View Full Version : Galatasaray Sohbet Alanı
RaSenGan
22.Nisan.2014, 16:40
Takımı sabote eden oyuncular gitmedikten sonra isterse Mourinho gelsin.
davidvilla
22.Nisan.2014, 17:29
bale topu ortasahadan aliyor sabri reiz nerdeyse 80 metreden alip goturuyor aradaki kalite farki...
https://www.dailymotion.com/video/x1q3pig_gareth-bale-vs-sabri-sarioglu_sport
O macta eski aciktaydim hey gidi gunler be :)
Golun şokunu baya atlatamamistik kuzenle
Banega
22.Nisan.2014, 21:30
Galatasaray'ın eski kalecisi Mondragon, twitter adresinden kulüp düzeyinde profesyonel futbolu bıraktığını duyurdu.
Mondragon için Galatasaray Kulübü, resmi twitter hesabında "Eski kalecimiz Faryd Mondragon, kulüp düzeyinde profesyonel futbol hayatını noktaladı" twet'i attı.
Mondragon Dünya Kupası'nın ardından futbolu bırakacak.
uAburak89
24.Nisan.2014, 13:41
Sponsorluk için Türk Telekom out, Gazprom in deniyor.
europeanconquer
24.Nisan.2014, 13:44
Şampiyonlar Ligi'nin riskte olduğu şu günlerde Gazprom çok iyi gelir getirir.
Umarım olur da kurtuluruz Telekom'dan.
Banega
24.Nisan.2014, 13:52
Yanlız Gazprom yetkilileri Şampiyonlar Ligine katılmama durumunda fikrini değiştirebilirmiş.
europeanconquer
24.Nisan.2014, 13:53
3. olamayacaksak zaten kapatalım şubeyi :n:
Banega
24.Nisan.2014, 15:10
Luce Galatasaray'a dönebilirim demiş.
http://www.ajansspor.com/futbol/superlig/h/20140424/Galatasaraya_donebilirim.html?utm_campaign=Galatas araya_donebilirim&utm_medium=Sosyal&utm_source=Facebook
uAburak89
24.Nisan.2014, 15:16
Platini kimse men edilmeyecek şeklinde açıklama yaptı deniyor, doğruysa mail bombardımanı yapanların umutları bir sonraki seneye devretti demektir.
Cengo
24.Nisan.2014, 16:55
Platini kimse men edilmeyecek şeklinde açıklama yaptı deniyor, doğruysa mail bombardımanı yapanların umutları bir sonraki seneye devretti demektir.
Galatasaray FFP'den soruşturulmuyor. Vergi borcu ve yalan beyanat meselesi. Zaten geçmiş dönem vergi borcu olan FFP lisansı için başvuru yapamaz bile. Platini'nin anlattığı mesele Galatasaray ile ilgili değil. Aynı durumdan Beşiktaş 1 yıl men yemişti.
Bu ara Platini, hiç bir kulübe FFP'den dolayı bu sezon yasak gelmeyeceğini tahmin ettiğini söylemiş. Yani aslında soruşturma verisini açıklamıyor, aksine böyle bir açıklama yapması da soruşturmalar devam ederken saçma olurdu zaten.
Nocna Mora
26.Nisan.2014, 13:11
http://galeri8.uludagsozluk.com/453/koray-gunter_617723.jpg
uAburak89
27.Nisan.2014, 13:32
Lucescu İstanbul'a gelmiş.
europeanconquer
27.Nisan.2014, 13:57
Mancini'yi Elazığ'da bırakacaklar herhalde :n:
Şaka bir yana mali açıdan riskli bir adım olur.
Gncl1905
27.Nisan.2014, 14:33
Mancini'yi Elazığ'da bırakacaklar herhalde :n:
Şaka bir yana mali açıdan riskli bir adım olur.
Biz o riskli adımı Mancini geldiğinde atmıştık zaten.
Luce de tatile gelmiş olabilir. İstanbul'u çok seviyor falan diyorlardı, Ukrayna da karışık zaten. Liglere ara falan verildiyse kaçmıştır buralara.
William Rookwood
27.Nisan.2014, 23:39
Karabükspor'a kiralık olarak gönderdiğimiz Furkan bu yıl çok iyi bir performans gösterdi. Seneye yabancı sınırlamasının 5'e düşeceğini düşünürsek ortasaha için iyi bir alternatif olacaktır.
jevox06
27.Nisan.2014, 23:46
Seneye oyunculardan önce teknik direktör konusunun netleşmesini istiyorum. Mancini ise Mancini devam edilsin. İstediği transferler yapılsın takımını kursun. Lucescu gelecekse de Haziran gibi bu netleşmiş olsun. Hiç bir sürpriz olmasın. O da takımını kursun lige başlasın. Ya da başka bir T.D . Hiç farketmez.
Fearless Coward
28.Nisan.2014, 00:50
Ben Mancini'ye bir şans tanınması taraftarıyım yollar ayrılırsa ödenecek fiyatta ortada kendi takımını kursun bir de öyle bakalım bu sezon 2. bitirirsek büyük başarı olacak onun için bence başarısız bir sezon geçirdi diyemeyiz zor dönemde gruptan da çıktık ve üstüne yine ŞL'de olacağız bu yüzden gitmesini doğru bulmam.
europeanconquer
28.Nisan.2014, 00:59
Şampiyonluk kutlamasını abartan bir grup Fenerbahçeli Bağdat Caddesi'nde ki GS Store'u yağmalamışlar,mağaza da ki ürünleri falan yakmışlar.
Umarım kim yaptıysa güvenlik kamerasından tespit edilir ve haklarında soruşturma açılır yapanlar hakkında.
Yapanlardan birinin Twitter hesabını buldum ; https://twitter.com/TTribunHayattir
Unsal123
28.Nisan.2014, 01:00
Lavezzi gelsin bize. :D
uAburak89
28.Nisan.2014, 01:35
Şampiyonluk kutlamasını abartan bir grup Fenerbahçeli Bağdat Caddesi'nde ki GS Store'u yağmalamışlar,mağaza da ki ürünleri falan yakmışlar.
Umarım kim yaptıysa güvenlik kamerasından tespit edilir ve haklarında soruşturma açılır yapanlar hakkında.
Yapanlardan birinin Twitter hesabını buldum ; https://twitter.com/TTribunHayattir
İçlerine nasıl oturduysa o mağaza, acısı bir türlü çıkmıyor. Ne yapacaklarını şaşırıyorlar.
Bir kaç tane daha var böyle, yaptığı teröristvari eylemi paylaşan, hepsi hakkında gerekenler yapılacaktır, yapılmalıdır.
attirson
28.Nisan.2014, 01:46
Foruma girerken Gs Store olayının yazılmıs olacagından %100 emindim ve yanılmadım illaha kötü şeyler gündeme getirilip sampiyonluk karalanıcak.
Edit: Fotografın kaldırılmasına gerek yoktu.Bizim sampiyonlugumuzda yapmamıslarda kendi sampiyonluklarında yapmıslar.Saldırı var mı var farketmez ne zaman oldugu.
Kaka Leite
28.Nisan.2014, 01:51
https://twitter.com/12numaraorg/status/460534812458360833
GS Store yapılanlar kesinlikle yanlış.
Bu olayları bir elin parmaklarını geçmeyecek sayıda olan ve kendisine Fenerbahçe taraftarı adı konulan ama asıl amacı takımımızın taraftarlarının adını kirletmek olan kişiler yapıyor. Umarım yakalanırlar ve en ağır şartlarda çekerler cezalarını.
Biz almışız kupamızı arkadaş neyine halen adamlarla uğraşıyorsun. Böyle sevinme şekli olmaz, olamaz.
uAburak89
28.Nisan.2014, 01:51
Mağaza tahrik etmiş olabilir haklısın, kusura bakma karaladığımız için.
attirson
28.Nisan.2014, 01:53
Mağaza tahrik etmiş olabilir haklısın, kusura bakma karaladığımız için.
Yukarıda Cenker'in sildigi fotografa bak.Sizin sampiyon oldugunuz zaman taraftarınız bizim taraftara saldırıyor.Dogru forma tahrik etmis olabilir haklısın.
Kaka Leite
28.Nisan.2014, 01:55
Geçen sene yapılmış bir olayı gündeme getirmek ne kadar doğru ki?
O zaman yapılmış, ayıplanmış bitmiş gitmiş. Şuan metrobüs olayı resmi dolaşıyor etrafta zaten ama resim eskiymiş yani bizimkilerin amacı da belli ki gündemi değiştirmek.
Metrobüs olayı varsa vardır ama ne diye eski resmi paylaşıyorsunuz ki? Bu lafım sana değil o resmi sosyal medyada paylaşıp insanları inandıran şahısa.
Bizim ülkenin kafa yapısına bayılıyorum ben zaten bir olay mı yapıldı hemen karşı tarafta bir şey yapmış gibi gösterilip hani onlarda yaptı ama algısı oluşturmak.
uAburak89
28.Nisan.2014, 01:58
Yukarıda Cenker'in sildigi fotografa bak.Sizin sampiyon oldugunuz zaman taraftarınız bizim taraftara saldırıyor.Dogru forma tahrik etmis olabilir haklısın.
Ben onu savunup, doğru mu demişim?
Yenilince, yenince, şampiyon olunca farketmiyor, bir elin parmağını geçer mi geçmez mi bilmem ama bu kaçıncı artık. Karalama istemiyorsan savunmak veya savunur gibi tavır takınmak yerine tepki vereceksin. Kadıköy belediyesine nasıl bordo kullanırsınız diye ahkam kesip sonra yalandan kınayan 12numara zihniyetinden farklıysan tabii.
attirson
28.Nisan.2014, 01:58
Geçen sene yapılmış bir olayı gündeme getirmek ne kadar doğru ki?
O zaman yapılmış, ayıplanmış bitmiş gitmiş. Şuan metrobüs olayı resmi dolaşıyor etrafta zaten ama resim eskiymiş yani bizimkilerin amacı da belli ki gündemi değiştirmek.
Metrobüs olayı varsa vardır ama ne diye eski resmi paylaşıyorsunuz ki? Bu lafım sana değil o resmi sosyal medyada paylaşıp insanları inandıran şahısa.
Bizim ülkenin kafa yapısına bayılıyorum ben zaten bir olay mı yapıldı hemen karşı tarafta bir şey yapmış gibi gösterilip hani onlarda yaptı ama algısı oluşturmak.
İnsanları buna mecbur edenler utansın.Takım sampiyon oluyor kutlamalar güzel olaylar gösterilmiyor 100 kisinin yaptıgı bir rezillik sosyal medyayı haber ajanslarını yıkıyor.Fenerbahce taraftarı terörist ilan ediliyor hatta 100 kisi yüzünden yukarıda uAburak89 yok acısı cıkmadı filan gibi haddini asan laflar ediyor genelleme yaparak.Normal olarak Fb taraftarı da sizde melek degilsiniz diyerek bunları paylasma ihtiyacı hissediyor.
attirson
28.Nisan.2014, 02:01
Ben onu savunup, doğru mu demişim?
Yenilince, yenince, şampiyon olunca farketmiyor, bir elin parmağını geçer mi geçmez mi bilmem ama bu kaçıncı artık. Karalama istemiyorsan savunmak veya savunur gibi tavır takınmak yerine tepki vereceksin. Kadıköy belediyesine nasıl bordo kullanırsınız diye ahkam kesip sonra yalandan kınayan 12numara zihniyetinden farklıysan tabii.
Biraz daha abartsan 12 Numara'nın Sicilya'dan yönetildigini düsünecektim.Ne ahkamı yahu ? Ne agırlıgı var ki ahkam kesecek zorla yaptıracak. Twitter'dan dogru düzgün rica edildi belediyede kırmadı sarı laciverte boyadı.Yarım saatlik iş belediye icin ve takım bu hafta sampiyon olacak böyle güzelliklerin yapılması gerekiyor.Şişli belediyesi nasıl sarı kırmızya boyuyordu bütün kaldırımları Kadıköy Belediyesi de yapıversin bir zahmet.
uAburak89
28.Nisan.2014, 02:03
Yalan mı? Kaçıncı bu? Haddimi aşıyormuşum, hiç güleceğim yoktu. Ben onu yapanlara söylüyorum, sen niye üzerine alındın bu kadar hiç anlamadım.
Daha fazla cevap vermeyeceğim sana, gasp ve yağmayı işte bunlar hep karalama diyen birine harcayacak vaktim yok.
Suicider
28.Nisan.2014, 02:06
Her sene hep aynı şeyler.Seneye bizimkiler şampiyon olsa böyle bir şey yapsa,bu sefer de Fenerliler laf yapacak bizimkiler 'bakın siz de bunları yapmıştınız' diyip bu senekileri gösterecek.Kimse kusura bakmasın ama hiç bir taraftarın diğerinden farkı yok.Taraftar zihniyeti ve takım açısından değil de olaylara 'iyi' ve 'kötü' olarak bakmamız lazım sanırım.Bir dükkan yakmak iyi midir? kötüdür.Küfür,hakaret,saldırı iyi midir? kötüdür.Bunları yapan babam da olsa başbakan da olsa,italya vatandaşı da olsa,siyahi de olsa,müslüman da olsa sonuç aynıdır.
Nedvedmania
28.Nisan.2014, 02:06
attirson üstteki resme "Yapılmaması gereken bir hareketti. Ayıp etmişler" desen hiç bu kadar uzamayacaktı. Ama aksine "Bunların gündeme getirilmesi yanlış" diyorsun. Yahu adamlar yapmış bir ayıp. Vaktinde de bizimkiler yapmıştı. Ondan önce de başkası vs. Seneye de yapılacak. Bence bunları konuşmak gereksiz.
attirson
28.Nisan.2014, 02:07
Yalan mı? Kaçıncı bu? Haddimi aşıyormuşum, hiç güleceğim yoktu. Ben onu yapanlara söylüyorum, sen niye üzerine alındın bu kadar hiç anlamadım.
Daha fazla cevap vermeyeceğim sana, gasp ve yağmayı işte bunlar hep karalama diyen birine harcayacak vaktim yok.
Yahu sen ordaki kisilere mi demissin.Direk Fenerbahce taraftarını hedef olarak söylemissin onlar diyerek.Bende o yazdıgı laflardan sonra haddini astıgını düsünmeyen biriyle muhatap olmak istemiyorum.Forumda hakaret yazmak serbest olsa kim bilir neler yazacaksında Allahtan kurallar var.
attirson
28.Nisan.2014, 02:09
attirson üstteki resme "Yapılmaması gereken bir hareketti. Ayıp etmişler" desen hiç bu kadar uzamayacaktı. Ama aksine "Bunların gündeme getirilmesi yanlış" diyorsun. Yahu adamlar yapmış bir ayıp. Vaktinde de bizimkiler yapmıştı. Ondan önce de başkası vs. Seneye de yapılacak. Bence bunları konuşmak gereksiz.
Eger şampiyonluktan çok bu resim paylasılıyorsa bu karalamadır.Kendinde demissin hep yapılan bir olay bir Gsli holiganlar yapar bir Fbli holiganlar yapar her seferinde paylasıp bunlar bunu yaptı acısı cıkmadı bir türlü demenin bir alemi yok.Yoksa ben zaten bunu yapanlardan nefret ediyorum rakibin agzına laf verdikleri icin.
Nedvedmania
28.Nisan.2014, 02:12
Eger şampiyonluktan çok bu resim paylasılıyorsa bu karalamadır.Kendinde demissin hep yapılan bir olay bir Gsli holiganlar yapar bir Fbli holiganlar yapar her seferinde paylasıp bunlar bunu yaptı acısı cıkmadı bir türlü demenin bir alemi yok.Yoksa ben zaten bunu yapanlardan nefret ediyorum rakibin agzına laf verdikleri icin.
Bir olaya tepki gösterene tepki göstererek bu karalamaya sen de katkıda bulunuyorsun farkında olmadan. Sen cevap yazmasan 1-2 mesaj sonra unutulup gidilecekti. Veya Lucescu felan konuşulacaktı. Sayende olay daha da akılda kalıcı hale geldi :)
Ayrıca koskoca Fenerbahçe şampiyonluğunu bir olay mı karalayacak Allah aşkına :)
attirson
28.Nisan.2014, 02:15
Bir olaya tepki gösterene tepki göstererek bu karalamaya sen de katkıda bulunuyorsun farkında olmadan. Sen cevap yazmasan 1-2 mesaj sonra unutulup gidilecekti. Veya Lucescu felan konuşulacaktı. Sayende olay daha da akılda kalıcı hale geldi :)
Ayrıca koskoca Fenerbahçe şampiyonluğunu bir olay mı karalayacak Allah aşkına :)
Bu patlamaydı artık cünkü bu store hakkında uAburak89 her seferinde bir laf sokma cabası arıyor ve genelleme yaparak yükleniyor.Bunu yapanların Allah belasını versin dese gıkım cıkmaz.Ama genelleme yaparsa cevap vermek zorunda kalıyorum.
uAburak89
28.Nisan.2014, 02:17
Hahahah, Melo gibi gülüyorum yemin ederim gecenin bu vakti. Yapanlara laf söylüyorum arkadaş, benim genelleme ile işim olmaz. Bütün mesajlarım da duruyor. Kaldı ki olay belli yani, her cümleye bunu yapanlar falan diye mi başlamak lazım anlamıyorum ki.
Benim babam Fenerbahçeli, evinde oturan, bir şey yapmayan adamı da genellemiş olurum böyle düşünüp, konuşursam. Madem iyi takipçisin, açıp bakabilirsin eski mesajlara da, genelleme falan yapmam ben. Yazılana bakmak yerine, niyet okumasanız keşke de böyle açıklama yapmak durumunda kalmasam.
Ayrıca Cihan bu sefer unutulmayacak, suyunu çıkardılar çünkü. Yapanların pek çoğu bir de utanmadan övünüyor bununla, tespit edilen 30 kişi var şu anda, 5 tanesi çoktan hesabını kapattı bile. :D
William Rookwood
28.Nisan.2014, 02:42
Bu insanların zihniyetini de anlamak zor. Takımın 31. hafta sonunda şampiyonluğa ulaşmış, insan gibi kutla işte şampiyonluğu. İster arkadaşlarınla kutla, ister dışarı çık orada kutla, ister takımınına yakın olan yerlerde kutla, istediğin yerde kutla. Bunları yapmak varken neden gidip kişilere ve kurumlara bağlı olan mağazalara zarar veriyorsun ki? O bölgede mutlaka güvenlik kamerası yada olayı gören eden insanlar vardır. İfşa olup cezanı çektikten sonra ne önemi kaldı şampiyonluk kutlamasının?
Bir bu bir kaç kendini bilmezden ötürü kulüpler ve taraftarlar da birbirine giriyor ya olacak iş değil. :D Senin taraftarın bunu yaptı, benim taraftarım şunu yaptı vesaire...
sui generis
28.Nisan.2014, 06:21
Yapılana doğru diyen yok da bence çok normal. Renkleri ve semti değiştirin yine aynı şey olur. Olmama şansı yok. Bu bölgelere bu mağazaları kuruyorsan belli riskleri göze almışsın demektir.
europeanconquer
28.Nisan.2014, 08:57
Şampiyonluğu karalamak gibi bir niyetim yok eğer olsaydı direkt olarak Fenerbahçe'nin şampiyonluğunun kutlandığı konuya koyardım,bizim kulübümüzün mağazası yağmalandığı için geldim bizim sohbet alanına yazdım.İster Fenerbahçeli isterse başka takımlı önemli olan bizim kulübümüzün gelir kaynağının zarar görmesi ve bunun suçlularının ve buna destek olanların cezalandırılması.
uAburak89
28.Nisan.2014, 11:14
Saldırganların bazıları göz altına alınmış, yağma var, kundaklama var, umarım kolayca yırtamazlar bu işten. Kırmızı gören boğa gibi mağazadan tahrik olabilen, bunu da normal karşılayabilen insanları anlamak güç. Yok Cumhuriyet, yok son kale, yok o semt bizim gibi ifadelerle bu zihniyet meşrulaştırılamaz. Kadıköy'e de açılır, Beşiktaş'a da açılır mağaza. Başka kulüpler de Beyoğlu'na açar, ne bileyim Galatasaray lisesinin karşısına açar. Burası Türkiye Cumhuriyeti, Bağdat Caddesinde, Kadiköy'de sadece Fenerbahçeliler yaşamıyor. Öyle bir dünya yok.
Bu saldıranların içinde kadınların olması daha da vahim, bunlar çocuk yetiştirecekler, al sana potansiyel holigan. Acıyorum bu insanlara, tıpkı içten içe oh be ellerine sağlık, ne de güzel yapmışlar diyenlere acıdığım gibi.
Bunları yapanlar hapse girse de ibret alsa bu tarz kişiler, rahat dursalar artık hiç fena olmayacak.
sui generis
28.Nisan.2014, 11:45
Kimsenin yapılanı meşrulaştırdığı yok. Orada o mağazayı açıyorsan risklerini göze almışsın demek ki. O kadar taraftarın içinde de hepsinin normal olmasını beklemeyin. Dün orada kaç bin kişi vardı. Hepsi ayrı telden çalıyordu. Bu yüzden o mağazanın zarar görmeme imkanı yoktu zaten. Üzüldüm mü derseniz pek de umrumda olmadı açıkçası.
europeanconquer
28.Nisan.2014, 11:59
Yahu riski miski bırak şimdi.
Yapılan suçtur,cezası verilmelidir.Nokta.Daha neyi tartışıyorsunuz anlamadım ki.
Bol bol GS Store açsınlar Fenerbahçeliler'in ağırlıklı olduğu yere,yağmalar yağmalar hapse girerler,umrumuzda da olmaz.
caner485
28.Nisan.2014, 12:00
Bazen Cumhuriyetin son kalesi falan diyosunuz iyi hoş ama oraya gsstore açılmaz demek nasıl çelişki anlamıyorum.Madem Cumhuriyet isteyen istediği yere açar. İki yüzlülüğe gerek yok.
Uchiha Itachi
28.Nisan.2014, 12:52
Kimsenin yapılanı meşrulaştırdığı yok. Orada o mağazayı açıyorsan risklerini göze almışsın demek ki. O kadar taraftarın içinde de hepsinin normal olmasını beklemeyin. Dün orada kaç bin kişi vardı. Hepsi ayrı telden çalıyordu. Bu yüzden o mağazanın zarar görmeme imkanı yoktu zaten. Üzüldüm mü derseniz pek de umrumda olmadı açıkçası.
İmza - Mesaj uyumu.
uAburak89
28.Nisan.2014, 12:56
Televizyonları, bilgisayarları, paraları da çalmışlar. Bunlara nasıl bir kılıf bulunacak acaba çok merak ediyorum.
Yahu riski miski bırak şimdi.
Yapılan suçtur,cezası verilmelidir.Nokta.Daha neyi tartışıyorsunuz anlamadım ki.
Bol bol GS Store açsınlar Fenerbahçeliler'in ağırlıklı olduğu yere,yağmalar yağmalar hapse girerler,umrumuzda da olmaz.
Net güzel hamle olur. :) Bu mağazayı da bir an önce onarıp yeniden açılış yapmak lazım aslında, yağmalamanıza gerek yok isteyene açılış şerefine bir ürün hediye kampanyası da yapsak çok hoş olur.
Adalet, özgürlük deyip sonra da risk falan diyerek insanların özgürlüklerini kısıtlamaya çalışanlarla mücadele etmek zor, nasıl işlerine gelirse öyle davranıyorlar çünkü.
Gncl1905
28.Nisan.2014, 13:10
Bu tip taraftarlar maalesef her takımda var. Bu tip holiganlara büyük cezalar verilmeli.
sui generis
28.Nisan.2014, 13:19
İmza - Mesaj uyumu.
Yapılan saldırı yanlış. Bunda bir sıkıntı yok. Yanlışa yanlış diyebiliyoruz ama 3 Temmuz'da takınılan tavırdan sonra Galatasaray'ın mağazası yağmalanmış diye üzülmemesi, dert edinmemizi beklemeyin. Yapanlar da cezasını alsın, her suçun bir cezası vardır.
Kaka Leite
28.Nisan.2014, 13:22
Televizyonları, bilgisayarları, paraları da çalmışlar. Bunlara nasıl bir kılıf bulunacak acaba çok merak ediyorum.
Bu lafından yola çıkarak hırsızlar kaosu fırsat bilip soymuşlar bizim üstümüze kalmış diyorum. :icon_biggrin:
Bir görüntü falan olmadan bu tarz şeye de inanmam ben. Çünkü abartıldıkça abartılacaktır bu olaylar buna eminim. Yapılan bir yanlış elbette var ve biz ayıplasak da siz samimi bulmuyorsunuz zaten.
O sebeple hareketin yanlış olduğunu ben her zaman ki gibi belirtiyorum ama bu hırsızlık olaylarına falan inanmıyorum. Sen inanabilirsin tabii senin fikrindir zaten baya emin bir biçimde yazmışsın o sebeple tek diyebileceğim sosyal medyanın abartısına gelmemek en iyisi.
uAburak89
28.Nisan.2014, 13:38
Resimler var, sökülmüş bilgisayarlar falan. Para kısmıyla ilgili kanıt yok o abartılmış olabilir, net bir şey diyemem.
davidvilla
28.Nisan.2014, 13:46
Kimsenin yapılanı meşrulaştırdığı yok. Orada ........ gidersen risklerini göze almışsın demek ki.
o kadar taraftarın içinde de hepsinin normal olmasını beklemeyin. Dün orada kaç bin kişi vardı. Hepsi ayrı telden çalıyordu. Bu yüzden ......'nın zarar görmeme imkanı yoktu zaten. Üzüldüm mü derseniz pek de umrumda olmadı açıkçası.
yarın öbür gün bu store olayına gs taraftarlarından bir cevap gelecektir. ona ithafen bunu yazdım o gün gelince boşlukları dolduracağım.
uAburak89
28.Nisan.2014, 14:05
Bizim maçlarda yapılan hakem hataları arada kaynayıp duruyor, yönetim resmi siteden çok lazımmış gibi tebrik mesajı yayınlayacağına dün maçta ne hikmetse verilemeyen penaltı + kırmızıyı konuşmalı, GS Store'a yapılan saldırıyı konuşmalı.
Kulübün, takımın hakkını savunacağım diye taraftar uğraşıyor. Ünal Aysal ve yönetiminin suyu ısınmaya başlıyor iyice. Kötü oynuyorsun diye hakem tarafından doğranman gerekmiyor, bu hafta maçta yine bekliyorum garip bir hakem hatası. Bizimkiler sessiz kaldığı sürece, biz sinirlenmeye devam ederiz maalesef.
E.Cartman
28.Nisan.2014, 14:19
Bu ÜnalBaşgan müthiş adam :n::n:
http://img838.imageshack.us/img838/1299/cw6v.png
byariff
28.Nisan.2014, 14:19
saglam ceza alirlar umarim hapisde surunsunler
byariff
28.Nisan.2014, 14:44
http://www.galatasaray.org/kulup/haber/20007.php
son kismi cok iyi
İmza - Mesaj uyumu.
Abi sen ne yaptın ya :icon_biggrin::icon_biggrin:
Galatasaray özellikle Bağdat Caddesi gibi saldırıya uğrama ihtimali olan bir GS Store'sini neden koruyamıyor bence Galatasaraylıların sorması gereken olay bu olmalı bu olayın medyada geniş yer bulması ayrı saçmalık bu olayla Kocaeli'nde ve ya Konya'da şampiyonluğu kutlayanlara saldıran taraftarlardan hiç bir farkı yok ancak o olaylar gölgede kalırken bu olay gündem oluyorsa medya abartıyor diyebilirim olayda suçlu kişiler tespit edildikten sonra bir kurumu suçlu bulmak istiyorsanız bu o mağazayı koruması gereken Polis teşkilatı/Galatasaray'dır.
Banega
28.Nisan.2014, 15:00
Bugün bu suç ''yağma'' adı altında Türk Ceza Kanunu'nda geçiyor diyorlardı.En az 10 yıldan başlıyormuş.
Zaten bunu yapan (taraftar bile demiyorum) beyinsiz şahıslar bunu biliyordur umarım.
