View Full Version : Galatasaray Sohbet Alanı
uAburak89
19.Şubat.2013, 21:23
Sağlık Raporu: Ufuk Ceylan
Sol el bileğine darbe alan oyuncumuz Ufuk Ceylan'ın yapılan muayene ve tetkiklerinde sol el bilek kemiğinde kırık tespit edilmiştir.
Oyuncumuzun ameliyatı planlanmaktadır.
Nocna Mora
19.Şubat.2013, 21:30
Basın Toplantısı: Fatih Terim ve Hamit Altıntop
Galatasaray Profesyonel Futbol A Takımı Teknik Direktörü Fatih Terim, oyuncularımızdan Hamit Altıntop ile birlikte UEFA Şampiyonlar Ligi Son 16 Turu ilk ayağında yarın akşam Ali Sami Yen Spor Kompleksi’nde gerçekleşecek olan FC Schalke 04 karşılaşması öncesinde Florya Metin Oktay Tesisleri’nde düzenlenen basın toplantısında açıklamalar yaptı.
Geçtiğimiz günlerde okuduğunu belirttiği, “Başarı, tamamen bir şans işi. İnanmazsanız, başarısızlara sorun” sözüyle toplantıya başlayan Terim, “Avrupa’daki maçlarımıza bir ara verdikten sonra yeniden buluştuk. Yabancı basın mensuplarına ‘hoş geldin’ diyoruz, umarım keyifli vakit geçirirler ülkemizde, iyi maç olur” ifadelerini kullandı.
Fatih Terim, daha sonra konuşmasına şu şekilde devam etti:
“Kurayı çektiğimizden bugüne kadar (iki taraf için de gerek Alman basınında gerek bizim basınımızda) iki takımı tartan ve iki takımı ifade eden birçok analiz okuyoruz. Ama bugün buradan özellikle Galatasaray taraftarlarına sesleniyorum. Schalke, grupta hiç yenilmemiş bir takım. Yani Schalke’yi öyle bir hâle getirdik ki; Galatasaray, yarın sahaya çıkacak ve daha önce hiç oynamadığı kadar kolay bir maç oynayacağız. Bu, bize yapılan bir kötülük. Doğrusu bu değildir çünkü. Belki de son yıllarda oynadığımız en zor maçı oynayacağız. Yedi eksik, sekiz eksik… Bir türlü biz bu eksikleri bulamıyoruz. Hayatımız teknik analizle geçiyor. Bu yedi eksiği hiç bulamadık. Oynamazsa, oynamazsa üç kişi oynamayacak. Biri de oynayacak muhtemelen. O zaman bizim de şöyle yapmamız lazım: ‘Baros’u kaybettik, Ujfalusi oynamıyor sezon başından beri, çok önemli bir sakatlık bizim. Elmander’in de sakatlığını unutmayalım. Eboue, Fildişi’nden çok kötü döndü. Ayağı sakat.’ Şimdi bunlar, ülke takımlarına yapılan iyilikler değildir. Onun için takımları doğru analiz ve ifade etmek gerekir. Schalke, gruplarda hiç yenilmedi. Yarın çok ciddi, önemli bir takım göreceksiniz. Böyle bakarsak, demek ki bizde de çok eksik var. Tüm taraftarlarımıza şöyle bir ricam olacak. Yarın bizim yanımızda olmaları her zamankinden daha fazla anlam ifade ediyor. Hislerimiz, duygularımız çok önemli; ama oyuncularım dâhil aklımızla hareket etmemiz gereken en önemli maçlardan biri. Sabırla takımımızı desteklememiz lazım; çünkü saha içerisinde oyuncularımıza ihtiyacımız var. Burada gol yemeden alacağımız her sonuç, bizi Almanya’da avantajlı duruma sokar. O günden beri beyanat vermiyoruz; ama bugün resmi bir basın toplantısı olduğu için anlatmak istedim. Kura durumunu hep birlikte analiz etmiştik. Ama Schalke’ye sorduğunuzda, Galatasaray’ın çıkması en az bizim onlara sevindiğimiz kadar onlar için de sevindirici olmuştur, gerçeklerin altını çizmek lazım.”
Deneyimli teknik adam, Schalke’nin güçlü bir takım olduğunu tekrarlayarak şöyle dedi: “Galatasaray elerse, ‘zaten eksik, Şampiyonlar Ligi’nde önemli olmayan bir takımı eledi’; elemezse de, ‘bunlara nasıl elendi!’ Bu zaten bazı medya organlarımızın uzun yıllardır klasik tavrıdır. Galatasaraylı buna ne kadar itibar ediyor, bilmiyorum; ama en azından biz itibar etmiyoruz. Drogba ve Sneijder, dünya çapında önemli isimler. Ama eksikleri var. Üç-dört aydır oynamayan Sneijder, iki aydır net oynamayan Drogba. Fiziki düşüşler çok doğal bu süreçte. Herkesin başka bir algısı da var. ‘Drogba ve Sneijder geldi, turları rahat rahat geçeriz.’ Zaten önemli oyuncularımız vardı bizim, iki önemli oyuncu daha katıldı. Muhakkak önemli faydaları olacaktı; ama şu geçiş dönemini alabileceğimiz en yüksek performansı nasıl alabiliriz, düşüncesiyle hareket ediyoruz teknik heyetle birlikte. Son maçta 30 dakika oynattık. Drogba önce mi başlayacak, sonra mı oynayabildiği kadar oynayacak, ona bu akşam karar vereceğiz. Sistemin, daha doğrusu oyun felsefesi hiçbir oyuncuya bağlı değildir; ancak numaralar değişebilir. Oyun anlayışı değişmez. Sneijder’ın ve Drogba’nın Şampiyonlar Ligi’ndeki ve bu organizasyonlardaki yüksek tecrübelerinden, en doğru ve ekonomik şekilde yararlanmak benim de arzum. Ama takımın belirli oyun anlayışından hiç feragat etmeden en yüksek verimi almaya çalışacağız. Sahanın içinde gerektiği zaman bazı esneklikler, ki takımın bu özelliği var, olacaktır. O yüzden sorun şimdilik: ‘Baştan mı, baştansa ne kadar; sonradan mı, hangi şiddetle?’ Ama asıl amaç, onlardan burada en yüksek seviyede faydalanmaktır.”
Fatih Terim, Schalke karşısında tam bir Şampiyonlar Ligi maçına çıkacaklarını ve oyun felsefelerinin de aynı olacağına vurgu yaparak, “Büyük maçlarda, final maçlarında takımım gerçekçi ve dikkatli futbol sergiledi. Bazı maçlarda öyle olması gerekiyordu. Bu da onlardan biri olmalı. O yüzden ifade ettim; sadece coşkumuz ve hislerimizle değil, aklımızla ve sabrımızla da oynamamız gereken bir maç. Yarın öyle bir oyun sergileyeceğiz, inanıyorum. Oyuncularımdan aldığım mesaj bu. İnşallah sahaya yansır. Tam bir Şampiyonlar Ligi maçı gibi oynamalıyız. Schalke, agresif savunma yapıp, çok çabuk açılan bir takım. Bunu dikkate almamız lazım. Büyük ihtimalle bizim baskımız altında geçecektir maç; ama bu durum, bize tehlike olarak dönmemeli. Kafamda 11 şekillendi, büyük ihtimalle. Bir yerde belki bir değişiklik yapabilirim. Birazdan antrenman yapacağız, orada da muhtemelen dizerim zaten” diye konuştu.
Fatih Terim, Wesley Sneijder hakkında kendisine yöneltilen bir soruyu şöyle yanıtladı: “Önemli, zeki ve teknik bir oyuncu. Gerek Sneijder’ın gerek Drogba’nın bir an evvel takıma intibak etmesi, arkadaşlarıyla birlikte bir aile gibi hareket etmesi, bizi ayrıca mutlu etti. Her geçen gün performansı yükselecektir. Ama isteği fazla, bu beni çok sevindiriyor. Olaya sahip çıkması, elinden gelenin en iyisini yapma isteği beni sevindiriyor.”
Terim, futboldaki tecrübe unsurunun doğru vurgulanması gerektiğini söyleyerek, “Tecrübeli oyuncu önemli. Ama futbolun birçok unsurunu bir araya getirirseniz sizi bir yere getirebilir tecrübe. Yoksa salt tecrübeyle olmaz, zaten futbol bunu kaldırmaz. Futbolun temel prensiplerini uygulayan takım, diğerinden avantajlı olur. Buna tecrübeyi kattığınızda çok şanslı olabilirsiniz. İki arkadaşımızın katılımıyla daha güçlendik. Ama onlardan önceki takımın son dört maçı müthiş bir finişle bitirdiğini, içeride ve dışarıda kazanarak, her rakibe karşı başarı elde ettiğini de unutmamak lazım. Beklentilerimizin daha fazla olması doğaldır bu gruba. Zaten içeride de tecrübeli oyuncularımız var. Drogba ve Sneijder’ın tecrübesi de söylediğim hâlde şekillenirse bizi üste taşıyacaktır” dedi.
Deneyimli teknik adam, hedeflerin her zaman yüksek olacağını ise kendi kariyerinden örnekler vererek anlattı: “Olayı sadece iki transferle düşünmemek lazım. İlk hedefimiz son 16’ydı. Başkanımızdan, yönetimimize, bizden, oyuncularımıza hepimizin hedefi buydu. Ama ben bunu gördüm hayatımda, milli takımlarda da oldu bu zaman zaman; bizim olduğumuz yerde hiç kimse ümidini kesmedi, çıtayı hep yüksek tuttu. İnşallah son sekize kalırız, göreceksiniz ki; o sekizden kimse memnun olmayacak. O gün için olacaklar; ama artık finale yavaş yavaş yürümemiz gerektiğini herkes itiraf edecek. Bunu yadırgamıyorum. Avrupa üçüncüsü olduk, 2008’de. ‘En iyi oynadığımız maç Almanya’ydı, şu finali oynayamadık’ denildi. Ama Almanya arkasından üçüncü olmak önemli bir başarıydı. Gruptan çıkmamıza ve yarı final oynamamıza rağmen istekler bitmedi. Şöyle yapalım: Bu istekler bitmesin. Bazen gerçekçi olmasa da, insan hayal etmediği sürece başarılı olamaz. İnsan, önce hayal etmeli. Ondan sonra hayalini gerçekleştirmek için çaba sarf etmeli. Olur veya olmaz… Bazen birçok kişiye buna biz alıştırdık diye düşünüyorum bazen, gözümüz hep yukarıda oldu. Ulaşılamaz yerlere ulaşmak istedik. Ama benim tecrübem diyor ki: Biz burayı geçersek, hiç kimse yarı finalden tatmin olmaz. Şu anda Galatasaraylı, grupta Manchester ile birlikte çok önemli yer tutuşumuzu unutmuştur. Drogba ve Sneijder’ın gelişi de bunu tetikleyen unsurlardan biridir. Bize büyük katkıları olacak, eminim. Takımdaki mevcut oyuncularımız o kadar güzel kucaklaştılar ki; Drogba ve Sneijder, sanki 10 senedir Galatasaray’da forma giyiyor, bir büyük aileye gelmişler gibi. Onlar da bu sevgiye karşılık vererek çok güzel bir tablo oluşturdular. Bu beni en çok sevindiren durum. Böyle bakalım artık. Onlar da bizlerden birileri. Şu anda çok iyi birer aile ferdi olarak görebiliriz onları.”
Kendisinin de teknik heyetle birlikte konsantre olduğunu belirten Terim, iki yeni transfer Drogba ve Sneijder’dan alabilecekleri en yüksek verim için uğraşacaklarını söyleyerek, “Tüm teknik adamların zorluğu buradadır. Ben oyuncumdan alabileceğim performansı nasıl maksimuma çıkarabileceğimi düşünürüm, benim felsefem budur. Birincisi sizin bir oyun anlayışınız var; ama bir de oyuncuların bunları yapabilecek bir miktarları var. Sonuç en doğru şekilde, en yüksek performansı nasıl alabilirim? Bazı konularda katı olmamak, yapamayacağı bir şey için kimseyi zorlamamak lazım. Başka bir yoldan gitmek lazım. Bir yandan verdiğiniz emekten vazgeçmeyeceksiniz, diğer yandan en yüksek verimi almak için çalışacaksınız. Nasıl olacak? Göreceğim bakalım, nasıl olacak? O bizim sırrımız olsun” diye konuştu.
Fatih Terim, başarısızlık kriterini ise şu sözlerle açıkladı: “Benim için kaybedilen her maç, kazanılamayan her kupa başarısızlıktır. Aynı şartlarda mücadele etmediğimiz takımların arasındaki bir yarışmada bile geride kalmamız benim için başarısızlıktır. Ben kendi başarısızlığımı analiz edebilirim. Sezon başından baktığımızda, şu an istenilen tüm baremlere ulaştığımız gözüküyor. İnşallah burada turu geçerek ligde de istikrarımızı sürdürüp Sayın Başkan’ımızın ve değerli yönetim kurulu üyelerimizin, Galatasaray camiasının istediği başarıları elde ederiz.”
Bir basın mensubunun, Wesley Sneijder ve Didier Drogba’ya Avrupa basını tarafından büyük ilgi olduğunu hatırlatması üzerine, Burak Yılmaz eklemesini yapan Terim, daha sonra Selçuk İnan’dan da ayrıca bahsederek oyuncusunu övdü: “Muhakkak ki; Drogba ve Sneijder konuşulmalı. Burak, altı maçta attığı altı golle konuşulması gereken bir oyuncu. Ama burada Selçuk da var ki; gerek Türkiye Ligi’nde gerek Şampiyonlar Ligi’nde istikrarlı ve çok önemli oynayan bir oyuncu. Ondan da önemli bir orta saha oyuncusu olarak bahsedilmesini isterim. Hem Türkiye’de hem de Avrupa basınında.”
Terim, Schalke’nin tüm oyuncularının önemli isimler olduğuna vurgu yaparak, “Huntelaar’ın oynayıp oynamayacağını bilmiyorum; ama bizde de Elmander sakat, o da bizim önemli oyuncularımızdan biri. Önemli oyuncuları var. Bunların başında tabii Farfan geliyor. Draxler iyi bir oyuncu. Yeni aldıkları Bastos da öyle, onu da Holtby’nin yerine aldılar. Arsenal’in grubundan mağlubiyetsiz çıkmayı başaran bir takımın tüm oyuncuları önemlidir. Höwedes’ten Fuchs’a kadar hepsi çok önemli. Herkese dikkat etmemiz gerekiyor” sözlerini noktaladı.
Oyuncumuz Hamit Altıntop ise basın toplantısında şöyle konuştu: “Çok iyi bir yolda olduğumuza inanıyorum, güçlü bir takımız. Hedefimiz belli, tur atlamak istiyoruz. Buna inandık. Çok iyi hazırlandığımızı düşünüyorum. Yarın iyi bir sonuçla ikinci maça gitmek istiyoruz. Şans kelimesini sevmiyorum. Bazı eksiklerden veya yanlış bakış açısından yaklaştığım alanlar olmuştur. Ama ben her zaman söylemişimdir: Önemli olan takımın başarısı. Ben takımın bir parçasıyım. Elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorum. Gol atmak güzel; ama en önemlisi takım olarak hedefimize ulaşmak. Şampiyonlar Ligi’nin havası daha farklı. Ligde performansları iyi olmasa da bu yanıltıcı olabilir. En iyi örnek, geçen yıl Chelsea takımıydı. Ligde çok iyi oynamasalar da Şampiyonlar Ligi’ndeki final maçında istedikleri sonuçlara ulaşarak kupayı aldılar. Benim tek bir ricam var, bizi çok iyi destekliyorlar ama, bu iki maçlık bir periyot. İnanıyorum ki, iyi bir sonuçla ikinci maça gideceğiz. En tecrübelimiz hocamızdır. Hocamızın diğerlerine göre en büyük farkı; her şeyi görmesi, tatması ve yaşamasıdır. Olumlu, olumsuz. İsimler çok önemli değil. Kaliteyi sahaya en iyi şekilde yansıtmak, bunu da son maçlarda iyi şekilde yaptığımızı düşünüyorum. Umarım yarın da bunu sürdürebiliriz.”
Nocna Mora
19.Şubat.2013, 22:12
TGRT Haber’deki Futbol Gecesi’ne konuşan Şen, sar-kırmızılılara UEFA Kupası’nı kazandıran Hagi’nin “yıldız” olmadığını söyledi. Drogba’nın bir dünya yıldızı olduğunu, dünyanın Galatasaray'dan bahsettiğini anlatan Şen, “Galatasaray'ı kıskanıyorum. Ama Galatasaraylı olsaydım da, Ortega, Anelka, Alex gelirken, Fenerbahçe'yi kıskanırdım” dedi.
“HAGI’Yİ FATİH TERİM PARLATTI”
“Hagi geldiğinde yıldız değildi” diyen Ali Şen, “Ne çıkarsa bahtına’ diye, alındı. Fatih Terim onu parlattı, yıldızlaştırdı. Hagi, en görkemli yıllarını Real Madrid'te mi, Barcelona'da mı yaşadı? İtalya'da mı, Romanya'da mı yaşadı? Galatasaray'da yaşadı” diye konuştu.
“HAGI YILDIZ OLSAYDI, FENERBAHÇE ALIRDI”
Hagi’yle ilgili değerlendirmesini sürdüren Şen, ‘Kostadinov’un ondan daha büyük bir yıldız olduğunu’ bir anısını paylaşarak şu ifadelerle dile getirdi:“1996 Avrupa Şampiyonası, İngiltere'de oynanıyor. Romanya-Bulgaristan maçı Newcastle'da yapılacak. Biz Emil Kostadinov'u izlemeye gittik. Hagi de oynuyordu o gün. Biz Kostadinov’u izledik. Büyük bir yıldız olsaydı, biz Kostadinov’u değil Hagi’yi izler, alırdık. Fenerbahçe alırdı. Ama almadık.”
Haha. Boşver be olum diyorum sadece..
europeanconquer
19.Şubat.2013, 22:21
@Nedvedmania
Dany,Sneijder,Riera,Muslera vardı sahada abi,kural hatası yok :D
Aynen zaten 4 yabancıyla oynuyorduk :D
europeanconquer
19.Şubat.2013, 22:25
Cihan abi tabeladan bahsediyor şimdi anladım :D
35 çıkıp 53 giriyor diye gözüküyor ancak Drogba oyuna giriyor ama hakem zaten ilk önce Umut-Drogba değişikliğini tabelada gösterdi :n: Drogba oyuna girerken de Yekta-Amrabat değişikliğini gösterdi.
Nedvedmania
19.Şubat.2013, 22:30
Evet tabeladan bahsediyordum :)
E.Cartman
19.Şubat.2013, 23:56
https://soundcloud.com/ozgur-kadir-94/galatasaray-legend
Galatasaray.org'un girişi indirdim, arşivde lazım böyle bişey :D
europeanconquer
20.Şubat.2013, 22:22
http://amkspor.com/2013/02/20/sabri-icin-geliyorlar.html
Üstüme gökdelen dikin beyler :D Vermeyiz kimselere reyizimizi...
Cengo
21.Şubat.2013, 00:46
"Transfer listesine girdiği ifade edildi" nedir?
Nasıl böyle kandırabileceklerini sanıyorlar hiç anlamıyorum.
Lucas Neill
21.Şubat.2013, 03:04
Son macta belli oldu ki Fatih hoca formsuz Sneijder'i solda oynatmanin baska aciklamasi olamaz tamam oradan iceri giriyor önünde 2 oyuncu var pas verebilecegi vs diye aciklama yapti ama Sneijder'i orada oynatmak hem ona hem takima hem futbola ihanet cünkü gereken savunmayi yapamaz. Kesinlikle bu hatasindan döner hoca ama inat meselesi kafami kurcaliyor.
Amrabat takimda en cok topu saklayan en cok asist yapmasi gereken adamken sezon basindan beri 2 3 mac parladi. Amrabat mi kendini toparlar yoksa Fatih hoca mi sans vermez artik biseyler yapilmali bu duruma ben bu kadar kafasini kullanamayan bi Emre Colak'i gördüm bir de Amrabat'i.
Alicanfmfan
21.Şubat.2013, 06:43
Drogba-Burak uyumu müthiş olacak gibime geliyor. Burak'ın daha önceden yanında oynadığı forvetler sürekli pres yapan, ve top tutamayıp direk sonuca giden santraforlardı. Hatta ben de Burak kimle oynarsa oynasın yanındakini oyun olarak öldürüyor demiştim. Demek ki yanında topu saklayabilen, iyi yerlere indirebilen bir forvet olunca daha iyi işler yapabiliyor. Ayrıca yedek kulübesi yaramış, maşallah boş geçmiyor Kral. :)
byariff
21.Şubat.2013, 14:50
drogba buraga daha cok gol attirir biraz daha oynasinlarda.. drogbanin indirdigi toplar cok iyi cunki buraga "ama" ben olsam buragi keserim istedigi kadar gol atsin. geçen yilki elmander-drogba ikilisini tercih ederim cunki ne burak ne drogba pres yapiyor nede ortasahaya geliyorlar o yuzden elmanderi tercih ederim oyunumuzu rahatlatmasi açisindan dedigi gibi geçen yilki elmanderi tercih ederdim bu yilkini degil.
davidvilla
21.Şubat.2013, 15:11
drogba buraga daha cok gol attirir biraz daha oynasinlarda.. drogbanin indirdigi toplar cok iyi cunki buraga "ama" ben olsam buragi keserim istedigi kadar gol atsin. geçen yilki elmander-drogba ikilisini tercih ederim cunki ne burak ne drogba pres yapiyor nede ortasahaya geliyorlar o yuzden elmanderi tercih ederim oyunumuzu rahatlatmasi açisindan dedigi gibi geçen yilki elmanderi tercih ederdim bu yilkini degil.
