View Full Version : Galatasaray Sohbet Alanı
Walter Sakana
20.Şubat.2014, 19:59
Abi görüş de alabilir buna niye bu kadar takıldın ki? Sonuçta kuralı koyan UEFA, en doğrusunu o bilir. Kaymakam bir işi yaptıktan sonra Validen görüş alamaz mı?
Takılırım çünkü yaptığı açıklama kendisinin bu kuraldan pek emin olmadığını gösteriyor. MHK'nin başındaki adam kuralı yeteri kadar bilmiyorsa hakemi hiç bilemez. O zaman hakemlerin bu maçta verdiği kararın doğru olması (öyle olduğunu varsayarsak) büyük ihtimalle tesadüfi bir olay ki ben öyle düşünüyorum. Yani bence hakemlerin pozisyonu iyi süzdüğü, hakem başarısı olan bir pozisyon değil (eğer söylendiği gibi karar doğruysa).
Kaldı ki eğer kuralı yeterince iyi bilmediklerinden dolayı golü iptal etselerdi bırakın maçın kaderini Antalyaspor'un bu sezonki kaderini bile etkilemiş olabilirlerdi. Sezon sonunda 1 puan farkla veya averajla küme düştüklerini düşün. Ya da tersi olduğunu ve Galatasaray'ın 1-2 puan farkla şampiyon veya 2. olduğunu.
Kaymakam-vali örneği bununla pek bağdaşmıyor. Kaymakam yazılı olan ve eğitimini aldığı belirli kuralları değil çoğu zaman inisiyatif kullanarak aldığı kararları veya valilikle birlikte ortak hareket ettiği kararları veya planları uyguluyor. Bunun için de validen vs görüş alması gayet normal karşılanabilir. Hakemler ise sahada, yazılı olan ve eğitimini aldıkları kuralları uyguluyorlar. Ve bu kuralları yanlış uygulamaları yukarıda bahsettiğim gibi, maçın kaderini bırakın bir sezonun kaderini bile değiştirebiliyor.
Yani düşünsene ben şimdi bir hakemim. Gidiyorum başkanıma üstlerime soruyorum bu kuralın doğrusu nedir diye. O da bana "dur bi uefa'ya sorupta geleyim" diyor. Ben bu adama nasıl saygı duyayım sonra. Sonuçta sana doğruları öğretecek senin ustan gibi bir şey olması lazım o kişinin. Matematik öğretmenine soruyorsun bu soruyu nasıl çözebilirim diye o da sana "dur bi milli eğitime sorayım" diyor, bak bu daha güzel bir örnekleme oldu :)
Redrum
20.Şubat.2014, 20:53
Abi bence sen olayı yanlış yorumluyorsun. Bunu dur bir sorup da geleyim olarak düşünme, bana daha çok teyit ve referans gösterme olarak geldi. O dur bir sorup geleyimden ziyade, "hacı bak dogru uyguluyoruz dimi bi gör bişey söyle de sonra vay efendim yanlış yaptınız olmasın" gibi geldi :D yani bu kadar büyütülecek bir şey yok.
Redrum
20.Şubat.2014, 20:57
http://8bit-football.com/wp-content/uploads/2014/02/felipe-melo-drogba-sneijder.png
http://a1.s6img.com/cdn/0023/v/9361849_7052200-tsrmw119_l.jpg
#Galatasaraying tagiyle Twitter'dan reklam yaptı 8bit Football. Türkiye'ye satışları da başlamış, almayan kalmasın :zuhaha 23'üne kadar kargo bedava.
http://society6.com/8bitfootball/Galatasaray-Celebration_T-shirt#11=49&4=75
Ulan be bir 10 15 $ olsa alırdım da 22 $ çok geldi 45 lira falan ediyor değil mi :(
Nedvedmania
20.Şubat.2014, 20:59
Heee bide dolar de mi o. Ben 22 lira olduğunu görünce direk sekmeyi kapattım. Meğer dolarmış. Direk modeme reset atıyorum o zaman.
Tshi-o mu ne öyle bi site vardı. Kendi tasarımını yapıyordun. Ordan yapsak bile daha ucuza gelir.
Redrum
20.Şubat.2014, 21:12
Heee bide dolar de mi o. Ben 22 lira olduğunu görünce direk sekmeyi kapattım. Meğer dolarmış. Direk modeme reset atıyorum o zaman.
Tshi-o mu ne öyle bi site vardı. Kendi tasarımını yapıyordun. Ordan yapsak bile daha ucuza gelir.
Valla 30 tl de olsa verirdim ama fiyat fahiş maalesef :D
E.Cartman
20.Şubat.2014, 21:56
Ben de almadım zaten 22$ vermek istemiyorum ama tasarım çok hoşuma gitti, şeytan dürtüyor, alabilirim her an :D
davidvilla
21.Şubat.2014, 00:24
Ben aldim iki tane. Biri gol sevinci digeri tum takim bakalim ne zaman gelcek.
byariff
21.Şubat.2014, 21:26
Galatasaray, SPK'nın sermaye artırımı konusunda koyduğu şart sebebiyle sermaye artırmaktan vazgeçtiklerini açıkladı
sasirdik mi hayir tabiki galatasarayi engellemek icin buyumemesi için her yolu deniyorlar sorun degil ama aysal baskana guveniyorum ben..
E.Cartman
21.Şubat.2014, 22:19
Ben aldim iki tane. Biri gol sevinci digeri tum takim bakalim ne zaman gelcek.
Ben de aldım gol sevinci, bakalım benim ki ne zaman gelecek.
Walter Sakana
22.Şubat.2014, 03:10
Galatasaray, SPK'nın sermaye artırımı konusunda koyduğu şart sebebiyle sermaye artırmaktan vazgeçtiklerini açıkladı
sasirdik mi hayir tabiki galatasarayi engellemek icin buyumemesi için her yolu deniyorlar sorun degil ama aysal baskana guveniyorum ben..
Yalanlama gelmiş habere:
Şirketimizin sermaye artışı süreci Sermaye Piyasası Kurulu'nun 14 Şubat 2014 tarihli bülteninde yayınlanmış olan kararı doğrultusunda ve daha önce yapılan açıklamalarımıza uygun olarak devam etmektedir.
Sermaye artışı bazı basın yayın organlarında iddia edildiği üzere iptal edilmiş değildir. Bugün yapılan son açıklama, SPK'nın vermiş olduğu tahsisli sermaye artışı izninden evvel alınmış olan 10.10.2013 tarihli Yönetim Kurulu kararının iptal edilmiş olduğu ifadesinden ibarettir. Sermaye artışı süreci, 20 Şubat 2014 tarihinde alınmış olan Yönetim Kurulu kararı doğrultusunda devam etmektedir.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
Galatasaray Sportif A.Ş.
Nocna Mora
22.Şubat.2014, 23:24
Selçuk İnan yine rezalet bir top oynadı. Ben tahammül edemiyorum, Mancini nasıl tahammül ediyor onu da anlayamıyorum.
Burak Yılmaz'da bir an önce istatistikleri ile satılmalı para kazanılmalı. Gelen para ile çok sağlam bir yabancı forvet alınmalı. Gekas'a bile razıyım usta. Gekas bizim takımda oynasa gol kralı olur ya. Topu alıyor taca vuruyor sonra da biz bi kere vurunca auuuv triplerine giriyor. Tamamen zarar.
Semih'in yaptığı hareket çok güzeldi. Helal olsun gerçekten.
byariff
22.Şubat.2014, 23:49
selcuk yerine umut gundogan oynasa daha yararli olcak.. yine diyorum hepde diyecegim ilk 1.5 yilin meyvesini yiyor yerli xavi.. son 1.5 yilda ise mustafa sarp...
IcedEarth
22.Şubat.2014, 23:56
Selçuk'un bir sıkıntısı olduğu çok açık. Birkaç maç dinlendirilmeli bence. Çok yıprandı 2,5 yıldır.
europeanconquer
23.Şubat.2014, 01:11
https://pbs.twimg.com/profile_images/427527180231667712/t6fQ1EGs.jpeg
byariff
23.Şubat.2014, 03:43
unal aysal dogru is yapmis gerçekten cok akilli adam efsane olma yolunda ilerliyor terim ve ekibini yollamakla dogru is yaptigini hasan sas"in konusmalari gerçekten berbat otesi :D
Nocna Mora
23.Şubat.2014, 13:19
unal aysal dogru is yapmis gerçekten cok akilli adam efsane olma yolunda ilerliyor terim ve ekibini yollamakla dogru is yaptigini hasan sas"in konusmalari gerçekten berbat otesi :D
Edit: Gördüm. Hasan gitsin dünyadaki nadir güzelliklerden biri olan karetta-karetta kaplumbağalarının yumurtaladığı plaja otel yapılması gerektiğini savunmaya devam etsin.
Kıskançlıkları nasıl da belli oluyor açıklamalara bakınca.
Nedvedmania
23.Şubat.2014, 20:03
Hasan Şaş hep böyleydi ki. Önceden de takımdan ayrılınca sürekli birilerine laf söyleyip duruyordu.
uAburak89
23.Şubat.2014, 20:28
Sneijder'i istemiyorduk deyip listemizde 4. Sıradaydı demek çelişki. Amrabat için 5 milyon Max demiştik deyip (8.6'ya alındı ve tepki gelmedi), Sneijder alınınca istifayı düşündük demek garip. Sneijder için taktik değiştirdik derken aynı mevkiye başka isimleri istemek saçmalık.
Bunun yanında biz zaten biliyorduk Sneijder'i istemediklerini. Fatih Terim'in Drogba'yı karşılaması bile başkaydı.
3 gün sonra maç var, bu adamlar Galatasaray'lı güya kalkıp konuşuyorlar saçma sapan programlarda. İş ve para olunca sorun yok, işler terse dönünce herkes kötü. Hep aynı senaryo.
William Rookwood
23.Şubat.2014, 20:34
İstenmeyen Sneijder bu sezon 22 maçta 10 gol attı, bunların ikiside Şampiyonlar Liginde atıldı, bir tanesi ise turu getirdi (Juventus karşısında). Sneijder'i istemiyorduk değil de önceliğimiz değildi dese daha doğru olurdu. Şimdi takımdan ayrıldıktan sonra böyle şeyleri konuşmanın bir mantığı yok.
uAburak89
23.Şubat.2014, 21:05
Melo'yu Ünal Aysal istemiyor deniyordu dün onu da yalanladı Hasan Şaş. Yerine başka oyuncu baktık dedi. Sercan, Yiğit, Dany, Chedjou, Amrabat gibi transferleri onlar istedi fayda/maliyet ortada. Kalkıp daha yeni gelen Telles'e laf söylüyor. Hakları yendi diye çok üzülmüştük ama yaptıklarıyla işi iyi olmuş boyutuna getiriyorlar. Yazık.
Nedvedmania
23.Şubat.2014, 21:07
Ben tam tersi şekilde anladım o konuşmayı. Hasan Şaş "Melonun yerine çok oyuncu aradık... Çok aradık" gibi bi şekilde söyledi hatta. Yani bi fırsatını bulsalar hemen göndereceklerdi. Sonra sonunda da şunu ekledi tabi "Ama Melo öyle bir performans gösterdi ki ondan daha iyi bir futbolcu bulamadık"
mpaker66
23.Şubat.2014, 21:31
Taraftarların hata yapan oyuncuya topluca küfretmeye, homurdanmaya bir son vermesi gerek artık.
Nocna Mora
23.Şubat.2014, 21:33
http://s1.directupload.net/images/130809/t59lriyt.swf
William Rookwood
23.Şubat.2014, 21:46
http://s1.directupload.net/images/130809/t59lriyt.swf
O nasıl bir gülüştür ya :icon_biggrin:
Nedvedmania
23.Şubat.2014, 22:35
Taraftarların hata yapan oyuncuya topluca küfretmeye, homurdanmaya bir son vermesi gerek artık.
Küfterme değilde homurdanmak gayette hakkımız. Bizde insanız, hata yapılınca heralde tepki vereceğiz. Örneğin dün Burak tamamen mantık dışı bir şut çekti. Hayatında hiç gol atmış mı acaba o şekilde ? Tribünler öyle bir bağırdı ki adam korktu. Bir daha kolay kolay öyle saçma şut çekmez artık.
Sonrasında "olsun canın sağolsun" tarzında alkışladı herkes. Döveriz de severizde :)
mpaker66
23.Şubat.2014, 22:47
Küfterme değilde homurdanmak gayette hakkımız. Bizde insanız, hata yapılınca heralde tepki vereceğiz. Örneğin dün Burak tamamen mantık dışı bir şut çekti. Hayatında hiç gol atmış mı acaba o şekilde ? Tribünler öyle bir bağırdı ki adam korktu. Bir daha kolay kolay öyle saçma şut çekmez artık.
Sonrasında "olsun canın sağolsun" tarzında alkışladı herkes. Döveriz de severizde :)
Kimse olsun canın sağolsun diye alkışlamadı ben duymadım yani. O şuttan sonra öyle bi tepki oldu ki çocuk elini açıp önce pegasus'a sonra doğu'ya ben ne yapayım ne oluyor gibi bişe yaptı. Sonra ki pozisyondada adamını kovalamadı morali bozuldu. Kimse de alkışlamadı.
Nedvedmania
23.Şubat.2014, 22:56
Kimse olsun canın sağolsun diye alkışlamadı ben duymadım yani. O şuttan sonra öyle bi tepki oldu ki çocuk elini açıp önce pegasus'a sonra doğu'ya ben ne yapayım ne oluyor gibi bişe yaptı. Sonra ki pozisyondada adamını kovalamadı morali bozuldu. Kimse de alkışlamadı.
Olur mu yahu hepimiz alkışladık. Önce dediğin gibi Pegasus'a döndü "Noluyor ya" bakışıyla :D Sonra Doğu'ya. Doğu tribününe baka baka geri dönüyordu o sıra doğudakiler alkışlayarak moral verdi Burak'a. Hemen ardından da biz alkışladık. Öyle 2-3 saniyelik bi olay da değildi yani. 10 saniye felan sürdü.
mpaker66
24.Şubat.2014, 02:24
Pegasustaydım bende. Sol tarafta ben bi alkışladım olur falan diye etrafıma baktım kimse alkışlamadı bende ona binayen buraya yazdım hatta :D
Walter Sakana
24.Şubat.2014, 15:10
Chelsea maçını İspanyol hakem (Carlos Velasco Carballo) yönetecekmiş. Avrupa'da hangi ligin hakemleri en kötü diye sorsanız düşünmeden İspanya ligi hakemleri derim. Gerçi fotodan hatırladığım kadarıyla bu hakem iyiydi diğerlerine nazaran:
http://img-cdn.ntvspor.net/C/I/469/cas_DI80Q.jpg
byariff
24.Şubat.2014, 15:44
demekki tek melo yapmiyormus
http://www.turkiyegazetesi.com.tr/Images/pyg20b3p.jpg
europeanconquer
24.Şubat.2014, 16:13
Semih Kaya’nın babası Memiş Kaya, “Ben 20 yıl kahvecilik yaptım. Çocuklarımla pek ilgilenemedim. Büyük ağabeyi Sami için “İyi top oynuyor” dediler. Bergamaspor’a gönderdim. Ama seçmede almamışlar. Sonra bir yakınımız, “Ağabey sen yanlış adamı gönderiyorsun. Asıl topçu olacak ufak oğlun Semih” dedi. Ben bilmiyordum bu yeteneğini. Benim bildiğim Semih’in atletizmde 7-8 tane Bergama bölgesinde okullar arası birinciliğinin olmasıydı.
Yolladık Bergamaspor’a Semih’i. O da elendi. Sonra Semih’i, Aliağa’dan istediler. Sonra Altay’a gitti. Ardından ben “Semih’ten futbolcu olacak galiba” dedim.
Altay’da bu kez zorluklar başladı bizim için. Gücüm yetmiyordu. Altay tesislerde kalmasına da izin vermedi. “Aylık bağlayın” dedik o da kabul edilmedi. Ne yapacağız diye düşündük.
Ben çiftçilik de yapıyorum. Hayvanlarımı, römorkümü sattım ve Semih’e İzmir Çamdibi’nde ev tuttuk. Para yetmiyordu. Ağabeyi destek olup ekstra çalışıyordu. Dedesi de hayatta köyünden vazgeçmez. Öldürsen evini, köyünü bırakmaz. Ben babamdan rica ettim “Bu çocuk futbolcu olacak. Ben kahveyi bırakamam. Burası aksar” dedim. “O zaman ben gider bakarım” dedi. Dedesi ve babaannesi de onunla kaldı. Sonra Galatasaray’dan o zaman alt yapı sorumlusu Ali Yavaş istedi oğlumu.
Semih’i tanıyan hiç kimse bu hareketine şaşırmamıştır. Bergama’ya geldiğinde yırtık, pırtık elbiselerini giyer öyle dolaşır. Çünkü, “Ben köylü çocuğuyum” der. Tarladan gider eve, yemek yer. Çoğu da imrenip “Helal olsun” der. Hala da tarlaya çıkar, sürür”
İyi ki doğdun Semih Kaya,iyi ki Galatasaraylı oldun !
https://pbs.twimg.com/media/BhPOTcqCQAADJbn.jpg
erdem344
24.Şubat.2014, 17:44
çare drogba gerçek oluyor galiba
europeanconquer
24.Şubat.2014, 17:50
çare drogba gerçek oluyor galiba
http://www2.galatasaray.org/kulup/haber/19410.php
davidvilla
24.Şubat.2014, 17:58
demekki tek melo yapmiyormus
http://www.turkiyegazetesi.com.tr/Images/pyg20b3p.jpg
bunların hepsi terbiyesiz işte futboldan men edilmelidir. ayrıca bunlar geziye de destek vermemişlerdir ayrıca emri ben verdim diyen adamın oglunu yargılayan (-maya çalışan) savcı ile şike davasının savcısı aynı kişidir, yalancıdır paralel devlettir ama ali ismail korkmaz fenerbahce yıkılmaz. o yüzden fenerbahce'ye destek veriyoruz.
uAburak89
24.Şubat.2014, 21:33
Melo için yapılan baskılar sonuç verecek gibi, TFF görüntüleri istemiş.
Kuyt'ın da aynı şekilde sevindiği video ve fotoğraflar var ama ülkenin ahlakını bozan tek kişi Melo olduğu için ses çıkmıyor başkalarına.
byariff
24.Şubat.2014, 21:56
Melo için yapılan baskılar sonuç verecek gibi, TFF görüntüleri istemiş.
Kuyt'ın da aynı şekilde sevindiği video ve fotoğraflar var ama ülkenin ahlakını bozan tek kişi Melo olduğu için ses çıkmıyor başkalarına.
bu galiba hollanda yoresinden halk oyunu oynuyor oda :D :D
https://t.co/W98sVvQZ2z
uAburak89
24.Şubat.2014, 22:04
Bruma olayından sonra yine Mete Düren başrolde, söz konusu Galatasaray olduğu zaman adamın iş aşkı tutuyor. TFF sözcüsü mü rakiplerin sözcüsü mü belli değil.
Walter Sakana
24.Şubat.2014, 22:45
Arif son 2 paylaşımın çok ağır oldu ama. Bende diyorum ne bu sessizlik...
mpaker66
24.Şubat.2014, 22:56
Kahkaha attım yahu bu ne böle ahahahahha :D
europeanconquer
24.Şubat.2014, 23:36
Ahahahahaha :n:
Bence çok zevkli,gram rahatsız olmadım,komik bile :n:
Nedvedmania
25.Şubat.2014, 18:14
MOURİNHO:
"En iyilere karşı oynamayı seviyorum. Galatasaray da, Türkiye'nin en iyisi..."
aytekin79
25.Şubat.2014, 18:27
Mourinho da az kurnaz değil ,sürekli rehavete sokma çabaları içinde bizimkileri
Bordo61Mavi
25.Şubat.2014, 19:15
Mourinho'nun herzamanki soylemleri. Akli sira mind games yapiyor, bilmiyorki meslektasi en az onun kadar iyi bu mind games soylemlerinde :)
Walter Sakana
25.Şubat.2014, 19:30
Şu an bizimkilerin basın toplantısı başladı canlı NtvSpor
byariff
25.Şubat.2014, 19:52
Roberto Mancini: Chelsea yüzde 80 turu geçer. totemci hocamiz var. :D
Fearless Coward
25.Şubat.2014, 19:58
2 Hoca da çok kurnaz hocalar ilk maçta 2 takım da bitiremez bu işi.
Banega
25.Şubat.2014, 19:58
Roberto Mancini: Chelsea yüzde 80 turu geçer. totemci hocamiz var. :D
Mancini iyi ki böyle yapıyor.Mourinho ile benziyorlar bu yönden.Bu açıklama hem oyuncuların üzerindeki stresi bir nebze olsun kaldırır, hemde elenildiği takdirde kesin konuşmadığı için eleştiri oklarının hedefi olamaz.
Sirius Black
25.Şubat.2014, 20:36
Mourinho'nun sözlerindeki amacı nedir tam olarak bilmiyorum ama şahsen rehavete kapılmak yerine onore olup daha da odaklandım. :)
europeanconquer
26.Şubat.2014, 02:43
Melo Pfdk'ya sevkedilmiş,bu sene olmasa da olur diyordum ama inşallah bir kazara şampiyon oluruzda sene sonunda bütün muhataplarına göstere göstere yapar o dansı.
Başka da yorumum yok resmi site zaten gerekli açıklamayı yapmış.
byariff
26.Şubat.2014, 02:59
yapsinlar bakalim galatasaray dusmanlari kuytun yaptigini emrenin yaptiklarini brunonun bilerek vahsice kasti tekmelerini gormezler melonun brezilya dansini gorurler...