Hangi klüpten olursa olsun, böyle olaylara müsamaha gösterilmemeli.
Walter Sakana
28.Nisan.2014, 15:03
Tamam, Galatasaray magazanin onune 3-5 tane silahli eleman diksin, onlar da suphelendiklerini vursunlar :)
uAburak89
28.Nisan.2014, 15:04
http://www.galatasaray.org/kulup/haber/20007.php
son kismi cok iyi
Arif yapacakları açıklamanın sinyalini verdi zaten Abdullah Kığılı.
Kiğılı, Hürriyet'e şu açıklamalarda bulundu;
"Biz Galatasaray Store ile rekabet içinde değiliz. Fenerbahçe taraftarları gidip Galatasaray Store'dan alışveriş yapmaz. Galatasaray taraftarı da Fenerium mağazalarından yapmaz...
Bu yapılan kesinlikle bi provakasyondur. Fenerbahçe taraftarının böyle bir olayın içinde olmadığını biliyor ve tahmin ediyorum. Zaten aldığımız bilgiler de bu yönde...
Galatasaray Store'un zararını karşılayacağımız haberleri ise doğru değildir."
http://www.hurriyet.com.tr/spor/futbol/26309660.asp
Şu anda muhtemelen içinde münferit, provokasyon, tahrik, iftira, komplo ve tabii ki PARALEL kelimesinin geçtiği bir açıklama üzerinden çalışıyor olabilirler.
Basın başladı zaten 6 kişilik hırsızlık çetesinin organizasyonu diye. Hırsızlar ne zamandır çaldıklarını yakıyorlar diye düşünmeye gerek yok tabii. Hele hele bu eyleme dahil olup, övüne övüne fotoğraf ve video paylaşanların ne çeşit olduklarına dair düşünmeye hiç gerek yok. Daha önceki saldırıları hatırlamaya falan da gerek yok. 1-2 güne bir bakarız, mağdur olan taraf başkaları olmuş. Düzen böyle.
Oraya da açmasalarmış, orası bizim kalemiz ama, koruyamayacaksan neden açıyorsun vb söylemler iyice çoğaldı zaten. Bu ülkede hırsızın hiç suçu yok.
europeanconquer
28.Nisan.2014, 15:06
Bu nasıl bir zihniyettir,millet yağmalayacak dükkanı,sonra suçlu Galatasaray olacak.
uAburak89
28.Nisan.2014, 15:19
http://www.59saniye.com/bagdat-caddesindeki-gs-storeun-yagmalanmasi/
http://webtv.radikal.com.tr/spor/7440/fenerbahceli-taraftarlar-gs-storeu-atese-verdi.aspx
http://www.rerererarara.net/sozluk.php?t=gsstore+ya%C4%9Fmalayanlar%C4%B1n+if% C5%9Fa+edilmesi
Hırsızlık çetesinin başlattığı bu olay sonucu bir kısım alkollü olduğu düşünülen taraftar provokasyon (çetenin GS tezahüratı yapması ve yakamazsınız ki demesi) ve tahriklerin (Melo'nun dil çıkarması) de etkisiyle bu talihsiz olaya dahil olmuş, videolarda görünüyor çok net. Onlar aslında çok düzgün insanlar, öyle olmasa dükkanı yakarlardı. Neden mi yakmadılar, çünkü binadakileri ve yan binalardakileri düşündüler. Öyle de güzel insanlar. Karalamak için iftira atmamalıyız arkadaşlar, çok ayıp.
Ha bu arada Fenerbahçe taraftarına laf gelmemesi ve herkes yapanların cezalarını bulmasın da hemfikir olduğuna göre.
isim listesi:
berk metintaş
http://i.hizliresim.com/qqPaPq.jpg +
sercan gedikoğlu
http://resmim.org/i/1212362124.png +
berkay öztekin
https://pbs.twimg.com/media/BmQ_XSVIUAAA80H.jpg +
bilal gelik
https://ton.twitter.com/...6864512/VbKtxJs1.jpg +
hilal leblebici
https://pbs.twimg.com/media/BmRA-PvIcAAhm_P.jpg +
özlem kaygusuz
http://i.hizliresim.com/DX4AWy.png +
burak özallı
https://pbs.twimg.com/media/BmRFYJVCAAEaTWl.jpg +
oğuzhan sayın
http://imgim.com/1231incix5463199.png +
tuğberk https://twitter.com/atleticobonito
http://i.hizliresim.com/lYvXvb.jpg +
buğra yaşar çakmak
http://i.hizliresim.com/zRrDk6.png +
http://imgim.com/999incio7924041.png +
erdi kuzu
https://pbs.twimg.com/media/BmQuDfSCIAE19dA.png +
cumci
https://pbs.twimg.com/media/BmQzddhCQAAAgOt.png +
joleks031
https://pbs.twimg.com/media/BmQ7sORCcAAKbsU.png +
zeynep tarhan
http://i.hizliresim.com/Vpv7jZ.png +
ahmet saygı
http://i.hizliresim.com/zRrD6R.png +
https://pbs.twimg.com/media/BmQ-4KfCAAAH2zg.jpg +
https://pbs.twimg.com/media/BmQ7FlxIEAAHAvz.jpg +
https://pbs.twimg.com/media/BmQ4sYECMAMlUsB.jpg +
can altındağ
http://i.hizliresim.com/JLnG9o.jpg +
tüm fotoğraflar bu işe dahil olanların gerçek fotoğrafıdır.
perihan kınacı ise olayla ilgili tweet paylaştı ancak sildiği için fotoğraf alınamadı.
https://pbs.twimg.com/...790528/VLZveAVk.jpeg
gsstore yağmalayanlar ifşa listesi.
Fearless Coward
28.Nisan.2014, 16:18
4 kız ismi geçiyor vay be. :D
William Rookwood
28.Nisan.2014, 16:33
KINAMA VE AÇIK SUÇ DUYURUSU!
Dün gece Fenerbahçe Futbol Takımı’nın yıllardır özlemle beklediği şampiyonluğun ardından, Fenerbahçeli holiganlar tarafından Bağdat Caddesi’nde bulunan Galatasaray Store mağazasına yapılan saldırıyı şiddetle kınıyoruz.
Galatasaray kültürüne uygun olarak kutlama olgunluğunu göstermiş kulübümüzün, bu mesajdan yalnızca bir saat sonra saldırıya uğrayan mağazası, ticari bir işletme olmayıp, bulunduğu her yerde Galatasaray’ın kimliğini ve manevi varlığını temsil eden bir kurumdur.
Fenerbahçe formalı holiganlar tarafından gerçekleştirilen vandallık, yalnızca GS Store’daki maddi unsurlara karşı yapılmış olmayıp, asıl olarak kulübümüzün manevi şahsiyetine yönelik ahlaksızca ve alçakça bir saldırıdır.
Hizmet verdiği her noktada, Türkiye Cumhuriyeti yasalarının güvencesinde bulunan GS Store mağazalarına yapılan saldırıyla ilişkin olarak tüm sorumluların en kısa zamanda bulunarak adalete teslim edilmesi ve yasaların öngördüğü en ağır cezalara çarptırılması için savcılığı suç duyurusunda bulunuyoruz.
Mağazamıza verilen hasarın ve saldırıya karışanların tümünün tespiti için kamera görüntüleri, suç duyurumuzla birlikte bugün savcılığa teslim edilecektir.
Kulübümüzün, bütün hukuk birimlerini seferber ederek olayı bizzat takip etmesinin yanı sıra, saldırıyla ilgili yetkili makamların kamu davası açarak faillerinin bulunmasını ve cezalandırılmasını sağlaması da hukukun gereğidir.
Galatasaray Spor Kulübü, uğratılan maddi zarardan öte, manevi değerlerimize yapılan bu alçakça saldırıyı unutmayacak ve peşini bırakmayacaktır.
Bütün tahriklere rağmen, mücadelemizi; kimliğimize ve kültürümüze yakışan biçimde, hukuk kuralları içinde sürdüreceğimizi belirtir ve Galatasaray camiası olarak provokasyonlara gelmeyeceğimizin altını önemle çizeriz.
Holiganların gerçekleştirdiği bu vandallığın, bizden önce Fenerbahçe Spor Kulübü ve Fenerbahçe camiası tarafından kınanmasını beklerdik. Daha önce benzeri pek çok olayda olduğu gibi, bu saldırı sonrasında da Fenerbahçe yönetiminden şu ana kadar en küçük bir tepki gelmemesi son derece üzücü ve düşündürücüdür. Türk sporunda şiddetin ve yasa dışılığın önlenmesi açısından son derece önem taşıyan bu olayla ilgili olarak, Fenerbahçe yönetiminin şu ana kadar sergilediği tavrı kamuoyunun takdirine bırakıyoruz.
Galatasaray Spor Kulübü
davidvilla
28.Nisan.2014, 18:03
şu size bir yerden tanıdık geldi mi ?
https://twitter.com/tribundergi/status/460770313232347136
hehe cumhuriyetin son kalesi valla.
eng1n
28.Nisan.2014, 18:15
Çok uzun yazılar var okumadım ama sanki boşa duyar kasma gibi. Bunlar hep olacak, tıpkı M.köy den geçen Fener formalıların taşlanması gibi. Geçen sene Burak Yıldırım öldürülmüştü, en azından bu sene mala gelmiş.
uAburak89
28.Nisan.2014, 18:16
Gençlerbirliği maçında yokmuş, kupa finali şüpheli.
Sağlık Raporu: Fernando Muslera
Oyuncumuz Fernando Muslera’nın Liv Hospital’da yapılan MR tetkikleri sonucunda, sol dizinde kemik ve kıkırdak düzeyinde kontuzyon (ezilme) bunlara eşlik eden diz içi ödem tespit edilmiştir. Oyuncumuzun tedavisine kulüp sağlık heyetimiz tarafından başlanmıştır.
TeNaciOUS MidFieLdeR
28.Nisan.2014, 18:20
aciklamadaki alayciligi ["Fenerbahçe Futbol Takımı’nın yıllardır özlemle beklediği şampiyonluğun ardından" / anladigim kadariyla 2011 sampiyonlugu da yok sayilmis] gordukten sonra ve dun gece gerceklesen munferit bir olayin buyutulup ezeli rakibinin sevincine golge dusuren aciklamayla birlikte dunku kutlamanin da samimiyetten uzak oldugu anlasiliyor maalesef. iyilik yap denize at derler, madem tebrik ettin buyukluk sende kalsin. yapmis oldugun jesti kafasina vura vura belirtmenin bir manasi yok. olaylar sonrasi uzuntu belirten bir kinama falan gelmediyse o kisinin ya da kurumun ayibidir zaten. sanilmasin ki yapilani savunuyorum ama fazla buyutuluyor. kim ne yaptiysa cezasini bulacak zaten. neden kinamadin, biz tebrik ettik ama dusuncesi bildigin sacmalik. ne yazacaklarini sasirmislar.
buna ilave bu klup aciklamalarindan nefret eder hale geldim. ister kendi takimim olsun ister rakip takimin. hepsi zirva gozumde.
davidvilla
28.Nisan.2014, 18:23
birilerinin kontrolunde olan basın yine haberleri "çete işi, paralel yapı" muhabbetlerinde sunuyor.
iyi ki galatasaraylıyım ulan.
çok şey söylerim de hadi neyse.
TeNaciOUS MidFieLdeR
28.Nisan.2014, 18:27
medya dedigin ici bosalmis yalan dunya. ne zaman dogru durust haber yayinlamislar ki bugun dogru haber bekleniyor. hicbirine itimadim kalmadi zaten.
GeNç KaRTaL
28.Nisan.2014, 18:30
GsStore'yi yağmalayan zihniyetteki insanlardan nefret ediyorum.Yahu arkadaş futbol için bu kadar insanlıktan çıkmanın ne gereği var Allah aşkına? Bu söylediğim sadece bu olay için değil.Çünkü malesef her takımdan aynısını yapacak benzer zihniyette bir sürü dangalak var bu ülkede.
TeNaciOUS MidFieLdeR
28.Nisan.2014, 18:34
yagmayi birak cana kastediliyor bu ulkede futbol ugruna, boyle sacma bir ortam olusmus durumda. amatorden super lige her sahada her tribunde kavga var.
GeNç KaRTaL
28.Nisan.2014, 18:41
yagmayi birak cana kastediliyor bu ulkede futbol ugruna, boyle sacma bir ortam olusmus durumda. amatorden super lige her sahada her tribunde kavga var.
Zihniyet derken tam olarak bütün bu insanlık dışı faaliyetleri yapanları genellemek istemiştim zaten abi.5 sene önce Beşiktaş'ın şampiyonluğunu dışarıda kutluyorum diye Antalyaspor taraftarları tarafından taşlanmıştım.:) Demek Antalya'da şampiyonluğu kutlarsın diyen adama da,Bağdat caddesinde GsStore açarsınız ha diyen adama da yazıklar olsun.(daha ağır şeyler söylemek lazım da gerek yok.:))
byariff
28.Nisan.2014, 21:44
13 kisi tutuklanmis umarim 2-3 er yilda hapis cezasi alirlar..
europeanconquer
28.Nisan.2014, 21:44
https://pbs.twimg.com/media/A4cc0ybCYAAodsb.jpg
Diyecek söz yok :) Her maç ellerini kalplerine götürmeyi biliyorlar,ama sadece sembolik olarak götürüyorlar,içten oynayan bir kaç adam var.
Önder HOCA
28.Nisan.2014, 21:59
13 kisi tutuklanmis umarim 2-3 er yilda hapis cezasi alirlar..
hapis cezası değilde 20 şer bin lira ceza iş görür
bu cezada o düşüncelerden arınmalarına bir nebzede olsa yardımcı olur
europeanconquer
28.Nisan.2014, 22:03
Zaten Twitter'dan ifşa olanlar 15-25 yaş arasında değişiyor sanırım.Sicillerine işliyor bu suç ve ileri de iş ararken baya zorlanırlar.Hayatları boyunca yakalarından düşmeyecek,illa hapis yatmalarına gerek yok.Gerekli cezayı onlar aldı bile.
Zaten Twitter'dan ifşa olanlar 15-25 yaş arasında değişiyor sanırım.Sicillerine işliyor bu suç ve ileri de iş ararken baya zorlanırlar.Hayatları boyunca yakalarından düşmeyecek,illa hapis yatmalarına gerek yok.Gerekli cezayı onlar aldı bile.
zaten 7'sinin hırsızlıktan sabıkası var diyorlar hak ettikleri cezayı almalılar
uAburak89
29.Nisan.2014, 13:16
Sezonu kapattık, her ne kadar kupa finali ve 2.'lik mücadelesi olsa da, Galatasaray için başarı ya Şampiyonluktur ya da Avrupa'da başarı. Şampiyon olamadık, Avrupa'da da kısmen başarılı olduk.
Pek çok Galatasaray'lı buna şaşırdı mı, o kadar çok sinirlendi mi sorusunun cevabı ise hayır, çünkü biz Fatih Terim'in gittiği gün değil, onun Milli Takım teklifini reddetmediği gün olacakları tahmin ediyorduk zaten. Fatih Terim kalsaydı kesin şampiyonduk diyemez kimse tabii ama bu kadar kolay bırakmayacağımız kesindi.
Başarısızlığın 1 numaralı sorumlusu, Fatih Terim'dir. Sorunlar yaşamış olması, Albayrak ve Ali Dürüst'ün gönderilmiş olması, onu haklı kılmıyor. Galatasaray ve Fatih Terim düşmanlarına karşı artık daha güçlü savaşacağım dedikten 3-4 ay sonra ben hem o düşmanların takımını, hem de Galatasaray'ı çalıştırırım demek mantıken de büyük hata zaten.
2 numaralı sorumlu, Ünal Aysal. Hem işleyen düzene çomak soktuğu için, hem de hatasını bir türlü anlayamadığı için. Fatih Terim'in restine karşılık vermesi bir hata değildi, çünkü o başkan ve bir otoritesinin olması gerekiyordu ancak ben daha verimli bir yapı kuracağım dedikten sonra Şükrü Ergün gibi isimlere mahkum etti bizi.
3 numaralı sorumlu, yeni yönetim. Ne olduklarını anlayamadık, düzgün bir hareketlerini göremedik. Bir şey yapmıyor dediğimiz Albayrak'ı mumla aratıyorlar bize.
4 numaralı sorumlu, futbolcular. Galatasaray için değil, Fatih Terim ve ekibi için oynayan, onlar için kendine iyi bakan, kendini geliştiren futbolcular. Ergen tavırları ile takım olgusundan uzaklaşan futbolcular.
5 numaralı sorumlu, Mancini. Sezon ortası geldi, kendi takımı değildi, bilmediği ülke hepsine tamam. Devre arasına kadar sabredildi, destek verildi ama takım hiç ileri gidemedi aksine hep geri gitti, gitmeye de devam ediyor. Futbol açısından bir şey yazamıyorum buraya ve bunun sebebi Mancini çünkü sahaya aktaramıyor olsa da ben neyi düşündüğünü de anlayamıyorum artık.
Taraftar direk olarak bir şeyin sorumlusu değil, Fatih Terim gitmesin diye evine gidip saatlerce bağırıldı. Protesto olması gerekirken aslında bana göre, oyunculara hiçbir zaman büyük çaplı protesto olmadı. Diğer takımlar rekora koşarken biz sadece 1 defa seyircisiz maç oynadık ki o da kural değiştiği için, yoksa mümkün değildi. Taraftar elinden geleni her zaman yaptı kısacası.
Çözüme gelirsek aslında çok zor değil. Fatih Terim, artık gitti. Yeni sezonda adı sadece Milli Takıma oyuncu seçerken anılmalı, geçmişte yaşamamak lazım. Ünal Aysal'ın 1 senelik daha kredisi var, zaten yerine aday da yok hali hazırda. Yönetim de maalesef devam edecek gibi bir mucize olmazsa.
Değişebilecek iki unsur var, futbolcular ve Mancini. Yabancı sınırı olmasa, temizlik, köklü bir revizyon şart fakat mevcut şartlarda bu pek mümkün değil. Çok büyük değişiklikler beklemiyorum o yüzden. Kabak Mancini'nin başına patlayacak, çünkü futbolcuya dayalı düzenin olmaması için saha kenarında maçı yaşayan, otoriter bir isim şart. Yılmaz Vural gelse Mancini kadar puan toplar bu düzende.
Ünal Aysal'ın ilk seçimi veya seçmek zorunda kaldığı isimler doğruydu, Fatih Terim - Ali Dürüst. Yine doğru seçimi yapmak zorunda veya o zaman kimlerden akıl aldıysa o kişilere danışmak zorunda. Gelecek sezon da hayalkırıklığı yaşanırsa, en azından kendi adıma konuşayım Ünal Aysal'ı, Özhan Canaydın, Adnan Polat'ın olduğu bölüme alırım. Canaydın öldü gitti ama aklıma ne zaman gelse, ne zaman ismini görsem bizi yaktın, yıktın Canaydın tezahüratını söylüyorum istemsiz.
Umarım Ünal Aysal artık hata yapmaz, seçilmeden önce söylediği başarı kelimesi yine ön plana çıkar.
byariff
29.Nisan.2014, 20:31
fatih hoca gozumden dusmustu ama su hareketiyle iyice gozumden dustu..
https://pbs.twimg.com/media/BmZx5xlCYAEKxmC.jpg
europeanconquer
29.Nisan.2014, 20:50
Ya bırak yesin muzları,kabız yapar zaten o kadarı.
İyi olur :n:
europeanconquer
02.Mayıs.2014, 22:50
Kendi oyuncularınıza ırkçılık yapılırken neredeydiniz ?
https://twitter.com/GalatasaraySK/status/462302476121546752
Rezilsiniz,rezil.
davidvilla
02.Mayıs.2014, 23:56
Kendi oyuncularınıza ırkçılık yapılırken neredeydiniz ?
https://twitter.com/GalatasaraySK/status/462302476121546752
Rezilsiniz,rezil.
Bence bu yonetim galatasaray'in tarihinin en basiretsiz yonetimi.
Hicbir alanda baskı gucu yok takimin hicbir hakkını savunamiyorlar. Ustune websiteden sozde fenere laf atiyorlar sonra kutluyorlar bilmemne. Cok etkisizler cok !
Homer J.S
03.Mayıs.2014, 00:25
fatih hoca gozumden dusmustu ama su hareketiyle iyice gozumden dustu..
https://pbs.twimg.com/media/BmZx5xlCYAEKxmC.jpg
Iyi de bu dani alvese bi destek kampanyasi niye gozunden dusuyor hocam anlamadim
Fearless Coward
03.Mayıs.2014, 00:46
Aynen saçmalamayın beyler. :) Başka hareketlerine say Arif bula bula bunu mu buldun Fatih hocaya laf etcek. :D
europeanconquer
03.Mayıs.2014, 01:09
Kampanyayı savunması güzel bir şey ama samimi veya dürüstçe değil.
eng1n
03.Mayıs.2014, 01:19
Arda da GS den ilk gittiğinde ne açıklama yapsa taraftarlar kızıyordu, Fatih Terim'e karşı da böyle bir şey oluşmuş galiba ne yapsa kızılıyor.
GicaHagi
03.Mayıs.2014, 01:27
Drogba ve Eboue'ye muz sallandi Fb taraftarlari tarafindan o gün ne yönetim ne de Terim cikip aciklama yapmadi ikisi de samimiyetsiz.
Ayrica yillar önce Fatih Terim, Saffet Susic icin "hele bi Yugoslavdan bu hareketleri hic haketmedim" gibi biseyler söylemisti. Insanlar degisir tabi ki ama samimiyetsiz geliyor.
europeanconquer
03.Mayıs.2014, 01:49
Arda da GS den ilk gittiğinde ne açıklama yapsa taraftarlar kızıyordu, Fatih Terim'e karşı da böyle bir şey oluşmuş galiba ne yapsa kızılıyor.
İkisi aynı şey değil,Fatih Terim gittiğinde neredeyse kimse ona kızmıyordu ama o zamanla yaptıklarıyla,kendi kendini bir hiç etti adeta,bunun en büyük örneği sitede Burak abidir.O kadar çok seviyordu ki ben onun bile bu kadar çabuk Fatih Terim'e yüzünü çevireceğini sanmazdım ama Fatih Terim ona bile yaptırdı.
Arda'ya hiç bir zaman bu kadar büyük bir tepki verilmedi,zaten tepki verilecek bir şey de yapmadı,sadece aşırı duygusal tipler tepki veriyordu.
byariff
03.Mayıs.2014, 02:06
Samimi degil fatih hoca samimi degil , eboueye drogbaya yapilan irkcilikda niye sesini cikartamadi bu yuzden samimi degil.
europeanconquer
03.Mayıs.2014, 11:27
http://4.bp.blogspot.com/-_zvbePkPQV8/UwXeTPnz-7I/AAAAAAAAM-o/bnP0mQpZd4A/s1600/Galatasaray+14-15+Kits+12.jpg
Çubukluyu beğenmedim ama diğer iki forma çok hoşuma gitti,tek renk formalarımız son sezonlarda çok güzel oluyor.
11/12'de sarı forma,geçen yıl beyaz forma,bu yıl gri forma ve muhtemel gelecek sezon formalarından beyaz forma,sarı-kırmızı çizgiler ile çok sade ve güzel olmuş.
En azından ben beğeniyorum.
Unsal123
03.Mayıs.2014, 11:54
http://4.bp.blogspot.com/-_zvbePkPQV8/UwXeTPnz-7I/AAAAAAAAM-o/bnP0mQpZd4A/s1600/Galatasaray+14-15+Kits+12.jpg
Çubukluyu beğenmedim ama diğer iki forma çok hoşuma gitti,tek renk formalarımız son sezonlarda çok güzel oluyor.
11/12'de sarı forma,geçen yıl beyaz forma,bu yıl gri forma ve muhtemel gelecek sezon formalarından beyaz forma,sarı-kırmızı çizgiler ile çok sade ve güzel olmuş.
Formalar iyimiş la bana şu beyazı alırsan sevinirim. :icon_razz:
Fearless Coward
03.Mayıs.2014, 12:45
Oğuzhan beyazları 2 yaparsan sevinirim bende istiyorum. :p
europeanconquer
03.Mayıs.2014, 13:06
Yahu ben kendim alamıyorum her sene sizlere nasıl alayım :n:
uAburak89
03.Mayıs.2014, 13:30
Arda para kazandırıp gitse de çok zamansız gitti. Kalacağım dedi, sözünü tutmadı. Riera transferi Arda'nın ani gidişi sonunda gerçekleşti.
Fatih Terim'in bu gidişi ilk değil, 3. oluyor. Uefa kupası sonrası "kal bu sene" tezahüratı yapıldı, elini kalbine götürdü, sezon sonu gitti. Onca başarı yaşattı dedik, unuttuk. Şampiyon Lucescu'nun yerine geldi, saçma sapan transferler yapıp enkaz bıraktı gitti, canı sağolsun dedik. Türkiye Futbol Direktörü unvanı cazip geldi, taraftar evine gitti bırakma, gitme dedi. Beni kimse koparamaz dedi, tercihini Milli Takım'dan yana kullandı, yine gitti.
Sözünde durmayana, yalan söyleyene kızılır, çok normal.
Ben artık kızmıyorum da, sadece gülüyorum. Aslolan Galatasaray deyip Milli Takım ile birlikte götürürüm diyen adam Hamza Hamzaoğlu'na seçim yap diyor. :) Irkçılık konusunda ise yaptığı tamamen öne çıkma amaçlı, pek gündeme gelemiyor bu ara, normal. Eboue ve Drogba'ya yapılanın gerçekten mide sorunu olan insanların hazım problemlerinden ötürü olduğu yalanına inandıysa bir şey diyemem tabii ki...
sarianet
03.Mayıs.2014, 13:43
çubuklu çok saçma olur gelenekte parçalı forma kullanan birkulüp için
bunu gözardı ederek bakarsak güzel olmuş formalar
E.Cartman
03.Mayıs.2014, 14:48
Gelecek sezon 4 forma olacak, bu sezonun parçalısı da bu sete dahil.
Banega
03.Mayıs.2014, 15:20
Gelecek sezon 4 forma olacak, bu sezonun parçalısı da bu sete dahil.
Parçalı olmayacaksa hiç bir anlamı yok zaten.İyi ki varmış, o zaman çubuklu güzel bir alternatif olabilir.
William Rookwood
03.Mayıs.2014, 15:58
2010 yılındaki mor forma daha iyiydi sanki.
Night_Mare17
03.Mayıs.2014, 16:13
Çubukluyu bir tek ben mi beğendim ilk alacağım forma o alacak müthiş gözüküyor.
E.Cartman
03.Mayıs.2014, 16:34
Yoo bende beğendim çubukluyu ama almam çünkü Galatasaray'ın asıl forması her zaman parçalıdır, parçalı olmalıdır. Geçmişte hata yapılıp kullanılan çubuklular bunu değiştirmez.
GicaHagi
03.Mayıs.2014, 17:27
Beyaz ve cubukludan birini alirim ama cubuklu cok hosuma gitti daha agir basiyor su an.
Nedvedmania
03.Mayıs.2014, 19:33
Ünal Aysal sanırım mor forma söylentisini yalanlamıştı. Ek olarak çubuklu forma olayını da yalanlayıp parçalı forma çıkacağını da söylemişti.
E.Cartman
03.Mayıs.2014, 19:36
Ünal Aysal sanırım mor forma söylentisini yalanlamıştı. Ek olarak çubuklu forma olayını da yalanlayıp parçalı forma çıkacağını da söylemişti.
Hiçbir yalanlama olmadı Cihan, çok yanlış hatırlıyorsun hatta büyük ihtimalle olması isteğin şeyi hatırlıyorsun :D Sadece taraftarın tepkisinden sonra söylenenlerin dikkate alınıp Nike'a gelecek sezonun forma setine parçalıyı ekleteceklerini söyledi.
Nedvedmania
03.Mayıs.2014, 19:59
Hiçbir yalanlama olmadı Cihan, çok yanlış hatırlıyorsun hatta büyük ihtimalle olması isteğin şeyi hatırlıyorsun :D Sadece taraftarın tepkisinden sonra söylenenlerin dikkate alınıp Nike'a gelecek sezonun forma setine parçalıyı ekleteceklerini söyledi.