O zaman Umut. Geri gelme savunma yapma falan diyorsan Umut'dan ötesi yalan. :)
uAburak89
21.Şubat.2013, 15:43
http://img-ntvspor.mncdn.com//C/I//353/20130221.001259_ISTANBUL256_2056145_GA4UJ.jpg
TeNaciOUS MidFieLdeR
21.Şubat.2013, 15:45
@uaburak89
tam posterlik bir paylasim, fotograf muhtesem (:
uAburak89
21.Şubat.2013, 15:48
Valla düşünmüyor değilim posteri. :) Bu topu göğsüyle kontrol etti diye hatırlıyorum, çok fena adam çok. :)
Lucas Neill
21.Şubat.2013, 16:00
Sneijder'i sol kanatta oynatmaya devam edersek sezon sonu ayrilir adam. Felipe'yi de yanlis hatirlamiyorsam forvet arkasi diye oynatmak icin almistik ön libero falan oynuyodu kacti gitti adam sezon sonu.
davidvilla
21.Şubat.2013, 16:24
@uAburak89
ya vay hayvan vay o ne ya, çok acayip bir şey bu adam ya
europeanconquer
21.Şubat.2013, 16:54
Schalke'nin Drogba için yaptığı itham çok ağır.Umarım,kulüp bunun altında kalmaz ve gerekli belgeleri gösterip Schalke için gerekli her yere başvururlar.
İlgili tweet;
https://twitter.com/s04/status/304550636672917504
İlgili haber;
http://amkspor.com/2013/02/21/galatasaraya-schalkeden-sok.html
E.Cartman
21.Şubat.2013, 17:37
Koskoca UEFA salaktı belgeleri eksikken Drogba'nın oynamasına izin verecekti, neyin artisliği bu Schalke :D
ThersoN
21.Şubat.2013, 18:03
Sneijder'i sol kanatta oynatmaya devam edersek sezon sonu ayrilir adam. Felipe'yi de yanlis hatirlamiyorsam forvet arkasi diye oynatmak icin almistik ön libero falan oynuyodu kacti gitti adam sezon sonu.
Ben de aynı şekilde düşünüyorum. Adam zaten fit değil, istediklerini yapamıyor, bir de üstüne üstlük pozisyon itibariyle adamı daha da kısıtlayan yerde oynatırsanız iyice mutsuz olacak.
William Rookwood
21.Şubat.2013, 20:35
Adam kafa toplarının %99unu aldı müthiş bir top kontrolü hava hakimiyeti var
byariff
21.Şubat.2013, 20:44
Schalke, Drogba'nın oynatılmasıyla ilgili itirazını Uefa'ya resmen yaptı.. Via Fatih Demireli
uAburak89
21.Şubat.2013, 20:50
Schalke 3.5 :) Hazır olmayan Drogba'dan bu kadar çekindilerse, 3 hafta sonra rövanşta ne yapacaklar acaba..
europeanconquer
21.Şubat.2013, 20:54
http://live.sporx.com/futbol/superlig/galatasaray/uefanin-28-numarali-sirkuleri-oyle-diyor-drogbada-sIkIntISXHBQ316296SXQ
Sıkıntı yokmuş.
Edit:
Şahsen ben bütün inancımı yitirmiştim ancak Schalke sağolsun bizden korktuklarını gösterdi.Tekrar gaza geldim :n:
KaRaBükLü KraL
21.Şubat.2013, 21:16
Hababam Sınıfı 3.5'in ardından Schalke 3.5 çekimine başlanıyomuş.Türk ve Alman sinemaları ortak yapımı filmine herkes davetli gala tarihi 12 Mart 2013:)
uAburak89
22.Şubat.2013, 15:46
En son şampiyonluk gördüğümüz tek yıl 1999, 4. yıldız için bu sene çok kritik, tek yıllarda şampiyon olamama durumunu aşmamız lazım. :)
Gece rüyamda bile formasyon görmeye, kadro kurmaya başladım sanki teknik direktör benmişim gibi. :D
4-2-3-1 veya 4-3-2-1 taktiklerini kullanmamız gerekiyor sanki Sneijder'ı etkili kullanabilmek için. Bazı kişilerde şimdiden elimizde patlayacak havası görüyorum ancak sahada benim gördüğüm başka, bu adam çok fena işler yapabilir gibi geliyor. Schalke maçında Burak'ın golü çok güzeldi, ilk hamle Sneijder'den geliyor pozisyonda boşa düşen topu alıyor hızlı oynuyor. Sneijder, Drogba, Selçuk, Burak ve gol. Bu hattı kullanmamız lazım maç içinde sürekli.
Kaleci ve savunma hattı zaten belli, 4-2-3-1 için, savunmanın önde Selçuk - Melo, 3'lüde Burak - Sneijder - Umut veya Amrabat, forvette Drogba. Bu sistemde Umut oynarsa sol taraf açık vermez, Umut iyi pres yapıyor çünkü. Handikap sağ tarafın savunması olur ama burada da orta saha katkısı ve Burak'ın özverisi önemli, pres yapmaya başladı formanın garanti olmadığını anlayınca, devam ederse çok iyi olabilir.
4-3-2-1 taktiğinde de, Selçuk - Melo - Hamit'in önünde Sneijder ve Drogba, forvette Burak olabilir. Drogba topu iyi saklıyor, Schalke maçında Burak'ı çok ciddi pozisyonlara soktu tabii bunda hazır olmamasının da etkisi var, bildiğimiz Drogba olsa o kaptığı topta her türlü kaleye giderdi.
Bu düzenlerden biri olmadıkça biz ya Sneijder'ı etkili kullanamayacağız ya da 4-3-1-2 gibi taktiklerde kanatlarımız yol geçen hanı olacak. Fatih Terim'in çok geç olmadan bir şeyler yapması lazım, yoksa sadece ŞL'de tur değil, lig de gidebilir. Her maçı Drogba çeviremez çünkü.
Deus Dominus
22.Şubat.2013, 15:58
Dany ön libero olarak nasıl oynar acaba? Melo'nun yerinde ya da. Çok değişik birşey, güçlü, hızlı, aşırı soğukkanlı ama her an hata yapabilecek potansiyeli var. O nedenle son adam olarak oynaması bana mantıklı gelmiyor.
europeanconquer
22.Şubat.2013, 16:00
Oynamasına oynasında stoper de oyuncu kalmıyor o zaman :n:
uAburak89
22.Şubat.2013, 16:02
Bence oynar gayet iyi, tekniği de fena değil ama Melo kadar hücuma katkısı olmaz herhalde. Melo kanatlara çok iyi paslar atıyor, Dany'nin bu konuda pek başarılı olacağını sanmıyorum. Gelecek sezon düşünebilir Fatih Terim ön libero oynatmayı, Melo'nun yeniden kiralanacağını veya alınacağını pek sanmıyorum, Schalke maçında yediğimiz golde Fatih Terim faturayı ona kesmiş, Jones'u kovalamadığı için ki sonuna kadar haklı. Dany bir alternatif olabilir o bölgede. Topla oynamayı da seviyor zaten o da rahatlar biz de. :)
Deus Dominus
22.Şubat.2013, 16:06
Melo geçen seneki Melo değil zaten, kiralanması en mantıklı hareketti. Gelecek yılı başka bir takımda geçirecektir büyük ihtimalle. Selçuk ve Sneijder'in olduğu merkezde iyi bir toparlayıcı olabilir bence Dany. Ayrıca gelecek yıl yeni stoper alıverirsiniz ne olacak. Çilek olmaz ahududu olur, frambuaz olur :D
europeanconquer
22.Şubat.2013, 16:08
@uAburak89
Abi Drogba çeviremez diyorsun ama 3 tane,maçın gidişatını değiştirebilecek oyuncumuz var.Sneijder,Drogba ve malumunuz Selçuk :) Lig cep de demiyorum ancak sadece Drogba çevirebilir diye de bir kaide yok,onu belirttim.Ayrıca ligde ki hiçbir takım Schalke'nin Çarşamba günü oynadığı topun yanından geçemez,tamam bizde kötüydük çok açık verdik ama Schalke apayrı oynadı.
uAburak89
22.Şubat.2013, 16:15
Melo geçen seneki Melo değil zaten, kiralanması en mantıklı hareketti. Gelecek yılı başka bir takımda geçirecektir büyük ihtimalle. Selçuk ve Sneijder'in olduğu merkezde iyi bir toparlayıcı olabilir bence Dany. Ayrıca gelecek yıl yeni stoper alıverirsiniz ne olacak. Çilek olmaz ahududu olur, frambuaz olur :D
:D Stoper her türlü alınacak zaten Ujfalusi'nin sözleşmesi bitiyor. 4-3-3'te Dany - Selçuk - Sneijder diyorsun yani, güzel olur gibi duruyor. :)
@uAburak89
Abi Drogba çeviremez diyorsun ama 3 tane,maçın gidişatını değiştirebilecek oyuncumuz var.Sneijder,Drogba ve malumunuz Selçuk :) Lig cep de demiyorum ancak sadece Drogba çevirebilir diye de bir kaide yok,onu belirttim.Ayrıca ligde ki hiçbir takım Schalke'nin Çarşamba günü oynadığı topun yanından geçemez,tamam bizde kötüydük çok açık verdik ama Schalke apayrı oynadı.
Drogba her maçı çeviremez diyorum, Burak da var bireysel anlamda iş yapacak her geçen gün daha da geliştiriyor kendini. Moral ve motivasyon önemlidir, bunu Orduspor maçında göreceğiz, deplasmanda iyi de oynasak kötü de oynasak elenirsek sonuç elendiğimiz gerçeği olacak ve bu da etkileyecek. Schalke gibi oynayan bir takım olmaz kolay kolay ligde buna katılıyorum ama takım oyunundan bireyselliğe doğru gitmemeliyiz. Derbilerde ve Antalya maçında olduğu gibi savunma yapabilmemiz gerekiyor her maçta, Akhisar maçında Gekas biraz daha becerikli olsa puan kaybı kaçınılmazdı. Telafinin zor olduğu haftalara giriliyor, işi şansa bırakamayız.
europeanconquer
22.Şubat.2013, 16:23
Zaten takım oyunu olmadığı sürece 3'ü de öyle özel şeyler yapamaz,işi bireyselliğe kaydırmak çok yanlış zaten,bu 3'lü ileri de birbiri ile olan uyumu ile çok özel şeyler yapabilir ya da Burak'a yaptırabilir,zaten senin de mesajında dediğin gibi Schalke maçında Sneijder-Drogba-Selçuk'un ardından Burak'a gelen top gol oldu.Bu yönden çok üretken olacağız gibi geliyor kalan lig maçlarında.
ThersoN
22.Şubat.2013, 16:45
Melo önümüzdeki sezonu büyük ihtimalle ülkesinde geçirecektir. Bu haliyle Juventus'ta da düşünülmez. Tahminin ilk önce kiralık olarak, sonrasında kalıcı şekilde Brezilya Ligine döner. Brezilya kulüplerinin finanslarının gelişmesi itibariyle böyle bir furya başladı zaten.
uAburak89
22.Şubat.2013, 17:58
Uefa Schalke'nin itirazını kabul etmiş ve bizden savunma istemiş. 27 şubatta olacakmış toplantı. :icon_confused:
europeanconquer
22.Şubat.2013, 18:04
Nerde gördün abi ?
Edit:
http://www.schalke04.de/en/news/130221_drogba/page/266--86-86-.html
Schalke açıklama yapmış.Bu işin tadı kaçtı.Büyük ihtimal Schalke yönetimi eksik bilgilendirilmiş,Drogba ile 1 Şubat'tan sonra sözleşme imzalayıp,ismini UEFA'ya bildirmediğimizi sanıyor olabilirler,çok ufak ihtimal olsa da bu olabilir ancak başvurularında haklılarsa amatör kulüplerin bile yapmayacağı bir hata yapmışız demektir.
europeanconquer
22.Şubat.2013, 18:34
http://turkfutbol.com/detay.asp?id=4203
Schalke'nin resmi sitesi menajer Horst Heldt ve mali işlerden sorumlu olan yönetici Peter Peters'in Schalke kulübün haklarını saklı tutmakta ve Drogba'nın oyun izini konusunda UEFA'ya başvuruda bulunduğunu belirtti ve yöneticlerin açıklamalarına yer verdi.
"Galatasaray kulübün bizim atacağımız adımdan haberi var!"
Peter Peters son günlerde medya da Drogba'nın Shanghai Shenhua'dan Galatasaray'a transferi hakkında bir çok haber yapıldı. Drogba'nın ismi UEFA'ya geç bildirme olayı ortada olabilme şansı olması yüzünden bu konuyu araştırmak amacı ile prosedür gereği dünkü maçın sonucunu 24 saat içinde itiraz'da bulunduk. Peters ayrıca UEFA'nın her maç öncesi ayretten tüm kulüplerin sahaya sürdüğü her futbolcudan kendi sorumlu olduğunu belirtiyor. UEFA kendisi maç öncesi böyle konuları incelemiyor, çünkü UEFA kulüplere ve kulüplerin federasyonlarına doğru hareket etmelerine güveniyor. UEFA sadece bizim gibi itirazda bulunduktan sonra bu konuları inceliyor.
UEFA'ya müracat etmeden önce Galatasaray kulübüne bu konuda alacağımız kararı haberdar ettik. Bundan sonra UEFA bizim itirazı değerlendirdikten sonra sonucu açıklayacaktır. Biz de UEFA'nın verceği her karara saygı duyacağız, dedi.
Kısacası Drogba'yı ve Galatasaray'ı nasıl Şampiyonlar Ligi dışına çıkarabiliriz deyip şanslarını denemişler,bakalım sonuç nolacak.
himone
22.Şubat.2013, 18:35
Pek ihtimal vermiyorum ama farzedelimki gerçekten Drogba'nın lisansında sıkıntı oldu sonuçları ne olur bilgisi olan var mı?
europeanconquer
22.Şubat.2013, 18:38
Maç ya tarafsız bir sahada tekrar edilir belli miktarda para cezası alırız ya da -ki büyük ihtimalle- 3-0 mağlup sayılırız.
himone
22.Şubat.2013, 19:00
Maç ya tarafsız bir sahada tekrar edilir belli miktarda para cezası alırız ya da -ki büyük ihtimalle- 3-0 mağlup sayılırız.
Allah korusun kupadan men cezası falan gelmez değil mi? Aynı şoku Türk futbolu kaç kere atlatır artık bilemiyorum, şimdiden 2 kere yaşadık 3. ciddi sıkıntılar doğurabilir.
Nocna Mora
22.Şubat.2013, 21:11
4-4-1-1 oynamamız lazım top rakipte iken. Bu artık tamamen netleşti bence.
Muslera
Sabri Dany Semih Hakan
Eboue Selçuk Melo Burak
............Sneijder
..........Drogba
kadrosu müthiş işler yapabilir. Melo Burak gecikirse savunmaya yerleşmede diye onun tarafında oynuyor orayı kapatabilir. Hakan hücuma az katılacak tabii ki bu durumda çünkü Burak inside forward oynayacak. Sabri - Eboue müthiş bir sağ kanat olur. Hamit gibi futbol zekasından yoksun bir adama gerek yok. Arada rotasyona giredursun. Hücum da Burak içeriye kat eder ve hem hücum hem de savunmada sağlam bir kadromuz olmuş olur. Maç garantiye alınınca da Sneijder çıkıp Riera girer 4-4-2 gibi kanatlardan sağlam gidebilen bir çift forvet sistemine döneriz. Kesinlikle görmek istediğim kadro bu. Macera aramaya, Hamit'e, Amrabat'a gerek yok..
byariff
22.Şubat.2013, 22:29
Eboueyi bek"e geçip buragi sag kanata alip gizli forvet gibi oynasin amrabat ise solda ben hala umitliyim deli oglandan kayserideki izledigim amrabat bu degil inaniyorum ben ona.
Alicanfmfan
23.Şubat.2013, 05:29
Ayriyetten biri, Sinan Engin'e ''Drogba'' demeyi öğretir umarım. Dropba değil.
Kaan Souza
23.Şubat.2013, 07:13
Sneijder sezon sonunda gönderilmez umarım bu takımdan.Önce Akhisar maçında ritmini bulmuşken oyundan alındı sonra Schalke maçında kimsenin anlamadığı sebepten ...Böyle gereksiz hareketlerle kim neyi ispatlamaya çalışıyor bilmiyorum da Sneijder'i yedek bırakcak lükste bir takım değiliz bence.Hamit'e 30 maçta verilen kredi Sneijder'e 2 hafta verilmiyor.İlla sistem değişcekse bu 4-2-3-1 olmalı ilerde Drogba ve arkasında Sneijder oynamalı.
davidvilla
23.Şubat.2013, 10:26
Hamit'e 30 maçta verilen kredi Sneijder'e 2 hafta verilmiyor
Hamit'e verilen kredi bu takımda kimseye verilmedi valla.
Çok kötü performans sergiliyor yine de her maç ilk 11.
Hem ona yazık hem bize yazık.
nannar
23.Şubat.2013, 10:40
Yahu Schalke maçında neden Sneijder oyundan alındı diyenlere hayretle bakıyorum! Sneijder AMC oyucusu.Başka yerde de oynamaz. 2 forvetli bir sistemle sahaya çıktıysan ve bu adamı ML'ye koyuyorsan o senin kendi taktik zaafiyetindir. Eğer 2 forvet oynayacaksak Sneijder kenarda bekleyecek tabiki. Fakat Drogba ve Sneijder'i oynatmak için aldıysak Burak kenarda bekleyecek ya da kanatlarda oynayıp beklere yardıma gelecek. Zaten Fatih Hoca da böyle bir sistem kuracaktır
davidvilla
23.Şubat.2013, 11:23
@nannar
Haklısın ben de katılıyorum yorumuna. Ama "neden Sneijder oyundan alındı" diyenlerin demek istediği kendi mevkisi olmasa bile Hamit'den daha kötü oynamıyordu. Yine de elinden geleni yapıyordu, fizik olarak da çok kötü gözükmüyordu. Az da olsa pas trafiğine yardımcı oluyordu. Yani 60'da alırsın anlarım ama devre arası böyle bir dünya yıldızını kendi mevkisi olmasa bile yine de ortalama bir futbol oynuyorsa çıkarmanın pek de yarar saglamadıgını gördük. Amrabat da girince hiç pas falan kalmadı ortada. İyice bireyselliğe bindi olay. Selcuk'un da daha çok yorulduğunu gördük. Sneijder en azından al ver yaparak topun bizde kalmasını saglayıp Selcuk'un nefeslenmesini saglıyordu.
Ayrıca Sneijder oyun tarzı itibariyle hem forvet arkası hem de Selcuk bölgesinde görev yapabilecek biri bana kalırsa. Yani illa 4-4-2 oynayacaksak ve Sneijder'i de oynatacaksak yegane oynayacagı yer Selcuk'un yeri başka da yok.
En mantıklısı Burak'ın sağ kanada çekilip 4 2-3-1 e geçmemiz. Burak savunma yapmıyor falan aman girmeyelim oralara, Farfan, Bastos savunma yapıyor mu sanki.
nannar
23.Şubat.2013, 12:03
Hamit'i hücumdan ziyade orta alanda çok koşup top kapıyor diye oynatıyor Fatih hoca. Ben Hamit kadar vitesimizi küçülten adam görmedim zaten....
Nocna Mora
23.Şubat.2013, 12:10
Hamit mi top kapıyor haha Aydın daha çok top kapar be :D Hamit ve Halil Altıntop kadar gereksiz insanlar görmedim ben futbol camiasında. Hiç bir şey yaptıkları yok.
davidvilla
23.Şubat.2013, 12:19
Ağır abi yavaş adam. Top kapsa da yavas orta yapsa da yavas. O seviyenin temposunda oynayamıyor bariz. Olmuyor yani daha kaç maç göreceğiz. Tek yararlı özelliği sert ve etkili şutları, o konuda da bir şansızlıktır gidiyor.
nannar
23.Şubat.2013, 12:25
Fenerbahçe'ye satmak lazım o zaman. Bir ara istiyorlardı çünkü.
Kaka Leite
23.Şubat.2013, 12:31
Fenerbahçe'ye satmak lazım o zaman. Bir ara istiyorlardı çünkü.
İlgileniyordu desek daha doğru olacak, o zaman Hamit Galatasaray da değildi.