E.Cartman
26.Şubat.2014, 12:09
Bu Brezilyalılar hakikaten terbiyesiz adamlar :zuhaha
http://www.dailymotion.com/video/x1dghct_melo-nun-esinlendigi-klip_music
Redrum
26.Şubat.2014, 13:39
OF of of fenaa :D
Bordo61Mavi
26.Şubat.2014, 15:28
Evet o Hollanda yoresel dansiymis :D Rotterdama bagli Delft kasabasina aitmis.
Mutlu olmamzi lazim, bir cok kulturu ulkemizde kabul ediyoruz
Banega
26.Şubat.2014, 15:34
bknz. bizde de var: http://inciswf.com/hoba.swf
Bunu yapsa PFDK'ya sevkedilir miydi acaba?
byariff
26.Şubat.2014, 16:23
videoyu izledikce hala guluyorum ya. :D
uAburak89
27.Şubat.2014, 21:23
Melo'ya ceza vermemişler.
E.Cartman
27.Şubat.2014, 22:54
bknz. bizde de var: http://inciswf.com/hoba.swf
Bunu yapsa PFDK'ya sevkedilir miydi acaba?
Bu pek yapılabilecek bir şey değil ya, epey zor yapması :zuhaha
benzema35
28.Şubat.2014, 03:13
http://i.imgur.com/mfBeyiu.png (http://imgur.com/mfBeyiu)
Seviyorum şu adamı ya iyi oturtuyor lafları :)
Walter Sakana
28.Şubat.2014, 17:31
ntvspor'daki komedi filmini izleyen var mı?
byariff
28.Şubat.2014, 19:51
yarisina dayanamadim cunki hepsi bos lafti abi..
davidvilla
28.Şubat.2014, 19:58
valla şampiyonluk falan hikaye yemişim şampiyon olsunlar abi her sene olsunlar.
ama şu iğrençlik yüzünden (neden bahsettiğimi çok iyi biliyorsunuz) hakikaten böyle içimden parça koptu ya.
daha 15 gün olmadı o çocugun ailesini maça davet ettiniz.
ama ben şaşırmadım bunun böyle oldugunu zaten biliyordum fakat yani alttan alttan yaparlar hükümetin yanındayız diye böyle açık açık söylemezler diye düşündüm.
tabi bu malum fb baskanı ve tayfasını tam tanıyamamış fb bjk hatta gs taraftarları o yürüyüşe katılmıştı. bunlar genelde genç kardeşlerimiz ve "bugun maç mı vardı ya" taraftarları. o zaman da söyledik. çünkü gerçekten onlar bu adamı ve bunun kafa yapısını bilmiyorlar. bu adam hep böyleydi.
bu adam ve tayfası çoktan istifa etmeliydi hadi onu geçtim şu an bile istifa etse fb klübü kurtulur, şampiyon da olur herşey olur. ama inanılmaz bir şekilde bu adamın kumpaslarına gelen taraftarlar onu ölümüne savundular. şimdi mideniz alıyor mu arkadaşlar bu açıklamaları ?
benim artık bununla ilgili son söyleyeceğim şey biraz öğüt vermek gibi olacak ama;
RTE = AY
artık bunun bilincinde olun lütfen.
byariff
01.Mart.2014, 15:15
Galatasaray'ın Brezilyalı yıldızı Felipe Melo,ülkesinde yayın yapan bir internet sitesine samimi ve çarpıcı açıklamaların bulunduğu bir röportaj verdi.
Milli takıma geri dönebileceğini düşünüyor musun?
-Samba Foot 2013 oylamasında Avrupa’da oynayan en iyi Brezilyalı orta saha oyuncusu seçildim. Scolari’nin beni seçmemesi kalitemle ilgili bir konu değil. Kendi tercihi ve saygı duyuyorum. Ama Dünya Kupası’nda oynama hayalim hiç bitmeyecek. Tanrı’nın yardımıyla daha çok çalışıp takıma tekrar seçileceğim. Buna inanıyorum.”
*Milli takım için seni izlemeye gelen oldu mu?
-"Hayır olmadı.”
*Hayalin tekrar milli takıma dönmek mi? Brezilya’da düzenlenecek olması da bu hayalini etkiliyor mu?
-Hayalim Brezilya’yla dünya şampiyonu olmak. Turnuvanın nerede düzenlendiğinin önemi yok. Brezilya veya Çin… Konfederasyonlar Kupası’nı kazandım, harika bir duyguydu. Dünya Kupası’nı da kazanmak istiyorum.”
*2010 Dünya Kupası’nda yaşananlar seni hala rahatsız ediyor mu?
-Hayır. Bu konudan hiçbir zaman rahatsızlık duymadım. Tamamen basının yarattığı bir durumdu. FIFA oylamasında en iyi çok yönlü oyuncu seçildikten sonra hakkımda o kadar haber yapıldı, insanlar beni o kadar çok eleştirdi ki… Birini eleştirmek istiyorsanız bir şekilde eleştirecek bir açığını bulursunuz. Herkesi memnun etmeniz imkansız. Ben ve ailem mutluyduk, en önemlisi de bu.”
*Sneijder’le Galatasaray’da buluşmanızı ironik buluyor musun?
-İronik olduğunu düşünmüyorum. Dürüst olmak gerekirse birlikte oynamaktan çok mutlu olduğum bir oyuncu. Çok iyi bir insan. Biz kupayı Sneijder’e kaybetmedik, Hollanda’ya kaybettik.”
*İyi arkadaş mısınız?
-Ben çok sıcak bir insanım. Kulüpte birçok yakın arkadaşım var. Sneijder de bunlardan biri. İspanya’dan bu yana karşılıklı oynuyorduk. Şimdi takım arkadaşıyız. O Real Madrid’deyken ben Almeria’daydım. Sonrasında İtalya derbisi derken Galatasaray… Çok iyi anlaşıyoruz. O da benim gibi İtalyanca ve İspanyolca konuşabiliyor. Kulüpte hep beraberiz. Günlük hayatta buluşmak daha zor oluyor çünkü Wesley’in şehir merkezinde oturduğu yer bana oldukça uzak.”
*2010′daki maçla ilgili Sneijder’le konuştunuz mu?
-Hayır, hiç konuşmuyor. Beni iyi tanıyor. O konuda konuşmaktan hoşlanmayacağımı biliyor. Oyundan atılmak değil ama yenilgi beni çok üzmüştü. Ne yazık ki futbolda böyle şeyler oluyor.”
*Flamengo’ya dönmeyi düşünüyor musun?
-Flamengo’ya olan bağlılığım oldukça fazla ama geri dönmeyi düşünmedim. Bir gün Flamengo’da Copa Libertadores için savaşmak isterim ancak gelecekle ilgili konuşmak zor. Ne olacağını bilemeyiz. Benim bir Flamengo taraftarı olduğumu herkes biliyor. Aynı zamanda ben bir profesyonelim. Sao Paulo’yu da seviyorum. Orda da oynayabilirim. Ama Flamengolu olduğum unutulmasın. Gelecekte neden olmasın?”
*Galatasaray’la olan kontratın bittiğinde Brazilya’ya dönmeyi düşünür müsün?
-Şu anda hayır. Galatasaray’la Şampiyonlar Ligi’ni kazanmayı düşünüyorum. Yapabilecek güçteyiz. Galatasaray, efsane olmak istediğim çok büyük bir kulüp. Ben burada kalıp savaşmak, tarih yazmak niyetindeyim ama kulüp satmak isterse bilemem. Gelecekte ne olacağını bilmiyoruz. Ama tarih yazmak fikri kulağa çok hoş geliyor.”
*Avrupa’da başka kulüplerden teklif aldın mı?
-Buradaki ilk yılımdan sonra Bayern Münih teklifte bulundu. Ama teklif çok düşük olduğu için anlaşamadık. Onlar da Javi Martinez’i transfer etti. Ciddi olan tek teklif buydu.”
*Bayern’le her şeyi kazanmaya çok yaklaşmıştın diyebilir miyiz?
-Kesinlikle. Galatasaray’la anlaşma serüvenimiz çok uzamıştı. Galatasaray işi çok ağırdan alıyordu. Bir dönem gerçekten ayrılmayı düşündüm. Daha sonra Fatih Terim’in beni ısrarla istemesi üzerine yöneticiler beni aradı. Bu gelişmeler üzerine Bayern’le görüşmeleri dondurduk. Galatasaray ile Şampiyonlar Ligi’ni kazanamadık ama Türkiye’deki bütün kupaları kazandık. Burada ulusal bir kahramanım.”
*Galatasaraylı birçok taraftarla konuştuk ve hepsi seni çok sevdiklerini söyledi. Bunu nasıl karşılıyorsun?
-İlk olarak kazandığımız başarıların bunu sağladığını söyleyebilirim. Türkiye’de kazanılabilecek ne varsa kazandık. Ardından Profesyonelliğim ve mesleğime verdiğim önem. Taraftarlar, futbolcuların hep üst seviyede oynamasını istiyorlar. Ben de böyle oynamaya çalışıyorum. Beni pitbull” olarak biliyorlar. İçerde Real Madrid’e 6-1 yenildiğimiz maç sonrasında taraftarlar beni alkışları, çünkü süreklş koşan, savaşan ve kazanan oyuncular istiyorlar. Dışarı çıktığımda bana çok büyük ilgi gösteriyorlar. Sadece Galatasaray taraftarları değil, diğer takım taraftarları da ilgi gösteriyor. Bugün kendimi ulusal bir kahraman” olarak adlandırabilirim. Chelsea’ye karşı iki kırık kaburgayla oynadım. Burdaki taraftarlar bunun önemini biliyorlar. 40 derece ateşle oynamak gerekiyorsa oynarım.”
*Galatasaray’da kaptan olmak ister misin?
-Şu anda zaten kaptanım. Kaptan olmak pazubandı koluna takmak değildir. Pazubandı da taktım ama bu beni farklı şekilde etkilemedi. Drogba’yla bile konuşsam beni dinleyip, saygı gösteriyor. Bu saygıyı, antrenmanlara yaz-kış, yağmur- çamur demeden zamanında gelerek edindim”.
*Drogba’yla maç içinde nasıl konuşuyorsun? Neler diyorsun?
-Oyundan oyuna değişiyor. O da bana tavsiyelerde bulunuyor. Örneğin bir mücadelede topu kazanması gerekiyor ve ve kazanamamışsa bunu kendisine söylerim. O da bir daha ki sefere daha dikkatli olacağını söyler. Bunlar çok doğal maç içi konuşmalar.”
*Drogba nasıl bir insan?
-Çok iyi, çok kaliteli bir insan. Kazanabileceği her şeyi kazanmış. Saha dışında tam bir dost.”
*Türkiye’deki hayatın nasıl? Neler yapıyorsun? Nereleri geziyorsun?
-Aslında hiçbir yeri gezmedim. Kapalı Çarşı’ya gitmek isterim. Çok merak ediyorum orayı. Buradaki hayatımı seviyorum. İnsanlar çok sıcak, restorantlar oldukça kaliteli, güzel yemekler yapıyor.”
maraton.com.tr
benzema35
01.Mart.2014, 18:41
Aslan Melo be çok iyi demeçler vermiş , şu adam kadar sahaya yüreğini koyan başka topçu yok takımda ..
Homer J.S
01.Mart.2014, 22:44
https://www.youtube.com/watch?v=OG2HERsjUYk
Baskan sonunda gec kalmis bir ozru dilemis
Kerem-19
01.Mart.2014, 23:21
Şu ortamda artık topçuların çok daha özverili olması lazım.Fener maçına kadar seri yakalamamız lazım seri yakalarsak şampiyon oluruz.
uAburak89
02.Mart.2014, 00:17
Sezon sonu alacağımız puan 70 veya 72 olacak ama bu şampiyonluğa yeter mi onu bilemiyorum.
Puan farkını oluşturan şey deplasman performansı, kalan deplasman maçları Rize, Karabük, Konya, Sivas, Elazığ, Trabzon. İçerideki oyunu deplasmana da yansıtırsak bir ihtimal var, yoksa bu sezon 2.lik ile yetinip, 4. yıldız hayalini gelecek sezona ertelemek gerekecek.
europeanconquer
02.Mart.2014, 00:20
Matematiksel olarak şansımız bitene kadar benim umudum bitmez.Galatasaray adının olduğu her yerde umut vardır.İnanmak,başarmanın yarısıdır...
Şaka la şaka bu yoğun maç temposunda şampiyonluk çok büyük başarı olur,ihtimal çok az 3 ün 1'ini alırız herhalde.
davidvilla
02.Mart.2014, 00:27
Sampiyon olamayız. Elimizde olmayan nedenlerden ötürü.
europeanconquer
02.Mart.2014, 00:29
http://www2.sporx.com/futbol/superlig/galatasaray/alex-tellesin-cilgin-sicaklik-haritasi-SXHBQ371576SXQ
Herkesin bir Telles'i olsa keşke :0:
jevox06
02.Mart.2014, 00:46
2 gün Twitter'da TT'de kalan başka sol bek yoktur heralde. Hatta başka oyuncu da yoktur. :D
"Ecevit'ten sonra Türkiye'deki en büyük solcu" buna çok gülmüştüm :D :D :D
davidvilla
03.Mart.2014, 12:35
o değil de bu mancini'nin anlattıklarını futbolcular anlayabilecek mi?
maç boyu sürekli bir konuşma sürekli bir beyaz kagıtlar.
olm rizespor'a karşı oynuyorsun 1 sene olacak geldiğin hala standard bir sistem oturtamadın mı?
o sola geçsin o sağa geçsin yok bu şunu yapsın. futbolcular da öyle maç boyu birbirlerine bir şeyler gösteriyorlar bir şeyler konuşuyorlar. maça konsantre olamıyorlar zaten.
hadi onu geçtim her maç herkes farklı yerde e öyle olunca beraber oynama alışkanlığı bir türlü gelişemiyor.
çok değişik ya.
mpaker66
03.Mart.2014, 14:46
Mancini'yi anlamak güç. Chelsea maçına 4-4-2 çıkıyosun. Rize maçına 4-3-3 ve daha defansif. Akıl mantık buna ermiyor. DÜn Umut'a 94 dakka nasıl dayandı anlayamadım. Düşündüğü bildiği bir şeyler var ama ben anlayamıyorum.
europeanconquer
03.Mart.2014, 16:05
Hakem hataları hep olacak,oldu,oluyor.Bunlara takılmak yerine ben gelecek maçlara bakmaya odaklanıyorum.Koskoca Fenerbahçe'nin teknik direktörü bile 6 puanımız falan gasp edildi diyor,o gasp edilmese 10 puan fark yine önde olacaktır diyor ancak diğer takımların puanları gasp edilmiş mi edilmemiş mi hiç bakmıyor.Bunlar işte boş yorumlar,tartışma haline getirmeye,büyütmeye gerek yok.
Banega
03.Mart.2014, 16:10
Kullandığın kelimeler çok yanlış,anlatmak istediğin şeye hak veriyorum ancak burası taraftar forumu değil yorum yaparken biraz dikkatli olmak gerekiyor.
Hakem hataları hep olacak,oldu,oluyor.Bunlara takılmak yerine ben gelecek maçlara bakmaya odaklanıyorum.Koskoca Fenerbahçe'nin teknik direktörü bile 6 puanımız falan gasp edildi diyor,o gasp edilmese 10 puan fark yine önde olacaktır diyor ancak diğer takımların puanları gasp edilmiş mi edilmemiş mi hiç bakmıyor.Bunlar işte boş yorumlar,tartışma haline getirmeye,büyütmeye gerek yok.
Bugün basında yer alan haberlere göre, Aziz Yıldırım'ın isteği üzerine bu lafları söylediği konuşuluyordu.Normalde adam o maçların arkasından bile böyle şeyler söylememişti.Aziz bey dürtmüş belli ki.
europeanconquer
03.Mart.2014, 16:15
Bugün basında yer alan haberlere göre, Aziz Yıldırım'ın isteği üzerine bu lafları söylediği konuşuluyordu.Normalde adam o maçların arkasından bile böyle şeyler söylememişti.Aziz bey dürtmüş belli ki.
Doğrudur,devre aralarında soyunma odasına inip teknik direktörün itibarını zedeleyen bir başkan,onu da söylettirir.
uAburak89
03.Mart.2014, 16:40
Burak Yılmaz'a atılan çakının, Arena'da ki lazer kadar önemi yokmuş medyaya göre. :)
Hakem muhabbetinin de suyu çıkmaya başladı, TS - FB maçı için bazı Galatasaraylılar, Bülent Yıldırım'ı istiyormuş Fenerbahçe yazdılar bir hafta önce, bakalım kim verilecek. (bazı siteler Bülent Yıldırım olacak demeye başladı bile)
İnsan yok canım o kadar da değildir demek istiyor ama, tapelerde okuduk Cüneyt Çakır isteğini, hakemlerin tuttuğu takımlara göre fişlendiğini. Sen adamları futboldan men etmezsen, onlar da şampiyonluk yolunda herşey mübah anlayışına devam eder elbette. Millet de birbirini yer.
Burak Yılmaz kendini attığı için emek hırsızı oluyorsa, yapmadıkları şey kalmayan bu suç örgütü ne oluyor, hangi tür hırsız oluyor? Cumhuriyet'in son kalesi. :)
davidvilla
03.Mart.2014, 17:55
ordu'da da caner'in kafasını yarmışlardı.
2 kişi tespit edilmişti. sonra ne oldu bilmiyorum.
maalesef ilk değil son olmayacak.
sahada biri ölmeden gerekli önlemler alınmayacak sanırım.
Walter Sakana
03.Mart.2014, 18:02
Kafa yarılma demişken aklıma geldi. Bunlar ne ki. Zamanında Aygün'ün kafası "tribünlerden atılan esrarengiz bir cisimle!" nasıl yarılmıştı bilmez çoğunuz :)
http://www.spor61.net/images/news/11162.jpg
davidvilla
03.Mart.2014, 18:23
@Walter Sakana
ama o zamandan bu zamana çok şey değişti. o dönemlerde futbolcuların topuğuna sıkan adamlar vardı. kafa yarmak en hafifi idi yani.
artık bir sürü kamera var kamera açısı var lig değeri ilk 5 lig ile yarışıyor.
yani kafa yarmak eskisi gibi olağan karşılanabilecek bir şey değil.
çok büyük yaptırım uygulanmalı rizespor'a kusura bakmayın.
Walter Sakana
03.Mart.2014, 18:57
@davidvilla
paylaştığım olayın hikayesi çok daha farklı :)
http://www2.sporx.com/futbol/sorusturma/iste-ali-senin-o-sok-itiraflariSXHBQ274903SXQ
davidvilla
03.Mart.2014, 19:24
hea anladım. ben fazla gaza geldim bugun ya.
Önder HOCA
03.Mart.2014, 19:53
O çakı olayını yeni gördüm, geçmiş olsun kazasız belasız atlatılmış. Sözde stadlara girerken bozuk para ve çakmak filan toplanıyordu değil mi.Eee çakının ne işi var burda.Milletin üstünü didik didik araması gereken polislerin(yada özel güvenlik görevlilerinin) keyfi yaptığı aramamalar olduğu sürece stadlara rakı şişeside girer, çakıda girer, taşta girer, sopada girer.O kadar kamera olmasına rağmen, kişilerin de tespit edilmesine rağmen kişiye hapis cezası veriliceğine kulübe ceza kesilirse bunların önüne geçilemez.
William Rookwood
04.Mart.2014, 00:19
Bu güvenlikler ne işe yarıyor ben onu da anlamış değilim. Bir basketbol maçına gidildiğinde bozuk para dahi alınmıyor içeri. Stadlarda maşallah rakı şişeleri, çakılar bilmem neler.. Nasıl alıyorlar böyle insanları stada?
E.Cartman
04.Mart.2014, 00:23
Valla 12TL'lık bozuk para stoğuyla girdim ben stada bir kez :zuhaha Cüzdandaydı üst aramasında çıkmadı, sordular bozuk para var mı diye yok dedim geçtim. Çakmak soruyorlar var mı diye yok diyip geçiyosun. İçeri bir şey sokmak o kadar zor değil aslında.
davidvilla
04.Mart.2014, 01:21
Valla 12TL'lık bozuk para stoğuyla girdim ben stada bir kez :zuhaha Cüzdandaydı üst aramasında çıkmadı, sordular bozuk para var mı diye yok dedim geçtim. Çakmak soruyorlar var mı diye yok diyip geçiyosun. İçeri bir şey sokmak o kadar zor değil aslında.
Sen tatlı cocuksun ondan aramamislardir :) tipe gore muamele yapiolar çünkü:)
Aynen öyle gördüler mi esmer kirli sakal birini bak nasıl arıyorlar :)
europeanconquer
04.Mart.2014, 02:16
Bende ilkokul talebesi gibi çocuğum ama geçen yıl Gençler-Bursa maçında yerime gidene kadar 2 kez aradılar beni üstelik şort ve tişört vardı üstümde.Sadece telefon,bilet ve nüfus cüzdanım vardı,ara ara bitiremediler üstümü.Herhalde bizim Ankara'da ki görevliler sapık,hiç bir şey yokken 2 kez ellediler beni :(
Nedvedmania
04.Mart.2014, 02:54
Görevliden görevliye ve tipten tipe değişiyor. Ben de mesela temiz yüzlü göründüğüm için genelde çok az arama yapıyorlar. Çakmak var mı diyorlar kullanmıyorum diyip geçiyorum.
E.Cartman
04.Mart.2014, 13:28
4 Mart 2014 Salı günü 13.00-14.00 saatleri arasında kapalı spor salonunda Galatasaraylı futbolcular Lucas Ontivero ve Veysel Sarı’nın imza günü gerçekleştirilecek. İmza günü katılımcılarından 5 kişiye çift kişilik maç bileti, 3 kişiye de imzalı forma hediye edilecek.
Ulan iyi ki okula gitmedik ya, bir de şimdi atıyorlar maili küfredermiş gibi :D
Baya oldu bu arada maçlara gitmeyeli eskisi gibi stadda sigara içiliyor mu ?