Şu sanırım gördüğm haber
"Parçalı formadan da üretilmesi için ricada bulunduk"
Bir süre önce basında yer alan Galatasaray'ın yeni sezon forma tasarımları hakkında da konuşan Ünal Aysal, sözlerini şöyle tamamladı:
"Çıkan görseller birebir doğru demek yanlış. Nike kendi çalışmasını yapıyor. Önümüzdeki sezon için kullanımı yönünde, özellikle parçalı formamızla ilgili birtakım görüşmeler oldu. Formalardan bir tanesi, parçalı görünümde olmakla beraber aslında o forma Metin Oktay'ın giydiği formanın birebir eşi. Sadece biraz revize edilmiş şeklidir. Galatasaray'ın geleneklerinde olan bir formadır. Bunun dışında taraftarlarımızın arzusunu da göz önüne alarak, sürekli kullandığımız parçalı formadan da üretilmesi için ricada bulunduk. Kendileri bu çalışmayı yapıyorlar. Bize yardımcı olmak için de söz verdiler."
uAburak89
03.Mayıs.2014, 22:27
Küme düşen 2 takımla yaptığımız 4 maçtan 5 puan almışız. Sezonun özeti gibi resmen.
Nedvedmania
03.Mayıs.2014, 22:40
Küme düşen 2 takımla yaptığımız 4 maçtan 5 puan almışız. Sezonun özeti gibi resmen.
En üstteki 2 takımdan da 4 maçta 9 puan aldık :icon_cool:
europeanconquer
03.Mayıs.2014, 22:42
Türkiye Kupası yaklaşıyor,bırakın ligi :icon_cool:
uAburak89
03.Mayıs.2014, 22:46
En üstteki 2 takımdan da 4 maçta 9 puan aldık :icon_cool:
Derbilerde son 3 senedir toparladık zaten o sayılmaz. :D Düşme adaylarından Rize ile de 2 maç yapıp 2 puan aldık. Bu kadar farkın oluşmasında bunların da etkisi büyük. Deplasman neyse de içeride alacaksın maçı her türlü.
europeanconquer
03.Mayıs.2014, 22:53
11 kere berabere kalırsan olacağı budur yapacak bir şey yok beyler :n:
byariff
04.Mayıs.2014, 14:55
yazmadan edemicam , acilen semihinde dinlendirilmesi lazim son 1.5 yilin meyvesini yiyor oda selcuk abisi gibi fazla forma sansi bulamayan yabanci siniridan dolayi , mac kondisyonu eksik olan chedjou bile tas gibi oynadi 2. yari resmen....
gelecek haftalarda umarim hoca boyle seyler dener...
sabri - koray - chedjou - telles
melo-yekta-emre colak
ontivero(hayrovic) - burak - sneijder
Walter Sakana
04.Mayıs.2014, 20:03
Bir başka Avrupa şampiyonluğu da tekerlekli sandalye basketbol takımımızdan geldi.
http://forum.turksportal.net/vb/showthread.php?t=120327
Bu sezon futbolda (ligde) yaşadığımız hayal kırıklığını basketboldaki büyük başarılarla telafi ettik diyebiliriz. Voleybolda da Dünyanın en iyi takımı Vakıfbank'a mağlubiyet (hem de 3-0'la) yaşatan 2 takımdan biri olduk, o da sevindirici.
Kulübün bu sezon ki başarıları:
Avrupa Ligi şampiyonluğu (kadın basketbol)
Türkiye kupası şampiyonluğu (kadın basketbol)
Avrupa şampiyonluğu (tekerlekli sandalye basketbol)
U19 Türkiye Şampiyonluğu (futbol)
Bayanlar ligi şampiyonluğu (judo)
Erkekler ligi şampiyonluğu (judo)
Bayanlar Avrupa Kulüpler Şampiyonası üçüncülüğü (judo)
Şampiyonlar liginde üstüste 2.kez gruptan çıkma (futbol)
Süper kupa şampiyonluğu (futbol)
not: Kadın basketbolda bugün Fenerbahçe'yi, futbolda ise Türkiye kupasında Eskişehir'i yenersek 2 şampiyonluk daha eklenecek bu listeye. Başka unuttuğum var mı bilmiyorum.
Sadece futboldaki hayal kırıklığı sebebiyle Ünal Aysal'ın bu derece yerden yere vurulması ne kadar doğru acaba? 2 sezon üstüste şampiyonluk, Şampiyonlar liginde çeyrek final, süper kupa, geçen sezon erkek basketbol takımımızın başarıları, bu sezon başta kadın basketbol takımının başarıları, başarısız denen sezonda Türkiye kupasında finaldeyiz ŞL'de ise gruptan çıkıp Chelsea gibi bir takıma elenmişiz...
europeanconquer
04.Mayıs.2014, 20:06
Süper Kupa var abi.
Emirates Cup sayılır mı ? :n: Birde devre arası bir kupa aldıydık :D
Walter Sakana
04.Mayıs.2014, 20:09
Süper Kupa var abi.
Emirates Cup sayılır mı ? :n: Birde devre arası bir kupa aldıydık :D
ekledim :)
yok onlar sayılmaz, resmi olması lazım :D
europeanconquer
04.Mayıs.2014, 20:10
ekledim :)
yok onlar sayılmaz, resmi olması lazım :D
Niye ya Arsenal'dan aldık ya :( Drogba gömçürdüydü.
byariff
04.Mayıs.2014, 21:03
okunulmasi gereken bir yazi
kil, yumuşak bir malzeme de olsa, tabakanın üzerindeki yük dolayısıyla tuttuğu suyu zaman içinde bırakır ve oturur; kaya kadar sertleşir.
şevket süreyya'dan, falih rıfkı'ya; osmanlı'nın son yıllarına tanık olmuş ve o dönemin şartlarını anlatan insanların genelinde şark zihniyetini tanımlayan hikayeler, anlatımlar bulacaksınız.
her şeyden önce bu zihniyet kincidir, kan davası güder.
maç 2-2 olmuş, şampiyonlar ligi için gol atman gerekiyor; taraftar "mancini istifa", futbolcular yuhalanır. bravo, müthiş taraftarsınız, n'aparsan yap.
özellikle iki sıra önümde maç boyu böyle bağıran, küfreden bir şahıs vardı ki, 90+2'de "mancini istifa" diye anırırken gelen golde suratını öyle bir ekşitti ki...
işte şark kafasının toplumumuzda edindiği yer bu kadar kalıcı. isterse 100 yıl geçsin, toplumumuzun genlerine işlenen bu özellik silinmez.
bilmiyor muyuz, takım yenilince üzüldüğünden çok; ona buna söveceği, sevmediklerine saldıracağı için sevinenler var.
bu zihniyet o kadar oturmuştur ki, Atatürk 50 yıl fazla yaşasa dahi bir şey değişmezdi. böyle şeylerin aşılması çok daha uzun yıllar gerektirmekte.
---
işin ayrı bir boyutu daha var, verimsizlik.
bu da şark zihniyetinin bir parçası. idarei maslahat denen bela da genlerimize işlenmiştir. en basitinden bir örnek vereyim, 20. yüzyılın başında Asar-ı Tevfik gemisini almanya'ya tamire göndeririz, dünyanın parasını dökeriz; yetkililer gemiyi teslim alırken hiçbir şeye dikkat etmediğinden daha havuzu terkedene kadar arızalar meydana gelir. gemi, binbir güçlükle, defalarca kazanı patlayarak ülkeye ulaştırılır.
Rauf Orbay anılarında; yunan harbi'nde, donanmanın gemileri haliç'i terketmekte bile zorlanır, amiral gemisinin kazanları bir bir patlarken, dönemin bahriye nazırını güzelce tenkit eden hasan rami paşa'yı, bahriye nazırı olduktan sonra öncekilere benzediği için ağır bir şekilde eleştirir.
düzen dün de böyleydi, bugün de böyle.
ülkede üretkenliğin çalışma süresine oranı, batı ülkelerinin belki de 10'da 1'idir.
neyse, konuyu çok dağıtmayalım. bugün galtasaray taraftarından ve takım içi işleyişten bahsetmek için, ülke olarak genlerimize işlenmiş bazı özelliklere değinmek şarttı.
üretkenlikte kalmıştık. Türk futbolu olarak da verimimiz gayet düşük. belini çevirene kadar mevsimlerin değiştiği futbolculara milyon avrolar veriliyor.
bazı şeyler değişmeli derken demek istediğimiz, Türk futbolu ve takıma çöreklenmiş şark zihniyetinin her uzantısını kazımak gerekiyor. bu futbolcular takımın sahibi falan değil.
bugğn 2-0 geriye düşmemizde de, 3-2 öne geçmemizde de payın çoğu futbolcuların.
mancini çok doğru değişiklikler yapmış olsa da, oyuncular o değişiklikler olmadan da oyunu çevirebilecek bir potansiyele sahip.
ama hep diyorum, içeride 6 atıp dışarıda oynamayan oyuncuların suçu hocada değildir.
lucescu ile sevinç yaşadığında hasan şaş'ı arayıp "oo bakıyorum yeni hocanla aran iyi" diye tenkitte bulunan fatih terim ve ancak onun egoları altında, yüzyıllardır alıştığımız koyun gibi güdülme dürtüsüyle ancak oyun oynayabilen, istemediği hocayı kaprisleriyle yollayan yeniçeriler mi baki olacak yoksa galatasaray mı?
-lucescu zamanında da oldu bu.
-2. fatih terim zamanında özellikle uefa kupası'nı kazanan oyuncuların diğerlerini dışladığı çok iyi biliniyordu.
-gerets bunları kıllandırmamak için 2. sezonunu batırdı.
-kalli'nin ayağını nasıl kaydırdıklarını,
-uğur uçar'ın ettiği hadsiz lafları, takımdaki gruplaşmayı, galatasaray'ı adam gibi takip edenler hatırlar.
-rijkaard, belki doğru isim değildi, ama nasıl yollandığını hatırlıyorsunuz. takım hele o hale gelmişti ki, derbide barış özbek, fenerbahçe'ye kadroyu sızdırıyor, hangi kanattan atak yaparlarsa gol atacaklarını bile söylüyordu.
-bugün zaten iş doruk noktaya ulaşmış durumda.
şimdi yapılması gereken ne? mancini'yi seversiniz, sevmezsiniz.
takıma çöreklenmiş, yıllardır süregelen şark zihniyetini mi yıkmalı? yoksa yeniçerilere kelle verip bir süre daha onları tatmin mi etmeli?
europeanconquer
04.Mayıs.2014, 21:17
Çok gereksiz bir yazı olmuş.6 atan da o ''şark zihniyeti'' 4 yiyen de,ŞL'de gruptan çıkanda.Bizim takımın asıl problemi motivasyon,işin ciddiyetinin farkına,golleri birer birer yiyince varıyorlar.Takımın içini göremediğimiz için bu oyuncular hakkında ''Mancini'nin ayağını kaydırıyorlar'' falan demek haksızlık olur.Sıkıntının motivasyon olduğunu büyük maçlarda ki sağlam oyunumuzdan fark etmeniz lazımdı,bilmiyorum fark eden de çok olmuştur zaten.
Sezon başında Fatih Terim'in olduğu zaman da bu saçma oyun vardı,belki Fatih Terim üç-beş fırça atar geçerdi ancak Fatih Terim gitti,Mancini geldi.Bu kökten bir değişiklik,üstüne üstlük birde sürekli hücum düşünen takım,hem hücumu hem defansı belli düzeyde yapmaya çalışınca alışamadı,tökezledi.Defansı sıkı tutsa gol atamadı,hücumda başarılı olsa defansta saçma hatalar oldu.
Mancini gitmesin demiyorum veya oyuncular gitsin de demiyorum.Bir bekleyelim,gelecek sene nasıl olacak. 4. yıldız falan tabi ki önemli ancak daha da önemlisi bu takımın geleceği.1 sene dolmadan 2 tane teknik direktörlük değişimi çok fazla yarar sağlamaz.
Walter Sakana
04.Mayıs.2014, 21:23
Ünal Aysal
Futbol takımının başına Fatih Terim'i getirdi.
Sonuç: bir sezon önce küme düşme stresi yaşayan takım üstüste 2 kez lig şampiyonu oldu. Üstüste 2 kez süper kupayı kazandı. Üstüste 2 kez şampiyonlar liginde gruptan çıktı (birinde FT vardı), birinde çeyrek final oynadı. Elendiği takımların biri Real Madrid diğeri ise Chelsea...
Basketbolda taraftarın sevgilisi Oktay Mahmuti'yi gönderdi Ergin Ataman'ı takımın başına getirdi.
Sonuç: takım 22 sene sonra lig şampiyonu oldu.
Kadın basketbol takımının başına Ekrem Memnun'u getirdi.
Sonuç: takım Euroleague şampiyonu oldu. Türkiye kupasını kazandı. Ligde 15 sene sonra şampiyon olma şansı var.
Bugün taraftarın tavır aldığı Fatih Terim gittikten sonra (Aysal mı gönderdi Terim mi kendini göndertti tartışılır) getirilebilecek en iyi isimlerden biri olan dünyaca ünlü Roberto Mancini'yi takımın başına getirdi.
Sonuç: takım şampiyonlar ligine katılmayı garantiledi. Türkiye kupasında final oynayacak. Şampiyonlar liginde gruptan çıktı. Buna karşın bazı maçlar dışında eleştirilen bir futbol oynuyor.
Bunlar dışında;
Kendi yaptığı ve yapma girişiminde bulunduğu transferler vizyonunun ne kadar geniş olduğunu, ne kadar büyük düşündüğünü gösterdi. Reyes, Forlan, Podolski gibi taraftarı umutlandıran ama hayal kırıklığıyla sonuçlanan girişimlere karşın Ujfalusi, Melo, Muslera, Eboue, Drogba, Sneijder gibi çok önemli isimler takıma kazandırıldı. Hadi yaşından dolayı Drogba neyse de Sneijder çok büyük bir transferdi. O yaşta Inter'den, Avrupa'da bir çok ünlü takıma gidebilecek Dünyaca ünlü bir oyuncuyu transfer etmek büyük bir olaydı aslında. Bizimkiler niye Avrupa takımları gibi gençlere yatırım yapmıyor denirken Bruma gibi müthiş potansiyelli bir gence yatırım yapıldı.
Voleybolda beklentiler karşılanmamış olsa da önemli yatırımlar ve planlamalar yapıldı. Dörtlü finale ev sahipliği yapıldı. Şimdi menajerliğe Mehmet Berent Bayrakçı getirilmiş, bakalım sonuçlarını göreceğiz.
Ekonomik açılardan bakarsak kulüp Aysal öncesi dönemlerden çok daha iyi durumda. Polat döneminde 328 milyon dolar olan borç alacak farkının 260 milyon dolara indiği söyleniyor. Store'ların satışları oldukça arttı, kombine satışlarında lideriz, 2 sezondur özellikle Şampiyonlar liginden müthiş gelir elde ettik.
Biz sadece futbol takımı olarak bakıyoruz olaya. Takım iyi sonuçlar alıyorsa her şey iyi, kötü sonuçlar alıyorsa vur yerden yere.
Taraftar detaylara bakmıyor ki. Adnan Öztürk gibi çıkıp ona buna sallasın, taraftarın istediği gibi konuşsun o zaman el üstünde tutulur. Bizde kulüp başkanları başkanlık değil futbol şubesi sorumlusunun işini yapıyor resmen.
Aysal'ın yanlışları yok mu, var elbette. Diğer kulüplerle ilişkiler konusunda yanlış bir tutum sergiledi. TFF'nin tutumuna ve hakem hatalarına karşı diğer kulüpler kadar etkili bir tepki ortaya koyamadı. Stat konusunda çözüm üretemedi, çatı sorununu halledemedi. Hocaların transferlerin ısrarla kampa yetişmesini istemelerine karşın transferleri hep geç bitirdi ve bu konuda sıkıntı yaşandı vs...
Sonuç olarak başarılı ve vizyonu geniş bir başkanımız var. Onun işi konuşmak değil "iş" yapmak. Ne konuştuğuna değil ne yaptığına bakarsak gayet başarılı aslında. Ne yaptığına bakarken de sadece futbol şubesine bakmayalım ama. Bu taraftar Adan Polat dönemini yaşadı unutmayın. Faruk Süren döneminde futbolda büyük başarılar elde edildi, diğer branşlarda ve mali konularda neler yapıldığını bir kenara bırakırsak o dönemden beri taraftarın içine sinen bir başkan çıkmamıştı. Şimdi kulübü Avrupa'da yukarılara taşıyabilecek vizyona sahip bir başkanımız var ama beğenmiyoruz. İnşallah bıraktığı zaman çok pişman olmayız...
byariff
05.Mayıs.2014, 09:19
ftw dogru yazar..
Ayrıca söyleyim takım için ilişkiler pek iyi değil Selçuk Drogba ile arası iyi değil doğum günü mevzusu doğru Balta Sabri'nin de iyi değil
Sino Selçuk arasında birşey yok bence Selçuk'u yakan hep Burak, topu alır almaz direk topu Burak'a atmasını istiyor Selçuk kıramıyor..
europeanconquer
05.Mayıs.2014, 14:48
Efsane başkanımız Ali Uras'ın ölüm yıldönümü bugün,rahmetle anıyoruz.
Bu arada Mancini açıklama yapacakmış,belki istifa falan eder bir bakalım :n:
https://twitter.com/GSTV/status/463264432366579713
byariff
05.Mayıs.2014, 20:10
gazprom yeni sponsurumuz olmus ayrica ; Borçların yeniden yapılandırılması uzun vadeye yayılması ve faiz oranın düşürülmesi çok olumlu bir gelişme Buyuk baskan UNAL AYSAL saolsun...
http://www.kap.gov.tr/bildirim-sorgulari/bildirim-detayi.aspx?id=358095
europeanconquer
05.Mayıs.2014, 20:38
Çıldırt bizi Ünal Başgan !
Eylül ayından beri ilk kez candan 'Ünal Başgan' diyorum.Gidecekler demiştim zamanında,kendisi gitmesin ama yeni yönetim hala çok yetersiz.
Arif abi Gazprom haberini nerde gördün ?
E.Cartman
05.Mayıs.2014, 20:45
Ben Ünal Aysal'ın kalması konusunda ısrarcıyım. Evet hatalar yapmıştır ancak bizi bu ekonomik buhrandan çıkaracak yegane adam olabilir Ünal Başgan. Enerji sektöründen milyarlarca dolar kazanan bir adamdan daha iyi kurtarıcı mı olur :D
byariff
05.Mayıs.2014, 20:52
Çıldırt bizi Ünal Başgan !
Eylül ayından beri ilk kez candan 'Ünal Başgan' diyorum.Gidecekler demiştim zamanında,kendisi gitmesin ama yeni yönetim hala çok yetersiz.
Arif abi Gazprom haberini nerde gördün ?
biraz bekle , yakinda aciklanir :D
E.Cartman
05.Mayıs.2014, 20:55
biraz bekle , yakinda aciklanir :D
Senin Bülent Tulun olduğundan şüpheleniyorum :D Lütfi Arıboğan da olabilir ama sanki Bülent Tulun'sun :D
europeanconquer
05.Mayıs.2014, 21:01
Senin Bülent Tulun olduğundan şüpheleniyorum :D Lütfi Arıboğan da olabilir ama sanki Bülent Tulun'sun :D
Yok olum Şükrü Ergün :n:
Arif abi napıyon sen Allah aşkına biraz bekle açıklanır nedir ya :n:
Banega
05.Mayıs.2014, 21:04
Yok olum Şükrü Ergün :n:
Arif abi napıyon sen Allah aşkına biraz bekle açıklanır nedir ya :n:
Bence Gazprom Avrupa Bölge Müdürü :n:
Başka açıklaması olamaz abi, araştırdım, haber bulamadım.Çok sağlam istihbaratların var :p
europeanconquer
05.Mayıs.2014, 21:09
http://3.bp.blogspot.com/-6J0UHZgXSHw/UWwuSCaTatI/AAAAAAAABKw/vUX5OA8ZL04/s1600/gazprom.png
Nasıl ? Güzel demi ama :0:
uAburak89
05.Mayıs.2014, 21:37
http://www.medyaspor.com/kose-yazilari/galatasaray-da-gucler-ayriligi-yonetim-ultraslan-mancini-413
Sinan Yılmaz'ın yazılarını okuyorum, Mancini kalsın diyorum. Maçları izliyorum, gitsin diyorum. Daral geldi vallahi...
europeanconquer
05.Mayıs.2014, 22:11
Mükemmel bir yazı olmuş,noktasından virgülüne her şeyine katılıyorum.
Walter Sakana
05.Mayıs.2014, 22:36
Güncelleyelim hemen :)
Türkiye Ligi şampiyonluğu (kadın basketbol)
Darısı Türkiye kupası finali sonrasına...
William Rookwood
05.Mayıs.2014, 22:36
Sahane bir yazi olmus valla, keyifle okudum.
E.Cartman
05.Mayıs.2014, 22:43
Sinan Yılmaz'ın yazıyı okudum taraftara olan kızgınlığım depreşti. Mancini falan hiç aklımda yok. Benim derdim taraftara Re Re Re Ra Ra Ra diye bağırmayı unutturan, takımı ateşlemek nedir bilmeyen, futbolu, sporu zaten bilmeyen taraftarla. Bu profil değişmedikçe bu ülkenin kaderi de pek değişmez.
europeanconquer
05.Mayıs.2014, 22:46
Aynen ya bu kadar saçma bir profil olamaz.Aynısını 10-11 sezonunda da yaptılar ancak o zaman düzgün olmayan bir ortam vardı,fazla tepki çekmedi ama şimdi olmaz,yedirmeyiz Galatasaray'ı.
Kesinlikle Galatasaray'ın kötülüğünü düşündüklerini düşünmüyorum ama yaptıkları Galatasaray'ın kötülüğüne.
Gençler maçında skor 2-2,Galatasaray galibiyet için saldırıyor akın akın,tribünler ; ''Mancini istifa,Mancini istifa''
Umut golü attığında hem Gençler'in oyunu yavaşlatmasına olan hıncım hem de taraftara olan kızgınlığım ile öyle bir bağırdım ki Sneijder'in Juventus'a attığı golde bile o kadar sevinmemiştim.
europeanconquer
06.Mayıs.2014, 00:02
Şu videonun başında rezilliği görebilirsiniz,duyabilirsiniz.
http://www.youtube.com/watch?v=q_mLZRZXDho
Nedvedmania
06.Mayıs.2014, 00:30
Ben anlamadım ne rezilliğinden bahsediyorsunuz ? O an gol diye bağıranlar maçtan sonra da istifa diye bağırmaya devam etti zaten.
Gol olunca sevinmese miydi kimse ?
Unsal123
06.Mayıs.2014, 00:37
Ben anlamadım ne rezilliğinden bahsediyorsunuz ? O an gol diye bağıranlar maçtan sonra da istifa diye bağırmaya devam etti zaten.
Şey diyor herhalde maç 2-2 ya bizim taraftar mancini istifa diyor. Ona laf diyor herhalde.
Nedvedmania
06.Mayıs.2014, 00:39
Tamam da 2-0 yenilsek de, 2-2 berabere de olsak, 3-2 yensek de bir şey değişmiyor ki. Ruhsuz futbolcular, Mancini, ve yönetime tepki var herkeste. Şampiyonluk gitmiş. Hemde açıkara farkla. Bu saatten sonre yenmişiz yenilmişiz bunun önemi yok taraftar açısından.
İstifa diyen maç başında der, çıkışında da der.
europeanconquer
06.Mayıs.2014, 00:39
Öyle mi dedim ben ?
Kulübü galibiyet golü ararken,Mancini seneye olsun veya olmasın,Şampiyonlar Ligi grupları için mücadele eden bir takımın taraftarı böyle köstek olmaz takımına.
Maç bitsin istediğin kadar Mancini istifa diye bağır ama takımın gol arıyor,skor 2-2 sen istifa da istifa diye tutturamazsın,destekten çok köstek olursun.
Tam bir rezaletti,rezalet.Utanıyorum onların adına.
Nedvedmania
06.Mayıs.2014, 00:43
Öyle mi dedim ben ?
Kulübü galibiyet golü ararken,Mancini seneye olsun veya olmasın,Şampiyonlar Ligi grupları için mücadele eden bir takımın taraftarı böyle köstek olmaz takımına.
Maç bitsin istediğin kadar Mancini istifa diye bağır ama takımın gol arıyor,skor 2-2 sen istifa da istifa diye tutturamazsın,destekten çok köstek olursun.
Tam bir rezaletti,rezalet.Utanıyorum onların adına.
Olum ne dediğini anlamadığım için sordum zaten. Laf sokma gibi bi tavrım yoktu orda (Ki sana zaten laf sokmam :D )
Eğer öyleyse bende şöyle cevap vereyim, Yahu adamlar bütün sezon saçma sapan futbol oynamış. Bi maç berabereyken köstek olunsa ne olacak (Ki demekki çok da etkilemiyormuş, istifa diye tezahurat yapılırken gol atılabiliniyormuş)
E.Cartman
06.Mayıs.2014, 00:46
Takım kritik bir virajdayken tepki olmaz, destek olur, ateşleme olur, gazlama olur. Biz ki tepkinin en güzel örneklerini sahaya yansıtmış bir taraftarız (58. Madde için 58. dakikada tüm stadın beyaz bayraklar sallaması) böyle tepki mi olur. İlk 10 dakka sessiz durursun mesela ya da sırtı dönük bağırırsın, beyaz bayrak sallar, destek koreografisi değil de uyarı koreografisi yaparsın, bunun bin türlü yolu var. Gidip de takım gol ararken takıma köstek olurcasına tepki koyulmaz. Hep söylediğim gibi bizim tribünler pek akılla yönetilmiyor. Tribün liderleri, tribünleri organize edenler değişmedikçe bu özellik de değişmeyecek ve ek olarak o tribünler Re Re Re Ra Ra Ra Gassaray Gassaray Cimbom Bom diye inleyene kadar kimse beni Galatasaray tribününün performansının iyi olduğu konusunda ikna edemeyecek.
europeanconquer
06.Mayıs.2014, 00:47
Olum ne dediğini anlamadığım için sordum zaten. Laf sokma gibi bi tavrım yoktu orda (Ki sana zaten laf sokmam :D )
Eğer öyleyse bende şöyle cevap vereyim, Yahu adamlar bütün sezon saçma sapan futbol oynamış. Bi maç berabereyken köstek olunsa ne olacak (Ki demekki çok da etkilemiyormuş, istifa diye tezahurat yapılırken gol atılabiliniyormuş)
Tamam abi öncelikle sakin olayım ben :icon_cool:
Tabi ki ruhsuzlar,tabi ki yeteri kadar oynamıyorlar ama o formanın suçu ne ? Bak şimdi sana bir örnek vereyim.Bu akşam Liverpool 3-0 öndeyken Crytal Palace taraftarı desteğini eksik etmedi,bütün maç susmadı,şu an 3-3 maç.
Taraftar takım için en önemlisidir.Bu sezonun en az hatalısı taraftar olsa da çok dengesizler,ne yapacaklarını bilmiyorlar sanki.
Nedvedmania
06.Mayıs.2014, 00:48
Bu ultrAslan amigosunun yaptığı bir şey değil arkadaşlar. Bu insanların verdiği genel bir tepki.
Zaten Ultraslan gibi rezil bi taraftar grubumuz olduğu sürece ne iyi anlamda ne kötü anlamda etkiler bu takımı taraftar.Etkilerse de o da kesinlikle kötü anlamda olur.Açık ara şampiyonluk gitsin Şampiyonlar liginde olmadık gruptan çıktık,Türkiye kupasında da finaldeyiz,böyle giderse de seneye de direkt olarak şampiyonlar ligine katılacağız.Fenerbahçe'nin inanın bizden daha çok ihtiyacı vardı bu şampiyonluğa ve oldular hak eden kazandı.Her sene beklediğiniz gibi gitmez işler Mancini kalmalı ve Galatasaraylıyım diye geçinen Galatasaray düşmanlarına inat kalacak da herkesin içi rahat olsun bu kadar emin konuşuyorum.
