PDA

View Full Version : Büyük Şike Soruşturması

Pages : 1 2 [3] 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49

yaman76hakanFB
04.Temmuz.2011, 20:11
Evet, aynen onu söyledim. Şahsi fikrimdir.

GeorgeWeah
04.Temmuz.2011, 20:11
Bana isim veren bir yer söyle .
Kardeşim belki balıklama daldım ama kusura bakma. Şu anda basında Aziz Yıldırım sözde suç örgütünün lideri konumunda gösteriliyor. Maçlarda hatır şikeleri olduğu söyleniyor. Hatta İlhan Ekşioğlu ve Şekip Mosturoğlu arıyormuş. Aziz Başkan'ın selamı var diyerek şike veya teşvik yapılyormuş. Kimse bana soruşturma var demesin. Şu anda Aziz Başkan ve Şekip Mosturoğlu'na bir damga vurulmuştur. Fenerbahçe'nin de şampiyonluğu şike ile gerçekleşmiş gibi görünüyor. Bu kadar gözaltı oldu, haberlerde onca şey anlatıldı. İnşallah ortada bir suç örgütü, şike veya teşvik vardır. Bu kadar yaygaradan sonra Fenerbahçe aklanırsa Türkiye'de bunun hesabını kimse veremez. Ben bir Fenerbahçeli olarak hakkımı helal etmiyorum. Ama Fenerbahçe aleyhine sonuçlanırsa da en ağır cezalar verilsin ve Türk Futbolu bembeyaz bir sayfa açsın. Daha da vahimi Emniyet Müdürümüz soruşturma var deyip açıklama yapmazken basın nasıl detayları biliyor?

vego
04.Temmuz.2011, 20:12
Teşekkürler

Bu arada Uefa TFF'ye 1 hafta yada 10 gün süre vermiş.Avrupa kupalarına katılacak takım vs.

Bujsas
04.Temmuz.2011, 20:12
2.Lig muhabbeti yapıyoruz cidden şaka gibi Fenerbahçe'nin düşünemiyorum bile düştüğünü.İtalya'da olsak açıkcası şu an direk hızlı işlem yapılıp - puanla başlatılır diğerleri direk düşürülür ki juventusun düşürüldüğü sene dünya kupası gelmişti buna rağmen acımadılar.Milan'da düşüyodu o sene Berlusconinin torpiliyle - puanla başlatıldı umarım bizdede hızlıca suçu olan cezasını çeker suçu olmayanda salınsın temize çıksın ama şu işlemler serice halledilsin.Ama asıl üzüldüğüm konu sonuçlanmazsa ki uzun sürücek gibi duruyo fenerbahçe oynayamıcak avrupa'da.

vego
04.Temmuz.2011, 20:13
DHA felaket saldırıyor.

Night_Mare17
04.Temmuz.2011, 20:18
Kanal D Haber
Ekrem Açıkel : Kanal D olarak emniyetin elinde sesli ve görüntülü teknik takip videoları elimizde fakat gizlilik kuralından dolayı sizinle paylaşamıyoruz. Ama sunu diyebilirim emniyetin elindeki kanıtlar çok güçlü.

TeNaciOUS MidFieLdeR
04.Temmuz.2011, 20:21
DHA felaket saldırıyor.

Fenerbahcenin icinde oldugu bir sike davasi beklendigi gibi fazla ilgi cekeceginden onlar da bu firsati kullandilar. Bol bol goruntu veriyorlar. Verilen goruntuler disinda yalan haber var mi bilmiyorum. Yapilan sadece gazetecilik bana kalirsa. Bekleyip gorucez.

di canio
04.Temmuz.2011, 20:21
Kanal D Haber
Ekrem Açıkel : Kanal D olarak emniyetin elinde sesli ve görüntülü teknik takip videoları elimizde fakat gizlilik kuralından dolayı sizinle paylaşamıyoruz. Ama sunu diyebilirim emniyetin elindeki kanıtlar çok güçlü.

Doğan Grubu bu organizasyonun neresinde derken bahsetmeye çalıştığım da bu idi. Görüntüler nasıl ellerinde olabiliyor? Görüntülerin ellerinde olduğuna görüntüleri yayınlamadıkca nasıl inanılabilir? Ekrem adındaki bu adam seçimin ertesi günü twitter'dan "büyük operasyonlar olacak önümüzdeki günlerde" diye yazarken neleri biliyor?

Night_Mare17
04.Temmuz.2011, 20:22
Bahsetmeye çalıştığımız da bu. Görüntüler nasıl ellerinde olabiliyor? Ekrem adındaki bu adam seçimin ertesi günü twitter'dan "büyük operasyonlar olacak önümüzdeki günlerde" diye yazarken neleri biliyor?

El altından işler dönüyor o zaman.

GeorgeWeah
04.Temmuz.2011, 20:25
El altından işler dönüyor o zaman.
El altından işler dönüyorsa kalemi kırılanlar belli, ligde olacaklar da belli o zaman. Ben buna inanmıyorum. Fenerbahçe'nin ve Aziz Yıldırım'ın olayın içinde olması basının iştahını kabarttı. Çünkü Fenerbahçe'nin sevilmediği bir gerçek. Tartışmaya da gerek yok aslında. Emniyetten açıklama geldiği zaman herşey çözülecek. Konuşmaya gerek kalmayacak.

Homer J.S
04.Temmuz.2011, 20:25
Türkiye basını da bu kadar işte.

sarianet
04.Temmuz.2011, 20:27
valla o kadar bilgi kirliliği var ki istifra edicem artık ya birileri bir şey söylesin artık nedir bu sessizlik aziz yıldırımın diyet yemeği yediği haberlerini duyma istemiyorum artık neyse ne belli olsun bian önce

yaman76hakanFB
04.Temmuz.2011, 20:28
Kanal D haber bülteninde söylenen sözler gerçekten akıl alacak gibi değil: ''Eskişehir canla başla mücadele ederek Fenerin yolunu açtı!''

Canla başla mücadele etmek suç mu? Bursa'da bize karşı canla başla mücadele etti. N'olacak şimdi?

GeorgeWeah
04.Temmuz.2011, 20:29
Türkiye basını da bu kadar işte.
Harbiden kaç defa söyledim 30 dakika içinde hatırlamıyorum. Tekrar yazayım.

İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın soruşturma devam ediyor diye açıklama yapmazken, mübarek basınımız delilleri biliyor, belgeler elinde ve suçlular belli. Bana inandırıcı gelmiyor. Ama eğer böyle birşey varsa da ilk gün dediğim gibi bu bir komplodur.

Nedvedmania
04.Temmuz.2011, 20:37
Konuyu başından beri takip ediyorum. Ama ortalıkta çok fazla bilgi kirliliği olduğu için yorum yapmak istemiyorum. Hele bi şu 2-3 gün geçsin, bilgilerin gizli tutulma kuralı kalksın sonra herşey netleşir.

Spor yorumcularının ve Haber bültenlerinin dediğine göre sağlam kanıtlar varmış. Umarım soruşturma sonunda somut adımlar atılır.

DisCo
04.Temmuz.2011, 20:41
Uefa bu soruşturmayı Fenerbahçe patronu gözaltında diye duyurdu. Diyarbakırspor eski başkanı gözaltına alındı diye başlık niye atmadılar. Uefa'yı da mı ele geçirip Fenerbahçe düşmanlığı yaptırıyorlar.

Fenerbahçe bu ülkede takip edilen bir takımdır. Böyle bir soruşturmaya yetkilileri takıldıysa kusura bakılmasın tüm Türkiye buna kilitlenir. Bu konuşulur. Hele ki yıllarca şike olayları nedeniyle suçlamalara maruz kalınmışsa daha da ilgi çeker. Yarı kesim kendilerini aklama fırsatı bulacaklar derken yarısı da yaptılar yaptılar sonunda yakalandılar diyecektir. Bunu da büyütmemek lazım.

Haber kanallarını elinizde ne bilgi varda bu yayınları yapıyorsunuz diye suçlarken elinizde hiçbir delil olmadan bu bir siyasi operasyondur, yargı bu işin üstünü kapatır, Aziz Yıldırım ne yapar eder kurtulur gibi emin konuşuyorsunuz. Sizin eminliğiniz nerden geliyorsa basının emin olma durumuda ordan geliyordur. Bilmem yanlış mı düşünüyorum.

fbdevil190737
04.Temmuz.2011, 20:42
Merak etmeyin Fenerbahçeli arkadaşlar . Gerçekler elbet açığa kavuşacaktır . Son 3 senede 2 şampiyonluk kaybeden bir takıma şike damgası vuruluyor ayıptır .

GodfatheR
04.Temmuz.2011, 20:44
Aziz Yıldırım tekrar acile kaldırılmış.

sananes
04.Temmuz.2011, 20:46
Uefa bu soruşturmayı Fenerbahçe patronu gözaltında diye duyurdu. Diyarbakırspor eski başkanı gözaltına alındı diye başlık niye atmadılar. Uefa'yı da mı ele geçirip Fenerbahçe düşmanlığı yaptırıyorlar.

Fenerbahçe bu ülkede takip edilen bir takımdır. Böyle bir soruşturmaya yetkilileri takıldıysa kusura bakılmasın tüm Türkiye buna kilitlenir. Bu konuşulur. Hele ki yıllarca şike olayları nedeniyle suçlamalara maruz kalınmışsa daha da ilgi çeker. Yarı kesim kendilerini aklama fırsatı bulacaklar derken yarısı da yaptılar yaptılar sonunda yakalandılar diyecektir. Bunu da büyütmemek lazım.

Haber kanallarını elinizde ne bilgi varda bu yayınları yapıyorsunuz diye suçlarken elinizde hiçbir delil olmadan bu bir siyasi operasyondur, yargı bu işin üstünü kapatır, Aziz Yıldırım ne yapar eder kurtulur gibi emin konuşuyorsunuz. Sizin eminliğiniz nerden geliyorsa basının emin olma durumuda ordan geliyordur. Bilmem yanlış mı düşünüyorum.

yanlış düşünüyorsun.

biz sıradan insanlarız, basın ise tüm türkiye kamuoyunu belirleyen bir yapı. Yani konuşurken, açıklama yaparken bin kez düşünmek zorundalar.

fbdevil190737
04.Temmuz.2011, 20:46
Dha muhabırı kadır çetinçalı:"fıfa duruma el attı fenerbahçenın kurtulması zor görünüyor fenerbahçe bir alt lige düştü diyebiliriz"
CnnTÜRK:"Birçok somut kanıt olduğuna eminiz"
alıntı.

Yazık hakikaten bu basın kadar rezil yok diyebiliriz . Koskoca türk futbol ve spor tarihine adını kazıtmış . Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final görmüş bir takımı iki dakikada küme düşürdüler . Yazık !

GeorgeWeah
04.Temmuz.2011, 20:47

Haber kanallarını elinizde ne bilgi varda bu yayınları yapıyorsunuz diye suçlarken elinizde hiçbir delil olmadan bu bir siyasi operasyondur, yargı bu işin üstünü kapatır, Aziz Yıldırım ne yapar eder kurtulur gibi emin konuşuyorsunuz.
Soruşturmayı haber kanalları yürütsün o zaman. Ne olsa deliller ellerinde...

Daha ortada birşey yokken yargısız infaz yapılması zoruma gidiyor. Gerçekler ortaya döküldüğünde gerekli yaptırım uygulanacak zaten. Gerekli tepkiler de verilecek.

GodfatheR
04.Temmuz.2011, 20:50
Dha muhabırı kadır çetinçalı:"fıfa duruma el attı fenerbahçenın kurtulması zor görünüyor fenerbahçe bir alt lige düştü diyebiliriz"
CnnTÜRK:"Birçok somut kanıt olduğuna eminiz"
alıntı.

Daha geçen günlerde davanın gizliliği cart curt diyerek Nedim Şener'İ içeri almadılar mı ? Bu adamlar bu cürreti nerden buluyor yahu. Bu dosyanın gizliliği yok heralde. Yoksa bilelim. Eğer varsa bu şarlatanlar reyting uğruna ileri geri konuşmasınlar.

DisCo
04.Temmuz.2011, 20:53
Basın sadece kendi binasından haber üreten yerler değildir. Soruşturmanın Aralık ayında başladığı gözaltıların seçim sonrasına bırakıldığını nerden öğrendik. Demek ki belli sınırlılıklarda bilgi paylaşılıyor. Eğer öyle olmasaydı spor muhabiri, adliye muhabiri gibi kavramlar olmazdı. Ciddi deliller olduğuna dair bilgilendirme yapılmış olabilir. Bunun üzerinede kanallar olası ihtimalleri konuşuyor.

ancar
04.Temmuz.2011, 20:55
Fifa nerden el attı olaya DHA muhabirlerine sorarım Fifa sadece TFF'ye yazı gönderdi.

deniz.91
04.Temmuz.2011, 20:55
Gelişmeleri merakla takip ediyorum.Şuan için yargısız infaz yapmak yanlış olur ama fenerbahçeyi ligimizin büyük kulüplerinden biliriz adının şike soruşturması ile anılması bile çok üzücü bir olay umarım gerçekler ortaya çıkar hakeden varsa cezasını en ağır şekilde çeker

Nedvedmania
04.Temmuz.2011, 20:58
İçerde baya büyük olaylar dönüyor sanırım. Aziz yıldırım 2. kere hastaneye kaldırıldı.

MeMo
04.Temmuz.2011, 20:59
Başkana bir şey olacak ondan korkuyorum Allah korusun.

yaman76hakanFB
04.Temmuz.2011, 21:00
Niye sadece Fenerbahçe'den bahsediliyor serzenişleri görüyorum. Arkadaşlar; anlatamıyorum galiba... Bu Fenerbahçe'ye yönelik bir operasyondur. Adı geçen diğer kişi ve kurumlar işin çeşnisidir. Kamuoyuna atılmış bir yemdir. Hedefte Fenerbahçe başkanı vardır. Ucu "devlete ait gizli belgeler" mahkemesinden başlayan bir süreç... Şamil Tayyar ve Taraf gazetesinin bu sürece dahil olması vs... Hedef tektir ve Fenerbahçe'dir. Gerisi hikaye.

MeMo
04.Temmuz.2011, 21:01
İsteyen istediğine inanır.Burada garip olan herkesin otomatiğe alıp ne dersek itiraz etmesi.

doncarlo
04.Temmuz.2011, 21:08
Aksine bütün pislikler temizleniyor bence Türk futbolunda.Yanlış anlaşılmasın sözüm Fenerbahçe'ye yahut başka bir klübe değil.

Bordo61Mavi
04.Temmuz.2011, 21:09
Medya traj pesinde, en dogru haber emniyetten gelen aciklamalar olacaktir

wolfson
04.Temmuz.2011, 21:10
Eğer böyle bir şey varsa umarım aziz yıldırımın sağlığında herhangi bir şey olmaz. Bu hem onun için oldukça kötü olur hem de gelecek cezayı etkileyebilir

TeNaciOUS MidFieLdeR
04.Temmuz.2011, 21:14
Niye sadece Fenerbahçe'den bahsediliyor serzenişleri görüyorum. Arkadaşlar; anlatamıyorum galiba... Bu Fenerbahçe'ye yönelik bir operasyondur. Adı geçen diğer kişi ve kurumlar işin çeşnisidir. Kamuoyuna atılmış bir yemdir. Hedefte Fenerbahçe başkanı vardır. Ucu "devlete ait gizli belgeler" mahkemesinden başlayan bir süreç... Şamil Tayyar ve Taraf gazetesinin bu sürece dahil olması vs... Hedef tektir ve Fenerbahçe'dir. Gerisi hikaye.

Su konuyu detaylica acarsan biz de aydinlanmis oluruz. Yazdiklarin cok fazla ucu acik duruyor. Merak ettim acikcasi.

sananes
04.Temmuz.2011, 21:17
Sike Skandali sonrasinda FB, BJK ve TS'un borsada 1 gün icinde toplam degerlerinden 406 M Lira eridi.

çok büyük bölümü de fenerbahçedendir muhtemelen. Suçsuz olduğu anlaşılırsa fenerbahçe spor kulübünün ne olacak? kim nasıl geri getirecek bu maddi değeri? maneviyata hiç girmiyorum bile.

wolfson
04.Temmuz.2011, 21:20
suçsuz olduğu anlaşılırsa? bu soruşturma açılıyosa ellerinde çok büyük deliller var demektir.

Bu işin manevi değeri çok büyük. Bir anda Tüm ülke buna odaklanmış durumda en önemlisi bu.

MAddi açıdan fenerbahçenin taraftar gelirleri, hisse senetleri, kombine satışları, oyuncu alım ve satışları bundan inanılmaz derecede etkilenecek. Fnerbahçeli oyuncuların vay haline. Yani bunu açıkcası herkes biliyor büyük deliller var ki böyle bir şey yaşıyoruz şuanda. Bu normal bir sorgu değil...

yaman76hakanFB
04.Temmuz.2011, 21:22
Su konuyu detaylica acarsan biz de aydinlanmis oluruz. Yazdiklarin cok fazla ucu acik duruyor. Merak ettim acikcasi.
Kusura bakmayın. Fazlasını bu forum kaldırmaz. Sadece şu kadarını söyliyeyim. Bugün siyasi görüşleriyle hiç ilgimin olmadığı bir parti lideri de (Devlet Bahçeli) benim dün bu forumda yazdıklarımla örtüşen bir demeç verdi: ''Türkiye'de her sosyal kesime bir operasyon uygulaması var. Sanıyorum sıra spora geldi''

canavar20
04.Temmuz.2011, 21:24

Amaç Türkiye sporunu temizlemekse neden diğer kulüplere de yaptırım olmuyor. Daha önceki skandallar unutulacak mı? Onlar ceza almayacak mı? Bana Trabzon'un maçı da incelenmiş falan demeyin. Olay tamamen Fenerbahçe ile ilgili.

Yoksa siz kendi kulüplerinizin böyle şeyler yapmayacağını mı düşünüyorsunuz? Yani bir tek Fenerbahçe kirli?

Nedvedmania
04.Temmuz.2011, 21:26
Bence artık bu kadar olaydan sonra boş boş "Kanıt bulamadık" diyemezler. Bence ellerinde sağlam kanıtlar varki bu kadar uğraştılar. Kanıt olmadan böyle bir işe girişeceklerini zannetmiyorum.

World Hollow o1
04.Temmuz.2011, 21:30
Bu Türk halkı kadar çekemeyen, abartan yangıcı bir halk daha çıkarsa ben bu kafamı keserim...
Düşürün kümeye takımıda herkes rahatlasın ayıptır yahu.!

Aşk-ı Şehir
04.Temmuz.2011, 21:39
Bu konuda yazan herkesi biraz sağduyulu davranmaya davet ediyorum. İyi niyetle, espriyle yazılar yazabilirsiniz hakkınız var ama şu anda kimsenini iyi niyetle, kötü niyeti ayırabileceğini, espriyi kaldırabileceğini düşünmüyorum...

fbdevil190737
04.Temmuz.2011, 21:41
Bu konuda yazan herkesi biraz sağduyulu davranmaya davet ediyorum. İyi niyetle, espriyle yazılar yazabilirsiniz hakkınız var ama şu anda kimsenini iyi niyetle, kötü niyeti ayırabileceğini, espriyi kaldırabileceğini düşünmüyorum...

Katılıyorum arkadaşa özellikle de provakatör niyetli kişiler mesaj yazmazsa iyi olur .

ancar
04.Temmuz.2011, 21:45
İ.Ü Kardiyoloji bölümüne getirilmiş durumda şu anda Aziz Yıldırım

Nedvedmania
Katılıyorum arkadaşa özellikle de provakatör niyetli kişiler mesaj yazmazsa iyi olur .