Nedvedmania
04.Mart.2014, 17:18
Kural olarak yasak ama içiyor herkes.
byariff
04.Mart.2014, 23:46
Haydaaaa
iletişim depatmanının basina ali kirca geliyormus 11 mart sali gunu aciklancakmis
Kural olarak yasak ama içiyor herkes.
metro istasyonunda bile içiliyo yani kapalı alan bide :D
Nedvedmania
04.Mart.2014, 23:59
Ee niye haydaa ? Ne güzel işte.
Önder HOCA
05.Mart.2014, 01:20
https://www.gsstore.org/urunDetay.asp?urunID=19506
beyler ürün güzel fiyatta makul, bence kaçırmayın
davidvilla
05.Mart.2014, 01:21
https://www.gsstore.org/urunDetay.asp?urunID=19506
beyler ürün güzel fiyatta makul, bence kaçırmayın
Aldım ben bunu. Kumasi falan da gayet guzel tereddüt etmeyin. Dun geldi elime.
byariff
05.Mart.2014, 02:52
Haydaa derken sasirdim yani beklenilmedik bir hareketti
europeanconquer
05.Mart.2014, 16:04
Drogba sene sonu giderse,Ulu Johan'ın sözleşmesini uzatalım ya :( Sırf şu adam için yabancı sınırı kalksın istiyorum.Sen kal biz gidelim Elmander :(
Nedvedmania
05.Mart.2014, 21:00
Ali Kırca haberi yalanlanmış sanırım.
byariff
06.Mart.2014, 02:54
yalanlasin yonetim 11 mart olmazsada baska tarih olacak ve ali kirca gelicek...
https://pbs.twimg.com/media/Bh_ut1YCYAEsofE.jpg
byariff
06.Mart.2014, 15:39
okunulmasi gereken bir yazi , emre utkucan yani bizim scout sefi yazmis galatasaray scout hakkinda vs..
http://www.dha.com.tr/gsarayda-scout-devrimi_615638.html
uAburak89
06.Mart.2014, 15:53
Semih'e plaket verilecekmiş, büyük saçmalık. Doğruyu söyledi diye plaket mi verilir, kaldı ki hakem sordu da söyledi.
İlla birşey yapmak istiyorlarsa adam gibi sözleşme yapsınlar. Semih ne Emre ile aynı maaşı ne de Koray Günter'den az kazanmayı hakediyor.
europeanconquer
06.Mart.2014, 16:03
Semih'e plaket verilecekmiş, büyük saçmalık. Doğruyu söyledi diye plaket mi verilir, kaldı ki hakem sordu da söyledi.
İlla birşey yapmak istiyorlarsa adam gibi sözleşme yapsınlar. Semih ne Emre ile aynı maaşı ne de Koray Günter'den az kazanmayı hakediyor.
Hakemler hiç bir oyuncuya ''senden mi çıktı'' diye sormaz abi.Semih benden çıktı demiştir Cüneyt hoca o gürültüde anlamayıp onaylatmak için tekrar sormuştur.
Tabi plaket verilmesi bana göre de gereksiz ancak herkesin kolpa olduğu bu ortamda dürüst insanları böyle onurlandırmakta gerekiyor.
aytekin79
06.Mart.2014, 16:05
okunulmasi gereken bir yazi , emre utkucan yani bizim scout sefi yazmis galatasaray scout hakkinda vs..
http://www.dha.com.tr/gsarayda-scout-devrimi_615638.html
Paylaşım için teşekkürler. Çok güzel bir yazı olmuş , tamamını okudum , işini severek ve gönülden yapan birikimli kişilerin kulüpte olduğunu görmek güzel birşey.
Walter Sakana
06.Mart.2014, 21:57
Burak Yılmaz'a atılan çakının, Arena'da ki lazer kadar önemi yokmuş medyaya göre. :)
Hakem muhabbetinin de suyu çıkmaya başladı, TS - FB maçı için bazı Galatasaraylılar, Bülent Yıldırım'ı istiyormuş Fenerbahçe yazdılar bir hafta önce, bakalım kim verilecek. (bazı siteler Bülent Yıldırım olacak demeye başladı bile)
İnsan yok canım o kadar da değildir demek istiyor ama, tapelerde okuduk Cüneyt Çakır isteğini, hakemlerin tuttuğu takımlara göre fişlendiğini. Sen adamları futboldan men etmezsen, onlar da şampiyonluk yolunda herşey mübah anlayışına devam eder elbette. Millet de birbirini yer.
Burak Yılmaz kendini attığı için emek hırsızı oluyorsa, yapmadıkları şey kalmayan bu suç örgütü ne oluyor, hangi tür hırsız oluyor? Cumhuriyet'in son kalesi. :)
Bülent Yıldırım atanmış maça.
Bizimkine de Aydınus...
byariff
06.Mart.2014, 22:06
Ligde sadece yerli oyuncuların attığı goller baz alındığında yabancı sınırından şikayet eden Aslan liderlik koltuğuna oturuyor.
http://www.3puan.com/images/uploads/0.jpg
ilginç :D
davidvilla
06.Mart.2014, 22:17
Bülent Yıldırım atanmış maça.
Bizimkine de Aydınus...
Dünden belli
europeanconquer
07.Mart.2014, 00:36
Ligde sadece yerli oyuncuların attığı goller baz alındığında yabancı sınırından şikayet eden Aslan liderlik koltuğuna oturuyor.
İlginç değil,görünen köy kılavuz istemez.Sow,Emenike,Kuyt ve Webo taşıyor Fenerbahçe'yi,atılan gol olarak,doğal olarak bütün forvetler yabancı olunca öyle bir tablo çıkıyor ortaya.
Kaka Leite
07.Mart.2014, 00:42
Bu tarz şeyleri her zaman saçma bulmuşumdur. Biz gidip yabancı hakkımızı hücum anlamında kullanıyoruz bu neyi gösterir ki yani?
mpaker66
07.Mart.2014, 00:43
İlginç değil,görünen köy kılavuz istemez.Sow,Emenike,Kuyt ve Webo taşıyor Fenerbahçe'yi,atılan gol olarak,doğal olarak bütün forvetler yabancı olunca öyle bir tablo çıkıyor ortaya.
Bence orda farkı belirleyen demek ki bize gol atan oyuncuların çoğu yabancı. Farkı bu belirlemiş biz değil.
europeanconquer
07.Mart.2014, 00:45
Bence orda farkı belirleyen demek ki bize gol atan oyuncuların çoğu yabancı. Farkı bu belirlemiş biz değil.
Olaya bu yönden de bakılabilir.
Bu daha kötü değil mi? Ligin genelinde bile şu halde yerliye tahammül yokken sınırları kaldırırsan ya da arttırırsan nasıl tahammül edilecek? Büyük hata olur. Takımların hiçbirisinin yeterli özkaynağı yok. Önce okullarda doğru gelişime açık öğrenci bulunmalı, okullardan başlamalı. Bizde aksine hiç bir şey düzgün değilken olanı da mahvetmek demek olur.
Bu rakamlar hiçbir şey ifade etmiyor zaten. Yıllık 5 Milyon Euro net vermek istediğin Drogba'nın aslında takımı sürükleyemediği ile Sneijder ve Drogba'nın takımı şampiyon yapacak katkıyı henüz vermediğini gösterir hatta. Transfer stratejisinin da yanlış olduğunu.
doomsdoor
07.Mart.2014, 13:43
Bu daha kötü değil mi? Ligin genelinde bile şu halde yerliye tahammül yokken sınırları kaldırırsan ya da arttırırsan nasıl tahammül edilecek? Büyük hata olur. Takımların hiçbirisinin yeterli özkaynağı yok. Önce okullarda doğru gelişime açık öğrenci bulunmalı, okullardan başlamalı. Bizde aksine hiç bir şey düzgün değilken olanı da mahvetmek demek olur.
Bu rakamlar hiçbir şey ifade etmiyor zaten. Yıllık 5 Milyon Euro net vermek istediğin Drogba'nın aslında takımı sürükleyemediği ile Sneijder ve Drogba'nın takımı şampiyon yapacak katkıyı henüz vermediğini gösterir hatta. Transfer stratejisinin da yanlış olduğunu.
yahu sen ne anlatıyorsun ? bırak özkaynağı falan. grubunda oynayacağın hollandanın ilk 11inin kaçı hollandada oynuyor ? dünya kupasına giden portekizin, şampiyonlar ligi 1.torbada iki takımı bulununan portekizin ilk 11ini kaçı portekizde oynuyor ? sen şimdi özkaynak mözkaynak bırak da semih,burak,gökhan,onur,caner.. bunlar hala niye türkiyede sürünüyor ondan bahset.
europeanconquer
07.Mart.2014, 14:03
semih,burak,gökhan,onur,caner.. bunlar hala niye türkiyede sürünüyor ondan bahset.
Cevabı açık,yabancı sınırı yüzünden kulüplerin bırakmaması ve kendilerini çok üst düzeyde görüp Avrupa'nın belli seviye takımlarını reddetmelerinden kaynaklı.Sadece orada yazan oyuncular değil,Türk oyuncuların geneli kendisini dev aynasında görüyor.
doomsdoor
07.Mart.2014, 14:25
Cevabı açık,yabancı sınırı yüzünden kulüplerin bırakmaması ve kendilerini çok üst düzeyde görüp Avrupa'nın belli seviye takımlarını reddetmelerinden kaynaklı.Sadece orada yazan oyuncular değil,Türk oyuncuların geneli kendisini dev aynasında görüyor.
bu rezalet, 3.dünya ülkelerine ait çağdışı sınır yüzünden x lik adamlara 3x,4x maaş veriyoruz pasaportunda türk yazıyor diye. iki tane savunması var bu işin zaten. birincisi: yabancı sınırı kalkarsa türk oyunculara nolucak savunması skandal bir savunma. gitsin twentede oynasın, ingilterede,ispanyada kümede kalma mücadelesi veren takımlarda oynasın türkiyede oynamak zorunda mı bunlar arkadaş ?
ikincisi: kimse oyuncu yetiştirmez savunması. yabancı sınırı var da şu an akın akın oyuncu çıkıyor zaten di mi ? beşiktaşta türkiyede yetişmiş oyuncu yok. gitmiş almanyadan toplamış hepsini. erkan zengin neden türk sayılıyor bu kural milli takım için madem ? jimmy durmaz neden türk ? seneye olursa hayrovic neden türk sayılıcak ? klüpler oyuncu yetiştirmiyo ki gidiyor avrupada başkalarının yetiştirdiği türk pasaportu olan adamları topluyor ki bazıları başka milli takımlarda oynuyor zaten.
sen oyuncu yetiştirilmesini istiyorsan bu işi yabancı sınırı koyarak değil, anadolu klüplerine akıttığın paraları azaltarak yapıcaksın. bu adamlar milyon eurolar verip transfer yapabiliyorsa orda sorun vardır. fbnin gsnin hakkı olan havuz paralarını primlerini dağıtıyorsun bunlara sonra ağlıyorsun oyuncu yetişmiyor diye. bu adamlar ne zaman parasız kalır, klübü döndürmek için oyuncu yetiştirip satmak zorunda kalır o zaman oyuncu yetişir, yabancı sınırıyla değil. ama sen haksız para akıttığın bu adamlara bir de yabancı sınırı sayesinde x lik türkleri 5x e satmalarına imkan verirsen oyuncu moyuncu yetişmez, o paralar çarçur olur.
mpaker66
07.Mart.2014, 14:27
İşte bu bayağı ilginç. :D güzel kadro :D
Redrum
07.Mart.2014, 15:59
Onu bunu bırakın da seneye Drogba'yı yollayıp Mevlüt'ü alsak çok iyi olmaz mı :D Çift forvet, sağ açık veya tek forvet oynayabilir. Yetenekli çocuk hep aklımdadır bu adam bir diğeri ise Eren Derdiyok :)
europeanconquer
07.Mart.2014, 16:07
Mevlüt olabilir,hem yerli hem Burak'tan hem de Umut'dan daha iyi topla oynamasını biliyor.Çok gol atacağını sanmam ama Drogba kadar olmasa da onun görevini görecek bir oyun sergileyebilir.
Bu arada sevmeyelim de taşa mı dönelim :(
https://twitter.com/JenSelter/status/441683416703328256
benzema35
07.Mart.2014, 16:24
Mevlüt olabilir,hem yerli hem Burak'tan hem de Umut'dan daha iyi topla oynamasını biliyor.Çok gol atacağını sanmam ama Drogba kadar olmasa da onun görevini görecek bir oyun sergileyebilir.
Üff hatuna bak hem de Gs'li , manken falan mı bu ya kim :)
europeanconquer
07.Mart.2014, 16:37
Üff hatuna bak hem de Gs'li , manken falan mı bu ya kim :)
Fitness yapıyor :n:
Nedvedmania
07.Mart.2014, 16:42
İşte bunlar hep Chelsea'nin oyunları. Böyle numaralarla bizim konsantrasyonumuzu bozmaya çalışıyorlar. YEMEYİZ !
yahu sen ne anlatıyorsun ? bırak özkaynağı falan. grubunda oynayacağın hollandanın ilk 11inin kaçı hollandada oynuyor ? dünya kupasına giden portekizin, şampiyonlar ligi 1.torbada iki takımı bulununan portekizin ilk 11ini kaçı portekizde oynuyor ? sen şimdi özkaynak mözkaynak bırak da semih,burak,gökhan,onur,caner.. bunlar hala niye türkiyede sürünüyor ondan bahset.
Ne mi anlatıyorum? İhraç etmek için önce yetiştirmen lazım. Altyapıları kurmadan sınırları açarsan eldekinden de olursun. Yetiştirmiyorsun, bir de ihraç etmekten mi bahsediyorsunuz? Sınırları açınca herkes yerli oynatacak, yetiştirecek sanki.
Altyapılar doğru model ile oyuncu seçmiyor. 80 Milyonluk ülkedesin, Avrupa'nın tepe ülkelerinde profesyonel oyuncu ve profesyonel kulüp sayısı sendekinin 3-4 katı?
Altyapılar para harcanarak idare edilir. Komik olmayın lütfen. Uzun uzun da yazmışsınız ama hiç bir elle tutulur yanı yok. Para ödemeyi de keserseniz Uganda Ligi'ne döner. Komik oluyor bu. Kulüplerin tek gelir kaynağı lig harcırahları 3 büyükler hariç.
Daha Galatasaray'da genç oyuncuya tahammül edemiyorsunuz ki Anadolu takımları nasıl etsin? Galatasaray UEFA Kupası'nı 4 yabancı ile aldı. Barcelona'da 4 yabancı oynuyor. İstenirse yapılıyormuş demek ki. O yabancı oyuncuları da yetiştiriyorlar ülkesinde. Doğuştan yetenekli doğmuyorlar. Demek ki suçu dışarıda aramamak gerek.
Ne zaman bu işleri doğru yaparsın, o zaman yabancı sınırı gerçekten fuzuli olur.
Ben anlatırım da kimse dinlemez. Gerek yok, herkes günü kurtarma peşinde. Gelecegi düşünen yok, sırf bencillik.
Banega
07.Mart.2014, 20:35
Şimdiden altyapı çalışmalarına başlarsak en az 20 yıl beklemek gerek tüm sistem rayına oturacak,oyuncular eğitilecek ve sonra üretime geçilecek.Sabırsız bir toplum olduğumuz için biraz hayal gibi :)
İnter Şampiyonlar Ligi'ni aldığında ilk 11'de italyan oyuncu yoktu :) Her neyse, keşke biz de harika gençler çıkarabilsek lakin öyle kolay değil işte.Bu zamana kadar sınır vardı ve hiç bir yararını göremedik.Ben tamamen ortadan kalksında istemem fakat yabancı sınırsız olmalı, 18 kişilik maç kadrosunda da en az 5 tane klüpten yetişmiş ya da Türk oyuncu bulunma zorunluluğu olmalı.Böylesi herkes için iyi olur.Ne yazık ki şimdiki sistemde Türk oyuncular gerçekten çok rahatlar ve fazla mücadele etmiyorlar.
Bülent Korkmaz Galatasaray altyapısı ile yıllardır haşır neşir olan biridir.Ntvspor'da geçen gün şöyle demişti; ''2000 doğumlulardan önce, ileride Galatasaray'da oynayacak bir oyuncu yok.2000'lilerden sonrasını ise bilmiyorum.'' Yani durum vahim anlayacağınız..
Bende yazın Güney Afrikada'ki Ajax'ın takımına girmek için var gücümle her gün Buca stadının orada çalışıyorum.Bu arada Buca altyapı takımlarının antrenmanlarını takip ediyorum.Bende eskiden oynardım.Fakat gözlemlediğime göre ne yazık ki hiç bir ışık yok.Hala mahalle futbolu oynanıyor altyapılarda.Top ayağına gelen gidebildiği yere kadar sürüyor, pas vereceği yerde çalım atıyor, çalım atacağı yerde pas veriyor.Antrenör maçı ara ara durdurup telkinler yapıyor ama boşuna.O da isteksiz gibi.
William Rookwood
07.Mart.2014, 20:41
Bu olaya bir çok açıdan bakılabilir aslında. Eğer yabancı kuralını kaldırırsanız herkes yabancı oyuncu alır, ABOOO'nun dediği gibi Türk oyunculara kimsenin tahammülü kalmaz. Fakat şöyle bir durumda var. Eğer bu sistem devam ederse yada 5+3 gibi bir sistem gelirse onun yerine toplamda 6 Türk oyuncu ilk 11'de, 4'ü ise yedek kulübesinde oturacak. Böyle bir durumda yerli oyuncuların sene sonuna kadar yatacağı anlamına gelir. İyi de oynasalar kötü de oynasalar 6 tane yerli oyuncu ilk 11'de bulunmak zorunda ve kaliteli Türk oyuncu sayısı çok az.
Bir başka açısı ise yabancı sınırını serbest bıraktığında Türk oyuncular yabancı oyuncuları geçmek için çok daha fazla çalışması gerekecek. Çünkü yabancı sınırı serbest olduğundan dolayı Türk oyuncular iyi oynamadığı sürece kadroya giremeyecek. Buda Türk oyunculara ekstra çalışmayı ve kendini geliştirmeye sebebiyet verecek.
Ben bu şekilde düşünüyorum. Fakat her iki durumuda göze alırsak avantajları kadar dezavantajları da var. Diğer yorumlarda dezavantajlardan bahsedilmiş, bende bu konunun avantajlarını ele aldım.
TeNaciOUS MidFieLdeR
07.Mart.2014, 20:58
Bende yazın Güney Afrikada'ki Ajax'ın takımına girmek için var gücümle her gün Buca stadının orada çalışıyorum.Bu arada Buca altyapı takımlarının antrenmanlarını takip ediyorum.Bende eskiden oynardım.Fakat gözlemlediğime göre ne yazık ki hiç bir ışık yok.Hala mahalle futbolu oynanıyor altyapılarda.Top ayağına gelen gidebildiği yere kadar sürüyor, pas vereceği yerde çalım atıyor, çalım atacağı yerde pas veriyor.Antrenör maçı ara ara durdurup telkinler yapıyor ama boşuna.O da isteksiz gibi.
iltifatlar yagdirilan buca altyapi[futbol akademisi de deniyordu] ekibi benim bildigim altinorduya gecti. ve suanda altinordu elindeki genc sermaye ile inanilmaz isler basariyor. A takimi yaninda bir de cok basarili bir gumusordu takimlari mevcut. PTT 1.lige cikmalarini sabirsizlikla bekliyorum, altyapi mucizesinin guzel bir ornegi olabilirler onumuzdeki yillarda.
yabanci siniri cok konusuldugu icin tekrarlamaya luzum yok, tek cumleyle sporu izleyen degil yapan bir nesil yetistiremedikten sonra hersey nafile.
Banega
07.Mart.2014, 21:07
iltifatlar yagdirilan buca altyapi[futbol akademisi de deniyordu] ekibi benim bildigim altinorduya gecti. ve suanda altinordu elindeki genc sermaye ile inanilmaz isler basariyor. A takimi yaninda bir de cok basarili bir gumusordu takimlari mevcut. PTT 1.lige cikmalarini sabirsizlikla bekliyorum, altyapi mucizesinin guzel bir ornegi olabilirler onumuzdeki yillarda.
yabanci siniri cok konusuldugu icin tekrarlamaya luzum yok, tek cumleyle sporu izleyen degil yapan bir nesil yetistiremedikten sonra hersey nafile.
Söylediğin çok güzel şeyler, umarım gerçekleşir.Evet Altınordu'da bir değişim oldu galiba, benim arkadaşım orada oynuyordu, 94 ve önceki doğumlu A takımda olmayan tüm futbolcularla yolları ayırmışlar.Benim arkadaşımda sağ bekti fakat gözünün yaşına bile bakmadılar.İyi bir revizyon, yapılanma dönemine girmişler.İşlerini profesyonelce yapıyorlar, zararın neresinden dönülse kardır, Buca ekibinide aldılarsa hakikaten tebrik etmek lazım Altınordu'yu, ilerleyen yıllarda yatırımlarının meyvelerini alırlar :)
davidvilla
07.Mart.2014, 21:44
Yalniz bunun 3/4u popo.
jevox06
07.Mart.2014, 22:42
Ne mi anlatıyorum? İhraç etmek için önce yetiştirmen lazım. Altyapıları kurmadan sınırları açarsan eldekinden de olursun. Yetiştirmiyorsun, bir de ihraç etmekten mi bahsediyorsunuz? Sınırları açınca herkes yerli oynatacak, yetiştirecek sanki.
Altyapılar doğru model ile oyuncu seçmiyor. 80 Milyonluk ülkedesin, Avrupa'nın tepe ülkelerinde profesyonel oyuncu ve profesyonel kulüp sayısı sendekinin 3-4 katı?