Şuan ki oyunu ile de alacağımızı pek sanmam.
davidvilla
23.Şubat.2013, 12:34
@nannar
Fenerbahçe ortasaha 3lüsünde kullanacagı için onlara daha mantıklı olur en azından.
uAburak89
23.Şubat.2013, 14:07
Akhisar maçında Sneijder 79'da çıktı, fiziksel olarak düşmeye başlamıştı çok doğru bir karardı. Schalke maçında çıkması yanlıştı, Hamit direğe nişanladıktan sonra kendine gelememişti, Hamit - Amrabat değişikliği ile Burak'ı kenara çekip 4-2-3-1'e dönmeliydik. Hoca 4-4-2'ye devam dediği için çıkardı, bu da onun tercihi, Amrabat hücumda biraz daha etkin olsa haklı da çıkabilirdi pekala.
Taktiğin 4-2-3-1'e döneceği şeklinde haberler çıkmaya başladı, Burak sağda oynarken attığı 19 gol var, Sneijder, Drogba ve Burak birlikte oynayacaksa başka bir taktik gözükmüyor.
Hamit'i bitirmişsiniz de biraz fazla sanki bu eleştiriler. Hamit takımda en güçlü oyunculardan birisi, en çok atağı sağdan yapıyoruz çünkü Hamit sorumluluktan kaçmıyor, elinden geleni yapıyor. Çok parlak performans sergilemediğinin farkındayım ama Schalke maçında golü atsa kahramanlardan biri olacaktı. O pozisyona kadar fena değildi, sonrasında da oyundan koptu tamamen. Hoca Hamit'ten vazgeçmez kolay kolay, 1-2 maç dinlendirebilir tabii. Yeni düzene geçiş olursa Hamit zaman zaman yine sağda ve ortada şans bulacaktır. Biraz daha az topla oynarsa, pas trafiğine katılırsa çok verimli bir oyuncu olur takım için Hamit.
Nocna Mora
23.Şubat.2013, 14:14
Hic bir zaman olamaz. Macın tamamını izlersen eğer adamın 5 atağı yavaşlatıp kestiğini yanlış tercihlerle baltaladığını görürsün. 10 zararı varken 3 yararı olması bir halta yaramıyor açıkcası.
byariff
23.Şubat.2013, 14:29
fatih hoca bu yil adaletli davranmiyor hamit yerine engini her turlu tercih ederim iste hamit"in adi var avrupada oynamis diye hoca kesmiyor kesemiyor.
uAburak89
23.Şubat.2013, 14:42
Hic bir zaman olamaz. Macın tamamını izlersen eğer adamın 5 atağı yavaşlatıp kestiğini yanlış tercihlerle baltaladığını görürsün. 10 zararı varken 3 yararı olması bir halta yaramıyor açıkcası.
Özetlere göre yorum yapıyormuş gibi bir halim mi var ? :) Sağ kenarda çok verimli olmadığının farkındayım, Keita gibi yardıra yardıra gitmesini de beklemiyorum. Ligde 4, ŞL'de 2 asisti var Hamit'in, ligde tam 10 kez oyundan alınmış, ŞL'de 2 defa. Kötü olduğu maçlarda zaten çıkarılmış yani. Derbilerde ve Avrupa maçlarında çoğu zaman takımın en iyilerindendi Hamit. 10 kişi kaldığımız Beşiktaş maçında 10 kişi gibi hissetmememizi sağlayan oyuncuların başında gelir.
Hamit ortada hatta sol iç olarak çok daha verimli olur bence ama hoca onu sağda kullanıyor, ayrıca gelecek sene muhtemel bir Eboue ayrılığından sonra Hamit'in artık bek için düşünüleceğini tahmin ediyorum ben, yani gelecek sezon da takımın parçası olacaktır.
davidvilla
23.Şubat.2013, 15:16
Eboue ayrılığından sonra Hamit'in artık bek için düşünüleceğini tahmin ediyorum ben, yani gelecek sezon da takımın parçası olacaktır.
Ben de katılıyorum buna. Ama şu anda Hamit yerine Engin hatta en kötü Aydın bile tercih edilse daha iyi gibi sanki.
Not: Aydın'dan nefret ediyorum :)
KanaKe
23.Şubat.2013, 15:47
http://turkfutbol.com/detay.asp?id=4203 (http://forum.turksportal.net/vb//redirector.php?url=http%3A%2F%2Fturkfutbol.com%2Fd etay.asp%3Fid%3D4203)
Kısacası Drogba'yı ve Galatasaray'ı nasıl Şampiyonlar Ligi dışına çıkarabiliriz deyip şanslarını denemişler,bakalım sonuç nolacak.
böyle birsey zaten sadece almanlardan beklenir adamlarda türklere karsi nefret tavan yapmis konumda.. insAllah galatasaray gelsenkirchen de bunlara iyi bir ders verir tek temennim o..
darkkobal123
23.Şubat.2013, 16:00
Drogba konusunda bir sıkıntı çıkacağını sanmıyorum, saçma bir dedikodu. Psikolojik savaş olarak da nitelendirilebilir.
beğenmediğimiz kazım bu hamitin 10 katı oynuyodu
sui generis
23.Şubat.2013, 17:04
Okuduğum kadarıyla Schalke ; '1 Şubatta lisansı olmayan adamı nasıl kadroya dahil ediyorlar' diyor. 'UEFA kabul etmeseydi diye bir savunma da olamaz , itiraz gelmesi durumda UEFA bunu inceliyor' demişler.
Galatasaray'ın aleyhine bir karar çıkma olasılığı yok bence.
RaSenGan
23.Şubat.2013, 17:35
Takımda artık sistem oturmalı yavaş yavaş.Sneijder gibi adam kanatta oynamaz,oynayamaz.En iyisi 4-2-3-1. Bu maç Hamit kesilir.Solda Amrabat olur sağda Burak.Daha sonraki maçlarda Hamit sağa geçer Burak sola.Fenerbahçe'de Kuyt'un oynadığı gibi bir rolde oynar Burak.Ne tam kanat ne tam forvet.Arada bir yerde oynar.Sol tarafta zaten doğru düzgün oynayan yok.Emre Çolak'tan bir şey olmaz.Amrabat ise fıs çıktı.Keşke Assaidi'yi alsaydık.Adam Liverpool'a gitti.Biz 8 milyona aldık Amrabat'ı bir hayrını görmedik.
TeNaciOUS MidFieLdeR
23.Şubat.2013, 17:43
dROGBA
uMUT - sNEIJDER - bURAK
sELCUK - mELO
boyle bir dizilis nasil olurdu acaba. cok mu ofansif oldu, ama cok can yakar gibime geliyor :)
RaSenGan
23.Şubat.2013, 17:45
dROGBA
uMUT - sNEIJDER - bURAK
sELCUK - mELO
boyle bir dizilis nasil olurdu acaba. cok mu ofansif oldu, ama cok can yakar gibime geliyor :)
3 yer 5 atarız :D
uAburak89
23.Şubat.2013, 18:13
dROGBA
uMUT - sNEIJDER - bURAK
sELCUK - mELO
Hayalim bu kadro, en azından bir maç hatta bir devre bile olsa görmek istiyorum. Sneijder solda beke yardım edecek kadar savunma yapamıyor ama merkezde oynadığı zaman da eli belinde bekleyen bir oyuncu değil, hareketli bir isim. Umut zaten 90 dakika pres yapabiliyor, zayıf halka Burak olur onun da özverisi gerekir, bu takım her maç 1 gol yer rahat ama 3 tane de atacak potansiyeli var bence. Hoca dizilişi zaten denemişti Antalya maçında, bu isimlerle dener mi soru işareti. En fazla yapacağı Aygün'ün dediği gibi Hamit'i sağda oynatıp, Burak'ı sola çekmek olur o da ne kadar doğru ve etkili olur şahsen bilemiyorum.
mustangshelby
23.Şubat.2013, 18:14
3 yer 5 atarız :D
Sol bekte Roberto Carlos sağ bekte Cafu gibi bi adam defansın göbeğinede Cannavaro veya Nesta gibi bi adam buldumu GS dediğin taktik tutabilir :P Riera Sabri Dany gibi adamlarla olacak iş değil bence :)
Sol bekte Roberto Carlos sağ bekte Cafu gibi bi adam defansın göbeğinede Cannavaro veya Nesta gibi bi adam buldumu GS dediğin taktik tutabilir :P Riera Sabri Dany gibi adamlarla olacak iş değil bence :)
sabriyi sil ordan eboue yi koy riera yerine balta yı koyarsakta defansif anlamda daha iyi olur bence stoperde işte karşımızda ronaldolar ronaldinholar yok ligdeki oyunculara yeterheralde semih - dany (dany pozisyon bilgisini biraz geliştirir konsantrasyonunu kaybetmemeyi öğrenirse çok iyi olur 1e1 de müdaheleleri 1. sınıf bence ama gel görelimki çok fazla konsantrasyon kaybı yaşıyo )
zeck17
23.Şubat.2013, 19:14
http://www1.picturepush.com/photo/a/12238014/img/12238014.png
http://www2.picturepush.com/photo/a/12238015/img/12238015.png
William Rookwood
23.Şubat.2013, 19:21
Bize en uygun sistem bu.
Alicanfmfan
23.Şubat.2013, 23:25
Bende kanatsız taktik istiyordum. Hatta iyi kanat oyuncuların yoksa kanatlı taktik saçma falan demiştim. Yanılmışım. Kanatlar olmayınca sağ ve sol kulvar otobana dönüyor. Ancak şöyle olabilir ortadaki 3 eleman yavaştan kanatlara yayılarak oynayabilir. Ama savunmada yine sıkıntı doğar.
Bide Ujfalusi'nin yoklugundan sanıyordum bu defansif zaafı ancak bir oyuncu bu kadar toparlayacağını sanmıyorum defansı. Hee tabi Ujfalusi olsa daha iyi bir defans anlayısımız olmakla birlikte yanındakileride organize edebilir. Bence bu sene takım savunmasında zaaf var.
byariff
23.Şubat.2013, 23:29
zaten oyle takim savunmasinda ve forvette SIKINTI var burak umut drogba cok iyi forvet olabilirler yalniz bir elmander-necati-baros 3"lusu gibi degillerdi o adamlar ortasahaya gelip press yapiyorlardi necati yeri geliyor 10 numaraya geçiyordu ortasahadan pas dagitiyordu bu seneki forvetlerimizde maalesef o ozellikler olmadigi icin geçen seneki oyunu oynuyamiyoruz defans"da bir lider bir sef yok ujfalusi gibi keske sakatlanmasaydida drogba ile birlikte muthis abilik seflik yaparlardi takima
Alicanfmfan
23.Şubat.2013, 23:36
Arif şöyle birşey var. Umut ve özellikle Elmander müthiş pres yapıyor tamam ama kimi kseceksin ? Dünya'ya mal olmuş ve oynadıgı iki maçtada müthiş bir performans gösteren Drogba'yı mı ? Yoksa oynadıgı her maçta leblebi gibi gol atan ve Avrupa'nın konuştuğu Burak Yılmaz'ı mı ?
Kaldı ki Burak Yılmaz'ı, Umut'un ve Elmander'in yanında da izledik hiçbirinde de etkili olamadı. Ama Drogba ile uyumu 2 maçtır fevkalade.
O değil de Elmander'in adını anan yok artık :)
Alicanfmfan
23.Şubat.2013, 23:42
Bana kalırsa Elmander geçen sene ki sakatlık izlerini hala taşıyor. Eskisi gibi gelmiyor bana izlediğimde.
europeanconquer
23.Şubat.2013, 23:51
4-4-2 dizilişinde çift forvet olacaksa ben hala forvetlerden birinin mutlaka Elmander olmasını tercih ederim,gerçi yabancı kuralından dışarıda kalıyor o da.
darkkobal123
23.Şubat.2013, 23:56
Elmander sakat değil mi ?
Gncl1905
23.Şubat.2013, 23:57
http://www1.picturepush.com/photo/a/12238014/img/12238014.png
http://www2.picturepush.com/photo/a/12238015/img/12238015.png
Şurada Selçuk ile Melo'nun yerlerini değiştirsel aslında defansı da kaldırabilir gibi takım. Takımı bir bu formasyonda izleyemedik. Melo ve Riera sol kanadı savunsa Hamit ve Eboue sağı. Bunu istememin nedeni Sneijder, Drogba, Burak bu 3'lü mevkilerinde oynarsa süper işler yapacak gibi duruyorlar ama bu 3'lü sahada olduğu zaman Sneijder sol kanat oluyor. Adamın defansa katkısı 0 Riera gibi devşirme bekle o kanat yol geçen hanına dönüyor. Oysa Riera, basan bir Melo, Riera'nın zaman zaman açıklarını kapatacak her pozisyona atlayan hızlı bir Dany var elimizde. Şu şablonu oturtabilsek zaten STSL'de bu hücum hattını durdurabilecek takım yok da FT sanırım 4-2-3-1/4-3-3 oynayacak. Ya Drogba ya Burak yazık olacak(Burak'ın sağ kanat performansı için şüpheliyim). Ya da 4-4-2'de Sneijder'e yazık olacak. ŞL için biraz daha temkinli bir taktik yapılabilir.
William Rookwood
23.Şubat.2013, 23:58
Elmander her zaman bu takımda olmalı calıskanlığı ile herşeyiyle müthiş bir profesyonel.
europeanconquer
24.Şubat.2013, 00:00
Elmander sakat değil mi ?
Sakat da şu an genel olarak bir 11 konuşuluyor ve orada da isminin olmayışı dikkatini çekmiş Börk'ün :)
darkkobal123
24.Şubat.2013, 00:02
Sakat da şu an genel olarak bir 11 konuşuluyor ve orada da isminin olmayışı dikkatini çekmiş Börk'ün :)
Ben yanlış anlamışım o zaman pardon.
europeanconquer
24.Şubat.2013, 00:04
Ben yanlış anlamışım o zaman pardon.
Estağfirullah ben konuyu açıklamak amaçlı cevap vermiştim :icon_biggrin: Amacım herhangi bir yanlışı düzeltmek değildi.
darkkobal123
24.Şubat.2013, 00:07
Estağfirullah ben konuyu açıklamak amaçlı cevap vermiştim :icon_biggrin: Amacım herhangi bir yanlışı düzeltmek değildi.
Tamam sıkıntı yok. :)
zeck17
24.Şubat.2013, 02:45
Semih bugün 22 yaşına girmiş nice sarı kırmızı yıllara inşallah uzun uzun yıllar galatasaray da oynar
ThersoN
24.Şubat.2013, 02:50
birkaç tv yorumcusundan da milanın efsane kadrosunun dizilişinden bahsettiklerini duydum, burada da konusu geçmiş.
o taktikin en kilit noktası Gattuso'dur. Gattuso'nun Milan'da yaptığının onda birini yapıyor anca Melo, Gattuso gibi bi adam bulunursa o diziliş oynanır. Eğer bulunamazsa ki öyle adamları bize bırakmazlar o zaman oynanamaz. Ayrıca o taktikteki geri dörtlü futbol tarihinin en uyumlu savunma hatlarından biriydi. O yüzden Galatasaray'ın bahsedilen taktiksel dizilişin hakkını vermesi zor.
byariff
24.Şubat.2013, 03:09
elmander sakat ben gonderilmesi tarafindayim umut"un bonservisi alinip umut-burak-drogba(seneyede oynar emekli olur) 3 forvet yeterli bence. eboue cok iyi bir bek yalniz ben gonderilmesinden yanayim hamit-sabri yapar orayi riera yerinede sezon basindan beri ilgilendigimiz carlinhos"u alsak muthis olur(videolara gore muthis olur) gerçekte sahsen izlemedim. selcugun yanina isiran bir adam lazim melo iyiydi lakin bonservisi alinmadi diye bence oynamiyor melo , de jong yada kolo toure tarzinda savasci bir ortasaha lazim. sag açigada shaqiriyi keske alabilsek alirizda bayernde zar zor oynuyor zaten ribery-robben tarzi oyunculari kesmesi zor.
http://www.modernyapilar.com/wp-content/uploads/2011/03/En-modern-stadyum.jpg
http://www.arguney.com/uploads/posts/2008-01/thumbs/1201112400_luft_02.jpg
adamların yaptığı stada bakın ya zemini güneş alabilmesi için kızaklarla çekiliyomuş hem bu sayede konser vs. de zemin zarar görmüyo üstünüde kapamışlar 2 yıldır üstü kapansın diye bekliyoruz bizim stadın 2001 yılında yapılmış bu stad çok mu zordu benzer teknoloji kullanmak
Redrum
24.Şubat.2013, 03:29
Deprem bölgesinde üstü kapalı stad yasak muhabbeti vardı sanırım.
Deprem bölgesinde üstü kapalı stad yasak muhabbeti vardı sanırım.
valla öyle bi alaka var mı bilmiyorum da stadın üstü kapatılcak yani kapatılmıcak denmedi ama devlet kendiniz kaparsınız dedi 2 yıldır bekliyoruz hem öyle veya böyle çimleri korumak açısından müthiş bişey bu
Cengo
24.Şubat.2013, 10:17
http://www.modernyapilar.com/wp-content/uploads/2011/03/En-modern-stadyum.jpg
http://www.arguney.com/uploads/posts/2008-01/thumbs/1201112400_luft_02.jpg
adamların yaptığı stada bakın ya zemini güneş alabilmesi için kızaklarla çekiliyomuş hem bu sayede konser vs. de zemin zarar görmüyo üstünüde kapamışlar 2 yıldır üstü kapansın diye bekliyoruz bizim stadın 2001 yılında yapılmış bu stad çok mu zordu benzer teknoloji kullanmak
Buna gerek bile yok. Zeminin üstüne demir plaka sistemi kurulur. Organizasyon günü plakalar açılır ve çimlere mesafeli zemin kaplanır. Çimlere dokunulmaz bile.
Stadyumun üstünü kapatmak direkt çimlere zarar vereceği için aslen kapanması doğru değil.
europeanconquer
24.Şubat.2013, 14:20
https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/35531_10151461656999265_942430207_n.jpg
zeck17
24.Şubat.2013, 22:04
Gs store da an itibariyle parçalı forma stoğu kalmamıştır kırmızı ve beyaz formalardan ise xl ve 2xl bedenleri kalmıştır sadece
Alicanfmfan
24.Şubat.2013, 23:12
Geçen sene Antalya maçında Ömer'e kartopu atan taraftarımıza 1 yıl men cezası vermişler. Eheueheheheheheheh taş atana,ses bombası atana bişey yok. Kar topu atana ceza. Bu ülke beni güldürüyor yeminle.
uAburak89
24.Şubat.2013, 23:31
Gs store da an itibariyle parçalı forma stoğu kalmamıştır kırmızı ve beyaz formalardan ise xl ve 2xl bedenleri kalmıştır sadece
Geçen sezonun tamamında satılan formadan %50 daha fazla satış yapılmış bu sene. Tabii bunda devre arası transferlerinin de etkisi büyük.
https://twitter.com/NKantarelli/status/305760368926527489
europeanconquer
25.Şubat.2013, 16:02
Melo 4.kez baba olmuş,hey maşallah :n:
darkkobal123
25.Şubat.2013, 17:40
Melo ilk 11 dizecek galiba. :D Allah analı babalı büyütsün.
uAburak89
25.Şubat.2013, 17:44
GS TV Muhabiri Murat Borlu: ''Drogba antrenman bittikten sonra 1 saat frikik çalışıyor. Normalde futbolcular frikik için kalenin önüne manken koyar fakat Drogba kale koyup , kalenin üzerinden diğer kaleye vuruyor.''
europeanconquer
25.Şubat.2013, 17:48
Çok belli zaten,ne kadar kalecinin üstüne gitse de Akhisar ve Schalke maçında ki frikiklerinden anlayabilirsiniz.
Önder HOCA
25.Şubat.2013, 20:28
dün telegol ekibi gs stadını kundaklamaya çalışmış :D
byariff
25.Şubat.2013, 21:54
https://pbs.twimg.com/media/BD97EM2CUAI5T7M.png:large
europeanconquer
25.Şubat.2013, 21:56
Jem Karacan beyler :n:
E.Cartman
26.Şubat.2013, 00:20
Jem Karacan'ın 2 yıl bizim alt yapıda oynamışlığı var sanırım, yanlış bilmiyorsam.
europeanconquer
26.Şubat.2013, 00:21
Evet,bizim altyapının üretimi :n:
uAburak89
26.Şubat.2013, 00:22
Burak Yılmaz: 26 maç, 21 gol.
https://pbs.twimg.com/media/BD-UpP_CcAAd1_B.png
zeck17
26.Şubat.2013, 00:24
Burak Yılmaz: 26 maç, 21 gol.