Provakatörün işi zaten ortalığı karıştırmak olduğu için illaki mesaj atar :) Siz kanmayın yeter. Birisinin dediği saçmaysa bırakın saçma kalsın. Siz cevap verirseniz saçmalayan kişi kendini değerli zanneder dahada saçmalamaya başlar. Bunu sadace bu konu için demiyorum. Sürekli olan birşey bu.

uAburak89
Fenerbahçe yapmıştır diyenler de hiçbir şey bilmiyor, yapmamıştır kesin diyenler de. Hayretle takip ediyorum, hem burayı hem de medyayı. Resmi olarak bir şeylerin açıklanmasını beklemek bu kadar mı zor ? Sırf Fenerbahçelileri kızdırmak için imalarda bulunan arkadaşlar, biraz empati yapın. Fenerbahçelilerin savunmaya geçmesi de normal, herkes takımını her türlü savunma eğiliminde. Ancak çok keskin ifadeler görüyorum, bir şey bilmediği halde sallamasyon haber yapan basından bir farkınız kalmıyor benim gözümde. Ya da bildiğiniz, delili olan şeyler var bizim haberimiz yok ? Paylaşın, öğrenelim.

Aşk-ı Şehir
04.Temmuz.2011, 21:48
Mustafa çok gergisin. Rahatla biraz. Çok hava al. Dolaş... Takma bu kadar.

Haklısın abi çok gerginim. Şimdi 2-3 kişi yüzünden biz küme düşürülürsek ne olacak? Hep diyorum yönetim karışmışsa düşürsünler ama 2-3 kişiden sebep düşersek içim yanar çok üzülürüm. Hele bunca seneden sonra süper lige tam alışmaya başlamışken..

sarianet
04.Temmuz.2011, 21:48
bencede fazla espri yapmamak lazım millet sinirli ona göre:)

MeMo
04.Temmuz.2011, 21:49
Fenerbahçe yapmıştır diyenler de hiçbir şey bilmiyor, yapmamıştır kesin diyenler de. Hayretle takip ediyorum, hem burayı hem de medyayı. Resmi olarak bir şeylerin açıklanmasını beklemek bu kadar mı zor ? Sırf Fenerbahçelileri kızdırmak için imalarda bulunan arkadaşlar, biraz empati yapın. Fenerbahçelilerin savunmaya geçmesi de normal, herkes takımını her türlü savunma eğiliminde. Ancak çok keskin ifadeler görüyorum, bir şey bilmediği halde sallamasyon haber yapan basından bir farkınız kalmıyor benim gözümde. Ya da bildiğiniz, delili olan şeyler var bizim haberimiz yok ? Paylaşın, öğrenelim.

Çok tartıştık ama -konuyla alakasız- teşekkür ediyorum bu mesajın için.

Bujsas
04.Temmuz.2011, 21:51
Fenerbahçeliyim girdiğim her türlü sitede geyikler,espriler,abuk subuk şeyler,yalan yanlış haberler fasa fiso bıktım artık düşürsünşer,kapatsınlar,avrupadan 30 yıl men etsinler napıyolarsa yapsınlar ama bununda şike falan olduğunu zannetmiyorum siyasidir falan ama şike olamaz bunu inceleyen savcı geçen sene falan demiyorum yav 2010-2011 sezonun ilk yarısında keyftenmi,macera olsun diyemi 9 puan geriye düştük şike yapan,anlaşan bir takım bunu yaparmı, eee gerçekçi olsun diye yapmışlardır onu diyenlere söylüyorum bunuda , fenerbahçe ikinci yarıda geriden kalıp gerçekçi olsun diye yapıyo bunu peki Galatasaray,Beşiktaş,Bursaspor,Trabzonspor,Antepsp or maçını düşünmemişmi geçen seneyi falanda araştırsınlar demiyorum zaten takipte 6-7 aymış alsın baksın bi onlara,hadi aziz başkan şikeci buda çok uzun değil neden bu takım madem şikeci,çirkefde son 3 şampiyonluğun 2'sini kaçırıyor. bunu yazmamın sebebide budur olayın şike olduğunu düşünmüyorum kendimce...

sentugo
04.Temmuz.2011, 21:51
bence fenerbahçe'ye hiç bir şey olmaz!

sarianet
04.Temmuz.2011, 21:53
konu bi süreliğine kilitlense iyi olur diye düşünüyorum kimsenin elinde sağlıklı delili yok ama yığınla fikri var

I3esiktas
04.Temmuz.2011, 21:56
konu bi süreliğine kilitlense iyi olur diye düşünüyorum kimsenin elinde sağlıklı delili yok ama yığınla fikri var

Forumun kurallarında kanıt olmadan fikir söylenemez yazmıyor. Bu konuda herkez kendi fikrini söyleyebilir.

byariff
04.Temmuz.2011, 22:02
Fenerbahceye birsey olmaz olursa aziz yildirima olur sahsi gorusum onada birsey olmucak cunki her zamanki gibi olaylarin ustu kapanicak kendi fikrimce

Aşk-ı Şehir
04.Temmuz.2011, 22:05
Forumun kurallarında kanıt olmadan fikir söylenemez yazmıyor. Bu konuda herkez kendi fikrini söyleyebilir.

O zaman dileyen dilediğine istediği iftarıyı atabilir, istediğini söyleyebilir. Bu mesajdan bunu çıkardım ben...

sarianet
04.Temmuz.2011, 22:08

Fikir konusunda bi sıkıntı yok dostum ama iş yargılamaya veya avukatlık yapmaya dayanıyor o yüzden olayın sis perdesi aralanana kadar kilitlenmesi iyi olur germeyelim birbirimizi :)

GeorgeWeah
04.Temmuz.2011, 22:08
Aziz Yıldırım kardiyoloji servisinde kontrolden geçirildi. Acildeki nöbetçi doktor kalp krizi riskinden dolayı Aziz Yıldırım'ın 12 saat müşahede altında tutulacağını söyledi.

Kaynak: FB TV

RaSenGan
04.Temmuz.2011, 22:11
Herkes kendi fikrini söyleyebilir ama kimse kimseye iftira atamaz.Herkes kendi görüşünü söyleyebilir ama kimse bir başkasına kanıtlayamayacağı ithamlarda bulunamaz.

byariff
04.Temmuz.2011, 22:11
sunuda degineyim bu olay sike sorusturulmasi degil cete liderliği orgut kurmak suclamasi var aziz yildirim icin, yani kisacasi fenerbahceye birsey olcagini sanmiyorum

uAburak89
04.Temmuz.2011, 22:31
Çok tartıştık ama -konuyla alakasız- teşekkür ediyorum bu mesajın için.

Teşekkür edecek bir durum yok, ben anlamıyorum şahsen körü körüne suçlamak ile savunmak arasında bir fark göremiyorum. Bu iş Taurasi olayına benziyor, yapardı yapmazdı neler konuşuldu, yazıldı, en nihayetinde suçsuz çıktı şimdi Galatasaray forması giyecek. O zamanda bir şey yazmamış peşin hüküm vermemiştim, şimdi de aynı şekilde düşünüyorum.

Hayatta neyin ne olacağı belli olmuyor, operasyonların 2. dalgası hatta 3.sü olacak deniyor, yarın Galatasaray da bu işin içine girebilir, kimse girmeyeceğini garanti edemez.

Bu soruşturma her türlü kutuplaşmayı arttıracak, Fenerbahçe cephesinden gözaltına alınanlar suçsuz çıktığı anda bu sefer Fenerbahçe taraftarı şimdi yapmışlardır diye atıp tutanlara karşı atağa geçecek, biz demiştik diyecek. Tam tersi durumda, diğer takım taraftarları biz zaten biliyorduk durumuna getirecek olayı. Aslen kimse bir şey bilmiyor o da işin en komik tarafı. :D Tv'den, twitter'dan görüp, işine gelene inanmak en kolayı her iki taraf açısından da.

Flawless Victory
04.Temmuz.2011, 22:37
Şike veya değildir diye soruşturma sonuçlanmadan konuşmak ile siyasidir değildir diye konuşmak arasında fark yok. Soruşturma sonuçlanmadan şike yapılmış veya yapılmamış diye kesin konuşanlara, karşı görüşlü olanların saldırdığını görüyorum. Öbür taraftan aynı kişiler siyasi ve siyasi değil diye kesin yorumlarda bulunabiliyor. Bir kere, devletin kurumlarının yaptığı soruşturmaya kulp takarsak bu ülkede doğru hiçbir şeyin olmadığı anlamına gelir. Bu durumda kazandığımız şampiyonluğa nasıl bu kadar inanıyoruz? Bunu her takım için söylüyorum. Soruşturmayı, karar verme olarak algılamayın. Şu an itibariyle her an herkes karakola vs. çağrılabilir, ifadesi alınabilir. Bu kimseyi suçlu yapmaz. Her şey bizim sabırsızlığımızdan kaynaklanıyor. Herkes bir şeyler hissediyor, kendince yorumunu yapıyor ama bu yorumlara cevap verirler devlet kurumları taşa tutmak acımasızlıktır.

Trabzonspor
04.Temmuz.2011, 22:48
Borsa'da bizim neden değerimiz düşüyor bende onu anlamadım.Burda şuan madur olan biz değilmiyiz yoksa ben mi ters anladım?

sui generis
04.Temmuz.2011, 22:50
ts-beşiktaş lig ve kupa maçları da araştırılıyor.

ancar
04.Temmuz.2011, 22:52
Borsa böyle bir şey :)

Revolution
04.Temmuz.2011, 22:53
Biz bu sene sike tesebbusu yapip da bu hale dustuysek Burak abi yapmasak ne olacakti merak ediyorum :zuhaha

Trabzonspor
04.Temmuz.2011, 22:54
quote=benbenim;2035929]ts-beşiktaş lig ve kupa maçları da araştırılıyor.[/quote]

Araştırılan maçta berabere kaldık herhalde berabere kalmamız için şike yapmış olamayız:D

uAburak89
04.Temmuz.2011, 22:54
Biz bu sene sike tesebbusu yapip da bu hale dustuysek Burak abi yapmasak ne olacakti merak ediyorum :zuhaha

Adnan Polat rakiplerden para almıştır, BAM üçlüsü ile ortaklaşa takımı çökertmiş olabilirler. :D

Bordo61Mavi
04.Temmuz.2011, 22:55
Bizim hakkimizdada iddialar var, yonetimden degil ama Trabzondan biri sikeye tessebuste bulunmus , en azindan ben boyle anladim. Yonetimin herhangi bi sekilde boyle seylerle bulastigini sanmiyorum ama bisey varsa en agir cezayi cekmemizi isterim.

LaigLeNoiR
04.Temmuz.2011, 22:55
Herhalde içeride en çok elemanı bulunan klüp Giresunspor, toplam 14 kişi göz altında Giresunspor adı altında.

Bunun sonucu umarım iyi gider ancak, verilecek kararların bir takıma göre değil de tüm takımlara göre hepsini eşit seviyede cezalandırmak gerekiyor.

ReaList
04.Temmuz.2011, 22:57
Eğer olayda kesin suç varsa, suç neyse suçu işleyen kişi, kurum ve kuruluşlar cezasını çeksin.

fakat olay sadece soruşturma ile kısıtlı kalıp bir nevi pardon olayına döndürülürse bunun hesabını kim verecek ?
günlerce borsada değer kaybeden milyonlarca dolar
kulübün yerle bir olan prestiji
takımın sezonun başında yaşadığı kaos
ve içinde 1 tane olumlu şey olmayan yüzlerce sebep...

RaSenGan
04.Temmuz.2011, 22:57
Bir tek bizim takımda bir şey çıkmadı.Üst sıralarda bitirsek bizim de adımız karışabilirdi belki bu işe.

BaGa TaRKaN
04.Temmuz.2011, 23:06
Bir tek bizim takımda bir şey çıkmadı.Üst sıralarda bitirsek bizim de adımız karışabilirdi belki bu işe.

Ya da Küme Düşseydi Kesin Bombalar Patlardı :zuhaha

Olayı Bende Bugün Sabah Öğrendim Kaç Gündür TV ve Haberlerden Uzaktım Bir Baktım Ülke Çalkalanıyor Sonu Hayrola...

sarianet
04.Temmuz.2011, 23:07
bekleyip göreceğiz borsada kulüp hissesi düşecek diye savcılar görevini yapmamazlık yapmayacaklar tabiiki
tek istediğimiz adalet ama zamanında gelen adalet
biliyorsunuz geç gelen adalet adalet değildir.

ReaList
04.Temmuz.2011, 23:15
@yolcu

ben iddiaların hiçbirine inanmıyorum ve eminimki sonuçta benim beklediğim gibi olacak , ama YETER ! çok değil bundan aylar önce dünyaca ünlü basketbolcumuz Taurusi doping yapmışmış diye medya tarafından yerin dibine sokulduk 3 hafta sonra pardon hata yapmışız diye belki de avrupa şampiyonu olacak takımı yerle bir ettiler bu ayak oyunları nereye kadar sürecek ? ne zamana kadar tepkisiz kalacaz ? Türkiye'de şuanda sporun en önemli kulübü olan bu oluşumu böyle mi durduracaklar ? yazıklar olsun.

Bujsas
04.Temmuz.2011, 23:19
Bir yetkili çıkıpta olay budur bundan ibarettir ve bu şekilde devam edicektir dese herkesin kafasında bişey şekillencek ama ortada hala en ufak bir bilgi olmayınca bilgi kirliğiliği hat safhada.

sarianet
04.Temmuz.2011, 23:58
@yolcu

ben iddiaların hiçbirine inanmıyorum ve eminimki sonuçta benim beklediğim gibi olacak , ama YETER ! çok değil bundan aylar önce dünyaca ünlü basketbolcumuz Taurusi doping yapmışmış diye medya tarafından yerin dibine sokulduk 3 hafta sonra pardon hata yapmışız diye belki de avrupa şampiyonu olacak takımı yerle bir ettiler bu ayak oyunları nereye kadar sürecek ? ne zamana kadar tepkisiz kalacaz ? Türkiye'de şuanda sporun en önemli kulübü olan bu oluşumu böyle mi durduracaklar ? yazıklar olsun.

kardeş senin inanmaman bir şey ifade etmiyor umarım öyledir umarım suçsuzdurlar bizde adalet istiyoruz ama zamanında gelen adalet geç gelen bir adalet değil
basketbol faciasındaki gibi bir adalet değil
benim de gücüme gidiyor beşte beş yapan bir kulübün itibarının böyle yerlere indirgenmesi ama yapacak bir şey yok.
koskoca savcı oyun oynayacak hali yok sadece adalet istiyoruz haklıya hakkı verilsin haksızdan hakkı alınsın ne haketmişsek o ceza verilsin sadece bu.

byariff
05.Temmuz.2011, 00:02
Erman toroglunun aciklamalari yanlis anlamayin ortaligi kizistirmak degil amacim sadece paylasayim dedim

http://www.internetspor.com/video-galeri/2441/torogludan-aziz-yildirima-cevap.html

sananes
05.Temmuz.2011, 00:04
Ben şeyi anlamadım AKP'li bir milletvekili dedi ki, "konunun üzerine gidilirse Ergenekon'un finansal tarafıyla ilgili de bişeyler çıkabilir gibi geliyor bana" Pardon? ! ne biliyorsun arkadaş? nasıl biliyorsun? nasıl bilebilirsin? Bu nasıl bağımsız yargı, bu nasıl devlet anlayışı? Biri bana bunları açıklayabilsin kurban kesicem yeminle

sarianet
05.Temmuz.2011, 00:07
Ben şeyi anlamadım AKP'li bir milletvekili dedi ki, "konunun üzerine gidilirse Ergenekon'un finansal tarafıyla ilgili de bişeyler çıkabilir gibi geliyor bana" Pardon? ! ne biliyorsun arkadaş? nasıl biliyorsun? nasıl bilebilirsin? Bu nasıl bağımsız yargı, bu nasıl devlet anlayışı? Biri bana bunları açıklayabilsin kurban kesicem yeminle

sadece biraz sabır her şey açıklığa çıkar. Ergenekon varsa ki bunun alakasını kurmakta bende zorlanıyorum bu ergenekon hakkaten baya ilginç bi örgüt acaba hacettepeyede el attılar mı bu çılgınlar

C h A o S
05.Temmuz.2011, 00:19
Bazı kişiler ve kanallar olaya istediği gibi yön vermeye çalışıyor.Emniyetin ya da başka birilerinin çıkıp olayı aydınlatması lazım.

GeorgeWeah
05.Temmuz.2011, 00:48
Şu an CNN'de olayın şike kapsamında değil suç örgütü kapsamında olduğu söyleniyor. Bu yüzden de dava Beşiktaş'ta görüşülüyormuş. Ergenekon'un spor ayağı diyorlar. Askeri ihaleler falan varmış Aziz Yıldırım ile ilgili. Savcılığa yollandığı zaman gözaltındakiler herşey netleşecek galiba. Biraz daha sabretmek lazım. Çarşamba-Perşembe günü bazı şeyler netleşecek gibi geliyor bana...

Antu'da da son olaylarla ilgili yeterince sahip çıkılmadığı için çoğu kişi hesabını kapatıyor. Yeni bir site hazırlanacakmış galiba. Antu da karışmış durumda...

Aşk-ı Şehir
05.Temmuz.2011, 00:54
Aziz Yıldırım'ın bir sürü askeri ihale kazandığını biliyorum hatta buradaki Hava İkmal Komutanlığına sürekli gelir gider iş sebebiyle...

GeorgeWeah
05.Temmuz.2011, 00:56
Aziz Yıldırım'ın bir sürü askeri ihale kazandığını biliyorum hatta buradaki Hava İkmal Komutanlığına sürekli gelir gider iş sebebiyle...
Daha birçok şey de var. Gerçekten söylenen deliller çok ciddi. Bugün avukatlardan fotoğraflar, resimler belgeler falan görülmüş. Ama ilginç olan şike değil de suç örgütü deniyor. Büyük ihtimalle Aziz Yıldırım'ın kalemi kırılmış gibi...

Aşk-ı Şehir
05.Temmuz.2011, 01:06
Bülent Uygun'unda bi ara bu konuda ifadesine başvurulmuştu yanlış hatırlamıyosam...

sarianet
05.Temmuz.2011, 01:09
Liseden mezun olurken felsefe öğretmenim bir söz söylemişti gerçekten hoşuma gitmişti
"bir suçtan en çok kim kar ediyorsa suçlu odur"
katılırsınız katılmazsınız ama bu konuda kayde değer bi söz

GeorgeWeah
05.Temmuz.2011, 01:16
CNN'de şu anda Bursa'nın nasıl küme düştüğü anlatılıyor. Hatta Milliyette bunu açıklayan gazeteci Lube Ayar bu nasıl adalettir diyor. Yasa şimdi çıkıyor ve yargılama da şimdi yapılıyor diyor. Bu olay açıklandıktan sonra Bursalılara nasıl hesap vereceksiniz diyor. Sorulan en önemli soru da şu. Neden şimdi?

GodfatheR
05.Temmuz.2011, 01:25
Lube Ayar Ekrem Açıkel'e de ayarı verdi bu arada.

Night_Mare17
05.Temmuz.2011, 01:27
Peki Sezer , Emenike , Korcan niye alındı ? Aziz Yıldırım'ın avukatı şike ile alakalı dedi. Acaba Aziz Yıldırım 2 ayrı suçtan mı göz altına alındı.

sarianet
05.Temmuz.2011, 01:28
cnn beşiktaşı da işin içine soktu hayırlı olsun:D

GodfatheR
05.Temmuz.2011, 01:30
Cnn dağıttı iyice. Nerden reyting yakalayacığını şaşırdı. Bende inadına izlemiyorum.

Chinatown
05.Temmuz.2011, 01:41
Bazıları emniyetten bir açıklama bekliyor, 200 kişi içeri alınacak deniyor, daha 150 si dışardayken emniyet açıklama mı yapsın? daha adamların yüzüne suçları okunmadan, savunmaları alınmadan medyaya mı verilsin suçlamalar? Sizce hangisinin sonuçları daha kötü olur? ayrıca bu açıklamaları sanık avukatları yapar, onlarda da tık yok. Medyanın bu işte bir esprisi yok, dünya medyası böyle zaten.. koskoca imf başkanı tecavüzden yargılanıyor, onla ilgili net bir açıklama duydunuz mu? sadece duyumlar, hem de bütün duyumlar çelişiyor, biri çıkıyor komplo diyor vs.vs.

ayrıca bu olayı şak diye kendi yaşıyormuşcasına emin bir şekilde siyasi diye itham etmek de yanlış. eğer bu olay ergenekon içinde soruşturulmasa böyle düşünülmeyebilir. bencede soru işaretleri var. misal iddaaların en sonuncusu dahi mayıs sonunda gerçekleşmesine rağmen neden seçim sonuna kadar bekleniyor gözaltılar için? gibi..

ama dün erman toroğlu güzel birşey dedi. 'kimse suçu ispat edilene kadar suçlu sayılmaz, ama ateş olmayan yerden duman çıkmaz, ve bu olay öyle insanları içeri tıkıpta 2 yıl sonra 'pardon' denecek mesele değil, sonucu çok ağır olur. demekki ellerinde bazı belgeler var'

antep haftaya avrupa maçlarına başlıyor, 25 inde de bizim, bütün klüpler çalışmaları başladı. sıkıntı içindeki yargının hızlı bir şekilde sonuca ulaşmasını beklemekten başka şansımız yok..

yaman76hakanFB
05.Temmuz.2011, 01:42
Ekrem Açıkel şu adamın kardeşidir. Videoyu sonuna kadar izlerseniz hararet ve heyecanının esinlendiği kaynağı görürsünüz:

http://www.youtube.com/watch?v=ktI5mFd8lDk

di canio
05.Temmuz.2011, 01:49
Açıkel parti propagandasını da yaptı Cnn Turk'te.