Altyapılar para harcanarak idare edilir. Komik olmayın lütfen. Uzun uzun da yazmışsınız ama hiç bir elle tutulur yanı yok. Para ödemeyi de keserseniz Uganda Ligi'ne döner. Komik oluyor bu. Kulüplerin tek gelir kaynağı lig harcırahları 3 büyükler hariç.
Daha Galatasaray'da genç oyuncuya tahammül edemiyorsunuz ki Anadolu takımları nasıl etsin? Galatasaray UEFA Kupası'nı 4 yabancı ile aldı. Barcelona'da 4 yabancı oynuyor. İstenirse yapılıyormuş demek ki. O yabancı oyuncuları da yetiştiriyorlar ülkesinde. Doğuştan yetenekli doğmuyorlar. Demek ki suçu dışarıda aramamak gerek.
Ne zaman bu işleri doğru yaparsın, o zaman yabancı sınırı gerçekten fuzuli olur.
Ben anlatırım da kimse dinlemez. Gerek yok, herkes günü kurtarma peşinde. Gelecegi düşünen yok, sırf bencillik.
Sistemde çok önemli açıklar var. Bunları görebilmek için şu yazıyı okumanı tavsiye ederim.
http://www.medyaspor.com/kose-yazilari/turk-futbolunun-amaci-ne-350
Bana göre en mantıklısı.
25 kişilik kadro.
5 altyapıdan yetişmiş oyuncu
+
10 Türk vatandaşı oyuncu (En az 5'i Türkiye'de yetişmiş olmalı)
+
10 oyuncu yabancı ya da yerli olabilir (Her yabancı için TFF'ye ödeme yapılacak).
+
18 yaş altı altyapıdan yetişmiş oyuncuları yazdırmak zorunlu değil. (15 yaşından beri kulüpten ayrılmadan profesyonel lisans ile oynuyorsa).
Maç kadrosu: İlk 18'de,
6 yabancı
+
3 altyapı menşeeli oyuncu
+
9 Türk vatandaşı oyuncu
Maksat Avrupa'dan başarı ise 10 yabancı oynatabilirsiniz Avrupa Kupaları'nda. Yurt dışındaki kaliteli yerli oyuncuyu da çekersiniz. Almanya'da yetişiyor diye de ülkeye kabul etmemek başka bir yanlış olur aksine.
Bence mükemmel çözüm.
doomsdoor
08.Mart.2014, 01:36
ilk 18 de 12 tane türk demek KABATASLAK SÖYLÜYORUM türkiyenin en iyi 40 türk oyuncusunun 36sının fb,gs ve bjkde oynaması demek. dışarda da sadece arda oynar artık. biz de 11de 10 türkiye liginde oynuyan futbolculardan milli takımda başarı bekleriz, rüyamızda belki ha ? bu arada yabancı sınırı saolsun transfer dönemi fb,gs yine gündeme oturur ardayı çöplüğümüze döndürmek için.
ihraç etmek için yetiştirmek lazımmış. onur,semih,burak,gökhan,caner,topal,olcan.. bunlar ne ? elin olimpiakosunda daha önce adı sanı duyulmamış mitroglu şl de 3 gol atıp premier lige gidiyor, bizim burak geçen sene aynı yerde gol krallığına oynarken şimdi rizede yüzüne çakı yiyor. ama yabancı sınırıına devam. ispanya,ingiltere,almanya gibi olmaya ne gerek var maltayı örnek alalım biz, bak onlarda 4 yabancıydı galba.
mpaker66
08.Mart.2014, 02:14
Bana göre en mantıklısı.
25 kişilik kadro.
5 altyapıdan yetişmiş oyuncu
+
10 Türk vatandaşı oyuncu (En az 5'i Türkiye'de yetişmiş olmalı)
+
10 oyuncu yabancı ya da yerli olabilir (Her yabancı için TFF'ye ödeme yapılacak).
+
18 yaş altı altyapıdan yetişmiş oyuncuları yazdırmak zorunlu değil. (15 yaşından beri kulüpten ayrılmadan profesyonel lisans ile oynuyorsa).
Maç kadrosu: İlk 18'de,
6 yabancı
+
3 altyapı menşeeli oyuncu
+
9 Türk vatandaşı oyuncu
Maksat Avrupa'dan başarı ise 10 yabancı oynatabilirsiniz Avrupa Kupaları'nda. Yurt dışındaki kaliteli yerli oyuncuyu da çekersiniz. Almanya'da yetişiyor diye de ülkeye kabul etmemek başka bir yanlış olur aksine.
Bence mükemmel çözüm.
Yukarda kendin demişsin herhangi bi altyapı oluşturulmadan bu yapılamaz imkansız bu.
Önder HOCA
08.Mart.2014, 02:18
Yukarda kendin demişsin herhangi bi altyapı oluşturulmadan bu yapılamaz imkansız bu.
kısa vadede imkansız ama klüplerin alt yapıya önem vermesini sağlar ve 5 sene içinde meyveleri toplanmaya başlar.
bence ilk sene 11 de 1 altyapı oyuncusu 2. sene 2 altyapı 3. sene 3 ve sabitlenmeli,
yada ilk 11de 1 alt yapı 18 de en az 3 gibi (bu bile yeterli)
diğer şartlar içinde kademeli artış yada azalış tabi sayıları değişkenlik gösterebilir
europeanconquer
08.Mart.2014, 02:20
Hayatımda gördüğüm en saçma şey yabancı kısıtlamasıdır.Yabancı sınırı kalkınca yerli sınırı mı geliyor ? Bu nasıl bir bakış açısıdır,zihniyettir ? Futbolcu seçiminde kulüplere bir baskı yapılması ekonomik başarıyı sağlamaz,sportif başarı zaten olmadığı için onu hiç sağlamaz.
Kafanızı çok yormayın yani,aydınlığa çıkan tek yol kısıtlamayı kaldırmaktır.
Gncl1905
08.Mart.2014, 02:30
kısa vadede imkansız ama klüplerin alt yapıya önem vermesini sağlar ve 5 sene içinde meyveleri toplanmaya başlar.
bence ilk sene 11 de 1 altyapı oyuncusu 2. sene 2 altyapı 3. sene 3 ve sabitlenmeli,
yada ilk 11de 1 alt yapı 18 de en az 3 gibi (bu bile yeterli)
diğer şartlar içinde kademeli artış yada azalış tabi sayıları değişkenlik gösterebilir
ABOOO'nun dediği gibi radikal bir değişim çok zor, hiçbir kulüp de kabul etmez ama böyle kademeli bir artış olabilir. Altyapıya ancak zorla yatırım yapar bizim kulüpler.
ilk 18 de 12 tane türk demek KABATASLAK SÖYLÜYORUM türkiyenin en iyi 40 türk oyuncusunun 36sının fb,gs ve bjkde oynaması demek. dışarda da sadece arda oynar artık. biz de 11de 10 türkiye liginde oynuyan futbolculardan milli takımda başarı bekleriz, rüyamızda belki ha ? bu arada yabancı sınırı saolsun transfer dönemi fb,gs yine gündeme oturur ardayı çöplüğümüze döndürmek için.
ihraç etmek için yetiştirmek lazımmış. onur,semih,burak,gökhan,caner,topal,olcan.. bunlar ne ? elin olimpiakosunda daha önce adı sanı duyulmamış mitroglu şl de 3 gol atıp premier lige gidiyor, bizim burak geçen sene aynı yerde gol krallığına oynarken şimdi rizede yüzüne çakı yiyor. ama yabancı sınırıına devam. ispanya,ingiltere,almanya gibi olmaya ne gerek var maltayı örnek alalım biz, bak onlarda 4 yabancıydı galba.
Büyük balık küçük balığı yer her zaman. Bunun nesi tuhaf geliyor size? Real Madrid tek seferde düşünmeden çıkarıp 100M Euro veriyor. Çünkü bu işler bütçeye bakar. Bütçesi düşük takım da artık oyuncusu misyonunu tamamladığında yüksek bedelle satmaya bakar. Aksi durumda oyuncunun huzursuzluğu ve sözleşme yenilememe istediği yüzünden elinden kaçırırsın, ki daha beteri bonservis geliri gibi düzenin maddi ihtiyaçlarını tamamen karşılayacak bir bedelden olursun hiç uğruna.
Ajax ve Sporting gibi takımlar sürekli yeni jenerasyon çıkartıp oynatıp misyonunu tamamladığında satar. Başkanı bile açık açık söylüyor amacımız para kazanmak diye. Başka türlü yürümüyor çünkü, gelir yetersiz.
Büyük kulüpler, camialarının büyüklüğünü ve milyonlarca taraftarının desteğini devam ettirebilmek, camianın büyüklüğünü sağlayan maddi gücü ile sürekli yukarıda kalmak için para harcamak zorundadır. Bunlar birbirini tamamlayan şeyler.
Kendinizi haklı olduğunuza inandırmaya çalışıyorsunuz sırf devam eden yabancı kuralı Galatasaray'ı lig yarışında zayıf bıraktığını düşündüğünüz için. Aksine yönetimin transfer politikasını eleştirmeniz gerekirken sistemin açıklarını bulmaya çalışmak ne kadar adil peki?
Milli Takım başarısı ile bunun zerre kadar alakası yok. Aksine üç büyüklerde bir yerli oyuncu en kaliteli yabancı oyuncuyu bile aratmıyor ve o arzunun önünü kesiyorsa Milli Takım için de bu güzel bir şeydir. Oyuncunun da dizginlenmeyen egosunu tatmin eder. Herkesin tek bir amacı vardır, daha fazla para kazanabilmek ve daha yüksek statüye sahip olabilmek.
Oyuncu ihraç eden ülke Milli Takım'da başarılı olur diye bir kaide yok. Nicelik değil, nitelik önemlidir. O ülkelerin bunu sağlamak zorunlulukları var, çünkü çok yüksek sayıda kulüp olmasına rağmen sirkülasyon devam ediyor ve yeni oyuncular eski oyuncular ayrılmadan kulüp bulamıyorlar. Hatta kulüpler, rotasyonun dışında kalan lig ortalamasındaki oyuncuların mutsuz olmasını engellemek sureti ile bonservis geliri üzerinde para kazanıp yeniden altyapıya harcamak istiyorlar. Biz yetiştirmiyoruz ki, yetiştirdiğimiz en iyi oyuncuları satarak arkadan gelmeyen oyuncular yüzünden nasıl daha iyi oyuncular elde edelim? Bu nasıl bir başarıya endeksli sistem olacak?
Oyuncu yetiştirmek okullardan başlar. Spor dersi koyarsın. İsteyen öğrenciler kendi tercihleri (velileri değil) olarak seçmeli ders alırlar ve ders ortalamalarının da yükselmesini sağlarlar. Fiziksel yetenekleri hangi spora uygun ise yönlendirirsin. Fundamental (temek teknik) bilgilerini öğretirsin her sporun en temel hali ile. Bölgedeki kulüplerin scoutlarına ders izleme ve istatistik alma izni verilir. Gerekirse çevre kulüplere yetenekli oyuncular önerilir. Bizim ülkemizde daha yeni beden eğitimi dersi kaldırıldı. Neden bahsediyoruz ki biz? Sporcu çıkmasın istiyoruz. 17 yaşında LYS maratonuna giriyor ve sporu bırakıyor, bıraktırılıyor. Profesyonel sporculuğa güvenemiyor, hatta artık işsiz kalacağına bile inandırılıyor. 17 yaşında yıllarca üzerine para harcanarak yetiştirilmiş Milli sporcular profesyonel sporu bırakıyor. Devlet yeteri kadar altyapı sunmuyor, giderlerini yeterince karşılamıyor. Aksine o sporculara LYS özerkliği tanımamız, üniversiteye girmesini çok kolaylaştırmamız gerekiyor. Gerekiyor ki bunu asla bir dert olarak tanımlamasın ve konsantrasyonunu asla kaybetmesin.
Unutmayın bunun için çok ama çok fazla profesyonel spor kulüplerine ihtiyaç var. Bu kulüplerin de düzenli gelirlere. Bu kulüplerde oynayacak ve rotasyonlarını dolduracak çok fazla sporcuya da ihtiyaç var. Pasta ne kadar büyürse o kadar daha fazla iyi ve daha çok lokma çıkma ihtimali artar.
Yetiştirmek 6-7 oyuncu yetiştirmek demek de değil. Yetiştirmek düzenli olarak lig kalitesinde ortalama seviyede kaliteli oyuncu sirkülasyonunu sağlamak demektir. Lig kalitesi her geçen yıl yetenek ortalaması olarak çok düşüyor. Büyük ligler ile rekabet edebilmesi açısında oldukça verimsizleşiyor ve yabancı oyuncuların kalitesiz lig algısını güçlendiriyor. Fakat bir yabancı oyuncu ligin kalitesizliğini görünce gelen 3-5 world class yabancı oyuncuyu zerre kadar önemsemez. Hatta daha gelmeden Katar Ligi algısını da cebine koyar. Çünkü Katar gibi kalitesiz bir lige astronomik bedeller ile world class oyuncular getiriyorlar. Yazık bize gerçekten. Oyuncunun asla 1. tercihi olmayacağız.
Bu dediklerimin hepsini yapar ve düzenli/verimli kaliteli oyuncular yetiştirmeye başlarsanız kaliteli yabancıların bakış açısında en azından artık gözde bir lig olduğu, kaliteli bir basamak olduğu olgusunu arttırırsınız. Bu durumda yabancı sınırı külfet olmaya başlar. O zaman sınırları kaldır, çünkü olması gerektiği gibi yapmaya alışkanlar nedeni ile devam edeceksiniz zaten.
Burak'a atılan çakmak ile ne alakası var? Eğitimsiz insanların saygısız ve ahlaksız davranışları bunlar. Oraya gelen taraftarın edepsizliği. Bu sorun sadece ve sadece eğitim ile çözülür. Elma ile armutu karıştırmayın.
Altyapıya önem olayı da bi tuhaf kulüplerin altyapılarında ki hocalar kalitesiz oldukça yetenekli oyuncu çıkmadıkça ( evet aynen öyle genel spor yatkınlığı son derece yeteneksiz bi ülkeyiz) alt yapıya milyonları versen nolucak ?
Altyapıya önem olayı da bi tuhaf kulüplerin altyapılarında ki hocalar kalitesiz oldukça yetenekli oyuncu çıkmadıkça ( evet aynen öyle genel spor yatkınlığı son derece yeteneksiz bi ülkeyiz) alt yapıya milyonları versen nolucak ?
Herkes eğitilir. Yeter ki arzu et.
E.Cartman
08.Mart.2014, 13:45
Yetenek olarak hiçbir problemimiz yok. Bizim sorunumuz yeteneği işlemekle alakalı.
CocukMenajer
08.Mart.2014, 13:57
Yetenek olarak hiçbir problemimiz yok. Bizim sorunumuz yeteneği işlemekle alakalı.
Aynen öyle en büyük problem eğitici
ShevAnil
08.Mart.2014, 18:14
http://img493.yukle.tc/thumbs/2293qweeqwe.jpg (http://img493.yukle.tc/image.php?id=2293qweeqwe.jpg)
şu ürünü sitede göremedim, fiyatı hakkında bilgisi olan var mı?
Corpus
08.Mart.2014, 18:57
http://img493.yukle.tc/thumbs/2293qweeqwe.jpg (http://img493.yukle.tc/image.php?id=2293qweeqwe.jpg)
şu ürünü sitede göremedim, fiyatı hakkında bilgisi olan var mı?
Transfermarkt' a göre değeri 10 milyon euro şuan :icon_lol:
Nedvedmania
08.Mart.2014, 19:02
Offf beni banlayın ya :uzgun:
Banega
08.Mart.2014, 19:08
Offf beni banlayın ya :uzgun:
Hahahahah ürün iyiymiş :zuhaha
E.Cartman
08.Mart.2014, 20:16
ahahahahaha sen nettin ya :n::n:
Bu ürünü satıyorlardı diye hatırlıyorum ama stokta yok diye kaldırmış olabilirler. Store'lara bir uğra derim ben ama satmıyor da olabilirler, o daha büyük ihtimal.
William Rookwood
08.Mart.2014, 22:58
http://www.turkiyegazetesi.com.tr//Resources/2013/10/13/88749_Roberto-Mancini_1.jpg
Mancini'nin üzerindeki montta satılmıyor sanırım, storede göremedim.
E.Cartman
08.Mart.2014, 23:03
http://www.turkiyegazetesi.com.tr//Resources/2013/10/13/88749_Roberto-Mancini_1.jpg
Mancini'nin üzerindeki montta satılmıyor sanırım, storede göremedim.
http://www.gsstore.org/urunDetay.asp?urunID=25817
Bu işte o mont :)
William Rookwood
08.Mart.2014, 23:16
Ne kadar pahalıymış. :) Sezon sonu eski ürünler indirime giriyor mu peki?
E.Cartman
08.Mart.2014, 23:21
Nike'in fiyat politikası gereği pek indirime girdiği söylenemez. Yani indirime giriyor ama pek etki etmiyor %20-25 arası bir indirime giriyor genellikle. Hee ama parasını kesinlikle hak ettiğini söyleyebilirim rahatlıkla. Rengi, tasarımı falan tartışılabilir ama kalitesi üst düzeydir.
William Rookwood
08.Mart.2014, 23:25
Ben rengini ve tasarımını çok beğendim. Zaten bu yıl almazsam seneyede satılmaz diye düşünüyorum. Nike'ın ürünleri de çok kaliteli zaten bu konuda bir endişem yok. Almayı düşünüyorum bakalım. :)
byariff
08.Mart.2014, 23:42
ilerliyen haftalarda boyle birsey bekliyorum sahsen daha hizli ve goze hos gelen futbol oynariz... net gordukki yekta selcukdan daha yararli...
http://i.imgur.com/c2mgPDi.jpg
veysel yerine hamit olabilir(form tuttukca) yada chedjou kesinlikle orda oynar lilledeki ilk yillarinda orda oynamis sonradan defansa gecmis hizi gayet iyi kafa toplarinda fena degil ayagida iyi yerlestir oraya chedjouyu...
nannar
09.Mart.2014, 00:14
veysel'in yerine meloyu çekip ,umut gündoğanı denesek daha hoş olur :)
europeanconquer
09.Mart.2014, 00:20
Melo'yu kısıtlamamalıyız bence.Yekta-Melo ikilisi yanyana oynasın - evet Selçuk artık dinlenmeli- Ceyhun'un yerine oraya Chedjou olabilir,Veysel de olabilir.Ceyhun da iyi aslında ama yavaşlığından şikayet ediliyor.
nannar
09.Mart.2014, 00:24
ceyhun'un fiziği iyi ama leyla gibi hareket ediyor :D o karar verene kadar rakip ayagından alıveriyor
Yekta kesinlikle kesilmemeli bence kimsenin yeri hali hazır değil vaktiyle.Selçuk biraz sineye çekilsin Yekta - Melo - Chedjou orta sahası Semih - Hakan defans hattıyla ligde oynayabiliriz.Ha Chelsea maçı derseniz ben yine Yekta'yı yazarım orta sahaya.
byariff
09.Mart.2014, 02:44
Ftw balotelli yazdi hesabindan
europeanconquer
09.Mart.2014, 03:05
Ftw hep yazıyor.Şimdilik ciddiye alıncak bir şey olduğunu sanmıyorum.
Nedvedmania
09.Mart.2014, 03:12
Mart ayında yazılacak şey mi o :) Makarasına yazıyor.
William Rookwood
09.Mart.2014, 07:09
Veysel bu saatten sonra ön libero oynamaz. Yaklaşık 1,5 yıldır sağ bek pozisyonunda oynuyor ve bence en iyi o bölgede oynar. Çünkü top kapması ve pas ayağı çok iyi değil Veysel'in. Melo ile Yekta'nın dönüşümlü olarak defans ve ofans yükünü üstlenmeleri lazım. Melo-Yekta ve Selçuk ile çok iyi bir ortasaha dinamizmi olur.
Selçuk yavaş ve takımı da yavaşlatan bir futbolcu. Fakat Selçuk ilk geldiği dönemde de böyleydi, Trabzon'da da böyleydi. Yani sonradan böyle bir futbolcuya dönüşmedi Selçuk, yapısı bu. Sadece Sneijder geldikten sonra o özelliği daha göze batar oldu ve gol-asist yüzdesi biraz daha azaldı. Ama Mustafa Sarp ile kıyaslanacak bir futbolcu da değil Selçuk. Türkiye'nin en iyi Türk ortasahasını Mustafa Sarp ile kıyaslamak büyük haksızlık olur. :)
mpaker66
09.Mart.2014, 14:36
Frank Lampard'ta yavaş. Selçuk 2 sene öncede yavaştı. Mesele Selçuk'un yavaş olması değil her topu ayağına aldığında faul almaya çalışması. Artık sorumluluk almıyor risk almıyor neden bilinmez.
Frank Lampard'ta yavaş. Selçuk 2 sene öncede yavaştı. Mesele Selçuk'un yavaş olması değil her topu ayağına aldığında faul almaya çalışması. Artık sorumluluk almıyor risk almıyor neden bilinmez.
Herhalde yavaş olmakla yavaş karar vermeyi karıştırmışsın.Lampard'ın veya Selçuk'un hızından değil Selçuk'un topu ayağına aldıktan sonraki yavaşlığından bahsediyoruz.
byariff
10.Mart.2014, 03:07
Ahahha altan tanrikulu :D
http://s7.directupload.net/images/140309/yuvbruuz.swf
Nedvedmania
10.Mart.2014, 03:11
"İstediğiniz oyuncuyu sayabilirsiniz, 'Caner'de' dahil olmak üzere" :D
Bu adam bilerek böyle konuşuyor bence :)
byariff
10.Mart.2014, 03:13
potansiyeli cok yuksek eyvallahda en iyi olmasi icin cok ekmek yemesi lazim cunki bu adam 15 ay once brezilya 4. liginde oynuyordu sonra gremioya transfer oldu sonrada malum bize geldi..
