmadaki sevaplarla hataların yanında Fenerbahçe taraftarının olaya bakışınıda hiç unutmayacağız. Sonra çıkıp bazı kişilerin yaptığı şikeler Fenerbahçe camiasına, taraftarına mal edilemez demeyin. Çünkü bu süreçte hiçbir zaman kendinizi onlardan ayrı tutmadınız. Ona görede tarih muamele edecektir.

Kırmızıya imzamı atarım... en başta ceza aldığımda da,şimdi de aynı şeyleri söylüyorum bu başlıkta.Fenerbahçe taraftarı yaşanan tüm olayları önce "yalandır,komplodur,bizimkiler temizdir" diyordu,şimdi ortaya somut deliller çıkmaya başlayınca da bu delillerdeki konuşmaları,görübtüleri vs vs "normaldir,bunda birşey yok,buluttan nem kapıyorsunuz" diyerek savunmaya geçiyor...

futureless
23.Aralık.2011, 15:56
Kırmızıya imzamı atarım... en başta ceza aldığımda da,şimdi de aynı şeyleri söylüyorum bu başlıkta.Fenerbahçe taraftarı yaşanan tüm olayları önce "yalandır,komplodur,bizimkiler temizdir" diyordu,şimdi ortaya somut deliller çıkmaya başlayınca da bu delillerdeki konuşmaları,görübtüleri vs vs "normaldir,bunda birşey yok,buluttan nem kapıyorsunuz" diyerek savunmaya geçiyor...

Durduk yere yapmıyor o savunmayı , saldırıya karşı savunma yapıyor.14 Şubat dendi , sabredip göreceğiz yine söylüyorum aleyhimize oluşacak bir durumda "kişilere" en ağır cezayı biz vereceğiz zaten biz , taraftarlar.Merak etmeyin.

Fenerbahçe sohbet alanına bir Fenerbahçeliden çok girip ortalık karıştırma amacı taşıyan , soruşturma konusunda her gün bıkmadan usanmadan kurduğu 10 cümleden en az 5inde Fenerbahçe geçen , Fenerbahçe'nin her maçında karşı takım rengine bürünüp renkten renge giren , mahkemenin bitmesini hatta başlamasını beklemeden kararı verebilen vs. insanlardan da gerçekten sıkıldım ya neyse...Bugünlük susayım ben.

Bekq
23.Aralık.2011, 16:06
Eğer şike varsa ve suçumuz kanıtlanırsa zaten taraftar Aziz Yıldırım'a düşman olacaktır. Ama sürekli dediğim gibi başkanımıza güveniyoruz ve bu olaylardan aklanacağını düşünüyoruz.

Bekq
23.Aralık.2011, 16:08
Küme düşme olayına gelirsek;

Aklansak bile düşelim. Çok ciddi söylüyorum küme düşelim. Fenerbahçe'siz ligte bakalım sponsorlar, ligtv vb. kuruluşlar neler yapacaklar. :) Zararı bizden çok onlara olur ve bunu çok istiyorum.

AykutKocaman
23.Aralık.2011, 16:50
Biz sizin bulduğunuz her çer çöpten saldırmanızı , her fırsatta farklı takım taraftarlarıyla bize karşı birleşmenizi falan unutmayacağız mesela.

Tek renkte kalamadınız maalesef , kalmadınız diyelim.

Aylarca bir açık beklemeleri, saniyesinde saldırmlarını da ekleyebilirsiniz.

Baya kin tutmuşsunuz Allah Fenerbahçe mağdurlarına sabır versin.

sui generis
23.Aralık.2011, 16:52
twitter da gördüm;
yargıtay dinlemeyle elde edilen veriler yargılamada delil olmaz kararı verdi.

Yargıtay: 'Önleme dinlemesi'nin ceza yargılamasında kullanılamaz

Yargıtay 9. Ceza Dairesi, önleme amaçlı iletişimin tespiti ve denetlenmesi sonucu elde edile bulguların, ceza yargılamasında kullanılamayacağına hükmetti.

Van 3. Ağır Ceza Mahkemesi, silahlı terör örgütüne yardım suçundan açılan bir davada ''önleme amaçlı iletişimin tespiti ve denetlenmesi'' sonucunda elde edilen bulgular neticesinde suç işlediği anlaşılan sanığa, 6 yıl 3 ay hapis cezası verdi.

Kararın temyiz edilmesi üzerine Yargıtay 9. Ceza Dairesi de yerel mahkemenin kararını onadı.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, onama kararına itiraz ederek, sanık hakkındaki mahkumiyet kararının ''eksik inceleme'' nedeniyle bozulması talebinde bulundu.Başsavcılık, dava dosyasındaki dinleme kayıtlarının, ''önleme dinlemesi'' olarak isimlendirilen iletişimin tespiti ve denetlenmesi kararı üzerine elde edilen bulgular olduğuna işaret ederek, bu bulguların ceza yargılamasında delil olarak kullanılamayacağını belirtti.

İtirazı görüşen Yargıtay Ceza Genel Kurulu, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının itirazını kabul ederek, yerel mahkeme kararını eksik inceleme nedeniyle bozdu.

Kurul kararında, Türk hukuk sisteminde iletişimin tespiti ve denetlenmesi konusunda iki türlü düzenleme bulunduğu, birinci düzenlemenin işlenmiş ya da işlenmekte olan bir suça ilişkin delil elde etmek için ikinci düzenlemenin de suç işlenmesinin önlenmesi için yapılan ''önleme dinlemesi'' olarak adlandırılan iletişimin denetlenmesi olduğunu kaydetti.

Önleme amacıyla yapılan iletişimin tespiti ve denetlenmesi sonucu ulaşılan bulguların bir ceza soruşturması veya kavuşturmasında delil olarak kullanılamayacağı ifade edilen Kurul kararında, ''Van 3. Ağır Ceza Mahkemesinin iletişimin tespiti kararının önleme dinlemesi kararı niteliğinde olması karşısında bu şekilde ulaşılan bulgular ceza yargılamasında delil olarak kullanılamayacağından ve bulgulara dayalı hüküm kurulamayacağından, önleme amaçlı iletişimin denetlenmesi sonucunda ulaşılan bulgular dışındaki somut deliller değerlendirilerek sanığın hukuksal durumunun tayin ve takdiri gerekmektedir'' ifadelerine yer verildi.

LaigLeNoiR
23.Aralık.2011, 16:53
Bu tarz olayların neden hep Fenerbahçe'ye karşı yapıldığını düşünüyorsunuz ?

Ben kendimce cevabımı vereyim. Çünkü F.Bahçe'liler bu işi çok fazla yaptığı için. Yani rakipleriyle ilgili en ufak bir açıkta saldırdıkları için şimdi F.Bahçe ile ilgili bir açık varsa rakiplerde bu yüzden saldırıyor Fenerbahçe'ye.

LaigLeNoiR
23.Aralık.2011, 16:56
Yalnız Muhammed şöyle birşey var ben pek anlamam ama birisinde 'önleme amaçlı iletişimin tespiti ve denetlenmesi'' diyor. Şike iddialarıyla ilgili böyle birşey olmadı ki ? Yani önleme amaçlı olarak kimse dinlenmedi veya denetlenmedi. Zaten olan olayları öğrenmek için dinlediler.

Bu şekilde biliyorum.

sui generis
23.Aralık.2011, 16:59
Yalnız Muhammed şöyle birşey var ben pek anlamam ama birisinde 'önleme amaçlı iletişimin tespiti ve denetlenmesi'' diyor. Şike iddialarıyla ilgili böyle birşey olmadı ki ? Yani önleme amaçlı olarak kimse dinlenmedi veya denetlenmedi. Zaten olan olayları öğrenmek için dinlediler.

Bu şekilde biliyorum.

benim de net bilgim yok abi hatta senin dediğin gibi düşünüyorum. ama bunu görünce paylaşayım dedim. şöyle bir şey de var tabi; son 5 maçın sonucunu bilen savcı neden suçüstü yapmadı ? önlemedi ? o yüzden belki bir bağlantı olur dedim.

LaigLeNoiR
23.Aralık.2011, 17:02
Tabi orada savcının da hatası var ancak sanırım o kadar cesur çıkamadılar. Maçlardan önce suçüstü yapıp oynanan sezonu yakacaklardı.

sui generis
23.Aralık.2011, 17:27
http://imageshack.us/photo/my-images/715/uygunkiran2.jpg/
Tahir Kıran: "Türk futboluna var ya ERGENEKON lazim ERGENEKON OPERASYONu lazim .... bastan assagi"

maçtan sonra yapılan bir görüşmeyi alıp teşvik girişimi diye değerlendirmiş sayın savcı..

Trabzonspor
23.Aralık.2011, 17:40
Küme düşme olayına gelirsek;

Aklansak bile düşelim. Çok ciddi söylüyorum küme düşelim. Fenerbahçe'siz ligte bakalım sponsorlar, ligtv vb. kuruluşlar neler yapacaklar. :) Zararı bizden çok onlara olur ve bunu çok istiyorum.

Sponsorlar ligdeki takımlara Fenerbahçe ile oynuyorlar diye mi destek oluyorlar?İmzalanan anlaşmalarda olurda Fenerbahçe bu ligden düşerse sözleşmeler fesh edilir mi yazıyor?TT Arena'nın isim hakkı paraları verildi mesela önceden geri mi isteyecek Türk Telekom?

Yada şöyle bakalım Geçen sezon olsaydıda Galatasaray düşseydi ne olacaktı.Galatasaray düştü çekelim sponsorlukları mı diyeceklerdi?

Senin bu dediğine dayanarak konuşursak Allah muhafaza Fener hiç kötü sonuç almasın geçen yılki GS gibi yanar Türk milleti.

Bekq
23.Aralık.2011, 17:50
Sponsorlar ligdeki takımlara Fenerbahçe ile oynuyorlar diye mi destek oluyorlar?İmzalanan anlaşmalarda olurda Fenerbahçe bu ligden düşerse sözleşmeler fesh edilir mi yazıyor?TT Arena'nın isim hakkı paraları verildi mesela önceden geri mi isteyecek Türk Telekom?

Yada şöyle bakalım Geçen sezon olsaydıda Galatasaray düşseydi ne olacaktı.Galatasaray düştü çekelim sponsorlukları mı diyeceklerdi?

Senin bu dediğine dayanarak konuşursak Allah muhafaza Fener hiç kötü sonuç almasın geçen yılki GS gibi yanar Türk milleti.
Olayları kafanda kurgulayıp ona göre yorumluyorsun. Ben sponsorlar anlaşmalarını çeker dediğimi hatırlamıyorum. Sadece zarar ederler dedim. Çünkü çoğu değer kaybedecek.

Ayrıca; Fenerbahçe küme düşerse Digiturk iflas eder bence.

Trabzonspor
23.Aralık.2011, 17:54
İnsanlar iş kurarlar her türlü riski göze alırlar.Batmakda bunların bir parçası.

Bekq
23.Aralık.2011, 17:56
İnsanlar iş kurarlar her türlü riski göze alırlar.Batmakda bunların bir parçası.
E bende batmalarını istiyorum zaten. :)

SaLviO
23.Aralık.2011, 17:57
Açıklanan ek klasörlerden sonra kesinlik suçsuz olduğumuza %100 inancım geri geldi kesinlikle dava sonunda aklanıcaz nedense medyamız hiç devletti dolandıran tapeleri gün ışına çıkarmıyor ilginç

LaigLeNoiR
23.Aralık.2011, 18:27
Açıklanan ek klasörlerden sonra kesinlik suçsuz olduğumuza %100 inancım geri geldi kesinlikle dava sonunda aklanıcaz nedense medyamız hiç devletti dolandıran tapeleri gün ışına çıkarmıyor ilginç

Seni bu kanıya geri getiren şey neydi ?

Bir diğer sorum da suçlu olduğunuzu kabullenen şeyler nelerdi ?

Açıkcası senin nezdinde tüm Fenerbahçe'lileri merak ediyorum da sen buraya çıkıp bunları söylediğin için sana sorma ihtiyacı duydum yanlış anlamayın.

nannar
23.Aralık.2011, 18:49
Bizim istediğimiz bir oyuncuyu Türkiye'de başka bir kulüp alamaz, biz her istediğimiz oyuncuyu alırız. En çok para bizde.Fenerbahçe ülkenin en güçlü kulübüdür, kesinlikle bazıları bu durumdan rahatsız olup düğmeye bastı ve bizi bitirmek için bir kurgu ayarlandı. Biz düşsek Türkiye ligi iflas eder...Fenerbahçe camiası Türkiye'de herşeyin üstündedir.Sokağa dökülürsek herşeyi değiştirebiliriz. Fenerbahçe taraftarları olmasa Digitürk alan olmaz. En çok taraftar bizde. En başarılı biziz. Herkes saldırdığı ve en kötü güne düştüğümüzde bile hala zirveye oynuyoruz,işte bakın ne kadar büyüğüz...Alın işte zirvedeyiz,Aziz Yıldırım hapishaneden de mi hakem satın alıyor?

Bu söylemleri söyledikten sonra bir de çıkıp " Herkes Fenerbahçe düşmanı olmuş,her açıktan saldırıyorsunuz" yazmak ne kadar doğru? Yukarıdaki söylemler belki tek kişi ağzından çıkmıyor ama tüm Fenerbahçe'lilerin yazılarını bir araya getirince bu çıkıyor.Bazılar benden ya da benim gibi düşünenlerden empati bekliyorlar. (Bazılarından kastım Fenerbahçe'liler değil,diğer kulüp taraftarları). Kimse kusura bakmasın ama bu zihniyette olan bir taraftar grubunun yerine kendimi koyamam ben.Biz yaşanan süreçte tutuklamalar yaşanınca "Suçlama yapmayın,henüz belge ve bilgi yok" diye eleştirildik. Belgeler çıkınca da "saldırıyorsunuz" diye eleştiriliyoruz. O zaman sıvayalım güneşi balçıkla...

sui generis
23.Aralık.2011, 18:54
biz her zaman 'yargısız infaz yapıyorsunuz'dedik. belgeleri bekleyin dediysek savunmanın belgelerini de bekleyiverin bir zahmet. ve ilk paragrafta yazdıklarının hepsine olmasa da çoğuna katılıyorum. evet o yazdıklarınız bizde var; her ne kadar sizleri üzse de.. kimsenin de bizim istediğimiz oyuncuyu başka bir kulüp alamaz dediğini hatırlamıyorum.

AykutKocaman
23.Aralık.2011, 19:14
Bizim istediğimiz bir oyuncuyu Türkiye'de başka bir kulüp alamaz, biz her istediğimiz oyuncuyu alırız. En çok para bizde.Fenerbahçe ülkenin en güçlü kulübüdür, kesinlikle bazıları bu durumdan rahatsız olup düğmeye bastı ve bizi bitirmek için bir kurgu ayarlandı. Biz düşsek Türkiye ligi iflas eder...Fenerbahçe camiası Türkiye'de herşeyin üstündedir.Sokağa dökülürsek herşeyi değiştirebiliriz. Fenerbahçe taraftarları olmasa Digitürk alan olmaz. En çok taraftar bizde. En başarılı biziz. Herkes saldırdığı ve en kötü güne düştüğümüzde bile hala zirveye oynuyoruz,işte bakın ne kadar büyüğüz...Alın işte zirvedeyiz,Aziz Yıldırım hapishaneden de mi hakem satın alıyor?

Bu söylemleri söyledikten sonra bir de çıkıp " Herkes Fenerbahçe düşmanı olmuş,her açıktan saldırıyorsunuz" yazmak ne kadar doğru? Yukarıdaki söylemler belki tek kişi ağzından çıkmıyor ama tüm Fenerbahçe'lilerin yazılarını bir araya getirince bu çıkıyor.Bazılar benden ya da benim gibi düşünenlerden empati bekliyorlar. (Bazılarından kastım Fenerbahçe'liler değil,diğer kulüp taraftarları). Kimse kusura bakmasın ama bu zihniyette olan bir taraftar grubunun yerine kendimi koyamam ben.Biz yaşanan süreçte tutuklamalar yaşanınca "Suçlama yapmayın,henüz belge ve bilgi yok" diye eleştirildik. Belgeler çıkınca da "saldırıyorsunuz" diye eleştiriliyoruz. O zaman sıvayalım güneşi balçıkla...

Az kaldı liderliğe gözünü diktin.

Suicider
23.Aralık.2011, 19:25
Artık beklemek lazım burda konuşmanın fazla bir yararı yok.Nasıl olsa -1 bile ceza verilse takımlara şike kanıtlanmış olacak.Ondan sonra gelip herkes rahat rahat konuşur.

futureless
23.Aralık.2011, 19:54
Bizim istediğimiz bir oyuncuyu Türkiye'de başka bir kulüp alamaz, biz her istediğimiz oyuncuyu alırız.

Transfer konusuna girme istersen hoca.Yöntem yanlış olabilir sizinkiler çok mu doğru ? Sadece bu seneden örnek versem yeter.Amrabat , kulüple görüşme ? Yok.Oyuncunun aklını çelmek.Sonra Manisa maçı öncesi , 2 futbolcuyla ilgili haber çıktı o Yiğit'ler , hangi takımda onlar.Lütfen.Yöntem bilmiyosanız yöntem öğretmeyin.

Öyle şeyler olmadan da saldırıyordun hikaye anlatmaya gerek yok şimdi hoca.Göle maya çalma boşuna :)

RaSenGan
23.Aralık.2011, 19:58
Davayı bırakıp davayla alakasız ne varsa konuşulmaya başlanmış burada :) Gerçeklere dönelim biraz yüzümüzü :)

sui generis
23.Aralık.2011, 20:01
ben en çok Can Arat a takıldım. yazıktır, günahtır ya.

nannar
23.Aralık.2011, 20:13
Arkadaşlar yanlış anlamanızı istemem.Benim şahsi olarak hiçbirinizle bir sorunum yok ve olamazda.Bu platformda herkesle az çok muhabbetimiz oluyor.Bundan sonra da olacak.Ligde,turnuvada, kariyer bölümünde ya da diğer alanlarda, msn de vs vs...

Fenerbahçe Spor Kulübüne ve tarihine saygım sonsuz...Fakat Aziz Yıldırım'a,Şekip Monsturoğlu'na saygı duymuyorum.Şekip Mosturoğlu'nun federasyonda olduğu günlerde de fikrim buydu.Sizlerin içinde de Adnan Polat'a ,Ünal Aysal'a ya da Galatasaray'lı herhangi bir yöneticiye saygı duymayanınız vardır.Fakat aramızdaki fark, ben bunu açık açık dile getiriyorum. Bu saygı duymamamın sebebi ise futbolda bu insanların perde arkasından iş çevirdikleri konusunda çok ciddi şüphelerimin olmasıdır. Yoksa özellikle Aziz Yıldırım'ın kulübe yaptığı katkılar ortadadır. Bunu kimse inkar edemez.Fakat bu katkıyı yaparken ne kadar dürüst ,adil ve ahlaklı davrandığı hususunda bir sorun olup olmadığı bu mahkeme sonunda ortaya çıkar.Benim için yıllardır bir şüpheydi ve artık güçlü delilleri olan bir şüphe haline geldi. Bu şüphe doğru çıkar ya da çıkmaz orasını bilemem. Fakat ben Fenerbahçe gibi büyük bir camianın taraftarına yıllardır Aziz Yıldırım ve yönetimi tarafından empoze edilen "Biz en büyüğüz,Biz cumhuriyetiz,biz olmasak ülke futbolu batar,bizsiz lig olmaz" fikrinin ülke içinde sebep olduğu antipatinin sonuçlarıdır bir bakıma tüm bu "saldırıyorsunuz" dediğiniz şeyler. Ama sizler bunu da "meyve veren ağaç taşlanır"a bağlarsanız o zaman diyecek bir lafım kalmaz :)

Hasta olma konusuna gelince, evet rahatsız olduğum için erken uyudum 1-2 gündür. Bu gece dayanabilirsem özlediğim FM'i açarım :)

Açıksözlü bir şekilde düşüncelerimi yazdığım için rahatsız olanlar oluyor fakat camiaya saygı duymak ile kişilere saygı duymak arasındaki farkı anlamanızı rica ediyorum. Fenerbahçe S.K. tarihiyle,başarılarıyla ve ülke futboluna olan katkılarıyla saygıyı sonuna kadar hak ediyor.Fakat onu yöneten her kişi ya da kişilerin peygamber olmasını beklemek biraz iyimserlik olur...

berkay123456
23.Aralık.2011, 20:15
Hocm yanlış anlama ama birşey eklemeyi unutmuşun. Hasta hasta gelip bu konuda hala Fenerbahçe hakkında yazıyorsun(bkz:http://forum.turksportal.net/vb/showpost.php?p=2152961&postcount=288) bence bu Fenerbahçe'nin büyüklüğüdür. Onuda ekleyelim şu yazının sonuna. :)

Bu anlamı nasıl çıkardın gerçekten merak ediyorum.En büyük sizsiniz tamam .

sui generis
23.Aralık.2011, 20:32
en azından dava bitene kadar Aziz Yıldırım Fenerbahçe'dir.

Bekq
23.Aralık.2011, 20:33
Bu anlamı nasıl çıkardın gerçekten merak ediyorum.En büyük sizsiniz tamam .
Konunun içinden cımbızla yazılanların bir kısmını seçip cevap vermeyin lütfen.

sui generis
23.Aralık.2011, 20:36
şöyle bir yorum gördüm. sonuna kadar desteklediğim bir yorum;

Oda tv ve sike dosyalarina bakan hakim Yargitay'da! Ilk tutuklamalari yapan da yeni hakim!Yasasin bagimsiz yargi!

sui generis
23.Aralık.2011, 20:38
TR de 2-3 savcı 2-3 hakim götürüyor bütün işleri heralde; fazlasına gerek yok...

berkay123456
23.Aralık.2011, 20:41
Konunun içinden cımbızla yazılanların bir kısmını seçip cevap vermeyin lütfen.

Özel olarak bir şey seçtiğim yok ama konuyu saptırıyorsunuz.

DisCo
23.Aralık.2011, 20:45
Baya kin tutmuşsunuz Allah Fenerbahçe mağdurlarına sabır versin.

Diğer takım taraftarlarını bilemem. Yanılmıyorsam Fenerbahçe 1 şampiyonlukla önümüzde yer alıyor. Aldığı şampiyonluk da mahkeme kapılarında... Türkiye kupası desen Galatasaray taraftarı olarak ciddi anlamda doymuş durumdayız. Avrupa kupalarından 2 tanesi müzemizde duruyor.

Eğer insanın mağdur olması gerekecekse kıskanması gerekecekse çekememesi gerekecekse bunları yapacağı kişi,kurum her ne ise ondan aşağı olması lazım. Allah aşkına söyle Galatasaray taraftarı Fenerbahçe'nin neyini kıskansın. :)

Mağdur olduğumuz bir nokta var. Oda futbolu bu hale getirdiği için koltuk sevdasına bırakamayan bir başkanı vardı. Zevkimizi mağdur etti doğrudur.

sui generis
23.Aralık.2011, 20:50
konu nerelere geldi şaşırıyorum artık :) Başkanımızda hüküm giydi.

DisCo
23.Aralık.2011, 20:52
konu nerelere geldi şaşırıyorum artık :) Başkanımızda hüküm giydi.

Hüküm giymezse özür dileriz. En sert tepkiyi ben kendi kendime koyarım. :0:

sui generis
23.Aralık.2011, 20:56
aksine siz haklı çıkarsanız biz özür dileriz ve gereken tepkiyi koyarız. ama sizlerin verdiği tepkiler bir özürle bitecek şeyler değil.. kendi açımdan söylüyorum; çok fazla alttan aldık.. yazılanlar çoğu hakaret boyutuna ulaştı bence. en basitinden şu bile hakarettir ama öyle bir hal aldı ki; herşeyi normal görür olduk.

oda futbolu bu hale getirdiği için koltuk sevdasına bırakamayan bir başkanı vardı.

Bekq
23.Aralık.2011, 20:57
Diğer takım taraftarlarını bilemem. Yanılmıyorsam Fenerbahçe 1 şampiyonlukla önümüzde yer alıyor. Aldığı şampiyonluk da mahkeme kapılarında... Türkiye kupası desen Galatasaray taraftarı olarak ciddi anlamda doymuş durumdayız. Avrupa kupalarından 2 tanesi müzemizde duruyor.

Eğer insanın mağdur olması gerekecekse kıskanması gerekecekse çekememesi gerekecekse bunları yapacağı kişi,kurum her ne ise ondan aşağı olması lazım. Allah aşkına söyle Galatasaray taraftarı Fenerbahçe'nin neyini kıskansın. :)

Mağdur olduğumuz bir nokta var. Oda futbolu bu hale getirdiği için koltuk sevdasına bırakamayan bir başkanı vardı. Zevkimizi mağdur etti doğrudur.
http://a6.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/399450_10150444332728191_724488190_8606680_1329268 85_n.jpg

Bence Fenerbahçe ile neden uğraşıldığı sorusuna cevap sanırım budur. Hani diyorsunuz eğer şike yoksa Fenerbahçe ile neden uğraşıyorlar diye. Onun için. :)

Ha Aziz Yıldırım'mı? Bana göre Türkiye'de birçok siyasi liderden daha ön planda ve arkasında büyük Fenerbahçe camiası var.

berkay123456
23.Aralık.2011, 21:03
Sanırım son 5 yıl o.Yanlış mı görüyorum ?

sui generis
23.Aralık.2011, 21:04

sayınca öyle yapıyor sanırsam :)

DisCo
23.Aralık.2011, 21:08
Bence Fenerbahçe ile neden uğraşıldığı sorusuna cevap sanırım budur. Hani diyorsunuz eğer şike yoksa Fenerbahçe ile neden uğraşıyorlar diye. Onun için. :)

İki takımın bu branşlardaki toplam şampiyonluklarını buraya koyup seni utandırmayacağım. Allah'tan Fenerbahçe son yıllarda çıkışa geçmişte Galatasaray ile arasındaki farkı kapatmış. Dedim ya gerisinde olmadığım bir takımın neyini kıskanacağım.