Time Cris
05.Temmuz.2011, 01:51
3 takımın küme düşeceği haberleri var.Kendini kurtaramayacak Aziz Yıldırım bu sefer

Sekopej
05.Temmuz.2011, 01:54
Yazılacak çok şey var ama ortam müsait değil, sadece ne diyeyim bilmiyorum. Bu ülkede, özellikle şu askere geldikten sonra yaptığımız sohbetlerde duyduklarımdan sonra ki bu kadar yazdım, beni de almasınlar içeri, bu ülkede bazı güçlerin istedikten sonra neler yapabileceğini anladım.

Sadece umutsuzluğa kapılıyorum, gelecekle alakalı.

Beni dün Fenerbahçe haberinden daha çok üzen verdiğimiz şehit haberi oldu, hani bir filmde geçiyor 30 saniye söylerler geçer diye, dün bu haber neredeyse 10 saniye sürdü, bugün Kanal D haberde verilmedi bile, ismi bile anılmadı şehidimizin...

Tiksiniyorum gerçekten, olay nedir, sonuç nedir kafa da yormuyorum, bugün gösteriyorlar soruşturmayı başlatan savcıyı, hepimiz biliyoruz. İnşallah suçlu çıkarız da dibe vururuz, o gün bile daima Fenerbahçe, hep destek tam destek diyeceğiz ama diğer düşünce miğdemi bulandırıyor.

Aziz Yıldırım'ın tasviyesi ve Fenerbahçe'ye ceza gelmemesi, sonrasında yeniden şekillenen yönetim. Dava uzun zaman sürer ve ülkemizde nedense yargı sonuçlanmadan senelerce tutuklu kalanlar olduğundan Aziz Yıldırım da uzun süre tutuklu kalırsa, çok geçmeden muhalefet de ayaklanır ve yap bozun son parçası yerine doğru hareket eder. Daha ortada resmi açıklama hiç yokken yapılanlar ortada, yargısız infazlar ortada, eğer resmi şeyler açıklanırsa, 24 saat tvler yayın yapacak sanırım ve buna dayanması güç olacaktır yönetimin ve dava sonuçlanmadan yönetim değişir.

Yayın yasağı konmamasını anlamıyorum, madem ki resmi ağızdan açıklama yapılmıyor, yayın yasağı konmalı, en azından bir süre konmalı çünkü şu anda ne olduğu bilinmiyor ve basın yargısız infaz yapıyor. Hangi akla mantığa sığdırıp yasak koymuyorlar anlamıyorum, ilk açıklama yapılana kadar yasak olmalıydı, kasıtlı yıpratma çalışması yapan ve kamuoyunu yönlendiren kesimler var çünkü.

Tarihinin en başarılı sezonunu geçiren Fenerbahçe Spor Kulübü'ne olan bağlılığım değişmeyecektir sadece 2. seçenek olduğunda her ortamda her şekilde tepkimi koyacağım. Neyse yazdım sildim, sadece beklemeye devam ama 2-3 gün değil, çok uzun çünkü neler getirip neler götüreceği 5-10 günde belli olmayacak olaylar bunlar...

yaman76hakanFB
05.Temmuz.2011, 02:07
Yayın yasağı konmamasını anlamıyorum, madem ki resmi ağızdan açıklama yapılmıyor, yayın yasağı konmalı, en azından bir süre konmalı çünkü şu anda ne olduğu bilinmiyor ve basın yargısız infaz yapıyor. Hangi akla mantığa sığdırıp yasak koymuyorlar anlamıyorum, ilk açıklama yapılana kadar yasak olmalıydı, kasıtlı yıpratma çalışması yapan ve kamuoyunu yönlendiren kesimler var çünkü.

Yayın yasağı denmişken... Deniz Feneri soruşturmasıyla ilgili yayın yasağı tam 3 yıldır sürüyor. Varın siz hesap edin aradaki farkı...

Sekopej
05.Temmuz.2011, 02:15
Çok şeyleri bir araya getirip yorumlamak mümkün. 2 gündür ne sitelerde dolaşıp bir şeyler okudum ne spor programlarını öyle baltan sona izledim. Bu düşündüklerim kendi çıkardığım yorumlar, bir belgem ya da iddiam yok. Sadece kendi adıma, olaya geniş çerçeveden bakıp getirdiğim yorumlar. O dava hakkında ilk yayın yasağı geldiğinde de başka ortamlarda bunu tartışmıştım zaten ama burası yeri değil.

Zaten boşuna yazdığımı da biliyorum, fanatiklik çoğu şeyi sorgulamayı engelliyor, kendi düşüncelerim kendime kalabilir.

GodfatheR
05.Temmuz.2011, 02:21
Bide şuna tavım arkadaş. Elimizde dehşet verici bilgiler var !!. Bunu söyleyen sosyal paylaşım sitelerinde yazanlar yıllardır spor dünyasınd aolan insanlar. Çık söyle arkadaş. Yayın yasağı şart. İşine gelen şeylere yayın yasağı koyduğunu biliyoruz ama hükümetin şaşırmadım.

Night_Mare17
05.Temmuz.2011, 02:45
http://www.facebook.com/tribundergi/posts/222261861147266

Tribun Dergi
SIKE OPERASYONU - Emniyet'in tespitine gore FB ve Sivasspor, karsilikli olarak macin FB lehine bitmesi icin sike konusunda anlasmislar.

GeorgeWeah
05.Temmuz.2011, 02:52
CNN Türk'te yayınlanan ve Ahmet Hakan'ın sunduğu "Tarafsız Bölge" isimli programa telefon bağlantısı ile katılan Lube Ayar, 2004 yılında Bursaspor'un küme düşürülmesine de değinerek, 2005 yılında Milliyet Gazetesi'nde yayınladığı şike haberini gündeme taşıdı.
6 yıl önce ortaya koyduğu belgelerin Pazar günü başlatılan şike soruşturması kapsamına da dahil edilecek olmasını "Geç kalmış adalet, adalet değildir" diye yorumlayan Lube Ayar, "6 yıldır dolapta duran belgelerin soruşturmaya dahil edilmesi müjde değildir. Bunun hesabını 6 yıldır soruşturma başlatmayanlar, Bursasporlular'a versinler. O dönem şikeyi belgeleriyle ortaya koyduğumda kimse üstünde durmadı. Şuanki operasyonu yürüten organize şubede görev yapanlar bile aynı isimlerdi. Neden o dönem harekete geçmediler?" dedi.

Lube Ayar Kimdir?

Ödüllü bir gazeteci. Adliye & istihbarat muhabiri. Fenerbahçeli'dir kendisi.2005'teki Beşiktaş - Bursa - Rize olaylarını yazan ve ortaya çıkaran gazeteci.

Kanun Nisan 2011de çıktığı için daha önceki olaylarla ilgili işlem yapılamaz deniyordu. 2004teki olaylar için zaman aşımı süresi geçmiş olabilir. Şimdi durum ne olacak?

Kanun yeni de çıksa tekrar gündeme gelen dosyalar bugünün kanunuyla değerlendirilir deniyor..
http://www.bursasporum.com/images/uploads/270604_10150240561614223_607694222_7058307_4231327 _n.jpg

En büyük dileğim Beşiktaş kulubunun yaptığı şikenin onaylanması olacaktır. Başta Sinan Engin umarım ömür boyu hapis yatar... Ayrıca burada kimse o gün ki olaylar için iddaa demesin. Bunlar palavra haber değil...
Lube Ayar'ın ortaya çıkarttığı belgeler şuan emniyetin dosyasındaymış. Eğer ki bu olayların üstüne tam olarak gidilirse Türk Futbolu'nda bilinmeyen birçok şey ortaya çıkacak.

SaLviO
05.Temmuz.2011, 02:53
http://www.facebook.com/tribundergi/posts/222261861147266

Tribun Dergi
SIKE OPERASYONU - Emniyet'in tespitine gore FB ve Sivasspor, karsilikli olarak macin FB lehine bitmesi icin sike konusunda anlasmislar.

Bunlar gerçekse kesin küme düşeriz.

GeorgeWeah
05.Temmuz.2011, 02:57
Bunlar gerçekse kesin küme düşeriz.
Artık mide bulantısı geçti, istifra başladı bende. Utanıyorum gerçekten. Böyle şeyler varsa eğer en büyük cezayı alalım. İnanılır gibi değil.

Revolution
05.Temmuz.2011, 03:00
Emniyetin tespitini kim nereden biliyor yahu? Gerci o dava belgesini bulan bunu da ogrenir ama bence aciklamalae yapilmadan bir kaniya varmayin derim.

GeorgeWeah
05.Temmuz.2011, 03:04
Emniyetin tespitini kim nereden biliyor yahu? Gerci o dava belgesini bulan bunu da ogrenir ama bence aciklamalae yapilmadan bir kaniya varmayin derim.
Neye inanacağımıza şaşırdık artık. Eğer belgeler gerçekse ve böyle kamuoyunda paylaşıldığı zaman olacak hayal kırıklığını, utancı ve üzüntüyü düşünemiyorum.

Revolution
05.Temmuz.2011, 03:08
Bu arada belgeler kamuoyuyla paylasilir degil mi ?

Time Cris
05.Temmuz.2011, 03:10
Bu arada Ferrarinin kırmızı kartı ile ilgili de soruşturma var.Fenerbahçe maçı

GeorgeWeah
05.Temmuz.2011, 03:12
Bu arada belgeler kamuoyuyla paylasilir degil mi ?
Yasak var deniyor ama nedense heryerde yazılıyor ve söyleniyor.

Facx
05.Temmuz.2011, 03:13
Bu arada Ferrarinin kırmızı kartı ile ilgili de soruşturma var.Fenerbahçe maçı

çok saçma olur bence çünkü lugano maç başından beri adamı piskolojik baskı altına almıştı sürekli tahrik ediyodu oda dayanamayıp vurdu yani şike olcağını zannetmiyorum

Bordo61Mavi
05.Temmuz.2011, 03:13
Haber A 2 resim yayinlamis ? ? ? ne resmi bunlarr

Revolution
05.Temmuz.2011, 03:14
Coskun abi o gunku olayla bunun kanunuyla degerlendirilemez. Tesvik primi yasa ciktigindan beri suc haline geldi. Ama baska is varsa isin icinde, olay farkli boyut alir.

Revolution
05.Temmuz.2011, 03:15
çok saçma olur bence çünkü lugano maç başından beri adamı piskolojik baskı altına almıştı sürekli tahrik ediyodu oda dayanamayıp vurdu yani şike olcağını zannetmiyorum

Sorusturmanim hedefi Ferrari degil orada sanirim, takilmistir takibe birseyler.

GeorgeWeah
05.Temmuz.2011, 03:15
Haber A 2 resim yayinlamis ? ? ? ne resmi bunlarr
Link var mı?

Bordo61Mavi
05.Temmuz.2011, 03:16
Baska forumda bombayi birakip gittiler, Ingilterede yasadigim icin bulamiyorum Haber A yayini ? Ondan ariyorum

Bordo61Mavi
05.Temmuz.2011, 03:18
http://i55.tinypic.com/30sepds.jpg

http://i55.tinypic.com/ob0biw.jpg

Bunlar ? cok net degil gerci

alintidir

eGowiCh
05.Temmuz.2011, 03:23
İş öyle komik boyutlara ulaştı ki. Ferrari'nin kırmızı kartı bile şike deniyor.

Bence,
Almedia'nın BJK-FB maçında karşı karşıya kaçırdığı gol de incelensin.
3-2 yenildiğimiz TS-FB maçında Colman'ın kaçırdığı penaltı da incelensin.
2-0 kazandığımız FB-TS maçında sonradan oyuna giren stoper (Glowacki idi sanırım) da incelensin. Gollerde onun hatası vardı.

Şaka gibi bir soruşturma. Futbolda olabilecek her şey Fenerbahçe'nin aleyhine kullanılıyor. Fenerbahçe'nin G.Antepspor, Bucaspor, Beşiktaş, Galatasaray maçlarını nasıl zorlu kazandığı ortadayken, bu maçlar hakkında nasıl şike iddiası ortaya atılabilir?

Son maç, Sivasspor maçında, Bağdat Caddesi'nde izledim maçı. Son dakika, o bir buçuk dakika geçmek bilmedi. Orada milyonlar maçı izlerken, "Acaba şampiyonluk gidiyor mu?" korkusu yaşadı.

FB lehine anlaşma oldu deniliyor son maç için. Alex'in frikikten gol atacağı, Yobo'nun kafayla ilk golünü atacağı falan da kararlaştırılmış mı?

GeorgeWeah
05.Temmuz.2011, 03:29
Şu anda çıkan konuşmalar ve fotoğraflar. Bunun mahkeme kararı 5 yıl sürer. Zaman aşımına bile uğrayabilir. Nasıl karar verilecek merak ediyorum? Bir sürü iddaa çıkıyor yeni yeni...

Night_Mare17
05.Temmuz.2011, 03:33
Şu anda çıkan konuşmalar ve fotoğraflar. Bunun mahkeme kararı 5 yıl sürer. Zaman aşımına bile uğrayabilir. Nasıl karar verilecek merak ediyorum? Bir sürü iddaa çıkıyor yeni yeni...

İtalya'da dava devam ediyordu. Fakat cezalar dava bitmeden önce verildi.

footballer33
05.Temmuz.2011, 03:40
İtalya'da dava devam ediyordu. Fakat cezalar dava bitmeden önce verildi.
Bu da saçma. :) Ortada bir suç ve suçlu varsa bu belgelerle ispatlanır, dava sonuçlanır ve karar verilir. Ama, burada sonucu beklersek yıllarca beklemiş oluruz. Ne de olsa burası Türkiye. :)

eGowiCh
05.Temmuz.2011, 03:44
Kararı verecek olan merci Türkiye Futbol Federasyonu. Hukuki süreci ister bekler, ister beklemez, kendi insiyatifinde. Böylesine kritik bir soruşturmada TFF hukuki süreç sonuçlanmadan karar verebilir mi, tartışılır. Mahkeme karar verse dahi, bunun temyiz aşaması var. Yargıtay'da karar temyiz edilecek. Kısacası, süreç oldukça uzun. Bu sebeple, süreç sona ermeden TFF bir karar almak zorunda.

GeorgeWeah
05.Temmuz.2011, 03:45
O verilecek cezalar gözaltına alınanların savunmasıdan ve delillerin TFF'ye yollanmasıyla olacak zaten. Yani suç kesinleşmiş gibi olacak. Fakat akşam CNN'de böyle birşeyin olması için Beşiktaş Ağır Ceza'dan devredilmesi gerekiyor dendi soruşturmanın. Çünkü suç örgütü iddaası varmış. Şike olduğu zaman TFF devreye girermiş. Tabi bu da ne kadar doğru bilemem. Avukatlar ve gazeteciler bağlandı. Bu yönde konuştu.

footballer33
05.Temmuz.2011, 03:54
http://i.sabah.com.tr/sbh/2011/07/05/IcerikResim/50729488587.jpg

-ALINTI-

Night_Mare17
05.Temmuz.2011, 03:55
http://sabah.com.tr/Gundem/2011/07/05/sorusturmanin-sok-fotograflari

Bordo61Mavi
05.Temmuz.2011, 04:05
Bu resimler cok daha net, ama sanki kamera goruntusunden alinmis SS gibiler.

Night_Mare17
05.Temmuz.2011, 04:07
Bu resimler cok daha net, ama sanki kamera goruntusunden alinmis SS gibiler.

Banada öyle geliyor videodan alınmış gibi görüntüler.

Facx
05.Temmuz.2011, 04:46
Banada öyle geliyor videodan alınmış gibi görüntüler.

e tabi öle olcak çevredeki bi iş yerinin güvenlik kamerası yada mobese olabilir

Bordo61Mavi
05.Temmuz.2011, 05:02
Ligtv halen resimleri yayinlamadi sitesinde, butun medya organlari yayinladi ama. Bi yasaklari varmi ???

Bordo61Mavi
05.Temmuz.2011, 05:07
Yayıncı olduklarını süreç başladıklarından sonra gösterdiler. Çünkü bu adı anılan kuluplere verilecek ceza Ligtvnin bir anlamada batması demek oluyor bana göre...

Yayin haklari var yani ama kullanmiyorlar.

Yarin neler gosterilir sizce ? Gazeteler fazladan 100,000 baski yapmislardir

Bordo61Mavi
05.Temmuz.2011, 05:17
3cu dalgada kimler alinir merak ediyorum ?

NisRoc
05.Temmuz.2011, 07:47
Bu olay baya sürer. Aziz Yıldırım'ın neden soruşturmanın son gününde ifadesi alınıyor onu anlamadım (:

Varonil
05.Temmuz.2011, 08:46
Hani anlamadığım şu ; güya dosyada gizlilik var.Herkes birşeyler biliyor,bütün kanalllar Fenerbahçe'yi küme düşürüyor.Birileri çıkıp şu bilgi kirliliğini giderse cidden çok iyi olacak.Ortada daha belli olmuş hiçbirşey yokken Fenerbahçe'yi ligden düşürmeler,-10 puanla filan başlatmalar midemi bulandırıyor,çıldırma raddesine geliyorum.

Rind-i Şeyda
05.Temmuz.2011, 09:44
Öncelikle takım tutmadığımı, Galatasaray ve Beşiktaş'a sempatimin, Trabzonspor ve Fenerbahçe'ye ise antipatimin olduğunu söylemek istiyorum. Kendimi yansıtmakta ne kadar tarafsız isem birtakım olaylara da aynı tarafsızlıkla yorum getirmek istiyorum. En büyük temennim tarafların aklanması ve bu temennim sonucunda ligin heyecan ve rekabetine gölge düşmemesidir.

Yalnız bazı arkadaşların şike olup olmadığı hakkında kesin görüşler belirtmesi açıkça beni şaşırtıyor. Var ya da yok bunu şimdilik bilmiyoruz. Şahsım, bu ülkenin adaletine her zaman mesafeli olmuş ve onu güvensiz bulmuştur.

Fakat, eğer bir maçta şike yapıldıysa o maçta futbolcuların lay-lay-lom şekilde top oynamadıklarını, sert mücadeleler olduğunu anlatarak, o maçta şike olmadığını söylemek bana akıl dışı geliyor. Bir kere bu adamlar bu işin piri, yani profesyonel futbolcu; yaptıkları şeyin (eğer ki varsa) üstünü örtmekte de başarılı olabilirler.

Diğer taraftan bir maçta Fenerbahçeli futbolcuya kart gösterilmedi diye de Fenerbahçe şike yapıyor nasıl denilebilir ?

Ben Fenerbahçe'nin şike yaptığına şu an için inanmıyorum. Kanıtlar netleşirse, eğer ki varsa bu kanıtlar, çünkü bu ülkenin yargısına güvenimin olmadığını söyledim; ikna olup olmamak da şahsi insiyatifimde. Bu duruşun benim gibi sporseverlerin duruşu olması gerektiğini düşünüyorum. Çok güvenilir bir hukuk ülkesinde bile bu duruşun sergilenmesi taraftarıyım. Çünkü burada FB'li olmayan insanların tavırlarında inceden inceye bir FB aleyhine bir karar umudu beklediklerini görüyor gibiyim. Yanılıyor olabilirim ben de insanım bir yerde. Fakat FB'li arkadaşların külüplerinin üzerindeki ithamın onları çok yorduğunu görünce vicdani kanaatim bu yöne doğru sapıyor.