William Rookwood
10.Mart.2014, 03:18
Fena saçmalamış yalnız. Linki açtığımda Kanaltürk yada Samanyolu tv'de ki bir programdır diye düşündüm de TRT1'de programıymış. :)
Çok iyi bir potansiyeli olduğu bir gerçek fakat Dünya'nın en iyi sol bekinin Telles olduğunu düşünüyorsa, hiç Avrupa futbolu izlemiyor demek ki bu adam. :)
"Marçello,Fabyo Kaantero" sonrasını dinlemedim.
Corpus
10.Mart.2014, 04:08
Kaantero kim ? :n:
byariff
10.Mart.2014, 05:10
Semih manita yapmis :D
http://instagram.com/p/lUleNbtQmb/
byariff
10.Mart.2014, 15:13
Amerika kitasinin bu haftaki ilk 11"i avrupaya gore
http://estaticos02.marca.com/imagenes/2014/03/10/america/1394437808_extras_noticia_foton_7_0.jpg
bu arada telles - r.m haberleride var
Mehmet ÇİFTÇİ/MADRİD(dha) bu haberci abimizde dogruladi tabi ne kadar guvenilir bilmiyorum
http://www.dha.com.tr/rmadrid-cimbomun-yeni-yildizina-talip_618788.html
europeanconquer
10.Mart.2014, 15:17
Telles'e fiyatı ben çekiyorum
En az 24.000.000 €
İsteyen alır,zaten bu formuyla bizim satmaya niyetimiz olacağını sanmıyorum.Ne 24'ü be Bale'e 90 vermeyi biliyorlar Telles'e de 50-60 isteriz :( Ronaldo'yu verseler,Telles'i vermem :uzgun:
E.Cartman
10.Mart.2014, 15:48
40 yılda bir sol bek bulduk hemen fiyat çekmeye başlamışınız. Az durun hele en azından bi sezon bitsin :D
byariff
10.Mart.2014, 15:49
bu arada haberi asil yapan marca gazetesi madridin kendi gazetesi yani :D
TeNaciOUS MidFieLdeR
10.Mart.2014, 17:12
Kimse 24m vermez tellese, hele bir milli takıma seçilsin. Daha 2 ay önce 6milyondu galiba, verilen birine niye 20m versinler (: üstelik realde 2 tane a kalite sol bek varken çok saçma olur. 10m ideal olur.
davidvilla
10.Mart.2014, 18:01
Bence verirler tamamen brezilyali cvsinden. Yapiyorlar o tip şeyler
Corpus
10.Mart.2014, 18:26
Kimse 24m vermez tellese, hele bir milli takıma seçilsin. Daha 2 ay önce 6milyondu galiba, verilen birine niye 20m versinler (: üstelik realde 2 tane a kalite sol bek varken çok saçma olur. 10m ideal olur.
MB860 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
Aynı şekilde Galatasaray açısından bakarsak, başka sol beki olmayan bir takım bu kadar yetenekli ve genç bir futbolcuyu maliyetine satmaz. 10 milyon a ancak sol bacağını bırakırız Telles in
..JoaQuiN..
10.Mart.2014, 18:32
Coentrao'yu 30'a almışlardı.
50'den aşağı vermem Ben Telles'i :D
adam geleli daha 2 ay oldu bi soluklanın bi tadını çıkaralım ne satması :D
Redrum
10.Mart.2014, 19:01
Coeantrao + 10M te satalim ekonomi canlansin :D
TeNaciOUS MidFieLdeR
10.Mart.2014, 19:35
ben sunun icin diyorum vermezler diye. 2 ayda ne degisti de bu adamlar 20 milyon versinler bu adama. tellesin farkinda olmamalarina imkan yok, siz 7-8 verirken cikar 15M koyar alirdi. sebebi bu. maliyeti artmisken de almak istemez. ayrica telles real isterse ne dusunur, o da onemli. 50M, gel al diyemezsin ki. adam kazan kaldirir :n:
mpaker66
11.Mart.2014, 01:43
Coentrao benfica'da iken Telles'den iyi oynuyordu.
Gerçekci olun biraz beyler. Her zamanki olduğu gibi bi oyuncuyu birden göklere çıkardık birden de yere çakacaz. Telles'in daha çok yolu var.
byariff
11.Mart.2014, 02:45
amrabat 1 gol 1 asist yapti bugun
davidvilla
11.Mart.2014, 02:47
Gerçekci olun biraz beyler. Her zamanki olduğu gibi bi oyuncuyu birden göklere çıkardık birden de yere çakacaz. Telles'in daha çok yolu var.
Sol acik oynuyordu genel olarak benfica'da
Banega
11.Mart.2014, 03:15
Real Madrid gibi takımlar 1-2 maç üzerinden transfer yapmazlar.Telles'i Brezilya'da çıkış yaptığı dönemden beri takip ediyorlardır.Fakat Avrupa tecrübesi olmadığı için kuşkulu yaklaşmışlardır, önce herhangi bir Avrupa klübünde nasıl oynayacağını merak etmişlerdir.Galatasaray'da izleyince de olumlu fikirleri devam etmiştir.
Aynı şey Bruma'da da oldu.Öyle ahım şahım bir top oynamadı Galatasaray'da, fakat Chelsea ve Liverpool gibi takımların onu transfer etmek için 20 M Euro ayırdığı yazıyordu her yerde.(The Guardian,The Sun,....İngiliz Basını)
http://www.sporxtv.com/futbol/superlig/galatasaray/altan-tanrikulu-alex-telles-dunyanin-en-iyiSXTVQ53292SXQ
:D
mpaker66
11.Mart.2014, 03:28
http://www.sporxtv.com/futbol/superlig/galatasaray/altan-tanrikulu-alex-telles-dunyanin-en-iyiSXTVQ53292SXQ
:D
sanırım coentrao'dan bahsediyor :D
byariff
11.Mart.2014, 04:21
genis ozeti izledimde amrabat ne top oynamis be
http://www.matchhighlight.com/latest-goals/spanish/spanish-la-liga/osasuna-0-2-malaga/
europeanconquer
11.Mart.2014, 11:31
Abi Engin,Amrabat ve Umut Gündoğan'ı niye bu kadar seviyorsun ? :n:
davidvilla
11.Mart.2014, 15:05
genis ozeti izledimde amrabat ne top oynamis be
http://www.matchhighlight.com/latest-goals/spanish/spanish-la-liga/osasuna-0-2-malaga/
geniş özet değil de amrabat'ın pozisyonlarını derlemişler.
hayır anlamadığım istesem bulamam arkadaş sen nereden buluyorsun böyle materyalleri kafayı yicem ya :D bizle de paylaşır mısın kaynaklarını ?
asist şahane.
golde ise pres fatih terim etkisi heralde :)
ayrıca top toplayıcı çocuk ile kucaklaşması şahaneydi.
bunu bize izlettiğin için sana minnettarım byariff. :D
uAburak89
11.Mart.2014, 16:13
Kaynakları twitter'dan muhtemelen, bazı kişiler var resmen hasta Galatasaray'lılar.
Amrabat daha da iyi oynasın, şov yapsın da satalım minimum zararla. Küçük takımların büyük oyuncusu Amrabat, bizde olacağı yok.
byariff
11.Mart.2014, 16:22
yok yahu orasi mac ozetleri izleme sitesi tek amrabati derlememisler ama dedigin gibi her pozisyonda amrabati gorduk :D umut daha yenide engin amrabat hakki yenilen oyunculardi her zaman..
davidvilla
11.Mart.2014, 18:28
hayır abi onun özet olmasına imkan yok. amrabat'ın ortasahada yaptıgı faulu bile gösteriyor. ayrıca bak fas bayragı gibi bir şey var orada. özet olamaz o :D
byariff
11.Mart.2014, 18:33
abi adam muthis oynamis ispanyol sayfalarinada baktimda ove ove bitirememisler amrabati cidden :D
europeanconquer
11.Mart.2014, 18:36
Hep sen övmüşsündür abi :n:
amrabat cidden iyi oynamış :D ama sürekli rakiple güreşme sorunu devam ediyo ve kayserideki gibi yağ gibi akmıyo çok ağır kalıyo bize geldikten sonra böyle oldu :D
byariff
11.Mart.2014, 19:07
fizigini cok iyi kullaniyor rakipleri indiriyor valla yere :D
Redrum
11.Mart.2014, 19:17
Malaga'da para yok. 3 M anca verirler sene sonu ki öpüp basimiza koyalim yoksa elimizde kalir Amro.
TeNaciOUS MidFieLdeR
11.Mart.2014, 19:59
amrabat cidden iyi oynamış :D ama sürekli rakiple güreşme sorunu devam ediyo ve kayserideki gibi yağ gibi akmıyo çok ağır kalıyo bize geldikten sonra böyle oldu :D
bu aslinda psikolojik bence. o zaman sahip degildin, iyi yanlarini gozunde buyutuyordun. aldiktan sonra da bu buyu ortadan kalkiyor ve gercek yuzuyle karsilasiyorsun. amrabat her zamanki amrabat. degisen ise bakis acilari. gereken sicramayi yapamadigi icin turkiyeye geldi, potansiyelli genc yildiz seviyesinde kaldi. daha da birsey olmaz bence, ne uzar ne kisalir.
bu arada arifin de amrabatin menajeri olmasi ihtimalinden supheleniyorum. komisyon falan alicak galiba satisindan, pazarlayip duruyor :zuhaha
mpaker66
11.Mart.2014, 22:39
Arif abi o özet değil yahu. Amrabat maçta ne yaptı onu göstermişler. Onu nasıl buldun yahu :D
Banega
11.Mart.2014, 23:02
Mutlu Yıllar Didier Drogba!
davidvilla
11.Mart.2014, 23:06
Arif abi o özet değil yahu. Amrabat maçta ne yaptı onu göstermişler. Onu nasıl buldun yahu :D
Ben de onu dedim ya o yüzden sasirdim. Kaynakları istiyoruz arif kardes :)
davidvilla
13.Mart.2014, 19:08
http://www.licencetoroam.net/analysis-alex-telles-pivotal-for-galatasaray-in-akhisar-annihilation/
byariff
13.Mart.2014, 21:03
1995 Doğumlu Boşnak Oyuncu semir music , a takim ile antremanlara cikiyormus deneme amaçli
http://i.imgur.com/jIkLJ2e.jpg
googleye baktimda mancini ile fotograflari falan var galiba city alt yapisindandi
Nocna Mora
13.Mart.2014, 23:32
Oyuncu denememiz, geleceğe yatırımlar yapmamız falan çok güzel şeyler bence. Şampiyon olamasak bile ilk ikiye oynayan bir takım yaratsa Mancini ve de 3-4 yıl kalsa bu takımın başında çok güzel olur bence.
TeNaciOUS MidFieLdeR
14.Mart.2014, 00:09
@byariff
arif, sen gs muhabiri falan misin? degilsen hemen basvur bence :zuhaha bu kadar ayrinti o muhabirlerde bile yok :D
davidvilla
14.Mart.2014, 00:53
Ve bu adam ispanya'da :)
byariff
14.Mart.2014, 03:01
twitter kaynaklarim saglam + haber kaynaklarim saglam baskada bisi yok. :D
E.Cartman
14.Mart.2014, 03:05
Medyanın keşfetmesi lazım artık bu adamı. Aşırı underrated haberci, transfer döneminde paranın gözüne gözüne vurur eğer keşfedilirse :D
europeanconquer
14.Mart.2014, 14:39
http://amkspor.com/2014/03/14/galatasaray-premier-lige-gidiyor-272509/
Bu nedir ya ? :n:
E.Cartman
14.Mart.2014, 14:40
Reading'i alıp adını Galatasaray yapsak ya :zuhaha İyice şenlenir ortam :D
europeanconquer
14.Mart.2014, 14:41
Reading'i alıp adını Galatasaray yapsak ya :zuhaha İyice şenlenir ortam :D
Reading taraftarı nolacak olum ? :n: Adamlar koskoca kulübü bırakıp Galatasaray adı altında renkleri farklı logosu farklı bambaşka bir ülkenin takımını mı destekleyecekler ? :D
Banega
14.Mart.2014, 14:44
Eğer haber gerçekse hemen alsınlar ya, 20M Pound'luk klüp.Bir oyuncuya veriyorlar o paraları.Hem Premier Ligi'ne yükselirlerse çok büyük kazanç getirir.Yapılabilecek en akıllı hareket olu klübü satın almak, şayet haber doğruysa.
E.Cartman
14.Mart.2014, 14:44
Reading taraftarı nolacak olum ? :n: Adamlar koskoca kulübü bırakıp Galatasaray adı altında renkleri farklı logosu farklı bambaşka bir ülkenin takımını mı destekleyecekler ? :D
Galatasaray Reading yaparız, renklere bulaşmayız ayıp olmasın diye. Deplasman formasına da koyarız parçalımızı tertemiz iş :D
europeanconquer
14.Mart.2014, 14:51
Galatasaray Reading yaparız, renklere bulaşmayız ayıp olmasın diye. Deplasman formasına da koyarız parçalımızı tertemiz iş :D
Valla ekonomik olarak büyük sıkıntı yaratır.Pek mümkün değil bence ama olursa iyi olur.Süper Lig'i bırakır İngiltere'yi takip ederiz :n: Bütün takım yabancı zaten :D Jem Karacan hariç.
davidvilla
14.Mart.2014, 19:48
http://kap.gov.tr/bildirim-sorgulari/bildirim-detayi.aspx?id=346047
ali kırca'nın görevi belli oldu.
Not: allahım ariften önce paylaştım neler oluyor.
byariff
14.Mart.2014, 19:57
Calisiyorum su an isteyim + yonetim ali kircayi yalanlamsti daha medyaya cikmadan biz aciklamistik 1-2 sayfa arkada var gorebilirsiniz :D
davidvilla
14.Mart.2014, 20:30
Tamam iste o yalanlamadan sonra işe aldılar ayrica ben de isteyim. Bukemedigin eli opeceksin arif bey :) :)
byariff
14.Mart.2014, 22:53
haydaaaa bunlar kim abi ya :D
https://twitter.com/BarbaraPalv_n/status/444543698022694912
Nedvedmania
14.Mart.2014, 23:02
O hesap orjinal değil yalnız
Barbara'nın orjinal hesabının 700 bin takipçisi var artı tik var
Banega
14.Mart.2014, 23:02
Orjinal hesabı değil o :)
Gençler nasıl da biliyor orjinal hesabı hemen :)
Nocna Mora
16.Mart.2014, 13:23
http://www.medyaspor.com/video/asist-chedjou-gol-meireles-436
Chedjou ? :D
byariff
16.Mart.2014, 15:32
adamsin yekta helal olsun
Alt yapımızdan yetişmiş olan ve şu an Galatasaray forması giyen Yekta Kurtuluş Alt Yapımızda kullanılmak üzere kulübümüze midibüs hediye etti.
Futbol yaşamında Galatasaray'a kadar yükselerek İzmirsporumuzun guru olan Yekta Kurtuluş bu davranışıyla taraftarımızın gönlünü bir kez daha fethetti.
http://www.izmirspor.com.tr/yekta_izmirspor_u_unutmad%C4%B1.-haberi-TR-321-4.html#.UyWMQPl5N9v
Yalnız Chedjou'dan çok o topu bekleyen arkadaşın hatası var orada :D
byariff
17.Mart.2014, 20:39
Muhsin Ertuğral galatasaray diyorlar bakalim...
Banega
17.Mart.2014, 20:45
Muhsin Ertuğral galatasaray diyorlar bakalim...
Muhsin Ertuğral hala Ajax CT'da mı hocam? Aman gelmesin, yazın Ajax CT kampına katılacağım, Türk hoca olursa çok iyi olur :)
byariff
17.Mart.2014, 20:56
aynen afrikadaki hoca , hangi konuma gelecegi belli degil ama scout ekibi olabilir
europeanconquer
18.Mart.2014, 14:07
http://instagram.com/p/lrhBMuyvnH/
Aydın ayaklanmış çok şükür.
byariff
18.Mart.2014, 15:21
aydini bosver , bruma ayaklanmadimi daha o onemli :D
emre çolak ın sakatlığı noldu hiç bilen var mı 3 hafta deniyodu 2-3 hafta geçmiş olması lazım o zamandan bu yana selçukun yerine ligde denenmeli bence olmadı umut gündoğan falanda olur
europeanconquer
18.Mart.2014, 18:15
emre çolak ın sakatlığı noldu hiç bilen var mı 3 hafta deniyodu 2-3 hafta geçmiş olması lazım o zamandan bu yana selçukun yerine ligde denenmeli bence olmadı umut gündoğan falanda olur
Nisan'da dönecek 1 ay dendi,5-6 Mart gibi sakatlanmıştı.
byariff
19.Mart.2014, 04:12
mancini hafta sonu artik bir devrim yapar diye dusunuyorum....
Muslera
Veysel(sabri) - gokhan - semih - balta
ceyhun(yekta)-melo
hayrovic - sneijder - telles
drogba(burak)
uAburak89
19.Mart.2014, 04:21
Yaptı, yaptı zaten. Yoksa kusura bakmasın o da ne hali varsa görsün. Haketmeyen adama forma da veriyor üstüne 90 dakika sahada da tutuyor. Kimse isminden dolayı oynamamalı.
selçuk yerine ben oynayayım daha iyi , en azından top bana gelmesin diye semih top atıcak adam ararken rakip futbolcunun arkasında saklanmam
davidvilla
19.Mart.2014, 10:27
İstediğiniz 11i yazin, eger mancini ile idman yapmislarsa o takımdan hiçbir şey olmaz.
Ayrica turk hoca gelecekse hamza'dan başkasını dusunmek saçmalık olur
Not. Luciano Spalletti boşta beyler.
nannar
19.Mart.2014, 11:32
İstediğiniz 11i yazin, eger mancini ile idman yapmislarsa o takımdan hiçbir şey olmaz.
Ayrica turk hoca gelecekse hamza'dan başkasını dusunmek saçmalık olur
Not. Luciano Spalletti boşta beyler.
neye göre olmaz yahu ? neden ezbere konuşuyorsunuz ? Bahsettiğiniz adam sanki Çanakkale Dardanelspor'u ya da Fethiyespor'u falan çalıştıran hoca... Türk hoca gelecekse gelsin ama sabredilecekse gelsin. Ama şahsi fikrim mancini ile yola devam etmelerinden yana. Bursa ,Eskişehir ve Akhisar maçlarında Fatih Terim'in çalıştırdığı takım mı vardı sahada ? Güldürmeyin insanı sabah sabah :icon_cool:
KanaKe
19.Mart.2014, 11:40
selcuk inanin oyununda degisen birsey yok yillardir oynadigi stil böyle adamin manisadan beri izlerim kendisini öyle üst düzey bir orta saha hicbirzaman olamadi ne trabzonda performansinin tavan yaptigi dönem nede gecen sezon.. türkiyede yetismis bildigin düz ortasaha oyuncusu ne oyun kurmasini bilir ne oyunu yönlendirebilir ne defansa ne hücma katkisi olur tek yapabildigi sey yanlara ve geriye kisa paslar yollamak ara sirada ileriye dikine paslar dener ayni mehmet topal gibi.
davidvilla
19.Mart.2014, 11:44
neye göre olmaz yahu ? neden ezbere konuşuyorsunuz ? Bahsettiğiniz adam sanki Çanakkale Dardanelspor'u ya da Fethiyespor'u falan çalıştıran hoca... Türk hoca gelecekse gelsin ama sabredilecekse gelsin. Ama şahsi fikrim mancini ile yola devam etmelerinden yana. Bursa ,Eskişehir ve Akhisar maçlarında Fatih Terim'in çalıştırdığı takım mı vardı sahada ? Güldürmeyin insanı sabah sabah :icon_cool:
Neye gore olmayacagini en az 1000 kere soylemisimdir. Tamamen fizik kondusyon calismalari ve oyuncularla iliskilerinin sıfır olmasi. Bu interde de boyleydi city'de de. Bu adamin calistirdigi takimlar sampiyon da olsa hep potansiyelinin altinda futbol oynamistir. Mancini ve ekibinin tarzi budur. Bizim icin rijkaard'dan tek farki ise daha yetenekli oyunculara sahip olmasidir. Surekli kagitlara birseyler yazmaları taktik idmanlara verdigi degeri futbolculari psikolojik olarak hazirlamaya vermez. Su zamana kadar kendisini seven sayan bir tane futbolcu cikmamistir. Gol atınca kendisine kosan futbolcu 1 ya da 2 kere olmuştur. Sadece gs donemi icin değil inter ve cityde de boyleydi. Mesajlara dikkat etmis olsaydiniz ayni seyleri surekli tekrar ettigimi gorurdunuz. Nedense bu sabredelim olayi da mancini'de cikti. Elinde gs tarihinin en pahalı kadrosu var ve takimin sahada oynadigi sıfır. Ve hala yok kendi takimi degil yok sabredelim diyorsunuz. Herhangi bir baska teknik adam bu sekilde olsaydi coktan bi yerine teneke bağlanmıştı. Fatih terim nefreti unal aysal sevgisi insanlari mancini destekleyicisi haline getirdi. Yoksa baska bir durumda ohoo.
Bu arada Akhisar a 6 atarken de soyledim acip mac yazisinda bakabilirsin. Ben simdi konusmuyorum.
Ayrica terim ve mancini sanki dunyadaki yegane hocalar. Ben terim dedim mi? Terim olsaydi da demedim ama iste sıkıntı burada mancini ELESTIRILEMIYOR. Neden cunku terimsporlu oluyoruz. Halbuki alakası yok.
kasım akdemir
19.Mart.2014, 11:50
Mancini GS ruhunu yansıtan bir teknik direktör değil. O yüzden kimse ısınamadı adama. Ben Fatih terim gittiğinden beri bir maç bile izlemedim. Sadece dünkü maçı izledim oda yetti zaten.