Bu konuyla ilgisi nedir denebilir. Durup durup bundan bahsediliyor. Hatırlatmakta yarar gördüm. Tavsiyem ise Fenerbahçe taraftarı olarak hayali seyirci takıntısından kurtulalım.

* Hayali seyirci: Herkesin kendisini izlediğini, onunla uğraştığını sanma durumudur.

Facx
23.Aralık.2011, 21:11
http://a6.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/399450_10150444332728191_724488190_8606680_1329268 85_n.jpg

Ha Aziz Yıldırım'mı? Bana göre Türkiye'de birçok siyasi liderden daha ön planda ve arkasında büyük Fenerbahçe camiası var.

hayır herşeyi geçtim bu ülkede kaç kişinin voleybol b.voleybol b.basket bol hatta basketbol umrundaki kaldıki konumuz futbol hadi basketbolu sayalım 5 yıllık değil tüm dönemi sayalım o zaman

SAİT71
23.Aralık.2011, 21:12
Kıskanıp kıskanmama olayı organizasyonlardaki başarıdan dolayı olmaz. Genellikle bir takımın diğer takımlara karşı üstünlüğü sonucu olan birşeydir. Şahsen Ne G.Saray'ın yada Beşiktaş'ın şu kadar Türkiye Kupası var ne kadar acı bizim sadece 4 tane var demiyorum. Yada Türkiye Ligi'ne bakıpta en fazla şampiyon biz olmuşuz kıskansınlar bizi diye aklımdan geçmiyor. Ancak G.Saray'a maç kaybettiğimizde ise üzülüyorum. Hattataraftarların bu sene xxx'i -Fener/Galatasaray- yenin şampiyonluk felan istemiyoruz demeside bu olayın organizasyonlardaki başarılardan çok taraflar arasındaki rekabete bağlı olduğunu gösteriyor. Yukarıdaki tablolara bakıncada son yıllarda spor alanlarındaki üstünlüğümüz bariz belli. Buda kıskanılmak için bir nedendir. Ha ben şöyleyiz böyleyiz diye iddia etmiyorum ancak F.Bahçede kim onun nesini kıskanalım demekte F.Bahçe'ye hakaret gibi birşeydir.

sananes
23.Aralık.2011, 21:13

100 yıla bakacak olursak Barcelona'ya "hadi oglum işinize bi 20 kere daha şampiyon olun öyle gelin" demeliyiz. Anderlect ile falan takımlarımız eşleştiğinde "şimdi yandık" gibi manşetler atmalıyız.

Night_Mare17
23.Aralık.2011, 21:15

Heh şöyle ya bunu anlamak lazım. Birinin de bunu söylemesini bekliyordum. İlkleri yaşatan , kazanan biziz daha ne olsun ...

Bekq
23.Aralık.2011, 21:15
İki takımın bu branşlardaki toplam şampiyonluklarını buraya koyup seni utandırmayacağım. Dedim ya gerisinde olmadığım bir takımın neyini kıskanacağım.

Bu konuyla ilgisi nedir denebilir. Durup durup bundan bahsediliyor. Hatırlatmakta yarar gördüm. Tavsiyem ise Fenerbahçe taraftarı olarak hayali seyirci takıntısından kurtulalım.

* Hayali seyirci: Herkesin kendisini izlediğini, onunla uğraştığını sanma durumudur.
Kıskançlıkla ilgili en ufak birşey söylemedim. Asıl alıngan olan sizsiniz. Ben sadece konuda bahsedilen şey hakkında yazdım. Mesajını alıntıladım çünkü son 5-6 sezondur en istikrarlı Spor kulübü biziz. Yaklaşık 2 sezondur benimle futbol muhabbetine girmeyen Galatasaray'lı arkadaşlarım bu sene futbol yorumcusu kesildiler başımıza nedense. :)

Hayali seyirci tanımına gelecek olursak. Başında yazan şeyi tekrar eklersen cevap vereceğim. Site yap-boz değil sonuçta. Yaz editle yaz editle. :)

*Yapboz: (bkz: http://forum.turksportal.net/vb/showpost.php?p=1255430&postcount=4)

sananes
23.Aralık.2011, 21:16
İki takımın bu branşlardaki toplam şampiyonluklarını buraya koyup seni utandırmayacağım. Allah'tan Fenerbahçe son yıllarda çıkışa geçmişte Galatasaray ile arasındaki farkı kapatmış. Dedim ya gerisinde olmadığım bir takımın neyini kıskanacağım.

Tavsiyeni de al git bence. Bir üyenin fotoğrafının yanında yönetici olduğunu belli eden şeyler yazdığı zaman canı ne isterse yazabiliyor sanırım:)

DisCo
23.Aralık.2011, 21:24
Gerçeklerin konuşulmasını istemiyorsanız Fenerbahçe forumlarına gidebilirsiniz. Bu başlığa girmemekte bir seçenek. Kimseyi zorla bu foruma ya da bu başlığa soktuğumuzu hatırlamıyorum. Giriyorsanız gerçekleri kaldırmak zorundasınız. Hem ön koltuk hem cam kenarı hem bedava bilet olmaz.

sui generis
23.Aralık.2011, 21:27
gerçekten kasıt ne merak ettim.

sananes
23.Aralık.2011, 21:31
Gerçekler şu an için fenerbahçe'nin suçlu olmasıdır(mahkeme karar vermemişken.)

Gerçekler geçen ay fenerbahçe'nin suçlu olduğuydu.(iddianame belli değildi.)

Gerçekler 3 temmuz'da fenerbahçe'nin suçlu olduğuydu.(konunun içeriği bile belli değildi.)

Gerçekler 3 temmuz'dan önce de fenerbahçe'nin suçlu olduğuydu.(çünkü aziz yıldırım mafya/nerden biliyosunuz?/ Bilmeyen mi var oğlum :D )

Gerçekleriniz sizin olsun ama böyle büyük bir sitede yöneticiyseniz de biraz hukuktan anlamak zorundasınız.Temmuz'un başından beri yöneticilerden bir kısmı sıradan üye gibi saçma sapan hareket edip duruyorlar.

DisCo
23.Aralık.2011, 21:32
En basitinden iddianamedeki telefon konuşmaları buraya koyuluyor. Üzerine tartışıyoruz. Alınıp güceniyorsunuz. Saldırı diyorsunuz.

O zaman bu başlığı niye açtık. Kimse olaylar üzerinden yorum getirmeyecekse, tartışmayacaksa bu konuyu kapatalım.

sui generis
23.Aralık.2011, 21:34
telefon konuşmaları üzere gidip başkanımıza laf söylüyorsanız alınırız elbette.. savunmaları bekleyin dememize gerek yok heralde. bilmem kaç defa yazdık zaten.

Trabzonspor
23.Aralık.2011, 21:36
Savunmayı bekleyin deniliyor da bu adamlar çıkıp biz yaptık diyecek halleri yokya.Neler denileceğini az çok tahmin edebilirsiniz.

SAİT71
23.Aralık.2011, 21:36
Karakola bir olaya istemeden de olsa karışıp polis tarafından götürülen herkesi dövüp sövmek lazım bu mantıkla... (ki o adam en azından karışmış)

sui generis
23.Aralık.2011, 21:39
Savunmayı bekleyin deniliyor da bu adamlar çıkıp biz yaptık diyecek halleri yokya.Neler denileceğini az çok tahmin edebilirsiniz.

neler denileceğini o kadar biliyorsanız yazarsanız biz de bilgilenmiş oluruz. savunma kavramı; biz yaptık ya da yapmadıktan ibaretse sizin yanınızda artık zaten tartışmaya hiç gerek yok.

cidden savunmayı beklemek bu kadar mı zor merak ediyorum.

barahir
23.Aralık.2011, 21:40
alınıp konduğunda saldırı demedik, tabii ki alınıp koyulacak.. daha sonrasında yorumlara bizim lafımız..

Bu arada konuya girmeyebilirsiniz diyosunuz, fenerbahçe forumlarına gidebilirsiniz diyosunuz da, sağolun hepiniz ki orası da istila edilmiş durumda, yok hakem hatasıydı yok maç kadrosu konuşmasıydı.. Pardon biz nereye gidelim?

goosfraba
23.Aralık.2011, 21:40
savunmada ''vallahi de, billahi de biz birşey yapmadık'' demeyecekler herhalde. el insaf.

DisCo
23.Aralık.2011, 21:42
Bende onu diyorum. Savunmayı bekleyeceksek bu konuyu kapatalım. Kimse olayları konuşmasın. Böyle bir yaklaşımı ben doğru bulmuyorum.

Biz iddia üzerindekileri konuşuyoruz. Şuan beğensende beğenmesende süreç budur. Yarın söz savunmaya geçer. Bu kez savunmanın dedikleri üzerinden toplamı değerlendiririz. Karar çıkar. İddianameyi, savunmayı, kararı komple değerlendiririz.

sui generis
23.Aralık.2011, 21:42
alınıp konduğunda saldırı demedik, tabii ki alınıp koyulacak.. daha sonrasında yorumlara bizim lafımız..

Bu arada konuya girmeyebilirsiniz diyosunuz, fenerbahçe forumlarına gidebilirsiniz diyosunuz da, sağolun hepiniz ki orası da istila edilmiş durumda, yok hakem hatasıydı yok maç kadrosu konuşmasıydı.. Pardon biz nereye gidelim?

ben fenerbahçe forumu denilince taraftar forumu olarak düşünmüştüm :)

SAİT71
23.Aralık.2011, 21:44
İddiaları konuşmak vardır, iddiaları konuşuyormuş gibi yapıp bir takımın tarihinde aldığı şampiyonluklara dil uzatıp onun tüm başarılarına gölge düşürme maksadı taşıyan yorumlar vardır. İkisi ayrıdır. Maalesef ikinci saydığım bu forumda sıradan hale geldi.

TSI seviyesi gitgide düşüyor. Kimse ile ikili tartışma yapmayım diyorum, sadece okuyum diyorum ancak olmuyor. Ne yazık ki durum bu.

sui generis
23.Aralık.2011, 21:47
iddiaları tartışmak çıkıp da başkana hakaret etmek ya da şampiyonluklar şaibeli falan demekse artık tartışmamak daha sağlıklı olur.

DisCo
23.Aralık.2011, 21:49
ben fenerbahçe forumu denilince taraftar forumu olarak düşünmüştüm :)

Doğru düşünmüşsün. Bundan da yanlış bir mana çıkarmayın. Galatasaray taraftar forumunda da Galatasaray'a laf ettirmezler. Orada takıldığımız zaman hiçbir kötü şey duymayız. Doğruluk payı var ya da yok.

Benim ne kişisel ne farklı bir derdim olabilir. Bir konuşma koyuluyor. Normalde koyulsa nerden duydun deriz. Savcı telefondaki konuşmaları koymuş biriside iddianameden buraya bırakmış. Yeri geldiğinde bu konuşmaların ne işi varsa diye savcıyı da eleştiriyorum. Siyasi tarafı da var diyorum. Geçen Serkan tüm takımları dinleseler ve sadece Fenerbahçe yöneticisi takılsa anlarız diyor. Buna da hak veriyorum. Bunları söylerken takdir görmüyorum. Tüm bunlar var ama yöneticilerin yaptıkları da var diyince savunmayı bekle deniyor, saldırmayın deniyor.

Mahkeme kararı çıkmadan iddianameyi de eleştirmeyin o zaman. Hepiniz tek tek üye olarak yönetici olarak Serkan defalarca iddianamenin anormalliklerini tartıştınız. Bırakın iddianame anormal mi değil mi mahkeme sonucu karar versin. Biraz hukuk öğrenin. Bana bunlar söylendi ama ben bunu diyemem. Çünkü bu başlık bunların konuşulması için var.

Fenerbahçe açıklaması koyulunca da sinirlenmiyorum, iddianamedekiler de koyulunca sinirlenmiyorum, Galatasaray'ın 1 milyon doları kasadan uçtu mu diyene de kızmıyorum. Evet nerede o para.

sui generis
23.Aralık.2011, 21:53
zaten iddianameden bölümler konulur. tartışılır. ona kimsenin itirazı yok. ama bu benim gözümde direkt hakarettir başka bir şey olamaz.

oda futbolu bu hale getirdiği için koltuk sevdasına bırakamayan bir başkanı vardı.

DisCo
23.Aralık.2011, 21:56
Sen iddianamede yazanları farklı yorumluyorsun. Bu nedenle suçsuz olduğunu düşünüyorsun. Bende iddianamede yazanlarla suçlu olduğunu düşünüyorum. Eğer bu kısımda bir anormallik varsa söyleyebilirsin.

Sen eğer suçlu çıkarsa özür dilerim diyorsun. Bende suçsuz çıkarsa özür dilerim diyorum. Ben iddianamede yer alanları gördüğüm için yapıyorum sen daha savunmayı dinlemeden kesin hüküm veriyorsun. Bu işin sonunda suçlu çıkarsa suçsuz birini suçlu gibi göstermiş oluyorum, sen de suçluyu suçsuz gibi lanse etmiş olacaksın. Ne fark var.

Dönem dönem Fenerbahçe taraftarıda eleştirdi. Bırakıp gitmesi istendi. Gün geldi aşırı sahip çıkıldı. Fenerbahçe taraftarının bu yaklaşımları yaşandı. Bende koltuk sevdası diye Fenerbahçe'ye yeni başkanların gelmesini önledi diye düşünüyorum. İddianamedeki telefon konuşmaları da az çok haklı çıkarıyor beni.

Şimdi sen bize hakaret ediyorsan bende ettiğimi kabul ederim. O konuda özürde dilerim.

SaLviO
23.Aralık.2011, 22:02
Seni bu kanıya geri getiren şey neydi ?

Bir diğer sorum da suçlu olduğunuzu kabullenen şeyler nelerdi ?

Açıkcası senin nezdinde tüm Fenerbahçe'lileri merak ediyorum da sen buraya çıkıp bunları söylediğin için sana sorma ihtiyacı duydum yanlış anlamayın.

Beni bu kanıya getiren o kadar çok şey varki ek klasörlerdeki Delil leri okusan hak verirsin

Suç konusunda da medyada cıkan tapelerden sonra bi ara pisliğe bulaşmısız gibi geldi sonra birkaç avukat abilerle görüştüm ondan sonra da ek deliller klasörler açıklanınca herşeyin savcının KANISIYLA olduğunu fark ettim savcı hep olasılıkla suçlamış şike olduğuna inansa suç üstü yapardı ayrıca ben hiç bir adamın hem şike yapıp hem takımına 14 milyon $ prim ayrıyetten de sampiyon olursak kurban kesicem diye adak adamasını (delil klasörlerinde var ve bunun gibi daha niceleri var) anlayamıyorum birde dinlemeler neden acaba tek aziz yıldırıma olmuş diğerlerini neden dinlememişler olgun pekerden aziz yıldırıma nasıl bağladın olayı örgüt nerde burda devlet nerde adalet nerde

sui generis
23.Aralık.2011, 22:03
kulübe bir şey katmadan kalan adamın koltuk sevdası vardır ama Aziz Yıldırım'ın Fenerbahçe'ye neler verdiği ortada. o yüzden koltuk sevdası falan hikayedir onun için. ki taraftar da onu istiyor başkasını istemiyor orada.

sadece koltuk sevdası olan bir başkan başkalarının başkan olmasını engelledi deseniz eyvallah. ama o yorumunuz direkt şike olaylarına bağlanıyor. futbol zevkimizi aldı götürdü falan.. suçlu ilan ettiniz.
şunu da deseniz kızmam, kızmayız; Aziz Yıldırım'ın şike yaptığını düşünüyorum. bence suçludur falan deseniz kendi fikrinizdir saygı duyarım. ama direkt, genel-geçer doğru gibi evet; o şike yaptı, futbol zevkimizi aldı demek hakarettir.

nannar
23.Aralık.2011, 22:04
Aziz Yıldırım'a hakaret ediliyor diye alıntı yapıyorsunuz ama Fenerbahçe taraftarı bir arkadaş direk benim şahsıma hakaret ettiğinde DisCo mesajı silene kadar hepiniz sustunuz ? :) Demekki iğneden önce çuvaldız lazım... Bu davada Fenerbahçe'nin üzerine diğer kulüplerden daha fazla gidildiğine kimse itiraz etmiyor zaten fakat Fenerbahçe camiası içerisinden buna ortam hazırlayan kişileri de savunmak zorunda mıyız biz? Siz kendinize bunu bir görev olarak kabul ettirdiyseniz ona da saygı duyarız ama bunu yaparken bizlerin görüşlerine de "saldırıyorsunuz" olarak yaklaşmayın...

AykutKocaman
23.Aralık.2011, 22:05
Başkanı Fenerbahçe'lilerden daha iyi tanıdığını sananlar çok yanılıyor o kadar çok ki...

sui generis
23.Aralık.2011, 22:07
Aziz Yıldırım'a hakaret ediliyor diye alıntı yapıyorsunuz ama Fenerbahçe taraftarı bir arkadaş direk benim şahsıma hakaret ettiğinde DisCo mesajı silene kadar hepiniz sustunuz ? :) Demekki iğneden önce çuvaldız lazım... Bu davada Fenerbahçe'nin üzerine diğer kulüplerden daha fazla gidildiğine kimse itiraz etmiyor zaten fakat Fenerbahçe camiası içerisinden buna ortam hazırlayan kişileri de savunmak zorunda mıyız biz? Siz kendinize bunu bir görev olarak kabul ettirdiyseniz ona da saygı duyarız ama bunu yaparken bizlerin görüşlerine de "saldırıyorsunuz" olarak yaklaşmayın...

merak etmeyin onu da yanlış buldum tıpkı sizin Aziz Yıldırıma saygı duymuyorum lu mesajınızı yanlış bulduğum gibi. o mesaja bilerek bir şey yazmadım, zaten silinecekti. ki hemen silindi.

SAİT71
23.Aralık.2011, 22:08
kulübe bir şey katmadan kalan adamın koltuk sevdası vardır ama Aziz Yıldırım'ın Fenerbahçe'ye neler verdiği ortada. o yüzden koltuk sevdası falan hikayedir onun için. ki taraftar da onu istiyor başkasını istemiyor orada.

sadece koltuk sevdası olan bir başkan başkalarının başkan olmasını engelledi deseniz eyvallah. ama o yorumunuz direkt şike olaylarına bağlanıyor. futbol zevkimizi aldı götürdü falan.. suçlu ilan ettiniz.
şunu da deseniz kızmam, kızmayız; Aziz Yıldırım'ın şike yaptığını düşünüyorum. bence suçludur falan deseniz kendi fikrinizdir saygı duyarım. ama direkt, genel-geçer doğru gibi evet; o şike yaptı, futbol zevkimizi aldı demek hakarettir.

Katılıyorum, Aziz Yıldırım zamanında istifa ettiğinde taraftarından yöneticilerine herkes kampanyalar başlatmadı mı, yalvarmadılar mı dön diye. Demek ki kulübüne birşeyler katmış bir başkan olarak. :)

DisCo
23.Aralık.2011, 22:11
Aslında hakaret etmemişsin demek bu kadar zor olmamalı.

Suçlu olduğunu düşünüyorsam soruşturmanın haklılığını da kabul etmiş sayılırım. Futbolda bu kadar sıkış tıkış maç trafiği, sürekli güvensiz bir ortam neden oluştu. Bu soruşturma yüzünden. Soruşturma neden çıktı, suçlu olduğunu düşündüğüm Aziz Yıldırım'dan, İbrahim Akın'dan, Tayfur Havutçu'dan vs.

Sadece Aziz Yıldırım'ı neden vurguladın diyeceksin. Ben bir konuya yorum getiriyorum. Bana Fenerbahçe'yi kıskanma deniyor. Bir daha yorum getiriyorum. Fenerbahçe mağdurlarına Allah sabır versin diye yorum görüyorum. Bende mağdur olduysak diye durumu anlatıyorum. İBB'li birisi bana mağdurlara Allah sabır versin deseydi ona da İbrahim Akın yeterince mağdur etti derdim.

Koltuk sevdası da mevki sahibinin makamlarına olan bağlılığıdır. Başarılı, başarısız olmuş farketmez. Zamanının dolduğuna bir türlü kanaat getiremiyor ve başkanlığı bırakmadı. Bana göre zamanı dolmuştu. Sana göre dolmamıştır. Ben sana saygı duyuyorum seninde bana duyman gerekir.

Hala hakaret etmemişsin demek zor mu?

sui generis
23.Aralık.2011, 22:19
o yazdığına hakaret etmemiş demek evet cidden zor. dediğim gibi; bence böyledir demekle kesin yargıya varılmış gibi konuşmak farklı şeyler. bence Aziz Yıldırım suçlu denmesine saygı duyarım ama yok futbol zevkimizi aldı götürdü denmesine saygı duymamı beklemeyin.

DisCo
23.Aralık.2011, 22:23
o yazdığına hakaret etmemiş demek evet cidden zor. dediğim gibi; bence böyledir demekle kesin yargıya varılmış gibi konuşmak farklı şeyler. bence Aziz Yıldırım suçlu denmesine saygı duyarım ama yok futbol zevkimizi aldı götürdü denmesine saygı duymamı beklemeyin.

Saygı duyma ama hakaret ediyor diye de beni gösterme. Çok net şekilde anlattığıma inanıyorum. Suçlu buluyorum lafını şahsın olarak anormal karşılamıyorsan bana göre suçlu olmasından ötürü oluşan bir soruşturmanın futbol zevkimi öldürmesi simetrikliktir. Ali Veliden Veli Mehmet'ten uzunsa Ali'de Mehmet'ten uzundur. Aziz Yıldırım yüzünden soruşturma varsa soruşturma benim zevkimi kaçırdıysa Aziz Yıldırım'da kaçırmış demektir. Bunu da durup dururken yazmadım ve nedenini yukarda sana açıkladım.

Bana 5 kelime yazacağına 2 kelime daha eksik yaz dersen ona bakarım. :) Yapmadığım, demediğim şeylerle ikidir itham ediyorsun. Arkadan gelen benim ne yazdığıma bakmadan renkdaşlık mantığı senin dediklerinden yorum getiriyor.

Tabi ki tartışmaktan yana çekincem bulunmuyor. Tartışıyorum ve fikirlerim uyuşmuyor olabilir. O kişi için bana düşmanlık ediyor diye düşünmem, kin bağlamam. Bunu yapacak varsa umrumda olmamakla beraber kontrol panelinde yasaklı listesine beni ekleyebilir. Yazdıklarımı görmez boşu boşuna sinirlenmez. Son paragrafın benbenim'le ilgisi yoktur.

Sekopej
23.Aralık.2011, 22:28
Olaya tarafsızmış gibi yaklaşıp, için için Fenerbahçe'nin bakın koyu da yazayım, şahısların değil Fenerbahçe'nin ceza alması için bekleyen, belki bunun için dua edenleri gördükçe elbette FENERBAHÇE'mizi savunacağız. Ha buna savunma denirse, ben savunma yapanı görmedim, bunları yapmadık diyeni görmedim, sadece sürecin başından beri bekleyelim diyenleri gördüm.

Savcı eğer bu kadar kapsamlı çalışmış ve bunu ödüllendirmek istiyorsa, bu kadar dinlemiş, izlemişse suç üstü yapacaktı. Nasılsa 1 maçta yaptığını düşünüyorsun, elinde kendince kanıt toplamışsın, yap suç üstü, işte o zaman bu kadar uzamasın olay, hemen kesilsin cezalar. Ama yok, biz bunlara kafa yormayız, yalandan yazarız süreçte aslında yanlışlar da gariplikler de var ama düşsün Fenerbahçe kesin suçlu diye.

Aziz Yıldırım'ı taraftar bırakacak, Aziz Yıldırım başkanlığı bırakacak sanıyorlardı, eğer olay öyle olsaydı bence bu kadar da uzamayacaktı iş. Ama camia kenetlendi, başkanını yalnız bırakmadı, başkanına inandı.

Aratıp bulabilirsiniz, Aziz Yıldırım adil yargılama sonucunda suçlu bulunursa, Fenerbahçe cezalandırılırsa, Aziz Yıldırım'a mahkemenin vereceği cezanın çok ağırını taraftar verir, bu suçun sorumlularının hepsine cezayı keser. Küme de düşsek aşkımız devam eder ama bunları yapanlar artık rahat edemezler.

Aksi olursa, yine arattığımda bulunur, şu anda öyle bir durum olmamasına rağmen, Aziz Yıldırım yasası değişikliği (hani Aziz Yıldırım için çıkıyordu değişiklik, hani nerede Aziz Yıldırım?), Aziz Yıldırım talimat değişikliği ki değişikliğin yapılmamasını istediğini avukatı defalarca söyledi, bazı kesimler tarafından önümüze sunulup sunulup duruyor. Eğer aklanırlarsa, bu sefer de yine yaptı Aziz Yıldırım yapacağını, bir şekilde çıktı diyecekler, şikeci Fenerbahçe diyecekler, bundan da yüzde 100 eminim, kimse çıkıp da özür falan dilemeyecek. Neden eminim, daha şimdiden bu tarz konuşuluyor çünkü.

Böyle bir ortamda zaten sağlıklı yorum yapılmaz, insanın sinirlerini germek çok kolay, sonra da aslında yanlışlar var, şöyle böyle deyip de sonunda lafı sokmak kolay olanı ve bundan keyif alanlar olduğu müddetçe de bu tartışmalar bitmez, sonra seninki mi büyük, benimki mi diye çocukça şeylere döner.