Kim ne derse desin bu ülkede 4 büyük klüp var ve bu klüplerden herhangi birisinin ligde olmadığını görmek beni bir sporsever olarak üzecektir. Diğer insanların, tabi ki kimse aynı şekilde düşünmek zorunda değil, benim gibi düşünmelerinin kendi futbol zevkleri açısından daha faydalı olacağı kanaatindeyim.

SaLviO
05.Temmuz.2011, 10:26
Aziz yıldırım kesinlikle kurtulamaz ve bizde küme düşücez gibime geliyor.

Cengo
05.Temmuz.2011, 10:33
Aziz yıldırım kesinlikle kurtulamaz ve bizde küme düşücez gibime geliyor.

Bu suçlamanın Fenerbahçe ile alakası olmadığını düşünüyorum.
Soruşturma için emirde yasadışı suç örgütü kurmak ve gelir elde etmek gibi bir şey okudum. Nasıl sızdı ise bu, FB'den bahsedilmiyor.

SaLviO
05.Temmuz.2011, 11:16
Bu suçlamanın Fenerbahçe ile alakası olmadığını düşünüyorum.
Soruşturma için emirde yasadışı suç örgütü kurmak ve gelir elde etmek gibi bir şey okudum. Nasıl sızdı ise bu, FB'den bahsedilmiyor.
Fenerbahçe ile alakası nasıl yok ?

Cengo
05.Temmuz.2011, 11:19
Fenerbahçe ile alakası nasıl yok ?

Er bla bla yazınca sildiler, benim düşüncem. Siyasete girmesin yine konu.

Bordo61Mavi
05.Temmuz.2011, 11:23
Maclara tesfik bulasmasi Fenerbahceyi tabi ilgilendirir, ondan sonra ise Aziz Yildirimin ayri davalari acilir

Del Piero_10
05.Temmuz.2011, 11:30
Arkadaşın dediği gibi Aziz Yıldırım'ı olduğu kadar kulüpleri de ilgilendiren bir soruşturma.

Şike için fetva

Hürriyet Gazetesi'nin haberine göre; Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’ın da gözaltına alındığı şike operasyonunda polis şüphelileri adım adım takip etmiş.
Önceki gün gözaltına alınan ve Aziz Yıldırım’a yakınlığıyla tanınan Bülent İbrahim İşçen’in sorgusunda ilginç bilgilere rastlandı.
Önceki gün sorgulanan İşçen’e;
- Bucaspor-Fenerbahçe (3-5)
- Fenerbahçe-İstanbul Büyükşehir Belediyespor (2-0)
- Trabzonspor-İstanbul Büyükşehir Belediyespor (3-1)
- Fenerbahçe-Ankaragücü (6-0)
- Sivasspor-Fenerbahçe (3-4)
maçlarında şike yapılıp yapılmadığı soruldu.
İşçen tüm sorgusu boyunca şike olayına karışmadığını söyledi.
Polis raporuna göre, başta İşçen olmak üzere, Aziz Yıldırım’ın, Ali Kıratlı’nın, Mecnun Odyakmaz’ın, İbrahim Akın’ın emniyet güçlerince adım adım takip edildiği ortaya çıktı. Bu takibin neticesinde görüntülere de ulaştı. Polis İşçen’e, bu isimlerle yaptığı telefon görüşmelerini tek sordu.
Teknik takibe alınan görüşmelerde, İstanbul Büyükşehir Belediyesporlu futbolcu İbrahim Akın’ın şike parasını bir poşet içinde teslim aldığı ve “Bu parayı kabul etmemin dinen bir zararı var mı” diye bir hocaya sorduğu öğrenildi.
İşte sorgudaki o bölüm:

İşçen ve Çelebi aracı olmuş

(Tüm tutanak boyunca, Aziz Yıldırım’ın şike için para verdiği iddia edilmekte. Bu para alışverişinin içinde Fenerbahçeli yönetici İlhan Ekşioğlu, Fenerbahçe Kulübü muhasebecisi Tamer Yelkovan’ın ismi geçmekte. Diğer isimler ise Ali Kıratlı, İbrahim Bülent İşçen, Mecnun Odyakmaz, Ahmet Çelebi, İbrahim Akın, Yusuf Turanlı, Cemil Turan, Kaan Söylemezoğlu)

Şüpheli ifade tutanağında;

1 Mayıs 2011’deki Fenerbahçe-İstanbul Büyükşehir Belediye maçı öncesinde Aziz Yıldırım, Bülent İbrahim İşçen’i, Ahmet Çelebi ile birlikte yapılacak şike için yanına çağırdığı ifade edildi. Akın’a bu maçta iyi oynamaması ve gol atmaması için 100 bin dolar teklif edildi.

‘Dolar değil Euro olsun’ dedi

İstanbul Büyükşehir Belediyesporlu futbolcu İbrahim Akın, polisin tespitlerine göre, kendisine teklif edilen şike parasıyla ilgili bir din görevlisini arayarak görüş sordu. Bu görüşme polisin mahkeme kararıyla yaptığı telefon dinleme tutanaklarına yansıdı. İbrahim Akın akıl danıştığı kişiye, “Hocam bir şey sormam lazım. Şimdi hafta sonu Fener’le maçımız var ya, demişler ki İbo gol atmasın; 100 bin dolar para verelim...” diyerek şike yapıp para almasının sakıncalı olup olmadığını sordu. Görüşme yaptığı kişinin sakınca olmadığını söylemesi üzerine İbrahim Akın’ın, Yusuf Turanlı’yı arayarak teklifi kabul ettiğini ancak 100 bin dolar değil 100 bin Euro’dan aşağı kabul etmeyeceğini söylediği belirlendi. Aziz Yıldırım ve diğer şahısların Ahmet Çelebi’ye İbrahim Akın ile görüşülmesi ve şike karşılığında para teklif edilmesi yönünde talimat verdikleri, Ahmet Çelebi’nin Yusuf Turanlı aracılığı ile bu teklifin İbrahim Akın’a iletildiği ve şike konusunda mutabakat sağlandığı polis fezlekesine yansıdı.

Şike parasını poşet içinde aldı

Polisin tespitleri sonunda İbrahim Akın’ın, Yusuf Turanlı’ya rüşvet parasının 14 bin lirasını kumar borcu için göndermesi, 16 bin lirasının da kendisi için almasını söylediği belirlendi. İbrahim Akın’ın, Yusuf Turanlı’dan parayı Etiler’de Big Chefs isimli restaurantta bir poşet içinde alarak mekandan ayrıldığı tespit edildi.

di canio
05.Temmuz.2011, 11:35
Yine tekrar ediyorum. Hiçbir açıklama yapılmamışken resmi organlardan Doğan Grubu bu bilgilere nasıl ulaşıyor ve nasıl fütursuzca yayın yapabiliyor? Şu aşamada bu soruşturmanın 2 sonucu var. Suçlananlar ya aklanacaklar, ya da hüküm giyecekler. Henüz hüküm giyen hiç kimse ve kurum yokken hüküm verip yayın yapmak hem kurumlara büyük zarar verir hem de kişilere. Suçlananlar hakkında olumsuz bir sonuç çıkmaması halinde bu yapılan haberlerle kaybedilen prestij, itibar ve dolaylı olarak maddi kayıpların hesabını kim verecek? Yayın yasağı talebi bunun için çok önemli. Yayın yasağı getirilmezse herkes atıp tutacak. İsmi lazım değil çok ve boş konuşan hakem eskisi gibi. Yayın yasağı getirilmiyorsa da ilgili kurumlar bu bilgi kirliliği ve yıpratmaların önüne geçmek amacıyla bir çalışma yapmak zorunda.

Cengo
05.Temmuz.2011, 11:37
Maclara tesfik bulasmasi Fenerbahceyi tabi ilgilendirir, ondan sonra ise Aziz Yildirimin ayri davalari acilir

Hangi kanıt üzerine konuşuyorsunuz?
Kimse kanıt olmadan suçlamasın lütfen.

sarianet
05.Temmuz.2011, 11:40
haberler de hep doğan grubundan çıkıyor
haberlerdin hep bu gruptan çıkması bu işin siyasi olmadığının kanıtıdır.
malumunuz bu grup siyasi otoriteyle arası kötü olan bi grup
az da olsa ergenekon ihtimali belirdi kafamda
baksanıza millet ikiye bölündü bile şike yapanlar yapmayanlar olarak
bu tip örgütlerin amacı da bu
amaçlarına ulaştılar sanki.
herkes aklın başına alsın yargının kararını beklesin
konuya atılan haberledin de yüzde 90 doğan grubuna ait olması da çok düüşündürücü

nouma16
05.Temmuz.2011, 11:46
Lube Ayar'ın ortaya çıkarttığı belgeler şuan emniyetin dosyasındaymış. Eğer ki bu olayların üstüne tam olarak gidilirse Türk Futbolu'nda bilinmeyen birçok şey ortaya çıkacak.

bu konunun üzerine gidilirse beşiktaş'a +1 şampiyonluk eklenir.
2004 yılında takımımıza yapılanlara biliyoruz. belki o gün 5 kırmızı kart gösterilmeseydi bugün türkiye'nin bayern münih'i olurduk.

sarianet
05.Temmuz.2011, 11:58
bu konunun üzerine gidilirse beşiktaş'a +1 şampiyonluk eklenir.
2004 yılında takımımıza yapılanlara biliyoruz. belki o gün 5 kırmızı kart gösterilmeseydi bugün türkiye'nin bayern münih'i olurduk.

belkide aynı sene bursa küme düşme olayından dolayı juvenin durumuna düşebilirsiniz.

di canio
05.Temmuz.2011, 12:26
Lube Ayar'ın Beşiktaş ile konuşmasının nedeni o olaylarla ilgili kanıtları yayınlamış olması. Olayı Beşiktaş'a getirme çabası değil. Misal Antalyaspor ile ilgili belgelere ulaşmış olsaydı o zaman Antalyaspor'dan bahsederdi.

GeorgeWeah
05.Temmuz.2011, 12:26
evet. beşiktaş'ın tüm maçlarıda incelensin. hatamız varsa çekelim.
ama lübe ayar'ın yaptığı gibi sadece "beşiktaş suçludur, düşürülsün."e getirilmesin. o sezon yıkımı biz çok iyi biliriz.
ayrıca 86'da gs, tarafından malatya'lı futbolculara yollanan doğanlar araştırılsın, 93'de a.gücü'nün yediği 8 gol araştırılsın. hatta zalad'ın maçdan bir gün sonra türkiye'den neden kaçtığı incelensin.
özellikle sinan engin denen herif sorgulansın, onunda bildiği çok şeyler var.
Kardeşim Lube Ayar orda Beşiktaş'ı suçlamaktan ziyade belgelerin olduğunu ve emnieytte olmasına rağmen neden bişey yapılmadığına isyan etti. Bursasporlulara ne diyeceksiniz dedi. Yani açık açık bi suç var. Eskiden şike suç değil demenin de akla yatmayacak bişey olduğunu söyledi. Sence de haklı değil mi? Mesela ben bir Fenerbahçeli olarak bu olayların aydınlanması sonucunda utanacağım, üzüleceğim, yıkılacağım. Ama sonuna kadar da ceza verilsin. Fakat sadece bu kişilerin başının yanması da içime oturacak. Ya önceleri yapılanlar?

nouma16
05.Temmuz.2011, 12:28
Kardeşim Lube Ayar orda Beşiktaş'ı suçlamaktan ziyade belgelerin olduğunu ve emnieytte olmasına rağmen neden bişey yapılmadığına isyan etti. Bursasporlulara ne diyeceksiniz dedi. Yani açık açık bi suç var. Eskiden şike suç değil demenin de akla yatmayacak bişey olduğunu söyledi. Sence de haklı değil mi? Mesela ben bir Fenerbahçeli olarak bu olayların aydınlanması sonucunda utanacağım, üzüleceğim, yıkılacağım. Ama sonuna kadar da ceza verilsin. Fakat sadece bu kişilerin başının yanması da içime oturacak. Ya önceleri yapılanlar?

tamam belgeler varsa araştırılsın.
belli bir tarihden sonrasının suç olmaması konusunda haklı. şike ne zaman yapılmışsa suç kabul edilmelidir.
benimde dediğim gibi önceki sezonlarda araştırılsın. özelliklede 2003-04 sezonu.

GeorgeWeah
05.Temmuz.2011, 12:30
tamam belgeler varsa araştırılsın.
belli bir tarihden sonrasının suç olmaması konusunda haklı. şike ne zaman yapılmışsa suç kabul edilmelidir.
benimde dediğim gibi önceki sezonlarda araştırılsın. özelliklede 2003-04 sezonu.
İşte şu anda bu mümkün değil. Yasanın çıktığı tarihten sonraki olaylar.

sananes
05.Temmuz.2011, 12:31
Yukarıdaki fotoğrafların neresi büyük kanıt ben onu anlayamadım? anlayan biri bana da açıklarsa sevinirim.Bu fotoğrafların neyi polisi bu kadar etkilemiş?

nouma16
05.Temmuz.2011, 12:32
İşte şu anda bu mümkün değil. Yasanın çıktığı tarihten sonraki olaylar.

ayrıca lübe ayar'ın dedikleri doğruysa burada beşiktaş, fenerbahçe konumunda değil, eskişehir konumundadır. sonuçda kendisine sportif olarak fayda sağlamamıştır bu olay.

GeorgeWeah
05.Temmuz.2011, 12:38
Yukarıdaki fotoğrafların neresi büyük kanıt ben onu anlayamadım? anlayan biri bana da açıklarsa sevinirim.Bu fotoğrafların neyi polisi bu kadar etkilemiş?
Valla resimler birşey ifade etmiyor da bunların yanında bir de konuşmalar varmış. Gerçi gazeteler de nerden biliyor bilmiyorum. Biraz daha bekleyip soruşturmanın sonucunu beklemek lazım.

nannar
05.Temmuz.2011, 12:39
yahu hala ısrarla eskilerde incelensin diyorsunuz :) Adamlar bu iş bitsin artık diye eski yaşananlardan bıkmışlar ve meclliste toplanıp bir yasa çıkarmışlar. Sonra bazıları bu yasayı takmayarak eskisi gibi davranmaya devam etmiş olma ihtimaliyle göz altına alınmış.Siz hala çıkıp "eskilere bakılsın,sizin kulüplerde de yapanlar var" diyorsunuz :) Artık eski ve yeni kavramı oluşmuş.Sebebi ise ülkenin yasama organı olan TBMM'nin çıkardığı bir YASA! Artık eski yok. Eskiye dayanıp suç işlemekte yok.

Del Piero_10
05.Temmuz.2011, 12:40
"Erman Toroğlu'nu ben kovdurdum

Futbolumuzun en kapsamlı şike soruşturmasındaki son iddialara göre Aziz Yıldırım, İnönü'de Kanarya'nın 4-2 kazandığı Beşiktaş maçına Cüneyt Çakır'ın verilmesini istemiş ve federasyona bu isteğini ilettikten sonra da "Cüneyt Çakır'ı bana yollayın" demiş.

Radikal'in haberine göre pazar sabahı saat 07.00'de başlatılan futbolumuzdaki en geniş kapsamlı şike soruşturmasına ilişkin, her gün yeni, dudak uçuklatacak gelişmeler yaşanıyor, bilgilere ulaşılıyor. Son bilgi de, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın Futbol Federasyonu'na hakemler konusunda baskı yaptığı yönünde. Edinilen bilgilere göre Yıldırım, İnönü'de oynanan ve Beşiktaş'ın 4-2 yenildiği karşılaşmaya Bülent Yıldırım'ın atandığını öğrenince Cüneyt Çakır'ın verilmesini istemiş. 'Aziz Başkan', Federasyon yönetimine bu isteğini ilettikten sonra da "Cüneyt Çakır'ı bana yollayın" diye telkinde bulunmuş. Telefon kayıtlarına yansıyan bu konuşmadan sonra hakem Çakır'ın Yıldırım'la görüştüğü, bunun görüntülerinin de poliste olduğu iddia ediliyor.

'Toroğlu'nu kovdurdum'
İddialardan biri de, çoğu kez basında dillendirilen ama 'somut' bir veriyle açıklanmayan, eski hakem ve futbol yorumcusu Erman Toroğlu'nun Lig TV'den Yıldırım'ın talimatıyla kovdurulması. "Erman Toroğlu'nu ben kovdurdum. Daha farklı şeyler mi yapayım?" dediği dinlemeye takılan Yıldırım hakkında, Toroğlu'nun suç duyurusunda bulunduğu öğrenildi. Yıldırım'dan şikâyetçi olan Toroğlu'nun 'müşteki' sıfatıyla ifade vermesi bekleniyor. Ayrıca gözaltına alınan şüphelilerin Futbol Federasyonu tarafından yapılan futbolcu menajerliği sınav sorularını 15 bin euroya sattıkları da öne sürülüyor. Hatırlanacağı gibi federasyon, bu sınavda usulsüzlük olduğu gerekçesiyle sınavı iptal etmişti.

Korcan'a Nissan alınmış
Şike soruşturmasında dün çok önemli bir gelişme yaşandı. Pazar gününden beri aranan ve dün gözaltına alınan Fenerbahçe yöneticisi İlhan Ekşioğu'nun menajerler aracılığı ile Sivasspor kalecisi Korcan Çelikay'a gol yemesi için şike teklif ettiği belirlendi. Ekşioğlu, menajerler Abdullah Başak ve Yusuf Turan aracılığı ile kaleci Korcan'a ulaşmış ve ligin son haftasında 'Şampiyon'u belirleyecek mücadelede gol yemesini istemiş. Yapılan pazarlıkların ardından menajerlerle kaleci Korcan'ın gol yemesi için 55 bin euroya anlaşılmış. Söz konusu maçta Korcan'ın, özellikle Selçuk Şahin'in attığı ikinci goldeki hatası günlerce konuşulmuştu. Maç sonrasında İlhan Ekşioğlu, şikeyi ayarlamakta başarılı olduğu için Başak'ın oğluna Mini Couper otomobil hediye etmiş. Başak, dikkat çekmemesi için aracın ruhsatını kız kardeşinin üzerine yapmış. Operasyonlarda bu araca el konuldu. Öte yandan Korcan'a paranın ödenmediği anlaşılınca devreye Fenerbahçeli yöneticiler girmiş. İddiaya göre Korcan'a Nissan marka Qasqai otomobil alınmış. Genç kalecinin otomobil satın alınırken çekilmiş kamera görüntüleri olduğu öne sürülüyor.

Polisin, Eskişehirspor'un hocası Bülent Uygun ile futbolcu Ümit Karan'a bir araçla gönderildiği iddia edilen 400 bin TL'yi tespit etmek için göstermelik bir operasyon yapıp, söz konusu parayı kayda aldığı da iddialar arasında.

Kartal'ın kupası da tehlikede
Soruşturma çerçevesinde Beşiktaşlı yöneticileri de sıkıntılı günler bekliyor. Beşiktaş-İBB arasında oynanan Türkiye Kupası final maçında da şike olduğu iddia ediliyor. Serdal Adalı'nın İBB'li futbolcu İbrahim Akın'a teşvik verdiği öne sürülüyor. Adalı'nın da birkaç gün içerisinde ifadesine başvurulacak. İbrahim Akın ise aranıyor.

Beşiktaş'ın yeni sezon hazırlıkları kapsamında Avusturya'da bulunan Futbol Komitesi Başkanı Serdal Adalı ise arandığına dair haberlere ilişkin, "Benimle ilgili bir şey olsa burada olmazdım" dedi.