Kontralardan gol bulan araya kaçarak oynayan bir oyuncuyken trabzonda 35ye yakın gol atması normal gibiydi ama kapanan savunmalara bu kadar gol atması bu tip bir oyuncu için muhteşem bir istatistik
RaSenGan
26.Şubat.2013, 00:47
Bu maçı kazanmamız takımın ne kadar hırslı olduğunun göstergesi.Çarşamba günü Schalke'yle oynanan o zorlu maçtan sonra 2-0 da geriye düşünce tüm moraller çöktü.Ama buna rağmen müthiş bir galibiyet aldık.Ama takımda artık oturması gereken bir sistem var.Ne oynadığımız belli değil.İlk yarının sonlarına doğru Drogba sağ açığa geçti.Sneijder orta saha,forvet arkası vs.oynadı bir yerlerde.Melo da katılınca iyice oturmalı taktik.Böyle olmuyor.Bu kadroya Melo da eklenince nasıl bir diziliş nasıl bir kurgu olacak çok merak ediyorum.En iyisi 4-2-3-1 oynamak ama ileride de Drogba-Burak çok iyi anlaşıyor.Sneijder de bugün Amrabat'a müthiş top attı,güzel gol attı.Ne kadar ileride oynarsa o kadar iyi olur.Sol bekte Hakan Balta'yı hiç özlememişiz.Hakan Balta-Eboue mi yoksa Riera-Sabri mi olacak bekler belli değil.Ama şu an itibariyle ikinci seçenek gibi duruyor.Bakalım nasıl bir kadro bizleri bekliyor.Son olarak Gökhan Zan da hiç sırıtmadı.Eskişehirspor maçında da o oynayacak.Umarım Semih de o zamana kadar iyileşir.Dany olmadan çok zorlanabiliriz Semih-Gökhan ikilisiyle.Ama oyuncularımızda ve hocamızda bu istek ve hırs olduğu sürece bu takım puan kaybetmez.
Nocna Mora
26.Şubat.2013, 01:24
Bugün kü maç Hamit'in takımın el freni olduğunu ispatladığı maçtır. Açık, net. Bir oyuncu hiç mi koşmaz. Oyunu yavaşlatıyor. Takımı yavaşlatıyor. Yanlış kararları ile yanlış zamanlamaları ile takımı baltalıyor. 2 iyi iş yapsa 5 yanlış iş yapıyor. Zaten oyundan çıktı maç döndü. Cıkarken mac bizim dedim ve mac bizim oldu. Oynamaması lazım artık. Çok zarar veriyor takıma. Sen kanat oynuyorsan koşacaksın arkadaş öyle sallana sallana olmaz bu işler. Sabri girdi can verdi o kanada. Koştu top aldı 1-2 tane ki öyle de olmalı. Basit oynayacaksın, bindireceksin, koşacaksın. Bu nedenle ben kanatta Sabri - Eboue ikilisi görmek istiyorum artık. Gına geldi Hamit'ten. Adamın futbol ile alakası yok. Mümkünse sadece arada sırada rotasyona girsin. Takımın kilit oyuncusu falan değil. Hiç bir zamanda olmadı.. O çıktı maç döndü. Maçın özeti budur.
Hakan Balta ve Gökhan Zan çok istekliydiler. Bu beni sevindirdi. Özellikle Hakan Balta'nın sol bek performansını özlemişim. Hantal denilen adam onlarca bindirme yaptı o kanattan. Ve savunmaya da döndü yeri zamanında hamleleri de genellikle başarılıydı. Bir pozisyonda hata yaptı o da penaltı pozisyonu ama ben ona kızamıyorum ona futbolu özletenlere kızıyorum. Riera kadar forma şansı bulması gerekiyor bence. Hem kontenjan açısından hem de gayet hırslı ve başarılı oynuyor.
Gökhan Zan'da Dany'nin açıklarını kapatmakla uğraştı sürekli. Dany'den boşalan alanları doldurdu. Savunmayı zayıflaştıran isim Dany. Ön libero gibi atlıyor her topa. Ön libero'da daha etkili oynar bence.. Gökhan Zan - Semih ikilisini izleyeceğiz haftaya büyük ihtimalle. Bakalım onlar nasıl anlasacaklar..
Sneijder yine çok iyiydi. Müthiş paslar atıyor, çok güzel pozisyonlar hazırlıyor. Oyunu doğru yönlendiriyor. Çokta güzel bir gol attı. Performansı umarım artarak devam eder..
Drogba gol hariç herşeyi yaptı. Geri geldi savunma yaptı, topu aldı kanata indi, orta açtı, defalarca top indirdi, gol pozisyonlarına girdi.. Müthiş işler yaptı. Çok büyük topçu gerçekten. Çok şanslıyız ona sahip oldugumuz için.
Umut'u oyuna girdikten sonra çok beğendim. Hamit'in yapmadığı işleri yaptı orda koştu, bindirdi, savunmaya da yardım etti. Hantal hantal takılmadı ki bu sayede attık zaten 2.golü.
Amrabat'ta futbol lügatında ara pası atmanın da olduğunu hatırlamış olsa gerek ki çok güzel 2-3 ara pası attı, denedi. Çizgiye inip ortalamaktan fazlasını yapması gerektiğini anlamış olacak ki hem iyi pres yaptı savunmaya katkı sağladı hem de yeri geldi topu aldı gitti, olumlu kullandı. Böyle devam etmeli. Takıma daha çok uyum sağlıyor her geçen gün..
Ayrıca maçın hakemi bence maçı iyi yönetti tek yanlışı az kart göstermesiydi. İki takıma da bazı kartları cıkarmadı fakat yine de ben beğendim. Bazı yanlış kararları olsa da önemli pozisyonları doğru sezdi hep.
Maça dair 2 olumsuz nokta vardı. Biri Barral'ın şanssız sakatlığı, diğeri de zeminin tarla gibi olması. Hamit'in maaşından kesilsin yeni çim yapılsın bence.. Böyle yıldız oyunculara bu çim yakışmıyor. Sakatlık tehlikesi var ve oyunu zorlaştırıyor kesinlikle. Bence geri kalan maçlarını başka stadda oynamalı Galatasaray. En azından kış geçene kadar..
Artık böyle oynamalı takım bence ayrıca;
http://www.footballuser.com/formations/2013/02/652320_Galatasaray_SK.jpg
C h A o S
26.Şubat.2013, 02:03
Burak Yılmaz ŞL'de attığı gollerle iyi piyasa yaptı.Sezon sonu bir çok takım yoklayacaktır.
Gollerinin yanı sıra sanırım 90+daydı bizim yarı sahaya koşup top kaptı.Bu hırsı daha sevindirici.
byariff
26.Şubat.2013, 02:22
Eurosport guvenilir kaynakmi bilmiyorum ttansferde.manu burak icin 10m sterlin teklif etmis
Eurosport guvenilir kaynakmi bilmiyorum ttansferde.manu burak icin 10m sterlin teklif etmis
dünyanın en iyi forvetlerine sahipler napıcaklar ki burak ı yalandır
Burak Yılmaz ŞL'de attığı gollerle iyi piyasa yaptı.Sezon sonu bir çok takım yoklayacaktır.
Gollerinin yanı sıra sanırım 90+daydı bizim yarı sahaya koşup top kaptı.Bu hırsı daha sevindirici.
+ bi pozisyonda 2-2 yken yada 2-1ken net hatırlamıyorum 30 metre koşup rakip kaleciye kadar bastı
ThersoN
26.Şubat.2013, 02:58
Ordu maçında oyundan çıkarken yaptığı iddia edilen hareketleri eğer yaptıysa onun da suyu ısınmıştır. Zaten takım zor durumdayken çıkarken yürümesi mantıksız, ayrıca çok da kötü oynadı, hiç hazır değil. Bir kaç pozisyonda koşarken çok zorlandığı gördüm. Sanki eski Eboue 3 aydır maç yapmamış gibi.
Bir diğer problem ise Hamit, Schalke maçında topu ayağından çıkarmama ısrarından gelen bir gol vardı. O maçta da top kullanımı çok kötüydü, bu maçta da hızlı atağa çıkarken çok geç kalıyor topu aktarmakta, hatta bir kaç kez Drogba'nın sitemini gördük hep beraber. Dinlenmesi gerekiyorsa umarım dinlenme fırsatı bulur. Riera da aynı şekilde bir kaç haftadır sallanıyordu, Schalke maçında vasat idi, bu maçta kenarda oturdu, sonradan kanatta oynamak üzere girdi. Umarım o da bu maçtan sonra biraz daha motive olmuştur. Zira son bir kaç haftadır çok saçma hareketler yapıyordu.
Hakan Balta ve Gökhan Zan da bu takım için artık geçmişte kalmış gibi gözüküyor. Yerine oynadıkları oyuncuların yerlerini doldurmaları çok zor. Umarım Semih'in durumu ciddi değildir. Eskişehir maçında Gökhan Zan oynayacak sanırım Dany'nin yerine. Dany ne kadar hata da yapsa hızıyla hem kendi hem de arkadaşlarının eksiklerini kapatıyor çoğu zaman, eğer Es-Es maçında Gökhan Zan Semih ikilisi oynarsa zaten zor olan maç daha da zor olacaktır. Bu akşamki maçta Ordu'nun çok ciddi atakları olmadı. Gökhan çok sırıtmadı fakat Eskişehir kendi evinde daha kompakt atak yaptığı zaman ciddi sıkıntılar doğacak gibi gözüküyor. Eğer Eskişehir maçını kayıpsız geçersek hem Schalke hem de ligde kalan maçlar için baya motivasyon olacak.
uAburak89
26.Şubat.2013, 03:07
Semih'in durumu net değil, Eskişehir maçı da cumartesi günü. Hakan Balta - Gökhan Zan ikilisini stoperde görebiliriz, Eskişehir'in hücumcuları da etkili, çok zor maç olacak. Belki Melo'yu çeker Fatih Terim stopere, Semih inşallah iyileşir. Derbi de varken kazanmak lazım.
byariff
26.Şubat.2013, 04:03
selcuk inan"i es gecmek istemiyorum geçen yil ki performansina donuyor son 3-4 maçtir ortasahayi muthis topluyor.
davidvilla
26.Şubat.2013, 10:25
selcuk inan"i es gecmek istemiyorum geçen yil ki performansina donuyor son 3-4 maçtir ortasahayi muthis topluyor.
Aynen son maçlarda tek başına takım gibi, inanılmaz oynuyor.
Ayrıca Burak'ı beğenmeyenlere de adam her maç selam yolluyor. Drogba ile de mükemmel bir ikili oldular. Açıkcası Burak-Selçuk zaten harika bir ikiliydi aralarında bir de Drogba katıldı. Onlarla sanki yıllardır oynuyormuş gibi Drogba. Hemen adapte oldu aralarına.
Dünya yıldızlarımız var evet ama bu takımın en büyük yıldızları Selcuk ve Burak.
Boşuna değilmiş Trabzon'un 2 sene önce 80küsür puan alması. Adamlar gerçekten formda oldukları zaman çok kaliteli iş yapıyorlar.
davidvilla
26.Şubat.2013, 14:25
Ayrıca maçtaki dizilişi görünce bir anda neden olmasın dedim şu şekilde ;
http://www.footballuser.com/formations/2013/02/652571_Galatasaray_SK.jpg
byariff
26.Şubat.2013, 14:38
7 kisi oluyor eboue yada riera kesik yemeli. yada melo kesik yemeli yekta oynamali.
davidvilla
26.Şubat.2013, 14:58
Evet ben schalke maçını düşünmüştüm aslında. Yine de Eboue yerine Sabri bence tercih edilebilir.
Melo yerine yekta pek sanmıyorum özellikle o bölgede yerini tutabileceğini.
Suicider
26.Şubat.2013, 17:21
Galibiyet güzel ama hala şuurlu bir oyun oynamıyoruz.Maçın başından itibaren kontrolu elimizde tutmamız gerekiyor bu tip takımlara karşı.Klasik Fatih terim takımı gibi yenik duruma düşüp haldır haldır saldırıp maçı çevirebiliyoruz bu güzel bir şey fakat şampiyonlar liginde bu yemiyor işte.Yenik duruma düşüp saldırmaya başlayınca adamlar buldukları pozisyonları hemen değerlendiriyor.2008'de Fatih terim'li milli takıma yapılan eleştirilerden biri de buydu.Maç 0-0 yada 1-0 öndeyken kontrol oyununu artık oynamalıyız.Bizim gibi oynamak için defansif adamlarımızın çok sağlam olması lazım.Fakat özellikle bekler çok sallantı da.Ne yapacakları hiç belli olmuyor.Hakan Balta'yı hiçte özlememişiz hala çok kötü.Eboue'de bir vurdumduymazlık var eski formunda değil.Drogba gelince biraz düzelir dedim ama bir gelişme yok gibi.Sabri beklediğimden iyi oynamasına rağmen aradığımız bek kesinlikle değil.Riera mevkisi olmamasına rağmen fena oynamıyor bu sene.Oda kasti olarak yaptığı bir kaç hareketten sonra gözümden düştü.Sene sonunda Riera ve Eboue'ye teşekkür edilip satıp yerlerine iki sağlam yabancı bek alırsak çok iyi olacak.
uAburak89
26.Şubat.2013, 19:03
Galibiyet güzel ama hala şuurlu bir oyun oynamıyoruz.Maçın başından itibaren kontrolu elimizde tutmamız gerekiyor bu tip takımlara karşı.Klasik Fatih terim takımı gibi yenik duruma düşüp haldır haldır saldırıp maçı çevirebiliyoruz bu güzel bir şey fakat şampiyonlar liginde bu yemiyor işte.Yenik duruma düşüp saldırmaya başlayınca adamlar buldukları pozisyonları hemen değerlendiriyor.2008'de Fatih terim'li milli takıma yapılan eleştirilerden biri de buydu.Maç 0-0 yada 1-0 öndeyken kontrol oyununu artık oynamalıyız.Bizim gibi oynamak için defansif adamlarımızın çok sağlam olması lazım.Fakat özellikle bekler çok sallantı da.Ne yapacakları hiç belli olmuyor.Hakan Balta'yı hiçte özlememişiz hala çok kötü.Eboue'de bir vurdumduymazlık var eski formunda değil.Drogba gelince biraz düzelir dedim ama bir gelişme yok gibi.Sabri beklediğimden iyi oynamasına rağmen aradığımız bek kesinlikle değil.Riera mevkisi olmamasına rağmen fena oynamıyor bu sene.Oda kasti olarak yaptığı bir kaç hareketten sonra gözümden düştü.Sene sonunda Riera ve Eboue'ye teşekkür edilip satıp yerlerine iki sağlam yabancı bek alırsak çok iyi olacak.
İlk yarı Muslera'nın hatasına kadar pek kötü oynamıyorduk aslında. Sistemimiz ve görevler belli değildi belki ama pozisyon vermemiştik, denge oyununu fena oynamıyorduk. Yenilen gol herkesin havasını bozdu. Reaksiyon gösteremedik, üzerine de penaltı gelince her türlü yıkım oldu.
İkinci yarı oyuncular aynı ama taktik farklıydı, Drogba'ya şişirerek pozisyon bulmaya çalışılmış. Drogba'nın hazır olmamasının da etkisiyle top kontrolü pek başarılı olmamış, istediklerini tam manasıyla yapamamış. Gole kadar ciddi bir pozisyonumuz yok, ağırlıklı olarak Sneijder ve Selçuk topu Drogba'ya atmışlar, lazım olan kıvılcım tam bir Sneijder golüyle gelmiş. Maçın kaderini değiştiren adam Sneijder, çilingirlik yapmış resmen. Golden sonra da taktik aynen devam etmiş, Umut'un girer girmez pay sahibi olduğu golde en önemli işi yapan Drogba. 3. golde herkes itiraz peşindeyken pozisyonu takip eden ilk isim Drogba, sonrasında Burak'ın takibi çok iyi. Son güzel zaten Selçuk İnan'ın kalitesi.
Oyun konusunda sana katılıyorum ama bu maç çok ekstra, beklenmedik şeyler gelişti. 20 dakikada 4 gol ile maçı çevirebilmek başarıdır. Son maçlarda pek iyi oynamıyor takım, devre arası transferleri hocanın kafasını karıştırmış durumda, arayış içerisinde her maç farklı şeyler deniyor, oyunun kötü olması normal biraz da. Klasik Fatih Terim takımı gibi demişsin ama en son ne zaman öyle olduk ki ? Geçen sene çevirilen Samsunspor maçı dışında örnek yok, bu sezon ilk kez geriye düştüğümüz bir maçı kazandık.
Taraftara bir parantez açmak lazım, 1-2 olduktan sonra oluşan atmosfer harika. Re re re ra ra ra tezahüratı, İmparator Fatih Terim sesleri efsane ancak biraz tutarlı olmalılar. Bazı oyunculara tahammülsüzler, aynı hareketi farklı iki oyuncu yapıyor birisine yuhlama, aooww sesleri, diğerine canın sağolsun der gibi alkış, olmaz bu. Bu sezon ilk kez Fatih Terim için bağırıldı yanlışım yoksa, biraz geç kaldık sanki.
Teknik ekibin hepsini ayrı seviyorum ama Adana'lı ikili bir başka. :) Fatih Terim umarım çok fazla ceza almaz, sezonu etkileyecek bir gelişme olur. Hasan Şaş elindekileri yere attı diye gönderilmiş galiba, o 1-2 maç ile kurtacak gibi. Ekip dün güzel iş çıkardı, o değişiklikleri herkes yapamaz, tabii bunda Orduspor'un da payı var çok fazla yaslanmışlar, bizimkiler de oyunu iyi okumuş.
Oyunculardan, Muslera talihsiz, şanssız, dikkatsiz artık ne dersek diyelim ama 0-1'ken çıkardığı bir top var zaten Ordu'nun başka pozisyonu yok, kritik bir kurtarıştı. Maçı almamıza en çok sevinenlerden olmuştur kesin. :)
Eboue'nin gamsızlığı beni bitiriyor, sezon sonu konusunda sana katılıyorum, gönderilmeli. ManU deplasmanında takım 1-1'e için uğraşırken Eboue yerde yalandan yatıyordu, antremanların neşe kaynağı olsa da gitsin, böyle olmaz. Yerine yabancı zor ama kontenjandan ötürü, Sabri ile Hamit'e kalır sağ bek. Sabri Eboue kadar yetenekli değil belki ama en azından daha istekli.
Dany'nin cezası hem kötü hem de dinlenebilecek olması açısından iyi, Gökhan fena oynamamış, Emre Aşık olma yolunda gidiyor, görev gelince elinden geleni yapıyor. Hakan da fena değilmiş.
Hamit çok çabuk düşüyor oyundan, çalışıyor çabalıyor ama biraz dinlenmesi herkes için hayırlısı olacak galiba. Yazık oluyor hem ona hem takıma, maçtan önce 3 kez tribüne çağrılıyor, 15. dakikada tepkilerin hedefi, adam da şaşırdı iyice artık.
Selçuk'a nazar değmesin, başka diyecek bir şey yok, Amrabat daha istekli gözüküyor, 26 maçta 21 gol 6 asist ile Burak Yılmaz adeta büyülüyor. Drogba'nın gelişi en çok Burak'a yaradı, sezonun geri kalanında en az 10 gollük bir katkı daha bekliyorum ondan.
Drogba & Sneijder ikilisinin takımla uyumu, tribün ile etkileşimi bundan iyi olamazdı herhalde. :) İkisi de 10 numara insan ama ne yalan söyleyeyim Drogba favorim şu anda, sözleşmesi bitince 1 sene daha oynasın istiyorum şimdiden tabii ücretinde indirim yapmalı biraz. :) Müthiş bir lider, her pozisyonun içinde, istediklerini tam olarak yansıtamasa da hırsı, arzusu harika. Sarı - Kırmızı çok yakıştı Drogba'ya. :)
Takım daha iyi oynamalı, artık şok goller yememeli, başına iş açmamalı. Önümüzdeki 4 lig ve 1 ŞL maçı kritik, 4 lig maçında 10 puan harika olur. 28. haftada ligin en kötü takımlardan Mersin ile içerde oynuyoruz, o haftada işi bitirebiliriz. Şampiyon dedirtebiliriz herkese matematiksel olarak iş bitmemiş olsa da.
europeanconquer
26.Şubat.2013, 19:14
Riera Twitter'da gaza gelmiş :n: İddaalı açıklamalar falan yapıyor şimdi de Arena'da ki şampiyonluk kutlamalarından fotoğrafını paylaştı :D
http://img836.imageshack.us/img836/4898/e9a450b8e574489e81ab8d9.png
byariff
26.Şubat.2013, 19:54
bir sure boyle oynamaliyiz hoca artik hamit"i kesmeli ataklari baltaliyor resmen , eboue formsuz sabri yada hamit bekte degismeli oynamali.
http://this11.com/boards/abEkw0bacq.jpg
furkan58
26.Şubat.2013, 20:45
Harlem Shake
İnternette gezinirken gördüm alınan felan olmaz umarım güzel olmuş :D
byariff
26.Şubat.2013, 20:51
fatih terime 9 maç ceza gelcekmis oyle soylentiler var.
uAburak89
26.Şubat.2013, 20:53
9 gelmesin, öyle olursa Kadıköy'de takımın başında oluyor. Kimse bu adam niye 9 maç ceza aldı demez, işi bağladılar derbiye göre ceza aldı denir. 8 gelsin 10 gelsin ama 9 gelmesin, olası şampiyonluğumuza en ufak bir gölge düşmemeli.