Soruşturmayı çok daha netleştirecek şeylerle alakalı fikir yürüttüğümüzde, neden böyle olmamış dediğimizde nedense sorularımız cevapsız kalıyor sonra bir gelişme olduğunda ya da Fenerbahçe kötülenecek olduğunda mesajlar artıyor. Bunu artık garipsemediğimi söylemiştim.

Fenerbahçe camiası büyük bir camiadır, öyle kolay kolay yıkılmaz, birileri çok iyi dönemdeyiz derken en kötü dönemimizde sadece 2 puanlık fark onları rahatsız ediyor olabilir, hadi biz gerginiz onlar da bu nedenle gergin olabilir. Camiaya, taraftara bu dönemde takımına sahip çıktığı için, sahada oynayan oyunculara da formasına, armasına sahip çıktığı için sonsuz teşekkürler. Tarih, bu kara günlerde takımına daha çok sahip çıkan, iç çekişmeleri bırakıp kenetlenen bu camiayı da unutmayacaktır. Kişilerin önemli olmadığını, sadece ve sadece Fenerbahçe için birleşildiğini, çıkacak sonuç ne olursa olsun taraftarın takımına olan sadece takımına, Fenerbahçe'ye olan bağlılığının daha da artacağından kimsenin şüphesi olmasın.

Kişiler gelip geçiçidir, baki olan Fenerbahçe sevdasıdır.

DisCo
23.Aralık.2011, 22:31
Olaya tarafsızmış gibi yaklaşıp, için için Fenerbahçe'nin bakın koyu da yazayım, şahısların değil Fenerbahçe'nin ceza alması için bekleyen, belki bunun için dua edenleri gördükçe elbette FENERBAHÇE'mizi savunacağız. Ha buna savunma denirse, ben savunma yapanı görmedim, bunları yapmadık diyeni görmedim, sadece sürecin başından beri bekleyelim diyenleri gördüm.

Bizzat senin savunma yaptığın, bunları yapmadık dediğin mesajları koyarsam forumu bırakacakmısın. :) Arama motoru bende de var. O yüzden genel anlamda yazdıklarını düzeltmen gerekir.

Sekopej
23.Aralık.2011, 22:43
Elimde kanıt yok ki, neden yapmadık derim, tek kanıt olan geçen sene sahada ter döken futbolcuları izlediğimden. Şampiyonluk gelirken nasıl kenetlendiklerinden, nasıl mücadele ettiklerinden. Gaziantep maçında uzama dakikalarında gol geldiğinde yaşadığım sevinçten, Güiza'nın golünde havalara zıplamamdan.

Tabi bir de tutarsızlıklar var, saptırmalar var. Mesela burada bir fotoğraf çıkmıştı, şimdi iddianamede AKP'linin adı geçmiyor, orada vardı, savcı ne yaptı burada, insiyatif mi kullandı?

Bunu yapmamıştır demek ayrı, bu yalandır demek ayrı. Fenerbahçe ŞL'ye gönderilmez, TS ve BJK gönderilir, ben burada çıkar TFF'nin yaptığı Fenerbahçe'yi bitirmektir derim, hani Cornu yalan söylüyordu, aklıma geldi bak, ne oldu o işin sonu, hop gündem değişti unutuldu. Şimdi Fenerbahçe sitesindeki son açıklamayı ekleyeceğim, umarım okursunuz da, bazı kesimlerin Fenerbahçe üzerine kasıtlı geldiği gerçeğini siz de görürsünüz.

Sekopej
Spor; dünya üzerinde evrensel-bütünleştirici bir değer olarak tanımlanmakla birlikte, statü ve konum ayrımı gözetmeksizin toplumun her kesimini birbirine bağlayan; insanların sosyalleşmesini sağlayan değerler bütünüdür.

Spor kulüplerine toplumun her kesiminden insanlar üye, taraftar olurlar ve spor kulüplerinin etkinliklerine katılırlar. Kazanılan ulusal ve uluslararası başarılardan sonra devletin her erkanından kulüplere, başkanlara, yöneticilere tebrik mektupları gelir, bu başarılarla yine kimlik-statü fark etmeksizin ülkenin her bireyi gurur duyar.

Spor kulüpleri, sadece spor müsabakaları düzenleyen ya da bunlara katılan oluşumlar değildirler. Kulüpler; çeşitli etkinlik ve davetler ile üyelerini ve taraftarlarını dönem dönem bir araya getirirler.

Söz konusu davetler, kimi zaman devletin üst yönetimini, yargı mensuplarını, taraftar derneklerini; kimi zaman ise herhangi bir kurumun çalışanlarını bir araya getirir. Aynı renklere gönül veren ya da spor sevdalısı olan kişilerin bir araya geldikleri bu etkinlikler, tüm spor kulüpleri tarafından sık sık düzenlenir.

Zaman zaman da devletin çeşitli kademelerindeki yönetici ve kurumların ya da özel kuruluşların verdikleri çeşitli davetlere, kulüp başkanları, yöneticileri ve idarecileri katılırlar.

Benzer şekilde; Kulübümüzün, 2 Mart 2011 tarihinde yargıtay ve danıştay üyelerine verdiği bir yemek davetini Star Gazetesi’nin haberinde olduğu gibi "Yargıda Şike Girişimi" olarak adlandırmak ve bunu bu şekilde haberleştirmek son derece yanlış ve kamuoyunu yanıltmaya yönelik bir girişimdir.

Kulübümüz tarafından, Ankara’da sporcularımızın kamp yaptığı, üyelerimizin de hizmetinde olan tesislerimizde, 103 üst düzey yargı mensubuna verilen bir yemek davetini, bu şekilde adlandırmak hem Türkiye’nin en büyük sivil toplum kuruluşu durumundaki Fenerbahçe Spor Kulübü’ne hem de söz konusu davete katılan 103 yargı mensubuna yönelik ağır bir hakaret ve iftira niteliğindedir.

Daha önce de; gerek kulübümüz gerekse diğer spor kulüpleri tarafından defalarca yapılan bu ve benzeri davetlerden birinin, bu şekilde yorumlanması kabul edilemez.

Basının; önlerine gelen bilgi ve iddiaları önce akıl ve mantık süzgecinden geçirerek değerlendirmeleri ve gazeteciliğin asli kurallarından biri olan ’Taraflara söz hakkı verme ilkesi’ne bağlı olarak Kulübümüze de başvurup konuyla ile ilgili bilgi almaları gerektiğini, önemle hatırlatmak isteriz.

FENERBAHÇE SPOR KULÜBÜ

DisCo
Mesajları kalıcı olarak silmeye gittin zar :) İşin espiri tarafı Serkan yanlış anlamanı istemem. Uzun uzadıya yazmaya gerek yok zaten.

Benim ne demek istediğimi çok iyi anladığını biliyorum. Aramızda tek fark var.

Ben haklı bulduğum yönleri söyleyebiliyorum. Senin veya senin gibi yaklaşanların literatüründe haklısın demek olmadığı için benim haklı bulduğum yönleri de farklı yerlere çekiyorsun.

Fenerbahçe'nin düşmesine gelince mahkeme kararı verirse elbet düşecek. Alıp baş tacı yapacak değilim. Aynen kendi takımımda olduğu gibi.

Sekopej
23.Aralık.2011, 22:44
Ha bu arada forumu bırakmamı istiyorsan söyle kardeş, seni kırmam bilirsin.:)

Sekopej
23.Aralık.2011, 22:48
Mesajları kalıcı olarak silmeye gittin zar :) İşin espiri tarafı Serkan. Uzun uzadıya yazmaya gerek yok zaten.

Benim ne demek istediğimi çok iyi anladığını biliyorum. Aramızda tek fark var.

Ben haklı bulduğum yönleri söyleyebiliyorum. Senin veya senin gibi yaklaşanların literatüründe haklısın demek olmadığı için benim haklı bulduğum yönleri de farklı yerlere çekiyorsun.

Fenerbahçe'nin düşmesine gelince mahkeme kararı verirse elbet düşecek. Alıp baş tacı yapacak değilim. Aynen kendi takımımda olduğu gibi.

Düştüğünde alıp biz de baş tacı yapmayacağız bu durumlara bizi düşürenler. Ben sana haklısın dersem, inançlarımdan vazgeçmiş olurum, ve ben aklanacağımıza inanıyorum. Bak ne diyorum, inanıyorum diyorum, kimileri gibi kesin Fenerbahçe suçludur diye kesinlik katmıyorum.

Bahsedilen iddialarla alakalı, tutarsızlık varsa konuşuyorum, yani herkesin görebileceği şeyler varsa konuşuyorum yoksa da yorum yapmıyorum çünkü savunma tarafı da önemli benim için. Tutarsızlıklar, tek yanlı yaklaşımlar miğdemi bulandırıyor ve bunu genele vurduğumda inandırıcılığını zayıflatıyor iddianamenin bende. Ha demiştim, savunmalar başlar, savunmayı biz yapmadık bu yalan deyip, bunun içini doldurmadan yaparlarsa zaten neyin ne olduğu belli olur, ben de ona göre, iddiaları ve savunmayı değerlendirip yorumumu yaparım.

sui generis
24.Aralık.2011, 00:22
Kimse mesaj yazmayinca gercekten konu kilitlendi mı acaba dedim :D

nannar
24.Aralık.2011, 00:24
Ne yazalım muhammed? Döngü başa mı dönsün? :) Dönüp dolaşıp aynı yere geliyoruz. Yorulduk herhalde...

attirson
24.Aralık.2011, 00:29
Valla uzun süredir yazmıyorum buraya sıktı artık şike muhabbetleri açıklansın görelim.

SaLviO
24.Aralık.2011, 00:33
Delilleri okuyorumda bu aziz baskan ile göksel gümüşdağ arasında ne kadar çok görüşme olmuş be :D

sui generis
24.Aralık.2011, 00:35
Ne yazalım muhammed? Döngü başa mı dönsün? :) Dönüp dolaşıp aynı yere geliyoruz. Yorulduk herhalde...

Orası öyle :) ama bu sessizlik iyi değil :)

sui generis
24.Aralık.2011, 02:09
av_abdullahkaya Abdullah Kaya
Yargitay tarafindan telefon dinlemelerinin maddi delillerle desteklenmedikce tek basina delil olmadigina dair onlarca ictihati var

DisCo
24.Aralık.2011, 03:48
Ha bu arada forumu bırakmamı istiyorsan söyle kardeş, seni kırmam bilirsin.:)

Düştüğünde alıp biz de baş tacı yapmayacağız bu durumlara bizi düşürenler. Ben sana haklısın dersem, inançlarımdan vazgeçmiş olurum, ve ben aklanacağımıza inanıyorum. Bak ne diyorum, inanıyorum diyorum, kimileri gibi kesin Fenerbahçe suçludur diye kesinlik katmıyorum.

Bu soruşturma başladığından beri herkes birşeylerden vazgeçerek iddiasını belirtiyor. Şike çıkarsa görevi bırakırım diyen Aykut Kocaman var. En ufak şüphe çıkarsa istifa ederim diyen Göksel Gümüşdağ var. Yasa referanduma gitsin eğer %70 altında evet çıkarsa bu camiayı bırakırım diyen Erman Toroğlu var. Bende ona uygun olsun diye ortaya onu attım. Yoksa sensiz bir forumu sevmediğimi bilirsin.

Savunmayı dinlemeden karar verilmez lafına aşırı kitlendiğini düşünüyorum. Otobüslerde ön kapıdan bininiz, arka kapıdan ininiz der ya. Ön kapının basamağındasın ve otobüs acayip kalabalık. Bir adım atıp aşağı inmek yerine kalabalığı arasından zar zor arka kapıya gitmek gibi bir kitlenme. Sana kardeş bir adım atsan inecektin niye kalabalığı yarıyorsun dediklerinde "ön kapıdan binin, arka kapıdan inin" yazıyor diyerek haklı tarafı görmezden gelmen gibi bir kitlenme.

İbrahim Akın'ın bizzat kendi sesiyle kendisine şike teklif edildiğini ve aldığı paranın helallik durumu sorduğu bir ses kaydı var. Sonra parayı teklif edenleri arayarak kabul ettiğini belirtmesi var. Sonra bir ara paranın birimini değiştirmek için araması var. Sonra parayı aldığına dair fotoğraf var ama parayı görmüyoruz. Kendisi sonradan para aldığını itiraf ediyor. Tutanaklarda var.

Her şey bu kadar net iken bu gerçekliği görmek yerine bazı kriterlere körü körüne bağlanmayı eleştiriyorum. Bırak mahkeme sürecini İbrahim Akın'a ahirete kadar savunma hakkı versem bana anlatamaz. Sen bu kadar açık olan şeyi görmüyorum diyorsan ve hala savunma yaparsa kurtulabilir ihtimali veriyorsan ben seni yanlış tanımışım. Yanlış tanımışım derken Serkan görünen köye kılavuz istemeyen birisidir.

Sekopej
24.Aralık.2011, 11:18
Aykut Kocaman'ın böyle bir açıklaması olduğunu bilmiyorum, sonuç ne olursa olsun Aykut Kocaman'ın bu takımın başında kalması gerekiyor.

Sorduğum pek çok soruya yanıt alamadığım gibi ben de bu dediklerini yanıtsız bırakabilirim.:) Zaten iddianameyi okumadım, çıkan haberleri de pek takip etmiyorum açıkcası. Gördüğümde o tarz haberler girip okumuyorum bile çoğunu.Bu sebeple de ne yazar, içeriği tam nedir bilmiyorum, ha okumuyorsun da neden yorum yapıyorsun o zaman diyen varsa, gördüğüm kısımlarla alakalı yorum yapıyorum. Ve genel çerçeveye bakarak yorum yapıyorum, mahkemenin işi olan kısma girip tek tek yazılanları değerlendirmiyorum.

Savcının oluşturduğu bir dosyadır bu, çıkan bir resimde, konuşmanın birinde AKP'li birisinin ismi geçerken, iddianamede bu isme rastlanmaması en basit örneğinden, savcının istediği şekilde bu iddianameye yön verebileceğini gösteriyor bana ki sonuçta bu iddianameyi hazırlayan da savcı olduğuna göre, istediği gibi hazırlayabilir.

Bu tür kafa karıştıran durumları görünce, ben elbette savunmayı dinleyelim derim. Savcı madem ki emindi, İbrahim Akın'ın o konuşmayı yapmasıyla beraber para alış verişi olduğunu iddia ettiği görüntüyü çekmek yerine suç üstü yapabilirdi. İşte o zaman daha sezon bitmeden neyin ne olacağı belli olurdu.

Görünen köye kılavuz istenmez, ortada çok net görülen şeyler olmasına rağmen, kılavuzla bile bunu görmeyi inkar edenler ya da yalandan görüyormuş gibi yapanlar da çok sayıda, hal böyle olunca karşı taraftan bunu beklemek???

sui generis
24.Aralık.2011, 15:30
Aziz Yıldırım:Her telefon görüşmesi ve her ödemenin hesabını yüce adalet önünde vereceğim, kimsenin de bundan şüphesi olmasın
Aziz Yıldırım:kimse farklı beklentiler içine girmesin, Fenerbahçe’yi kurda kuşa bırakmayacağım.”

goosfraba
24.Aralık.2011, 16:39
keşke canlı canlı izleyebilsek şu mahkemeyi.

sui generis
24.Aralık.2011, 20:47
2.sini göremedim. açmıyor.. ilkiyle yazdığımın alakasını da kuramadım. o gösterdiğiniz etik değildir, gazeteciliği kötüye kullanmak falandır. bunu da gidip Fenerbahçe taraftarına söylemeyin. 3 temmuzdan beri gazeteciliğin nasıl olduğunu gördük zaten. buna şike diyorsanız sadece susarım :)

Bordo61Mavi
24.Aralık.2011, 21:00
Mahmut Ozgener neden disarda?

Nocna Mora
24.Aralık.2011, 21:14
Siyasi olaylar bunlar. Çok fazla tartışılacak bir yanı yok aslında. Çünkü şike Türkiye'de yıllardır var. Sadece işlerine geldiği için bu sene ortaya döktüler. Boş yere birbirinizi kırmayın. İnsan ilişkileri bu ülkenin saçmasapan sorunlarından daha önemli bence. :)

sananes
24.Aralık.2011, 22:00
Can Arat'ın konuşmalarında "yine fenerbahçe'den aradılar" gibi bir söz var.Eğer bu doğruysa şike yapmaya kalktık demektir. Ama bunun doğruluğunu ispat etmeleri gerek aslında bu da basit. Can Arat'ın kız arkadaşıyla olan konuşmaları dinlenip dava klasörüne koyulmuşsa "fenerbahçe" ile olan konuşmalarının da dinlenilmiş olması gerekir.Sonuçta o telefon dinleniyordu değil mi? Nerede bu konuşmalar.Bu konuşmalar ortaya çıkarsa yani fenerbahçeden birisi gerçekten Can'ı arayıp "maçta çok kasmıyosun koçum" benzeri şeyler söylemişse ben yönetimin arkasında durmaktan vazgeçerim.Olsa kız arkadaşıyla yaptığı Hadise sohbeti değil de bu koyulurdu gerçi iddianameye değil mi??

Bir ikinci ihtimal aynı konuyla ilgili Fenerbahçe'liler aramış ve Can açmamış olabilir.Telefon dinleniyorsa Fenerbahçe'lilerin hangi tarihlerde kaç defa aradığı da çıkacaktır ortaya.Bunu da açıklayabilir sayın savcı isterse.Tabi bunu açıkladığında bu şikenin belgesi olamaz muhtemelen.Sonuçta ne maksatla arama yapıldığına dair bir kanıt elde edilememiş olur.Yinede en azından ikincisiyse bile açıklamalı bunu savcı,özel hayat bile ortaya seriliyor ama konuşmanın öznesi ortada yok.Neden?

perpetua
24.Aralık.2011, 22:15
2.sini göremedim. açmıyor.. ilkiyle yazdığımın alakasını da kuramadım. o gösterdiğiniz etik değildir, gazeteciliği kötüye kullanmak falandır. bunu da gidip Fenerbahçe taraftarına söylemeyin. 3 temmuzdan beri gazeteciliğin nasıl olduğunu gördük zaten. buna şike diyorsanız sadece susarım :)

Etik degerler bu kadar kucumsenmemeli bence.

Bir de soyle bak olaya. Fenerbahce taraftarini ve camiasini manipule etmek icin boyle bir haber yaptirtabilecek bir Aziz Yildirim acaba ayni amacla baska ne gibi haberler yaptirtmistir. Bunu yaptirtan ve yapan kisilerin guvenilirligi benim gozumde yerle bir olur. Soyledigi sozlerin en ufak degeri kalmaz. Itibarini kaybetmis birisi de o guveni kolay kolay bir daha kazanamaz.

Bekq
25.Aralık.2011, 14:02
http://forum.antu.com/upload/r092342/634603600029330000.jpg

Size iyi üflemeler..

nannar
25.Aralık.2011, 14:16
iyide bu yeni birşey değilki. O 1 milyon kayıp, zaten onu bulabilen yok şu anda. Kulübün neresinde harcandı, song'a mı verildi yoksa teşvik mi ortaya çıkmadı. Ama zaten o tarihte teşvik suç teşkil etmediği için herhangi bir cezai yaptırım olmayacak diye yazıldı zaten.

KanaKe
25.Aralık.2011, 14:17
Etik degerler bu kadar kucumsenmemeli bence.

Bir de soyle bak olaya. Fenerbahce taraftarini ve camiasini manipule etmek icin boyle bir haber yaptirtabilecek bir Aziz Yildirim acaba ayni amacla baska ne gibi haberler yaptirtmistir. Bunu yaptirtan ve yapan kisilerin guvenilirligi benim gozumde yerle bir olur. Soyledigi sozlerin en ufak degeri kalmaz. Itibarini kaybetmis birisi de o guveni kolay kolay bir daha kazanamaz.

sanki türkiyede sadece aziz yildirim basini kullaniyormus gibi konusmussunuz :) 3 büyük kulübün baskanlari ve yöneticileri basini her zaman kullanmistir hala kullanmaktadir.

RaSenGan
25.Aralık.2011, 18:10
Millet kendi şikelerini bırakmış bizimkinin peşine düşmüş :) Ben yaptım bak sen de yapmışsın demeye çalışılıyor.

perpetua
25.Aralık.2011, 18:20
sanki türkiyede sadece aziz yildirim basini kullaniyormus gibi konusmussunuz :) 3 büyük kulübün baskanlari ve yöneticileri basini her zaman kullanmistir hala kullanmaktadir.

Sadece Aziz Yildirim'in basini kullandigini soyledigimi animsamiyorum. Benim yazdigim, pesinden yuruyus yapacagin, kayitsiz sartsiz guvenecegin kisiyi dogru secmek ile ilgiliydi. Dunyanin gelmis gecmis en cani diktatorlerinin pesinden de yurudu insanlar. In absentia luci, tenebrae vinciunt.

DisCo
25.Aralık.2011, 18:25
Sadece Aziz Yildirim'in basini kullandigini soyledigimi animsamiyorum.

Haklısın, bende dediğini görmedim. "İnsanlar ne diyorsa onun üzerinden yaklaşalım." Bu platformda bunu bir türlü anlatamadık kimse birlik yapmaya da yanaşmıyor. O yüzden demediğin şeylere karşı demişçesine bir tepki alman normaldir. Dediğinin haricinde bambaşka konulardan yanıtlar gelmesi de normaldir.

Oysa cümlene "tüm başkanlar basını kullanıyor. Hazırsanız şimdi bahsi geçen Aziz Yıldırım'ı eleştireceğim" diyerek başlamalıydın.

Normalde diğer başkanların bahsi yokken anlatmaman doğaldır. Neyse dediğim gibi bir konuyla ilgili fikrini söylerken mutlaka tersiyle ilgilide yaklaşmalısın.

sui generis
26.Aralık.2011, 17:41
http://a1112.hizliresim.com/s/u/1cqsr.jpg
http://b1112.hizliresim.com/s/u/1cqsw.jpg

SaLviO
26.Aralık.2011, 19:49
http://a1112.hizliresim.com/s/u/1cu2r.jpg (http://bit.ly/c25MCx)

Herşeyin özeti

Night_Mare17
26.Aralık.2011, 20:44
http://forum.antu.com/upload/r092342/634603600029330000.jpg

Size iyi üflemeler..

Önce kendi işinize baksanız çünkü daha çok uzun sürecek. Bizim ki de çoktan kapandı. :) Her şey teslim edildi. Bizde bir pislik yok rahat olun.

barahir
26.Aralık.2011, 21:02
Önce kendi işinize baksanız çünkü daha çok uzun sürecek. Bizim ki de çoktan kapandı. :) Her şey teslim edildi. Bizde bir pislik yok rahat olun.

Tamda bu işte :) Herkes önce kendi işine bakacak..

Night_Mare17
26.Aralık.2011, 21:17
Tamda bu işte :) Herkes önce kendi işine bakacak..

Biz kendi işimize baktık şimdi Türk Futboluna bakıyoruz. :)

barahir
26.Aralık.2011, 21:19
Biz kendi işimize baktık şimdi Türk Futboluna bakıyoruz. :)

Ne güzel o zaman ortada bi sorun yok sizin için.. :) Siz Türk Futboluna bakmaya devam edin.. Bakabilirseniz ;)

AykutKocaman
26.Aralık.2011, 22:05

Sakin olun panik yapmayın.Bu kadar senenin , rakibi sahada yenememenin hıncını çıkardık ulan bizim de başımıza bir şey gelir mi demeyin.Bir şey çıkmaz oradan.Hele çoktan kapandı falan diye uydurmayın hiç gerek yok.

Artık bir sınırı aşıp kendi şikeleri diye espri yapanlara hiç girmiyorum.

Olay bizim için budur :

"Aziz Yıldırım:Her telefon görüşmesi ve her ödemenin hesabını yüce adalet önünde vereceğim, kimsenin de bundan şüphesi olmasın

Aziz Yıldırım:kimse farklı beklentiler içine girmesin, Fenerbahçe’yi kurda kuşa bırakmayacağım.”

O değil de bunu kopyaladım diye az Fenerbahçeli biri bunla ilgili resim koymasın ?

Sekopej
26.Aralık.2011, 22:13
Garip, Fenerbahçe ile alakalı pek çok resim buraya koyulurken kimse kendi işinize bakın dememişti.:)

Aziz Yıldırım yasası olmadığı belli olan yasa geçti, Aziz Yıldırım için çıkıyor diyenler o zaman kendi işlerine mi baktı? Aziz Yıldırım için çıkıyor diyenlerde azıcık da olsa utanma var mı acaba? Yasa değişmesin, herşeye verilecek cevabım var diyen Aziz Yıldırım'ken küme düşme kaldırılsın istiyor Fenerbahçe diyenlere şaşırmıyorum çünkü anlamak istemiyorlar. 58. madde değişirse, teşvik ve şikeye teşebbüse küme düşme kaldırılacak yani şike çıkarsa o kulüp yine küme düşecek.

Yasa değişeceği dönemde Aziz Yıldırım zaten çıkamazdı, göreceksiniz yasa kimler için değişiyor demiştim şimdi de diyorum, 58. madde değişirse kimlerin işine gelecek kimler daha dava belli olmadan rahatlayacak göreceksiniz. Fenerbahçe suçluysa zaten her türlü düşürülecek, teşvik verenler ve girişimde bulunanlar? Şimdi düşürülmesi gerekirken, değişirse düşürülmeyecek? Anlayana...

sui generis
26.Aralık.2011, 22:19
Yasa değişeceği dönemde Aziz Yıldırım zaten çıkamazdı, göreceksiniz yasa kimler için değişiyor demiştim şimdi de diyorum, 58. madde değişirse kimlerin işine gelecek kimler daha dava belli olmadan rahatlayacak göreceksiniz. Fenerbahçe suçluysa zaten her türlü düşürülecek, teşvik verenler ve girişimde bulunanlar? Şimdi düşürülmesi gerekirken, değişirse düşürülmeyecek? Anlayana...