Vural da takibe takılmış
Öte yandan Konyaspor maçı öncesinde Fenerbahçeli bir yönetici ile Yeşil-Beyazlı takımın hocası Yılmaz Vural arasındaki konuşma da teknik takibe takıldı. Sarı-Lacivertli yönetici, Vural'a takımının yenilmesi durumunda tüm futbolculara teşvik primi verileceği vaatinde bulundu. Fener'in 2-0 kazandığı maçtan sonra Vural'ın Fenerbahçe tesislerine gittiği polis kameralarına yansıdı. Bu arada aranan Vural'ın, yurtdışında olduğu ve Uerdingen-Trabzonspor hazırlık maçını izlediği öğrenildi.

di canio
05.Temmuz.2011, 12:40
Kendisine sportif olarak fayda sağlaması önemli değil. Bu tür bir olayın içinde yer alması bile yeterlidir konum ayırt etmeksizin.

eXcitinG
05.Temmuz.2011, 12:48
Coşkun Özdemir;

Bırak iki de bir Beşiktaş iLe iLgiLi eski eski konuLarı buraya koymayı da gündem konusundan bahset. O zaman 2000-2003 arasında Bursaspor un oynamadığı maçLardan doLayı başka takımLarın küme düşmesine sebebiyet verdiği maçLarda inceLensin. Bence fazLa kurcaLama, sen daha zararLı çıkarsın gibi.

Aşk-ı Şehir
05.Temmuz.2011, 12:48
ayrıca lübe ayar'ın dedikleri doğruysa burada beşiktaş, fenerbahçe konumunda değil, eskişehir konumundadır. sonuçda kendisine sportif olarak fayda sağlamamıştır bu olay.

Ne demek istediğinizi anlamadım? Biraz açıklar mısınız?

eXcitinG
05.Temmuz.2011, 12:52
Bu soruşturma işi sanırım beLLi bir tarihten sonrasını kapsadığı için şu anda Fenerbahçe ve bir kaç takım zor durumda. Eğer bu soruşturma kapsamı zaten 10 yıLLık bir diLimi kapsasa, Türkiye Liginde ne Beşiktaş kaLır, ne GaLatasaray kaLır, ne Bursaspor kaLır, ne Trabzonspor kaLır, Türkiye Liginde 1-2 takım dışında hepsi güme gider. MaaLesef Türk FutboLunda bu takımLarın hepsinin kirLi eLLeri var.

nouma16
05.Temmuz.2011, 12:56
Ne demek istediğinizi anlamadım? Biraz açıklar mısınız?

varsayımlar üzerine konuşuyorum. çünkü kanıtlanmış birşey yok şimdiye kadar. kimseyi zan altında bırakmak istemiyorum.

fenerbahçe parayı vermiş, eskişehir ve sivas almış. maçlarda fenerbahçe'nin istediği gibi bitmiş.
rize parayı vermiş, bjk almış. maçda rize'nin istediği gibi bitmiş.
her ikiside sportif başarı değil, maddi gelir elde etmiş bu işten.
tabii her iki iddaada doğruysa.

GeorgeWeah
05.Temmuz.2011, 12:56
Bu soruşturma işi sanırım beLLi bir tarihten sonrasını kapsadığı için şu anda Fenerbahçe ve bir kaç takım zor durumda. Eğer bu soruşturma kapsamı zaten 10 yıLLık bir diLimi kapsasa, Türkiye Liginde ne Beşiktaş kaLır, ne GaLatasaray kaLır, ne Bursaspor kaLır, ne Trabzonspor kaLır, Türkiye Liginde 1-2 takım dışında hepsi güme gider. MaaLesef Türk FutboLunda bu takımLarın hepsinin kirLi eLLeri var.
Bunların hepsi tamam abi. Peki neden ilk olay Fenerbahçe'yi buluyor? İyi niyetle soruyorum. Küme düşen takımlar olursa da sadece Bu takımlar şike yapan olarak lanse edilecek. Yazık değil mi bu camialara. Bütün yılların acısını bu kulüpler çekecek.

nannar
05.Temmuz.2011, 12:58
iyi de ümit senin gibi düşünürsek hangi kulübe rastlaması gerekiyor ? Hangi kulübü yakarak sonlandıracak bu işleri yargı ? sonuçta yasa çıkmış ve sonrasında takip başlamış.... biz mi dedik bu ekiplere ya da kişilere "gidin yasaya ayrıkı davranın" diye?

di canio
05.Temmuz.2011, 12:59
varsayımlar üzerine konuşuyorum. çünkü kanıtlanmış birşey yok şimdiye kadar. kimseyi zan altında bırakmak istemiyorum.

fenerbahçe parayı vermiş, eskişehir ve sivas almış. maçlarda fenerbahçe'nin istediği gibi bitmiş.

Birileri para verip birileri de alıyorsa iki taraf da şike yapmış demektir. Parayı veren ayrı, alan ayrı tutulamaz.

Aşk-ı Şehir
05.Temmuz.2011, 13:00

Parayı bizim yönetimden hiç kimse almamış. Bülent Uygun ve Ümit Karan almış. Sezer Öztürk'ede seni transfer edeceğiz sözü verilmiş. Yönetimin suçu olmadığı için sadece; "Kişisel Fayda Sağlama Amaçlı" yapılmış eylemler bunlar. Bir camiaya nasıl mâl edilebilir?

nouma16
05.Temmuz.2011, 13:00
Birileri para verip birileri de alıyorsa iki taraf da şike yapmış demektir. Parayı veren ayrı, alan ayrı tutulamaz.

o zaman fener küme düşürülürse, sivas ve eskişehir'inde düşmesi gerekir.

nannar
05.Temmuz.2011, 13:02
bu olayları analiz edemeyiz biz. yargıda hepsi uzun uzun incelenip karara bağlanır. hassas konular bunlar. bazılarında bireysel bazılarında kişisel cezalar gelir.Açıkcası ben hiçbir kulübün küme düşmesinin istemem,kişilerin işlediği suçlar yüzünden bir sürü taraftarı olan kulüpler cezalandırılmasa iyi olur fakat eğer bu suçlar yüzünden maddi ya da başarı anlamında kulübe bir kazanç sağlanmışsa kulüp te ceza alacaktır

Aşk-ı Şehir
05.Temmuz.2011, 13:03

Tekrar söylüyorum bunlar kişileri bağlayan eylemlerdir. Takım içinde 3 kişinin karışmış olduğu şey tüm camiaya mal edilemez. O maça bir bakalım isterseniz. Sezer varken 10 kişi gibi oynuyoruz. Sezer çıkınca ikinci yarının ilk 15-20 dakikası oyunu dengeliyoruz. Ümit Karan girince yine 10 kişi gibi oynuyoruz. 10 kişi gibi oynayan bir takım nasıl yenebilir Fenerbahçe'yi?

BaFraLı
05.Temmuz.2011, 13:03
İyide sorun burda zaten. Fenerbahçe'yi küme düşürebilecek birileri yok bu ülkede. Yasa masa hikaye bana göre. İtalya değil burası malesef. Birşey varsada yoksada bunu yetkililer bilemiyo.

Benim babam bile belirtilen maçlarda şike olduğunu yada olabileceğini daha maç oynanırken bas bas söylüyordu ama bunlar şimdi ortaya çıkıyo. Ki demekki gerçektende deliller var olay büyüyor. Ama dediğim gibi küme düşürelemeyecek bence Fenerbahçe. Yada şike yapan takım.

GeorgeWeah
05.Temmuz.2011, 13:04
iyi de ümit senin gibi düşünürsek hangi kulübe rastlaması gerekiyor ? Hangi kulübü yakarak sonlandıracak bu işleri yargı ? sonuçta yasa çıkmış ve sonrasında takip başlamış.... biz mi dedik bu ekiplere ya da kişilere "gidin yasaya ayrıkı davranın" diye?
Sen de haklısın abi. Ama şöyle birşey. GS, BJK ve TS'nin duyarlı taraftarlarını ayırarak söylüyorum. Fb küme düşerse forumlarda, spor sitelerinde uzun bir süre dalga konusu olacak. Şike yapan tek takım Fenerbahçe olarak lanse edilecek. Şu anda bile bu geyikler var. Yani onlar temiz sadece Fenerbahçe kirliymiş gibi. Bana bu dokunuyor işte. Avrupa'da bu olayı böyle bilecek. Sadece bizim adımızın şike ile anılacak olmasından üzüntü ve utanç duyuyorum. Şöyle de birşey var suçluysak suçumuzu da en ağır cezalarla ödenmesini istiyorum.

di canio
05.Temmuz.2011, 13:05

Henüz hiçbirşey belli değilken konuşmak istemiyorum ama şike yapanlar cezalarını çekerler. Aşk-ı Şehir'in dediği gibi Eskişehirspor'un kulüp olarak değil de kişi olarak ilgisi varsa ilgili kişiler cezalandırılır, kulübün cezalandırılması saçma olur bence. Aynı şekilde ismi geçen diğer kulüpler de buna dahil. Fenerbahçe, Giresunspor, Sivasspor, vs.

Revolution
05.Temmuz.2011, 13:06
Sike yapmislarsa cekecekler. Ortada bir yasa var ve buna ragmen goz gore gore bazi seyler goze alinmissa sikeci takimlar damgasini da yiyecekler. Acimasizdir boyle seyler, oyle sike yapacaksin sonra aciyacaksin. Komik kacar.

Bunlari iddialarin dogru oldugunu varsayarak yaziyorum. Umit de bu sekilde yazdigi icin.

MeMo
05.Temmuz.2011, 13:08
Şike yaparsak düşeriz bu kadar güçlü ilan etmek saçma.

GodfatheR
05.Temmuz.2011, 13:08
Eğer Bülent Uygun'da bu şike işine karışmışsa ki karışmış diyorlar gözaltında , neden Sezer'i 90 dakika oyunda tutmuyor ? Neden Ümit Karan'ı ilk 11 de başlatmıyor ? Neden sütten çıkma ak kaşık Batuhan başlıyor maça. Olaylarda bi tutarlılık yok. Sezer bizim maçta dçkülmüşmüşte Trabzon maçında coşmuş. Böyle saçma iddia görmedim.

GeorgeWeah
05.Temmuz.2011, 13:09
Sike yapmislarsa cekecekler. Ortada bir yasa var ve buna ragmen goz gore gore bazi seyler goze alinmissa sikeci takimlar damgasini da yiyecekler. Acimasizdir boyle seyler, oyle sike yapacaksin sonra aciyacaksin. Komik kacar.

Bunlari iddialarin dogru oldugunu varsayarak yaziyorum. Umit de bu sekilde yazdigi icin.
İşte Türkiye'nin bütün cezasını biz çekeceğiz eğer doğruysa.

eXcitinG
05.Temmuz.2011, 13:09
Bunların hepsi tamam abi. Peki neden ilk olay Fenerbahçe'yi buluyor? İyi niyetle soruyorum. Küme düşen takımlar olursa da sadece Bu takımlar şike yapan olarak lanse edilecek. Yazık değil mi bu camialara. Bütün yılların acısını bu kulüpler çekecek.

BeLLi bir süreç sonrasını kapsadığı için sanırım. Ama daha net birşey yok. BekLemek gerek.

Aşk-ı Şehir
05.Temmuz.2011, 13:10
Aynen bizde "kulüp olarak" şike yapmışsak hiç 10-15 gün bekleyip çile çektirmesinler bize düşürsünler direk bizde yerimizi bilelim ona göre transfer politikamız belirlensin...

Del Piero_10
05.Temmuz.2011, 13:10
Sen de haklısın abi. Ama şöyle birşey. GS, BJK ve TS'nin duyarlı taraftarlarını ayırarak söylüyorum. Fb küme düşerse forumlarda, spor sitelerinde uzun bir süre dalga konusu olacak. Şike yapan tek takım Fenerbahçe olarak lanse edilecek. Şu anda bile bu geyikler var. Yani onlar temiz sadece Fenerbahçe kirliymiş gibi. Bana bu dokunuyor işte. Avrupa'da bu olayı böyle bilecek. Sadece bizim adımızın şike ile anılacak olmasından üzüntü ve utanç duyuyorum. Şöyle de birşey var suçluysak suçumuzu da en ağır cezalarla ödenmesini istiyorum.

Dediklerin doğru, Fenerbahçe taraftarı için gerçekten zor bir durum ancak bunun sorumluları bu yasa çıktıktan sonra bu işlere bulaşanlar olacak. Eğer iddialar doğru ise tabi.

eXcitinG
05.Temmuz.2011, 13:11

Juventus un durumu gibi işte. OnLarda bak yıLLardır bunun acısını çekiyor. En büyük şikeyi yapan, İnter vs gibi diğer takımLar temizmiş damgası iLe gezerken bu şike oLayLarında hiç suçu yok demiyorum, en az suçu oLan Juventus piyasadan siLindi gitti işte.

Revolution
Emniyet bunlarin yuzunden almadi ki onlari iceri. Ellerindeki delillerle aldi. İsterse Sezer-Umit hic oynamasin ama ortada bir sike varsa cezalarini cekecekler.

GeorgeWeah
Aynen bizde "kulüp olarak" şike yapmışsak hiç 10-15 gün bekleyip çile çektirmesinler bize düşürsünler direk bizde yerimizi bilelim ona göre transfer politikamız belirlensin...
Aynen öyle Mustafa. Soruşturma sonucu belgeler bir an evvel TFF'ye gönderilsin ve karar verilsin. Sonra da bireysel cezalar mahkeme bittiğinde verilir. Önemli olan Türk Futbolu'nu kaosa sürüklememek.

eXcitinG
05.Temmuz.2011, 13:13
VideoLar feLan ortaya çıkmaya başLadı, ciddi anLamda sağLam ses kayıtLarının da oLduğu net bir şekiLde beLirtiLiyor. Sanırım bu 3 takımın kurtuLması zor gibi ama burası Türkiye, her an herşey oLabiLir. O yüzden sabır.

Del Piero_10
05.Temmuz.2011, 13:13
Mehmet Ali Aydınlar'ın bugün delilleri inceleyeceği söylendi TRT'de.

nannar
05.Temmuz.2011, 13:16
Eğer Fenerbahçe Spor kulübü bu olaydan sonra "şikeci" damgası yerse bunun sebebi ne yargı ne de bu soruşturmadır.Bunun tek sorumlusu konu hakkında yasa çıkıp yürürlüğe girmesine rağmen kanuna ters davranış sergileyerek Fenerbahçe Spor kulübünün bu soruşturmaya dahil edilmesine sebep olacak suçların işlenmesinde başrol oynayan isimler olacaktır. Eğer suçlu bulunursa Aziz Yıldırım yıllardır gözle görünür şekilde yaptığı güzel şeylerin tümünü tuvalete atıp sifonu çekmiş olur ve Fenerbahçe tarihinde kara bir lekenin baş mimarı ilan edilir.

GeorgeWeah
05.Temmuz.2011, 13:18
Mehmet Ali Aydınlar'ın bugün delilleri inceleyeceği söylendi TRT'de.
NTVSpor'da da söylendi. UEFA 15 Temmuz'a kadar süre vermiş TFF'ye. Takımları bildirmek zorundayız. O yüzden de gerekli belgeler gözaltındakilerin ifadesi bittikten sonra adliyeye sevk edilmesi ile eş zamanlı TFF'ye yollanacak ve karar verilecek.

nannar
05.Temmuz.2011, 13:21
Bu sene Avrupa kupaları falan olmaz. almaz UEFA bu ür soruşturma kapsamındaki takımları.Bursa'da birşey yoksa bir onlar katılır işte :) FB yerine biz gidelim bari yaww :D

GeorgeWeah
05.Temmuz.2011, 13:23
Bu sene Avrupa kupaları falan olmaz. almaz UEFA bu ür soruşturma kapsamındaki takımları.Bursa'da birşey yoksa bir onlar katılır işte :) FB yerine biz gidelim bari yaww :D
Avrupa kupaları olacak. TFF'nin kararına göre ligdeki sıralama değişecek. Burda iddalara göre Fenerbahçe'yi kesin olarak saf dışı bırakırsak, Trabzon'un da bazı şeylerden sorumlu tutulması durumunda şampiyon Bursa ilan edilecek. Arkasındaki takımlar da 2 sıra yükselecek. Tabi bu iddaalar gerçekse.

Nedvedmania
05.Temmuz.2011, 13:25
Fenere şikeci deme olayı yeni olan birşey değil ki. Kimse kusura bakmasın ama sokaktaki 10 yaşındaki çocukta 50 yaşındaki adamda Fenerbahçe diyince şikeci yakıştırmasını yapabilliyor. Benim en erken hatırladığım olaylar Ali Aydın'a ait. Belki daha önceden de böyledir. Şike yapıldı demiyorum. Ama böyle bir yakıştırma zaten vardı Fenerin üstünde. Benim birçok Fenerli arkadaşım, abilerim "Paramız var yapıyoruz kardeşim" diyerek dalgaya bile vuruyordu. Yani bugün olan yada yarın olacak birşey değil bu. Gerçi bu söylediğim bizim ülke içinde. Şimdi bu olayla birlikte dünya çapına taşındı. Bana öyle geliyorki nasıl İnter, Milan, Juventus şikeci takım olarak görülüyorsa bu olaylardan sonra Fenerbahçe'de böyle görülecek gibi.

nannar
05.Temmuz.2011, 13:27
G.Saray'dan Fener'e jest!

Türkiye'nin 1 numaralı gündem maddesi olan şike soruşturması hakkında Galatasaray Başkanı Ünal Aysal'dan Galatasaraylılara çağrı geldi! Bu konu hakkında ne GSTV ne de diğer yayın organlarında hiç haber yapmayacaklarını açıklayan Aysal, "Aynı hassasiyetin tüm Galatasaray camiası tarafından da gösterileceğine eminim" dedi.

Fenerbahçe Kulübü'nün hassasiyetini göz önünde tuttuklarını belirten Aysal, yaptığı açıklamada "Galatasaray TV başta olmak üzere hiçbir yayın mecrarımızda konuyla ilgili program ve haber yapmayacağız" dedi.

Ünal Aysal, aynı hassasiyetin tüm Galatasaray camiası tarafından gösterileceğine emin olduğunu da vurgulayarak taraftara çağrıda bulundu.

Aysal'ın açıklaması şöyle: "Spor dünyamız açısından en büyük yanlış bu tür olaylara rekabet duygusuyla yaklaşmaktır. Tüm Galatasaray camiasından gelişmeleri büyük bir olgunluk ve soğukkanlılıkla izlemelerini ve Türk futbolunun bu süreçten zarar almadan çıkmasını dilerim. Hukuka ve genel ahlak anlayışına aykırı herhangi bir davranış gerçekleştiyse – ki bunu düşünmek bile istemem - bunu kanıtlamak adalet sistemine düşer, bizlere değil. Konuyla ilgili yayınlar hususunda Fenerbahçe Kulübü’nün hassasiyetini göz önünde tutarak Galatasaray TV başta olmak üzere Kulübümüzün tüm mecralarında konu ile ilgili program ve yayın yapılmaması kararını almış bulunuyoruz. Aynı hassasiyetin tüm Galatasaray camiası tarafından da gösterileceğine eminim."

eXcitinG
05.Temmuz.2011, 13:28
Fenere şikeci deme olayı yeni olan birşey değil ki. Kimse kusura bakmasın ama sokaktaki 10 yaşındaki çocukta 50 yaşındaki adamda Fenerbahçe diyince şikeci yakıştırmasını yapabilliyor. Benim en erken hatırladığım olaylar Ali Aydın'a ait. Belki daha önceden de böyledir. Şike yapıldı demiyorum. Ama böyle bir yakıştırma zaten vardı Fenerin üstünde. Benim birçok Fenerli arkadaşım, abilerim "Paramız var yapıyoruz kardeşim" diyerek dalgaya bile vuruyordu. Yani bugün olan yada yarın olacak birşey değil bu. Gerçi bu söylediğim bizim ülke içinde. Şimdi bu olayla birlikte dünya çapına taşındı. Bana öyle geliyorki nasıl İnter, Milan, Juventus şikeci takım olarak görülüyorsa bu olaylardan sonra Fenerbahçe'de böyle görülecek gibi.

Senin dediğin mantığa göre o zaman Türkiye Liginde ki 18 takımın en az 16 tanesi şikeci ki, zaten doğru da bir mantık. ÖyLe değiLmi zaten ?

GodfatheR
05.Temmuz.2011, 13:28

Biz gidemezsek lig sırasına göre gönderilir. Size sıra gelmesi bir hayli zor kanımca :)

GodfatheR
05.Temmuz.2011, 13:31
Haluk Ulusoy döneminde neler olduğunuda herkes çok iyi biliyor. Kimin kollandığını kimin senede 20 penaltı attığını herkes çok iyi biliyor. Ama gel gör ki Nisan'dan öncekilerin günahı yok.