Nocna Mora
26.Şubat.2013, 21:38
https://pbs.twimg.com/media/BECPIoRCUAAcw6e.jpg:large
https://pbs.twimg.com/media/BEAx-aLCMAAMgd7.jpg:large
mpaker66
26.Şubat.2013, 22:03
Dünkü maç bizi yanıntmamalı, takım dünkü maçtada hiç bi şekilde organize bi hucüm ve dfans yapamadı. Yani Terim ehnüz ideal 11 ve hepsinden önemlisi ideal dizilişini bulamadı ki burda işide bayağı zor duruyor. Ancak görünen o ki takım ideal bi dizilişe sahip olursa durdurulamaz. Öellikle Drogba ve Burak kesinlikle yanyana oynamlalı. Selçuk ve Sneijder arkalarında olmalı. işte böyle olunca takımın ne dizilişle çıkacağı karmaşa oluyor. Bakalım Terim nasıl oturtacak taktiği.
uAburak89
26.Şubat.2013, 22:37
https://pbs.twimg.com/media/BEDPCwLCUAE21ZF.jpg:large
europeanconquer
26.Şubat.2013, 23:34
Bu resmin formatı bir değişik yahu.Duvarkağıdı yapacağım yapamıyorum,açmıyor dosyayı.
Bu arada çok güzel olmuş :)
zeck17
26.Şubat.2013, 23:39
Şef tekrar antrenmanlara başlamış mıydı?
darkkobal123
26.Şubat.2013, 23:39
Bu resmin formatı bir değişik yahu.Duvarkağıdı yapacağım yapamıyorum,açmıyor dosyayı.
Bu arada çok güzel olmuş :)
Resmi bilgisayarına mı kaydetmek istiyorsun ?
europeanconquer
26.Şubat.2013, 23:41
Kaydettim de açmıyor resmi,jpg.large diye bir formatı var.jpg'i anladımda large nedir :D
E.Cartman
26.Şubat.2013, 23:42
Kaydettim de açmıyor resmi,jpeg.large diye bir formatı var.jpeg'i anladımda large nedir :D
yeniden adlandırdan "-large" kısmını silersen normale döner
darkkobal123
26.Şubat.2013, 23:43
Kaydettim de açmıyor resmi,jpg.large diye bir formatı var.jpg'i anladımda large nedir :D
JPG-LARGE kısmını Tüm Dosyalar yap. Ardından .jpg yaz düzelir.
europeanconquer
26.Şubat.2013, 23:45
Eyvallah yaptım :D
Suicider
27.Şubat.2013, 01:53
Peki arkadaşlar size bir şey danışayım ben maçı izlerken orta sahada sürekli boşluk varmış gibi gözüme çarpıyor.Yani hep orta alanda eksik oluyoruz,son bir kaç maçtır Selçuk ekstra gayretiyle oraları toparlıyor.Bu yüzdende oyunu rahat rahat karşı alana yıkamıyoruz gibi.Top bir forvette bir defansta rahat rahat top dolaştıramıyoruz orta da.Bunun sebebi ne olabilir? ya da ben mi yanlış görüyorum izlerken?
mpaker66
27.Şubat.2013, 01:55
Peki arkadaşlar size bir şey danışayım ben maçı izlerken orta sahada sürekli boşluk varmış gibi gözüme çarpıyor.Yani hep orta alanda eksik oluyoruz,son bir kaç maçtır Selçuk ekstra gayretiyle oraları toparlıyor.Bu yüzdende oyunu rahat rahat karşı alana yıkamıyoruz gibi.Top bir forvette bir defansta rahat rahat top dolaştıramıyoruz orta da.Bunun sebebi ne olabilir? ya da ben mi yanlış görüyorum izlerken?
Felipe Melo.
uAburak89
27.Şubat.2013, 02:00
Aynen, Melo'nun yokluğundan o eksiklik. Kadroda yeri dolmayacak bir oyuncu Melo. Yekta ile falan olacak iş değil.
Alicanfmfan
27.Şubat.2013, 02:14
Melo'suz olmuyor, şuanda orta sahanın defansif yönünü göğüsleyebilecek tek adam ancak sezon sonu ne olur bilinmez ama daha iyisini bulabiliriz diye düşünüyorum.
Suicider
27.Şubat.2013, 02:28
Dediğiniz gibi Melo'nun eksikliğinden sanırım.Her ne kadar geçen sene ki gibi oynamasa da o bölgeyi doldurabilecek tek oyuncumuz şu anda.
byariff
27.Şubat.2013, 03:32
melo"nun eksikligi lakin melo eski melo degil bonservisi alinmadi diye kotu oynuyor yada bana oyle geliyor cogu macda dikkat ettim melo rakipten calim yiyince yada top onu geçince rakibin arkasindan kosmuyor kesinlike alinmamali. terim isini bilir italyadan falan getirtir yada de jong"u aliriz :D
Redrum
27.Şubat.2013, 04:40
Forvetlerimizin uç forvet olması da bir eksiklik. Elmander ve Necati geriye gelip top alıyorlardı. Şimdi ikisi de uçtalar genelde.
nekop
27.Şubat.2013, 05:00
M.United'dan gelmez belki ama bu civarda teklifler gelebilir sezon sonunda. Umarım bu yaz değilde daha sonraki transfer dönemlerinde satılır. Altı üstü %25'lik bir pay alacağız, o da Sadri Şener dönemine denk gelirse direk Polonya'yı kalkındırırız yine. :)
mpaker66
27.Şubat.2013, 05:04
Terim'in bundan sonraki ideal ortasahası hangi formasyonda olur bilmem ama Sneijder-Selçuk-Melo-Hamit olur gibime geliyor.
byariff
27.Şubat.2013, 05:10
hamit"i kes eboue oynar ortasahada hem hizli hemde sag iç oynuyabilir.
davidvilla
27.Şubat.2013, 10:27
O boşluk tamamen ortasahada topsuz alanda, fazla alan kapatabilecek kadar koşabilen bir oyuncumuz olmamasından dolayı oluşuyor. Bunu takımda en iyi yapan şu an hala Melo fakat;
keşke sene başı Melo yerine Muntari'yi alabilseymişiz.
uAburak89
27.Şubat.2013, 15:02
En az 4 hafta kulübe sadece Taffarel'e kalacak gibi gözüküyor. Ceza takıma olumlu yansır diye düşünenler var, ben tedirginim. Ordu maçında oldu diye her maçta öyle olacağını düşünmüyorum, oyuncular hırslandı tamam ama zaten Fatih Terim bir şekilde müdahale etti. Şimdi iş Taffarel'e kalacak, maçların başından itibaren çok iyi oynamamız gerekiyor, hocanın antremanda sistemi iyi belirlemesi ve bunun kusursuz oynanması şart. Geriye düşersek taktiksel hamleler gerekecek büyük sıkıntı.
uAburak89
27.Şubat.2013, 15:22
Burak Yılmaz ve Selçuk İnan antreman öncesi açıklamalarda bulunmuş.
http://www.ligtv.com.tr/haber/her-seyi-ezip-gecerek
ThersoN
27.Şubat.2013, 17:04
http://browse.deviantart.com/art/Aslan-bitti-demeden-hicbir-sey-bitmez-356260377
OrcunFB
27.Şubat.2013, 18:02
Selçuk, Fatih Terim bırakın hakeme hakaret etmeyi futbolcusuna bile bir şey söylerken dikkat eder ve kelimeleri doğru seçer demiş. :)
europeanconquer
27.Şubat.2013, 18:08
Sonuç olarak ?
davidvilla
27.Şubat.2013, 18:57
Selçuk, Fatih Terim bırakın hakeme hakaret etmeyi futbolcusuna bile bir şey söylerken dikkat eder ve kelimeleri doğru seçer demiş. :)
Doğru söylemiş. Adam gibi adamdır Fatih Terim. Öyle senin bildiklerine benzemez.
davidvilla
27.Şubat.2013, 19:01
Tribüne gönderilen teknik patronun sahaya kesinlikle müdahale etmemesini gerektiriyor kural. telsiz-telefon vs falan hepsi yasak.Yani irtibata geçmesi yasak.bunun çözümü yok mu ?elbette var.Tribünden birini yanına çekip değişikliği söyler ve o da gidip kenardan bağırır. Fakat kuralın aslı dediğim gibi irtibata geçmesi yasak.. Bu konuda kural neyi gerektiriyorsa o ceza fazlasıyla(!) gelir Terim'e! malum bizim cezalarda indirimden ziyade bindirim söz konusu bu sezon
Gelelim asıl meseleye Bu işten ve işin heyecanının kaçmamasından ekmek yiyen bir kesim var.Yayıncı kuruluş ligde şampiyonun çok erken belli olmasını istemez ve bence baskıyı yapanlar da onlar. Yani Fenerbahçe yönetiminin federasyon basması,meireles'in cezasının inip, Melo'nun onanması falan hep bizim erken şampiyon olmamızı engellemeye yönelik hareketler bence. Ama bunun kaynagı Fenerbahçe yönetiminin Federasyonla olan yakın ilişkisidir ya da Federasyon yönetimi ile GS yönetimi arasındaki uzak ilişkidir demek bence yanlış olur.
Fatih Terim bu olaydan sonra 10 maç ceza da alabilir. Artık alınan ya da alınacak hiçbir kararda mantık ya da kural aramanın çok yanlış olduğunu 3 temmuz sonrası verilen kararlarda fazlasıyla gören bir toplum olarak bu hafta ve sonrasında verilecek cezaya şaşırmak son derece saçma geliyor bana Oyuncunun hakeme tükürdüğünü hakem 2 kere rapor ederken Federasyon kendi hakemine yalancı demedi mi? Yargı aksine karar verirken bizim malum kurulların verdiği kararlar da ortada... Spor taraftarı olarak bizi hala alıştıramadı mı bu Federasyon ve disiplin kurulu ? Ne mutlu bize ki böylesine marjinal (!) kararlar alabilen kurullarımız ve kurumlarımız var.
Biz hocasız da şampiyon oluruz ve geçmişte olduk da! İzleyip görelim bu Ali Cengiz oyunlarının sonunu....
Nannar yazmış. İmzamı atıyorum.
Aşırı güçlü olduk bu lige. Bu da bazılarının işine gelmiyor kesinlikle. Bizim seviyemize yükseleceklerine bizi aşagıya çekmek için her yolu deniyorlar.
furkan58
27.Şubat.2013, 19:23
İşte o tweetler. (http://i.sabah.com.tr/sbh/2013/02/27/561024630283.jpg)
Kaynak (http://www.sabah.com.tr/SabahSpor/Futbol/2013/02/27/riera-fbahce-taraftarina-kufur-etti)
Bir Fenerbahçe oyuncusu yapsa neler denilirdi neler :)
OrcunFB
27.Şubat.2013, 19:26
Riera kendini yakmaya kararlı. :)
europeanconquer
27.Şubat.2013, 19:28
İspanyolca'da ''sevgiler'' anlamına geliyormuş Riera'nın yazdığı :0:
davidvilla
27.Şubat.2013, 19:30
İspanyolca'da ''sevgiler'' anlamına geliyormuş Riera'nın yazdığı :0:
Aynen. Hayatında hiç küfür etmemiş adam.
(tanıdık geliyordur bu savunmalar)
davidvilla
27.Şubat.2013, 19:32
Evet Emre Çolak'a küfreden benim bildiklerim. :D
Hea agzına ne gelirse söyleyen dibindeki başkanı bilmiyorsun yani.
Önce kendi kapımızın önünü temizleyelim
Sizi ilgilendirmez Fatih terim ile Emre Çolak arasında geçen hadise.
davidvilla
27.Şubat.2013, 19:33
İşte o tweetler. (http://i.sabah.com.tr/sbh/2013/02/27/561024630283.jpg)
Kaynak (http://www.sabah.com.tr/SabahSpor/Futbol/2013/02/27/riera-fbahce-taraftarina-kufur-etti)
Bir Fenerbahçe oyuncusu yapsa neler denilirdi neler :)
Hiçbir şey denmez aksine körü körüne savunurdunuz. Biz neyin ne oldugunu cok iyi biliyoruz merak etme sen.
William Rookwood
27.Şubat.2013, 19:36
Olayların ve kişilerin bu kadar amaçsızca, bilip bilmeden savunulmasına üzülüyorum. Siyasette de böyle, futbolda da. Bu tür insanların ekmeğine yağ sürmekten başka bir işe yaramıyor. Başa kim geçerse geçsin kendi çıkarlarına göre işler yapacağını herkes unutuyor. Sanki o yan yanındaydınız da, can ciğer arkadaşıydınızda, sırf kendi takımınızda bulunduğu için o insanları savunmanız aslında kendi takımlarınıza zarar veriyor. Yıllardan beri Aziz Yıldırım'ın o külüpte başkan olmasının en büyük sebebide budur. Ya da Türkiye'de ki bir çok takımın başkanı, oyuncuları takımlarında ne yaparlarsa yapsınlar sevilip halen korunuyorsa bu Türkiye ayıbıdır.
OrcunFB
27.Şubat.2013, 19:37
Hea agzına ne gelirse söyleyen dibindeki başkanı bilmiyorsun yani.
Önce kendi kapımızın önünü temizleyelim
Sizi ilgilendirmez Fatih terim ile Emre Çolak arasında geçen hadise.
Başkanı gayet biliyorum. Ama biz onu savunuyormuyuz ?
furkan58
27.Şubat.2013, 19:38
Hiçbir şey denmez aksine körü körüne savunurdunuz. Biz neyin ne oldugunu cok iyi biliyoruz merak etme sen.
Yahu Emre hala konuşuluyor şu olay tek bi kere konuşulmamış hala neyi biliyosun söylermisin ? Biraz at gözlüğünü çıkarın yeter yahu.
Kaka Leite
27.Şubat.2013, 19:41
Beyler bundan sonraki sorunlu mesajlara cezai işlem uygulayacağım, biraz daha sakin ve üslup olarak düzgün mesaj yazarsak iyi olur.
europeanconquer
27.Şubat.2013, 19:42
Riera ''Kullandığım kelime İngilizce'de ''kötü niyetli'' anlamına da geliyor'' dese suçlayacak bir şey bulamazlar.
Zaten Sabah'ın çevirdiği cümleler yanlış.Şu yaşımdayım o kadar iyi bir İngilizcem yok ama ben bile çeviririm o kadarcık cümleyi.Sabah onu da becerememiş.
uAburak89
27.Şubat.2013, 19:46
Selçuk İnan tespitiyle Fatih Terim'in Emre Çolak'a söylediklerinin akla gelmesi normal. Selçuk'un tespiti aynı zamanda doğru da, Fatih Terim o gün kelimelerini çok dikkatli seçti bence, Emre'ye söylenebilecek en yumuşak şeydi ağzından çıkan kelimeler. Tabii hoş değil orası ayrı konu.
Ayrıca bu olay konuşulmadı değil, gündeme geldi, konuşulmadı derken kasıt ceza beklentisiyse orada biraz boş beklenti durumu oluşuyor, aferin Emre diyerek başladığı için kime söylediği belli. Kendi oyuncusu olduğundan ister sever ister döver durumu oluyor biraz. :)
Namzet
27.Şubat.2013, 19:50
Riera'nın o niyetle yazdığını düşünmüyorum ve bizim hakkımızda yazdıklarıda haksız
William Rookwood
27.Şubat.2013, 19:51
Futboldan başka herşey konuşuluyor. Ülkede hiç birşeyin düzgün olmadığı gibi futbola da gölge düştü malesef. Hiç mi zevk alamayacağız artık futboldan...
zeck17
27.Şubat.2013, 19:52
O kelime acab'nin b'sinde de olan bir şey adi anlamına filan geliyor da kabul edilebilir bir şey değil ayıp etmiştir o kelimeyi kullandığı için özür dilemelidir
davidvilla
27.Şubat.2013, 19:54
Riera'nın kullandığı söz net küfürdür.Savunulacak bir tarafı yok
Fakat;
Bir de Riera'ya kim bilir ne küfürler edildi o Twitter'dan da adam bu reaksiyonu gösterdi. Ona da bakmak lazım.
Tabi ayrıca ne olursa olsun profesyonel futbolcuysan bunlara karşılık vermemen gerekir. Sonuçta ünlü bir insan olmak demek sosyal hayatının kısıtlanması demek her şeyin bir bedeli oluyor. Gerekirse twitter'ı kapatacaksın yani.
uAburak89
27.Şubat.2013, 19:56
Riera'nın başlatması net hatalı, işin içine hediye penaltı lafını falan katmadan takım oyunuyla kazandık yazabilirdi. Yaptığı göndermeyi üzerine alınanlar küfür etmiştir muhtemelen o da aynı şekilde saçmalamaya devam etmiş. Son dönemde zaten saha içinde tuhaf hareketleri vardı, yaptığı sert hareketlerden sonra itici bir gülüşü var çok fena sinir oluyorum izlerken. Yakışmıyor bu tarz hareketler Galatasaray futbolcusuna. Herkes Selçuk İnan gibi olsa keşke, kimseden kötü bir yorum duymadım Selçuk İnan için, adam çıkıyor işini yapıyor.
davidvilla
27.Şubat.2013, 19:58
Merak etme yarın obur gun en ufak yanlışında ona da laf ederler. Onur Kıvrak gibi efendi bir adam da yoktu ama sinir harbiyle arkadaşının elini sıkmadı diye ne adamlığı kaldı ne bir şey.
uAburak89
27.Şubat.2013, 20:05
Onlar ufak şeyler, Selçuk için çok güzel faul alıyor, bu işin uzmanı diyenleri biliyorum. :) Küfür, çirkeflik, sert hareket, bunlar çok gereksiz.
Selçuk İnan tespitiyle Fatih Terim'in Emre Çolak'a söylediklerinin akla gelmesi normal. Selçuk'un tespiti aynı zamanda doğru da, Fatih Terim o gün kelimelerini çok dikkatli seçti bence, Emre'ye söylenebilecek en yumuşak şeydi ağzından çıkan kelimeler. Tabii hoş değil orası ayrı konu.
Ayrıca bu olay konuşulmadı değil, gündeme geldi, konuşulmadı derken kasıt ceza beklentisiyse orada biraz boş beklenti durumu oluşuyor, aferin Emre diyerek başladığı için kime söylediği belli. Kendi oyuncusu olduğundan ister sever ister döver durumu oluyor biraz. :)
Yok artık :)
uAburak89
27.Şubat.2013, 20:55
Yok artık :)
Çok daha fazlasını hakediyordu o gün. Yazdığımda yok artıklık bir durum yok.
Çok daha fazlasını hakediyordu o gün. Yazdığımda yok artıklık bir durum yok.
Çok daha fazlasını hakedebilir hatta Terim kendisine de küfür edebilir ona lafım yok da kelimeleri dikkatli seçti kısmı biraz garip kalmış.
uAburak89
27.Şubat.2013, 21:06
Çok daha fazlasını hakedebilir hatta Terim kendisine de küfür edebilir ona lafım yok da kelimeleri dikkatli seçti kısmı biraz garip kalmış.
Normal şartlar altında çok daha ağır konuşması gerekirken bacaksız ... diyerek kelimelerini dikkatli seçmiş oluyor gayet. Hoş olmadığını da belirttim zaten. Ben bir gariplik göremiyorum. :)
Tabii herkesin aklına bunun geliyor/gelecek olması, kıyametler koparılması da normaldir, onlara da saygım var.
europeanconquer
27.Şubat.2013, 21:09
Tartıştığımız konuya bak arkadaş (cc)
uAburak89
27.Şubat.2013, 21:18
Bülent Timurlenk: UEFA, Schalke'nin Drogba icin yaptığı itirazı reddetti.
byariff
27.Şubat.2013, 21:20
korkunun ecele faydasi yok schalke !
SON DAKİKA : Drogba için yapılan itirazı UEFA reddetti!
Namzet
27.Şubat.2013, 21:33
Schalkenin itirazı gayet haklı korkuyla alakası yok,bir şey çıkmayacağı belli bir şeydi
byariff
27.Şubat.2013, 21:34
birsey cikmicagi belli ise schalke niye itiraz etti o zaman ?
Namzet
27.Şubat.2013, 21:36
Elbet vardır bir sebebi
furkan58
27.Şubat.2013, 21:37
Şansımızı deneyelim demişlerdir. Denemek başarmanın yarısıdır :) Geri kalan yarısı olmadı o ayrı konu :n: Ancak bence bu korkunun ecele faydası yok felan gereksiz söylemler gördük adamlar geldi deplasman dinlemedi takır takır topunu oynadı kazanıcaklardı belkide o yüzden ne bilim garip geliyor bana öyle şeyler :)
KaRaBükLü KraL
27.Şubat.2013, 21:52
Peki Drogba oynamasına rağmen UEFA'ya şikayet etmeleri ne kadar mantıklı korkmamaları lazım e berabere kaldılar takır takır oynadılar demi :)
himone
27.Şubat.2013, 21:55
Bence tamamen akıl oyunları. Şimdi klasik Türk medyası Schalke GS'dan korktuğu için bu yollara başvuruyor, GS deplasmanda Schalke'yi perişan edecek gibi haberler yapacak ve GS rehavete girecek. Bize yıllardır yapıyorlar, gayet te güzel işliyor. Adamlar bizi bizden iyi tanıyorlar :D.
europeanconquer
27.Şubat.2013, 21:55
Dünya çapında bir transfer bu,aklınıza gelebilecek her ülkede her haber kanalında çıkmıştır mutlaka,transferinde 1 Şubat'tan önce gerçekleşip lisans başvurusunun da 28 Ocak'ta yapıldığını düşünürsek ve bunu da araştırmadan Schalke'nin itiraz yapmasının amatörce olacağını düşünürsek korku demeyelim de turu garantiye almak için bir uğraştılar diyelim.