E.Cartman
06.Mayıs.2014, 00:56
Genel bir tepki olduğunu bizde biliyoruz Cihan ancak ultrAslan tribünü ve tribün liderleri o stadı yönlendirebilecek güce fazlasıyla sahipler. Gidip gidip sürekli arebesk söylüyorlar, takımın desteğe ihtiyacı varken en büyük köstek onlar oluyorlar falan. Lider dediğin düşünerek, hesap yaparak hareket eder, olayları doğru analiz edip etrafındakileri de ona göre yönlendirir bizim liderler olması gerekenin tam tersi.
Nedvedmania
06.Mayıs.2014, 00:56
Evet ultrAslan gibi rezil bir grubumuz olduğu için 1-2 saat önce efsanevi bir tribün vardı basket salonunda.
Eleştirilecek yerler var. Zaten düzgün konuşulduğu, yazıldığı zaman bende katılıyorum bazı eleştirilere ama körü körüne, büsbütün bir grubu yerin dibine sokmak çok yanlış.
europeanconquer
06.Mayıs.2014, 00:58
Dost kara günde belli olur Cihan abi.
ultrAslan kara gün dostu değil aksine kösteği,kötüyse çok kötü,iyiyse çok iyi ortaları yok işte ne yapacaklarını bilmiyorlar ondan bahsediyorum ben.
Nedvedmania
06.Mayıs.2014, 00:59
Genel bir tepki olduğunu bizde biliyoruz Cihan ancak ultrAslan tribünü ve tribün liderleri o stadı yönlendirebilecek güce fazlasıyla sahipler. Gidip gidip sürekli arebesk söylüyorlar, takımın desteğe ihtiyacı varken en büyük köstek onlar oluyorlar falan. Lider dediğin düşünerek, hesap yaparak hareket eder, olayları doğru analiz edip etrafındakileri de ona göre yönlendirir bizim liderler olması gerekenin tam tersi.
Ben son maçı Toplasam 15 dk bölük bölük izleyebildim. Ama 2-0 yenikken gayette destek veriliyordu. O zaman bu kısmı da övmeniz gerekiyor :) Asıl tepkinin gösterileceği yerde de destek olunuyordu.
Nedvedmania
06.Mayıs.2014, 01:03
Dost kara günde belli olur Cihan abi.
ultrAslan kara gün dostu değil aksine kösteği,kötüyse çok kötü,iyiyse çok iyi ortaları yok işte ne yapacaklarını bilmiyorlar ondan bahsediyorum ben.
Canım kardeşim sen burda genelleme yaparak beni de kara gün dostu ilan ediyorsun. Gerçek ultrAslan son maçta kimse stada gelmemişken "Herkes gider, biz kalırız" tezahuratı yapan adamlar. Gerçek ultrAslanlar bizim gibi takım 9.'yken 730 km uzaktan 12 saat yol çekerek takımı desteklemeye gelen adamlar. vs vs liste uzar gider.
Bunun dışında ultrAslan grubuna giren binlerce gereksiz insan var. E bunları eleyemiyorsun ki. Ne yapacaksın "Sen biz kötüyken stada gelmemiştin, az öteye kay, bu tribün sadece bizim" diyerek mi adam edeceksin tribünleri ? Yok bunun bi çözümü.
uAburak89
06.Mayıs.2014, 01:09
Her ne kadar nickimde uA yazsa, cüzdanımda kartı da olsa Alpaslan abi sonrasında grubun eskisi gibi olmadığı bir gerçek ancak bazı eleştiriler de çok ağır. Ben maçın 2. yarısını izlemedim ama anladığım kadarıyla geri dönüşte taraftarın da emeği var. Biz nasıl burada istifa diyorsak, onlar da tepki verebilir. Evet maç önemliydi, sonucu gelecek sezonu etkileyecekti ama mantıken bakarsak kalan maçlarda önemli ve istifa diye bağırılacak bir zaman kalmıyor bu şekilde.
Maç öncesi bağırırsan, takım maça çıkacak ayıp deniyor. Maç sırasında bağırırsan, destek lazım ne gereği var. Maç sonu bağırırsan, kazandıysan dertleri ne, puan kaybı varsa her puan kaybında istifa mı denir...
Bu insanlar hangi şartta ve ne zaman protesto edecekler peki? Mancini ile tribünün kimyası tutmadı çünkü alıştığımızdan çok farklı yapısı var. Bugün basket maçına gitmiş mesela, herkesin hoşuna gidiyor. Sahiplenme, aidiyet, coşku gibi şeyler çok önemli.
E.Cartman
06.Mayıs.2014, 01:09
Ben son maçı Toplasam 15 dk bölük bölük izleyebildim. Ama 2-0 yenikken gayette destek veriliyordu. O zaman bu kısmı da övmeniz gerekiyor :) Asıl tepkinin gösterileceği yerde de destek olunuyordu.
Ben de bölük bölük izledim maçı zaten bahsettiğim genel bir performans. Bir de destek anlayışımız biraz farklı galiba Cihan. Sen taraftarın bağırmasından bahsediyorsun ben ateşlemesinden. Mesela attığımız ilk golden önce taraftar takımı güzel ateşledi ama maçı çevirip 2-2'ye gelince daha da coşup 3'ü attırması gereken taraftar gitti Mancini istifaya başladı. Böyle olmaz. Arabesk söyleyerek desteklemek de olmaz. Tempolu, hararetli tezahuratlar söylemek lazım en kötü ortalama bir temposu olan, herkesin bildiği bir şeyi söylemek lazım. Seni Sevmeyen Ölsün iyi gidiyor yoklukta mesela ama Sen Varya Sen olmuyor. Kartal Gol Gol Gol bile daha ateşleyici yani hesap et. 50 Bin kişilik muhteşem akustiği olan bir stadımız var 3-5 bin kişinin bildiği tezahuratları söylüyoruz. Patlat bakalım bi Re Re Re Ra Ra Ra o hakemin o rakibin bacakları nasıl titriyor. Maldini'nin 25 bin kişi olduğuna inanmam dediği atmosferle bu atmosfer arasında dağları bırak dünyalar kadar fark var. Tabii onda ASY etkisi de büyük ama bu Arena'nın kullanılamadığı gerçeğini değiştirmez.
Nedvedmania
06.Mayıs.2014, 01:10
Ek olarak şunu da söyleyeyim, Alpaslan abiden sonra zaten düzgün bi tribün lideri çıkmadı. Aslında şuan uA-UNI'nin başkanı var Rafet Karanfil. Cidden hem karakter olarak hem de tribün açısından adam gibi adamdır. Bu sene uzatmazsa mezun oluyor. Belki ilerleyen senelerde uA'nın yönetimine geçerse çok güzel gelişmeler olabilir.
Nedvedmania
06.Mayıs.2014, 01:15
Ben de bölük bölük izledim maçı zaten bahsettiğim genel bir performans. Bir de destek anlayışımız biraz farklı galiba Cihan. Sen taraftarın bağırmasından bahsediyorsun ben ateşlemesinden. Mesela attığımız ilk golden önce taraftar takımı güzel ateşledi ama maçı çevirip 2-2'ye gelince daha da coşup 3'ü attırması gereken taraftar gitti Mancini istifaya başladı. Böyle olmaz. Arabesk söyleyerek desteklemek de olmaz. Tempolu, hararetli tezahuratlar söylemek lazım en kötü ortalama bir temposu olan, herkesin bildiği bir şeyi söylemek lazım. Seni Sevmeyen Ölsün iyi gidiyor yoklukta mesela ama Sen Varya Sen olmuyor. Kartal Gol Gol Gol bile daha ateşleyici yani hesap et. 50 Bin kişilik muhteşem akustiği olan bir stadımız var 3-5 bin kişinin bildiği tezahuratları söylüyoruz. Patlat bakalım bi Re Re Re Ra Ra Ra o hakemin o rakibin bacakları nasıl titriyor. Maldini'nin 25 bin kişi olduğuna inanmam dediği atmosferle bu atmosfer arasında dağları bırak dünyalar kadar fark var. Tabii onda ASY etkisi de büyük ama bu Arena'nın kullanılamadığı gerçeğini değiştirmez.
Destekten kastımız aynı şey. O an yapılan tezahuratı yazamıyorum kurallar gereği ama takımı ateşleyici bir tezahurat. Arebesk değil yani :)
Zaten saçma tezahuratlar konusunda hem fikiriz. Bazen rakip aut kullanırken bile "Haydi cimbom haydi cimbom haydi, tam zamanı şimdi" tezahuratı bile yapılıyor.
Ama demin dediğim gibi. Aynı ultrAslan bugün baskette efsane tribün yaptı.
europeanconquer
06.Mayıs.2014, 01:15
Canım kardeşim sen burda genelleme yaparak beni de kara gün dostu ilan ediyorsun. Gerçek ultrAslan son maçta kimse stada gelmemişken "Herkes gider, biz kalırız" tezahuratı yapan adamlar. Gerçek ultrAslanlar bizim gibi takım 9.'yken 730 km uzaktan 12 saat yol çekerek takımı desteklemeye gelen adamlar. vs vs liste uzar gider.
Bunun dışında ultrAslan grubuna giren binlerce gereksiz insan var. E bunları eleyemiyorsun ki. Ne yapacaksın "Sen biz kötüyken stada gelmemiştin, az öteye kay, bu tribün sadece bizim" diyerek mi adam edeceksin tribünleri ? Yok bunun bi çözümü.
Abi valla ben bilmem,oraya gelip o tribünde olmaları tabi ki takdire değer ama tribünde yaptıklarının takdire değer bir tarafı yok.Boşboğaz çok zaten bizim ülkede,birisi ''yayaya'' diye başlasa öteki ''şaşaşa'' diye devam ettiriyor bunu daha çok Cem Yılmaz'ın esprisine benzetiyorum ; ''ben gülüyorum,hadi sende,sende''
Kuru gürültü kalabalık var çoğu zaman Arena'da.Tabi bu işin ultrAslan'ın dışında ki o sözde Galatasaraylı kombine sahipleri ile alakası da var,17 maç varsa 3-4 tanesine geliyor bir 9-10 bin işi,benim gördüğüm kadarıyla.
E.Cartman
06.Mayıs.2014, 01:18
Her ne kadar nickimde uA yazsa, cüzdanımda kartı da olsa Alpaslan abi sonrasında grubun eskisi gibi olmadığı bir gerçek ancak bazı eleştiriler de çok ağır. Ben maçın 2. yarısını izlemedim ama anladığım kadarıyla geri dönüşte taraftarın da emeği var. Biz nasıl burada istifa diyorsak, onlar da tepki verebilir. Evet maç önemliydi, sonucu gelecek sezonu etkileyecekti ama mantıken bakarsak kalan maçlarda önemli ve istifa diye bağırılacak bir zaman kalmıyor bu şekilde.
Maç öncesi bağırırsan, takım maça çıkacak ayıp deniyor. Maç sırasında bağırırsan, destek lazım ne gereği var. Maç sonu bağırırsan, kazandıysan dertleri ne, puan kaybı varsa her puan kaybında istifa mı denir...
Bu insanlar hangi şartta ve ne zaman protesto edecekler peki? Mancini ile tribünün kimyası tutmadı çünkü alıştığımızdan çok farklı yapısı var. Bugün basket maçına gitmiş mesela, herkesin hoşuna gidiyor. Sahiplenme, aidiyet, coşku gibi şeyler çok önemli.
Burak abi protesto etmenin bin türlü yolu var. O tribünde zehir gibi adamlar var öyle yollar bulunur ki takım o protestoyu yıllarca unutamaz. Çok iyi hatırlıyorum bu taraftarın Rijkaard'a 2 sene nasıl sahip çıktığını. 3. sene artık olmayacak böyle dediler de Rijkaard istifa diye bağırdılar. İyi hazırlanmamış çoğu gerçek manada profesyonel olmayan futbolculardan oluşan bir takıma gelen (ki Galatasaray nezdinde değil bütün Türk futbolcuların problemidir profesyonel olamamak) Mancini'ye 6 ayda istifa çekmek nedir. Hele bir sabret arkadaş dur yani. Sonuçta yine CL'de tur atladık kupada finaldeyiz Ligde de 2.'yiz ki bu 2.lik her zamankinden daha önemli bir ikincilik. Sen takımın moralini bozuyorsun, Mancini gitsin isteyen futbolcuların ekmeğine yağ sürüyorsun olmaz böyle. Dediğim gibi yol bulunur yeter ki istensin. Mesela Cihan'ın dediği kişi grupta yükselirse daha derli toplu bir taraftar profili olabilir. Ancak şu anda kesinlikle Galatasaray Tribünlerinin iyi bir profili olduğunu söyleyemem.
Nedvedmania
06.Mayıs.2014, 01:22
Mancini'ye bu kadar çabuk tepki gösterilmesinin sebebi Fatih Terim olayı. Adamı öyle bir gönderdiler ki herkes şok oldu, yönetime kin duyuldu. O olaydan sonra kimi getirirsen getir fayda etmez, anında gönderilsin istenir. Şuan Fatih Terimle hala devam edip böyle kötü bir sonuç alsaydık. Ve sezon sonu adam akıllı bir şekilde gönderilip yerine Mancini getirilseydi hemen istifa diye bağırılmazdı. Daha sabırlı olunurdu. Fatih Terim olayından sonra sabır felan kalmadı kimsede.
europeanconquer
06.Mayıs.2014, 01:27
Bende yaşlı dedeler gibi oldum ama yine bir atasözü söyleyeceğim :n:
Her şerde bir hayır,her hayırda bir şer vardır abi.Fatih Terim geçti gitti,bugün büyük bir öfke var kendisine.Onun gönderilmesi Mancini'nin hatası değil,şu günlerde olan çoğu şey Mancinin'nin hatası değil ama onu günah keçisi ilan ettiler sürekli saldırıyorlar.Sabır bu değil,hoşgörü bu değil.
Mesela sen Samsun'da okuyorsun,bilemiyorum belki çabuk alışmışsındır ama İstanbul'dan kalkıp bambaşka bir şehirde okumaya gelmek,alışmak zor değil mi ? Bu adam ülke değiştirdi yahu,bambaşka insanlar,bambaşka bir takım,bambaşka bir lig ve bambaşka bir futbol.Ne ülke futbolunu tanıyor ne de oyuncuları tanıyor.1 yıl değil en az 2-3 yıl lazım Mancini'ye istediği sistemi tutturması için,maalesef bizde de öyle bir sabır olmadığı için Mancini en fazla gelecek yıl sezon sonuna kadar kalır,o da en fazla,bu taraftar varken barınamaz zaten.
uAburak89
06.Mayıs.2014, 01:29
Burak abi protesto etmenin bin türlü yolu var. O tribünde zehir gibi adamlar var öyle yollar bulunur ki takım o protestoyu yıllarca unutamaz. Çok iyi hatırlıyorum bu taraftarın Rijkaard'a 2 sene nasıl sahip çıktığını. 3. sene artık olmayacak böyle dediler de Rijkaard istifa diye bağırdılar. İyi hazırlanmamış çoğu gerçek manada profesyonel olmayan futbolculardan oluşan bir takıma gelen (ki Galatasaray nezdinde değil bütün Türk futbolcuların problemidir profesyonel olamamak) Mancini'ye 6 ayda istifa çekmek nedir. Hele bir sabret arkadaş dur yani. Sonuçta yine CL'de tur atladık kupada finaldeyiz Ligde de 2.'yiz ki bu 2.lik her zamankinden daha önemli bir ikincilik. Sen takımın moralini bozuyorsun, Mancini gitsin isteyen futbolcuların ekmeğine yağ sürüyorsun olmaz böyle. Dediğim gibi yol bulunur yeter ki istensin. Mesela Cihan'ın dediği kişi grupta yükselirse daha derli toplu bir taraftar profili olabilir. Ancak şu anda kesinlikle Galatasaray Tribünlerinin iyi bir profili olduğunu söyleyemem.
Sürekli hoca değişiyordu çünkü, hem Rijkaard daha sağlam bir kariyerle geldi. Mancini ismi çıktığından beri "işte bu, çok doğru tercih" diyen insan sayısı %5 falandır herhalde. Bence de büyük suç futbolcularda zaten, teknik direktör elbette önemli ama adamlar oynamıyorsa Mancini veya başkası, zorla bir şey yapamaz. Benim taraftara en çok kızdığım, Selçuk başta olmak üzere tepki koyulamaması. Mancini'nin sezon sonu bir basın toplantısı falan yapıp çok net tespitlerde bulunması lazım, çok fazla soru işareti var çünkü. Fark 9 ya da 10 oldu yanlışım yoksa Rize maçı sonrası, basın toplantısında atar gidere falan başladı ondan sonra ne olduysa oldu, sanki adam bizim gibi izliyor, ben de öyle bir izlenim var.
Daha öncesinde skordan bağımsız bir mantık buluyordum yaptıklarını, altı pastan gol yapamıyorsa futbolcu Mancini demek saçmalık zaten ama şu görüntü de gelecek sezon cidden soru işareti. İstifa lafı da bence mantıklı, tazminattan yırtarız. :) İstifa sözü ile futbolcuların da çok etkilendiğini sanmıyorum, onlar tribünleri bu kadar takıyor olsa bu sezon çok daha farklı olurdu. Şu anda tek gerçek var, futbolcular papaz konumunda, canları isterse oynuyorlar, istemezse sahada yürüyorlar. Son maç, Bursa'daki kupa maçı falan çok net örnekler. İşte bu düzeni bozabilecek adam Mancini mi ben ondan çok şüpheliyim.
Dökülen Selçuk'u 90 dakika oynattı kaç maç, Umut kendisi gol atıp beşik sevinci yapacak diye pas vermedi, pası alamayan oyuncuyu çıkardı oyundan. Yapılan 9 transferden 1.5 oyuncu katkısı alabildi. En kritik Chelsea maçına şapkadan tavşan çıkararak başladı. Daha sayarım da, gerek yok. Kısacası o güveni vermiyor. Ben de tribünde olsam bağırırdım muhtemelen istifa diye.
Nedvedmania
06.Mayıs.2014, 01:30
Bende yaşlı dedeler gibi oldum ama yine bir atasözü söyleyeceğim :n:
Her şerde bir hayır,her hayırda bir şer vardır abi.Fatih Terim geçti gitti,bugün büyük bir öfke var kendisine.Onun gönderilmesi Mancini'nin hatası değil,şu günlerde olan çoğu şey Mancinin'nin hatası değil ama onu günah keçisi ilan ettiler sürekli saldırıyorlar.Sabır bu değil,hoşgörü bu değil.
Mesela sen Samsun'da okuyorsun,bilemiyorum belki çabuk alışmışsındır ama İstanbul'dan kalkıp bambaşka bir şehirde okumaya gelmek,alışmak zor değil mi ? Bu adam ülke değiştirdi yahu,bambaşka insanlar,bambaşka bir takım,bambaşka bir lig ve bambaşka bir futbol.Ne ülke futbolunu tanıyor ne de oyuncuları tanıyor.1 yıl değil en az 2-3 yıl lazım Mancini'ye istediği sistemi tutturması için,maalesef bizde de öyle bir sabır olmadığı için Mancini en fazla gelecek yıl sezon sonuna kadar kalır,o da en fazla,bu taraftar varken barınamaz zaten.
Layn olm bende diyorum ki F.T olayından sonra kim gelirse gelsin günah keçisi olacaktı zaten. Şuan tam anlamıyla üvey evlat konumunda Mancini. Bu konumdan da kolay kolay çıkamaz.
Varya bana o kadar para versinler gider Afrika'da bile okurum sineklere, böceklere rağmen :)
europeanconquer
06.Mayıs.2014, 01:36
Layn olm bende diyorum ki F.T olayından sonra kim gelirse gelsin günah keçisi olacaktı zaten. Şuan tam anlamıyla üvey evlat konumunda Mancini. Bu konumdan da kolay kolay çıkamaz.
Varya bana o kadar para versinler gider Afrika'da bile okurum sineklere, böceklere rağmen :)
Bende Fatih Terim'i artık aşmalı diyorum taraftar :D
O para işine bakarsan zaten bitti.O parayı sadece Mancini almıyor dünyada,dünyada ilk bilmem kaç takım arasında yer almak istiyorsak onu başaracak hoca zaten o parayı almalı.Mancini başarırmı bilemem ama adamın kariyeri o para ediyor yapacak bir şey yok.
europeanconquer
06.Mayıs.2014, 01:45
https://www.youtube.com/watch?v=akzv9g_5Hzk
Mancini hocam,vermiş coşkuyu :n:
Özgür'ün dediği gibi bu kulaklar ''Rerere rarara Gassaray Gassaray cimbombom'' tezahüratını özledi,bu maçta ki gibi.
mpaker66
06.Mayıs.2014, 01:58
Ultaslan rezalet bi grup oldu çıktı kimse kusura bakmasın.
Geçen gün maç bitimi şimdi daha yüksek sesle Mancini istifa diye twett attılar. Hayır bu tweti kimi temsil ederek atıyor? Yani onların böyle bi twit atmaya hakkı var mı? Bence yok. Ama yine söylüyorum reisler öyle istiyor. Kim bilir nasıl bi çıkar çatışmaları oldu yönetim veyahut mancini ile. Ciddi anlamda saçmalıyor Ultraslan. Klübün sahibi sanıyorlar kendilerini.
uAburak89
06.Mayıs.2014, 02:03
Ultaslan rezalet bi grup oldu çıktı kimse kusura bakmasın.
Geçen gün maç bitimi şimdi daha yüksek sesle Mancini istifa diye twett attılar. Hayır bu tweti kimi temsil ederek atıyor? Yani onların böyle bi twit atmaya hakkı var mı? Bence yok. Ama yine söylüyorum reisler öyle istiyor. Kim bilir nasıl bi çıkar çatışmaları oldu yönetim veyahut mancini ile. Ciddi anlamda saçmalıyor Ultraslan. Klübün sahibi sanıyorlar kendilerini.
Kendilerini temsil ederek atıyorlar, bütün Galatasaray taraftarı adına değil. Yönetimle çıkar çatışması olayını bilemem ama Mancini'yle öyle bir şey mümkün değil zaten mantıken. İstifa istemek bir protesto şekli bunun sahip sanmakla alakası yok. Eylemler daha da büyür farklı hale gelirse o zaman iş değişir tabii ki.
europeanconquer
06.Mayıs.2014, 14:43
UEFA'dan Galatasaray'a çok ağır ceza !!
http://www.3puan.com/content?id=1714
GicaHagi
06.Mayıs.2014, 14:43
abooo nasil ceza o öyle ya cokmus :)
E.Cartman
06.Mayıs.2014, 14:46
Baya vermişler yahu, bu miktarın altından kalkamayız biz :zuhaha
uAburak89
06.Mayıs.2014, 14:51
Güncelleyelim hemen :)
Darısı Türkiye kupası finali sonrasına...
Erkek basketbol kaldı bir de, şampiyonluk zor gibi gerçi ama. Ünal Aysal gitsin demiyor kimse zaten abi, yönetimine bir çeki düzen vermesi lazım, eski yönetimi aratıyorlar bize.
FFP cezası olayı böyleyse güzel, şimdilik ucuz atlatmışız. Diğer takım taraftarlarının yaptığı mail organizsyonu yüzünden bile vermiş olabilirler, sizin yüzünüzden esas işlerimize bakamıyoruz diyerek. :D
Dün KAP'a yapılan açıklama da güzel. Denizbank ile bir Rus bankasının anlaşma yaptığı, bunun da Gazprom ile alakalı olduğu söyleniyor. Sponsorluk haberinin kaynağı o olabilir. İsimden ziyada en çok para ve prestiji getirecek firma olmalı sponsor, ne yazacağı çok da önemli değil.
E.Cartman
06.Mayıs.2014, 14:56
Gazı alıp CL'de alehimize yapılan hakem hatalarını en aza indirmek lazım. Koskoca turnuva sponsorunun takımı böyle ucuz bir şekilde elenecek değil ya :n::n:
Cengo
07.Mayıs.2014, 03:25
Beşiktaş'ın aynı sebepten 1 yıl men aldığı durumda Galatasaray 200 Bin Euro ile kurtuluyor. Sevinilecek bir durum yok. PSG ve City ceza almasın diye kimseye korkularından ceza verememişler. Sonra haktan, hukuktan, adaletten bahset. Beşiktaş'ın yöneticileri çok sert açıklama yapmalı, İsviçre Mahkemeleri'ne gitmeli. Adalet bu kadar manipüle edilemez.
Haber yalanlanmış. 9 Mayıs'ta resmi açıklama yapılacakmış.
europeanconquer
07.Mayıs.2014, 04:00
Beşiktaş'ın aynı sebepten 1 yıl men aldığı durumda Galatasaray 200 Bin Euro ile kurtuluyor. Sevinilecek bir durum yok. PSG ve City ceza almasın diye kimseye korkularından ceza verememişler. Sonra haktan, hukuktan, adaletten bahset. Beşiktaş'ın yöneticileri çok sert açıklama yapmalı, İsviçre Mahkemeleri'ne gitmeli. Adalet bu kadar manipüle edilemez.
http://s14.directupload.net/images/130627/jezctcj5.swf (temsili)
Gelip gelip gereksiz cümleler yazmaktan bıkmadın abi,ne yapacaksan git Antu'da falan yap.
İşin anca laf olsun,torba dolsun,başka bir şey değil.
Cengo
07.Mayıs.2014, 04:09
http://s14.directupload.net/images/130627/jezctcj5.swf (temsili)
Gelip gelip gereksiz cümleler yazmaktan bıkmadın abi,ne yapacaksan git Antu'da falan yap.
İşin anca laf olsun,torba dolsun,başka bir şey değil.
Önce üslup. Hiçbirinizin yakın arkadaşı değilim. Bu şekilde bir hitabı asla kabul edemem.
Gereksiz mi? Gereksiz olan tam olarak nedir? Tahrik ediyorsunuz şu anda. Neden kızdırmaya çalıştığınızı da anlamıyorum. Hatalı olduğumu düşündüğünüz yer neresi? Bunu söylemektir tartışmak. Ben söyleyeyim. Çünkü öyle bir yer yok.
Gayet mantıklı ve düzgün bir üslup ile düşüncelerimi yazıyorum. Kabul etmek istemiyorsanız kızmak yerine anlamaya çalışarak karşı düşüncenizi yazabilirsiniz. Şu anda bu yazılanın hiç bir anlamı yok. Bu kadar basit bir şeye kızıp, sözde tahrik olup ahlaksızca bir şeyler yazacak kadar aciz bir adam olmadım hiç. Beni kızdırmaya çalışmak yerine UEFA'nın yaptığı iddia edilen hukuk katliamını legalize etmemeye çalışmanız çok daha mantıklı bir iş olur.
Tartışmak anlamaya çalışmaktır; fanatikçe bir görüşü korumak için karşı tarafı küçük düşürmeye çalışmak değil.
davidvilla
07.Mayıs.2014, 04:20
UEFA'dan Galatasaray'a çok ağır ceza !!
http://www.3puan.com/content?id=1714
Aykut'un maasi degil mi o :)
Nedvedmania
07.Mayıs.2014, 04:29
Önce üslup. Hiçbirinizin yakın arkadaşı değilim. Bu şekilde bir hitabı asla kabul edemem.
Gereksiz mi? Gereksiz olan tam olarak nedir? Tahrik ediyorsunuz şu anda. Neden kızdırmaya çalıştığınızı da anlamıyorum. Hatalı olduğumu düşündüğünüz yer neresi? Bunu söylemektir tartışmak. Ben söyleyeyim. Çünkü öyle bir yer yok.
Gayet mantıklı ve düzgün bir üslup ile düşüncelerimi yazıyorum. Kabul etmek istemiyorsanız kızmak yerine anlamaya çalışarak karşı düşüncenizi yazabilirsiniz. Şu anda bu yazılanın hiç bir anlamı yok. Bu kadar basit bir şeye kızıp, sözde tahrik olup ahlaksızca bir şeyler yazacak kadar aciz bir adam olmadım hiç. Beni kızdırmaya çalışmak yerine UEFA'nın yaptığı iddia edilen hukuk katliamını legalize etmemeye çalışmanız çok daha mantıklı bir iş olur.