Neyse şike yaptıkysak düşürelim. Kural neyse uygulansın. Bank Asya'da da destekleriz takımımızı. Ama ben inanmıyorum. İnanmak istemediğim için değil.. Bu sene ki 34 maçın 34 ünü de 90 dakika izlemiş biri olarak inanmam mümkün değil.

Nedvedmania
05.Temmuz.2011, 13:32
Senin dediğin mantığa göre o zaman Türkiye Liginde ki 18 takımın en az 16 tanesi şikeci ki, zaten doğru da bir mantık. ÖyLe değiLmi zaten ?

Son 3 günde bu kalıbı kaç kere kullandınız sayamadım. "Senin mantığına göre" :) Mesajımı bir daha oku abi. Orda " Şike yapıldı demiyorum. " diye bi cümle kullandım. Boşa mı kullandım onu ben ?

Benim bahsettiğim şikeci takım yakıştırması üzerine.

nannar
05.Temmuz.2011, 13:32
Biz gidemezsek lig sırasına göre gönderilir. Size sıra gelmesi bir hayli zor kanımca :)

ah ulen Bülent Ünder ! 1-2 maç daha kazansak da 5. ya da 6. falan olsak belki Avrupa ligine giderdik . :) Çok merak ediyorum bu işin sonucunda neler olacağını.

eXcitinG
05.Temmuz.2011, 13:33
ah ulen Bülent Ünder ! 1-2 maç daha kazansak da 5. ya da 6. falan olsak belki Avrupa ligine giderdik . :) Çok merak ediyorum bu işin sonucunda neler olacağını.

Hocam senin hesapta ''Koyun can derdinde, kasap et derdinde'' oLayına döndü.

sui generis
05.Temmuz.2011, 13:35
her şey sonuçlanmış, düşürülmüşüz kimin avrupaya gideceği tartışılıyor. tövbe tövbe..

di canio
05.Temmuz.2011, 13:36

Böyle genellemeler yapılabilir ama saçma olur. Benim çevremde de birçok konu hakkında genelleme yapılabilecek iddialar geçiyor laf aralarında. Bunlara itibar etmek, kişinin kendi görüşüyle alakalıdır.

GeorgeWeah
05.Temmuz.2011, 13:38

Susacağım diyorum kendi kendime dayanamıyorum. Hasan abiye önceki mesajında sadece olayı açıkladım ama bu tür şeyler şu anda hoş değil gerçekten.

MeMo
05.Temmuz.2011, 13:40

nouma gerekli cevabı vermiş.Aynı kafadan bir sürü insanın düşüncelerini çoğunluğun düşüncesi sayan berbat bir mantık.Galatasaray için de aynı şeyleri düşünmek mümkün.Galatasaraylı olmayan herkese Zalad ve Denizli dersek kimsenin içi rahat olmaz.Peki bunlar dendi diye hiç bir şey kanıtlanmadan Galatasaray şikeci mi oluyor ? Daha dün millet akıl veriyordun yönetici gibi şimdi kalkmış herkes Fenerbahçe'nin şikeci olduğunu biliyor diyorsun bunu yaparken de arkasına sığındığın şeyler çok komik.

BaFraLı
05.Temmuz.2011, 13:40
Sidik yarışı başlamış.

Şu olay Allah'ın izniyle bir sonuçlansada kim düşüyor görsek.

GeorgeWeah
05.Temmuz.2011, 13:43
Olabilir. Arkadaş çevresi farklılığı diye birşey var. Ben kendi gördüklerimi yazdım. Sonuçta ben böyle birşey gördüysem dediğimi doğruluyor.

Dün daha azdır bugün bu soruşturmayla birlikte daha fazla olacaktır. Eğer soruşturmadan birşey çıkmazsa çok büyük skandal olur zaten. Bu hepimizin ortak fikri.
Zaten soruşturmadan birşey çıkmazsa ve Aziz Yıldırım da aklanırsa neler olur tahmin edemiyorum.

nannar
05.Temmuz.2011, 13:44

Susacağım diyorum kendi kendime dayanamıyorum. Hasan abiye önceki mesajında sadece olayı açıkladım ama bu tür şeyler şu anda hoş değil gerçekten.

tmm ümit yaw,şaka yaptık :)

Bu arada dış basına olay yansımış ve Fenerbahçe'nin ismi baya geçmiş. Gerçekten Fenerbahçe camiası için çok zor bir durum.

İngiliz Reuters haber ajansı, haberi, "Fenerbahçe (http://forum.turksportal.net/guncel.konular/fenerbahce/62/index.html) Başkanı şike iddiaları nedeniyle gözaltına alındı" şeklinde duyurudu.

Associated Press ajansı da, haberi, "Şike iddiaları nedeniyle aralarında lig şampiyonu Fenerbahçe (http://forum.turksportal.net/guncel.konular/fenerbahce/62/index.html)'nin Başkanı'nın da bulunduğu 40'tan fazla kişi gözaltına alındı" şeklinde duyurdu

Fransız haber ajansı Ajans France Press de, yüksek makamlı kişilere şike nedeniyle düzenlenen ilk operasyon olduğuna dikkat çekildi.

Fransız Ajansı da, özellikle Fenerbahçe (http://forum.turksportal.net/guncel.konular/fenerbahce/62/index.html) kulübünde yapılan aramaya değindi. Ardından klübün 2008 yılında şampiyonlar liginde çeyrek finale kadar geldiği hatırlatıldı.

Dünyaca ünlü birçok spor (http://forum.turksportal.net/guncel.konular/saglikli.yasam/81/index.html) sitesi de habere sayfalarında yer verdi.

Marca gazetesi ''Fenerbahçe başkanını gözaltına alıyorlar'' başlığını atarken, spor dünyasında yapılan haftalık değerlendirmelerde ''0'' puan verdiği Aziz Yıldırım'ı tablonun en altına koydu.

''Türkiye'de polis baskını, şikeden 40 kişi yakalandı'' başlığını atan AS gazetesi de, gözaltına alınanların arasında Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın ismini ön plana çıkardı. Fenerbahçe'nin mevcut durumda Türk kulüpleri arasında ekonomisi en iyi olan ve çok köklü bir takım olduğunu yazan İspanyol gazetesi, Türk polisinin telefon dinlemeleri sayesinde, Fenerbahçe'nin sonuçları kendi lehine çeviren şikeler yaptığına ilişkin elinde deliller olduğunu kaydetti.

Sport gazetesi de ''Türkiye'de skandal'' başlığıyla, şike iddialarına karşı aralarında Aziz Yıldırım'ın da bulunduğu çok sayıda önemli kişinin gözaltına alındığını yazdı.

Revolution
05.Temmuz.2011, 13:46
@nannar Hocam Hindistan'dan Taiwan'a Vietnam'a kadar bütün basınlarda geçti bu olay. Bunlar hiçbirşey.

Artık sonuçlanmasını beklememiz lazım, konu konuşuldukça karmaşıklaşıyor. Henüz kanıtlanmış birşey yok. Bekleyip görelim.

Nedvedmania
05.Temmuz.2011, 13:48
nouma gerekli cevabı vermiş.Aynı kafadan bir sürü insanın düşüncelerini çoğunluğun düşüncesi sayan berbat bir mantık.Galatasaray için de aynı şeyleri düşünmek mümkün.Galatasaraylı olmayan herkese Zalad ve Denizli dersek kimsenin içi rahat olmaz.Peki bunlar dendi diye hiç bir şey kanıtlanmadan Galatasaray şikeci mi oluyor ? Daha dün millet akıl veriyordun yönetici gibi şimdi kalkmış herkes Fenerbahçe'nin şikeci olduğunu biliyor diyorsun bunu yaparken de arkasına sığındığın şeyler çok komik.
Okuduğun şeyi anlamaya çalışsan böyle yüklenmeyeceksin bana. Benim kimseye yönetici gibi akıl felan verdiğim yok. Niye yönetici kılığına bürüneyim ? Ortam yatıştırmak sadece yöneticilerin işi mi ?

Fenerin şikeci olduğunu herkes biliyor demedim. Fener şikeci de demedim. Ama siz şuanda farklı bir psikoloji içerisinde olduğunuz için anlamak istediğiniz gibi anlıyorsunuz. Ya da ben yanlış anlattım.

Bir daha diyeyim. Bu olaydan sonra Fenere şikeci damgası vurulacak diyenler vardı. Bende bu denilene katılıyorum ama bu damga sadece bugün yoktu diyorum. Bu olaylardan önce de vardı diyorum. Az ya da çok. Buraya kadar yanlış olan birşey var mı ? Siz farklı bir noktadan bakıp "Galatsaray içinde bu deniliyordu" diyorsunuz. Bu benim dediğimi değiştirmez ki. Ben Galatasaraya denilmiyordu demiyorum.

nannar
05.Temmuz.2011, 13:50
http://dosyalar.haber7.com/898220110705121720313.jpg

bu ne yaww? olayın başlangıcı bu mail diye yayınlamışlar .

europeanconquer
05.Temmuz.2011, 13:51
@nannar Hocam Hindistan'dan Taiwan'a Vietnam'a kadar bütün basınlarda geçti bu olay. Bunlar hiçbirşey.

Artık sonuçlanmasını beklememiz lazım, konu konuşuldukça karmaşıklaşıyor. Henüz kanıtlanmış birşey yok. Bekleyip görelim.
Katılıyorum.Şu Şike Soruşturması bir sonuçlansın o zaman ne konuşulursa konuşulur.Şimdi tartışmanın bir manası yok.

Revolution
Tarih 15 Mart olarak gözüküyor. Şiddet yasası 16 Nisan'da mı ne çıktı. İhbar mektubu bu olamaz bence.

Nedvedmania
Bu konuya yorum yazmayacaktım ama boşluğuma geldi yazdım, hata yaptım. Zaten ortam gergin.

titates1
05.Temmuz.2011, 13:54
Ben zaten arkadaşın dediğinin gereksizliğinden dolayı o olayı yazdım , ceza aldığınızı ve olayın ne olduğunu biliyorum , diğer arkadaşlar kusura bakmasın

Aşk-ı Şehir
05.Temmuz.2011, 13:58
Cemal Nalga olayı tamamen eski antrenörümüzün üstün zeka(!)sı sayesinde olmuştur. Ne başkanın ne şube sorumlusunun hiç kimsenin haberi yoktur. Takımdaki oyuncular ve antrenörün haberi varmış sadece. Bu olay da hazırlık maçında oldu zaten. Gereksiz bir hareketti, biz kendi içimizde de defettik onu. Federasyon da gereken cevabı verdi bize doğru da oldu. Bence az bile oldu ya neyse.

Bizim olayda buna benziyor ve bende bizim takımın - puan ile lige başlayacağını düşünüyorum...

okumus
05.Temmuz.2011, 14:01
Bu adamları Emniyet Müdürlüğü'nü gezsinler diye almadılar içeri. Her türlü belge kamera kaydı var deniliyor olmasa kimse bu risklere girmezdi. Fenerbahçe'nin Bucaspor maçından başlamış her şey yöneticilerin telefon kayıtları dinlenmiş. Tamamiyle Fenerbahçe'nin üzerine şike iddaaları. Fenerbahçe'li arkadaşlar savunacaklardır takımlarını sonuçta çocukluğumuzdan beri bir takıma gönül verdik kolay değil inanmak .Zamanında Ergün Gürsoy'da bir açıklama yapmıştı Eskiden 3 büyük başkanları ellerinde para dolu çantalarla maça giderdi bu işler böyle yürürdü en çok parası olan şampiyon oluyordu bunu da herkes biliyor bende bu işleri çok yaptım demişti . Artık alın teriyle gelsin şampiyonluklar hak eden kazansın bunun için de kirlenmiş insanlar birer birer Türk futbolundan ayıklansınlar.

nannar
05.Temmuz.2011, 14:05
valla basına sızan telefon kayıtları ne akdar dogru olabilir bilmiyorum ama bunlar ancak yıllar sonra açıklanır. Belki de hiç açıklanmaz. Fakat acayip olayların döndüğü iddaa ediliyor.Biz de para verip heyecanla izliyoruz maçları :D

DisCo
05.Temmuz.2011, 14:05
Elimizde belge yok ama dünyayı tanıyoruz, işlerin nasıl olabileceğini biliyoruz.

Galatasaray'ın da bu tarz konulara girdiğini, ihtiyaç olduğu takdirde en küçük mahalle takımının bile bu tarz işleri yapacağını biliyoruz. Kimse kendi takımının böyle birşey yapmadığını söyleyemez. Çünkü işin içinde acayip paralar dönüyor. Takımlar 70 milyon euroları kazanacakken 30-40 euro'yu gözden çıkarmaktan çekinmez. Fırsatını buluncada hepsi yapar.

Peki bu yapılanlar bilinmiyormuydu. Cevabı hemen veriyorlar. Bilinse de yasa yoktu. Yasa olsa bile bazı şeylerin yapıldığı dönemler vardır. Senelerce suç örgütünün varolduğu bilinir ama nedense Polis Teşkilatının kurulma dönemine yakın onlarca suç örgütü çökertilir.

Ligdeki hemen hemen tüm takımların ne işler çevirdiği biliniyordu. Bugünde birisi düğmeye basmak istediği için bu soruşturma başlatıldı. Tabi birisi düğmeye bastı diye gözaltına alınan kişiler masumdur diyemeyiz. Tabi şuan suçludur da diyemiyoruz.

Del Piero_10
05.Temmuz.2011, 14:06
http://www.ajansspor.com/futbol/superlig/h/20110705/iste_sike_konusmalari.html

eGowiCh
05.Temmuz.2011, 14:06
İddiaların tümünün gerçek olduğu varsayımında,
- Fenerbahçe küme düşer, şampiyonluğu elinden alınır.
- Beşiktaş küme düşer, Türkiye Kupası elinden alınır.
- Aziz Yıldırım ve diğer tüm şüpheliler hapis cezasına mahkum olurlar.
- TFF Başkanvekili G.Gümüşdağ da ceza alır, İBB de bu işe karışmış durumda.
- Cüneyt Çakır'ın hakemlik hayatı sona erer (kendisi elit kategoriye yükselmişti).
- Lig TV, TFF ile olan ihaleyi iptal için dava açar. Zira milyon dolar verip de FB-BJK gibi takımların ligde olmaması ihale şartlarının sonradan değişmesine yol açacağından, ihale iptal edilir, Türk futbolu milyonlarca liradan olur.
- İMKB'yi biraz takip ediyorsanız, iki gündür Fenerbahçe Sportif A.Ş., Beşiktaş A.Ş., Galatasaray A.Ş. ve Trabzonspor A.Ş.'nin hisseleri taban yaptı. Günün ilk seansı sona erdi, en çok düşen hisselerin ilk dördü şöyle: FENER, BJKAS, TSPOR, GSARAY. İMKB'de bunların yaşanması, borsayı inanılmaz düşürüyor.

Edit: Mahmut Özgener'in tekrar aday olmaması soru işaretlerini arttırıyor. Bence, Özgener de bu işten yara alır, A.Yıldırım ile görüştüğü iddia ediliyor.

Bhaguandas
05.Temmuz.2011, 14:08
haklısın ben fenerbahçenin ligden düşürülmesi yada - puanla başlamasına çok üzülürüm ama aziz yıldırım yada herhangi bi kişi 1000 yıl hapis yatsın ama bu asırlık kulüp yerinde kalsın

Revolution
05.Temmuz.2011, 14:08
Cüneyt Çakır hakkındaki iddialar neler?

GeorgeWeah
05.Temmuz.2011, 14:10
Çıkan telefon konuşmaları gerçekse herşeyi anlatıyor gibi. Bu saatten sonra yazmama kararı alıyorum. Çünkü artık utanç duyuyorum. Şunu da belirtmek lazım. Aziz Yıldırım sadece şikeden suçlanıyormuş. 13 ayrı şike soruşturması varmış. DHA haberinde okudum. Bu soruşturma en kısa zamanda sonuçlansın. Gerçekler ortaya çıksın ve en ağır cezalar verilsin. Ben de son yorumumu o zaman yapacağım.

Aşk-ı Şehir
05.Temmuz.2011, 14:10
Yanlız şunu anladım. Bu dönemde Türk Spor Medyası sınıfta kalmıştır. Bu ne biçim kriz yönetimidir? Örneğin az önce TRT'de; " Sivasspor, Fenerbahçe, Diyarbakırspor, Giresunspor ve Eskişehirspor takımlarından yönetici ve futbolcularında aralarında bulunduğu 49 kişi göz altına alındı." dedi. Bu nasıl bir cümledir? Bu Giresunspor'lu futbolculara atılan iftiradır, Diyarbakırspor'lu futbolculara atılan iftiradır. Eskişehirspor'lu yöneticilere atılan iftiradır. Bu nasıl haber okuma? Bu nasıl habercilik anlayışı? Adam gibi bilgi verecekseniz verin vermeyecekseniz boşboğazlık yapıp insanların sinirlerini oynatmayın...

Del Piero_10
05.Temmuz.2011, 14:13
- Cüneyt Çakır'ın hakemlik hayatı sona erer (kendisi elit kategoriye yükselmişti).
- Lig TV, TFF ile olan ihaleyi iptal için dava açar. Zira milyon dolar verip de FB-BJK gibi takımların ligde olmaması ihale şartlarının sonradan değişmesine yol açacağından, ihale iptal edilir, Türk futbolu milyonlarca liradan olur.
- İMKB'yi biraz takip ediyorsanız, iki gündür Fenerbahçe Sportif A.Ş., Beşiktaş A.Ş., Galatasaray A.Ş. ve Trabzonspor A.Ş.'nin hisseleri taban yaptı. Günün ilk seansı sona erdi, en çok düşen hisselerin ilk dördü şöyle: FENER, BJKAS, TSPOR, GSARAY. İMKB'de bunların yaşanması, borsayı inanılmaz düşürüyor.

Edit: Mahmut Özgener'in tekrar aday olmaması soru işaretlerini arttırıyor. Bence, Özgener de bu işten yara alır, A.Yıldırım ile görüştüğü iddia ediliyor.

Lig TV'nin sözleşmenin iptali için herhangi bir hak iddia edebileceğini zannetmiyorum. Sonuçta sözleşmede Fenerbahçe, Beşiktaş vs. ligde olduğu sürece ödemeler yapılır diye bir madde yok.

sui generis
05.Temmuz.2011, 14:14
lig tv'nin öyle bir hakkı mutlaka vardır. sözleşmenin ana prensiplerinden biri yok oluyor diye düşünülebilir.

byariff
05.Temmuz.2011, 14:17
Twitterden Alinti ;

*Telefon dinlemelerine takılan eski Sivassporlu Mehmet Yıldız: "F.Bahçe'yi şampiyon yaptık. Gol atmaya gitmedimki sadece orda bulundum

*İbrahim Akın'ın video kayıtlarında 1 Mayıs'ta oynanan FB-İBB maçı öncesi fenerden para aldığı söylenmiş. Bjk ile alakası yok.

*İbrahim Akın, şike parasını Etiler’de Big Chefs isimli restaurantta bir poşet içinde almış. Video kayıtları mevcutmuş.

SaLviO
Bencede yoktur ama eğer düşerse bu takımlar bu kadar yüksek para vermezler.

eGowiCh
Cüneyt Çakır hakkındaki iddialar neler?

BJK-FB maçı öncesi Aziz Yıldırım ile görüşüp anlaştıkları iddia ediliyor. (4-2 biten maç)

Edit: İ.Akın ile Serdar Adalı ilişkisinden BJK zarar görür. Serdar Adalı'nın ofisi için arama kararı var, muhtemelen bugün-yarın yapılır.

SaLviO
Twitterden Alinti ;

*Telefon dinlemelerine takılan eski Sivassporlu Mehmet Yıldız: "F.Bahçe'yi şampiyon yaptık. Gol atmaya gitmedimki sadece orda bulundum

*İbrahim Akın'ın video kayıtlarında 1 Mayıs'ta oynanan FB-İBB maçı öncesi fenerden para aldığı söylenmiş. Bjk ile alakası yok.

*İbrahim Akın, şike parasını Etiler’de Big Chefs isimli restaurantta bir poşet içinde almış. Video kayıtları mevcutmuş.