Asıl korku Galatasaray değil zaten,Drogba'nın yapabilecekleri korkutuyor Schalke'yi.
uAburak89
27.Şubat.2013, 21:57
İtiraz edeceklerine maçtan önce karar vermişlerdir, sonuçta oynamadan itiraz edemezler esas korkaklık bu olur. Muhtemelen Çin kulübü belge yolladı Schalke'ye, onlar da şanslarını denemek istediler.
himone
27.Şubat.2013, 22:06
İtiraz edeceklerine maçtan önce karar vermişlerdir, sonuçta oynamadan itiraz edemezler esas korkaklık bu olur. Muhtemelen Çin kulübü belge yolladı Schalke'ye, onlar da şanslarını denemek istediler.
Zaten maçtan önce itiraz etseler bile bir engel yok ortada, Drogba her türlü çıkıp oynayacaktı. Açıkçası tem tersi olsa GS da itiraz ederdi, en azında etmeliydi diye düşünüyorum. Böyle şeyler yapılmalı, ya tutarsa! :D.
erdem344
27.Şubat.2013, 22:06
Ve Türkiye’nin gündemine oturan G.Saray – Orduspor maçında yaşananların ardından tüm gözler Profesyonel Disiplin Kurulu’nun Perşembe günü vereceği karara çevrildi. Ve yine tıpkı Melo ve Meireles olaylarında olduğu gibi medya ceza falı açmaya başladı. Ama bu son hadisenin diğer önceki vakalardan tek farkı maçın tüm resmi raporlarının ve TFF Hukuk Müşavirliği’nin resmi sevk dilekçesinin ortaya çıkması.
Evet PFDK ne karar verecek ? Artık bugünden bunu tahmin etmek kestirmek daha mümkün !..
Peki TFF Hukuk Müşavirliği bu sevkte kim için ne ceza istemiş ?
İşte sporx.com olarak belki de ilk kez futbol disiplin yargılamasına farklı bir pencereden bakalım bunu birlikte tahmin edelim istedik.
Bugün genel yargı penceresinden bakarsak TFF Hukuk Müşavirliğinin karşılığı “savcılık” ; PFDK’nın “mahkeme” ; Tahkim Kurulu da “Yargıtay” dır.
Konumları hemen hemen aynıdır.
Tıpkı savcılık makamı gibi TFF Hukuk Müşavirliği de delilleri toplayarak bir nevi iddianame hazırlar ve mahkemeye yani PFDK’ya gönderir.
Suçların karşılığında ilgili maddeleri yazar.
Tıpkı genel yargıda olduğu gibi mahkeme, savcılık makamının iddianamesine uymak gibi bir zorunluluğu yoktur. Burda da PFDK’nın TFF Hukuk Müşavirliği’nin sevkine uymak gibi bir zorunluluğu yok.
Örnek, Hukuk Müşavirliğinin “hakaretten” sevk ettiği bir kişi hakaret yerine sportmenliğe aykırılıktan da ceza alabilir veya hiç cezaya da gerek duyulmayabilir.
Ve bugün TFF Hukuk Müşavirliği Salı günü PFDK’ya sekettiği Fatih Terim, Hasan Şaş, Ümit Davala ve Şükrü Hanedar’ın ihlallerini ve sevk gerekçelerini bu “iddianamesinde” belirtmiş.
Biz de oldu ki PFDK, TFF Hukuk Müşavirliği’nden gelen bu sevke uyması ve bunu aynen onaması halinde G.Saray teknik kadrosunu ne gibi bir ceza beklediğini çıkarttık.
Hani 3 temmuz sürecinde gazete mansetlerini süsleyen istenen hapis cezaları gibi !...
Biz de aynı pencereden bakarak Hukuk Müşavirliğinin (savcılığın) PFDK’dan (mahkemeden) kaç maç ceza istediğini sizlere ilgili yaptırım maddelerini de vererek sunmak istedik.
Genel mahkeme penceresinden bakarsak ;
İddia makamı TFF Hukuk Müşavirliği’nin Terim için istediği men cezası 10 ile 24 maç ; Hasan Şaş için 10 ile 30 maç ; Ümit Davala ve Şükrü Hanedar için 4 ile 12 maç yedek kulübesine ve soyunma odasına giriş yasağıdır. Bunu biz degil hukuk musavırlıgı diyor...
15 sayfalık TFF Hukuk Müşavirliği’nin sevk yazısı ortada.
İhlal edilen maddeler ortada.
Bunların karşılığı olan disiplin talimatındaki yaptırımları da burada.
Buyurun, PFDK’dan önce ihlal ve karşılığı yaptırımlara bakarak cezayı önceden siz kestirin !
Değerlendirme ve yorum size ait….
Ama ortaya çıkan bu sevk yazısının ardından PFDK’nın vereceği cezalar beraberinde büyük bir krize neden olacağı kesin.
Verilecek veya verilemeyecek cezalar G.Saray veya ezeli rakipleri tarafından tartışmaya yol açacak. Bir emsal olacak.
Bize göre PFDK’nın işi pek kolay olmayacak ?
FATİH TERİM
Hakem raporlarında ve TFF Temsilci raporlarında yer alan müsabaka hakemlerine yönelik ihraç sonrası Hakareti ve Sportmenliğe Aykırı Hareketi ile ihraç sonrası Tehdidi ; Temsilci raporunda yer alan yedek külebesindeki kaleci antrenörü ve antrenör ile beş defa iletişim kurması ve müsabakadan sonra 1.dakikada sahaya inmesi ve soyunma odasına girmesi süretiyle Tedbire Uymaması nedeniyle
İhlale giren ilgili maddeler : (Futbol Disiplin Talimatı m.36, m.42, m.51)
FATİH TERİM’İN SÖZLÜ İHLALLERİ
Devre arası (dk.1) …G.Saray Teknik Direktörü Fatih Terim hakemlere hitaben “Yazıklar olsun. İkinci yarıda daha kötü yönetmeye devam edin” diye yüksek sesle bağırarak alkışlamıştır. Hakemlerin kendisine dönüp bakması üzerine yine hakemlere hitaben “Hoca ne bakıyorsunuz. Ben size bir şey söyleyince ceza alıcam öyle mi ?Böyle adaletmi olur” diye yüksek sesle bağırmıştır. (dk.2) Daha sonra 4. Hakem soyunma odasına giderek Terim’in ihraç edildiğini bildirmiştir.
Maçtan sonra : Hakemler soyunma odasına giderken Terim tribünden inerek koridora girmiş ve hakemlerin arkasından “Size bu raporu yazdırmayacağım.Size bu zevki tattırmayacağım” diye yüksek sesle bağırmıştır.
İLGİLİ DİSİPLİN MADDELERİ
MADDE 36 – SPORTMENLİĞE AYKIRI HAREKET
(1) Sportmenliğe veya spor ahlakına aykırı hareket eden, tutum ve davranışlarıyla TFF’nin saygınlığını zedeleyen ya da futbolun değerini düşüren,
(a) …
(b) …
(c) Diğer kişilere bir ila üç müsabakada soyunma odasına ve yedek kulübesine giriş yasağı veya on beş ila otuz gün arasında hak mahrumiyeti cezası,
MADDE 42 – KİŞİLİK HAKLARINA SALDIRI, HAKARET ve TEHDİT
(1) TFF veya mensuplarına, müsabaka görevlilerine, futbolculara, yöneticilere veya diğer ilgili kulüp ve kişilere, hakaret eden, söven, tehdit eden veya herhangi bir şekilde kişilik haklarına saldırıda bulunan;
(a) Futbolculara iki ila beş; fiillerin müsabaka görevlilerine yönelik olması halinde ise üç ila yedi müsabakadan men cezası,
MADDE 51 – CEZAYA ve TEDBİRE UYULMAMASI
1)Cezaların infaz rejimine ve idari tedbir kararlarına uymayanlar veya bu nitelikteki ihlallere herhangi bir şekilde iştirak eden
(a) …
(b) …
(c) Diğer kişilere ise dört ila on iki müsabakada soyunma odasına ve yedek kulübesine giriş yasağı
İDDİA MAKAMI BÖYLE DİYOR : TFF Hukuk Müşavirliği Fatih Terim’i PFDK’ya Futbol Disiplin Talimatı’nın 36-42 ve 51. Maddelerini ihlalden sevk etmiş. PFDK bu sevke uyduğu takdirde (uyma gibi zorunluluğu yok) Fatih Terim’e 36. Mad. İhlalinden 1 ile 3, 42. Mad.ihlalinden 3 ile 7 ve 51. Mad. İhlalinden 4 ile 12 maç arası olmak üzere minimum çıkacak ceza (alt sınırdan olduğu takdirde) 8 üst sınardan olduğu takdirde 22 maç olacak. Fatih Terim’in 42. Maddeden ceza alması halinde geçen sene “hakaret” fiilinden ertelenen 2 maçlık ceza da yürürlülüğe girmek zorunda kalacak ki çıkacak ceza minumim 10 maksimim 24 maçtır.
Editörün yorumu : Terim’in devre arasındaki alkışlı protosto ve sözlerinin ihraç nedeni olup olmadığı ciddi bir tartışma konusu. Bununla birlikte ihraç sonrası sözleri belki hakaret kapsamında değerlendirilebilir ama düşük ihtimal. Terim için PFDK’nın tedbire uyulmaması ve sportmenliğe aykırı hareket ihlallerinden toplamda 5-6 maçlık bir fatura çıkaracağını düşünüyorum. Tabii yanında da diğer ihlallerinin tekerrüründen dolayı ilave para cezası.
HASAN ŞAŞ
Hakem raporlarında yer alan Sportmenliğe Aykırı Hareket ve TFF temsilci raporlarında yer alan ihraç öncesi yedek kulübesinden ihraç edilen teknik sorumlu ile üç defa iletişime geçmek süretiyle Tedbire Uymamaya İştiraki; ihraç sonrası müsabaka temsilcisine yönelik Sportmenliğe Aykırı Hareketi ; İhraç sonrası yedek kulübesiyle iki defa iletişim kurması ve müsabakadan sonra 1.dakikada sahaya inmesi ve soyunma odasına girmesi süretiyle Tedbire Uymaması nedeniyle
İhlale giren ilgili maddeler : (Futbol Disiplin Talimatı m.36 ve m 51)
HASAN ŞAŞIN İHLALLERİ
Temsilci Adnan Taşdan raporu : 63. Dakikada müsabakanın hakemi Hasan Gökhan Şaş’ı ihraç ederek tribüne göndermiş, daha sonra tribünden aşağıya inerek yayına gelen Hasan Gökhan Şaş “bana hitaben sert bir tavırla beni sen attırdın değil mi ? Hoca dosyayı attığımı nereden görecek.Sen attırdın değil mi diye konuşmuş kendisine konu hakemin takdiri hocam lütfen yerinize döner misiniz demem üzerine “bunu öğreneceğim haberin olsun” diyerek tekrar tribüne çıkmıştır. Müsabaka sonrası koridorda yanıma gelen Hasan Şaş, “Özür dilerim hocam Ben yanlış anlamışım.4.hakem ihraç ettirmiş” demiştir.
MADDE 36 – SPORTMENLİĞE AYKIRI HAREKET
(1) Sportmenliğe veya spor ahlakına aykırı hareket eden, tutum ve davranışlarıyla TFF’nin saygınlığını zedeleyen ya da futbolun değerini düşüren,
(a) …
(b) …
(c) Diğer kişilere bir ila üç müsabakada soyunma odasına ve yedek kulübesine giriş yasağı veya on beş ila otuz gün arasında hak mahrumiyeti cezası,
1)Cezaların infaz rejimine ve idari tedbir kararlarına uymayanlar veya bu nitelikteki ihlallere herhangi bir şekilde iştirak eden
(a) …
(b) …
(c) Diğer kişilere ise dört ila on iki müsabakada soyunma odasına ve yedek kulübesine giriş yasağı
İDDİA MAKAMI BÖYLE DİYOR: TFF Hukuk Müşavirliği Hasan Şaş’ı PFDK’ya Futbol Disiplin Talimatı’nın 36 ve 51. Maddelerini ihlalden sevk etmiş. Bu sevke göre Hasan Şaş’a 36. Mad. İhlalinden 1 ile 3 ve 51. Mad. İhlalinden 4 ile 12 maç arası ceza istenmiş.Buradan Hasan Şaş’a çıkacak minimum ceza 5 maksimum ise 15 maç. Ancak kurulun atladığı veya değerlendirmediği bir konu Hasan Şaş’ın ihlallerinin “ictima” kapsamına girmesi. Futbol Disiplin Talimatı mad. 11 (İctima) “Birden fazla cezayı gerektiren fiiller ayrı ayrı değerlendirilir” diyor. Bu pencereden bakarsanız ayrı zamanlarda 2 sportmenliğe aykırı ihlal ve yine ayrı zamanlarda hem tedbire uymamak hem de tedbire uymamaya iştirak ihlalleri işlenmiş. Buna göre istenen ceza minumum 10 maksimum maksimum 30 maç !
Editörün yorumu : Görünen o ki şu ana kadar Hasan Şaş’ın durumu gözden kaçmış. Hasan Şaş’a Terim’den fazla ceza çıkarsa kimse şaşırmasın… Hasan Şaş için şok bir karar bekliyorum. Bu minumim 6 maç olabilir.
ÜMİT DAVALA
TFF temsilcileri raporlarında yer alan yedek kulübesinden ihraç edilen teknik sorumlu ile üç defa iletişime geçmek süretiyle Tedbire Uymamaya İştiraki nedeniyle ;
İhlale giren maddeleri : (Futbol Disiplin Talimatı m.51)
ÜMİT DAVALA İHLALLERİ
Temsilci Adnan Taşdan raporu : 63. Dakikada Terim tribünden eğilerek Ümit Davala ile iletiş kurmuş kendisini tribüne çağırmış burada bir dakika kaldıktan sonra tekrar aşağıya inmiştir. 81. Dakikada Fatih Terim, yedek kulübesindeni Ümit Davala ile sözle temasta bulunmuştur. 86. Dakikada Fatih Terim yedek külübesindeki Ümit Davala ile sözlü temas kurmuştur.
İLGİLİ O MADDE
(a) …
(b) …
İDDİA MAKAMI BÖYLE DİYOR : Temsilci raporu doğrultusunda Hukuk Müşavirliği tarafından Ümit Davala için 51. Maddenin ihlal edildiği iddia ediliyor. Doğrudur. Bu ilgili maddede uymayanlarda ve bunlara iştirak edenler için ayrı yaptırım ön görülmüş. Bu sevke göre Ümit Davala’ya alt sınırdan 4 maç men görünüyor. Üst sınırdan istenen 12 maç.
EDİTÖRÜN NOTU : Her ne kadar ihlal temsilci raporu ve sevkte net 4 maç olarak görünse de disiplin kurulunun bu şekilde bir fatura çıkarmayacağını düşünüyorum. Ama 4 derse talimata bakarak, yanlış denemez.
ŞÜKRÜ HANEDAR
TFF Temsilci raporlarında yer alan yedek kulübesinden ihraç edilen kaleci antrenörü ile iletişime geçmek süretiyle Tedbire Uymamaya İştiraki nedeniyle ;
İhlala giren maddeler : (Futbol Disiplin Talimatı m.51
ŞÜKRÜ HANEDAR İHLALLERİ
Temsilci Adnan Taştan raporu. Maçın 88. Dakikasında ihraç edilerek tribüne gönderilen Hasan Şaş ile sözlü temas kurması.
İLGİLİ O MADDE
(a) …
(b) …
İDDİA MAKAMI BÖYLE DİYOR : Temsilci raporu doğrultusunda Hukuk Müşavirliği tarafından PFDK’ya sevkedilen Şükrü Hanedar için de 51. Maddenin ihlal edildiği iddia edilmiş. Doğrudur. Bu ilgili maddede uymayanlarda ve bunlara iştirak edenler için ayrı yaptırım ön görülmüş. Bu sevke göre Şükrü Hanedar’a alt sınırdan istenen 4 üst sınardan 12 maç.
EDİTÖRÜN NOTU : Her ne kadar ihlal temsilci raporu ve sevkte net 4 maç olarak görünse de disiplin kurulunun bu şekilde bir fatura çıkarmayacağını düşünüyorum. Ama 4 derse talimata bakarak, yanlış denemez.
KAYNAK : SPORX
IcedEarth
27.Şubat.2013, 22:08
Schalkenin itirazı gayet haklı korkuyla alakası yok,bir şey çıkmayacağı belli bir şeydi
Elbet vardır bir sebebi
Sebebinin ne olduğunu bilmiyorsan itirazın gayet haklı olduğu kanısına nerden vardın acaba?
perpetua
27.Şubat.2013, 22:12
Ortaklığın Adresi : Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena Huzur Mah.Seyrantepe-İstanbul
Telefon ve Faks No. : 212 305 1902/212 305 1948
Ortaklığın Yatırımcı/Pay Sahipleri İle İlişkiler Biriminin Telefon ve Faks No.su : 212 305 1902/212 305 1948
Orjinal Açıklamanın Tarihi : 28.01.2013
Yapılan Açıklama Ertelenmiş Bir Açıklama mı? : Hayır
Özet Bilgi : Didier Drogba-Transfer
AÇIKLAMA:
Açıklanacak Özel Durum/Durumlar:
Shanghai Shenhua F.C. oyuncularından Didier Yves Drogba ile 2012-2013 2.yarı sezonundan itibaren 1.5 futbol sezonu için anlaşmaya varılmıştır. Buna göre, oyuncuya 2012-2013 2.yarı sezonu için 2.000.000 EUR ve 2013-2014 sezonu için 4.000.000 EUR sabit transfer ücreti ve 15.000 EUR maç başı ücreti ödenecektir. Ayrıca oyuncuya imza ücreti olarak 2012-2013 ve 2013-2014 sezonlarında toplam 4.000.000 EUR ödenecektir.Oyuncunun Uluslararası Transfer Sertifikası, Türkiye Futbol Federasyonu aracılığıyla Çin Futbol Federasyonu'ndan talep edilmiştir.
Drogba'nin lisansi Galatasaray'in eksik yaptigi bir seyden degil, Cin Futbol Federasyonu'nun ITC'yi yollamamasi ve bu tip durumlarda FIFA'nin normal prosedurunun uzun surmesi yuzunden gec cikti.
ITC nedir? International Transfer Certificate. Yani Uluslararasi Transfer Sertifikasi
Sampiyonlar ligi kurallari der ki:
18.02 Players must be duly registered with the association concerned in accordance with the association’s own rules and those of FIFA, notably the FIFA Regulations on the Status and Transfer of Players.
Oyuncuya ulke federasyonu ve FIFA kurallarina uygun olarak lisans cikartilmis olmasi gereklidir.
Peki FIFA ne diyor?
1. Any player who is registered with a club that is affiliated to one association shall not be eligible to play for a club affiliated to a different association unless an ITC has been issued by the former association and received by the new association in accordance with the provisions of this annexe. Special forms provided by FIFA for this purpose or forms with similar wording shall be used.
2. At the very latest, the ITC must be requested on the last day of the registration period of the new association.
1. Futbolcular ITC duzenlenmeden ve yeni federasyona yollanmadan farkli federasyonlara ait takimlarda oynayamaz. ITC istegi icin FIFA'nin temin edecegi ozel formlar veya benzer sekilde kelimelendirilmis formlar kullanilmalidir.
2. ITC en gec oyuncunun bagli olacagi yeni federasyonun belirledigi en son lisans cikartma gunune kadar talep edilmelidir.
Galatasaray'in aciklamasi talebin 28 Ocak'ta yapilmis oldugunu gosteriyor. Transfer donemi 1 Subat'ta bitti.
Ve Fifa devam eder.
4. Within seven days of receiving the ITC request, the former association shall either:
a) issue the ITC to the new association; or
b) inform the new association that the ITC cannot be issued because the contract between the former club and the professional has not expired or that there has been no mutual agreement regarding its early termination
ITC talebi geldikten sonra oyuncunun eski federasyonu
a) ITC'yi duzenler ve yeni federasyona yollar, veya
b) ITC'nin, oyuncu ve eski kulubu arasindaki sozlesmenin sona ermedigi veya karsilikli fesh edilmedigi icin duzenlenemeyecegini belirtir
Devamini detayli yazmaya gerek yok saniyorum. Ana fikir, lisans cikartmak icin ITC'nin gerektigi. ITC'nin de en gec transferin son gununde istenmesinin yeterli oldugu.
Schalke'nin bu konuda akil hocasinin kim(ler) oldugunu cok merak ettim acikcasi.
Namzet
27.Şubat.2013, 22:21
Sebebinin ne olduğunu bilmiyorsan itirazın gayet haklı olduğu kanısına nerden vardın acaba?
Konuyu uzatmak istemedim,bildiğiniz gibi Drogbanın daha önceki klübüyle alakalı sorunlar vardı,uefaya bildirilme tarihinde bir hata olduğu da söyleniyor bunları göz önünde bulundurursak bana göre haklı bir sebep ancak dediğim gibi boş bir itiraz.