@Nannar , Fatih Terim sevgisi hiçbir zaman bitmez. Takımın başındayken başka anlaşmalar yaptı , Demirörenle sırıtarak pozlar verdi... gibi söylemleri tartışacak olursak eğer konu uzarda uzar. Ama dediğiniz gibi artık FT geride kaldı önümüze bakmalıyız ama mancini önümüze bakmamız için gereken ışığı bize veremez gibi geliyor bana.
uAburak89
19.Mart.2014, 15:25
Ünal Aysal, geldiğinde futboldan anlamam dedi, 2 senede 4 kupa, Avrupa’da çeyrek final görünce futbol uzmanı oldu. Kendi yönetimiyle seçilmemişti, kendi seçtiği insanları getirmek için işleyen düzeni bozdu. Hakkıydı belki ama zamanı değildi, gerekli değildi. Albayrak bizim gibiydi, yönetici ağırlığı yoktu açıkçası, antremanı kenardan izleyen tutkulu bir taraftar dışında bir numarası da yoktu. Ali Dürüst ise öyle değildi, Fatih Terim ile başkan arasında köprü görevi gören, Galatasaray’ın en iyi dönemini de bilen, en kötü dönemini de bilen birisiydi. Adnan Öztürk farklı tipte bir yöneticiydi, farklı bir sesti. Bu adamlara ayıp edildi. Ali Dürüst gidip yerine Şükrü Ergün geliyorsa, bu zamansız ve manasız operasyon çok net başarısızdır.
Fatih Terim, 2 senede 4 kupa, Avrupa’da çeyrek final, Galatasaray’ın şampiyonluklarının 3’te 1’ine imza atmak derken coştukça coştu. Kulağına üfürülen Milli Takım & GS bir arada projesini düşündüğü kadar takım planlamasını düşünemedi. Beni itibarsızlaştırmaya çalışıyorlar dedi, gitti aynı kişilerle dalga geçer gibi poz verdi. Türk futbolu bunlardan temizlenmeli dedi, benim adım Fatih Terim’se ben bunlarla savaşırım dedi, 6 ay sonra o kişiler başkanım oldu, saygıdeğer oldu. Bunlar Fatih Terim’in kişisel ayıplarıdır, deşmeye gerek yok. Biz ondan sözünü tutmasını bekledik. Fatih Terim milli takım aşkına yenik düşmese, aslolan Galatasaray demeye devam etseydi, şu anda Ünal Aysal başkan falan değildi. O stat her maç istifa diye yıkılırdı. Fatih Terim ile Ünal Aysal tepişti, arada kaynayan Galatasaray oldu.
Roberto Mancini, ülkeye 2. Rijkaard olacak denilerek geldi, daha maça çıkmadan yapamaz burada denildi. Fatih Terim’ci basın her maçı her olayı eleştirmek için takip etti, didik didik etti. Terim olsa yapılmayacak yorumlar, Mancini olunca kolayca yapılır oldu. Fatih Terim çıktı ben namağlup takım bıraktım dedi, Real maçını hafızasından sildi. Türkiye’nin en pahalı kadrosu denildi, gelmiş geçmiş en iyi takım denildi, yabancı sınırı hiç hesaba katılmadı. Bu saçma sapan planlamayı yapanlar, AB diye medet umanlar, TFF’yi değiştireceğini sananlar suçsuz, tek suçlu Mancini. Bu adam kendi kurmadığı bir takımı devraldı, üstelik kadro mühendisliği rezalet olan bir kadroyu. Çıkardığı iş gayet iyidir. Haksızlık etmeyin. Bunun Terim sevmekle, sevmemekle alakası yok. Adama leş gibi kadro verildi, sadece yabancı olayı değil takım top oynamıyordu zaten. Fiziksel sıkıntılar, yaratıcı olmayan oyun anlayışı gibi şeyler sezon başında da vardı.
Mancini’ye kızdığım iki konu var, ilki bu saçma sapan devre arası transferleri. Ben eleştirirken planlama yapılıyor ama denilen transferler. Chelsea maçına Alex Telles dışında değişiklik olmadan çıkıyoruz o da zaten tek doğru transfer. Salih Dursun nerede, 18’e giremiyor. 9 tane adam alındı, A2’de top oynasınlar diye mi? Ne gerek vardı ki.
İkincisi de formsuz oyuncularda ısrar etmesi. Aldığın adamlara, elindeki yedeklere şans vereceksin Selçuk, Burak, Drogba, Eboue, Chedjou adam gibi oynamıyorsa. Alternatifler de kötüyse, rezilse o zaman deriz ki bu formsuzlar kötünün iyisi. Yapacak bir şey yok.
Herkesin taktığı rakamlar, dizilişler ise bence hoca tercihidir. Üstelik kimse bunun doğru veya yanlış olduğunu söyleyemez. Her maç aynı şekilde çıkaran hocaya da hamlesiz, çözüm üretemeyen denebilir en basiti.
Mancini’den beklediğim tek şey bugün itibariyle gelecek sezonu düşünmeye başlamasıdır, isterse ilk 3’e bile sokmasın ama takımı düzene soksun. Yoksa seneye çok daha kötü olacak. Çünkü yaz sezonunda transferde etkili ve doğru hamleler beklemiyorum.
Bizde bazı oyuncular var Fatih Terim için oynayan, o olunca coşan. Bazıları var kendisi için önemli maçları seçen. Bazıları var büyük, önemli maçları seven. Teknik direktörün ruh kazandırması önemli bir şey, artı tabii ki. Ama sadece bununla olmaz. Avrupa takımları da mı bunu kullanıyor, futbolcunun mücadele etmesi demek aldığı paranın karşılığını vermesi demektir. Bu hangi işte olursa olsun böyledir. Her iş kendi içinde bir takım çalışmasıdır. Sadece kendisini düşünenler şutlanır.
Temizlik şart oğlu şart. Bu yapılmazsa 4. Yıldız hayalleri başkalarının 4. Yıldızı takışını izleme kabusuna dönüşür. İsimlere bağlı olmamalıyız, bu kadar kolay değil, bu kadar basit değil. Ali Dürüst gitti Fatih Terim üzüldü. Fatih Terim gitti, Selçuk İnan bitti. Yarın Selçuk İnan gitse Burak Yılmaz daha da kötüye gidecek. Sneijder geldi, Selçuk paşanın pozisyonu, görevi değişti, adam şimdi pas atmıyor ya. Sneijder son tercihi. İki sene önce asist, gol, asist öncesi pas, duran toplar ile şov yapan adam şimdi iki şey yapıyor, topu alınca faul alabilir miyim diye bakıyor yoksa geri pas veriyor. Bir de sürekli Burak Yılmaz’a ara top atmaya çalışıyor. Bırakacaksın kadro dışı, bak bakalım kaptanı kadro dışı kalan takım oyuncuları ne oluyor. Burak Yılmaz ekstra çalışıyordu geçen sezon, imza golleri vardı, acayip kafa vuruşları yapmaya başlamıştı ne oldu da değişti herşey birden? Oyuncu kendini salıyorsa teknik direktör ne yapacak, çocuk değil ki bunlar. Neredeyse hepsi Galatasaray’da kazandıkları parayı başka hiçbir yerde kazanamaz. Fatih Terim bağırıyor, motive ediyor yeri geliyor babalık yapıyor diye oynayacak oyuncu istemiyorum ben. Fatih Terim kovulmak yerine ölmüş olsaydı küme mi düşecektik. Sistem lazım bize, makine gibi işleyecek sistem.
Mancini’yi de eleştiririz tabii. Gelecek sene 5-6 hafta geçer, hala herşey böyle olursa gitmesi için gerekenler yapılır. Tabii yerine kim gelir de iyi olur o da ayrı konu. Hamza Hamzaoğlu’nu taraftar çok sever, destek olur da, bu papaz misali hareket eden oyuncu grubu onu çok sallamaz bence.
2 tane şampiyonluğu, çeyrek finali sindiremedik bir türlü. Herkes en büyük pay kendinde sanıyor. Şu sezon en rahat şampiyon olacağımız sezon olmalıydı, emeği geçenlere yazıklar olsun!
E.Cartman
19.Mart.2014, 16:07
@uAburak89
Aynen katılıyorum sana abi. Bu performanslarını Mancini'yle pek alakası olduğunu düşünmüyorum ben. Oyuncuların bireysel sorunları olduğu çok açık. Gelecek sezona mutlaka çözmemiz gereken şey bu.
William Rookwood
19.Mart.2014, 17:45
@uAburak89
Söylediklerine %100 katılıyorum. Bununla birlikte yazına kendi düşüncelerimi de eklemek istiyorum.
Kadroya 10 tane yabancı oyuncu kayıt edilebilen bir lig olduğundan dolayı alınan yabancılar ince elenip sık dokunnalı öncelikle. Oynatılabilecek ve takıma maksimum katkıyı verecek kaliteli isimler olmalı. Mesela Ontivero neden transfer edildi halen anlamış değilim. Yetenekli midir değil midir orasıyla ilgilenmiyorum. Bu adam Türkiye Kupası dışında hiçbir maçta oynamadı ve kadroya dahi giremiyor. Neden alındı o zaman? Türkiye Kupasına oynatılmak için alındıysa onun yerine başka bir Türk oyuncu oynayamaz mıydı? Kadroya sayılı yabancı oyuncu kaydedebilirken oynatılmayan bir yabancıyı transfer etmek ne kadar doğru?
Deplasmanda galip gelemiyoruz, deplasman fobisi diyoruz fakat bu fobi falan değil. Tamamen taktiksel hataların tekrarlanmasından oluşan bir durum. Bazı oyuncularda çok ısrarcı olmamız, sanki koskoca Galatasaray kulübü 3-4 tane oyuncuya bağlıymış gibi düşünmemiz ve kötü de oynasalar sürekli ilk 11'de şans bulmalarından dolayıdır. Peki kim bu oyuncular?
Bazı oyunculardan yanlış tercihlerden ve pozisyonlarının dışında oynatılmalarından kaynaklandığı için kötü oynuyorlar. Bu oyuncular Sneijder ve Burak. Ne takıma ne de kendilerine bir faydaları var bu oyuncuların, çünkü gerçek mevkileri o bölge değil. Peki bizim o bölgelerde eksiğimiz mi varda o oyuncuları pozisyonlarının dışında oynatıyoruz? Devre arası Mancini'nin doğrultusunda Hajrovic transfer edildi. Sağ ve sol kanatlarda oynayabiliyor. Peki bu adam kaç lig maçına çıktı geldiğinden beri? Çoğu kişi nasıl bir oyuncu olduğunu bile anlayamadı henüz. Youtube'deki ve FM'de ki özelliklerine bakarak tahminler yürütüyoruz. Avrupa'yı geçtim ligde bile oynatılmayan bir oyuncu neden transfer edilir anlam veremiyorum.
Drogba'nın kötü formunu hep aklı Chelsea maçında diye geçiştirdik. Fakat iki maçtada gördük ki aklı Chelsea maçında falan değilmiş. Evimizde oynadığımız maçlarda daha gayretli, deplasmanlarda ise yatarak oynayan bir oyuncu. Tamamen garanti gol atar düşüncesiyle oynatıyor onu Mancini.
Selçuk İnan ise çoğu arkadaşında dediği gibi oynadığı 2 yılın ekmeğini yiyor. Bu yıl eski Selçuk'dan eser kalmadığını ve düz bir ortasaha oyuncusuna dönüştüğünü hepimiz gördük. Dün Chelsea maçında 2 metre önündeki adama bile pas atamayan bir Selçuk vardı. Peki neden ısrarla oynatılıyor Selçuk? Koskoca Galatasaray'ın ortasahasında oynayacak başka adam yok mu? Emre Çolak yada Umut Gündoğan oynasa Selçuk'tan çok mu kötü oynayacak. Üstelik Umut Gündoğan'da Mancini'nin isteği doğrultusunda transfer edilen başka bir isim!
Eboue bana göre ligde yabancı kontejyanından dolayı değil, kötü oynadığından dolayı oynamıyor. Peki ligde bile kötü oynayan bir oyuncuyu İngiltere Premier Lig'in de lider bir takıma karşı neden oynatılır? Benim bu durumdan anladığım, performansa göre değil isme göre tercih yapıldığıdır. Çünkü sahada sadece isimler vardı; Selçuk, Eboue, Drogba, Burak, Sneijder.
Bu yıl şampiyonluğu kaybedip, Türkiye kupasını kazanırsak bu taraftar hiçte memnun kalmaz. Taraftarın memnun kalmadığı gibi yönetimde memnun kalmaz. Yapılan transferlere hiçbir anlam verememekle birlikte, bu oyuncuların neden oynamadığına da bir anlam veremiyorum. Sürekli aynı oyuncularla çıkma mantığı sadece kazanan kadroda uygulanır. Çünkü bu kadro birden fazla maç kazanmış ve iyi oynayan oyunculardan kuruludur. Fakat her deplasmanda dökülen ve maç seçen oyunculardan kuruluysa o kadro bozulur arkadaş!
Banega
19.Mart.2014, 18:40
İngiliz basınında bugün çıkan haberlere göre Everton Selçuk'u istiyormuş.Haberde Turkish Xavi diye isimlendirdikleri Selçuğun Türkiye'nin en üretken oyuncularından biri olduğunu söylüyorlar.Haklılar ama, son 1 yıldır siz Türkiye Ligi izliyor musunuz aga :zuhaha
http://www.liverpoolecho.co.uk/sport/football/football-news/blues-rumour-mill-latest-everton-6849583
GicaHagi
19.Mart.2014, 19:48
Ben artik su takimda Selcuk gibi yavas oyunculari görmek istemiyorum belini 10 dakikada döndürüyo topu alinca dönüp ileri oynamak yerine ya geri pas veriyor yada faul almaya calisiyor. Huy oldu artik bu bizim ligde dokunsalar düsüyor Selcuk hakemler de faul caliyor ama Avrupa'da yemiyor hakemler.
Ve top kontrolü 0 pas atamayan dribling yapamayan forvetlerimizden de gina geldi. Bülent Tulun'a kiziyoruz falan ama keske Burak'i Lazio'ya satsaymis. Burak'in da Selcuk'un da su an GS'de oynamasi Türkiyenin siyasi yapisina benziyor "alternatifi yok" yalani. Ikisi de degerli oyuncular ama böyle oynayacaklarsa simdiden ugurlar olsun ikisine. Nasil futbolda dün yok bugün var diyerek Elmander'i gönderdiysek ve kimse ses etmediyse bu ikiliyle de tez zamanda yollari ayirmak gerek eger böyle devam edeceklerse.
Chelsea'ye bakiyosun zamanin forvet arkasi oyunculari kanatlarda 90 dakika bek kovaliyor. Hem hücumda cabuklar hem savunmada. Lampard'a bakiyosun sanki o 29 yasinda da Selcuk 36 yasinda. Takimin hem kanatta hem de orta sahada atletik hizli cabuk düsünen Sneijder'e Melo'ya ayak uydurabilecek oyunculara ihtiyaci var. Su yabanci siniri falan kalkarsa Selcuk Burak'i avrupaya göndermek gerek biz de yerlerine onlardan 10 kat daha iyisini bulur geliriz.
TeNaciOUS MidFieLdeR
19.Mart.2014, 20:10
galatasaraydaki dususu yabanci yerli uyumunun yok olmasina bagliyorum ben, bas aktorler de kurulu duzeni bozan yonetim gibi duruyor. yonetim zoruyla takima getirilen kalbur ustu oyuncular hakimiyeti tamamen ele gecirmis durumda takimda, bastaci edilmis durumdalar. boyle bir durumda selcuktan hangi performansi bekliyorsunuz ki anlamis degilim. bu adam degil mi ilk sezonunda 10 kusur gol ve asist yapan. burak da drogba gelene kadar en golcu isimdi. biraz bunu dusunmek lazim gibi. bence asil kriz teknik yonetimin degismesi degil baskan ve yonetimi marifetiyle bir sekilde kurulmus olan takim ahenginin bozulmus olmasidir. selcuktan cok sneijder ve drogbayi konusmak lazim asil, ne yapiyorlar da bu kadar elestriden uzaklar. ama selcuk var, yuklen. haksizlik yapiliyor bence. arkadas gecen burda yazmisti, chelsea forumunda en cok konusulan isim selcukmus istanbuldaki mac sonrasi, ki eski selcukun %50sini gorduler sadece bir de. ancak belli ki baskan kendi istedigi sablonu yaratacak, o yuzden terim doneminden kalan artiklar da ufak ufak temizlenir. bol cilekli piril piril bir takim olur. belki basari da gelir sonucunda ama bu degisimin kurbanlaridir selcuk da burak da. ciddi haksizlik var bu iste bu isimler icin. aslinda cok uzun bir konu ama mumkun oldugunca ozet yapmak istedim.
GicaHagi
19.Mart.2014, 20:33
Drogba zaman zaman iyi zamam zaman kötü herkes elestiriyor ama en azindan ilerde top tutuyor Melo'ya Sneijder'e duvar oluyor hücumda pas verebilen tek forvet. Sneijder ne alaka onu anlamadim son maclarda hatta bu sezonun en formda 2-3 isminden biri.
Burak'a bakiyosun her topu kendisine istiyor. Drogba gol atti niye birakmadin bana der gibi ellerini basinin arasina falan götürdü trip atti. Evet yabancilar burada Türk düsmanligi yapiyor haklisin. Özellikle Selcuk bos durumda Sneijder'e falan pas vermek yerine hep Burak'a atiyor toplari. Yukarida da maddelerce neden selcuk'u elestirdigimi yazdim. Sen de bana Sneijder ve Drogbayi neden elestirdigini ve Burak ve Selcuk'un neden elestirilemeyecegini elindeki argümanlarini söyle.
Klasik düz mantik bu yabancilar yatmaya gelmis yea ne yapiyolar olan Türk futbolculara oluyo demek 13-14 yasindaki cocugun da söyleyebilecegi birsey.
ReaList
19.Mart.2014, 20:43
Galatasaray'ın yerli oyuncuları bana göre yetersiz. Hoş kaç tane yerli oyuncu yeterli ki? derseniz buna verilecek cevabın da içi boş kalır ama mevcut durum bu. Ayrıca böbürlenmekte üzerimize yok. Selçuk 2 frikik atar Manchester izliyor, Caner 3 asist yapar Liverpool kıskacında. Kendi hayal dünyamızda yaşıyoruz.
Koray Günter iyi bir hamleydi. Bunun gibi futbol temel alt yapısını yurt dışında almış potansiyeli yüksek genç gurbetçi oyuncular bulmak gerekiyor. Türkiye içinde genç oyunculara pek musahama göstermediğimiz için 24-25 yaşında hala futbolun temel kurallarını öğrenen futbolcularla karşılaşıyoruz. Arada denk gelirse işte (son dönemlerde) Tugay, Hakan, Emre, Nihat, Arda gibi oyuncuları Dünya Futboluna sunabiliyoruz.
TeNaciOUS MidFieLdeR
19.Mart.2014, 20:45
disardan gorduklerimi yazdim ben, sneijder ve drogba gelene kadar isleyen bir duzen vardi. galatasaray yenilmez bir armadaya donusmustu. ne olduysa bu transferlerden sonra oldu. o gunden beri takim ruhu kalmadi bana gore. ic sahada bursaya akhisara 6 atarken sahneye cikmak kolaydir. bahsettigin sneijder ve drogba performansi bunlarsa hikaye. selcuk ve arkadaslari zor olani basardilar. takimi cukurdan cikarip ustuste sampiyon oldular. sonra ne oldu, mukafat olarak onlar kenariya itildi. butun flaslar mega starlara yoneldi. yonetim bile hergun cikip yabanci siniri kalksin pesinde kosarak yerlilere karsi olan guvensizligi pekistirdiler. bu kosullarda ben selcuktan fazlasini beklemem. sadece burakla selcuku al besiktasa koy, fenerin rakibi gs degil bjk olurdu bu sene. gerci hala bjk de rakibimiz sayilir ama daha ciddi tehdit ederlerdi eminim.
ayrica yabancilarin yatmaya geldiklerinden bahsetmedim ben, selcuk icin yapilanlarin haksizligindan bahsettim. selcuktaki ve haliyle bozulan takim yapisiyla birlikte galatasaraydaki dususu belirttim. sneijder ve drogba performanslari apayri baska bir konu.
@GicaHagi
bi de hocam, ben senin yazina cevap vermedim. gundemle alakali yazdim. sana cevapmis gibi algilama onceki mesajimi. tamamen bagimsiz yani.
GicaHagi
19.Mart.2014, 21:12
@TeNaciOUS MidFieLdeR
Ben öyle anladim ama olsun sonucta herkes fikrini yaziyor sorun yok :)
balde_mir_07'in dedigi gibi yerli kalitesi cok kötü takimin. Devre arasinda parada anlassa TS'ye imza atacak Yekta ile Chelsea macina ciktik varin siz düsünün artik.
TeNaciOUS MidFieLdeR
19.Mart.2014, 21:31
@balde_mir_07
nasil buyuk bir celiski degil mi? turk futbolu deyince aklina gelen isimlerin hepsi nihat disinda galatasaray altyapisi ve bu takimin yerli kalitesi iyi degil yorumu yapiliyor. esas dusunulmesi gereken konu bu sanirim. unal aysal esas hedefimiz kendi altyapimizla kupa kaldirmak gibi birseyler demisti gecenlerde, umarim dogru bir haberdir. yoksa sneijder drogba gibi isimleri getirmekle real ve benzeri takimlarla asik atman imkansiz, yetisemezsin. onlardan kalan artiklarla mucadele etmek bizim ligimizde buyuk takimlardan beslenen anadolu takimlarinin yaptigini yapmak olur. ne zamanki ardalar emreler cogalir takimlarimizda, o zaman gercek basariyi yakalariz bence.