Nihat Özdemir... kesinlikle artık kulüp ile olan bağlantısı kesilmeli... tarafını seçti ve şuan onu kulüpte bir casus olarak görüyorum. bu maddenin neden bu kadar üstüne gittiği hükümetteki bağlantılarındandır. hatta bugün bir şey okudum inşallah doğru değildir; 'gizli tanık Nihat Özdemir mi?' diyordu .

anil luque
26.Aralık.2011, 22:24
Muhammet bence Nihat Özdemir o kadar küçülmemiştir ya onu da yapmaz artık heralde.

barahir
26.Aralık.2011, 22:46
Nihat Özdemir'in ne mal olduğunu ben gayet iyi biliyorum.. Eminim az araştıran kişiler de biliyodur ne mal olduğunu, nelerin peşinde koştuğunu, peşinde koştuğu şeyleri elde edebilmek için nasıl Fenerbahçe'den rant sağladığını, yine bazı şeyleri elde edebilmek için nasıl Fenerbahçe'yi satabileceğini.. Sadece ufak bi google search işinizi rahatlıkla görür emin olun..

Bu arada Serkan abi, o kadar yaygara yapıldı yok Aziz Yıldırım için yasa çıkartıldı dendi, yasadan sonra çıkanlar ortada..
58. madde biliyosunuz sadece şike ve teşvik girişiminde bulunanların düşmesini sağlıyor, eğer bu değiştirilirse girişimde bulunanlar düşmeyecek.. eee iddianamede sadece girişimle suçlanan takımlar belli ancak yine Fenerbahçe için deniliyor..
Yok itiraf etti, yok para alırken görüntüsü var denen İbrahim Akın bugün Gazianteple anlaşıyor ancak sadece söylentiden ibaret olan şeyler yüzünden Tercüman Samet Güzel'in tedbir cezası kaldırımıyor..

Diyoruz ya herkes anlamak istediği gibi anlıyor bazı şeyleri.. O yüzden gelip de burda tartışmak çok mantıksız... Hoş zaten herkes kendi işine bakıyo bundan sonra, malum, ne oldum değil ne olacağım diyeceksin..

Bekq
26.Aralık.2011, 23:53
Ben sizden çok farklı düşünüyorum. Sizin düşüncenizin aksine Nihat Özdemir bu olaylara en olgun yaklaşan isim. Bu iddaaname'yi ortaya çıkardılar ve eğer %100 suçsuz olsak bile(-ki öyleyiz) Türkiye'nin 4 bölü 3'ünün baskısından korkup her türlü günah keçisi ilan edileceğiz. Nihat Özdemir'de bunu bildiğinden dolayı zararı tamamen azaltmaya uğraşıyor diye düşünüyorum.

DisCo
27.Aralık.2011, 01:09
Aziz Yıldırım yasası olmadığı belli olan yasa geçti,

Bu yasanın çıkış tarihini biliyormusun? Yasadaki cezaları biliyormuydun? Hiçbir konudan senin haberin yoktu. Ancak bu yasayı çıkarma işinin üstlenenlerin, Aziz Yıldırım'ın, Şekip Mosturoğlu'nun vardı. Hatta doğruluğunu teyit etmedim ancak iddianamede bunlarla ilgili konuşmada varmış.

Nedense cezaların ağır bulunması, 58. maddenin değiştirilmesinin gerekliliği bu olaylar patlak verince elzem ihtiyaç oldu. Sebep. Bana hikaye anlatmasın kimse sebep. 1 adet mantıklı sebep. Çok şey mi istiyorum. Binbir türlü yazı yazıyorsunuz, fotolar koyuyorsunuz, özlü sözler paylaşıyorsunuz. Sebep türetmek zor mu geliyor.

Aziz Yıldırım yasa değişmesinde ben her şeyi çürüteceğim demiş. Hapishaneleri gezelim. Suçlu olan bir tek mahkum yoktur.

İnsanlar tahliye olacağı için değil suçlu çıkarsa cezanın düşmesi nedeniyle yasaya yükleniyordu. Sonuç; tahliye olmadı ama cezası düştü. Şimdi Aziz Yıldırım yasası mı değil mi? Tekrar gözden geçirelim. Suçsuzsa ayrı konu suçluysa güzel önlem aynen 58. madde de olduğu gibi.

Sekopej
27.Aralık.2011, 01:18
Yasanın çıkış tarihinden bahsetmiyorum, değiştirilmesi esnasında Aziz Yıldırım dışarı çıksın diye bu yasa değiştiriliyor dendi, hatta cumhurbaşkanı tarafından bile kişiye özel denerek Aziz Yıldırım kastedildi ama sonuç? Yasa değişti, Aziz Yıldırım çıkmadı. Aziz Yıldırım çıkmaz çünkü örgüt kurmak suçundan da yargılananacak, tutuklu kaldığı süre tutuksuz yargılanması için yeterli değil demiştim. Mahkeme başlar, hakim örgüt kurma suçunu uygun görmezse belki o zaman tutuksuz yargılanır ancak.

Şimdi de 58. madde değişecek Fenerbahçe için deniyor. 58. maddede teşebbüsler ve teşvik için küme düşmenin kaldırılması değişecek ve Fenerbahçe şike yapmakla suçlanıyor yani ispat edilirse verilecek ceza yine küme düşme, 58. madde değişse de.

Ayrıca bu yasanın ilk halinde bu şekilde değildi cezalar diye söylemler var, yani bu yasanın taslağı hazırlanırken düşünülen cezalar sonra Ankara'ya gönderildiğinde elden geçmiş deniyor ki bunun da benim yazdığımla alakası yok, verdiğin cevabı da anlayamadım zaten.

Yasada değişiklik yapılacağı zaman Aziz Yıldırım için değişiklik yapılacak dediniz mi demediniz mi? Aziz Yıldırım şu anda nerede?

58. maddede değişiklik Fenerbahçe için yapılacak diyenler? Şike yapana küme düşme cezası kalkmayacak deniyor, kalkmazsa buna cevabınız ne olacak? Olur da şu anda yargılananların hepsi şuçlu bulundu, şike yapan ve teşvik ile teşebbüste bulunanların cezaları öngörülen gibi değişirse kim küme düşecek kimler düşmeyecek?

Sekopej
27.Aralık.2011, 01:19
Ha bu arada Sporda Şiddet Yasası'nın çıkması için, böyle bir yasaya ihtiyaç olduğunu söyleyip uğraşan, en çok mesaisini harcayan isim de Aziz Yıldırım'dır. Bunu biliyorum.

sui generis
27.Aralık.2011, 01:20
yanlış bilmiyorsam 58.madde teşebbüs halinde düşme olmasın diyor. bunu nasıl bize bağlıyorsunuz? biz direkt iddialara göre yapmışız.. nihat özdemir diyecekseniz onun şu an ne olduğunu hangi tarafta olduğunu bilmiyoruz..

evet; dedi başkan.. ama hapishaneleri gezelim, suçlu bulamazsınız ile bağlantısını kuramadım. sanki yargılanmış ta hüküm giymiş sonrasında ben suçsuzum diyor gibi konuşuyorsunuz. malum hapishanede olup ta mahkum olanlar tutuklu değil hüküm giymiş olur. ama her zamanki gibi; hakim o hükmü giydirmeden siz giydiriyorsunuz..

DisCo
27.Aralık.2011, 01:28
Bugüne kadar yasada, ceza süreleri de konuşulmuyorsa, 58. maddenin ne olduğunu kimse bilmiyorsa ve bugün bunların değişmesi için çaba varsa bunu birşeylerden soyutlayarak sadece kendinizi kandırırsınız. Bu soruşturma içinde sen, ben olsaydık öyle ceza yerdik ki aleme ibret olurdu. Kimse yasa değişsin, bunlara yazık demezdi.

evet; dedi başkan.. ama hapishaneleri gezelim, suçlu bulamazsınız ile bağlantısını kuramadım. sanki yargılanmış ta hüküm giymiş sonrasında ben suçsuzum diyor gibi konuşuyorsunuz. malum hapishanede olup ta mahkum olanlar tutuklu değil hüküm giymiş olur. ama her zamanki gibi; hakim o hükmü giydirmeden siz giydiriyorsunuz..

Açıkçası cümlede anlam kısmında eksiklerin olduğunu düşünüyorum. O nedenle sürekli kelimelerin işlevine takılıyorsun. Doğru cevap Aziz Yıldırım çıkıp ben suçluyum, yasayı değiştirin ve beni kurtarın diyecek hali yoktur. Heralde yasa değişmesin, biz bu iddiaları çürüteceğiz diyecektir. Bunlarda yasanın onlar için değiştirildiği gerçeğini değiştirmez.

Sekopej
27.Aralık.2011, 01:30
Aziz Yıldırım'ı içeriden çıkacak değişiklik deniyordu, bekledikleri olmayınca şimdi başka şeye dönmüş. Evet kişiye özel çıkarılmış ama bu kişi Aziz Yıldırım değil.

58. madde evet değiştirilmek isteniyor ama ben hiç duymadım şike yapanın küme düşme cezası kaldırılacağını. Basın bu şekilde algılanması için çabalasa da.

DisCo
27.Aralık.2011, 01:34
Valla Serkan'cım sen bu sitede küfür atmanın cezasını belirlemek için çaba harcayacaksın. Sonra haberin olmakla beraber bu küfür olayının cezası banlama olacak. Arkasından bazı iddialarla küfür ettiğine dair suçlanacaksın. Ben, Vieri, meddah çıkıp sağda solda bu banlama işleri çok ağır, bu cezayı 1-3 hafta yazarlık alma işine indirgeyelim diyeceğiz. Hop 1-2 kuralı değişeceğiz. Bunun senle alakası olmayacak. Buradaki hiçbir üyede admine göre kural değiştiniz demeyecek. Güldürme beni.

Ayrıca o tv yayınlarında bam bam flash flash tahliye yolu göründü diye anonslar yapıldı. Program içeriğinde her zaman cezaların indirilmesi tartışıldı. Tahliye değil.

sui generis
27.Aralık.2011, 01:35
takıldığım nokta kelimenin işlevi değil. hapishane de yatanlar cezayı yemişler, elbet suçlar var. ama başkanın davası bile yapılmamış. siz de ikisini aynı kefeye koyan bir şey yazmışsınız. evet; ona takıldım.

Sekopej
27.Aralık.2011, 01:41
İyi de Aziz Yıldırım suçlu bulunursa yine 50 yıl civarı yatacak.:p Fenerbahçe de küme düşürülmüş olacak. Diğer takımlara da eğer suçlu bulunurlarsa puan silme cezası verilecek.

Öyle inanıyordunuz, şimdi böyle çevirmeniz normali her şey düşündüğüm gibi gidiyor. Aziz Yıldırım aklandığında (bir şey bildiğimden değil, öyle inandığımdan böyle yazıyorum) aylar öncesinden dediğim gibi, kesin yapmıştır bir şeyler ve aklandı şikeci Fener damgası vurulacak. Türk futbolunda herkes temiz tüm günah Fenerbahçe'ye yüklenmiş olacak, bu dava sonucu ne olursa olsun bazıları amacına ulaşmış olacak.

Ama hesaplayamadıkları bir şey vardı, Fenerbahçe taraftarı. Bu kenetlenmeyi beklemeyenler şaşkın, bu takımı amatör kümeye de düşürseler, taraftarın desteği artarak devam edecektir. Taraftar kulübünü asla sahipsiz bırakmayacaktır ve düştüğü yerden kaldıracaktır içindeki pislikleri temizleyerek eğer ki suçlu bulunursa. Aksi halde zaten Fenerbahçe'nin önünde kimse duramaz diye düşünüyorum.

DisCo
27.Aralık.2011, 01:51
Anlattığın kısımlara itirazım bulunmuyor. İlgilenmiyorum da açıkçası.

Benim inanamadığım bir nokta vardı. Bu yasa değişikliğinin Aziz Yıldırım'dan bağımsız olduğuna öyle inanarak yazıyorsun ki ben acaba başka bir dünyada mıyım diye kendimi anormal hissettim. Bu anormalliği gerçekten hissettim. Sırf bir benzetme yapmak için yazmadım. O nedenle de sohbete girmek istedim.

Konu içerisinde ne söylediğimi çok net biliyorum. Bu soruşturma olmasaydı kimse bu yasanın ne olduğunu bilmeyecekti. Herhangi birisi yargılansaydı kimse yine yasayı tartışmayacaktı. Bugün tartışılıyorsa olağan değil manidardır.

Sekopej
27.Aralık.2011, 01:56
Aziz Yıldırım'ı da etkiliyor demek ayrı Aziz Yıldırım için çıkarılıyor demek ayrı. 58. madde değişirse Fenerbahçe de daha az ceza alacak demek ayrı, 58. maddeyi değiştirip Fenerbahçe'yi küme düşürmeyecekler demek ayrı.

Bu nokta anlaşılıyorsa sıkıntı yok ama sanmıyorum hala ısrarla 58. maddenin değişmesinin sadece Fenerbahçe'yi kurtaracağını düşünenler olduğunu gördükçe ki yasa değişti, İbrahim Akın dışarı çıktı ki sen yazmıştın en net delil işte İbrahim Akın olayı diye ve İbrahim Akın 2. devre futbol oynayacak belki. En net haldeki birisi futbol oynayabilecekse ve yukarıda ismi geçti Samet Güzel hala stadlara giremiyorsa, burada da gariplik yok mu?

DisCo
27.Aralık.2011, 02:12
Sen bana bir soru soruyorsun. İbrahim Akın çıkarken Fenerbahçe tercümanı neden yasaklı kalıyor. Gariplik yok mu diyorsun. Sorunu alıp başka yerlere çekmiyorum ya da farklı mecralardan cevaplamıyorum. Direk cevap veriyorum. Evet, gariplik var. Bu da Fenerbahçe'nin üstüne fazla gidilmesi anlamına geliyor. Normalde iddialara göre hemen hemen aynı işlere bulaşan bir adam dışarı çıkarken Aziz Yıldırım çıkmıyor. Hadi Aziz Yıldırım içerde kalsın da tercümanın yasağı niye kalkmıyor. Bunları birinin çıkıp açıklaması lazım, insanları tatmin etmesi lazım. Eğer bunları tatmin etmezseniz güvenirlilik düşer. İddianame sakıza döner.

Bu benim en baştan beri inandığım bir olaydır. Sen bu yorumumu hak verir gibi görünüp de Fenerbahçe'nin düşmesi için gün sayıyorlar olarak değerlendiriyorsun. Benim açımdan bu anormallikler babamın katili içinde (ki normalde acayip taraflı bakmam lazım) olsa, Galatasaray içinde olsa, Fenerbahçe içinde olsa anormaldir. Anormal şart şurt göstermeden anormaldir. Anlatabiliyorum sanırım. Bu faul değil ki sana göresi bana göresi olsun ta ki tatmin eden bir açıklama gelene kadar.

Bende diyorum ki Aziz Yıldırım'ın ceza alma ihtimaline karşı, Fenerbahçe'nin de düşme durumuna karşı önlem alınıyor. Bu yasanın değişme tartışması, 58. maddenin tartışması öyle anormal bir dönemde yapılıyor ki hiç alakası olmasa bile kurtarma yasası gibi duruyor diyorum. Aziz Yıldırım olmasında benim babam olsun, siteye uyarladım örnek verdim, sosyal hayatada uyarlayayım istersen. Bu şekilde yapılan işlerde kimseyi inandıramazsın. Bende inanmıyorum.

Gelelim 58. madde değişse bile suçlu çıkarsa kurtulmuyor olayına. Madem böyle birşey varsa ve ortada başka takımlarında suçlu çıkması durumunda düşmesi garanti ise neden neden neden ölene kadar neden şimdi bu maddenin değişmesi gündeme geldi. Yani Fenerbahçe'ye yarasın, yaramasın anormal anlatabiliyormuyum.

Sen bunu kabul etmiyorsun.

RaSenGan
27.Aralık.2011, 02:15
İbrahim Akın olayı diye ve İbrahim Akın 2. devre futbol oynayacak belki.

An itibariyle G.Antepspor'la anlaştı :)

Sekopej
27.Aralık.2011, 02:18
Kabul etmediğim bir nokta yok, bence hiç hapis yatmalarına bile gerek yok, ömür boyu spordan men edilmeleri ve ömür boyu taşıyacakları utanç onlara yeter.

İşte birileri bize dokunmasın diye ya da bize dokunuyor çıkarlarıma karşı durum oluşuyor diye değişiklik yapıyor olabilir. Bunu da söyledim, cumhurbaşkanımız önüne her gelen yasayı onaylarken bunu neden reddetti? Bu bile bana samimi gelmiyor, böyle bakınca da başkalarının çıkarlarını görüyorum, anormallik var zaten. Neden siyasiler bir anda birlik oldular mesela? Hem yasa geçmiş oldu hem de cumhurbaşkanına destek arttı ki işin içinde siyaset varsa, ben bu ülkede herşeyden şüphe duyarım.

Sekopej
27.Aralık.2011, 02:22
An itibariyle G.Antepspor'la anlaştı :)

Şike yaptığı en net görülen denilen oyuncu futbol oynayacak ama diğer olayın diğer tarafındaki tutuklu yargılanmaya devam edecek. Savcı bu kadar emindi, madem ki net görülüyordu, suç üstü yapsaydı sezon bitmeden dava biterdi.

Sezon bitmesini bekle, şampiyonluktan sonra başla ve sonrasındaki pek çok tutarsızlık...

DisCo
27.Aralık.2011, 02:24
Güzel yere değindin. Sende bende buradaki herkeste anormalliklerin farkında. Anormallikleri savunma olarak kullanmamamız lazım. Yani bir anormallik anlatılırken başka bir anormallikle diğerini konuşmamamız lazım. Öyle olduğu zaman birbirinin üstünü kapatıyor gibi oluruz.

En basitinden Alex'in tercümanı neden çıkmadı gariplik yok mu dediğinde ama Özer'in cezası kalktı diyebilirdim. Onu kaldırdıklarına göre demek ki kasıtlı değil yoksa onuda kaldırmazlardı diyebilirdim. Genelde ben hep böyle muhabbetlerin içinde kendimi buluyorum. Tercüman'ın yasağı kalkmıyorsa anormaldir. Kimsenin kalkmasaydı anlayış gösterebilirdik. İstesem kalkmamasına 50 türlü sebep bulurum. Yeter ki taraflı bakmak isteyeyim.

Eğer sana Özer'li bir cevap verseydim ne olurdu garipliği bambaşka bir olayla açıklamış olurdum Garip olduğunu inkar ederdim. Bunu yaptığımız sürece bir yere gidemeyiz. Birşey garipse gariptir.

Sekopej
27.Aralık.2011, 02:27
Bu gariplik çoğunluk tarafından görülüyorsa benim açımdan sıkıntı yok ama görüldüğünü sanmadığım için bu kadar çabalıyorum burada.

DisCo
27.Aralık.2011, 02:45
Ben kendi adıma söyleyeyim. Anlaşılacağını umuyorum.

Sürecin çok net bir şekilde takipçisiyim. Bu kadar konuşma varsa yargılanacak kişilerin sütten çıkmış aşık olmadığını biliyorum ve bu sürecin Fenerbahçe aleyhinde gerçekleşen anormalliklerini de biliyorum. Bir adam telefonda ekinler bilmem ne oldu diyorsa bana orada normal bir muhabbetin geçtiğini kimse anlatmasın. Kaya Çilingiroğlu'nun dediği gibi arkadaşım beni öyle arasa ekin mekin dese sen manyakmısın derim. Bununla beraber Aziz Yıldırım'ın tutuklanacağı belli olmadan adresinde metris cezaevi yazıyorsa, adamın gözaltı sırasında çekilen fotoları yayınlanıyorsa bunlarda tesadüfle, hatayla açıklanamaz. Belli ki süreç doğru ya da yanlış bu olayı kullananlar var.

İddianamede Galatasaray'ın 1 milyon doları ile ilgili tek bir konu var. Konuştum, eleştirdim. İddianamede Demet Akalan'nı küçük düşürecek bir konu var. Tek bir defa var. Konuştum, eleştirdim. Can Arat'ın yine öyle tek defa rezil etmişler adamı eleştirdik,m. Akp'li isim iddianamede yok eleştirdim. 2. bir Akp'li ismin silinme durumu yok. Fenerbahçe'nin Avrupa'ya yollanmaması bir defa oldu. Eleştirdim. 2. defa gönderilmeme olayı yok.

Olaylar tek tek olunca eleştirip geçiyoruz. Aziz Yıldırım ve ekibinin ya da İbrahim Akın'ın 1'den fazla bir sürü konuşması var. Konuşmalar taksitle ortaya çıktığı için her gördüğüme şaşırıp eleştiriyorum. Eleştirdiğimiz farklı olaylar ama kahramanı tek olduğu için ya da bir camiaya ait olduğu için sanki o camia ile ya da o kişilerle uğraşıyoruz gibi oluyor.

Adamın birisi bir oyuncudan maç kadrosu öğreniyorsa ben buna şaşarım. Galatasaray'lı yönetici Alex'ten bunu öğrense şaşarım, Fenerbahçe'li yönetici Barış Özbek'ten öğrense şaşarım, Mourinho, Xavi'den öğrense şaşarım. Bu adamlarla bağlantılı birileri öğrenip yöneticiyi, antrenörü bilgilendirse şaşarım, eleştiririm.

İsim Fenerbahçe olunca sanki tüm anormallikleri görmezden gelip sadece onu anlatıyor gibi oluyorum. Ben o anormallikleride eleştirdim. Başta siyasi kabul etmediğim olayın siyasi olduğuna da inandım. Şu cümlem ortaya konabilir. Siyasiler mi Aziz Yıldırım'a o konuşmaları yaptırıyor diye.

Üstte anlatmıştım. Ben bu konuşmaları anlatırken birisi bana siyasidir, sizin takım çok temiz mi gibi yaklaşıyor. Yani ben bir anormallikten bahsediyorum. Bana başka bir anormalliği savunma olarak koyuyur. Siyasi olması ayrı bu kişilerin bu konuşmaları yapması ayrıdır. Biz hep böyle tartıştığımız için bu cümleyi kurduğunda sanki siyasi olmasını kabul etmiyormuşsun gibi oluyor.

Bekq
27.Aralık.2011, 11:38
Kill For You facebook sayfasında şöyle birşey paylaşmış. Çok hoşuma gitti ve bende burada paylaşmak istedim. :)

Alper Potuk'a verilen 5 milyon € ile ne yapabilirdik ?
-Tanesi 35.000 $dan 186 tane maç bağlayabilirdik.

The.Crow
27.Aralık.2011, 13:12
İbrahim Akın futbol oynuyor bizim tercüman Samet Güzel hala stada giremiyor.Çelişkiye bak.

Trabzonspor
27.Aralık.2011, 18:20
http://www.tff.org/default.aspx?pageID=246&ftxtID=14185

ezalara bakın ne kadar adil bir pfdk var.Adamlar pusuda bekliyor bizim yöneticiler açıklama yapsında hak mahrumiyeti verelim para kazanalım diye.Başkası yapınca anca seyrederler.

sui generis
27.Aralık.2011, 18:57
http://www.tff.org/default.aspx?pageID=246&ftxtID=14185

ezalara bakın ne kadar adil bir pfdk var.Adamlar pusuda bekliyor bizim yöneticiler açıklama yapsında hak mahrumiyeti verelim para kazanalım diye.Başkası yapınca anca seyrederler.

bu konuyla alakası ne ? trabzonspor sohbet alanı var.

Trabzonspor
27.Aralık.2011, 19:00
Şike konularıyla ilgili konuştukları için ceza aldılar.

ReaList
27.Aralık.2011, 19:28
Şike konularıyla ilgili konuştukları için ceza aldılar.

Konuşmasınlar o zaman (: ne o öyle her gün açıklama üzerine açıklama, yakışıyor mu koca camia'ya, oranın başkanına. Kulübün resmi sitesinin bir ağırlığı vardır, bana göre yanlış yoldalar. Zaten adli makamlara sevk edilen bir dava var ve süreç başladı devam ediyor, her gün "şampiyonuz artık, eksik olan kupa, haklılığımız göründü" diye farklı farklı açıklamalar yapmak niye ? ya aksi yönde bir karar çıkarsa ? Volkan Babacan olayındaki gibi yine "Şakaydı Canım" mı diyecek ?
Büyük lokma ye büyük söz konuşma der atalarımız, Sadri Şener bile bile lades yolunda, hadi bakalım yarın ne açıklama yapacak gazeteleri büyük bir merakla bekliyoruz.

Bordo61Mavi
27.Aralık.2011, 19:31
Sanirim Sadri Sener 5 gundur pdfk'ya sevk edilmiyor bu bir rekor olabilir :)

PDFK'nin adil bir kurum oldugunu dusunmuyorum. Elbeteki bizim yoneticilerimizin boyle konusmasi cezalandirilmali ki verdikleri ceza yerinde ama bunu baskasi yaptigindada ayni sekilde ceza bekliyor insan.

sananes
27.Aralık.2011, 19:45
Zamanında yanlış hatırlamıyorsam Aziz Yıldırım'a 6 ay gibi uzun bir süre ceza verilmişti...Hergün çıkıp federasyona resmi adaptan habersiz şekilde atıp tutarsanız illaki ceza alacaksınız.

William Rookwood
27.Aralık.2011, 19:47
Ortada Türk futbolu diye birşey kalmazken bu konunun varlığı beni rahatsız ediyor.