Peki sivasın son golünde asistti kim yaptı ?

nannar
05.Temmuz.2011, 14:19
şu videoda acayip iddaalar var.

http://www.dha.com.tr/dhavideogaleri.asp?vid=181876

Bujsas
Olaylar gerçek çıkarsa olacak en büyük olay;
-Fenerbahçe'nin küme düşürülmesidir.
-Eskişehir - puan ile başlatılır cezaları alır vs.
-Sivasspor ligden düşürülür.

Başkada hiç kimseye bişey olmaz.Lig temizlenir,bunun yanında bu klüpler içindeki pisliklerden arınır ve büyük fenerbahçemiz temiz bir takımla,yönetimle gene ligi dağıtmaya gelir.

Tabii ki bunlar suçlar doğrulanırsa olacaklar.Doğrulanmazsa gene ligi dağıtıcaz bu sene.

Ama bir şeyden daha eminim suçlar belli olmasa bile yeni sezonda lig temiz olacaktır hiç kimse bu saaten sonra şike olayına kalkmaya cesaret bile edemez.

DisCo
Lig Tv'nin takımlara aktaracağı yayın gelirleri düşebilir.

byariff
05.Temmuz.2011, 14:22
benim çevremdekilerde türkiye'ye şikeyi, teşviği getirenlerin gs olduğunu söylüyor. ergun gürsoy, adnan polat vs.

Evet uefa kupasini sike ile aldik tobe tobe..

arkadasim bu yillardan beri biliniyor aziz yildirim - bulent uygun - umit karan - bu adamlar yillardan beri sike demiyorum ama karanlik islerin hepsinde var :D

Del Piero_10
05.Temmuz.2011, 14:23
Arkadaşlar meseleyi ''kim daha fazla şike yaptı'' olayına getirmeyelim.

Börk
05.Temmuz.2011, 14:26
Bende şöyle bir fotoğraf gördüm.

http://a1.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/270134_10150245967527778_94700192777_7175215_47589 12_n.jpg

eXcitinG
05.Temmuz.2011, 14:27

Beşiktaş ın oLayLa iLgisi yok. İbrahim akın muhabbetinden doLayı Beşiktaş ve AdaLının ismi anıLdı ama İbrahim Akın ın isminin anıLmasının sebebi ortaya çıktı. İşin içinde Beşiktaş oLsa zaten şu ana kadar bir kaç isim de içeride oLur ya da sorguLanıyor oLurdu.

nannar
05.Temmuz.2011, 14:28
Seneye temiz bir lig bizi bekliyor. Artık öyle al gülüm ver gülüm,ekinler yetişti mi, kaç başak oldu falan dedirtmeyecekler kimseye . Bu soruşturma sonucunda Fenerbahçe Spor kulübü küme bile düşürülse,güçlü bir camiadır ve en kısa sürede lige dönerek başarıyı yakalamak için gerekli adımları atar. yeterki Türk futbolu artık temizlensin.

RaSenGan
05.Temmuz.2011, 14:31
Ntvspor canlı yayında Aziz Yıldırım'ın avukatı konuşuyor.Acayip gergin çok çok gergin.Habercilere laf söylemekten açıklama yapamıyor.

europeanconquer
05.Temmuz.2011, 14:32
Bende şöyle bir fotoğraf gördüm.

http://a1.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/270134_10150245967527778_94700192777_7175215_47589 12_n.jpg
1.resim ve 2.resim çok şüpheli gözüküyor şu dava sonuçlansında rahata erelim.

eng1n
05.Temmuz.2011, 14:32
Zaten bi tane muhabir dedi ki "Canlı yayından çıktık mahvettin yayını ben böyle kötü avukat görmedim" dedi :D

sarianet
05.Temmuz.2011, 14:40
artık şu taraftar gözlüğünü çıkarıp da baksak olaylara
bırakalım artık yargıç olmayı ya da avukatlığı

nouma16
05.Temmuz.2011, 14:47

iyide beşiktaş nasıl düşüyor arkadaşım?
şu ana kadar sorgulanmış bir yöneticisi, oyuncusu var mı(korcan gözaltında ama olayın bizimle ilgisi yok)?
ibrahim akın konusunda diyorsan, bizimle ilgili birşey yok, fenerbahçe'nin futbolcuya para verdiği hatta bunun görüntüleri olduğu söyleniyor.
madem serdal adalı'da gözaltına alınacak, neden dün elini kolunu sallaya sallaya yurtdışına çıktı?
hepsini geçtim neden beşiktaş, ibrahim akın'ı transfer etmedi?

sizin yaptığınız biz düştük, ama yanımızda kimi götürürsek kardır anlayışı.

byariff
05.Temmuz.2011, 14:50
Erman Toroglunun aciklamalarini dinleminizi tavsiye ederim..

http://www.internetspor.com/video-galeri/2441/torogludan-aziz-yildirima-cevap.html

GeorgeWeah
05.Temmuz.2011, 14:50
sizin yaptığınız biz düştük, ama yanımızda kimi götürürsek kardır anlayışı.
Yorum yapmayacağım diyorum ama dayanamıyorum yahu. Bu nasıl bir anlayıştır?

Cengo
05.Temmuz.2011, 14:54
1.resim ve 2.resim çok şüpheli gözüküyor şu dava sonuçlansında rahata erelim.

1. resim maç günü yemeğiymiş diyorlar.

nouma16
05.Temmuz.2011, 14:54
Yorum yapmayacağım diyorum ama dayanamıyorum yahu. Bu nasıl bir anlayıştır?

tamam üzgünsünüz sizi anlıyorum.

ancak herhangi bir delil yokken arkadaşın bizi küme düşürmesi beni bunu yazdırdı.

kalbinizi kırdıysam affola.

Del Piero_10
05.Temmuz.2011, 14:55
Diğer takım tarafları kendilerini Fenerbahçeli arkadaşlarının yerine koyarak yorum yaparlarsa herkes için daha sağlıklı bir tartışma olur.

eGowiCh
05.Temmuz.2011, 14:56
Beşiktaş ın oLayLa iLgisi yok. İbrahim akın muhabbetinden doLayı Beşiktaş ve AdaLının ismi anıLdı ama İbrahim Akın ın isminin anıLmasının sebebi ortaya çıktı. İşin içinde Beşiktaş oLsa zaten şu ana kadar bir kaç isim de içeride oLur ya da sorguLanıyor oLurdu.

Serdar Adalı hakkında arama ve el koyma kararı var. Operasyon 3 Temmuz 06.30'dan başlayıp 72 saat sürecek, mahkeme kararına baktım. Serdar Adalı şu an yurtdışında bildiğim kadarıyla.

İddiaya göre, İ.Akın ile kupa finali için anlaşılmış. Bu doğruysa, Beşiktaş küme düşürülür.

madem serdal adalı'da gözaltına alınacak, neden dün elini kolunu sallaya sallaya yurtdışına çıktı?

Mahkeme hakkında yurtdışı çıkış yasağı koymuş olsaydı, yurtdışına çıkamazdı. Böyle bir karar alınmadı, sadece arama ve el koyma tedbiri var şu an. Hepsi bu.

GeorgeWeah
05.Temmuz.2011, 14:59
tamam üzgünsünüz sizi anlıyorum.

ancak herhangi bir delil yokken arkadaşın bizi küme düşürmesi beni bunu yazdırdı.

kalbinizi kırdıysam affola.
Kalbimin kırılması önemli değil. Kalbimizi yerinden söktüler pazar gününden beri. Delillerden dolayı Fener'in küme düşeceğini veya en ağır cezaları alacağını düşündüğünü söyleyebilirsiniz ama bu tür sözler gerçekten Fenerbahçe taraftarını üzüyor. Lütfen biribirmize laf atmaktan vageçelim. Her kesim için geçerli. Ben de yaptıysam böyle birşey affola.

TeNaciOUS MidFieLdeR
05.Temmuz.2011, 15:01
Turkiyenin gundemini cok guzel bi sekilde mukemmel bir zamanlamayla degistirdiler. Cok basarili, suanda onca onemli sey varken konusulan konulara bakin. Siyasi bir kriz yasanirken nasil da hersey futbol sike oldu. Yasananlar gercek de olabilir, yalan da. Ama tam da boyle bi zamanda gerceklesmesi dusundurucu.

Bujsas
05.Temmuz.2011, 15:01
O resimde ibrahim akın var arkadaş adam insan değilmi yemek yiyemezmi dışarıda.

Börk
05.Temmuz.2011, 15:03
Yiyebilir de hepsinin aynı günde olması şaşırtıcı biraz tabi :)

eGowiCh
Fenerbahçe hakkında burada yüzlerce iddia ortaya atarken her şey iyi güzel.
Serdar Adalı hakkında mevcut olan bir mahkeme kararını ortaya koyunca mı işler değişiyor? Serdar Adalı ile İ.Akın arasındaki telefon görüşmesi yayınlanınca niye inanmıyorsunuz buna da Fenerbahçe hakkında yazılırken inanıyorsunuz?

Objektif ve dürüst olun biraz.

Bu soruşturmanın iddialardaki gibi gerçeği yansıtması durumunda 3-4 takım küme düşürülecek. FB-BJK-Eskişehirspor-Sivasspor vs.

Bu soruşturmadan en zararlı çıkan Türk futbolu olacak. Hepimize şimdiden geçmiş olsun.

Bireysel olarak hiçbirimiz zarar görmeyeceğiz, unutmayın. Bizden çok futbolcular, yöneticiler, hakemler, bu işe bulaşanlar zarar görecek.

Bujsas
Ayriyetten bu olayı erdoğan bilgi üniversitesinde iken başlatalımmı diye onayına sunuluyor oda zor durumda bu zamanlarda tamam diyip veriyor onayı yani hayır dese kimse böyle birşeye kalkışmıcak.

William Rookwood
05.Temmuz.2011, 15:10
Şu soruşturma sonuçlansada hepimiz rahata ersek 29 sayfa olmuş konu

Bordo61Mavi
05.Temmuz.2011, 15:18
Hangi kanıt üzerine konuşuyorsunuz?
Kimse kanıt olmadan suçlamasın lütfen.

Bunu kanitlamasi bana dusmez :)

Aziz Yildirim boyle seyler yaptiysa, sahsina yapmadi. Fenerbahce spor kulubu adina yapmis bulunurki ozamanda cezanin bi kismini Fenerbahce ceker ( super lig icinde olan davalar/dosyalar ).

DenizlispoR
05.Temmuz.2011, 15:19
2 günde 30 sayfa konu :D .

sarianet
05.Temmuz.2011, 15:21
Bunu kanitlamasi bana dusmez :)

Aziz Yildirim boyle seyler yaptiysa, sahsina yapmadi. Fenerbahce spor kulubu adina yapmis bulunurki ozamanda cezanin bi kismini Fenerbahce ceker ( super lig icinde olan davalar/dosyalar ).

yada aziz yıldırım şahsı biş yaptıysa da fenerbahçe çeksin no fenerbahçe anlıyorum sizi :)

nannar
05.Temmuz.2011, 15:21
toplam 61 kişi gözaltındaymış ve tamamının sorgusu bugün emniyette tamamlanarak yargıya iletilecekmiş. Sonra da tutuklanma veya serbest bırakma kararları açıklanır.

nannar
05.Temmuz.2011, 15:24
TFF yeni başkanı M. Ali Aydınlar da adliyeye gitmiş. Bugün süreç baya hızlı işleyecek gibi.

Zekirdek
05.Temmuz.2011, 15:25
ı
TFF yeni başkanı M. Ali Aydınlar da adliyeye gitmiş. Bugün süreç baya hızlı işleyecek gibi.

M.Ali Aydınlar saat 14.00'da yanında Göksel Gümüşdağ ve 2. kişi ile birlikte durum hakkında bilgi almaya gitti. Yanlış anlaşılma olmasın.

GodfatheR
05.Temmuz.2011, 15:25
Emenike , Sezer yarın serbest bırakılacak deniyor.

Bordo61Mavi
05.Temmuz.2011, 15:27
yada aziz yıldırım şahsı biş yaptıysa da fenerbahçe çeksin no fenerbahçe anlıyorum sizi :)

Kendi sahsina yaptiklari beni ilgilendirmez. O davalari icin bol zamani olur heralde, tabiki herhangi bi ceza gelirse.

GodfatheR
05.Temmuz.2011, 15:32
İşte bu yoruma aynen katılıyorum. Ufak bir düzeltme ile, 86 değil, 88-89 sezonuydu ve o dönemlerle ilgili Malatyasporlu Şehmus Telegol'e çıkıp açıklamalarda bulunarak Doğan-Şahin ve para aldıklarını itiraf etmişti. ;;)

88-89 sezonu olması mümkün değil. O sezon 103 gollü F.Bahçe şampiyonluğu vardı. Bu olay G.SarayLa Beşiktaş arasında geçti diye biliyorum ben.

sarianet
05.Temmuz.2011, 15:40
ntvsporda canlıyayında adamın biri olayı bitirmiş yargılayıp cezayı vermiş yazık

nannar
05.Temmuz.2011, 15:43
yahu bizim şu ana kadar hiç alakamız yok ama borsada bizim de hisseler düşüyor.hisse alanlar sanırım bu soruşturmanın Galatasaray'a da sıçrama ihtimalini düşünerek satıyorlar

nannar
05.Temmuz.2011, 15:46
o değil de Bu Bülent Uygun denen herife oldum olası bir antipatim var. Adam her türlü karanlık işlerin altından çıkıyor.göz altına alınırken bile sırıtmış "nasıl olsa bize birşey olmaz" gibilerinden. Türk futbolundan silsinler bunu falan eğer suçu kanıtlanırsa.

deniz.91
05.Temmuz.2011, 15:49
TFFnin alacağı karar tüm olayı açıklığa kavuşturacak gibi

Bordo61Mavi
05.Temmuz.2011, 15:49
http://i.milliyet.com.tr/SonDakikaHaberGaleriler/2011/07/05/15-kisi-adliyeye-sevk-edildi-1460052.Jpeg

Sevmiyorum bu adami, menajerlik hakkinda bi davadada ismi gecmisti.

GeorgeWeah
05.Temmuz.2011, 15:55
Şu anda saçma sapan olaylar oluyor. TFF'nin mahkeme sonuçlandığı zaman karar vermesi gerekiyor deniyor. Eğer şu anda karar verirse mahkemeden önce hüküm vereceğini söylüyorlar TFF'nin. Örneğin Fenerbahçe ŞL'ye gidecek. Ligin 20. haftasında karar açıklanacak. Fener ŞL'den elenecek. Geçen seneki şampiyonluğu geri alınacak. 20. haftadan sonraki maçları da hükmen mağlup sayılacak. Seneye de Bank Asya'dan başlayacak. Umarım bu dava İtalya'daki gibi çözümlenir. Yoksa çok saçma olur. Maça çıksan bile hep aklında bu hafta mı bu hafta mı diye düşünceler olur.

Ayrıca bir de son dakika gelişmesi var.

Aziz Yıldırım, İstanbul Üniversitesi Kardiyoloji Servisi'nde anjiyo odasına alındı.

Kaynak: NTVSPOR

Del Piero_10
05.Temmuz.2011, 15:57
Şu anda saçma sapan olaylar oluyor. TFF'nin mahkeme sonuçlandığı zaman karar vermesi gerekiyor deniyor. Eğer şu anda karar verirse mahkemeden önce hüküm vereceğini söylüyorlar TFF'nin. Örneğin Fenerbahçe ŞL'ye gidecek. Ligin 20. haftasında karar açıklanacak. Fener ŞL'den elenecek. Geçen seneki şampiyonluğu geri alınacak. 20. haftadan sonraki maçları da hükmen mağlup sayılacak. Seneye de Bank Asya'dan başlayacak. Umarım bu dava İtalya'daki gibi çözümlenir. Yoksa çok saçma olur. Maça çıksan bile hep aklında bu hafta mı bu hafta mı diye düşünceler olur.

TFF mahkemeden önce karar verebilir. Zaten mahkemenin kulüpleri cezalandırmak gibi bir yetkisi yok. Olduğu söylenen deliller incelendikten sonra karar 1-2 hafta içinde bile alınabilir.

Homer J.S
05.Temmuz.2011, 15:57
Takımlar arasındaki yarışmaları konuya dahil etmeyelim lütfen. Bir takımın şike yapmış olması, öteki takımın yaptığı şikenin de haklı olması anlamına gelmez. Bu yüzden mesajlara biraz daha dikkat edelim.

GeorgeWeah
05.Temmuz.2011, 15:59
TFF mahkemeden önce karar verebilir. Zaten mahkemenin kulüpleri cezalandırmak gibi bir yetkisi yok. Olduğu söylenen deliller incelendikten sonra karar 1-2 hafta içinde bile alınabilir.
İnşallah öyle olur. Çünkü dava 3-5 yılda sonuçlanırsa cezanın o zaman verilmesi de mantıksız olur.

SyNdRoMe23
05.Temmuz.2011, 16:04
ben bir şeye çok takıldım aziz yıldırım şahsi bir şey yapacak fb çıkar elde edecek ve sadece aziz yıldırım mı çekecek cezasını ? öyle bir şeyler konuşulmuş yukarıda ?

GeorgeWeah
Fenerbahçe'nin yayın yasağı talebi reddedilmiş.

eGowiCh
Camianın Sayın Ali Koç etrafında birleştiğinden bahsediliyor. Olası bir tutuklama halinde, başkan Ali Koç. Sanırım, Ali Koç'a "Camiayı kenetle, olaylara müdahale et, birleştirici-bütünleştirici rol oyna" diye baskı yapılıyormuş camiadan. Zor durumdan bir tek onun kurtaracağına inanılıyor.

eGowiCh
05.Temmuz.2011, 16:05
ihalesi coktan yapilmis bitmis birsey icin konusuyoruz.. yayin gelirleri düsse bile ligtv kendi cebinden ihaledeki rakami karsilamak zorunda...

Hayır, öyle bir şey yok. İhale şartları değiştiğinden DIGITURK ihalenin iptali istemiyle dava açabilir.

Del Piero_10
05.Temmuz.2011, 16:07
Hayır, öyle bir şey yok. İhale şartları değiştiğinden DIGITURK ihalenin iptali istemiyle dava açabilir.

Bunun için ihale şartlarında ''3 büyük takım ligde kaldığı sürece geçerlidir'' diye bir madde olması lazım.

GeorgeWeah
05.Temmuz.2011, 16:10
Mehmet Ali Aydınlar açıklama yaptı. UEFA'ya karşı sorumluluğumuzdan dolayı zamanımızın dar olduğunun farkındayız. Dava süreci bitmeden eldeki delillere göre karar verilebilir.

Bordo61Mavi
05.Temmuz.2011, 16:11
UEFA'ya karsi sorumlulugumuzdan dolayi zamanin dar oldugunun farkindayiz. M.Ali Aydinlar

Federasyon daha bukadar yeniyken cok ciddi kararlar vermek zorunda kalacaklar

Ayrica daha oncede dedim, kendi takimimda boyle biseye bulastiysa. Cezamizi cekelim, yeterki artik tertemiz olsun hersey. Seneye ilk defa lig tv alacagim sirf temiz olacagina inandigim icin

GeorgeWeah
05.Temmuz.2011, 16:14
benim kafama takilan birsey var, diyelimki fenerbahcenin sike yaptigi ispatlandi ve küme düsürüldü lig kupasida elinden alindi peki bu kupa kime verilecek? trabzonunda incelenen maclari oldugu söyleniyor ve onlarinda sike yaptigi ispatlanirsa lig kupasini lig 3. süne vermeleri mümkünmüdür ?
Bursa şampiyon olacak ve direl ŞL'ye katılacak. Eğer Trabzon'a da bir yaptırım uygulanırsa.

Del Piero_10
05.Temmuz.2011, 16:15
benim kafama takilan birsey var, diyelimki fenerbahcenin sike yaptigi ispatlandi ve küme düsürüldü lig kupasida elinden alindi peki bu kupa kime verilecek? trabzonunda incelenen maclari oldugu söyleniyor ve onlarinda sike yaptigi ispatlanirsa lig kupasini lig 3. süne vermeleri mümkünmüdür ?

Teorik olarak ilk 9 takım ceza alsa onuncuya bile verilebilir. Ancak ilk 3 ceza alırsa muhtemelen kimseye verilmez.