@TeNaciOUS MidFieLdeR
yanlışın var geçen sene burak ve selçuk özellikle ikinci yarıda performans anlamında iyilerdi selçuk ilk yarıyı vasat geçirmişti schalke maçları dışında şampiyonlar liginde neredeyse hiç bi katkı yapmamıştı ikinci yarı kendini biraz daha toparlamıştı senin söylediğinin aksine buraka gelirsek tamam urak şlde ilk yarıda iyiydi ama özellikle ligde drogba geldikten sonra drogba ile yakaladığı uyumla çılgın atmıştı
http://www.transfermarkt.de/en/burak-yilmaz/leistungsdaten/spieler_34987_2012.html
sneijder ın ilk oynadığı 21. haftadaki antalya maçına kadar 20 haftada 9 golü var sonraki 14 haftada 15 gol 4 asistle oynuyo ki o zaman cidden kaçırmıyodu çok başkaydı şl de de 3 maçta 2 gol atmıştı yine ki ikiside çok beceri golüydü ne olduysa sezon bittikten sonra oldu
TeNaciOUS MidFieLdeR
19.Mart.2014, 21:58
ben onlardaki dususu kendileri uzerine insa edilen yapidan vazgecilmesine bagliyorum. ilk yilda[gecen sezon ortasi] etkisi az olabilir ama bu sezona yansimasi kotu oldu. ozellikle terimin de ayrilmasi onlar icin bir sonun habercisiydi. sezon sonu kalacaklarini da sanmiyorum ikisinin de.
byariff
19.Mart.2014, 22:22
Drogba,Burak,Selcuk,Chedjou,Eboue,Ceyhun,Umut
bunlarla vedalasma vakti geldi... 3 tane adam akilli transfer yapalim yeter devre arasindaki oyuncularida oynatalim ben onumuzdeki sezonda sampiyonluk istemiyorum yeterki su eldeki aldiklarimizi monte etsin mancini kosan basan mucadele eden bi takim olalim yeter.
ben onlardaki dususu kendileri uzerine insa edilen yapidan vazgecilmesine bagliyorum. ilk yilda[gecen sezon ortasi] etkisi az olabilir ama bu sezona yansimasi kotu oldu. ozellikle terimin de ayrilmasi onlar icin bir sonun habercisiydi. sezon sonu kalacaklarini da sanmiyorum ikisinin de.
etkisi az diyosun işte yanılıyosun geçen sene drogbalı sistemle burakın verimi 2 kat artmıştı bu sene başında o kadar gol kaçırmasa morali üst düzey olsa hala o şekil devam ederdi ama malesef çok duygusal bi futbolcu olduğundan dolayı kendine güvenini çok çabuk kaybetti selçuk un ki ise tamamen fiziksel bi düşüş yanındaki adama pas atıcak hali yok ben çalışmadığı için bu halde olduğunu düşünüyorum görevlerle alakası yok elmander baros varken selçuk ileri çıkıp gol atıyodu burak umut varken çıkamıyodu zaten bu adamlar duvar olamıyolardı o yüzden sorun drogba sneijder değil
TeNaciOUS MidFieLdeR
19.Mart.2014, 23:27
burak promosyondu abisi, benim dikkat cektigim konu selcuktu. niye zirt pirt buraki sokuyorsun isin icine :n:
benim dusuncem bu sekilde, kurulan yeni duzende kendileri de biliyor ki yerleri yok. iyi olmamasi da calismamasi da bundandir diye dusunuyorum. kurtariciyken takimin kamburu pozisyonuna itildiler. burdaki goruslerden de bu cok net ortada. bu motivasyonla ne kadar devam edebilirler. ligimizin en cok gol atan turk oyuncularindan biri iki gol kacirinca aninda drogbanin golgesine itiliverdi. beceriksiz golcu oldu, sonrasi da asiri ozguvensizlik cukuru, bir daha da cikamadi o cukurdan burak. terimin gonderilmesi de takimdaki catirdamalar da dogrudan bu transferlere bagli diyorum. o ikisinin performansindan bagimsiz, isterse 35 gol atsinlar birlikte. takim sampiyon olamadiysa, avrupada kisiliksiz oynandiysa napayim ben o golleri.
tabi dogumlar sancili olur, orasi ayri. ama dogum olacaksa, yoksa bosuna yikilmis olacak bunca yapilan.
Nocna Mora
19.Mart.2014, 23:34
galatasaraydaki dususu yabanci yerli uyumunun yok olmasina bagliyorum ben, bas aktorler de kurulu duzeni bozan yonetim gibi duruyor. yonetim zoruyla takima getirilen kalbur ustu oyuncular hakimiyeti tamamen ele gecirmis durumda takimda, bastaci edilmis durumdalar. boyle bir durumda selcuktan hangi performansi bekliyorsunuz ki anlamis degilim. bu adam degil mi ilk sezonunda 10 kusur gol ve asist yapan. burak da drogba gelene kadar en golcu isimdi. biraz bunu dusunmek lazim gibi. bence asil kriz teknik yonetimin degismesi degil baskan ve yonetimi marifetiyle bir sekilde kurulmus olan takim ahenginin bozulmus olmasidir. selcuktan cok sneijder ve drogbayi konusmak lazim asil, ne yapiyorlar da bu kadar elestriden uzaklar. ama selcuk var, yuklen. haksizlik yapiliyor bence. arkadas gecen burda yazmisti, chelsea forumunda en cok konusulan isim selcukmus istanbuldaki mac sonrasi, ki eski selcukun %50sini gorduler sadece bir de. ancak belli ki baskan kendi istedigi sablonu yaratacak, o yuzden terim doneminden kalan artiklar da ufak ufak temizlenir. bol cilekli piril piril bir takim olur. belki basari da gelir sonucunda ama bu degisimin kurbanlaridir selcuk da burak da. ciddi haksizlik var bu iste bu isimler icin. aslinda cok uzun bir konu ama mumkun oldugunca ozet yapmak istedim.
Ezberden konuşmuşsun. Haksızlık falan yapıldığı yok. Halı sahaya koysan top oynayamayacak derecede şu an Selçuk. Hani rezalet ötesi, inanılmaz kötü bir top oynuyor. Yemin ederim 10 hatta 9 kişi oynatıyor takımı öyle zararlı oynuyor. Turkish Xavi'ymiş. Yesinler onu. Son yılların en overrated futbolcusu. Futbolcu demeye dilim varmıyor. 1 yıldır o kadar kötü top oynuyor ki kelimeler yetmez anlatmaya.
nerazzuri
19.Mart.2014, 23:35
Burak'ı kullanmasını bilirseniz güçlü silah. Sağ açığa koyup farklı şeyler yapmasını beklerseniz, olmaz.
Selçuk istiyor ki demişsiniz, Burak araya kaçsın pas atayım istiyor Anadolu takımı mı bu? diye. Koca Real Madrid, Ronaldo üzerinden oynuyor. Siz cin olmadan adam çarpmak istiyorsunuz :)
Geçen sene gruptan çıkarken Selçuk yolladı Burak attı. Schalke zaferinde ne Drogba'nın emeği var ne Sneijder'in.
Fakat o tren geçti. Belirlenen bi' yol varsa üzerinden gitmek en mantıklısı.
TeNaciOUS MidFieLdeR
19.Mart.2014, 23:37
@Nocna Mora
yanlis anliyorsunuz, anlatamadim galiba hey allahim :n:
ben selcuk super sezon geciriyor mu diyorum sanki, neden boyle olduguna dair fikir yurutuyorum. ilk sezonundaki seyleri basaran bir adam neden boyle dip yapmis olabiliri masaya yatiriyorum. sezonbasi inanin bu iki adam besiktasla baslasa o takima +5,6 puan katkisi olurdu simdi.
@nerazzuri
cok guzel soylemissin.
burakin gorevini drogba, selcukun gorevini sneijder aldi. aciklamasi gayet basit aslinda. burda bir sorun varsa gorevi devralanlar eksik demektir.
ayrica chelsea macinda en cok kosan adam selcuk. bu derece didinen bir adam birakin da 85. dakikada pas atamasin.
Nocna Mora
19.Mart.2014, 23:40
@Nocna Mora
yanlis anliyorsunuz, anlatamadim galiba hey allahim :n:
ben selcuk super sezon geciriyor mu diyorum sanki, neden boyle olduguna dair fikir yurutuyorum. ilk sezonundaki seyleri basaran bir adam neden boyle dip yapmis olabiliri masaya yatiriyorum. sezonbasi inanin bu iki adam besiktasla baslasa o takima +5,6 puan katkisi olurdu simdi.
Nedeni çok basit. Mental problemleri var sorumluluktan kaçıyor. Bir tane dribbling ile adam eksiltip dikine oynadığını ben görmedim. Bunu yapmaktan korkuyor onun yerine al gülüm ver gülüm yapıyor. Ayrıca onu bunu bilmem ama daha pas atamıyor yahu adam her şey geçtim pas atamıyor, ayakta duramıyor. Eğer kafa olarak kendini futbola veremeyeceksen ve ya artık yetersizsen bir durup diyeceksin ben ne yapıyorum, ne yapmalıyım diye.
@nerazzuri
cok guzel soylemissin.
burakin gorevini drogba, selcukun gorevini sneijder aldi. aciklamasi gayet basit aslinda. burda bir sorun varsa gorevi devralanlar eksik demektir.
ayrica chelsea macinda en cok kosan adam selcuk. bu derece didinen bir adam birakin da 85. dakikada pas atamasin.
Abi iyi güzel anlatıyorsun da sende şunu kabul etmiyorsun.Evet haklısınız eskiden daha güzeldi bu takım yerini devralanlar da yetersiz.Ama hala Selçuk 85.dakikaya kadar koştu pas veremedi diyorsun yahu en son top kaybından orta sahadan geriye koşmadığını gördüm çok ciğeri sağlam olan adamlar var koy koysunlar 10-12 km Selçuk Şahin,Cristian demek ki her şey koşmak 85'den sonra düşmek değil düşmeyeceksin.Selçuk İnan'ı beğenmiyorum belki sizin dediğiniz nedenlerden ama beğenmiyorum.
TeNaciOUS MidFieLdeR
20.Mart.2014, 00:06
madem bunlar takima yuk diyorsunuz, birakin adamlari da mundar olmasinlar bari. su ligde hangi takima gitseler o takimi sampiyonluk yarisina sokarlar. bence ikisi de bu ligin en iyi oyuncularindan, sadece takim icindeki misyonlarini tamamladilar. yerlerine daha iyileri getirildi, iskartaya ciktilar. takimda tutup baska roller vererek oynatmak hem onlara hem de size eziyet oluyor.
@Nocna Mora
dikkatli okumamistim cevabini, uslubun kirici olmus. ezberden falan degil, kendi gorusumu belirttim. istatistikler ortada. ilk sezonu ve bu sezonunu ortaya koydum, anlattim. xavi diyen de kendi taraftariydi zaten. sahsen bir xavidir diyemem. sadece turkiyede yetismis en iyi ortasahalardan biridir diyebilirim. mustafa sarp ya da selcuk sahin benzetmelerini hic haketmiyor, burdan baslamistim aslinda konuya.
Gncl1905
20.Mart.2014, 00:08
Adamlardan yapamayacak şeyleri beklerseniz tabii ki beğenmezsiniz. Selçuk ne zaman top sürüp adam geçti de şimdi geçsin? Aynı şekilde Burak da, adamı kanata koyup bir şeyler bekliyoruz. Ya da Sneijder'i kanata koyuyoruz falan. Drogba'dan nasıl hızıyla adam geçmesini beklemiyorsam Selçuk'dan da beklemiyorum. Hızlı oyuncular lazım bize derseniz orasına katılırım, takımda tek bir tane adam eksilten oyuncu yok. O yok bu yok, olan adamları da yanlış oynat; kısaca olmayacak duaya amin diyoruz.
Yabancı sınırı varken Burak, Selçuk gibi adamları yollamak çok saçma olur; en azından yerlerini doldurmadan. Muslera, Melo, Telles, Sneijder'in garanti kalacağını varsayarsak, bir tane de hızlı adam eksilten bir oyuncu alsak 5 yabancı zaten. Gerisini Türklerle doldurmak gerekir ki bu da hadi Selçuk neyse de Burak'ı paha biçilemez yapıyor. Artık sağ bekte hangi Türk'ü oynatırız, Semih'in yanına kimi koyarız, Selçuk'un yerine kimi buluruz, ya da çift kanatlı sisteme geçersek Türk olan kanat kim olur bilemem. Milli takımın da hali ortada, alıp gelelim dediğimiz kaç oyuncu var? Doluya koysan almıyor, boşa koysan dolmuyor. Hedef sırf lig olsa kolay kadro kurulur da ŞL'de yine gruplardan çıkmaksa hedef kadro biraz zor. Ya da ben çıkamadım işin içinden, başkaları çıkar.
davidvilla
20.Mart.2014, 00:08
Goruyorumki fenerliler bizden daha iyi biliyorlar daha iyi analiz etmisler. Oncelikle tebrik ederim. Belki disaridan bir goz oldugu icin daha az duygusal bakabildiklerindendir.
Bizimkilere bakiyorum gunah keçisi selcuk. Braco mancini muhtesem super selcuk berbat. Ya koskoca sneijder yanindaki adama pas atamiyor. Motivasyon olarak çökmüş fizik olarak sifir. Tipki selcuk gibi burak gibi ama hatalı yerliler di mi. Hele selcuk hep onun yuzunden. Takim rakip cezasahasina giremiyor suçlu selcuk. Mancini super niye çünkü kadroyu o kurmadi. Hele bir arguman geçmiş yukarida kadro lesmis. Buna yorum bile yapmayacagim. Bir hocanin kendi oyun anlayisini oturtmasi icin komple takimi mi degistirmek gerekiyor? Manciniden sonra intere gelen mourinho kac transfer yapti. Aykut'dan sonra gelen yanal kac transfer yapti? Ama takimlar 180 derece değişti. Daha ilk geldiginde soylemistim. Umarim tazminatını aysal cebinden verir. Takimin bu oyununun sorumlusu net mancini'dir. Asıl sorumlu ise sezon ortadinda hoca kovup oyun karakteri bambaska bir hoca getiren aysal'dir. He mancini berbat hocadir demiyorum. Ama bizim oyun tarzimiza uygun biri degildi. Mancini de başarılı olur eger tum takim degisirse. Ama dunyada sportif direktor boyle zamanlar icin var takimin kimyasina oturan bir hoca bulabilsin diye.
Yani kisaca takim kotu oynuyor bunda hemfikiriz saniyorum ki. Bunun da 1.sorumlusu yonetim 2. Sorumlusu mancini 3. Sorumlusu topculardir.
Bu arada umarım selcuk fenere gider o zaman görürüm sizleri burada.
TeNaciOUS MidFieLdeR
20.Mart.2014, 00:16
@davidvilla
sonunda beni anlayan biri cikti forumda, sorumlularin siralanmasi hususunda hemfikiriz :n:
gelsin hocam selcuk fenere, problem degil. 9 MC var, o da 10.su olur :n:
burak promosyondu abisi, benim dikkat cektigim konu selcuktu. niye zirt pirt buraki sokuyorsun isin icine :n:
benim dusuncem bu sekilde, kurulan yeni duzende kendileri de biliyor ki yerleri yok. iyi olmamasi da calismamasi da bundandir diye dusunuyorum. kurtariciyken takimin kamburu pozisyonuna itildiler. burdaki goruslerden de bu cok net ortada. bu motivasyonla ne kadar devam edebilirler. ligimizin en cok gol atan turk oyuncularindan biri iki gol kacirinca aninda drogbanin golgesine itiliverdi. beceriksiz golcu oldu, sonrasi da asiri ozguvensizlik cukuru, bir daha da cikamadi o cukurdan burak. terimin gonderilmesi de takimdaki catirdamalar da dogrudan bu transferlere bagli diyorum. o ikisinin performansindan bagimsiz, isterse 35 gol atsinlar birlikte. takim sampiyon olamadiysa, avrupada kisiliksiz oynandiysa napayim ben o golleri.
tabi dogumlar sancili olur, orasi ayri. ama dogum olacaksa, yoksa bosuna yikilmis olacak bunca yapilan.
tamam selçuka gelelim selçuk zaten geçen sene başında da düşüşteydi ki daha çok sorumluluk alıyodu belki ama yine o kadar iyi değildi önündeki oyuncular top tutan elmander - baros - necati gibi olmadığı için ki zaten selçukla sneijder ın görevlerini kıyaslaştırmak çok saçma biri dmc - mc öbürü amc yani bu adam trabzondayken colmanın gerisinde oynuyodu yani 4-2-3-1 in 2 lisinde daha defansif görevler üstleniyodu ve gayet iyidi biz selçuktan çıkıp şut çeksin dribling yapsın diye beklemiyoruz ki selçuk o tarz bi oyuncuda değil hiç bi zaman olmadı işte 14 gol attı (5i frikikten 1-2 tane de penaltı var) diye basının abartmasına geldi yok yeni hagi Galatasaray 10 numarasını buldu falan oysaki aynı sene melo da 10+ gol atmıştı (3-4 penaltıdan) melo da mı yeni hagi ? bu adamlar ortasaha merkezde oynayan adamlar sneijder ın görevleriyle ne alakası var bu adamlarla eğer gerçekten bu şekilde bi tribe girmişse o onun mental eksikliğinden kaynaklanmıştır ben lampard ın ballack , oscar , willian( ve o bölgede oynayan diğer oyuncular) geldi diye tribe girip kendini saldığını hatırlamıyorum ki lampard selçuktan daha ofansif bi oyuncu gençken daha ofansifti hala daha ofansif chelsea tarihinin en çok gol atan oyuncusundan bahsediyoruz ama bu adam gayet şuan kendisine verilen görevleri yapıyor
davidvilla
20.Mart.2014, 00:28
Yahu adam gorev demiyor ki takim ici rol diyor. Bu takimin kralligi selcuk ve buraktaydi. Başbakan ve cumhurbaskani onlardi. Sen onlari milletvekili ve belediye baskani yaptin yerlerine yeni reisi cumhur ve vasbakan getirdin
TeNaciOUS MidFieLdeR
20.Mart.2014, 00:28
@Facx
al iste bak, sneijderi da yanlis okumussun. tamam, sneijder 4231 in 2si degil ama MC gorevlerini de yapan bir 10 numara. ne oscar diyebilirsin ne de lampard onun mevkisi icin. geriden top cikarma ozelligi olan bir oyun kurucu sneijder. o da cok topla dribling yapan, adam gecen biri degil. pas oyuncusu, gordugunde de cok temiz sut ceker. yani temelde top dagitma gorevini icra ediyor. selcuk da 442 nin MC si olarak meloyla bu isi donusumlu yapiyordu. haliyle hucuma top tasima gorevi selcuktan sneijdere verilmis oldu.
edit: arkadas yukarda da aciklamis, roller el degistirdi yani. kimse zaten selcuk 10 numara demiyor. ama sneijderin aldigi rol selcugu geri plana itti. bunu herkes goruyor, sen neden kabul etmiyorsun, anlamadim.
al iste bak, sneijderi da yanlis okumussun. tamam, sneijder 4231 in 2si degil ama MC gorevlerini de yapan bir 10 numara. ne oscar diyebilirsin ne de lampard onun mevkisi icin. geriden top cikarma ozelligi olan bir oyun kurucu sneijder. o da cok topla dribling yapan, adam gecen biri degil. pas oyuncusu, gordugunde de cok temiz sut ceker. yani temelde top dagitma gorevini icra ediyor. selcuk da 442 nin MC si olarak meloyla bu isi donusumlu yapiyordu. haliyle hucuma top tasima gorevi selcuktan sneijdere verilmis oldu.
edit: arkadas yukarda da aciklamis, roller el degistirdi yani. kimse zaten selcuk 10 numara demiyor. ama sneijderin aldigi rol selcugu geri plana itti. bunu herkes goruyor, sen neden kabul etmiyorsun, anlamadim.
oscarda dribling yapan adam geçen biri değil pek nadir yapar ,takım için rol konusunda da drogba evet krallığını ilan etti dersin hak veririm frikikler bunun en büyük örneğidir ama aynı şey sneijder için geçerli değil bu adam şuana kadar taş çatlasa 2-3 kere şutluk bi yerde frikiğin başına geçmiştir ki ceyhunun bile frikik kullandığını gördüm şu sürede , demek istediğim sneijder gelipte burası benim krallığım diyip rol çalmadı kimseden medyada daha çok öne çıkmış olabilir haklısın o konuda selçuk bundan alınmışta olabilir - ki şuan ki durum alınmış olduğunu gösteriyo - ama eğer alınmışsa işte burda selçukun mental olarak çok zayıf bi oyuncu olduğunu gösterir yani mesela bence burak ın drogba - sneijder la bu tip bi problemi olduğunu düşünmüyorum ki geçen sene özellikle her golden sonra drogbaya koşuyodu ama selçukta olabilir özellikle sol korner direğini orda bi taç pozisyonu olmuştu sneijder a pas vermedi topu kaptırdı kontra atak yedik yani eğer bu hani kasıtlıysa kesinlikle selçuk suçludur ne yani selçuk üzülmesin diye oyuncu mu transfer etmicez ?
Oscar mı dribbling yapan bir oyuncu değil ? Sadece başını okuyup gerisini okumadım da.