Tartışmak anlamaya çalışmaktır; fanatikçe bir görüşü korumak için karşı tarafı küçük düşürmeye çalışmak değil.
Valla inan yıllardır bizde bu noktayı anlayamadık :)
William Rookwood
07.Mayıs.2014, 04:35
Haber yalanlanmış. 9 Mayıs'ta resmi açıklama yapılacakmış.
Yanlışım varsa düzeltin ama Beşiktaş şike iddiasından dolayı ceza almamış mıydı?
BBC Türkçe'den alıntı
UEFA, Beşiktaş'ı şike iddiasıyla UEFA Avrupa Ligi'nden men etmiş, siyah-beyazlı kulüp de bu kararı CAS'a taşımıştı.
Cengo
07.Mayıs.2014, 04:39
Valla inan yıllardır bizde bu noktayı anlayamadık :)
Aslında anlaşılamayacak bir tarafı yok ama insanoğlu hayatta yapabileceği şeyler sınırlı olunca kendine hobi üreterek zaman öldürüyor. Sonra bunu kişiselleştirip amacı haline getiriyor. Futbolun bir araçken amaca dönmesi gerçekten çok tuhaf. Futbol için kavga edilmez. Sporun amacı fiziksel aktivite içinde eğlenmek. Eğlenmek amacı içerisinde kavga etmek oldukça abes zaten. Bazen niye izlediğimiz bile saçma geliyor. Para ödediğim şey için birileri hiç haketmediği halde milyonlar kazanıyorken yetenekli olduğu halde üç kuruşa talim ediyorsam bu kabl edilebilecek bir şey olamaz. Diğer taraftan da Beşiktaş'ın aldığı ceza canımı sıkıyor. Vicdanınızın sesini dile getirmek suç ise hiç kimse Deniz Gezmiş'ten bahsetmesin. Hiç samimi olmayacak çünkü.
Yanlışım varsa düzeltin ama Beşiktaş şike iddiasından dolayı ceza almamış mıydı?
BBC Türkçe'den alıntı
Beşiktaş yalan beyanattan ötürü FFP nedeni ile ceza aldı.
Kupayı iade edelim diye söz verdikleri için iyi niyet göstergesi kabul edildiğinden izin verildi gibi anlamsız bir nedene bağlanmıştı. O dönem neler oldu kimse bilmiyor açıkçası.
davidvilla
07.Mayıs.2014, 07:49
Beşiktaş yalan beyanattan ötürü FFP nedeni ile ceza aldı.
Kupayı iade edelim diye söz verdikleri için iyi niyet göstergesi kabul edildiğinden izin verildi gibi anlamsız bir nedene bağlanmıştı. O dönem neler oldu kimse bilmiyor açıkçası.
O halde gs'in ceza aldigi konuyla farklı bir durum degil mi?
Gs butce acigi yuzunden ceza alıyor
Bjk gelir gideri yalan beyan ettigi icin aliyor
Ikisi aynı suç olsa tamam haklısın ama bambaşka.
europeanconquer
07.Mayıs.2014, 11:44
Hiç samimi olmayacak çünkü.
Abi işte bu yüzden sana karşı üslubum bu kadar saygısızca,her konu da samimiyetsiz buluyorum seni,kusura bakma.Kişisel olarak bir şeyim olamaz zaten sana karşı,sadece yazdıklarını samimi bulmuyorum o kadar.
uAburak89
07.Mayıs.2014, 13:29
FFP denilen olay bu sene uygulanmaya başlayacak diye biliyorum ben de. Teknik olarak aynı sebep olması mümkün değil. Belki aklımda yanlış kalmıştır, tam emin değilim. Cuma günü UEFA açıklayacak, aynı sebepse ona göre ceza verirler zaten, kimse de kalkıp laf söylemez.
İşin komik yani, Beşiktaş da bu sene Avrupa Kupalarına katılacak ve onların da mali durum hiç de iç açıcı değil ama nedense hiç haber çıkmıyor. Kendilerine oldu mu her şeyden yırtmak isteyenler, bize geldi mi adalet bekçisi oluyorlar bir anda.
Umarım bu Cuma hiç ceza almadan atlatırız, biz sevinirken, diğerleri üzülür. 2 gün daha bekleyelim, kesin açıklama olmadan da iddialı olmamak, timsaha gelmemek lazım başkaları gibi. Sonra büyük rezillik oluyor.
Ekleme:
UEFA tarafından 30 Haziran 2011 ve 30 Eylül 2011 dönemlerine ilişkin olarak gerçekleştirilen denetimde Beşiktaş, UEFA Kulüp Lisans ve Finansal Fair Play Kuralları’nın 65. maddesindeki, ”Futbol kulüplerine vadesi geçmiş borçların olmaması” ve 66. maddesindeki ”Çalışanlara ve/veya vergi dairelerine vadesi geçmiş borçlarının olmamasına” ilişkin hükümlerle ilgili olarak, mevzuat ihlali gerçekleştirmiş olma ihtimali nedeniyle disiplin kuruluna sevk edilmişti.
http://spor.milliyet.com.tr/besiktas-uefa-tarafindan-avrupa-kupalarindan-1-yil-men-edildi/spor/spordetay/30.05.2012/1546980/default.htm
Sebep bu şekildeymiş, bizim diğer futbol kulüplerine vadesi geçmiş borcumuz var mı bilmiyorum. Vergi borcu aynı. Demirören için evrakta sahtecilik yaptığı söyleniyordu. Bizimkiler belki uzlaşmaya giderek ilgili kurumdan borcu yoktur yazısı aldı. Bilemeyiz. Şu anda zaten sadece Galatasaray değil, başka kulüpler de inceleniyor. Beşiktaş ile aynı kefeyi koymak hem bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak gibi duruyor, hem de biraz temenni. Neyse bakalım, görelim. Zaten büyük bir ceza alırsak başta Ünal Aysal olmak üzere gereken tepki verilir, kulübü kötü duruma getirenlere sahip çıkacak kadar cahil değiliz.
Cengo
07.Mayıs.2014, 14:43
Galatasaray bütçe açığı (Başabaş aşımına exception gelecekti) yüzünden ceza alır mı bilmiyorum, veriler öyle göstermiyor ama vergi kaçırma cezası sebebi ile geçmiş dönem borcunu yok olarak göstermesi yalan beyanat. Daha önce anlattığım gibi yani.
Abi işte bu yüzden sana karşı üslubum bu kadar saygısızca,her konu da samimiyetsiz buluyorum seni,kusura bakma.Kişisel olarak bir şeyim olamaz zaten sana karşı,sadece yazdıklarını samimi bulmuyorum o kadar.
Saygısızlığın bahanesi olmaz. Özür dilemek çok zor değil.
uAburak89
07.Mayıs.2014, 14:57
Galatasaray bütçe açığı (Başabaş aşımına exception gelecekti) yüzünden ceza alır mı bilmiyorum, veriler öyle göstermiyor ama vergi kaçırma cezası sebebi ile geçmiş dönem borcunu yok olarak göstermesi yalan beyanat. Daha önce anlattığım gibi yani.
Senden başka bu vergi konusunda bu şekilde konuşan yok. Bildiklerinden %100 emin misin? Ceza gelmezse UEFA Galatasaray'ı kayırdığı için mi diyeceksin, yoksa demek ki ben yanlış biliyormuşum mu? Transfer, hakem, vergi farketmiyor konu ne olursa olsun olumsuz bir şey olduğunda çok net ve kesin konuşuyorsun hep, tersi çıkarsa ortada yoksun. Sonra da bana karşı neden bu kadar tepki var diye şaşırıyorsun, çok acayip.
Ayrıca bazı kişiler kamuoyunda yanlış yönlendirme yapıldığını söylüyor vergi konusunda. Örnek olarak;
gelelim maliye bakanlığı ile galatasaray arasındaki güncel vergi meselesine.
öncelikle kap üzerinden kulübün yaptığı ilk açıklamayı yazalım.
“şirket finansal tablo dipnotlarında daha önce de açıklandığı üzere şirket'in 1 haziran 2010-31 mayıs 2011 ve 1 haziran 2011-31 mayıs 2012 özel hesap dönemlerine ait hesapları "damga vergisi, katma değer vergisi ve kurumlar vergisi tevkifatı" kapsamında maliye bakanlığı vergi müfettişleri tarafından incelenmiştir. ilgili inceleme kapsamında tespit edilen bulguları ve bu bulgulara ilişkin şirket'in beyanını içeren 13 ocak 2014, 17 ocak 2014 ve 17 ocak 2014 tarihli 3 adet vergi inceleme tutanağı düzenlenmiştir. şirket, bu tespitlerdeki mevzuata aykırı hususlara ilişkin olarak tarhiyat öncesi uzlaşma talebinde bulunmuştur. bu talep sonrası vergi idaresi henüz tarhiyatı yapılmamış olan inceleme sonuçları toplamı olarak yaklaşık 54 milyon tl vergi aslı ve aynı tutarda vergi ziyaı konusunda şirket'i 8 nisan 2014 tarihinde uzlaşmaya davet etmiştir. şirket'imiz daha önceki yıllarda da benzeri vergi uyuşmazlıklarında inceleme aleyhine dava yoluna müracaat ederek veya idare ile uzlaşma yoluna giderek hukuka aykırı inceleme ve değerlendirmelerin önüne geçmiş ve söz konusu tutarlarda büyük indirimler sağlamıştır. yeni inceleme sonuçları da yetkililerimiz ve uzmanlarımız tarafından halen bu bağlamda değerlendirilmektedir. gereken çalışmalar tamamlandığında yetkili organlarımızın idare ile uzlaşmaya ve/veya incelemeler aleyhine dava yoluna gidilmesi konularında alacağı kararlar ayrıca açıklanacaktır.”
yani aslında sadece kulüpte yapılan inceleme sonrası vergi müfettişlerinin tuttuğu üç adet tutanak var. kesinleşmiş ne bir vergi borcu nede cezası var. daha tarhiyat dahi yapılmamış, kaldı ki tarhiyat sonrası bile vergi borcu kesinleşmez mükellefin itiraz ve dava açma hakkı vardır.
maliye bakanlığı bu tür denetlemelerde özellikle de biraz art niyetli hareket ediyorsa yasal boşlukların tamamını kendi lehine değerlendirerek alabileceği maksimum vergi aslı ve cezası üzerinden tutanak tutar. bunu daha önce doğan grubu ve koç grubu’na yapılan incelemelerde de görebilirsiniz.
peki vergi müfettişlerinin galatasaray’ı köşeye sıkıştırmaya çalıştıkları vergi konusu ve kullandıkları yasal boşluklar ne?
müfettişlerin kullandığı yasal boşluklar yazımızın başında da belirttiğimiz, kulüplerdeki iç içe geçmiş dernek ve şirket yapısı ve bu konuda sağlıklı bir yasal düzenlemenin olmaması. bu tutanakların tutulduğu ana konu ise stat gelirleri üzerinde yapılacak vergilendirme. yıllardır sadece galatasaray değil tüm kulüpler stat gelirlerinin bir kısmını bağış adı altında dernek bünyesinde topluyor. konuyu daha da detaylandırmak gerekirse; örneğin kulüpler 1000 tl değerinde bir kombine sattığında bunun 100 tl’lik kısmına şirket adına fatura keserken, 900 tl’lik kısmına dernek adına bağış makbuzu kesiyor. böylelikle 900 tl’lik kısmının vergilendirmesinin önüne geçmiş oluyor. yasal olarak bunda bir sıkıntı yok. ancak maliye bunun kombine veya bilet alan kişilerin isteği dışında zorla yapıldığını ve bu suretle bağış makbuzu kesilemeyeceğini tutarın tamamının şirket üzerinden faturalandırılması gerektiğini öne sürüyor. bu konuda maliye bakanlığı’nın yasal bir dayanağı olmasa da konuyu kamuoyu gündemine getirip kulüpler üzerinde baskı kurmak ve zaman zaman devletin sopasını göstermek için bugün de olduğu gibi inceleme yapmak, tutanak tutmak gibi eylemlerde bulunuyor.
ancak burada asıl dikkat çekilmesi gereken konu şu. söz konusu yasal boşlukları tüm kulüpler kullanmasına rağmen özellikle akp iktidarı döneminde incelenen ve hakkında tutanak tutulan neden hep galatasaray oluyor?
geçmiş yıllarda konu istanbul defterdarlığı tarafından gündeme getirildiğinde üç büyük kulübün çalışanları ile yapılan röportajlar ve hazırlanan haberin bir kısmı aşağıda. bu haber söz konusu yasal boşluğun üç büyük kulüp tarafından da kullanıldığını, konu ile ilgili kulüplerin aynı bakış açısına sahip olduğunu ve eleştirilere karşı aynı izahı yaptığını da gözler önüne seriyor.
--- alıntı ---
maç biletleriyle birlikte alınan bağışların amatör şubelere yapılan yatırımlarda kullanıldığını söyleyen fenerbahçe mali işler sorumlusu tahir perek, ‘‘kulüpler, bu bağış makbuzlarını valilikten özel izin alarak hazırlıyor. stadda ya da biletix aracılığıyla yapılan satışlarda, taraftar makbuzunu almasa dahi, satılan bilet üzerinden makbuzlar kesiliyor ve valilik'e toplu olarak veriyor. çünkü, taraftar makbuzunu almasa da, muhasebeleştirirken bu paralar, mutlaka maç hasılatının içinde gösteriliyor’’ dedi.
biletlerin üzerinde yazan 1 milyon lirayla maç izlenemeyeceğini tüm taraftarların da bildiğine dikkat çeken perek, ‘‘defterdarlık bağış karşılıksız yapılır diyor ama biz de maça girenin otomatik rızası olduğunu savunuyoruz. maçları stattan izlemek isteyen taraftar, kulübüne bağış da yapmak ister ’’ dedi. bu uygulamanın vergi sisteminin sağlıksız olmasından kaynaklandığını iddia eden perek, bu yolla kulüplerin gelirlerini yasal hale getirdiğini söyledi.
galatasaray'ın mali işlerden sorumlu yetkilileri de, kulüplerin dernek statüsüyle faaliyet gösterdiği için bağış toplama haklarının olduğuna dikkat çekerek, ‘‘kulüpler bu nedenle, vergi muafiyetinden yararlanabiliyor. dernekler kanunu'na göre hazırlanan yardım pulları, valilikçe onaylanıyor ve valilik denetiminde işlem yapılıyor. toplanan yardımlar, altyapı yatırımlarında kullanılıyor. bastırdığımız makbuzlarla biz sadece maçlarda değil, istersek sokaklarda da yardım toplama hakkına sahibiz. kanuna göre bu hakkımız olmasına karşın biz sokaktan yardım toplamaktansa, maçlarda toplamayı tercih ediyoruz’’dedi. tüm kulüplerin biletin yanı sıra makbuz karşılığı bağış aldığına değinen beşiktaş yetkilileri de, ‘‘genelde bu maç hasılatlarının yüzde 10'unu bilet, geri kalanını da makbuz karşılığı bağış oluşturuyor’’ dediler.
--- alıntı ---
işin enteresan tarafı fenerbahçe ve beşiktaş taraftarlarının -yukarıda görüleceği üzere- aynı yöntemi kendi kulüpleri de yıllarca kullanmasına rağmen galatasaray’la ilgili tutulan bu tutanakları şikeyle eş değer hale getirecek kadar abartarak gözleri dönmüş şekilde galatasaray’a saldırmaları. aynı taraftarların koç ve doğan grubuna yapılan vergi incelemelerini ve tutulan tutanakları siyasi olarak nitelerken, tüm diğer kulüpler tarafından uygulanan bir yöntem üzerinden sadece galatasaray’a yapılan inceleme ve yazılan tutanakları haklı görmeleri de ayrı bir ikilem. aslında ikilem hafif kaldı, şike ve evrakta sahtecilik gibi rezil suçlardan hüküm giymiş yöneticilerine hesap soramayan, bırakın hesap sormayı sahip çıkan taraftarlar için bu durum tam bir aymazlık.
netice itibariyle tutulan tutanakların hiç bir yasal dayanağı yok. zaten konunun mahkemeye gitmesi durumunda şirket adına kesilen faturaları ve dernek adına kesilen bağış makbuzlarını eksiksiz olarak mahkemeye sunulması durumunda galatasaray’ın davayı kazanmaması imkansız. bu durumda diyeceksiniz ki kulüp neden uzlaşma yolunu tercih ediyor? çünkü eğer davalık olursa tutanaklarda geçen 104 milyon lirayı peşin peşin devlete ödemeniz gerekiyor. daha sonra davayı kazandığınızda yatırdığınız bu para mevcut vergi borçlarınız düşüldükten sonra size iade ediliyor. diyelim ki dava 2 yıl sürdü, sonunda davayı kazansanız da bu para iki yıl boyunca devletin kasasında kalıyor. kulübün haklı olmasına rağmen uzlaşma talebinin altında işte bu gerçek yatıyor.
şimdi birazda uzlaşma talebini değerlendirecek merkezi uzlaşma komisyonu hakkında bilgi verelim. söz konusu komisyonunun tutanaklarda belirtilen vergi aslı ve cezasını tamamen kaldırma da dahil sınırsız yetkileri var. zaten önceki yılların istatistiğine baktığınızda komisyonun önüne gelen dosyalarda vergi cezalarının neredeyse tamamını, vergi asıllarının da % 60’ını sildiğini görebilirsiniz. kulübün haklılığını bir kenara koyup sırf bu istatistikler üzerinden bile hareket etseniz, komisyonun galatasaray’dan maksimum talep edebileceği miktar 20-25 milyon lira gibi bir rakam. ancak galatasaray’ın haklılığı ve hazırlayacağı etkili dosyayı da göz önünde bulundurduğunuzda bu rakam 5 milyon tl civarında bir rakam olacaktır. dava açılması durumunda beş kuruş alamayacağını bilen komisyon galatasaray’ın bir kaç yıllığına da olsa 104 milyon lira temin etme sıkıntısından faydalanarak kulübün de itiraz etmeyeceği yaklaşık dava masrafı kadar yani 5 milyon lira civarında bir bedelle dosyayı kapatacaktır.
tüm bunlara ek olarak galatasaray kap’a ikinci bir açıklama daha yaptı.
“24.03.2014 ve 07.04.2014 tarihlerinde kamuyu aydınlatma platformu'nda yapılan açıklamalarımızda bahsedilen konu ile ilgili olarak, tarafımıza toplam 54.340.834,41 tl tutarında vergi aslı tarhiyatı yapılmış, 69.247.963,90 tl tutarında da vergi ziyaı cezası kesilmiş ve bununla ilgili ihbarnameler tebellüğ edilmiştir. şirketimiz yasal süresi içinde merkezi uzlaşma sürecini başlatmak için gereken başvuruları yapacaktır.”
galatasaray kap'a yaptığı bu yeni açıklama ile haklılığına da güvenerek tarhiyat sonrası uzlaşma yolunu seçtiğini kamuoyuna duyurdu. bu açıklama özelinde de yukarıda yazdıklarımız geçerliliğini koruduğu gibi merkezi uzlaşma komisyonu ve galatasaray'ın tutumunda da her hangi bir değişikliğe sebep olmayacaktır.
Alıntının kaynağı burasıdır, bence her Galatasaray'lının okumasında fayda var;
http://www.rerererarara.net/sozluk.php?id=1475988
europeanconquer
07.Mayıs.2014, 15:17
Saygısızlığın bahanesi olmaz. Özür dilemek çok zor değil.
Kusura bakma demekten ne anlıyorsun bilmiyorum ama özür dilerim.
Yine de söylediklerimin arkasındayım.Ben 3 yıldır buradayım,senin kadar her konuda bilgili birisini zor gördüm ancak senin kadar fanatik,tek taraflısını da görmedim.Yazdığın şeyler ne kadar uzun ve bilgi içerikli olsa da sonuçları hep yazdığının tersi oluyor.
Bir de şu var,ortada tescillenmiş bir şike kararı var (gerçek veya değil orası ayrı), sen buna inanmıyorsun.
Konu Galatasaray oldu mu en ufak bir şeye inanıyorsun yok mahkeme,yok gereği yapılmalı,adalet,hak,hukuk falan ne aleyhineyse sorgusuz sualsiz inanıyorsun.
Aynen senin dediğin gibi,biraz samimi davran lüften.
Aziz Yıldırım'ı paylaşmamın nedeni de senin aynen onun gibi olman.Bir şeyler söylüyor ama ortada olan biten bir şey yok.
uAburak89
07.Mayıs.2014, 15:26
Yine de söylediklerimin arkasındayım.Ben 3 yıldır buradayım,senin kadar her konuda bilgili birisini zor gördüm ancak senin kadar fanatik,tek taraflısını da görmedim.Yazdığın şeyler ne kadar uzun ve bilgi içerikli olsa da sonuçları hep yazdığının tersi oluyor.
Bir de şu var,ortada tescillenmiş bir şike kararı var (gerçek veya değil orası ayrı), sen buna inanmıyorsun.
Konu Galatasaray oldu mu en ufak bir şeye inanıyorsun yok mahkeme,yok gereği yapılmalı,adalet,hak,hukuk falan ne aleyhineyse sorgusuz sualsiz inanıyorsun.
Aziz Yıldırım'ı paylaşmamın nedeni de senin aynen onun gibi olman.Bir şeyler söylüyor ama ortada olan biten bir şey yok.
Güzel özetlemişsin, bir tarafta bir olay (şike) olduktan sonra yorum yapıp fikir beyan edenler var. Bir tarafta sürekli karalama yapıp, iftira atıp, iddialarda (vergi kaçırma) bulunanlar. Gerçekleşmediği zaman da ya bahane (UEFA arkalarında, işte bunlar hep Fransız) buluyorlar ya da buhar oluyorlar.
Bu arada kendisinin antuda üyeliği var zaten, ben ara ara bakarım o siteye gülmek için. Son dönemde pek göremedim ama orada da yazıyordu sonuç olarak.
sui generis
07.Mayıs.2014, 16:12
'Antu'da üyeliği var, orada yazıyor zaten' kadar saçma bir karalama görmedim :D Bir nevi fişleme bu da, orada yazanları çok anormal insanlar gibiymiş gösterip, bak bu da orada yazıyor demek.
Bu arada biz de sürekli GS forumlarını okuyup gülüyoruz ama gelip burada onlara gülmek için okuyorum demiyoruz. Mesajlarında sürekli bir rakip takımı ya da taraftarını küçük düşürme çabası var, sıkıcı bir hal aldı artık. Vaktim olsa hepsine tek tek cevap vermek isterdim ama malum sınav dönemi.
uAburak89
07.Mayıs.2014, 16:14
Ne alaka, git antuda yaz demiş, ben de zaten yazıyor dedim.
Gülmek güzeldir, ne mutlu sana. Senin demiyor oluşun benim de diyemeyeceğim anlamına gelmiyor ama. Tercih meselesi sonuçta. Sıkıldıysan mesajlarımı okumama, uyarı butonu kullanma gibi seçenekler var. Sınavlarında başarılar.
Cengo
07.Mayıs.2014, 16:37
Senden başka bu vergi konusunda bu şekilde konuşan yok. Bildiklerinden %100 emin misin? Ceza gelmezse UEFA Galatasaray'ı kayırdığı için mi diyeceksin, yoksa demek ki ben yanlış biliyormuşum mu? Transfer, hakem, vergi farketmiyor konu ne olursa olsun olumsuz bir şey olduğunda çok net ve kesin konuşuyorsun hep, tersi çıkarsa ortada yoksun. Sonra da bana karşı neden bu kadar tepki var diye şaşırıyorsun, çok acayip.
Ayrıca bazı kişiler kamuoyunda yanlış yönlendirme yapıldığını söylüyor vergi konusunda. Örnek olarak;
Alıntının kaynağı burasıdır, bence her Galatasaray'lının okumasında fayda var;
http://www.rerererarara.net/sozluk.php?id=1475988
Burada yazılanlar nasıl kanıt olabiliyor? Bu bir yazı sonuçta. Fikir beyan edilmiş. Nasıl bir kamuoyu yanıltması olabilir? İbraz edilen bir vergi borcu gerçekte var. İnternette faturalar var paylaşılmış. Bilerek gerçek bedelinin yarısından daha azı kesilmiş, geri kalanı bağış adı ile alınmış. Kanıtsız demek gerçekleri saptırmak oluyor sadece. Bağış adı altında gerçek bedelin bir kısmını elde etmek vergi kaçırma yoludur. Tespit edilmiş ise geçmiş olsun. Kanunun açığı diyorsa, her kulüp yapıyor neden yapmayalım diyorsa vergi kaçırdığı kabul ediyor demektir. Vergi kaçırmıyoruz, masumuz diye yazdıklarını kendisi tekzip ediyor bu yazı. Her kim yazdı ise kendisini masum olduğunu inandırmaya çalışmış ama kendisi bile inanmadığından açık açık yazmış vergi kaçırıldığını.
Mehmet Şimşek: "Galatasaray da dahil hiç bir spor kulübüne vergi affı yok, Transfere ve futbolculara milyonlarca dolar ödüyorlar, vergi de ödemek zorundalar."
https://pbs.twimg.com/media/BnB9XwkIcAA6poT.jpg
PSG ve City'nin ceza almaması için iddia edilen hukuk katliamından bahsettim. Tabi hiç kimse ceza almıyorsa Galatasaray da kayrılmış olacak. FFP başvuru kurallarında geçmiş dönem borcu olmaması ana kural zaten. Başvuru bile yapılamaması gerekiyor.
Tersi çıkarsa ne demek? Kanunlar, kurallar uygulanmıyorsa yanlış mı söylemiş oluyorum? Bunun adı hukuksuzluk olur, yanılmam değil.
Şike davasında gerçek bir kanıt yok. Aksi kanıtlanamayacak kadar kesinlik içeren bir kanıt yok. Varsayımlar üzerine yargılandı bu insanlar. Cezalarının sebebi, sadece iddia edildiği suçları yapmadığını kanıtlayan belgeler olmaması. Esas kanıtlayan belgeler de yokken yargılanmasını kabul edemem. Nasıl Deniz Gezmiş keyfi idam edildi ise, Aziz Yıldırım da keyfi yargılandı. Hukuk katliamı yapıldı. Deniz Gezmiş'in gerçekte banka soymuş olduğunu da pek bilen yoktur. Ona rağmen biz Deniz Gezmiş'e yapılan bu katliamın faillerinin suçlarını çekmesini istiyoruz. Hukukta masumiyet karinesi esastır.
Aziz Yıldırım'ı swfsi paylaşıyor olmanız bana saygısızlıktan ötürü. Kendisine olan nefretinizi bana karşı kullanıyorsunuz. Bahane üretmeyin lütfen. Aziz Yıldırım'ın yakını değilim. Gerçekten suçu olanı asla korumam.
Konu Galatasaray olunca değil, konu ne olursa olsun kanıtlar ile kesinlik kazanıyorsa suçu olanın cezasını çekmesini arzu ederim. Galatasaray ceza alabilir diyene hemen tepki göstermeniz, kabul etmemeniz Galatasaray'ın zarar görmesini istememenizden kaynaklı bana karşı düşmanlık göstermenizden. Hayal gücünüzde yaratıyorsunuz illegalliği meşru saydığımı ve keyfi düşmanlık yaptığımı.
Aziz Yıldırım gibi kanıtların kesinlik içermediği halde suçlu bulunan insanların kendilerini savunmasını hor görmek demokrasi ile bağdaşmıyor. Herkesin kendisini savunmaya hakkı vardır zaten.
Şike yapan takımın küme düşmesi gerektiğini, yapanların futboldan men edilmesi gerektiğini her zaman düşündüm. Aksini ifade ettiğimi göremezsiniz zaten. Aziz Yıldırım'ın masum olduğunu düşünmem ne zamandan beri suç oluyor? Ortada kanıtlanan bir suç olsa hiçbirimiz böyle düşünmezdik. Balyoz davası ortada. İnsanlara bu dönemde keyfi kumpas kurulduğu gerçeğini kabul etmemek yanlış olur. Galatasaray'ın aldığı bu cezanın temelinde bulunan bağış makbuzlarının gerçek olmadığını iddia edeniniz var mı? Yoksa, siz de vergi kaçırıldığını kabul ediyorsunuz demektir.