Cengo
27.Şubat.2013, 22:24
FIFA'nın verdiği geçici lisansı UEFA iptal edemez. Zaten CAS'ta Shenshua'nın açtığı dava var. Dava sonuçlanana kadar hakkı saklı Drogba'nın. Öncesinde bu karar verilirse davaya etki olur. Shenshua kazanırsa bonservisini alır. İster tazminat talep eder, ister geri çağırır. Drogba geri gitmezse de men cezalarına gider iş. Schalke'nin istediği ortalığı bulandırmaktı. İstedikleri oldu. Drogba son sna kadar istemsiz tedirgin olmuştur. Gerginlik yarattılar.
byariff
28.Şubat.2013, 00:01
Schalke'den açıklama: UEFA'nin kararını kabul ediyoruz, başka yasal yollara başvurmuyoruz. via @FatihDemireli (https://twitter.com/FatihDemireli)
europeanconquer
28.Şubat.2013, 00:08
http://img89.imageshack.us/img89/1438/3e741a6a7d834f789354d9fs.png
Drogba inceden mesajı yollamış :n:
Yönetimi,futbolcusu,taraftarı,Fatih Terim ayarı.Biz buradayız haydi durdursanıza Didier Drogba'yı :p
Tamam kötü kabul ediyorum ancak pek yaratıcı olmadığımdan oldu :D
perpetua
28.Şubat.2013, 00:41
FIFA'nın verdiği geçici lisansı UEFA iptal edemez. Zaten CAS'ta Shenshua'nın açtığı dava var. Dava sonuçlanana kadar hakkı saklı Drogba'nın. Öncesinde bu karar verilirse davaya etki olur. Shenshua kazanırsa bonservisini alır. İster tazminat talep eder, ister geri çağırır. Drogba geri gitmezse de men cezalarına gider iş. Schalke'nin istediği ortalığı bulandırmaktı. İstedikleri oldu. Drogba son sna kadar istemsiz tedirgin olmuştur. Gerginlik yarattılar.
Geri cagirmasi icin oyuncunun geri gelmeyi kabul etmesi gerekli.
Olabilecek tek sey, Ortega orneginde oldugu gibi, Drogba'nin Shenhua'ya tazminat odemek zorunda birakilmasi.
Sozlesmeyi eger hakli olarah fesh ettiyse (ki parasinin odenip, odenmedigini en iyi o biliyordur) boyle bir korkusu da olmayacaktir. Bir yerde okumustum, neresi oldugunu tam hatirlamiyorum. Yuksek meblagda doviz odeme yapmak icin devletten izin alinmasi gerektigini ve bu nedenle odemelerin geciktigini Shenhua kabul etmisti. Eger bu gercekse, zaten oradan bir sey cikmaz.
ThersoN
28.Şubat.2013, 01:16
Riera olayı milleti neden gerdi anlayamıyorum?! Şahsına küfür edilenler bu kadar konuşup, tartışmadı. Eğer ortada bir ahlaksızlık varsa adli başvuruda bulunsunlar. Haa bulunmazlar- bulunamazlar; zira karneleri kendi ettikleri küfürlerle doludur, orasını bilemem.
Alicanfmfan
28.Şubat.2013, 02:37
Bizi durdurmanın her yoluna başvuruyor Tff. Böyle devam etsinler.
byariff
28.Şubat.2013, 03:04
http://resmim.org/i/1381947577.jpg
davidvilla
28.Şubat.2013, 10:26
korkunun ecele faydasi yok schalke !
SON DAKİKA : Drogba için yapılan itirazı UEFA reddetti!
Maç öncesi oyuncumuzun psikolojisini bozarak centilmenlik dışı davranışta bulundukları gerekçesiyle tazminat davası açamaz mıyız Schalke'ye ??
perpetua
28.Şubat.2013, 14:31
Riera olayı milleti neden gerdi anlayamıyorum?! Şahsına küfür edilenler bu kadar konuşup, tartışmadı. Eğer ortada bir ahlaksızlık varsa adli başvuruda bulunsunlar. Haa bulunmazlar- bulunamazlar; zira karneleri kendi ettikleri küfürlerle doludur, orasını bilemem.
TFF ceza vermeyecekse, kulubun Riera'ya bu konuda ceza verip twitter uzerinden cok daha dikkatli yazmasini saglamasi gerekli.
Bugun TFF'den bir sey cikmasa da yarin baska bir yanlis laf eder ve ceza alirsa bunun sorumlulugu Riera'da degil, onu yonetenlerde (veya daha dogrusu yonetemeyenlerde) olur.
europeanconquer
28.Şubat.2013, 14:41
http://i.imgur.com/2cfPq7w.png
Riera'nın Twitter'ı sözde virüs kapmış :n: Ne çakal adam bu Riera :D
byariff
28.Şubat.2013, 14:42
twitterimde virus var biraz bekleyin temizlicem demis :D
bu arada perpetua hocam sen daha iyi bilirsin , ismail çipe adli 95 dogumlu kalecimiz a takimla antremana cikcakmis bundan sonra dogrumu acaba
europeanconquer
28.Şubat.2013, 16:49
http://cdn.galatasaray.org/images/galeri/9/3464/B_361a8767913d1e059300798e65eae4d2.jpg
Sol taraftar ki arkadaş dediğin kişi olabilir.
Riera kuzenim yazmış dese daha iyiymiş yahu :)
europeanconquer
28.Şubat.2013, 17:52
Hamit 24 Mayıs 2012'de Gürcistan maçından beridir gol atamıyor.Kulüp takımlarına göre bakarsak 17 Aralık 2011'den beridir gol atamıyor.Gol attığı gün milli bayram ilan edilmeli ve her yıl kutlanmalı :n:
OrcunFB
28.Şubat.2013, 17:57
Hamit gol atan futbolculara tepki olarak doğmuş. :n:
europeanconquer
28.Şubat.2013, 18:02
Son Direk Bükücü diye de esprisi var :D
uAburak89
28.Şubat.2013, 18:13
Bugün İmparatorun cezası açıklanacakmış, kaç maç ceza gelirse gelsin tartışma çıkacak o yüzden ben peşinen yazayım. :)
Hoca hakemin oyununa gelerek hata yaptı, kendini tutmalıydı. Onun eksikliği büyük bir handikap olacak ama bunun üstesinden gelmek mümkün. Taraftar ve oyuncular Orduspor maçının 2. yarısındaki gibi olursa özellikle içerde puan kaybetmemiz çok zor olur. Burak Yılmaz'ın hırsı, golden sonraki tepkileri beni umutlandırdı. Takıma yeni katılan Sneijder'ın uzun bir aradan sonra attığı mükemmel golden sonraki sevinci çok şey anlatıyor, inanmışlığı gösteriyor. Oyuncular bundan sonra sadece taraftar için değil, Fatih Terim için de oynamalılar. Çok daha iyi savunma yapmamız lazım, hücumu zaten bir şekilde hallediyoruz. Melo'nun dönecek olması, Semih'in bugün antremana çıkması da güzel gelişmeler. Hocanın yokluğunu inşallah minimum hasarla atlatırız.
Namzet
28.Şubat.2013, 18:19
Terim'in geçen sezonun süper finalinde ertelenen cezası da eklenecekmiş yazılanlara göre 7-8 maç gibi bir ceza gelebilir
zeck17
28.Şubat.2013, 18:20
3 ile 5 maç arası ceza gelir hepsi toplam
europeanconquer
28.Şubat.2013, 18:23
1 saat içinde belli olur herhalde kararlar değil mi ?
Bu maçı youtube'da gezinirken denk geldim çok eğlendiğim maçlardan biriydi şimdi sağ kanadımızda Keita gibi bir adamımız olsaydı keşke :)
2
byariff
28.Şubat.2013, 18:42
keita muthis bir oyuncuydu o boyuna ragmen cok hizli ve teknik bir kanatti unutamicagim kanat oyuncularindan birisi 300-500 bin dolar için satanlar utansin.
bu arada eboue 15 dakika sonra gstv"de açiklama yapcak son maç ile ilgili.
nannar
28.Şubat.2013, 18:59
Keita-Arda-Elano-Baros hücum hattımız fena değilmiş ama işte orta alanda BAM işi bozuyormuş. Şu anki orta alanda kanatlarda solda Arda sağda Keita'yı bir düşünsenize :D melo-selçuk-arda-keita-snejder-drogba-burak :D 3 tane defans yeterli :n:
europeanconquer
28.Şubat.2013, 19:00
Bakalım neler diyecek Eboue.
byariff
28.Şubat.2013, 19:00
ispanyada atilan en guzel goller. oylar hagi"ye :p muthis atmis yine hagi.
http://www.marca.com/debate/2013/02/3232/prevotaciones3232.html
Hagiii
Eboue : "Oyundan alinirken Hasan Sas'a yaptigi hareketten dolayi tum camiadan ozur dilerim."
uAburak89
28.Şubat.2013, 19:08
Az laf çok iş, sene başından beri kayıp Eboue, gerçekten pişmansa bunu sahada göstermeli.
E.Cartman
28.Şubat.2013, 19:24
Benim gitmesine en çok üzüldüğüm futbolculardan biridir Keita, onu izlemesi çok zevkliydi. Şimdi de lazım bize o tarz bi oyuncu böyle alıp yardıra yardıra ilerleyecek biri :D
Keita
europeanconquer
28.Şubat.2013, 19:26
Eboue Drogba gelince daha iyi olur diye düşünüyordum,son maçlara göre pek bir değişim yok,umarım en kısa sürede toparlar.Tepki meselesine gelince büyütmenin anlamı zaten yoktu Eboue takımın en sevilen kişilerinden biri,olur öyle şeyler,halledilir.
uAburak89
28.Şubat.2013, 19:46
http://www.turkfutbol.com/yazi.asp?id=7
Bu yazıyı okudum, hocanın cezası konusundaki İdarı Tedbir konusunda kafam karıştı.
Tapeler ile kanıtlanmış olan, ısmarlama haber yapma uzmanı Tahir Kum, 9 maç ile oluşturduğu beklentiden sonra, şimdi de aldığı duyumu yazmış twitterda. 2 maç ceza geliyormuş Fatih Terim'e, kendisi skandal demiş, sesli güldüm. :)
sui generis
28.Şubat.2013, 20:05
Demiroren ile Aysal görüşmüşler dün.
uAburak89
28.Şubat.2013, 20:06
Daha önceden planlamıştık, son olaylar konuşulmadı demişler ama ne kadar doğrudur bilemem tabii.
Galatasaray-Orduspor maçının devre arasında hakem Serkan Çınar ile sözlü diyaloğa girdiği için disiplin kuruluna sevkedilen Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Disiplin Kurulu'nda 1 saati aşkın bir sürede ifade verdi. Terim ifadesinde hakem ile diyaloğa girmenin yanlış olduğunu kabul ettiğini ancak hiçbir şekilde hakemin küfür ve hakaret sayılabilecek nitelikte sözler sarfetmediğini söyledi. Terim, ifadesinde Serkan Çınar'a yönelik şu sözleri söylediğini kabul etti ve ifadesini şu şekildee verdi:
"BANA RAPORUNDA KÜFÜR ETTİ YAZMA ZEVKİNİ TATTIRMAYACAĞIM DEDİM"
"BU DİYALOGTAN ÖTÜRÜ BENİM CEZA ALMAM HUKUKA VE VİCDANA SIĞMAZ"
"Bana raporunda küfür etti yazma zevkini tattırmayacağım dedim. Hiçbir şekilde şahsına veya değerlerine hakaret sayılabilecek bir söz söylemedim. Her maçta olabilecek türden bir diyalogtu. Türkiye'de çok maçta benim konuşmamın çok üstünde hakeme yönelik itirazlar oluyor. Bu diyalogtan ötürü benim ceza almam hukuka ve vicdana sığmaz. Zaten hakem raporu da benim size verdiğim ifademi doğruluyor. Sözlerimin hiçbir hakaret niteliği yok. Maçın tansiyonu ile aslında olmaması gereken bir tepkim sözkonusu."
G.Saray Teknik Direktörü Terim'in hakem tarafından tribüne gönderildikten sonra oyuna müdahele ettiği şeklindeki suçlamaya karşılık ise "Oyuncum golü atmış, tribüne bana koşmuş, gelme mi diyeceğim. Maçın yüksek tansiyonu ile bizim bulunduğumuz tribünde hareketlenme oldu. Burak bana doğru koştuğu için ben de onu tebrik ettim" şeklinde ifade verdiği öğrenildi.
Kadir ÇETİNÇALI, İstanbul-DHA
sui generis
28.Şubat.2013, 20:08
Aynı şeyi Aziz Yıldırım ve ekibi de demişti , toplantı önceden planlanmıştı diye :)
uAburak89
28.Şubat.2013, 20:12
Ünal Aysal da aynı niyetle mi görüştü bilmiyorum, öyleyse doğru değil yaptığı ama en azından şunu rahatça söyleyebilirim, Aziz Yıldırım ile arasında çok büyük tarz ve üslup farkı var. Aşağıdaki gibi konuşmuyor, TFF'ye çıkarma yapmıyor çünkü.
Aziz Yıldırım: Futbol takimimiza yapilan cezalandirma diger takimlara yapilmiyor. 2 gündür 8-9 mac ceza alsin diye bastiriyorlar.
Aziz Yıldırım: Meireles’e 8-9 mac ceza verdigin zaman ülkenin parasi gidiyor. Önce bunu düsünmek lazim.
Aziz Yıldırım: Türkiye’deki şartlara göre, maddi anlamda daha az gelir elde edilebiliyor. Kulüp olarak Fenerbahçe’nin önü kesiliyor
Aziz Yıldırım: Sürekli Fenerbahçe aleyhine kamuoyu oluşturulmaya çalışılıyor. Mesela, derbiden sonra Meireles’le ilgili hakem raporu sızıyor.
Aziz Yildirim: TFF’de sayin baskani ayiriyorum, ama bazi arkadaslar var. Isimlerini aciklicam yakinda. Aleyhimizde calisiyorlar.
Aziz Yıldırım: Cuma TFF’ye gidiyorum. Sayin Baskan’la gorusecegim. Ondan sonra o isimleri aciklayacagim. TFF’de yuva kurmuslar
Aziz Yildirim: Bakiyorum TFF’de Galatasaray’in avukatlari üs kurmus. Hepsini aciklayacagim.
erdem344
28.Şubat.2013, 20:18
O adam yeni değil 15 yıldır öyle.
Terim de kurallara göre en az 5 maç ceza alır.
mpaker66
28.Şubat.2013, 20:19
Bence Terim ceza almıyacak.
europeanconquer
28.Şubat.2013, 20:24
1 maç ceza kesin gelecek,inşallah da 1 maçta kalır.
sui generis
28.Şubat.2013, 20:35
@uAburak89
Üslup farkı olduğu kesin ama Aziz Yıldırım'ın federasyona gitmesine söylenenlerin buna da birkaç kelam etmesini beklerdim.
europeanconquer
28.Şubat.2013, 20:36
Ünal Aysal ile Yıldırım Demirören öğle yemeğinde bir restaurantda bir araya gelmişler.
uAburak89
28.Şubat.2013, 20:41
@uAburak89
Üslup farkı olduğu kesin ama Aziz Yıldırım'ın federasyona gitmesine söylenenlerin buna da birkaç kelam etmesini beklerdim.
O konuda haklısın, karar gününden önce olması manidar.
Ayrıca beyler niye hemen ortalığı kızıştırıyorsunuz, seviyeli şekilde fikir alışverişi mümkün, az sakin olun yahu.
uAburak89
28.Şubat.2013, 21:35
Açıklama
Habertürk Gazetesi'nde, gazetecilik mesleğini “her şeyi bilmek” olarak algılayan ama bilgi birikimleri “yüzeysel” ve “kulaktan dolma” olmayı geçmeyen kişiler tarafından Orduspor maçında Sayın Fatih Terim saha dışına davet edildikten sonra, hemen, arkasına giderek kendisine destek vermeye çalışan kulübümüzün hukukçu Yönetim Kurulu üyesi Sedat Doğan’ı hedef alan “Fatih hocayı uyarsaydın da taktik verip ceza yemeseydi” mealinde suçlamalar ortaya atılmaktadır.
Gerek Futbol Oyun Kuralları, gerek UEFA ve gerek TFF kuralları aşağıdaki hükümleri içermektedir. Şöyle ki;
1- Hakem, idari tedbir kararı almaya yetkili makamlar arasında değildir.
2- İhraç edilen oyuncular, yedekler ve oyundan alınan oyuncular açısından bir maç otomatik cezaya (FDT m.95) dayalı olarak, idari tedbir Talimattan doğar.
3- FDT m. 95 sadece futbolcuların durumunu düzenleyip, teknik adamlar için otomatik ceza öngörmediği, oyun kuralları karşısında da göremeyeceği için, teknik adamlar için otomatik idari tedbirden de bahsedilemez.
Bir diğer deyişle ve halk diliyle anlaşılması açısından bilinmesi gerekir ki; Teknik adamın hakem tarafından saha dışına davet edilmesi, bir hak mahrumiyeti cezası olmayıp FDT nın 99. Maddesi kapsamında değildir. Teknik adamın saha ile iletişim kurmasına engel bir durum yoktur!
Mevzuatın uygulanması durumunda sayın Fatih Terim'in saha ile iletişim kurması sebebiyle bir ceza alması mümkün değildir.
Sayın Sedat Doğan, ilgili maç esnasında sayın Fatih Terim’in yanına gitmiş ve hukuki durumda bir sıkıntı olmadığı istişare edilmiştir. Kamuoyuna ve bilmeyenlere duyurulur.
Saygılarımızla.
http://www.galatasaray.org/kulup/haber/16206.php
europeanconquer
28.Şubat.2013, 21:47
Bugün açıklanmayacak herhalde.
Önder HOCA
28.Şubat.2013, 21:50
G.Saray Teknik Direktörü Terim'in hakem tarafından tribüne gönderildikten sonra oyuna müdahale ettiği şeklindeki suçlamaya karşılık ise "Oyuncum golü atmış, tribüne bana koşmuş, gelme mi diyeceğim. Maçın yüksek tansiyonu ile bizim bulunduğumuz tribünde hareketlenme oldu. Burak bana doğru koştuğu için ben de onu tebrik ettim" şeklinde ifade verdiği öğrenildi.
Tribünden taktik verirken resmi varken yanlış bir savunma yapmış
europeanconquer
28.Şubat.2013, 21:53
Cezası belli olmuş :0:
http://zaytung.com/haberdetay.asp?newsid=205296
:D
uAburak89
28.Şubat.2013, 21:54
Bugün açıklanmayacak herhalde.
Her hafta Salı ve Perşembe alıyorlar kararları, açıklanması lazım.
furkan58
28.Şubat.2013, 22:09
Ünal Aysal ile Yıldırım Demirören öğle yemeğinde bir restaurantda bir araya gelmişler.
Ünal Aysal görüşünce birşey yok Aziz Yıldırım görüşünce auouvv :D
europeanconquer
28.Şubat.2013, 22:10
Ünal Aysal görüşünce birşey yok Aziz Yıldırım görüşünce auouvv :D
Federasyon'da görüştü ama Aziz Yıldırım ile Yıldırım Demirören :D
europeanconquer
28.Şubat.2013, 22:20
Açıklamanın uzaması Kasımpaşa'nın Emre için yaptığı başvurudan olabilir mi ?
uAburak89
28.Şubat.2013, 22:22
Açıklamanın uzaması Kasımpaşa'nın Emre için yaptığı başvurudan olabilir mi ?
Sanmam, onun için önce sevk edilmesi gerek. Haftaya kalır o iş. 20.30'dan önce açıklanmaz yazmış bir gazeteci, açıklanır en geç 1 saate.
Bu arada kulübün açıklamasıyla beraber tekrar maddelere baktım, tam örtüşmüyor gibi. Kulüp haklıysa da mantıken terslik var. Fatih Terim'in savunması da iddia edildiği gibiyse çok zayıf olmuş, ben hala ciddi ceza bekliyorum.
europeanconquer
28.Şubat.2013, 22:25
Bilmiyorum valla,sonuçta bizim maçtan önce olmuş bir olay.Bugün internet sitelerinden duyurdular ama daha önceden başvuru yapmış olabilirler.
Edit:Karar verilmese bile başvuruyu kabul edip etmemek bile belli bir süre isteyen bir iş.Neyse varsayımda bulundum zaten.
zeck17
28.Şubat.2013, 23:23
Emre Özcan @parmamaniac
Galatasaray'ın Emre Çolak'ın 30 dakikadan az oynadığı ya da hiç oynamadığı 11 maçta 9 galibiyet ve 2 beraberlik aldığını biliyor muydunuz?
europeanconquer
28.Şubat.2013, 23:33
Sabah ezanıyla açıklanacak herhalde.
Bu kadar sürer mi yahu ? Demek ki cezalar baya bir ağır olacak.