Bordo61Mavi
27.Aralık.2011, 20:01
Zamanında yanlış hatırlamıyorsam Aziz Yıldırım'a 6 ay gibi uzun bir süre ceza verilmişti...Hergün çıkıp federasyona resmi adaptan habersiz şekilde atıp tutarsanız illaki ceza alacaksınız.

Bedavadan şampiyonlar ligine gönderilince alışmış olabilir tabi trabzonspor camiası hak etmediği ayrıcalıklar elde etmeye:)

Gecen sezonda verilen bi rekor ceza vardi ama Sivasta sampiyonluk kutlamalarina yetismesi icin bilmem kac gun indirmistiler

Trabzonspor
27.Aralık.2011, 20:35

Bedavadan şampiyonlar ligine gönderilince alışmış olabilir tabi trabzonspor camiası hak etmediği ayrıcalıklar elde etmeye:)

Bedava gitmedik,demek gitmemiz gerekiyordu ve bizim hakettiğimizi düşünüyorlardı ki aldılar.Kimin neyi haketmediğinide zamanla sizde göreceksiniz.

Baldemir

Konuşacak tabi adam olayı yaşayanlardanız.Senle ilgili bir haksızlık olsa susar oturur kaderine razı mı olursun hakkını mı ararsın?He ben o kadar yükün altına girecek cesareti gösteremem dersen o ayrı.

İddaa'lar yanlış çıkabilir hiç şike olmayadabilir ama şuanda etik kurul polis delilleri vs şikenin varolduğunu gösteriyor.Yanlış çıkarsa özür dilecek olan yada şaka yaptık diyecek olan Sadri Şener değil bu deillileri ve raporları ortaya koyanlardır.

Trabzonspor
27.Aralık.2011, 20:37
Konuşmasınlar o zaman (: ne o öyle her gün açıklama üzerine açıklama, yakışıyor mu koca camia'ya, oranın başkanına. Kulübün resmi sitesinin bir ağırlığı vardır, bana göre yanlış yoldalar. Zaten adli makamlara sevk edilen bir dava var ve süreç başladı devam ediyor, her gün "şampiyonuz artık, eksik olan kupa, haklılığımız göründü" diye farklı farklı açıklamalar yapmak niye ? ya aksi yönde bir karar çıkarsa ? Volkan Babacan olayındaki gibi yine "Şakaydı Canım" mı diyecek ?
Büyük lokma ye büyük söz konuşma der atalarımız, Sadri Şener bile bile lades yolunda, hadi bakalım yarın ne açıklama yapacak gazeteleri büyük bir merakla bekliyoruz.

Bak ne diyor sayın Bekiroğlu;
"Haksızlık karşısında eğilen, hakkıyla birlikte şerefini de kaybeder. Haklı davamızda hiçbir ceza bizleri durduramaz ! 2010-2011 yılı sampiyonluk kupası gerçek sahibine verilene kadar mücadeleye devam edeceğiz !"

Chinatown
27.Aralık.2011, 20:55

sonuna :) olan ne güzel sepatik cümle.

'bazı' Fenerbahçeli arkadaşların bu süre zarfında ve hukuk konusunda anlamadıkları bir olay var. bunu 'suçsuzluk karinesi' ile kapatmaya çalışsalarda böyle cümlelerde patlak veriyor.

'yargısız infaz' olmaz. ama iddaalara varsa 'yargısız aklama' da olmaz. Fenerbahçe aklanır, o zaman biz bedavaya gitmiş oluruz. ha olur da Fenerbahçe suçlu çıkarsa, o zaman Trabzonspor'un şampiyonlar ligine gidişine baktığınız eleştirsel açı sizin bedava gidememenizden kaynaklanmış olur.

ha bunlar işine gelmiyorsa, diğer takımların Fenerbahçeyi suçu işlemiş gibi göstermesine de gocunmayacaksın.

yönetimlere verilen, oyunculara verilen cezalar konusunda da adalet belli, bunları konuşmaya gerek dahi yok.

AykutKocaman
27.Aralık.2011, 21:00

'bazı' Fenerbahçeli arkadaşların bu süre zarfında ve hukuk konusunda anlamadıkları bir olay var. bunu 'suçsuzluk karinesi' ile kapatmaya çalışsalarda böyle cümlelerde patlak veriyor.

'yargısız infaz' olmaz. ama iddaalara varsa 'yargısız aklama' da olmaz. Fenerbahçe aklanır, o zaman biz bedavaya gitmiş oluruz. ha olur da Fenerbahçe suçlu çıkarsa, o zaman Trabzonspor'un şampiyonlar ligine gidişine baktığınız eleştirsel açı sizin bedava gidememenizden kaynaklanmış olur.

ha bunlar işine gelmiyorsa, diğer takımların Fenerbahçeyi suçu işlemiş gibi göstermesine de gocunmayacaksın.

yönetimlere verilen, oyunculara verilen cezalar konusunda da adalet belli, bunları konuşmaya gerek dahi yok.

Yargısız aklama olmazsa Trabzonspor nasıl gider ŞL'ye ?

ReaList
27.Aralık.2011, 21:17
"Haksızlık karşısında eğilen, hakkıyla birlikte şerefini de kaybeder. Haklı davamızda hiçbir ceza bizleri durduramaz ! 2010-2011 yılı sampiyonluk kupası gerçek sahibine verilene kadar mücadeleye devam edeceğiz !"

Kimse Trabzonspor hakları karşısında eğilsin demiyor ama dereyi görmeden paçayı sıvamak niye ? Kimin haklı kimin haksız olacağı zaten mahkemede belli olacak peşinden konuşup yarın konuştuklarının altında ezilmeyi niye göze alıyorlar ? sonuçta bu da bir ihtimal. Trabzon yönetimi şu konuda hassas olacağına takım üzerinde hassas olsaydı, Trabzon şuan liderin 13 puan gerisinde olmazdı. Bunu zamanında bizim yöneticilerimiz de yapmıyor muydu ? Kendini şirin göster oraya buraya öcü de, başarısızlığı ört ne güzel İstanbul.

sui generis
27.Aralık.2011, 21:25
'yargısız aklama' da olmaz.

bu nedir arkadaş. ben böyle bir terim ilk defa görüyorum :) biz masumiyet karinesine göre masumuz. hakim karşına çıkana kadar da öyle.o yüzden kirli olmayan birşeyi aklamamıza gerek yok zaten. orada kullanacağız hakkımızı.. çıkıp televizyon televizyon, program program koşarak değil..

Trabzonspor
27.Aralık.2011, 21:26
Kimsenin takımın başarısız olduğunu unuutuğunu sanmayın.Tarftar herşeyin farkında.Takımın bu hale gelmesinde yönetimin ne kadar şuçu varsa onun kadar bu şike olaylarını yapanlarında var.Fikstür bu kadar şıkışmasa sezon planlaması dağılmazdı.İnsanlar bir plan yapar ve o plan son anda dış nedenlerden dolayı bozulursa suçlu burda planı yapan değil bozulmasına neden olandır.Federasyon karar alacak gücü kendinde bulup ligi normal takviminde başlatsaydı ve Play-of denen sistemi koymasaydı şuanda olduğumuzdan çok daha iyi konumda olurduk.

Liderin 13 puan gerisindeyiz ama 4. ile aramızda fark yok madem Play-of var bundan yararlanırız olur biter.Sezon sonu fark 10 olsun indir yarıya 5 al işte ne güzel istanbul böyle oluyor.

Chinatown
27.Aralık.2011, 22:08
Yargısız aklama olmazsa Trabzonspor nasıl gider ŞL'ye ?

ben diyorum yargılanmadan aklama da olmaz suçlama da, bunu soruyorsun bana. ben savcı değilim bilemem. ama 'Trabzonspor haybeden şampiyonlar ligine gitti' demek ile, 'Fenerbahçe bu ligde haksız oynuyor bank asyada oynaması gerek' demenin farkı yok. ikincisi yanlışsa ilki de yanlıştır.

bu nedir arkadaş. ben böyle bir terim ilk defa görüyorum :) biz masumiyet karinesine göre masumuz. hakim karşına çıkana kadar da öyle.o yüzden kirli olmayan birşeyi aklamamıza gerek yok zaten. orada kullanacağız hakkımızı.. çıkıp televizyon televizyon, program program koşarak değil..

benim soruşturma ilgimde değil. sadece 'bedava şl de oynamak' tabirine karşıyım. arkadaş eğer öyle diyorsa, ya soruşurmanın savcısı kadar bilgisi var, ya da kafasında takımını yargılamadan aklamış. bu da böyle bir tabir oluşturuyor.

aynı zamanda tv programında yayına bağlanmakla, siteden açıklama yapmak, 4-5 yönetici ile tff binasını ziyaret etmek, başkanın yazılan mektubunu insanlara okumak arasında fark var mı? sanmıyorum. Sadri Şener'in 'biz şampiyonuz' demesi yanlıştı. bunun için hem bizim temiz, hem Fenerbahçenin suçlu olması lazım. ama öte yandan Aziz Yıldırım'ın da 'biz temiziz diyenden daha temiziz' demesinin de bundan farkı yok.

AykutKocaman
27.Aralık.2011, 22:22
ben diyorum yargılanmadan aklama da olmaz suçlama da, bunu soruyorsun bana. ben savcı değilim bilemem. ama 'Trabzonspor haybeden şampiyonlar ligine gitti' demek ile, 'Fenerbahçe bu ligde haksız oynuyor bank asyada oynaması gerek' demenin farkı yok. ikincisi yanlışsa ilki de yanlıştır.

benim soruşturma ilgimde değil. sadece 'bedava şl de oynamak' tabirine karşıyım. arkadaş eğer öyle diyorsa, ya soruşurmanın savcısı kadar bilgisi var, ya da kafasında takımını yargılamadan aklamış. bu da böyle bir tabir oluşturuyor.

aynı zamanda tv programında yayına bağlanmakla, siteden açıklama yapmak, 4-5 yönetici ile tff binasını ziyaret etmek, başkanın yazılan mektubunu insanlara okumak arasında fark var mı? sanmıyorum. Sadri Şener'in 'biz şampiyonuz' demesi yanlıştı. bunun için hem bizim temiz, hem Fenerbahçenin suçlu olması lazım. ama öte yandan Aziz Yıldırım'ın da 'biz temiziz diyenden daha temiziz' demesinin de bundan farkı yok.

Sorun o kadar genel değil ki.Trabzon bedavadan şampiyonlar liginde oynuyor ne Trabzonspor kirli demek ne de biz tamamen temiziz diyip yargısız kendini aklamak demek.Sorun daha özel direk federasyonla ilgili.Aylardır da tartışılıyor zaten.

sananes
27.Aralık.2011, 22:32

Şu an dünya üzerinde kullanılan hukuk kurallarına göre trabzonspor fenerbahçe'nin haklarını, tff'nin kirli oyunları sayesinde gasp etmiştir.Sorumlu bunda trabzonspor olmayabilir ama bu böyledir.

"Vay efendim suçlu olduğunuz kesin değil ama ne malum suçsuz olduğunuz" mantığı sadece havada kalan bir düşüncedir çünkü hiç bir evrensel düzenlemeye, yasaya uygun değildir.Bu yüzden dava bitene kadar benim söylediğim doğrudur.Yani fenerbahçe durduk yere avrupadan men edilmiştir.Ha dava spor hukuku tarafından karara bağlanmışsa federasyon nezdinde, o zaman küme düşürme cezaları da gelmeliydi. Bu da olmadığına göre,evrensel hukuk kuralları da belli olduğuna göre konunun tartışılacak bir tarafı yok esasında.

Bunun dışında İbrahim Akın dahi sahalara dönüyor.Hani şikeyi itiraf ettiği söylenen tek futbolcu,çııkmasıyla birlikte hapiste futbolcu kalmamış olan futbolcu.Kısacası dava sonucunda da fenerbahçe haklı çıkacak gibi duruyor.

SaLviO
27.Aralık.2011, 23:11

Kupa zaten gerçek sahininde

Chinatown
28.Aralık.2011, 02:07
Şu an dünya üzerinde kullanılan hukuk kurallarına göre trabzonspor fenerbahçe'nin haklarını, tff'nin kirli oyunları sayesinde gasp etmiştir.Sorumlu bunda trabzonspor olmayabilir ama bu böyledir.

"Vay efendim suçlu olduğunuz kesin değil ama ne malum suçsuz olduğunuz" mantığı sadece havada kalan bir düşüncedir çünkü hiç bir evrensel düzenlemeye, yasaya uygun değildir.Bu yüzden dava bitene kadar benim söylediğim doğrudur.Yani fenerbahçe durduk yere avrupadan men edilmiştir.Ha dava spor hukuku tarafından karara bağlanmışsa federasyon nezdinde, o zaman küme düşürme cezaları da gelmeliydi. Bu da olmadığına göre,evrensel hukuk kuralları da belli olduğuna göre konunun tartışılacak bir tarafı yok esasında.

Bunun dışında İbrahim Akın dahi sahalara dönüyor.Hani şikeyi itiraf ettiği söylenen tek futbolcu,çııkmasıyla birlikte hapiste futbolcu kalmamış olan futbolcu.Kısacası dava sonucunda da fenerbahçe haklı çıkacak gibi duruyor.

belki de tff yanlış bir karar verdi ve siz Bucanın süper ligde oynama hakkını gaspedip süper ligde oynuyorsunuz bu sene. suç yine sizde değil ama bu böyle olsa mesela?

"Vay efendim suçlu olduğunuz kesin değil ama ne malum suçsuz olduğunuz" mantığı sadece havada kalan bir düşüncedir çünkü hiç bir evrensel düzenlemeye, yasaya uygun değildir.

uygundur. bir iddaa varsa ve elde kanıt fazlaysa dava sonucuna kadar kişi-kurum üzerinde yaptırım uygulanabilir. tutuklu yargılama, geçici açığa alınma, ya da yürütmeyi durdurma gibi.

ben dava işine girmiyorum. ama kimin haklı olup kimin haklı olmadığı, kimin bedavadan oynayıp oynamadığının kararını şimdiden vermek olaya tek gözlükten bakmaktır. böyle olunca da buna karşı çıkılması doğaldır.

sui generis
28.Aralık.2011, 02:32
twitter da gördüm

ek klasor 54.klasör ilk 14 sayfayı özellikle sayfa 9'u okuyun... deniyor. sayfa 9'un ss sini koyabilecek var mı ?
------------------
chemedya Ahmet Ercanlar
Bu söyleyeceklerim biraz ağır kaçabilir. Tartışmaya da yol açabilir ama "Fenerbahçe'yi ben kurtardım" mevsimi resmen açılmıştır.

DisCo
28.Aralık.2011, 02:41
Ahmet Ercanlar kim?

sui generis
28.Aralık.2011, 02:50
Hürriyet te Fenerbahçeli gazeteci..

Trabzonspor
28.Aralık.2011, 16:14
http://www.medyaspor.com/haber/goksel-gumusdag-kazanmamizi-istemedi-3067792

http://www.medyaspor.com/haber/kulupler-bu-hakaretlere-sessiz-kaldi-3067787

ReaList
28.Aralık.2011, 16:24
Trabzonspor

1-Fenerbahçe kelimesi nerede geçiyor ?
2- Büyükşehir belediye'den allah razı olsun kendileri Barcelona zaten her defansında herkesi evire çevire yeniyorlar da bizi yenmemelerini başkan rica etmiş yoksa halimiz duman bunlar geçen sene şampiyonda olurlardı bakmayın göksel gümüşdağ şimdilik gerek yok diye takımı frenledi, sağolsunlar :D :D

2. Linkteki habere girmiyorum bile buram buram tarafsız bir haber, he de geç.

nannar
28.Aralık.2011, 16:34
2- Büyükşehir belediye'den allah razı olsun kendileri Barcelona zaten her defansında herkesi evire çevire yeniyorlar da bizi yenmemelerini başkan rica etmiş yoksa halimiz duman bunlar geçen sene şampiyonda olurlardı bakmayın göksel gümüşdağ şimdilik gerek yok diye takımı frenledi, sağolsunlar :D :D

yahu ısrarla ortaya çıkan her türlü belgede "taraflı haber,yalan haber, aslında şunu demeye çalışmış, bunda ne var sanki" gibi yorumlar yapıyorsunuz :) Ortaya çıkan belge Bakkal Ahmet efendinin veresiye defterinden değil.Bu belge resmi bir davanın iddaanamesinden değil mi? Bir futbolcunun telefon görüşmesi değil mi? Konuşmada oyuncu "Başkan kazanmamızı istemedi" diyor, siz bunu " sanki isteseniz yenecek miydiniz?" olarak yorumluyorsunuz. DisCo sayfalardır birşey diyor ama anlamamakta ısrar ediliyor. Ortaya bir gerçek çıkıyor ve siz o gerçeği görmek yerine "Ama şurda da şöyle olmuş" diyorsunuz. Afedersiniz ama Aziz Yıldırım imzasıyla "Evet ben şike yaptım,maçları satın aldım" diye bir belge ortaya çıksa ona da itiraz edecek hale geldiniz.

sui generis
28.Aralık.2011, 17:00
Fenerbahçe düşmanlığı yaptığınız o kadar açık ki.. Trabzonspor'un hükümet Fenerbahçe yi şampiyon yapacak diye halkı ayaklandırması için yapılan telefon konuşmasına sessiz kalabilirken Emenike için transfer haberi yap dediğinden verdiğiniz tepkileri gördük.. ya da TS yöneticisinin 'Sivastan balık isteyenlere balıkları versinler sıkıntı yok' demesi karşı tarafın telefonda 'var hazır hazır balıklar hazır tamam' demesi sizler için gayet normal..

nannar
28.Aralık.2011, 17:03
Ben bu başlığa ara ara giriyorum ve gördüğüm her türlü belgede aynı şeyi yazarım.Hatta GS ile ilgili de belge koyuldu.Bu denizli maçıyla alakalı ve onda da "evet o paranın nereye gittiği açıklanamıyormuş ama zaten o tarihte teşvike ceza yokmuş" diye yazdım

Bordo61Mavi
28.Aralık.2011, 17:10
Maa aciklamalar yapmis yine.

58ci maddenin degismesini kendiside istiyormus. Sadece puan silinsinmis.

Dha'da okudum

sui generis
28.Aralık.2011, 17:11
58.madde genel olarak düşmeyi mi düzenliyor yoksa sadece teşebbüsü mü düzenliyor ? bilen varsa yazabilir mi

Fenerbahçe Yönetimi ‚ Kulüpler Birliği toplantısında küme düşmenin kaldırılmasına Hayır diyecek

sui generis
28.Aralık.2011, 17:18
Şike iddianamesinin ek klasörlerinde Mahmut Özgener'in telefon görüşmelerinde, Sadri Şener'le ilgili çarpıcı açıklamaları dikkat çekiyor.

Özgener, "Sadri Şener'e Fenerbahçe'nin hakem hatasıyla aldığı maç var mı? dedim. 'Yok' dedi." ifadesini kullanıyor.

Eski Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener'in şike iddianamesinin eklerinde yer alan telefon konuşmalarında, Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener'in her istediğini yaptığını söylüyor.

Eski Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener, "Sadri Şener'e 'ligin ikinci yarısı Fenerbahçe'nin hakem hatasıyla aldığı maç var mı? dedim. 'Yok' dedi." ifadesini kullanıyor.

Şike iddianamesinin ek klasörlerinde Mahmut Özgener'in 25 Mayıs tarihinde İzmir'de oturan Hamdi isimli bir kişiyle yaptığı telefon görüşmelerinde, Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener'le ilgili çarpıcı açıklamaları dikkat çekiyor.

Özgener'in sözleri şöyle:
"......
H – Ya benim aklımın almadığı bir şey var; bu şeyde bizim bilmediğimiz bir şey mi var? Bu Trabzon'un niye bu kadar... ben maçların ikisini de seyrettim. Haydi Trabzon maçında zaten bir şey yoktu ama Fenerbahçe maçında da bir şey yoktu ki ya.

M.Ö – Yav Hamdi abi, bunlar terbiyesiz adam. Bak 3 hafta önce Sadri Şener geldi bana. Her pazartesi gelir o bana. 'Sadri abi, Trabzon şampiyon olursa ben kupayı vermeye geldiğimde bir sürü küfür yiyeceğim' dedim.

H – Hı hım

M.Ö – Sonra 'yemezsin' dedi. Şimdi sana iki tane soru soracağım dedim. Bir, 'ligin ikinci yarısı başladığından beri Fenerbahçe'nin hakem hatasıyla kazandığı maç var mı?' dedim, 'yok' dedi. Peki dedim. 'Trabzon'un hakem hatası ile kaybettiği maç var mı?' dedim, 'yok' dedi. 'Abi o zaman ben ne yaptım? Sen buraya her geldiğinde para istedin sana avans verdim, şunu istedin yaptık, bunu istedin yaptık. Ben niye hak ettim bunları?' dedim. 'Anasını satayım dedim Fenerbahçe'nin dedim, ben başkan olduğumdan beri bir tane kupası yok dedim. İlk defa işte bu sene şampiyon oldu' dedim.

H – Doğru

M.Ö – Ben ne yaptım abi? dedim
..............."

nannar
28.Aralık.2011, 17:20
eğer teşebbüsü düzenliyorsa Trabzonspor kurtulur. düşmeyi de düzenliyorsa tüm takımları kurtarır...

sui generis
28.Aralık.2011, 17:23
bizi kimse kurtarmasın , başkaları da kurtulmasın. birşey yapıldıysa cezasını çeksin. gerekirse 1 yıl paşalar gibi oynarız Bank Asya'da.

sui generis
28.Aralık.2011, 18:47
İlhan Helvacı ve Lütfi Arıboğan, Fenerbahçe'yi UEFA'ya şikayet ettikten sonra biri Pazarlama Danışma Komitesine asbaşkan diğeri de disiplin müfettişi olmuş.. tesadüfe bak arkadaş..

tekrar söylüyorum; bu 58.madde değişmemeli !

Bordo61Mavi
28.Aralık.2011, 19:06
UEFA Genel Sekreteri Gianni Infantino, ülke futbol federasyonlarını, şikeye karışanlara karşı gerekli adımları atmaları ve sıfır hoşgörü politikasını benimsemeleri konusunda uyardıklarını söyledi. Infantino, 'Türkiye Futbol Federasyonu ile temastayız. İhtiyaç duyulması halinde gerekli adımları atmakta kesinlikle tereddüt etmeyiz'' diye konuştu.

AykutKocaman
28.Aralık.2011, 19:11
Ben bu başlığa ara ara giriyorum ve gördüğüm her türlü belgede aynı şeyi yazarım.Hatta GS ile ilgili de belge koyuldu.Bu denizli maçıyla alakalı ve onda da "evet o paranın nereye gittiği açıklanamıyormuş ama zaten o tarihte teşvike ceza yokmuş" diye yazdım

Ara ara mı ? Bence ara ara mesaj yazıyorsunuz ara ara da çıkıyorsunuz.

Trabzonspor
28.Aralık.2011, 19:31
Bu arada 1.linkte küfürlü içerik var kaldırılırsa daha iyi olur.

Küfürlü içeriği direk eklemedim link koydum sorun olmayacaktır.

Bilmem nerde geçiyor?Ben haberi ekledim yazıda Fenerbahçe geçiyo demedim.
Belediye,Barca olmayabilir ama bu ligde hatırı sayılır bir ekip ayrıca herkes galip gelebilmek için Barca mı olmalı bu mu futbol düşünceniz?

DisCo
28.Aralık.2011, 20:19
Konuşmaların inkar edildiği bir ortam varsa inkar etmeyenler resmen aptal yerine konuyor.

İbrahim Akın telefon konuşmasında şike teklif edildiğini, paranın helal olup olmadığını soruyor. Savcı istediği yerleri kesmiş de sadece bu kısmı bırakmış. :) Yahu sağına soluna ne koysan bu cümlenin açıklamasını yapamazsın. En fazla;

İbrahim Akın: Hocam bil bakalım rüyamda kimi gördüm.
Hoca: Hayırdır inşallah.
İbrahim Akın: Rüyamda bilgi almak için seni arıyordum.
Hoca: Ne bilgisi.
İbrahim Akın: Bana şike teklif ediyorlar, gol atmamam için alırsam bu para helal olur mu?
vs.
vs.

Olay böyle masumane iken savcı sadece siyah kısmı iddianameye koyarak büyük ayıp etmiş. Halbuki koy sağını solunu, kesip biçmede hocadan gelen cevap sonrası tesadüfe bak menajeri aramasının, menajerinde Fenerbahçe'lilerle bağlantıya geçmesinin masum sebebini öğrenelim.

Allah'tan Başbakan Fenerbahçe'li, TFF Başkanı Fenerbahçe'li, Savcı Fenerbahçe'li... Birisi yanlışlıkla başka takımlı olsaydı daha hangi gerçekler gözardı edilirdi siz düşünün.

nannar
28.Aralık.2011, 20:44
Ara ara mı ? Bence ara ara mesaj yazıyorsunuz ara ara da çıkıyorsunuz.

O senin takıntın :)

meddah
28.Aralık.2011, 21:44
58.madde genel olarak düşmeyi mi düzenliyor yoksa sadece teşebbüsü mü düzenliyor ? bilen varsa yazabilir mi

İkisini birden.

Sekopej
28.Aralık.2011, 22:05
2006 yılında yaşanmış bir olayı idari yönden ceza verilemez ama federasyon eğer ortada suç varsa disiplin yönünden her türlü cezayı verebilir, ki iddianamede yasa çıkmadan önceki suçlar, nitelikli dolandırıcılık olarak geçiyor.

Benim bildiğim, takip edebildiğim kadar, 58. maddede, şikeye teşebbüs ve teşvik suçlarına küme düşme verilmesin, sadece şike yapanlar küme düşürülsün şeklinde.