Samimi olduğumu kanıtlamak zorunluluğu hissetmiyorum. Şahsen tanıyanlar samimi olduğumu zaten biliyorlar.
Güzel özetlemişsin, bir tarafta bir olay (şike) olduktan sonra yorum yapıp fikir beyan edenler var. Bir tarafta sürekli karalama yapıp, iftira atıp, iddialarda (vergi kaçırma) bulunanlar. Gerçekleşmediği zaman da ya bahane (UEFA arkalarında, işte bunlar hep Fransız) buluyorlar ya da buhar oluyorlar.
Bu arada kendisinin antuda üyeliği var zaten, ben ara ara bakarım o siteye gülmek için. Son dönemde pek göremedim ama orada da yazıyordu sonuç olarak.
Fikir beyan etmenin hiç bir tarafı suç olamaz. Herkes fikir beyan etmekte özgürdür. Galatasaray'ın vergi kaçırma cezasına iftira ediyorsunuz derken, Fenerbahçe yöneticilerine verilen şike cezalarına gerçek olmadığını düşünenleri suçlamak ile anlatmaya çalıştığınız çelişiyor. Gerçek olmadığına ikna olduğunuz her düşünceyi açıklamaya çalışabilirsiniz. Bunu tartışmak hiç hoşuma gitmedi.
Antu'da üyeliğimin olmasının neresi komik? Gülmek için yazdıklarımı okuduğumu söyleyerek aşağılamak için çaba göstermeniz (ima etmeniz), tahrik etmeye çalışmanız hiç hoş değil. Gerçekten yakışmıyor.
uAburak89
07.Mayıs.2014, 16:49
Burada yazılanlar nasıl kanıt olabiliyor? Bu bir yazı sonuçta. Fikir beyan edilmiş. Nasıl bir kamuoyu yanıltması olabilir? İbraz edilen bir vergi borcu gerçekte var. İnternette faturalar var paylaşılmış. Bilerek gerçek bedelinin yarısından daha azı kesilmiş, geri kalanı bağış adı ile alınmış. Kanıtsız demek gerçekleri saptırmak oluyor sadece. Bağış adı altında gerçek bedelin bir kısmını elde etmek vergi kaçırma yoludur. Bunun kurtuluşu da mümkün olamaz. Tespit edilmiş ise geçmiş olsun. Kanunun açığı diyorsa, her kulüp yapıyor neden yapmayalım diyorsa vergi kaçırdığı kabul ediyor demektir. Vergi kaçırmıyoruz, masumuz diye yazdıklarını kendisi tekzip ediyor bu yazı. Her kim yazdı ise kendisini masum olduğunu inandırmaya çalışmış ama kendisi bile inanmadığından açık açık yazmış vergi kaçırıldığını.
Mehmet Şimşek: "Galatasaray da dahil hiç bir spor kulübüne vergi affı yok, Transfere ve futbolculara milyonlarca dolar ödüyorlar, vergi de ödemek zorundalar."
Ben kanıt veya gerçek doğru budur demedim ki. Senin gibi büyük konuşma huyum yok, hele %100 emin olmadığım konularda hiç yok. Senin ki de fikir yazısı.
Aynı Mehmet Şimşek zamanında Galatasaray'ın vergi borcu yok diye tweet de atıyordu. :)
PSG ve City'nin ceza almaması için iddia edilen hukuk katliamından bahsettim. Tabi hiç kimse ceza almıyorsa Galatasaray da kayrılmış olacak. FFP başvuru kurallarında geçmiş dönem borcu olmaması ana kural zaten. Başvuru bile yapılamaması gerekiyor.
Tersi çıkarsa ne demek? Kanunlar, kurallar uygulanmıyorsa yanlış mı söylemiş oluyorum? Bunun adı hukuksuzluk olur, yanılmam değil.
Benim dediğim kesin doğru diyorsun yine her zamanki gibi. Ceza gelirse, haklı çıkacaksın. Gelmezse sen yanılmış değil, hukuksuzluk olmuş olacak. Şike savunmasındaki mantığa çok benziyor. Biz de ceza gelirse hükümet oyun oynadı, yönetim onlara karşı olduğu için onlar yüzünden ceza aldık mı diyelim? Başbakan'ın rengi zaten belli, kişiler ile kurumlar ayrılmalı diyerek kanıtlamıştı zaten, şaşırtmadı mı diyelim?
Benim mantığım belli, ceza gelirse, demek ki bizimkiler bir halt yemiş. Tüm sorumluları defolsun gitsin. Ceza gelmezse de demek ki bir suç yok.
Fikir beyan etmenin hiç bir tarafı suç olamaz. Herkes fikir beyan etmekte özgürdür. Galatasaray'ın vergi kaçırma cezasına iftira ediyorsunuz derken, Fenerbahçe yöneticilerine verilen şike cezalarına gerçek olmadığını düşünenleri suçlamak ile anlatmaya çalıştığınız çelişiyor. Gerçek olmadığına ikna olduğunuz her düşünceyi açıklamaya çalışabilirsiniz. Bunu tartışmak hiç hoşuma gitmedi.
Antu'da üyeliğimin olmasının neresi komik? Gülmek için yazdıklarımı okuduğumu söyleyerek aşağılamak için çaba göstermeniz, tahrik etmeye çalışmanız hiç hoş değil. Gerçekten yakışmıyor.
Fikrini beyan ediyorsun zaten, ben sadece sürekli aynı şeyin olmasından bahsediyorum. Konu ne olursa olsun, farketmiyor. Daha doğrusu şöyle diyeyim, senin herhangi bir Galatasaray konusunda mesajını gördüğün zaman kesin olumsuz bir şey yazdığını düşünerek giriyorum. Bir kere bile şaşırtmadın.
Antu konusunda benim yazdığımla senin anladığın arasında fark var. Bana göre antu genel olarak komik bir site. Seni orada takip ettiğim falan yok, genel olarak göz atarken mesajlarını gördüm sadece. Nickin aynı çünkü. Yani özellikle senin mesajlarını okuduğum falan yok. ;)
Cengo
07.Mayıs.2014, 17:01
Ben kanıt veya gerçek doğru budur demedim ki. Senin gibi büyük konuşma huyum yok, hele %100 emin olmadığım konularda hiç yok. Senin ki de fikir yazısı.
Aynı Mehmet Şimşek zamanında Galatasaray'ın vergi borcu yok diye tweet de atıyordu. :)
Benim dediğim kesin doğru diyorsun yine her zamanki gibi. Ceza gelirse, haklı çıkacaksın. Gelmezse sen yanılmış değil, hukuksuzluk olmuş olacak. Şike savunmasındaki mantığa çok benziyor. Biz de ceza gelirse hükümet oyun oynadı, yönetim onlara karşı olduğu için onlar yüzünden ceza aldık mı diyelim? Başbakan'ın rengi zaten belli, kişiler ile kurumlar ayrılmalı diyerek kanıtlamıştı zaten, şaşırtmadı mı diyelim?
Benim mantığım belli, ceza gelirse, demek ki bizimkiler bir halt yemiş. Tüm sorumluları defolsun gitsin. Ceza gelmezse de demek ki bir suç yok.
;)
Ceza gelmezse suçlu olmadığımız ortaya çıkar mantığı, 17 Aralık soruşturmasında ortayan çıkan delillere rağmen seçimlerde tek parti çıkarak suçlu olmadığımız ortaya çıktı diyen hükümetin mantığından pek de farklı değil. Bu cümle teşbihti, aynı şey değil elbet. UEFA'nın City ve PSG'i koruması için kimseye ceza vermemesi ihtimali yanıldığımı göstermez. Suçun varolup olmaması farklıdır, ceza verilip verilmemesi farklıdır. Sizin görüşünüze da saygı duruyorum ama tek istediğim tartışmacılara haksız ithamlarda bulunmayarak anlamaya çalışmanız. Tartışmayı baltalamaya çalışmamanız.
uAburak89
07.Mayıs.2014, 17:12
Karar veren kurumlara güvenmek zorundayım. İnsanların beyanlarına bakarak suçlu/suçsuz demek moda oldu. Katili de, tecavüzcüsü de suçsuzum diyor zaten. Sen kararını çoktan vermişsin zaten, o gördüğün makbuzlar photoshop olabilir en basiti ama tabii böyle bir ihtimal yok değil mi? 17 aralık ve hükümet üzerinden verdiğin örneğe, işte şampiyon olduk masumiyetimiz bir kez daha kanıtlandı diyenler çok daha iyi oturuyor bence.
UEFA'nın City ve PSG'yi koruması senin varsayımın. Bunlar Arap sermayesi ile desteklenen kulüpler, bunları koruyacak olan UEFA FFP'yi de başlatmaz ve uygulamazdı. City ve PSG önermesini benim mantığım almıyor bu sebeple. Ortaya konulanlar çok yetersiz.
Şike için kanıt yok diyorsun, şikenin kanıtı diye bir şey yok zaten. Kendi kalelerine hücum mu edecek rakip takım? Şike yaptığını itiraf eden adamın kendi kalesine attığı golün görüntüsü var başka bir ülkede, adam itiraf etmese maçı izleyen kimse şüphe bile etmez.
Söylediğin gibi isimlere bakmıyor olsan gerçekten, tapelerde spora ve ahlaka bakış açısı çok net şekilde ortaya konan Aziz Yıldırım ve kurduğu yapıyı savunamazdın. İnsanların kendi takımlarının küme düşmemesini, şampiyonluklarının elinden alınmamasını, şikeci yaftasının yapışmamasını istemesini anlıyorum da, bunu meşrulaştırmak için verilen çabaları anlamıyorum. Strum Graz maçını kullanarak kendini savunan adamı savunmak çok acı.
Cengo
07.Mayıs.2014, 17:31
Karar veren kurumlara güvenmek zorundayım. İnsanların beyanlarına bakarak suçlu/suçsuz demek moda oldu. Katili de, tecavüzcüsü de suçsuzum diyor zaten. Sen kararını çoktan vermişsin zaten, o gördüğün makbuzlar photoshop olabilir en basiti ama tabii böyle bir ihtimal yok değil mi? 17 aralık ve hükümet üzerinden verdiğin örneğe, işte şampiyon olduk masumiyetimiz bir kez daha kanıtlandı diyenler çok daha iyi oturuyor bence.
UEFA'nın City ve PSG'yi koruması senin varsayımın. Bunlar Arap sermayesi ile desteklenen kulüpler, bunları koruyacak olan UEFA FFP'yi de başlatmaz ve uygulamazdı. City ve PSG önermesini benim mantığım almıyor bu sebeple. Ortaya konulanlar çok yetersiz.
Şike için kanıt yok diyorsun, şikenin kanıtı diye bir şey yok zaten. Kendi kalelerine hücum mu edecek rakip takım? Şike yaptığını itiraf eden adamın kendi kalesine attığı golün görüntüsü var başka bir ülkede, adam itiraf etmese maçı izleyen kimse şüphe bile etmez.
Söylediğin gibi isimlere bakmıyor olsan gerçekten, tapelerde spora ve ahlaka bakış açısı çok net şekilde ortaya konan Aziz Yıldırım ve kurduğu yapıyı savunamazdın. İnsanların kendi takımlarının küme düşmemesini, şampiyonluklarının elinden alınmamasını, şikeci yaftasının yapışmamasını istemesini anlıyorum da, bunu meşrulaştırmak için verilen çabaları anlamıyorum. Strum Graz maçını kullanarak kendini savunan adamı savunmak çok acı.
Photoshop mu? Bu soruşturmanın açılmasını sağlayan bu belgeler oldu zaten. O belgelere hadi inanmayalım ama bu konuda belgeli bir suç duyurusu üzerinden işlem yapıldığını halihazırda biliyorum. Yapılan işlemin bağış olmadığını düşünüyorsanız bunu tartışabiliriz elbet. Burada yanlış bir taraf yok.
City ve PSG'yi koruması gerçek değil diyorsanız, FFP'nin cezalarının ne zamandır para cezası olduğunu da öğrenmek isterim. Bir kanunu çıkartmak başka, uygulanmasını engellemek başka. Zaten esas mesele bu. Varolan kanunların uygulanamamasıdır esas sorun. Hiç kimse kanun çıkarken kendisine ileride dokunabileceğini düşünmez. Dokunduğu zaman tepki gösterir. 6+2 meselesi gibi. Resmi bir açıklama olmadan konuşmak hâlâ doğru değil aslında.
Kanıt olmadan insanları yargılayacak isek herkes keyfi yargılanabilir. İçinde bulunduğumuz rejim totaliter bir rejim mi, demokrasi mi? Hukukta masumiyet karinesi esastır diyorum ama diyorsunuz ki şikenin kanıtı nasıl olacak? O zaman herkesin yargılayın gitsin, herkes suçlu, masum olan hiç yok. Suçlu olan ile suçsuz olanı ayırmıyorsanız hukukun olmasının ne anlamı var? Fenerbahçe ile ilgili kesinlik içeren bir kanıt yok. Dediğim gibi varsayımlar ile yargılandı bu insanlar. Şampiyonluğun herhangi bir kanıt olması zaten mümkün olamaz. Çok alakasız şeyler bunlar.
Aziz Yıldırım'ın kendisini savunmak başka, haksızca yargılandığını söylemek başka. Dediğim gibi Deniz Gezmiş banka soygunu yapmış olmasına rağmen işlediği atfedilen suçun gerçek olmaması nedeni ile idam edilmesinden ötürü yıllardır kendisini savunuyoruz. Aziz Yıldırım'ın karakterini savunmuyorum. Dava nedeni ile Aziz Yıldırım düşmanları bile forza Aziz Yıldırım dediler. Bir organizasyonu ele geçirmek için kumpas kurulmasını kimse kabul etmez.
uAburak89
07.Mayıs.2014, 17:43
Photoshop mu? Bu soruşturmanın açılmasını sağlayan bu belgeler oldu zaten. O belgelere hadi inanmayalım ama bu konuda belgeli bir suç duyurusu üzerinden işlem yapıldığını halihazırda biliyorum.
City ve PSG'yi koruması gerçek değil diyorsanız, FFP'nin cezalarının ne zamandır para cezası olduğunu da öğrenmek isterim. Bir kanunu çıkartmak başka, uygulanmasını engellemek başka. Zaten esas mesele bu. Varolan kanunların uygulanamamasıdır esas sorun. Hiç kimse kanun çıkarken kendisine ileride dokunabileceğini düşünmez. Dokunduğu zaman tepki gösterir. 6+2 meselesi gibi. Resmi bir açıklama olmadan konuşmak hâlâ doğru değil aslında.
Kanıt olmadan insanları yargılayacak isek herkes keyfi yargılanabilir. İçinde bulunduğumuz rejim totaliter rejim mi, demokrasi mi? Hukukta masumiyet karinesi esastır diyorum ama diyorsunuz ki şikenin kanıtı nasıl olacak? O zaman herkesin yargılayın gitsin, herkes suçlu, masum olan hiç yok. Suçlu olan ile suçsuz olanı ayırmıyorsanız hukukun olmasının ne anlamı var? Fenerbahçe ile ilgili kesinlik içeren bir kanıt yok. Dediğim gibi varsayımlar ile yargılandı bu insanlar. Şampiyonluğun herhangi bir kanıt olması zaten mümkün olamaz. Çok alakasız şeyler bunlar.
Aziz Yıldırım'ın kendisini savunmak başka, haksızca yargılandığını söylemek başka. Dediğim gibi Deniz Gezmiş banka soygunu yapmış olmasına rağmen işlediği atfedilen suçun gerçek olmaması nedeni ile idam edilmesinden ötürü yıllardır kendisini savunuyoruz. Aziz Yıldırım'ın karakterini savunmuyorum. Dava nedeni ile Aziz Yıldırım düşmanları bile forza Aziz Yıldırım dediler. Bir organizasyonu ele geçirmek için kumpas kurulmasını kimse kabul etmez.
Ben olaya Avrupa kulüplerinde olduğu gibi bakıyorum. Neymar transferinde usulsüzlük var denildi, Barca başkanı istifa etti. Ne oldu sonra, adam aklandı. Zamanında Cemal Nalga olayı patladı, üstelik hazırlık maçında saçma sapan bir olay. Konudan haberi bile olmayan Yiğit Şardan istifa etti. Şimdi de varsa bir suç, varsa bir kanunsuzluk hem cezası neyse verilsin hem de sorumluları istifa etsin, bedelini ödesin isterim. Ceza falan gelmezse de kimse kusura bakmasın, City ve PSG yüzünden yırttınız demek resmen iftira ve ithama girer. Bu da fikir beyan etmeyi bariz olarak aşıyor.
FFP bu sene ilk defa uygulanıyor ve geçiş dönemi olacağı için UEFA'nın bu seneye mahsus alternatif çözümler ürettiği söyleniyor. Ben tüm kuralları ve yaptırımları okumadım, bilmiyorum. Ayrıca senin dediğin mantıkla bakarsak FFP'ye gelmeden bizim ülkemizde yapıldı zaten bu. 58. madde değiştirildi bir gece yarısı. Kanunun çıkmasında katkı sağlayanlar radara yakalandı, kanun değişti. UEFA'da iki kulüp için bu yola giriyorsa zamanında men yiyenler uyumasın, hakkını arasın. Beşiktaş'ın başkanı, yöneticisi bir tek açıklama yapmıyor bu konuda, taraftarı bir şey demiyor, ne hikmetse Fenerbahçe'liler ama Beşiktaş diyor? Olay hak ve hukuk mu, yoksa Galatasaray ceza alsın, bizim gibi men edilsin de azıcık keyiflenelim mi?
Soruyu tekrar soruyorum, şikenin kanıtı nasıl bir şey, nasıl olabilir? Söyle bileyim. Ben düşünüyorum, bulamıyorum. Siz sahaya bakıp tertemiz diyorsunuz, burada şike konusu açıldığında konu içinde olsun, özel mesajla olsun bana teşekkür edenleri unutmadım ben. Çünkü ben de maçlara bakmış ve temiz demiştim. Sonra tapeleri okudum, ben o insanlardan herşeyi beklerim, şike gibi konularda PA'ları 200 benim gözümde.
Neyseki mahkemeler olsun, UEFA olsun şikeye böyle bakmıyor. Sahaya yansımış, yansımamış demiyor de hak eden, hak ettiği cezayı alıyor.
Ayrıca senin kulübün zaten ele geçirilmiş, bir şahıs tarafından kalkan olarak kullanılıyor zaten.
europeanconquer
07.Mayıs.2014, 17:46
Şike davasında gerçek bir kanıt yok. Aksi kanıtlanamayacak kadar kesinlik içeren bir kanıt yok. Varsayımlar üzerine yargılandı bu insanlar. Cezalarının sebebi, sadece iddia edildiği suçları yapmadığını kanıtlayan belgeler olmaması. Esas kanıtlayan belgeler de yokken yargılanmasını kabul edemem. Nasıl Deniz Gezmiş keyfi idam edildi ise, Aziz Yıldırım da keyfi yargılandı. Hukuk katliamı yapıldı. Deniz Gezmiş'in gerçekte banka soymuş olduğunu da pek bilen yoktur. Ona rağmen biz Deniz Gezmiş'e yapılan bu katliamın faillerinin suçlarını çekmesini istiyoruz. Hukukta masumiyet karinesi esastır.
Aziz Yıldırım'ı swfsi paylaşıyor olmanız bana saygısızlıktan ötürü. Kendisine olan nefretinizi bana karşı kullanıyorsunuz. Bahane üretmeyin lütfen. Aziz Yıldırım'ın yakını değilim. Gerçekten suçu olanı asla korumam.
Konu Galatasaray olunca değil, konu ne olursa olsun kanıtlar ile kesinlik kazanıyorsa suçu olanın cezasını çekmesini arzu ederim. Galatasaray ceza alabilir diyene hemen tepki göstermeniz, kabul etmemeniz Galatasaray'ın zarar görmesini istememenizden kaynaklı bana karşı düşmanlık göstermenizden. Hayal gücünüzde yaratıyorsunuz illegalliği meşru saydığımı ve keyfi düşmanlık yaptığımı.
Aziz Yıldırım gibi kanıtların kesinlik içermediği halde suçlu bulunan insanların kendilerini savunmasını hor görmek demokrasi ile bağdaşmıyor. Herkesin kendisini savunmaya hakkı vardır zaten.
Şike yapan takımın küme düşmesi gerektiğini, yapanların futboldan men edilmesi gerektiğini her zaman düşündüm. Aksini ifade ettiğimi göremezsiniz zaten. Aziz Yıldırım'ın masum olduğunu düşünmem ne zamandan beri suç oluyor? Ortada kanıtlanan bir suç olsa hiçbirimiz böyle düşünmezdik. Balyoz davası ortada. İnsanlara bu dönemde keyfi kumpas kurulduğu gerçeğini kabul etmemek yanlış olur. Galatasaray'ın aldığı bu cezanın temelinde bulunan bağış makbuzlarının gerçek olmadığını iddia edeniniz var mı? Yoksa, siz de vergi kaçırıldığını kabul ediyorsunuz demektir.
Samimi olduğumu kanıtlamak zorunluluğu hissetmiyorum. Şahsen tanıyanlar samimi olduğumu zaten biliyorlar.
1- TFF dedi ki ''teşebbüs var,sahaya yansımadı.'' , Uefa 2 yıl ceza verdi,CAS'a başvurdunuz reddedildi,üstüne yargıtay da onadı bu davayı.Onama süresi ne kadardı ? 1 yılı aşkın bir süreç.Hemen kırarlardı kalemini olur biterdi,niye o kadar beklesinler keyfi bir kararsa bu ?
Sizin ''gerçek kanıt'' kabul etmediğiniz şeyi hukukçular gerçek kanıt kabul etmiş demek ki.Farkındaysan ben bu konuda kesin bir şey söylemiyorum senin gibi.Deniz Gezmiş ile Aziz Yıldırım'ı kıyaslamak da ayrı bir komedi olmuş.
2-Aziz Yıldırım swfsi paylaşmam sana saygısızlığımdan değil,senin davranışından dolayı,aynı onun gibi fikirlerin,yazıların var.Benzettim,paylaştım,çok da benziyor bence.
3- Galatasaray bir halt yemişse cezasını çeker,bizde yapanları eleştiririz.Senin zaten ''Galatasaray ceza alabilir'' gibi ihtimalli bir cümle kurduğuna rastlamadım.Hep kesin ve net konuşuyorsun,çoğu zaman da tepkiyi bundan dolayı alıyorsun.
4- Zaten hak hukuk olsa Aziz Yıldırım şimdiye içerideydi,ne zaman içeriye girecek bu adam ? Ne yeniden yargılanması yahu ? Zaman kaybından başka bir şey değil.Gereksiz buluyorum,bu adam yeniden yargılansa o kadar süre dışarı da kalsa,yeniden yargılanmanın sonunda tekrar suçlu bulunsa nolacak ? Zaten hakem odası basmayı alışkanlık edinmiş bir adamın,hakimlerin-savcıların odasını basmayacağını nereden bilelim ?
5-Ben Nisan ayına kadar ''acaba hükümet Aziz Yıldırım'a bir kumpas kurmuş mudur ? '' düşünüyordum ancak Mahmut Uslu'nun olsun Aziz Yıldırım'ın olsun özellikle Nisan'ın başından beridir iktidara,başbakana karşı samimi tavrı tamamen yok etti o düşüncemi,hükümet karıştıysa bu davaya,Aziz Yıldırım'ın lehine karışmıştır diye düşünüyorum artık.İkili oynamayı çok iyi becerdi Aziz Yıldırım ama ne olduğu belli oldu 3 yılın sonunda.
Başkalarını bilemem ama samimi değilsin bence bu konuda,alakası bile yok.
furkan58
07.Mayıs.2014, 17:52
@europeanconquer
Sorun da o zaten savcılara, hakimlere güvenmediğimizden adil yargılanma istiyoruz kanıt yok ortada ve suç alıyoruz. Sen gelmiş yargıtay onadı şu ceza verdi vs. diyosun. UEFA'nın cezayı polis belgelerine göre verdiğinide söylemişti Aziz Yıldırım. Yani sonuçta bu adamlara dosyalar gidiyor orada yazana göre ceza veriyorlar gelip kendileri delil aramıyorlar. O sebepten hukukçuların şu aşamada kabul etmesi pek bişey değiştirmiyor lakin somut delil de yok ortada.
europeanconquer
07.Mayıs.2014, 17:55
@europeanconquer
Sorun da o zaten savcılara, hakimlere güvenmediğimizden adil yargılanma istiyoruz kanıt yok ortada ve suç alıyoruz. Sen gelmiş yargıtay onadı şu ceza verdi vs. diyosun. UEFA'nın cezayı polis belgelerine göre verdiğinide söylemişti Aziz Yıldırım. Yani sonuçta bu adamlara dosyalar gidiyor orada yazana göre ceza veriyorlar gelip kendileri delil aramıyorlar. O sebepten hukukçuların şu aşamada kabul etmesi pek bişey değiştirmiyor lakin somut delil de yok ortada.
İyi yeniden yargılansın,sadece zaman kaybı onu diyorum.Bu sürecin sonunda zararı yine Fenerbahçe görecektir.
Cengo
07.Mayıs.2014, 18:07
1- TFF dedi ki ''teşebbüs var,sahaya yansımadı.'' , Uefa 2 yıl ceza verdi,CAS'a başvurdunuz reddedildi,üstüne yargıtay da onadı bu davayı.Onama süresi ne kadardı ? 1 yılı aşkın bir süreç.Hemen kırarlardı kalemini olur biterdi,niye o kadar beklesinler keyfi bir kararsa bu ?
Sizin ''gerçek kanıt'' kabul etmediğiniz şeyi hukukçular gerçek kanıt kabul etmiş demek ki.Farkındaysan ben bu konuda kesin bir şey söylemiyorum senin gibi.Deniz Gezmiş ile Aziz Yıldırım'ı kıyaslamak da ayrı bir komedi olmuş.
2-Aziz Yıldırım swfsi paylaşmam sana saygısızlığımdan değil,senin davranışından dolayı,aynı onun gibi fikirlerin,yazıların var.Benzettim,paylaştım,çok da benziyor bence.
3- Galatasaray bir halt yemişse cezasını çeker,bizde yapanları eleştiririz.Senin zaten ''Galatasaray ceza alabilir'' gibi ihtimalli bir cümle kurduğuna rastlamadım.Hep kesin ve net konuşuyorsun,çoğu zaman da tepkiyi bundan dolayı alıyorsun.
4- Zaten hak hukuk olsa Aziz Yıldırım şimdiye içerideydi,ne zaman içeriye girecek bu adam ? Ne yeniden yargılanması yahu ? Zaman kaybından başka bir şey değil.Gereksiz buluyorum,bu adam yeniden yargılansa o kadar süre dışarı da kalsa,yeniden yargılanmanın sonunda tekrar suçlu bulunsa nolacak ? Zaten hakem odası basmayı alışkanlık edinmiş bir adamın,hakimlerin-savcıların odasını basmayacağını nereden bilelim ?
5-Ben Nisan ayına kadar ''acaba hükümet Aziz Yıldırım'a bir kumpas kurmuş mudur ? '' düşünüyordum ancak Mahmut Uslu'nun olsun Aziz Yıldırım'ın olsun özellikle Nisan'ın başından beridir iktidara,başbakana karşı samimi tavrı tamamen yok etti o düşüncemi,hükümet karıştıysa bu davaya,Aziz Yıldırım'ın lehine karışmıştır diye düşünüyorum artık.İkili oynamayı çok iyi becerdi Aziz Yıldırım ama ne olduğu belli oldu 3 yılın sonunda.
Başkalarını bilemem ama samimi değilsin bence bu konuda,alakası bile yok.
Hukukta her bir davanın uzun bir süreci vardır; davanın bulgularının araştırılması, Polis fezlekesi oluşturulması, bilir kişi raporu, savcının mütalaası gibi. Her bir davanın ardından başka bir dava görülür ve bu iş yükü her gün büyüyor. Bir celsede biten davalar boşanma davaları gibi basit davalar olabiliyor. Basit anlaşmazlıkta bile davalar 1 yılı bulabiliyor. Düşündüğünüz kadar baside indirgenemez.