GeorgeWeah
05.Temmuz.2011, 16:16
UEFA'ya karsi sorumlulugumuzdan dolayi zamanin dar oldugunun farkindayiz. M.Ali Aydinlar

Federasyon daha bukadar yeniyken cok ciddi kararlar vermek zorunda kalacaklar

Ayrica daha oncede dedim, kendi takimimda boyle biseye bulastiysa. Cezamizi cekelim, yeterki artik tertemiz olsun hersey. Seneye ilk defa lig tv alacagim sirf temiz olacagina inandigim icin
Emniyetteki deliller basında çıkanlar ise ve TFF'ye de bunlar verilecekse karar çok zor olmaz. Belki de deliller sızdırılarak kamuoyuna alıştırma da olabilir. Artık top TFF'de...

eGowiCh
05.Temmuz.2011, 16:16
Bunun için ihale şartlarında ''3 büyük takım ligde kaldığı sürece geçerlidir'' diye bir madde olması lazım.

Öyle bir madde olduğunu sanmıyorum, ama İdare Hukuku'nun temel prensiplerinden birinden söz ediyorum şu an. İhale şartlarının değişmesi ve taraflardan birinin artık yapılan sözleşmeden bir yararı kalmaması halinde, iptal istemiyle dava açılır. TFF ile DIGITURK arasındaki sözleşmede, DIGITURK'un sözleşmeden bir yararı kalmamış olacak ve iptal istenecek. Böyle bir lig için, DIGITURK 300 küsür milyon Dolar ödemek istemeyecek, ki haklı da, sözleşme yapılırken böyle bir durum söz konusu değildi.

Bordo61Mavi
05.Temmuz.2011, 16:18
Emniyetteki deliller basında çıkanlar ise ve TFF'ye de bunlar verilecekse karar çok zor olmaz. Belki de deliller sızdırılarak kamuoyuna alıştırma da olabilir. Artık top TFF'de...

Bizim gorduklerimiz ScreenShot.

Bu videolardaki konusmalar, haraketler felan hepsi var. Ama yinede cok ciddi kararlar.

GeorgeWeah
05.Temmuz.2011, 16:20
Bizim gorduklerimiz ScreenShot.

Bu videolardaki konusmalar, haraketler felan hepsi var. Ama yinede cok ciddi kararlar.
Tabiki ciddi karar. Bir de yeni yönetim. Ve TFF Başkanı Fenerbahçeli. Küme düşürürsen belgeler var diye belki çok olay yaratmaz. Fakat deliller yeterli değil diye bir yaptırım uygulanmazsa bu sefer M.Ali Aydınlar'a saldıracaklar. Fenerbahçeli diye küme düşürmedi Fenerbahçeyi. Allah yardımcıları olsun. Çok zor bir karar...

di canio
05.Temmuz.2011, 16:21
TFFnin alacağı karar tüm olayı açıklığa kavuşturacak gibi

TFF'nin alacağı karar olayları açıklığa kavuşturmaz. TFF'nin üzerinde tarih baskıları var. Avrupa Kupaları'nda mücadele edecek takım listesinin verilmesi gerekiyor çok yakın bir zamanda. Elde bilgi belge olmadan da, vereceği kararın ileride yol açabileceği durumları analiz edip, ona göre karar verirler. İhtimaldir ki UEFA'ya bildirilen kulüplerden birisi ceza alabilir. Bu olasılık, Avrupa mücadelesi başladıktan sonra ortaya çıkarsa UEFA nezdinde de zor durumda kalınabilir. TFF muhtemelen bu durumlar nedeniyle acele etmek zorunda, acele karar vermek zorunda. TFF'nin kararı mahkemeden bağımsız olacaktır bence.

Zalad Beşiktaş'dan da 6 yemişti? Fenerbahçe'den de, Karşıyaka'dan da farklı mağlubiyetler almışlardı. Ayrıca o maç Galatasaray 1-0 yense yetiyordu, şike yapsa neden 8 gol atacaktı ki? Zalad'ın da sözleşmesi bitmişti o sene. Sözleşmesinin bittiği yerde daha ne yapacak? Galatasaray'a bulaştırmaya çalışmayın işi.:)

Bahsedilen maç 30 Mayıs 1993'teki 8-0'lık maç değil mi? Farklı bir maçı yorumlamış olmayayım diye soruyorum. Eğer bu maç ise; maç öncesi Galatasaray 63 puan +45 averaj, Beşiktaş ise 63 puan +43 averajda. Beşiktaş-Gençlerbirliği maçı sonucu 3-1 olduğu için 1-0'lık skor Galatasaray'a yetiyor. Ancak maçlar başlamadan Beşiktaş-Gençlerbirliği maçının skorunu bilemezdi kimse ve maç öncesi 1-0 yetiyor gibi bir rahatlık yoktu Galatasaray cephesinde.

GeorgeWeah
05.Temmuz.2011, 16:25
TFF'nin alacağı karar olayları açıklığa kavuşturmaz. TFF'nin üzerinde tarih baskıları var. Avrupa Kupaları'nda mücadele edecek takım listesinin verilmesi gerekiyor çok yakın bir zamanda. Elde bilgi belge olmadan da, vereceği kararın ileride yol açabileceği durumları analiz edip, ona göre karar verirler. İhtimaldir ki UEFA'ya bildirilen kulüplerden birisi ceza alabilir. Bu olasılık, Avrupa mücadelesi başladıktan sonra ortaya çıkarsa UEFA nezdinde de zor durumda kalınabilir. TFF muhtemelen bu durumlar nedeniyle acele etmek zorunda, acele karar vermek zorunda. TFF'nin kararı mahkemeden bağımsız olacaktır bence.
TFF'nin kararı bağımsız olacak fakat soruşturmadaki delilleri inceleyip karar verecekler. Büyük ihtimal mahkeme ile aynı sonuç çıkar gibi geliyor bana.

di canio
05.Temmuz.2011, 16:30
TFF'nin kararı bağımsız olacak fakat soruşturmadaki delilleri inceleyip karar verecekler. Büyük ihtimal mahkeme ile aynı sonuç çıkar gibi geliyor bana.

Mahkemenin kararının ne olacağı belli değil. Suç ya da suçlu varsa bu uzun bir sürecin ardından ortaya çıkacak büyük ihtimalle. Federasyon ise zaman darlığı nedeniyle olumsuz sonuçlanabileceğini öne çıkararak öncelikle Avrupa Kupalarında katılacak takımları belirleyecek. Henüz lig ile bir karar alınacağını sanmıyorum

GeorgeWeah
05.Temmuz.2011, 16:33
Mahkemenin kararının ne olacağı belli değil. Suç ya da suçlu varsa bu uzun bir sürecin ardından ortaya çıkacak büyük ihtimalle. Federasyon ise zaman darlığı nedeniyle olumsuz sonuçlanabileceğini öne çıkararak öncelikle Avrupa Kupalarında katılacak takımları belirleyecek. Henüz lig ile bir karar alınacağını sanmıyorum
Abi TFF Fenerbahçe Avrupa'ya katılamaz derse bir nevi şampiyonluğun alınması ve küme düşme gerçekleşmiş olmuyor mu? Çünkü Fenerbahçe Avrupa'ya katılamazsa otomatikmen şampiyon olmuyor. Yani o karar beraber verilmek zorunda. Ligi tescil edip Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'nde olmaması mümkün değil gibi.

di canio
05.Temmuz.2011, 16:38
Henüz mahkeme sonuçlanmadan TFF'nin hüküm vermesi de saçma olmaz mı? TFF'nin vereceği karar yorum kararı olacaktır. Olumsuz sonuçların daha ön planda tutulduğu bir karar. Şampiyonluk Avrupa'da mücadele etmeyince elden alınmaz. Tedbir maksatlı Avrupa'da mücadele etmesini engeller TFF bence. Daha sadece ifadelere başvurulmaya başlanmışken, daha gözaltıların olacağı haberleri varken Fenerbahçe'nin şampiyonluğunu elinden almaz TFF sanırım.

Del Piero_10
05.Temmuz.2011, 16:41
Henüz mahkeme sonuçlanmadan TFF'nin hüküm vermesi de saçma olmaz mı? TFF'nin vereceği karar yorum kararı olacaktır. Olumsuz sonuçların daha ön planda tutulduğu bir karar. Şampiyonluk Avrupa'da mücadele etmeyince elden alınmaz. Tedbir maksatlı Avrupa'da mücadele etmesini engeller TFF bence. Daha sadece ifadelere başvurulmaya başlanmışken, daha gözaltıların olacağı haberleri varken Fenerbahçe'nin şampiyonluğunu elinden almaz TFF sanırım.

Dediğim gibi mahkemeler şahısları cezalandırabiliyor, kulüpleri değil. Bu yüzden federasyon eldeki dellileri inceleyip fazla geciktirmeden kararını vermek zorunda.

DisCo
05.Temmuz.2011, 16:41
Doğruluğu vardır demiyorum ama çıkan haberlerden birinde Mehmet Yıldız'ın konuşmaları yer alıyor. Şimdi TFF veya bizler konuşmanın ne manaya geldiğini anlamamız için gelecek karara bakmamıza gerek yoktur. Fenerbahçe'yi şampiyon yaptık ve ben gol atmak için değil orada bulunmak için gitmiştim gibi şeyler yer alıyordu.

Eğer elde bu tarz kesin deliller varsa TFF beklemeden doğru kararı verebilir. Bu da yoruma girmez.

nannar
05.Temmuz.2011, 16:53
şu anki yasaya göre eskileri yargılamanın anlamı yok. Türk futbolunun artık bu tür işlerden sıyrılması için bir yasa çıkarılmış ve " bakınbundan sonra yapmayın yoksa çok ağır cezalar vereceğiz" denmiş. Fakat bazı kesimlere bu uyarı inandırıcı gelmemiş. İnanmadığı için de suç işlediyse cezasını da çeker. konuyu dallandırıp budaklandırıp "zamanında siz de şunu aldıydınız,çaldıydınız,şike yaptıydınız" demenin bir manası yok.

SaLviO
05.Temmuz.2011, 16:55
Aydınlar delillere göre hareket edicez demiş kesin küme düşücez.

Night_Mare17
05.Temmuz.2011, 16:57
Aydınlar delillere göre hareket edicez demiş kesin küme düşücez.

Nerden biliyorsun ki ? Belkide Fenerbahçe'nin küme düşürülmesi için yeterince delil yok.

SaLviO
05.Temmuz.2011, 16:58
Nerden biliyorsun ki ? Belkide Fenerbahçe'nin küme düşürülmesi için yeterince delil yok.

İnternettekiler doğruysa düşmemesi imkansız.

GeorgeWeah
05.Temmuz.2011, 17:08
İtalya'da verilen karar da deliller üzerinden verildi. Dava hala devam ediyor. Bizim burdaki dava da o kadar sürerse 5 yıl sonra mı yaptırım uygulanacak? Pek mantıklı görünmüyor.

Bordo61Mavi
05.Temmuz.2011, 17:13
Fifaya gitti herkes guldu, sen olsan simdi naparsin ?

Bujsas
05.Temmuz.2011, 17:20
Halada gülüyorum fifa ne yapıyo ki şuan aslında o adamında temiz olduğu söylenemezde neyse.

TFF dellilere göre vericez dedi eğer bizim bu gördüklerimizi daha da görmediklerimizi varsayarsak fenerbahçe aleyhine bir karar çıkacağı kesindir arkadaşlar mırın kırın etmenin anlamı yok davanın sonucu önemli değil adam diyor zaten uefa bize süre verdi diye dellilerde bizim aleyhimize sonuç gösteriyo yavaştan hazırlayalım kendimizi 2.lige. !!!

Chinatown
05.Temmuz.2011, 17:21
Dikkatimi şeken birşey var. Lig bittiğinde Trabzonspor Başkanı Sadri Şener şike var el atılmalı,Fifaya gideceğiz demişti. Şimdi neden çıkıp konuşmuyor.

konuşunca ne değişti ki? yok başkan çok itici, yok çenesi düştü, artık sussa iyi olur vs.vs. kamuoyunu bıraktım forumda dahi bunun muhabbeti oldu. bir de zaten olayda bazı fenerbahçelilerin olayı Trabzonspor ve Sadri Şener'e atma mal etme amacı var. Pazar akşamı saraçoğlunda taraftar tezahüratlarından anlaşılıyordu.. oysa bizim böyle bir gücümüz de yok aslında. Ayrıca şu anda konuşmak yargıya müdahaledir ve başkanın kendi tabiriyle pek şık olmaz.

SaLviO
05.Temmuz.2011, 17:23
Halada gülüyorum fifa ne yapıyo ki şuan aslında o adamında temiz olduğu söylenemezde neyse.

TFF dellilere göre vericez dedi eğer bizim bu gördüklerimizi daha da görmediklerimizi varsayarsak fenerbahçe aleyhine bir karar çıkacağı kesindir arkadaşlar mırın kırın etmenin anlamı yok davanın sonucu önemli değil adam diyor zaten uefa bize süre verdi diye dellilerde bizim aleyhimize sonuç gösteriyo yavaştan hazırlayalım kendimizi 2.lige. !!!

Katılıyorum % 90 düşücez bari aziz bırakmadan parasının tamamını verse kulübe

Bujsas
05.Temmuz.2011, 17:34
Umarım yanılırım.

MeMo
05.Temmuz.2011, 17:39
konuşunca ne değişti ki? yok başkan çok itici, yok çenesi düştü, artık sussa iyi olur vs.vs. kamuoyunu bıraktım forumda dahi bunun muhabbeti oldu. bir de zaten olayda bazı fenerbahçelilerin olayı Trabzonspor ve Sadri Şener'e atma mal etme amacı var. Pazar akşamı saraçoğlunda taraftar tezahüratlarından anlaşılıyordu.. oysa bizim böyle bir gücümüz de yok aslında. Ayrıca şu anda konuşmak yargıya müdahaledir ve başkanın kendi tabiriyle pek şık olmaz.

İyi de Sadri Şener herşey hakkında konuştu.Ne bileyim Emenike olayı Emre olayı şüpheli sadece onlarda konuşmadı ki.Volkan Babacan'la başladı sonra şaka yaptım dedi,başbakan meselesi gördük başbakanı.

Yani Sadri Şener bunları hissetmişti değerini bilemedik tarzı bir düşünce bence yanlış olur.

Homer J.S
05.Temmuz.2011, 17:43
Yine bir sürü mesaj temizledim, arkadaşlar lütfen tekrar uyarıyorum. Rakip takımın geçmişte şike yapmış olması, bugünki iddiaların odağı olan takımın haklı olması anlamına gelmez. Rica ediyorum, diğer takımların geçmişte yaşadıklarını karıştırmayalım konuya.

Trabzonspor
05.Temmuz.2011, 17:56
Dikkatimi şeken birşey var. Lig bittiğinde Trabzonspor Başkanı Sadri Şener şike var el atılmalı,Fifaya gideceğiz demişti. Şimdi neden çıkıp konuşmuyor.

Aynen İbrahime katılıyorum.Adamlar konuştu da ne oldu herkez yerin dibine soktu.

Şenol hoca lig sonunda demişti'Adalet elbet tecelli edecek'diye herkez saçmalıyor,Şenol hocadan beklemzdim falan filan diyordu.Sessizliklerini korusunlar herşey net ortaya çıksın sonra çıkıp ne derse desin.

Night_Mare17
05.Temmuz.2011, 18:04
SON DAKIKA - Sekip Mosturoglu hastaneye götürüldü.

Ilhan
05.Temmuz.2011, 18:10
Öncelikli Not: Beşiktaşlıyım.

Konuyu TV'den mümkün olduğunca takip etmeye çalıştım. Durum vahim, çünkü daha önce Fenerbahçe taraftarı arkadaşlarla yaptığımız şakalaşmaların gerçeğe dönüştüğünü görmekteyim.

Öncelikle önemli işler başarmış, futbol dışında da saygınlığı olan, konumu nedeniyle kamuya mal olmuş bir kişi olan Aziz Yıldırım'ın evi, Fenerbahçe kulübünün binası aranabiliyorsa, Aziz Yıldırım polis tarafından neredeyse zorla Pazar sabahı erken saatlerde alınabiliyorsa, soruşturma işinin belli kanıtlara dayandığı aşikârdır.

Bunun yanında, soruşturma büyük bir titizlikle sürdürülmüş. Bu suçu işleyen bir kişi, suçu planlarken kullandığı telefon hattını defalarca kez değiştirir ki, takipten kaçabilsin. Ancak polis, Aziz Yıldırım adına telefon hattı alan üçüncü şahısları da çok iyi bir şekilde takip etmiş veya içeriye, polise devamlı bilgi sızdıran bir itirafçı veya köstebek koydurmuş. Yani soruşturma çok kapsamlı yürütülmüş. Kesin delillere de birçok koldan ulaşılınca kişiler içeri alındı.

Davanın sonuçlanmasının 3 yılı bulabileceği söyleniyor. Bu da, bu sezon bu takımlar hakkında alınacak kararın muhtemelen futbol federasyonunun insiyatifinde olduğunu gösteriyor.

Benim kişisel kanaatim, Fenerbahçe'nin küme düşürülmemesinden yana. Hak mahrumiyeti, para cezası, puan silme gibi cezalar uygulanabilir ancak yargı kesin hükme varmadan Fenerbahçe'yi küme düşürmek, seyredeceğimiz ligin kalitesini azaltır.

Yapılan suçun, pisliğin sorumluluğunu, adı tertemiz olan Fenerbahçe'ye yakıştırmak son derece üzücü. O pislik, tamamen kişilere aittir. Bırakalım o kişiler, hem federasyonun, hem de kanunun vereceği cezaları çeksinler. Adı tertemiz, taraftarları kirlenmemiş olan Fenerbahçe ligde kalsın.

Fenerbahçe'nin alt lige düşürülmesi, futbolu geriye götürecek, henüz maalesef bunun farkına varamadık.

Trabzonspor
05.Temmuz.2011, 18:18
Fenerbahçe'nin alt lige düşürülmesi, futbolu geriye götürecek, henüz maalesef bunun farkına varamadık.

Futbol neden geriye gidecek anlamadım?İtalya'da Juventus düşünce bir gerileme görmedim ben açıkçası.Büyük bir kulüp alt lige düşmesi kötü ama bu ülkede başka büyük kulüplerde var Galatasaray,Beşiktaş,Trabzonspor vs vs...

Chinatown
05.Temmuz.2011, 18:22
şimdi tek tek olaylara girmek yanlış olur, ama Volkan 4 ay maç oynayamayacak olmasına rağmen sezonun ortasında Fenerbahçeye geri gönderildi, başbakanın olayında bir yanlış kelamı yoktu başkanın, sezon ortasında alexle buluşmak, aziz yıldırımla buluşmak şık değildi. neyse zaten mühim değil, şu saatten sonra başkan konuş ne, konuşmasa ne..

bir de bazı arkadaşlar dava sonuçlanmadan tff kararı vermesinin yanlış olduğunu söylüyorlar. ama 3-4 yıl sonra dava bitince misal Bursaspor nasıl şampiyonlar ligine katılacak? tff sadece idari karar verir ve bunu vermesi çok kolaydır. Dün bir spor hukukcusu güzel birşey dedi, bir sezonda 20 maçta da 1 maçta da şike yapılsa ceza aynı, 1 maçtan emin olunursa ceza verilir, ama 20 maça kadar her sayıda maçın yargıdaki tutukluluk süresi farklıdır, bu da 3-4 yılda karar bağlanır.

bir de mesela bu davada yargılanan subaylarında davaları kesinleşmedi, ama YAŞ'da atamaları da yapılmadı. bu genel bir hastalık yargılda.. işler yavaş ilerliyor, yapacak birşey yok.

ChristianV
05.Temmuz.2011, 18:22
Futbol neden geriye gidecek anlamadım?İtalya'da Juventus düşünce bir gerileme görmedim ben açıkçası.Büyük bir kulüp alt lige düşmesi kötü ama bu ülkede başka büyük kulüplerde var Galatasaray,Beşiktaş,Trabzonspor vs vs...

bende katılıyorum bu cevaba... Fenerbahçenin küme düşmesi bizim ligimizi geri filan götürmez. Tek büyük klüp fenerbahçemi bu ligde. Daha iyi bir lig izlerin bana kalırsa...