Bir tarafta inkar var bir tarafta bekleyip görelim. Balık dediğinde sıkıntı yok tarla dediğinde sıkıntı var. Her şeyi Fenerbahçe yaptı, tüm pislik sadece düşüncesi her zaman doğru, başka kimse suç işlememiş ak kaşık.

Sıfır tolerans varken Fenerbahçe ŞL'ye gönderilmez, sorun yok, gönderilmemesine tepki olsa da, asıl tepki Trabzonspor'un gönderilme kararından sonra geldi, aynı iddianamede adı geçen Trabzonspor ŞL'ye katılır, Beşiktaş avrupada devam eder, buna laf söylemeyiz, yine suçu Fenerbahçe'ye atarız. Eğer Fenerbahçe'nin suçu ispatlıysa, diğerleri değilse ve avrupaya gidiyorsa neden Fenerbahçe küme düşürülmez, istediği halde düşürülmeyi?

58. madde değişmemeli, varsa suç herkes cezasını çekmeli. Eğer bu maddenin değişmesine onay verirse Fenerbahçe yönetimi benim gözümde değerleri düşer. Suçlu bulunup küme düşürülsek belki takımıma daha çok sarılırım ama bu maddenin değişmesini istemeleri bu bağı sarsar, eminim ki çoğu Fenerbahçeli için bu geçerlidir. Eğer suçluysak bir an önce düşürelim ve içimizdeki posaları temizleyelim, değilsek zaten ortalığı yıkarak geleceğiz.

Bana şike teklif ediyorlar diyen adam haftaya maça çıkacak, oynamaya o zaman? Peki diğer taraf? Federasyon bunu ya ciddiye almıyor ya da yargıda gariplik var???

nannar
28.Aralık.2011, 22:07
Serkan yasadan önceki şike iddaaları nitelikli dolandırıcılık kapsamına alındı, yasadan önceki teşviklere ise herhangi bir kulp bulunmadı. Yani onları suç kapsamına almadılar iddaanamede.Ama federasyonun talimatnamesine göre eskiye dönük cezalar verilebiliyormu orasını bilmiyorum

Sekopej
28.Aralık.2011, 22:34
Federasyon verebilir, eğer suçlu görürse geçmişe dönük ceza verebilir. Sporda Şiddeti Önleme'ye yönelik yasa çıkmadan önce de federasyonda küme düşürme yetkisi vardı. Bir maçın sonucunu değiştirmeye yönelik bir girişim varsa, cezası da vardır.

Federasyon görmezden gelebilir, o ayrı bir durum. Yasa yayımlanırken, bu yasa yayımlandığı tarihten itibaren yürürlüğe girer diye bir ibare olur genelde, talimatlarda böyle bir ibare olduğunu sanmıyorum.

Teşvikler yargıda nitelikli dolandırıcılık olarak değerlendirilse de, federasyon bunu maçın sonucunu değiştirmeye yönelik girişim olarak alabilir. Alırlar mı? Sanmıyorum. Mahkeme ne karar verirse sadece ona bağlı onu uygularlar.

sui generis
28.Aralık.2011, 23:44
58. madde değişmemeli, varsa suç herkes cezasını çekmeli. Eğer bu maddenin değişmesine onay verirse Fenerbahçe yönetimi benim gözümde değerleri düşer. Suçlu bulunup küme düşürülsek belki takımıma daha çok sarılırım ama bu maddenin değişmesini istemeleri bu bağı sarsar, eminim ki çoğu Fenerbahçeli için bu geçerlidir. Eğer suçluysak bir an önce düşürelim ve içimizdeki posaları temizleyelim, değilsek zaten ortalığı yıkarak geleceğiz.

aynen öyle. hiçbir Fenerbahçeli istemiyor bunu.. bu madde değişmemeli. ve Aziz Başkan da Nihat Özdemir i azarlamış ve istemediklerini söylecek bizim kulüp yöneticileri kulüpler birliği toplantısında..

şuna da bir bakın derim http://imageshack.us/photo/my-images/683/assng.jpg/

ReaList
28.Aralık.2011, 23:54
DisCo

Kimse konuşmaları inkar etmiyor ama dosyada bunlar tek taraflı yani iddia makamının suçlamasını kanıtlamak için seçilip koyulmuş bölümler, bak Trabzonspor bir link paylaştı orda İBB'li oyuncunun telefon konuşması var, içerikte Fenerbahçe adı geçmemesine rağmen haberi yapan editör direk Fenerbahçe'ye bağlıyor bunu.

İbrahim Akın olayı ise tam bir komedi, Şimdi DisCo sen git bir adam öldür, suçunu itiraf et yaptım de sonra serbest bıraksınlar seni elini kolunu salla dolaş dışarıda, şuan İbrahim Akın'la şu teşbih arasında ne fark var ? Adam suçunu itiraf etmiş eldeki tek somut delil suçu işlendiği kendi tarafından beyan edilmiş tek kişi ! ama sen bunu serbest bırakıyorsun ve adam şimdi Anteple idmanlara başladı haftaya maçlara çıkacak, hadi izah et bakalım bu durumu.

Veya -yanılmıyorsam Mecnun Odyakmazın ifadesinde- Ak Parti'nin adı geçiyor, ama savcı bu kısmı makaslayıp öyle iddianame'ye atıyor, şimdi sen bana kalan bilmem kaç yüz sayfada bunların yapılmadığını olayların çarpıtılmadığını açıklayabilir misin ?

Biz hiçbir şeyi inkar etmiyoruz, iddia makamı görevini yerine getirdi suçlamalar bu dedi buradaki herkesten ricam biraz sabır gösterip davayı beklememiz, yarını düşünmeyen yöneticileriniz gibi kesin ve keskin ifadeler kullanmaktan kaçınmanız, Savunma tarafınında haklarını yok saymamanız, Yok eğer bunlar yeterlidir savunmaya gerek yok bunlar zaten suçlu deyip kesip atacaksanız Mahkemeler niye var ? Sekopej'in her defasında söylediğine imzamı atarım "Fenerbahçe bu davadan aklansa bile her zaman şikeci damgasıyla kalacaktır" (Nokta)

nannar
28.Aralık.2011, 23:58
Fenerbahçe'nin avukatı vardı,sürekli kanallara çıkan. İsmini unuttum şimdi. ama onun dediğine göre bu tutuksuz yargılanmak üzere bırakılanların hemen hemen hepsi sadece şike yapmakla yargılanıyorlarmış.İçerde kalanlar ise şike suçlamasının yanısıra suç örgütü kurma,çete kurma gibi farklı şeylerle suçlanananlarmış. O yüzden bırakılmamışlar. Yani İbrahim Akın da henüz aklanmış değil :)

Bu arada Muhammed'in verdiği linkteki resimde yer alan telefon görüşmesi de enteresan. Şike yok, teşvik yok, aslanlar gibi çıkıp oynarız oyunu çirkefleştirmeden demiş Mecnun Odyakmaz...

Sekopej
29.Aralık.2011, 00:14
Tutuksuz yargılanmak aklanmak demek değil zaten, tedbir kararının kalkması garip olan.

ReaList
29.Aralık.2011, 00:22
nannar

Şike şuan nisan ayında çıkan yasayla beraber suç değil mi ? Suç.
İbrahim Akın savcılık sorgusunda bunu kabul etmiş mi ? Etmiş.
Tabi ki serbest bırakılması onun yargılanmayacağı anlamına gelmez ama böyle ağır yıllar içeren bir suçu işlediğini kabul eden adamı serbest bırakmanın mantığını kavrayamadım ben. Özellikle İbrahim Akın'ın avukatı aracılığı ile "Savcı bana suçu kabul et seni serbest bırakalım diye psikolojik baskı uyguladı" açıklaması da halen duruyor.

DisCo
29.Aralık.2011, 02:42
Kimse konuşmaları inkar etmiyor ama dosyada bunlar tek taraflı yani iddia makamının suçlamasını kanıtlamak için seçilip koyulmuş bölümler, bak Trabzonspor bir link paylaştı orda İBB'li oyuncunun telefon konuşması var, içerikte Fenerbahçe adı geçmemesine rağmen haberi yapan editör direk Fenerbahçe'ye bağlıyor bunu.

İbrahim Akın olayı ise tam bir komedi, Şimdi DisCo sen git bir adam öldür, suçunu itiraf et yaptım de sonra serbest bıraksınlar seni elini kolunu salla dolaş dışarıda, şuan İbrahim Akın'la şu teşbih arasında ne fark var ? Adam suçunu itiraf etmiş eldeki tek somut delil suçu işlendiği kendi tarafından beyan edilmiş tek kişi ! ama sen bunu serbest bırakıyorsun ve adam şimdi Anteple idmanlara başladı haftaya maçlara çıkacak, hadi izah et bakalım bu durumu.

Veya -yanılmıyorsam Mecnun Odyakmazın ifadesinde- Ak Parti'nin adı geçiyor, ama savcı bu kısmı makaslayıp öyle iddianame'ye atıyor, şimdi sen bana kalan bilmem kaç yüz sayfada bunların yapılmadığını olayların çarpıtılmadığını açıklayabilir misin ?

Biz hiçbir şeyi inkar etmiyoruz, iddia makamı görevini yerine getirdi suçlamalar bu dedi buradaki herkesten ricam biraz sabır gösterip davayı beklememiz, yarını düşünmeyen yöneticileriniz gibi kesin ve keskin ifadeler kullanmaktan kaçınmanız, Savunma tarafınında haklarını yok saymamanız, Yok eğer bunlar yeterlidir savunmaya gerek yok bunlar zaten suçlu deyip kesip atacaksanız Mahkemeler niye var ? Sekopej'in her defasında söylediğine imzamı atarım "Fenerbahçe bu davadan aklansa bile her zaman şikeci damgasıyla kalacaktır" (Nokta)

Ben İbrahim Akın'ın dışarda olmasını savunmuyorum ya da Akp'li ismin çıkarılması tam yerinde bir karardır demiyorum. Başka anormalliklerde göstermene gerek yok bunları da haklı bulmadım. Zaten benim bahsettiğimde bunlar değil.

Sürekli olarak kesin ve keskin ifadeler kullanmaktan kaçınmanız diyorsun. Öncelikle birşeyi isteyebilmen için senin bu davranışı göstermen lazım ki bizde seni model alalım. Sürekli olarak iddianamede oyun var, gazeteler oyun çeviriyor, hükümet oyun çeviriyor, TFF oyun çeviriyor diyerek kesin hükümde bulunmuyormusun.

İBB, Barcelona sanki demen bile iddianamede yazanların doğru olmadığını dile getiren bir cümledir. Yani İBB yenilmeyen bir takımda biz şike teklif edeceğiz güldürmeyine getiriyorsun. Ben Fenerbahçe'nin ya da Beşiktaş'ın İBB'yi rahat rahat yendiği maçları hatırlamıyorum. Hatta bu takımın Galatasaray'a özellikle kaybettiğinden bile bahsediliyordu. Zar zor yendiğin bir takım demek ki Barcelonaymış. Tabi ben yanlış hatırlıyorsam bu söylediklerimin bir manası yok.

İddianamede kesilen, biçilen yerlere gelince. Telefonda malatya dersin. atya kısmını keserek mal dedi diye iddianameye koyarlar. Senin dediğin doğru olur. Ne Aziz Yıldırım'ın ne ekibinin ne İbrahim Akın'ın ne diğerlerinin konuşmalarını kesmesende anormal. Kesmişler diyerek konuşulanları yok sayamazsın.

ReaList
29.Aralık.2011, 03:14
DisCo

Yazılanlar yapılanlar zaten apaçık ortada, bir de madalyonun öteki yüzü var.

Sürekli olarak iddianamede oyun var, gazeteler oyun çeviriyor, hükümet oyun çeviriyor, TFF oyun çeviriyor diyerek kesin hükümde bulunmuyormusun.
Bir hükümde bulunuyoruz doğrudur ama gerekçelerini de ortaya koyuyoruz hiçbir zaman tff oyun çeviriyor deyip nokta koymadık belgelerini gösterdik bakın bu böyle dedik dediklerimizi destekledik, iddianamede oyun var dedik bu sözümüzü destekleyen yerleri gösterdik yani sözü söyledik nokta koymadık virgül koyduk anlattık, bu savunmanın doğal hakkı değil midir ? peki karşı tarafın tavrı ne ? efendim şurada şöyle yazmış tamam fenerbahçe suçludur ? ee peki sen savunmayı dinledin mi ? hayır. işte bu kesin ifadedir. Kesin ifadeden kastım bu.

İBB, Barcelona sanki demen bile iddianamede yazanların doğru olmadığını dile getiren bir cümledir.
O sadece bir ironiydi bir inkar değil. Ne demeye çalışmış İBB'li oyuncu "... hiç sorma yenecektik de zaten istemediler" okudukça gülüyorum, bu ne güç bu ne kuvvet, istedikleri zaman yenebiliyolarsa buyursun yensinler o zaman. (:

Kesmişler diyerek konuşulanları yok sayamazsın.
Ben bu kısmı tam anlatamadım sorun ondan kaynaklanıyor sanıyorum, hep diyorum savunma tarafını dinlemek lazım. Bu bir iddianame ve iddia sahibi savcı suçlamalarını destelemek amacıyla bunu destekleyebilecek konuşma vs belge ve bilgileri derleyerek bunu iddianame'ye koymuş. Buradaki arkadaşların bunları paylaşarak düştüğü hatada burdan kaynaklanıyor. Yani orada Aziz Yıldırım veya Fenerbahçe'yi suçsuz gösterecek bir yazı belge bulmak komik değil midir ? Bu tek taraflı bir suçlama zaten, siz sadece oraya bakarak direk Fenerbahçe'yi suçlu bulursanız o zaman ne savunma hakkına gerek kalır ne de mahkeme'ye. Onun için sadece iddianame'ye itibar ederek direk suçlu bulacaksanız bu takımı, bu kesin ve keskin bir hükümdür bu çizgiyi görmek lazım.

edit: Bir daha diyorum, iddianamede yazanlar doğrudur veya yanlıştır demiyorum, ama orada A yazıyorsa yarın savunma tarafı B belgesini gösterir A'yı çürütür, A suçlaması düşer. Bizim daha olay bu aşamaya gelmeden Fenerbahçe suçludur, Aziz Yıldırım öyledir böyledir veya tam aksi yönde bir şey deme lüksümüz yok, elbet herşeyin bir açıklaması vardır, zaten mantıklı ve delilli bir açıklamanız yoksa suçlama ile başbaşa kalırsınız. biz bu aşamada sadece yorum yaparız "biz temiz olduğumuza inanıyoruz, bu suçlamalardan aklanacaz vs"

Gncl1905
29.Aralık.2011, 14:26
Burada, bence Fenerbahçe suçlu, yazınca masumiyet karinesi deyip, Fenerbahçe'nin suçu ispatlanmadı, suçsuzdur deniyordu fakat gazeteler, TFF, siyasi otorite, dava bile açılmamış kulüpler dahi vs. hepsi Fenerbahçe düşmanı, kötü, yanlı, olayları çarptıran vs. oluyor; Fenerbahçe dışında kimse masum değil muhtemel.İlginç :)

Düşünülen 58. madde değişikliği bu yılın son rezaleti olur herhâlde.Dünya'nın hiçbir büyük liginde şikenin cezası affedilmez, bizimkiler affederse yazıklar olsun.Onlarca yanlışa bir yanlış daha ekleyin.Kulüpler birliğine sormak da apayrı bir rezalet, ne diyecekler düşürün bizi mi?

Şu dava da sonuçlanırsa sonuçlansın artık düşen kalan belli olsun.Bakalım Fenerbahçe suçsuz çıkarsa zararlarını nasıl karşılayacaklar veya Fenerbahçe suçlu çıkarsa onun yerine ligde olması gereken takımın zararlarını nasıl karşılayacaklar, lig sıralamasını nasıl ayarlayacaklar; en çok bunu merak ediyorum.

DisCo
29.Aralık.2011, 14:51
Şike yapıldığını gösteren 2 tape var. Ancak Akp'li bir ismin listeden çıkarılması var. 2-1 İbrahim Akın dışarı çıktı, sözleşme imzaladı. 2-2 oldu. Adres metris cezaevi yazılmıştı. Aha 3-2 öne geçtik, bu iddianame asılsızdır. Arkasından bir telefon konuşması daha 3-3 oldu gibi yorumlayarak bir süreç tartışılmaz. Ana konu bir özümsenir sonra alt konular tartışılır. Ana konuda şikedir.

Buradaki yazılarda sadece yorumdur. Bilimsel çalışma yapmıyoruz. Olanı değerlendiriyoruz. Yoksa bu konunun açılmaması ya da açıldıktan sonra kapatılması gerekirdi. Savunma kendini anlatır, ona göre de yorumumuz elbet olur.

ReaList
29.Aralık.2011, 15:07
Düşünülen 58. madde değişikliği bu yılın son rezaleti olur herhâlde.Dünya'nın hiçbir büyük liginde şikenin cezası affedilmez, bizimkiler affederse yazıklar olsun.Onlarca yanlışa bir yanlış daha ekleyin.Kulüpler birliğine sormak da apayrı bir rezalet, ne diyecekler düşürün bizi mi?

Fenerbahçe şampiyonlar liginden men edildikten sonra "Eğer bizi Avrupa Kupalarına göndermiyorsanız ve suçlu buluyorsanız o zaman Süper Lig'de neden tutuyorsunuz, Ligden düşürün" diye, yönetim ve oyuncular kendi aralarında karar almadılar mı? Aldılar. Taraftar da bunu destekledi. TFF toplantı yaptı düşürmedi. Bugün bazı basın yayın organları sürekli "Fenerbahçeli yöneticiler 58.madde değişikliği için oraya buraya bastırıyor vs" diye haberler poh pohlayarak sanki Fenerbahçe suçu kabul etmiş de düşmemek için çabalıyor havası yaratıyor ama öyle bir durum olsa yukarıda söylediklerim zaten gerçekleşmezdi.

DisCo
29.Aralık.2011, 16:36
Nihat Özdemir, ''Geçtiğimiz günlerde 'Galatasaray'ın da bir gün bizim desteğimize ihtiyacı olacaktır' şeklinde açıklamanız vardı. Bununla ilgili neler söyleyeceksiniz'' şeklindeki soruya ise şöyle yanıt verdi:

''Spor hayatı uzun bir süreç, yarın kimin başına ne geleceği hiç belli olmuyor. İnanmasam da, yahut da gerçek olmasını istemesem de, UEFA'da şu an bir iddia var. İşte 4-5 yıl evvel Galatasaray'ın bir maçıyla ilgili bazı sıkıntıların olduğunu söylediler. Her zaman birbirimize ihtiyacımız var. Bırakın ihtiyaç olmayı, biz Türk sporunda olursak eğer Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş, Trabzonspor ancak ligler ve diğer spor dalları o zaman güzel olur. Benim söylemek istediğim oydu. Bize ihtiyaçları var derken 'Fenerbahçe'nin ligde mücadelesine ihtiyaçları' var demek istemiştim. Yanlış anlaşılmasın.''

''Size karşı Spor Toto Süper Lig'de mücadele eden diğer takımların tutumları nasıl'' soru üzerine ise Özdemir, ''Daha bu konuda çok büyük bir mesafe kat ettik diyemem, ama daha görüşmelere de başlamadık. Sadece bir sohbet toplantısı olmuştu. Bir gündem maddsi değildi. Daha önümüzde günler var, zaman var. Onun için bakacağız'' cevabını verdi.

Bu açıklama savcıdan, soruşturmadan bağımsız Fenerbahçe yöneticisi tarafından yapılıyor. Herkesin başına birşeyler gelme ihtimali, her zaman birbirimize ihtiyaç olduğu, bırak ihtiyacı biz olmazsak bu ligin tadının olmayacağını hangi amaçla anlatıyor yorumu sizlere bırakıyorum.

O yüzden kör göze kör parmak derler ya. Biz paralarımızı takır takır ödüyoruz diyorlar. Ödesinler, gözüm yok ama bu soruşturma bizi mali açıdan etkilemedi hatta borç bile ödedik demeyin. Sonra bir kongre üyesi çıkar ve borcu borçla kapatıyorlar der. Oyuncuları satılıyor. Gelen para helali hoş olsun. Ancak çıkıp soruşturma yüzünden satmadık demesinler. Sonra bir telefon konuşması yakalanır. Yöneticinin sesi bize 1 yıl verin, borçları ödeyelim tüm takımı satarım der. Bizi düşürün olaylarına girersin. Sonra yöneticin çıkar yukardaki açıklamayı yapar. vs.

Taraftar önü taraftar arkası farklı yaklaşmamak lazım. Çünkü taraftar önünde coşarsan bu insanlarda hayali destanların peşinde koşar.

sui generis
29.Aralık.2011, 17:22
Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener'in hakemlerle ilgili sözleri, şike iddianamesinin ek klasörlerinde yer alıyor. Trabzonspor Asbaşkanı Nevzat Şakar ile görüşen Şener, "...işte dedim oraya Cüneyt Çakır'ı, bize de Fırat Aydınus'u atayın. Öbür haftaya bize Barış Şimşek, Fenerbahçe'ye Abdullah..." diyor.
Şike iddianamesinin ek klasörlerinde yer alan 10 Mayıs tarihli Sadri Şener-Nevzat Şakar görüşmesinde hakemlerle ilgili görüşler dile getiriliyor. Kayıtlara geçen görüşmede şu sözler sarf ediliyor:

".........

N.Ş - .....Başkan bak, şeylen ilgili önümüzdeki atanacak hakemlerlen ilgili önden kestirme yaptırıyorum, haberin olsun. Atanacak olan hakemleri artık mercek altına alacağız, falan öyle bir şey düşünüyorum.

S.Ş - Kim mesela?

N.Ş - ...önden kestirelim biraz

S.Ş - Şunu söyleyeyim; mesela Bülent Yıldırım'ın göstermediği kırmızı kart Mahmut'a aynısını söyledim, gazetelere tık yok bizimki bir hafta sürdü dedim.

N.Ş - ...başkan bir de şey Fenerbahçe stadındaki şeyi o baskıyı soyunma odalarını falan filan dedim ona....lan çalışın biraz dedim ona göre çık onları konuş dedim. Oradaki baskıyı hakem şeyini...

S.Ş - Tamam tamam

N.Ş - Senin aklına gelen bir şey varsa şey yaptıralım

S.Ş - Başka bir şey yok. İşte dedim oraya Cüneyt Çakır'ı atayın bize de Fırat Aydınus'u

N.Ş - Aynen öyle, aynen öyle doğru

S.Ş - Öbür haftaya ne yapacağız abi? dedi. Dedim şeyi bize atama

N.Ş - Yani gırgır geçerek mi dedi?

S.Ş - Yok, ciddi söyledim ya yok ki kalmadı ki

N.Ş - Haftaya bir şey yapsınlar başkan....Cüneyt

S.Ş - Öbür haftaya dedim bize Barış Şimşek, Fenerbahçe'ye Abdullah

N.Ş - Doğru

..............."

sui generis
29.Aralık.2011, 17:30
http://a1112.hizliresim.com/s/u/1cqsr.jpg
http://b1112.hizliresim.com/s/u/1cqsw.jpg

Şike iddianamesinin ek klasörlerinde Mahmut Özgener'in telefon görüşmelerinde, Sadri Şener'le ilgili çarpıcı açıklamaları dikkat çekiyor.

Özgener, "Sadri Şener'e Fenerbahçe'nin hakem hatasıyla aldığı maç var mı? dedim. 'Yok' dedi." ifadesini kullanıyor.

Eski Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener'in şike iddianamesinin eklerinde yer alan telefon konuşmalarında, Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener'in her istediğini yaptığını söylüyor.

Eski Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener, "Sadri Şener'e 'ligin ikinci yarısı Fenerbahçe'nin hakem hatasıyla aldığı maç var mı? dedim. 'Yok' dedi." ifadesini kullanıyor.

Şike iddianamesinin ek klasörlerinde Mahmut Özgener'in 25 Mayıs tarihinde İzmir'de oturan Hamdi isimli bir kişiyle yaptığı telefon görüşmelerinde, Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener'le ilgili çarpıcı açıklamaları dikkat çekiyor.

Özgener'in sözleri şöyle:
"......
H – Ya benim aklımın almadığı bir şey var; bu şeyde bizim bilmediğimiz bir şey mi var? Bu Trabzon'un niye bu kadar... ben maçların ikisini de seyrettim. Haydi Trabzon maçında zaten bir şey yoktu ama Fenerbahçe maçında da bir şey yoktu ki ya.

M.Ö – Yav Hamdi abi, bunlar terbiyesiz adam. Bak 3 hafta önce Sadri Şener geldi bana. Her pazartesi gelir o bana. 'Sadri abi, Trabzon şampiyon olursa ben kupayı vermeye geldiğimde bir sürü küfür yiyeceğim' dedim.

H – Hı hım

M.Ö – Sonra 'yemezsin' dedi. Şimdi sana iki tane soru soracağım dedim. Bir, 'ligin ikinci yarısı başladığından beri Fenerbahçe'nin hakem hatasıyla kazandığı maç var mı?' dedim, 'yok' dedi. Peki dedim. 'Trabzon'un hakem hatası ile kaybettiği maç var mı?' dedim, 'yok' dedi. 'Abi o zaman ben ne yaptım? Sen buraya her geldiğinde para istedin sana avans verdim, şunu istedin yaptık, bunu istedin yaptık. Ben niye hak ettim bunları?' dedim. 'Anasını satayım dedim Fenerbahçe'nin dedim, ben başkan olduğumdan beri bir tane kupası yok dedim. İlk defa işte bu sene şampiyon oldu' dedim.

H – Doğru

M.Ö – Ben ne yaptım abi? dedim
..............."