Oscar mı dribbling yapan bir oyuncu değil ? Sadece başını okuyup gerisini okumadım da.
evet haklısın oscar topu alıp kaka gibi hazard gibi willian gibi bale gibi yara yara gidiyo o yüzden kanatta oynadığı zamanlar hep silik kalıyo
nerazzuri
20.Mart.2014, 00:54
evet haklısın oscar topu alıp kaka gibi hazard gibi willian gibi bale gibi yara yara gidiyo o yüzden kanatta oynadığı zamanlar hep silik kalıyo
Oscar'ın kanatta oynadığını ne zaman gördün ki sen? :) Oscar tipik ofansif orta saha oyuncusu, Chelsea'de de öyle oynuyor. Topla dribbling yapan Kaka tipi bir futbolcu. Doğru Oscar'dan mı bahsediyoruz?
Şimdi en iyi dribbling yapan oyuncuları sayınca Oscar dribbling yapmıyor mu oldu ilginç ironi :)
davidvilla
20.Mart.2014, 01:02
Selcuk var diye tabi ki transfer yapicaksin ama selcukun iki kati maas vermeyeceksin bu 1. Iki asagi yukari ayni gorevi yapan selcuktan daha sohretli oyuncu getirmeyeceksin. Xavi varken barca pirloyu neden almadiysa milandan ayni olay. Yoksa kadro mühendisliği ne demek oluyor ki zaten. Olay bu. Burak var adam golcu sen bunun yanina servis elemanı alacaksın burakin 4 kati maasla bir golcu daha almayacaksin. Mesela sneijder yerine Oscarı alacaksın illa qmc alacaksan ve selcuktan daha az para vereceksin dunyanin her yerinde bu is böyle oluyor.
Linkten chelsea maaslarini bulabilirsiniz. Lampard ile cakisabilecek tipteki oyuncularin maaşlarina bakin. Lamparda bakın. Ayni sekilde terry de oyle. Özellikle David luiz ile karşılaştır.
http://www.tsmplug.com/richlist/chelsea-playerss-salaries-2014/
Şimdi en iyi dribbling yapan oyuncuları sayınca Oscar dribbling yapmıyor mu oldu ilginç ironi :)
Hayır tabiki , orda saydığım oyuncuların hepsi ofansif ortasaha belli dönem amc oynayan oyuncular oscar gibi oscar bu oyuncular gibi topu alıp 30-40 metre süren bi oyuncu değil yeteneğinden kaynakladığını söylemiyorum , tercihi olabilir hızından kaynaklıdır , tabiki topu aldığında sürüyo zaman zaman sneijder da topu aldığında zaman zaman sürüyo ki dikkat edersen ben devamında nadir dribling yapıp adam geçer dedim hiç yapmaz demedim
@nerazzuri
devamlı kanatta oynayan bi oyuncu mu dedim ben ? en basitinden konfederasyon kupasında kanatta oynadığını hatırlıyorum chelsea de de zaman zaman kanatta kullanıldı (istiyosan aç transfermarkt tan bak hangi maçlarda kanatta oynamış ) oscar ın kanat oyuncusu olduğunu iddia etmedim zaten
Mamadou
20.Mart.2014, 01:15
Oscar dribling yapıyor vaya yapmıyor geçin. Mevkisinde oynayan oyuncular arasında Oscar'ın bir farkı var. Oscar'daki oyun görüşü bu yaşına rağmen mevkisinde oynayan hiç bir oyuncuda yok. Muazzam bir teknik var.
GicaHagi
20.Mart.2014, 01:16
Bizim orta sahada bir tane daha Selcuk gibi oynayan degil de dikine oynayan oyuncuya ihtiyacimiz var. Su an dünyada basarili olan takimlara bakiyosun orta sahada Selcuk gibi oynayan cok az oyuncu var artik herkes dinamik ileriyi düsünen mücadele eden cabuk, hizli, kosan oyuncular var.
Her seyi gectim Selcuk o kadar formsuz isteksiz ve fiziken o kadar düsmüs ki her pozisyonda kendini yere atip faul almak icin firsat kolluyor.
Ayrica Oscar Hazard Willian falan nasil savunma yapiyorlar arkadas bu da Mou'nun basarisi kesinlikle kolay degil böyle savunma yapmak.
jevox06
20.Mart.2014, 01:32
Aslında Mancini'de Mou'nun sistemini uygulatmak istiyor. Takım halinde hücum ve takım halinde savunma. Felsefe aynı. Ama Mancini kısa paslı oynamak isterken Mou daha dikine pasları tercih ediyor. Ama bizim kanatlarda oynayan oyuncularımız geriye gelmeye bile tenezzül etmeyip önlerine top bekleyince sistem falan kalmıyor. Sonra da Mancini yok kulübede gülüyormuş falan muhabbeti dönüyor. Toplu savunma böyle yapılmaz. Bu maçtan sonra anlaşılmıştır inşallah bu oyuncularla hiç yapılmaz.
Bu maçta mesela en basitinden örnek vereyim. Sağ kanatta Engin Baytar olsaydı ve oynasaydı eminim çok daha fazla iş yapardı ve Hazard mümkünatı yok sağ kanadı otobana çeviremezdi. Engin tarzı oyunun hem savunma hem hücum yönünde başarılı oyuncularla bu sistem uygulanabilir.
@jevox06 Engin dedin ve şimdi byariff gelecek
Önder HOCA
20.Mart.2014, 02:10
Aslında Mancini'de Mou'nun sistemini uygulatmak istiyor. Takım halinde hücum ve takım halinde savunma. Felsefe aynı. Ama Mancini kısa paslı oynamak isterken Mou daha dikine pasları tercih ediyor. Ama bizim kanatlarda oynayan oyuncularımız geriye gelmeye bile tenezzül etmeyip önlerine top bekleyince sistem falan kalmıyor. Sonra da Mancini yok kulübede gülüyormuş falan muhabbeti dönüyor. Toplu savunma böyle yapılmaz. Bu maçtan sonra anlaşılmıştır inşallah bu oyuncularla hiç yapılmaz.
Bu maçta mesela en basitinden örnek vereyim. Sağ kanatta Engin Baytar olsaydı ve oynasaydı eminim çok daha fazla iş yapardı ve Hazard mümkünatı yok sağ kanadı otobana çeviremezdi. Engin tarzı oyunun hem savunma hem hücum yönünde başarılı oyuncularla bu sistem uygulanabilir.
kanadı geçtim ilk yarıda (dünkü maçın sadece ilk yarısını izledim) bekler bile geriye gelip top almaya yeltenmedi
byariff
20.Mart.2014, 02:45
muthis bir yazi okumuyan galatasarayli pisman olur
http://erenlogoglu.blogspot.com.tr/2014/03/agustostan-marta-kayip-sezon.html
Banega
20.Mart.2014, 02:49
Ünal Aysal:''Selçuk İnan'ın futbol dışında kişisel problemleri olduğu kanısındayım, en kısa zamanda bunu atlatacaktır.'' via; @demarkesports
europeanconquer
20.Mart.2014, 02:52
Selçuk bizim için çok önemli.Ondan vazgeçmek olmaz ancak şu formu as takım seviyesinde değil.
Nocna Mora
20.Mart.2014, 12:22
Benim anlamadığım olay şu kendisinden iyi oyuncular takıma geldi diye futbola mı küsecek her oyuncu ? Saçmalık. Eğer kaldıramıyorsan bunu git küçük takımında oynamaya devam et. Sen hoca sana ne görev verirse onu yapmakla yükümlüsün ve de elinden gelenin en iyisini yaparak. Yatıp, oynamayarak keza Selçuk'ta oynayamayarak olduğunu düşünüyorum çünkü gerçekten pas atmaktan aciz, 16 yaşındaki çocuğun yapacağı hataları yapıyor sahada. Koşuyor, basıyor ee ? Rakipler iki pasta Selçuk'un bu kontrolsüz presiyle boşa çıkarttığı alana doğru oynuyorlar ve pozisyon buluyorlar. Benim kimseyi günah keçisi ilan ettiğim yok. Selçuk bitmiş gerisi yok.
Ayrıca dribbling yapmasından kastım Melo'nun açı bulmak için yaptığı dikine pas atmak alan aradığı o dribbling'ten bahsediyorum. İleriye doğru azcık top sürmekten bahsediyorum. Mümkünse bir tane de adamın yanından geçsin öyle atsın pasını. Chedjou bile, Ceyhun bile bu dikine pasları atarken Selçuk al gülüm ver gülüm geriye oynuyorsa suçlu orada Selçuk'tur.
Mancini gibi bir teknik direktörle çalışmak için profesyonel, işine saygı duyan oyunculara ihtiyaç vardır ne yazık ki ülkemizdeki oyuncular bu tiplemeden çok uzakta kalıyorlar.
uAburak89
20.Mart.2014, 18:00
Olayı Mancini'ye indirmek, suçu ona yıkmak çözüm değil. Mancini gider, başkası gelir. Bir şey değişmez. İşler iyi gitmediğinde suçu teknik direktöre atmak veya sadece futbolculara en kolayı. Bu denklemde en masum Mancini bence. Kendi mevkisinde oynayan oyuncular harikalar yaratıyormuş gibi konuşuluyor. Garip.
Esas sorun yapılamayan kadro planlaması, mühendisliğidir. 3 kulvarda mücadele edeceği bilinen bir takım bu şekilde kurulmaz.
Ayrıca her iki transfer döneminde de çok bariz hatalar yapıldı. İki sene önce ligin en formda oyuncusu Selçuk'tu, aldık, şampiyon olduk. Geçen sene Burak Yılmaz'dı, aldık, şampiyon olduk. Bu sezon başı alınacak adam Alper Potuk'tu. Şu anda Fenerbahçe'yi şampiyon yapacak adam Alper değil, Caner belki ama (gerçi son haftalarda Alper de ciddi katkı veriyor), Alper bizde olsa çok daha fazla katkı sağlayabilirdi. Hamit'in sakatlığı sonrası banko şans bulur, formasyon arayışlarına sona verebilirdi. Devre arası Salih Dursun'a verilen para ile çok daha formda ve takıma uygun olan Tarık alınabilirdi. Hajrovic Türk olur diye alındı, patladı. Burdisso için Riera gitti. Bu tarz saçmalıklar saymakla bitmez.
Bu hatalardan dönülmesi lazım artık. Şampiyonlukların gölgelediği çok fazla şey var, bunları tespit edersek gelecek sezon iyi olabilir. Yoksa cidden tablo çok karamsar. Ünal Aysal'ın ciddi şekilde düşünmesi lazım, başka camialara benzemez, hatalar affedilmez. Yaptığı iyi şeyler bir anda yok sayılır, ne olduğunu anlamaz.
Yine şampiyon olamayabilirdik ama bu kadar vasat bir performans çok üzücü. Sonuçta her sene şampiyon olacağız diye bir kural yok her ne kadar bunu istesek de, mevcut durumu kabul edemiyorum ben bir türlü. Bu sezon için başka beklentilerim vardı. Çizgimiz devam etmeliydi en azından, geriye gitmemeliydik.
Olayı Mancini'ye indirmek, suçu ona yıkmak çözüm değil. Mancini gider, başkası gelir. Bir şey değişmez. İşler iyi gitmediğinde suçu teknik direktöre atmak veya sadece futbolculara en kolayı. Bu denklemde en masum Mancini bence. Kendi mevkisinde oynayan oyuncular harikalar yaratıyormuş gibi konuşuluyor. Garip.
Esas sorun yapılamayan kadro planlaması, mühendisliğidir. 3 kulvarda mücadele edeceği bilinen bir takım bu şekilde kurulmaz.
Ayrıca her iki transfer döneminde de çok bariz hatalar yapıldı. İki sene önce ligin en formda oyuncusu Selçuk'tu, aldık, şampiyon olduk. Geçen sene Burak Yılmaz'dı, aldık, şampiyon olduk. Bu sezon başı alınacak adam Alper Potuk'tu. Şu anda Fenerbahçe'yi şampiyon yapacak adam Alper değil, Caner belki ama (gerçi son haftalarda Alper de ciddi katkı veriyor), Alper bizde olsa çok daha fazla katkı sağlayabilirdi. Hamit'in sakatlığı sonrası banko şans bulur, formasyon arayışlarına sona verebilirdi. Devre arası Salih Dursun'a verilen para ile çok daha formda ve takıma uygun olan Tarık alınabilirdi. Hajrovic Türk olur diye alındı, patladı. Burdisso için Riera gitti. Bu tarz saçmalıklar saymakla bitmez.
Bu hatalardan dönülmesi lazım artık. Şampiyonlukların gölgelediği çok fazla şey var, bunları tespit edersek gelecek sezon iyi olabilir. Yoksa cidden tablo çok karamsar. Ünal Aysal'ın ciddi şekilde düşünmesi lazım, başka camialara benzemez, hatalar affedilmez. Yaptığı iyi şeyler bir anda yok sayılır, ne olduğunu anlamaz.
Yine şampiyon olamayabilirdik ama bu kadar vasat bir performans çok üzücü. Sonuçta her sene şampiyon olacağız diye bir kural yok her ne kadar bunu istesek de, mevcut durumu kabul edemiyorum ben bir türlü. Bu sezon için başka beklentilerim vardı. Çizgimiz devam etmeliydi en azından, geriye gitmemeliydik.
Bence her şeyi anlatan yorum olmuş.Hatırlıyorum seninle transfer yapılanması konusunda baya tartışmıştık ama sen haklı çıktın.Bir takımın orta sahada hiç mi alternatifi olmaz ? Selçuk ve Melo olmasa orada oynayacak bir tane oynayacak oyuncumuz yok.Revizyon yapılıyor Galatasaray şampiyon oluyor iyi gidiyor sonra bir çöküş başlıyor.Dediğin gibi çok şey bekliyorduk ama her hızlı gidişimizin hızlı bir düşüşü oluyor.
uAburak89
20.Mart.2014, 19:11
Bence her şeyi anlatan yorum olmuş.Hatırlıyorum seninle transfer yapılanması konusunda baya tartışmıştık ama sen haklı çıktın.Bir takımın orta sahada hiç mi alternatifi olmaz ? Selçuk ve Melo olmasa orada oynayacak bir tane oynayacak oyuncumuz yok.Revizyon yapılıyor Galatasaray şampiyon oluyor iyi gidiyor sonra bir çöküş başlıyor.Dediğin gibi çok şey bekliyorduk ama her hızlı gidişimizin hızlı bir düşüşü oluyor.
Keşke haklı çıkmasaydım da iyi olsaydı. Sezon başında yapılması gerekenler eksik olarak devre arası yapılmaya çalıştı. Sonuç olarak o kadar transfere rağmen ilk 11'e katkı yapan oyuncu sayısı 1.5 (Telles + arada sırada Veysel), Türkiye'de kusursuz planlama yapan takım yok, hiç olmadı ve olmayacak bence. Yöneticiler, teknik adamlar menajerlerin kucağında resmen. İhtiyaçlar tespit edilmiyor, önerilen isimlerden seçim yapılıyor. Sonuçta da kötünün iyisi şampiyon oluyor. Futbol olarak da hakeden takımlar çıkıyor tabii arada da olsa.
byariff
20.Mart.2014, 20:30
her maglubiyet sonrasi hasan sas aciklama yapcaksa isimiz var
http://www.panenkaspor.com/galatasaray-zor-sampiyon-olur-haberi-215.html#.UysWhl1kLHc.twitter
jevox06
20.Mart.2014, 23:08
her maglubiyet sonrasi hasan sas aciklama yapcaksa isimiz var
http://www.panenkaspor.com/galatasaray-zor-sampiyon-olur-haberi-215.html#.UysWhl1kLHc.twitter
Attilio Lombardo gibi Fausto Salsano gibi şimdiki antrenör grubuna bakıp bir de Terim dönemindeki işte Hasan Şaş gibi Ümit Davala gibi antrenör grubunu karşılaştırınca böyle yorumlar yapması bana çok da abes gelmiyor. Kendisi bir mürütten fazlası olamadığı için bir kıskançlık var şimdiki teknik ekibe karşı.
jevox06
22.Mart.2014, 22:37
Bu arada şöyle bir bilgi aktarayım arkadaşlar. Paylaşıldı mı bilmiyorum ama bugün Arsenal'i yıkan dünyanın yeni genç yeteneği Chelsea'nin yeni yıldızı Oscar , Ceyhun Gülselam ile aynı maaşı alıyor.
Yaşasın yabancı sınırlaması :)
uAburak89
23.Mart.2014, 00:01
Bana göre çözüm belli. Ünal Aysal başkan kalmalı ama en başta dediği gibi başarı hedefi doğrultusunda para işlerine bakmalı, futboldan anlamamaya devam etmeli. Yönetim değişmeli. Ali Dürüst geri gelmeli.
Mancini'nin şiraze kaymaya başladı. Bugün maç sonu açıklamaları onu gösteriyor. ŞL'de gruptan çıkardım dediği takım bugün ben kurmadım ki olamaz. Evet belki sen kurmadın ama nasıl ki Avrupa için sahipleniyorsan hele bir de devre arası 9 adam aldırıyorsan, bugün bu açıklama yapılmaz. Zaten Mancini'yi gönderecekler bence, suçu birine yıkmanın en kolay yolu.
Teknik adam yabancı olacak ve Kalli, Lucescu tarzı olmayacaksa Hakan Şükür şart. Florya'da olmalı muhakkak. Türk olacaksa da ben isterim ki Şenol Güneş gelsin veya Hamza Hamzaoğlu.
Teknik direktör net olduktan sonra da takıma el atılmalı. Kurallar neyse ona göre masraftan kaçınmadan harekat edilmeli.
Son olarak bugün taraftarın yaptığı ayıptır. Nasıl ki Fenerbahçe stadında dalga geçmek için İmparator diye bağrıldı, bugün de benim için farkı yok. Türkiye'ye dönünce ilk iş kulüp üyesi olarak nickimi değiştireceğim, uA olmaktan utanıyorum artık. Çok başka bir yöne gidiyorlar.
TeNaciOUS MidFieLdeR
23.Mart.2014, 00:05
basin toplantisinda mancinin tepkisi pek olumlu degildi, sogukkanliligini koruyamadi. sorumlulugu ustlenmesi gerekirken siyrilmaya calisti. pek yakismadi o kariyerde birine.
Redrum
23.Mart.2014, 00:22
Mancini maalesef hayal ettiğim kadar nitelikli bir hoca değil. Maalesef.
mpaker66
23.Mart.2014, 00:28
basın toplantısında saçmaladı.
ne yani burak o golü atmış olsa takım kendisinin mi olacaktı?
davidvilla
23.Mart.2014, 00:31
Ne oldu mancini severler yine atti dimi sorumluluğu uzerinden? Yine gol kacirdik falan hep topcular. Hataliyim asla demez alin size ego. Mustahak size. Buyrun mancini buyrun kurumsallik.
Masum mancini ya.
Valla bir yandan cok seviniyorum boyle gercekler bam bam yuzunuze vuruyor ya
Redrum
23.Mart.2014, 00:54
Sene sonu gider büyük ihtimalle. Mustafa Reşit Akçay gelsin kabulum :D
TeNaciOUS MidFieLdeR
23.Mart.2014, 00:57
mancini bu yorumlariyla geride kalan maclarda takimi motive edemez. aradaki bag koptuktan sonra isleri yoluna sokmasi cok daha zor olur. ben lig ikinciliginin de tehlikeye girdigini dusunuyorum.
Nocna Mora
23.Mart.2014, 01:02
Mancini'ye haksızlık ediliyor. Selçuk kendini forvet sandıkça - her pozisyon forvette sap gibi bekledikçe, forvetlerimiz yalnızca önlerine top istediklerinden resmen 9 kişi falan oynuyoruz. Bir set hücumu olmuyor. Duvar olan bir forvet ve sağlam bir iki yönlü orta saha olmadan bu takımdan bir şey olmaz. Mancini'nin kastettiği de bu zaten. Burak'ı, Selçuk'u ben almadım diyor. Takımı ben kurmadımdan kastı bu. Anlayana tabii. Önümüzdeki sene de takımda kalmalı. Mancini gibi bir adam en azından böyle bir krediye sahip olmalı. Beşiktaş sanki namağlup gidecek sene sonuna kadar. İlla ki kaybederler, ikinci olunur ŞL'ye kalınır direk olarak. Abartmanın anlamı yok.
davidvilla
23.Mart.2014, 01:18
Aksine mancini önümüzdeki sezon asla ve asla kalmamali
Burak ve selcuk kalmali. Peki bu yetersiz diyenler bu herif 30 tane gol atarken neredeydi? Birakin allah askina oyunculari bilmesem inanicam mancini mahfetti takimi ya hala nasil savunabiliyorsunuz nasil bir terim nefretiymis bi ya?
Rehavi
23.Mart.2014, 02:30
Başarısızlıklar peş peşe gelirse, Ünal Aysal Demirören olma yolunda emin adımlarla ilerler. Mali sıkıntılardan söz ediliyor, bilmiyorum ne kadar doğrudur ama başarısızlık, büyük kontratlıların eleştirilmeye başlanması, aynı büyük kontratlıların tepkileri, başarısızlık sonucu gelen maddi kayıplar... Galatasaraylılar Beşiktaş'ın durumundan ders çıkarmalı bence...
Mancini istifa etmiş deniliyor (dedikodu).
erdem344
23.Mart.2014, 02:44
2 3 yerde okudum mali açıdan durum gerçekten de çok kötüymüş
galiba 3 büyükler içinde en cok borç da GS de
bakalım zaman ne gösterecek
sentugo
23.Mart.2014, 02:45
Bundan 1-2 ay önce forumdan herhangi birisine Terim - Mancini sorusunu sorsaydım, herkes Mancini derdi.
Dediğim gibi, hele bugünden sonra GS'nin şampiyonluk şansının %10 larda olduğu bir durumda, Ünal Aysal'ın en büyük hatası, sezon devam ederken Fatih Terim'i yollamaktır.
Sonuç olarak GS, daha kötü kadro ile geçen sene hem şampiyonlar liginde hem de ligde daha başarılıydı. Rayında giden treni niye bozarsın hiç anlamam.