E.Cartman
28.Şubat.2013, 23:45
Sevgili Galatasaraylılar
Galatasaray arması peşindeki çabamız bir bayrak değişimi ile sürmektedir,
ultrAslan Başkanlığına, Galatasaray Genel Kurul üyesi ve ultrAslan kurucularından Veysel Giley getirilmiştir, bu onurlu görevde kendisine başarılar dileriz
Dünyanın en büyük taraftar oluşumu olan ultrAslan, kurulduğu ilk günden bu yana sürdürdüğü sağlıklı büyüme ve gelişme ile bir taraftan Galatasaray’ımızın başarısı yolunda karşı konulamaz destekçisi olurken, diğer taraftan Galatasaray’ımıza karşı mel’un düşünceler besleyenlerin karşısında dağ gibi durarak Arma peşindeki mücadelesine devam edecektir.
Camiamıza hayırlı olması dileği ile
ultrAslan
erdem344
28.Şubat.2013, 23:53
3 maç artı 30 bin lira diyorlar
uAburak89
28.Şubat.2013, 23:57
Aynı müsabakada GALATASARAY A.Ş. teknik sorumlusu FATİH TERİM'in, müsabaka hakemine yönelik sportmenliğe aykırı hareketi, ihraç sonrası ve müsabaka esnasındaki sportmenliğe aykırı hareketleri ve ihraç sonrası müsabaka hakemine yönelik sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle takdiren 3 RESMİ MÜSABAKADA SOYUNMA ODASINA VE YEDEK KULÜBESİNE GİRİŞ YASAĞI ve 30.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına, (oy çokluğu)
Aynı müsabakada GALATASARAY A.Ş. antrenörü HASAN GÖKHAN ŞAŞ'ın, müsabaka hakemine yönelik sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle takdiren 1 RESMİ MÜSABAKADA SOYUNMA ODASINA VE YEDEK KULÜBESİNE GİRİŞ YASAĞI ve 10.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına, (oy çokluğu)
Aynı müsabakada GALATASARAY A.Ş. antrenörü ÜMİT DAVALA hakkında, tedbire uymamaya iştirak nedeniyle sevk yapılmış ise de isnat olunan disiplin ihlalinin unsurları oluşmadığından CEZA TAYİNİNE YER OLMADIĞINA,
Aynı müsabakada GALATASARAY A.Ş. idarecisi ŞÜKRÜ HANEDAR hakkında, tedbire uymamaya iştirak nedeniyle sevk yapılmış ise de isnat olunan disiplin ihlalinin unsurları oluşmadığından CEZA TAYİNİNE YER OLMADIĞINA,
zeck17
01.Mart.2013, 00:00
Doğru yerden ceza gelmiş sportmenliğe aykırı hareket öyle tehdit içeren bir söz yok sportmenliğe aykırının cezası ise 1 maç zaten 2 de önceki seneki
uAburak89
01.Mart.2013, 00:01
Doğru yerden ceza gelmiş sportmenliğe aykırı hareket öyle tehdit içeren bir söz yok sportmenliğe aykırının cezası ise 1 maç zaten 2 de önceki seneki
Önceki ile alakası yok, onun sebebi farklıydı. Bu direk 3 maç.
Kulübün yaptığı son açıklama doğru çıktı, Tahir Kum gibiler patladı. Kamuoyunu yanıltmaya çalıştılar, şahsen kendim de oltaya geldim İdari Tedbir karmaşasında.
Hocanın cezası 2'ye düşebilir Tahkim'de. Hayırlısı.
erdem344
01.Mart.2013, 00:01
Ya oyuna müdahale ?
Geçen seneki cezaya ne oldu?
europeanconquer
01.Mart.2013, 00:03
Ya oyuna müdahale ?
http://www2.galatasaray.org/kulup/haber/16206.php
Hakem idari tedbir veremiyormuş o yüzden oradan yırttı Fatih Hoca.
@MeMo
Hakaret olsaydı ekleniyordu ancak sportmenliğe aykırı hareket olduğu için bir etkisi yok.
zeck17
01.Mart.2013, 00:04
Yani toplam 3 maç olması iyi ve tahkime gidilecektir yine ama bence gerek yok çünkü fatih hoca hata yapmıştır kabullenmek gerek
uAburak89
01.Mart.2013, 00:04
Ya oyuna müdahale ?
Bunları Tahir Kum'a sor twitter'dan. :)
Geçen seneki cezaya ne oldu?
Sebepleri farklı, erteleme aynı sebeple olursa devreye giriyor, kural açık.
mpaker66
01.Mart.2013, 00:06
3 maçı tahkim indirir.
uAburak89
01.Mart.2013, 00:10
3 maçı tahkim indirir.
Aynen genel kanı o yönde, 1-3 maç kurallara göre verilecek ceza en üst sınırdan vermişler. Fazla gözüküyor, 1 yada 2'ye düşer. Takımın başında da Ümit Davala olacak bu hafta, haftaya Hasan Şaş'da geliyor. Çok sıkıntı olmaz gibi.
europeanconquer
01.Mart.2013, 00:11
Birileri çok fena gaza getirdi kamuoyunu,ben bile kulübün son açıklamasına kadar en az 9 maç ceza alacağını düşünüyordum Fatih Hoca'nın.
mpaker66
01.Mart.2013, 00:13
Aynen genel kanı o yönde, 1-3 maç kurallara göre verilecek ceza en üst sınırdan vermişler. Fazla gözüküyor, 1 yada 2'ye düşer. Takımın başında da Ümit Davala olacak bu hafta, haftaya Hasan Şaş'da geliyor. Çok sıkıntı olmaz gibi.
Malesef ümit'e güvenemiyorum, geçen seneki beşiktaş maçını hatırlayınca :(
erdem344
01.Mart.2013, 00:20
Yılmaz Vural cezalı iken cep telefonuyla taktik verdiği için 5 maç ceza almıştı yanlış hatırlamıyorsam onunla bunun ne farkı var ?
3 maç ceza mı? Ben bu olayı takip etmedim hiç. Fatih Terim ne yaptı da 3 maç ceza aldı? Yani tribüne gönderilme sebebi neydi?
uAburak89
01.Mart.2013, 00:24
Kendimizi nasıl 9'a hazırladıysak 3 normal geliyor. Ama mantıklı düşününce, cezanın veriliş sebebine ve olaya bakınca 3 maç fazla aslında. Tahkim'de 1'e düşse süper olur. Sedat Doğan önderliğinde iyi savunma sonuç verebilir.
Namzet
01.Mart.2013, 00:30
Cezanın bu sefer indirileceğini zannetmiyorum
uAburak89
01.Mart.2013, 00:33
Engin 11, Melo 4, Fatih Terim 3, Hasan Şaş 1 = Galatasaray'ın 19. Şampiyonluğu hayırlı olsun.
Devlet Bahçeli hesabı. :D
europeanconquer
01.Mart.2013, 00:35
19.şampiyonlukta ki 1 ve 9 u toplayalım !
1+9=10 yapar,10 puan fark ile şampiyon olacağız ! :p
C h A o S
01.Mart.2013, 00:36
Şu 9-10 maç bekleyenler ne yaptı bu adam hakemmi dövdü-ana avrat sövdü mü?Basın şişirdi şişirdi millet'e 3 maç az geldi.Bana göre 3 maç bile fazla.Küfür,hakaret,temas felan yoksa.
attirson
01.Mart.2013, 00:53
Göstere göstere kenardan taktik gösterdi Fatih Terim ona ceza vermemeleri çok saçma Yılmaz Vural'a ceza verilmis zamanında telefonla taktik söyledigi icin yedek kulubesine.
europeanconquer
01.Mart.2013, 00:56
Göstere göstere kenardan taktik gösterdi Fatih Terim ona ceza vermemeleri çok saçma Yılmaz Vural'a ceza verilmis zamanında telefonla taktik söyledigi icin yedek kulubesine.
Ona 3 maç ceza verilmiş,3 maçlık cezası sırasında telefon aracalığıyla kulübeyle iletişim kurmuş,üzerine 2 maç daha eklemişler.
byariff
01.Mart.2013, 01:05
3 maç ceza fazla hakeme ne hakaret nede birsey var tahkim onu 1 maça indirir
Cezanın bu sefer indirileceğini zannetmiyorum
bu sefer derken ? bize verilen hangi ceza indirlmiş ki ?
Nocna Mora
01.Mart.2013, 01:13
Yahu aynı şey değil bu bahsettiğiniz ile müsabakadan men cezası almış birinin taktik vermesi olayı. Cezası olan şey > Fatih Terim'in bu haftasonu maçta taktik vermesidir. Tribüne gönderildiği maçta değil. Azcık mantık kullanın.
Namzet
01.Mart.2013, 01:14
bu sefer derken ? bize verilen hangi ceza indirlmiş ki ?
Süper finalde ertelenen ceza çekildi mi? ayrıca bu sefer derken genel konuştum
europeanconquer
01.Mart.2013, 01:15
Süper finalde ertelenen ceza çekildi mi?
İndirilmedi hocam o ertelendi :)
Namzet
01.Mart.2013, 01:17
İndirilmedi hocam o ertelendi :)
Tamam işte ertelendi diyorum
byariff
01.Mart.2013, 01:17
isinize geliyorsa okuyun.
europeanconquer
01.Mart.2013, 01:19
@Namzet
İyi de arkadaş ''hangi cezamız indirildi ?'' demiş sen de ''ertelenen ceza çekildi mi ?'' dedin bende karıştırdım.Niye ''bu sefer'' diye kullanıyorsun ki :n:
erdem344
01.Mart.2013, 01:57
Madde 95 derki :
Tribüne gönderme kararı disiplin talimatı gereği aynı kırmızı kart gibi hakem tarafından verilen bir idari tedbir kararıdır.
ayrıca
86. Madde derki :
a) idari tedbir diğer kişiler için hakem tarafından disipli ihlali ile çıkarıldığı an başlatılır.
Büyük çelişkiler var . Her iki tarafa doğru gider bu kurallar.
himone
01.Mart.2013, 02:04
Bence makul bir ceza olmuş. Çok abartılmamış ve çok ta az olmamış. Yine rahatsız olanlar olacaktır ama söylenen laflara göre ceza normal geldi bana. Bazıları ne demiş diyebilir ama unutmayın lan lafına bile kırmızı çıkartıp 2 maç ceza veriyorlar. Üstelik bu lafı biz bağlaç olarak kullanıyoruz. Öyle 5-6 maç almasını gerektiren bir olay da yok. Hatta Terim'in daha önceden bir olayı olmasa (alakasız olsa bile) 1 veya 2 maç verilebilirdi gibi geliyor bana.
perpetua
01.Mart.2013, 02:11
Bence orayi cok desme. (::) O aciklama talimatlari okuyunca pek anlamli degil. Zaten erdem344 yazmis yukarida nedenini.
Ben Fatih Terim'in uzun bir ceza alip maclari daha yukaridan izlemeye biraz alismasini umit ediyordum.
mpaker66
01.Mart.2013, 02:42
Beyler o bu değilde Semih Kaya kendini bayağı geliştirdi değil mi? Semih maça çıktığında artık en ufak bi tedirginlik kalmadı. Büyük savunmacı kazandık diyebiliriz artık rahatlıkla.
FelipeMelo
01.Mart.2013, 15:26
Beyler o bu değilde Semih Kaya kendini bayağı geliştirdi değil mi? Semih maça çıktığında artık en ufak bi tedirginlik kalmadı. Büyük savunmacı kazandık diyebiliriz artık rahatlıkla.
Ujfa'ya borcluyuz dostum. Ujfa'nin aldigi her kurus helal olsun.
nannar
01.Mart.2013, 16:52
Drogba da Burak için çok büyük şans. Gelişimine çok büyük katkı sağlar bence. Yaş olarak keşke 18-22 arasında kaliteli bir santraforumuz olsaydı da Drogba ona tecrübelerini aktarsaydı. Emre Belözoğlu'nun oyununda en etkili isim bence George Hagi'dir. Drogba ve Sneijder de gençler açısında büyük şans.İnşallah seneye genç oyuncular gelir kadroya
IcedEarth
01.Mart.2013, 16:58
Drogba da Burak için çok büyük şans. Gelişimine çok büyük katkı sağlar bence. Yaş olarak keşke 18-22 arasında kaliteli bir santraforumuz olsaydı da Drogba ona tecrübelerini aktarsaydı. Emre Belözoğlu'nun oyununda en etkili isim bence George Hagi'dir. Drogba ve Sneijder de gençler açısında büyük şans.İnşallah seneye genç oyuncular gelir kadroya
Sneijder Emre Çolak'a birşeyler öğretebilir belki. Sadece futbol zekasından bir parçayı aşılamayı başarsa bile yeterli zaten.
Aynı şekilde Drogba da İsmail Berk Ünsal'a birşeyler aktarabilir belki. Fizik olarak Drogba kadar güçlü olmasa da uzun boylu ve daha çok genç. Fiziğini güçlendirip Drogba'dan birşeyler kaparsa Türk Futbolu'ndaki en önemli eksiklerden biri ortadan kalkabilir. O potansiyel var çünkü Berk'te.
uAburak89
01.Mart.2013, 18:01
TFF, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun dün verdiği kararların ardından Tahkim Kurulu bugün toplanarak itirazları görüşecek.
Galatasaray-Ordu maçının hakemi Serkan Çınar'a "İkinci yarı daha kötü yönet" dediği için 3 maç ceza alan Fatih Terim'in ve PFDK'dan diğer ceza alan isimlerin itirazlarını görüşmek için Tahkim Kurulu toplanıyor.
TFF'nin İstinye'deki binasında yapılacak toplantı saat 17:00'da başlayacak ve Fatih Terim'in itirazı da bu toplantıda karar bağlanacak.
Gelen bilgilere göre Terim'in ceza gerekçesini ve değerlendirecek olan Tahkim'in, Hakem, Gözlemci ve Temsilci raporları doğrultusunda sadece bir defa "Sportmenliğe aykırı ifadeler" nedeniyle disipline sevk edilen Fatih Terim'in, tek bir suç yüzünden 3 kez ayrı ayrı cezalandırılması üzerinde duracak.
Tahkim, daha önce "Sportmenliğe aykırı söylemler" nedeniyle ceza Eskişehirspor maçından sonra PFDK'dan 1 maç ceza alan Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman'ın cezasını kaldırmış ve para cezasına çevirmişti.
Terim'in de cezasının kalkması ve cezanın para cezası olarak tayin edilmesi sarı-kırmızılı cephenin beklentisi.
TurkFutbol.Com Özel Haber - Osman ALTUNTERİM
William Rookwood
01.Mart.2013, 18:32
Para cezası olsa iyi olur.
europeanconquer
01.Mart.2013, 19:33
@nannar
Altyapı da Berk İsmail Ünsal var hocam,geleceği çok parlak diyorlar,Drogba çok yarar sağlayabilir ona,fiziksel olarakta benziyor Drogba'ya,yani boyu benziyor :D
Edit:Yazılmış zaten yukarı da :)
IcedEarth
01.Mart.2013, 20:40
http://img203.imageshack.us/img203/6108/64471557875026881107820.jpg (http://forum.turksportal.net/vb//redirector.php?url=http%3A%2F%2Fimageshack.us%2Fph oto%2Fmy-images%2F203%2F64471557875026881107820.jpg%2F)
Sesli güldüm :zuhaha
uAburak89
01.Mart.2013, 22:34
Hocanın cezası onanmış. Hasan Şaş erteleme istemiş onu da reddetmişler.
http://www.tff.org/default.aspx?pageID=247&ftxtID=17429
zeck17
01.Mart.2013, 22:38
türkiye içinde ve dışında altyapı yatırımlarımız var. türkiye’de merkez istanbul olacak. yurtdışında ise almanya’da wisbaden’de 12 milyon euroluk yatırım ile bir futbol akademisi kuruyoruz.
projenin teknik sorumlusunun fatih terim, idari ve finansal sorumlusunun ise ebru köksal. almanya da hukuki yapılaşma bu yıl biter. almanya dışından da bizimle bu tür proje için görüşen ülkeler var. şu anda avrupa’da birçok takımın bu tür akademisi var. ancak almanya’da akademi kuran ilk yabancı kulüp galatasaray olacak.
bu projeye almanya’dan bir 3. lig takımı da katılacak. galatasaray bu alman kulübünü satın alacak. satın alma sonrası takımın adının ne olacağına ise henüz karar vermedik.
türkiye’de istanbul dışında bir anadolu şehrinde de akademi kurmak istiyoruz. benim kafamdaki ideal şehir mardin. bu altyapı yatırımlarını 2014 yılı mayıs ayına kadar tamamlamayı hedefliyoruz. galatasaray kulubü bu okullarda yetiştirilecek sporcuların futbol hayatları boyunca yapacakları transferlerde yetiştirme parası alacak.
bu akademi aynı zamanda fatih hoca için de bir emeklilik projesidir.
ünal aysal
byariff
01.Mart.2013, 22:49
iyi oldu iyi 3 maç cezasini ceksin hoca. :)
"Ayrıntısı gerekçeli kararda belirtileceği üzere tüm bu açıklamalar ışığında eylemin FDT'nin 51. maddesinde düzenlenen "cezaya ve tedbire uyulmaması" olarak nitelendirilip buna göre karar verilmesi gerektiği halde PFDK'ca eylemin "sportmenliğe aykırı hareket" olarak kabul edilmesi yerinde görülmemiş, ancak aleyhe itiraz olmaması ve cezanın re'sen aleyhe bozulamaması nedeniyle PFDK'ca teknik sorumlu Fatih Terim'e verilen 1 resmi müsabakada soyunma odasına ve yedek kulübesine giriş yasağı ve 10.000.-TL para cezasının onanmasına oybirliği ile;"
Bir kılıfına uydurma olduğu açıktı açıkçası. Şimdi bu karara alehte kimler itiraz edebiliyor bilen var mı?
uAburak89
01.Mart.2013, 23:16
Sevk raporunu hazırlayanlar olabilir.
E.Cartman
01.Mart.2013, 23:22
Fatih Hocanın bunları yapmaması lazım tamam biliyorum Galatasaraylılığından dolayı bunları yapıyor ben olsam bende yaparım ama bu seviyelere gelmiş bir teknik direktörün, bir efsanenin kendini durdurabilmesi lazım.
byariff
01.Mart.2013, 23:24
Fatih Hocanın bunları yapmaması lazım tamam biliyorum Galatasaraylılığından dolayı bunları yapıyor ben olsam bende yaparım ama bu seviyelere gelmiş bir teknik direktörün, bir efsanenin kendini durdurabilmesi lazım.
fatih hoca birsey yaptida benmi goremedim kufur desen kufur yok hakaret desen hakaret yok asagilayici laf desen oda yok dedigi tek laf çik 2. yarida boyle kotu yonet konusulcak soy ver ama neyse.
E.Cartman
01.Mart.2013, 23:27
fatih hoca birsey yaptida benmi goremedim kufur desen kufur yok hakaret desen hakaret yok asagilayici laf desen oda yok dedigi tek laf çik 2. yarida boyle kotu yonet konusulcak soy ver ama neyse.
Demek istediğim hakemle falan hiç uğraşmayacak, demeyecek hiçbi şey.
Mamadou
01.Mart.2013, 23:30
Mehmet Demirkol'un programında dediği şey çok doğru. Türkiye'de kaos ortamından en iyi şekilde beslenen hoca açık ara Fatih Terim ve sonucunda her zaman istediğini alan taraf kendisi oluyor. Bu yüzdendir diğerlerinden farklı. Hocanın yaptıklarından dolayı en ufak bir pişmanlığı yoktur eminim ki. Yine aynı ortam oluşsa yine aynısını tekrarlar. Galatasaray Terim olsun olmasın üç maçın üstesinden kalkacaktır.
E.Cartman
01.Mart.2013, 23:32
Mehmet Demirkol'un programında dediği şey çok doğru. Türkiye'de kaos ortamından en iyi şekilde beslenen hoca açık ara Fatih Terim ve sonucunda her zaman istediğini alan taraf kendisi oluyor. Bu yüzdendir diğerlerinden farklı. Hocanın yaptıklarından dolayı en ufak bir pişmanlığı yoktur eminim ki. Yine aynı ortam oluşsa yine aynısını tekrarlar. Galatasaray Terim olsun olmasın üç maçın üstesinden kalkacaktır.
Benim aklımda var zaten bilerek yaptığı, takımı ateşlemek için tercih edilebilecek hareketler çünkü bunlar. Ordu maçı döndü, camia kenetlendi oyuncular iyice hırslandı. Schalke maçı için özel bi taktik yapmış olabilir hoca :zuhaha
FelipeMelo
01.Mart.2013, 23:40
Gulunecek, dalga gecilecek bir ulkeyiz. Yazik.
ThersoN
02.Mart.2013, 00:20
Gulunecek, dalga gecilecek bir ulkeyiz. Yazik.
zaten dışarıdan gülüyor, dalga geçiyorlardır. Bu ortamı kulüpler kendi istedi. Onun için kimse ağlanmasın, bizler de burada boşuna parmak yormayalım. Ülkemizin hiçbirşeyi normal olmadığı gibi futbol üst yönetimi de normal değil. Bu işi kökten çözmek yine kulüplerin elinde ancak kulüpler için savunma mekanizmasına dönüştürülüyor bu durumlar. Bizler de taraftar olarak genelde bu savunma mekanizmasına kanıyoruz, hiddetleniyoruz. Hiç yorulmaya gerek yok, futbolun saha içinde adaleti yoktur derler, Türkiye'de saha dışında da adaletin olmadığı, verilen kararların güven vermediği bir ortam var.