şuna da bir bakın derim http://imageshack.us/photo/my-images/683/assng.jpg/

TS yöneticisinin 'Sivastan balık isteyenlere balıkları versinler sıkıntı yok' demesi karşı tarafın telefonda 'var hazır hazır balıklar hazır tamam' demesi sizler için gayet normal..

bunlara bakınca; olayların nasıl üzerinin örtüldüğü belli oluyor. hedef hep Fenerbahçe... 58.madde de bizim için değil, diğerleri için isteniyor.

Revolution
29.Aralık.2011, 17:36
Ben bu olayların yasa çıkarılmadan önce düşünülmesi gerektiği kanaatindeyim. Şu saatten sonra herşey açık ve net dosyalar internete dahi düşmüş. O da ayrı rezalet bence de neyse. Siz bu suçu bu yasalara rağmen işleyenleri ödüllendirir gibi yasayı değiştirirseniz bundan sonraki bu tip olayları yapanların yasa değişikliği isteğine sesini çıkaramazsınız.

Trabzonspor
29.Aralık.2011, 18:42
Muhammed baka taakım içinden kastın Trabzonspor sanırım ama bizim yönetimin kararıda değişikliğe hayır demek.

sui generis
29.Aralık.2011, 18:44
3 büyük kulüp hayır diyecekse (Beşiktaş ı bilmiyorum) o zaman reddedilir büyük olasılıkla.

Trabzonspor
29.Aralık.2011, 18:52
Zaten mantık reddeilmesini söylüyor.

byariff
29.Aralık.2011, 20:39
KAMUOYUNA DUYURU

Kamuoyunda “Şike Soruşturması” olarak bilinen ve sadece futbol değil tüm spor dünyamızı yakından ilgilendiren sürecin yönetilmesine ve sonuç olarak TFF’nun almış olduğu kararlara ilişkin Galatasaray Spor Kulübü'nün duruşu ve benimsemiş olduğu ilkeleri, bu konuda oluşabilecek herhangi bir yanlış anlaşılmayı ve spekülasyonları önlemek amacıyla bir kez daha kamuoyu ve camiamızla paylaşmak gereği doğmuştur.

3 Temmuzdan bu yana Türk Futboluna hakim olan kargaşa içerisinde Türk Sporunun en önemli ve köklü camiası olarak sürekli yapıcı, uluslararası kurallara uygunluğa, ahlaka, etik kurallar ve prensiplere davet edici anlayışımızı, gerek kamuoyu önünde gerekse kapalı toplantılarda ısrarla dile getirdik. Tabii bu arada hiç bir şahıs veya camiayı kırıcı, rencide edici, suçlayıcı bir söylemde bulunmamaya hassasiyet ve titizlik gösterdik. Kulübümüzün adı, tasvip edemeyeceğimiz şekilde suçlamalara, söylemlere karıştırılsa da Türk Spor tarihinin en karanlık günlerinin yaşandığı bu donemde, sükûnetimizi korumasını bildik.

Yaratılan suni gündemler, tartışmalar, konuyu etik kurallardan, ilkesiz ve prensipsiz bir şekilde hal ve üstünü örtme çabalarının karsısında, Türk futbolunun değerini, potansiyelini ve geleceğini gözeten adıl ve yapıcı bir duruşla cevap vermeye çalıştık.

Sporun etik kurallar çerçevesinde, mert ve dürüst bir rekabet ortamında yapılmasını söylerken, kamuoyunun dikkatine sunulmaya başlayan ve artık gizliliği olmayan ve herkesçe aşikar olan, hiç bir şekilde Türk insanımızın kabul edemeyeceği söylem ve yaklaşımların hakkında da yorum yapmadık.

Gerek Kulüpler Birliği toplantılarında gerekse TFF toplantılarında konunun insani boyut taşıyan ceza kanunu kısmında, cezaların uluslararası normlara inmesi için, hiç kimsenin acısı, üzüntüsü bizi mutlu etmez diyerek, kulübümüzün hiç bir üyesinin problemi yokken sonuna kadar destek verdik. Ama her seferinde ısrarla, sportif cezaların uluslararası normda olanlarının dokunulmasına müsaade etmeyeceğimizi de açıkça ifade ettik. Türk futbolunun ekonomik konularını adeta tehdit olarak ortaya koyanlara da çok net bir şekilde ahlak, prensip, ilke ve kuralların tartışılamayacağını defalarca teyit ettik.

Galatasaray, bütün bu süreçte, hiç bir tahrike kapılmadan, kimseyi hedef almadan kendisine, kültürüne yakışır bir duruş göstermeye özen göstermiştir. Galatasaray’ın bir hatasında, resmi internet sayfalarını ‘’sonuna kadar takipçisiyiz’’ diye açanlara, her türlü tahrike rağmen cevap vermemeyi yeğlemiştir.

Türkiye Futbol Federasyonunu, sürekli olarak, Türk futbolunun önünü açacak, evrensel kuralları uygulayacak, Avrupa ve dünya futbolunda hakettiği şekilde yer alacak kararları uygulaması için sürekli ikaz ettik. Ancak bugün görüyoruz ki, TFF, nedeni çok iyi anlaşılan ama dillendirilmeyen bir şekilde, yetkilerini kullanmaktan imtina ederek, kararı, daha önceden senaryosu hazırlanmış bir şekilde, Genel Kurula devretmektedir. Adeta Genel Kurulu, adaleti yerine getirmesi için, dünya hukuk tarihinde konuya taraf olanların oy kullandığı ilk jüri olacak şekilde bir role soyundurmuştur. TFF yönetim kurulu ve başkanı, bu kararla, genel kurulu, uluslararası normlarda ve TFF nun talimatnamesinde açıkça tarif edilen cezaları, içinde etik, ilke ve prensiplerin ve tabii en önemlisi, adalet duygusunu, bir kez de olsa yok sayarak, ileride hiç bir şekilde tamiri olmayacak bir şekilde, saygınlığının tartışılacağı bir karar ortamına sokmaktadır.

Türkiye Futbol Federasyonu özerktir. Genel Kurulunun seçtiği başkan ve yönetim kurulunun yetkileri ve sorumlulukları bellidir. Bu yetki ve sorumluluklar, başkasına devredilemez, sorgulanamaz. Kuralları esnetmek ve çarpıtmak, ciddi hiç bir kurumda olmayacağı gibi, futbol kurumunda da tartışılamaz. Yetkisini kullanmayıp Genel Kurulu göreve çağırmanın tarifi tek kelime ile yetersizliktir ve sebebi de kamuoyunca malumdur.

Hiç bir ceza, bir defaya mahsus olarak geri bırakılamaz, iptal edilemez. Böyle bir durumun tarifi, kurum veya kurumlara özel uygulamadan başka bir tarif olamaz. Yapılan hataların ceza ve müeyyideleri bellidir. Hem Türkiye’de hem Avrupa da hem de dünyada bellidir. İkame müeyyide ve ceza yaratmaya çalışmak, kamuoyunun futbola bakış acısını ciddi anlamda bir kez daha sarsması bir yana, toplumun adalet duygusunu da rencide edecektir.
Bu noktadan hareketle “geçici”, “bir defalık” uygulamalar yerine sürdürülebilir ve adil kararlar alınması zaruridir.

Avrupa futbolunun yöneteni bellidir. Kısa bir zaman önce ortada gizlilik kararı olmasına rağmen, sert bir müeyyide uygulamaktan imtina etmeyen UEFA’nın, korkarız ki, bu yeni yaklaşım ile Türk futboluna müeyyide uygulama riskiyle karşı karşıya kalınabilecektir. Bunun aksini iddia edenlerin de, bu kararlar alınırken, bağlı olduğumuz uluslararası organizasyonlarla tam bir uyum içinde hareket edildiği konusunda, ilerde değişebilecek sözlü açıklamalarla değil, mutlaka yazılı teminatlarla hareket etmesi zarureti vardır.

Galatasaray Spor Kulübü ve camiası olarak, bugüne kadar, kimsenin eleştiremeyeceği, akılcı, barışçı, Türk futbolunun bugününü değil yarınlarını düşünen ikazlarımızın yeteri kadar net ve açık olduğunu düşünüyoruz. Ortaya konulan stratejinin Türk futboluna vereceği zararın sorumluluğu bugünde, yarında ve tarih önünde bugünkü stratejileri yapanların, su andan itibaren hukuksal olarak yapılması zorunlu, ancak yanlış olan Genel Kurulda, umarız acık oylama ile Türk spor kamuoyunun gözleri önünde, bu doğrultuda oy verenlerin olacaktır.

Galatasaray Spor Kulübü Türk sporunun ancak rekabetçi bir ortamda gelişebileceğini bilir ve bu ortamın varlığını destekler.

Ancak bu desteği verirken yukarıda dile getirdiğimiz tehlikeler ve ilkeler konusunda tavizsiz duruşunu sergilemeyi gerek camiasına gerek Türk sporuna karşı en temel sorumluluklarından biri olarak görür.

Saygılarımızla

Galatasaray Spor Kulübü

byariff
29.Aralık.2011, 20:44
Hiç bir ceza, bir defaya mahsus olarak geri bırakılamaz, iptal edilemez.

Cok Yerinde Bir Aciklama.

Suicider
29.Aralık.2011, 20:46
Çok güzel bir açıklama gelmiş.Beğendim.

AykutKocaman
29.Aralık.2011, 21:04
58. madde değişmesin iyi hoş katılıyorum da.Galatasaray'a fikri sorulacak zaten.Ee ne bu fırsatçılık,popülistlik ? Utanıyorum Galatasaray'dan.

europeanconquer
29.Aralık.2011, 21:08
Nedir bu düşmanlığın senin ? Her şey de muhalefetsin çıkıp olumlu bir şey dediğini görmedim.Ha şimdi açıklama yapmışız ha sonra.Ne yaptık da utanıyorsun ayrıca ?

Gncl1905
29.Aralık.2011, 21:11
58. madde değişmesin iyi hoş katılıyorum da.Galatasaray'a fikri sorulacak zaten.Ee ne bu fırsatçılık,popülistlik ? Utanıyorum Galatasaray'dan.

Yapılacak yanlış birşeyi kamuoyu oluşturup engellemek fırsatçılıksa, evet bu hareket fırsatçılık.

Utanmanız gereken birşey varsa bu kararın kulüplere sorulma saçmalığıdır...

Yeni yapılan yasa, kıyak emeklilik, bugün veto edilmiş.Sizce kamuoyu onu duymayıp tepki göstermeseydi veto edilir miydi, edilmez miydi?Bence edilmezdi, hepsinin işine geliyordu zaten.Yasa bir daha geçer mi geçmez mi bilmiyorum zaten konu bu da değil, sadece örnek verdim.

Facx
29.Aralık.2011, 21:12

ahahaha fırsatçılık mış şike yapıldığı halde ligde kalmak ne peki ? yüzsüzlük değilmi

AykutKocaman
29.Aralık.2011, 21:18
ahahaha fırsatçılık mış şike yapıldığı halde ligde kalmak ne peki ? yüzsüzlük değilmi

Yüzsüzlüğün ne olduğu çok belli.

Aziz Yıldırım : 58.madde değişmesin.

Bir de Galatasaray'ın açıklaması ve önceki bir düzine açıklaması.

Sirius Black
29.Aralık.2011, 21:30
Biz de Fenerbahçe'den çok gurur duymuyoruz hani...

nannar
29.Aralık.2011, 21:39
Bu açıklama Fenerbahçe'yi hedef almıyor ki, ne diye celalleniyorsun sen ? TFF kendisi karar vermesi gereken bir konuda acizlik ederek kulüplere sormaya kalkıyor ve GS yönetimi de bunu eleştiriyor.GS yönetimi burda 58. maddenin değişmesinden ziyade TFF'nin acizliğinden dolayı eleştiride bulunmuş. Bunda da utanılacak bir durum yok.

eng1n
29.Aralık.2011, 21:41
Galatasaray şu gergin ortamı bu açıklamaları yaparak daha da germesini hoş bulmuyorum zaten Galatasaray'a fikri sorulacak cevabı o zaman verir.

Suicider
29.Aralık.2011, 21:42

Bu kadar muhabet döndüde biz bikere demedik utanıyoruz Fenerbahçe'den ülkemizin adını kirlettiler diye? Şu açıklama yüzünden mi utanıyosunuz? Şikeye karşı durduk diye utanmak gerekiyor demekki.Açıklamaları beğenmiyorum diyebilirsin(işine gelmemeiş olabilir) ama utanmak nedir yahu? Ayıp yani.

europeanconquer
29.Aralık.2011, 21:45
Galatasaray şu gergin ortamı bu açıklamaları yaparak daha da germesini hoş bulmuyorum zaten Galatasaray'a fikri sorulacak cevabı o zaman verir.

Galatasaray'ın istediği zaman açıklama hakkı var tıpkı Fenerbahçe,Trabzonspor gibi.Hoş bulmamanızın veya diğer arkadaşın utanmasının nedeni nedir? Açıklamanın ''GALATASARAY SPOR KULÜBÜ'' tarafından yapılması mı ?

barahir
29.Aralık.2011, 21:46
Şu yazdıklarınızı görünce Utanıyorum ben kendimden.. Çünkü Fenerbahçe ile de gurur duyuyorum yeri geldiğinde Galatasaray ile de..

Şimdi hepiniz benden de utanın?

eng1n
29.Aralık.2011, 21:55
Galatasaray'ın istediği zaman açıklama hakkı var tıpkı Fenerbahçe,Trabzonspor gibi.Hoş bulmamanızın veya diğer arkadaşın utanmasının nedeni nedir? Açıklamanın ''GALATASARAY SPOR KULÜBÜ'' tarafından yapılması mı ?

Ordurspor da buna benzer bi açıklama yapmış ama ordusporun açıklaması gündeme gelmemiş onuda hoş bulmuyorum. gerçi haklılık payı var açıklama da olayların merkezinde ki Fenerbahçe bile yasanın değişmemesini istiyorsa bu yasayı kulüplere sormaya gerek yok diye düşünüyorum.

nannar
29.Aralık.2011, 21:55
GS yönetimi 58. maddenin değiştirilmesinden ziyade ,TFF'nin kendi alması gereken kararı Genel kurula devredip,oraya danışaya çalışmasına eleştiri getiriyor. Yani "genel kurulda GS'ye söz hakkı verilecek, neden böyle bir açıklama geldi" söylemi yanlış olur. Orada zaten 58. maddenin aynı kalması yönünde fikir beyan eder GS ama bu açıklamada TFF'nin tutumunu eleştiriyor

Bordo61Mavi
29.Aralık.2011, 21:57
Herkesin fikrini yazma ozgurlugu var, diger kulupleride bekliyoruz

barahir
29.Aralık.2011, 21:58
ben rakip takım taraftarına birşey yazmamıştım ama neyse çağdaş...

GS yönetimi 58. maddenin değiştirilmesinden ziyade ,TFF'nin kendi alması gereken kararı Genel kurula devredip,oraya danışaya çalışmasına eleştiri getiriyor. Yani "genel kurulda GS'ye söz hakkı verilecek, neden böyle bir açıklama geldi" söylemi yanlış olur. Orada zaten 58. maddenin aynı kalması yönünde fikir beyan eder GS ama bu açıklamada TFF'nin tutumunu eleştiriyor

Bak o konuda kesinlikle haklılar.. ne demek ya genel kurula bi soralım.. Madem soracaksın senin ne işin var o koltukta? seni zaten o genel kurul seçmiş..

Yani bu işin Türkçesi biz beceremiyoruz, bi karar alırsak da vebali bizde kalmasın.. O zaman bırakacaksın görevini başkasına..

nannar
29.Aralık.2011, 22:01
Bak o konuda kesinlikle haklılar.. ne demek ya genel kurula bi soralım.. Madem soracaksın senin ne işin var o koltukta? seni zaten o genel kurul seçmiş..

Yani bu işin Türkçesi biz beceremiyoruz, bi karar alırsak da vebali bizde kalmasın.. O zaman bırakacaksın görevini başkasına..

sormanın mantıgı yok zaten :) bu resmen ateşi maşa ile tutma mantıgı. yanarsa da sönerse de kulüpler kendi yapmış olsun diyorlar ki böyle bir komedi olamaz.

Suicider
29.Aralık.2011, 22:01
Eğer anlamam da bir sıkıntı yoksa benim anladığım burda TFF 'yetersiz' olduğu için eleştiriliyor.

Sadece burda ;

Galatasaray’ın bir hatasında, resmi internet sayfalarını ‘’sonuna kadar takipçisiyiz’’ diye açanlara, her türlü tahrike rağmen cevap vermemeyi yeğlemiştir.

rakip takımlarımıza laf atılmış(Cemal Nalga olayı sanırım).Ama geri kalan yazı Tff'nin acizliği ile ilgili.Buna Fenerli arkadaşların karşı değilde destek olmalarını beklerdim.

Sekopej
29.Aralık.2011, 22:19
Hakemlerle alakalı konuşmayı yapan Aziz Yıldırım ve Şekip Mosturoğlu olsa burada neler yazılırdı neler ama Sadri Şener ve Nevzat Şakar olunca, hiç görülmemiş bile.:)

58. maddede şike yapan takım düşmesin şeklinde düzenleme olmayacak yani inandığınız gibi Fenerbahçe şike yapmış denirse, küme düşürülecek. Maddede yer alan teşvik suçu ve girişimde bulunmak suçlarına küme düşme kalkacak.

Hal böyleyken, kimin işine geleceği ortadayken, Fenerbahçe ile bu madde değişikliği bağdaştırılamaz tıpkı yasa değişirken bunun Aziz Yıldırım'ı çıkarma yasası olmadığını söyleyip, kimseyi inandıramadığımız süreç gibi şimdi de bazı kesimler inatla bu şekilde düşünüyor.

DisCo
29.Aralık.2011, 22:29
58. madde şike yapanın küme düşürülmesini içeren bir madde ama değişince başka şeyler değişiyor. :)

DisCo
29.Aralık.2011, 22:32
1 Müsabakanın sonucunu hukuka veya spor ahlakına aykırı şekilde etkilemek veya buna teşebbüs etmek yasaktır. Bir futbolcuya veya kulübe teşvik primi verilmesi de bu kapsamdadır.

2 Bu hükmü ihlal eden kişiler, bir yıldan üç yıla kadar müsabakalardan men veya hak mahrumiyeti cezasıyla; kulüpler ise küme düşürme cezasıyla cezalandırılır. İhlalin ağırlığına göre küme düşürme cezasına ek olarak puan indirme cezası da verilebilir.

3 İhlalde sorumluluğu bulunan kişi veya kulüplere ayrıca para cezası verilir.

4 Anılan yasağın hakemler tarafından ihlali halinde sürekli hak mahrumiyeti cezası verilir.

nannar
29.Aralık.2011, 22:34
Peki madem Fenerbahçe yönetimi madde değişikliği istemiyor da kulübün yöneticisi olan Nihat Özdemir bu madde değişimiyle ilgili çıkıpta neden "Galatasaray neden böyle davranıyor? Onlar da bize muhtaç,Bu lig Fenerbahçe ile ,Beşiktaş'la ya da Sivas'la daha güzel" gibisinden bir açıklamayı neden yaptı?

Sekopej
29.Aralık.2011, 22:37
Nihat Özdemir mayıstan sonra yok, kulübün başkanı Aziz Yıldırım yasa değişmesin, değişmesini onaylamayın diyorsa, kulübün görüşü de budur.

Nihat Özdemir süreç boyunca garip davranıyor, miğdemi bulandıran düşüncelerim var ama yıllardır bu takıma emek vermiş diye konduramıyorum yoksa şu anda taraftarın en çok istemediği isim konumundadır Nihat Özdemir.

Sekopej
29.Aralık.2011, 22:38
İstifa edip kaçmayı seçtiğinde, başkan geri döndürdü, camiadaki bütünlük kaybolmasın diye yoksa çoktan bırakmıştı.

DisCo
29.Aralık.2011, 22:53
Serkancım yukarıya maddeyi koydum da şu madde değişirse şike yapan nasıl düşüyor formülünü bir izah edebilirmisin.

meddah
29.Aralık.2011, 22:58
Teşebbüs ile sonuçlanmış eylemi ve bunlara uygulanacak yaptırımı birbirinden ayırınca; şike yapan düşüyor, teşebbüs eden kalıyor. Ama tabii, teoride bu böyle; pratikte ise bu değişiklik yapıldıktan sonra kolay kolay kimse bir yere düşmüyor.

Mesela, elimizdeki örnekte, Fenerbahçe'nin soruşturmaya konu olan maçlarında şikeye teşebbüs ettiğini ispat etmek dünyanın en kolay bir kaç işinden biri; bu teşebbüslerin sonuçlandığını ispat etmek ise, sonuçlanmadığını ispat etmekten daha kolay değil.

AykutKocaman
29.Aralık.2011, 22:59
Lafıma çok alınan olmuş amasadece bu değil daha önceki açıklamalarında hedef tekti “Fenerbahçe'ye zarar verin.” 5 aydır sadece cümleler değişti bunların sadece tffye tepki olduğunu sananlar yanılıyor.

sui generis
29.Aralık.2011, 23:13
58.maddenin değişmemesini isteyen her takıma destek veriyorum ama GS şov peşinde..

kaç defa yazdık; Nihat Özdemir'in rengi belli değil diye kime çalıştığı malum..

Fenerbahçe'ye atıp tutanlar TS yi çok fazla boş geçiyor. Aziz Yıldırım: temiziz diyenden daha temiziz.

Sekopej
29.Aralık.2011, 23:13
İddianamede yazan her şeye inanan sizler, nedense Aziz Yıldırım dışarı çıksın diye yasa değişsin diyorsunuz ama değişse de çıkmayacak dendiğinde inanmadığınız gibi, şimdi de, şikeye teşebbüs, teşvik ve teşviğe teşebbüs halinde puan silme cezası uygulanır, şike yapan takım küme düşürülür şeklinde değiştirilmesi durumu olan, başkanı madde değişmesin suçsuzluğumuz ispatlanacak derken maddenin değişmesini Fenerbahçe istiyor, Fenerbahçe içine getirenler bu şekilde inanmaya devam edin.

Tıpkı önceki mesajımda yazdım, aynı konuşmada yer alan isimleri değiştirsek, şu anda konuşulan konu bak hakemleri Aziz Yıldırım atıyormuş olacakken şimdi sessiz kalınması gibi, sadece Fenerbahçe'nin kötü olduğuna inanıp, kalan herkesin dünyalar iyisi, hiç etik dışı diye nitelendirdiğiniz şeyler yapmayanlar olduğuna inanmaya devam edin.

sui generis
29.Aralık.2011, 23:16
.
Tıpkı önceki mesajımda yazdım, aynı konuşmada yer alan isimleri değiştirsek, şu anda konuşulan konu bak hakemleri Aziz Yıldırım atıyormuş olacakken şimdi sessiz kalınması gibi, sadece Fenerbahçe'nin kötü olduğuna inanıp, kalan herkesin dünyalar iyisi, hiç etik dışı diye nitelendirdiğiniz şeyler yapmayanlar olduğuna inanmaya devam edin.

kadro öğrendi diye, Emenike transferi haberi için fırtınalar koparanlar Sadri Şener'in hakem atamalarını gayet normal karşılıyor.

nannar
30.Aralık.2011, 00:31
Kim normal karşıladı ? O telefon görüşmelerinde anormal olan ne kadar şey varsa hepsi de cezasını çeksin. sarı-lacivert, bordo-mavi ya da sarı-kırmızı fark etmez. renklere göre değil kanunlara göre cezalar gelsin ve artık gönül rahatlığıyla futbol maçı izleyelim. 3 temmuzdan bugüne ne izlediğimiz maçran keyif alır olduk ne de futbol muhabbetinden. şikeyle yatıp,teşvikle uyanıyoruz. kimin ne cezası varsa hem kişi hem de kurum olarak cezasını en ağır şekilde çeksin ve sonrasında insanlar bu tür şeylere cesaret edemesin diyoruz. Ne Fenerbahçe'ye saldırıyoruz, ne de Trabzon'u koruyoruz. Hangi camiadan olursa olsun kim türk futbolunun bu hale gelmesinde negatif etki yaptıysa içerde kalması gerektiği kadar kalsın.Ya da dışardaysa içeri alınsın. Aklanana kadar bu davada adı geçen hiçbir ismin temiz olduğuna inanmamak gibi bir düşünce özgürlüğümüz var ve biz de bunu kullanıyoruz.Üstümüze kocaman bir çığ düştü ve altında kaldık ama hala bazıları acaba kar yağıyor mu diye etrafa bakınıyor...

sui generis
30.Aralık.2011, 00:48
imla hataları için şimdiden özür dilerim.biraz acele yazdım.

Trabzonspor yöneticileri kamuoyunu yanıltmak için 58.madde değişmesin diyor.ancak şike ve teşvik primi vermenin,teşebbüste dahi kalsa cezası küme düşmedir.
ayrıca bize söylenen neydi?spor hukukunda en küçük bir şüphe dahi varsa,ceza hukukunu beklemeden küme düşme cezası uygulanır,diye Fenerbahçe'yi suçlu ilan etmedilermi?

Ek delil 54 no:lu klasörü okuyan herkes trabzonspor'un icraatlarını görebilir.aşağıda özeti çıkardım.

1-nevzat şakar,Fenerbahçe ankaragücü maçı öncesi menajer mithat halisi arıyor.mithat halis trabzonspor yönetimiyle çok yakın ilişkileri olan ve trabzonspor'un 3 yabancı futbolcusunun menajeridir.

N.şakar= hocaların nefesi kuvvetli olur.oku üfle,nefesin iyimidir?o beyaz saçlının yanında kim oynuyor?diyerek Aydın Toscalı'yı soruyor
M.halis= geçen hafta denk getiremedim ama,BUCA MAÇINDA DENK GETİRDİM.nefesim kuvvetlidir benim.eninde sonunda denk getireceğiz.
N.şakar=O işi hallet bak,sana güveniyorum.
M.halis=halledeceğiz inşaallah,hiç şeyiniz olmasın.