Hukukçular gerçek kanıt kabul etmiş tezi, gerçek kanıt olduğunu göstermiyor. Varsayımlar ile yargılandığını söylüyorum ama kanıtın nasıl bir kesinlik içerdiğini dahi ifade etmiyorsunuz.
O swf bana saygsızlıktı, Aziz Yıldırım'a saygısızlıktı. Küçük düşürmeye yönelikti.
Düşündüğümü ifade ediyorum. Ceza alabilirden kastedilen zaten söylediklerim. %100 FFP'den ceza alacak, duruşmayı takip ettim gibi ifadeler mi kullandım? Kurallar ceza almasını gerektiriyorsa ve açık, net ise ceza alması gerektiğini söylemek asla abes olamaz.
Size göre zaman kaybından başkası olmayan başkasına göre doğru olabilir. İnsanlara saygı göstermeye çabalamayı öğrenmeniz gerekiyor. Suçlu bulunmaz ise ne olacak? Aziz Yıldırım'ın karakteri başkadır, kendisine atfedilen suçların gerçek olmaması başkadır. Hakimlerin, savcıların odasını basmak nedir? Jandarma'nın, Polis'in korumasındaki devlet görevlilerini tehdit edeceğini öngörmek iftira olur. Hiçbirimiz burada daha henüz yaşanmamış bir olayı gelecekte yaşanabilir gibi göstermiyoruz. Hoş bir davranış değil. Aziz Yıldırım'ın karakterinden hoşlanmıyor olabilirsiniz ama Deniz Gezmiş de banka soygunu yapmıştı. İnsanlar sadece yaptıkları ile yargılanmalılar. Aksi durumda siz de aynı durumda kaldığınızda nasıl kendinizi savunabileceksiniz? Sizi sevmeyenlerin size kurulan kumpası ortaya çıkarmaması hoşunuza gider miydi? İnsanların karakteri başkadır, yaptıkları başkadır. Mesele seviyor, sevmiyor olmanız değil.
Teşbihte hata olmaz. Deniz Gezmiş ile Aziz Yıldırım'ın durumları örnek gösterilebilir.
europeanconquer
07.Mayıs.2014, 18:24
Hukukta her bir davanın uzun bir süreci vardır; davanın bulgularının araştırılması, Polis fezlekesi oluşturulması, bilir kişi raporu, savcının mütalaası gibi. Her bir davanın ardından başka bir dava görülür ve bu iş yükü her gün büyüyor. Bir celsede biten davalar boşanma davaları gibi basit davalar olabiliyor. Basit anlaşmazlıkta bile davalar 1 yılı bulabiliyor. Düşündüğünüz kadar baside indirgenemez.
Hukukçular gerçek kanıt kabul etmiş tezi, gerçek kanıt olduğunu göstermiyor. Varsayımlar ile yargılandığını söylüyorum ama kanıtın nasıl bir kesinlik içerdiğini dahi ifade etmiyorsunuz.
O swf bana saygsızlıktı, Aziz Yıldırım'a saygısızlıktı. Küçük düşürmeye yönelikti.
Düşündüğümü ifade ediyorum. Ceza alabilirden kastedilen zaten söylediklerim. %100 FFP'den ceza alacak, duruşmayı takip ettim gibi ifadeler mi kullandım? Kurallar ceza almasını gerektiriyorsa ve açık, net ise ceza alması gerektiğini söylemek asla abes olamaz.
Size göre zaman kaybından başkası olmayan başkasına göre doğru olabilir. İnsanlara saygı göstermeye çabalamayı öğrenmeniz gerekiyor. Suçlu bulunmaz ise ne olacak? Aziz Yıldırım'ın karakteri başkadır, kendisine atfedilen suçların gerçek olmaması başkadır. Hakimlerin, savcıların odasını basmak nedir? Jandarma'nın, Polis'in korumasındaki devlet görevlilerini tehdit edeceğini öngörmek iftira olur. Hiçbirimiz burada daha henüz yaşanmamış bir olayı gelecekte yaşanabilir gibi göstermiyoruz. Hoş bir davranış değil. Aziz Yıldırım'ın karakterinden hoşlanmıyor olabilirsiniz ama Deniz Gezmiş de banka soygunu yapmıştı. İnsanlar sadece yaptıkları ile yargılanmalılar. Aksi durumda siz de aynı durumda kaldığınızda nasıl kendinizi savunabileceksiniz? Sizi sevmeyenlerin size kurulan kumpası ortaya çıkarmaması hoşunuza gider miydi? İnsanların karakteri başkadır, yaptıkları başkadır. Mesele seviyor, sevmiyor olmanız değil.
Teşbihte hata olmaz. Deniz Gezmiş ile Aziz Yıldırım'ın durumları örnek gösterilebilir.
Farkındaysan ben bir yorum yapmıyorum,olağan şeyleri söylüyorum.Bu argümanı sunmamın nedeni senin de kanıtları kabul etmemen keyfi demen.Bana göre de keyfi olan bir şey bu kadar uzun sürmez,basite falan indirgediğim yok.
Swf sen nasıl algıladıysan öyledir.
Aynen ona benzer bir cümle kurdun.
Beşiktaş'ın aynı sebepten 1 yıl men aldığı durumda Galatasaray 200 Bin Euro ile kurtuluyor. Sevinilecek bir durum yok.
Öngörü bile yapmadım ben,varsayımda bulundum.
Fazla uzatmak istemiyorum artık tartışmayalım sen kendince haklısın.
Cengo
07.Mayıs.2014, 18:38
Farkındaysan ben bir yorum yapmıyorum,olağan şeyleri söylüyorum.Bu argümanı sunmamın nedeni senin de kanıtları kabul etmemen keyfi demen.Bana göre de keyfi olan bir şey bu kadar uzun sürmez,basite falan indirgediğim yok.
Swf sen nasıl algıladıysan öyledir.
Aynen ona benzer bir cümle kurdun.
Öngörü bile yapmadım ben,varsayımda bulundum.
Fazla uzatmak istemiyorum artık tartışmayalım sen kendince haklısın.
Kurtuluyordan demek istediğim, aslen kurallara göre ceza alması gerekli iken almıyor demekti. Kuralları yorumladım sadece. Beşiktaş aynı durumdan 1 yıl men cezası almışken şu durumda farklı ceza verilmesi hoşuma gitmedi, sadece bu. Aynı şeyleri ikimiz de tekrar etmeye başladık, haklısın. Devam etmemek en güzeli.
uAburak89
07.Mayıs.2014, 23:39
Kaldı ki 2 maç, Trabzonspor deplasmanı ve Erciyes ile içeride. Birinin Avrupa Ligi, diğerinin ligde kalma hedefi var. İkisinin de form grafiği iyi, ikisinde de bize ters gelecek oyuncular var. 2.'lik çok zor gözüküyor, biz kalan iki maçtan 3 ya da 4 puan alırız. Beşiktaş Elazığ deplasmanı ve Gençlerbirliği ile içeride oynuyor. Elazığ'ın hedefi var ama son maçları bize göre daha rahat. Futbolumuz her maç daha da kötüye gidiyor, işimiz bireysel performanslara kalmış durumda...
Walter Sakana
08.Mayıs.2014, 00:09
Güncelle güncelle bitmiyor yav
Tükiye kupası şampiyonluğu (futbol)
Nedvedmania
08.Mayıs.2014, 00:27
#REKOR
Galatasaray Spor Kulübü,
Tarihinde bu sene tüm branşlarda,
86 Madalya,
17 Kupa,
2 de Avrupa Şampiyonluğu ile Rekor kırdı.
E.Cartman
08.Mayıs.2014, 00:58
Mancini: "Başkan beni aramış ancak cevap veremedim, şimdi hemen kendisine geri dönüş yapacağım."
Ahahahaha beyler :n::n:
europeanconquer
08.Mayıs.2014, 01:02
Mancini yolcu :n:
Ahahahaha beyler :n::n:
kendini garanti altına almak için röpotaj/basın toplantısı nda belirtmiş bunu :D
uAburak89
08.Mayıs.2014, 01:24
Hat falan düşmemiş olsa da konuşamamış olsalar keşke. :)
İşin şakası bir yana, Juventus, Inter, Monaco ve Tottenham ile adı geçiyor Mancini'nin dış basında. Bunlardan biriyle anlaşıp gitse de minimum zararla kurtulsak çok iyi olacak. Mentalite tutmuyor, tutacak gibi de görünmüyor. Her maç biraz daha umudum kırılıyor, bu sene azından Türkiye Kupası, Juve maçı, olursa 2.'lik gibi şeylerle anma şansımız var kendisini. Kalırsa, seneye ayrılık olduğunda çok daha çirkin şekilde olabilir.
byariff
08.Mayıs.2014, 02:17
mancini gitcek rahad olun
Namzet
08.Mayıs.2014, 13:13
Galatasaraylı futbolcular kupa dönüşünde uçakta Fenerbahçe'ye küfürlü tezahurat yapmış bu ilk değil kendilerine yakışanı yapmışlar,Emre'ye laf edenler kendi futbolcularını nasıl yorumlayacak hadi buyrun.
europeanconquer
08.Mayıs.2014, 13:15
Galatasaraylı futbolcular kupa dönüşünde uçakta Fenerbahçe'ye küfürlü tezahurat yapmış bu ilk değil kendilerine yakışanı yapmışlar,Emre'ye laf edenler kendi futbolcularını nasıl yorumlayacak hadi buyrun.
Link ver de bir görelim.
Namzet
08.Mayıs.2014, 13:16
Maraton.com.tr gir ve gör o iğrenç şeyin linkini atamam
uAburak89
08.Mayıs.2014, 13:19
Artık dost olmadığımıza göre, çok normal.
Namzet
08.Mayıs.2014, 13:20
Böyle böyle geçiştirilir zaten,söz konusu Fenerbahçe olsa yıkarsınız buraları
europeanconquer
08.Mayıs.2014, 13:23
O zat hala avatarında duruyorsa,senin buraya gelip küfür etmişler diye yakınman pek samimi değil.
Burak abinin dediği gibi dostluk bittiğine göre pek umurumda da değil gerçi.
Namzet
08.Mayıs.2014, 13:27
Küfür etmişler diye yakınmıyorum,Fenerbahçeli futbolculara laf etmeden kendi futbolcularınızı düşünün kafi bunu istiyorum.
europeanconquer
08.Mayıs.2014, 13:30
Küfür etmişler diye yakınmıyorum,Fenerbahçeli futbolculara laf etmeden kendi futbolcularınızı düşünün kafi bunu istiyorum.
İyi de bu toplum içinde mi ? Kim bilir soyunma odasında ne küfürler etmişlerdir Galatasaray'a Fenerbahçeli futbolcular,uçakta her yer karanlık,kaç bin metre havadalar,Telles yabancı bir oyuncu,küfür olduğunu nerden bilsin de paylaşsın ?
Namzet
08.Mayıs.2014, 13:32
Amacımı üst mesajda belirttim,o küfür etmiş orda burda etmemiş değil amacım
E.Cartman
08.Mayıs.2014, 13:35
Benzer veya farklı olaylarda bu yazdıkların defalarca söylendi Galatasaraylılar tarafından, siz ne yaptınız acaba o anlarda ? Hayat gerçekten çok güzel bir şey. O otobüslerin içinde neler oluyor. FBTV'nin canlı yayınlarda ne laflar sokuluyor ne imalar yapılıyor kahkahalar eşliğinde gıkınız çıkmıyor. Siz sanıyor musunuz ki FB'li futbolcular bu sevinçlerde rahat duruyor. Bizim Telles heyecana gelmiş paylaşmış anlamını bilmiyordum dese yeridir. Galatasaraylı futbolculara laf etmeden kendi futbolcularınızı düşünün kafi, bunu istiyorum.
europeanconquer
08.Mayıs.2014, 13:36
Amacımı üst mesajda belirttim,o küfür etmiş orda burda etmemiş değil amacım
Siz önce başkanınıza,yöneticilerinize bakın gelmişler 60-70 yaşına,bayan basket takımına karşı anasına bacısına sövüyorlar,tehdit ediyorlar.Basket federasyonunun görevlilerini falan tehdit ediyorlar.Rusya'da ki küfür videosu falan var.
Bana kendin diyorsun Aziz Yıldırım giderse napacağım diye.Eee bu adam sövüyor sayıyor,sana 10000 metre yüksekte olanlar batıyor.
Nedvedmania
08.Mayıs.2014, 13:39
İyide aynısını sen de yapıyorsun zaten. Aziz Yıldırım küfür edince bi eleştirin oldu mu ona karşı ? Ama bizimkilere olmuş. Çok samimisin.
Benim en çok merak ettiğim şey o videonun siliniş anı :D İlk kim farketti acaba. Uçakta nasıl kargaşa olmuştur :D
Namzet
08.Mayıs.2014, 13:42
Yahu arkadaş ben bizimkilerin yaptıklarını burda aklayacak şeyler mi söylüyorum o da yanlış bu da yanlış onu belirtiyorum siz ne anlıyorsunuz
europeanconquer
08.Mayıs.2014, 13:44
Tamam Ertan bizimkilerin yaptığı yanlış zaten,bunu söylemenin ne gereği,küfür zaten kötü bir şeydir,söylemeye gerek mi var.
mpaker66
08.Mayıs.2014, 14:09
Şimdi Telles daha bi gözüme girdi :D
GicaHagi
08.Mayıs.2014, 14:11
Saha ortasinda iste böyle her sene böyle... ile bizimkilerin yaptigi arasinda pek fark görmüyorum. Ama bizim futbolcularin icindeki fener nefreti güzel sevindim bu duruma.
mpaker66
08.Mayıs.2014, 14:14
Bu arada Mancini gitmeyecek. Bu konuda iddalara varım :D
byariff
08.Mayıs.2014, 14:30
aferin telles gozume girdin
erdem344
08.Mayıs.2014, 15:04
Finallere ulaşmak, sonrasında şampiyon olmak ve şampiyon olduktan sonra da şampiyon gibi davranmak çok önemlidir. -Aykut Kocaman
sui generis
08.Mayıs.2014, 15:07
Gün yüzüne çıkmasına sevindim. Fenerbahçe saplantı olmuş adamlarda. Gözümde Galatasaray ahlakı tam olarak budur işte :)
europeanconquer
08.Mayıs.2014, 15:08
Finallere ulaşmak, sonrasında şampiyon olmak ve şampiyon olduktan sonra da şampiyon gibi davranmak çok önemlidir. -Aykut Kocaman
Şampiyon olmayı biz çok iyi biliriz,tarihe bakmanız yeterli,şampiyon gibi davranmayı da şampiyon olmayı bilenler iyi bilir.
-europeanconquer
:n:
byariff
08.Mayıs.2014, 15:16
hayir anlamiyorum , aziz yildirim .... boyle fenerbahceyi derken birsey yok galatasarayli yabancilarin demesine niye takiliyorsunuz anlamiyorum ? :D
mpaker66 : bu arada gidicek mancini iddaya varmisin ? :p
SAİT71
08.Mayıs.2014, 15:40
Galatasaray'a ettiğim tebriği geri alıyorum. Yazıklar olsun diyorum bu rezaletten sonra.
E.Cartman
08.Mayıs.2014, 15:44
Gün yüzüne çıkmasına sevindim. Fenerbahçe saplantı olmuş adamlarda. Gözümde Galatasaray ahlakı tam olarak budur işte :)
Bu laf hakikaten çok ilginç. Milletçe balık hafızalıyız diyoruz ya hani o bile fazla bize balıkların hafızası daha kuvvetli. Birincisi 15 yıldır ağzından Galatasaray'ı düşürmeyen bir adam var başınızda biz miyiz saplantılı olan. İkincisi bu 2 kulüp arasında 100 yıllık bir rekabet var, tarihlerine bakıldığında ülkenin en başarılı kulüpleri, bu iki takım devamlı yarışıyor birbiriyle, tabii ki taraftarlar futbolcular ezeli rakiplerine laf atacak, dalaşacak, küfür edecek, gidip Akhisar'a, Eskişehir'e laf atacak halleri yok. Fener her şampiyonluğunda Galatasaray'a dalaşacak, Galatasaray'sa Fenere zaten yapıyorlar da hatta dozunu fazlasıyla kaçırarak yapıyorlar, ortamın bu kadar gergin olmasının nedeni de bu doz aşımı. Ama siz böyle gelip Fenerbahçe ailenin sessiz, başarılı, çok sevilen çocuğu Galatasaray ise ailenin serseri bebesiymiş gibi davrandıkça delleniyorum. İki kulübünde birbirinden geri kalır tarafı yok buraya gelip böyle mesajlar yazmayın artık.
europeanconquer
08.Mayıs.2014, 15:50
Her fırsatta,başkanı,yöneticisi,taraftarı Galatasaray'a sallayan bir camia ile artık dost olmadığımızı kendilerinin açıklaması beni rahatlattı açıkçası.Yaptıkları tahrikler,ettikleri küfürler,tehditler varken,gerçek veya değil bir şike olayı varken,geçen gün ahlak bekçisi Aziz Yıldırım ve mağdur Mahmut Uslu'nun yaptıkları ortaya çıkınca sessiz kalanlar şimdi ahlak bekçileri kesilmişler.
Dostluğu kendiniz bitirdiniz,operayı bizden duyunca bozulmayın hemen.Bugünlere kadar sabretmeye çalıştım ama sağolsun büyük başkan Aziz Yıldırım (!) beni rahatlattı.Sallamaysa sallama,dalgaysa dalga,tahrikse tahrik.
Kısacası kısasa kısas davranacağım bende.
GicaHagi
08.Mayıs.2014, 15:59
Fenerin lig bitmeden 3 5 hafta önce sampiyon olmasi iyi oldu 1 haftada unutuldu gitti :D Simdi kendileri gündem olamayinca bize sallamaya basladilar.
FB'nin aciklamasi da sacma olmus Tuncay bir baba hindi yaparken, bütün futbolcular saha ortasinda toplanip iste böyle her sene böyle yaparken ahlak bekcileri neredeydi?
uAburak89
08.Mayıs.2014, 16:07
Futbolculara çok kızdım yalnız, o tezahüratı bulan Beşiktaşlı'lar diye biliyorum. Bizim de var çok güzel, manalı ve yaratıcı tezahüratlarımız. Gelecek sezon Süper Kupa finalinden sonra onun söylenmesi lazım. :)
Bir baba hindi, Ciguli'den Binnaz, Dilber Ay'dan türküler, kaba etiyle top tutma, tribünlere kasıklarını gösterme, şike, teşvik, ırkçılık, tahrik, küfür, mağaza yakma, stat yakma, polis arabası yakma, hakem odası, TFF basma, çıkar amaçlı suç örgütü kurma, hakem ayarlama, yalan haber yaptırma, rakip kadrolarını muhabirlerden öğrenme ve daha nice ahlaksızlar yapanlardan ahlak dersi. :)
Bu arada Melo kaptan olmalı, dün kendisi hakkında saçma sapan konuşan Demirören'in elini havada bırakması 10 numara, 5 yıldızlık hareket.
William Rookwood
08.Mayıs.2014, 16:46
Taffarel'in 48. yaş günü kutlu olsun, iyi doğdun taffarel! :)
http://img-cdn.ntvspor.net//C/I//491/TNC_2817_600x399_KPLZS.JPG
http://img-cdn.ntvspor.net//C/I//491/TNC_2844_399x600_GSBXV.JPG
http://img-cdn.ntvspor.net//C/I//491/TNC_2863_600x399_1CYQD.JPG
http://img-cdn.ntvspor.net//C/I//491/TNC_2886_399x600_3MT74.JPG
http://img-cdn.ntvspor.net//C/I//491/TNC_2955_600x399_QD5TM.JPG
http://img-cdn.ntvspor.net//C/I//491/TNC_2970_600x399_I9VDX.JPG
Taffarel'in 48. yaş günü kutlu olsun, iyi doğdun taffarel! :)
48 yaşındaki adamı şamar oğlanına çevirmişler gelen vuruyo giden vuruyo :D :D
BaGa TaRKaN
08.Mayıs.2014, 16:51
Adam 48 Yaşına Ne Ara Geldi Yahu :uzgun:
Ulen Zamana Bak Ne Çabuk Geçiyor Yıllar
kumbara
08.Mayıs.2014, 17:09
Gs futbolcular nedense bizi yanıltmadı yine.
CocukMenajer
08.Mayıs.2014, 17:23
Fenerbahçeliler küfür edince ne olursa olsun küfür etmemeli diyenler Galatasaraylılar küfür edince artık dost değiliz nasıl olsa demiş.
Nedvedmania
08.Mayıs.2014, 17:51
Küfür edenler futbolcu değil taraftarlarmış :)
CocukMenajer
08.Mayıs.2014, 18:11
“Fenerbahçe resmi sitesinde yapılan bir duyuruyla ilgili olarak, Kupa finalinden dönüş uçağında meydana geldiği iddia edilen olaylar üzerine açıklama yapmayı zorunlu görüyoruz:
1) Uçakta kısa süreli olarak duyulduğu söylenen küfürlerin, kimler tarafından yapıldığının tespiti mümkün olmamıştır. Futbolcularımız da bu tezahüratla ilgilerinin bulunmadığını kendi sosyal medya hesaplarında ve özel görüşmelerinde beyan etmişlerdir. Futbolcularımızın beyanları bizim için esastır. Dönüş uçağında, futbolcularımızın dışında çok sayıda taraftarın da yolcu olarak bulunduğu bilinmektedir.
2) Galatasaray’ın, kimler olduğu belirsiz az sayıda kişinin katıldığı, bu tür davranışları tasvip etmesi asla düşünülemez.
3) Fenerbahçe spor kulübünün, geçmişte kendi futbolcu ve taraftarlarınca gerçekleşmiş, buna benzer sayısız olay olduğunu unutmuş görünerek ve kulübümüzle ilgisi olmayan en ufak olayı bahane ederek, son zamanlarda, iki camia arasında gerginliğe yol açacak davranış ve söylemleri sıklıkla tekrarlamasını şiddetle kınıyoruz.
Galatasaray Spor Kulübü”
Nedvedmania
08.Mayıs.2014, 18:15
1 maç seyircisiz oynama cezası aldık. Tam o hafta İstanbulda olacaktım ne güzel ya :uzgun:
İtirazla felan iptal olur mu ki acaba :uzgun:
Homer J.S
08.Mayıs.2014, 18:37
Tuncay bir baba hindi cektirirken kahramandi, bizim de kahramanlarimiz ucaktakiler olabilir o halde.
uAburak89
08.Mayıs.2014, 18:42
Bizim yönetim hata yapıyor, "kontrolünü tamamen yitirmiş bu zatı" (http://www.galatasaray.org/kulup/haber/14051.php) açıklaması ile zirvede bırakmaları gerekiyordu. O açıklama sonrası yapılan her açıklama benim için yanlış ve gereksiz.
sui generis
08.Mayıs.2014, 18:47
“Fenerbahçe resmi sitesinde yapılan bir duyuruyla ilgili olarak, Kupa finalinden dönüş uçağında meydana geldiği iddia edilen olaylar üzerine açıklama yapmayı zorunlu görüyoruz:
1) Uçakta kısa süreli olarak duyulduğu söylenen küfürlerin, kimler tarafından yapıldığının tespiti mümkün olmamıştır. Futbolcularımız da bu tezahüratla ilgilerinin bulunmadığını kendi sosyal medya hesaplarında ve özel görüşmelerinde beyan etmişlerdir. Futbolcularımızın beyanları bizim için esastır. Dönüş uçağında, futbolcularımızın dışında çok sayıda taraftarın da yolcu olarak bulunduğu bilinmektedir.
2) Galatasaray’ın, kimler olduğu belirsiz az sayıda kişinin katıldığı, bu tür davranışları tasvip etmesi asla düşünülemez.
3) Fenerbahçe spor kulübünün, geçmişte kendi futbolcu ve taraftarlarınca gerçekleşmiş, buna benzer sayısız olay olduğunu unutmuş görünerek ve kulübümüzle ilgisi olmayan en ufak olayı bahane ederek, son zamanlarda, iki camia arasında gerginliğe yol açacak davranış ve söylemleri sıklıkla tekrarlamasını şiddetle kınıyoruz.
Galatasaray Spor Kulübü”
Ahahhaah :) abi çıkın oh iyi yaptık diyin, böyle kaçak dövüşmeyin. Acziyet bu :)
uAburak89
08.Mayıs.2014, 19:08
Kendi takımında da siyahi oyuncular olmasına rağmen, Eboue ve Drogba'ya gösterilen muzları, yapılan ırkçılığı basın toplantısı düzenleyerek "hazım problemi" haline getirmeye çalışanların içerisine düştüğü acizliğin yanında bu ne ki? Yapılan açıklamanın doğru ve gerçek olma ihtimali de işin ayrı boyutu tabii. :)
William Rookwood
08.Mayıs.2014, 19:08
Kısasa kısas mantığı ile hareket eden kulüp yöneticilerinin taraftara örnek olması nasıl beklenir? Kulübüne küfür edildiği için yakınıyorsun, sosyal medyadan daha büyük bir hakaret ile sitem ediyorsun küfür eden takıma ve yöneticilerine. Şimdi o küfür eden kişi aylar sonra Galatasaray'ın olduğu bir yere gitse her türlü darp ve saldırıya maruz kalsa hiç şaşırmam. Çünkü Türkiye'de işler böyle yürüyor.
Kulüp açıklama yapacağına şu hakaret eden şahıs hakkında işlem başlatması lazım.
CocukMenajer
08.Mayıs.2014, 21:00
Kendi takımında da siyahi oyuncular olmasına rağmen, Eboue ve Drogba'ya gösterilen muzları, yapılan ırkçılığı basın toplantısı düzenleyerek "hazım problemi" haline getirmeye çalışanların içerisine düştüğü acizliğin yanında bu ne ki? Yapılan açıklamanın doğru ve gerçek olma ihtimali de işin ayrı boyutu tabii. :)
Kendi çektiği sıkıntıları başka kulüpler çektiğinde dalga geçenlermi söylüyor bunu
di canio
08.Mayıs.2014, 21:19
Spor dünyamızda artık kanıksanır hale gelen iğrençliklere yapılan övgü dolu, sahiplenici yorumları gördükçe bunları yapanlardan değil bunu düzeltmek adına elimden bir şey gelmeyeceğini bildiğim halde kendimden utanıyorum. İnsanlığını kaybetmiş mahlukatların peşinden başkan, kaptan, aslan, kaplan diye koşanları görüdkçe insanlığımdan utanıyorum. Siz utanmadan sahiplenmeye devam edin. Yarın, öbür gün biriniz bir köşe başında bıçaklanır, birinizin kafasına rakı şişesi atılır, en sonunda spordaki şiddet nedeniyle spor müsabakaları iptal edilir, umarım malum yer gibi kalırsınız. Sizleri bu duruma doğru büyük bir hızla sürükleyen kelli felli para babaları bizlerin spor keyfinin içine ettikten sonra ceplerini doldurmak için birçok yol bulur. Şu an o benim saçımı çekti, bu benim topacımı aldı seviyesine düşülmüş. İşler daha kötüye gittiğinde umarım düşünürsünüz, biz nerede yanlış yaptık diye.
Gncl1905
08.Mayıs.2014, 21:38
Yapılan terbiyesizlik, kabul etmemiz gerekiyor. Nasıl onlar küfrederken eleştiriyorsak biz de öz eleştiri yapmalıyız. Yapılana aferin iyi yapmışlar diyerek bu nefret bitmez, artarak devam eder. Bugün küfür yarın kavga; saçma sapan bir oyun yüzünden gencecik insanlar ölüyor. Yönetiminden sporcusuna herkesin suçu var bunda, sadece taraftarın değil.
europeanconquer
08.Mayıs.2014, 22:13
Valla isteyen kabul eder isteyen etmez.