NOT:Mithat halis savcı ifadesinde bu konuşmanın içeriğini tam olarak hatırlamadığını söylemiş.neyi denk getirmeye uğraştığını ve Buca maçında neyi denk getirdiğini açıklayamamış.

2-Sadri şener'in kardeşi Sani şener,Fenerbahçe ankaragücü maçı öncesi Sadri şener'i arıyor.Sani şenerin yanında,Hamdi akın ve Melih gökçek var.

Sani şener=H.akın seni M.gökçek'in yanından arayacak.Fenerbahçe ile ilgilidir yani.
Sadri şener=M.gökçek'i kastederek;o söyleyeceğini söyledi zaten.BİZ PUAN ALIRSAK GABRİÇ'i VERECEKSİNİZ BİZE,dedi.
Sani şener=VERİRSİNİZ CANIM NE OLACAK?
Sadri şener=Haydi hayırlısı.

Yine aynı konuşmadan devam edelim.

Hamdi akın:Ankara'dayım,M.gökçek'in yanında
Sadri şener:yav EN KRİTİK YERDESİN.
Hamdi akın:sesini çıkartma YÜKSEK SESLE KONUŞMA ORADA
Sadri şener:AZİZ BİZİ DİNLETİYORMUŞ.MELİH BAŞKAN'A SÖYLE TEK ÜMİDİMİZ O.ONA GÜVENİYORUZ.BEN BİLİYORUM ANKARAGÜCÜ BU HAFTA İŞİ HALLEDECEK.

Hamdi akın önceden planladıkları gibi telefonu M.gökçek'e veriyor.

M.gökçek:AZİZ'DEN BU MAÇI ALACAĞIM.İNŞAALLAH SİZE YARAYACAK.

NOT:demekki tapelere yansımayan bir görüşmede pazarlık yapılmış.M.gökçek Fenerbahçe'den puan almak karşılığında Gabriç'i istemiş.Bu yapılan pazarlık,oyuncu transferi karşılığı teşvik girişiminde bulunmak değilmi?EN ÖNEMLİSİ TRABZONSPOR'LULAR DİNLENDİKLERİNİ BİLİYOR VE BUNU YAPANIN AZİZ BAŞKAN OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYOR.acaba savcı bey bu konuda soru sordumu?sadri şener ve trabzonspor'a dinlendiklerini kim söyledi?

3-Zeki mazlum Sivasspor Fenerbahçe maçından 10 gün önce sadri şener'i arıyor.

Zeki mazlum=PARA DURUMUNUZ VARMI BAŞKANIM?
Sadri şener= VAR TABİ,BİRSÜRÜ PARA VAR.

Bu görüşmenin ardından Zeki mazlum hemen M.otyakmaz'ı arıyor.

Zeki mazlum=bu son telefonum,bir daha aramayacağım,haberin olsun.
M.otyakmaz=daha yeni rahata ermişim ya.sende sivas'a gel şahit ol.trabzon'lular dedikodu çıkartmasın.takımı zaten bjk.li rıza hoca'ya teslim ettim,diyerek ne şike,ne de teşvik işine girmeyeceklerini söylüyor.

bu konuşmadan 3 gün sonra zeki mazlum,mahmut aksu'nun telefonundan sadri şener'i arıyor.mahmut aksu kim?trabzonspor genel saymanı iken devre arası istifa eden,trabzonspor eski yöneticisi.

Mahmut aksu=başkanım zeki bir görüşmek istiyor.
Sadri şener=tamam görüşürüm,ne paramı lazım?
Mahmut aksu=birkaç konu var.biliyorsun para onun şeyidir.diyerek telefonu zeki mazlum'a veriyor.
Zeki mazlum=PARA DURUMUNUZ VARMI BAŞKANIM?
Sadri şener=VAR TABİ BİR SÜRÜ VAR.bunumu söyleyecektin?
Zeki mazlum=yok başkanım başka şeylerde var.
Sadri şener=söyle problem değil.
Zeki mazlum=TELEFONDA OLMAZ BAŞKANIM.YARIN BEN TRABZON'DAYIM.YÜZYÜZE SÖYLERİM.

NOT:Bu konuşmadan bir hafta sonra zeki mazlum m.otyakmaz'ı arıyor.mecnun otyakmaz zeki mazlum'a BAŞKA TRABZON'LULARIN DA,SİVASPOR'LU FUTBOLCULARA PARA TEKLİF ETTİĞİNİ AÇIKÇA SÖYLÜYOR.

Mecnun otyakmaz=BANA DİYORSUNKİ BİRŞEY OLSA(YANİ TEŞVİK GİRİŞİMİ)YAPACAK OLAN BİZİZ.hiçbir numara yok bunlarda(teşvik için uğraşan diğer trabzonsporlu gurubu kastederek) diyorsun.AMA ADAMLAR BURAYA GELİYOR.HEMDE ELDEN BİR LİRAYA(BİR MİLYON DOLAR) GELİYORLAR.TAM CANLI.

NOT:ZEKİ MAZLUM HARİCİNDE SİVASSPORLU FUTBOLCULARA PARA VERMEK İSTEYEN BİR GRUP DAHA VAR.BU GRUP ÇOK YÜKSEK BİR ÜCRETİ SİVASSPORLU FUTBOLCULARA ÖNERİYOR.BUNUN ÜZERİNE BU FUTBOLCULAR MECNUN OTYAKMAZ'A HABER VERİYORLAR.zeki mazlum hala diğer grubun birşey yapamayacağını söyleyince,

Mecnun otyakmaz=ya boşver ya,nasıl trabzon yok.her türlü cinliğin içinde trabzonspor var.buraya geliyorlar,para teklif ediyorlar,benim futbolcularım,başkanımız duyarsa bizi si..r(küfür)diye kabul etmiyorlar.biz zaten çıkıp topumuzu oynayacağız yürü git diye para teklif eden trabzonsporluları kovuyorlar.

Zeki mazlum=bak bu işlerden klubün haberi yok.dışarıdan belki olur,diyor.

NOT:ZEKİ MAZLUM,YÖNETİMİN TEŞVİK İŞİ İLE İLGİLİ GÖREVLENDİRDİĞİ KİŞİNİN KENDİSİ OLDUĞUNU,KENDİ YAPTIĞININ KLÜBÜN BİLGİSİ DAHİLİNDE OLDUĞUNU,DİĞER GRUBUN MÜNFERİT HAREKET ETTİĞİNİ SÖYLEMEK İSTİYOR.AMA TRABZONSPOR YÖNETİMİ İŞİ SAĞLAMA ALMAK İÇİN BAŞKA BİR GRUBADA GÖREV VERMİŞ OLABİLİR.ÇÜNKÜ ORTADA DOLAŞAN PARA 1 MİLYON DOLAR.HİÇ KİMSE CEBİNDEN,SIRF TUTTUĞUM TAKIM ŞAMPİYON OLSUN DİYE BU PARALARI VERMEZ.devam edelim.

Mecnun otyakmaz=nasıl klübün haberi yoktur ya.bu fahri görevliler,KLÜBE HİÇ HABER VERMEDEN,BENİM ÇOK PARAM VAR,KLÜBÜM ZARARA UĞRAMASIN,BEN GİDİYİM SİVASSPOR'LU FUTBOLCULARA 1 MİLYON DOLAR VERİYİM DİYORLAR ÖYLEMİ?

Zeki mazlum=VALLAHİ TRABZONSPOR'LU İŞADAMLARI 5 MİLYON DOLAR BİLE VERİR.HELE AKPARTİ TRABZON İL TEŞKİLATI TRABZON ŞAMPİYON OLSUN DİYE.

NOT:Bu konuşmalardan anlaşılan,trabzonspor'un,ZEKİ MAZLUM ARACILIĞIYLA YÖNETİM BAZINDA TEŞVİK GİRİŞİMLERİ YAPARKEN,BAŞKA BİR GRUP VASITASIYLA,FUTBOLCULARLA İRTİBATA GEÇEREK MİLYON DOLARLAR TEKLİF ETTİKLERİDİR.(58.MADDE DEĞİŞMEZSE SIRF BU KONUŞMA BİLE TRABZON'UN KÜME DÜŞMESİ İÇİN YETERLİDİR.SAYIN SAVCI FUTBOLCULARLA KONUŞUP 1 MİLYON DOLARI KİMLERİN TEKLİF ETTİĞİNİ SORDUMU BİLMİYORUM.)

4-Nevzat şakar trabzonspor yönetim kurulu üyesi temel kazancıoğlu tarafından aranıyor.(ben bu konuşmada ima edileni anlamadım.bu yüzden yorum yapmıyorum.)

Nevzat şakar=recep'lemi konuşayım o dediğin işi?(recep denizer trabzonspor yöneticisi)
Temel kazancıoğlu=he he onlar biliyor,o biliyor.herşeyi konuştu,ona bilgi verdi.
Nevzat şakar=metin aradı beni.babası benim çocukluk arkadaşım konuşayım dedi.
Temel kazancıoğlu=yok,burada o başka.direk şey ben araya sokmayalım dedim hani.

NOT:yorum yapmayacaktım ama,tetikçi basın gibi bende biraz niyet okuyum.para verilmek istenen,memleketi trabzon'lu olan ama başka bir takımda oynayan bi futbolcu var.ya bizim maç yapacağımız bir takımda oynuyor.yada trabzonspor'un oynayacağı bir takımda oynuyor.metin isimli şahıs bu futbolcunun babasını tanıdığı için,bu futbolcuyla görüşmek istiyor.trabzonspor yöneticisi temel kazancıoğlu ise buna karşı çıkarak,araya kimseyi sokmadan biz görüşme yapalım diyor.

5-Serdar bali adlı eski Trabzonspor'lu futbolcu'nun reşat sezer adlı bir elemanı nevzat şakar'ı arıyor.

Reşat sezer=nevzat abi ben reşat müsaitsen bir görüşelim,diye mesaj atıyor.on dakika sonrada nevzat şakar'ı arıyor.
Reşat sezer=konuştuk kendisiyle,dediki üçyüz.
Nevzat şakar=300 MİLYARMI?
Reşat sezer=he he
Nevzat şakar=iyi bir düşüneyim ben.
Reşat sezer=düşün he,ona göre bende cevap vereceğim.eğer yani he dersen gelecek.
Nevzat şakar=PARAYI PEŞİNMİ İSTİYOR?
Reşat sezer=yok abi.İŞ BİTTİKTEN SONRA.ona göre haber vereyim.akşam otobüsle çıkar gelir.

bu konuşmadan bir gün sonra trabzonspor profesyonel futbolcular derneği sekreteri şeyda erdiker adlı bayan reşat sezer'i arıyor.bu derneğin işletmesini serdar bali yapıyor.reşat sezer'de bu dernekte garson.

Şeyda erdiker=bir bomba patlattın devamını getirmedin.çatladım meraktan.
Reşat sezer=birilerinin yanında duydum.son anda vazgeçmişler.
Şeyda erdiker=OĞLAN MI VAZGEÇMİŞ?VERECEK OLANLARMI VAZGEÇMİŞ?
Reşat sezer=HEM VERECEK OLANLAR,HEMDE ALACAK OLANLAR.
Şeyda erdiker=KARŞI TARAF SENDEN DAHA ÜSTÜN PARA KONUSUNDA.SEN BİR VERİRSİN,O BEŞ VERİR.
Reşat sezer=düne kadar öyleydi.dün bozuldu bitti ya.

bu konuşmadan bir gün sonrada serdar bali,reşat sezer'i arıyor.

Serdar bali=ne yaptınız?aklıma geldi.
Reşat sezer=ben ona fiyat söyledim.düşüneyim dedi.ondan sonra ses seda yok.bugünde konuştum,ben dedi,yapacağımı yaptım dedi.aynı şekil gidecek dedi.senin dediğin gibi dedi.senin hatırına dedi.verselerde vermeselerde umrumda değil atık dedi.
Serdar bali=ne istediki?
Reşat sezer=300 milyar
Serdar bali=yok ebenin ...(küfür)futbolcu satın alınıyor ya.
Reşat sezer=90 trilyonda öyle abi çok.

NOT:Bu konuşmadan anlaşılan,reşat sezer isimli kişinin şike veya teşvik yapmak için bir futbolcu veya aracılık yapacak birini tanıdığıdır.istenilen para 300 milyar,nevzat şakar'a çok geldiği için şike veya teşvik gerçekleşmemiş,teşebbüste kalmıştır.

Gelelim asıl komediye:reşat sezer savcıya verdiği ifade de,SAKARYA İLİ'NİN BİR KÖYÜNDE CİNCİ HOCALIK YAPAN DURSUN ADLI ŞAHISLA TRABZONSPOR ŞAMPİYON OLSUN DİYE BÜYÜ VE MUSKA YAPMASI KONUSUNDA KONUŞTUM.BU CİNCİ HOCADA BENDEN 300 MİLYAR İSTEDİ.BENDE NEVZAT ŞAKAR'A SÖYLEDİM.NEVZAT ŞAKAR'DA BANA;GİT OĞLUM SAÇMALAMA OLMAZ ÖYLE İŞ DİYEREK KONUYU KAPATTI.

DURSUN İSİMLİ CİNCİ HOCANIN SOYADINI VEYA ADRESİNİ BİLMİYORUM.
TELEFON NUMARASINIDA SİLDİĞİM İÇİN ONUDA BİLMİYORUM.(meşhur tekerlemede olduğu gibi;karakedi nerede ağaca çıktı.ağaç nerede balta kesti balta nerede suya düştü su nerede inek içti diye uzayıp gider ya.tam komedi.aslında reşat sezer diyorki adresi yok,soyadı yok,telefonu yok,KISACA BÖYLE BİR CİNCİ HOCA YOK.

a)SİVASSPOR FENERBAHÇE MAÇININ BERABERE BİTMESİ VE TRABZONSPORUN ŞAMPİYON OLMASI İÇİN İSTENEN 300 MİLYAR'IN CİNCİ HOCA İÇİN İSTENDİĞİ HİKAYESİNE İNANDIK DİYELİM.REŞAT SAVCI İFADESİNDE DİYORKİ KONUYU NEVZAT ŞAKAR'A AÇTIĞIMDA SAÇMALAMA OĞLUM,OLMAZ ÖYLE ŞEY DEDİ.

AMA BU YALAN.ÇÜNKÜ TAPELERDE GEÇEN NEVZAT ŞAKAR REŞAT SEZER KONUŞMALARINDA,NEVZAT ŞAKAR GİT OĞLUM SAÇMALAMA DEMİYOR.TAM TERSİ KONUŞTUNMU?KAÇ PARA İSTİYOR?PEŞİNMİ İSTİYORGİBİ SORULAR SORUYOR.300 MİLYAR İSTENDİĞİNİ DUYUNCADA SAÇMALAMA FALAN DEMİYOR,BU İSTENİLEN PARA NORMALMİŞ GİBİ BEN BİR DÜŞÜNEYİM DİYOR.

b)ŞEYDA DİKER TAPELERDE REŞAT SEZER'İN BOMBA PATLATACAĞINI SÖYLÜYOR,BU BOMBA NE?KARŞI TARAF'TAN KASIT NE? SEN BİR VERİRSEN ONLAR 5 VERİR DERKEN KİMDEN BAHSEDİLİYOR?

CEVAP :FENERBAHÇE ZATEN GÜÇLÜ OLDUĞU İÇİN BEN BÜYÜ VE MUSKA YAPTIRSAM BİLE FENERBAHÇE ŞAMPİYON OLUR DEMEK İSTİYOR.(İNANDIKMI?)

c)REŞAT SEZER HADİ OKUMAMIŞ SAF BİR GENÇ.BÜYÜ VE MUSKA İÇİN 300 MİLYAR GİBİ BÜYÜK BİR MİKTAR VERMEYİ,BU SAYEDE SİVASSPOR İLE FENERBAHÇE'NİN BERABERE KALACAĞINI,BU SAYEDE TRABZONSPOR'UN ŞAMPYON OLACAĞINI DÜŞÜNÜYOR.İŞİN İLGİNCİ KARABÜK TRABZONSPOR MAÇI İÇİN BÜYÜ VE MUSKAYA GEREK GÖRMÜYOR,
d)NEVZAT ŞAKAR,ŞEYDA DİKER,SERDAR BALİ DE CİNCİ HOCA'NIN MUSKASIYLA ŞAMPİYON OLUNACAĞINA İNANIYORMU?YOKSA SAVCIYI VE BİZLERİ ÇOK MU SAF ZANNEDİYORLAR?

e)SERDAR BALİ REŞAT SEZER ARASINDAKİ GÖRÜŞMENİN SONUNDA,REŞAT SEZER'İN BAHSETTİĞİ 90 TRİLYONUN ANLAMINI ÇÖZEMEDİM.

6:Gelelim meşhur balıkçı hikayesine ve basının ikiyüzlülüğüne.
Bu tapede ismi geçenler

Tahsin pehlivan trabzon'lu işadamı.
Coşkun çebi hazır beton işi yapan trabzonspor yöneticisi
Recep denizer balıkçılık yapan trabzonspor yöneticisi

Fenerbahçe Sivasspor maçının 20.dakikasında,sivasspor'un golüyle maç 1-1 oluyor.Fenerbahçe bir panik içinde bocalamaya başlıyor.sivas'lı futbolcular hiçbir iddiaları olmadığı halde akın akın Fenerbahçe kalesine yükleniyor.

Aynı dakikalarda karabük'te trabzonspor karabük karşısında 1-0 önde.karşılaşmalar bu skorla biterse
trabzonspor şampyon olacak.her iki maçın da 33.dakikası oynanıyor.skorlar hala aynı.

İşte tam bu anda,(maçların 33.dakikası oynanırken)her iki şampiyonluk adayı için heyecanın dorukta olduğu dakikalarda trabzonspor yöneticisi olan ve beton işleriyle uğraşan coşkun çebi'nin aklına,sivas'tan balık isteyen arkadaşları geliyor.
Bu kadar heyecan ve stresin arasında trabzonspor'lu yönetici coşkun çebi diğer yönetici arkadaşı recep denizer'in sivas'a gönderceği balıkları hatırlıyor.bu balıklar o kadar önemliki kendisi sıkıntı yok gönderilsin diye onay vermezse balıklar gönderilmeyecek.

Trabzonlu işadamı tahsin pehlivan'a telefon açıp recep denizer'i aramasını istiyor.(recep denizer balıkçı ya o yüzden
tahsin pehlivan recep denizer'i arıyor.

Tahsin pehlivan=COŞKUN ÇEBİ ARADI.SİVAS'TAN BALIK İSTEYEN ARKADAŞLARA BALIKLAR VERSİN DİYOR.SIKINTI YOK.DİYOR.
Recep denizer=VAR VAR.BALIKLAR HAZIR TAMAM.

Şimdi gelelim basının ikiyüzlülüğüne bu konuşmalar basına yansıyınca başta habertürk gazetesi olmak üzere yandaş basının tamamı dalga geçti.

Balıkçıya balıkları sordular
balıkçı telefonda balıkları konuştu diye ifadeye çağrıldı.
Balıkları gönder konuşması için ifade verdi.

Bu ve buna benzer başlıklar atılarak olay hafife alındı,dalga geçildi,kapatıldı.

Peki Fenerbahçe yönetiminin yarısından fazlası inşaat işiyle uğraşan,müteahhitlik yapan insanlar.
Bu yöneticilerimiz telefonda inşaat ve inşaat işçileri kelimesini kullandılar diye şikeci ilan edildiğinde,basın aynı tepkiyi verip,dalga geçtimi?TABİKİ HAYIR.

Gayet ciddi ve kesin şike olmuş gibi başlıklar attılar.

Şike'nin şifresi inşaat
para verilen futbolcular inşşat işçisi
gibi başlıklar atarak kesin hüküm verdiler.
Devam edelim.

bir taraftarın derlemesi...

sui generis
30.Aralık.2011, 00:49
7-Karabük Fenerbahçe maçından 4 gün önce geçen konuşmalar.
adı geçenler:
Caner çuvalcıoğlu trabzonspor idari menajeri
Nevzat şakar trabzonspor asbaşkanı

Nevzat şakar caner çuvalcıoğlu'nu arıyor.
Nevzat şakar=Muhammet başka bir telefondan senden telefon bekliyormuş haberin olsun.
Caner çuvalcıoğlu=Muhammet kim?
Nevzat şakar=şey var ya oyuncumuz karabük'teki.
Caner çuvalcıoğlu=ben onu şey yapamamki.
Nevzat şakar=görüşmüşsünüz gibi sanki,konuşuyormuş yani telefon bekliyorum falan.
Caner çuvalcıoğlu=tamam konuşurum.görüşürüz yüzyüze.

Bu muhammet isimli futbolcu bizim maçta mükemmel oynayan,sahanın en iyisi olan futbolcu.ama Allah'ın adaleti olsa gerek,trabzon için uğraşırken top ayağının altından kayıp,bizim golümüz geldi.

8-GÖKMEN ÖZDEMİR adlı,galatasaray yönetimine çok yakın ve galatasaray'lı spor yazarı.
Sinan engin ve Başkanımız arasındaki görüşmeler bütün medya organlarında yayınlanırken,gökmen özdemir sadri görüşmeleri kimsenin dikkatini çekmiyor.

Bu spor yazarı trabzonspor'un atacağı iftiralardan,söyleycekleri yalanlara kadar,başta sadri şener olmak üzere herkese akıl hocalığı yapıyor.tapeler uzun olduğu için buraya yazmıyorum.merak eden 54.klasörde bulabilir.
Ne ilginçtirki,bu gs.li spor yazarı,tamamen fanatik bir trabzonspor'lu gibi Fenerbahçe'ye nasıl saldırması gerektiğini sadri şener'e anlatıyor.neler söylüyor neler.operasyon yapın diyor,hamle yapın diyor,emenike'ye saldırıyor,özel görüşmeler yapıyor,niang'ın attığı twit'i bile saldırmak için kullanıyor.

İlginç bir nokta,sadri şener ve gökmen özdemir son 3 maçı değerlendiriyor.
sadri şener;bizim puan kaybetme bundan sonra çok az,oynayacağımız maçlarda son maçı sayma diyor.yani ona göre karabük maçı garanti.neye güvenerek bunu söylüyor yorum sizin.

Kısaca yerel basın ve ulusal basındaki tetikçileriyle Fenerbahçe'ye saldırıyorlar.

9-Sadri şener ve yöneticilerinin organize bir şekilde başbakan ve akparti aleyhinde halkı ayaklandırma çabaları açıkça görülüyor.bu bir suç değilmi?hukukçu arkadaşlar bilgi verebilir.

10-faruk özak devlet kaynaklarından trabzonspor'un tesis yapması için 6 trilyon aktaracak.
sadri şener ve nevzat şakar bu paranın 1 trilyonu ile tesisi yapıp,geri kalan 5 trilyonu başka amaçlar için kullanacaklarını söylüyorlar.tapelerde açık bir şekilde bu konuşma var.

Benim okuyabildiğim kısımlardan çıkardığım bunlar.

Son bir sözde savcı bey'e:Çıkar amaçlı suç örgütü suçlamasını yanlış insana yapmış.eğer böyle bir suçlama yapılacaksa sadri şener ve yönetimine yapmalıydı.işte nedenleri.

a)TEHDİT VAR
b)DEVLETİ DOLANDIRMA VAR
c)HALKI İSYANA TEŞVİK VAR
d)MAFYA İLE İŞBİRLİĞİ VAR.
e)YEREL VE ULUSAL BASINI KULLANMAK VAR
f)FUTBOCU DÖVME VAR
g)KENDİ ASBAŞKANININ YÜZÜNE KÜFÜR EDEN BAŞKAN VAR

Bunları okuyup hala biz tertemiziz diyen trabzonspor'lu varsa bir daha okusunlar.

BİZİM YÖNETİMDE BU OYUNA GELMESİN.
58.MADDE KESİNLİKLE DEĞİŞMESİN.
TEŞEBBÜS SUÇUNUN CEZASI KÜME DÜŞMEDİR.
BİZİ KANAATE GÖRE DÜŞÜRÜRLERSE MECBUREN BEŞİKTAŞ VE TRABZONSPOR'DA KÜME DÜŞER.

devamıdır....

sui generis
30.Aralık.2011, 00:50
Kim normal karşıladı ? O telefon görüşmelerinde anormal olan ne kadar şey varsa hepsi de cezasını çeksin. sarı-lacivert, bordo-mavi ya da sarı-kırmızı fark etmez. renklere göre değil kanunlara göre cezalar gelsin ve artık gönül rahatlığıyla futbol maçı izleyelim. 3 temmuzdan bugüne ne izlediğimiz maçran keyif alır olduk ne de futbol muhabbetinden. şikeyle yatıp,teşvikle uyanıyoruz. kimin ne cezası varsa hem kişi hem de kurum olarak cezasını en ağır şekilde çeksin ve sonrasında insanlar bu tür şeylere cesaret edemesin diyoruz. Ne Fenerbahçe'ye saldırıyoruz, ne de Trabzon'u koruyoruz. Hangi camiadan olursa olsun kim türk futbolunun bu hale gelmesinde negatif etki yaptıysa içerde kalması gerektiği kadar kalsın.Ya da dışardaysa içeri alınsın. Aklanana kadar bu davada adı geçen hiçbir ismin temiz olduğuna inanmamak gibi bir düşünce özgürlüğümüz var ve biz de bunu kullanıyoruz.Üstümüze kocaman bir çığ düştü ve altında kaldık ama hala bazıları acaba kar yağıyor mu diye etrafa bakınıyor...

bizimkilere verdiğiniz, onlara vermediğiniz tepkiden anlaşılıyor normal karşılamanız.