Aziz Yıldırım Türk futbolunda ki kaosun en büyük sorumlusudur,ondan sonra diğer kulüp yöneticileri,ondan sonra futbolcular,sonra da ben geliyorum.Onlar düzelmediği sürece ben düzelsem bir şey olmaz zaten.
mpaker66
08.Mayıs.2014, 23:42
Arif abi girelim iddaya mancini kalacak :D
Gncl1905
08.Mayıs.2014, 23:43
Galatasaray Forbes'un en değerli 20 kulüp listesinde 16.
http://www.bbc.co.uk/turkce/spor/2014/05/140508_real_madrid_forbes_futbol_kulupleri.shtml
DaveJones
08.Mayıs.2014, 23:46
Küfürü bu kadar adrenalin dolu bir sporda ben artık çok yadırgamıyorum ancak komik olan ne biliyor musunuz? Fenerbahçe konularına gelip küfür videoları paylaşıp oyuncuları kınayan, kendi oyuncuları aynı hareketi yapınca kısasa kısas, sizin yüzünüzden oluyor bu olaylar muhabbeti yapan samimiyetsiz arkadaşlar. Yapıcı konuşmalarla olan problemin üzerine gitmek yerine internet ortamında bir foruma girip her konuya ukala cevaplar veriyorsanız siz bu olaylara müstehaksınız demektir. Herkesin üzerine alınmasına gerek yok. Ha bu arada !!!11!1
europeanconquer
08.Mayıs.2014, 23:49
Aynen bir gün önce ''Helal olsun Başkan'' yazıp sonra gelip burada Galatasaraylılar'ın ahlakını sorgulamak hiç samimi değil.
Bende ona göre davranıyorum artık.
DaveJones
09.Mayıs.2014, 00:28
Bunun Fenerbahçelisi de olur Beşiktaşlısı da sorun o değil. Zaten suç atmaya yer arasanız illaki bulunur birşeyler. Ama siz karşılık verirseniz diğer taraf yine aynı şekilde cevap verirse nasıl değişir ki bu düzen? Ben genelde foruma az yazan birisiyim ama son günlerde bu karşılıklı atışmalar benim canımı çok sıkmaya başladığı için bir sitem mesajı yazdım konuya bakmadan. İyi taraftan bakmak gerekirse olaya sağduyulu yaklaşan birçok kişinin olduğunu farkettim. Umarım bu kutuplaşma onları da içine çekmez :n:
di canio
09.Mayıs.2014, 00:28
Valla isteyen kabul eder isteyen etmez.
Aziz Yıldırım Türk futbolunda ki kaosun en büyük sorumlusudur,ondan sonra diğer kulüp yöneticileri,ondan sonra futbolcular,sonra da ben geliyorum.Onlar düzelmediği sürece ben düzelsem bir şey olmaz zaten.
Tepedekilerin tavırlarını ve düşüncelerini bir anda değiştiremezsin. Yalnız başına da değiştiremezsin ama sen düzelsen, ben düzelsem; gelmemizi istedikleri noktaya gelmesek, yaptıklarına-söylediklerine prim vermesek, her gün 100 yıllık camiaların resmi sitesinden 8-10 yaşındaki çocuklar seviyesinde yaptıkları açıklamaları "helal olsun, güzel kapak, ayarların kralı" diye benimsemesek zamanla düzelebilir. Tek yolu bu bence şu an. Bizler onların yaprıkları iğrençliklerle övündükçe, çirkinliklerini sahiplendikçe böyle davranmaya devam edecekler. Ülkeye gelen yabancılar bir müddet sonra nasıl takımdaki yerlerini daha da sağlamlaştıracaklarını biliyorlar. İstisnasız her maç rakiplerine insanlık dışı müdahalelerde bulun, rakiplerine ve hakemlere her türlü saldırıyı yap, suratlarına tükür, sonra gel tribünlere dönüp armayı öp, kahramansın.
Sözüm sadece sana değil, yanlış anlamazsın umarım.
europeanconquer
09.Mayıs.2014, 00:45
Tepedekilerin tavırlarını ve düşüncelerini bir anda değiştiremezsin. Yalnız başına da değiştiremezsin ama sen düzelsen, ben düzelsem; gelmemizi istedikleri noktaya gelmesek, yaptıklarına-söylediklerine prim vermesek, her gün 100 yıllık camiaların resmi sitesinden 8-10 yaşındaki çocuklar seviyesinde yaptıkları açıklamaları "helal olsun, güzel kapak, ayarların kralı" diye benimsemesek zamanla düzelebilir. Tek yolu bu bence şu an. Bizler onların yaprıkları iğrençliklerle övündükçe, çirkinliklerini sahiplendikçe böyle davranmaya devam edecekler. Ülkeye gelen yabancılar bir müddet sonra nasıl takımdaki yerlerini daha da sağlamlaştıracaklarını biliyorlar. İstisnasız her maç rakiplerine insanlık dışı müdahalelerde bulun, rakiplerine ve hakemlere her türlü saldırıyı yap, suratlarına tükür, sonra gel tribünlere dönüp armayı öp, kahramansın.
Sözüm sadece sana değil, yanlış anlamazsın umarım.
Abi yazdıklarında bir yanlış yok ki,ben davranışımın farkındayım,yanlış olduğunun da farkındayım ama ortada Şükrü Ergün,Necati Demirkol,Mahmut Uslu,Aziz Yıldırım vb. yöneticiler oldukça bu kaos ortamı bitmez.Futbolcular içinse sahada olan sahada kalır bana göre,kalmıyorsa bunda suçlu yine yöneticiler ve ekstradan taraftarlardır.
Bu forumda ki hiç kimsenin bu olayları tasvip ettiğini sanmıyorum ancak dediğim gibi,dediğin gibi böyle yöneticiler ortamı kızıştırıyor.
sui generis
09.Mayıs.2014, 00:47
Aynen bir gün önce ''Helal olsun Başkan'' yazıp sonra gelip burada Galatasaraylılar'ın ahlakını sorgulamak hiç samimi değil.
Bende ona göre davranıyorum artık.
Ben onu yazarken gerçekten de helal olsun dediğim için mi yazdım sence. Her fırsatta Fenerbahçe'de bir açık arayıp gelip burada dinlendirip, kendi takımları olunca sus pus olanlar için yazdım. Yoksa başkanın her yaptığını desteklediğimiz falan yok. Bahsettiğim insanlara karşı da Aziz Yıldırım gibi biri olması gerekiyormuş demek ki. Her fırsatta Aziz Yıldırım'a çatmakla olmuyor. Takımın terbiyesizliğin dibine vurmuş ama onun bile suçlusu sizlere kalsa Aziz Yıldırım.
Namzet
09.Mayıs.2014, 00:56
Yapılan terbiyesizlik, kabul etmemiz gerekiyor. Nasıl onlar küfrederken eleştiriyorsak biz de öz eleştiri yapmalıyız. Yapılana aferin iyi yapmışlar diyerek bu nefret bitmez, artarak devam eder. Bugün küfür yarın kavga; saçma sapan bir oyun yüzünden gencecik insanlar ölüyor. Yönetiminden sporcusuna herkesin suçu var bunda, sadece taraftarın değil.
Anlatmak istediğimde tam olarak bu.Teşekkürler kardeşim
europeanconquer
09.Mayıs.2014, 01:25
Ben onu yazarken gerçekten de helal olsun dediğim için mi yazdım sence. Her fırsatta Fenerbahçe'de bir açık arayıp gelip burada dinlendirip, kendi takımları olunca sus pus olanlar için yazdım. Yoksa başkanın her yaptığını desteklediğimiz falan yok. Bahsettiğim insanlara karşı da Aziz Yıldırım gibi biri olması gerekiyormuş demek ki. Her fırsatta Aziz Yıldırım'a çatmakla olmuyor. Takımın terbiyesizliğin dibine vurmuş ama onun bile suçlusu sizlere kalsa Aziz Yıldırım.
Bu forumda ki hiç kimsenin bu olayları tasvip ettiğini sanmıyorum ancak dediğim gibi,dediğin gibi böyle yöneticiler ortamı kızıştırıyor.
Senin gerçekten helal olsun dediğini düşünmüyorum ama dedin sonuçta,orada ''başka türlü düşünüyorum'' yazmıyor.
Fenerbahçe'de açık falan aramıyorum ben,koskoca kulübün ne açığını arayayım ben ? Benim sıkıntım şahıslarla,ayrıca Aziz Yıldırım'a da her fırsatta çatmıyorum ben,Aziz Yıldırım bir şey yapıyor ki çatıyorum.Durup dururken,bir şey yapmamışken kimse kimseye çatmaz zaten.
Bizim oyuncuların yaptıklarını savunmuyorum ama Telles yabancı bir oyuncu,bilerek paylaşmamıştır,zaten fark edildiği anda kaldırıldı.Gel gelelim ki kazara böyle bir şey oldu,Fenerbahçe'nin geçmişte yaşanılanları unutup sadece Galatasaraylılar yapmış gibi açıklama yapması nedir ? Şu an takımın kaptanı olan şahıs,şampiyonluk kutlarken,taraftar ile beraber Galatasaray'a düm düz yardırıyor.Ama daha bizim takımda kim küfür etti,gerçekten futbolcular mı küfür etti,o bile belli değil,hemen yargıyı verdi Aziz Yıldırım'ın tek elinde olan,güçler ayrılığından bi haber Fenerbahçe kulübü.
Üstelik Fenerbahçeli futbolcuların özelinde Galatasaray'a küfrettiğini herkes biliyor,orası işin görünmeyen kısmı.Sahanın ortasında ''İşte Böyle, Her sene böyle...'' şeklinde tezahürat yapan grubun Galatasaray'a kendi içlerinde küfretmeme şansı nedir ?
davidvilla
09.Mayıs.2014, 03:02
Insan tartismanin disinda olunca daha iyi görüyor. Kimbilir ne kadar sacmaladim ben de. Biz burada birbirimizi yiyoruz sadece. Çünkü adil bir spor ortamı yok kimsenin ici rahat degil. Bir de turk insanina özgü kőrü körüne bağlanma var bizde. Siyaset gibi futbol da bitmiştir artık. Biz bosa tartışıyoruz burada kimse haklı veya haksız degil. Muthis bir kaos var yonetici mekanizma yok. Federasyon diyorsun guven yok e mahkeme diyorsun guven yok. Futbol nasıl duzgun olabilir ki? Ulkede adalete guvenen 1 insan yok ne futbolu allaasen.
caner485
09.Mayıs.2014, 10:55
Simgeler yüzünden insanlar arkadaşlarıyla tartışır hale geldi. Ülke ve insan olarak çoktan bitmişiz haberimiz yok spor bitmiş çok mu ...
mpaker66
09.Mayıs.2014, 12:59
https://www.youtube.com/watch?v=WooccZAvKWQ#t=29
https://www.youtube.com/watch?v=VtRDFHxPi8Q#t=49
Fenerbahçe'li arkadaşlar; bunları izleyin ve hadi arkanıza bakmadan Galatasaray sohbet alanından çıkın bence. 2 Gündür şunun tartışmasını yapıyosunuz ben hiç müdahil olmadım ama sıktınız artık. Yukardaki görüntülere ne diyeceksiniz?
https://pbs.twimg.com/media/BnOAICqCQAAUYt-.jpg
byariff
10.Mayıs.2014, 02:48
sozluklerde adam kelimesinin karsiligi fotoda... ugur,furkan ve murat akca... 2"si gs alt yapili...
https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/t1.0-9/10303730_10201835724085331_4041181292575442797_n.j pg
MoisHaLe
10.Mayıs.2014, 03:20
pic.twitter.com/cRQwH1g0LI
Yekta'nın cevabı..
Kaan Souza
10.Mayıs.2014, 03:42
Galatasaray sohbet alanında Galatasaraylıdan çok Fenerli var.
nannar
10.Mayıs.2014, 09:45
iyiya işte taraftar sayımız artabilir :)
Sekopej
10.Mayıs.2014, 11:50
Kendilerine yakışanı yapmışlar uçakta futbolcular, o sebeple şaşırtmadı beni.
Adamlık tebrik etmemekten geçiyorsa, Fenerbahçe şampiyon olduğunda ilk tebrik edenlerin adamlığını sorgulamak gerekir diye düşünüyorum.
furkan58
10.Mayıs.2014, 12:12
sozluklerde adam kelimesinin karsiligi fotoda... ugur,furkan ve murat akca... 2"si gs alt yapili...
https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/t1.0-9/10303730_10201835724085331_4041181292575442797_n.j pg
Vah vaah kafaya bak :)
mpaker66
10.Mayıs.2014, 14:04
Vah vaah kafaya bak :)
Geçen sene Galatasaray Kadıköy'e şampiyon geldiğinde alkışlamayacağız diyen kafaya bak sen :D
furkan58
10.Mayıs.2014, 14:18
Geçen sene Galatasaray Kadıköy'e şampiyon geldiğinde alkışlamayacağız diyen kafaya bak sen :D
Bu zamana kadar kim kimi alkışlamis ki ? Orada ki olay takimca bir centilmenlik örneği olarak alkışlama yapiliyor -Akhisar baslatmasa böyle bisey olacagini sanmıyorum- orada 2-3 tane bi yerlere yaranmaya calisan kisi alkislamiyor diye adam oluyorlar :D o zaman resmi sitesinden tebrik mesaji yollayan kulüp kökten adam değil lakin tebrik niteliğinde ki alkislamak adamlik değilse. Anlatabilmisimdir umarım.
uAburak89
12.Mayıs.2014, 00:57
Bu sezon 6 derbi maçında, 5 galibiyet 1 mağlubiyet almışız. Kötü forma rağmen bu alışkanlığı kaybetmemiş olmak güzel, gelecek sezon başında Süper Kupa geleneği de sürer umarım.
Edit: Mancini'ye manasız kağıt göndermesi sorulmuş, ben izlemedim, bilmiyorum, tekrar tebrik ederim demiş. Kimya tutmadı ama, adam harbiden klas, kalite. Galatasaray camiasına yakışıyor. Sahadaki futbolu görünce gitsin diyorum, bu tarz hareketleri de kalmalı dedirtiyor.
europeanconquer
12.Mayıs.2014, 01:26
2 yıl önce bugün !
http://cdn.galatasaray.org/images/galeri/4/2746/B_c69bf4aa4f70adf569cfaf5276cbbef9.jpg
İnşallah seneye bugün yeni bir şampiyonluk ile tanışmış olur ve 4. yıldızı takmış oluruz.
Şimdi baktım da o yılki formamız enfesmiş.
E.Cartman
12.Mayıs.2014, 01:28
O yılın forması hatta formaları rezaletti yahu. Sarı forma hariç tabii, sarı forma güzeldi. İşin garibi bende o çirkin dediğim 2 formanın da olması ama bu konuya girmeyeceğim :n::n: Bu sezonun parçalısı muhteşem ve geçen sezonun kırmızısı kombinasyonuyla birlikte hakikaten güzelmiş bu senekini görünce bunu anladım :D
europeanconquer
12.Mayıs.2014, 01:31
O yılın forması hatta formaları rezaletti yahu. Sarı forma hariç tabii, sarı forma güzeldi. İşin garibi bende o çirkin dediğim 2 formanın da olması ama bu konuya girmeyeceğim :n::n: Bu sezonun parçalısı muhteşem ve geçen sezonun kırmızısı kombinasyonuyla birlikte hakikaten güzelmiş bu senekini görünce bunu anladım :D
Mekan ve olay güzel göstermiş o zaman :n:
Şaka bir yana bence güzeldi o forma,sadece biraz fazla boldu :D Dar olsaydı ne kadar güzel olduğunu görürdün :D
Night_Mare17
12.Mayıs.2014, 01:42
Ya gelip Sneijder , Galatasaray için iyi bir transfer değil , performansıyla bekleneni veremiyor , Gs'nin elinde patladı , balon transfer tarzı yazıyorlar ya çıldırıyorum abi .Bu adam bu ligde istediğini paşa paşa yapıyor rakipleriyle top diye oynuyor çok net ligin en iyi oyuncusu açık ara yani.
http://i.hizliresim.com/ZNE63Z.gif
Bu nedir abicim ya bu nedir ???
europeanconquer
12.Mayıs.2014, 01:50
Şutu çekerken Sneijder(temsili) ;
https://pbs.twimg.com/media/BnX5txqCYAAzin9.jpg
byariff
12.Mayıs.2014, 01:52
mancinin son deplasman maciydi gule gule siñor !!!
uAburak89
12.Mayıs.2014, 01:54
Gelecek sezon şampiyonluk için çok kritik hamleler yapmamız lazım. 2. olsak bile TD olayı muamma. Takımda Muslera, Melo, Sneijder, Bruma, Telles muhakkak kalmalı. Yerli olarak da herşeye rağmen Semih, Selçuk Burak.
Burdisso kiralık zaten, Hamit kalır ama ilk 11 oyuncusu olması zor. Gökhan Zan sakatlandı mı dönemiyor. Ceyhun çok yetersiz. Aydın Yılmaz çöp. Drogba gidiyor, haftaya veda edecekmiş. Hajrovic bence fiyasko, o bizim aradığımız kanat oyuncusu olamaz. Kontenjan 5+0+3 olarak kalacakmış veya 5+3 olacakmış direk Rıdvan Dilmen duyum almış. +3'lük kısımda Hajrovic bence gereksiz.
Umut Bulut rotasyon oyuncusu kalır, Olcan'a karşılık takasta kullanacağı da söyleniyor gerçi. Chedjou son maçlarda cidden toparladı ama kronik sakatlığı var deniyor, Dünya Kupası'nda piyasa yapsa da satabilsek keşke, aynı dileklerim Dany için de geçerli. Hakan Balta sol bek ve stoper alternatifi olarak kalır. Eboue gidecek deniyor, gitmeli de zaten.
Koray Günter, üstüne düşmek lazım, Semih'den daha potansiyelli bence. Yekta rotasyon için kalmalı. Emre Çolak, kayboldu gitti ama kalır o da. Oğuzhan Kayar, kiralanmalı. Sabri, reis her türlü kalır. Salih Dursun, aldığımız güne lanet olsun diyorum. Eray + Ufuk + Aykut = Muslera'nın sağ bacağı. Yedek kaleci şart, istikamet Sinan Bolat olmalı muhakkak. Veysel Sarı son maçlarda şüpheye düşürdü, onunla sezon geçecek gibi gözükmüyor. Umut Gündoğan çok övüldü ama şans bulamadı, kapalı kutu. Ontivero, bence kiralasak daha iyi olur.
Sezon sonu çok sıkıntılı olacak gibi, bazı isimleri göndermek öyle kolay olmaz. Keşke ara transferde bu kadar coşmasaydık, büyük hata oldu. Planlama da çok büyük hatalar yaptık, hesapta olmayan şeyler çıktı, Ünal Aysal'ın bunu telafi etmesi lazım.
Başarı, başarı, başarı diyerek seçildi, başarısız da değil zaten ama alışmıştık futbolda şampiyon olmaya, bu sezon hiç yakışmadı. Gelecek sezon da kritik, sonuçta rakipler de güçlenecek. Zımba gibi bir takım istiyorum seneye, son haftaya kadar vereceğimiz mücadele 2.lik için değil, şampiyonluk için olmalı.
byariff
12.Mayıs.2014, 02:09
aykut , eray(kiralik) , ufuk yollanmali yerlerine sinan bolat alinmali
defanstan eboue,chedjou,dany, tesekur edinip yollanmali salih(kiralik verelim)
orta sahadan , hayrovic,ontivero(kiralik superlig takimlarina) , ceyhun yollanmali , selcuk kalsin ,
forvet ; drogba zaten gidiyor soyledi bence guzel ugurlamaliyiz bize baya katki sagladi... umuta"da tesekur edinip yollanilmali
oncelikle 4-2-3-1"e donmeliyiz takimi sneijder uzerine kuralim ama 30m euro falan teklif gelirse bence satmaliyiz... yasi 29 olmasi lazim , defansa terry yada citydeki sol ayakli ismi neydi unuttum onu almaliyiz , sol aciga ne olursa olsun brumayi monte etmeliyiz , sag aciga 1 tane cok iyi kanat almaliyiz yerli dusunuyorum ben sahsen oda olcan veya serdar gurler... ortasaha gobege ise hakan calhanoglu veya togayi almaliyiz alternatif olarak , forvete ise elazigdaki deniz yilmazi kacirmamaliyiz , yabanci forvete gerek yok bence birde kasimpasadaki ademi almaliyiz...
MoisHaLe
12.Mayıs.2014, 02:11
Dostlar ikinizde güzel demişsiniz de bunları yapmak çok büyük bir maliyet. Bence kesinlikle Mancini kalmalı.. Takımdan da dediklerinize katılmakla beraber olmayacağını düşünüp en fazla 3-4 adamın yollanacağına inanıyorum.. Ayrıca seneye Elmander değerlendirilmeli hiç yabancı forvet arayışına girmeye gerek yok..
uAburak89
12.Mayıs.2014, 02:12
Lescott mu sol ayaklı dediğin Arif?
Sözleşmesi bitenlerden Alex var stoper, kanat olarak da Jeremy Menez var. Bu sene pek forma şansı bulamamış gerçi ama, sağ kanat öncelikli olmak üzere sol kanat ve forvet de oynayabiliyor.
@MoisHaLe
Evet maliyetli, haklısın ama burası da FM forumu, alışkınız biz takım bozup yeniden kurmaya. :D Elmander bu saatten sonra zor, sakatlıklar falan derken iyice düştü performansı.
eng1n
12.Mayıs.2014, 02:34
Dostlar ikinizde güzel demişsiniz de bunları yapmak çok büyük bir maliyet. Bence kesinlikle Mancini kalmalı.. Takımdan da dediklerinize katılmakla beraber olmayacağını düşünüp en fazla 3-4 adamın yollanacağına inanıyorum.. Ayrıca seneye Elmander değerlendirilmeli hiç yabancı forvet arayışına girmeye gerek yok..
Elmander'in haziran sonu sözleşmesi bitiyor GS'nin anlaşmak gibi bir niyeti olsaydı zaten Norwich'e göndermezdi.
MoisHaLe
12.Mayıs.2014, 02:36
Benimki bir temenni o kadar para harcayacağımıza bir forvet için Elmander bana göre yeterli olur..
TeNaciOUS MidFieLdeR
12.Mayıs.2014, 02:38
elmander devri kapanali cok oldu. drogba, sneijder gibi isimlere ulasilmisken cok sonuk kaliyor. tatmin etmez taraftari.
E.Cartman
12.Mayıs.2014, 02:39
Ulu Johan'ı çok severim hatta wallpaperım onun efsaneleşen sözüdür ancak gerçekçi olmalıyız ki Elmander'in dönemi bitti. Yarar sağlama olasılığı çok az.
mpaker66
12.Mayıs.2014, 03:20
Arif abi mancini gitmeyecek. Bu kadar iddalı olma :D
byariff
12.Mayıs.2014, 03:25
mancini gidicek duyumlar saglam :D
William Rookwood
12.Mayıs.2014, 06:23
Elmander'i sakatlıklar bitirdi maalesef. Şuan kupa hariç ligde 1 golü var diye hatırlıyorum. Zaten gol ortalaması 5 ile 10 arasında olan bir oyuncu.
europeanconquer
12.Mayıs.2014, 10:09
mancini gidicek duyumlar saglam :D
Bende gitmemesi taraftarıyım ama burada Arif abiye katılıyorum,duyumlar çok sağlam Mancini gidici gözüküyor.
Hajrovic gönderilmemeli ben inanıyorum ona,sıkıntısı hızı ve son kararları,seneye çok daha iyi olacaktır,Burak abiyi utandıracaktır.Bu kadar kolay vazgeçilmez bir topçudan,örnek Sabri Reis,reis 30'undan sonra coştu :n:
europeanconquer
12.Mayıs.2014, 11:54
https://pbs.twimg.com/media/BBJELNoCYAEwynY.png
Uçaktan inerken ki şu bakış olacakları göstermiş adeta :D İnşallah daha da güzel şeyler olur :D
mpaker66
12.Mayıs.2014, 13:45
Bu adamı gerçekten çok seviyorum ilk geldiğinden beri.
Ne nöbet tutmuştuk be öyle :D
europeanconquer
12.Mayıs.2014, 16:44
Kiralık
Bonservisiyle
Takımda kalması gerekenler
Yeni Oyuncular
Yabancılar;
Muslera,Sneijder,Melo,Telles,Bruma,Chedjou,Drogba, Elmander,Dany,Amrabat,Burdisso(zaten kiralık),Eboue,Hajrovic,Ontivero
Yerliler;
Semih,Koray,Selçuk,Sabri,Yekta,Umut,Burak,Veysel,H akan,Hamit,Emre Çolak,Aydın,Furkan,Umut Gündoğan,Yiğit,Gökhan Zan,Engin,Sercan,Aykut,Ufuk,Salih,Emre Can Coşkun,İbrahim Coşkun,Berk Ünsal,Eray,Oğuzhan,Adili Endoğan
21 tane oyuncu kalıyor benim düşünceme göre,ek olarak 5-6 oyuncu transferi ile güzel bir sezon geçirebiliriz.
Öncelikle 1 tane stoper ve 1 tane forvet olmak üzere 2 tane yabancı alırız.2 tane yerli kanat alırız,1 tane yerli orta saha ve 1 Sinan Bolat ile bitiririz transferi. :n:
Tabi bunların içinde sürpriz ayrılıklar olabilir,gideceği düşünülen isimler gitmeyebilir.Kısacası son bir yorum için Haziran'ın ortasını beklemek gerekir diye düşünüyorum.
Edit:
Ceyhun'u yazmadım onun yeri kesin zaten :n:
europeanconquer
12.Mayıs.2014, 20:11
Hadi hayırlı olsun lisansı kapmışız.Seneye hayırlısıyla Şampiyonlar Ligi'nde oluruz inşallah,ligde ki son maçı da kazanarak.
http://www.galatasaray.org/futbol/futbol_as/haber/20194.php
uAburak89
12.Mayıs.2014, 20:18
FFP Lisansı için esas beklenen UEFA'nın yapacağı açıklama olacak. Bugün açıklayacaklardı güya, yarına kaldığı söyleniyor şimdi.
byariff
12.Mayıs.2014, 20:25
supriz bir sportif direktor geliyormus galatasaraya kim acaba? afrikada bi hoca vardi o olmasin ?
Banega
12.Mayıs.2014, 20:47
supriz bir sportif direktor geliyormus galatasaraya kim acaba? afrikada bi hoca vardi o olmasin ?
Şu an takım yönetmiyor Afrika'da.En son Ajax CapeTown'daydı.Geçenlerde Türkiye'ye geldi,TRTSpor'da programa da çıkmıştı, bence o.
europeanconquer
12.Mayıs.2014, 20:50
Ujfa gitmiyor demi Futbol İdari Koordinatörü ile Sportif Direktör aynı değil demi ? :( Ujfa ile sözleşme uzatılıyor demi ? :(
europeanconquer
12.Mayıs.2014, 22:21
Sezon sonu kesin gidiyor Parçalı Fil...
Teşekkürler Didier Drogba !
http://hqscreen.com/wallpapers/l/1440x900/60/didier_drogba_galatasaray_soccer_1440x900_59100.jp g
http://www.3puan.com/images/uploads/galeriler/drogba/28.jpg
http://www.3puan.com/images/uploads/galeriler/drogba/17.jpg
http://www.kayseritempo.com/images/foto_galeriler/g-drogba-ve-vesley-kupali-725.jpg
http://www.webbilgin.net/wp-content/uploads/2013/05/drogba-19-sampiyonluk.jpg
http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2013/04/09/article-2306533-1934B0ED000005DC-223_634x377.jpg
http://2.bp.blogspot.com/-tcV4w2pbTcY/UXJFI8K07OI/AAAAAAAABZM/8D8Cp_3daiM/s1600/drogbagod.jpg
http://www.futbolingo.com/img/2013/02/16/Didier_Drogba_ntv.jpg
http://www.opsiyonhaber.com/d/news/12622.jpg
Nocna Mora
12.Mayıs.2014, 22:23
Mancini gitmez.
William Rookwood
12.Mayıs.2014, 23:00
Şuana kadar bizim yönetimi biraz olsun tanıdıysam Mancini'yi göndermez. En az 1 yıl daha takımın başında kalır ki, her ne kadar istemesem de bende kalmasından yanayım. 6. haftadan bu yana takımla çok zaman geçirdi ve ligi tanımış oldu. İstediği oyuncuları transfer edip iyi bir takım hazırlayabilir gelecek sezon için.